» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 148 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Kanada är ett land i Nordamerika, världens näst största till ytan. Det gränsar till USA i söder och till Atlanten, Stilla havet och Norra ishavet. Kanada har två officiella språk, engelska och franska. Landets huvudstad är Ottawa och dess största stad är Toronto. Kanada är känt för sin vackra natur, inklusive berg, skogar och sjöar, samt sitt kalla klimat. Landet har en stark ekonomi, med fokus på naturresurser, teknik och tjänster. Kanada har ett gott internationellt rykte för sitt välkomnande och mångkulturella samhälle, samt för sina fredliga värderingar.

Senaste nytt kring Kanada

Kanadensisk gård använder AI för att optimera grödproduktionen

På Nature Fresh Farms i Leamington, Ontario, används artificiell intelligens (AI) för att optimera aspekter som belysning, bevattning och skördetidpunkt. Tekniken, som kommer från Intel och Dell, hjälper gården att vara proaktiv i stället för reaktiv, vilket ökar grödornas avkastning och minskar användningen av ström och vatten. AI-tekniken testas och demonstreras på så kallade ”smarta gårdar” i Kanada, inklusive Emili´s Innovation Farms nära Winnipeg. Tekniken kan hjälpa till att lösa problem som arbetskraftsbrist och klimatutmaningar, säger Darrell Petras, VD för Canadian Agri-Food Automation and Intelligence Network.

Direktlänk Dela CityNews Calgary fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Bitcoinpriset sjunker till $65K, Filippinerna rankas 4:e i AI, ChatGPT-sökningar | Nyckelpunkter | 15 juni 2024

Bitcoin (BTC) sjönk till $65,100, det lägsta på fyra veckor, och föll över 2% på en timme och ner 7,5% under de senaste sju dagarna. Filippinerna rankas som det fjärde ´mest besatta´ landet med AI-verktyg under första halvåret 2024, enligt en studie av Linkee. Detta indikerar en växande adoption av AI-teknologi i Filippinerna, vilket snart kan förvandla jobbkrav och normalisera användningen av AI-verktyg i dagliga uppgifter.

Direktlänk Dela BitPinas fördjupade igår

FDA samarbetar med regulatorer i Kanada och Storbritannien för transparens i utvecklingen av medicinska enheter drivna av maskininlärning

FDA samarbetar med Health Canada och Storbritanniens Medicines and Healthcare products Regulatory Agency för att säkerställa transparens i utvecklingen av medicinska enheter drivna av maskininlärning. De tre organisationerna publicerade 2021 en uppsättning av 10 bästa praxis för att tillämpa artificiell intelligens i patientvård. De nya uppdateringarna understryker vikten av att leverera transparens inte bara för hälso- och sjukvårdspersonal som använder systemet, utan även för patienter, administratörer, betalare och styrorgan. Detta inkluderar tydlig kommunikation om en produkts avsedda användning och prestanda och, när det är möjligt, dess interna logik.

Direktlänk Dela Fierce Biotech fördjupade igår

Påven Francis ska träffa Trudeau och leda session om artificiell intelligens vid G7-toppmötet

Premiärminister Justin Trudeau går in i den andra dagen av G7-ledarnas toppmöte, som kommer att innefatta ett speciellt framträdande av påven Francis. Påven planerar att hålla ett tal till ledarna om löftena och farorna med artificiell intelligens. Han förväntas också förnya sin vädjan om ett fredligt slut på Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina och Israel-Hamas-kriget i Gaza-remsan. G7-ländernas ledare meddelade på torsdagen att de kommer att ge ett lån på 50 miljarder dollar till Ukraina med ränta som tjänats på vinst från Rysslands frysta centralbanks tillgångar som säkerhet. Kanada har lovat att bidra med 5 miljarder dollar mot lånet.

Direktlänk Dela Yahoo News Canada fördjupade i förrgår

Google integrerar AI-chatbot Gemini i Google Messages

Google revolutionerar användarnas interaktion med AI genom sin senaste uppdatering av Google Messages, där AI-chatboten Gemini integreras direkt i appen. Den nya funktionen syftar till att förenkla användarnas engagemang med AI-teknik och gör det mer tillgängligt och funktionellt inom en bekant meddelandemiljö. Gemini erbjuder en sömlös upplevelse där användare kan använda Gemini för att skriva meddelanden, brainstorma idéer, planera evenemang eller engagera sig i avslappnade konversationer. Funktionen är designad för att fungera inom sitt eget dedikerade chattfönster, vilket säkerställer att Gemini-interaktioner förblir separata från vanliga meddelandetrådar.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade i förrgår

Rishi Sunak uppmanar till finansiering för hållbar utveckling och AI på G7-mötet

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak kommer att uppmana världsledare att frigöra finansiering för hållbar utveckling och utnyttja fördelarna med AI på den andra dagen av G7-toppmötet i Italien. Han kommer att tillkännage finansiering som kan överstiga 100 miljoner pund för att hjälpa till att leverera ren energiomställning med en expansion på 20 miljoner pund av ett AI-utvecklingsprogram till Asien. Sunak kommer att tala om att det internationella finanssystemet behöver reformeras för att frigöra finansiering som krävs för att påskynda hållbara utvecklingsmål och stärka de mest sårbaras röster.

Direktlänk Dela Shropshire Star fördjupade i förrgår

Konkurrens om AI-dominans omdefinierar global geopolitik

Konkurrensen om att dominera artificiell intelligens (AI) omdefinierar den globala geopolitiska ordningen. USA, Asien-Stilla havsområdet (särskilt Kina) och Europeiska unionen (EU) leder loppet, men följer olika modeller för att utveckla tekniken. Kina har det högsta antalet STEM-examinerade i världen och förväntas investera över $38 miljarder i AI fram till 2027. USA:s regering har satt gränser för investeringar i kinesiska halvledare, mikroelektronik, kvantteknologi och AI. De största företagen inom AI-sektorn är amerikanska, med Microsoft som överträffar Frankrikes BNP. EU:s forskningsinstitutioner väger upp Kina, men kontinenten saknar stora teknikföretag.

Direktlänk Dela Independent Publications Limited fördjupade i förrgår

Drake vs Kendrick Lamar visar att AI-musik redan är reglerad

Den kanadensiska rapparen Drake har varit inblandad i flera kontroverser som involverar AI-genererad musik. En låt släppt av TikTok-användaren ghostwriter977, med AI-genererade röster av Drake och The Weeknd, ledde till att Drakes skivbolag lämnade in en nedtagningbegäran. Universal Music Group använde upphovsrättslagen för att ta bort låtar med AI-genererade röster av Drake. Drake släppte senare en låt med AI-genererade imitationer av Tupac och Snoop Dog, vilket ledde till att Tupacs arvingar hotade med att stämma. Kendrick Lamar avstod från att göra upphovsrättsanspråk på sina diss-spår riktade mot Drake.

Direktlänk Dela Hypebot fördjupade 13 juni

Generativ AI förändrar företagsverksamhet trots risker

Generativ artificiell intelligens (GenAI) förändrar hur företag gör affärer, med en beräknad global företagsinvestering på $151,1 miljarder i GenAI-lösningar fram till 2027, en ökning med nästan 680% jämfört med investeringarna 2023. GenAI kan hjälpa till att förbättra kreativiteten och produktiviteten, till exempel genom att skapa arbetsdokument, skriva standardintervjufrågor eller erbjudandebrev, och sammanfatta dokument. Trots fördelarna finns det risker, inklusive frågor om upphovsrättsintrång och reglering, samt behovet av utbildning för att förhindra fördomar, säkerställa noggrannhet och undvika att använda konfidentiell företagsdata för att modellera data.

Direktlänk Dela Ragan Communications fördjupade 13 juni

AI och geospatial teknik för att bekämpa klimatförändringar och bränder

Todd Slind, vice VD för teknik på Locana, diskuterar hur artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML), i kombination med geospatial teknik, kan hjälpa till att bekämpa klimatförändringar och minska riskerna för infrastrukturen. Dessa tekniker kan förbättra riskanalysen genom att bearbeta stora mängder data och identifiera potentiella hot. Detta är särskilt relevant för elbolag som står inför ökade risker från extrema väderhändelser som driver hot som skogsbränder, särskilt i västra USA och Kanada. Slind nämner också att AI/ML kan hjälpa till att effektivisera och automatisera analysen av brandrisker, vilket sparar tid och resurser.

Direktlänk Dela Transmission & Distribution World fördjupade 12 juni

Apple introducerar inspelnings- och transkriberingsfunktion i iOS 18

Apple har meddelat en rad nya funktioner som kommer till iOS 18, inklusive en som automatiskt kan spela in och transkribera live telefonsamtal samt sammanfatta dem. Trots att det kan verka som ett intrång i privatlivet, säger Apple att deltagarna i telefonsamtalet kommer att meddelas att de blir inspelade. Den nya inspelningsfunktionen i iOS 18 kommer att vara tillgänglig via Telefon-appen. Dessutom introducerar Apple möjligheten att spela in och transkribera ljud direkt från Notes-appen. Elon Musk har kritiserat Apple för dess partnerskap med OpenAI och integreringen av ChatGPT.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupade 12 juni
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Music.AI tillkännager partnerskap med RoEx, befordringar och strukturförändringar i musikindustrin

AI-drivna B2B-musikplattformen Music.AI har tillkännagivit AI-multitrack-blandningstjänsten RoEx som sin senaste partner. PR-firman DawBell har befordrat Kate Etteridge till verkställande direktör. Universal Music India har meddelat två befordringar. Sanujeet Bhujabal är nu verkställande direktör och Viral Jani Chief Revenue Officer för Universal Music India och Sydasien. BMG har meddelat en ny ledningsstruktur för sin frontlinjeinspelade musikavdelning i USA. Frontiers Label Group i Italien har utsett Aldo Lonobile till chef för A&R för Europa. Night Time Industries Association har uppmanat brittiska politiska partier att prioritera nattlivsekonomin inför det allmänna valet och därefter.

Direktlänk Dela Complete Music Update fördjupade 12 juni

Anthropic anpassar Claude´s användningspolicy för att följa EU:s AI-lag

Anthropic har nyligen lanserat sin AI-modell, Claude, i Europeiska Unionen och uppdaterat sina användarvillkor. Företaget har förfinat sin policy, inklusive högriskanvändningsfall och vissa offentliggörandekrav, för att överensstämma med EU:s regler. Dessa ändringar har tillämpats globalt, vilket har lett till klagomål om modellens prestanda. Användare har märkt en förändring i hur Claude reagerar på vissa kommandon. Anthropic förbjuder nu användning av sina tjänster på sätt som kan äventyra barns säkerhet, kritisk infrastruktur och personliga identiteter. Dessutom har sexuellt explicit innehåll också begränsats avsevärt.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 12 juni

Falska videoklipp med Kanadas vice premiärminister och finansminister sprids på YouTube

Kanadas liberala vice premiärminister och finansminister, Chrystia Freeland, framställs felaktigt i reklamfilmer på YouTube och relaterade webbplatser. Videoklippen, som är skapade med artificiell intelligens (AI), visar Freeland som en förespråkare för en investeringsplan som lovar att tjäna minst $20 000 i månaden med en minimal investering på $350. Videorna är paketerade som rapporter på CTV News Channel och CBC News Network. En expert på desinformation, Marcus Kolga, uttrycker oro för att tekniken utvecklas så snabbt att deepfake-videor kan bli omöjliga att upptäcka.

Direktlänk Dela The Breaker News fördjupade 12 juni

AI-transkriptionsverktyget Claudio revolutionerar tal-till-text-teknik

Loom Analytics presenterade förra året Claudio, ett AI-drivet taligenkänningssystem som överträffar traditionell tal-till-text-programvara. Claudio, som är utformat för företagstranskriptionsteam, använder avancerade AI-algoritmer för att hjälpa till med varje steg i transkriptionsprocessen, inklusive automatisk informationsextraktion från juridiska och medicinska journaler. Claudio erbjuder branschspecifika AI-modeller och arbetsflöden för juridik, medicin, försäkringar, medicinsk rätt, media och affärer, vilket garanterar över 95% noggrannhet i sina transkript. Claudio har också en Grammar Ready-funktion som automatiskt rättar grammatiska fel i diktade brev och rapporter utan att ändra sammanhanget.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 11 juni

AI-drivna ´svarta lådor´ kan revolutionera kirurgisk säkerhet

Teodor Grantcharov, kirurgiprofessor vid Stanford, har utvecklat AI-drivna ´svarta lådor´ för att förbättra säkerheten och minimera mänskliga fel i operationssalar. Dessa enheter, tillverkade av Grantcharovs företag Surgical Safety Technologies, registrerar allt som sker i operationssalen med panoramakameror, mikrofoner i taket och anestesimonitorer. De fångar hela operationssalen som helhet, från antalet gånger dörren öppnas till hur många icke-fallrelaterade samtal som förekommer under en operation. Dessa svarta lådor används i nästan 40 institutioner i USA, Kanada och Västeuropa.

Direktlänk Dela MIT Technology Review fördjupade 11 juni

Softchoice minskar sammanfattningsprocessen med 75% genom användning av AI

Den kanadensiska molnlösningstjänsten Softchoice har minskat tiden det tar att sammanfatta möten med 75% efter att ha infört Copilot för Microsoft 365. Företaget valde att omfamna generativa AI-verktyg i stor skala för att gynna sina anställda och kunder. Softchoice tog en användarcentrerad strategi som innebar att man undersökte hela sin arbetsstyrka och identifierade de huvudsakliga färdigheter och uppgifter där Copilot kunde gynna anställda. Som ett resultat utvecklade de fem nyckelpersoner: säljaren, leveransagenten, innehållsskaparen, analytikern och personalchefen.

Direktlänk Dela The Technology Record fördjupade 10 juni

Indxx licensierar AI & Big Data Index till Global X Canada för ETF-handel

Indxx, en leverantör av indexlösningar för börshandlade fonder (ETF), har licensierat Indxx Artificial Intelligence & Big Data Index till Global X Canada. Indexet ska ligga till grund för Global X Artificial Intelligence & Technology Index ETF, som började handlas i Kanada idag. Indexet är utformat för att spåra prestanda hos företag som gynnas av utveckling och användning av AI-teknik i sina produkter och tjänster, samt företag som producerar hårdvara som används i AI för analys av Big Data.

Direktlänk Dela Startup News fördjupade 10 juni

Konstnärliga samfundet diskuterar AI:s påverkan på animation

Konstnärliga samfundet brottas med frågor kring konstgjord intelligens (AI) och dess inverkan på animation och kreativa yrken. På Annecy Festivalen kommer fyra verk som använder AI att visas. Det finns oro över att AI kan göra vissa animationsjobb överflödiga eller ersätta människor helt och hållet. En del ser AI som ett verktyg som måste bemästras och vars användning måste regleras, särskilt med tanke på frågor som rör upphovsrätt. Cathal Gaffney, VD för Brown Bag Films i Dublin, ser AI som ett produktivitetsverktyg. Han menar att de som inte lär sig att använda AI för att förbättra sitt arbete kommer att bli arbetslösa. Delphine Doreau, programdirektör för animation vid Pulse College i Dublin, anser att mänskliga animatörer och kreativa personer fortfarande är de främsta källorna till idéer och kommer att vara det under en lång tid framöver. AI tar också upp knepiga frågor om upphovsrätten till immateriella rättigheter. Drew Mullin, produktionschef för CBC Kids i Kanada, tror att sändare är oroliga för att AI skrapar data från icke-licensierade källor eftersom det kan leda till upphovsrättsfrågor.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 9 juni

Meta AI beta för Ray-Ban Meta smartglasögon testas i Storbritannien

Meta AI beta för Ray-Ban Meta smartglasögon är officiellt bara tillgänglig i USA och Kanada, men den har nu rullats ut i Storbritannien. Genom att använda glasögonens inbyggda kamera och internetuppkoppling kan man ställa frågor till Meta AI, likt andra generativa AI, med tillägg av att ge en bild för kontext. Testet visade att AI:n fungerade bra, trots vissa begränsningar och överbelastning av information. Glasögonen kunde identifiera objekt och ge användbar information, men hade svårt med vissa uppgifter som att identifiera träd eller rekommendera en middag baserat på ingredienserna framför den.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 8 juni

AI-unicorn startups ökar snabbt globalt

Antalet AI-unicorn startups, företag med en värdering över 1 miljard dollar, har ökat dramatiskt. Enligt en rapport från Nikkei Asia har antalet AI-unicorn startups ökat från 20 till 37, en ökning med 85%, på bara ett år. Medan 90% av dessa företag ursprungligen var baserade i USA, har det skett en ökning av företag baserade utanför USA, inklusive Mistral AI i Frankrike och Cohere i Kanada. Flera teknikjättar, inklusive Nvidia och Alphabet, har investerat stort i AI-startups, vilket har bidragit till denna tillväxt.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 8 juni
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI-designad skulptur blir trofé för F1 Kanadensiska Grand Prix

I en historisk förändring kommer en AI-designad skulptur att fungera som trofé för vinnaren av F1 Kanadensiska Grand Prix. Traditionellt har prestigefyllda juvelerare och lyxdesigners tävlat om sådana uppdrag. Den kommande trofén, som förväntas avvika från det konventionella, kommer att innehålla igenkännbara kulturella symboler från Montreal - lönnlövet och Saint Lawrence-floden. Trots att inga bilder har släppts, byggs förväntan kring avtäckningen av detta AI-inspirerade mästerverk, som troligen kommer att förverkligas genom högupplöst 3D-utskrift med material som tillhandahålls av kunden. Användning av AI i olika kreativa sektorer är inte helt ny, men användningen av AI för att skapa en trofé för en högprofilerad händelse som F1 Kanadensiska Grand Prix understryker det växande accepterandet av AI som ett verktyg för design och konstnärlighet.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 7 juni

AI tar över designen av Formel 1-trofé

Artificiell intelligens (AI) har nu officiellt gjort sitt intåg i sportsektorn genom att säkra ett banbrytande kommersiellt kontrakt för att designa den prestigefyllda trofén för kommande Kanadensiska Grand Prix i Formel 1. Troféns design har traditionellt varit kända juvelerare och lyxhus arena. Detaljer om designen är ännu inte avslöjade, men förväntningarna ligger på en symbolisk representation som binder samman betydande kulturella symboler i Montreal - lönnlövet och Saint Lawrence River. Skaparna lovar att upprätthålla en traditionell känsla samtidigt som de skjuter gränserna för innovation.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 7 juni

Googles AI-drivna anteckningsassistent NotebookLM lanseras i över 200 nya länder

Google har lanserat sin AI-drivna anteckningsassistent, NotebookLM, i över 200 nya länder, nästan sex månader efter att den först blev tillgänglig i USA. Utöver att rulla ut NotebookLM till olika länder har Google även gjort andra uppdateringar. Plattformen, som drivs av Googles multimodala LLM Gemini 1.5 Pro, planerar att hjälpa fler människor att använda AI för att generera sammanfattningar och ställa frågor baserat på deras dokument. Länder som kommer att stödja NotebookLM inkluderar Australien, Brasilien, Kanada, Indien och Storbritannien. Google har också utökat språkstödet för AI-assisterade appen till över 108 språk.

Direktlänk Dela The Financial Express fördjupade 6 juni

AI-chattboten Claude lanseras i Kanada

En av de mest omtalade AI-chattbotarna i den globala tekniksektorn, Claude, har nu lanserats i Kanada. Claude, som kan svara på frågor, sammanfatta material, skriva text och till och med koda, lanserades i Kanada på onsdagen. Tekniken, som lanserades av San Francisco-baserade startup-företaget Anthropic 2023, var tillgänglig i över 100 andra länder innan Kanada. Anthropic har sett tecken på att kanadensare är intresserade av att experimentera med AI, enligt Jack Clark, en av företagets grundare. Claude gör sin kanadensiska debut i en tid då en kapplöpning för att omfamna AI har uppstått runt om i världen.

Direktlänk Dela Winnipeg Free Press fördjupade 6 juni

Anthropic lanserar AI-assistenten Claude i Kanada

AI-forsknings- och implementeringsföretaget Anthropic har meddelat att deras AI-assistent, Claude, nu är tillgänglig i Kanada. Detta markerar en betydande expansion för företaget, vilket gör att människor och företag över hela landet kan dra nytta av Claudes förmågor. Claude kan nås via flera plattformar anpassade till olika användarbehov, inklusive en webbaserad version, en iOS-app, en API för utvecklare och ett teamplan för säker samarbetsarbetsyta. Dessutom finns abonnemangsplaner och prissättning tillgängliga för användare och team.

Direktlänk Dela Blockchain News fördjupade 6 juni

AI-chatboten Claude lanseras i Kanada med fokus på säkerhet

En av de mest omtalade AI-chatbotarna, Claude, har lanserats i Kanada. Claude kan svara på frågor, sammanfatta material, skapa text och till och med koda. Tekniken lanserades av San Francisco-baserade startup-företaget Anthropic 2023 och var tillgänglig i över 100 andra länder innan Kanada. Anthropic har sett att kanadensare är intresserade av att experimentera med AI och har därför valt att lansera produkten i landet. Claude har utvecklats med säkerhet som kärnfunktion och använder offentligt tillgänglig information från internet, licensierade dataset från tredjepartsföretag och data som användare tillhandahåller för att träna sina modeller.

Direktlänk Dela Nsnews.com fördjupade 5 juni

AI-inspirerad trofé att presenteras vid Formel 1:s Kanadensiska Grand Prix

Under helgens Formel 1:s Kanadensiska Grand Prix kommer ett nytt innovativt trofé att presenteras, inspirerat av artificiell intelligens (AI). Trofén har designats med inmatning från loppets titelsponsor, Amazon Web Services (AWS), som tidigare har varit bakom andra innovativa troféer. Designlaget samarbetade med F1 och använde några av AWS:s program för att generera idéer och prompter som sedan användes för att skapa designen med hjälp av AI. Det slutgiltiga designvalet valdes för sin ´slående och unika aerodynamiska design och signatur luftflödesvridning´ och kommer att avslöjas på söndag under loppet.

Direktlänk Dela Outkick Media fördjupade 5 juni

Alinia AI samlar in 2,4 miljoner dollar i första finansieringsrundan för att utveckla sin AI-anpassningsplattform

Alinia AI, en plattform som möjliggör säker och kontrollerad implementering av generativ AI i företag, har lyckats samla in 2,4 miljoner dollar i första finansieringsrundan. Företaget, som grundades av Ariadna och Carlos Muñoz Ferrandis, hjälper företag att navigera genom utmaningar som snabb AI-adoption, behovet av att hantera risker för att förhindra olämpligt eller skadligt innehåll för varumärket, och efterlevnad av kommande regler som EU AI Act, Bidens Executive Order och Kanadas Bill C-27. Alinia AI kommer att använda finansieringen för att anställa ytterligare talanger för att bygga Alinia Alignment Platform, vilket kommer att skapa en änd-till-ända anpassningsprocess fokuserad på säkerhet och regulatoriska krav.

Direktlänk Dela Tech.eu fördjupade 5 juni

Generativ AI kan förvandla Kanadas framtid och tillföra 187 miljarder dollar till ekonomin

En ny rapport från Microsoft, utförd av Accenture, visar att generativ AI (Gen AI) kan tillföra upp till 180 miljarder dollar årligen till den kanadensiska ekonomin genom produktivitetsvinster till 2030 och spara arbetare 125 timmar per år. Gen AI kan öka arbetsproduktiviteten med upp till 8% genom att spara kanadensiska arbetare upp till 125 timmar om året. Rapporten visar att Gen AI redan skapar värde över olika sektorer och industrier i den kanadensiska ekonomin. Utmaningar för bred tillämpning av Gen AI inkluderar att öka allmänhetens förtroende.

Direktlänk Dela Microsoft News fördjupade 4 juni

Core Scientific och CoreWeave ingår avtal om AI-infrastruktur för $3,5 miljarder

Bitcoin gruvföretaget Core Scientific har under de senaste fem åren diversifierat sig till artificiell intelligens (AI). På måndagen meddelade företaget ett 12-årigt avtal med molnleverantören CoreWeave för att tillhandahålla infrastruktur för användningsfall som maskininlärning. Avtalet, som utökar ett befintligt partnerskap mellan de två företagen, kommer att ge intäkter på över $3,5 miljarder under kontraktets gång. CoreWeave, som stöds av Nvidia, hyr ut grafikprocessorer (GPU:er), som behövs för att träna och köra AI-modeller.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 4 juni

Globala utgifter för AI-programvara förväntas öka till 297 miljarder dollar 2027 enligt Kalkine-rapport

Enligt en rapport från Kalkine Pty Ltd förväntas de globala utgifterna för AI-programvara öka kraftigt med en sammanlagd årlig tillväxttakt (CAGR) på 19,1% från 124 miljarder dollar 2022 till 297 miljarder dollar 2027. Rapporten visar att utgifterna för generativ AI-programvara väntas öka från 8% 2023 till 35% 2027. Kalkines rapport om artificiell intelligens och framväxande teknik ger investerare djupgående analys och insikter om företag som driver innovation inom AI och framväxande tekniksektorer. Rapporten täcker spektrumet av banbrytande teknik som är redo att revolutionera olika sektorer.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 3 juni

OpenAI identifierar och stör politiska påverkansoperationer världen över

OpenAI har identifierat och stört fem dolda påverkansoperationer som försökte använda dess generativa AI-modeller för att påverka politiska förfaranden i olika länder. Bland dem fanns Stoic, ett israeliskt företag som riktade sig till publik i Kanada, USA, Israel, Indien och Ghana. OpenAI publicerade denna information i en rapport på fredagen. Stoics aktivitet belystes också i Metas kvartalsrapport förra veckan. Enligt rapporten verkar dessa kampanjer inte ha ökat sin publikengagemang eller räckvidd som ett resultat av att de använder OpenAIs tjänster.

Direktlänk Dela Calcalist Tech fördjupade 3 juni

AI-system skapad för att upptäcka bluffmejl

När Clark Hoefnagels mormor blev lurad på 27 000 dollar förra året, kände han sig tvungen att göra något. Hoefnagels, som bor i Ontario, Kanada, körde de bluff- eller ´phishing´-mejl hans mormor hade fått genom den populära AI-chattboten ChatGPT. Han var nyfiken på att se om den skulle känna igen dem som bedrägerier, vilket den genast gjorde. Från detta föddes idén till ett företag som heter Catch. Det är ett AI-system som har tränats för att upptäcka bluffmejl. Catch är för närvarande kompatibelt med Googles Gmail och skannar inkommande mejl och markerar eventuella som bedrägliga eller potentiellt sådana.

Direktlänk Dela British Broadcasting Corporation fördjupade 2 juni

OpenAI stoppar oärlig användning av AI i indiska val

OpenAI har agerat inom 24 timmar för att störa bedräglig användning av AI i hemliga operationer riktade mot de indiska valen, vilket inte ledde till någon betydande ökning av publiken. OpenAI sa att STOIC, ett politiskt kampanjhanteringsföretag i Israel, genererade en del innehåll om indiska val tillsammans med om konflikten i Gaza. Rajeev Chandrasekhar, minister för elektronik och teknologi, kommenterade rapporten och sa att det är helt klart och uppenbart att BJP var och är målet för inflytandeoperationer.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 1 juni

OpenAI störde försök till påverkanskampanj riktad mot Indiens val

OpenAI, skaparen av ChatGPT, agerade inom 24 timmar för att störa bedräglig användning av artificiell intelligens i hemliga operationer riktade mot Lok Sabha-valet 2024, vilket inte ledde till någon betydande publikökning. Företaget rapporterade att det förbjöd en grupp konton från Israel, som användes för att skapa och modifiera innehåll för en påverkanskampanj på olika plattformar. Operationen riktade sig mot publik i Kanada, USA, Israel och Indien. Indiens unionsminister Rajeev Chandrasekhar kallade det en ´farlig hot mot vår demokrati´, och sa att BJP är målet för sådana påverkansoperationer, desinformation och utländsk inblandning.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 1 juni

OpenAI stör påverkansoperation riktad mot Indiens val

OpenAI, skaparna av ChatGPT, har agerat inom 24 timmar för att störa bedrägliga användningar av sina AI-modeller i en hemlig påverkansoperation riktad mot de pågående Lok Sabha-valen i Indien. OpenAI hävdar att ingreppet förhindrade att påverkansoperationen fick någon betydande publikökning. Enligt en rapport publicerad på dess webbplats genererade STOIC, ett politiskt hanteringsföretag baserat i Israel, innehåll relaterat till de indiska valen. OpenAI förbjöd en kluster av konton som användes för att generera och redigera innehåll för en påverkansoperation.

Direktlänk Dela Dainik Jagran fördjupade 1 juni

MarketMind presenterar AI-plattform för investerarrelationer med stöd från Google Cloud

MarketMind Technologies Inc. har lanserat en generativ AI-plattform för investerarrelationer. Utvecklingen av denna banbrytande teknologi stöds av investeringar från Google Cloud for Startups-programmet. Marketmind stöds av Alpha Transform Holdings, en framstående investerare och rådgivare inom finansiell teknologi och digitala tillgångar. Plattformen integrerar AI-teknologi från Redis, Google och Arhasi, en partner till Redis och leverantör av plattformar och produkter som möjliggör säkra, reglerade och följsamma AI-lösningar. Plattformen hjälper företag att bygga profiler av sina investerare och utföra en rad AI-drivna analyser för att ge en bred analys av deras aktieägare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 juni

OpenAI avslöjar påverkansoperationer riktade mot indiska val

OpenAI rapporterar att det politiska kampanjhanteringsföretaget STOIC, baserat i Israel, genererade innehåll om indiska val och konflikten i Gaza. OpenAI förbjöd en kluster av konton från Israel som användes för att generera och redigera innehåll för en påverkansoperation som riktade sig mot publik i Kanada, USA, Israel och Indien. Rajeev Chandrasekhar, minister för elektronik och IT, kommenterade rapporten och sa att det var tydligt att BJP var och är målet för påverkansoperationer, desinformation och utländsk inblandning. OpenAI sa att det är engagerat i att utveckla säker och allmänt fördelaktig AI.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 1 juni

Rådet för Europa antar ramverkskonvention om AI och mänskliga rättigheter

Den 17 maj 2024 antog Europarådet Ramverkskonventionen om Artificiell Intelligens och Mänskliga Rättigheter, Demokrati och Rättsstatens Principer. Konventionen är den första internationella fördraget om AI som kommer att vara juridiskt bindande för undertecknarna. Konventionen kommer att vara öppen för signatur den 5 september 2024. Konventionen utarbetades av representanter från de 46 medlemsstaterna i Europarådet, Europeiska unionen och 11 icke-medlemsstater. Konventionen kräver att undertecknarna genomför lagar eller andra juridiska åtgärder för att ge den effekt. Konventionen har många likheter med EU:s AI-lag.

Direktlänk Dela Covington & Burling LLP fördjupade 31 maj

OpenAI stänger ner fem hemliga påverkansoperationer

OpenAI meddelade att de har tagit steg för att stoppa fem hemliga påverkansoperationer (IO) från Kina, Iran, Israel och Ryssland. Dessa operationer försökte missbruka OpenAIs artificiella intelligens (AI)-verktyg för att manipulera offentlig diskurs eller politiska utfall online, samtidigt som deras sanna identitet doldes. Aktiviteterna använde AI-modeller för att generera korta kommentarer och längre artiklar på olika språk, skapa namn och biografier för sociala medier, utföra öppen källkodsundersökningar, felsöka enkel kod och översätta och korrekturläsa texter. Två av nätverken kopplades till aktörer i Ryssland, varav en tidigare odokumenterad operation med kodnamnet Bad Grammar som främst använde minst ett dussin Telegram-konton för att rikta in sig på publik i Ukraina, Moldavien, Baltikum och USA med dåligt innehåll på ryska och engelska. De andra tre aktivitetsklustren var ett kinesiskt nätverk som kallas Spamouflage, en iransk operation som kallas International Union of Virtual Media (IUVM) och ett nätverk som kallas Zero Zeno som kommer från en israelisk hotaktör, ett företag för affärsunderrättelser som kallas STOIC.

Direktlänk Dela The Hacker News fördjupade 31 maj

Starlight Retail Inc. lanserar revolutionerande appservice med GPT-4O

Starlight Retail Inc. har stolt lanserat sin mycket efterlängtade appservice med GPT-4O, nu tillgänglig för 30-dagars gratis provperioder på starlightretail.net. Denna banbrytande appservice förväntas revolutionera teknikindustrin och förenkla användarnas dagliga uppgifter samt öka produktiviteten. Starlight Retail Inc., grundat 2021 av visionären Mammon Baloch, har snabbt etablerat sig som en global ledare inom teknikindustrin. Företaget samarbetar med industrigiganter som Microsoft, IBM, Dell, AWS, Cisco och Google Cloud för att leverera toppmoderna produkter och tjänster till sina kunder.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 31 maj

OpenAI:s senaste språkmodell GPT-4o har stora säkerhetsbrister

OpenAI:s senaste språkmodell, GPT-4o, har stora säkerhetsbrister, enligt en utredning av Radio-Canadas desinformationssprängande enhet, Décrypteurs. Det är förvånansvärt enkelt att lura dess skydd och få den att producera chockerande och stötande innehåll, i strid med OpenAI:s egna policys. En enkel ´jailbreak´-strategi som kräver så lite som två uppmaningar gör att vem som helst kan provocera GPT-4o att producera långa argumenterande uppsatser som främjar auktoritär fascism, vanliga vaccinkonspirationsteorier, vitamin D som ett mirakel botemedel mot cancer och psykologiska fördelar med självskada. När den uppmanades, fabricerade maskinen till och med falska statistik och citat för att stärka sina argument.

Direktlänk Dela Canadian Broadcasting Corporation fördjupade 31 maj

Alan Walker använder AI för att ´sjunga´, planerar turné i Asien

När den norska DJ:n och musikproducenten Alan Walker släppte en YouTube-video där han använde artificiell intelligens (AI) för att ´sjunga´ tidigare denna månad, var fansen delade. Vissa fans uppskattade experimentet, medan andra var mindre mottagliga för idén. Walker svarade på kritiken genom att säga att musikindustrin inte bör vara rädd för att omfamna nya verktyg som AI. Han tillade att AI kan vara ett kreativt verktyg för att bygga egna låtar. Walker planerar också att påbörja den asiatiska delen av sin Walkerworld-turné, som kommer att ta honom till Indonesien, Singapore, Macau, Malaysia och Indien från juni till oktober.

Direktlänk Dela AsiaOne Online fördjupade 31 maj

OpenAI upptäcker statliga propagandakampanjer som använder dess AI-teknik

OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, upptäckte grupper från Ryssland, Kina, Iran och Israel som använde dess teknik för att försöka påverka politisk diskurs runt om i världen. OpenAI tog bort konton kopplade till kända propagandaverksamheter i Ryssland, Kina och Iran; en israelisk politisk kampanjbyrå; och en tidigare okänd grupp från Ryssland som företagets forskare döpte till ´Bad Grammar´. Grupperna använde OpenAIs teknik för att skriva inlägg, översätta dem till olika språk och bygga programvara som hjälpte dem att automatiskt posta på sociala medier.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 30 maj

AI-översättningsverktyg missförstår sammanhanget nästan hälften av tiden

AI-översättningsmjukvara missförstår sammanhanget nästan hälften av tiden jämfört med professionellt mänskligt översatta och verifierade dokumenttjänster, vilket kan leda till potentiella affärskatastrofer och ökad risk för kulturella faux pas eller nonsensiska översättningar. ASTA-USA Translation Services, Inc. råder företag att inte lita blint på dessa tjänster för professionella ändamål, eftersom de inte kan fånga upp specialiserad branschjargong, lokala nyanser eller kulturella sammanhang korrekt. AI-översättningar har lett till betydande problem för företag, inklusive rättsliga konsekvenser och produktåterkallanden.

Direktlänk Dela Newswire fördjupade 30 maj

Bekämpa Deepfakes med Biometrisk Autentisering

Bedragare vänder sig allt mer till deepfake-foton, videor och ljudinspelningar för att lura sina offer. För att bekämpa dessa nya taktiker överväger bedrägeriutredare att anta ett multifaktorautentiseringssystem som använder multimodala biometriska data. Genom att undersöka både fysiska och beteendemässiga biometriska mönster, som användarns tangenttryckningar, navigationsmönster och fingeravtryck, tror experter att multimodala biometriska data kan vara ett av de bättre sätten att upptäcka avvikelser och förhindra att konton tas över. Men inga tekniker kan erbjuda fullständigt skydd, det bästa företag kan göra för sina anställda och kunder är att minimera risker. Användning av mer än en modalitet samtidigt är ett realistiskt sätt att uppnå detta, säger Melissa Carvalho, vice VD för global cybersäkerhet vid Royal Bank of Canada.

Direktlänk Dela Information Security Media fördjupade 30 maj

Caseware International introducerar AI-driven digital assistent för ekonomiproffs

Företaget för finansiella rapporteringslösningar, Caseware International, avtäcker en digital assistent. Den nya mjukvaran, kallad Caseware AiDA, är AI-aktiverad och introduceras på en förhandslanseringsbasis. AiDA fungerar med Casewares svit av lösningar för redovisning, revision och finansproffs och är skapad för att förbättra effektiviteten, säkerställa efterlevnad och ge sammanhangsmedvetna svar på yrkesspecifika frågor. AiDA kommer att vara tillgänglig för Caseware Cloud-kunder i USA för tidig åtkomst och kommer senare att vara tillgänglig över hela världen och särskilt i Australien, Kanada och Europa.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 29 maj

AI-plattform för att effektivisera volontärtjänster i New Brunswick

Välgörenhetsorganisationen Urban/Rural Rides i New Brunswick, som tillhandahåller transport till äldre, låginkomsttagare och personer med måttliga funktionshinder, kommer att införa en AI-plattform för att effektivisera bokningar och skicka ut volontärförare. Programvaran, som utvecklats av Montreal-baserade Blaise Transit, kommer att rullas ut i hela provinsen före årets slut. Den nya tekniken kommer att göra bokningsprocessen och tilldelningen av volontärförare ´mycket mer effektiv´, enligt Urban/Rural Rides verkställande direktör Kelly Taylor. New Brunswick-regeringen har lovat 2 miljoner dollar över fyra år till projektet.

Direktlänk Dela Canadian Broadcasting Corporation fördjupade 27 maj

Kanada utvecklar ny AI-strategi för federala regeringsoperationer

Kanadas skattkammarordförande Anita Anand meddelade att Ottawa utvecklar en ny AI-strategi för federala regeringsoperationer. Syftet är att göra regeringens operationer mer effektiva och förbättra tjänsterna för kanadensarna, samtidigt som kapaciteten för vetenskap och forskning förbättras. Anand sa att AI kan användas för att automatisera rutinuppgifter, men generativ AI kommer generellt inte att användas för konfidentiella ändamål. Initiativet kommer att inkludera inrättandet av en specifik division för att omskola befintliga offentliga tjänstemän. Anand tillade att regeringen också kommer att arbeta med att snabbt och konkurrenskraftigt anställa mer topp teknisk talang.

Direktlänk Dela Barrie 360 fördjupade 27 maj

AI-reglering diskuteras vid toppmöte i Seoul

Under ett toppmöte i Seoul diskuterades framsteg inom AI-reglering, med Storbritannien och Sydkorea som värdar. Det stora framsteget som Storbritannien kunde visa upp var skapandet av ett globalt nätverk av AI-säkerhetsinstitut. Teknikministern Michelle Donelan tillkännagav planer på att leda ett system där regulatorer i USA, Kanada, Storbritannien, Frankrike, Japan, Korea, Australien, Singapore och EU delar information om AI-modeller, skador och säkerhetshändelser. Dock påpekade Jack Clark, medgrundare och policychef på AI-laboratoriet Anthropic, att de nya säkerhetsinstitutens makt är begränsad till observation och rapportering.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 27 maj

Kanadas finansdepartement vill öka användningen av AI inom offentlig sektor

Finansdepartementets president Anita Anand vill öka användningen av artificiell intelligens (AI) inom Kanadas offentliga sektor, men insisterar på att AI-verktyg som ChatGPT inte kommer att användas för konfidentiell information som kabinettsdokument. Anand lanserade samråd om användningen av AI i offentlig sektor och sa att regeringen letar efter en strategi för att ansvarsfullt använda AI. Hon vill att regeringens strategi ska undvika snedvridning eller diskriminering i användningen av AI. Regeringen planerar att inrätta en särskild avdelning inom finansdepartementet för att omskola befintliga offentliga tjänstemän inom cyber- och cyberteknologi.

Direktlänk Dela Canadian Broadcasting Corporation fördjupade 27 maj

Mistral och Cohere uppgraderar AI-modeller

Företaget bakom den näst mest populära öppen källkods AI, Mistral, har uppgraderat sin AI-modell samtidigt som den flerspråkiga jätten Cohere uppgraderar sina AI-modeller. Mistral har avsevärt uppgraderat sin stora språkmodell (LLM). Uppgraderingen är ocensurerad som standard och ger märkbara förstärkningar. Det franska AI-forskningslabbet meddelade Mistral 7Bv0.3-modellen via HuggingFace-plattformen. Samtidigt avtäckte det kanadensiska AI-företaget Cohere uppgraderingen Aya, som har flerspråkiga förmågor som matchar Mistral och Meta inom den öppna källkodsutrymmet.

Direktlänk Dela Herald Sheets fördjupade 26 maj

Google Messages för Android får Gemini-drivna funktioner

Google har meddelat den globala lanseringen av Gemini-funktionen i sin meddelandeapplikation, Google Messages, efter det ursprungliga tillkännagivandet på I/O 2024. Gemini har varit tillgängligt för betatestare sedan mars i år. När det är aktiverat kommer användare att hitta Gemini som sin första kontakt i Starta chatt FAB > Ny konversationslista. Gemini erbjuder direkt 1:1-konversation som inte kan integreras i andra konversationer, till skillnad från Assistenten i Google Allo. Lanseringen av Gemini i Google Messages sker globalt, med undantag för Europeiska ekonomiska området, Storbritannien, Schweiz och Indien.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 26 maj

Gemini i Google Meddelanden rullas ut globalt

Efter tillkännagivandet på I/O 2024 har Gemini i Google Meddelanden börjat rullas ut till stabila användare de senaste dagarna. När det är tillgängligt kommer Gemini att dyka upp som den första kontakten i Start chat FAB > New conversation list. Gemini kan användas för att utforma meddelanden, brainstorma idéer, planera händelser eller helt enkelt ha ett roligt samtal. Användare kan lämna tummar upp/ned feedback genom att långtrycka på ett svar. Samtal sker över RCS, men de är inte krypterade från ände till ände. Gemini rullas ut globalt, förutom till EES, Storbritannien, Schweiz och Indien, med stöd för engelska och franska i Kanada.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 25 maj

Microsoft Paint får AI-stöd och nya funktioner

Microsoft Paint, som har funnits sedan Windows 1 lanserades 1985, planerar att införa stöd för Microsoft Cocreator, en AI-funktion som skapar nya bilder utifrån enkla textkommandon. Denna funktion, som använder Open AI:s motor Dall-E, har redan lanserats i flera länder, men det är ännu oklart när den kommer till Sverige. Paint har redan en funktion för att automatiskt ta bort bakgrunder på bilder. Dessutom har programmet introducerat en ´lager´-funktion som gör bildredigering enklare genom att låta användare arbeta med olika delar av bilden separat.

Direktlänk Dela PC för Alla fördjupade 25 maj

OpenAIs senaste modell GPT-4o driver största intäktstoppen någonsin

OpenAI har nyligen lanserat sin senaste stora språkmodell, GPT-4o. Trots att modellen är fritt tillgänglig på webben har företagets mobilapp ChatGPT resulterat i den största intäktstoppen någonsin för företaget och den största dagsintäkten sedan modellens lansering, enligt en rapport från AppFigures. Under den första veckan uppmanades mobilanvändare att uppgradera till ChatGPT:s månadsabonnemang på $19,99 (Rs 1,661) och ChatGPT Plus om de ville experimentera med OpenAIs senaste lansering. Detta ökade efterfrågan på abonnemang bland mobilanvändare och ledde till den största intäktstoppen företaget hittills sett på mobila enheter.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 25 maj

AMD Instinct MI300X accelerators förändrar spelplanen för AI-applikationer

AMD Instinct MI300X-acceleratorer skapar rubriker inom teknikindustrin, särskilt inom artificiell intelligens (AI). Dessa acceleratorer, i kombination med AMD:s ROCm öppna mjukvara, är utformade för att hantera några av de mest krävande AI-arbetsbelastningarna, inklusive de på Microsoft Azures OpenAI-tjänst. Samarbetet mellan AMD och Microsoft kommer att ge en oöverträffad prestanda och effektivitet för AI-applikationer, vilket gör det till en game-changer för både utvecklare och företag. De nya Azure ND MI300X virtuella maskinerna (VM) är nu allmänt tillgängliga och erbjuder kunder imponerande prestanda och effektivitet för deras AI-arbetsbelastningar. Dessa VM drivs av AMD Instinct MI300X-acceleratorer och ROCm-programvarustacken, vilka är avgörande för att köra AI-modeller som GPT-3.5 och GPT-4.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 24 maj

Marknaden för osuperviserat lärande förväntas nå 86,1 miljarder USD 2032

Enligt en ny rapport från Allied Market Research förväntas den globala marknaden för osuperviserat lärande öka från 4,2 miljarder USD 2022 till 86,1 miljarder USD 2032, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 35,7%. Tillväxten drivs av tillgången på stora och varierade datamängder samt framsteg inom artificiell intelligens och maskininlärningstekniker. Marknaden segmenteras utifrån teknologi, driftläge, företagsstorlek, slutanvändare och region. Bland teknologierna dominerade naturlig språkbearbetning (NLP) marknaden 2022. Nordamerika hade den största marknadsandelen 2022.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 24 maj

Kanadensiska företag långsamma att anta generativ AI, rapporterar Canadian Chamber of Commerce

Canadian Chamber of Commerces Business Data Lab (BDL) har släppt en rapport som visar att kanadensiska företag är långsamma att anta generativ artificiell intelligens (Gen AI). Rapporten pekar på brist på förtroende och flera hinder som kan påverka antagandet, vilket kan förhindra den förbättring i ekonomisk tillväxt som behövs i Kanada. Gen AI ses som en möjlighet att öka produktiviteten i Kanada, men adoptionshastigheten är förmodligen inte tillräckligt snabb för att Kanada ska vara konkurrenskraftigt globalt. Rapporten ger konkreta rekommendationer för både företag och beslutsfattare för att påskynda antagandet av Gen AI i Kanada.

Direktlänk Dela The Canadian Chamber of Commerce fördjupade 22 maj

Storbritannien erbjuder forskningsstipendier för att studera artificiell intelligenssäkerhet

Storbritanniens regering kommer att erbjuda stipendier till forskare för att studera hur man skyddar samhället mot risker med artificiell intelligens (AI), såsom deepfakes och cyberattacker. Detta tillkännagavs av teknikminister Michelle Donelan vid AI Seoul Summit. Forskningsprogrammet kommer att ledas av Shahar Avin, en AI-säkerhetsforskare och Christopher Summerfield, forskningsdirektör vid UK AI Safety Institute. Programmet kommer att genomföras i samarbete med UK Research and Innovation samt The Alan Turing Institute. AI Safety Institute har nyligen släppt sina första offentliga resultat från tester av AI-modeller och har även öppnat ett nytt kontor i USA samt inlett ett samarbete med Canadian AI Safety Institute.

Direktlänk Dela Government Digital Service fördjupade 22 maj

Microsoft introducerar nya funktioner för Copilot vid Build 2024

Vid Microsoft Build 2024 introducerades en ny uppsättning funktioner för Copilot, som gör det möjligt för organisationer att uppnå sina affärsmål. De nya funktionerna inkluderar möjligheten att anpassa Copilot med tillägg och anslutningar, eller bygga egna. Copilot kan nu arbeta proaktivt, oberoende och asynkront, vilket svarar på data och händelser i bakgrunden för att automatisera affärsprocesser. Den kanadensiska media- och underhållningsföretaget Cineplex har redan revolutionerat sina verksamheter genom att använda Microsoft Power Platform-produkter för att driva automation inom olika avdelningar, vilket sparar företaget över 30 000 timmar årligen.

Direktlänk Dela Microsoft fördjupade 21 maj

Extreme-gitarristen Nuno Bettencourt diskuterar AI i musikskapande

Extremes gitarrist Nuno Bettencourt diskuterade användningen av AI i musikskapande i en intervju med Spains Metal Journal. Han menade att AI kan generera melodier, harmonier och rim, men kommer alltid att låta steriliserat och kan aldrig fånga rock and rolls oförutsägbarhet och ofullkomlighet. Han hävdade att rock and roll kommer att överleva alla tekniska framsteg, eftersom AI aldrig kommer att kunna replikera känslan av att stå inför en publik. Extreme tillkännagav nyligen 15 nya datum för sin globala ´Thicker Than Blood´-turné.

Direktlänk Dela Blabbermouth fördjupade 21 maj

Netflix anklagas för att använda AI-manipulerade bilder i dokumentär

Netflix anklagas för att ha använt AI-manipulerade bilder i den sanna kriminaldokumentären ´What Jennifer Did´. Flera bilder visar tydliga tecken på AI-trick, inklusive förvrängda händer, konstiga artefakter och mer. Om rapporten är korrekt, väcker det allvarliga frågor om användningen av sådana bilder i dokumentärer, särskilt eftersom personen som avbildas för närvarande sitter i fängelse i väntan på ny rättegång. Netflix har ännu inte erkänt rapporten, men bilderna visar tydliga tecken på manipulation och märktes aldrig som AI-genererade. En kanadensisk appellationsdomstol beordrade Pans nya rättegång eftersom rättegångsdomaren inte presenterade juryn med tillräckligt med alternativ.

Direktlänk Dela Yahoo Style Canada fördjupade 21 maj

Betalningsbedrägerier 40% vanligare inom e-handel än i fysiska butiker

Enligt en studie av LexisNexis Risk Solutions är bedrägerier med betalningar 40% vanligare inom e-handel jämfört med fysiska butiker. Studien visar att digitala plånböcker, betalningsappar, köp-nu-betala-senare-planer och kryptovalutor står för en femtedel av all betalningsbedrägeri. Forskare rekommenderar AI-teknologier som det bästa försvaret mot dessa attacker. Studien identifierade de tre vanligaste attackerna för alla handlare (online och i butik): syntetisk identitetsbedrägeri, betalkortsbedrägeri och skadliga bot-attacker. Forskarna fann att det nuvarande hotlandskapet gör det särskilt utmanande att skilja bedragare från legitima kunder, särskilt vid digitala transaktioner.

Direktlänk Dela Practical Ecommerce fördjupade 21 maj

Microsoft avslöjar nya AI-drivna produkter på sin årliga Build-konferens

Idag inledde Microsoft sin årliga Build-konferens i Seattle. Under veckan presenterades nya Copilot+PC Surface-enheter samt AI-drivna innovationer. Microsoft meddelade officiellt ”nästa generation av Windows AI-datorer”. Copilot+PC kommer att hjälpa till att skapa ”den mest kraftfulla Windows PC någonsin byggd”. Företaget avslöjade sin nya Surface Laptop och Surface Laptop Pro, båda drivna av Copilot+PC. Den nya Surface Laptop lanseras med 13,8 och 15-tums alternativ, tillgängliga i fyra olika färger. Den nya bärbara datorn sägs vara 86 procent snabbare än Surface Laptop 5. Microsoft meddelade att den nya enheten har den längsta batteritiden av en Surface. Enligt företaget överträffar Copilot+PC Surface Laptop både Surface Laptop 5 och M3 MacBook Air när det gäller batteritid. Den nya enheten har ett batteri som räcker hela dagen med 22 timmars videouppspelning. Microsoft avslöjade också den nya Copilot+PC Surface Pro. Den nya 2-i-1-enheten sägs vara 90 procent snabbare än den tidigare Surface Pro 9. Den har WiFi 7, valfritt 5G och stöd för upp till tre skärmar. Surface Laptop Pro erbjuder en fantastisk OLED-display. Inbyggd i ramen finns en ny quad HD-framåtvänd kamera. På baksidan har Microsoft byggt in en kamera med 4K-videostöd. Det mobila, löstagbara flex-tangentbordet erbjuder nu ljusare bakgrundsbelysning och en anpassningsbar haptisk pekplatta, designad för tillgänglighet. Copilot+PCs börjar på 999 USD (cirka 1 360 CAD). Förbeställningar för de nya enheterna startar idag och börjar skeppas den 8 juni i Kanada, USA och andra globala marknader. Tillsammans med Surface, detaljerade Microsoft sin nya Copilot+PC AI-plattform. Företaget integrerar sin Copilot AI-teknik med Azure-molnet i en helt ny Copilot+PC-kategori. Copilot+PC kommer att ha ett nytt system NPU med 40 biljoner operationer per sekund. De nya NPU:erna stöder också 16 GB RAM och 256 GB lagring. Jämfört med traditionella datorer, säger Microsoft att dess nya AI-plattform är 24 procent mer effektiv. Copilot+PC kommer att stödjas av partners som Intel, AMD, Qualcomm, Acer, HP, Samsung och andra. Copilot+PC kommer att debutera på SnapDragon X Elite-chip, vilket gör det 58 procent snabbare än M3 MacBook Air, hävdar Microsoft. Användning av Copilot+PC låter användare dra och släppa information från ett fönster till Copilot. Från en fråga i en textruta eller få förslag på ställen att äta. Användare kan också redigera en app med Copilot utan att behöva öppna en app. Vid lanseringen integreras Copilot+PC naturligt över Spotify, Disney+, Chrome och fler partnerappar. Adobes Photoshop, Light Room och Photoshop Express är alla tillgängliga idag. Andra Adobe-appar kommer att läggas till längs vägen. Copilot integreras också mer i Microsofts spelinitiativ. I en demo visade Microsoft hur Minecraft-spelare kan prata med Copilot som om det vore en vän. Copilot kan läsa av spelet på skärmen och ge tips i realtid. En spelare kan ställa frågor som ”Hur bygger jag ett svärd?” Copilot kan reagera och hjälpa till att bygga ett. Senare, när en Zombie närmar sig, ger Copilot hörbara tips för att undvika fienden. Xbox-spel som Microsoft Flight Simulator och Sea of Thieves som körs på Copilot+PC-enheter kommer också att se nya AI-integrationer. Copilot+PC kommer också tillsammans med en helt ny ”Recall”-funktion. Samtidigt som sekretessen bibehålls, har Microsoft utformat Recall för att naturligt länka samman tidigare sökningar, frågor och annan information. Till exempel, om ett team samarbetar på ett projekt och vissa filer kan ha försvunnit. Med Copilot-sökningen kan en användare skriva in ett specifikt element från projektet och dra upp det. Dessutom kan användare med hjälp av en tidslinje i Recall dra information med endast en tid eller ett datum för att dra information från en interaktion med en medarbetare. Recall används med säkerhets- och sekretessåtgärder. Microsoft bekräftar att informationen endast kommer att lagras och användas på personliga enheter. Frågor, sökresultat etc. kommer inte att dras och lagras av företaget. Håll utkik eftersom vi kommer att ha mer nyheter från Microsoft Build 2024.

Direktlänk Dela iPhone in Canada fördjupade 20 maj

Hög efterfrågan på AI-jobb i Kanada

Artificiell intelligens (AI) är här och det råder ingen tvekan om att det är det mest blomstrande jobbmarknaden just nu över hela världen. Kanada har också en stark IT-sektor och utmärkta utbildningsinstitutioner redo att bidra till denna IT-evolution. Efterfrågan på AI-expertis ökar världen över. I denna artikel listar vi de 10 mest efterfrågade AI-jobben i Kanada om du vill framtidssäkra din karriär inom detta område.

Direktlänk Dela Immigration News Canada fördjupade 19 maj

Schweiz toppar rankningen för AI-integration, Storbritannien ifrågasätter beredskap

Artificiell intelligens (AI) bidrog med nästan 4 miljarder pund till Storbritanniens ekonomi 2023, men det finns fortfarande frågor om landets beredskap för integration av verktygen i arbetskraften. Enligt en studie från AIPRM integrerar minst två tredjedelar av arbetskraften i Singapore, Kina och Schweiz AI-verktyg i sitt arbete. AIPRM har skapat ett index för att avslöja vilka länders företag som är mest förberedda för AI-integration, med Schweiz i topp. USA kom på andra plats och Singapore på tredje.

Direktlänk Dela International Financial Advisers Magazine fördjupade 19 maj

Veckans tekniknyheter: Google I/O, Motorola Razr-läcka, varningar för TikTok i Kanada och mer

Den här veckan var fylld med tekniknyheter. Google I/O presenterade flera AI-baserade produkter. Motorola Razr hade sin andra läcka på en vecka, och Chat GPT-4o introducerades. En kanadensisk underrättelsedirektör varnade för TikTok, och Sony Xperia 1 VI lanserades. Dessutom rullade Android och iOS ut aviseringar om oönskad spårning. Motorola Razr 50 Ultra (troligen marknadsförd som Razr Plus 2024 i USA) kommer att ha en större 4-tums skärm och en 165Hz uppdateringsfrekvens. OpenAI introducerade sin nya flaggskeppsmodell, GPT-4o, som kan resonera över ljud, vision och text i realtid. TikTok har hamnat under eld i Kanada på grund av dess kopplingar till det kinesiska företaget ByteDance. Slutligen har Google och Apple samarbetat för att leverera en branschspecifikation för att upptäcka oönskade spårare.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 18 maj

En studie genomförd i Alberta, Kanada, har använt artificiell intelligens (AI) för att förutsäga risken för 15 vanliga hjärt-kärlsjukdomar. Forskarna använde data från EKG-undersökningar och kopplade dessa till patienters hälsouppgifter. Totalt ingick över 2 miljoner EKG från mer än 3 miljoner akutmottagningsbesök och över 1 miljon sjukhusinläggningar. AI-modellerna kunde förutsäga sannolikheten för att en patient skulle diagnostiseras med en specifik sjukdom. Dessa modeller kan användas för att förbättra tidig upptäckt och behandling av hjärt-kärlsjukdomar.

Nature fördjupade 18 maj

Osäkerhet kring artificiell intelligens säkerhet, enligt internationell rapport

En stor internationell rapport om säkerheten för artificiell intelligens (AI) säger att experter inte kan komma överens om vilken risk tekniken utgör och det är oklart om AI kommer att hjälpa eller skada oss. Rapporten, ledd av Kanadas Yoshua Bengio, konstaterar att ´framtidens bana för allmän AI är anmärkningsvärt osäker´. Rapporten beställdes vid förra årets AI Safety Summit i Storbritannien, det första globala mötet om artificiell intelligens. Den släpptes inför en annan global toppmöte om AI, som ska hållas i Seoul, Sydkorea, nästa vecka.

Direktlänk Dela Global News fördjupade 18 maj

Oenighet bland experter om säkerheten för artificiell intelligens, enligt rapport

En stor internationell rapport om säkerheten för artificiell intelligens (AI) visar att experter inte kan komma överens om den risk tekniken innebär. Rapporten, som leds av Kanadas Yoshua Bengio, konstaterar att den framtida banan för allmän AI är ´bemärkelsvärt osäker´. Det är oklart om AI kommer att hjälpa eller skada oss. Rapporten beställdes vid förra årets AI-säkerhetstoppmöte som Storbritannien arrangerade. 75 experter bidrog till rapporten, inklusive en panel nominerad av 30 länder, EU och FN. En slutlig version förväntas vid årets slut.

Direktlänk Dela CTV News fördjupade 18 maj

Nya rörelser inom reklambyråer: Priser, partnerskap och lanseringar

Corinna Falusi, tidigare chefskreatör och partner på Mother, har lanserat Birthday, ett kollektiv som kopplar kreativa personer direkt till varumärken. Buntin har utsetts till mediabyrå för Trex, och kommer att utöka sitt arbetsområde med fler ansvarsområden inom media. Crosby mottog fem förstaplatspriser vid PRSA Best in Maryland-tävlingen. Freepik har förvärvat AI-redigeringsverktyget Magnific AI, vilket stärker företagets marknadsposition. Goodway Group har lanserat två nya divisioner, Gradiant och G-Comm. IPG Health har lanserat en svit av erbjudanden skräddarsydda för läkemedels- och life science-sektorn. Klick Health har valt tre vinnande bidrag till den första omgången av sitt Klick Prize. Motto har lanserat Motto Referral Network. New Engen Partners har utsetts till digital byrå för Cotopaxi. Questus har valts som kreativ och mediabyrå för Golden 1 Credit Union. Semasio har lanserat Factory. Third Ear har utsetts till multikulturell byrå för Nissan United och Infiniti USA. The Mayor och Yard NYC har valts som kreativa byråer för Famous Footwear.

Direktlänk Dela Adweek fördjupade 18 maj

Europarådet godkänner internationellt AI-avtal

Europarådets ministerkommitté har godkänt ett internationellt avtal, kallat AI-konventionen, för att säkerställa ansvarsfull användning av artificiell intelligens (AI) som respekterar mänskliga rättigheter, rättsstatsprincipen och demokratin. Avtalet är det första rättsligt bindande instrumentet av sitt slag. Förutom EU:s och Europarådets medlemsstater har länder som USA, Japan, Australien, Kanada, Argentina, Mexiko och Peru ställt sig bakom fördraget. AI-konventionen ska undertecknas i Vilnius i september.

Direktlänk Dela Yleisradio Oy fördjupade 17 maj

Nederländska forskare utvecklar AI som kan känna igen sarkasm

Ett forskarlag vid universitetet i Nederländerna har utvecklat en artificiell intelligens (AI) plattform som kan känna igen sarkasm, enligt en ny rapport. Forskningen presenterades vid ett möte med Acoustical Society of America och Canadian Acoustical Association i Ottawa, Kanada. Forskarna använde videoklipp och annat text- och ljudinnehåll från amerikanska sitcoms som ´Friends´ och ´The Big Bang Theory´ för att träna ett neuralt nätverk. Arbetet utnyttjade en databas kallad Multimodal Sarcasm Detection Dataset (MUStARD), som ett annat forskarlag från USA och Singapore hade annoterat med etiketter om sarkasm var närvarande i ett givet innehåll. Efter att ha tränat sin AI-modell på data, sa forskarna att de kan detektera sarkasm i utbyten som inte var märkta av forskarna nästan 75% av tiden. De tillade att efterföljande arbete i labbet med syntetiska data har förbättrat den noggrannhetsnivån ännu mer.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 16 maj

AI förutspår brons för Sverige i hockey-VM

Enligt en prognos baserad på artificiell intelligens (AI) från det finska programvaru- och tjänsteföretaget Digia, kommer Sverige att ta bronsmedaljen i hockey-VM, medan USA och Kanada tar toppositionerna. Prognosen, som använder generativ AI, är inte särskilt hoppfull för Finland, som förväntas hamna på femte plats efter Sverige och Slovakien. Digia har tidigare framgångsrikt använt AI för att förutse resultatet av det finska hockeymästerskapet.

Direktlänk Dela Cision News fördjupade 16 maj

Kanadensiska försvarsaktier som utnyttjar AI-revolutionen

Bullfallen ökar för tre kanadensiska försvarsaktier som befinner sig i framkant av AI-revolutionen, inklusive CAE, Héroux-Devtek och Magellan Aerospace. Dessa företag drar nytta av den ökade militärutgifterna från regeringen och den föreslagna försvarsbudgeten i Kanada som startar 2024 och sträcker sig över fem år är 8,1 miljarder dollar. CAE använder AI, digital teknik och molnbaserad databehandling för att förbereda kunder för multi-domänoperationer. Héroux-Devtek, känt för sina landningssystem, kan konkurrera på den blomstrande marknaden för landningsutrustning tack vare tekniska framsteg. Magellan Aerospace, en konkurrent till Héroux-Devtek på landningsutrustningsmarknaden, hoppas dra nytta av den amerikanska kongressens godkända budget på 43,6 miljarder dollar för flygplansanskaffning.

Direktlänk Dela The Motley Fool Canada fördjupade 14 maj

Ataccama använder generativ AI för att förbättra datakvaliteten

Ett återkommande tema inom big data de senaste två decennierna är dålig datakvalitet. Företaget Ataccama har gjort en affärsverksamhet av att hjälpa organisationer att lösa sina datakvalitetsproblem, och med hjälp av generativ AI blir lösningarna allt bättre. Enligt en rapport från Dbt Labs och Informatica har datakvaliteten försämrats och är det största hindret för företag att lyckas med generativ AI. Ataccama, ett datahanteringsföretag baserat i Toronto, Kanada, har också stött på problem med datakvaliteten. Enligt Jessica Smith, Ataccamas vice VD för datakvalitet, är en av de största källorna till datakvalitetsfel den enorma komplexiteten i företags IT-system och storleken på IT-egendomar. GenAI och datakvalitet hjälper varandra, högkvalitativ data behövs för att ett företag ska lyckas med AI och AI kan också hjälpa en organisation att påskynda sin datakvalitetsinitiativ.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 13 maj

Användningen av AI inom korttidsuthyrning har mer än fördubblats i Kanada

Antalet förvaltare och ägare av fastigheter för korttidsuthyrning i Kanada som använder artificiell intelligens (AI) har mer än fördubblats på bara sex månader, enligt ny forskning av programvaruplattformen för semesterbostadsförvaltning, Hostaway. Användningen av AI bland fastighetsförvaltare och ägare har ökat med 63 procent sedan november. Andra viktiga fynd inkluderar: 70 procent av respondenterna använder nu AI-verktyg, upp från 43 procent i november 2023. Fastighetsförvaltare använder AI för dynamisk prissättning (41 procent), förbättring av gästupplevelser (30 procent) och förbättring av marknadsföringsstrategier (29 procent).

Direktlänk Dela ShortTermRentalz fördjupade 13 maj

Maskinlärningschip-marknaden beräknas nå 144,24 miljarder dollar till 2029

Maskinlärningschip-marknaden väntas växa från 1,78 miljarder dollar 2021 till 144,24 miljarder dollar 2029, med en årlig tillväxttakt på 41,10% under prognosperioden 2022-2029. Maskinlärningschip används i stor utsträckning för att förhindra fel och spara kostnader inom olika branscher, inklusive bilindustri, transport, tillverkning, media och reklam samt finans. System-on-Chip står för den största tekniksegmentet på marknaden på grund av dess höga användning av leverantörer för att minska kostnader.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 10 maj

Intervju med teknikexperten Nicole Janssen från AltaML

I en intervju diskuterar Nicole Janssen, teknikexpert hos AltaML, företagets resa inom AI-sektorn. Hon beskriver hur de har anpassat sig, tagit risker och förblivit engagerade i innovation. AltaML arbetar med att bygga anpassade AI-lösningar för företag och offentliga sektorn, samt identifiera marknadsmöjligheter och bygga en portfölj av branschspecifika företag som utvecklar AI-produkter. Janssen diskuterar också vikten av att använda AI på ett ansvarsfullt sätt och betonar företagets engagemang för transparens, integritet och säkerhet. Hon nämner även AltaML:s pågående projekt inom hälso- och sjukvårdsleverans och tillverkning.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 9 maj

Generativ Artificiell Intelligens (Gen AI) Tjänster Marknadsundersökning av IBI

IBI presenterar ny forskning om Generativ Artificiell Intelligens (Gen AI) Tjänster som täcker mikronivåanalys av konkurrenter och viktiga affärssegment (2024-2032). Generativ Artificiell Intelligens (Gen AI) Tjänster utforskar en omfattande studie av olika segment som möjligheter, storlek, utveckling, innovation, försäljning och total tillväxt av stora aktörer. Marknadsstorleken för Generativ Artificiell Intelligens (Gen AI) Tjänster beräknas öka en CAGR på 99,8% till 2032. Rapporten inkluderar historiska marknadsdata från 2024 till 2032.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 9 maj

Tyskland, USA, Kanada, Japan och Storbritannien är de bästa länderna att studera artificiell intelligens och maskininlärning, enligt Gaurav Batra, VD och grundare av Infinite Group. Trots språkbarriären väljer internationella studenter Tyskland för dess högkvalitativa utbildning, särskilt inom vetenskapsrelaterade program. USA har flera toppklassiga universitet och är en global ledare inom AI och maskininlärning. Kanada blir ett populärt alternativ för AI-utbildning, medan Japan investerar stort i sektorn. Storbritannien har starka forskningsmöjligheter och ett stabilt näringsliv.

Express Computer fördjupade 9 maj

Generativ AI förbättrar kundservice enligt Deloitte-studie

En studie från Deloitte har visat påverkan av generativ AI (GenAI) inom kundservice och upplevelsesektorn, med en av sex kontaktcenter som för närvarande använder GenAI-funktioner. Rapporten identifierade en grupp av de mest effektiva och effektiva organisationerna, kallade dem ´serviceinnovatörer´. Dessa innovatörer överträffade sina samtida i användningen av GenAI för att maximera effektiviteten. Serviceinnovatörer utmärkte sig även inom områden som att koppla samman upplevelser över kanaler och effektivt införa självbetjäningstjänster.

Direktlänk Dela CX Today fördjupade 8 maj

Meta Platforms utökar AI-baserade annonseringsfunktioner

Meta Platforms har tillkännagivit en utökning av sina AI-baserade annonseringsfunktioner, inklusive bild- och textgenerering. I framtida versioner kommer Metas modeller att kunna analysera tidigare annonseringskampanjer för att efterlikna ett varumärkes ton i nyskapat innehåll. En del av funktionerna släpptes till vissa annonsörer i oktober, med företaget som då uttryckte hopp om att genomföra en global utrullning i år. Meta planerar också att rulla ut utökade textfunktioner som analyserar ett företags tidigare annonseringskampanjer med företagets senaste Llama 3 stora språkmodell (LLM) för att efterlikna ett företags tidigare annonston.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 8 maj

Meta utökar AI-verktyg för annonsörer, möjliggör skapande av helt nya bilder

Meta introducerar en utökad uppsättning generativa AI-verktyg för annonsörer, vilket gör det möjligt att skapa fullständiga bildvariationer, inte bara nya bakgrunder. Detta innebär att annonsörer kan begära AI-inspirerade idéer för hela fotot, inklusive uppdateringar av fotots ämne eller produkt som annonseras. Meta medger att funktionen kan missbrukas av annonsörer som vill lura konsumenter att köpa produkter som inte existerar i verkligheten. Meta hävdar dock att det har starka skyddsmekanismer på plats för att förhindra att dess system genererar olämpligt annonsinnehåll eller bilder av låg kvalitet. Funktionen har redan börjat rullas ut och kommer att bli tillgänglig globalt för annonsörer innan årets slut. Meta tillkännagav också att det kommer att utöka sin prenumerationstjänst, Meta Verified för företag, till nya marknader inklusive Argentina, Mexico, Chile, Peru, Frankrike och Italien.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 7 maj

Meta lanserar utökade AI-verktyg för annonsörer

Meta lanserar en utvidgad uppsättning generativa AI-verktyg för annonsörer. Dessa verktyg erbjuder nu möjlighet att skapa fullständiga bildvariationer för annonser, inklusive idéer för hela fotot, inte bara bakgrunden. Detta kan till exempel innebära att en produktbild kan ändras för att visa produkten från olika vinklar eller i olika färger. Meta medger att detta kan missbrukas av annonsörer som vill lura konsumenter att köpa produkter som inte existerar i verkligheten. För att förhindra detta har Meta infört säkerhetsåtgärder för att filtrera ut olämpligt eller lågkvalitativt innehåll. Funktionen har redan börjat lanseras och kommer att vara tillgänglig globalt för annonsörer vid årets slut.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 7 maj

Pearson utökar sina AI-studieverktyg till globala marknader

Pearson har meddelat att de kommer att utöka sina generativa AI-studieverktyg till globala utgåvor av sina ledande högre utbildningstitlar. Verktygen kommer att vara tillgängliga för tiotusentals studenter över hela Australien, Asien, Kanada, Mellanöstern och Europa från augusti 2024. Pearson började integrera generativa AI-studieverktyg i sina produkter och innehåll i USA förra året. Verktygen kommer att utökas till dussintals engelskspråkiga Pearson eTextbook globala utgåvor och kanadensiska anpassningar av innehåll som har sitt ursprung i USA inom vetenskap, teknik, matematik och företagande.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 maj

Wolters Kluwer TAA förbättrar CCH® AnswerConnect med AI-drivna funktioner

Wolters Kluwer Tax & Accounting (TAA), en global ledare inom professionell information, programvarulösningar och tjänster, har meddelat AI-drivna förbättringar till CCH® AnswerConnect, sin ledande produkt för skatte-, redovisnings- och revisionsforskning. Den omfattande forskningsplattformen använder nu GenAI för att generera svar inom sin naturliga språkfrågefunktion, vilket berikar sökupplevelsen och gör det möjligt för redovisningsprofessionella att skapa mer värde för sina kunder. Dessutom har CCH® AnswerConnect introducerat ´AI Labs´, vilket gör det möjligt för kunder att förhandsgranska beta-versioner av AI-funktioner under utveckling. Mindre företag kommer också att dra nytta av denna senaste GenAI-uppdatering med introduktionen av funktionen ´Ställ en fråga´ inom CCH® AnswerConnect U.S. Master Tax Guide® Plus.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 6 maj

Google expanderar tillgången till Gemini-appen globalt och integrerar den i Chrome

Google har utvidgat tillgängligheten till sin Gemini-app till över 100 länder globalt. Appen, som ursprungligen lanserades som en ersättning för Google Assistant, kan nu direkt laddas ner från Google Play Store. Google har också möjliggjort direkt användning av Gemini i Chrome-webbläsaren. Användare kan nu aktivera chatboten genom att skriva ´@gemini´ i Chromes Omnibox, följt av sin fråga. Gemini-appen har dock vissa begränsningar, den är till exempel inkompatibel för användare med Gemini för Workspace-tillägget och kan inte nås inom Android Work Profile. Google planerar att rulla ut Gemini till iPhone-användare via Google-appen ´under de kommande veckorna´.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 6 maj

Marknaden för AI och maskininlärning i företag växer med 30% årligen

AI och maskininlärningstekniker låter företag analysera stora mängder data, upptäcka mönster och trender, göra prognoser och automatisera operationer som involverar mänskligt deltagande. Marknaden för AI och maskininlärning i företag drivs av den snabba tillväxten av data som genereras av företag och ett behov av avancerade analysverktyg för att extrahera värdefulla insikter. Företagen använder AI och maskininlärning för att analysera data, automatisera operationer, fatta mer välgrundade beslut och förbättra kundupplevelser. Detta resulterar i förbättrad effektivitet, kostnadsbesparingar och konkurrensfördelar. Den globala marknaden för AI och maskininlärning i företag förväntas växa med en årlig tillväxttakt på 30,0% från 2024 till 2031.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 6 maj

Maskininlärning och prediktiv analys kan minska företags miljöpåverkan

Maskininlärning (ML) och prediktiv analys framträder som spelväxlare när det kommer till att minska företags miljöpåverkan. ML, en gren av artificiell intelligens, tillåter datorer att lära sig från data utan explicit programmering. Prediktiv analys, som utnyttjar ML-algoritmer, analyserar tidigare data för att förutse framtida trender. I kampen mot klimatförändringar kan detta innebära att man identifierar utsläppshotspots, förutser framtida koldioxidavtryck och optimerar verksamheten för maximal hållbarhet. Fördelarna är obestridliga. Genom att optimera verksamheten kan ML-drivna lösningar leda till betydande minskningar av koldioxidavtrycket, ofta överstigande 20%.

Direktlänk Dela Inc42 Media fördjupade 5 maj

Kanadas regering investerar i AI för att stärka landets gruvindustri

Premiärminister Trudeau meddelade tidigare i april att den federala regeringen avsätter $2,4 miljarder i budgeten för 2024 för att positionera landet i framkant inom artificiell intelligens (AI) och säkra Kanadas AI-fördel. Detta är viktigt för gruvindustrin, särskilt med allt det fantastiska arbete som görs med AI inom tekniksektorn i Kanada och hur detta arbete hittar tillämpningar inom gruvdrift. Men det är ännu inte klart om eller hur gruvsektorn direkt kan dra nytta av detta tillkännagivande. Enligt en nyligen genomförd undersökning av Gartner anser 80% av cheferna att automation kan tillämpas på alla affärsbeslut.

Direktlänk Dela Canadian Mining Journal fördjupade 4 maj

Kanadensiska företagsledare oroliga för AI-genererade bedrägerier

En ny undersökning från KPMG i Kanada visar att 95% av företagsledarna är starkt oroade över risken för bedrägerier som skapas med hjälp av AI-genererade deepfake-tekniker. Dessutom fruktar 91% att generativ AI kan underlätta för brottslingar att genomföra företagsinformation och desinformation. En tredjedel av organisationerna har varit måltavlor för sådana kampanjer. Undersökningen visar också att 43% av företagen för närvarande upplever interna bedrägerier, medan en tredjedel står inför externa hot som betalningsbedrägerier eller cyberattacker.

Direktlänk Dela Auto Service World fördjupade 3 maj

Apple investerar tungt i generativ AI trots nedgång i iPhone-försäljning

Apple CEO, Tim Cook, tror att företaget har en fördel när det gäller generativ AI, trots att Apple ännu inte har tagit sitt första steg inom AI. Detta uttalande kom under företagets intäktsrapport för andra kvartalet 2024 och nästan en månad före Apples utvecklarkonferens WWDC där det förväntas göra flera AI-relaterade meddelanden. Apple investerar tungt i generativ AI för att hinna ikapp konkurrenter som Google och Microsoft. Företaget har nyligen förvärvat den kanadensiska AI-startupen DarwinAI och förväntas använda dess kapabiliteter på nya iPhones. Under samma intäktsrapport rapporterade Apple en 10 procentig nedgång i iPhone-försäljning.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 3 maj

Översikt över globala AI-styrningslagar och riktlinjer

Artificiell intelligens (AI) förändrar snabbt världen då flera nationer och internationella organisationer har infört ramar för att styra utveckling, tillämpning och styrning av AI. Här är några av de främsta AI-styrningslagarna och ramverken. EU AI Act, EU AI Liability Directive, Brasiliens AI Bill, Kanadas AI and Data Act, USA:s Executive Order om pålitlig AI, NYC Bias Audit Law, Kinas Algorithmic Recommendation Law, Kinas Generative AI Services Law, Kinas Deep Synthesis Law, Peru Law 31814, Sydkoreas AI Act, Indonesiens presidentförordning om AI, Mexikos federala AI-reglering, Chiles förslag till AI-lag, NIST AI RMF, Blueprint for an AI Bill of Rights, OECD AI-principer, OECD AI Risk Classification Framework, Europarådets ramavtal om AI, Singapore AI Verify Framework, UNESCO AI Ethics Recommendation, G7 Hiroshima Process AI Guiding Principles, ISO/IEC 42001, ISO/IEC 23894, IEEE P2863, IEEE P7003.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 3 maj

AI förväntas öka anställningar snarare än att eliminera jobb, enligt enkäter

En nylig undersökning av Deloitte visar att 39% av de 2000 tillfrågade ledarna förväntar sig att de kommer att öka sin personalstyrka när de implementerar AI-teknik i sina organisationer, jämfört med 22% som förväntar sig att minska personalstyrkan. Dessutom förväntas 75% av respondenterna att denna förändring kommer att ske inom två år. En liknande undersökning från EY visar att 50% av teknikföretagsledarna förväntar sig både uppsägningar och anställningar i sina företag under de kommande sex månaderna på grund av AI-adoption.

Direktlänk Dela Accounting Today fördjupade 3 maj

UMG och TikTok ingår licensavtal, Snapchat lanserar nya funktioner, Netflix kritiseras för att avskaffa Basic-tjänst, Roblox öppnar för alla annonsörer, livsmedelsjättar anklagas för att manipulera barn, Bulgarien röstar för spelreklamförbud

Universal Music Group (UMG) har ingått ett nytt licensavtal med TikTok, vilket gör att dess artisters musik återigen kan spelas på plattformen. Detta kommer efter att UMG tidigare tog bort sina artisters låtar från TikTok på grund av misslyckade förhandlingar. Avtalet löser tvister om kompensation och ger TikToks över en miljard användare tillgång till UMG:s omfattande katalog. Snapchat rullar ut en rad nya funktioner, inklusive möjligheten att redigera skickade meddelanden. Netflix står inför kritik då de avskaffar sin Basic-tjänst, vilket tvingar användare att övergå till reklamfinansierade planer. Roblox öppnar sin videoannonsplattform för alla annonsörer, inklusive Warner Bros Pictures och Walmart. Stora livsmedelsföretag anklagas för att manipulera barn med förpackningar av en rapport från Bite Back. Bulgariens regering har godkänt en lag som förbjuder nästan all spelreklam.

Direktlänk Dela The Drum fördjupade 2 maj

Anthropic lanserar AI-chattbot-app som konkurrent till OpenAI

Anthropic har lanserat en mobilapp för sin AI-chattbot, Claude. Appen, en konkurrent till OpenAIs ChatGPT, låter användare synkronisera konversationer och analysera foton. Anthropic, som stöds av Amazon och Google, har för närvarande ingen Android-version. Anthropic lanserade också ett teamplan för Claude, vilket ger företagsanvändare fler chattar än Pro-användare och tillgång till samarbetsverktyg. Claude är inte tillgänglig i Kanada eller EU-länder. Anthropic grundades 2021 av syskonen Dario och Daniela Amodei, som tidigare arbetade på OpenAI.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 2 maj

Ökning av AI-drivna phishingattacker, enligt Zscaler

Vishing och deepfake phishing-attacker ökar i takt med att angripare utnyttjar GenAI för att förstärka sociala ingenjörstaktiker, enligt Zscaler. AI automatiserar och personifierar olika aspekter av attackprocessen för att göra phishing ännu mer utmanande att upptäcka. GenAI kan snabbt skapa sofistikerade phishing-sidor eller utöka sina förmågor för att generera skadlig programvara och lösenprogram för sekundära attacker. USA (55,9%), Storbritannien (5,6%) och Indien (3,9%) framstod som de främsta länderna som var måltavlor för phishing-bedrägerier 2023. Finans- och försäkringssektorn upplevde det högsta antalet phishing-försök, vilket motsvarar en ökning av attacker med 393% från föregående år.

Direktlänk Dela Help Net Security fördjupade 2 maj

Striden om språkets själ: Är det genetiskt bestämt eller flexibelt?

Under 1900-talets slut uppstod en debatt om vår förmåga att lära oss språk. En grupp forskare, inklusive Noam Chomsky, hävdade att vår språkinlärning drivs av en medfödd kapacitet för språk, en genetisk predisposition. Denna teori fick stöd när NBC Nightly News rapporterade att forskare upptäckt en ´grammatikgen´. Denna idé kom från en upptäckt av forskare ledda av den kanadensiska utvecklingspsykologen Myrna Gopnik. De studerade en familj i England som, trots att de var yrkesverksamma, inte kunde producera regelbunden dåtid och hade svårt med grammatiska regler. Detta ledde till spekulationer om att det kunde finnas en ´grammatikgen´.

Direktlänk Dela Psychology Today fördjupade 1 maj

Google utökar Gemini-funktioner i Kanada och andra regioner

Google utökar några Gemini-funktioner i Kanada och andra regioner, inklusive att officiellt göra den generativa AI-drivna assistenten tillgänglig på Android och iOS. Kanadensare kan nu ladda ner Gemini-appen på Android eller välja att använda Gemini via Google Assistant. Kanadensare som använder iOS kan få tillgång till Gemini via Google-appen, även om utrullningen kommer att ske under de kommande veckorna. Förutom den officiella tillgängligheten av Gemini på mobil i Kanada meddelade Google att det utvidgar Gemini Extensions till ´alla språk och länder Gemini för närvarande stöder.´

Direktlänk Dela MobileSyrup fördjupade 30 april

Google Gemini AI Chatbot nu tillgänglig för nedladdning i Kanada

Google Gemini, AI-chatten, lanserades i Kanada i februari och dess Android-app är nu tillgänglig för nedladdning. Android-användare kan integrera Gemini med Google Assistant för enkel tillgång till olika tjänster, inklusive att ställa in timrar och styra smarta hemenheter. iOS-användare kommer snart att kunna aktivera Gemini direkt från Google-appen för uppgifter som att skriva sociala inlägg eller planera evenemang. Gemini utvidgar också sin Extensions-funktion till alla stödda språk och länder. Kanadensare kan nu använda Extensions på franska.

Direktlänk Dela iPhone in Canada fördjupade 30 april

Översikt över topp fem artificiell intelligens och teknik ETF:er

Horizons Big Data & Hardware ETF (TSE:HBGD) är en mindre känd fond i Kanada med fokus på globala företag inom datautveckling, lagring och management-tjänster. Fondens största innehav inkluderar AI-exponerade företag som Super Micro Computer, NVIDIA och Micron Technology. Horizons Robotics & AI ETF (TSE:RBOT) är mer populär men fortfarande relativt okänd, med tillgångar under förvaltning på drygt 50 miljoner dollar. Evolve Artificial Intelligence ETF (TSE:ARTI) är den färskaste fonden på listan, som gjorde sin debut i mars 2024. Global X Artificial Intelligence & Technology ETF (AIQ) är en av de största, med över 1,6 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning. Global X Robotics & Artificial Intelligence ETF (BOTZ) är den största fonden på listan, med tillgångar under förvaltning på drygt 2,5 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Stocktrades fördjupade 30 april

AI-stylingföretaget FindMine samlar in 8,9 miljoner dollar i serie A-finansiering

AI-stylingföretaget FindMine, som är en del av LVMHs La Maison de Startups, har samlat in 8,9 miljoner dollar i en serie A-finansiering som leddes av Grayhawk Ventures. Detta innebär att FindMine hittills har samlat in totalt 17,6 miljoner dollar. Företaget, som grundades 2014 och började ta emot kunder 2016, har bland annat Adidas som en av sina tidiga kunder. FindMine skiljer sig från rivaler genom sin användning av diskriminerande AI, maskininlärning och vektor databaser för att förstå produkter, tillsammans med generativa AI-modeller som kan erbjuda olika visualiseringar för konsumenten.

Direktlänk Dela Women´s Wear Daily fördjupade 30 april

Förståelse för lagstiftning kring artificiell intelligens runt om i världen

Artikeln utforskar den globala landskapet för AI-regleringar och betonar olika länders tillvägagångssätt och viktiga faktorer att överväga vid skapande av AI-reglering. AI har snabbt blivit en viktig del av våra liv, men väcker moraliska, juridiska och sociala problem. Många länder världen över antar lagstiftning för att reglera AI:s design, distribution och användning. Artikeln diskuterar de relevanta reglerna och specifikationerna för AI i vissa länder och geografier. Den syftar också till att informera om de viktigaste övervägandena och problemen relaterade till AI.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 30 april

Programmerare adopterar AI-verktyg i snabb takt, trots oro

OpenAI:s ChatGPT, som lanserades i november 2022, har snabbt blivit ett populärt verktyg för en rad uppgifter, inklusive programmering. Enligt en undersökning från GitHub från mars 2023 använder 92% av 500 amerikanska utvecklare AI-kodningsverktyg både på och utanför jobbet. En bredare undersökning visade att mer än 3 av 4 programmerare använde ChatGPT. Trots AI:s fördelar kvarstår oro kring säkerhet och etik. Mindre än 3% av utvecklarna säger att de ´högt litar´ på AI, medan cirka 39% säger att de endast ´något litar´ på AI. Trots detta är programvaruutvecklare generellt optimistiska om AI:s inverkan på deras arbete.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 29 april

Första vågen av AI-enheter möter kritik

Den första vågen av AI-enheter har inte välkomnats varmt. Humane AI Pin kritiserades hårt av recensenter, med MKBHD som kallade det för den sämsta produkten han någonsin testat. Rabbit R1 har mer hype men har också kritiserats. Kanadensiske Dave Lee på sin YouTube-kanal Dave2D menade att Rabbit R1 inte ens var värd att recensera. Ett grundläggande problem är att dessa oberoende AI-enheter inte kan göra något som en app på en telefon inte kan göra. Nästan alla har redan en smartphone, och AI-enheter kan för närvarande inte ersätta en mobil.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 29 april

Påven Franciskus kommer att delta i G7-mötet för att diskutera etiken kring artificiell intelligens

Påven Franciskus kommer att delta i G7-toppmötet i juni för att tala om etiken kring artificiell intelligens, meddelade Italiens premiärminister Giorgia Meloni. G7-toppmötet, som samlar ledare från Storbritannien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan och USA, hålls i den södra italienska regionen Puglia från 13 till 15 juni. Meloni, som kommer att leda toppmötet, sa i ett videomeddelande den 26 april att påven Franciskus hade accepterat hennes inbjudan att delta i en session om artificiell intelligens. ´Detta är första gången i historien som en påve kommer att delta i arbetet med en G7´, sa Meloni.

Direktlänk Dela Catholic News Agency fördjupade 28 april

Påven Francis kommer att delta i G7-mötet för att diskutera etisk AI

Påven Francis kommer att delta i G7-mötet i Puglia i juni, för att ta upp sin uppmaning om att artificiell intelligens (AI) ska utvecklas och användas enligt etiska riktlinjer. Detta meddelade Italiens premiärminister Giorgia Meloni, som för närvarande leder G7 och är värd för toppmötet. Meloni sa att Francis kommer att vara den första påven som deltar i ett G7-möte och kommer att delta i sessionen som ägnas åt AI. Påven har tidigare uppmanat till ett internationellt avtal för att säkerställa att AI utvecklas och används etiskt.

Direktlänk Dela Hartford Courant fördjupade 27 april

AI Journalism Lab introducerar sin första kohort av AI-journalister

AI Journalism Lab vid Craig Newmark Graduate School of Journalism vid CUNY, skapat i samarbete med Microsoft, är glada att introducera sin första grupp på 25 journalister, medieledare, akademiker och AI-specialister. Dessa individer arbetar med att navigera och utnyttja generativ AI på etiska sätt som stärker förtroendet från samhällen och ökar påverkan för sina nyhetsorganisationer och den större mediaindustrin. Labbet kommer att pågå från den 26 april till den 28 juni 2024, med ett sommaruppehåll, och från den 27 september till den 11 oktober 2024. Programmet är virtuellt förutom en obligatorisk fysisk uppstart på Newmark J-School i New York den 3-4 maj.

Direktlänk Dela CUNY Graduate School of Journalism fördjupade 26 april

OpenAI rullar ut nytt minnesfunktion för ChatGPT till fler användare

OpenAI har nyligen påbörjat en bredare utrullning av sin nya minnesfunktion för ChatGPT, som riktar sig till en större del av sin användarbas. Denna uppdatering ger användarna möjlighet att låta ChatGPT komma ihåg information och sammanhang från tidigare interaktioner, vilket personliggör framtida konversationer. Användare, både gratis och Plus-prenumeranter, i flera länder inklusive USA, Kanada och Australien, rapporterar nu att de har tillgång till denna funktion. Funktionen är dock fortfarande inte tillgänglig i Europeiska unionen.

Direktlänk Dela TestingCatalog fördjupade 26 april

AI-baserad metod för att uppskatta hjärnålder kan leda till tidig upptäckt av neurologiska sjukdomar

Forskare har utvecklat en AI-baserad metod för att uppskatta hjärnålder med hjälp av EEG-skanningar, vilket kan leda till tidig upptäckt av neurologiska sjukdomar. Denna teknologi möjliggör en mindre kostsam och mindre invasiv bedömning jämfört med traditionella MRI-baserade metoder. AI utvärderar EEG för att identifiera potentiell förtida åldrande, vilket ger ett proaktivt tillvägagångssätt för att hantera risker kopplade till åldersrelaterade sjukdomar som demens och Parkinsons sjukdom. Tekniken har licensierats till det kanadensiska hälsovårdsföretaget DiagnaMed Holdings.

Direktlänk Dela Neuroscience News fördjupade 25 april

Forskningsbibliotekets principer för artificiell intelligens

Association of Research Libraries (ARL) har utfärdat en uppsättning principer för artificiell intelligens (AI) för forskningsbibliotek. Principerna syftar till att främja ansvarsfull utveckling och användning av AI, etiska och transparenta metoder och bygga förtroende bland intressenter. De vill också utbilda biblioteksanvändare och informationsproffs om AI och förstå var snedvridningar och fördomar finns i AI-modeller och applikationer. Dessutom prioriterar de säkerhet och integritet för användare i användningen av AI-verktyg, teknik och träningsdata.

Direktlänk Dela InfoDocket fördjupade 25 april

Drake står inför rättslig åtgärd för att ha använt AI för att imitera Tupacs röst i låt

Drake står inför rättsliga åtgärder efter att ha släppt en låt som använde artificiell intelligens (AI) för att imitera rösten hos den avlidne Tupac Shakar. Den kanadensiska rapparen använde Tupacs röst i sin nya diss-låt, ´Taylor Made Freestyle´. Låten, som också använder AI-genererad röst av Snoop Dogg, riktar sig mot Kendrick Lamar. Tupacs arvingar har skickat ett upphörande-och-avstå-brev till Drake över låten. Howard E. King, advokat för Tupacs arvingar, kallade användningen av rapparens röst ´ett flagrant missbruk av arvet efter en av de största hiphopartisterna genom tiderna´.

Direktlänk Dela Ecr.co.za fördjupade 25 april

Tupacs juridiska team hotar med rättsliga åtgärder mot Drake

Drakes fans har nyligen roat sig med rapparens låt, där han kritiserar rapparen Kendrick Lamar. Men Tupac Shakurs juridiska team hotar nu med att vidta rättsliga åtgärder om låten inte tas bort från internet. De är redo att stämma Drake för hans nyligen släppta låt ´Taylor Made´, som innehåller AI-genererade röster från Shakur och Snoop Dogg. Tupacs advokat, Howard King, kallade låten ett ´uppenbart missbruk av arvet efter en av de största hiphopartisterna genom tiderna´ och sa att Shakurs arvingar aldrig godkände användningen av Tupacs röst.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 25 april

Nyhetsbrev med faktabaserade, optimistiska nyheter om teknik och vetenskap

Nyhetsbrevet erbjuder en samling av faktabaserade, optimistiska nyheter om teknik, vetenskap och mänskliga framsteg. Det har nyligen strömmat in nya prenumeranter efter en serie föreläsningar om AI. Författaren förbereder sig för att resa till Kanada och USA för fler uppdrag. Det finns också en rapport från det senaste mötet med AI-kommissionen i Göteborg. Dessutom erbjuds en rabatt på en AI-bok fram till den 1 maj.

Direktlänk Dela Warp News fördjupade 25 april

Stora språkmodeller (LLM): Många svar men ännu fler frågor

Artikeln diskuterar den ökade populariteten och användningen av stora språkmodeller (LLM), särskilt inom den juridiska professionen. Trots den omfattande kunskapen om LLM i olika områden finns det fortfarande många oforskade frågor. Dessa inkluderar korrelationen mellan ökad användning av LLM i akademiska arbeten och den ökande pressen på akademiker att producera mer, de psykologiska faktorerna bakom överanvändningen av LLM, och hur vi definierar ´användare´ när vi drar slutsatser om LLM-användning. Författaren reflekterar även över huruvida de som använder LLM för att öka effektiviteten i sitt arbete betraktas som fuskare eller innovatörer, och hur mycket av de nuvarande försöken att reglera användningen av LLM är baserade på konkreta riskbedömningar.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 24 april

Tupac Shakurs arvingar hotar att stämma Drake för obehörig användning av rapparens röst

Tupac Shakurs arvingar hotar att stämma rapparen Drake för att ha använt en AI-genererad version av Tupacs röst i en nyligen släppt disslåt mot Kendrick Lamar, vilket de kallar ett ´flagrant brott´ mot lagen och ett ´uppenbart missbruk´ av Tupacs arv. I ett brev kräver de att Drake tar bort låten ´Taylor Made Freestyle´ inom 24 timmar, annars kommer de att ´förfölja alla sina rättsliga åtgärder´ mot honom. Låten har också använt AI-teknologi för att skapa falska verser från Tupac och Snoop Dogg. Det är oklart om Snoop Dogg planerar att göra liknande rättsliga invändningar mot Drakes låt.

Direktlänk Dela Billboard fördjupade 24 april

AI-drivna verktyg ökar hotet från phishing enligt Zscaler-rapport

AI-drivna generativa verktyg har ökat hotet från phishing, vilket gör det möjligt för även nybörjare att enkelt skapa sofistikerade, individualiserade kampanjer. Detta presenterar en ny utmaning för försvarare att skydda data och system. Zscalers Phishing Report 2024, baserat på en analys av över 2 miljarder phishing-rapporter från 2023, ger insikter i framtida trender och nuvarande kampanjer. Rapporten visar behovet av konstant vaksamhet och nollförtroendesäkerhet mot ett utvecklande phishing-landskap. Phishing ökade med 58,2% under 2023 när hotaktörer använde AI för sofistikerad social manipulation. De mest målade länderna var USA, Storbritannien, Indien, Kanada och Tyskland. Finans och försäkring stod för 27,8% av attackerna, den högsta andelen i alla branscher. Microsoft var det mest imiterade varumärket vid 43,1% av phishingförsöken.

Direktlänk Dela GBHackers On Security fördjupade 24 april

Meta Platforms utökar sin AI-tjänst till Nigeria och elva andra länder

Meta Platforms, moderbolaget till stora nätverk som Facebook, WhatsApp och Instagram, har meddelat att de utökar sin AI-tjänst, meta AI, till Nigeria och elva andra länder. Denna utvidgning är en strategisk milstolpe i företagsbyggande, med syfte att förbättra digital integration och tillgänglighet av verktyg globalt. Meta AI, som initialt erbjuds på engelska, syftar till att förbättra användarupplevelsen genom att erbjuda kreativa, produktiva och enkla informationsfångstverktyg att användas direkt inom Facebooks kärntjänster. Tjänsten kommer att vara tillgänglig i länder som Ghana, Sydafrika, Malawi, Uganda, Zambia, Zimbabwe, Kanada, Australien, Jamaica, Nya Zeeland, Pakistan och Singapore.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 24 april

SAP Emarsys lanserar AI-drivet verktyg för kundengagemang och upplevelsehantering

SAP Emarsys, en ledande plattform för omnichannel kundengagemang, har lanserat ett nytt AI-drivet verktyg för kundengagemang och upplevelsehantering inom detaljhandeln. SAP Emarsys AI Product Finder kommer att hjälpa varumärken att möta och engagera kunder genom personaliserade kanaler för detaljhandel. Emarsys kommer att utöka produktens räckvidd genom att ändra sitt partnerskap med över 1500 företag inom olika branscher. Enligt ny forskning anser 64% av amerikanska kunder att AI har förbättrat deras detaljhandelsupplevelser, en ökning med 25% i positiv känsla sedan 2023.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 24 april

AI-kommissionens arbete och diskussioner kring AI-satsningar

AI-kommissionens ledamot delar insikter om kommissionens arbete och diskussioner, utan att avslöja specifika detaljer från mötena. Diskussioner har ägt rum om huruvida Sverige bör satsa på att utveckla egna AI-modeller eller öka användningen av AI. Medan vissa länder som Kanada har en stark position inom AI-modellutveckling, finns det ingen tydlig ledare inom användningen av generativ AI, vilket kan vara en möjlighet för Sverige. AstraZeneca presenterade också sitt imponerande arbete med generativ AI, som används av över 20 000 personer inom företaget.

Direktlänk Dela Warp News fördjupade 24 april

AutoAlign avknoppas från Armilla AI och lanserar AI-säkerhetslösning i samarbete med KPMG

AI-säkerhetsföretaget AutoAlign har meddelat att det avknoppas från Armilla AI och lanserar den första dynamiska LLM-säkerhetsbrandväggen, Sidecar, i samarbete med professionella tjänsteföretaget KPMG i Kanada. Sidecar-teknologin fungerar sida vid sida med LLM, och ger konsekvent säkerhet genom att dynamiskt interagera med och ständigt utvecklas tillsammans med snabbt växande LLM. KPMG kommer att inkludera AutoAlign som ett alternativ till sitt efterlevnadslager för sin Trusted AI-ram. AutoAligns tillfällige VD och medgrundare Dan Adamson kommer att fortsätta vara involverad med Armilla.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 23 april

Netflix-dokumentär ´What Jennifer Did´ i kontrovers över misstänkt AI-manipulerade bilder

Netflix-dokumentären ´What Jennifer Did´ berättar historien om Jennifer Pan, en kanadensisk kvinna dömd för att ha planerat att mörda sina föräldrar 2010. Efter att dokumentären släpptes har vissa tittare ifrågasatt två bilder som visas i filmen, och hävdar att de har manipulerats av AI. Anklagelserna har blivit virala och har lett till kritik mot Netflix och filmens skapare för att inkludera AI-genererade bilder. Pan och hennes tre medbrottslingar väntar för närvarande på en ny rättegång i Kanada för deras morddomar.

Direktlänk Dela Today Show fördjupade 23 april

Ray-Ban Meta smartglasögon utökas med nya stilar och funktioner

Ray-Ban Meta smartglasögon, ett samarbete mellan EssilorLuxottica och Meta, säljer snabbt och utökas nu med nya stilar och funktioner. Kollektionen inkluderar nya ramar designade för att passa fler ansiktsformer, samt uppdateringar till Meta AI för att göra glasögonen ännu mer användbara. Företaget har även introducerat de första begränsade upplagan av Ray-Ban Meta smartglasögon i en exklusiv Scuderia Ferrari-färgväg för Miami 2024. Dessutom kan användare nu dela sin vy på ett videosamtal via WhatsApp och Messenger, helt handsfree. Glasögonen är tillgängliga i 15 länder, inklusive USA, Kanada, Australien och hela Europa.

Direktlänk Dela Facebook fördjupade 23 april

AI-kommissionen diskuterar framtiden för AI i Sverige

AI-kommissionens medlem, som också är en del av den svenska regeringen, ger en uppdatering om kommissionens arbete. Diskussionen fokuserar på huruvida Sverige bör investera i AI-modeller eller öka användningen av AI. Darja Isaksson, generaldirektör på Vinnova, argumenterar för att Sverige inte ska ge upp när det gäller AI-modeller och att det är möjligt att bygga framgångsrika modeller nu. Medan kommissionens medlem tror att ökad användning av AI är Sveriges största möjlighet. Mötet inkluderade presentationer från Volvo, AstraZeneca, Vinnova, AI Sweden, Region Skåne och Västra Götalandsregionen, samt det kanadensiska CIFAR.

Direktlänk Dela Warp News fördjupade 23 april

AutoAlign lanserar brandväggslösning för att göra stora språkmodeller säkrare

Toronto-baserade AutoAlign, en avknoppning från Armilla AI, har lanserat en brandväggslösning för att göra stora språkmodeller (LLMs) säkrare. AutoAlign leds av Dan Adamson som tillförordnad VD och medgrundare, och Rahm Hafiz som CTO och medgrundare. Adamson kommer att fortsätta som VD för Armilla AI, medan Hafiz kommer att arbeta heltid på AutoAlign. AutoAlign har också undertecknat ett samarbetsavtal med KPMG i Kanada. Företaget säger att Sidecar redan används i KPMGs interna system.

Direktlänk Dela BetaKit fördjupade 23 april

Netflix anklagas för att använda AI för att manipulera bilder i dokumentären ´What Jennifer Did´

Netflix anklagas för att ha manipulerat bilder i sin true crime-dokumentär ´What Jennifer Did´, vilket antyder att de använt artificiell intelligens (AI) för bildförvrängning. Dokumentären berättar den skrämmande historien om Jennifer Pan, en kanadensisk kvinna som dömdes för att ha iscensatt ett angrepp på sina föräldrar i ett mordförsök 2010. Trots att dokumentären granskar Pans liv och det ökända brottet noggrant, uppstod trovärdighetsproblem när vissa bilder påstås ha visat Pan som en levande och glad individ. Netflix har ännu inte bekräftat detaljerna kring sin användning av AI, men avslöjandet har lett till debatter om integriteten hos dokumentärer.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 23 april

Meta lanserar Tech Llama3, Elon Musk ger positiv feedback

Meta har lanserat Tech Llama3, som utbildats med 15 biljoner tokens. Två modeller, Llama3 8B och Llama3 70B, har rullats ut. Meta-chefen Mark Zuckerberg och företagets chefs AI-forskare, Yann LeCun, är entusiastiska över produkten. Även Tesla-chefen Elon Musk, som vanligtvis är kritisk till Meta, har gett positiv feedback. Meta AI-assistenten, som lanserades i september 2023, rullas gradvis ut globalt till aktiva användare på Instagram, WhatsApp och Facebook. Assistenten var ursprungligen endast tillgänglig i USA, men är nu tillgänglig i flera länder, inklusive Ghana, Nigeria, Uganda, Malawi, Zambia, Zimbabwe, Kanada och Australien.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 23 april

Kvinna i Montreal lurades av falsk kryptovalutaplattform hon trodde var skapad av Elon Musk

En kvinna i Montreal förlorade nästan 25 000 dollar på en falsk kryptovalutahandelsplattform som hon trodde var utvecklad av Elon Musk, vilket understryker farorna med onlinebedrägerier. Kvinnan, vars identitet hålls hemlig, trodde att hon handlade kryptovalutor på en legitim plattform i lite över en månad. Efter att ha investerat nästan 25 000 dollar började hon misstänka bedrägeri och försökte ta ut sina pengar. Företaget började dock krångla, krävde stora avgifter och säkerhetsinsättningar för uttag av hennes medel. Hon skickade företaget ytterligare 3 000 dollar innan hon insåg att hon aldrig skulle få tillbaka sina pengar.

Direktlänk Dela CTV News Montreal fördjupade 23 april

Netflix anklagas för att använda AI-genererade bilder i dokumentären ´Vad Jennifer gjorde´

Netflix nyligen släppta true crime-dokumentär ´Vad Jennifer gjorde´ anklagas för att inkludera AI-genererade eller manipulerade bilder för att porträttera Jennifer Pan, central i en mordförhyrning från 2010 i Kanada. Streamingjätten använde dessa bilder för att skildra Pans beskrivna personlighet, karaktäriserad som ´bubblig, glad, självsäker och mycket äkta´ av hennes gymnasiekamrat, Nam Nguyen. Dokumentären visar bilder med tydliga tecken på AI-manipulation, inklusive förvrängda ansiktsdrag, missformade händer och fingrar och udda bakgrundsdelar. Netflix har ännu inte kommenterat dessa anklagelser.

Direktlänk Dela Wonderful Engineering fördjupade 22 april

Meta AI utmanar konkurrenter med unik bildgenererande funktion

Den stora AI-arenan välkomnar en formidabel motståndare: Meta AI. Dess senaste uppdatering inkluderar den avancerade språkmodellen Llama 3. Meta är nu en mycket seriös konkurrent mot sin långvariga motståndare, OpenAI och dess berömda chatbot ChatGPT. Meta AI har en unik funktion som skiljer den från andra: omedelbar bildgenerering. Meta AI är för närvarande endast tillgängligt i vissa länder och Imagine är endast tillgängligt i USA, men Meta förbereder sig för att rulla ut det globalt.

Direktlänk Dela The Saxon fördjupade 22 april

Röstbedrägeri: Ett växande hot mot individer och organisationer

Vishing, eller röstbedrägeri, har snabbt blivit ett problem som drabbar 15% av befolkningen, enligt den amerikanska Federal Trade Commission (FTC). Över tre fjärdedelar av offren förlorar pengar, vilket gör detta till den mest lönsamma typen av bedrägeri per person. När falsk ID-spoofing kombineras med AI-baserad deepfake-teknologi kan bedragare förkläda sina riktiga nummer och platser och mycket övertygande efterlikna betrodda organisationer, som en bank eller en lokal rådsmedlem, eller till och med vänner och familj. Förra året i Kanada lurade brottslingar äldre medborgare på mer än 200 000 dollar genom att använda AI för att imitera rösterna på älskade personer i nöd. I USA fick en mamma ett desperat samtal från sin 15-åriga dotter som påstod att hon hade kidnappats; samtalet visade sig vara AI-genererat.

Direktlänk Dela Dark Reading fördjupade 21 april

Meta lanserar omfattande AI-satsning

Meta lanserar sin mest omfattande AI-satsning hittills, där bolagets AI-assistent integreras i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. AI-assistenten började under torsdagen att synas för användare i Australien, Kanada, Singapore och Sydafrika. Assistenten syns direkt i chattjänsten Messenger, där användare kan ställa frågor genom att tagga den. Den kan också användas direkt i tidslinjen för att ställa frågor relaterade till inlägg. Det är oklart när AI-assistenten blir tillgänglig för användare i Sverige.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 21 april

Meta lanserar ny AI-assistent i flera länder

En ny AI-assistent började visas för användare i Australien, Kanada, Singapore och Sydafrika på torsdag. Assistenten är synlig direkt i chattjänsten Messenger och kan användas för att ställa frågor genom att tagga den. Den kan också användas direkt i tidslinjen, till exempel för att ställa frågor relaterade till inlägg. Sökfunktionen kommer också att byggas in i Instagram och Whatsapp. Tjänsten har en inbyggd bildgenerator som ändrar bilden i realtid när prompten skrivs in. Meta beskriver assistenten som ´den mest intelligenta AI-assistenten du kan använda gratis´. Assistenten bygger på den egenutvecklade språkmodellen Llama 3, som också lanseras. Assistenten är baserad på öppen källkod och har tränats på flera språk. Det är oklart när AI-assistenten blir tillgänglig för användare i Sverige.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 20 april

Microsoft demonstrerar farlig AI-teknik men släpper den inte till allmänheten

Microsoft har denna vecka demonstrerat VASA-1, en ram för att skapa videor av människor som pratar från en stillbild, ljudprov och textmanus, och hävdar att det är för farligt för att släppas ut till allmänheten. Dessa AI-genererade videor, där människor kan animeras övertygande för att tala manusade ord i en klonad röst, är precis den typ av sak som den amerikanska Federal Trade Commission varnade för förra månaden. Microsofts team erkänner detta i deras tillkännagivande, som förklarar att tekniken inte släpps på grund av etiska överväganden. De insisterar på att de presenterar forskning för att skapa virtuella interaktiva karaktärer och inte för att imitera någon. Därför finns ingen produkt eller API planerad.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 20 april

Meta introducerar ny AI-assistent, Meta AI, drivet av Llama 3

Meta har officiellt introducerat sin nya AI-assistent, en AI-chatbot som kallas Meta AI, drivet av Metas senaste och mest kapabla öppet tillgängliga LLM, Meta Llama 3. Llama 3 är en imponerande LLM som har överträffat sin föregångare Llama 2 när det gäller prestanda. Meta AI, en avancerad AI-assistent byggd med Meta Llama 3, är gratis att använda på din telefon via appar som Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger. Meta AI har nu också sin egen fristående webbplats för att få saker gjorda direkt från din dator. Meta AI är dock endast offentligt tillgängligt i 13 länder.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 20 april

Meta integrerar AI i Instagram, Facebook, WhatsApp och Messenger

Meta har integrerat AI i Instagram, Facebook, WhatsApp och Messenger i Kanada. Den nya funktionen kan dock inte stängas av, vilket kan störa vissa användare. Meta AI kan användas för att utföra uppgifter, lära sig, skapa och koppla upp sig med saker som är viktiga för användaren. Den är nu tillgänglig i bland annat Kanada, Australien, Ghana, Jamaica, Malawi, Nya Zeeland, Nigeria, Pakistan, Singapore, Sydafrika, Uganda, Zambia och Zimbabwe. AI-systemet kan generera bilder baserat på textprompter och är tillgängligt i sökfältet på applikationerna.

Direktlänk Dela The Business Standard fördjupade 20 april

Meta lanserar AI-chattbot och öppna källkodsmodellen Llama 3

Meta, moderbolaget till Instagram, Facebook och WhatsApp, har tagit ett djärvt steg inom artificiell intelligens (AI) genom lanseringen av sin fristående AI-chattbot och öppna källkodsmodell, Llama 3. Meta positionerar sig som en stor konkurrent till andra AI-verktyg som Google och ChatGPT. Meta AI är nu integrerat i sina sociala medier-appar och kan nås via Facebooks huvudflöde. Det kommer också att finnas tillgängligt som ett fristående verktyg på webbplatsen Meta.ai. Lanseringen av Meta AI sammanföll med släppet av Llama 3, den öppna AI-modellen som används för att bygga chattboten. Meta AI rullas för närvarande ut på engelska i mer än ett dussin länder utanför USA.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 20 april

Netflix-dokumentärens producent svarar på anklagelser om användning av AI-bilder

En exekutiv producent för Netflix-hiten ´What Jennifer Did´ har svarat på anklagelser om att dokumentären använde AI-bilder när de skildrade Jennifer Pan, en kvinna som för närvarande sitter fängslad i Kanada för att ha arrangerat en mordförhyrning riktad mot hennes föräldrar. Dokumentären hamnade snabbt i toppen av Netflix globala topp 10 när den debuterade i början av april. Men snart blev dokumentären en kontrovers, då fans började märka uppenbara fel i bilder som används i filmen. Jeremy Grimaldi, som också är brottsreportern som skrev en bok om fallet, berättade för Toronto Star att bilderna inte var AI-genererade. Grimaldi bekräftade att alla bilder av Pan som används i filmen var riktiga foton. Han sa att vissa av bilderna redigerades, dock inte för att sudda ut linjerna mellan sanning och fiktion, utan för att skydda identiteten hos bildernas källa.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 20 april

Meta lanserar AI-baserad virtuell assistent för sina appar

Mark Zuckerbergs Meta, moderbolaget till Facebook, Messenger, Instagram och WhatsApp, har tagit sin AI-utveckling till nästa nivå med lanseringen av Meta AI. Meta AI är en virtuell assistent baserad på AI-motorn Llama 3, som kommer att integreras i alla Metas appar. Assistenten kan hjälpa till med att organisera användarens dagliga schema baserat på tidigare aktiviteter, vad användaren säger eller skriver till den, eller vad den tror passar baserat på användarens plats. Meta har även samarbetat med Ray-Ban för att skapa solglasögon som är integrerade med Meta AI.

Direktlänk Dela Dopest fördjupade 19 april

AI-adoption skjuter i höjden bland kanadensiska företag

En tredjedel av kanadensiska företag använder nu ChatGPT, enligt en nyligen rapport, och många Ottawa-företag är bland dem. Under det senaste året har AI-adoption skjutit i höjden, enligt Canadian Business Spending Trends-rapporten för första kvartalet 2024 från finanstjänsteföretaget Float. Rapporten fann att antalet små och medelstora kanadensiska företag med ChatGPT-prenumerationer hade fördubblats på bara ett år, med nästan en tredjedel som antagit tekniken. Enligt rapporten har nu hälften av teknikföretagen prenumererat, upp från cirka 25 procent i början av 2023. Icke-teknikföretag håller på att komma ikapp, med 26 procent som nu prenumererar, jämfört med bara 12 procent föregående år.

Direktlänk Dela Ottawa Business Journal fördjupade 19 april

Netflix anklagas för att använda AI-bilder i sitt nya dokumentär

Netflix har fått kritik för att påstås ha tillåtit en AI-bild att figurera i deras nya dokumentär om verkliga brott, ´What Jennifer Did´. Den 86 minuter långa dokumentären kommer från den BAFTA-nominerade Jennifer Popplewell, vars tidigare film, ´American Murder: The Family Next Door´, är en annan Netflix-original. ´What Jennifer Did´ detaljerar en hemsk historia från en lugn kanadensisk stad där inkräktare bröt sig in i hemmet till vietnamesiska invandrare, med dottern som enda vittne. Matt Growcoot på PetaPixel var den första att rapportera att Netflix anklagas för att använda AI-manipulerade bilder i dokumentären.

Direktlänk Dela Yardbarker fördjupade 19 april

Netflix morddokumentär ´What Jennifer Did´ toppar listor men får kritik för AI-manipulerade bilder

Netflix släppte nyligen en morddokumentär med titeln ´What Jennifer Did´ som omedelbart toppade Netflix topp 10 och blev den mest sedda filmen i USA. Filmen berättar om de hemska händelserna där en familj sköts ihjäl, medan hustrun dog direkt, överlevde maken trots allvarliga skador. Dokumentären avslöjar att deras egen dotter var bakom mordkomplotten mot sina föräldrar. Filmen har fått både beröm och kritik, bland annat för att ha använt bilder av Pan som manipulerats med artificiell intelligens.

Direktlänk Dela High on Films fördjupade 19 april

Meta släpper två modeller av sitt stora språkmodell Llama 3 och introducerar Meta AI

Meta har släppt två modeller av sin senaste stora språkmodell (LLM), Llama 3, den 18 april 2024. Modellerna kommer snart att finnas tillgängliga på AWS, Databricks, Google Cloud, Hugging Face, Kaggle, IBM WatsonX, Microsoft Azure, NVIDIA NIM och Snowflake. Meta AI, en AI-assistent integrerad i Metas plattformar, presenterades också. Llama 3 är skicklig på språknyanser, kontextuell förståelse och komplexa uppgifter som översättning och dialoggenerering. Meta AI kommer att finnas tillgänglig på plattformar som Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger i flera länder, inklusive USA, Australien, Kanada och Singapore.

Direktlänk Dela MediaNama fördjupade 19 april

Elon Musk varnar för artificiell intelligens som kan avsluta civilisationen

Elon Musk, ägare till plattform X, varnar för att artificiell intelligens (AI) som OpenAI´s ChatGPT och Googles Gemini är farliga och kan avsluta civilisationen. Musk uttryckte denna åsikt när han övervägde ett uttalande av professor Gad Saad från Kanada. Saad kritiserade postmodernismens princip att ´sanningen är subjektiv´, något som Musk tycks hålla med om. Musk menar att denna postmodernistiska tankegång, när den införs i ett program, kan avsluta civilisationen. Han hävdar att denna tankegång redan finns i ChatGPT och Gemini.

Direktlänk Dela Viral Okezone Internet fördjupade 19 april

Meta uppgraderar sin AI-assistent Llama med fler parametrar

Meta har tillkännagivit en betydande uppgradering av sin öppenkällkodsgenerativa AI-assistent Meta AI. Den nya versionen, drivs av den mer robusta stora språkmodellen Llama 3, lovar att förbättra kvaliteten på AI-genererat innehåll avsevärt. Llama 3 kommer i två versioner: 8B och 70B parametrar. Metas mål är att skapa en öppenkällkodsmodell som kan konkurrera med de proprietära jättarna inom AI-landskapet. Genom att hålla dessa modeller öppna för samarbete och feedback från samhället när de utvecklas. Meta AI är redan tillgänglig på engelska i USA på WhatsApp och expanderar nu till över ett dussin länder.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 19 april

Netflix anklagas för att använda AI-manipulerade bilder i sin senaste dokumentär

Netflix anklagas återigen för att använda AI-manipulerade bilder i sin senaste dokumentärfilmserie ´What Jennifer Did´. Anklagelserna gäller påstådda bilder av kanadensaren Jennifer Pan tagna innan hon dömdes för att ha iscensatt mordet på sina föräldrar. Flertalet bilder i dokumentären visar inkonsekvenser och ändringar som är vanliga med AI-genererade bilder. Om anklagelserna är sanna, signalerar dokumentären en oroande lucka som företag kan utnyttja i användningen av AI i branschen. Netflix har ännu inte svarat på de senaste anklagelserna.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade 19 april

Netflix anklagas för att använda AI för att ändra bilder i ny dokumentär

Netflix har anklagats för att använda AI för att ändra bilder i sin nya dokumentär ´What Jennifer Did´. Dokumentären fokuserar på Jennifer Pan, en kanadensisk kvinna som dömdes för ett mord på uppdrag på sina föräldrar 2010. Flera bilder i dokumentären har pekats ut av tittarna som manipulerade. I synnerhet har en bild av Pan som håller upp tecknet för fred markerats, med hennes armar och händer förvrängda. Netflix har ännu inte kommenterat anklagelserna.

Direktlänk Dela Dexerto fördjupade 19 april

Netflix-dokumentär skapar kontrovers genom att använda AI för att generera bilder

Netflix-dokumentären ´What Jennifer Did´, om ett mordfall från 2010, verkar använda AI för att generera bilder av den dömda mördaren i centrum. Dokumentären, som släpptes den 10 april, berättar om fallet med Jennifer Pan, en kanadensisk kvinna som slutligen dömdes för sin inblandning i sina föräldrars död. Filmen verkar ha använt AI för att fejka bilder av en yngre, gladare Pan före brotten inträffade. Bilderna används framträdande både i trailern och i dokumentären. Användningen av AI i filmen upptäcktes först av Futurism, och som outlet påpekar, sätter användningen av tekniken i detta sammanhang en oroande föregångare.

Direktlänk Dela Film Stories fördjupade 19 april

Merparten av generativ AI-användning sker av icke-tekniska yrkesverksamma, visar enkät

En cirkel bestående av 100 olika silhuetter representerar 100% av de 9 684 svarande på en Talent Trends-enkät. Enkäten, som genomfördes mellan 28 juli och 15 augusti 2023, inriktade sig på anställda i Kanada, Storbritannien och USA som använder generativ AI (gen AI) i sitt arbete. De två färgerna på silhuetterna visar att 88% av gen AI-användningen sker av anställda med icke-tekniska jobb (till exempel administratörer, kundtjänstpersonal och säljare). Endast 12% av gen AI-användningen sker av anställda med tekniska jobb (till exempel utvecklare, IT-arbetare och mjukvaruingenjörer). Endast 2% av gen AI-användningen sker av anställda med tekniska, gen-AI-närliggande jobb (till exempel dataanalytiker, specialister på maskininlärning och forskare).

Direktlänk Dela McKinsey & Company fördjupade 19 april

Meta lanserar AI-modellen Llama 3 för att konkurrera med andra AI-chattbotar

Meta har lanserat sin senaste AI-modell, Llama 3, för att konkurrera med andra AI-chattbotar som OpenAI´s ChatGPT, Microsoft´s Copilot, Google Gemini och Perplexity AI´s modeller. Meta AI kommer att integreras i WhatsApp, Instagram, Facebook och Messenger, samt på webbplatsen meta.ai. Llama 3-modellen kommer att rullas ut i två versioner, en för konsumentinriktade AI-chattbotar i Meta´s appar och en större och multimodal version tillgänglig på plattformar som Amazon Web Services, Google Cloud och Microsoft Azure. Funktionerna kommer att variera något beroende på vilken app eller tjänst du använder Meta AI från, men funktionaliteten är omfattande.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 19 april

Studier av muskelatrofi under rymdfärd med maskininlärning

Intensiv träning kan inte kompensera för muskelatrofi orsakad av mikrogravitation hos astronauter. Forskare vid Ames Research Center har undersökt mekanismerna bakom detta genom att tillämpa maskininlärning på dataset från möss exponerade för mikrogravitation. Studien visade att specifika proteiner, Acyp1 och Rps7, var de mest förutsägbara biomarkörerna associerade med ökat kalciumintag i snabbtwitch-muskler. Forskningen demonstrerade också rollen för NASA:s öppna vetenskapliga initiativ i att påskynda rymdbiologi genom dess beroende av ARC:s Open Science Data Repository och Analysis Working Groups.

Direktlänk Dela Phys.org fördjupade 19 april

Meta uppgraderar sin AI-chatbot och lanserar nya funktioner

Meta har uppgraderat sin AI-chatbot, Llama 3, och kör nu den i sökfältet på sina fyra största appar (Facebook, Messenger, Instagram och WhatsApp) i flera länder. Företaget har också lanserat nya funktioner som snabbare bildgenerering och tillgång till webbsökresultat. Dessutom lanserar företaget en ny meta.ai-webbplats för användare att få tillgång till chatboten. Meta har börjat expandera chatboten på engelska i över ett dussin länder, inklusive Australien, Kanada, Ghana, Jamaica, Malawi, Nya Zeeland, Nigeria, Pakistan, Singapore, Sydafrika, Uganda, Zambia och Zimbabwe. Företaget började förra veckan testa Meta AI i länder som Indien och Nigeria, men Indien saknades märkbart i dagens tillkännagivande.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 19 april

Meta släpper tidiga versioner av språkmodellen Llama 3 och bildgenerator

Meta Platforms har släppt tidiga versioner av sin senaste stora språkmodell, Llama 3, och en bildgenerator som uppdaterar bilder i realtid medan användare skriver instruktioner. Modellerna kommer att integreras i företagets virtuella assistent Meta AI. Den uppdaterade Meta AI-assistenten kommer att få mer framträdande placering inom Metas Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger-appar samt på en ny fristående webbplats. Meta har också meddelat ett samarbete med Google för att inkludera dess realtidssökresultat i assistentens svar.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 18 april

Meta AI lanserar gratis massmarknads AI-produkt

AI-hypen är i full gång och Meta AI har gjort sin stora debut med Llama 3-modellen. Meta AI är gratis (för tillfället) och kan vara en av de första riktiga massmarknads AI-produkterna. Verktyget finns nu tillgängligt på WhatsApp, Instagram, Facebook och Messenger. I sin första expansionsfas utanför USA-marknaden når Meta AI användare i Australien, Kanada, Ghana, Jamaica, Malawi, Nya Zeeland, Nigeria, Pakistan, Singapore, Sydafrika, Uganda, Zambia och Zimbabwe. Meta AI kan dra upp sammanfattad information från webben och svara direkt på användarnas frågor.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 18 april

Meta släpper tidiga versioner av Llama 3 och bildgenerator

Meta Platforms har släppt tidiga versioner av sitt senaste storspråkiga modell, Llama 3, och en bildgenerator som uppdaterar bilder i realtid medan användare skriver prompts. Modellerna kommer att integreras i Meta AI, företagets virtuella assistent, som presenteras som den mest sofistikerade bland sina gratisalternativ. Den uppdaterade Meta AI-assistenten kommer att få en mer framträdande plats inom Metas Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger-appar samt en ny fristående webbplats. Meta har också tillkännagivit ett partnerskap med Google för att inkludera dess realtidssökresultat i assistentens svar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 april

Meta introducerar AI-assistenter i sina appar

Mark Zuckerberg, VD för Meta, kommer att införa nya versioner av företagets AI-drivna smarta assistentprogramvara i dess appar, inklusive Instagram, WhatsApp, Messenger och Facebook. Den senaste tekniken kommer att rullas ut i mer än ett dussin länder, inklusive Australien, Kanada, Singapore och USA. AI-programvaran kommer att bli nästan allomfattande - inom nyhetsflödet, i sökfält och i chattar med vänner. Användare kommer att kunna be assistenten, Meta AI, om hjälp med att slutföra uppgifter och få information.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 18 april

Netflix dokumentär ´What Jennifer Did´ väcker diskussion om användning av AI-genererade bilder

Netflix senaste dokumentär, ´What Jennifer Did´, har väckt diskussioner inte bara för dess gripande återgivning av ett spännande fall, utan också för dess påstådda användning av artificiell intelligens (AI) för att generera bilder som avbildar verkliga människor involverade i berättelsen. Filmen återskapar händelserna från en ödesdigert natt i november 2010 när kanadensiska Jennifer Pan rapporterade en heminvasion som ledde till att hennes föräldrar sköts. Det har väckt debatt om de etiska gränserna för att använda AI i framställningen av verkliga händelser, särskilt i ett format som hävdar att skildra sanna historier.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 18 april

Netflix-dokumentär kritiseras för att använda AI-manipulerade bilder

En nyligen släppt true crime-dokumentär på Netflix har orsakat kontrovers på grund av misstänkt användning av artificiellt manipulerade bilder. Dokumentären berättar om Jennifer Pan, en kanadensisk kvinna som avtjänar ett livstidsstraff för att ha iscensatt mordet på sina föräldrar 2010. Misstankar om bildernas äkthet uppstod när experter noterade anomalier som tyder på förbättringar med hjälp av artificiell intelligens. Netflix har ännu inte svarat på frågor om användningen av potentiellt fabricerade bilder i dokumentären. Händelsen belyser vikten av etiska normer i dokumentärfilm, särskilt inom true crime-genren.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 18 april

Är Drakes läckta diss-spår äkta eller AI-skapad bluff?

AI gör det svårt att skilja mellan vad som är verkligt och vad som är falskt. Fans till den kanadensiska popstjärnan/raparen Drake debatterar om ett nyligen läckt diss-spår är äkta eller en AI-skapad bluff. Spåret, kallat ´Push Ups´, riktar sig mot både Kendrick Lamar och Metro Boomin och ber den senare att ´Stäng din ho-ass upp och gör några trummor.´ Drake har inte tagit på sig ansvaret för låten, men han har gjort hänvisningar i Instagram-berättelser och till och med postat en AI-deepfake av Metro Boomin som ersätter Nick Cannon i en klipp från filmen Drumline.

Direktlänk Dela MobileSyrup fördjupade 18 april

Kontrovers kring användning av AI-manipulerade bilder i dokumentär

En nyligen släppt brottsdokumentär på en populär streamingplattform har väckt kontrovers för sin användning av artificiellt manipulerade bilder. Dokumentären, som kretsar kring historien om Jennifer Pan, involverar ett kontraktsmord som ägde rum i Kanada 2010. Bilderna, som visar tydliga tecken på artificiell manipulation, har inte avslöjats som AI-genererade. Detta har väckt oro för presentationens integritet. Trots regelverk kring AI-användning i USA och EU, är specifikationer kring sådan bildanvändning i dokumentärer odefinierade. Användningen av AI-förbättrade bilder i medier är en växande trend.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 18 april

Netflix anklagas för att använda AI-bilder i sann brottsdokumentär

Streamingplattformen Netflix anklagas för att använda AI-genererade bilder i sin sanna brottsdokumentär ´What Jennifer Did´. Dokumentären handlar om Jennifer Pan, som dömdes av en kanadensisk domstol 2010 för att ha tvingat en gymnasiekamrat att mörda sina föräldrar. Bilderna som används för att illustrera hennes ´bubbliga, glada, självsäkra och mycket äkta´ personlighet, har alla kännetecken för ett AI-genererat foto. Varken Netflix eller regissören Jenny Popplewell har kommenterat anklagelserna om bildanvändningen. Detta incident markerar ännu en kontrovers över en större plattforms användning av AI för kreativt arbete.

Direktlänk Dela Breitbart News Network fördjupade 17 april

Netflix anklagas för att använda AI-genererade bilder i dokumentär

Netflix anklagas för att ha använt AI-genererade eller manipulerade bilder i en nyligen släppt dokumentär om ett morduppdrag som involverade en kvinna vid namn Jennifer Pan i Kanada 2010. I dokumentären visas flera bilder där Pan har förvrängda och förvridna händer och fingrar, missformade ansiktsdrag och en ovanligt lång framtand. Om rapporten stämmer väcker det allvarliga frågor om användningen av sådana bilder i dokumentärer, särskilt eftersom den avbildade personen för närvarande sitter i fängelse och väntar på en ny rättegång. Det har också varit en backlash online, med en sociala medier-användare som anklagar tjänsten för att förlita sig på AI istället för att anställa arbetare för att göra jobbet.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 17 april

Netflix i hetluften för misstänkt användning av AI i dokumentär

Netflix hamnade nyligen i centrum för en debatt orsakad av misstänkt användning av artificiell intelligens (AI) för att generera eller ändra bilder i dokumentären ´The Truths of Jennifer´. Dokumentären detaljerar den dystra resan för Jennifer Pan, som fick livstids fängelse för att ha planerat mordet på sina föräldrar 2010 i Kanada. Tittare började ifrågasätta äktheten hos vissa bilder i dokumentären, och pekade på udda detaljer i fotografier av Jennifer Pan. Netflix har ännu inte kommenterat anklagelserna, vilket ökar oro över AI:s potential att forma verkligheten och påverka allmänhetens uppfattning av verkliga händelser.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 17 april

Google planerar att investera över $100 miljarder i utvecklingen av artificiell allmän intelligens

Google DeepMinds VD, Demis Hassabis, har uttalat att företaget förväntas investera över $100 miljarder i utvecklingen av artificiell allmän intelligens (AGI). Detta kommer i svaret på Microsofts nyligen annonserade ´Stargate´-projekt, ett samarbete med OpenAI för att bygga en superdator till ett värde av $100 miljarder för att träna AI-system. Hassabis kommentarer bekräftar att Google är medvetet om Microsofts ansträngningar och planerar att investera lika mycket, om inte mer. Båda företagen tävlar om att bli det första att utveckla AGI.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 16 april

Netflix anklagas för att använda AI-manipulerade bilder i dokumentär

Netflix har anklagats för att använda AI-manipulerade bilder i den sanna brottsdokumentären Vad Jennifer gjorde. Flera bilder visar typiska tecken på AI-knep, inklusive förvrängda händer, konstiga artefakter och mer. Om rapporten stämmer, väcker den allvarliga frågor om användningen av sådana bilder i dokumentärer, särskilt eftersom personen som avbildas för närvarande sitter i fängelse i väntan på en ny rättegång. Netflix har ännu inte erkänt rapporten, men bilderna visar tydliga tecken på manipulation och märktes aldrig som AI-genererade.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 16 april

Deloitte utökar sitt globala inkubatornätverk för generativ AI

Deloitte meddelar att de utökar sitt globala inkubatornätverk för generativ AI (GenAI) för att erbjuda kunder regionala möjligheter att utforska, skala upp och bygga GenAI-lösningar för accelererad företagstillväxt. Nätverket kommer att inkludera regionala nav i USA, Kanada, Indien, Egypten, Malaysia, Polen, Portugal och Rumänien. Detta ger kunderna möjlighet att experimentera och innovera med GenAI-teknologi för att förbli smidiga och konkurrenskraftiga på sina lokala marknader. Deloitte meddelade även att det kommer att fortsätta sitt uppdrag att stödja organisationer på varje steg i deras resa genom Deloitte AI Academy och Deloitte AI Institute.

Direktlänk Dela ERP Today fördjupade 16 april

StatsNData släpper ny rapport om artificiell intelligens inom diagnostikmarknaden

Marknadsintelligens- och konsultföretaget StatsNData har släppt sin senaste marknadsforskningsrapport med titeln ´Unlocking Insights: Artificial Intelligence In Diagnostic Market Analysis and Forecast´. Rapporten ger en djupgående analys av marknaden för Artificiell Intelligens inom Diagnostik och erbjuder värdefulla insikter för branschaktörer. Rapporten täcker geografiska områden som Nordamerika, Europa, Asien-Stilla havet, Sydamerika och Mellanöstern och Afrika. Den segmenterar också marknaden efter typ, produkt och slutanvändare.

Direktlänk Dela Currency News Centre fördjupade 15 april

AI förväntas minska arbetskraften i företag, enligt Adecco-undersökning

En ny studie från bemanningsföretaget Adecco Group visar att artificiell intelligens (AI) kommer att leda till att många företag förväntas ha färre anställda inom de närmaste fem åren. Undersökningen baseras på svar från 2 000 chefstjänstemän vid stora företag i USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Japan, Spanien, Kanada, Australien och Singapore. 41 procent av dessa förväntar sig att ha en mindre personalstyrka på grund av AI-teknik.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 15 april

Netflix kritiseras för användning av AI i sann kriminaldokumentär

Netflix möter kritik för användning av artificiell intelligens (AI) för att modifiera bilder i sin senaste sanna kriminaldokumentär Vad Jennifer Gjorde. Filmen utforskar den skrämmande historien om Jennifer Pan, en kvinna involverad i en mordförhyrning som inträffade i Kanada 2010. AI-ändrade bilderna användes av streamingtjänsten för att skildra Pans personlighet. Bilderna visar tecken på AI-manipulation, som förvrängda händer och oregelbundna ansiktsdrag. Användningen av generativ AI för att representera en verklig individ i en sann kriminaldokumentär har väckt diskussioner bland tittare och kritiker.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 15 april

Brittiska studenter vill ha snabbare AI-integration i universitetsstudier

Studiosity, ett företag inom lärandeteknologi, har utfört en global undersökning av studenters attityder till AI. Undersökningen visar att majoriteten av brittiska studenter anser att deras universitet inte anpassar sig tillräckligt snabbt för att inkludera AI-stödverktyg i studierna. Snabb feedback är den främsta anledningen till att studenter skulle använda universitetets AI-stöd, följt av att få bekräftelse på att de är på rätt spår i sina uppgifter. Cirka 64% tror att deras universitet kan påskynda integrationen av AI-verktyg för lärande. Undersökningen visar också att studenter behöver mer flexibilitet och stöd i sina studier, då 71% arbetar samtidigt som de studerar.

Direktlänk Dela Higher Education Policy Institute fördjupade 15 april

Ökande oro för AI-verktygs inverkan på akademisk integritet

En studie publicerad av Kanadensiska Psykologiska Förbundets Mind Pad visade att ´falska citatfrekvenser´ inom psykologi varierar mellan 6% och 60%. OpenAI:s ChatGPT, en AI-språkmodell, kan producera text som ser ut att komma från människor, vilket orsakar oro för dess påverkan på akademisk integritet, särskilt dess förmåga att ´hallucinera´ information och generera trovärdiga men icke-existerande citat. Jordan MacDonald, doktorand vid University of New Brunswick, har observerat att många av de referenser som ChatGPT citerade inte var äkta. MacDonald fann att trots inkluderingen av äkta DOIs som korrekt omdirigerade till äkta artiklar, stämde de citerade artiklarna inte alltid överens med de titlar, författare eller ämnen som ChatGPT tillhandahöll.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 15 april

Netflix använder AI-manipulerade bilder i sann brottsdokumentär

Netflix har nyligen fångat tittarnas uppmärksamhet genom att integrera AI-manipulerade bilder i en sann brottsdokumentär om Jennifer Pan-fallet. Dokumentären, som utspelar sig mot bakgrund av en skrämmande mordförhyrningsplan som avslöjades i Kanada 2010, syftade till att reflektera över Jennifer Pans tidigare uppfattade positiva och autentiska disposition. Cirka 28 minuter in i ´Vad Jennifer gjorde´ stöter tittarna på bilder som bär tydliga tecken på AI-förändring. Användningen av AI-bilder väcker debatt om berättandets etik, bevarandet av sanna händelsers faktiska kärna och hur tekniken suddar ut gränserna.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 14 april

Netflix anklagas för att använda AI-genererade bilder i dokumentär

Netflix har anklagats för att använda AI-genererade eller manipulerade bilder i en nyligen släppt dokumentär om en mordförhyrningstrama som involverade en kvinna vid namn Jennifer Pan, vilket ägde rum i Kanada 2010. Streamingtjänsten använde bilderna för att illustrera hennes ´bubbliga, lyckliga, självsäkra och mycket äkta´ personlighet. Bilderna som visas runt 28-minutersmärket i Netflix ´Vad Jennifer gjorde´ har alla kännetecken för ett AI-genererat foto. Användningen av generativ AI för att beskriva en riktig person i en true-crime dokumentär har väckt kritik.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 14 april

StatsNData släpper omfattande marknadsrapport om Artificiell Intelligens Diagnostik

Marknadsintelligens- och konsulttjänstleverantören StatsNData har släppt en ny marknadsrapport med titeln ´Unlocking Insights: Artificial Intelligence Diagnostics Market Analysis and Forecast´. Rapporten ger en djupgående analys av marknaden för Artificiell Intelligens Diagnostik och erbjuder värdefulla insikter för branschintressenter. Rapporten riktar sig till en bred publik, från branschexperter till nykomlingar. Den innehåller information om viktiga aktörer på marknaden, inklusive General Electric (GE) Co. (GE Healthcare), Siemens AG (Siemens Healthineers), Aidoc Medical Ltd., AliveCor, Imagen Technologies, VUNO, IDx Technologies, NovaSignal Corporation, Riverain Technologies, Zebra Medical Vision Ltd., OSP Lab, Tessella och Philips.

Direktlänk Dela Currency News Centre fördjupade 14 april

AI i musikindustrin skapar splittring bland musiker

Användningen av AI i musik har orsakat en stor splittring bland musiker. För Matt Sanders, frontman i Avenged Sevenfold, är det inte en fråga om AI kommer att få fäste i musikindustrin, utan när. Han var avvisande mot fans som har åtagit sig att ´stödja artisterna och köpa skivor´ från mänskliga artister i ljuset av AI. Sanders hävdade att användning av AI som ett verktyg inte skiljer sig mycket från att slå upp ord i en synonymordbok eller använda Google.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 14 april

Drake svarar på Kendrick Lamars, Futures, Metros, Rick Ross och The Weeknds låtar

I ett nytt spår attackerar Drake Kendrick Lamar för hans fysiska storlek och gör narr av hans pop-samarbeten. Han nämner också Lamars fru Whitney och påstår att rapparen har blivit utpressad. Dessutom hävdar Drake att Lamar inte är en del av ´Big Three´. Drake svarar också på Future, Metro, Rick Ross och The Weeknd. Han riktar sig mot Future i låtens öppningsrader och mot Metro genom att nämna honom vid namn. Han går även efter Rick Ross och har rader för sin kanadensiska kollega, The Weeknd, där han nämner honom och hans manager Cash vid namn. Fans undrar om detta är ett äkta svar eller inte, då det inte finns någon bekräftelse från Drakes team ännu.

Direktlänk Dela Complex Media fördjupade 13 april

AI-modeller riskerar att marginalisera icke-engelska språk

Bonaventure Dossou, en datavetare vid McGill University i Kanada, upptäckte att en populär AI-modell beskrev Fon, ett språk talat av miljontals människor i Benin och grannländer, som ett ´fiktivt språk´. Denna upptäckt belyser det ökande problemet med att AI-modeller och teknologi ofta inte är anpassade till kulturer och språk utanför den engelsktalande världen. Dossou och andra forskare, som Ife Adebara vid University of British Columbia och Sara Hooker, chef för Cohere for AI, arbetar för att utveckla AI-verktyg för afrikanska språk. Deras mål är att rädda språk som är dåligt representerade på webben och undvika att de försvinner på grund av teknologins dominans.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 12 april

Kanadensiska parlamentsledamöter förväntas rösta på över 200 ändringsförslag till hållbara jobblag

Kanadensiska parlamentsledamöter förväntas rösta i upp till 15 timmar i rad på torsdag och fredag på mer än 200 konservativa ändringsförslag till regeringens hållbara jobblag. Ändringsförslagen är vad som är kvar av nästan 20 000 ändringar som konservativa föreslog till lagförslag C-50 förra hösten. Liberalerna hävdar nu att konservativa kom upp med ändringsförslagen med hjälp av artificiell intelligens. Konservativa förnekar detta. Den kanadensiska lagen om hållbara jobb, som den kallas, beskriver hur regeringen måste hjälpa energiarbetare att förbereda sig för nya färdigheter och jobbkrav som kommer med den globala ekonomiska övergången till ren teknik.

Direktlänk Dela Canadian Broadcasting Corporation fördjupade 12 april

Samsung Galaxy S25 kan få förbättrad AI-prestanda med Google TPU

Ett nytt rykte antyder att Samsungs Exynos 2500-processor, som förväntas dyka upp i några av Galaxy S25-modellerna, kan vara utrustad med en Tensor Processing Unit (TPU) designad av Google. TPU:n hanterar AI-uppgifter, och kan förbättra telefonens AI-prestanda. Detta skulle göra AI ombord på Galaxy S25 ännu mer imponerande. Samsung och Google samarbetar redan kring AI, och det är oklart om Samsung kommer att använda sina egna chip eller de som tillhandahålls av Qualcomm i sina framtida flaggskeppstelefoner.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 11 april

Kanadensiska myndigheter använder AI - men transparens och ansvar ifrågasätts

Kanadensiska regeringen har omfattande användning av artificiell intelligens (AI) i olika avdelningar och myndigheter, men en nyligen genomförd analys av forskaren Sarah Redden ifrågasätter transparensen och ansvarsutkrävandet. Redden menar att befintlig lagstiftning, som det föreslagna Artificiell intelligens och datalagen, inte räcker till för att adressera användningen av AI i regeringsoperationer. Trots att lagen introducerar nya skyldigheter för ´hög-impact´ system, lämnar den en betydande lucka när det kommer till regeringens användning av AI. Det finns också oro för säkerheten kring AI och dess påverkan på anställning.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 11 april

Samsungs Galaxy AI lägger till australiensisk engelska och fler språk till stödda dialekter

Samsungs Galaxy AI har officiellt lagt till australiensisk engelska till sin lista över stödda dialekter. Från och med april kommer arabiska, indonesiska och ryska att läggas till som officiellt stödda språk. Dessutom kommer australiensisk engelska, kantonesiska och kanadensiska franska att läggas till som kommande Galaxy AI-dialektvarianter. Dessa alternativ, som kan laddas ner som språkpaket på berättigade Samsung-telefoner, lägger till de befintliga 13 språken som för närvarande är tillgängliga. Samsung planerar att lägga till fler alternativ till Galaxy AI under året, inklusive rumänska, turkiska, holländska och svenska.

Direktlänk Dela Gadgetguy.com.au fördjupade 11 april

Vasdani diskuterar teknologins inverkan på juridiken vid Legal Tech Summit

Vasdani kommer att delta i en panel på Canadian Lawyer´s 2024 Legal Tech Summit, med titeln ´Teknologins inverkan på juridiken: Advokaters roll och intäktsmodeller´. Diskussionen kommer att täcka framväxande teknologiska trender och hur man förbereder sig för dem, hur AI kommer att påverka unga advokaters utveckling, hur juridiska skolor anpassar sina läroplaner till juridikens framtid och teknologins inverkan på betalningsmetoder, bland annat. Enligt en undersökning från LexisNexis 2023 förväntar sig 53 procent av de kanadensiska advokater som svarade att deras företag kommer att anta generativa AI-verktyg, som Chat GPT. Vasdani använder verktyg som Kira Systems och Alexi för att snabbt leverera resultat på en klients problem och framställa ett memorandum som beskriver styrkor och risker med det juridiska fallet.

Direktlänk Dela Law Times fördjupade 10 april

Cohere introducerar Command R+, en AI-lösning för företag

Cohere, med bas i Toronto, Kanada, har nyligen introducerat Command R+, en skalbar LLM designad för att utmärka sig i affärstillämpningar. Command R+ har klättrat till sjätte plats, enligt de senaste Arena-resultaten, och matchar GPT-4-0314-nivån med över 13 000 mänskliga röster. Den nya modellen erbjuder avancerade RAG-funktioner, förbättrad prestanda och flerspråkigt stöd. Command R+ kommer med verktygsanvändningsfunktioner som är tillgängliga via Cohere och LangChain API:er. Modellen förbättrar svarsprecisionen och ger källcitat som minskar hallucinationer, vilket ger företag möjlighet att skala med AI för att stödja uppgifter inom olika affärsfunktioner. Den stöder också 10 nyckelspråk inom global affärsverksamhet.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 10 april

Covalent migrerar sina staking-operationer tillbaka till Ethereum

Covalent (CQT), en ledande onchain data layer av Web3, har meddelat att de kommer att migrera sina staking-operationer från Moonbeam tillbaka till Ethereum. Detta är det första steget i Covalents resa mot Ethereum Wayback Machine (EWM), en långsiktig data tillgänglighetslösning för Ethereum och alla blockchains byggda med Ethereum Virtual Machine (EVM). Covalent planerar också att utöka sin operatörsbas för att organisera, standardisera och säkert lagra historiska data onchain för Ethereum EVM state execution och data blobs. Covalent introducerar även en ny operatörsroll senare under året som är utformad för att demokratisera deltagande och ge en bredare gemenskap av operatörer möjlighet att bidra till nätverkets säkerhet och tillväxt.

Direktlänk Dela CoinCodex fördjupade 9 april

Spotify lanserar AI Playlist för att förbättra användarupplevelsen

Spotify fortsätter integrera AI och musikstreaming genom att lansera funktionen AI Playlist, tillgänglig för Android och iOS-användare, främst i Storbritannien och Australien. Funktionen är utvecklad för att öka användarnas njutning och skapa en spellista efter att ha identifierat användarprompts med hjälp av AI-generativ teknologi. AI Playlist släpptes för Premium-prenumeranter och förväntas revolutionera musikindustrin. Användare kan inte bara upptäcka utan också starta skapandet av musiken de älskar. Spotify gör det enkelt för sina Premium-användare att skydda och förbättra personaliseringen av deras AI-spellistor baserat på deras kreativa inmatningar. AI Playlist tillhandahåller en mångsidig rad spellistor för individer som gillar indie folkmelodier såväl som de som kämpar med rädsla-orsakade allergidagar. Utöver genrer kan en spellista modifieras genom att lägga till de stilar du gillar, till exempel färger, karaktärer, platser och emojis, för att göra lyssnarupplevelsen kreativ och unik. AI Playlist-funktionen är tillgänglig via fliken ´Ditt bibliotek´ i appen för en mobil enhet och är utformad för att vara enkel för användaren att hitta. Appen låter användarna börja processen genom att trycka på alternativet ´AI Playlist´, som kan ses när du trycker på ´+´-knappen. Efter att ha skickat en begäran bygger appen en spellista för en individ att välja från och ger också användaren frihet att ändra eller lösa in spellistan. På framgång kommer listorna automatiskt att sparas, och efter att processen är klar är de i ens bibliotek. Spotify avser att genomföra olika dataanalysprojekt för att identifiera nyckelmönster och skapa meningsfulla insikter. Detta kommer att göra det möjligt för oss att bli datastyrda och fatta informerade beslut. Iterativ innovation och framtida expansion AI Playlist i sin betaform är för närvarande bara en idé, och Spotify är dedikerade till att forma och stärka denna funktion. Företaget sa att AI Playlist kommer att förbättras, och upplevelsen kommer att genomgå kontinuerlig innovation när företaget arbetar med det under de närmaste månaderna. Spotify är ett företag som genomför allt fler experiment för att göra sina produkter anpassningsbara till olika behov och smaker. Det är därför, som tillkännagetts, kommer den nya funktionen först att vara tillgänglig i ett visst land (i det här fallet i Italien) med syfte att ge feedback till Spotify för att göra riktade förbättringar innan den bredare lanseringen i regioner som Kanada. AI-spellista-algoritmen som rullats ut av Spotify är ett tecken på att musik och artificiell intelligens kommer att smälta samman i framtiden genom streamingtjänster. Spotify banar vägen för musiksmakens framtid genom AI-genererade spellista-genererande funktioner som låter varje användare ha kuraterade spellistor skräddarsydda för deras specifika intresse och återuppfinna vägen för musikutforskning. AI-funktionen som företaget tillhandahåller förväntas växa och expandera ytterligare över tid, med tanke på AI: s pågående roll i musikinteraktioner.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 8 april

Ny rapport utforskar framtida tillväxtpotential för Large Language Model (LLM) Cloud Service-marknaden

En ny rapport från WMR ger en djupgående bedömning av marknaden för Large Language Model (LLM) Cloud Service, inklusive nyckelmarknadstrender, kommande tekniker, branschdrivare, utmaningar, regulatoriska politik, företagsprofiler och strategier. Rapporten täcker framtida trender, nuvarande tillväxtfaktorer, fakta och marknadsdata fram till 2031. Ledande aktörer på marknaden inkluderar Amazon Web Services (AWS), Google Cloud Platform (GCP), Microsoft Azure, IBM Watson, OpenAI, Hugging Face, Salesforce, Baidu AI, Tencent Cloud, Alibaba Cloud, NVIDIA, Intel, Meta AI, Apple, Samsung och Qualcomm.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 8 april

Vena introducerar AI-funktioner för finansiell planering och analys med Vena Copilot

Vena, en komplett planeringsplattform älskad av ekonomi och betrodd av företag, har tillkännagivit att de inför avancerade generativa AI-funktioner i finansiell planering och analys (FP&A) team med Vena Copilot. Vena Copilot för FP&A kombinerar Venas kategori-ledande FP&A-expertis med Microsoft Azure OpenAI Service stora språkmodeller, inklusive GPT-4, för att hjälpa FP&A-team och deras medarbetare att öka produktiviteten, den operativa effektiviteten och affärsagiliteten. Vena Copilot använder den kombinerade kraften hos Microsoft Azure OpenAI Service avancerade AI-modeller inklusive GPT-4 och Venas centrala analytiska datamodell, CubeFLEX, vilket gör det möjligt för FP&A-team att utnyttja kraften i generativ AI över hela Complete Planning användningsfall och unika datamängder.

Direktlänk Dela Data Storage Asean fördjupade 8 april

Kanadas liberala regering avslöjar 2,4 miljarder CAD-paket för att stärka AI-sektorn

Kanadas liberala regering har presenterat ett paket med åtgärder på 2,4 miljarder CAD för att stärka landets artificiella intelligens (AI) sektor. Premiärminister Justin Trudeau tillkännagav planerna på Scale AI:s kontor i Montréal. Genom sin kommande budget för 2024 planerar den kanadensiska regeringen att pumpa in 2 miljarder CAD för att öka datorkraften tillgänglig för landets AI-forskare, startups och scaleups. Regeringen avser också att finansiera dessa gruppers närtida bearbetningsbehov genom en ny AI Compute Access Fund. Dessutom har regeringen åtagit sig ytterligare 405 miljoner CAD för att hjälpa AI-startups att föra ny teknik till marknaden, öka AI-användningen i kritiska sektorer och bland små och medelstora företag, finansiera skapandet av ett nytt kanadensiskt AI Safety Institute, stödja arbetare som påverkas av AI och stärka verkställandet av det föreslagna Artificial Intelligence and Data Act (AIDA), som är en del av Bill C-27.

Direktlänk Dela BetaKit fördjupade 8 april

Higgsfield AI samlar in 8 miljoner dollar för att demokratisera videoredigering

Higgsfield AI, ett företag som fokuserar på att demokratisera skapandet av sociala medier-video, meddelade nyligen att de har samlat in 8 miljoner dollar i seed-finansiering ledd av Menlo Ventures. Denna nya finansieringsrunda markerar en viktig milstolpe i Higgsfield AI:s mål att ta med videoredigering och AI-generering i mainstream med sin patenterade videomodell. Företaget har redan lanserat Diffuse i utvalda marknader, inklusive Indien, Sydafrika, Filippinerna, Kanada och Centralasien, med planer på en gradvis global utrullning.

Direktlänk Dela Pulse 2.0 fördjupade 8 april

Kanada förstärker investeringar i AI för att stärka ekonomisk tillväxt och konkurrenskraft

Kanadas regering, ledd av premiärminister Justin Trudeau, har tillkännagett en betydande investering på 2,4 miljarder dollar i landets artificiella intelligens (AI) sektor. Detta initiativ syftar till att påskynda AI-startups, erbjuda avancerad datorinfrastruktur och utbilda arbetare som står inför teknologiska förändringar. Det återspeglar en strategisk rörelse för att förbättra ekonomisk välstånd och upprätthålla Kanadas världsledande position inom AI-industrin. Investeringsmeddelandet förutser den federala budgeten för 2024 och följer bredare ekonomiska stärkningsåtgärder.

Direktlänk Dela YTech News fördjupade 7 april

Kanadas liberala regering planerar att investera i AI och säkerhetsinstitut

Den liberala regeringen i Kanada planerar att spendera 2 miljarder dollar för att öka datakraften tillgänglig för kanadensiska artificiella intelligensföretag och forskare. De följer också USA och Storbritanniens exempel genom att inrätta ett institut för AI-säkerhet för att studera teknikens risker.

Direktlänk Dela The Logic fördjupade 7 april

Kanadas regering avsätter 2,4 miljarder dollar för att bygga kapacitet inom AI

Kanadas liberala regering planerar att avsätta 2,4 miljarder dollar i den kommande budgeten för att bygga kapacitet inom artificiell intelligens (AI), meddelade premiärminister Justin Trudeau. Majoriteten av dessa pengar, 2 miljarder dollar, kommer att gå till en fond som syftar till att tillhandahålla tillgång till datorkapacitet och teknisk infrastruktur. Regeringen planerar också att lansera ett AI-säkerhetsinstitut för 50 miljoner dollar för att skydda mot vad den kallar ´avancerade eller illvilliga AI-system´.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 7 april

Kanada investerar miljarder i konstgjord intelligens

Kanadas konstgjorda intelligenssektor får miljarder dollar i federala pengar i den kommande federala budgeten, meddelade premiärminister Justin Trudeau på söndagen. Majoriteten av finansieringen, 2 miljarder dollar, kommer att gå mot dator- och teknisk infrastruktur för kanadensiska AI-forskare och företag. Ytterligare 200 miljoner dollar är engagerade i AI-teknik i andra sektorer, som ska riktas genom regionala utvecklingsbyråer. Ytterligare investeringar kommer att göras för att hjälpa företag att införliva AI, medan 50 miljoner dollar är avsedda att hjälpa arbetare vars jobb kan påverkas av antagandet av AI.

Direktlänk Dela Canadian Broadcasting Corporation fördjupade 7 april

Softchoice och Microsoft ingår strategiskt partnerskap för att förbättra AI- och säkerhetslösningar

Softchoice Corporation har meddelat att företaget har tecknat ett nytt strategiskt partnerskapsavtal med Microsoft Corporation för att ytterligare stärka sin förmåga och kapacitet att utveckla, sälja och leverera Microsofts moln- och digitala arbetsplats AI- och säkerhetslösningar, inklusive Microsoft Copilot för Microsoft 365 och Microsoft Copilot för säkerhet. Tidigare 2024 lanserade Softchoice sitt AI Solutions-team, som levererar nästa generations moln- och arbetsplats AI-erbjudanden för organisationer i USA och Kanada. Softchoice var bland de första företagen att implementera Copilot för Microsoft 365 internt, vilket gav det förstahandsupplevelse, data och bästa praxis för att leda AI-adoption för sina kunder.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 5 april

Softchoice och Microsoft utökar AI-partnerskap

Softchoice och Microsoft utökar sitt partnerskap för att bredda förmågan att leverera Microsofts moln- och digitala arbetsplats AI- och säkerhetslösningar till sin kundbas i USA och Kanada. Partnerskapet innebär en gemensam investering för att bygga vidare på de 30 års erfarenhet som de två företagen redan har. Investeringen sker i två områden: utveckling av nya kapabiliteter och investering i den kapacitet som krävs för att faktiskt konfigurera och leverera dessa lösningar till kunder. Softchoice och Microsoft investerar även i efterfrågegenerering.

Direktlänk Dela Computer Reseller News fördjupade 5 april

Musiker kräver skydd mot AI:s inkräktning på deras rättigheter

Över 200 artister, däribland Billie Eilish, Nicki Minaj och Arkells, har skrivit under ett öppet brev från Artist Rights Alliance, en ideell förespråkare för konstnärers rättigheter. I brevet uppmanas teknikföretag, utvecklare och digitala musiktjänster att sluta använda AI för att kränka och devalvera mänskliga konstnärers rättigheter. Brevet uppmanar inte till ett totalförbud av AI, men betonar behovet av etiska riktlinjer för dess användning. Det nämner också hotet mot konstnärer genom att AI kan användas för att skapa verk baserade på befintliga, vilket kan eliminera royaltybetalningar. Tennessee blev den första delstaten att anta lagstiftning för att skydda konstnärer mot AI i mars.

Direktlänk Dela Canadian Broadcasting Corporation fördjupade 5 april

AI-företaget Vodex tar in 2 miljoner dollar för global expansion

AI-företaget Vodex har fått 2 miljoner dollar i seed-finansiering från Unicorn India Ventures och Pentathlon Ventures. Pengarna ska användas för global expansion och för att öka företagets verksamhet minst fyrfaldigt under nästa år. Vodex kommer att investera i att bygga ett dedikerat och högt utbildat supportteam för att säkerställa exceptionell kundservice. Sedan 2022 har SaaS-startupen tillhandahållit GenAI-drivna telefoni-lösningar till organisationer i USA och Kanada. Vodex använder GenAI för att skapa ljudsamtal som replikerar mänsklig kontakt, vilket gör utgående försäljningssamtal mer personliga och engagerande.

Direktlänk Dela Elets Technomedia fördjupade 4 april

AI-företaget Vodex säkrar 2 miljoner dollar i seed-runda

AI-företaget Vodex har säkrat 2 miljoner dollar i en seed-runda från Unicorn India Ventures och Pentathlon Ventures. Företaget kommer att använda pengarna för att expandera globalt och planerar att skala upp sin verksamhet minst fyrdubbla inom det kommande året. Tidigare har Vodex lyckats samla in 320 000 dollar i en pre-seed-runda ledd av 100X.VC. Företaget, som grundades 2022, specialiserar sig på AI-drivet samtalsprogramvara, främst för företag i USA och Kanada. Vodex har redan en årlig återkommande inkomst på 1 miljon dollar.

Direktlänk Dela The Financial Express fördjupade 3 april

AI-startupen Vodex samlar in 2 miljoner dollar i seedfinansiering

Vodex, en startup inom generativ artificiell intelligens (GenAI), meddelade på onsdagen att de har samlat in 2 miljoner dollar i en seedfinansieringsrunda från Unicorn India Ventures och Pentathlon Ventures. Pengarna kommer att användas för global expansion och för att skala upp företagets verksamhet till minst fyrfaldigt under det kommande året. Vodex har tillhandahållit GenAI-drivna uppringningslösningar till företag i USA och Kanada sedan 2022. Vodex hjälper företag att ansluta till kunder genom naturligt klingande, mänsklika telefonsamtal, vilket driver försäljningen och förbättrar kundengagemanget.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 3 april

Google integrerar Gemini AI i Google Messages, utökar AI-kommunikation

Google har nyligen integrerat chatboten Gemini AI i Google Messages-appen, vilket markerar ett stort steg mot att göra AI-assisterad kommunikation mer tillgänglig. För att använda Gemini inom Google Messages måste användarna vara en del av Google Messages beta-program. Funktionen blir gradvis tillgänglig och kräver att användaren har Rich Communication Services (RCS) aktiverat på enheten, använder ett personligt Google-konto och är minst 18 år gammal. Enhetens språk måste vara inställt på engelska, förutom i Kanada där franska också stöds. Kompatibla enheter inkluderar Google Pixel 6 eller nyare, Google Pixel Fold, Samsung Galaxy S22 eller nyare och Samsung Galaxy Z Flip eller Z Fold-serien. Användare kan begära hjälp med att utforma meddelanden, planera menyer med kostrestriktioner eller generera konversationsstartare för sociala evenemang.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 2 april

Grimes förutspår AI:s roll i musikindustrins framtid

I en nyligen PBS-dokumentär uttryckte den kanadensiska sångerskan och låtskrivaren Grimes sin entusiasm för AI:s potential att experimentera inom musik. Hon avslöjade också sin ´GrimesAI´-plattform, med AI-musik bestående av hennes vokaler i kärnan. Trots detta har hennes synpunkter väckt kontrovers bland branschfolk som menar att det förnekar deras syn på AI:s framtida inverkan på musik. Grimes betonar AI:s potential att lyfta musiktalanger, men påpekar att människans kreativitet alltid står i centrum, inte teknologi.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 2 april

Användning av AI i juridisk utbildning kan förbättra studenters skrivfärdigheter och kritiska tänkande

Ignacio Cofone, Kanadas forskningsstol i AI-rätt och dataskydd vid McGill University och för närvarande Robert Campbell visiting fellow vid Oxford University, uppmuntrar sina studenter att använda ChatGPT. Enligt Cofone kan generativ AI förbättra studenters skrivfärdigheter, öka tillgängligheten, träna kritiskt tänkande och visa dem de verktyg de kommer att behöva när de lämnar klassrummet. Cofone menar att AI kan hjälpa icke-engelsktalande studenter och studenter med funktionshinder, samt förbereda studenter för en arbetsplats där AI-verktyg är användbara.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 1 april

Snabb tillväxt inom AI inom hälsovården väcker frågor om datasäkerhet

Den globala hälso- och sjukvårdssektorn ser en snabb tillväxt inom artificiell intelligens (AI), med en marknadsprognos som ökar från $20,7 miljarder 2023 till nästan $188 miljarder 2030. Stora återförsäljare som Walmart och Amazon går in i hälso- och sjukvårdssektorn i Nordamerika, men detta väcker oro för behandling och skydd av personliga data. Well Health Technologies, en digital hälsovårdsaktör i Kanada, betonar vikten av patientdatasäkerhet. Företaget investerar miljoner dollar i dataskydd för att förhindra brott och säkerställa säkerheten för värdefull hälsoinformation.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 1 april

Aprilskämt i marknadsföring kan gå snett med AI-verktyg

Aprilskämt i marknadsföring kan ha olika mottagande, från leenden och delningar på sociala medier till förvirring, förlöjligande eller till och med ilska och fallande aktiekurser. Medan vissa skämt kan föra kunder närmare ett varumärke, kan andra skämt skapa motsatt effekt. Med artificiell intelligens (AI) ökar potentialen för tekniska marknadsföringsknep. AI kan skapa nya frågor om äkthet och kan göra det svårare att skilja mellan skämt, fakta och deepfakes. Fler företag kan använda AI-verktyg för sina aprilskämt, vilket kan leda till fler missförstånd. För att skydda mot bedrägeri kommer det att vara viktigt att avslöja både metoder och avsikter.

Direktlänk Dela Global News fördjupade 30 mars

Artificiell intelligens kan öka risken för aprilskämt i marknadsföring

Aprilskämt i marknadsföring kan ha varierande mottagande, allt från leenden och delningar på sociala medier till förvirring, hån eller till och med ilska och fallande aktiekurser. Enligt Vivek Astvansh, marknadsföringsprofessor vid McGill University, kan artificiell intelligens (AI) öka potentialen för högteknologiska marknadsföringsknep. AI ställer nya frågor om äkthet och kan göra det svårare att skilja mellan skämt, fakta och deepfakes. Företag som Volkswagen AG och Deliveroo har tidigare ställt till med förvirring med sina aprilskämt. AI-verktygens tillgänglighet och låga användarkostnad öppnar dörren för fler företag att använda tekniken, även för aprilskämt som kan gå snett.

Direktlänk Dela Ottawa.citynews.ca fördjupade 30 mars

AI-strategi för Sverige presenteras av AI Sweden

AI Sweden har presenterat en AI-strategi för Sverige, med syfte att katalysera åtgärder från ledare i regeringen, politiska partier, företag, offentlig sektor och akademi. Strategin innehåller en vision för Sverige, sex utgångspunkter som utgör analysen, samt sex strategiskt bärande principer för framgångsrik och storskalig användning av AI. Strategin uppmanar svenska beslutsfattare att konkretisera, omsätta och målsätta strategin utifrån den egna organisationens perspektiv. AI Sweden kommer att bistå relevanta aktörer i att konkretisera och målsätta strategin.

Direktlänk Dela Dagens Infrastruktur fördjupade 30 mars

Google Maps integrerar AI för att förbättra användarupplevelsen

Google har meddelat flera nya AI-drivna tillägg till sin Google Maps-plattform. Google Maps kommer att få en uppdatering snart, där AI-integration är en av dem. AI kommer att användas för att identifiera matvaror, tillsammans med tillgänglighet, kostnad och om de matchar användarens kostrestriktioner. Google sa att användarna kan se fram emot optimerade rekommendationer från toppwebbplatser och samhällen i Kanada och USA. Nya anpassningsverktyg kommer också att läggas till för att skapa listor. Google Maps kommer även att genomgå en förnyad design med färre flikar, nya nålfärger och en renare startsida.

Direktlänk Dela iLounge fördjupade 29 mars

Google integrerar AI-chattboten Gemini med Google Messages

Google har meddelat att Gemini kommer att integreras med Google Messages, och beta-testare börjar nu få tillgång till funktionen. Gemini är en konstgjord intelligens chattbot, och dess implementering i Google Messages är liknande den fristående Gemini-appen för Android, men i vissa fall mer bekväm. Genom att använda Gemini i Google Messages ger användarna Google tillstånd att använda deras Gemini-chattar för att förbättra Googles AI-tjänster. Chatten med Gemini är inte privat och kan sparas i upp till tre år. Gemini i Messages använder RCS-chattar i Google Messages, men dessa är inte krypterade från ände till ände.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 29 mars

Google inför AI-verktyg i Google Maps för att förbättra resor

Alphabet Inc.s Google arbetar för att göra resor lättare för användare genom att introducera artificiella intelligensverktyg till Google Maps-plattformen. Reseplattformen kommer nu att ge bättre information om platser med hjälp av Google AI. Google Maps visar vanligtvis olika platser med recensioner. Efter uppdateringen skulle användarna kunna identifiera alla listade restaurangens matvaror med AI tillsammans med andra detaljer som kostnad, tillgänglighet och näringsvärde. För närvarande kommer uppdateringen att finnas tillgänglig i över 40 städer över hela USA och Kanada.

Direktlänk Dela RTTNews fördjupade 28 mars

Microsoft lanserar säkerhetsövervakning för AI-tjänster

Microsoft har lanserat en offentlig förhandsgranskning av en ny funktion i sin Azure OpenAI-tjänst som syftar till att förhindra missbruk av AI-system. Funktionen, kallad ´Risker & säkerhetsövervakning´, ger företag en realtidsöversikt över hur deras AI-system används och upptäcker när människor försöker missbruka dessa system. Microsoft säger att funktionen kan visa information om olika slutanvändarförfrågningar på deras AI-tjänster som anses skadliga, vilket kan hjälpa företag att göra ändringar i sina AI-innehållsguide så att deras tjänster inte används mot deras riktlinjer. Funktionen är tillgänglig för kunder i östra USA, norra Schweiz, centrala Frankrike, centrala Sverige och östra Kanada.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 28 mars

Google integrerar Gemini AI chatbot i Google Messages för utvalda beta-testare

Utvalda beta-testare av Google Messages-appen har nu tillgång till Gemini som ett kontaktalternativ inom appen, vilket möjliggör enskilda konversationer med AI-chatboten. Google har rapporterat att det har börjat integrera sin Gemini AI-chatbot i beta-versionen av Google Messages-appen. Funktionen är nu tillgänglig för vissa beta-användare. Enligt en rapport kan testarna se Gemini som ett kontaktalternativ i Messages-appen, vilket ger dem tillgång till en en-till-en-konversation med AI-chatboten. Funktionen är endast tillgänglig för ett utvalt antal beta-testare.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade 28 mars

Google rullar ut Gemini AI till Google Messages

Förra månaden meddelade Google att de kommer att introducera sin Gemini AI till sin Google Messages-app. Nu har Google börjat rulla ut funktionen för vissa användare som är betatestare för Google Messages. Gemini i Google Messages fungerar som en superintelligent chattbot. Användare kan ställa frågor till den, låta den utforma meddelanden baserat på prompts, förklara saker och mycket mer. Det är liknande hur Gemini fungerar på webben. Huvudfördelen är att du kan komma åt det i Google Messages. Samtalen med Gemini är dock inte krypterade från ände till ände. Funktionen verkar endast vara tillgänglig i 165 länder med inställt engelska (franska finns men bara i Kanada).

Direktlänk Dela Phandroid fördjupade 28 mars

Googles AI-chatbot Gemini nu tillgänglig i Google Messages för utvalda användare

Googles populära AI-verktyg Gemini är nu tillgängligt för utvalda användare i Google Messages beta. En bredare utrullning kommer senare. Användare måste ha RCS aktiverat på sin enhet, ett personligt Google-konto (man kan inte använda Gemini i Google Messages med ett Google-konto hanterat av Family Link eller med ett Google Workspace-konto), och man måste vara 18 år eller äldre. Användare måste också ha enhetens språk inställt på engelska. Franska är endast tillgängligt för användare i Kanada för tillfället. Användare behöver också ha en av följande enheter: Pixel 6 eller senare, Pixel Fold, Samsung Galaxy S22 eller senare, Samsung Galaxy Z Flip eller Z Fold.

Direktlänk Dela Gotta Be Mobile fördjupade 28 mars

Google lanserar nya AI-verktyg, USA:s utrikesdepartement förbättrar visumväntetider, Australien ser rekord i indiska turister

Google lanserar nya artificiell intelligens-drivna verktyg för att hjälpa resenärer planera resor, vilket gör att Google Search kan skapa reseplaner baserat på användarnas förfrågningar. Dessutom förbättrar Google sin Maps-app för att ge användare mer detaljer om vissa destinationer i USA och Kanada. USA:s utrikesdepartement får 50 miljoner dollar för att minska visumväntetider och passbackloggar. President Joe Biden har nyligen undertecknat en lag som ger avdelningen mer resurser för att hantera långa visumväntetider. Slutligen såg Australien ett rekordantal besökare från Indien förra året, med ungefär 402 000 ankomster från Indien från februari 2023 till januari 2024.

Direktlänk Dela Skift fördjupade 28 mars

AI-företag överväger att flytta huvudkontor utomlands efter EU:s nya AI-lagstiftning

Kapplöpningen för att utveckla och implementera högnivå AI-modeller har blivit en fixering för regeringar och teknikföretag globalt. Google investerade nyligen 25 miljoner euro i ett nytt initiativ för att öka AI-kompetensen för européer och samarbetade med den franska regeringen för att inrätta ett nytt AI-centrum i Paris. Samtidigt annonserade Microsoft en investering på 3 miljarder euro i AI-utveckling i Tyskland. Den 20 mars rapporterade källor att Tysklands Aleph Alpha och två brittiska AI-företag - Synthesia och StabilityAI - överväger att flytta sina huvudkontor utomlands. Enligt rapporten har tjänstemän från Kanada och Förenade Arabemiraten närmat sig företagen i ett försök att locka dem från EU-regionen.

Direktlänk Dela TradingView fördjupade 28 mars

Intensiv konkurrens för att utveckla nästa generation av stora språkmodeller

OpenAI:s framgång med ChatGPT har lett till en intensiv konkurrens för att utveckla nästa generation av stora språkmodeller (LLMs). Företag som kan få en ledning i AI-racet kan dominera en betydande del av handels- och betalningsindustrin, som i allt högre grad formas av AI-teknik. Kanadensiska start-up företaget Cohere är en stor konkurrent, med en rapporterad finansieringsrunda på 500 miljoner dollar, vilket potentiellt värderar företaget till 5 miljarder dollar. Teknikjättar som Google, Meta, HP, Anthropic och Mistral utvecklar aggressivt sina egna LLMs. Microsoft, en viktig investerare i OpenAI, bygger självständigt grundläggande modeller för att säkerställa att det förblir i framkant.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 27 mars

8 miljoner brittiska jobb riskerar att ersättas av AI, varnar tankesmedja

Enligt Institute for Public Policy Research (IPPR) riskerar upp till 8 miljoner brittiska arbetare att förlora sina jobb till artificiell intelligens (AI) med nuvarande regeringspolitik. AI påverkar redan 11% av uppgifterna som utförs av brittisk personal, en siffra som kan stiga till nästan 60% om företag integrerar tekniken mer djupt. Delvis tid, ingångsnivå och bakre kontorsjobb som kundtjänst löper störst risk, men högre betalande arbete kommer alltmer att påverkas. Företag över hela linjen använder AI för att öka effektiviteten.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 27 mars

Google lanserar AI-drivet chatbot Gemini i Messages-appen

Google har börjat rulla ut en ny betaversion av Messages-appen som inkluderar företagets AI-drivna chatbot Gemini AI. Integrationen av AI-assistenten med meddelandeappen meddelades först av teknikjätten förra månaden, tillsammans med flera nya funktioner för Android-enheter. Enligt rapporter har vissa användare nu upptäckt en Gemini-kontaktalternativ som låter dem ha en-mot-en-konversationer med AI:n. Funktionen är dock endast tillgänglig på vissa enheter. Betatestare bör också vara inloggade via ett personligt Google-konto och inte via ett Workspace-konto eller ett Family Link-konto.

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade 27 mars

Google testar AI-chatbot ´Gemini´ i Messages-appen beta

Google har börjat införa Gemini i Google Messages beta, en månad efter den officiella tillkännagivelsen. Detta nya tillägg syftar till att förbättra meddelandeupplevelsen för användare genom avancerad generativ AI. Gemini hjälper människor att snabbt och effektivt formulera meddelanden. Gemini är tillgängligt för användare som uppfyller vissa kriterier: tillgång till beta-appen, RCS aktiverat och ett personligt Google-konto med engelska som standardspråk (franska tillgängligt endast i Kanada) över mer än 165 länder. Dessutom bör man äga några av de nya kompatibla enheterna som Pixel 6 eller senare, Pixel Fold, Samsung Galaxy S22 eller senare och Samsung Galaxy Z Flip eller Galaxy Z Fold.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 27 mars

Google integrerar Gemini AI i Messages-appen för betatestare

Google integrerar sin chattbot Gemini direkt i Messages-appen, men endast i ett begränsat betatest. Några Google Messages betatestare på Android kommer nu att kunna chatta direkt med Gemini AI i appen. För att vara berättigad måste du uppfylla flera krav, förutom att vara en Messages betatestare. Dessa inkluderar att ha en av de senaste flaggskeppstelefonerna från Google eller Samsung, som Pixel 6 eller senare, Galaxy S22/S23/S24, Pixel Fold, eller någon Galaxy Z Flip-modell eller Fold. Din telefon måste också vara inställd på engelska eller franska (om du är i Kanada), kör den senaste versionen av Messages, och vara inloggad på ett personligt Google-konto för de som är 18 år och äldre. RCS chattfunktioner måste också vara aktiverade.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 27 mars

Kanadensisk poddare skapar AI-genererade påskhönor för varje provins

En kanadensisk poddare som specialiserar sig på historia har använt AI för att generera en påskhöna för varje provins och territorium. Påskhönorna, som presenterades på Canadian History Ehxs Facebook-sida, fick 38 000 delningar och nästan 2 000 kommentarer. Varje påskhöna avbildades på ett sätt som representerar provinsens karaktär, från British Columbias rutiga kanin i hipsterglasögon mot en pittoresk bergsbakgrund till Quebecs oerhört välklädda kanin som sippar kaffe på en trendig uteservering. Craig Baird, skaparen bakom Canadian History Ehx, sade att han ville visa hur omfattande och mångsidigt Kanada är.

Direktlänk Dela Global News fördjupade 27 mars

Rabbit R1, AI-drivna gadgeten, börjar skickas till förbeställare

Rabbit R1, en AI-driven gadget som först introducerades på CES 2024, kommer att börja skickas till de första 10 000 personerna som förbeställde dem i USA och Kanada från söndagen den 31 mars. Enligt ett inlägg på Rabbit´s sociala medier kommer den första omgången enheter att börja lämna fabriken på detta datum, men det kan ta upp till tre veckor för enheterna att nå kunderna på grund av olika internationella och amerikanska tullprocesser. Rabbit R1 fungerar lite som en smartphone, men med en AI-assistent som utför alla uppgifter som appar normalt gör.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 27 mars

Google börjar rulla ut AI-modellen Gemini till utvalda beta-testare

Google har börjat rulla ut sin konversationella AI-modell Gemini direkt i Google Messages-appen för utvalda beta-testare. Gemini är en avancerad stor språkmodell (LLM) som kan generera text, översätta språk, skriva olika typer av kreativt innehåll och svara på frågor på ett informativt sätt. För att kunna chatta med Gemini måste användare uppfylla vissa kriterier som att vara en Google Messages beta-testare, använda en kompatibel enhet som Pixel 6 eller nyare, ha RCS-chattfunktioner aktiverade, ha ett personligt Google-konto, vara 18 år eller äldre och ställa in telefonens språk till engelska eller franska om de är i Kanada.

Direktlänk Dela PhoneArena fördjupade 26 mars

Coalition introducerar AI-tillägg till sina cyberförsäkringar

Coalition, världens första aktiva försäkringsleverantör inriktad på att förebygga digital risk, har tillagt en ny Bekräftande Artificiell Intelligens (AI) Tillägg för att klargöra vad som omfattas av dess överflödiga amerikanska och kanadensiska cyberförsäkringspolicyer. Det nya tillägget utvidgar definitionen av ett säkerhetsfel eller dataintrång för att inkludera en AI-säkerhetshändelse, där AI-teknik orsakade ett misslyckande med datorsystemens säkerhet. Det nya Bekräftande AI-tillägget utvidgar också utlösaren för en händelse av fondöverföringsbedrägeri för att inkludera bedräglig instruktion som överförs genom användning av deepfakes eller annan AI-teknik.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 26 mars

Evolve lanserar Kanadas första AI-fond på TSX

Evolve Funds Group Inc. har lanserat Kanadas första fond för artificiell intelligens (AI), som använder generativ AI för att förbättra portföljkonstruktionen. Fonden, kallad Evolve Artificial Intelligence Fund (ARTI), har avslutat sitt initiala erbjudande av enheter och börjar handlas på Toronto Stock Exchange (TSX) under ticker-symbolen ARTI. Fonden är aktivt förvaltad av Evolve och använder en databas genererad av Gradient Boosted Investments Inc. (Boosted.ai). Fonden syftar till att ge investerare exponering mot AI-företag som förväntas dra nytta av den ökade globala adoptionen av AI.

Direktlänk Dela Le Lézard fördjupade 25 mars

Whistle.tech lanserar AI-transkriberingsfunktion för samtal

Kanadensiska SaaS-startupen Whistle.tech har lanserat en ny AI-transkriberingsfunktion för samtal. Denna nya funktion kan transkribera samtal i realtid, vilket minskar behovet av manuell transkribering och risken för mänskliga fel. Funktionen är särskilt fördelaktig för företag som genomför ett stort antal samtal, eftersom den eliminerar risken för att missa viktig information. Dessutom kan transkriptioner laddas ner och delas, vilket underlättar samarbete inom team. Whistle.techs nya AI-samtalstranskriberingsfunktion är nu tillgänglig för alla kunder.

Direktlänk Dela WBOY 12 News fördjupade 25 mars

Första batchen av AI-drivna Rabbit R1-enheter redo att skickas

Teknikentusiaster som förbeställt den mycket efterlängtade AI-drivna enheten Rabbit R1 kan förvänta sig spännande nyheter. Den första batchen av dessa innovativa enheter är redo att lämna fabriken den 31 mars, enligt ett meddelande från Rabbit via Engadget. Medan ivriga kunder i USA och Kanada väntar på sina leveranser, är det värt att notera att internationella och amerikanska tullprocesser kan fördröja leveranserna något. Mottagarna kan dock förvänta sig att få sina Rabbit R1-enheter cirka tre veckor efter leverans, vilket placerar den uppskattade ankomsten runt den 24 april.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 25 mars

Kate Middleton avslöjar sin kamp mot cancer

Kate Middleton, prinsessan av Wales, har nyligen avslöjat att hon kämpar mot cancer. Hon lade ut ett videomeddelande den 22 mars där hon berättade om sin pågående kamp. Det officiella uttalandet från prinsen och prinsessan av Wales kom bara en timme efter att Kate publicerade videomeddelandet på sina och prins Williams officiella sociala mediekonton. Sociala medier reagerade starkt på Kates avslöjande. Framstående personligheter uttryckte också sina önskemål om snabb återhämtning för kungligheten, efter hennes cancerdiagnos.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 23 mars

Kanadensisk AI-startup Cohere i diskussioner om att höja $500 miljoner

Cohere, en kanadensisk AI-startup, är i diskussioner om att höja $500 miljoner, vilket skulle värdera företaget till $5 miljarder. Cohere, som utvecklar grundläggande produkter för att konkurrera med OpenAI, har ökat sin årliga intäktstakt till $22 miljoner denna månad, upp från $13 miljoner i december. Företaget värderades till $2,2 miljarder i juni 2023 efter att ha höjt $220 miljoner. Cohere har ett partnerskap med Oracle och siktar på att göra sina versioner tillgängliga via andra stora molnleverantörer.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 22 mars

Marisa Modeski, rektor vid Western University, ser AI-verktyg som ChatGPT som en möjlighet snarare än ett hot för både sina söner och universitet. Modeski anser att Western borde främja den etiska användningen av AI snarare än att försöka förhindra studenter från att använda den. Trots detta är det fortfarande oklart vad som anses vara rättvis användning av AI vid ansökan till högre utbildning. Enligt en undersökning från 2023 använde 10% av universitetsansökningar i USA ChatGPT för att skriva sina ansökningsuppsatser. I Kanada använde mer än hälften av studenter över 18 år generativ AI för att hjälpa dem med sina studier.

Macleans.ca fördjupade 21 mars

Apple förvärvar AI-startup DarwinAI i strävan att leda AI-revolutionen

Apple Inc. har nyligen förvärvat DarwinAI, en startup inom artificiell intelligens (AI) för visuell kvalitetssäkring som ger en helhetslösning för att förbättra produktkvaliteten och öka produktionseffektiviteten. DarwinAI, grundat 2017 av Alexander Wong, har fått mycket uppmärksamhet och har samlat in över 17 miljoner dollar från investerare som Honeywell Ventures och BDC Venture Capital. DarwinAI:s patenterade Explainable AI (XAI) plattform har antagits av flera Fortune 500-företag. Apples förvärv av DarwinAI ligger i linje med företagets långvariga praxis att diskret assimilera innovativa teknikföretag i sitt ekosystem.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 mars

Evolve Funds Group Inc. lanserar Kanadas första AI-fond

Evolve Funds Group Inc. meddelar att de planerar att lansera Kanadas första fond för artificiell intelligens (AI) som använder generativ AI för att förbättra portföljkonstruktionen. Fonden, kallad Evolve Artificial Intelligence Fund (ARTI), kommer att aktivt förvaltas av Evolve och kommer huvudsakligen att använda en databas genererad av Gradient Boosted Investments Inc. (Boosted.ai). ARTI är utformad för att ge investerare exponering mot AI-företag som förväntas dra nytta av den globala ökningen av AI-användning. Boosted.ai:s proprietära stora språkmodellteknologi (Proprietary LLM Technology) kommer att användas för att avgöra ett företags tillämplighet för AI-temat.

Direktlänk Dela Canada Newswire fördjupade 21 mars

AI-startupen Cohere planerar att höja 500 miljoner dollar till ett värde av 5 miljarder dollar

Cohere, en rival till OpenAI, planerar att höja 500 miljoner dollar till ett värde av cirka 5 miljarder dollar, enligt källor nära ärendet. Cohere, baserat i Kanada, grundades av tidigare Google-forskare och har specialiserat sig på att bygga företagsfokuserade AI-modeller. Cohere är för närvarande i ett partnerskap med molnjätten Oracle och planerar att expandera sina modeller till andra ledande molnleverantörer. Cohere värderades till 2,2 miljarder dollar i juni efter att ha höjt 270 miljoner dollar från NVIDIA, Oracle och andra investerare.

Direktlänk Dela Verdict Media fördjupade 21 mars

Whistle.tech lanserar AI-samtalstranskribering

Den kanadensiska SaaS-startupen Whistle.tech har lanserat en ny AI-funktion som transkriberar samtal i realtid. Denna funktion eliminerar behovet av manuell transkribering och minskar risken för mänskliga fel. Med detta kan företag göra datadrivna beslut baserade på noggranna och omfattande samtal. Funktionen är särskilt användbar för företag som genomför ett stort antal samtal, eftersom det minskar risken att missa viktig information. Dessutom transkriberar Whistle.techs nya funktion även inspelade samtal och röstmeddelanden. ´Vi är glada att introducera vår nya AI-samtalstranskriberingsfunktion till våra kunder,´ sa Anil Sedha, VD för Whistle.tech.

Direktlänk Dela KLAS-TV fördjupade 21 mars

Marknaden för Large Language Models väntas vara värd 36,1 miljarder dollar 2030

Marknaden för Large Language Models (LLM) förväntas växa från 6,4 miljarder USD 2024 till 36,1 miljarder USD 2030, enligt en rapport från MarketsandMarkets. Denna tillväxt drivs av utvecklingar inom naturlig språkförståelse och multimodal integration samt ökad industriintegration. Regleringar och implementering på kanten kommer att vägleda marknadens utveckling mot personliga, varierade och integritetsmedvetna applikationer. Samtidigt kommer etiska överväganden, integritetsfrågor och samarbete med domänspecifika AI-modeller att driva ansvarsfull utveckling.

Direktlänk Dela Itnewsonline.com fördjupade 21 mars

Investeringsrådgivare bötfälls för överdriven AI-användning

Investeringsrådgivarna Delphia och Global Predictions har nått förlikningar med den amerikanska värdepappers- och börsmyndigheten, Securities and Exchange Commission (SEC), för att påstått ha överdrivit sin användning av AI. Delphia, baserat i Kanada, och San Francisco-baserade Global Predictions kommer att betala $225 000 respektive $175 000 för att ha berättat för klienter att deras produkter använde AI för att förbättra prognoser. SEC sa att båda deltog i ´AI washing´, en term som används för att beskriva överdrift av maskininlärningsförmågor.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 18 mars

Deepfakes tvingar lagstiftare att strama åt rättsliga ramverk

Alltmer sofistikerade deepfake-teknologier tvingar lagstiftare över hela världen att försöka strama åt rättsliga ramverk för att skydda privatliv och säkerhet. Nyligen har det varit incidenter med deepfakes, från sexuellt explicita bilder som påstås vara Taylor Swift till kinesisk desinformation i Taiwans presidentval. Problemets omfattning växer i takt med att teknologin blir mer tillgänglig och lättanvänd. Vissa regeringar agerar redan, men Kanada ligger steget efter och behöver ny lagstiftning. Storbritannien kriminaliserade delningen av deepfake-porr som en del av sin Online Safety Act förra året, medan Europeiska kommissionens Digital Service Act också hanterade icke-samtyckande deepfake-porr. I USA introducerades No AI FRAUD Act i januari, i hopp om att skapa en federal ram för åtgärder. I Kanada har åtta provinser lagstiftat om delning av icke-samtyckande intima bilder, men endast hälften av dem riktar sig mot redigerade bilder. Teknikens framsteg utgör också ett allvarligt hot när det gäller ondsint utländskt inflytande, särskilt förtalskampanjer mot politiska kandidater, eller demokrati- och mänskliga rättighetsaktivister, särskilt kvinnor, ras- och sexuella minoriteter. Det är därför nödvändigt att den federala regeringen inför lagstiftning som ökar transparensen och kriminaliserar användningen av artificiell intelligens i desinformation, särskilt delningen av skadliga deepfakes.

Direktlänk Dela Institute for Research on Public Policy fördjupade 18 mars

Apple i samtal med Google om att integrera AI Gemini i iPhone

Apple är i samtal med Google om att integrera Googles AI Gemini i iPhone, enligt källor. Det potentiella avtalet skulle låta Apple licensiera Gemini, Googles avancerade uppsättning av generativa AI-modeller, för att förbättra kommande iPhone-programvarufunktioner. Gemini, tidigare känt som Bard, debuterade endast i Kanada i februari. Källor berättar att Apple också har haft samtal med OpenAI om ett möjligt avtal för att integrera dess ChatGPT. Trots att Apple har utvecklat sin egen AI-teknik, inklusive en stor språkmodell som heter ´Ajax´ och en grundläggande ´Apple GPT´ chatbot, kan det vara så att ha Gemini på iPhone kan snabbspåra generativa AI-funktioner för användare.

Direktlänk Dela iPhone in Canada fördjupade 18 mars

Brist på kvinnlig representation i Kanadas AI-sektor

Kanada står vid tröskeln till en revolution inom artificiell intelligens (AI), men det finns en betydande brist på kvinnlig representation inom området. Enligt PitchBook-data gick 90% av allt riskkapital som investerades i företag som utvecklar AI till startups med grundlagda team bestående helt av män. Detta hotar Kanadas konkurrenskraft och riskerar att förvärra ojämlikheter. Trots att Kanada har en framstående position inom AI, kanaliserar landet stöd och resurser till en förvånansvärt begränsad talangpool. Internationellt sett ligger andra länder före Kanada i strävan efter jämställdhet inom AI.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 18 mars

Brådskande behov av säkerhetsåtgärder för AI, varnar företag

Nations, inklusive Kanada, har ont om tid att utforma och implementera omfattande säkerhetsåtgärder för utveckling och implementering av avancerade artificiella intelligenssystem, varnar ett ledande AI-säkerhetsföretag. I värsta fall kan maktsträvande supermänskliga AI-system undkomma sina skapares kontroll och utgöra ett ´utrotande hot´ mot mänskligheten, skriver AI-forskare i en rapport beställd av USA:s utrikesdepartement. Rapportens budskap har återigen satt fokus på den kanadensiska regeringens åtgärder hittills när det gäller AI-säkerhet och reglering, och en konservativ parlamentsledamot varnar för att regeringens föreslagna lag om artificiell intelligens och data redan är omodern.

Direktlänk Dela Canadian Broadcasting Corporation fördjupade 17 mars

Juridiska och etiska överväganden kring AI och ML

Dataskydd är en viktig fråga globalt när det gäller AI- och ML-system. Dessa teknologier innebär ofta insamling, bearbetning och analys av personuppgifter, vilket väcker etiska överväganden kring integritetsrättigheter och dataskydd. Juridiska frågor kring AI handlar om det komplexa samspelet mellan befintliga juridiska doktriner och utvecklande avancerad teknik. Bland annat EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR) har infört bestämmelser relaterade till automatiserat beslutsfattande för att skydda individers rättigheter i AI-eran. Länder som USA och Kanada arbetar med olika regelverk för att hantera frågor relaterade till AI-bias, transparens och ansvar. I Indien har flera lagar införts för att reglera AI, inklusive IT-lagen 2000, personuppgiftsskyddslagen 2019 och upphovsrättslagen 1957.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 17 mars

AI skapar ´falska lagar´ som hotar förtroendet för rättssystemen

Artificiell intelligens (AI) har en stark inverkan på våra rättssystem, inklusive skapandet av ´falska lagar´ som används i juridiska tvister. Detta hotar att underminera förtroendet för globala rättssystem. Generativ AI, som tränas på stora datamängder, kan skapa nytt innehåll som kan vara felaktigt, vilket kan leda till slarv och genvägar i juridisk forskning och dokumentförberedelse. Det mest kända fallet med generativ AI ´falskt fall´ är det amerikanska fallet Mata v Avianca 2023, där advokater inlämnade ett ärende med falska utdrag och fallcitat till en domstol i New York. Domstolen avvisade deras klients fall och bötfällde advokaterna och deras företag.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 16 mars

Apple kan snart gå med i AI-sfären genom förvärvet av DarwinAI

Apple har förvärvat DarwinAI, ett kanadensiskt startupföretag känt för sitt arbete med att göra AI-system mindre och snabbare. DarwinAI har också arbetat med AI-teknik för visuell inspektion av komponenter under tillverkning. Apple har redan integrerat dussintals av DarwinAIs anställda i företaget, inklusive medgrundaren Alexander Wong. Även om Apple ännu inte har meddelat köpet, har DarwinAIs sociala mediekonton och officiella webbplats stängts ner och Wongs LinkedIn-konto visar att han började på Apple som direktör för maskininlärningsforskning i januari 2024.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 15 mars

Apple förvärvar AI-startup Darwin AI

Apple har förvärvat AI-startupföretaget Darwin AI från Kanada, som fokuserar på maskinsynsintelligens, smart tillverkning, förbättrad maskinlärningseffektivitet och kantsbaserad intelligens. Flera medlemmar av Darwin AI-teamet har nu gått med i Apple. Darwin AI har utvecklats för att ge elektroniktillverkare ett verktyg för att förbättra produktkvaliteten och produktionsverkningsgraden. DarwinAIs patenterade Explainable AI (XAI) -plattform används av flera Fortune 500-företag, inklusive Audi, BMW, Honeywell och Arm. Tekniken användes också i utvecklingen av Covid-Net, ett öppet system för att diagnostisera COVID-19 via bröströntgen.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 15 mars

EU bygger blockchain-infrastruktur för att bekämpa AI-drivet bedrägeri

Europeiska unionen bygger en blockchain-infrastruktur för att modernisera offentliga tjänster och bekämpa AI-driven bedrägeri. Nio EU-länder förbereder att skapa en ny politisk enhet för att säkerställa utrullningen av blockchain. Förfalskning kostar europeiska kläder-, kosmetik- och leksakssektorer 16 miljarder euro från 2018 till 2021, enligt en nyligen genomförd studie. Joao Rodrigues Frade, chef för Building Block och Innovative Service i Europeiska kommissionens generaldirektorat för digitala tjänster, menar att blockchain är lösningen. EU:s blockchain kommer att hjälpa till att verifiera dokument för medborgare, juridiska enheter och produkter. Den Europeiska Blockchain Infrastructure (EBSI) har varit igång som ett tekniskt projekt finansierat av Europeiska kommissionen sedan 2018.

Direktlänk Dela Dlnews.com fördjupade 15 mars

Apple köper upp Darwin AI för att förbättra sin AI-teknik

Apples VD Tim Cook har lovat stora nyheter inom AI under 2024, eftersom företaget ligger efter jämfört med konkurrenter som Microsoft och Google. Som en del av detta har Apple köpt Darwin AI, ett kanadensiskt företag som utvecklat teknik för att göra AI-modeller mindre och snabbare. Enligt Techcrunch kan denna teknik byggas in i höstens uppdatering till IOS 18, vilket vi kanske får veta mer om under utvecklarkonferensen WWDC i juni.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 15 mars

Apple förvärvar AI-startup DarwinAI

Apple planerar att förvärva DarwinAI, en kanadensisk AI-startup som specialiserar sig på vision-baserad teknik för att övervaka komponenter under tillverkning för att öka effektiviteten. Även om varken Apple eller DarwinAI har offentliggjort denna överenskommelse, har flera av startupens anställda anslutit sig till Apples maskininlärningsteam i januari, enligt deras LinkedIn-profiler. DarwinAI har fått över $15 miljoner i finansiering från investerare som BDC Capitals Deep Tech Venture Fund, Honeywell Ventures, Obvious Ventures och Inovia Capital. BDC Capital bekräftar att de har gjort en exit från DarwinAI, medan Obvious Venture har uppdaterat sin portfölj för att återspegla förvärvet av startupen.

Direktlänk Dela Open The News fördjupade 15 mars

AI-drivet mobiltelefon hjälper synskadade i Nigeria

Kehinde Olutubosun, en synskadad nigerian, har nu tillgång till information tack vare en AI-drivna mobiltelefon som fungerar offline. Tjänsten, lanserad av kanadensiska Viamo i Nigeria, gör det möjligt att komma åt AI-teknologi även utan internet. Viamo använder en traditionell mobiltelefon för att ansluta till lokala mobiltelefonnätverk och skicka kommandon eller informationsförfrågningar via SMS eller röstsamtal. Det fungerar som andra AI-chattrobotar och kan användas av analfabeter eftersom den kan aktiveras med röst. Viamo planerar att expandera till Pakistan, Indien och Tanzania.

Direktlänk Dela TechCentral fördjupade 15 mars

Whistle.tech lanserar AI-transkriptionsfunktion för samtal

Kanadensiska SaaS-startupen Whistle.tech har lanserat en ny AI-funktion som kan transkribera samtal i realtid. Funktionen, som är tillgänglig för alla företagets kunder, eliminerar behovet av manuell transkribering och minskar risken för mänskliga fel. Den nya funktionen gör det möjligt att transkribera samtal, inspelningar och röstmeddelanden, vilket gör det enklare för företag att granska och söka igenom tidigare konversationer. Detta sparar tid och ökar produktiviteten. Transkriptionerna kan laddas ner och delas, vilket underlättar samarbete inom team. Anil Sedha, VD för Whistle.tech, uttryckte sin entusiasm över att introducera den nya funktionen till företagets kunder.

Direktlänk Dela WBTW News 13 fördjupade 15 mars

Kanadensiskt SaaS-startup Whistle.tech lanserar AI-transkriptionsfunktion

Whistle.tech, ett kanadensiskt SaaS-startup, har lanserat en ny AI-transkriptionsfunktion för samtal. Denna funktion, som använder avancerad AI-teknologi, kan transkribera samtal i realtid, vilket möjliggör omedelbar analys och insikter. Funktionen sparar tid och resurser, minskar risken för mänskliga fel och möjliggör datastyrda beslut baserade på exakt och omfattande samtalsdata. Dessutom transkriberar Whistle.techs nya funktion även inspelade samtal och röstmeddelanden, vilket gör det möjligt för företag att enkelt granska och söka igenom tidigare konversationer.

Direktlänk Dela Wgno.com fördjupade 15 mars

Apple förvärvar AI-startup DarwinAI för att stärka enhets AI-kapabiliteter

Apple har förvärvat det kanadensiska AI-startup-företaget DarwinAI, som specialiserar sig på att skapa mindre och snabbare AI-system. Detta kan vara ett steg mot att bygga AI-funktioner på enheten för kommande Apple-produkter. Apple förväntas visa nya AI-funktioner i Siri, Meddelanden och mer på WWDC i juni. Striden om överlägsenhet inom AI på enheten värms upp, med Apple som följer Googles nyligen annonserade Gemini Nano-modell. Enligt en rapport från Bloomberg förvärvade Apple DarwinAI tidigare i år.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 15 mars

Whistle.tech lanserar AI-transkription för samtal

Det kanadensiska SaaS-startup-företaget Whistle.tech har lanserat en ny AI-funktion som kan transkribera live- och inspelade samtal. Denna nya funktion är en game-changer för företag i alla storlekar eftersom den eliminerar behovet av manuell transkription och minskar risken för mänskliga fel. Med denna nya funktion kan samtal transkriberas i realtid, vilket möjliggör omedelbar analys och insikter. Företag behöver inte längre förlita sig på manuell anteckning under viktiga samtal, eftersom transkriptionen genereras automatiskt och kan granskas senare. Funktionen är särskilt fördelaktig för företag som hanterar ett stort antal samtal.

Direktlänk Dela Fox 40 News fördjupade 14 mars

Apple förvärvar AI-startup DarwinAI för att stärka sina AI-funktioner

Apple har förvärvat DarwinAI, en framstående kanadensisk AI-startup, för att stärka sina artificiella intelligens (AI) kapabiliteter. DarwinAI specialiserar sig på att optimera AI-system för effektivitet och integritet. Förvärvet markerar ett betydande steg för Apple när det förbereder sig för att introducera banbrytande AI-funktioner i sin kommande iOS 18. Detta signalerar ett förnyat fokus på bearbetning på enheten och integritetscentrerade AI-lösningar. DarwinAI har byggt ett starkt rykte inom AI-branschen för sin expertis i att göra djupa neurala nätverk mindre och mer effektiva.

Direktlänk Dela iThinkDifferent fördjupade 14 mars

Debatt om snedvridning i autonoma vapensystem vid GGE-möte

Förra veckan möttes stater för den första sessionen av Gruppen av statliga experter (GGE) om dödliga autonoma vapensystem (LAWS) 2024. Debatten fokuserade på frågan om snedvridning under ämnet ´riskminimering och förtroendeskapande´, inklusive ett arbetsdokument om snedvridning av Kanada, Costa Rica, Tyskland, Irland, Mexiko och Panama. Dr. Ingvild Bode, biträdande professor vid Centrum för krigsstudier (University of Southern Denmark), argumenterar för att snedvridning är lika mycket ett socialt som ett tekniskt problem och att det krävs mer än tekniska lösningar för att adressera det. Hon anser att riskerna med algoritmisk snedvridning behöver få mer uppmärksamhet när GGE:s arbete rör sig mot operationalisering.

Direktlänk Dela International Committee of the Red Cross fördjupade 14 mars

Globala regeringar använder mobil-ID och AI för att förvandla medborgartjänster

Artikeln diskuterar olika sätt som regeringar runt om i världen använder mobil-ID för att förvandla tjänster för medborgare. Den tar också upp hur artificiell intelligens kan låsa upp ett ´friktionsfritt´ regeringssystem. I Storbritannien uppmanas en ´avdelning för den offentliga tjänsten´ att skapas. I USA utökas lärlingsprogram och i Sydafrika sker betydande reformer inom offentlig tjänst. AI förväntas revolutionera den civila tjänsten i Storbritannien. I Finland diskuteras betydelsen av att lyssna, lära och tala ut. I Kanada smalnar löneskillnaden mellan könen i den offentliga sektorn.

Direktlänk Dela Global Government Forum fördjupade 14 mars

Kanadensisk studie använder AI för att bedöma sår

UNBC:s Centre for Technology Adoption for Aging in the North (CTAAN) deltar i en ny nationell studie som kommer att använda artificiell intelligens (AI) för att bedöma sår. Dr. Shannon Freeman, akademisk direktör för CTAAN, förklarade att teknologin kan ta detaljerade bilder av sår och använda AI för att mäta djupet och skapa en 3D-modell av såret. Teknologin kommer att testas för att göra högkvalitativ sårbehandling mer tillgänglig för människor i norra Kanada.

Direktlänk Dela My Bulkley Lakes Now fördjupade 14 mars

Kanadensiska företag oroar sig över AI-genererade bedrägerier

Enligt en undersökning från KPMG i Kanada är mer än nio av tio kanadensiska företag som har blivit utsatta för bedrägerier rädda för att AI-genererade deepfakes kommer att öka riskerna. Av 300 kanadensiska organisationer som har blivit lurade sa 95% av ledarna att de är mycket oroliga för att hotet från deepfakes har ökat risken för bedrägerier i deras företag. Nästan en tredjedel av organisationerna som har upplevt externa bedrägerier har varit mål för desinformationskampanjer. Enzo Carlucci, nationell forensisk ledare på KPMG i Kanada, säger att företag behöver hitta nya sätt att stärka sina bedrägeriprogram.

Direktlänk Dela On-Site Magazine fördjupade 13 mars

AI revolutionerar förmögenhetsförvaltning i Kanada men ökar bedrägeririsker

Artificiell intelligens (AI) revolutionerar förmögenhetsförvaltningsindustrin i Kanada genom att förbättra investeringsportföljer och lönsamhet. Men det skapar också betydande oro för företagens IT-team. En snabb tillväxt av AI skapar oro bland förmögenhetsförvaltningsföretag, som fruktar att bedragare utnyttjar denna teknik för att lura både kunder och rådgivare. Enligt Kanadas Anti-Fraud Centre förlorade kanadensarna cirka 554 miljoner dollar till bedrägerier 2023, vilket översteg förlusterna från föregående år. För att bekämpa dessa hot implementerar förmögenhetsförvaltningsföretag olika åtgärder.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 13 mars

AI kan potentiellt ersätta all inspelad musik, varnar forskare

När Taylor Swift återutgav sina gamla låtar som ´Taylor´s Version´, förväntade hon sig troligen inte att möjligen ha en version av varje låt som någonsin skrivits och skapats. En tankeexperiment undersökte risken bakom artificiell intelligens (AI) som ersätter all inspelad musik med konstgjort genererade coverversioner. Forskare oroar sig för att framtida musikaliska AI kan skapa sina egna kopplingar till särskilda mänskliga artister i deras databaser, vilket får Taylor Swift att bli rösten för all musik. Nick Collins från Durham University, Storbritannien, och Mick Grierson vid University of the Arts London ger varningar i sin nyligen publicerade studie. De belyser singer-songwriterns dominans i streamingeran och demonstrerar sin poäng genom att skapa en Taylor AI-cover av några av de mest berömda spåren från musikhistorien. De skildrar en hypotetisk situation där samhället blir överdrivet beroende av ett litet antal centraliserade förråd för lagring och åtkomst till olika former av data. I en sådan framtid kan ett avancerat AI-system potentiellt bryta igenom säkerhetsåtgärderna för dessa centraliserade dataförråd, därmed få förmågan att kompromissa integriteten av informationen som finns inom. Detta kan visa sig som AI som orsakar korruption, radering eller obehöriga ändringar i de lagrade data... även en Swiftocalypse för musik. Om någon skulle försöka genomföra en större översyn av musik som vi känner till det, skulle det ta dem strax under två timmar att skapa ersättningen för 100 miljoner låtar i en kommersiell musiktjänst. Resurskostnaden skulle vara cirka 266,67 miljoner dollar, betydligt mindre än vad popstjärnans uppskattade nettovärde är. Forskarna fortsätter att citera de problem som kommer att bli uppenbara om något sådant här skulle hända, från korruption till avskaffandet av kommersiell musik som vi känner till det. De föreslår att det skulle vara ´dödsknappen för musikhistoria´, eftersom all befintlig tillgänglig musik skulle raderas om någon part får för mycket fotfäste. Taylor Swift AI framtid inte här ännu Oroa dig inte. Detta scenario är extremt osannolikt att hända. Även om varningssignalerna finns där, har vissa musiker och artister börjat dabbla i världen av AI. Sångerskan Grimes har säkrat ett avtal mellan en musikdistributör och ´GrimesAI´-plattformen som är en av de första granskade processerna för att tillåta AI-genererade låtar. Detta innebär att artister och till och med fans lagligt kan skapa och professionellt distribuera låtar i den kanadensiska musikerns röst.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 12 mars

Whistle.tech lanserar AI-transkription för samtal

Kanadensiska SaaS-startupen Whistle.tech har lanserat nya AI-transkriptionsfunktioner för live- och inspelade samtal. Funktionen är ett genombrott för företag i alla storlekar då den eliminerar behovet av manuell transkription och minskar risken för mänskliga fel. Samtalen kan transkriberas i realtid, vilket möjliggör omedelbar analys och insikter. Detta sparar inte bara tid och resurser, men möjliggör också för företag att fatta data-drivna beslut baserade på korrekt och omfattande samtalsdata. Whistle.techs nya AI-transkriptionsfunktion är nu tillgänglig för alla kunder.

Direktlänk Dela CBS 17 fördjupade 12 mars

Nextech3D.AI meddelar bildandet av AI-inkubator och AI-utvecklingsavdelning med potential för 2024 IPO Spin Out

Nextech3D.AI, en generativ AI-driven 3D-modellleverantör för stora e-handelsåterförsäljare, meddelar lanseringen av sin nya AI-inkubator och AI-utvecklingsavdelning. Detta nya företag kommer att ledas av ett dynamiskt team av tre framstående AI-forskare tillsammans med det visionära ledarskapet av Evan Gappelberg, VD för Nextech3D.ai, och Hareesh Achi, tidigare Microsoft-chef. Denna nya avdelning markerar en stor milstolpe i Nextech3D.ai´s tillväxtbana och banar väg för ytterligare potentiella IPO-spinouts av nya AI-teknikföretag till dess aktieägare. AI-inkubatorn och utvecklingsavdelningen har inrättats med uppdraget att vårda AI-lösningar som kommer att förbättra den mänskliga upplevelsen inom olika sektorer, inklusive utbildning, hälso- och sjukvård, e-handel, blockchain, detaljhandel och mer.

Direktlänk Dela Martech Outlook fördjupade 12 mars

Kanada kan bli världsledande inom export av kärnkraftsteknik och uran

Den växande efterfrågan på artificiell intelligens (AI) kommer att öka det globala energibehovet, vilket kommer att tvinga regeringar att ompröva sina energistrategier. Detta ger Kanada en unik möjlighet att bli en global ledare inom export av ren, pålitlig kärnkraftsteknik och uran. Inget annat rent energialternativ är lika pålitligt, skalbart och kan placeras var som helst som kärnkraft, särskilt små modulära reaktorer (SMR). Mindre länder som ännu inte har övergått till kärnkraft kommer att söka Kanadas hjälp för att ta steget. AI kommer att driva nästa våg av BNP-produktivitetstillväxt.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 11 mars

Whistle.tech lanserar AI-transkriberingsfunktion för samtal

Whistle.tech, en kanadensisk SaaS-startup, har lanserat en ny AI-funktion som transkriberar samtal i realtid. Funktionen, som är tillgänglig för alla klienter, eliminerar behovet av manuell transkribering och minskar risken för mänskliga fel. Den kan transkribera både live-samtal och inspelade samtal och röstmeddelanden, vilket gör det lättare för företag att granska och söka igenom tidigare konversationer. Transkriptionerna kan laddas ner och delas, vilket underlättar samarbete inom team. Funktionen är särskilt fördelaktig för företag som hanterar ett stort antal samtal.

Direktlänk Dela WATE 6 On Your Side fördjupade 11 mars

Whistle.tech lanserar AI-baserad transkription för samtal

Kanadensiska SaaS-startupen Whistle.tech har lanserat en ny AI-funktion som kan transkribera samtal i realtid. Denna funktion eliminerar behovet av manuell transkription och minskar risken för mänskliga fel. Det sparar tid och resurser, möjliggör datadrivna beslut baserade på korrekta och omfattande samtaldata och gör att företag inte längre behöver förlita sig på manuell anteckning under viktiga samtal. Dessutom transkriberar Whistle.techs nya funktion inspelade samtal och röstmeddelanden, vilket gör det lättare för företag att granska och söka igenom tidigare konversationer.

Direktlänk Dela Fox 16 News fördjupade 11 mars

Ökande bedrägerier mot kanadensiska företag

En undersökning fokuserade på 300 kanadensiska organisationer som har varit offer för bedrägeri, inklusive 31% som har stött på falsk eller vilseledande information på sociala medier spridd av externa källor. Mer än åtta av tio svarande sade att nuvarande ekonomiska förhållanden potentiellt kunde driva deras anställda eller deras kunder att begå bedrägeri av desperation. Medan 31% av de svarande sade att de för närvarande hanterar ett externt bedrägeri, hanterar 43% för närvarande internt bedrägeri. Kostnaden för att vara ett bedrägerioffer är betydande, med 53% som rapporterar att deras företag förlorade 1-5% av sina vinster till bedrägeri under de senaste 12 månaderna.

Direktlänk Dela Wealth Professional Canada fördjupade 11 mars

Federated Learning Solutions marknaden värd $389.74 miljoner år 2030

Federated Learning Solutions marknaden förväntas växa från 144,55 miljoner dollar 2023 till 389,74 miljoner dollar 2030, med en årlig tillväxttakt på 15,22%. Federated Learning Solutions är ett snabbväxande område inom artificiell intelligens, maskininlärning och datasekretess. Det handlar om samarbetsinlärningsmodeller som gör det möjligt för flera dataägande organisationer att träna maskininlärningsalgoritmer på sina respektive dataset utan att dela eller överföra rådata. Marknaden drivs av ökad fokus på IIoT med framsteg inom maskininlärning, vilket bidrar till att möta det växande behovet av inlärning mellan enheter och organisationer.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 11 mars

Whistle.tech lanserar AI-transkription för samtal

Det kanadensiska SaaS-startupföretaget Whistle.tech har lanserat nya AI-transkriptionsfunktioner för live- och inspelade samtal. Denna funktion kan transkribera samtal i realtid, vilket möjliggör omedelbar analys och insikter. Detta sparar tid och resurser och gör att företag kan fatta datadrivna beslut baserade på exakt och omfattande samtalsdata. Funktionen är särskilt fördelaktig för företag som genomför ett stort antal samtal, eftersom den eliminerar risken för att missa viktig information. Whistle.techs nya AI-samtalstranskriptionsfunktionalitet är nu tillgänglig för alla kunder.

Direktlänk Dela WDAF-TV Fox 4 Kansas City fördjupade 10 mars

Ökad användning av AI för anställdas övervakning i Kanada

Teknik som spårar anställdas plats på arbetsplatsen och tiden de spenderar på toaletten blir allt vanligare. Program som tar slumpmässiga skärmdumpar av din laptop och system som upptäcker ditt humör under arbetsdagen är bara några exempel på hur övervakningsteknik för anställda används. Artificiell intelligens (AI) kan också avgöra om någon får eller behåller ett jobb. Automatiserad anställning är redan mycket utbredd, med nästan alla Fortune 500-företag i USA som använder AI för att anställa nya arbetare. Kanadas lagar hänger inte med, varnar experter. Enligt en studie från 2022 rapporterade 70% att vissa eller alla aspekter av deras arbete digitalt övervakades. AI kan även söka jobb, ge karriärvägledning, leta efter utbildningsprogram eller generera en plan för nästa steg.

Direktlänk Dela CTV News fördjupade 9 mars

Arbetsplatsövervakning med AI ökar i Kanada, lagstiftningen hänger inte med

Arbetsplatsövervakning med hjälp av artificiell intelligens (AI) ökar i Kanada, men lagstiftningen hänger inte med, varnar experter. Tekniken kan spåra arbetstagares plats och tid spenderad på toaletten, ta slumpmässiga skärmdumpar och detektera humör under arbetspass. AI kan även avgöra om någon får eller behåller ett jobb. Valerio De Stefano, forskningsstol i innovationsrätt och samhälle vid York University, säger att elektronisk övervakning är en verklighet för de flesta arbetstagare. Bea Bruske, ordförande för Canadian Labour Congress, påpekar att det finns lite data om hur utbredd AI-övervakning kan vara i Kanada, eftersom arbetsgivare inte alltid är öppna med sina metoder.

Direktlänk Dela Global News fördjupade 9 mars

Whistle.tech lanserar AI-transkriptionsfunktion för samtal

Whistle.tech, en kanadensisk SaaS-startup som förenar kommunikations- och sociala appar, har lanserat nya AI-transkriptionsfunktioner för samtal. Denna banbrytande teknik använder artificiell intelligens för att erbjuda live transkriptioner av samtal, exakt transkribering av telefonsamtal och transkription av röstmeddelanden, vilket ger företag en mer effektiv och pålitlig lösning för inspelning av samtal och analys av kundservice. Med denna nya funktion kan samtal transkriberas i realtid, vilket möjliggör omedelbar analys och insikter. Detta sparar inte bara tid och resurser, utan gör det också möjligt för företag att fatta datadrivna beslut baserat på korrekta och omfattande samtalsdata. Funktionen är nu tillgänglig för alla kunder.

Direktlänk Dela WOOD-TV fördjupade 8 mars

Ökande efterfrågan på AI och kryptovaluta belastar USA:s energiförsörjning

Ökningen av artificiell intelligens (AI), ren teknikproduktion och kryptovalutabrytning sträcker på USA:s energiresurser när energikällorna kämpar för att hålla jämna steg med den ökande efterfrågan. Stigande industriell efterfrågan från teknikföretag som driver datacenter och tränar AI-modeller, elbilar, tillverkare och framväxande teknologier som kryptovaluta har skapat en stor ökning av efterfrågan på energigenerering. North American Electric Reliability Corporation (NERC) har rapporterat om stora, uppåtgående skift i energibehovet under vintrarna 2020 till 2023. OpenAI:s VD Sam Altman har uttryckt att ett energigenombrott som bredare användning av kärnfusion krävs för att AI ska uppnå sin fulla potential.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 8 mars

Microsoft utökar dataresidenskapacitet med Copilot för Microsoft 365

Microsoft har utökat sin produktlinje Microsoft Copilot för att inkludera fler företag och meddelar nu att det inte finns något minimiantal platser för kommersiella planer. Företaget meddelar också utökningen av dataresidenskapaciteter genom att lägga till interaktionsinnehåll med Microsoft Copilot för Microsoft 365 till deras portfölj av dataresidensåtaganden och erbjudanden. Microsoft 365 erbjuder en mängd olika datalagringsalternativ för att stödja dataresidens och integritetsförpliktelser. Detta inkluderar Product Terms Data Residency, Advanced Data Residency-tillägg och Multi-Geo Capabilities-tillägg.

Direktlänk Dela Microsoft fördjupade 7 mars

KPMG: Nästan alla företag som utsatts för bedrägeri oroas över hotet från deepfakes

Enligt ny forskning från KPMG i Kanada oroar sig nästan alla organisationer som utsatts för bedrägeri för att den ökande populariteten och frekvensen av AI-genererade deepfake-bedrägerier kan öka risken för bedrägeri. I en undersökning av 300 kanadensiska organisationer som utsatts för bedrägeri, sa ledarna att de är mycket oroade (95%) över att hotet från deepfakes har ökat risken för bedrägeri i deras företag. Enzo Carlucci, nationell förebyggande ledare på KPMG i Kanada, säger att organisationer måste hitta nya sätt att stärka sina anti-bedrägeriprogram och ligga steget före bedragarna.

Direktlänk Dela Canada Newswire fördjupade 7 mars

Taalas får 50 miljoner dollar för att utveckla specialdesignade AI-chips

Kanadensiska Taalas har fått investeringar på 50 miljoner dollar för att utveckla specialdesignade chips för specifika AI-modeller, vilket kan sänka priset på AI till en tusendel. Företaget planerar att skapa chips som inte utför AI-beräkningar på generellt programmerbara CPU:er och GPU:er, utan på asicliknande och hårdkodade kretsar för specifika neuronnät. Företaget gick ur stealth-mode i tisdags och annonserade investeringen. Taalas första chip kommer att tillverkas under tredje kvartalet i år för en stor språkmodell, och prover ska finnas tillgängliga till kund under första kvartalet 2025.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 7 mars

Whistle.tech introducerar AI-transkription för live och inspelade samtal

Kanadensiska SaaS-startupen Whistle.tech har lanserat en ny AI-funktion som transkriberar live och inspelade samtal. Funktionen, som är tillgänglig för alla kunder, eliminerar behovet av manuell transkription och minskar risken för mänskliga fel. Samtalen kan transkriberas i realtid, vilket möjliggör omedelbar analys och insikter. Detta sparar tid och resurser och gör det möjligt för företag att fatta datadrivna beslut baserade på korrekta och omfattande samtalsdata. Dessutom kan transkriptionerna laddas ner och delas, vilket underlättar samarbete inom team.

Direktlänk Dela WDHN News fördjupade 6 mars

Whistle.tech lanserar ny AI-transkriptionsfunktion för samtal

Den kanadensiska SaaS-startupen Whistle.tech har lanserat nya AI-transkriptionsfunktioner för samtal. Denna teknik använder artificiell intelligens för att erbjuda live transkription av samtal, exakt transkription av telefonsamtal och transkription av röstmeddelanden, vilket ger företag en mer effektiv och tillförlitlig lösning för inspelning och analys av kundservice. Funktionen sparar tid och resurser, minskar risken för mänskliga fel och gör det möjligt för företag att fatta datadrivna beslut baserat på exakt och omfattande samtalsdata. Funktionen är nu tillgänglig för alla kunder.

Direktlänk Dela KTAL-TV fördjupade 6 mars

Svårt att skilja mellan riktiga ansikten och AI-genererade bilder, enligt forskning

39% av deltagarna kunde inte skilja mellan riktiga mänskliga ansikten och AI-genererade bilder, enligt en studie från University of Waterloo i Kanada. Forskarna förväntade sig att människor skulle ha en noggrannhet på 85%, men den visade sig vara 61%. Detta väcker oro över möjligheten att missbruka AI-genererade bilder i desinformationskampanjer. Studien involverade 260 deltagare som presenterades med 20 bilder utan etiketter för att indikera deras ursprung. Hälften var fotografier av riktiga människor och den andra hälften skapades av Stable Diffusion och DALL-E, två av de mest avancerade AI-bildgenereringsprogrammen idag.

Direktlänk Dela StudyFinds fördjupade 6 mars

Bolt Express lanserar toppmodern digital fraktmatchningssystem

Trots en svår fraktrecession 2023 har Bolt Express utmärkt sig som branschledare genom strategiska investeringar i ny teknik. Företaget meddelar stolt lanseringen av sitt bästa digitala fraktmatchningssystem. Detta system förenklar fraktmatchningsprocessen genom att integrera sömlöst med högvolymfraktkonton. För alla andra ad-hoc kundfraktare förenklar Bolt uppställning av frakt genom att använda avancerad AI för att läsa och omedelbart behandla nya förfrågningar. Systemet inkluderar också en fraktoptimeringskomponent, som automatiskt matchar nya fraktbegäranden med rätt storlek på fordon. Bolts teknikteam fokuserar 2024 på att förbättra mobilappupplevelsen för sina kunder och förare.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 6 mars

Anthropic släpper Claude 3 AI, överträffar GPT-4 och Gemini Ultra

Anthropic, AI-startupen som står bakom chatboten Claude och som stöds av Amazon, hävdar att dess nya Claude 3 AI-modell sätter nya branschstandarder över ett brett spektrum av kognitiva uppgifter. Claude 3 inkluderar tre nya modeller, Claude 3 Haiku, Claude 3 Sonnet och Claude 3 Opus, med varierande kapaciteter. Claude 3 Opus rankas mycket högre än OpenAI´s GPT-4 och Googles Gemini Ultra i flera kategorier. Dessa nya modeller kan användas för att driva livekundchatter, autofyllningar och datautvinning i realtid. Claude 3 Opus och Sonnet är nu tillgängliga i 159 länder, inklusive Kanada.

Direktlänk Dela MobileSyrup fördjupade 5 mars

Kayak lanserar nya AI-funktioner för resplanering och prisjämförelser

Resesajten Kayak har lanserat nya AI-funktioner som låter användare ställa frågor till en chatbot för reseinformation och hitta flygningar med bara ett skärmdump. En av de nya funktionerna, PriceCheck, låter användare kontrollera om de hittat det bästa priset genom att ta ett skärmdump av flyginformation de hittat någon annanstans. Kayak uppger att kunder kan ladda upp ett skärmdump av vilken flygning som helst, även om de hittade flygningen på konkurrenters webbplatser, och PriceCheck kommer att söka hundratals sajter för att se om den kan hitta ett bättre pris. Kayak vill också göra det enklare för kunder att få svar på alla resefrågor. Resenärer kan ställa frågor till Kayak chatbot, Ask Kayak, om de har några frågor om reseplanering eller letar efter platser att bo eller saker att göra.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 5 mars

KAYAK lanserar AI-drivna verktyg för att förbättra reseplanering

Resesökmotorn KAYAK lanserar en ny svit av AI-produkter för att göra reseplanering snabbare, lättare och mer intuitiv. Innovationerna är resultatet av omfattande träning av ChatGPT:s AI-modell på KAYAK:s databas med miljarder av konsumentreseförfrågningar. I spetsen för dagens lansering är KAYAK PriceCheck, ett nytt prisjämförelseverktyg. Dessutom lanseras Ask KAYAK, företagets senaste AI-drivna innovation designad för att förbättra och personifiera sökupplevelsen. Andra nya funktioner inkluderar Leverantörskvalitetspoäng, jämförelse av biljettalternativ, liveuppdateringar på KAYAK Trips och användning av passnycklar istället för lösenord.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade 5 mars

LexisNexis lanserar AI-lösning för juridiskt arbete i Australien

LexisNexis har lanserat den kommersiella förhandsvisningen av Lexis+AI i Australien, en AI-lösning som förvandlar juridiskt arbete. Lexis+AI kombinerar generativ AI med LexisNexis sökteknologi och innehåll, och kan producera 1,23 miljoner dokument på sekunder. LexisNexis förutser att australiensiska advokater kommer att spara i genomsnitt 11 timmar per vecka på forskning, utkast, klientkommunikation och sammanfattning av fall. Lexis+AI-teknologin har funktioner för konversationssökning, insiktsfull sammanfattning, intelligent juridisk utkast och dokumentuppladdningsförmåga. LexisNexis samarbetar med advokatbyråerna Clayton Utz och Holding Redlich som en del av sitt kommersiella förhandsvisningsprogram.

Direktlänk Dela iTWire fördjupade 4 mars

Ideella organisationer omfamnar artificiell intelligens för att förbättra sina verksamheter

Ideella organisationer över hela världen använder artificiell intelligens (AI) för att förbättra sina verksamheter. Exempelvis använder den kanadensiska läkemedelsupptäcktsorganisationen Conscience AI för att förutsäga läkemedelsmål. I Lancaster, USA, använder VisionCorps, en ideell organisation som hjälper personer med synförlust, AI för att strömlinjeforma sina operationer. VisionCorps erbjuder utbildning för AI-baserade verktyg som Be My Eyes, Microsofts Seeing AI och OKO by Ayes. All Star Code, en ideell organisation baserad i New York, använder AI för att skapa digital konst för att finansiera deras kodningsprogram. United Way of Chester County (UWCC) har även tagit fram en AI för Impact-verkstad för att utbilda andra ideella organisationer om användning av AI.

Direktlänk Dela Lancaster Online fördjupade 3 mars

Thomson Reuters lanserar nya AI-verktyg för jurister

Thomson Reuters (TR) har nyligen lanserat nya artificiella intelligens (AI)-lösningar för jurister för att effektivisera utformningen av kontrakt och forskning kring komplexa juridiska ämnen. David Wong, produktchef på Thomson Reuters, förklarade att företagets verktyg hjälper kunder att hitta information i specifika professionella databaser och generera innehåll skräddarsytt för den aktuella uppgiften. Thomson Reuters har lanserat AI-funktioner i sitt verktyg Practical Law, som använder generativ AI för att snabbt ge juridiska yrkesverksamma rätt svar på deras frågor. Företaget utvecklar också nya AI-funktioner inom sin Practical Law-plattform, inklusive Ask Practical Law AI, vilket hjälper användare att få tillgång till sammanfattat innehåll från plattformen som har kuraterats av ett team av över 650 advokater. Thomson Reuters tar också sin AI-drivna CoCounsel-verktyg, som lanserades i USA förra året, till internationella marknader med den formellt tillgänglig i Australien och Kanada och under utveckling för Storbritannien och Europa.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 3 mars

AI dominerar diskussionerna på TiECON Chandigarh

Artificiell intelligens (AI) var det dominerande ämnet på den nionde upplagan av TiECON Chandigarh. Jitin Talwar, grundare av XLScout och XLPAT, delade insikter om AI:s inverkan och framhöll att 18% av arbetet redan har automatiserats och kommer att påverka 6% av den globala BNP. Vinayak Hegde, CTO-in-Residence på Microsoft för Startups, diskuterade AI-applikationer inom startups. Dale Vaz, tidigare CTO för Swiggy och tidigare direktör på Amazon, spårade AI:s utveckling. Lalit Ahluwalia, grundare av DigitalXForce Dallas, belyste AI:s utmaningar. Ujjwal Mahajan, grundare av Chaupal OTT, detaljerade AI-applikationer i sin streamingtjänst.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 3 mars

Generativ AI visar stor potential för reseplanering i USA och Kanada

Över en tredjedel av resenärerna i USA och Kanada har experimenterat med generativ AI för att planera och boka resor - och nästan alla är nöjda med resultaten. En studie från den internationella managementkonsultföretaget Oliver Wyman har visat den ´enorma potential´ generativ AI (Gen AI) har för inspiration, planering och bokning av fritidsresor. Verktyg som Googles Bard och Expedias ChatGPT-integration kan erbjuda resenärer väl anpassade resmål, detaljerade resplaner och förslag på tillägg som turer och biluthyrning. Trots att de är relativt nya har dessa verktyg redan fångat fritidsresenärers uppmärksamhet, med över en tredjedel (34 procent) som experimenterar med dem och hälften (52 procent) av dessa användare bokar de flesta eller alla de föreslagna alternativen. Elit lojalitetsmedlemmar från flygbolag, hotell och kryssningslinjer har visat särskilt intresse för generativa AI-verktyg, med en användningsfrekvens mer än dubbel (48 procent) jämfört med icke-medlemmar.

Direktlänk Dela Globetrender fördjupade 1 mars

Artificiell intelligens förändrar lastbilsindustrin

Artificiell intelligens (AI) kommer att förändra våra liv mer än internet, särskilt inom lastbilsindustrin. Med AI kan företag minska tiden det tar att slutföra uppgifter och eliminera mänskliga fel. Det kan hjälpa företag att minska kostnader och justera priser baserat på prognoser om efterfrågan och tillgänglighet av lastbilar och förare. AI kan hantera varje tråkig och upprepbar administrativ uppgift i framtiden, liksom de flesta kunskapsbaserade jobb som kräver sifferkrossning och analys. Trots att AI kan ta över vissa jobb, kommer det också att hjälpa till att fylla många fler jobb än det eliminerar.

Direktlänk Dela Truck News fördjupade 1 mars

Ökning av cyberbrottsaktiviteter och AI-drivna hot, enligt Group-IB-rapport

Enligt rapporten Hi-Tech Crime Trends 2023/2024 från Group-IB har alliansen mellan ransomwaregrupper och initial access brokers (IABs) fortfarande en stark motor för cyberbrottsindustrin, vilket bevisas av den 74% årliga ökningen av antalet företag vars data laddats upp på dedikerade läckagesidor (DLS). Hotaktörer har visat ökat intresse för Apple-plattformar, vilket visas av den femfaldiga ökningen i underjordiska försäljningar relaterade till macOS informationsstöld. Group-IB:s experter upptäckte en 70% ökning av antalet offentliga inlägg som erbjuder zero-day-exploits till salu, och identifierade även cyberbrottslingars skadliga användning av legitima tjänster och AI-infuserade teknologier som de främsta cyberriskerna för 2024.

Direktlänk Dela Help Net Security fördjupade 1 mars

Global AI Video Generation Tools marknadens storlek, andel och trender

En professionell och detaljerad undersökning av den globala marknaden för AI Video Generation Tools presenteras, med särskilt fokus på den globala marknaden. Rapporten ger viktig statistik om marknaden och fungerar som en värdefull guide för företag och individer som investerar i AI Video Generation Tools-industrin. Enligt forskningsresultaten har marknaden för AI Video Generation Tools etablerat en global närvaro. Rapporten ger en omfattande översikt över regionala uppdelningar, kategoriserade som territorier med de mest lovande tillväxttakterna och länder som innehar de största marknadsandelarna. Marknadssegment för AI Video Generation Tools av typer och tillämpningar diskuteras också.

Direktlänk Dela Amore Nigeria fördjupade 1 mars

Telefonskojare lurar människor på tusentals dollar i Nanaimo

Polisen i Nanaimo, Kanada, rapporterar om en våg av telefonskojare som lurar människor på mellan 3 000 och 8 000 dollar. Skojarna ringer upp sina offer och utger sig för att vara deras barnbarn som sitter i fängelse och behöver pengar för att betala borgen och rättegångskostnader. En annan skojare, som utger sig för att vara försvarsadvokat eller assistent, ger offer instruktioner om hur mycket pengar som behövs och hur man överför pengarna. Polisen har fått flera samtal från oroliga människor som undrar om deras barnbarn verkligen sitter i fängelse.

Direktlänk Dela Vernon Morning Star fördjupade 1 mars

Kanadensare oroade över AI-drivna bedrägerier enligt RBC-undersökning

En ny undersökning genomförd under RBC:s månad för bedrägeriförebyggande har framhävt en växande oro bland kanadensare angående eskaleringen av AI-drivna bedrägeriförsök, särskilt de som drivs av artificiell intelligens (AI) teknologier som deepfakes och röstkloning. Över hälften av de tillfrågade (56%) har observerat en märkbar ökning av deepfake-bedrägerier. 47% rapporterade en ökning av röstkloningsbedrägerier. Kevin Purkiss, vice VD för bedrägerihantering på RBC, betonade att det är nödvändigt att översätta denna medvetenhet till proaktiva åtgärder för att skydda sig själv från potentiellt bedrägeri.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 29 februari

Group-IB avslöjar cyberbrottslingars ökade intresse för Apple-plattformar och AI-teknologier

Cybersäkerhetsföretaget Group-IB har släppt sin årsrapport Hi-Tech Crime Trends 2023/2024, som identifierar de mest allvarliga globala cyberhoten. Rapporten visar att samarbetet mellan ransomware-grupper och Initial Access Brokers fortfarande är en stark motor för cyberbrottsindustrin, med en ökning på 74% av företag vars data laddats upp på läckagesajter. Rapporten avslöjar också en ökad intresse för Apple-plattformar, med en femfaldig ökning av försäljningen relaterad till macOS informationsstöld. Group-IBs experter upptäckte en 70% ökning av offentliga inlägg som erbjuder zero-day-exploits till salu och identifierade cyberbrottslingars skadliga användning av legitima tjänster och AI-teknologier som de främsta cyberriskerna för 2024.

Direktlänk Dela StreetInsider fördjupade 29 februari

Ökning av AI-utnyttjande bedrägerier bland kanadensare, enligt RBC-undersökning

Kanadensare märker en ökning av bedrägeriverksamhet som utnyttjar AI i bedrägeriförsök, enligt en ny undersökning. RBC:s undersökning om bedrägeriförebyggande, som släpptes på torsdagen, visade att 56 procent av respondenterna rapporterade en ökning av deepfake-bedrägerier, medan ytterligare 47 procent angav att röstkloningsbedrägerier ökade. Undersökningen fann också att bedrägerier via e-post eller text samt riktade telefon- eller röstbrevsbedrägerier rankades bland de mest observerade typerna av bedrägeri. Kevin Purkiss, vice VD för bedrägerihantering på RBC, sa i ett pressmeddelande på torsdagen.

Direktlänk Dela BNN Bloomberg fördjupade 29 februari

Marknaden för datavetenskap förväntas växa till 941,8 miljarder dollar år 2034

Enligt en nyligen genomförd forskningsstudie förväntas marknaden för datavetenskap, som värderades till cirka 80,5 miljarder dollar år 2024, växa med en CAGR på 31,0% för att uppgå till 941,8 miljarder dollar år 2034. Datavetenskap är ett multidisciplinärt område som involverar utvinning av insikter och kunskap från data med hjälp av olika vetenskapliga metoder, algoritmer, processer och system. Det kombinerar aspekter av statistik, matematik, datavetenskap och domänexpertis för att analysera komplexa datamängder och lösa invecklade problem.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 februari

AI-teknologi utvecklad för att förbättra behandlingen av sällsynta sjukdomar

Ett internationellt forskarteam har lyckats utveckla en teknologi baserad på artificiell intelligens (AI) för att studera sällsynta sjukdomar. Tekniken har framgångsrikt applicerats för att identifiera möjliga orsaker till myasthenic-congenital syndromes, en grupp sällsynta ärftliga sjukdomar som begränsar rörelseförmågan och orsakar varierande grader av muskelsvaghet hos patienter. Studien, som publicerades i Nature Communications, tog mer än 10 år att slutföra och involverade forskare från 20 vetenskapliga institutioner i Spanien, Kanada, Japan, Storbritannien, Nederländerna, Bulgarien och Tyskland. Forskarna utvecklade en metod som använder AI-tekniker för att övervinna den begränsade tillgängliga datan för att förstå varför patienter med samma sjukdom och samma mutationer lider av mycket olika svårighetsgrader.

Direktlänk Dela Medical Xpress fördjupade 28 februari

Marknaden för AI inom sport förväntas växa kraftigt 2024-2030

Marknaden för artificiell intelligens (AI) inom sport växer kraftigt, tack vare teknikens revolutionerande inverkan på idrottsindustrin. AI-applikationer inom sportanalys, prestandaövervakning och skadeförebyggande driver marknadens expansion. Integrationen av maskininlärningsalgoritmer och dataanalys förbättrar analysen av spelarprestanda, strategiskt beslutsfattande och fanengagemang. Marknadens tillväxt drivs av det ökande behovet av datadrivna insikter inom sportledning och träning. Framsteg inom AI-algoritmer, sensortekniker och realtidsdatahantering bidrar till den positiva utvecklingen av marknaden för artificiell intelligens inom sport. Den globala marknaden förväntas växa med en CAGR på 28,69% under perioden 2024-2030.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 28 februari

Global AI-infrastrukturmarknad förväntas nå 151 miljarder dollar till 2030

Enligt en rapport från ResearchAndMarkets.com förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) infrastruktur att nå 151 miljarder dollar till 2030, från 26,7 miljarder dollar 2022, vilket innebär en årlig tillväxt på 24,2%. Hårdvarusegmentet förväntas växa med 21,9% och nå 68,6 miljarder dollar vid analysperiodens slut. Programvarusegmentet beräknas växa med 25% årligen under de kommande åtta åren. AI-infrastrukturmarknaden i USA beräknas till 9 miljarder dollar 2022, medan Kina förväntas växa med 30,9% årligen och nå en marknadsstorlek på 34,2 miljarder dollar till 2030.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 28 februari

Global AI-infrastrukturmarknad förväntas nå 151 miljarder dollar 2030

Enligt en rapport från ResearchAndMarkets.com kommer den globala marknaden för AI-infrastruktur att växa från 26,7 miljarder dollar 2022 till 151 miljarder dollar 2030, med en genomsnittlig årlig tillväxttakt på 24,2%. Hårdvarusegmentet förväntas nå 68,6 miljarder dollar vid slutet av analysperioden. USA:s marknad för AI-infrastruktur beräknas till 9 miljarder dollar 2022, medan Kina förväntas växa med en årlig tillväxttakt på 30,9% och nå 34,2 miljarder dollar 2030.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 februari

Google lanserar AI-drivna funktioner för Android

Google har meddelat att flera AI-drivna funktioner kommer att finnas tillgängliga på Android-enheter. Google Meddelanden kommer nu att ha tillgång till företagets Gemini-chatbot och anpassade ´photomojis´. Andra uppdateringar inkluderar automatiskt genererade fotobeskrivningar och meddelandesammanfattningar under körning. Gemini, Googles egen AI-chatbot, kommer att finnas tillgänglig i Google Meddelanden-appen. Gemini-chatboten var tidigare känd som Bard, innan Google bytte namn på sin AI-portfölj tidigare i år. För närvarande är Gemini-beta endast tillgänglig på engelska (utom i Kanada, där den finns på franska) och i ´utvalda marknader´. Google Meddelanden-användare har nu tillgång till en betaversion av Gemini-chatboten. Google Meddelanden introducerade också ´photomoji´, vilket gör att användare kan förvandla sina egna foton till anpassade emojis som de kan använda för att reagera på meddelanden eller dela som klistermärken. Det finns också ändringar som kommer till Android Auto. Nu kommer förare att kunna höra sammanfattningar av långa textkonversationer, utan att behöva spela hela meddelanden högt i bilen - något särskilt hjälpsamt för stora, aktiva gruppchattar. Android Auto kommer också att föreslå svar och åtgärder vid beröring av en popup, vilket hjälper förare att hålla fokus på vägen.

Direktlänk Dela Yahoo Style Canada fördjupade 27 februari

Googles AI-chatbot Gemini snart tillgänglig på Android-smartphones

Googles AI-chatbot Gemini, tidigare känd som Bard, kommer snart att vara tillgänglig på Android-smartphones. Funktionen släpps gradvis till betatestare som kan lägga till Gemini i sin meddelandeapp om de är över 18 år. För närvarande är chatboten endast tillgänglig på engelska i vissa marknader och på franska inom Kanada. Gemini kan användas för att skriva utkast, planera händelser eller bara ha en chatt. För att få det behöver du ett Google-konto, den senaste versionen av Google Messages-appen och en Pixel 6 eller senare, Pixel Fold, Samsung Galaxy S22 eller senare eller Samsung Galaxy Z Flip eller Z Fold.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 26 februari

Google Messages introducerar Gemini, en AI-driven chatbot

Google Messages introducerar Gemini, en chatbot som hjälper användare att utforma meddelanden, brainstorma idéer, planera evenemang eller bara ha en rolig konversation. Gemini kommer att dyka upp som en ny konversation i Google Messages och drivs av Gemini 1.0 Pro. Den kan skapa bilder utifrån givna prompts och ger tillgång till Google Workspace, Maps, Flights, Hotels och YouTube. Röstmeddelanden är dock inaktiverade i dessa chattar. Gemini är en direkt 1:1-konversation mellan användaren och AI/LLM och läser inte någon annan konversation på enheten. Gemini rullas ut i öppen beta denna vecka för en liten procentandel av användarna.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 26 februari

Jämförelse av generativa AI-applikationer i Kanada: OpenAI´s ChatGPT, Microsoft´s Copilot och Google´s Gemini

OpenAI´s ChatGPT, Microsoft´s Copilot och Google´s Gemini är de hetaste generativa AI-applikationerna i Kanada idag. Grundversionerna är gratis, men för mer avancerade versioner måste man betala. Google säljer Gemini Advanced för $27 per månad, som inkluderar 2 terabyte molnlagring och andra tjänster. ChatGPT Plus kostar också $27 per månad, och Copilot Pro, skapad av Microsoft, har samma pris. Alla tre AI:er är under konstant utveckling, men ingen av dem är bra på matematik eftersom de är probabilistiska språkmodeller. Dessutom finns det andra företag som Anthropic, Meta och Cohere som också erbjuder generativa AI-applikationer.

Direktlänk Dela Actualnewsmagazine.com fördjupade 25 februari

Teknikjätten Nvidia nästan lika mycket värd som hela Kanadas ekonomi

Teknikgiganten Nvidia når nya höjder tack vare efterfrågan på produkter kopplade till artificiell intelligens (AI), vilket leder till att företagets marknadsvärde nästan når upp till hela Kanadas ekonomi. Det Kalifornien-baserade företaget nådde kortvarigt ett totalt värde på 2 biljoner dollar, vilket är första gången någonsin. Detta beror på den enorma efterfrågan på deras halvledare och chipp. Kanadas ekonomi, mätt i BNP, var 2,12 biljoner dollar 2023 enligt Internationella valutafonden. Nvidia gick från 1 biljon till 2 biljoner dollar i värde på mindre än hälften av den tid det tog teknikjättarna Apple och Microsoft.

Direktlänk Dela Canadian Broadcasting Corporation fördjupade 24 februari

Kanada riskerar att tappa ledande position inom AI på grund av långsamt antagande

Kanadensiska teknikexperter uttrycker oro över landets långsamma antagande av artificiell intelligens (AI), vilket kan hota Kanadas position som ledare inom sektorn. Krista Jones, högsta leveransansvarig på teknik- och innovationshubben MaRS Discovery District, varnade för att den långsamma takt i antagandet av kanadensisk AI-teknologi är en av de största utmaningarna. En studie från konsultföretaget KPMG visade att endast 35% av de kanadensiska företagen hade infört AI till februari förra året, jämfört med 72% av amerikanska företag. Orsaker till detta inkluderar brist på finansiering och rädsla för teknikens risker.

Direktlänk Dela Ottawa Business Journal fördjupade 22 februari

Användningen av AI ökar i Kanada trots ´djupa rädslor´, enligt enkät

Trots oro över att artificiell intelligens (AI) saknar empati och kan ta över deras jobb, vänder sig allt fler kanadensare till AI-verktyg, enligt en ny Leger-enkät. Nu använder 30% av kanadensarna AI-verktyg, upp från 25% för ett år sedan, även om två tredjedelar av de tillfrågade sade att möjligheten att ha det i sina liv är skrämmande. Enkäten visade en tydlig skillnad mellan hur unga och gamla ser på AI - 58% av de mellan 18 och 34 år rapporterade att de använder AI-verktyg, jämfört med endast 13% av de som är 55 år och äldre. Christian Bourque, vice verkställande direktör för Leger, sade att antalet människor som utsätts för eller interagerar med AI förmodligen är högre än rapporterat, eftersom vissa individer kanske inte är medvetna om att de använder det.

Direktlänk Dela PiPaNews fördjupade 22 februari

AI förväntas förvärra desinformation i alarmerande omfattning

Forskning från NewsGuard visar att tekniska framsteg snart kommer att möjliggöra för AI att generera ´falska nyheter´ i en aldrig tidigare skådad skala och volym. Detta medför att AI kan ta över reklamintäkter från nyhetsmedier samtidigt som de plagierar deras innehåll. Chine Labbe och Virginia Padovese, vice VD:ar på NewsGuard, framhävde att AI sannolikt kommer att användas för att förvärra desinformation på tre särskilt oroande sätt. Dessa inkluderar skapandet av ´falska nyheter´ till mycket låga kostnader, framväxten av AI-drivna nyhetssajter som genererar stora mängder lågkvalitativt innehåll, och användandet av AI för att plagiera artiklar från etablerade nyhetskällor utan att ge kredit.

Direktlänk Dela World Association of News Publishers fördjupade 22 februari

AI och ´deepfakes´ utmanar KYC-ramverk och kryptovalutasektorn

AI-sektorn har växt kraftigt under de senaste åren och förväntas bidra med upp till 15,7 biljoner pund till den globala ekonomin fram till 2030. Ett noterbart inslag i denna utveckling är framväxten av ´deepfakes´, realistiska video- och ljudinspelningar skapade med AI. Dessa falska ID-bilder kan potentiellt lura många moderna säkerhetsåtgärder. Detta utgör en utmaning för det etablerade KYC-ramverket. Toufi Saliba, VD för HyperCycle, betonar behovet av snabb anpassning, särskilt inom kryptovalutasektorn. Dimitry Mihaylov, AI-forskare för FN, framhåller vikten av att industrier utvecklas snabbt för att möta dessa utmaningar.

Direktlänk Dela Cryptodaily.co.uk fördjupade 21 februari

Finastra introducerar AI-funktioner för att effektivisera processer för kanadensiska låneförmedlare

Finastras Filogix-team har introducerat nya generativa AI-funktioner (Gen AI) i sin Expert Pro Canadian Mortgage Point of Sale (POS)-lösning. Funktionen automatiserar skapandet av låntagares narrativ (anteckningar) som hjälper till vid långivares underwriting, vilket effektiviserar processer, sparar tid och minimerar fel för mäklare. Med ett enda klick kan användare generera en omfattande sammanfattning av bostadslånet, som täcker alla relevanta kriterier. Innehållet kan granskas, redigeras och sedan skickas för underwriting mycket snabbare jämfört med den traditionella manuella processen.

Direktlänk Dela Canada Newswire fördjupade 21 februari

Varningar för valprocesser och desinformation inför kommande val i USA, Storbritannien och Kanada

Inför Presidents Day-helgen i USA har det kommit flera varningar för vad som kommer att vara ett utmanande och potentiellt farligt år för valprocesser och statliga arbetare. Statliga och länstjänstemän har uppmanats att använda pappersröster istället för elektroniska, och se till att alla valkontor har rutiner för att hantera potentiellt dödliga ämnen, specifikt fentanyl, mjältbrand och ricin. Samtidigt har USA, Storbritannien och Kanada larmat om valrelaterad desinformation, som tycks växa snabbare än Sam Altmans bankkonto. Det har redan varit bluffsamtal som föreställer USA:s president Joe Biden som uppmanar folk att inte rösta, vilket säkerligen bara är en försmak av de deepfakes och andra AI-assisterade desinformationer som utan tvekan kommer att förstärkas av sociala medier inför valen i USA, Storbritannien och Kanada i år. Michelle Alvarez, strategisk hotanalyschef för IBM X-Force, sa att de förväntar sig att AI kommer att användas för bedrägerikampanjer. Dessutom behöver valadministratörer också oroa sig för hur ifyllda röstsedlar returneras till statliga och länstjänstemän, och om de har rätt utbildning och utrustning för att hantera potentiellt giftiga ämnen som kan skickas till deras anläggningar.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 18 februari

Kanadensiska valmyndigheter tar försiktig inställning till användning av AI i valkampanjer

Medan amerikanska lagstiftare snabbt implementerar nya regler för användning av artificiell intelligens (AI) i detta presidentvalår, tar kanadensiska lagstiftare och valmyndigheter en mer försiktig inställning. AI-verktyg används alltmer i USA för att snabbt och effektivt hitta och motivera väljare, men användningen av AI-verktyg i kanadensiska valkampanjer verkar vara i sin linda. Steve Outhouse, kampanjchef för New Brunswick Progressive Conservatives, säger att AI-verktyg kan komplettera befintliga digitala verktyg i New Brunswick i år, men att alla samtal till väljare kommer att ha en människa bakom sig.

Direktlänk Dela Global News fördjupade 18 februari

Kanadensare vänder sig till AI trots oro, visar ny undersökning

Enligt en undersökning av Leger använder 30% av kanadensarna AI-verktyg, en ökning från 25% förra året, men två tredjedelar av respondenterna tycker att utsikterna att ha dem i sina liv är skrämmande. Undersökningen visar en tydlig åldersskillnad i synen på AI, med 58% av 18-34-åringarna som rapporterade att de använder AI-verktyg, jämfört med bara 13% av de över 55 år. Respondenterna i åldern 18 till 34 var mest bekanta med begreppet chattrobotar eller automatiserade chattassistenter på webbplatser, med 64% jämfört med 38% för de över 55. De som använde AI-tjänster eller verktyg hade generellt sett en bra upplevelse med dem, med 71% som bedömde dem som bra eller utmärkta.

Direktlänk Dela Proiqra fördjupade 18 februari

Kryptovalutamarknaden ser en stor tillväxt med Bitcoin som dominerande kraft

Kryptovalutamarknaden har nyligen upplevt en betydande tillströmning av investeringar, med kryptovalutaprodukter som mottog 1,1 miljarder dollar förra veckan. Denna ökning drevs främst av Bitcoin (BTC), som stod för 98% av de totala inflödena. Trots denna positiva trend rapporterades utflöden på totalt 17 miljoner dollar i Kanada och 10 miljoner dollar i Tyskland. CoinShares rapporterade att Bitcoin ETF:er dominerade förra veckans inflöden och att deras totala tillgångar under förvaltning uppgick till 59 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Cryptodaily.co.uk fördjupade 17 februari

Google lanserar senaste AI-modellen, Gemini 1.5

Google har tillkännagivit lanseringen av sin senaste artificiella intelligensmodell, Gemini 1.5, vilket markerar ett stort framsteg inom företagets AI-teknologi. Den nya modellen beskrivs som att göra betydande framsteg på olika dimensioner, inklusive förmågan att bearbeta information mer effektivt och över längre sammanhang än dess föregångare, Gemini 1.0 Ultra. Enligt Sundar Pichai, VD för Google och Alphabet, uppnår Gemini 1.5 Pro jämförbar kvalitet till 1.0 Ultra-modellen medan den använder mindre beräkningskraft, vilket gör den mer effektiv. Gemini 1.5 Pro kan hantera en standardkontextfönster på 128 000 tokens, men en version begränsad till utvalda utvecklare och företagskunder kan hantera upp till 1 miljon tokens.

Direktlänk Dela iPhone in Canada fördjupade 16 februari

Idles samarbetar med Chris Martin för videon till deras nya låt ´Grace´

Det brittiska post-punkbandet Idles har anlitat Chris Martin för att hjälpa till att skapa videon till deras nya låt ´Grace´. Videon är i stort sett samma som den Coldplay släppte år 2000 för deras hitlåt ´Yellow´, med Martin som går längs en ödslig strand i regnet. I ´Grace´-videon mimar han dock till Idles låt, något som åstadkommits med hjälp av AI deepfake-teknologi. Martin hjälpte till att träna AI och se till att hans vokala ´framträdande´ i videon såg så verkligt ut som möjligt. ´Grace´ är inställd på att dyka upp på Idles kommande femte album, Tangk, som släpps den 16 februari via Partisan Records.

Direktlänk Dela Rolling Stone fördjupade 16 februari

AI verktyg förvandlar historisk forskning

Mark Humphries, en historiker och professor vid Wilfrid Laurier University i Kanada, har börjat använda artificiell intelligens (AI) för att hjälpa till med sin forskning. Humphries har använt ChatGPT, ett AI-verktyg, för att korrigera och översätta gamla handskrivna franska brev. Han har också börjat använda AI för att söka igenom digitaliserade dokument, vilket sparar tid och arbete. Humphries har skapat ett AI-system som han kallar HistoryPearl, som kan sortera dokument, söka efter nyckelord och svara på frågor. Han tror att AI kan förändra hur historisk forskning utförs, men varnar också för att det kan utgöra ett hot mot traditionell högre utbildning.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 15 februari

Stor andel av indiska företag använder aktivt AI, enligt IBM-rapport

En ny undersökning beställd av IBM visar att cirka 59% av stora företag (över 1 000 anställda) i Indien aktivt använder artificiell intelligens (AI) i sina verksamheter. Rapporten visar att 74% av de indiska företagen redan arbetar med AI och har ökat sina investeringar i AI under de senaste 24 månaderna, särskilt inom forskning och utveckling samt omkvalificering av personal. Trots detta är det fortfarande utmaningar med att anställa personal med rätt kompetens och etiska överväganden kvarstår som hinder för AI-adoption. Undersökningen utfördes i november 2023 och inkluderade 8 584 IT-professionella i länder som Indien, Australien, Kanada, Kina, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Singapore, Sydkorea, Spanien, Förenade Arabemiraten, Storbritannien, USA och Latinamerika.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 15 februari

Stora företag i Indien antar aktivt AI, enligt IBM:s forskning

Enligt en ny forskning som IBM har beställt använder cirka 59 procent av de stora företagen (med över 1000 anställda) i Indien aktivt artificiell intelligens (AI) inom affärsfunktioner. ´IBM Global AI Adoption Index 2023´ visar att 74 procent av de tidiga adoptörerna av AI har ökat investeringarna inom områden som forskning och utveckling samt omskolning av arbetskraft. Utmaningar för att anta AI innefattar anställning av personal, brist på verktyg och plattformar för att utveckla AI-modeller, och komplexitet i AI-projekt. Cirka 6 av 10 IT-proffs sade att deras företag aktivt implementerar generativ AI.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 15 februari

Datorvetenskapsmannen Andrej Karpathy lämnar återigen OpenAI

Den slovakisk-kanadensiska datavetaren Andrej Karpathy har återigen lämnat OpenAI. Karpathy är en av grundarna till OpenAI och lämnade företaget för att ansluta sig till Tesla 2017, men återvände till OpenAI förra året. Han övervakade utvecklingen av Teslas Autopilot-körprogramvara. Den 37-åriga Karpathy har en kandidatexamen från University of Toronto och en masterexamen från University of British Columbia. Han tog sin doktorsexamen vid Stanford.

Direktlänk Dela Inshorts fördjupade 14 februari

AI-teknologi används för att identifiera veteraner i gamla foton

En forskare och hans studenter från Mohawk College samarbetar med National Air Force Museum of Canada för att bevara nationell militärhistoria genom att använda AI-teknologi för att identifiera veteraner i gamla foton. Stephen Adams, en datavetenskapsprofessor vid Mohawk College, påbörjade en sökning efter foton av sin farfar, Stephen Barret, som tjänstgjorde som fiskare med Royal Navy i Newfoundland 1941. Adams siktar på att lansera en webbplats kallad ´Remembering Their Faces´, för att låta människor söka, ladda upp och dela digitala artefakter för att hedra våra kanadensiska hjältar. Det finns 12 studenter som arbetar med projektet.

Direktlänk Dela CHCH-TV fördjupade 14 februari

Google byter namn på sin AI-assistent till Gemini

Google har nyligen bytt namn på sin AI-assistent Bard till Gemini, som nu finns tillgänglig i USA, Latinamerika, Afrika, Asien och Kanada. Företaget kommer att ersätta Google Assistant på Android och iOS, med en ny rapport som hävdar att den också kommer att utökas till hörlurar snart. Gemini mobilapp arbetar på att utöka sin tillgänglighet för att bli tillgänglig på hörlurar. Vissa hörlurar kommer med en gest eller knapp som aktiverar en röstassistent. För närvarande är detta bara Google Assistant, även om det har ersatts på en smartphone av Gemini. Google avslöjade att det för närvarande fokuserar på smartphone-appen, som fortfarande måste ta sig till Europa.

Direktlänk Dela Channel News fördjupade 13 februari

Allt fler kanadensare använder AI-verktyg trots rädsla, visar ny undersökning

Trots oro för att artificiell intelligens (AI) saknar empati och kan ta deras jobb, vänder sig allt fler kanadensare till AI-verktyg, enligt en ny undersökning. Trettio procent av kanadensarna använder nu AI-verktyg, enligt en Leger-undersökning, upp från 25 procent för ett år sedan, även om två tredjedelar av de tillfrågade sade att utsikten att ha dem i sina liv är skrämmande. Undersökningen visar en tydlig skillnad mellan hur yngre och äldre människor ser på AI - 58 procent av de mellan 18 och 34 år rapporterade att de använder AI-verktyg, jämfört med bara 13 procent av de som är 55 år och äldre. Christian Bourque, vice VD för Leger, sade att antalet människor som har exponerats för eller interagerat med AI förmodligen är högre än rapporterat, eftersom vissa individer kanske inte är medvetna om att de använder det.

Direktlänk Dela National Observer fördjupade 13 februari

Google lanserar ny Gemini-app för Android-användare

Google har bytt namn på sin Bard chatbot till Gemini och lanserat en ny Gemini-app för Android-användare. Appen låter användare chatta med AI-assistenten och göra den till sin standardassistent på telefonen. Det innebär att Gemini kommer att svara på deras frågor när de säger ´Hey Google´ eller långtrycker på hemknappen. Google har också integrerat alla Duet AI-funktioner i Google Workspace under Gemini-varumärket. Dessutom har företaget gjort Gemini Ultra 1.0 - dess mest avancerade och kraftfulla AI-modell - tillgänglig för allmänheten. Efter sin initiala lansering i USA är Googles nästa generations AI-assistent, Gemini, nu tillgänglig i utvalda regioner över Latinamerika, Afrika, Asien och Kanada.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 13 februari

Googles AI-assistent Gemini utökar tillgänglighet till flera regioner

Googles AI-assistent Gemini, tidigare känd som Bard, har utvidgat sin tillgänglighet till olika regioner. Detta inkluderar Europa, Asien, Latinamerika, Afrika och Kanada. Vid lanseringen av Gemini var den bara tillgänglig för användare i USA. Nu sprids tillgängligheten till andra regioner. Utbyggnaden av Gemini är en del av Googles ansträngningar att göra sin AI-assistent tillgänglig för en bredare publik, med planer på att stödja flera språk och regioner i framtiden. Google har tidigare lovat att Gemini kommer att vara tillgänglig i fler regioner från och med måndag. Dock gav företaget inte en detaljerad lista över länder där det kommer att vara tillgängligt.

Direktlänk Dela Gizchina fördjupade 13 februari

Unity Health Toronto och AI Sweden har meddelat att de ingår ett partnerskap för att främja svensk-kanadensiskt samarbete för utveckling och integration av AI inom sjukvård. AI Sweden är det svenska nationella centrumet för tillämpad artificiell intelligens (AI). Unity Health är hem för den enda sjukhusbaserade tillämpade AI-miljön av sitt slag i Kanada och har utvecklat och implementerat mer än 50 dataanalys- och AI-lösningar i klinisk praxis. Genom detta partnerskap kommer båda organisationerna att modellera internationellt samarbete och kunskapsutbyte med målet att utveckla och skala den framgångsrika adoptionen av AI-lösningar inom hälsosektorn.

Unityhealth.to fördjupade 13 februari

Två kanadensiska AI-aktier att hålla i nästa decennium

Artificiell intelligens (AI) teknologier utvecklas snabbt och påverkar marknaden på oförutsägbara sätt, vilket gör det svårt att välja rätt AI-aktier för långsiktigt innehav. Två kanadensiska företag som kan vara värda att hålla i nästa decennium är OpenText och Descartes Systems Group. OpenText, ett företag för informationshanteringslösningar, har fokuserat på dataindexering och sökning sedan starten och har nu utvidgat sitt fokus till AI-baserade produkter. Descartes Systems Group har utvecklat en logistikplattform som integrerar AI-verktyg och maskininlärningstekniker.

Direktlänk Dela The Motley Fool Canada fördjupade 9 februari

Googles AI-chatbot Bard nu tillgänglig i Kanada och byter namn till Gemini

Google meddelade idag att deras generativa artificiella intelligens (GenAI) chatbot, Bard, nu är tillgänglig för kanadensare, både på engelska och franska. Samtidigt meddelade de att Bard har bytt namn till Gemini. Sissie Hsiao, vice VD och general manager för Gemini och Google Assistant, förklarade namnbytet: ´Vårt uppdrag med Bard har alltid varit att ge dig direkt tillgång till våra AI-modeller, och Gemini representerar vår mest kapabla modellfamilj. För att reflektera detta kommer Bard nu helt enkelt att vara känt som Gemini.´

Direktlänk Dela IT World Canada fördjupade 8 februari

Google lanserar AI-chatbot Gemini i Kanada efter förhandlingar om Online News Act

Google har officiellt lanserat sin AI-drivna chatbot Gemini i Kanada, sju månader efter att tjänsten rullades ut till över 230 länder. Gemini, tidigare känd som Bard, är baserad på Googles stora språkmodell (LLM) med samma namn. Chatboten är en direkt konkurrent till OpenAIs ChatGPT och Google erbjuder både en gratis version och en premiumversion, Gemini Advanced, som kostar 26,99 CAD per månad. Kanada var ett av få länder som inte fick tillgång till Bard som en del av Googles internationella utrullning förra året, på grund av förhandlingar med den kanadensiska regeringen om Online News Act. Google har också lanserat en mobilapp för användare i USA, med planer på att lansera samma i Kanada ´mycket snart´, enligt Jules Walter, grupp produktchef för Gemini-upplevelser på Google.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 8 februari

Google ersätter AI-chattboten Bard med Gemini

Google planerar att ersätta sin AI-chattbot Bard med Gemini, en produkt som företaget introducerade i december 2023. Ursprungligen planerade Google att integrera Gemini i Bard, men nu verkar företaget ha ändrat sina planer. Google planerar också att släppa en dedikerad app för att använda chattbotten. Enligt utvecklaren Dylan Roussel kan Google tillkännage den 8 februari att Bard byter namn till Gemini. Dessutom kommer Google att förbättra chattbottens användargränssnitt för förenklad navigering och färre visuella störningar.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 6 februari

AI-baserat system kan effektivisera antidopningsarbetet

Kanadensaren McLaren och kollegan Martin Dubbey har presenterat projektet Protect, ett AI-baserat system för att effektivisera antidopningsarbetet och sänka kostnaderna. Systemet använder teknik som redan används av försäkringsbolag för att upptäcka försäkringsbedrägeri. Idrottare uppmanas att svara på en serie frågor från en inspelad skådespelarröst. Svaren granskas med hjälp av AI, och förändringar i tonfallet kan indikera misstänkt dopning. Dubbey säger att systemet kan sänka kostnaderna med 70 procent och att testning av ´rena´ idrottare i stort sett kan undvikas.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 6 februari

Google planerar att omvandla sin Bard chatbot till Gemini

Google planerar att genomföra omedelbara förändringar i sin Bard chatbot, inklusive ett varumärkesbyte. AI-assistenten är en av många nyligen lanserade funktioner av Alphabet Inc i det växande konkurrenskraftiga AI-området. En läckt dokument föreslår stora förändringar, inklusive ett varumärkesbyte till Gemini, vilket också är namnet på Googles mångsidiga fulla AI-modell. Android apputvecklaren Dylan Roussel delade ändringsloggen som inkluderade detaljer om en Gemini-app för Android ´kommer snart´. Gemini Advanced skulle ge tillgång till Gemini Ultra, den optimala versionen av modellen. Gemini kommer också att expandera till Kanada med uppdateringen av version 1.0.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 5 februari

Google Bard byter namn till Gemini och får Android-app

Google Bard, Googles AI-chattbot, kommer snart att få en Android-app och ett nytt namn. Tipsaren Dylan Roussel postade en skärmdump av Bards ändringslogg den 7 februari 2024, vilken detaljerar nya ändringar kring chattbotten. Den mest anmärkningsvärda uppdateringen är Bards namnbyte till Gemini, vilket lyfter fram namnet på den kärnmodell som för närvarande driver Googles chattbot. Ändringsloggen nämner också tillkännagivandet av en Android-app och en betald avancerad nivå för chattbotten. Google har lagt till en ny ändringslogg för Bard och den är stor! Tillgänglighet i Kanada är fantastisk!

Direktlänk Dela Irshadgul.com fördjupade 5 februari

Google planerar att ersätta AI-produkten Bard med Gemini nästa vecka

Google planerar att ersätta sin generativa AI-produkt Bard med Gemini nästa vecka. Detta kommer inte som en överraskning då det har funnits läckor som pekar på att Gemini skulle ersätta Bard. Google Bard drivs av Gemini Pro, så det finns ingen skillnad i funktionalitet mellan dem. Gemini introducerades i december 2023 och har snabbt tagit över. Det finns också planer på att lansera en ny app för att bättre kunna tillgå Gemini. Enligt en rapport från Dylan Russel har Google släppt en ny sida som säger att ´Bard är nu Gemini´. Den sista biten av nyheter är att Gemini kommer att lanseras i Kanada den 7 februari.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 5 februari

Google planerar att uppdatera Bard AI-verktyget och byta namn till Gemini

Google planerar att släppa betydande uppdateringar till sitt Bard AI-verktyg så tidigt som nästa vecka, enligt ett dokument som läckte på X. Rykten antyder att planerna, som ännu inte är officiella, innebär att Bard byter namn till Gemini. Google avtäckte Gemini, en ny multimodal AI-modell, i slutet av 2023 och har börjat införliva den i flera av sina produkter, inklusive Bard. Premiumtjänsten Gemini Advanced kommer att vara tillgänglig vid denna tidpunkt. Dessutom meddelar det att en Gemini-app för Android kommer snart. Enligt dokumentet ger Gemini Advanced användarna tillgång till Gemini Ultra 1.0-modellen, som är mycket mer kapabel att hantera komplexa uppgifter som kodning, logiskt resonemang, att följa nyanserade instruktioner och kreativt samarbete. Den är tillgänglig i över 150 länder och är optimerad för engelska. Enligt ändringsloggen expanderar Gemini till Kanada med denna utgåva. Google planerar också att släppa en Gemini-app för smarttelefonanvändare.

Direktlänk Dela PCQuest fördjupade 5 februari

Google Bard byter namn till Gemini och introducerar betald prenumerationstjänst

AI-chattboten Google Bard, som för närvarande är en av de snabbast utvecklande apparna i Googles samling, kommer att byta namn till Gemini. Detta kommer från utvecklaren Dylan Roussel som har hittat en lista med uppdateringar som kommer till Google Bard. Google Gemini är namnet på nästa generations AI-modell som för närvarande driver Bard, så det är logiskt att bli av med ett av namnen. Dessutom kommer en dedikerad Android-app, åtminstone i USA. Gemini för Android kommer att integreras med appar som Gmail, Google Maps och YouTube. Det har också avslöjats att en betald prenumerationstjänst kommer att introduceras, kallad Gemini Advanced.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 4 februari

Google planerar att byta namn på sin AI-chattbot ´Bard´ till ´Gemini´

Google planerar att byta namn på sin AI-drivna chattbot ´Bard´ till ´Gemini´. Teknikjätten har ständigt lagt till nya funktioner till sin Gemini-drivna AI-chattbot de senaste månaderna, med en nylig uppdatering som ger bildgenereringsförmågor. Information kommer från ett nyligt inlägg av Android-apputvecklaren Dylan Roussel på X (tidigare Twitter) stödd av tidigare rapporter från 9to5Google som antyder att Google Bard snart kommer att döpas om till Gemini. En påstådd läckt bild visar en ändringslogg daterad den 7 februari 2024, vilket tyder på namnändringen och ger oss inblick i några kommande funktioner. Google har lagt till en ny ändringslogg för Bard, och det är en stor! Tillgängligheten i Kanada är fantastisk! Men jag förstår verkligen inte begränsningarna med appen. Det är besvikelse för någon som bor i Europa. Förresten ... https://t.co/xM2snHVYJ9 är verklig. pic.twitter.com/QKgKrRjmM4 - Dylan Roussel (@evowizz) 3 februari 2024 Ändringsloggen indikerar att Gemini Advanced kommer att vara låst bakom en betalvägg. Google hävdar att dess mest kraftfulla stora språkmodell är kapabel att utföra komplexa uppgifter som logiskt resonemang, kodning, följa nyanserade instruktioner och kreativt samarbete. Företaget verkar också uppdatera Geminis Ultra-funktioner i de kommande månaderna och förbättrar dess förmåga att noggrant analysera filer, data, dokument och mer. Google säger att den nya appen kan hjälpa till att lära på nya sätt, skriva tackanteckningar, planera evenemang och mer med Google AI på din telefon. Det ser ut som om Gemini kommer att integreras med olika Google-tjänster som Gmail, Maps och YouTube.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 4 februari

Google planerar att ändra namn och uppgradera sitt Bard AI-verktyg till Gemini

Google har stora planer på att ändra sitt Bard AI-verktyg, inklusive ett namnbyte till Gemini, enligt ett läckt dokument postat på Twitter av Android-apputvecklaren Dylan Roussel. Förutom namnbytet har Google också utvecklat användargränssnittet för att minska visuella distraktioner, förbättra läsbarheten och förenkla navigeringen. Google planerar att introducera röstchatt med Gemini samt en ny ´ultra 1.0´-version av AI-verktyget med ´Gemini Advanced´, en betalplan jämförbar med ChatGPT Plus. Gemini kommer också att få en Android-app.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 4 februari

Google planerar att ändra namnet på Bard AI till Gemini

Enligt ett läckt dokument planerar Google att genomföra stora förändringar i sitt Bard AI-verktyg, inklusive att ändra namnet till Gemini. Google introducerade sin nya multimodala AI-modell, Gemini, i slutet av 2023 och har börjat integrera den i några av sina produkter, inklusive Bard. Enligt dokumentet kommer den betalda Gemini Advanced-nivån att bli tillgänglig och en Gemini-app för Android kommer snart. Gemini Advanced kommer att ge användare tillgång till Ultra 1.0-modellen av Gemini och kommer att vara tillgängligt i över 150 länder och optimerat för engelska.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 3 februari

Ocados nya automatiserade center i Luton ökar produktiviteten

Den brittiska online-livsmedelsbutiken Ocado har stängt sitt första ´kunduppfyllelsescenter´ i Hatfield, norr om London, och ersatt det med ett ´nästa generations´ center i närliggande Luton. Tusentals robotar samlar nu mer än dubbelt så många objekt per minut jämfört med Hatfield. Företaget hoppas automatisera mer av varje produkts resa från gård eller fabrik till kylskåp. Trots att det har kämpat med att göra vinst, tror företaget att anläggningar som Luton kommer att hjälpa det att nå dit. Under tiden har det sålt sin teknik till företag i USA, Japan, Kanada och Frankrike.

Direktlänk Dela The Irish Times fördjupade 3 februari

Maskininlärning förutsäger kanadensares framtida hälsa

Ett forskarteam vid University of Alberta använder maskininlärning för att förutsäga kanadensares framtida mentala och fysiska hälsa när de åldras. Forskargruppens huvudansvarige är Cloud Cao, en docent i psykiatri, även Canada Research Chair i datapsykiatri och adjungerad professor i datalogi. Forskningen syftar till att använda maskininlärning för att göra förutsägelser om hälsotillstånd och utfall. Cao hoppas att dessa förutsägelser kan hjälpa läkare att fatta bättre beslut om patientvård.

Direktlänk Dela The Gateway fördjupade 3 februari

Global AI-marknad förväntas öka till 460,89 miljarder dollar 2028

En rapport från ResearchAndMarkets.com visar att den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) förväntas öka från 150,3 miljarder dollar 2023 till 460,89 miljarder dollar 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 25,12%. Denna tillväxt drivs av framsteg inom autonoma AI-teknologier och deras ökande användning inom olika branscher. Trots denna starka tillväxt står AI-marknaden inför utmaningar i form av datainskränkningar, vilket påverkar utvecklingen och tillämpningen av AI-lösningar. Rapporten inkluderar även en detaljerad analys av marknaden, inklusive segmentering och konkurrensanalys.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 2 februari

Veckans översikt över cybersäkerhetsnyheter

Microsoft rapporterar att ryska hackare, Midnight Blizzard, har brutit sig in i företagsledarnas e-post genom att skapa skadliga OAuth-applikationer. ChatGPT har läckt lösenord från användares privata konversationer. En ny fjärråtkomst trojan, PixPirate, attackerar banker i Brasilien. SolarWinds avfärdar SEC:s bedrägerianklagelser mot företaget. Mercedes-Benz har avslöjat känslig data och källkod. AI-förgiftningsverktyget Nightshade har sett en nedladdningssurge. Fler företag vägrar att betala lösensummor. FBI har stoppat den kinesiska hackergruppen Volt Typhoon. En gren av den kanadensiska federala regeringen, Global Affairs Canada, har drabbats av dataintrång.

Direktlänk Dela CISO Series fördjupade 2 februari

Nvidias medgrundare Huang uppmanar till lokalt bevarande av AI-data

Huang, medgrundare till halvledarutformningsföretaget Nvidia, har under flera månader diskuterat behovet för länder och deras företag att behålla den värdefulla data och intelligens som kan extraheras från AI-system lokalt. Han menar att länder som Kanada, Indien och Frankrike pratar om vikten av att investera i ´suveräna AI-förmågor´. Huang vill nu expandera sin företagskundbas genom att övertyga företag och statliga myndigheter att bygga sin egen AI-infrastruktur. Nvidia, som har blivit Wall Streets favoritsatsning på AI, har lyckats överträffa analytikernas förväntningar under de senaste kvartalen.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 2 februari

ChatGPT dominerar som det mest populära AI-verktyget

ChatGPT är det mest populära AI-verktyget, enligt en studie av writerbuddy.ai. ChatGPT, utvecklat av OpenAI, stod för över 60 procent av trafiken till AI-verktyg mellan september 2022 och augusti 2023, med totalt 14 miljarder besök. Totalt observerade writerbuddy.ai 24 miljarder besök till AI-verktyg gjorda av användare över hela världen under samma tidsram. AI-industrin upplevde en genomsnittlig månatlig trafikökning på 236,3 miljoner besök. Det andra mest populära AI-verktyget var chatboten Character AI, följt av QuillBot, MidJourney och Hugging Face. Majoriteten av användarna var män (69,5 procent).

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 1 februari

Microsoft lanserar Copilot Pro för Android och iOS

Microsoft har äntligen lanserat Copilot Pro för alla på Android och iOS. Dessutom kan vissa användare av den kostnadsfria versionen av Copilot nu testa funktionen ´GPTs´, liknande ChatGPT, som är jämförbar med plugins. Microsoft meddelar att GPTs och plugins kommer att samexistera på Copilot, och båda funktionerna kommer att finnas tillgängliga i den kostnadsfria versionen på mobil och webb. Copilot Pro rullas ut via Google Play Store och Apple App Store, vilket ger dig tillgång till ChatGPT-4 Turbo. Copilot Pro kostar $20 och finns tillgängligt i länder som USA, Storbritannien, Kanada och andra regioner. Appen är gratis tillgänglig på Google Play och Apple Store.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 31 januari

WEHEAD presenterar 3D interaktiv AI-avatar

AI-chattbotar har utvecklats och en banbrytande framsteg har framkommit - WEHEAD. Det är en smart, 3D huvudformad avatar som ansluter till ChatGPT, vilket förvandlar virtuella interaktioner till en livfull, verklighetstrogen upplevelse. WEHEAD går utöver det vanliga med inbyggd datorvision, emotionell intelligens och objektigenkänning. Den anpassar sig till dina preferenser, lär sig av dina vanor för att anpassa sitt beteende. Dessutom är denna AI inte begränsad till en enda roll. Den kan vara din utbildare, vårdgivare eller följeslagare. WEHEAD kostar för närvarande $4,950. En hyresoption finns tillgänglig för de intresserade till $199 per månad (begränsad till USA och Kanada).

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 31 januari

Ökade skogsbränder driver forskning om luftkvalitet med AI

Ökande temperaturer och torka leder till allt fler svåra skogsbränder globalt, vilket ökar föroreningar som skadar miljön och människors hälsa. År 2023 upplevde Kanada sin värsta skogsbrandssäsong någonsin, och Kalifornien upplevde rekordsättande brandsäsonger 2020 och 2021. Forskare på Johns Hopkins Applied Physics Laboratory (APL) och National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) använder artificiell intelligens (AI) för att simulera atmosfäriska modeller och förbättra förståelsen för var rökföroreningar kommer att färdas. Denna forskning kommer att hjälpa till att förutsäga rörelser och utveckling av luftkvalitetshot, som skogsbrandsplumer.

Direktlänk Dela Newswise fördjupade 30 januari

AI inom marknadsföring förväntas nå 196,2 miljarder dollar 2030

En rapport från ResearchAndMarkets.com betonar den enorma potentialen för artificiell intelligens (AI) inom marknadsföring. Rapporten visar att den globala marknaden, som värderades till 30,9 miljarder dollar 2022, förväntas öka till 196,2 miljarder dollar 2030, vilket motsvarar en årlig tillväxttakt på 26%. AI-programvarusektorn förväntas växa med 23,9% årligen och nå 76,1 miljarder dollar vid analysperiodens slut. USA, värderat till 9,3 miljarder dollar, och Kina, som förväntas växa med 25,1% årligen och bli en marknad på 33,3 miljarder dollar 2030, är framträdande marknader. Rapporten identifierar också Japan och Kanada samt Europa, med Tyskland i fokus, som betydande bidragsgivare till sektorns expansion.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 30 januari

AI inom marknadsföring förväntas nå 196,2 miljarder dollar år 2030

Enligt en rapport från ResearchAndMarkets.com kommer den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom marknadsföring att öka från 30,9 miljarder dollar 2022 till 196,2 miljarder dollar 2030, vilket motsvarar en årlig tillväxttakt (CAGR) på 26%. AI-programvarusegmentet förväntas uppleva en CAGR på 23,9% och nå 76,1 miljarder dollar vid analysperiodens slut. Samtidigt förväntas AI-hårdvaruframsteg med en robust förväntad CAGR på 25,7% fram till 2030. USA, som för närvarande värderas till 9,3 miljarder dollar, och Kina, som förväntas öka med en CAGR på 25,1%, är marknader av stor betydelse. Rapporten identifierar också andra geografiska områden som bidrar betydligt till sektorns expansion, inklusive Japan och Kanada, med förväntad tillväxt på 23,1% respektive 21% CAGR.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 30 januari

Ny forskning visar att 42% av stora företag använder AI aktivt

Ny forskning beställd av IBM visar att cirka 42% av de stora organisationer (över 1 000 anställda) som deltog i undersökningen aktivt använder AI i sina verksamheter. Tidiga adoptörer leder vägen, med 59% av de svarande företagen som redan arbetar med AI planerar att öka och påskynda investeringar i tekniken. Pågående utmaningar för AI-adoption i företag kvarstår, inklusive att anställa anställda med rätt kompetens, datakomplexitet och etiska problem fortsätter att hindra företag från att införliva AI-teknik i sina verksamheter.

Direktlänk Dela India Technology News fördjupade 30 januari

Icke-teknikföretag kan dra nytta av AI-boomen, enligt Scotiabank

Efterfrågan på artificiell intelligens (AI) ökar snabbt och flera icke-teknikföretag är väl positionerade för att dra nytta av AI-boomen de närmaste åren, enligt Scotiabank. Analytiker från den kanadensiska bankens investeringsbankdivision föreslår att efterfrågan på datacenter och elektrisk kraft kommer att öka när AI-system blir mer avancerade och utbredda. Detta beror på att även om GPU:er, de specialiserade chip som driver AI-applikationer, är mer effektiva, konsumerar de mer än dubbelt så mycket elektricitet jämfört med icke-AI-chip som CPU:er. Scotiabank-analytiker har nämnt sex aktier som de tror är väl positionerade för att dra nytta av den ökande efterfrågan på datacenter och förnybar energi från AI-applikationer.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 29 januari

AI-genererade bilder av Taylor Swift sprids på internet, krav på reglering av AI

Förra veckan spreds AI-genererade bilder som visade superstjärnan Taylor Swift i sexuellt suggestiva och explicita positioner runt på internet, vilket ledde till skräck och fördömande. Det tog 17 timmar för de falska bilderna att tas bort från plattformen X. Företaget har sagt att detta är en tillfällig åtgärd medan de utvärderar säkerheten på plattformen. Deepfakes är AI-genererade bilder och videor av falska situationer med verkliga människor. SAG-AFTRA, facket som representerar tusentals skådespelare och artister, sade att de stöder föreslagen lagstiftning för att förhindra deepfakes av intima bilder. Det är okänt hur lång tid det kan ta att se kanadensisk lagstiftning som begränsar deepfakes.

Direktlänk Dela CTV News fördjupade 29 januari

AI-genererade pornografiska bilder av Taylor Swift sprids på internet

Förra veckan spreds AI-genererade bilder som avbildade superstjärnan Taylor Swift i sexuellt suggestiva och explicita positioner över internet. Detta har lett till skräck och fördömande och experter menar att det är en väckarklocka som visar att vi nu behöver verklig reglering av AI. Mohit Rajhans, medie- och teknikkonsult på Think Start, menar att vi har förvandlats till ´vilda västern online´ när det gäller att generera och sprida AI-innehåll. Han påpekar att det är upp till oss nu att lista ut hur vi ska reglera det. Företaget X tog 17 timmar på sig att ta bort de falska bilderna som cirkulerade. Söktermer som ´Taylor Swift´, ´Taylor Swift AI´ och ´Taylor AI´ ger för närvarande felrapporter om en användare försöker söka på dem på X. Företaget har sagt att detta är en tillfällig åtgärd medan de utvärderar säkerheten på plattformen.

Direktlänk Dela CTV News fördjupade 29 januari

AI används för att lära ut om Förintelsen genom hologram och vittnesmål

Artificiell intelligens (AI) används för att utbilda människor om Förintelsen på Nancy och David Wolf Holocaust & Humanity Center. Utställningen ´Dimensions in Testimony´ presenterar vittnesmål från Pinchas Gutter, en man som överlevde sex nazistiska koncentrationsläger och nu bor i Kanada. Besökare kan ställa frågor till hans hologram om hans upplevelser och AI används för att förstå frågorna och hitta de mest lämpliga svaren. Al Miller, en judisk invånare i Hamilton, Ohio, som flydde från Nazityskland 1937, registrerade sitt vittnesmål förra året vid 100 års ålder. Hans vittnesmål, tillsammans med överlevande och pensionerade professor Henry Fenichel, kommer att finnas tillgängligt 2025.

Direktlänk Dela WCPO-TV fördjupade 28 januari

Radiologiska sällskap ger ut gemensamt uttalande om AI

American College of Radiology (ACR), i nära samarbete med fyra andra radiologiska sällskap från hela världen, har utfärdat ett gemensamt uttalande om utveckling och användning av artificiell intelligens (AI) inom radiologi. Uttalandet, som är tillgängligt i ACR:s Journal of the American College of Radiology, diskuterar potentiella utmaningar och etiska och säkerhetsfrågor kopplade till integrationen av denna nya teknik i radiologisk praxis. AI inom radiologi bör i slutändan öka patienternas välbefinnande, minimera skada, respektera mänskliga rättigheter och säkerställa att fördelarna och skadorna fördelas på ett rättvist sätt bland intressenterna.

Direktlänk Dela AZoM.com fördjupade 25 januari

Ny marknadsstudie publicerad om AIGC inom mediefältet

En nyligen publicerad marknadsstudie om AIGC inom mediefältet ger en översikt över nuvarande marknadsdynamik samt förutsägelser för hur marknaden kommer se ut 2028. Studien delar upp marknaden baserat på intäkter och volym (där det är tillämpligt) samt prisutveckling för att uppskatta storlek och trender. Några av de företag som täcks av studien inkluderar OpenAI, Google, Copy AI, Stability.AI, Jasper AI, Notion AI, Stable AI, Midjourney, Langboat, Microsoft, Amazon och IBM.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 25 januari

15 mest avancerade länderna inom artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) är en teknik som använder datorsystem för att utföra uppgifter som annars kräver mänsklig intelligens. De mest avancerade länderna inom AI enligt OpenAI:s ChatGPT är USA, Kina, Storbritannien, Tyskland, Kanada, Frankrike, Sydkorea, Japan, Indien och Australien. De mest avancerade företagen inom AI är OpenAI, DeepMind och IBM Watson. Microsoft, Alphabet och Amazon leder AI-industrin 2024. Enligt Bank of America förväntas AI nå en global omsättning på $900 miljarder 2026, med en tillväxt på 19% per år. De 15 mest avancerade länderna inom AI baseras på antalet AI-relaterade patent 2020 enligt OECD:s databas.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 januari

Kanada bör tillsätta en federal minister för AI och digital ekonomi

Angela Mondou, VD för Technation och medlem i AI Governance Alliance-arbetsgruppen i World Economic Forum, och Paul Samson, president för Centre for International Governance Innovation, uppmanar Kanada att ta en ledande roll inom artificiell intelligens (AI). De föreslår att en federal minister för AI och digital ekonomi bör tillsättas för att driva en nationell strategi och agerande. Trots framstående insatser inom forskning och utbildning, ligger Kanada efter andra nationer när det gäller AI-adoptering. De påpekar att Kanada behöver ta itu med problemet med eftersläpande digitalisering och AI-adoptering inom både industri och regering. De föreslår också att en ny minister för AI och digital ekonomi bör driva investeringar i kommersiella ´hemväxta´ AI-företag för att öka deras chanser till framgång.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 23 januari

Mayo Clinic samarbetar med Cerebras Systems för att utveckla AI-modeller för sjukvården

Mayo Clinic har meddelat att de samarbetar med Cerebras Systems för att utveckla AI-modeller för hälso- och sjukvårdsindustrin. Modellerna kommer att sammanfatta omfattande medicinska journaler, söka igenom bilder efter mönster som experter kanske inte upptäcker och analysera genomdata. Mayo Clinic planerar att göra resultatet av sitt arbete tillgängligt på sin Mayo Clinic Platform, ett datanätverk som också används av Mercy Health Care System i USA, University Health Network i Kanada samt system i Brasilien och Israel.

Direktlänk Dela IBL News fördjupade 23 januari

Debatt om AI och upphovsrätt i Kanada

Kanadensiska företag som utvecklar AI-system måste enligt Copyright Act söka uttryckligt tillstånd från rättighetsinnehavare innan de använder deras verk. Med utvecklingen av genererande AI ökar trycket från tekniksektorns intressenter. De argumenterar för att användning av verk i text- och datautvinning inte bör kräva tillstånd från rättighetsinnehavare. Koalitionen för kulturell mångfald, som representerar över 360 000 skapare och nästan 3 000 kulturella företag i landet, motsätter sig detta. De kräver att företag som utvecklar AI-system ska vara transparenta om vilka upphovsrättsskyddade verk de använder för att träna sina system.

Direktlänk Dela Actualnewsmagazine.com fördjupade 23 januari

Google DeepMind AI-stipendier 2024 för nästa generation AI-forskare och ingenjörer