» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 225 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Kanada är ett land i Nordamerika, världens näst största till ytan. Det gränsar till USA i söder och till Atlanten, Stilla havet och Norra ishavet. Kanada har två officiella språk, engelska och franska. Landets huvudstad är Ottawa och dess största stad är Toronto. Kanada är känt för sin vackra natur, inklusive berg, skogar och sjöar, samt sitt kalla klimat. Landet har en stark ekonomi, med fokus på naturresurser, teknik och tjänster. Kanada har ett gott internationellt rykte för sitt välkomnande och mångkulturella samhälle, samt för sina fredliga värderingar.

Senaste nytt kring Kanada

AI-teknik kan hjälpa motorns myndigheter att förhindra bedrägeri

I takt med att motorfordonsmyndigheterna blir mer digitala (t.ex. mobila körkort, autonoma fordon, elektroniska titlar och panträtter, anslutna enheter etc.) ökar de sin dataexponering, vilket gör dem sårbara för bedrägerier. Trots bästa ansträngningar förhindras eller identifieras många kriminella aktiviteter inte. AI-teknik, snabbare 5G-nätverk och IoT-data kan ge motorfordonsmyndigheterna mer information för att underlätta maskininlärningsmodeller för att upptäcka misstänkta aktiviteter. Infosys Public Services, ett amerikanskt dotterbolag till Infosys, är ledande inom affärskonsultation, tekniklösningar och nästa generations digitala tjänster.

Direktlänk Dela Government Technology Insider fördjupar idag

Artificiell intelligens kan bli mer framträdande i dermatologi

Artificiell intelligens (AI) kommer sannolikt att spela en större roll inom dermatologi i framtiden, men är inte redo än. Traditionella metoder för att diagnostisera hudcancer kan vara på väg ut eftersom AI-verktyg blir allt vanligare. AI-verktyg syftar till att hjälpa till att diagnostisera hudcancer, inklusive metoder baserade på maskininlärning som tränas för att upptäcka och klassificera hudcancer med datoralgoritmer och djupa neurala nätverk. Det finns dock många faktorer att ta hänsyn till när det gäller att utveckla en pålitlig AI-källa, och det behövs ytterligare forskning för att bedöma AI-baserade teknikers generaliserbarhet över olika befolkningar och hudtyper.

Direktlänk Dela Dermatology Times fördjupade igår

Frälsningsarmén stämmer Manitoba familjetjänster efter anklagelser om tvångsadoptioner

För två år sedan inlämnades en nationell grupptalan mot Frälsningsarmén i Kanada för att ha tagit fördel av ogifta blivande mödrar som bodde i organisationens mödrahem och påstås ha tvingat dem att lägga upp sina nyfödda barn för adoption. Nu har Frälsningsarmén i Manitoba lämnat in en stämningsansökan där de hävdar att det är vissa barn- och familjetjänster som bär ansvaret för eventuellt tvång under adoptioner.

Direktlänk Dela Yahoo Sports Canada fördjupade igår

Intelligensrapport om marknaden för AI-drivna bildgenereringsverktyg utförd

En intelligensrapport om marknaden för AI-drivna bildgenereringsverktyg har utförts för att studera relevant och värdefull information. Rapporten tar hänsyn till både befintliga toppspelare och kommande konkurrenter. Företagsstrategier för nyckelspelare och nya marknadsindustrier studeras i detalj. Rapporten delar också SWOT-analys, intäktsandel och kontaktinformation. Den ger också marknadsinformation när det gäller utveckling och dess kapaciteter. Forskningsrapporten sträcker sig från de breda konturerna av AI-drivna bildgenereringsverktygsmarknaden till delikata strukturer, klassificeringar och applikationer.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade i förrgår

Old Navy stäms för olaglig avlyssning genom AI-chatbot

Old Navy, ett varumärke ägt av Gap, står inför rättsliga utmaningar i USA, anklagat för olaglig avlyssning genom sin AI-drivna chatbot. Stämningen hävdar att chatboten registrerar och lagrar konversationer utan tillstånd, vilket kan innebära brott mot konsumenternas integritet. Fallet kan leda till att företag inför varningar om att kunders data kan komma att registreras och delas för utbildningsändamål. Liknande stämningar har riktats mot företag som Home Depot, General Motors, Ford och JCPenney. Experter påpekar att USA ligger efter Europa och Kanada när det gäller reglering av AI och onlineinteraktioner.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade i förrgår

AI saknar fortfarande medvetande och humor, säger Kanadas industriminister

Kanadas industriminister Francois-Philippe Champagne skrattade åt ett skämt av en robot på en AI-konferens i Montreal förra hösten. Trots mycket diskussion om artificiell intelligens (AI) kan utveckla ett eget medvetande eller inte, har AI ännu inte utvecklat något eget medvetande eller sinne för humor. Beroende på vad man tror om detta klassificeras man antingen som en doomer, som varnar för att AI blir människans fördärv, eller en boomer, som ser det som vår frälsning.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 3 december

Ny marknadsstudie om utvecklingstjänster för maskininlärning släppt

En ny marknadsstudie av Global Market Vision om marknaden för utvecklingstjänster inom maskininlärning har släppts. Rapporten ger en djupgående analys av den globala marknaden, inklusive kvalitativa och kvantitativa insikter, historiska data och uppskattade prognoser om marknadsstorlek och andel under prognosperioden. Rapporten är segmenterad utifrån typer, slutanvändare, applikationer och regionala marknader. Rapporten innehåller även detaljerad information om stora spelare och ger data om det nuvarande marknadsscenario samt kommande marknadsmöjligheter eller utmaningar.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 2 december

Cyberbrottslingar greps i Ukraina och Hacking Team-grundaren anhållen för försök till mord

Minst fem nyckelmedlemmar av en ransomware-gäng greps denna vecka i en stor razzia i flera ukrainska städer. Razzian koordinerades av Europol tillsammans med brottsbekämpande organ från Ukraina, USA, Kanada, Nederländerna och andra europeiska länder. Gänget anklagas för att ha använt flera ransomware-varianter, inklusive LockerGoga, Hive, MegaCortex och Dharma, och orsakat skador för minst 82 miljoner dollar. I ett separat fall greps Viktor Zhora, biträdande direktör för Ukrainas statliga specialkommunikationstjänst, anklagad för att ha deltagit i en korruptionshärva. Dessutom rapporteras David Vincenzetti, grundaren av hackerföretaget Hacking Team, ha blivit arresterad för försök till mord på en familjemedlem.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 2 december

Thentia lanserar AI-baserad datahanteringsverktyg

Thentia, ett företag baserat i Kanada, som just nu expanderar i USA, lanserar en ny produkt kallad Data Migration Accelerator (DMA). Thentia, som säljer licensieringsteknik och fortsätter att lägga till digitala verktyg i sin portfölj, använder artificiell intelligens i DMA för att hjälpa kunder att smidigt migrera deras data till sin allomfattande regulatoriska plattform, Thentia Cloud. DMA automatiserar data validering och rengöring, vilket förenklar migreringsprocessen. Verktyget är utformat för att möta rapporterings- och analyskrav samt säkerhetsbehov.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 2 december

AI skapar surr på RSNA 2023 men inga klara vinnare

AI skapade förväntat mycket uppmärksamhet på RSNA 2023, men det finns fortfarande inga klara vinnare i området. Hugh Harvey, MD, VD för Hardian Health i Storbritannien, noterade att det finns få nya startups inom AI och att AI-leverantörer har minskat sina montrar, vilket tyder på en brist på finansiering. Diskussionen handlar nu om att ´operationalisera´ AI och få det snabbt in i sjukhus. Stora språkmodeller (LLM) dyker upp, men det finns en hög grad av osäkerhet och skepticism. Alexandre Cadrin-Chênevert, MD, identifierade en trend med stora multimodala (syn och språk) modeller som självtränar på stora dataset av bilder/rapporter.

Direktlänk Dela AuntMinnie fördjupade 1 december

Forskningsteam vid University of Alberta planerar att använda AI för att förbättra hjärtavbildning

Hjärtsjukdomar är den näst största dödsorsaken i Kanada. För att bekämpa detta tänker ett forskningsteam vid University of Alberta använda artificiell intelligens (AI) och maskininlärning för att förbättra hjärtavbildning. Dr. Justin Ezekowitz, docent i kardiologi, leder det tvärvetenskapliga teamet. Enligt Dr. Ezekowitz kommer detta att lägga grunden för AI att lära av hjärtbilder, vilket i sin tur möjliggör tidigare och mer exakta diagnoser från kliniska yrkesverksamma. Teamet planerar att utveckla en avbildningsplattform och databas under det första året.

Direktlänk Dela The Gateway fördjupade 1 december

Ny rapport om global marknadsutsikt för maskininlärningsteknik

Global Market Vision har nyligen lanserat den senaste uppdateringen på Machine Learning Operation Technology Market: Genom storlek, senaste trender, andel, enorm tillväxt, segment, analys och prognos, 2030. Rapporten ger en omfattande översikt över marknaden, analyserar fakta, nuvarande tillväxtfaktorer, framtida trender, historiska data, noggranna åsikter och branschvaliderade data prognoser. Rapporten inkluderar omfattande information om tekniska utvecklingar och tillväxtutsikter baserat på det regionala landskapet. Stora marknadsaktörer som profileras i rapporten inkluderar: Microsoft, Amazon, Google, IBM, Dataiku, Lguazio, Databricks, DataRobot, Inc., Cloudera, Modzy, Algorithmia, HPE, Valohai, Allegro AI, Comet, FloydHub, Paperpace, Cnvrg.io

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 1 december

Enligt en global undersökning har upp till 40% av studenterna använt generativ artificiell intelligens (GenAI) i sina studier, en praxis som är mest populär i Kenya. Nästan två tredjedelar av de 11 816 deltagande studenterna önskar att deras studieplaner inkluderar utbildning i AI-verktyg som kan vara relevanta för deras framtida karriärer. Undersökningen visade att användningen av GenAI varierar stort mellan länder. I Kenya använde 63% GenAI, medan endast omkring en femtedel av studenter i USA (20%) och Storbritannien (19%) sade sig ha använt det. Forskningen tyder på att universitet kan behöva justera sina AI-policyer med tanke på den utbredda användningen av GenAI.

University World News fördjupade 30 november

Året i översikt för ChatGPT och globala framsteg inom AI-styrning

Världen firar ettårsjubileet för ChatGPTs offentliga debut den 30 november 2023. Detta markerar ett stort år för AI-teknikens innovation och antagande, och vi granskar 10 stora marknads- och regleringsmilstolpar som omger dess lansering. Länge före ChatGPTs debut togs det steg för att införa lagstiftning om AI-styrning. Europeiska kommissionen föreslog den första EU-regleringsramen för AI i april 2021. Singapore, Kanada och andra länder har också tagit fram egna AI-styrningsramar. ChatGPT lanserades av OpenAI den 30 november 2022 och blev snabbt populär. Inom fem dagar lockade plattformen över en miljon användare. Stora företag som Microsoft hoppade på möjligheten att införliva AI i sina applikationer. Nyligen investerade Google 300 miljoner dollar för en 10% andel i San Francisco-baserade generativa AI-startup Anthropic.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 29 november

En ny undersökning av Advisor360°, en ledande leverantör av integrerad teknik för företag inom förmögenhetsförvaltning, visar att 64% av yngre rådgivare anser att generativ AI är till hjälp för deras verksamhet, medan 57% anser att det är en fördel för branschen. Endast 21% av de tillfrågade rådgivarna anser att generativ AI utgör ett hot mot deras personliga försörjning och 31% anser att det är ett hot mot branschen. Undersökningen indikerar att en ny verklighet börjar ta form kring hur rådgivare arbetar med sina klienter, eftersom antagandet av generativa AI-verktyg har varit snabbt och långtgående.

Business Wire fördjupade 29 november

Microsofts Paint inför AI-funktion för bildskapande

Microsoft har integrerat maskininlärning i sina programvaruprodukter och nu kommer Paint att låta dig bli en Picasso med sitt generativa AI-system, Cocreator. Med bara några klick kan du skapa spektakulära landskap, stjärnfält och anatomiskt inkorrekta händer och fötter. Cocreator, en ny funktion i Paint, drivs av den molnbaserade Azure DALL-E-tjänsten. Användare startar med 50 krediter och använder en av dem för varje bild de gör. Cocreator är fortfarande en förhandsgranskning, så vissa begränsningar kan förväntas. Funktionen är endast tillgänglig i USA, Frankrike, Storbritannien, Australien, Kanada, Italien och Tyskland.

Direktlänk Dela PC Gamer fördjupade 29 november

Före detta Apple-anställd använder AI för att förbättra batteriteknologi

En tidigare Apple-anställd som arbetade som AI-forskare i cirka sex år har satt ihop ett team av kvalificerade personal för att skjuta på gränserna för batteriteknologi. Alla dessa individer är för närvarande stationerade på Northvolt, ett svenskt företag som specialiserat sig på att utveckla och tillverka batterier. Den tidigare AI-forskaren tror att man genom att utnyttja AI:s kapacitet kan driva utvecklingsbarriären mycket snabbare samtidigt som man frigör tid för andra viktiga uppgifter. Northvolt är för närvarande Europas enda stora batteritillverkare och har expanderat sina verksamheter i Sverige och bygger också fabriker i Tyskland och Kanada.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 29 november

Maskininlärning och djupinlärning: Framtiden för företag

I den snabbt föränderliga tekniklandskapet har integrationen av maskininlärning (ML) och djupinlärning (DL) blivit en hörnsten för företag som siktar på att ligga före i sina respektive branscher. Denna artikel strävar efter att belysa den djupa betydelsen av ML och DL över olika sektorer, och visar den avgörande roll dessa teknologier kan spela för att forma företagens framtid. Experter som Namratha Vempaty använder dessa teknologier för att driva bästa möjliga affärsresultat, vilket ger en omfattande översikt över hur dessa teknologier verkligen kan omforma branscher och revolutionera konventionella metoder. ML och DL-algoritmer har visat sig vara avgörande för att optimera och automatisera olika affärsprocesser. Från supply chain management till kundservice, företag utnyttjar dessa teknologier för att förbättra effektiviteten och minska driftskostnaderna. De datadrivna insikter som genereras av ML och DL ger företag möjlighet att fatta välgrundade beslut. Genom avancerad analys och prediktiv modellering kan organisationer få en konkurrensfördel genom att förutse trender och identifiera möjligheter. I personaliseringens era analyserar ML och DL-algoritmer stora datamängder för att förstå kundbeteende. Detta gör det möjligt för företag att skräddarsy produkter, tjänster och marknadsföringsstrategier, vilket i slutändan förbättrar kundnöjdheten och lojaliteten. Från hälso- och sjukvård till tillverkning driver ML och DL innovationer inom produktutveckling. Prediktiv modellering och simulering bidrar till skapandet av banbrytande produkter, vilka möter marknadens utvecklande krav. Namratha Vempaty är för närvarande ledande forskare inom affärsintelligens på en amerikansk organisation, där hon hjälper till med strategier för team över hela USA och EU, Kanada och Indien. Som en tankeledare inom området har Ms. Vempaty aktivt bidragit till implementeringen och utvecklingen av dessa teknologier i olika branscher, vilket talar för sig själv i hennes djupgående analys av branschtrender, vilket ger värdefulla insikter i den transformerande potentialen för ML och DL. Hon har kommit att bli vördad som en av de mer inflytelserika unga ledarna i USA:s landskap av AI & ML. Hennes praktiska erfarenhet och framgångshistorier av strategiska implementeringar av ML och DL i verkliga affärsscenarier tjänar som övertygande exempel på den inverkan dessa teknologier kan ha, och är mycket refererade inom branschen. En av Vempatys anmärkningsvärda bidrag ligger i hennes arbete med AI-förstärkt empowerment genom en omfattande affärsplan och strategiskt ramverk för en företagsutbildningsplattform. I denna banbrytande artikel skisserar hon hur organisationer kan utnyttja avancerade teknologier för att leverera effektfulla och skräddarsydda utbildningslösningar. Genom att kombinera ML-algoritmer med strategiska insikter visar Namratha potentialen för ML att förbättra arbetskraftens kompetens och övergripande prestanda. Vempatys expertis sträcker sig till detaljhandelssektorn, där hon introducerar en robust bildbehandlingsalgoritm för korrekt lagerhantering. Genom tillämpningen av k-means clustering erbjuder hennes forskning ett praktiskt tillvägagångssätt för att automatisera lagerantal i detaljhandelsinställningar. Detta förbättrar inte bara effektiviteten utan exemplifierar också de konkreta fördelarna med att integrera ML i verkliga affärsprocesser. I sin utforskning av AI-drivna lösningar introducerade Vempaty konceptet med AI-drivna antagningschattbotar för att effektivisera studentregistreringsprocessen. Genom att ta hand om vanliga och repetitiva frågor bidrar dessa chattbotar till en mer effektiv och användarvänlig antagningsupplevelse. Denna tillämpning av AI inom utbildningssektorn visar Vempatys engagemang för innovation och effektivitet. Ganska avgörande sträcker sig Vempatys framåtblickande tillvägagångssätt till hälso- och sjukvårdsområdet, där hon utforskar tillämpningen av hybridmaskininlärning i tolkningen av biomedicinska bilder. Detta ännu inte publicerade arbete understryker hennes engagemang för att ta itu med verkliga utmaningar, vilket erbjuder potentiella framsteg inom diagnostisk noggrannhet och patientvård. När hon djupdyker i de etiska övervägandena av AI och ML utforskar Namrathas studie den delikata balansen mellan innovation och ansvar i affärstillämpningar. Med utgångspunkt från hennes omfattande forskning navigerar hon genom det komplexa landskapet av etiskt beslutsfattande i antagandet av AI-teknologier, vilket ger värdefulla insikter för företag som siktar på att gå denna väg ansvarsfullt. Med erkännande av de etiska dimensionerna av AI har Vempatys arbete betonat ansvarsfulla AI-praktiker, vilket säkerställer att företag utnyttjar kraften i ML och DL på ett etiskt ljudligt sätt. Namratha Vempatys arbete visar inte bara den stora potentialen för ML och DL utan också de etiska överväganden som bör ligga till grund för deras implementering över olika affärssektorer. Genom hennes forskning och praktiska tillämpningar gör hon stora framsteg för att forma berättelsen om hur företag kan utnyttja kraften i AI ansvarsfullt för en ljusare och mer innovativ framtid. Sammanfattningsvis, när vi reser in i företagens framtid, är det inte bara en teknologisk uppgradering att omfamna AI utan också en strategisk nödvändighet. De som effektivt integrerar AI i sina verksamheter kommer inte bara att vara säkra på att få en konkurrensfördel utan också bidra till den pågående transformationen av branscher, vilket formar ett mer intelligent, effektivt och hållbart affärslandskap.

Direktlänk Dela SiliconIndia fördjupade 29 november

Sammanfattning av 2023 års teknik-, integritets- och cybersäkerhetstoppmöte

På ett toppmöte om teknik, integritet och cybersäkerhet diskuterades de senaste utvecklingarna, utmaningarna och möjligheterna inom teknik, integritet och cybersäkerhetslandskapet. Diskussionerna omfattade bland annat artificiell intelligens (AI), reglering av organisationers register, hur företag anpassar sig till nya sekretesskrav och effektiv hantering av cybersäkerhetsrisker. Experter från olika branscher deltog i diskussionerna, inklusive Marcus Brown, president för Theia Markerless, och Handol Kim, medgrundare och VD för Variational AI. En av de viktigaste slutsatserna var vikten av att veta var dina data finns för att följa dataskydds- och lokaliseringslagar.

Direktlänk Dela Norton Rose Fulbright fördjupade 28 november

Maskininlärning förbättrar makroekonomiska prognoser, visar studie

James T. E. Chapman och Ajit Desai har presenterat en innovativ metod för makroekonomisk prognos i Kanada, som utnyttjar omfattande betalningsdata och maskininlärningstekniker. Forskarna använde detaljerade och aktuella data från betalningssystem i kombination med dynamiska faktormodeller och maskininlärningsmodeller för att förutse makroekonomiska trender. Betalningsdata förbättrade betydligt noggrannheten i makroekonomiska prognoser, särskilt under ekonomiska kriser som COVID-19-pandemin. Studien belyser potentialen hos betalningsdata för att ge realtidsinsikter i ekonomin och minska beroendet av fördröjda ekonomiska variabler.

Direktlänk Dela Rebellion Research fördjupade 28 november

Säkerhetsåtgärder behövs från början i AI-utveckling, säger toppbyråkrat

Den snabba utvecklingen av artificiell intelligens (AI) innebär potentiella hot, vilket innebär att säkerhetsåtgärder behöver byggas in i systemen från början snarare än att läggas till senare, enligt Jen Easterly, direktör för den amerikanska Cybersecurity and Infrastructure Security Agency. Samma dag som Easterly uttalade sig godkände myndigheter från 18 länder, inklusive USA, nya brittiska riktlinjer för AI-säkerhet som fokuserar på säker design, utveckling, distribution och underhåll. Tidigare i månaden gick ledande AI-utvecklare med på att samarbeta med regeringar för att testa nya gränsmodeller innan de släpps.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 27 november

Internationellt avtal undertecknat för att stärka cybersäkerheten för AI

USA, Storbritannien och över ett dussin andra länder har undertecknat ett avtal för att stärka cybersäkerheten för artificiell intelligens (AI). Avtalet, undertecknat på söndag, beskrivs som det första detaljerade internationella avtalet om hur man ska hålla AI säkert från skadliga aktörer. Avtalet uppmanar företag att skapa AI-system som är ”säkra från början”. USA:s Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) och Storbritanniens National Cyber Security Centre (NCSC) har publicerat ”nya riktlinjer för säker AI-systemutveckling”.

Direktlänk Dela Silicon UK fördjupade 27 november

Kan AI lära sig från AI-innehåll? Vetenskapsmän granskar ´Modellkollaps´

Under det senaste året har det funnits många frustrerade människor som har haft AI:s utbildade av deras kreativitet. Många hävdar att det bör vara svårare för AI att skrapa de data som behövs för dess träning eller att människor bör kompenseras om och när deras innehåll används i AI-utbildning. ChatGPT och andra liknande LLM:er tränas med hjälp av stora mängder mänskligt tal- och språkdata. Forskare från Storbritannien och Kanada har publicerat en artikel där de använder termen ´Modellkollaps´, en degenerativ process där modeller över tiden glömmer den sanna underliggande datadistributionen.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 27 november

AIoT-marknadens tillväxtöversikt och CAGR-status 2023-2031

Marknaden för Artificial Intelligence of Things (AIoT) har upplevt tillväxt från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022. Med CAGR beräknas denna marknad nå USD miljoner 2029. Rapporten fokuserar på AIoT-marknadens storlek, segmentstorlek (huvudsakligen täcker produkttyp, applikation och geografi), konkurrentlandskap, aktuell status och utvecklingstrender. Dessutom ger rapporten detaljerad kostnadsanalys och leveranskedja. Viktiga globala tillverkare av AIoT-marknaden inkluderar Hewlett Packard Enterprise, Amazon Inc., Sharp Global, Huawei Technologies Co. Ltd., Cisco Systems, Axiomtek, Pinnacle Solutions, Inc., NXP, Analog Devices Inc., och IBM Corporation.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 26 november

Kanada leder AI-revolutionen och digitala nomader flockas till Bulgarien

Artificiell intelligens (AI) är redo att omforma nästan alla aspekter av människors liv. Kanada, i framkant av denna teknologiska revolution, utnyttjar kraften i AI inom olika sektorer, inklusive hälsovård, utbildning, flygbolag och underhållning. Journalisten Mike Drolet diskuterar de kritiska riskerna med AI och betonar behovet av riktlinjer och regler för att säkerställa etisk och ansvarsfull AI-utveckling. Under tiden har en liten stad i Bulgarien, Bansko, fått uppmärksamhet för att locka digitala nomader. Krista Hessey utforskar orsakerna bakom dess attraktion för hundratals fjärrarbetare, inklusive kanadensare.

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupade 26 november

Kanada leder vägen för artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) står på gränsen till att revolutionera nästan alla aspekter av mänskligt liv och Kanada är i framkant, från hälso- och sjukvård och utbildning till flygbolag och underhållning. Mike Drolet utforskar några av de kritiska riskerna och behovet av säkerhetsåtgärder. Vi tar tittarna inuti hur AI förbättrar vårt dagliga liv på sätt som ofta förblir oupptäckta - och säkert otänkbara för bara några år sedan.

Direktlänk Dela The Global Herald fördjupade 25 november

Humaniserad AI diskuterades vid Huminfras första webbinarium

Över 100 deltagare från hela Sverige deltog i Huminfras första webbinarium om humaniserad AI. Diskussionen inleddes med ett historiskt perspektiv på AI och intelligens-begreppet, presenterat av professor Geoffrey Rockwell. Ett panelsamtal följde, där fyra svenska forskare diskuterade samspelet mellan humanistisk forskning och AI-utveckling. En av paneldeltagarna, Karin Danielsson, påpekade att hur vi tränar AI-system påverkar vårt framtida samhälle, och att humaniora kan bidra med värdefulla analyser av detta.

Direktlänk Dela Umeå University fördjupade 24 november

Ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekom

En ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekommarknaden ger en överblick över nuvarande marknadsdynamik och vad beslutsfattare inom outsourcing förutspår att marknaden kommer att se ut 2029. Studien delar upp marknaden efter intäkter och volym och prisutveckling för att uppskatta storleken och identifiera luckor och möjligheter. Några av de aktörer som studeras inkluderar Allot, Argyle data, Ericsson, Guavus, HUAWEI, Intel, NOKIA, Openwave mobility, Procera networks, Qualcomm, ZTE, Google, AT&T, Apple, Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 23 november

Protein Industries Canada uppmanar till investering i AI-projekt för jordbruk och livsmedel

Protein Industries Canada öppnar en utvidgad uppmaning till projekt under den Pan-kanadensiska strategin för artificiell intelligens. Uppmaningen kommer att överväga projekt som spänner över hela jordbruks- och livsmedelskedjan, från frögenetik till jordbruksproduktion till ingrediensframställning, livsmedelsbearbetning och logistik. Som en del av uppmaningen kommer projekt från konsortier av företag som använder AI för att bidra till utveckling av verktyg som påskyndar kommersialisering av frögenetik, förbättrar informationsinsamling på gårdsnivå för att stödja avancerade produktionsbeslut i realtid och förbättrar hållbarheten, bland annat att beaktas. Ett maximum av 20 miljoner dollar är tillgängligt för saminvestering mellan alla berättigade projekt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 november

Veyond Metaverse och RapiDiagnostics leder med genombrott AI-teknologi

Veyond Metaverse och RapiDiagnostics har lanserat en AI-driven XR Digital Surgery-plattform, som revolutionerar tillgängligheten till kirurgi. Plattformen använder den avancerade Veyond Connect-plattformen med AI-aktiverad realtidsoversättning. Denna teknik har redan gjort det möjligt för kanadensiska och ecuadorianska medicinska team att samarbeta över 2 000 kilometer, tack vare AI med Natural Language Processing (NLP), vilket effektivt bryter ner språkbarriärer. Veyond Metaverse fortsätter att investera i AI-forskning och utveckling för att förbättra realtidskommunikationsförmågan och användbarheten av digitala kirurgiska verktyg.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 22 november

Maskininlärningschip Marknad förväntas nå $8,272 miljoner år 2022

Enligt en ny rapport förväntas den globala marknaden för maskininlärningschip nå $8,272 miljoner år 2022, från $4,495 miljoner år 2015, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 9,4% från 2016 till 2022. Maskininlärningschip är en typ av multiprocessorsystem som möjliggör maskinell intelligens utan att vara explicit programmerad. Dessa chip möjliggör funktioner som inlärning, resonemang och självkorrigering. Rapporten belyser också hur COVID-19 har påverkat olika regioner och stora länder och hur det kommer att påverka branschens framtida tillväxt.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 22 november

Artificiell intelligens förändrar energibranschen

Energinätet blir allt mer komplext när fler förnybara energikällor tas i bruk. För att hantera detta vänder sig nätoperatörer allt mer till artificiell intelligens (AI). AI:s förmåga att lära sig av stora mängder data och svara på komplexa scenarier gör det särskilt lämpat för att hålla nätet stabilt. USA:s energidepartement har erkänt denna trend och nyligen tilldelat 3 miljarder dollar i bidrag till olika ”smart grid”-projekt som inkluderar AI-relaterade initiativ. En växande mängd mjukvaruföretag för AI-produkter till den notoriskt långsamma energiindustrin.

Direktlänk Dela MIT Technology Review fördjupade 22 november

Forskare utvecklar ECOGEN, en AI som genererar fågelljud för att förbättra identifiering av sällsynta arter

Forskare vid University of Moncton, Kanada, har utvecklat ECOGEN, ett verktyg som kan generera realistiska fågelljud för att förbättra prov av underrepresenterade arter. Detta kan sedan användas för att träna ljudidentifieringsverktyg som används i ekologisk övervakning. ECOGEN skapar nya exempel på fågelljud för att förbättra AI-modeller. Forskarna fann att tillägg av syntetiska fågelsångprover producerade av ECOGEN till en fågelsångidentifierare förbättrade fågelsångsklassificeringsnoggrannheten med i genomsnitt 12%. Dr. Nicolas Lecomte, en av ledande forskarna, underströk det brådskande behovet av automatiserade instrument för att spåra förändringar i biodiversiteten.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 22 november

Kanada föreslår ändringar i lag om artificiell intelligens och data

Den 5 oktober skrev Kanadas minister för innovation, vetenskap och industri (ISED) ett brev till stående kommittén för industri och teknologi där han föreslog ändringar i lagen om artificiell intelligens och data (AIDA), som introducerades som en del av lagförslag C-27 i juni 2022. Brevet föreslår ändringar inom följande områden: specificering av roller och skyldigheter för olika aktörer i AI-värdekedjan; klargörande av skyldigheter för generativa AI-system med allmänt syfte, som ChatGPT; definition av systemklasser som skulle anses ha hög inverkan; stärkande och klargörande av rollen som föreslagen AI- och datakommissionär; och anpassning till EU:s AI-lag samt andra avancerade ekonomier.

Direktlänk Dela Norton Rose Fulbright fördjupade 21 november

iMining Technologies Inc. lanserar dotterbolag AiMining Technologies Inc.

iMining Technologies Inc., ett ledande börsnoterat företag baserat i Vancouver, har stolt tillkännagivit etableringen av AiMining Technologies Inc., ett dotterbolag dedikerat till framkant av artificiell intelligens (AI) innovation. AiMining kommer att bestå av två huvudsegment: Forskningsdivisionen och Kommersialiseringdivisionen. Integrationen av AiMining i iMinings teknikportfölj representerar ett strategiskt drag för att förbättra företagets förmåga och ligga i framkant av framväxande teknologier. Khurram Shroff, styrelseordförande och VD för iMining, uttryckte sin entusiasm för företagets inträde i AI-sektorn.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 november

Kanadensiska handelskammaren skapar råd för AI-policy

Kanadensiska handelskammaren har meddelat att de skapar ett råd för att definiera offentliga policys kring artificiell intelligens (AI). Rådet kommer att förespråka regeringspolicys som fokuserar på ansvarsfull utveckling, implementering och etisk användning av AI inom företag. Det 30-medlemmar starka ´Framtidens AI-råd´ kommer att samordnas av e-handelsjätten Amazon och mjukvaruföretaget SAP Canada. Andra medlemmar inkluderar Meta Platforms, Google, BlackBerry, Cohere, Scotiabank och Microsoft. En av rådets första uppgifter kommer att vara att granska Bill C-27, en lagstiftning som den federala regeringen planerar att använda för att begränsa vissa risker med AI.

Direktlänk Dela Wire News Fax fördjupade 21 november

Amazon skär ner på Alexa-enheten och satsar mer på AI

Amazon meddelar att de kommer att skära ner hundratals jobb inom sin enhet som hanterar röstassistenten Alexa för att omfördela mer resurser till artificiell intelligens (AI). Daniel Rausch, vice VD för Alexa och Fire TV på Amazon, skrev i ett meddelande till anställda att företaget avskaffar vissa roller eftersom det överger vissa initiativ. Amazon, baserat i Seattle, är i hård konkurrens med andra teknikföretag som skyndar sig att kapitalisera på AI-trenden. Jobbkorten kommer att påverka anställda i USA, Kanada och Indien.

Direktlänk Dela Manufacturing.net fördjupade 20 november

Artificiell intelligens (AI) inom medicinsk diagnostik förväntas växa kraftigt

Enligt en forskningsrapport förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom medicinsk diagnostik öka från 1,08 miljarder USD 2022 till 30,76 miljarder USD 2032, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 39,7%. Rapporten, publicerad av Polaris Market Research, ger en grundlig översikt över marknaden, inklusive aktuella industridata och framtida trender. Den täcker marknadens storlek, regional överblick, företagsprofiler, segmentanalys och prognos. Rapporten fokuserar på att analysera nyckeltrender på marknaden.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 20 november

AI kan förändra arbetsmarknaden i Kanada snabbare än förväntat

Artificiell intelligens (AI) kan snabbare än väntat förändra arbetsmarknaden i Kanada. CBC rapporterar att många sektorer kan påverkas av AI:s tillväxt. Enligt experter finns det ett brådskande behov att ta AI på allvar och lära sig använda det för att inte bli utnyttjade av det. Som ett exempel nämner Dr. Muhammad Mamdani, vice VD för datavetenskap och avancerad analys på Unity Health Toronto, att AI-teamet på Unity Health har algoritmer som minskar mänsklig ansträngning på enkla uppgifter med över 80%. Detta gör att uppgifter som normalt skulle ta flera personer mellan två till fyra timmar varje dag kan slutföras på 15 minuter.

Direktlänk Dela Canadian Immigration Newsletter fördjupade 19 november

Mira Murati ersätter Sam Altman som VD för OpenAI

Mira Murati har ersatt Sam Altman som VD för OpenAI efter att styrelsen förlorat förtroendet för Altmans ledarskap. Murati, företagets tidigare teknikchef, har varit med i företaget sedan 2018 och har spelat nyckelroller i utvecklingen av dess AI-chattbot-system och Dall-E. Styrelsen tror att hon är unikt kvalificerad för rollen och förväntar sig en sömlös övergång medan den letar efter en permanent VD. Företaget är för närvarande i förhandlingar om en ny finansieringsrunda som kan öka dess värdering till minst 80 miljarder dollar.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 19 november

Mira Murati tar över som VD för Open AI efter Sam Altman

Mira Murati, en 34-årig maskiningenjör född i Albanien och utbildad i Kanada, tar över som tillfällig VD för Open AI efter Sam Altman. Murati har tidigare arbetat på Tesla, där hon spelade en nyckelroll i utvecklingen av Model X, och på Leap Motion, ett startup-företag som utvecklade ett datorsystem för att spåra hand- och fingerrörelser. Hon har varit en del av Open AI sedan 2018 och har beskrivits som att hon har arbetat bakom kulisserna medan Sam Altman var företagets frontfigur.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 19 november

Tech Spark AI får 1,4 miljoner dollar i pre-seed-finansiering för att utveckla AI-plattformen ´Spark Plug´

Teknikföretaget Tech Spark AI, baserat i Toronto, har fått 1,4 miljoner dollar i en pre-seed-finansieringsrunda. Ledande investerare var TD Bank, med betydande bidrag från Salesforce, den kanadensiska regeringen och NBA Canada. Pengarna ska användas för att vidareutveckla deras banbrytande generativa AI-plattform ´Spark Plug´. Plattformen, som är utformad för att ge en mer personlig inlärningsupplevelse, har redan etablerat partnerskap med utbildningsinstitutioner i både USA och Kanada. Den initiala versionen av Spark Plug fokuserar på att översätta klassiska litteraturtexter till modernt språk, med en specifik betoning på skolor belägna i underbetjänade svarta och bruna samhällen.

Direktlänk Dela The Coin Republic fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman tvingas avgå

Sam Altman, VD för OpenAI, har tvingats avgå på grund av interna spänningar. Fyra av OpenAIs sex styrelseledamöter, ledda av Ilya Sutskever, en av OpenAIs grundare och styrelsemedlem, röstade för att avsätta Altman. Sutskever hade uttryckt oro över att OpenAIs teknologi kunde vara farlig och att Altman inte ägnade tillräckligt med uppmärksamhet åt denna risk. Avskedandet av Altman har orsakat förvirring och kaos bland företagets anställda. Greg Brockman, en annan medgrundare och företagets president, avgick i protest. OpenAIs styrelse har inte gett någon specifik anledning till varför de tvingade ut Altman, förutom att han inte varit ärlig i sin kommunikation med dem.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 19 november

OpenAI:s medgrundare Sam Altman ersätts av CTO Mira Murati

OpenAI:s medgrundare Sam Altman har ersatts som VD av företagets teknikchef, Mira Murati. Murati hoppas kunna driva vår civilisation framåt genom att förbättra vår kollektiva intelligens. Sedan 2022 har OpenAI samlat miljarder dollar i investeringar från stora aktörer som Microsoft medan deras verktyg ChatGPT och Dall-E har fångat allmänhetens uppmärksamhet. Företaget har en ledande position på marknaden med över 100 miljoner användare av ChatGPT varje månad. Murati, som kommer att fungera som tillförordnad VD för tillfället, är inte särskilt känd utanför Silicon Valley. Hon föddes i Albanien och vann ett stipendium för att slutföra gymnasiet i Vancouver, Kanada. Efter att ha arbetat för Elon Musks Tesla och Leap Motion gick hon till OpenAI 2018.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 18 november

Microsoft lägger till OpenAI:s senaste AI-modeller till sin Azure OpenAI-tjänst

OpenAI genomgår vissa förändringar i sitt ledarskap, men det generativa AI-företaget verkar fortfarande vara engagerat i sitt långvariga partnerskap med Microsoft. Denna vecka meddelade Microsoft att de lägger till de nyaste AI-modellerna från OpenAI till sin egen Azure OpenAI-tjänst. I ett blogginlägg, som publicerades bara några timmar innan OpenAI avskedade sin VD Sam Altman, meddelade Microsoft att de lägger till både GPT-4 Turbo och GPT-3.5 Turbo till tjänsten. Båda avslöjades först av Altman under OpenAI:s första utvecklarkonferens tidigare denna månad. Det innebär att företag och utvecklare kan få tillgång till båda dessa modeller via Microsoft med Azure OpenAI. Microsoft bekräftade också att Azure OpenAI-tjänsterna har expanderat till Norge öst, Södra Indien och Västra USA, vilket innebär att det totala antalet världsregioner för tjänsten nu är 14.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 18 november

OpenAI utser Mira Murati till tillfällig VD efter att ha avskedat Sam Altman

Mira Murati, teknikchef på OpenAI, kommer att ta över rollen som tillfällig VD efter att styrelsen beslutade att avskeda Sam Altman, medgrundare och VD för ChatGPT. Altman anklagades för att inte vara konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen, vilket hindrade dess möjlighet att utöva sina ansvarsområden. Murati, född i Albanien och uppvuxen i Kanada, har tidigare arbetat på Tesla där hon spelade en nyckelroll i utvecklingen av Model X. Hon har även arbetat med VR och AR, och varit involverad i tillämpningen av AI i praktiska, verkliga scenarier.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 18 november

Amazon skär ned på Alexa-avdelningen för att satsa mer på AI

Amazon planerar att skära ned hundratals jobb inom enheten som hanterar den populära röstassistenten Alexa, i syfte att satsa mer på artificiell intelligens. I ett meddelande till anställda på fredagen skrev Daniel Rausch, Amazons vice VD för Alexa och Fire TV, att företaget eliminerar vissa roller eftersom det överger vissa initiativ. Han tillade att ´flera hundra´ positioner skulle skäras ned, men gav inte en mer exakt siffra. Jobbkorten kommer att påverka anställda i USA, Kanada och Indien. Detta följer fler nyliga uppsägningar inom Amazons spel- och musikteam, och lägger till de 27 000 anställda som företaget lade av under senare delen av förra året och tidigare i år.

Direktlänk Dela WWNY-TV fördjupade 18 november

Mira Murati tar över som interim VD för OpenAI

Mira Murati, tidigare bakom kulisserna på OpenAI, har nu blivit interim VD för företaget. Murati, 34, har övervakat utvecklingen och leveransen av revolutionerande produkter som ChatGPT och DALL-E. Hon har också skött företagets relation med Microsoft, en investerare och partner som har implementerat OpenAIs teknik. Murati, född i Albanien och utbildad i Kanada, är en maskiningenjör som byggde en hybrid tävlingsbil som student vid Dartmouth College. Hon anslöt sig till OpenAI 2018 efter att ha arbetat på Tesla och Leap Motion.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 18 november

Amazon skär ner hundratals jobb i Alexa-enheten för att fokusera mer på AI

Amazon planerar att skära ner hundratals jobb i sin enhet som hanterar röstassistenten Alexa, för att istället kanalisera mer resurser till artificiell intelligens (AI). Daniel Rausch, Amazons vice VD för Alexa och Fire TV, informerade medarbetarna om att företaget kommer att eliminera vissa roller eftersom det överger vissa initiativ. Företaget, med huvudkontor i Seattle, är i hård konkurrens med andra teknikföretag som snabbt vill dra nytta av AI-trenden. Jobbavsked kommer att påverka anställda i USA, Kanada och Indien.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 17 november

Kraftig ökning av global anställning av AI-specialister, enligt Deels rapport

Den globala HR-startupen Deel har i sin årsrapport om internationell anställning visat en betydande ökning av anställning av AI-specialister globalt. Rapporten visar att över 5 000 aktiva AI-relaterade kontrakt registrerades av över 2 100 företag fram till september 2023. Mellan september 2021 och 2023 ökade antalet AI-relaterade positioner som anställdes genom Deel med 60%, och antalet företag som anställde för AI, datavetenskap och systemingenjörsroller ökade med 59%. USA leder anställning för dessa roller, följt av Kanada, Storbritannien och Tyskland. Kanada leder dock i antalet AI-arbetare anställda, med Indien, Spanien, Tyskland och Storbritannien som kompletterar listan.

Direktlänk Dela Contxto fördjupade 17 november

Betydande lanseringar och meddelanden om generativ AI-produkter inom juridik

Thomson Reuters har lanserat generativ AI inom sin juridiska forskningsplattform Westlaw, och planerar att lansera en AI-assistent med hjälp av Casetext CoCounsel. LexisNexis Legal & Professional har lanserat två nya generativa AI-tjänster: Lexis Snapshot-sammanfattningar och ny gen AI-kapabilitet inom sitt dokumentutkastverktyg Lexis Create. Kontraktsautomatiseringsleverantören Ontra har integrerat OpenAI´s GPT-4 i sin AI-motor, Ontra Synapse. Juridisk automationsplattform Josef har officiellt lanserat gen AI-efterlevnadsplattformen Josef Q. Försäkringsjätten Bupa har lanserat sitt första GenAI-verktyg på Josef Q. Amerikansk juridisk prognosplattform Pre/Dicta har lanserat nya funktioner för att förutse rättsfall.

Direktlänk Dela Legaltechnology.com fördjupade 17 november

Azteca Stadium stänger för renovering inför VM 2026, AI skapar designförslag

Azteca Stadium kommer snart att stänga sina dörrar för att genomgå renoveringar inför VM 2026, som organiseras av Mexiko, Kanada och USA. América och Cruz Azul, liksom det mexikanska landslaget, kommer inte längre att kunna spela på denna plats under renoveringen. En artificiell intelligens har skapat designförslag för hur fasaden, läktarna och omgivningarna kommer att se ut. Designerna har en stark mexikansk prägel och har delats på sociala medier. Den mest populära designen har fasaden inspirerad av en pyramid, uppdelad i grönt och rött.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 16 november

Tech Spark AI får 1,4 miljoner dollar i första finansieringsrundan för Spark Plug, en AI-webbplats som översätter klassisk litteratur till modern engelska

Tech Spark AI och dess grundare Tamar Huggins har meddelat att de har fått 1,4 miljoner dollar i första finansieringsrundan för Spark Plug, företagets generativa AI-webbplats. Finansieringen leddes av TD Bank och Salesforce, med ytterligare hjälp från den kanadensiska regeringen och NBA Kanada. Tech Spark AI grundades för åtta år sedan för att utveckla lektioner för svarta och brunhudade elever i underbetjänade samhällen i hela Nordamerika. Spark Plug kommer att vara tillgänglig för alla åldrar, men fokuserar på svarta ungdomar. Huggins delade att det huvudsakliga målet är att få svarta människor att känna att de ´hör hemma´.

Direktlänk Dela Blavity fördjupade 16 november

Google lanserar AI-drivna shoppingverktyg inför högtidssäsongen

Google har introducerat nya AI-drivna funktioner för att hjälpa online-shoppande kunder. En av funktionerna använder AI för att föreslå presentidéer baserade på användarens sökningar. En annan låter användare generera fotorealistiska varianter av önskade produkter och matchar sedan dessa med verkliga produkter i Googles shoppingekosystem. Slutligen utökar företaget sin virtuella provningsfunktion till herrkläder. De två första funktionerna kommer endast att vara tillgängliga för amerikanska användare via Googles Search Labs. Den utökade virtuella provningsfunktionen kommer dock att vara tillgänglig för alla amerikanska mobilanvändare.

Direktlänk Dela Business of Fashion fördjupade 16 november

News Corp i förhandlingar om att tillhandahålla originalinnehåll till AI-företag

Rupert Murdoch meddelade att News Corp är ´absolut fokuserade´ på ´både möjligheterna och utmaningarna´ som uppstår med framväxten av avancerade artificiella intelligensverktyg. På News Corps årliga aktieägarmöte avslöjade Murdoch att företaget redan är djupt involverat i förhandlingar om att tillhandahålla originalinnehåll till företag som bygger generativa AI-verktyg. Murdoch signalerade också att News Corp är fast beslutna att se till att AI-verktyg kompenserar nyhetsorganisationer för deras innehåll. En studie publicerad av Columbia University uppskattade att Google och Meta ensamma bör betala mer än 14 miljarder dollar per år till nyhetsutgivare för att täcka sökannonsintäkter.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 16 november

iMining Technologies Inc. fokuserar på artificiell intelligens och lämnar blockchain och kryptovaluta

Teknologiföretaget iMining Technologies Inc., baserat i Vancouver, har meddelat en strategisk omorientering mot artificiell intelligens (AI). Företaget har genomgått en omfattande strategisk översyn och vidtagit åtgärder för att stärka sin marknadsposition, inklusive en minskning av arbetskraften och upphörande av outsourcade tjänster. iMining har också bestämt att upphöra med verksamheter inom blockchain och kryptovaluta, och avyttra alla digitala tillgångar. Detta inkluderar dotterbolagen CanETH Staking Services Inc., BitBit Financial och Metaverse Advisory Group (MAG).

Direktlänk Dela Surperformance SAS fördjupade 15 november

Thomson Reuters lanserar AI-baserad forskningsfunktion i Westlaw Precision

Thomson Reuters har integrerat generativ AI i sin flaggskeppsplattform för juridisk forskning, Westlaw Precision. AI Assisted Research är nu tillgängligt för alla amerikanska Precision-kunder utan extra kostnad. Företaget har också förhandsvisat sin kommande integration av Casetext CoCounsel som en AI-juridisk assistent över flera TR-produkter. Från och med 2024 kommer TR att börja lägga till AI-assisterad forskning till Westlaw på marknader utanför USA, med början i Storbritannien, Kanada, Australien och Nya Zeeland. CoCounsel kommer också att fortsätta vara tillgängligt för köp som en fristående applikation, kallad CoCounsel Core.

Direktlänk Dela LawNext fördjupade 15 november

AI kan förutsäga orkaners landfall tidigare än traditionella system

Forskare hävdar att Artificiell Intelligens (AI) kan förutsäga var en orkan kommer att träffa land mycket tidigare än traditionella prognossystem. Ett nytt AI-verktyg från Google DeepMind förutspådde korrekt landfallet av orkanen Lee i Kanada tre dagar i förväg. AI kan därmed rädda liv genom att ge tidigare varningar än traditionella system. Ett nytt AI-verktyg kallat GraphCast, skapat av Google DeepMind, presterar bättre än den europeiska medeldistansväderprognosmodellen på över 90% av dessa faktorer, enligt en granskad artikel publicerad av DeepMind i tidskriften Science.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 15 november

Artificiell Intelligens inom Legal Tech förväntas växa kraftigt till 2031

Enligt en ny forskningsrapport förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom Legal Tech att växa betydligt mellan 2023 och 2031. Marknaden växer stadigt och förväntas stiga över den projicerade horisonten tack vare ökad efterfrågan och strategier från nyckelaktörer. Marknaden för Legal Tech AI värderades till 8152,0 miljoner USD 2021 och förväntas expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 33,7% under prognosperioden, vilket uppgår till 46564,0 miljoner USD 2027. Rapporten ger en detaljerad analys av marknaden, inklusive storlek, andel, CAGR-status, PESTEL & SWOT-analys, historisk bedömning, tillväxtutsikter, industridrivare och begränsningar, intäktssegmentering och mer.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 15 november

Ny AI-verktyg hjälper ekologer att övervaka sällsynta fåglar genom deras sånger

Forskare har utvecklat ett nytt AI-verktyg för djupinlärning som genererar verklighetstrogna fågelsånger för att träna fågelidentifieringsverktyg, vilket hjälper ekologer att övervaka sällsynta arter i det vilda. Verktyget, kallat ECOGEN, utvecklades vid University of Moncton i Kanada. Genom att lägga till konstgjorda fågelsångsprover som genererats av ECOGEN till en fågelsångsidentifierare ökade noggrannheten i fågelsångsklassificeringen med 12% i genomsnitt. Forskarna menar att skapandet av syntetiska fågelsånger på detta sätt kan bidra till bevarandet av hotade fågelarter och ge värdefull insikt i deras vokaliseringar, beteenden och habitatpreferenser.

Direktlänk Dela Phys.org fördjupade 15 november

Google stämmer bedragare som använder falsk AI för att sprida skadlig programvara

Google har stämt en grupp bedragare som använder en falsk version av Bard AI, företagets rival till ChatGPT, för att lura människor och sprida skadlig programvara. Enligt Google har bedragarna skapat falska sociala mediekonton för att uppmuntra användare att ladda ner den falska versionen av AI ChatBot. När användarna laddar ner programvaran installerar den skadlig programvara på deras enheter, vilket ger bedragarna tillgång till deras sociala mediekonton. Google har även stämt bedragare som påstås ha skapat dussintals Google-konton och använda dem för att inlämna tusentals upphovsrättsanspråk mot sina konkurrenter.

Direktlänk Dela Legit.ng fördjupade 14 november

AI inom regenerativ medicin väntas nå 240,63 miljoner USD till 2030

Enligt en rapport från 360iResearch förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom regenerativ medicin växa från 49,22 miljoner USD 2022 till 240,63 miljoner USD 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 21,94%. AI spelar en allt viktigare roll inom regenerativ medicin, en multidisciplinär metod för att reparera, ersätta eller regenerera skadade eller förlorade vävnader och organ inom människokroppen. AI-teknologier tillämpas på olika aspekter av regenerativ medicin för att påskynda forskning, förbättra patientvård och förbättra behandlingsresultat.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 14 november

Generativ AI blir allt mer populär bland resenärer, enligt studie

Enligt en ny studie från konsultbolaget Oliver Wyman finner resenärer generativ artificiell intelligens (AI) användbar i sina planeringsprocesser. Undersökningen inkluderade över 1000 resenärer från USA och Kanada. Rapporten visade att mer än 1 av 3 fritidsresenärer nyligen har använt verktyg som drivs av generativ AI, som Google´s Bard, Booking.com´s AI Trip Planner, Expedia´s ChatGPT och Priceline´s Penny. Av de resenärer som använde dessa verktyg var 84% nöjda och mer än hälften tog de flesta eller alla rekommendationer som AI:n gav. Forskningen visade att 54% av fritidsresenärer redan litar på generativ AI för reseinspiration och planering och 81% av dem sa att de skulle boka baserat på dess rekommendationer.

Direktlänk Dela PhocusWire fördjupade 10 november

AI-användning ökar, men data säkerhetsstrategier hänger inte med, enligt Immuta-rapport

Immuta, en ledare inom datasäkerhet, har släppt sin fjärde årliga rapport om datasäkerhetens tillstånd, som visar att användningen av AI-verktyg är hög inom organisationer, men många är oroade över AI:s inverkan på deras större datasäkerhetsstrategi. Endast hälften av de tillfrågade säger att deras organisationens datasäkerhetsstrategi håller jämna steg med AI:s utvecklingstakt. Trots AI:s senaste boom kommer implementeringen av starkare dataskydd och säkerhetskontroller att vara en högre prioritet för datateam 2024.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 9 november

Googles AI-genererade sökutvidgningar når 120 nya länder, men inte Kanada

Googles sökmotorupplevelse (SGE) som erbjuder AI-genererade sammanfattningar har nu utvidgats till 120 nya länder, men inte till Kanada. Tekniken har fått mycket positiv feedback i USA, Indien och Japan. Nu stöder AI-sökningen fyra nya språk, inklusive spanska, portugisiska, koreanska och indonesiska, vilket gör att totalt sju språk stöds. SGE-experimentet kan aktiveras inom Search Labs för att uppleva de nya funktionerna. Sökupplevelsen kommer snart att inkludera AI-driven översättning för att lösa tvetydigheter i språköversättning. Sökmotorn kommer också att tillhandahålla interaktiva definitioner för specialiserade termer. Ytterligare utvidgningar till fler länder och språk planeras för den närmaste framtiden. Kanada, likt Kina, Ryssland och Nordkorea, väntar fortfarande på denna nya teknik.

Direktlänk Dela iPhone in Canada fördjupade 9 november

Rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens diskuterar tillväxtfaktorer och utmaningar

En rapport om artificiell intelligens (AI) marknaden tar upp de stora faktorer som ansvarar för att driva tillväxten av AI-industrin, samt de viktigaste hindren och utmaningarna. Rapporten diskuterar marknadsdefinition, översikt, produktbeskrivning, produkträckvidd, produktkarakterisering och produktspecifikation. Studien erbjuder en analys av de senaste händelserna som tekniska framsteg och produktlanseringar och deras konsekvenser på den globala AI-marknaden. Rapporten belyser de senaste trenderna inom intäkter och marknadsframsteg, och alla realistiska statistik om projekt. Rapporten innehåller också data som samlats in från många primära och sekundära källor.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 9 november

AI-rekrytering ökar globalt, enligt Deels rapport

Deels globala AI-rekryteringsrapport, baserad på data från företagets egna HR-plattform, visar att AI, mjukvaruutveckling och dataanalyspositioner ökade med 60% förra året. USA dominerar AI-rekryteringen, tätt följt av Kanada, Storbritannien och Tyskland. Tillväxten av AI-professionella leddes dock av Kanada, följt av Indien, Spanien, Tyskland och Storbritannien. USA söker allt mer AI-talang i Brasilien, Kanada och Argentina, medan Kanada och Storbritannien alltmer anställer AI-professionella från USA. Flest nya kontrakt tecknades i Tyskland (52% ökning), USA (44% ökning) och Storbritannien (41% ökning).

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 8 november

Globala Blockchain AI-marknaden beräknas nå 3 519,23 miljoner USD år 2032

Den globala Blockchain AI-marknaden beräknas uppgå till ett värde av 3 519,23 miljoner USD år 2032, enligt en aktuell analys av Emergen Research. AI använder Blockchain för att underlätta delning av data som används i flera modeller. En av drivkrafterna för Blockchain AI-marknaden är data monetisering. Både AI och avancerad Blockchain förväntas bli mer tillgängliga genom data monetisering. Teknikutvecklingen är dyr för företag, särskilt för de som inte äger datamängder. Marknaden är fortfarande i ett tidigt skede och tekniken kräver en högt kvalificerad arbetskraft.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 8 november

Airbnb introducerar ny teknik och funktioner för att förbättra värd- och gästupplevelsen

Airbnb presenterade en rad produktförbättringar, inklusive nya märken som identifierar kundernas favorithem, ´Gästfavoriter´, och en förbättrad betygssida. Värdar kommer att kunna skapa fototurer av sina hem ´på sekunder´ som drivs av en specialbyggd Airbnb AI-motor. Gäster kommer att kunna filtrera sökningar efter ´Gästfavoriter´ och Airbnb kommer att visa märket i sökresultat och på listningssidor. Värdar kommer att kunna lägga till smarta lås på sina Airbnb-konton, och gäster kommer att kunna visa inmatningskoder i appen. Airbnb genomgår även en förändring av betyg och recensioner för att göra dem mer gästvänliga.

Direktlänk Dela Skift fördjupade 8 november

OpenAI debuterar GPT-4 Turbo, WeWork ansöker om konkurs, Shein siktar på $90 miljarder värdering i USA IPO

OpenAI har meddelat en stor uppdatering av sin språkmodell GPT-4, kallad GPT-4 Turbo. Denna nya modell kan leverera insikter och svar baserat på den mest aktuella datan, med kunskapsavsnittet utökat till april 2023. Den har också en ökad indatakapacitet än GPT-4, vilket gör den till ett kraftfullt verktyg för mer sammanhängande och omfattande konversationer. OpenAI har gjort det kostnadseffektivt, med input tokens kostar bara $0.01 per 1,000 tokens och output tokens prissatt till $0.03 per 1,000 tokens. Kontorsdelningsföretaget WeWork har ansökt om konkurs. Företaget har kämpat för att uppnå lönsamhet, med sitt marknadsvärde sjunkit med cirka 98,5% i år till under $50 miljoner. Konkursansökan är begränsad till WeWorks platser i USA och Kanada. Kinesiska snabbmodejätten Shein planerar en amerikansk börsintroduktion (IPO) med avsikt att uppnå en värdering på $90 miljarder.

Direktlänk Dela Techloy fördjupade 7 november

OpenAI lanserar GPT4 Turbo, YouTube testar AI-funktioner, och WeWork ansöker om konkurs

OpenAI har lanserat GPT4 Turbo, företagets mest kraftfulla AI hittills, på sin första utvecklarkonferens. Dessutom meddelade OpenAI att utvecklare nu kan skapa egna versioner av ChatGPT genom den nya plattformen Custom GPT. YouTube testar två nya AI-funktioner: AI-genererade kommentarsammanfattningar och en chatbot som svarar på frågor om det du tittar på. WhatsApp testar en ny funktion som gör det möjligt för användare att logga in på sina konton med e-post, utöver sitt telefonnummer. Delningskontorsföretaget WeWork har ansökt om konkurs enligt kapitel 11 i New Jersey federal court.

Direktlänk Dela Techpluto fördjupade 7 november

Microsoft uppdaterar Windows 11 med AI-drivna funktioner

Microsoft inför en mängd AI-drivna funktioner i Windows 11, inklusive Paint, Clipchamp, Snipping Tool och Photos. Uppdateringen för Windows 11 2023, känd som 23H2, släpptes den 31 oktober och utökade tillgången till Copilot och andra AI-funktioner. AI-uppdateringarna rullas ut gradvis. Paint innehåller nu en AI-version som låter användare skapa bilder baserat på en textbeskrivning. Clipchamp erbjuder nu en AI-videoeditor som automatiskt kan generera bildspel, montagevideor och korta videor i 1080p. Snipping Tool stöder nu textigenkänning och Photos-appen har förbättrade sökfunktioner och redigeringsverktyg tack vare AI.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 6 november

Forskare utvecklar online-lärmodeller för att förutsäga avloppsflödet under nödsituationer som COVID-19

Ett forskarteam har utvecklat en serie online-lärmodeller som kan förutsäga influentflödeshastigheten på avloppsreningsverk. Dessa modeller kan användas av avloppsoperatörer och chefer som behöver reagera snabbt på förändringar i influentmönstren under nödsituationer som COVID-19. Tidigare studier som förutsåg influentflödeshastigheter visade att datadrivna modeller är effektiva verktyg. Men under pandemin blev nackdelarna med batch-lärande tillvägagångssätt mer uppenbara eftersom lockdowns relaterade till COVID-19 ändrade input-output-förhållandena.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 6 november

Marknadsforskningsrapport om artificiell intelligens inom diagnostik ger detaljerad analys

En marknadsforskningsrapport om artificiell intelligens inom diagnostik ger en detaljerad analys av marknadsstorlek, andel, regional och landsnivåanalys, marknadssegmentering, tillväxt, marknadsandel, konkurrenslandskap och försäljningsanalys. Rapporten introducerar definitioner, klassificeringar, applikationer och marknadsöversikt, produktspecifikationer, tillverkningsprocesser, kostnadsstrukturer, råmaterial, etc. Studien ger en omfattande kunskap om nyckelspelares branschutvecklingsplaner, aktuella marknadsförhållanden, tillväxtdata och omfattningen av den respektive marknaden för artificiell intelligens inom diagnostik i framtiden.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

Marknadsrapport för global artificiell intelligens publicerad av Market Intelx

Marknadsanalysföretaget Market Intelx har publicerat en forskningsrapport om den globala marknaden för artificiell intelligens. Rapporten innehåller statistik och analyser över hela branschen, inklusive produkttyper, tillämpningar, företag och regioner. Rapporten avslöjar dynamiken i den globala AI-marknaden, framtida affärspåverkan, konkurrenslandskapet för företagen och flödet av global tillgång och konsumtion. Rapporten syftar till att hjälpa läsaren att förstå den globala AI-industrin bättre. Den presenterar en omfattande systematisk undersökning av den globala marknaden, med fokus på tillväxtfaktorer, nyligen trender, utvecklingar, möjligheter och konkurrenslandskap.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

Maskininlärning i detaljhandeln: Marknadsanalys och framtidsperspektiv

En detaljerad marknadsforskningsrapport om maskininlärning i detaljhandeln presenterar en omfattande analys av global marknadsstorlek, regional och landsnivåanalys, marknadssegmentering, konkurrenslandskap och försäljningsanalys. Rapporten introducerar definitioner, klassifikationer, applikationer och marknadsöversikt, samt produktkrav, tillverkningsprocesser, kostnadsstrukturer och råmaterial. Studien ger en omfattande kunskap om nyckelspelares branschutvecklingsplaner, aktuella marknadsförhållanden, tillväxtdata och framtida omfattning av maskininlärning i detaljhandelsmarknaden. Framstående aktörer inkluderar IBM, Microsoft, Amazon Web Services, Oracle, SAP, Intel, Nvidia, Google, Sentient Technologies, Salesforce och Visenze.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 4 november

AI-pionjären Yoshua Bengio tilldelas Kanadas mest prestigefyllda vetenskapspris

Yoshua Bengio, en pionjär inom artificiell intelligens (AI) och forskningschef vid Montreal Institute for Learning Algorithms och professor vid Université de Montréal, har tilldelats Herzberg Canada Gold Medal for Science and Engineering, Kanadas mest prestigefyllda vetenskapspris. Priset delas årligen ut till kanadensare vars arbete har visat ´ihållande excellens och inflytande´ inom naturvetenskap eller teknik. Bengio, även känd som ´gudfadern till AI´, delar denna titel med Yann LeCun och landsmannen Geoffrey Hinton. Bengio har också uttryckt oro över de potentiella riskerna med AI och uppmanar till snabb och noggrann reglering av området.

Direktlänk Dela Canadian Broadcasting Corporation fördjupade 3 november

Kanadensiska ministern avslutar deltagande i AI-säkerhetstoppmötet i Storbritannien

François-Philippe Champagne, Kanadas minister för innovation, vetenskap och industri, avslutade nyligen sitt deltagande i Storbritanniens första AI-säkerhetstoppmöte som hölls i Bletchley Park. Under toppmötet diskuterades hur man bäst hanterar riskerna med så kallade gräns AI-system. Mötet gav Kanada möjlighet att bygga vidare på sitt starka globala ledarskap inom ansvarsfull AI. Vid Bletchley Park ledde minister Champagne en diskussion om riskerna med missbruk av gräns AI, och framhöll Kanadas nyligen frivilliga uppförandekod för ansvarsfull utveckling och hantering av avancerade generativa AI-system. Ledare från 28 deltagande länder och Europeiska unionen skrev under Bletchley-deklarationen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 3 november

Storbritannien tillkännager AI-säkerhetstestningsplan, Kina inte undertecknat

Den brittiska regeringen har tillkännagivit en överenskommelse inom teknikindustrin som den hävdar kommer att utforma en plan för säkerhetstestning av AI. Med olika typer av AI som regelbundet byggs in i konsument- och företagsinriktad programvara, har utvecklare kommit överens om att regeringar har en roll i att övervaka extern säkerhetstestning av AI-modeller. Australien, Kanada, EU, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan och Sydkorea har alla skrivit under överenskommelsen, även om Kina, som gör stora investeringar i AI, inte var en undertecknare, även om det deltog i denna veckas brittiska AI Safety Summit. Regeringarna förklarade också en ´gemensam ambition´ att investera i offentlig sektors kapacitet för testning och annan säkerhetsforskning, och att dela resultaten med andra nationer.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 3 november

USA och Kina möts för att diskutera internationella regler för AI på Bletchley Park

På den historiska platsen Bletchley Park i Storbritannien samlades höga representanter från USA och Kina för första gången för att diskutera internationella regler för artificiell intelligens (AI). Båda länderna var bland de 28 som skrev under ”Bletchley-deklarationen”, ett avtal om att arbeta tillsammans med säkerhetsstandarder för att förhindra att AI-system vänder sig mot mänskligheten. Trots diplomatiska framgångar finns det tecken på att världens stora makter kämpar om positionen att vara ledande när det gäller att sätta reglerna för hur AI ska utvecklas.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 3 november

Storbritanniens premiärminister tillkännager överenskommelse för att testa AI-modeller

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak tillkännagav en ny överenskommelse under en tvådagars konstgjord intelligens (AI) toppmöte på Bletchley Park. I överenskommelsen, som undertecknats av Australien, Kanada, EU, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Korea, Singapore, USA och Storbritannien, kommer åtta ledande teknikföretags AI-modeller att testas innan de släpps. De åtta företagen är Amazon Web Services, Anthropic, Google, Google DeepMind, Inflection AI, Meta, Microsoft, Mistral AI och Open AI. Sunak tillkännagav också ytterligare detaljer om en överenskommelse för att inrätta en internationell rådgivande panel om framstående AI-risker.

Direktlänk Dela Politico Europe fördjupade 2 november

AI kan utgöra en risk i samma skala som en pandemi eller kärnvapenkrig, varnar Rishi Sunak

Artificiell intelligens (AI) kan utgöra en risk för mänskligheten i samma skala som en pandemi eller kärnvapenkrig, varnar Rishi Sunak när världsledare samlas på Bletchley Park för att diskutera hur man kan reglera industrin. Sunak hoppas få överenskommelse från regeringar, inklusive USA, EU, Japan och Kanada, om hur länder kan samarbeta för att testa säkerheten för AI-verktyg innan de släpps. Sunak kommer att träffa Kamala Harris, USA:s vicepresident, på toppmötet och kommer att hålla diskussioner med Ursula von der Leyen, Europeiska kommissionens ordförande, och Georgia Meloni, Italiens premiärminister.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 2 november

Kamala Harris tar ledningen i global AI-styrning, Storbritannien halkar efter

USA:s vicepresident Kamala Harris har lagt fram sin vision för hur världen bör styra artificiell intelligens (AI), i samband med att Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak inledde en AI-händelse i Bletchley Park. Harris uppmanade det internationella samfundet att fokusera på hela spektrumet av risker med AI, inklusive befintliga hot som snedvridning och diskriminering. Harris talade för att USA:s sätt att närma sig AI bör vara förebilden för varje land, inklusive Storbritannien. Storbritannien anses ligga efter EU, Kanada och nu USA i att införa konkreta regler kring AI.

Direktlänk Dela Politico Europe fördjupade 1 november

AI inom mental hälsa förväntas växa kraftigt

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom mental hälsa förväntas växa med en CAGR på 38,1% under prognosperioden (2023-2030). Tekniska framsteg har haft stor inverkan på mental hälsoområdet, särskilt genom integrationen av AI. AI-drivna verktyg som naturlig språkbearbetning, maskininlärning, djupinlärning, chatbots och virtuella assistenter spelar en avgörande roll för att ge stöd, råd och kommunikationskanaler för individer som genomgår mental hälsobehandling. Chatbots har framstått som ett viktigt verktyg inom mental hälsovård, och erbjuder kontinuerligt stöd till patienter. De kan hjälpa individer att hantera symtom och identifiera specifika nyckelord som kan kräva mänsklig intervention. Enligt National Institute for Mental Health finns det över 13 miljoner amerikaner som hanterar allvarliga psykiska sjukdomar. Teknik, särskilt AI, har blivit avgörande för att ta itu med denna utmaning. Till exempel kan chatbots automatisera uppgifter som att känna igen känslor, vilket möjliggör automatisering av screening, diagnos, behandlingsrekommendationer och psykosocial terapi. Utöver detta, enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC), har nästan 11% av vuxna allvarligt övervägt självmord. I ett sådant scenario fungerar tekniken som en livlina, och ger snabb hjälp och stöd. Därför genomför mjukvarutillverkarna forskning och utveckling för att introducera avancerade och tekniskt uppgraderade mental hälsovårdstjänster. Till exempel introducerade lyra health i september 2021 de första teknikintegrerade vårdlösningarna som är utformade för att ta itu med allvarliga psykiska hälsoproblem som alkoholanvändningsstörning (AUD), självmordstendenser och andra komplexa psykiska hälsodiagnoser. Företaget är ett omfattande behandlingsprogram som hjälper människor att minska drickandet eller uppnå nykterhet och tar upp problematisk alkoholanvändning genom virtuell terapi, gruppsessioner, löpande symtombedömningar, återhämtningsstödspecialister för att hjälpa medlemmar att hålla sig på rätt spår, digitala lektioner som lär ut copingfärdigheter och medicin för att bekämpa begär.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 1 november

Världsledare förväntas inte delta i Sunaks AI-toppmöte

Downing Street försäkrar att Storbritanniens finansminister Rishi Sunak inte ignoreras av andra världsledare, trots att många inte förväntas delta i hans toppmöte om artificiell intelligens (AI) på Bletchley Park denna vecka. Bland de som valt att inte närvara finns USA:s president Joe Biden, Frankrikes president Emmanuel Macron och Tysklands förbundskansler Olaf Scholz. Ursula von der Leyen, ordförande för Europeiska kommissionen, och Italiens premiärminister Giorgia Meloni förväntas vara de mest framstående politikerna på toppmötet. Sunak meddelade konferensen tidigare i år i ett försök att sätta Storbritannien i framkant för internationell AI-reglering.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 30 oktober

G7-länderna att underteckna uppförandekod för säker AI

G7-länderna kommer att underteckna ett dokument om hur artificiell intelligens (AI) ska säkras framåt. Uppförandekoden är ett frivilligt åtagande där företag uppmanas att identifiera, utvärdera och hantera risker med AI, och agera vid incidenter eller missbruk. Koden syftar till att främja trygg, säker och tillförlitlig AI i hela världen och kommer att tillhandahålla frivillig vägledning för åtgärder som vidtas av organisationer som utvecklar de mest avancerade AI-systemen.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 30 oktober

G7-länder föreslår global AI-uppförandekod

Gruppen av sju (G7) industriländer planerar att införa en frivillig ´Uppförandekod´ för företag som innoverar inom avancerad artificiell intelligens (AI). Initiativet, som kommer från ´Hiroshima AI-processen´, syftar till att hantera potentiellt missbruk och risker förknippade med denna omvandlande teknologi. G7, bestående av Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien och USA, tillsammans med Europeiska unionen, initierade denna process för att sätta en föregångare för AI-styrning. OpenAI, moderbolaget till ChatGPT, har också bildat ett beredskapsteam för att hantera riskerna med AI-modeller.

Direktlänk Dela BeInCrypto fördjupade 30 oktober

G7-länderna planerar att enas om AI-uppförandekod

G7-länderna (Frankrike, Tyskland, Italien, Storbritannien, Kanada, USA och Japan) planerar att enas om en uppförandekod för företag som utvecklar system för artificiell intelligens (AI). Denna frivilliga kod är tänkt att sätta standarden för hur stora länder ska reglera AI och de integritets- och säkerhetsrisker som teknologin innebär. Koden består av elva punkter och uppmanar AI-företag att vidta nödvändiga åtgärder för att identifiera, utvärdera och minska risker, samt att hantera eventuella problem med missbruk av AI-tjänster efter lansering.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 30 oktober

Google planerar att lägga till AI-funktioner till sin navigationsapp för iOS

Google planerar att lägga till AI-drivna funktioner till sin flaggskepps navigationsapp för iOS. En ny Google Maps är på väg att anlända i 12 länder, inklusive USA, Tyskland, Frankrike och Kanada under de kommande månaderna. En av de mest framstående funktionerna är Immersive View för rutter, som syftar till att göra resor mer bekväma och främja hållbara val. Funktionen erbjuder en ny förhandsgranskning till användare som cyklar, går eller kör. Immersive View låser upp flera smarta funktioner, till exempel att förhandsgranska en rutt i olika vyer från början till slut.

Direktlänk Dela iLounge fördjupade 29 oktober

Online-inlärningsmodeller förbättrar förutsägelser av inflödeshastigheter för avloppsvatten

Noggrann förutsägelse av inkommande flödeshastighet är nödvändig för operatörer och chefer på avloppsreningsverk. Tidigare forskning visade att datadrivna modeller effektivt förutspådde inflödeshastigheter. Under COVID-19 blev begränsningarna med partiell inlärning mer framträdande på grund av de förändringar i in- och utdatarelationer som COVID-19-lockdowns medförde. Pengxiao Zhou, en civilingenjör vid McMaster University, förklarade att de använde innovativa maskininlärningstekniker för att förbättra förmågan att förutsäga avloppsvatteninflödeshastigheter, särskilt inom ramen för COVID-19-lockdownsituationen. Forskarna jämförde prestanda för konventionella partiella inlärningsmodeller, inklusive Random Forest, K-Nearest Neighbors och Multi-Layer Perceptron, med sina respektive online-inlärningsmotparter - Adaptive Random Forest, Adaptive K-Nearest Neighbors och Adaptive Multi-Layer Perceptron - vid förutsägelse av inflödeshastigheter på två avloppsreningsverk i Kanada. Online-inlärningsmodeller överträffade konsekvent konventionella partiella inlärningsmodeller i olika scenarier, vilket visar de högsta R2-värdena, den lägsta genomsnittliga absoluta procentuella felet (MAPE) och det lägsta kvadratiska medelfelet (RMSE).

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 28 oktober

Artificiell intelligens på transportmarknaden: Global prognos 2023-2030

En rapport om AI på transportmarknaden har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten kategoriserar marknaden för att förutse intäkter och analysera trender i olika undermarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över hårdvara, tjänster och mjukvara. Baserat på teknik studeras marknaden över datorvision, sammanhangsmedvetenhet, djupinlärning och naturlig språkbearbetning. Baserat på tillämpning studeras marknaden över automatiserad nummerplåtsigenkänning, datorvision-drivna parkeringshantering, fotgängardetektion, vägskickövervakning, självkörande fordon, trafikdetektion och trafikflödesanalys. Marknaden studeras också över olika regioner.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 28 oktober

Världsledare samlas i Storbritannien för att diskutera AI-säkerhet

Omkring 100 världsledare, teknikchefer, akademiker och AI-forskare samlas på Bletchley Park i Storbritannien för att diskutera hur man bäst kan maximera fördelarna med AI-teknologi samtidigt som man minimerar riskerna. UK:s AI Safety Summit kommer att fokusera på riskerna med så kallad ´frontier AI´, de mest avancerade och kraftfulla systemen som ännu inte finns men som kan komma att existera snart på grund av AI:s snabba framsteg. Kritiker menar dock att mötets fokus borde ligga på AI:s mer omedelbara och akuta problem, som den stora mängden energi den förbrukar och den inverkan den redan har på jobb. Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak har en ambitiös plan att positionera Storbritannien som den globala ledaren för AI-säkerhet.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 28 oktober

Globala marknaden för affektiv databehandling förväntas nå 434,2 miljarder dollar år 2030

Enligt en rapport från ResearchAndMarkets.com förväntas den globala marknaden för affektiv databehandling nå 434,2 miljarder dollar år 2030, från 63 miljarder dollar år 2022, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 27,3%. Rapporten undersöker marknadens prestanda, tillämpningar inom mjukvara och hårdvara, och dess roll inom branscher som marknadsundersökningar, media och reklam, hälso- och sjukvård, bilindustrin och andra slutanvändningar. Mjukvarusegmentet förväntas växa med en CAGR på 29,6% och nå 223,1 miljarder dollar vid slutet av analysperioden. Tillväxten inom hårdvarusegmentet uppskattas till 25,2% CAGR under de kommande åtta åren.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 oktober

Maskininlärning som tjänst (MLaaS) Marknadstillväxt Översikt och CAGR-status 2023-2031

Marknaden för Maskininlärning som tjänst (MLaaS) har upplevt tillväxt från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022. Med CAGR beräknas denna marknad nå USD miljoner 2029. Rapporten fokuserar på MLaaS-marknadens storlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, aktuell status och utvecklingstrender. Rapporten ger även detaljerad kostnadsanalys och leveranskedja. Teknisk innovation och framsteg kommer att ytterligare optimera produktens prestanda, vilket gör den mer använd i nedströmsapplikationer.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 27 oktober

Artificiell intelligens inom medicinsk bildmarknad visar stark tillväxt

Marknaden för artificiell intelligens (AI) inom medicinsk bildbehandling växer snabbt. AI används inom neurologi, kardiologi, bröst- och lungbildning, bland annat. Tekniker som djupinlärning och datorseende används. Marknaden, som inkluderar USA, Kanada och Mexiko, har vuxit från miljontals dollar till miljontals dollar mellan 2017 och 2022. Med den nuvarande tillväxttakten beräknas marknaden nå miljontals dollar 2029. Företag som Amazon, Salesforce, Microsoft, IBM, Google, Cisco, NVIDIA, Infineon Technologies, Intel Security Group och Apple är viktiga globala tillverkare på marknaden.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 27 oktober

AI kan hjälpa kanadensare med ekonomisk rådgivning men saknar mänsklig insikt

Kelley Keehn, en personlig finansutbildare, utförde ett experiment där hon bad AI-programmet ChatGPT att föreslå en finansiell plan för en liten kanadensisk familj. Programmet erbjöd över ett dussin rekommendationer, men Keehn påpekade att råden saknade specifika detaljer för att familjen skulle kunna uppnå ekonomisk stabilitet. Hon påpekade också att en mänsklig rådgivare skulle ha haft ett annat perspektiv på situationen. Enligt en undersökning av RBC var yngre kanadensare mer benägna att använda AI för att hantera sina finanser. David Lewis, president för beteendevetenskapliga konsultföretaget BEworks Research Institute, menade att AI kan vara ett kostnadseffektivt alternativ för ekonomisk rådgivning.

Direktlänk Dela Pique News Magazine fördjupade 26 oktober

Tekniksektorn leder tillväxten inom kontorsuthyrning tack vare AI

Enligt en studie från CBRE har tekniksektorn återtagit ledarpositionen när det gäller tillväxt inom kontorsuthyrning 2023. Tekniksektorns kontorsuthyrningsaktivitet växte till 16,5% av den totala marknaden, eller 7,3 miljoner kvadratfot, under tredje kvartalet. AI-företag tar allt mer kontorsutrymme, särskilt i San Francisco Bay Area. Städerna med störst tillväxt inom kontorsuthyrningsaktivitet från AI-företag var San Francisco, Silicon Valley, New York, Boston och Los Angeles. Även Kansas City och Colorado Springs såg ökningar. Utanför USA fortsatte Kanada att se tillväxt inom tekniksektorn, med Vancouver och Waterloo bland de största marknaderna som visade tillväxt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 oktober

Airbnb använder AI för att förhindra obehöriga fester under Halloween

Inför Halloween använder Airbnb Artificiell Intelligens för att motverka obehöriga fester under helgen. Företaget uppger att deras toppmoderna system fungerar för att förhindra vissa högriskbokningar av hela hem för en och två nätter. Dessa signaler inkluderar reslängd, avståndet till hemmet och om bokningen sker i sista minuten. Systemet är i kraft över hela USA och Kanada. Förra Halloween hindrade det här anti-festsystemet tusentals människor från att boka hela hemvistelser.

Direktlänk Dela News 12 Long Island fördjupade 26 oktober

Storbritannien etablerar världens första institut för AI-säkerhet

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak meddelade att landet kommer att inrätta världens första institut för artificiell intelligens (AI) säkerhet. Instituts uppgift blir att undersöka, utvärdera och testa nya typer av AI för att förstå vad varje ny modell kan göra, och att utforska alla risker, från social skada som snedvridning och desinformation till de mest extrema riskerna. Sunak vill att Storbritannien ska vara en global ledare inom AI-säkerhet och har sammankallat en global toppmöte nästa vecka för att diskutera riskerna med tekniken.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 26 oktober

Amazon introducerar AI-baserad fordonsinspektionsteknik

Amazon har introducerat en ny artificiell intelligens (AI)-baserad teknik, Automated Vehicle Inspection (AVI), för att upptäcka mindre avvikelser i leveransfordon. Tekniken, utvecklad i samarbete med teknikstartföretaget UVeye, kommer att användas i Storbritannien, USA, Kanada och Tyskland. AVI syftar till att avlasta fordonsansvariga som tidigare varit tvungna att förlita sig på manuella inspektioner. Med hjälp av sensorer och kameror, utför AI-systemet en fullständig fordonssökning på några sekunder och skickar resultaten till en dator. AVI kommer att förbättra säkerheten för de 280 000 förare som är anställda av Amazons Delivery Service Partners (DSP).

Direktlänk Dela Tidningenproffs.se fördjupade 25 oktober

Sammanfattning av flera nyheter inom hälsa och medicin

Två kvinnor i Labrador berättar om traumatiska upplevelser då deras nyfödda barn togs ifrån dem av tjänstemän. I Texas har ett län förbjudit hjälp till personer som reser för att utföra abort. New Brunswick har den högsta COVID-19 riskindex i Kanada. Patienter och vårdpersonal i Calgary uppmanar till maskkrav på sjukhus. På Prince Edward Island uppmanas hundägare att skydda sina djur mot hjärtmask. Belgien planerar att tillfälligt förbjuda användningen av Novo Nordisks diabetesmedicin Ozempic som viktminskningsbehandling. Manitoba överväger att granska en hälsogrupp som inrättades för att minska väntetiderna för hälsovårdstjänster.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade 25 oktober

AI-startupen CentML samlar in 27 miljoner dollar för att förbättra maskininlärning

AI-startupen CentML, som utvecklar verktyg för att minska kostnaden och förbättra prestandan för implementering av maskininlärningsmodeller, har samlat in 27 miljoner dollar i en förlängd seed-runda. Investerare inkluderar Gradient Ventures, TR Ventures, Nvidia och Microsoft Azure AI VP Misha Bilenko. Företaget, som grundades av Gennady Pekhimenko, Akbar Nurlybaev, Shang Wang och Anand Jayarajan, kommer att använda kapitalet för att stärka produktutveckling och forskning, samt expandera sitt ingenjörsteam och bredare arbetskraft på 30 personer i USA och Kanada. CentML har hittills samlat in totalt 30,5 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Australia fördjupade 25 oktober

Viktiga läkemedelsregleringsorgan utfärdar riktlinjer för medicinska enheter med maskininlärning

Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA), US Food and Drug Administration (FDA) och Health Canada har utfärdat riktlinjer för att minska den regulatoriska bördan för medicinska enheter som möjliggörs av maskininlärning. De tre nyckelorganen för läkemedelsreglering från Storbritannien, USA och Kanada har samarbetat för att publicera fem vägledande principer för medicinska enheter med maskininlärning. Dokumentet innehåller viktig vägledning om förutbestämda förändringskontrollplaner (PCCP) för MLMD. Syftet är att ta bort den regulatoriska bördan av omvärdering efter vissa ändringar och uppdateringar till en medicinsk enhet från en tillverkare. Utmaningarna med att införliva maskininlärning/AI i medicinska enheter är att när en tillverkare i Storbritannien gör några betydande uppdateringar eller ändringar till sin medicinska enhet, måste deras konformitetsbedömningsorgan meddelas, enligt MHRA. Enheten kan omvärderas för att säkerställa att enhetens prestanda och säkerhet inte påverkas negativt. Medicinska enheter som använder maskininlärning och artificiell intelligens (AI) kan kräva frekventa uppdateringar, och därmed potentiellt lång omvärdering för varje ändring. Detta kan skapa en betydande regulatorisk börda för både utvecklare och bedömare, noterade MHRA. MHRA meddelade att det kommer att publicera sin vägledning 2024.

Direktlänk Dela European Pharmaceutical Review fördjupade 25 oktober

Marknadsrapport om global tillväxt och utveckling inom AI-verktyg för innehållsautomatisering

En marknadsrapport erbjuder en djupgående analys av den globala marknadstillväxten för AI-verktyg för innehållsautomatisering. Rapporten innehåller information om marknadsstorlek på landsnivå, marknadsandel och marknadssegmentets omfattning. Den visar också en konkurrenslandskap, värdekedjeoptimering, handelsprocedurer, aktuella utvecklingar och identifierar resultat från globala marknadsföretag. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Adobe Systems, Cognizant, IBM Corporation, Microsoft Corporation och Google LLC. Rapporten följer en metodisk forsknings- och strukturerad metodik som hjälper forskare att få värdefull insikt i varje aspekt av forskning och analys.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 25 oktober

AI-nyheter: Kanada söker feedback om AI och upphovsrätt, Nvidia och Foxconn bygger ´AI-fabriker´, Procurify säkrar 68 miljoner CAD i finansiering

Kanadas federala regering och Privacy Commissioner of Canada söker feedback om AI och upphovsrätt, samt biometrisk datahantering. Nvidia och Foxconn bygger ´AI-fabriker´ för att påskynda utvecklingen av självkörande bilar och industrirobotar. Procurify, en startup för spend management, har säkrat över 68 miljoner CAD i Series C-finansiering för global expansion och AI-investeringar. New Yorks borgmästare Eric Adams använder AI för att skicka robocalls på flera språk som han inte talar. Sean O´Connor, tidigare VD för Conexus Venture Capital och Emmertech, har gått med i TechBrew Robotics som VD. Thrive Capital leder ett köp av OpenAI-aktier som värderar företaget till minst 80 miljarder dollar. Astrus, som använder AI för att påskynda mikrochipdesignprocessen, har säkrat 3,6 miljoner CAD i finansiering. Miovision, en startup för trafikhantering, har säkrat 36 miljoner CAD i finansiering för att minska trafikstockningar och fordonsemissioner. University of Alberta lanserar en innovationsfond för att investera i lokala startups. Storbritannien planerar att etablera en global rådgivningsgrupp för AI. Pfizer Canada har avslöjat den första kohorten av sin hälsovårdsinnovationsaccelerator.

Direktlänk Dela BetaKit fördjupade 25 oktober

AdTheorent ska rapportera finansiella resultat för tredje kvartalet 2023

AdTheorent Holding Company, Inc., en pionjär inom maskininlärning och industriledare som använder integritetsinriktade lösningar för att leverera mätbart värde för programmatiska annonsörer, meddelade idag att de kommer att rapportera finansiella resultat för sitt tredje kvartal som slutade den 30 september 2023 på tisdagen den 7 november 2023 efter marknadens stängning. AdTheorent kommer att vara värd för ett konferenssamtal och webbsändning kl. 16:30 Eastern Time samma dag för att diskutera sina finansiella resultat.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 oktober

En ny rapport med titeln ´Artificiell intelligens i säkerhetsmarknaden´ av Market Intelx belyser branschdynamiken och nuvarande och framtida trender som spelar en nyckelroll för företagets expansion. Rapporten inkluderar också de viktigaste drivkrafterna och begränsningarna som påverkar tillväxten. De stora aktörerna som riktar sig mot marknaden inkluderar Nvidia, Intel, Xilinx, Samsung Electronics, Micron, IBM, Cylance, Threatmetrix, Securonix, Amazon, Sift Science, Acalvio, Skycure, Darktrace och Sparkcognition.

The Nelson Post fördjupade 23 oktober

AI-chattbot lika korrekt som läkare, Mercedes avtäcker elektrisk lastbil, Disney begränsar lösenordsdelning

Om läkaren inte kan se dig nu kan ChatGPT göra det - och AI-chattbotens diagnos kan vara lika tillförlitlig. En ny studie ledd av forskare från Mass General Brigham drog slutsatsen att ChatGPT var 72% korrekt ´över alla medicinska specialiteter och faser av klinisk vård´. ChatGPT var bäst på att göra en slutlig diagnos, där den var 77% korrekt, men mindre korrekt (68%) vid att ta reda på vilka läkemedel som skulle förskrivas. Forskarna uppskattade att ChatGPT:s noggrannhet var på ´nivån av någon som precis har tagit examen från medicinsk högskola, som en intern eller resident´. Mercedes har avtäckt en tung elektrisk lastbil med en räckvidd på cirka 500 kilometer på en full laddning och förmågan att transportera cirka 22 ton last. Lastbilen förväntas vara tillgänglig nästa år. Mercedes lastbil kommer att konkurrera med Teslas Semi långdistanslastbil, som rullade ut tidigare i år. Trots en ständig barrikad av varningar från IT-avdelningar och säkerhetsexperter om skadliga e-postmeddelanden, är 90% av framgångsrika cyberattacker fortfarande utlösta eftersom en mottagare klickar på en misstänkt länk. Efter att Disney VD Bob Iger lovat att göra företagets streamingtjänst mer lönsam, meddelade företaget restriktioner för kanadensiska abonnenters förmögenhet att dela inloggningsuppgifter för sin Disney+ streamingtjänst.

Direktlänk Dela Newsday fördjupade 19 oktober

En ny rapport om marknaden för artificiell intelligens inom IoT har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten analyserar trender och prognoser för intäkter baserat på komponenter (plattform, tjänster, programvara), teknik (maskininlärning & djupinlärning, naturlig språkbearbetning) och vertikaler. Tjänstesektorn förväntas ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Rapporten studerar också marknaden baserat på region, med Amerika som största marknadsandel på 38,75% 2022, följt av Europa, Mellanöstern och Afrika.

openPR fördjupade 19 oktober

Globala perspektiv på AI-reglering och upphovsrätt

Regeringar över hela världen kämpar med att anpassa lagar och regler till den snabbt växande AI-teknologin, särskilt när det gäller upphovsrätt och immateriell egendom. EU arbetar med att skapa en AI-regleringsram genom ett föreslaget nytt AI-lagförslag. Storbritannien utvecklar en praxis för att klargöra IP och AI, medan USA har en mer laissez-faire inställning till AI-reglering. Kina inför mycket stränga AI-regler, medan Japan har ett mycket tillåtande tillvägagångssätt för upphovsrätt i sina AI-utbildningspolicyer. Sydkorea, Singapore, Israel, Kanada, Australien, Nya Zeeland, Schweiz, Indien och Brasilien utvecklar alla sina egna unika metoder för att hantera AI-reglering och upphovsrätt.

Direktlänk Dela Finance Magnates fördjupade 19 oktober

Walmart lanserar generativ AI-assistent för att förbättra anställdas produktivitet

Walmart har lanserat en generativ AI-baserad assistent för att förbättra produktiviteten för sina 50 000 amerikanska företagsanställda. Assistansen, kallad My Assistant, lanserades i augusti och placerar Walmart bland ett fåtal företag som har använt generativ AI i stor skala. Ben Peterson, chef för Walmarts People Product-organisation, var en drivande kraft bakom framstegen. Peterson har arbetat för att förbättra anställdas upplevelse för Walmarts 2,1 miljoner medarbetare runt om i världen. Walmart planerar att expandera My Assistant till sina internationella företagsanställda, med början i Kanada, Mexiko och Centralamerika.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 19 oktober

Western University utnämner första Chief AI Officer

Western University i Ontario, Kanada, har utsett Mark Daley till den första Chief Artificial Intelligence Officer (CAIO). Daley, som tidigare var universitetets Chief Digital Information Officer, började sin femåriga mandatperiod som CAIO den 15 oktober. Tidigare har företag som Deloitte, GE Healthcare och eBay utsett CAIOs, men högre utbildningsinstitutioner har varit långsammare att anta sådana rollförändringar. Daley verkar vara den första toppnivå CAIO på en högre utbildningsinstitution. McSilver Institute for Poverty Policy and Research på New York University anställde en CAIO i mars 2022, men det var inte en universitetsövergripande position.

Direktlänk Dela Inside Higher Ed fördjupade 19 oktober

AI tränad att förutsäga typ 2-diabetes genom patientens röst

Kanadensiska medicinska forskare har tränat en AI att korrekt förutsäga typ 2-diabetes baserat på bara sex till tio sekunder av patientens talade röst. Detta uppnåddes efter att modellen identifierade 14 akustiska egenskaper för skillnader mellan icke-diabetiker och personer med typ 2-diabetes. AI:n kan diagnostisera sjukdomen hos kvinnor med 89 procent noggrannhet, men hos män med en något sämre noggrannhet på 86 procent. Forskarna hoppas att AI kan ta bort dessa kostsamma hinder. Jaycee Kaufman, huvudförfattare till studien och forskare vid Klick Labs, planerar att marknadsföra programvaran.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 19 oktober

Framtiden för minnesvård: Teknik, behandlingar och utbildning

Framtiden för minnesvård ligger i teknik, behandlingar och utbildning. Minnesvårdsexperter och operatörer använder 2023 verktyg som AI-drivna tekniker, nya läkemedel mot Alzheimers och beprövade metoder för att driva sektorn framåt för invånare över hela landet. Nya verktyg som används för att behandla Alzheimers och andra former av demens inkluderar tre läkemedel - Aduhelm, Leqembi och Donanemab - som potentiellt kan försena demens genom att hjälpa till att ta bort ett ämne som byggs upp i hjärnan hos patienter med Alzheimers. AI-verktyg som ChatGPT har lett till nytt hopp för användning i äldreboenden. TapRoot Interventions EVP of Strategy and Growth, Juliet Holt Klinger, är bland förespråkarna för AI i minnesvård. Hon tror att AI kan hjälpa till med invånarnas vård genom att lära sig mer om invånarna innan de flyttar in, och mer exakt placera dem inom ett samhälle. AI-analyser av gång och andra beteenden kan också öppna andra dörrar, enligt Dr. Sandi Petersen, vice ordförande för hälsa och välbefinnande på Pegasus Senior Living. Trots teknikens löfte att revolutionera minnesvårdssektorn, implementeras vård fortfarande av människor. Därför är sektorns beprövade metoder här för att stanna. Lisa Brush från den kanadensiska äldreomsorgsleverantören Symphony Senior Living tror att hon kan hitta framgång genom att titta på de lågtekniska lärdomarna från det förflutna.

Direktlänk Dela Senior Housing News fördjupade 18 oktober

Superfy använder AI för att koppla användare till andra människor för svar på frågor

Superfy, en mobilapp baserad i Tel Aviv, använder AI för att bättre koppla sina användare till andra människor för svar på frågor i en ny livechatt social upplevelse. Appen använder en helt egen AI-teknologi, Matchpoint AI, för att matcha användare baserat på en rad faktorer. Superfy har 550 000 registrerade användare och 85 000 aktiva månadsanvändare, huvudsakligen från USA, Kanada och Storbritannien. Superfy är stödd av 5 miljoner dollar i finansiering plus ytterligare 1,5 miljoner dollar i bidrag från den israeliska innovationsmyndigheten (IIA).

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 18 oktober

AI kan utnyttjas av terrorister eller fientliga stater, varnar MI5 och FBI

Artificiell intelligens (AI) kan utnyttjas av terrorister eller fientliga stater för att bygga bomber, sprida propaganda eller störa val, enligt cheferna för MI5 och FBI. Ken McCallum, generaldirektör för MI5, och Christopher Wray, chef för FBI, sa att deras organisationer övervakar utvecklingen och behöver samarbeta med experter i den privata sektorn för att hantera framväxande hot. McCallum och Wray talade på en Five Eyes underrättelsekonferens med cheferna för de inhemska underrättelsetjänsterna i Australien, Kanada och Nya Zeeland vid Stanford University, Kalifornien.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 18 oktober

AI-teknik förbättrar effektiviteten inom återvinningsindustrin

AI-teknik blir allt vanligare inom återvinningsindustrin för att effektivisera avfallshantering. Företag som Prairie Robotics och AMCS Group använder AI för att övervaka och analysera återvinningsprocesser, från insamling till sortering. Ett nytt tillvägagångssätt innebär att kameror monteras på insamlingsfordon för att upptäcka och förhindra föroreningar vid källan. Detta förbättrar kvaliteten på återvinningsmaterial och ökar arbetssäkerheten. Utmaningar finns dock, som varierande visuella förhållanden inuti behållare och svårigheter att spåra rörelsen av återvinningsbara föremål.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 18 oktober

Artificiell intelligens för IT-driftmarknad | 360iResearch

En rapport om ´Artificiell intelligens för IT-driftmarknad´ har lagts till i 360iResearch.com:s erbjudande. Rapporten kategoriserar AI för IT-driftmarknaden för att prognostisera intäkter och analysera trender i olika delmarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över plattform och tjänster. Baserat på funktion studeras marknaden över ansökningsprestandahantering, infrastrukturhantering, nätverks- och säkerhetshantering och realtidsanalys. Baserat på bransch studeras marknaden över flyg- och försvarsindustrin, bil- och transportindustrin, bank-, finans- och försäkringstjänster, bygg-, bygg- och fastighetsindustrin, konsumentvaror och detaljhandel, utbildning, energi och verktyg, regering och offentlig sektor, hälso- och livsvetenskap, informationsteknik, tillverkning, media och underhållning, telekommunikation och resor och gästfrihet. Baserat på region studeras marknaden över Amerika, Asien-Stilla havet, och Europa, Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 oktober

Ljud i naturen kan användas för att spåra biologisk mångfald, enligt studie

Ljud från en skog kan användas för att spåra återhämtningen av biologisk mångfald, enligt en studie publicerad i tidskriften Nature Communications. Forskare använde artificiell intelligens för att analysera ljudlandskap och mäta ekosystemets hälsa. Forskarna studerade återplanteringsprojekt i Ecuador, där 90% av den tropiska skogen förlorats till skogsavverkning. Genom att använda bioakustik kunde de identifiera djurarter i olika skogsområden. De fann att ju mer ett område hade återhämtat sig från avverkning, desto mer levande var dess bioakustik.

Direktlänk Dela The Spokesman-Review fördjupade 18 oktober

Marknadsrapport för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer: 2023 till 2032

Xcellent Insights har nyligen lagt till en ny forskningsrapport om den globala marknaden för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer i sitt arkiv över marknadsforskning. Rapporten belyser en djupgående analys av den globala industrin inklusive dess upp- och nedgångar över åren. Rapporten erbjuder också detaljer om marknadsstorlek, andel, tillväxtmöjligheter, tillväxtfaktorer, begränsningar och riskfaktorer. Marknaden för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer förväntas registrera en robust intäktsandel under den prognostiserade tidsramen. Rapporten erbjuder detaljerade insikter om faktorer som kan driva och hämma den totala marknadstillväxten under de kommande åren.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 17 oktober

Prognos för AI-verktyg för sociala medier marknaden 2023: Avslöjar möjligheter och tillväxt

Globala marknaden för AI-verktyg för sociala medier undersöks i en rapport som presenterar prognoser fram till 2023. Rapporten tar hänsyn till både nuvarande toppspelare och kommande konkurrenter. Den inkluderar en analys av marknaden, definition av marknaden, segmentering, betydande trender i branschen, en undersökning av den konkurrensutsatta landskapet och forskningsmetodik. Nyheter för 2023 inkluderar särskild täckning av Ryssland-Ukraina-kriget, global inflation, lättnader av noll-Covid-policy i Kina och dess ´knöliga´ återöppnande, störningar i försörjningskedjan, globala handelsspänningar och risken för recession.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 17 oktober

Pras Michel begär ny rättegång, hävdar att AI användes i hans försvar

Pras Michel, en medlem av Fugees som dömdes i april för att ha konspirerat för att göra falska valkampanjdonationer, vittnesmål och agerat som en oregistrerad utländsk agent för Kina, begär en ny rättegång. Han hävdar att hans försvarsadvokater förlitade sig på artificiell intelligens (AI) för att sammanställa sitt slutgiltiga argument för juryn. Hans nya advokater från ArentFox Schiff argumenterar att hans Los Angeles-baserade advokat David Kenner använde AI-teknik vid kritiska punkter i Michels rättegång, vilket bidrog till ´fördelaktig ineffektiv rättslig hjälp´.

Direktlänk Dela Politico fördjupade 17 oktober

Kanadensiska regeringen överväger ändringar i upphovsrätten för AI-genererade verk

Kanadas liberala regering överväger att ändra upphovsrättslagarna för att ta hänsyn till AI-genererade verk. Regeringen har bett om input på frågan om upphovsrätten ska gälla för AI-genererade verk eller om den ska reserveras uteslutande för verk skapade av människor. Målet är att fortsätta det viktiga faktainsamlingsarbetet för att informera om upphovsrättspolicy i en era där innehåll, inklusive innehåll som verkar kreativt och originellt, kan genereras rutinmässigt av ett AI-system. Kommentarer ska inkomma senast den 4 december.

Direktlänk Dela National Post fördjupade 16 oktober

Underskattade skidområden enligt ChatGPT

ChatGPT har frågats om vilka de mest underskattade skidområdena är. Bland svaren finns välkända och populära skidområden som inte kan anses underskattade av de flesta skidåkare. Några områden på listan, inklusive Red Mountain Resort och Andermatt, kan dock argumenteras för att vara ”underskattade”. Underskattade skidområden kan variera beroende på individuella preferenser och prioriteringar, men det finns flera skidorter runt om i världen som ofta anses vara underskattade eller dolda pärlor. Dessa inkluderar Mad River Glen, Red Mountain Resort, Whitefish Mountain Resort, Andermatt, Hakuba Valley och La Grave.

Direktlänk Dela Unofficial Networks fördjupade 16 oktober

Maskininlärning förändrar onlinespelslandskapet i Kanada

Maskininlärning (ML) förändrar det kanadensiska onlinespelslandskapet, vilket gör spel mer personliga och intuitiva. ML lär sig spelares preferenser och beteenden och anpassar den virtuella miljön för att passa dessa mönster. Exempel på ML-användning inkluderar prediktiv modellering, utveckling av intelligenta icke-spelarkaraktärer och procedurinnehållsgenerering. ML förbättrar också spelrekommendationssystem och hjälper spelare att förbättra sina färdigheter. Dessutom övervakar ML spelande för att upptäcka och rätta till eventuella oegentligheter som antyder fusk, och arbetar för att upptäcka och förhindra bedrägeri i spelindustrin. Trots sina många fördelar finns det också bekymmer, som spelares privatliv och etiska dilemman.

Direktlänk Dela Techiexpert fördjupade 16 oktober

Kanadensiska universitet integrerar AI i pedagogiken

Western University i Kanada har utsett Mark Daley till landets första Chief AI Officer, vilket understryker AI:s växande roll inom utbildning. Daley kommer att främja etisk användning av AI-teknologier och engagera sig aktivt med studenter, personal och fakultet för att ta itu med både ambitioner och oro relaterade till AI. Professorer i Ontario integrerar nu ChatGPT från OpenAI i sina kurser, vilket betonar kritiskt tänkande och engagemang. Dessutom har universitet introducerat AI-drivna assistenter som ´ProfBot´ för att maximera AI:s potential inom pedagogik.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 15 oktober

360iResearch har lagt till en rapport om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens. Rapporten undersöker marknaden baserat på teknologinoder (10nm, 20-28nm, 7nm), tillämpningar (AR/VR, bilindustri, kameror, drönare, robotik, smartphones) och regioner. Baserat på teknologinoder förväntas 10nm ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på tillämpningar förväntas bilindustrin ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på regioner förväntas Europa, Mellanöstern och Afrika ha en betydande marknadsandel under prognosperioden.

openPR fördjupade 14 oktober

AI transformerar Kanadas aktiemarknad

Artificiell intelligens (AI) har revolutionerat Kanadas aktiemarknad genom att förändra aktieurval, riskhantering och operativ effektivitet. AI-drivna algoritmer kan snabbt analysera stora mängder data, identifiera mönster och trender som kan gå obemärkta för mänskliga analytiker. Detta leder till informerade och lönsamma aktieval. Dessutom kan AI upptäcka potentiella risker, såsom bedrägliga handelsmönster. AI:s tillämpning på Kanadas marknad är varierad. Robo-rådgivare, AI-drivna automatiserade investeringsplattformar, vinner popularitet. Hedgefonder har också integrerat AI i sina investeringsstrategier, vilket resulterar i imponerande avkastning för aktiva investerare. Ett noterbart AI-rekommendation är Royal Bank of Canada (TSX: RY), som erbjuder en solid utdelningsavkastning på 4,7 % och verkar rimligt prissatt på marknaden.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 13 oktober

Quantum AI expanderar till Europa och Kanada, erbjuder avancerade handelsverktyg

Quantum AI, ett ledande handelsverktyg för artificiell intelligens (AI), har nyligen utökat sina verksamheter över hela Europa och öppnat en filial i Kanada. Plattformen erbjuder handlare möjligheten att fatta mer informerade beslut och potentiellt öka sina vinster. Quantum AI har genomgått rigorös testning och granskning av branschproffs för att säkerställa effektiviteten. Plattformen erbjuder också anpassningsalternativ och stöd för flera språk. Trots sin tillväxt har Quantum AI bibehållit en imponerande kundtillfredsställelse på 98,79%.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 13 oktober

Ökning av företagskonkurser under första halvåret 2023

Under första halvåret 2023 upplevde Kanada och resten av världen en betydande ökning av företagskonkurser på grund av osäkra ekonomiska förhållanden. I den senaste utgåvan av ´Davies Insolvency Now´ undersöks effekterna av denna pågående recession per sektor och region. Dessutom diskuteras rollen för AI-verktyg inom företagskonkurspraxis, allt från att förutsäga kreditstandard till alternativa tvistlösningsprocesser och mer.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 13 oktober

Chase Bank lägger till BNB för kort- och bostadslånebetalningar, Litecoin-valaktivitet minskar med 30%, Kan Everlodge toppa BNB och Litecoin 2023?

Chase Bank har lagt till Binance Coin (BNB) för kort- och bostadslånebetalningar i samarbete med den kanadensiska blockchain-betalningsfirman FCF Pay. BNB-token har också sett marginella vinster på den månatliga diagrammet, ökande till $212,67. ChatGPT tror att BNB är en stark token och förutser att den kommer handlas till $230 innan 2023 slut. Litecoin (LTC) har varit på en nedåtgående trend sedan den 2 augusti, men valinvesterare har förhindrat ytterligare nedåtgående rörelser genom att ackumulera Litecoin-token. Everlodge, en kommande blockchain-plattform, planerar att introducera en ny fastighetsägarmodell som utnyttjar web3 och NFT:er, vilket skulle kunna göra det möjligt för den att toppa både BNB och Litecoin 2023.

Direktlänk Dela Cryptodaily.co.uk fördjupade 13 oktober

AI förändrar arbetsmetoderna och minskar ´digital skuld´

AI-verktyg gör det möjligt att utrota ´digital skuld´ och förbättra arbetsmetoderna. AI ger en stor möjlighet att omdefiniera och omforma arbetet. Jason Brommet, Microsofts chef för Modern Work & Surface, Americas, säger att arbetstakten har ökat snabbare än människor kan hänga med. Microsofts 2023 årliga arbetsindex visar vad den nya eran av AI innebär för arbetet. AI-drivna verktyg kan hjälpa till att lindra digital skuld och ge anställda mer tid för meningsfulla uppgifter. AI kan automatisera tråkiga och repetitiva uppgifter och låta människor fokusera på kreativitet. 63 procent av de kanadensiska respondenterna i indexundersökningen skulle välja att delegera så mycket arbete som möjligt till AI för att minska sina arbetsbördor. Nya AI-verktyg som Microsoft 365 Copilot lär sig att arbeta med dig för att lindra den digitala skulden. Copilot är din arbetspartner. Denna teknik utvecklades för att stödja organisationer av alla storlekar, inte bara stora företag. AI ger individer och företag möjlighet att vara mer effektiva utan stora tekniska hinder.

Direktlänk Dela Canadian Business fördjupade 13 oktober

South Park tar sig an kryptovalutor och AI i kommande säsonger

En av de längst löpande animerade komedierna är ”South Park”, som hade premiär 1997 och fortsätter att sändas efter 25 år. För att sparka igång sin senaste säsong tar showen sig an ett av de största trendande ämnena för aktiemarknaden. Kryptovärlden blev måltavla 2022 av ”South Park”-skaparna Matt Stone och Trey Parker, med en film för streaming som gjorde narr av sektorn. För att sparka igång 2023 kommer ”South Park” att ta en kritisk titt på tillväxten av artificiell intelligens. En ny trailer för ”South Park: Joining the Panderverse” retar streaming-specialen om hur artificiell intelligens har vänt ”världen upp och ner”. Denna streaming-special är den femte från ”South Park” och den kommer att sändas på Paramount+, en streamingplattform från Paramount Global.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 13 oktober

IFTTT introducerar studentprogram för att förbättra produktiviteten

IFTTT har introducerat sitt studentprogram, ett initiativ för att göra IFTTT mer tillgängligt så att studentlivet kan bli mer organiserat och effektivt. Studenterna kan dra full nytta av företagets enkla, kodfria automatisering, branschledande mobilappar och AI-verktyg. IFTTT:s automatiseringsverktyg har förenklat arbetsflöden och ökat den dagliga produktiviteten. Nu kan studenter utnyttja den fulla och obegränsade potentialen hos IFTTT med företagets populära Pro+ prenumeration till ett exklusivt lågt pris.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 12 oktober

Kanadas Ocean Supercluster och Scale AI investerar i AI-projekt för havs- och sjukvårdssektorn

Kanadas Ocean Supercluster (OSC) har tillkännagett en investering på 20 miljoner dollar i nio AI-baserade havsprojekt, med stöd av Pan-Canadian AI Strategy Program. Det största bidraget från OSC, 5 miljoner dollar, gick till HydroAware-projektet, som syftar till att utvidga vattenkraft och skydda livsmiljöer med hjälp av AI-driven fiskövervakning. Andra finansierade projekt kommer att använda AI för att fjärranalysera havsbiomassa för tångodling, övervaka ostronodling och övervaka fiskarnas plats och hälsa, bland annat. På ALL IN-konferensen i Montreal tillkännagav den federalt finansierade innovationsorganisationen Scale AI en investering på 21 miljoner dollar i nio separata kanadensiska AI-projekt inriktade på att optimera sjukvårdslogistik och resurser.

Direktlänk Dela BetaKit fördjupade 12 oktober

Ny rapport analyserar den globala marknaden för artificiell intelligens

Globala marknaden för artificiell intelligens (AI) har analyserats i en ny rapport. Rapporten inkluderar en omfattande undersökning av den geografiska landskapet, industriens storlek och företagets intäktsskattning. Den granskar varje marknadssegment och dess undersegment. Rapporten erbjuder insikter som hjälper kunderna att övervinna utmaningar på den globala AI-marknaden. Marknadsprognoser ger djup insikt i industriparametrar genom att analysera tillväxt, konsumtion, kommande marknadstrender och prisfluktuationer. Rapporten innehåller även en omfattande marknadsanalys och en landskapsanalys av stora spelare.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 12 oktober

Artificiell intelligens i BFSI-marknaden förväntas nå 94,1 miljarder dollar 2028

Artificiell intelligens (AI) i BFSI (bank, finans och försäkring) används för att låta datorer utföra uppgifter som vanligtvis är förknippade med människor, som att göra förutsägelser, erbjuda rekommendationer och fatta beslut. AI används särskilt för att upptäcka bedrägerier och säkerställa regulatorisk efterlevnad. Den globala marknaden för AI i BFSI uppgick till 14,2 miljarder dollar 2022 och förväntas nå 94,1 miljarder dollar 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 33,9% under perioden 2023-2028. Marknadens tillväxt drivs av digitalisering och automatisering inom bank, finans och försäkring, samt behovet av AI-baserade låne- och kreditsystem för att analysera kundbeteendemönster.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 12 oktober

Revolutionära nya fynd i senaste forskningsrapporten om global AI-driven text-till-bildgenerator marknad

En ny forskningsrapport har avslöjat att marknaden för AI-drivna text-till-bildgeneratorer förväntas växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 17,5% under prognosperioden 2023-2029. Rapporten ger en omfattande översikt över den konkurrenskraftiga marknaden och en djupgående analys av leveranskedjan för att hjälpa företag att identifiera stora förändringar i branschpraxis. Bland de stora aktörerna på marknaden för AI-drivna text-till-bildgeneratorer finns Midjourney, Stable Diffusion, NovelAI, Open AI, TIAMAT, Parti, NightCafe, DeepDream, Stablecog och Disco Diffusion.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 12 oktober

Dataskyddsmyndigheter (DPA:er) runt om i världen tar steg för att reglera användningen av artificiell intelligens (AI) och hur den korsar med befintliga dataskydds- och integritetslagar. DPA:er fokuserar på teman som transparens, rättvisa och ansvar i AI-användning. Nya Zeelands dataskyddsmyndighet har publicerat vägledning om hur AI förhåller sig till landets dataskyddslagar. Sydkorea och Saudiarabien har utfärdat liknande vägledningar. Kanadas dataskyddsmyndighet har granskat begreppet algoritmisk rättvisa. Storbritannien lanserar en rådgivningstjänst för att hjälpa företag att snabbare och ansvarsfullt introducera AI-innovationer på marknaden. Argentina skapar ett program för att stödja utveckling och användning av AI. Franska DPA har lanserat ansökningar för sin egen AI-sandbox. Australiens informationskommissionär har genomfört en undersökning om australiers attityder till AI och dataskydd.

JD Supra fördjupade 11 oktober

DeepMind minskar anställningskostnaderna med 39% under 2022

AI-laboratoriet DeepMind, som ägs av Alphabet, minskade sina anställningskostnader med 39% förra året, enligt en nyligen inlämnad rapport till en brittisk regeringsmyndighet. Under 2022 var personal- och relaterade kostnader 594,5 miljoner pund (nästan 731 miljoner dollar), ned från 969,4 miljoner pund (nästan 1,2 miljarder dollar) 2021. Efter dessa nedskärningar meddelade DeepMind i januari att de skulle stänga sitt första internationella AI-forskningskontor i Edmonton, Kanada. DeepMinds vinst 2022 var cirka 60,9 miljoner pund (nästan 74,9 miljoner dollar), ned från 102,4 miljoner pund (nästan 126 miljoner dollar) 2021 - en minskning med mer än 40%.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 11 oktober

Global forskning om data- och maskininlärningstjänster släppt av Marketintelx

Marketintelx har nyligen släppt en omfattande forskningsrapport med titeln ´Global Data Science And Machine Learning Service Market´. Studien ger en bredare bild av marknaden med omfattande marknadsinsikter och analyser. Rapporten omfattar marknadsandelar och strategier för nyckelspelare på marknaden och ger detaljerade profiler för de största tillverkarna och importörerna som påverkar marknaden. Rapporten analyserar också en rad nyckelfaktorer som kommer att hjälpa köparen att studera branschen. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Datascience.Com, Zs, Latentview Analytics, Mango Solutions, Microsoft, International Business Machine, Amazon Web Services, Google, Bigml, Fico, Hewlett-Packard Enterprise Development, At&T.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 11 oktober

Marknadsrapport om maskininlärning som tjänst publicerad av Market Intelx

Market Intelx har nyligen publicerat en rapport om marknaden för maskininlärning som en tjänst. Rapporten ger en omfattande studie av de senaste utvecklingarna, marknadsstorleken, statusen, kommande teknologier, affärsdrivare, utmaningar, regleringspolitik samt profiler av nyckeltillverkare och spelarstrategier. Rapporten innehåller prognoser och analyser för 2022-2030, en historisk översikt och diskussion av betydande handel, marknadsvolym, marknadsandelar och beskrivningar. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Amazon, Oracle Corporation, IBM, Microsoft Corporation, Google Inc., Salesforce.Com, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix, Xeround.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 11 oktober

Google presenterar hållbarhetssatsningar på stort event

Google har presenterat flera hållbarhetslösningar på sitt event Sustainable with Google. Bland dessa finns ett samarbete med American Airlines och Eurocontrol för att minska klimatpåverkan från flyget genom att optimera hantering av kondensstrimmor. Google har också utvecklat ett projekt, Project Green Light, för att optimera trafikflöden och minska avgasutsläpp. Google Earth har fått en ny funktion för solcellsplanering och en kalkylator för drivmedelskostnad har utvidgats till Sverige. Google Search kommer nu också att föreslå tåg som alternativ till flyg för svenskar. Dessutom har funktionen ´bränslesnåla rutter´ i Google Maps expanderats till fler länder. Slutligen har Googles AI-drivna varningssystem för översvämningar, Flood Hub, expanderats till USA och Kanada.

Direktlänk Dela Miljö & Utveckling fördjupade 11 oktober

AI i utbildning: Vikten av att lära ut dess begränsningar och fördomar

När lärare integrerar generativ artificiell intelligens (AI) i sina lektionsplaner och ämnen, är det viktigt att undervisa om dess begränsningar och fördomar samt att avråda från överdriven tillit till dem. Verktyg som ChatGPT blir allt mer användbara som forskningsassistenter inom både grundskolan och högre utbildning, men de medför risker för programmerade fördomar och potentialen att förstärka våra egna fördomar. Detta var budskapet från en panel om för- och nackdelar med generativ AI på den årliga Educause-konferensen i Chicago. AI-forskaren Sasha Luccioni påpekade att många av de AI-modeller som används idag tenderar att reducera världen runt oss till stereotyper och att det är svårt att upptäcka om text är AI-genererad överhuvudtaget.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 10 oktober

Google utökar sin översvämningsprognos till USA och Kanada

Google utökar sina översvämningsprognoskapaciteter till USA och Kanada, vilket ger en potentiellt livräddande resurs i takt med att klimatkrisen fortsätter att förvärra miljöhändelser och hota samhällen över hela världen. Företagets globala översvämningsprognosverktyg Flood Hub ger realtidsöversvämningsprognoser och visualiseringar integrerade med Google Search och Maps, vilket varnar samhällen och humanitära organisationer för förestående katastrofer. Nu kan användare räkna med förbättrade offentliga varningar, med möjlighet att ange nästan vilken global plats som helst på Google Flood Hub-plattformen för att proaktivt övervaka översvämningsrisker och förbereda sig för nödåtgärder.

Direktlänk Dela Mashable Southeast Asia fördjupade 10 oktober

Hyperfine får FDA-godkännande för AI-baserad programvara till Swoop-hjärnbildningssystem

Hyperfine, ett banbrytande medicintekniskt företag, har fått FDA-godkännande för uppdaterad programvara till deras bärbara magnetresonanshjärnbildningssystem, Swoop. Den senaste programvaran, som bygger på en robust AI-grund, förbättrar bildkvaliteten i Swoop-systemets diffusionsviktade bildsekvens (DWI). Med denna uppdatering utökar Hyperfine Swoop-systemets AI-avstörningskapacitet genom att införliva avancerad bildpostbehandling i DWI-sekvensen. Detta möjliggör en skarpare bild som potentiellt kan hjälpa kliniker att mer exakt diagnostisera, behandla och övervaka patienter som genomgår hjärnbildning.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 10 oktober

G7-ledare förväntas fastställa internationella AI-regler före årets slut

Ledarna för G7-länderna förväntas etablera internationella regler för artificiell intelligens (AI) före årets slut, enligt Japans premiärminister Fumia Kishida. G7-länderna har gått samman i en samordnad strategi känd som Hiroshima AI-processen, som snart kommer att se medlemsnationernas ledare träffas via videokonferens för att formulera riktlinjer. De sju medlemsländerna - USA, Kanada, Japan, Storbritannien, Frankrike, Tyskland och Italien - har gått med på att diskutera styrning, IP-rättigheter, desinformation och ansvarsfull användning. Kishida förklarade att Hiroshima AI-processen kommer att dra nytta av den sektorsövergripande diskussionen om AI som hålls av regeringen, akademin, det civila samhället och den privata sektorn vid IGF för att skapa ramverket.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 10 oktober

UC Davis Health leder tillsammans med andra delar av University of California sjukvårdssystem ett kollektiv av sjukvårdssystem, sjukvårdsplaner, ideella föreningar samt teknik- och forskningspartner över hela USA och internationellt för att utforska användningen av generativ AI inom sjukvården. Gruppen, som består av över 30 grundande partners, kommer att presenteras vid lanseringen av VALID AI vid Future & Health Summit på HLTH i Las Vegas. VALID AI står för Vision, Alignment, Learning, Implementation och Dissemination of Validated Generative AI in Healthcare. Kollektivet siktar på att utforska användningar, fallgropar och bästa praxis för Gen AI inom sjukvården och forskningen, och påskynda genomförandet och verkliga bevis.

UC Davis Health fördjupade 10 oktober

Automatiserad maskininlärningsmarknad förutspås och analyseras i ny rapport

En ny rapport har lagts till på 360iResearch.com som förutspår och analyserar trender i den automatiserade maskininlärningsmarknaden fram till 2030. Rapporten kategoriserar marknaden baserat på automationstyp, distribution, tillämpning och region. Baserat på automationstyp studeras marknaden över datatranskription, funktionskonstruktion, modellering och visualisering. Baserat på distribution studeras marknaden över moln och på plats. Baserat på tillämpning studeras marknaden över bilindustri, transport och logistik, bank, finansiella tjänster och försäkring, regering och försvar, hälso- och livsvetenskap, IT och telekommunikation samt media och underhållning. Rapporten inkluderar också en FPNV-positioneringsmatris och marknadsandelanalys.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 9 oktober

Undersökning belyser utmaningar och trender inom dataanalys och maskininlärning

Dataanalysföretaget KNIME, i samarbete med forsknings- och strategiföretaget Enterprise Strategy Group (ESG), har släppt en undersökning om tillståndet för dataanalys och maskininlärning. Undersökningen visar hur organisationer prioriterar, investerar och operationaliserar dataanalys, artificiell intelligens och maskininlärning. Bland utmaningarna är integration av maskininlärningsmodeller i programvaruutvecklingslivscykeln och hantering av stora och komplexa datamängder. Resultaten tyder på att klara strategier för dataanalys och maskininlärning är avgörande. ESG undersökte 366 yrkesverksamma inom olika organisationer i USA och Kanada.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 9 oktober

UC Davis Health leder kollektiv för att utforska generativ AI inom hälso- och sjukvården

UC Davis Health leder ett kollektiv av mer än 30 grundande partners, inklusive hälso- och sjukvårdssystem, hälsoförsäkringsplaner, ideella föreningar och teknik- och forskningspartners över hela USA och internationellt, för att utforska användningen av generativ artificiell intelligens (Gen AI) inom hälso- och sjukvården. Kollektivet, kallat VALID AI, kommer att utforska användningar, fallgropar och bästa praxis för Gen AI inom hälso- och sjukvård och forskning, samt påskynda genomförandet och verkliga bevis. VALID AI hoppas hjälpa till att överbrygga gapet mellan Gen AI och hälso- och sjukvårdsorganisationer.

Direktlänk Dela Mirage News fördjupade 9 oktober

Gavel lanserar AI-driven teknik för juridisk dokumentautomation

Dokumentmonterings- och automatiseringsplattformen Gavel (tidigare Documate) meddelar idag (9 oktober) lanseringen av en AI-driven teknik kallad Gavel Blueprint. Med den kan juridiska yrkesverksamma använda generativ AI för att snabbt skapa automatiserade arbetsflöden från sina befintliga dokumentmallar. Denna OpenAI-baserade nya funktion finns inom Gavels befintliga produktsvit och sägs möjliggöra för yrkesverksamma att omedelbart uppnå ROI från automatisering av juridisk praxis. Gavel har nu cirka 10 000 användare och betjänar 23 länder. Enligt Dorna Moini, grundare och VD för Gavel, har Blueprint utvecklats i samarbete med klienter, inklusive Ogletree Deakins.

Direktlänk Dela Legaltechnology.com fördjupade 9 oktober

Falska AI-genererade läkare sprider felaktig medicinsk information på sociala medier

På sociala medier dyker det upp videor där påstådda läkare ger råd om naturläkemedel eller tips om att bleka tänder. Många av dessa är dock inte riktiga läkare, utan botar genererade av artificiell intelligens (AI) som delar medicinska råd med hundratusentals följare. Inte allt de säger är sant. En AI-genererad bot på Facebook påstod att ´Chiafrön kan hjälpa till att få diabetes under kontroll.´ Enligt Andreas Fritsche, en diabetolog vid Tübingen University Hospital, finns det ingen vetenskaplig bevisning för att chiafrön kan bota diabetes eller hjälpa till att få den helt under kontroll. Många av dessa videor är på hindi, även om de flesta har engelska titlar i sina användarnamn. En kanadensisk studie från 2021 fann att Indien hade blivit ett hotspot för felaktig information om hälsoproblem under COVID-19-pandemin. AI-genererade läkare verkar vanligtvis pålitliga, med vita rockar och ett stetoskop runt halsen eller klädda i scrubs. AI som utger sig för att vara en läkare kan vara mycket vilseledande, förklarade Stephen Gilbert, professor i Medical Device Regulatory Science vid Dresden University of Technology. Trots riskerna har AI spelat en alltmer framträdande roll inom medicinen de senaste åren. Det kan hjälpa läkare att analysera röntgen- och ultraljudsbilder och erbjuda stöd vid diagnos eller behandling.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 9 oktober

AI Chat Software Developers marknadsundersökning ger viktig data

En forskningsrapport om AI Chat Software Developers har kombinerat vital data, inklusive konkurrenslandskap, global, regional och landspecifik marknadsstorlek, marknadstillväxtanalys, marknadsandel, senaste utvecklingar och marknadstillväxt i segmentering. Rapporten omfattar också information och insiktsfulla fakta som aktieandel, intäkter, historiska data och global marknadsandel. De mest framstående aktörerna på marknaden analyseras. Rapporten erbjuder en omfattande analys av AI Chat Software Developers marknadsstorlek över hela världen som regional och landsnivå marknadsstorleksanalys, CAGR-skattning av marknadstillväxt under prognosperioden, intäkter, nyckeldrivare, konkurrensbakgrund och försäljningsanalys av betalarna.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 9 oktober

AI och robotteknik kan vara lösningen på arbetskraftsbrist inom köttförädlingsindustrin

Kanadensiskt jordbruk har introducerat många nya teknologier under det senaste decenniet, men köttförädlingsindustrin har inte hållit jämna steg. Experter menar att AI och robotteknik kan hjälpa till att lösa arbetskraftsbrist, förbättra livsmedelssäkerheten och förbli konkurrenskraftig mot alternativ som växtbaserade proteiner. Ändå har förändringen varit långsam. Utmaningarna inkluderar att replikera mänskligt öga och beröring, då robotar ännu inte kan göra precisa snitt eller skilja mellan hud, fett, ben och kött. Trots detta har framsteg gjorts, bland annat med robotar som transporterar tunga djurkroppar och optimerar lastning för att minska lastbilstransporter. Flera kanadensiska start-ups arbetar på att modernisera sektorn.

Direktlänk Dela Canadian Broadcasting Corporation fördjupade 9 oktober

Marknaden för AI-verktyg för sociala medier förväntas växa med +28,5% CAGR mellan 2023 och 2029

En omfattande studie om AI-verktyg för sociala medier inkluderar historiska data och prognoser för marknadens storlek och tillväxt mellan 2023 och 2029. Marknaden förväntas växa med en CAGR på +28,5% under prognosperioden. Rapporten innehåller även en SWOT-analys och en Porter´s Five Forces-analys. De största spelarna på marknaden inkluderar Invideo, VistaSocial, Magic Studio, ContentStudio, Emplifi, Stockimg, FeedHive, Hootsuite, Sprout Social, Lately, Synthesia.io, Cortex, Meltwater, HubSpot, Copy.ai, Ocoya, WordStream, Riffusion, Buffer, Flick, Audiense, Predis.ai, Taplio och Publer.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 9 oktober

Bitcoin kan överstiga 69 000 dollar i 2024

Bitcoin kan överstiga sin tidigare högsta notering på 69 000 dollar 2024, drivet av faktorer som marknadssentiment och BTC-halvering. Positiva regulatoriska utvecklingar, som potentiella resultat från SEC-rättsfall och godkännande av en amerikansk BTC-ETF, kan ytterligare höja dess värde. Bland annat förutspår Robert Kiyosaki och Adam Back att Bitcoin kommer att nå eller överstiga 100 000 dollar i början av 2024. För att detta ska hända måste tre grundläggande faktorer vara på plats: ett övergripande bullish år, en framgångsrik halvering och positivt momentum. En potentiell lösning på rättsfallet mellan Ripple och SEC till förmån för kryptoföretaget kan gynna hela sektorn.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 8 oktober

Guyanas president uppmanar till användning av AI och robotik

President Irfaan Ali har talat till Guyana-Kanadas handelskammare och uppmanat dem att anamma användningen av artificiell intelligens (AI) och robotik i sina verksamheter. Han betonade de många fördelar dessa teknologier kan ge för företag och industrier, inklusive ökad produktivitet, effektivitet och innovation. Ali försäkrade att AI och robotik kommer att skapa nya jobbmöjligheter trots initial oro över arbetsförflyttning. Han uppmanade till samarbete mellan regeringen, privata sektorn och utbildningsinstitutioner för att främja införandet av AI och robotik.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 7 oktober

Kanadensisk innovationsminister diskuterar reglering av AI

Innovationsminister François-Philippe Champagne säger att hans jobb är att flytta från ´rädsla till möjlighet´ när det gäller utveckling och reglering av artificiell intelligens (AI). Han betonade behovet av transparens kring tekniken och en ram för att balansera mellan ´kanadensarnas ångest´ och utvecklare som vill ha ´ansvarsfull innovation´. Champagne ville inte säga om han anser att AI utgör ett hot mot mänskligheten. Den federala regeringen har sedan juni 2022 lagt fram sina AI-regler med Artificial Intelligence and Data Act, inbakad i det större Bill C-27.

Direktlänk Dela CTV News fördjupade 7 oktober

Microsoft leder omvandlingen av utbildningsindustrin med AI

Microsoft är i framkant av utbildningsindustrins omvandling och är djupt involverade i AI-revolutionen. Företaget tillhandahåller en rad utbildningslösningar som kan utnyttjas av lärare för att förbättra studieresultaten. Serena Sacks-Mandel, Global CTO för utbildning på Microsoft, är starkt engagerad i denna utveckling och företaget har gjort betydande investeringar i generativ AI. Microsoft arbetar nära med OpenAI, skaparen av ChatGPT, för att demokratisera tillgången till AI. Microsoft har också lanserat Fabric, en enhetlig analysplattform som samlar alla data- och analysverktyg som organisationer behöver. Företaget arbetar med flera partners för att leverera sina mål, inklusive globala IT-tjänstekonsultföretaget AANSEACORE och Territorium, ett omfattande lärande register som använder AI för att skapa en studentprofil.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 6 oktober

Ny marknadsrapport släppt för AI-verktyg för sociala medier

En ny marknadsundersökning har släppts om AI-verktyg för sociala medier. Rapporten täcker alla aspekter av marknaden och ger uppdaterade data om nuvarande trender. Den kan hjälpa kunder att fatta affärsbeslut och förstå strategierna för stora spelare i branschen. Rapporten innehåller en detaljerad analys av marknadssegmentering, regional och landspecifik nedbrytning. Nyckelspelare som nämns inkluderar Invideo, VistaSocial, Magic Studio, ContentStudio, Emplifi, Stockimg, FeedHive, Hootsuite, Sprout Social, Lately, Synthesia.io, Cortex, Meltwater, HubSpot, Copy.ai, Ocoya, WordStream, Riffusion, Buffer, Flick, Audiense, Predis.ai, Taplio, Publer och andra.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 6 oktober

Webinar om grunderna för Artificiell Intelligens och dess inverkan på juridiska yrken

Ett 75-minuters webinar kommer att hållas den 23 oktober 2031, där grunderna i artificiell intelligens (AI) kommer att diskuteras. AI är idag i fokus för nästan alla jurister och andra kunskapsarbetare. Alla undrar vad det kan göra och om det kommer att komplettera eller ersätta delar eller hela deras jobb. Webinaret kommer att täcka vad AI är, hur det fungerar, hur det används både inom och utanför juridik, några av dess fallgropar och utmaningar, som bias, och ja, om det kommer att hjälpa eller ersätta dig. Expertpresentatör: Dr. Maura R. Grossman, forskningsprofessor och eDiscovery Lawyer/Consultant/Expert/Special Master, University of Waterloo, Ontario, Kanada.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 5 oktober

Mira Murati leder OpenAIs tekniska framsteg och kanske även din framtid

Mira Murati, teknikchef för OpenAI, är en central figur i företagets framgångar inom AI-teknologi. Hon ansvarar för den populära chatbotten ChatGPT och DALL-E, ett AI-system som skapar konst från text. Efter att ChatGPT lanserades i november 2022 samlade den mer än 100 miljoner aktiva användare på bara två månader, vilket gör den till den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. OpenAI rapporteras vara på väg att dra in mer än 1 miljard dollar i intäkter i år. Murati, som tidigare arbetade på Tesla, gick med i OpenAI 2018.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 5 oktober

Meta Platforms och Ray-Ban lanserar AI-drivna smartglasögon

Meta Platforms, Facebooks moderbolag, och solglasögonstillverkaren Ray-Ban har samarbetat för att skapa ett nytt och förbättrat par artificiell intelligens-drivna solglasögon som kan spela in, ringa samtal och mer. De nya Ray-Ban Meta smartglasögonen kommer att säljas online och i butiker från och med den 17 oktober. Glasögonen är utrustade med en 12MP-kamera, inbyggda högtalare och ett fem-mikrofonsystem. Användare kan livestreama, spela musik eller podcasts, skicka meddelanden eller ringa samtal via sociala medier. Priset för de nya Ray-Ban Meta smartglasögonen börjar på 299 dollar.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 5 oktober

Tenstorrent väljer Samsung Foundry för att tillverka nästa generations AI-chip

Tenstorrent, ett företag som säljer AI-processorer och licensierar AI och RISC-V IP, har meddelat att de har valt Samsung Foundry för att ta fram Tenstorrents nästa generation av AI-chip. Tenstorrent bygger kraftfulla RISC-V CPU och AI-accelerationschip, med målet att pressa gränserna för beräkning inom flera industrier som datacenter, bilindustri och robotik. Chippen kommer att tillverkas med Samsungs toppmoderna SF4X-process, som har en imponerande 4nm-arkitektur. Samsung Electronics, en världsledare inom avancerad halvledartillverkning med huvudkontor i Sydkorea, har en ny fabrik under uppbyggnad i Taylor, Texas.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 4 oktober

Marknadsundersökning om maskininlärning inom medicinsk bildbehandling publicerad av Marketintelx

En nyligen publicerad marknadsundersökning från Marketintelx fokuserar på tillväxt, marknadens omfattning, utvecklingstrender samt ursprungliga och framtida uppskattningar av marknaden för maskininlärning inom medicinsk bildbehandling. Rapporten analyserar forskningsmetodik, inklusive primär och sekundär forskning, företagsandelanalys, modellering baserad på demografiska data, makroekonomiska indikatorer och branschindikatorer. Rapporten inkluderar en detaljerad analys av konkurrenter och deras huvudstrategier, företagsprofiler, produktomfång, marknadsöversikt, möjligheter, uppdelning av råmaterialleverantörer och nedströms köpare.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 4 oktober

Marknadsinsikter för AI-spelverktygsgenerator 2023

Marknadsinsikter för AI Game Assets Generator 2023 är en omfattande rapport som ger en fullständig analys av marknadens storlek, andelar, intäkter, olika segment, drivkrafter, trender, tillväxt och utveckling. Rapporten belyser också de begränsande faktorerna och regional industriell närvaro som kan påverka marknadens tillväxttrender bortom prognosperioden 2030. Rapporten erbjuder värdefulla insikter och strategier som kan hjälpa företag att navigera marknadens komplexa landskap och maximera sin ROI. Den ger en djupgående analys av marknadens konkurrenskraftiga miljö, inklusive nyckelspelare som verkar inom branschen, deras marknadsandel och deras konkurrensstrategier.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 4 oktober

AI i modebranschen förväntas nå 16,3 miljarder dollar 2030

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) i modebranschen, värderad till 1,2 miljarder dollar 2022, förväntas öka till 16,3 miljarder dollar 2030, med en imponerande årlig tillväxttakt (CAGR) på 37,9% under prognosperioden 2022-2030. Specifikt förväntas lösningarsegmentet uppleva en betydande CAGR på 36,4%, och nå 9,1 miljarder dollar vid utvärderingsperiodens slut. USA:s AI-marknad inom mode uppskattas till 375,8 miljoner dollar 2022, medan Kina, världens näst största ekonomi, beräknas nå en marknadsstorlek på 2,6 miljarder dollar 2030, med en robust CAGR på 36,2% under perioden 2022 till 2030.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 4 oktober

Behovet av reglering för generativ AI i Indiens digitala revolution

I Indiens digitala revolution spelar Generativ AI en allt större roll, vilket innebär utmaningar för företag, politiker och yrkesverksamma att skapa en reglerande vägkarta för AI-eran. Alok Bansal, VD för Global Business Process Management på Visionet Systems, betonar vikten av tydliga, konsekventa och ansvarstagande riktlinjer för att förhindra potentiellt missbruk av Gen AI. En studie från McKinsey 2023 visar Gen AIs centrala roll inom marknadsföring, försäljning, produktutveckling och verksamhet. Trots detta saknar Indien, som övervakas av Ministry of Electronics and Information Technology (MeitY), specifika AI-lagar.

Direktlänk Dela TechGraph fördjupade 3 oktober

Samsung ska tillverka nästa generations AI-chip för Tenstorrent

Samsung Electronics har ingått ett avtal med det kanadensiska datorstartföretaget Tenstorrent för att producera nästa generations artificiella intelligens (AI) chiplets. Tenstorrent har valt Samsungs Foundry Design Service team för produktionen av dessa mångsidiga chiplets, som är designade för applikationer som sträcker sig från edge-enheter till datacenter. Jim Keller, VD för Tenstorrent, uttryckte förtroende för Samsung Foundrys engagemang för att främja halvledarteknik, i linje med Tenstorrents vision för att främja RISC-V och AI. Marco Chisari, chef för Samsungs amerikanska Foundry-verksamhet, framhöll att Samsungs avancerade kiselproduktionsnoder kommer att påskynda Tenstorrents innovationer inom dessa områden.

Direktlänk Dela India TV News fördjupade 3 oktober

Kanada inför frivillig uppförandekod för generativ AI

Den kanadensiska ministern för innovation, vetenskap och industri har tillkännagivit en frivillig uppförandekod för ansvarsfull utveckling och hantering av avancerade generativa AI-system. Koden, som är effektiv omedelbart, identifierar åtgärder som organisationer uppmuntras att tillämpa när de utvecklar och hanterar avancerade generativa AI-system. Koden är tänkt att fungera som en bro till den föreslagna Artificial Intelligence and Data Act, som introducerades som en del av Bill C-27 i juni 2022. Koden bygger på input från olika intressenter, inklusive Kanadas rådgivande råd för AI.

Direktlänk Dela Lexology.com fördjupade 3 oktober

Kanadensiska arbetsgivare använder allt mer AI för rekrytering

Allt fler arbetsgivare i Kanada använder artificiell intelligens (AI) för att hjälpa till med rekryteringsbeslut. Juridiska experter rekommenderar kanadensiska arbetsgivare att utveckla strategier för att utvärdera risker och fördelar med AI. Automatiserade rekryteringsverktyg hjälper till i rekryteringsbeslut med varierande grad av mänsklig inblandning, förklarade Robbie Grant, advokat på McMillan i Toronto. Arbetsgivare måste dock se till att deras användning av automatiserade rekryteringsverktyg följer sekretesslagarna. Enligt KPMG i Kanada använder cirka 20 procent av 5 140 kanadensare generativa AI-verktyg som en del av sina professionella eller skolrutiner.

Direktlänk Dela Society for Human Resource Management fördjupade 3 oktober

Undervisning i artificiell intelligensens och innehållsgenererande mjukvarors tidsålder

En undersökning utförd av KPMG i augusti visade att 52% av 5141 kanadensiska vuxenstudenter använder generativ artificiell intelligens (AI) i sitt arbete, även vid provtagning. Detta ställer etiska utmaningar och kräver metoder för att främja akademisk integritet. AI kan dock också förenkla arbetet för undervisningspersonal. Akademisk rådgivare Grégoire Aribaut, som arbetar vid Université de Montréals Centre de pédagogie universitaire, gav en online-workshop om detta ämne den 25 september. Han delade information om hur AI kan transformera undervisning och hur generativa AI-applikationer som ChatGPT kan användas i undervisning.

Direktlänk Dela Phys.org fördjupade 2 oktober

Inbäddad analys förbättrar affärsverksamhet: Fallstudier inom banksektorn

Inbäddad analys, som integrerar visualiseringar, instrumentpaneler, rapporter eller prediktiv analys i vardagliga affärsapplikationer, har blivit alltmer populärt i affärsverksamheter. Genom att integrera dessa instrumentpaneler i en enda yta blir analysen mer tillgänglig och effektiv för användarna. Artikeln utforskar två vanliga användningsområden för inbäddad analys inom banksektorn: eliminering av dataisoleringar och skapande av interaktiva instrumentpaneler. Exempel på företag som använder inbäddad analys inkluderar Salesforce och Sisense, samt Royal Bank of Canada och Orion.

Direktlänk Dela Emerj Artificial Intelligence Research fördjupade 2 oktober

Tenstorrent väljer Samsung Foundry för tillverkning av nästa generations AI-chip

Tenstorrent, företaget som tillverkar och licensierar AI- och RISC-V-chip, har meddelat att det har valt Samsung Foundry för att tillverka sina nästa generations AI-chip. De kommande AI-chippen kommer att tillverkas med Samsungs avancerade 4nm halvledarframställningsprocess. Tenstorrents chip är utformade för att erbjuda skalbar kraft från milliwatt till megawatt så att de kan användas i en rad olika applikationer. Chipsen kommer att tillverkas i Samsungs nya chipfabrik i Taylor, Texas, i USA. Jim Keller, legendarisk chipdesigner och VD för Tenstorrent, har tidigare arbetat med AMD, Apple, Broadcom, Intel och Tesla.

Direktlänk Dela SamMobile fördjupade 2 oktober

Maskininlärning i medicinmarknaden: Forskningsrapport och globala trender

En forskningsrapport om maskininlärning i medicinmarknaden ger detaljer om marknadsstorlek, drivkrafter och sårbarheter, stora aktörer, segmentöversikt och geografiskt perspektiv. Rapporten innehåller även data om affärsmiljön, värde/volymresultat, marknadsföringstaktik och expertkunskap. Några av de ledande företagen på den globala marknaden för maskininlärning inom medicin är Google, Bio Beats, Jvion, Lumiata, Dreamed, Healint, Arterys, Atomwise, Health Fidelity och Ginger. Rapporten undersöker betydelsen av fält och bevis för prognos, samt deras olika aspekter.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 2 oktober

AI-baserad live-transkription misslyckas med att betjäna ursprungsbefolkningar

AI-baserad live-transkription fungerar inte för ursprungsbefolkningar, och detta har större konsekvenser än bara tillgänglighetsproblem. Meggan Van Harten, strategisk ledare och partner på Design de Plume, en ursprungsägd, kvinnoledd kreativ byrå i Kanada, uttrycker oro över att uteslutandet av kulturella och språkliga modeller för ursprungsbefolkningar i tillgänglighetsstandarder och efterlevnad har skapat stora luckor i kommunikationen för ursprungssamhällen. Trots en AI-boom som innebär en ny våg av teknisk innovation och automatisering, blir gapet inte mindre, det verkar snarare öka. Van Harten uppmanar fler människor att bedöma hela tillgänglighetssystemet för att fråga hur stödteknik, webbtjänster och till och med AI-drivna verktyg (som live-transkriptioner och bildgenerering) kan vara mer meningsfulla för ursprungsgrupper och inkludera deras behov.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 1 oktober

Så här laddar du ner och använder Copilot AI på Windows 11

Copilot i Windows 11 är en AI-driven intelligent assistent som förbättrar användarens produktivitet och kreativitet. Den erbjuder snabb tillgång till svar och inspiration från webben, vilket underlättar kreativitet och samarbete. Optimera uppgifter som att justera PC-inställningar och fönsterorganisation med Snap Assist. Få relevanta svar, ställa uppföljningsfrågor och till och med generera bilder. Copilot är tillgänglig när det behövs och fungerar sömlöst online och i Windows-appar. För att aktivera Copilot AI på Windows 11 måste du ladda ner och installera den senaste versionen av Windows.

Direktlänk Dela Followchain fördjupade 1 oktober

Microsoft rullar ut AI-verktyget Paint Cocreator för förhandstestare

Microsoft lanserar Paint Cocreator, ett AI-verktyg för företagets ritprogram Paint, till förhandstestare i Windows Insider. Verktyget gör det möjligt för användare att generera bilder genom att beskriva dem med text. Användare kan även välja en specifik konststil. Paint Cocreator kommer sedan att generera tre bilder för användaren att fortsätta arbeta med. Verktyget drivs av AI-modellen Dall-e, utvecklad av Open AI, och kan inte användas för att generera skadliga eller olämpliga bilder. Förhandsvisningen kommer initialt att vara tillgänglig på engelska för Windows Insiders i sju länder.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 29 september

Lovande framtidsutsikter för den globala marknaden för AI-verktyg för animation

En ny rapport indikerar lovande framtidsutsikter för den globala marknaden för AI-verktyg för animation, som för närvarande är under utveckling. Rapporten täcker perioden från 2023 till 2029 och ger noggrann och exakt data om viktiga konkurrenter, marknadstrender och tillförlitliga prognoser, inklusive tillväxthastigheter. Den belyser också de primära faktorerna som påverkar tillväxten av den globala marknaden för AI-verktyg för animation. Rapporten erbjuder djupgående analyser av nationella, regionala och globala marknader, tillsammans med en bedömning av de ledande spelarna i varje specifikt område.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 29 september

Artificiell intelligens inom försäkringsmarknaden förväntas växa betydligt mellan 2022 och 2031

En marknadsundersökningsrapport om artificiell intelligens (AI) inom försäkringsmarknaden fungerar som en viktig resurs för företag, investerare och intressenter som vill ha en omfattande förståelse för marknaden. Rapporten förutspår marknadstrender, möjligheter och potentiella hinder som kan ändra branschens kurs de kommande åren. Rapporten erbjuder praktiska råd och strategier för att effektivt hantera en konkurrensutsatt landskap. Den globala AI inom försäkringsmarknaden förväntas växa betydligt mellan 2022 och 2031, med en positiv prognos för 2022 och framåt. Marknaden förväntas uppnå anmärkningsvärd tillväxt vad gäller storlek och CAGR, drivet av faktorer som tekniska framsteg och närvaron av nyckelspelare.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 29 september

Adobe lanserar webbaserad Photoshop-klient med AI-biblioteket Firefly

Adobe har lanserat en webbaserad klient för Photoshop. Trots att klienten inte inkluderar hela sviten av redigeringsfunktioner, erbjuder den enkel tillgång till Adobes nyligen släppta AI-bibliotek Firefly. Adobe har främst utformat Photoshop på webben för nykomlingar, för att snabba upp arbetsflöden och göra programvaran lättare att förstå. Webbversionen av Photoshop inkluderar också den nyligen introducerade Contextual Task Bar, som automatiskt rekommenderar nästa verktyg för att hjälpa användare att utföra de vanligaste uppgifterna. Trots att webbklienten saknar många av de traditionella funktionerna i skrivbordsversionen, inkluderar den de mest populära verktygen.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupade 29 september

Microsoft integrerar AI i Paint med ny funktion kallad Paint Cocreator

Microsoft integrerar AI i sina produkter och introducerar nu DALL-E bildgenerator i Paint. Den nya funktionen kallas Paint Cocreator och rullas ut till Windows Insiders i den senaste versionen. Paint Cocreator hjälper användare att skapa konstverk i Paint genom att beskriva vad de vill skapa med några få ord. Användare kan välja en konststil och när de klickar på Skapa genererar Paint Cocreator tre variationer av konstverk att välja mellan. Microsoft har också infört skyddsåtgärder för att förhindra generering av skadliga, stötande eller olämpliga bilder. Paint Cocreator är tillgänglig i förhandsgranskning för användare på engelska i USA, Frankrike, Storbritannien, Australien, Kanada, Italien och Tyskland.

Direktlänk Dela WebProNews fördjupade 28 september

Microsoft introducerar AI-drivet text-till-bild-verktyg i Paint-appen

Microsoft planerar att lansera ett text-till-bild-verktyg som drivs av DALL-E i sin Paint-app, kallad ´Paint Cocreator´. Verktyget är utformat för att skapa bilder baserat på användarens beskrivningar. Användare kan även redigera och återskapa de genererade bilderna. Verktyget kommer först att vara tillgängligt för Windows insiders och kommer snart att vara tillgängligt för alla Windows 11-användare. Förhandsgranskningen av Paint Cocreator kommer att finnas tillgänglig i USA, Storbritannien, Frankrike, Australien, Kanada, Italien och Tyskland.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 28 september

AI-företag sätter sikte på att uppnå artificiell allmän intelligens

Sedan lanseringen i november 2022 har ChatGPT hyllats som en av de mest imponerande och framgångsrika konsumentmjukvaruapplikationerna i historien. Men när hypen kring ChatGPT och andra stora språkmodeller dör ut, sätter AI-företag sina sikte på att uppnå en intelligent agent som överträffar dagens AI-modeller: artificiell allmän intelligens (AGI). AGI är en hypotetisk intelligent agent som kan uppnå samma intellektuella prestationer som människor. Det kan resonera, strategisera, planera, använda omdöme och sunt förnuft och svara på och upptäcka faror eller faror.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 27 september

Hur man lagstiftar om artificiell intelligens: en serie av fem texter

Artificiell intelligens (AI) har utvecklats obevakat sedan den tog världen med överraskning förra året, vilket har lett till diskussioner om en ´teknologisk vilda västern´. Det finns frågor om hur AI bör regleras, vem som bör göra det, och hur vi kan säkerställa att företag och individer som utvecklar och använder AI respekterar etiska principer. Fem texter har publicerats för att utforska dessa och andra frågor, skrivna av erfarna experter, däribland etiker Jocelyn Maclure och Alexis Morin-Martel, professorer Céline Castets-Renard och Anne-Sophie Hulin, Jennifer Quaid, vice dekan vid Ottawa University, och konstitutionalist och tidigare minister Benoît Pelletier.

Direktlänk Dela Institute for Research on Public Policy fördjupade 27 september

Marknaden för AI-chips förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2031

En forskningsrapport om marknaden för artificiella intelligens (AI) chips förutspår att marknaden kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2031. Rapporten ger statistisk information om marknadens tidigare och nuvarande tillstånd, produktionskostnader, volym, andel, storlek och tillväxt. AI-chip används för maskininlärning och hjälper till att eliminera eller minimera risker för människoliv inom många branscher. 2022 uppskattades den globala AI-chipsmarknaden till 13131,9 miljoner USD och förväntas nå 92537,66 miljoner USD 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 38,46% under prognosperioden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 september

Keen Technologies och Alberta Machine Intelligence Institute inleder partnerskap för att utveckla AGI

John Carmack, tidigare CTO på Oculus och rådgivande CTO på Meta, grundade Dallas-baserade Keen Technologies 2022 för att förfölja sitt nästa stora uppdrag: artificiell allmän intelligens (AGI). På måndag meddelade han ett partnerskap för att skapa större fokus och brådska i skapandet av AGI. Carmack samarbetar med Dr. Richard Sutton, chefsrådgivare vid Alberta Machine Intelligence Institute i Kanada. Sutton, huvudgrundaren av förstärkningsinlärningsfältet, kommer att arbeta med Carmack för att främja ´tidigare tillkännagivna forskningsprioriteringar för att förstå grundläggande beräkningsintelligens´. Sutton strävar efter att förstå och skapa ´långlivade beräkningsagenter som interagerar med en betydligt mer komplex värld och förutser och kontrollerar sina sensoriska ingångssignaler´. Det nyss tillkännagivna partnerskapet är ´den första offentliga milstolpen för Keen Technologies´, efter nyheter om att Keen höjde 20 miljoner dollar i augusti 2022. Keens ursprungliga rundning på 20 miljoner dollar leddes av Nat Friedman, Danial Gross, Patrick Collision, Tobi Lutke, Jim Keller, Sequoia Capital och Capital Factory.

Direktlänk Dela Dallas Innovates fördjupade 26 september

Microsoft rullar ut Paint Cocreator-funktionen till Windows Insiders

Microsoft börjar rulla ut den efterlängtade Paint Cocreator-funktionen till Windows Insiders under en förhandsgranskning. Funktionen kommer att rullas ut till allmänna konsumenter inom de kommande veckorna. Med den nya Paint Cocreator-funktionen kan du använda en textprompt, välja en stil och generera en unik bild med hjälp av Dall-E generative AI. Du kan sedan redigera den genererade bilden med Paints redigeringsverktyg. Vid lanseringen kommer Paint Cocreator Preview att finnas tillgängligt i USA, Kanada, Tyskland, Frankrike, Australien, Storbritannien och Italien. Microsoft kommer att utvidga denna funktion till andra regioner inom de kommande veckorna.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 26 september

Globala insikter i artificiell intelligens på marknaden för små och medelstora företag 2023-2031: Upplåsning av tillväxtpotential

En omfattande rapport erbjuder en djupgående analys av den globala marknaden för artificiell intelligens i små och medelstora företag från 2023 till 2031. Rapporten framhäver tillväxtmöjligheter för nyckelspelare och kastar ljus över framtida utsikter och branschutvecklingar. Den inkluderar även företagsprofiler och avslöjar deras affärsstrategier samt lovande nya investeringsmöjligheter. Rapporten ger dig kunskap och insikt som behövs för att fatta informerade beslut i en ständigt föränderlig affärsmiljö. Den täcker forskningstiden från 2018 till 2028 och ger en djup och omfattande analys av den globala marknaden för artificiell intelligens i små och medelstora företag.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 26 september

Microsoft satsar på kärnenergi för att driva sina datacenter och AI-ambitioner

Microsoft tror att nästa generations kärnreaktorer kan driva dess datacenter och AI-ambitioner, enligt en jobbannons för en huvudprogramchef som ska leda företagets kärnenergistrategi. Datacenter använder redan mycket elektricitet, vilket kan hindra företagets klimatmål om det inte kan hitta rena energikällor. AI gör det till en ännu större utmaning för företaget att övervinna. Kärnenergi skapar inte växthusgasutsläpp. Ändå kan det också öppna upp en helt ny burk med maskar när det gäller hantering av radioaktivt avfall och uppbyggnad av en urankedja. Baserat på den nya jobblistan verkar det som om Microsoft satsar på avancerade kärnreaktorer för att vara svaret.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 26 september

Artificiell intelligens (AI) vertikaler marknadsrapport 2023 släppt

Den nyligen släppta artificiell intelligens (AI) vertikaler marknadsrapporten för 2023 ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar AI: s roll i att revolutionera AI vertikaler industrin. Marknaden för AI vertikaler har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022. Med en CAGR beräknas denna marknad nå USD miljoner 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, senaste status och utvecklingstrender.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 25 september

Maskininlärning kan förbättra satellitinternet i Kanadas landsbygdsområden

I Kanada används ofta satellitanslutningar för internetåtkomst i landsbygds- och avlägsna områden, men dessa anslutningar är problematiska på grund av tekniska fel och frekventa avbrott i tjänsten. En grupp akademiker från National Research Council (NRC) och University of Waterloo använder nu maskininlärning för att ta itu med detta problem. De har utvecklat en Multivariat Variance-baserad genetisk ensemble-lärningsmetod som kombinerar flera AI-drivna metoder för att hitta onormaliteter i satelliter och satellitnätverk innan de blir allvarliga problem.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 25 september

AI-teknik används för att bekämpa skogsbränder

Skogsbränder, förvärrade av klimatförändringar, har lett till en ökad efterfrågan på nya lösningar. Brandmän och uppstartsföretag använder nu AI-aktiverade kameror för att skanna horisonten efter rök. Ett tyskt företag bygger en konstellation av satelliter för att upptäcka bränder från rymden, och Microsoft använder AI-modeller för att förutsäga var nästa brand kan starta. Kaliforniens huvudsakliga brandbekämpningsorgan testar nu ett AI-system som letar efter rök från över 1 000 kamerafeeds på bergstoppar och planerar att utöka det till hela staten. San Francisco-startupen Pano AI har ett liknande tillvägagångssätt, med kameror monterade på mobiltelefontorn som skannar efter rök och larmar kunder, inklusive brandkårer, försörjningsföretag och skidorter. Tyska startupen OroraTech analyserar satellitbilder med artificiell intelligens och har lanserat två minisatelliter i låg omloppsbana.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 24 september

AI-teknologi används för att bekämpa skogsbränder

Skogsbränder som drivs av klimatförändringar har härjat samhällen från Maui till Medelhavet i sommar, vilket har lett till ökad efterfrågan på nya lösningar. Brandmän och uppstartsföretag använder AI-aktiverade kameror för att söka efter rök. Ett tyskt företag bygger en konstellation av satelliter för att upptäcka bränder från rymden. Microsoft använder AI-modeller för att förutsäga var nästa brand kan starta. Californiens huvudsakliga brandbekämpningsbyrå har börjat testa ett AI-system som letar efter rök från mer än 1 000 kameraflöden på bergstoppar. San Francisco-startupen Pano AI tar en liknande strategi, genom att montera kameror på mobiltelefonmaster som söker efter rök och larmar kunder, inklusive brandkårer, energiföretag och skidorter. Tyska startupföretaget OroraTech analyserar satellitbilder med artificiell intelligens.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 24 september

Marknaden för AI inom detaljhandeln förväntas växa till 6458,6 miljoner dollar till 2028

En ny forskningsrapport förutspår att marknaden för artificiell intelligens (AI) inom detaljhandeln kommer att växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 15,27% och nå ett värde på 6458,6 miljoner dollar till 2028, upp från 2753,21 miljoner dollar 2023. Rapporten ger en detaljerad översikt över marknaden, inklusive analyser av ledande företag som Plexure Ltd, Daisy Intelligence, Google LLC, SAP SE, ViSenze Pte Ltd, IBM Corporation, Focal Systems Inc., Findmine Inc., Versium Analytics Inc., Conversica Inc., Sentient Technologies Holdings Limited, BloomReach Inc., Amazon Web Services Inc., Salesforce.com Inc., Microsoft Corporation och Style.ai. Den tar också upp effekterna av COVID-19 och regionala konflikter på marknaden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 23 september

Nätverksevent diskuterar framtidens AI-verktyg för juridisk industri

Ett nätverksevent kommer att hållas den 12 oktober 2034 i Harbour Room på Steamworks Brewpub i Vancouver, Kanada. Eventet kommer att diskutera den generativa AI och dess potentiella inverkan på den juridiska industrin. Den juridiska industrin utforskar återigen en ny typ av teknologi som förväntas hjälpa till att minska kostnader och öka noggrannheten vid undersökning av stora datamängder. Tidigare har industrin hanterat risker och nytta med e-posttrådning, analys och maskininlärningsbaserade dokumentöversikter. Nu presenteras nästa generation av artificiell intelligens - generativ AI.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 22 september

Marknaden för data science och maskininlärningsplattformar förväntas nå 466,3 miljarder USD 2032

DataHorizzon Research har publicerat en rapport som visar att marknaden för data science och maskininlärningsplattformar beräknas vara värd 94,2 miljarder USD 2023 och förväntas nå 466,3 miljarder USD 2032, med en årlig tillväxttakt på 17,4%. Rapporten analyserar marknadens tillstånd på global och regional nivå inom kommunikationssektorn. Maskininlärning, en gren av datavetenskapen, används för att göra viktiga beslut i företag och applikationer. Insikter från konsumenter används av organisationer för att anpassa sina produkter eller tjänster efter kundernas krav och förväntningar. Data science och ML-plattformar hjälper företag att dra meningsfulla slutsatser från denna data, utveckla marknadsföringsplaner och förbättra produktutbudet. Dessutom främjar den prediktiva analysen i företag också marknadstillväxten.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 22 september

Storbritanniens vice premiärminister uppmanar till global AI-reglering

Storbritanniens vice premiärminister, Oliver Dowden, kommer att varna för bristen på reglering av artificiell intelligens (AI) i ett tal vid FN:s generalförsamling. Han kommer att uppmana länder att skapa ett internationellt regleringssystem, något som Storbritannien hoppas främja när det värd för AI-säkerhetstoppmötet i Bletchley Park i november. Dowden kommer att framhålla att AI kan utgöra ett hot mot nationell säkerhet och att teknikföretag inte bör få reglera sig själva. Han har nyligen deltagit i möten med digitala ministrar från länder som Japan, USA, Pakistan och Kanada.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 22 september

McGill-universitetet leder nytt globalt klimatcenter för AI och biologisk mångfald

National Science Foundation (NSF) Global Centres Initiative har annonserat skapandet av ett nytt Globalt Klimatcenter för AI och Biologisk Mångfald (ABC) för att möta utmaningarna från biologiska kriser. Centret kommer att vara beläget vid University of Ohio och förenar forskare från sex universitet i USA och Kanada, inklusive McGill, med partners i Storbritannien, Europa och Australien. Kanadensiska teamet, som inkluderar forskare från McGill, University of British Columbia (UBC) och University of Guelph, tilldelades ett stipendium på 3,75 miljoner dollar genom NSERC Alliance-programmet för att stödja centrets forskningsaktiviteter.

Direktlänk Dela Mirage News fördjupade 21 september

AI-teknik används för att förbättra sjukvården i Ontario

Artificiell intelligens (AI) används redan i Ontario, Kanada för att förutsäga framtida hälsotillstånd baserat på befintliga hälsodata. Ontario Medical Association (OMA) höll en online presskonferens för att diskutera hur AI-teknik har införts inom vissa områden av hälso- och sjukvården och att större förändringar är på väg. AI-teknologin kan snabbt och exakt analysera realtidsdata från patienter, inklusive medicinska journaler, genetisk information och livsstilsfaktorer, och identifiera mönster som läkare kanske missar. Tekniken kan även minska belastningen på sjukvårdssystemet genom att förhindra att sjukdomar utvecklas till mer avancerade stadier.

Direktlänk Dela Northern Life fördjupade 21 september

Global marknad för maskininlärningschips växer

En ny affärsforskningsrapport visar att den globala marknaden för maskininlärningschips växer. Rapporten hjälper företag att förstå olika drivkrafter och begränsningar som påverkar marknaden under prognosperioden från 2023 till 2030. Den innehåller en detaljerad analys av tidigare trender, framtida trender och tekniska framsteg. Rapporten ger också en detaljerad och analytisk titt på de olika företag som arbetar för att uppnå en hög marknadsandel. De stora spelarna som täcks i rapporten inkluderar Wave Computing, Graphcore, Google Inc, Intel Corporation, IBM Corporation, Nvidia Corporation, Qualcomm och Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 21 september

Kanadensiska forskare använder AI för att förbättra satellitinternet i landsbygdsområden

Landsbygds- och avlägsna samhällen i Kanada är ofta beroende av satelliter för att få tillgång till internet, men dessa förbindelser kan vara opålitliga och störningsdrabbade. Ojämlikheten i internetåtkomst mellan dessa samhällen och stadsbor är ett pågående problem för Kanadas ekonomiska produktivitet. Ett forskarteam från University of Waterloo och National Research Council (NRC) tar itu med detta långvariga problem med hjälp av maskininlärning. Forskarna testade sin metod med hjälp av tre dataset och i en serie tester överträffade deras nya modell befintliga modeller när det gäller noggrannhet, precision och återkallande.

Direktlänk Dela University of Waterloo fördjupade 20 september

Global juridisk AI-marknad förväntas växa med 33,97% mellan 2023 och 2030

Enligt en marknadsundersökningsrapport förväntas den globala marknaden för juridisk teknik och artificiell intelligens (AI) växa med en årlig tillväxttakt på 33,97% under prognosperioden 2023-2030. Denna tillväxt drivs av den juridiska branschens ökande användning av AI-verktyg för att effektivisera processer och förbättra effektiviteten. AI-lösningar använder maskininlärning och naturlig språkbearbetning för att automatisera uppgifter som kontraktanalys, juridisk forskning och dokumentgranskning. Nyckelfaktorer inkluderar strävan efter juridisk innovation, regulatorisk efterlevnad och önskan att minska juridiska kostnader.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 september

Ny rapport ger värdefulla insikter om marknaden för artificiell intelligens

Den nyligen släppta marknadsrapporten för artificiell intelligens (AI) för 2023 ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar AI: s roll i att revolutionera AI-industrin. Den globala AI-marknadens storlek värderades till 59732,12 miljoner dollar 2022 och förväntas expandera med en CAGR på 47,26% under prognosperioden, för att nå 609038,96 miljoner dollar 2028. Rapporten inkluderar flera nya tillägg som marknadstrender, konkurrenslandskap, konsumentbeteende, marknadssegmentering, marknadsprognos, regional analys och tekniska framsteg.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 september

AI:s inverkan på cybersäkerhet: Möjligheter och hot

Sedan lanseringen av OpenAI:s ChatGPT har företagsvärlden fokuserat på generativa AI-verktygs förmåga att automatisera och effektivisera olika affärsfunktioner. En rapport från Goldman Sachs visar att två tredjedelar av jobben i USA och Europa riskerar att automatiseras av AI. Samtidigt finns det oro för de hot som tekniken kan utsätta organisationer för, särskilt när cyberbrottslingar och illvilliga aktörer börjar använda dessa chatbots och verktyg. Två nyligen publicerade rapporter visar hur organisationer blir allt mer oroade över dessa generativa AI-verktyg och hur hotaktörer kan använda dem. Detta formar hur företag spenderar pengar på cybersäkerhetsskydd och vilka typer av färdigheter som behövs av teknikproffs som måste hantera dessa problem.

Direktlänk Dela DHI fördjupade 20 september

Marknaden för AI-konsulttjänster förväntas växa fram till 2030

Marknaden för artificiell intelligens (AI) konsulttjänster förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2030. Rapporten omfattar 123 sidor och ger detaljerad kostnadsanalys, leveranskedja och teknologiska innovationer. Tjänsterna kommer att optimeras och användas mer allmänt av slutanvändare. Analys av konsumentbeteende och marknadsdynamik ger viktig information för att förstå marknaden för AI-konsulttjänster. Nyckelspelare på marknaden inkluderar bland annat INVOKE, LeaderGPU, Aispotters LLC, Softmax Data Inc, Opex Analytics Inc och Icreon.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 19 september

Betydande tillväxt förväntas på marknaden för AI inom media och underhållning

En ny rapport förutspår betydande tillväxt mellan 2023 och 2030 för marknaden för artificiell intelligens (AI) inom media och underhållning. Rapporten identifierar nyckelspelare, inklusive Prologue AI, NVIDIA, Microsoft Corporation, Numenta Inc., Veritone, Cognizant, NVIDIA Corporation, Wipro Limited, Sentient Technologies, Intel, Google Inc., Oracle, Intel Corporation, Accenture och IBM Corporation. Rapporten täcker användningsområdena för AI inom spel, falska nyhetsdetektering, plagiatdetektering, personalisering, produktionsplanering och -hantering, försäljning och marknadsföring samt talangidentifiering. Den analyserar också marknadsdynamiken och tekniska innovationer.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 19 september

Brittisk domare använde AI för att skriva dom, AI-chippstartups kämpar för finansiering, Coca-Cola skapar AI-genererad smak, New York Times anställer AI-redaktör

En domare vid Storbritanniens appellationsdomstol har erkänt att han använde ChatGPT för att hjälpa honom att skriva en dom. Lord Justice Birss talade vid ett evenemang arrangerat av Law Society och sa att han vände sig till ChatGPT för att generera ett stycke för rättsdokument i ett fall relaterat till immaterialrätt. Birss kopierade och klistrade in orden direkt i domen han skrev. Detta anses vara det första rapporterade fallet av en brittisk domare som erkänner att de använt generativ AI-programvara i sitt arbete. I USA blev två advokater starkt kritiserade för att ha använt chatboten för att försvara en klient i rätten, efter att domarna insåg att programvaran hade genererat falsk information. AI-centrerade chippstartups som hoppas konkurrera med Nvidia står inför en uppförsbacke för att säkra medel från venturekapitalföretag. De har tillsammans lyckats samla in 881,4 miljoner dollar i år fram till slutet av augusti. Detta är en minskning med cirka 908 miljoner dollar - över 80 procent - jämfört med den mängd pengar som samlades in under de första tre kvartalen förra året. Dryckesjätten Coca-Cola har skapat en begränsad upplaga av Coke med en smakprofil genererad med hjälp av AI. Drycken - kallad Coca-Cola Y3000 - beskrivs som ´futuristisk smak´ och är en del av den kolsyrade kolossens ´Creations´-serie med begränsade upplagor. The New York Times anställer en seniorredaktör för att införa generativa AI-verktyg i sitt nyhetsrum.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 18 september

Detaljerad rapport om marknaden för maskininlärningsoperationer (MLOps) fram till 2030

En detaljerad rapport om marknaden för maskininlärningsoperationer (MLOps) fram till 2030 ger en omfattande analys av marknadsstorlek, andel, intäkter, segment, drivkrafter, trender, tillväxt och utveckling. Rapporten belyser närvaron av begränsande faktorer och regionala industrier som kan påverka marknadstillväxttrenderna bortom prognosperioden 2030. Rapporten ger värdefulla insikter och strategier för att hjälpa företag att navigera i den komplexa marknadsmiljön och maximera ROI. Den erbjuder en djupgående analys av marknadens konkurrenslandskap, inklusive nyckelindustriaktörer, marknadsandel och konkurrensstrategier.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 18 september

Ny rapport om marknaden för videoanalys och artificiell intelligens publicerad av 360 Research Reports

360 Research Reports har publicerat en ny rapport med titeln ´Videoanalys och Artificiell Intelligens Marknad´ för slutanvändare (BFSI, stadsövervakning, kritisk infrastruktur, utbildning, gästfrihet och underhållning, tillverkning, försvar och gränsövervakning, detaljhandel och konsumentvaror, trafikledning, transport, andra), typer (TYPE1), region och global prognos till 2023-2030. Rapporten presenterar kvalitativa och kvantitativa perspektiv på SWOT- och PESTLE-analys baserat på geografiska regioner och industrisegment. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek för videoanalys och artificiell intelligens, segmentstorlek (huvudsakligen inklusive produkttyp, tillämpning och geografi), konkurrentlandskap, aktuell status och utvecklingstrender. Dessutom tillhandahåller rapporten detaljerad kostnadsanalys, leveranskedja.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 september

Maskininlärning som en tjänst (MLaaS) marknaden växer globalt, prognos till 2031

En ny forskningsrapport visar den globala marknaden för Maskininlärning som en tjänst (MLaaS) och dess kommersiella möjligheter fram till 2031. Rapporten inkluderar en analys av hur COVID-19 påverkat marknaden och hur företag kan övervinna hoten som pandemin har medfört. De stora aktörerna på MLaaS-marknaden inkluderar ISHIR, IBM, Google, Microsoft och Amazon. MLaaS-marknaden har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en beräknad CAGR på procent. Marknaden förväntas nå USD miljoner år 2029.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 september

Juridik och AI: Den fjärde industriella revolutionen förändrar advokatbyråer

Vi är i den fjärde industriella revolutionen och juridiken är ingen främling. Med framväxten av ny teknik som artificiell intelligens (AI) börjar arbetssättet i advokatbyråer att förändras. AI:s integration i juridisk praxis är inte ny och har under de senaste åren gjort det möjligt att extrahera sammanfattningar av meningar och juridiska linjer. Sedan förra året har AI alltmer setts som en relevant punkt i leveransen av juridiska tjänster, varför många företag har börjat integrera denna teknik i sina digitala transformationsprojekt. Men alla företag är inte på samma nivå och varje företag har en annan nivå av digital mognad. Företag bör förstå sammanhanget och behoven innan de integrerar någon teknik, och använda dessa verktyg ansvarsfullt, etiskt och säkert.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 16 september

Global AI i företagsmarknaden förväntas nå 1,5 biljoner dollar 2028

Enligt en rapport från Infinity Business Insights förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) i företag nå 1,5 biljoner dollar 2028, med en årlig tillväxttakt på 43,3% från 2023 till 2028. Rapporten belyser hur AI har omvandlat företagsverksamhet och beslutsfattande, med AI-lösningar som erbjuder insikter baserade på data, automatisering och förbättrad effektivitet. Nyckelmarknadsaktörer som nämns i rapporten inkluderar Google, Microsoft, IBM, Amazon Web Services, Nuance, Verint, DataRobot, SAS, MathWorks, Digital Reasoning, Cloudera, IPsoft, Uniphore, Kasisto och iFLYTEK.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Marknadsutsikter för artificiell intelligens i plattform som en tjänst (PaaS) 2023-2030

En ny rapport visar kommersiella möjligheter och inkomstprognoser för marknaden för artificiell intelligens i plattform som en tjänst (PaaS) under de kommande åren. Marknaden har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en CAGR på procent. Det uppskattas att marknaden kommer att nå USD miljoner år 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek, segmentstorlek (inklusive produkttyp, tillämpning och geografi), konkurrentlandskap, nyligen status och utvecklingstrender. Dessutom ger rapporten strategier för företag att övervinna hot från COVID-19.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Kunstgjord intelligens på rättegångsfinansieringsmarknaden växer globalt fram till 2030

En ny forskningsrapport visar kommersiella möjligheter och intäktsprognoser för marknaden för konstgjord intelligens (AI) inom rättegångsfinansiering från 2023 till 2030. Rapporten inkluderar data om marknadsstorlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, aktuell status och utvecklingstrender. Den täcker också strategier för företag att övervinna hot som orsakats av COVID-19. Marknaden för AI inom rättegångsfinansiering har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en årlig tillväxttakt (CAGR) av procent. Marknaden beräknas nå USD miljoner år 2029.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

AI-marknaden förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2030, enligt 360 Research Reports

360 Research Reports har publicerat en ny rapport med titeln ´Artificial Intelligence Market´ som prognostiserar marknadens tillväxt mellan 2023 och 2030. Rapporten visar att den globala AI-marknaden förväntas öka betydligt under prognosperioden. 2022 var marknaden värd 59732,12 miljoner dollar och förväntas nå 323964,51 miljoner dollar 2028, med en CAGR på 32,55% under perioden 2022-2028. De största tillverkarna av AI globalt inkluderar Intel Corporation, International Business Machines Corporation, Apple Inc., CloudMinds Technology Inc., SenseTime, Alphabet Inc., AIBrain, Banjo, Microsoft Corporation, Anki, UBTECH Robotics, Inc., Megvii Technology Limited, Nvidia Corporation, Amazon.com, Inc. och CloudWalk Technology Co., Ltd.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 september

Svåra tider framöver för Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikmarknad

Människan kämpar mot två pandemier samtidigt, hälsa och ekonomi. Datalys kämpar för att rädda sektorer och företag inom Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikindustrin från en bokstavlig smältning. Trots situationen har forskningsteamet lyckats samla den senaste informationen om Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikrapporten. Studien ger information om marknadstrender och utveckling, drivrutiner, kapaciteter, teknologier och förändringar i Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikrapporten.

Direktlänk Dela IVF News Direct fördjupade 15 september

Coca-Cola lanserar AI-skapad dryck och mobilapp

Coca-Cola har lanserat en begränsad upplaga av Coca-Cola Y3000 Zero Sugar, en dryck som påstås vara skapad med hjälp av artificiell intelligens (AI). Dryckens namn antyder en smak från år 3000, men marknadsföringen bygger på AI-genererade bilder från 2023, skapade av bildsyntesmodellen Stable Diffusion. Stable Diffusion nämns vid lanseringen av ´Coca-Cola Y3000 AI Cam´-mobilappen, som genererar bilder genom att skrapa hundratals miljoner upphovsrättsskyddade verk på internet. Coca-Cola utvecklade en ´mysteriumssmak´ och en AI-tema marknadsföringspaket och mobilapp som drar nytta av både mänskliga designers och Stable Diffusion.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 13 september

Coca-Cola lanserar AI-designad dryck som ska smaka som framtiden

Coca-Cola har under cirka ett och ett halvt år experimenterat med begränsade utgåvor av drycker med hemliga smaker. Den senaste, Coca-Cola Y3000, är tänkt att smaka som framtiden. Företaget använde artificiell intelligens (AI) för att bestämma smaken och förpackningen. Coca-Cola har använt sin Creations-plattform, ansvarig för begränsade utgåvor som Y3000, för att försöka få varumärket att resonera med yngre konsumenter. Y3000, som kommer i sockerfria och fullsockervarianter i USA och Kanada, kommer att säljas under en begränsad tid från tisdag.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 12 september

Crater Labs, ett kanadensiskt forskningslaboratorium inom AI och maskininlärning, arbetar med att lösa storskaliga problem genom att skala upp AI/ML-modeller. CTO Khalid Eidoo förklarar att AI/ML-modellerna är som levande organismer, som förändras över tid när de lär sig på mer och mer data. Crater Labs har tidigare använt molntjänster från AWS och Google Cloud, men på grund av säkerhetskrav och geografiska krav från kunderna har de valt att bygga sin infrastruktur på plats. De har implementerat Pure Storage´s FlashBlade-teknologi, vilket har minskat tiden det tar att utföra deras arbete med ungefär en tiondel jämfört med när de använde molnet.

Diginomica fördjupade 12 september

Marknadsanalys av AI-verktyg för studenter

En genomgripande analys av den nuvarande och framväxande trenden inom AI-verktyg för studenter har utförts. Rapporten inkluderar Porter´s Five Forces för att analysera olika faktorer såsom leverantörers och kunders förståelse, risker från olika agenter, konkurrensstyrka och lovande nya affärsfolk. Rapporten omfattar även forskningsdata från olika företag, fördelar, bruttomarginal, strategiska beslut på den globala marknaden och mer genom tabeller, diagram och infografik. De företag som täcks i rapporten inkluderar Cognii, Century Tech, Queirum, Altitude Learning, Knowji, Ivy Chatbot, Nuance, Gradescope, Carnegie Learning, Smart Sparrow, DreamBox, Knewtons Alta, Eklavvya AI proctoring, Woot Math, Duolingo, Pearson, TutorMe, Edmentum och Kaltura.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 september

Marknadsrapport förväntar betydande tillväxt för AI-chatbotar mellan 2023 och 2030

En ny rapport från Business Growth Reports ger en fördjupad analys av marknaden för artificiella intelligens (AI) chatbotar. Rapporten, som sträcker sig över flera sidor, baseras på regioner, applikationer (stora företag, små och medelstora företag) och typer (meddelandeprogram, webbwidgetar, andra). Enligt rapporten förväntas marknaden för AI-chatbotar växa årligen med en betydande årlig tillväxttakt (CAGR) mellan 2023 och 2030. Rapporten innehåller även en omfattande analys av företagsaspekter som global marknadsstorlek för AI-chatbotar, senaste tekniska framsteg och innovationer.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 september

Maskininlärning inom medicinsk bildbehandling: Marknadsundersökning 2023-2031

En professionell marknadsundersökning har genomförts för att bedöma tillväxtpotentialen på marknaden för maskininlärning inom medicinsk bildbehandling. Studien undersöker den globala marknaden, dess nuvarande status och framtida potential. Rapporten inkluderar regionala studier, tillväxtprognoser för perioden 2022 till 2028, och de viktigaste hindren för marknadsexpansion. Rapporten innehåller också marknadsandelar för de tio största företagen. Studien undersöker flera betydande regioner på en geografisk nivå, tillväxtmönster, industriella tillväxtutsikter och konkurrensutvärderingar.

Direktlänk Dela Marijuana Observer fördjupade 11 september

Universitet överväger användning av ChatGPT, en AI-verktyg

Universitet över hela världen överväger huruvida de kommer att tillåta användningen av ChatGPT, ett AI-verktyg utvecklat av OpenAI. Detta verktyg, som skapades för att replikera ett handledningssystem för studenter och yrkesverksamma, har varit kontroversiellt sedan dess introduktion. Användningen av ChatGPT och andra generativa AI-verktyg diskuterades vid G7-konferensen i Hiroshima, Japan, tidigare i år. Howard University arbetar för närvarande på en akademisk policy angående ChatGPT. Trots dess potential oroar vissa sig för integriteten i att använda ChatGPT för universitetsuppgifter och riskerna med att tillåta dess användning på universitet.

Direktlänk Dela The Hilltop fördjupade 11 september

Marknadsrapport för Data Science och Machine-Learning-plattformar 2023-2030

En ny marknadsrapport för Data Science och Machine-Learning-plattformar förutspår en betydande årlig tillväxt mellan 2023 och 2030. Rapporten analyserar marknaden utifrån olika applikationer och typer av verktyg, med fokus på tillgång och efterfrågan, råmaterialanalys och SWOT-analys. Stora företag inom marknaden inkluderar RapidMiner, Databricks, Lexalytics, SAS, Alteryx, Domino Data Lab, Microsoft, Angoss, IBM, TIBCO Software, Dataiku, MathWorks, SAP, Google, KNIME, Anaconda, H20.ai och Rapid Insight.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

AI-genererad låt av Drake och The Weeknd inlämnad för Grammy-övervägande utan deras medverkan

En AI-genererad samarbete mellan Drake och The Weeknd med titeln ´Heart on My Sleeve´ har lämnats in för övervägande vid den 66:e Grammy Awards. Vad som dock skapar uppståndelse är att ingen av de kanadensiska superstjärnorna var inblandade i skapandet av låten. Ghostwriter, den anonyma människan bakom denna digitala sensation, söker modigt musikindustrins mest prestigefyllda utmärkelse för en låt som kombinerar datorgenererade vokalframträdanden med mänskligt låtskrivande. Recording Academy CEO Harvey Mason Jr. försvarade inlämningen, med motiveringen att den är berättigad eftersom den skrevs av en människa. Låten har lagts fram för övervägande i både kategorin Årets låt och Bästa raplåt. Medan texterna faktiskt skapades av Ghostwriter, genererades de vokala framträdandena helt av artificiell intelligens. Ett stort hinder för ´Heart on My Sleeve´ är Grammys krav på ´generation distribution´. Låtar måste ha en bred lansering, tillgänglig genom olika distributionskanaler. Efter en första visning på YouTube och streamingplattformar försvann spåret på grund av nedtagning av Universal Music Group, skivbolaget som representerar Drake och The Weeknd. Denna situation har väckt en debatt om berättigande av AI-genererat innehåll för Grammy-erkännande.

Direktlänk Dela The Business Standard fördjupade 10 september

Svåra tider framöver för maskininlärningsoperation och underhållsteknikbranschen

Svåra tider väntar för mänskligheten då vi bekämpar två pandemier samtidigt, hälsa och ekonomi. Datalys kämpar för att rädda sektorer och företag inom maskininlärningsoperation och underhållsteknik från en bokstavlig smältning. Trots situationen har Datalys forskningsteam lyckats samla den senaste informationen om maskininlärningsoperation och underhållsteknikrapporten. Studien ger information om marknadstrender och utveckling, drivkrafter, kapaciteter, teknologier och de föränderliga dynamiken i maskininlärningsoperation och underhållsteknikrapporten.

Direktlänk Dela Marijuana Observer fördjupade 10 september

AI/Machine Learning-marknadens framtida tillväxttrender | Kommande möjligheter och utmaningar fram till 2030

Globala AI/Machine Learning Market Research Report 2023-2030 ger en grundlig analys av konkurrenslandskapet för topp tillverkare [GOOGLE, Amazon, PINTEREST, TRADEMARKVISION, BAIDU, IBM, SOUNDHOUND] samt utvecklingsdrivare och begränsningar. Forskningen erbjuder djupgående och kvalitativa insikter om banbrytande företags tillväxtplaner, makroekonomiska och mikroekonomiska variabler, bedömning av trender och finansiella uttalanden av stora företag. AI/Machine Learning-marknadsstudien inkluderar detaljerade industrisegment efter typ [TensorFlow, Caffe2, Apache MXNet] och tillämpningar [Automotive, Santific Research, Big Date, Other] med segmenteringsanalys, CAGR-status, tillväxtintäktsinformation och prognoser om branschstorlek och andel.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 9 september

Guillermo del Toro diskuterar artificiell intelligens och dess inverkan på skapandet av audiovisuellt innehåll

Guillermo del Toro, regissören för Netflix´s Pinocchio, diskuterade artificiell intelligens (AI) och dess inverkan på skapandet av innehåll under sitt öppningstal vid Toronto Film Festival. Han uttryckte att han inte är orolig för AI, utan för naturlig dumhet. Han hävdade att AI kommer att lyckas eller misslyckas baserat på hur människor kreativt använder det för att förverkliga en personlig vision på skärmen. Del Toro talade också om sin passion för traditionell animation och betonade att animation fortfarande i stor utsträckning är handritad, skapad och producerad av människor.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 9 september

Roll och begränsningar av AI i juridiskt skrivande

Tekniken förändras snabbt och detta påverkar innehållsskapande, inklusive juridiskt skrivande. Artificiell intelligens (AI) används nu av advokater för att skapa blogginlägg och andra typer av innehåll. AI kan spara tid och pengar genom att skriva inlägg och andra dokument, men det är viktigt att förstå att AI har sina begränsningar. AI kan göra misstag, saknar mänsklig intuition och kan inte optimera innehåll för sökmotorer. Därför är det viktigt att människor fortfarande är inblandade i redigeringsprocessen för att säkerställa kvalitet och noggrannhet. Trots AI: s fördelar bör det aldrig ersätta kreativiteten och skickligheten hos mänskliga författare.

Direktlänk Dela Above the Law fördjupade 8 september

Kreativitet vid en korsväg: Dentsu Creatives globala CMO-rapport 2023

Dentsu Creatives globala CMO-rapport för 2023, ´Kreativitet vid en korsväg´, visar optimism bland dagens marknadsföringsbeslutsfattare trots förändring och utmaningar. Rapporten bygger på en undersökning av 700 CMO:er och seniora marknadsförare i USA, Storbritannien, Australien, Brasilien, Kanada, Kina, Indien, Italien och Spanien och identifierar åtta huvudteman. Trots att branschen befinner sig vid en korsväg, är den stärkt av kreativitet och teknologi. CMO:er fokuserar på det de kan kontrollera, som att äga och koppla upp sig mot sin publik i en värld där tredje part ofta verkar hålla korten.

Direktlänk Dela MediaNews4U fördjupade 8 september

Framtidsutsikter för den globala marknaden för artificiell intelligens inom tillverkning

Den globala marknaden för artificiell intelligens inom tillverkning befinner sig för närvarande i en tillväxtfas med lovande framtidsutsikter, enligt en ny rapport som täcker perioden 2023 till 2029. Rapporten erbjuder noggrann data om huvudkonkurrenter, marknadstrender och tillförlitliga prognoser, inklusive tillväxttakt. Rapporten belyser de primära faktorer som påverkar tillväxten på den globala marknaden för artificiell intelligens inom tillverkning. De ledande spelarna på den globala marknaden för artificiell intelligens inom tillverkning inkluderar IBM, Microsoft, Oracle, Google, SAS, SAP SE, Siemens, Civis Analytics, RapidMiner, Seebo Interactive, SPD-Grupp, Acerta Analytics Solutions och andra.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

Global studie av Machine-Learning-as-a-Service marknaden 2023-2029

En nyligen publicerad studie om den globala marknaden för Machine-Learning-as-a-Service 2023-2029 täcker alla aspekter av marknaden och ger aktuell data om nuvarande trender. Den är en värdefull källa till insiktsfulla data för företagsstrateger. Studien undersöker de senaste trenderna och siffrorna, marknadsstorleken, efterfrågans omfattning, tillväxttaktanalys, och ger en omfattande undersökning av marknadsandelen. Bland de ledande tillverkarna återfinns Amazon Web Services, BigML, Crunchbase, Fair Isaac Corporation, Google, IBM, Microsoft Corporation, PREDICTRON LABS och Yottamine Analytics.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

Forskningsrapport om global AIoT-marknad ger branschöversikt och spårar senaste utvecklingar

En forskningsrapport om marknaden för Artificial Intelligence of Things (AIoT) ger en översikt över branschen, inklusive dess definition, tillämpningar och utvecklingar, samt tillverkningsteknik. Rapporten spårar alla senaste utvecklingar och innovationer på marknaden. Den ger data om hinder vid etablering av verksamhet och vägleder för att övervinna kommande utmaningar och hinder. Rapporten täcker de största företagen på marknaden, inklusive AISPEECH, IBM, Intel, Gopher Protocol, Micron Technology, ShiftPixy Inc., Twilio Inc., Deep Vision, ALCES, Ceva.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

AI i marknadsföring förväntas nå 123320.38 miljoner dollar år 2028

Den nyligen publicerade rapporten om artificiell intelligens (AI) i marknadsföring förväntas expandera med en CAGR på 18.94% under prognosperioden och nå 123320.38 miljoner dollar år 2028. AI-marknadsföring är en metod för att utnyttja kunddata och AI-koncept som maskininlärning för att förutse kundernas nästa drag och förbättra kundresan. Rapporten inkluderar marknadstrender, konkurrenslandskap, konsumentbeteende, marknadssegmentering, marknadsprognos, regional analys och tekniska framsteg.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

Pinterest skapar inkluderande algoritm för kroppstyper och hudfärger

Pinterest har skapat en algoritm som flyttar fokus från smala, vita och konventionellt attraktiva kroppar. Algoritmen använder artificiell intelligens för att göra appen mer inkluderande genom att lyfta fram mer varierade kroppstyper och hudfärger i sökresultat. Funktionen har testats i tysthet över flera månader och är nu aktiv på inlägg relaterade till mode, smink och bröllop. Den är tillgänglig för användare i USA, Storbritannien, Irland, Kanada, Australien och Nya Zeeland. Pinterest har tränat sin maskininlärningsalgoritm på över 5 miljarder bilder med en mängd olika människor.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 7 september

Forskningsrapport om marknaden för överföringslinjetransformatorer

En forskningsrapport om marknaden för överföringslinjetransformatorer tillhandahåller all information relaterad till branschen. Den ger en överblick av marknaden, inklusive dess definition, tillämpningar och utvecklingar, samt tillverkningsteknik. Rapporten spårar alla senaste utvecklingar och innovationer på marknaden. Den ger data om hinder vid etablering av verksamheten och vägleder för att övervinna kommande utmaningar och hinder. Rapporten täcker bland annat företag som BEL, Eaton Bussmann, Pulse Electronics Corporation, Vishay Dale, Murata, TE Connectivity, HALO Electronics, Bourns och segment som elektronik, rymdindustri, bilindustri m.fl.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 7 september

5G FWA-enhetens marknadsundersökningsrapport ger översikt över branschen

En forskningsrapport om 5G FWA-enhetens marknad tillhandahåller information relaterad till branschen, inklusive dess definition, tillämpningar, utvecklingar och tillverkningsteknik. Rapporten spårar alla senaste utvecklingar och innovationer på marknaden och ger data om hinder vid etablering av företag och vägledning för att övervinna kommande utmaningar. Rapporten täcker företag som Nokia, Casa Systems, TCL, Huawei, Fibocom, Zyxel, Teldat, Sagemcom, Vantiva, Samsung, Oppo, BEC Technologies, Arcadyan, Sercomm, Wistron NeWeb, Askey och Alpha Networks.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 7 september

Novarc Technologies samlar in $20M för AI-drivna svetsrobotar, Cohere söker ny finansieringsrunda, Bank of Canada samarbetar med EvolutionQ, OpenAI passerar $1 miljard i intäkter

Vancouver-baserade Novarc Technologies har samlat in 20 miljoner dollar för att utöka sitt erbjudande av svetsrobotar och lansera sitt NovAI-robotvisionssystem. AI-startupen Cohere, med investerare som Oracle och Nvidia, söker ny finansiering efter att ha samlat in 270 miljoner dollar i juni. Bank of Canada har anlitat kvant-säkerhets-startupen EvolutionQ för att utforska kvant-datorsäkerhet för digitala valutor. OpenAI, som nyligen lanserade en företagsversion av ChatGPT, förväntas generera över 1 miljard dollar i intäkter under de närmaste 12 månaderna. Andra noterbara nyheter inkluderar Xanadu och Toronto Metropolitan Universitys samarbete för att utveckla ett utbildningsprogram inom kvantberäkning, och Conquest Plannings partnerskap med CapIntel för att erbjuda AI-drivna råd till fler finansiella rådgivare och investerare.

Direktlänk Dela BetaKit fördjupade 7 september

Styrelseledamöter oroade över cybersäkerhet, visar rapport

Proofpoint har släppt sin årliga rapport ´Cybersecurity: The 2023 Board Perspective´, som visar att 73% av de tillfrågade styrelseledamöterna ser sig själva i riskzonen för en cyberattack, en ökning från 65% 2022. 53% anser att de är oförberedda på en riktad attack. Rapporten visar också att 59% av styrelseledamöterna tror att generativ AI, som ChatGPT, är en säkerhetsrisk. Trots oro ser 73% av styrelseledamöterna cybersäkerhet som en prioritet och 70% anser att de har investerat tillräckligt i cybersäkerhet.

Direktlänk Dela Dagens Infrastruktur fördjupade 6 september

AI-genererad låt inlämnad till Grammy Awards utan artisternas inblandning

En AI-genererad sång kallad ´Heart on My Sleeve´, ett samarbete mellan Drake och The Weeknd, har lämnats in för övervägande till den 66:e Grammy Awards. Det som skapar uppståndelse är att ingen av de kanadensiska superstjärnorna var inblandade i skapandet av låten. Ghostwriter, den anonyma människan bakom denna digitala sensation, strävar modigt efter musikindustrins mest prestigefyllda utmärkelse för en låt som kombinerar datorgenererade vokalframträdanden med mänskligt låtskrivande. Låten har lämnats in för övervägande i både Årets låt och Bästa raplåt-kategorierna.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 6 september

Kanadensiska företag ligger efter i AI-adoption, enligt rapport

En ny rapport visar att Kanadas företag ligger efter i AI-adoption, rankade på 20:e plats bland OECD-länderna. Rapporten, som publicerats av Dais vid Toronto Metropolitan University, visar en ´poängtavla´ för AI-adoption inom olika branscher och provinser i Kanada, samt även hur länder rankas globalt. Endast 4% av företagen i Kanada rapporterar att de använder AI på något sätt i sin verksamhet. Québec leder i Kanada med en adoptionsgrad på 5%. Ontario, BC och Saskatchewan följer nära efter med 4%, medan Alberta följer med 3%. Manitoba och den kombinerade regionen Atlantic & Territories ligger efter med 2%.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 6 september

Forskning visar att mänskliga handlingar påverkar vädermönster

Forskare från hela världen, inklusive från University of Hawaii vid Manoa, har använt maskininlärning för att förstå hur människans handlingar påverkar vädret. De upptäckte att det vi gör förändrar klimatförhållandena på olika platser, vilket orsakar problem som kraftiga regn och torka i olika delar av världen. Forskarna matade in en mängd information om klimat och nederbördsdata i maskininlärningsprogrammet och upptäckte att mönstret för dagliga regn började förändras runt mitten av 2010-talet. De sade att förändringen beror på de saker människor gör som värmer upp jorden.

Direktlänk Dela Techiexpert fördjupade 6 september

EU:s utkast till AI-lagstiftning lämnar viktiga frågor obesvarade, enligt USAs beslutsfattare

EU:s utkast till lagstiftning om artificiell intelligens (AI) lämnar viktiga frågor obesvarade, enligt amerikanska beslutsfattare. Dragos Tudorache, ledamot i Europaparlamentet, har varit en nyckelperson i att leda EU:s lagstiftning om AI-teknologier till omröstning. Han har tidigare sökt kontakt med den dåvarande kongressledamoten Jerry McNerney, som var medordförande för den kongressgrupp som arbetar med AI. McNerney, som nu är senior policyrådgivare på advokatfirman Pillsbury Winthrop Shaw Pittman LLP, menar att kongressens intresse för AI minskade betydligt efter pandemin och attacken mot Kapitolium 6 januari 2021. Sedan dess har EU gått framåt och börjat överväga AI-regleringar eftersom ”självreglering, självöverensstämmelse och disciplin från företagen inte längre var tillräckliga”, enligt Tudorache.

Direktlänk Dela Roll Call fördjupade 6 september

ChatGPT kämpar med att generera text på mindre representerade språk

ChatGPT, en AI-chatbot, används världen över för att generera text på engelska, spanska, japanska och andra dominerande språk. Men den kämpar med att producera text av samma kvalitet på språk som bengali, swahili, urdu och thai. ChatGPT har också problem med att skapa text på tigrinya, ett språk talat av över 7 miljoner människor, främst i Eritrea och norra Etiopien. Det har även problem med kurdiska, som talas av över 27 miljoner människor, främst i Turkiet och Irak. OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har ännu inte inkluderat några språkguidelines i sin användarpolicy för ChatGPT.

Direktlänk Dela Rest of World fördjupade 6 september

Temenos utvecklar AI-verktyg för att klassificera banktransaktioner

Den schweiziska kärnbankleverantören Temenos har utvecklat ett generativt AI-verktyg för att automatiskt klassificera kundbanktransaktioner, vilket hjälper kunder att ge personliga insikter och rekommendationer. Verktyget gör det möjligt för banker att klassificera och märka kundtransaktioner från fritextnarrativ automatiskt och med en ´hög grad av noggrannhet´ på olika språk. Verktyget, som är en integrerad del av leverantörens kärnbankerbjudande, kan också nås oberoende via en API-plugin för icke-kunder. I en pilot med BlueShore Financial användes den stora språkmodellen för att ge personliga insikter om inkomster och utgifter.

Direktlänk Dela Finextra Research fördjupade 6 september

Marknadsrapport för kognitiva system och AI-system förutspår tillväxt till 2030

En ny rapport ger viktig statistisk information om marknadsstatus för aktörer inom kognitiva system och AI-system. Den omfattar historiska och projicerade marknadsdata, efterfrågan, applikationsspecifikationer, prisutveckling och geografiska uppdelningar av ledande företag inom kognitiva system och AI-system. Rapporten erbjuder en omfattande bild av den globala marknaden för kognitiva system och AI-system från 2023 till 2030. Forskningsrapporten ger även omfattande data om de viktigaste faktorerna som driver tillväxten på marknaden för kognitiva system och AI-system på både nationell och lokal nivå.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 6 september

AI avslöjar mänsklig påverkan på klimatförändringar

Forskning publicerad i Nature, ledd av internationella forskare inklusive två från University of Hawaiʻi at Mānoa, har använt artificiell intelligens för att avslöja den oroande sanningen om människors påverkan på klimatförändringar. Studien visar att mänskligt producerade koldioxidutsläpp redan orsakar betydande störningar i dagliga regnmönster, vilket ökar riskerna för kraftiga regn och torka över hela världen. Forskarna uppmanar till både globala och lokala åtgärder för att hantera utmaningarna som klimatförändringarna medför.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 6 september

Marknadsstudie om global Data Science och Machine Learning Service publicerad av MarketandResearch.biz

En marknadsstudie baserad på den globala marknaden för Data Science och Machine Learning Service har publicerats av MarketandResearch.biz. Rapporten ger en exakt bild av marknaden och viktig data om olika komponenter som kommer att påverka utvecklingen. Den hjälper intressenter eller kunder att bestämma de bästa produktionsmetoderna och dra nytta av de ytterligare möjligheter som denna marknad erbjuder. Rapporten fokuserar på marknadsandelar, intäkter, tillväxt och utveckling och teknologisk utveckling. Den tar också upp aktuell marknadssituation och faktorer som driver och påverkar marknadstillväxten.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 5 september

AI-chatbot ger inkonsekventa råd om cancerbehandling, visar studie

Forskare vid Brigham and Women’s Hospital har utvärderat hur konsekvent AI-chatboten ChatGPT ger rekommendationer för cancerbehandling som överensstämmer med National Comprehensive Cancer Networks riktlinjer. Studien, publicerad i JAMA Oncology, visade att ChatGPT gav ett olämpligt rekommendation en tredjedel av tiden, vilket understryker behovet av att vara medveten om teknikens begränsningar. Forskarna använde 26 unika diagnostiska beskrivningar och fyra något olika uppmaningar för att be ChatGPT att ge en behandlingsmetod, vilket genererade totalt 104 uppmaningar. Fullständig överensstämmelse uppnåddes endast i 62 procent av fallen.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 4 september

Marknadsanalys för Artificiell Intelligens (AI) i Cybersäkerhet

En marknadsanalys av Artificiell Intelligens (AI) i Cybersäkerhetsindustrin har genomförts. Rapporten innehåller en detaljerad granskning av branschens tillväxtmotorer, utbud och efterfrågan, risker, marknadsattraktivitet, årlig tillväxtjämförelse, BPS-analys, SWOT-analys och Porters femkraftsmodell. Rapporten ger en ingående granskning av de potentiella utmaningarna, distinkta trenderna och möjligheterna för marknadsaktörer. Nyckelspelare inom AI i Cybersäkerhetsmarknaden inkluderar Boon Software, IBM, Camelot 3PL Software, Bloxx IT Solutions, HAL Systems, AGI Worldwide, Aldata, Infor, HighJump Software, Jungheinrich, Deposco, ASC, Advanced Systems Consultants, Argos Software, Appolis, Navitas, Oracle, AFS Technologies, Cadre Technologies, Automation Associates och BFC Software.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 4 september

AI gör intåg i cyklingens värld: Kan AI bli din nästa cykeltränare?

Artificiell intelligens (AI) gör sitt intåg i cyklingens värld, där den används för att analysera prestandadata, förutse framtida trender och till och med hjälpa till att utveckla en vinnande näringsstrategi. Två tidiga aktörer, apparna Spoked och Athletica, har använt AI i nästan ett decennium. Spoked, grundat av den tidigare JLT-Condor-cyklisten Richard Lang, är en AI-cykeltränare som ger användaren en veckoträningsplan baserad på deras idrottshistorik och mål. Athletica.ai är en kanadensisk rival till Spoked som använder Googles ´sentiment analysis´-verktyg för att tolka efterträningskommentarer. AI har potential att ge dataanalys till massorna, men det är ingen garanti för att den kan överträffa eller ens matcha de intuitiva och erfarenhetsbaserade beslut som görs av en levande, andande tränare.

Direktlänk Dela Cycling Weekly fördjupade 2 september

Global marknad för mobil AI förväntas expandera med 6% CAGR mellan 2023 och 2029

En nyligen utgiven studie om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens (AI) förutspår att marknaden kommer att expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 6 % mellan 2023 och 2029. Studien inkluderar kvalitativ analys av olika segment när det gäller övergripande tillväxt, utveckling, möjligheter, affärsstrategier och procedurer. Nyckelspelare i rapporten inkluderar IBM, Microsoft, Huawei Technologies, MediaTek, Apple Inc., Samsung Electronics, Intel Corporation, Qualcomm Incorporated, Google Inc. och Nvidia Corporation. Rapporten belyser också tillväxten av mobil AI i olika delar av världen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 2 september

Marknadsrapport för Data Science och Machine Learning Service 2023-2030

Enligt den senaste forskningsrapporten är marknaden för Data Science och Machine Learning Service segmenterad i olika typer och applikationer, vilket ger användarna värdefulla insikter i branschtrender och identifierar områden med potential för tillväxt. Rapporten fokuserar också på en djupgående analys av nyckelspelare som International Business Machine, DataScience.com, Google, ZS, AtandT, Fico, LatentView Analytics med flera. Rapporten presenterar även en detaljerad studie av den globala konkurrenslandskapet, inklusive företagsprofiler, ekonomisk status, senaste utvecklingar, fusioner och förvärv samt SWOT-analys.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 1 september

OpenAI stäms för påstådda brott mot EU:s dataskyddsförordning

OpenAI står inför en stämning i Polen där det hävdas att företagets storskaliga språkmodell ChatGPT bryter mot flera bestämmelser i EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR). Den oberoende cybersäkerhetsforskaren Lukasz Olejnik, som lämnade in klagomålet, hävdar att verktyget bryter mot laglig grund, transparens, rättvisa, datatillgångsrättigheter och integritet genom design. Olejnik skapade tidigare i år en biografi om sig själv med ChatGPT och upptäckte att den innehöll flera fel. När han bad om att få tillgång till de data som OpenAI hade om honom och hur de hade behandlats, saknades viktig information, och OpenAI vägrade att rätta sina fel.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 1 september

Diskussion om användningen av AI i utbildning inför det nya skolåret i Kanada

Inför det nya skolåret i Kanada diskuteras användningen av artificiell intelligens (AI), specifikt ChatGPT, inom utbildningen. Många lärare, studenter, föräldrar och administratörer är investerade i kvaliteten på utbildningen och oroliga över olämplig studenthjälp från AI. ChatGPT, som ofta skapar falsk information och fiktiva källhänvisningar, kan inte lita på som en forskningsassistent eller handledare. Dessutom skriver den på ett så konventionellt sätt att en uppmärksam läsare bör kunna identifiera den. Författaren diskuterar också moraliska aspekter av att få hjälp, till exempel genom spökskrivning, och hur detta kan påverka utbildningen och bedömningen av studenternas arbete.

Direktlänk Dela Currentpub.com fördjupade 1 september

Global rapport om maskininlärningsmarknaden nu tillgänglig

En nyligen publicerad rapport från Orbisresearch.com med titeln ´Globala trender och insikter om maskininlärningsmarknaden´ är nu tillgänglig. Global Machine Learning Market Report 2023, som ger en grundlig analys av marknaden, har nyligen släppts av Orbis Market Research. Studien inkluderar marknadsstorlek, konkurrentandelar, marknadsuppskattningar och branschuppdateringar på global, regional och nationell nivå tillsammans med kvantitativa och kvalitativa data. Kvalitativa data belyser bland annat marknadsdrivare, begränsningar, nuvarande trender och möjligheter. Rapporten innehåller också en detaljerad studie av marknadssegment och undersegment för att erbjuda betydande insikter.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 1 september

Forskningsrapport: Marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning 2023-2030

En senaste forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning (2023-2030) segmenteras i olika typer [Deep Learning, Natural Language Processing, Machine Vision, Others] och applikationer [BFSI, Healthcare and Life Sciences, Retail, Telecommunication, Government and Defense, Manufacturing, Energy and Utilities, Others], vilket ger användarna värdefulla insikter i branschtrender och identifierar områden med potential för tillväxt. Rapporten fokuserar på en djupgående analys av nyckelspelarna [Hewlett Packard Enterprise Development LP (HPE), SAP SE, IBM Corporation, BaiduInc., GoogleInc., BigMLInc., SAS Institute Inc., etc]. Rapporten presenterar viktig data och siffror som täcker prognosperioden till 2030. Dessutom ges en detaljerad studie av den globala konkurrenslandskapet för artificiell intelligens och maskininlärning, med insikter i företagsprofiler, ekonomisk status, senaste utveckling, fusioner och förvärv samt SWOT-analys.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 31 augusti

Brittiskt säkerhetscenter varnar för säkerhetsrisker med AI-chatbots

Storbritanniens National Cyber Security Center (NCSC) har utfärdat en betydande rådgivning till företag som utforskar integrationen av AI-drivna chatbots i sin verksamhet. Expertcentret har upptäckt en brådskande fråga: Dessa avancerade AI-chatbots, eller stora språkmodeller (LLM), kan manipuleras för att utföra skadliga uppgifter, vilket väcker betydande säkerhetsproblem. NCSC betonar starkt behovet av att företag ska vara försiktiga när de integrerar LLM i sina tjänster. Globala bekymmer kring AI-säkerhet är inte begränsade till Storbritannien. Reglerande organ internationellt brottas med säkerhetsimplikationerna av dessa avancerade AI-teknologier.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 31 augusti

General Motors använder Google Clouds AI för att förbättra OnStar-funktioner

General Motors (GM) har börjat använda Google Clouds chattbot Dialogflow för att hantera icke-akuta funktioner i OnStar, GM:s inbyggda bilconcierge. Samarbetet annonserades under en presentation av Alphabets VD Sundar Pichai vid Google Cloud Next 23-evenemanget. OnStar har använt Google Clouds konversations-AI sedan lanseringen 2022 och kan nu ge svar på vanliga frågor som vägledning och navigationshjälp. Detta steg är i linje med GM:s vision att bygga en prenumerationstjänst värd 25 miljarder dollar till 2030. GM:s OnStar virtuella assistent hanterar nu över en miljon kundförfrågningar per månad i USA och Kanada.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 30 augusti

Brittiska tjänstemän varnar för riskerna med AI-drivna chatbottar

Brittiska tjänstemän varnar organisationer för att integrera AI-drivna chatbottar i sina verksamheter, då forskning visar att de kan luras att utföra skadliga uppgifter. Storbritanniens Nationella Cybersäkerhetscentrum (NCSC) meddelade att experterna ännu inte har kommit till rätta med de potentiella säkerhetsproblem som är kopplade till algoritmer som kan generera mänskliga interaktioner, kallade stora språkmodeller (LLM). AI-drivna verktyg används tidigt som chatbottar som vissa ser ersätta inte bara internetsökningar utan också kundtjänstarbete och försäljningssamtal. NCSC sa att det kunde innebära risker, särskilt om sådana modeller kopplades till andra element i organisationens affärsprocesser.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 29 augusti

GM använder Google-drivna AI-chatbotar i sina fordon

GM (GM) har avslöjat att de använder AI-chatbotar, drivna av Googles (GOOG, GOOGL) molnbaserade konversations-AI-teknologi, för att utföra en rad uppgifter, inklusive att prata med kunder via sin OnStar in-car concierge. Sedan 2022 har GM använt en produkt som kallas OnStar Interactive Virtual Assistant (IVA) för att ge OnStar-kunder skräddarsydda svar på frågor som rutt- och navigeringshjälp. GM säger att AI-chatbotarna fungerar på de flesta GM-fordon från modellår 2015 och nyare som är anslutna via OnStar. GM och Google har fördjupat sitt teknikförhållande, med en infotainment-system från Google som kommer till dess framtida bilar, börjar med 2024 Chevrolet Blazer EV.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 augusti

Småföretag oroade över AI-utveckling enligt undersökning från Xero

Enligt en ny undersökning från den globala småföretagsplattformen Xero är 80% av småföretagsägare oroliga för att utvecklingen och införandet av AI går snabbare än regleringen. Undersökningen, som omfattade över 3000 småföretagsägare från Australien, Kanada, Nya Zeeland, Singapore, Storbritannien och USA, visade att företagen anser att utlämnande av känslig information (41%) och kränkningar av dataskyddet (41%) är de största etiska utmaningarna med AI-användning i deras verksamhet. Xero presenterade resultaten på Xerocon Sydney, där de även introducerade två nya AI-drivna prognosfunktioner.

Direktlänk Dela iTWire fördjupade 29 augusti

General Motors och Google Cloud samarbetar för att införa AI-teknologi i fordon

General Motors och Google Cloud har delat med sig av nya detaljer om hur de två företagen samarbetade för att föra in konversationell AI-teknologi i miljontals GM-fordon. Sedan starten 2022 har GM:s OnStar Interactive Virtual Assistant (IVA) drivits av avancerade algoritmer för igenkänning av avsikt som använder Google Clouds konversationella AI-teknologier. GM:s beslut att samarbeta med Google Cloud för att utforska nya, generativa AI-applikationer bygger på en resa de två företagen påbörjade tillsammans 2019. GM:s OnStar virtuella assistent hanterar nu mer än 1 miljon kundförfrågningar per månad i USA och Kanada.

Direktlänk Dela Manufacturing Business Technology fördjupade 29 augusti

Ny forskningsstudie om global AIGC in E-Commerce marknadsutsikt 2023 till 2029 av MarketQuest.biz

En ny forskningsstudie från MarketQuest.biz, Global AIGC in E-Commerce Market Outlook 2023 till 2029, syftar till att hjälpa företag i sina affärsprojekt. Rapporten börjar med att identifiera och fastställa behov, segmentera, rikta in sig och positionera de olika behoven. Den hjälper till med individualisering, det vill säga att anpassa ett företags hela ansträngning för att tillhandahålla en vara eller tjänst till konsumenten baserat på fastställandet av den personens krav. Rapporten erbjuder en solid och logisk grund för beslutsfattande genom att avslöja fakta inifrån och utanför organisationen som är relevanta för marknadsföringsbeslut. Några av marknadens främsta tillverkare som nämns i rapporten inkluderar OpenAI, Google, Copy AI, Stability.AI, Jasper AI, Notion AI, Stable AI, Midjourney, Langboat, Microsoft, Amazon och IBM.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Ny studie släppt om den globala marknaden för AI inom jordbruket 2023-2029

En ny studie om den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom jordbruket för perioden 2023-2029 har släppts. Rapporten täcker alla aspekter av marknaden, inklusive aktuella trender, marknadsstorlek, efterfrågan, tillväxtanalys och marknadsandel. Den fokuserar även på marknadsanalys, nyliga framsteg, konkurrenslandskap, segmentering efter typ, tillämpning, geografi, marknadsstorlek och nyckelspelare. Rapporten lyfter fram de viktigaste faktorer som driver och hindrar marknaden, värdekedjan, tekniska förbättringar, framtidsutsikter, framtida vägkartor och distributörsanalys.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Globala marknaden för artificiell intelligensplattform 2023-2029: Ny studie

En nyligen publicerad studie om den globala marknaden för artificiell intelligensplattform för perioden 2023-2029 täcker alla aspekter av marknaden och ger aktuell information om nuvarande trender. Studien är en värdefull informationskälla för företagsstrateger och undersöker de senaste trenderna och siffrorna, marknadsstorlek, efterfrågeomfång, tillväxthastighetsanalys och ger en omfattande undersökning av marknadsandelen. Rapporten fokuserar även på marknadsanalys, nyligen framsteg, konkurrenslandskapsundersökning och segmenterar prognosen efter typ, tillämpning, geografi, marknadsstorlek och nyckelspelare.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Djupinlärnings AI-marknaden förväntas expandera mellan 2023 och 2029

En nyligen genomförd forskning av MarketQuest.biz förutspår att marknaden för djupinlärning och artificiell intelligens kommer att expandera mellan 2023 och 2029. Forskningen fokuserar på nyliga och historiska prisförändringar, vilka ligger till grund för förutsägelser om marknadsexpansion. Studien tar också upp effekterna av COVID-19 på marknaden och diskuterar sannolika vägar för marknadens återhämtning efter pandemin. Andra hot, svårigheter och utmaningar täcks också tillsammans med deras potentiella effekter på marknaden.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Global marknadsrapport för Machine-Learning-as-a-Service 2023-2029

En nyligen släppt studie om den globala marknaden för Machine-Learning-as-a-Service (MLaaS) för perioden 2023-2029 ger insikter i nuvarande trender och erbjuder värdefull information för företagsstrateger. Rapporten innehåller en omfattande analys av marknadsandelen, tillväxttakt, marknadsstorlek, efterfrågan och de senaste trenderna. Den fokuserar även på konkurrenslandskapet och segmenterar prognosen efter typ, tillämpning, geografi och nyckelspelare. Bland de ledande tillverkarna nämns Amazon Web Services, BigML, Crunchbase, Fair Isaac Corporation, Google, IBM, Microsoft Corporation, PREDICTRON LABS och Yottamine Analytics.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

ChatGPT och dess potentiella IP- och dataskyddsfrågor

ChatGPT, som lanserades i november 2022, har väckt stor uppmärksamhet för sin förmåga att chatta, skapa innehåll, koda, översätta och mer. Dock finns det viktiga frågor kring IP- och dataskydd. ChatGPT tränas genom att ta stora mängder data från onlinekällor, vilket kan innebära kopiering av underliggande data och potentiellt hantering av konfidentiell information. Detta kan leda till intrång i upphovsrätten och/eller databasrättigheter. Text- och datagruvundantaget (TDM) kan vara avgörande för utvecklingen av AI-verktyg som ChatGPT, men lagstiftare världen över kämpar med att hitta rätt balans mellan att uppmuntra digital innovation och skydda de kreativa industrierna. Detta lämnar både AI-företag och IP-rättighetsinnehavare i en osäker position. OpenAI samlar in användarinput för att förbättra ChatGPT, vilket kan leda till att konfidentiell information blir en del av dess dataset. Dessutom är det oundvikligt att viss personlig information kommer att ingå i datamängden som används för att träna ChatGPT. Slutligen kan ChatGPT:s utdata, som kan vara helt nytt innehåll, eventuellt omfattas av upphovsrätt.

Direktlänk Dela CPO Magazine fördjupade 28 augusti

Maskininlärning som en tjänstmarknad växer med en CAGR på +37,88% under prognosperioden 2023-2029

En detaljerad studie har utförts för att ge senaste insikter om viktiga funktioner på marknaden för maskininlärning som en tjänst. Rapporten innehåller olika marknadsprognoser relaterade till intäktsstorlek, produktion, CAGR, konsumtion, bruttomarginal, pris och andra betydande faktorer. Marknaden för maskininlärning som en tjänst växer med en CAGR på +37,88% under prognosperioden 2023-2029. Nyckelspelare i denna rapport inkluderar: Amazon, Oracle, IBM, Microsoftn, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix, Xeround.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

AI i olje- och gasindustrin förväntas nå 7,942.1 miljoner dollar år 2032

Enligt en ny rapport kommer den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) i olje- och gasindustrin att uppgå till 7,942.1 miljoner dollar år 2032, med en årlig tillväxt på 12.1% mellan 2022 och 2032. Denna tillväxt drivs av behovet av att minska produktions- och underhållskostnader, den ökande efterfrågan på säkerhets- och säkerhetsstandarder, den ökande användningen av avancerad teknik i olje- och gasindustrin samt de höga investeringarna och snabba innovationerna inom AI-implementering. Rapporten baseras på omfattande forskning av hela den globala AI-marknaden inom olje- och gasindustrin och alla dess undersegment.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Indiska Gen-Z yrkesverksamma tror AI-färdigheter kan främja karriärutveckling

Enligt en rapport tror sju av tio yrkesverksamma i Gen-Z i Indien att färdigheter inom artificiell intelligens (AI) kommer att hjälpa dem att utvecklas i sina karriärer. Antalet AI-kunniga medlemmar i Indien ökade 14 gånger mellan januari 2016 och juni 2023. Denna tillväxt placerar Indien bland de fem främsta länderna för ökning av AI-talang, tillsammans med Singapore, Finland, Irland och Kanada, enligt LinkedIn´s första globala ´Future of Work: State of Work @AI´-rapport. Under det senaste året har 43 procent av den indiska arbetskraften sett en ökad användning av AI på sina arbetsplatser.

Direktlänk Dela India New England News fördjupade 24 augusti

Första onlineinnehållsrevolutionen: Utmaningar och möjligheter för förlag

Från dotcom-boomen 1999-2001 till dagens sökmotorer har onlineinnehåll genomgått en rad förändringar. Ursprungligen behövde användare komma ihåg domännamn. Sedan kom Yahoo, AOL och andra kataloger, som snart ersattes av sökmotorer, med Google som den dominerande aktören. Detta skapade ett dilemma för förläggare och nyhetsskapare. Å ena sidan ville de att deras innehåll skulle vara sökbart och sökmotoroptimerat. Å andra sidan förlorade de annonsintäkter från förstasidesannonser. De flesta förläggare anpassade sig till sökmotorernas verklighet. Detta ledde till skapandet av nya medier som kunde konkurrera med traditionella medier om trafik och annonsintäkter. Denna omfördelning av makt och annonsintäkter har återspeglats i förläggarnas värderingar de senaste åren. Medan teknikjättar som Google, Facebook och Twitter har blivit ledande trafikaggregatorer och lockat majoriteten av annonsintäkterna, har vissa regeringar försökt införa rättvis fördelning av annonseringsresurser. Till exempel har Kanada introducerat en lag som kräver att onlinejättarna delar annonsintäkterna med förläggarna.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 24 augusti

Maskininlärning som en tjänstemarknad förväntas överstiga 7500 miljoner USD till 2024

Maskininlärning som tjänstemarknad förväntas överstiga mer än 7500 miljoner USD till 2024 med en årlig tillväxttakt på 42% under den givna prognosperioden. Rapporten täcker detaljerad konkurrensutsikt inklusive marknadsandel och företagsprofiler för de viktigaste deltagarna på den globala marknaden. Nyckelspelare profilerade i rapporten inkluderar Terry Laboratories Inc., Aloe Laboratories Inc., Pokonobe Inc., Lily of the Desert Organic Aloeceuticals, Foodchem International Corporation, Aloe Farms Inc., Natural Aloe Costa Rica S.A., Aloecorp Inc., Cady Products LLC, Houssy Global och Pharmachem Laboratories Inc.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 24 augusti

Indiska Gen-Z yrkesverksamma tror på AI för karriärutveckling

Enligt LinkedIns första globala rapport ´Framtiden för arbete: State of Work @AI´ tror sju av tio Gen-Z yrkesverksamma i Indien att färdigheter i artificiell intelligens (AI) kommer att hjälpa dem att utvecklas i sina karriärer. Rapporten visar att antalet AI-kunniga medlemmar i Indien ökade 14 gånger från januari 2016 till juni 2023. Detta placerar Indien bland de fem främsta länderna för ökning av AI-talanger, tillsammans med Singapore, Finland, Irland och Kanada. Rapporten nämner också att 43% av den indiska arbetskraften har sett en ökad användning av AI på sina arbetsplatser under det senaste året.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 24 augusti

Ny rapport analyserar AI som en tjänstemarknad

En ny rapport om AI som en tjänstemarknad analyserar marknadsstorlek, prognoser, marknadsandelar, konkurrensanalys och industritrender för Artificiell intelligens som en tjänst, med fokus på marknadstidsramar och teknologiska vägkartor. AI som en tjänst avser leverans av AI-verktyg och funktioner genom molnbaserade prenumerationer. Organisationer kan utnyttja molnbaserade AI-tjänster istället för att investera i utveckling och underhåll av egen AI-infrastruktur. Tjänsterna kommer ofta med färdiga maskininlärningsmodeller, verktyg för naturligt språkbehandling, datalagrings- och arkiveringsverktyg och andra AI-funktioner. Nyckelspelare inkluderar IBM, Microsoft, Google, AWS, FICO, SAS Institute, Baidu, SAP, Salesforce, Oracle, Iris.AI, Craft.AI, BigML, H2O.ai, Vital.ai, Fuzzy.ai, RainBird Technologies, SiftScience, DataBricks, CenturySoft, DataRobot, Alibaba, Tencent, Dataiku, Yottamine Analytics, Tecnotree, Cloudera och Meya.ai.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 23 augusti

Globala marknaden för artificiell intelligens i militären förväntas växa till 19,08 miljarder dollar år 2029

Globala marknaden för artificiell intelligens i militären väntas växa med en årlig tillväxttakt på 13,1% från 2023 till 2029, enligt en ny rapport från Exactitude Consultancy. Rapporten inkluderar en omfattande analys av alla regionala och stora spelarsegment, vilket ger närmare inblick i nuvarande marknadsförhållanden och framtida marknadsmöjligheter. De viktigaste spelarna som studerats i rapporten inkluderar BAE Systems Plc., Northrop Grumman Corporation, Raytheon Technologies Corporation, Lockheed Martin Corporation, Thales Group, L3Harris Technologies Inc., Rafael Advanced Defense Systems, IBM, Charles River Analytics Inc., Boeing Company och andra. Enligt rapporten kommer Nordamerika att leda den globala marknaden för artificiell intelligens i militären under prognosperioden 2023 till 2029.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 23 augusti

Xero stärker sin Kiwi-identitet och satsar på AI

I en intervju med New Zealand Herald bekräftade Xero´s nya VD, Sukhinder Singh Cassidy, företagets Kiwi-identitet trots dess internationella närvaro. Hon ser företagets tillväxt som en möjlighet att expandera dess identitet snarare än att överge dess rötter. Singh Cassidy tror på kraften i artificiell intelligens (AI) för att ytterligare revolutionera redovisningsindustrin. Xero experimenterar redan med AI genom utveckling av en ombordstigningsassistent och uppgraderingar till sin programvaruplattform.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 22 augusti

Singapore toppar global adoption av AI-kompetens, enligt LinkedIn

Arbetare i Singapore är snabbast i världen på att anamma konstgjord intelligens (AI), enligt LinkedIn:s senaste rapport om framtidens arbetskraft. Rapporten, som baseras på data från 25 länder, visar att Singapore har den högsta ´diffusionstakten´, med en 20-faldig ökning av medlemmar som lägger till AI-kunskaper på sina profiler sedan januari 2016. Detta är betydligt högre än det globala genomsnittet på åtta gånger. Finland, Irland, Indien och Kanada är de länder som följer efter Singapore med högst diffusionstakt. Pooja Chhabria, karriärexpert och Asien-Pacifisk redaktionschef på LinkedIn, säger att Singapore länge varit en ´fruktbar mark´ för AI-disruption.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 21 augusti

Forskare utvecklar Python-baserat ramverk för Robocup

Forskare från Dalhousie University och Memorial University i Kanada har offentliggjort en forskningsartikel om deras arbete med Pyrus, en Python-baserad plattform för simulering av Robocup, en årlig tävling där robotar spelar fotboll med hjälp av artificiell intelligens. Tidigare ramverk för Robocup, som HeliosBase och Cyrus2DBase, använde C++ som huvudspråk. Forskarna arbetar nu på att skapa ett ramverk helt baserat på Python, vilket kan diversifieras och användas av ett brett spektrum av användare med olika tekniska erfarenheter och färdigheter. Forskarna planerar också att implementera en Python-monitor och logganalysprogramvara för att förbättra modellens genomförbarhet.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 21 augusti

Symbotic: Ett innovativt företag som tar logistikindustrin med storm

Symbotic, ett företag inom robotteknik och automation, har fått mycket uppmärksamhet på senare tid. Företaget utmärker sig genom att erbjuda avancerad teknik för automatisering av lager, vilket är en attraktiv lösning för detaljhandlare som vill snabba upp operationer, minska arbetskostnader, förbättra lagerprecision och öka effektiviteten. Trots hög efterfrågan på lagerautomatiseringsteknik är det svårt att hitta företag som erbjuder helhetslösningar för lagerautomatisering. Symbotic har mycket mindre direkt konkurrens än många antar. Vid slutet av 2022 trodde ledningen att det fanns en marknad på 373 miljarder dollar för lagerautomatisering för stora detaljhandlare i USA, Kanada och Europa, och det har bara utnyttjat lite över 0,25% av den marknaden, vilket ger en utmärkt möjlighet till tillväxt. Företaget rapporterade en ökning av intäkterna för tredje kvartalet 2023 med 78% jämfört med föregående år till 312 miljoner dollar. Dock har Symbotic några utmaningar som kan påverka dess tillväxt. Till exempel är företagets marginaler lägre än vad man skulle vilja se. Dessutom är dess intäktsmodell riskabel eftersom företaget i stor utsträckning förlitar sig på engångsförsäljning av sina lagerautomatiseringssystem, med bara 3% av intäkterna som kommer från återkommande källor. Slutligen utgör en kund, Walmart, största delen av dess orderstock. Detta innebär att om Walmart avbryter sitt kontrakt, kan Symbotic uppleva en betydande minskning av intäkterna.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 augusti

Microsoft tar bort artikel som rekommenderar Ottawa Food Bank som turistattraktion

Microsoft har tagit bort en artikel som rekommenderade turister att besöka Ottawa Food Bank på tom mage som en turistattraktion i den kanadensiska huvudstaden. Artikeln, publicerad på MSN, listade 15 platser att besöka. Ett talesperson från Microsoft skyllde den smaklösa listan på mänskligt fel och förnekade att den hade skapats av en AI-modell, även om en viss nivå av automation användes för att förbereda den. Ottawa Food Bank var inte nöjda med att vara inkluderade på listan.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 19 augusti

Generativ AI används av 40% av dataanalytiker, men förtroendet är lågt

Enligt en rapport från analysplattformsföretaget Alteryx använder 40% av dataanalytiker generativ AI i sitt arbete. Rapporten baseras på en undersökning av 300 dataledare från Australien, Storbritannien, USA och Kanada. Företag som använder generativ AI använde den mest för innehållsgenerering (46%), analysinsikters sammanfattning (43%), analysinsikters generering (32%), kodutveckling (31%) och processdokumentation (27%). Trots detta uttryckte många företag oro över säkerhet, upphovsrättsregler och effektiviteten hos generativ AI. Bland företag som inte använder generativ AI sade 35% att de inte hade någon som kunde leda implementeringen.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 17 augusti

Microsoft drar tillbaka AI-genererad researtikel som rekommenderade besök till Ottawas matbank

Microsoft har publicerat en AI-genererad researtikel om Ottawa, Kanada, som framträdande rekommenderade turister att besöka Ottawa Food Bank. Matbanken var den tredje rekommendationen på listan, efter National War Memorial och före ett besök på en Ottawa Senators hockeymatch. Efter att ha blivit uppmärksammad på detta drog Microsoft tillbaka artikeln. Microsoft ersatte journalister vid Microsoft News och MSN med artificiell intelligens 2020. Ottawa Food Bank:s kommunikationschef, Samantha Koziara, uttryckte att detta inte är typen av budskap eller ´historia´ de någonsin skulle vilja inkluderas i.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 17 augusti

AI inom sociala medier förväntas växa till 5,66 miljarder USD 2028, enligt rapport

Reportlinker.com meddelar att rapporten ´Artificial Intelligence (AI) in Social Media Market Size & Share Analysis - Growth Trends & Forecasts (2023 - 2028)´ har släppts. Rapporten förutspår att marknaden för AI inom sociala medier kommer att växa från 1,64 miljarder USD 2023 till 5,66 miljarder USD 2028, med en årlig tillväxttakt på 28,04% under prognosperioden (2023-2028). Nyckelhöjdpunkter inkluderar integrationen av AI-teknik med sociala medier för effektiv annonsering och att få en konkurrensfördel. E-handelsföretag utnyttjar AI-teknik för personliga produktrekommendationer på sociala mediers användares profiler. Dessutom förväntas den ökade användningen av AI-verktyg öka efterfrågan på AI inom sociala medier.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 17 augusti

Amazon-enhetens ledare avgår, Netflix utökar speltjänster, OpenAI främjar innehållsmoderering

Dave Limp, SVP för enheter på Amazon, meddelade sin plan att lämna företaget efter nästan 14 år. Limp var en del av enheten som producerade Alexa-programvaran och enheter som Echo smart högtalare, FireTV och Kindle-läsare. Netflix planerar att ta sina spel till fler enheter, inklusive utvalda TV-apparater och datorer. Detta meddelades av Netflix vice VD för spel, Mike Verdu. OpenAI har lanserat sin nya AI-modell GPT-4 som ett potentiellt verktyg för sociala medieföretag att hantera moderering av stora volymer användarinnehåll.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 16 augusti

AI:s förmåga att förstå och använda språk

Enligt Leif Weatherby, docent i tyska och direktör för Digital Theory Lab vid New York University, spelade ´Boston Globe´ en avgörande roll i utvecklingen av AI-språkförståelse. Fram till 2013 hade AI-system svårt att förstå fraser som ´Boston Globe´, eftersom algoritmer kunde känna till definitionen av orden i frasen utan att nå den korrekta betydelsen av hela frasen. Google-vetenskapsmän löste detta problem genom att låta maskinen lära sig att dessa två ord var förknippade i vissa sammanhang. ´Boston Globe´, ´Toronto Maple Leafs´ och ´Air Canada´ var bland de fraser som användes för att testa om deras algoritm verkligen ´lärde sig språk´ eller inte.

Direktlänk Dela The Boston Globe fördjupade 16 augusti

AI används för att analysera videomaterial från polisens kroppsburna kameror

Ann Arbor-polisavdelningen i Michigan kommer att bli den första i delstaten att använda artificiell intelligens (AI) för att analysera videomaterial från kroppsburna kameror. Detta följer efter att 20 polisavdelningar i USA redan har börjat använda AI-teknik för detta ändamål. Winnipeg-polistjänsten planerar även att införskaffa AI-programvara för att analysera video, trots att de ännu inte har kroppsburna kameror. Flera polisavdelningar använder redan både verbala och icke-verbala signaler för att varna andra poliser när deras kroppsburna kameror är påslagna för att förhindra eller stoppa inspelning av tjänstefel.

Direktlänk Dela Canadian Dimension fördjupade 15 augusti

Effektiva ledare anpassar sig till en allt mer digital och automatiserad arbetsmiljö

Enligt en nyligen genomförd undersökning av WTW förväntas antalet amerikanska företag som automatiserar sitt arbete öka till 74% inom tre år, en ökning från 51% för tre år sedan. Företag förväntar sig också att över hälften av deras anställda kommer att arbeta antingen helt på distans eller i en hybridmodell inom tre år, jämfört med endast 15% innan pandemin. Effektiva ledare tar sex åtgärder för att omforma hur och var arbete utförs i en ständigt föränderlig arbetslandskap: betraktar automatiseringsverktyg som medarbetare snarare än jobbersättare, omfamnar digitalisering, utnyttjar alternativa källor till talang och fasade pensionsstrategier, förstår inneboende risker och vidtar åtgärder för att hantera dem, behandlar anställdas upplevelse i nya arbetsmetoder och fokuserar på mänsklig anslutning i en digital och virtuell värld.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 15 augusti

Företag överväger förbud mot generativ AI på arbetsplatsen

Tre fjärdedelar av företag världen över implementerar eller överväger för närvarande ett förbud mot Chat GPT och andra generativa AI-applikationer på arbetsplatsen. Detta beror på risker för datasäkerhet, integritet och företagets rykte. Undersökningen från Blackberry visar att 61 procent av företagen ser dessa åtgärder som långsiktiga eller permanenta. Trots att många ser möjligheter med AI-applikationer, uttrycker 83 procent oro för att osäkra AI-appar utgör ett hot mot cybersäkerheten.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 14 augusti

Marknaden för AI GIF-generatorer förväntas växa i stor skala 2023-2029

Marknaden för AI GIF-generatorer förväntas växa i stor skala under prognosperioden (2023-2029), enligt en marknadsrapport. Rapporten presenterar en översikt över marknaden baserat på nyckelparametrar som marknadsstorlek, intäkter, försäljningsanalys och huvuddrivrutiner. Rapporten diskuterar också utmaningar på marknaden och ger en djupgående analys av nuvarande och framtida trender. Marknadsundersökningsindustrin levererar den detaljerade analysen av den globala AI GIF-generatornmarknaden för den uppskattade prognosperioden. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Simplified, Meta Make-A-Video, Imgflip, Mage Space, Artbreeder, DALL-E 2, Gfycat, Picsart, Gooey.ai, Midjourney, Gliastar, ImageAI, GIF Maker.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 14 augusti

Marknaden för AI i videospel växer med en CAGR på +28,5% fram till 2029

En ny studie visar att marknaden för artificiell intelligens i videospel växer med en CAGR på +28,5% under prognosperioden 2023-2029. Rapporten innehåller olika marknadsprognoser relaterade till intäktsstorlek, produktion, konsumtion, bruttomarginal, pris och andra betydande faktorer. Rapporten betonar också de viktigaste drivkrafterna och begränsningarna för denna marknad och ger en fullständig studie av framtida trender och utvecklingar på marknaden. Den undersöker också rollen för de ledande marknadsaktörerna inom industrin, inklusive deras företagsöversikt, finansiell sammanfattning och SWOT-analys.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 14 augusti

USA lanserar AI-tävling för att förbättra cybersäkerheten

USA har lanserat en tävling för att utveckla artificiell intelligens (AI) för att hitta och åtgärda säkerhetsproblem i regeringens infrastruktur. Tävlingen, som leds av Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), inkluderar omkring 20 miljoner dollar i priser. Teknikföretag som Google, Anthropic, Microsoft och OpenAI kommer att göra sina system tillgängliga för tävlingen. Målet är att bygga en större gemenskap av cyberförsvarare som använder AI för att förbättra USA:s cyberförsvar. Open Source Security Foundation kommer också att delta i tävlingen för att säkerställa att vinnande programvarukod används direkt.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 14 augusti

Musikern Grimes stödjer användning av AI i musik

Den kanadensiska musikern Grimes, även känd som Claire Boucher, har visat sitt stöd för användning av artificiell intelligens (AI) i musik. Grimes, som är Elon Musks tidigare partner, har erbjudit att dela royalty för varje framgångsrik AI-genererad låt som använder hennes röst. Hon tror att AI kan vara ett värdefullt verktyg för samarbete och kreativitet inom musikindustrin. Grimes ser AI som ett sätt att förbättra hennes musik utan att enbart förlita sig på hennes egna sångfärdigheter. Hon har öppnat sin immateriella egendom, vilket gör att andra kan använda hennes röst och likhet för musikproduktion.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 12 augusti

AI kan driva Brookfield Renewables tillväxt och utdelning

Brookfield Renewable, som redan växer kraftigt tack vare stark efterfrågan på förnybar energi och förmågan att kapitalisera på förvärvsmöjligheter, kan dra nytta av den ökade efterfrågan på el som drivs av artificiell intelligens (AI). AI kräver stora mängder data och beräkningskraft, vilket innebär att det behövs mycket energi för att driva datacenter som stöder AI. Brookfield Renewable, som har djupa partnerskap med några av världens ledande teknikföretag, skulle kunna vara en nyckelaktör för att möta denna ökande efterfrågan. Företaget planerar att investera upp till 2 miljarder dollar i Scout Clean Energy och Standard Solar för att utöka sin förnybara energiutveckling.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 augusti

Smart robotmarknad väntas nå 84,95 miljarder dollar till 2030

Enligt en rapport från SNS Insider förväntas smarta robotmarknaden, som värderades till 10,35 miljarder dollar 2022, nå 84,95 miljarder dollar 2030, vilket motsvarar en årlig tillväxttakt (CAGR) på 30,1% under prognosperioden 2023-2030. Smarta robotar är avancerade, autonoma mekaniska enheter utrustade med artificiell intelligens (AI) och sofistikerade sensoriska system som gör det möjligt för dem att uppfatta, lära, anpassa sig och interagera med sin omgivning på ett intelligent och effektivt sätt. Industrier vänder sig till smarta robotar för att överbrygga klyftan där arbetskraftskostnaderna är höga och det råder brist på arbetskraft.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 11 augusti

Generativ AI blir en topprisk för företagsriskchefer, enligt Gartner-rapport

Generativ artificiell intelligens (AI), som OpenAI:s ChatGPT och Google Bard, har blivit en av de största oroämnen för företagsriskchefer under andra kvartalet 2023, enligt en rapport från Gartner, Inc. Rapporten avslöjade att massiv tillgänglighet av generativ AI var den näst mest namngivna risken, medan tredjepartsviabilitet var den snabbast växande risken som organisationer övervakar mest noggrant. Finansiell planeringsosäkerhet var den tredje rankade risken, följt av molnkoncentrationsrisk. Kina handelsspänningar avrundade de fem största riskerna. Tre huvudaspekter måste hanteras när det gäller att hantera företagsrisk, enligt Gartner-experter. Dessa inkluderar immateriella rättigheter, datasekretess och cybersäkerhet.

Direktlänk Dela Reinsurance News fördjupade 11 augusti

Analys av sökdata avslöjar ländernas intresse för AI-verktyg

Electronics Hub har analyserat Googles sökdata för att identifiera de länder som söker mest efter text-, röst-, ljud- och bildbotar. Generativa AI-verktyg förvandlar snabbt många branscher, från marknadsföring till konst. Mest populära är de verktyg som har högst månatlig sökvolym. Costa Rica visar störst intresse för generisk AI i Centralamerika (och topp 4 i Latinamerika), med ChatGPT som det mest googlade verktyget i landet. Globalt sett har Filippinerna den högsta månatliga sökvolymen för AI-verktyg, följt av Singapore, Kanada, Förenade Arabemiraten, Australien, Malaysia, Irland, Norge och Storbritannien. ChatGPT är det mest eftertraktade generativa AI-verktyget i de flesta länder, inklusive USA.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 11 augusti

Bostons plats i AI-landskapet: En diskussion med ITA Softwares grundare

Jeremy Wertheimer, grundare av ITA Software, diskuterar utvecklingen av artificiell intelligens (AI) och Bostons plats i denna utveckling. ITA Software, som möjliggjorde jämförelser av flyg och priser online, köptes av Google 2010 för 700 miljoner dollar. Wertheimer förklarar att det ursprungliga AI-programmet bakom ITA nu kan uppnås med mycket färre kodrader tack vare framsteg inom moderna datorer. Trots att Boston historiskt har fokuserat på komplex AI-programmering, har staden inte varit i framkant inom AI-industrin. Wertheimer fokuserar nu på maskininlärning för att utveckla nya läkemedel genom sin senaste startup.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 10 augusti

AI-hjälpmedel för att avgöra vilka prostatacancerpatienter som drar nytta av hormonbehandling

Läkare vid University Hospitals samarbetar med företaget ArteraAi för att utveckla ett datorbaserat test som hjälper till att avgöra vilka patienter med prostatacancer som sannolikt kommer att dra nytta av hormonbehandling, och viktigare, vilka som inte kommer att göra det. Testet kombinerar klinisk information om individuella patienter med digitala bilder av den cancerösa vävnaden som tagits vid biopsi. AI sorterar sedan dem till patienter som sannolikt kommer att dra nytta av hormonbehandling och de som inte kommer att göra det med hjälp av en maskininlärningsalgoritm. Forskarna bestämde att 60% av patienterna med intermediär prostatacancer inte skulle dra nytta av hormonbehandling. Testet verifierades på över 5000 patienter över 100 olika centra i USA och Kanada.

Direktlänk Dela The Plain Dealer fördjupade 10 augusti

AI hotar jobb men kan också förenkla arbetsprocesser

Enligt experter är vi bara i början av artificiell intelligens (AI) revolutionen. Goldman Sachs förutspår att AI kan radera 300 miljoner jobb globalt över nästa decennium. Två tredjedelar av yrkena i USA är redan exponerade för AI-driven automatisering. Enligt en studie från Challenger, Gray & Christmas förlorade nästan 4 000 personer inom tekniksektorn i USA sina jobb i maj på grund av artificiell intelligens. En nyligen genomförd undersökning visade att cirka hälften av alla anställda är rädda för att bli ersatta av AI. Men AI kan också göra jobben enklare, snabba upp produktionen och frigöra tid för mänskliga arbetare att engagera sig i större kreativitet.

Direktlänk Dela WRAL TechWire fördjupade 10 augusti

AI-chattbotar leder till ökning av akademiskt fusk

När filosofiprofessorn Darren Hick upptäckte ännu ett fall av fusk i sitt klassrum vid Furman University förra terminen, uppdaterade han sina följare på sociala medier: ”Jag har fångat min andra ChatGPT-plagiatör”. Över en natt har ChatGPT och andra AI-chattbotar blivit den främsta källan till fusk på universitet. Detta har lett till att lärare nu tänker om hur de ska undervisa sina kurser, från skrivkurser till datavetenskap. Vissa lärare överväger att återgå till pappersprov efter år av digitala tester. Andra kommer att kräva att studenterna visar redigeringshistorik och utkast för att bevisa sin tankeprocess. AI-chattbotar, inklusive ChatGPT som lanserades i november, har väckt nya frågor för akademiker. Vissa lärare och studenter är mindre oroliga, då de menar att studenter alltid har hittat sätt att fuska och detta är bara det senaste alternativet. Enligt Timothy Main, en skrivprofessor vid Conestoga College i Kanada, är det nästan omöjligt att vara säker på om en student har använt en AI-chattbot oärligt, om inte studenten erkänner det. Till skillnad från traditionellt plagiat där texten matchar källan den är hämtad från, är AI-genererad text unik varje gång. Detta har lett till en explosion av akademiskt oärlighet. Denna höst kommer Main och kollegor att göra om skolans obligatoriska skrivkurs för förstaårsstudenter. Skrivuppgifterna kommer att vara mer personligt anpassade för att uppmuntra studenter att skriva om sina egna erfarenheter, åsikter och perspektiv. Alla uppgifter och kursplaner kommer att ha strikta regler som förbjuder användning av artificiell intelligens. Många institutioner lämnar beslutet att använda chattbotar eller inte i klassrummet till lärarna, säger Hiroano Okahana, chef för Education Futures Lab vid American Council on Education. Vid Michigan State University får lärare välja och modifiera uttalanden för att inkludera i sina kursplaner. Bevis samlas på att chattbotar har förändrat studievanor och hur studenter söker information. Chegg Inc., ett onlineföretag som erbjuder läxhjälp och som har citerats i flera fuskfall, sa i maj att dess aktier hade sjunkit nästan 50% under första kvartalet 2023 på grund av en ökning av studentanvändning av ChatGPT, enligt Chegg VD Dan Rosensweig. Han sa att studenter som normalt betalar för Cheggs tjänst nu använder AI-plattformen gratis. Vid Temple i våras minskade användningen av forskningsverktyg som biblioteksdatabaser märkbart efter chattbotarnas framväxt, sa Joe Lucia, universitetets dekan för bibliotek. Detta beror delvis på att chattbotar tenderar att hitta på saker, en bugg som kallas ”hallucination”. Utvecklare säger att de arbetar för att göra sina plattformar mer tillförlitliga, men det är oklart när eller om det kommer att hända. Lärare oroar sig också över vad studenter missar genom att hoppa över steg. ”Det kommer att bli en stor förändring tillbaka till papperstester”, sa Bonnie MacKellar, en datavetenskapsprofessor vid St. John’s University i New York City. Förutom att kräva att studenterna i hennes introduktionskurser skriver sin kod för hand, kommer papperstesterna att räknas för en högre andel av betyget i höst, sa hon. Ronan Takizawa, en andraårsstudent vid Colorado College, har aldrig hört talas om en blå bok. Som datavetenskapsstudent känns det för honom som att gå tillbaka, men han håller med om att det skulle tvinga studenterna att lära sig materialet. ”De flesta studenter är inte disciplinerade nog att inte använda ChatGPT”, sa han. Papperstesterna ”skulle verkligen tvinga dig att förstå och lära dig koncepten.” Takizawa sa att studenter ibland är förvirrade över när det är okej att använda AI och när det är fusk. Att använda ChatGPT för att hjälpa till med vissa läxor, som att sammanfatta läsning, verkar inte annorlunda än att gå till YouTube eller andra webbplatser som studenter har använt i flera år, sa han. Andra studenter säger att ankomsten av ChatGPT har gjort dem paranoida om att bli anklagade för fusk när de inte har det. Nathan LeVang, en andraårsstudent vid Arizona State University, säger att han nu dubbelkollar alla uppgifter genom att köra dem genom en AI-detektor. För en uppsats på 2 000 ord markerade detektorn vissa stycken som ”22% skrivna av en människa, med mestadels AI-röstning”. ”Jag tänkte att det definitivt inte är sant eftersom jag just satt här och skrev det ord för ord”, sa LeVang. Men han skrev om de styckena ändå. ”Om det tar mig 10 minuter efter att jag har skrivit min uppsats för att se till att allt stämmer, är det okej. Det är extra arbete, men jag tror att det är verkligheten vi lever i.”

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 10 augusti

Företag överväger att förbjuda generativ AI som OpenAI´s ChatGPT

En ny undersökning från Blackberry visar att 75% av organisationer globalt överväger eller implementerar förbud mot ChatGPT och andra generativa AI-teknologier på arbetsplatsen. De två huvudskälen är oro för integritet och säkerhet, samt risk för företagets rykte. 67% av de tillfrågade uppger att de är oroliga att känslig företagsinformation kan läckas genom chattbotar, medan 57% är oroliga för skada på företagets rykte. Förbudet är mest troligt att komma från företagets teknikchef, informationschef eller säkerhetschef.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 9 augusti

Quizlet lanserar nya AI-verktyg för studenter

Quizlet har lanserat fyra nya AI-funktioner för att hjälpa studenter med inlärning och hantering av deras kursarbete. Dessa funktioner inkluderar Magic Notes, Memory Score, Quick Summary och AI-Enhanced Expert Solutions. Med Magic Notes kan studenter ladda upp sina klassrum anteckningar och automatiskt omvandla dem till studieverktyg. Memory Score-funktionen låter studenter mäta deras bekantskap med materialet och schemalägga översyner för att säkerställa materialretention. Quick Summary drar ut nyckelbegrepp från täta läsningar, skapar mer lättsmälta sammanfattningar för studenter. Slutligen kommer den nya AI-förstärkta Expert Solutions-funktionen att ge studenter steg-för-steg vägledning om hur man löser läxor problem av alla komplexiteter med hjälp av AI och miljontals expertskrivna förklaringar. Quizlet avslöjade att dessa nya funktioner kommer att vara tillgängliga för studenter 16 år och äldre i USA, Storbritannien och Kanada för tillbaka-till-skolan säsongen. Gratisanvändare kommer att ha begränsad tillgång till funktionerna, medan Quizlet Plus-användare kan få obegränsad tillgång.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 9 augusti

Quizlet lanserar nya AI-funktioner för att hjälpa studenter

Quizlet har meddelat fyra nya AI-funktioner designade för att hjälpa studenters lärande och hantera klassarbete. En av de nya funktionerna, Magic Notes, låter studenter ladda upp sina klassrum anteckningar och automatiskt omvandlar dem till studieverktyg som dispositioner, flashcards och övningsprov. Det kan också generera ytterligare kursmaterial som exempel på uppsatser och förenklade sammanfattningar. De nya AI-funktionerna är tillgängliga för studenter som är 16 år och äldre i USA, Storbritannien och Kanada. Quizlet har också antytt att andra AI-drivna inlärningsverktyg kommer att lanseras.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 9 augusti

Microsoft utökar tillgängligheten för Azure OpenAI Service och lanserar ny VM-serie

Microsoft har meddelat utökad tillgänglighet för Azure OpenAI Service, vilket gör det möjligt för kunder i fler regioner att få tillgång till de populära OpenAI-modellerna GPT-4 och GPT-35-Turbo. Tjänsten är nu tillgänglig i Australien öst, Kanada öst, Östra USA 2, Japan öst och Storbritannien syd, utöver de tidigare stödda regionerna. Microsoft avslöjade under ett nyligen genomfört resultatrapporteringssamtal att Azure OpenAI Service har lockat över 11 000 kunder och fortsätter att vinna cirka 100 nya kunder dagligen. Microsoft meddelade också att Azure ND H100 v5 Virtual Machine (VM) serien nu är allmänt tillgänglig. Denna nya serie är speciellt utformad för AI-arbetsbelastningar och har de senaste NVIDIA H100 Tensor Core GPU:erna och NVIDIA Quantum-2 InfiniBand-nätverk.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 8 augusti

Microsoft utökar sin Azure OpenAI Service globalt

Microsoft har nyligen utökat sin Azure OpenAI Service för att erbjuda generativa AI-förmågor till fler företag globalt. Detta inkluderar tillgång till modeller som GPT-4 och GPT-35-Turbo. Tjänsten är nu tillgänglig i nya regioner, inklusive Australien Öst, Kanada Öst, Östra USA 2, Japan Öst och UK Syd. Microsofts kundbas har nästan tredubblats sedan den senaste offentliggörandet, med över 11 000 kunder och i genomsnitt 100 nya kunder dagligen detta kvartal. Microsoft har även introducerat ND H100 v5 Virtual Machine (VM) serien, som nu är allmänt tillgänglig i Azure regionerna i Östra USA och Sydcentrala USA.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 8 augusti

AI förändrar musikindustrin - välkända musiker delar sina åsikter

Artificiell intelligens (AI) har påverkat musikindustrin på flera sätt, och det förväntas att generativ AI inom musikbranschen kan vara värt $2,6 miljarder 2032. AI kan skapa oändliga låtar för användning som bakgrundsmusik eller soundtrack. Det kan även slutföra en symfoni av Beethoven eller producera en helt ny låt av en grupp som Beatles. AI har haft stor påverkan på popmusik och har blivit så vanligt att Grammys har tillåtit låtar producerade med AI att inkluderas i bedömningen för prestigefyllda priser. Vissa kända musiker har uttryckt sina åsikter om AI, både positivt och negativt.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 8 augusti

AI genererat innehåll väcker upphovsrättsfrågor och Spotify’s AI DJ-funktion går global

AI-genererat innehåll har orsakat kontroverser i konst- och litteraturvärlden, vilket understryker komplexiteten i upphovsrättsfrågor och äktheten av AI-assisterade skapelser. Dungeons & Dragons förbjuder användning av AI för att skapa konstverk och Jane Friedman har uttryckt oro över AI-genererat innehåll på plattformar som Amazon. Spotify har utökat sin AI-drivna ”DJ”-funktion till cirka 50 marknader världen över, men funktionen är fortfarande endast tillgänglig på engelska. Fem AI-verktyg som kan göra livet enklare presenteras och en intervju med AI-kollaborativ konstnär Tomeo om att ta AI-genererad konst till nästa nivå genom korta animationer, med hjälp av Midjourney.

Direktlänk Dela NFT Now fördjupade 8 augusti

Spotify lanserar AI-baserad DJ-funktion för svenska användare

Musiktjänsten Spotify lanserar en ny funktion, kallad ´DJ´, för svenska användare. Denna funktion, som använder artificiell intelligens, skapar en personlig virtuell radiopratare för varje användare. Radioprataren skapar automatiska spellistor baserat på användarens tidigare lyssnade musik och sköter mellansnacket mellan låtarna. Funktionen har tidigare lanserats i USA, Kanada, Storbritannien och Irland, och kommer att bli tillgänglig i Sverige för premiumanvändare från och med 8 augusti. Den virtuella DJ:n kommer dock bara att kunna prata engelska.

Direktlänk Dela mobil.se fördjupade 8 augusti

Spotify lanserar AI DJ i Sverige och 50 andra länder

Den 8 augusti släpptes Spotifys AI DJ som beta i Sverige och på 50 andra marknader. Funktionen, baserad på artificiell intelligens, har redan visat sig ha stor betydelse för musiklyssnandet på de marknader där den finns. Närmare en tredjedel av allt lyssnande sker genom AI DJ. Funktionen ger användarna en djupare förståelse för musiken och artisterna de lyssnar på. Det finns dock inget sätt för artister att pitcha sin musik för att visas i DJ-upplevelsen. Bakom AI-rösten ligger Sonantics teknologi, som Spotify köpte för ett år sedan.

Direktlänk Dela Musikindustrin fördjupade 8 augusti

NetSPI lanserar ML/AI Pentesting-lösning för att säkra maskininlärningsmodeller

NetSPI, global ledare inom offensiv säkerhet, lanserar sin ML/AI Pentesting-lösning för att ge ett mer holistiskt och proaktivt tillvägagångssätt till att skydda implementeringar av maskininlärningsmodeller. Lösningen fokuserar på att identifiera, analysera och åtgärda sårbarheter i maskininlärningssystem som Large Language Models (LLMs) och ge råd och vägledning för att säkerställa att säkerheten beaktas från idé till implementering. NetSPI:s testmetodik är rotad i adversarial maskininlärning – studien av adversariala attacker på ML och motsvarande försvar.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 augusti

Sverige blir tredje landet i Europa att få Spotifys ´AI DJ´

Sverige blir det tredje landet i Europa som får tillgång till Spotifys nya tjänst ´AI DJ´. Tjänsten, som spelar låtar baserade på användarens musiksmak, ackompanjerat av en AI-styrd röst som ger mer information om artisten eller låten, lanserades först i USA, Kanada, Storbritannien och Irland. Nu kommer den att rullas ut på ytterligare 50 marknader, inklusive Sverige. Tjänsten kommer att vara tillgänglig för betalande kunder på engelska. Spotify påpekar att tjänsten fortfarande är i beta-version och att förbättringar kommer att göras kontinuerligt.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 8 augusti

Kryptovalutaföretag söker AI-experter

Finans- och teknikföretag, inklusive kryptovalutaföretag, söker allt mer efter professionella inom artificiell intelligens (AI). Kryptovalutaföretaget Ripple har nyligen annonserat att de söker en senior AI-ingenjör i Kanada. AI-ingenjören kommer att ansvara för att tillämpa AI-system på olika användningsområden. Trots marknadsförhållandena har Ripple erbjudit konkurrenskraftiga löner till sin personal i år. Elementus, en kryptoanalysplattform, har också öppningar för AI-professionella. Mindre kryptoföretag utforskar också AI i sina verksamheter. Den växande efterfrågan på AI-professionella i kryptoindustrin speglar AI:s växande betydelse inom finans- och tekniksektorerna.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 7 augusti

Marknaden för medicinska enheter baserade på artificiell intelligens förutspås växa till 2029

En ny rapport förutspår tillväxt för marknaden för medicinska enheter baserade på artificiell intelligens (AI) mellan 2023 och 2029. Rapporten ger en djupgående analys av marknaden, inklusive historisk tillväxt och framtida utsikter. Den fokuserar på olika marknadssegment baserat på slutanvändning, typer och geografi. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Medtronic, Johnson & Johnson, GE Healthcare, Philips och Siemens Healthineers. Rapporten inkluderar också speciell täckning av händelser som Ryssland-Ukraina kriget, global inflation och risk för recession.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 7 augusti

Marknadsrapport för Content Automation AI Tools 2023-2030

En marknadsrapport för Content Automation AI Tools för perioden 2023-2030 inkluderar drivande faktorer i branschen, regionala storleks- och andelsuppskattningar av ledande tillverkare. Rapporten ger en detaljerad granskning av marknaden och fokuserar på branschens kedjestruktur, produkttyper, tillämpningar, nyckelspelare och sektorer. De största tillverkarna av Content Automation AI Tools inkluderar Cognizant, Adobe Systems, Google LLC, Microsoft Corporation och IBM Corporation. Rapporten erbjuder en detaljerad bedömning av marknadsstorleken och identifierar och undersöker de viktigaste trenderna som formar marknaden.

Direktlänk Dela Kalkine Media fördjupade 3 augusti

Frågor kring användningen av generativ AI inom marknadsföring

Generativ AI används allt mer för att skapa innehåll, vilket leder till frågor kring kvaliteten på detta innehåll i förhållande till den mängd annonsutgifter som läggs på detta lager. Medan fler influencers och marknadsförare vänder sig till generativ AI för att skala upp sitt arbete, undersöker byråer hur denna trend kan leda till slöseri med mediedollar på falska eller dåliga intryck. Lindsay Hong, COO för Stagwell-byrån Locaria, nämnde att hon anekdotiskt sett en ökning av AI-webbplatser som ”omdirigerar medieutgifter till meningslösa intryck”. Andy Maskin, vice vd för innehållsinnovation på Publicis byrå Spark Foundry, sade att det har funnits ett ”innehållsfarmproblem i programmatiskt som generativ AI kan förvärra. Över 300 marknadsförare som nyligen undersöktes av den digitala upplevelseplattformen Optimizely, sa 92% av de högre marknadsföringscheferna att de antog generativa AI-förmågor för allt från att generera text, kod, samt bilder och ljud. För att få bättre resultat från annonsdollar vänder byråer sig till influencer-marknadsföringsstrategier och digitala upplevelser för sina kunder. Hela marknadsföringsbyrån First Tube, som förvärvades av Horizon Media 2022, fokuserar på att producera digitala och liveupplevelser. Genna Franconi, grundare och president för Trade School, sade att detta är en möjlighet att bygga upp influencer-innehåll och betona behovet av äkthet i digitala medier. Trade Schools influencer-ansats är att samarbeta med influencers och partners för att öka produktionen av innehåll, men det är inte en ”en-storlek-passar-alla-lösning”.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 2 augusti

OneCup AI utvecklar BETSY för att revolutionera boskapsindustrin

OneCup AI har utvecklat BETSY, en artificiell intelligens (AI) teknologi som använder datorseende för att revolutionera boskapsindustrin. BETSY, som står för Bovine Expert Tracking and Surveillance, adresserar behovet av permanent spårbar identifiering inom industrin. Tekniken erbjuder olika värdepropositioner, inklusive visuell identifiering och lösningar för kalvning, foderuppföljning, frakt och spårning, samt brunst och avel. BETSY arbetar genom att först upptäcka djuret och sedan analysera dess beteende för att ge värdefulla insikter till producenten. I nära samarbete med Canadian Angus Association har OneCup AI identifierat vikten av egenskaper som hovar, klor, juver och spenar.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 2 augusti

Global marknadsstudie granskar artificiell intelligens inom redovisning

En global marknadsstudie undersöker prestandan för artificiell intelligens (AI) inom redovisning fram till 2023. Studien innehåller en djupgående analys av AI:s tillstånd inom redovisning och den globala konkurrenssituationen. Rapporten täcker information inklusive senaste möjligheter och utmaningar inom AI i redovisning, samt historiska och framtida trender. Rapporten fokuserar på dynamiken inom AI i redovisning som ständigt förändras på grund av tekniska framsteg och socioekonomisk status. Nyckelspelare som studeras i rapporten inkluderar Microsoft, Kore.ai, Intuit, AWS, UiPath, Xero, YayPay, OSP, Sage, AppZen, PwC, OneUp, IBM, Hyper Anna, KPMG, Deloitte, Google, Vic.ai, SMACC, EY, Botkeeper och MindBridge Analytics.

Direktlänk Dela University City Review fördjupade 1 augusti

AI genererar bilder av ´genomsnittliga par´ runt om i världen, skapar debatt på Reddit

Med hjälp av generativ AI från Midjourney har någon genererat bilder av vad ´genomsnittliga par´ runt om i världen påstås se ut. Bilderna har sedan delats på Reddit och har orsakat debatt. Många amerikaner var nöjda med att deras genomsnittliga par inte framställdes som överviktiga. Britterna var mindre imponerade, och ifrågasatte varför deras genomsnittliga par såg ut som något från Peaky Blinders. Kinesiska tittare kommenterade de föråldrade klädstilarna. Vissa länder, som Kanada och Italien, hade en mer smickrande framställning.

Direktlänk Dela UNILAD fördjupade 1 augusti

AI-marknaden inom utbildningssektorn förväntas växa kraftigt

Den globala marknaden för artificiell intelligens inom utbildningssektorn förväntas växa med 1 100,07 miljoner dollar från 2022 till 2027, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 41,14% under prognosperioden. Marknaden är splittrad, med flera globala och regionala leverantörer som erbjuder AI-lösningar inom utbildningssektorn. Framstående leverantörer på marknaden inkluderar 2U Inc., Alphabet Inc., Amazon.com Inc. och Microsoft Corp. Högskolesegmentet förväntas se betydande tillväxt under prognosperioden, drivet av ökande användning av AI-verktyg på högskolor och universitet. Nordamerika beräknas bidra med 43% till den globala marknadstillväxten. Marknaden drivs av ökande betoning på personliga inlärningsvägar med hjälp av AI. Dock utgör de höga kostnaderna för att implementera AI-lösningar och minskningen av statlig finansiering för utbildningsinitiativ utmaningar för marknadstillväxten.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 31 juli

OpenAI lanserar ChatGPT Android-appen globalt

OpenAI har lanserat ChatGPT Android-appen, vilket gör den tillgänglig för användare över hela världen för första gången utanför OpenAI:s webbplats. Android-versionen av ChatGPT-appen erbjuder en rad funktioner, inklusive möjligheten att synkronisera användarhistorik över enheter, röstinput, omedelbara svar och snabb tillgång till chatboten för förslag, e-post eller presentationer bland annat. Användare kan interagera med AI-språkmodellen genom appen, ställa frågor, få svar och söka hjälp på olika ämnen med OpenAI:s inbyggda röstigenkänning. Appen är kompatibel med Android 6.0 eller senare versioner, och prenumeranter har flexibiliteten att växla mellan GPT-3.5 och GPT-4 språkmodeller baserat på deras behov. OpenAI:s initiativ syftar till att utöka tillgängligheten av dess AI-teknologi i regioner där Android är det mest populära mobila operativsystemet eller där datoranvändning är begränsad. Android-versionen av ChatGPT-appen är för närvarande tillgänglig i länder inklusive Brasilien, Bangladesh, Indien, USA, Argentina, Kanada, Tyskland, Frankrike, Indonesien, Irland, Japan, Mexiko, Filippinerna, Nigeria, Storbritannien och Sydkorea. Under den kommande veckan planerar OpenAI att ytterligare utöka tillgängligheten av ChatGPT Android-appen till fler länder.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 29 juli

Forskare förespråkar användning av AI i brandbekämpning

Bränder fortsätter att sprida sig över Kanada i en oroande takt och forskare förespråkar integrering av artificiell intelligens (AI) i brandbekämpningsinsatser. Klimatförändringar har identifierats som en bidragande faktor som förväntas förvärra situationen. Forskare, som Joshua Johnston från Natural Resources Canada, argumenterar för att det är avgörande att ändra vårt tillvägagångssätt och adoptera AI-teknik. Hossein Bonakdari från University of Ottawa och hans team applicerar sin forskning på att förutsäga bränder i Kanada. João Lopes, grundare av Sensaio Tech, erkänner också potentialen i AI för branddetektering. Han tror att hans system kan vara värdefullt i Kanadas vildmark.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 28 juli

Kanadensiska arbetsgivare riskerar allvarliga konsekvenser på grund av användning av generativ AI

Enligt en nyligen genomförd studie av konsultföretaget KPMG använder de flesta kanadensare som använder generativ artificiell intelligens (AI) för arbetsrelaterade ändamål inte alltid dess noggrannhet och har tagit dess skapelser som sina egna, vilket kan få allvarliga konsekvenser för deras arbetsgivare. Studien fann också att 20 procent av kanadensarna har använt generativa AI-verktyg som ChatGPT för att hjälpa till i deras arbete eller studier, med den stora majoriteten som hävdar att det har förbättrat kvaliteten på deras arbete. Samtidigt har mer än två tredjedelar som använt det hävdat AI-genererat innehåll som sitt eget, och nästan en fjärdedel säger att de gör det ´hela tiden´.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 28 juli

AI används för att bekämpa finansiell brottslighet

Finansiell brottslighet har ökat under pandemin, vilket har lett till att finansiella institutioner har stärkt sina försvar. Aboitiz Data Innovation (ADI) har utvecklat nya koncept och produkter som använder AI för att bekämpa finansiell brottslighet och hjälpa de som behöver finansiell hjälp. ADI har bland annat samarbetat med UnionBank of the Philippines och Smith School of Business vid Queen’s University i Kanada för att undersöka diskriminering i konsumentlåneprocessen. Studien visade att användning av könsspecifik data minskade diskriminering och ökade företagets lönsamhet. ADI använder också AI för att upptäcka mulåsningskonton, vilket är en stor utmaning i kampen mot finansiell brottslighet.

Direktlänk Dela CDOTrends fördjupade 27 juli

Ny rapport förutspår tillväxt för global marknad för data science och maskininlärningsplattformar

En ny rapport av Precision Reports analyserar den globala marknaden för data science och maskininlärningsplattformar. Rapporten förutspår att marknaden kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2029. Stora tillverkare inkluderar Domino Data Lab, Dataiku, Lexalytics, TIBCO Software, Rapid Insight, Google, Microsoft, SAS, H20.ai, Anaconda, Alteryx, MathWorks, SAP, Databricks, KNIME, IBM, RapidMiner och Angoss. Rapporten fokuserar på marknadens storlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, nyliga status och utvecklingstrender. Teknisk innovation och framsteg förväntas optimera produkternas prestanda och göra dem mer använda i nedströmsapplikationer.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 27 juli

Australiensiska läkare uppmanas att sluta använda AI för medicinska anteckningar

Australiensiska Medical Association (AMA) har krävt starkare regler och transparens kring användningen av artificiell intelligens (AI) inom sjukvården. Detta kommer efter att läkare på sjukhus i Perth uppmanats att sluta skriva medicinska anteckningar med ChatGPT. AMA menar att Australien ligger efter andra jämförbara länder när det gäller reglering av AI och att starkare regler behövs för att skydda patienter och sjukvårdspersonal. Fem sjukhus i Perth´s South Metropolitan Health Service råddes i maj att sluta använda ChatGPT för att skriva patientjournaler.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 27 juli

ChatGPT för Android nu tillgänglig i Google Play Store, men inte ännu i Kanada

Om du har väntat på ChatGPT för Android är den nu tillgänglig i Google Play Store, men ännu inte i Kanada. Enligt OpenAI på tisdag har ChatGPT för Android lanserats i USA, Indien, Bangladesh och Brasilien. Men ingen nämning av Kanada ännu. ´Vi planerar att utöka utrullningen till ytterligare länder under nästa vecka,´ säger OpenAI. Företaget meddelade förbeställningar av Android-appen förra veckan. Förra veckan debuterade OpenAI anpassade instruktioner för ChatGPT. ´Denna funktion låter dig ge ChatGPT alla anpassade begäran eller kontext som du vill ha tillämpad på varje konversation. Anpassade instruktioner är för närvarande tillgängliga för Plus-användare, och vi planerar att rulla ut till alla användare snart,´ sa företaget. iOS-versionen av ChatGPT finns tillgänglig i Kanada (tillbaka i maj) så det är troligt att den här kommer att debutera här för Android.

Direktlänk Dela iPhone in Canada fördjupade 26 juli

AI kan förbättra Kanadas försörjningskedja

Den nyligen strejk av hamnarbetare i British Columbia påminde om betydelsen av Kanadas försörjningskedjesystem och dess sårbarhet. En rapport från RBC Economics understryker det brådskande behovet av att förbättra landets försörjningskedjans motståndskraft. Experter föreslår nu att det är nödvändigt att införliva artificiell intelligens (AI) i Kanadas försörjningskedjestrategi. AI har potential att revolutionera försörjningskedjeindustrin genom att öka effektiviteten, minska kostnaderna och förbättra den totala prestandan. AI kan också hjälpa till att optimera transport- och logistikoperationer.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 26 juli

Kryptovalutagrävarföretag överväger att expandera till AI

Trots att priset på bitcoin fortfarande är långt under toppen 2021, och mycket av startup-hypen har flyttat från Web3 till AI, överväger inte de flesta bitcoin-grävare att övergå till AI. Anledningen är att de flesta bitcoin-grävare använder specialiserade ASIC-chip som är utmärkta för att gräva bitcoin men dåliga för något annat. Dock börjar större operationer utforska sina alternativ. Till exempel har Applied Digital, ett Texas-baserat kryptovalutagrävarföretag, nyligen meddelat en affär på 460 miljoner dollar för att vara värd för AI molnbearbetning i sitt datacenter. Ett annat Texas-baserat grävarföretag, Iris Energy, meddelade en expansion och förnyelse av sin strategi för högpresterande datacenter, vilket allmänt tolkades som en satsning på AI. Dessa företag ser det som ett sätt att minska systemrisk. Genom att lägga till andra tjänster, som att vara värd för AI-beräkning, minskar de sitt beroende av bitcoin. Hut 8, som fram till nyligen endast varit ett kryptovalutagrävarföretag, började sin övergång tidigt. I januari 2022 investerade Hut8 i fem datacenter och två molnregioner som kunde ägnas åt högpresterande datorer. Dessa datacenter är fyllda med Nvidia GPU:er som kan utföra ett bredare utbud av arbetsbelastningar - spel, virtuell verklighet, AI, maskininlärning. Och de fortsätter att driva bitcoin-riggar. Hut 8 har också bytt från Ethereum-grävning till AI. När Ethereum bytte från Proof of Work (som kräver grävning) till Proof of Stake (som inte gör det), hade plötsligt ETH-grävningsutrustningen inget att göra. Och medan bitcoin-grävnings-ASIC:erna inte kan göra något annat än att gräva bitcoin, är chipp som de använde för att gräva Ethereum - Nvidia A40s - mer mångsidiga. De kan göra VFX-rendering, spel och de kan göra AI/ML-arbetsbelastningar. Så chipp som en gång grävde Ethereum har nu blivit omfördelade. Mintgreen, ett kanadensiskt företag som återvinner värme från bitcoin-grävning och sedan använder det för att generera kraft, är i de tidiga ´konceptuella´ stadierna av att utforska en expansion till AI.

Direktlänk Dela CoinDesk fördjupade 24 juli

Experter inom artificiell intelligens (AI) har uttryckt oro över den snabba utvecklingen av AI-teknologi och uppmanar regeringar att reglera denna. USA och EU arbetar på en frivillig uppförandekod för AI-industrin, och Kanada har deltagit i detta arbete. Kanadas innovationsminister François-Philippe Champagne har varit direkt involverad i utvecklingen av en internationell AI-uppförandekod. Efter introduktionen av OpenAI´s ChatGPT förra hösten kallade Champagne till ett ´brådskande möte´ med Rådet för Artificiell Intelligens. En grupp parlamentariker och senatorer spenderar sommaren med att träffa de inblandade i AI och blir informerade om frågorna. När parlamentet återsamlas på hösten kommer industrin att börja studera Bill C-27, en sekretesslag som har en sektion inriktad på AI.

National Post fördjupade 24 juli

Världens metangasproblem: Läckage från naturgasutvinning, bearbetning och överföring

Världen står inför ett problem med metangas. Vi bränner naturgas, som mestadels består av metan, för att generera elektricitet och värme. Våra jordbruks- och livsmedelssystem lämnar mycket biomassa liggande runt, varav en stor del omvandlas till metan och kommer ut i atmosfären. Metan är över 80 gånger värre för global uppvärmning över 20 år än dess växthusgas-syskon, koldioxid. Den fossila naturgasen vi utvinner från brunnar, bearbetar, komprimerar och rör ibland tusentals kilometer till där den sätts in i distributionssystem och hamnar i produktionsanläggningar, fabriker, byggnader och människors hem där den ger värme för elektricitet, industriprocesser eller vår komfort. Läckage från all utvinning, bearbetning och överföring har varit ett hett ämne de senaste åren, så det är värt att titta på alla ställen där läckage inträffar. Källor till metanläckage från naturgasutvinning, bearbetning och överföring.

Direktlänk Dela CleanTechnica fördjupade 22 juli

OpenAI och Google ökar samarbete med medieföretag

OpenAI och Google har nyligen visat intresse för att samarbeta med medieföretag, vilket väcker frågor om deras motiv. OpenAI har tecknat ett flera miljoner dollar stort partnerskap med Associated Journalism Project (AJP), vilket innebär att de kommer att samarbeta med AJP:s 41 nyhetsbyråer. Google har demonstrerat sin AI-verktyg ´Genesis´ för ledare på The New York Times, The Washington Post och News Corp. Båda företagen kan dra nytta av tillgång till historiska och realtidsdata från dessa nyhetsbyråer för att träna sina framtida modeller. Dessutom kan Googles framtida samarbete med stora nyhetspublikationer hjälpa dem att undvika pågående betalningskonflikter.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 22 juli

OpenAI lanserar ChatGPT-appen för Android-användare

OpenAI har meddelat att de kommer att lansera sin ChatGPT-app för Android-användare. Appen, som redan har fått stor framgång på iOS med en halv miljon nedladdningar under de första sex dagarna, lovar att ge miljontals användare omedelbara svar, skräddarsydda råd, kreativ inspiration, professionell input och otaliga inlärningsmöjligheter. Android-användare kan nu förregistrera sig på Google Play för att vara bland de första att uppleva den AI-drivna appen. Trots oro för förekomsten av falska ChatGPT-appar på appmarknaderna, ger OpenAIs officiella ChatGPT-app ett säkert och pålitligt alternativ för användare som söker legitima AI-interaktioner.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 22 juli

Google diskuterar att bygga AI-verktyg för journalistik med nyhetsförlag

Google diskuterar med nyhetsförlag om att bygga och sälja artificiell intelligens (AI) verktyg som skulle kunna hjälpa journalister och redaktörer att producera skriftlig journalistik. Verktyget, kodnamn Genesis, kan samla in information, skriva ett tidigt utkast till en nyhetsartikel och hantera postproduktionselement. Google har presenterat verktygen för nyhetsmedier sedan tidig vår. Flera nyhetsförlag har redan använt AI-verktyg för att snabbt skriva stora mängder innehåll, vilket har lett till oro och ilska bland mänskliga skribenter. Dock kan AI-verktygen fortfarande producera och sprida falsk information.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 20 juli

Accolite lanserar generativ AI Center of Excellence

Accolite har nyligen lanserat ett nytt Generative AI Center of Excellence (CoE). Centret kommer att visa Accolites kapabiliteter inom generativ AI som skär över företagets djupa grund i digital teknik, molnmodernisering och avancerad dataanalys. Accolites generativa AI-lösningar kommer att hjälpa kunder att turbo-ladda sina befintliga operationer för att vara redo för framtiden samtidigt som de säkerställer högsta nivåer av säkerhet, integritet och juridisk efterlevnad. CoE kommer att ledas av Nij Chawla, Accolites president för Data & Gen AI, CTO Office och Industry Solutions.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 20 juli

AI-startup Gushwork.ai samlar in 2,1 miljoner dollar i pre-seed finansiering

Gushwork.ai, en global plattform som syftar till att främja affärsprocessoutsourcing (BPO) med hjälp av AI och mänsklig expertis, har samlat in 2,1 miljoner dollar i en pre-seed-finansieringsrunda ledd av Lightspeed. B Capital, Sparrow Capital, Seaborne Capital och Beenext deltog också i finansieringen av startup-företaget som lanserades i april i år. Gushwork.ai strävar efter att adressera denna problematik på marknaden genom att använda sin AI-drivna, gränsöverskridande plattform. Startup-företaget tillhandahåller en kuraterad marknadsplats som innehåller offshore-arbetare utbildade i att använda olika AI-applikationer för att hjälpa företag att utföra sina processer effektivt.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 20 juli

Fördelarna med att använda ChatGPT och andra AI-teknologier

Artikeln diskuterar fördelarna med att använda ChatGPT och andra AI-teknologier. Tekniken kan göra våra jobb och liv mindre stressiga. Oavsett om du är student, läkare eller företagsägare, behöver du uppskatta att teknik som ChatGPT är här för att underlätta våra liv. Till exempel har musiken vi lyssnar på, forskningen vi gör och riktningarna vi behöver alla använt teknik som har hjälpt oss på många sätt och kommer att fortsätta hjälpa oss i framtiden. Vi behåller kontrollen över ChatGPT, till exempel vad vi ska fråga och det svar det producerar.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 20 juli

Användning av AI för att koppla samman med avlidna älskade

Sunshine Henle, en 42-årig AI-arbetare i Florida, använde AI-plattformen ChatGPT för att koppla ihop med sin avlidna mor. Efter att ha matat in några av de sista textmeddelandena och Facebook-chattmeddelandena hon utbytte med sin mamma, bad hon plattformen att svara i Lindas röst. Henle var förvånad över hur mycket hon kände sig sedd av denna teknik. Hon använde även Bard och Bing AI för samma ändamål, men båda föll kort. ChatGPT var mycket mer övertygande. Henle har sedan dess använt den med ett annat syfte, som en källa till visdom och tröst snarare än att försöka konversera med den som om det verkligen var hennes mamma som talade tillbaka till henne.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 18 juli

Framtida trender och dynamik i marknaden för digital marknadsföringsbyråtjänster

En forskningsrapport om ´Digital Marketing Agency Service Market´ ger en autentisk industriell synvinkel, framtida trender och dynamik för marknadstillväxt, marknadsstorlek, handel och nyckelspelare i branschen med prognosperioden 2023 till 2030. Rapporten har utformats genom en noggrann analys av primära och sekundära forskningsmetoder för att extrahera värdefulla insikter från olika företag på ett unikt sätt. Rapporten presenterar en omfattande analys av den konkurrenskraftiga landskapet, som visar branschaktörernas marknadsandel, koncentrationsindex och andra relevanta mätvärden.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 18 juli

Google och Meta reagerar på Kanadas Online News Act

Teknikföretagen Google och Meta reagerar på den kanadensiska regeringens Online News Act. Google håller tillbaka sin nya AI-chatbot, Bard, från Kanada på grund av lagstiftningens osäkerheter. Bard, som ses som en konkurrent till OpenAIs populära ChatGPT, länkar för närvarande till nyheter, vilket kommer att vara föremål för reglering i Kanada nu när Online News Act har blivit lag. Google och Meta har meddelat att de kommer att ta bort nyhetslänkar i Kanada innan lagen träder i kraft vid årets slut. Meta har startat en annonskampanj på sina plattformar Facebook och Instagram, där de kritiserar lagen och förklarar sitt beslut att ta bort nyhetslänkar.

Direktlänk Dela Toronto Sun fördjupade 18 juli

Global studie av marknaden för artificiell intelligens inom genetik offentliggjord

En marknadsundersökningsrapport erbjuder en omfattande studie av den globala marknaden för artificiell intelligens inom genetik för att hjälpa aktörer att förbereda sig för framtida tillväxtutmaningar och säkerställa fortsatt företagsexpansion. Rapporten ger unik och djupgående information och data om den globala marknaden för artificiell intelligens inom genetik. Författarna till rapporten har belyser outforskade och betydande marknadsdynamik, inklusive tillväxtfaktorer, begränsningar, trender och möjligheter. De viktigaste aktörerna som nämns i rapporten är IBM (US), Microsoft (US), NVIDIA Corporation (US), Deep Genomics (Kanada), BenevolentAI (UK), Fabric Genomics Inc. (US), Verge Genomics (US), Freenome Holdings, Inc. (US), MolecularMatch Inc. (US) och Cambridge Cancer Genomics (UK).

Direktlänk Dela Hometown Pages fördjupade 17 juli

Artificiell intelligensmarknad förväntas växa från 150,2 miljarder USD till 1 345,2 miljarder USD till 2030

Artificiell intelligens (AI) marknaden förväntas växa från 150,2 miljarder USD 2023 till 1 345,2 miljarder USD 2030, en årlig tillväxt på 36,8%. Flera faktorer bidrar till denna tillväxt, inklusive tekniska framsteg, ökad databehandlingskraft, tillgänglighet av stora datamängder och ökad efterfrågan på automatisering och effektivitet. Dessutom bidrar regeringsinitiativ, investeringar och forskningsinitiativ till AI:s tillväxt. Enligt vertikaler förväntas hälso- och livsvetenskapssektorn växa mest under prognosperioden. När det gäller företagsfunktioner kommer marknadsföring och försäljning att ha störst marknadsstorlek under prognosperioden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 juli

Aktuell svart marknadskurs för olika valutor till Naira och guide för att konvertera Euro till Naira

Denna artikel handlar om den aktuella svarta marknadskursen för olika valutor till naira hos Bureau De Change (BDC) operatörer i Lagos. Den täcker växelkurser för amerikanska dollar, brittiska pund, euro, kanadensiska dollar, rand, dirham, yuan, ghanansk cedi, västafrikansk CFA-franc, centralafrikansk CFA-franc och den officiella växelkursen för naira enligt Centralbanken i Nigeria (CBN). Artikeln ger också en steg-för-steg-guide för att konvertera euro till naira och diskuterar faktorer som påverkar växelkursen mellan euro och naira.

Direktlänk Dela News Agency of Nigeria fördjupade 17 juli

AI:s ekonomiska påverkan: En jämförelse med traktorns utveckling

För att förstå konsekvenserna av artificiell intelligens (AI) för ekonomin, kan vi titta på traktorns utveckling. Trots att tekniken är imponerande kommer AI:s ekonomiska påverkan att vara begränsad om inte miljontals företag utanför Silicon Valley anammar den. Detta innebär mycket mer än att bara använda enstaka chatbottar, utan skulle kräva en fullskalig omorganisation av företag och deras interna data. Exempelvis är Japan mycket innovativt men gör ett dåligt jobb med att sprida ny teknik över hela sin ekonomi. Frankrike är motsatsen, med ett genomsnittligt innovationsrekord men utmärkt på att sprida kunskap över ekonomin. Trots detta har världen blivit mer lik Japan sedan mitten av 2000-talet, med företag som blir allt mer försiktiga. Detta har resulterat i en tvådelad ekonomi, där företag som omfamnar tekniken drar ifrån konkurrenterna.

Direktlänk Dela Droid Gazette fördjupade 16 juli

Northvolt planerar cellfabrik i Kanada

Det är bara en tidsfråga innan Northvolt annonserar ett nytt cellfabriksprojekt utanför Montreal i Kanada. Rykten har redan florerat om en fabrik i Kanada och nu får ryktena avgörande tyngd av nyhetsbyrån Bloomberg, som hänvisar till ”personer insatta i ämnet”.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 16 juli

AI:s ekonomiska inverkan kan vara begränsad utan bredare antagande

Artificiell intelligens (AI) kan ha en stor inverkan på ekonomin, men dess effekt kan vara dämpad om inte miljontals företag utanför Silicon Valley antar det. Denna antagande skulle innebära en fullständig omorganisation av företag och deras interna data. Exempel på Japan och Frankrike illustrerar vikten av teknisk spridning. Japan är mycket innovativt men gör ett dåligt jobb med att sprida ny teknik över sin ekonomi. Frankrike, å andra sidan, är utmärkt på att sprida kunskap över ekonomin trots ett genomsnittligt innovationsrekord. Sedan mitten av 2000-talet har företag blivit mer försiktiga med att anta teknik.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 16 juli

Northvolt planerar cellfabrik i Kanada

Northvolt planerar att starta ett nytt cellfabriksprojekt utanför Montreal i Kanada. Nyheten kommer från nyhetsbyrån Bloomberg, som hänvisar till ´personer insatta i ämnet´.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 15 juli

Lamar Advertising: Stark tillväxt och lönsamhet trots ökande konkurrens från digital annonsering

Lamar Advertising, grundat 1902, är ett framstående företag inom utomhusreklam som verkar över hela Nordamerika. Företaget har ett omfattande nätverk av över 350 000 skyltar i USA och Kanada. Trots ökande konkurrens från digital annonsering och en försvagad ekonomi, har Lamar visat stark tillväxt och lönsamhet. Företaget investerar i digital annonsering och andra nya teknologier och planerar för framtida förvärv. Trots utmaningar med att uppfylla inkomstprognoser nyligen, tyder företagets solida ekonomiska prestanda och framtidssyn på att Lamar har potential för fortsatt expansion. Företaget handlas för närvarande till en rabatt jämfört med det inneboende värdet baserat på en diskonterad kassaflödesanalys.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 15 juli

Global AI-marknad inom läkemedelsupptäckt förväntas nå 2,57 miljarder dollar år 2026

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom läkemedelsupptäckt växer snabbt på grund av dess potential att revolutionera läkemedelsindustrin. AI möjliggör analys av stora mängder data i en aldrig tidigare skådad hastighet, vilket hjälper till att identifiera potentiella läkemedelsmål och effektivisera läkemedelsutvecklingsprocessen. Marknaden förväntas uppleva betydande tillväxt de kommande åren när fler läkemedelsföretag antar AI-teknik för snabbare och mer effektiv läkemedelsupptäckt. Den globala marknaden för AI inom läkemedelsupptäckt kommer att nå 2,57 miljarder dollar år 2026, med en årlig tillväxt på 30,3% under perioden 2020-2026 trots effekterna av COVID-19.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 14 juli

Det spekuleras om att Northvolt snart kommer att meddela om ett nytt cellfabriksprojekt i Montreal, Kanada. Rykten om en kanadensisk fabrik har cirkulerat och nu har nyhetsbyrån Bloomberg lagt till trovärdighet till dessa rykten, hänvisande till ´personer insatta i ämnet´.

Elektroniktidningen fördjupade 13 juli

Miljöproblem från kanadensiska kolgruvor skadar Montanas sjöar

Miljöproblem väcks på nytt om potentiell förorening från kanadensiska dagbrott som flyter genom vattendragen till Montanas sjöar och skadar fisk. Elkview Operations, en av Teck Resources metallurgiska kolgruvor i British Columbia, anses skada fisk, fåglar och vattendrag. Många forskare tillskriver de missformade varelserna och minskningen av vissa fiskpopulationer till fem enorma dagbrottskolgruvor. Kemikalier som selen, en avfallsprodukt från gruvdrift, läcker ut i bergsfloder som flyter genom ursprungsbefolkningens land och över gränsen till amerikanska vattendrag. Selenförorening har länge erkänts som en extremt farlig biprodukt av kolbrytning. Teck har upprepade gånger ifrågasatt olika statliga och federala regleringsstandarder över vad som ska anses vara säkra nivåer av selen i vattendrag.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 13 juli

Fotbolls-VM för damer att starta i juli med flera starka lag

Världsmästerskapet i fotboll för damer kommer att äga rum mellan den 20 juli och den 20 augusti. För första gången delas värdskapet mellan två nationer, Australien och Nya Zeeland. Sverige, som är rankat trea i världen, kommer att spela i grupp G mot Italien, Argentina och Sydafrika. USA, som har vunnit två raka VM-guld, är en av favoriterna, men det finns många andra lag som kan utmana. Matcherna kommer att sändas på Viasats kanaler och kan streamas på Viaplay. För första gången kommer Fifa att betala individuell ersättning till spelarna i ett dammästerskap.

Direktlänk Dela Kristianstadsbladet fördjupade 13 juli

Northvolt planerar cellfabrik i Kanada

Det är bara en tidsfråga innan Northvolt annonserar ett nytt cellfabriksprojekt utanför Montreal i Kanada. Nyhetsbyrån Bloomberg hänvisar till ´personer insatta i ämnet´ för att styrka ryktena om en fabrik i Kanada.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 12 juli

Favoritprodukter från The Verge-personal

Personalen på The Verge har delat med sig av sina favoritprodukter, inklusive insektsdammsugaren BugZooka WB100, Lumesner-ryggsäcken, en förlängningssladd från Anker för besvärliga situationer, en bekväm kattsäng, en Zojirushi Micom Rice Cooker, ett ljusbehandlingssystem, ett under-skrivbords hörlurshängare och ett Sawyer Squeeze vattenfiltreringssystem. Alla dessa produkter har visat sig vara användbara på olika sätt, från att hjälpa till att bekämpa insekter till att tillhandahålla bekvämt lagringsutrymme under resor.