» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 332 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

PwC, eller PricewaterhouseCoopers, är ett internationellt nätverk av företag som erbjuder professionella tjänster inom revision, skatt, rådgivning och juridik. PwC grundades 1998 genom en sammanslagning av Price Waterhouse och Coopers & Lybrand. Idag är PwC ett av de största revisions- och konsultföretagen i världen med närvaro i över 150 länder och mer än 250 000 anställda. Företaget hjälper sina kunder att hantera risker, förbättra prestanda och skapa värde genom att erbjuda tjänster som är anpassade efter deras specifika behov och branschkrav.

Senaste nytt kring PwC

2024 kan bli ett avgörande år för AI

Förväntningarna på AI-teknologi har nått en feberhöjd med investerare och företagsledare som har mycket höga förväntningar. Men det finns risk för besvikelse om teknologin inte lever upp till dessa förväntningar. 2024 kan bli ett avgörande år för AI när företagsledare fokuserar på vad AI verkligen kan göra just nu. Trots starka kvartalsrapporter från Microsoft och Alphabet föll deras aktier då investerare förväntade sig perfektion. Investeringar i AI har inte gett den avkastning som marknaden hoppats på. Enligt en årlig undersökning av PwC förväntar sig 61% av de tillfrågade VD:na att generativ AI kommer att förbättra kvaliteten på deras produkter och tjänster. Men PwC varnar för att misstag kan ha stora konsekvenser och att brist på levererade produktivitetsvinster kan vara det mest explosiva.

Direktlänk Dela The Verge fördjupar idag
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

GenAI: En Transformationskraft för Affärs- och Samhällsvärde

Enligt en nyligen publicerad PwC-rapport planerar 84% av IT-chefer (CIOs) att införa GenAI. GenAI står som en transformerande kraft för att skapa nya källor till affärs- och samhällsvärde. GenAI handlar mer om skapande och innovation, och genererar nya resultat baserat på lärda mönster och input. GenAI presenterar en unik möjlighet för CIOs att driva innovation och leverera betydande affärsvärde i linje med bredare strategiska mål. CIOs bör vara medvetna om att medan GenAI är potentiellt transformerande, är det för närvarande bara lämpligt för vissa användningsfall och modeller.

Direktlänk Dela ITWeb fördjupar idag

AI förväntas bidra med $15,7tn till den globala ekonomin enligt PwC-rapport

Enligt en rapport från PwC kommer artificiell intelligens (AI) troligen att injicera otroliga $15.7tn i den globala ekonomin fram till 2030, vilket är mer än den nuvarande produktionen av Kina och Indien kombinerat. På grund av detta har AI potentialen att omvandla det ekonomiska landskapet och påverka hur vi arbetar, skapar och kommunicerar. DeepFest, den ledande AI-händelsen i regionen, återvänder för ett andra år till Riyadh Exhibition and Convention Centre i Malham, Saudiarabien, från 4-7 mars. Evenemanget kommer även att äga rum samtidigt som LEAP, ett av världens mest välbesökta teknikevenemang. Bland talarna finns Omar Hatamleh, tidigare chefsrådgivare för AI och Innovation på Goddard Space Flight Center och ledare för NASA IT-strategi på NASA, Ivana Bartoletti, global chef för dataskydd på Wipro, Sol Rashidi, chef för analys på Estée Lauder, Laurie Fuller, venture partner på Raiven Capital, och David Siegel, VD för Meetup.

Direktlänk Dela Gulf Business fördjupade igår

PwC lanserar nytt AI-verktyg för skatteavdelning i samarbete med Harvey och OpenAI

Professionella tjänsteföretaget PwC har lanserat ett nytt AI-verktyg för att hjälpa sin brittiska skatteavdelning i arbetet för klienter. Verktyget har utvecklats i samarbete med strategiska partners Harvey och OpenAI. Laura Hinton, ledare för PwC:s skatte-, juridiska och arbetskraftsavdelning i Storbritannien, säger att generativ artificiell intelligens är transformativ och erbjuder oöverträffade möjligheter för både företagets personal och klienter. PwC:s senaste insatser kommer att se den brittiska avdelningen arbeta tillsammans med allianspartners Harvey och OpenAI, för att ge alla 2 300 skatteproffs hos PwC UK en ny AI-assistent.

Direktlänk Dela Consultancy.uk fördjupade i förrgår

Mer förebyggande lagar behövs för AI-användning i Malaysia

CyberSecurity Malaysia (CSM) rapporterar att malaysiska organisationer är redo att anta generativ artificiell intelligens (Gen AI) för sina affärer och operationer, men att mer förebyggande lagar behövs. Detta är i linje med Malaysia Digital-initiativet som syftar till att katalysera landets digitala ekonomi, enligt Mohd Zabri Adil Talib, chef för CSM:s cybersäkerhetstjänster. Han tillade att landet behöver en förebyggande lag som kräver att kritiska nationella informationsinfrastrukturorganisationer genomför en säkerhetsrevision och bedömning av sina system minst en gång om året.

Direktlänk Dela Marketing Interactive fördjupade i förrgår

AI revolutionerar dagliga livet och företagande

AI har blivit en del av vårt dagliga liv och förändrar hur företag fungerar. Salesforce Research rapporterar att 72% av kunderna har använt självbetjäningportaler och 55% har interagerat med självbetjäningschattrobotar. PWC:s Emerging Technology Survey från 2023 visar att AI har implementerats i minst några affärsområden i 73% av amerikanska företag. Chatbots förväntas spara företag 8 miljarder dollar årligen till 2022. McKinsey Global Institute uppskattar att generativ AI potentiellt kan lägga till 2,6-4,4 biljoner dollar årligen, vilket ökar den totala effekten av AI med 15-40%. Netflix har utnyttjat AI-drivna rekommendationer för att generera miljarder i årliga intäkter.

Direktlänk Dela Passive Income MD fördjupade 15 februari

ICBC Asia fördubblar teknikinsatser för att bekämpa bedrägerier

ICBC Asia, den Hongkong-baserade enheten av Industrial and Commercial Bank of China, kommer att fortsätta använda teknik som artificiell intelligens (AI) för att förhindra och undersöka bedrägerier. Antalet fall som involverar bedrägerier rapporterade i Hongkong förra året ökade med 40 procent jämfört med föregående år till 39 824 och involverade mer än HK$9 miljarder (US$1,2 miljarder), nästan en fördubbling jämfört med föregående år, enligt Hongkongs polis. ICBC Asia kommer också att öka sina ansträngningar för att utbilda kunder om hur de skyddar sig själva mot bedrägerier.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 15 februari

Svenska företag ligger efter i AI-implementering, enligt PwC

Svenska företag ligger efter i implementeringen av AI-lösningar, visar en global undersökning från PwC. Endast var femte svenskt företag har implementerat tekniken, jämfört med var tredje globalt. PwC erbjuder nu ett standardiserat ramverk för att hjälpa svenska företag att omfamna AI. Fredrik Lundberg, AI-ansvarig på PwC Sverige, menar att den offentliga debatten i Sverige, som ofta fokuserar på risker med AI, kan vara en orsak till tveksamheten att implementera AI.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 13 februari

Varje land behöver äga sin egen AI, säger NVIDIAs VD på toppmötet World Governments Summit

Varje land behöver äga produktionen av sin egen intelligens, sa NVIDIAs grundare och VD Jensen Huang vid World Governments Summit i Dubai. Huang, som talade som en del av en ´fireside chat´ med Förenade Arabemiratens (UAE) AI-minister, Hans Excellens Omar Al Olama, beskrev suverän AI som en enorm möjlighet för världens ledare. ´Det kodifierar din kultur, din intelligens, ditt sunda förnuft, din historia - du äger din egen data´, sa Huang. Al Olama svarade att UAE ´helt och hållet ställer upp på den visionen´ och att landet därför satsar hårt på att skapa stora språkmodeller och mobilisera beräkningar. Huangs besök i UAE kommer när Gulfstaten snabbt förvandlas från en energigigant till ett globalt IT-centrum. Mellanöstern står inför att dra stora fördelar av AI, med PwC som förutspår en ökning av regionens ekonomi med 320 miljarder dollar fram till 2030.

Direktlänk Dela NVIDIA Corporation fördjupade 13 februari

Så får du ditt CV att glänsa i AI-eran

Allt fler företag använder sig av artificiell intelligens (AI) för att sortera jobbansökningar. För att få ditt CV att sticka ut krävs det mer än att bara lista dina ansvarsområden och personliga intressen. Nyckelord spelar en stor roll och bör matcha de som används i jobbannonsen. Dessutom bör du inkludera numeriska data för att visa påverkan och ledarskapsorienterade ord. Det är också viktigt att anpassa ditt CV till jobbannonsen och att noggrant korrekturläsa det för att visa professionalism. Slutligen bör du överväga formatet på ditt CV, vilket kan variera beroende på din erfarenhetsnivå och den specifika rollen.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 12 februari

Hantering av risker med artificiell intelligens: En guide för företag

Artificiell intelligens (AI) kan hjälpa företag genom automatisering eller förbättring av befintliga uppgifter, men det medför också risker om det inte hanteras korrekt. Riskbedömning är ett viktigt steg för företag som använder AI för att säkerställa regelefterlevnad och datasäkerhet. Företag kan utvärdera sin exponering för AI, bedöma riskerna och införa riktlinjer och strategier för att hantera de mest affärskritiska frågorna. Bedömningsstrategierna varierar beroende på vilken typ av AI det handlar om, men kan generellt delas in i tre kategorier: interna AI-projekt, AI från tredje part och AI som används av angripare i onda syften.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 9 februari

PwC lanserar AI-bot, Apple lanserar generativ AI och Google Bard ersätts av Google Gemini

PwC har lanserat sin egen generativa AI-bot, ChatPwC, som ska hjälpa till att öka produktiviteten och förbättra klientarbetet. Apple har släppt en öppen källkods AI-modell, MGIE, som kan redigera bilder via textinstruktioner. Dessutom har OpenAI skapat en ChatGPT-app för VisionOS, operativsystemet för Apple Vision Pro. Google har slutligen ersatt sin första generativa AI, Google Bard, med en ny familj av AI-modeller under namnet Google Gemini. Slutligen läggs Microsoft Copilot till i Notepad.

Direktlänk Dela SmartCompany fördjupade 9 februari

Arbetare måste förbättra sina färdigheter för att förbli relevanta eftersom generativ AI (GenAI) kommer att spela en större roll i företagsvärlden de närmaste tre åren, enligt den nyligen publicerade 27: e årliga Global CEO Survey - Pakistan. Av de svarande pakistanska VD:arna var 3% kvinnor och 97% män. En klar majoritet - 69% av VD:arna - håller med om att GenAI kommer att kräva utveckling av nya färdigheter i hela deras arbetsstyrka. Semih Kumluk, Digital Training Senior Manager på PwC:s Academy, sa att Pakistan måste börja utnyttja tekniken.

Business Recorder fördjupade 7 februari

AI och maskininlärning förändrar IT-branschen

AI och maskininlärning är inte längre bara science fiction, utan är nu en del av verkligheten och har förändrat flera branscher, inklusive IT. Med förmågan att analysera stora mängder data i realtid, identifiera mönster och upptäcka anomalier, förbättrar AI/ML-drivna verktyg effektiviteten i IT-sektorns verksamhet. Enligt Precedence Research kommer den globala marknaden för maskininlärning att växa med en CAGR på 35% och nå cirka 771,38 miljarder dollar år 2032, medan AI förväntas växa med en CAGR på 19% och nå 2 575,16 miljarder dollar år 2032. AI och maskininlärning utvecklas ständigt och ökar produktiviteten tack vare finansiering och innovativt tänkande.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 6 februari

Generativ AI kan påverka IT-jobb: Utbildning och förberedelser nödvändiga

IT-medarbetare står inför ett vägskäl i karriären då generativ AI blir allt mer viktigt. En fjärdedel av VD:arna förväntar sig att minska antalet anställda med minst 5% år 2024 på grund av generativ AI, enligt en undersökning från PwC. Samtidigt visar en undersökning från Access Partnership och Amazon Web Services att arbetsgivare är villiga att betala i genomsnitt 47% mer till IT-professionella som har generativ AI-kompetens. För att skydda sina jobb och öka sin attraktivitet på arbetsmarknaden bör IT-medarbetare utvärdera sin arbetsmiljö, prata med sina chefer, söka intern och extern AI-utbildning, dra nytta av självstudier och bli involverade i AI-projekt på arbetsplatsen.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 31 januari

De åtta teknologier som omvandlar företag och kultur

Teknik accelererar idag snabbare än någonsin, med AI och kvantberäkning i spetsen. Enligt en ny rapport från PwC är det åtta tekniker som är avgörande för företagens framtid: AI, Internet of Things (IoT), blockchain, virtual reality (VR), augmented reality (AR), avancerad robotik, kvantberäkning och neuromorfisk databehandling. Företag bör överväga att implementera dessa tekniker för att förbli konkurrenskraftiga och växa. Rapporten delar upp teknikerna i tre kategorier: nödvändigt att expandera, nödvändigt att utvärdera och nödvändigt att experimentera.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 30 januari

Förberedelse för samexistens med generativ AI: utmaningar och strategier

Generativ AI förändrar förhållandet mellan människor och maskiner och utmanar företagsledare att förbereda sina organisationer för att samexistera med AI. Stora språkmodeller (LLM) och verktyg som Microsoft Copilot ses generellt som hjälpmedel snarare än ersättare för anställda. Men den snabba implementeringen av LLM i produktion och mängden generativa AI-produkter på marknaden utmanar detta synsätt. CIO:er använder generativ AI för att förbättra produktivitet och effektivitet, men det krävs strategier för kompetenshöjning och styrning för att säkerställa att anställda kan dra nytta av nya generativa AI-implementeringar.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 30 januari

Fem företag i norra Texas utmärker sig inom AI och maskininlärning

Fem företag i norra Texas har utmärkt sig inom AI och maskininlärning. SalesBoost, ledd av Gretta Brooks, använder AI för att erbjuda lärarsimuleringar och garanterar att individer kommer att utveckla nya beteenden och behålla 90% av de färdigheter de lär sig. AdComp Systems Group har utvecklat tekniska verktyg för nästan 300 statliga myndigheter i hela landet, inklusive Classy the CourtBot som använder AI för att svara på medborgarnas juridiska frågor. Balanced Media | Technology förbättrar AI-modellering genom att låta människor spela videospel. DZS använder AI för att hjälpa telekommunikationsföretag att förbättra felsökning och förutse framtida affärsbehov. SDV International bygger AI- och ML-modeller som lär sig och förbättras över tid.

Direktlänk Dela Harlem World Magazine fördjupade 29 januari

LEAP 2024 förväntas bli rekordstor teknikevent i Saudiarabien

LEAP 2024, en stor teknikevent, kommer att äga rum på Riyadh Exhibition and Convention Center, Malham, från 4 till 7 mars 2024. Detta blir det tredje året för detta banbrytande teknikevent i Saudiarabien, som syftar till att fortsätta driva landets teknologi-drivna omvandling. LEAP 2024 kommer att bygga på de över 9 miljarder dollar i avtal som ingicks 2023, och förväntas locka en rad stora sponsorer. Över 1 000 globala experter kommer att utforska innovativa lösningar inom sju fokusområden, och mer än 180 länder förväntas delta i det fyra dagar långa eventet.

Direktlänk Dela Joy Online fördjupade 24 januari

Topp 10 AI-utvecklingsföretag i USA

USA är ledande inom avancerade teknologier som artificiell intelligens (AI), och har drivit konsekvent innovation. Detta har lett till att företagare samarbetar med topp AI-utvecklingsföretag för att hantera komplexa utmaningar med skräddarsydda, innovativa lösningar. Investerare och intressenter värderar nu partnerskap med företag med en framgångsrik historik och en djup förståelse för AI-domänen. Här är topp 10 AI-utvecklingsföretag i USA: 1. Appinventiv 2. Accenture 3. Oracle 4. IBM 5. PWC 6. Cognizant 7. Genpact 8. Capgemini 9. Deloitte 10. Cisco.

Direktlänk Dela Outlook India fördjupade 22 januari

Cyberattacker förväntas öka dramatiskt till 2025, VD:ar oroliga för generativ AI

Skador från cyberattacker förväntas uppgå till cirka 10,5 biljoner dollar årligen till 2025, en ökning med 300% från 2015, enligt en rapport från McKinsey. En nylig global undersökning från PwC visade att 64% av VD:arna är mest oroade över cybersäkerhet när det gäller risker med generativ AI. Över hälften av de tillfrågade VD:arna instämde också i att generativ AI sannolikt kommer att öka spridningen av felinformation i deras företag. OpenAI, som hjälper till att öka efterfrågan på generativ AI-teknologi, meddelade denna vecka flera projekt för att bekämpa de potentiellt skadliga effekterna av AI.

Direktlänk Dela CPA Practice Advisor fördjupade 19 januari

LEAP 2024 förväntas locka rekordbrytande 172 000 besökare, fokus på generativ AI

Arrangörerna för LEAP 2024, teknikevenemanget i Saudiarabien, förutser ett rekordbrytande antal besökare på över 172 000 när evenemangets tredje upplaga startar den 4 mars på Riyadh Exhibition and Convention Center. Fyra dagars showen kommer i år att skärpa sitt fokus på generativ artificiell intelligens (GAI). DeepFest, som samarrangeras med LEAP och hålls i partnerskap med Saudi Data & Artificial Intelligence Authority (SDAIA), är tillbaka och större än någonsin med över 120 företag som redan bekräftat att de ska delta. Efter framgången med LEAP 2023, där investeringsavtal på plats översteg 9 miljarder dollar, förutspås LEAP 2024 fortsätta slå teknikindustrins evenemangsrekord.

Direktlänk Dela Tahawul Tech fördjupade 19 januari

Exekutiva ledare världen över ger sin syn på AI

Enligt en undersökning utförd av PwC, tror 64% av de 4700 exekutiva ledare som deltog att AI kan orsaka betydande cybersäkerhetsbrott i framtiden. Trots detta var många medvetna om fördelarna med generativ AI. 58% sade att generativ AI kommer att höja kvaliteten på deras produkter, 70% indikerade att tekniken kommer att förändra hur deras företag skapar och upprätthåller värde på lång sikt. 64% tror att deras anställdas effektivitet kommer att förbättras, medan 60% även tror att deras egen produktivitet kommer att öka.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 19 januari

AI är det största samtalsämnet på World Economic Forum i Davos

Artificiell intelligens (AI) är det största samtalsämnet bland världsledare och företagsledare på World Economic Forums årliga möte i Davos. Sam Altman, VD för OpenAI, gjorde sitt första framträdande i Davos till stor uppmärksamhet, med Microsofts VD Satya Nadella i släptåg. AI:s geopolitiska betydelse var tydlig och diskuterades av världsledare från Kina till Frankrike. Europeiska unionen har utarbetat världens första omfattande AI-regler. Kinesiska premiärministern Li Qiang kallade AI för ett ´dubbelsidigt svärd´ och betonade behovet av mänsklig kontroll över teknologin.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 januari

Generativ AI diskuteras vid World Economic Forum i Davos

Vid årets World Economic Forum i Davos diskuteras generativ AI och dess potentiella inverkan på framtida anställning. OpenAI:s VD Sam Altman anser att jobb för närvarande inte är hotade, och beskriver AI som ett verktyg som förstärker vad människor gör. En undersökning av PwC visade att 45% av 4702 VD:ar tror att deras affärsmodeller kanske inte överlever inom tio år på grund av AI. Dessutom förutsäger Internationella valutafonden att nästan 40% av den globala sysselsättningen är exponerad för AI. Pat Gelsinger, VD för Intel, säger att tekniken behöver bli mer korrekt för att vara användbar.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 18 januari

Microsoft utökar tillgången till Copilot för alla företagsstorlekar

Microsoft meddelar att de utöker tillgången till Copilot för Microsoft 365 till företag av alla storlekar, utan minimikrav på antalet platser för kommersiella planer. Tidigare krävdes ett minimum på 300 platser för Copilot för Microsoft 365 kommersiella planer. Copilot för Microsoft 365 ger prioriterad tillgång till de senaste modellerna och tillhandahåller Copilot i Microsoft Teams samt Word, Excel, PowerPoint, Outlook och OneNote. Det är nu tillgängligt för $30 per användare per månad, för företag som använder antingen Microsoft 365 Business Standard eller Microsoft 365 Business Premium. Fler än 40% av de 100 största företagen i USA deltog i ett tidigt tillgångsprogram för Copilot och företag som Visa, BP, Honda och Pfizer samt partners som Accenture, KPMG och PwC använder redan Copilot.

Direktlänk Dela AV Interactive fördjupade 17 januari

Generativ AI ökar risken för cybersäkerhetsbrott, enligt VD:ar

Generativ AI har potential att förändra företag världen över, men 77% av VD:arna anser att tekniken kan öka risken för cybersäkerhetsbrott, rapporterar VentureBeat. Enligt en rapport från PwC har generativ AI även lett till oro för företagsinformation och juridiska eller ryktesmässiga skador bland VD:ar. Dessa resultat understryker vikten av att säkerställa ansvarsfull användning av AI inom organisationer för att bygga förtroende. Samtidigt förväntas generativ AI av 58% av respondenterna resultera i förbättrad produktkvalitet inom det närmaste året, medan 70% tror att tekniken kommer att utlösa betydande långsiktiga förändringar i värdeskapande och leverans.

Direktlänk Dela SC Media fördjupade 16 januari

Optimism för generativ AI bland företagsledare, men mindre för samhället

Enligt undersökningar från Deloitte, PwC och finans- och HR-plattformen Workday finns det stor optimism om hur generativ AI kan göra organisationer mer lönsamma. 62% av företagsledarna välkomnar AI och 91% av alla organisationer förväntar sig att generativ AI kommer att förbättra produktiviteten. 58% av CEO:erna globalt tror att det kommer att förbättra kvaliteten på deras produkter eller tjänster. Samtidigt identifierade PwC att 77% av CEO:erna ser en cybersäkerhetsbrott som den primära risken. Workday-undersökningen visade att det finns ett ´förtroendegap´ mellan ledare och anställda när det gäller AI.

Direktlänk Dela Accounting Today fördjupade 16 januari

OpenAI har bara 260 kunder för sin ChatGPT Enterprise-plan

Trots stor hype kring sin produkt har OpenAI bara samlat 260 kunder för sin ChatGPT Enterprise-plan. Dessa företag har totalt 150 000 platser, vilket förväntas stå för en betydande del av företagets intäkter. Prissättningen för Enterprise-planen är endast via ansökan, men en Reddit-användare sa att de fick ett pris på $60 per person för minst 150 platser, på en årsplan. OpenAI hoppas dra in mer intäkter med en Plus-plan för $20 per månad för individer och en ny Team-plan för $30 per månad ($300 per år) utformad för att möta behoven hos små och medelstora företag.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 16 januari

Microsoft utökar tillgängligheten av sin AI-tjänst Copilot till fler företag

Microsoft har utvidgat räckvidden för sin AI-tjänst Copilot till att omfatta ett bredare spektrum av företag som använder Microsoft 365. Copilot, som ursprungligen lanserades exklusivt för Microsoft 365 E3 och E5 företagsplaner, riktade sig till stora företag. Nu tillåter Microsoft företag av alla storlekar att integrera detta robusta generativa AI-verktyg i sina arbetsflöden. Även små företag med Microsoft 365 Business Premium och Business Standard-planer kan dra nytta av Copilot, som ursprungligen prissattes till 30 dollar per månad per användare för företagskunder. Dessutom har Microsoft introducerat Copilot Pro, en mer kraftfull version av AI-tjänsten.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 16 januari

Generativ AI förväntas öka produktiviteten och vinsterna, säger VD:ar i PwC-studie

Enligt en ny studie av konsultföretaget PwC förväntar sig 68% av de amerikanska VD:arna att generativ AI kommer att öka mängden arbete som anställda kan utföra under de närmaste 12 månaderna. Globalt sätter 64% av VD:arna samma förväntningar på AI. Ungefär hälften av de amerikanska VD:arna förväntar sig att tekniken kommer att hjälpa dem att bli mer produktiva i sitt eget arbete. PwC tillägger att 2024 formar sig till att bli året för ´företagsmodellens återuppfinning´. AI kan bidra med upp till $15,7 biljoner till den globala ekonomin 2030, mer än det nuvarande utflödet av Kina och Indien tillsammans.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 januari

Microsoft 365-kunder i Nya Zeeland kan nu lägga till AI Copilot

Microsoft 365-företagskunder i Nya Zeeland kan nu lägga till Copilot-artificiell intelligens till två Office-produktivitetssviter. Priset för Copilot är $48.50 per användare per månad, med GST ovanpå. Copilot finns tillgängligt för Microsoft 365 Business Standard som kostar $20.20 per användare och månad, och Business Premium-utgåvan som kostar $35.60 per användare och månad. Det finns också tillgängligt för Enterprise E3 och E5-licenser, och Office 365 E3 och E5. Microsoft annonserar inte Copilot för sina instegsnivå Microsoft 365 Business Basic och Apps för företagsversioner. Copilot är baserad på den generativa förtränade transformatorn (GPT) version 4 från Microsoft-stödda artificiella intelligensföretaget OpenAI under icke-topptider. Copilot för Microsoft 365 tillhandahåller en AI-chattbot som kan få tillgång till organisationsgrafer säkert och är integrerad i Office-appar som Excel, Word, PowerPoint, Outlook och Teams. Det ger också möjlighet att skapa AI-bilder genom DALL-E 3-modellen och Designer, som tidigare kallades Bing Image Creator. Användare kan också bygga sina egna Copilots med Copilot Studio som kostar $323.60 plus GST och tillåter 25 000 meddelanden per månad. Separat kommer Microsoft också att lansera en $37 per användare per månad-version plus GST som kallas Copilot Pro som ger prioriterad tillgång till GPT-4 och GPT-4 Turbo generativa AI under spetsbelastningstider. Copilot Pro finns tillgängligt på webben, på Microsoft Windows och för Apple macOS och iPadOS. För dem som är nyfikna på vad Copilot kan göra, erbjuder Microsoft en gratis version att prova. Microsoft har gått all-in på AI, för både sina kunder och företagspartners som Visa, BP, Honda, Pfizer, Accenture, PwC och KPMG. Teknikjätten pensionerade till och med Cortana personlig digital assistent i Windows förra året till förmån för Copilot. Tidigare denna månad sade Microsoft att en Copilot-nyckel för Windows 11-datorer debuterar på system som visas på den årliga Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas. Satsningen på AI verkar löna sig för Microsoft, som denna vecka slog ut Apple som det mest värdefulla offentligt handlade företaget i världen, med en marknadsvärdering på US$2.887 biljoner.

Direktlänk Dela Interest.co.nz fördjupade 16 januari

Varning för att artificiell intelligens kan ersätta 60% av arbeten

En ny rapport från Internationella Valutafonden (IMF) varnar för att artificiell intelligens (AI) kan påverka tre av fem arbetare genom att ersätta deras jobb. Rapporten varnar för lägre löner och minskade anställningar, och i extrema fall kan vissa jobb försvinna. En separat studie från PwC visar att brittiska företagsledare ligger i framkant av AI-revolutionen, och använder tekniken i snabbare takt än sina amerikanska, kinesiska och europeiska konkurrenter. Detta kan innebära att brittiska arbetare påverkas mer av AI. IMF tror att när företag börjar använda AI kommer cirka två av fem jobb världen över att påverkas, med siffran stigande till tre av fem i avancerade ekonomier som Storbritannien.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 15 januari

Fler företagsledare optimistiska inför global ekonomi men oroar sig för klimatförändringar och AI, enligt PwC-undersökning

Enligt en ny undersökning av konsultföretaget PwC känner fler företagsledare optimism inför den globala ekonomin, men ett växande antal tror inte att deras företag kommer att överleva det kommande decenniet utan en större omvandling på grund av tryck från klimatförändringar och teknik som artificiell intelligens. Undersökningen, som omfattade över 4700 VD:ar över hela världen, visade en blandad bild av de kommande åren. Trots det förbättrade ekonomiska läget, utmaningen är långt ifrån över. VD:arna säger att de försöker göra förändringar, men de stöter på regleringar, brist på färdigheter bland arbetstagare och mer.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 15 januari

Globala spänningar och AI dominera Davos-mötet

Ökande geopolitiska spänningar som kan skada den redan skakiga globala ekonomin har dominerat inledningen av världens affärs- och politiska elitmöte i Davos, Schweiz. Potentiella hotpunkter - Ukraina, Mellanöstern och Taiwan - hotar att överskugga Världsekonomiska forumets (WEF) möte. En studie av globala företagsledare visade att brittiska VD:ar omfamnar generativ artificiell intelligens snabbare än sina kollegor i andra länder. Frankrikes Emmanuel Macron, Ukrainas Volodymyr Zelenskiy och Europeiska kommissionens ordförande Ursula von der Leyen är alla planerade att tala vid WEF denna vecka, liksom Argentinas nya president Javier Milei.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 15 januari

Generativ AI kan öka risken för cybersäkerhetsbrott, enligt PwC-undersökning

Enligt en ny undersökning av globala VD:ar utförd av PwC, trots alla stora fördelar, kan den mycket omtalade tekniken generativ AI också medföra stora utmaningar, inklusive potentiella säkerhetsrisker. Företaget intervjuade över 4 700 globala chefer, inklusive 231 från USA, för att förstå hur de planerar att omvandla sina affärsmodeller för att fortsätta skapa värde för sina kunder och anställda. I svaren konvergerade de flesta VD:ar på generativ AI:s potential. Men många av dem markerade också utmaningen att bygga förtroende för tekniken - med 77% instämmer i att gen AI kan öka risken för cybersäkerhetsbrott.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 15 januari

OpenAI lanserar ChatGPT Team för att stärka mindre team med AI-funktioner

OpenAI har nyligen lanserat ChatGPT Team, en innovativ lösning utformad för att ge små och medelstora team avancerade AI-funktioner. Verktyget är flexibelt och billigt, vilket gör det bra för mindre team. ChatGPT Team är en ny prenumerationsplan riktad till mindre team, med plats för upp till 149 medlemmar. Det erbjuder en samarbetsplats integrerad med OpenAIs senaste AI-modeller, inklusive GPT-4, GPT-4 med Vision och DALL-E 3. Verktyget bygger på ChatGPT Enterprise, som redan används av stora företag som Block, Canva och PwC. ChatGPT Team kostar 30 dollar per användare per månad, eller 25 dollar per användare när det faktureras årligen.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 11 januari

Pennsylvania blir första staten att använda ChatGPT Enterprise

Pennsylvania blir den första delstaten i USA att använda ChatGPT Enterprise, enligt ett uttalande av guvernör Josh Shapiro. Detta är en del av ett pilotprogram med OpenAI där delstatens anställda kommer att använda generativ AI. ChatGPT kommer initialt att användas av ett litet antal anställda för att skapa och redigera text, uppdatera policy-språk, utforma arbetsbeskrivningar och hjälpa anställda att generera kod. Efter den initiala testperioden kommer ChatGPT att användas mer allmänt inom andra delar av Pennsylvanias regering.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 9 januari

Volkswagen planerar att införa ChatGPT i sina fordon i Europa 2024

Volkswagen planerar att införa ChatGPT i sina fordon i Europa under 2024, vilket gör det möjligt för förare att ställa frågor till programvaran. Det tyska biltillverkaren meddelade att OpenAI-chatboten kommer att vara tillgänglig via VW:s röststyrda assistent Ida, som lanserades 2023. Ida kan redan svara på vissa talade naturliga språkfrågor om väder, aktiekurser, sportevenemang och liknande. Nu har Volkswagen uppdragit åt Cerence att integrera ChatGPT i Ida, vilket gör att boten kan nås via röst under körning. Enligt VW:s marknadsföring har ChatGPT inte tillgång till några fordonsdata; frågor och svar raderas omedelbart för att säkerställa högsta möjliga dataskydd.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 9 januari

AI-lösningar för marina utmaningar, offentlig klagomålshantering, COVID-19-prediktioner och mer

1. NITI Aayogs vice ordförande Suman Bery förespråkar AI-lösningar för utmaningar inom marin fiskeindustri. 2. Regeringsfunktionärer och industriexperter utforskar tillämpningar av AI för offentlig klagomålshantering. Deltagare inkluderade representanter från Deloitte, PwC, KPMG och EY. 3. En AI-modell, utvecklad av MIT och Hebrew University-Hadassah Medical School, kan förutsäga COVID-19-variantvågor med 80% noggrannhet. 4. Järnvägar planerar att använda AI för folkmasskontroll under Magh Mela i Prayagraj. 5. Förarlösa lastbilsföretag, inklusive Aurora Innovation, Kodiak Robotics och Gatik AI, siktar på att köra lastbilar utan mänskliga förare på Texas motorvägar senast 2024.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 5 januari

AI kan bidra med 14% till global BNP till 2030, enligt PwC

Enligt PricewaterhouseCoopers (PwC) kan artificiell intelligens (AI) bidra med 15,7 biljoner dollar, eller 14%, till den globala bruttonationalprodukten (BNP) fram till 2030. Investerare har därför börjat köpa AI-aktier för att dra nytta av denna enorma marknadsmöjlighet. Nvidia och Snowflake är två företag som kan hjälpa investerare att bli miljonärer, eller åtminstone komma närmare den milstolpen, som en del av en diversifierad portfölj. Nvidia har sett en stor ökning i efterfrågan på sina grafikprocessorer (GPU) tack vare AI, vilket har lett till en stark tillväxt i företagets intäkter och vinster de senaste kvartalen. Snowflake tillhandahåller en molnbaserad dataplattform som ger kunderna tillgång till flera funktioner som datalager, datascience, dataingenjörer och säker delning på ett enda gränssnitt. Snöflinga kan dra nytta av AI-boomen, eftersom de molnbaserade tjänster som Snöflinga tillhandahåller kan uppleva en ökning i adoptionen tack vare AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 januari

Robin AI samlar in $26 miljoner i ny finansieringsrunda

Robin AI, en AI-driven rättslig medhjälpare, har nyligen meddelat att de har samlat in $26 miljoner i en ny finansieringsrunda. Temasek, ett globalt investeringsföretag med huvudkontor i Singapore, ledde finansieringsrundan. Andra investerare inkluderar QuantumLight, Plural och AFG Partners. Robin AI lanserades 2019 av Richard Robinson, en advokat på Clifford Chance, och James Clough, en forskare inom maskininlärning på Imperial College. Robin AI använder generativ AI för att automatisera och snabba upp processen att utforma och förhandla kontrakt. Tidigare i år blev Robin AI en av Anthropics lanseringspartners för deras Large Language Model (LLM), Claude. Robin AI har sett en betydande dragkraft för sin kontraktspilot, med kunder som ökat 4x under det senaste året och intäkter som ökat 5x.

Direktlänk Dela Pulse 2.0 fördjupade 3 januari

OpenAI:s ChatGPT förväntas generera 1 miljard dollar i intäkter 2024

ChatGPT, en AI-driven chatbot utvecklad av OpenAI, förväntas generera upp till 1 miljard dollar i intäkter 2024. Trots vissa felaktiga svar har ChatGPT lockat 100 miljoner användare på bara två månader, vilket gör den till den snabbast växande konsumentappen någonsin. Flera stora techföretag, inklusive Microsoft, Alphabet, Meta och Amazon.com, har investerat miljarder i generativ AI. Men detta har också lett till oro för AI:s potentiella hot mot mänskligheten, vilket resulterade i ett öppet brev undertecknat av tusentals forskare och AI-experter, inklusive Elon Musk, som kräver ett tillfälligt stopp för att studera teknologins inverkan. Trots detta förväntas AI-relaterad ekonomisk påverkan nå 15,7 biljoner dollar globalt senast 2030.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 3 januari

AI-juridiska företaget Robin AI säkrar 26 miljoner dollar i serie B-finansiering

Robin AI, en AI-drivna juridiska copilot, har säkrat 26 miljoner dollar (cirka 23,7 miljoner euro) i en serie B-finansieringsrunda ledd av Temasek. Andra investerare inkluderar QuantumLight, Plural och AFG Partners. Finansieringen kommer att låta Robin AI expandera sitt team i USA, där 75 procent av dess intäkter kommer ifrån, och öppna ett kontor i Singapore för att gå in på marknaden i Asien och Stillahavsområdet. Investeringen kommer också att användas för att utvidga sitt befintliga team av AI- och maskininlärningsexperter.

Direktlänk Dela Silicon Canals fördjupade 3 januari

Arbetsmarknaden förändras i takt med AI: människor lämnar sina jobb för att starta AI-relaterade företag

Moritz Kremb, tidigare produktchef på ett tyskt startup, lämnade sitt jobb för att starta ett företag inom AI efter att ha lärt sig tekniken bakom OpenAI´s ChatGPT. Han skapade och monetiserade sociala medieinnehåll om AI-verktyg som ChatGPT. Flera andra individer har också lämnat sina jobb för att starta egna AI-relaterade företag eller för att lära sig nya färdigheter för att få fördelar på arbetsmarknaden. Företag som Meta, Netflix och Amazon söker personer som kan utveckla AI-modeller, och icke-tekniska företag inom hälso-, utbildnings- och juridiska branscher söker anställda som vet hur man använder AI-verktyg.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 2 januari

Anställda lämnar sina jobb för att starta egna AI-företag

Anställda inom olika branscher väljer att lämna sina jobb för att starta egna företag inom artificiell intelligens (AI). Moritz Kremb, tidigare produktchef på ett tyskt startup-företag, är en av dem. Han lärde sig om AI under sin föräldraledighet och startade sedan en sociala medier-sida om AI, vilket ledde till betalda möjligheter. Andra personer, som Justin Fineberg och Jacqueline Destefano-Tangorra, har också lämnat sina jobb för att starta AI-relaterade företag. Trots att AI är ett tekniskt fält med en hög inlärningskurva, anser de flesta att det var rätt val att byta karriär.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 2 januari

År 2023: En milstolpe för AI-industrin

År 2023 markerade en milstolpe inom artificiell intelligens (AI), präglat av en ökning av generativa AI-framsteg och anpassningar över olika sektorer. Microsofts investering i OpenAI och lanseringen av GPT-4 var betydande händelser. Tillväxten parallelliserades dock av ökande etiska, juridiska och reglerande utmaningar, inklusive upphovsrättsintrångsmål mot AI-företag och ökad statlig inblandning. Teknologisk innovation är alltmer sammanflätad med krav på ansvarsfull utveckling och tillsyn. AI och andra nya tekniker visade sig mycket under FIFA:s dam-VM 2023. AI-relaterade risker för sociala medier var front och centrum på ett antal fronter. OpenAIs styrelse avsatte plötsligt grundaren och VD Sam Altman. En vecka senare gick OpenAIs styrelse med på att återanställa honom tillsammans med president Greg Brockman.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 29 december

Washington, D.C. spelar en viktig roll i AI:s framsteg enligt JLL-rapport

Enligt en ny rapport från JLL har artificiell intelligens (AI) blivit mainstream under året och Washington, D.C., spelar en viktig roll i utvecklingen av området. Regeringens utgifter för AI-forskning och utveckling har mer än fördubblats under de senaste fem åren, medan jobbannonser för AI-relaterade positioner i D.C.-regionen har mer än tredubblats under samma period. Trots att San Francisco Bay Area fortfarande leder den växande industrin, förväntas AI fortsätta växa, med potential att bli en industri värd 15,7 biljoner dollar till 2030, enligt PwC.

Direktlänk Dela Commercial Observer fördjupade 27 december

AI:s inverkan på arbetsplatsen: Panik och möjligheter

AI har blivit en del av många arbetares vardag och har potential att effektivisera arbetsflöden och generera nya idéer. Men tekniken har inte välkomnats av alla och ses av vissa som ett hot mot deras karriärer. AI har börjat påverka mer komplexa kunskapsarbeten som tidigare ansågs ´säkra´. Vissa kreativa jobb hotas redan, till exempel kan text-till-bild generativa AI-program skapa illustrationer och fotorealistiska renderingar på kort tid. Det finns dock många roller och uppgifter som AI inte kommer att kunna utföra inom den närmaste framtiden, särskilt jobb som kräver mjuka färdigheter, som emotionell intelligens och tänkande utanför boxen. Vissa experter tror att tekniken är mer benägen att förstärka snarare än ersätta mänsklig talang.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 27 december

Teknikprognoser för 2024: AI, 5G, Edge Computing och cybersäkerhet

Tekniksektorn förväntas genomgå betydande förändringar 2024, med AI, 5G, Edge Computing och cybersäkerhet i centrum. AI:s integrering kommer att omdefiniera branscher med förbättringar inom realtidsbeslut, cybersäkerhet och sökmotorprecision. Gen AI kommer att harmoniseras med traditionella sökmotorer, vilket eliminerar felaktigheter och säkerställer optimala resultat. Kombinationen av 5G och Edge Computing kommer att omforma datahanteringsdynamiken, och erbjuda uppslukande upplevelser inom metaverset. Edge AI förväntas revolutionera sektorer som hälso- och sjukvård, tillverkning och detaljhandel. Samtidigt kommer cybersäkerhetslandskapet att fortsätta utvecklas, vilket kräver proaktiva åtgärder och en omvärdering av grundläggande säkerhetsrutiner.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 23 december

AI-trender som formar projektledning 2024

Artificiell intelligens (AI) är en stark drivkraft som omformar projektledningens värld. AI erbjuder projektledare en rad verktyg och förmågor som omdefinierar hur projekt planeras, genomförs och övervakas. De främsta AI-trenderna som kommer att forma projektledning 2024 inkluderar förbättrad projektplanering och schemaläggning, prediktiv analys för riskhantering, AI-driven resurshantering, intelligenta projektinstrumentpaneler och rapportering, automatisering av rutinuppgifter, chattrobotar för projektledning, AI-förbättrat beslutsstöd, förbättrad intressentengagemang, AI-driven ständig förbättring, etiska överväganden i AI-användning, vidareutbildning och AI-utbildning samt integration av AI med andra teknologier.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 22 december

Företag planerar att öka investeringar i AI, Microsoft leder

Microsoft leder inom generativ AI-marknaden och företag planerar att öka sina investeringar i AI-teknologi. Enligt en undersökning av CNBC Technology Executive Council planerar mer än hälften (55%) av de högsta teknikcheferna att köpa företagsnivå gen AI-programvara, som Microsoft Copilot, inom de närmaste sex månaderna. Microsofts aktier har ökat med 55% detta år, mer än dubbelt så mycket som S&P 500:s avkastning hittills i år. Företag som Visa, BP, Honda och Pfizer använder redan Copilot, och professionella tjänsteföretag som Accenture, EY, KPMG och PwC är partners på Copilot AI.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 20 december

AI-drivna chatbots ökar interaktionen med ERP-system

Företag använder alltmer AI-drivna chatbots för att automatisera interaktioner med sina bakomliggande ERP-system. Chatbots kan förbättra kund- och medarbetarupplevelsen och förenkla användarinteraktion med komplexa ERP-system och de olika applikationer som är integrerade med dem. PwC förutsäger att varje företagsapplikation så småningom kommer att möjliggöra chatbot-gränssnitt. Det är viktigt att överväga leverantörsneutrala chatbot-plattformar, enligt Rich Sernyak, U.S. SAP practice leader på PwC. Nyliga innovationer inom maskininlärning och generativ AI-teknik förenklar utvecklingen av chatbots, särskilt ERP-chatbots. Företag kan anpassa dessa generativa AI- och bot-plattformar för sina unika arbetsflöden och användningsfall. Det är också värt att notera att dessa verktyg kommer med assistiva förmågor som sträcker sig från äldre interaktiva chatbots till nya digitala assistenter eller co-piloter som är utformade för att arbeta mer i linje med befintliga applikationsgränssnitt.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 20 december

Microsoft leder AI-marknaden med stora planer på investeringar och utveckling

Microsoft har tagit ledningen inom AI-marknaden, med aktiekurser som har ökat med 55% under året, mer än dubbelt så mycket som S&P 500. Analytiker förutser att Microsofts generativa AI-intäkter kan nå upp till 10 miljarder dollar årligen. Över hälften (59%) av de tillfrågade toppcheferna inom tekniksektorn säger att deras företags nya investeringar i AI-förmågor accelererar. Mer än hälften (55%) av teknikcheferna planerar att köpa företagsnivå gen AI-programvara, som Microsoft Copilot, inom de närmaste sex månaderna. Enligt Jason Wong, en analytiker på Gartner, är det inte förvånande att Microsoft toppar listan, med tanke på all uppståndelse kring generativ AI och Microsofts intensiva marknadsföring av Microsoft 365 Copilot. Microsoft har pekat på kunder som Visa, BP, Honda och Pfizer som använder Copilot, och professionella tjänsteföretag som samarbetar på Copilot AI inkluderar Accenture, EY, KPMG och PwC.

Direktlänk Dela FinnoExpert fördjupade 20 december

Företag planerar att öka investeringar i generativ AI

2023 var året då generativ AI, som ChatGPT, exploderade i allmänhetens medvetande och 2024 förväntas utgifterna för generativ AI företagsprogramvara öka. Mer än hälften av stora organisationer planerar att köpa generativ AI-programvara som Microsoft Copilot inom de närmaste sex månaderna, enligt en ny undersökning. Om 2023 var året för generativ AI-hype, kommer 2024 att vara året då de flesta företag tar investeringar i tekniken på allvar för att integrera artificiell intelligens mer direkt i sina anställdas och kunders liv.

Direktlänk Dela NBC New York fördjupade 20 december

Generativ AI förväntas revolutionera Wall Street

Generativ artificiell intelligens (AI) har anlänt till Wall Street och förväntas revolutionera sättet företag gör affärer på. Generativ AI, som kan generera innehåll, kan ha en kraftfull inverkan när den kombineras med andra AI-teknologier. Banksektorn förväntas ha en av de största möjligheterna inom generativ AI, vilket kan bidra med motsvarande 2,6 biljoner till 4,4 biljoner dollar årligen i värde över de 63 användningsfall som McKinsey Global Institute analyserade. Tidigare i år sade både JPMorgan och Goldman Sachs att de utvecklade ChatGPT-stil AI internt. JPMorgan´s IndexGPT kommer att utnyttja ´molnbaserad programvara som använder artificiell intelligens´ för ´att analysera och välja värdepapper anpassade till kundbehov´, enligt en inlämning i maj. Goldman sade att dess teknik kommer att hjälpa till att generera och testa kod.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 18 december

RETHINK Retail Gala kommer att äga rum den 15 januari 2024 på en hemlig plats i New York City. Evenemanget, som är skräddarsytt för detaljhandlare, varumärken och branschpionjärer, utlovar en uppslukande upplevelse där handel och artificiell intelligens (AI) smälter samman för att krossa gränserna för konventionellt tänkande. Andrew Laudato, EVP och COO för The Vitamin Shoppe, uttryckte sin entusiasm för evenemanget och AI in Retail Conference. RETHINK Retail Gala presenteras av RETHINK Retail och Cognizant och sponsras av Microsoft.

Business Wire fördjupade 16 december

ChatGPT Enterprise lanseras med företagsgradig säkerhet och förbättrade funktioner

Sam Altman har glädjande tillkännagivit lanseringen av ChatGPT Enterprise, med företagsgradig säkerhet, stöd för storskalig distribution och den efterlängtade GPT-4. Funktioner inkluderar en administrationskonsol med masshantering av medlemmar, enkel inloggning och en analyspanel. Användare får obegränsad tillgång till GPT-4 och förmågan att bearbeta större företagsdokument utan behov av fragmentering. Företag kan anpassa lösningar med API-användningskrediter. Över 80% av Fortune 500-företagen har antagit ChatGPT på bara nio månader.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 15 december

AI: Från science fiction till vardagsanvändning och jobbmöjligheter

Under andra hälften av 1900-talet introducerades tittare till en lång lista av intelligenta maskiner i TV och film, vilket lade grunden för människors förståelse för artificiell intelligens (AI). AI är dock inte ett nytt koncept, trots att nyare applikationer som ChatGPT kan ge det intrycket. Redan på 1950-talet utforskade matematiker och forskare AI och dess tillämpningar i mänskligt liv. Idag, åtta decennier efter att Alan Turing konceptualiserade idén om datorer som tänker och beter sig som människor, är AI en integrerad del av vardagen. AI har ökat effektiviteten och förbättrat prestanda inom bank, underhållning, teknik, detaljhandel och marknadsföring, vilket har lett till en ökning av AI-relaterade jobb på alla karriärnivåer i de flesta branscher.

Direktlänk Dela Omaha World-Herald fördjupade 15 december

ChatGPT, AI-verktyget som förändrar teknologilandskapet

ChatGPT, ett generativt artificiellt intelligensverktyg lanserat av OpenAI, har gjort avsevärda framsteg sedan det lanserades för mer än ett år sedan. Med över hundra miljoner aktiva veckovisanvändare fortsätter verktyget att locka människor som vill utnyttja det för produktivitet och mer. Verktyget är byggt på GPT-arkitekturen och har en förmåga att producera textrespons som en människa skulle göra. Med ChatGPT kan användare skapa och generera innehåll på olika sätt, vilket gör det till ett mycket mångsidigt verktyg.

Direktlänk Dela Economymiddleeast.com fördjupade 14 december

Försäkringsbranschen förväntas investera mer i generativ AI

Panelister diskuterade generativ AI, inklusive Chat GPT och stora språkmodeller, vid ITC Vegas den 31 oktober 2023. Experter förväntar sig att försäkringsbolag kommer att spendera mer på generativ AI nästa år och att teknologins användning kommer att växa inom branschen. Rima Safari, partner på PWC, sa att försäkringsbolag snart kommer att prioritera var och hur de ska använda generativ AI och sedan börja implementera den. Andy Logani, digital chef på EXL, tror att användningen av generativ AI kommer att ta längre tid att bli allmänt utbredd. Enligt en undersökning genomförd av MetLife är teknikproffs mer bekväma med AI och öppna för att engagera sig med det.

Direktlänk Dela Digital Insurance fördjupade 12 december

AI kommer att förändra hela branscher och jobbfunktioner, menar tidigare Goldman Sachs-chef

Marty Chavez, tidigare finanschef, informationschef och global samordnare för värdepapper på Goldman Sachs, har länge arbetat med AI. Chavez, som nu driver eget kapitalbolag Sixth Street och är styrelseledamot i Alphabet, menar att AI-teknologin utvecklas snabbt och kommer att förändra hela branscher och jobbfunktioner. PwC introducerar sin anpassade ChatPwC för 75 000 anställda i Nordamerika denna månad. McKinsey har skapat sin egen AI-plattform Lilli som används av 45 000 anställda. Chavez anser att yrkesverksamma bör fundera över hur de kan automatisera stora delar av uppgifterna och omdefiniera vad det innebär att leverera dessa tjänster.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 11 december

PwC implementerar OpenAI-teknologi för 75 000 anställda

PwC planerar att rulla ut en anpassad version av OpenAI:s generativa AI-teknologi till sina 75 000 anställda. Det interna verktyget, ChatPwC, drivs av OpenAI och körs i en säker Microsoft Azure-miljö. Trots bekymmer om de höga kostnaderna för ny teknik, menar Joe Atkinson, PwC:s Chief Products & Technology Officer, att den största utmaningen är att förbereda arbetskraften för dess användning i stor skala. Enligt Atkinson kan AI hjälpa till att hantera många av de dagliga administrativa uppgifterna för anställda, vilket gör att de kan ägna mer tid åt mer strategiska projekt.

Direktlänk Dela NBC Bay Area fördjupade 8 december

SentinelOne: En ledande aktör inom AI-baserad cybersäkerhet

Cybersäkerhetsindustrin växer snabbt i betydelse eftersom cyberhot blir allt mer sofistikerade. Enligt en undersökning av konsultföretaget PwC kände 25% av de tillfrågade VD:arna att deras företag skulle vara ´hög´ eller ´extremt´ utsatta för cyberhot under de närmaste fem åren. SentinelOne är en ledande leverantör av AI-baserad cybersäkerhet, med fokus på automatiserad hotdetektion och incidentrespons. SentinelOne rapporterade nyligen positiva finansiella resultat för det tredje kvartalet 2024 (slutade 31 oktober), och dess aktie steg omedelbart med 20%. Företaget fortsätter att växa snabbare än sina konkurrenter, trots utmaningar under det senaste året på grund av en försämrad ekonomisk klimat.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 8 december

Försäkringsbranschen varnar för problem med generativ AI

Experter inom försäkringsbranschen uttrycker oro över problem med generativ AI, inklusive frågor om bias, integritet, säkerhet och ´hallucinationer´ - felaktiga eller inkonsekventa resultat från AI som inte har bearbetat data korrekt. Dessa ´hallucinationer´ kan påverka försäkringsverksamhetens operationer, som underwriting och skadebeslut, och kan också leda till säkerhetsproblem och läckor av känslig information. Adrian McKnight, digital chef på WNS, betonar vikten av att ha generativ AI som en del av ett stängt datasystem. Joseph Ours på Centric Consulting menar att förståelsen för hur generativ AI fungerar är nödvändig för att förstå hur det gör dessa fel. Andy Logani, digital chef på EXL, föreslår mänsklig intervention för att bekämpa ´hallucinationer´ och etablering av vägledande principer för användning av generativ AI. Rima Safari, partner på PwC, varnar för att försäkringsbolag inte bör vara alltför beroende av generativ AI ännu.

Direktlänk Dela Digital Insurance fördjupade 4 december

AI-experter förutspår hur generativ AI kommer att påverka företag och individer nästa år

För att fira ChatGPT:s årsdag frågade vi 41 AI-experter, företagsledare och andra intressenter hur generativa AI-verktyg som ChatGPT och Midjourney kommer att användas under det kommande året för att hjälpa företag att fungera mer effektivt eller assistera enskilda konsumenter. De förutspår att generativ AI kommer att öka produktiviteten, förbättra kundtjänst, automatisera arbetsflöden och skapa personliga kundupplevelser. AI kommer även att spela en stor roll i att förhindra bedrägerier och desinformation.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 30 november

Generativ AI: Ett kraftfullt verktyg för företagsledare

Inna Kuznetsova, medlem av C200 och VD för ToolsGroup, diskuterar vikten av generativ AI för företagsledare. Genom att använda AI kan företagsledare förbättra effektiviteten, engagemanget och den övergripande upplevelsen för anställda och kunder. Genom att börja med små, specifika uppgifter kan ledare gradvis utöka användningen av AI och optimera sin dagliga arbetsflöde. AI kan också hjälpa till med att sammanfatta stora mängder text och skapa preliminära utkast till dokument. Forskning från McKinsey uppskattar att generativ AI kan lägga till motsvarande $2,6 till $4,4 biljoner årligen till den globala ekonomin.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 29 november

Tamas Ham-Szabo, VD för SAAS First, diskuterar hur AI kan förbättra kundsupport. Han nämner att AI-verktyg kan förbättra kundsupport på ett mer kostnadseffektivt sätt än att bara använda mänskliga resurser. Gartner förutspår att chatbotar kommer att bli den primära kundtjänstkanalen för nästan en fjärdedel av organisationerna fram till 2027. Ham-Szabo delar fem viktiga lärdomar han har lärt sig från att använda AI för kundsupport: att förse AI-modeller med omfattande kunskapsbaser för att hantera ´AI-hallucinationer´, att förstå kostnaden för AI, att väga för- och nackdelar mellan interna och externa AI-lösningar, att analysera kostnaden för skalning och att träna AI för komplexa uppgifter.

Forbes Media fördjupade 28 november

Generativ AI diskuterades vid ITC Vegas

Panelister diskuterade generativ AI, inklusive Chat GPT och stora språkmodeller, vid ITC Vegas, 31 oktober 2023. Deltagarna betonade att försäkringsbolag bör identifiera vilka applikationer som har praktiskt värde. Andrew Schwartz, analytiker vid Celent, föreslog att generativ AI kunde användas inom områden som skadehantering, kundtjänst, bedrägeridetektering och underwriting. Gen Re har redan övervägt hur man kan använda generativ AI på ett ansvarsfullt sätt. Frank Schmid, CTO på Gen Re, ser generativ AI som ett verktyg för beslutsstöd snarare än ett sätt att automatisera beslutsfattandet. Han betonade vikten av att kunna omvärdera beslut eftersom teknologin utvecklas snabbt. Rima Safari, partner på PwC, påpekade att generativ AI kan förbättra produktiviteten och den operativa effektiviteten, särskilt inom skadehantering. Hon tillade dock att generativ AI inte kan ersätta mänsklig interaktion inom försäkring helt och hållet.

Direktlänk Dela Digital Insurance fördjupade 27 november

Generativ AI förändrar företagsverksamhet och produktlanseringar

Generativ artificiell intelligens (Gen AI) är en av de mest störande och lovande teknologierna som förändrar hur företag fungerar. Gen AI kan hjälpa företag att påskynda produktutveckling, förbättra kundupplevelsen och optimera marknadsföringsstrategier. Enligt en rapport från PwC sa 90% av de undersökta organisationerna att Gen AI kommer att hjälpa dem att lägga till nya affärsområden under de kommande 12 månaderna. Dessutom förväntas den globala Gen AI-marknadens storlek växa från 358 miljoner dollar 2020 till 4,5 miljarder dollar 2027, med en årlig tillväxttakt på 43,3%. Dessa siffror indikerar att Gen AI inte bara är en trend utan en game-changer för företag som vill lansera framgångsrika produkter på den konkurrenskraftiga och dynamiska marknaden.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 27 november

Företag använder generativ AI för att effektivisera sina verksamheter

Den 30 november markerar ettårsdagen för den offentliga debuten av ChatGPT, en form av generativ artificiell intelligens. Under året har företag börjat använda tekniken för att effektivisera sina interna processer, som ekonomi, inköp, HR och IT. Enligt en undersökning av förlaget O´Reilly använder två tredjedelar av företagen generativ AI på något sätt. Amin Ahmad på AI-företaget Vectara berättar att allt fler företagsledare kontaktar honom för att diskutera tekniken. Trots detta menar Anton Korinek vid University of Virginia att det finns en klyfta mellan vad tekniken kan göra och vad den faktiskt används till.

Direktlänk Dela Marketplace fördjupade 21 november

Microsoft introducerar Copilot, en AI-assistent som förbättrar produktivitet och kreativitet

Microsoft har nyligen introducerat Copilot, en banbrytande AI-assistent designad för att förbättra produktivitet och kreativitet över olika Microsoft-applikationer och plattformar. Detta nya verktyg är ett bevis på Microsofts engagemang för att integrera avancerade AI-teknologier i vardagliga arbetsflöden, vilket gör komplexa uppgifter mer tillgängliga och effektiva för användare. Copilot började rullas ut i Windows som en valfri uppdatering från den 26 september 2023. Företag som Visa, BP, Honda, Pfizer, Accenture, EY, KPMG, Kyndryl och PwC har redan börjat införliva Copilot i sina system.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 20 november

Digitala tvillingar och kognitiva städer: Framtiden för stadsplanering

Digitala tvillingar har potential att förändra stadsplanering och administration. Denna teknik kan hjälpa stadsmyndigheterna att skapa digitala verkligheter och ge dem en helhetsbild av deras urbana landskap. PwC har skrivit en rapport om uppkomsten av kognitiva städer, där intelligenta och responsiva system gör det möjligt för urbana miljöer att bli medvetna. Dessutom har staden Shenzhen i Kina och Sydney i Australien tagit fram smarta stadsstrategier för att dra nytta av den digitala disruptionen och planera för osäkerhet.

Direktlänk Dela SmartCitiesWorld fördjupade 17 november

Framtida teknologitrender: AI-demokratisering, TinyML, GANs och Blockchain

Maskininlärning (ML) är en kärnkomponent i teknologisk innovation. Den senaste utvecklingen inkluderar TinyML, som tillåter komplexa beräkningar på små enheter, och demokratisering av AI genom no-code modellering, vilket gör AI tillgängligt för en bredare publik. Andra framsteg inkluderar Generative Adversarial Networks (GANs) för att skapa realistisk, syntetisk data och kombinationen av blockchain med ML för att öka datatransparens och integritet. Dessutom används prediktiv analysprogramvara för att förutsäga konsumentbeteende, optimera verksamhet och förhindra risker.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 16 november

Företag världen över vänder sig till AI för att förbättra cybersäkerheten

Enligt en nyligen genomförd undersökning av PwC planerar över två tredjedelar av globala företag att använda avancerade AI-verktyg, Gen AI, för att förbättra sin onlinesäkerhet under det kommande året. Detta innebär en stor förändring i hur företag skyddar sig själva online. Särskilt framträdande är indiska företag, där 87% signalerar sin avsikt att använda generativ AI inom cybersäkerhetssegmentet inom de närmaste 12 månaderna. Trots detta uttrycker 73% av de tillfrågade oro för att användningen av Gen AI-verktyg potentiellt kan resultera i ´katastrofala cyberattacker´.

Direktlänk Dela Techiexpert fördjupade 15 november

Generativ AI växer snabbt, cybersäkerhet förblir topprioritet: PwC-rapport

Generativ AI har en enorm framfart sedan lanseringen av ChatGPT i november 2022. En ny studie av konsultföretaget PwC visar att upp till 90% av respondenterna tror att generativ AI kommer att hjälpa dem att lägga till nya affärsområden inom de kommande 12 månaderna. Studien visar också att sju av tio organisationer planerar att använda GenAI för cyberförsvar nästa år. Trots potentiella utmaningar från ett makroekonomiskt perspektiv förblir cybersäkerhet en topprioritet på grund av ökande cyberattacker och en explosion av data. Rapporten visar att 99% av organisationer planerar att öka sina cyberbudgetar. Av dessa förväntar sig 50% en ökning mellan 6% och 15% under de närmaste 12 månaderna. Rapporten betonar också den strategiska betydelsen av förbättrade cyberinvesteringar för organisationer, med hänvisning till nya regleringar runt cybersäkerhet och dataskydd.

Direktlänk Dela TechCircle fördjupade 14 november

Artificiell intelligens förändrar arbetsmarknaden

Under de senaste åren har teknikens snabba framsteg framkallat debatter om artificiell intelligens (AI) potentiella hot mot mänskliga jobb. Med maskiner som kan utföra komplexa uppgifter och lära av erfarenheter, undrar många om AI gradvis ersätter människor i olika branscher. Enligt en rapport från World Economic Forum beräknas maskiner utföra fler uppgifter än människor på arbetsplatsen 2025. Men medan AI kan ersätta vissa jobb, skapar det också nya möjligheter. Enligt en studie av PwC förväntas AI skapa fler jobb än det förskjuter fram till 2037.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 13 november

Generativ AI förväntas stödja nya affärsområden, enligt PwC-rapport

Enligt PwCs Digital Trust Insights 2024 tror 90% av organisationerna att generativ AI kommer att hjälpa dem att lägga till nya affärsområden under de kommande 12 månaderna. Mer än hälften av företagsbeslutsfattarna är mest oroliga för hot relaterade till molnsäkerhet och nästan hälften av dem är oroliga för att resultatet av ett cyberangrepp kan leda till förlust av kunddata och intäkter. PwC-rapporten belyser den föränderliga landskapet för cybersäkerhet och bygger på en omfattande undersökning av 3876 företags-, teknik- och säkerhetschefer över hela världen, med 136 deltagare från Indien.

Direktlänk Dela Vishwakarma International fördjupade 13 november

ChatGPT: En välsignelse och en förbannelse för teknikledare

Framgången för ChatGPT har både positiva och negativa konsekvenser för teknikledare. Å ena sidan har det öppnat världens ögon för den tillsynes obegränsade potentialen hos generativ AI, ökat investeringar till underfinansierade FoU-team och drivit tekniken till toppen av styrelserummets agenda. Å andra sidan har det stört andra viktiga AI- och teknikprojekt, omfördelat resurser för att försöka hinna ikapp konkurrenterna och potentiellt skapat en enorm efterlevnadsbomb som kan explodera när som helst. Ironiskt nog, trots att generativ AI teoretiskt sett är tillgänglig för alla via ett chattgränssnitt eller ett enkelt API och ett kreditkortsnummer, har inte alla förstått antingen brådskan eller det mest fördelaktiga sättet att använda denna teknik.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 9 november

PwC investerar 1 miljard dollar i generativ AI

PwC US har investerat 1 miljard dollar över tre år i generativ artificiell intelligens (AI) och utvidgar sina AI-lösningar för kunder, etablerar partnerskap med Microsoft och OpenAI och investerar i AI-utbildning för sina 75 000 anställda. Initiativet leds av Joe Atkinson och Mohamed Kande, som förväntas bli PwC:s nästa globala ordförande. Yolanda Seals-Coffield, företagets personalchef, hjälper till att leda utbildningssatsningarna och andra talangförändringar. Andra företag som Deloitte, EY och KPMG har också meddelat stora investeringar i teknik som inkluderar AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 8 november

Utveckling inom generativ AI förändrar den juridiska branschen

Utvecklingar inom generativ AI har påverkat den juridiska teknikvärlden det senaste året, där branschpionjärer utvecklar nya produkter och tjänster som kan förändra sättet juridiskt arbete utförs. Sex individer har utmärkt sig i sitt arbete med att hjälpa interna juridiska team att anamma den nya tekniken och bättre stödja sina företags strategiska mål. Deras prestationer lägger grunden för användningen av generativ AI för att omforma den juridiska branschen. Dessa inkluderar Sandeep Agarwal, Global Legal Technology and Alliances Leader på PwC, Daniel Katz, medgrundare till 273 Ventures, Sarvarth Misra, VD och medgrundare till ContractPodAI, Mary O’Carroll, Chief Community Officer på Ironclad, Damien Riehl, lösningsspecialist på vLex och ledare för SALI Alliance, och Kriti Sharma, chef för produktutveckling inom juridisk teknik på Thomson Reuters.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 8 november

AI-genererad innehållsskapande väcker frågor om originalitet, etik och upphovsrätt

AI-verktyg som Dall-E och ChatGPT, som genererar text, bilder och ljud, erbjuder nya möjligheter inom kreativa yrken som grafisk design, video och musik. Men de väcker också frågor om originalitet, etik och effekterna av automatisering på kreativa jobb. Regulatorer och domstolar börjar överväga när och hur upphovsrättsliga konsekvenser uppstår när AI tränas på upphovsrättsskyddat innehåll för att skapa nya verk. Dessa verktyg kan påskynda processen för innehållsskapande och göra det mer kostnadseffektivt, men det finns också bekymmer om brist på mänsklig beröring, förlust av kulturell kontext och estetisk trötthet.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 7 november

AI-aktier att köpa och undvika i november: Meta Platforms och Nvidia

Artificiell intelligens (AI) är för närvarande den hetaste trenden på Wall Street. Enligt en rapport från PwC kan AI lägga till $15,7 biljoner till den globala BNP:n fram till 2030. Meta Platforms, som äger några av de mest nedladdade sociala webbplatserna på planeten, sticker ut som ett genidrag att köpa i november. Företaget använder AI för att filtrera kommentarer på sina webbplatser och skräddarsy annonser för enskilda användare. Nvidia, en leverantör av grafikprocessorer (GPU), bör dock undvikas. Trots att företagets försäljning förväntas fördubblas i år, kan en förväntad ökning av GPU:er för AI-accellererade datacenter nästa år skada företagets bruttomarginal.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 7 november

Generativ AI-marknaden förväntas växa till 59 miljarder dollar år 2028

Den globala marknaden för generativ AI förväntas växa från 6 miljarder dollar i år till 59 miljarder dollar år 2028, visar nya prognoser. Teknologin, som kan generera stora mängder sofistikerade media som text, datorprogram, bilder eller musik genom att lära sig från onlinedata, förväntas öka produktiviteten avsevärt. Men det finns också farhågor för teknologins skadliga potential, inklusive automatisering av hundratals miljoner jobb. Tillväxten kommer att vara snabbast på konsumentmarknaden, där AI kan driva sökmotorer, skrivassistenter och konstproduktion, med intäkter som förväntas uppgå till cirka 11 miljarder dollar år 2028. Därefter kommer medie- och underhållningssektorn, som kommer att nå 8 miljarder dollar i intäkter, följt av hälso- och sjukvård, företag och bilmarknader.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 6 november

Artificiell intelligens i redovisningsmarknaden: En omfattande marknadsrapport

Market Intelx har nyligen publicerat en marknadsrapport om Artificiell intelligens i redovisningsmarknaden. Rapporten innehåller viktig statistisk och analytisk data relaterad till industrin. Den täcker en översikt över segment och undersegment, inklusive produkttyper, applikationer, företag och regioner. Rapporten avslöjar dynamiken i den globala marknaden för Artificiell intelligens i redovisning, framtida affärspåverkan, konkurrenslandskapet för företagen och flödet av global tillförsel och konsumtion.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 6 november

Canva sparar arbetstimmar med hjälp av OpenAIs ChatGPT Enterprise

Sedan augusti har grafikdesignplattformen Canva använt OpenAIs ChatGPT Enterprise och redan sett vinster. Canva började experimentera med den grundläggande versionen av ChatGPT förra året, och uppmuntrade sina 4 000 anställda att använda AI-chattboten för att öka produktiviteten. I augusti fick företaget en inbjudan från OpenAI att testa ChatGPT Enterprise, som erbjuder ökad säkerhet och sekretess, snabb tillgång till GPT-4, OpenAIs mest kraftfulla stora språkmodell, och mer avancerade dataanalysfunktioner. Resultatet har varit mer avancerade, användbara och högkvalitativa svar från chattboten. ChatGPT Enterprise har sparat anställda timmar av tid på uppgifter som kodning och byggande av AI-verktyg.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 4 november

Innovation är nyckeln för att bemöta AI:s hot mot arbetsmarknaden

Enligt AI-experter kommer framsteg inom AI-teknologin oundvikligen att leda till omstrukturering av arbetsmarknaden, men kommer inte att ersätta mänskligt arbete helt och hållet. Suh Seung-wan, VD för Yumeta Lab, tror att människor kan stärka sin kreativa förmåga och uppnå mer innovation med hjälp av avancerade AI-modeller. Chang Joong-ho, professor vid Seoul School of Integrated Sciences & Technologies, betonar att lösningen på arbetsmarknadens hot från AI kommer att vara att skapa mer innovation och förstora hela marknaden. På juridiska och redovisningsfirmor har AI-teknik börjat användas för att komplettera enklare uppgifter och bidra till att bygga systemiska analytiska verktyg.

Direktlänk Dela The Korea Times fördjupade 31 oktober

AI:s snabba tillväxt och dess inverkan på affärsvärlden

ChatGPT, lanserad i november 2022, och Googles Chatbot Bard har påverkat världen genom att erbjuda nya sätt för företag att använda AI för att spara tid och pengar. AI-marknaden har vuxit exponentiellt det senaste året, med företag som monday.com och Wix som införlivar liknande teknik i sina befintliga produktstrukturer. Vissa statistik visar att AI förväntas skapa 133 miljoner nya jobb fram till 2030, medan andra förutspår att nästan 25% av jobben kommer att störas av AI de närmaste fem åren. AI-marknaden förväntas växa med 37,3% årligen från 2023 till 2030.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 30 oktober

Microsoft ser stor tillväxt inom generativ AI-verksamhet

Microsofts betalande kunder för dess GitHub Copilot-programvara ökade med 40% under septemberkvartalet jämfört med föregående kvartal, enligt företagets VD, Satya Nadella. Han uppgav att företaget har över en miljon betalande copilotanvändare i mer än 37 000 organisationer, med betydande framsteg utanför USA. Copilot Chat används redan av både digitala företag som Shopify och ledande företag som Maersk och PWC. Microsofts Bing-sökmotor, som har integrerats med OpenAI:s ChatGPT, har resulterat i ´mer än 1,9 miljarder chattar´ hittills, enligt Nadella.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 25 oktober

AI kan bli revisorers bästa vän, men hinder kvarstår

Rollerna för artificiell intelligens (AI) inom redovisningsbranschen är redan väl etablerade. Automatisering av data blir allt vanligare i många redovisningsappar, medan vissa system använder maskininlärningsalgoritmer för att göra bank- och utgiftsförsoning snabbare och enklare. Trots detta finns det mycket kvar att göra innan AI fullt ut omfamnas och implementeras. Många anställda är fortfarande försiktiga med AI och dess potentiella inverkan på deras jobb. Andra har oro kring datakorrekthet och hur klienter och deras kunder kommer att reagera på tekniken. Det finns ett tydligt behov av att fokusera på att överbrygga kunskapsgapet. Det finns också utbredda oro kring datasäkerhet och säkerhetsbrott kopplade till AI-teknik.

Direktlänk Dela Jamaica Observer fördjupade 25 oktober

Artificiell intelligens väntas bidra med 15,7 biljoner dollar till den globala ekonomin fram till 2030

Enligt PwC:s Globala studie om artificiell intelligens (AI) kommer AI att bidra med 15,7 biljoner dollar till den globala ekonomin fram till 2030, vilket motsvarar en ökning av BNP med 26% för lokala ekonomier. Kina och Nordamerika väntas leda med ett bidrag på 10,7 biljoner dollar. Microsofts senaste Work Trend Index-rapport visar att AI-kompetens är avgörande för att förbli relevant på arbetsmarknaden. Microsofts nya AI-assistent, Microsoft 365 Copilot, blir tillgänglig för användare från den 1 november. Alphabet Inc:s sökgenerativa upplevelse (SGE) låter användare generera bilder och skriftliga utkast från textprompter. Denna utveckling kommer att förändra innehållsskapande genom att erbjuda nya verktyg för att generera visuellt och skriftligt innehåll.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 oktober

AI och ML förväntas dominera inom energisektorn till 2025

Energisektorn står inför en omvandling där artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) förväntas spela en central roll. Denna förändring drivs av potentialen för förbättrad effektivitet, säkerhet och miljöbevarande. Enligt en nyligen Gartner-rapport förväntar sig 96% av branschexperterna att AI och ML kommer att dominera i energisektorn till 2025. Energibolag antar alltmer AI och ML för att öka produktiviteten och effektivisera verksamheten. AI gör det möjligt att spåra konsumtion och låter företag förutse användningsmönster och erbjuda dynamiska prissättningsalternativ. AI och ML tillsammans med Internet of Things (IoT) ger energibolag möjlighet att upptäcka problem i infrastruktur och utrustning.

Direktlänk Dela Techiexpert fördjupade 22 oktober

Vanliga misstag företag bör undvika vid utveckling av datadrivna AI-modeller

Förberedelse av datamängder är ett viktigt steg för att bygga en robust AI-modell. PwC:s AI-analysforskning visar att de flesta företag integrerar maskininlärning i sin analysstrategi. Några vanliga misstag som företag bör undvika inkluderar att starta utan ren data, ha otillräcklig infrastruktur för maskininlärning, implementera för tidigt eller utan en plan, ha komplicerade eller inkonsekventa modellmetodologier och snedvridningar i rådata. Lösningar inkluderar datastyrning och säkerhet, integration och förberedelse av data, robust beräkning, infrastrukturell elasticitet och användning av hybridstrategier.

Direktlänk Dela EnterpriseTalk fördjupade 18 oktober

Generativ AI ses som branschomdefinierande, företag planerar för implementering

Generativ AI, som är AI som kan generera och förstå mänskligt språk, ses som en branschomdefinierande teknik som företag och IT-ledare försöker förstå och utnyttja. Trots debatten om den bästa vägen framåt för AI och osäkerhet kring regleringar, planerar majoriteten av företagens CIOs att implementera generativ AI inom de kommande två åren. Enligt en undersökning av Gartner har 9% av de tillfrågade CIOs redan implementerat generativ AI, och 55% säger att de kommer att implementera stora språkmodeller i produktionen fram till slutet av 2025. Företag som CarMax, Goldman Sachs, Coca-Cola, L’Oréal, Georgia-Pacific, Nasdaq och Vodafone är bland de som offentligt meddelat att de är i pilotläge med generativ AI. Gen AI kan användas för att förbättra produktiviteten, med fyra av fem IT-chefer som planerar att använda den för att förbättra utvecklarnas produktivitet.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 18 oktober

PwC samarbetar med OpenAI för AI-genererade råd

Revisionsföretaget PwC har ingått ett samarbete med OpenAI, moderbolaget till AI-chattboten ChatGPT, för att erbjuda klienter AI-genererade råd. Samarbetet kommer att möjliggöra för PwC att använda AI-teknologi för att ge rådgivning om komplexa frågor som skatter, juridik och personalresurser. Chattboten kan användas för uppgifter som att utföra due diligence på företag, upptäcka överträdelser av efterlevnad och till och med rådge om att godkänna affärsavtal. PwC planerar att rulla ut AI-chattboten i Storbritannien och kommer att utöka tillgången till över 10 000 anställda i mer än 50 länder under de kommande månaderna.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 17 oktober

Maskininlärning transformerar bedrägeriupptäckt

Maskininlärning transformerar bedrägeriupptäckt genom att snabbt identifiera ovanliga mönster i data, vilket hjälper till att förhindra ekonomiska förluster och skydda mot identitetsstöld och obehöriga transaktioner. Enligt en rapport från PwC uppgick den globala kostnaden för bedrägeri under 2020 till 42 miljarder dollar. Därför är det viktigt att ha effektiva metoder och verktyg för att upptäcka och förhindra bedrägeri. Maskininlärning är ett av de mest lovande verktygen för bedrägeriupptäckt, en teknik som innebär databaserad träning för förutsägelser eller beslut. Denna teknik kan analysera stora och komplexa datamängder, identifiera mönster och anomalier, anpassa sig till förändrade beteenden och scenarier, och ge inblick i orsakerna till och faktorer av bedrägeri, samt rekommendationer och lösningar för att bekämpa det.

Direktlänk Dela Hack Read fördjupade 16 oktober

Dubai Assembly for Generative AI anordnar framstående AI-sessioner

Dubai Assembly for Generative AI anordnade specialiserade AI-sessioner mellan 11-12 oktober, där experter och ledare samlades för att utforska det transformerande potentialen hos generativ AI inom olika sektorer. Evenemanget, organiserat av Dubai Future Foundation vid Museum of the Future och AREA 2071 i Emirates Towers, innehöll två dagar av privata och tekniska sessioner som löpte parallellt med huvudprogrammet av huvudtal och paneldiskussioner. Bland de företag och organisationer som höll sessioner fanns Microsoft, Meta, Deloitte, SAP, Mckinsey, PwC, Emirates, BEDU, Digital Dubai, DCAI och Dubai Block Chain Centre. Evenemanget lockade över 1 800 deltagare, inklusive mer än 70 talare och 12 utställningar.

Direktlänk Dela Zawya fördjupade 13 oktober

Microsofts nästa steg: Störande industri och oväntade förvärv

Microsofts prestation sedan Satya Nadella tog över har varit imponerande. Men vad är nästa steg? Företaget behöver störa den industri det driver och förvärva det ingen förväntar sig. Microsoft bör fördubbla och tredubbla sin infrastruktur, men problemet med denna strategi är att infrastrukturleverantörer i slutändan kan ersättas. Företag håller sig till dem eftersom de är fastna hos dem, och marknadsföringsproffs arbetar övertid för att meddela konkurrensskillnader oavsett hur svåra de är att hitta - eller bevisa. Microsoft bör också förvärva OpenAI: en ledning är en ledning, även om den är tillfällig. Många företag har tjänsterelationer med Microsoft - av uppenbara skäl. Men trots detta enorma servicenätverk saknas något från Microsofts portfölj. Microsoft bör också fokusera på strategiska konsultföretag. Eftersom det finns företag som inte vet hur man ska strategisera bortom infrastrukturen, applikationerna eller tjänsterna Microsoft tillhandahåller.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 10 oktober

Intel är ett starkt köp inom AI medan Nvidia riskerar att falla

Under de senaste 30 åren har Wall Street alltid haft en nästa-stora-trend som fångar investerarnas uppmärksamhet. För närvarande finns ingen trend som fångar uppmärksamhet som uppgången av artificiell intelligens (AI). AI innebär användning av programvara och system för att hantera uppgifter som normalt skulle övervakas eller utföras av människor. Vad som gör AI speciellt är införandet av maskininlärning (ML), vilket ger AI-drivna programvaror och system förmågan att lära sig, utvecklas och bli mer effektiva i sina uppgifter över tid. AI och ML har en bred tillämpning över nästan alla sektorer och branscher, vilket är en stor anledning till att professionella tjänster företaget PwC förutspår en $15,7 biljoner ökning till den globala bruttonationalprodukten från AI till 2030.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 oktober

OpenAI lanserar ChatGPT Enterprise för förbättrad informationssäkerhet och dataverktyg

OpenAI har släppt ChatGPT Enterprise, en ny plan för sin populära generativa AI-tjänst, som kommer att förbättra informationssäkerheten och dataverktygen. Den nya tjänsten är avsedd att användas av företag för att behandla stora mängder data. OpenAI har utrustat den med en rad företagssäkerhetsåtgärder. Data som passerar genom tjänsten krypteras i vila med AES 256, och i transit med transportlagersäkerhet (TLS) 1.2, och hela tjänsten är SOC 2-kompatibel. OpenAI har även uppdaterat sin dataanalysplugin Code Interpreter, nu känd som Advanced Data Analysis.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 7 oktober

Palantir och PwC samarbetar för att påskynda datadrivna operationer, OpenAI-rival säkrar miljarder i storteknikstöd, sex amerikanska stater förbereder sig för hälsovårdsstrejk: dagens toppnyheter

Palantir Technologies utökar sitt samarbete med PwC för att kombinera sina senaste AI-funktioner. Palantir har valt Storbritannien som sitt europeiska huvudkontor för AI-forskning och utveckling. Anthropic, en framstående konkurrent till OpenAI inom generativ artificiell intelligens, säkrar ytterligare finansiering trots att de redan har samlat in miljarder dollar. Sanofi SA och Teva Pharmaceutical Industries Ltd har samarbetat för att gemensamt utveckla och kommersialisera tillgången TEV ´574. Insulet Corp avslöjade att Wayde McMillan har beslutat att avgå som verkställande vicepresident, CFO och kassör, med verkan från den 20 oktober 2023. United Airlines Holdings Inc har tillkännagett beställningar av 110 fler flygplan för leverans börjar 2028. Uber Technologies, Inc utökar sina tjänsteerbjudanden, går in i paketreturriket. UBS Group AG erbjuder frestande räntor på insättningar för att locka och behålla kunder efter sitt förvärv av Credit Suisse. Johnson & Johnson ser juridisk vinst i talcpulvercanceranspråk. BP PLC säljer en 49% andel i sitt amerikanska olje- och gasledningsnätverk.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 oktober

Flera stora företag gör betydande affärsdrag, inklusive utvidgningar, partnerskap och finansieringsrundor

Palantir Technologies expanderar sitt samarbete med PwC för att kombinera sina senaste AI-funktioner. Anthropic, en framstående konkurrent till OpenAI, säkrar ytterligare finansiering trots att de redan har samlat in miljarder dollar. Sanofi och Teva Pharmaceutical Industries samarbetar för att utveckla och kommersialisera TEV ´574, ett läkemedel som är under fas 2b kliniska prövningar för ulcerös kolit och Crohns sjukdom. Insulet Corp meddelar att Wayde McMillan avgår som verkställande direktör, CFO och skattmästare, effektivt 20 oktober 2023. United Airlines Holdings har beställt 110 fler flygplan för leverans från 2028. Zoom Video Communications avtäckte en serie AI-drivna innovationer på Zoomtopia 2023, vilket förbättrar samarbets- och kommunikationsverktyg för den moderna arbetsplatsen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 4 oktober

UAE-team avslöjar AI-verktyg ´Jais´ för arabisktalande

Ett team av akademiker, forskare och ingenjörer i Förenade Arabemiraten (UAE) har nyligen presenterat ett kraftfullt AI-verktyg anpassat för arabisktalande. Verktyget, som heter ´Jais´, skapades i samarbete mellan Mohamed bin Zayed University of Artificial Intelligence (MBZUAI), Silicon Valley-baserade Cerebras Systems, och Inception, ett dotterbolag till det UAE-baserade AI-företaget G42. Jais förstår kulturella nyanser och dialekter, vilket gör det användbart inom olika branscher. Framtida versioner av Jais kommer att kunna arbeta med bilder, grafer eller tabulär data istället för bara text.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 4 oktober

Macfarlanes implementerar AI-verktyget HarveyAI som en del av sin AI-strategi

Advokatbyrån Macfarlanes har beslutat att implementera HarveyAI, ett specialiserat AI-verktyg designat för juridiskt arbete, som en del av sin framåtblickande AI-strategi. Detta följer efter att Allen & Overy och PwC:s juridiska team tidigare i år antog tekniken. HarveyAI, som bygger på OpenAI och ChatGPT-teknologi, fungerar som en plattform som utnyttjar naturlig språkbearbetning, maskininlärning och dataanalys för att automatisera och höja olika aspekter av juridiskt arbete. Tekniken kan hantera allmänna juridiska förfrågningar och utforma dokument, vilket ger effektiva lösningar möjliggjorda genom teknisk innovation.

Direktlänk Dela LawFuel fördjupade 28 september

Företag förbjuder AI-chatt på arbetsplatsen på grund av säkerhetsproblem

Intresset för AI ökade efter att ChatGPT släpptes i november förra året, men några månader senare förbjöd flera stora företag, inklusive JPMorgan Chase, Apple och Accenture, användningen av AI-chatten på arbetsplatsen. Huvudorsaken var säkerhetsbekymmer. OpenAI hoppas att deras senaste version av ChatGPT, som är specifikt utformad för företag, kommer att lösa många av dessa problem. ChatGPT Enterprise lovar större säkerhet, snabbare svar och mer avancerade funktioner. Men det finns fortfarande problem, till exempel risk för IP-intrång och reglering av AI.

Direktlänk Dela Raconteur Media fördjupade 26 september

Konversationell AI revolutionerar kundtjänst

Enligt en studie av PwC anser 73% av individer att kundupplevelse är en avgörande faktor i deras köpbeslut. Gartner förutser att mer än hälften av alla kundtjänstinteraktioner detta år kommer att innehålla någon nivå av automatisering. Konversationell AI, tekniken bakom smarta chattbotar och virtuella assistenter, kan hjälpa företag att hantera tusentals kundförfrågningar samtidigt, dygnet runt, på ett effektivt och mänskligt liknande sätt. Genom att använda naturlig språkbearbetning, maskininlärning och dataanalys kan konversationell AI förstå, bearbeta och svara på mänskligt språk. Den kan också användas för att öka försäljningen, spåra beställningar, ge personliga rekommendationer, samla in feedback, hjälpa till med anställning, hantera fakturering och betalningar samt svara på nödsituationer.

Direktlänk Dela Robotics and Automation News fördjupade 26 september

Konsultföretag investerar stort i generativ AI

Konsultföretag investerar stort i generativ AI, en teknik som genererar originalinnehåll baserat på användarens naturliga språk. Accenture investerar 3 miljarder dollar för att dubblera sin AI-personal till 80 000. KPMG planerar att köpa Microsoft Cloud och AI-tjänster för 2 miljarder dollar för att låsa upp 12 miljarder dollar i extra intäkter. PwC investerar 1 miljard dollar i en ´3-års AI-roadmap´ och planerar att stärka AI-kundutbud, stärka teknikpartnerskap och utbilda 65 000 anställda. McKinsey, Boston Consulting Group och Deloitte har även de publicerat sina tankar om hur potentiella kunder kan dra nytta av generativ AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 24 september

Företag kämpar med att hantera generativ AI

Företag kämpar för att hantera den snabba uppgången av generativ AI, med vissa som skyndar sig att omfamna tekniken som arbetsverktyg för anställda medan andra undviker den - åtminstone för nu. Stora företag kämpar med om den ökade effektiviteten det erbjuder överväger möjliga upphovsrätts- och säkerhetsrisker. Många framstående företag har helt blockerat intern användning av ChatGPT, inklusive JPMorgan Chase, Northrup Grumman, Apple, Verizon, Spotify och Accenture, enligt AI-innehållsdetektor Originality.AI, med flera som citerar integritets- och säkerhetsproblem. Vissa företag diskuterar framtida användning när säkerhetsproblem har åtgärdats.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 22 september

OpenAI:s ChatGPT nådde 100 miljoner användare två månader efter lansering

OpenAI:s generativa AI-plattform, ChatGPT, har överträffat 100 miljoner aktiva användare per månad bara två månader efter lanseringen. Även om den snabbt överträffades av Meta Platform Inc:s Threads, har ChatGPT förblivit en av de mest betydande plattformarna som lanserats i år. Denna snabba tillväxt har haft en stor inverkan på OpenAI:s intäkter, som för närvarande uppskattas till cirka 80 miljoner dollar per månad. Med denna tillväxttakt kommer företaget att generera över 1 miljard dollar i årliga intäkter. OpenAI har även nyligen avtäckt ChatGPT Enterprise-modellen, som är skräddarsydd för företag.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 22 september

OpenAI:s ChatGPT blir snabbast växande konsumentapplikation i historien

OpenAI:s generativa AI-plattform ChatGPT har passerat över 100 miljoner aktiva användare i månaden, bara två månader efter lanseringen. Detta gör den till den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. Meta Platform Inc.´s Twitterliknande plattform Threads hade 100 miljoner användare tre dagar efter sin lansering, men förlorade cirka 50% av sina nya användare inom 10 dagar. OpenAI genererar nu cirka $80 miljoner per månad, och bolaget är på väg att generera över $1 miljard i årlig omsättning. Företaget har också introducerat en företagsversion av ChatGPT med förbättrade säkerhets- och integritetsfunktioner.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 21 september

Cisco köper AI-drivna cybersäkerhetsföretaget Splunk för 28 miljarder dollar

Silicon Valley-jätten Cisco meddelade på torsdagen att de har kommit överens om att köpa det analys- och AI-drivna cybersäkerhetsföretaget Splunk för 28 miljarder dollar, vilket markerar en av de största förvärven 2023 och AI-eran. Affären, som är helt i kontanter till 157 dollar per aktie, innebär en premie på 31% från Splunks aktiekurs vid onsdagens stängning. Förvärvet positionerar Cisco för att bygga ´nästa generation av AI-drivna säkerhets- och observabilitetslösningar´, enligt Ciscos VD Chuck Robbins. Ciscos aktier sjönk med 4% i förhandeln, medan Splunk steg med 20%.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 21 september

AI kan förändra prestandamätningar och öka produktiviteten hos lägre presterande anställda

Enligt en studie av Boston Consulting Group förbättrade AI-verktyget ChatGPT prestandan för lägre presterande konsulter med 43% jämfört med 17% för högre presterande konsulter. En liknande studie av forskare från Stanford University och Massachusetts Institute of Technology visade att kundtjänstmedarbetare arbetade 14% snabbare i genomsnitt med hjälp av en AI-assistent. Dessa studier tyder på att AI kan hjälpa mindre begåvade personer att konkurrera med mer begåvade personer, vilket kan ställa frågor om ersättning, utveckling och motivation för högpresterande anställda.

Direktlänk Dela Raconteur Media fördjupade 20 september

Bästa praxis för implementering av AI i företag

För att framgångsrikt implementera AI-initiativ måste företag förstå vilka AI-modeller som bäst passar deras affärsfall. Det är viktigt att känna till fyra nyckelbegrepp: maskininlärning (ML), djupinlärning, enkel AI och generativ AI. ML är den vanligaste formen av AI, ofta införlivad i affärsverktyg som analytik och driftsstöd. Djupinlärning är en form av ML som använder komplexa neurala nätverk. Enkel AI använder regelbaserade system för att automatisera grundläggande uppgifter. Generativ AI, ofta baserad på djupinlärning, förutsäger det optimala svaret på en fråga baserat på dess träningsdata. Generativ AI har nyligen varit den hetaste formen av AI, främst på grund av dess förmåga att generera lättförståelig information. Bland de mest aktiva och snabbt föränderliga områdena inom generativ AI är privat data. Alla stora offentliga molnleverantörer - Amazon, Google, IBM, Microsoft, Oracle och Salesforce - erbjuder molnbaserade AI-verktyg för att underlätta byggandet av modeller som använder privat data. Företag som vill utveckla sina egna AI-modeller kanske vill titta på dessa verktyg och hålla utkik efter utvecklingen av nya funktioner. Djupinlärningsmodeller är grunden för många anpassade AI-projekt klassificerade som generativ AI. Det finns ett antal kraftfulla öppen källkodsmodeller och ramverk tillgängliga, inklusive följande: Apache MXNet. Keras. PyTorch. TensorFlow. TFLearn. Theano. Det finns också specialiserade öppen källkods bibliotek, som Fast.ai, Hugging Face Transformers och Stable Diffusion för naturlig språkbearbetning, och Detectron2 och OpenCV för bildbehandling. Dessa verktyg används för att bygga modeller och är lämpliga endast för organisationer vars personal inkluderar utvecklare som är mycket bekanta med AI och ML-principer, öppen källkods kodning och ML-arkitekturer. Många företag kommer att finna det svårt att använda dessa verktyg i frånvaro av sådan expertis. När de integreras i bredare programvara kan ML-verktyg lägga till en nästan mänsklig utvärderingsnivå till applikationer. ML används ofta för att förbättra affärsanalys samt grundläggande bildbehandling för igenkänning av verkliga förhållanden. Självkörande och assistansfunktioner i fordon, till exempel, baseras på ML. Enkla AI-verktyg är nu nästan helt integrerade med andra produkter, vilket innebär att det troligen kommer att vara utmanande att anta dem om du redan använder en produkt med AI-funktioner eller är villig att byta verktyg för att anställa en som gör det. Dessutom är AI-funktioner av denna typ primitiva jämfört med vad som finns tillgängligt i de andra tre modellkategorierna, så det finns en risk för att förvänta sig för mycket. Så, vad ska ett företag som är intresserat av att anta AI leta efter vad gäller övergripande modeller och specifika verktyg? Offentliga generativa AI-verktyg som ChatGPT och Bard är användbara för att skriva annonskopior, skapa enkla dokument och samla in information. Men behandla dem som juniorpersonal, alltid underkasta deras utdata en granskning av en seniorperson. Antingen privata generativa AI-verktyg eller djupinlärningsfunktioner integrerade i analysprogramvara kan hantera affärsanalysapplikationer. IBM:s AI-verktyg är mycket uppskattade inom detta område, och leverantörer som VMware rör sig in i samma utrymme med ett mer allmänt tillvägagångssätt. Alla molnbaserade generativa AI-verktyg som är tillgängliga som webbtjänster på det offentliga molnet är väl lämpade för detta, oavsett om du integrerar AI i din egen programvara eller införlivar den som en del av ett analyspaket du redan använder. För realtidskontroll, överväg ML-verktyg som kan integreras med IoT-enheter, händelsebearbetning eller logganalys. Enkel ML används bäst som en del av en bredare applikation, men djupinlärningsverktyg i öppen källkodsform kan hjälpa till att bygga mer komplexa applikationer. Se till att sätta alla verktyg du utvecklar eller väljer för realtidsapplikationer genom omfattande tester. Ett problem med antingen verktyget eller med din utveckling kan ha allvarliga konsekvenser i tidskänsliga applikationer, som processkontroll eller säkerhets- och driftsövervakning. Generering av specialiserat innehåll, som kod och bilder, är för närvarande den svåraste uppgiften att matcha till en modell och tillvägagångssätt. För kodgenerering tenderar användarna att vara överens om att det bästa tillvägagångssättet är att använda ett co-pilot-stil AI-kodningsverktyg - GitHub Copilot är ett ledande exempel - med specialiserad träning och ett användargränssnitt som är kompatibelt med vanliga integrerade utvecklingsmiljöer, som Visual Studio Code. För mer allmän innehållsskapande är specialiserade AI-skrivverktyg starka konkurrenter. Men som nämnts ovan kräver de noggrann mänsklig granskning för att hantera hallucinationer. Om det är viktigt att bygga innehåll baserat på dina egna data, då behöver du en generativ modell som du kan träna på dina egna dokumentresurser - en form av privat generativ AI. Som en sista varning är AI inte medveten - trots vad vissa har spekulerat. I många fall kommer generativ AI och andra djupinlärningsmodeller ofta att generera fel i många av sina svar. Det är avgörande att inte integrera AI i din företags IT-miljö utan att implementera tillräckliga kontroller över hur resultaten används. Att inte göra det kommer nästan säkert att diskreditera projektet, projektets förespråkare och kanske AI totalt sett inom ditt företag.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 18 september

Företag vänder sig till flottledningsteknik för att minska utsläppen

Företag med stora växthusgasutsläpp vänder sig till ny teknik för att minska sitt koldioxidavtryck. Flottledningsteknik blir allt mer populär för att minska miljöpåverkan från företagets verksamhet. Artificiell intelligens och maskininlärning bidrar till att leverera nya effektiviteter, som att analysera förarbeteende i realtid för att minska ineffektiva körhandlingar. En av ledarna inom flottledningsteknik är MiX Telematics, som hjälper kunder att förbättra sin miljömässiga hållbarhet. Deras teknik möjliggör övervakning av förarbeteende och andra fördelar som leder till ökad bränsleeffektivitet och lägre utsläpp.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 16 september

AI-aktier får mycket uppmärksamhet - Nvidia, Tesla och Cloudflare i fokus

Aktier inom artificiell intelligens (AI) får mycket uppmärksamhet i år tack vare den snabba spridningen av denna utvecklande teknik som har potential att betydligt öka den globala ekonomin. PwC uppskattar att AI kan bidra med hela 15,7 biljoner dollar till världens årliga bruttonationalprodukt fram till 2030. Nyckelspelare inom detta segment såg sina aktier snabbt stiga under 2023. Nvidia, till exempel, har ökat med 209% hittills i år eftersom dess chipp spelar en avgörande roll i träning och drift av AI-modeller. Elfordonspecialisten Tesla förväntas bli en annan stor förmånstagare av AI tack vare den växande autonomi i bilar. Och Cloudflare vinner redan mark inom AI på grund av dess förmåga att säkra och förbättra prestanda på internet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 14 september

AI inom redovisning växer snabbt, visar rapport

En ny rapport om AI inom redovisning visar att marknaden har vuxit från USD miljoner till USD miljoner mellan 2017 och 2022. Med en CAGR på X.X% förväntas marknaden nå USD miljoner 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, nyligen status och utvecklingstrender. Dessutom ger den strategier för företag att övervinna hot från COVID-19. Teknisk innovation och framsteg kommer vidare att optimera produktens prestanda, vilket gör att den kan få ett bredare spektrum av applikationer på nedströmsmarknaden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

Warren Buffetts hemliga portfölj: Fem AI-aktier

Ingen spelväxlande innovation får mer uppmärksamhet på Wall Street i år än artificiell intelligens (AI). AI innebär användning av mjukvara och system för att hantera uppgifter som vanligtvis tilldelas människor. Nyckeln är införlivandet av maskininlärning (ML), vilket gör att mjukvara och system kan ´lära sig´ och utvecklas över tid. Denna utveckling förväntas lägga till 15,7 biljoner dollar till den globala ekonomin fram till 2030, enligt en rapport från PwC. Den innovativa potentialen och de stora dollartalen bakom AI har lockat mycket uppmärksamhet från Wall Streets mest framgångsrika pengaförvaltare - och det inkluderar miljardär VD Warren Buffett från Berkshire Hathaway, tillsammans med hans investeringsteam. Nästan hälften av Berkshires 365 miljarder dollar stora portfölj är investerade i tre AI-aktier.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 8 september

OpenAI lanserar ChatGPT Enterprise för företagsanvändare

OpenAI har släppt ChatGPT Enterprise, en företagsversion av den populära ChatGPT-lösningen. Den nya versionen inkluderar ökat tillgång till GPT-4 och en rad nya och förbättrade säkerhets- och samarbetsfunktioner. ChatGPT Enterprise innehåller bland annat företagsklassig säkerhet och integritetsfunktioner, förbättrad användbarhet och hastighet för GPT-4 och ökade administrativa kontroller. OpenAI har även avslöjat några av de företags-AI-funktioner de kommer att släppa härnäst, inklusive ytterligare anpassningar på applikationsnivå, kraftfullare verktyg för dataanalys och rollspecifika funktioner och funktioner.

Direktlänk Dela Compliance Week fördjupade 7 september

AI kommer inte att ersätta finansiella rådgivare, enligt Morningstar-rapport

Enligt en ny rapport från Morningstar Inc. är det osannolikt att artificiell intelligens (AI) kommer att ersätta finansiella rådgivare, eftersom tekniken inte lyckas skapa förtroende hos människor. Rapporten jämför AI med tidigare överhypade innovationstrender. Lee Davidson, chefsanalytiker för Morningstar, anser att det finns otrolig potential för generativ AI, men också betydande hinder som den behöver övervinna för att uppfylla sin fulla potential när det gäller att hantera finansiella rådgivares dagliga ansvar. Rapporten använder historiskt prejudikat och mänsklig natur för att ifrågasätta idén att AI kommer att ersätta mänskliga arbetare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 september

Open AI lockar företag med ny tjänst, Klarna en av de första att ansluta

Open AI tar steg för att göra Chat GPT till ett seriöst företagsverktyg med sin nya tjänst Chat GPT Enterprise. Denna tjänst låter företag använda sin egen data ovanpå den stora språkmodellen, vilket ger smartare svar inom specifika områden. Svenska Klarna är ett av de första företagen att ansluta till tjänsten. Klarnas grundare, Sebastian Siemiatkowski, säger att AI kan hjälpa företagets visioner att realiseras snabbare. Open AI förväntas omsätta över 1 miljard dollar under de kommande tolv månaderna, delvis tack vare den nya företagstjänsten.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 3 september

OpenAI, Microsoft och Google introducerar nya företags-AI erbjudanden

OpenAI, Microsoft och Google, tre ledande företag inom avancerade, generativa system, lanserar nya erbjudanden för företags-AI. OpenAI introducerade ChatGPT Enterprise medan Microsoft introducerade Bing Chat Enterprise i Windows Copilot Preview. Google meddelade en rad företags-AI-relaterade nyheter på sin Google Cloud Next ´23 konferens. OpenAIs ChatGPT Enterprise följer den bekanta modellen att ta en produkt från gratis förhandsvisning till betaltjänst genom att lägga till företagsklassad säkerhet, sekretess, skalad utplacering och mer. Bing Chat Enterprise bygger på den nya Bing AI-drivna sökupplevelsen med kommersiellt dataskydd. Google presenterade flera erbjudanden inom Enterprise AI, inklusive Vertex AI, företagets administrerade maskininlärningsplattform.

Direktlänk Dela Virtualization Review fördjupade 2 september

Generativ AI-utbildning blir allt viktigare på arbetsplatsen

Arbetsplatser fyllda med artificiell intelligens kommer närmare verklighet, vilket gör det nödvändigt att arbetstagare vet hur man använder generativ AI. Oavsett om företag omfamnar eller avvisar AI, kan specifik AI-chattbot-utbildning för nuvarande anställda vara det bästa sättet att behålla dessa arbetstagare. Många företag letar redan efter kandidater med erfarenhet av ChatGPT, med nästan 90% av företagsledare som ser ChatGPT som en fördelaktig kompetens hos arbetssökande. AI påverkar allas jobb på ett eller annat sätt, och generativ AI kommer att ha en särskild inverkan på kunskapsarbete.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 1 september

OpenAI lanserar ChatGPT Enterprise med fokus på företagsbehov och dataskydd

OpenAI har nyligen lanserat ChatGPT Enterprise, en AI-chattbot utformad för att tillgodose företags specifika behov. ChatGPT Enterprise ger organisationer en kraftfull AI-assistent som både effektiviserar uppgifter och garanterar högsta skydd för känslig företagsinformation. Lanseringen av ChatGPT Enterprise kan möjliggöra en bredare adoption, då företag kan vara benägna att testa och integrera tjänsten i sina verksamheter. OpenAI kan etablera en lönsam position genom att presentera ChatGPT Enterprise som en säker chattbot-lösning som snabbt kan implementeras. Samtidigt kan detta skapa konkurrens med Microsofts GPT-4 API:er.

Direktlänk Dela Wire19 fördjupade 1 september

Klarna anammar OpenAI:s ChatGPT Enterprise

OpenAI lanserade nyligen ChatGPT Enterprise för att erbjuda företag tillgång till sin populära chatbot-teknologi med extra skydd och funktioner. Bland de första kunderna finns banken Klarna. Klarna använder ChatGPT Enterprise för att ge alla Klarna-anställda tillgång till AI, och drar nytta av de extra säkerhetsåtgärderna och den högre hastigheten som finns tillgänglig genom företagsversionen av chatboten. Klarna har tidigare använt AI i sin affärsmodell och har implementerat OpenAI:s API, som 2 500 Klarna-anställda har använt för en rad olika användningsfall.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 31 augusti

OpenAI lanserar ChatGPT Enterprise med förbättrade funktioner och säkerhet

OpenAI har lanserat ChatGPT Enterprise, en AI-assistent för företag med förbättrade funktioner som företagsklassig säkerhet, obegränsad tillgång till GPT-4, längre kontextfönster och anpassningsmöjligheter. ChatGPT har antagits av 80% av Fortune 500-företagen inom nio månader efter dess ursprungliga lansering. Stora företag som Block, Canva, Carlyle, Estée Lauder, PwC och Zapier har testat ChatGPT Enterprise för en rad funktioner. OpenAI planerar att förbättra ChatGPT Enterprise ytterligare, med kommande funktioner som säker anpassning genom integration med befintliga företagsdata, tillgänglighet för mindre team och specialverktyg för roller som dataanalytiker och marknadsförare.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 31 augusti

OpenAI:s ChatGPT Enterprise hotar överlevnaden av SaaS-startups

OpenAI har introducerat ChatGPT Enterprise, en AI-chatbot som kan ersätta kundtjänstjobb och hotar överlevnaden av många SaaS-startups. ChatGPT Enterprise kommer med ett nytt administrationskonsol som låter företag hantera teammedlemmar enkelt och erbjuder domänverifiering, SSO och användningsinsikter. Den erbjuder också företagsnivåsäkerhet och sekretess, obegränsad höghastighetsåtkomst till GPT-4, avancerade dataanalysfunktioner och en mängd andra funktioner. OpenAI planerar även att lansera fler verktyg för specifika roller, som dataanalytiker, marknadsförare och kundsupport. Flera företag, inklusive Bito, Yuma och Baselit, har utvecklat produkter runt ChatGPT, men deras överlevnad kan nu vara i fara.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 30 augusti

OpenAI lanserar ChatGPT Enterprise för företag

OpenAI har lanserat ChatGPT Enterprise, en AI-chatbot-app utformad för företag. Målet är att effektivisera olika affärsoperationer med AI. ChatGPT har integrerats av team i mer än 80% av Fortune 500-företagen. Företag kan förvänta sig bättre anpassningsalternativ och en förbättrad prestanda. ChatGPT Enterprise använder GPT-4-modellen och lovar en prestanda som är dubbelt så snabb som standard GPT-4. Företag kan dra nytta av ett helt nytt admin-konsol, som erbjuder verktyg för att styra hur ChatGPT används inom organisationen. OpenAI har engagerat flera företagsledare, som Block, Canvas, Carlyle, Estée Lauder, PwC och Zapier, för att testa potentialen hos ChatGPT i att förbättra deras verksamhet.

Direktlänk Dela Mash Viral fördjupade 30 augusti

OpenAI förväntas generera över $1 miljard i intäkter

OpenAI har avslöjat att sedan lanseringen av ChatGPT för nio månader sedan har det antagits av mer än 80% av Fortune 500-företagen. OpenAI förväntas generera över $1 miljard i intäkter under de närmaste 12 månaderna, vilket är betydligt mer än vad som tidigare delats med aktieägarna. Företagets månatliga intäkter ligger för närvarande i genomsnitt på $80 miljoner. Företaget lanserade nyligen ChatGPT Enterprise, en företagsfokuserad tjänst med förbättrade anpassningsalternativ och snabbare prestanda.

Direktlänk Dela Coinspeaker fördjupade 30 augusti

OpenAI:s ChatGPT på väg att generera 1 miljard dollar i årlig försäljning

OpenAI:s konstgjorda intelligens (AI) verktyg, ChatGPT, är på väg att generera 1 miljard dollar i årlig försäljning, enligt en källa. Detta framhäver att AI-verktyg som ChatGPT kan vara lukrativa eftersom företag driver efterfrågan. OpenAI har även säkrat en flera miljarder dollar stor investering från Microsoft i januari, till ett rapporterat värdering av 27 miljarder dollar. Företaget förbereder sig för större efterfrågan från företag och lanserade ChatGPT Enterprise på måndag, vilket erbjuder ´obegränsad högre hastighet´ tillgång till GPT-4, dess toppmoderna stora språkmodell, och andra förbättrade funktioner.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 30 augusti

ChatGPT lanserar företagsversion med förbättrad säkerhet och integritet

Sedan lanseringen av Microsoft-stödda OpenAI´s ChatGPT i november 2022 har det rapporterats om dataöverträdelser och missbruk av plattformen för obehörig åtkomst eller läckage av känslig information. Nu har ChatGPT lanserat en företagsversion som påstås vara SOC 2-kompatibel med företagsklassad säkerhet och integritet, inklusive snabbare tillgång till ChatGPT-4. Flera Fortune 500-företag har antagit ChatGPT för sina affärsändamål, inklusive Block, Canva, Carlyle, Estée Lauder Companies, PwC och Zapier. Företagsversionen av ChatGPT använder inte någon data för att träna sin AI och lär sig inte av dess användning. Dessutom hävdas alla konversationer vara krypterade.

Direktlänk Dela Cybersecuritynews.com fördjupade 30 augusti

OpenAI lanserar företagsversion av ChatGPT när populariteten minskar

OpenAI har meddelat att de lanserar en företagsversion av ChatGPT då dess popularitet minskar nio månader efter dess historiska debut. ChatGPT Enterprise kommer att erbjuda företagskunder en premiumversion av boten, med ´företagsklass´ säkerhet och integritetsförbättringar från tidigare versioner. Stora företag, inklusive Apple, Amazon och Samsung, har blockerat sina anställda från att använda ChatGPT av rädsla för att känslig information ska läcka ut. Företagsversionen av ChatGPT liknar Bing Chat Enterprise, en tjänst från Microsoft, som använder samma OpenAI-teknik genom ett stort partnerskap.

Direktlänk Dela Hürriyet Daily News fördjupade 30 augusti

OpenAI lanserar ChatGPT Enterprise för företag i takt med växande AI-trender

OpenAI meddelade på måndagen att de lanserar en företagsspecifik version av sitt välkända verktyg ChatGPT. Verktyget, med namnet ´ChatGPT Enterprise´, introducerades genom ett blogginlägg på företagets webbplats och kommer att vara tillgängligt för företagskunder från och med måndagen. Detta senaste erbjudande utmärker sig inte bara för sin ´företagsklassade säkerhet och integritet´ utan också för att vara det mest kraftfulla versionen av ChatGPT hittills. Några av de stora namnen som redan har blivit tidiga adopterare av ChatGPT Enterprise inkluderar fintech-nykomlingen Block, kosmetikjätten Estee Lauder Companies och den ansedda professionella tjänsteföretaget PwC.

Direktlänk Dela Financial-world.org fördjupade 29 augusti

OpenAI lanserar ChatGPT Enterprise med höghastighetsåtkomst till GPT-4, används av 80% av Fortune 500-företagen

OpenAI har lanserat ChatGPT Enterprise, en tjänst som erbjuder företagsklassad säkerhet och sekretess, obegränsad höghastighetsåtkomst till GPT-4, längre kontextfönster för utökade inmatningar, avancerade dataanalysmöjligheter och anpassningsalternativ. Sedan introduktionen för nio månader sedan har över 80% av Fortune 500-företagen antagit ChatGPT. Tidiga användare inkluderar stora företag som Block, Canva, Carlyle, The Estée Lauder Companies, PwC och Zapier. ChatGPT Enterprise säkerställer datasäkerhet och sekretess med kunddatans ägande och kontroll, SOC 2-efterlevnad och krypterade konversationer.

Direktlänk Dela CryptoSlate fördjupade 29 augusti

OpenAI lanserar företagsversion av sin populära chatbot ChatGPT

OpenAI har lanserat en företagsversion av sin populära chatbot ChatGPT. Till skillnad från de gratis och pro-versionerna inkluderar denna version datasäkerhet under överföring och inmatad data kommer inte att användas för att träna företagets AI-modeller. OpenAI säger att det har implementerat höga säkerhetsnivåer i sin företagsversion av ChatGPT. Företagsversionen av chatboten kommer också att inkludera högpresterande prestanda och tillgång till dataanalysverktyg. OpenAI kan ha problem med att övertyga kunder om att dess system är säkra att använda. Trots detta säger nästan hälften av arbetstagarna i en nyligen genomförd undersökning av yrkesnätverksplattformen Fishbowl att de har använt ChatGPT för att slutföra uppgifter på jobbet. OpenAI säger att det har sett betydande efterfrågan inom organisationer på sina verktyg, och att team i över 80% av Fortune 500-företagen har registrerat sig för ChatGPT-konton. Partners som tidigt antog ChatGPT Enterprise inkluderar Canva, Estee Lauder och PwC.

Direktlänk Dela Tech Monitor fördjupade 29 augusti

OpenAI introducerar ChatGPT Enterprise för företag

OpenAI har presenterat ChatGPT Enterprise, en AI-assistent anpassad för företag som söker avancerade funktioner och pålitlig prestanda. Den har förbättrade funktioner, inklusive ett imponerande 32 000-token kontextfönster, vilket gör att den kan bearbeta utökade textstycken eller hålla långa konversationer. Användare kommer också att ha obegränsad tillgång till GPT-4-frågor som levereras med accelererade hastigheter. Jorge Zuniga, chef för dataprogram och integrationer på Asana, sa att ChatGPT Enterprise har minskat forskningstiden med i genomsnitt en timme per dag. ChatGPT Enterprise har även en robust säkerhetsram, vilket ger företag extra förtroende för dess säkerhet och integritet. Dessutom har över 80 procent av Fortune 500-företagen tagit upp ChatGPT, med företag som Block, Canva och PwC som använder ChatGPT Enterprise för att påskynda uppgifter. Enligt en undersökning av Deloitte anser 79 procent av VD:arna att generativ AI kommer att förbättra operationell effektivitet.

Direktlänk Dela AI News fördjupade 29 augusti

OpenAI lanserar ChatGPT Enterprise med förbättrad säkerhet och funktionalitet

OpenAI har lanserat en ny version av sin populära AI-chattbot kallad ChatGPT Enterprise. Den nya versionen har utformats för företag som kräver större integritet och säkerhet samt samtidigt kräver högre bandbredd av funktionalitet. ChatGPT Enterprise kommer att erbjuda företagsklassad säkerhet och integritet, obegränsad höghastighetsåtkomst till GPT-4, längre sammanhangsfönster för bearbetning av längre indata, avancerade dataanalysfunktioner, anpassningsalternativ och mycket mer. OpenAI hävdar att denna nya version av ChatGPT kommer att hantera frågan om integritet som har stoppat många stora företag från att officiellt tillåta användning av chattboten. ChatGPT Enterprise kommer att vara tillgänglig från idag.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 29 augusti

OpenAI lanserar ChatGPT Enterprise för företag med förbättrad säkerhet och integritet

OpenAI har lanserat ChatGPT Enterprise, en version av ChatGPT som är särskilt avsedd för företag. Den nya versionen innehåller funktioner som företagsklassig säkerhet och integritet, obegränsad höghastighetsåtkomst till GPT-4, anpassningsalternativ, längre kontextfönster för bearbetning av mer utökade indata och nästa generations dataanalysfunktioner. OpenAI påpekar att organisationer äger och kontrollerar sina företagsdata. ChatGPT Enterprise är SOC 2-kompatibel och konversationer är krypterade under överföring och lagring. Tjänsten har redan använts av flera Fortune 500-företag, inklusive PwC, Block och Canva.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 29 augusti

OpenAI lanserar företagsversion av ChatGPT med förbättrad säkerhet och integritet

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har lanserat en företagsversion av sin AI-drivna chattbot för att hantera minskande användare och oro över potentiella skador av AI. ChatGPT Enterprise har förbättrad säkerhet och integritet, med tidiga företagsanvändare inklusive Carlyle, The Estée Lauder Companies och PwC. Trots kritik från integritetsexperter för att samla in stora mängder internetdata utan tillstånd, har OpenAI lyft fram obegränsad höghastighetsåtkomst till GPT-4, längre kontextfönster för bearbetning av längre inmatningar och avancerade dataanalysfunktioner i den nya versionen.

Direktlänk Dela Al Jazeera fördjupade 29 augusti

OpenAI lanserar företagsversion av ChatGPT för att locka företagskunder

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har lanserat en företagsversion av sin AI-baserade chattbot för att locka företagskunder. Med tanke på minskande användarsiffror och oro över AI:s potentiella skador erbjuder ChatGPT Enterprise förbättrad säkerhet och integritet. Tidiga företagsanvändare inkluderar Carlyle, The Estée Lauder Companies och PwC. ChatGPT Enterprise erbjuder också obegränsad tillgång till GPT-4 med högre hastigheter, längre kontextfönster, avancerade dataanalysfunktioner och anpassningsalternativ. Plattformen har kritiserats för att läcka stora mängder internetdata, inklusive personlig information och stulna data. Teknikjättar som Apple, Amazon och Samsung har förbjudit sina anställda att använda ChatGPT på grund av säkerhetsproblem.

Direktlänk Dela Fior Reports fördjupade 29 augusti

ChatGPT Enterprise lanseras med 80% antagning bland Fortune 500-företag

OpenAI har lanserat ChatGPT Enterprise, en uppgraderad, höghastighetsversion av det ursprungliga ChatGPT. Denna AI-drivna programvara lovar att förbättra alla aspekter av arbetslivet, från att skriva e-post till att analysera data. Redan nu har 80% av Fortune 500-företagen antagit ChatGPT inom bara nio månader efter dess lansering. Företag som Canva, PwC och The Estée Lauder Companies har tagit till sig programvaran, lockade av dess företagsklassade säkerhet, längre kontextfönster och avancerade dataanalysfunktioner.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 29 augusti

OpenAI lanserar ChatGPT Enterprise för företag

OpenAI har meddelat att de lanserar ChatGPT Enterprise för företag. Detta kommer att ge företag den nödvändiga företagsklassade säkerheten och integriteten som de har sökt från AI-chattrobotar. ChatGPT Enterprise kommer att erbjuda obegränsad höghastighetsåtkomst till GPT-4, längre kontextfönster för bearbetning av längre inmatningar, avancerade dataanalysfunktioner och anpassningsalternativ. Tidiga användare av ChatGPT Enterprise inkluderar Block, Canva, Carlyle, The Estée Lauder Companies, PwC och Zapier. OpenAI sa att företag kommer att äga och kontrollera sina data i ChatGPT Enterprise.

Direktlänk Dela Gadgets Now fördjupade 29 augusti

Generativ AI förändrar hur företag arbetar

Stora företag använder generativ AI för att förändra sitt arbete. Genom att skapa nytt innehåll kan AI förändra hela företags arbetssätt. Fem olika branscher använder generativ AI för att göra nya upptäckter, förbättra effektiviteten och ändra användarinteraktioner med sina produkter. Insilico Medicine skapade den första läkemedlet helt genererat av AI för att behandla idiopatisk lungfibros. LifeScore skapade en AI-modell som kan komponera en soundtrack baserat på din körstil. PwC skapade tre AI-modeller för att hjälpa till med bilförsäkring. Atara och London College of Fashions Fashion Innovation Agency (FIA) skapade en verklig virtuell modevisning med AI. Kinesiska spelbolaget NetEase har investerat 97 miljoner dollar för att skapa sitt mobila AI-drivna MMO, Justice Mobile.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 29 augusti

OpenAI lanserar företagsversion av ChatGPT, konkurrerar med Microsoft

Artificiell intelligens-startupen OpenAI har avtäckt en företagsversion av sin populära ChatGPT-chatbotteknologi och säger att den redan arbetar med företag som Estée Lauder, Canva och PwC. Detta sätter OpenAI i konkurrens med sin största investerare, Microsoft.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 28 augusti

OpenAI lanserar ChatGPT Enterprise, en AI-chattbot för företag

OpenAI har lanserat ChatGPT Enterprise, en ny och förbättrad version av sin populära AI-chattbot. Denna företagsversion har förbättrad säkerhet, integritet och en rad kraftfulla funktioner skräddarsydda för företag. Företag kommer att ha full kontroll över sina data utan träning på företagsspecifika konversationer. Alla interaktioner är krypterade och plattformen är SOC 2-kompatibel. Dessutom kommer alla konversationer att krypteras i transit med TLS 1.2+ och i vila med AES 256. ChatGPT Enterprise erbjuder snabbare svarstider, kan bearbeta längre inmatningar och filer upp till 32K tokens. Sedan sin start för nio månader sedan har ChatGPT sett snabb adoption, med över 80% av Fortune 500-företagen som integrerar det i sina verksamheter.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 28 augusti

Maskininlärningsmodeller: En blandning av konst och vetenskap

Utbildningsdata och algoritmer är viktiga för maskininlärningsmodeller, enligt Michael Shehab, teknik- och innovationsledare på PwC. Maskininlärningsmodeller automatiserar processen att identifiera mönster och relationer som är dolda i data. Det finns ingen universell metod för att förstå vilken modell som fungerar bäst för en organisation, säger Brian Steele, vice VD för produktutveckling på Gryphon.ai. För att träna maskininlärningsmodeller rekommenderar Shehab att man börjar med en enkel metod och sedan gradvis ökar komplexiteten. Dessutom bör man se till att förstå den historiska datan och säkerställa modellens noggrannhet.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 28 augusti

OpenAI lanserar ChatGPT Enterprise för företag

OpenAI har lanserat en version av sitt verktyg ChatGPT, speciellt utformat för företag. Den nya tjänsten, kallad ´ChatGPT Enterprise´, lovar att erbjuda ´företagsklassig säkerhet och integritet´ kombinerat med ´den mest kraftfulla versionen av ChatGPT hittills´. OpenAI säger att AI kan hjälpa till att förbättra alla aspekter av vårt arbetsliv och göra team mer kreativa och produktiva. Bland de tidiga kunderna till ChatGPT Enterprise finns fintech-startupen Block, kosmetikjätten Estee Lauder Companies och professionella tjänsteföretaget PwC.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 28 augusti

OpenAI lanserar ChatGPT Enterprise för företagsanvändning

OpenAI har lanserat en ny nivå av sin tjänst ChatGPT, kallad ChatGPT Enterprise, som är inriktad på företagsanvändning. Denna prenumerationstjänst låter företag mata in och träna ChatGPT för unika industriella fall. Tjänsten har redan testats i beta av cirka 20 företag och kommer att erbjudas till fler företag till ett förhandlingsbart pris baserat på användningsfall. Företag som prenumererar kan också utnyttja obegränsad tillgång till höghastighets-GPT-4, bearbeta längre inmatningar, avancerad dataanalys och unika anpassningsalternativ. OpenAI planerar också ytterligare uppdateringar, inklusive en lägre nivå av ChatGPT Business för mindre team.

Direktlänk Dela Shacknews fördjupade 28 augusti

OpenAI lanserar affärsinriktad prenumerationstjänst, ChatGPT Enterprise

OpenAI lanserade idag ChatGPT Enterprise, en affärsinriktad prenumerationstjänst. Företaget försäkrar att det inte kommer att träna sina AI-modeller på några affärsdata eller samtal under den nya planen. Den nya planen krypterar affärschattar och är SOC 2-kompatibel. Företag som Block, Canva, Carlyle, Estée Lauder Companies, PwC och Zapier har redan testat ChatGPT Enterprise. ChatGPT Enterprise ger snabbare tillgång till GPT-4 och obegränsad tillgång till avancerad dataanalys. Affärsprenumerationen ger företag en administrativ konsol för att hantera anställdas användning i bulk. Företaget meddelade inte prissättningen offentligt.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 28 augusti

Generativ AI förvandlar företagslandskapet

Tekniska framsteg omformar affärslandskapet, med generativ AI som framträder som ett transformerande verktyg med oöverträffad potential. Enligt PwC:s Globala hopp och rädslor-undersökning 2023 tror 52% av de tillfrågade att generativ AI kommer att påverka deras arbete positivt. Generativ AI omdefinierar hur företag fungerar, från att automatisera tråkiga uppgifter till att förbättra anställdas förmåner. Trots risker med snedvridningar och felaktigheter, anpassar företag robusta styrningsmodeller för att adressera dessa bekymmer. Generativ AI automatiserar vissa jobbfunktioner och skapar nya jobbroller.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 28 augusti

Generativ AI förändrar företagsarbete, Nvidia leder vägen

Generativ AI förändrar hur företag arbetar och Nvidia är i spetsen för denna förändring. Nvidias andra kvartalsresultat överträffade förväntningarna och företaget höjde sin prognos, vilket ledde till en ökning av marknadsvärdet med 250 miljarder dollar. Generativ AI har blivit alltmer populärt bland företag på grund av dess produktivitetsförbättrande egenskaper och användarvänlighet. Företag i många branscher hittar fördelaktiga användningsområden för Generativ AI och ser riskerna som hanterbara. Bland de företag som antar Generativ AI finns KPMG, EY, Forrester Research, PwC och MIT’s Sloan School.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 27 augusti

RPA förväntas nå ett värde av cirka 2 659,13 miljoner USD 2022

Robotic Process Automation (RPA) har blivit en omvandlande teknik som automatiserar repetitiva, regelbaserade uppgifter med hjälp av mjukvarubotar. Adoptionen av RPA har vuxit exponentiellt på senare år, med industrier från finans och hälsovård till tillverkning och kundservice som utnyttjar dess fördelar. Organisationer omfamnar alltmer RPA för att optimera sina arbetsflöden, minska mänskliga fel och frigöra mänskliga resurser för mer strategiska och värdeadderande uppgifter. Enligt den senaste forskningsanalysen förväntas den globala marknaden för RPA nå ett värde av cirka 2 659,13 miljoner USD 2022 och växa med en anmärkningsvärd CAGR på cirka 37,9% mellan 2023 och 2032, och nå en omsättning på cirka 66 079,34 miljoner USD 2032.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 23 augusti

Utmaningar och överväganden vid införande av AI i efterlevnadsprogram

Julie Myers Wood, VD för Guidepost Solutions, diskuterar utmaningar och överväganden vid införande av AI i efterlevnadsprogram. Hon betonar vikten av att ha en hög nivå av perspektiv och reflektera över hur AI kan påverka ett företag. Företag bör ställa frågor om vilka AI-verktyg som används internt, vad företaget säljer och hur brottslingar använder generativ AI. Det är också viktigt att förstå vem som äger mjukvaruverktygen och när de upphör. Myers Wood påpekar att det är nödvändigt att vara medveten om riskerna med generativ AI och exportefterlevnad. Hon framhåller att företag behöver utbilda sin personal om reglerna och erbjuda en säker miljö för att utforska och experimentera med generativ AI.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 21 augusti

McKinsey introducerar AI-verktyget ´Lilli´ för internt bruk

Managementkonsultföretaget McKinsey har introducerat ´Lilli´, ett generativt AI-verktyg utformat för internt bruk av sina anställda. Lilli fungerar som en samlad plattform som effektivt söker och kombinerar företagets omfattande kunskap för att ge värdefulla insikter. Verktyget är utformat av företagets ´ClienTech´-team under ledning av CTO Jacky Wright. Plattformen är uppkallad efter Lillian Dombrowski, den första kvinnan som anställdes av McKinsey 1945. Enligt en VentureBeat-rapport har cirka 7 000 anställda använt Lilli som en ´minimum viable product´ (MVP), vilket har minskat forsknings- och planeringstiden betydligt.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 18 augusti

AI-relaterade jobb ökar snabbt enligt LinkedIn

Darren Angle, en mjukvaruutvecklare som tidigare arbetat med artificiell intelligens på Shopify, har nyligen anslutit sig till biotech forskningsstartföretaget Prism Analytic Technologies som ´chef för AI´. Enligt en ny rapport från LinkedIn har antalet globala engelskspråkiga jobbannonser på plattformen som nämner GPT eller ChatGPT ökat 21 gånger sedan november 2022. Antalet amerikanska företag med en AI-chef har nästan tredubblats under de senaste fem åren. Andra jobbsidor ser också en ökning av AI-relaterade jobb. Det är oklart om de jobb AI skapar kommer att överväga de som det raderar under de kommande åren.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 17 augusti

Dubai lockar AI- och Web3-företag med 90% subventionerade certifikat och planerar att skapa 3 000 jobb

Dubai fortsätter med sin plan att bygga ett kluster av teknikföretag i Mellanöstern och Nordafrika. Dubai AI & Web 3.0 Campus har infört specialiserade kommersiella certifikat för web3- och AI-företag med en subvention på 90%. Dubai planerar att subventionera licenser för företag som vill etablera sig i Förenade Arabemiraten. Dubai International Finance Centre kommer att utfärda certifikatet. Campusen kommer att stödja detta initiativ genom att bilda ett massivt kluster av teknikföretag i regionen för att dra in kapital värt över 300 miljoner dollar och skapa mer än 3 000 jobb fram till 2028.

Direktlänk Dela Invezz fördjupade 15 augusti

Två AI-aktier att köpa och en att undvika

Artificiell intelligens (AI) är en växande trend som lockar investerare. PwC tror att AI kan ge ett lyft på 15,7 biljoner dollar till den globala ekonomin fram till 2030, med störst positiva effekter i Kina och Nordamerika. AI-aktier som Nvidia och Meta Platforms har spelat en nyckelroll i Nasdaq Composite och Nasdaq 100:s överprestation i år. Det finns dock möjligheter att få exponering mot AI samtidigt som man äger aktier i mogna företag som betalar utdelning. Två AI-aktier som betalar utdelning och är attraktiva för långsiktiga investerare är Intel och Broadcom. Däremot bör man undvika IBM, trots att företaget erbjuder en attraktiv utdelning.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 15 augusti

University of North Florida lanserar bootcamp inom AI och maskininlärning

University of North Florida (UNF) erbjuder en sex månaders bootcamp för att lära studenter de färdigheter som krävs för att utmärka sig inom artificiell intelligens (AI) och maskininlärning. UNF har samarbetat med Fullstack Academy för att lansera AI och maskininlärningsprogrammen samt DevOps-programmen. Bootcampen kan slutföras online på 26 veckor och ger studenterna både teoretisk kunskap och praktisk tillämpningsträning. AI och maskininlärningsbootcampen startar den 11 september och tar emot ansökningar till den 5 september. DevOps-programmet börjar den 28 augusti och har ansökningsfrist den 22 augusti. Kostnaden för programmen är 13 000 dollar, men stipendier, lån och betalningsplaner finns tillgängliga.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 10 augusti

Förståelse för de fyra huvudtyperna av maskininlärning

Maskininlärning är en övergripande term som kännetecknar användningen av automatiserade träningsmetoder för att upptäcka bättre algoritmer. Det finns fyra huvudtyper av maskininlärningsmodeller: övervakad, oövervakad, halvövervakad och förstärkning. Övervakade modeller konsumerar data som har märkts av människor i förväg. Oövervakade modeller upptäcker mönster i data som inte tidigare har märkts. Halvövervakade modeller involverar en iterativ process som arbetar med både märkt och omärkt data. Förstärkningsmodeller använder algoritmer som kan justera modeller i respons på feedback om prestanda efter implementering. Valet av rätt typ av maskininlärning börjar med en experimentell och iterativ process för att se vilket tillvägagångssätt som är mest värdefullt i termer av prestanda, noggrannhet, tillförlitlighet och förklarbarhet.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 9 augusti

Framtida mjukvaru- och tjänstetrender för företag

Tim Potter från Deloitte Consulting ser en potential för IT-baserade organisationer att driva innovation och tillväxt genom program och tjänster för företag. AI kommer att revolutionera företag, enligt Michael Shehab från PWC, som råder IT-ansvariga att identifiera problem som kan lösas med AI. Brandon Jung från Tabnine ser stor potential för AI-baserade dialogverktyg. Ken Englund från EY lyfter fram kantdatorsystem som en viktig trend. Privata mobilnät växer snabbt, enligt Roy Chua från Avidthink. Shafqat Azim från ISG menar att digital omställning nu går in i en ny fas. David Burden från Forgerock ser lösenordsfri autentisering som en stark trend. Rajesh Kumar från LTI Mindtree ser en ljus framtid för molnäkta plattformar.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 9 augusti

AI kommer att skapa betydande omvälvningar i förmögenhetsförvaltningssektorn

Artificiell intelligens (AI) kommer att skapa en betydande omvälvning i förmögenhetsförvaltningssektorn, redan indragen i hård konkurrens om avgifter och kundinflöden. När investerare omfamnar AI-drivna robo-rådgivare, ser branschen en ökning av fusioner och förvärv (M&A). En nyligen PwC-undersökning varnar att en av sex tillgångs- och förmögenhetsförvaltningsföretag kan stå inför förvärv eller nedläggning inom de närmaste fem åren på grund av AI:s störande inverkan. Företag som Vanguard, Schwab, Fidelity, Betterment och Acorns erbjuder och investerar redan i robo-rådgivningstjänster. PwC förutspår en exponentiell tillväxt för robo-rådgivare, och projicerar att de kommer att hantera en svindlande $6 biljoner i tillgångar till 2027.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 5 augusti

AI förväntas orsaka stora störningar inom förmögenhetsförvaltningsindustrin

Artificiell intelligens (AI) förväntas orsaka stora störningar inom förmögenhetsförvaltningsindustrin. En ny undersökning från PwC varnar för att 1 av 6 förmögenhets- och tillgångsförvaltningsföretag kommer att köpas upp eller stängas ned inom de närmaste fem åren. Mindre företag kommer att tvingas konsolidera och investera tungt i teknologi. Vanguard, Schwab, Fidelity, Betterment och Acorns är några av företagen som redan erbjuder och investerar i robo-rådgivningstjänster. PwC förutser att robo-rådgivare kommer att växa för att hantera hela $6 biljoner fram till 2027.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 augusti

AI revolutionerar telekomindustrin i Asien-Stilla havet

Artificiell intelligens (AI) revolutionerar industrin över hela världen och telekommunikationssektorn är inget undantag. I Asien-Stilla havet är AI:s inverkan på telekommunikation särskilt betydande, och förändrar sättet företag fungerar och konsumenter interagerar med teknologi. Nätverksoperatörer i regionen utnyttjar AI för att hantera och optimera sina nätverk mer effektivt. AI-algoritmer kan förutsäga nätverkstrafik, identifiera potentiella fel innan de inträffar och tilldela resurser dynamiskt, vilket förbättrar nätverkets prestanda och tillförlitlighet. Telekomföretag använder alltmer AI-drivna chatbots och virtuella assistenter för att hantera kundfrågor och klagomål. Dessa AI-verktyg kan ge omedelbara svar, fungera 24/7 och hantera flera förfrågningar samtidigt, vilket förbättrar kundupplevelsen och minskar driftskostnaderna. Trots dessa utmaningar är de potentiella fördelarna med AI för telekommunikation enorma. Enligt en rapport från PwC kan AI bidra med upp till 15,7 biljoner dollar till den globala ekonomin fram till 2030, varav Asien-Stilla havet förväntas stå för 26% av denna totala summa.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 28 juli

AI-teknologi och molnberäkning förändrar världsekonomin

Introduktionen av ChatGPT, en AI-chattbot, har lett till en global ökning av artificiell intelligens (AI). Google arbetar nu på ett AI-verktyg för att skriva nyhetsartiklar. Dessa framsteg visar det ökande behovet av avancerade teknologier som molnberäkning, automatisering och maskininlärning. Enligt PwC kan AI bidra med upp till 15,7 biljoner dollar till den globala ekonomin. Molnberäkning och automatisering har också blivit viktiga teknologier för moderna företag. Maskininlärning, en underkategori av AI, revolutionerar hur företag analyserar och tolkar data.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

SAP investerar i tre huvudaktörer inom generativ AI

Det tyska konsultföretaget SAP har investerat i tre stora aktörer inom generativ AI: Anthropic, Cohere och Aleph Alpha. Villkoren för de direkta investeringarna, som inte offentliggjordes, bygger på SAP:s åtagande att stödja AI-drivna teknikstartups med mer än $1 miljard genom företagskapitalföretaget Sapphire Ventures. Alla tre investeringarna är tydligt anpassade till SAP:s affärsintressen. SAP erbjuder en rad försäljnings-, service- och handelsorienterade produkter, alla som kan dra nytta av textanalyserande AI. Anthropic bygger ett AI-system, Claude, som hjälper till med en rad företag-till-företag-uppgifter. Cohere tillhandahåller en generativ textplattform som är tillgänglig via en API som en hanterad tjänst. Aleph Alpha, som redan var en SAP-partner, skapar och hostar multimodala, flerspråkiga modeller.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 19 juli

AI: Nästa våg av transformerande teknik

Artificiell intelligens (AI) är den nästa vågen av verkligt transformerande teknologi med potential vi ännu inte fullt ut kan föreställa oss eller uppskatta. Företag börjar med att använda denna nya teknologi för att göra ”gamla saker” innan de upptäcker de nya möjligheter den skapar. De bör börja med att experimentera, utnyttja för produktivitet, förvandla upplevelser och sedan försöka bygga nya saker. Under hela denna process bör de prioritera säkerhet och ansvarsfull användning. Ett exempel är Paige, ett mjukvaruföretag som använder AI för att förändra sättet läkare identifierar, diagnostiserar och behandlar cancer. Med rätt utbildade och inställda modeller kan AI titta på tusentals digitala patologi-bilder, pixel för pixel, och upptäcka avvikelser snabbare och med större noggrannhet. AI är på väg från sin autopilotfas, som handlade om smala, ändamålsenliga verktyg som använder maskininlärningsmodeller för att göra förutsägelser, rekommendationer och automatisera, till sin copilotfas, där det finns enorma möjligheter att revolutionera hur nästan allt blir gjort.

Direktlänk Dela Harvard Business Review fördjupade 14 juli

Digital mognad inom offentlig sektor: Framsteg men hinder kvarstår

Under Almedalsveckan presenterade PWC sin mognadsrapport om digital mognad inom offentlig sektor, baserad på svar från 159 kommuner och regioner. Rapporten visar att digital mognad ökar men att hinder kvarstår, inklusive bristande kompetens, låg IT-mognad, otydliga processer och ekonomiska begränsningar. Rapporten diskuterades av Ola Johnsson från PWC, Patrik Sundström från Inera och Daniel Akenine från Microsoft. Sundström påpekade behovet av gemensam riktning och ansvarsutdelning, medan Akenine föreslog att en ´lagom-kriskänsla´ kunde bidra till snabbare digital mognad.

Direktlänk Dela Voister fördjupade 5 juli

Accenture investerar $3 miljarder i AI, fler arbetsgivare inför Juneteenth som betald helgdag, Anheuser-Busch lovar skydda jobb efter reklamfiasko

Konsultföretaget Accenture meddelar en investering på $3 miljarder i AI under de kommande tre åren, vilket kommer att fördubbla företagets AI-fokuserade personal till 80 000. Detta följs av PwC:s beslut att utbilda hela sin personalstyrka på 65 000 anställda i AI-plattformen ChatGPT. Ny data visar att fler arbetsgivare erkänner Juneteenth, som firar slutet på slaveriet, som en betald helgdag. Anheuser-Buschs VD Brendan Whitworth lovar att skydda jobb efter företagets katastrofala reklamkampanj med transinfluencern Dylan Mulvaney. Moneypenny, ett företag för outsourcade receptionister, har funnit att 72% av de amerikanska anläggningschefer de undersökt fortfarande har en receptionist på sitt kontor. Enligt PwC planerar en fjärdedel av de anställda de undersökt att byta jobb under de kommande 12 månaderna, främst för att få bättre lön. Restaurangägaren Taqueria Garibaldi i Kalifornien har beordrats att betala $140 000 i tillbakabetalade löner och skadestånd till 35 anställda på två av sina platser efter att ha anlitat en falsk präst för att få anställda att bekänna ´synder´.

Direktlänk Dela TalentCulture fördjupade 5 juli

Globala marknadsundersökningar för digital marknadsföringskonsultation

En ny forskningsrapport om den globala marknaden för digital marknadsföringskonsultation har publicerats, med fokus på nuvarande och framtida utsikter för branschen. Rapporten innehåller en djupgående analys av historiska trender, framtida trender, branschframsteg och regulatoriska krav. Bland de ledande företagen på marknaden finns Edelman, BlueDigital, BursonMarsteller, MSL Group, APCO Worldwide, BlueFocus, Burson Cohn & Wolfe, FleishmanHillard, Accenture Interactive, PwC, IBM och Dentsu. Rapporten belyser också de viktigaste drivkrafterna och begränsningarna i denna bransch, samt ger en fullständig studie av framtida trender och utvecklingar på marknaden.

Direktlänk Dela Euanticorruption.com fördjupade 30 juni

Global Digital Marknadsföringskonsultmarknad: tillväxtfaktorer och prognoser 2023-2029

En ny forskningsrapport från MarketsandResearch.biz analyserar den globala marknaden för digital marknadsföringskonsultation och dess potentiella tillväxtmöjligheter. Rapporten täcker marknadslandskapet och dess tillväxtutsikter under de kommande åren, samt diskussioner om de ledande företagen som är effektiva på denna marknad. Rapporten innehåller en djupgående bedömning av marknadsandelar, strategier, produkter och tillverkningskapaciteter för ledande aktörer inom den globala Digital Marketing Consultancy-marknaden. Bland de företag som täcks i rapporten finns Edelman, BlueDigital, BursonMarsteller, MSL Group, APCO Worldwide, BlueFocus, Burson Cohn & Wolfe, FleishmanHillard, Accenture Interactive, PwC, IBM och Dentsu.

Direktlänk Dela The Reedley Exponent fördjupade 22 juni

Microsoft delar AI-kundåtaganden för ansvarsfull användning

Microsoft har delat med sig av tre ´AI-kundåtaganden´ för att hjälpa kunder att använda artificiell intelligens (AI) ansvarsfullt. AI utvecklas snabbt både när det gäller popularitet och kapabiliteter, men det finns oro kring hur tekniken kommer att användas etiskt. Microsoft åtar sig att dela med sig av sin kunskap, hjälpa kunder att implementera AI-plattformar samtidigt som de uppfyller krav och utveckla AI-program för sitt partnerekosystem.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 8 juni

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare