» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 138 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Sony är ett globalt teknikföretag med ursprung i Japan. Företaget grundades 1946 av Akio Morita och Masaru Ibuka. Sony är känt för sina elektronikprodukter, såsom TV-apparater, mobiltelefoner, kameror, hörlurar och spelkonsoler. De har även en stor närvaro inom underhållningsindustrin och äger filmstudion Sony Pictures och musikbolaget Sony Music. Sony är även känt för sin spelkonsol PlayStation, som är en av världens mest populära spelkonsoler. Företaget har under åren utvecklat och lanserat flera banbrytande produkter och teknologier som har haft stor inverkan på elektronik- och underhållningsindustrin.

Senaste nytt kring Sony

AI-teknik förändrar fotografering, men ersätter inte fotografer

Artificiell intelligens (AI) har blivit en stor del av fotograferingsindustrin, men det betyder inte att det tar över yrket. AI har använts i fotografering för att förbättra bildbehandling och redigering. Det har introducerats i smarttelefonkameror för att förbättra bildkvaliteten och nyligen har AI-stödda redigeringsfunktioner introducerats på telefoner som Samsungs S24-serie. AI har också använts i utbytbara objektivkameror som Sony A7RV för att förbättra fokuseringssystemet. AI har även börjat användas i efterproduktion, med verktyg som automatiserar processen för att utveckla råa bilder och reducerar tiden som spenderas på att redigera porträtt. Trots dessa framsteg kommer AI inte att ersätta mänskliga fotografer, eftersom tekniken fortfarande är beroende av mänsklig intervention och kreativitet.

Direktlänk Dela Fstoppers fördjupar idag
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Nvidia leder AI-revolutionen med sina specialiserade kretsar

Företagsvärlden satsar allt mer på artificiell intelligens (AI) och vänder sig i synnerhet till en tillverkare av datorkretsar - Nvidia. Sedan 1993 har företaget designat programmerbara kretsar som hjälper till att driva en mängd konsumentorienterade applikationer. Nvidia var initialt mest förknippat med att tillhandahålla GPU-processorer för spelkonsoler som Microsoft Xbox och Sony PlayStation. Under pandemin ökade Nvidias intäkter ytterligare på grund av skiftet till distansarbete och efterfrågan på datacenter. Idag använder nästan alla stora teknikföretag, inklusive Amazon, Google, Meta, Microsoft och Oracle, Nvidias kretsar. Nvidia rapporterade nyligen inkomster och intäkter som betydligt överträffade marknadens förväntningar, vilket hjälpte till att höja företagets totala värde till över 2 biljoner dollar.

Direktlänk Dela NBC News fördjupar idag

Apple testar AI-verktyg för kundsupport

Apple testar rapporterat ett nytt generativt AI-verktyg in-house som kan hjälpa supportteam när de behöver veta hur de ska lösa ett problem för en kund. Detta kommer förhoppningsvis att se Siri förbättras avsevärt och rykten har stora AI-fokuserade uppdateringar som kommer till iPhone 2024 - troligen med ankomsten av iOS 18-uppdateringen och iPhone 16-modellerna i september. Enligt en ny rapport använder Apple redan en ChatGPT-liknande chatbot internt, med vissa kundsupportagenter som använder den för att hjälpa dem med sitt arbete.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade igår

Användning av AI i bildredigering: Photoshop´s AI-funktioner

Användningen av artificiell intelligens (AI) i bildredigering kan vara ett kontroversiellt ämne, men det är säkert att det är här för att stanna. Trots de flesta etiska frågor kring användningen av AI i bilder, är de flesta AI-drivna verktyg tillgängliga i den bästa fotoredigeringsprogramvaran ganska mycket godartade när det gäller etik och äkthet. Photoshop har ständigt utvecklats på detta område med många verktyg nu till förfogande för fotografer, allt från smart urvalsförfining till unika effekter till kloning och mycket mer. Allt kan uppnås manuellt, och dessa förändringar görs ofta till bilder för personligt, redaktionellt och reklamanvändning, men det viktigaste är att bildens väsen i slutändan inte förändras.

Direktlänk Dela Tech Gate fördjupade 18 februari

Billy Joel släpper första singeln på 17 år med hjälp av deepfake-teknologi

Billy Joel har släppt en video för sin första singel på 17 år, ´Turn the Lights Back On´. Videon, tillgänglig på YouTube, visar Joel vid sin Steinway-piano på en mörk scen i en storslagen konsertsal. Under låtens gång förvandlas den 74-årige sångaren till olika versioner av sitt yngre jag. Videon skapades med hjälp av Deep Voodoo, en underhållningsfokuserad AI-startup lanserad 2022 av Trey Parker och Matt Stone. Joel planerar flera stora händelser, inklusive att fira sin 75-årsdag och avsluta sin Madison Square Garden-residens med sin 150: e show.

Direktlänk Dela Newsday fördjupade 17 februari

AI-drivet text-till-video-verktyg Sora skapar verkliga utmaningar för AI-verifiering

OpenAI har lanserat sin AI-drivna text-till-video-generator, Sora, vilket väcker frågor om AI-verifieringstester och utmaningar för företag som Sentinel AI och Sensity AI. AI-alteringar till video har hittills varit lätta att upptäcka, men Soras videogenerationsteknik ser ut att förändra detta. Koalitionen för innehållsursprung och äkthet (C2PA), bestående av företag som Adobe, Intel, Microsoft, BBC och Sony, har åtagit sig att skapa en digital näringsmärkning som tydligt visar information om all AI-genererad media. OpenAI, som inte är medlem i C2PA, meddelade redan innan Sora-lanseringen att de skulle integrera stöd för dessa standarder i sina algoritmer. Meta har lovat att upprätthålla dem på Facebook, Instagram och Trådar. Google meddelade förra veckan att de också ansluter sig till C2PA.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 16 februari

Teknikjättar tar steg för att motverka AI-genererade falska bilder

Teknikjättar som Meta, OpenAI, Google och Adobe tar steg för att motverka spridningen av artificiellt genererade bilder och videor på sociala medier. Meta planerar att införa etiketter på inlägg på Facebook, Instagram och Threads som innehåller AI-genererat innehåll. OpenAI kommer att börja lägga till vattenstämplar på innehåll som skapats med deras bildgenerator, Dell-E 3. Google ansluter sig också till Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA) för att stödja införandet av ´innehållsbevis´ för genererat innehåll. Kameraföretag som Leica, Sony och Nikon inför också metadatafunktionalitet i sina kameror för att tillföra ett lager av äkthet vid bildtagning.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 15 februari

OpenAI lägger till vattenmärken på AI-genererade bilder för att öka autenticiteten

OpenAI lägger till vattenmärken på alla bilder som skapas med Dall-E 3. Detta steg är att koda in en autenticitetstag i alla AI-genererade bilder, vilket tittare kan kolla upp för att kontrollera bildens ursprung. OpenAI, som ligger bakom både Dall-E och den populära ChatGPT, säger att detta drag är för att bygga upp allmänhetens förtroende för digital information. Vattenmärken från C2PA kommer att dyka upp i bilder genererade på ChatGPT-webbplatsen och API:et för DALL-E 3-modellen. För att kontrollera äktheten hos en bild kan tittare gå till en oberoende webbplats som Content Credentials Verify för att kontrollera var den skapades.

Direktlänk Dela DIYPhotography fördjupade 12 februari

Brilliant Labs introducerar smarta glasögon med AI-assistent

Brilliant Labs, grundat i Hongkong 2019, har introducerat Frame, ett par smarta glasögon med en anpassad AI-assistent vid namn Noa. Noa kan hantera flera stora språkmodeller och hitta den bästa passformen för en given fråga. Företaget hoppas att generativ AI-teknologi kommer att få alla att bära en smart skärm på ansiktet. Frame-glasögonen är nu tillgängliga för förbeställning till ett pris av 349 amerikanska dollar per par och börjar levereras i april. Flera kinesiska företag har också hoppat på trenden med smarta glasögon, i ett försök att kapitalisera på en marknad som förväntas explodera i år tack vare Apples inträde med sin Vision Pro-blandade verklighetshjälm.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 11 februari

Under det senaste året har genererade bilder och videor som presenteras som verkliga blivit ett stort problem, med sociala medier som översvämmas av falska bilder av kändisar. Nyligen har sociala medieplattformen Meta och AI-företaget OpenAI tillkännagivit att de kommer att börja inkludera etiketter eller vattenmärken på bilder som genereras med AI. Detta för att hjälpa till att identifiera AI-genererat innehåll och bekämpa spridningen av deepfakes. Google ansluter sig också till Koalitionen för innehållsursprung och äkthet (C2PA) för att stödja trycket på ´innehållsreferenser´ med genererat innehåll.

Hindustan Times fördjupade 9 februari

OpenAI lägger till vattenmärken på AI-genererade bilder

AI-bilder genererade på OpenAI:s DALL-E 3 kommer nu att ha ett vattenmärke från Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA). C2PA är en öppen teknisk standard som låter utgivare, företag och andra bädda in metadata i media för att verifiera dess ursprung och relaterad information. Vattenmärket är tvådelat: det finns en CR-signatur i övre vänstra hörnet av varje bild och det finns osynlig metadata. För att kontrollera en bilds ursprung kan människor gå till webbplatsen Content Credentials Verify och ladda upp bilden där. Vattenmärket kommer att dyka upp på bilder som genereras från ChatGPT och via API:et för DALL-E 3-modellen och fungerar nu - det kommer att träda i kraft för mobilanvändare den 12 februari.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 8 februari

OpenAI inför vattenmärken för att identifiera AI-genererade bilder

OpenAI har meddelat att de kommer att börja lägga till två typer av vattenmärken på alla bilder som genereras av DALL-E 3, i enlighet med standarder fastställda av C2PA (Coalition for Content Provenance and Authenticity). Det första vattenmärket kommer att finnas strikt inom bildens metadata och det andra vattenmärket kommer att vara en synlig CR-symbol i bildens övre vänstra hörn. Förändringen är redan på gång för bilder genererade via webbplatsen och API, men mobilanvändare kommer att börja få vattenmärkena från 12 februari.

Direktlänk Dela Lifehacker fördjupade 7 februari

AI och dess inverkan på val: En global utmaning

Vägen till valen kantas av AI-minfält. Över 64 länder, inklusive EU, engagerar nästan hälften av världens befolkning i val, med mer än fyra miljarder människor som deltar i nationella val. En undersökning från World Economic Forum identifierar felinformation som den näst mest allvarliga globala risken under de kommande två åren. När detta kombineras med artificiell intelligens (AI), blir hotet en kraftig kraft som kan orsaka global störning och katastrof. AI suddar ut gränserna mellan fakta och fiktion, främjar hat, polarisering och kriminell verksamhet. Användningen av AI-verktyg i val brottas med utmaningen att säkerställa väljarnas engagemang, fritt uttryck och valautonomi. AI-verktyg, skickliga på att generera innehåll som videor och bilder utan behov av dyra konsulter, presenterar ett tveeggat svärd. OpenAI, ägaren av AI-bildgeneratorer som DALL-E, underlättar anpassningen av ljud- och videoinnehåll genom generativa AI-verktyg. Tyvärr har dessa verktyg, som kan skapa varierat onlineinnehåll som svar på användarprompts, potential att förvärra sociala mediers desinformation på oöverträffade sätt. Politiska partier utnyttjar alltmer verktyg som ChatGPT för kampanjer, tal och slogans, vilket påskyndar skapandet och spridningen av desinformation till en lägre kostnad. Historiskt sett har online-desinformation påverkat röstningsbeteende, partistöd och till och med lagändringar. Ankomsten av syntetiska medier är redo att förstärka denna påverkan. Generativ AI i händerna på motståndare utgör hot i olika skeden av valprocessen, från väljarregistrering till att kasta röster och rapportera resultat. I Pakistan, där internetpenetrationen nådde 49,8 procent i november 2023, utgör den ökade användningen av sociala medier tillsammans med låg medieläskunnighet betydande risker. Användningen av AI under valen exempel på användning av AI under val för att få politiska fördelar finns det gott om. I USA delade Trump ett manipulerat video i maj med hjälp av AI-röstkloning av CNN-värden Anderson Cooper. Slovakien upplevde pro-Kremlin sociala mediekonton som sprider AI-genererade djupfalska ljudinspelningar under sina september-val. Bangladesh bevittnade djupfalska videor som dök upp efter att premiärminister Sheikh Hasina säkrade sin fjärde på varandra följande mandatperiod i januari. I Mexiko sprider president Andrés Manuel López Obrador falsk information mot sin motståndare inför juni-valen. Den tidigare premiärministern i Pakistan använde generativ AI under en virtuell rally, med AI-genererat ljud. Han hävdade också författarskap till en skrivelse i The Economist, och sa att den var skriven av AI. För att ta itu med inverkan av AI på innehållsskapande implementerar företag som Meta, TikTok, Microsoft och YouTube aktivt skyddsåtgärder. Krav på skapare och politiska annonsörer att avslöja användningen av AI har introducerats. Regeringar och internationella initiativ arbetar med regelverk, inklusive Biden-administrationens verkställande order om AI, Storbritanniens AI Safety Summit och Europeiska unionens AI-lag som ska verkställas 2025. I detta tumult framträder en positiv utveckling i kampen mot felinformation och desinformation. Pakistan introducerar ´iVerify´, globalt erkänd som ett UNDP-källverifieringsverktyg. Detta omfattande verktyg hjälper till att bestämma noggrannheten i information, innehåll och nyheter genom att bedöma dess sanningsenlighet. Varje historia genomgår granskning av två faktakontrollanter för att mildra individuell bias och säkerställa en grundlig undersökning. Med ett specifikt fokus på valrelaterade påståenden bidrar iVerify till integriteten i den demokratiska processen och syftar till att underlätta transparenta och rättvisa val genom att tillhandahålla realtidsfakta. I ett anmärkningsvärt drag förklarar OpenAI ett förbud mot användning av sin teknik, inklusive ChatGPT och DALL-E 3, för politiska kampanjer. I stället planerar de att anta Coalition for Content Provenance and Authenticity´s digitala referenser, med hjälp av kryptering för att koda information om innehållets ursprung. Denna koalition, känd som C2PA, strävar efter att förbättra tekniker för att identifiera och spåra digitalt innehåll och inkluderar medlemmar som Microsoft, Sony, Adobe, Nikon och Canon. Framåt ligger utmaningen i att hitta en balans mellan lagar mot desinformation och grundläggande mänskliga rättigheter, särskilt yttrandefrihet. Frånvaron av en robust rättslig ram för AI-användning i politiska kampanjer i Pakistan förvärrar problemet. Brådskande åtgärder krävs, med en gemensam insats från myndigheter, teknikföretag och det civila samhället för att bekämpa det växande hotet från AI-driven desinformation. Genomförandet av omfattande utbildningskampanjer för att förbättra den digitala läskunnigheten och ge medborgarna möjlighet att skilja sanningen är avgörande. Sociala medieplattformar måste implementera effektiva innehållsmoderationspolicyer mot felinformation. Att bygga en informerad väljarkår med kritiska tänkande färdigheter är avgörande för en motståndskraftig demokrati som står inför manipulation av AI. De val som görs idag kommer att avgöra om AI används för informerat engagemang och medborgarmakt eller blir ett verktyg för att så oenighet och manipulera allmänhetens åsikt. Ett kollektivt åtagande är nödvändigt för att skydda valprocessen och upprätthålla demokratins väsen inför denna oöverträffade tekniska utmaning.

Direktlänk Dela Dunya News fördjupade 3 februari

Konstnär vägrar acceptera pris för AI-genererat konstverk, utlöser internationell debatt

Förra året vann den tyska konstnären Boris Eldagsen Sony World Photography Award i kategorin kreativitet med en bild genererad av artificiell intelligens (AI). Eldagsen vägrade dock att acceptera priset och utlöste en internationell debatt om användningen av AI inom konsten. I november ändrade World Press Photo, världens mest prestigefyllda fotojournalistiska tävling, sina regler för att förbjuda användning av AI i alla dess kategorier. SOLO Collection i Spanien har skapat över 50 konstverk med AI och har nyligen lanserat den andra omgången av den internationella tävlingen SOLO AI AWARD ´24, som stöds av Goldsmiths University och Google Arts & Culture. Priset belönar den mest innovativa konstnären som skapar verk med AI med €10,000.

Direktlänk Dela El País fördjupade 24 januari

FRAMOS introducerar FSM:GO-katalog för AI och ML-applikationer

FRAMOS introducerar FSM:GO, en innovativ katalog av optiska sensormoduler för AI och ML-applikationer bestående av förvalda sensorer kombinerade med specialiserade linser för en lösning direkt ur lådan. Modulerna levereras med en komplett uppsättning hårdvarukomponenter, programvara, ISP-justering och fullständig dokumentation för att enkelt integreras inom plattformar inklusive NVIDIA:s Jetson och NXP i.MX8MP. Den initiala erbjudandet kommer att inkludera 2MP IMX662, 8MP IMX678 och 12MP IMX676, alla utnyttjar Sony´s Starvis2-färgbildsensorer och ett överflöd av linser att välja mellan för applikationer inklusive sport, säkerhet, konferenskameror, drönare, smarta trafiksystem, industriell automatisering, kartläggning och logistik.

Direktlänk Dela Embedded Computing Design fördjupade 23 januari

OpenAI lovar verktyg mot valdesinformation

Amerikanska företaget OpenAI, skaparen av den virtuella roboten ChatGPT, har meddelat att de kommer att lansera verktyg mot desinformation detta år. Detta kommer i en tid då dussintals val hålls i länder som samlar hälften av världens befolkning. OpenAI har förklarat att de inte kommer att tillåta att deras teknologi, inklusive ChatGPT och DALL-E 3-bildgenereraren, används i politiska kampanjer. Företaget arbetar på verktyg för att göra texter genererade av ChatGPT mer tillförlitliga, och för att erbjuda användare möjligheten att upptäcka om en bild har skapats med DALL-E 3.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 16 januari

OpenAI lanserar verktyg för att bekämpa desinformation inför 2024 års val

OpenAI, skaparen av AI-verktyget ChatGPT, kommer att introducera verktyg för att bekämpa desinformation inför de kommande valen i länder som hem för hälften av världens befolkning. OpenAI kommer inte att tillåta att dess teknik, inklusive ChatGPT och bildgeneratorn DALL-E 3, används för politiska kampanjer. OpenAI arbetar på verktyg som kommer att tilldela pålitlig attribution till text genererad av ChatGPT och ge användarna möjlighet att upptäcka om en bild skapades med DALL-E 3. DALL-E 3 har ´skyddsräcken´ som förhindrar användare från att generera bilder av verkliga personer, inklusive kandidater.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 16 januari

OpenAI introducerar verktyg för att bekämpa desinformation inför kommande val

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har meddelat att de kommer att introducera verktyg för att bekämpa desinformation inför de kommande valen i länder som utgör hälften av världens befolkning. OpenAI kommer inte att tillåta att deras teknik, inklusive ChatGPT och bildgeneratorn DALL-E 3, används för politiska kampanjer. Företaget arbetar också på verktyg som kommer att koppla tillförlitlig attribution till text genererad av ChatGPT och ge användare möjlighet att upptäcka om en bild skapats med DALL-E 3. OpenAI följer i spåren av andra teknikgiganter som Google och Facebooks moderbolag Meta, som har tagit steg för att begränsa valstörningar.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 16 januari

OpenAI kommer att introducera verktyg för att bekämpa desinformation inför kommande val

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har meddelat att de kommer att introducera verktyg för att bekämpa desinformation inför tiotals val i år i länder som huserar hälften av världens befolkning. Företaget kommer inte att tillåta att deras teknik, inklusive ChatGPT och bildgeneratorn DALL-E 3, används för politiska kampanjer. OpenAI arbetar på verktyg som skulle koppla tillförlitlig attribution till text genererad av ChatGPT och ge användare möjlighet att upptäcka om en bild skapades med DALL-E 3. Koalitionen för innehållsursprung och äkthet, också känd som C2PA, syftar till att förbättra metoder för att identifiera och spåra digitalt innehåll.

Direktlänk Dela Republicasiamedia.com fördjupade 16 januari

OpenAI inför verktyg för att bekämpa desinformation inför kommande val

OpenAI, skaparen av ChatGPT, en av de mest kraftfulla generativa AI-verktygen tillgängliga för allmänheten, har meddelat att det kommer att införa verktyg för att bekämpa desinformation inför dussintals val i år i länder som är hem för hälften av världens befolkning. OpenAI kommer inte att tillåta att dess teknik, inklusive ChatGPT och bildgeneratorn DALL-E 3, används för politiska kampanjer. OpenAI arbetar också på verktyg som skulle koppla tillförlitlig attribuering till text genererad av ChatGPT och ge användarna möjlighet att upptäcka om en bild skapades med hjälp av DALL-E 3.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 16 januari

Kvantdatorers inverkan på dataanalys och AI

Artikeln utforskar påverkan av kvantdatorer på dataanalys och AI. Den går igenom grundläggande koncept och viktiga termer inom kvantdatorer, samt utmaningar och möjliga lösningar för framtiden. Kvantdatorer har haft en omvandlande inverkan på dataanalys och AI, med potential att lösa komplexa problem som är otänkbara med nuvarande teknik. Kvantdatorer använder qubits (kvantbitar) för att överföra data, vilket ger enorm datorkraft. De kan även bearbeta stora mängder data och upptäcka mönster och samband. Artikeln tar även upp kvantmaskininlärning och kvantartificiell intelligens, vilka är snabbväxande områden inom dataanalys. Stora företag som Google, IBM och Intel har investerat tungt i kvantdatorer, men tekniken anses ännu inte vara praktisk på företagsnivå. Dock pågår forskning för att lösa tekniska utmaningar.

Direktlänk Dela KDnuggets fördjupade 15 januari

Nvidia kan få fart i sin aktie med Nintendo Switch 2

Nvidia (NVDA -0.20%) aktiekurs har fyrdubblats under de senaste tre åren på grund av den snabba expansionen av marknaden för artificiell intelligens (AI). Men med AI-hypen på nedgång undrar många investerare om Nvidia kan behålla sin fart. En potentiell katalysator för Nvidias aktie 2024 kan vara Nintendos (NTDOY 2.39%) ryktade lansering av sin nästa Switch-konsol. Nintendo Switch körs på Nvidias Tegra X1-system på en chip (SoC), vilket ger Switch rörlighet och energieffektivitet av en högkvalitativ smartphone eller spelplatta. Rykten föreslår att Nintendo äntligen kommer att lansera sin efterlängtade ´Switch 2´ i år. Konsolen kommer troligen att drivas av en nästa generations Nvidia Tegra SoC, vilket kan öka Nvidias Tegra-försäljning i år och sammanfalla med den bredare återhämtningen av PC-marknaden.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 14 januari

CES 2024: Framtiden för smartphone-appar kan vara röstassistenter och blandad verklighet

På CES 2024 presenterades framtida teknologier som kan ändra hur vi använder smartphone-appar. Teknikjättar och startups visade upp idéer om röstassistenter och blandad verklighet (mixed reality) som kan eliminera eller minska behovet av traditionella appar. Ett exempel är Rabbit R1, en liten enhet som använder AI istället för appar. Volkswagen planerar att införa AI-modellen ChatGPT i sina elbilar för att förbättra röstassistenten. Dessutom presenterade kinesiska startupen Xreal och Sony nya augmented reality-glasögon, medan Apple lanserade sin första huvudmonterade dator, Vision Pro.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 14 januari

Telefonföretag som aktivt deltar i AI-racet

Artikeln utforskar en lista över telefonföretag som aktivt deltar i AI-racet. Artificiell intelligens (AI) har blivit en omvandlande kraft i olika branscher, och mobiltelefonsektorn är inget undantag. Telefonföretag över hela världen integrerar alltmer AI-teknik i sina enheter för att förbättra användarupplevelser, förbättra funktionaliteten och förbli konkurrenskraftiga i det snabbt utvecklande tekniklandskapet. Telefonföretag investerar kraftigt i AI-forskning och utveckling för att leverera innovativa funktioner, förbättrad prestanda och personliga upplevelser.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 14 januari

Framtidens bilar visar upp avancerade teknologier på global teknikmässa

På den globala teknikmässan i Las Vegas presenterade bilföretag avancerade teknologier för framtida bilmodeller. Volkswagen planerar att integrera AI-chattboten ChatGPT i sina bilar, kopplad till deras röstassistent IDA. Röstassistenten aktiveras genom att säga ´Hej IDA´ eller trycka på en knapp på ratten. Om en begäran inte kan besvaras av Volkswagens system skickas den anonymt vidare till AI. Volkswagen planerar att vara den första tillverkaren att erbjuda ChatGPT som standardfunktion från andra kvartalet 2024. Sony presenterade en uppgraderad EV-prototypbil kallad Afeela, utvecklad av Sony Honda Mobility. Afeela har en stor display på instrumentbrädan och självkörande förmågor. Elektriska bilvarumärket Polestar meddelade integrationen av ´Google inbyggd´, en produkt som inbäddar Google-appar och tjänster direkt i företagets EV. Bosch visade två teknologier i ögonspårning medan man kör. Hyundai Motor meddelade också att det skulle expandera HTWO, sitt befintliga bränslecellsvarumärke, till koncernens vätgasvärdekedjeverksamhetsvarumärke.

Direktlänk Dela Glamsham fördjupade 13 januari

Teknologiska framsteg presenteras på CES 2024

Den första veckan av 2024 visade en mängd teknologiska framsteg och banbrytande tillkännagivanden på CES 2024 i Las Vegas. Händelsen visade framtiden för tekniken, från speltelefoner till AI-drivna bilar och innovativa samarbeten. OpenAI avtäckte sin GPT Store, en marknadsplats för personliga AI-applikationer, medan en startup från Delhi introducerade Indiens första officiella AI-replik av Bollywood-kändisen Sunny Leone. Apple antydde stora AI-utvecklingar för sin iPhone-serie, och Instagram-grundarnas AI-drivna nyhetsapp, Artifact, meddelade sin stängning.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 13 januari

Framtida bilar uppvisar AI, stora skärmar och autonom körning på global teknikmässa

Vid en global teknikmässa i Las Vegas visades framtida bilteknologier, inklusive AI, stora skärmar och autonom körning. Volkswagen meddelade att de kommer att integrera AI-chatten ChatGPT i sina bilar, som en del av röstassistenten IDA. Sony Honda Mobility visade upp en uppgraderad EV-prototypbil kallad Afeela, som har en stor skärmdisplay och autonom körning. Elbilsmärket Polestar tillkännagav integrationen av Google inbyggda, vilket innebär att Google-appar och tjänster direkt integreras i företagets elbilar. Bosch visade två teknologier för ögonspårning under körning, och Hyundai Motor meddelade att de skulle expandera sitt befintliga bränslecellsmärke HTWO.

Direktlänk Dela Lokmat Times fördjupade 13 januari

Innovativa teknikföretag visar upp udda enheter på CES

Teknikföretag visade upp udda enheter och nya innovationer på Consumer Electronics Show i Las Vegas denna vecka, från AI-drivna kuddar som kan minska snarkning till genomskinliga TV-apparater och bilbackspeglar som spårar dina ögon. Händelsen är känd för robotar som vandrar runt på mässgolvet, storslagna presentationer och udda produkter, men det är också en plats för affärsavtal mellan chefer, tillverkare och återförsäljare inom olika branscher. Dessutom kan CES sätta scenen för några av de största tekniktrenderna för året och belysa hur företag tänker vara en del av dessa samtal.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 11 januari

Artificiell intelligens tar huvudrollen på CES-gadgetutställningen

Artificiell intelligens (AI) förväntas bli huvudfokus på CES-gadgetutställningen som officiellt öppnar i Las Vegas på tisdag. LG:s VD William Cho menar att världen står inför en historisk vändpunkt för AI. LG, Samsung och andra TV-jättar har introducerat AI-förbättringar för att förbättra bilder och hjälpa tittare att hitta program de kommer att gilla. Volkswagen har avtäckt de första fordonen byggda med en chatbot drivs av OpenAI ChatGPT-teknologi. Nvidia, vars grafikchips är uppskattade för deras förmåga att hantera de datorkrävande kraven från AI, använde CES som en möjlighet att tillkännage nya chips för spelare och skapare. Apple, som inte är på CES, meddelade att det kommer att släppa sitt mycket efterlängtade Vision Pro mixed reality headset i USA den 2 februari.

Direktlänk Dela Irshadgul.com fördjupade 9 januari

Mercedes-Benz uppgraderar sin röstassistent med generativ AI

Mercedes-Benz uppgraderar sin röstassistent i bilen med generativ AI, vilket banar väg för mer naturliga interaktioner och personliga förareupplevelser. Den uppgraderade MBUX Virtual Assistant kommer att köras på nästa generations MB.OS-operativsystem för att skapa det mest mänskliga gränssnittet med en Mercedes-Benz hittills. Exempel inkluderar prediktivt beteende, som att spela morgonens nyhetshuvuden när man går in i fordonet eller erbjuda att ringa till ett möte om fordonets ägares kalender indikerar att de är sena till ett möte. Mercedes bilar har redan röstkommandofunktioner, vilket gör att förare kan använda frasen, ´Hey, Mercedes,´ följt av ett kort kommando för att göra saker som att justera temperaturen i fordonet, hitta en navigationsdestination eller ringa ett telefonsamtal. Generativ AI kan göra dessa förfrågningar mer naturliga och mindre benägna att ge falska positiva – teoretiskt. ChatGPT och andra stora språkmodell (LLM) chatbots har varit kända för att servera upp falsk information och OpenAI riktas i en rad förtals- och upphovsrättsintrångsrättegångar. Mercedes kommer inte att säga vilket företag det arbetar med för att uppdatera sin röstassistent. Mercedes och andra biltillverkare försöker komma ut framför AI-boomen som exploderar över teknikindustrin. Företag som Volkswagen, BMW och Hyundai lovar mer sofistikerade röstassistenter i bilen förstärkta med samma LLM som driver de mest populära chatbotarna. Den tyska biltillverkaren har vad många anser vara en av de mest kapabla röstassistenterna i MBUX, som först introducerades 2018 och är kort för ´Mercedes-Benz User Experience.´ Röstassistentens tal kommer att förlita sig på en LLM för naturlig dialog och svar på kundfrågor. Den kommer också att ha fyra ´personlighetsdrag´: naturlig, prediktiv, personlig och empatisk. ´Effekten är mer som ett samtal med en vän,´ hävdar företaget. ´Assistenten svarar på frågor baserade på allmän kunskap och kan också ställa intelligenta frågor för att klargöra avsikt och dra slutsatser.´ Assistenten kan anpassas för att passa förarens preferenser, inklusive ton och talstil. Vill du ha något mer empatiskt för de dagar när trafiken gör dig sen? MBUX-assistenten kommer att vara där för dig. Bland sina många leverantörer, Mercedes förlitar sig på Nvidia för sina vattenkylda chips för att driva sitt MB.OS-system. San Jose-baserade företaget har utvecklat högpresterande GPU:er och auto-grade system-on-a-chip för ett antal bilklienter, vilket möjliggör funktioner som avancerad förarassistans, in-car grafik och AI. Mercedes-Benz talesperson Cathleen Decker vägrade att namnge det specifika företaget som levererade sin generativa AI-teknologi. ´Företaget arbetar med en rad teknikpartners för att utveckla och implementera de senaste framstegen inom artificiell intelligens och naturligt språkbehandling,´ sa hon i ett e-postmeddelande. ´Mercedes-Benz är engagerade i att arbeta med de bästa partnerna i branschen för att säkerställa att MBUX-systemet fortsätter att ligga i framkant av fordonteknik.´ Tidigare sa Mercedes att det testade OpenAI´s ChatGPT för sina bilar, men dagens pressmeddelande nämner inte chatboten. Företaget sa att det var intresserat av att utvärdera ChatGPT´s förmåga att hjälpa förare att få svar på komplexa frågor samtidigt som de håller sina händer på ratten och ögonen på vägen. Volkswagen meddelade igår sin plan att installera ChatGPT i sina bilar som börjar senare i år. In-car distraktioner är på en all time high. Men snarare än att försöka begränsa mängden teknik som trängs in i bilar, vänder sig biltillverkare alltmer till mer högteknologiska lösningar för att uppmuntra förare att hålla fokus på vägen. Mercedes säger att de första bilarna med MB.OS kommer med biltillverkarens kommande Mercedes Modular Architecture, eller MMA, som är planerad för 2025. Företagets Concept CLA, som hade sin nordamerikanska debut på CES i Las Vegas denna vecka, erbjuder en sneak peak på hur dessa fordon kommer att se ut när de är nära produktion. Dessutom lägger Mercedes till fler videoconferencing och streaming alternativ till sina bilar, inklusive Microsoft Teams och Sony Pictures Ridevu. Och en ny funktion som kallas Surround Navigation erbjuder bättre situationell medvetenhet presenterad som 3D-grafik på infotainment displayen drivs av Unity´s spel motor. Till exempel visar det typen av trafik, vare sig det är en annan bil, van, lastbil eller till och med en cyklist. Det visar fotgängare nära vägkanten samt potentiella faror. Och det överlägger ruttvägledning i en realistisk representation av omgivningen – särskilt hjälpsamt i upptagna stadsområden.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 9 januari

Siemens och Microsoft samarbetar för att introducera AI Copilots i tillverkningsindustrin

Siemens har meddelat att de samarbetar med Microsoft för att introducera generativ AI-drivna Copilots i tillverkningsindustrin för att öka produktiviteten i ljuset av arbetskraft och kompetensbrist. Tillkännagivandet gjordes under Siemens VD Roland Buschs huvudtal vid CES 2024 i Las Vegas. Siemens strävar också efter att utveckla ´industriell metaverse´, en blandad verklighetsmiljö som kommer att förbättra produktionsprocesser och samarbete över branscher. AI Copilot kommer att köras som en del av Siemens Xcelerator digitala affärsplattform medan den använder Microsofts Azure OpenAI-tjänst.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 9 januari

Siemens presenterar innovationer för att omdefiniera verkligheten vid CES 2024

Siemens presenterade innovationer som kombinerar den verkliga världen och den digitala världen för att omdefiniera verkligheten vid öppnandet av CES 2024. Siemens meddelade nya partnerskap och genombrott inom AI och immersiv teknik för att möjliggöra den industriella metaversen. Siemens avtäckte också sitt smarta hemenergihanteringssystem, Inhab, som ger användare full insyn och kontroll över vilka källor som levererar energi vid en given tidpunkt och hur den energin distribueras i hemmet. Dessutom stärker Siemens och Amazon Web Services sitt partnerskap och gör det lättare för företag i alla storlekar och branscher att bygga och skala generativa AI-applikationer.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 9 januari

Siemens presenterar innovationer som kombinerar den verkliga och digitala världen på CES 2024

Siemens presenterade innovationer som kombinerar den verkliga världen med den digitala på CES 2024. Företaget presenterade nya partnerskap och genombrott inom AI och immersiv teknik för att möjliggöra den industriella metaversen. Siemens och Sony Corporation samarbetar för att introducera en ny lösning som kombinerar Siemens Xcelerator-programvara med Sonys nya rumsliga innehållsskapande system. Siemens och Amazon Web Services (AWS) stärker sitt partnerskap för att göra generativ AI mer tillgänglig för applikationsutvecklare genom att kombinera AWS Bedrock och Mendix Low-Code-plattformen. Siemens förbättrar sin Siemens Xcelerator öppna affärsplattform med nya funktioner för att kombinera den verkliga och digitala världen och driva digital transformation över branscher.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 9 januari

AI revolutionerar digital skyltning och innehållshantering

Innehåll anses vara kung i den digitala skyltningsvärlden. Framgången för ett digitalt skyltningsprogram beror ofta på om innehållet på skärmarna fortsätter att vara engagerande över tid. Nya verktyg, inklusive artificiell intelligens (AI), hjälper nu till med innehållsplanering, distribution och hantering. AI kan förbättra design och projektledning innan skärmarna ens blir live. Dessutom kan AI hjälpa till med att generera och kurera innehåll, med nya generationens programgränssnittsprogram (API:er) som gör det möjligt att automatisera innehållshantering. AI-aktiverade enheter och CMS kan nu samarbeta för att skapa innehållsupplevelser utlösta av sammanhang.

Direktlänk Dela Commercial Integrator fördjupade 8 januari

Artificiell intelligens och biltillverkningsteknik förväntas dominera på CES 2024

Artificiell intelligens (AI) och biltillverkningsteknik förväntas vara de stora samtalsämnena på världens största konsumentelektronikmässa, CES, som börjar i Las Vegas på måndag. Mässan lockar cirka 100 000 besökare som får se några av världens största teknikföretag - inklusive Sony, Google, Samsung och andra - presentera nya prylar och diskutera viktiga trender inom branschen. Efter uppgången av generativa AI-verktyg som ChatGPT och andra under 2023 förutspår experter att CES 2024 kommer att vara fullt av AI-drivna produkter. Analytikern Leo Gebbie, från CCS Insight, sa att det inte skulle vara någon överraskning att se en mängd AI-centrerade enheter över hela mässgolvet. En annan branschexpert, Paolo Pescatore, från PP Foresight, sa att det troligen kommer att vara den mest diskuterade termen överallt på årets CES. Han förväntar sig att utvecklingen inom detta område kommer att intensifieras och representera en grogrund för innovation när kampen om överlägsenhet bland stora teknikföretag intensifieras. Gebbie tillade att AI också sannolikt kommer att spela en roll i en annan viktig trend på årets mässa - biltillverkningsteknik. Han förväntar sig att se traditionella konsumentelektronikprodukter, som TV-apparater och smarta hushållsapparater, dominera på CES, som de gör varje år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 7 januari

AI och biltillverkning förväntas dominera på CES 2024

Artificiell intelligens (AI) och biltillverkning förväntas vara de viktigaste ämnena vid världens största konsumentelektronikshow, CES, i Las Vegas. CES lockar omkring 100 000 besökare för att se några av världens största teknikföretag, inklusive Sony, Google och Samsung, presentera nya prylar och diskutera nyckeltrender i branschen. Efter framväxten av generativa AI-verktyg som ChatGPT under 2023 förutspår experter att CES 2024 kommer att vara fylld med AI-drivna produkter. Analytiker Leo Gebbie från CCS Insight och branschexperten Paolo Pescatore från PP Foresight förutspår att AI kommer att vara det mest diskuterade ämnet på årets CES.

Direktlänk Dela Express & Star fördjupade 7 januari

AI och biltillverkning väntas dominera CES 2024

Artificiell intelligens (AI) och biltillverkning förväntas vara de stora ämnena på CES, världens största konsumentelektronikmässa, som börjar i Las Vegas på måndag. Efter uppgången av generativa AI-verktyg som ChatGPT och andra under 2023, förutspår experter att CES 2024 kommer att vara fylld med AI-drivna produkter. Analytiker Leo Gebbie, från CCS Insight, och Paolo Pescatore, från PP Foresight, förväntar sig att AI kommer att spela en stor roll i både konsumentelektronik och bilteknik.

Direktlänk Dela The National News fördjupade 6 januari

Nikon, Sony och Canon lägger till teknik för att inbädda digitala signaturer i sina kameror för att bekämpa AI-genererade bilder och deepfakes. Tekniken kommer att göra det möjligt för användare att bevisa att deras foton inte är AI-genererade, vilket är viktigt för yrkesverksamma som journalister och fotoredaktörer. Sony kommer att lägga till denna funktion till befintliga kameror denna vår via en firmwareuppdatering, och Canon kommer att släppa en bildautentiseringsapp för att göra kontrollen.

Lifewire fördjupade 5 januari

CES 2024: Artificiell intelligens ger nytt liv åt gamla trender

Teknikindustrimässan CES återhämtar sig efter pandemin, med artificiell intelligens (AI) som införlivas i allt från cyklar till babyflaskor. Mässan, som formellt startar på tisdag i Las Vegas, förväntas ha över 3 500 utställare och omkring 130 000 besökare. Evenemanget har blivit alltmer en utställning för uppstartsföretag, men stora varumärken som Amazon, Google, Intel, Netflix, Samsung, Sony och TikTok kommer också att vara där. Analytiker förväntar sig att det blir AI:s år när det gäller produktlanseringar på CES. Innovationer som kommer att visas på CES inkluderar teknikfyllda glasögon för blinda från Lumen och Shift Robotics senaste Moonwalkers-skor som låter människor gå i löphastighet utan att svettas.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 5 januari

Kommande tekniknyheter: Windows 11-datorer får Copilot-knapp, OnePlus Ace 3 lanseras i Kina och mer

Kommande Windows 11-datorer kommer att ha en fysisk ´Copilot´-knapp, vilket ger användarna enkel åtkomst till företagets AI-drivna chatbot. LG har lanserat världens första 27-tums 2K-spelmonitor med en imponerande uppdateringshastighet på 480Hz och en snabb svarstid på 0,03 ms. OnePlus lanserar idag OnePlus Ace 3 i Kina, en enhet utrustad med Snapdragon 8 Gen 2-chipset, en 5 500mAh batteri och en 120Hz AMOLED-skärm med en upplösning på 1,5K. Panasonic har lanserat LUMIX G9II spegellös digital kamera i Indien och Sony har meddelat trådlösa hörlurar utan tryck för idrottare.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 4 januari

Spelindustrins experter gör förutsägelser för 2024

Spelindustrins experter gör förutsägelser för 2024, inklusive att Asien och MENA kommer att stå för över 60% av den globala intäkten för PC- och mobilspel. Kvinnliga spelare i Indien och MENA förväntas överstiga 40%. Direktspel förväntas nå över en miljard MAU i Asien och MENA. Generativ AI kommer att implementeras i spel för spelare. 2024 kommer att vara ett år för nya konsolhårdvaruannonser. E-sport kommer att ha större inverkan i Asien, MENA och LATAM. Och mer än 100 importspel kommer att få ett ISBN för utgivning i Kina.

Direktlänk Dela GamesIndustry.biz fördjupade 3 januari

Sony förväntas lansera PS5 Pro med AI-uppgradering 2024

Sony förväntas lansera PS5 Pro 2024, vilket ryktas vara en stor uppgradering jämfört med befintlig hårdvara och bli världens mest kraftfulla konsol. Konsolen sägs också ha AI-uppgradering, vilket ger den en fördel över traditionell uppgradering i Xbox Series S|X och grundläggande PS5-konsoler. Enligt läckor kommer Wolverine att stödja maskininlärningsuppgradering. PS5 Pro borde inkludera en något överklockad CPU trots att den håller sig till samma åttakärniga Zen 2-uppsättning. Allt detta, plus mycket förbättrad ray-tracing, kommer troligen att resultera i en av de mest imponerande konsollanseringarna hittills.

Direktlänk Dela Tech4Gamers fördjupade 3 januari

Maskinsynsmarknaden för kvalitetskontroll väntas nå 7,2 miljarder dollar till 2028

Maskinsyn (MV) lösningar för kvalitetskontroll inom tillverkning blir allt mer nödvändiga för tillverkare på grund av ökade regleringskrav, nya tillverkningstekniker och brist på arbetskraft. Enligt en ny rapport från globala teknikintelligensföretaget ABI Research, står marknaden inför en betydande utveckling på grund av den växande närvaron av artificiell intelligens (AI) lösningar. Detta kommer att driva tillväxten på marknaden för kvalitetskontrollmaskinsyn till 7,2 miljarder dollar till 2028, upp från 2,3 miljarder dollar 2023.

Direktlänk Dela Wire19 fördjupade 3 januari

Trender inom artificiell intelligens på spelmarknaden

Artificiell intelligens (AI) i spelmarknaden har genomgått betydande förändringar de senaste åren, främst på grund av tekniska framsteg och förändrade konsumentpreferenser. Det finns en ökande efterfrågan på innovativa lösningar som effektiviserar processer. Dessutom är det en ökande betoning på hållbarhet, vilket får företag att anta miljövänliga metoder. Marknadens storlek för AI i spel var värderad till XX miljarder USD 2020 och förväntas nå XX miljarder USD 2028. Några av de ledande företagen på marknaden inkluderar Ubisoft, Tencent, Take-Two Interactive, Square Enix, Sony, SAP, Salesforce, Playtika, Nintendo, NetEase, NCSoft, Microsoft, Konami, KITT.AI, Intel, IBM, Google, EA, Brighterion, Baidu och Activision Blizzard.

Direktlänk Dela Roughcutreviews.com fördjupade 3 januari

AI-genererade bilder skapar kontroverser och vinner priser

AI-teknik skapar realistiska bilder baserade på beskrivningar, vilket har lett till framsteg inom fotografi men också problem. Bland de mest kända AI-bildsystemen finns Dall-E och Stability från OpenAI och Meta AI från Meta. En AI-genererad bild vann en fototävling organiserad av DigiDirect och en annan vann kreativitetskategorin vid Sony World Photography Awards. AI Midjourney har skapat kontroversiella bilder, inklusive falska bilder av före detta president Donald Trump i förvar och påve Francis klädd i en vit kappa. En AI-genererad berättelse vann andra plats i Jiangsu-provinsens vetenskapsfiktionstävling i Kina. Trots framstegen finns det oro för AI:s snabba utveckling och dess möjliga negativa effekter.

Direktlänk Dela KnowInsiders fördjupade 1 januari

Sony kan inkludera dedikerad AI-processor i framtida PlayStation-konsoler

Sony Interactive Entertainment har lämnat in ett patent som kan tyda på att framtida PlayStation-konsoler kommer att ha dedikerade AI-processorer. Patentet beskriver en ´förutsägande assistans´-lösning som använder artificiell intelligens för att studera spelbeteenden och ge tips till spelare vid behov. Till exempel, om en spelare misslyckas med att besegra en boss upprepade gånger, skulle den patenterade tekniken ge användaren en ledtråd på skärmen om hur man besegrar fienden. Det nämns också att molnservrar refereras till flera gånger i patentet, vilket antyder att AI-processeringen kanske inte är dedikerad, hårdvarubaserad.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 25 december

Forskare utvecklar effektivare djupa neurala nätverk

Forskare vid Cornell University, Sony Research och Qualcomm undersöker hur man kan maximera effektiviteten i maskininlärningsmodeller som hanterar stora datamängder. De introducerar ett ramverk för neural arkitektursökning (NAS) som syftar till att hitta den mest effektiva strukturen för tidiga utgångar. Deras metod erbjuder en automatiserad metod för att underlätta effektiv och anpassningsbar inferens för alla huvudmodeller vid hantering av stora bildströmmar. De föreslår också en effektiv metod för att säkerställa korrekta tidiga utgångsbeslut för indataströmmar.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 23 december

Europa godkänner världens första reglering av artificiell intelligens

Europa har godkänt den första regleringen av artificiell intelligens (AI) i världen. Regleringen kategoriserar AI-applikationer baserat på deras risker och inför stränga sanktioner för överträdelser, med böter på upp till 35 miljoner euro eller 7% av bruttoinkomsten. Det finns också en övergångsperiod fram till 2026 för företag att följa lagen. Teknikjättar som IBM, Intel och Google har redan utvecklat plattformar och system för att säkerställa en etisk, transparent och fördomsfri utveckling av AI. Konsultföretaget Entelgy lyfter fram tre viktiga överväganden för AI-företag att följa den nya lagen.

Direktlänk Dela El País fördjupade 20 december

NeurIPS, den långvariga konferensen för maskininlärningsforskning, avslutades i New Orleans med över 16 000 deltagare och ett rekordantal inlämnade forskningsartiklar. Men i år var konferensen mer fokuserad på rekrytering än forskningspresentationer. Stora teknikföretag, nystartade AI-företag, finansföretag och kinesiska teknikföretag sökte alla efter toppbegåvningar inom AI. Louise Matsakis, reporter för Semafor Tech och Kina, beskrev NeurIPS 2023 som ´det hetaste evenemanget för rekrytering av AI-talang´.

Fortune Media fördjupade 19 december

Qualcomm introducerar Snapdragon 8 Gen 3 med AI-funktioner och speluppgraderingar

Qualcomm presenterade sin senaste mobilkrets Snapdragon 8 Gen 3 vid den årliga Snapdragon Summit. Den största förändringen är introduktionen av generativ AI på enheten, vilket liknar Googles Tensor G3. AI-motorn stöder generativa AI-modeller och har världens snabbaste Stable Diffusion-system. Den har också en AI-assistent baserad på Metas Llama 2 språkinlärningsmodell. Kretsen erbjuder upp till 98% snabbare Hexagon NPU-prestanda och 40% bättre prestanda per watt. Qualcomm lovar även speluppgraderingar, inklusive stöd för Unreal Engine 5.2 och hårdvaruaccelererad ray-tracing.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 19 december

RETHINK Retail Gala kommer att äga rum den 15 januari 2024 på en hemlig plats i New York City. Evenemanget, som är skräddarsytt för detaljhandlare, varumärken och branschpionjärer, utlovar en uppslukande upplevelse där handel och artificiell intelligens (AI) smälter samman för att krossa gränserna för konventionellt tänkande. Andrew Laudato, EVP och COO för The Vitamin Shoppe, uttryckte sin entusiasm för evenemanget och AI in Retail Conference. RETHINK Retail Gala presenteras av RETHINK Retail och Cognizant och sponsras av Microsoft.

Business Wire fördjupade 16 december

Den globala marknaden för AI inom spel förväntas nå 393 724 miljoner dollar år 2030

Den globala marknaden för artificiell intelligens inom spel var värderad till 116 510 miljoner dollar 2022 och förväntas nå 393 724 miljoner dollar år 2030, vilket innebär en årlig tillväxttakt (CAGR) på 19% från 2023 till 2030. Marknadsstudien utförd av Market Reports Insights undersöker marknadens tillväxtmöjligheter och möjligheter. Rapporten innehåller en omfattande marknads- och leverantörslandskap inklusive en konkurrensanalys av de viktigaste leverantörerna. Nyckelföretag som täcks i rapporten inkluderar Ubisoft, Tencent, Take-Two Interactive, Square Enix, Sony, SAP, Salesforce, Playtika, Nintendo, NetEase, NCSoft, Microsoft, Konami, KITT.AI, Intel, IBM, Google, EA, Brighterion, Baidu och Activision Blizzard.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 11 december

Missbruk av upphovsrättsskyddad musik av AI-företag kan utnyttja musiker

Missbruk av upphovsrättsskyddad musik av AI-företag kan utnyttja musiker, varnar en tidigare verkställande direktör vid ett ledande teknikstartföretag. Tekniken tränas på ett stort antal befintliga låtar, vilka den använder för att generera musik baserat på en textprompt. Upphovsrättsskyddat material används redan för att träna AI-modeller utan tillstånd, enligt Ed Newton-Rex, som avgick från sin roll som ledare för Stability AI:s ljudteam eftersom han inte höll med företagets åsikt att träna generativa AI-modeller på upphovsrättsskyddade verk är ´rättvis användning´ av materialet.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 10 december

ChatGPT blir ´lat´, Acer misslyckas med RTX 4090-kylning, Huawei testar tum-sensorer, Ny GeForce RTX 3050-version

Användare av ChatGPT upptäckte att chattbotten kunde bli lat och till och med vägra att svara. OpenAI erkände problemet och sade att beteendet hade bildats på egen hand, trots att AI:et inte hade uppdaterats sedan 11 november. Detta innebär att detta beteende inte är en konsekvens av några ändringar som utvecklarna gjorde, utan bildades på egen hand. OpenAI sade att de letar efter sätt att lösa problemet. Acer visade en GeForce RTX 4090 videokort med vätskekylning, men utan extern radiator och pump. Detta visade sig vara ineffektivt och kortet blev det mest bullriga och varma. Huawei kan äntligen byta till tum-bildsensorer. Insider Digital Chat Station säger att Huawei nu testar Sony IMX989 tum-sensorn. En ny version av GeForce RTX 3050 med 6 GB minne kan kosta endast $180-190. Det förväntas att den nya produkten kommer att släppas i januari, och produktionen av den nuvarande RTX 3050 8GB kommer att upphöra.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 9 december

Berlinbaserade konstnären Boris Eldagsen lurade Sony med AI-genererad fotografi

Berlinbaserade konstnären Boris Eldagsen beskriver sin kreativa process som ´Promptography´, där han matar in mycket specifika och medvetna textuppmaningar i generativa AI-program som DALL-E eller Midjourney och justerar deras utdata upprepade gånger för att skapa tankeväckande fotografier. Hans arbete är så övertygande att han lurade Sony att ge honom ett fotopris, bara för att avböja äran och avslöja att hans arbete skapades med AI. Becca Farsace, en senior videoproducent, besökte Eldagsens galleriöppning i Berlin för att lära sig mer om ´Promptography´.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 6 december

Berlinbaserad konstnär luras Sony med AI-genererade fotografier

Berlinbaserade konstnären Boris Eldagsen, som kallar sin kreativa process för ´promptografi´, har lurat Sony att ge honom ett fotografi pris. Eldagsen matar in mycket specifika och medvetna textprompter i generativa AI-program som DALL-E eller Midjourney och justerar deras utdata upprepade gånger för att skapa tankeväckande fotografier - eller åtminstone vad som ser ut som fotografier. Hans arbete är så övertygande att han lurade Sony till att ge honom ett fotografi pris, bara för att avböja äran och avslöja att hans arbete skapades med AI.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 6 december

Global rapport om marknaden för bärbar AI teknologi

En detaljerad rapport om den globala marknaden för bärbar artificiell intelligens (AI) har studerat både dagens ledande aktörer och kommande konkurrenter. Rapporten innehåller en SWOT-analys, intäktsandel och kontaktinformation. Den täcker också flera faktorer som marknadsstatus, viktiga marknadstrender, tillväxtprognos och tillväxtmöjligheter. Utmaningar som den globala marknaden för bärbar AI står inför analyseras på global och regional basis. Rapporten nämner flera nyckelspelare, inklusive Apple, Samsung, Google, Microsoft, Sony, Garmin, Fitbit, Huawei, Amazon, IBM, Oracle, Facebook, Xiaomi, BBK, Lenovo och Philips.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade 6 december

Meta och IBM lanserar AI Alliance för att förespråka ´open-science´-ansats till AI-utveckling

Facebooks moderbolag, Meta, och IBM har lanserat en ny grupp kallad AI Alliance som förespråkar en ´open-science´-ansats till AI-utveckling. Detta ställer dem i opposition mot rivaler som Google, Microsoft och OpenAI. Debatten handlar om säkerhet och vem som får dra nytta av AI:s framsteg. AI Alliance, som inkluderar Dell, Sony, chipstillverkarna AMD och Intel samt flera universitet och AI-startups, kommer sannolikt att lobba för att nya lagstiftningar ska gynna dem. Metas chefsforskare för AI, Yann LeCun, har kritiserat OpenAI, Google och startupföretaget Anthropic för deras ´massiva företagslobbying´.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 5 december

AI Alliance lanseras för ansvarsfull utveckling av AI-teknik

AI Alliance, som lanserats av Meta, IBM, Intel, Sony, Dell och andra företag, har som huvudmål att ansvarsfullt utveckla AI-teknik med fokus på säkerhetsåtgärder. Gruppen avser också att främja spridningen av öppna AI-modeller. Meta Platforms Inc. och International Business Machines Corp. (IBM) samarbetar med fler än 40 företag och organisationer, inklusive Intel, Sony Group och Dell, för att skapa en branschkonsortium som kommer att fokusera på att utveckla öppen källkods-artificiell intelligens (AI). Målet med AI Alliance är att främja ansvarsfull AI-utveckling, underlätta teknikdelning och hantera potentiella risker kopplade till AI. Alliansen kommer primärt att fokusera på att skapa AI-säkerhets- och säkerhetsförmåga. Den kommer också att arbeta för att stödja utvecklingen av ny hårdvara, utvidga användningen av öppna AI-modeller, och samarbeta med akademiska forskare. En teknisk tillsynskommitté och styrelse kommer så småningom att inrättas av gruppen.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 5 december

IBM och Meta leder ny AI-allians

IBM och Meta har tillsammans med över 50 grundande medlemmar och samarbetspartners, inklusive AMD, Intel, Hugging Face, Dell Technologies, Cerebras, Sony och Oracle, bildat en allians för att främja ansvarsfull och öppen utveckling av artificiell intelligens (AI). Alliansens syfte är att stödja en transparent och samarbetsinriktad AI-utveckling, vilket man hoppas kommer att bidra till att skapa utvärderingsstandarder och verktyg för att bygga AI-system. Bland de institutioner som har gått med i koalitionen finns Harvard University, Yale University, Imperial College London, University of Tokyo, UCLA Berkeley och Notre Dame.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 5 december

AI-företaget Runway lanserar andra generationen av sitt Motion Brush-verktyg

AI-företaget Runway har lanserat andra generationen av sitt Motion Brush-verktyg, som kan animera aspekter av en stillbild på några sekunder. Verktyget har visats upp av Rory Flynn på X.com, som har skapat imponerande ´videor´ med det. Sony Interactive Entertainment har ingått ett ´strategiskt globalt affärspartnerskap´ med det sydkoreanska företaget NCSoft, känt för sina massivt multiplayer online-spel. Detta tyder på att Sony planerar att stärka sin mobila division med NCSofts teknik. Dessutom har en fan vid namn SwammyXO skapat ett fan-gjort Attack on Titan-spel, som erbjuder snabb action och multiplayer-stöd. Bethesda har släppt nya bilder från sin kommande Fallout TV-serie, som släpps på Prime Video den 12 april 2024.

Direktlänk Dela Stuff Magazine fördjupade 29 november

Generativa AI-verktyg kräver massiva datamängder

Generativa AI-verktyg, som textbaserade, bildorienterade, talgenererande och musikskapande AI, samt chatbots, förbrukar stora mängder data. Textbaserade AI, som GPT-3 från OpenAI, använder enorma mängder textdata för att generera mänsklika svar. Bildgenererande AI kräver stora datamängder för att skapa realistiska bilder. Talgenererande verktyg, som Googles Text-to-Speech och Amazon Polly, använder betydande mängder data för att omvandla textinformation till tal. Musikskapande AI, som OpenAIs MuseNet och Sonys Flow Machines, behöver tusentals MIDI-filer för att komponera musik. Chatbots kräver också betydande mängder data för att generera konversationsrespons.

Direktlänk Dela Data Science Central fördjupade 28 november

Sony Music saknas i YouTubes AI-röstkloningsexperiment ´Dream Track´

YouTube har lanserat ett nytt experiment, ´Dream Track´, som möjliggör för skapare att klonar röster från kända stjärnor med hjälp av AI-teknik. Röster från flera välkända artister som är kontrakterade till Warner Music Group och Universal Music Group finns tillgängliga på plattformen. Sony Music Entertainment, världens näst största skivbolag, har dock inte gett något godkännande till experimentet. Sony Music har varit i diskussioner med YouTube om licensiering av ´Dream Track´, men har ännu inte gått med på att delta. Detta trots att Sony Music har visat intresse för att experimentera med generativ AI-musikplattformar, som nyligen meddelat i ett projekt med David Gilmour, The Orb och AI-företaget Vermillio.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 24 november

Gratis klasser i artificiell intelligens och chatbots

Det finns nu möjlighet att ta klasser i artificiell intelligens och chatbots utan att spendera något. Det finns också andra erbjudanden, till exempel en stor rabatt på Sony-hörlurar på Amazon Singapore, en Python-programmeringscertifieringsbunt för mindre än £40 och livstidsåtkomst till StackSkills-lärplattformen för endast $20.

Direktlänk Dela Mashable Southeast Asia fördjupade 19 november

Veckans stora tekniknyheter: Samsung, Loki, AI-uppdateringar, Amazon Echo, Black Friday, Sony och Apple

Under veckan har det varit flera stora tekniknyheter. Samsung kan vara på väg att lansera en mer prisvärd vikbar telefon, enligt analytiker. Säsong 2 av Loki har avslutats och har fått starka reaktioner. AI-chattboten ChatGPT har fått sin största uppdatering hittills, vilket inkluderar möjligheten för användare att skapa egna chattbotar. Amazon Echo Show 8 har fått en ny och förbättrad version som imponerade på recensenterna. Råd om tidiga Black Friday-erbjudanden har delats ut. Sony har lanserat den snabbaste spegellösa kameran någonsin, Sony A9 III. Slutligen har de nya M3-drivna Macs fått starka recensioner.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 11 november

Ghostbusters: Frozen Empire trailer släppt; Ivanka Trump vittnar i rättegång; Brand i kemisk anläggning i Texas; Loblaw uttrycker oro över livsmedelskodex

Sony har släppt trailern till ´Ghostbusters: Frozen Empire´, uppföljaren till 2021 års ´Ghostbusters: Afterlife´. Den kommande femte filmen i franchisen återvänder till sina rötter i New York City. Ett massivt brandutbrott på en kemisk anläggning i lantlig Texas ledde till att myndigheterna stängde en lokal motorväg och beordrade invånarna att söka skydd. Ivanka Trump vittnar om att hon inte var inblandad i dokument som är centrala för hennes fars civila bedrägerirättegång. Domare Tanya Chutkan beslutade att Donald Trumps advokater kunde få några extra veckor för att lämna in stämningar och rörelser. Loblaw Companies Ltd. uttrycker oro över att den kommande livsmedelskodexen kan förvärra matinflationen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade 8 november

Global studie släppt om artificiell intelligens i videospelmarknaden

En global forskningsstudie om artificiell intelligens (AI) i videospelmarknaden har släppts av Global Market Vision. Rapporten analyserar marknadsrisker, möjligheter och stöd för strategiska beslut. Den presenterar statistik om marknadens status och information om trender, tillväxtdrivare, teknologier och förändringar i investeringsstrukturen. Bland företagen som profileras i rapporten finns Ubisoft, EA, Tencent, Sony, Microsoft, Playtika, Activision Blizzard, NetEase, Nintendo, Google, Nexon, Square Enix, Konami, Take-Two Interactive och NCSoft. Rapporten tar även upp effekterna av COVID-19-pandemin på marknaden.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 7 november

Skådespelarfacket säger nej till studiornas ´sista erbjudande´ inklusive användning av AI

Skådespelarfacket har meddelat att man inte kan komma överens om filmbolagens ´sista, bästa och slutgiltiga´ erbjudande, som inkluderar användning av artificiell intelligens (AI). Detta har varit en stridsfråga, särskilt tanken att en skådespelares likhet kan användas långt efter att de har filmat en roll. Facket har försökt hitta en gemensam grund med bolag som Disney, Netflix, Warner, Universal, Paramount och Sony, men flera viktiga punkter, inklusive AI, saknar fortfarande överenskommelse. Fackmedlemmar har strejkat i 116 dagar, vilket har lamslagit Hollywoods TV- och filmproduktion.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 7 november

Prompt Engineering: Framväxande trend eller övergående fluga inom AI?

Prompt Engineering är en ny trend inom AI och ML som innebär strategisk utformning av indata för att styra AI-modeller mot specifika, önskade resultat. Dock har det uppstått debatt kring dess potential och begränsningar. Vissa ser det som ett idealiskt yrke som inte kräver kodningsfärdigheter eller djupgående kunskap om ML, medan andra ser det som en övergående fluga och en sofistikerad manipulation av AI-system. Trots den ökade uppmärksamheten kring Prompt Engineering är det fortfarande oklart om det kommer att bli en långvarig trend eller bara en tillfällig hype.

Direktlänk Dela KDnuggets fördjupade 6 november

Rykten om OpenAI GPT-4: baserat på Mixture of Experts-arkitektur

Enligt rykten är OpenAI GPT-4 baserat på en arkitektur som kallas Mixture of Experts (MoE) och har 1,76 biljoner parametrar. MoE är en typ av ensemble-lärande som kombinerar olika modeller, kallade ´experter´, för beslutsfattande. Denna arkitektur är särskilt användbar för stora och komplexa datamängder. Informationen om GPT-4 kommer från George Hotz, grundare av Comma.ai, ett företag inom självkörande bilar. Hotz är en AI-expert som också är känd för att ha hackat iPhone och Sony Playstation 3.

Direktlänk Dela Venture Company fördjupade 5 november

Sony förvärvar AI-teknikföretaget iSIZE

Sony Interactive Entertainment har förvärvat iSIZE, ett Londonbaserat teknikföretag specialiserat på djupinlärningsteknologi. iSIZE, grundat 2016, har utvecklat en AI-baserad lösning som tillåter konventionella, tredjepartsenkoders att producera högkvalitativ video med betydligt lägre bitrate. Sony har inte avslöjat hur mycket de betalade för att förvärva iSIZE eller hur de planerar att använda iSIZE:s teknologi i sina egna produkter och tjänster. Många spekulerar dock i att det kan användas för molnbaserad spelning på PlayStation.

Direktlänk Dela Shacknews fördjupade 2 november

Sony Interactive Entertainment planerar att förvärva AI-utvecklaren iSIZE

Sony Interactive Entertainment (SIE) planerar att förvärva AI-utvecklaren iSIZE. Det London-baserade företaget är känt för ´djupinlärning för videoleverans´ och bygger ´AI-drivna lösningar´ för media- och underhållningsindustrier. Med sitt nya dotterbolag siktar SIE på att ´tillämpa maskininlärning på videobearbetning´, vilket kommer att gynna en rad av deras forsknings- och utvecklingsinsatser samt deras video- och streamingtjänster. Tidigare under veckan lade PlayStation 5 till molnströmning för PlayStation Plus-medlemmar.

Direktlänk Dela Game Developer fördjupade 2 november

Qualcomm uppgraderar AI-funktioner i Snapdragon 8 Gen 3

Qualcomm har lanserat stora uppgraderingar till AI-funktionerna i sin senaste mobila plattform, Snapdragon 8 Gen 3. Uppgraderingarna inkluderar en 30% snabbare CPU, 25% snabbare GPU och 98% snabbare neuralt bearbetningsenhet (NPU) jämfört med Snapdragon 8 Gen 2. Qualcomm betonar fördelarna med enhets-AI för användarupplevelser, särskilt kring kamerafunktioner, personliga assistenter och sensorbaserad kontextualisering. Den nya premium SoC är redan tillgänglig i kommersiella enheter, Xiaomi 14-serien, med fler att komma, inklusive flaggskepp från ASUS, Honor, iQOO, MEIZU, NIO, Nubia, OnePlus, OPPO, realme, Redmi, RedMagic, Sony, vivo och ZTE.

Direktlänk Dela RCR Wireless News fördjupade 1 november

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-chipset kommer att användas i flera kommande smartphones

Qualcomm har nyligen presenterat sin nya Snapdragon 8 Gen 3-chipset, som imponerar med otrolig rå kraft och avancerade AI-funktioner. Frågan är vilka telefoner som kommer att använda den? Den första enheten som kommer att använda Snapdragon 8 Gen 3 blir Xiaomi 14 och Xiaomi 14 Pro, som redan har tillkännagivits. OnePlus 12 förväntas också använda Snapdragon 8 Gen 3, liksom Samsung Galaxy S24-serien. Honor Magic 6 och Realme GT5 Pro har också bekräftats att använda chipet. Utöver dessa har Qualcomm sagt att över ett dussin märken kommer att anta chipet i de kommande månaderna, inklusive Asus, iQOO, Meizu, NIO, Nubia, Oppo, Redmi, RedMagic, Sony, Vivo och ZTE.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 31 oktober

Forskare introducerar GROOT, en ny imitationsinlärningsteknik för robotar

Forskare från University of Texas i Austin och Sony AI har introducerat GROOT, en ny imitationsinlärningsteknik för att bygga starka policyer för manipulationsuppgifter som involverar syn. GROOT fokuserar på att bygga objektcentrerade 3D-representationer och resonerar över dem med en transformerande strategi. Detta ger roboten en stark ram för beslutsfattande genom att tänka i tre dimensioner, vilket ger den ett mer intuitivt grepp om miljön. GROOT kan generalisera utanför de ursprungliga träningsinställningarna och är bra på att anpassa sig till olika bakgrunder, kameravinklar och föremål som inte har observerats tidigare.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 29 oktober

Sonys nya a6700: Smart teknik och artificiell intelligens i kompakt systemkamera

Sonys nya systemkamera, a6700, har avancerad teknologi och artificiell intelligens. Den har en ny bakgrundsbelyst bildsensor med 26 megapixlar och 759 fokuspunkter. Autofokusen är snabb och exakt. Kameran har även en vridbar pekskärm och ett inställningshjul på framsidan. Den nya Bionz XR-processorn används för mer exakt fokusspårning, bättre exponeringskontroll och mer exakt vitbalans. Kameran har även 4K/60p video samplat från 6K. Kameran kan även användas som webbkamera och kopplas till datorn via USB-C. Sökaren är dock en besvikelse, den är medelstor och lågupplöst.

Direktlänk Dela Ljud & Bild fördjupade 27 oktober

FN skapar rådgivande organ för internationell styrning av AI

FN:s generalsekreterare António Guterres meddelade på torsdagen att man skapar en 39-medlemsrådgivande kropp för att ta itu med frågor inom internationell styrning av artificiell intelligens (AI). Medlemmarna inkluderar teknikföretagsledare, regeringstjänstemän från Spanien till Saudiarabien och akademiker från länder som USA, Ryssland och Japan. Representanter kommer också från sex kontinenter med olika bakgrunder. Organet kommer att ge preliminära rekommendationer vid årets slut och slutliga rekommendationer sommaren 2024.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 26 oktober

Leica M11-P kamera innehåller världens första innehållsautentiseringsfunktion

Leica har lanserat M11-P, en kamera som är nästan identisk med 61MP full-frame Leica M11. Den nya M11-P-versionen har dock något unikt; den kan fästa Content Credentials till bilder vid tidpunkten för fångst. Content Credentials är en digital etikett och den mest allmänt antagna industristandarden som skyddar äktheten av digitala bilder. Den fäster säkert namn, datum och alla redigeringar som gjorts på en bilds metadata, vilket skapar transparens i fråga om filens ursprung. Leica M11-P skapar en digital signatur som stöds av ett Content Authenticity Initiative (CAI)-kompatibelt certifikat vid tidpunkten för fångst. Detta certifikat kan lätt verifieras med ett fritt tillgängligt open-source CAI-verktyg, som Content Credentials.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 26 oktober

Qualcomm sätter fokus på AI på Snapdragon Summit 2023

Qualcomms fokus på artificiell intelligens (AI) var tydligt under den första dagen av Snapdragon Summit 2023, som hålls denna vecka i Maui. Efter de tragiska bränderna som drabbade Lahaina i augusti, samarbetade Qualcomm med lokalregeringen för att vara känsliga för öns invånare. Under evenemanget presenterade Qualcomm en video med Meta CEO Mark Zuckerberg som diskuterade Metas relation med Qualcomm och hur de gör AI mer tillgängligt. Qualcomm lanserade också sitt senaste premium mobila plattform, Snapdragon 8 Gen 3, som kommer att användas för Android-telefoner från ASUS, Honor, OnePlus, OPPO, Sony, Xiaomi och ZTE, bland annat. Dessutom tillkännagav Qualcomm Snapdragon X Elite-plattformen med den anpassade integrerade Qualcomm Oryon CPU.

Direktlänk Dela Fierce Wireless fördjupade 26 oktober

Qualcomm avtäcker ny Snapdragon 8 Gen 3-chipset

Den amerikanska kiseljätten Qualcomm presenterade på onsdagen (25 oktober) det nya smartphone-chipsetet på den årliga Snapdragon Summit 2023. Det senaste Snapdragon 8 Gen 3 sägs komma med en betydande uppgradering över processorn och beskrivs också som världens första mobilchipset skräddarsytt för att säkerställa smidig funktion av generativa artificiella intelligens (gen AI)-relaterade uppgifter. Chipsetet kommer att ses i kommande premiumtelefoner som iQOO 12 och Xiaomi 14-serien. Senare kommer det att finnas tillgängligt med OnePlus 12, Realme GT 5 Pro, Vivo X100+ och Oppo Find X7. I början av 2024 förväntas också Samsungs nya Galaxy S24-serie ha Snapdragon 8 Gen 3.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 25 oktober

Qualcomm presenterar Snapdragon 8 Gen 3 med generativ AI

Qualcomm har presenterat Snapdragon 8 Gen 3, sin nya flaggskeppsplattform för mobiler med generativ AI i kärnan. Den kommer med en 98% snabbare Hexagon NPU, 240 fps-spel och mer. Stora globala OEM:er förväntas snart anta denna nya teknik. Qualcomm AI Engine skapades för generativ AI på enheten. Den driver nya generativa AI virtuella assistenter, ändrar hur du kommunicerar och brainstormar. Den fungerar med text, röst och bilder för att skapa smart innehåll och snabba svar, allt medan den upprätthåller hastighet och integritet på din enhet. De första Android-flaggskeppsenheterna med Snapdragon 8 Gen 3 SoC kommer att släppas på marknaden de kommande veckorna.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade 25 oktober

Qualcomms nästa Snapdragon-chip kommer att introducera generativ AI i smartphones

Qualcomm planerar att införa generativ AI i sina kommande Snapdragon-chip. Detta kommer att göra att smartphones kan använda generativ AI var som helst, även offline. Qualcomm har avslöjat att Snapdragon 8 Gen 3 kommer att driva nästa års topp-Android-telefoner, troligen börjar med Samsung Galaxy S24-serien i januari eller februari. Dessa telefoner kommer att kunna använda generativ AI offline, och eftersom de inte kommer att vara anslutna till molnet, kan de ta hänsyn till personuppgifter vid rekommendationer. Xiaomi Group-presidenten William Lu avslöjade att Xiaomi 14, som använder chippet, kommer att lanseras på torsdag.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 24 oktober

Qualcomm lanserar Snapdragon 8 Gen chipset med fokus på AI, spel, ljud och kamera

Qualcomm har lanserat Snapdragon 8 Gen chipset. Denna flaggskeppsplattform är byggd på 4nm-processen och har ett tydligt fokus på AI, spel, ljud och kameraframsteg. Gen 3 är 30% snabbare och 20% mer effektiv än Gen 2. Den åttakärniga processorn inuti har 1 Cortex-X4 prime core som kör upp till 3,3 GHz, fem prestandakärnor på upp till 3,2 GHz och 2 effektivitetskärnor klockade upp till 2,3 GHz. Chippet stöder Wi-Fi 7 upp till 6 GHz, inklusive 802.11be, 802.11ax, 80211ac och 80211a/bg/n. Chippet har X75 5G-modem med både sub-6 GHz och mmWave-antenner. AI är i centrum för Snapdragon 8 Gen 3. Qualcomm säger att enheter som drivs av det nya Snapdragon 8 Gen 3 kommer att finnas tillgängliga de kommande veckorna. Chiptillverkaren har ingått partnerskap med Asus, Honor, iQOO, Meizu, Nio, Nubia, OnePlus, Oppo, realme, Redmi, RedMagic, Sony, vivo, Xiaomi och ZTE.

Direktlänk Dela GSM Arena fördjupade 24 oktober

Qualcomm introducerar Snapdragon 8 Gen 3 med fokus på generativ AI och ´Snapdragon Seamless´ för korsenhetserfarenheter

Idag meddelade Qualcomm lanseringen av Snapdragon 8 Gen 3 med ett stort fokus på generativ AI på enheten för nästa generation av Android-telefoner. Företaget delade också ”Snapdragon Seamless” som ett medel för att bygga fler korsenhetserfarenheter. Chippet är byggt på en 4 nm-process med en ny CPU-kärnkonfiguration som börjar med Prime ARM Cortex X4 klockad till 3,3 GHz. Detta följs av fem prestanda (3,2 GHz) och två effektivitetskärnor (2,3 GHz). Sammantaget sägs Kryo CPU vara 30% snabbare och 20% mer energieffektiv. Adreno GPU erbjuder 25% bättre prestanda samtidigt som den är 25% mer energieffektiv. På spelområdet finns det 1,5x bättre strålföljning. Båda komponenterna, tillsammans med en Hexagon NPU (neural processing unit) som är 98% snabbare och 40% mer effektiv jämfört med förra generationen, bildar Qualcomms AI Engine, som är inriktad på användningsfall för generativ AI på enheten. Snapdragon 8 Gen 3 kan köra stora språkmodeller (LLM) - specifikt, 7B Llama 2 - lokalt med upp till 15 tokens per sekund. Qualcomm demonstrerade assistenter baserade på Llama. Det finns också stöd för språkvisionmodeller (LVM) och transformeringsnätverksbaserad automatisk taligenkänning (ASR), vilket gör det till Qualcomms första AI Engine som stöder flermodala generativa AI-modeller. En annan sak som framhävs är den snabbaste mobila Stable Diffusion ”i världen”, på under en sekund per bild, och Qualcomm samarbetar för att göra den tillgänglig i Snapchat. Det finns också den senaste Sensing Hub för att driva alltid på, lågenergi-personaliseringsupplevelser. Ett ställe där generativa AI-förmågor kan utnyttjas är kameran. Funktioner inkluderar Video Object Eraser för att ta bort utvalda personer och objekt, samt AI-drivna Night Vision-videor. En annan demo på enheten visade att ta ett foto och kunna utöka omgivningarna. Semantisk segmentering som identifierar och optimerar ansikten, hår, kläder och himmel stöder upp till 12 lager och kan fungera på både fram- och bakre kameror. Qualcomm trycker särskilt på att ha båda sidorna aktiva samtidigt. Till exempel kan alltid-kännande kameror driva ansiktsupplåsning och QR-kodskanning, medan en ”Vlogger’s View” låter dig samtidigt fånga båda och överlägga selfiefodret över huvudinspelningen. Snapdragon 8 Gen 3 kommer också att stödja Dolby HDR-fotofångst, vilket möjliggör över 1 miljard färgnyanser jämfört med de 16,7 miljoner möjliga med JPEG. Som alltid är det upp till tillverkare - och mjukvaruutvecklare - att bestämma om de bygger funktioner baserade på alla de nya möjligheter som Qualcomm gör möjligt. Asus, Honor, iQOO, Meizu, Nio, Nubia, OnePlus, Oppo, realme, Redmi, RedMagic, Sony, vivo, Xiaomi och ZTE kommer att släppa Snapdragon 8 Gen 3-enheter, med den första som lanseras ”de kommande veckorna”. Snapdragon Seamless Under tiden meddelade Qualcomm också ”Snapdragon Seamless” som en ”plattformsoberoende teknik” för att möjliggöra kontinuitetsupplevelser mellan Android, Windows och andra Snapdragon-enheter (t.ex. hörlurar med Qualcomm-chips). Specifikt kommer Snapdragon Seamless-enheter att kunna ”upptäcka varandra och dela information för att fungera som ett integrerat system”. Denna teknik finns på telefoner med Snapdragon 8 Gen 3, Windows-datorer som drivs av Snapdragon X Elite och Qualcomms andra bärbara och hörbara chips. Exempel inkluderar: ”Musar och tangentbord kan fungera sömlöst över datorer, telefoner och surfplattor” ”Filer och fönster kan dras och släppas över olika typer av enheter” ”Öronsnäckor kan växla intelligent baserat på prioriteringen av en ljudkälla” ”XR kan utöka förmågorna hos smartphones” Partners som samarbetar med Qualcomm inkluderar Google, Microsoft, Xiaomi, Honor, Lenovo och OPPO. Android har redan funktioner som Nearby Share för filer, medan andra OEM:er har sina egna lösningar. I framtiden kommer Snapdragon Seamless att komma till XR, Auto och IoT-plattformar.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 24 oktober

Qualcomm presenterar Snapdragon 8 Gen 3 med generativ AI och speluppgraderingar

Qualcomm har avslöjat sin senaste mobila chipset, Snapdragon 8 Gen 3, vid sin årliga Snapdragon Summit. Den största förändringen är introduktionen av generativ AI på enheten, liknande Google´s Tensor G3. Chipsetet stödjer multimodala generativa AI-modeller och vad Qualcomm hävdar är världens snabbaste Stable Diffusion-system. Det finns också en AI-assistent baserad på Meta´s Llama 2 språkinlärningsmodell. Qualcomm lovar också speluppgraderingar med stöd för Unreal Engine 5.2 och hårdvaruaccelererad ray-tracing. Företaget förväntar sig att enheter med Snapdragon 8 Gen 3 börjar dyka upp de kommande veckorna.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 24 oktober

Prediktiv analys kommer att spela en nyckelroll i företags beslutsfattande år 2023

Prediktiv analys kommer att spela en nyckelroll i företags beslutsfattande år 2023, med AI, maskininlärning och dataanalys som används av företag, stora som små, för att öka intäkterna och uppnå maximal tillväxt. Prediktiv analys bearbetar stora mängder data för att hitta dolda och värdefulla insikter. I denna artikel fokuserar vi på hur prediktiv analys fungerar i en företagsmiljö, genom att använda data för att fatta informerade beslut som kan göra stor skillnad. Prediktiv analys är ett avancerat verktyg men kräver fortfarande expertmänsklig kunskap för att användas effektivt.

Direktlänk Dela KDnuggets fördjupade 24 oktober

AI-uppdatering: Xbox och PlayStation kan dra nytta av AI, Paytm CEO investerar i AI, Canva introducerar AI-verktyg

Morgan Stanley-analytiker förutspår att Microsofts Xbox och Sonys PlayStation kan dra nytta av AI-adoption. Paytm-grundaren och VD:n Vijay Shekhar Sharma planerar att investera 300 crore rupier i Indiens AI- och elbilssektorer genom VSS Investments Fund. Canva har introducerat AI-drivna K-12-utbildningsprodukter som en del av sin Canva for Education-plattform. Microsoft meddelade att de kommer att investera 3,2 miljarder dollar i Australien under de kommande två åren för att expandera sin AI- och molndatorinfrastruktur. En ny undersökning visar att företagsjuridiska team kan vända sig till AI för att skala och minska kostnader.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 23 oktober

Spelplattformar förväntas dra störst fördel av AI, enligt Morgan Stanley

Enligt Morgan Stanley kommer spelplattformar som Microsofts Xbox och Sony Groups PlayStation att vara de mest tydliga förmånstagarna av AI-adoption i spelindustrin. Plattformsföretag bör vara mer skyddade från risker för störningar orsakade av artificiell intelligens och kommer troligen att bli de främsta medlen för att distribuera AI-verktyg. Andra företag som kan falla in i denna grupp inkluderar Unity Software Inc., Roblox Corp. och Tencent Holdings Ltd. AI erbjuder industrin en chans att förändra en affärsmodell som i vissa fall har blivit uppblåst och formelartad. För förläggare kommer dock effekterna sannolikt att bli blandade.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Australia fördjupade 23 oktober

Limitbit Tech förbereder crowdfunding-kampanj för Doly, en kompakt följeslagarerobot

Limitbit Tech förbereder sig för att lansera en crowdfunding-kampanj för Doly, en kompakt följeslagarerobot. Doly drivs av en Raspberry Pi Compute Module 4 och erbjuder en öppen design och hårdvaruplattform. Ursprungligen skulle Doly drivas av ett anpassat inbäddat Linux-system, men bytte till Raspberry Pi Compute Module 4 för större flexibilitet. Doly innehåller upp till 8 GB RAM, olika sensorer och erbjuder maskininlärningsfunktioner. Dess öppna källkod gör det möjligt för användare att samarbeta och dela idéer. Crowdfunding-kampanjen kommer snart att lanseras på Kickstarter.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 20 oktober

TikTok lanserar sin musikstreamingtjänst i nya territorier men saknar fortfarande Universal Music Group

Den länge diskuterade musikstreamingtjänsten TikTok Music kommer äntligen ut ur beta med helt nya funktioner. TikTok Music, en premium musikstreamingtjänst från videodelningsplattformen, är nu tillgänglig i Australien, Singapore och Mexiko. Detta följer efter lanseringen av tjänsten i Brasilien och Indonesien. TikToks musiktjänst har partnerskap med alla stora skivbolag i Brasilien och Indonesien. Det innebär att prenumeranter kan lyssna på alla de största artisterna och albumen från Sony Music, Warner Music Group och Universal Music Group. Men det verkar som att de ännu inte lyckats teckna ett avtal med Universal Music Group för sina nya territorier. Det innebär att för närvarande endast musik från Sony Music Group och Warner Music Group är tillgänglig i Australien, Singapore och Mexiko. TikTok sa: ´Vi är i aktiva diskussioner med Universal. Vårt mål är att erbjuda våra användare en fullständig katalog av musik.´

Direktlänk Dela RouteNote fördjupade 20 oktober

Teknikuppdateringar: Google gör passnyckel till standard, Adobe Firefly skapar mer realistiska bilder, Microsoft lanserar AI-verktyg för läkare, Google och Amazon upptäcker största DDoS-attackerna, Sony lanserar ny PS5 Slim

1) Google gör nu inloggning med passnyckel till standardalternativ för alla användare. Användare kommer att uppmanas att skapa en passnyckel nästa gång de loggar in på sitt Google-konto. Google behåller dock fortfarande alternativet för traditionellt lösenord. 2) Adobe Firefly kan nu skapa mer realistiska och fantastiska bilder. Adobe planerar att lansera Firefly Image 2 Model på sin Creative Cloud-tjänst inom en snar framtid. 3) Microsoft lanserar nya AI-verktyg för läkare och medicinska yrkesverksamma. Verktygen är fortfarande i beta-stadiet och det kommer att ta lite tid innan dessa funktioner officiellt lanseras. 4) Google och Amazon upptäcker de största DDoS-attackerna någonsin. Båda företagen arbetar för närvarande hårt för att utveckla försvarsprotokoll mot HTTP/2 snabba återställningsattack. 5) Sony lanserar ny PS5 Slim med avtagbar Ultra HD Blu-ray Disc Drive. Den nya PS5 Slim kommer att kosta $499,99 med skivan inkluderad och $449,99 utan skivan. Den avtagbara skivenheten kommer att finnas tillgänglig för separat köp för $79,99.

Direktlänk Dela Techpluto fördjupade 11 oktober

Microsoft Bing får mer personliga svar och stöd för DALLE-E 3 och AI-vattenmärkta bilder

Microsoft Bing kommer att få en rad AI-förbättringar, inklusive stöd för OpenAI:s nya DALLE-E 3-modell, mer individualiserade sök- och chat-svar och verktyg som kommer att vattenmärka bilder för att indikera att de skapats med AI. Företaget meddelade att dess Windows 11-uppdatering kommer att erbjuda flera AI-förbättringar, inklusive integrationen av dess AI-assistent, Copilot, från den 26 september. Denna AI-assistent kommer att utvidgas över Bing, Edge och Microsoft 365 Copilot i höst. Dessutom kommer Windows-program som Paint, Photos, Clipchamp och andra snart att innehålla AI-interaktioner. Bing kommer nu att svara på dina sökfrågor som är mer skräddarsydda för dig. Mer än 160 miljoner Microsoft 365-användare som nu har tillgång till AI-chatten kommer nu att kunna använda multimodal Visual Search och Image Creator.

Direktlänk Dela Scoop Earth fördjupade 7 oktober

Android 14 introducerar AI-genererade bakgrunder och förbättrade funktioner

Android 14 introducerar AI-genererade bakgrunder och en rad förbättrade funktioner. Den nya versionen, som först lanseras på Pixel 8, lovar förbättrad prestanda och säkerhet, med en bakgrundsgenerator som baseras på en text-bild-diffusionsmodell utvecklad av Google. Användare kan välja kategorier och beskriva bilder, vilket resulterar i unika bakgrunder. Trots att funktionen inte är tillgänglig för alla omedelbart, antyder Google att den så småningom kommer att bli tillgänglig för en bredare publik. Android 14 kommer också med andra förbättringar, inklusive förbättrad prestanda och effektivitet, personanpassning och förbättrad multimediafunktionalitet.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 5 oktober

Meta lanserar AI-drivna chatbots för att öka engagemang

Under sin årliga konferens Connect lanserade Meta en rad nya AI-drivna chatbots på sina meddelandeappar, inklusive WhatsApp, Messenger och Instagram DMs. Botsen är avsedda att förstärka engagemang på Metas plattformar, särskilt bland yngre demografi. Botsen är också en spegling av en bredare trend: den växande populariteten av ´karaktärsdriven´ AI. Exempelvis erbjuder Character.AI anpassningsbara AI-kompisar med distinkta personligheter. Under sommaren drog Character.AI´s mobilapp in över 1,7 miljoner nya installationer på mindre än en vecka. Andra framgångsrika AI-drivna karaktärsplattformar inkluderar Replika och Inworld.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 2 oktober

Tom Hanks varnar för AI-genererad video utan hans tillstånd

Skådespelaren Tom Hanks varnar sina följare för en AI-genererad video som visar honom utan hans tillstånd. Hanks tog till sitt Instagram-konto för att varna sina följare om en video av ett tandläkarföretag som verkar innehålla honom, men det är faktiskt en AI-genererad Hanks som skapades utan hans tillstånd. Om tandläkarföretaget verkligen gjorde en Tom Hanks-annons utan att kontakta skådespelaren, kan det antas att den Oscarvinnande skådespelaren kan vidta rättsliga åtgärder mot dem. Denna situation framhäver etiska och kontrollproblem kring AI och otillåten användning av kända ansikten.

Direktlänk Dela Collider fördjupade 2 oktober

Fyra chiptillverkare som kan dra nytta av AI-boomen

Efterfrågan på avancerade chipp för att hantera AI-arbetsbelastningar ökar i takt med att företag allt mer använder datacenter för AI-applikationer. Fyra aktier som kan dra nytta av denna trend är Advanced Micro Devices (AMD), Amazon, Axcelis Technologies och Nvidia. AMD är en av världens största chiptillverkare och kommer snart att börja leverera sina nya MI300-chipp, särskilt utformade för AI-applikationer. Amazon, världens största e-handelsföretag, har utvecklat sina egna chipp sedan 2018 för att dra nytta av AI-trenden. Axcelis Technologies tillhandahåller jonimplanteringsteknik till chiptillverkare, vilket är avgörande för tillverkningsprocessen. Nvidia har en uppskattad marknadsandel på 90% för datacenterchipp designade för AI-arbetsbelastningar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 2 oktober

Microsoft och Google inför funktioner för att öka tillit och transparens för AI-genererat innehåll

Microsoft och Google har introducerat funktioner för att identifiera källan och historiken för AI-genererade bilder och svar. Microsofts ´Content Credentials´ identifierar om en bild skapats med Bing AI genom ett digitalt vattenmärke, som kan identifieras av dedikerad programvara. Detta inkluderar historik och källa för skapandet i dess metadata. Google Bard´s ´Double-Check´ svarfunktion låter användare kontrollera om innehållet i dess svar kan stödjas av liknande innehåll som finns på andra webbplatser. Båda företagen verifierar sitt innehåll på olika sätt, men det är viktigt att bibehålla tillit till den framväxande AI-tekniken.

Direktlänk Dela Nerds Chalk fördjupade 30 september

AirGo 3 smarta glasögon utmanar Ray-Ban Meta

AirGo 3 smarta glasögon, som presenterades på CES 2023, erbjuder en rad innovativa funktioner, inklusive musikuppspelning och ChatGPT-stöd. Glasögonen har två ChatGPT-drivna tjänster, SolosChat och SolosTranslate, som kan nås via Solos AirGo-appen. SolosTranslate erbjuder översättning till nio olika språk, inklusive franska, spanska, japanska, koreanska, mandarin och kantonesiska. Glasögonen stöder också samtal och erbjuder högkvalitativt ljud. Trots konkurrens från Ray-Ban Meta smarta glasögon, har AirGo 3 en stark position på marknaden tack vare sina unika funktioner.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 29 september

Regissören Gareth Edwards utmanar produktionsregler och återuppfinnar science fiction

Regissören Gareth Edwards diskuterar sin vision om en avlägsen framtid i sin nya film ´The Creator´. Filmen, som är inspirerad av den japanska manga-serien ´Lone Wolf and Cub´, behandlar riskerna med artificiell intelligens (AI) och komplexa mänskliga relationer. Filmen skildrar relationen mellan Joshua, spelad av John David Washington, och humanoid android Alphie (Madeleine Yuna Voyles). Edwards har skapat filmen på ett ovanligt sätt, genom att filma den som ett indie-projekt med en Sony FX3-kamera och lägga till sci-fi-effekter i efterproduktionen. ´The Creator´ förväntas släppas den 29 september.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 28 september

Microsoft Bing får AI-förbättringar och stöd för OpenAI:s DALLE-E 3-modell

Microsoft Bing kommer att få en rad AI-förbättringar, inklusive stöd för OpenAI:s nya DALLE-E 3-modell, mer individualiserade sök- och chatt-svar och verktyg för att vattenmärka bilder för att indikera att de har producerats med AI. Företaget presenterade nya Surface-enheter med inbyggda AI-upplevelser vid ett evenemang i New York. Dess Windows 11-uppgradering kommer att erbjuda flera AI-förbättringar, inklusive integrationen av dess AI-assistent, Copilot, från och med den 26 september. Denna AI-assistent kommer senare att utökas till Bing, Edge och Microsoft 365 Copilot. Dessutom kommer Windows-program som Paint, Photos, Clipchamp och andra att snart ha AI-interaktioner. Företaget har också gjort en rad AI-relaterade förbättringar av sin Bing-sökmotor, framför allt tillägget av DALL-E 3-modellen från OpenAI. Användare kan nu skapa grafik i Bing Chat tack vare företagets introduktion av bildskaparen DALL-E till Bing i mars i år. Med den senaste versionen kommer det även att inkludera innehållsreferenser, som är osynliga digitala vattenmärken på alla AI-genererade bilder. Detta system använder kryptografiska tekniker och riktlinjer som fastställts av ´Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA)´. Bing kommer nu att svara på dina sökfrågor som är mer skräddarsydda för dig. Microsoft erbjuder detta som en opt-out-funktion, vilket ger användarna möjlighet att stänga av det om de hellre inte vill att deras chatt-historik ska påverka deras resultat. Mer än 160 miljoner Microsoft 365-användare som nu har tillgång till kontorets AI-chattbot kommer nu att kunna använda multimodal Visual Search och Image Creator.

Direktlänk Dela Scoop Earth fördjupade 25 september

Microsoft Bing genomgår betydande AI-förbättringar

Microsoft Bing, den populära sökmotorn, kommer att genomgå betydande förbättringar i sina AI-funktioner. På ett nyligen event i New York avslöjade Microsoft en rad uppdateringar för både Windows och Bing, inklusive stöd för OpenAI:s DALLE-E 3-modell, mer personliga svar i sökningar och chatt, samt introduktion av vattenmärkta AI-genererade bilder. Dessa förstärkningar är en del av Microsofts bredare ansträngningar för att integrera AI-upplevelser över sina produkter, inklusive de nyligen lanserade Surface-enheter.

Direktlänk Dela Robots.net fördjupade 23 september

Tre AI-aktier med större potential än kryptovalutor

Kryptovalutor har blivit en utmanande investering på grund av deras decentraliserade natur och sporadiska prisfluktuationer. Samtidigt har teknikaktier, särskilt inom artificiell intelligens (AI), ökat. AI har potential att förbättra många industrier, vilket gör det till en attraktiv investering. Tre AI-aktier med mer potential än kryptovalutor inkluderar Amazon, Advanced Micro Devices och Microsoft. Amazon har sett en betydande återhämtning efter förluster 2022 och investerar tungt i AI. Advanced Micro Devices, en ledande chipmaker, har stor potential inom AI. Microsoft har framträtt som ett av de mest lovande företagen inom AI detta år.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 22 september

Betydelsen av datarengöring i dagens datastyrda värld

Datarengöring spelar en avgörande roll i dagens datastyrda värld, där små fel kan leda till stora konsekvenser. Det identifierar och rättar fel, inkonsekvenser och felaktigheter i datauppsättningar för att säkerställa deras noggrannhet, fullständighet och tillförlitlighet. Tidigare var datarengöring en arbetsintensiv och manuell uppgift, men med framsteg inom automation och maskininlärning har processen blivit snabbare, effektivare och mer avancerad. Maskininlärningsalgoritmer, drivkraften bakom denna operation, lär sig från historiska data och upptäcker anomalier och inkonsekvenser som även de mest erfarna och vaksamma mänskliga analytikerna kan missa.

Direktlänk Dela Techopedia fördjupade 21 september

Elektronisk musikpionjär Giorgio Moroder planerar att skriva låt med artificiell intelligens

Elektronisk musikpionjär Giorgio Moroder avslöjar att han planerar att skriva en låt med hjälp av artificiell intelligens (AI). Trots de etiska, kreativa och juridiska utmaningarna som AI innebär, väljer allt fler artister och stora yrkesverksamma att använda det. Moroders projekt med AI är fortfarande i sin linda. Trots tveksamheter från artister som Nick Cave och Queen-gitarristen Brian May, växer fenomenet betydligt. Universal har ändrat sitt förhållningssätt till AI och Sony har arbetat med AI i flera år. Moroder nämnde också att han skulle vilja samarbeta med Dua Lipa och Zucchero.

Direktlänk Dela Oi Canadian fördjupade 20 september

AI och artificiell verklighet kan accelerera teknologimarknaden

Kombinationen av AI och artificiell verklighet kan accelerera marknaden för dessa teknologier, enligt Joseph Tou, chef för Sony Ventures. Genom att använda djupinlärning kan datorsynsystem förbättra sina objektdetekterings- och igenkänningsförmågor. AI börjar redan användas för att förbättra AR-upplevelser, vilket genererar stor uppmärksamhet. John Tomik, affärsstrateg och futurist på konsultföretaget Slalom, tror att flygplatser, museer och andra offentliga platser en dag kommer att använda tekniken för att leverera personligt anpassad användbar information till besökare på ett specifikt språk. Shilpa Prasad, chef för nya företag på LG NOVA, LG Electronics nordamerikanska innovationscenter, tror att AI kommer att göra en stor skillnad i AR-adoption.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 19 september

Imglarger introducerar AI-drivet verktyg för brusreducering i bilder

Imglarger har introducerat ett AI-drivet verktyg för att minska brus och förbättra bildkvaliteten. Verktyget använder avancerade AI-algoritmer för att identifiera och ta bort brus från bilder. Detta kan vara särskilt användbart vid fotografering i svagt ljus eller med höga ISO-inställningar, där brus ofta kan vara ett problem. Verktyget kan också vara användbart för e-handelsföretag och porträttfotografer för att förbättra kvaliteten på sina bilder. Dessutom erbjuder Imglarger grundläggande redigeringsfunktioner för bilder, med 11 olika funktioner tillgängliga.

Direktlänk Dela The Fordham Ram fördjupade 19 september

Sony Pictures VD uppmanar Hollywood att omfamna AI

Tony Vinciquerra, VD för Sony Pictures Entertainment, uppmanar Hollywoods kreativa gemenskap att omfamna artificiell intelligens (AI) istället för att motarbeta det. Vid en investerarkonferens i New York diskuterade han AI:s komplexitet och dess potential att effektivisera produktionsprocesser. Han försäkrade att AI inte kommer att ersätta manusförfattare eller skådespelare, men sa att de som motstår teknologin inte varar länge inom affärsvärlden. Vinciquerras kommentarer kom samtidigt som den amerikanska senaten sammankallade ett stängt forum för att diskutera AI:s gränser och regler.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 13 september

AI förändrar spelbranschen, hotar jobb men ökar kreativitet

Spel- och digitalunderhållningsföretag svarar på decennier av stigande kostnader och stagnerande priser genom att intensivt anta och utveckla nya AI-verktyg. Detta kan leda till att hundratusentals jobb är hotade, men företagsledare och studiochefer menar att förändringarna kan stärka mindre studior, öka kreativiteten och gynna spelare över hela världen. På Hongkong-börsnoterade Gala Sports har icke-AI-forskningsprojekt lagts på is och chefer tvingas studera maskininlärning, samtidigt som företaget erbjuder priser på upp till $7 000 för nya AI-idéer. Masaaki Fukuda, som hjälpte till att bygga PlayStation Network och nu är vice VD på Japans största AI-startup Preferred Networks, ser en stor förändring i hur digitalt innehåll skapas. AI blir också ett kraftfullt internt verktyg. Gala Sports använde offentligt tillgängliga AI-tjänster för att bygga interna verktygssatser för att skapa realistiska 3D-huvudmodeller, vilket minskade kostnaden för en uppgift som tidigare skulle ta två veckor och kostar upp till CNY 200 000 ($28 000) att outsourca. Nu tar det bara en halv dags arbete. AI kan dock också leda till förlust av jobb.

Direktlänk Dela Gulf Business fördjupade 11 september

AI skapar oro inom film- och TV-branschen

Konflikten mellan skådespelare, författare och andra kreativa yrkesgrupper och de stora film- och TV-studiorna är en del av den radikala förändring som sker inom underhållningsindustrin. Strejkerna från Writers Guild of America och Screen Actors Guild har delvis utlösts av artificiell intelligens (AI) och dess användning i filmindustrin. Skådespelare och författare fruktar att stora studior, inklusive Amazon/MGM, Apple, Disney/ABC/Fox, NBCUniversal, Netflix, Paramount/CBS, Sony, Warner Bros. och HBO, kommer att använda generativ AI för att utnyttja dem. Generativ AI är en form av AI som lär sig från text och bilder för att automatiskt skapa nya skrivna och visuella verk. Författare fruktar att de på sin höjd kommer att anställas för att redigera manus utarbetade av AI. De fruktar att deras kreativa arbete kommer att slukas upp i databaser som bränsle för skrivverktyg att sampla. Och de fruktar att deras specifika expertis kommer att skjutas åt sidan till förmån för ´promptingenjörer´ eller de som är skickliga på att arbeta med AI-verktyg. Och skådespelare oroar sig för att de kommer att tvingas sälja sin likhet en gång, bara för att se den användas om och om igen av studior. De fruktar att deepfake-teknologier kommer att bli normen och att riktiga, levande skådespelare inte kommer att behövas alls. Och de oroar sig för att inte bara deras kroppar utan också deras röster kommer att tas, syntetiseras och återanvändas utan fortsatt ersättning. Och allt detta är ovanpå minskade inkomster för majoriteten av skådespelarna.

Direktlänk Dela The Good Men Project fördjupade 10 september

Roblox planerar att lansera sin plattform på Sony´s PlayStation och Meta´s Quest-enheter

Videospelsföretaget Roblox planerar att lansera sin plattform för nedsänkande digitala världar på Sony´s PlayStation-enheter i oktober, vilket ger det tillgång till hundratals miljoner människor som äger en av världens mest populära spelkonsoler. Roblox kommer också att göra sin app fullt tillgänglig på Metas Quest mixed reality-enheter denna månad. Roblox Chief Product Officer Manuel Bronstein förklarade att expansionen är en del av en plan att göra Roblox tillgängligt i alla former, inklusive mobil, skrivbord, förstärkt verklighet och virtuell verklighet (AR/VR) enheter. Roblox, som har 66 miljoner dagliga användare, är ett av de mest populära spelen för barn.

Direktlänk Dela Chiang Rai Times fördjupade 10 september

Roblox lägger till mer generativ AI och lanseras på Meta´s appbutik

Roblox tillkännagav på sin senaste utvecklarkonferens att de kommer att lägga till mer generativ AI, inklusive en ny AI-assistent för att skapa och koda, vilket utökar de ansträngningar som påbörjades tidigare i år. Roblox har redan lanserats på Quest VR-headset och kommer nu till Meta´s appbutik. Dessutom kommer Roblox Connect, som kommer att använda kameror för att spåra ansiktsrörelser och kartlägga dem på avatarer i Roblox, vilket gör det möjligt för avatar-chatt. En ny AI-assistent kommer att analysera kod och vägleda skapandet av spel och upplevelser. Plattformen öppnar också upp skapandet och försäljningen av objekt, inklusive de som skapats med generativ AI, till Premium Roblox-prenumeranter med verifierade ID.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 8 september

Sony World Photography Awards kritiserade för att inkludera AI-genererade verk

För bara tre månader sedan kritiserade Feroz Khan domarna bakom Sony World Photography Awards för att inte ha erkänt ett AI-genererat foto som sådant, utan till och med givit det ett pris. Nu har man reagerat på kritiken genom att inrätta en kategori för AI-bildutveckling och -skapande i sina fotopriser. För denna kategori accepteras bilder som utvecklats eller skapats med hjälp av AI-verktyg. Om ett verkligt fotografi används bör källan anges i beskrivningen. Detta har lett till ytterligare kritik, då AI-genererade bilder inte kan skyddas av upphovsrätten i USA, men enligt tävlingens FAQ-sida behåller man upphovsrätten till de bilder man skickar in.

Direktlänk Dela The Phoblographer fördjupade 8 september

Skräck för AI i filmindustrin: Skådespelare och författare rädda för utnyttjande

Pågående strejker från Writers Guild of America och Screen Actors Guild har delvis utlösts av artificiell intelligens (AI) och dess användning inom filmindustrin. Skådespelare och författare fruktar att stora studior, inklusive Amazon/MGM, Apple, Disney/ABC/Fox, NBCUniversal, Netflix, Paramount/CBS, Sony, Warner Bros. och HBO, kommer att utnyttja generativ AI för att exploatera dem. Generativ AI är en form av artificiell intelligens som lär sig från text och bilder för att automatiskt producera nya skrivna och visuella verk. Författarna fruktar att de kommer att anställas för att redigera manus skrivna av AI, och skådespelarna är rädda för att de kommer att tvingas sälja sin likhet en gång, bara för att se den användas om och om igen av studiorna.

Direktlänk Dela Innisfil Today fördjupade 3 september

AI i filmindustrin väcker rädsla bland skådespelare och författare

Strejker av Writers Guild of America och Screen Actors Guild har delvis utlösts av användningen av artificiell intelligens (AI) inom filmindustrin. Skådespelare och författare fruktar att stora studior kommer att använda generativ AI för att utnyttja dem. Generativ AI är en form av AI som lär sig från text och bilder för att automatiskt producera nya skriftliga och visuella verk. Skådespelare och författare är rädda att deras specifika färdigheter och unika utseende kommer att bli tillgängliga för alla genom dessa verktyg. Dessutom fruktar de att deras kreativa arbete kommer att absorberas av databaser och att deras specifika expertis kommer att skjutas åt sidan till förmån för ´prompt engineers´ som är skickliga på att arbeta med AI-verktyg. Skådespelare är rädda att de kommer att tvingas sälja sitt utseende en gång, bara för att se det användas om och om igen av studior. De fruktar att deepfake-teknologier kommer att bli normen och att riktiga skådespelare inte kommer att behövas alls. De oroar sig över att inte bara deras kroppar utan även deras röster kommer att tas, syntetiseras och återanvändas utan fortsatt kompensation.

Direktlänk Dela Orillia Matters fördjupade 3 september

Arbetskonflikter mellan skådespelare, författare och andra kreativa yrkesgrupper och stora film- och TV-studior har delvis utlösts av användningen av artificiell intelligens (AI) i filmindustrin. Båda grupperna är rädda för att stora studior, inklusive Amazon/MGM, Apple, Disney/ABC/Fox, NBCUniversal, Netflix, Paramount/CBS, Sony, Warner Bros. och HBO, kommer att använda generativ AI för att utnyttja dem. Generativ AI är en form av AI som lär av text och bilder för att automatiskt producera nya skrivna och visuella verk. Författare oroar sig för att deras kreativa arbete kommer att sväljas upp av databaser för skrivverktyg att provsmaka. Skådespelare oroar sig för att de tvingas sälja sin likhet en gång, bara för att se den användas om och om igen av studior. De fruktar att deepfake-teknologier kommer att bli normen, och att riktiga, levande skådespelare inte kommer att behövas alls.

Midland Today fördjupade 3 september

Hollywood-författare förhandlar om AI och löneökningar med stora streamingföretag

Efter mer än 100 dagar av strejk från Writers Guild of America (WGA), förhandlade fackförbundet med höga chefer från Disney, Warner Bros., Netflix och Universal. Streamingföretagen erbjöd en ny överenskommelse med vissa eftergifter: en löneökning på 13% för författare under tre år och mer data om antalet visningar som program får kvartalsvis. Förslaget från The Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) om AI var något längre: AI-genererat innehåll skulle inte betraktas som litterärt material, författare skulle få betalt oavsett om de inkluderade AI-assistans och företaget skulle också avslöja om det hade använt generativ AI för att skriva sitt innehåll. Men erbjudandet var tyst om att träna AI-modeller på böcker och manus skrivna av författare utan deras samtycke eller kompensation. Under juli och augusti har underhållningsföretag – specifikt sex av dem inklusive Disney, Netflix, Sony och NBCUniversal – utannonserat minst 26 positioner relaterade till AI, enligt en NBC News-sökning på online jobblistor. Och löneskillnaderna är närmare avgrunder.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 2 september

Regissören Gareth Edwards diskuterar sin nya film ´The Creator´

Regissören Gareth Edwards diskuterar sin nya film ´The Creator´, en sci-fi-actionthriller som utspelar sig i en framtid där människor och AI är i krig. Filmen kretsar kring den före detta specialstyrkeagenten Joshua som har i uppdrag att döda skaparen av avancerad AI. Edwards berättar om processen att förverkliga ´The Creator´, betonar vikten av att filma på riktiga platser med minimala green screen-effekter. Filmen, som är planerad att släppas i biografer och på IMAX den 29 september, utforskar relevanta frågor om AI och människors förhållande till den.

Direktlänk Dela Collider fördjupade 30 augusti

Generativ AI omformar film- och TV-industrin, skapar rädsla bland skådespelare och författare

Generativ AI, en teknik som lär sig från text och bilder för att automatiskt producera nya skrivna och visuella verk, skapar oro inom film- och TV-industrin. Skådespelare och författare fruktar att stora studior, inklusive Amazon/MGM, Apple, Disney/ABC/Fox, NBCUniversal, Netflix, Paramount/CBS, Sony, Warner Bros. och HBO, kommer att använda generativ AI för att utnyttja dem. De är rädda för att deras färdigheter och unika utseende kommer att bli tillgängliga för alla med tillgång till dessa onlineverktyg. Dessutom fruktar de att deras kreativa arbete kommer att absorberas av databaser och att deras specifika expertis kommer att ersättas av ´prompt engineers´.

Direktlänk Dela Longmont Leader fördjupade 28 augusti

AI-startupen Intenseye förväntas tredubbla sin värdering i Serie B-finansieringsrundan

New York-baserade AI-startupen Intenseye, som använder artificiell intelligens för att analysera bilder och övervakningsvideor för att identifiera säkerhetsproblem på arbetsplatsen, förväntas tredubbla sin värdering i Serie B-finansieringsrundan. Företaget, som grundades i Istanbul 2018, har stora kunder som Coca-Cola och det brittiska textilkonglomeratet Coats. Intenseye höjer 65 miljoner dollar i finansieringsrundan, vilket kommer att värdera företaget till cirka 300 miljoner dollar. Riskkapitalföretaget Lightspeed Venture Partners leder rundan. Intenseye har tidigare meddelat en Serie A-finansieringsrunda på 25 miljoner dollar som leddes av Insight Partners 2021.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 28 augusti

Termen AI i videospelmarknaden avser produktion, distribution och konsumtion av AI i videospel. Marknaden definieras som utbytet av AI-relaterade varor och tjänster mellan köpare och säljare. Marknadens dynamik påverkas av teknologiska framsteg, konsumentpreferenser, politiska policyer och ekonomiska förhållanden. I de kommande åren förväntas den globala AI i videospelmarknaden växa stadigt, drivet av tekniska framsteg, ökad miljömedvetenhet och behovet av effektivare verksamhet. Företag förväntas fokusera på produktinnovation, strategiska samarbeten och geografisk expansion för att ta tillvara på marknadsmöjligheterna.

The Knox Student fördjupade 28 augusti

Hollywoods skådespelare och författare oroliga över AI-hotet

Skådespelare och författare i Hollywood uttrycker oro över hotet från artificiell intelligens (AI) mot deras yrken. Writers Guild of America (WGA) varnar för att generativ AI kan göra det möjligt för studior att minska kostnaderna genom att ersätta mänskliga författare med AI-skript. Screen Actors Guild (Sag-Aftra) oroar sig över användningen av digitala likheter. Under tiden fortsätter underhållningsföretag och teknikkonglomerat att utöka sin personal som arbetar med AI-utveckling, forskning eller hantering. Netflix, Disney, Amazon och Apple har alla öppna positioner relaterade till maskininlärning. Enligt Dawn Chmielewski, en amerikansk underhållningsbranschskorrespondent hos Reuters, ser alla studior möjligheten med AI, men det finns också en kostnadsaspekt och behovet av att hålla jämna steg med den teknologiska förändringstakten.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 21 augusti

AI-drivna motståndare blir smartare i racingvideospel

Racingvideospel som Gran Turismo 7, Milestone´s MotoGP-serie och Forza Motorsport använder nu djupinlärnings-AI-nätverk för att göra sina AI-drivrutiner smartare och tävlingar mer oförutsägbara. Sony´s AI-forskningsavdelning har arbetat med Gran Turismo´s ´Sophy´ AI i flera år, och har skapat en annorlunda typ av videospelsracingförare. Istället för att följa en förutbestämd racinglinje, gavs Sophy en stor mängd information om bilen den körde och banan den körde runt, och motiverades att köra så snabbt, professionellt och effektivt som möjligt. Sony och Polyphony ville även att Sophy skulle ha mänskligt beteende, reagera på andra förare, använda strategi för att köra om och undvika att bli omkörd, och kunna göra misstag.

Direktlänk Dela Top Gear fördjupade 21 augusti

Hollywoodfackföreningar fruktar att ersättas av AI

Hollywoods fackföreningar för författare och skådespelare har strejkat sedan maj förra året, vilket har paralyserat filmindustrin. Strejken har fokuserat på höga chefsersättningar, men den verkliga frågan är framtiden för artificiell intelligens (AI) inom underhållningsindustrin. Författare fruktar att AI som ChatGPT snart kommer att skriva filmer eller serier. Skådespelare kämpar för rätten till sin egen bild och röst. Algoritmer kan nu skapa en digital bild av en skådespelare, vilket innebär att artisten inte får någon extra ersättning eller royalties för sin ´bidrag´. Fran Drescher, president för Screen Actors Guild of America, varnar för att situationen kan bli mycket värre.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 20 augusti

Marknaden för AI i videospel växer med en CAGR på +28,5% fram till 2029

En ny studie visar att marknaden för artificiell intelligens i videospel växer med en CAGR på +28,5% under prognosperioden 2023-2029. Rapporten innehåller olika marknadsprognoser relaterade till intäktsstorlek, produktion, konsumtion, bruttomarginal, pris och andra betydande faktorer. Rapporten betonar också de viktigaste drivkrafterna och begränsningarna för denna marknad och ger en fullständig studie av framtida trender och utvecklingar på marknaden. Den undersöker också rollen för de ledande marknadsaktörerna inom industrin, inklusive deras företagsöversikt, finansiell sammanfattning och SWOT-analys.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 14 augusti

Guide för att skapa fotorealistisk AI-konst med Midjourney

En guide ger en omfattande översikt över ord och fraser som kan användas i Midjourney fotorealistiska prompts, speciellt anpassade för version 5.1 eller 5.2. Guiden, skapad av YouTuber Future Tech Pilot, betonar att fotorealistiska prompts inte kräver användning av ChatGPT eller långa prompts. Termen ”fotorealistisk” används för att beskriva AI-genererad konst, vilket innebär att konsten återges på ett sätt som efterliknar verkliga livet. Fotorealistisk AI-genererad konst kan användas i olika branscher, som underhållning och arkitektur. Guiden ger också tips på hur man genererar mer realistiska bilder genom att nämna ett specifikt kameramärke, som Sony, Nikon eller Fujifilm.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 13 augusti

Guide för att skapa fotorealistisk AI-genererad konst i Midjourney

En guide ger en översikt över ord och fraser som kan användas i Midjourney för att skapa fotorealistisk AI-genererad konst. Fotorealistisk konst liknar högkvalitativa fotografier, med detaljer om ljus, skugga, textur och färg för att efterlikna verkliga livet. AI har revolutionerat och utvidgat processen genom att automatisera den. Guiden betonar att fotorealistiska bilder kan uppnås med bara ett eller två nyckelord. Specifika kameramärken som Sony, Nikon eller Fujifilm kan nämnas för att generera mer realistiska bilder. Författaren har skapat en PDF med 50 exempel på fotorealistiska bilder för att ge ytterligare vägledning.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 13 augusti

AI-agenten GT Sophy visar upp sina färdigheter i Gran Turismo 7

Under Gran Turismo World Series World Finals visade Sony AI och Polyphony Digital en ny demonstration av deras artificiella intelligensagent i Gran Turismo 7. Agenten, känd som GT Sophy, har utvecklats för att köra som en människa och kontinuerligt lära sig av sina erfarenheter. GT Sophy har testats mot toppförare i olika GT World Series esports-evenemang och blev tillgänglig för alla PlayStation 5 Gran Turismo 7-spelare i februari. I den senaste demonstrationen visade GT Sophy sin förmåga att utföra driftmanövrer i en Lamborghini Countach LP400 från 1974.

Direktlänk Dela Game Is Hard fördjupade 12 augusti

Disney utforskar AI för kostnadsbesparingar och förbättrad kundservice

Disney undersöker möjligheterna med artificiell intelligens (AI) genom en nyligen lanserad arbetsgrupp, inklusive potentiella kostnadsbesparingar för filmtillverkning. Gruppen har fått i uppdrag att avgöra hur Disney och dess segment kan utnyttja tekniken och undersöker även möjligheten att samarbeta med uppstartsföretag. Enligt källor till Reuters kan AI tjäna som ett verktyg för att kontrollera de ökande kostnaderna för film- och TV-produktion. För Disneys parkverksamhet kan AI förbättra kundsupporten eller skapa nya interaktioner.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 9 augusti

Disney skapar arbetsgrupp för att utforska AI-användning inom organisationen

Walt Disney Company har skapat en ´arbetsgrupp´ för att studera användningen av AI (artificiell intelligens) och hur det kan tillämpas inom organisationen. Arbetsgruppen lanserades tidigare i år och Disney listar för närvarande 11 olika jobbeskrivningar centrerade kring antingen artificiell intelligens eller maskininlärning, inklusive roller inom Walt Disney Studios, Parks, Imagineering, Disney Branded Television och reklamteamet. En av arbetsgruppens mål är att hjälpa till att kontrollera de stigande kostnaderna för film- och TV-produktioner och förbättra kundsupportupplevelserna inom temaparkerna.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 9 augusti

Nästan hälften av amerikanerna oroliga för AI:s inverkan på deras arbete

Enligt en ny undersökning utförd av det kanadensiska företaget Leger för Los Angeles Times, är nästan hälften av amerikanerna oroliga för hur artificiell intelligens (AI) kommer att påverka deras arbete. Denna oro är konsekvent över partilinjer och stiger till 57% bland 18- till 34-åringar. Majoriteten av amerikanska vuxna anser att underhållningsfackföreningar är berättigade att göra AI till en central del av deras förhandlingskrav. AI har varit en framträdande fråga, med författare som kräver begränsningar för maskin-genererade manus och skådespelare som kräver regler för användning av avancerade teknologier för att digitalt ´klona´ dem.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 7 augusti

Nästan hälften av amerikanerna oroar sig för AI:s inverkan på deras arbete

Enligt en ny undersökning är nästan hälften av amerikanerna oroliga för hur artificiell intelligens (AI) kommer att påverka deras arbete. Skådespelare och författare i Hollywood strejkar delvis på grund av oro för AI. Undersökningen visade också att två tredjedelar av de amerikanska vuxna ansåg att underhållningsfacken var berättigade att göra AI till en central del av deras förhandlingskrav. AI har blivit en framträdande stridsfråga, med författare som kräver begränsningar för maskin-genererade manus och skådespelare som pressar för regleringar på användning av avancerade tekniker för att digitalt ´klona´ dem.

Direktlänk Dela Los Angeles Times fördjupade 6 augusti

Filmstudios vill skanna skådespelares kroppar för digitala repliker

Filmstudios vill skanna skådespelares kroppar för att skapa digitala kopior av dem. Alexandria Rubalcaba, en stödjande skådespelerska i Disney+ serien ´WandaVision´, avslöjade att under inspelningen skannades skådespelares ansikten och kroppar för att skapa digitala kopior av dem. Hon säger att hon inte informerades om att hennes avatar kunde användas i andra inspelningar. Förslaget kommer från Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP), som består av Amazon, Apple, Disney, NBCUniversal, Netflix, Paramount, Sony, Warner Bros., Discovery och andra underhållningsföretag. Detta skapar oro bland skådespelare om användningen av AI. Hollywood-manusförfattare har strejkat i över tre månader för att vinna bättre arbetsförhållanden.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 5 augusti

Hollywoodstudior omfamnar AI trots skådespelares och författares oro

I ljuset av den pågående skådespelare- och författarstrejken har Hollywoodskapare uttryckt oro kring ersättning, streaming och användningen av generativ artificiell intelligens (AI) för att replikera skådespelares utseenden och röster för framträdanden. Trots dessa farhågor har stora studior som Disney, Netflix, Warner Bros. och Sony visat sin vilja att omfatta AI-teknik genom att aktivt söka kandidater för positioner relaterade till artificiell intelligens. Det återstår att se i vilken utsträckning Hollywood och AI kommer att gå hand i hand i framtiden.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 31 juli

Stora filmstudior söker AI-experter trots pågående strejker

Trots pågående strejker, söker stora filmstudior som Netflix, Disney och Sony efter personal med AI-kunskaper. Netflix erbjuder till exempel en årslön på närmare 10 miljoner kronor för en AI-projektledare. Disney letar efter AI-specialister och Sony efter experter inom AI-etik. Detta sker samtidigt som det har skett massuppsägningar hos bland annat Disney, men även Paramount, Warner Bros, Discovery och Amazon.

Direktlänk Dela Gamereactor Sweden fördjupade 30 juli

AI-teknikens inverkan på underhållningsindustrin under Hollywoodstrejk

Under den pågående strejken av skådespelare och författare i Hollywood har oro över den potentiella inverkan av artificiell intelligens (AI) på underhållningsindustrin kommit i förgrunden. Skådespelare har uttryckt oro över att AI används för att replikera deras likhet utan deras samtycke, medan författare har krävt begränsningar för användningen av AI för att skriva eller omskriva manus. Trots dessa oro söker underhållningsstudior fortfarande aktivt AI-specialister för att hålla jämna steg med de senaste tekniktrenderna. Företag som Netflix, Disney och Sony söker aktivt experter inom AI och maskininlärning.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 30 juli

AI-genererad konst når nya höjder med tankedrivna bilder

AI-genererad konst är inte ny, men de senaste framstegen har gjort det möjligt att skapa bilder med hög visuell autenticitet baserat på användarens tankar. AI-program som Midjourney och Dall-E 2 har använts för att skapa bilder som har lurat både allmänheten och domare vid Sony World Photography Awards. Dessa program använder Generative Adversarial Networks (GANs) för att skapa bilder baserade på textuella ledtrådar, och ju mer de används, desto mer lär de sig. Framtiden kan innebära att AI-drivna konstprogram kan reproducera vad användaren tänker med hjälp av avancerade logiska data modeller. Det finns dock inga regleringar för användningen av dessa tekniska innovationer och det är osannolikt att applikationer som kan detektera AI-genererade bilder någonsin kommer att uppnå 100% noggrannhet.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 29 juli

Amazons AI-verktyg lockar tusentals företagskunder, utmanar Google och Microsoft

Amazons artificiella intelligensverktyg används redan av tusentals företagskunder, som finner dessa verktyg mer intressanta än sina motsvarigheter från Microsoft och Google, enligt företaget. Amazon Bedrocks svit av erbjudanden, som inkluderar flera olika AI-baserade verktyg, har redan testats av kunder som Sony, Ryanair och Sun Life. Dessa lösningar gör det möjligt för företag att snabbt distribuera applikationer med hjälp av en rad AI-modeller, förklarade Swami Sivasubramanian, vice VD för Amazon. Företaget utvidgade sitt erbjudande med teknik från lovande startups Anthropic och Stability AI på onsdagen.

Direktlänk Dela Tech News Space fördjupade 29 juli

OpenAI etablerar forskningsteam för att hantera AI-utmaningar, Microsofts förvärv av Activision Blizzard går framåt

OpenAI, skaparen av ChatGPT och stödd av Microsoft, tar itu med oro över framväxten av artificiell intelligens genom att etablera ett forskningsteam. Teamets huvudmål är att styra och reglera AI-system som är smartare än människor, för att förhindra eventuella problem. OpenAI kommer att tilldela 20% av sin beräkningskraft under de närmaste fyra åren för att ta itu med problemet med inriktning, vilket fokuserar på att säkerställa att AI förblir fördelaktigt för mänskligheten. Microsofts förvärv av Activision Blizzard har övervunnit ett betydande hinder då en amerikansk domare beslutade till Microsofts fördel.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 28 juli

Amazon gör framsteg inom AI med tusentals kunder som testar deras tjänster

Amazon.coms molndivision gör framsteg inom artificiell intelligens (AI), med tusentals kunder som provar dess tjänster, enligt en verkställande direktör. Företaget har lanserat nya AI-verktyg, inklusive ett program för att skapa konversationskundtjänstagenter, teknikåtkomst från startupföretaget Cohere och ett hälso- och sjukvårdssystem för att generera kliniska anteckningar. Organisationer som har testat Amazons AI-erbjudande, kallat Bedrock, inkluderar Sony, Ryanair och Sun Life. Amazon strävar efter att göra varje företag till ett AI-företag genom sin molntjänst.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

Bias och tekniska problem i anställningsprocesser med chatbots

Företag använder allt mer chatbots för att intervjua och screena jobbsökande, men det finns oro över potentiell bias och tekniska problem. Amanda Claypool sökte jobb på snabbmatsrestauranger och upplevde problem med McDonald´s och Wendy´s chatbots, som antingen inte kunde schemalägga en intervju på grund av tekniska problem, eller bokade henne för en tjänst hon inte kunde utföra. Dessutom skickade Hardees chatbot henne till en intervju med en butikschef som var på ledighet. Experter varnar för att dessa verktyg kan diskriminera personer med funktionsnedsättningar, de som inte är flytande på engelska och äldre sökande.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 26 juli

Amazons molndivision lockar tusentals kunder till sin AI-tjänst

Amazons molndivision har lockat tusentals kunder till sin tjänst, där den tävlar med Microsoft och Google inom artificiell intelligens (AI), berättade en verkställande direktör för företaget. Amazon meddelade också nya AI-verktyg, inklusive ett program för att bygga mer konversationella kundtjänstagenter, teknikåtkomst från startupföretaget Cohere och ett hälsovårdssystem för att generera kliniska anteckningar efter ett patientbesök. Organisationer inklusive Sony, Ryanair och Sun Life har provat Amazon Bedrock, en tjänst som företaget tillkännagav i april som låter företag skapa applikationer med en rad AI-modeller.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 26 juli

AI förändrar spelindustrin och hotar jobb

Flera företag inom den digitala underhållningsindustrin anammar AI-verktyg för att hantera stigande kostnader och stagnanta priser. Trots att hundratusentals jobb står på spel menar ledare att förändringarna kan gynna mindre studios och främja kreativitet. Vid Hongkong-baserade Gala Sports har icke-AI forskningsprojekt avvecklats och belöningar på upp till $7000 erbjudits för innovativa AI-idéer. Jia Xiaodong, VD för Gala Technology Holding Ltd, uttrycker oro över att de kan vara för sent ute. AI förväntas även påverka jobb inom kvalitetskontroll, felsökning, kundsupport och översättning.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 25 juli

AI revolutionerar spelindustrin

Nästa generations artificiell intelligens (AI) orsakar oro i flera sektorer världen över. I spelindustrin, värd över 200 miljarder dollar, har revolutionen redan börjat. Flera företag inom digital underhållning utvecklar och implementerar AI-verktyg för att svara på ökade kostnader och stagnerande priser. Trots att många jobb står på spel, anser företagsledare och studiechefer att dessa förändringar kan gynna mindre studior, främja kreativitet och i slutändan gynna gamers världen över. En japansk studiechef förbereder sig för en framtid där hälften av företagets programmerare och designers kommer att vara onödiga inom fem år. Gala Sports har lagt ner icke-AI forskningsprojekt, tvingat avdelningschefer att studera maskininlärning och erbjudit belöningar på upp till 7 000 dollar för nya AI-idéer. Masaaki Fukuda, som hjälpte till att bygga PlayStation Network medan han var på Sony, ser en våg av förändringar i hur digitalt innehåll skapas. Han arbetar nu på Japans största AI-startup, Preferred Networks Inc.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 juli

Sony A80L OLED-TV: Förbättringar och framsteg jämfört med föregångaren

Sony A80L OLED-TV, en uppgradering av förra årets A80K, överträffade förväntningarna med förbättrad bild- och ljudkvalitet. Den har en XR Clear Image-teknik som använder AI för att förbättra klarheten och skärpan i uppskalade 4K-innehåll. A80L har också en ny spelhub som tillåter spelare att justera skärmalternativ. Dess inbyggda ljudsystem, Acoustic Surface Audio+, skapar ljud som kommer direkt från skärmen. Trots dessa förbättringar har A80L endast två HDMI 2.1-portar och kan ha svårt att hantera mycket ljusa miljöer.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 24 juli

Snabb tillväxt av AI och generativa AI-verktyg som ChatGPT kommer att påverka företag, konsumenter och rättssystem i kommande år. Advokatfirman Davis Wright Tremaine och den ideella organisationen Washington Lawyers for the Arts samordnade nyligen en paneldebatt med titeln ”Artificial Intelligence: The New Muse? AI’s Evolving Legal, Regulatory & Ethical Landscape”. Panelen diskuterade bland annat ägarfrågor, skyddet av immateriella rättigheter, lagstiftning, etik, desinformation och transparens. Panelen inkluderade Tiffany Georgievski, AI, dataskydds- och IP-advokat på Sony AI, Joaquin Hernandez, seniorrådgivare på Pixel United, och Joshua Trujillo, fotograf och berättare på Starbucks.

GeekWire fördjupade 21 juli

Recensioner av olika hörlurar och tekniknyheter

Brusreducerande hörlurar som Bose QC35 och Sony WH-1000XM2 har ett hörbart sus när brusreduceringen är aktiverad. Stax, som lanserade världens första elektrostatiska hörlurar 1960, fortsätter att sticka ut. Ollo S4 är en passiv over-ear-hörlur utan inbyggd förstärkare, trådlöshet eller aktiv brusreduktion. Sony har tonat ner sin ungdomliga h.ear On-serie. Powerbeats Pro har samma trådlösa räckvidd som AirPods Pro. Jaybird Tarah Pro har tidigare vunnit test av sportproppar. Uppföljaren till Sound by Sweden´s Supra Nitro-X är bättre på alla sätt. HBO avslöjar att det kommer en ny serie i samma värld som Game of Thrones. Samsung var den första stora mobiltillverkaren i världen som lanserade en hopfällbar mobiltelefon, Samsung Galaxy Fold.

Direktlänk Dela Ljud & Bild fördjupade 18 juli

Recensioner av hörlurar och telefoner, ny HBO-serie

Artikeln recenserar flera olika hörlurar och telefoner. Bland hörlurarna nämns Bose QC35 och Sony WH-1000XM2 som har ett hörbart sus när brusreduceringen är aktiverad. Stax, en japansk tillverkare, får beröm för sin annorlunda tänk sedan de lanserade världens första elektrostatiska hörlurar 1960. Ollo S4 och S4R hörlurar betonas för sin servicevänlighet. Powerbeats Pro får beröm för sin trådlösa räckvidd och vattentäthet. Jaybird Tarah Pro och Supra Supra Nitro-X2 nämns också. Samsung Galaxy Fold, en hopfällbar mobiltelefon, och Huawei Mate 30 Pro och Nova 5T diskuteras också. Slutligen nämns en ny serie från HBO i Game of Thrones-universumet.

Direktlänk Dela Ljud & Bild fördjupade 18 juli

Sony a7iv önskas köpas mellan Stockholm och Västervik

En Plus-medlem med användarnamnet AMatte önskar köpa en Sony a7iv kamera. Köparen kan mötas upp någonstans mellan Stockholm och Västervik. Produkten är en Sony A7 IV, som passar till Sony Alpha/Minolta AF. Annonsen publicerades den 17 juli 2023.

Direktlänk Dela Fotosidan fördjupade 17 juli

Amazon Prime Day 2023: Bästa återstående erbjudanden

Amazon Prime Day 2023 har erbjudit tusentals erbjudanden, med många kvar för konsumenterna att utnyttja. Bland de bästa återstående erbjudandena finns Apple-produkter som MacBook Air, iPad, Apple Pencil och AirPods Pro. Andra teknikartiklar inkluderar Beats Studio Buds Plus, Sony WF-1000XM4, Amazfit Band 7, Fitbit Inspire 3 och Hisense U8H Mini LED 4K TV. Även Google Pixel 7, Motorola Razr Plus och Moto G Stylus är tillgängliga till rabatterade priser. För dem som är intresserade av spel erbjuds Nintendo Switch OLED-modellen och Star Wars Jedi: Survivor till lägre priser.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 13 juli

Amazon Prime Day 2023: Bästa erbjudandena för dag två

Amazon Prime Day 2023 fortsätter med sin andra och sista dag. Trots att vissa produkter inte längre är tillgängliga, finns det fortfarande många bra erbjudanden kvar, med nya som läggs till varje timme. Andra återförsäljare matchar även Amazons priser i många fall, vilket innebär att det fortfarande finns erbjudanden tillgängliga även för de som inte har ett Amazon Prime-medlemskap. Bland de utvalda produkterna finns bland annat hörlurar och öronsnäckor från Apple, Sony och Bose, smarta högtalare och skärmar från Amazon och Google, samt olika TV-apparater och streamingenheter.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 12 juli

Andra återförsäljare erbjuder försäljning i konkurrens med Amazon Prime Day

Även om du inte är medlem i Amazon Prime Day finns det andra försäljningsalternativ tillgängliga. Flera återförsäljare som Walmart, Best Buy och Target erbjuder egna försäljningar, med vissa som matchar Amazons priser. Rabatter finns på allt från hörlurar och TV-apparater till bärbara datorer och smarta hemapparater. Några av de bästa erbjudandena inkluderar andra generationens AirPods Pro, Google Pixel Buds Pro och LG C3-TV. Det finns också rabatter på olika MacBook-modeller och andra Apple-produkter.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 12 juli

Bästa Prime Day erbjudanden på hörlurar och högtalare

Amazon Prime Day är en bra tid för att hitta rabatter på hörlurar och högtalare. Sound Labs BT2200 Plus Volume Limited Kids Headphones, Roku Streambar, Platin Monaco 5.1 Speaker och Sennheiser AMBEO Soundbar Plus är några av de produkter som har uppdaterats. Andra produkter som rekommenderas av artikeln inkluderar Google Pixel Buds A-Series och Pro, Samsung Galaxy Buds2 och Pro, Jabra Elite 7 Active, Beats Fit Pro och Powerbeats Pro, Sony WH-1000XM5, Audio-Technica ATH-M20xBT, Bowers & Wilkins Px7 S2, SteelSeries Arctis Nova Pro och 9X, HyperX Cloud Alpha Wireless, JBL Quantum One, JBL Clip 4 Bluetooth Speaker, Sony Bluetooth Speaker, Platin Audio med WiSA-teknologi, Google Nest Audio, Vizio M-Series 2.1 och Vizio soundbar, Roku Streambar, Sennheiser AMBEO Soundbar MAX, och SteelSeries Arena 7, 3 och 9.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 12 juli

Stora reor på videospel under Steam Summer Sale och Amazon Prime Day

Det är en bra tid att spara på en mängd videospel för både konsoler och PC tack vare pågående Steam Summer Sale och nu Amazon Prime Day. Oavsett om du spelar spel på Sonys PlayStation 5, Nintendo Switch, Microsofts Xbox Series X / S eller en Windows PC, kan spel vara en dyr hobby, särskilt med fler och fler spel som lanseras till det högre priset på 69,99 dollar. Men tack och lov börjar erbjudandena vanligtvis droppa tidigt och ofta. Här kommer vi att markera och lista ut alla de exceptionella spelavtalen vi kan hitta denna Prime Day - både på själva spelen och de tillbehör som följer med dem.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 11 juli

Under Amazons tvådagarsevenemang Prime Day 2023 erbjuder företag som Beats, Bose och Sony stora rabatter på hörlurar och öronknoppar. Sony WH-1000XM5-hörlurarna säljs för 328 dollar, en betydande sänkning från deras ordinarie pris på 399 dollar. Sony WH-1000XM4 erbjuds också till ett starkt rabatterat pris på 248 dollar, ned från deras ordinarie pris på 349,99 dollar. Bose QuietComfort 45-hörlurarna kan köpas för endast 199 dollar (normalt 329 dollar) under Prime Day. Beats Studio Buds Plus säljs för 149,99 dollar, ned från det ordinarie priset på 169,95 dollar. Sony WF-1000XM4 brusreducerande öronknoppar säljs för 198 dollar (vanligtvis 279 dollar). Google Pixel Buds Pro har fallit till 139,99 dollar (vanligtvis 199,99 dollar).

The Verge fördjupade 11 juli

Bästa Prime Day-erbjudanden på hörlurar och högtalare

Om du är på marknaden för att uppgradera ditt ljudsystem, är Amazon Prime Day ett bra tillfälle att hitta en rabatt. Det finns många erbjudanden på hörlurar och högtalare. Bland favoriterna finns Google Pixel Buds A-Series, Pixel Buds Pro, Samsung Galaxy Buds2, Jabra Elite 7 Active och Beats Fit Pro. När det gäller trådlösa hörlurar rekommenderas Sony WH-1000XM5, Audio-Technica ATH-M20xBT och Bowers & Wilkins Px7 S2. För spelare finns SteelSeries Arctis Nova Pro och SteelSeries 9X. Dessutom finns det bra erbjudanden på Bluetooth-högtalare och soundbars, inklusive Vizio M-Series 2.1.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 11 juli

AI och Gen AI revolutionerar medieproduktion

AI-baserad ansiktsigenkänning och generativ AI (Gen AI) används alltmer i medieproduktion för att skapa innehåll snabbare och mer effektivt. Ross Videos Vision[Ai]ry Facial Tracking använder AI för att spåra ansikten i videoflödet. ChatGPT, lanserat i november 2022, har revolutionerat automatiserad tal-, text- och bildskapande. Företag som Vizrt, Sony och Ross Video har implementerat AI i sina verktyg för att förbättra produktionen. Gen AI används för att generera bilder och video, automatisera produktion, assistera videoredigering, skapa metadata för automatisk loggning, skapa undertexter, söka i segment, återanvända mediaresurser, automatiskt uppgradera innehåll till högre upplösningar och kodning/avkodning av ljud- och videoflöden.

Direktlänk Dela TV Technology fördjupade 10 juli

De bästa TV-spelen från 90-talet

Att välja de bästa TV-spelen från 90-talet är en utmaning. Under 90-talet mognade spelindustrin och blev mer mainstream, drivet av affärer och behovet av att växa genom teknologi men också designval. Konsoler blev systemet som många valde och detta ledde till de berömda tungviktsrivaliteterna - Nintendo mot Sega mot Sony. Några av de mest inflytelserika spelen från 90-talet inkluderar Street Fighter II, Super Mario Kart, Doom, Command & Conquer, WipEout, Tomb Raider, PaRappa The Rapper, Final Fantasy VII, The Legend Of Zelda: Ocarina Of Time och Pokémon Red / Blue.

Direktlänk Dela Creative Bloq fördjupade 9 juli

Edifier WH950NB: Bekväma hörlurar med bra ljudkvalitet och anpassningsmöjligheter

Edifier WH950NB är ett par över-öra-hörlurar från det kända kinesiska märket Edifier. De är utrustade med Bluetooth 5.3 och kan trådlöst ansluta till två källor samtidigt. De erbjuder 34 timmars användning med brusreducering och 55 timmars ljuduppspelning om den aktiva brusreduceringen stängs av. Användare kan anpassa ljudfrekvensomfång via en app. Hörlurarna är gjorda av hårdplast med metallkanter och robusta metallgångjärn. De finns i färgerna kräm eller svart. Edifier WH950NB kostar $179 / £180.

Direktlänk Dela Creative Bloq fördjupade 7 juli

Tekniknyheter: Sony Ericsson siktar på USA, Sun Microsystems köper MySQL, GM ökar forskning i Trollhättan

Sony Ericsson siktar på att förbättra sin position på den amerikanska marknaden, med nya modeller och ökad marknadsföring. Sun Microsystems köper svenska MySQL för 6,4 miljarder svenska kronor. GM planerar att öka sin forskningsinsats i Trollhättan tack vare statligt stöd. Forskare på KTH har visat att platina kan bli magnetiskt, vilket kan ha användning inom spinntronikforskning. Sony Ericsson ökade sin omsättning med 18% till 121 miljarder kronor under föregående år. Sony planerar att lansera en egen teknik för trådlös kommunikation på korta avstånd, kallad Transferjet. Bombardier Transportation i Sverige byter VD. En delegation från Hong Kong Science & Technology Parks besöker Öresund för att erbjuda en entré till Kina. Pro4 Wireless har öppnat en webbshop för trådlös kommunikation. Nokia stänger sin fabrik i Bochum, Tyskland, på grund av höga kostnader. Japanska kommunikationsministeriet arbetar på en ny tv-standard, Super Hi-Vision, med 16 gånger högre upplösning än dagens HDTV.

Direktlänk Dela Elektroniktidningen fördjupade 6 juli

Kameror, objektiv och fotoutrustning till salu och efterfrågas

En rad kameror, objektiv och fotoutrustning är till salu och efterfrågas i en serie annonser. Bland objekten finns Leica M10, Nikon D850, Sony Zeiss 16-70/4, Zeiss 135mm f2 APO Sonnar T* ZF.2, Sigma 35mm f/2 DG DN C för Sony FE och Nikon Z9. Även äldre digitala kompaktkameror av olika märken, inklusive Canon, Pentax, Sony, Nikon och Minolta, efterfrågas. Dessutom finns en UJF-6042 MkII UV-LED-härdande flatbädd bläckstråleskrivare till salu.

Direktlänk Dela Fotosidan fördjupade 6 juli

OnePlus lanserar uppdaterad mellanklassmodell Nord 3

OnePlus har lanserat den uppdaterade mellanklassmodellen Nord 3. Modellen behåller sin design med två kameracirklar och har en större skärm tack vare en tunnare ram. Den har en Sony IMX890-sensor som tidigare endast fanns i toppmodellen OnePlus 11 5G. Ljudet har förbättrats med Dirac-magi och är certifierat för Dolby Atmos och Hi-Res Audio. Batteritiden har ökat från 8 till 12 timmar vid konstant användning. Trots att OnePlus hävdar att Nord 3 är 40–60 procent snabbare än Nord 2T, ses en förbättring på 30–50 procent. OnePlus Nord 3 är snabbare för 3D-grafik än Google Pixel 7 Pro.

Direktlänk Dela Ljud & Bild fördjupade 5 juli

Stora erbjudanden på teknikprodukter efter 4 juli

Om du känner dig lite trött efter den 4 juli-helgen har vi några erbjudanden som kan distrahera dig. Även om Amazons kommande Prime Day kan erbjuda större besparingar för Prime-prenumeranter inom mindre än en vecka, finns det här flera bra erbjudanden idag som är öppna för alla. Woot säljer Sony WH-1000XM5 hörlurarna i svart för ett nytt lågt pris på $299 ($100 rabatt). Men den lilla haken här är att erbjudandet endast kommer med en 90-dagars garanti från Woot istället för en ettårig garanti från Sony. Star Wars Jedi: Survivor är på rea för $54.99 ($15 rabatt) på Amazon (PlayStation 5 / Xbox Series X), Best Buy (PS5 / XSX), och Target (PS5 / XSX). Philips Hue Gradient LightStrip för att lägga till bakgrundsbelysning till 75-tums TV-apparater säljs för $214.12 (cirka $86 rabatt) på Amazon. SanDisk 512GB Ultra microSD-kort är endast $38 (cirka $8 rabatt) på Amazon. Pokémon Scarlet för Nintendo Switch säljs för $48.20 (cirka $12 rabatt) på Amazon. Xbox Wireless Headset säljs för ett nytt bästa pris på $49 ($50 rabatt), på Walmart.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 5 juli

Google uppdaterar sin sekretesspolicy för att träna AI-modeller

Google har nyligen uppdaterat sin sekretesspolicy för att behålla allt som användare publicerar offentligt, så att företaget kan träna sina AI-modeller för produkter som Bard. Ändringen trädde i kraft omedelbart den 1 juli 2023. Det är dock oklart om användare med ett aktivt Google-konto måste formellt godkänna policyändringen eller om enbart kontakt med sökmotorn räcker för att tillåta datainsamling. Privata data, till exempel filer i Google Drive eller Google Photos-appen, har ännu inte nämnts som en källa för AI-lärande.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 5 juli

Vad är viktigast vid köp av konsol - pris eller prestanda?

Diskussionen kring vad som är viktigast vid köp av en spelkonsol - pris eller prestanda - har ingen tydlig vinnare. Vissa spelare prioriterar exklusiva spel och konsolens prestanda, medan andra fokuserar mer på priset. Vissa menar att Microsoft kommer att fokusera mer på exklusiva spel i framtiden. Andra pekar på att prestandan blir påtaglig varje gång man spelar ett stort spel och det påverkar köpbeslutet. En del spelare menar att det är viktigare att ha samma konsol som sina vänner.

Direktlänk Dela FragZone fördjupade 5 juli

Albin Lee Meldaus ´Josefin´ toppar norska topplistor

Två år efter att den släpptes i Sverige, toppar Albin Lee Meldaus låt ´Josefin´ norska topplistor i flera versioner. Låten har platserna två och nio på norska VG-listan med en cover av Delara högst placerad. På norska Spotify-listan är det en AI-cover av Oskar Westerlin som toppar, med Delara på tredje plats och det svenska originalet från 2021 på tionde plats. Enligt David Mortimer-Hawkins på Sony Music, har låtens popularitet ökat tack vare en våg av nya TikTok-klipp i Sverige som sedan spred sig till Norge.

Direktlänk Dela Musikindustrin fördjupade 5 juli

Microsoft förutser lansering av PS5 Slim och handhållen PlayStation under 2023

Microsoft tror att en PS5 Slim-modell kommer att lanseras senare i år, eventuellt till priset 399,99 dollar. Detta framkommer i dokument som Microsoft lämnat in som en del av FTC v. Microsoft-fallet. Dessutom förutspår Microsoft att Sony kommer att släppa en handhållen version av PlayStation 5 senare i år för under 300 dollar. Dock noteras att detta inte är helt korrekt eftersom Sony planerar en handhållen enhet som kan köra PS5-spel genom att streama dem över Wi-Fi från en PS5-konsol.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 5 juli

Meta lanserar ny prenumerationstjänst för VR-spel

Meta planerar att expandera sin VR-metaverse bortom spel, men spel kommer att fungera som en viktig ingångspunkt för många användare. Företaget har tillkännagivit ett nytt prenumerationsprogram, Meta+, som kostar $7,99 per månad och ger användare tillgång till två olika VR-titlar varje månad. Programmet liknar de spelabonnemang som erbjuds av Microsoft och Sony för deras respektive konsoler. Med Quest 3 som ska lanseras snart kan det nya erbjudandet vara ett värdefullt komplement för att maximera användning och adoption. Meta Quest+ är tillgängligt i Meta Quest Store från idag.

Direktlänk Dela Social Media Today fördjupade 5 juli

Bästa portabla högtalare enligt Wired

Artikeln listar och recenserar flera portabla högtalare av olika märken och storlekar. Bland de bästa högtalarna som omnämns finns Sonos Roam, som är bäst som smart Bluetooth-högtalare, och Sonos Era 100, som är bäst för hemmabruk. Andra högtalare som rekommenderas är Sony SRS-XB100, som har en inbyggd rem och passar i en cykelkorg, och UE Boom 3, som har en balanserad ljudkvalitet och är vattentät. Artikeln nämner också flera andra högtalare av märken som Tribit, JBL, Marshall, Ultimate Ears, Bang & Olufsen, Vizio, Ampere, KEF, Q Acoustics, Joseph Shin, Sony och Positive Grid.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 5 juli

Discord: Grundare, aktieägare och företagets värde

Discord Inc. äger Discord, en kommunikationsplattform som grundades av Jason Citron och Stanislav Vishnevskiy 2015. Trots rykten om att Microsoft skulle ta över företaget är det fortfarande privatägt. Discord är ett privatägt företag, vilket innebär att det inte är skyldigt att offentligt avslöja någon information om sina institutionella aktieägare. Några av de ledande investerarna i Discord inkluderar Sony, Tencent, Index Ventures, Dragoneer Investment Group, Franklin Templeton, Fidelity Investments och Accel. Jason och Stan hade tidigare grundat och arbetat tillsammans på OpenFeint, ett företag inom mobilspel, 2008. I sin senaste finansieringsrunda 2021 värderades företaget till 15 miljarder dollar. Discord har över 150 miljoner registrerade användare världen över. Företagets totala intäkter från premiummedlemskapsprenumerationer 2022 var 220 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Business Model Analyst fördjupade 17 juni

Phil Spencer, chef för Xbox, diskuterar framtiden för spelindustrin och Xbox strategi. Han betonar vikten av att utveckla högkvalitativa spel och att Xbox inte vill växa på bekostnad av konkurrenter som Sony. Han tror att spelindustrin kommer att fortsätta att utvecklas med nya affärsmodeller, utvecklare och plattformar. Xbox Game Pass, en streamingtjänst för spel, är en viktig del av strategin och har hjälpt studior att vara mer experimentella. Spencer ser också Xbox som en plattform som måste finnas på PC, mobiler, surfplattor och set-top-boxar för att överleva, men konsolen kommer inte att försvinna.

The Guardian fördjupade 16 juni

Domare blockerar tillfälligt Microsofts köp av Activision Blizzard

En amerikansk domare har beviljat Federal Trade Commissions (FTC) begäran om att tillfälligt blockera Microsofts köp av spelutvecklaren Activision Blizzard för 69 miljarder dollar. En förhandssammanträde kommer att hållas nästa vecka. Microsofts bud på Call of Duty-speltillverkaren har godkänts av EU men stoppats av brittiska konkurrensmyndigheter. FTC har hävdat att transaktionen skulle ge Microsofts spelkonsol Xbox exklusiv tillgång till Activisions spel, vilket skulle lämna Nintendos konsoler och Sonys PlayStation utanför. Microsoft har sagt att affären skulle gynna både spelare och spelföretag och har erbjudit sig att underteckna ett juridiskt bindande samtyckesdekret med FTC för att tillhandahålla Call of Duty-spel till konkurrenter som Sony under ett decennium.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 14 juni

FTC försöker blockera Microsofts förvärv av Activision Blizzard

Federal Trade Commission (FTC) har begärt att en domstol tillfälligt ska blockera Microsofts förvärv av Activision Blizzard. FTC hävdar att affären, som är värd 69 miljarder dollar, skulle ge Microsoft möjlighet och ökad incitament att begränsa eller försämra Activisions innehåll på ett sätt som minskar konkurrensen. Microsofts bud att förvärva Call of Duty-tillverkaren godkändes av EU i maj, men brittiska konkurrensmyndigheter blockerade övertagandet i april. Microsofts aktie steg med 1,5% på måndagen, medan Activisions aktie föll med 0,8%. Microsoft har sagt att affären skulle gynna både spelare och spelföretag och har erbjudit sig att teckna ett juridiskt bindande samtyckesdekret med FTC för att tillhandahålla Call of Duty-spel till konkurrenter som Sony under ett decennium.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 13 juni

Google ser ut att fortsätta trenden att ge den dyrare telefonen i sin Pixel-serie en optisk fördel. Enligt Android Authority kommer både Pixel 8 och 8 Pro att ha samma 50-megapixels Samsung Isocell GN2 primära sensor, men 8 Pro kommer att ha en mer avancerad ultrawide-kamera. Pixel 8 kommer att använda Sonys IMX386-sensor för sin ultrawide-kamera, medan 8 Pro uppgraderas till Sonys 64-megapixels IMX787-sensor. För telefotokameran kommer Pixel 8 Pro att ha en 48-megapixels Samsung-system som är kapabel till 5x optisk zoom.

The Verge fördjupade 13 juni

Apple har avslöjat Vision Pro, deras första augmented reality (AR) headset, som innehåller två banbrytande mikro-OLED-skärmar med 23 miljoner pixlar. Detta är nästan tre gånger så många som i en 4K-skärm. Vision Pro har en par 1,41-tums mikro-OLED-skärmar som kombinerar en OLED-frontplan från Sony med en kiselbaksplan från chipgjuteriet TSMC. Varje pixel mäter endast 7,5 mikrometer i storlek, liknande diametern på en mänsklig röd blodkropp. Headsetets föreslagna återförsäljarpris är 3 499 dollar.

Institute of Electrical and Electronics Engineers fördjupade 10 juni

Företaget Truepic utvecklar teknik som autentiserar media vid skapandet genom sin Truepic Lens. Applikationen fångar data som datum, tid, plats och enhet som används för att skapa bilden, och applicerar en digital signatur för att verifiera om bilden är organisk eller om den har manipulerats eller genererats av AI. Företaget grundades 2015 och har nu investeringar från Microsoft. Andra företag som Reality Defender och Hive Moderation arbetar med att identifiera AI-genererade bilder efter att de har skapats och delats online. En annan strategi är att märka en bild som verklig eller AI-genererad vid dess skapande med en slags digital signatur.

CNN fördjupade 8 juni

Apple lanserar nya Beats Studio Buds+ med förbättrat ljud och brusreducering

Apple har lanserat nya Beats Studio Buds+ för £179.99 ($169.99), med förbättrad brusreducering och ljudkvalitet jämfört med föregångaren från 2021. Buds+ har en batteritid på cirka sex timmar för uppspelning med brusreducering och stöder både Android och iOS med funktioner som handsfree Siri och synkronisering mellan enheter. Ljudkvaliteten är förbättrad men kan inte konkurrera med de bästa från Sennheiser eller Sony. Brusreduceringen är effektivare än tidigare men kan inte mäta sig med Bose eller AirPods Pro. Buds+ är tillverkade av återvunnen plast, tenn och sällsynta jordartsmetaller, men Apple publicerar inte miljöpåverkansrapporter för tillbehör som hörlurar.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 8 juni

Apple presenterar nya produkter och funktioner

Apple har lanserat en 15-tums MacBook Air med två USB-C Thunderbolt 4-portar, en MagSafe-laddare och en hörlursuttag. Den kostar 1 299 dollar och finns tillgänglig för förbeställning idag. Priset på 13-tums MacBook Air sänks till 1 099 dollar. Apple har även introducerat M2 Ultra-chippet, som finns i de nya Mac Studio och Mac Pro-datorerna. Mac Studio kostar 1 999 dollar och Mac Pro börjar på 6 999 dollar. AirPods får nya adaptiva ljudfunktioner med automatisk justering av brusreducering. WatchOS 10 introducerar nya funktioner för Apple Watch, inklusive förbättrad navigering, hälsospårning och en uppdaterad Mindfulness-app.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 8 juni

AI-genererad bild vinner fototävling

Fotografen och konstnären Boris Eldagsen vann fototävlingen Sony World Photography Awards med en AI-genererad bild, trots att bilden inte var ett fotografi. Eldagsen, som tackade nej till prissumman på 5 000 dollar, säger att han varit öppen med att bilden var AI-genererad och att tanken var att starta en debatt om fotografiets framtid när AI kan generera en stor mängd bilder. Debatten om AI är högst aktuell även i reklambranschen, där AI-genererade alster kommer att presenteras på varenda byrå innan året är slut.

Direktlänk Dela Resumé fördjupade 7 juni

Digital LED-reklamtavla marknadsundersökning förutspår framtida tillväxt

En omfattande marknadsundersökning av den digitala LED-reklamtavlan ger en detaljerad analys av branschens storlek, trender, drivkrafter, risker, potentiella utfall och viktiga segment. Rapporten förutspår marknadens framtida tillväxt och ger värdefulla insikter i den digitala LED-reklamtavlans framtida utveckling. Studien kombinerar information från både sekundära och primära källor för att ge en komplett och korrekt bild av marknaden.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 6 juni

AI-modeller börjar utveckla en egen konstnärlig stil, med vissa drag som återkommer i deras verk. En av dessa är nostalgi, där AI-modellerna är skickliga på att simulera utseendet på äldre medier eller återskapa tidigare händelser i modern tappning. De tenderar också att använda vissa tekniker, som att kombinera varma jordnära toner med blå eller gröna metalliska nyanser och använda hög dynamiskt omfång, vilket innebär en stor variation i ljusnivåer inom bilden. Dessa egenskaper är inte en slump, utan kan härledas till hur AI-modellerna hanterar belysning och färgscheman.

The Economist Newspaper fördjupade 24 maj

Bärbar AI-marknad: Analyser av tillväxt och konkurrens

En ny rapport om den bärbara artificiella intelligens (AI) marknaden undersöker marknadens intressenter, förändringsfaktorer och tillväxtfaktorer. Rapporten ger en detaljerad översikt över leverantörslandskapet, konkurrensanalys och viktiga marknadsstrategier för att få konkurrensfördelar. Den täcker även nya produktlanseringar, nyligen utvecklade geografier och framtidens teknik. Bland de ledande tillverkarna nämns Apple, Samsung, Google, Microsoft, Sony, Garmin, Fitbit, Huawei, Amazon, IBM, Oracle, Facebook, Xiaomi, BBK, Lenovo och Philips.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 maj

Honor Magic Vs erbjuder stor skärm men saknar specialfunktioner

Honor Magic Vs är en fällbar telefon som erbjuder mycket utrymme för att läsa artiklar och titta på YouTube-videor. Den har en kraftfull Snapdragon 8 Get 1+ processor och ett 5 000 mAh batteri, vilket ger bra prestanda och batteritid. Kameran består av en 54 MP Sony IMX800 sensor, en 50 MP ultravidvinkel och en 3X 8 MP zoom. Dock saknar den några specialfunktioner som Samsung Galaxy Z Fold4 har, till exempel S Pen Fold Edition. Dessutom finns det några problem med mjukvaran och användargränssnittet, vilket gör att telefonen ibland känns lite klumpig.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 6 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare