» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 151 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Verizon är en amerikansk multinationell telekommunikationsföretag som grundades 1983. Företaget tillhandahåller trådlös kommunikation, internet, digital-TV och fast telefoni. Verizon är känt för att erbjuda högkvalitativa tjänster och produkter inom mobiltelefoni och bredband. Företaget är en av de största telekomoperatörerna i USA och har även verksamhet i andra länder. Verizon investerar ständigt i ny teknik och infrastruktur, som 5G-nätverk, för att förbättra och utöka sina tjänster. Verizon fokuserar också på att erbjuda lösningar för företag, som molntjänster och cybersäkerhet, för att hjälpa dem att växa och skydda sina data.

Senaste nytt kring Verizon

IRONSCALES, ledaren inom AI-driven e-postsäkerhet, tillkännager tillgängligheten av sin Phishing Simulation Testing-lösning, en GPT-drivna träningsimulering designad för att öka medarbetarnas medvetenhet om socialt manipulerade phishing-attacker. Lösningen speglar hur dagens phishing-attacker snabbt och intelligent bryter igenom företags säkerhet. IRONSCALES Phishing Simulation Testing syftar till att lindra trycket och rädslan som kommer från allt mer effektiva phishing-attacker, genom att erbjuda GPT-driven, omfattande träning för anställda.

KMWorld fördjupade igår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI kan hjälpa oss att bli mer kreativa inom musik, menar MAS medgrundare

James Alvich, medgrundare och president för MAS (Music and Strategy), diskuterar den potentiella rollen för AI inom musikproduktion. Han menar att AI inte kan ersätta den mänskliga kopplingen till musik, som inte bara handlar om själva ljudet utan även livsstilen och berättelserna bakom det. Alvich tror dock att AI kan hjälpa oss att bli mer kreativa och att framtida musikskapande kommer att involvera artister som arbetar hand i hand med AI. Han påpekar också de rättsliga utmaningarna med att använda AI-genererad musik, speciellt när det gäller upphovsrätt.

Direktlänk Dela Little Black Book Online fördjupade 13 juni

Musik och AI: En ny harmoni?

James Alvich, medgrundare och vd för MAS (Music and Strategy), har en djup koppling till musik. Han har arbetat på världens främsta byråer och med välkända varumärken som Verizon, AT&T, Amex och American Eagle. Alvich har ofta producerat originell musik som berör människor. Han har börjat fundera över AI och dess inverkan på musikindustrin och hur vi upplever musik. Han tror att AI kan hjälpa oss att bli mer kreativa men att det finns hinder att övervinna, som vem som ska krediteras och betalas för AI-genererad musik. Alvich tror att framtiden innebär att högkvalitativa artister kommer att arbeta hand i hand med AI.

Direktlänk Dela Little Black Book Online fördjupade 13 juni

Generativ AI: Insikter och inlärningsvägar från Malaya Rout, Exafluences data science-direktör

Malaya Rout, data science-direktör på Exafluence i Chennai och tidigare anställd vid TCS, LatentView Analytics och Verizon, delar sina insikter om generativ AI. Han förklarar att det inte räcker med att använda LLM-baserade applikationer, utan man bör förstå hur de byggs. Rout föreslår en inlärningsväg för generativ AI, som inkluderar statistik för ML, datautforskning, ML-modelleringstekniker, djupinlärning och förståelse för teknikekosystemet kring LLM. Han betonar också vikten av att kunna förklara generativ AI-lösningar för intressenter på olika detaljnivåer.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 26 maj

Exklusivt AI-event i New York fokuserar på AI-revision

Stora misstag från kundsupport AI-agenter, till exempel från stora namn som Chevy, Air Canada och New York City, har förnyat fokus på behovet av större tillförlitlighet. Ett exklusivt AI-event i New York den 5 juni kommer att diskutera ´AI-revision´. På detta evenemang kommer tre nyckelspelare i ekosystemet att diskutera de senaste bästa praxis för AI-revision. Bland talarna finns Michael Raj, VP för Verizon för AI och data, Rebecca Qian, medgrundare och CTO för Patronus AI, och Justin Greenberger, SVP för UiPath.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 21 maj

Data Science Direktör Delar Insikter Om Tokenhantering

Malaya Rout, direktör för Data Science på Exafluence i Chennai, delar sina insikter om tokenhantering inom data science. Han diskuterar begränsningarna med Language Model (LLM), som endast kan bearbeta ett specifikt antal tokens åt gången, och betonar vikten av effektiv tokenhantering. Han förklarar också att de flesta LLM-leverantörer tar betalt per token, och ger råd om hur man kan kontrollera kostnaderna, till exempel genom att mäta antalet utbytta tokens, undvika att träffa LLM när det är möjligt, och använda en stubb som LLM-svar när man måste arbeta mycket på användargränssnittet. Han nämner också användningen av RAG (Retrieval Augmented Generation) för att maximera sammanhanget inom prompten samtidigt som antalet använda tokens minimeras.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 17 maj

Verizon satsar på AI för att dubbla sitt nätverk

Verizon Communications, USA:s största detaljhandelsleverantör av trådlös kommunikation, satsar stort på artificiell intelligens (AI) som en viktig tillväxtmotor. Företaget tror att AI har potential att dubbla dess nätverk inom de närmaste fem åren. Verizon har redan integrerat AI-programvara från Google i sin kundtjänst. AI-verktyget lyssnar på samtal, spårar mänsklig känsla och ton och skickar notifikationer till en handledare om en kund verkar frustrerad. Verizon planerar också att använda AI för att erbjuda personaliserade rekommendationer och kuraterade erbjudanden till kunder i realtid.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 15 maj

Verizon förbättrar kundupplevelsen med nya GenAI-verktyg

Verizon förbättrar kundupplevelsen med hjälp av nya GenAI-verktyg som omformar och förbättrar hur företaget betjänar sina kunder. De nya verktygen gör det enkelt att göra affärer med Verizon och hjälper till att minska den kognitiva belastningen för butikspersonal och kundtjänstpartners. Verktygen är utformade för att arbeta sida vid sida med våra kunder och frontlinjer som en personlig ´guide´ för att få de bästa svaren och erbjudandena tillgängliga. Verktygen gör det möjligt för Verizon-representanter i frontlinjen att bygga meningsfulla relationer med kunderna, eftersom varje interaktion spelar roll.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 maj

Verizon introducerar nya AI-verktyg för att förbättra kundupplevelsen

Verizon introducerar nya AI-verktyg för att förbättra kundupplevelsen. Dessa verktyg kallas ´Personlig forskningsassistent´, ´Fast Pass´-lösning, ´Segment av mig´, ´Problemlösare´ och mer. Företaget lovar att dessa verktyg inte kommer att ersätta mänskliga jobb, utan snarare assistera dem för att spara tid och utföra komplexa uppgifter. Verktygen förväntas hjälpa dess anställda att effektivt och korrekt svara på nästan alla frågor som kunder ställer under support samtal.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 14 maj

Mastercard lanserar AI-drivna lösningar för att bekämpa bedrägerier

Mastercard har meddelat en ny svit av lösningar drivna av artificiell intelligens (AI) för att bekämpa den växande hotet från bedrägerier på marknaden. Enligt Federal Bureau of Investigation förlorade människor i USA 12,5 miljarder dollar till internetsvindel under 2023. I Storbritannien var bedragare ansvariga för nästan 1,4 miljoner stölder under första halvåret 2023. Mastercard Scam Protect är en svit av specialiserade lösningar drivna av AI-teknologier som hjälper till att identifiera och förebygga bedrägerier. Mastercard samarbetar också med organisationer för att bekämpa bedrägerier.

Direktlänk Dela The Royal Gazette fördjupade 29 april

Mastercard lanserar ´Scam Protect´ för att bekämpa digitala bedrägerier

Mastercard introducerar ´Scam Protect´ för att bekämpa ökande digitala bedrägerier, med hjälp av AI, biometri och öppen bankteknik för att säkra transaktioner och konsumentdata. Initiativet syftar till att proaktivt identifiera och neutralisera hot, säkra digitala transaktioner och skydda konsumenter från effekterna av finansiellt bedrägeri. Mastercard har också ingått strategiska allianser med branschpartners, inklusive Verizon och Entersekt, samt är en stödjande medlem av Global Anti-Scam Alliance.

Direktlänk Dela Bobsguide fördjupade 27 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Mastercard lanserar AI-drivna verktyg för att skydda mot bedrägerier

Stora finansiella institutioner anpassar sig till den nya världen av teknikdriven bedrägeri och antar digitala identitetsverktyg som ett allt mer nödvändigt försvar. Mastercard har lanserat en ny svit av AI-drivna verktyg för att skydda kunder mot bedrägerier. LexisNexis Risk Solutions rapporterar en korrelation mellan stigande bedrägerier och kundförtroende. Och Feedzai ser betydande tillväxt inom sin verksamhet för beteendebiometri.

Direktlänk Dela Biometric Update fördjupade 25 april

Mastercard lanserar AI-baserad produkt för att bekämpa bedrägerier

Mastercard hanterar det växande hotet från bedrägerier genom att lansera en AI-baserad produktsvit och flera branschöverskridande partnerskap. Enligt FBI förlorade människor över hela USA 12,5 miljarder dollar till internetsvindel år 2023. I Storbritannien var bedragare ansvariga för nästan 1,4 miljoner stölder under första halvåret 2023. Mastercard har lanserat Scam Protect, en uppsättning specialiserade verktyg som drivs av AI, biometri och öppen bankverksamhet. Betalningsföretaget samarbetar också med Verizon för att mer exakt blockera skräppost och bedragare. Banker i Storbritannien, inklusive NatWest, är de första att använda Mastercards AI-drivna teknik för att identifiera och förhindra att pengar skickas till bedragare i realtid.

Direktlänk Dela Finextra Research fördjupade 25 april

Mastercard, Verizon och NatWest samarbetar för att bekämpa bedrägerier

Mastercard har lanserat Scam Protect, en svit av specialiserade lösningar som drivs av AI-teknik för att identifiera och förhindra bedrägerier. Företaget samarbetar också med Verizon och NatWest för att bekämpa bedrägerier. Mastercard använder sin identitet, biometri, AI och öppna bankkapabiliteter för att skydda konsumenter mot bedrägerier, från kortbaserade och kontotillkonto-betalningar till bedrägliga kontoöppningar. Mastercard samarbetar även med Global Anti-Scam Alliance för att skydda konsumenter globalt genom medvetenhetskampanjer.

Direktlänk Dela Identity Week fördjupade 24 april

Mastercard lanserar AI-drivet skydd mot bedrägerier

Mastercard lanserar en AI-driven produkt för att upptäcka och förhindra identitets- och betalningsbedrägerier innan de kan drabba konsumenter. Produkten, kallad ´Scam Protect´, använder AI för att bekämpa AI. Genom att kombinera sin identitets-, biometri-, AI- och öppna bankfunktioner kan företaget skydda konsumenter från internetsvindlerier och betalningsbedrägerier, från kortbaserade och konto-till-konto-betalningar till bedrägliga kontoöppningar. Mastercard lanserar Scam Protect med en tvådelad produktansats. Mastercard Identity verifierar en individs autenticitet från det ögonblick en konto-till-konto- eller kortbaserad betalning initieras. Dessutom riktar sig företaget mot realtidsbetalningar. Dess Consumer Fraud Risk-lösning ger banker intelligens för att hjälpa till att upptäcka och förhindra betalningar till bedragare.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 24 april

Mastercard lanserar AI-drivna säkerhetslösningar för att bekämpa bedrägerier

Mastercard har avslöjat en rad AI-drivna säkerhetslösningar och ingått partnerskap med Verizon, NatWest, Entersekt och Global Anti-Scam Alliance för att bekämpa ökningen av bedrägerier och identitetsstölder. Genom att kombinera sina identitets-, biometriska, AI- och öppna banktjänster i ´Scam Protect´-lösningssviten hoppas Mastercard skydda konsumenter mot en mängd olika bedrägerier, från kortbaserade och kontotillkonto-betalningar till bedrägliga kontöppningar. Under 2023 förlorade människor i USA 12,5 miljarder dollar till internetbedrägerier, medan i Storbritannien var bedragare ansvariga för nästan 1,4 miljoner stölder under första halvåret 2023.

Direktlänk Dela The Fintech Times fördjupade 24 april

Tre AI-aktier med större potential än kryptovalutor

Kryptomarknaden har visat sin förmåga att driva tillväxten i investerarnas portföljer, med ett marknadsvärde som steg till 3 biljoner dollar 2021. Men trots detta hävdar vissa att vissa aktier har ännu större potential än krypto just nu, särskilt inom området artificiell intelligens (AI). AI-marknaden förväntas överstiga 1 biljon dollar i slutet av detta decennium. Tre AI-aktier som kan slå alla kryptoaktörer är Nvidia, Alphabet och Metaplatforms. Nvidia är marknadsledare inom AI-chip, Alphabet är känd för sin största inkomstkälla: Google Search och Metaplatforms genererar mestadels sina intäkter genom annonsering.

Direktlänk Dela The Bharat Express News fördjupade 18 april

Tre AI-aktier med större potential än kryptovalutor

Kryptovalutamarknaden har visat sin förmåga att driva tillväxt för investerarnas portföljer. Efter att ha nått 3 biljoner dollar i marknadsvärde 2021 och sedan sjunkit under de senaste åren, är den återigen på uppgång. Men även om du föredrar att hålla dig till aktiemarknaden, kommer du inte att missa stora tillväxtmöjligheter. Faktum är att vissa aktier har ännu mer potential än någon kryptovaluta just nu. Du hittar många av dem inom ett annat hett tillväxtområde: området för artificiell intelligens (AI). AI-marknaden förväntas överstiga 1 biljon dollar vid decenniets slut. Låt oss ta en närmare titt på tre AI-aktier som kan slå vilken kryptoaktör som helst: Nvidia, Alphabet och Meta Platforms.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 18 april

Tre AI-aktier som kan slå kryptovalutor

Marknaden för artificiell intelligens (AI) väntas överstiga 1 biljon dollar inom några år och dessa företag är redo att dra nytta av det. Kryptovalutamarknaden har visat sin förmåga att driva tillväxt för investerarnas portföljer. Den sköt upp till 3 biljoner dollar i marknadsvärde 2021 och efter en nedgång under de senaste åren är den återigen på uppgång. Men om du föredrar att hålla fast vid aktiemarknaden, oroa dig inte - du kommer inte att missa stora tillväxtmöjligheter. Faktum är att vissa aktier har ännu mer potential än någon krypto just nu. Du hittar många av dem i ett annat hett tillväxtområde: AI-fältet. AI-marknaden förväntas överstiga 1 biljon dollar vid slutet av decenniet och idag positionerar investerare sina portföljer för att dra nytta av det. Låt oss ta en närmare titt på tre AI-aktier som kan slå någon kryptoaktör. 1. Nvidia 2. Alphabet 3. Meta Platforms

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 18 april

AI och Big Data Expo Nordamerika presenterar slutgiltig agenda

AI och Big Data Expo Nordamerika har meddelat den slutgiltiga agendan för evenemanget som äger rum den 5-6 juni på Santa Clara Convention Center. Konferensen kommer att behandla de senaste framstegen inom artificiell intelligens och Big Data, med experttalare, tankeväckande paneldiskussioner och en fullpackad expogolv. Deltagarna kan förvänta sig djupdykningar i nästa generations AI-förmågor, arbetskraftsförstärkning, maskininlärningsalgoritmer och verkliga fallstudier som visar inverkan av datadrivna beslut. Talare inkluderar experter från Walmart, Visa, Capital One, Verizon, Thomson Reuters, BP, Wells Fargo och många fler.

Direktlänk Dela CIO News fördjupade 13 april

Google presenterar AI-partnerskap och produkter på molndatorkonferens

Google presenterade en anpassad AI-chip med Arm Holding´s halvledararkitektur och utvidgade sitt molnallians med cybersäkerhetsföretaget Palo Alto Networks på sitt molndatorkonferens, Google Cloud Next. Google avslöjade också en ny ´A3 Mega´ AI-processor som använder Nvidias H100-teknologi och planerar att använda Nvidias nästa generations Blackwell-plattform i början av 2025. Google planerar att sälja den anpassade, Arm-baserade AI-chip till externa kunder. Google-aktien steg 1% till 156.42 i tidig handel. Företaget annonserade också nya eller utvidgade partnerskap med Bayer, Cintas, Discover Financial, IHG Hotels & Resorts, Mercedes-Benz, Palo Alto Networks, Verizon Communications, WPP och många fler.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 9 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Teknikjobb minskar i USA, men AI-relaterade jobb ökar

Teknikjobb i USA minskade med 2% under första kvartalet 2024 och är nu nere med 47% sedan toppen i april 2022, enligt den första State of Tech Employment Spring 2024-rapporten. AI-relaterade jobb ökade under första kvartalet 2024, drivet av stark efterfrågan på expertis inom generativ AI. Antalet 5G-relaterade jobb ökade också, medan efterfrågan på molnrelaterad expertis minskade kvartal till kvartal. Anställningstätheten inom industrin för industriell automatisering toppar för närvarande andra industrier, med telekommunikationsindustrin i slutet.

Direktlänk Dela IoT Analytics fördjupade 8 april

Tech & AI LIVE London återvänder 2024 med teknik- och AI-ledare

Tech & AI LIVE, som samlar teknik- och AI-ledare från hela världen, kommer att återvända 2024. Evenemanget, som startar årets händelser för Technology Magazine, kommer att äga rum virtuellt den 21 maj. Deltagarna kommer att kunna höra från företag som EY, DXC Technology, ServiceNow, Ericsson, IBM, BCG, Vodafone och många fler. Detta är en gyllene möjlighet att visa upp dina värderingar, öka ditt varumärkes profil och nätverka med ledare inom teknik och AI. Dessutom är Top 100 Women in Technology-listan nu tillgänglig, med inflytelserika chefer från företag som Google, Amazon, Accenture, NTT, Verizon, Schneider Electric, Intel, Oracle, Apple och Cisco.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 4 april

Roger Graell Sole driver digital strategi på Bata Group

Roger Graell Sole, en erfaren ledare inom digital teknik, är för närvarande Chief Digital Officer på Bata Group, en ledande tillverkare och återförsäljare av kvalitetsskor. Roger ansvarar för att driva företagets digitala strategi. Innan han anslöt sig till Bata Group 2022 arbetade Roger för andra ledande detaljhandels- och e-handelsorganisationer, inklusive 12 år på Mango, två år på lastminute.com, fem år på REDCATS och tre år på Pimkie. Han är specialiserad på e-handel, online marknadsföring, webbanalys, detaljhandel, kundrelationer, digital strategi, budgetering, konverteringsoptimering, kampanjhantering och leadgenerering. Roger är också en examen från Polytechnic University of Catalonia. Dessutom har Technology Magazine lanserat sin serie av Top 100-tillskott för 2024, med Top 100 Women in Technology nu ute. Dessa kvinnor leder laddningen när det gäller investeringar, innovation, att utnyttja strategiska möjligheter och att stödja andra underrepresenterade grupper.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 2 april

Samsungs Galaxy AI kommer till äldre enheter med One UI 6.1-uppdateringen

Samsung kommer att börja rulla ut sin One UI 6.1-uppdatering den 28 mars, vilket kommer att ta med Galaxy AI till äldre enheter, inklusive Galaxy S23-serien, Galaxy S23 FE, Galaxy Z Flip 5 och Galaxy Z Fold 5. Uppdateringen kommer också att börja göra sin väg till Wi-Fi-versioner av Galaxy Tab S9, S9 Plus och S9 Ultra denna vecka. Samsung säger att One UI 6.1 kommer att vara tillgängligt för enheter som säljs genom sin egen detaljhandelskanal samt Best Buy, Amazon, AT&T, T-Mobile, UScellular och Verizon, bland andra operatörer och partners.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 27 mars

Samsungs One UI 6.1 rullas ut till äldre Galaxy-enheter

Samsung har officiellt meddelat att utrullningen av One UI 6.1 till utvalda äldre Galaxy-enheter kommer att börja den 28 mars. Detta innebär att miljontals Galaxy-enhetägare inom några dagar kommer att få tillgång till AI-drivna funktioner som ursprungligen introducerades i Galaxy S24-serien. Uppdateringen kommer att riktas till en bred rad enheter, inklusive Galaxy S23-serien, S23 FE, Z Fold5 och Flip5. Förvänta dig att uppdateringen kommer att träffa din enhet i USA om du köpte den direkt från Samsung.com, från populära operatörer som AT&T, Verizon T-Mobile, UScellular eller från återförsäljare som Best Buy och Amazon.

Direktlänk Dela PhoneArena fördjupade 27 mars

Samsung rullar ut One UI 6.1-uppdatering med Galaxy AI för tidigare generationers enheter

Samsung har meddelat att de kommer att börja rulla ut sin One UI 6.1-uppdatering, fullpackad med Galaxy AI för tidigare generationers enheter, den 28 mars i USA. Uppdateringen medför Googles ´Circle to Search´, Live Translate, Chat Assist och Generative Edit. Galaxy AI är nu tillgängligt på Galaxy S23-serien, Galaxy S23 FE, Galaxy Z Flip 5, Fold 5 och Tab S9-serien. Samsung kommer att börja rulla ut sin stora One UI 6.1-uppdatering från torsdag (28 mars), vilket för med sig dess AI-programvara till användare i USA. Enligt ett pressmeddelande bör ägare av Samsungs tidigare generationers enheter börja förbereda sig för att ladda ner och installera den kommande uppdateringen. Uppdateringen för dessa tidigare generationers enheter närmare upplevelsen av Galaxy S24-serien. One UI 6.1 innehåller företagets Galaxy AI-programvara överallt, vilket ger flera funktioner på enheten. Uppdateringen inleds med Googles ´Circle to Search´. Användare kan köra en sökning baserad på vad som helst på sin Android-enhet utan att byta till Chrome eller en annan Google-skapad app. Användare av tidigare generationers enheter kan nu cirkla, klottra, markera eller trycka på objekt i bilder för att hitta mer information via Google Search. Dessutom kan du skriva din egen fråga för att hjälpa till att styra sökningen. Live Translate är en annan funktion som One UI 6.1 medför, vilket gör att användare kan uppleva realtidsöversättningar under telefonsamtal. Chat Assist och Samsungs Generative Edit anländer för att ge lite nytta till vad dess Galaxy-enhetsägare kan utnyttja. Den första, tillgänglig via Samsung Keyboard, kan hjälpa användare att justera deras ´meddelandeton´ och översätta meddelanden på 13 språk. Generative Edits ankomst sägs hjälpa användare att ´anpassa sina foton´ med storlek, borttagning och andra AI-verktyg för bildförbättringar. Galaxy AI via One UI 6.1 kommer att börja rulla ut den 28 mars på de tidigare nämnda enheterna från tidigare generationer. Samsung säger att uppdateringen kommer att rullas ut på enheter som säljs via olika operatörer som AT&T, T-Mobile, Verizon och USCC. Dessutom kommer enheter som köpts via Amazon, Best Buy och mer också att få uppdateringen. Samsung upprepar i sitt pressmeddelande att vissa Galaxy AI-funktioner, som Circle to Search, kräver en internetanslutning. Företaget informerar också användarna om att dess Galaxy AI-funktioner är gratis, men företaget kommer att börja ta betalt för dem 2026.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 27 mars

Samsung lanserar nya AI-funktioner för Galaxy-smarttelefoner

Samsungs lansering av Galaxy AI1 markerar början på en ny era för Galaxy-smarttelefoner, med förbättrade upplevelser som utnyttjar kraften i AI för att hjälpa användare att kommunicera över språkbarriärer, dela sina mest imponerande skapelser och bli ännu mer produktiva. Bland de mest populära funktionerna i USA är Circle to Search med Google2, Live Translate3 och Generative Edit4. Samsung planerar nu att rulla ut Galaxy AI-funktioner till ännu fler användare över hela Galaxy-ekosystemet. Från och med den 28 mars kommer One UI 6.1 att börja rullas ut över Galaxy S23-serien, S23 FE, Z Fold5, Z Flip55 och andra.

Direktlänk Dela Samsung Newsroom fördjupade 27 mars

HPE förbättrar Aruba Central med stora språkmodeller

Hewlett Packard Enterprise (HPE) lägger till stora språkmodeller (LLM) för att förbättra sökfunktionerna på sin Aruba Central-nätverkshanteringsplattform och förbättra dess AIOps-funktioner. Den nya AI-baserade sökmotorn är utformad för att hjälpa nätverksingenjörer och kanalpartners att effektivt övervaka och felsöka problem på sina nätverk. Sökmotorn kommer att lanseras i april med olika licensnivåer och kan också köpas som en separat SaaS-produkt. HPE Aruba och Verizon Business har också utökat sitt samarbete och nu kan Verizon-kunder köpa HPE Aruba Networking Central som en hanterad tjänst.

Direktlänk Dela Channel Futures fördjupade 27 mars

HPE utökar AI-driftsfunktioner med GenAI i Aruba Networking Central

Hewlett Packard Enterprise (HPE) meddelade att de utvidgar sina AI-driftsfunktioner genom att integrera flera generativa AI (GenAI) storspråksmodeller (LLMs) inom HPE Aruba Networking Central, HPE:s molnbaserade nätverkshanteringssystem, som är värd på HPE GreenLake Cloud Platform. HPE Aruba Networking Central:s nya självständiga uppsättning av LLM-modeller är utformade med innovativ förbehandling och skyddsräcken för att förbättra användarupplevelsen och den operativa effektiviteten. HPE meddelade också att Verizon Business utökar sin portfölj med hanterade tjänster för att inkludera HPE Aruba Networking Central.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 26 mars

Aktiemarknaden sjunker trots starka vinster i partipriser

Aktieindex minskade något under torsdagens sista halvtimme av handel, efter att oväntade vinster i partipriser i februari överraskade investerare och detaljhandelsförsäljningen försvagades. Nvidia och Super Micro Computer sjönk kraftigt på aktiemarknaden, trots att analytiker blev mer optimistiska kring båda AI-ledarna. Ett innehav av Cathie Wood steg kraftigt. Bitcoin och guld sjönk när statsobligationsavkastningarna ökade. Federal Reserves möte och beslut om räntorna väntas på onsdag. Dow Jones Industrial Average sjönk nästan 0,4% på torsdagen, trots att vissa teknikledare presterade bra. S&P 500 och Nasdaq sjönk med 0,3%. Russell 2000, som representerar småbolag, led ett stort nederlag på 2,4%. Siffror från arbetsmarknadsdepartementet visade att producentprisindexet i februari steg med 0,6%. Ekonomer hade förväntat sig att partipriserna skulle stiga med 0,3% i månaden. På årsbasis steg priserna med 1,6%, vilket är högre än förväntningarna på 1,2%. Arbetslöshetsansökningarna för veckan som slutade 9 mars sjönk till 209 000. Ekonomer hade förväntat sig 215 000 ansökningar, enligt Econoday. Dessutom steg detaljhandelsförsäljningen med 0,6% i februari, jämfört med förväntningarna på 0,7%, efter att ha sjunkit med 0,8% i januari. De flesta sektorer i S&P 500 sjönk på aktiemarknaden, även om kommunikationstjänster och energi steg. Handelsvolymen på New York-börsen och på Nasdaq steg från onsdagen, enligt preliminära uppgifter. Men bredden var nedslående, med fler förlorare än vinnare med 4 mot 1 på NYSE och nästan 8 mot 3 på Nasdaq. Avkastningen på den riktmärkande 10-åriga statsobligationen steg 10 punkter till 4,29%. I en ogynnsam rörelse för aktierna steg avkastningen över dess 200-dagars glidande medelvärde, till den högsta nivån sedan 29 februari. Innovator IBD 50 (FFTY) börshandlade fonden led ett nederlag på 1,7%. Federal Reserve kommer att träffas på onsdag för sitt räntebeslut. Enligt CME FedWatch Tool är sannolikheten för att räntorna förblir oförändrade överväldigande 99% i mars, men endast 37,1% i juni. På Dow Jones-indexet steg endast sju aktier på torsdagen. Apple (AAPL) och Microsoft (MSFT) steg, liksom Visa (V). Microsoft och Visa återhämtar sig från sina 10-veckors glidande medelvärden. Men JPMorgan Chase (JPM), Verizon (VZ) och IBM (IBM) belastade Dow-indexet. Utanför Dow sjönk Nvidia (NVDA) med 4,2% på torsdagen. BofA Securities höjde sitt prisobjekt till 1 100 från 925 på IBD Leaderboard och IBD 50 innehav. BofA-analytiker Vivek Arya fann Nvidias ´värdering och ägande attraktivt jämfört med halvledare/infotechjämnåriga´. Uppgraderingen kommer när ledaren inom artificiell intelligens planerar sin GTC AI-konferens för utvecklare nästa vecka. Nvidia har haft en enorm uppgång, med en ökning på 77% hittills i år efter sin massiva rally 2023, då den ökade med 239%. Super Micro nedgraderades på aktiemarknaden idag. Under tiden höjde BofA-analytiker Ruplu Bhattacharya sitt prisobjekt för Super Micro Computer (SMCI) från 1 040 till 1 280, men aktierna sjönk nästan 5%. Både Nvidia och Super Micro testar sina kortfristiga glidande medelvärden. Super Micro har en vinst på 298% hittills i år. Fondsmanager Cathie Woods ARK Invest innehav Robinhood (HOOD) steg mer än 5%. Rapporter sa att finanstjänsteföretaget ökade sina tillgångar under förvaltning med 16% i februari. Under tiden sjönk Tesla (TSLA) med 5% på aktiemarknaden idag. Aktierna fortsätter en nedåtgående trend. Resultat flyttade hembyggare och programvaruaktier. Lennar (LEN) sjönk med mer än 7% och drog sig tillbaka under en köppunkt efter att dess resultatrapport kom ut sent på onsdagen. Hembyggaren missade försäljningsutsikterna, enligt FactSet, och gav en negativ prognos för det nuvarande kvartalet. Aktierna sjönk till det 50-dagars glidande medelvärdet på torsdagen. UiPath (PATH) och SentinelOne (S) sjönk under sina 50-dagars glidande medelvärden i hög volym, vilket är en säljsignal. SentinelOnes försäljnings- och marginalprognos kom in under förväntningarna. Aktier nära köppunkter. Några aktier förblev nära köppunkter i korrekta baser på aktiemarknaden idag. Neurocrine Biosciences (NBIX) förblev nära sin köppunkt på 143,35, trots en minskning på 2,5% i dagens handel. Royal Caribbean (RCL) var nära en köppunkt på 133,77 i en koppbas. Företaget diskuteras i dagens IBD 50 Stocks to Watch. Slutligen sjönk det senaste IBD Stock Of The Day och Leaderboard innehavet Dexcom (DXCM) under en köppunkt på 132,03. Det finns ingen säljsignal än så länge.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 15 mars

Alphabet: En unik investeringsmöjlighet i AI-eran

Investerare köper artificiell intelligens (AI) aktier på grund av teknikens potential att revolutionera många branscher. Företag som erbjuder AI-tjänster eller använder AI själva kan se sina intäkter öka de kommande åren. Alphabet, moderbolaget till Google, framhävs som en unik investeringsmöjlighet. Aktien har stigit mer än 50% under det senaste året och handlas fortfarande till endast 20x framtida vinstprognoser. Alphabet är känt för att leda dagens ekonomi och håller toppositioner i S&P 500 och Nasdaq. Dessutom har företaget lanserat Gemini, sin mest kraftfulla AI-modell hittills, och använder sin AI-plattform inom alla sina verksamheter.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 14 mars

Lagförslag om att bekämpa ´deepfakes´ i Wyoming dör i kommitté

Ett lagförslag i Wyoming, som syftade till att förhindra att allmänheten lurades med falska, AI-genererade videor, dog i kommittén när ingen lagstiftare stödde en omröstning om det. Senate File 51 var avsett att rikta in sig på syntetiska medier, eller ´deepfakes´, genom att tvinga folk att märka dem. Det skulle ha tillåtit alla som avbildades i eller vilseleddes av en sådan skapelse att stämma sociala medieplattformar eller andra spridare för pengar, och det skulle ha låtit åklagare straffrättsligt åtala personer som ertappades med att använda deepfakes för att påverka val. Google, Verizon och andra kritiker motsatte sig lagförslaget.

Direktlänk Dela Cowboy State Daily fördjupade 5 mars

Svenska företaget Ericsson har börjat utforska möjligheterna att använda artificiell intelligens (AI) för att utforma nätverksteknologier. Företagets teknikchef, Erik Ekudden, nämnde vid en presskonferens att algoritmer kan hitta bättre sätt att utforma nätverk än människor. Andra företag som Qualcomm och Picocom undersöker också dessa möjligheter. Men att skrota det nuvarande systemet för nätverksdesign, Open Systems Interconnection (OSI)-modellen, kan leda till oro för teknologier skapade av AI som ingen person kan förstå.

Light Reading fördjupade 28 februari

Telia och Verizon utnyttjar kraften i generativ AI

Generativ AI har snabbt blivit en del av företagsstrategier, inklusive telekomföretag som Verizon och Telia. På Mobile World Congress 2024 talade Rainer Deutschmann, Telias COO, om vikten av att bygga en solid datafundament för att verkligen utnyttja kraften i generativ AI. Han betonade behovet av att förbereda personalen för de förändringar som denna teknik kan medföra. Verizon använder generativ AI för att förbättra kundupplevelsen och för att stärka säkerhetsprodukterna genom bedrägeriupptäckt, enligt Srini Kalapala, företagets produktutvecklingschef.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 26 februari

Marissa Mayer driver nu AI-startup Sunshine

Marissa Mayer har länge varit en inspiration för innovativa kvinnor som kämpar för att bryta igenom könsbarriärerna i en manligt dominerad teknikindustri. Mayer gick med i Google 1999 och hjälpte till att designa banbrytande produkter som Gmail. Hon lämnade Google 2012 för att bli VD för Yahoo, där hon lyckades tredubbla aktiekursen och skapa mer än 30 miljarder dollar i aktieägarvärde innan hon sålde företagets onlineverksamhet till Verizon Communications 2017. Mayer, 48, driver nu en AI-startup som heter Sunshine, tillsammans med Enrique Muñoz Torres, från ett kontor i Palo Alto, Kalifornien. Sunshine använder AI för att hantera kontakter på en mobilapp. Appen är gratis, men för en månadsavgift på $4.99 kan vi lägga till saker från platser som LinkedIn som du kanske inte har lagt till själv.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 20 februari

Generativ AI förbättrar phishing-attacker, ökar risk för dataintrång

Phishing-mail var tidigare relativt lätta att upptäcka. Dålig grammatik, stavfel och udda mellanrum var tydliga tecken på ett phishing-meddelande, vilket hjälpte anställda att antingen ignorera det eller rapportera det till sitt interna IT-team. Men i takt med att generativ AI utvecklas, blir phishing-bedrägerier - som redan står för 90% av dataintrång, enligt CISA - ännu mer övertygande och mänsklika. Effektiviteten av phishing beror på trovärdigheten, med mer övertygande attacker ökar sannolikheten att offer avslöjar känslig information. AI-förstärkta phishing-tekniker har potential att föröda företag. Phishing-kampanjer som är mer riktade och inkluderar en personlig element, som ett telefonsamtal, är mer än tre gånger så framgångsrika, med en klickfrekvens på mer än 53%, enligt AAG, en IT-tjänsteleverantör. En studie av FIDO Alliance 2023 fann att 54% av globala konsumenter har sett en ökning av misstänkta meddelanden och bedrägerier, medan 52% tror att sådana meddelanden har blivit mer sofistikerade. Läs vidare för att lära dig varför generativ AI är ett särskilt attraktivt verktyg för cyberbrottslingar som vill infiltrera företag, hur det gör phishing svårare att slå och vilka verktyg säkerhetsledare bör använda för att bekämpa attacker i tidsåldern för generativ AI.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 13 februari

Stora teknikföretag rapporterar om AI:s roll i intäktsökning

Stora teknikföretag som Microsoft, Alphabet, Amazon, Apple och Meta har nyligen rapporterat om sina intäkter, vilket framhäver företagsartificiell intelligens (AI) roll i att monetarisera deras AI-ambitioner. Microsofts intäkter överträffade prognoserna, stödda av tillväxten i företagets molnsegment, Azure, drivet av dess ´AI-fördel´. Alphabet rapporterade att AI drev företagets företagsmoln och arbetsplatskunder och annonsintäkter. Amazon rapporterade att GenAI-verktyg i Amazon Web Services stöttade ökningen av kvartalsintäkterna genom hela 2023. Meta är fortfarande i början av sina AI-initiativ och Apple förväntas avslöja mer detaljer om sina generativa AI-projekt senare i år.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 2 februari

Alphabets aktier faller efter rapportering av kvartalsresultat, fokus på AI och prenumerationer

Aktierna för Google moderbolag Alphabet sjönk i efterhandeln efter att bolaget rapporterat sitt fjärde kvartalsresultat. Under konferenssamtalen efter rapporten fokuserade företagsledare på generativ AI, prenumerationer och molntjänster. Bolagets reklamintäkter ökade med 11% jämfört med samma period föregående år, men var lägre än analytikernas förväntningar. I samtalet diskuterade företagsledare AIs roll i att hjälpa annonsörer, särskilt det nya AI-verktyget Gemini. Dessutom ökade Google Clouds intäkter med 26% till 9,1 miljarder dollar. Bolagets kostnader för innehållsanskaffning för prenumerationserbjudanden ökade med 6% jämfört med föregående år.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 31 januari

Framstående ledare diskuterar AI:s framsteg och framtida förväntningar

Framsteg inom artificiell intelligens (AI), särskilt generativ AI, har varit en stor nyhet under 2023 och förväntas fortsätta vara en het fråga under 2024. Ledare och toppchefer inom branschen diskuterade framstegen inom AI och förväntningarna inför det kommande året vid World Economic Forum i Davos, Schweiz. Dessa framsteg har haft stor inverkan på arbetet inom Bill och Melinda Gates Foundation. Flera företagsledare, inklusive de från Nasdaq, Bank of America, Verizon Communications, Novartis, Cisco, Salesforce, Qualcomm, Microsoft, C3.ai, Williams-Sonoma och musikern och entreprenören will.i.am, delade sina tankar om AI:s påverkan och framtida tillämpningar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 20 januari

AI-verktyg identifierar undervärderade aktier för 2024

Feinbold använde OpenAI:s generativa AI-verktyg, ChatGPT, för att identifiera undervärderade aktier med starka grundläggande värden inför 2024. Verktyget valde ut följande aktier: PayPal, Verizon, Archer Daniels Midland, NextEra Energy och Albemarle. PayPal toppar listan på grund av företagets starka tillväxtutsikter och handel med rabatt jämfört med sin historiska värdering. Verizon rankas som andra på grund av sitt rykte för att betala pålitliga utdelningar. Archer Daniels Midland, NextEra Energy och Albemarle valdes också ut som undervärderade aktier.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 1 januari

AI-verktyget ChatGPT identifierar undervärderade aktier med starka grunder

AI-verktyget ChatGPT har identifierat fem aktier som är undervärderade trots starka grunder. PayPal, en digital betalningsjätte, toppar listan och anses ha starka tillväxtutsikter. Verizon, ett framstående telekommunikationsföretag, håller andra platsen på grund av sitt rykte för att leverera en tillförlitlig utdelning. Archer Daniels Midland, en global jordbruksbearbetare, framstår som ett annat undervärderat val. Nästa på listan är NextEra Energy, en av de största producenterna av förnybar energi i USA. Slutligen är Albemarle, den ledande producenten av litium, som är avgörande för elbilar, också undervärderad.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 1 januari

Stora jobbkutt inom telekomsektorn, AI kan förvärra situationen

Telekomsektorn har haft ett tufft år med massiva jobbkutt på både leverantörs- och operatörssidan. Ericsson avslöjade planer på att skära bort 8 500 jobb, och Nokia meddelade att de tvingas minska mellan 9 000 och 14 000 jobb på grund av bristande entusiasm från telekomoperatörer för att köpa leverantörsprodukter. AT&T har minskat sin arbetsstyrka med över 10 000 jobb sedan årets början, och Verizon har minskat med 6 600. Framtiden ser inte ljusare ut, eftersom företagsledare är entusiastiska över generativ AI och överväger hur de kan använda den för att spara pengar.

Direktlänk Dela Light Reading fördjupade 18 december

Linus Torvalds och Dirk Hohndel diskuterar Linux framtid vid Open Source Summit

Linuxgrundaren Linus Torvalds och hans vän Dirk Hohndel, chef för Verizon open source, diskuterade nyligen Linux nuvarande tillstånd vid Linux Foundations Open Source Summit i Japan. De pratade om nästa Linux-kärnutgåva, Linux 6.7, som förväntas släppas runt jul. De diskuterade också frågan om ´underhållströtthet´ och den ökande stressen för Linux kärnunderhållare. Torvalds och Hohndel diskuterade även användningen av Rust-språket i Linux-kärnan och framtiden för artificiell intelligens i kodskrivning.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 6 december

Amazons nya AI-chatbot Q rapporteras ha ´allvarliga hallucinationer´ och läcka konfidentiell data

Amazon presenterade nyligen sin nya AI-chatbot Q, riktad mot företag, men enligt läckta dokument har lanseringen stött på problem. Q uppges lida av ´allvarliga hallucinationer´ och aktivt läcka konfidentiell information. Verktyget ska till och med ha avslöjat placeringen av Amazons Web Services datacenter och läckt ännu inte släppta funktioner. Detta är särskilt problematiskt då chatboten är uttryckligen riktad mot företag, vilka historiskt varit försiktiga med att inte läcka känslig information till chatbots.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 4 december

AI i arbetslivet: En vild västern för arbetsgivare

Artificiell intelligens (AI) används av organisationer över hela världen för att öka produktiviteten och stimulera kreativiteten. I USA verkar det dock som att AI används med liten reglering och ingen tillsyn. Detta ställer arbetsgivare inför utmaningen att navigera och etablera någon form av ordning för att mildra juridiska risker medan lagstiftare och reglerare försöker komma ifatt. AI påverkar arbetsplatsen på oöverträffade sätt och många anställda använder AI allt oftare, vare sig arbetsgivarna vill erkänna det eller inte.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 27 november

Salesflow lanserar en guide för AI-baserade verktyg för att automatisera social försäljning på LinkedIn

Salesflow har lanserat en guide som täcker några av de senaste verktygen för att automatisera social försäljning på LinkedIn med hjälp av AI-baserad teknik. Företaget förklarar också hur dess egen plattform passar in i detta ekosystem, med flera avancerade funktioner som kan förbättra effektiviteten. Salesflow förstår att AI är ett relativt nytt område och erbjuder därför en provversion av sin egen lösning. Salesflows system har använts av flera stora organisationer, inklusive Verizon, HubSpot, GoCardless och Visyond.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 20 november

Tigerhall lanserar ´Professional Coach´ med över 1500 innehållsdelar från branschledare

Tigerhall, en ledare inom organisationsaktivering, meddelar lanseringen av sin ´Professional Coach´ drivs av ChatGPT. Professional Coach är utformat för att ge individer och yrkesverksamma insikter från över 1500 globala företagsledare från företag som Meta, IBM, J.P. Morgan och Verizon. Detta nya verktyg kommer att hjälpa individer att främja sina karriärer och transformera sina företag. Professional Coach rekommenderar innehåll från Tigerhalls omfattande bibliotek med över 1500 branschexperter, vilket erbjuder 10 000 handlingsbara insikter.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 17 november

IT-säkerhet fortsätter att vara en central fråga inför 2024

Säkerhet inom IT och teknik fortsätter att vara en central fråga inför 2024. Enligt IT-säkerhetskonsult Åsa Schwarz blir programvaror som hackare använder allt mer sofistikerade och svårare att genomskåda, vilket kräver att användare är mer vaksamma än någonsin. Samtidigt ser säkerhetskonsulten Karl Emil Nikka ett växande problem med så kallade polymorfiska skadeprogram, som döljer sig för vanliga antivirusprogram genom att ständigt ändra sin kod. Dessutom har framväxten av AI-chattbotar skapat en risk att oavsiktligt dela personuppgifter och annan känslig information, både med företagen som driver AI-bottarna och med internet i stort.

Direktlänk Dela PC för Alla fördjupade 15 november

I dagens arbetslandskap är både anställdas och företags öde beroende av deras förmåga att förstå och anpassa sig till tekniska skift. Framväxande teknologier, som artificiell intelligens (AI), har potential att ersätta mänskligt arbete, men de kan också generera sysselsättningsmöjligheter och tillväxt om det finns efterfrågan på arbetare för att driva dessa teknologier eller om nya ekonomiska aktiviteter dyker upp. Under det senaste decenniet har yrken som är mer mottagliga för AI-drivna teknologier upplevt en expansion i sin andel av sysselsättningen, särskilt roller som består av en högre andel yngre och skickliga arbetare. En avgörande egenskap hos denna förändring är dess djupgående inverkan på kompetenser; teknik är inte ´kompetensneutral´. Medan vissa jobb kan försvinna på grund av automatisering och innovation kommer andra att utvecklas, och helt nya roller kommer att framträda. Detta skapar en särskild dilemma - en samtidig arbetslöshetskris och arbetskraftsbrist. Eftersom jobb som försvinner skiljer sig i kompetenskrav från de nyskapade rollerna, riskerar arbetstagare arbetslöshet medan företag kämpar för att hitta lämpliga anställda för dessa nya positioner. För att förbli sysselsatta måste arbetstagare förvärva nya färdigheter och kombinera dem med sina befintliga. Arbetsgivare måste investera i omskolning av sin arbetskraft och talanganskaffning. Emellertid förblir de exakta kompetenskraven för många av dessa framväxande jobb oklara och utvecklas ständigt. I ljuset av denna genomgripande osäkerhet kring den växande kompetensmismatchen och arbetsmarknadens ineffektiviteter visar sig det konventionella tillvägagångssättet att anpassa utbildningsprogram till föränderliga arbetsmarknadskrav vara ineffektivt. Teknologiska och sociala transformationer går snabbare än nationella utbildningssystem. Även stora arbetsgivare kämpar med utmaningen att hålla sin arbetskrafts kompetenser uppdaterade. Dilemmat med vilka kompetenser man ska prioritera i den digitala transformationens era är särskilt skrämmande för arbetstagare som har tillbringat mycket tid på arbetsmarknaden och saknar resurser för att bygga upp sin kompetensportfölj från grunden. De måste söka synergier mellan sin befintliga kompetens och nya kapaciteter. Följaktligen är politiker, företag och arbetstagare alla på jakt efter kompetenser som kan säkra deras framtid på arbetsplatsen. Men den centrala frågan kvarstår: hur kan de avgöra vilka kompetenser de ska investera i?

Centre for Economic Policy Research fördjupade 15 november

Microsoft blockerar tillfälligt anställdas tillgång till AI-chatten ChatGPT

Microsoft blockerade tillfälligt anställdas tillgång till ChatGPT, en AI-driven chatbot utvecklad av OpenAI och stödd av Microsoft, i ungefär en timme på torsdagen (9 november). Beslutet fattades av IT-avdelningen på grund av säkerhetsproblem. Restriktionen återkallades snabbt och tillgången till ChatGPT återställdes. Microsoft uppmuntrar anställda och kunder att använda Bing Chat Enterprise och ChatGPT Enterprise, företagsversioner som erbjuder större integritet och säkerhetsåtgärder än sina konsumentmotsvarigheter.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 10 november

Microsoft blockerar tillfälligt tillgång till ChatGPT på grund av säkerhetsproblem

Microsoft- anställda som försökte få tillgång till ChatGPT, AI-tekniken från OpenAI, blev tillfälligt omdirigerade till ett internt meddelande som sa att webbplatsen var blockerad. Blockeringen, som varade i över en timme, utfördes av Microsofts IT-avdelning på grund av säkerhetsproblem. Beslutet överraskade företagsledningen, som senare återställde tillgången. Incidenten belyser säkerhetsproblem med tjänster som har lett andra företag, som Apple, att begränsa användningen av ChatGPT och andra externa AI-verktyg för vissa anställda. JPMorgan Chase och Verizon har också blockerat intern tillgång till den virala chatboten.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupade 10 november

Nästan 40% av lärarna planerar att integrera AI i undervisningen senast 2023-24

Enligt nylig forskning från läroboksförlaget Houghton Mifflin Harcourt planerar nästan 40 procent av de lärare som företaget undersökte att integrera artificiell intelligens (AI) i sin undervisning senast läsåret 2023-24. Detta förväntas öka i takt med att AI-drivna program som ChatGPT, Claude, Bard och Adobe Firefly fortsätter att förbättras. Monica Burns, före detta lärare och konsult inom ed-tech, uppmuntrar lärare att hålla sig uppdaterade om utvecklingen inom AI för att få ut mesta möjliga av nya verktyg och förstå deras begränsningar. Trots framstegen inom AI-teknik betonar Burns att det alltid kommer att vara viktigt för lärare att känna till varje verktygs begränsningar, som potentialen att generera falsk information. Lärare kan behöva faktagranska AI-verktygens output för att bättre underlätta inlärning.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 7 november

Ökande efterfrågan på AI-programvara för att lösa komplexa företagsproblem

Efterfrågan på artificiell intelligens (AI) har ökat betydligt de senaste åren, och organisationer av alla storlekar antar AI för att förbli konkurrenskraftiga. De bästa AI-programvarorna och tjänsterna som nämns i denna artikel använder AI-tekniker som generativ AI, maskininlärning, naturlig språkbearbetning, datorvision och djupinlärning för att lösa komplexa företagsproblem, automatisera uppgifter och fatta datadrivna beslut. Vi har analyserat olika AI-programvarulösningar för olika användningsfall och team för att hjälpa dig att bestämma de bästa och mest relevanta AI-applikationerna för dina behov.

Direktlänk Dela Compliance Week fördjupade 24 oktober

Apple utvecklar AI-produkt kallad ´Apple GPT´

Apple testar en intern AI-chatbot kallad ´Apple GPT´, under ledning av AI-chefen John Giannandrea. Denna AI-produkt har utvecklats med hjälp av Apples egna ramverk ´Ajax´, som har över 200 miljarder parametrar. Även om ´Apple GPT´ för närvarande endast används internt, indikerar det Apples engagemang för AI. Företaget utforskar olika sätt att integrera generativ AI i sina produkter, såsom förbättring av Siri, utveckling av mjukvara för att generera bilder och videor, samt multimodal AI-teknologi. Apple investerar miljontals dollar dagligen i forskning om konversations-AI.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 20 oktober

AI: En ´dubbelsidig svärd´ för regeringscybersäkerhet, säger före detta NSA-chef

Mike Rogers, tidigare chef för National Security Agency (NSA), uttalade vid ett evenemang på tisdagen att artificiell intelligens (AI) är ett ´dubbelsidigt svärd´ ur regeringens cybersäkerhetsperspektiv, vilket innebär både fördelar och nackdelar. AI kan ge USA och dess motståndare fördelar både i offensiva och defensiva aspekter av cyberkrig. Rogers och två dussin gäster talade vid evenemanget som värd för nyhetsoutlet Semafor. Chris Novak, chef för Verizon cybersäkerhetskonsultation, delade en liknande bedömning av AI:s förmågor inom affärssektorn. Sallie Mae´s Chief Information Security Officer, Jenny Menna, ser en liknande trend med AI som inkräktar på konsumentbankindustrin.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 18 oktober

USA:s rymdstyrka förbjuder tillfälligt AI-verktyg på grund av datasekerhetsbekymmer

USA:s rymdstyrka har tillfälligt förbjudit sin personal att använda vissa generativa artificiella intelligens (AI) verktyg på statliga datorer, på grund av oro över datasäkerheten för ChatGPT och liknande plattformar. ChatGPT:s skapare OpenAI har kritiserats för sina datainsamlingmetoder, och rymdstyrkan är bara den senaste stora organisationen att ifrågasätta dess säkerhet, med Apple, Samsung och Verizon som också förbjuder dess användning bland anställda. Rymdstyrkan var snabb att erkänna AI:s styrkor och meddelade att ´strategisk paus´ kommer att upphöra så snart de har klargjort hur det kan användas på ett ´ansvarsfullt och strategiskt sätt´.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 12 oktober

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare