» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 236 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

AMD, eller Advanced Micro Devices, är ett amerikanskt företag som utvecklar och producerar halvledare. Företaget grundades 1969 och har sitt huvudkontor i Kalifornien. AMD är känt för att designa och tillverka processorer, grafikkort och andra teknikprodukter. De konkurrerar med Intel på CPU-marknaden och med NVIDIA på GPU-marknaden. AMD:s processorer används i både stationära och bärbara datorer, servrar, spelkonsoler och inbyggda system. Företaget fokuserar på innovation och prestanda, och deras produkter är populära bland både konsumenter och företag. AMD har bidragit till teknikindustrins utveckling genom att erbjuda prisvärda och kraftfulla lösningar.

Senaste nytt kring AMD

Dow Jones futures stiger tidigt på onsdag, MongoDB och Toll Brothers leder inkomster

Dow Jones futures steg något tidigt på onsdag, tillsammans med S & P 500 futures och Nasdaq futures. MongoDB (MDB) och Toll Brothers (TOL) ledde inkomster efter stängning, med ett AMD AI-evenemang på onsdag. Aktiemarknadsrallyt hade en blandad session på tisdag, även om statsobligationernas avkastning fortsatte att sjunka på svagare jobbdata. Storbolag presterade bra medan småbolag halkade efter. Apple (AAPL) bröt ut, flyttade tillbaka över en 3 biljoner dollar värdering. Amazon.com (AMZN) återtog en köppunkt. Nvidia (NVDA) och Tesla (TSLA) studsade tillbaka från sina 50-dagars linjer. Microsoft (MSFT) steg något inom köpzonen. MongoDB (MDB), Asana (ASAN), HealthEquity (HQY), Toll Brothers (TOL), SentinelOne (S) och AeroVironment (AVAV) rapporterade på tisdag kväll. Tidigt på onsdag kommer Ollie´s Bargain Outlet (OLLI) att släppa kvartalsrapporter. Advanced Micro Devices (AMD) kommer att hålla sitt Advancing AI-evenemang på onsdag morgon. Det förväntas formellt lansera sin MI300 datacenter GPU för att utöka sin konkurrens med Nvidia. AMD-aktien sjönk 0,2 % till 118,38 på tisdag, under 21-dagars linjen. Även om en 122,11-kopp-med-handtag-köppunkt fortfarande tekniskt är giltig, bör investerare förmodligen använda den 29 november höga på 129,73 som en ny handtagsingång. Amazon-aktie, Microsoft och Nvidia finns på IBD Leaderboard. Apple-aktie och Nvidia lades till SwingTrader på tisdag. MSFT-aktien finns på IBD:s långsiktiga ledarlista. Nvidia-aktie, SentinelOne, MongoDB och Microsoft finns på IBD 50. Microsoft och MDB-aktien finns på IBD Big Cap 20. Apple var tisdagens IBD Stock Of The Day. Videon inbäddad i artikeln granskar tisdagens marknadsaktivitet och analyserar Apple-aktie, Amazon och Nvidia.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupar idag

Meta och IBM ansluter sig till AI Alliance för öppen och ansvarsfull AI

Artificiell intelligens (AI) är en av de teknologier som vuxit mest i år, och i takt med dess tillväxt kräver olika sektorer, organisationer och företag starkare regleringar och transparens kring utveckling och användning av AI. Nu har Meta och IBM allierat sig i denna fråga. De två företagen ansluter sig till över 50 andra organisationer som en del av en internationell gemenskap av teknikutvecklare, forskare och användare för att driva på utvecklingen av öppen och ansvarsfull AI. AI Alliance presenterar sig själv som en samarbetsplattform som styrs av principer för öppen innovation, etisk praxis och global inklusivitet.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupar idag

Meta och IBM lanserar AI Alliance för att förespråka ´open-science´-ansats till AI-utveckling

Facebooks moderbolag, Meta, och IBM har lanserat en ny grupp kallad AI Alliance som förespråkar en ´open-science´-ansats till AI-utveckling. Detta ställer dem i opposition mot rivaler som Google, Microsoft och OpenAI. Debatten handlar om säkerhet och vem som får dra nytta av AI:s framsteg. AI Alliance, som inkluderar Dell, Sony, chipstillverkarna AMD och Intel samt flera universitet och AI-startups, kommer sannolikt att lobba för att nya lagstiftningar ska gynna dem. Metas chefsforskare för AI, Yann LeCun, har kritiserat OpenAI, Google och startupföretaget Anthropic för deras ´massiva företagslobbying´.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupar idag

IBM och Meta lanserar AI-allians för att främja öppen AI-forskning

IBM och Meta har lanserat AI-alliansen, en internationell koalition av över 50 organisationer, inklusive AMD, Intel, NASA, CERN och Harvard University, som syftar till att främja ´öppen innovation och öppen vetenskap inom AI´. Målet är att gemensamt främja alternativ till de slutna AI-system som för närvarande används av marknadsledare som OpenAI och Google. Alliansen syftar till att släppa modeller öppet och dela forskning om hur AI-modeller skapas eller tränas, samt att uppmuntra till öppen AI-forskning från andra. AI-alliansen har även skisserat flera initiativ för att främja AI-fältet på ett ansvarsfullt sätt.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupar idag

Meta och IBM bildar AI Alliance för att främja ansvarsfull AI-innovation

Meta och IBM har tillsammans bildat AI Alliance, en grupp bestående av 50 företag, startups, universitet, forskningsinstitut och statliga organ, för att främja en öppen källkodsgemenskap och påskynda ansvarsfull innovation inom AI. Gruppen inkluderar framstående AI-organisationer som Hugging Face, Intel, AMD, Oracle och Stability AI, samt utbildningsinstitutioner som Yale, Cornell, Hebrew University of Jerusalem och UC Berkeley. Alliansen planerar att främja ekosystemet för öppna grundmodeller, utveckla utvärderingsverktyg för ansvarsfull AI-utveckling och utbilda allmänheten och reglerande organ om risker och fördelar med AI.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupar idag

AI Alliance: Öppen och transparent AI-forskning för att främja utvecklingen

AI Alliance är ett nytt initiativ som stöds av ett 50-tal företag, organisationer och lärosäten med målet att all forskning om artificiell intelligens (AI) ska vara öppen och transparent. Syftet är att säkerställa att AI-tekniken inte utgör en fara för allmänheten. Alliansen hoppas också kunna hitta lösningar på globala utmaningar, som klimatförändringar, genom att skapa ett växande ekosystem baserat på vetenskapliga modeller. Bland de deltagande teknikföretagen finns IBM, Red Hat, Meta, Intel och AMD.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupar idag

IBM och Meta leder ny AI-allians

IBM och Meta har tillsammans med över 50 grundande medlemmar och samarbetspartners, inklusive AMD, Intel, Hugging Face, Dell Technologies, Cerebras, Sony och Oracle, bildat en allians för att främja ansvarsfull och öppen utveckling av artificiell intelligens (AI). Alliansens syfte är att stödja en transparent och samarbetsinriktad AI-utveckling, vilket man hoppas kommer att bidra till att skapa utvärderingsstandarder och verktyg för att bygga AI-system. Bland de institutioner som har gått med i koalitionen finns Harvard University, Yale University, Imperial College London, University of Tokyo, UCLA Berkeley och Notre Dame.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupar idag

Omdia-analytiker förutser framtidens datacenter och molntjänster

Vladimir Galabov, analytiker på Omdia och expert på datacenterbranschen, diskuterar utmaningarna med att skapa anläggningar som klarar av high performance computing. Han framhåller att halvledare i moderna datacenter kräver betydande mängder energi, särskilt för kylning. Galabov förutser att datacenterbranschen kommer att bli smartare, med effektivare programvara, färre processorer och effektivare serverdesign. Han pekar på behovet av att optimera specifika arbetsbelastningar och förutser att hyper-heterogena IT-miljöer kommer att bli en stor trend. Galabov tror också att molntjänstleverantörer kommer att förändra sina erbjudanden och röra sig mer mot att erbjuda serverlösa molntjänster.

Direktlänk Dela Telekom idag fördjupar idag

Veckans tekniknyheter: Amazon´s re:Invent konferens, Fidelity´s ransomware katastrof, Sam Altman återvänder till OpenAI, Neuralink samlar in pengar, SpaceX förvärvar ett fallskärmsföretag

Under den senaste veckan har flera viktiga händelser ägt rum inom teknikindustrin. Amazon höll sin årliga re:Invent konferens, med fokus på AWS. Fidelity upplevde en ransomware katastrof vilket har orsakat oro bland husägare och potentiella köpare. Sam Altman har officiellt återvänt som VD för OpenAI efter en turbulent vecka. Neuralink, som utvecklar implanterbara chips som kan läsa hjärnvågor, har samlat in ytterligare $43 miljoner i riskkapital. SpaceX har förvärvat fallskärmsföretaget Pioneer Aerospace för $2,2 miljoner. Dessutom lanserade Tesla officiellt Cybertruck och Black Friday försäljningen nådde rekordnivåer på $9,8 miljarder i USA.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 2 december

AWS presenterar AI-drivna chips och chatbot på re:Invent 2023

Amazon Web Services (AWS) presenterade sina senaste AI-drivna chips, Trainium2 och Graviton4, samt en chatbot för företag vid sin årliga konferens re:Invent 2023. AWS-chefen Adam Selipsky betonade företagets beredskap att försvara sin ledande position på molnmarknaden genom att aktivt implementera AI-verktyg och tjänster. Trainium2 och Graviton4 är anpassade chips för att skapa, iterera och distribuera AI-modeller, och syftar till att minska beroendet av GPUs. AWS presenterade även Amazon Q, en chatbot utformad för att hjälpa anställda med sina dagliga uppgifter.

Direktlänk Dela Tech Wire Asia fördjupade 1 december

Microsoft Ignite 2023: Fokus på generativ AI och nya Copilots

Microsofts årliga utvecklarkonferens Ignite 2023 fokuserade starkt på generativ AI, med över hälften av de nästan 600 sessionerna innehållande artificiell intelligens i någon form. Nyheter inkluderade nya AI-funktioner för att hantera stora språkmodeller i Azure, tillägg till dess Copilot-serie av generativa AI-assistenter, ny hårdvara och ett nytt verktyg för att hjälpa utvecklare att distribuera små språkmodeller. Bing Chat Enterprise kommer att byta namn till Copilot, men produkten kommer att leva vidare med nya funktioner. Andra nyheter inkluderar flera nya Copilots för olika ändamål, nya funktioner tillkommer till Copilot för Microsoft 365, och introduktionen av Copilot Studio för att skapa och anpassa fler copilots. Dessutom kommer Microsoft att erbjuda nya utbildningar i generativ AI och förenklar processen för att arbeta med generativ AI på Azure. Microsoft uppdaterar också sin Azure-infrastruktur med nya chips anpassade för AI-arbetsbelastningar.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 30 november

AWS presenterar nya AI-produkter och funktioner vid re:Invent 2023

AWS presenterade nya funktioner och produkter vid re:Invent 2023, inklusive AI-chipsen Trainium2 och Graviton4, Amazon Q Chatbot och förhandsvisningen av Titan Image Generator. Dessutom lanserades Guardrails för Amazon Bedrock. Under det gångna året har Amazon aktivt arbetat för att motverka uppfattningen att företaget ligger efter i AI-racet. Adam Selipsky, AWS VD, betonade AWS:s omfattande investeringar i AI:s livscykel i sitt anförande. Amazon tog också tillfället i akt att introducera sin senaste generation av chips för modellträning och inferens, för att möta den växande efterfrågan på generativ AI. Dessutom presenterade Amazon sin nya chatbot för företag, Amazon Q.

Direktlänk Dela TechHQ fördjupade 30 november

Silicon Catalyst håller sin sjätte årliga halvledarforum

Silicon Catalyst höll sitt sjätte årliga halvledarforum på SRI campus i Menlo Park den 9 november. Richard Curtin, Managing Partner för Si Catalyst, öppnade evenemanget med referens till Arthur C. Clarkes ”2001: A Space Odyssey” och noterade hur anmärkningsvärt det var att en roman skriven 1968 kunde förutsäga datorindustrins riktning över 50 år in i framtiden. David French, VD för SigmaSense och styrelsemedlem i Silicon Catalyst, modererade panelen. De framstående panelisterna var Deirdre Hanford, Chief Security Officer, Corp Staff, Synopsys; CHIPS Act Department of Commerce Industrial Advisory Committee. Moshe Gavrielov, tidigare VD för Xilinx; Styrelsemedlem i TSMC och NXP. Ivo Bolsens, Senior Vice President, Head Corporate Research and Advanced Development, AMD.

Direktlänk Dela Semi Engineering fördjupade 30 november

OpenAI har haft ett händelserikt år, med försök till kupp mot VD:n Sam Altman och stora framsteg inom AI. OpenAIs generativa AI-drivna ChatGPT lanserades för ett år sedan och har blivit en av de snabbast växande apparna i historien. Flera företag, inklusive Google, Microsoft, Amazon och Meta, tävlar om att utveckla sina egna generativa AI-drivna mjukvaruplattformar. På hårdvarufronten har AI-explosionen gjort Nvidia, världens ledande AI-chiputvecklare, till det hetaste halvledarföretaget på jorden. Men ChatGPT och generativ AI har också väckt frågor om datarättigheter och potentialen att skapa och sprida desinformation.

Yahoo Finance fördjupade 29 november

AI-startups ser ökad efterfrågan efter OpenAIs kaos

AI-startupen Hugging Face rapporterar ökat intresse från potentiella kunder efter kaoset hos rivalen OpenAI. Företag är oroliga över riskerna med att outsourca sin AI till en enda leverantör, enligt Hugging Face VD Clément Delangue. Även Cohere, en språkmodells-startup baserad i Toronto, har sett fler förfrågningar från potentiella kunder. Flera företag har övervägt att byta från OpenAI till konkurrenternas tjänster. Hugging Face, baserat i New York, samlade in 235 miljoner dollar i augusti till ett värde av 4,5 miljarder dollar. Investorer inkluderar Google, Amazon, Nvidia, Salesforce, AMD, Intel, IBM och Qualcomm.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 29 november

Tre företag som leder inom AI-teknik

Artificiell intelligens (AI) står redo att revolutionera många branscher. Tre företag som står i framkant av denna teknik är Alphabet, CrowdStrike och Nvidia. Alphabet är redan en ledande aktör inom AI och dess AI-funktioner har gjort företaget till en börsjätte. CrowdStrike är ett AI-företag som kan förändra världen genom sin AI-ledda cybersäkerhetsmoduler. Företaget är ungt och tillväxtorienterat, men har stor potential. Nvidia producerar de mest eftertraktade grafikprocessorenheter (GPU:er) runt om i världen som används för att köra de mest avancerade AI-applikationerna idag. Trots konkurrens från AMD och Intel borde Nvidia behålla sin konkurrensfördel inom AI-området ett tag till.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 28 november

Stora teknikföretag förvärvar AI-startups för att förbättra tekniska kapabiliteter och marknadsomfång

År 2023 bevittnade många förvärv av AI-startups av stora teknikföretag, vilket indikerar en tydlig trend mot att förbättra deras tekniska förmågor och utöka deras marknadsomfång. Syftet var att integrera AI-teknik i befintliga produkter och tjänster och förbli relevant i den konkurrensutsatta landskapet. Det indikerar också att AI inte bara är ett tillägg utan en kärnkomponent i framtida tekniska framsteg som driver företag att investera tungt i startups. Några av de mest framstående förvärven inkluderar Neeva Snowflake, Myst AI, LeapYear Technologies, Ponder, Fig, Snackable AI, Nod.ai, Mipsology, Photomath, WaveOne, OmniML, Rephrase AI, GamePlanner AI och MosaicML.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 28 november

Uppgifter där artificiell intelligens är minst lämpad

Artificiell intelligens (AI) är minst lämpad för uppgifter som kräver emotionell förståelse, kreativitet och nyanserade sociala interaktioner. Dessutom kan situationer där en djup förståelse för mänskliga värderingar, etik eller komplexa beslut baserade på subjektiva upplevelser är avgörande, utgöra utmaningar för AI. AI är minst lämplig för att ge råd. Maskiner kan ”lära sig”, men i min erfarenhet förstår de aldrig eller svarar på frågor på ett sätt som är meningsfullt. Jag förstår inte hur företag kan förlita sig på så kallade chatbotar. De kan inte ersätta skickliga medarbetare som har riktiga öron, hjärnor och röster. Det skrämmer mig också att sådana ”botar” till och med används för att ge rådgivning eller terapi. Den nuvarande generationen av artificiell intelligens är mycket lämplig för administrativa eller databehandlingsuppgifter.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 26 november

Microsofts Copilot förbättrar produktiviteten och presenterar ny AI-strategi

För åtta månader sedan introducerade Microsoft Copilot för Microsoft 365 för att hjälpa människor att fokusera på unikt mänskligt arbete. En kombination av undersökningar och experiment visar att produktivitetsökningen som Copilot lovade är verklig. Microsoft Ignite 2023 har nu presenterat Microsofts nya AI-våg: en utställning av 100 nya framsteg som berör flera lager av en AI-framåtriktad strategi. Microsoft gör betydande framsteg inom sin molninfrastruktur, med fokus på AI-optimering. Detta inkluderar införandet av anpassade chips som Microsoft Azure Maia och Azure Cobalt, utformade för AI-arbetsbelastningar och allmänna uppgifter. Partnerskap med AMD och NVIDIA ger snabbare virtuella maskiner till Azure, vilket förbättrar AI-bearbetningsförmågan.

Direktlänk Dela Times of Malta fördjupade 26 november

ChatGPT förutsäger Intels aktiepris och varnar för utmaningar

Efter lanseringen av OpenAIs textbaserade AI-chatbot, ChatGPT, har tekniken visat sig användbar för att analysera trender på olika marknader, inklusive aktiekursen för Intel. ChatGPT förutsäger att Intel-aktiens pris kan variera mellan $28 och $42 per aktie i början av 2024. Chatboten varnar också för att Intel står inför flera utmaningar, inklusive ökad konkurrens från AMD och Nvidia samt pågående störningar i leveranskedjan. En syntes av prognoser från 27 analytiker på TipRanks indikerar ett 12-månaders genomsnittligt pris på $37,39 för Intel, vilket tyder på en potentiell nedgång på 14,97% från det nuvarande priset på $43,96.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 26 november

AMD utökar sin maskininlärningsplattform med Radeon RX 7900 XT GPU

Teknikjätten AMD har avslöjat en expansion av sina verktyg för maskininlärning (ML) med lanseringen av AMD ROCm 5.7. Ursprungligen introducerades för AMD Radeon RX 7900 XTX och Radeon PRO W7900 GPU:er, inkluderar denna plattformsuppgradering nu Radeon RX 7900 XT GPU, vilket ger ett omfattande verktygsset för AI-utvecklare och forskare som arbetar med PyTorch. Radeon RX 7900 XT GPU är en framstående funktion i denna release, som visar den toppmoderna RDNA 3 GPU-arkitekturen, stödd av 20 GB höghastighets ombordminne och robusta 168 AI-acceleratorer.

Direktlänk Dela Tech Critter fördjupade 22 november

Nvidia rapporterar rekordintäkter tack vare stark efterfrågan på chipp

Teknikjätten Nvidia rapporterade rekordintäkter på 18,12 miljarder dollar för det tredje kvartalet (Q3) 2023, vilket är en ökning med 206% jämfört med föregående år och 34% mer än föregående kvartal. Denna starka finansiella prestation stöddes av en extremt hög efterfrågan på företagets grafikprocessorer (GPU:er). Bolaget förväntar sig att det fjärde kvartalet ska generera en intäkt på cirka 20 miljarder dollar, vilket skulle innebära en tillväxt på nästan 231%. Nvidia avslöjade också sin nya GH200 GPU under tredje kvartalet, som förväntas vara billigare och ha mer minneslagring än dess nuvarande processorer.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 22 november

Två AI-aktier som är bättre köp än Nvidia

AI-marknaden har exploderat detta år, med Nvidias aktier som har stigit 237% sedan den 1 januari. Men det finns bättre alternativ inför det nya året. Investorer som är intresserade av AI kanske nu skulle vara bättre att köpa aktier i företag som är i tidigare skeden av sina AI-expansioner. Alphabet är ett attraktivt alternativ med sin satsning på Gemini, en stor språkmodell baserad på massiva datauppsättningar. AMD är ett annat företag att hålla ögat på, med en stark utsikt för 2024 då det förbereder sig för att skicka en ny AI-chip och dra nytta av en återhämtande PC-marknad.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 21 november

Xen Project lanserar Hypervisor 4.18 med förbättringar för HPC och ML

Xen Project, en open source hypervisor värd på Linux Foundation, har tillkännagivit lanseringen av Xen Project Hypervisor 4.18. Den nya versionen kommer med arkitekturförbättringar för High Performance Computing (HPC) och Machine Learning (ML) applikationer, samt högre säkerhets- och prestandafunktioner. Kelly Choi, community manager för Xen Project, tackade branschledare och innovatörer som bidrog till utgåvan. Bland de framstående funktionerna finns stöd för funktioner i 4: e Gen AMD EPYC-processorer och Intel Sapphire Rapids och Granite Rapids CPUs.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 20 november

Två AI-aktier som kan boosta din portfölj

Artificiell intelligens (AI) är en snabbt växande industri och investerare letar efter AI-aktier som kan ge hög avkastning. Två aktier som kan vara värda att lägga till i en diversifierad portfölj är Taiwan Semiconductor och UiPath. Taiwan Semiconductor är världens största kontraktsbaserade halvledartillverkare. Trots att AI-chip inte utgör majoriteten av företagets intäkter just nu, så är det väl positionerat för att dra nytta av en ökning i efterfrågan. UiPath fokuserar på robotprocessautomation (RPA), men integrationen av AI med RPA-programvaran gör produkten mer kraftfull och flexibel. Detta kan leda till att RPA-marknaden ökar från 2,7 miljarder dollar 2022 till 66 miljarder dollar 2023.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 november

ASRock lanserar AI QuickSet för Radeon RX 7000 GPUS

ASRock har designat en ny mjukvaruverktyg, AI QuickSet, för sin Radeon RX 7000 GPUS-serie. Verktyget gör det möjligt att ladda ner och installera populära AI-program som Shark Studio AI och Stable Diffusion web UI, samt ramverk som TensorFlow och PyTorch. AI QuickSet har skapats för att underlätta komplexiteten och okända faktorer kring att köra AI-verktyg på moderna datorer. Det är kompatibelt med alla Intel 13: e och 14: e gen-system och AMD Ryzen 7000 och 5000-seriens system som kör ASRock Radeon RX 7000-seriens GPU:er. Du behöver också Windows 11 22H2 64-bit eller senare.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 20 november

Microsoft presenterar eget AI-chip Maia 100

Microsoft har presenterat sitt eget AI-chip, Maia 100, under företagets Ignite-konferens i Seattle. Chipet är avsett för AI-arbetsflöden och kommer att användas för några av Microsofts tyngsta AI-arbetsbelastningar, inklusive Open AI:s drift och träning av språkmodeller. Microsoft har även visat upp Azure Cobalt, en ny Arm-baserad centralprocessor. Företaget planerar dock inte att sälja sina chip, och menar att de kommer att fungera som ett komplement till kretsar från andra företag som Intel, AMD och Nvidia.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 17 november

Microsoft avslöjar egna kundanpassade kretsar för Azure

Microsoft har äntligen presenterat sina egna kundanpassade kretsar. Maia 100 är Microsofts AI-accelerator utformad för Azure-stacken för att träna OpenAIs komplexa LLMs. Cobalt 100 är en ARM-baserad krets med 128 kärnor som syftar till att optimera energieffektiviteten över Azure-datacenter. Dessutom har Microsoft tillkännagett nya Azure VMs som drivs av Nvidia H100 och AMD Instinct MI300X GPU:er. Spekulationer om Microsofts planer på att ta den kundanpassade kretsvägen har varit omfattande under en ganska lång tid nu. Microsoft har använt Qualcomm-baserade processorer som SQ1, SQ2 och SQ3 (Snapdragon 8cx Gen 3) för sin Surface-serie. Men rapporter om att företaget överväger sina egna interna ARM-designer för server började dyka upp redan 2020. På den pågående Microsoft Ignite-konferensen presenterade företaget två kundanpassade kretsar utformade för att tillgodose sina ambitiösa AI-planer - Azure Maia 100 AI-accelerator och Azure Cobalt 100 anpassad CPU. Microsoft kommer att börja använda dessa kretsar i sina egna datacenter som driver Copilot och Azure OpenAI-tjänsten tidigt nästa år. Microsoft avslöjar dock inte mycket teknisk information om kretsarna själva. Det noterar dock att Maia 100 är en 5 nm krets med 105 miljarder transistorer, vilket gör den till en av de största sådana kretsarna som tillverkas på denna process. Maia 100 kommer att köra molnbaserad träning och inferens för OpenAI-modeller och ChatGPT, och har specifikt utformats för att träna OpenAIs stora språkmodeller. Maia 100 kommer att vara helt vätskekylt, och Microsoft har till och med utformat anpassade rack med vätskekylning radiator ´sidekicks´ för att hysa dessa kretsar. Cobalt 100, å andra sidan, är en 64-bitars 128-kärnig CPU som är utformad för allmänna arbetsbelastningar i Microsoft Cloud inklusive Teams och SQL. Microsoft säger att Cobalt 100 är 40% kraftfullare än den nuvarande generationen av Azure ARM-kretsar. Förutom Maia 100 och Cobalt 100 tillkännagav Microsoft också den offentliga förhandsgranskningen av Azure NC H100 v5 virtuella maskiner (VMs) för att köra AI och högpresterande databehandling (HPC) arbetsbelastningar. Dessa VMs baseras på Nvidia Hopper H100 GPU:er och AMD EPYC Genoa-processorer. Kunder kan välja mellan två NC H100 v5-konfigurationer: 40 vCPU:er, 320 GB RAM, 1 H100 GPU med 94 GB HBM3 och 40 GBps Azure-nätverksbandbredd 80 vCPU:er, 640 GB RAM, 2 H100 GPU:er med 188 GB HBM3 och 80 GBps Azure-nätverksbandbredd Microsoft lämnar inte ut AMD, dock. Redmond-jätten har också tillkännagett att den nu erbjuder VMs med AMD:s senaste Instinct MI300X GPU med 1,5 TB HBM3 per VM. En ND MI300X v5 VM utnyttjar åtta MI300X-kort som är sammanlänkade av Infinity Fabric 3.0 med 192 GB HBM3-minne per GPU som fungerar med 5,2 TB/s hastigheter. Enligt Microsoft inkluderar specifikationerna för ND MI300X v5 VM: 400 Gb/s NVIDIA Quantum-2 CX7 InfiniBand per GPU med 3,2 Tb/s per VM 4: e Gen Intel Xeon Scalable-processorer PCIE Gen5-värd-till-GPU-interconnect med 64 GB/s bandbredd per GPU 16 kanaler av DDR5 DIMMs Microsofts kundanpassade kretsar är för närvarande inriktade på server-sidan. Det är inte klart om företaget skulle ta med någon variant av Cobalt 100 till sin Surface-serie eller fortsätta att förlita sig på Qualcomm, och möjligen MediaTek, erbjudanden - inte nödvändigtvis en dålig idé med tanke på de imponerande tidiga siffrorna som publicerats av Snapdragon X Elite. Köp Microsoft Surface Laptop Studio 2 med RTX 4050 på Amazon

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 16 november

Microsoft designar egna processorer och acceleratorer för molnet

Efter flera års rykten har Microsoft bekräftat att de följer konkurrenterna Amazon Web Services och Google i utformningen av egna processorer och acceleratorer för sina moln. Detta meddelade Satya Nadella, Microsofts VD, då han presenterade Cobalt 100 Arm server CPU och Maia 100 AI acceleratorchip. Även om Microsoft inte använder många av sina egna chips, innebär deras existens att företaget kan förhandla om bättre priser från chipstillverkare som Intel, AMD och Nvidia. Detta är som att spendera hundratals miljoner dollar för att spara miljarder, vilket kan återinvesteras i infrastrukturen, inklusive vidare utveckling av egna chips.

Direktlänk Dela The Next Platform fördjupade 16 november

Microsoft Ignite 2023: AI och Copilot tar centrum

Microsoft Ignite, årets teknikevent, kommer att äga rum mellan 14 och 17 november på Seattle Convention Center och online mellan 15 och 16 november. Händelsen förväntas locka över 4 000 deltagare på plats och mer än 350 000 online. Fokus kommer att ligga på generativ artificiell intelligens (AI) och Copilot. Microsofts ledare, inklusive VD Satya Nadella, kommer att dela information om företagets färdplan. Bland heta ämnen som kommer att behandlas finns de senaste funktionerna i Azure, cybersäkerhet, Microsoft 365, företagstransformation, utvecklarverktyg och projektdatahantering. Dessutom förväntas GPT-4 Turbo bli tillgängligt inom Azure OpenAI Service.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 16 november

OpenAI får fler eftertraktade H100-chip från Nvidia, förväntar sig bättre tillgång nästa år

OpenAI har mottagit en eftertraktad order av H100-chip och förväntar sig fler snart, enligt VD Sam Altman. OpenAI, liksom många andra AI-företag, använder Nvidias senaste modell av chip för att träna sina modeller. Fler chip signalerar att mer sofistikerade AI-modeller kommer att vara redo inom en snar framtid. Det finns en stark efterfrågan på H100-chip från Nvidia, vilket har skapat en köphysteri. Men om OpenAI kunde få sin order kanske tillgången på chip till AI-företag förbättras. OpenAIs växande chiplager kommer att hjälpa till att driva företagets nästa AI-modell, GPT-5, som Altman sa är under utveckling.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 15 november

OpenAI fortsätter att generera förlust trots stora investeringar från Microsoft

OpenAI, ett av de mest erkända namnen inom AI, har ökat sitt värde sedan lanseringen av ChatGPT för nästan ett år sedan. Trots detta har företaget fortfarande en lång väg att gå innan det kan bli självförsörjande eller till och med generera vinst. OpenAI har haft ett framgångsrikt år där det rapporterades att företaget fick 10 miljarder dollar i investeringar från Microsoft och släppte flera populära generativa AI-tjänster. Trots framgångarna har OpenAI fortsatt att generera förlust, trots de miljarder dollar som Microsoft har investerat i företaget. OpenAI:s VD, Sam Altman, har tidigare klagat över de enorma kostnaderna för att driva tjänster som ChatGPT.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 14 november

Chipsbrist förväntas lätta nästa år, enligt OpenAI:s VD

Den ”brutala krisen” orsakad av bristen på högprisade chips som behövs för att driva verktyg som ChatGPT förväntas lätta nästa år, enligt OpenAIs VD, Sam Altman. Altman förutser att bristen kommer att minska när fler företag introducerar alternativ till Nvidias eftertraktade $40 000 H100-processorer. Företag som OpenAI, som leder den generativa AI-vågen i år, är beroende av Nvidias GPU:er för den datorkraft som behövs för effektiv drift av appar som ChatGPT. Nvidia har varit mycket framgångsrik i försäljningen av dessa processorer och har nu en marknadsvärdering som överstiger $1 biljon.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 14 november

Nvidia planerar att producera tre nya GPU:er för att kringgå USA:s exportrestriktioner

Chipptillverkaren Nvidia arbetar på att producera tre nya grafikprocessorer (GPU) för försäljning i Kina för att kringgå de nya exportrestriktionerna från Biden-administrationen. De nya chippen, kallade H20, L20 och L2, kan börja säljas i Kina från den 16 november. De nya GPU:erna kan hjälpa Nvidia att kringgå de nya restriktionerna som syftar till att begränsa Kinas tillgång till avancerad teknik. Trots restriktionerna, överstiger inte de nyligen planerade GPU:ernas totala prestanda (TPP) och prestandadensitet de fastställda gränserna, enligt en rapport från Semianalysis.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 13 november

AMD:s aktie stiger trots rörigt tredje kvartal 2023 tack vare AI

AMD hade ett rörigt tredje kvartal 2023, men företagets fokus på generativ artificiell intelligens (AI) ledde till att aktien steg. Aktien har dubblats sedan den nådde botten under björnmarknaden för ett år sedan. AMD:s VD Lisa Su uttalade sig optimistiskt om företagets nya AI-chip, Instinct MI300, och förväntar sig att intäkterna från Data Center GPU kommer att uppgå till cirka $400 miljoner i fjärde kvartalet 2023 och överstiga $2 miljarder 2024. Trots detta, har AMD:s datacenterverksamhet minskat, medan AI bara kompenserar för denna svaghet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 november

Nvidia-chefen varnar för företagets överlevnad trots framgångar

Trots sin framgång och en marknadsvärdering på över 1 biljon dollar, är chiptillverkaren Nvidia alltid i fara, enligt företagets miljardär VD Jensen Huang. Han påpekar att Nvidia i sin 30-åriga historia har stått inför flera existentiella hot, inklusive nästan konkurs 1995. En nuvarande utmaning är skärpningen av USA:s regler för techexport till Kina, vilket kan leda till att Nvidia förlorar miljarder dollar efter inställda leveranser till kinesiska företag. Dessutom varnar många analytiker för att konkurrensen från rivaler som AMD kommer att intensifieras.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 12 november

Nvidias VD varnar för företagets överlevnad trots framgångar

Nvidia, en tillverkare av halvledare som används i spel, datacenter och autonoma fordon, spelar en central roll i den konstgjorda intelligensboomen som har återupplivat Silicon Valley. Trots att företaget nyligen gick med i den exklusiva gruppen av företag med en marknadsvärdering på över $1 biljon, varnar dess miljardär VD Jensen Huang för att företagets existens alltid är i fara. Nvidia har stått inför flera existentiella hot under sin 30-åriga historia, bland annat nära konkurs 1995 efter att dess första chip, NV1, misslyckats med att attrahera kunder. Huang anser att det är viktigt att företaget balanserar mellan aspiration och desperation, snarare än att vara alltid optimistiskt eller alltid pessimistiskt. Ett nuvarande hot mot företaget är de amerikanska reglernas åtstramning för teknikexport till Kina, vilket kan resultera i att Nvidia förlorar miljarder dollar efter att ha ställt in planerade leveranser till kinesiska företag.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 12 november

IBM positionerar sig för att bli en viktig spelare inom generativ AI

Med Watson 2.0, eller watsonx, har IBM positionerat sig för att bli en viktig spelare inom generativ AI. Företaget har en ledande teknologisk grund, en robust och snabbt framåtskridande AI-stack, en stark hybridmolnposition (tack vare Red Hat), ett växande ekosystem och en konsultorganisation med djup domänexpertis för att tillämpa AI i branschspecifika användningsfall. Denna positionering är resultatet av företagets djupa forskning inom AI och lärdomar från tidigare misstag. I en nyligen genomförd analys delar vi våra slutsatser och perspektiv från ett nyligen besök på IBMs forskningshuvudkontor.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 11 november

Fler företag kommer att integrera och använda artificiell intelligens (AI) i sina verksamheter under de kommande åren. Detta kommer att kräva att IT-avdelningar utvecklar nya arbetsflöden och färdigheter för att stödja dem. Dessa inkluderar en metodik för iterativ testning och implementering av applikationer, fokus på dataintegritet och rengöring, definition av AI-regelverk, medvetenhet om etiska och juridiska skyddsräcken som behöver införlivas, samarbetslag med slutanvändare och ett underhållssystem för AI. Företag börjar precis förstå detta och hur de bäst positionerar IT för att stödja utveckling och implementering.

InformationWeek fördjupade 9 november

Apple har haft framgång med att omvandla sina kunder till sin egen silikonteknik, vilket har lett till betydande förbättringar i hastighet och effektivitet för företagets M-serie Macs. Men nu kan Windows-bärbara datorer vara redo för en revolution tack vare förbättringar inom chipsteknik, nya spännande formfaktorer och Microsofts fördjupade engagemang för AI. Qualcomm utvecklar nu Snapdragon X Elite-plattformen, som de hävdar överträffar Apples chip. Nvidia och AMD överväger också att skapa egna Arm-baserade chip. Microsoft har dessutom gjort betydande framsteg inom AI och utvecklar nya formfaktorer för sina bärbara datorer.

Inverse fördjupade 6 november

Vita huset vill veta vilka som använder AI-kluster och tränar stora språkmodeller

USA:s president Joe Biden har undertecknat en exekutiv order som kräver att operatörer av AI-kluster och modeller som överstiger vissa tröskelvärden rapporterar sina aktiviteter till regeringen. Kravet gäller endast de allra största ML-företagen och infrastrukturleverantörerna. Administrationen vill veta om utvecklingen av potentiella dubbelanvändningsmodeller, vilka säkerhetsåtgärder som vidtas för att skydda dem och vilka steg som tas för att förhindra missbruk. Vita huset vill också veta vilka företag som äger, planerar att äga eller bygger storskaliga AI-kluster, samt omfattningen av den utplacerade beräkningskraften och placeringen av anläggningarna.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 5 november

PyTorch 2.0 presenteras på ROCm-plattformen av AMD:s huvudingenjör

Från den nyligen hållna PyTorch-konferensen presenteras en Lightning Talk: PyTorch 2.0 på ROCm-plattformen av Douglas Lehr, huvudingenjör på AMD. Douglas diskuterar den nuvarande statusen för PyTorch på ROCm-plattformen, inklusive ansträngningar för att uppnå dag 0-stöd för Triton på Pytorch 2.0 samt prestandaförbättringar, ansträngningar med Huggingface och andra områden.

Direktlänk Dela Inside Big Data fördjupade 5 november

Nvidia och AMD:s VD:ar är släkt

Jensen Huang och Lisa Su, VD:ar för Nvidia och AMD, två av de mest inflytelserika personerna inom global AI-chipindustri, är släkt. Denna koppling uppmärksammades först av Su 2020 och har nyligen detaljerats av Jean Wu, en taiwanesisk genealog. De växte inte upp tillsammans, vilket kan göra det lättare då de nu konkurrerar mot varandra inom en av världens mest iakttagade sektorer. Deras gemensamma familjehistoria har rötter i Taiwan, en ö som alltmer hamnar mellan USA och Kina i kampen om teknisk överlägsenhet.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 5 november

Samsung och SK Hynix i ´allvarlig´ kamp om HBM3-dominans

Samsung och SK Hynix kämpar om dominans inom HBM3 (High Bandwidth Memory) på grund av en enorm tillströmning av beställningar från AI-industrin. Båda företagen är ledande när det gäller tillverkning och leverans av HBM till globala kunder som AMD och NVIDIA. Den snabba ökningen av behovet av AI-GPU:er som NVIDIAs H100s har lett till en proportionell effekt på HBM-efterfrågan. SK Hynix avslöjade i företagets Q3-rapport att alla beställningar för HBM är slutsålda för nästa år, och situationen är liknande hos Samsung. HBM är en avgörande komponent i de mycket efterfrågade AI-GPU:erna, vilket är anledningen till att företag har riktat in sig på dess utveckling.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 4 november

Qualcomms aktiekurs stiger trots minskade inkomster tack vare stark prognos och prestandaöverträffning

Trots att Qualcomms intäkter för fjärde kvartalet sjönk med 24% jämfört med föregående år och nettointäkten minskade med 48%, steg företagets aktiekurs med 6% dagen efter rapporten, troligen på grund av en stark prognos och en prestanda som överträffade tidigare förväntningar. Under hela 2023 har aktiekursen stigit med 9%. Qualcomm såg en stabilisering i efterfrågan på handenheter och en ökning av försäljningen av fordonschips med 15% till 535 miljoner dollar, även om företagets processoravdelning totalt sett minskade med 26% till 7,4 miljarder dollar. Företagets IoT-verksamhet minskade med 31% till 1,38 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Fierce Electronics fördjupade 3 november

AMD:s nästa generation APUs försenad till 2025

AMD utvecklar för närvarande sina kommande APUs som enligt läckan Moore´s Law is Dead kommer att behöva lite längre tid i ugnen. De nästa generationens APUs har skjutits upp till 2025, vilket innebär att vi kommer att se följande APUs 2024: Mendocino, Barcelo-R, Rembrandt-R, Hawk Point och Dragon Range. AMD kommer rapporterat att ha sin uppgraderade Strix Point APU i andra halvan av 2024. Framtiden handlar dock allt mer om AI, med NVIDIA i spetsen för AI-GPUs, men även Intel och Qualcomm satsar på AI nu med Intels nya Meteor Lake CPU och Qualcomms nya Snapdragon X Elite SoC. AMD gör samma drag med AI, med sin nya Hawk Point APU med 16 TOPS AI-prestanda. Microsoft kommer att driva på utvecklingen när det gäller ´smooth AI´ på Windows 11, där OEMs har informerats av Microsoft att de bör sikta på 45-50 TOPS AI-prestanda för ´smooth AI´ på Windows 11.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 1 november

Teknikföretaget Nvidia har nyligen meddelat en betydande ökning av intäkterna, med en fördubbling av omsättningen på grund av den höga efterfrågan på deras AI-chip. Dessa chip används i nya maskininlärningsapplikationer, för att utveckla nya AI-modeller och neurala nätverk, samt för att vägleda låg-latens, realtidsfunktioner i nätverkskanten, som Teslas självkörande funktion. Denna höga efterfrågan på AI-chip gynnar inte rivaler som AMD och Intel, eftersom Nvidia dominerar marknaden med mer än 70% av AI-chipförsäljningen. AI fortsätter att förändra landskapet inom olika branscher, inklusive bilindustrin och försäkringar, samtidigt som efterfrågan på AI-maskinvara och programvara omformar arbetsmarknaden. När AI växer måste företag och individer anpassa sig till ett snabbt föränderligt landskap för att ta tillvara på nya möjligheter.

Forbes Media fördjupade 27 oktober

AI: Framtiden för teknik och global ekonomi

Artificiell intelligens (AI) definieras ofta som en interaktiv, autonom, självlärande enhet som kan utföra kognitiva funktioner, till skillnad från naturlig intelligens som människor uppvisar. AI är mycket avancerad inom prognoser, automatisering, planering, målinriktning och personalisering, och anses vara drivkraften bakom den kommande industriella revolutionen. Stora teknikföretag som Google, Amazon och Meta påverkar konsumentbeteendet och formar den globala ekonomin. Medan vi rör oss mot en metaverse där människor lever, arbetar och interagerar i virtuella miljöer, är det troligt att stora teknikföretag blir ännu mäktigare.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 26 oktober

Microsoft planerar AI-fokuserad omkonstruktion för Windows 12

Microsoft planerar att revolutionera sitt Windows-operativsystem med en större omkonstruktion för Windows 12, med fokus på en mer AI-centrerad användarupplevelse. Teknikjätten planerar att ersätta den traditionella startknappen med den innovativa Copilot AI, som redan finns tillgänglig som en förhandsversion i den senaste Windows 11-uppdateringen. Planerad att lanseras 2024, har det kommande Windows 12 redan väckt nyfikenheten hos teknikentusiaster världen över. Microsoft har antytt spännande möjligheter som denna nya version kan medföra. I samarbete med OpenAI på Copilot-funktionen är det tydligt att AI kommer att spela en framstående roll i den framtida Windows-upplevelsen. Den datorindustrin skiftar just nu sitt fokus mot att stödja AI-drivna funktioner, och Microsoft avser att leda laddningen. Med den senaste versionen av Windows 11 som redan stöder en förhandsgranskning för Copilot AI, har användarna fått en smak av dess potential. Men denna tidiga version förblir något trög på grund av dess beta-tillstånd. Lyckligtvis syftar det kommande Windows 12 till att lösa detta problem genom att förbättra hårdvarustödet. Processorer som Qualcomms Snapdragon X Elite och AMD:s Hawk point förväntas ge bättre prestanda, vilket resulterar i smidigare AI-interaktioner på operativsystemet. Windows 12 är redo att förvandla hela användarupplevelsen, med Copilot i centrum och ersätter den traditionella startknappen. Som orkestrator för alla appupplevelser kan Copilot för närvarande starta de flesta integrerade applikationer. Men det kan för närvarande inte komma åt filutforskaren eller utföra relaterade uppgifter. Microsoft har ambitiösa planer på att utvidga Copilot-funktionernas förmågor i Windows 12, inklusive integration av röstkommandon. Dessa framsteg kommer att göra det möjligt för användare att interagera med operativsystemet på ännu mer intuitiva och effektiva sätt.

Direktlänk Dela Courier Standard Enterprise fördjupade 26 oktober

Qualcomm sätter fokus på AI på Snapdragon Summit 2023

Qualcomms fokus på artificiell intelligens (AI) var tydligt under den första dagen av Snapdragon Summit 2023, som hålls denna vecka i Maui. Efter de tragiska bränderna som drabbade Lahaina i augusti, samarbetade Qualcomm med lokalregeringen för att vara känsliga för öns invånare. Under evenemanget presenterade Qualcomm en video med Meta CEO Mark Zuckerberg som diskuterade Metas relation med Qualcomm och hur de gör AI mer tillgängligt. Qualcomm lanserade också sitt senaste premium mobila plattform, Snapdragon 8 Gen 3, som kommer att användas för Android-telefoner från ASUS, Honor, OnePlus, OPPO, Sony, Xiaomi och ZTE, bland annat. Dessutom tillkännagav Qualcomm Snapdragon X Elite-plattformen med den anpassade integrerade Qualcomm Oryon CPU.

Direktlänk Dela Fierce Wireless fördjupade 26 oktober

Alphabet och Amazon investerar aggressivt i AI

Det har gått nästan ett år sedan ChatGPT kommersiellt släpptes. Stora teknikföretag som Alphabet och Amazon investerar aggressivt i AI för att stärka affärssegment som molndrift, reklam och e-handel. Alphabet, som har haft utmaningar inom sin reklamverksamhet, har sett en återgång till tillväxt inom annonsering och gjort framsteg inom sökning och YouTube. Alphabet har även lanserat en virtuell provningsverktyg som drivs av generativ AI. Amazon, som har byggt upp en ledande molndriftsverksamhet, har nyligen investerat i AI-unicorn Anthropic.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 oktober

Qualcomm presenterar avancerade chipsets och övergår till generativ AI

Qualcomm meddelade på tisdagen en rad nyheter som markerar företagets övergång till generativ AI. Alla produkterna som presenterades syftade till att stödja generativ AI-applikationer så att mobila enheter kan utföra AI-baserade uppgifter på enheten. Företaget lanserade två avancerade chipsets, en för PC:er och den andra för Android-smartphones. Båda är byggda för att utföra högpresterande databehandling, inklusive att köra stora språkmodeller på enheten. Det nyss lanserade system-on-chip (SoC) för PC:er, Oryon, är företagets mest avancerade, högpresterande chipset hittills. Qualcomm har gjort det djärva påståendet att dess nya Oryon CPU-kärnor är bättre än Apples M2 Max. Enligt företaget, poängade Snapdragon X-plattformen, som drivs av Oryon, 3227, jämfört med M2 Max´s 2841, på Geekbench-indexet. Plattformen är också något snabbare än Intels i9, enligt samma index.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 25 oktober

Restriktioner på exporten av AI-acceleratorer till Kina har trätt i kraft, informerar Nvidia

Restriktioner på exporten av högpresterande AI-acceleratorer till Kina har redan trätt i kraft, informerade Nvidia sina investerare i ett regulatoriskt dokument på måndagen. Biden-administrationen har ytterligare begränsat de GPU:er och AI-acceleratorer för vilka den kommer att utfärda exportlicenser till länder av oro - främst Kina men även länder som misstänks hjälpa till med olagliga teknikförsäljningar. Nvidia har fått meddelande från den amerikanska regeringen att reglerna för försäljning av AI-chips till Kina var ´omedelbart effektiva´, vilket påverkar försändelser av företagets A100, A800, H100, H800 och L40S-produkter.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 25 oktober

Konkurrensen ökar för Nvidia när techjättar utvecklar egna AI-chip

Nvidia, ledande inom grafikchips och AI-teknologi, står inför ökad konkurrens då företag som Amazon, OpenAI, Microsoft och Meta börjar utveckla sina egna AI-chip. Nvidia har varit starkt beroende av dessa företag, men nu försöker de minska sitt beroende och öka sin egen förmåga att utveckla AI-teknologi. Trots detta fortsätter Nvidia att utveckla och förbättra sina egna chip, med en uppgraderad version av dess nästa generations super-chip, GH200, på gång. Företagets intäkter hoppade 101% till $13,5 miljarder under det senaste kvartalet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 oktober

Intel lanserar AI PC Acceleration Program för att främja AI-drivna appar

Intel har lanserat ett nytt initiativ, AI PC Acceleration Program, för att hjälpa utvecklare att skapa nya AI-drivna funktioner som utnyttjar företagets kommande Core Ultra mobila chips. Dessa processorer, som kommer att lanseras den 14 december, är märkbara för att vara företagets första att inkludera en neural processor-enhet (NPU). Programmet inkluderar hittills över 100 mjukvaruleverantörer och över 300 AI-drivna funktioner. Nuvarande deltagare inkluderar bland andra Audacity, Adobe, BlackMagic, Webex och Zoom. Utvecklare kommer att kunna anmäla sig till AI PC Acceleration Program online.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 19 oktober

OpenAI och G42 planerar att utvidga AI i Mellanöstern

OpenAI och Dubai-baserade teknikgruppen G42 har meddelat ett nytt samarbete för att utöka AI-kapabiliteterna i Mellanöstern. De två företagen planerar att använda OpenAIs generativa AI-modeller inom sektorer där G42 har expertis, inklusive finansiella tjänster, energi, hälsovård och offentliga tjänster. G42 säger att organisationer i Förenade Arabemiraten (UAE) och andra regioner som använder dess företagslösningar nu bör ha en förenklad process för att integrera avancerade AI-funktioner i befintliga företag.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 18 oktober

Biden-administrationens exportförbud kväver Kinas tekniska ambitioner

Biden-administrationen minskar typerna av halvledare som amerikanska företag kommer att kunna sälja till Kina, i syfte att stänga kryphål i befintliga regler. De uppdaterade reglerna kommer att öka effektiviteten i kontrollerna och ytterligare stänga av vägar för att kringgå restriktionerna, säger USAs handelssekreterare Gina Raimondo. Avancerade AI-chip, som Nvidias H800 och A800-produkter, kommer att påverkas. Reglerna utökar också exportbegränsningar bortom Kina och Macao till 21 andra länder, inklusive Iran och Ryssland. Kina har kritiserat de nya reglerna och lovat att ´vinna slaget´ i kärnteknik.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 18 oktober

AI-marknaden förväntas växa tjugo gånger fram till 2030

År 2023 har AI-marknaden vuxit snabbare än nästan alla andra sektorer och förväntas växa tjugo gånger fram till 2030, upp till nästan två biljoner amerikanska dollar. AI-trender inkluderar AI-chattbotar, naturlig språkbehandling, användning av AI i kundservice, internetåtkomst, API-åtkomst (GPT-3, GPT-3.5 Turbo och GPT-4), AI-toppning av mobila appar, AI-bildgeneratorer och integration av bildgenerering i AI-chattbotar. Bing Image Creator, som drivs av DALL·E 3, har identisk kvalitet och användningsområden som DALL·E 3. De största företagen inom AI inkluderar Apple, Microsoft, Saudi Aramco, Alphabet, Amazon och NVIDIA. NVIDIA är den ledande hårdvarutillverkaren för AI år 2023.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 18 oktober

AI-plattformsallians lanseras för att utmana Nvidia

Arm CPU-leverantören Ampere har lanserat AI Platform Alliance, en sammanslutning av flera kända chip-startups, inklusive Cerebras Systems, Graphcore, Furiosa, Kalray, Kinara, Luminous, Neuchips, Rebellions och Sapeon. Alliansens mål är att främja ett öppet AI-ekosystem och utmana Nvidias dominans. Ampere-chefen Jeff Wittich anser att dagens lösningar är ineffektiva, dyra och inte tillräckligt öppna. Alliansen kommer att fokusera på att bygga ut ett ekosystem av AI-system som är mer effektiva än GPU:er.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 18 oktober

USA stramar åt Kinas tillgång till avancerade chips för artificiell intelligens

Biden-administrationen i USA har meddelat ytterligare begränsningar för vilka avancerade halvledare amerikanska företag kan sälja till Kina. Detta kan potentiellt stoppa de flesta försändelser av avancerade halvledare från USA till kinesiska datacenter, som använder dem för att producera AI-modeller. Detta kan påverka kinesiska företag som ByteDance och Baidu som försöker utveckla AI-chattrobotar. Långsiktigt kan detta också försvaga Kinas ekonomi. Begränsningarna kommer troligen också att påverka intäkterna för amerikanska chipstillverkare som Nvidia, AMD och Intel. De nya reglerna kommer att träda i kraft inom 30 dagar.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 17 oktober

AMD avslöjar ROCm 5.7-plattform för att stärka ML-utvecklare

AMD har nyligen avtäckt sin ROCm 5.7-plattform på Ubuntu Linux, vilket markerar ett betydande steg mot att ge ML-utövare robusta resurser. Den senaste uppdateringen är utformad för att utnyttja den parallella datorkraften hos de nyligen introducerade Radeon RX 7900 XTX och Radeon PRO W7900 grafikkorten, som båda bygger på den avancerade AMD RDNA 3 GPU-arkitekturen. Radeon 7900-seriens GPU:er, har nu 192 AI-acceleratorer, vilket ger över 2x högre AI-prestanda per Compute Unit (CU) jämfört med sina föregångare. Med ROCm 5.7 mjukvarustack kan utvecklare nu dra nytta av den enorma parallella datorkraften hos RDNA 3-arkitekturbaserade GPU:er.

Direktlänk Dela BetaNews fördjupade 16 oktober

AMD lanserar PyTorch-stöd för AI på RDNA 3 GPU:er via ROCm 5.7-plattformen

AMD har annonserat ett genombrott för AI-gemenskapen med PyTorch-stöd på sina RDNA 3 GPU:er via ROCm 5.7-plattformen. Forskare och utvecklare som arbetar med maskininlärningsmodeller och algoritmer kan nu använda AMD ROCm 5.7 på Ubuntu Linux för att dra nytta av den parallella datorkraften i Radeon RX 7900 XTX och Radeon PRO W7900 grafikkort, som är baserade på AMD RDNA 3 GPU-arkitekturen. En klientlösning byggd på dessa två högpresterande GPU:er möjliggör en lokal, privat och kostnadseffektiv arbetsflöde för maskininlärning.

Direktlänk Dela HPCwire fördjupade 16 oktober

Återupplivning av IPO-marknaden drivs av AI-rally och stabila räntor

Efter en nästan tvåårig paus har IPO-marknaderna återupplivats under andra halvan av 2023, hjälpt av ett robust AI-rally, modererande inflation och stabilitet i räntepolitiken. September inkluderade tre av de mest efterlängtade noteringarna i Arm Holdings, Instacart och Klaviyo. Dessa företag kan ge värdefulla insikter i framväxande trender och underteman inom halvledar-, AI- och SaaS-sektorerna. Marknadsvolatiliteten kommer troligen att bestå på kort sikt, men framgången med dessa noteringar tyder på en fortsatt uppgång i IPO-aktiviteten inför 2024. Arm Holdings, chipdesignföretaget som kontrolleras av SoftBank, var årets mest efterlängtade teknik-IPO och markerade den största IPO:n sedan el-lastbilstillverkaren Rivian 2021. Instacart, matleveransjätten, kom till den offentliga marknaden till ett mycket mer rimligt värdering på 10 miljarder dollar, även efter att ha prissatt sina aktier i toppen av sitt förväntade intervall på 28-30 dollar. Marknadsföringsautomatiseringsföretaget Klaviyo utmärker sig som ett företag som smidigt övergick från den privata till den offentliga marknaden utan att drabbas av en betydande minskning av sitt rekordvärdering.

Direktlänk Dela Global X ETFs fördjupade 16 oktober

AI är framtiden, men behöver vi verkligen AI-acceleratorer i våra datorer just nu?

AI är alltmer närvarande i teknikvärlden, med stora företag som kämpar för att ligga i topp. AI har hjälpt Nvidia att bli ett biljon-dollar företag med sina specialiserade AI-acceleratorer. Det ligger nu i hjärtat av Windows, enligt Microsoft, med den nya Copilot-funktionen. Men behöver vi verkligen AI-acceleratorer i våra datorer just nu? Majoriteten av AI-processer sker inte på din enhet, utan i molnet. På din faktiska enhet är det enda din AI-processor kan göra just nu att utföra Windows Studio Effects. Stora märken lovar att det kommer att finnas fler användningsområden för dessa AI-acceleratorer i framtiden, men vi har ännu inte sett några konsumentappar eller funktioner som faktiskt utnyttjar en AI-accelerator.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 15 oktober

Chiptillverkaren Graphcore i behov av finansiering för att överleva

Chiptillverkaren Graphcore, som tidigare räknade Microsoft bland sina kunder, kan ha svårt att överleva om de inte lyckas samla in miljontals dollar i finansiering inom de närmaste månaderna, enligt deras senaste finansiella rapporter. Trots att AI-industrins explosion skapar hög efterfrågan på chips, har Graphcore inte lyckats kapitalisera på detta. Företaget, som en gång ansågs vara en stor konkurrent till företag som Nvidia och AMD, uppnådde en värdering på 2,5 miljarder dollar 2020 efter sin senaste finansieringsrunda. Nu har intäkterna dock minskat på grund av lägre försäljning till ´strategiska nyckelkunder´. Företaget, som tidigare ingått ett avtal med Microsoft, har nu mindre än ett år på sig att samla in kapital för att fortsätta fungera som en hälsosam verksamhet och söker ytterligare en finansieringsrunda. OpenAI kan vara Graphcores räddning och skaka om marknaden. OpenAI ryktas försöka utveckla sina egna AI-chips istället för att använda sådana som Nvidias A100 GPU:er. OpenAI har till och med identifierat potentiella förvärvsmål, men har ännu inte bestämt sig för en specifik handlingsplan.

Direktlänk Dela Urimuri fördjupade 14 oktober

USA överväger att stänga kryphål för kinesiska företags tillgång till AI-chip

Biden-administrationen överväger att stänga en kryphål som ger kinesiska företag tillgång till amerikanska AI-chip genom enheter som är belägna utomlands. USA införde förra året restriktioner för leveranser av AI-chip och chip-tillverkningsverktyg till Kina för att motverka dess militära framsteg. Nu planeras dessa regler att skärpas. I den första omgången av begränsningar lämnade Biden-administrationen utländska dotterbolag till kinesiska företag med obegränsad tillgång till samma halvledare. Washington överväger nu sätt att stänga detta kryphål.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 13 oktober

Analytiker förutser fortsatt positiv utveckling för Nvidia och AMD

Aktier för chiptillverkare som Nvidia och Advanced Micro Devices (AMD) har ökat betydligt, drivna av AI-boomen. Trots att båda dessa aktier har stigit avsevärt förblir analytikernas utsikter positiva, och deras genomsnittliga prisprognoser tyder på betydande uppsida för NVDA och AMD från nuvarande nivåer. Nvidia har gynnats av framstegen inom AI och har sett en stark efterfrågan på sina accelererade databehandlings- och AI-plattformar, vilket har drivit upp dess intäkter och aktiepris. AMD förväntas också dra nytta av den starka efterfrågan på och implementeringen av AI.

Direktlänk Dela TipRanks fördjupade 12 oktober

Nvidia är ett av de hetaste aktierna 2023, men frågor om värdering uppstår

Nvidia har varit en av de hetaste aktierna 2023, med en aktiekurs som har ökat med cirka 213% tack vare starka affärsresultat och spänningen kring AI-revolutionen. Men med sådan stjärnprestanda har frågor också uppstått om företagets värdering. Nvidia har en högre FCF-avkastning än bara två företag - AMD och Intel. Broadcom, Qualcomm och Taiwan Semiconductor Manufacturing har mycket högre FCF-avkastningar än Nvidia. Nvidia har det mest lovande tillväxtutsikterna bland dessa ledande chipjättar. Trots att företaget för närvarande har en mycket lägre FCF-avkastning än vissa andra halvledarföretag, är det logiskt att det värderas till ett premie.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 oktober

AMD förvärvar AI mjukvaruexpert Nod.ai

Chip-tillverkaren AMD har meddelat att de förvärvar Nod.ai, en expert på öppen källkods AI-mjukvara, för att förbättra företagets AI-mjukvarukapabiliteter. Förvärvet kommer som ett strategiskt svar på Nvidias dominans på marknaden. Genom att förvärva Nod.ai kommer AMD att kunna erbjuda företag AI-modeller som är optimerade för AMD:s chips. Nod.ai:s teknologier är redan utbredda på olika plattformar, inklusive molnet, edge computing och en rad slutpunktsenheter.

Direktlänk Dela Game Is Hard fördjupade 12 oktober

AMD planerar att förvärva AI- och maskininlärningsföretaget Nod.ai

Chiptillverkaren AMD har meddelat planer på att förvärva Nod.ai, en leverantör av öppen källkodsprogramvara för AI och maskininlärning. Genom förvärvet hoppas AMD kunna utöka sina AI-funktioner och stärka sin konkurrenskraft mot Nvidia, marknadsledaren inom AI-chip. Nod.ai specialiserar sig på AI och maskininlärning och tillhandahåller öppen källkodsprogramvara för framtidens AI-system. AMD planerar att använda Nod.ai för att påskynda sin förmåga att utveckla öppna källkods-kompilatortekniker.

Direktlänk Dela Reseller.co.nz fördjupade 11 oktober

OpenAI överväger att tillverka egna chipp, AI skapar robotar från grunden, Meta lanserar AI-verktyg för annonsörer

OpenAI överväger att bli en chiptillverkare för att snabba upp processen med att bygga en anpassad chip. Forskare i USA har använt AI för att designa fungerande robotar från grunden inom sekunder. Northwestern Universitys biträdande professor Sam Kriegman beskriver det som ´evolution i aktion´. Meta lanserar AI-verktyg för annonsörer som kommer att kunna generera innehåll som bildbakgrunder. AMD planerar att köpa AI-startupen Nod.ai för att stärka sina mjukvaruförmågor. Samsung, världens största minneschip och smartphone-tillverkare, fokuserar på högkvalitativa chipp som används inom AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 oktober

AMD förvärvar AI- och maskininlärningsföretaget Nod.ai

Chipstillverkaren AMD har meddelat planer på att förvärva Nod.ai, en leverantör av öppen källkods mjukvara för maskininlärning och AI. Förvärvet förväntas hjälpa AMD att konkurrera bättre mot AI-chipmarknadsledaren Nvidia. Nod.ai specialiserar sig på AI och maskininlärning och tillhandahåller öppen källkodsprogramvara för framtidens AI-system. AMD planerar att använda talang från Nod.ai för att påskynda sin förmåga att utveckla öppen källkods kompilatorteknik. Affären förväntas slutföras i slutet av kvartalet.

Direktlänk Dela Network World fördjupade 11 oktober

IMPACT 50 LIST för Q4 2023: De mest inflytelserika företagen inom Big Data och AI

InsideBIGDATA har publicerat sin kvartalsvisa IMPACT 50 LIST, en ranking av de mest inflytelserika företagen inom big data och AI. Listan baseras på en mängd faktorer, inklusive tekniskt ledarskap, styrka i erbjudandet, innovation, positivitet i budskapet, kvalitetsuppfattning av företagssamhället, sentiment och frekvens av sociala medier, hög profil av C-suite-medlemmar och i fallet med offentliga företag: positiva finansiella indikatorer och aktiekurs. Rankingen inkluderar också en indikator för uppåtgående rörelse i listan och för nyligen tillagda företag.

Direktlänk Dela Inside Big Data fördjupade 11 oktober

AMD planerar att förvärva Nod.ai för att förbättra sina AI-funktioner

AMD har nyligen meddelat att de planerar att förvärva Nod.ai, i syfte att utöka företagets AI-programvarufunktioner. Genom detta förvärv hoppas AMD förbättra sin konkurrenskraft mot Nvidia, en av dess huvudkonkurrenter på AI-marknaden. Affären förväntas slutföras inom innevarande kvartal. Förvärvet stämmer överens med AMD:s AI-tillväxtstrategi, som fokuserar på att utveckla ett öppet programvaraekosystem som syftar till att sänka kundinträdesbarriärer. Nod.ai, grundat och lett av Anush Elangovan, bidrar med värdefull expertis och teknik.

Direktlänk Dela Game Is Hard fördjupade 11 oktober

Kina kan kringgå USA:s tekniksanktioner genom partnerskap med Saudiarabien

Kina kan kringgå de tekniksanktioner som USA infört genom sitt samarbete med Saudiarabien. Kina har gått samman med Saudiarabien för att hjälpa dem skapa en lokaliserad artificiell intelligens och maskininlärning. Detta har väckt oro vid Saudiarabiens ledande akademiska institution, som fruktar att sådana band kan hota universitetets tillgång till amerikansktillverkade chips, avgörande för att driva denna banbrytande teknik. Professor Jinchao Xu, en amerikansk-kinesisk matematiker vid King Abdullah University of Science and Technology (Kaust) i Saudiarabien, har startat ett projekt kallat AceGPT, en arabiskorienterad stor språkmodell, i samarbete med Chinese University of Hong Kong, Shenzhen (CUHK-SZ), och Shenzhen Research Institute of Big Data.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 11 oktober

AMD förvärvar AI-startup Nod.ai för att förstärka sina öppna AI-programvarufunktioner

AMD har meddelat att de har förvärvat Nod.ai, en AI-startup baserad i Santa Clara, Kalifornien, för att förbättra sina öppna AI-programvarufunktioner. De finansiella villkoren för affären offentliggjordes inte, men Nod.ai har tidigare samlat in cirka 36,5 miljoner dollar sedan starten 2013. Förvärvet sker mitt i den intensiva konkurrensen mellan AMD och Nvidia, som har sträckt sig från GPU-segmentet till AI. AMD planerar att integrera Nod.ai i sin AI-division, som etablerades tidigare i år, och som för närvarande sysselsätter cirka 1 500 ingenjörer som främst fokuserar på programvara.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 11 oktober

Stora teknikföretag utvecklar egna AI-chips för att minska kostnader och öka effektiviteten

Stora molntjänstleverantörer som Microsoft, Google och AWS, samt stora språkmodellsleverantörer som OpenAI, har övervägt att utveckla egna chips för AI-arbetsbelastningar. Detta drivs inte främst av chipbristen, utan av kostnaden för att bearbeta generativa AI-förfrågningar och effektiviteten hos nuvarande chips, främst grafikprocessorer (GPU:er). Anpassade chips kan minska strömförbrukningen och förbättra datorkommunikationen eller minnesåtkomsten, vilket sänker kostnaden för förfrågningar. Utveckling av anpassade chips är dock inte enkelt och innebär utmaningar som höga investeringar, långa design- och utvecklingscykler, komplexa leveranskedjor, brist på talanger och brist på förståelse för hela processen.

Direktlänk Dela Network World fördjupade 10 oktober

NVIDIA bekräftar nästa generations GPU-acceleratorer för datacenter och AI

NVIDIA har officiellt bekräftat sina nästa generations GB200 & GX200 GPU-acceleratorer för datacenter och AI, som planeras för 2024 respektive 2025. Under de senaste två åren har NVIDIA förlitat sig på sina Hopper H100 och Ampere A100 GPU:er för att tillgodose behoven hos AI & HPC-kunder världen över. Men allt detta kommer att förändras 2024 med ankomsten av Blackwell. NVIDIA planerar att lansera två helt nya GPU-familjer fram till 2025. Den första av dessa nya AI/HPC GPU-familjer från NVIDIA kommer att vara Blackwell, uppkallad efter David Harold Blackwell. GPU:n förväntas vara den första HPC/AI-acceleratorn som använder en chiplet-design och kommer att konkurrera med AMD:s Instinct MI300-accelerator. Den andra chipet som har avslöjats är GX200 och den är uppföljaren till Blackwell med en lansering planerad för 2025.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 10 oktober

AMD planerar att köpa AI-startup för att förstärka mjukvarukapaciteter

AMD meddelade på tisdagen att de planerar att köpa upp en artificiell intelligens-startup vid namn Nod.ai, som ett led i att förstärka sina mjukvarukapaciteter. AMD strävar efter att konkurrera med chipmakaren Nvidia och planerar att investera kraftigt i kritisk mjukvara nödvändig för företagets avancerade AI-chip. Nod.ai:s teknologi gör det enklare för företag att implementera AI-modeller som är anpassade för AMD:s chip. AMD har inte offentliggjort villkoren för affären. Nod.ai, baserat i Santa Clara, Kalifornien, har tidigare samlat in cirka 36,5 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 oktober

OpenAI planerar att utveckla egna AI-chips för att minska beroendet av Nvidia

OpenAI överväger att utveckla egna AI-chips för att minska sitt kostsamma beroende av Nvidia. Det har ryktats att företaget överväger ett förvärv för att påskynda processen. AI-chipsmarknaden har blivit en central kraft inom teknikindustrin, drivet av det ökade behovet av AI-lösningar inom olika tillämpningar. Nvidia har spelat en banbrytande roll på AI-chipsmarknaden och etablerat sig som en ledande leverantör av högpresterande grafikprocessorer (GPU:er) anpassade för AI och maskininlärningsarbetsbelastningar. Men från OpenAI:s synvinkel kan beroendet av Nvidia behöva ses över på lång sikt.

Direktlänk Dela TechHQ fördjupade 10 oktober

OpenAI överväger att tillverka egna AI-chips på grund av brist och höga kostnader

OpenAI, skaparen av AI-produkterna ChatGPT och DALL-E 3, undersöker möjligheten att tillverka sina egna AI-acceleratorchips på grund av bristen på specialiserade AI GPU-chips och de höga kostnaderna för att köra dem. OpenAI har utvärderat olika alternativ, inklusive potentiellt förvärv av ett chip-tillverkande företag och närmare samarbete med andra chip-tillverkare som Nvidia. Nvidia dominerar AI-chipmarknaden, med mer än 80 procent av den globala andelen för processorer bäst lämpade för AI-applikationer. OpenAI:s VD Sam Altman har uttryckt sin oro över bristen och kostnaden för dessa chips.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 9 oktober

OpenAI överväger att skapa egna AI-chips istället för att förlita sig på Nvidia

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, överväger alternativ till Nvidias acceleratorer, inklusive möjligheten att skapa sina egna chips. Nvidia dominerar för närvarande marknaden och tillhandahåller den hårdvara som krävs för att träna omfattande AI-språkmodeller. Med den ökande efterfrågan har tillgängligheten och priserna på deras chips blivit en utmaning. OpenAI undersöker alternativ till Nvidias lösningar, inklusive möjligheten att utveckla sina egna chips. Företaget överväger också att fördjupa samarbeten med tidigare rivaler eller diversifiera sina chipkällor. OpenAIs VD, Sam Altman, har betonat brådskan att skaffa fler AI-chips.

Direktlänk Dela Open Source For You fördjupade 9 oktober

OpenAI överväger att utveckla egna AI-chip för att lindra bristen på AI-hårdvara

OpenAI, företaget bakom konversations-AI-programmet ChatGPT, överväger att utveckla sina egna AI-chip för att lindra bristen på AI-hårdvara. Interna diskussioner har fokuserat på möjliga lösningar på detta problem, inklusive eventuell förvärv av en AI-chipstillverkare. Alternativen inkluderar att utveckla och producera sina egna AI-chip, förstärka partnerskap med kända chipstillverkare som Nvidia och utöka sin processorförsörjning utanför Nvidia. OpenAI:s VD, Sam Altman, har understrukit behovet av att skaffa fler AI-chip, med hänvisning till bekymmer om bristen på toppmoderna processorer som driver OpenAI:s toppmoderna mjukvara.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 8 oktober

OpenAI och Microsoft kan snart delta i AI-chipkapplöpningen

Datacenter- och AI-relaterad hårdvara blir allt mer lönsamt för chipmakare som kan tillhandahålla nödvändiga resurser. Nvidia behåller ett starkt grepp om marknaden, medan andra företag som AMD, Intel, Google och Amazon fortsätter att öka sina operationer. Enligt nyligen rapporter kan OpenAI och Microsoft vara de senaste som vill delta i AI-chipkapplöpningen och sluta vara beroende av tredjeparts AI-beräkningsresurser. Reuters rapporterar att OpenAI planerar att börja tillhandahålla sina egna AI-chip och säkra sin andel av den lukrativa AI-chipmarknaden. Microsoft står också på randen att släppa sitt eget AI-chip, kodnamn Athena, redan nästa månad.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupade 8 oktober

OpenAI överväger att utveckla egna AI-chip

OpenAI, AI-jätten bakom ChatGPT och DALL-E, undersöker möjligheterna att utveckla egna AI-chip för att möta efterfrågan och expansionen av företagets AI-produkter. Enligt rapporter kan OpenAI till och med överväga att förvärva ett annat företag enbart för detta ändamål. OpenAI lutar för närvarande tungt på GPU-baserad hårdvara, främst från Nvidia, för att utveckla AI-modeller. Men med tanke på bristen på chip och de stigande kostnaderna har företagets VD, Sam Altman, gjort förvärvet av fler AI-chip till en topprioritet. OpenAI överväger också att diversifiera sina leverantörer genom att samarbeta mer nära med andra chip-tillverkare.

Direktlänk Dela The Tech Report fördjupade 8 oktober

Microsoft kan snart avslöja sin första AI-processor

Microsoft kan snart avslöja sin första interna processor anpassad för artificiell intelligens (AI), enligt The Independent. Teknikjätten syftar till att minska kostnaderna och minska beroendet av Nvidia, den ledande leverantören av AI-chip. Microsofts processor kommer att fokusera på datacenterservrar och förbättra AI-funktioner inom företagets produktivitetsapplikationer. OpenAI, som har fått betydande finansiering från Microsoft, undersöker också möjligheten att utforma sina egna AI-chip.

Direktlänk Dela ReadWrite fördjupade 7 oktober

OpenAI överväger att designa egna AI-chip

AI-startupen OpenAI undersöker möjligheten att designa egna AI-chip på grund av den pågående chipbristen för AI-modellträning. Diskussioner inom företaget om AI-chipstrategier har pågått sedan förra året. OpenAI överväger olika strategier, inklusive att förvärva en AI-chiptillverkare eller att starta interna chipdesigninsatser. Företagets VD, Sam Altman, har prioriterat att förvärva fler AI-chip. OpenAI, liksom dess konkurrenter, förlitar sig för närvarande på GPU-baserad hårdvara för modellutveckling. GPU:er är väl lämpade för att träna avancerade AI-modeller på grund av deras förmåga att utföra parallella beräkningar.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 6 oktober

OpenAI överväger att tillverka egna AI-chip på grund av brist

OpenAI, en av de mest finansierade AI-startups, överväger att tillverka sina egna AI-chip. Diskussioner om AI-chipstrategier inom företaget har pågått sedan åtminstone förra året, enligt Reuters, eftersom bristen på chip för att träna AI-modeller förvärras. OpenAI överväger ett antal strategier för att främja sina chipambitioner, inklusive att förvärva en AI-chipstillverkare eller att göra en insats för att designa chip internt. OpenAI:s VD Sam Altman har gjort förvärvet av fler AI-chip till en topprioritet för företaget. För närvarande, som de flesta av sina konkurrenter, förlitar sig OpenAI på GPU-baserad hårdvara för att utveckla modeller som ChatGPT, GPT-4 och DALL-E 3.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 6 oktober

OpenAI överväger att skapa egna AI-chip för att möta brist och höga kostnader

OpenAI, organisationen bakom utvecklingen av ChatGPT, överväger att skapa egna AI-chip på grund av brist och höga kostnader för befintliga AI-chip. OpenAI undersöker möjligheter, inklusive potentiella företagsförvärv, för att realisera detta. Samtal om detta pågår internt, men inget slutligt beslut har fattats. OpenAI:s VD, Sam Altman, har gjort förvärv av fler AI-chip till en prioriterad fråga. OpenAI har sedan 2020 utvecklat sin generativa AI-teknik på en superdator byggd av Microsoft, som använder 10 000 NVIDIA GPU:er. Om OpenAI går vidare med planer på ett anpassat chip, inklusive ett förvärv, kommer det troligen att ta flera år.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 6 oktober

OpenAI överväger att producera egna AI-chip

OpenAI, ansvarig för ChatGPT, undersöker möjligheten att producera egna AI-chip och har till och med övervägt potentiella förvärvsprospekt. Sedan förra året har OpenAI övervägt olika lösningar för att minska sitt beroende av dyra AI-chip. Alternativen varierar från att skapa ett eget AI-chip och intensifiera samarbeten med chip-tillverkare som Nvidia, till att diversifiera sin leverantörsbas bortom Nvidia. VD:n Sam Altman har uttryckt oro över bristen på grafikprocessorer (GPU:er), med Nvidia som dominerar över 80% av denna globala marknad, vilket är nödvändigt för AI-uppgifter.

Direktlänk Dela Open Source For You fördjupade 6 oktober

Lisa Su, VD för chipjätten AMD, planerar att utnyttja AI-explosionen för att öka företagets marknadsandel, trots att konkurrenten Nvidia för närvarande innehar cirka 85% av marknaden. Su tror att AMD:s konkurrerande processorer, som representeras av MI300-serien, kan göra företaget till en branschledare för inferenslösningar inom AI. Ett AI-företag som redan anser att AMD är där är Lamini, som har kört stora språkmodeller på AMD:s grafikprocessorer under ett år nu. Dessutom talade Microsofts CTO Kevin Scott upp AMD:s GPU-chips vid Code-konferensen förra veckan.

Fortune Media fördjupade 4 oktober

Windows 11 uppdatering kan orsaka problem för AMD grafikkort användare i EU

Förra veckan lanserade Microsoft sin Windows 11 22H2 Moment 4-uppdatering som introducerade flera nya funktioner, inklusive Copilot. Men den var inte tillgänglig i EU på grund av en ny Digital Markets Act (DMA)-policy. Copilot är en centraliserad AI-assistent för Windows liknande Microsoft 365 Copilot. Det rapporteras att Windows Copilot kan orsaka problem för de som äger AMD grafikkort. Överklockningsprofiler och inställningar sparas inte efter varje omstart. Problemet tycks endast förekomma med den senaste AMD Adrenalin 23.9.3 beta-drivrutinen. En användare på AMD:s communityforum har hittat en lösning för problemet.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 2 oktober

Tenstorrent väljer Samsung Foundry för tillverkning av nästa generations AI-chip

Tenstorrent, företaget som tillverkar och licensierar AI- och RISC-V-chip, har meddelat att det har valt Samsung Foundry för att tillverka sina nästa generations AI-chip. De kommande AI-chippen kommer att tillverkas med Samsungs avancerade 4nm halvledarframställningsprocess. Tenstorrents chip är utformade för att erbjuda skalbar kraft från milliwatt till megawatt så att de kan användas i en rad olika applikationer. Chipsen kommer att tillverkas i Samsungs nya chipfabrik i Taylor, Texas, i USA. Jim Keller, legendarisk chipdesigner och VD för Tenstorrent, har tidigare arbetat med AMD, Apple, Broadcom, Intel och Tesla.

Direktlänk Dela SamMobile fördjupade 2 oktober

Micron börjar provkörning av nästa generations HBM3 Gen2-minne till kunder som NVIDIA

Micron har börjat provkörning av sitt nästa generations HBM3 Gen2-minne till kunder, inklusive NVIDIA som har berömt dess prestanda och effektivitetsökning. Micron förutspår en större förlust för det kommande kvartalet på grund av minskad efterfrågan från konsumentminnesmarknaden. Men Micron avslöjade att företaget har arbetat nära med NVIDIA och att deras höghastighets HBM3 Gen2-minne förväntas debutera i NVIDIAs kommande AI- och HPC-GPU:er under första halvåret 2024. Micron förväntar sig att AI-industrin ska rädda dem från deras negativa finansiella kvartal.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 30 september

Finansiell analys av AMD av Parkev Tatevosian

Företagets närtidsutsikter är inte lysande, även om motvinden kan vara kortvarig. Bidragsgivaren och finansprofessorn Parkev Tatevosian utvärderar AMD och dess ekonomiska ställning för att avgöra om långsiktiga investerare bör köpa aktien. Aktiekurserna som används var eftermiddagspriserna den 26 september 2023. Videon publicerades den 28 september 2023. Parkev Tatevosian, CFA har ingen position i något av de nämnda aktierna. Han kan dock kompenseras för att marknadsföra tjänster, men hans åsikter påverkas inte.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 30 september

Nvidias GPU-chip är livsnödvändiga för AI-startups

AI-revolutionen är i full gång, men efterfrågan på dess mest avgörande komponent, GPU-chipet, har lett till att startups undrar hur de kan uppfylla AI:s löften. Generativ AI är beroende av en bokstor halvledare känd som grafikprocessornheten (GPU) - byggd av ett företag, Nvidia. Nvidias VD och grundare Jensen Huang satsade för flera år sedan på att världen snart skulle efterfråga ett kraftfullt chip som vanligtvis används för att skapa videospel, men som också kan bygga AI. Amazon, Intel, AMD och andra försöker hitta egna alternativ till Nvidias produkt, men det kan ta år. Mindre företag måste därför jaga efter Nvidias heliga graal.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 28 september

AMD:s VD tror att AI utvecklas för snabbt för etablering av konkurrensfördelar

AMD:s VD Dr. Lisa Su tror att AI utvecklas för snabbt för att några konkurrensfördelar ska kunna etableras. Trots att Nvidia har blivit den att slå inom AI, är fältet mer öppet än det kan verka. Su betonar att ingen enskild organisation har alla idéer och att en öppen ansats kan dra nytta av smarta utvecklare som vill accelerera AI. Google DeepMind VD Demis Hassabis håller med om att vi fortfarande är i början av AI-utvecklingen. AMD arbetar för att göra sin väg in i Nvidias värld. Trots en mindre försäljningsnedgång 2023, förväntas AMD:s försäljning återhämta sig med 21% 2024.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 september

Microsoft och Apple tävlar om att definiera nästa era av personlig datoranvändning med generativ AI

Microsoft och Apple konkurrerar om att definiera nästa era av personlig datoranvändning med generativ AI. Microsofts personliga assistent, Copilot, kommer att rullas ut som en del av den kostnadsfria Windows 11-uppdateringen från och med den 26 september. Copilot kommer att integreras sömlöst och erbjuda hjälp över alla applikationer. Samtidigt släpper Apple den senaste macOS-uppdateringen, macOS Sonoma, som dock inte har några generativa AI-funktioner. Apple bör överväga att uppgradera Siri med generativ AI så snart som möjligt, eftersom företag som använder Microsoft 365 för sitt dagliga arbete kan upptäcka att Copilot kan förbättra deras produktivitet avsevärt.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 26 september

NVIDIA slutför avtal med TSMC för nästa generations AI GPU: Blackwell B100

NVIDIA har rapporterat att de har slutfört ett avtal med TSMC för att använda deras 3nm-processnod för att skapa sina nästa generations Blackwell B100 GPU:er för AI. NVIDIA dominerar mer än 80% av AI GPU-marknaden och nästa generations B100 kommer att använda TSMCs 3nm-familj och planeras att dyka upp under fjärde kvartalet 2024. TSMC står inför hinder i form av användningsgrader och brist på avancerade tillverkningsanläggningar, så den faktiska 3nm-implementeringen kan ses långt in på 2024. NVIDIA har ambitioner att generera en otrolig $300 miljarder genom AI till 2027.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 26 september

Microsoft minskar investeringar i AI-chiputveckling

Teknikjätten Microsoft har beslutat att skära ner på sina investeringar i utvecklingen av AI-chip, vilket har skapat oro inom teknikvärlden. Detta kan dock ses som en strategisk pivot snarare än ett tecken på bredare problem inom AI-sektorn. Microsoft kan omfördela resurser till andra lovande teknikområden, som molnberäkning och programvaruutveckling. Investerare bör inte tolka AI-industrin enbart genom linsen av en enskild företagsstrategi. Trots Microsofts beslut fortsätter AI-landskapet att vara dynamiskt, med många aktörer som gör betydande investeringar och framsteg.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 24 september

VentureBeats specialnummer ger djupgående insikter i teknikindustrins mest betydelsefulla ämnen

VentureBeat har fokuserat på att belysa de mest omvälvande teknologierna som formar vår värld genom sitt format ´Special Issue´. I dessa specialnummer gräver de djupare i avgörande ämnen inom teknikindustrin. Ett exempel är deras senaste specialnummer ´Data Centers in 2023 – How to do More with Less´, där de undersökte hur företagsledare navigerar den pågående ekonomiska nedgången och ökningen av räntor som påverkar investeringar i datacenter. Företag överger inte investeringar i sina datacenter, utan omdefinierar sina strategier med fokus på effektivitet och konsolidering av investeringar. VentureBeat har även utforskat ämnen som datasekretess, kunddatastrategi, AI-applikationer, den föränderliga CIO-agendan och framtidens AI inom sjukvård.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 22 september

Marknaden för AI-kretsar växer snabbt: Forskningsrapport 2023-2031

En forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens (AI) kretsar ger inblick i industrins utveckling, tillväxtmöjligheter och trender fram till 2031. Rapporten analyserar marknaden utifrån tillämpning (elektronik, fordonsindustri, konsumentvaror), typ (GPU, ASIC, FPGA, CPU) och region. Företag som AMD, Google, Intel, NVIDIA, IBM, Apple, Qualcomm, Samung, NXP, Broadcom och Huawei håller toppositioner på marknaden. Rapporten ger insikter i nuvarande tillstånd för den årliga tillväxttakten (CAGR) och belyser de ledande spelarna i branschen. Dessutom ger den strategiska insikter för att hjälpa företag att hantera utmaningar som COVID-19-pandemin.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 22 september

Nvidia introducerar DLSS 3.5 Ray Reconstruction med Cyberpunk 2077 2.0

Nvidia presenterar sin vision för framtidens grafikrendering med högre noggrannhet för ray tracing tack vare AI-förbättrade visuella effekter. DLSS 3.5 Ray Reconstruction lanseras i form av Cyberpunk 2077 2.0 och Phantom Liberty DLC. Systemkraven är höga och Ray Reconstruction är helt proprietärt, vilket innebär att man måste ha ett Nvidia RTX-grafikkort för att ens kunna testa det. Nvidia har GPU:erna och teknologierna för att göra märkbara förbättringar i spelgrafiken möjliga. Det kräver uppskalning och det gynnas också av frame generation. Potentiella alternativ från AMD finns i form av FSR 2 och FSR 3, men Ray Reconstruction är helt låst till Nvidia RTX-hårdvara.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 21 september

Generativ AI förändrar alla branscher

Företag över hela världen anammar alltmer generativ artificiell intelligens (AI), vilket omformar IT-infrastrukturen, bakoffice-applikationer, marknadsföring och tillverkning. Det är ännu inte fullt ut förstått hur företag kommer att utnyttja och dra nytta av AI när de står inför utmaningar i denna teknologiexplosion. SiliconANGLE och theCUBE kommer att hålla en live-sändning den 24-25 oktober med titeln ´Supercloud 4: Generative AI Transforms Every Industry´. Evenemanget kommer att samla AI-experter, teknologer, investerare och ledare för att utforska de viktigaste trenderna kring generativ AI, supermoln och den framtida inverkan på företagsvärlden.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 20 september

Microsoft avslöjar nya Surface-enheter och banbrytande AI-funktioner

Microsoft kommer att avslöja nya Surface-enheter och banbrytande AI-funktioner för Windows, Office, Bing och mer vid ett speciellt evenemang i New York. Detta markerar en vändpunkt för Microsoft när företaget sätter kursen för sin framtid inom hårdvara och AI-teknologier, särskilt efter att Panos Panay lämnade företaget. De innovationer som introduceras vid detta evenemang kommer troligen att tjäna som grund för Microsofts långsiktiga AI-strategi och hårdvaruuppställning, vilket formar datorupplevelsen för både konsument- och företagsmarknaderna. Evenemanget kommer att äga rum i New York City.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 20 september

Intel ska driva en av världens snabbaste AI-superdatorer med 5:e generationens Xeon-processorer

Intel har avslöjat att de ska driva en av världens snabbaste AI-superdatorer med sin 5:e generationens Xeon-processorer och Gaudi 2-acceleratorer. Denna Gaudi-drivna superdator är avsedd för AI-arbetsbelastningar, särskilt för företaget Stability AI. Intel har inte avslöjat specifika siffror om beräkningskraften, men har meddelat att superdatorn kommer att ha hela 4 000 Gaudi 2 AI-acceleratorer och kommer att ha Intels kommande 5:e generationens Xeon Scalable-processorer. Detta är inte bara den första implementeringen för de nya Xeon-processorerna, utan ger också Gaudi-acceleratorerna möjlighet att visa sin potential på marknaden. Intel arbetar redan med Gaudi 3 som kommer att använda en 5nm processnod.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 20 september

Intel fokuserar på AI på Innovation Event 2023, visar ChatGPT på molnet mot 7 miljarders parametermodell

Intel har inlett sitt Innovation Event 2023, ett tvådagars evenemang med fokus på artificiell intelligens (AI). Företaget har demonstrerat ChatGPT på molnet jämfört med en modell med 7 miljarder parametrar som körs på ett enda Xeon-system. Systemet drivs av en enda 5:e generationens Xeon-processor (kodnamn ´Emerald Rapids´). Intel, AMD och Nvidia ser möjligheter i AI och designar nästa generations lösningar med AI-acceleration i åtanke. Intel har också visat lite av prestandan vi kan förvänta oss från nästa generations 6:e generationens ´Granite Rapids´.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 19 september

Anställda vet inte hur man använder AI-verktyg på ett säkert sätt, enligt studie

ChatGPT och Bard är populära verktyg för generativ artificiell intelligens (GenAI) som kan skapa nytt och originalinnehåll. Men en studie av Salesforce visar att anställda som använder eller planerar att använda dem inte vet hur de ska göra det säkert. Undersökningen av över 4000 personer visade att 73% tror att GenAI introducerar nya säkerhetsrisker, men bara 40% vet hur man kan mildra dem. En undersökning sponsrad av chipstillverkaren AMD till 2500 IT-chefer visade att trots att tekniken erbjuder tydliga möjligheter för organisationer att bli mer produktiva, effektiva och säkra, uttryckte de osäkerhet om möjligheten att anta den på grund av brist på implementeringsplaner. Fintech-företaget Ualá och konsultföretaget Analytics Town är exempel på företag som använder GenAI-verktyg.

Direktlänk Dela La Nación fördjupade 18 september

AI-driven efterfrågan kan driva Microns tillväxt

Nvidia har varit en ledstjärna för AI-företag i år, då dess grafikprocessorer och processorer utgör byggstenarna för kraftfulla servrar som kan hantera AI-arbetsbelastningar. Efterfrågan på Nvidias chipp är så stark att kunderna rapporteras behöva vänta minst sex månader för att få tag på dem. Detta förklarar varför Nvidia levererade utmärkta resultat för andra kvartalet av sitt räkenskapsår 2024, med en fördubbling av intäkterna till 13,5 miljarder dollar och rörelseresultatet ökade med 429% till 2,70 dollar per aktie. Micron Technology är en av de viktigaste aktörerna på minnesmarknaden, vilket sätter företaget i en stark position att dra nytta av den växande efterfrågan på kraftfulla minneschip. Trots att Micron Technology-aktien har ökat imponerande 40% under 2023, har det mestadels drivits av den bredare uppgången i halvledaraktier och inte av chiptillverkarens finansiella prestanda. Konsultföretaget Gartner uppskattar att efterfrågan på HBM kommer att öka åtta gånger fram till 2027 tack vare AI. Detta kan vara en av anledningarna till att DRAM-marknaden förväntas börja återhämta sig från slutet av 2023 och börja skjuta i höjden från 2024. Microns tillväxt förväntas ta fart från räkenskapsåret 2024, som just har börjat, med företagets intäkter förväntas öka betydligt från räkenskapsåret 2023:s siffra på 15,4 miljarder dollar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 15 september

Global marknad för maskininlärningschips förväntas nå en värdering på flera miljoner dollar till 2030

Globala marknaden för maskininlärningschips förväntas nå en värdering på flera miljoner dollar till 2030, med en oväntad CAGR under prognosperioden 2023-2030. De största tillverkarna av maskininlärningschips inkluderar Intel Corporation, Amazon, Qualcomm, NVIDIA, Samsung, Bitmain Technologies, Baidu, Xilinx, AMD och Google. Marknaden har upplevt tillväxt från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022. Teknologisk innovation och utveckling förväntas ytterligare optimera produktens prestanda, vilket gör det möjligt för den att få en bredare rad applikationer på nedströmsmarknaden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 september

Brittiska chipdesignern Arm gör sin Nasdaq-debut

Den brittiska chipdesignern Arm gjorde sin Nasdaq-debut på torsdagen, handlade till cirka $56 per aktie eller 10% över sitt ursprungliga pris. Detta innebär att företagets marknadsvärde är nästan $60 miljarder. Aktierna fortsatte att stiga under eftermiddagen, en ökning med 18,3%. Efter en nästan tvåårig torka på IPO-marknaden började Arm handlas i New York på torsdagseftermiddagen med 95,5 miljoner aktier under ticker ´ARM´. Deras starka öppning markerar den största börsintroduktionen i år och den största sedan elbilstillverkaren Rivian 2021. Företag som Apple, Google, Nvidia, AMD, Samsung och TSMC har visat intresse för att agera som hörnsteninvestorer i erbjudandet.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 14 september

Maskinlärningschipmarknadens framtid och värdering 2030

En nyligen publicerad rapport om maskinlärningschipmarknaden ger en omfattande översikt över dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten undersöker huvudtrenderna, marknadssegmenteringen efter typer och tillämpningar, de drivande komponenterna och regional analys. Rapporten inkluderar också en bedömning av COVID-19 och Ryssland-Ukraina-krigets påverkan på marknaden. Nyckelindustriaktörer på maskinlärningschipmarknaden inkluderar Google, Inc., Bitmain Technologies, AMD, Intel Corporation, Xilinx, Qualcomm, Samsung, Baidu och NVIDIA.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 14 september

US-lagstiftare introducerar ramverk för att reglera AI

US-senatorerna Josh Hawley och Richard Blumenthal har introducerat ett lagstiftningsramverk för att reglera artificiell intelligens (AI). Ramverket föreslår att företag som utvecklar generativa AI-modeller eller system för ansiktsigenkänning ska registrera sig hos en oberoende tillsynsmyndighet. Myndigheten kommer att ha tillsyn över AI-utvecklare, genomföra regelbundna revisioner och övervaka AI:s teknologiska och ekonomiska effekter. Lagstiftarna uppmanar också kongressen att införa nya lagar för att ställa AI-utvecklare ansvariga för missbruk av AI.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 13 september

Djupinlärningschipsets marknad förväntas växa betydligt till 2030

En forskningsrapport om marknaden för djupinlärningschipset har släppts, och förutspår en betydande global tillväxt fram till 2030. Rapporten analyserar nyckelfaktorer som driver försäljningen globalt, inklusive marknadsstorlek, andel, projektioner, tillväxthastighet och distributionskanaler. Marknaden segmenteras efter ledande företag och varumärken, region, typer och tillämpningar. Rapporten erbjuder en detaljerad studie som inkluderar möjligheter för företagstillväxt, hinder att övervinna och nya trender.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 september

Nvidia offentliggör första prestandatestresultat för Grace Hopper Superchip och L4 GPU-acceleratorer

Nvidia har offentliggjort sina första prestandatestresultat för sin Grace Hopper CPU+GPU Superchip och dess L4 GPU-acceleratorer till den senaste versionen av MLPerf, en branschstandard för AI-benchmarking. Nvidia påstår att Grace Hopper Superchip levererar upp till 17% mer inferensprestanda än en av dess marknadsledande H100 GPU:er i GPT-J-benchmarken, och att dess L4 GPU:er levererar upp till 6X prestandan av Intels Xeon CPU:er. Nvidia har också skickat in sina första resultat för sina L4 GPU:er, med det inferensoptimerade kortet som levererar 6X prestandan av en enda Xeon 9480 i GPT-J inferensbenchmarken.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 11 september

Nvidias AI-drivna tillväxt fortsätter med nytt kraftfullt chip

Nvidia fortsätter att växa inom artificiell intelligens (AI) med sina starka kvartalsresultat och nya produkter. Företagets intäkter fördubblades under andra kvartalet av räkenskapsåret 2024 och vinsten ökade med fantastiska 429%. Nvidia förväntar sig ännu snabbare intäktstillväxt på 171% i nuvarande kvartal, till $16 miljarder, på grund av hög efterfrågan på dess H100 datacenter grafikbearbetningsenheter (GPU). Nvidia avslöjade även sin nya GH200 Grace Hopper Superchip förra månaden, vilket kan ge företaget tillgång till en ny marknad värd miljarder dollar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 9 september

Marknaden för djupinlärningschipset förväntas växa betydligt fram till 2030

Marknaden för djupinlärningschipset förväntas se en betydande tillväxt de kommande åren. Implementeringen av nya teknologier och innovativa lösningar kommer att driva marknadens intäktsgenerering och öka dess marknadsandel fram till 2030. Rapporten erbjuder en omfattande analys av marknaden för djupinlärningschipset, inklusive dess nuvarande tillstånd, nyckelspelare inom industrin, framväxande trender och framtidsutsikter för tillväxt. Den granskar djupgående det globala marknadsscenario, och ger värdefulla insikter i nuvarande trender och drivkrafter som påverkar marknaden för djupinlärningschipset på global skala.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

Investerare inom AI börjar fokusera på grundläggande faktorer

Investerare inom artificiell intelligens (AI) börjar återigen fokusera på grundläggande faktorer efter att initialt ha blivit förtrollade av AIs potential, vilket ledde till en kraftig uppgång för teknikaktier. Denna förändring i sentiment har visats av C3.ai, ett AI-programvaruföretag, vars aktie har stigit över 200% i år. C3.ai förväntar sig nu inkomstförluster på mellan 70 och 100 miljoner dollar, jämfört med tidigare förväntade förluster på 50 till 70 miljoner dollar. Företaget förväntar sig inte längre att uppnå lönsamhet på kvartalsbasis vid slutet av 2024. Flera andra företag, inklusive Microsoft, Snap och AMD, har stött på liknande utmaningar. Dessa utvecklingar tyder på att investerare blir mer försiktiga med AI-handeln, och ifrågasätter om aktievärderingarna har blivit för höga.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 7 september

AMD:s VD uttrycker starkt åtagande för AI, förväntar sig stor inkomsttillväxt

AMD:s VD Lisa Su har uttryckt stor optimism för AI-industrin och gjort det klart att företagets prioritet är att dra nytta av den uppblåsta industrin. På Goldman Sachs Communacopia och Technology Conference upprepade Su företagets plan för framtiden, och avslöjade att AMD nu följer med AI-trenden. Hon hävdade att Team Red är dominerande med en omfattande portfölj över alla resurser som krävs för att möta behovet av GenAI. Su förutspådde också att AI-acceleratorsegmentet kan nå upp till 150 miljarder dollar till 2027.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 7 september

AMD:s aktier stiger på grund av ökad försäljning av AI-chip

AMD:s aktier steg på tisdagen efter att företagets VD Lisa Su meddelade att det höga intresset för företagets AI-datacenter-chip har lett till ökad försäljning. Under Goldman Sachs’ Communacopia + Technology investerarkonferens i San Francisco meddelade Su att intresset för företagets AI-datacenter-hårdvara var ännu högre än hon hade rapporterat för en månad sedan. AMD:s aktier, som handlades till en liten förlust vid sessionens början på cirka $109, steg så mycket som 2% till en intradagshögsta på $111,45. Su noterade att datacenter inte bara behöver centrala processenheter, de behöver också grafikprocessenheter och ´fältprogrammerbara grindmatriser´.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 5 september

Generativ AI: Möjligheter och utmaningar för företag

Företag av alla storlekar har börjat använda prediktiv AI för att uppnå olika resultat, såsom att förutse risker, utveckla nya produkter och förutsäga köpbeteenden. Men många företag har svårt att förstå hur de ska införliva generativ AI i sina verksamheter. Endast 12% av IT-beslutsfattare planerar att använda OpenAI-teknik, enligt en undersökning av Enterprise Technology Research. Trots detta förväntas den globala marknaden för generativ AI nå 111 miljarder dollar år 2030. Generativ AI kan bli en tillgång inom sektorer som hälso- och sjukvård, försäkringar och logistik. Men det finns också utmaningar, som att hantera nackdelar som felaktigheter och data som kan bryta mot immateriella rättigheter. Microsoft undersöker samarbeten med AMD för att sänka databehandlingskostnaderna. Generativ AI kan bli ett verktyg för sektorsstörningar, hjälpa företag att spara tid och resurser och förbättra deras beslutsfattande.

Direktlänk Dela Entrepreneur Media fördjupade 4 september

Rysk superdator för AI med 400 AI PetaFLOPS kommer online

Lomonosov Moskva statsuniversitet (MSU) har lanserat sin nya superdator MSU-270 med en toppberäkningskraft på 400 ´AI´ PetaFLOPS. Denna maskin kommer att användas för olika artificiella intelligens (AI) och högpresterande databehandlingsapplikationer samt för att träna stora AI-modeller. MSU-270 baseras på de ´senaste grafikacceleratorerna´, men MSU har valt att inte nämna var de kommer ifrån. Superdatorn kommer att användas för att utveckla nya verktyg baserade på AI och kommer att stödja forskning inom olika områden.

Direktlänk Dela MI Tech News fördjupade 3 september

Storbritanniens AI-labbs framtid hotad av elnätsproblematik

Brittiska tjänstemän kämpar för att säkra extra elkapacitet för det troliga hemmet för Storbritanniens nya statliga AI-labb, på grund av farhågor att det överbelastade elnätet kan underminera Rishi Sunaks ambitioner för tekniken. Premiärministern förväntas ha blivit personligen intresserad av ansträngningarna att säkra extra elnät kapacitet för ett superdatorlabb i Bristol, som är den ledande kandidaten för ett skattebetalare-finansierat 100 miljoner pund ”AI Research Resource”. Det finns farhågor för att bristen på kraft och långa förseningar i att få tillgång till extra kapacitet från elnätet kan underminera Sunaks bud att etablera Storbritannien som en internationell nav för AI.

Direktlänk Dela The Telegraph fördjupade 3 september

USA utökar exportrestriktioner för Nvidia och AMD:s AI-chip

USA har utökat restriktionerna för export av avancerade AI-chip från Nvidia och Advanced Micro Devices (AMD) utöver Kina till andra regioner, inklusive vissa länder i Mellanöstern. Nvidia uppgav i en regulatorisk inlämning denna vecka att begränsningarna, som påverkar dess A100 och H100-chip, inte skulle ha en ´omedelbar materiell inverkan´ på dess resultat. AMD fick också ett informerat brev med liknande restriktioner. Amerikanska tjänstemän brukar införa exportkontroller av nationella säkerhetsskäl.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 31 augusti

Intel Meteor Lake-processorer kommer att använda AI för strömförvaltning

Intel Meteor Lake-processorer kommer att ansvara för artificiell intelligens för strömförvaltning. Dessa processorer, som släpps innan årets slut, kommer att vara de första i Intels konsumentlinje med en AI-hårdvaruenhet. AI kommer att användas för strömförvaltning och kommer att avgöra hur mycket ström som ska levereras till processorn för en viss arbetsbelastning. Detta kommer att göra processorn mer energieffektiv. Intel själv säger att AI kommer att öka omkopplingshastigheten med 35% eller mer och energibesparingen kommer att vara 15%. Nvidia har också visat hur dess Grace CPU överträffar konkurrensen. Dokumentation har dykt upp på webben som beskriver en ny ´dold´ strömkontakt för Asus grafikkort. Det verkar som att MSI inte kommer att släppa Radeon RX 7700 XT och RX 7800 XT-grafikkort.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 30 augusti

Nvidia ser ökad efterfrågan på AI, men kan de tillgodose behovet?

Nvidias senaste kvartal markerade en viktig punkt för AI-adoption, då efterfrågan på företagets grafikprocessorer (GPU:er) drev dess intäkter till nya höjder. Men många undrar om Nvidia och dess partners faktiskt kan bygga tillräckligt med GPU:er för att tillgodose efterfrågan. Nvidia CFO Colette Kress försäkrade att företaget arbetar nära med partners för att minska cykeltider och lägga till kapacitet. En rapport föreslog att Nvidia planerar att minst tredubbla produktionen av sin toppspecifikation H100-accelerator 2024. Samtidigt söker vissa företag alternativa arkitekturer, som G42 Cloud i Förenade Arabemiraten som anlitade Cerebras Systems för att bygga nio AI-superdatorer.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 29 augusti

Generativ artificiell intelligens (AI) kräver enorma beräknings- och minnesresurser, vilket skapar en växande utmaning mellan komplexiteten hos AI-modeller och tillgängliga resurser. Lösningen kan ligga i multi-die förpackning och chiplet-ansatsen, där flera kretsar placeras inom millimeter av varandra på ett enda substrat. Traditionellt har datorindustrin svarat på prestanda och strömproblem genom att använda större chip. Men dagens GPU:er och accelerator ASIC:er har nått den maximala die-storleken som tillåts av halvledartillverkningsutrustningen. Multi-die förpackning har använts i högpresterande och dyra system som militära radar i flera år, men har nyligen konvergerat med chiplets. Genom att definiera standardgränssnitt mellan olika typer av dies och investera i en infrastruktur för att designa, bygga och testa multi-die monteringar, hoppas industrin att öppna en ny väg för systemintegration.

Embedded Computing Design fördjupade 28 augusti

Nvidia dominerar AI-hårdvarumarknaden med fördubblad omsättning

Nvidia Corporation, en nyligen triljon dollar företag, har mer än fördubblat sin omsättning från förra året, tack vare dess AI-chip. Företagets omsättning ligger nu på $13,5 miljarder, med en niofaldig ökning av nettoinkomsten år över år, upp till $6,2 miljarder. Nvidia, som ursprungligen var känt för sin spelhårdvara, har sett en skiftning i intäkterna mot AI-hårdvara, som nu står för över tre fjärdedelar av dess totala försäljning. Företagets framgångar har lett till att det har säkrat upp till 95% av AI GPU-marknaden.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 28 augusti

Nvidia dominerar AI-chipförsäljningen jämfört med AMD och Intel

Nvidia har blivit en tidig vinnare inom generativ AI-boom. Företaget rapporterade rekordintäkter i sin andra kvartalsrapport, med försäljning av AI-chips som spelar en stor roll. Jämfört med andra amerikanska konkurrenter som AMD och Intel, har Nvidia en klar ledning. Även om företagen inte rapporterar intäkter specifikt för sina AI-chips, delar de intäkter för sin Data Center-segment. Nvidias Datacenter-intäkter har fyrdubblats under de senaste två åren, och det uppskattas att de har mer än 70% av marknadsandelen för AI-chips. Nvidia har uppnått dominans genom att tidigt känna igen AI-trenden, och erbjuder chips, programvara och tillgång till specialiserade datorer. AMD har sett långsammare tillväxt och mindre intäkter, men har nyligen fokuserat på AI, medan Intel har sett årliga intäktsminskningar och har nästan ingen marknadsandel i AI-chips.

Direktlänk Dela Visual Capitalist fördjupade 26 augusti

Top 5 AI-relaterade aktier att investera i

AI-sektorn har upplevt stor volatilitet, med 20-30% korrigeringar i vissa aktier. Trots detta finns det fortfarande företag som kan ge betydande tillväxt och vinster. Nvidia (NVDA) anses vara det ledande AI-företaget globalt, och dess aktie kan vara ett starkt långsiktigt köp. AMD (AMD) är den näst bästa GPU-tillverkaren och har goda utsikter för tillväxt. Palantir (PLTR) är en viktig aktör inom AI och erbjuder revolutionerande lösningar för stordataanalys. Super Micro Computer (SMCI) är ledande inom AI-hårdvara och kan växa snabbt. Opera (OPRA) är en mindre sökmotor med innovativa AI-funktioner och kan bli ett övertagande mål.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 26 augusti

AMD:s framtid ser ljus ut trots tuff konkurrens med Nvidia

AMD:s investerare kan känna sig bortglömda medan dess huvudkonkurrent Nvidia levererar imponerande finansiell tillväxt. AMD är fortfarande lönsamt och har en netto kassabalansräkning, men dessa två faktorer ger inte mycket tröst till investerare som ser Nvidia leverera tillväxt som trotsar redan höga förväntningar. Ledningen har antytt att 2024 kan vara början på dess egen fest, men investerare verkar oroliga för att tidvattnet vänder. AMD handlas till en förbluffande 65% rabatt till Nvidia på en pris-till-försäljningsbasis. Marknaden prissätter tydligt in potentialen för Nvidia att ta - och behålla - betydande marknadsandelar.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 25 augusti

Nvidia dominerar AI-chipförsäljning, AMD och Intel kämpar

Nvidia har blivit en tidig vinnare i AI-boomen, med rekordintäkter i sitt andra kvartalsrapport, där försäljningen av AI-chips spelar en stor roll. Jämfört med andra amerikanska konkurrenter har Nvidia en betydande marknadsandel på över 70% för AI-chips. AMD har sett långsammare tillväxt och mindre intäkter, men har nyligen börjat fokusera mer på AI, med lanseringen av en ny MI300X-chip. Intel har sett årliga intäktsminskningar och har nästan ingen marknadsandel inom AI-chips. Alla tre företagen har indikerat att de planerar att öka sina AI-erbjudanden.

Direktlänk Dela Visual Capitalist fördjupade 25 augusti

Hugging Face samlar in 235 miljoner dollar i finansiering, värderas till 4 miljarder dollar

Hugging Face, som upprätthåller en stor databas av öppna och icke-öppna AI-modeller och träningsdata, har nyligen stängt en finansieringsrunda på 235 miljoner dollar, med stöd av stora teknikaktörer och en Hollywood-svär. Den senaste serie-D-rundan, ledd av Salesforce Ventures, skjuter upp Hugging Faces värdering till hela 4 miljarder dollar. Bland de noterbara investerarna finns Google, Amazon, Nvidia, AMD, Intel, IBM, Qualcomm och Sound Ventures, en investeringsfirma ledd av skådespelaren Ashton Kutcher, bekräftade en representant från Hugging Face. Hugging Face tar betalt av utvecklare och företagskunder för funktioner som gör det lättare för dem att träna och köra AI-modeller i stor skala, inklusive att tillhandahålla extra verktyg, beräkningskraft eller säkerhet.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 25 augusti

AI-företaget Hugging Face säkrar 235 miljoner dollar i finansiering, värderas till 4 miljarder dollar

Hugging Face, som underhåller en stor databas med öppna och icke-öppna AI-modeller och träningsdata, har nyligen avslutat en finansieringsrunda på 235 miljoner dollar, backad av ledande teknikspelare och en Hollywood-svårtyngd. Den senaste serie-D-rundan, ledd av Salesforce Ventures, skjuter upp Hugging Faces värdering till hela 4 miljarder dollar. Andra framstående investerare inkluderar Google, Amazon, Nvidia, AMD, Intel, IBM, Qualcomm och Sound Ventures, ett investeringsföretag lett av skådespelaren Ashton Kutcher. Det finns ett intresse för öppet tillgängliga AI-modeller då utvecklare överväger om det är värt att använda proprietära system.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 24 augusti

Hugging Face får massiva investeringar för AI-modelltillgång

Open source AI-modellrepositoriet Hugging Face har fått stora investeringar från Google, Amazon, Nvidia och Salesforce i takt med att efterfrågan på AI-modelltillgång växer. Hugging Face, som fungerar som GitHub för maskininlärning och andra AI-modeller, koder och dataset, samlade in 235 miljoner dollar i en serie D-insamlingsrunda. Denna senaste finansiering höjer Hugging Faces värdering till 4,5 miljarder dollar. Investerare i denna runda inkluderade Google, Amazon, AMD, Intel, IBM, Nvidia och Salesforce. Clement Delangue, VD för Hugging Face, berättar att den nya finansieringsrundan kommer att användas för att växa teamet och investera mer i open source AI och plattformsbyggande.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 24 augusti

Nvidias intäkter skjuter i höjden tack vare AI-boom

Datorchipstillverkaren Nvidia har blivit en av Big Techs mest lysande stjärnor tack vare den ökande efterfrågan på artificiell intelligens (AI) som driver försäljningen av företagets teknologi. Nvidia rapporterade nyligen att företagets intäkter för det andra kvartalet fördubblades jämfört med samma period förra året, till 13,51 miljarder dollar, vilket resulterade i en vinst på 6,2 miljarder dollar. Dessutom förutspår företaget att intäkterna för nästa kvartal kommer att uppgå till 16 miljarder dollar, nästan en tredubbling jämfört med samma period förra året. Nvidias aktiekurs steg med 8% i efterhandeln efter att siffrorna offentliggjordes. Företagets marknadsvärde har nu ökat till 1,2 biljoner dollar, vilket gör Nvidia till en av techindustrins elitföretag.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 augusti

Artificiell intelligens (AI) har använts i videospel ända sedan 1950-talet, men verktyg som ChatGPT har lett till en ny era av ´Generativ AI´. Med mer avancerade teknologier som maskininlärning och djupinlärning, kommer generativ AI att revolutionera spelindustrin, vilket leder till mycket immersiva, personliga och realistiska spelupplevelser. AI kan hjälpa spelutvecklare att skapa nästan obegränsade världar fyllda med aldrig tidigare skådade miljöer och realistiska karaktärer. AI kan också förbättra grafisk kvalitet, uppnå enastående realtidsbildförbättring och hjälpa spelutvecklare att bättre hantera tråkiga och tidskrävande uppgifter, som feldetektering och speltestning.

Make Tech Easier fördjupade 22 augusti

Nvidias aktie stiger inför rapport, men produktionsbegränsningar kan påverka

Wall Street har höga förväntningar på Nvidias (NVDA) rapport på onsdag, men produktionsbegränsningar kan vara en spoiler för chipmakaren. NVDA-aktien steg på måndagen efter att artificiella intelligensjätten mottog ett par optimistiska rapporter. Investeringsbanken HSBC upprepade sitt köpråd på NVDA-aktien och höjde sitt prisobjekt till 780 från 600. KeyBanc Capital Markets behöll sin överviktiga rating och höjde sitt prisobjekt till 620 från 550. På aktiemarknaden idag hoppade NVDA-aktien 8,5% till 469,67. Nvidia nådde en all-time high på 480,88 den 14 juli. Wedbush Securities analytiker Daniel Ives sa att investerare kommer att vara intresserade av att höra vad Nvidias VD Jensen Huang har att säga på onsdag om efterfrågan på AI-halvledare, programvara och tjänster. I en anteckning till klienter på söndag kallade Ives Huang ´Gudfadern av AI.´

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 21 augusti

Storbritannien planerar att köpa AI-chip för 1,4 miljarder kronor

Storbritannien planerar att ta en ledande position inom artificiell intelligens (AI) och avser att köpa AI-chip till ett värde av 1,4 miljarder kronor. Den brittiska regeringen har diskuterat med flera halvledartillverkare, inklusive Nvidia, Intel och AMD. Myndigheten UK Research and Innovation planerar att beställa upp till 5 000 GPU:er (grafikprocessorer) från Nvidia. Målet är att göra Storbritannien till en hubb för standardisering och säkerhetsarbete inom AI.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 21 augusti

Nvidia förväntas rapportera högre intäkter drivet av AI-applikationer

Investerare förväntar sig att chipdesignföretaget Nvidia ska rapportera kvartalsintäkter över förväntningarna på onsdag. Bolaget har gynnats mest av uppgången för ChatGPT och andra generativa AI-applikationer, som nästan alla drivs av dess grafikprocessorer. Nvidias aktier har nästan tredubblats i värde i år, vilket har lagt till mer än 700 miljarder dollar till företagets marknadsvärdering och gjort det till det första chipföretaget värt en biljon dollar. En stark rally i dess aktier innebär att Nvidia har litet utrymme för någon vinstrelaterad besvikelse.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 21 augusti

Storbritannien planerar att köpa stora mängder AI-chipp

Premiärminister Rishi Sunak vill göra Storbritannien till en global ledare inom AI. Nu planerar landet att köpa stora mängder AI-chipp för att ta position i AI-rallyt. UK Research and Innovation, en myndighet som finansierar forskning, har diskuterat med Nvidia, AMD och Intel om att köpa chipp till en nationell AI-funktion. Myndigheten närmar sig en beställning på upp till 5 000 gpu:er från Nvidia. Projektet har en budget på 100 miljoner pund, motsvarande 1,4 miljarder kronor.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 21 augusti

Storbritanniens regering investerar £100m i AI-chipproduktion

Storbritanniens regering kommer att investera £100m för att försöka få ett fotfäste i den globala kampen om att producera datorchips som används för att driva artificiell intelligens (AI). Skattebetalarnas pengar kommer att användas som en del av en satsning på att bygga en nationell AI-resurs i Storbritannien, liknande de som utvecklas i USA och andra länder. Det förstås att medlen kommer att användas för att beställa viktiga komponenter från stora chiptillverkare som Nvidia, AMD och Intel. Regeringen är i avancerade stadier av en order på upp till 5 000 grafikprocessorer (GPUer) från Nvidia. Men oro växer inom industrin och i Whitehall att Storbritanniens regerings åtgärder kan vara för lite, för sent. Storbritannien står för bara 0,5% av de globala halvledarförsäljningarna.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 20 augusti

AI-nyheter: AI-konst kan inte upphovsrättsskyddas, UK investerar i AI-chip, 40% av arbetstagarna behöver omskolning på grund av AI

En amerikansk federal domare, Beryl A. Howell, har beslutat att AI-genererad konst inte kan upphovsrättsskyddas. Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak investerar 100 miljoner euro i AI-chip för att stärka landets ställning inom global databehandling. En studie visar att 40% av världens arbetskraft kommer att behöva omskolning inom de närmaste tre åren på grund av AI. IIT Madras siktar på att säkra 25 guldmedaljer på tio år med AI-träningslösningar. Vid Iowa State University tar lärare itu med AI-eran när undervisningen återupptas.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 20 augusti

Storbritannien investerar £100m i utveckling av datorkretsar för AI-förbättringar

Storbritanniens regering har tillkännagivit en investering på £100 miljoner i utvecklingen av datorkretsar för att driva framsteg inom artificiell intelligens (AI). Pengarna kommer att användas för att bygga en nationell AI-resurs i Storbritannien, liknande initiativ som pågår i USA och andra länder. Nyckelkomponenter kommer att beställas från stora chiptillverkare som Nvidia, AMD och Intel. Regeringen är rapporterat i avancerade stadier av att placera en order på upp till 5 000 grafikprocesseringsenheter (GPU:er) från Nvidia. Men det finns oro att regeringens investering är blek i jämförelse med dem som gjorts av kollegor i EU, USA och Kina.

Direktlänk Dela Game Is Hard fördjupade 20 augusti

Företag som löser AI:s energiutmaningar kan vara attraktiva för investerare

Investerare bör ta en närmare titt på företag som bidrar till att skapa ett mer energieffektivt ekosystem för AI. Generativ AI, som använder maskininlärning för att skapa innehåll, kräver massiv beräkningskraft och därmed mycket energi. Företag som hjälper till att lösa denna energiutmaning kan möjliggöra en hållbar framtid för denna växande teknologi och skapa möjligheter för aktieinvesterare. Flera företag börjar nu adressera AI:s enorma energiutmaning. Dessa inkluderar företag som är centrala för AI och de som bara befinner sig i periferin.

Direktlänk Dela Alliance Bernstein fördjupade 17 augusti

Företag tvekar med att införa AI på grund av säkerhetsproblem

Trots betydande hype kring användningen av AI, planerar de flesta företag inte att aktivt införliva det på kort sikt. En ny undersökning av chipmakaren AMD visar att 86% av företagen planerar att prioritera tekniken om fem år, men endast 14% planerar att införa den inom sex månader. Två tredjedelar säger dock att AI-aktiverad teknik kommer att göra anställda mer effektiva. Företags IT-ledare är ovilliga att implementera AI-verktyg på grund av oro över säkerhet och infrastruktur.

Direktlänk Dela Tech Monitor fördjupade 15 augusti

AI och blockchain-teknikens konvergens förutspås skapa enorma möjligheter

Artificiell intelligens (AI) och blockchain-teknik har varit framstående teknologier under de senaste åren. AI-marknaden förväntas nå 407 miljarder dollar 2027, medan blockchain-marknaden förväntas växa från 17,57 miljarder dollar 2023 till 469,49 miljarder dollar 2030. Kombinationen av AI och blockchain kan skapa en ny generation av applikationer som utnyttjar produktivitetsökningar från AI och säkerhet och transparens från blockchain. Marknaden för blockchain AI förväntas växa till 980,70 miljoner dollar 2030. Företag som NVIDIA, AMD, Apple, Microsoft och Alphabet har omfamnat konvergensen av blockchain och AI.

Direktlänk Dela Newsweek fördjupade 14 augusti

Morgan Stanley ser AMD som tillväxtmöjlighet inom AI

Daniel Skelly, investeringsstrateg på Morgan Stanley Wealth Management, har identifierat kretstillverkaren Advanced Micro Devices (AMD) som en ´framväxande tillväxtmöjlighet´ inom artificiell intelligens (AI). Skelly har lagt till AMD i företagets aktiemodellportfölj, med hänvisning till företagets ledande position inom kretsmarknaderna med potential för AI-vindar. Trots en rapporterad 18% minskning av intäkterna år över år i sina andra kvartalsresultat, överträffade företaget analytikernas förväntningar på intäkter och vinst, vilket indikerar förbättrade affärsvillkor för andra halvåret. Skelly förväntar sig att AMD kommer att generera betydande intäkter från AI-applikationer.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 13 augusti

Amazon utvecklar egna mikrochips för generativ AI

Amazon utvecklar egna mikrochips, Inferentia och Trainium, för att träna och påskynda generativ AI. Dessa chips ger AWS-kunder ett alternativ till att träna sina stora språkmodeller på Nvidia GPU:er, vilka blivit svåra och dyra att få tag på. Trots att andra företag har agerat snabbare och investerat mer för att dra nytta av den generativa AI-boomen, tror Amazon att dess kundanpassade kisel kan ge det en fördel på lång sikt. Amazon meddelade i april sin egen familj av stora språkmodeller, kallade Titan, tillsammans med en tjänst som heter Bedrock för att hjälpa utvecklare att förbättra programvara med hjälp av generativ AI.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 12 augusti

AI-startupföretaget Modular i samtal om att höja serie A-finansiering

Modular, ett uppstartsföretag vars mjukvara syftar till att luckra upp Nvidias grepp om eftertraktade AI-chip, har förhandlat med investerare, inklusive General Catalyst, för att höja serie A-finansiering som skulle värdera det till ungefär 600 miljoner dollar. Det nya kapitalet skulle komma mindre än två år efter att två Google och Apple-alumner grundade uppstartsföretaget och bara tre månader efter att det lanserade sin flaggskeppsmjukvaruprodukt. Modulars mjukvara syftar till att underlätta för AI-utvecklare att träna och köra sina maskininlärningsmodeller på chip som designats av andra företag, inklusive AMD, Intel och Google.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 12 augusti

AI-aktier i korrektionsområde - investerare börjar tröttna på AI-hypen

Enligt Insider har de hetaste AI-aktierna från tidigare under 2023 fallit på senare tid, med många i korrektionsområde. Dessa aktier har minskat med mellan 2,3% och 29% sedan de nådde sin topp. Fem av de tio har förlorat mer än 10%. Detta kan vara en kortvarig nedgång, eller en reaktion på högre långsiktiga räntor, vilket kan sänka högteknologiska tillväxtaktier. Det kan också vara ett tecken på att investerare börjar tröttna på AI-hypen, och oroas över att denna teknik kan ta år att generera riktiga vinster, om någonsin.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 augusti

Kinesiska techjättar köper Nvidia GPU:er värt $5 miljarder

Kinas största webb- och molnleverantörer, inklusive Alibaba, Baidu, ByteDance och Tencent, har beställt 100 000 Nvidia A800 GPU:er till ett värde av cirka 1 miljard dollar. Dessa företag har även köpt ytterligare GPU:er för leverans nästa år till ett värde av 4 miljarder dollar. Det är dock oklart vilka kort de försöker få. Nvidia A800 utvecklades för att kringgå prestandagränser för export av amerikanska AI-acceleratorer till Kina. Utan dessa chips skulle webbjätten Baidu inte kunna träna några betydande stora språkmodeller. Flera kinesiska organisationer utvecklar sina egna LLM:er för att driva konkurrerande tjänster.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 11 augusti

Nvidia introducerar superkraftigt AI-chipp GH200

Nvidia har introducerat GH200, ett nytt ´superchipp´ för artificiell intelligens (AI) som är avsedd att hantera de mest krävande språkmodellerna och AI-verktygen. GH200, som är mer kraftfull än dess föregångare H100, planeras att börja säljas under andra kvartalet 2024. Det exakta priset har ännu inte avslöjats, men det förväntas vara minst 400 000 kronor baserat på H100:s nuvarande pris.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 10 augusti

Nvidia presenterar ny version av GH200 Grace Hopper-plattformen med HBM3e-minnesteknik

Nvidia har presenterat en rad nya utvecklingar på den årliga SIGGRAPH-konferensen, inklusive en ny version av GH200 Grace Hopper-plattformen, drivet med nästa generations HBM3e-minnesteknik. Den nya GH200 är en uppdatering till den befintliga GH200-chipet som tillkännagavs i maj. Den nya versionen av GH200, Grace Hopper Superchip, får en boost från världens snabbaste minne: HBM3e. Enligt Nvidia är HBM3e-minnet upp till 50% snabbare än HBM3-tekniken i den nuvarande generationen av GH200. Nvidia utvecklar även ett nytt dubbel-GH200-baserat Nvidia MGX-server system. Den nästa generationen GH200 förväntas vara tillgänglig under andra kvartalet 2024.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 8 augusti

Utforskning av AI GPU-landskapet: En djupgående granskning

Artificiell intelligens (AI) utvecklas snabbt och med det förändras också landskapet för grafikprocessorer (GPU:er). GPU:er, kraftverket bakom AI: s beräkningskrav, har blivit en integrerad del av AI-infrastrukturen. Artikeln ger en djupgående granskning av AI GPU-landskapet och lyfter fram nyckelspelarna på marknaden. GPU:er var ursprungligen utformade för rendering av grafik i videospel. AI-algoritmer, särskilt de som används inom maskininlärning och djupinlärning, kräver bearbetning av stora mängder data samtidigt. Här kommer GPU:er in, eftersom de kan hantera tusentals trådar samtidigt, vilket gör dem betydligt snabbare än centrala processor enheter (CPU:er) för AI-uppgifter.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 7 augusti

Chipbrist påverkar AI-industrin, Nvidia kan dra stor nytta

Den ökande efterfrågan på AI har avslöjat gränserna för den globala leveranskedjan för kraftfulla chips som används för att utveckla och tillämpa AI-modeller. Chipbristen har påverkat företag av alla storlekar, inklusive några av AI-industrins ledande plattformar, och förväntas inte förbättras betydligt på minst ett år eller mer, enligt branschanalytiker. Microsofts årsrapport identifierar för första gången tillgängligheten av grafikprocessorer (GPUs) som en möjlig riskfaktor för investerare. GPUs är en kritisk typ av hårdvara som hjälper till att köra de otaliga beräkningar som ingår i träning och implementering av artificiella intelligensalgoritmer. Enligt Raj Joshi, en senior vice president vid Moody´s Investors Service som följer chipindustrin, kommer företaget Nvidia, som kontrollerar 84% av marknaden för diskreta GPUs, att dra enorm nytta av AI-boomen.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 6 augusti

Global brist på AI-chips påverkar företag och riskerar investeringar

Den ökande efterfrågan på artificiell intelligens (AI) har avslöjat gränserna för den globala försörjningskedjan för kraftfulla chips som används för att utveckla och implementera AI-modeller. Den fortsatta bristen på chips har påverkat företag i alla storlekar, inklusive några av AI-industrins ledande plattformar, och kommer troligen inte att förbättras meningsfullt på minst ett år eller mer, enligt branschanalytiker. I Microsofts årsrapport identifieras tillgängligheten av grafikprocessorer (GPUs) för första gången som en möjlig riskfaktor för investerare. GPUs är en kritisk typ av hårdvara som hjälper till att köra de otaliga beräkningar som krävs för att träna och implementera AI-algoritmer.

Direktlänk Dela WICZ Fox 40 fördjupade 6 augusti

AMD avslöjar planer på att utveckla nästa generations MI400 Instinct AI-acceleratorer

AMD planerar att anta en aggressiv strategi inom AI-industrin och har avslöjat sina planer för nästa generations MI400 Instinct AI-acceleratorer. Företaget har formellt bekräftat sina avsikter att utveckla MI400 Instinct-serien. AMD:s VD, Lisa Su, antydde under företagets senaste Q2-resultatrapport att de framtida Instinct MI400 AI-acceleratorerna kommer i en rad konfigurationer. AMD planerar att förbättra sin mjukvaruplattform för att tillhandahålla förbättrat stöd för generativa AI-applikationer. Utöver nästa generations MI400 Instinct-serie har AMD också avslöjat planer på att utveckla ´cut-down´ MI300-varianter för den kinesiska marknaden för att följa USA:s handelspolicy.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 5 augusti

Tre företag att investera i för exponering mot AI

Artificiell intelligens (AI) är en av de hetaste trenderna på marknaden. Det är dock osäkert hur långt denna nya teknik kommer att nå, så det är inte en bra idé att satsa allt på det mest trendiga AI-företaget. Istället bör man investera i företag med viss exponering mot AI samt andra typer av företag med goda resultat. Tre sådana företag är Alphabet, Taiwan Semiconductor och CrowdStrike. Alphabet är mest känt för sina produkter Google, Android och YouTube, men har även betydande investeringar i AI. Taiwan Semiconductor är världens största kontraktschipstillverkningsfabrik och har kunder som Apple, Nvidia och AMD. CrowdStrike är ett av de ledande företagen inom cybersäkerhet och använder AI för att analysera biljoner datapunkter varje vecka för att identifiera hot.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 5 augusti

AI-startupen Tenstorrent säkrar 100 miljoner dollar i finansiering

AI-hårdvarustartupen Tenstorrent har säkrat 100 miljoner dollar i en finansieringsrunda ledd av Hyundai Motor Group och Samsung Catalyst Fund. Hyundai och Kia bidrog med 50 miljoner dollar och planerar att samarbeta med Tenstorrent för att gemensamt utveckla chips, specifikt CPU:er och AI-coprocessorer, för framtida mobilitetsfordon och robotar. Samsung Catalyst och andra VC-fonder, inklusive Fidelity Ventures, Eclipse Ventures, Epiq Capital och Maverick Capital, bidrog med de återstående 50 miljonerna. Tenstorrent planerar att använda finansieringen till produktutveckling, design och utveckling av AI-chip och företagets maskinlärningsprogramvara.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 4 augusti

Stora trender inom AI, data och digital infrastruktur

Artificiell intelligens (AI) har varit en het trend under 2023 och kan vara den mest betydelsefulla disruptiva teknologin hittills detta århundrade. Kostnaden för att träna AI-modeller minskar med cirka 70% per år, vilket har lett till ökade investeringar och forskning och utveckling. Trots detta är generativ AI fortfarande kostsamt och långt ifrån en perfekt ersättning för traditionella beräkningsmetoder. Företag inom nästan alla branscher kan dra nytta av AI. Data beskrivs som den digitala ekonomins olja och företag med tillgång till rik data har en distinkt fördel. Det är också viktigt för alla organisationer att ha tillgång till all data som genereras inom företaget. Programvaran kan äta upp världen, men programvaran behöver fortfarande hårdvara och en infrastruktur att fungera på. Infrastrukturen som driver ´molnet´ består av datacenter, servrar och nätverksutrustning.

Direktlänk Dela Simply Wall Street fördjupade 4 augusti

Maskininlärningsaktier uppmärksammas stort 2023

Maskininlärningsaktier, specialiserade inom artificiell intelligens (AI), har fått betydande uppmärksamhet 2023. Ett område av tillväxt inom detta fält är generativ AI. ServiceNow (NOW) är en framstående maskininlärningsaktie som erbjuder en molnbaserad plattform som använder maskininlärning för att hjälpa företag att hantera sina arbetsflöden. AMD (AMD) är en annan maskininlärningsaktie som har överskuggats av sin huvudkonkurrent, Nvidia (NVDA), 2023. CrowdStrike (CRWD) verkar inom områdena cybersäkerhet och maskininlärning, specialiserade på att identifiera IT-hot.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 3 augusti

Maskininlärningsaktier förväntas ge stark avkastning

Maskininlärningsaktier representerar företag som specialiserar sig på ett delområde inom artificiell intelligens (AI). Företagen som identifieras i denna artikel är inte billiga i absoluta termer, men de förväntas ge stark avkastning. ServiceNow erbjuder en molnbaserad plattform som använder maskininlärning för att hjälpa företag att hantera sina arbetsflöden. AMD och dess aktie fortsätter att överskuggas av sin huvudkonkurrent Nvidia, men AMD kan potentiellt optimera sina kort genom mjukvaruförmågor som är inneboende i företaget. CrowdStrike arbetar i en kombination av växande fält och representerar cybersäkerhet och maskininlärning riktad mot identifiering av IT-hot.

Direktlänk Dela InvestorPlace Media fördjupade 3 augusti

Nästa generations HBM3-minne kommer att dominera AI GPU-industrin

Enligt TrendForce kommer nästa generations HBM3 och HBM3e-minne att dominera AI GPU-industrin, särskilt efter det ökade intresset från företag att inkorporera DRAM. NVIDIA A100 och H100 AI GPU:er drivs av HBM2e och HBM3-minne, respektive. Tillverkare som Micron, SK Hynix och Samsung utvecklar snabbt anläggningar för massproduktion av nytt och snabbare HBM3-minne. Det förväntas att framtida AI GPU:er, som AMD MI300 Instinct GPU:er och NVIDIA:s H100, kommer att använda nästa generations HBM3-process. Massproduktion av HBM3E-minne, som använder 5:e generationens processorteknik (10nm), förväntas börja under första halvåret 2024.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 2 augusti

När OpenAI lanserade AI-chatboten ChatGPT för allmän användning den 30 november var S&P 500 värd 5 biljoner dollar mindre än nu, och ekonomin verkade vara på väg mot recession eller ihållande hög inflation. Nu ger teknikbakruset vika för en ny ´guldfeber´, menar Wedbush Securities analytiker Dan Ives. Ives tror att ChatGPT har öppnat dörren för ytterligare 1 biljon dollar i AI-relaterade utgifter under det kommande decenniet som inte fanns på Wall Streets radar. Enligt Goldman Sachs ekonomer kan generativ AI öka tillväxten av amerikansk arbetsproduktivitet med 1,5 procentenheter per år under ett decennium. Det skulle fördubbla den tröga 1,4-procentiga takten sedan 2005.

Investor´s Business Daily fördjupade 30 juli

GPU: s roll i formandet av AI: s framtid

Snabb framsteg inom artificiell intelligens (AI) teknologi är ett bevis på det obevekliga sökandet efter innovation. En av de viktigaste drivkrafterna för detta framsteg är utvecklingen av grafikprocessorer (GPU:er). Dessa kraftfulla beräkningsenheter spelar en allt viktigare roll i formandet av AI: s framtid, vilket möjliggör genombrott inom maskininlärning, djupinlärning och dataanalys. Teknologijättar som NVIDIA och AMD har varit i framkant för GPU-innovation, skapar högpresterande GPU:er som kan hantera de komplexa beräkningarna som krävs av AI-algoritmer. Dessa framsteg har inte bara gjort AI kraftfullare utan också mer tillgänglig. GPU:er, med sin förmåga att utföra tusentals beräkningar samtidigt, är perfekt lämpade för denna uppgift. De har möjliggjort betydande framsteg inom områden som bild- och taligenkänning, naturlig språkbearbetning och självkörande fordon. Trots dessa utmaningar är potentialen för GPU-innovation i formandet av AI: s framtid obestridlig. Framtiden för AI är ljus, och GPU:er kommer att spela en central roll i att belysa denna väg.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 30 juli

Microsoft betonar vikten av GPUs för dess molnverksamhet

Microsoft betonar för investerare att grafikprocessorer (GPUs) är en kritisk råvara för dess snabbt växande molnverksamhet. I sin årsrapport tillade företaget språk om GPUs som en riskfaktor för avbrott som kan uppstå om det inte kan få den infrastruktur det behöver. Detta speglar den växande efterfrågan på hårdvara som är nödvändig för att tillhandahålla artificiell intelligens till mindre företag. Microsoft har börjat söka fler GPUs än förväntat och har börjat se utanför sina egna datacenter för att säkra tillräcklig kapacitet.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 28 juli

Kinas väg till AI-dominans stöter på hinder

Kina strävar efter att bli ledande inom artificiell intelligens (AI) till 2030 och har nyligen avtäckt nya regler för tekniken. Men landets slutna onlinesystem, Beijings kontroll över internetinnehåll och USA:s begränsningar av halvledarexporter kommer att hindra framstegen. Trots höga förväntningar och stöd från regeringen, ser saker och ting mindre lovande ut idag. Kinas senaste regler för generativ AI kommer att bana väg för techjättar att lansera produkter för att konkurrera med OpenAIs ChatGPT. De nya reglerna gäller endast konsumentinriktade tjänster, vilket tyder på att företagsprodukter kan ges mer frihet. Detta bör gynna företag som sökmotoroperatören Baidu, den första stora kinesiska företaget att komma med ett svar på ChatGPT. Men Kina står också inför unika utmaningar. Washington kan snart skärpa exportrestriktionerna till Kina genom att rikta in sig på AI-halvledare, vilket kan sätta Baidu och andra företag tillbaka med flera år. Dessutom kommer Kinas strikta censurkrav att begränsa mängden information företag kan använda för att träna sina AI-modeller, vilket potentiellt kan sätta företag i landet i underläge jämfört med västerländska konkurrenter. En annan utmaning är hur man tjänar pengar. Det är svårt att se hur kinesiska mjukvaru- eller molnleverantörer som Alibaba kan ta ut premiumpriser från inhemska företag som ligger långt efter sina globala motsvarigheter när det gäller IT-utgifter.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 28 juli

Intel planerar att bygga in AI i alla sina plattformar

Intel planerar att bygga in AI i alla sina produkter, enligt företagets VD Pat Gelsinger. Senare i år kommer Intel att lansera Meteor Lake, dess första konsumentchip med en inbyggd neural processor för maskininlärningsuppgifter. Gelsinger förväntar sig att AI kommer att finnas i allt som Intel säljer. Han betonar att AI och molnet inte nödvändigtvis hör ihop och att AI kommer att finnas i alla framtida hörapparater, inklusive hans egna. Han tror att AI kommer att förändra hur allt görs på Windows.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 28 juli

OpenAI och Nvidia samarbetar för att utveckla AI-modeller med avancerade GPU:er

Nvidia och OpenAI samarbetar för att kombinera miljontals GPU:er för att snabba upp informationsbearbetning och hantera större mängder data. Nvidia har redan levererat över 20 000 GPU:er till OpenAI, vilket har lett till utvecklingen av GPT-4-modellen. Diskussioner pågår för att skapa AI-GPU:er som överträffar de befintliga. OpenAI har nyligen utökat tillgängligheten till sina AI-modeller till webb- och mobilplattformar. För att förbättra deras kommande AI-modell krävs fler GPU:er och mer beräkningskraft. Nvidia har kapacitet att producera upp till en miljon AI-GPU:er, men det skulle ta cirka 10 år att uppfylla en beställning på miljontals GPU:er.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 26 juli

Neweggs AI-chatbot rekommenderar PC-komponenter

Newegg har lanserat en ny ChatGPT-plugin som hjälper användare att planera en PC-byggnad. Plugin-programmet tillåter användare att fråga AI om den bästa spelbyggnaden för sin budget och få tillbaka en rekommenderad delarlista. Varje föreslagen hårdvaruprodukt kommer med en direktlänk till motsvarande Newegg-produktsida. Användare kan även be ChatGPT att ge dem en huvudbyggnadslänk så att de bara behöver klicka två eller tre gånger till innan de är igenom kassaprocessen. Dock har testning visat att AI:s råd kan vara missvisande, särskilt för nykomlingar inom PC-hårdvaruvärlden.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 26 juli

Meta lanserar nytt AI-språkmodell Llama 2

Meta har presenterat sin nya AI stora språkmodell, Llama 2, som kan användas fritt för både kommersiella och forskningsändamål. Llama 2 har släppts som flera modeller, med 7 miljarder, 13 miljarder och 70 miljarder parametrarstorlekar och fint anpassade chattvarianter av varje. Utvecklare har redan gjort Llama 2 tillgänglig via API. Modellen kommer sannolikt att bli ännu mer använd då den tas upp av företag. Trots att den är mindre kraftfull än ChatGPT i vissa fall, kan den vara mer fördelaktig för företag som vill införliva AI till noll kostnad.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 19 juli

Bästa grafikkorten för videoredigering 2023: Snabbguide

Att välja det bästa grafikkortet för videoredigering har blivit lite knepigare de senaste åren, med tanke på framstegen och de nya generationerna av grafikkort från både Nvidia och AMD, samt att Intel har kommit in på marknaden. Våra bästa grafikkort för videoredigering inkluderar hela spektrumet av grafikkort, från premium till budget, från underskattade till solida och tillförlitliga. Du kommer också att upptäcka att många av de bästa grafikkorten också finns här som konsumentkort - de som är inriktade främst mot spel och vardaglig användning - är både de bästa för jobbet, erbjuder alltmer bra valuta för pengarna, och är de som är mest tillgängliga också.

Direktlänk Dela Creative Bloq fördjupade 16 juli

Prime Day erbjuder stora rabatter på kontorsutrustning

Prime Day erbjuder en rad rabatter på kontorsutrustning, inklusive bärbara datorer, inte bara från Amazon. Några av de bästa erbjudandena inkluderar Lenovo IdeaPad Flex 5, ett prisvärt alternativ med en Ryzen 5-processor, 16 GB RAM och en 256 GB SSD. Andra höjdpunkter inkluderar Surface Laptop Go 2, som rekommenderas som den bästa prisvärda 13-tums bärbara datorn, och LG Gram 16, som är en lätt 16-tums bärbar dator. Dessutom finns det rabatter på andra kontorsartiklar, inklusive stolar, skrivbord och tillbehör.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 12 juli

37 företag identifierade av Morgan Stanley för att dra nytta av AI-boomen

En rapport från Morgan Stanley listar 37 företag som är bäst positionerade för att dra nytta av den växande artificiella intelligensen (AI). Företagen förväntas i genomsnitt se en vinsttillväxt per aktie på 24% under de kommande tre åren. Rapporten menar att trots starka vinster hittills, kommer dessa aktier att fortsätta stiga under de kommande fem till tio åren. Rapporten konstaterar även att den totala tillgängliga marknaden för AI-teknik förväntas tredubblas från 90 miljarder dollar till 275 miljarder dollar under de närmaste fyra åren.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 12 juli

AMD utmanar Nvidia med kraftfulla AI-chip

AMD arbetar med kraftfulla AI-chip för att konkurrera med Nvidia. Enligt första uppskattningar är AMD:s lösningar 80% lika snabba som Nvidias. Nvidia förväntar sig att generera $11 miljarder i intäkter för Q2, vilket krossar gatans förväntningar på $7,13 miljarder. Flera spelare, inklusive AMD och Intel, försöker minska Nvidias ledning. AMD:s högpresterande AI-GPU kallas ´MI250´ och är en konkurrent till Nvidias A100. Båda företagen arbetar på nya AI-chip - AMD:s MI300x och Nvidias H100. Enligt MosaicML kommer AMD:s MI300x sannolikt att ha ´betydligt högre minneskapacitet och minnesbandbredd´.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 11 juli

Ökande efterfrågan på AI leder till stora utmaningar för hårdvaruindustrin

Alla branscher utforskar idag artificiell intelligens (AI), vilket leder till ökande efterfrågan på förbättrad minneskapacitet och snabbare processorer. Företag som Nvidia, Intel, Broadcom och AMD kämpar för att tillhandahålla höghastighetsminne till AI-applikationer. Steve Woo från minnesgränssnittsföretaget Rambus säger att efterfrågan på data och snabb transport av den bara växer. Yale Fox, medlem av Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), menar att utmaningen ligger i att tillhandahålla infrastrukturen med det minne och den hastighet som krävs av allt mer komplexa AI- och maskininlärningsarbetsbelastningar.

Direktlänk Dela SDxCentral fördjupade 10 juli

Guide till de bästa Acer bärbara datorerna

Acer är känt för att tillverka några av de bästa bärbara datorerna på marknaden, särskilt för spel. De har också högpresterande maskiner som passar för kreativt arbete, affärsanvändning och allmänna behov. Acer Predator Triton 500 är en kraftfull dator som kan hantera tunga uppgifter tack vare sina fantastiska specifikationer. Acer Chromebook 314 är ett prisvärt alternativ som är utmärkt för allmän användning samt för studenter och arbetare. Acer ConceptD 7 Ezel Pro har en unik design som erbjuder ett brett utbud av ergonomiska alternativ. Acer Swift Edge 16 är en lätt och bärbar dator med stark CPU, riklig RAM och en levande 16-tums OLED-skärm. Acer Chromebook 516 GE är designad för AAA-spel och erbjuder imponerande prestanda och en fantastisk 16-tums 120Hz-skärm. Acer Chromebook Vero 514 är ett rekommenderat val för dagliga uppgifter och är tillverkat av återvunnet material efter konsumentanvändning.

Direktlänk Dela Creative Bloq fördjupade 9 juli

Asus lanserar prisvärd laptop med OLED-skärm

Asus har lanserat Zenbook 14, en överkomligt prissatt laptop med en ljusstark OLED-skärm. Skärmen, som är Pantone-validerad med en anpassningsbar färggamut-funktion, mäter 14 tum diagonalt och har en upplösning på 2,880 x 1,800 pixlar. Datorn är byggd kring en AMD-chipset och har en 2-GHz AMD Ryzen 5 7530U CPU, 8 GB RAM och en 256 GB SSD. Trots det låga priset var prestandan under benchmarktestning bättre än förväntat. Batterilivslängden är också imponerande, med 12,5 timmars drifttid vid max skärmljusstyrka.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 30 juni

AAA-säkert datacenter ökar säkerhet och prestanda

Aruba, AMD och Arrow har kombinerat sina teknologier för att introducera en revolutionerande design för ett AAA-säkert datacenter. Lösningen kombinerar Aruba CX10000-switchar med AMD-processorer och HPE-servrar för att erbjuda överlägsen säkerhet, optimerad prestanda och minskad energiförbrukning. Det AAA-säkra datacentret möter krav från företagsmarknaden och hjälper företag att skydda sina data i en tid med ökande krav på dataskydd och säkerhet.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 16 juni

Marknadsundersökningsrapport om hårdvara för AI ger översikt över industrin och täcker betydande aktörer

En marknadsundersökningsrapport om hårdvara för AI (artificiell intelligens) ger en översikt över industrin, inklusive definition, tillämpningar, utveckling och produktionsteknik. Rapporten spårar nyligen utveckling och innovationer på marknaden och ger information om hinder för att etablera företag samt vägledning för att övervinna kommande utmaningar. Betydande aktörer som täcks i rapporten inkluderar IBM, Intel, AMD, Cerebras, SambaNova, Nvidia och Tesla.

Direktlänk Dela Sleter Football Club fördjupade 29 maj

Nvidias aktier skjuter i höjden tack vare AI-driven efterfrågan

Nvidias aktier steg med över 20% på torsdagen efter att företaget levererat en stark kvartalsvis försäljningsprognos, drivet av efterfrågan på processorer som driver AI-system. Nvidias chipteknik används för att driva AI-system, och efterfrågan på dessa chip ökade under kryptovalutaboomen. Nvidias marknadsvärde nådde 755 miljarder dollar i slutet av onsdagens handel, det femte högsta offentliga värderingen i USA. AI-rallyt har även lyft andra chipaktier, inklusive AMD, ASML och Taiwan Semiconductor Manufacturing Company.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 25 maj

Nvidia presenterar positiva kvartalsrapporter

Nvidia har presenterat sina resultat för årets första kvartal, som visar en ökning om 19 procent jämfört med föregående kvartal, med en total omsättning på nära 7,2 miljarder USD (cirka 76 miljarder kronor). Trots detta tappar företaget fortfarande 13 procent jämfört med samma period föregående år. Ett undantag är kategorin datacenter, som ökar med 14 procent och slår rekord med en omsättning på 4,28 miljarder USD (cirka 46 miljarder kronor). Nvidias hårdvara är populär för att träna AI-tjänster och språkmodeller, och företaget pekar ut nya produkter som Ada Lovelace, Hopper och Nvidia Grace som särskilt viktiga.

Direktlänk Dela SweClockers fördjupade 25 maj

Meta Platforms avtäcker egna AI-chip

Meta Platforms, tidigare känt som Facebook, avtäcker sina egna hembyggda AI-inferens- och videokodningskretsar vid sitt AI Infra @ Scale-evenemang. Företaget kommer också att diskutera implementeringen av sin forskningssuperdator, nya datacenterdesigner för att hantera tunga AI-arbetsbelastningar och utvecklingen av sina AI-ramverk. Meta har tagit fram en AI-inferensmotor kallad Meta Training and Inference Accelerator (MTIA v1), som är baserad på en RISC-V-arkitektur och har en effekt på 25 watt. MTIA v1-chippet har 64 bearbetningselement och kan erbjuda upp till 64 GB externt minne.

Direktlänk Dela The Next Platform fördjupade 18 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare