» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 134 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

AWS, eller Amazon Web Services, är en molntjänstplattform som erbjuder en mängd olika tjänster inom databehandling, lagring, databaser, analys, maskininlärning, säkerhet och mycket mer. AWS hjälper företag och utvecklare att bygga, distribuera och skala applikationer och tjänster snabbt och enkelt. Genom att använda AWS kan kunderna betala för de resurser de faktiskt använder, vilket gör det möjligt att minska kostnaderna och öka effektiviteten. AWS är en del av Amazon.com, Inc., som är ett av världens största företag inom e-handel och teknik.

Senaste nytt kring AWS

Sammanfattning av veckans AI-nyheter: OpenAI, Amazon, och AI:s miljöpåverkan

Förra veckan var präglad av turbulensen kring OpenAI:s VD Sam Altman, men denna vecka återgick saker till det normala. Altman har återtagit sin position som toppchef på företaget, med hjälp från Microsoft. OpenAI rullade ut flera nya AI-produkter och plattformar. Amazon avslöjade detaljer om sin nya AI-chattbot-assistent ´Q´ vid sitt AWS re:Invent-evenemang. En studie visade att generativ AI kan ha en negativ inverkan på miljön, liknande att ladda en smartphone. OpenAI försenar lanseringen av sin GPT Store, en marknadsplats för anpassningsbara GPT:er, till 2024.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupar idag

OpenAI:s ChatGPT förändrar världen genom generativ AI

OpenAI:s lansering av ChatGPT förändrade historiens gång, enligt vissa. Före ChatGPT var AI något som dataforskare kunde arbeta med, men det hade inte någon påtaglig inverkan på vanliga människors liv. Efter ChatGPT har AI plötsligt blivit central i varje interaktion konsumenter har med datorer och telefoner. Tiotusentals företag har övergett sina gamla affärsmodeller och försöker hitta nya som bygger på generativ AI. McKinsey & Company förutspår att produktivitetsökningen från generativ AI kan göra anställda upp till 45% effektivare. Enligt en undersökning utförd av ExtraHop äger OpenAI 80% av andelen generativa AI-tjänster. Det finns dock oavsiktliga konsekvenser av AI:s stora ögonblick, som risker för företag och potentiella säkerhetsproblem.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade igår

AWS re:Invent 2023: Hur AI påverkar molnsäkerhetens tillstånd

Vid AWS re:Invent 2023 i Las Vegas talade Steve Schmidt, Amazons chefsäkerhetsofficer, om de komplicerade rollerna för säkerhetspersonal och hur AI påverkar molnsäkerheten. I en separat session på eventet förklarade Dilip Kumar, vice vd för AWS-applikationer för Amazon Web Services, hur AWS AppFabric kan hjälpa kunder att hantera en mängd olika appar. Emily Mossburg, global cyberledare på Deloitte, och Arno Van Der Walt, Senior Vice President och CISO på Marriott International, diskuterade också vikten av att bygga säkra miljöer och utnyttja AI för att förbättra säkerheten.

Direktlänk Dela BizTech Magazine fördjupade igår

Compass UOL uppnår AWS Financial Services Competency och erbjuder sina Gen AI-verktyg till finansiella tjänster

Det digitala tjänsteföretaget Compass UOL meddelade idag att det har uppnått AWS Financial Services Competency och erbjuder nu sina Gen AI-verktyg till finansiella tjänster för att påskynda deras affärsutveckling i molnet. Compass UOL är det enda företaget som erbjuder sin proprietära Gen AI-programvaruutvecklingssvit för att snabba på programvaruutvecklingen. Finansinstitut kan också tillämpa AI på nya affärsanvändningsfall, som onboarding för fysiska och affärskonton med hjälp av ChatGPT-liknande botar och robotprocessautomatisering (RPA), risk- och bedrägerianalys med AI på nya datamodeller och FSI-specifik affärsanalys, bland annat. För att uppnå AWS Financial Services Competency presenterade Compass UOL en rad framgångsrika kundfall som bekräftade dess förmåga att hjälpa sina partners och kunder att sticka ut i ett konkurrensutsatt landskap. Compass UOL:s teknikträningsprogram, Compass Academy, var också avgörande för att erhålla AWS Financial Solutions Competency.

Direktlänk Dela FinanceFeeds fördjupade igår

Ett år med ChatGPT: AI-revolutionens inverkan och framtid

För ett år sedan lanserades ChatGPT, vilket ledde till en evolution inom generativ AI. Stora teknikföretag skyndade sig att släppa sina egna produkter för att hävda marknadsandelar. ChatGPT började som ett gratisverktyg byggt på OpenAI:s GPT-3.5-modell men har sedan dess sett en mängd förbättringar. Företag över hela världen satsar stort på AI, inklusive AWS med sin egen version av ChatGPT, Amazon Q, och Elon Musk med Grok. I Australien har 19% av små och medelstora företag börjat använda AI. Trots framstegen har det också uppstått problem, särskilt i takt med att lagar och regler försöker hänga med. Framtiden för AI kommer sannolikt att fokusera mer på säkerhet och samarbete mellan företag.

Direktlänk Dela SmartCompany fördjupade i förrgår

Hewlett Packard Enterprise utökar sina AI-insatser med nya initiativ och partnerskap

Hewlett Packard Enterprise (HPE) meddelade en rad nya initiativ för att utöka sina ansträngningar inom artificiell intelligens (AI) vid HPE Discover Barcelona 2023-evenemanget. Uppdateringarna inkluderar ett utökat partnerskap med Nvidia som involverar både hård- och mjukvara för att optimera AI för företagsarbetsbelastningar. HPE Machine Learning Development Environment (MLDE), som först lanserades 2022, förbättras med nya funktioner för att hjälpa företag att konsumera, anpassa och skapa AI-modeller. HPE utökar också MLDE till att vara tillgängligt som en hanterad tjänst, som körs på AWS och Google Cloud. Dessutom stärker HPE sina egna molninsatser för AI, med nya AI-optimerade instanser i HPE Greenlake och ökad prestanda för filstorage i stöd för AI-arbetsbelastningar.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade i förrgår

Amazon Web Services introducerar nya funktioner för att snabba upp byggandet, utbildningen och distributionen av stora språkmodeller

På AWS re:Invent tillkännagav Amazon Web Services (AWS) fem nya funktioner inom Amazon SageMaker för att snabba upp byggandet, utbildningen och distributionen av stora språkmodeller och andra grundmodeller. Dessa framsteg bygger vidare på SageMakers omfattande kapabiliteter för att hjälpa kunderna att innovera med maskininlärning i stor skala. Dessutom fortsätter SageMaker Canvas att demokratisera modellbyggnad och anpassning genom att göra det enklare för kunder att använda modeller för att extrahera insikter, göra prognoser och generera innehåll med hjälp av organisationens egna data.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade i förrgår

AWS presenterar nya AI-produkter och funktioner vid re:Invent 2023

AWS presenterade nya funktioner och produkter vid re:Invent 2023, inklusive AI-chipsen Trainium2 och Graviton4, Amazon Q Chatbot och förhandsvisningen av Titan Image Generator. Dessutom lanserades Guardrails för Amazon Bedrock. Under det gångna året har Amazon aktivt arbetat för att motverka uppfattningen att företaget ligger efter i AI-racet. Adam Selipsky, AWS VD, betonade AWS:s omfattande investeringar i AI:s livscykel i sitt anförande. Amazon tog också tillfället i akt att introducera sin senaste generation av chips för modellträning och inferens, för att möta den växande efterfrågan på generativ AI. Dessutom presenterade Amazon sin nya chatbot för företag, Amazon Q.

Direktlänk Dela TechHQ fördjupade i förrgår

Amazon lanserar sin nya AI-assistentplattform, Amazon Q

Amazon har tillkännagivit sin nya plattform, Amazon Q, som låter företag ställa företagsspecifika frågor. Amazon Q presenterades under ett keynote-tal av AWS VD Adam Selipsky på AWS re:Invent. Amazon Q fungerar som en AI-assistent som låter människor ställa frågor om sina företag med hjälp av deras data. Amazon tar ut en avgift på $40 per agent per månad för Amazon Q i Connect. Dr. Swami Sivasubramanian, vice VD för Data och Artificiell Intelligens, förklarade att generativ AI har potentialen att utlösa en teknologisk förändring som kommer att omforma hur människor gör allt från att söka information till att bygga applikationer.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 30 november

Amazon lanserar Model Evaluation på Bedrock för att förbättra AI-modellvärdering

Amazon vill att användare ska kunna utvärdera AI-modeller bättre och uppmuntrar fler människor att delta i processen. Under AWS re:Invent-konferensen tillkännagav AWS vice VD för databas, analys och maskininlärning, Swami Sivasubramanian, Model Evaluation på Bedrock, nu tillgänglig i förhandsvisning, för modeller som finns i dess förråd Amazon Bedrock. Utan ett sätt att transparent testa modeller kan utvecklare hamna med att använda modeller som inte är tillräckligt exakta för ett fråga-och-svar-projekt eller en som är för stor för deras användningsfall. Model Evaluation har två komponenter: automatiserad utvärdering och mänsklig utvärdering.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 30 november

AWS introducerar ny bildgenerator och SageMaker HyperPod

Teknikjätten AWS presenterade sin nya bildgenerator Titan Image Generator och Amazon SageMaker HyperPod under sin AWS re:Invent 2023-konferens. Bildgeneratorn producerar realistiska bilder med naturliga språkprompter och innehåller funktioner för bildredigering, som riktas mot reklam-, e-handel- och mediaindustrin. SageMaker HyperPod hjälper användare att träna maskininlärningsmodeller och minskar tiden det tar att träna grundmodeller. Dessutom avslöjade AWS sin nya produkt Amazon Titan Multimodal Embeddings och uppgav att Anthropic´s Claude 2.1-modell, Stable Diffusion´s XL 1.0 grundmodell och Meta Llama 2 70B nu är allmänt tillgängliga i Bedrock.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 30 november

Amazon presenterar AI-chattboten Q för företag på re:Invent 2023-utvecklarkonferensen

Amazon presenterade sin AI-chattbot Q på re:Invent 2023-utvecklarkonferensen. Q riktar sig mot företag, inte konsumenter. Amazon Q kan hjälpa anställda med produktivitetsuppgifter som att sammanfatta dokument, söka i företagets policy-wiki och skicka supportbiljetter. Amazon Q söker igenom företagets innehåll för att ge ett svar som är anpassat till företagets varumärkesstandarder. Q kan också generera skräddarsydda sociala medieprompter för att marknadsföra din berättelse på varje social media-kanal. Amazon hoppas att dess Q AI-chattbot kommer att erbjuda en flexibilitet som kan hjälpa det att återvinna marknadsandelar från Microsoft och Google. Amazon planerar också att undergräva Microsoft och Google genom att ta ut 20 dollar per månad.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 29 november

Amazon AWS lanserar SageMaker HyperPod för att träna stora språkmodeller

Amazon AWS har lanserat SageMaker HyperPod, en ny tjänst för att träna och finjustera stora språkmodeller (LLM). SageMaker HyperPod är nu allmänt tillgänglig. Amazon har länge satsat på SageMaker, sin tjänst för att bygga, träna och distribuera maskinlärningsmodeller, som ryggraden i sin maskinlärningsstrategi. SageMaker HyperPod ger användarna möjlighet att skapa en distribuerad kluster med accelererade instanser som är optimerade för tvistad träning. Användarna kan välja att träna på Amazons egna anpassade Trainium (och nu Trainium 2) chips eller Nvidia-baserade GPU-instanser, inklusive de som använder H100-processorn. Företaget lovar att HyperPod kan påskynda träningsprocessen med upp till 40%.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 29 november

Amazon Web Services introducerar nya funktioner för att påskynda AI-modellbyggande

Amazon Web Services (AWS) har meddelat fem nya funktioner inom ramen för Amazon SageMaker för att påskynda byggandet, träningen och distributionen av stora språkmodeller och andra grundmodeller. Den nya funktionen SageMaker HyperPod minskar tiden för att träna grundmodeller med upp till 40% genom att tillhandahålla specialbyggd infrastruktur för distribuerad träning i stor skala. SageMaker Inference minskar kostnaderna för distribution av grundmodeller med 50% i genomsnitt och minskar fördröjningen med 20% i genomsnitt genom att optimera användningen av accelererare. SageMaker Clarify gör det nu enklare för kunder att snabbt utvärdera och välja grundmodeller baserat på parametrar som stöder ansvarsfull användning av AI. Slutligen hjälper SageMaker Canvas kunder att påskynda dataförberedelser med hjälp av naturliga språkinstruktioner och modellbyggande med hjälp av grundmodeller med bara några klick.

Direktlänk Dela Amazon fördjupade 29 november

Amazon Web Services lanserar nya processorer för maskininlärning och AI

Amazon Web Services (AWS) har tillkännagivit lanseringen av en ny generation av egna processorer, riktade mot det beräkningsintensiva arbetet med att träna maskininlärnings- och artificiella intelligenssystem (ML och AI) - och lovar en fyrdubbling av prestanda. David Brown, vice VD för beräkning och nätverk på AWS, stödjer lanseringen och påstår att silikon ligger till grund för varje kundarbetsbelastning, vilket gör det till ett kritiskt område för innovation för AWS. AWS har tillkännagivit två nya högpresterande processorer för sin Elastic Compute Cloud, Graviton4 och Trainium2.

Direktlänk Dela Hackster fördjupade 29 november

Amazon lanserar AI-assistenten Q för att konkurrera med Microsoft och Google

Amazon har lanserat sin AI-assistent Q för att konkurrera med Microsoft och Google. Q riktar sig mot arbetsplatsmarknaden med sina integrationsförmågor och fokus på produktivitet och datasäkerhet. Q använder flera AI-modeller genom sin Bedrock-plattform, inklusive Amazon Titan och de från Anthropic och Meta. Priset för Q är konkurrenskraftigt med $20/användare/månad, vilket är lägre än både Google och Microsofts erbjudanden för företag inom detta område. Q är utformad för att integrera med företagsdata och kan kopplas till Slack och Gmail-konton.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 29 november

Artificiell intelligens som tjänst (AIaaS) - Marknadsforskning och framtidsutsikter

En marknadsforskningsrapport om Artificiell intelligens som tjänst (AIaaS) ger en översikt över branschen, inklusive dess definition, tillämpningar och utvecklingar, samt tillverkningsteknik. Rapporten spårar alla senaste utvecklingar och innovationer på marknaden. Nyckelföretagen för AIaaS i USA inkluderar AWS, SAP, Intel, IBM, Google, Microsoft, Salesforce, SAS och FICO. Rapporten ger också data om hinder vid etablering av verksamhet och vägledning för att övervinna kommande utmaningar. Rapporten är en forskningsstudie som förutspår att denna bransch kommer att generera betydande vinster vid slutet av den projicerade tidslinjen.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 29 november

TCS och AWS samarbetar för att etablera generativ AI-praktik

Tata Consultancy Services (TCS) och AWS har inlett ett samarbete för att etablera en praktik för generativ AI (artificiell intelligens) i syfte att hjälpa kunder att förstå potentialen med generativa AI-tjänster. TCS har åtagit sig att ge över 100 000 arbetstagare grundläggande utbildning i generativ AI. Med lanseringen av denna nya procedur och certifieringen av över 25 000 medarbetare i AWS generativa AI-tjänster, fokuserar mjukvaruföretaget nu på att utvidga sitt expertområde. TCS kommer att hjälpa sina kunder att implementera Amazon CodeWhisperer för att ge utvecklare direkt tillgång till generativa AI-drivna kodrekommendationer, vilket kommer att höja kodkvaliteten och spara tid.

Direktlänk Dela Open The News fördjupade 29 november

Amazon lanserar AI-drivna chatboten ´Q´ för AWS-kunder

Amazon har lanserat en AI-driven chatbot vid namn ´Q´, specifikt designad för AWS-kunder. Till ett pris av 20 dollar per användare per år, är chatboten nu tillgänglig för allmän förhandsgranskning. Q kan svara på frågor som ´Hur bygger jag en webbapplikation med hjälp av AWS?´ och kan generera och sammanfatta innehåll som blogginlägg, pressmeddelanden och e-post. Dessutom kan den utföra åtgärder på användarnas vägnar genom konfigurerbara plugins, automatisera uppgifter som att skapa servicetickets och uppdatera dashboards i ServiceNow. Q är integrerad med CodeWhisperer, Amazons tjänst för generering och tolkning av appkod.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 29 november

Amazon lanserar Q, en generativ AI-assistent för företag

Amazon har introducerat Amazon Q, ett svar på Microsofts generativa AI-assistent Copilot. Amazon Q kan hantera alla grundläggande produktivitetsuppgifter som Copilot kan, men kan också användas för att arbeta över ett brett spektrum av applikationer, vilket bör tilltala IT-chefer som vill begränsa antalet assistenter som behöver övervakas. Amazon Q bygger på AWS data- och utvecklingsexpertis under 17 år och kan användas av företag inom en mängd funktioner, inklusive utveckling av applikationer, kodomvandling, generering av affärsinformation och hjälp till kundtjänstagenter via Amazon Connect.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 29 november

Generativa AI-tillägg för säkerhetskopiering och katastrofåterställning: Mer hype än verklighet?

Företag inom säkerhetskopiering och katastrofåterställning vill att deras generativa AI-assistenter blir företagens nya bästa vän, men fördelarna är fortfarande oklara. Dessa GenAI-tillägg inkluderar någon form av chattbot för att automatisera uppgifter eller rapporteringsuppgifter, med en rad andra funktioner, såsom kodgenerering eller varningshantering. Jerome Wendt, VD för Data Center Intelligence Group, säger att dessa tillägg handlar mer om att hålla en produkt i diskussionen snarare än att meningsfullt förändra verksamheten. Sid Nag, vice ordförande och analytiker på Gartner, säger att leverantörer måste göra ett starkt fall för hur deras egna AI-vändningar inte äventyrar kundens säkerhet och erbjuder mervärde.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 28 november

Amazon introducerar nya AI-verktyg för säkerhetsutredningar

Amazon Web Services (AWS) har lanserat nya AI-verktyg för Amazon Detective, avsedda att effektivisera säkerhetsutredningar. Fyra nya AI-drivna funktioner har presenterats totalt. Lanseringen av de nya funktionerna kommer att avlasta säkerhetsanalytiker och förbättra hastigheten och effektiviteten i utredningar och incidentrespons. Bland annat använder ´Detective finding group summaries´ generativ AI för att berika säkerhetsutredningar. Verktyget kommer automatiskt att analysera säkerhetsincidenter och ge användarna naturligt språkrespons för att stödja utredningar.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 27 november

Amazon Web Services visar upp AI-strategi på re:Invent

Amazon Web Services Inc. (AWS) VD Adam Selipsky avslöjade företagets molnplaner inför denna veckas AWS re:Invent i Las Vegas. Eventet förväntas bli en milstolpe inom generativ AI, där AWS kommer att visa upp sina senaste innovationer och strategier kring AI-anpassningsförmåga, högteknologiskt kisel, datatjänster, innovativa partnerskap och utvecklarverktyg. Selipsky underströk att AWS fortsätter att leda marknaden med betydande förbättringar inom sina kärntjänster, med fokus på beräkning, nätverk, lagring och datahantering. Han nämnde även att adaptabilitet kommer att vara ett centralt tema, särskilt inom Generativ AI.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 27 november

MLOps-marknaden växer tack vare ökad AI- och ML-användning

MLOps-marknaden (Machine Learning Operations) har vuxit fram som en kritisk och transformerande sektor inom artificiell intelligens och maskininlärning. MLOps representerar sammanslagningen av maskininlärning, mjukvaruteknik och drift, med syfte att effektivisera och optimera processen för att utveckla, distribuera och hantera maskininlärningsmodeller i stor skala. Marknadens tillväxt drivs av ökad användning av AI och ML-teknologier över olika branscher och behovet av effektiv och pålitlig operativisering av dessa modeller. Bland de ledande aktörerna finns IBM, Microsoft, Google, AWS, HPE, GAVS Technologies, DataRobot, Cloudera, Alteryx, Domino Data Lab, Valohai, H2O.ai, MLflow, Neptune.ai och Comet.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 27 november

Vägkartan för att bli en datavetenskapsman 2024

Efterfrågan på datavetare fortsätter att öka, vilket gör 2024 till ett bra år att börja behärska detta dynamiska område. För att bli en datavetare krävs en blandning av tekniska färdigheter, domänkunskap och problemlösningsförmåga. En omfattande vägkarta har skapats för att vägleda genom det komplexa landskapet av datavetenskap. Det inkluderar att behärska grunderna i matematik och statistik, skaffa programmeringskunskaper, utforska datahantering och visualisering, dyka in i maskininlärning, specialisera sig inom ett område, omfamna Big Data-teknologier, hålla sig uppdaterad med branschtrender, bygga en stark portfölj och fortsätta lära och utvecklas professionellt.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 26 november

AI-verktyg för att omvandla forskning på forskarnivå

AI-verktyg kan hjälpa forskarstudenter att effektivisera sin forskning. Verktyg för naturlig språkbearbetning som GPT-3 och BERT kan hjälpa till med forskningssammanfattningar och tolkning av språk. Dataanalys och maskininlärningsverktyg som Python-bibliotek och scikit-learn kan hantera och bearbeta data effektivt. Bibliografiska verktyg som Zotero, Mendeley och EndNote kan hantera referenser. Samarbetstjänster som Slack, Trello och Microsoft Teams kan underlätta kommunikationen. DMPTool och REDCap kan skydda forskningsdata. Bildanalysverktyg som ImageJ, Fiji och OpenCV kan analysera bilder och video. Statistiska programvarupaket som SPSS, R och SAS kan analysera data. Molntjänster som AWS, Azure och Google Cloud kan hantera stora datamängder. AI-drivna sökmotorer som Iris.ai och Semantic Scholar kan förenkla litteraturöversikter. Virtuella labb och simulatorer kan erbjuda ett säkert experimentutrymme.

Direktlänk Dela Intelligent Living fördjupade 26 november

Amazon lanserar gratis AI-kurser för att utbilda två miljoner människor fram till 2025

Amazon är en av de största investerarna i utvecklingen av artificiell intelligens (AI) teknologi och har lanserat gratis AI-kurser för att utbilda nästan två miljoner människor fram till 2025. AI Ready, den senaste gratis kursen som lanserats av Amazon, kommer nu att vara tillgänglig för alla som är intresserade av att lära sig hur man använder AI. Kurserna är uppdelade för två grupper av människor: tekniska och icke-tekniska personer. Amazon lanserar också ett nytt Amazon Web Services Generative AI-stipendium i samarbete med Code.org. Kurserna kommer att komplettera 80+ gratis och lågkostnadskurser i generativ AI som redan tillhandahålls av AWS.

Direktlänk Dela MobileAppDaily fördjupade 23 november

Amazon lanserar gratis AI-kurser för att utrusta 2 miljoner människor med AI-kunskaper till 2025

Amazon har lanserat AWS AI Ready-kurser, som erbjuder åtta gratis kurser i AI och generativ AI, med målet att utrusta 2 miljoner människor över hela världen med nödvändiga AI-kunskaper till 2025. Detta initiativ är ett direkt svar på resultaten från en AWS-studie som pekade på en ´stark efterfrågan´ på AI-kunniga yrkesverksamma och potentialen för högre löner inom detta område. Målet är att göra AI-utbildning tillgänglig för alla med passion att lära sig. Kurserna inkluderar introduktion till generativ AI, introduktion till Amazon CodeWhisperer, grunderna för Prompt Engineering och flera andra.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 21 november

Bloom & Wild använder maskininlärning för att förbättra kundupplevelsen och öka försäljningen

Blommor- och gåvoföretaget Bloom & Wild har implementerat maskininlärningsmodeller för att förbättra kundupplevelsen och öka försäljningen. Företaget använde AWS molntjänster för att utveckla en modell som personligen rankar produkter för varje kund baserat på relevans. Modellen har lett till en ökning av försäljningsintäkterna och förbättrad kundupplevelse. Företaget planerar att skriva en serie blogginlägg om de projekt de har arbetat med, inklusive detta.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 21 november

Artificiell intelligens kommer att bli en systembelastning, enligt Nutanix-studie

En studie av hybrid multi-cloud-plattformsföretaget Nutanix indikerar att artificiell intelligens (AI) kommer att bli en systembelastning som kommer att främja hybrid multi-cloud-adoption. Det första steget kommer att vara att modernisera organisationers IT-infrastruktur för att bättre stödja och skala AI-belastningar. Nutanix hävdar att företag som planerar att uppgradera sina AI-applikationer eller infrastruktur nu ser behovet av att flytta belastningar mellan Cloud Services Provider (CSP) hyperscalers. Organisationer som önskar migrera sina befintliga applikationer till den offentliga molnet kan använda Nutanix Cloud Clusters (NC2) på AWS, vilket ger samma molndriftsmodell på plats som i den offentliga molnet.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 21 november

Förklarbar AI-marknad förväntas växa från 6,2 miljarder USD till 16,2 miljarder USD fram till 2028

Storleken på marknaden för förklarbar AI (XAI) förväntas växa från 6,2 miljarder USD 2023 till 16,2 miljarder USD 2028, med en genomsnittlig årlig tillväxttakt (CAGR) på 20,9% under prognosperioden. Ökade regler och krav på transparens och ansvar i AI-system driver efterfrågan på XAI-lösningar för att säkerställa överensstämmelse med lagar som GDPR och HIPAA. Inom hälso- och sjukvårdssektorn förväntas XAI växa mest under prognosperioden. XAI-teknologier används för att göra AI-modellernas förutsägelser och rekommendationer mer transparenta och tolkningsbara.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 20 november

Amazon lanserar ´AI Ready´-program för att utbilda 2 miljoner människor i AI-teknik

Amazon lanserar ´AI Ready´, ett program som syftar till att utbilda 2 miljoner människor i AI-teknik fram till 2025. Initiativet kommer som ett svar på den stora efterfrågan på AI-kompetens och möjligheten till högre löner inom detta område. Programmet inkluderar gratis AI-kurser, stipendier och samarbeten med utbildningsplattformar, riktade både till nuvarande yrkesverksamma och nästa generation. Amazon har tagit ett steg framåt inom AI-utbildning genom att tillkännage sin ´AI Ready´-initiativ med åtta gratis AI och generativa AI-kurser.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 20 november

Amazon lanserar kostnadsfritt AI-utbildningsprogram för att möta växande efterfrågan

Amazon har lanserat det kostnadsfria träningsprogrammet “AI Ready” för att möta den växande efterfrågan på kvalificerade AI-professionella. Initiativet siktar på att utrusta två miljoner människor över hela världen med grundläggande och avancerade AI-färdigheter fram till 2025. “AI Ready”-programmet kommer att erbjuda en omfattande läroplan med åtta onlinekurser som täcker generativa AI-koncept och tillämpningar. Amazon siktar på att demokratisera tillgången till generativ AI-utbildning, vilket gynnar inte bara sin egen arbetskraft utan även dess företagskunder och AWS-användare.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 20 november

Tigerhall lanserar ´Professional Coach´ med över 1500 innehållsdelar från branschledare

Tigerhall, en ledare inom organisationsaktivering, meddelar lanseringen av sin ´Professional Coach´ drivs av ChatGPT. Professional Coach är utformat för att ge individer och yrkesverksamma insikter från över 1500 globala företagsledare från företag som Meta, IBM, J.P. Morgan och Verizon. Detta nya verktyg kommer att hjälpa individer att främja sina karriärer och transformera sina företag. Professional Coach rekommenderar innehåll från Tigerhalls omfattande bibliotek med över 1500 branschexperter, vilket erbjuder 10 000 handlingsbara insikter.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 17 november

Generativ AI förbättrar snabbt programvaruutvecklingen

Generativ AI skapar mycket uppmärksamhet inom alla branscher. I januari 2023 nådde ChatGPT 100 miljoner användare och anses vara den snabbast antagna tekniken någonsin. Tre generativa AI-företag nådde värderingar på över 1 miljard dollar i Q1 2023, och stora teknikföretag inklusive AWS, Google, Microsoft och Salesforce integrerar generativ AI i sina erbjudanden. En rapport från Bloomberg Intelligence förutspår att den generativa AI-marknaden kommer att växa från en marknadsstorlek på 40 miljarder dollar 2022 till 1,3 biljoner dollar 2032. Generativ AI har potential att förbättra effektiviteten och produktiviteten i programvaruutvecklingscykeln.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 17 november

En omfattande guide till maskininlärning

Artikeln presenterar en omfattande guide till maskininlärning, en snabbt växande teknik som har potential att revolutionera olika branscher, från hälso- och sjukvård till finans, underhållning till transport. Maskininlärning är en delmängd av artificiell intelligens som fokuserar på att möjliggöra för datorer att lära sig och göra förutsägelser eller beslut utan att vara explicit programmerade. Artikeln täcker grundläggande koncept och terminologi, olika typer av maskininlärningstekniker, samt populära bibliotek och ramverk för att implementera maskininlärningsalgoritmer. Författaren diskuterar också vikten av att välja och förbereda rätt data, modellträning och utvärdering, och implementering och produktionisering av maskininlärningsmodeller.

Direktlänk Dela Robots.net fördjupade 17 november

Microsoft lanserar Fabric, en ny AI-driven analys- och datahanteringsplattform

Microsoft har lanserat Fabric, en molnbaserad SaaS-plattform som kombinerar förmågorna hos Power BI, Data Factory och Azure Synapse Analytics. Plattformen avslöjades först i maj och är nu allmänt tillgänglig. Fabric inkluderar också en fler-molnsdatalake kallad OneLake som automatiskt ansluter till varje databelastning inom Fabric. Microsoft avslöjade Fabric´s allmänna tillgänglighet under Ignite, en användarkonferens i Seattle. Utöver Fabric introducerade Microsoft en rad nya och förbättrade analys- och datahanteringsfunktioner, inklusive nya databasfunktioner som vektorsökning i Azure Cosmos DB MongoDB vCore.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 16 november

Amazon SageMaker, ONNX och AWS IoT Greengrass förenklar distribution av maskininlärningsmodeller till edge-enheter

Amazon SageMaker, ONNX och AWS IoT Greengrass hjälper till att distribuera maskininlärningsmodeller till edge-enheter. Många applikationer behöver distribuera och utföra maskininlärningsuppgifter på enheter så nära användarna som möjligt, istället för att fjärrköra dessa uppgifter i molnet. Amazon SageMaker har varit ett viktigt verktyg för att förenkla utveckling, träning, distribution och utförande av maskininlärningsuppgifter i molnet. AWS rekommenderar företag att använda Open Neural Network Exchange (ONNX) formatet i kombination med AWS IoT Greengrass V2 som en ersättning för Edge Manager. IoT Greengrass är en AWS IoT-funktion som är utformad för att hantera flottor av IoT-enheter och den programvara som distribueras till dem. ONNX är ett öppen källkodsverktyg som gör det möjligt för team att utföra maskininlärningsuppgifter på en rad edge-enheter.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 15 november

Cohesity erbjuder tidig åtkomst till Cohesity Turing, integrerat med Amazon Bedrock

Cohesity, en AI-driven leverantör av dataskydd och -hantering, erbjuder tidig åtkomst till Cohesity Turing. Cohesity Turing är företagets omfattande samling av AI-funktioner och teknik som integreras i dess multicloud dataplattform och lösningar. Cohesity kommer att utöka sitt arbete med AWS för att integrera Cohesity Turing med Amazon Bedrock. Med Amazon Bedrock kan företag få tillgång till grundmodeller från andra AI-företag via ett API för att bygga och skala GenAI-applikationer. Med denna integration kan kunder använda de senaste AI-funktionerna för att driva effektivare verksamhet, få värdefull insikt i säkerhetsrisker och få mer värde från sina data.

Direktlänk Dela EnterpriseTalk fördjupade 15 november

Molnleverantörer och mjukvarutillverkare spelar nyckelroll i företags anpassning av generativ AI

Molnleverantörer och mjukvarutillverkare kommer att spela en viktig roll i företags anpassning av generativ AI, eftersom kunder använder deras produkter och tjänster för att införliva den potentiellt transformerande tekniken i verksamheten. Experter är överens om att det blir mycket mer kostnadseffektivt för företag att använda GenAI-tjänster istället för att bygga upp kapaciteterna själva. CIO:er står under press från VD:ar och styrelser att snabbt införa GenAI. Molnleverantörer och de mest framstående mjukvarutillverkarna, inklusive Microsoft, Oracle och Salesforce, hävdar att de tillhandahåller skydd och dataskyddsverktyg för att uppfylla företagspolicyer, skydda känslig data och tillfredsställa statliga regulatorer. Framtiden kommer troligen att innebära att molnleverantörer erbjuder företag möjlighet att välja mellan olika LLM:er och ger rekommendationer om de bästa för specifika uppgifter.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 14 november

OpenAI fortsätter att generera förlust trots stora investeringar från Microsoft

OpenAI, ett av de mest erkända namnen inom AI, har ökat sitt värde sedan lanseringen av ChatGPT för nästan ett år sedan. Trots detta har företaget fortfarande en lång väg att gå innan det kan bli självförsörjande eller till och med generera vinst. OpenAI har haft ett framgångsrikt år där det rapporterades att företaget fick 10 miljarder dollar i investeringar från Microsoft och släppte flera populära generativa AI-tjänster. Trots framgångarna har OpenAI fortsatt att generera förlust, trots de miljarder dollar som Microsoft har investerat i företaget. OpenAI:s VD, Sam Altman, har tidigare klagat över de enorma kostnaderna för att driva tjänster som ChatGPT.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 14 november

IBM positionerar sig för att bli en viktig spelare inom generativ AI

Med Watson 2.0, eller watsonx, har IBM positionerat sig för att bli en viktig spelare inom generativ AI. Företaget har en ledande teknologisk grund, en robust och snabbt framåtskridande AI-stack, en stark hybridmolnposition (tack vare Red Hat), ett växande ekosystem och en konsultorganisation med djup domänexpertis för att tillämpa AI i branschspecifika användningsfall. Denna positionering är resultatet av företagets djupa forskning inom AI och lärdomar från tidigare misstag. I en nyligen genomförd analys delar vi våra slutsatser och perspektiv från ett nyligen besök på IBMs forskningshuvudkontor.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 11 november

Fördelarna med AI och molnbaserad databehandling för företag

AI och molnbaserad databehandling är en stor fördel för företag i GPT-eran. Medan molnbaserad mjukvaruindustri förväntas växa 2x under de närmaste 5 åren, kommer AI-databehandling att växa 5X under samma period. AI:s djupa integration med applikationer i molnbaserad teknik är associerad med möjligheter att generera intäkter. Teknikdrivna organisationer använder AI för att skala upp sina intäkter samt snabbspåra deras omedelbara strategiska mål. Enligt Deloitte möjliggör AI inte bara ”masspersonalisering” av produkter och tjänster utan automatiserar också intelligenta en stor mängd repetitiva uppgifter för att frigöra arbetare som kan ägna sig åt kreativa mål.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 11 november

AI-verktyg och deras inverkan på vitt skilda områden

AI-verktyg som ChatGPT kan vara till stor nytta för de flesta människor som inte är utmärkta skribenter. OpenAI introducerar GPT Store, som gör det möjligt för utvecklare att skapa anpassade GPT-baserade konversationella AI-modeller och sälja dem i en ny marknadsplats. Detta ska utöka tillgängligheten och den kommersiella användningen av AI. Apple fortsätter att utveckla generativa AI-teknologier, medan Twitter Premium Plus-prenumeranter snart kommer att ha tillgång till xAI:s nya AI-system, Grok. AWS introducerar Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) och Capacity Blocks för ML, en ny tjänst som gör det möjligt för kunder att hyra Nvidia GPU:er för AI-uppgifter. WeWork har ansökt om skydd mot konkurs, och 01 Advisors har säkrat 395 miljoner dollar för sin tredje fond. Microsoft uppdaterar sitt startprogram för att erbjuda utvalda startups gratis tillgång till avancerade Azure AI-superdatorresurser.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 10 november

Google investerar i AI-startupen Anthropic, introducerar nya AI-chips

Google har investerat 2 miljarder dollar i Anthropic, en generativ AI-startup baserad i San Francisco. Anthropic kommer att vara ett av de första företagen att använda Googles nya AI-chips. Företaget, som anses vara en seriös konkurrent till ChatGPT-skaparen OpenAI, kommer att använda Googles senaste TPU v5e-chips i sin stora språkmodell (LLM), Claude. Enligt Anthropic kan Claude 2, en chatbot, sammanfatta upp till cirka 75 000 ord, jämfört med Chat GPT:s 3 000 ord. Google meddelade att dess Cloud TPU v5e är utformad för att leverera kostnadseffektivitet och prestanda för medel- och storskalig träning och inferens. Dessutom har Anthropic säkrat 4 miljarder dollar från Amazon och kommer att använda AWS Trainium och Inferentia-chips för att bygga, träna och distribuera sina framtida grundmodeller.

Direktlänk Dela RCR Wireless News fördjupade 9 november

Orkes lanserar nya kapabiliteter för generativ AI och vektor-databaser inom företagsinfrastruktur

Orkes, en plattform för företags mikrotjänster och arbetsflödesorkestrering som används av företag som United Wholesale Insurance, Foxtel och Normalyze, har lanserat nya funktioner som gör det möjligt för organisationer att implementera generativa AI-modeller och vektor-databaser direkt i deras mikrotjänstinfrastruktur och affärsflöden. AI har gjort stora framsteg i vad tränade modeller kan göra med släppet av LLM:er som GPT-3 och Llama2. Orkes lanserar även Human Task, en funktion för att infoga mänsklig inblandning i AI-arbetsflöden för att säkerställa att människor är involverade i stadier där direkt inmatning eller tillsyn krävs.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 8 november

Gretel och AWS ingår strategiskt samarbetsavtal för att främja ansvarsfull AI-utveckling

Gretel, en ledande plattform för generering av multimodal syntetisk data, meddelade idag ett strategiskt samarbetsavtal (SCA) med Amazon Web Services (AWS) för att påskynda ansvarsfull utveckling av generativ artificiell intelligens (AI) som skyddar känslig och personlig data. Genom ett nyligen lanserat program kommer utvalda företag att få direkt stöd från experter på båda företagen och exklusiv tillgång till Gretels toppmoderna syntetiska datagenereringsmodeller och verktyg för datasekretess. Programmet är öppet för startups och företag inom sektorer som finansiella tjänster, hälso- och sjukvård och offentlig sektor.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 7 november

EU bör fokusera på hållbarhet och digital transformation för att nå klimat- och digitala mål

För att EU ska kunna uppnå sina dubbla mål inom klimat och digital omvandling, är det nödvändigt att det antar en strategi där hållbarhet går hand i hand med innovation och digital transformation. David Jensen, koordinator för digital transformationsgruppen vid FN:s miljöprogram, betonar att digital teknik bör användas för att bekämpa klimatförändringar utan att öka energi- och resursanvändning. AWS har lanserat Amazon Sustainability Data Initiative (ASDI) som samarbetar med vetenskapliga organisationer för att identifiera, husera och distribuera viktiga datamängder i AWS moln, med syftet att göra dem tillgängliga för allmänheten.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 6 november

Outerbounds utökar sin förmåga att hantera storskaliga AI-arbetsbelastningar

Outerbounds har integrerat Ray med Metaflow, vilket skapar ett öppen källkods-, människocentrerat, maskininlärningsramverk som kan hantera massiva AI-arbetsbelastningar. Detta tar bort de största hindren för att skala anpassade grundmodeller, vilket öppnar upp obegränsade möjligheter att skapa ledande AI-drivna företag inom alla branscher. Outerbounds har avsevärt utökat sin förmåga att hantera massiva AI-arbetsbelastningar och har gjort stora mängder beräkningskapacitet lättillgänglig och kostnadseffektiv för sina användare. Detta möjliggör för organisationer att bygga storskaliga anpassade generativa AI- och LLM-lösningar från prototyp till produktion.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 6 november

Artificiell intelligens i redovisningsmarknaden: En omfattande marknadsrapport

Market Intelx har nyligen publicerat en marknadsrapport om Artificiell intelligens i redovisningsmarknaden. Rapporten innehåller viktig statistisk och analytisk data relaterad till industrin. Den täcker en översikt över segment och undersegment, inklusive produkttyper, applikationer, företag och regioner. Rapporten avslöjar dynamiken i den globala marknaden för Artificiell intelligens i redovisning, framtida affärspåverkan, konkurrenslandskapet för företagen och flödet av global tillförsel och konsumtion.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 6 november

Vita huset vill veta vilka som använder AI-kluster och tränar stora språkmodeller

USA:s president Joe Biden har undertecknat en exekutiv order som kräver att operatörer av AI-kluster och modeller som överstiger vissa tröskelvärden rapporterar sina aktiviteter till regeringen. Kravet gäller endast de allra största ML-företagen och infrastrukturleverantörerna. Administrationen vill veta om utvecklingen av potentiella dubbelanvändningsmodeller, vilka säkerhetsåtgärder som vidtas för att skydda dem och vilka steg som tas för att förhindra missbruk. Vita huset vill också veta vilka företag som äger, planerar att äga eller bygger storskaliga AI-kluster, samt omfattningen av den utplacerade beräkningskraften och placeringen av anläggningarna.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 5 november

Ny rapport om global marknad för artificiella intelligensverktyg släppt av Global Market Vision

Global Market Vision har släppt en ny rapport om marknaden för artificiella intelligensverktyg (AI). Rapporten innehåller en omfattande analys av affärsaspekter som marknadsstorlek, konkurrenssituation, marknadsmöjligheter, marknadsandelar och inkomsttillväxtmönster. Rapporten täcker data som varierar enligt region och land. De viktigaste aktörerna och de nya marknadsaktörerna studeras i detalj. Rapporten innehåller information som bruttoinkomst, produktion och konsumtion, genomsnittligt produktpris och marknadsandelar för nyckelspelare. Rapporten klassificerar också flera bidrag till den globala marknaden för artificiella intelligensverktyg som hjälper till marknadens tillväxt.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 4 november

Indien leder teknologiska eran, SAP TechEd 2023 lanseras

Sindhu Gangadharan, Senior Vice President och Managing Director för SAP Labs India, talade vid lanseringen av SAP TechEd 2023 och förklarade att Indien leder den teknologiska eran. Hon förutspår att landet kommer att ha en ekonomi värd 1 biljon dollar till 2030 och 1,5 miljoner molnproffs till 2025. Hon tillade också att 16% av den globala AI-talangpoolen kommer från Indien. Vid SAP TechEd 2023 presenterades 12 sessionformat, över 1000 timmars utbildning och över 500 SAP-talare från hela världen. Bland dessa kommer det att finnas över 70 externa talare och över 500 sessioner. Gangadharan tillade att AI representerar en unik möjlighet idag.

Direktlänk Dela Dataquest India fördjupade 3 november

AWS lanserar korttids GPU-hyrning baserat på konsumtion

AWS, en populär molnbaserad datortjänst för utvecklare, har lanserat en mer flexibel plan för kortare tidsbehov. Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) Capacity Blocks for ML kallas det och tillåter kunder att få tillgång till GPUs baserat på konsumtion. Detta förväntas ge mindre organisationer större möjligheter och bidra till en mer diversifierad landskap. Genom att specificera klusterstorlek och varaktighet kan kunder få tillgång till de senaste Nvidia H100 Tensor Core GPU:erna, vilket innebär att de bara betalar för vad de behöver. Prissättning för tjänsten kan hittas på AWS-webbplatsen.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 1 november

IMDA och AI Verify Foundation lanserar utvärderingsmiljö för generativ AI

Infocomm Media Development Authority (IMDA) och AI Verify Foundation har lanserat en utvärderingsmiljö för generativ AI (Gen AI) för att stödja utvecklingen av betrodda generativa AI-produkter och avslöja potentiella luckor. Gen AI-utvärderingsmiljön kommer att använda en ny utvärderingskatalog för att fastställa gemensamma baslinjemetoder och rekommendationer för stora språkmodeller. IMDA inbjuder industrin att gemensamt bygga utvärderingsverktyg och kapabiliteter i utvärderingsmiljön. Nyckelmodellutvecklare som Google, Microsoft, Anthropic, IBM, Nvidia, Stability.AI och AWS har redan gått med.

Direktlänk Dela CDOTrends fördjupade 1 november

Google investerar 2 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic

Google har bekräftat en nylig investering på 2 miljarder dollar i Anthropic, en San Francisco-baserad AI-startup som anses vara en allvarlig konkurrent till ChatGPT-skaparen OpenAI. Google´s investering inkluderar 500 miljoner dollar i förskott, och i april investerade teknikjätten hundratals miljoner i Anthropic för vad som då var en 10% andel. Google´s senaste investering kommer bara en månad efter att startupen säkrade en investering på 4 miljarder dollar från Amazon. Dessutom kommer Anthropic att använda AWS Trainium och Inferentia-chips för att bygga, träna och distribuera sina framtida grundmodeller, medan AWS kommer att bli Anthropics primära molnleverantör för uppdrag som är kritiska för arbetsbelastning, inklusive säkerhetsforskning och framtida utveckling av grundmodeller.

Direktlänk Dela RCR Wireless News fördjupade 30 oktober

Microsoft, Amazon och Google rapporterar starka resultat tack vare molnplattformar

Förra veckan rapporterade Amazon.com Inc., Microsoft Corp. och Google LLC starka resultat, med särskilt fokus på molnplattformar. Microsofts intäkter ökade med 13% till 56,5 miljarder dollar för kvartalet som avslutades i september, vilket var en ökning från 11% tillväxt företaget rapporterade samma kvartal föregående år. Analytikerna John Furrier och Dave Vellante diskuterade detta och mycket mer i det senaste avsnittet av theCUBE Podcast. Trots en marknadsföringskrig har Microsoft en befintlig installbas i företaget och decennier sedan grundandet av företagsförsäljning. Microsoft har ett bra ekosystem, men Azure vinner just nu genom att ha en bra produkt med artificiell intelligens för företaget.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 30 oktober

Generativ AI och stora språkmodeller tar SaaS-plattformar till nya höjder

Stora språkmodeller (LLM) och generativ AI (Gen AI) tar SaaS-plattformar till nya höjder. Kunddata-plattformar (CDP) i martech är för närvarande i centrum för varje diskussion om kundupplevelse (CX). Med CX som kärnan i alla affärsbeslut idag finns det ett uppenbart behov av att omdefiniera kundupplevelser genom linsen av ny teknologi, inklusive Gen AI och LLMs. Det innebär att omdefiniera CDP. Detta är en viktig utveckling för CDP-industrin eftersom den omfamnar generativ AI-hype för sin fortsatta tillväxt. CDP-programvarumarknaden förväntas växa till 5,6 miljarder dollar 2026. Gen AI och personalisering skulle växa med tre gånger under samma tid, enligt en nyligen Martech Landscape-trenderapport.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 30 oktober

Framtida trender och möjligheter för AI-karriärer 2024

Artikeln belyser framtiden för AI-karriärer, specifikt år 2024, och diskuterar de trender och möjligheter som formar landskapet. AI är inte längre science fiction, det är en integrerad del av våra liv och dess tillväxt förväntas fortsätta och accelerera. AI kommer inte bara att vara en industri, utan en grund för otaliga andra. Behovet av AI-kompetens kommer att fortsätta att öka i alla sektorer. AI-industrin söker inte bara dataforskare och maskininlärningsingenjörer, utan också yrkesverksamma som förstår hur man tillämpar AI i verkliga scenarier.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 29 oktober

AWS försvarar sin position trots konkurrens och ökad kostnadsoptimering

Konkurrenter till Amazon Web Services (AWS) växer snabbt när AWS försöker behålla sin position som den största offentliga molnleverantören. AWS rapporterade en stabil intäktsökning på 12% i tredje kvartalet 2023, drivet av efterfrågan på generativa AI-ledda tjänster, trots att kunder försöker optimera sina molnutgifter. Trots att företaget fortfarande upplever ökad kostnadsoptimering från kunder, rapporterade AWS intäkter på 23,06 miljarder dollar under septemberkvartalet. Amazon VD Andy Jassy och AWS finanschef Brian Olsavsky uttryckte förtroende för företagets kundpipeline och dess generativa AI-baserade erbjudanden, Amazon Bedrock och Amazon CodeWhisperer.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 27 oktober

Elizabeth Samara-Rubio ansluter till SiMa.ai som Chief Business Officer

Maskininlärningsföretaget SiMa.ai har utsett Elizabeth Samara-Rubio till Chief Business Officer. Samara-Rubio, tidigare Global Head of AI Services vid Amazon Web Services, har över två decennier av ledarskapsroller inom affärsutveckling, produktledning och go-to-market-strategifunktioner för mjukvaru- och hårdvaruindustrin. Hon kommer att bidra med sin samlade branscherfarenhet och kunskap för att påskynda SiMa.ai:s uppdrag att revolutionera landskapet för edge computing med artificiell intelligens och maskininlärning.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 25 oktober

Global kapacitet av hyperskala datacenter kan tredubblas på fem till sex år

Global kapacitet av hyperskala datacenter kan se en tredubbling under de nästa fem till sex åren, tack vare den massiva efterfrågan som sannolikt kommer att genereras av generativ artificiell intelligens (Gen AI). Detta var kärnan i en ny rapport baserad på data genererad av Synergy Research Group (SRG). Enligt forskargruppen finns det för närvarande mer än 900 hyperskala datacenter i drift runt om i världen och över 400 nya är i olika stadier av planering och genomförande. AWS, Microsoft Azure och Google Cloud och möjligtvis Meta har en stark pipeline för framtida tillväxt i sådana datacenter.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 25 oktober

AI-konferenser i fokus, Samsungs AI-möjligheter och Databricks förvärv av Arcion

Teknikredaktören Alexei Oreskovic rapporterar om den snabba utvecklingen inom AI, med flera konferenser och evenemang ägnade åt ämnet. Bland talarna på TED:s AI-konferens i San Francisco fanns medgrundarna till DeepMind, OpenAI och LinkedIn. Madrona, en VC-firma baserad i Seattle, höll sin andra årliga Intelligent Applications Summit. Enligt AWS SVP Matt Garman använder företag alltmer blandningar av olika AI-modeller. Altimeter-grundaren Brad Gerstner kommenterade explosionen av AI-startups, varav många har stora värderingar. Samsung planerar att införa AI-funktioner i sin nya smartphone-linje, Galaxy S24. Analytikföretaget Databricks har gått med på att förvärva Arcion, ett företag som överför databaser över lagringssystem.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 23 oktober

IBM Consulting utökar samarbetet med Amazon Web Services för att utveckla generativ AI

IBM Consulting utökar sitt samarbete med Amazon Web Services (AWS) för att hjälpa fler gemensamma kunder att dra nytta av generativ artificiell intelligens (AI). Investeringen innebär att företagen kommer att utveckla och leverera gemensamma lösningar och tjänster inom generativ AI, en teknologi som enligt McKinsey har potential att bidra med upp till 4,4 biljoner dollar i ekonomiskt värde årligen. IBM Consulting och AWS kommer också att samarbeta för att utveckla specifika användningsfall för generativ AI och fördjupa sin tekniska integration över nyckelsystem som IBM:s watsonx.data-plattform och AWS moln. IBM Consulting har åtagit sig att utbilda ytterligare 10 000 konsulter i AWS generativa AI-tjänster fram till slutet av 2024.

Direktlänk Dela Consultancy Middle East fördjupade 23 oktober

Marknaden för AI-kodverktyg beräknas växa till 12,6 miljarder dollar 2028

Marknaden för AI-kodverktyg, också kända som artificiellt intelligenta kodverktyg, beräknas växa från 4,3 miljarder dollar 2023 till 12,6 miljarder dollar 2028, enligt en ny rapport från MarketsandMarkets™. Dessa verktyg, som använder artificiell intelligens och maskininlärningstekniker, hjälper utvecklare i olika aspekter av mjukvaruutvecklingscykeln. De syftar till att effektivisera och förbättra kodningsprocessen genom att automatisera repetitiva uppgifter, ge kodförslag och korrigeringar, upptäcka fel och sårbarheter och erbjuda insikter i kodkvalitet och prestanda.

Direktlänk Dela Business Lend fördjupade 23 oktober

Amazon väl positionerat för att dra nytta av AI-vågen

Artificiell intelligens (AI) är en av de största trenderna på senare år och erbjuder nya möjligheter för investerare. Amazon är ett företag som är väl positionerat för att dra nytta av denna trend. Företaget använder AI för att förbättra effektiviteten och kundupplevelsen inom sin e-handelsverksamhet. Dessutom erbjuder Amazon olika AI-tjänster genom sin molnberäkningstjänst, AWS. Amazon har även tillgång till en stor mängd data genom sin e-handelsplattform, AWS, Alexa och andra dotterbolag, vilket är en värdefull resurs för att förbättra AI-algoritmer. Amazon-aktien är tillgänglig till ett rimligt pris jämfört med andra AI-relaterade företag som Palantir Technologies eller C3.ai.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 21 oktober

Amazon Quicksight: molnbaserad affärsintelligensservice

Amazon Quicksight är en molnbaserad affärsintelligensservice som låter användare skapa och dela interaktiva instrumentpaneler, rapporter och insikter från olika datakällor. Quicksight är utformat för att vara lätt att använda, skalbart och kostnadseffektivt, utan några förskottskostnader eller licenser som krävs. Användare kan ansluta till data i AWS, tredjepartsapplikationer eller lokala databaser och använda Quicksights kraftfulla minnesmotor, SPICE, för snabb analys och visualisering. Quicksight använder maskininlärning för att tolka frågans avsikt, analysera data och generera insikter på sekunder.

Direktlänk Dela Trend Hunter fördjupade 21 oktober

Druva har introducerat en ny generativ AI-assistent, Dru, för att automatisera rapporter, upptäcka anomala aktiviteter och ge säkerhetsvägledning. Dru är en del av Druvas flaggskeppsprogramvara, en molnbackup- och cachings-SaaS-tjänst. Dru lägger till generativa AI-verktyg i Druvas backup-suite för att skapa efteråtgärdsrapporter genom ett chattgränssnitt, ge säkerhetsvägledning och mer. Dru baseras på Amazon Bedrock, den generativa AI-hanterade tjänsten från AWS, och Druva hanterar API-anslutningar och installationer relaterade till Dru AI. Druva har en aggressiv uppdateringsplanering för Dru, givet att Druva SaaS uppdateras varannan vecka.

TechTarget fördjupade 19 oktober

Organisationer är inte beredda på generativ AI trots dess potential, visar en ny undersökning

En ny undersökning sponsrad av AWS och MIT Chief Data Officer Symposium visar att många organisationer inte är beredda på generativ AI trots dess potential. Undersökningen omfattade 334 globala Chief Data Officers (CDOs) och visade att endast 42% ansåg att de har ansvar för strategi och genomförande när det gäller generativ AI. Trots detta tror 80% att generativ AI sannolikt kommer att förändra deras organisationer. Endast 19% sade att de hade avdelnings- eller företagsenhetsnivåexperiment med generativ AI och endast 6% hade en eller flera generativa AI-användningsfall i produktion.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 18 oktober

Google erbjuder skydd mot upphovsrättsintrång för AI-kunder

Google följer Microsofts exempel genom att erbjuda skydd mot upphovsrättsintrång för kunderna av dess Workspace och Google Cloud som använder dess generativa AI. Google Cloud meddelade i ett blogginlägg att de kommer att erbjuda skydd mot upphovsrättsintrång som täcker färdiga produkter eller användningen av dess AI-utbildningsdata. Skyddet täcker alla anklagelser om att Googles användning av informationen för att skapa någon av dess modeller med en generativ AI-tjänst kränker en tredje parts IP. Skyddet gäller även innehåll som skapas efter ´uppmaningar eller andra inmatningar´ som kunderna tillhandahåller till företagets tjänster.

Direktlänk Dela Mobile World Live fördjupade 13 oktober

TitanML säkrar 2,8 miljoner dollar i för-seed-finansiering för att förbättra AI-implementering

AI-startupen TitanML har säkrat 2,8 miljoner dollar i för-seed-finansiering ledd av Octopus Ventures och deep tech-inriktade ängelinvesterare. Finansieringsrundan sammanföll med att teamet offentligt lanserade Titan Takeoff, som gör implementering av stora språkmodeller (LLM) betydligt snabbare, billigare och enklare för maskininlärningsteam. TitanML, grundat 2021, är resultatet av postdoktorala forskningen av Dr. James Dborin och Dr. Fergus Finn vid University College London. Tillsammans med Meryem Arik, en Oxford-alumn, har de förvandlat sin expertis till företagsklar programvara som minskar ansträngningen för både AI-utveckling och implementering.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 12 oktober

ChaosSearch lanserar Chaos LakeDB för att driva generativ AI, SQL och Live Search

ChaosSearch, en ledande logganalysplattform, har lanserat Chaos LakeDB - den första datalagsdatabasen designad för att driva generativ AI, SQL och Live Search. Chaos LakeDB är tillgängligt som en SaaS data plattform för företag och som en inbyggd databas från molnplattformsleverantörer. Tidigare i år avtäckte ChaosSearch Chaos AI Assistant, som drivs av open AI och är integrerad i ChaosSearch-plattformen. Branschledare som Cisco och Equifax använder redan Chaos LakeDB. Chaos LakeDB är utformat för olika tillämpningar, inklusive allmän systemobservabilitet, förståelse av produktanvändningstrender för att härleda affärsinsikter och söka loggdata för felsökning.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 12 oktober

AI-startup TitanML samlar in $2,8 miljoner i första finansieringsrundan

Londonbaserade AI-startup TitanML har samlat in $2,8 miljoner i en första finansieringsrunda och lanserat sin lösning Titan Takeoff, ett AI-drivet verktyg för att snabba upp utplaceringen av stora språkmodeller (LLM). Finansieringsrundan leddes av Octopus Ventures med deltagande från ett antal ängelinvesterare som stöder deeptech. TitanML, som grundades 2021, har redan säkrat partnerskap med techjättar som Intel och AWS, och påstår att de har sett en 90% minskning av beräkningskostnader och 20x förbättringar av latens inom bara några timmar efter utplacering i vissa företag som antar tekniken.

Direktlänk Dela Labiotech fördjupade 12 oktober

Stora teknikföretag utvecklar egna AI-chips för att minska kostnader och öka effektiviteten

Stora molntjänstleverantörer som Microsoft, Google och AWS, samt stora språkmodellsleverantörer som OpenAI, har övervägt att utveckla egna chips för AI-arbetsbelastningar. Detta drivs inte främst av chipbristen, utan av kostnaden för att bearbeta generativa AI-förfrågningar och effektiviteten hos nuvarande chips, främst grafikprocessorer (GPU:er). Anpassade chips kan minska strömförbrukningen och förbättra datorkommunikationen eller minnesåtkomsten, vilket sänker kostnaden för förfrågningar. Utveckling av anpassade chips är dock inte enkelt och innebär utmaningar som höga investeringar, långa design- och utvecklingscykler, komplexa leveranskedjor, brist på talanger och brist på förståelse för hela processen.

Direktlänk Dela Network World fördjupade 10 oktober

Cleanlab säkrar 25 miljoner dollar i serie A-finansiering

Cleanlab, företaget bakom den automatiserade dataskötsellösningen som används för att öka dollarns värde av varje datapunkt i företagets artificiella intelligens (AI), stora språkmodeller (LLM) och analyslösningar, har säkrat 25 miljoner dollar i serie A-finansiering. Denna finansieringsrunda leddes gemensamt av Menlo Ventures och TQ Ventures. Matt Murphy från Menlo Ventures och Schuster Tanger från TQ kommer att gå med i styrelsen. Existerande investeraren Bain Capital Ventures (BCV) och nya investeraren Databricks Ventures deltog i denna finansieringsrunda, vilket innebär att Cleanlabs totala finansiering nu uppgår till 30 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 10 oktober

Generativ AI: Tre steg för företag att dra nytta av dess potential

Vasi Philomin, VP för Generativ AI på AWS, diskuterar hur företag kan dra nytta av generativ AI. Han föreslår tre steg: Fokusera på affärsproblem, investera i data och talang, och anta en ansvarsfull inställning. Företag bör identifiera sina största utmaningar och bedöma om generativ AI är en lämplig lösning. Data är livsnerven i generativ AI och en investering i en änd-till-änd datastrategi kommer att ge AI den input den behöver. Slutligen bör företag använda generativ AI ansvarsfullt, vilket innebär att ställa kritiska frågor om eventuell snedvridning, transparens och styrning.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 10 oktober

Undersökning: Utmaningar och lösningar vid införande av generativ AI

Enligt en undersökning föredrar de flesta företag en blandning av offentliga och privata generativa AI-modeller. Säkerhetsrisker och teknisk komplexitet kan bromsa införandet. De flesta IT-beslutsfattare som strävar efter att införa generativ AI väljer en hybridansats med en blandning av offentliga och privata modeller (38%). Denna hybridansats är attraktiv eftersom den matchar företagens behov av att skydda data, behålla kontroll över AI-modeller och resultat samt kostnad. På uppdrag av Dell Technologies undersökte Morning Consult 500 IT-beslutsfattare involverade i generativa AI-initiativ. Undersökningsrespondenterna var belägna i USA, Storbritannien, Frankrike och Tyskland. Resultaten samlades in under augusti och september 2023.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 6 oktober

UST visar upp sin ledande position inom generativ AI på D3-expo

UST, ett ledande företag inom digitala transformationslösningar, bygger vidare på sin långa historia av innovation och ledarskap inom artificiell intelligens (AI). Framtiden för generativ AI och UST:s bidrag till det snabbt framväxande området var i fokus på D3-utställningen på UST:s toppmoderna campus i Thiruvananthapuram, Indien. UST har hjälpt till att lägga grunden för AI:s senaste uppgång, och har varit i framkant för utveckling av AI-lösningar i över ett decennium. UST har upprepade gånger underlättat betydande driftsförbättringar för sina kunder och partners genom att implementera avancerade AI-lösningar över olika branscher.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 6 oktober

Maskininlärningsprogrammarknaden: Framtida utsikter och nuvarande trender

En rapport om marknaden för maskininlärningsprogram har fokuserat på en omfattande analys av nuvarande och framtida utsikter för maskininlärningsindustrin. Rapporten är en sammanslagning av primär och sekundär forskning, vilket ger marknadsstorlek, andel, dynamik och prognos för olika segment och undersegment med hänsyn till makro- och mikromiljöfaktorer. Några av de företag som påverkar denna marknad inkluderar Microsoft, Google, TensorFlow, Kount, Warwick Analytics, Valohai, Torch, Apache SINGA, AWS, BigML, Figure Eight, Floyd Labs. Rapporten ger insikter i konkurrenskraftiga mönster, fördelar och förluster av produkter och makroekonomiska politik på marknaden. Den erkänner möjligheter i konkurrenskraftiga marknadsförhållanden och ger information för beslutsfattande och politik som kommer att öka företagstillväxten.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 4 oktober

Företagets AI-marknaden förväntas nå 58,25 miljarder dollar år 2027

Företagets globala marknadsrapporter har uppdaterats med den senaste marknadsstorleksinformationen för 2023 och prognoser till 2032. Enligt företagets prognos kommer företagets AI-marknad att nå 58,25 miljarder dollar år 2027, med en årlig tillväxttakt på 41,0%. Företagets AI-marknad växer på grund av ökad AI-adoption. Nordamerika förväntas dominera. Nyckelspelare inkluderar IBM, Wipro, AWS, Intel, Google, SAP, Sentinent Technologies.

Direktlänk Dela Kalkine Media fördjupade 3 oktober

Adidas och Traeger Grills använder generativ AI genom Amazon Bedrock

Adidas och Traeger Grills har börjat använda generativ AI för innehållsskapande, data visualisering och komplexa beräkningar genom AWS´ Amazon Bedrock-tjänst. Adidas använder plattformen som ett utbildningsverktyg för att hjälpa sina ingenjörer att hitta information och lösningar i sin ´kunskapsbas´. Traeger Grills utnyttjar plattformens QuickSight-funktion, vilket hjälper till att visualisera data som distributionscenterprognoser och leverera insikter på en snabb tidslinje. Båda företagen kan nu skapa visuella element, formatera diagram, utföra beräkningar och mer genom att beskriva vad de vill på naturligt språk.

Direktlänk Dela Retail Information Systems News fördjupade 3 oktober

OpenAI uppgraderar GPT-4 för att förstå bilder, medan Meta expanderar Llama 2-modellerna

OpenAI har lanserat uppgraderingar till GPT-4, inklusive möjligheten att svara på frågor om en inlämnad bild. Uppdateringen, kallad GPT-4V, kommer med säkerhetsrisker och OpenAI har arbetat med att lägga till skydd för att begränsa neurala nätverkets potential att exponera privat information eller generera olämpliga resultat. Uppgraderingen hindrar även modellen från att automatiskt lösa CAPTCHAs eller beskriva olämpligt beteende och försöker minska dess tendens att generera falsk information. Samtidigt har den franska AI-startupen Mistral släppt en 7,3 miljarder parameter stor språkmodell som den hävdar överträffar vissa konkurrenter. Dessutom har Meta utökat textlängden som användare kan mata in till sina Llama 2-modeller till upp till 32 768 tokens, vilket gör att modellerna kan bearbeta mer data för att utföra mer komplexa uppgifter.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 2 oktober

Utmaningar och framgångsfaktorer för AI i dataanalys

I dagens datadrivna värld är organisationer översvämmade av stora mängder data. För att fatta informerade beslut och få en konkurrensfördel måste de utnyttja kraften i artificiell intelligens (AI) i dataanalys. Innan man dyker in i AI-driven dataanalys är det avgörande att definiera klara mål. Välja rätt verktyg och teknologier är avgörande. Säkerställ att dina data är rena, korrekta och välorganiserade. Utforska olika AI-modeller för att hitta den bästa passformen för dina dataanalysbehov. Använd AI för att automatisera repetitiva dataanalysuppgifter. Samarbete mellan dataforskare, analytiker och domänexperter är avgörande för framgångsrik AI-driven dataanalys. Data är dynamiska och AI-modeller kan bli föråldrade om de inte regelbundet uppdateras. Fokusera på tolkbarhet. Se till att dina AI-drivna insikter är förståeliga för intressenter. Säkerställ datasäkerhet och överensstämmelse. Mät ROI och iterera kontinuerligt.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 1 oktober

Maskininlärningsprogramvarumarknaden förväntas växa med 35,3% CAGR mellan 2023 och 2030

En rapport om maskininlärningsprogramvarumarknaden förutspår en imponerande årlig tillväxttakt på 35,3% under perioden 2023-2030. Denna tillväxt drivs av ökad användning av maskininlärning och AI inom olika branscher, inklusive hälso- och sjukvård, finans, e-handel och tillverkning. Rapporten identifierar också viktiga spelare på marknaden, inklusive Microsoft, Google, TensorFlow, Kount, Warwick Analytics, Valohai, Torch, Apache SINGA, AWS, BigML, Figure Eight och Floyd Labs. Framtida trender och möjligheter inkluderar ökad efterfrågan på prediktiv och föreskrivande analys, integration av maskininlärning i edge computing-enheter och IoT, och ökad betoning på djupinlärningsalgoritmer och teknik för naturlig språkbehandling.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 september

AWS-expert framhäver potentialen för generativ AI

En expert från AWS operatörsfokuserade division belyste potentialen för generativ AI för användning bortom kundtjänstchattbottar, men uttryckte försiktighet att standardmodeller troligen inte skulle räcka. AWS-chefen för global affärsutveckling för kommunikationstjänstleverantörer, Sameer Vuyyuru, påpekade att Amazon-företag hade använt generativ AI länge, men trodde att tekniken har en mycket större möjlighet över flera industrier. Han belyste att en av fem operatörer hade antagit generativ AI eller planerade att göra det under innevarande kalenderår. Han tillade att det också finns ett behov av att säkerställa säkerhet.

Direktlänk Dela Mobile World Live fördjupade 26 september

AWS Summit fokuserar på generativ AI: Top 5 insikter

På AWS Summit diskuterades generativ AI och dess framtid. Swami Sivasubramanian, VP för Database, Analytics och Machine Learning på AWS, höll huvudanförandet. Han påpekade att AI har nått en vändpunkt tack vare teknisk framsteg och ökad förståelse för vad det kan åstadkomma. De fem huvudinsikterna från toppmötet inkluderade generativa BI-funktioner i Amazon QuickSight, introduktionen av agenter för Amazon Bedrock, HealthScribe för att automatiskt skapa klinisk dokumentation, AWS Glue Studio Notebook med stöd för Amazon CodeWhisperer och en förhandsgranskning av Vector Engine för Amazon OpenSearch Serverless.

Direktlänk Dela Compliance Week fördjupade 26 september

Amazon planerar att investera $4 miljarder i AI-startup Anthropic

Amazon planerar att investera upp till 4 miljarder dollar i den generativa AI-startupen Anthropic, vilket intensifierar striden om AI-överlägsenhet mot Microsoft. Amazon tillkännagav den minoritetsinvesteringen som en del av ett bredare strategiskt avtal med den två år gamla AI-startupen, grundad av tidigare OpenAI-chefer Dario Amodei och Daniela Amodei. Microsoft har tidigare investerat 13 miljarder dollar i OpenAI, som skapat den mycket populära generativa AI-plattformen ChatGPT. Anthropic´s produkt Claude 2 konkurrerar direkt med ChatGPT. Amazon-investeringen är en del av ett djupare strategiskt samarbete som inkluderar ett åtagande av Anthropic att använda AWS:s träningschip Trainium och AI-acceleratorchip Inferentia för att bygga, träna och distribuera framtida AI-grundmodeller.

Direktlänk Dela Computer Reseller News fördjupade 26 september

Amazon och Anthropic samarbetar för att utveckla generativ AI

Amazon och Anthropic har inlett ett strategiskt samarbete för att främja utvecklingen av generativ AI. Samarbetet innebär att Amazon integrerar en fullständigt hanterad tjänst, Amazon Bedrock, i sitt erbjudande. Anthropic förbinder sig att ge AWS-kunder tillgång till framtida generationer av sina grundmodeller via Amazon Bedrock. Dessutom kommer Anthropic att ge AWS-kunder tidig tillgång till unika funktioner för modellanpassning och finjusteringsmöjligheter. Amazon kommer att investera upp till 4 miljarder dollar i Anthropic och ha en minoritetsandel i företaget. AWS kommer att bli Anthropics primära molnleverantör för uppdrag kritiska arbetsbelastningar.

Direktlänk Dela ChannelE2E fördjupade 26 september

Amazon investerar i Anthropic för att avancera generativ AI

Amazon och Anthropic har meddelat ett strategiskt partnerskap för att utveckla området för generativ artificiell intelligens (AI) och göra det mer tillgängligt för AWS (Amazon Web Services) kunder. Amazon planerar att investera upp till 4 miljarder dollar i Anthropic, vilket ger dem en minoritetsandel i företaget. Anthropic kommer att använda AWS avancerade teknik och resurser, inklusive Trainium och Inferentia chips, för att utveckla, träna och distribuera sina kommande grundmodeller. AWS blir den primära molnleverantören för Anthropics kritiska arbetsbelastningar.

Direktlänk Dela Daily Host News fördjupade 26 september

Amazon investerar upp till $4 miljarder i Anthropic för att konkurrera inom AI-sektorn

Amazon planerar att investera upp till $4 miljarder i Anthropic, OpenAIs främsta konkurrent, efter att ha missat en möjlighet att samarbeta med OpenAI för fem år sedan. Genom sitt samarbete med Anthropic hoppas Amazon kunna maximera potentialen hos sina AI-chips. Anthropic kommer att använda Amazons AWS Trainium och Inferentia-chips för att bygga, träna och distribuera sina kommande grundläggande modeller. Amazon kommer även att dra nytta av partnerskapet då Anthropic kommer att ge AWS-kunder tillgång till sina nästa generations grundläggande modeller via Amazon Bedrock. Amazon kommer att ha en minoritetsandel i Anthropic, med en ännu obestämd värdering.

Direktlänk Dela Business Times Online fördjupade 25 september

Forskning om AI i Platform as a Service (PaaS) marknaden till 2023

En ny forskningsrapport täcker AI i Platform as a Service (PaaS) marknaden fram till 2023. Rapporten inkluderar maskininlärningsplattformar, naturlig språkbehandlingstjänster och visuell analys. Den innehåller strategiska insikter och en genomgripande medvetenhet om marknadstrender, storlek och andel. De största aktörerna som täcks i rapporten inkluderar Bluemix, TensorFlow, AWS, Rainbird AI, Azure, Google Cloud, Wipro, Meya.ai, Infosys och Mircrosoft. Rapporten tar även hänsyn till påverkan av Covid-19 och konflikten mellan Ryssland och Ukraina.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 25 september

Marknaden för autonoma AI och autonoma agenter förväntas växa till 28,5 miljarder dollar 2028

Enligt en ny rapport från MarketsandMarkets förväntas marknaden för autonoma AI och autonoma agenter växa från 4,8 miljarder dollar 2023 till 28,5 miljarder dollar 2028, med en årlig tillväxttakt på 43,0%. Marknaden drivs av ökade AI-applikationer och tillgängligheten av parallella beräkningsresurser. Begränsningar inkluderar begränsad anpassningsförmåga och förståelse för sammanhang hos autonoma AI och agenter, samt brist på mänsklig-AI-interaktion och förtroende. Framsteg inom autonom AI-teknik förväntas revolutionera transportsystem och hälso- och sjukvård.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 25 september

Anthropic väljer AWS som primär molnleverantör och utökar samarbetet

Anthropic har valt AWS som sin primära molnleverantör och kommer att träna och distribuera sina framtida grundmodeller på AWS Trainium och Inferentia-chip, vilket utnyttjar AWS högpresterande, lågkostnadsmaskininlärningsacceleratorer. Anthropic fördjupar sitt åtagande till AWS, gör sina framtida grundmodeller tillgängliga för miljontals utvecklare och ger AWS-kunder tidig tillgång till unika funktioner för modellanpassning, med hjälp av deras proprietära data och finjusteringsförmågor, alla genom Amazon Bedrock. Amazon och Anthropic meddelade ett strategiskt samarbete som kommer att sammanföra deras respektive branschledande teknologi och expertis inom säkrare generativ artificiell intelligens (AI) för att påskynda utvecklingen av Anthropics framtida grundmodeller och göra dem allmänt tillgängliga för AWS-kunder.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 25 september

Amazon investerar upp till 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic

Amazon har gått med på att investera upp till $4 miljarder i AI-startupen Anthropic, enligt ett gemensamt uttalande från företagen. Amazon kommer initialt att investera $1,25 miljarder för en minoritetsandel i Anthropic, som likt Googles Bard och Microsoft-stödda OpenAI driver en AI-driven chattbot. Amazon har även möjlighet att öka sin investering i Anthropic till totalt $4 miljarder. Anthropic, som tidigare denna månad lanserade sin första konsumentinriktade premiumabonnemangsplan för chattbotten Claude 2, planerar att bygga en ´frontier model´ som är 10 gånger mer kapabel än dagens mest kraftfulla AI.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 25 september

Enligt en forskningsrapport förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom Internet of Things (IoT) nå en värdering på flera miljoner dollar till 2030. Rapporten, som täcker perioden 2023-2030, analyserar marknaden utifrån olika typer av trender och konkurrenter. De största tillverkarna inom AI för IoT inkluderar företag som Arundo, C3 IoT, SAS, Kairos, Uptake, Hitachi, Autoplant Systems India Pvt. Ltd, Oracle, GE, Anagog, Thingstel, Google, Microsoft, Salesforce, SAP, Softweb Solutions, Imagimob, AWS, IBM och PTC.

Benzinga fördjupade 22 september

Marknaden för data science och maskininlärningsplattformar förväntas nå 466,3 miljarder USD 2032

DataHorizzon Research har publicerat en rapport som visar att marknaden för data science och maskininlärningsplattformar beräknas vara värd 94,2 miljarder USD 2023 och förväntas nå 466,3 miljarder USD 2032, med en årlig tillväxttakt på 17,4%. Rapporten analyserar marknadens tillstånd på global och regional nivå inom kommunikationssektorn. Maskininlärning, en gren av datavetenskapen, används för att göra viktiga beslut i företag och applikationer. Insikter från konsumenter används av organisationer för att anpassa sina produkter eller tjänster efter kundernas krav och förväntningar. Data science och ML-plattformar hjälper företag att dra meningsfulla slutsatser från denna data, utveckla marknadsföringsplaner och förbättra produktutbudet. Dessutom främjar den prediktiva analysen i företag också marknadstillväxten.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 22 september

AWS delar praktiska insikter om maskininlärning

Teknikteam över hela världen har hittat nya sätt att utnyttja maskininlärning för att möjliggöra rekommendationsmotorer, objektdetektion, röstassistenter, bedrägeridetektering och andra nyckelanvändningsfall. Men utbildning och distribution av ML-modeller kan vara dyrt och tidskrävande. En e-bok från AWS delar praktiska insikter och verkliga exempel på hur du kan välja och konfigurera rätt infrastruktur för att påskynda utbildning och distribution av maskininlärningsmodeller för datorseende, bedrägeridetektion, naturligt språkbearbetning och rekommendationer.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 21 september

Automation Anywhere lanserar nya AI-verktyg för att påskynda företags omvandling

Automation Anywhere, ledande inom intelligent automatisering, har meddelat en historisk expansion av sin Automation Success Platform. Den nya plattformen möjliggör för företag att snabba upp sina omvandlingsresor och säkert implementera AI genom hela sina organisationer. Företaget presenterade också en ny Responsible AI Layer och fyra viktiga produktuppdateringar, inklusive den helt nya Autopilot, som möjliggör snabb utveckling av änd-till-änd automatiseringar från Process Discovery, med hjälp av generativ AI. Dessutom tillkännagav företaget nya, utökade funktioner i Automation Co-Pilot för företagsanvändare, Automation Co-Pilot för automatiserare och dokumentautomatisering.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 21 september

Generativ AI: Potentiella användningsområden och överväganden för företag

Generativ AI utvecklas för att producera resultat med ökande likhet med innehåll skapat av människor, med potential att användas i en mängd olika sammanhang. Gen AI är skicklig på att integrera naturligt språk i olika arbetsprocesser, vilket företag kan använda för att påskynda analys, sammanfatta stora dokument, komma med nya idéer och öka produktiviteten och prestanda. Det finns praktiska riktlinjer tillgängliga för företag som överväger att använda AI, inklusive att definiera användningsfall, börja enkelt, vara praktisk, identifiera specifika mål och överväga befintliga system. Dessutom är det viktigt att utvärdera AI-prestanda, förstå sammanhanget och vara medveten om styrande politik. Det kan också vara klokt att börja med mindre projekt för att noggrant övervaka arbetsflöden, bedöma risker, kostnader och prestanda, och förstå det verkliga värdet som Gen AI erbjuder.

Direktlänk Dela TechNewsWorld fördjupade 21 september

En ny forskningsrapport om Machine Learning as a Service (MLaaS) marknaden 2023-2030 har släppts. Rapporten, som är uppdelad i olika typer och applikationer, erbjuder en omfattande analys av marknadens tillstånd, tillväxtfaktorer och konkurrensanalys. Rapporten innehåller de mest värdefulla data och siffror för prognosperioden upp till 2030. Dessutom fokuserar rapporten på de senaste marknadsutvecklingarna och trenderna, vilket gör den till ett oumbärligt verktyg för strategiskt beslutsfattande. Rapporten undersöker också konsekvenserna av COVID-19-pandemin på sektorn.

Benzinga fördjupade 20 september

Marknadsutsikter för artificiell intelligens i plattform som en tjänst (PaaS) 2023-2030

En ny rapport visar kommersiella möjligheter och inkomstprognoser för marknaden för artificiell intelligens i plattform som en tjänst (PaaS) under de kommande åren. Marknaden har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en CAGR på procent. Det uppskattas att marknaden kommer att nå USD miljoner år 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek, segmentstorlek (inklusive produkttyp, tillämpning och geografi), konkurrentlandskap, nyligen status och utvecklingstrender. Dessutom ger rapporten strategier för företag att övervinna hot från COVID-19.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Google diskuterar användning av generativ AI för cybersäkerhet på Google Cloud Next konferens

Google presenterade sin vision för att tillämpa generativ AI på cybersäkerhet på Google Cloud Next konferensen i augusti. Företaget gjorde viktiga tillkännagivanden om nya funktioner och kapabiliteter. Google Clouds VD Thomas Kurian förklarade att Google, precis som det förenklar internet för varje användare med en sökruta, förenklar sofistikerade AI-modeller med en förenklad chattupplevelse. Google Cloud tillkännagav även att de tillämpar Duet AI över tre produkter i förhandsgranskningsläge för att hjälpa säkerhetsteam: Mandiant Threat Intelligence, Google Chronicle och Google Security Command Center.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 15 september

Maskininlärning inom utbildning förväntas växa kraftigt fram till 2031

En omfattande marknadsundersökningsrapport analyserar noggrant marknaden för maskininlärning inom utbildning, och utforskar de faktorer som driver dess tillväxt, de hinder den möter och de möjligheter den presenterar. Rapporten granskar den konkurrenskraftiga landskapet och identifierar lovande tillväxtutsikter i både etablerade och framväxande segment och regioner. COVID-19-pandemin har negativt påverkat flera branscher, inklusive marknaden för maskininlärning inom utbildning, över hela världen. Den globala marknaden för maskininlärning inom utbildning förväntas maximera vid slutet av 2031, med en betydande CAGR under 2023-2031.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 14 september

Global Market Vision publicerar rapport om marknaden för AI-verktyg

En nyligen publicerad rapport om marknaden för artificiell intelligens (AI) verktyg har utfärdats av Global Market Vision. Rapporten undersöker de viktigaste drivkrafterna för tillväxten på AI-verktygsmarknaden under prognosperioden och analyserar de faktorer som kan hindra marknadstillväxten i framtiden. Rapporten betonar också potentiella möjligheter för marknadsaktörer och framtida trender på marknaden genom en logisk och beräknande studie av det förflutna och nuvarande marknadsscenario. Bland de stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten finns IBM, Intel, Nuance Communications, iFlytek, Microsoft, Salesforce, ZTE Corporation, Infosys Limited, H2O.ai, Oracle, Autodesk, Nvidia, Google, AWS, GE Healthcare, Siemens Healthineers, Medtronic, Agribotix, The Climate Corporation, Mavrx, Awhere och Precision Hawk.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 13 september

Stability AI släpper Stable Audio för att skapa ´högkvalitativ´ musik

Londonbaserade start-up-företaget Stability AI, som tidigare har skapat AI-modellen Stable Diffusion för att generera bilder, har släppt Stable Audio. Stable Audio är ett verktyg som kan skapa ´högkvalitativ´ musik för kommersiellt bruk genom en teknik som kallas latent diffusion. För att utveckla Stable Audio samarbetade Stability AI med musikbiblioteket AudioSparx, som levererade en samling låtar - cirka 800 000 totalt - från sin katalog av främst oberoende artister. Stable Audio kan endast användas via en webbapp och Stability har ännu inte meddelat några planer på att släppa modellen bakom Stable Audio som öppen källkod.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 13 september

Global studie om mjukvarumarknaden för maskininlärning

En ny global studie av mjukvarumarknaden för maskininlärning har släppts av Global Market Vision. Rapporten utvärderar marknadsrisker, belyser möjligheter och ger stöd för strategiska och taktiska beslut. Den ger viktig statistik om marknadsstatus för ledande aktörer inom mjukvarumarknaden för maskininlärning och erbjuder information om marknadstrender och utveckling, tillväxtdrivare, teknologier och den förändrade investeringsstrukturen på den globala mjukvarumarknaden för maskininlärning. Rapporten använder effektiva grafiska presentationsmetoder, som grafer, diagram, tabeller och bilder för bättre förståelse.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 13 september

Förstå Generativ AI: En djupdykning i tekniken och dess tillämpningar

Generativ AI, som har varit i rampljuset under senaste året, kan generera en mängd olika innehåll, såsom bilder, video, musik, tal, text, programkod och produktdesigner, med en kvalitet som är svår att skilja från mänskligt producerat innehåll. Denna teknik, som möjliggör efterlikning av mänskligt innehållsskapande, aktiveras genom att AI-program analyserar stora mängder befintligt innehåll (”träningsdata”) med hjälp av enorm datorkraft. Exempel på generativ AI inkluderar ChatGPT, DALL-E 2, Google Bard och GitHub Copilot. Generativ AI har potential att automatisera specifika uppgifter och öka effektiviteten inom olika sektorer, inklusive hälso- och sjukvård, digital marknadsföring, utbildning och finans.

Direktlänk Dela Economist Writing Everyday fördjupade 12 september

Crater Labs, ett kanadensiskt forskningslaboratorium inom AI och maskininlärning, arbetar med att lösa storskaliga problem genom att skala upp AI/ML-modeller. CTO Khalid Eidoo förklarar att AI/ML-modellerna är som levande organismer, som förändras över tid när de lär sig på mer och mer data. Crater Labs har tidigare använt molntjänster från AWS och Google Cloud, men på grund av säkerhetskrav och geografiska krav från kunderna har de valt att bygga sin infrastruktur på plats. De har implementerat Pure Storage´s FlashBlade-teknologi, vilket har minskat tiden det tar att utföra deras arbete med ungefär en tiondel jämfört med när de använde molnet.

Diginomica fördjupade 12 september

Marknadsrapport förväntar betydande tillväxt för AI-chatbotar mellan 2023 och 2030

En ny rapport från Business Growth Reports ger en fördjupad analys av marknaden för artificiella intelligens (AI) chatbotar. Rapporten, som sträcker sig över flera sidor, baseras på regioner, applikationer (stora företag, små och medelstora företag) och typer (meddelandeprogram, webbwidgetar, andra). Enligt rapporten förväntas marknaden för AI-chatbotar växa årligen med en betydande årlig tillväxttakt (CAGR) mellan 2023 och 2030. Rapporten innehåller även en omfattande analys av företagsaspekter som global marknadsstorlek för AI-chatbotar, senaste tekniska framsteg och innovationer.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 september

Meta´s Llama 2 överträffar andra öppen källkods språkmodeller

Enligt Meta överträffar deras språkmodell Llama 2 andra öppen källkods språkmodeller på många externa mätvärden, inklusive resonemang, kodning, kompetens och kunskapstester. Llama 2, som skapades i ett forskningslabb på Meta av ett team ledd av Yann LeCun, kommer att konkurrera direkt mot OpenAI´s GPT-4. Llama 2 har tränats på 2 biljoner tokens och har dubbelt så lång kontextlängd som Llama 1. Llama 2 är tillgänglig via Microsofts Azure-plattform, AWS, Hugging Face och Qualcomm samarbetar med Microsoft för att integrera Llama 2-modellen i telefoner, bärbara datorer och headset från 2024.

Direktlänk Dela True Scoop News fördjupade 11 september

AI in Platform as a Service (PaaS) marknaden växer kraftigt

En omfattande marknadsundersökning analyserar ´Artificial Intelligence in Platform as a Service (PaaS) Market´, utforskar faktorer som driver dess tillväxt, de hinder den står inför och de möjligheter den presenterar. Rapporten undersöker konkurrenslandskapet, inklusive strategier som används av nyckelspelare, och identifierar lovande tillväxtutsikter i både etablerade och framväxande segment och regioner. Den globala marknaden för AI in PaaS uppskattades till 4771,18 miljoner USD 2022 och förväntas expandera med en CAGR på 20,95% under prognosperioden, nå 14937,92 miljoner USD 2028.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 september

AI inom redovisning växer snabbt, visar rapport

En ny rapport om AI inom redovisning visar att marknaden har vuxit från USD miljoner till USD miljoner mellan 2017 och 2022. Med en CAGR på X.X% förväntas marknaden nå USD miljoner 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, nyligen status och utvecklingstrender. Dessutom ger den strategier för företag att övervinna hot från COVID-19. Teknisk innovation och framsteg kommer vidare att optimera produktens prestanda, vilket gör att den kan få ett bredare spektrum av applikationer på nedströmsmarknaden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

Kraftig tillväxt förväntas i marknaden för artificiell intelligens i utbildning

En global undersökning av marknaden för artificiell intelligens (AI) i utbildning visar att branschen växer kraftigt. Flera stora teknikföretag har visat intresse eller redan gått in i sektorn för att utöka sin marknadsandel och kundbas. Marknaden för AI i utbildning har vuxit från USD miljoner till USD miljoner mellan 2017 och 2022. Med en årlig tillväxttakt (CAGR) förväntas denna marknad nå USD miljoner år 2029. Rapporten tar hänsyn till effekterna av både COVID-19 och kriget mellan Ryssland och Ukraina på marknaden för AI i utbildning.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

Gen-AI kan öka efterfrågan på molnbaserad databehandling, säger analytiker

Mizuho-analytikern James Lee identifierade tre huvudteman i Gen-AI som kan öka efterfrågan på molnbaserad databehandling under Google Next-konferensen. Han menar att basmodeller blir allt mer fragmenterade och vertikaliserade, vilket gör att det är nödvändigt med modeller med olika användningsområden eller branschkunskap för att öka anammandet. Lösningar och verktyg är också avgörande, eftersom modeller behöver analys för att distribuera applikationer internt till anställda och externt till kunder och 3P-partners. Lee tror att både Alphabet Inc och Amazon.Com Inc kommer att dra nytta av denna trend. Han behåller AWS som sitt toppval och har ett pris mål på $180.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 8 september

Tre företag som kan leda AI-rörelsen: Alphabet, Microsoft och Amazon

I AI-sektorns kapplöpning har inte alla företag samma tempo. Denna artikel belyser tre företag som kan komma att leda AI-rörelsen: Alphabet, Microsoft och Amazon. Alphabet har fortsatt att investera i sin AI-roadmap trots nedgångar i reklamintäkter och en tidigare olönsam molnverksamhet. Microsoft har investerat kraftigt i OpenAI och planerar att lansera en prenumerationstjänst för att integrera AI i sina Office-produkter. Amazon investerar aggressivt i AI-funktioner via sin molntjänst AWS. Trots att dessa företag inte är på toppen av sin tillväxt, förväntas de gynnas av sina investeringar i AI på lång sikt.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 8 september

AI-kompetens: En utmaning för företag och institutioner

Företag och organisationer står inför utmaningen att utveckla AI-kompetens inom sina team. Under ett seminarium arrangerat av Techsverige diskuterades behovet av specifika kunskaper inom AI. Diskussionen betonade att det är viktigt att bryta ner AI-kompetens i mer hanterbara delar, snarare än att försöka bli en AI-expert. Det finns behov av AI-forskare och experter för att bygga grundläggande AI-modeller, systemutvecklare och andra tekniska roller för att bygga verktyg ovanpå dessa modeller, och slutanvändare som kan använda dessa verktyg. Utbildning och fortbildning kommer att vara nyckeln till att utveckla denna kompetens.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 8 september

Varför du bör överväga Python för maskininlärning och AI

Python har framstått som det föredragna programmeringsspråket för maskininlärning och AI-applikationer. Dess mångsidighet, användarvänlighet och omfattande biblioteksstöd gör det till det första valet för dataforskare, forskare och ingenjörer inom dessa områden. Python har ett rikt ekosystem av bibliotek och ramverk som förenklar utvecklingen av maskininlärning och AI. Två av de mest framstående biblioteken är TensorFlow och PyTorch, som erbjuder verktyg och resurser för att bygga och träna djupinlärningsmodeller. Scikit-Learn är ett annat bibliotek som ofta används för olika maskininlärningsuppgifter. Python har starkt stöd för molntjänster som AWS, Google Cloud och Azure. Utvecklare kan använda Pythons bibliotek och SDK:er för att interagera med molnresurser, vilket möjliggör skalbar och kostnadseffektiv implementering av maskininlärning och AI-modeller.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 7 september

Marknaden för AI i PaaS förväntas nå flera miljoner dollar till 2028

Marknaden för artificiell intelligens i Platform as a Service (PaaS) förväntas uppgå till flera miljoner USD till 2028, en oväntad CAGR mellan 2023-2028. Rapporten analyserar påverkan av COVID-19 och Ryssland-Ukraina kriget på denna industri. Marknaden är segmenterad efter slutanvändarindustri (SME, stora företag), typ (Machine Learning Platform, Natural Language Processing Service, Visual Analysis Service, Language Processing Service, Data Insight Service) och geografi (Asien-Stilla havet, Nordamerika, Europa, Sydamerika, Mellanöstern och Afrika). Nyckelspelare på marknaden inkluderar Infosys, Google Cloud, AWS, Bluemix, Azure, TensorFlow, Rainbird AI, Wipro, Meya.ai och Mircrosoft.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 6 september

Nvidias resa från spelförstärkare till AI- och metaversumaktör

Nvidia, en gång en nischad chiptillverkare, har genomgått en resa från att vara en accelerator av datorspel till att bli en möjliggörare av artificiell intelligens (AI) och det industriella metaversum. Företagets börsvärde ökade till över en biljon dollar efter att ha rapporterat starka resultat för tremånadersperioden fram till 30 april 2023 och förutspådde att försäljningen kunde öka med 50 procent under det följande räkenskapsåret. Trots att företaget kortvarigt föll ur biljonklubben, förutspådde investmentbanken Morgan Stanley att Nvidias värde kunde fortsätta att stiga med ytterligare 15 procent innan året är slut.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 5 september

Google Clouds VD diskuterar utmaningarna och möjligheterna med generativ AI

Thomas Kurian, VD för Google Cloud, diskuterar den transformativa kraften hos generativ AI och utmaningarna som följer med Microsofts ledning inom området. Kurian, som tidigare arbetade på Oracle, har hjälpt Google Cloud att bli lönsamt för andra kvartalet i rad. Han förklarar att generativ AI är ett avgörande ögonblick inom tekniken och att Google Cloud erbjuder dubbla värdet för samma kostnad jämfört med konkurrenter. Han nämner också att AI-parprogrammering, trots farhågor om stora jobbförluster, hjälper snarare än ersätter programmerare genom att utföra uppgifter som kodgranskning och dokumentationsgenerering.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 5 september

Global studie om AI i medicinmarknaden: Trender och insikter 2021-2031

Orbisresearch.com har nyligen publicerat en ny studie med titeln Globala trender och insikter för artificiell intelligens (AI) inom medicinmarknaden. Studien analyserar och prognostiserar den globala AI-marknaden inom medicin på både global och regional skala från 2021 till 2031. Studien innehåller en djupgående marknadsbedömning samt en undersökning av marknadsdrivande faktorer, begränsningar och möjligheter. Dessutom prognostiserar den hur dessa faktorer kommer att påverka AI-marknaden inom medicin från 2021 till 2031.

Direktlänk Dela Baltimore Chronicle fördjupade 2 september

Marknaden för AI inom sociala medier förväntas nå 9,71 miljarder dollar år 2029

Marknaden för artificiell intelligens (AI) inom sociala medier förväntas nå ett värde på 9,71 miljarder dollar år 2029. AI har potentialen att förändra varumärkesinteraktioner på stora sociala nätverk som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn. AI automatiserar olika arbetsintensiva uppgifter relaterade till hantering av sociala medier, vilket lovar förbättrad företagsprestanda och förbättrad kundnöjdhet. Rapportens insikter kommer från omfattande forskning som inkluderar analys av verkliga data och resultat från nyckelindustriaktörer globalt.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 1 september

Google försöker tävla med Copilot och andra genom att lägga till Duet AI till AppSheet

Google försöker tävla med Copilot och andra genom att lägga till Duet AI till AppSheet, vilket kan fylla en marknadsglucka när AWS skrotar Honeycode. Duet AI:s styrkor och svagheter ligger i dess nära kopplingar till andra Google Cloud Platform-tjänster, inklusive dess AppSheet-verktyg, Apigee API-hantering och molninfrastruktur. Google Duet AI är fortfarande i teknisk förhandsvisning, medan konkurrenter som Microsoft och AWS har motsvarigheter tillgängliga för utvecklare. Google har också knutit Duet AI explicit till sin molnplattform. Detta kan begränsa Duet AI:s potentiella attraktionskraft, särskilt jämfört med GitHub Copilot, som inte är bundet till en molnplattform.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 30 augusti

Maskininlärning växer inom detaljhandeln, enligt ny rapport

Reportlinker.com har släppt en rapport om den globala marknaden för maskininlärning, som spår en expansion särskilt inom detaljhandeln. Rapporten pekar på att maskininlärning förbättrar kundupplevelser, effektiviserar processer och ökar intäkter. Företag som Google LLC (Alphabet Inc.) och Microsoft Corporation är ledande på marknaden. Rapporten betonar också vikten av partnerskap för att hålla jämna steg med förändrade krav från slutanvändare. Till exempel samarbetade AWS med NVIDIA i mars 2023 för att gemensamt bygga AI-infrastruktur för att träna sofistikerade stora språkmodeller och utveckla generativa AI-applikationer.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 29 augusti

Google presenterar nya generativa AI-verktyg och databashanteringsfunktioner

Google har avslöjat en serie integrationer mellan Duet AI och dess databashanterings- och analysplattformar, inklusive införande av den generativa AI-assistenten i BigQuery och Looker. Företaget introducerade också en databasmigreringstjänst, ett gränssnitt för teknik och analys inom BigQuery Studio och nya funktioner för AlloyDB. Dessa nya funktioner avslöjades under Google Cloud Next, en användarkonferens som hölls både fysiskt i San Francisco och virtuellt. Med de nya funktionerna positionerar sig Google som en innovatör inom generativ AI jämfört med AWS och Microsoft.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 29 augusti

TTEC Digital introducerar ny tjänst för att hjälpa organisationer att använda Amazon Web Services AI och maskininlärningsförmågor

TTEC Holdings, Inc. TTEC, en global ledare inom CX-teknologi och tjänster, har meddelat att TTEC Digital har lanserat en ny tjänst för att hjälpa organisationer att enklare konsumera Amazon Web Services (AWS) AI och maskininlärningsförmågor. Tjänsten, TTEC Digital Contact Center Intelligence powered by AWS, gör det möjligt för kunder att lägga till AI-funktioner i sin befintliga kontaktcenterinfrastruktur utan teknikbyten eller stora infrastrukturuppgraderingar. TTEC Digitals Contact Center Intelligence integrerar AWS AI/ML-teknologi, som naturlig språkförståelse, transkription, sentimentanalys och mer, i en kunds befintliga kontaktcenter utan att behöva genomgå en fullständig transformation.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 29 augusti

Globala studier förutser tillväxt i AI-verktygsmarknaden

En ny studie av den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) verktyg förutser tillväxt och trender fram till 2029. Studien täcker viktig forskningsdata och bevis, vilket kan vara en användbar resurs för chefer, analytiker, branschexperter och andra nyckelpersoner för att förstå marknadstrender, tillväxtdrivare, möjligheter och kommande utmaningar. Rapporten syftar till att ge en ytterligare illustration av det senaste scenariot, ekonomisk inbromsning och COVID-19:s inverkan på hela branschen. Studien inkluderar företag som IBM, Intel, Nuance Communications, IFLYTEK, Microsoft, Salesforce, ZTE Corporation, Infosys Limited, H2O.ai, Oracle, Autodesk, NVIDIA, Google, AWS, GE Healthcare, Siemens Healthineers, Medtronic, Agribotix, The Climate Corporation, Mavrx, aWhere, Precision Hawk och Granular.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 29 augusti

Djupinlärnings AI-marknaden förväntas expandera mellan 2023 och 2029

En nyligen genomförd forskning av MarketQuest.biz förutspår att marknaden för djupinlärning och artificiell intelligens kommer att expandera mellan 2023 och 2029. Forskningen fokuserar på nyliga och historiska prisförändringar, vilka ligger till grund för förutsägelser om marknadsexpansion. Studien tar också upp effekterna av COVID-19 på marknaden och diskuterar sannolika vägar för marknadens återhämtning efter pandemin. Andra hot, svårigheter och utmaningar täcks också tillsammans med deras potentiella effekter på marknaden.

Direktlänk Dela The Knox Student fördjupade 28 augusti

Debatter pågår om effekterna av artificiell intelligens (AI) och algoritmer, som blir allt vanligare och påverkar nästan alla aspekter av det moderna livet. Förståelsen för AI:s huvudfördelar och potentiella risker är avgörande. Denna artikel undersöker för- och nackdelar med AI och algoritmer, vad de är, hur de används och deras pågående inverkan på samhället. AI:s fördelar och nackdelar behandlas för att ge ett balanserat perspektiv på detta framväxande område. Målet är att förstå hur AI och algoritmer förändrar världen så att vi kan göra informerade val om att använda dessa kraftfulla tekniker för det allmänna bästa.

New Trader U fördjupade 27 augusti

Generativ AI-marknad växer trots fortsatt förvirring och omognad

Generativ AI-marknad fortsätter att växa trots förvirring och omognad i AI-stacken. Detta gör det svårt för applikationsleverantörer att leverera på löftet ännu. Som affärs- och HR-ledare måste du fokusera din fantasi på verkliga användningsfall och vägleda leverantörerna i rätt riktning. Trots att utrymmet fortfarande är stort och tidigt, med många obegränsade möjligheter framåt, kommer denna massiva förändring att ta tid och utskakningen har ännu inte inträffat. Google, AWS och Meta har nyligen gjort tillkännagivanden som visar detta. För att lyckas i denna nya tidsålder behöver du en dynamisk organisation som kan anpassa sig till nya arbetssätt; en ledarskapsmodell som fokuserar på människocentrerade affärsfrågor först, utförande andra; och en HR-funktion som fungerar på ett nytt, strategiskt, systemiskt sätt.

Direktlänk Dela Josh Bersin fördjupade 27 augusti

Faculty: Från doktorandprogram till ledande AI-företag

Angie Ma, medgrundare till Faculty, beskriver hur hon växte ett doktorandprogram till ett artificiell intelligens (AI) företag som nu hjälper företag och offentliga organisationer att lösa sina operativa utmaningar. Faculty Fellowship-programmet matchade akademiker inom vetenskap, teknik, ingenjörsvetenskap och matematik (STEM) till organisationer över hela Storbritannien som behövde dataexpertis. Faculty är nu ett av de snabbast växande teknikföretagen i Storbritannien och anställer doktorander för att hjälpa organisationer över hela världen att lösa operativa utmaningar genom att tillämpa AI-lösningar. Faculty har arbetat med över 300 AI-projekt för en mängd olika industrier och sektorer.

Direktlänk Dela Amazon fördjupade 25 augusti

Generativ AI-marknad väntas växa med 56,6% mellan 2023 och 2032

Enligt en forskningsrapport publicerad av Market Research Future (MRFR) väntas den generativa AI-marknaden växa med en hastighet av 56,6% mellan 2023 och 2032. Marknadsstorleken beräknas uppgå till cirka 404,8 miljarder dollar vid utgången av 2032. Denna tillväxt drivs av framsteg inom djupinlärningsarkitekturer och algoritmer. Bland de framstående aktörerna på den globala generativa AI-marknaden finns Microsoft, IBM, Google, AWS, META, Adobe, OpenAI och Simplified. Begränsningar och utmaningar för marknaden inkluderar dataintegritet, brist på expertarbetskraft och höga initiala kostnader för att inrätta ett generativt AI-system.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 24 augusti

Twilio lanserar CustomerAI för att förbättra kundengagemanget

Twilio, en plattform för kundengagemang, har lanserat CustomerAI, en lösning som syftar till att låsa upp kraften i artificiell intelligens (AI) för hundratusentals företag. De nya verktygen och innovationerna kommer att ge företag möjlighet att fördjupa sin förståelse för kunderna genom att utöka sin uppfattning om kunddata, aktivera den mer omfattande och vara bättre informerade. Twilio har även tillkännagivit allmän tillgänglighet för sin virtuella agent med Google Dialogflow CX native Voice-integration, samt introducerar Segment B2B Edition och Zero Copy Architecture.

Direktlänk Dela Martech Cube fördjupade 24 augusti

GPU-brist påverkar AI-startups

Bristen på grafikprocessorer (GPU:er) påverkar AI-startups som Tel Aviv-baserade Astria. Företaget använder GPU:er för att träna sin AI-bildgenerator, men på grund av den globala bristen på GPU:er och tillverkningsutmaningar kopplade till pandemin, är de tvungna att använda dyrare GPU:er för att få jobbet gjort. Detta har lett till att företaget spenderar mer än önskat. Astria är inte ensamma, många företag har problem med tillgången på GPU:er. Nvidia, som står för 60-70% av den globala tillgången på AI-serverchips, rapporterade rekordförsäljning på 10,3 miljarder dollar under andra kvartalet, en ökning med 171% jämfört med föregående år. Trots detta förväntas bristen på GPU:er fortsätta.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 24 augusti

Ny rapport analyserar AI som en tjänstemarknad

En ny rapport om AI som en tjänstemarknad analyserar marknadsstorlek, prognoser, marknadsandelar, konkurrensanalys och industritrender för Artificiell intelligens som en tjänst, med fokus på marknadstidsramar och teknologiska vägkartor. AI som en tjänst avser leverans av AI-verktyg och funktioner genom molnbaserade prenumerationer. Organisationer kan utnyttja molnbaserade AI-tjänster istället för att investera i utveckling och underhåll av egen AI-infrastruktur. Tjänsterna kommer ofta med färdiga maskininlärningsmodeller, verktyg för naturligt språkbehandling, datalagrings- och arkiveringsverktyg och andra AI-funktioner. Nyckelspelare inkluderar IBM, Microsoft, Google, AWS, FICO, SAS Institute, Baidu, SAP, Salesforce, Oracle, Iris.AI, Craft.AI, BigML, H2O.ai, Vital.ai, Fuzzy.ai, RainBird Technologies, SiftScience, DataBricks, CenturySoft, DataRobot, Alibaba, Tencent, Dataiku, Yottamine Analytics, Tecnotree, Cloudera och Meya.ai.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 23 augusti

Portkey.ai samlar in 3 miljoner dollar för att underlätta användning av generativ AI

Kalifornienbaserade Portkey.ai, som grundades av Ayush Garg och Rohit Agarwal, har meddelat att de har lyckats samla in 3 miljoner dollar i en finansieringsrunda. Företaget tror att det kommer att uppstå en enorm flaskhals om företag inte får professionellt stöd för att utnyttja generativ AI-teknik. Portkeys plattform låter kunder koppla direkt till LLM-leverantörer som OpenAI och Anthropic, och automatiserar mycket av arbetet med att utveckla appar som använder generativ AI. Målet är att låta kunder utveckla fler appar med större komplexitet och göra det snabbare. Företaget riktar sig till två typer av klienter: mjukvaruutvecklare som vill integrera LLM-drivna verktyg i sina produkter, och IT-avdelningar på medelstora och stora företag som överväldigas av förfrågningar om generativa AI-verktyg för specifika användningsfall.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 23 augusti

Trive Capital förvärvar AI-försvarsföretaget Hypergiant Industries

Dallasbaserade private equity-företaget Trive Capital har förvärvat Hypergiant Industries, ett Texasbaserat AI-försvarsplattforms- och lösningarföretag. Affären kompletterar Trives befintliga portföljbolag, San Diego-baserade Forward Slope. Förvärvet förenar två företag som är optimistiska när det gäller AI-baserad nationell säkerhetsteknik. Hypergiant säger att förvärvet är ett naturligt partnerskap mellan två företag som tror på nästa generations teknik för att säkra nationellt försvar över alla militära domäner och kritisk infrastruktur. Hypergiants VD Mike Betzer kommer att fortsätta leda företaget när det går in i en ny tillväxtfas under Trives ägande. Grundaren Ben Lamm säger att Trive är en strategisk match. Villkoren för affären offentliggjordes inte. Hypergiant har cirka 200 anställda, anställer sju personer i veckan och vann nyligen ett kontrakt på 62 miljoner dollar från försvarsdepartementet, säger Lamm. Företaget är också lönsamt.

Direktlänk Dela Dallas Innovates fördjupade 23 augusti

TUI Group integrerar ChatGPT i sin mobila app för att förbättra kundupplevelsen

TUI Group har integrerat ChatGPT i sin mobila app och testar potentialen för generativ artificiell intelligens (AI). Det som ursprungligen började som ett tekniskt experiment mellan researrangören och appens produktteam har nu kulminerat med lanseringen av en inledande pilot av sin app i Storbritannien. Appens nya funktion ger kunder informativa svar om semesterdestinationer och personliga rekommendationer för turer, aktiviteter och biljetter till attraktioner. TUI UK-appen har redan ChatGPT. Teknik som generativ AI påverkar våra liv och TUI utnyttjar de möjligheter som uppstår från detta. TUI:s strategi är att ´bygga interna förmågor och färdigheter över hela företaget´ genom att arbeta med sin strategiska molnpartner AWS och andra tredje parter. Ett internt TUI AI Lab inrättades för att driva initiativet framåt. Ytterligare tester med generativa AI-verktyg, inklusive kundkommunikation, pågår också.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 23 augusti

17 viktiga färdigheter för AI-tekniker

Artificiell intelligens (AI) kommer att ge oss fler fördelar än någon annan uppfinning eller upptäckt i historien, men det kommer också att kräva mer färdigheter och behärskning än något annat. Detta kommer inte bara att gälla var och en av oss, utan också de i ledande positioner som kommer att behöva se till sina individuella omvandlingar och till omvandlingarna av sina organisationer. En anonym konsult, refererad till som Christine, listar 17 viktiga färdigheter för AI-tekniker, inklusive programmeringsspråk, AI-ramverk och bibliotek, neurala nätverk och djupinlärning, maskininlärning, matematik, datahantering och analys, naturlig språkbehandling (NLP), datorvision, förstärkningsinlärning, versionskontroll, molnberäkning, modellutvärdering och hyperparameterjustering, utplacering och skalning, AI-etik och bias, samarbete och kommunikation, ständigt lärande, och problemlösning och kreativitet.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 20 augusti

Amazon och Alphabet kan nå en värdering på $3 biljoner till 2030

Apple blev nyligen det första företaget värderat till $3 biljoner, men Amazon och Alphabet kan också uppnå denna milstolpe till 2030. Amazon har rapporterat uppmuntrande resultat trots flera kvartal med hög inflation och försiktiga konsumenter. Bolaget är väl positionerat att bibehålla sin tillväxttakt, med stora förväntningar på e-handel, digital annonsering och molnberäkning. Alphabet å andra sidan har lidit under en minskning av annonseringsutgifterna på grund av ekonomisk osäkerhet, men företaget har potential att accelerera försäljningstillväxten när annonseringsutgifterna normaliseras. Dess tillväxtutsikter är kopplade till digital annonsering och molnberäkning.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 augusti

Amazons AWS dominerar i Gen-AI-marknaden, trots aktiens nedgång

Amazons AWS har fått erkännande för sina banbrytande produktlanseringar och starka position inom AI-marknaden. AWS erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa Gen-AI-modeller genom sin samling ´Bedrock´. Dessutom har AWS utvecklat en specialiserad datastruktur för Gen-AI-applikationer och implementerat strategiska kostnadsstyrningsåtgärder. Trots en liten nedgång i aktieprestanda den 18 augusti 2023, förblir Amazons övergripande tillväxt och marknadsposition starka. Analytiker förutspår en stadig tillväxttakt på +61,42% för de kommande fem åren.

Direktlänk Dela Beststocks fördjupade 18 augusti

Mizuho-analytiker förutspår stark framtid för Amazon och AWS

Mizuho-analytikern James Lee har bekräftat sin optimistiska syn på Amazon.Com Inc (AMZN), genom att inte bara upprepa en köprekommendation utan också utnämna den till ett toppval med ett prisobjektiv på 180,00 dollar. Lee baserar sin positiva syn på nyliga dialoger med flera kanalpartners, fokus på AWS innovativa produktlanseringar och Gen-AI-positionering. AWS har gjort betydande framsteg i att förbättra sina tjänster, i syfte att mildra de utmaningar som ofta uppstår under AI-arbetsbelastningstransitioner. Lee uppskattar en Q3-omsättning på 141,39 miljarder dollar och en FY23-omsättning på 573,58 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 18 augusti

TUI förbättrar sin app med AI för skräddarsydda semesterrekommendationer

Reseföretaget TUI förbättrar sin app med ChatGPT, och erbjuder skräddarsydda semesterrekommendationer. Denna pilot lovar användarcentrerade AI-lösningar samtidigt som datasekretess säkerställs. TUI testar generativ AI genom att införa ChatGPT i sin mobilapp. Funktionen ger kunderna informativa svar om semesterdestinationer och personliga rekommendationer för utflykter, aktiviteter och biljetter till attraktioner. Beroende på detaljnivån kunden ger om den typ av upplevelse de vill ha, kommer appen att ge en mer raffinerad och relevant kortlista av beskrivningar, bilder och länkar för föreslagna upplevelser. Kunderna kan sedan boka upplevelser direkt på tuiexperiences.com via mobilappen. TUI har också inrättat ett internt TUI AI Lab för att driva initiativet och ge vägledning, stöd och utbildning till alla TUI-kollegor. Ytterligare tester genomförs också med generativa AI-verktyg.

Direktlänk Dela Travel Daily News fördjupade 18 augusti

LogicMonitor introducerar Dexda och utökar integrationer och insikter

LogicMonitor, en SaaS-baserad enhetlig observabilitetsplattform för hybrid IT-infrastruktur, har introducerat Dexda, en händelsehanteringslösning som använder avancerade maskininlärningstekniker för att filtrera genom tusentals dagliga varningar. LogicMonitor har också utökat integrationer, insikter och arbetsflöden till LM Envision-plattformen. Tillsammans tillåter dessa tillägg kunder att nå en betydligt lägre genomsnittlig tid till lösning och lägre risker för företaget. LogicMonitor har också levererat händelsedriven Ansible-integration, datapunktsanalys och utökat molnstöd.

Direktlänk Dela Itbrief.co.nz fördjupade 18 augusti

AI inom sociala medier förväntas växa till 5,66 miljarder USD 2028, enligt rapport

Reportlinker.com meddelar att rapporten ´Artificial Intelligence (AI) in Social Media Market Size & Share Analysis - Growth Trends & Forecasts (2023 - 2028)´ har släppts. Rapporten förutspår att marknaden för AI inom sociala medier kommer att växa från 1,64 miljarder USD 2023 till 5,66 miljarder USD 2028, med en årlig tillväxttakt på 28,04% under prognosperioden (2023-2028). Nyckelhöjdpunkter inkluderar integrationen av AI-teknik med sociala medier för effektiv annonsering och att få en konkurrensfördel. E-handelsföretag utnyttjar AI-teknik för personliga produktrekommendationer på sociala mediers användares profiler. Dessutom förväntas den ökade användningen av AI-verktyg öka efterfrågan på AI inom sociala medier.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 17 augusti

Amazon ansöker om patent för att överföra kunskap mellan AI-modeller

Amazon vill ta patent på ett system som överför kunskap från en AI-modell till en annan, vilket kan påskynda AI-modellers träning. Patentet beskriver två typer av överföringar: representation och instans. Representationsoverföring baseras på likheter mellan ´lärarmodellen´ och ´studentmodellen´, medan instansöverföring kommer från ´provade banor´ av lärarmodellen. Rijul Gupta, medgrundare av AI-kommunikationsföretaget Deep Media, anser att det mesta av Amazons patent är ganska brett och troligen inte kommer att godkännas utan motstånd. Amazon har nyligen satsat stort på AI, med investeringar i AWS Generative AI Innovation Center och flera AI-relaterade patentansökningar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 17 augusti

Ökad efterfrågan på global maskininlärningsprogramvarumarknad förutspås mellan 2023 och 2029

Enligt en studie från MarketandResearch.biz har det skett en ökning i efterfrågan på den globala marknaden för maskininlärningsprogramvara mellan 2023 och 2029. Rapporten ger insikter om branschens prestanda och hjälper marknadsaktörer att utveckla strategier baserat på denna. Marknaden har segmenterats efter typ, tillämpning och geografisk region. Några av de företag som ingår i studien är Microsoft, Google, TensorFlow, Kount, Warwick Analytics, Valohai, Torch, Apache SINGA, AWS, BigML, Figure Eight och Floyd Labs.

Direktlänk Dela Chaminade Talon fördjupade 17 augusti

Voiceflow samlar in 15 miljoner dollar för att förstärka sin konversationella AI-plattform

Efterfrågan på konversationell AI, mestadels chatbots, har aldrig varit högre, med system som OpenAI´s ChatGPT i strålkastarljuset. Gartner förutspådde förra året att en av tio agent-kundutbyten kommer att automatiseras till 2026, en ökning från de uppskattade 1,6% av chattarna som överlämnades till chatbots 2022. Marknaden för verktyg för att bygga konversationell AI är stor och växer. Framtida marknadsinsikter förväntar sig att den kommer att vara värd 47,6 miljarder dollar 2033, upp från 9,6 miljarder dollar 2023. Voiceflow, en plattform för att skapa konversationell AI, meddelade idag att de har samlat in 15 miljoner dollar i en finansieringsrunda lett av VC-företaget OpenView. Med denna senaste investeringsrunda kommer Voiceflow att förstärka sitt engagemang för produktinnovation, inklusive tillägget av en LLM-driven AI-byggare. Voiceflow, som har en arbetsstyrka på cirka 50 personer, har konkurrenter som Google-ägda Dialogflow, IBM Watson, AWS Lex och Microsoft Bot Framework, bland andra. Men Voiceflow har en respektabelt stor kundbas - 450 kunder, inklusive Amazon JP Morgan, The Home Depot, State Farm, Vodafone och en namnlös statlig myndighet, som tillsammans har cirka 130 000 användare på plattformen.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 15 augusti

Företag tvekar med att införa AI på grund av säkerhetsproblem

Trots betydande hype kring användningen av AI, planerar de flesta företag inte att aktivt införliva det på kort sikt. En ny undersökning av chipmakaren AMD visar att 86% av företagen planerar att prioritera tekniken om fem år, men endast 14% planerar att införa den inom sex månader. Två tredjedelar säger dock att AI-aktiverad teknik kommer att göra anställda mer effektiva. Företags IT-ledare är ovilliga att implementera AI-verktyg på grund av oro över säkerhet och infrastruktur.

Direktlänk Dela Tech Monitor fördjupade 15 augusti

De 10 bästa AI-kodningsassistentsverktygen som omdefinierar mjukvaruutveckling 2023

Artificiell intelligens (AI) har förändrat mjukvaruutvecklingens landskap. AI-kodningsassistentsverktyg har revolutionerat hur programmerare skriver, felsöker och optimerar kod, vilket ökar produktiviteten och minskar utvecklingstiden. Artikeln lyfter fram de 10 bästa AI-kodningsassistentsverktygen som omformar programmeringsvärlden 2023. Dessa inkluderar IntelliCode av Microsoft, Codota, Kite, TabNine, DeepCode, CodeGuru av AWS, Sourcery, Codetrace, SourceAI och Code-OSS av GitHub.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 13 augusti

Amazon utvecklar egna mikrochips för generativ AI

Amazon utvecklar egna mikrochips, Inferentia och Trainium, för att träna och påskynda generativ AI. Dessa chips ger AWS-kunder ett alternativ till att träna sina stora språkmodeller på Nvidia GPU:er, vilka blivit svåra och dyra att få tag på. Trots att andra företag har agerat snabbare och investerat mer för att dra nytta av den generativa AI-boomen, tror Amazon att dess kundanpassade kisel kan ge det en fördel på lång sikt. Amazon meddelade i april sin egen familj av stora språkmodeller, kallade Titan, tillsammans med en tjänst som heter Bedrock för att hjälpa utvecklare att förbättra programvara med hjälp av generativ AI.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 12 augusti

Ancoris utsedd till Rising Star för Dataanalys och Maskininlärning för andra året i rad

Ancoris, en brittisk Google Cloud-tjänsteleverantör, har för andra året i rad utsetts till Rising Star för Dataanalys och Maskininlärning i ISG Provider Lens™ Google Cloud Partner Ecosystem. ISG erkänner Ancoris differentierade persona-baserade erbjudanden, utformade för att hjälpa företagsledare och c-suite chefer att fatta bättre beslut genom data, analys, ML och AI. Ancoris är även den enda Google-dedikerade partnern som förekommer i alla andra tre kvadranter den svarade på: Implementation och Integration, Managed Services och Workspace Services.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 augusti

Weights & Biases avslutar 50 miljoner dollar investeringsrunda och lanserar W&B Prompts

Weights & Biases, en ledande MLOps-plattform, har meddelat att de har avslutat en strategisk investeringsrunda på 50 miljoner dollar till ett värde av 1,25 miljarder dollar och lanserat W&B Prompts. Investeringsrundan leddes av Daniel Gross och Nat Friedman, med ytterligare deltagande från Sapphire Ventures, samt befintliga investerare som Coatue, Insight Partners, Felicis, BOND och BloombergBeta. W&B Prompts är ett verktyg för att hjälpa utvecklare av stora språkmodeller (LLM) att förstå varje steg i deras program. Företaget har sett en betydande användartillväxt sedan sin Series C-runda 2021, med en ökning från 100 000 till över 700 000 användare.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 9 augusti

AI- och maskininlärningsplattformen Weights & Biases säkrar 50 miljoner dollar i finansiering

AI- och maskininlärningsplattformen Weights & Biases har säkrat en ny finansieringsrunda på 50 miljoner dollar. Investeringen kommer från tidigare GitHub VD Nat Friedman och tidigare Y Combinator-partner Daniel Gross, tillsammans med befintliga investerare som Coatue, Insight Partners, Felicis, Bond, BloombergBeta och Sapphire. Investeringen värderar företaget till 1,25 miljarder dollar och ökar den totala finansieringen till 250 miljoner dollar. Weights & Biases förbereder för att lansera Prompts, en ny produkt utformad för att hjälpa användare övervaka och utvärdera prestanda för stora språkmodeller.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 9 augusti

Generativ AI: Den senaste tekniktrenden och dess inverkan

Generativ AI, en teknik som snabbt vinner mark bland företag, proffs och konsumenter, beskriver maskininlärningssystem som kan generera text, bilder, kod eller annat innehåll, ofta som svar på en användares begäran. Populära exempel inkluderar OpenAI´s ChatGPT och DALL-E-program. Stora techföretag som Google, Microsoft, Amazon och Meta har snabbt tagit till sig tekniken. Generativ AI kan effektivisera företagens verksamhet genom att automatisera specifika uppgifter och minska arbetskostnader. Trots dess fördelar finns det farhågor kring spridningen av felaktig information och innehåll som kan skada, samt oro för arbetsplatsförluster på grund av automatisering.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 8 augusti

Stack Overflow undersökning avslöjar utvecklares åsikter om AI

Enligt en undersökning av Stack Overflow använder eller planerar 70% av utvecklarna att använda AI-verktyg i sin utvecklingsprocess. SREs, säkerhetsproffs och spelutvecklare har ogynnsamma åsikter om AI, medan frontendutvecklare, datavetare och molnutvecklare är mer benägna att använda AI-verktyg. Utvecklare tidigt i sin karriär och de som lär sig att koda är mer benägna att använda AI-verktyg. Professionella utvecklare från Indien, Brasilien och Polen är bland de som använder eller planerar att använda AI-verktyg i framtiden. Största fördelen med AI för utvecklare är ökad produktivitet.

Direktlänk Dela MakeUseOf fördjupade 7 augusti

Potentialen för jobbskapande inom Artificiell Intelligens

Framsteg inom Artificiell Intelligens (AI) har lett till oro över att många traditionella jobb skulle kunna ersättas av robotar. Men det finns också möjligheter att AI kan skapa fler jobb i ekonomin. Experter föreslår att det finns möjligheter att tjäna pengar på AI och det finns ett antal jobb inom området. Dessa inkluderar maskininlärningsingenjörer, datavetare, AI-produktchefer, programmerare och användargränssnittsutvecklare. Dessutom har en ny typ av arbete uppstått kallat ´prompting´, där arbetstagare tränar AI-chattrobotar för att förbättra sina svar. Det finns också möjligheter att skapa en egen verksamhet med hjälp av AI. Färdigheter som behövs för att arbeta med AI varierar, men kan inkludera tekniska och mjuka färdigheter samt utbildning eller certifiering inom området.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 augusti

Vodafone använder generativ AI för att förbättra kundtjänst och mjukvaruutveckling

Vodafone har börjat använda generativ artificiell intelligens (gen AI) för att analysera och diagnostisera samtalstranskript från kundtjänst. Gen AI har också använts som en ´virtuell assistent´ för att skriva kod, med en produktivitetsökning på mellan 30% och 45% under tester. Verktygen för gen AI kommer från Vertex AI, en maskininlärningsplattform byggd av Google, och Open AI, ett Microsoft-stött uppstartsföretag. Trots dessa framsteg är Vodafone försiktigt och har inga planer på att ersätta kundtjänstpersonal med gen AI.

Direktlänk Dela Light Reading fördjupade 4 augusti

Global rapport om artificiell intelligens för redovisning erbjuder omfattande marknadsanalys

En rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens för redovisning erbjuder en omfattande analys av marknadstrender och nyckelfaktorer som driver branschens tillväxt. Rapporten ger en detaljerad översikt över artificiell intelligens-teknik och dess tillämpning inom redovisningsindustrin. Den innehåller också en omfattande analys av den globala marknaden för artificiell intelligens för redovisning, med fokus på nyckeltrender och tillväxtmöjligheter. Rapporten presenterar information om branschens viktigaste aktörer och deras affärsstrategier.

Direktlänk Dela University City Review fördjupade 4 augusti

Twilio integrerar med OpenAI för att förbättra kundengagemang

Twilio har meddelat en ny integration med OpenAI för att förbättra sina kundengagemangsförmågor. Integrationen kommer att föra OpenAI:s GPT-4-modell till Twilio Engage, vilket möjliggör för organisationer att skapa mycket anpassade och riktade marknadsföringskampanjer. Twilio har över 10 miljoner utvecklare som använder dess API:er, och det har tidigare gjorts försök att kombinera kraften i ChatGPT med Twilios rösttjänst. Med integrationen av GPT-4 siktar Twilio på att formalisera sitt samarbete med OpenAI. OpenAI:s VD Sam Altman kommer att tala vid den kommande Twilio Signal-konferensen.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 4 augusti

Amazon Connect integrerar AI för att förbättra kundupplevelser

Amazon Connect är en molnbaserad kontaktcenterlösning som möjliggör för företag att leverera utmärkta kundupplevelser. Tjänsten integrerar artificiell intelligens (AI) och använder maskininlärning och naturligt språkförståelse. En av AI-funktionerna är Contact Lens som kan transkribera samtal, analysera kundkänslor, identifiera trender och ge coaching till agenter. Dessutom kan Gen AI sammanfatta långa samtal och leverera insikter om agenters prestanda till chefer. Amazon Connect låter kunderna använda sina egna data tillsammans med AWS-tjänster som SageMaker. Amazon säkerställer att kunderna behåller kontrollen över sina data och tillhandahåller starka skydd för företagsdata. Amazons Gen AI-strategi är att demokratisera tekniken genom att tillhandahålla ett ramverk för att vara värd för olika stora språkmodeller (LLM) genom Amazon Bedrock.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 3 augusti

Tribe AI: Anställning och utbildning av topp AI-talanger för att möta teknikbranschens behov

Tribe AI är ett företag som fokuserar på att anställa och utbilda AI-experter för att möta det växande behovet inom teknikbranschen. Genom Tribe AI får företag tillgång till topp 1% av AI-experter från företag som OpenAI och Google. Jaclyn Rice Nelson, medgrundare och VD för Tribe AI, ser företaget som en orkestrationslager som gör det möjligt för alla företag att bli AI-drivna enheter. Tribe AI har till exempel hjälpt en stor livsmedelsdistributionsföretag genom att bygga och leverera en AI-driven mjukvarulösning som ökade effektiviteten för budteamet med 50%, vilket resulterade i en extra inkomst på upp till $40M över fem år.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 3 augusti

Ny studie om Artificiell Intelligens i Platform som en tjänst (PaaS) marknaden 2023

En ny studie med titeln ´Artificiell Intelligens i Platform som en tjänst (PaaS) marknaden 2023´ har lanserats av Orbisresearch.com. Studien ger en detaljerad analys av PaaS-marknaden, inklusive nuvarande tillstånd, trender, möjligheter och utmaningar. Den diskuterar även effekterna av COVID-19 på marknaden och erbjuder lösningar på problem som pandemin orsakar. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Azure, Rainbird AI, Infosys, Bluemix, Wipro, Google Cloud, AWS, Microsoft, TensorFlow och Meya.ai.

Direktlänk Dela University City Review fördjupade 2 augusti

Forskare kan lura AI-chattrobotar att sprida skadligt innehåll

Forskare har upptäckt att de kan lura AI-chattrobotar, inklusive OpenAI ChatGPT, Anthropic Claude och Google Bard, att sprida desinformation, hatprat och annat skadligt innehåll. Forskarna kunde lätt kringgå de filter som förhindrar att chattrobotarnas generativa AI-modeller sprider toxiskt innehåll. Detta ökar företagens oro över att ChatGPT och andra stora språkmodeller inte är säkra att använda. Forskarna från Carnegie Mellon University, Center for A.I. Safety i San Francisco och Bosch Center for AI fann att de kunde lura LLM:er som ligger till grund för chattrobotar att producera nästan obegränsade mängder desinformation, hatprat och annat skadligt innehåll. Exempel på skadligt innehåll som chattrobotarna tillhandahöll inkluderade hur man bygger en bomb, stjäl någons identitet eller stjäl från en välgörenhetsorganisation. Forskarna automatiserade processen, vilket bevisar att det är möjligt att lansera obegränsade LLM-attacker.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 31 juli

Amazon skapar ny AI-grupp för att konkurrera med Google och Microsoft

Amazon har befordrat Rohit Prasad, SVP och chefsforskare för Alexa, till direkt rapport till företagets VD, Andy Jassy. Prasad kommer att leda en nybildad AI-grupp inom Amazon. Företaget skyndar sig att hålla jämna steg med OpenAI, Google och Microsoft i AI-racet. Jassy har nu direkt tillsyn över en ny grupp som arbetar med företagets mest ambitiösa artificiella intelligensprojekt. Amazon har nyligen skapat ett nytt team inom AWS fokuserat på att hjälpa kunder att använda generativ AI.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 31 juli

AWS Summit i New York: Fokus på artificiell intelligens och molntjänster

På AWS Summit i New York förra veckan stod artificiell intelligens i centrum när det offentliga molnjätten presenterade och visade upp de möjligheter som finns tillgängliga för partners och kunder i molnet. Swami Sivasubramanian, vice VD för databaser, analys och maskininlärning på AWS, diskuterade generativ AI-teknologi och dess betydelse idag. Han nämnde även de tre huvudfaktorer som lett oss till denna punkt: massiv dataökning, tillgången på extremt skalbar beräkningsinfrastruktur och framstegen inom maskininlärningsteknik. AWS presenterade flera nyheter, bland annat en förhandsvisning av agenter för Amazon Bedrock, AWS Entity Resolution och AWS Healthscribe. Dessutom meddelades ett nytt tekniskt fördjupningskurs: Generative AI Foundations on AWS.

Direktlänk Dela ChannelE2E fördjupade 31 juli

Fox Sports lanserar AI-driven funktion för sport höjdpunkter

Fox Sports, en del av FOX Corp., har infört en innovativ AI-driven funktion kallad ”Catch Up With Highlights” för att förbättra sportfans tittarupplevelser. Funktionen genererar automatiskt sammanfattningar och höjdpunkter från matcher i realtid. Den lanserades först under FIFA World Cup i Qatar förra året. ”Catch Up With Highlights” är ett samarbete mellan Fox Sports och Amazon Web Services (AWS), och utnyttjar AI-teknik. Funktionen är tillgänglig via Fox Sports-appen för fans i USA. Funktionen utvecklades av Phil Martin, FOX:s vice ordförande för data produkter och maskininlärningsstrategi.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 29 juli

En ny våg av digitala företag drivs av minskade kostnader för att bygga minimalt fungerande företag och framsteg inom generativ AI. Grundare kan nu snabbt bygga chatbots, utbildningsverktyg, bildgenereringsverktyg, lätta SaaS-appar och spel för kunder över hela världen. Att sälja dessa digitala produkter globalt är dock inte ännu enkelt. Grundare måste för närvarande sammanfoga flera komplexa verktyg för att stödja de regulatoriska, valuta- och språkkrav som kommer med försäljning i många geografier. Ett enklare alternativ börjar dyka upp: företag kan sälja genom en Merchant of Record (MOR) -plattform som abstraherar denna komplexitet och gör det möjligt för grundare att helt fokusera på att bygga sina produkter.

Andreessen Horowitz fördjupade 28 juli

Microsoft planerar miljardinvesteringar i generativ AI och datacenterkapacitet

Microsoft planerar att investera miljarder dollar i generativ AI genom att bygga ut sin datacenterkapacitet inför en förväntad ökning av efterfrågan från betalande kunder från 2024. Trots en minskning av forsknings- och utvecklingsbudgeten för första gången sedan 2016, var kapitalutgifterna under fjärde kvartalet av Microsofts räkenskapsår 2023, som avslutades 30 juni, 10,7 miljarder dollar, en ökning från 7,8 miljarder dollar under de föregående tre månaderna. Amy Hood, CFO på Microsoft, sa att pengarna ska stödja molnkrav, inklusive investeringar i AI-infrastruktur. Detta inkluderar nya datacenter och mer utrustning för CPU, GPU och nätverk.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 28 juli

Meta presenterar LLaMa 2 som ett användbart och fritt alternativ till AI-modeller

Efter läckan av Metas stora språkmodell (LLM) LLaMa i februari, framstår två vägar för AI:s framtid. OpenAI tränar AI-modeller och erbjuder dem till företag till höga kostnader, medan Meta med sin LLaMa-modell strävar efter att skapa en mer användbar och fri AI-modell. Meta har etablerat partnerskap med AWS, Hugging Face, Databricks och Microsofts Azure. AI:s landskap har nu delats upp i öppen källkod och stängd källkod. LLaMa 2, Metas första version av LLM, varken finslipades eller förtränades, men den nya versionen är ett komplett paket. LLaMa 2 är gratis för forskning och kommersiella ändamål, vilket gör den tillgänglig för mindre enheter och forskare. Den tränades på 40% mer data än sin föregångare, totalt 2 biljoner tokens. Tokens är viktiga för att träna LLM, eftersom de hjälper modellen att förutsäga nästa ord i en mening. En styrka med LLaMa 2 är dess lätthet att finslipa, vilket gör det till ett mer tillgängligt alternativ för företag som AI-startupen Credal.ai. Dock finns det en hake med LLaMa 2:s licensiering. Meta förbjuder användning av LLaMa 2 för att träna andra modeller och kräver en särskild licens för alla appar eller tjänster med över 700 miljoner månatliga användare. Detta begränsar effektivt konkurrensen och väcker frågor om Metas påstående om att vara ´öppen´. LLaMa 2-pappret tar också upp oro för säkerhets- och miljöpåverkan av LLM, och diskuterar koldioxidavtrycket för att träna modellen.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 28 juli

Amazon introducerar AI-superdatorer i molnet med EC2 P5 virtuella maskiner

Amazon har utvidgat sina AI-superdatoralternativ i molnet genom att introducera EC2 P5 virtuella maskininstanser i AWS, som körs på Nvidia H100 GPU:er. Dessa instanser kan kombineras till GPU-kluster kallade UltraScale, vilka erbjuder en sammanlagd prestanda på upp till 20 exaflops. Varje UltraScale-kluster kan rymma upp till 20 000 H100 GPU:er, vilket gör det möjligt för användare att implementera maskininlärningsmodeller med miljarder eller biljoner parametrar. Enligt Swami Sivasubramanian, vice VD för databas, analys och maskininlärning på AWS, är P5-instanserna upp till sex gånger snabbare vid träning av stora språkmodeller jämfört med föregående generation EC2 P4-modeller baserade på Nvidia´s A100 GPU:er.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 28 juli

Alphabet visar stark tillväxt och återhämtning i andra kvartalet

Efter ett utmanande 2022 och tusentals uppsägningar tycks Alphabet (NASDAQ: GOOG)(NASDAQ: GOOGL) återfå sin makt i takt med återhämtningen på reklammarknaden och AI-boomen. Alphabets intäkter ökade med 7% YoY till $74,6 miljarder i andra kvartalet, överträffande analytikernas förväntningar. Molnintäkterna ökade med 28% YoY till $8,03 miljarder, överstigande StreetAccounts uppskattning på $7,87 miljarder. Annonseringsintäkterna ökade bara med 3,3% YoY till $58,14 miljarder. YouTube-intäkterna ökade också till $7,67 miljarder. Alphabets ´andra satsningar´, inklusive självkörande företaget Waymo, ökade med hela 48% och genererade $285 miljoner i försäljning.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 juli

Quantiphi ser enorm explosion av möjligheter inom generativ AI

AI-partnern Quantiphi, som samarbetar med Google Cloud och Amazon Web Services (AWS), rapporterar om en ´enorm explosion´ av nya kundmöjligheter inom generativ AI, tack vare stora investeringar från världens största molnföretag. Företaget, som vann AWS prestigefyllda ML/AI Partner of The Year-pris 2022 och Google Clouds North America Breakthrough Partner of the Year-pris 2021, har en stark position inom generativ AI. Quantiphi utnyttjar både Databricks och MosaicML:s erbjudanden och tror att deras sammanslagning kan vara en stor vinst för en nyckelaspekt av generativ AI: öppen källkod.

Direktlänk Dela Computer Reseller News fördjupade 27 juli

Amazon lanserar Agents för Bedrock för att bygga AI-applikationer

Under AWS Summit i New York lanserade Amazon Agents för Bedrock, vilket låter företag bygga AI-applikationer som kan utföra uppgifter automatiskt, som att boka en flygresa för användare istället för att bara informera om den. AI-agenter är assistenten som faktiskt gör en restaurangbokning istället för att bara ge förslag på var man kan äta. Swami Sivasubramanian, vice VD för data och maskininlärning på AWS, tror att detta kommer att ge utvecklare som ville ha ett enklare sätt att bygga agenter och samtidigt anpassa data som modellerna läser. Amazon har tillsammans med andra AI-företag som Meta, Google och OpenAI, skrivit under ett avtal med Vita huset förra veckan som lovar att utveckla ansvarsfull AI.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 26 juli

400 000 företagsuppgifter till salu på Darknet och Telegram

Digitala övervakningsföretaget Flare har upptäckt att cirka 400 000 komprometterade företagsuppgifter erbjuds till försäljning på Darknet-forum och Telegram-kanaler. Flare analyserade 19,6 miljoner informationsstjälningsloggar och fann att 1,91% av dem innehåller uppgifter för företagsapplikationer som AWS, Google Cloud Platform, Salesforce och Hubspot. Företaget hittade också över 200 000 OpenAI-kontouppgifter, dubbelt så många som upptäcktes av Group-IB förra månaden. För att minska riskerna rekommenderar Tomer Bar, VP för säkerhetsforskning på SafeBreach, kontinuerlig säkerhetsvalidering på alla bärbara datorer och fjärrenheter.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 26 juli

Ishwar Parulkar, chefsteknolog för telekom och edge cloud på AWS, deltog i en podcast för att diskutera generativ AI-applikationer för telekomindustrin och hur man kan närma sig tekniken på ett ansvarsfullt och säkert sätt. Parulkar förklarade hur AWS arbetar med utvecklare på nya generativa AI-applikationer, utmaningar som tjänsteleverantörer kan ställas inför när de implementerar tekniken och vad framtiden innebär för generativ AI. Diskussionen täckte bland annat förståelsen för hypen bakom generativ AI, utmaningar vid implementering av generativa AI-tjänster och AWS:s tillvägagångssätt för att utveckla generativa AI-modeller.

Light Reading fördjupade 26 juli

Stability AI lanserar avancerad text-till-bild AI-modell trots etiska utmaningar

AI-startupen Stability AI fortsätter att förbättra sina generativa AI-modeller trots ökad konkurrens och etiska utmaningar. Företaget har lanserat Stable Diffusion XL 1.0, en text-till-bild-modell som beskrivs som företagets mest avancerade hittills. Modellen är tillgänglig i öppen källkod på GitHub och levererar mer levande och exakta färger och bättre kontrast, skuggor och belysning. Stable Diffusion XL 1.0 kan generera fullständiga bilder med 1-megapixel upplösning på några sekunder. Modellen förbättrar även textgenerering och stödjer inpainting, outpainting och image-to-image-prompt. Dock finns det etiska frågor kring modellen, då den öppna källkoden kan användas för att generera skadligt innehåll.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 26 juli

Amazon lanserar AI-verktyg för att hjälpa kliniker med patientdokumentation

Amazon utökar sitt sortiment av hälsorelaterade appar och tjänster med en plattform som erbjuder AI-verktyg för att hjälpa kliniker att transkribera och analysera sina samtal med patienter. På sin årliga AWS Summit-konferens i New York presenterade Amazon AWS HealthScribe, ett API för att skapa transkript, extrahera detaljer och skapa sammanfattningar från läkare-patient-diskussioner som kan matas in i ett elektroniskt hälsoregister (EHR). HealthScribe identifierar talares roller och segmenterar transkript i kategorier baserat på klinisk relevans, som ´småprat´, ´subjektiva kommentarer´ eller ´objektiva kommentarer´. Dessutom levererar HealthScribe naturligt språkbearbetningsfunktioner som kan användas för att extrahera strukturerade medicinska termer från konversationer, såsom medicinering och medicinska tillstånd. Amazon säger att AI-funktionerna i HealthScribe drivs av Bedrock, dess plattform som erbjuder ett sätt att bygga generativa AI-drivna appar via förtränade modeller från startups samt Amazon själv.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 26 juli

AI-säkerhetsföretaget Protect AI samlar in $35 miljoner i Serie A-finansiering

Protect AI, ett företag som utvecklar verktyg för att förstärka säkerheten runt AI-system, har meddelat att de har samlat in $35 miljoner i en serie A-runda. Rundan leddes av Evolution Equity Partners och inkluderade deltagande från Salesforce Ventures, Acrew Capital, boldstart ventures, Knollwood Capital och Pelion Ventures. Detta är mer än dubbelt så mycket som Protect AI:s seed-runda och tar företagets totala finansiering till $48,5 miljoner. Medlen kommer att användas till att förbättra Protect AI:s plattform, utöka forskningsinsatserna och lansera nya open source-projekt. Företaget planerar också att utöka sin personalstyrka från 25 till 40 personer innan årets slut.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 26 juli

Alphabets intäkter ökar tack vare molntjänster och digital annonsering

Alphabet, Googles moderbolag, rapporterade en betydande ökning på 7 procent i intäkterna, vilket uppgick till imponerande 74,6 miljarder dollar för april-juni-kvartalet 2023. Denna positiva utveckling drevs av stadig efterfrågan på företagets molntjänster och en återhämtning inom digital annonsering. Alphabet genererade 58,143 miljarder dollar från Googles digitala annonseringsverksamhet. Google Cloud, en av de ledande molntjänsteleverantörerna, bidrog med 8,031 miljarder dollar till företagets totala intäkter, vilket visar på en anmärkningsvärd tillväxttakt på 28 procent. Alphabets nettovinst för kvartalet var 1,44 dollar per aktie, vilket överträffade den uppskattade 1,34 dollar per aktie.

Direktlänk Dela Info Tech Lead fördjupade 26 juli

Microsofts AI-möjligheter lockar investerare trots utmaningar

Microsoft ses av investerare som en stor förmånstagare av artificiell intelligens (AI) trots utmaningar på kort sikt. Även om Azure, Microsofts molnbaserade affärsverksamhet, har upplevt en avmattning och Windows-affärsverksamheten minskar på grund av en tuff datormarknad, har fokus skiftat till företagets AI-möjligheter. Microsoft överträffade förra veckan analytikernas förväntningar genom att offentliggöra prissättningen för sin Microsoft 365 Copilot-tjänst. Investerare väntar på kommentarer både på kort och lång sikt från Microsofts kommande resultatrapport.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 26 juli

San Francisco-startup samlar in 27,5 miljoner dollar för att omforma företagens finansiella dataanvändning

San Francisco-baserade start-up-företaget Runway, med syfte att omvandla hur företag använder finansiell data, meddelade att de har samlat in $27,5 miljoner i serie A-finansiering, ledd av Garry Tans Initialized Capital. Detta är Initialized Capitals största investering hittills och kommer efter en seed-runda på $5 miljoner från Andreessen Horowitz tidigare i år. Runway är en ny molnbaserad plattform som låter företag skapa, hantera och dela finansiella modeller och planer enkelt. Plattformen integrerar med över 100 datakällor och automatiserar processen att uppdatera och underhålla finansiella prognoser.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 25 juli

Meta och Microsoft lanserar AI-språkmodellen Llama 2

Meta, tidigare känd som Facebook, har i samarbete med Microsoft lanserat Llama 2, en ny generation av öppen källkods språkmodell. Modellen kommer snart att vara tillgänglig för forskare och kommersiellt bruk gratis och väntas konkurrera med OpenAI:s GPT-4. Llama 2, som har förtränade och finjusterade modeller med 7B, 13B och 70B parametrar, har förtränats på 40% mer data än sin föregångare och har förbättringar i sin arkitektur. Modellen kommer att vara tillgänglig för kommersiellt bruk när en produkt som använder modellen har över 700 miljoner aktiva användare per månad.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 20 juli

Apple utvecklar intern stor språkmodell för artificiell intelligens

Apples VD, Tim Cook, deltog i Allen & Company Sun Valley Conference den 11 juli 2023. Apple-aktien ökade kort efter rapporter om att företaget utvecklar sin egen stora språkmodell för artificiell intelligens internt. Detta signalerar att Apple tar de senaste framstegen inom AI-teknik på allvar och överväger att integrera dem i framtida produkter. Apple har en intern grund för AI kallad Ajax och ett litet team av ingenjörer har byggt en chatbot som några kallar ´Apple GPT´. Tillgången till chatboten är begränsad inom Apple. Vissa Apple-anställda tror att företaget siktar på ett betydande AI-tillkännagivande nästa år.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 19 juli

Meta lanserar nytt AI-språkmodell Llama 2

Meta har presenterat sin nya AI stora språkmodell, Llama 2, som kan användas fritt för både kommersiella och forskningsändamål. Llama 2 har släppts som flera modeller, med 7 miljarder, 13 miljarder och 70 miljarder parametrarstorlekar och fint anpassade chattvarianter av varje. Utvecklare har redan gjort Llama 2 tillgänglig via API. Modellen kommer sannolikt att bli ännu mer använd då den tas upp av företag. Trots att den är mindre kraftfull än ChatGPT i vissa fall, kan den vara mer fördelaktig för företag som vill införliva AI till noll kostnad.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 19 juli

Soracom lanserar tre nya tjänster för IoT och AI

Soracom, en global leverantör av avancerad Internet of Things (IoT)-anslutning, har lanserat tre nya tjänster för att hjälpa IoT-implementeringar att dra nytta av generativ AI (GenAI). De nya tjänsterna, Soracom Query, Soracom Relay och Soracom Harvest Data Intelligence, kan arbeta tillsammans eller separat för att analysera IoT-enhetens data i realtid eller ansluta enheter till kraftfulla AI/ML-funktioner som nu finns tillgängliga genom ledande hyperskalplattformar. Soracom har också etablerat ett IoT x GenAI Lab med Matsuo Institute, Inc. för att utforska potentialen att få nya insikter från olika IoT-data med hjälp av Gen AI.

Direktlänk Dela Thefastmode.com fördjupade 19 juli

Meta introducerar generativa AI-modeller Llama 2

Meta har introducerat en ny familj av AI-modeller, Llama 2, utformade för att driva appar som OpenAI´s ChatGPT, Bing Chat och andra moderna chattbotar. Llama 2 är en uppföljare till Llama - en samling modeller som kunde generera text och kod på begäran. Till skillnad från Llama, som endast var tillgänglig på begäran, kommer Llama 2 att vara tillgängligt för finjustering på AWS, Azure och Hugging Face´s AI-modellvärdplattform i förtränad form. Det kommer också att vara lättare att köra, optimiserat för Windows tack vare ett utökat partnerskap med Microsoft samt smartphones och datorer som packar Qualcomms Snapdragon system-on-chip.

Direktlänk Dela Gamingideology.com fördjupade 19 juli

Artificiell intelligensmarknad förväntas växa från 150,2 miljarder USD till 1 345,2 miljarder USD till 2030

Artificiell intelligens (AI) marknaden förväntas växa från 150,2 miljarder USD 2023 till 1 345,2 miljarder USD 2030, en årlig tillväxt på 36,8%. Flera faktorer bidrar till denna tillväxt, inklusive tekniska framsteg, ökad databehandlingskraft, tillgänglighet av stora datamängder och ökad efterfrågan på automatisering och effektivitet. Dessutom bidrar regeringsinitiativ, investeringar och forskningsinitiativ till AI:s tillväxt. Enligt vertikaler förväntas hälso- och livsvetenskapssektorn växa mest under prognosperioden. När det gäller företagsfunktioner kommer marknadsföring och försäljning att ha störst marknadsstorlek under prognosperioden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 juli

Ericsson migrerar över 90% av sina applikationer till molnet

När Mats Hultin blev CIO på Ericsson för fyra år sedan, bestämde han att företaget behövde granska sina stora outsourcingkontrakt och modernisera sin molnstrategi. Efter en lång och noggrann process valde Ericsson HCL som sin stora partner. Trots att pandemin fördröjde processen, tvingade den också företaget att fokusera på att snabbt genomföra förändringar. Idag ligger över 90% av alla Ericssons applikationer i det offentliga molnet. Ericsson använder alla de tre stora molnleverantörerna - Microsoft, AWS och Google. Företaget har även migrerat sitt affärssystem från SAP till molnet, en process som tog cirka sex månader.

Direktlänk Dela International Data Group Sweden fördjupade 8 juli

Generativ AI demokratiseras: VB Transforms flaggskeppsevent VB Transform äger rum 11 och 12 juli

Generativ AI demokratiseras nyligen i kölvattnet av OpenAI:s offentliga lansering av ChatGPT, och alla möjligheter den innebär. Just nu är frågan för företag inte varför den ska omfamnas, utan hur den kan omfamnas – och hur kan dess utmaningar mildras och dess potential omvandlas till affärstransformation? Detta är drivkraften bakom VB Transforms flaggskeppsevent, VB Transform: ”Få försprång i den generativa AI-revolutionen.” Det är precis runt hörnet, och äger rum 11 och 12 juli i San Francisco.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 8 juli

Amazon Web Services förbättrar användarupplevelsen för Apache Airflow

Apache Airflow, det öppna källkodsprojektet för att bygga pipelines i maskininlärning, blir allt enklare att använda. Det är en Python-baserad plattform för att skapa, schemalägga och övervaka arbetsflöden, och passar bra för maskininlärning för att bygga pipelines, hantera data, träna modeller och distribuera dem. Tre teknologer från Amazon Web Services diskuterade nyligen hur de arbetar med att förbättra användarupplevelsen för Airflow, bland annat genom att uppdatera loggning och mätning, göra arkitekturen mer pluggable och förbättra prestanda.

Direktlänk Dela The New Stack fördjupade 8 juni

CrowdStrike samarbetar med AWS för att utveckla AI inom cybersäkerhet

CrowdStrike har meddelat att de samarbetar med Amazon Web Services (AWS) för att utveckla kraftfulla AI-applikationer som hjälper kunder att påskynda deras moln-, säkerhets- och AI-resor. CrowdStrike utnyttjar nya generativa AI-funktioner i Amazon Bedrock, en heltäckande tjänst som gör grundmodeller (FMs) från ledande AI-startups och Amazon tillgängliga via en API. Ett exempel är användningen av Amazon Bedrock för att påskynda utvecklingen av Charlotte AI, CrowdStrike´s generativa AI-säkerhetsanalytiker. Genom detta nya cybersäkerhetsinitiativ samarbetar CrowdStrike och AWS för att skydda kunder mot en rad AI- och ML-tjänster.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 1 juni

Predibase utökar finansiering och lanserar lågkod ML-plattform för utvecklare

Predibase, en plattform för maskininlärning från ände till ände, meddelade idag en utvidgning av sin finansiering på 12,2 miljoner dollar till sin Serie A-runda på 16,25 miljoner dollar från förra året. Företaget meddelade också att deras lågkod, deklarativa ML-plattform för utvecklare nu är allmänt tillgänglig. Under betaperioden har användare tränat över 250 modeller på plattformen. Nu när tjänsten är allmänt tillgänglig kan dessa användare också använda Predibase för att distribuera sina egna stora språkmodeller (LLM) istället för att använda ett API från exempelvis OpenAI. Användare får också tillgång till Predibases egen LudwigGPT LLM. Predibase lanserar också en gratis två veckors provversion av sin plattform. Bland nuvarande kunder finns Paradigm och Koble.ai.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 31 maj

Microsoft lanserar Microsoft Fabric för datahantering och maskininlärning

Microsoft har avtäckt Microsoft Fabric, en ny lösning som kombinerar företagets datahanterings-, analys- och maskininlärningsverktyg i en enda plattform. Fabric är byggt på OneLake, en ny datalake som för närvarande är i förhandsgranskning. Plattformen erbjuder allt från datastyrning och ETL-pipelines till traditionell SQL-analys och maskininlärningsarbetsbelastningar. OneLake kan även virtualisera datalagring i Microsoft Azure Data Lake Storage generation 2 (ADLSg2) och AWS´s Amazon S3, med stöd för Google Storage som kommer snart. Microsoft Fabric är för närvarande i förhandsgranskning, men har redan flera kunder som har använt tidiga versioner av Fabric, inklusive Ferguson, T-Mobile och Aon.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 24 maj

Ny marknadsundersökning analyserar maskininlärningsprogram

En ny marknadsundersökning om maskininlärningsprogram har analyserat både befintliga ledande aktörer och kommande konkurrenter inom branschen. Rapporten innehåller detaljerade studier av affärsstrategier, SWOT-analyser, intäktsandelar och kontaktinformation. Bland de ledande företagen inom den globala marknaden för maskininlärningsprogram finns Microsoft, Google, TensorFlow, Kount, Warwick Analytics, Valohai, Torch, Apache SINGA, AWS, BigML och Figure Eight. Rapporten täcker även nuvarande och framtida trender för konsumentpreferenser som kommer att forma branschen.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 24 maj

Global Machine Learning Software marknadsrapport

En global marknadsrapport för maskininlärningsprogramvara har skapats med hjälp av en omfattande forskningsprocess som inkluderar både primär och sekundär information. Rapporten ger insikter om marknadens konkurrenslandskap och stora aktörer, vilket kan hjälpa köpare att fatta välgrundade affärsbeslut. Maskininlärningsprogramvarans marknadsvärde och CAGR ger användbar information om sektorns nuvarande status och förväntade framtida tillväxt. Företag kan använda denna information för att identifiera tillväxtmöjligheter, utvärdera potentiella risker och skapa lönsamma affärsplaner som är anpassade efter kund- och marknadstrender.

Direktlänk Dela Scene for Dummies fördjupade 24 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare