» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 343 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Google Cloud är en samling molntjänster som erbjuds av Google för att hjälpa företag och organisationer att hantera sina IT-resurser mer effektivt. Det inkluderar lagring, databaser, maskininlärning, artificiell intelligens och andra tjänster som kan användas för att bygga, driftsätta och skala applikationer. Google Cloud tillhandahåller också verktyg för att analysera och visualisera data, samt säkerhetsfunktioner för att skydda användarnas information. Genom att använda Google Cloud kan företag snabbt och enkelt utveckla och implementera lösningar utan att behöva investera i dyr infrastruktur.

Senaste nytt kring Google Cloud

Google lanserar nya AI-modeller kallade Gemma

Google har lanserat en ny uppsättning AI-modeller kallade Google Gemma. Dessa verktyg är avsedda för utvecklare och forskare som vill skapa AI på ett ansvarsfullt sätt. Google Gemma finns i två versioner, Gemma 2B och 7B. Utvecklare kan prova Gemma gratis på Kaggle, en plattform för dataforskning. Om du är ny på Google Cloud kan du få upp till $300 i krediter för att använda dessa modeller. Google säger att Gemma är bättre än mycket större modeller när man tittar på vissa tester. Google har även tagit fram en ny guide kallad Responsible Generative AI Toolkit för att säkerställa att AI-appar skapas på ett säkert sätt.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupar idag
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Google presenterar nya AI-modeller för utvecklare, men håller Gemini-modeller hemliga

Google har släppt nya artificiella intelligens (AI) modeller som externa utvecklare potentiellt kan anpassa som sina egna. Alphabet-dotterbolaget sa att individer och företag kan bygga AI-programvara baserat på dess nya familj av ´öppna modeller´ som kallas Gemma, gratis. Företaget gör viktig teknisk data offentligt tillgänglig. Detta kan locka mjukvaruutvecklare att bygga på Googles teknik och uppmuntra användningen av dess nyligen lönsamma molndivision. Modellerna är ´optimerade´ för Google Cloud. Google gjorde inte sina större, främsta modeller, kända som Gemini, öppna, till skillnad från Gemma.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade igår

China Medical University Hospital samarbetar med Google Cloud för AI-assisterad cancervård

China Medical University Hospital (CMUH) använder Google Clouds generativa AI för att stödja sina läkare i cancervården. Ett formellt samarbete mellan CMUH och Google Cloud undertecknades i december förra året för att använda MedLM, en sjukvårdsspecifik gen AI baserad på det stora språkmodellen, Med-PaLM 2. MedLM har blivit grunden för CMUH:s AI-assisterade läkarsystem för att göra sjukdomsdiagnos, behandlingsplanering, patientutbildning och medicinsk forskning. Hittills har de utvecklat två genAI-baserade verktyg som hjälper till att utveckla cancerbehandlingsplaner. Dessutom använder CMUH Google´s AI-acceleratorer, TPU (Tensor Processing Unit), för utveckling av nya läkemedel.

Direktlänk Dela Healthcare IT News fördjupade igår

Taiwanska CMUH samarbetar med Google Cloud för AI-assisterad läkare

Taiwans China Medical University Hospital (CMUH) meddelade i mitten av december 2023 sitt samarbete med Google Cloud. Med hjälp av Google Clouds generativa AI-teknologi, inklusive MedLM, har CMUH utvecklat ett omfattande AI-assisterat läkarsystem som syftar till att hjälpa hälsovårdsprofessionella med diagnos, behandlingsplanering, patientutbildning och medicinsk forskning. CMUH är ett av de första universitetssjukhusen i Asien som testar MedLM. Genom sitt samarbete med Google Cloud är CMUH dedikerade till att driva AI-innovation inom smart hälsovård för att forma framtidens hälsovård i Taiwan.

Direktlänk Dela BioSpectrum Asia fördjupade 19 februari

Google byter ut AI-appen Bard mot kraftfullare modell Gemini

Google har bytt ut sin generativa AI-app Bard mot en ny, kraftfullare AI-modell kallad Gemini. Gemini kommer i tre storlekar och används för att driva den kostnadsfria versionen av appen som tidigare hette Bard. Gemini Ultra, den största modellen, har förmågan att hantera mycket komplexa uppgifter och har presterat bättre än GPT-4, AI-modellen under OpenAI:s mest avancerade version av ChatGPT, på de flesta jämförelser. Google erbjuder nu Gemini Advantage, som använder Ultra LLM, via en månadsabonnemang på 19,99 dollar i USA. Trots framgången med Gemini är det osäkert hur stor den ekonomiska effekten kommer att bli för Alphabet på kort sikt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 19 februari

Microsoft och Amazon: De två bästa långsiktiga investeringarna inom AI

Microsoft och Amazon är de två ledande företagen inom molntjänster för den växande marknaden för artificiell intelligens (AI). Båda företagen upplever en ökande efterfrågan på deras molntjänster, vilket gör dem till relativt lågriskinvesteringar. Microsoft har rapporterat att det nu har 53 000 kunder som använder AI i sin Azure molntjänst och att Azure snabbt vinner marknadsandelar. Amazon upplever samma efterfrågan på AI i sin molnverksamhet. Företaget använder sina AI-förmågor för att stärka sin dominans inom e-handel. Båda företagen genererar växande kassaflöden som kan finansiera investeringar i nya AI-verktyg under många år framöver.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 februari

Google byter ut AI-modellen Bard mot Gemini

Alphabet´s Google har bytt ut sin AI-modell Bard mot en ny, kraftfullare modell kallad Gemini. Gemini kommer i tre storlekar: Nano, Pro och Ultra. Gemini Ultra har visat sig vara överlägsen GPT-4, den mest avancerade versionen av OpenAI´s ChatGPT, i de flesta tester. Trots detta tror inte alla att Gemini kommer att bli en ´ChatGPT-dödare´. Google har också lanserat en prenumerationstjänst för Gemini Advantage, som kostar 19,99 dollar i månaden i USA. Det är dock osäkert hur stor den ekonomiska inverkan av Gemini Advantage-prenumerationer kommer att vara för Alphabet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 18 februari

Google Cloud och China Medical University Hospital utvecklar AI-assisterad läkare

China Medical University Hospital (CMUH) i Taiwan har i samarbete med Google Cloud utvecklat ett omfattande ´AI-assisterat läkarsystem´ med hjälp av Googles generativa AI-teknologi, inklusive MedLM. Systemet syftar till att hjälpa sjukvårdspersonal med diagnos, behandlingsplanering, patientutbildning och medicinsk forskning. CMUH är det första medicinska centret i Asien som antar Med-PaLM 2. Samarbetet kommer att introducera verktyg för att stödja medicinska yrkesverksamma i precisionsbehandling av cancer. CMUH har redan erkänts som världens tredje smarta sjukhus av USA:s Healthcare Information and Management Systems Society (HIMSS) och Newsweek.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 18 februari

CMUH i Taiwan uppgraderar smart hälsovård med generativ AI från Google Cloud

China Medical University Hospital (CMUH) i Taiwan har utvecklat ett omfattande ´AI-assisterat läkarsystem´ i samarbete med Google Cloud. Systemet använder Google Clouds generativa AI-teknologi, inklusive MedLM, för att stödja vårdpersonal i diagnos, behandlingsplanering, patientutbildning och medicinsk forskning. Samarbetet kommer att introducera verktyg för att stödja medicinska yrkesverksamma i precisionsbehandling av cancer. CMUH är ett av de första universitetssjukhusen i Asien att testa MedLM och är engagerat i att driva AI-innovation inom smart hälsovård för att forma framtidens hälsovård i Taiwan.

Direktlänk Dela Morningstar fördjupade 17 februari

China Medical University Hospital i Taiwan uppgraderar smart hälsovård med Gen AI

China Medical University Hospital (CMUH) i Taiwan har annonserat sitt samarbete med Google Cloud. De använder Googles generativa AI-teknologi, inklusive MedLM, för att utveckla ett omfattande ´AI-drivna doktor´ system för att assistera sjukvårdspersonal med diagnoser, behandlingsplanering, patientutbildning och medicinsk forskning. Samarbetet introducerar verktyg för att hjälpa sjukvårdspersonal att leverera exakt cancerbehandling. CMUH är ett av de första universitetssjukhusen i Asien att testa MedLM. Genom samarbetet med Google Cloud är CMUH dedikerade till att driva AI-innovation inom intelligent hälsovård för att forma framtiden för hälsovården i Taiwan.

Direktlänk Dela Fior Reports fördjupade 17 februari

Satellit och AI ska spåra metanutsläpp från olje- och gasanläggningar

En satellit som ska lanseras kommer att spåra hur mycket metan som släpps ut av olje- och gasanläggningar, med målet att uppmuntra till minskning av skadliga gasutsläpp i atmosfären. Satelliten MethaneSAT, som drivs av Environmental Defense Fund (EDF), ska kartlägga, mäta och spåra metanutsläpp. Satelliten ska skjutas upp i början av mars på en SpaceX Falcon 9-raket. Google kommer att arbeta med EDF på ett projekt för att kombinera deras vetenskap och teknik för att minska metanutsläpp. Google Cloud kommer att ge MethaneSAT-teamet de beräkningskapaciteter som krävs för att snabbt och säkert bearbeta MethaneSATs massiva dataström.

Direktlänk Dela Computer Weekly fördjupade 16 februari

Google expanderar Gemini AI-chattbot globalt

Google har utökat räckvidden för sin Gemini-app, en banbrytande AI-chattbot, och har nu gjort den tillgänglig i över 150 länder och territorier globalt, inklusive i Indien. Detta kommer exakt en vecka efter att Google sa att det byter namn på sin Bard-chattbot till Gemini, tillsammans med lanseringen av en fristående Gemini-app för Android-enheter. Gemini-appen för Android har sedan dess lansering fått uppmärksamhet på grund av sina innovativa funktioner. Nu, med stöd för engelska, koreanska och japanska språk, tillgodoser Gemini-appen en mångsidig publik, vilket ökar dess tillgänglighet och attraktionskraft. Enligt Googles support-sida är expansionen till över 150 länder avsedd att demokratisera AI-drivna konversationer, vilket gör dem tillgängliga för en världsomspännande publik. Android-användare behöver en enhet med minst 4 GB RAM och som kör på Android 12 eller nyare versioner av Googles operativsystem (OS). På samma sätt kan iPhone-användare med iOS 16 eller senare engagera sig med chattboten via Google-appen genom att växla funktionen i övre högra hörnet. För närvarande stöder appen engelska, japanska och koreanska språk. Den globala lanseringen av Gemini påbörjades och förväntas utvecklas under de kommande dagarna, vilket underlättar sömlös integration av chattboten i användarnas digitala interaktioner över hela världen. För att få tillgång till Gemini måste användare vara inloggade på ett personligt Google-konto eller ett Workspace-konto med funktionen aktiverad av administratören. Gemini ersätter Google Assistant. När användare laddar ner den nya appen på Android har de möjlighet att ställa in Gemini som sin standardassistent, vilket effektivt ersätter Google Assistant. Det verkar som att Google inte helt eliminerar Assistant, men företaget har skiftat sitt fokus bort från Assistant under en tid nu, vilket tydligt indikerar dess tro på Gemini som framtiden. Sissie Hsiao, som leder Bard (nu Gemini) på Google, kommenterade: ´Jag tror att det är ett super viktigt första steg mot att bygga en verklig AI-assistent - en som är konversationell, multimodal och mer hjälpsam än någonsin tidigare.´ Google´s Gemini Advanced Bard har varit det bästa sättet för människor att direkt uppleva våra mest kapabla modeller. För att återspegla den avancerade tekniken i dess kärna kommer Bard nu helt enkelt att kallas Gemini, meddelade Google. ´Versionen med Ultra kommer att kallas Gemini Advanced, en ny upplevelse som är mycket mer kapabel att resonera, följa instruktioner, koda och kreativt samarbeta. Till exempel kan det vara en personlig handledare, anpassad efter din inlärningsstil. Eller så kan det vara en kreativ partner, som hjälper dig att planera en innehållsstrategi eller bygga en affärsplan. ´Du kan börja använda Gemini Advanced genom att prenumerera på den nya Google One AI Premium-planen, som erbjuder det bästa av Googles AI-funktioner på ett ställe. Denna premiumplan bygger på den populära Google One-tjänsten som erbjuder utökad lagring och exklusiva produktfunktioner´, sade Sundar Pichai, VD för Alphabet och Google, i ett uttalande. Gemini-modeller kommer också till produkter som människor och företag använder varje dag, inklusive Workspace samt Google Cloud. Workspace: Redan nu använder fler än 1 miljon människor funktioner som Hjälp mig att skriva för att förbättra sin produktivitet och kreativitet genom Duet AI. Duet AI kommer att bli Gemini för Workspace, och snart kan konsumenter med Google One AI Premium-plan använda Gemini i Gmail, Docs, Sheets, Slides och Meet. Google Cloud: För Cloud-kunder kommer Duet AI också att bli Gemini de kommande veckorna. Gemini kommer att hjälpa företag att öka produktiviteten, utvecklare att koda snabbare och organisationer att skydda sig mot cyberattacker, tillsammans med otaliga andra fördelar.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 16 februari

Intelia uppnår Premier Status och specialisering inom maskininlärning med Google Cloud

Intelia har uppnått nya kompetenser och specialiseringar med Google Cloud, inklusive Premier Status inom sälj- och serviceengagemangsmodeller och specialiseringen Machine Learning-Services med Google Cloud Partner Advantage. Dessa ackrediteringar erkänner företagets expertis och framgång i att bygga avancerade dataanalyslösningar för kunder med hjälp av Google Cloud-teknik. Intelia, som grundades 2018 och har sitt huvudkontor i Melbourne, är en specialiserad data-, intelligent automatiserings- och molnspecialistkonsult och har varit en Google Cloud-partner sedan starten. Direnc Uysal, Intelias teknikchef, uttrycker stolthet över företagets framgångar och potential för fortsatt tillväxt.

Direktlänk Dela iTWire fördjupade 14 februari

Intelia, en snabbväxande partner till Google Cloud, har uppnått Premier Status inom försäljning och service-engagemangsmodeller samt specialisering inom maskininlärningstjänster med Google Cloud Partner Advantage. Denna status ses som en viktig tillväxtstimulans för företaget. Intelia har sedan starten 2018 hjälpt kunder att påskynda sina strategiska mål med avancerad analys, data-plattformar och AI. Intelias teknikchef Direnc Uysal betonade betydelsen av detta för företaget. Intelia har tillgång till Google Clouds teknologi, internationella kunskapsbas, tekniska och leveransramverk samt expertkunskap inom dataanalys. Alister Dias, vice VD för Google Cloud i Australien och Nya Zeeland, berömde Intelia för dess förmåga att vägleda kunder att framgångsrikt utnyttja dessa teknologier.

Itbrief.com.au fördjupade 14 februari

Ackman och Tepper delar gemensam AI-investering i Alphabet

Bill Ackman och David Tepper, båda hedgefondsförvaltare och miljardärer, delar en gemensam investering i Google moderbolag Alphabet, ett ledande företag inom artificiell intelligens (AI). Ackmans Pershing Square Capital Management äger mer än 13,7 miljoner av Alphabets klass A och C aktier, medan Teppers Appaloosa Management äger 2,75 miljoner av Alphabets klass C aktier. Ackman har uttryckt sin uppskattning för Alphabets tillgång till enorma mängder data, vilket är en nyckelfördel i AI-utbildning, och förutser att företaget kommer att vara en dominerande spelare inom AI på lång sikt.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 13 februari

Alphabet kan vara det bästa AI-aktieköpet trots Nvidias framgångar

Av alla ´Magnificent Seven´-aktier har ingen kommit i närheten av de vinster som Nvidia har visat. Aktierna i chipstillverkaren har skjutit i höjden med 221% under de senaste 12 månaderna. Nvidia har kanske varit den största förmånstagaren av AI-boomen. Nvidia:s framgång är berättigad eftersom företaget tillhandahåller de chips som driver AI-användningsfall. Men aktierna kan vara dyra just nu, med ett pris-till-vinstförhållande på 89,7. Alphabet, å andra sidan, kan vara det bästa AI-aktieköpet att behålla. Alphabet rapporterade digitala annonsintäkter på 65,5 miljarder dollar i fjärde kvartalet 2023, en ökning med 11% jämfört med föregående år. Aktien handlas nu till ett P/E-förhållande på 24,9. Detta är en bra ingångspunkt för investerare att äga en ledare inom AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 februari

Google döper om Bard till Gemini och lanserar betalversion

Google har genomgått en betydande omdöpning av sin AI-chattbot och assistent, Bard, som nu heter Gemini, i linje med sviten av AI-modeller som driver chattbotten. Detta positionerar Gemini som en huvudkonkurrent till OpenAI:s ChatGPT. Utöver omdöpningen har Google introducerat nya sätt för användare att få tillgång till Gemini. Android-användare kan nu ladda ner en dedikerad app för Gemini, medan iPhone-användare kan använda Gemini inom Google-appen på iOS. Google har också introducerat ett nytt AI-prenumerationsalternativ, som erbjuder tillgång till Gemini Ultra 1.0, företagets mest kraftfulla AI-modell, för $19,99 per månad via Google One.

Direktlänk Dela Graphic Communications Group fördjupade 10 februari

Google lanserar omgjord AI-chattbot och premium prenumerationstjänst

Google har presenterat en stor omgörning av sin AI-chattbot Bard, som nu har bytt namn till Gemini. Gemini har nu en dedikerad Android-app och en premium prenumerationstjänst för kraftanvändare. Detta markerar Googles förnyade satsning på AI-assistenter, liknande insatser från teknikjättar som Microsoft och Amazon. Den nya prenumerationstjänsten Gemini Ultra 1.0 kostar 19,99 dollar per månad och ger tillgång till Googles mest kraftfulla AI-modell. Gemini är för närvarande tillgänglig i över 150 länder och territorier, med endast engelska som språkalternativ, men japanska och koreanska planeras för framtiden.

Direktlänk Dela Daily News Egypt fördjupade 10 februari

Google döper om Bard AI till Gemini, lanserar betalversion

Google har döpt om sin Bard chatbot till Gemini och lagt till mobilappalternativ samt en betalversion av tjänsten. Detta är ett försök av Google att hålla jämna steg med de senaste artificiella intelligensprodukterna från Microsoft och OpenAI. Google Cloud döper också om Duet AI till Gemini. Gemini kommer att ha sin egen app på Android och kan ersätta Google Assistant som den primära röstassistenten. Dessutom introducerar Google en betald version av sin chatbot, Gemini Advanced, som en del av en ny $20-per-månad Google One prenumerationstier.

Direktlänk Dela Geo Television Network fördjupade 10 februari

Google byter namn på ´Bard´ till ´Gemini´ för alla AI-produkter

Google har bytt namn på ´Bard´ till ´Gemini´ i samband med lanseringen av mobila appar och en avancerad nivå. Gemini är nu namnet på alla Googles AI-produkter. Detta inkluderar den konversationella AI-chattboten på webben och mobilen, samt upplevelser i Gmail, Docs och andra Workspace-produkter. Googles huvudmotivering är att det nya namnet betonar vad slutanvändare verkligen interagerar med. Men det ifrågasätts om modellen och produkten bör dela samma namn, särskilt ett som människor inte är riktigt medvetna om.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 10 februari

Googles AI-chatbot Bard byter namn till Gemini

Google har bytt namn på sin AI-chatbot Bard till Gemini, vilket matchar namnet på AI-modellen som företaget lanserade i december. Trots det nya namnet, logotypen, apparna och webbplatsen gemini.google.com kommer Bard inte att förändras mycket. Det finns nu också en premium, betald Gemini-version kallad Ultra. Google har också två nya Gemini-appar för Android och iOS, som också är tillgängliga i USA. Nästa vecka kommer de att lanseras i Asien och Stilla havet på engelska, samt på japanska och koreanska. Gemini kommer att bli den primära assistenten på Android-telefoner för personer som laddar ner appen och väljer att delta. Detta signalerar början på slutet för Google Assistant, åtminstone på mobilen.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 9 februari

Google fortsätter att utveckla AI för att förbättra sina produkter och tjänster

Enligt Sundar Pichai, VD för Google och Alphabet, har Google i flera år investerat djupt i AI som det bästa sättet att förbättra sökning och alla dess produkter. AI är nu central för två företag som har växt snabbt på senare år: Google Cloud och Workspace-tjänster och den populära prenumerationstjänsten Google One, som snart kommer att korsa 100 miljoner prenumeranter. I december tog Google ett betydande steg på sin resa för att göra AI mer användbar för alla med starten av Gemini-eran. Ultra 1.0 är den första att överträffa mänskliga experter på MMLU (massiv multitask språkförståelse), vilket använder en kombination av 57 ämnen för att testa kunskap och problemlösningsförmågor. Google introducerar nu Gemini Advanced Bard, tillgängligt på 40 språk på webben och kommer till en ny Gemini-app på Android och på Google-appen på iOS. Genom att prenumerera på den nya Google One AI Premium-planen kan alla börja använda Gemini Advanced.

Direktlänk Dela TechCity fördjupade 9 februari

Google introducerar Gemini, en AI-baserad teknik för att förbättra sökning och produktivitet

Google har introducerat Gemini, en AI-baserad teknik som syftar till att förbättra sökning och produktivitet. Gemini, tidigare känd som Bard, kommer nu också att omfatta Duet. Googles VD Sundar Pichai meddelade detta i ett blogginlägg. Gemini är central för två snabbt växande företag: Googles Cloud och Workspace-tjänster och deras populära prenumerationstjänst Google One, som snart kommer att korsa 100 miljoner prenumeranter. Gemini kommer också att finnas tillgängligt i produkter som människor och företag använder varje dag, inklusive Workspace och Google Cloud.

Direktlänk Dela My Droll fördjupade 9 februari

Google döper om sin Bard chatbot till Gemini och lanserar en fristående Android-app

Google har meddelat att företaget döper om sin Bard chatbot till Gemini och lanserar en fristående Gemini-app för Android-enheter. Teknikjätten tillkännagav också integrationen av alla dess Duet AI-funktioner inom Google Workspace under Gemini-varumärket. Företaget avtäckte också den offentliga utgåvan av Gemini Ultra 1.0, som framhävs som den mest omfattande och avancerade versionen av Googles stora språkmodell (LLM). Gemini kommer att vara tillgängligt på engelska i över 150 länder och territorier. Gemini Advanced kommer att ingå i Google One AI Premium Plan, prissatt till $19.99 per månad, med en gratis tvåmånaders provperiod.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 8 februari

Google samarbetar med Maharashtras regering för att tillhandahålla AI-lösningar

Teknikjätten Google har skrivit under ett Memorandum of Understanding (MoU) med regeringen i Maharashtra för att tillhandahålla AI-drivna lösningar inom nyckelsektorer i delstaten. Som en del av samarbetet kommer Google att använda sina AI-möjligheter för att tillhandahålla lösningar inom sektorer som jordbruk, hälso- och sjukvård, hållbarhet, utbildning och startups. Google planerar också att lansera ett toppmodernt AI Center of Excellence vid Indian Institute of Information Technology (IIIT) i Nagpur.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 8 februari

Google omdöper AI-chatbot Bard till Gemini och introducerar prenumerationstjänst

Google omdöper sin artificiellt intelligenta chatbot Bard till Gemini. Android-användare kommer nu att kunna ladda ner en ny Gemini-app för Android-telefoner. Den kan ersätta Assistant på Android-enheter och kommer att behålla samma metoder för att aktivera chatboten som Assistant gör. Google introducerar också en prenumerationstjänst för Gemini, som kommer att vara en del av Google One-prenumerationspaketet, med en ny plan kallad Google One AI Premium-plan. Denna kostar $19.99 per månad och ger tillgång till Gemini Advanced med Ultra 1.0-modellen, tillsammans med Gemini AI i fler Google-appar inklusive Gmail och Docs.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 8 februari

Google One når 100 miljoner prenumeranter och lanserar ny AI Premium-plan

Google One, annonserad av Sundar Pichai, är på väg att korsa 100 miljoner prenumeranter. Google One lanserar nu en ny AI Premium-plan som kostar $19.99. AI Premium ger tillgång till Gemini Advanced med Ultra 1.0-modellen och kommer inom kort att ge tillgång till Gemini i Gmail, Docs, Sheets, Slides och Meet. För icke-Workspace-användare har dessa funktioner hittills varit gratis att använda under Trusted Tester-perioden. Gemini är även det nya namnet för Google Cloud-kunder som använder AI-drivna cybersäkerhets-, kodnings- och produktivitetserbjudanden. Google erbjuder en gratis två månaders provperiod av AI Premium idag.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 8 februari

Google byter namn på AI-verktyg till Gemini

Google ändrar namnet på alla sina AI-verktyg till Gemini. Detta påverkar chattboten Bard och AI-assistenten i Google Workspace, Duet AI. Bard, den kostnadsfria versionen av AI-chattboten, kommer hädanefter att kallas Gemini. Företaget väljer samma namn för Duet AI i Google Cloud. Tidigare i veckan fick chattboten en uppgradering inom Europa för att den ska kunna köras på Gemini Pro. Idag lanserar Google också en kraftfullare AI-chattbot som kallas Gemini Advanced. Kostnaden för AI-chattboten är 22 dollar per månad. Dessutom säger Google farväl till namnet Duet AI. Här väljer Google namnet Gemini för Workspace. Detta är en AI-assistent som är integrerad i alla Googles tjänster. Gemini för Workspace kommer snart att läggas till i Google One Premium-planen.

Direktlänk Dela Techzine fördjupade 8 februari

Google omdöper Duet AI till Gemini i omprofilering

Google omdöper Duet AI för Workspace till ´Gemini för Workspace´ och Duet AI för Google Cloud till ´Gemini´. Denna namnändring är en del av en större omprofilering där alla Googles AI-insatser samlas under ´Gemini´-varumärket. Funktioner som Help Me Write kommer snart att vara tillgängliga för användare som prenumererar på den nya Google One AI Premium-planen. Google är mitt i en stor omprofilering, och samlar alla sina AI-insatser under ´Gemini´-varumärket. Google Bard omdöps till Google Gemini, men Google stannar inte där. Duet AI för Workspace omdöps också till Gemini, och funktionerna inom detta kommer nu att bli tillgängliga för fler människor.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 8 februari

Kyndryl utökar partnerskapet med Google Cloud för att utveckla Gen AI-lösningar

IT-infrastrukturtjänstleverantören Kyndryl har utökat sitt partnerskap med Google Cloud för att utveckla ansvarsfulla lösningar inom generativ artificiell intelligens (Gen AI), med målet att påskynda kundadoption. Samarbetet kommer att utnyttja Google Clouds avancerade Large Language Model (LLM), Gemini, i kombination med Kyndryls expertis och hanterade tjänster. Kyndryl kommer att introducera sin anpassade Large Language Model Operations (LLMOps) Framework för Google Cloud-kunder. Företaget planerar också att utöka sina AI- och dataanalysfärdigheter genom ökade utbildningsmöjligheter.

Direktlänk Dela TechCircle fördjupade 8 februari

AI-sektorn i Indien växer med stöd från Google och Microsoft

Microsofts VD Satya Nadella och Google DeepMinds chefsforskare Dr Jeff Dean har nyligen besökt Indien för att diskutera landets framtid inom AI. Nadella tror att Indien kan bidra betydligt till AI-utvecklingen och engagerar sig med lovande AI-startups. Google höll nyligen sitt första Research@ Bangalore-evenemang där akademiska forskare, utvecklare och startups samlades. Många nya startups fokuserar på att skapa tvåspråkiga LLMs för den indiska marknaden, till exempel Sarvam AI, som nyligen introducerade OpenHathi och har ett partnerskap med Microsoft.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 8 februari

Google introducerar ´localllm´ för utveckling av AI-appar på lokala CPU:er

Google har introducerat ´localllm´ som tillåter utvecklare att utveckla nästa generations AI-appar på lokala CPU:er. ´localllm´ är en uppsättning verktyg och bibliotek som ger enkel tillgång till kvantiserade modeller från HuggingFace genom ett kommandoradsverktyg. Denna lösning eliminerar behovet av GPU:er, vilket erbjuder en sömlös och effektiv lösning för applikationsutveckling. ´localllm´ kretsar kring användningen av kvantiserade modeller optimerade för lokala enheter med begränsade beräkningsresurser.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 8 februari

Molnmarknaden växer tack vare generativ AI

Molndatormarknaden, som drabbades av betydande nedgångar 2023, har återhämtat sig bortom analytikernas förväntningar, främst tack vare implementeringar av generativ AI. Synergy Research Group förutspår ´enorma årliga ökningar´ i molnutgifterna och förväntar sig att den årliga utgiften snart kommer att nå 500 miljarder dollar. Google Cloud och Microsoft visade starkare årlig tillväxt, medan marknadsandelen för Amazon Web Services sjönk något till 31%. Sammantaget håller de tre hyperskalarna 67% av den globala marknadsandelen.

Direktlänk Dela Channel Futures fördjupade 7 februari

Maskininlärning och MLOps: En nyckel till framgång för AI-drivna företag

Maskininlärning (ML) är en kraftfull teknologi som kan lösa komplexa problem och leverera kundvärde. Men ML-modeller är utmanande att utveckla och distribuera. Detta är varför Machine Learning Operations (MLOps) har framträtt som ett paradigm för att erbjuda skalbara och mätbara värden till artificiell intelligens (AI) drivna företag. MLOps automatiserar och förenklar ML-arbetsflöden och distributioner. MLOps gör ML-modeller snabbare, säkrare och mer tillförlitliga i produktion. MLOps förbättrar också samarbetet och kommunikationen mellan intressenter. Men mer än MLOps behövs för en ny typ av ML-modell som kallas Large Language Models (LLMs).

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 7 februari

Företag bör förbereda sig för ökade AI- och IoT-baserade cyberattacker

Uppkomsten av artificiell intelligens (AI), stora språkmodeller (LLM) och IoT-lösningar har skapat ett nytt säkerhetslandskap. Enligt Google Clouds Cybersecurity Forecast 2024-rapport bör företag förvänta sig en ökning av attacker som drivs av generativa AI-verktyg och LLM när dessa teknologier blir mer allmänt tillgängliga. Detta skapar en obalans där företag ständigt måste skydda sig mot nya hot. Men genom att återgå till grundläggande säkerhetsåtgärder kan företag minska risker, mildra effekter och utveckla förbättrad hotintelligens.

Direktlänk Dela IBM Security fördjupade 7 februari

Nya initiativ för att påskynda AI-adoption presenterade i Singapore

Under ExploreAI-toppmötet förra veckan presenterades nya gemensamma initiativ för att ytterligare påskynda AI-adoption inom regeringen och industrin i stöd för Singapores andra nationella AI-strategi, även känd som NAIS 2.0. Ett utvidgat initiativ som heter AI Trailblazers 2.0 presenterades, med målet att hjälpa upp till 150 fler organisationer i Singapore att snabbt bygga generativa AI-lösningar för att ta itu med deras verkliga utmaningar. Detta utvidgade initiativ kommer att innehålla förbättrade ´Innovation Sandboxes´ som ger deltagande organisationer tillgång till Google Clouds förenade AI-stack, samt stöd från Google Cloud-ingenjörer, utan kostnad i upp till 10 veckor.

Direktlänk Dela CDOTrends fördjupade 7 februari

Singapore har ´mycket hög´ potential som globalt AI-hub, säger Google Cloud-chef

Singapore har en ´mycket hög´ potential som ett globalt AI-hub, enligt en Google Cloud-chef. Caroline Yap, chef för global AI-affärsverksamhet och tillämpad teknik på Google Cloud, sa att bra offentliga och privata partnerskap är nödvändiga för att AI ska kunna leverera på sin potential. Yap talade vid Explore AI-toppmötet, ett möte som Google Cloud och Singapores regering anordnade för att erkänna de bästa generativa AI-lösningarna från organisationer som deltog i ´AI Trailblazers´-initiativet. Singapore var ett av de första länderna med en AI-strategi och lanserade i december National AI Strategy 2.0.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 7 februari

Recension av Fei-Fei Lis bok, ´The Worlds I See´

Fei-Fei Li är en framstående kvinna inom det manligt dominerade området artificiell intelligens. I sin bok ´The Worlds I See´ beskriver hon sin resa från att vara en ung forskare i Kina till att bli en ledande figur inom AI. Hon diskuterar sin forskning, inklusive hur hon tillämpar principer från visuell igenkänning i hjärnan på maskininlärning. Li är också medgrundare till AI4All, en ideell organisation som främjar mångfald och inkludering inom AI. Trots en kontrovers under hennes tid som chefsforskare för Google Cloud har Li blivit en förebild inom sitt område.

Direktlänk Dela Women´s Agenda fördjupade 6 februari

WellSky samarbetar med Google Cloud för att utveckla AI-verktyg inom sjukvården

WellSky, ett mjukvaru- och analysföretag inom hälso- och sjukvården, har inlett ett samarbete med Google Cloud för att utveckla avancerade verktyg för dataanalys, maskininlärning och artificiell intelligens inom hälso- och sjukvårdsinställningar. Joel Dolisy, teknisk chef på WellSky, säger att målet är att hjälpa till att hantera utbrändhet i branschen och öka klinikernas tid vid sängkanten. Genom att använda generativa AI-verktyg, kända som Vertex AI, hoppas WellSky kunna effektivisera processer och minska arbetsbördan för klinisk personal, samtidigt som patientinformation skyddas och kliniskt omdöme bibehålls.

Direktlänk Dela Skilled Nursing News fördjupade 6 februari

USA:s federala myndigheter vidtar åtgärder mot generativ AI

De flesta stora federala myndigheter i USA har vidtagit åtgärder angående användningen av verktyg som ChatGPT. Flera myndigheter, inklusive Social Security Administration, Department of Energy och Veterans Affairs, har blockerat tekniken på sina system. Vissa, inklusive NASA, arbetar med att etablera säkra testmiljöer för att utvärdera generativa AI-system. Jordbruksdepartementet har till och med inrättat en styrelse för att granska potentiella användningsfall inom myndigheten. Det är oklart hur Department of Commerce, Housing and Urban Development, Transportation och Treasury förhåller sig till tekniken.

Direktlänk Dela FedScoop fördjupade 5 februari

Duet AI: En smart AI-assistent för arbetsproduktivitet

Duet AI är en artificiell intelligens (AI) som är utformad för att ge smarta svar. Denna AI-verktyg, som är framträdande inom Google Workspace produktivitetsverktyg, ökar arbetsproduktiviteten genom touch-kontroll och röstkommandon. Duet AI används mestadels med Google Cloud och Google Workspace. Den har en användarvänlig gränssnitt och ger snabb och lättillgänglig information. Duet AI tar hänsyn till användarens preferenser och vanor för att ge anpassade resultat. Dess funktioner inkluderar automatisering av arbetsuppgifter, innehållsskapande, förbättring av arbetsproduktivitet, kontroll av data och koder, integrering med Google Meet, skapande av säljavdelningar, e-post svar via Gmail och kundtjänstsupport.

Direktlänk Dela Tamindir fördjupade 4 februari

Ny grupp av teknikaktier, ´AI 5´, identifierade

Wall Street-analytiker har identifierat en ny grupp av teknikaktier känd som ´AI 5´. Dessa aktier har alla utmärkt sig på marknaden och har en gemensam nämnare: alla företag utvecklar artificiell intelligens (AI) på unika sätt. De fem företagen är Nvidia, Microsoft, Advanced Micro Devices (AMD), Taiwan Semiconductor Manufacturing och Broadcom. Trots att dessa företag alla utvecklar AI, tror vissa analytiker att denna koppling kanske inte räcker för att hålla gruppen samman. Bland annat föreslår Glen Kacher från Light Street Capital att gruppen behöver omstruktureras helt.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 februari

AI-uppdateringar: Hewlett Packard bygger superdator för Eni, Dynatrace utökar sin plattform, Lenovo bygger HPC-kluster, WellSky samarbetar med Google Cloud, Accenture investerar i Tenchi Security

Hewlett Packard Enterprise bygger en nästa generations superdator, HPC6, för Eni, en av världens största energileverantörer. Dynatrace har utökat sin analys- och automationsplattform för att ge bättre överblick och säkerhet för stora språkmodeller och generativa AI-drivna applikationer. Lenovo har meddelat att de kommer att bygga ett nytt High Performance Computing (HPC) kluster tillsammans med University of Paderborn. WellSky har inlett ett strategiskt samarbete med Google Cloud för att utnyttja dess säkra molnteknologier och AI-plattform, Vertex AI. Accenture har gjort en strategisk investering i Tenchi Security, ett företag för cyberriskhantering.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 2 februari

Stora teknikföretag ökar investeringar i AI och datacenter

Stora teknikföretag som Alphabet, Microsoft, Meta Platforms och Amazon fortsätter att investera stort i AI, vilket framgår av deras senaste kvartalsrapporter. Dessa investeringar, som återspeglas i deras kapitalutgifter, ökar i takt. Nvidia, Broadcom och Eaton förväntas dra nytta av denna pågående utgifter: Nvidia som den dominerande tillverkaren av AI-chips; Broadcom som en partner med Alphabet på Googles förälders AI-chip och en leverantör av datacenter-nätverksteknik mer generellt; och Eaton som en leverantör av elektriska komponenter och kraftsystem som används för att driva datacenter. Nvidia är den största vinnaren, med tanke på hur mycket av dess totala intäkter är kopplade till AI-initiativ.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 2 februari

Amazon lanserar AI-shoppingassistenten Rufus

Amazon har meddelat lanseringen av en ny generativ AI-shoppingassistent kallad ´Rufus´. Applikationen kommer att svara på enkla frågor om produkter och tjänster på Amazons online-marknadsplats. Amazon Rufus lanserades i betaform igår och kommer att rullas ut under de närmaste veckorna till amerikanska kunder som använder Amazon Shopping-appen. Rufus kommer att kunna hjälpa amerikanska kunder med frågor om specifika varor och ge dem bredare produktrekommendationer. Amazon tillade att Rufus kommer att kunna svara på en mängd konsumentfrågor, inklusive frågor relaterade till allmän produktforskning, jämförelser mellan olika produkttyper, frågor om specifika produkter och rekommendationer om gåvor.

Direktlänk Dela Tech Monitor fördjupade 2 februari

Amazon rapporterar starka Q4-resultat, aktien stiger

Amazon rapporterade starka resultat för fjärde kvartalet, vilket överträffade analytikernas förväntningar. Aktien steg nästan 7% i förhandeln på fredag. Nettoförsäljningen var nästan 170 miljarder dollar, vilket är 14% högre än föregående år. Företaget förutspår också en stark inkomst för det nuvarande kvartalet. Amazon meddelade också lanseringen av en ny AI-driven shoppingassistent kallad Rufus. Trots nyligen genomförda personalnedskärningar inom Prime Video, MGM Studios och Twitch, ser företaget en stark tillväxt inom AI-utveckling och förväntar sig att det kommer att generera tiotals miljarder dollar för dess molnverksamhet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 februari

Google presenterar AI-drivet verktyg för bildskapande: Image FX

Google har introducerat ett nytt verktyg, Image FX, som förändrar hur vi skapar bilder. Verktyget, som är en del av deras AI Test Kitchen, använder artificiell intelligens för att skapa bilder som ser så verkliga ut att de kan misstas för professionell fotografering. Användare börjar med att skriva en beskrivning av hur de vill att bilden ska se ut. AI:n omvandlar sedan dessa ord till en bild. Google har även gjort tre AI-verktyg tillgängliga: ImageFX, MusicFX och TextFX. För närvarande är AI Test Kitchen bara tillgängligt på engelska.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 2 februari

WellSky och Google Cloud inleder strategiskt partnerskap för att omvandla hälsovården

WellSky, ett företag inom teknik för hälsa och samhällsvård, har ingått ett strategiskt partnerskap med Google Cloud för att utnyttja banbrytande molntekniker och artificiell intelligens (AI) för att omvandla hälsovårdsleveransen. Partnerskapet syftar till att tillhandahålla vårdgivare med smartare verktyg, automatisera repetitiva uppgifter och i slutändan förbättra patientresultaten. WellSky kommer att använda Google Clouds Vertex AI-plattform, vilket ger tillgång till avancerade verktyg för dataanalys, maskininlärningskapacitet och kraftfulla generativa AI-modeller.

Direktlänk Dela Hit Consultant fördjupade 2 februari

Qdrant, en startup för vektordatabaser, accelererar med generativ AI

André Zayarni och Andrey Vasnetsov, som arbetade på en tech-startup i Tyskland, ville skapa en lösning för att optimera sökning i ostrukturerade HR-data. De skapade en vektordatabas med Rust-språket och öppnade källkoden i maj 2021. Deras startup, Qdrant, accelererade tack vare intresset för generativ AI, vilket ledde till en finansieringsrunda på 28 miljoner dollar i januari. Vektordatabaser ökar i popularitet eftersom de låter företagsappar effektivt söka stora mängder ostrukturerade data, vilket hjälper till att minska hallucinationer och förbättra svaren från LLM.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 2 februari

Teknologilandskapet genomgår en djupgående transformation 2024, med den monumentala förändring som generativ AI (gen AI) har medfört för företag, global kultur och världen i stort. Will Grannis, CTO för Google Cloud, ger insikter i hur man bäst utnyttjar gen AI under det kommande året. AI går från att vara ett buzzword till en katalysator för konkreta och meningsfulla affärsresultat. Grannis identifierar tre nyckelpelare som kommer att forma hur företag förstår, distribuerar och utnyttjar gen AI 2024: Ekonomi och energi, allmänhet och tillgång, samt förtroende och säkerhet.

Medium fördjupade 1 februari

Microsoft och Google ser ökad tillväxt i molnintäkter tack vare AI

Microsoft och Google rapporterar en förnyad ökning av tillväxttakt för sina molnintäkter, tack vare spridningen av generativ AI. Google Cloud utgör nu 10 procent av Alphabets intäkter, med molnintäkter på 9,19 miljarder dollar för kvartalet, en ökning med 28 procent från ett år tidigare. Microsoft Cloud passerade 33 miljarder dollar i intäkter, en ökning med 24 procent, med 53 000 Azure AI-kunder. Analytiker tror att den ökade användningen av generativ AI kommer att innebära ännu mer molnanvändning eftersom företagen strävar efter skalbarhet och flexibilitet.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 1 februari

Google fortsätter att investera i AI trots aktiefall

Googles moderbolag Alphabet såg sina aktier falla med mer än 7% på onsdag, trots att bolaget överträffade förväntningarna på flera nyckelområden. Bolaget meddelade att kapitalutgifterna kommer att öka 2024 på grund av fortsatta investeringar i AI för att förbättra sina tjänster. Ruth Porat, bolagets finansdirektör, bekräftade bolagets engagemang för att investera i AI-möjligheter inom Google DeepMind, Google-tjänster och Google Cloud. Trots en minskning av den totala annonsutgifterna, förblev annonsintäkterna en stark kraft för Alphabet, vilket stod för mer än 50% av bolagets totala intäkter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 februari

Community Health Systems samarbetar med Google Cloud för att utveckla AI-program

Det Tennessee-baserade hälsovårdssystemet Community Health Systems har migrerat sina data till en FHIR-baserad plattform och planerar nu att använda AI för att hantera administrativa och kliniska effektiviteter. Företaget har tillkännagivit ett samarbete för att utveckla generativa AI-program på Google Cloud. Målet med denna migration sträcker sig långt utöver att modernisera vår datainfrastruktur, säger Miguel Benet, CHS senior vice president för klinisk drift. CHS planerar att använda Vertex AI och andra stora språkmodeller för att rikta in sig på både administrativa och kliniska effektiviteter, även att koppla AI med Google Maps för att ge patienter personliga resurser i sina samhällen.

Direktlänk Dela HealthLeaders Media fördjupade 31 januari

Essential AI och Google Cloud samarbetar för att utveckla AI-produkter

AI-startupföretaget Essential AI och Google Cloud har meddelat ett partnerskap för att förenkla och skala utvecklingen av full-stack generativa AI-produkter för att hjälpa företagsanvändare att fatta datadrivna beslut. Essential AI kommer att använda Google Cloud som sin molnleverantör för att leverera skräddarsydda stora språkmodeller som kan hjälpa till att öka företagsproduktiviteten genom att automatisera tidskrävande och monotona arbetsflöden. Essential AI kommer också att bygga sina LLMs på Google Clouds infrastruktur och använda företagets analysverktyg för att träna sina modeller.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 30 januari

Essential AI och Google Cloud inleder långsiktigt partnerskap

Essential AI har nyligen meddelat ett nytt långsiktigt partnerskap med Google Cloud för att förenkla och skala upp utvecklingen av full-stack generativa AI-produkter. Partnerskapet syftar till att ge företagsanvändare möjlighet att fatta datastyrda beslut. Google Cloud, som är Essential AIs föredragna molnleverantör, kommer att hjälpa Essential AI att leverera företagsanpassade stora språkmodeller (LLMs). Essential AI har samarbetat med Google Cloud för att använda Cloud TPU v5p för att träna sina modeller.

Direktlänk Dela EnterpriseTalk fördjupade 30 januari

Hugging Face och Google Cloud ingår strategiskt partnerskap för att främja AI-forskning

Hugging Face och Google Cloud har tillkännagivit ett strategiskt samarbete för att främja maskininlärning och öppen AI-forskning. Partnerskapet fokuserar på Google Cloud-kunder, Hugging Face Hub-användare och öppen källkod. Google vill göra banbrytande AI-upptäckter tillgängliga via Hugging Faces öppna ramverk. Tack vare Googles specialiserade hårdvara kan Hugging Faces modeller snabbare tränas och implementeras för Google Cloud-användare. Genom partnerskapet kommer Hugging Faces plattform att integreras med Vertex AI och andra Google Cloud-tjänster. Detta ökar användbarheten och tillgängligheten av generativ AI för utvecklare.

Direktlänk Dela InfoQ fördjupade 30 januari

Google Cloud och Singapore lanserar gemensamma AI-initiativ

Genom AI Trailblazers-initiativet har 43 organisationer inom regering och industri framgångsrikt använt Google Clouds enhetliga AI-stack för att bygga sina egna gen AI-lösningar. AI Trailblazers 2.0, ett utökat initiativ som syftar till att bemyndiga upp till 150 fler organisationer att snabbt bygga sina egna gen AI-lösningar, ska lanseras de kommande veckorna. Uppdateringar till Googles befintliga skicklighetsprogram för att öka den lokala poolen av AI-utövare, med fokus på yrkesverksamma i mitten av karriären och studenter från högre utbildningsinstitut. Singapore, 30 januari 2024 - Kommunikations- och informationsministeriet (MCI), Digital Industry Singapore (DISG), Smart Nation Group (SNG), Enterprise Singapore (EnterpriseSG) och Google Cloud tillkännagav idag olika gemensamma initiativ för att ytterligare påskynda AI-adoptionen inom regering och industri; odla ett vibrerande ekosystem av AI-startups; och bygga en hållbar pipeline av AI-talang, till stöd för Singapores andra nationella AI-strategi (NAIS 2.0).

Direktlänk Dela Asia Food Journal fördjupade 30 januari

Singapore och Google Cloud lanserar gemensamma AI-initiativ

Kommunikations- och informationsministeriet (MCI), Digital Industry Singapore (DISG), Smart Nation Group (SNG), Enterprise Singapore (EnterpriseSG) och Google Cloud har meddelat gemensamma initiativ för att påskynda AI-adoptionen i regeringen och industrin, stödja AI-startups och bygga ett hållbart flöde av AI-talanger. Initiativen stöder Singapores andra nationella AI-strategi (NAIS 2.0). AI Trailblazers-initiativet har behandlat över 100 generativa AI (gen AI) användningsfall från 84 organisationer inom regering och industri. MCI, DISG, SNG och Google Cloud planerar nu AI Trailblazers 2.0, ett utökat initiativ som syftar till att hjälpa upp till 150 fler organisationer i Singapore att snabbt bygga gen AI-lösningar för att lösa sina verkliga utmaningar. Google Cloud och EnterpriseSG har också startat Google for Startups Accelerator: AI First Singapore för att stödja globalt inriktade innovatörer som använder gen AI som kärnteknik för att bygga sina produkter. Dessutom meddelade Google att det förlänger ytterligare 3 000 Google Career Certificate-stipendier till lokala distributionspartners, med fokus på att uppgradera yrkesverksamma mitt i karriären, vilket för totalt antal stipendier till 13 000.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 30 januari

Nya initiativ för att främja Singapores nationella AI-strategi avslöjade

Den 30 januari 2024 meddelade Singapores ministerium för kommunikation och information (MCI), Digital Industry Singapore (DISG), Smart Nation Group (SNG), Enterprise Singapore (EnterpriseSG) och Google Cloud gemensamma initiativ för att ytterligare påskynda AI-adoptionen över regeringen och industrin, odla ett livligt ekosystem av AI-startups och bygga en hållbar pipeline för AI-talanger. Detta stöder Singapores andra nationella AI-strategi (NAIS 2.0).

Direktlänk Dela Asia Food Journal fördjupade 30 januari

Essential AI och Google Cloud inleder flerårigt partnerskap för att utveckla AI-produkter

Essential AI och Google Cloud har tillkännagivit ett nytt flerårigt partnerskap för att förenkla och skala upp utvecklingen av full-stack generativ artificiell intelligens (AI). Med Google Cloud som sin föredragna molnleverantör kan Essential AI leverera företagsanpassade stora språkmodeller som kan bidra till att öka företagets produktivitet genom att automatisera tidskrävande och monotona arbetsflöden. Essential AI kommer att använda Cloud TPU v5p för att träna sina modeller och bygga sina stora språkmodeller på toppen av Googles globala infrastruktur.

Direktlänk Dela Silverliningsinfo.com fördjupade 29 januari

Essential AI väljer Google Cloud för att driva företagsbeslut med generativ AI

Essential AI och Google Cloud har annonserat ett flerårigt partnerskap för att förenkla och skala utvecklingen av generativa AI-produkter som hjälper företagsanvändare att fatta datadrivna beslut. Med Google Cloud som sin föredragna molnleverantör kan Essential AI leverera företagsanpassade stora språkmodeller (LLM) som kan öka företagsproduktiviteten genom att automatisera tidskrävande och monotona arbetsflöden. Essential AI kommer att utnyttja Cloud TPU v5p för att träna sina modeller och bygga sina LLM på toppen av Google Clouds globala infrastruktur.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 29 januari

Essential AI och Google Cloud inleder flerårigt partnerskap för att utveckla AI-produkter

AI-startupföretaget Essential AI och Google Cloud har meddelat ett flerårigt partnerskap för att förenkla och skala utvecklingen av full-stack generativ artificiell intelligens (gen AI) produkter som hjälper företagsanvändare att fatta datadrivna beslut. Med Google Cloud som sin föredragna molnleverantör kan Essential AI leverera stora språkmodeller (LLMs) som är skräddarsydda för företag och kan hjälpa till att öka företagens produktivitet genom att automatisera tidskrävande och monotona arbetsflöden. Essential AI kommer att använda Cloud TPU v5p för att träna sina modeller, vilket är Google Clouds mest kraftfulla, skalbara och flexibla AI-accelerator. Essential AI kommer också att bygga sina LLMs på toppen av Google Clouds globala infrastruktur och kommer att använda företagets bästa analysverktyg, inklusive BigQuery, Looker och Google Analytics, för att hjälpa till att träna sina modeller.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 29 januari

Microsoft förväntas rapportera rekordtillväxt tack vare AI

Microsoft förväntas rapportera en ökning av kvartalsintäkterna med 15,8%, dess bästa tillväxt på nästan två år, tack vare ökad användning av dess produkter med generativ AI som driver efterfrågan på dess molntjänster. Microsoft, som har åtagit sig att investera mer än 10 miljarder dollar i OpenAI, förväntas cementera sin ledning som det största företaget efter marknadsvärde i år. Microsofts molnverksamhet växer också då kunder köper datorkraft i förväntan på att använda dess AI-tjänster. Företaget förutspår en tillväxt på 26% till 27% för Azure i det andra kvartalet som avslutades den 31 december.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 januari

AI lovar att omforma detaljhandeln

Detaljhandelsbranschen står inför en ny era som drivs av artificiell intelligens (AI). Generativ AI, som kan generera nytt innehåll baserat på datamönster, lovar att omforma detaljhandeln genom att erbjuda innovativa lösningar och förbättra kundupplevelsen. Teknikleverantörer tävlar om att ge dessa AI-funktioner till detaljhandlare genom intuitiva molnplattformar och färdiga lösningar. De som inte investerar i AI riskerar att bli föråldrade i en allt mer konkurrensutsatt miljö. Google Cloud och Microsoft har redan avslöjat nya AI-verktyg för detaljhandlare.

Direktlänk Dela Geeky.com.ng fördjupade 28 januari

USA överväger att reglera molntjänster för att begränsa Kinas tillgång till halvledare

Washington är oroade över att kinesiska företag kan få tillgång till samma beräkningskraft som dessa chip genom molnleverantörer som Amazon Web Services, Microsofts Azure och Alphabets Google Cloud. Kommersdepartementet har också undersökt sätt att reglera molnet via exportkontroller, efter omfattande restriktioner som begränsar Kinas tillgång till de kraftfullaste halvledarna. USA:s president Joe Biden instruerade i oktober myndigheten att kräva sådana avslöjanden i ett försök att upptäcka utländska aktörer som kan använda AI för att lansera ´ondskefull cyberaktiverad aktivitet´.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 27 januari

Google Cloud och Hugging Face inleder strategiskt samarbete för att främja AI-utveckling

Google Cloud och startupföretaget Hugging Face har inlett ett strategiskt samarbete för att påskynda utvecklingen av generativ AI och maskininlärning. Samarbetet innebär att utvecklare kan använda Google Clouds infrastruktur för alla Hugging Face-tjänster i öppen källkod och även använda Google Clouds AI-optimerade resurser för att träna och distribuera Hugging Face-modeller. Reuters rapporterar att samarbetet bildades eftersom molnkunder idag visar mer intresse för att modifiera eller bygga egna AI-modeller snarare än att använda färdiga alternativ. Företagen kommer att dela på intäkterna från samarbetet, men har inte avslöjat detaljerna för upplägget. Vertex AI och Googles Kubernetes Engine kommer också att bli tillgängliga på Hugging Face-plattformen under första halvan av 2024.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 26 januari

Teknikjättar ifrågasätts av amerikansk myndighet om AI-investeringar

Alphabet Inc., Amazon.com Inc. och Microsoft Corp. har fått förfrågningar från den amerikanska federala handelskommissionen (FTC) angående deras investeringar och partnerskap med artificiell intelligens-startups Anthropic och OpenAI. Detta är en del av en studie om hur AI påverkar konkurrensen inom teknikindustrin. FTC skickade dagordningar till företagen för att samla in information. Utredningen fokuserar på mer än $19 miljarder i investeringar av Microsoft, Amazon och Alphabets Google, en serie transaktioner som förstärkte allianserna mellan världens molntjänstjättar och de ledande utvecklarna av AI-programvara.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 januari

Google löser patenttvist och ingår partnerskap med AI-startup

Googles moderbolag, Alphabet Inc, såg en ökning av sina aktier på torsdagen efter att ha löst en patenttvist om AI-teknologi på onsdagen, där kravet uppgick till hela 1,67 miljarder dollar. Tvisten inleddes av Singular Computing, grundat av datavetaren Joseph Bates, som anklagade Google för att missbruka dess datalösningar. Google har också ingått ett partnerskap med Hugging Face, en startup specialiserad på AI-programvara, för att vara värd för dess plattform på Googles molndatornätverk. Detta samarbete kommer att tillåta Hugging Face att erbjuda sin plattform via Google Cloud, vilket avsevärt utökar utvecklares tillgång till startupens AI-verktyg.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 januari

Google Cloud och Hugging Face bildar partnerskap för att förenkla AI-utveckling

Alphabet Inc:s molndatordivision har bildat ett partnerskap med startup-företaget Hugging Face för att underlätta utvecklingen av artificiell intelligens (AI) mjukvara i Google Cloud. Partnerskapet kommer att låta utvecklare som använder Google Clouds tekniska infrastruktur få tillgång till och distribuera Hugging Faces öppna källkods-AI-mjukvara, som modeller och datamängder. Hugging Face har vuxit till en central hubb för öppen källkods-AI-mjukvara och undertecknade ett liknande arrangemang med Amazon.com:s molnenhet i februari förra året.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 januari

Typeface lanserar AI-innehållshubb för företag

Typeface har offentligt lanserat sin multimodala AI-innehållshubb för företag, vilket gör en rad text-, bild-, ljud- och videofunktioner allmänt tillgängliga för varumärken. Detta tillåter organisationer att dra nytta av AI-modeller från OpenAI, Microsoft, Google Cloud och andra öppna källplattformar. Detta kommer efter att Typeface, som har samlat in $165 miljoner i finansiering, nyligen meddelade en integration med Microsoft för att införliva företagets generativa AI-teknik i Microsoft Dynamics 365 Customer Insights-plattformen. Förra sommaren samarbetade Typeface även med Salesforce för att hjälpa till att bygga anpassat innehåll inom Salesforce marketingmoln.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 25 januari

Generativ AI (Gen AI) förväntas leda till stora förändringar inom banksektorn, enligt en rapport från McKinsey Global Institute. Banker har historiskt sett använt AI för att generera datadrivna insikter och främja snabba beslut. McKinsey förutser att Gen AI kommer att accelerera mognaden och den totala effekten av AI inom banksektorn, med en potentiell årlig intäktsökning på mellan 200 och 340 miljarder dollar. Detta motsvarar en förbättring av driftsresultatet med 9-15%. Gen AI förväntas gynna alla banksegment och funktioner, med företags- och detaljhandelssektorerna som förväntas uppleva de mest betydande absoluta vinsterna. Gen AI förväntas gynna tre huvudområden: kundservice, riskhantering och operativ effektivitet.

Information Security Media fördjupade 24 januari

AI-genererat innehåll har blivit allt mer utbrett och har skapat oro bland den globala kreativa gemenskapen och skolor världen över. Det finns nu verktyg som kan hjälpa till att identifiera vad som är AI-genererat och vad som är mänskligt skapat. GPTZero är ett verktyg som kan identifiera innehåll skapat av AI-modeller som ChatGPT, GPT4, Bard, LLaMa och andra. Copyleaks AI Content Detector kan identifiera AI-genererat textinnehåll med 99,1% noggrannhet. Google har utvecklat SynthID, ett verktyg som kan identifiera om en bild eller konstverk är AI-genererat. Deepware Scanner kan upptäcka deep fakes i videor.

Euronews fördjupade 24 januari

Qdrant säkrar 28 miljoner dollar i serie A-finansiering för att expandera sin öppna källkods vektordatabas

Qdrant, en ledande högpresterande öppen källkods vektordatabas, har framgångsrikt avslutat sin serie A-finansieringsrunda, säkrat en investering på 28 miljoner dollar ledd av Spark Capital, med deltagande från befintliga investerare Unusual Ventures och 42CAP. Qdrant är oumbärlig i moderna AI- och maskininlärningsapplikationer över branscher och har överträffat 5 miljoner nedladdningar. Företaget har nyligen utökat sitt molnerbjudande genom samarbeten med AWS, Google Cloud och Microsoft Azure och erbjuder nu även on-premise och hybrid SaaS-lösningar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 januari

Bygga och distribuera AI-modeller med R på Google Vertex AI

R är ett populärt öppenkällkodsprogrammeringsspråk för dataanalys och maskininlärning. Det har ett rikt ekosystem av paket och verktyg som kan hjälpa dig att skapa och distribuera AI-modeller för olika tillämpningar och domäner. I denna artikel kommer vi att visa dig hur du kan använda R för att bygga och distribuera AI-modeller på Google Vertex AI, en plattform som erbjuder helhetslösningar för att hantera maskininlärningens livscykel. Vertex AI låter dig träna, utvärdera, distribuera och övervaka AI-modeller på Google Cloud Platform (GCP) med hjälp av olika metoder och tekniker, som förbyggda behållare, anpassade behållare, AutoML och TensorFlow.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 23 januari

Google Cloud lanserar nya AI-verktyg för detaljhandlare

Google Cloud har lanserat nya chatbots och virtuella agenter för detaljhandlare, vilka kan snabbt implementeras på webbplatser och appar för att personifiera köpupplevelsen, schemalägga möten och erbjuda produktrekommendationer baserat på konsumenternas preferenser. Denna generativa AI-lösning kan köras på Google Clouds Vertex AI-plattform eller integreras i en detaljhandlares befintliga kataloghanteringsapplikationer. Google Cloud introducerade också en ny AI-sökfunktion för att ge mer relevanta produktresultat till konsumenter och förbättra engagemanget.

Direktlänk Dela IBL News fördjupade 22 januari

Topp 10 AI-aktier för långsiktiga investeringar 2024

AI-aktier är bland de mest populära och lovande investeringarna för framtiden. Här är några av de bästa AI-aktierna för långsiktiga investeringar: Microsoft, med sin starka närvaro inom AI och som största investerare i OpenAI; AMD, en ledande chiptillverkare som konkurrerar med Nvidia inom AI; Broadcom, en halvledarjätte som tillhandahåller chips och programvara för olika AI-applikationer; Intel, en annan chiptillverkare som försöker komma ikapp Nvidia och AMD på AI-marknaden; Snowflake, en molnbaserad dataplattform som använder AI för att optimera sin datahantering, säkerhet och prestanda; Amazon, e-handels- och molndatorjätten som använder AI för att driva sina onlinehandel, leverans, streaming och rösttjänster; Nvidia, den dominerande spelaren på AI-chipmarknaden; CrowdStrike, ett cybersäkerhetsföretag som använder AI och molndatorer för att skydda sina kunder från cyberattacker; Salesforce, ett molnbaserat mjukvaruföretag som använder AI för att förbättra sina produkter och tjänster; Arista Networks, ett nätverksföretag som använder AI för att optimera sin nätverksprestanda, säkerhet och automation.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 20 januari

Kommer 2024 vara året då detaljhandeln implementerar generativ AI?

Microsoft och Google Cloud har nyligen gjort betydande tillkännagivanden om nya generativa AI (Gen AI) kapabiliteter för återförsäljare inför den årliga branschhändelsen NRF. Enligt en undersökning av Google Cloud känner 81% av detaljhandelsbeslutsfattare en känsla av brådska att anta Gen AI och 72% är redo att implementera det i år. Detaljhandeln kan vara en av de största förmånstagarna av Gen AI-teknik. Google tillhandahåller naturligtvis en LLM-bakad produktsökning för återförsäljare, vilket bör förbättra matchningen av förfrågningar till produktinformation. Microsoft har också interna användningsfall för detaljhandelsanställda, från marknadsförare till frontlinje detaljhandelsmedarbetare.

Direktlänk Dela Applause fördjupade 20 januari

Samsungs nya Galaxy S24 kommer med Google Clouds AI-teknik

Samsungs senaste flaggskepp, Android-smarttelefonen Galaxy S24, kommer att innehålla förbättringar med artificiell intelligens (AI), tack vare ett flerårigt partnerskap med Google Cloud. Google Clouds multimodala modell, Gemini Pro, samt Imagen 2 på Vertex AI, kommer att implementeras i Galaxy S24-enheter. Detta gör Samsung till den första Google Cloud-partnern att tillhandahålla Gemini Pro på Vertex AI till konsumenter. Gemini kan kombinera text, kod, bilder och video, och kommer att generera sammanfattningar över Notes, Voice Recorded och Keyboard på Galaxy S24-enheter.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 18 januari

Samsung och Google Cloud inleder partnerskap för att ta med AI-teknik till smartphones

Samsung och Google Cloud har meddelat ett flerårigt partnerskap för att introducera Googles generativa AI-teknik till Samsungs smartphone-användare globalt. Detta börjar med Samsung Galaxy S24-serien som presenterades idag på Galaxy Unpacked i San Jose, Kalifornien. Samsung blir därmed den första Google Cloud-partnern att distribuera Gemini Pro och Imagen 2 på Vertex AI via molnet till sina smartphone-enheter. Samsungs användare kommer att kunna dra nytta av sammanfattande funktioner över Notes, Voice Recorder och Keyboard. Galaxy S24-serien kan också dra nytta av Imagen 2, Googles mest avancerade text-till-bild-diffusionsteknik från Google DeepMind hittills.

Direktlänk Dela Shiny Shiny fördjupade 18 januari

Google skär ner på globala annonslaget, satsar på AI

Google har bekräftat att de kommer att eliminera ´några hundra´ positioner från sitt globala annonsteam i en satsning på att använda artificiell intelligens för effektivitet och kreativitet. Jobbkorten i sitt ´storkund´-försäljningsteam är avsedda att resultera i bättre stöd för små och medelstora företag som annonserar på Googles plattform. Företaget förväntar sig att expansionen av småföretagens annonsteam kommer att leda till ökad anställning i år. Google nämnde inte generativ AI, som stör många sektorer, inklusive reklam.

Direktlänk Dela ABS-CBN News fördjupade 17 januari

Rad AI inleder samarbete med Google för att förbättra radiologirapportering med AI

AI-startupen Rad AI har startat ett samarbete med Google för att använda dess moln- och AI-innovationer för att spara tid för radiologer, minska utbrändhet och förbättra kvaliteten på patientvård. Samarbetet kommer att involvera Rad AI som använder Googles molnplattform och AI-verktyg, inklusive MedLM, en familj av grundmodeller finjusterade för användningsfall inom hälso- och sjukvårdsindustrin. Google Cloud kommer också att bli Rad AIs föredragna molnleverantör. Rad AI strävar efter att bygga vidare på sin ledarskap inom generativ AI-rapportering för att förbättra radiologiflödet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 januari

Rad AI ingår partnerskap med Google för att främja radiologirapportering med AI

Rad AI, ett ledande AI-startup för radiologirapportering, har annonserat ett partnerskap med Google för att använda dess moln- och AI-innovationer för att spara tid för radiologer, minska utbrändhet och i slutändan förbättra kvaliteten på patientvården. Detta samarbete kommer att innebära att Rad AI använder Googles molnplattform och AI-verktyg, inklusive MedLM, en familj av grundmodeller finjusterade för användningsfall inom hälso- och sjukvårdsindustrin. Dessutom kommer Google Cloud att bli Rad AIs föredragna molnleverantör. Rad AI strävar efter att bygga vidare på sin ledarskap inom generativ AI-rapportering för att främja radiologiworkflow. Genom att kombinera Rad AIs omfattande distributionskanal och unika expertis inom radiologirapportering med Google Clouds banbrytande AI-portfölj och banbrytande framsteg från Google Health och forskningsteam kommer detta samarbete att ge nästa generations mjukvara och rapporteringsfunktioner till praxis och hälso- och sjukvårdssystem på ett meningsfullt sätt.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 16 januari

Generativ AI förbättrar cybersäkerhet men kan också användas för attacker

Generativ AI-teknik, som möjliggör för datorer att skapa komplexa innehåll som text, ljud och video, erbjuder ytterligare möjligheter för cybersäkerhetsförsvarare. Tekniken används redan för att skapa specifika modeller, chatbots eller AI-assistenter som kan hjälpa mänskliga analytiker att upptäcka och svara på hackningar. Microsoft har lanserat en sådan insats, som de kallar Security Copilot, medan Google har en modell som heter SEC Pub. Generativ AI kan också användas för att generera och syntetisera data för att träna maskininlärningsmodeller. Men det varnas också för att AI-verktyg kan ha höga falska positiva priser och att de kan ha svårt att hantera nya hot.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 16 januari

AI förväntas fortsätta dominera detaljhandeln 2024

Artificiell intelligens (AI) kommer att fortsätta dominera detaljhandeln 2024, enligt studier från Nvidia och Google Cloud. Mer än 60% av de tillfrågade detaljhandelsproffsen planerar att öka sina AI-investeringar under de kommande 18 månaderna. Detaljhandlare ser AI som ett verktyg för att öka operationell effektivitet och förbättra kund- och medarbetarupplevelsen. Generative AI ses som en transformativ teknologi som kommer att förändra detaljhandelskommunikation och upplevelser. Mer än hälften av detaljhandelsbeslutsfattarna förväntar sig en ökning av anställningen av tekniska positioner.

Direktlänk Dela Retail TouchPoints fördjupade 15 januari

OpenAI ändrar policyer och Tennessee vill förbjuda AI-röstkloning

OpenAI har ändrat sina policyer för användning av sina modeller och har tagit bort ´otillåtna användningar´ av sina modeller, inklusive ´skapande av skadlig programvara´, ´militära och krigföringsapplikationer´, ´flernivåmarknadsföring´, ´plagiat´, ´astroturfing´ och mer. Dessa har kondenserats och införlivats i fyra universella policyer som beskriver bredare regler. Enligt ny forskning kan nuvarande metoder som används för att göra AI-modeller säkrare inte återställa oönskade beteenden om de är utbildade för att bete sig skadligt. Lagstiftare i Tennessee har introducerat en lag som skulle förbjuda AI-röstkloning för att skydda statens musikindustri. Google Cloud tror att det kan ha något för dig om du vill lägga till naturliga språkassistenter i din webbutik. Wizards of the Coast, en utgivare av populära fantasy- och sci-fi-spel, kritiserades för att ha använt AI-genererad konst i sina marknadsföringsmaterial, trots att de förbjöd maskinframställda bilder i sina produkter.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 15 januari

DigitalOcean: En potentiell vinnare inom AI-marknaden 2024

Aktier inom artificiell intelligens (AI) hade ett framgångsrikt år 2023, med betydande vinster för ledande företag som Nvidia, Microsoft och Amazon. Dessa företag genererar största delen av sin AI-relaterade omsättning från datacentra och molnet, där företag utvecklar, tränar och distribuerar sina senaste AI-applikationer. Ett företag som anslöt till AI-marknaden sent 2023 var DigitalOcean. Dess aktier handlas 71% under deras högsta notering, vilket innebär att de kan vara inställda för stora vinster detta år. DigitalOcean specialiserar sig på att erbjuda molntjänster till små och medelstora företag och har en fördel över tech-jättar som Amazon, Microsoft och Google genom att skräddarsy sina tjänster för att passa dessa företags behov. DigitalOcean hoppas kunna låsa upp enormt värde för småföretag genom AI, och det är vad de hoppas uppnå med sitt förvärv av Paperspace för 111 miljoner dollar i juli.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 januari

Utforskning av Googles generativa AI-verktyg för återförsäljare: En omfattande översikt

I den ständigt föränderliga detaljhandelslandskapet har utnyttjandet av artificiell intelligens blivit en nyckelstrategi för framgång. Google, ett teknikjätte i framkant av AI-innovation, erbjuder en svit av generativa AI-verktyg anpassade för att stärka återförsäljare inom olika aspekter av deras verksamhet. Googles verktyg inkluderar Google Cloud AI Platform, TensorFlow, Google Cloud Vision API, Google Cloud Natural Language API, Google Cloud Translation API, AutoML för återförsäljning, Recommendations AI, Google Cloud Video AI och Google Analytics. Dessa verktyg hjälper återförsäljare att förbli konkurrenskraftiga på en dynamisk marknad.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 13 januari

5 saker om AI du kanske missat: Diskussioner om AI-risker, lansering av AI-drivna HR-verktyg och mer

OpenAI:s VD Sam Altman och USA:s talmann Mike Johnson träffades för att diskutera AI-risker på Capitol Hill. Amerikanska och kinesiska AI-företag har haft hemliga samtal om AI-säkerhetsproblem. Pipefy lanserar AI-drivna HR-automatiseringstjänster med anpassningsbara chatbots. Google Cloud avtäcker generativa AI-verktyg för att förvandla detaljhandelsupplevelser. Amerikanska AI-företag OpenAI, Anthropic och Cohere genomförde hemlig diplomati med kinesiska AI-experter i Genève.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 13 januari

Google lanserar nya AI-verktyg för återförsäljare, Victoria´s Secret att använda tekniken

Google meddelade nya verktyg som använder generativ AI för återförsäljare via sin Cloud Business. Verktygen kommer att använda den framväxande tekniken för att förbättra online shoppingupplevelser genom återförsäljare som använder Google Cloud. Ett av verktygen är en generativ AI-driven chatbot som kan bäddas in på återförsäljares webbplatser och appar. Google introducerade också en ny storspråklig modell (LLM) som kommer att förbättra sökfunktionen på återförsäljares webbplatser. Dessutom lanserade Google ett AI-verktyg för kundtjänstverksamhet. Victoria´s Secret meddelade ett flerårigt avtal med Google för att använda den generativa AI-chatten på sin återförsäljningswebbplats.

Direktlänk Dela Digital Commerce 360 fördjupade 12 januari

Google Cloud lanserar nya AI-verktyg för återförsäljare

Inför National Retail Federations årliga konvention meddelade Google Cloud en rad nya AI-drivna verktyg för återförsäljare. De är utformade för att underlätta utrullningen av chatbots och AI, förbättra sökningen och skapa mer personliga shoppingupplevelser. Enligt en ny undersökning från IBM är endast omkring en tredjedel av konsumenterna nöjda med virtuella assistenter och nästan 20% vill inte använda dem igen. Trots detta är konsumenterna mycket intresserade av att använda AI. De flesta (59%) skulle vilja använda AI-applikationer när de handlar och 80% av de som inte har använt tekniken för shopping skulle vilja prova den.

Direktlänk Dela Martech.org fördjupade 12 januari

Sammanfattning av AI-nyheter: Diskussioner om AI-säkerhet, AI-drivna HR-verktyg och utmaningar för fingeravtrycksunika

OpenAI:s VD Sam Altman och USA:s talmann diskuterade riskerna med artificiell intelligens (AI) med tanke på regleringsutmaningar. Amerikanska och kinesiska AI-företag har hållit hemliga samtal om AI-säkerhetsproblem. Pipefy lanserar AI-drivna HR-automatiseringar med anpassningsbara chattrobotar. Google Cloud lanserar generativa AI-verktyg för att förvandla detaljhandelsupplevelser. En studie från Columbia University utmanar unikheten hos fingeravtryck med AI-analys.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 12 januari

Google visar upp senaste AI-verktygen på CES 2024

Teknikjätten Google visade upp sina senaste artificiella intelligens (AI) verktyg på CES 2024-mässan i Las Vegas. Googles monter erbjöd en inblick i AI-drivna funktioner över Google och Android-ekosystemet, inklusive generativa AI-verktyg för både kreativa och arbetsrelaterade användningsfall. Duet AI, som är integrerat över Google Workspace och Google Cloud, är ett generativt AI-verktyg som kan användas för att sammanfatta innehåll och utkast till e-post, listor eller datamängder. Utställningen visade också funktioner tillgängliga för Android-användare, såsom det experimentella Magic Compose.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 12 januari

Google visar upp senaste AI-verktygen på CES 2024

Teknikjätten Google visade upp sina senaste artificiella intelligens (AI) verktyg på CES 2024-mässan i Las Vegas. Googles monter erbjöd en inblick i AI-drivna funktioner över Google- och Android-ekosystemet, inklusive generativa AI-verktyg för både kreativa och arbetsrelaterade användningsfall. Duet AI, som är integrerat över Google Workspace och Google Cloud, är ett generativt AI-verktyg som kan användas för att sammanfatta innehåll och utforma e-post, listor eller datamängder. Duet AI-assistenten är tillgänglig för Workspace-prenumeranter för en extra kostnad på $30 för varje användare.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 12 januari

Google satsar på generativ AI inom sjukvården

Google har enligt ett blogginlägg lagt stor vikt vid generativ AI, särskilt inom sjukvårdssektorn. Aashima Gupta, global chef för sjukvårdsstrategi och lösningar på Google Cloud, förklarade att generativ AI kommer att ha stor inverkan på sjukvården. Hon förutser att tekniken kommer att gå från experimentell till verklig användning under 2024, särskilt för att minska administrativa bördor och hjälpa vårdpersonal att enkelt hitta information. Gupta tror också att generativ AI kommer att underlätta insamling och omstrukturering av befintliga data, och ge nya insikter och mönster.

Direktlänk Dela CIO News fördjupade 12 januari

Google Cloud utvecklar nya AI-verktyg för att förbättra detaljhandeln

Google Cloud meddelade i ett uttalande på torsdagen att de har utvecklat flera nya verktyg för återförsäljare som använder generativ artificiell intelligens för att förbättra online shoppingupplevelser och andra detaljhandelsprocesser. Ett av de nya verktygen är en chatbot med generativ AI som återförsäljare kan använda på sina webbplatser och mobila applikationer. Google Clouds vice VD för strategiska branscher, Carrie Tharp, sa att generativ AI har utvecklats från ett knappt erkänt koncept till en av de snabbast växande förmågorna inom all teknik och en kritisk del av många återförsäljares agendor. Google avslöjade också en stor språkmodellsfunktion på torsdagen, vilken kommer att förbättra kvaliteten på produktsökningar.

Direktlänk Dela Time Bulletin fördjupade 12 januari

Behavox lanserar AI-drivet arkiv i samarbete med Google Cloud

Behavox, en ledande leverantör av AI-drivna lösningar för efterlevnad, har lanserat Behavox Intelligent Archive. Denna nya tjänst är WORM-kompatibel (Write Once, Read Many) och integreras sömlöst med den marknadsledande övervakningsprodukten från Behavox. Behavox Intelligent Archive utvecklades i partnerskap med Google Cloud och erbjuder oöverträffad säkerhet, skalbarhet och tillgång till banbrytande teknik. Det är den första arkivlösningen på marknaden som möjliggör sökning över hela arkivet på bara några sekunder. Dessutom stöder Behavox Intelligent Archive det mest omfattande utbudet av dataadaptrar på marknaden, inklusive röst- och textmeddelanden.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 12 januari

Microsoft vill dominera detaljhandeln med AI

Microsoft, världens mest använda PC-programvarutillverkare, vill att dess AI ska dominera detaljhandeln på samma sätt. Företaget presenterade en ny uppsättning AI-erbjudanden som syftar till att förbättra kundupplevelsen. Copilot, som beskrivs som ´din vardagliga AI-kompis´, är en del av Microsofts bredare AI-initiativ som omfattar konsumenter på Windows-datorer hemma och anställda på arbetsplatsen. Fyra nya erbjudanden under detta paraply omfattar flera aspekter av detaljhandeln, från att hjälpa butiksmedarbetare till AI-drivet personanpassning för kunder. Microsofts Cloud for Retail förhandsgranskar en ny mall som möjliggör personaliserad shopping med naturligt språk. Företaget introducerade även AI-baserade förslag i Microsoft Teams för att förbättra interaktioner från företagsnivå till butiksnivå. Alla dessa steg och mer adderar upp till Microsofts satsning på att ´modernisera butiksupplevelsen´.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 12 januari

Victoria´s Secret implementerar AI-verktyg för att förbättra online-shopping

Victoria´s Secret planerar att förbättra sin online-shoppingupplevelse genom att implementera AI-verktyg utvecklade av Google Cloud. Företaget vill erbjuda samma 1:1-kundservice online som i butik genom att använda en virtuell assistent, drivs av Google Cloud´s AI-plattform Vertex AI. Den AI-drivna chatboten kommer att erbjuda skräddarsydda produkter och råd anpassade till varje kunds unika shoppingbehov. Företaget har nyligen introducerat en AI-drivna produktsökfunktion som hjälper kunder att hitta specifika produkter genom att ladda upp en bild. Victoria´s Secret planerar också att använda AI för att optimera sin leveranskedja och förbättra produktprognoser.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 12 januari

Microsoft avslöjar nya AI-erbjudanden för att förbättra shoppingupplevelsen

Microsoft, världens mest använda PC-programvarutillverkare, avslöjade på torsdagen en ny uppsättning artificiell intelligens (AI) erbjudanden som syftar till att förbättra shoppingupplevelsen, både bakom kulisserna och för kunder, med generativ AI. Företaget lanserade fyra nya erbjudanden under paraplyet Copilot, som tar upp flera aspekter av detaljhandeln, från att hjälpa butiksmedarbetare till AI-drivna personaliseringar för kunder. Microsofts Cloud for Retail förhandsgranskar en ny mall som möjliggör personaliserad shopping med hjälp av naturligt språk. Företaget har också introducerat AI-baserade förslag i Microsoft Teams för att förbättra utbyten från företagsnivå ner till butiksnivå. Alla dessa drag och andra utgör Microsofts bud att ´modernisera butiksupplevelsen´.

Direktlänk Dela Women´s Wear Daily fördjupade 12 januari

AI-nyheter: Google Cloud, Quantiphi, Lambda, Quanta Computer, Ambarella, Patronus AI, MongoDB, Zeotap Data och Illuma

Inför NRF 2024 har Google Cloud introducerat flera nya AI- och generativa AI-teknologier för att hjälpa återförsäljare att personifiera onlinehandel, modernisera operationer och transformera teknikimplementeringar i butik. AI-första digitala ingenjörsföretaget Quantiphi och GPU moln- och AI-infrastrukturföretaget Lambda har inlett ett partnerskap för att erbjuda skräddarsydda AI-lösningar till företagskunder och digitala AI-nativ i flera branscher. Quanta Computer och Ambarella har utvidgat sitt strategiska partnerskap för att inkludera utveckling med Ambarella´s AI-system-på-chip. Patronus AI har meddelat ett partnerskap med MongoDB för att erbjuda automatiserade LLM-utvärderingar och tester till företagskunder. Zeotap Data har ingått ett partnerskap med Illuma för att erbjuda en ny taktik i samband med tredjepartscookies minskning.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 12 januari

AI kommer att förändra kundtjänstens natur för banker

Artificiell intelligens (AI) kommer att förändra kundtjänstens natur inom banksektorn. Finansiella institutioner har redan börjat implementera AI-drivna kundkommunikationstekniker, från callcenters till chatbots och mer avancerade bankappar. Generativ AI gör det relativt enkelt för företag att effektivt kommunicera i realtid med kunder med liten mänsklig övervakning, samtidigt som de genererar data som kan användas till deras fördel. AI kommer också att ha en djupgående inverkan på hur institutioner hanterar två typer av risker: cybersäkerhet och finansiell. Slutligen kan AI vara en fördel för kapitalmarknadsföretags ansträngningar att hitta och investera i rätt möjligheter.

Direktlänk Dela BizTech Magazine fördjupade 11 januari

Google Cloud introducerar nya AI-lösningar för att hjälpa återförsäljare

Google Cloud avslöjade idag nya AI-lösningar för att hjälpa återförsäljare att förbättra sina bakomliggande processer och personalisera sina online shoppingupplevelser. Deras Conversational Commerce Solution gör det möjligt för företag att bädda in AI-drivna agenter på sina webbplatser och mobilappar som kan göra anpassade produkterbjudanden baserat på varje persons smak. Google Clouds nya verktygssats för katalog- och innehållsförbättring använder AI-modeller för att automatiskt generera produktbeskrivningar, metadata, kategorisering förslag och mer. Google avslöjade också ett självständigt hårdvarupaket designat specifikt för detaljhandeln, kallat Distributed Cloud Edge, för att minska IT-kostnader och resursinvesteringar.

Direktlänk Dela Scoop Earth fördjupade 11 januari

Microsoft har integrerat teknologi från AI-startupföretaget Typeface i sin Dynamics 365 Customer Insights-plattform för att underlätta för marknadsförare att bygga kampanjer. Typeface, som lanserades i februari 2023, hjälper organisationer att skapa innehåll som är tätt kopplat till företagets varumärke och stil. Samarbetet mellan Microsoft och Typeface sträcker sig längre, då Microsoft även är en investerare i Typeface. Dessutom använder Typeface Microsoft Azure OpenAI-tjänster som en del av sin teknikstack. Typeface-teknologin kommer att hjälpa användare att uttrycka sina marknadsföringsmål på högsta nivå på enkelt engelska.

VentureBeat fördjupade 11 januari

Jämförelse av prestanda mellan OpenAI GPT-4 och Google Clouds maskininlärnings-API:er

OpenAIs API:er, särskilt det stora språkmodellen GPT-4 och dess chattbot ChatGPT, har blivit populära under det senaste året. Trots tillgängligheten av marknadsförings-API:er från etablerade leverantörer som Google Cloud, Microsoft Azure och AWS, föredrar många sökmarknadsförare generativa AI-modeller för sina SEO-relaterade uppgifter. Denna artikel jämför prestandan för GPT-4 och Google Clouds maskininlärnings-API:er på vanliga SEO-uppgifter där automatisering kan implementeras, inklusive semantisk analys, klassificering, översättning och bildförståelse.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 11 januari

Google Cloud lanserar AI-tjänster för att förbättra detaljhandeln

Google Cloud har meddelat en rad AI-teknologier och tjänster för att hjälpa återförsäljare att erbjuda mer personliga och effektiva shoppingupplevelser för sina kunder. De nya tjänsterna utökar Googles befintliga generativa AI-teknologier, inklusive Vertex AI, PaLM 2 och Gemini stora språkmodeller (LLM), med en branschinriktning för återförsäljare. Google Clouds nya lösning för konversationell handel möjliggör för återförsäljare att enkelt distribuera chatbots som drivs av gen AI på sina webbplatser och appar. Google introducerade även AI-drivna lösningar för att modernisera kundservice och kataloghantering.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 11 januari

Generativ AI kan förbättra hälso- och sjukvården, säger Google

Generativ AI kan lätta den kognitiva bördan för vårdgivare genom att hjälpa till med klinisk dokumentation, enkelt hitta relevant information och hjälpa radiologer, patologer och laboratoriearbetare att gå igenom stora resultatuppsättningar, säger Aashima Gupta, global chef för hälso- och sjukvårdsstrategi & lösningar, Google Cloud. Hon tror att AI kommer att hjälpa till att samla och omkonfigurera befintliga data på nya sätt. Gen AI kan generera nya insikter och avslöja mönster. Dessutom kommer gen AI att kunna göra mer för en hälso- och sjukvårdsorganisation när den kombinerar data från olika källor samt information från helt olika sätt, som bildskanningar, laboratorieresultat och patientintervjuer.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 10 januari

2024 förväntas bli ett starkt år för chip- och tekniksektorn

Analytiker förutspår att 2024 kommer att bli ett starkt år för chip- och tekniksektorn, drivet av behovet av mer databehandlingskraft och uppgången av AI. Nvidia förväntas fortsätta dominera datacentersegmentet, trots ökad konkurrens från företag som Advanced Micro Devices och Microsoft. AMD:s MI300-familj av GPU:er, som tillkännagavs sent 2023, förväntas bli huvudkonkurrenten till Nvidia. Intel, som nyligen lanserade sin nästa generation Xeon-processorer och Gaudi 3, en dedikerad AI-processor, förväntas också ha ett intressant år framför sig. Dessutom förväntas molntjänsteleverantörerna Microsoft Azure, Google Cloud och Amazon AWS se betydande ökningar i användningen av AI-företag.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 8 januari

En tjurmarknad är på väg: Alphabets aktiesplit och AI-satsning kan vara en bra investering 2024

Det är omöjligt att förutsäga framtiden för aktiemarknaden, men vissa mönster tenderar att upprepas. Sedan 1971 har NASDAQ Composite ökat i genomsnitt 19% varje år efter en björnmarknads återhämtning, som den vi upplevde 2023. Om detta mönster håller sig, kan investerare stå på tröskeln till en ny tjurmarknad. Teknikjätten Alphabet kan vara ett bra sätt att satsa på en fortsatt marknadsrally, särskilt eftersom företaget investerar i nya tillväxtmöjligheter relaterade till generativ AI. Alphabet genomförde en stor aktiesplit 2022 och är nu fokuserade på AI som en ny tillväxtmotor. Trots ekonomiska utmaningar verkar Alphabets aktier vara ett bra värde för investerare.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 januari

Bästa AI-investeringar för 2024: Super Micro Computer, Taiwan Semiconductor och Alphabet

Artificiell intelligens (AI) aktier är rikligt tillgängliga på marknaden. Företag med djupt integrerade AI-lösningar är attraktiva investeringar. Tre företag som har stark potential att överträffa marknaden 2024 och framåt är Super Micro Computer, Taiwan Semiconductor och Alphabet. Super Micro Computer säljer konfigurerbara servrar som behövs för att köra tunga arbetsbelastningar som AI-applikationer. Taiwan Semiconductor är den största och mest populära kiseltillverkaren i världen, med kapacitet att tillverka de minsta kretsarna i världen. Alphabet, mer känt som Google, är en av de hetaste AI-investeringarna på marknaden.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 6 januari

Tre starka AI-investeringar för 2024: Super Micro Computer, Taiwan Semiconductor och Alphabet

Artificiell intelligens (AI) aktier är rikliga på marknaden. Bland de aktier som anses vara solida val finns Super Micro Computer, Taiwan Semiconductor och Alphabet. Super Micro Computer säljer servrar som behövs för att köra tunga arbetsbelastningar som AI-applikationer. Taiwan Semiconductor är världens största och mest populära halvledarfabrik och kan tillverka de minsta chipen i världen, med sina 3nm (nanometer) chip som når fullskalig produktion i år. Alphabet, bättre känt som Google, har varit i framkant av AI-investeringar under lång tid och investerare börjar äntligen se resultat. Dessa tre företag har en stark chans att överträffa den bredare marknaden genom 2024 och framåt, vilket gör dem till bra köp idag.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 januari

2024 Cybersecurity Forecast rapporten avslöjar trender och perspektiv i cybersäkerhet

Security and Identity Cloud har släppt sin 2024 Cybersecurity Forecast rapport, som avslöjar trender och perspektiv inom cybersäkerhet. Rapporten betonar bland annat att generativ AI kommer att ha en stark inverkan på säkerhetsramverk och förväntas öka i arbetsplatser, vilket kan leda till ökad användning av ´skugg-AI´. Rapporten rekommenderar att organisationer bör utveckla planer för att implementera generativ AI på ett säkert och effektivt sätt. Dessutom framhävs att det blir allt viktigare med offentliga deklarationer av AI-principer, och att angrepp på hybrid- och multicloud-miljöer kommer att ha en ökande inverkan på grund av problem med identitetshantering och konfigurationsfel.

Direktlänk Dela SecurityBrief Australia fördjupade 4 januari

Google Bard Advanced kan kräva Google One-prenumeration

Google Bard Advanced, företagets första försök att ta betalt för en AI-chatbot, kan vara på väg. Koden på Bards webbplats indikerar möjligheten att få tre månader gratis av Bard Advanced, vilket antyder att det kommer att kosta efter det. Användaren Bedros Pamboukian upptäckte koden, som också inkluderar en obrukbar Google One-länk. Detta kan innebära att användare kommer att behöva en Google One-prenumeration för att få tillgång till Bard Advanced. Bard Advanced kommer att vara gratis i 3 månader och du kommer att behöva Google One också. Google meddelade först Bard Advanced i december 2023 tillsammans med den nya AI-stora språkmodellen Gemini och en AI-hyperdator från Google Cloud.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 4 januari

Intel och Digital Bridge Group skapar AI-företaget Articul8 AI

Intel och investeringspartnern Digital Bridge Group har offentliggjort skapandet av Articul8 AI, ett oberoende företag som redan erbjuder säker GenAI-programvara till företag. Articul8 AI förväntas inte bli börsnoterat och inkluderar ledare från Intel. Arun Subramaniyan, tidigare general manager för Intels Data Center och AI Group, har utsetts till VD för Articul8. Programvaruplattformen kommer att fungera med moln eller på plats eller på ett hybrid sätt. Boston Consulting Group har redan använt programvaran med sina företagskunder inom olika branscher som kräver hög säkerhet. Articul8 har redan namngivit befintliga och framtida kunder på sin webbplats, inklusive Uptycs, Scripps och Invest India.

Direktlänk Dela Fierce Electronics fördjupade 4 januari

MLOps 2024 Roadmap: Från noll till proffs

Den snabbt föränderliga landskapet av artificiell intelligens och maskininlärning har gjort det mycket viktigt att operationalisera maskininlärningsmodeller. Maskininlärningsoperationer, eller MLOps, har utvecklats till ett viktigt område som bygger broar mellan data science och IT-drift. MLOps, en sammanslagning av ´maskininlärning´ och ´drift´, syftar till att effektivisera utvecklingen, distributionen och underhållet av maskininlärningsmodeller i produktionsmiljöer. Det är inspirerat av DevOps, med fokus på samarbete, automation och ständig förbättring genom hela maskininlärningslivscykeln.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 3 januari

DHS söker information för att stödja avancerad maskininlärningsplattform

USA:s departement för inrikes säkerhet (DHS) söker information för att stödja sin avancerade plattform för maskininlärning (CAP-M), ett projekt under utveckling vid Cybersecurity Infrastructure Security Agency (CISA). Syftet är att stödja ny programvara och verktyg i en fleranvändarmolnmiljö. DHS Science and Technology Directorate och Office of Mission and Capability Support söker information för att utveckla komplexa maskininlärningsförmågor. Projektet söker tillgång till tre kommersiella moln: Amazon Web Services, Google Cloud Platform och Microsoft Azure.

Direktlänk Dela MeriTalk fördjupade 3 januari

AI-verktyg för digitala konstnärer och designers förväntas revolutionera skapandet 2024

År 2024 kommer att bli ett banbrytande år för AI-drivna verktyg för digitala konstnärer och designers. De mest efterlängtade AI-verktygen inkluderar Bard Advanced, en uppgradering av Googles generativa AI-chatbot, och Apple GPT, en generativ AI-chatbot som Apple rapporteras arbeta på. Dessutom väntas Adobe Sensei, AI- och maskininlärningsmotorn som driver många av Adobes kreativa och marknadsföringsapplikationer, få betydande uppdateringar. Stable Diffusion version 3.0 förväntas också bli ett stort steg framåt inom AI-drivet konstskapande. Slutligen förväntas LeiaPix, känd för sin innovativa inställning till 3D AI-animationer, få en betydande uppgradering.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 3 januari

AI och ML: En guide till utbildningsmöjligheter och industritrender

Artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) har blivit omvandlande teknologier i den digitala åldern, vilket påverkar branscher från hälso- och sjukvård till finans. Efterfrågan på kunniga yrkesverksamma inom dessa områden har skjutit i höjden, vilket har lett till en ökning av utbildningsmöjligheterna. Guiden tar upp olika utbildningsformat, från traditionella universitetsgrader till onlinecertifikat och bootcamps. Den täcker också aktuella trender inom AI- och ML-utbildning, inklusive ökad betoning på specialisering, integration av etik och ansvarsfull AI, uppgången av projektbaserat lärande och samarbete med industrin.

Direktlänk Dela Okay Bliss fördjupade 3 januari

Alphabet är det bästa valet för AI-investeringar

Aktiemarknaden är fylld med företag relaterade till artificiell intelligens (AI), men vissa av dem är riskfyllda alternativ. Om man bara fick äga en AI-aktie, skulle Alphabet (GOOG -0.25%) (GOOGL -0.39%) vara det bästa valet. Företaget har flera AI-investeringar och VD Sundar Pichai förklarade Alphabet som ett ´AI-first´ företag 2016. Alphabet lanserade nyligen sin senaste generiska AI-modell, Gemini, som överträffar mänskliga experter i en massiv fleruppgiftsspråkförståelsebenchmark. Dessutom är Alphabets molntjänst, Google Cloud, en viktig del av AI-ekvationen. Trots en stark rally är Alphabets aktiepris fortfarande rimligt.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 30 december

Använd AI för att hitta en bilds plats

AI kan användas för att hitta platsen för en bild, vilket kan vara användbart för planering av evenemang, influencermarknadsföring, journalistik och forskning. En metod är att använda webbplatsen Picarta.ai, som använder AI för att bestämma en bilds plats. En annan metod är att använda Google Vision, som är integrerad i Google Cloud, men det kräver en prenumeration. En tredje metod är att använda omvänd bildsökning, vilket är mindre AI-baserat och mer sökmotorutnyttjande. Det är viktigt att respektera andra människors privatliv och personliga utrymme när man använder dessa verktyg.

Direktlänk Dela Gadgets To Use fördjupade 30 december

Hälso- och sjukvårdsgrupper stöder Bidens plan för AI i sjukvården

28 hälso- och sjukvårdsgrupper, inklusive CVS Health, Duke Health, Houston Methodist och Mass General Brigham, har anslutit sig till president Joe Bidens plan för att hantera riskerna med artificiell intelligens (AI) inom hälso- och sjukvården. Samtidigt har HHS släppt sin slutliga regel om uppdaterade certifieringsprogram och krav för hälso- och sjukvårdsteknikföretag som utvecklar AI-drivna verktyg. The New England Journal of Medicine har lanserat sin nya månatliga peer-reviewed tidskrift - NEJM AI - inriktad på klinisk forskning och tillämpningar av AI. AI-bistådda koloskopier förbättrade avsevärt upptäckten av kolorektal neoplasi och minskade missförhållandena för adenomatösa polyper med så mycket som 50%. Å andra sidan fann forskare från Brigham and Women´s Hospital i Boston att OpenAI´s GPT-4 misslyckades med att på lämpligt sätt modellera demografisk mångfald för medicinska tillstånd, vilket avslöjade en tendens mot ras- och könsbias under kliniskt beslutsstöd.

Direktlänk Dela MedPage Today fördjupade 28 december

MLOps-marknaden förväntas nå 5,9 miljarder dollar till 2027

MLOps-marknaden förväntas uppleva en oöverträffad tillväxt och nå 5,9 miljarder dollar till 2027. MLOps, en ny disciplin som uppstått genom införandet av maskininlärning (ML) i IT-branschens operativa procedurer, syftar till att standardisera och optimera ML-modellutvecklings- och implementeringslivscykeln. Fler företag inser MLOps potential att öka produktivitet och effektivitet, vilket leder till en paradigmskifte inom IT-industrin. MLOps-marknadens storlek förväntas växa betydligt de kommande åren på grund av den ökande acceptansen av maskininlärningsmetoder inom flera IT-sektorer.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 28 december

Implementering av komplexa AI-modeller i molnet

Att implementera och köra komplexa AI-system i molnet kan möjliggöra otroligt kraftfulla applikationer, men det kommer också med en unik uppsättning utmaningar för att leverera pålitlig, skalbar och kostnadseffektiv prestanda. Detta inlägg bryter ner de viktigaste faktorerna du behöver planera för att framgångsrikt implementera AI-modellpipelines och prediktions tjänster på molnplattformar. Molnplattformar som Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure och Google Cloud Platform (GCP) erbjuder stora fördelar som flexibel skalbarhet och global tillgänglighet.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 27 december

AI inom sjukvården väntas nå $22 miljarder 2032

Korsningen mellan sjukvård och artificiell intelligens (AI) var en av de mest spännande berättelserna 2023. AI visade sig kunna förbättra sjukvården och medicinen inom områden som medicinsk avbildning och patologi, telemedicin, personaliserad patientengagemang, ny läkemedelsupptäckt, fjärrövervakning, administrativa uppgifter och EHR (elektronisk hälsojournal) datainmatning. Den generativa AI sjukvårdsmarknaden förväntas nå $22 miljarder 2032. Amazon Web Services, Google Cloud och Microsoft har alla lanserat AI-verktyg för att förbättra sjukvården.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 27 december

Ökning av indiska studenter anmälda till GenAI-kurser, rapporterar Coursera

Indier registrerade sig för GenAI-innehåll var tredje minut under 2023, enligt en rapport från online-lärplattformen Coursera. Intresset för GenAI-innehåll ökade bland de 2,22 crore indiska användarna av plattformen, med sökningar som fyrdubblades jämfört med föregående år. ´Generative AI for Everyone´-kursen av AI-pionjären Andrew Ng blev den snabbast växande kursen detta år inom bara 6 veckor efter lanseringen. Kursen har det näst högsta antalet indiska studenter. Andra populära kurser erbjudna av plattformen inkluderar kurser av Google Cloud, AWS och Vanderbilt University. Enligt data från Statista kommer storskalig användning av generativ AI att nästan fördubblas från 23 procent 2022 till 46 procent 2025.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 26 december

AI-praktikplatser tillgängliga i Kanada

Det finns flera möjligheter till praktikplatser inom AI i Kanada. Dessa praktikplatser erbjuder värdefull erfarenhet och möjlighet att fördjupa förståelsen för AI-teknik. Bland de tillgängliga praktikplatserna finns AI Research Intern på Samsung Research America i Toronto, AI/ML Intern på Shopify i Ottawa, AI Engineer Intern på Huawei Canada i Markham, AI Developer Intern på IBM i Toronto, AI Intern på Element AI i Montreal, AI Research Intern på Borealis AI i Edmonton, AI Software Engineer Intern på Microsoft i Vancouver, AI Analyst Intern på Deloitte i Toronto, AI Lab Intern på Scotiabank i Toronto och AI Intern på Accenture i Toronto.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 26 december

Google leder AI-innovationen 2024 med en rad verktyg

År 2024 kommer Google att vara i framkant av artificiell intelligens (AI) innovation, och erbjuda en mängd verktyg som tillgodoser en bred användarbas, från utvecklare till företagsägare. Bland de framstående erbjudandena finns Google Cloud AI Platform, som är utformad för att bygga, distribuera och hantera storskaliga AI-applikationer. Google Assistant revolutionerar personlig assistans genom att använda naturligt språkbearbetning och röstigenkänning. TensorFlow är ett öppet ramverk för att skapa och träna AI-modeller. Google Duplex är ett AI-drivet system designat för att göra naturliga telefonsamtal. AI Projects är en samling gör-det-själv-kit och guider för att skapa AI-drivna enheter och projekt.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 25 december

Framtiden släpps lös: Topp 3 Google AI-verktyg 2024

I det snabbt utvecklande landskapet för artificiell intelligens fortsätter Google att vara i framkant, genom att skapa banbrytande AI-verktyg. Google´s engagemang för innovation har lett till utvecklingen av flera anmärkningsvärda AI-produkter. I denna artikel kommer vi att utforska de tre bästa Google AI-verktygen som gör avtryck och förändrar hur vi lever, arbetar och interagerar med teknik. Google Cloud AI Platform: Revolutionerar maskininlärning. Google Cloud AI Platform sticker ut som en game changer inom maskininlärning.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 25 december

Molntjänstmarknaden förväntas nå 1 266,4 miljarder USD 2028

Enligt en analys av MarketsandMarkets förväntas den globala marknaden för molntjänster växa med en årlig genomsnittlig tillväxttakt (CAGR) på 15,1% från 626,4 miljarder USD 2023 till 1 266,4 miljarder USD 2028. Denna tillväxt drivs av ökad efterfrågan på molntjänster inom olika sektorer och industrier, pandemins påskyndande av molnutgifter, ökad användning av framväxande teknologier som edge computing, 5G, big data, AI och maskininlärning, samt ökat behov av digital transformation. Trender inom molnmarknaden inkluderar framväxten av hybridmoln, expansionen av molnbaserade appar och implementeringen av edge computing. De största företagen inom molnindustrin är Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud, Alibaba Cloud och IBM Cloud.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 24 december

Är Alphabet eller Apple det bättre AI-lagret?

Artificiell intelligens (AI) är ett dominerande tema för 2023, med många företag som omstrukturerar sina verksamheter för att prioritera AI-utveckling. AI-marknaden värderades till $137 miljarder förra året och förväntas expandera med en årlig sammansatt ränta på 37% vid decenniets slut, med årliga intäkter över $1 biljon. Alphabet och Apple investerar tungt i AI, men vilket företag är det bästa AI-aktiealternativet just nu? Alphabet har breda utsikter inom AI och planerar att lansera sin mest avancerade storspråksmodell, Gemini, 2024. Apple har tagit en långsammare inställning till AI men har en beprövad talang för att anpassa etablerade teknologier och leverera produkter som dominerar konsumentmarknaden.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 23 december

Om man skulle välja ett tema för 2023 skulle det definitivt vara artificiell intelligens (AI). Tekniken har tagit världen med storm, med otaliga företag som omstrukturerar sina verksamheter för att prioritera AI-utveckling. AI-marknaden värderades till 137 miljarder dollar förra året, och Grand View Research antyder att den kommer att expandera med en årlig sammanlagd tillväxt på 37% fram till slutet av decenniet. Givet dessa optimistiska utsikter har optimistiska investerare samlats kring företagen med störst potential inom industrin, vilket har skickat Nasdaq-100-indexet upp 65% hittills i år. Även med den tjurrusningen bakom oss är det inte för sent att lägga till ett AI-lager i din portfölj och dra nytta av branschens långsiktiga tillväxt. Alphabet och Apple är två attraktiva alternativ som båda investerar tungt i AI. Men vilket är det bättre AI-lagret just nu?

The Motley Fool fördjupade 22 december

Alphabet introducerar Duet AI till Google Slides och Drawings

Alphabet introducerar Duet AI till Google Slides och Drawings, vilket stärker dess Google Workspace-erbjudanden med generativ AI. Med denna nya integration erbjuder Google nu möjligheten att ta bort bakgrunden på bilder i slides och ritningar genom att högerklicka på bilden efter Crop, Replace och Reset. Dessutom har Google integrerat Duet AI´s ´Help Me Write´-funktion i Gmail för Android och iOS, vilket gör det möjligt för användare att förbättra sina meddelanden. Google Docs har också lanserat en betald ´Proofread´-funktion som drivs av AI för att ersätta den nuvarande stavnings- och grammatikkontrollen. Google Cloud, som har blivit en integrerad del av Alphabet, rapporterade en omsättning på 8,41 miljarder dollar i tredje kvartalet 2023. Denna siffra var 10,9% av den totala omsättningen för kvartalet och representerar en ökning med 22,5% jämfört med föregående år. Vår modell projicerar att Google Clouds omsättning kommer att vara 8,65 miljarder dollar i Q4 2023, vilket representerar en tillväxt på 18,3% jämfört med föregående år.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 22 december

Google diskuterar framtiden för AI och betonar vikten av datahantering

Alphabet´s Google har spelat en betydande roll inom AI, trots att företaget initialt hamnade på efterkälken när populariteten för OpenAI´s ChatGPT ökade. Google Cloud, som omsatte över 26 miljarder dollar 2022, är en viktig aktör i företags-AI-racet tillsammans med Amazon´s AWS och Microsoft´s Azure. Brian Goldstein, global GM för AI på Google Cloud, har sett stora förändringar under det senaste året. Goldstein diskuterar framtiden för AI inom företag, och betonar vikten av att företag får ordning på sin data. Google har nyligen släppt en ny AI-modell, Gemini.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 december

AI förändrar arbetsmarknaden och skapar nya möjligheter

Artificiell intelligens (AI) förändrar arbetsmarknaden på djupgående sätt och skapar nya roller inom alla sektorer. AI kan automatisera rutinuppgifter och förändra lönsamheten för vissa yrken, men kan inte ersätta komplexa mänskliga färdigheter. För att dra nytta av AI behöver företag och individer investera i kontinuerlig inlärning och utveckling av färdigheter. Amazon har till exempel lanserat ett program för att lära sina anställda färdigheter som krävs på en mer automatiserad arbetsplats. Utbildningsinstitutioner behöver också anpassa sina läroplaner för att inkludera AI och datanalys.

Direktlänk Dela Big Think fördjupade 22 december

Wix.com växer trots höga räntor och förbättrar sina marginaler

Med stigande räntor har det blivit allt svårare för teknikföretag att växa med modellen tillväxt till varje pris. Wix.com Ltd. är ett företag som snabbt har anpassat sig till den nuvarande ekonomiska miljön och vunnit betydande marknadsandelar. Wix är en ledande global molnbaserad webbutvecklingsplattform. Företaget har visat påtaglig brådska att vända sitt kostnadsprofil och minska utgifterna. Wix fokuserar på kostnadseffektivitet inom tre områden för att förbättra sina marginaler: lansering och antagande av Wix Payments, molninfrastruktur och webbhotell kostnadsfördelar samt minskning av kundvårdskostnader.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 december

Wix.com anpassar till högräntemiljö och uppnår betydande marknadsandel

Med stigande räntor har det blivit allt svårare för teknikföretag att växa genom att satsa på tillväxt till varje pris. Investerare är mycket selektiva med vilka företag de investerar i och straffar företag som inte visar någon disciplin i sina utgifter. Wix.com Ltd. är ett företag som snabbt har anpassat sig till den nuvarande ekonomiska miljön och vunnit betydande marknadsandelar. Wix är en ledande global molnbaserad webbutvecklingsplattform för miljontals användare och skapare över hela världen. Företaget har visat påtaglig brådska att vända sin kostnadsprofil och minska utgifterna. Resultaten har börjat synas när företagets bruttomarginaler har börjat vända uppåt igen.

Direktlänk Dela GuruFocus fördjupade 21 december

Rocket Lawyer lanserar Rocket Copilot, utökar partnerskapet med Google Cloud

Juridiska tjänsteplattformen Rocket Lawyer meddelade på torsdag lanseringen av Rocket Copilot, en ´konversationell ny kundupplevelse´ som kombinerar generativ artificiell intelligens och mänsklig expertis för att ´ge kunderna ett enkelt och snabbt sätt att med säkerhet slutföra sina juridiska dokument och andra inlämningar tillsammans med bekväm tillgång till juridiska yrkesverksamma´, enligt ett pressmeddelande. Rocket Lawyer utökar också sitt partnerskap med Google Cloud.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 21 december

Rocket Lawyer introducerar AI-baserad tjänst, utökar partnerskap med Google Cloud

Rocket Lawyer, den prisvärda och tillgängliga plattformen för juridiska tjänster, introducerar Rocket Copilot, en ny kundupplevelse som kombinerar generativ AI med professionell mänsklig expertis. Rocket Copilot hjälper kunder att snabbt och säkert slutföra sina juridiska dokument och andra inlämningar. Rocket Lawyer utökar också sitt befintliga partnerskap med Google Cloud. Samarbetet mellan Rocket Lawyer och Google Cloud säkerställer att Rocket Copilot levererar oöverträffat värde, säkerhet och trygghet till sina kunder och nätverk av juridiska yrkesverksamma. Rocket Copilot är tillgängligt idag för att hjälpa entreprenörer att namnge sina nya företag.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 december

Google: Ett år av utmaningar och framsteg

Under 2023 genomgick Google en turbulent tid som präglades av stora varsel och lanseringen av företagets största AI-projekt hittills. Google Cloud gjorde vinst för första gången och företaget lanserade en rad nya AI-produkter, inklusive Gemini, en ny stor språkmodell. Trots framgångarna var det tydligt att året hade påverkat företagsmoralen. En företagsundersökning visade att endast 36% av de anställda var engagerade, vilket var anmärkningsvärt lågt. Google strävade under 2023 efter att röra sig snabbare, hitta fokus och visa att de fortfarande kunde konkurrera med mer rörliga rivaler.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 21 december

Tio AI-trender att vänta under 2024

AI kommer att fortsätta utvecklas under 2024, med flera trender som väntas dominera. Stora språkmodeller (LLM) kommer att integreras mer allmänt, vilket leder till framsteg mot artificiell allmän intelligens (AGI), enligt Avi Gruska, senior direktör för AI på teknikföretaget Sisense. AI kommer även att förbättra cyberförsvar, medan brottslingar kommer att använda generativ AI och LLM för att skalera sina destruktiva kampanjer, enligt Phil Venables, CISO på Google Cloud. Andra trender inkluderar framväxten av multimodala återhämtningsarkitekturer, framsteg inom generativ AI, AI:s störning av dataanalys, AI:s inverkan på shopping, en ökning av deepfakes, en revolution inom programvaruutveckling och en stärkning av AI-styrning.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 21 december

I en serie intervjuer diskuterar ledare från olika företag trender inom företagskommunikationsteknologier. Lorrissa Horton från Cisco diskuterade företagets strategi för dataskydd inom AI. Behshad Behzadi från Google Cloud pratade om användningen av generativ AI (Gen AI) på Google, särskilt inom deras Contact Center AI. Pasquale DeMaio från Amazon Connect diskuterade historien och användningen av AI inom deras kontaktcenter. Joel Martins från Calabrio berättade om nuvarande AI-implementeringar i autoskoring och schemaläggning. Frank Fawzi från IntelePeer diskuterade hur AI kan användas för att sortera kundinteraktioner. Brett Weigl från Genesys och Philipp Heltewig från Cognigy talade om hur AI kan förbättra kund- och agentupplevelsen. Terence Chesire från ServiceNow diskuterade hur deras plattform kan användas för att definiera och förbättra affärsprocesser.

No Jitter fördjupade 20 december

Google lanserar ny design för Labs med 12 AI-experiment

Google har nyligen lanserat en ny design för Labs med 12 artificiell intelligens (AI) experiment, verktyg och projekt, vilket visar ett engagemang för att främja AI-teknik. Denna omdesign framhäver ett dussin AI-produkter som kan transformera hur AI används i de flesta arbetsflöden och organisationer. Här är de 12 AI-experimenten som du kan prova eller anmäla dig till på den nydesignade Google Labs-webbplatsen: Google Search Generative Experience (SGE), TextFX för AI-skrivhjälp, Google Bard med tillägg, NotebookLM för forskning, Duet AI för Google Workspace, Ett spel för att förbättra bildframkallningsfärdigheter, AI-experiment på YouTube, Project IDX, Instrument Playground med MusicFX, Magic Compose för textmeddelanden på Android, AI Script Editor för Google Home, Magic Editor för Google Photos.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 20 december

Lär dig att skapa din egen AI-app från grunden med hjälp av de senaste teknologierna och verktygen

Att skapa en AI-app från grunden kan verka skrämmande, men med rätt inställning och verktyg blir det en spännande och genomförbar uppgift. Nyckelstegen inkluderar att definiera ditt mål och omfattning, skaffa nödvändiga färdigheter och kunskaper, välja rätt ramverk och verktyg, samla in och förbereda data, träna din AI-modell, integrera med användargränssnittet, testa och validera, distribuera, övervaka och optimera samt hålla dig informerad och iterera. Python är ett populärt val för AI-utveckling på grund av dess enkelhet och ett stort ekosystem av bibliotek som TensorFlow och PyTorch.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 20 december

Ola Electric lanserar Krutrim, ett AI-projekt som utnyttjar generativ AI

Generativ AI, eller GenAI, är ett framväxande område där stora språkmodeller (LLM) används för att skapa nytt innehåll i olika medier. Dessa LLM-drivna chatbots, som ChatGPT, kan generera ljud, kod, bilder, text, simuleringar och till och med videor. Till skillnad från traditionella maskininlärningsmetoder som analyserar datamönster för att göra förutsägelser, genererar GenAI-system helt nytt innehåll med hjälp av prompts. Ola Aggarwal, VD för Ola Electric och Ola Cabs, har nyligen meddelat lanseringen av Krutrim, ett nytt AI-projekt som syftar till att utnyttja generativa AI-förmågor. Krutrims basmodell har genomgått träning på mer än 2 biljoner tokens, vilket gör det möjligt att generera innovativt innehåll. Aggarwal har jämfört Krutrim med OpenAI´s GPT-4, men det är viktigt att notera att GPT-4 har tränats på mer än 13 biljoner tokens. GenAI:s integration i olika branscher är inte ett nytt koncept. Till exempel har Mercedes-Benz använt ChatGPT för att driva röstassistenter i sina fordon, medan Google Cloud har tillhandahållit generativ AI för att analysera förarens körningar i Formula E-elbilar. Dessutom har användningen av generativ AI i utvecklingen av autonoma fordon öppnat nya möjligheter för att skapa interaktiva 3D-simuleringar, vilket hjälper till att testa och validera dessa fordon i stor skala. Medan Olas primära fokus ligger inom transportindustrin, sträcker sig Aggarwals ambitioner för Krutrim utöver bara denna sektor. Olagruppens verksamheter omfattar ett brett utbud av tjänster, inklusive finansiella erbjudanden som betalningssystem, försäkringsagenter och molnkök. Användningen av generativ AI har potential att förbättra dessa tjänster och revolutionera kundupplevelser. När GenAI fortsätter att utvecklas presenterar det spännande möjligheter för innovation och kreativitet inom olika områden. Med framsteg inom dataträning och den ökande tillgängligheten av LLM-drivna teknologier är möjligheterna för generativ AI verkligen gränslösa.

Direktlänk Dela Motor Mouth Arabia fördjupade 18 december

Google introducerar uppgraderad bildskapande teknologi Imagen 2

Google har introducerat en ny och förbättrad version av sin bildskapande teknologi, Imagen 2. Detta avancerade verktyg hjälper till att omvandla ord till bilder och är nu tillgängligt för speciella kunder som använder Vertex AI, en del av Google Cloud. Den uppgraderade Imagen 2 har fantastiska funktioner som låter människor skapa ännu bättre bilder med hjälp av text. Den är skapad med hjälp av mycket smart teknologi från Google DeepMind, vilket har förbättrat bildkvaliteten avsevärt. Stora företag som Snap, Shutterstock och Canva använder redan denna teknologi.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 18 december

Google presenterar Gemini Pro och Imagen 2 för att förbättra AI-utveckling

Google har presenterat Gemini Pro, som låter utvecklare bygga nya och differentierade agenter som kan bearbeta information över text, kod, bilder och video. Företaget introducerade också Imagen 2, dess mest avancerade text-till-bild-teknologi. Google organiserade en mediesession för att visa mer av Gemini Pros kapaciteter, med en live-demo av Google Clouds VD Thomas Kurian. Bland höjdpunkterna var introduktionen av Google AI Studio, ett gratis webbaserat utvecklarverktyg. Kurian nämnde också att Gemini Pro kommer att vara en del av Google Workspace 2024.

Direktlänk Dela Tech Wire Asia fördjupade 18 december

Google gör sin senaste AI-modell Gemini Pro offentligt tillgänglig

Google har gjort sin senaste AI-modell, Gemini Pro, offentligt tillgänglig på Vertex AI, sin plattform för stora språkmodeller. Gemini-modellen kan förstå olika typer av information samtidigt, inklusive text, bilder, ljud, video och kod. Utvecklare kan nu få tillgång till Gemini Pro genom API:er och välja från en lista med över 130 modeller. Google har också gjort Gemini Pro tillgänglig på Google AI Studio. Dessutom har Google presenterat MedLM, en modell särskilt utformad för hälsovårdsindustrin. Företaget har redan samarbetat med institutioner som Accenture, HCA Healthcare och BenchSci för att automatisera medicinsk dokumentation.

Direktlänk Dela YourStory Media fördjupade 17 december

Artificiell intelligens (AI) har utvecklats mycket sedan dess början och de senaste framstegen har lett till utvecklingen av banbrytande verktyg och applikationer. AI revolutionerar olika branscher, från hälsovård till finans, och stör hur företag fungerar. De mest populära AI-verktygen inkluderar Google Cloud AI, IBM Watson, AWS AI och Microsoft Azure. Dessa plattformar ger företag en rad funktioner, inklusive avancerade analysverktyg, maskininlärningsmodeller och automatiserade beslutsfattande verktyg. AI-verktyg för företag är varierade och kraftfulla och erbjuder avancerade funktioner som gör att företag kan effektivisera processer, öka effektiviteten och få en konkurrensfördel.

Medium fördjupade 17 december

CoRover.ai och Google Cloud lanserar BharatGPT, en AI-plattform för indiska språk

Indiska teknikföretaget CoRover.ai har samarbetat med Google Cloud för att lansera BharatGPT, en AI-plattform anpassad till indiska språk. Plattformen stöder över 14 indiska språk och är utformad för att hantera text-, röst- och videointeraktioner. CoRovers VD, Ankush Sabharwal, sade att målet med BharatGPT är att skapa en plattform som speglar Indiens rika kulturella arv och trivs i en molnbaserad värld. BharatGPT är byggd på Google Clouds infrastruktur och innefattar funktioner som anpassad kunskapsbasintegration, ERP/CRM-systemsamarbete och integrerad betalningsport.

Direktlänk Dela Bharat Times fördjupade 16 december

Google lanserar Gemini, en stor språkmodell för att förbättra AI-verktyg

Google lanserar Gemini, en stor språkmodell som är en del av gen-AI-trenden. Gemini är utformad för att kunna bearbeta information i textform, men även i form av bilder, ljud och video. Den finns i tre olika storlekar: Gemini Ultra för komplexa uppgifter, Gemini Pro för en rad olika uppgifter och Gemini Nano för uppgifter på enheten. Gemini Pro är tillgänglig via Gemini API för utvecklare i Google AI Studio och för företag via Google Clouds Vertex AI-plattform. Google har också introducerat MedLM, en uppsättning grundmodeller anpassade för hälso- och sjukvårdsindustrin, tillgängliga för Google Cloud-kunder i USA via Vertex AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 16 december

AI-verktyg förbättrar produktiviteten och effektiviteten i tillverkningsindustrin

För att förbli konkurrenskraftiga och effektiva måste företag inom tillverkningsindustrin omvandla traditionella, reaktiva metoder till proaktiva strategier. Avancerade verktyg som Duet AI, Looker och Google Cloud kan hjälpa team att förutse och förhindra problem innan de stör tillverkningsprocessen. Dessa verktyg analyserar realtidsdata från produktionsgolvet och identifierar orsakerna till potentiella problem. Med hjälp av BigQuery Studio utvecklas en prediktiv underhållsmodell som kan förutse problem med högre precision. Denna modell förbättras ytterligare genom att inkludera data från Google Cloud och andra molntjänster. Duet AI förenklar också skapandet av SQL för en prediktiv modell som kombinerar data från flera moln.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 15 december

Tre ohejdbara aktier inom artificiell intelligens att köpa och behålla för nästa decennium

Artificiell intelligens (AI) är ingen övergående fluga, och investerare har fortfarande en stor möjlighet att tjäna pengar de kommande åren. Här är tre AI-aktier att köpa och behålla för nästa decennium. 1. Alphabet har introducerat sin nya Gemini AI-modell, som överträffar OpenAI:s GPT-4 och slår mänskliga experter på MMLU-testet. 2. Amazon har lanserat Amazon Bedrock, en tjänst som låter kunder bygga generativa AI-appar med en rad verktyg. 3. Microsoft har investerat betydligt i OpenAI, och GPT-4-tekniken är nu integrerad i Microsofts produkter. Microsoft förväntas fortsätta att vara en av de största vinnarna inom AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 15 december

Intel lanserar nya processorer för att driva AI överallt

Intel Corp. har lanserat sin nya familj av mobila processorer, Intel Core Ultra, och den senaste generationen av sina traditionella centrala processor-enheter för bärbara datorer och servrar, 5:e generationens Intel Xeon-processorer. Båda processorerna är utformade för att driva artificiell intelligens (AI) i alla lägen och har AI-acceleration inbyggd i varje kärna. Intel Core Ultra, som representerar företagets största arkitektoniska skifte på över 40 år, kommer att stödja flera hundra AI-förstärkta applikationer som kan köras lokalt på persondatorer. Den nya generationen Xeon-chips ger betydande prestanda- och effektivitetsvinster jämfört med 4:e generationens processorer.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 14 december

Intel lanserar ny produktportfölj för AI-lösningar

Chip-tillverkaren Intel presenterade på torsdagen en ny produktportfölj för att stärka kundernas AI-lösningar över datacenter, moln, nätverk, kant och PC. Den nya Intel Core Ultra mobila processorfamiljen, den första byggd på Intels 4-process teknologi, ger Intels mest strömeffektiva klientprocessor och inleder AI PC-eran. Den 5:e generationens Intel Xeon-processorfamilj är byggd med AI-acceleration i varje kärna. Intel VD Pat Gelsinger visade för första gången en Intel Gaudi3 AI-accelerator, som kommer nästa år. Gelsinger sa att Intel utvecklar teknologier och lösningar som gör det möjligt för kunder att integrera och effektivt köra AI i alla deras applikationer.

Direktlänk Dela Daijiworld Media fördjupade 14 december

Intel introducerar nya AI-optimerade processorer, aktien stiger

Chipmaker Intel introducerade på torsdagen nya processorer optimerade för artificiell intelligens (AI) applikationer i datacenter och på persondatorer. Intel-aktien steg på nyheterna. Intels nya processorer kommer att konkurrera med halvledarprodukter från Advanced Micro Devices (AMD) och Nvidia (NVDA). På sitt ´AI Everywhere´-evenemang i New York City, avtäckte Intel chefer företagets 5: e generation Intel Xeon-processorer för datacenter. De nya Xeon-processorerna har AI-acceleration inbyggd i varje kärna. Intel visade också för första gången en Intel Gaudi 3 AI-accelerator, som kommer nästa år enligt plan. Dessutom introducerade teknikjätten Intel Core Ultra mobila processorer, dess första PC-chips med AI-acceleration. ´AI-innovation är redo att höja den digitala ekonomins påverkan upp till så mycket som en tredjedel av den globala bruttonationalprodukten´, sade VD Pat Gelsinger. ´Intel utvecklar teknikerna och lösningarna som ger kunderna möjlighet att sömlöst integrera och effektivt köra AI i alla sina applikationer - i molnet och, alltmer, lokalt på PC och kant, där data genereras och används.´ På aktiemarknaden idag steg Intel-aktien 1,4% till 45,18. Tidigare under sessionen nådde Intel-aktien en 18-månaders högsta på 47,07. Intel Core Ultra-processorer kommer att inleda ´AI PC-eran´, sade Gelsinger. De har en inbyggd ´neural processing unit´ för att möjliggöra energieffektiv AI-acceleration. Chippen är tillverkade med en 7-nanometer process teknologi. Intel Core Ultra-baserade AI-datorer är nu tillgängliga från utvalda amerikanska återförsäljare för semestersäsongen. Fler Intel-baserade AI-PC: er kommer att lanseras nästa år, sade företaget. Intel förutser att AI-PC: er kommer att utgöra 80% av PC-försäljningen år 2028. På evenemanget marknadsförde Intel prestanda- och effektivitetsfördelar med sin 5: e generation Intel Xeon-processorfamilj. Det sade att de nya serverchippen ger 21% genomsnittlig prestandavinst för allmän beräkningsprestanda jämfört med föregående generation av Xeon. De möjliggör också 36% högre genomsnittlig prestanda per watt över en rad kundbelastningar, sade Intel. Tidiga kunder för 5: e generation Intel Xeon-processorer inkluderar Alphabets (GOOGL) Google Cloud och IBM (IBM). Intel rankar 10: e av 32 aktier i IBD: s halvledartillverkningsindustrigrupp, enligt IBD Stock Checkup. Men Intel-aktien har ett medelmåttigt IBD Composite Rating på 59 av 99.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 14 december

Google lanserar nya AI-modeller och verktyg

Google har lanserat sin senaste AI-modell Gemini Pro för utvecklare och organisationer, tillsammans med en rad andra AI-verktyg, modeller och infrastruktur. Gemini Pro kommer att vara tillgänglig via Gemini API för utvecklare i Google AI Studio. Företaget har också lanserat andra modeller - Imagen 2 och MedLM - i Vertex AI. Imagen-2 är Googles mest avancerade text-till-bild-diffusionsteknik hittills. Företaget meddelade också tillgängligheten av ´Duet AI´ för utvecklare och ´Duet AI´ i säkerhetsoperationer. Google säger att det kommer att införliva Gemini över ´Duet AI´-portföljen snart.

Direktlänk Dela Samachar Central fördjupade 14 december

AI-teknik används för att ´sticka´ tröjor och hjälpa till att mata människor

The Food Group har skapat en webbplats där människor kan ´sticka´ en jultröja genom att lägga till sina favoritmat- och dryckesvaror till en genAI-prompt. För varje inskickad tröja kommer The Food Group att donera 10 måltider till Feeding America. De vill donera 50 000 måltider denna månad. Dstillery´s Audience Brief Genius matchar annonsörers publikförfrågningar med de bästa publikerna från Dstillery´s taxonomi med hjälp av OpenAI´s teknologi. Unacast har samarbetat med Google Cloud för att utnyttja Google Cloud´s Vertex AI-plattform och Unacast´s platsanalysplattform för att driva Unacast´s gen AI-chattbot, Una. Cloudinary´s generativa AI-förbättringar till dess programmerbara Media API och Cloudinary Assets, gör det möjligt för användare att redigera bilder i stor skala och påskynda tiden till marknaden för deras tillgångar. CommerceHub har bytt namn till Rithum och förvärvat Cadeera, vilket kommer att stärka dess AI-förmåga genom att använda AI för att driva produktombordning, sökning och upptäckt för dess handelskunder. Freepik´s Freepik Pikaso är en realtidsskiss-till-bildgenerator som använder LCM AI-teknik för att skapa AI-bilder från skisser, ikoner, prompts eller webbkamerafotografi. InMoment´s XI Platform har lagt till Generative AI-Infused Active Listening för att producera sofistikerade och detaljerade prompts för rikare feedbackinsamling på alla språk.

Direktlänk Dela Martech.org fördjupade 14 december

Intel introducerar ny AI-portfölj, inklusive Intel Core Ultra och 5:e generationens Xeon

Vid sitt ´AI Everywhere´-evenemang i New York introducerade Intel en portfölj av AI-produkter för att möjliggöra kundernas AI-lösningar överallt - i datacentret, molnet, nätverket, kanten och PC:n. Höjdpunkter inkluderar Intel® Core™ Ultra mobilprocessorfamiljen, den första byggd på Intel 4-processortekniken och den första som gynnas av företagets största arkitektoniska skift på 40 år. Den 5:e generationens Intel® Xeon® processorfamilj är byggd med AI-acceleration i varje kärna. Intel VD Pat Gelsinger visade för första gången en Intel® Gaudi®3 AI-accelerator, som kommer nästa år. Intel Core Ultra representerar företagets största arkitektoniska skift på 40 år och lanserar AI PC-generationen med innovation på alla fronter. Den 5:e generationens Intel Xeon-processorfamilj, som också introducerades idag, ger ett betydande språng i prestanda och effektivitet. Under dagens evenemang meddelade IBM att 5:e generationens Intel Xeon-processorer uppnådde upp till 2,7x bättre frågegenomströmning på sin watsonx.data-plattform jämfört med föregående generation Xeon-processorer under testning. Google Cloud, som kommer att distribuera 5:e generationens Xeon nästa år, noterade att Palo Alto Networks upplevde en 2x prestandaförbättring i sina hotdetektionsdjupinlärningsmodeller genom att använda inbyggd acceleration i 4:e generationens Xeon genom Google Cloud.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 14 december

Google lanserar Imagen 2: en förbättrad text-till-bild-teknologi

Google har lanserat Imagen 2, en uppgraderad version av sin text-till-bild-teknologi, med imponerande funktioner som omvandlar ord till fantastiska bilder. Imagen 2, som drivs av intelligent teknik från Google DeepMind, är exklusivt tillgänglig för speciella kunder som använder Vertex AI på Google Cloud. Vertex AI omfattar Googles svit av molnbaserade maskininlärningsprodukter och tjänster. Imagen 2 lovar förbättrad bildkvalitet, flerspråkig textrendering, logogenerering och fler funktioner. Verktyget prioriterar integritet och säkerhet, med funktioner som Googles digitala vattenmärkning.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 14 december

Skönhetsindustrin experimenterar med generativ AI

Generativ AI (gen AI) har haft sitt genombrottsår och används nu av en tredjedel av organisationerna i minst en affärsfunktion. Skönhetsindustrin har börjat experimentera med gen AI för att öka produktivitet, kreativitet, automatisera vissa uppgifter och förbättra kundupplevelsen. Elizabeth Arden lanserade en virtuell butik som använde AI-genererade marknadsföringsbilder som visade varumärkets 120-åriga historia, medan Iconic London testade det generativa AI-förhandlingsverktyget Nibble, som låter kunder förhandla priser för varor i sina varukorgar med en chattbot. Estée Lauder Companies använder gen AI med Google Cloud för att övervaka konsumenternas känslor och feedback i realtid.

Direktlänk Dela Cosmetics Business fördjupade 14 december

Google Cloud lanserar avancerad bildgenereringsteknik Imagen 2

Google Cloud har lanserat en betydande uppgradering av sina bildgenereringsförmågor med Imagen 2, deras mest avancerade text-till-bild-teknik, nu tillgänglig för Vertex AI-kunder på tillåtlistan. Utvecklad med Google DeepMind-teknik erbjuder Imagen 2 förbättrad bildkvalitet och en rad funktioner som möjliggör för utvecklare att skapa bilder för specifika användningsområden. Funktionerna inkluderar generering av högkvalitativa, fotorealistiska bilder från naturliga språkpåminnelser, textrendering på flera språk, logogenerering och visuell fråga och svar för generering av bildtexter.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 14 december

Google introducerar sitt stora språkmodell Gemini för företag och utvecklare

Google ger företag och utvecklare en första titt på sitt mest kraftfulla stora språkmodell, Gemini, genom dess API. Modellen finns tillgänglig i tre storlekar: Ultra, Pro och Nano. Från och med idag är Gemini Pro API tillgängligt för utvecklare via Googles gratis webbaserade utvecklarverktyg, AI Studio. Gemini Pro finns också tillgängligt för företag genom Google Clouds Vertex AI-plattform. Företag kan börja bygga applikationer med det från och med idag. Google planerar att ytterligare finjustera modellen de kommande veckorna baserat på användarfeedback.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 14 december

Googles nya AI-verktyg, Duet AI för utvecklare, nu allmänt tillgängligt

Googles nya AI-verktyg, Duet AI för utvecklare, är nu allmänt tillgängligt. Detta verktyg, som drivs av Gemini-modellen, erbjuder AI-kraftig kod- och chattassistans för att hjälpa användare att bygga applikationer inuti deras favoritkodeditor och programvaruutvecklingsverktyg. Duet AI är en framstående konkurrent till Microsoft Teams och kan användas för att sammanfatta dokument, skapa presentationer från grunden, ta anteckningar och generera mötessammanfattningar, och mer. Google gör också andra AI-verktyg, modeller och infrastruktur tillgängliga för utvecklare.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 14 december

Google Cloud lanserar Gemini Pro för företag

Google Cloud har lanserat Gemini Pro för företag, ett artificiell intelligens-verktyg för partners inom detaljhandel, mode, skönhet och andra segment. Verktyget bygger på förra veckans introduktion av Gemini, Googles nästa generation av generativa AI-modeller. Gemini Pro tillåter partners att utveckla en rad applikationer, från kundtjänstchattar till lagerförfrågningar och marknadsföring. Verktyget är för närvarande gratis, men avgifter kommer så småningom att tillkomma. Google lovar dock att priserna kommer att vara konkurrenskraftiga.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 14 december

Google introducerar förbättrad bildskapande teknologi, Imagen 2

Google har lanserat en ny och förbättrad version av sin bildskapande teknologi, Imagen 2. Det avancerade verktyget hjälper till att omvandla ord till bilder och är nu tillgängligt för speciella kunder som använder Vertex AI, en del av Google Cloud. Imagen 2 har uppgraderats med smart teknologi från Google DeepMind, vilket har förbättrat bildkvaliteten avsevärt. Bland de stora företag som redan använder den nya tekniken finns Snap, Shutterstock och Canva.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 14 december

Google gör andra generationen av AI-modellen Imagen tillgänglig för utvalda Google Cloud-kunder

Google gör den andra generationen av sin AI-modell Imagen, som kan skapa och redigera bilder baserat på textinmatning, mer tillgänglig för utvalda Google Cloud-kunder som använder Vertex AI. Det nya systemet, Imagen 2, har förbättrats avsevärt jämfört med den första versionen, enligt Google. Nya funktioner inkluderar möjligheten att rendera text och logotyper. Imagen 2 kan generera text på flera språk, inklusive kinesiska, hindi, japanska, koreanska, portugisiska, engelska och spanska. Google avslöjar dock inte vilken data som användes för att träna den nya modellen.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 13 december

Google lanserar Gemini Pro API för AI Studio och Vertex AI

Från och med den 13 december kan utvecklare använda Google AI Studio och Vertex AI för att bygga applikationer med Gemini Pro API, vilket ger tillgång till Googles nya generativa AI-modell. Googles ursprungliga lansering av Gemini var begränsad till Google Bard och Pixel 8 Pro, så onsdagens allmänna tillgänglighet av Gemini för Google AI Studio och Vertex AI markerar det första testet av Gemini för företagsutvecklare. Dessutom kommer Googles Duet AI-assistent chatbot till utvecklare och SecOps-verktyg.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 13 december

Google introducerar multimediaförståelse i AI-chattbot med ny modell Gemini

Google har börjat införa förståelse för video, ljud och bilder i sin Bard AI-chattbot med en ny AI-modell kallad Gemini. Google Pixel 8-telefonägare kommer att vara bland de första att dra nytta av dess nya artificiella intelligensförmågor, men Gemini kommer att komma till Gmail och andra Google Workspace-verktyg i början av 2024. Gemini kan erbjuda textbaserade chattförmågor som Google säger förbättrar AI-förmågorna i komplexa uppgifter som att sammanfatta dokument, resonera, planera och skriva programmeringskod. Den större förändringen med multimediaförmågor kommer ´snart´, säger Google.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 13 december

Google lanserar Duet AI för utvecklare

Google meddelar att Duet AI för utvecklare nu är allmänt tillgängligt. Duet AI för utvecklare är ett AI-baserat verktyg för kodningshjälp som integreras direkt i din IDE. Det erbjuder utvecklare funktioner som kodkomplettering, kodgenerering, chatt och Smarta åtgärder, som är genvägar för upprepbara uppgifter som att generera enhetstester och kodförklaring. Det kan användas inom många populära IDE:er, inklusive Cloud Shell Editor, Cloud Workstations, IntelliJ, PyCharm och Visual Studio Code. Verktyget stöder över 20 programmeringsspråk, inklusive C, C++, Go, Java, JavaScript och Python, och Google har redan samlat över 25 partners inom branschen för att erbjuda integrationer och funktioner i lösningen. Duet AI för utvecklare kommer att vara gratis fram till 1 februari 2024, då det kommer att övergå till en prenumerationsmodell.

Direktlänk Dela Software Development Times fördjupade 13 december

AI och Headless CMS förändrar SEO och marknadsföring

SEO-experter vet att anpassning till förändringar är en värdefull färdighet. Trots att många påstår att SEO är “död” i ljuset av de senaste utvecklingarna, har det aldrig varit en mer spännande och dynamisk tid att vara inom SEO. AI har blivit en del av alla SEO- och marknadsföringsflöden. Wix har tillämpat AI i nästan ett decennium och introducerade sin egen Artificiell Designintelligens 2016. Wix har också lagt till AI-funktioner i sina SEO-verktyg för att öka tillgången till SEO-funktioner. Headless CMS kommer att bli ännu mer attraktivt 2024 eftersom det finns möjligheter att presentera innehåll på nya och spännande sätt genom att använda generativa teknologier på begäran.

Direktlänk Dela Martech.org fördjupade 13 december

Gratis topprankade AI-kurser från världsklassinstitutioner och organisationer

En bloggpost har delat en lista över favorit AI-kurser från topporganisationer och institutioner som är tillgängliga gratis. Författaren har utformat en sex månaders studieplan och har inkluderat en fusklapp med de verktyg som diskuterats. Kurserna inkluderar Harvard´s Intro to AI with Python, Google Cloud´s Generative AI Fundamentals, IBM´s Artificial Intelligence Fundamentals, Microsoft´s Azure AI Fundamentals: Generative AI och DeepLearning.AI´s ChatGPT Prompt Engineering. Författaren rekommenderar också QuillBot, ett verktyg för skrivning och uppgifter som plagieringskontroll, parafrasering, sammanfattning och översättning.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 12 december

Gen H introducerar AI-drivet verktyg för bolån utvecklat på Google Cloud

Fintech-bolånegivaren Gen H har introducerat ett paketeringsverktyg som drivs av artificiell intelligens (AI) och utvecklats på Google Cloud. Verktyget är designat för att automatiskt analysera och kategorisera dokument för bolåneansökningar. Gen H blir en av de första bolånegivarna i Storbritannien att samarbeta direkt med Google Cloud, med syftet att förbättra och snabba upp bolåneansökningsprocessen. Verktyget gör det möjligt för mäklare att skicka in och granska alla klientdokument, med systemet intelligent organisera dokumenten, sammanställa fallet och ge snabb feedback till mäklare.

Direktlänk Dela Mortgage Professional America fördjupade 12 december

Google introducerar Gemini, en ny AI-modell som överträffar GPT-4

Gemini är Googles nya multimodala AI-modell som kan ta emot text, bilder, videor och ljud och producera utdata i något av dessa format. Gemini överträffar mänskliga experter och OpenAI:s GPT-4 på språkförståelsebenchmarks, vilket gör den till en kraftfull generativ AI-modell. Gemini används redan i Googles chatbot Bard och kommer att vara tillgänglig för utvecklare att prova i Google AI Studio och Google Cloud Vertex AI. Gemini introducerades av Google den 6 december 2023 och kommer i tre storlekar - Ultra, Pro och Nano. Gemini Ultra är den första modellen som överträffar människor på Massive Multitask Language Understanding (MMLU) benchmark med ett resultat på 90,04 procent jämfört med det bästa mänskliga expertresultatet på 89,8 procent och GPT-4:s rapporterade 86,4 procent.

Direktlänk Dela Pocket-lint fördjupade 12 december

Meta lanserar Purple Llama-initiativet för att förbättra säkerheten i AI-utveckling

Meta har lanserat Purple Llama-initiativet för att öka säkerheten och tillförlitligheten i utvecklingen av generativ AI. Initiativet kombinerar offensiva och defensiva strategier för att utvärdera och minska potentiella risker. Detta kommer efter att Meta gick med i IBM AI-alliansen för att främja förtroende, säkerhet och styrning av AI-modeller. Meta har även släppt CyberSec Eval, ett omfattande säkerhetsevalueringssystem för stora språkmodeller (LLM), och Llama Guard, en säkerhetsklassificerare för in/ut-filtrering. Dessutom har Meta publicerat en ansvarsfull användarguide som erbjuder bästa praxis för att implementera ramverket.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 11 december

Google introducerar ny AI-modell Gemini

Google har introducerat sitt senaste AI-verktyg, Gemini AI-modellen. Gemini, som har funktioner som gör det möjligt att hantera text, bilder och videor, gör sin debut tillsammans med Googles Bard chatbot. Den initiala modellen kommer att börja med engelska språkinställningar och planerar att expandera över olika Google-produkter de kommande månaderna. Gemini har tre olika ´storlekar´: Gemini Ultra, Gemini Pro och Gemini Nano, alla utformade för att hantera olika uppgifter. Den initiala utrullningen har träffat Bard för engelska språket, tillgängligt nu för över 170 länder och territorier. Gemini kommer att finnas tillgängligt på Google Cloud API från och med den 13 december.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 11 december

Spotify genomgår stora förändringar och satsar på AI trots uppsägningar

Spotify har genomgått tre rundor av uppsägningar under ett år, vilket resulterat i förlusten av 2 290 anställda. Trots detta har företagets investeringar i AI för att öka marginalerna för sina podcast- och ljudboksdivisioner fått Wall Street att vara säker på att strategin kan fungera. Spotify har lanserat AI DJ i 50 ytterligare marknader och rullat ut AI Voice Translation för podcasts. Aktierna i moderbolaget Spotify Technology SA har ökat med mer än 30% under de senaste sex månaderna och med mer än 135% sedan årsskiftet. Spotify har även lanserat ett partnerskap med Google Cloud för att förändra hur plattformen rekommenderar ljudböcker och podcasts.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 10 december

Microsoft förutspås gynnas av AI-guldfeber och molntjänsttillväxt

Efter att ha tappat över 35% av sitt värde förra året har Nasdaq Composite återhämtat sig starkt, med en ökning på 36% hittills i år. Utvecklingen inom artificiell intelligens (AI) har bidragit till återhämtningen och förväntas fortsätta göra så. Microsoft är väl positionerat för att dra nytta av denna trend. Företaget har nyligen integrerat AI i flera av sina mest populära produkter och tjänster. Microsoft Copilot, företagets nyligen introducerade AI-drivna digitala assistent, är ett exempel på detta. Microsoft Azure, en av de stora tre molntjänstleverantörerna, ökar också sin marknadsandel och förväntas snart bli marknadsledare.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 december

Alphabet lanserar ny AI-modell, Gemini, aktien stiger med 5%

Alphabet, moderbolaget till Google, har introducerat en ny, avancerad och kraftfull stor språkmodell (LLM) vid namn Gemini. Aktierna i Alphabet steg med 5% och stängde på $136,93 den 7 december efter lanseringen av Gemini. Gemini finns tillgänglig i tre olika storlekar: Gemini Ultra, Gemini Pro och Gemini Nano. Gemini Ultra förväntas lanseras nästa år och är baserad på en kombination av 57 ämnen. Gemini Pro och Gemini Nano kommer att licensieras genom Google Cloud och vara tillgängliga för utvecklare och företagskunder från den 13 december. Enligt en rapport från Allied Market Research kommer det globala generativa AI-marknadens värde sannolikt att nå $191,8 miljarder år 2032.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 9 december

Meta introducerar Purple Llama för att öka säkerheten i generativa AI-modeller

Meta har introducerat Purple Llama, ett projekt som syftar till att skapa öppna verktyg för utvecklare att utvärdera och förbättra tillförlitligheten och säkerheten i generativa AI-modeller innan de används offentligt. Purple Llama-projektet syftar till att etablera en gemensam grund för att utveckla säkrare generativa AI-modeller. Projektet inkluderar partnerskap med AI-utvecklare, molntjänster som AWS och Google Cloud, halvledarföretag som Intel, AMD och Nvidia och programvaruföretag som Microsoft. De första verktygen som släppts genom Purple Llama inkluderar CyberSecEval, som bedömer cybersäkerhetsrisker i AI-genererad programvara och Llama Guard, en stor språkmodell utbildad för att identifiera potentiellt skadligt eller stötande språk.

Direktlänk Dela InfoWorld fördjupade 8 december

Googles team föreslår att använda artificiell intelligens (AI) för att skapa en ´fågelperspektiv´ av användares liv med hjälp av mobildata som fotografier och sökningar. Projektet, kallat ´Project Ellmann´, kommer att använda stora språkmodeller som Gemini för att bearbeta sökresultat, identifiera mönster i användarens foton och skapa en chatbot. Det är oklart om företaget planerar att implementera dessa funktioner inom Google Photos eller någon annan produkt. Google lanserade nyligen sin mest avancerade AI-modell än, Gemini, som i vissa fall presterade bättre än OpenAI:s GPT-4.

Consumer News and Business Channel fördjupade 8 december

Hybridmolnlagring prioriteras för generativ AI

Objekt lagring fortsätter att vara en viktig komponent i skapandet och träningen av generativ AI, vilket driver företags IT-team att överväga hybridmolnlagring för lägre kostnader och fler alternativ. Generativ AI:s massiva data behov kommer att driva företag att välja hybridlagring som inkluderar moln och hårdvara på plats 2024. Många företag och organisationer har inte råd att utveckla sina egna GenAI-förmågor, vilket gör att de vänder sig till molnbaserade GenAI-tjänster och molnlagring för att lagra dessa dataförråd. En hybridmodell kommer troligen att fortsätta i takt med att skapandet och användningen av GenAI fortsätter.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 8 december

Google tillkännager tillgängligheten för deras nya Google Gemini AI och Duet AI-assistent

Google har tillkännagett tillgängligheten för deras nya Google Gemini AI och erbjuder även sin Duet AI-assistent för att förbättra produktiviteten över en mängd olika applikationer och arbetsflöden. Verktygen från Google Cloud och dess AI-verktygssvit ger en robust lösning för att hantera mjukvaruutvecklingslivscykeln, från de initiala stadierna av design till de slutliga stegen av distribution och analys. Duet AI kan hjälpa till med allt från att skapa effektiv kommunikation med teamet till att analysera affärspåverkan av en ny funktion. Dessa verktyg blir allt viktigare för att hantera mjukvaruutvecklingslivscykeln.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 8 december

Millennium Management kommer att använda Google Cloud för att hjälpa investeringsteam att bygga anpassade tekniklösningar

Google Cloud meddelade att den globala alternativa investeringsförvaltaren, Millennium Management, kommer att tillhandahålla sina portföljförvaltare med Google Clouds säkra och skalbara molninfrastruktur. Millennium Management, med över 300 investeringsteam globalt, erbjuder dessa portföljförvaltare en uppsättning centraliserade verktyg och analyser, samtidigt som de tillhandahåller teknikbyggstenar för dem att utveckla lösningar specifika för deras syn på marknaderna och investeringsstrategier. Genom att ha tillgång till Google Clouds säkra infrastruktur, AI-verktyg och dataanalys kan Millenniums förvaltare utveckla anpassade tekniklösningar för att lösa investeringsproblem i en multicloud-miljö.

Direktlänk Dela Traders Magazine fördjupade 8 december

Google introducerar Gemini, en avancerad AI-modell

Google har introducerat Gemini, sin senaste och mest anpassningsbara AI-modell, som enligt företaget presterar bättre än mänskliga experter. Gemini kan tänka, förstå och bearbeta information från olika format som text, bilder, kod, ljud och video. Detta möjliggör för Gemini att utföra komplexa uppgifter, som att analysera diagram baserade på forskningsrapporter eller översätta språk samtidigt som kulturella nyanser bevaras. Gemini kommer att vara tillgängligt för utvecklare och företagskunder genom Gemini API i Google AI Studio eller Google Cloud Vertex AI från den 13 december.

Direktlänk Dela Mojisola Delano fördjupade 7 december

Google samarbetar med McDonald´s för att förbättra restaurangteknologi

Google samarbetar med McDonald´s för att förbättra deras restaurangteknologi genom ett flerårigt globalt partnerskap. Samarbetet syftar till att använda Google Clouds hårdvara, data och teknik för artificiell intelligens för att förbättra restaurangdriften och kundupplevelserna. McDonald´s planerar att använda Googles molnteknik i sin mobilapp, lojalitetsprogram och självbetjäningskiosker. Uppgraderingar av hårdvara och programvara planeras att rullas ut till tusentals McDonald´s-restauranger nästa år. McDonald´s har ambitiösa planer på att öppna nästan 10 000 restauranger under de närmaste fyra åren.

Direktlänk Dela KTVI Fox 2 News fördjupade 7 december

Googles aktier stiger efter tillkännagivandet av AI-modellen Gemini

Googles aktier steg med mer än 5% på torsdagen, dagen efter att företaget tillkännagav sin senaste artificiella intelligensmodell, Gemini, som kommer att konkurrera med produkter från OpenAI, Microsoft och Meta. Aktien är på väg mot sin bästa dag sedan 28 augusti. Wells Fargo´s handelsavdelning sa att tillkännagivandet borde lugna ner ´var är Google på AI´-diskussionen och att Gemini tydligt orsakar en förmarknadsbud till Google denna morgon. Analytiker på Bank of America sa onsdagen att Alphabet har varit under press på grund av oro över Googles AI-förmågor i år, så en ´välkänd´, konkurrenskraftig modell kan ha fördelar för dess konsument sökaktivitet och företagets molnförsäljning. Det är fortfarande oklart hur Google planerar att monetarisera Gemini genom alla sina produkter på lång sikt, även om det kommer att börja genom att licensiera Gemini till kunder via Google Cloud senare denna månad.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 7 december

Google utvecklar det mest kraftfulla och mångsidiga AI-projektet någonsin: Gemini AI

Google arbetar på ett nytt artificiell intelligens-projekt, Google Gemini AI, som syftar till att vara det mest kraftfulla och mångsidiga AI någonsin byggt. Gemini AI är en samling av stora språkmodeller som kan hantera olika datuppgifter, som att bearbeta och generera text, bilder, kod, ljud, video, 3D-modeller och grafer. Den är byggd på kärntekniken som Google använder för att driva AI-funktioner genom hela sin produktportfölj. Gemini AI är inte bara en enda modell, utan en grupp av modeller som kan arbeta tillsammans och kommunicera med varandra. Projektet förväntas lanseras 2024.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 7 december

Generativ AI förväntas fördubblas i hälso- och sjukvårdssektorn nästa år

Endast 25% av hälso- och sjukvårdsorganisationerna har infört generativa AI-lösningar, men det förväntas mer än fördubblas nästa år då chefer ser möjligheter att automatisera klinisk dokumentation och förbättra patientkommunikationen. Enligt en ny rapport från KLAS säger 58% av hälso- och sjukvårdsexekutiv att deras organisation troligen kommer att implementera eller köpa en lösning inom det närmaste året. Större organisationer, särskilt sjukhus med fler än 500 sängar, är mer benägna att investera i en lösning än mindre organisationer. Större leverantörer och betalare har mer resurser för att snabbare anta generativa AI-lösningar. Dessutom har större organisationer ofta data mer lätt tillgängliga och anställer dataforskare och specialister som effektivt kan utveckla, implementera och driva resultat med dessa lösningar.

Direktlänk Dela Fiercehealthcare.com fördjupade 7 december

Google lanserar Gemini, sitt starkaste AI-modell hittills

Google meddelade den 6 december 2023 lanseringen av Gemini, deras starkaste AI-modell hittills. Den nya modellen erbjuds i olika storlekar, inklusive Nano, Pro och Ultra, och är optimerad för olika tillämpningar. Google förväntar sig att Gemini kan konkurrera med OpenAI:s GPT-4-modell. Gemini Nano finns tillgänglig på Pixel 8 Pro och Gemini Pro kommer att finnas tillgänglig på Google Bard, företagets populära chatbot. Google har officiellt bekräftat att Gemini snart kommer att vara tillgänglig på andra produkter som Ads, Chrome, Duet AI och Sök.

Direktlänk Dela The Quint fördjupade 7 december

Google introducerar Gemini, en ny AI-modell för att förbättra sina produkter

Google introducerar Gemini, företagets senaste stora språkmodell. Gemini kommer i tre storlekar för olika ändamål: Nano, Pro och Ultra. Utvecklare och företagskunder kan få tillgång till Gemini Pro via Google Generative AI Studio eller Vertex AI i Google Cloud från och med den 13 december. Gemini kommer så småningom att integreras i Googles sökmotor, annonsprodukter, webbläsaren Chrome och mer. Gemini är för närvarande endast tillgängligt på engelska, men andra språk kommer snart att läggas till.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 7 december

Google introducerar Gemini, en multi-modal Foundation Model

Google har beskrivit Gemini som en infödd multi-modal Foundation Model som hanterar multi-modal kontext sömlöst över text, bilder, video, ljud och kod. Från och med den 6 december 2023 använder Bard en finjusterad version av Gemini Pro för mer avancerad resonemang, planering, förståelse etc. Gemini Nano kommer att vara tillgänglig för Pixel 8 Pro. Google har redan börjat experimentera med Gemini i Sök, förbättra Googles sökgenerativa upplevelse. Från och med den 13 december 2023 kan utvecklare och företagskunder få tillgång till Gemini Pro via Gemini API i Google AI Studio eller Google Cloud Vertex AI. Google planerar att lansera Bard Advance nästa år, vilket de beskriver som en ny, banbrytande AI-upplevelse som ger användarna tillgång till de bästa modellerna och förmågorna, med början med Gemini Ultra.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 7 december

McDonald´s samarbetar med Google för att introducera generativ AI

McDonald´s samarbetar med Google för att implementera generativ AI från 2024, då ´tusentals´ butiker kommer att få hård- och mjukvaruuppgraderingar. McDonald´s kommer att kunna använda AI för att optimera verksamheten baserat på stora mängder data. Ett av resultaten kommer att vara ´varmare, färskare mat´ för kunderna, enligt företaget. Det är oklart exakt hur AI kommer att användas, men det inkluderar hård- och mjukvaruuppgraderingar i butikerna samt tjänster via Google Cloud. Det nya systemet kommer att hjälpa chefer att ´snabbt upptäcka och genomföra lösningar för att minska verksamhetsstörningar´.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 7 december

Google lanserar Gemini, sin nya AI-modell

Google lanserade på onsdag Gemini, sin nya AI-modell, en teknologi som kommer att beröra nästan alla delar av sökjättens verksamhet. Företaget har det senaste året halkat efter OpenAI, dess främsta konkurrent inom artificiell intelligens. Gemini är Googles efterlängtade försök att bevisa att dess AI är i toppklass. Google presenterade tre olika versioner av den nya AI:n. Gemini Ultra är Googles mest kraftfulla modell, Gemini Pro är en mellanmodell och Gemini Nano är en mer effektiv modell byggd för att köras på mobila enheter. Gemini Ultra kommer endast att vara tillgänglig för utvalda testare, säkerhetsexperter och stora affärspartners. Pixel 8 Pro är den första smarttelefonen att få Gemini Nano. Google planerar att lansera en betalversion av Bard som kallas Bard Advanced, även om företaget inte delade detaljer om prissättningen. Premiumversionen kommer att komma med tillgång till Gemini Ultra och andra ännu ej tillkännagivna funktioner. Google tillkännagav också att den nya modellen kommer att användas i alla företagets viktigaste produkter, inklusive Chrome, Search, Ads och mer.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 6 december

Google lanserar Gemini, påstår att överträffa GPT-4

Google har delvis lanserat sin Gemini-modell, som påstår sig ha prestandafördelar över OpenAIs GPT-4. En högpresterande version av Gemini förväntas släppas tidigt nästa år. Samtidigt har Microsoft lagt till stöd för GPT-4 Turbo till Windows 11 och sökmotorn Bing, och Google har lanserat en jämförbar Pro-version av Gemini 1.0 för sin Bard-sökmotor. Dessutom har Google släppt en ny version av sin tensorbehandlingsenhet (TPU) och en Google Cloud AI Hypercomputer-tjänst. Trots Googles framsteg hävdar analytiker att Microsoft fortfarande har fördelen när det gäller utvecklarverktyg.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 6 december

Google lanserar OpenAI-konkurrent Gemini 1.0

Google har tillkännagett lanseringen av sin senaste och mest kraftfulla AI-modell, Gemini, som finns i tre storlekar. Ledarna sade på tisdagen att Gemini Pro presterade bättre än OpenAI:s GPT-3.5 men undvek frågor om hur den jämförde sig med GPT-4. Företaget planerar att licensiera Gemini till kunder via Google Cloud för att de ska kunna använda den i sina egna applikationer. Den kommer också att driva konsumentinriktade Google AI-appar som Bard chatbot och Search Generative Experience.

Direktlänk Dela The Global Herald fördjupade 6 december

Google lanserar sitt mest omfattande AI-modell, Gemini

Google har meddelat lanseringen av sin mest omfattande artificiella intelligensmodell, Gemini, med tre versioner: Gemini Ultra, Gemini Pro och Gemini Nano. Modellerna ska licensieras till kunder via Google Cloud för användning i deras applikationer. Gemini Ultra utmärker sig inom massiv fleruppgiftsspråkförståelse, och presterar bättre än mänskliga experter inom ämnen som matematik, fysik, historia, juridik, medicin och etik. Google planerar att monetarisera AI och erbjuda Gemini Pro genom sina molntjänster. Tekniska detaljer om Gemini kommer att ytterligare skisseras i en kommande vitbok.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 6 december

Google lanserar Gemini, dess största och mest kapabla AI-modell, som kommer att licensieras till kunder via Google Cloud. Gemini kommer i tre olika storlekar: Gemini Ultra, Gemini Pro och Gemini Nano, anpassade för olika uppgifter och enheter. Gemini Ultra är det första modellen som presterar bättre än mänskliga experter på MMLU (massiv multitask språkförståelse). Googles chatbot Bard kommer att använda Gemini Pro för avancerad resonemang, planering och förståelse. Nästa år lanseras ´Bard Advanced´, som kommer att använda Gemini Ultra. Google planerar att integrera Gemini i sina produkter, som Bard chatbot och Search Generative Experience.

Consumer News and Business Channel fördjupade 6 december

DHS söker molnrelaterad information för forskning och utvecklingsprojekt

Department of Homeland Security (DHS) söker molnrelaterad information för att stödja ett forsknings- och utvecklingsprojekt inom analys och maskininlärning för Cybersecurity and Infrastructure Security Agency. Projektet, Advanced Analytics Platform for Machine Learning (CAP-M), utvecklas av DHS´s Science and Technology Directorate för CISA. CAP-M kommer att möjliggöra för slutanvändare att ´sömlöst få tillgång till en mängd olika funktioner över flera moln för att möta deras analys- och beräkningsbehov´, och använder en flermolnstrategi, med befintliga kommersiella molntjänster som tillhandahålls av Amazon Web Services, Google Cloud Platform och Microsoft Azure.

Direktlänk Dela FedScoop fördjupade 5 december

AI-startupen Replicate samlar in 40 miljoner dollar för att utöka användarbasen

AI-startupen Replicate, som har över 25 000 öppen källkodsmodeller i sitt bibliotek, har samlat in 40 miljoner dollar i en serie B-finansieringsrunda. Rundan leddes av Andreessen Horowitz med deltagande från Nvidia´s VC-arm NVentures, Heavybit, Sequoia och Y Combinator. Företaget, som används av två miljoner mjukvaruutvecklare, värderas nu till 350 miljoner dollar. Medlen kommer att användas för att locka fler mjukvaruutvecklare till plattformen och erbjuda företagskunder ytterligare tjänster som säkerhet, efterlevnad och övervakning av hur en modell presterar.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 5 december

TM Forum och Jio inviger det första TM Forum Innovation Hub i Mumbai

TM Forum, en global allians av telekom- och teknikföretag, och Jio, ett dotterbolag till Reliance Industries Limited, invigde idag det första TM Forum Innovation Hub, beläget i Mumbai, Indien. Innovationscentret, det första i sitt slag för branschen, kommer att fokusera på att accelerera utvecklingen av generativ AI (Gen AI) och stora språkmodeller (LLM) samt öppen digital arkitektur till förmån för hela branschen. Ledare från båda organisationerna och representanter från Innovation Hub Founding Members, inklusive Accenture, Deutsche Telekom, Google Cloud, Orange, Telenor och Vodafone deltog i ceremonin. Mumbai valdes som plats för det första TM Forum Innovation Hub i erkännande av Indien som epicentrum för global mjukvaruutvecklingstalang.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 3 december

Amazon Web Services (AWS) har investerat 1,25 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic. Detta har tolkats som ett försök av AWS att hålla jämna steg med Microsoft och Google inom AI-området. AWS, som är världens dominerande molnleverantör, har dock kritiserats för att inte vara tillräckligt utrustad för att vinna i den nya fasen av molntjänster, kallad Cloud 2.0, där företag måste konkurrera baserat på hur väl deras mjukvara och andra verktyg stöder AI. AWS VD, Adam Selipsky, har dock inte förnekat att företaget försöker komma ikapp. Anthropic kommer att göra AWS till sin primära molnleverantör och kommer att använda AWS egna AI-chip för att träna och distribuera framtida modeller.

Fortune Media fördjupade 3 december

Googles Duet AI: En alltid-på, AI-driven medarbetare

Googles Duet AI är en alltid-på, AI-drivna medarbetare inbäddad i Google Cloud och Workspace, designad för att hjälpa användare med frågor om molnet, skrivande, programmeringsspråk, visualisering och mer. Duet AI kan hjälpa till att slutföra din kod när du skriver eller generera kodblock baserat på kommentarer. Den är inbäddad i Slides för att enkelt generera bilder med några ord och arbetar bakom kulisserna i Workspace för att hjälpa dig att skriva. Duet AI hjälper dig att analysera och agera på dina data i Sheets snabbare än någonsin tidigare. Den är integrerad med Google Chat och kan ta live anteckningar under videomöten i Google Meet.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 1 december

Hewlett Packard Enterprise utökar sina AI-insatser med nya initiativ och partnerskap

Hewlett Packard Enterprise (HPE) meddelade en rad nya initiativ för att utöka sina ansträngningar inom artificiell intelligens (AI) vid HPE Discover Barcelona 2023-evenemanget. Uppdateringarna inkluderar ett utökat partnerskap med Nvidia som involverar både hård- och mjukvara för att optimera AI för företagsarbetsbelastningar. HPE Machine Learning Development Environment (MLDE), som först lanserades 2022, förbättras med nya funktioner för att hjälpa företag att konsumera, anpassa och skapa AI-modeller. HPE utökar också MLDE till att vara tillgängligt som en hanterad tjänst, som körs på AWS och Google Cloud. Dessutom stärker HPE sina egna molninsatser för AI, med nya AI-optimerade instanser i HPE Greenlake och ökad prestanda för filstorage i stöd för AI-arbetsbelastningar.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 30 november

Amazon Web Services lanserar en rad uppdateringar för att bli ledande inom generativ AI

Amazon Web Services (AWS) har nyligen presenterat en rad uppdateringar av generativ AI under sin AWS Re:Invent-konferens. Swami Sivasubramanian, AWS:s vice VD för Data och AI, tillkännagav flera uppdateringar för att förbättra företagets generativa AI-projekt. En av dessa var Amazon Q-assistenten, som erbjuder företagsanställda all slags hjälp med sitt arbete. AWS försöker också skilja sig från konkurrenterna genom att erbjuda kunderna valmöjligheter. Företaget planerar att erbjuda tillgång till flera leverantörer genom sin Bedrock-tjänst som stöder många av de ledande LLM-modellerna.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 30 november

Google Cloud och Symphony samarbetar för röstanalys inom finanssektorn

Google Cloud och Symphony har inlett ett samarbete för att erbjuda röstanalystjänster till banker, investeringsgrupper och andra organisationer på finansmarknaden. Samarbetet kommer att stärka röstanalysservice genom att använda Symphony Markets infrastruktur och teknikplattform tillsammans med Google Cloud. Detta sker i ett försök att förbättra kommunikationsöverensstämmelsen, särskilt som USA:s värdepappers- och börskommission har utfärdat böter på över $2 miljarder för fel eller misstag i kommunikation. Genom samarbetet kommer Symphony att kunna erbjuda en mer effektiv tjänst och ha bättre riskhantering.

Direktlänk Dela EconoTimes fördjupade 29 november

Amazon lanserar AI-drivna chatboten ´Q´ för AWS-kunder

Amazon har lanserat en AI-driven chatbot vid namn ´Q´, specifikt designad för AWS-kunder. Till ett pris av 20 dollar per användare per år, är chatboten nu tillgänglig för allmän förhandsgranskning. Q kan svara på frågor som ´Hur bygger jag en webbapplikation med hjälp av AWS?´ och kan generera och sammanfatta innehåll som blogginlägg, pressmeddelanden och e-post. Dessutom kan den utföra åtgärder på användarnas vägnar genom konfigurerbara plugins, automatisera uppgifter som att skapa servicetickets och uppdatera dashboards i ServiceNow. Q är integrerad med CodeWhisperer, Amazons tjänst för generering och tolkning av appkod.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 29 november

Hewlett Packard Enterprise och NetApp rapporterar blandade kvartalsresultat

Teknikjätten Hewlett Packard Enterprise Co. (HPE) överträffade förväntningarna för kvartalet, men ekonomisk osäkerhet innebär att företaget endast kan erbjuda en dämpad prognos framåt. Företagets framgångar drevs av dess högpresterande dator- och AI-verksamhet. Datacenterinfrastrukturföretaget NetApp Inc., som konkurrerar med vissa aspekter av HPE:s verksamhet, meddelade också sina senaste finansiella resultat och levererade bättre än förväntade resultat för både vinst och intäkter. HPE:s ökade lönsamhet härstammade från framgångsrik implementering av kostnadsbesparingsåtgärder, och dess utgifter föll nästan 17%, till $6,84 miljarder.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 29 november

Google Cloud Next 23 presenterar nya AI-verktyg och rapporterar om ökade intäkter

Google har presenterat sina senaste innovationer på Google Cloud Next 23, det första fysiska evenemanget sedan 2019. Thomas Kurian, VD för Google Cloud, presenterade nya verktyg baserade på samarbetsinriktad artificiell intelligens för företag och användare från San Francisco. Teknikjätten rapporterade en årlig omsättning på 32 miljarder dollar och vinst för andra kvartalet i rad. Företaget framhävde också sitt samarbete med organisationer som General Motors, HCA Healthcare och eDreams ODIGEO.

Direktlänk Dela Dirigentesdigital.com fördjupade 28 november

Amazon AWS planerar att visa upp sin vision för generativ AI på årliga AWS Re:Invent-konferensen

Amazon AWS, molndatatjänstjätten, planerar att visa upp sin vision för generativ AI på sin årliga AWS Re:Invent-konferens. Swami Sivasubramanian, Amazon AWS: s vice VD för Data och AI, gav en förhandsvisning av vad vi kan förvänta oss från hans keynote på onsdag morgon och AWS VD Adam Selipskys keynote på tisdag morgon. Huvudtemat kring generativ AI är att företag vill ha flexibilitet och valmöjlighet att arbeta med olika modeller från olika leverantörer, snarare än att vara låsta till en enda leverantör eller plattform.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 28 november

Tre aktier som kan göra dig rik: Alphabet, Amazon och UiPath

Artikeln föreslår att investering av $5000 i tre specifika aktier kan göra dig rik. Dessa aktier är Alphabet, Amazon och UiPath. Alphabet, trots konkurrens från Microsofts Azure-plattform och frågor om AI:s inverkan på Google Search, förväntas växa tack vare sin Gemini AI-modell och potentiella genombrott inom kvantberäkning. Amazon, trots oro för minskande avkastning, förväntas gynnas av AI-utveckling och en potentiell ökning av molnmarknaden. UiPath, en mindre känd aktör inom robotprocessautomation (RPA), anses också ha potential att generera rikedom.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 november

Google Duet AI förbättrar försäljningsdataanalys och prognos

AI ger fantastiska möjligheter att snabba upp processerna med att gå igenom kalkylblad och data för att extrahera och sammanställa viktiga datametrik. I den snabba affärsvärlden är förmågan att förutse framtida trender inte bara en fördel - det är en nödvändighet. Google Duet AI erbjuder styrkan hos Google Clouds datakapaciteter och branschens bästa praxis för att förbättra din försäljningsdataanalys och prognosinsatser genom att utnyttja kraften i artificiell intelligens. BigQuery Studio är ett samarbetsinriktat analysarbetsutrymme för att påskynda data-till-AI-arbetsflöden. Google Duet AI är utformat för att hjälpa dig att navigera genom datamängden, vilket ger ett användarvänligt gränssnitt som gör det lättare att förstå och arbeta med din försäljningsinformation. Duet AI hjälper dig att sammanställa de dataset som kommer att utgöra grunden för din prognosmodell. Det vägleder dig genom processen, vilket gör att du snabbt och effektivt kan sortera genom dataset och tabeller. Detta säkerställer att du har ett fast grepp om försäljningsdata vid dina fingerspetsar, vilket är avgörande för korrekt prognos.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 27 november

AI som tjänst (AIaaS) främjar innovation och kostnadseffektivitet

Artificial Intelligence as a Service (AIaaS) är ett erbjudande inom molnbaserad databehandling som ger tillgång till avancerade AI-funktioner utan att organisationer behöver investera tungt i dedikerad AI-infrastruktur och expertis. AIaaS främjar innovation, effektivitet och kostnadseffektivitet och låter företag fokusera på sina kärnkompetenser samtidigt som de utnyttjar kraften i AI för att förbättra sina produkter och tjänster. Marknaden för AIaaS domineras av stora molntjänstleverantörer som Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure, Google Cloud och IBM Cloud. Men marknaden för AIaaS står också inför utmaningar, inklusive dataintegritets- och säkerhetsproblem.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 27 november

Vägkartan för att bli en datavetenskapsman 2024

Efterfrågan på datavetare fortsätter att öka, vilket gör 2024 till ett bra år att börja behärska detta dynamiska område. För att bli en datavetare krävs en blandning av tekniska färdigheter, domänkunskap och problemlösningsförmåga. En omfattande vägkarta har skapats för att vägleda genom det komplexa landskapet av datavetenskap. Det inkluderar att behärska grunderna i matematik och statistik, skaffa programmeringskunskaper, utforska datahantering och visualisering, dyka in i maskininlärning, specialisera sig inom ett område, omfamna Big Data-teknologier, hålla sig uppdaterad med branschtrender, bygga en stark portfölj och fortsätta lära och utvecklas professionellt.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 26 november

Microsofts framtid ser ljus ut tack vare AI och ökad marknadsandel inom molntjänster

Utmaningarna på 2022 års björnmarknad börjar blekna bort när Wall Street ser framåt. S&P 500 har redan stigit med 27% från sin lågsta punkt och ligger bara 5% under ett nytt all-time high. Det påstås att artificiell intelligens (AI) åtminstone delvis är ansvarig för årets marknadsvändning. Microsofts aktie har ökat med 55% hittills i år, men det finns bevis som tyder på att företagets bästa dagar ännu inte har kommit. Microsofts persondatorsegment har historiskt genererat nästan en tredjedel av företagets intäkter, men har kämpat på grund av makroekonomiska motvindar och hög inflation. Under Microsofts första kvartal av räkenskapsåret 2024 ökade intäkterna för persondatorsegmentet till 13,7 miljarder dollar, en ökning med 3% jämfört med föregående år. Detta tyder på att återhämtningen av PC-marknaden äntligen har börjat. Microsofts nästa stora tillväxtmöjlighet ligger i AI-verktyg, med Microsoft Copilot som flaggskepp. Microsoft Azure har länge varit nummer två till Amazon Web Services (AWS) som den näst största molninfrastrukturleverantören. Men Azure har börjat ta marknadsandelar från både AWS och Googles molntjänst.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 26 november

AI-verktyg för att omvandla forskning på forskarnivå

AI-verktyg kan hjälpa forskarstudenter att effektivisera sin forskning. Verktyg för naturlig språkbearbetning som GPT-3 och BERT kan hjälpa till med forskningssammanfattningar och tolkning av språk. Dataanalys och maskininlärningsverktyg som Python-bibliotek och scikit-learn kan hantera och bearbeta data effektivt. Bibliografiska verktyg som Zotero, Mendeley och EndNote kan hantera referenser. Samarbetstjänster som Slack, Trello och Microsoft Teams kan underlätta kommunikationen. DMPTool och REDCap kan skydda forskningsdata. Bildanalysverktyg som ImageJ, Fiji och OpenCV kan analysera bilder och video. Statistiska programvarupaket som SPSS, R och SAS kan analysera data. Molntjänster som AWS, Azure och Google Cloud kan hantera stora datamängder. AI-drivna sökmotorer som Iris.ai och Semantic Scholar kan förenkla litteraturöversikter. Virtuella labb och simulatorer kan erbjuda ett säkert experimentutrymme.

Direktlänk Dela Intelligent Living fördjupade 26 november

Generativ AI förändrar företagens förståelse och agerande

Generativ artificiell intelligens (AI) förändrar hur företag förstår och agerar på affärsmässiga utmaningar. 2023 upplevde världen gen AI-revolutionen genom datorer som svarade på vanligt språk och producerade originaltext, bilder, musik och programkod. Detta var möjligt genom stora språkmodeller som använde djupinlärningsteknik för att bearbeta massor av strukturerade och ostrukturerade data. Gen AI kommer att interagera med människor mindre som ett traditionellt kalkylblad och mer som en expertgemenskap, med förmågan att förstå frågor och ge insiktsfulla svar. Gen AI kan också skala sig själv, sammanfogar isolerad information till en övergripande beskrivning av företaget i alla dess komplexiteter och beroenden.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 25 november

Monese samarbetar med Google Cloud och XYB för att förbättra banktjänster

Kärnbank, AI och generativ AI-plattform Monese samarbetar med Google Cloud och XYB för att förbättra neobanking. Samarbetet kommer att fokusera på att förbättra kärnlösa banktjänster, mikrotjänster, gen ai, ML, bedrägeri, aml, risk, efterlevnad, bakre kontor, betalningar, naturligt språk, inbäddad bank och api. Målet är att förbättra säkerhet och effektivitet inom banksektorn.

Direktlänk Dela IBS Intelligence fördjupade 22 november

Artificiell intelligens (AI) spelar en central roll inom hälso- och sjukvården genom att främja samarbete och effektivisera verksamheten. AI hjälper till att förenkla komplexa processer och stödjer kliniskt beslutsfattande. AI-drivna diagnostiska stödsystem, som hjälper vårdpersonal att tolka medicinska bilder och laboratorieresultat snabbare och mer exakt, är en av de främsta tillämpningarna av denna teknik. Genom analys av stora datamängder kan AI-algoritmer identifiera subtila mönster och anomalier, vilket hjälper till med tidig sjukdomsupptäckt och behandlingsplanering. Google Cloud har nyligen introducerat flera generativa AI-funktioner.

HealthTech Magazine fördjupade 21 november

Forbes har nyligen tillkännagivit betalanseringen av sin nya AI-drivna nyhetssökmotor Adelaide. Adelaide erbjuder en mer intuitiv sök- och upptäckarupplevelse genom att ha naturliga samtal med användare för att förstå deras intressen och behov. Som en av de första stora förläggarna att utnyttja generativ AI för nyhetskurering representerar lanseringen av Adelaide en spännande utveckling i hur medieföretag kan förbättra publikens engagemang. Adelaide integreras sömlöst med Vertex AI Search & Conversation från Google Cloud Platform.

Forbes Media fördjupade 20 november

Google skjuter upp lanseringen av Gemini AI till 2024

Google har rapporterat skjutit upp lanseringen av sitt Gemini AI-system till första kvartalet 2024, trots tidigare antydningar om att det skulle lanseras denna månad. Förseningen tillskrivs Googles ofullständiga skapande av Geminis ´huvud´ del, samtidigt som de vill lägga till mer för konsumenten. En annan faktor kan ha varit Bards misslyckande under en demo tidigare i år, eftersom Google vill integrera båda systemen. Google uppges stöta på problem i kapplöpningen om artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 17 november

Google skjuter upp lanseringen av AI-modellen Gemini till 2024

Google skjuter upp lanseringen av sitt flaggskeppsmodell för stora språkmodeller (LLM), Gemini, som är en konkurrent till GPT-4. Google-representanter har meddelat att AI-modellen inte bör förväntas förrän i det första kvartalet 2024. Förseningen beror på osäkerheten om Gemini kan matcha eller överträffa OpenAI:s mest avancerade LLM i GPT-4. Källor till The Information uppgav också att förseningen av Gemini berodde på att man ville stärka sina konsumenterbjudanden med den nya AI-drivna tekniken innan man gav externa mjukvaruutvecklare tillgång till den. Google planerade ursprungligen att släppa Gemini i december.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 17 november

Accelererad utveckling av artificiell intelligens väcker debatt om ansvarsfull utveckling

Generativ artificiell intelligens (AI) har utvecklats snabbt under sitt första år och kan redan förutsäga 10-dagars väderprognos bättre än nuvarande meteorologiska system över nästan alla (90%) av de 1 380 nyckelmetriker som mätts. OpenAI:s VD Sam Altman planerar att säkra ytterligare finansiering från Microsoft för att finansiera utvecklingen av artificiell allmän intelligens (AGI). Mer än 40 riskkapitalföretag har undertecknat frivilliga åtaganden om hur de start-ups de stöder bör utveckla AI-teknik ansvarsfullt. Nationella detaljhandelsfederationen (NRF) släppte sina principer för användning av AI inom detaljhandeln. Företag som Macy´s och Google har implementerat AI för att förbättra kundupplevelsen. Airbnb har förvärvat AI-startupen Gameplanner.ai och musiktjänster som Spotify och Google Cloud utökar sitt partnerskap för att driva engagemang med hjälp av AI. OpenAI undersöker hur man kan ta in sin AI-chatbot ChatGPT i klassrum. Thomson Reuters lanserade en serie initiativ för att omvandla den juridiska professionen genom användning av generativ AI. Alibaba kommer inte att dela upp sin molnintelligensverksamhet på grund av det fortsatta fokuset på AI. Öppna AI stoppar nya anmälningar till sitt ChatGPT Plus-program på grund av överväldigande efterfrågan. Federal Trade Commission (FTC) har lanserat Voice Cloning Challenge för att skydda konsumenter från potentiella faror med AI-aktiverad röstkopieringsteknik. Microsoft lanserade en offentlig förhandsvisning av Azure AI Speech och Amazon introducerade en AI-säkerhetslösning för små och medelstora företag.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 17 november

En omfattande guide till maskininlärning

Artikeln presenterar en omfattande guide till maskininlärning, en snabbt växande teknik som har potential att revolutionera olika branscher, från hälso- och sjukvård till finans, underhållning till transport. Maskininlärning är en delmängd av artificiell intelligens som fokuserar på att möjliggöra för datorer att lära sig och göra förutsägelser eller beslut utan att vara explicit programmerade. Artikeln täcker grundläggande koncept och terminologi, olika typer av maskininlärningstekniker, samt populära bibliotek och ramverk för att implementera maskininlärningsalgoritmer. Författaren diskuterar också vikten av att välja och förbereda rätt data, modellträning och utvärdering, och implementering och produktionisering av maskininlärningsmodeller.

Direktlänk Dela Robots.net fördjupade 17 november

Spotify utökar samarbete med Google Cloud för att förbättra rekommendationer och säkerhet

Spotify har utökat sitt samarbete med Google Cloud för att använda storskaliga språkmodeller (LLM) för att identifiera en användares lyssningsmönster över podcasts och ljudböcker för att föreslå skräddarsydda rekommendationer. Artificiell intelligens-drivna LLM:er som OpenAI:s ChatGPT och Google Bard, är tränade på en massiv mängd data för att generera text och annat innehåll. Spotify, som varit en tidig anammare av AI, siktar nu på att använda LLM:er för att replikera detta över sitt icke-musikinnehåll som podcasts och ljudböcker. Spotify utforskar också användningen av LLM:er för att tillhandahålla en säkrare lyssningsupplevelse och identifiera potentiellt skadligt innehåll.

Direktlänk Dela Brand Equity Economic Times India Times fördjupade 17 november

Microsofts Ignite 2023 fokuserar på AI med produktavslöjanden och uppdateringar

Microsofts Ignite 2023-evenemang kom med en mängd uppdateringar, och AI-produktpresentationer och expansioner var i centrum när företaget presenterade sin uppdaterade vision för IT-proffs. Företaget bytte namn på sin ChatGPT-konkurrent Bing Chat till Copilot, och avslöjade anpassade AI-chip för att konkurrera med Nvidia. Dessutom presenterades nya AI-verktyg som Copilot för Azure, Copilot för Service och Copilot Studio. Microsoft Teams tillkännagav en AI-driven heminredare och röstisolering. Microsoft förenar sina projektledningsverktyg Microsoft To Do, Planner och Project till en enda produkt. Företaget lanserade också Windows AI Studio för att göra det enklare att köra AI lokalt på Windows.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 16 november

Spotify utökar sitt samarbete med Google Cloud för att förbättra sina tjänster genom AI

Spotify utökar sitt samarbete med Google Cloud för att förbättra sina tjänster genom generativ AI och LLMs. Spotify planerar att förbättra musikaliskt innehåll och personliga rekommendationer för sina användare. Företaget har tidigare använt AI, bland annat genom förvärvet av Podz 2021 och lanseringen av sin nya AI DJ 2023 med hjälp av Sonantic. Spotify och Google Cloud meddelade en utvidgning av sitt befintliga partnerskap för att förbättra ´infrastruktur, data och analys, och AI/ML-teknologier´. Spotify kommer att utforska LLMs för att förstå sitt eget musikbibliotek och ´förbättra´ den metadata det använder för att tillhandahålla innehåll till användare.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 16 november

Spotify integrerar Google Clouds AI-verktyg för förbättrad innehållsupptäckt och säkerhet

Spotify har meddelat integrationen av Google Clouds generativa AI-verktyg för innehållsupptäckt, personliga rekommendationer och säkerhet på sin streamingplattform. Google Cloud och Spotify har haft en allians sedan 2016 inriktad på infrastruktur, data, analys och AI och maskininlärningstekniker. Nu har de två företagen tillkännagett en expansion, som kommer att inkludera AI-verktyg för att ´förbättra kritiska aspekter´ av streamingplattformen. Ett av dessa är innehållsupptäckt, där Spotify utforskar möjligheterna med stora språkmodeller (LLM) för att bättre förstå sitt bibliotek och öka mängden metadata den använder för att föreslå innehåll till sina användare.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 16 november

Nvidias dominans inom AI-chip fortsätter med uppdaterad processor

Nvidia har haft en stark tillväxt under 2023, med aktiekurser som stigit med över 230%, mycket tack vare sin ledande position inom artificiell intelligens (AI) chips. Företagets H100 datacenterprocessor har blivit populär för organisationer och regeringar som vill träna AI-modeller. Nvidia planerar att bygga vidare på framgången med H100 med en uppdaterad H200-processor, som ska börja levereras till kunder under andra kvartalet 2024. H200 är utrustad med HBM3e, ett högkapacitets, höghastighetsminne speciellt framtaget för att påskynda AI-arbetsbelastningar. Amazon Web Services, Alphabets Google Cloud, Oracle Cloud Infrastructure och Microsoft Azure planerar att börja använda molninstanser baserade på H200 nästa år.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 16 november

Datadog utökar sitt partnerskap med Google Cloud och integrerar med Vertex AI

Datadog har utökat sitt strategiska partnerskap med Google Cloud och integrerat med Vertex AI, vilket gör att AI-driftteam och utvecklare kan övervaka, analysera och optimera prestanda för sina maskininlärningsmodeller i produktion. Datadog är en av de första AI/ML-observabilitetslösningarna för Vertex AI. Integrationen ger utvecklarna fullständig observabilitet av prediktionsprestanda och resursanvändning för deras anpassade AI/ML-modeller. Datadog har också nyligen meddelat nya och utökade Google Cloud-integrationer, inklusive serverlös övervakning, Google Cloud Ready - CloudSQL och Google Security Command Center.

Direktlänk Dela App Developer Magazine fördjupade 16 november

AI kan ersätta jobb, partnerskap mellan Google och Spotify och mer

Spotify har meddelat ett partnerskap med Google Cloud för att använda Googles AI-teknik för att identifiera användares lyssningsmönster och tillhandahålla skräddarsydda rekommendationer. Jaron Lanier, Microsofts Prime Unifying Scientist, menar att AI-företag måste hitta bättre sätt att kompensera de som bidrar med mest data till AI-verktyg. AI-chipstartföretaget Sapeon har lanserat sitt senaste AI-chip, X330, för datacenter. En studie utförd av Bank of Korea visar att mer än 4 miljoner jobb i Sydkorea kan ersättas av AI. Appen Noteshelf har tillkännagivit en ny uppdatering som inkluderar generativa AI-funktioner.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 16 november

Google Cloud lanserar nya AI-drivna rekommendationsfunktioner för medie- och underhållningsindustrin

Google Cloud har lanserat nya förmågor inom Vertex AI Search, specifikt utformade för att hjälpa medie- och underhållningsföretag att erbjuda mer personliga upplevelser för sina tittare. Dessa nya rekommendationsfunktioner, som nu är allmänt tillgängliga, använder generativ AI för att erbjuda personliga innehållsrekommendationer som direkt tilltalar konsumenternas individuella intressen. Enligt en studie av Harris Poll i uppdrag av Google Cloud rapporterade 79% av respondenterna att de behållit en prenumeration efter att ha upptäckt nytt innehåll. Genom att erbjuda mer personliga innehållsrekommendationer kan medie- och underhållningsföretag öka tiden som spenderas på deras plattformar, vilket kan leda till högre intäkter och kundbevarande.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 16 november

Spotify använder Google Clouds AI för att förbättra upptäckten av podcasts och ljudböcker

Spotify meddelar att de kommer att använda Google Clouds AI-verktyg för att förbättra upptäckten av innehåll och personliga rekommendationer för sina ljuderbjudanden. Spotify använder Google Clouds stora språkmodeller (LLMs) för att analysera de cirka 5 miljoner podcasts och 350 000 ljudböcker i sitt innehållsbibliotek med målet att ´förstärka´ metadata. Identifiering av ´skadligt´ innehåll verkar vara ett annat mål för Spotifys Google Cloud AI-experiment, även om företaget inte specificerade mycket om vad det kommer att innebära. Google Clouds AI-verktyg kommer också att användas för att förbättra Spotifys personliga rekommendationer för podcasts och ljudböcker.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 16 november

Microsoft lanserar nya Copilot-erbjudanden och Copilot Studio

Copilot, Microsofts AI-teknologier, kan generera 10 miljarder dollar i årliga intäkter till 2026, enligt en analytiker. Trots en stegvis och något förvirrande lansering, testade 40% av företagen i Fortune 100 Copilot under hösten, enligt Microsofts VD Satya Nadella. Under Microsoft Ignite 2023 presenterade företaget tre nya Copilot-erbjudanden: Copilot för Azure, Copilot för Service och Copilot i Dynamics 365 Guides. Företaget lanserade också Copilot Studio, en ny plattform som levererar verktyg för att koppla Copilot för Microsoft 365 till tredjepartsdata.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 16 november

Föräldraskap 2023: Prata med dina barn om internet, sociala medier och AI

Common Sense Media, en ideell organisation som betygsätter filmer och andra medier för föräldrar, har lanserat sin första analys och betyg för AI-verktyg, inklusive OpenAI:s ChatGPT och Snapchats My AI chatbot. My AI fick ett av de lägsta betygen bland de 10 system som täcktes i Common Sense-rapporten. Rapporten varnar för att chatboten är villig att prata med tonåriga användare om sex och alkohol. Den högsta betygen gick till AI-tjänster för utbildning som Ello, som använder taligenkänning för att agera som en läsare, och Khan Academys chatbot-hjälpare Khanmigo för studenter. Bland de AI-verktyg som fick dåliga betyg fanns Snapchats My AI och bildgeneratorerna Dall-E 2 från OpenAI och Stable Diffusion från startup-företaget Stability AI.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 16 november

IPG Mediabrands lanserar AI-chattassistenten My Bot för att optimera arbetsproduktiviteten

IPG Mediabrands har lanserat en ny AI-chattassistent, My Bot, för att optimera intern arbetsproduktivitet och förbättra sina anställdas arbetsstilar genom gen AI-teknik från Google Cloud. My Bot, som byggdes av produktteamet inom KINESSO, prestandamarknadsföringsenheten inom IPG Mediabrands, utnyttjar Googles PaLM 2-språkmodell. Verktyget är exklusivt för IPG Mediabrands och har rullats ut till dess personal globalt. My Bot är utformad för att förstärka färdigheter för dagliga uppgifter, vilket gör det enklare för IPG Mediabrands anställda att hantera flera projekt och arbetsflöden mer effektivt.

Direktlänk Dela Campaign Brief Asia fördjupade 16 november

Pendo och Google Cloud utökar samarbetet för att förbättra produktledningen med generativ AI

Pendo, ledaren inom applikationsupplevelsehantering, meddelar att de utökar sitt partnerskap med Google Cloud för att använda dess generativa AI (gen AI) över hela Pendo One-plattformen. Pendo kommer att integrera med Vertex AI för att ge produktteam och applikationsägare funktioner som påskyndar produktupptäckten, förbättrar produktledd tillväxt och retentionskampanjer, och erbjuder personaliserade appupplevelser till deras användare. Gen AI kommer att vara en kritisk komponent i Pendo AI, företagets långsiktiga plan för att förbättra varje del av plattformen med artificiell intelligens. Pendo kommer att tillämpa Google Clouds stora språkmodeller för att avsevärt förbättra arbetsflöden för några av de mest vanliga och tidskrävande processerna som produktchefer står inför.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 november

Nvidia lanserar ny AI-chip med förbättrad prestanda och minne

Nvidia har tillkännagivit nya funktioner för dess toppmodell av artificiell intelligens (AI) chip, H200, som kommer att börja rullas ut nästa år med Amazon.com, Googles Alphabet och Oracle. H200 kommer att överta Nvidias nuvarande toppchip H100. Den primära uppgraderingen är mer högbandbreddsminne, en av de dyraste delarna av chippet som definierar hur mycket data det kan bearbeta snabbt. H200 har 141 gigabyte högbandbreddsminne, upp från 80 gigabyte i dess tidigare H100. Nvidia dominerar AI-chipmarknaden och driver OpenAI:s ChatGPT-tjänst och många liknande generativa AI-tjänster.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 november

Stagwell uppgraderar sin marknadsföringsmoln med AI genom Google Cloud och SADA

Stagwell uppgraderar sin marknadsföringsmoln med generativ artificiell intelligens (AI) genom ett nytt avtal med Google Cloud och SADA, en av Googles främsta partners. Google Cloud kommer att erbjuda utvecklingsstöd för Stagwell Marketing Cloud (SMC) och tillgång till produkter som Vertex AI och Duet AI. SMC kommer att använda dessa funktioner för att informera go-to-market-program och sina egna generativa AI-verktyg, inklusive förstaparts data produkter och planer på att träna en proprietär stor språkmodell (LLM) för Stagwell-klienter. SMC kommer att släppa framtida lösningar på Google Cloud Marketplace för att snabbare skala tillgången till sina AI-drivna marknadsföringstjänster.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 november

Nvidia lanserar ny GPU för att påskynda AI-applikationer

På måndag meddelade Nvidia lanseringen av HGX H200 Tensor Core GPU, som använder Hopper-arkitekturen för att påskynda AI-applikationer. Detta är en uppföljning till H100 GPU, som släpptes förra året och tidigare var Nvidias mest kraftfulla AI GPU-chip. Om det används i stor utsträckning kan det leda till mycket kraftfullare AI-modeller och snabbare svarstider för befintliga som ChatGPT. H200 är den första GPU:n som erbjuder HBM3e-minne. Tack vare HBM3e erbjuder H200 141GB minne och 4,8 terabyte per sekund bandbredd. Nvidia kommer att göra H200 tillgänglig i flera format. Amazon Web Services, Google Cloud, Microsoft Azure och Oracle Cloud Infrastructure kommer att vara de första molntjänsteleverantörerna att distribuera H200-baserade instanser från nästa år.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 13 november

Topp 10 bästa AI-verktyg för att förbättra din effektivitet

Artificiell intelligens (AI) förändrar industrier och vårt dagliga liv i dagens snabbt digitala miljö. Denna artikel delar en lista över 10 av de bästa AI-verktygen som du kan använda för att förbättra din effektivitet. Verktygen inkluderar Perplexity AI, en chattbot och sökmotor som använder AI; Duet AI, ett generativt AI-verktyg som hjälper användare att organisera, skriva och designa; SaveDay, ett effektivt sätt att organisera och hitta dina favoritsaker; Campaign Assistant, ett AI-verktyg för att snabbt producera marknadsföringsmaterial; Kickresume, en AI CV-skapare; Mubert AI, en royaltyfri musikekosystem; Framer AI, ett designverktyg för att skapa interaktiva prototyper och användargränssnitt; Bardeen AI, en AI-driven plattform för att automatisera repetitiva processer; Clipdrop AI, ett foto-redigeringsprogram; och Leonardo AI, en AI bildgenerator.

Direktlänk Dela Daily News & Analysis India fördjupade 13 november

NVIDIA introducerar HGX H200 för AI och högpresterande databehandling

NVIDIA har introducerat HGX H200, en AI-databehandlingsplattform baserad på NVIDIAs Hopper-arkitektur. HGX H200 är den första GPU:n att erbjuda HBM3e, vilket ger snabbare och större minne för att driva generativ AI och stora språkmodeller, samtidigt som det främjar vetenskaplig databehandling för HPC-arbetsbelastningar. Med HBM3e levererar HGX H200 141 GB minne med 4,8 terabyte per sekund, nästan dubbelt kapaciteten och 2,4 gånger mer bandbredd jämfört med dess föregångare, NVIDIA A100. System som drivs av HGX H200 förväntas börja levereras under andra kvartalet 2024 av världens ledande servertillverkare och molntjänstleverantörer.

Direktlänk Dela NVIDIA fördjupade 13 november

Stagwell samarbetar med Google Cloud för att utveckla AI-verktyg

Stagwell har inlett ett partnerskap med Google Cloud för att utveckla generativa artificiella intelligensverktyg. Stagwell kommer att bygga plattformarna, medan Google Cloud kommer att fungera som en strategisk moln- och AI-leverantör. Stagwell planerar att använda Google Clouds generativa AI-tjänster, såsom Vertex AI och Duet AI, för att skapa produkter som stöder varumärkeskampanjer, lösningstillverkning och dataanalys och insikter. Verktygen är avsedda att stödja Stagwells byråer och kunder samt produktutveckling inom Stagwell Marketing Cloud.

Direktlänk Dela PRWeek fördjupade 13 november

Nvidia dominerar AI-chipmarknaden och ser stark tillväxt i datacentersegmentet

Nvidia (NVDA), känd för sina banbrytande grafikprocessorer (GPU:er), har sett en stark återhämtning under 2022, med en aktieökning på 228%, trots en nedgång som halverade företagets värde tidigare under året. Företaget har dragit nytta av den ökade efterfrågan på sina toppmoderna processorer, drivet av framväxten av generativ AI. Trots makroekonomiska motvindar behöll Nvidia 80% av marknaden för diskreta skrivbords-GPU:er under andra kvartalet. Företagets datacentersegment har blivit en allt viktigare inkomstkälla, med rekordintäkter på 10,3 miljarder dollar under det andra kvartalet 2024, en ökning med 171% jämfört med föregående år. Dessutom dominerar Nvidia AI-maskininlärningschipmarknaden, med en uppskattad marknadsandel på 95%.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 november

Fem företag leder vägen inom AI-teknik

Nvidia, IBM, Amazon, Alphabet och Microsoft leder utvecklingen inom artificiell intelligens (AI). Nvidia har utvecklats från att vara en aktör inom grafikprocessorer till att bli en central spelare inom AI, med sina processorer som är avgörande för AI-forskning och -utveckling. IBM, känt för skapandet av Watson, fortsätter att påverka AI:s framtid genom sin forskning. Amazon visar sin AI-expertis genom konsumentprodukter som Alexa och sin molnplattform, AWS. Alphabet, med sin Google-division, leder AI-forskning och -tillämpningar, från Googles assistent till AI-tjänster via Google Cloud. Microsofts investering på 13 miljarder dollar i OpenAI markerar företagets engagemang i AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 november

Fördelarna med AI och molnbaserad databehandling för företag

AI och molnbaserad databehandling är en stor fördel för företag i GPT-eran. Medan molnbaserad mjukvaruindustri förväntas växa 2x under de närmaste 5 åren, kommer AI-databehandling att växa 5X under samma period. AI:s djupa integration med applikationer i molnbaserad teknik är associerad med möjligheter att generera intäkter. Teknikdrivna organisationer använder AI för att skala upp sina intäkter samt snabbspåra deras omedelbara strategiska mål. Enligt Deloitte möjliggör AI inte bara ”masspersonalisering” av produkter och tjänster utan automatiserar också intelligenta en stor mängd repetitiva uppgifter för att frigöra arbetare som kan ägna sig åt kreativa mål.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 11 november

OpenAI introducerar GPT Builder för att skapa anpassade AI-modeller

OpenAI höll nyligen sin första utvecklarkonferens där Sam Altman presenterade GPT Builder, ett nytt sätt att bygga anpassade AI-modeller baserade på ChatGPT. GPT Builder är ett innovativt verktyg som låter användare skräddarsy versioner av ChatGPT med hjälp av instruktioner, extra kunskap och olika färdigheter. OpenGPTs är ett liknande verktyg som har utvecklats i öppen källkodsanda. Det erbjuder en rad funktioner, inklusive en sandlådemiljö för testning och justering av programvaran, och förmågan att skapa anpassade åtgärder.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 11 november

Fei-Fei Lis nya memoar belyser hennes arbete inom AI

Datorspecialisten Fei-Fei Li har släppt sin nya memoar ´The Worlds I See: Curiosity, Exploration, and Discovery at the Dawn of AI´. I boken beskriver hon sin personliga resa parallellt med AI: s historia och utveckling. Li är mest känd för sitt arbete inom artificiell intelligens och har förespråkat ett ´människocentrerat´ AI, vilket innebär att skapa teknik inspirerad av mänsklig intelligens och biologi. Hon menar att AI bör användas för att förbättra mänskliga förmågor snarare än att ersätta dem och att man bör överväga den potentiella inverkan på människor när man utvecklar ny teknik. Li var vice VD på Google och chefsforskare för AI och maskininlärning på Google Cloud från 2017-2018. Hon är också grundare av den ideella organisationen AI4ALL, som syftar till att hjälpa gymnasieelever som historiskt sett varit underrepresenterade i STEM att delta i AI-forskning.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 10 november

Real Chemistry öppnar andra kontor i Storbritannien, Stagwell inleder partnerskap med Google Cloud och SADA, Intelligent Relations introducerar nya funktioner

Real Chemistry kommer att öppna ett andra kontor i Storbritannien, baserat i Manchester, i början av 2024. Kontoret kommer att bygga vidare på arbetet från deras London- och Zurich-baserade team. Stagwell har inlett ett partnerskap med Google Cloud och SADA för att utveckla AI-marknadsföringslösningar. Partnerskapet kommer att stödja Stagwell-byråer, klientpartners och produktutveckling inom Stagwell Marketing Cloud. Intelligent Relations, en AI-driven byrå, introducerar nya funktioner för sin proprietära programvara Preston, som syftar till att hjälpa kommunikationsproffs och interna marknadsförare att bättre interagera med journalister och säkra täckning.

Direktlänk Dela O´Dwyer Public Relations fördjupade 9 november

Google investerar i AI-startupen Anthropic, introducerar nya AI-chips

Google har investerat 2 miljarder dollar i Anthropic, en generativ AI-startup baserad i San Francisco. Anthropic kommer att vara ett av de första företagen att använda Googles nya AI-chips. Företaget, som anses vara en seriös konkurrent till ChatGPT-skaparen OpenAI, kommer att använda Googles senaste TPU v5e-chips i sin stora språkmodell (LLM), Claude. Enligt Anthropic kan Claude 2, en chatbot, sammanfatta upp till cirka 75 000 ord, jämfört med Chat GPT:s 3 000 ord. Google meddelade att dess Cloud TPU v5e är utformad för att leverera kostnadseffektivitet och prestanda för medel- och storskalig träning och inferens. Dessutom har Anthropic säkrat 4 miljarder dollar från Amazon och kommer att använda AWS Trainium och Inferentia-chips för att bygga, träna och distribuera sina framtida grundmodeller.

Direktlänk Dela RCR Wireless News fördjupade 9 november

Stagwell samarbetar med Google Cloud och SADA för att utveckla AI-marknadsföringslösningar

Stagwell, ett nätverk inom marknadsföring, har inlett ett samarbete med Google Cloud och SADA för att utveckla generativ AI (gen AI) marknadsföringslösningar. Samarbetet kommer att stödja Stagwells byråer, klientpartners och produktutveckling inom Stagwell Marketing Cloud (SMC). SMC kommer att bygga AI-baserade verktyg för moderna marknadsförare och få utvecklingsstöd från Google Cloud. SMC planerar även att lansera sina lösningar på Google Cloud Marketplace i framtiden. Stagwell kommer att använda Googles gen AI-lösningar, inklusive Vertex AI och Duet AI, för att skapa nya lösningar.

Direktlänk Dela Little Black Book Online fördjupade 9 november

Google lanserar AI-driven kodningsassistent Duet AI

Google lanserar Duet AI, en AI-driven kodningsassistent som är utformad för att förbättra produktiviteten på Google Cloud. Duet AI kan integreras i din favorit IDE och erbjuder kodningshjälp under skapandeprocessen. Den använder den senaste AI-tekniken från Google och är byggd på Vertex AI-plattformen. Duet AI följer strikt Googles AI-principer och har fått flera certifieringar för informationssäkerhet och integritet. Duet AI stöder ett brett spektrum av programmeringsspråk, inklusive Go, Java, Javascript, Python och SQL, och kan förenkla och påskynda applikationsutvecklingsprocessen. Duet AI erbjuder också konversationell hjälp genom ett användarvänligt naturligt språkchattgränssnitt.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 9 november

Stagwell, Google Cloud och SADA utvecklar AI-marknadsföringslösningar

Stagwell har gått samman med Google Cloud och SADA för att utveckla generativa AI (gen AI) marknadsföringslösningar för att stödja Stagwells byråer, klientpartners och produktutveckling inom Stagwell Marketing Cloud (SMC). Partnerskapet syftar till att snabbare få marknadsförändrande teknik till kunderna. SMC kommer att bygga AI-baserade verktyg för moderna marknadsförare och få utvecklingsstöd från Google Cloud. SMC planerar även att släppa sina lösningar på Google Cloud Marketplace i framtiden. Samarbetet kommer vid en tidpunkt då AI är redo att hjälpa till att omvandla en mängd populära konsumentsegment.

Direktlänk Dela StreetInsider fördjupade 9 november

Google förstärker sitt AI-ekosystem och utmanar OpenAI

Google fortsätter att bygga ut sitt AI-ekosystem genom att expandera sitt partnerskap med Anthropic, som nu kommer att köras på Googles snabbaste AI-accelererande chips. Detta sker samma dag som Google lanserade generativ AI-sökfunktion globalt, drivet av PaLM2, vilket gör AI tillgängligt för miljarder av människor som använder Google-sökning. Anthropic, ett av många företag som Google Cloud stöder, kommer att köras på några av Googles mest avancerade chips, TPU v5e. Google lanserade också sin sökmotor, Search Generative Experience (SGE), i över 120 länder.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 9 november

Google utökar sitt AI-ekosystem och partnerskap med Anthropic

Google fortsätter att utveckla sitt AI-ekosystem genom att utöka sitt partnerskap med Anthropic, som nu kommer att köras på Googles snabbaste AI-accelerationschip i Google Cloud. Detta kommer samtidigt som Google rullar ut globala generativa AI-sökfunktioner, drivna av PaLM2, vilket gör AI tillgängligt för tusentals Google-sökare. Båda dessa steg visar att Google inte backar från en strid med OpenAIs ChatGPT. Dessutom har Google fördjupat sitt partnerskap med Anthropic, ett AI-företag som är en av många stöttepelare för Google Cloud.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 9 november

Google Cloud förutspår ökad användning av AI i cyberattacker och försvar

Google Cloud förutspår en ökad användning av generativ AI för att skapa smartare kampanjer, medan cybersäkerhetsexperter kommer att använda samma verktyg för att försvara sig och täppa till kompetensgapet. Enligt Google Cloud Cybersecurity Forecast 2024 rapport kommer angripare att fortsätta använda generativ AI och stora språkmodeller i phishing, SMS och andra sociala manipulationsoperationer för att göra innehållet mer legitimt. Rapporten varnar också för ökad skepticism och misstro mot företag och regeringar på grund av användningen av generativ AI för att skapa falska nyheter, falska telefonsamtal och deepfake-foton och videor. Google Cloud förutspår också att generativ AI och stora språkmodeller kommer att erbjudas som en betaltjänst för angripare.

Direktlänk Dela CSO Online fördjupade 8 november

VMware presenterar nya tjänster och utökade partnerskap för att stärka multi-molnstrategier och AI

Under VMware Explore 2023 i Barcelona presenterade VMware nya tjänster, produkter och utökade partnerskap för att stärka kundernas multi-molnstrategier och integrera artificiell intelligens (AI) i företagen. Bland nyheterna finns VMware Private AI, ett samarbete med Intel för att förbättra prestandan för AI-modeller, samt ett samarbete med IBM för att tillgängliggöra IBM Watson X i lokala miljöer. VMware fokuserar även på lösningar för att tackla ransomware och har presenterat nya tjänster inom utveckling, data och säkerhet speciellt anpassade för landslokala moln. VMware och Google Cloud utökar sitt partnerskap för att leverera Google Cloud’s AlloyDB Omni på VMware Cloud Foundation.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 8 november

Sista chansen att spara på TechCrunch Disrupt 2023 biljetter

Tiden håller på att rinna ut för att spara pengar på TechCrunch Disrupt 2023-biljetter. Om du köper din biljett senast fredag den 15 september kl. 11:59 PDT kan du spara upp till $400. Priset kan vara rabatterat, men du får full upplevelse som din biljettnivå erbjuder. Här är några av de talare som kommer att vara närvarande: Céline Dufétel (Checkout.com), Robin Liu (OnePlus), Thomas Kurian (Google Cloud), Michel Protti (Meta) och Rajeev Rajan (Atlassian). Evenemanget kommer att äga rum 19-21 september.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 7 november

VMware utökar sina molndata-tjänster och skydd mot ransomware

VMware har meddelat en stor utökning av sina molndata-tjänster, med en uppdatering för sin Data Service Manager och utökad kompatibilitet för databaser, nya skydd mot ransomware och tjänster för dataräddning. Data Services Manager 2.0 finns nu inbyggt i VMware Cloud Foundation, vilket ger IT-chefer full kontroll över datapolitik och infrastruktur. VMware lanserade uppdateringarna på VMware Explore Barcelona 2023. PostgreSQL-databasen Google Cloud AlloyDB Omni kommer också att läggas till i VMware Cloud Foundation som den första inbyggda integrationen av tredje part. NetApp och Thales har också utvidgat sina partnerskap med VMware.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 7 november

L&T Technology Services samarbetar med Google Cloud för att utveckla sin DevX-plattform

L&T Technology Services (LTTS) har meddelat ett innovativt samarbete med Google Cloud för att använda dess generativa AI-teknologi och verktyg för utvecklingen av sin LTTS Developer Experience Platform, även känd som DevX. Syftet är att skapa en omfattande API-katalog och förbättra kundinteraktionen med LTTS digitala erbjudanden. Båda organisationerna kommer att arbeta tillsammans för att forma LTTS DevX-ramverk och integrera sömlöst Google Clouds generativa AI-komponenter i den övergripande arkitekturen. LTTS har flera mål för alliansen, inklusive att öka medvetenheten bland utvecklare globalt och förbättra konsumtionen genom att effektivisera upptäckten och implementeringen av LTTS lösningar och tjänster för slutanvändare.

Direktlänk Dela Headlines of Today Media fördjupade 7 november

Molntjänstjättarna ökar utgifterna när generativ AI tar fart

De globala jättarna inom molnbaserad databehandling, Google, Amazon och Microsoft, ökar sina kapitalutgifter i takt med att generativ artificiell intelligens (AI) växer. Deras kombinerade kapitalutgifter steg till 42 miljarder dollar under de tre månaderna fram till september, en ökning med 10% från föregående kvartal. Analytiker förutspår att molnrelaterade utgifter kommer att öka ytterligare 2024. Chefer från de tre teknikjättarna har nyligen sagt att stora delar av kapitalbudgetarna avsätts för generativa AI-system som kräver enorma mängder databehandlings- och datakraft. Amazon VD Andy Jassy har förutspått att generativ AI kommer att generera ´tiotals miljarder dollar i intäkter.´

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 5 november

AI-investeringar: Snowflake mot Datadog - vilken är det bästa valet?

Teknikjättar som Microsoft, Alphabet, Tesla och Amazon investerar massivt i AI-teknik för att stärka sina befintliga affärsområden eller expandera till nya. Detta gör det meningsfullt för detaljhandelsinvesterare att investera i framstående AI-aktier som Snowflake och Datadog. Snowflake, som inte är ett rent AI-företag, spelar en avgörande roll för att möjliggöra kundernas AI-strategier. Datadog, å andra sidan, har fokuserat på att snabbt anta generativ AI-teknik. Valet mellan Snowflake och Datadog beror på flera faktorer, men Datadog kan vara ett säkrare val just nu på grund av dess fokus på vinst, rimligare värdering och motståndskraft mot marknadsfluktuationer.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 5 november

Alphabets Q3-rapport visar framsteg inom AI och molntjänster

Alphabet rapporterade nyligen finansiella resultat för kvartalet som slutade den 30 september. Företaget visade märkbara framsteg inom både sin annonsenhet och molnsegment, trots konkurrens från TikTok, Meta Platforms, Microsoft och Amazon. Alphabet har investerat mycket kapital i artificiell intelligens (AI) och integrerat tekniken över alla delar av sin verksamhet. På annonsfronten ökade Alphabet intäkterna med 9%, främst drivet av Google Search och YouTube. Företagets tjänsteverksamhet (som mestadels består av annonsering) växte med 11%. Alphabet rapporterade ett fritt kassaflöde på 22,6 miljarder dollar, en ökning med 40% jämfört med föregående år. Företagets satsning på generativ AI ger redan betydande avkastning, vilket framgår av en återgång till ökande intäkter inom annonsering, samt konsekvent lönsamma molnoperationer.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 november

Experter ifrågasätter EU:s förmåga att förhindra AI-marknadsdominans

Konstgjord intelligens (AI) är nästa område för marknadskoncentration inom internetteknik, men experter tror att EU:s nya regleringsverktyg kanske inte passar för att förhindra missbruk av marknadsdominans. EU:s beslutsfattare förväntas snart slutföra AI-lagen, en lagstiftning för att reglera AI baserat på dess potential att orsaka skada. Diskussioner om AI-lagen har dock störts av framväxten av ChatGPT och liknande modeller. Kris Shrishak, senior fellow vid Irish Council for Civil Liberties, menar att Big Tech utnyttjar sin marknadsmakt inom molntjänster för att få en dominerande position på AI-marknaden. Detta har pågått länge, enligt Shrishak. Dessutom pekar Max von Thun, Europadirektör för Open Markets Institute, på att ledande AI-företag samarbetar med teknikjättar utan inblandning från konkurrensmyndigheter, som i fallet med OpenAI och Microsoft samt Anthropic och Amazon. Samtidigt menar Sebastiano Toffaletti, generalsekreterare för Digital SME Alliance, att det skulle vara mer effektivt att replikera DMA: s systemiska tillvägagångssätt specifikt för grundmodeller.

Direktlänk Dela Euractiv fördjupade 3 november

Indien leder teknologiska eran, SAP TechEd 2023 lanseras

Sindhu Gangadharan, Senior Vice President och Managing Director för SAP Labs India, talade vid lanseringen av SAP TechEd 2023 och förklarade att Indien leder den teknologiska eran. Hon förutspår att landet kommer att ha en ekonomi värd 1 biljon dollar till 2030 och 1,5 miljoner molnproffs till 2025. Hon tillade också att 16% av den globala AI-talangpoolen kommer från Indien. Vid SAP TechEd 2023 presenterades 12 sessionformat, över 1000 timmars utbildning och över 500 SAP-talare från hela världen. Bland dessa kommer det att finnas över 70 externa talare och över 500 sessioner. Gangadharan tillade att AI representerar en unik möjlighet idag.

Direktlänk Dela Dataquest India fördjupade 3 november

Google Cloud introducerar Vertex AI, en omfattande plattform för maskininlärning

Google Clouds Vertex AI är en omfattande plattform för maskininlärning som tillhandahåller en komplett uppsättning verktyg och resurser för att skapa, distribuera och anpassa maskininlärningsmodeller och AI-applikationer. Plattformen kombinerar dataingenjörskap, datavetenskap och maskininlärningsingenjörskap för att underlätta teamarbete och skalning av applikationer med Google Clouds robusta infrastruktur. Vertex AI har flera nyckelfunktioner, som AutoML, som låter användare träna olika datatyper utan att skriva kod eller förbereda datauppdelningar. Plattformen stöder också anpassad träning, vilket ger användare full kontroll över träningsprocessen, vilket är viktigt för erfarna dataforskare och maskininlärningsingenjörer som föredrar att finjustera sina modeller. Vertex AI erbjuder också en modellträdgård, där användare kan upptäcka, testa, anpassa och distribuera både Vertex AI och öppen källkodsprogramvarumodeller. Generativ AI, en annan betydande funktion i Vertex AI, ger tillgång till Googles stora generativa AI-modeller för flera modaliteter. Vertex AI erbjuder allt du behöver för att bygga och använda generativ AI, från AI-lösningar, till sökning och konversation, till 100+ grundmodeller, till en enhetlig AI-plattform.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 2 november

Öppen källkod AI kan vara dyrare än OpenAI

Företag som betalar för OpenAIs artificiella intelligens har försökt att minska kostnaderna genom att använda gratis, öppen källkods-alternativ. Men dessa AI-kunder upptäcker ofta att öppen källkodsteknik faktiskt kan vara dyrare än att köpa från OpenAI. Andreas Homer och Ebby Amir, medgrundare av Cypher, en app som hjälper människor att skapa virtuella versioner av sig själva i form av en chatbot, testade Llama 2, en stor språkmodell med öppen källkod från Meta Platforms. Detta resulterade i en räkning på 1200 dollar från Google Cloud i augusti. Därefter testade de GPT-3.5 Turbo, en OpenAI-modell, och fann att det kostade cirka 5 dollar per månad för samma mängd arbete.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 2 november

Box och Google Cloud utökar partnerskapet för att transformera företagsarbete med generativ AI

Box, Inc. och Google Cloud har meddelat en utökad partnerskap för att omvandla företagsarbete med generativ AI. Box kommer att integrera med Vertex AI för att bygga nya generativa AI-funktioner som hjälper kunderna att effektivt bearbeta och analysera data som lagras i Box Content Cloud. Denna molntjänst är nu också tillgänglig för kunder direkt genom Google Cloud Marketplace. Box kommer att använda Vertex AI för att driva sin nya metadataextraktionsfunktion, vilket sparar kundernas tid genom att automatiskt identifiera och tagga nyckelkontext från deras dokument.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 1 november

Google utökar sitt belöningsprogram för sårbarheter till att inkludera AI-system

Google meddelade förra veckan att de utökar sitt Vulnerability Rewards Program för att inkludera buggar och sårbarheter som hittats i generativa AI-system. Detta är det senaste steget Google tar mot att säkra den snabbt framväxande tekniken. Det utökade programmet kommer att uppmuntra säkerhetsforskare att upptäcka potentiella problem med generativ AI för Googles egna system, inklusive Google Bard och Google Clouds Contact Center AI. Google har släppt nya riktlinjer som beskriver vilka typer av sårbarheter de vill att forskare ska identifiera, inklusive orättvis bias, modellmanipulation och feltolkning av data.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 1 november

Amazon satsar på AI för att öka framtida vinster

Amazon-chefen Andy Jassy tror att företagets investeringar i artificiell intelligens (AI) kommer att generera ´tiotals miljarder´ för företagets molnverksamhet. I ett uttalande avslöjade Jassy att företagets satsning på generativ AI ´växer snabbt´, vilket ledde till att Amazons aktiekurs steg med 6% inom några timmar. I september meddelade företaget en investering på 1,25 miljarder dollar i Anthropic AI, en nära konkurrent till OpenAI´s ChatGPT och Googles Bard. Finansanalytiker förutspår att Amazons investering kommer att nå en värdering på 4 miljarder dollar de kommande åren.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 31 oktober

Google investerar 2 miljarder dollar i AI-företaget Anthropic

Google, ägt av Alphabet, satsar på OpenAI-konkurrenten Anthropic i en uppvärmning av AI-utrymmet. Teknikjätten kommer att injicera totalt 2 miljarder dollar i AI-företaget Anthropic. Detta strategiska drag är i linje med Googles ansträngningar att expandera sin närvaro inom AI och hålla jämna steg med jämlikar som Microsoft. Google investerade ursprungligen 500 miljoner dollar i Anthropic och kommer att bidra med ytterligare 1,5 miljarder dollar över tid. Detta kommer efter Amazons investering i AI-företaget. Anthropic har också tecknat ett flerårigt avtal med Google Cloud värt över 3 miljarder dollar.

Direktlänk Dela TipRanks fördjupade 30 oktober

Generativ AI och stora språkmodeller tar SaaS-plattformar till nya höjder

Stora språkmodeller (LLM) och generativ AI (Gen AI) tar SaaS-plattformar till nya höjder. Kunddata-plattformar (CDP) i martech är för närvarande i centrum för varje diskussion om kundupplevelse (CX). Med CX som kärnan i alla affärsbeslut idag finns det ett uppenbart behov av att omdefiniera kundupplevelser genom linsen av ny teknologi, inklusive Gen AI och LLMs. Det innebär att omdefiniera CDP. Detta är en viktig utveckling för CDP-industrin eftersom den omfamnar generativ AI-hype för sin fortsatta tillväxt. CDP-programvarumarknaden förväntas växa till 5,6 miljarder dollar 2026. Gen AI och personalisering skulle växa med tre gånger under samma tid, enligt en nyligen Martech Landscape-trenderapport.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 30 oktober

Google investerar ytterligare $2 miljarder i AI-startupen Anthropic

Google har investerat ytterligare $2 miljarder i AI-startupen Anthropic, enligt en ny rapport. Google har redan investerat $500 miljoner i Anthropic och kommer att betala de återstående $1,5 miljarderna över tid. Detta lägger till Googles tidigare investering på $550 miljoner i Anthropic tidigare i år. Google Cloud har också ingått ett flerårigt avtal med Anthropic värt över $3 miljarder. Anthropic använder mycket av dessa investeringar för att träna sina AI-system, i hopp om att företaget kan uppnå nästa stora genombrott inom AI-industrin. Anthropic har nu samlat in $7 miljarder under det senaste året.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 28 oktober

Microsoft leder molntjänststriden med snabbare tillväxt än konkurrenterna

Microsoft överträffar sina främsta konkurrenter i molntjänststriden. Företaget rapporterade en tillväxt på 29% för Azure under tredje kvartalet, vilket är snabbare än Google Clouds 22% och mer än dubbelt så snabbt som Amazon Web Services (AWS) som rapporterade 12% tillväxt. Trots att AWS fortfarande leder marknaden kan Microsofts framgångar bero på att företag vill köra sina AI-modeller på Azure. Microsoft tillhandahåller redan den underliggande datorkraften för den populära ChatGPT-chatten och andra produkter från OpenAI, som det har finansierat sedan 2019. Microsofts VD Satya Nadella menar att företagets ledande position gör att de ser helt nya projektstarter, vilka är AI-projekt. Bernstein Research-analytiker ledda av Mark Moerdler ser Microsofts resultat som ett tecken på att företaget ´har tagit AI-manteln från Google, och att Azure kan bli en större och viktigare hyperscale-leverantör än AWS´.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 27 oktober

Google förstärker sitt engagemang för AI inom konsument- och företagserbjudanden

Google LLC stärker sitt engagemang för att utnyttja artificiell intelligens (AI) inom viktiga områden inom sina konsument- och företagserbjudanden. Företaget har länge varit ett AI-först-företag, enligt June Yang, vice VD för moln AI och branschlösningar för Google Cloud på Google. Ett exempel är Vertex AI, en plattform som möjliggör maskininlärningsverktyg för ingenjörer och datavetenskapare att standardisera, automatisera och hantera maskininlärningsprojekt i skala. Duet AI, byggt på Vertex, sträcker sig över alla aspekter av Google Workspace och Google Cloud.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 27 oktober

Teknikföretaget Nvidia har nyligen meddelat en betydande ökning av intäkterna, med en fördubbling av omsättningen på grund av den höga efterfrågan på deras AI-chip. Dessa chip används i nya maskininlärningsapplikationer, för att utveckla nya AI-modeller och neurala nätverk, samt för att vägleda låg-latens, realtidsfunktioner i nätverkskanten, som Teslas självkörande funktion. Denna höga efterfrågan på AI-chip gynnar inte rivaler som AMD och Intel, eftersom Nvidia dominerar marknaden med mer än 70% av AI-chipförsäljningen. AI fortsätter att förändra landskapet inom olika branscher, inklusive bilindustrin och försäkringar, samtidigt som efterfrågan på AI-maskinvara och programvara omformar arbetsmarknaden. När AI växer måste företag och individer anpassa sig till ett snabbt föränderligt landskap för att ta tillvara på nya möjligheter.

Forbes Media fördjupade 27 oktober

Amazon Web Service försäljning växer men missar Wall Street-projektioner

Amazon Web Service (AWS) försäljning växte med 12% från samma kvartal förra året, vilket innebar en försäljning på 23,1 miljarder dollar. Detta var dock mindre än Wall Streets projicering på 23,2 miljarder dollar. Orsaken till detta är att stora företag blir mer försiktiga med sina utgifter, vilket har påverkat de största molntjänsteleverantörerna, förutom Microsofts Azure som verkar ha vunnit mark mot sina rivaler. Trots detta slog Amazons tredje kvartalsresultat igenom prognoserna med en vinst på 94 cent per aktie, vilket var mycket högre än de förväntade 58 centen.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 27 oktober

Stora teknikföretag satsar stort på AI

Ordet ´AI´ nämndes 75 gånger under Alphabets (Google) resultatrapport, 61 gånger under Microsofts och 87 gånger under Metas, vilket sammanlagt gör över 220 omnämnanden. Dessa tre stora teknikföretag satsar stort på AI. Alphabet CEO Sundar Pichai talade om AI:s roll inom Google Search, Google Bard, Google Cloud och Google Pixel. Microsofts VD Satya Nadella talade om AI:s roll inom Microsoft Azure, GitHub CoPilot, CoPilot in CRM, CoPilot in health, CoPilot som en daglig assistent för företag, Windows och Bing. Meta CEO Mark Zuckerberg talade om AI:s roll inom Meta AI, AI Studio, AI för företag, AI för skapare, Llama 2, AI i rekommendationssystem och AI för annonsörer.

Direktlänk Dela MediaNama fördjupade 26 oktober

Google förlorar marknadsandelar till Microsoft. Så förändrar AI stortekniktävlingen.

Microsofts och Alphabets inkomstresultat var en historia om två moln. Microsofts Azure imponerade där Google Cloud misslyckades, och orsaken bakom avvikelsen verkar vara inom artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 25 oktober

Jobbannons: Maskininlärningsingenjör i Dallas, TX / Pleasanton, CA

En maskininlärningsingenjör söks för en hybridposition i Dallas, TX och Pleasanton, CA. Jobbet kräver att kandidaten är på plats två dagar i veckan och har en kontraktstid på över 12 månader. Kandidaten behöver ha erfarenhet av ML Engineering, Spark/Hadoop och någon molnplattform. Jobbet innebär att arbeta med datavetenskapsteam och produktchefer för att bygga maskininlärningspipelines, förstå ML-livscykeln och ha erfarenhet av Feature Stores, modellutvärdering, modellregister. Erfarenhet av Azure eller Google Cloud Platform och noSQL-databaser som CosmosDB, MongoDB, Cassandra föredras. Stark färdighet i Python-programmeringsspråk krävs.

Direktlänk Dela DHI fördjupade 25 oktober

Översikt över topp 5 molnbaserade maskininlärningsplattformar

Maskininlärning (ML) blir allt viktigare för företag, forskare och utvecklare, med en marknad värd förväntas vara värd $209 miljarder 2029. Efterfrågan på ML-lösningar ökar, vilket leder till ett ökat behov av effektiva och skalbara plattformar för att bygga och distribuera dem. Detta har lett till framväxten av molnbaserade maskininlärningsplattformar som kombinerar molnets flexibilitet med ML-applikationers beräkningskraft. De fem bästa plattformarna idag inkluderar Azure ML, Lambda Labs, Google Cloud, Neptune och BigML.

Direktlänk Dela KDnuggets fördjupade 25 oktober

Alphabets investeringar i AI kommer att stärka företagets position mot konkurrenter som Microsoft och OpenAI

Alphabets huvudmotståndare är risken för förlust av aktieandelar i sin sökmotorverksamhet till Microsofts Bing och OpenAIs Chat GPT. Trots detta har Google utvecklat AI i över två decennier och bildade 2011 Google Brain, en djupinlärningsintelligensdivision. Google har också utvecklat TensorFlow, en öppen källkods djupinlärningsprogramvara för att träna och utveckla djupa neuronnätverk. Dessa verktyg kommer att leverera mer avancerade AI-förmågor än OpenAI. Trots oro för konkurrens från Chat GPT ökade Googles sökintäkter med 4,8% i andra kvartalet och den totala intäkten ökade med 7,1% jämfört med föregående år. Googles molntjänst, Google Cloud Platform (GCP), är lönsam och växer med en ökning av intäkterna med 28,0% år till år i andra kvartalet för att nå 8,1 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 25 oktober

Global kapacitet av hyperskala datacenter kan tredubblas på fem till sex år

Global kapacitet av hyperskala datacenter kan se en tredubbling under de nästa fem till sex åren, tack vare den massiva efterfrågan som sannolikt kommer att genereras av generativ artificiell intelligens (Gen AI). Detta var kärnan i en ny rapport baserad på data genererad av Synergy Research Group (SRG). Enligt forskargruppen finns det för närvarande mer än 900 hyperskala datacenter i drift runt om i världen och över 400 nya är i olika stadier av planering och genomförande. AWS, Microsoft Azure och Google Cloud och möjligtvis Meta har en stark pipeline för framtida tillväxt i sådana datacenter.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 25 oktober

Microsofts Azure överträffar förväntningarna, Google Cloud missar

Microsofts molntjänst Azure ökade sin intäkt med 29% under septemberkvartalet, vilket överträffade förväntningarna. Samtidigt saktade Googles molntjänst sin intäktstillväxt och missade förväntningarna. Alphabet, Googles moderbolag, såg sina aktier sjunka med 7% efter börsstängning på tisdag, medan Microsofts aktier steg med 5%. Microsofts framgångar indikerar att företagets investeringar i artificiell intelligens (AI) börjar ge avkastning. Microsoft har framstått som en ledare inom AI, mycket tack vare sin betydande investering i startup-företaget OpenAI, skaparen av den populära AI-chattboten ChatGPT. Alphabet har också använt AI i flera av sina produkter och har nyligen experimenterat med att lägga till generativ AI i sin sökmotor.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 25 oktober

Moody´s och Google Cloud ingår strategiskt partnerskap för att skapa finansiella insikter

Moody´s Corporation och Google Cloud har annonserat ett nytt strategiskt partnerskap för att kombinera Moody´s expertis inom finansiell analys och Google Clouds avancerade generativa AI-teknologier. Partnerskapet syftar till att hjälpa Moody´s kunder och anställda att dra nytta av nya stora språkmodeller (LLM) för att få nya finansiella insikter och sammanfatta finansiell data snabbare. De tre huvudmålen inkluderar att bygga LLM för att påskynda finansiell analys, möjliggöra tillgång till Moody´s data i BigQuery för finansiella insikter och förbättra företagssökning för finansiell data.

Direktlänk Dela FinanceFeeds fördjupade 24 oktober

Microsoft planerar att åtgärda problem med generativ AI

Microsoft planerar att åtgärda många av de nuvarande problemen med generativ AI, med kundproblem och frågor som kan avskräcka företag från att investera i företagets AI-erbjudanden högst upp på listan. Arbetskraftsutbildning, jobbsäkerhet och hållbarhet var bland de områden som utforskades av Satya Nadella, VD på Microsoft, i ett brev publicerat på LinkedIn. Microsoft har agerat snabbt på generativ AI genom en betydande investering i OpenAI, utvecklaren bakom ChatGPT. Företaget har sedan början av 2023 även avtäckt en rad generativa AI-produkter, inklusive sin produktivitetsassistent 365 Copilot, Copilot Chat för Github Copilot och Security Copilot.

Direktlänk Dela IT Pro fördjupade 24 oktober

Innovation dominerar första dagen av TIS - Turism Innovations Summit 2023

Första dagen av TIS - Turism Innovations Summit 2023 präglades av innovation. Diskussioner kretsade kring användningen av artificiell intelligens (AI), blockchain-teknologins potentiala inverkan på turism och skapandet av delade datautrymmen. Evenemanget, som pågår från 18 till 20 oktober, samlar över 400 experter och 200 utställande företag som arbetar för att göra turistindustrin mer hållbar, digital och intelligent. AI framhävs som en teknologi med stor inverkan på resenärers dagliga upplevelse. Datahantering utgör en stor utmaning för turistindustrin och Europa arbetar för att skapa en gemensam ram för datadelning. Blockchain och NFTs diskuterades också som möjliga lösningar för branschen.

Direktlänk Dela Travel Daily Media fördjupade 24 oktober

Sex detaljhandelsledare förnyar kundupplevelsen med AI

Sex ledare inom detaljhandeln använder artificiell intelligens (AI) för att revolutionera kundupplevelsen. Desirée Gosby, vice VD för framväxande teknik på Walmart Global Tech, leder utvecklingen av AI-tjänster som gör det snabbare och enklare för kunder att hitta produkter. Anita Klopfenstein, CIO på Little Caesars, använder AI för att förutse exakt hur mycket förberedda ingredienser och färdiga pizzor varje USA-plats ska ha redo vid varje timme varje dag. Keyvan Mohajer, medgrundare och VD för SoundHound, använder röst-AI för att ändra hur tusentals konsumenter beställer mat på hundratals restauranger över hela USA. Shawn Stover, vice VD för SmartHome Solutions på GE Appliances, har skapat två generativa AI-verktyg för GE Appliances SmartHQ-app. Josh Wilson, medgrundare och VD för Particl, samlar offentligt tillgängliga data och använder en algoritm för att förutse försäljning. JJ Zhuang, vice VD för teknik på Instacart, använder AI för att hjälpa kunder att tackla frågan: ´Vad ska jag laga till middag ikväll?´

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 23 oktober

Marknaden för AI-kodverktyg beräknas växa till 12,6 miljarder dollar 2028

Marknaden för AI-kodverktyg, också kända som artificiellt intelligenta kodverktyg, beräknas växa från 4,3 miljarder dollar 2023 till 12,6 miljarder dollar 2028, enligt en ny rapport från MarketsandMarkets™. Dessa verktyg, som använder artificiell intelligens och maskininlärningstekniker, hjälper utvecklare i olika aspekter av mjukvaruutvecklingscykeln. De syftar till att effektivisera och förbättra kodningsprocessen genom att automatisera repetitiva uppgifter, ge kodförslag och korrigeringar, upptäcka fel och sårbarheter och erbjuda insikter i kodkvalitet och prestanda.

Direktlänk Dela Business Lend fördjupade 23 oktober

Google tillkännager nya funktioner för Duet AI

Google har officiellt tillkännagivit sin Duet AI, en generativ AI-verktyg för dess Workspace-verktyg som Gmail, Docs och Meet. Under Google Cloud SEA AI Media Summit tillkännagav företaget fler funktioner som kommer till Duet inom de närmaste sex månaderna. En av de mest imponerande funktionerna är att AI utvecklas från att vara prompt-baserad till att vara kontextmedveten. Andra funktioner som kommer till Duet inkluderar automatiskt översatta undertexter och realtids teleprompting för Meet, samt en funktion som kallas ´ta anteckningar åt mig´ som kan skriva ner mötesprotokoll automatiskt och tidsstämpla vissa höjdpunkter inom videosamtalet.

Direktlänk Dela Lowyat MSC fördjupade 23 oktober

Google-chef tror att AI kommer att öka jobbnöjdheten

Philip Moyer, vice VD för Google Clouds globala AI-verksamhet, menar att generativ AI kommer att öka jobbnöjdheten snarare än att ersätta mänskliga jobb. Han tror att AI-verktyg som ChatGPT och Bard kommer att eliminera tråkiga uppgifter och hjälpa anställda att vara mer produktiva. Trots oro för att AI kan leda till jobbförluster, med Goldman Sachs prognos att upp till 300 miljoner heltidsjobb globalt kan påverkas, antyder experter att den nya tekniken kan eliminera tidskrävande administrativt arbete och öka produktiviteten. Moyer tror att generativ AI kommer att förändra branscher som finans, fakturering och medicin som kräver mycket administrativt arbete.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 22 oktober

Storbritanniens AI-ambitioner är ´orealistiska´, varnar experter

Storbritanniens ambitioner att bli en global ledare inom artificiell intelligens (AI) är ´orealistiska´, varnar experter, och påpekar att juridiska hinder och brist på ekonomiska incitament utgör stora utmaningar. Storbritanniens regering planerar att hålla sin AI Safety Summit i november för att ta upp utmaningar och identifiera möjligheter som presenteras av maskininlärning och djupinlärningstekniker. Gästlistan inkluderar rapporterat USA:s vicepresident Kamala Harris och Google DeepMind VD Demis Hassabis. Enligt forskare från University of Cambridge är ett stort hinder bristen på datorkraft som krävs för att bygga generativa maskininlärningsmodeller. De föreslår att den brittiska regeringen istället bör prioritera tillämpningen av befintliga stora språkmodeller i olika sektorer för att stimulera inhemsk AI och ekonomisk tillväxt.

Direktlänk Dela Information Security Media fördjupade 21 oktober

Nyckelinsikter för att extrahera värdefull information från finansiella data

Michael Cullum, vice VD för teknik och data på Bud Financial, delar värdefulla lärdomar om att extrahera värdefulla insikter från finansiella data och effektivt leverera dem till kunder. Bud Financial hjälper finansiella institutioner att leverera denna kontext till sina kunder, vilket ger dem möjlighet att få ut det mesta av sina finanser genom att låsa upp rika insikter från transaktionsdata med AI. De sex viktigaste lärdomarna från Buds tillvägagångssätt inkluderar: omfamna skalbarhet, opt för orkestrering och global räckvidd, behärska analys: använd data effektivt, främja en datadriven kultur, omfamna AI-driven innovation och välja betrodda partners.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 20 oktober

Amazon och CrowdStrike: Två AI-aktier att investera i

Artificiell intelligens (AI) förväntas bli en av de mest revolutionerande teknikerna i mänsklighetens historia. Microsofts medgrundare Bill Gates jämför utvecklingen av AI med skapandet av mikroprocessorn, den personliga datorn, internet och mobiltelefonen. Två aktier som föreslås för investering inom AI är Amazon och CrowdStrike Holdings. Amazon är ledande inom molnbaserade AI-utvecklartjänster och bedöms ha stor tillväxtpotential genom sin satsning på AI. CrowdStrike är en ledande aktör inom AI-driven cybersäkerhet och förväntas dra nytta av den ökade kostnaden för cyberbrott i framtiden.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 oktober

Googles AI-verktyg och hur de påverkar framtiden

Google har nyligen hållit sin Gen AI SEA-mediasummit i Singapore, där företaget betonade generativ AI:s inverkan på industrin genom innovativa AI-verktyg och unika datastrategier. Google presenterade nya AI-drivna funktioner för Google Meet, inklusive en funktion som gör det möjligt att missa möten utan att faktiskt missa dem. Mitesh Agarwal, chef för lösningar och teknik för Asien och Stillahavsområdet på Google Cloud, citerade den tidigare Google-forskaren Andrew Ng och sa att AI är den nya elektriciteten. Jack Buser, chef för spelindustrilösningar på Google Cloud, talade om hur generativ AI skiljer sig från sina föregångare och hur det utvecklas bortom tidigare teknologier. Han menade att generativ AI representerar mer än bara ett evolutionärt steg framåt, det är en helt ny dimension för innovation.

Direktlänk Dela Tech Wire Asia fördjupade 20 oktober

Onix förvärvar Datametica för att utöka sina data- och AI-förmågor

Onix, en framstående och prisbelönt Google Cloud-partner, har nyligen utökat sina data- och AI-förmågor genom att förvärva Datametica. Denna strategiska drag syftar till att etablera ett företag med betoning på IP-drivna lösningar för datamigrering, modernisering, artificiell intelligens/maskininlärning och generativ AI. Onix tillkännager idag IP-drivna datamigrerings- och moderniseringsfabriker. Dessutom har Datametica en svit med egna produkter, Eagle, Raven och Pelican, för att automatisera processen att upptäcka, migrera och modernisera data och analytiska arbetsbelastningar till Google Cloud.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 19 oktober

Infosys utökar samarbete med Google Cloud för att utveckla generativa AI-lösningar

Infosys, en global ledare inom nästa generations digitala tjänster och konsultation, utökar sitt samarbete med Google Cloud för att hjälpa företag att bygga AI-drivna upplevelser med hjälp av Infosys Topaz-erbjudanden och Google Clouds generativa AI-lösningar. Som en del av expansionen kommer Infosys att skapa de nya globala Generative AI Labs för att utveckla branschspecifika AI-lösningar och plattformar. Infosys kommer också att utbilda 20 000 praktiker på Google Clouds gen AI-lösningar, inklusive Vertex AI och Duet AI i Google Workspace. Samarbetet mellan Infosys och Google Cloud bygger på Infosys befintliga data, analys och AI-expertis på Google Cloud.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 19 oktober

Infosys utvidgar samarbete med Google Cloud för att utveckla generativa AI-lösningar

Indiens näst största IT-företag, Infosys, meddelade den 18 oktober att de utvidgar sitt samarbete med Google Cloud för att hjälpa företag att bygga AI-drivna upplevelser genom att utnyttja Infosys Topaz-erbjudanden och Google Clouds generativa AI-lösningar. Infosys kommer också att skapa nya globala generativa AI-laboratorier för att utveckla branschspecifika AI-lösningar och plattformar. Dessutom kommer företaget att utbilda 20 000 utövare på Google Clouds generativa AI-lösningar, inklusive Vertex AI och Duet AI i Google Workspace.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 18 oktober

Google Cloud lanserar nya funktioner för att förbättra hälso- och sjukvården

Under den sjätte årliga HLTH-konferensen i Las Vegas diskuterades innovationer inom hälso- och sjukvården. Google Cloud presenterade en uppsättning funktioner inom Vertex AI Search, designade för att förbättra hälso- och livsvetenskapssektorerna. Funktionerna använder generativ AI (Gen AI) och medicinskt anpassade sökfunktioner för att möta utmaningar inom hälso- och sjukvården. De är inte avsedda att ersätta vårdpersonal, utan att förbättra deras förmåga att ge bättre vård och minska stress. Gen AI-drivna sökfunktioner kan minska administrativa bördor och förbättra patientupplevelsen genom att effektivisera tillgången till klinisk information.

Direktlänk Dela Opus Research fördjupade 18 oktober

PwC samarbetar med OpenAI för AI-genererade råd

Revisionsföretaget PwC har ingått ett samarbete med OpenAI, moderbolaget till AI-chattboten ChatGPT, för att erbjuda klienter AI-genererade råd. Samarbetet kommer att möjliggöra för PwC att använda AI-teknologi för att ge rådgivning om komplexa frågor som skatter, juridik och personalresurser. Chattboten kan användas för uppgifter som att utföra due diligence på företag, upptäcka överträdelser av efterlevnad och till och med rådge om att godkänna affärsavtal. PwC planerar att rulla ut AI-chattboten i Storbritannien och kommer att utöka tillgången till över 10 000 anställda i mer än 50 länder under de kommande månaderna.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 17 oktober

PwC samarbetar med OpenAI för att erbjuda AI-genererade konsultationer

Revisionsföretaget PricewaterhouseCoopers (PwC) samarbetar med OpenAI för att erbjuda klienter AI-genererad vägledning inom komplexa frågor som skatter, juridik och personalresurser. Samarbetet syftar till att minska kostnader och öka produktiviteten. PwC blir det första av de ´Big Four´ revisionsföretagen som samarbetar med OpenAI, och kommer att använda AI för att utföra due diligence på företag, upptäcka efterlevnadsproblem och till och med föreslå om affärsavtal ska godkännas. PwC har planer på att utöka tillgången till över 10 000 anställda i över 50 länder de kommande månaderna.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 17 oktober

Kingfisher presenterar AI och maskininlärningstekniker på Google Cloud Next

Kingfisher presenterade sina anmärkningsvärda framsteg inom artificiell intelligens (AI) och maskininlärningstekniker under Google Cloud Next-evenemanget. I centrum för detta tillkännagivande är ´Athena´, ett AI-ramverk utformat för att hantera interaktionerna mellan Kingfisher och dess AI-språkmodeller. ´Athena´ ger avancerade kontroller för att säkerställa säkerhet och begränsa exponering för känsligt eller olämpligt innehåll. Kingfisher meddelade också sitt partnerskap med TCS OmniStore som kommer att förbättra aspekter av dess verksamhet.

Direktlänk Dela Trend Hunter fördjupade 17 oktober

Google Cloud introducerar branschspecifika AI-lösningar för sjukvård och tillverkning

Google Cloud lanserar branschspecifika lösningar för generativ artificiell intelligens (GenAI) för sjukvårds- och tillverkningssektorn för att hjälpa kunder att inte bara öka produktiviteten utan också omvandla sig för den digitala åldern. Google Cloud påstår att ”82% av organisationer som överväger eller för närvarande använder gen AI tror att det kommer att antingen betydligt förändra eller omvandla deras bransch”. Företaget har också erbjudit en bred översikt över sina GenAI-lösningar för sjukvården.

Direktlänk Dela Accelerationeconomy.com fördjupade 16 oktober

Juridisk gemenskap försiktig med generativ AI, enligt rapport

En ny rapport visar att den juridiska gemenskapen är försiktig med att integrera generativ artificiell intelligens (AI) i interna operationer av företagsjuridiska avdelningar. Undersökningen, genomförd av advokatbyrån Lowenstein Sandler och Association of Corporate Counsel - New Jersey, visar en rad attityder till teknikens användning i juridiska och affärsoperationer. Generativ AI, en typ av AI som skapar innehåll som text, grafik och dokument, håller på att förändra hur företagsjuridiska avdelningar hanterar rutinfunktioner. Men frågor kring konfidentialitet, noggrannhet och ansvar är fortfarande obesvarade.

Direktlänk Dela Wisconsin Law Journal fördjupade 16 oktober

Google Cloud introducerar nya funktioner för hälso- och sjukvård i Vertex AI Search

Google Cloud har tillkännagivit nya funktioner i Vertex AI Search för hälso- och sjukvårdsorganisationer. De nya funktionerna kombinerar generativ AI med medicinskt inriktad sökning för att hantera en mängd olika data, inklusive kliniska källor. Detta kommer att ske genom integration med Google Cloud´s Healthcare API och Healthcare Data Engine, samt med Google Health´s sök- och intelligenta sammanfattningsegenskaper från dess pilotprodukt Care Studio. De nya funktionerna i Vertex AI Search kommer att hjälpa till att lindra vissa administrativa bördor och fungera som ett stödjande teknik för kliniker och andra vårdgivare.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 16 oktober

Google Cloud använder generativ AI för att driva tillväxt inom hälso- och tillverkningsindustrin

Google Cloud har börjat rulla ut generativ artificiell intelligens (GenAI) för olika branscher, med de senaste inom hälso- och tillverkningsindustrin. Inom tillverkning har Google Cloud identifierat fem potentiella användningsfall, inklusive maskingenererad händelseövervakning och kundtjänstautomation. På försäljningssidan erbjuder de produkt-/innehållskatalogupptäckt och rådgivning för leveranskedjan. Inom hälsosektorn har Google Cloud lanserat en branschspecifik sökfunktion kallad Vertex AI Search och samarbetar med försäkringsbolaget Highmark Health. GenAI har bara funnits i 11 månader men kombinationen av GenAI och branschspecifik expertis förväntas ge enorma fördelar.

Direktlänk Dela Accelerationeconomy.com fördjupade 16 oktober

Kingfisher delar AI-arbete och implementerar TCS OmniStore

Kingfisher har delat med sig av sitt arbete med AI och maskininlärningsteknologier vid Google Cloud Next. Företaget har introducerat Athena, en AI-ramverk som kommer att hantera hur Kingfisher interagerar med AI-språkmodeller. Kingfisher använder också TCS OmniStore, en AI-driven handelsplattform från Tata Consultancy Services. Plattformen har möjliggjort en rad funktioner som klicka och hämta-tjänster, skanna och gå-alternativ, mobilappar, spara kundvagn och självbetjäningskassor. Kingfisher har implementerat TCS OmniStore i två av sina varumärken - B&Q i Storbritannien och Irland, och Castorama i Frankrike.

Direktlänk Dela Retail Tech Innovation Hub fördjupade 16 oktober

Alphabet och Tesla leder AI-revolutionen: Vilket är det bästa AI-aktien att köpa?

Alphabet och Tesla är två av de ledande företagen inom den kommande AI-revolutionen. Alphabet har svarat bra på konkurrensen från OpenAI och Microsoft genom att lansera sin egen AI chatbot, Bard, och integrera AI-funktioner i produkter som Google Workspace och Google Cloud. Teslas huvudsakliga användningsområden för AI kretsar kring dess fordon, speciellt autopilotfunktionen och AI-system som kan förutsäga bilens energibehov. Tesla använder också AI inom robotik och utvecklar neuronnätverk för applikationer som autonom körning. Trots att båda företagen är ledande inom AI, anses Alphabet vara det säkrare valet, medan Tesla ses som ett mer riskabelt alternativ.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 15 oktober

Alphabet och Tesla: Vilket är det bättre AI-aktien att köpa idag?

Bland de företag som kämpar om att leda den nästa artificiell intelligens (AI) revolutionen, är Alphabet och Tesla två av de tydliga ledarna. Alphabet har lanserat sin egen generativa AI-chattbot, Bard, och har rullat ut AI-funktioner i produkter som Google Workspace och Google Cloud. Dess nya Pixel-smartphone drivs av AI-verktyg. Teslas primära användningsfall för AI kretsar kring dess fordon, främst autopilot, eller vad som kallas autonomi i branschen. Tesla använder också AI i robotik, och utvecklar en humanoid robot kallad Tesla Bot. Båda företagen har fokuserat på AI länge. Alphabet förvärvade det välrenommerade brittiska AI-labbet DeepMind för 10 år sedan och nyligen slogs det samman med sitt eget AI-labb, Google Brain. Tesla har även möjlighet inom AI med sin egen superdator Dojo, vilket kommer att sänka kostnaderna för att träna AI-modeller avsevärt. Vid jämförelse av värderingar handlar det om mer än bara tillväxtmöjlighet. Priset måste också vara rätt. Båda Alphabet och Tesla handlas till premium jämfört med S&P 500, men Tesla är dyrare av de två. Tesla är för närvarande värderat till ett pris-till-vinst-förhållande på 74, jämfört med Alphabet på 29. Men Tesla förväntas växa snabbare än Alphabet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 15 oktober

Amazon investerar 4 miljarder dollar i AI-startup Anthropic

Amazon har investerat 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic, företaget bakom AI-assistenten Claude. Affären, som offentliggjordes i slutet av september, säkrar Amazon Web Services (AWS) som Anthropics primära molnleverantör och kommer att öka AWS försäljning om Anthropic blir den dominerande aktören inom sin bransch. Anthropic specialiserar sig på generativ AI, som kan användas för kundservice, som en AI-assistent, eller för hjälp med kodning. Genom Anthropics Amazon-avtal kommer alla som använder Anthropic också att ha viss AWS-användning, eftersom Anthropics data och modeller kommer att finnas på AWS-plattformen.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 15 oktober

Google och Microsoft introducerar nya funktioner för hälso- och sjukvårdsprodukter

Google och Microsoft har introducerat nya funktioner för sina molnprodukter inom hälso- och sjukvården. De syftar till att integrera data från olika källor, vilket möjliggör för organisationer att utveckla insikter från olika datauppsättningar eller etablera standardiserade processer. Google Cloud har introducerat nya funktioner i Vertex AI Search för hälso- och sjukvårdsorganisationer. Microsoft har presenterat branschspecifika hälso- och sjukvårdslösningar i Fabric. Edmund Siy, chef för digitalt och information på Hunterdon Health, och Helen Waters, EVP och COO för MEDITECH, har uttryckt positiva åsikter om dessa nya funktioner.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 15 oktober

Google erbjuder skydd mot upphovsrättsintrång för AI-kunder

Google följer Microsofts exempel genom att erbjuda skydd mot upphovsrättsintrång för kunderna av dess Workspace och Google Cloud som använder dess generativa AI. Google Cloud meddelade i ett blogginlägg att de kommer att erbjuda skydd mot upphovsrättsintrång som täcker färdiga produkter eller användningen av dess AI-utbildningsdata. Skyddet täcker alla anklagelser om att Googles användning av informationen för att skapa någon av dess modeller med en generativ AI-tjänst kränker en tredje parts IP. Skyddet gäller även innehåll som skapas efter ´uppmaningar eller andra inmatningar´ som kunderna tillhandahåller till företagets tjänster.

Direktlänk Dela Mobile World Live fördjupade 13 oktober

Google att skydda användare anklagade för immateriella rättighetskränkningar

Google har meddelat att de kommer att stödja och skydda användare av sina Google Cloud och Workspace-plattformar som anklagas för kränkningar av immateriella rättigheter relaterade till generativa artificiella intelligenssystem. Denna nya policy kommer att gälla för deras Vertex AI-utvecklingsplattform och Duet AI-system. Dock gäller denna säkerhet inte om användare medvetet använder den genererade outputen för att kränka andras rättigheter. Andra teknikjättar som Microsoft och Adobe har också lovat att försvara sina användare i liknande situationer.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 13 oktober

Google försvarar användare av generativ AI mot upphovsrättsanspråk

Google meddelade på torsdagen att de kommer att försvara användare av generativa AI-system på sina plattformar Google Cloud och Workspace om de anklagas för kränkningar av immateriella rättigheter. Detta följer efter liknande löften från Microsoft, Adobe och andra företag. Google är det första företaget som erbjuder en omfattande tvådelad ansvarsfrihet som specifikt täcker båda typerna av anspråk, enligt en talesperson för företaget. Google sa att dess nya policy gäller för mjukvara, inklusive dess Vertex AI-utvecklingsplattform och Duet AI-system.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 13 oktober

Google Cloud Next fokuserar på generativ AI

Google Cloud Next, som hölls på Tobacco Dock i East London, fokuserade på generativ AI (AI som kan skapa ny information baserat på inlärning). Helen Kelisky, chef för Google Cloud i Storbritannien och Irland, sade att 70% av globala företag som använder gen-AI är Google Cloud-kunder, liksom mer än hälften av gen-AI-startups i Storbritannien. Flera företag, inklusive John Lewis Partnership, BT, WPP, Gymshark och Oxfordbaserade Oxa, diskuterade hur de använder Google Cloud Platform och gen-AI. John Lewis Partnership har till exempel kunnat övergå till onlineförsäljning tack vare molnet, medan Gymshark utforskar AI:s potential genom att knyta det till data från sin träningsapp.

Direktlänk Dela Computing fördjupade 12 oktober

Google Cloud introducerar nya funktioner i Vertex AI Search för hälso- och sjukvård

Google Cloud har meddelat nya funktioner i Vertex AI Search för hälso- och sjukvårdsorganisationer som stödjer generativ AI-driven sökning på en rad data, inklusive kliniska anteckningar. Vertex AI Search funktioner integreras med Google Cloud´s Healthcare API och Healthcare Data Engine, samt med Google Health´s sök- och intelligenta sammanfattningsegenskaper från sin pilotprodukt, Care Studio. Google Cloud-kunder kan anmäla sig för tidig tillgång till Vertex AI Search-funktioner för hälso- och sjukvård för att testa det och dela feedback.

Direktlänk Dela EHR Intelligence fördjupade 11 oktober

AI-startupen Character.AI lanserar gruppchattfunktion med AI-bottar som simulerar kända personer

AI-startupen Character.AI har lanserat en ny gruppchattfunktion där användare kan interagera med AI-bottar som simulerar kända personer, som Taylor Swift. Funktionen låter företagets abonnenter, som betalar $9.99 i månaden, interagera med varandra och några av startupens 18 miljoner AI-bottar samtidigt. På lång sikt planerar företaget att göra funktionen gratis. Character.AI har hittills fått nästan $200 miljoner i finansiering från VC-företag, inklusive Andreessen Horowitz, och värderades till $1 miljard i en finansieringsrunda i mars. Sedan lanseringen i september 2022 har 20 miljoner användare registrerat sig för Character.AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 11 oktober

CINT:s organiska tillväxtstrategi och globala expansion imponerar

Investeringsanalysen visar att CINT:s organiska tillväxtstrategi är övertygande. Företaget har skapat en leveransmetod som är mycket uppskattad av dess klienter, stödd av viljan att tillhandahålla en helhetslösning och bli bedömd på mätbara resultat. CINT:s aktiekursprestanda har varit besvikande sedan den noterades på NYSE. Företaget har nyligen påskyndat sin globala expansionsstrategi, med förvärv i olika geografier för att utöka sin närvaro. CINT är väl positionerat inom transformationssegmentet med starka konkurrensfördelar som kundcentrerad strategi, global räckvidd och expertis inom framväxande teknologier. Företaget står inför risker som valutakursrisk, risk för att ´träffa en vägg´ när det växer globalt och ekonomisk nedgång.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 10 oktober

Google Cloud lanserar Vertex AI Search för sjukvård och life science

Google Cloud har introducerat Vertex AI Search, specifikt anpassad för sjukvård och life science-organisationer. Innovationen inkluderar gen AI för att förbättra dataskning över en mängd olika källor, inklusive kliniska databaser som FHIR-data och kliniska anteckningar. Sjukvård och life science-organisationer kan nu anmäla sig för tidig tillgång för att utforska och ge feedback på de nya Vertex AI Sökfunktionerna. Vertex AI Search förväntas ha en betydande inverkan på sjukvårdsindustrin, och hjälpa till att lindra arbetsbrist, personalutbrändhet och administrativa bördor.

Direktlänk Dela Info Tech Lead fördjupade 10 oktober

Ökad användning av generativ AI i företag, enligt Gartner-undersökning

En nyligen genomförd Gartner-undersökning bland över 1 400 verkställande ledare visar en betydande ökning i användningen av generativ AI (genAI) av organisationer. Undersökningen visar att 45% av organisationerna aktivt deltar i genAI-piloter, medan ytterligare 10% har lyckats överföra tekniken till produktion. Detta är en betydande förändring från siffrorna som rapporterades för bara tio månader sedan. Frances Karamouzis, en framstående vice VD-analytiker på Gartner, betonar att genAI nu har blivit en central punkt på VD:ars och styrelsers dagordningar.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 10 oktober

Care.ai samarbetar med Google Cloud för att revolutionera sjukvårdsanläggningar

Care.ai har avslöjat ett omvälvande samarbete med Google Cloud, där de integrerar Googles generativa AI och dataanalysverktyg i sin innovativa Smart Care Facility Platform. Samarbetet syftar till att revolutionera hanteringen av sjukvårdsanläggningar, främja patientvård och bana väg för prediktiva, smarta vårdanläggningar. Care.ai:s plattform framstår som en lovande lösning för att lindra dessa utmaningar och förbättra patientvården genom att sömlöst införliva Google Clouds generativa AI-verktyg. Plattformen kommer att använda Care.ai:s Ambient Intelligent Sensors för att leverera realtidsdata till kliniska och operativa team, förbättra patientsäkerheten och upplevelserna.

Direktlänk Dela Info Tech Lead fördjupade 10 oktober

Google Cloud uppdaterar Vertex AI-sökmotor för hälso- och sjukvårdsorganisationer

Vid HLTH 2023-konferensen meddelade Google Cloud uppdateringar till sin Vertex AI-sökmotor för hälso- och sjukvårdsorganisationer. Den nya funktionen möjliggör medicinskt anpassade generativa AI-drivna sökningar på data inklusive kliniska anteckningar och kan kombineras med Googles stora språkmodellsystem Med-PaLM 2 så att kliniker kan hitta svar på medicinska frågor direkt från en patients medicinska journaler. Systemet kan också hjälpa till med svar på allmänna medicinska frågor. Google betonade också vikten av dataskydd och försäkrade att Google Cloud inte fångar någon privat kunddata.

Direktlänk Dela Medical Device Network fördjupade 10 oktober

Care.ai samarbetar med Google Cloud för att förbättra sjukvårdshantering

AI-företaget Care.ai har inlett ett samarbete med Google Cloud för att integrera generativa AI- och dataanalysverktyg i sin Smart Care Facility Platform. Genom att utnyttja Googles AI-verktyg, analys och affärsintelligensprodukter, syftar Care.ai till att lindra hälso- och sjukvårdspersonalens administrativa bördor, hantera personalbrist och ge klinikerna mer tid med patienterna. Integrationen av AI-verktyg i Smart Care Facility Platform ger många fördelar för sjukvårdsinrättningar. Ett viktigt fördel är automatiseringen av utskrivningssammanfattningar och samtalssammanfattningar för sjuksköterskor.

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupade 9 oktober

Google Cloud introducerar nya funktioner i Vertex AI Search för hälso- och sjukvård och life science

Google Cloud har tillkännagett nya funktioner i Vertex AI Search för hälso- och sjukvårdsorganisationer samt life science-organisationer. Dessa funktioner möjliggör gen AI-driven sökning på ett brett spektrum av data, inklusive kliniska källor som FHIR-data och kliniska anteckningar. Detta kommer att göras genom integration med Google Cloud´s Healthcare API och Healthcare Data Engine, samt Google Health´s sök- och intelligenta summeringsfunktioner från dess pilotprodukt Care Studio. Funktionerna kommer att hjälpa till att lösa problem med arbetskraftsbrist, utbrändhet hos vårdgivare och administrativa bördor. Google Cloud-kunder kan nu anmäla sig för tidig tillgång till Vertex AI Search-funktioner för hälso- och sjukvård och life science för att testa och ge feedback.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 9 oktober

Google Cloud meddelade på måndagen att de lanserar nya AI-drivna sökfunktioner som kommer att hjälpa vårdpersonal att snabbt dra nytta av korrekt klinisk information från olika typer av medicinska register. Verktyget kommer att möjliggöra att dra information från kliniska anteckningar, skannade dokument och elektroniska hälsoregister så att det kan nås på ett ställe. Funktionerna kommer att vara särskilt värdefulla för vårdpersonal som redan är belastade med personalbrist och stora mängder administrativt pappersarbete. Google hoppas att deras nya sökerbjudanden kommer att minska den tid som klinikerna behöver spendera på att gräva igenom ytterligare register och databaser. De nya funktionerna kommer att erbjudas till hälso- och livsvetenskapliga organisationer genom Googles Vertex AI Search-plattform.

Consumer News and Business Channel fördjupade 9 oktober

Ökad användning av generativ AI i organisationer, enligt Gartner och Google Cloud-undersökningar

En ny undersökning från Gartner visar att generativ AI-teknologi (genAI) används av organisationer för tre nyckelverksamhetsprocesser, medan en undersökning från Google Cloud visar entusiasm för AI-verktyg bland utvecklare. En undersökning av över 1 400 ledande ledare visade en trefaldig ökning av organisationer som testar genAI och mer än en fördubbling av de som har infört tekniken i produktion. 45% av organisationerna kör genAI-piloter och ytterligare 10% har infört genAI-lösningar i produktion. 55% av organisationerna har ökat investeringarna i genAI sedan det slog igenom för tio månader sedan med lanseringen av ChatGPT. Dessutom tror 78% av respondenterna att fördelarna med genAI överväger riskerna, upp från 68% i den tidigare undersökningen. Gartner förutspår att mer än hälften av rollerna som mjukvaruutvecklingsledare kommer att kräva att de övervakar genAI-utveckling senast 2025. Detta sammanfaller med resultat från 2023 Accelerate State of DevOps Report som just släppts av Google Cloud´s DevOps Research and Assessment (DORA) team. DORA undersökte nästan 3 000 teknikproffs i en mängd olika branscher över hela världen, varav majoriteten införlivar minst lite AI i de uppgifter som ingår i undersökningen.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 9 oktober

Google lanserar The Arcade för att hjälpa utvecklare att bemästra AI

Google presenterar The Arcade, en kostnadsfri, spelbaserad inlärningsupplevelse som syftar till att hjälpa utvecklare att bemästra generativ AI. Varje månad kommer nya spel baserade på laborationer från Google Cloud Skills Boost att ge praktisk erfarenhet av Googles kraftfulla AI-verktyg: Vertex AI och Generative AI Studio. Utöver The Arcade erbjuder Google andra kostnadsfria resurser för att hjälpa i AI-inlärningsresan. The Arcade kan även användas för mer avancerad inlärning, med olika ämnen presenterade varje månad.

Direktlänk Dela WebProNews fördjupade 7 oktober

OpenAI, skaparen av den generativa AI-modellen GPT, överväger att designa egna AI-chips för att minska sitt beroende av GPU-system baserade på Nvidia. Företaget, som har en snabb tillväxttakt både när det gäller kunder och intäkter, strävar efter att hitta billigare alternativ till de höga kostnaderna för infrastrukturen att träna och köra sina AI-modeller. Detta kommer i ljuset av rykten om att OpenAI överväger att bygga sina egna AI-chips eller förvärva en startup som redan har dem. OpenAI bokförde $28 miljoner i försäljning förra året och förväntas göra $200 miljoner i försäljning i år.

The Next Platform fördjupade 6 oktober

TS Cloud lanserar ChatGPT Auto-Data Entry för automatisering av datainmatning

Google Cloud-partnern TS Cloud har lanserat ´ChatGPT Auto-Data Entry´, en AI-datainmatningstjänst för Google Workspace-användare över hela världen. Tjänsten låter AI analysera ett stort antal bilder och PDF-filer som laddats upp till Google Drive, där AI automatiskt kategoriserar och skickar den identifierade datan till Google Sheets. Detta kan automatisera datainmatning, vilket tidigare gjordes manuellt. ´ChatGPT Auto-Data Entry´ kan minska tiden för datainmatning med upp till 90%, vilket ökar både produktivitet och effektivitet. Tjänsten kan tillämpas i olika avdelningar inom organisationer. Data lagras enbart i användarens Google Drive och kommer inte att användas för AI-lärande.

Direktlänk Dela PRWeb fördjupade 6 oktober

Linklaters utforskar generativ AI-teknologi med Google Cloud, Microsoft och Thomson Reuters

Advokatbyrån Linklaters undersöker potentialen hos generativ AI-teknologi genom att testa Google Clouds Vertex AI-plattform för sökning, lansera en chatbot med Microsofts Azure OpenAI Service och pröva AI-assistenten CoCounsel från Casetext, som köptes upp av Thomson Reuters tidigare i år. Företaget har publicerat detaljer om sina hittillsvarande Proof of Concept (POC) på sin webbplats. Shilpa Bhandarkar, medchef för klientlösningar och innovation, säger att generativ AI är en revolutionerande teknologi som företaget vill engagera sig i på ett strukturerat sätt.

Direktlänk Dela Legaltechnology.com fördjupade 6 oktober

AI och maskininlärning kommer att stärka mjukvaruutvecklare

AI och maskininlärning kommer att förbättra kreativiteten och problemlösningsförmågan hos mjukvaruutvecklare. Det kommer också att skapa en ny uppsättning vinnare inom mjukvaruindustrin. Framgången för ChatGPT och konkurrensen om att ta fram alternativ pekar på en växande bubbla inom generativ AI och maskininlärning. AI kommer att förändra rollen för utvecklare. När AI tar över repetitiva eller grundläggande uppgifter kommer utvecklare att kunna arbeta på den kreativa aspekten av programvaran. AI kommer också att börja verka i fler avdelningar inom ett företag. Data över hela världen förväntas växa till 175 zettabytes år 2025, vilket innebär att maskininlärning kommer att spela en avgörande roll i analysen av data för marknadsförare att använda i kampanjer. För maskininlärningsmodeller som genererar bilder är de nuvarande stora spelarna startup-konkurrenten MidJourney och open source Stable Diffusion. OpenAI (Microsoft) och Google har framträtt som nyckelspelare på denna marknad. Det verkar troligt att vi till slut kommer att se en oligopol liknande den som inträffade med mobila plattformar, till exempel iOS och Android, eller med molnleverantörer, nämligen Amazon Web Services, Microsoft Azure och Google Cloud. Detta kommer att resultera i att några få nyckelspelare inför en skatt på branschen. De kommer att vara de enda infrastrukturleverantörerna som alla behöver använda eftersom den funktionalitet de kommer att möjliggöra kommer att bli självklar. Följaktligen kommer avgifterna för användning troligen att bli höga. OpenAI och dess konkurrenter kommer att bli viktiga infrastrukturleverantörer. Detta kommer att påverka vilka affärsmodeller som kan vara genomförbara för småskaliga startups och kommer att definiera vilka typer av företag som kan vara möjliga. Det finns en risk att vissa mindre eller mer nischade företag som verkar på vissa marknader kommer att stängas av från att använda tekniken eller kommer att vara missgynnade. Men det är inte bara småföretag som kan påverkas av detta växande oligopol. Större företag kan bli strategiska konkurrenter till dem som avancerar i oligopolet och kan bli avskurna från infrastrukturen eller oförmögna att säkra varaktiga fördelar, vilket återspeglar tidigare konflikter som de som involverar Amazon och AWS och deras konkurrenter. Medan expansionen av AI kan orsaka begränsningar kommer det också att skapa nischade och specialistmöjligheter för startups och de som vill erbjuda specialisttjänster. Regionalisering och potentiella regionala lagar kan innebära att företag som verkar i vissa länder kan behöva använda inhemska eller lokala leverantörer. Vissa branscher kan också växa för att ha specifika krav på AI-leverantörer. Till exempel har HIPAA-efterlevnad konsekvenser för användningen av OpenAI, ChatGPT eller Googles API för att bearbeta patientdata. Företag som kan tillgodose de särskilda behoven, säkerhetsproblemen och regulatoriska kraven i vissa branscher kommer att hitta nya möjligheter. Situationen kan jämföras med den vi ser mellan SaaS och programvara på plats och den inverkan detta har, till exempel den tyska regeringens beslut att flytta sina primära sjukvårdsorganisationer till Matrix för kommunikation för att kontrollera den viktiga infrastrukturen. AI-produkter kommer att ge mjukvaruutvecklare mer autonomi över sina produkter och framgång. Produkter kommer att ha betydande positiva feedback-loopar, jämförbara med sociala nätverk. Produkter som AWS molntjänster förbättras med fler användare, men detta är bara indirekt. Amazon kan investera mer pengar i sin infrastruktur, särskilt i form av fasta kostnader som spenderas på att utveckla mjukvaruprodukter. Men produkter som ChatGPT gynnas av de data som mjukvaruföretag tillhandahåller det direkt, vilket gör det svårt för konkurrenter att komma ikapp. I framtiden kommer programmering att bli en mer interaktiv och spännande process. Istället för att bara skriva kodrader hela dagen kommer programmerare att fokusera på att ge instruktioner till datorer och designa system som fungerar felfritt. Det handlar inte bara om att undvika fel, utan också om att se till att allt passar in i den större bilden av ett massivt projekt med miljontals kodrader. Men här är grejen: AI, ofta missförstådd som ett hot mot mänskliga programmerare, kommer faktiskt att stärka dem. Det kommer att ta hand om de repetitiva uppgifterna, vilket ger programmerare friheten att engagera sig i hög nivå tänkande. Det kommer att vara en boost för deras kreativitet och problemlösningsförmåga. Framtiden för programmering handlar allt om att samarbeta med datorer och effektivt designa system. Programmerare kommer att kliva in i rollen som systemarkitekter, vilket säkerställer felfria och sömlösa lösningar för omfattande kodbaser. Med hjälp av AI kommer de att ha möjlighet att utforska sin intellektuella potential och fokusera på de spännande aspekterna av programmering. Det är en utveckling som lovar att låsa upp nya höjder av mänsklig kognition. Det lovar också att inleda en ny era av teknikindustriens vinnare och förlorare. Spänn fast dig!

Direktlänk Dela InfoWorld fördjupade 2 oktober

Utmaningar och framgångsfaktorer för AI i dataanalys

I dagens datadrivna värld är organisationer översvämmade av stora mängder data. För att fatta informerade beslut och få en konkurrensfördel måste de utnyttja kraften i artificiell intelligens (AI) i dataanalys. Innan man dyker in i AI-driven dataanalys är det avgörande att definiera klara mål. Välja rätt verktyg och teknologier är avgörande. Säkerställ att dina data är rena, korrekta och välorganiserade. Utforska olika AI-modeller för att hitta den bästa passformen för dina dataanalysbehov. Använd AI för att automatisera repetitiva dataanalysuppgifter. Samarbete mellan dataforskare, analytiker och domänexperter är avgörande för framgångsrik AI-driven dataanalys. Data är dynamiska och AI-modeller kan bli föråldrade om de inte regelbundet uppdateras. Fokusera på tolkbarhet. Se till att dina AI-drivna insikter är förståeliga för intressenter. Säkerställ datasäkerhet och överensstämmelse. Mät ROI och iterera kontinuerligt.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 1 oktober

Google Gemini: Vad vi vet hittills

Google Gemini, tillkännagivet vid Google I/O-utvecklarkonferensen i maj 2023, är en av de mest aktuella AI-lösningarna som ska omvandla marknaden. Google Gemini representerar Googles fokus på ökad AI-investering. Lösningen följer lanseringen av Bard, Duet AI och Googles PaLM 2 LLM. Google Gemini är ett av de senaste tillskotten till Googles AI-fokuserade digitala färdplan. Gemini är utformad för högeffektiva verktygs- och API-integrationer och består av en ´grupp av stora AI-modeller´ snarare än bara en LLM. Google Gemini kan generera bilder och text, tack vare träning, inklusive videotranskriptioner från YouTube.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 30 september

Google introducerar utbildningsresurser för generativ AI

Google har introducerat en rad utbildningsresurser med fokus på generativ AI. Två omfattande inlärningsvägar är nu tillgängliga med Google Cloud Skills Boost. Dessa inkluderar ´Introduktion till generativ AI´ och ´Generativ AI för utvecklare´. Den första kursen är icke-teknisk och lämplig för roller inom försäljning, marknadsföring, HR och verksamhet. Den andra kursen är mer teknisk och designad för mjukvaruutvecklare och ingenjörer. Google erbjuder också mer avancerade kurser, men dessa kräver Google Cloud-krediter.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 30 september

Amazon lanserar generativ AI-tjänst Bedrock för företag

Amazon lanserar en ny produkt kallad Bedrock, som erbjuder dess Amazon Web Services (AWS)-kunder möjlighet att använda och anpassa generativa AI-verktyg för sina behov. Tjänsten är riktad mot företag och används redan av företag som Adidas, BMW Group, Merck & Co Inc och PGA Tour. Bedrock kommer att konkurrera med generativa AI-erbjudanden från Microsoft Corp.´s Azure och Alphabet Inc.´s Google Cloud. Amazon tillkännagav tidigare i veckan en investering på upp till 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic. Anthropic är skaparen av Claude, en konversations-AI-assistent och storspråksmodell som kan generera text på ett liknande sätt som OpenAI´s ChatGPT.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 28 september

Cathie Wood föredrar Twilio och UiPath över Nvidia

Cathie Wood, känd för sina investeringar i AI genom hennes fonder på Ark Invest, har uttryckt sin skepsis mot Nvidia, trots dess framgångar inom AI. Under en investerarkonferens i München, Tyskland, kritiserade hon Nvidias höga värdering och beskrev aktien som ´uppenbar´. Wood framhöll också två AI-aktier som hon föredrar framför Nvidia just nu: Twilio och UiPath. Twilio, som erbjuder en kundengagemangsplattform med anpassningsbara API:er, rankas som den åttonde största positionen i Ark Invests portfölj. UiPath, en ledare inom robotprocessautomation, är den näst största innehavet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 28 september

Workday introducerar nya AI-funktioner och Manager Insights Hub

På Rising-konferensen presenterade Workday en rad nya AI-funktioner under namnet ”Workday AI”. Företaget vill att dess kunder ska veta att de har arbetat med maskininlärning i mer än fem år. De presenterade funktioner som automatiskt skapar jobbeskrivningar, hjälpmanualer och dokument från Workday-dokumentation, samt analyserar inköpsordrar och andra kontrakt mot relaterade transaktioner för konsistens. Dessutom introducerade Workday ett system kallat Manager Insights Hub, ett integrerat ledarportal som låter chefer eller ledare titta på anställdas mål, utvecklingsplaner, feedback och annan information. Det finns också en ny AI-funktion som skapar anställdas ”tillväxtplaner”.

Direktlänk Dela Josh Bersin fördjupade 27 september

Duet AI nu tillgänglig över hela Google Cloud

Duet AI, en ständigt på AI-samarbetspartner i Google Cloud, är nu tillgänglig över hela Google Cloud för alla användare. Detta ger en ny metod för att använda molnet genom AI-assistans. Användare diskuterar om Duet AI i Google Cloud.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 27 september

Duet AI tillgänglig för alla användare på Google Cloud

Duet AI, en ständigt påslagen AI-samarbetspartner i Google Cloud, är nu tillgänglig för alla användare på Google Cloud. Det ger en ny metod att använda molnet genom AI-assistans.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 27 september

SAP introducerar Joule, en AI som förändrar affärsverksamheten

SAP har presenterat Joule, en AI-kopilot med naturligt språk som kommer att omvandla hur företag fungerar. Joule kommer att vara inbyggd i SAP:s molnbaserade företagsportfölj och leverera proaktiva och kontextualiserade insikter från SAP-lösningar och tredjepartskällor. Joule kommer att integreras i SAP-applikationer från HR till finans, leveranskedja, inköp och kundupplevelse. Joule kommer att finnas tillgänglig med SAP SuccessFactors-lösningar och SAP Start-webbplatsen senare i år, och med SAP S/4HANA Cloud, offentlig utgåva, i början av nästa år.

Direktlänk Dela SAP fördjupade 26 september

Amazon investerar 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic

Sam Altman, medgrundare till OpenAI, har blivit en ledande aktör inom AI tack vare Microsofts investering på rapporterade 10 miljarder dollar. Microsofts strategiska partnerskap med OpenAI har varit mycket framgångsrikt, med över 11 000 kunder för Azure OpenAI-tjänster. Amazon, som kanske missade chansen med OpenAI, satsar nu på AI-startupen Anthropic, ledd av AI-duon Dario och Daniela Amodei. Amazon investerar upp till 4 miljarder dollar i Anthropic, vilket kommer att ge dem en minoritetsandel. Anthropic utvecklar AI-modeller liknande OpenAI, men har protokoll för att förhindra ´katastrofala´ risker. Anthropic har redan attraherat stora investerare, inklusive Zoom Video Communications, Salesforce, Alphabet och nu Amazon. Anthropic meddelar att AWS nu kommer att vara dess primära molnleverantör, vilket innebär en skiftning bort från Google Cloud.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 26 september

Amazon Web Services investerar i AI-startup för att konkurrera effektivare

Amazon Web Services (AWS) har beslutat att investera upp till 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic. Detta är en del av en större affär där AWS blir startupföretagets ´primära molnleverantör´. Detta liknar de equity-for-business-avtal som AWS tidigare undvek, medan konkurrenter som Microsoft Azure och Google Cloud använde dem för att få affärer. Innan artificiell intelligens hotade att störa molnet, antog AWS-cheferna (korrekt) att de inte behövde investera i företag för att vinna deras affärer.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 26 september

Google introducerar utbildningsresurser för generativ AI

Google har introducerat en rad utbildningsresurser fokuserade på generativ AI. Två omfattande inlärningsvägar finns nu tillgängliga på Google Cloud Skills Boost. En ´Introduktion till generativ AI´-väg innehåller introduktionskurser som passar för försäljning, marknadsföring, HR och driftsroller. ´Generativ AI för utvecklare´-vägen inkluderar tekniska laborationer och kurser designade för mjukvaruutvecklare och ingenjörer. Google säger att utbildningsmaterialet kommer att uppdateras kontinuerligt för att hålla jämna steg med de senaste utvecklingarna inom området.

Direktlänk Dela Search Engine Journal fördjupade 25 september

Forskning om AI i Platform as a Service (PaaS) marknaden till 2023

En ny forskningsrapport täcker AI i Platform as a Service (PaaS) marknaden fram till 2023. Rapporten inkluderar maskininlärningsplattformar, naturlig språkbehandlingstjänster och visuell analys. Den innehåller strategiska insikter och en genomgripande medvetenhet om marknadstrender, storlek och andel. De största aktörerna som täcks i rapporten inkluderar Bluemix, TensorFlow, AWS, Rainbird AI, Azure, Google Cloud, Wipro, Meya.ai, Infosys och Mircrosoft. Rapporten tar även hänsyn till påverkan av Covid-19 och konflikten mellan Ryssland och Ukraina.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 25 september

Nokia lanserar AVA Data Suite på Google Cloud för att underlätta AI/ML-utveckling

Nokia har lanserat AVA Data Suite, utformad för att köras på Google Cloud, för att hjälpa kommunikationstjänsteleverantörer att standardisera data och underlätta utvecklingen av AI/ML-program. AVA Data Suite ger förpackningar av standardiserade, förkorrelerade data över 4G, 5G och fasta domäner för att påskynda utvecklingen av AI-lösningar. AVA Data Suite integreras sömlöst med Google Clouds BigQuery och Vertex AI för att skapa kraftfulla AI/ML-användningsfall. Nokias rigorösa tester har visat att tiden som krävs för datastandardisering i AI/ML-applikationer kan minskas till bara tre till fyra veckor.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 25 september

Cardinal Health ökar effektiviteten och förbättrar patientvård med AI

Cardinal Health, ett globalt hälsovårdsföretag, använder AI för att förbättra sina tjänster. Genom strategiska investeringar i AI-lösningar med IBM, Google Cloud och flera andra leverantörer, strävar företaget efter att optimera sin logistik, förbättra patientvården med prediktiv analys och förbättra den operativa effektiviteten. Två användningsfall visar hur AI initiativ stöder Cardinal Healths affärsmål: att förbättra patientresultaten genom att analysera Social Determinants of Health (SDoH) med maskininlärning och att minska kostnaderna och förbättra effektiviteten genom att använda en AI-driven virtuell assistent.

Direktlänk Dela Emerj Artificial Intelligence Research fördjupade 25 september

SingleStore meddelar sin kommande generativa AI-konferens, SingleStore Now

SingleStore, världens enda databas som ger användarna möjlighet att transaktionera, analysera och kontextualisera data i realtid, har meddelat sin kommande AI-konferens, SingleStore Now, som kommer att äga rum den 17 oktober 2023 på Chase Center i San Francisco. Konferensen kommer att fokusera på möjligheterna och kapabiliteterna med realtids-AI och kommer att innefatta SingleStores kunder och partners, samt branschledare och utövare. SingleStore kommer också att tillkännage en rad nya produktförbättringar. SingleStore är glada att samarbeta med Amazon Web Service (AWS), BCT, Cognizant, DoIT, Google Cloud och IBM på evenemanget.

Direktlänk Dela Martech Cube fördjupade 25 september

Amazon investerar upp till 4 miljarder dollar i OpenAI-rivalen Anthropic

Amazon meddelade att de kommer att investera upp till 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic, mest känd för sin chatbot Claude. Anthropic, grundat av syskonen Dario och Daniela Amodei, tidigare anställda hos OpenAI, påstår att deras AI-modell är säkrare än konkurrerande AI-tjänster eftersom den kan revidera sina egna svar utan mänsklig moderering. Amazon kommer att få minoritetsägande i företaget och har gått med på att införliva Anthropics teknologi i olika produkter i sin verksamhet, inklusive Amazon Bedrock-tjänsten för att bygga AI-applikationer. Anthropic kommer också att använda Amazons anpassade chips för att bygga, träna och distribuera sina framtida AI-grundmodeller, och har åtagit sig att använda Amazon Web Services (AWS) som sin primära molnleverantör.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 25 september

Google introducerar AI-funktioner för att öka produktivitet och kreativitet

Google har nyligen introducerat nya generativa AI-upplevelser i Google Workspace som hjälper till att skapa innehåll med hjälp av AI. Google Duet AI är en ny funktion som kan hjälpa till att svara på e-post. Google Duet AI och Google Workspace kan öka produktivitet och kreativitet genom att hjälpa till att svara på e-post i Gmail, skapa bilder från texter och korrekturläsa dokument i Google Docs. Google Workspace är en samling av samarbetsverktyg där Google Cloud och Duet AI arbetar tillsammans. Alla som har ett Google-konto och använder Chrome-webbläsaren kan använda dessa nya Google Workspace-funktioner. Google samlar också in Workspace Labs-data och mätvärden för att förbättra och utveckla produkter, tjänster och maskininlärningstekniker över Google.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 24 september

Google introducerar generativ AI i Google Workspace för effektivare innehållsskapande

Google introducerar generativ AI i Google Workspace för att hjälpa användare att skapa innehåll mer effektivt. Den nya funktionen, Google Duet AI, hjälper till med att besvara e-post, generera bilder från text och korrekturläsa dokument i Google Docs, bland annat. Google Workspace, en samling samarbetsverktyg, utnyttjar kraften i Google Cloud och Duet AI för att förbättra arbetsflöden och underlätta sömlös innehållsskapande. Alla med ett Google-konto och tillgång till Chrome-webbläsaren kan dra nytta av dessa nya funktioner. Google planerar att släppa en mängd AI-drivna verktyg inom en snar framtid.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 24 september

Google introducerar nya AI-funktioner i Google Workspace

Google introducerar nya artificiella intelligens (AI)-funktioner i Google Workspace för att förbättra produktivitet och kreativitet. Med Google Duet AI kan användare nu svara på e-post effektivare, skapa bilder från text och korrekturläsa dokument i Google Docs. Google Workspace är en samling samarbetsverktyg där Google Cloud och Duet AI arbetar tillsammans. Några av de nya funktionerna inkluderar Smart Compose och Smart Reply i Gmail och Smart Canvas i Google Docs. Google arbetar också med att införa generativa AI-funktioner i Sheets, Meet och Chat. Dessa funktioner är tillgängliga för alla som har ett Google-konto och använder Chrome-webbläsaren.

Direktlänk Dela Gillett News fördjupade 24 september

Google introducerar generativ AI i Google Workspace

Google har tillkännagivit nya generativa AI-upplevelser i Google Workspace som kommer att hjälpa användare att skapa innehåll med hjälp av AI. Google Duet AI är en ny funktion som kan hjälpa till att besvara e-postmeddelanden, skapa bilder från texter och korrekturläsa dokument i Google Docs. Google Workspace är en samling samarbetsverktyg där Google Cloud och Duet AI arbetar tillsammans. Alla som har ett Google-konto och använder Chrome-webbläsaren kan använda dessa nya Google Workspace-funktioner. Google arbetar också med att lägga till fler generativa AI-funktioner i Sheets, Meet och Chat.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 24 september

Google Clouds AutoML Vision byts ut mot Vertex AI

Google Clouds AutoML Vision, ett verktyg för att skapa bildanalysmodeller, kommer snart att ersättas av Vertex AI. AutoML Vision tillåter användare att träna maskininlärningsmodeller för att klassificera bilder och känna igen objekt i dem. Verktyget har blivit populärt inom flera branscher, inklusive detaljhandeln och tillverkningen. Urban Outfitters använder till exempel AutoML Vision för att automatiskt märka bilder i sin produktkatalog, medan företag som Kewpie använder AI för att övervaka ingredienser i sina produktionsanläggningar. AutoML Vision kommer att upphöra i början av 2024, då användare behöver börja använda Vertex AI.

Direktlänk Dela Android Police fördjupade 24 september

Runway inleder samarbete med Google Cloud för att utveckla AI-drivna kreativa verktyg

Runway, ett företag som forskar inom tillämpad artificiell intelligens (AI) och utvecklar nästa generations kreativa verktyg, har annonserat ett nytt partnerskap med Google Cloud. Runway kommer att använda Google Clouds specifikt byggda generativa AI-verktyg för att bygga, påskynda och hantera modellimplementering. Runway kommer också att dra nytta av Google Clouds infrastruktur och expertis för att erbjuda enklare tillgång till verktyg som drivs av GenAI till ännu fler kreatörer och företag. Runway hjälper redan kunder som CBS, New Balance, Nick och R/GA, tillsammans med Oscar-vinnande filmskapare, att förverkliga sin kreativitet på nya sätt.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 24 september

AI-verktyg som kan effektivisera företags arbetsflöde

AI kommer att förändra sättet många företag bedriver sina verksamheter på, men det finns redan många verktyg som företagsägare kan använda för att effektivisera sitt arbetsflöde. HIX.AI är en av de mest omfattande AI-verktygen på marknaden idag. Detta kraftfulla AI-verktyg har en rad funktioner som gör det mycket enklare att skriva innehåll för ditt företag. OpenAI ChatGPT Chatbot har vunnit internationell berömmelse för sin förmåga att efterlikna mänskliga konversationer och ge koncis, välformaterad information. Google Cloud Dialogflow är ett verktyg som låter dig bygga realistiska konversationer för dina egna chatbots. OpenAI Dall-E 2 är en bildgenerator som använder textbaserade prompts för att skapa konstverk från data. Grammarly är ett grundläggande AI-grammatikkontrollverktyg som fungerar med de flesta webbläsare.

Direktlänk Dela MakeUseOf fördjupade 22 september

Google Clouds säkerhetschef diskuterar AI:s roll i cybersäkerhet

Google Clouds säkerhetschef, Phil Venables, diskuterade konstgjord intelligens (AI) och dess betydelse för cybersäkerhet vid mWISE-konferensen. Han underströk att AI har en enorm potential och att Google länge har använt AI intensivt, till exempel för att analysera hot och stödja cybersäkerhetspersonal. Venables betonade också vikten av att säkra AI-tekniken och diskuterade likheterna mellan att säkra AI och att hantera en leveranskedja. Google arbetar för att bygga en AI-plattform som omfattar hela livscykeln för AI och säkerställer att kontroller finns på plats för att erbjuda en hög grad av säkerhet och transparens för organisationer som använder AI.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 21 september

Automation Anywhere lanserar nya AI-verktyg för att påskynda företags omvandling

Automation Anywhere, ledande inom intelligent automatisering, har meddelat en historisk expansion av sin Automation Success Platform. Den nya plattformen möjliggör för företag att snabba upp sina omvandlingsresor och säkert implementera AI genom hela sina organisationer. Företaget presenterade också en ny Responsible AI Layer och fyra viktiga produktuppdateringar, inklusive den helt nya Autopilot, som möjliggör snabb utveckling av änd-till-änd automatiseringar från Process Discovery, med hjälp av generativ AI. Dessutom tillkännagav företaget nya, utökade funktioner i Automation Co-Pilot för företagsanvändare, Automation Co-Pilot för automatiserare och dokumentautomatisering.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 21 september

Generativ AI förändrar alla branscher

Företag över hela världen anammar alltmer generativ artificiell intelligens (AI), vilket omformar IT-infrastrukturen, bakoffice-applikationer, marknadsföring och tillverkning. Det är ännu inte fullt ut förstått hur företag kommer att utnyttja och dra nytta av AI när de står inför utmaningar i denna teknologiexplosion. SiliconANGLE och theCUBE kommer att hålla en live-sändning den 24-25 oktober med titeln ´Supercloud 4: Generative AI Transforms Every Industry´. Evenemanget kommer att samla AI-experter, teknologer, investerare och ledare för att utforska de viktigaste trenderna kring generativ AI, supermoln och den framtida inverkan på företagsvärlden.