» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 143 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Microsoft Azure är en molntjänstplattform som erbjuder en mängd olika tjänster och funktioner för att bygga, distribuera och hantera applikationer och tjänster. Den innefattar verktyg för databashantering, lagring, virtuella datorer, nätverk och säkerhet. Azure möjliggör även AI- och maskininlärningstjänster, analys och IoT-lösningar. Genom att använda Azure kan företag och utvecklare skapa skalbara och flexibla lösningar som kan anpassas efter deras behov. Azure är en del av Microsofts molnstrategi och konkurrerar med andra stora molntjänstleverantörer som Amazon Web Services och Google Cloud Platform.

Senaste nytt kring Microsoft Azure

Microsoft Azure närmar sig Amazon Web Services i molntjänstmarknaden

Amazon Web Services (AWS) är världens största molntjänst, men Microsoft Azure närmar sig snabbt. Azure hade hälften så stor omsättning som AWS för fem år sedan, men nu är skillnaden bara 25 procent. Azure ökade sin omsättning med 30 procent under det senaste kvartalet, jämfört med AWS:s ökning på 13 procent. En bidragande faktor till Azures framgång är företagets samarbete med Open AI, vilket tillåter användning av språkmodellen GPT-4 i Azure. AWS erbjuder också stöd för AI-modeller, men Azure anses ha ett försprång.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 13 februari
2 400+ svenska företag och offentliga verksamheter har gått vår kurs "AI på jobbet".

Teknologitrender att se upp för 2024 enligt Synthesis Technologies

Affärslandskapet 2024 kommer att formas av transformativa tekniska framsteg. Företagens förmåga att anpassa sig till dessa förändringar kommer att bli en strategisk nödvändighet. Archana (Archie) Arakkal, ledande praktiker på Synthesis Technologies, ger en inblick i teknologitrenderna att hålla utkik efter 2024. Arakkal betonar vikten av stora språkmodeller (LLM), tillgänglighet av Generative AI (Gen AI) och behovet av att utvärdera etik och ansvar i modellutveckling. Arakkal tror att Gen AI är det mest spännande teknikområdet för 2024.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 12 februari

USA:s federala myndigheter vidtar åtgärder mot generativ AI

De flesta stora federala myndigheter i USA har vidtagit åtgärder angående användningen av verktyg som ChatGPT. Flera myndigheter, inklusive Social Security Administration, Department of Energy och Veterans Affairs, har blockerat tekniken på sina system. Vissa, inklusive NASA, arbetar med att etablera säkra testmiljöer för att utvärdera generativa AI-system. Jordbruksdepartementet har till och med inrättat en styrelse för att granska potentiella användningsfall inom myndigheten. Det är oklart hur Department of Commerce, Housing and Urban Development, Transportation och Treasury förhåller sig till tekniken.

Direktlänk Dela FedScoop fördjupade 5 februari

Fyra IT-företag implementerar generativ AI internt

Fyra mellanstora IT-företag - Zensar Technologies Ltd, Sonata Software Ltd, Happiest Minds Technologies Ltd och Hexaware Technologies Ltd - lanserar generativa AI-verktyg internt innan de säljer dessa modeller till kunder. Företagen använder generativ AI i alla verksamhetsområden och har avsatt medel för att utveckla och integrera AI i sina verksamheter. Vissa har implementerat testfall inom sina juridiska team för saker som dokumentverifiering, medan andra har utvecklat chatbots för intern kommunikation och konfliktlösning. Företagen fokuserar på att anpassa generativ AI med alla sina operationer och bli tidiga aktörer i detta segment.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 4 februari

Amazon lanserar AI-shoppingassistenten Rufus

Amazon har meddelat lanseringen av en ny generativ AI-shoppingassistent kallad ´Rufus´. Applikationen kommer att svara på enkla frågor om produkter och tjänster på Amazons online-marknadsplats. Amazon Rufus lanserades i betaform igår och kommer att rullas ut under de närmaste veckorna till amerikanska kunder som använder Amazon Shopping-appen. Rufus kommer att kunna hjälpa amerikanska kunder med frågor om specifika varor och ge dem bredare produktrekommendationer. Amazon tillade att Rufus kommer att kunna svara på en mängd konsumentfrågor, inklusive frågor relaterade till allmän produktforskning, jämförelser mellan olika produkttyper, frågor om specifika produkter och rekommendationer om gåvor.

Direktlänk Dela Tech Monitor fördjupade 2 februari

JPMorgan pekar ut Amazon och Alphabet som toppval 2024

S&P 500 steg med 24% förra året, drivet av starkare än väntad ekonomisk expansion och entusiasm kring artificiell intelligens. En analytiker på JPMorgan Chase tror att dessa faktorer kommer att driva vissa aktier högre i år. Investerare kommer troligen att fokusera på solid tillväxt, bevisad lönsamhet och rimliga värderingar, givet risken för recession. JPMorgan valde Amazon och Alphabet som toppval för 2024. Investeringsbanken står bakom dessa rekommendationer. Den hade nästan $40 miljarder investerade mellan Amazon och Alphabet i september, vilket representerar 4,4% av dess portfölj.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 1 februari

Amazon utvald som toppval av Wall Street-analytiker för 2024

Flera Wall Street-analytiker har valt Amazon som ett toppval för 2024, inklusive Thomas Champion på Piper Sandler, Doug Anmuth på JPMorgan Chase och Scott Devitt på Wedbush Securities. Anledningen till optimismen kan sammanfattas i tre punkter: förbättrad lönsamhet inom detaljhandeln, starkt momentum inom digital annonsering och en potentiell återacceleration av intäkterna för molntjänster som drivs av efterfrågan på artificiell intelligens (AI). Amazon rapporterade uppmuntrande finansiella resultat för tredje kvartalet med en ökning av intäkterna med 13% till 143,1 miljarder dollar på stark tillväxt inom annonseringstjänster.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 29 januari

ByteDance lanserar fyra nya AI-applikationer

ByteDance, moderbolaget till sociala medieplattformen TikTok, har diskret lanserat fyra nya AI-applikationer för användare utanför Kina. Applikationerna - Cici AI, Coze, ChitChop och BagelBell - har tyst lanserats under de senaste tre månaderna och har tillsammans samlat miljontals nedladdningar. Cici AI, ChitChop och Coze används för att skapa och dela personliga chatbotar, medan BagelBell genererar handlingar och texter för fiktiva berättelser. ByteDance har valt att inte utveckla de underliggande stora språkmodellerna, utan förlitar sig på OpenAIs GPT-teknik, som nås via en Microsoft Azure-licens. Tre av apparna hanteras av Spring (SG) Pte. Ltd., ett nyligen etablerat dotterbolag till ByteDance, medan den fjärde appen drivs av Poligon Pte., ett annat ByteDance-dotterbolag. Endast Coze är för närvarande tillgänglig i USA och ingen av apparna är tillgängliga i EU.

Direktlänk Dela Market Realist fördjupade 27 januari

Start-up företaget Kili Technology lanserar AI-verktyget davinci för patentutkast

Kili Technology Inc., ett framgångsrikt startup-företag, har officiellt lanserat davinci, ett nytt AI-verktyg som utarbetar patent och svar på kontorsåtgärder på en bråkdel av den tid som manuella metoder kräver. Verktyget tillåter IP-advokatbyråer att leverera bättre patent och svar på kontorsåtgärder dramatiskt och mer effektivt med lägre operativ risk. Tidiga användare av davinci, en handplockad grupp av de 100 bästa IP-advokatbyråerna i Nordamerika och Europa, har rapporterat stora tidsbesparingar på upp till 50% med dess hjälp.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 25 januari

Qdrant säkrar 28 miljoner dollar i serie A-finansiering för att expandera sin öppna källkods vektordatabas

Qdrant, en ledande högpresterande öppen källkods vektordatabas, har framgångsrikt avslutat sin serie A-finansieringsrunda, säkrat en investering på 28 miljoner dollar ledd av Spark Capital, med deltagande från befintliga investerare Unusual Ventures och 42CAP. Qdrant är oumbärlig i moderna AI- och maskininlärningsapplikationer över branscher och har överträffat 5 miljoner nedladdningar. Företaget har nyligen utökat sitt molnerbjudande genom samarbeten med AWS, Google Cloud och Microsoft Azure och erbjuder nu även on-premise och hybrid SaaS-lösningar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 23 januari

AI inom transport och logistik växer snabbt

Marknaden för artificiell intelligens (AI) inom transport och logistik växer snabbt, främst på grund av det ökande behovet av effektiva och kostnadseffektiva transportlösningar. Marknadens storlek förväntas öka från 2,8 miljarder dollar 2022 till 15,2 miljarder dollar 2030, vilket motsvarar en genomsnittlig årlig tillväxttakt (CAGR) på 23,4% under prognosperioden 2023-2030. Programvarusegmentet dominerade marknaden 2022, medan hårdvarusegmentet växer snabbast. Nordamerika leder marknaden, men Asien-Stillahavsregionen växer snabbast.

Direktlänk Dela Headlines of Today Media fördjupade 22 januari

Microsoft och OpenAI erbjuder gratis AI-kurser för att förbättra kunskaperna om artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) har dominerat nyheterna om tekniska framsteg. Google och Microsoft har valt att satsa på AI för att konkurrera i en sektor som är mycket hoppfull om ankomsten av generativ AI. Microsoft och OpenAI erbjuder gratis kurser för att hjälpa människor att lära sig om denna teknologi och för att inte bli efterblivna på arbetsmarknaden. Kurserna är öppna för alla, särskilt de som har en LinkedIn-profil. Kurserna täcker grundläggande begrepp om AI och frågor relaterade till etik och reglering.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 14 januari

DigitalOcean: En potentiell vinnare inom AI-marknaden 2024

Aktier inom artificiell intelligens (AI) hade ett framgångsrikt år 2023, med betydande vinster för ledande företag som Nvidia, Microsoft och Amazon. Dessa företag genererar största delen av sin AI-relaterade omsättning från datacentra och molnet, där företag utvecklar, tränar och distribuerar sina senaste AI-applikationer. Ett företag som anslöt till AI-marknaden sent 2023 var DigitalOcean. Dess aktier handlas 71% under deras högsta notering, vilket innebär att de kan vara inställda för stora vinster detta år. DigitalOcean specialiserar sig på att erbjuda molntjänster till små och medelstora företag och har en fördel över tech-jättar som Amazon, Microsoft och Google genom att skräddarsy sina tjänster för att passa dessa företags behov. DigitalOcean hoppas kunna låsa upp enormt värde för småföretag genom AI, och det är vad de hoppas uppnå med sitt förvärv av Paperspace för 111 miljoner dollar i juli.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 januari

DigitalOcean kan ge stora vinster med sin satsning på AI

AI-relaterade aktier, som NVIDIA, Microsoft och Amazon, gav betydande vinster 2023. DigitalOcean, ett molnföretag som gick med i AI-utvecklingen sent 2023, kan se stora vinster i år. DigitalOcean specialiserar sig på att tillhandahålla molntjänster till små och medelstora företag och konkurrerar med giganter som Amazon Web Services, Microsoft Azure och AlphabetGoogle Cloud. Företaget hoppas att kunna låsa upp enormt värde genom AI för småföretag med sin förvärv av Paperspace. Enligt en undersökning använder 43% av utvecklarna och små och medelstora företag AI och maskininlärning, och 78% planerar att öka användningen av dessa enheter i år.

Direktlänk Dela Biz.crast.net fördjupade 13 januari

Jämförelse av prestanda mellan OpenAI GPT-4 och Google Clouds maskininlärnings-API:er

OpenAIs API:er, särskilt det stora språkmodellen GPT-4 och dess chattbot ChatGPT, har blivit populära under det senaste året. Trots tillgängligheten av marknadsförings-API:er från etablerade leverantörer som Google Cloud, Microsoft Azure och AWS, föredrar många sökmarknadsförare generativa AI-modeller för sina SEO-relaterade uppgifter. Denna artikel jämför prestandan för GPT-4 och Google Clouds maskininlärnings-API:er på vanliga SEO-uppgifter där automatisering kan implementeras, inklusive semantisk analys, klassificering, översättning och bildförståelse.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 11 januari

Små och medelstora företags användning av AI

AI utvecklas ständigt och nya verktyg förändrar hur personal och kunder interagerar med AI. Till exempel blev ChatGPT, som lanserades i november 2022, den snabbast växande konsumentapplikationen i historien när den nådde 100 miljoner aktiva användare per månad i januari 2023. Andra lösningar, som Microsoft Copilot, kombinerar stora språkmodeller med företagets befintliga data för att hjälpa anställda att bli mer kreativa och samarbetsinriktade. När det gäller AI-adoption faller små och medelstora företag (SMB) vanligtvis in i en av två kategorier: ivriga adoptörer och försiktiga implementerare. Båda tillvägagångssätten kan vara problematiska. Lösningen är måttfullhet. Börja med att identifiera en specifik process där AI kan hjälpa, till exempel molnbelastningshantering eller kundsegmentsanalys, och implementera sedan verktyg som passar för ändamålet och levererar mätbara resultat.

Direktlänk Dela BizTech Magazine fördjupade 4 januari

USAID varnar för användning av generativa AI-verktyg som ChatGPT

I april varnade USA:s byrå för internationell utveckling (USAID) sina anställda för att endast mata in information från ´offentligt tillgängliga källor´ i generativa AI-verktyg som ChatGPT. Det har varit oklart hur USAID hanterar den snabbt utvecklande tekniken, men enligt en intern memo som erhållits via en offentlig registerförfrågan, har USAID varken godkänt eller förbjudit användningen av ChatGPT eller stora språkmodeller (LLM). USAID uppmanar till försiktighet vid användning av AI och LLM då deras tillförlitlighet, noggrannhet och förtroendevärdhet inte är bevisad.

Direktlänk Dela FedScoop fördjupade 4 januari

DHS söker information för att stödja avancerad maskininlärningsplattform

USA:s departement för inrikes säkerhet (DHS) söker information för att stödja sin avancerade plattform för maskininlärning (CAP-M), ett projekt under utveckling vid Cybersecurity Infrastructure Security Agency (CISA). Syftet är att stödja ny programvara och verktyg i en fleranvändarmolnmiljö. DHS Science and Technology Directorate och Office of Mission and Capability Support söker information för att utveckla komplexa maskininlärningsförmågor. Projektet söker tillgång till tre kommersiella moln: Amazon Web Services, Google Cloud Platform och Microsoft Azure.

Direktlänk Dela MeriTalk fördjupade 3 januari

Generativ AI har fångat hälso- och sjukvårdsleverantörers, biopharmas, betalares och investerares uppmärksamhet det senaste året, med potential att göra hälso- och sjukvårdsleveransen mer effektiv, innovativ och effektiv. Tekniken har potential i många användningsfall, inklusive att minska tiden som lägare spenderar på att dokumentera patientbesök och ersättningsrelaterade kommunikationer, vilket skulle minska utbrändhet bland läkare och sänka administrativa kostnader. Teknikföretag samarbetar med stora hälso- och sjukvårdsorganisationer för att tillämpa generativa AI-verktyg. Bland investerare har riskkapital- och tillväxtkapitalfonder investerat i företag som bygger på generativ AI som en kärnkompetens.

Bain.com fördjupade 3 januari

MLOps-marknaden förväntas nå 5,9 miljarder dollar till 2027

MLOps-marknaden förväntas uppleva en oöverträffad tillväxt och nå 5,9 miljarder dollar till 2027. MLOps, en ny disciplin som uppstått genom införandet av maskininlärning (ML) i IT-branschens operativa procedurer, syftar till att standardisera och optimera ML-modellutvecklings- och implementeringslivscykeln. Fler företag inser MLOps potential att öka produktivitet och effektivitet, vilket leder till en paradigmskifte inom IT-industrin. MLOps-marknadens storlek förväntas växa betydligt de kommande åren på grund av den ökande acceptansen av maskininlärningsmetoder inom flera IT-sektorer.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 28 december

Implementering av komplexa AI-modeller i molnet

Att implementera och köra komplexa AI-system i molnet kan möjliggöra otroligt kraftfulla applikationer, men det kommer också med en unik uppsättning utmaningar för att leverera pålitlig, skalbar och kostnadseffektiv prestanda. Detta inlägg bryter ner de viktigaste faktorerna du behöver planera för att framgångsrikt implementera AI-modellpipelines och prediktions tjänster på molnplattformar. Molnplattformar som Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure och Google Cloud Platform (GCP) erbjuder stora fördelar som flexibel skalbarhet och global tillgänglighet.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 27 december

Nasdaq kan stiga 15% 2024, Amazon och Alphabet kan nå 2 biljoner dollar

Nasdaq Composite sjönk med 33% under 2022, men har gjort en stark återhämtning under 2023 med en ökning på 44%. Historiskt har indexet följt en nedgång på över 10% med två starka återhämtningsår, vilket indikerar att Nasdaq kan stiga med cirka 15% under 2024. Denna ökning kan potentiellt öka värdet på Amazon och Alphabet till över 2 biljoner dollar, vilket skulle göra dem till medlemmar i en klubb som för närvarande endast inkluderar Apple och Microsoft. Amazon och Alphabet anses vara värda att köpa oavsett vad som händer nästa år, på grund av deras starka närvaro på stora marknader.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 december

Harry Potter-böcker används i AI-forskning för att testa språkmodeller

Harry Potter-böckerna används allt mer inom AI-forskning för att testa generativ artificiell intelligens. Forskare använder seriens omfattande språkdata och komplexa ordlekar för att experimentera med AI. Microsoft-forskarna Mark Russinovich och Ronen Eldan har till exempel demonstrerat att AI-modeller kan redigeras för att ta bort all kunskap om Harry Potter-böckerna, inklusive karaktärer och handlingar, utan att offra AI-systemets beslutsfattande och analytiska förmågor. I en annan studie utvecklade forskare från University of Washington, University of California och Allen Institute for AI en ny språkmodell som kan ta bort data för att minska juridiska risker.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 27 december

Molntjänstmarknaden förväntas nå 1 266,4 miljarder USD 2028

Enligt en analys av MarketsandMarkets förväntas den globala marknaden för molntjänster växa med en årlig genomsnittlig tillväxttakt (CAGR) på 15,1% från 626,4 miljarder USD 2023 till 1 266,4 miljarder USD 2028. Denna tillväxt drivs av ökad efterfrågan på molntjänster inom olika sektorer och industrier, pandemins påskyndande av molnutgifter, ökad användning av framväxande teknologier som edge computing, 5G, big data, AI och maskininlärning, samt ökat behov av digital transformation. Trender inom molnmarknaden inkluderar framväxten av hybridmoln, expansionen av molnbaserade appar och implementeringen av edge computing. De största företagen inom molnindustrin är Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud, Alibaba Cloud och IBM Cloud.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 24 december

Robust tillväxt i marknaden för generativ artificiell intelligens (Gen AI) tjänster (2023-2030): Branschinsikter, SWOT-analys, marknadsstorlek, andel och nyckeltillväxtfaktorer

Enligt en rapport från Worldwide Market Reports (WMR) har marknaden för generativ artificiell intelligens (Gen AI) tjänster vuxit betydligt de senaste åren. Flera faktorer som ökad efterfrågan på dess produkter, en växande kundbas och tekniska framsteg har bidragit till denna tillväxt. Rapporten ger en omfattande analys av Gen AI-tjänstemarknaden, inklusive marknadsstorlek, trender, drivkrafter och begränsningar, konkurrensaspekter och framtidsutsikter. Bland de ledande aktörerna på marknaden nämns NVIDIA, Google, OpenAI, WMR, McKinsey, Bain & Company, Boston Consulting, Clickworker, H2O.ai, DataRobot, Microsoft Azure, AWS SageMaker, APEXON, ServiceNow, UST, HCLTech, Insight, Cadence, Penguin och DXC Technology.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 22 december

Microsoft 365 Copilot är en AI-assistent inbäddad i Microsoft 365-appar som Word, Excel, Teams och PowerPoint, utformad för att hjälpa till med rutinmässiga kunskapsbaserade uppgifter. Copilot använder Microsoft Azure OpenAI Service och kombinerar kapabiliteterna hos OpenAI:s stora språkmodell (LLM) som är värd på Microsoft Azure Cloud med ett företags data i Microsoft Graph och Microsoft 365-appar. Copilot kan användas för att hjälpa till med skapandet av dokument, presentationer, kalkylblad, anteckningar, e-post och mer. Enligt en undersökning som utfördes av Microsoft AI + Productivity research team och Microsoft´s Office of the Chief Economist sparade 67% av användarna tid så att de kunde fokusera på viktigare arbete. I genomsnitt rapporterade användarna dagliga tidsbesparingar på 14 minuter, eller 1,2 timmar per vecka. Copilot är allmänt tillgänglig för företagskunder och kräver en prenumeration på 30 dollar per månad per användare för Microsoft 365 E3, E5, Business Standard och Business Premium-kunder.

No Jitter fördjupade 21 december

Genpact använder AI för att förbättra intern lärandeplattform

Genpact, ett globalt professionellt tjänsteföretag, har utvecklat en chattbot kallad ´AI Guru´ för att förbättra sin interna lärplattform, Genome. Plattformen var ursprungligen designad för att dela kunskap mellan anställda och företagets ´gurus´, men dessa var för få för att kunna svara på alla frågor. AI Guru, som byggdes med OpenAI´s GPT 3.5 via Azure´s OpenAI-tjänst, fungerar som en digital tvilling till alla företagets gurus samlade. AI Guru kan tillhandahålla specifik, kontextuell information och kan till och med ge råd för att hantera friktioner mellan anställda.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 20 december

Microsoft Azure introducerar GPT-RAG för att förbättra integrationen av stora språkmodeller

Med tillväxten av AI har stora språkmodeller (LLM) blivit allt mer populära på grund av deras förmåga att tolka och generera mänskligt text. Men att integrera dessa verktyg i företagsmiljöer samtidigt som tillgänglighet och styrning upprätthålls är utmanande. Microsoft Azure har introducerat GPT-RAG, en Enterprise RAG Solution Accelerator designad specifikt för produktionssättning av LLM med hjälp av Retrieval Augmentation Generation (RAG) mönstret. GPT-RAG har en robust säkerhetsram och noll-trust-principer. Detta säkerställer att känslig data hanteras med största omsorg. GPT-RAG:s ramverk möjliggör automatisk skalning. Detta säkerställer att systemet kan anpassa sig till fluktuerande arbetsbelastningar, vilket ger en sömlös användarupplevelse även under toppar.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 19 december

PwC implementerar OpenAI-teknologi för 75 000 anställda

PwC planerar att rulla ut en anpassad version av OpenAI:s generativa AI-teknologi till sina 75 000 anställda. Det interna verktyget, ChatPwC, drivs av OpenAI och körs i en säker Microsoft Azure-miljö. Trots bekymmer om de höga kostnaderna för ny teknik, menar Joe Atkinson, PwC:s Chief Products & Technology Officer, att den största utmaningen är att förbereda arbetskraften för dess användning i stor skala. Enligt Atkinson kan AI hjälpa till att hantera många av de dagliga administrativa uppgifterna för anställda, vilket gör att de kan ägna mer tid åt mer strategiska projekt.

Direktlänk Dela NBC Bay Area fördjupade 8 december

DHS söker molnrelaterad information för forskning och utvecklingsprojekt

Department of Homeland Security (DHS) söker molnrelaterad information för att stödja ett forsknings- och utvecklingsprojekt inom analys och maskininlärning för Cybersecurity and Infrastructure Security Agency. Projektet, Advanced Analytics Platform for Machine Learning (CAP-M), utvecklas av DHS´s Science and Technology Directorate för CISA. CAP-M kommer att möjliggöra för slutanvändare att ´sömlöst få tillgång till en mängd olika funktioner över flera moln för att möta deras analys- och beräkningsbehov´, och använder en flermolnstrategi, med befintliga kommersiella molntjänster som tillhandahålls av Amazon Web Services, Google Cloud Platform och Microsoft Azure.

Direktlänk Dela FedScoop fördjupade 5 december

Att lansera ett uppstartsföretag med begränsade resurser innebär att man står inför specifika utmaningar, särskilt när det gäller att optimera effektiviteten. I denna ständigt föränderliga digitala era kan användningen av AI-teknikstaplar vara en game-changer för uppstartsföretag som vill tredubbla sin produktivitet. Denna artikel vägleder dig genom de mest kraftfulla AI-teknikstaplarna som kan öka produktiviteten och driva framgången för uppstartsföretag.

AMBCrypto fördjupade 4 december

Amazon Web Services lanserar en rad uppdateringar för att bli ledande inom generativ AI

Amazon Web Services (AWS) har nyligen presenterat en rad uppdateringar av generativ AI under sin AWS Re:Invent-konferens. Swami Sivasubramanian, AWS:s vice VD för Data och AI, tillkännagav flera uppdateringar för att förbättra företagets generativa AI-projekt. En av dessa var Amazon Q-assistenten, som erbjuder företagsanställda all slags hjälp med sitt arbete. AWS försöker också skilja sig från konkurrenterna genom att erbjuda kunderna valmöjligheter. Företaget planerar att erbjuda tillgång till flera leverantörer genom sin Bedrock-tjänst som stöder många av de ledande LLM-modellerna.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 30 november

År i översikt: OpenAI:s ChatGPT förändrade världen

För ett år sedan lanserade OpenAI sin ChatGPT, en AI-baserad chattbot. Sedan dess har den blivit den snabbast växande konsumentapplikationen i historien. Trots kritik och debatt om dess användning, har ChatGPT haft en betydande inverkan på AI-branschen. Google investerade 300 miljoner dollar i Anthropic, en konkurrent till OpenAI, och OpenAI släppte den efterlängtade GPT-4-modellen. OpenAI:s VD Sam Altman avskedades i november, vilket markerade en dramatisk vändning för företaget. Framtiden för ChatGPT och dess inverkan på världen återstår att se.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 29 november

Hewlett Packard Enterprise och NetApp rapporterar blandade kvartalsresultat

Teknikjätten Hewlett Packard Enterprise Co. (HPE) överträffade förväntningarna för kvartalet, men ekonomisk osäkerhet innebär att företaget endast kan erbjuda en dämpad prognos framåt. Företagets framgångar drevs av dess högpresterande dator- och AI-verksamhet. Datacenterinfrastrukturföretaget NetApp Inc., som konkurrerar med vissa aspekter av HPE:s verksamhet, meddelade också sina senaste finansiella resultat och levererade bättre än förväntade resultat för både vinst och intäkter. HPE:s ökade lönsamhet härstammade från framgångsrik implementering av kostnadsbesparingsåtgärder, och dess utgifter föll nästan 17%, till $6,84 miljarder.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 29 november

Microsoft Azure leder teknologilandskapet med AI-superdatorplattform

Microsoft Azure är i framkant av AI-teknologilandskapet med sin avancerade AI-superdatorplattform, perfekt anpassad för kraven från sofistikerade AI-projekt. Azure kan hantera träning och inferenssteg av stora språkmodeller (LLM) som kan ha hundratals miljarder parametrar. Detta kräver en infrastruktur som inte bara erbjuder enorm beräkningskraft utan också inriktar sig på effektivitet och tillförlitlighet. Azure´s datacenterstyrka bygger på toppmodern hårdvara kombinerat med höghastighetsnätverk. Azure fortsätter att innovera, som sett med introduktionen av H100 VM-serien, som har NVIDIA H100 Tensor Core GPUs.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 28 november

Amazon AWS planerar att visa upp sin vision för generativ AI på årliga AWS Re:Invent-konferensen

Amazon AWS, molndatatjänstjätten, planerar att visa upp sin vision för generativ AI på sin årliga AWS Re:Invent-konferens. Swami Sivasubramanian, Amazon AWS: s vice VD för Data och AI, gav en förhandsvisning av vad vi kan förvänta oss från hans keynote på onsdag morgon och AWS VD Adam Selipskys keynote på tisdag morgon. Huvudtemat kring generativ AI är att företag vill ha flexibilitet och valmöjlighet att arbeta med olika modeller från olika leverantörer, snarare än att vara låsta till en enda leverantör eller plattform.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 28 november

De fem bästa SQL AI-verktygen att titta på 2024

Här är de fem bästa SQL AI-verktygen du behöver titta på 2024. 1. SQLFlow: Bryggar SQL och maskininlärning. SQLFlow är ett open-source-projekt som integrerar SQL-frågor med maskininlärningsfunktioner. 2. Baidus EZSQL: Förenklar SQL-frågor med naturligt språkbehandling. EZSQL av Baidu är ett AI-drivet verktyg designat för att förenkla SQL-frågor genom naturligt språkbehandling. 3. Microsoft Azure Synapse Analytics: Enhetlig analysplattform. Microsoft Azure Synapse Analytics är en enhetlig analysplattform som kombinerar stordata och datalagringsteknologier. 4. IBM Db2 AI för SQL: Förbättrar databasprestanda. Db2 AI för SQL av IBM är ett AI-drivet verktyg designat för att förbättra databasprestanda. 5. TigerGraph SQL: Kombinerar grafanalys med SQL. TigerGraph har introducerat SQL-stöd för att överbrygga klyftan mellan grafanalys och traditionella SQL-frågor.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 24 november

Nvidias dominans inom AI-chip fortsätter med uppdaterad processor

Nvidia har haft en stark tillväxt under 2023, med aktiekurser som stigit med över 230%, mycket tack vare sin ledande position inom artificiell intelligens (AI) chips. Företagets H100 datacenterprocessor har blivit populär för organisationer och regeringar som vill träna AI-modeller. Nvidia planerar att bygga vidare på framgången med H100 med en uppdaterad H200-processor, som ska börja levereras till kunder under andra kvartalet 2024. H200 är utrustad med HBM3e, ett högkapacitets, höghastighetsminne speciellt framtaget för att påskynda AI-arbetsbelastningar. Amazon Web Services, Alphabets Google Cloud, Oracle Cloud Infrastructure och Microsoft Azure planerar att börja använda molninstanser baserade på H200 nästa år.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 16 november

OCBC Bank blir första globala bank att använda generativ AI i stor skala

OCBC Bank har introducerat OCBC ChatGPT, en AI-chatbot skapad i samarbete med Microsoft Azure, vilket gör den till den första banken globalt att omfatta generativ AI i stor skala. Bankens chef för gruppdatakontoret, Donald MacDonald, sa att OCBC implementerar chatboten för 30 000 anställda över 19 länder. Banken, som har sitt huvudkontor i Singapore, vill använda generativ AI för att personalisera kundinteraktioner, föreslå aktieköp och upptäcka bedrägeri och misstänkta transaktioner. OCBC och Clouderas AI-samarbete har hjälpt banken att dra nytta av AI och ML i flera år. OCBC använder inte Open API, vilket innebär att OCBC GPT är begränsad inom en mycket säker och kontrollerad on-premises-miljö.

Direktlänk Dela Tech Wire Asia fördjupade 16 november

SymphonyAI lanserar AI-medpiloter för frontlinjearbetare

SymphonyAI har lanserat en uppsättning artificiella intelligens (AI) ´medpiloter´ för frontlinjearbetare. De nya verktygen inkluderar tre ´rollbaserade´ medpiloter som erbjuder ´förbättrad mänsklig interaktion´ utöver bara standarddataanalys för att förstå vad som hände, varför och viktigast av allt, förutse framtida händelser. Medpiloterna inkluderar ´Plant Performance Copilot´, ´Digital Manufacturing Copilot´ och ´Connected Worker Copilot´. Lanseringen kommer mindre än en vecka efter debuten av SymphonyAIs industriella storskaliga språkmodell (LLM), designad för att påskynda industriell omvandling i stor skala.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 14 november

Nvidia lanserar ny toppchipp för artificiell intelligens

Nvidia tillkännagav på måndagen nya funktioner till sitt högsta chip för artificiell intelligens (AI), H200, som kommer att börja rullas ut nästa år med Amazon.com, Googles och Oracles. H200 kommer att överskrida Nvidias nuvarande topp H100-chip. Den primära uppgraderingen är mer högbandbreddminne, en av de dyraste delarna av chippet som definierar hur mycket data det kan bearbeta snabbt. Nvidia dominerar marknaden för AI-chips och driver OpenAI:s ChatGPT-tjänst och många liknande generativa AI-tjänster som svarar på frågor med mänskligt skrivande.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 14 november

Nvidia lanserar ny AI-chip med förbättrad prestanda och minne

Nvidia har tillkännagivit nya funktioner för dess toppmodell av artificiell intelligens (AI) chip, H200, som kommer att börja rullas ut nästa år med Amazon.com, Googles Alphabet och Oracle. H200 kommer att överta Nvidias nuvarande toppchip H100. Den primära uppgraderingen är mer högbandbreddsminne, en av de dyraste delarna av chippet som definierar hur mycket data det kan bearbeta snabbt. H200 har 141 gigabyte högbandbreddsminne, upp från 80 gigabyte i dess tidigare H100. Nvidia dominerar AI-chipmarknaden och driver OpenAI:s ChatGPT-tjänst och många liknande generativa AI-tjänster.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 14 november

Nvidia lanserar ny GPU för att påskynda AI-applikationer

På måndag meddelade Nvidia lanseringen av HGX H200 Tensor Core GPU, som använder Hopper-arkitekturen för att påskynda AI-applikationer. Detta är en uppföljning till H100 GPU, som släpptes förra året och tidigare var Nvidias mest kraftfulla AI GPU-chip. Om det används i stor utsträckning kan det leda till mycket kraftfullare AI-modeller och snabbare svarstider för befintliga som ChatGPT. H200 är den första GPU:n som erbjuder HBM3e-minne. Tack vare HBM3e erbjuder H200 141GB minne och 4,8 terabyte per sekund bandbredd. Nvidia kommer att göra H200 tillgänglig i flera format. Amazon Web Services, Google Cloud, Microsoft Azure och Oracle Cloud Infrastructure kommer att vara de första molntjänsteleverantörerna att distribuera H200-baserade instanser från nästa år.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 13 november

NVIDIA introducerar HGX H200 för AI och högpresterande databehandling

NVIDIA har introducerat HGX H200, en AI-databehandlingsplattform baserad på NVIDIAs Hopper-arkitektur. HGX H200 är den första GPU:n att erbjuda HBM3e, vilket ger snabbare och större minne för att driva generativ AI och stora språkmodeller, samtidigt som det främjar vetenskaplig databehandling för HPC-arbetsbelastningar. Med HBM3e levererar HGX H200 141 GB minne med 4,8 terabyte per sekund, nästan dubbelt kapaciteten och 2,4 gånger mer bandbredd jämfört med dess föregångare, NVIDIA A100. System som drivs av HGX H200 förväntas börja levereras under andra kvartalet 2024 av världens ledande servertillverkare och molntjänstleverantörer.

Direktlänk Dela NVIDIA fördjupade 13 november

Nvidia dominerar AI-chipmarknaden och ser stark tillväxt i datacentersegmentet

Nvidia (NVDA), känd för sina banbrytande grafikprocessorer (GPU:er), har sett en stark återhämtning under 2022, med en aktieökning på 228%, trots en nedgång som halverade företagets värde tidigare under året. Företaget har dragit nytta av den ökade efterfrågan på sina toppmoderna processorer, drivet av framväxten av generativ AI. Trots makroekonomiska motvindar behöll Nvidia 80% av marknaden för diskreta skrivbords-GPU:er under andra kvartalet. Företagets datacentersegment har blivit en allt viktigare inkomstkälla, med rekordintäkter på 10,3 miljarder dollar under det andra kvartalet 2024, en ökning med 171% jämfört med föregående år. Dessutom dominerar Nvidia AI-maskininlärningschipmarknaden, med en uppskattad marknadsandel på 95%.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 november

Orkes lanserar nya kapabiliteter för generativ AI och vektor-databaser inom företagsinfrastruktur

Orkes, en plattform för företags mikrotjänster och arbetsflödesorkestrering som används av företag som United Wholesale Insurance, Foxtel och Normalyze, har lanserat nya funktioner som gör det möjligt för organisationer att implementera generativa AI-modeller och vektor-databaser direkt i deras mikrotjänstinfrastruktur och affärsflöden. AI har gjort stora framsteg i vad tränade modeller kan göra med släppet av LLM:er som GPT-3 och Llama2. Orkes lanserar även Human Task, en funktion för att infoga mänsklig inblandning i AI-arbetsflöden för att säkerställa att människor är involverade i stadier där direkt inmatning eller tillsyn krävs.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 8 november

Försäkringsbranschen redo för AI-revolution

Försäkringsbranschen står inför en revolution genom modern automatisering och artificiell intelligens (AI). Verktyg som robotprocessautomatisering (RPA) och generativ AI kan öka produktiviteten och minska felaktigheter. RPA är en logisk startpunkt för att börja utnyttja modern försäkringsteknik. Genom att automatisera dagliga uppgifter och strömlinjeforma operationer kan försäkringsbolag erbjuda en användarupplevelse i linje med dagens konsumenters förväntningar. Trots affärsvärdet har mindre än en tredjedel av försäkringsbolagen antagit RPA-teknik. De företag som omfamnar och implementerar modern teknik kommer att ha en konkurrensfördel.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 7 november

Basware lanserar AI-verktyg för kundsupport i samarbete med Microsoft och Zure

Basware, en ledare inom automatisering av leverantörsfakturor och fakturabearbetning, har tillsammans med Microsoft och Zure lanserat sitt generativa AI-verktyg som använder Microsoft Azure OpenAI ChatGPT. Verktyget, döpt till AskMary, integrerar ChatGPT-teknologi för att hjälpa Basware att utarbeta svar på kundförfrågningar. AskMary kommer att stärka Baswares kundsupportteam för att erbjuda en mer exakt och snabbare supportfunktion för sina kunder. Basware har samarbetat med Microsoft och Zure för att skapa en lösning i Microsoft Azure molnplattform. Detta säkerställer den högsta nivån av kunddatasäkerhet.

Direktlänk Dela Martech Cube fördjupade 7 november

Mercedes-Benz anammar OpenAI´s ChatGPT för anställdas användning

Mercedes-Benz har nyligen meddelat att de kommer att införliva OpenAI´s ChatGPT i sina anställdas arbetsflöde. Detta görs genom lanseringen av Mercedes-Benz Direct Chat, en webbapp designad för intern användning. Appen, som drivs av OpenAI´s intelligenta algoritm via Microsoft Azure OpenAI-tjänst, kan effektivt skriva e-postmeddelanden och rapporter, sammanfatta långa texter och konversera på både engelska och tyska. Mercedes-Benz tror att införandet av denna avancerade teknologi kommer att leda till bättre kundlösningar över tid. Företaget planerar också att investera över €2 miljarder fram till 2030 i utbildning relaterat till AI och digitalisering.

Direktlänk Dela BenzInsider fördjupade 5 november

Generativ AI:s tillväxt och inverkan på industrierna

Generativ AI (gen AI) antas i en mängd olika ramverk med olika driftsmodeller, datamängder och domänspecifika egenskaper. Gen AI:s omvandlande kraft för industrier är enorm och AI kommer att röra sig mot där data finns. Gen AI:s kraftlag, utvecklad av theCUBE Research team, beskriver de antagningsmönster vi ser framträda i molnet, på plats och på kanten med en lång svans av mycket specifika domänmodeller över varje industri. Vi introducerar nya undersökningsdata från Enterprise Technology Research som tittar på några av leverantörerna som antas eller övervägs med en speciell titt in i den framväxande tekniksektorn med data på Hugging Face, Anthropic, Cohere och Jasper. Vi kommenterar också antagandet av Meta Platforms ´Llama 2 och den potentiella påverkan av öppen källkod och andra tredje parter på kurvans form. Vi delar våra uppskattningar av Microsoft Azures AI-intäktsinverkan, som vi ser närmar sig en löptakt på 2 miljarder dollar utgående 2023. Slutligen gräver vi in i effekterna av återhämtning förstärkt generation, eller RAG, med hjälp av verkliga världsexempel med vissa förbehåll för RAG-implementeringar som utövare bör överväga.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 4 november

WNS integrerar Microsoft Azure OpenAI Service för att förbättra AI-lösningar

WNS (Holdings) Limited, en ledande leverantör av globala lösningar för affärsprocesshantering (BPM), meddelar att de integrerar Microsoft Azure OpenAI Service för att ytterligare förbättra företagets samling av generativa AI (Gen AI) lösningar. WNS har designat och byggt en svit av kundspecifika och branschspecifika lösningar genom att kombinera sin djupa branschkunskap, starka förmågor inom AI/ML och avancerad analys, och fokus på ´samproduktion´. Med Azure OpenAI Service kan dessa lösningar mer lätt adopteras och integreras i kundmiljöer för att leverera förbättrade affärsresultat i skala.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 november

R1 RCM Inc. expanderar samarbete med Microsoft för att förbättra sjukvårdens kodningskvalitet

R1 RCM Inc. meddelade att de utökar sitt samarbete med Microsoft för att påskynda utveckling och integration av generativ AI i R1:s ledande plattform för hantering av intäkter inom sjukvården. R1:s teknik kommer att använda Microsoft Azure OpenAI Service och andra Azure AI-tjänster för att snabbt introducera nya produktfunktioner. R1 har nyligen levererat sin första applikation baserad på stora språkmodeller (LLM) som förbättrar produktiviteten i läkarnas kodningskvalitet. Applikationen utvärderar komplexa ostrukturerade medicinska journaler för att förutsäga läkarnas utvärdering och hantering av koder och förbättra kodningskvaliteten över patientdiagram.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 november

Gunnebo använder AI för att påskynda logganalys i ny Microsoft Azure-lösning

I den nya Microsoft Azure-lösningen, Gunnebo Safe Storage Innovation Hub, har Gunnebo använt Azure OpenAI Service och den senaste GPT-4-modellen. AI-tekniken används för att påskynda och automatisera analysen av loggar. Nu tar det bara fem sekunder, jämfört med 2-8 timmar tidigare. Det finns dock frågor kring om detta verkligen var det bästa beslutet.

Direktlänk Dela Media Key Strategic Evaluation fördjupade 1 november

Siemens och Microsoft lanserar AI-assistent för industri

Siemens och Microsoft samarbetar för att ta generativ AI till industrier världen över, med start med lanseringen av Siemens Industrial Copilot, en AI-driven assistent för ingenjörer. Siemens Industrial Copilot kan hjälpa ingenjörer med olika uppgifter, inklusive generering av kod, skapande av simuleringar, felsökning och tillgång till kunskap och expertis. Microsoft Azure och Azure OpenAI Service driver det. Flera AI-kopiloter är redan planerade för tillverkningssektorn, som täcker områden som bilindustri, konsumentvaror och maskinbyggnad. Integration av Siemens Teamcenter-programvara för produktlivscykelsadministration med Microsoft Teams kommer att möjliggöra virtuell samverkan mellan team som är involverade i produktutformning och tillverkning. Denna partnerskap betyder en betydande framsteg i tillämpningen av AI i industriella inställningar, med avsikt att förbättra effektivitet, produktivitet och innovation. Företagen planerar att avslöja mer detaljer om Siemens Industrial Copilot på SPS-mässan i Nuremberg, Tyskland, i november 2023.

Direktlänk Dela On Microsoft fördjupade 31 oktober

Teknikföretaget Nvidia har nyligen meddelat en betydande ökning av intäkterna, med en fördubbling av omsättningen på grund av den höga efterfrågan på deras AI-chip. Dessa chip används i nya maskininlärningsapplikationer, för att utveckla nya AI-modeller och neurala nätverk, samt för att vägleda låg-latens, realtidsfunktioner i nätverkskanten, som Teslas självkörande funktion. Denna höga efterfrågan på AI-chip gynnar inte rivaler som AMD och Intel, eftersom Nvidia dominerar marknaden med mer än 70% av AI-chipförsäljningen. AI fortsätter att förändra landskapet inom olika branscher, inklusive bilindustrin och försäkringar, samtidigt som efterfrågan på AI-maskinvara och programvara omformar arbetsmarknaden. När AI växer måste företag och individer anpassa sig till ett snabbt föränderligt landskap för att ta tillvara på nya möjligheter.

Forbes Media fördjupade 27 oktober

Microsofts AI-satsning börjar ge resultat

2023 kommer troligen att bli ihågkommet som året då artificiell intelligens (AI) mognade. Företag har rusat för att integrera AI-verktyg för att dra nytta av produktivitetsvinsterna. Nvidia har varit en av de få tydliga vinnarna inom AI, men dess höga värdering har avskräckt vissa investerare. Microsoft var bland de första att se möjligheterna med AI och har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI. Under ett samtal om företagets resultat för första kvartalet 2024 avslöjade VD Satya Nadella att Microsoft redan har över 1 miljon betalande Copilot-användare och mer än 37 000 organisationer som prenumererar på Copilot för företag. Företagets Azure Cloud-inkomster ökade med 29% jämfört med föregående år, vilket CFO Amy Hood sade berodde på ´högre än förväntad AI-konsumtion´.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 oktober

FRISS samarbetar med Microsoft för att förbättra AI-bedrägerimodellförklaringar

FRISS, en av världens mest implementerade lösningar för förtroendeautomatisering hos P&C-bolag, har nyligen samarbetat med Microsoft för att förbättra sina AI-bedrägerimodellförklaringar med Microsoft Azure OpenAI Service. Samarbetet kommer att ta AI-förklarbarhet till nya höjder. FRISS-lösningar kommer att finnas tillgängliga i Microsoft Commercial Marketplace. FRISS planerar också att förbättra befintliga funktioner med Azure OpenAI Service. FRISS utvecklar för närvarande en ´smart´ förklaring av sina AI-modellers prognoser, i linje med sitt ansvarsfulla AI-tillvägagångssätt.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 26 oktober

FRISS använder Microsoft Azure OpenAI Service för förbättrade AI-bedrägerimodellförklaringar

FRISS, en av de mest implementerade lösningarna för förtroendeautomation hos P&C-bärare, har nyligen samarbetat med Microsoft för att förbättra sina AI-bedrägerimodellförklaringar med hjälp av Microsoft Azure OpenAI Service. Som en global partner till Microsoft är FRISS stolt över samarbetet som kommer att ta förklarbar AI till nya höjder. FRISS-lösningar kommer att finnas tillgängliga i Microsoft Commercial Marketplace – som ett transaktionserbjudande i båda butikerna: Azure Marketplace och Microsoft Appsource.

Direktlänk Dela Financial Post fördjupade 26 oktober

LexisNexis lanserar Lexis+ AI för amerikanska kunder

I maj avslöjade LexisNexis planer på att lansera Lexis+ AI, en ny produkt som skulle använda stora språkmodeller för att besvara juridiska forskningsfrågor, sammanfatta juridiska frågor och generera juridiska dokumentutkast. Nu gör LexisNexis Lexis+ AI allmänt tillgängligt för amerikanska kunder. Produkten kombinerar generativ AI med LexisNexis sökteknologi, Shepard´s Citations-funktion och auktoritativt innehåll. Innan produkten släpptes utökade LexisNexis den kommersiella förhandsgranskningen och testningen för att inkludera inte bara Am Law-firmor, utan också företagsjuridiska avdelningar, små advokatbyråer och amerikanska domstolar.

Direktlänk Dela LawNext fördjupade 25 oktober

AI-startupen CentML samlar in 27 miljoner dollar för att förbättra maskininlärning

AI-startupen CentML, som utvecklar verktyg för att minska kostnaden och förbättra prestandan för implementering av maskininlärningsmodeller, har samlat in 27 miljoner dollar i en förlängd seed-runda. Investerare inkluderar Gradient Ventures, TR Ventures, Nvidia och Microsoft Azure AI VP Misha Bilenko. Företaget, som grundades av Gennady Pekhimenko, Akbar Nurlybaev, Shang Wang och Anand Jayarajan, kommer att använda kapitalet för att stärka produktutveckling och forskning, samt expandera sitt ingenjörsteam och bredare arbetskraft på 30 personer i USA och Kanada. CentML har hittills samlat in totalt 30,5 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Australia fördjupade 25 oktober

Sapiens lanserar Decision Model.AI för att omvandla företagsbeslutsmodeller

Sapiens International Corporation har lanserat Sapiens Decision Model.AI, som integrerar Microsoft Azure OpenAI Service för att omvandla hur företagsbeslutsmodeller skapas. Lösningen tillåter beslutsmodeller att mata in företagspolicy från nästan vilken källa som helst, skriven på konversationell engelska, och få den automatiskt översatt till en beslutsmodell. Sapiens Decision Model.AI förväntas minska tiden för att skapa en konventionell beslutsmodell med 30% eller mer. Sapiens planerar att ytterligare förbättra sin Decision AI-portfölj i början av 2024 med Decision Integrate.AI.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 25 oktober

Global kapacitet av hyperskala datacenter kan tredubblas på fem till sex år

Global kapacitet av hyperskala datacenter kan se en tredubbling under de nästa fem till sex åren, tack vare den massiva efterfrågan som sannolikt kommer att genereras av generativ artificiell intelligens (Gen AI). Detta var kärnan i en ny rapport baserad på data genererad av Synergy Research Group (SRG). Enligt forskargruppen finns det för närvarande mer än 900 hyperskala datacenter i drift runt om i världen och över 400 nya är i olika stadier av planering och genomförande. AWS, Microsoft Azure och Google Cloud och möjligtvis Meta har en stark pipeline för framtida tillväxt i sådana datacenter.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 25 oktober

OCBC Bank först med att använda generativ AI i stor skala

OCBC Bank har blivit den första lokala banken att satsa stort på generativ artificiell intelligens (AI), genom att introducera en chatbot drivet av tekniken för sina 30 000 anställda i 19 länder. Botten, utvecklad med Microsoft Azure, kommer att hjälpa bankens anställda på dess 420 kontor och filialer över hela världen med skrivande, forskning och idégenerering från november. För säkerhetens skull förblir informationen som bearbetas av OCBC ChatGPT inom bankens självhanterade datacenter och inom dess brandvägg.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 24 oktober

Databricks förvärvar Arcion för 100 miljoner dollar

Databricks har köpt dataintegreringsspecialisten Arcion för 100 miljoner dollar, vilket lägger till datainsamlings- och datareplikeringsfunktioner till företagets erbjudanden. Förvärvet följer efter Databricks köp av MosaicML för 1,3 miljarder dollar i juni för att hjälpa kunder att utveckla sina egna generativa AI-modeller. Arcion, ett företag i San Mateo, Kalifornien, grundades 2016 och hade samlat in 18,2 miljoner dollar innan det förvärvades av Databricks. Databricks, som nu värderas till cirka 43 miljarder dollar, samlade in 500 miljoner dollar i ny finansiering i september 2023.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 23 oktober

Topp 10 AI-verktyg för realtids anomalidetektering

Anomalidetektering är en viktig del av dataanalys och säkerhet i dagens datadrivna miljö. Det hjälper företag att hitta avvikelser eller oväntade trender i deras data, vilket kan vara tecken på bedrägeri, brister, säkerhetsbrott eller andra viktiga händelser. I artikeln granskas de tio bästa realtids anomalidetekteringsprogramvarorna AI-verktyg. Dessa inkluderar Amazon CloudWatch Anomaly Detection, Microsoft Azure Anomaly Detector, Splunk, Elasticsearch, OpenAI GPT-3, RapidMiner, H2O.ai, Numenta Anomaly Benchmark (NAB), TensorFlow Probability och Kibana.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 21 oktober

OpenAI och G42 samarbetar för att öka AI-adoptionen i Mellanöstern

OpenAI, skaparna av den populära AI-verktyget ChatGPT, har ingått ett strategiskt partnerskap med teknikkonglomeratet G42 baserat i Abu Dhabi. Samarbetet syftar till att främja AI-teknologins införande i Dubai och på den bredare Mellanösternmarknaden. G42 planerar att använda OpenAI:s AI-genererande modeller inom nyckelsektorer som finans, energi, hälsovård och offentliga tjänster. Sam Altman, medgrundare och VD för OpenAI, betonade vikten av internationell reglering inom AI-området under sitt besök i Abu Dhabi.

Direktlänk Dela Coinspeaker fördjupade 19 oktober

OpenAI och G42 planerar att utvidga AI i Mellanöstern

OpenAI och Dubai-baserade teknikgruppen G42 har meddelat ett nytt samarbete för att utöka AI-kapabiliteterna i Mellanöstern. De två företagen planerar att använda OpenAIs generativa AI-modeller inom sektorer där G42 har expertis, inklusive finansiella tjänster, energi, hälsovård och offentliga tjänster. G42 säger att organisationer i Förenade Arabemiraten (UAE) och andra regioner som använder dess företagslösningar nu bör ha en förenklad process för att integrera avancerade AI-funktioner i befintliga företag.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 18 oktober

Trade Ledger tillkännager banklösning med Microsoft Azure OpenAI-tjänst

Trade Ledger meddelar att de kommer att lansera en ny lösning som integrerar Microsoft Azure OpenAI-tjänsten, utformad för företagsägare, ekonomichefer och finansdirektörer i små och medelstora företag. Lösningen, kallad Working Capital Copilot, använder avancerade Large Language Models (LLM) för att tolka konversationsspråkliga frågor om kassahantering, skapar algoritmiska frågor och returnerar meningsfull, handlingsbar information. Den nya gränssnittet kommer att vara tillgängligt för distribution av banker, som ett enklare sätt för deras kunder att förstå och ansöka om rörelsekapital. Working Capital Copilot kommer att vara allmänt tillgänglig 2024 via Microsofts kommersiella marknadsplats.

Direktlänk Dela FinanceFeeds fördjupade 15 oktober

AI och molnet förändrar innehållsskapande och telekommunikation

Microsofts Andy Beach och Rick Lievano diskuterar hur artificiell intelligens (AI), kombinerat med molnets kraft, kommer att omforma världen av innehållsskapande. OpenAI´s ChatGPT, som lanserades i november 2022 på Microsoft Azure-infrastrukturen, blev snabbt den snabbast växande webbapplikationen någonsin med 100 miljoner månatliga användare. AI har transformerat media och kommunikation, med verktyg som förändrar arbetsflöden, distribution och berättande. AI används också för att optimera nätverk, förbättra kundupplevelsen och bekämpa bedrägeri inom telekommunikationsindustrin. Microsoft arbetar med telekommunikationsföretag för att införa generativ AI i deras verksamhet. AI är starkt beroende av molnets kapabiliteter för att fungera, med Microsoft Azure som möjliggör byggande och distribution av AI-drivna applikationer. Telekommunikationsföretaget Lumen använder redan Microsoft 365 Copilot i sin verksamhet.

Direktlänk Dela The Technology Record fördjupade 13 oktober

AI: En nödvändighet för startups i den digitala åldern

AI förenklar inte bara den komplexa uppgiften med dataanalys, utan avslöjar också mönster och insikter som tidigare var dolda. AI kan bedöma stora mängder data och identifiera mönster eller trender. Detta hjälper företag att förbättra olika aspekter som kundengagemang, marknadsföringskampanjer och försäljning. AI strömlinjeformar också processer genom att hantera monotona uppgifter som datarengöring eller formatering. Dessutom representerar AI-drivna data visualiseringsverktyg filtrerade data på ett omfattande och lättförståeligt sätt. Här är de bästa AI-verktygen för dataanalys som startups kan använda: Tableau AI, RapidMiner, Looker Studio, Qlik Sense, Microsoft Azure Machine Learning Studio.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 11 oktober

Microsofts nästa steg: Störande industri och oväntade förvärv

Microsofts prestation sedan Satya Nadella tog över har varit imponerande. Men vad är nästa steg? Företaget behöver störa den industri det driver och förvärva det ingen förväntar sig. Microsoft bör fördubbla och tredubbla sin infrastruktur, men problemet med denna strategi är att infrastrukturleverantörer i slutändan kan ersättas. Företag håller sig till dem eftersom de är fastna hos dem, och marknadsföringsproffs arbetar övertid för att meddela konkurrensskillnader oavsett hur svåra de är att hitta - eller bevisa. Microsoft bör också förvärva OpenAI: en ledning är en ledning, även om den är tillfällig. Många företag har tjänsterelationer med Microsoft - av uppenbara skäl. Men trots detta enorma servicenätverk saknas något från Microsofts portfölj. Microsoft bör också fokusera på strategiska konsultföretag. Eftersom det finns företag som inte vet hur man ska strategisera bortom infrastrukturen, applikationerna eller tjänsterna Microsoft tillhandahåller.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 10 oktober

Docgility integrerar med Microsoft Azure OpenAI för att förbättra kontraktsspråk

Teknikföretaget Docgility har meddelat en integrering med Microsoft Azure OpenAI Service. Detta ger advokater möjlighet att automatiskt få tillgång till alternativt och förbättrat kontraktsspråk inom Docgility-applikationen. Denna funktion är ett robust användningsfall för juridiken att implementera generativ AI i sin dagliga kontraktsgranskning och korrigering. Docgility, med huvudkontor i Palo Alto, Kalifornien, använder den senaste AI NLP-tekniken för att omvandla den juridiska kontraktssamarbets- och förhandlingsprocessen.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 10 oktober

Omfattande rapport om Gen AI-tjänster släppt av Statsndata

Statsndata har publicerat en omfattande rapport om insamling, analys och tolkning av data från Generative Artificial Intelligence (Gen AI) Services Market. Rapporten betonar vikten av att utnyttja sådana data för att främja inte bara individuell företagstillväxt utan även den totala utvecklingen av hela tjänsteindustrin. Rapporten ger en noggrann översikt över Gen AI-tjänster marknaden, inklusive dess definition, tillämpningar, utveckling och tillverkningsteknik. Nyckelaktörer i branschen, inklusive NVIDIA, Google, OpenAI, WNS, McKinsey, Bain & Company, Accenture, Boston Consulting, Clickworker, H2O.ai, DataRobot, Microsoft Azure, AWS SageMaker, APEXON, ServiceNow, UST, HCLTech, Insight, Cadence, Penguin, DXC Technology, presenteras framträdande i rapporten.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 8 oktober

Undersökning: Utmaningar och lösningar vid införande av generativ AI

Enligt en undersökning föredrar de flesta företag en blandning av offentliga och privata generativa AI-modeller. Säkerhetsrisker och teknisk komplexitet kan bromsa införandet. De flesta IT-beslutsfattare som strävar efter att införa generativ AI väljer en hybridansats med en blandning av offentliga och privata modeller (38%). Denna hybridansats är attraktiv eftersom den matchar företagens behov av att skydda data, behålla kontroll över AI-modeller och resultat samt kostnad. På uppdrag av Dell Technologies undersökte Morning Consult 500 IT-beslutsfattare involverade i generativa AI-initiativ. Undersökningsrespondenterna var belägna i USA, Storbritannien, Frankrike och Tyskland. Resultaten samlades in under augusti och september 2023.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 6 oktober

AI-verktyg för att stärka marknadsföringsteam

Jennifer Pugsley, VP Customer Success, Goose Digital, diskuterar hur AI-verktyg kan stärka marknadsföringsteam på sätt som tidigare var otänkbara. AI kan hjälpa till att förstå kundpreferenser, förutse framtida kundbeteenden, generera innehåll, stödja kunder via chatbots, förbättra e-postkampanjer, analysera sociala medier, anpassa annonser, utföra A/B-testning, känna igen röst och bild, automatisera marknadsföring, optimera SEO, analysera konkurrenter, upptäcka bedrägerier, analysera marknadstrender och visualisera data. För att effektivt implementera AI bör marknadsföringsteam börja med att tydligt definiera sina mål och välja verktyg som stämmer överens med dessa mål. Det är också viktigt att säkerställa korrekt dataskydd och etiska överväganden vid användning av AI för marknadsföringsaktiviteter. Regelbunden utvärdering och justering av AI-strategier är avgörande för att maximera dess fördelar.

Direktlänk Dela Madras Tribune fördjupade 2 oktober

AI och maskininlärning kommer att stärka mjukvaruutvecklare

AI och maskininlärning kommer att förbättra kreativiteten och problemlösningsförmågan hos mjukvaruutvecklare. Det kommer också att skapa en ny uppsättning vinnare inom mjukvaruindustrin. Framgången för ChatGPT och konkurrensen om att ta fram alternativ pekar på en växande bubbla inom generativ AI och maskininlärning. AI kommer att förändra rollen för utvecklare. När AI tar över repetitiva eller grundläggande uppgifter kommer utvecklare att kunna arbeta på den kreativa aspekten av programvaran. AI kommer också att börja verka i fler avdelningar inom ett företag. Data över hela världen förväntas växa till 175 zettabytes år 2025, vilket innebär att maskininlärning kommer att spela en avgörande roll i analysen av data för marknadsförare att använda i kampanjer. För maskininlärningsmodeller som genererar bilder är de nuvarande stora spelarna startup-konkurrenten MidJourney och open source Stable Diffusion. OpenAI (Microsoft) och Google har framträtt som nyckelspelare på denna marknad. Det verkar troligt att vi till slut kommer att se en oligopol liknande den som inträffade med mobila plattformar, till exempel iOS och Android, eller med molnleverantörer, nämligen Amazon Web Services, Microsoft Azure och Google Cloud. Detta kommer att resultera i att några få nyckelspelare inför en skatt på branschen. De kommer att vara de enda infrastrukturleverantörerna som alla behöver använda eftersom den funktionalitet de kommer att möjliggöra kommer att bli självklar. Följaktligen kommer avgifterna för användning troligen att bli höga. OpenAI och dess konkurrenter kommer att bli viktiga infrastrukturleverantörer. Detta kommer att påverka vilka affärsmodeller som kan vara genomförbara för småskaliga startups och kommer att definiera vilka typer av företag som kan vara möjliga. Det finns en risk att vissa mindre eller mer nischade företag som verkar på vissa marknader kommer att stängas av från att använda tekniken eller kommer att vara missgynnade. Men det är inte bara småföretag som kan påverkas av detta växande oligopol. Större företag kan bli strategiska konkurrenter till dem som avancerar i oligopolet och kan bli avskurna från infrastrukturen eller oförmögna att säkra varaktiga fördelar, vilket återspeglar tidigare konflikter som de som involverar Amazon och AWS och deras konkurrenter. Medan expansionen av AI kan orsaka begränsningar kommer det också att skapa nischade och specialistmöjligheter för startups och de som vill erbjuda specialisttjänster. Regionalisering och potentiella regionala lagar kan innebära att företag som verkar i vissa länder kan behöva använda inhemska eller lokala leverantörer. Vissa branscher kan också växa för att ha specifika krav på AI-leverantörer. Till exempel har HIPAA-efterlevnad konsekvenser för användningen av OpenAI, ChatGPT eller Googles API för att bearbeta patientdata. Företag som kan tillgodose de särskilda behoven, säkerhetsproblemen och regulatoriska kraven i vissa branscher kommer att hitta nya möjligheter. Situationen kan jämföras med den vi ser mellan SaaS och programvara på plats och den inverkan detta har, till exempel den tyska regeringens beslut att flytta sina primära sjukvårdsorganisationer till Matrix för kommunikation för att kontrollera den viktiga infrastrukturen. AI-produkter kommer att ge mjukvaruutvecklare mer autonomi över sina produkter och framgång. Produkter kommer att ha betydande positiva feedback-loopar, jämförbara med sociala nätverk. Produkter som AWS molntjänster förbättras med fler användare, men detta är bara indirekt. Amazon kan investera mer pengar i sin infrastruktur, särskilt i form av fasta kostnader som spenderas på att utveckla mjukvaruprodukter. Men produkter som ChatGPT gynnas av de data som mjukvaruföretag tillhandahåller det direkt, vilket gör det svårt för konkurrenter att komma ikapp. I framtiden kommer programmering att bli en mer interaktiv och spännande process. Istället för att bara skriva kodrader hela dagen kommer programmerare att fokusera på att ge instruktioner till datorer och designa system som fungerar felfritt. Det handlar inte bara om att undvika fel, utan också om att se till att allt passar in i den större bilden av ett massivt projekt med miljontals kodrader. Men här är grejen: AI, ofta missförstådd som ett hot mot mänskliga programmerare, kommer faktiskt att stärka dem. Det kommer att ta hand om de repetitiva uppgifterna, vilket ger programmerare friheten att engagera sig i hög nivå tänkande. Det kommer att vara en boost för deras kreativitet och problemlösningsförmåga. Framtiden för programmering handlar allt om att samarbeta med datorer och effektivt designa system. Programmerare kommer att kliva in i rollen som systemarkitekter, vilket säkerställer felfria och sömlösa lösningar för omfattande kodbaser. Med hjälp av AI kommer de att ha möjlighet att utforska sin intellektuella potential och fokusera på de spännande aspekterna av programmering. Det är en utveckling som lovar att låsa upp nya höjder av mänsklig kognition. Det lovar också att inleda en ny era av teknikindustriens vinnare och förlorare. Spänn fast dig!

Direktlänk Dela InfoWorld fördjupade 2 oktober

Microsoft och Mercy samarbetar för att utveckla AI-drivna chattrobotar inom sjukvården

Microsoft och Mercy har annonserat ett nytt partnerskap där Mercy, ett av de 20 största hälso- och sjukvårdssystemen i USA, kommer att använda Microsoft Azure OpenAI Service för att utveckla chattrobotar. Målet är att förbättra vården genom att ge läkare, sjuksköterskor och andra vårdgivare mer tid att ta hand om patienter. Samarbetet kommer att innefatta användning av generativ AI vid patientanrop vid bokning av tider och uppföljande åtgärder. Företagen kommer också att utveckla en chattrobot för att hjälpa patienter att få information om sina laboratorieresultat och ge dem svar så att de kan ha mer välinformerade diskussioner om sin hälsa med sin vårdgivare.

Direktlänk Dela Vator fördjupade 29 september

Microsoft och Mercy inleder samarbete för att förbättra hälso- och sjukvården med AI

Microsoft Corp. och Mercy inleder ett långsiktigt samarbete för att använda generativ AI och andra digitala teknologier för att ge läkare, sjuksköterskor och vårdpersonal mer tid att ta hand om patienter och förbättra patientupplevelsen. Mercy planerar att använda Microsoft Azure OpenAI Service för att förbättra vården på flera nya sätt. Patienter kommer att få information för att bättre förstå sina labbresultat och delta i mer informerade diskussioner om deras hälsa med hjälp av generativ AI-assisterad kommunikation. Mercy kommer att tillämpa generativ AI vid patientanrop för att boka tider. Utöver det initiala samtalet kommer AI-lösningen att ge rekommendationer för ytterligare uppföljande åtgärder för att se till att alla patientens behov uppfylls under en enda interaktion, vilket minskar behovet av uppföljningssamtal.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 28 september

Mercy och Microsoft bildar samarbete för att förbättra patientupplevelsen med AI

Det amerikanska hälso- och sjukvårdssystemet Mercy bildar ett flerårigt samarbete med Microsoft för att hjälpa vårdgivare och kliniker att förbättra patientupplevelsen med hjälp av generativ AI-teknik. Mercy planerar att använda Microsofts Azure OpenAI Service för att förbättra vården på olika sätt. Patienter kommer att kunna delta i mer informerade diskussioner om sin hälsa med sin kliniker genom AI-assisterade konversationer. En annan chattbot kommer att hjälpa Mercy-anställda att snabbt hitta information om organisationens policys och procedurer och hitta svar relaterade till personalresurser så att de kan fokusera mer på patientvård. Anställda kommer också att kunna använda generativ AI för processer som att boka möten när de tar emot patient samtal. Lösningen kommer att ge föreslagna uppföljningsåtgärder för att säkerställa att Mercy kan möta patienternas behov och minska antalet uppföljningssamtal.

Direktlänk Dela The Technology Record fördjupade 28 september

Mercy och Microsoft samarbetar för att förbättra patientvården med AI-teknologi

Sjukhuskedjan Mercy samarbetar med Microsoft för att använda generativ artificiell intelligens (AI) och andra digitala teknologier för att ge läkare och sjuksköterskor mer tid att ta hand om patienter och förbättra patientupplevelsen. Mercy planerar att använda Microsoft Azure OpenAI Service för att förbättra vården på flera omedelbara nya sätt. Patienter kommer att få information för att bättre förstå sina laboratorieresultat och delta i mer informerade diskussioner om deras hälsa med hjälp av generativ AI-assisterad kommunikation. AI kommer också att användas för att ta patientanrop för åtgärder som att boka möten.

Direktlänk Dela KMOV-TV fördjupade 28 september

Amazon Web Services investerar i AI-startup för att konkurrera effektivare

Amazon Web Services (AWS) har beslutat att investera upp till 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic. Detta är en del av en större affär där AWS blir startupföretagets ´primära molnleverantör´. Detta liknar de equity-for-business-avtal som AWS tidigare undvek, medan konkurrenter som Microsoft Azure och Google Cloud använde dem för att få affärer. Innan artificiell intelligens hotade att störa molnet, antog AWS-cheferna (korrekt) att de inte behövde investera i företag för att vinna deras affärer.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 26 september

ChatGPT kan inte direkt skapa Excel-kalkylblad men kan integreras med Excel

ChatGPT, den AI-språkmodellkonversationschatten från OpenAI, kan användas för informativa konversationer och kan till och med hjälpa till med PowerPoint-presentationer och Word-dokument. Men det kan inte direkt skapa ett Excel-kalkylblad eftersom det inte finns något MS Excel-plugin i ChatGPT Plugin Store. Men det finns integrationer mellan OpenAI LLM GPT-4 och olika Microsoft-produkter. ChatGPT är integrerat i Microsoft Azure och utvecklare kan integrera anpassade AI-drivna upplevelser direkt i sina egna applikationer. De bästa alternativen till ChatGPT för att integrera AI med Microsoft 365 är Microsoft Bot Framework, Botpress och Dialogflow.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 21 september

Trade Ledger lanserar ny lösning med Microsoft Azure OpenAI för SMB

Trade Ledger kommer att lansera en ny lösning som integrerar Microsoft Azure OpenAI Service, designad exklusivt för företagsägare, CFO:er och finansdirektörer i små och medelstora företag (SMB). SMB saknar ofta resurser eller intern expertis för att optimera kassaflödescykeln. Trade Ledgers nya AI-gränssnitt kommer att vara tillgängligt för distribution av banker, som ett enklare sätt för deras kunder att förstå och ansöka om arbetskapital. Lösningen kommer att vara allmänt tillgänglig 2024 via Microsoft Commercial Marketplace.

Direktlänk Dela Crowdfund Insider fördjupade 18 september

Trade Ledger lanserar ny lösning för SMB:er i samarbete med Microsoft Azure OpenAI Service

Trade Ledger meddelar att de kommer att lansera en ny lösning som integrerar Microsoft Azure OpenAI Service, exklusivt för ägare, CFO:er och finansdirektörer i små och medelstora företag (SMB:er). Dessa företag har ofta inte resurserna eller expertisen internt för att tillgå och förstå information för att optimera kassacykeln. Trade Ledgers Working Capital Copilot, byggd på Azure OpenAI Service, löser detta problem genom att använda avancerade Large Language Models (LLM) för att tolka konversationella språkfrågor om kassahantering, skapa algoritmiska frågor och returnera meningsfull, handlingsbar information. Den nya generativa AI-gränssnittet granskar data som Trade Ledger säkert samlar in om ett företag och deras handelspraxis och nås konversationellt inom Microsoft Teams-plattformen. Det nya gränssnittet kommer att vara tillgängligt för distribution av banker, som ett enklare sätt för deras kunder att förstå och ansöka om rörelsekapital. Lösningen Working Capital Copilot kommer att vara allmänt tillgänglig 2024 via Microsofts kommersiella marknadsplats.

Direktlänk Dela FinanceFeeds fördjupade 15 september

Claude 2 och GPT-4 - två framstående AI-språkmodeller med olika fokus

I den snabbt utvecklande världen av AI-språkmodeller utmärker sig två modeller - Claude 2 från Anthropic och GPT-4 från OpenAI. Claude 2, utvecklad av ett företag grundat av tidigare OpenAI-anställda, fokuserar starkt på att skapa en ”hjälpsam, ofarlig och ärlig” AI. Å andra sidan lutar GPT-4, OpenAIs senaste erbjudande, mer mot avancerade resonemangsförmågor och en bredare tillämpningsomfattning. Båda modellerna har funnit sin väg in i verkliga applikationer, med Claude 2 integrerad i tjänster som Notion AI och DuckDuckGo´s DuckAssist, och GPT-4 tillgänglig via ChatGPT Plus och som ett API för utvecklare.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 14 september

SAS lägger till nya komponenter i sin Viya-analysplattform för snabbare utveckling av AI-baserade applikationer

SAS lägger till nya komponenter till sin Viya-analysplattform för att möjliggöra snabbare utveckling av AI-baserade applikationer och modeller. De nya programvaru-tjänsterna (SaaS) SAS Viya Workbench och SAS App Factory är lätta utvecklingsmiljöer som stöder flera programmeringsspråk. SAS Viya Workbench är avsedd för att bygga AI-modeller med programmeringsspråk som Python, R och SAS. App Factory kan användas för att skapa AI-baserade applikationer. SAS samarbetar även med Microsoft för att gemensamt utveckla en generativ AI-integration som kombinerar skalan av Microsoft Azure OpenAI med SAS orkestrering av företagsuppgifter och befintliga analyser.

Direktlänk Dela InfoWorld fördjupade 13 september

Google och Alphabet firar 25 år, AI förväntas dominera teknikvärlden

Google och dess moderbolag, Alphabet, firade sitt 25-årsjubileum den 4 september. Sundar Pichai, företagets VD, kommenterade i ett blogginlägg de tekniska framsteg som skett under de senaste 25 åren och menade att artificiell intelligens (AI) kommer att vara den största tekniska förändringen vi ser under vår livstid. Nvidia, Amazon, Alphabet och Microsoft är alla företag som anses vara väl positionerade för att dra nytta av AI-revolutionen. Nvidia förväntas fortsätta dominera marknaden för GPUs som används för maskininlärning, medan Amazon, Alphabet och Microsoft har resurserna och har redan utvecklat de stora språkmodeller (LLM) som behövs för att tillhandahålla toppmoderna generativa AI-lösningar. Tesla är ett annat företag som har en unik väg att dra nytta av AI, med sina 2,7 miljoner bilar på vägen som samlar in data.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 september

TNL Mediagene expanderar sin AI-produktlinje i samarbete med Microsoft OpenAI

Det ledande digitala medieföretaget baserat i Taiwan och Japan, TNL Mediagene, utökar sin AI-produktlinje baserat på den globala AI-ledaren, Microsoft OpenAI. Samarbetet syftar till att förbättra effektiviteten inom digital media reklam och ge användarna nya innovativa upplevelser. TNL Mediagene har lanserat sin första AI-assistent - AI Chat Room, integrerad i iCook-appen, som använder Microsoft Azure OpenAI för att tolka och svara på användarnas förfrågningar. Dessutom har iCook använt AI-teknologi för att översätta över 10 000 recept till engelska och japanska, vilket ytterligare driver dess globala räckvidd.

Direktlänk Dela The News Lens fördjupade 5 september

Google Clouds VD diskuterar utmaningarna och möjligheterna med generativ AI

Thomas Kurian, VD för Google Cloud, diskuterar den transformativa kraften hos generativ AI och utmaningarna som följer med Microsofts ledning inom området. Kurian, som tidigare arbetade på Oracle, har hjälpt Google Cloud att bli lönsamt för andra kvartalet i rad. Han förklarar att generativ AI är ett avgörande ögonblick inom tekniken och att Google Cloud erbjuder dubbla värdet för samma kostnad jämfört med konkurrenter. Han nämner också att AI-parprogrammering, trots farhågor om stora jobbförluster, hjälper snarare än ersätter programmerare genom att utföra uppgifter som kodgranskning och dokumentationsgenerering.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 5 september

Quadient integrerar sin plattform med Microsoft Azure AI

Quadient, ledare inom att hjälpa företag att skapa meningsfulla kundrelationer genom digitala och fysiska kanaler, meddelar integrationen av sin Intelligent Communication Automation (ICA) plattform med Microsoft Azure AI. Den här integrationen av generativ AI i Quadients molnplattform kommer att bidra ytterligare till att förändra hur organisationer engagerar sig med sina kunder. Quadient har erkänts av oberoende branschanalytiker, inklusive Gartner, för sin användning av avancerad AI integrerad i sina ICA-lösningar under flera år. Genom att använda Microsoft Azure AI kommer Quadient mjukvarulösningar att ge kunderna förbättrade funktioner.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 3 september

Google fyller 25 år: Från sökmotor till teknikjätte med utmaningar inom AI

Teknikjätten Google fyller 25 år denna månad och har sedan starten 1998 växt från att vara en sökmotor till att dominera inom flera teknikområden. Trots att Google har introducerat och förvärvat hundratals produkter och tjänster, finns det frågetecken kring företagets framtid inom artificiell intelligens (AI). En läckt internmemo från en Google-ingenjör antydde att företaget saknar en ´hemlig sås´ för AI och inte är i position att vinna AI-racet. Dessutom har företaget fått konkurrens från OpenAI:s AI-chattbot ChatGPT, som har döpts till ´Google killer´.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 3 september

Google Cloud försöker minska avståndet till Amazon Web Services och Microsoft Azure

Google Cloud, som omsatte 8 miljarder dollar i Q2 2023, lanserade en rad verktyg och infrastruktur för generativ AI vid Google Cloud Next 2023. De ingick också ett viktigt samarbete med NVIDIA för dess GPUs och andra AI-verktyg och tjänster. Google Cloud lanserade över ett dussin nya innovativa AI-infrastrukturverktyg och andra utvecklings- och analysverktyg. Generativ AI var också ett centralt tema vid Google I/O 2023-konferensen, där företaget presenterade PaLM 2, uppdaterade Bard och tillkännagav AI-integrerad sökning, Android Studio, Play Store, Workspace, Maps och mer. Google replikerar nu vad de gjorde med konsumentcentrerade produkter och tjänster på Google I/O med företagskunder.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 1 september

Cybersäkerhet och generativ AI: balansera prestanda mot risk

Generativ AI, som ChatGPT, blir allt vanligare i företag, vilket innebär utmaningar för CISOs att balansera prestandaökningar mot okända risker. Generativ AI ökar precisionen inom cybersäkerhet, men används också för att skapa nya attackverktyg, som FraudGPT. Detta har lett till en ökning av cybersäkerhetsutgifterna. Marknadsvärdet för cybersäkerhetsplattformar baserade på generativ AI förväntas stiga till 11,2 miljarder dollar 2032, jämfört med 1,6 miljarder dollar 2022. Canalys förutser att generativ AI kommer att stödja över 70% av företagens cybersäkerhetsverksamhet inom fem år.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 31 augusti

Varför Snowflake-aktien är ett köp nu

Warren Buffett, som anses vara en av världens bästa investerare, leder investeringsföretaget Berkshire Hathaway, som har överträffat S&P 500-indexet i över 50 år. När en av Buffetts medhjälpare på Berkshire tog en position i molndatateknikföretaget Snowflake precis innan dess börsintroduktion 2020, blev investerare förvånade. Snowflake var (och är fortfarande) olönsamt, returnerar inte pengar till aktieägare och utvecklar mycket avancerade mjukvaruteknologier. Bolaget har haft svårt de senaste åren med fallande tillväxttakt och dess aktiekurs har sjunkit med 62% från dess topp. Men baserat på dess finansiella resultat för andra kvartalet 2024 (slutade 31 juli) finns det anledning att tro att det värsta kan vara över. Snowflake är i databranschen, så det är ett idealiskt AI-företag. Snowflake är ett molndatateknikföretag utformat för att hjälpa företag att dra värdefull insikt från de massor av data de genererar genom sina onlineverksamheter. Snowflakes Data Cloud samlar information från flera källor. Stora organisationer är särskilt benägna att använda mer än en molnplattform, som Amazon Web Services och Microsoft Azure, så utan Snowflake skulle de vara kvar med att sätta ihop data från olika källor, vilket är mindre effektivt. Dessutom kan utvecklare tack vare Snowflake också samarbeta på en plattform för att förbättra databearbetningen i alla programmeringsspråk. Det innebär att data lagras säkert på ett ställe och det kan påskynda projektets slutförande. Men Snowflake bygger mycket för en ny era centrerad kring artificiell intelligens (AI). Eftersom det är platsen där så många organisationer bearbetar sina data - inklusive 639 av Forbes Global 2000-företag - är Snowflake ett uppenbart hem för AI-produkter och tjänster. Det har precis öppnat en privat beta för ett nytt verktyg som kallas Document AI, som drivs av generativ AI och stora språkmodeller (LLM). Det kommer att låta kunderna ställa frågor om ostrukturerade data i ett juridiskt kontrakt eller en faktura, till exempel, för att snabbt påskynda analyserna. Snowflake har också förvärvat mindre AI-företag som Neeva, ett sökbaserat verktyg som kunder nu kan använda för att engagera sig med sina data med hjälp av naturligt språk. Det innebär att även icke-tekniska anställda inom ett företag kan extrahera värde från sina data, vilket avsevärt ökar den adresserbara möjligheten för Snowflake. Tillväxten avtar fortfarande, men det finns positiva tecken. Snowflake-aktien har handlats i rött detta år vid ett par tillfällen, trots en stigande rally i Nasdaq-100 teknikindex. Detta beror på att företagets intäkter har saktat avsevärt från ett par år sedan, då det ökade med tredubbla siffror varje kvartal. Den svåra ekonomiska miljön just nu är en bidragande faktor, men Snowflakes verksamhet mognar också. När det genererar mer intäkter kommer det att bli svårare att växa lika snabbt. Men i det första kvartalet av räkenskapsåret 2024 (slutade 30 april) blev investerare särskilt besvikna eftersom Snowflake sänkte sin helårsintäktsprognos till 2,6 miljarder dollar, från 2,7 miljarder dollar tidigare. Lyckligtvis sänkte företaget inte den prognosen ytterligare i Q2. Faktum är att dess kvartalsintäkter på 640 miljoner dollar var betydligt högre än dess tidigare vägledning på 625 miljoner dollar, och det markerade en ökning med 37% jämfört med föregående år. Det var fortfarande en avmattning jämfört med den 83% tillväxt det levererade i motsvarande kvartal föregående år, men jag vill fokusera på tre ljusglimtar: För det första ökade antalet Snowflake-kunder som spenderar 1 miljon dollar eller mer årligen på dess produkter med 62% jämfört med föregående år, till 402. Detta tyder på att en större andel av Snowflakes intäkter kommer från stora organisationer med mer komplexa behov, vilket kan vara en långsiktig positiv. Det är billigare att betjäna några få kunder som spenderar stora summor. För det andra fortsätter Snowflake att anställa fler anställda, särskilt i forsknings- och utvecklingsroller. Det hade 6 659 anställda i Q2, en ökning med 33% jämfört med föregående år, vilket tyder på att företaget förväntar sig fortsatt intäktstillväxt i framtiden. För det tredje håller Snowflake sin tillväxt i driftskostnader ungefär i linje med intäktstillväxten, så dess nettoförluster är relativt konstanta. Men den icke-GAAP (generellt accepterade redovisningsprinciper) fria kassaflödesmåttet - som tar bort engångs- och icke-kontanta kostnader som aktiebaserad ersättning - ökade med 50% till 88 miljoner dollar i Q2. Det framhäver företagets vinstpotential, vilket kan ses positivt av investerare som Berkshire Hathaway. Varför Snowflake-aktien är ett köp nu Efter att Snowflake reviderade sin helårsintäktsprognos för räkenskapsåret 2024 nedåt i Q1, varnade jag investerare för att gå försiktigt fram eftersom vi inte kunde vara säkra på om det var ett tecken på ytterligare svaghet att komma. Men Q2 målade en mycket ljusare bild, och Snowflakes CFO Michael Scarpelli berättade faktiskt för investerare att sentimentet tycktes förändras till det bättre i juli. Han sa att kunderna återvände, och att många av Snowflakes största partners förnyade sina kontrakt. Han varnade dock för att det kommer att ta tid för tillväxten i konsumtionen att komma ikapp. Det fanns några bevis för det uppmuntrande sentimentet i företagets bokningar, som ökade med 30% till 3,5 miljarder dollar i Q2. Bokningar är viktiga att övervaka eftersom de förväntas omvandlas till intäkter i framtiden. Snowflake-aktien handlas för närvarande till ett pris-till-intäkter (P/S) förhållande på cirka 21, vilket är nära det billigaste värderingen sedan det blev ett börsnoterat företag - ner från en topp P/S på nästan 102. Det är fortfarande mycket dyrare än andra molnaktier. Microsoft, till exempel, handlas till ett P/S-förhållande på cirka 11 (även om det har en mängd andra verksamheter utöver molndatatjänster). Datadog, ett molnövervakningsföretag, handlas till ett P/S-förhållande på cirka 16. Men jag skulle argumentera för att Snowflakes bana för tillväxt är mycket längre. Microsoft Azure genererade 50 miljarder dollar i intäkter förra räkenskapsåret, så Snowflakes 3,5 miljarder dollar i nuvarande bokningar är en bråkdel av var det kan vara ett decennium från nu om det kan genomföra. Detta leder mig till den växande möjligheten som är AI. Enligt Cathie Woods Ark Investment Management kunde AI-mjukvaruföretag dela på 14 biljoner dollar i intäkter fram till 2030. Med tanke på den fortsatta expansionen av Snowflakes AI-produktportfölj och dess ökande investeringar i forskning och utveckling, kan detta företag vara redo för en återacceleration i sin intäktstillväxt på medellång till lång sikt. Även om Snowflake-aktien fortfarande verkar dyr idag, kan investerare som är villiga att äga den under de närmaste fem till tio åren bli rikligt belönade. Trots allt finns det en anledning till att långsiktig investering är en nyckelpelare i Buffetts strategi.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 30 augusti

Populära AI-plattformar som stärker apputvecklare

Artificiell intelligens (AI) har revolutionerat modern apputveckling, från hur applikationer byggs och distribueras till deras underhåll. AI ger utvecklare möjlighet att förbättra användarupplevelser, automatisera processer och dra nytta av datadrivna insikter för att skapa banbrytande applikationer. Artikeln utforskar några av de mest populära AI-plattformarna som har omformat modern apputveckling, inklusive TensorFlow, PyTorch, IBM Watson, Microsoft Azure Cognitive Services, Amazon AWS AI/ML Services, Google Cloud AI och H2O.ai. Dessa plattformar har gett utvecklare möjlighet att bygga intelligenta, effektiva och användarcentrerade applikationer.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 27 augusti

Debatter pågår om effekterna av artificiell intelligens (AI) och algoritmer, som blir allt vanligare och påverkar nästan alla aspekter av det moderna livet. Förståelsen för AI:s huvudfördelar och potentiella risker är avgörande. Denna artikel undersöker för- och nackdelar med AI och algoritmer, vad de är, hur de används och deras pågående inverkan på samhället. AI:s fördelar och nackdelar behandlas för att ge ett balanserat perspektiv på detta framväxande område. Målet är att förstå hur AI och algoritmer förändrar världen så att vi kan göra informerade val om att använda dessa kraftfulla tekniker för det allmänna bästa.

New Trader U fördjupade 27 augusti

QCT diskuterar VMware-lösningar och betonar AI

QCT, mest känt för att tillhandahålla molnleverantörer med beräknings-, lagrings-, nätverks- och AI-lösningar, diskuterade denna vecka sina VMware-lösningar, inklusive QxStack för VCF, QxVDI för sina VDI-erbjudanden och QxStack Tanzu för Kubernetes. Företaget betonade också AI. QCT använder system som QCT QuantaGrid D54Q i sina pre-validerade lösningar. De luftkylade QuantaGrid D54Q-servrarna som driver sina VMware-lösningar har även varianter som är vätskekylade. VMware pressar in i hybridmolnvärlden, och för det finns QCT VMware HCI-lösningen. QCT har också dedikerade visualiserings GPU-servrar för Horizon VDI. Denna vecka gjorde VMware och NVIDIA ljud med en ny Enterprise AI-suite. QCT har gjort AI-servrar för stora hyperskalbolag så länge att det tar den expertisen, plus VMware och NVIDIA Enterprise AI-erbjudandet, och gör det till en lösning för företag. För att balansera detta har QCT också Microsoft Azure Stack HCI-lösningar. QCT har också sin egen Windows Admin Center-förlängning.

Direktlänk Dela ServeTheHome fördjupade 27 augusti

Quadient integrerar sin plattform med Microsoft Azure AI

Quadient, en ledare inom företagskommunikation och kundupplevelse, meddelar att de integrerar sin Intelligent Communication Automation (ICA) plattform med Microsoft Azure AI. Integrationen av generativ AI i Quadients molnplattform kommer att bidra till att omvandla hur organisationer engagerar sig med sina kunder. Genom att använda Microsoft Azure AI, inklusive Azure OpenAI Service, kommer Quadients programvarulösningar att ge kunderna förbättrade funktioner, från att mäta innehållsläsbarhet, likhet och sentiment, till att generera kontextuella innehållssammanfattningar.

Direktlänk Dela MarTech Series fördjupade 25 augusti

Coforge lanserar Quasar, en AI-plattform för företag

Det globala företaget för digitala tjänster och lösningar, Coforge Limited, har lanserat Coforge Quasar, en AI-plattform utformad för att bygga företags AI-förmågor. Quasar kommer förinstallerad med över 100 API:er, redo för integration. Plattformen har en modulär och skalbar arkitektur med över 100 förbyggda kognitiva och generativa användningsfall. Quasar-baserade lösningar och acceleratorer finns också tillgängliga på Microsoft Azure Marketplace. Sudhir Singh, VD och verkställande direktör för Coforge, och John Speight, EVP och kundframgångschef, uttalade sig om lanseringen.

Direktlänk Dela Content Media Solution fördjupade 24 augusti

Amazon och Alphabet kan nå en värdering på $3 biljoner till 2030

Apple blev nyligen det första företaget värderat till $3 biljoner, men Amazon och Alphabet kan också uppnå denna milstolpe till 2030. Amazon har rapporterat uppmuntrande resultat trots flera kvartal med hög inflation och försiktiga konsumenter. Bolaget är väl positionerat att bibehålla sin tillväxttakt, med stora förväntningar på e-handel, digital annonsering och molnberäkning. Alphabet å andra sidan har lidit under en minskning av annonseringsutgifterna på grund av ekonomisk osäkerhet, men företaget har potential att accelerera försäljningstillväxten när annonseringsutgifterna normaliseras. Dess tillväxtutsikter är kopplade till digital annonsering och molnberäkning.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 19 augusti

Microsoft planerar att lansera ny AI-tjänst med Databricks

Microsoft planerar att lansera en ny AI-tjänst med Databricks. Den nya tjänsten kommer att använda Databricks mjukvara och kommer att säljas genom Microsoft Azure. Microsofts VD Satya Nadella har tidigare antytt en möjlig produktintegration mellan Databricks och OpenAI. Databricks meddelade nyligen att de kommer att förvärva MosaicML, en konkurrent till OpenAI. Microsoft har haft stor framgång med AI efter att ha stöttat OpenAI och planerar nu att börja sälja en ny version av Databricks mjukvara.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 18 augusti

Amazon bygger en ny stor språkmodell liknande OpenAI:s GPT-4 för att driva sin röstassistent Alexa. Google planerar att förstärka Google Assistant med AI som liknar Bard, sin algoritm-drivna chatbot. Startup-företag utvecklar också sina egna versioner av mer hjälpsamma AI-assistenter. Ett exempel är Moemate, en assistent som kör på de flesta macOS, Windows och Linux-maskiner. Moemate, som tar formen av en anime-stil avatar, drivs av en kombination av modeller inklusive GPT-4 och Anthropic´s Claude. Den har förmågan att gå bortom textprompter och titta direkt på vad som händer på en PC-skärm.

TechCrunch fördjupade 17 augusti

Microsofts strategi för AI och molntjänster: AI som huvudsakligt användargränssnitt

Charles Lamanna, företagsvicepresident för affärsappar och plattformar på Microsoft, diskuterade företagets strategi för programvara och AI-kopiloter. Microsoft tror att generativ AI har stor potential att förbättra produktiviteten och hjälpa kunderna, särskilt inom affärsapplikationer. Företaget förväntar sig att inom 12 månader kommer alla dess appar att vara AI-först och AI-aktiverade. HP, Kraft-Heinz och Mercedes-Benz har diskuterat att använda AI-kopiloter för att förbättra produktivitet och kundengagemang. Microsoft Azure lockar kunder för sina AI-applikationer och generativa AI, med starka komponenter som stora GPU-kluster och Azure Cognitive Services.

Direktlänk Dela Accelerationeconomy.com fördjupade 16 augusti

Företag vänder sig till generativ AI för att förbättra verksamheten

Enligt en global studie om generativ AI från Lucidworks planerar 96% av cheferna att prioritera investeringar i generativ AI och 93% av företagen planerar att öka sina AI-utgifter nästa år. Många företag börjar med OpenAI, ofta via ett privat moln på Microsoft Azure. Programvaruleverantören Nerdio använder generativ AI för att generera Powershell-skript för sina kunder, konvertera installationskod från ett språk till ett annat och skapa en anpassad support-chatbot. Flera företag överväger även andra alternativ som Googles Bard, Anthropics Claude, Databricks Dolly, Amazons Titan, IBM:s WatsonX och öppna källkodsmodeller som Llama 2 från Meta. S&P Global Market Intelligence testar Llama 2 och andra öppna källkodsmodeller på Hugging Face-plattformen. Generativa AI-modeller används inte bara för att skriva kod, svara på frågor, sammanfatta dokument och generera marknadsförings-e-post, utan även för att skapa bilder.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 16 augusti

Litera lanserar Smart Summaries, ett nytt AI-verktyg för kontraktgranskning

AI-företaget Kira, som ägs av Litera sedan 2021, introducerar ett nytt verktyg som använder generativ AI för att underlätta kontraktsgranskning. Verktyget, kallat Smart Summaries, genererar sammanfattningar av innehållet i kontrakt och andra dokument. Kira har redan en maskininlärningsmodell med över 1 400 så kallade smarta fält, som identifierar och extraherar vanliga klausuler och datapunkter från kontrakt. Verktyget har utvecklats med Microsoft Azure OpenAI-tjänst och beräknas lanseras i slutet av augusti. Detta är första steget i en serie nya AI-funktioner som Litera planerar att lansera under de kommande månaderna.

Direktlänk Dela LawNext fördjupade 15 augusti

Globala investeringar i AI kan nå 200 miljarder dollar 2025

En ny ekonomisk analys visar att globala företags investeringar i artificiell intelligens (AI) kan närma sig totalt 200 miljarder dollar år 2025, enligt ekonomer från Goldman Sachs. Generativ AI har enorm potential att öka arbetsproduktiviteten och ekonomiskt utbyte när det blir allmänt antaget av företag och samhället i stort. En rapport av Goldman Sachs ekonomer Joseph Briggs och Devesh Kodnani förutser att globala privata investeringar i AI kommer att öka kraftigt under de närmaste tre åren, från en uppskattad 91,9 miljarder dollar 2022 till över 158,4 miljarder dollar 2025.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 15 augusti

Gratis AI-verktyg tillgängliga för utvecklare och företag

Artificiell intelligens (AI) har en betydande inverkan på olika industrier och företag, och det finns flera gratis AI-verktyg tillgängliga. Google AI Platform erbjuder ett kraftfullt utbud av maskininlärningsverktyg. TensorFlow, också från Google, är ett öppen källkodsramverk för maskininlärning. IBM Watson erbjuder en omfattande svit av praktiska verktyg tillgängliga på IBM Cloud Lite. Microsoft Azure Machine Learning Studio är ett intuitivt verktyg som gör det möjligt att snabbt utforma, testa och distribuera prediktiva modellbaserade lösningar. H2O.ai är ett verktyg som kan skalas över tusentals kärnor och stödjer flera maskininlärningsalgoritmer. RapidMiner erbjuder ett brett utbud av AI- och maskininlärningsverktyg. Slutligen tillhandahåller OpenAI forskningspapper, modeller och verktyg, inklusive GPT-3.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 13 augusti

AI-teknikens framväxt skapar nya värdeskapande möjligheter

Teknisk utveckling inom mjukvara tenderar att följa Schumpeters kreativa förstörelse: nya vinnare framträder med nya eror. Detta fenomen börjar nu synas inom AI. Efter decennier av AI-vintrar står vi äntligen på tröskeln till en verklig plattformsskifte, som kommer att öppna ännu mer värdeskapande för AI-företag. Trots mycket fokus på nya användningsområden som drivs av LLM och generativ AI, kommer värdeskapandet att gå utöver generativ AI för att inkludera icke-generativa användningsområden, särskilt kring alltmer mogna datorseendemodeller. För att utforska vilka som kommer att vinna i kapplöpningen om att skapa värde, har vi studerat intäktsgenerering i vårt urval av 262 offentliga B2B-mjukvaruföretag under de senaste två decennierna.

Direktlänk Dela Andreessen Horowitz fördjupade 11 augusti

Exela Technologies samarbetar med Microsoft för att utnyttja AI-teknologi på Microsoft Azure

Exela Technologies, Inc. har meddelat att företaget kommer att samarbeta med Microsoft för att hjälpa Exelas kunder att utnyttja generativ AI-teknologi på Microsoft Azure. Samarbetet kommer inledningsvis att fokusera på Indien och kommer att stärka Exelas tidigare tillkännagivna AI-initiativ. Genom att driva Exelas plattformar med låg kod med en uppsättning nya generativa AI-funktioner kan Exelas kunder förvänta sig att driva personligt engagemang, optimerad arbetsflödesautomatisering och branschledande AI-beslutsförmåga. Exela kommer att använda generativ AI för att ytterligare förbättra kundservice för programvaruprodukter som DrySign, Digital Mailroom (DMR), XBP (Exchange for Bills and Payments) och PCH (den prisbelönta gatewayen för behandling av sjukvårdsanspråk).

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 10 augusti

Ancoris utsedd till Rising Star för Dataanalys och Maskininlärning för andra året i rad

Ancoris, en brittisk Google Cloud-tjänsteleverantör, har för andra året i rad utsetts till Rising Star för Dataanalys och Maskininlärning i ISG Provider Lens™ Google Cloud Partner Ecosystem. ISG erkänner Ancoris differentierade persona-baserade erbjudanden, utformade för att hjälpa företagsledare och c-suite chefer att fatta bättre beslut genom data, analys, ML och AI. Ancoris är även den enda Google-dedikerade partnern som förekommer i alla andra tre kvadranter den svarade på: Implementation och Integration, Managed Services och Workspace Services.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 augusti

Protiviti uppnår specialisering inom AI och maskininlärning i Microsoft Azure, lanserar Microsoft AI Center of Excellence och AI-lösningar

Konsultföretaget Protiviti har uppnått specialisering inom artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) i Microsoft Azure. Företaget har lanserat ett Microsoft AI Center of Excellence (MSAI COE) och nya Microsoft-certifierade AI-lösningar. MSAI COE kommer att fokusera på att utveckla AI-lösningar som driver betydande förändringar till företag och hur de fungerar och betjänar sina kunder. Inom ramen för Protivitis svit av över 50 AI-lösningar och acceleratorer har företaget utvecklat Microsoft-certifierade erbjudanden för att hjälpa kunder att komma igång med generativ AI.

Direktlänk Dela Stockhouse Publishing fördjupade 9 augusti

Utforskning av AI GPU-landskapet: En djupgående granskning

Artificiell intelligens (AI) utvecklas snabbt och med det förändras också landskapet för grafikprocessorer (GPU:er). GPU:er, kraftverket bakom AI: s beräkningskrav, har blivit en integrerad del av AI-infrastrukturen. Artikeln ger en djupgående granskning av AI GPU-landskapet och lyfter fram nyckelspelarna på marknaden. GPU:er var ursprungligen utformade för rendering av grafik i videospel. AI-algoritmer, särskilt de som används inom maskininlärning och djupinlärning, kräver bearbetning av stora mängder data samtidigt. Här kommer GPU:er in, eftersom de kan hantera tusentals trådar samtidigt, vilket gör dem betydligt snabbare än centrala processor enheter (CPU:er) för AI-uppgifter.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 7 augusti

NASA testar försiktigt OpenAI-programvara för olika tillämpningar

NASA testar försiktigt OpenAI-programvara med flera möjliga tillämpningar i åtanke, inklusive kodskrivningsassistans och forskningssammanfattning. Dussintals anställda deltar i satsningen, som också innebär att man använder Microsofts Azure molnsystem för att studera tekniken i en säker miljö. Rymdorganisationen tar försiktighetsåtgärder när den undersöker potentiella användningsområden för generativ artificiell intelligens. Anställda som vill utvärdera tekniken bjuds endast in till NASAs testning av generativ AI om deras tester involverar ´offentliga, icke-känsliga data´, berättade Edward McLarney, digital transformationsledare för AI och maskininlärning på NASA. I juni meddelade Microsoft en ny Azure OpenAI-verktyg designad för regeringen, vilket enligt företaget är säkrare än den kommersiella versionen av programvaran. Förra veckan rapporterades att Microsoft Azure OpenAI godkändes för användning på känsliga statliga system.

Direktlänk Dela FedScoop fördjupade 5 augusti

Forskare kan lura AI-chattrobotar att sprida skadligt innehåll

Forskare har upptäckt att de kan lura AI-chattrobotar, inklusive OpenAI ChatGPT, Anthropic Claude och Google Bard, att sprida desinformation, hatprat och annat skadligt innehåll. Forskarna kunde lätt kringgå de filter som förhindrar att chattrobotarnas generativa AI-modeller sprider toxiskt innehåll. Detta ökar företagens oro över att ChatGPT och andra stora språkmodeller inte är säkra att använda. Forskarna från Carnegie Mellon University, Center for A.I. Safety i San Francisco och Bosch Center for AI fann att de kunde lura LLM:er som ligger till grund för chattrobotar att producera nästan obegränsade mängder desinformation, hatprat och annat skadligt innehåll. Exempel på skadligt innehåll som chattrobotarna tillhandahöll inkluderade hur man bygger en bomb, stjäl någons identitet eller stjäl från en välgörenhetsorganisation. Forskarna automatiserade processen, vilket bevisar att det är möjligt att lansera obegränsade LLM-attacker.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 31 juli

AI-verktyg och framtidstrender: En översikt för 2022-2023

Artificiell intelligens (AI) har blivit en viktig del i flera branscher, förändrar vårt arbete, vår livsstil och vår interaktion med teknik. Denna artikel utforskar några av de bästa AI-verktygen tillgängliga mellan 2022 och 2023, samt diskuterar framtida AI-trender. AI-verktyg täcker ett brett spektrum av applikationer, som naturlig språkbehandling, datorseende, maskininlärning och robotik. Här är 37 av de bästa AI-verktygen från 2022-2023: TensorFlow, PyTorch, Scikit-learn, Keras, Microsoft Azure Cognitive Services, IBM Watson, Google Cloud AI Platform, Amazon SageMaker, H2O.ai, RapidMiner, Caffe, MXNet, BigML, DataRobot, Clarifai, OpenAI GPT-3, Microsoft LUIS, Dialogflow, Wit.ai, Salesforce Einstein, Braina, Receptiviti, Ayasdi, AIBrain, NVIDIA Deep Learning SDK, ChatGPT, Microsoft Cognitive Toolkit, HPE Haven OnDemand, Infosys Nia, Oracle AI Platform, Pega Intelligent Virtual Assistant, SAS AI & Analytics, Watson Assistant, Rasa, MonkeyLearn, SpaCy. AI har en betydande inverkan på olika verkliga tillämpningar. Framtiden för AI ser lovande ut, med NLP, personaliserad marknadsföring och AI:s fusion med andra tekniker som leder vägen.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 31 juli

Meta presenterar LLaMa 2 som ett användbart och fritt alternativ till AI-modeller

Efter läckan av Metas stora språkmodell (LLM) LLaMa i februari, framstår två vägar för AI:s framtid. OpenAI tränar AI-modeller och erbjuder dem till företag till höga kostnader, medan Meta med sin LLaMa-modell strävar efter att skapa en mer användbar och fri AI-modell. Meta har etablerat partnerskap med AWS, Hugging Face, Databricks och Microsofts Azure. AI:s landskap har nu delats upp i öppen källkod och stängd källkod. LLaMa 2, Metas första version av LLM, varken finslipades eller förtränades, men den nya versionen är ett komplett paket. LLaMa 2 är gratis för forskning och kommersiella ändamål, vilket gör den tillgänglig för mindre enheter och forskare. Den tränades på 40% mer data än sin föregångare, totalt 2 biljoner tokens. Tokens är viktiga för att träna LLM, eftersom de hjälper modellen att förutsäga nästa ord i en mening. En styrka med LLaMa 2 är dess lätthet att finslipa, vilket gör det till ett mer tillgängligt alternativ för företag som AI-startupen Credal.ai. Dock finns det en hake med LLaMa 2:s licensiering. Meta förbjuder användning av LLaMa 2 för att träna andra modeller och kräver en särskild licens för alla appar eller tjänster med över 700 miljoner månatliga användare. Detta begränsar effektivt konkurrensen och väcker frågor om Metas påstående om att vara ´öppen´. LLaMa 2-pappret tar också upp oro för säkerhets- och miljöpåverkan av LLM, och diskuterar koldioxidavtrycket för att träna modellen.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 28 juli

Daraz introducerar AI chatbot för förbättrad shoppingupplevelse

Daraz har introducerat en artificiell intelligens (AI) chatbot kallad AskDaraz genom att integrera Microsoft Azure OpenAI Service. Syftet är att förbättra shoppingupplevelsen för kunder i Sydasien. Med hjälp av OpenAI´s ChatGPT teknologi, tillåter AskDaraz användare att ha personliga diskussioner och få rekommendationer anpassade efter deras preferenser. AskDaraz kan gå igenom tusentals produkter över olika kategorier och föreslå lämpliga alternativ. Denna personliga assistans bidrar till en effektivare och smidigare shoppingupplevelse för Daraz kunder.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 28 juli

OpenAIs exklusiva avtal med Microsoft kan påverka dess affärsmöjligheter

OpenAI, vars största investerare är Microsoft, har upptäckt att dess band till Microsoft kan påverka förmågan att generera affärer. Enligt deras avtal fungerar Microsoft Azure som den exklusiva molnleverantören för OpenAI. Denna exklusivitet kan dock ha negativa effekter på OpenAIs kundbas. Enligt Semafor har vissa kunder uttryckt önskan att använda ChatGPT på sina egna servrar eller på en molntjänst efter eget val. Tyvärr erbjuder inte OpenAI för närvarande stöd för något av alternativen. OpenAIs konkurrenter stöder aktivt olika driftalternativ och infrastrukturer. För att behålla sin position som ledare inom AI-revolutionen måste OpenAI överväga att anta ett bredare utbud av driftalternativ.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

Egnyte lanserar nya generativa AI-verktyg

Företaget Egnyte, känt för att integrera AI i sin plattform, har avslöjat sina senaste generativa AI-verktyg. Dessa verktyg inkluderar ett ChatGPT-liknande gränssnitt som låter kunder interagera med sitt lagrade innehåll. Användare kan enkelt skapa dokumentöversikter och granska video- och ljudtranskriptioner för att generera huvudpunkter eller sammanfattningar. Egnyte planerar att förbättra sökfunktionerna för sitt innehållsförråd, drivet av naturligt språkbaserade frågor. Företaget använder befintliga grundläggande modeller som GPT-3.5 och GPT-4, och utnyttjar Microsoft Azure för deras utveckling. De nya AI-verktygen erbjuds för närvarande till ett begränsat antal kunder för testning och förbättring i produktionsmiljöer.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 27 juli

Stora språkmodeller (LLMs) kommer snart att bli generativa som en tjänst (GaaS) molnprodukter, likt andra ´som en tjänst´-produkter och tjänster som erbjuds. Stora molnleverantörer som Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure, Google Cloud Platform (GCP), Alibaba Cloud, Oracle Cloud, IBM Cloud (Kyndryl), Tencent Cloud, OVHcloud, DigitalOcean och Linode (ägt av Akamai) kommer alla att utveckla, samarbeta eller förvärva sina generativa AI-förmågor och erbjuda dem som tjänster. Det kommer också att finnas ekosystem runt alla dessa verktyg på samma sätt som ekosystem finns runt all större företagsinfrastruktur och applikationer som driver varje företag på planeten. Produktiseringen av LLMs/generativ AI (GAI) är redan igång. Tillgången till premium/företagskonton är steg ett. När dammet har lagt sig på denna första våg av LLMs (2022-2023) kommer vi att se ett kapprustning baserat på både kapabiliteter och kostnadseffektivitet.

Forbes Media fördjupade 27 juli

Egnyte introducerar nya AI-verktyg och avslöjar sin AI-roadmap

Egnyte, en ledande leverantör av lösningar för innehållssamarbete och styrning, har presenterat nya AI-verktyg och givit insikter i sin AI-roadmap. Företaget har integrerat AI i sin plattform i över ett decennium och betonar sitt engagemang för AI snarare än att bara följa trenden. En av de stora nyheterna är introduktionen av ett ChatGPT-liknande gränssnitt som låter kunder interagera med innehållet som lagras i Egnyte. Användare kan skapa dokumentsummeringar, granska video- och ljudtranskriptioner och generera listor över viktiga punkter eller sammanfattningar. Egnyte planerar också att förbättra sina sökfunktioner. I framtiden kommer kunder att kunna söka i en uppsättning dokument inom en enda mapp eller över flera mappar för att hitta innehåll som är relaterat till specifika ämnen. Denna sökfunktion baserad på naturligt språk syftar till att erbjuda kraftfulla sökfunktioner för innehållsarkivet. Egnyte bygger sina lösningar på befintliga grundläggande modeller. För närvarande är modellerna baserade på GPT-3.5 och GPT-4 från Microsoft Azure. Företaget har dock för avsikt att finjustera dessa modeller för att möta kundernas specifika krav, särskilt inom områden som life sciences och finansiella tjänster. De nya AI-verktygen från Egnyte är för närvarande tillgängliga för ett begränsat antal kunder för testning och förbättring.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 26 juli

Egnyte introducerar generativa AI-verktyg för att interagera med innehåll

Egnyte har introducerat nya generativa AI-verktyg och avslöjat mer om företagets framtida AI-planer. Företaget har integrerat AI i sin plattform i över ett decennium och meddelar nu ett chattbaserat gränssnitt där kunder kan interagera med innehållet lagrat i Egnyte, till exempel skapa sammanfattningar av dokument eller granska transkriptioner av video och ljud för att generera en lista över huvudpunkter. I framtiden planerar företaget att låta kunderna söka över en uppsättning dokument i en enda mapp eller över flera mappar för att hitta innehåll relaterat till ett visst ämne. Företagets modeller är för närvarande byggda på GPT-3.5 och GPT-4 via Microsoft Azure.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 26 juli

Wipro erhåller AI och maskininlärningsspecialisering på Microsoft Azure

Partners som Wipro, som har uppnått AI och maskininlärning på Microsoft Azure Avancerad Specialisering, har tillgång till de nödvändiga verktygen och kunskaperna för att utveckla AI-lösningar baserade på sina kunders krav. Denna specialisering gör det möjligt för dem att integrera AI i sina affärskritiska applikationer och aktivt implementera ansvarsfulla AI-praxis. Don McCormick, vice VD och chef för Wipro-Microsoft-partnerskapet, uttryckte stolthet över att ha uppnått AI och maskininlärning i Microsoft Azure Specialisering.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 26 juli

Alphabets intäkter ökar tack vare molntjänster och digital annonsering

Alphabet, Googles moderbolag, rapporterade en betydande ökning på 7 procent i intäkterna, vilket uppgick till imponerande 74,6 miljarder dollar för april-juni-kvartalet 2023. Denna positiva utveckling drevs av stadig efterfrågan på företagets molntjänster och en återhämtning inom digital annonsering. Alphabet genererade 58,143 miljarder dollar från Googles digitala annonseringsverksamhet. Google Cloud, en av de ledande molntjänsteleverantörerna, bidrog med 8,031 miljarder dollar till företagets totala intäkter, vilket visar på en anmärkningsvärd tillväxttakt på 28 procent. Alphabets nettovinst för kvartalet var 1,44 dollar per aktie, vilket överträffade den uppskattade 1,34 dollar per aktie.

Direktlänk Dela Info Tech Lead fördjupade 26 juli

Generative AI ökar både i konsument- och företagsanvändning

Generativ AI, en typ av AI som tränas för att generera originalinnehåll, växer både i konsument- och företagsanvändning. Speciellt inom företag automatiseras och förenklas projektarbetsflöden snabbt. Generativ AI tar bort repetitiva uppgifter från upptagna anställdas tallrikar och hjälper företag att upprätthålla högkvalitativa och högvolymproduktionsstandarder. Företag över dessa branscher och fler letar efter dagens bästa AI-företag för hjälp - de flesta företag kan inte producera eller stödja artificiell intelligens utan extern support.

Direktlänk Dela Compliance Week fördjupade 25 juli

NetDocuments lanserar AI-drivna produkter för advokatbyråer

NetDocuments meddelar att de ska lansera en serie AI-drivna produkter, med den första redan live hos ett antal advokatbyråer i USA och Storbritannien. Dessa AI-funktioner ingår i det nya varumärket ndMAX och den första lanseringen är PatternBuilder MAX, byggd på Microsoft Azure OpenAI Service, inklusive GPT-4. PatternBuilder MAX är för närvarande live i produktion på advokatbyråer som Cuatrecasas, Husch Blackwell, Lewis Silkin och Nelson Mullins, och kommer att släppas brett i höst. Den gör det möjligt för företag att skapa anpassade AI-automatiseringar skräddarsydda för specifika verksamhetsområden.

Direktlänk Dela Legaltechnology.com fördjupade 25 juli

Meta meddelar öppen källkod språkmodell Llama 2

Meta har meddelat Llama 2, en ny version av sin stora språkmodell. Till skillnad från GPT-4 och PaLM 2, som är stängda modeller, är Llama 2 öppen källkod. Llama 2 är redan jämförbar på vissa benchmarks och kommer sannolikt att bli bättre med input från allmänheten. Llama 2 är fritt tillgängligt genom Hugging Face, Amazon Web Services och Microsoft Azure, vilket ger utvecklare tillgång till dess kod och data. Llama 2 har tre olika förtränade modellstorlekar: 7 miljarder, 13 miljarder och 70 miljarder parametrar. Meta har också meddelat ett partnerskap med Microsofts molnplattform Azure. Azure-kunder kan nu använda Llama 2 som ett alternativ för att bygga applikationer. Llama 2 presterar inte lika högt på dataset som mäter allmän kunskap, grundskolematematik eller kodningsförmågor, men i en studie som Meta genomförde med mänskliga utvärderingar fick Llama 2 högre poäng på ´hjälpsamhet´ jämfört med olika modeller. Llama 2 slog ChatGPT, med 35,9 procent ´vinster´ mot ChatGPT:s 32,5 procent.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 22 juli

ElevenLabs AI: En banbrytande röstteknologi och dess alternativ

ElevenLabs AI är en innovativ artificiell intelligens (AI)-driven talprogramvara som erbjuder en mängd olika funktioner för innehållsskapare och utgivare. Programvaran har fått höga betyg för sin förmåga att omvandla skriftlig text till naturligt ljudande ljud med anmärkningsvärd noggrannhet och klarhet. ElevenLabs AI stöder flera språk och erbjuder olika anpassningsalternativ. Dessutom finns det flera kostnadseffektiva alternativ till ElevenLabs AI på marknaden, inklusive Google Text-to-Speech, Amazon Polly, Microsoft Azure Text-to-Speech, IBM Watson Text to Speech, NaturalReader, TTSReader, ReadSpeaker, Voice RSS, iSpeech, CereProc, Acapela Group, ResponsiveVoice, Text2Speech.org, Notevibes och Oddcast.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 21 juli

Meta lanserar ChatGPT-rival med Microsoft som partner

Meta har lanserat en rival till ChatGPT, ett AI-verktyg som använder LlaMa 2-källspråksmodellen. Produkten har utvecklats under flera månader och är nu tillgänglig för allmänheten. Microsoft är huvudpartner med Meta i lanseringen av denna produkt. Lanseringen väcker många frågor om vad LlaMa 2 är och hur Meta och Microsoft använder det för detta nya AI-verktyg. Meta gör LlaMa 2 gratis för alla, vilket innebär en öppen inställning till det breda utbudet av AI-teknik som finns idag. Denna produkt kommer att finnas tillgänglig på Microsoft Azure och Amazon Web Service.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 20 juli

DigitalOcean förvärvar AI-företaget Paperspace för 111 miljoner dollar

DigitalOcean, en mindre aktör inom molnindustrin som riktar sig till små och medelstora företag, har förvärvat företaget Paperspace för 111 miljoner dollar. Detta kan innebära att DigitalOcean nu kommer att kunna erbjuda produkter och tjänster inom AI och accelererad databehandling. DigitalOcean skiljer sig från sina större konkurrenter genom att erbjuda billiga och transparenta priser, personlig service och utbildningsmaterial. Paperspace är en molnplattform som hjälper över 500 000 utvecklare att bygga, träna och distribuera AI-applikationer till mycket lägre kostnader än större leverantörer. DigitalOcean förväntas nu kunna ge små och medelstora företag tillgång till AI-teknik som tidigare varit förbehållen för större organisationer.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 juli

AI och molntjänster förändrar branscher

Artificiell intelligens (AI) har blivit en omvandlande kraft inom alla branscher och företag nyttjar alltmer kraften i molnbaserad databehandling för att utnyttja AI-applikationers fulla potential. Detta har lett till uppkomsten av molnplattformar som är skräddarsydda för att stödja AI-arbetsbelastningar. Dessa plattformar erbjuder ett brett utbud av verktyg och tjänster, vilket möjliggör för företag att snabba upp sina AI-initiativ, effektivisera utvecklingsprocesser och skala upp sina AI-projekt. Den globala marknaden för molnbaserad AI uppskattades till 44,97 miljarder dollar 2022 och förväntas växa med en årlig tillväxttakt på 39,6% mellan 2023 och 2030.

Direktlänk Dela SocioBits fördjupade 12 juli

Kombinationen av maskinseende och maskininlärning kan förbättra diagnostiken inom sjukvården. Genom att använda AI-modeller för att analysera medicinska bilder kan mönster identifieras som är svåra att upptäcka med blotta ögat. Lösningar som använder dessa tekniker kan klassificera sjukdomar och gradera tumörer. Etteplan har utvecklat en inbäddad enhet tillsammans med Johnson & Johnson som räknar antalet ägg från tarmparasiter i ett prov. Enheterna kan uppnå samma precision som en människa, men snabbare och utan avbrott.

Etteplan fördjupade 8 juni

Elektroniktillverkare världen över använder NVIDIA-teknik för att digitalisera sina fabriker

NVIDIA har meddelat att elektroniktillverkare över hela världen använder en ny, omfattande referensarbetsflöde som kombinerar NVIDIA-teknik för generativ AI, 3D-samarbete, simulering och autonoma maskiner för att främja sina industriella digitaliseringsinsatser. Arbetsflödet stöds av ett omfattande partnernätverk och hjälper tillverkare att planera, bygga, driva och optimera sina fabriker med en rad NVIDIA-teknologier, inklusive NVIDIA Omniverse, NVIDIA Isaac Sim och NVIDIA Metropolis. Företag som Foxconn Industrial Internet, Innodisk, Pegatron, Quanta och Wistron använder det nya referensarbetsflödet för att optimera sina arbetsceller och monteringslinjer samt sänka produktionskostnaderna.

Direktlänk Dela NVIDIA fördjupade 29 maj

Topp 6 inflytelserika ledare inom artificiell intelligens att följa 2023

Artificiell intelligens (AI) är en av de största trenderna i världen idag, med potential att förvandla både industrin och samhället. Här presenteras sex inflytelserika AI-ledare att hålla koll på 2023 och framåt: Michael Adams, försäljningsdirektör på Carahsoft; Todd Borkey, verkställande vice vd och CTO på Huntington Ingalls Industries; Ro Dhanda, vice vd för offentlig sektor på H2O.ai; Greg Forrest, chef för AI Foundations på Lockheed Martin; Anthony Robbins, vice vd för Nordamerikas offentliga sektor på NVIDIA; och Kristen Summers, CTO för operativ enhet på Microsoft Federal.

Direktlänk Dela GovCon Wire fördjupade 28 maj

Microsoft lanserar Microsoft Fabric för datahantering och maskininlärning

Microsoft har avtäckt Microsoft Fabric, en ny lösning som kombinerar företagets datahanterings-, analys- och maskininlärningsverktyg i en enda plattform. Fabric är byggt på OneLake, en ny datalake som för närvarande är i förhandsgranskning. Plattformen erbjuder allt från datastyrning och ETL-pipelines till traditionell SQL-analys och maskininlärningsarbetsbelastningar. OneLake kan även virtualisera datalagring i Microsoft Azure Data Lake Storage generation 2 (ADLSg2) och AWS´s Amazon S3, med stöd för Google Storage som kommer snart. Microsoft Fabric är för närvarande i förhandsgranskning, men har redan flera kunder som har använt tidiga versioner av Fabric, inklusive Ferguson, T-Mobile och Aon.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 24 maj

Microsoft integrerar Nvidias AI Enterprise Suite med Azure Machine Learning

Microsoft kommer att integrera Nvidias AI Enterprise-programsvit med sin Azure Machine Learning-tjänst för att hjälpa företagsutvecklare att bygga, distribuera och hantera applikationer baserade på stora språkmodeller. Utvecklare och företag kommer att få tillgång till över 100 ramverk, förtränade stora språkmodeller och utvecklingsverktyg som en del av AI Enterprise Suite-integrationen med Microsofts Azure Machine Learning-tjänst. För tillfället är integrationen endast tillgänglig via en inbjudan-bara förhandsgranskning i Nvidias community-registret. Microsoft kommer även att göra Nvidias AI Enterprise-programsvit tillgänglig på sin Azure Marketplace. Nvidia Omniverse Cloud plattform-as-a-service (PaaS) är nu tillgänglig på Microsoft Azure som ett privat erbjudande för företag.

Direktlänk Dela Network World fördjupade 23 maj

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare