» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 229 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

New York är en delstat i nordöstra USA, och dess största stad, New York City, är en av världens mest kända och inflytelserika städer. Delstaten har en befolkning på cirka 20 miljoner människor och omfattar både städer och lantliga områden. New York City är känt för sina skyskrapor, kulturella institutioner och som en global finansiell och kommersiell knutpunkt. Delstaten New York har också vacker natur, inklusive Adirondack- och Catskillbergen, samt Niagarafallen. New York har en rik historia och har spelat en viktig roll i USA:s utveckling.

Senaste nytt kring New York

Netsurit deltar i Microsofts säkerhetsprogram

Netsurit har meddelat att de deltar i Microsoft Security Copilot Partner Private Preview. Netsurit valdes utifrån sin erfarenhet med Microsofts säkerhetstekniker, vilja att utforska och ge feedback på banbrytande funktionalitet och nära relation med Microsoft. Netsurit arbetar med Microsofts produktteam för att hjälpa till att forma utvecklingen av Security Copilot-produkten. Security Copilot är den första AI-drivna säkerhetsprodukten som möjliggör för säkerhetspersonal att snabbt svara på hot, bearbeta signaler i maskinhastighet och bedöma riskexponering på minuter. Netsurit är en global leverantör av hanterade tjänster med huvudkontor i Johannesburg och New York.

Direktlänk Dela ITWeb fördjupar idag

Fem AI-verktyg för innehållsskapare: Adobe Firefly, Canva Magic Studio, YouTube Dream Screen, Descript Regenerate, Runway AI Gen-2

Adobe har släppt Firefly, ett AI-baserat verktyg för att generera och redigera bilder. Canva har introducerat Magic Studio, en plattform med AI-funktioner för att skapa och redigera innehåll. YouTube arbetar på Dream Screen, en AI-baserad videoredigerare, samt har släppt YouTube Create för att skapa och redigera korta videor. Descript erbjuder Overdub och Regenerate, AI-funktioner för att förbättra och korrigera ljud- och videoinnehåll. Slutligen har Runway, en start-up från New York, lanserat AI-drivna video-till-video och text-till-video produkter.

Direktlänk Dela Forbesindia.com fördjupar idag

Föreläsning om fördelarna med maskininlärning för distribuerad komprimering

En föreläsning kommer att hållas om moderna tillämpningar som kameranätverk och federerat lärande som är beroende av distribuerad insamling, bearbetning och kommunikation av korrelerade data. Föreläsningen kommer att diskutera om maskininlärning kan dra nytta av de fördelar som distribuerad komprimering lovar. Föreläsningen kommer att fokusera på en enkel distribuerad förlustig komprimeringsinställning, även känd som Wyner-Ziv-problemet. Föreläsningen kommer att hållas av Elza Erkip, en institutprofessor vid avdelningen för elektrisk och datateknik vid New York University Tandon School of Engineering.

Direktlänk Dela Electrical and Computer Engineering at University of California, Santa Barbara fördjupade igår

AI skapar unika beskrivningar av amerikanska stater

David Gewirtz har använt generativ AI för att skapa unika bilder och beskrivningar av varje amerikansk stat. Han använde ChatGPT och DALL-E 3 för att skapa utbildningsinnehåll om de 50 individuella staterna i USA. Projektet gav honom möjlighet att utforska ny AI-teknik, testa ChatGPT:s förmåga att skapa exakta och koncisa statsbeskrivningar och experimentera med hur en AI kan syntetisera och förmedla komplex information på ett koncist och effektivt sätt. Resultaten var blandade, men efter flera försök kunde han få fram intressanta resultat.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade igår

Google skjuter upp lanseringen av Gemini till nästa år

Google har skjutit upp lanseringen av Gemini, en konversationell artificiell intelligens som syftar till att konkurrera med OpenAI, till nästa år i januari, enligt medierna. En serie Gemini-evenemang som var planerade för nästa vecka i Kalifornien, New York och Washington har ställts in av Google VD Sundar Pichai efter att företaget upptäckt att AI inte pålitligt hanterade vissa icke-engelska förfrågningar. Gemini är utformad för att hantera ett brett spektrum av applikationer, och slå samman olika typer av data som bilder och text för mer avancerade uppgifter.

Direktlänk Dela Siasat Daily fördjupade igår

Google skjuter upp lanseringen av AI Gemini till januari

Google har skjutit upp lanseringen av Gemini, en konversationell artificiell intelligens som syftar till att konkurrera med OpenAI, till nästa år i januari. Enligt rapporter har en serie Gemini-evenemang som var planerade för nästa vecka i Kalifornien, New York och Washington ställts in av Googles VD Sundar Pichai efter att företaget upptäckte att AI:n inte pålitligt kunde hantera vissa icke-engelska frågor. Gemini är utformad för att hantera ett brett spektrum av applikationer, och slå samman olika typer av data som bilder och text för mer avancerade uppgifter.

Direktlänk Dela Fresh Headline fördjupade igår

Googles lansering av AI-chatboten Gemini försenad till 2024

Googles lansering av sin nya AI-chatbot, Gemini, har tyst försenats till 2024 av Alphabet VD Sundar Pichai. Anledningen till förseningen är att Gemini inte var tillförlitlig när det gällde specifika icke-engelska frågor. Google har tidigare stått inför kritik gällande noggrannheten i svaren från dess chatbot Bard. Gemini beskrivs som mer kraftfull än konkurrenten ChatGPT, och skulle inte bara förstå och bearbeta olika typer av data, utan också generera svar i önskat format. Förseningen av Gemini innebär att Google fortsätter med sin försiktiga inställning till generativ AI.

Direktlänk Dela MySmartPrice fördjupade igår

Maskininlärningsoperationer (MLOps) Marknad - Ny forskningsrapport publicerad

Forskningsspecialister vid Mr Accuracy Reports har publicerat en rapport om marknaden för maskininlärningsoperationer (MLOps) som inkluderar en 360-graders analys av dess leveranskedjan under perioden 2022-2028. Rapporten lovar att ge alla nödvändiga uppgifter om marknaden samt en 360-graders översikt över de olika rådande trenderna på marknaden. Några av de mest komplexa marknadsföringsmönstren förklaras väl genom illustrerade och djupgående grafiska presentationer. Företag som påverkar marknaden inkluderar Microsoft, Amazon, Google, IBM, Dataiku, Lguazio, Databricks, DataRobot, Inc., Cloudera, Modzy, Algorithmia, HPE, Valohai, Allegro AI, Comet, FloydHub, Paperpace, Cnvrg.io.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupade igår

AI förutspår Atlanta Braves som vinnare av World Series 2024

Texas Rangers vann sin första World Series-titel 2023 genom att besegra Arizona Diamondbacks i fem spel. Med 2023 MLB-säsongen över, är förväntningarna höga inför nästa säsong. AI-programmeringsverktyget Google Bard har förutspått vinnaren, vilket kan irritera vissa fanbaser. Vi bad Bard förutspå vem som kommer att vinna World Series 2024 och de tidigare mästarna skulle bli glada att höra det. AI förutspår att Atlanta Braves kommer att krönas som mästare i World Series 2024. Google Bard valde Atlanta Braves att vinna World Series 2024, vilket gjorde stadens fanbas extremt glad.

Direktlänk Dela Sportskeeda fördjupade i förrgår

Mödrar och dotter kämpar för bättre skydd mot AI-genererade nakenbilder

En mor och hennes 14-åriga dotter kämpar för bättre skydd för offer efter att AI-genererade nakenbilder av tonåringen och andra kvinnliga klasskamrater cirkulerade på en högstadieskola i New Jersey. På andra sidan landet utreder tjänstemän en incident där en tonårig pojke påstås ha använt artificiell intelligens för att skapa och distribuera liknande bilder av andra studenter vid en högstadieskola i förorten Seattle, Washington. Enligt en analys av oberoende forskaren Genevieve Oh delades mer än 143 000 nya deepfake-videor online i år, vilket överstiger alla andra år tillsammans. Berörda familjer pressar lagstiftare att införa robusta skydd för offer vars bilder manipuleras med hjälp av nya AI-modeller, eller den mängd appar och webbplatser som öppet annonserar sina tjänster. Förespråkare och vissa juridiska experter efterlyser också federal reglering som kan ge enhetligt skydd i hela landet och sända ett starkt budskap till nuvarande och blivande förövare.

Direktlänk Dela NBC Dallas-Fort Worth fördjupade i förrgår

Mamma och dotter kämpar för bättre skydd mot AI-genererade nakenbilder

En mamma och hennes 14-åriga dotter kämpar för bättre skydd för offer efter att AI-genererade nakenbilder av tonåringen och andra kvinnliga klasskamrater cirkulerade på en gymnasieskola i New Jersey. Samtidigt undersöker tjänstemän en händelse där en tonårig pojke påstås ha använt artificiell intelligens för att skapa och distribuera liknande bilder av andra studenter - också tonårsflickor - som går på en gymnasieskola i förorten Seattle, Washington. Enligt en analys av den oberoende forskaren Genevieve Oh publicerades mer än 143 000 nya deepfake-videor online i år, vilket överstiger alla andra år tillsammans. Berörda familjer pressar lagstiftare att införa robusta skyddsåtgärder för offer vars bilder manipuleras med hjälp av nya AI-modeller. Förespråkare och vissa juridiska experter kräver också federal reglering som kan erbjuda enhetligt skydd i hela landet och sända ett starkt budskap till nuvarande och blivande förövare.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 3 december

Lanseringen av Googles AI-modell Gemini skjuts upp till 2024

Lanseringen av Googles efterlängtade AI-modell, Gemini, har skjutits upp, rapporterade The Information. Geminis debut sköts till början av 2024 på grund av problem med att hantera icke-engelska uppmaningar. Den ännu inte släppta AI:n sägs ha oslagbara text- och bildgenereringsförmågor. Gemini har beskrivits som nästa generation av AI och multimodal, vilket innebär att den kan bearbeta flera typer av data och sägs ha kapacitet att förstå och generera text och bilder samt andra typer av innehåll - som webbplatser - baserat på en skiss eller skriftlig beskrivning. Två anonyma källor rapporterade att tidigare oannonserade lanseringsevenemang - ursprungligen planerade att äga rum nästa vecka i New York, Washington och Kalifornien - har tyst omplanerats till början av 2024 på grund av oro över att AI:n inte var tillförlitligt bra när det gällde att svara på vissa icke-engelska uppmaningar och förfrågningar. Trots att den ännu inte har släppts för offentligt bruk, sägs Gemini starkt överträffa OpenAI:s GPT-4 eftersom den använder betydligt mer beräkningskraft än sin konkurrent.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 3 december

Amazon lanserar AI-driven chattbot som svar på konkurrenter

Amazon har lanserat Q, en företagschattbot drivs av generativ artificiell intelligens (AI), som svar på konkurrenter som har lanserat populära chattbotar. Q kan bland annat syntetisera innehåll, strömlinjeforma daglig kommunikation och hjälpa anställda med uppgifter som att generera blogginlägg. Amazon har även investerat upp till 4 miljarder dollar i AI-startupen Anthropic och lanserar nya tjänster, inklusive en uppdatering för assistenten Alexa för mer mänskliga konversationer. Trots detta rankades Amazon längst ned i ett index från Stanford University som mätte transparensen hos de tio främsta grundläggande AI-modellerna.

Direktlänk Dela Omaha World-Herald fördjupade 3 december

Tonårsflickor utsatta för AI-genererade nakenbilder: Mamma och dotter kämpar för bättre skydd

En mamma och hennes 14-åriga dotter kämpar för bättre skydd för offer efter att AI-genererade nakenbilder av tonåringen och andra kvinnliga klasskamrater cirkulerade på en gymnasieskola i New Jersey. Liknande incidenter har inträffat på andra sidan landet, där en tonårspojke anklagas för att ha använt artificiell intelligens för att skapa och distribuera liknande bilder av andra studenter. Dessa fall har återigen riktat uppmärksamheten mot explicit AI-genererat material som skadar kvinnor och barn. Enligt en analys av oberoende forskaren Genevieve Oh har över 143 000 nya deepfake-videor publicerats online i år. Familjer och juridiska experter uppmanar till federala regleringar för att ge enhetligt skydd över hela landet.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 2 december

OpenAI:s ChatGPT firar ett år, inleder ny era inom EdTech genom generativ AI-teknologi

För ett år sedan, den 30 november 2023, lanserades OpenAI:s ChatGPT, vilket inledde en ny era inom EdTech genom generativ AI-teknologi. Detta representerar en vändpunkt i den digitala världen, liknande Netscape, Facebook, Netflix och iPhone. ChatGPT blev snabbt en miljardindustri för OpenAI, med stort stöd från Microsoft, som investerade över 12 miljarder dollar. Trots ett stort tapp i riskkapitalinvesteringar, har företag med generativ AI i sin pitch lyckats samla in 17,9 miljarder dollar bara under tredje kvartalet 2023. Nvidia blev ett av de mest värdefulla företagen på jorden tack vare AI-hårdvara.

Direktlänk Dela IBL News fördjupade 2 december

ChatGPT firar ett år: AI-användning ökar, men oron växer

OpenAI:s ChatGPT firar ett år sedan lanseringen och har nu 100 miljoner aktiva användare varje vecka. Enligt AI-experten Anton Dahbura har ChatGPT bidragit till AI:s genombrottsår. Trots att AI har funnits i årtionden har utvecklingen oftast skett bakom företags, regeringars eller universitets väggar. ChatGPT har däremot gett AI synlighet och bred användbarhet. Tim Gorichanaz, lärare vid Drexel University, menar att ChatGPT:s snabba popularitet visar på kraften i ett bra gränssnitt. Trots optimismen finns det också oro för hur AI kommer att påverka arbetsmarknaden och för företags ansvarsfulla användning av AI.

Direktlänk Dela KOMO News fördjupade 2 december

OpenAI:s ChatGPT firar ett år med 100 miljoner aktiva användare varje vecka

OpenAI:s ChatGPT firar ett år sedan dess lansering. Trots att artificiell intelligens (AI) funnits i någon form i decennier, tog ChatGPT fart och markerade ett ´genombrottsår´ för AI, enligt Anton Dahbura, AI-expert och meddirektör för Johns Hopkins Institute for Assured Autonomy. OpenAI meddelar nu att ChatGPT har 100 miljoner aktiva användare varje vecka. ChatGPT har bidragit till ´synlighet´ och ´bred användbarhet´, säger Dahbura. Tim Gorichanaz, biträdande undervisningsprofessor i informationsteknik vid Drexel University, säger att ChatGPT:s snabba popularitet efter dess lansering den 30 november 2022 visar ´kraften i ett bra gränssnitt´.

Direktlänk Dela WPDE-TV fördjupade 2 december

Sammanfattning av Nyheter

Lagbyrån Rylands Garth har meddelat att den kommer att lansera en stämning om hjärnskakning på uppdrag av dussintals före detta spelare mot rugbymyndigheterna. Kanadensiska skidåkaren Broderick Thompson ligger på sjukhus med huvudskador efter ett fall under träning inför helgens World Cup-lopp i Beaver Creek, Col. Nick Taylors historiska eagle har nu blivit en del av 2024 Canadian Open-logotypen. Vita huset sa på fredagen att det var redo att ´pausa´ lättnader för OPEC-medlem Venezuela. Republikanerna säger att nya röstningsdistrikt i Georgien följer domstolsbeslut, men demokraterna håller inte med. Arthur Fils kommer att möta Hamad Medjedovic i Next Gen Finals-mästerskapsmatchen. Ordföranden för den mest kraftfulla oberoende gruppen som stöder Floridas guvernör Ron DeSantis presidentambitioner har avgått. Ett herrarnas World Cup-utförsåkningslopp ställdes in på fredagen i Beaver Creek, Colorado, på grund av kraftigt snöfall.

Direktlänk Dela Yahoo Movies Canada fördjupade 1 december

H2O.ai introducerar GenAI Masterclass för att demokratisera storskaliga språkmodeller

H2O.ai, ledande inom Generative AI och maskininlärning, kommer att introducera en omfattande GenAI Masterclass för att demokratisera storskaliga språkmodeller (LLM) och deras tillämpningar. Företaget svarar på det stora intresset från gemenskapen och kunderna genom att ta GenAI-utbildningsdagar till fler länder världen över. H2O GenAI Singapore kommer att visa framsteg och praktiska tillämpningar som ytterligare demokratiserar GenAI. H2O GenAI Day Singapore är slutsålt, men spår från sessionerna kommer att göras tillgängliga på begäran efter evenemanget.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 1 december

Senator Gillibrand driver lagstiftning för att bekämpa robocalls och AI-bedrägerier

Amerikaner får 4 miljarder robocalls varje månad och många av dem kommer från bedragare. Förra året lurades amerikaner på 65 miljarder dollar. Därför driver USA:s senator Kirsten Gillibrand lagstiftning för att bekämpa robocalls, robotexter och AI-bedrägerier. Gillibrand introducerar på nytt DO NOT Call Act för att skapa nya straffrättsliga påföljder för robocallare, inklusive fängelsetid. Hon uppmanar också Federal Trade Commission att undersöka och spåra AI-drivna bedrägerier. Enligt DO NOT Call Act skulle upprepade överträdelser av telemarketingförbud kunna bestraffas med fängelse i upp till 3 år. Lagen skulle också fördubbla böterna för att förfalska uppringar-ID-information från 10 000 till 20 000 dollar.

Direktlänk Dela WWNY-TV fördjupade 30 november

Meta firar 10-årsjubileum för AI-labb, reflekterar över AI-boom och introducerar nya verktyg

Inför 10-årsjubileet för Metas AI-labb reflekterar Yann LeCun, Metas chefsforskare, över den artificiella intelligensens boom. Meta introducerar nya verktyg för att generera ljud, forska i video och upptäcka fördomar i språkmodeller. LeCun minns sin reaktion när OpenAI släppte ChatGPT förra november. Chatten, som kan generera omslagsbrev, skämt, manus och nästan vilken annan text som helst, tog AI till mainstream och startade en ny trend i Silicon Valley. LeCun var överraskad över verktygets påverkan på allmänhetens uppfattning och användning. Meta har under året fokuserat på att använda AI som kärnan i nya produkter och har släppt LLaMA, en stor språkmodell som konkurrerar med OpenAI:s GPT. Meta planerar att lansera fler produkter, särskilt inom metaversum, som är företagets flerbiljoner dollar satsning.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 30 november

USA:s delstater skärper tillsynen av försäkringsbolags användning av AI

USA:s delstater blir alltmer aggressiva i sin granskning av hur försäkringsbolags användning av prediktiva AI-modeller kan leda till diskriminering. Colorado blev den första delstaten att anta en formell reglering specifikt riktad mot försäkringsalgoritmer. Andra delstater, inklusive New York, Kalifornien och Connecticut, samt Washington D.C., har utfärdat egna varningar och meddelanden som uppmanar försäkringsbolag att visa att deras modeller och data inte är diskriminerande. Flera stora försäkringsbolag, inklusive enheter inom State Farm Mutual Automobile Insurance Co., Cigna Group och UnitedHealth Group Inc., har ställts inför föreslagna grupptalan som anklagar dem för orättvisa praxis mot minoriteter och äldre kunder.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 30 november

Coca-Cola hoppas vinna över användare till sin AI-plattform med anpassade julkort

Coca-Cola hoppas vinna över användare till sin AI-plattform genom att erbjuda möjligheten att skapa anpassade julkort. Plattformen Skapa Verklig Magi byggdes av OpenAI och Bane & Company. Sedan mars har Coca-Cola uppmanat sina fans att använda plattformen för att skapa konstverk för varumärket. Företaget tror att om det kan erbjuda ett interaktivt, lättanvänt verktyg som tilltalar konsumenter, särskilt yngre tekniskt kunniga konsumenter, kan det hjälpa varumärket att behålla relevans. Coca-Cola har arbetat med skapare från sin Verkliga Magiska Kreativa Akademi för att förbättra plattformen och göra den mer användarvänlig för julen.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 30 november

Artificiell intelligens förväntas påverka högavlönade, vita krage-jobb

Artificiell intelligens (AI) förväntas påverka högavlönade, vita krage-jobb som tidigare varit skyddade från teknologiska stötar som automatisering. Tillverkningsnav som drabbats hårt av automatisering kan påverkas mindre av AI, medan stora städer med välutbildade arbetare troligen är mer utsatta. Stora städer i Texas ligger mitt i packen när det gäller exponering för både automatisering och AI. AI kan generera kreativt innehåll baserat på stora data, vilket innebär att AI kan skriva artiklar, komponera musik och skapa konst, alla nästan omöjliga att skilja från de som skapats av människor. Detta innebär att generativa AI-applikationer som ChatGPT sannolikt kommer att utöka listan över sårbara yrken.

Direktlänk Dela Federal Reserve Bank of Dallas fördjupade 29 november

AI kan förvärra eller lindra ´epidemi av ensamhet´ i USA

USA står inför en ´epidemi av ensamhet´, enligt landets Surgeon General, samtidigt som framsteg inom artificiell intelligens (AI) hotar att förvärra problemet genom att minska möjligheterna till mänsklig interaktion. Forskning tyder dock på att AI kan utformas för att stärka, snarare än att försvaga, mänsklig kontakt. Exempelvis har studier visat att AI-system kan uppmuntra människor att söka mer och bättre mänskliga interaktioner, och eventuellt användas för att motverka ensamhet och återuppbygga socialt förtroende. Det är dock viktigt att företag som utvecklar AI-system prioriterar detta innan allvarlig skada sker.

Direktlänk Dela Greater Good Science Center at University of California, Berkeley fördjupade 29 november

Städer i USA, inklusive Tempe, Arizona, Boston, New York, Seattle och San Jose, utvecklar AI-policyer och riktlinjer för att hantera och reglera användningen av AI-verktyg. Detta sker i frånvaro av nationell eller transnationell vägledning. I juni antog stadsrådet i Tempe en ´Etisk AI-policy´ och i oktober bildades en ny styrkommitté för att diskutera stadens framtida tillvägagångssätt för AI-verktyg. President Joe Biden utfärdade i oktober en exekutiv order som skapar standarder för integritet, säkerhet och rättigheter relaterade till användningen av AI.

The Christian Science Monitor fördjupade 29 november

Perfect Corp. visar upp banbrytande AI-teknik på AI Summit i New York

Perfect Corp., ledande inom artificiell intelligens (AI) och förstärkt verklighet (AR) inom skönhet och mode, kommer att visa upp en rad banbrytande AI-drivna teknologier på den kommande AI Summit New York den 6-7 december. Under titeln ´Beautiful AI: The Game-Changing AI Tech Transforming the Consumer Experience´ kommer Perfect Corp. att presentera framsteg som revolutionerar hur varumärken ansluter till konsumenter, hur kunder handlar produkter och hur användare utnyttjar AI-teknik för smart fotoredigering. Deras teknologier inkluderar Beauty AI Solutions, Skin AI Solutions, Fashion AI Solutions och Generative AI Innovations.

Direktlänk Dela Silicon UK fördjupade 29 november

TCS och AWS samarbetar för att etablera generativ AI-praktik

Tata Consultancy Services (TCS) och AWS har inlett ett samarbete för att etablera en praktik för generativ AI (artificiell intelligens) i syfte att hjälpa kunder att förstå potentialen med generativa AI-tjänster. TCS har åtagit sig att ge över 100 000 arbetstagare grundläggande utbildning i generativ AI. Med lanseringen av denna nya procedur och certifieringen av över 25 000 medarbetare i AWS generativa AI-tjänster, fokuserar mjukvaruföretaget nu på att utvidga sitt expertområde. TCS kommer att hjälpa sina kunder att implementera Amazon CodeWhisperer för att ge utvecklare direkt tillgång till generativa AI-drivna kodrekommendationer, vilket kommer att höja kodkvaliteten och spara tid.

Direktlänk Dela Open The News fördjupade 29 november

Michigan ansluter sig till ansträngningar för att bekämpa bedräglig användning av AI i politiska kampanjer

Michigan ansluter sig till en ansträngning för att begränsa bedräglig användning av artificiell intelligens (AI) och manipulerade medier genom statliga policyer. Kampanjer på statlig och federal nivå kommer att krävas att tydligt ange vilka politiska annonser som sänds i Michigan som skapats med hjälp av AI enligt lagstiftning som förväntas bli undertecknad av guvernör Gretchen Whitmer. Det skulle också förbjuda användning av AI-genererade deepfakes inom 90 dagar före ett val utan en separat redovisning som identifierar mediet som manipulerat. Det finns ökande oro för att generativ AI kommer att användas i presidentvalet 2024 för att vilseleda väljare, imitera kandidater och underminera valen.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 29 november

Michigan inför lagstiftning för att reglera AI-genererade djupfejk i politiska annonser

Michigan förbereder lagstiftning som kräver att politiska annonser som skapats med hjälp av artificiell intelligens (AI) tydligt anger detta. Lagen förbjuder också användning av AI-genererade djupfejk inom 90 dagar före ett val utan en separat varning som identifierar mediet som manipulerat. Djupfejk är falska medier som felaktigt framställer någon som gör eller säger något de inte gjorde. Det finns ökande oro för att generativ AI kommer att användas i presidentvalet 2024 för att vilseleda väljare, imitera kandidater och undergräva val på en skala och hastighet som ännu inte observerats. Lagstiftningen väntas undertecknas av guvernör Gretchen Whitmer inom de närmaste dagarna.

Direktlänk Dela Metro US fördjupade 29 november

AI-startups ser ökad efterfrågan efter OpenAIs kaos

AI-startupen Hugging Face rapporterar ökat intresse från potentiella kunder efter kaoset hos rivalen OpenAI. Företag är oroliga över riskerna med att outsourca sin AI till en enda leverantör, enligt Hugging Face VD Clément Delangue. Även Cohere, en språkmodells-startup baserad i Toronto, har sett fler förfrågningar från potentiella kunder. Flera företag har övervägt att byta från OpenAI till konkurrenternas tjänster. Hugging Face, baserat i New York, samlade in 235 miljoner dollar i augusti till ett värde av 4,5 miljarder dollar. Investorer inkluderar Google, Amazon, Nvidia, Salesforce, AMD, Intel, IBM och Qualcomm.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 29 november

AI-skapade artiklar publicerades under fejkade författarnamn på Sports Illustrated

Enligt en rapport publicerade Sports Illustrated AI-genererade artiklar under fejkade författarnamn. Drew Ortiz, en påstådd författare på Sports Illustrated, verkar inte existera utanför sajten. Sports Illustrated ägs av The Arena Group, som i sin tur ägs av Simplify Inventions, ett riskkapitalbolag. The Arena Group tillhandahöll ett uttalande där en tredjepartsleverantör, AdVon Commerce, anklagades för det AI-genererade innehållet och de fejkade biografierna. AdVon försäkrade att alla artiklar i fråga skrevs och redigerades av människor.

Direktlänk Dela The Shadow League fördjupade 28 november

Varonis Systems återvänder som guld-sponsor till Black Hat Europe 2023

Dataföretaget Varonis Systems har meddelat att de kommer att återvända som guld-sponsor vid Black Hat Europe 2023, den 4-7 december i London. På plats kommer de att informera om farorna med generativ AI, testa besökarnas hackningsfärdigheter och visa varför de är ledande inom dataskydd. Bland höjdpunkterna finns deras populära ´Capture the Flag´-utmaning, där deltagare tävlar om att hacka ett felkonfigurerat CRM. De kommer också att hålla en session om hur man förhindrar att verktyg som Microsoft Copilot skapar och exponerar känslig data.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 november

AI förändrar bröstcancerscreening

Artificiell intelligens (AI) förändrar hälsovärlden på flera sätt, inklusive som ett extra verktyg vid screening av bröstcancer. Läkare som assisteras av AI i mammografiscreening upptäckte 20% fler cancerfall, enligt preliminära resultat från en studie tidigare i år. AI kan också hjälpa till att förutsäga utfall i invasiv bröstcancer, vilket kan göra det möjligt att skona bröstcancerpatienter från onödig kemoterapibehandling. För Tehillah Harris innebär dessa extra verktyg ett extra par ögon, särskilt som någon med en familjehistoria.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 28 november

Sports Illustrated avslutar partnerskap med AdVon Commerce efter AI-kontrovers

Efter att Sports Illustrated anklagats för att publicera artiklar från icke-existerande författare med AI-genererade profilbilder, har företaget som driver SI meddelat att innehållet ifråga kom från en tredje part som försäkrat att dessa var skrivna av människor. Arena Group, som publicerar Sports Illustrated, har avslutat sitt partnerskap med AdVon Commerce, företaget som levererade inläggen. Enligt Arena Group skapades innehållet av AdVons författare, redaktörer och forskare, men AdVon lät författare använda pseudonymer i vissa artiklar för att skydda författarnas integritet, något som Arena Group inte godkänner.

Direktlänk Dela Variety Media fördjupade 27 november

Merriam-Webster väljer ´autentisk´ som årets ord 2023

´Autentisk´ har valts till årets ord 2023 av Merriam-Webster ordbok, vilket gör det till ett av de mest sökta orden bland ordbokens 500 000 poster, enligt ett pressmeddelande på måndagen. Under året har autenticitet omvandlats till prestation, dess betydelse blev suddig i en värld fylld av algoritmer och alternativa fakta. Merriam-Webster noterade en ´betydande ökning´ i sökningar för ordet under 2023. Ordboken definierar ´autentisk´ som ´verklig´, ´inte falsk eller imitation´, men det kan också betyda ´sann mot ens egen personlighet, ande eller karaktär´.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 27 november

AI i arbetslivet: En vild västern för arbetsgivare

Artificiell intelligens (AI) används av organisationer över hela världen för att öka produktiviteten och stimulera kreativiteten. I USA verkar det dock som att AI används med liten reglering och ingen tillsyn. Detta ställer arbetsgivare inför utmaningen att navigera och etablera någon form av ordning för att mildra juridiska risker medan lagstiftare och reglerare försöker komma ifatt. AI påverkar arbetsplatsen på oöverträffade sätt och många anställda använder AI allt oftare, vare sig arbetsgivarna vill erkänna det eller inte.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 27 november

Ny AI-verktyg kan generera läkares anteckningar: Studie

En ny artificiell intelligens (AI) datorprogram kan generera läkares anteckningar så bra att två läkare inte kunde skilja skillnaden, enligt en studie. I studien granskade läkare patientanteckningar - några skrivna av faktiska läkare medan andra skapades av det nya AI-programmet - och läkarna identifierade den korrekta författaren endast 49 procent av tiden. Ett team av 19 forskare från NVIDIA och University of Florida tränade superdatorer att generera medicinska journaler baserat på en ny modell, GatorTronGPT, som fungerar liknande som ChatGPT. GatorTron-modellerna har mer än 430 000 nedladdningar från Hugging Face, en öppen källkods AI-webbplats.

Direktlänk Dela Lokmat Times fördjupade 27 november

Läkare oroade över AI-verktyg, Google Maps lägger till funktioner, investeringsföretag utfärdar cyberkatastrofbund, FTC varnar för influencerbetalningar

Enligt en undersökning av Medscape är 88% av läkarna mycket eller något troliga att patienter skulle få felaktig medicinsk information från AI-verktyg som ChatGPT eller Bing. 89% var oroade över att patienter skulle följa AI-genererade rekommendationer istället för läkarens råd. Google Maps lägger till information som visar användarna en direkt gångväg till en tunnelbanestation och vilken ingång de ska använda. Investeringbolag utfärdar cyberkatastrofbund som överför riskerna till de offentliga skuldmarknaderna. Federal Trade Commission (FTC) har utfärdat varningar mot en lobbygrupp vars medlemmar inkluderar Coca-Cola och PepsiCo och sociala mediehälsopåverkare.

Direktlänk Dela Newsday fördjupade 26 november

AI skapar Hallmark-stil julberättelse

AI-programmet ChatGPT 4 har skapat en julberättelse i Hallmark-stil. Berättelsen, med titeln ´Christmas Carousel´, handlar om en arkitekt från New York som upptäcker kärleken och värdet av tradition när hon samarbetar med en lokal karusellrestaurator för att rädda en älskad julattraktion i en liten stad. ChatGPT 4 kunde generera en detaljerad handling, en titel och en huvudperson baserat på en enkel begäran. AI:en genererade även dialog mellan huvudpersonerna och föreslog platser nära New York City som kunde fungera som inspelningsplatser.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 26 november

Airbnb förvärvar AI-företaget GamePlanner.AI

Airbnb har meddelat att de har förvärvat GamePlanner.AI, ett AI-företag som leds av Adam Cheyer, en av grundarna till Siri. Förvärvet, som är Airbnbs första sedan de blev ett börsnoterat företag, värderades till strax under 200 miljoner dollar. Detta är ett viktigt steg i VD Brian Cheskys vision att bli en omfattande ´reseconcierge´, som går utöver bokningar och upplevelser för att faktiskt vägleda resenärer och ge personlig rådgivning. Chesky tror att AI kommer att förändra vår värld mer än någon annan teknik under vår livstid och att det är viktigt att det förbättrar mänskligheten på ett positivt sätt.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 november

OpenAI:s VD och medgrundare sparkas, hot om massavhopp och anställs av Microsoft

OpenAI, en ledande AI-företag, avskedade sin VD Sam Altman och medgrundare Greg Brockman den 17 november. Styrelsen hade oro över att Altman inte ägnade tillräcklig uppmärksamhet åt riskerna med OpenAIs teknologi. Nästan omedelbart hotade 747 av 770 anställda att lämna företaget. Microsofts VD Satya Nadella anställde snabbt Altman och Brockman. OpenAI har släppt en chatbot, ChatGPT, som har blivit mycket populär. Altman har varnat för farorna med oreglerad AI-utveckling. Microsoft, som har investerat över 13 miljarder dollar i OpenAI och äger 49 procent av det, anställde både Altman och Brockman och tillkännagav att de skulle leda ett avancerat forskningslabb vid Microsoft.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 25 november

Scott Perry ger råd till New York Knicks om framtida spelarrekrytering

Scott Perry, tidigare General Manager för New York Knicks, sade i en intervju att Knicks behöver en spelare som kan skapa mer offensivt spel, har storlek och defensiv mångsidighet. Perry nämnde att detta kan göra det möjligt att flytta RJ Barrett till 2-guard positionen. Perry råder Knicks att leta efter en spelare med dessa egenskaper för att förbättra deras chanser i matcher. En AI (ChatGPT) föreslog att Knicks borde handla för Khris Middleton, som har visat sig vara en skicklig poänggörare, playmaker och försvarare.

Direktlänk Dela Postingandtoasting.com fördjupade 24 november

Sony Music saknas i YouTubes AI-röstkloningsexperiment ´Dream Track´

YouTube har lanserat ett nytt experiment, ´Dream Track´, som möjliggör för skapare att klonar röster från kända stjärnor med hjälp av AI-teknik. Röster från flera välkända artister som är kontrakterade till Warner Music Group och Universal Music Group finns tillgängliga på plattformen. Sony Music Entertainment, världens näst största skivbolag, har dock inte gett något godkännande till experimentet. Sony Music har varit i diskussioner med YouTube om licensiering av ´Dream Track´, men har ännu inte gått med på att delta. Detta trots att Sony Music har visat intresse för att experimentera med generativ AI-musikplattformar, som nyligen meddelat i ett projekt med David Gilmour, The Orb och AI-företaget Vermillio.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 24 november

OpenAI´s VD Sam Altman avsatt efter varning om kraftfull AI-upptäckt

Flera forskare på OpenAI skickade ett brev till styrelsen varnande för en kraftfull AI-upptäckt som de sa kunde hota mänskligheten, före VD Sam Altmans fyra dagar i exil. Detta brev och AI-algoritmen var en katalysator som ledde till att Altman avsattes. Mer än 700 anställda hotade att sluta och gå med i Microsoft i solidaritet med deras avskedade ledare. OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, hade gjort framsteg på projektet Q*, vilket vissa internt tror kan vara ett genombrott i företagets sökande efter superintelligens.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 23 november

Surfer SEO avslöjar Black Friday-erbjudanden för AI-förbättrad innehållsoptimering

Surfer, en SEO-innehållsintelligensplattform, har annonserat sina exklusiva Black Friday-erbjudanden för sina AI-prenumerationsplaner. Planerna skapades för att förbättra effektiviteten i innehållsskapandet. Surfer AI introducerar tre innovativa funktioner: Surfy, AI-assistenten, mallar för förenklad redigering och anpassad kunskap för personalisering. Under Black Friday-erbjudandet erbjuder Surfer en särskild kampanj för användare, vilket ger dem chansen att få 10% rabatt de första 6 månaderna och 30% rabatt på alla årliga planer under deras första år.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 22 november

USA:s domstolar överväger reglering av AI i juridiska dokument

En federal appellationsdomstol i New Orleans föreslår att advokater ska intyga att de antingen inte har förlitat sig på artificiell intelligens (AI) för att utforma inlagor eller att människor har granskat riktigheten i alla texter som genererats av AI i deras rättsliga handlingar. Förslaget, som verkar vara det första från någon av landets 13 federala appellationsdomstolar, syftar till att reglera användningen av generativa AI-verktyg som OpenAI´s ChatGPT. Regeln skulle gälla advokater och parter utan rådgivning och kräva att de intygar att, i den utsträckning ett AI-program användes för att generera en inlagan, granskades citat och juridisk analys för noggrannhet. Domstolen accepterar offentliga kommentarer på förslaget fram till den 4 januari.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 22 november

Studenter föreslår reglering av artificiell intelligens

Introduktionen av artificiell intelligens (AI) har orsakat stora förändringar inom alla branscher, inklusive utbildning. Trots risken för plagiering och minskad studentengagemang, tror många att AI har potential att förbättra lärandet om det används på rätt sätt. Frågan är inte om vi ska använda AI, utan hur vi ska använda det. Det har föreslagits att AI behöver reglering, och många grupper, inklusive regeringstjänstemän, företagsledare och kändisar som Tom Hanks, har deltagit i debatten. En grupp internationella studenter mellan 13 och 18 år från Institut auf dem Rosenberg har tagit initiativet och utvecklat en 13-punktsstadga för att reglera AI. De föreslår bland annat kontroll av in- och utdata, transparent spårning av källor, reglering av deepfakes, förhindrande av monopol och duopol och stöd för kulturella och akademiska strävanden.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 22 november

President Bidens exekutiva order om AI och debatten om ansiktsigenkänningsteknik

President Joe Bidens senaste exekutiva order om artificiell intelligens (AI) syftar till att maximera AI:s fördelar samtidigt som risker hanteras. AI kan ha stora fördelar, som tidig sjukdomsdetektion, men det finns också allvarliga oro för integritet, partiskhet och arbetsplatsförflyttning. Cybersecurity expert Roman Eng arbetar på sin doktorsexamen i förklarande AI. Han har tagit sina tekniska färdigheter till Schaumburg Township District Library, där han ber AI-programmet att sammanfatta två böcker. Kashmir Hill, en teknikreporter för New York Times, har skrivit en bok om ansiktsigenkänningsteknik drivs av nya typer av AI. Boken fokuserar också på Clearview AI, ett företag för ansiktsigenkänning som Hill avslöjade 2020. Clearview AI har arbetat med tusentals brottsbekämpande myndigheter som har använt deras ansiktsigenkänningsteknik för att hjälpa till att lösa fall. Enligt ACLU, i en uppgörelse i maj 2022, förbjöds Clearview AI nationellt från att göra sin ansiktsigenkänningsdatabas tillgänglig för individer och privata företag. Företaget kan fortfarande erbjuda sin bildsamling till brottsbekämpande myndigheter, förutom i Illinois, där de är förbjudna att dela med polismyndigheter i fem år.

Direktlänk Dela WGN-TV fördjupade 22 november

AI som hjälp i sorgeprocessen - fördelar och problem

Sunshine Henle, en AI-tränare baserad i Florida, har skapat en ´spökbott´ av sin avlidna mamma genom att mata in gamla textmeddelanden i OpenAI:s ChatGPT. Henle anser att botten ger bättre råd än Google och känns mer mänsklig än terapeuter. Detta är en del av en växande trend av ´sorgteknik´, där företag som Replika, HereAfter AI, StoryFile och Seance AI erbjuder tjänster för att hjälpa människor att hantera förlusten av en älskad. Dessa tjänster sträcker sig från interaktiva videosamtal med de döda till virtuella avatarer som man kan texta dygnet runt. Medan vissa förespråkar tekniken som ett sätt att lindra sorgen, finns det också kritik. En studie från 2023 pekar på etiska och juridiska problem med sorgteknik, inklusive bristande samtycke från den avlidna personen, risken för psykologiskt beroende av sorgbotar och marknadsföring av dessa tjänster till sårbara användare.

Direktlänk Dela Vox fördjupade 21 november

Baidus AI-chattbot Ernie börjar bidra till företagets omsättning

Baidu Inc´s AI-chattbot Ernie börjar bidra till företagets omsättning och kan potentiellt stärka annonsintäkterna för Kinas ledande internetsökföretag under en svår ekonomisk nedgång. Företaget, som i år lanserade Kinas första stora svar på OpenAI´s ChatGPT, rapporterade en något starkare än väntad 6% ökning av intäkterna till 34,4 miljarder yuan ($4,8 miljarder) från juli till september. Ernie förväntas generera hundratals miljoner yuan i extra annonsintäkter under fjärde kvartalet 2023. Baidu kämpar med en ojämn återhämtning i världens största internetarena efter flera års Covid-era malaise.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 november

Semesterhandelssäsongen öppnar dörren för nya bedrägerier

Med början av semesterhandelssäsongen kommer också säsongen för bedrägerier. Bedragare har hittat nya sätt att försöka få tag på dina pengar i år. Tim McNicholas, en undersökande reporter från New York, rapporterar.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 21 november

Investerare överväger rättsliga åtgärder mot OpenAI efter VD:s avsked

Vissa investerare i OpenAI, skapare av ChatGPT, överväger rättsliga åtgärder mot företagets styrelse efter att styrelsen avskedat VD Sam Altman, vilket kan leda till en massflykt av anställda. Investerare oroar sig för att deras stora investeringar i OpenAI kan lida katastrofala förluster på grund av ett potentiellt sammanbrott i det snabbt växande AI-startupföretaget. De flesta av OpenAIs över 700 anställda hotade att säga upp sig om företaget inte bytte ut styrelsen. Microsoft äger 49% av företaget, medan andra investerare och anställda kontrollerar 49%, och 2% ägs av OpenAIs ideella moderbolag.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 20 november

PRSA publicerar riktlinjer för etisk användning av AI

PRSA (Public Relations Society of America) har publicerat riktlinjer för etisk användning av artificiell intelligens (AI), baserade på organisationens etiska kod. Riktlinjerna, kallade ´Promise and Pitfalls: The Ethical Use of AI for Public Relations Practitioners´, är tänkta att fungera som en lins för att närma sig generativ AI och AI-verktyg genom PRSA:s långvariga etiska kod. Riktlinjerna undersöker potentiella etiska problem med användningen av AI-verktyg för att säkerställa integritet, rättvisa och transparens samtidigt som eventuella fördomar minimeras.

Direktlänk Dela PRWeek fördjupade 20 november

Microsoft anställer avsat OpenAI-chef Sam Altman

Efter en dramatisk helg på OpenAI, världens mest bevakade startup, har Microsoft Corp anställt företagets avsatte chef Sam Altman. OpenAI, som ligger bakom den populära ChatGPT-appen, bytte Altman mot Emmett Shear, tidigare VD för Twitch, vilket ledde till att Microsofts VD, Satya Nadella, rekryterade Altman och Greg Brockman, en annan OpenAI-grundare, till att leda en nybildad AI-forskningsenhet inom Microsoft. Detta kan riskera OpenAI:s tillväxt och framtid, då företaget riskerar att förlora anställda till Microsoft och andra konkurrenter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 20 november

Microsoft anställer OpenAI:s medgrundare för att stärka AI-forskning

Microsoft har anställt Sam Altman, medgrundare av OpenAI, för att stärka sina ansträngningar inom artificiell intelligensforskning. Detta sker bara dagar efter att Altman avsattes som VD för OpenAI i en kaotisk styrelsekupp. Greg Brockman, en annan medgrundare av OpenAI, kommer också att ansluta sig till Microsoft. Emmett Shear, tidigare VD för Amazons streamingtjänst Twitch, kommer att gå med i OpenAI som tillfällig VD. Altman kommer att vara VD för den ´nya gruppen´, enligt Microsofts VD Satya Nadella.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 20 november

XRP:s värde ökar efter Ripples seger mot amerikanska SEC

Kryptovalutan XRP har lyckats vinna förtroendet från kryptosamhället och den bredare finansvärlden efter att Ripple vann fallet mot U.S. Securities and Trade Commission (SEC). Ripple meddelade nyligen att de har ingått partnerskap med andra betalningsplattformar för att utöka sina remitteringsmöjligheter, vilket når kunder i Afrika, Gulf Cooperation Council (GCC), Storbritannien och Australien. Sedan mitten av oktober har XRP:s värde stigit med mer än 40%, vilket gör det till den femte största kryptovalutan. SEC har anklagat Ripple för att ha samlat in mer än $1,3 miljarder 2013 genom att sälja XRP i oregistrerade säkerhetserbjudanden till investerare. Rätten beslutade dock att försäljningen av XRP-tokens till detaljhandelsinvesterare inte utgjorde investeringskontrakt, och var därför inte en säkerhet i detta fall.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 20 november

OpenAI:s styrelse avskedar Sam Altman, försöker sedan vinna tillbaka honom

OpenAI:s styrelse oroade sig för att företaget utvecklade den teknologiska motsvarigheten till en kärnvapenbomb och att dess föreståndare, Sam Altman, rörde sig så snabbt att han riskerade en global katastrof. Därför avskedade styrelsen honom. Microsoft, OpenAI:s viktigaste aktieägare, informerades inte om Altman:s uppsägning förrän precis före den offentliga tillkännagivandet. Microsofts aktier sjönk efter att Altman hade avskedats. I kölvattnet av Altman:s avskedande rapporterades det att han och andra lojalister från OpenAI planerade att starta ett eget företag, vilket riskerade att omintetgöra allt som företaget hade arbetat hårt för att uppnå under de senaste åren. En dag senare försökte styrelsen dock att vinna tillbaka Altman.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 19 november

Biden´s AI-chef Bruce Reed oroar sig för ljuddeepfakes

Bruce Reed, Vita husets biträdande stabschef och ledare för Biden-administrationens AI-strategi, uttrycker oro över ljuddeepfakes. Han påpekar att ´röstkloning´ är det som håller honom vaken om natten, då tekniken är tillräckligt bra för att kunna skapa övertygande mänskliga röster. Reed varnar för att samhället ännu inte förstått hur mycket denna teknik kan störa våra liv. Telefonbedragare har redan börjat utnyttja framsteg inom röstkloningstekniken för att göra sina bedrägerier mer övertygande. Samtidigt har New Yorks borgmästare Eric Adams använt AI-genererade kloner av sin egen röst för att nå ut till en bredare del av stadens befolkning på olika språk.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman sparkad, medgrundare Greg Brockman avgår

Sam Altman, VD för OpenAI, har plötsligt fått sparken, men det är ännu okänt varför. Företagets styrelse meddelade att Altman ´inte var konsekvent uppriktig i sina kommunikationer med styrelsen´, vilket hindrade dess förmåga att utöva sina ansvarsområden. Mira Murati, OpenAI:s teknikchef, kommer att tjäna som tillfällig VD medan en permanent ersättare söks. Greg Brockman, som var OpenAI:s ordförande, avgick efter att Altmans avsked annonserats. Microsoft, som är OpenAI:s närmaste partner, visste tydligen inte om Altmans avsked förrän strax innan nyheten delades.

Direktlänk Dela Newser fördjupade 18 november

Amazon skär ned på Alexa-avdelningen för att satsa mer på AI

Amazon planerar att skära ned hundratals jobb inom enheten som hanterar den populära röstassistenten Alexa, i syfte att satsa mer på artificiell intelligens. I ett meddelande till anställda på fredagen skrev Daniel Rausch, Amazons vice VD för Alexa och Fire TV, att företaget eliminerar vissa roller eftersom det överger vissa initiativ. Han tillade att ´flera hundra´ positioner skulle skäras ned, men gav inte en mer exakt siffra. Jobbkorten kommer att påverka anställda i USA, Kanada och Indien. Detta följer fler nyliga uppsägningar inom Amazons spel- och musikteam, och lägger till de 27 000 anställda som företaget lade av under senare delen av förra året och tidigare i år.

Direktlänk Dela WWNY-TV fördjupade 18 november

Advokater sparkas för att ha litat för mycket på AI-verktyg

Artificiell intelligens (AI) har förändrat många yrken, inklusive juridiken. Men det har också skapat problem för de som litar för mycket på dess förmågor. Advokaten Zachariah Crabill använde AI-chattboten ChatGPT för att snabbt skriva en rättslig handling, men insåg senare att flera rättsfall som ChatGPT hänvisade till var påhittade. Efter att han erkänt sitt misstag blev han avskedad från Baker Law Group. Två andra advokater, Steven A. Schwartz och Peter LoDuca, fick böter på 5 000 dollar för att ha lämnat in en rättslig handling som också hänvisade till icke-existerande rättsfall. Trots detta planerar Crabill att fortsätta använda AI-verktyg i sitt arbete.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 17 november

Ny forskning förbättrar högfrekvent framtidshandel med avancerade maskininlärningsmodeller

En ny forskningsrapport har gjort betydande framsteg inom högfrekvent framtidshandel genom att förbättra prediktionsmodeller och optimera handelsstrategier. Forskningen fokuserar på hävstångsmekanismen och T+0-handelsläget som är typiska för framtidshandel, vilket understryker maskininlärningens växande betydelse inom finansiell handel. Forskningen introducerar en ny slumpmässig anpassningsmekanism för genetiska algoritmer, vilket förbättrar algoritmens prestanda och adresserar kritiska problem som överanpassning. Dessutom presenteras en ny ram för debiasing och denoising, kallad BDAD-modellen, baserad på lightgbm-maskininlärningsmodellen.

Direktlänk Dela Rebellion Research fördjupade 17 november

Jobbsökare börjar använda AI för att förbättra sina jobbansökningar

Jobbsökare börjar använda generativ artificiell intelligens (AI) för att förbättra sitt första intryck vid jobbsökning. AI-program som ChatGPT används för att anpassa CV:n till en specifik arbetsgivare och jobbeskrivning, skriva ansökningsbrev, skapa skrivprover och ge svar på jobbansökningar. AI kan också användas för att förbereda svar på intervjufrågor. Experter varnar dock för att helt lita på AI:s svar och rekommenderar att använda dem som förslag som kan anpassas för att bättre reflektera den sökandes erfarenheter och personlighet.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 17 november

Banker överväger att använda en ny programvara utvecklad av Workday för att skriva årliga prestandaöversikter, ett tidskrävande uppdrag för chefer. Programvaran kan hjälpa till att formulera skriftliga komponenter baserade på chefens syn på anställda. Samtidigt påpekar en rapport från UK Finance att Londons status som ett globalt finansiellt centrum kan vara i fara på grund av regeringens skattepolitik. Banker i London betalar betydligt mer i skatt jämfört med banker i New York, Amsterdam eller Frankfurt.

Bloomberg fördjupade 17 november

Alibaba avbryter utspinning av molntjänst efter USA:s chiprestriktioner

Alibaba Group Holding Ltd. har avbrutit en planerad utspinning av sin molntjänstverksamhet efter att USA skärpt restriktionerna för avancerade chips till Kina. Alibaba meddelar att de har ´återställt´ och beslutat att inte följa planen att avknoppa och så småningom notera sin molntjänstdivision. Istället kommer de att fokusera på att organiskt växa enheten och betala ut sin första årliga utdelning på 2,5 miljarder dollar, vilket lugnar aktieägare som hoppades på en stor utbetalning från enhetens debut. Alibaba-aktien sjönk mer än 8% i förhandeln i New York.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 16 november

Social Links använder AI för att övervaka sociala medier

Övervakningsföretaget Social Links använder AI-verktyget ChatGPT för att övervaka kommunikation på sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och Telegram. Företaget, som grundades av den ryske entreprenören Andrey Kulikov, demonstrerade på säkerhetskonferensen Milipol i Paris hur ChatGPT kan utföra ´känslomässig analys´, där AI bedömer stämningen hos sociala medier-användare eller kan belysa vanligt diskuterade ämnen i en grupp. Detta kan sedan hjälpa till att förutsäga om onlineaktivitet kommer att övergå till fysiskt våld och kräva lagföringsåtgärder. Trots att Meta tidigare har kallat företaget för en spionprogramleverantör och förbjudit 3 700 Facebook- och Instagram-konton som det påstås ha använt för att upprepade gånger skrapa sociala webbplatser, förnekar Social Links alla kopplingar till dessa konton och Metas påstående har inte skadat dess rapporterade tillväxt.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 16 november

OCBC Bank blir första globala bank att använda generativ AI i stor skala

OCBC Bank har introducerat OCBC ChatGPT, en AI-chatbot skapad i samarbete med Microsoft Azure, vilket gör den till den första banken globalt att omfatta generativ AI i stor skala. Bankens chef för gruppdatakontoret, Donald MacDonald, sa att OCBC implementerar chatboten för 30 000 anställda över 19 länder. Banken, som har sitt huvudkontor i Singapore, vill använda generativ AI för att personalisera kundinteraktioner, föreslå aktieköp och upptäcka bedrägeri och misstänkta transaktioner. OCBC och Clouderas AI-samarbete har hjälpt banken att dra nytta av AI och ML i flera år. OCBC använder inte Open API, vilket innebär att OCBC GPT är begränsad inom en mycket säker och kontrollerad on-premises-miljö.

Direktlänk Dela Tech Wire Asia fördjupade 16 november

Framtida teknologitrender: AI-demokratisering, TinyML, GANs och Blockchain

Maskininlärning (ML) är en kärnkomponent i teknologisk innovation. Den senaste utvecklingen inkluderar TinyML, som tillåter komplexa beräkningar på små enheter, och demokratisering av AI genom no-code modellering, vilket gör AI tillgängligt för en bredare publik. Andra framsteg inkluderar Generative Adversarial Networks (GANs) för att skapa realistisk, syntetisk data och kombinationen av blockchain med ML för att öka datatransparens och integritet. Dessutom används prediktiv analysprogramvara för att förutsäga konsumentbeteende, optimera verksamhet och förhindra risker.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 16 november

Banbrytande symposium om artificiell intelligens hålls i Brooklyn

I Brooklyn hölls ett banbrytande symposium om artificiell intelligens (AI) som medordnades av domarna Angela Iannacci och Deborah Dowling. Symposiet samlade juridiska representanter från distriktets tio län. Rättvisans ordförande Hector LaSalle betonade AI: s utbredda inverkan inte bara i New York utan globalt. Symposiet presenterade insikter från Benjamin Liebman, Matthew Stepka, Dorothy Auth och Luca Melchionna, som alla bidrog med kunskap inom sina respektive områden av AI och lag. Under symposiet diskuterades bland annat AI: s potentiella risker, inklusive brist på transparens, bias i träningsdata och ojämn tillgång till AI-verktyg.

Direktlänk Dela Brooklyn Daily Eagle fördjupade 15 november

Senatorer introducerar AI-lagförslag för att öka transparens och ansvar

Senatorerna John Thune (R-S.D.) och Amy Klobuchar (D-Minn.) har introducerat en lagförslag om artificiell intelligens (AI) som skulle uppmana federala myndigheter att skapa standarder för att ge transparens och ansvar för AI-verktyg. Den tvärpolitiska lagen om forskning, innovation och ansvar för artificiell intelligens 2023 kommer att definiera termer relaterade till generativ AI, inklusive vad som betraktas som ´kritisk inverkan´, samt skapa standarder för AI-system att följa. Lagen skulle också kräva att organisationer med ´kritisk inverkan´ självintygar att de uppfyller efterlevnadsstandarder. Handelsdepartementet skulle uppmanas att lämna in en femårsplan för att testa och certifiera kritisk inverkan AI.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 15 november

Ai Weiwei´s utställning inställd efter kommentarer om Israel-Gaza-konflikten

Den kinesiska konstnären och aktivisten Ai Weiwei har sagt att hans nya utställning har ställts in efter att han postade kommentarer på sociala medier som refererade till Israel-Gaza-konflikten. Utställningen skulle öppna på onsdag på Lisson Gallery i London. Galleriet sa att det ´inte finns plats för debatt som kan karakteriseras som antisemitisk eller islamofobisk´. Ai sade att han hade fått ett meddelande från galleriet att hans utställning var ´effektivt inställd på grund av min tweet´. En representant för konstnären sade att ytterligare tre utställningar, i New York, Paris och Berlin, också hade ställts in.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 15 november

Edith Piafs röst och rörelser återskapas med AI i ny film

Warner Music planerar att göra en film om den franska sångerskan Edith Piaf, där hennes röst och rörelser kommer att genereras med hjälp av artificiell intelligens (AI). Filmen, som har fått titeln ´Edith´, görs i samarbete med Piafs dödsbo och kommer att utspelas mellan 1920-talet och 1960-talet, i både Paris och New York. För att få fram Piafs ´särskilda röst´ och rörelser har AI:n tränats av hundratals filmklipp och bilder. Filmen syftar till att använda den senaste tekniken för att ta denna tidlösa historia till en publik i alla åldrar.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 15 november

Thomson Reuters lanserar AI-baserad forskningsfunktion i Westlaw Precision

Thomson Reuters har integrerat generativ AI i sin flaggskeppsplattform för juridisk forskning, Westlaw Precision. AI Assisted Research är nu tillgängligt för alla amerikanska Precision-kunder utan extra kostnad. Företaget har också förhandsvisat sin kommande integration av Casetext CoCounsel som en AI-juridisk assistent över flera TR-produkter. Från och med 2024 kommer TR att börja lägga till AI-assisterad forskning till Westlaw på marknader utanför USA, med början i Storbritannien, Kanada, Australien och Nya Zeeland. CoCounsel kommer också att fortsätta vara tillgängligt för köp som en fristående applikation, kallad CoCounsel Core.

Direktlänk Dela LawNext fördjupade 15 november

Risk för missbruk av AI i val och demokrati: Ledare varnar för riktad desinformation

Melanie Campbell, president och VD för National Coalition on Black Civic Participation (NCBCP) och Damon T. Hewitt, president och verkställande direktör för The Lawyers’ Committee for Civil Rights Under Law, varnade för riskerna med missbruk av artificiell intelligens (AI) i val och demokratiska processer. De betonade att AI kan användas för att sprida riktad desinformation, särskilt mot afroamerikanska väljare. Campbell och Hewitt uppmanade till lagstiftning och skyddsåtgärder för att förhindra missbruk av AI. De nämnde också att företag som Google, Microsoft och Meta bör ta initiativ för att skydda mot AI-drivna desinformationskampanjer inför valet 2024.

Direktlänk Dela The Paradise fördjupade 15 november

Biden´s AI-chef varnar för röstkloning

Bruce Reed, AI-chef för Biden-administrationen, uttrycker oro för röstkloning och dess potentiella missbruk. Tekniken, som kan återskapa mänskliga röster övertygande, är ´skrämmande bra´ trots att den fortfarande är ganska ny. Reed tror att samhället ännu inte insett hur mycket perfekta röstförfalskningar kan störa våra liv. Telefonbedragare har redan börjat utnyttja framsteg inom röstkloningsteknik för att göra sina bedrägerier mer trovärdiga. New Yorks borgmästare Eric Adams har dock använt AI-genererade röstkloner för att nå ut till en bredare del av stadens befolkning.

Direktlänk Dela Yahoo News fördjupade 15 november

Modedesignern Marc Jacobs använder AI för att skriva noteringar om sin nya kollektion

Den berömda modedesignern Marc Jacobs använde artificiell intelligens, ChatGPT, ´av desperation´ för att skriva noter om sin SS24-kollektion. Under en presentation i New York visade den 60-åriga designern sin kreativa vision i ´Marc Jacobs: En slående fusion av manlig skrädderi och feminin elegans´, men beslutade att ge ansvaret för att skriva noterna till AI. I en intervju med i-D förklarade Marc att han lät maskinlärande ta hand om hans ´konstnärliga berättelse´ eftersom han kände sig tom på ord och känslor. Trots att han var imponerad av AI:s prestationer uttryckte han oro för teknologins framtid och dess potentiella konsekvenser för samhället.

Direktlänk Dela AceShowbiz fördjupade 15 november

Animerad biografi om Edith Piaf utvecklas med hjälp av AI

Ett animerat biografiprojekt om den franska sångikonen Edith Piaf ska utvecklas med hjälp av artificiell intelligens, meddelade Warner Music och konstnärens rättighetsinnehavare på tisdagen. Projektet, som kallas ´Edith´, är för närvarande i de slutliga utvecklingsstadierna. AI-teknologin kommer att användas för att återskapa Piafs röst och bild baserat på hundratals röstklipp och bilder, vissa mer än 80 år gamla. Ingen utgivningsdatum är ännu planerat för detta arbete.

Direktlänk Dela Actualnewsmagazine.com fördjupade 14 november

Warner Music planerar att använda AI för att återskapa Edith Piafs röst och bild

Warner Music planerar att använda artificiell intelligens (AI) för att återskapa röst och bild av den franska artisten och sångerskan Edith Piaf, nästan 60 år efter hennes död. Detta är en del av produktionen bakom en biografifilm om Piaf, med titeln ´Edith´. Nyheten om projektet kommer samtidigt som Hollywood brottas med oro över AI. Jeffrey Katzenberg, tidigare Disney-chef och medgrundare till DreamWorks, sade nyligen att AI kommer att minska arbetsinsatsen för att skapa animerade filmer avsevärt. Animation Guild tar AI-frågan på allvar och har inrättat en arbetsgrupp för att undersöka AI och maskininlärning.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 14 november

Varonis Systems lanserar Athena AI för att förbättra dataskyddet

Varonis Systems, ledande inom dataskydd, utökar sina AI- och maskininlärningsfunktioner med lanseringen av Athena AI, ett nytt generativt AI-lager som sträcker sig över Varonis Data Security Platform. Athena AI omdefinierar hur säkerhetsteam skyddar data och gör det möjligt för kunder att utföra djupgående utredningar och analyser effektivare. Athena AI erbjuder två kraftfulla generativa AI-funktioner: AI SOC-analytiker och naturlig språksökning. De nya funktionerna kommer att levereras som en del av Varonis molnbaserade Data Security Platform-prenumeration och är tillgängliga i privat förhandsgranskning idag.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 14 november

AI inom regenerativ medicin väntas nå 240,63 miljoner USD till 2030

Enligt en rapport från 360iResearch förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom regenerativ medicin växa från 49,22 miljoner USD 2022 till 240,63 miljoner USD 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 21,94%. AI spelar en allt viktigare roll inom regenerativ medicin, en multidisciplinär metod för att reparera, ersätta eller regenerera skadade eller förlorade vävnader och organ inom människokroppen. AI-teknologier tillämpas på olika aspekter av regenerativ medicin för att påskynda forskning, förbättra patientvård och förbättra behandlingsresultat.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 14 november

Jakten på liv i universum: teknologiska framsteg ger hopp

Forskare har länge letat efter tecken på utomjordiskt liv, ett projekt som kallas Sökandet efter utomjordisk intelligens (SETI). Framstegen inom teknik, inklusive maskininlärning och artificiell intelligens, har hjälpt forskare att utvidga sin förståelse för var liv kan existera. Framtida instrument kommer att analysera atmosfärer på avlägsna planeter och prov från vårt lokala solsystem för att se om de innehåller kemikalier som är nödvändiga för liv. Ravi Kopparapu, en planetforskare vid NASA:s Goddard Space Flight Center, tror att vi inom vår livstid kommer att kunna avgöra om det finns liv på andra planeter. NASA:s James Webb Space Telescope (JWST) undersöker för närvarande världar runt stjärnor som är mindre, svalare och rödare än vår sol, kända som M-dvärgar. Framtida markbaserade instrument som Extremely Large Telescope, Giant Magellan Telescope och Thirty Meter Telescope kommer att kunna identifiera kemiska komponenter på avlägsna jordliknande världar.

Direktlänk Dela MIT Technology Review fördjupade 13 november

Stor uppdatering av RunwayML Gen-2 revolutionerar AI-genererad video

RunwayML Gen-2, en ledande text-till-video generativ AI, har fått sin hittills största uppdatering. Filmmakare kallar uppdateringen från november 2023 för ´banbrytande´ och ett ´avgörande ögonblick i generativ AI´. Uppdateringen innebär en rad förbättringar, främst visuell kvalitet. RunwayML är ett multimodalt AI-system som kan generera nya videor med text, bilder eller videoklipp. Den 2 november 2023 meddelade Runway via X (tidigare Twitter) att Gen-2 har uppdaterats. Uppdateringen är nu tillgänglig för både webbläsare och mobilappar.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 12 november

Googles experimentella chatbot Bard kan locka fler kunder

Googles experimentella chatbot Bard kan vara vägen till att utveckla en annan produkt med två miljarder användare, sa en direktör vid en konferens i New York. Bard, som låter konsumenter brainstorma och hämta information med hjälp av ny artificiell intelligens, lägger grunden för Google att attrahera ännu fler kunder, sa produktledaren Jack Krawczyk i en intervju. Bland möjligheterna finns företagets plan att göra sin tidinställning, kommandouppfyllande Google Assistant mer livlig med Bards människodirigerade förslag. Att koppla samman dessa produkter, först via mobila enheter de kommande månaderna, kommer att introducera AI till fler människor, sa Krawczyk.

Direktlänk Dela Borneo Bulletin fördjupade 10 november

Google avslöjar ambitiösa planer för sin experimentella chatbot, Bard

Google har avslöjat sina ambitiösa planer för sin experimentella chatbot, Bard. Teknikjätten ser Bard som en väg till att skapa en annan produkt med en användarbas på två miljarder, en bedrift som bara ett fåtal produkter har uppnått hittills. Bards produktchef Jack Krawczyk hävdade att målet är att göra AI mer tillgängligt och användbart för den vanliga konsumenten. En av de viktigaste strategierna innebär att integrera Bards förmågor med Google Assistant, ett populärt verktyg som används av miljontals för att ställa in timrar och uppfylla kommandon.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 10 november

Googles chattbot Bard kan locka fler användare

Googles experimentella chattbot Bard kan vara vägen till att utveckla en annan produkt med två miljarder användare, enligt företagets produktchef Jack Krawczyk. Bard, som låter konsumenter brainstorma och hämta information med hjälp av ny artificiell intelligens, lägger grunden för Google att locka ännu fler kunder. Företaget planerar att förbättra sin Google Assistant med Bards människodirigerade förslag. Detta kommer att introducera AI till fler människor, sade Krawczyk. Bard har dock stött på utmaningar, som att uppfinna icke-existerande meddelanden när en användare bad den att analysera innehåll i hans Gmail inkorg.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 10 november

Integral Ad Science utser Kumaresh Singh till Senior Vice President, Data Science

Integral Ad Science, en ledande global medieoptimeringsplattform, har utsett Kumaresh Singh till Senior Vice President, Data Science. Singh, baserad i New York, kommer att rapportera direkt till Thomas Joseph, CTO. Han kommer att leda datavetenskapsteamet i att bygga högskaliga mjukvarusystem för att driva innovation och strategi över IAS produkter. Han kommer att fokusera på att öka adoptionshastigheter, driva intäkter och förbättra mät- och optimeringslösningar genom att tillämpa AI och ML på hela kundresan.

Direktlänk Dela MarTech Series fördjupade 9 november

AI kan hota demokratiska processer och mänsklig existens, varnar experter

Accelerationen av artificiell intelligens (AI) kan redan störa demokratiska processer som val och kan till och med hota mänsklig existens, varnade AI-experter på Reuters NEXT-konferensen i New York. Explosionen av generativ AI har lett till både entusiasm för dess potential och rädsla för att den kan göra vissa jobb föråldrade, störa val och till och med möjligtvis överträffa människor. Företag använder alltmer AI för att fatta beslut, vilket kan leda till diskriminerande resultat. Dessutom finns det en växande oro för att AI kan bli så kraftfull att den utgör ett hot mot mänskligheten.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 9 november

AI-app förutspår amerikaners utseende om 1000 år

AI-appen Midjourney har använts för att skapa bilder av hur amerikaner från varje stat kan tänkas se ut om 1000 år. Resultaten varierar kraftigt, från en georgisk man som ser ut som Abraham Lincoln till en New Yorker som ser ut som att han har levt tusentals liv. I Texas ser invånaren ut som en kliché cowboy, medan mannen från Maine ser ut som en blandning mellan David Letterman och Albus Dumbledore. Invånaren från Connecticut ser ut som en karaktär från Bridgerton, medan mannen från Illinois ser ut som en kändis med kopparfärgat hår. Kansas-mannen ser dock ut som Tom Hanks i Castaway.

Direktlänk Dela UNILAD fördjupade 8 november

1stAIMachine: Världens första hårdvara designad för AI-videoredigering

Kreativa reklambyråerna 1stAveMachine och SGX har meddelat 1stAIMachine, världens första hårdvara designad specifikt för videoredigering med AI. 1stAIMachine marknadsförs som världens första ´AI-videoredigeringshårdvara´. AI-verktygen som används utvecklades av Runway ML, världens ledande AI-genererade videosoftware. Den nya enheten är ett samarbete mellan kreativa byråer 1stAveMachine från London, Storbritannien och SGX från New York, USA. Runway ML har hårdvara för AI-videoredigering. ´Första AI-redigeringskortet´ låter användaren bygga en storyboard från uppladdade bilder och sedan animera dessa bilder med Runway ML-algoritmer.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 8 november

UiPath meddelar nya AI- och automatiseringsfunktioner för att förbättra produktiviteten

UiPath, ett ledande företag inom företagsautomatiseringsprogramvara, har meddelat nya plattformsfunktioner som hjälper kunder att skapa verkligt värde genom att omvandla miljontals uppgifter och tusentals processer inom företaget med AI och automatisering. Enligt en rapport från UiPath och Bain & Co anser 70% av respondenterna att AI-driven automatisering är antingen ´mycket viktig´ eller ´kritisk´ för att uppfylla deras organisations strategiska mål. Trots detta kämpar vissa ledare och organisationer med att införliva AI i sina företag. Nya innovationer från UiPath sänker barriären mellan vision och verklighet för organisationer genom att använda AI för att upptäcka automatiseringsmöjligheter.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 8 november

Konstskolor i USA integrerar AI i undervisningen trots etiska farhågor

Konstskolor i USA, inklusive Ringling College of Art and Design och Rhode Island School of Design (RISD), integrerar artificiell intelligens (AI) i sina program, trots etiska farhågor från lärare och studenter. AI ses som ett potentiellt verktyg och nästa steg i digitaliseringen av konstvärlden. Vid RISD har studenterna omfamnat tekniken snabbare än lärarna. Vid Ringling börjar vissa lärare att värma upp för idén, trots moraliskt motstånd. Ringling har skapat en AI-uppgiftsstyrka och planerar att hålla öppna forum för att ytterligare höra studenternas tankar.

Direktlänk Dela Inside Higher Ed fördjupade 8 november

SAG-AFTRA och studierna närmar sig slutet på skådespelarstrejken

Förhandlingsledarna för SAG-AFTRA och filmbolagen ska mötas senare idag i vad som kan vara det sista steget för att försegla ett nytt avtal och avsluta den 117 dagar långa skådespelarstrejken. Efter att ha uppnått ett genombrott på den omtvistade frågan om AI, ska Duncan Crabtree-Ireland och AMPTP:s president Carol Lombardini prata i eftermiddag. En källa från fackföreningen säger att de är ´mycket nära´ ett avtal med starka skyddsspråk på plats för AI, något som fackföreningen har eftersträvat länge. Det är dock oklart om detta kommer att räcka för att avsluta den sex månader långa, bittera och kostsamma strejken.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 7 november

Meta förbjuder politiska annonsörer att använda generativ AI

Meta har förbjudit politiska annonsörer att använda företagets nya generativa AI-produkter, vilket kan tvinga politiska partier över hela världen att ändra sin sociala medier-strategi under val. Beslutet tillkännagavs i uppdateringar som publicerades på företagets hjälpcenter på måndag kväll. Beslutet kommer efter att president Joe Biden förra veckan undertecknade en verkställande order som inrättar AI-riktlinjer. Google, den största digitala reklamföretaget, meddelade lanseringen av liknande generativa AI-annonseringsverktyg förra veckan.

Direktlänk Dela Lokmat Times fördjupade 7 november

New York-baserade Captions lanserar Lipdub-app och satsar på AI-dubbning

New York-baserade start-up-företaget Captions har lanserat en ny gratis app, Lipdub. Företaget, som grundades för två år sedan av Gaurav Misra, tidigare designingenjör på Snap och mjukvaruutvecklare på Microsoft, erbjuder textning i kombination med andra tjänster som redigering och specialeffekter. Captions har över 100 000 dagliga användare och över fem miljoner skapare har testat deras produkter. Företaget har hittills samlat in 40 miljoner dollar i finansiering, inklusive en serie B-runda på 25 miljoner dollar ledd av Kleiner Perkins. Bland dem som använder appen finns sportnätverket ESPN och kommentatorn Omar Raja, Twitchs grundare Justin Kan och influencern Unnecessary Inventions.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 7 november

The Beatles återvänder till toppen av brittiska topplistorna med AI-baserad låt

För första gången på 54 år har The Beatles återvänt till toppen av de brittiska topplistorna med låten ”Now and Then”, en låt som använder artificiell intelligens för att återförena det legendariska brittiska bandet. Låten, som släpptes på torsdag, spelades in av John Lennon och slutfördes postumt av gruppens andra medlemmar. Den överträffar för närvarande sina konkurrenter enligt de officiella listorna. Detta är Liverpools bandets artonde låt att nå toppen av listan. Låten kommer också att vara en del av återutgåvan av ”The Red Album” och ”The Blue Album”, samlingar av Beatles-låtar som först släpptes 1973.

Direktlänk Dela Bryt FM fördjupade 6 november

Biden´s AI-chef uttrycker oro över ljudförfalskningar och röstkloning

Bruce Reed, chef för AI-frågor hos Biden, uttrycker oro över ljudförfalskningar. Reed menar att ´röstkloning´ är den främsta källan till hans ångest. Tillgängligheten av plattformar för röstkloning gör dem mycket sårbara för missbruk. Lagstiftare är allt mer oroliga för AI-teknikens förmåga att övertygande replikera mänskliga röster. Telefonbedragare har redan börjat utnyttja framsteg inom röstkloningsteknik för att göra sina bedrägerier mer övertygande. Federal Trade Commission (FTC) rapporterade att bedragare använder AI-teknik för att förbättra sina familjenödsituationer, vilket framgångsrikt övertygar människor om att deras familjemedlemmar är i nöd. Å andra sidan har New Yorks borgmästare Eric Adams utnyttjat AI-genererade kloner av hans egen röst för att koppla upp sig med en bredare del av stadens befolkning.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 5 november

AI-drivna falska pornografiska bilder och videor ökar kraftigt

AI-teknik används allt mer för att generera falska pornografiska bilder och videor, vilket skapar problem för individer vars bilder används utan samtycke. YouTube-influensern Gabi Belle har upplevt detta förstahands, med över 100 falska bilder av henne spridda på webben. På de tio största webbplatserna som innehåller AI-genererade porr bilder har falska nakenbilder ökat med över 290 procent sedan 2018, enligt branschanalytikern Genevieve Oh. Användningen av AI för att generera falska nakenbilder innebär en särskild risk för kvinnor och tonåringar, och 96 procent av alla deepfake-bilder är pornografiska, varav 99 procent riktar sig mot kvinnor.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 5 november

PepsiCo lanserar AI-baserad mjukvara för att dämpa krispljud för videospelsentusiaster

PepsiCo har utvecklat Doritos Silent, ett AI-baserat mjukvaruprogram som dämpar ljudet av krispande snacks för att förhindra att det stör spelupplevelsen för videospelsentusiaster. Mjukvaran, som utvecklades i samarbete med Smooth Technology i New York, är tillgänglig för gratis nedladdning men fungerar endast på Windows-datorer. Utvecklingen tog sex månader och involverade AI och maskininlärning som analyserade över 5 000 krispljud. Trots att vissa kritiker har avfärdat Doritos Silent som en trivial utveckling eller ett marknadsföringstrick, visar det på marknadsförarnas intresse för videospelsindustrin.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 5 november

Amerikaner tror AI kommer öka spridningen av falsk information i presidentvalet 2024

En majoritet av amerikanska vuxna tror att artificiell intelligens (AI) kommer att öka spridningen av falsk och vilseledande information i presidentvalet 2024. Detta är ett av resultaten från en ny undersökning utförd av The Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research och University of Chicago Harris School of Public Policy. Undersökningen visar att endast 30% av vuxna har använt AI-chattrobotar eller bildgeneratorer och färre än hälften har hört eller läst åtminstone något om AI-verktyg. Ändå anser de flesta vuxna att det är en dålig idé att politiska kandidater använder AI för olika ändamål.

Direktlänk Dela Dakota Radio Group News fördjupade 4 november

AI förändrar konstindustrin: Så skapar du AI-konst

Artificiell intelligens (AI) har haft en betydande inverkan på olika sektorer, inklusive konstindustrin. AI-konstverktyg demokratiserar tillgången till konstnärlig skapande, vilket gör att konstnärer och icke-konstnärer kan skapa sina egna AI-genererade mästerverk. AI-konstgeneratorer skapar verk baserat på deras tolkning och förståelse av dina begäran. De fungerar bäst med uppmaningar som är tydliga och specifika och inkluderar beskrivande element. Det finns många topp AI-konstgeneratorer tillgängliga (gratis och betalda) för att hjälpa dig att skapa ditt AI-konstverk mästerverk. Två exempel är Img2Go och NightCafe. Trots att AI-konst har skapat nya möjligheter inom kreativt uttryck och effektivisering av kreativa processer finns det fortfarande flera frågor som har väckt oro: Etiska frågor angående upphovsrätt och immateriella rättigheter. Brist på emotionellt djup. Begränsad data och träning. Tvister om immateriella rättigheter. Kvalitetskontroll. Framtiden för AI-konst ser ljus ut, med en ökande efterfrågan på AI-genererad konst och demokratisering av konst.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 3 november

Beatles använder AI för att släppa ´sista´ låten

Den legendariska musikgruppen Beatles har använt artificiell intelligens (AI) för att släppa vad som kallas deras sista låt, ´Now and Then´. Låten skrevs och sjöngs av John Lennon strax innan han mördades 1980. Paul McCartney mottog en demotape av låten från Lennons änka, Yoko Ono, 1994. De överlevande medlemmarna av Beatles försökte spela in låten på 90-talet, men ljudkvalitetsproblem stoppade detta. McCartney och Ringo Starr fortsatte att arbeta med låten, och den släpptes nu med hjälp av AI för att separera Lennons sång från bakgrundsbruset. En musikvideo till låten släpptes också, med arkivbilder av Beatles blandade med nuvarande bilder av McCartney och Starr.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 3 november

Amerikaner oroade över AI:s inverkan på missinformation i 2024 års presidentval

Varningarna för artificiell intelligens (AI) verktygs snabba framsteg och dess hot mot att förstärka missinformation i nästa års presidentval blir allt starkare. En ny undersökning visar att nästan 60% av amerikanska vuxna tror att AI kommer att öka spridningen av falsk och vilseledande information under nästa års val. Endast 30% av amerikanska vuxna har använt AI-chatbots eller bildgeneratorer och mindre än hälften (46%) har hört eller läst åtminstone något om AI-verktyg. Majoriteten av republikaner och demokrater stöder känslan att kandidater inte bör använda AI.

Direktlänk Dela Sentinel Colorado fördjupade 3 november

AI-verktyg kan hjälpa personer med funktionsnedsättningar men har fortfarande betydande problem, visar studie

Generativa AI-verktyg som ChatGPT och Midjourney kan potentiellt hjälpa personer med olika funktionsnedsättningar genom att sammanfatta innehåll, komponera meddelanden eller beskriva bilder. Trots detta är graden av denna potential en öppen fråga eftersom dessa verktyg ofta genererar felaktigheter och kan förstärka ableistiska fördomar. Sju forskare vid University of Washington genomförde en tre månader lång studie för att testa AI-verktygens användbarhet för tillgänglighet. Trots att de fann fall där verktygen var hjälpsamma, upptäckte de även betydande problem med AI-verktyg i de flesta användningsfall. Forskarna presenterade sina resultat den 22 oktober vid ASSETS 2023-konferensen i New York.

Direktlänk Dela AZoM.com fördjupade 3 november

AI utvecklat för att identifiera gäss baserat på deras näbbar

Forskare har utvecklat en ny ansiktsigenkänningsteknik för gäss som kan identifiera dem baserat på deras näbbar. Efter att ha byggt en databas med bilder på gäss, skrev de ett stycke AI som kunde identifiera en gås genom att titta på specifika egenskaper på dess näbb. Detta är inte det första ansiktsigenkänningsprogrammet för djur. På senare år har forskare använt det på allt från skarvar till sälar. Forskaren Sonia Kleindorfer hoppas att fågelskådare en dag ska kunna ta en bild av en gås, identifiera den och dela dess plats med forskare.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 2 november

Beatles släpper första låten på 30 år med hjälp av AI-teknik

Beatles har släppt sin första låt på 30 år, ´Now and then´, som alla medlemmar medverkar på. Låten skrevs och spelades in av John Lennon i sitt hem i New York på 1970-talet. Efter Lennons död lämnade hans änka Yoko Ono över inspelningen till bandet, men låten släpptes aldrig på grund av låg inspelningskvalitet. Med hjälp av AI-teknik har Lennons originalversion nu ´städats´ och kombinerats med George Harrisons gitarrinspelning från 1995.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 2 november

Generativ AI har visat sig vara särskilt användbart inom finansiella tjänster, med banker, försäkringsbolag och kapitalmarknadsföretag som ser stor potential för automation och förstärkning. Finansiella tjänster innefattar många språkuppgifter, vilket gen AI kan hantera effektivt. Företag som OpenAI har lanserat ChatGPT-4, vilket har lett till att stora tekniknamn och start-ups har rusat för att skapa marknadsförbara lösningar drivna av generativ AI. Finansiella tjänster är dock komplexa och kräver noggrann hantering och styrning av dessa modeller. Framtida trender kan inkludera teknikjättar som investerar massivt i stora, komplexa system och en proliferation av specialiserade start-ups som riktar sig mot specifika branscher och nischer.

Forbes Media fördjupade 2 november

Air Street Capitals årsrapport om AI: framsteg och utmaningar

Air Street Capital har släppt sin sjätte årsrapport om AI. Rapporten visar att AI:s konsumentorienterade funktioner fortsätter att förbättras, men att vi kan närma oss gränserna för vad stora språkmodeller (LLM:er) kan åstadkomma utan nästa steg i AI-arkitekturen. OpenAI:s ChatGPT-4 fortsätter att vara den mest kapabla LLM:en över ett stort antal tester. GPT-4 har också visat sig vara ´säkrare´ att använda, med 82% mindre sannolikhet att svara på förfrågningar om olämpligt innehåll. En av de stora utmaningarna för AI är att skapa en enda modell som kan lösa alla uppgifter som användaren specificerar, oavsett om det är text, bild, ljud eller en kombination av dessa.

Direktlänk Dela Lexology.com fördjupade 2 november

AI-genererade barnpornografiska bilder sprider sig på internet, experter uppmanar till reglering

Datorgenererade bilder av sexuellt utnyttjade barn, skapade med hjälp av artificiell intelligens (AI) verktyg som Stable Diffusion, börjar sprida sig på internet och är så realistiska att de kan vara omöjliga att skilja från fotografier av verkliga barn, enligt en ny rapport. AI kan vara mer fördelaktigt för samhället än skadligt, men bara med rätt reglering, berättade industrin experter för lagstiftare i Georgia. Peter Stockburger, en partner i den globala advokatfirman Dentons, vittnade inför Senatens kommittéer för Public Safety och Science and Technology. Fred Diodati, direktör för konsulttjänster på CGI i Montreal, betonade vikten av att människor är involverade i AI-system.

Direktlänk Dela WGXA News fördjupade 2 november

WNS integrerar Microsoft Azure OpenAI Service för att förbättra AI-lösningar

WNS (Holdings) Limited, en ledande leverantör av globala lösningar för affärsprocesshantering (BPM), meddelar att de integrerar Microsoft Azure OpenAI Service för att ytterligare förbättra företagets samling av generativa AI (Gen AI) lösningar. WNS har designat och byggt en svit av kundspecifika och branschspecifika lösningar genom att kombinera sin djupa branschkunskap, starka förmågor inom AI/ML och avancerad analys, och fokus på ´samproduktion´. Med Azure OpenAI Service kan dessa lösningar mer lätt adopteras och integreras i kundmiljöer för att leverera förbättrade affärsresultat i skala.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 november

IT-ledare blir smartare om molnekonomi men utmaningar kvarstår

Erfarenhet, bästa praxis och bättre verktyg hjälper IT-ledare att bli smartare när det gäller molnekonomi. Trots detta förblir molnkostnader en nyckelbekymmer för IT-ledare. Enligt Foundry Cloud Computing Study 2023 kommer 31% av den totala teknikbudgeten att gå mot molnbaserad databehandling och två tredjedelar förväntar sig att deras molnbudget kommer att öka under de närmaste 12 månaderna. Dock förblir kontroll av molnkostnaderna den största utmaningen IT-ledare står inför, med cirka en tredjedel - 35% - av respondenterna som nämner dessa kostnader som det främsta hindret för att gå framåt i molnet. Andra stora bekymmer är utmaningar med datasekretess och säkerhet (31%) och brist på molnsäkerhet och molnexpertis (24%).

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 2 november

Framtiden för generativ AI inom marknadsföring: möjligheter och utmaningar

Generativ AI, en delmängd av AI som fokuserar på att förutse ord/bilder/video baserat på befintlig data som matas till maskiner, har blivit allt viktigare, särskilt inom marknadsföring. Men det finns bekymmer kring brist på kreativitet och äganderätt till innehåll skapat av AI. Amy Lieberfarb, som arbetar inom marknadsföring och kommunikation på Balletto Vineyards, använder generativ AI för att genomföra rutinmässiga, tidskrävande uppgifter och snabbt skala upp marknadsföringsinsatser. Men vissa marknadsförare oroar sig för att AI-skapat innehåll saknar känsla och äkthet. Dessutom kan det inte skyddas av upphovsrätten.

Direktlänk Dela North Bay Business Journal fördjupade 2 november

USA:s nationella vetenskapsstiftelse investerar i AI-forskning och utbildning på minoritetsbetjänande institutioner

USA:s nationella vetenskapsstiftelse (NSF) har tillkännagivit de senaste mottagarna av ExpandAI-programmet, en investering på 16,3 miljoner dollar för att främja innovation inom artificiell intelligens (AI). Målet är att stärka och bredda deltagandet i AI-forskning och utbildning på minoritetsbetjänande institutioner (MSI) samtidigt som man främjar utvecklingen av en mångsidig, välutbildad nationell AI-arbetskraft. ExpandAI syftar till att ge kritiskt stöd till institutioner som tjänar historiskt underrepresenterade samhällen, hjälpa dem att bygga robusta forskningsprogram inom AI och relaterade områden.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 1 november

Phil Stringer belyser användbara AI-verktyg för fastighetsagenter vid Inman Connect

Under en nylig Inman Connect-session belyste Phil Stringer några av de användbara AI-verktyg som agenter kan använda för marknadsföring och innehållsskapande. Stringer, som har gjort en karriär av att förenkla dessa verktyg för fastighetsproffs på AI Agent Academy, rådde agenter att välja ett verktyg och bemästra det, istället för att försöka lära sig alla. Verktygen han granskade inkluderade Opusclip för social videokreation, Descript.com för text-till-tal videoklon, Adobe Firefly för bildskapande och redigering, Remini för att skapa AI-genererade porträtt, och Designrr för att skapa e-böcker och flipbooks.

Direktlänk Dela Inman News fördjupade 1 november

AI-programmet Mal hjälper till att släppa The Beatles sista låt

Över 50 år efter att The Beatles splittrades kommer bandet att släppa ny musik tack vare AI-programmet Mal. Låten, ´Now and then´, skrevs av John Lennon i slutet av 1970-talet och spelades in på en vanlig kassettbandspelare. Tack vare Mal kunde Lennons vokaler och pianot separeras, vilket gjorde det möjligt att officiellt ge ut låten. Programmet Mal, vars namn är en anspelning på ai-systemet Hal i filmen 2001 – ett rymdäventyr och på Mal Evans, The Beatles-medlemmarnas allt-i-allo-fixare, har utvecklats av ljudtekniker och kompositör Emile de la Rey.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 1 november

Efterfrågan på AI-ingenjörer ökar, lockar med lukrativa löner

Artificiell intelligens (AI) har blivit en drivande kraft bakom teknologiska framsteg, vilket har lett till en ökande efterfrågan på AI-ingenjörer. AI-ingenjörer kombinerar kunskaper inom datavetenskap, matematik och dataanalys för att utforma, utveckla och underhålla toppmoderna AI-system. De spelar en avgörande roll i utvecklingen av innovativa teknologier som efterliknar mänsklig intelligens och utför komplexa uppgifter med minimal mänsklig inblandning. Lönerna för AI-ingenjörer är attraktiva och lockar många till denna karriärväg. Enligt en rapport från Indeed är den genomsnittliga årliga lönen för en AI-ingenjör i USA 146 085 dollar per år.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 1 november

RiXtrema lanserar RemAI, en AI-verktyg som revolutionerar forskning, kommunikation och handel på finansmarknaderna

New York-baserade RiXtrema, en pionjär inom utveckling av innovativa verktyg för finansiell analys och kommunikation genom maskininlärning, artificiell intelligens och datavetenskap, kommer att lansera sin senaste AI-produkt, RemAI. RemAI har potential att revolutionera forskning, kommunikation och handel på finansmarknaderna. Det nya verktyget kan liknas vid ´ChatGPT för finans´. Det har finansrelaterad kunskap och tekniska förmågor som helt enkelt inte finns i ChatGPT. RemAI:s stora språkmodell påskyndar finansiell och investeringsforskning 10X genom att ge ett enkelt sätt att ställa en investeringsforskningsfråga och få ett nästan omedelbart svar med förklaring, data och diagram.

Direktlänk Dela StreetInsider fördjupade 1 november

Google Bard och bästa AI-bildgeneratorerna: Midjourney, DALL-E och Stable Diffusion

Google har utvecklat Google Bard, en AI-chattbot som kan svara på kunskapsfrågor, sammanfatta e-post, artiklar och dokument och utföra andra begränsade uppgifter. Bard kan dock inte generera bilder, men Google erbjuder bildgenerering genom SGE, dess generativa AI-sökverktyg. Midjourney, DALL-E och Stable Diffusion är några av de bästa AI-bildgeneratorerna. Midjourney kostar minst $10 per månad eller $96 per år. DALL-E är gratis om man använder det genom Microsofts Bing Image Creator. Stable Diffusion är helt gratis och öppen källkod.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 1 november

Kinesiskt företag betalar böter för åldersdiskriminering i AI-anställningsprocess

Den 11 september 2023 meddelade Equal Employment Opportunity Commission (EEOC) att ett kinesiskt undervisningsföretag har gått med på att lösa en anställningsdiskrimineringsrättegång. Företaget anklagades för att ha programmerat sin onlineprogramvara att automatiskt avvisa sökande baserat på deras ålder, vilket strider mot lagen om åldersdiskriminering i arbetslivet (ADEA). Företaget, iTutorGroup, gick med på att betala 365 000 dollar till de över 200 sökande som avvisades på grund av deras ålder och erbjuda annan hjälp. Denna förlikning kommer bara några månader efter att EEOC släppte en ny resurs om artificiell intelligens (AI) som används i anställningsprocessen.

Direktlänk Dela CPA Practice Advisor fördjupade 31 oktober

Nya tekniska framsteg: pratande robotar, elbilar och lyxiga bilar

Boston Dynamics robot-hund Spot kan nu prata med hjälp av ChatGPT. Den nya funktionen kan användas till exempel som guide på museer och rundturer. På IAA Mobility 2023 presenterades nya teknologier för elbilar, inklusive förstärkt verklighet, stora bildskärmar och 3D-utskrift. Rolls-Royce avtäckte Amethyst Droptail, en bil byggd med ädelstenar, läder och trä. BMW Motorrad firade sina 100 år med R18 Crown-motorcykeln, gjord av aluminiumplåt. Eccentrica har uppgraderat Lamborghini Diablo hypercar med 3D-printat titan, vilket ger bilen ett retro-utseende.

Direktlänk Dela Designboom fördjupade 31 oktober

Företag använder DLP-verktyg för att säkra generativ AI

Företag använder DLP-verktyg (Data Loss Prevention) för att säkra generativ AI och minska riskerna med applikationer som ChatGPT. DLP-leverantörer lägger till stöd för användningsfall för generativ AI efter framväxten och ökade adoptionen av ChatGPT sedan dess lansering i november 2022. Enligt en rapport från IDC har 65% av företagen redan implementerat generativ AI, 19% utforskar det aktivt och 13% överväger det fortfarande. Endast 3% säger att de inte planerar att använda generativ AI. Det största hindret för adoption var oro över att företagshemligheter skulle läcka ut i de stora språkmodellerna som ägs av leverantörer av generativ AI-teknologi. Teknikkonsultföretaget Persistent Systems använder DLP omfattande för att skydda känslig data från generativa AI-system. Företaget har 23 000 anställda i 21 länder och beroende på typ av anställd och vilken typ av arbete de utför finns det olika skydd för känslig data.

Direktlänk Dela CSO Online fördjupade 31 oktober

Läkare Skeptiska Till AI i Patientvård Trots F.D.A:s Godkännande

F.D.A. har godkänt många nya program som använder artificiell intelligens, men läkare är skeptiska till om verktygen verkligen förbättrar vård eller stöds av gedigen forskning. Dr. Roy Fagan, en läkare i North Carolina, diagnostiserades snabbt med hjälp av ett AI-program för stroke-triage när han drabbades av stroke i augusti. Inom läkemedelsindustrin är AI ett hett ämne. Det hjälper till att upptäcka nya läkemedel, kan peka på oväntade biverkningar och diskuteras även som ett hjälpmedel för personal som är överväldigad av repetitiva, rutinmässiga uppgifter. Trots detta har F.D.A:s roll kritiserats för hur noga den granskar och beskriver de program den godkänner för att hjälpa läkare att upptäcka allt från tumörer till blodproppar till kollapsade lungor. President Biden utfärdade en exekutiv order på måndagen som kräver regleringar över ett brett spektrum av myndigheter för att försöka hantera säkerhets- och integritetsrisker med AI, inklusive inom hälso- och sjukvården. Inget enskilt amerikanskt organ styr hela landskapet. Senator Chuck Schumer, demokrat från New York och majoritetsledaren, kallade teknikchefer till Capitol Hill i september för att diskutera sätt att nära fältet och även identifiera fallgropar. Google har redan dragit uppmärksamhet från kongressen med sin pilot av en ny chatbot för vårdpersonal. Kallad Med-PaLM 2, är den utformad för att svara på medicinska frågor, men har väckt oro för patientintegritet och informerat samtycke.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 31 oktober

Artificiell intelligens (AI) visar lovande resultat inom mentalvård, men experter varnar för att det är för tidigt att dra slutsatser om dess förmåga till mer omfattande användning. Terapeuter använder AI för att analysera stora mängder patientdata för att hjälpa till att diagnostisera och identifiera behandlingar. En studie från New York University visade att AI har varit användbart för att identifiera posttraumatisk stress hos veteraner. Trots framgångar finns det dock potential för missbruk, och det finns frågor om huruvida tekniken optimeras för patientens mentala hälsoresultat eller för utvecklarens lönsamhet.

Government Technology fördjupade 30 oktober

AI påverkar investeringsbeteende och basebollstrategier

Artificiell intelligens (AI) fortsätter att vara relevant och påverkar beteendet på aktiemarknaden. Högre chefer på Standard & Poor´s 500-företag nämnde AI i genomsnitt 3,7 gånger per samtal med analytiker under andra kvartalet 2023, mer än dubbelt så ofta som tidigare. Detta syns också i investeringsvärlden där risktolerans varierar mellan individer. New York Yankees, till exempel, baserade sina strategier på AI-data och bytte ut startande pitchers tidigt i spelet, vilket påverkade deras prestationer under 2023 års säsong. AI:s betydelse och inverkan på företag och investerare kan inte underskattas.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 30 oktober

Bill Nye diskuterar AI och utbildning på CNBC Technology Executive Council Summit

Bill Nye, mer känd som ´The Science Guy´, talade om artificiell intelligens (AI) vid CNBC Technology Executive Council Summit i New York. Nye, som tidigare arbetade som ingenjör på Boeing, betonade vikten av kontrollteori vid introduktionen av nya teknologier. Han påpekade att även om vi kan förstå insatserna i datasystem, är resultaten osäkra. Nye framhöll att studenter på alla nivåer behöver lära sig om AI och att kritiskt tänkande är en fundamental färdighet för att navigera i dess inverkan. Han är inte orolig för AI:s påverkan på studenter och tror att lärare och studenter kommer att anpassa sig till AI i utbildningen.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 29 oktober

Bill Nye diskuterar AI och utbildningens framtid

Bill Nye, känd som ´The Science Guy´, talade vid CNBC Technology Executive Council Summit om artificiell intelligens (AI) i New York City. Med sin bakgrund som ingenjör på Boeing har Nye erfarenhet av att övervaka nya och potentiellt farliga innovationer. Han menar att alla, från mellanstadiet till doktorander i datavetenskap, kommer att behöva lära sig om AI. Nye tror dock att det mest grundläggande barn behöver lära sig är kritiskt tänkande, vilket kommer att spela en stor roll i AI på grund av dess komplexitet och mottaglighet för missbruk, som deep fakes.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 29 oktober

Boston Dynamics robotar får personligheter och talarförmåga med hjälp av ChatGPT

Boston Dynamics har utrustat sina robotar med OpenAI:s ChatGPT, vilket ger dem förmågan att tala och olika personligheter. Personligheterna inkluderar ´1920-talets arkeolog´, ´Ädelmetallcowgirl´ och ´Naturdokumentär´. Robotarna har redan använts av polisavdelningar, sjukhus och på byggarbetsplatser. Matt Klingensmith, huvudprogrammerare på Boston Dynamics, demonstrerade robotarnas kommunikationsförmåga i en video på företagets YouTube-kanal. AI-programvaruföretaget Levatas samarbetade med Boston Dynamics för att integrera OpenAI:s ChatGPT i robotarna, vilket gör det möjligt för dem att tolka data och kommunicera det på ett sätt som är lättare att förstå för genomsnittspersonen.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 28 oktober

Artificiell intelligens på transportmarknaden: Global prognos 2023-2030

En rapport om AI på transportmarknaden har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten kategoriserar marknaden för att förutse intäkter och analysera trender i olika undermarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över hårdvara, tjänster och mjukvara. Baserat på teknik studeras marknaden över datorvision, sammanhangsmedvetenhet, djupinlärning och naturlig språkbearbetning. Baserat på tillämpning studeras marknaden över automatiserad nummerplåtsigenkänning, datorvision-drivna parkeringshantering, fotgängardetektion, vägskickövervakning, självkörande fordon, trafikdetektion och trafikflödesanalys. Marknaden studeras också över olika regioner.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 28 oktober

Amazon satsar på generativ AI för att förbättra annonsriktning under högsäsongen

Amazon planerar att använda generativ AI för att förbättra annonsriktningen och hjälpa handlare att snabbt skapa kampanjer under högsäsongen. Företaget hoppas att riktade annonser kommer att locka fler köpare och annonsörer till sin plattform. Amazons VD, Andy Jassy, sade att maskininlärning hjälper företaget att presentera mer relevanta annonser för kunderna. Amazon använder även generativ AI för att skapa bättre produktbilder för annonsörer, vilket kan locka fler ögon till tredjepartsförsäljares produkter. Andra företag, inklusive Ascendly Marketing, använder också generativ AI för att skapa bilder som kombinerar offentliga personer med produkter.

Direktlänk Dela Yahoo Sports UK fördjupade 28 oktober

Artificiell intelligens används för att översätta väderprognoser till spanska och kinesiska på Long Island

National Weather Service (NWS) använder artificiell intelligens för att nå invånarna på Long Island på spanska och förenklad kinesiska. NWS New York Forecast Office är ett av 14 kontor som deltar i programmet, som använder en AI-algoritm för att översätta organisationens väderprognoser och varningar från engelska till andra språk. I Long Island-området finns det 20 miljoner människor som talar 800 olika språk. Programmet möjliggör för NWS att nå ut till fler samhällen. Tekniken för projektet tillhandahålls av San Francisco-baserade Lilt, ett företag som specialiserar sig på stora språkmodeller. Lilt arbetar under ett femårigt kontrakt värt 5,5 miljoner dollar genom 2028.

Direktlänk Dela Newsday fördjupade 28 oktober

Google lanserar ´Immersive View´ för Google Maps med AI-stöd

Google har meddelat en ny ´Immersive View´-funktion för Google Maps. Med hjälp av AI tar verktyget platta bilder och skapar 3D-bilder av landmärken, restauranger och vissa byggnader. Denna vy rullas nu ut till navigation och bör snart vara tillgänglig för användare. Från och med denna vecka kommer nya 3D-vyer av 15 städer att vara tillgängliga för bilkörning, promenader och cykling. Google lägger också till vissa funktioner för att hjälpa Maps att fungera mer som en allmän sökning. Dessutom är ´Lens in Maps´ utökad verklighetssökning tillgänglig i över 50 nya städer.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 28 oktober

ChatGPT rankar de bästa uniformerna i collegebasket inför säsongen 2023-24

Inför den kommande säsongen av collegebasket har ChatGPT rankat de bästa uniformerna i sporten. Arizona Wildcats hamnar på plats nummer 10 med sin klassiska look i rött, vitt och blått. Kansas Jayhawks har en ikonisk färgsättning i klassiskt blått med karmosinröda och vita accenter. Indiana Hoosiers hamnar på topp 10 med sin Crimson och Cream-färgsättning, kända för sina godisrandiga uppvärmningsbyxor. Georgetown Hoyas blå och grå kombination tar oss tillbaka till storhetstiden på 80- och 90-talet i Big East. Syracuse Orange har en klassisk och enkel design i orange, blått och vitt. Michigan Wolverines har en enkel men elegant design som ger klassiska vibbar. Duke Blue Devils har en av de mest ikoniska uniformerna. Kentucky Wildcats uniformer är blå och vita med texten ´Kentucky´ över bröstet. UCLA Bruins färger matchar perfekt i blått och guld. North Carolina Tar Heels uniformkombination i ´Carolina Blue´ och vitt är den mest ikoniska uniformen i collegebasket.

Direktlänk Dela USA Today Tar Heels Wire fördjupade 27 oktober

Ny Beatles-låt med John Lennons röst släpps nästa vecka

Beatles-fans kan snart få höra en ny låt från bandet, med hjälp av John Lennons röst och artificiell intelligens. Skivbolaget Universal Music Group meddelade att låten ´Now and Then´, som beskrivs som den sista Beatles-låten, kommer att släppas nästa vecka. Låten innehåller också inspelningar från överlevande medlemmar Paul McCartney och Ringo Starr, samt den avlidne George Harrison. ´Now and Then´ härstammar från slutet av 1970-talet då Lennon spelade in en hemdemo i New York City. Låten kommer att släppas över hela världen kl. 1400 GMT den 2 november.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 27 oktober

Citigroup planerar att ge majoriteten av sina kodare tillgång till generativ AI

Citigroup Inc. planerar att ge majoriteten av sina över 40 000 kodare tillgång till generativ artificiell intelligens (AI) när Wall Street fortsätter att omfamna den framväxande tekniken. Som en del av ett litet pilotprogram har Wall Street-jätten tyst tillåtit cirka 250 av sina utvecklare att experimentera med generativ AI, tekniken populariserad av ChatGPT. Nu planerar den att expandera det programmet till majoriteten av sina kodare nästa år.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 27 oktober

Generativ AI kan förändra framtiden för videospel

Artificiell intelligens (AI) har använts i videospel sedan 1950-talet, och nu öppnar den snabba utvecklingen av generativ AI upp för nya möjligheter inom spelvärlden. Generativ AI kan skapa text, bilder och ljud baserat på en uppmaning, vilket kan förändra icke-spelbara karaktärer (NPC:er) i spel. Alexis Rolland från La Forge China, en forsknings- och utvecklingsenhet för Ubisoft, säger att generativ AI kan hjälpa till att skapa mer realistiska och naturliga gester hos NPC:er. Jitao Zhou, en student vid Rikkyo University i Tokyo, arbetar med att generera mer realistiska NPC:er som är smartare och mindre förutsägbara. Kinesiska spelbolaget NetEase använder ChatGPT för att generera NPC-dialog i sitt nyligen släppta mobilspel ´Justice´. Julian Togelius, docent vid New York University, varnar dock för att spelutvecklare kan förlora kontrollen över spelberättelsen om de använder AI-genererade NPC:er.

Direktlänk Dela CBS 58 fördjupade 27 oktober

AI och datacenter kan designas för en grönare framtid

Trots att data ofta ses som något immateriellt, har det en påverkan på miljön. Datacenters globala elförbrukning uppskattades till mellan 220 och 320 terawattimmar under 2021, mer än hela Sveriges elförbrukning. Dessutom kan en enda AI-algoritm generera över 300 metriska ton CO2e, motsvarande 470 personer som flyger från New York till San Francisco. Detta ger dock möjlighet att designa dessa algoritmer på ett sätt som ger en grönare framtid, samtidigt som samma noggrannhet bibehålls. Företaget Booz Allen strategiserar om hur organisationer nu kan börja göra en positiv miljöpåverkan, samtidigt som de bibehåller samma effektivitet med AI-modeller.

Direktlänk Dela Inside Big Data fördjupade 27 oktober

Konstskolor står inför utmaningar när det gäller att bedöma verk skapade helt med artificiell intelligens (AI). Frågor uppstår om huruvida antagningspersonal kommer att kunna avgöra om sökandes konstverk skapades med AI, hur lärare ska bedöma sådana verk och om en examen kommer att förlora värde när AI blir mer kraftfull. Tim Flattery, rektor och vice ordförande för akademiska frågor vid Detroit´s College for Creative Studies (CCS), uttryckte en ´allmän oro´ bland sina kollegor om den senare frågan. Nate Harrison, dekanus för akademiska ärenden vid School of the Museum of Fine Arts (SMFA) vid Tufts University i Boston, tror att ´oro´ om AI inte längre är relevant. Han anser att frågan är, ´Hur kan vi utrusta elever med smarta tillvägagångssätt för att använda AI?´

Artnet fördjupade 27 oktober

Komedi författaren och regissören Hal Kirkland diskuterar potentialen att sammanfoga komedi och teknologi genom att intervjua sig själv med hjälp av ChatGPT. Han menar att komedi och teknologi har mycket gemensamt, då båda utmanar tabun och skapar nya gränser. När de kombineras kan de göra världen mycket mer intressant och rolig. Han diskuterar också hur teknologi har förändrat hur komedi skapas, delas och konsumeras i branschen. Han nämner att AI spelar en stor roll i detta, och att han använder AI-drivna appar för att skapa visuella effekter, forskning och inspiration.

Unit9 fördjupade 27 oktober

Gannett förnekar att ha publicerat AI-genererat innehåll på sin shoppingwebbplats

Mediaföretaget Gannett förnekade på torsdagen att det publicerade material skapat av artificiell intelligens på en shoppingwebbplats som det äger, trots att det medgav att en del av innehållet som producerades av en marknadsföringspartner ´inte uppfyllde våra redaktionella standarder´. Anställda på Reviewed, en webbplats som erbjuder produktguider, uppgav att de märkte att artiklar började dyka upp på webbplatsen som var av tveksam kvalitet och skrivna av författare vars namn de inte kände igen. Gannett hävdade att artiklarna hade riktiga författare och inte genererades av AI.

Direktlänk Dela WHEC-TV fördjupade 27 oktober

FN:s generalsekreterare lanserar rådgivande grupp för artificiell intelligens

FN:s generalsekreterare Antonio Guterres har lanserat en högnivå rådgivande grupp för artificiell intelligens (AI) för att förbättra den globala styrningen av dessa snabbt utvecklande verktyg. Guterres betonade att AI har potentialen att driva enastående framsteg för mänskligheten men kan också medföra skada. Han uppmanade till ett globalt, tvärvetenskapligt, multistakeholdersamtal om styrning av AI för att maximera dess fördelar för mänskligheten och minska riskerna. Denna rådgivande grupp är startpunkten, sade han.

Direktlänk Dela Xinhua News Agency fördjupade 26 oktober

GPT-4 AI-modell visar framsteg inom systematisk generalisering

GPT-4, den senaste versionen av AI-modeller, anses vara en stor språkmodell med miljarder parametrar som kan konversera på många språk om nästan alla ämnen. Trots att GPT-4 kan klara SAT, BAR-examen och till och med MCAT för att bli läkare, har den fortfarande begränsningar jämfört med mänskliga neurala nätverk. En stor begränsning är dess förmåga till ´systematisk generalisering´, vilket innebär att ta ofullständig kunskap och använda den genom att placera det man har lärt sig i ett mentalt system och sedan generalisera utifrån det. En kognitiv datavetenskapsman vid New York University, Brenden Lake, har nyligen medförfattat en uppsats om en ny metod för vägledande träning kallad ´meta-lärande för kompositionellitet´ som ger nätverk ´mänsklig generalisering´. Forskarna kunde få en AI att producera ungefär samma resultat som en människa, vilket är ganska otroligt eftersom ingen har gjort detta tidigare. En kognitionsvetenskapsman vid John Hopkins University, Paul Smolensky, har sagt att nätverkets prestation på denna generalisering uppgift är indicativt för ´ett genombrott i förmågan att träna nätverk att vara systematiska´.

Direktlänk Dela Hot Hardware fördjupade 26 oktober

AI förutsäger hur Mar del Plata kommer att se ut om 100 år

Bing/Dall-e 3, en bildgenereringsverktyg med artificiell intelligens (AI) från OpenAI, har skapat futuristiska bilder av hur staden Mar del Plata i Argentina kan se ut år 2123. Enligt AI:ns förutsägelser kommer staden att se en betydande minskning av sina stränder, men kommer att genomgå en otrolig arkitektonisk utveckling, med höga torn och byggnader liknande de i stora globala städer som New York. Detta är inte första gången staden har utsatts för sådana projektioner. Tidigare har klimatcentralen och forskare från Princeton University och Potsdam Institute skapat realistiska illustrationer av de översvämningar staden kan uppleva på grund av global uppvärmning.

Direktlänk Dela Diario 0223 fördjupade 26 oktober

Juridiska teknikföretag lanserar generativa AI-verktyg trots osäker etisk landskap

Två juridiska teknikföretag, NetDocuments och LexisNexis, lanserade generativa AI-verktyg i sina produkter denna vecka. NetDocuments introducerade PatternBuilder Max, en AI-funktion som inkluderar nio appar designade för att automatisera juridiska arbetsflöden. Nyckelappar inkluderar sammanfattning, utkast, tidslinje, översättning och jämförelse. LexisNexis tillkännagav tillgängligheten av Lexis+ AI för amerikanska kunder, som har konversationssökning, intelligent juridisk utarbetning, insiktsfull sammanfattning och dokumentuppladdningsfunktioner. Trots den höga efterfrågan på dessa verktyg, finns det hinder för advokater att anta dem, inklusive juridiska etiska regler, tvivel om resultatens noggrannhet och oro för klientkonfidentialitet. Flera delstaters etikkommittéer arbetar redan med dessa frågor.

Direktlänk Dela Above the Law fördjupade 26 oktober

Google lägger till AI-drivna funktioner till Maps för att förbättra navigering och sökresultat

Google lägger till en rad nya AI-drivna funktioner till Maps, inklusive mer uppslukande navigering, lättare att följa körinstruktioner och bättre organiserade sökresultat. Google vill att Maps ska vara mer som Search, där användare kan skriva in vaga frågor och få en mängd användbara träffar. Företaget vill att människor ska använda Maps för att upptäcka nya platser under överinseende av sin allsmäktiga algoritm. Google expanderar också sina API-erbjudanden till utvecklare, städer och speciellt bilföretag, så att de kan anpassa och förbättra Maps för bilnavigationsupplevelsen.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 26 oktober

Tekniksektorn leder tillväxten inom kontorsuthyrning tack vare AI

Enligt en studie från CBRE har tekniksektorn återtagit ledarpositionen när det gäller tillväxt inom kontorsuthyrning 2023. Tekniksektorns kontorsuthyrningsaktivitet växte till 16,5% av den totala marknaden, eller 7,3 miljoner kvadratfot, under tredje kvartalet. AI-företag tar allt mer kontorsutrymme, särskilt i San Francisco Bay Area. Städerna med störst tillväxt inom kontorsuthyrningsaktivitet från AI-företag var San Francisco, Silicon Valley, New York, Boston och Los Angeles. Även Kansas City och Colorado Springs såg ökningar. Utanför USA fortsatte Kanada att se tillväxt inom tekniksektorn, med Vancouver och Waterloo bland de största marknaderna som visade tillväxt.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 oktober

New Yorks borgmästare använder AI för att skicka förinspelade samtal på olika språk

New Yorks borgmästare, Eric Adams, har använt artificiell intelligens (AI) för att skicka förinspelade samtal på spanska, mandarin, urdu och jiddisch till stadens invånare. Rösten i meddelandena efterliknar borgmästaren men genereras med AI-programvara från företaget ElevenLabs. AI används redan för att fabricera röster, insamlingsbrev och ´deepfake´-bilder av händelser som aldrig ägt rum. Inför valet 2024 uppmanas valda tjänstemän och kandidater att inte använda AI för att vilseleda väljare. Lagstiftare försöker uppdatera våra lagar, men att vänta på att de ska lyckas är inte ett alternativ för det AI-valet som redan är igång, enligt experter inom teknik och val.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 26 oktober

Apple investerar stort i artificiell intelligens och planerar att förnya Siri

Apple investerar en miljard dollar per år i en större satsning på artificiell intelligens (AI). Företaget kan vara på väg att förnya Siri med generativa AI-funktioner. Funktionerna bör förbättra hur både Siri och meddelandeappen kan hantera frågor och automatiskt slutföra meningar. Rykten säger att Apple arbetar med en stor språkmodell som kallas ´Ajax´, som är kraftfullare än GPT-4´s föregångare GPT-3.5. Det talas även om en intern chatbot liknande ChatGPT som kallas ´Apple GPT´ som används av dess anställda för produktprototyper. Apple håller ännu ett evenemang en månad efter att de avtäckte den nya iPhone och klockan den 30 september 2023.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 26 oktober

AI-reglering tar små steg på Capitol Hill, kräver betydande federal finansiering

Den 24 oktober hölls det andra av senatmajoritetsledaren Chuck Schumers AI Insight Forums, där senatorer och teknikexperter diskuterade AI:s potential för innovation och behovet av innovation för att säkerställa AI:s framsteg. I ett tidigare forum enades alla deltagare om att viss lagstiftning skulle vara nödvändig. Denna gång frågade Schumer om det skulle krävas betydande federal finansiering för att stödja AI-innovation, vilket alla deltagare instämde i. Efter forumet uppskattade senator Mike Rounds att AI-utveckling skulle kräva 8 miljarder dollar nästa år, 16 miljarder dollar året därpå och 32 miljarder dollar året efter det.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 25 oktober

Neuralt nätverk lär sig att använda nytt ordförråd på flexibla sätt

Forskare har skapat ett neuralt nätverk som kan generalisera språk på ett mänskligt sätt. Systemet presterar lika bra som människor på att införliva nyinlärda ord i ett befintligt ordförråd och använda dem i nya sammanhang. AI-modellen som ligger till grund för chatboten ChatGPT presterar mycket sämre på sådana tester, trots dess förmåga att kommunicera på ett mänskligt sätt. Denna forskning kan leda till maskiner som interagerar med människor på ett mer naturligt sätt än dagens bästa AI-system.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 25 oktober

Two Bear Capital utökar sitt team med två nyckelbefattningar

Venturekapitalföretaget Two Bear Capital har tillkännagett två viktiga chefsutnämningar. Cris Neckar, en veteran inom informationssäkerhetsindustrin, har anslutit sig till Two Bear Capital som en Venture Partner. Hans arbete inkluderar både att granska nya investeringar och att stödja företag inom portföljen. KC Cramer har antagit rollen som vice VD för mänskliga resurser. KC ansvarar för att säkerställa att Two Bear Capital har de mänskliga resurserna och expertisen för att skala upp tillsammans med de möjligheter företaget underlättar på marknaden genom sina investeringar i innovativa startups.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 25 oktober

AI-nyheter: Kanada söker feedback om AI och upphovsrätt, Nvidia och Foxconn bygger ´AI-fabriker´, Procurify säkrar 68 miljoner CAD i finansiering

Kanadas federala regering och Privacy Commissioner of Canada söker feedback om AI och upphovsrätt, samt biometrisk datahantering. Nvidia och Foxconn bygger ´AI-fabriker´ för att påskynda utvecklingen av självkörande bilar och industrirobotar. Procurify, en startup för spend management, har säkrat över 68 miljoner CAD i Series C-finansiering för global expansion och AI-investeringar. New Yorks borgmästare Eric Adams använder AI för att skicka robocalls på flera språk som han inte talar. Sean O´Connor, tidigare VD för Conexus Venture Capital och Emmertech, har gått med i TechBrew Robotics som VD. Thrive Capital leder ett köp av OpenAI-aktier som värderar företaget till minst 80 miljarder dollar. Astrus, som använder AI för att påskynda mikrochipdesignprocessen, har säkrat 3,6 miljoner CAD i finansiering. Miovision, en startup för trafikhantering, har säkrat 36 miljoner CAD i finansiering för att minska trafikstockningar och fordonsemissioner. University of Alberta lanserar en innovationsfond för att investera i lokala startups. Storbritannien planerar att etablera en global rådgivningsgrupp för AI. Pfizer Canada har avslöjat den första kohorten av sin hälsovårdsinnovationsaccelerator.

Direktlänk Dela BetaKit fördjupade 25 oktober

Ontotext släpper GraphDB 10.4, nu tillgänglig på AWS Marketplace

Ontotext meddelade idag att de släpper version 10.4 av GraphDB, företagets kunskapsgrafdatabasmotor. GraphDB 10.4 är den första versionen som finns tillgänglig på AWS Marketplace, vilket ökar flexibiliteten för hur företag kan skala och underhålla kunskapsgraffapplikationer. Den nya AWS-driftsguiden och förbättringar av backup-stödet på AWS S3-lagring ökar effektiviteten i hur du distribuerar och administrerar GraphDB på AWS-plattformen. Andra nya funktioner inkluderar användardefinierade åtkomstkontrollistor (ACL) för mer detaljerad kontroll över dataskyddet. Connectors till externa tjänster inkluderar nu en för ChatGPT som låter dig anpassa svaren som returneras av OpenAI API med data från dina egna kunskapsgrafer. GraphDB 10.4:s nya förmåga att kontrollera storleken på transaktionsloggen minimerar risken att diskytan tar slut, och större kontroll över transaktions-ID gör det mycket lättare att analysera transaktionsbeteendet och identifiera potentiella problem att åtgärda.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 25 oktober

Enco, Benztown och Compass Media Networks utvecklar AI-baserat ljudannonsverktyg

Enco, Benztown och Compass Media Networks har gått samman för att utveckla en AI-baserad ljudannonsverktyg för sändare. Verktyget, SpecAI, använder generativa AI-modeller för att skapa ljudinnehåll och automatisera röstspårning för nya annonser. Compass Media Networks kommer att leda försäljnings- och marknadsföringsinsatserna, medan Benztown kommer att komplettera dessa insatser med fokus på internationella kunder. SpecAI kommer att demonstreras på NAB Show New York.

Direktlänk Dela Inside Radio fördjupade 24 oktober

AdTheorent ska rapportera finansiella resultat för tredje kvartalet 2023

AdTheorent Holding Company, Inc., en pionjär inom maskininlärning och industriledare som använder integritetsinriktade lösningar för att leverera mätbart värde för programmatiska annonsörer, meddelade idag att de kommer att rapportera finansiella resultat för sitt tredje kvartal som slutade den 30 september 2023 på tisdagen den 7 november 2023 efter marknadens stängning. AdTheorent kommer att vara värd för ett konferenssamtal och webbsändning kl. 16:30 Eastern Time samma dag för att diskutera sina finansiella resultat.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 oktober

Modevisningar speglar samhällets syn på hud och skönhet

Modevisningar tenderar att reflektera samhällstrender och denna säsong var inget undantag med fokus på hud. På Willy Chavarria visade makeupartisten Marco Castro upp ´riktig hud´, medan huden på Dion Lee var nästan fosforescerande. Dessa ytterligheter tyder på hur sociala medier påverkar vår syn på skönhet och makeup. Makeupartister som Alexa Rodulfo och Hannah Martin påpekar att kunder ofta vill återskapa filtereffekter med makeup, något som kan vara svårt att förklara eftersom makeup har sina begränsningar. Tayaba Jafri, global skönhetsdirektör på Laura Mercier, betonar vikten av produkter och formulan för att uppnå önskat resultat.

Direktlänk Dela Teen Vogue fördjupade 24 oktober

PwC samarbetar med OpenAI för att erbjuda AI-genererad konsultation till kunder

Revisionsföretaget PricewaterhouseCoopers (PwC) har inlett ett samarbete med OpenAI, ägaren till ChatGPT, för att erbjuda AI-genererad konsultation till sina kunder. Detta som en kostnadsbesparande strategi som man tror också kommer att öka produktiviteten. Enligt Erika McKeever, PwC U.K.´s chef för offentliga affärer, kommer allt AI-genererat innehåll som används för konsultation att granskas av företagets personal innan det skickas till kunderna. PwC planerar att investera 1 miljard dollar i generativ AI över hela sina amerikanska verksamheter under de närmaste tre åren.

Direktlänk Dela CPA Practice Advisor fördjupade 24 oktober

AI revolutionerar modeindustrin och skapar nya möjligheter

Modevärlden genomgår en digital revolution där artificiell intelligens (AI) fungerar som en kreativ partner. AI har lett till uppkomsten av AI-modeveckor där designers använder algoritmer för att skapa fantastiska kläder. AI hjälper till att generera nya idéer med hjälp av bildigenkänning och trendanalyserande dataset. Cyril Foiret, grundare av AI Creative Studio, lanserade AI-modeveckan i New York i april ´23. Den kinesiska designern Xander Zhou står i frontlinjen för denna fusion av teknologi och kreativitet. Hans senaste herrkollektion, A.I.VOLUTION, visades på Shanghai Fashion Week. På Instagram skapar innovativa konstnärer som Str4ange Things och Harshdeep Arora en visuell fest för modeentusiaster.

Direktlänk Dela Elle India fördjupade 24 oktober

Fugees-medlem Pras Michél kämpar för sin frihet efter dom för penningtvätt och vittnesmanipulation

Pras Michél, medlem i hiphopgruppen Fugees, kämpar för sin frihet efter att ha dömts för flera brott, inklusive penningtvätt, vittnesmanipulation och deltagande i en olaglig internationell finansiell plan där han kanaliserade miljoner dollar från malaysiska affärsmannen Jho Low till presidentkampanjer för Barack Obama och Donald Trump. Michél mottog cirka 88 miljoner dollar från Low, som han träffade 2006 på en nattklubb i New York. På rättegången vittnade skådespelaren Leonardo DiCaprio och den tidigare amerikanska justitieministern Jeff Sessions. Michéls nya juridiska team har lämnat in en begäran som anklagar de ursprungliga advokaterna, särskilt huvudadvokaten David E. Kenner, för att ha varit ´bristfälliga under´ rättegången. De nya advokaterna hävdar att Kenner använde ett experimentellt AI-program för att skapa ett slutanförande.

Direktlänk Dela Atlanta Black Star fördjupade 24 oktober

Reddit kan blockera sökmotorer om de inte betalas för dataanvändning

Reddit kan komma att blockera sökmotorer om de inte kan nå avtal med generativa AI-företag om betalning för sin data. Redan har 535 nyhetsorganisationer, inklusive New York Times, Reuters och Washington Post, installerat blockeringar som förhindrar att innehåll på nyhetssajter samlas in och används i AI-utbildningskorpusar. Diskussionerna fokuserar nu på att betala utgivare så att chattbotar kan visa länkar till enskilda nyhetsartiklar i sina svar. Reddit har träffat ledande generativa AI-företag för att diskutera betalning för sin data. Om inget avtal nås överväger Reddit att blockera sökmotorer som Google och Bing.

Direktlänk Dela TechHQ fördjupade 23 oktober

Generativ AI förändrar karriärmöjligheter

Generativ AI förväntas ha en stor inverkan på karriärer på grund av dess förmåga att ersätta jobb. Teknisk förskjutning sker när nya fabriker byggs som använder robotar istället för människor, eller när ett mjukvaruprogram tillåter oss att stänga företagets månadsböcker med ett klick istället för med en grupp revisorer. Enligt New York Times har antalet jobb som gått förlorade till automatisering under de senaste tjugo åren ökat med 600% jämfört med antalet jobb som gått förlorade till off-shoring. Det verkliga problemet här är inte automatiseringen i sig, utan mängden jobbtillväxt som äger rum för att kompensera för förlusten. Generativ AI har förmågan att förändra profilen på de jobb den ersätter. Framtida karriärmöjligheter kommer inte att handla om antalet jobb som går förlorade till AI, utan om tillväxttakten av helt nya branscher, inklusive AI, som kan kompensera för förlusterna genom att skapa nya jobb.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 23 oktober

Bit Digital diversifierar sin verksamhet till AI-infrastruktur

Bitcoin-gruvföretaget Bit Digital (BTBT) har ingått ett avtal med ett AI-företag som kan generera mer än 250 miljoner dollar i extra intäkter under tre år. BTBT kommer att köpa GPU:er för 35 miljoner dollar för att tjäna AI-klienten och har tillräckligt med interna medel för att finansiera köpet. Företaget förväntar sig att den nya enheten kommer att generera tillräckligt med pengar för att Bit Digital ska kunna upprätthålla sin nuvarande bitcoin-gruvdrift och ether-staking, oavsett marknadens riktning. Dessutom kommer BTBT att köpa och hyra ut datorer till AI-företag som behöver högpresterande datorer för sin verksamhet.

Direktlänk Dela CoinDesk fördjupade 23 oktober

Generativ AI förväntas förändra videospel

Generativ AI, som skapar text, bilder och ljud som svar på en prompt, förväntas förändra videospel, särskilt icke-spelbara karaktärer (NPCs). Dessa karaktärer har typiskt sett ett fast beteendemönster och deras manér och tal är ofta stela och onaturliga. La Forge, den kinesiska grenen av spelutgivaren Ubisofts forsknings- och utvecklingsenhet, har lanserat Ghostwriter, ett AI-verktyg som genererar text för att hjälpa författare att skapa mer varierad originaldialog för NPCs. Andra företag, som kinesiska NetEase och Replica Studios, använder redan generativ AI för att göra NPC-dialoger mer realistiska. Denna teknik kan dock innebära risker, som att spelutvecklare kan förlora kontrollen över spelets narrativ.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 23 oktober

AI-verktyg för att beräkna canceröverlevnad visar lovande resultat

Forskare har utvecklat ett AI-baserat verktyg för att uppskatta en nyligen diagnostiserad cancerpatients chanser att överleva på lång sikt. Det nya maskininlärningsverktyget kan uppskatta en patient-specifik prognos för bröst-, sköldkörtel- och bukspottskörtelcancer. Ett prototypverktyg kallat Cancer Survival Calculator har testats på en nationell cancerdataset och visade att fler faktorer än cancerstadiet påverkade patienternas överlevnad avsevärt. Verktyget visade sig vara ´mycket exakt´ för alla tre cancerplatser vid uppskattning av canceröverlevnadsgraden. Nästa steg är att slutföra ett användargränssnitt som kommer att tillåta användning av Cancer Survival Calculator i klinisk praxis.

Direktlänk Dela ETV Bharat fördjupade 23 oktober

Jon Stewarts Apple TV+ serie avbruten på grund av känsliga ämnen

Jon Stewarts Apple TV+ serie ´The Problem with Jon Stewart´ har avbrutits bara veckor innan inspelningen av den tredje säsongen skulle börja. Enligt källor till New York Times berättade Stewart för sitt team att potentiella programämnen relaterade till Kina och artificiell intelligens orsakade oro bland Apple-chefer. The Hollywood Reporter bekräftar att cheferna sa till Stewart att han behövde vara ´i linje´ med dem gällande programmets ämnen, vilket ledde till att han beslutade att lämna. Apple arbetar enligt uppgift på sin egen AI-storspråksmodell och har förbjudit sina anställda att använda andra AI-verktyg.

Direktlänk Dela PC Gamer fördjupade 23 oktober

Tekniknyheter: Amazon testar drönarleverans av recept, OpenAI kan värderas till 86 miljarder dollar

Denna veckas största tekniknyheter inkluderar Amazons planer på att testa leverans av receptbelagda läkemedel med drönare och rykten om ett OpenAI-tenderbjudande som skulle värdera det till 86 miljarder dollar. Amazon meddelade planer på att börja leverera receptbelagda läkemedel från himlen, nya uppenbarelser om Alameda Research och en optimistisk prognos om framtiden för Bitcoin spot ETF:er. Amazon Pharmacy-kunder i College Station, Texas, kommer att vara de första att få gratis leverans av utvalda recept som företagets Prime Air-division fortsätter att testa sin drönarleveranstjänst. Thrive Capital är rapporterat i samtal med OpenAI, företaget bakom den explosiva ChatGPT, för att leda ett tenderbjudande som skulle öka företagets värde till en svindlande 86 miljarder dollar. Alla ögon var på Securities and Exchange Commission förra veckan när oktober 13 deadline för att överklaga domstolens beslut om Grayscale Bitcoin Trust närmade sig. New Yorks justitiekansler Letitia James lämnade in en stämningsansökan den 19 oktober mot kryptoföretagen Genesis Global Trading, dess moderbolag Digital Currency Group (DCG), och Gemini, en kryptovalutabörs skapad och drivs av Cameron och Tyler Winklevoss. Taiwan-baserade elektronikföretaget Foxconn har slagit sig ihop med världens ledande AI-chiptillverkare NVIDIA för att bygga datacenter över hela världen.

Direktlänk Dela Investing News Network fördjupade 22 oktober

Intensiv kvällsutbildning i EXCEL/CHATGPT erbjuds av Crown Heights Career Hub

Crown Heights Career Hub, ett innovativt program för yrkesutbildning, erbjuder nu en intensiv kvällsutbildning i EXCEL/CHATGPT, speciellt anpassad för Chabad-samhället. Utbildningen, som sträcker sig över fem sessioner, syftar till att förbättra deltagarnas arbetsplatsfärdigheter och förbereda dem för högre anställningsnivåer. Programmet finansieras av UJA Federation of Greater New York och en anonym donator. Det är ett projekt av Jewish Community Council of Greater Coney Island och Crown Heights Jewish Community Council. Kursen är kostnadsfri, men en liten återbetalningsbar deposition krävs.

Direktlänk Dela Community News Service fördjupade 22 oktober

AI-översättningsteknik skapar kontrovers i New York

New Yorks borgmästare Eric Adams har hamnat i blåsväder efter att ha använt AI-översättningsteknik för att skicka ut meddelanden på flera språk via stadens automatiska uppringningssystem. Adams och hans teknikteam använde ett AI-verktyg från ElevenLabs för att skicka ut tusentals samtal på bland annat spanska, jiddisch, mandarin, kantonesiska och haitisk kreol. Kritiker menar att Adams borde ha informerat mottagarna om att AI användes för att få honom att låta som en modersmålstalare på dessa språk. Albert Fox Cahn, verkställande direktör för övervakningsgruppen Surveillance Technology Oversight Project, kallade detta för ´djupt oetiskt´.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 22 oktober

New Yorks borgmästare använder AI för att göra robosamtal på flera språk

New Yorks borgmästare Eric Adams har använt artificiell intelligens för att göra robosamtal som förvränger hans egen röst till flera språk han inte faktiskt talar, vilket väcker nya etiska frågor om regeringens användning av den snabbt utvecklande tekniken. Borgmästaren avslöjade för City Hall-reportrar att hans kontor har använt AI-programvara för att göra robosamtal om stadsanställningsevenemang på jiddisch, mandarin och andra språk han inte talar. Albert Fox Cahn, verkställande direktör för Surveillance Technology Oversight Project, säger att detta är djupt oetiskt, särskilt på skattebetalarnas bekostnad.

Direktlänk Dela UALR Public Radio fördjupade 21 oktober

Kvinnor mest drabbade av automatisering på global arbetsmarknad

Automatisering av arbetsuppgifter slår hårdast mot kvinnor, enligt studier från Storbritanniens Office for National Statistics och University of North Carolina. I Kenya har teplantagearbetare som Rose Nyunja förlorat sina jobb till skördemaskiner, vilket har lett till protester och våldsamheter. Kweilin Ellingrud, direktör på McKinsey Global Institute, påpekar att låglönejobb är 14 gånger mer sannolika att påverkas av automatisering än högavlönade jobb. I Bangladesh har automatiseringen radikalt förändrat textilindustrin, där kvinnliga arbetare nu utgör mindre än 60% av arbetskraften, jämfört med över 80% tidigare.

Direktlänk Dela Foreign Policy fördjupade 21 oktober

Prometheus, AI och kärnvapen: En modern belysning av framsteg och fara

Prometheus, den grekiska titanen som stal elden från gudarna, har blivit en symbol för både framsteg och fara. I dagens värld, där teknologisk optimism förvandlas till farhågor för cyberkapitalistisk ondska, klimatkatastrofer och potentiella faror med AI, ses Prometheus som en symbol för vår kapacitet för självdestruktion. Två framstående figurer i denna berättelse är fysikern J. Robert Oppenheimer, ofta kallad atombombens fader, och John von Neumann, en pionjär inom AI och spelteori. Båda männen ses som moderna inkarnationer av Prometheus, deras bidrag till vetenskapen har både främjat mänsklighetens utveckling och inneburit potentiella faror för vår existens.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 21 oktober

New York Times kämpar mot Open AI:s användning av deras journalistik

New York Times försöker stoppa företaget Open AI från att använda tidningens journalistik i sina AI-system. Johan Taubert, VD för tidningsutgivarna, menar att AI-utvecklingen utgör ett verkligt hot mot all publicistisk verksamhet, då det kan underminera möjligheten att ta betalt för journalistik.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade 21 oktober

New Yorks borgmästare använder AI för flerspråkiga robottelefonsamtal

New Yorks borgmästare Eric Adams har använt artificiell intelligens (AI) för att göra robottelefonsamtal på flera språk. Tekniken omvandlar Adams röst till språk som han inte talar. Detta väcker nya etiska frågor om regeringens användning av AI. Adams berättade nyligen för journalister att samtalen, kallade robocalls, har gått ut på språk som mandarin och jiddisch för stadsevenemang. Samtalen har inte inkluderat någon information om att han endast talar engelska eller att samtalen skapats med hjälp av AI. Surveillance Technology Oversight Project kallade Adams robocalls för en oetisk användning av AI som är vilseledande för New Yorks invånare. Albert Fox Cahn, verkställande direktör för organisationen, sa att samtalen är mycket oetiska, särskilt eftersom de betalas med offentliga medel. Dessutom har AI och deepfakes, särskilt inom politik och valdesinformation, lett till krav på fler regler och övervakning från regeringen och stora medieföretag. Google var det första stora teknikföretaget att säga att det skulle identifiera politiska annonser som använder AI för att fejka en kandidats röst eller handlingar. Meta har ingen specifik regel för användning av AI i politiska annonser. Men företaget har en policy som begränsar falskt eller manipulerat ljud och bilder som används för desinformation. En talesperson för Adams kontor sa att de använde ElevenLabs verktyg för sina robocalls. Infödda talare lyssnade på inspelningarna innan de skickades ut för att säkerställa att översättningarna var korrekta. Samtalen har gjorts på spanska, jiddisch, mandarin, kantonesiska och haitisk kreol. Adams försvarade sig mot etiska frågor om hans användning av artificiell intelligens och sa att hans kontor försöker nå New York-bor genom de språk de talar.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 21 oktober

Jon Stewarts Apple TV+ show avslutas över redaktionella tvister

Jon Stewarts show ´The Problem´ på Apple TV+ har avslutats på grund av redaktionella tvister, rapporterade New York Times. Apple-chefer ska ha varit oroliga över showämnen som rörde Kina och AI. Stewart sade att han vill ha full kreativ kontroll över sin serie. Stewart och teknikjätten gick skilda vägar efter att Stewart inte hållit med Apple om den redaktionella inriktningen för hans show. Apple ska ha sagt till Stewart att han behövde vara ´i linje´ med företaget när det gäller de ämnen han väljer att diskutera, men Stewart ville ha full kreativ autonomi över sin serie. Beslutet att avsluta Stewarts show på Apples streamingtjänst kan vara i linje med Apples strategi att upprätthålla sin långvariga relation med Kina, teknikföretagets tredje största marknad.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 21 oktober

Domino´s och Microsoft samarbetar för att integrera AI i restaurangbranschen

Generativ artificiell intelligens (AI) gör nu inträde i restaurangbranschen vilket kan innebära stora förändringar i verksamheten och kundupplevelsen. Tidigare denna månad meddelade Domino´s att de har inlett ett samarbete med Microsoft för att använda avancerad AI för att effektivisera pizzatillverkningen, hjälpa till med kvalitetskontroll, lagerhantering och förenkla beställningsprocessen. Bhavin Asher, grundare och CTO för GRUBBRR, ett företag som tillhandahåller självbeställningstekniker till restauranger, säger att AI kommer att revolutionera branschen.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 20 oktober

Artificiell intelligens inom detaljhandeln värd 52,45 miljarder dollar år 2030

Intäkterna för artificiell intelligens (AI) inom detaljhandeln kommer att nå 52,45 miljarder dollar år 2030, vilket motsvarar en årlig tillväxttakt på 29,6 procent från de 6,59 miljarder dollar som genererades 2022. Denna tillväxt drivs av ökningen av konsumentdata genom digitalisering och en ökande preferens för personlig shopping. Framsteg inom generativ AI ger lukrativa möjligheter inom detaljhandeln. AI kan till exempel användas för att skapa blogginlägg, produktbeskrivningar och sociala medier-kampanjer som förbättrar SEO och ökar kundinteraktionen. Genom att använda AI kan företag förutse vilket slags marknadsföringsinnehåll som kommer att tilltala varje kund mest.

Direktlänk Dela MI Tech News fördjupade 20 oktober

Stora tidningar förhandlar med OpenAI om tillgång till digitala nyheter

Stora tidningar, inklusive New York Times och Reuters, förhandlar med OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, om tillgång till digitala nyheter. Tidigare har teknikföretag som OpenAI fritt använt nyheter för att bygga datamängder som lär deras maskiner att känna igen och svara på mänskliga frågor. Men när jakten på att utveckla AI-modeller har blivit allt mer intensiv kräver tidningsförläggare och andra dataägare en del av den potentiellt enorma marknaden för generativ AI. Sedan augusti har minst 535 nyhetsorganisationer installerat en blockerare som hindrar deras innehåll från att samlas in och användas för att träna ChatGPT. Nu är diskussionerna inriktade på att betala förläggare så att chatboten kan visa länkar till enskilda nyhetsartiklar i sina svar, en utveckling som skulle gynna tidningarna på två sätt: genom att ge direkt betalning och genom att eventuellt öka trafiken till deras webbplatser. I juli slöt OpenAI ett avtal om att licensiera innehåll från Associated Press som träningsdata för sina AI-modeller. De nuvarande samtalen har också behandlat den idén, men har koncentrerat sig mer på att visa historier i ChatGPT-svar. Reddit, det populära sociala meddelandetavlan, har träffat ledande generativa AI-företag om att betala för dess data.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 20 oktober

New Yorks borgmästare Eric Adams använder AI för att skicka robocalls på flera språk

New Yorks borgmästare Eric Adams använder artificiell intelligens (AI) för att skicka automatiserade telefonsamtal, så kallade robocalls, med hans röst på flera olika språk. Syftet är att uppmuntra invånarna att söka jobb inom stadsadministrationen eller delta i gemenskapsevenemang. Adams har även introducerat en ny chatbot som kan användas för att besvara grundläggande frågor på stadens hjälplinje 311. Trots kritik från integritetsförespråkare, som anser att det är ´djupt Orwellianskt´ att försöka lura New York-bor att Adams talar språk som han inte gör, har staden omfamnat tekniken. Stadens tjänstemän uppgav att robocall-projektet kostade cirka $32 000 och chatboten kostade cirka $600 000 att utveckla.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 20 oktober

Rättssak om fastighetsprovisioner diskuterar rollen för utbildning och coaching

Enligt advokaterna i Sitzer | Burnett-rättegången har coachning och utbildning spelat en roll för att fastställa provisionsnivåerna inom fastighetsmäklarbranschen. De har visat bilder och utbildningsvideor som del av sitt argument att mäklare utbildas för att fastställa och insistera på en standardprovision på 6 procent. En ny studie påstår också att mäklare styr köpare till hem med bättre provisioner. För att motverka detta, föreslås det att mäklare bör skapa en dialog med husägare som handlar mindre om hur mycket provisionen måste vara och mer om varför mäklarens tjänst är värd priset.

Direktlänk Dela Inman News fördjupade 20 oktober

Google Bards AI förutspår resultaten för vecka 7 i NFL säsongen 2023/2024

Google Bards artificiella intelligens har förutsagt resultaten för vecka 7 i National Football League (NFL) 2023/2024 säsong. 13 matcher kommer att spelas, med sex viktiga lag frånvarande. Google Bards förutsägelser baseras på lagens prestationer under den nuvarande säsongen. Den tekniska företagets AI-verktyg har dock inte klara förutsägelser för fem matcher: Arizona Cardinals mot Seattle Seahawks, Pittsburgh Steelers mot Los Angeles Rams, Green Bay Packers mot Denver Broncos, Miami Dolphins mot Philadelphia Eagles och San Francisco 49ers mot Minnesota Vikings. Dallas Cowboys, Cincinnati Bengals, Tennessee Titans, New York Jets, Carolina Panthers och Houston Texans kommer inte att delta i vecka 7.

Direktlänk Dela Heraldo Deportes fördjupade 20 oktober

Artificiell intelligens (AI) har skapat bilder som illustrerar hur européer stereotypt ser på amerikaner från varje stat i USA. Systemet Midjourney skapade bilderna baserat på användares textinmatningar. Enligt AI tror européer att invånare i Alabama vanligtvis saknar tänder, alla i Utah är mormoner och Virginians är fast i den viktorianska eran. Bilderna ger insikt i potentiella fördomar och stereotyper i AI-teknik.

Daily Mail fördjupade 20 oktober

Diskussion om användning av AI i skolor för att hjälpa elever med inlärningssvårigheter

University at Buffalos institut för artificiell intelligens och datavetenskap presenterade på Grand Island High School hur AI kan gynna studenter med inlärningssvårigheter. En av idéerna var att automatiskt generera flashcards som talpatologer kan använda för att hjälpa barn med taldiffikulteter. Vissa uttryckte dock oro över hur införandet av ett nytt system kan påverka samhället, medan andra menar att AI kan bli ett verktyg som en miniräknare, där beslutsfattandet fortfarande ligger hos människan.

Direktlänk Dela WKBW-TV fördjupade 20 oktober

New Yorks borgmästare lanserar omfattande AI-plan och ny företagswebbplats

New Yorks borgmästare Eric Adams och Chief Technology Officer Matthew Fraser har presenterat en omfattande plan för användning av artificiell intelligens (AI) i staden. Planen är den första av sitt slag för en stor amerikansk stad och syftar till att utveckla en ram för stadsmyndigheter att noggrant utvärdera AI-verktyg och associerade risker, hjälpa stadsanställda att bygga AI-kunskap och färdigheter samt stödja ansvarsfull implementering av dessa teknologier för att förbättra livskvaliteten för New York-bor. Borgmästaren och New York City Department of Small Business Services (SBS) lanserade också en ny MyCity Business-webbplats, som innehåller en pilot för stadens första AI-chattbot.

Direktlänk Dela Caribbean Life News fördjupade 20 oktober

New Yorks lagstiftare diskuterar AI i arbetsplatsen

Under en offentlig utfrågning lyssnade New Yorks lagstiftare på vittnesmål om fördelar och oro kring artificiell intelligens (AI) på arbetsplatsen, inklusive effekter på anställning, övervakning av arbetstagare och beslut om uppsägning. Vissa AI-verktyg som används av företag för att övervaka anställdas aktivitet väcker oro för arbetstagares integritetsrättigheter. Det föreslogs att en AI-uppgiftsgrupp skulle kunna ta itu med dessa frågor, och lagstiftning för att inrätta en sådan grupp har passerat i båda husen och väntar nu på guvernörens granskning.

Direktlänk Dela WENY News fördjupade 20 oktober

Onix förvärvar Datametica för att utöka sina data- och AI-förmågor

Onix, en framstående och prisbelönt Google Cloud-partner, har nyligen utökat sina data- och AI-förmågor genom att förvärva Datametica. Denna strategiska drag syftar till att etablera ett företag med betoning på IP-drivna lösningar för datamigrering, modernisering, artificiell intelligens/maskininlärning och generativ AI. Onix tillkännager idag IP-drivna datamigrerings- och moderniseringsfabriker. Dessutom har Datametica en svit med egna produkter, Eagle, Raven och Pelican, för att automatisera processen att upptäcka, migrera och modernisera data och analytiska arbetsbelastningar till Google Cloud.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 19 oktober

Lagstiftare diskuterar konstgjord intelligens inverkan på arbetskraften

Lagstiftare i Albany diskuterade konstgjord intelligens (AI) och dess inverkan på arbetskraften under en utfrågning. Christopher Ford, en exekutiv styrelsemedlem för PEF, talade om behovet av en statlig AI-uppgiftsstyrka för att säkerställa ansvarsskyldighet och övervakning av AI:s snabba inträde i arbetskraften. Lagstiftning för en sådan styrka har redan passerat både senaten och församlingen, men har ännu inte undertecknats av guvernören. Rebecca Damon, verkställande direktör, New York Local, Labor Policy and International Affairs, belyste AI:s inverkan på medieindustrin. För att skapa mer transparens sponsrar församlingsmedlem Pat Fahy ett nytt lagförslag som skulle göra det obligatoriskt att tydligt märka innehåll som genererats av AI.

Direktlänk Dela News10.com fördjupade 19 oktober

En ny rapport om marknaden för artificiell intelligens inom IoT har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten analyserar trender och prognoser för intäkter baserat på komponenter (plattform, tjänster, programvara), teknik (maskininlärning & djupinlärning, naturlig språkbearbetning) och vertikaler. Tjänstesektorn förväntas ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Rapporten studerar också marknaden baserat på region, med Amerika som största marknadsandel på 38,75% 2022, följt av Europa, Mellanöstern och Afrika.

openPR fördjupade 19 oktober

Google experimenterar med generativ AI för att förbättra sökupplevelsen

Google experimenterar med generativ AI för att förbättra sökupplevelsen. Sedan maj har företaget börjat lansera en ny form av sökning som drivs av generativ AI, benämnd Search Generative Experience (SGE). SGE använder AI för att skapa sammanfattningar i svar på vissa sökfrågor. Utgivare har uttryckt oro över hur AI kan dominera hur användare hittar och betalar för information. Google-Extended, ett nytt verktyg som lanserades i september, ger utgivare möjlighet att blockera sitt innehåll från att användas av Google för att träna sina AI-modeller. Men det tillåter inte utgivare att blockera sitt innehåll från att användas för SGE utan att försvinna från traditionell Google-sökning.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 19 oktober

AI-modeller som Metas Llama 2 och OpenAIs GPT-4 har låg transparens, enligt global rapport

Artificiell intelligens (AI) baserade grundmodeller som Metas Llama 2 och OpenAIs GPT-4 har brist på transparens, enligt en global rapport. Rapporten, skapad av åtta AI-forskare från Stanford University, MIT Media Lab och Princeton University, visade att ingen större utvecklare av grundmodeller kommer nära tillräcklig transparens. Meta’s Llama 2 (54 procent) fick högst poäng, tätt följt av BloomZ (53 procent) och sedan OpenAIs GPT-4 (48 procent). Forskarna definierade transparens baserat på 100 indikatorer för information om hur modellerna är byggda, hur de fungerar och hur människor använder dem.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 19 oktober

Western University utnämner första Chief AI Officer

Western University i Ontario, Kanada, har utsett Mark Daley till den första Chief Artificial Intelligence Officer (CAIO). Daley, som tidigare var universitetets Chief Digital Information Officer, började sin femåriga mandatperiod som CAIO den 15 oktober. Tidigare har företag som Deloitte, GE Healthcare och eBay utsett CAIOs, men högre utbildningsinstitutioner har varit långsammare att anta sådana rollförändringar. Daley verkar vara den första toppnivå CAIO på en högre utbildningsinstitution. McSilver Institute for Poverty Policy and Research på New York University anställde en CAIO i mars 2022, men det var inte en universitetsövergripande position.

Direktlänk Dela Inside Higher Ed fördjupade 19 oktober

Artificiell intelligens och ansiktsigenkänning förändrar samhället

Artificiell intelligens (AI) och ansiktsigenkänning är tekniker som snabbt förändrar samhället. Clearview AI, ett New York-baserat företag, har byggt en tjänst som kan identifiera personer med hjälp av porträttbilder. Tjänsten har sålts till FBI och polisstationer i USA, men även internationella företag och myndigheter använder den. Clearview AI har samlat över 30 miljarder bilder för att kunna identifiera människor. Tekniken har potential att eliminera privatlivet och diskriminera individer. Clearview AI har tvingats böta över 700 miljoner kronor för att inte ha bett om användarnas tillstånd att skapa deras ansiktsavtryck.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 19 oktober

En majoritet av studenter mellan 12-18 år har använt den populära AI-chattboten ChatGPT, enligt en undersökning från Common Sense Media. Två av fem studenter har använt ChatGPT för skoluppgifter utan lärarens vetskap. Bland de mest populära verktygen för att skärma skolarbete för användning av AI finns GPTZero och TurnItIn. AI-detektorer annonserar varierande effektivitetsgrader för att upptäcka plagierad eller AI-genererad text. Trots oro har de flesta lärare och studenter börjat använda AI i klassrummet. AI-genererad desinformation och falska påståenden kan vara ett tecken på att en uppgift har producerats med ChatGPT.

KTVZ NewsChannel 21 fördjupade 19 oktober

Teknikjättar stäms för upphovsrättsintrång i AI-utveckling

En grupp författare, ledd av tidigare guvernören och presidentkandidaten Mike Huckabee, har stämt Microsoft, Meta och Bloomberg för att ha använt deras upphovsrättsskyddade verk utan tillstånd för att utveckla AI-teknologi. Enligt stämningsansökan använde teknik- och medieföretagen en dataset kallad Books3, som innehöll data från cirka 197 000 icke-fiktiva böcker och romaner publicerade under de senaste 20 åren, för att träna sina AI-system. Datasetet samlades ursprungligen av den oberoende utvecklaren Shawn Presser och hans team. EleutherAI, som också nämns i stämningsansökan, värdade datasetet på internet. Författarna hävdar att deras upphovsrättsskyddade verk nu fungerar som en grund för alla framtida LLM-modeller.

Direktlänk Dela Courthouse News Service fördjupade 19 oktober

Förslag till ändringar i NY:s filmproduktionsskattekredit skulle förbjuda kostnader för artificiell intelligens

Sedan 2004 har New York tillhandahållit skattekrediter för att uppmuntra film- och TV-produktioner i delstaten. I sin antagna budget för budgetåret 2024 förlängdes skattekreditprogrammet till 2034, och beloppet för skattekrediten ökade till 700 miljoner dollar. Därefter introducerades lagstiftning (S7422A) som skulle ta bort från ´kvalificerade kostnader´ som används för att beräkna skattekrediten, någon produktion som ´använder artificiell intelligens på ett sätt som resulterar i att anställda vars löner är kvalificerade utgifter, ersätts, om inte sådan ersättning tillåts av ett nuvarande kollektivavtal i kraft som täcker sådana anställda´.

Direktlänk Dela The National Law Review fördjupade 18 oktober

Sumitomo Corporation of Americas och Rapyuta Robotics samarbetar för att revolutionera lagerhantering

Sumitomo Corporation of Americas (SCOA) och Rapyuta Robotics, Inc. har meddelat ett partnerskap för att införa banbrytande teknologi i lager över hela USA. Samarbetet kombinerar Rapyutas PA-AMR-lösning (Pick-Assist Autonomous Mobile Robots) med UWB (Ultra-Wideband) realtidsteknologi för platsbestämning, vilket resulterar i förbättrad effektivitet, noggrannhet och säkerhet i lageroperationer. SCOA och Rapyuta Robotics började samarbeta 2022 och har identifierat autonoma mobila robotar (AMR) och automatiserade guidade fordon (AGV) som potentiella lösningar för utmaningar inom försörjningskedjan. De planerar att visa sina tekniska framsteg på den årliga National Retail Federation-konferensen och mässan i New York City i januari 2024.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 18 oktober

New Yorks borgmästare kritiserad för vilseledande användning av AI i robocalls

New Yorks borgmästare Eric Adams har använt artificiell intelligens (AI) för att göra robocalls som omvandlar hans röst till flera språk han inte faktiskt talar, enligt en rapport från Associated Press. Övervakningsgruppen Surveillance Technology Oversight Project kritiserar Adams användning av AI som vilseledande och oetisk. Nyheten kommer en dag efter att Adams och New Yorks teknikchef Matthew Fraser släppte New York City Artificial Intelligence Action Plan, som beskriver administrationens planer att ansvarsfullt använda AI i stadens regering. Planen skapar också en extern rådgivande råd för att utforska riskerna med AI-verktyg och utveckla ansvarsfulla användningsfall. Adams administration använder redan generativ AI innan rådet kan ge rekommendationer om ansvarsfulla användningsfall, vilket väcker nya etiska frågor om regeringens användning av den snabbt utvecklande tekniken.

Direktlänk Dela StateScoop fördjupade 18 oktober

Flera författare och medieföretag uttrycker missnöje över hur deras verk används av AI för att träna modeller. Författaren Lauren Groff och författaren R.O. Kwon har uttryckt sin frustration på sociala medier. Författarförbundet och en grupp enskilda författare har stämt OpenAI, som anses vara ledande inom generativ AI-utveckling, för upphovsrättsintrång. Flera medieföretag, inklusive Axel Springer, Diller´s IAC och The New York Times, har övervägt rättsliga åtgärder. Dessutom har företagsledare, som Robert Thomson och Barry Diller, börjat tala om behovet av att vara mer kollektivt påstridiga mot AI-tillverkare.

Vanity Fair fördjupade 18 oktober

Den globala marknaden för maskininlärning förväntas expandera med en årlig tillväxttakt på 37% mellan 2023 och 2035. Marknaden förväntas generera en omsättning på 750 miljarder dollar vid slutet av 2035, upp från en omsättning på 24 miljarder dollar 2022. Ökande investeringar i artificiell intelligens förväntas driva marknadstillväxten för maskininlärning. Företag kommer att behöva göra betydande initiala investeringar i fysiskt, digitalt och mänskligt kapital för att köpa och integrera nya teknologier och ändra affärsprocesser för att storskalig omvandling ska ske.

GlobeNewswire fördjupade 18 oktober

Artificiell intelligens för IT-driftmarknad | 360iResearch

En rapport om ´Artificiell intelligens för IT-driftmarknad´ har lagts till i 360iResearch.com:s erbjudande. Rapporten kategoriserar AI för IT-driftmarknaden för att prognostisera intäkter och analysera trender i olika delmarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över plattform och tjänster. Baserat på funktion studeras marknaden över ansökningsprestandahantering, infrastrukturhantering, nätverks- och säkerhetshantering och realtidsanalys. Baserat på bransch studeras marknaden över flyg- och försvarsindustrin, bil- och transportindustrin, bank-, finans- och försäkringstjänster, bygg-, bygg- och fastighetsindustrin, konsumentvaror och detaljhandel, utbildning, energi och verktyg, regering och offentlig sektor, hälso- och livsvetenskap, informationsteknik, tillverkning, media och underhållning, telekommunikation och resor och gästfrihet. Baserat på region studeras marknaden över Amerika, Asien-Stilla havet, och Europa, Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 oktober

Leucine samlar in 7 miljoner dollar i serie A-finansiering för att skala upp sin AI-genererade digitala tvillingplattform

Startföretaget Leucine har fått in 7 miljoner dollar i en serie A-finansiering som kommer att användas för att skala upp dess AI-genererade digitala tvillingplattform, utformad för att hjälpa läkemedelstillverkare att enklare navigera i det komplexa landskapet för regulatorisk efterlevnad. Det New York-baserade företaget, grundat 2019, fokuserar på att använda digitala tvillingar i sin Compliance Cloud-plattform för att lindra flaskhalsar i läkemedelsutvecklingsflödet orsakade av pappersbaserade register och äldre system. Finansieringsrundan leddes av Ecolab med deltagande från befintliga investerare Pravega Ventures, Axilor Ventures och Techstars.

Direktlänk Dela Fierce Pharma fördjupade 17 oktober

Psyche-uppdraget påbörjar sin resa till det största metalliska objektet i solsystemet

Psyche-uppdraget har framgångsrikt påbörjat sin resa till en sällsynt och mystisk asteroid kallad Psyche, det största metalliska objektet i solsystemet. Över 200 ekologer analyserade samma datamängder och fick mycket olika resultat. En regeringsundersökning slutsatsen att stigande antal vildhästar hjälper till att driva sårbara arter till utrotning i de australiska alperna. American Museum of Natural History i New York City kommer att ta bort alla mänskliga ben på offentlig visning. Gastrointestinala problem är några av biverkningarna av de nya hormonimiterande anti-obesitetsläkemedlen semaglutide (Ozempic och Wegovy) och tirzepatide (Mounjaro).

Direktlänk Dela Nature fördjupade 17 oktober

New York City ska använda AI för att hjälpa människor att få tillgång till stadstjänster

New York City blir den första stora amerikanska staden som planerar att använda artificiell intelligens (AI) för att hjälpa invånarna att få tillgång till stadstjänster. Detta är det senaste initiativet för att placera staden i framkant av teknologin. Borgmästare Eric Adams har redan omfamnat ´Digidogs´ för att hjälpa brandkåren att söka efter offer vid byggnadsras och robotar för att patrullera Times Square tunnelbanestation. Nu går han vidare till nästa steg i att göra staden till den mest teknologiskt avancerade regeringen i nationen. Planen inkluderar 37 åtgärder för att göra New York City till techostaden som aldrig sover, där människor kan få tillgång till tjänster 24/7.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 16 oktober

New Yorks borgmästare använder AI för att simulera flerspråkighet

New Yorks borgmästare Eric Adams har erkänt att han använder artificiell intelligens för att framstå som flerspråkig. Adams har använt deepfake-teknik för att skapa robosamtal på flera olika språk, från jiddisch till mandarin, vilket har lett till att New York-bor tror att han talar dessa språk. Albert Fox Cahn, verkställande direktör för Surveillance Technology Oversight Project, har kritiserat metoden som ´djupt oetisk´. Det är oklart vad borgmästaren säger i samtalen eller hur många som har gjorts till New York-bor.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 16 oktober

Florida överväger samtyckesregel för jurister som använder AI

Jurister i Florida kan snart behöva inhämta sina klienters samtycke innan de använder artificiell intelligens (AI) i deras juridiska ärenden. Florida Bar arbetar med en ny rådgivande åsikt som fokuserar på användningen av AI och har bett Floridas jurister att väga in. Florida Bar-ledare har bett Florida Board Review Committee on Professional Ethics att skapa regler kring användningen av generativ AI, som OpenAI:s ChatGPT, Google Bard eller Microsofts Bing. Utöver ett krav på att jurister inhämtar sina klienters samtycke innan de använder AI, kommer kommittén också att överväga om sådan AI är föremål för samma advokattillsynskrav som icke-juridiska assistenter, och om advokatavgifterna bör vara lägre när AI används.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 16 oktober

Substrate AI vill bli AI-sektorns Warren Buffett

Ivan Garcia, VD för Substrate Artificial Intelligence, siktar på att bli Warren Buffett inom artificiell intelligens. Substrate är delvis inkubator, delvis fond och delvis holdingbolag, redo att skapa en självständig verksamhet. Företaget har förvärvat företag inom fintech, energi, agritech, HR och hälso- och sjukvård som redan genererar intäkter, för närvarande värda 12 miljoner euro årligen. Substrate AI noterades på Aquis Growth Market förra veckan, vilket kommer att öka dess profil, särskilt bland Londons investerargemenskap. Företaget har redan uppmärksammats för sin robusta tillväxt, med en ökning av intäkterna med 787% från 450 000 euro till 4,76 miljoner euro mellan 2019 och 2022.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 16 oktober

New Yorks statliga församlingsmedlem Jonathan Rivera har lagt fram ett lagförslag för att begränsa användningen av AI-genererat innehåll i online bokförsäljning. Förslaget, som lades fram den 29 september, skulle kräva att onlinebokförsäljare som säljer innehåll som helt eller delvis skapats med generativ AI, avslöjar denna användning innan en försäljning. Rivera hävdar att dessa böcker ofta oproportionerligt riktar sig mot barn. Om förslaget godkänns skulle konsumenterna tydligt kunna se vid köptillfället att det var AI-skapad och inte skapad av någon som använder ett filter och en hjärna och sin egen kreativitet bakom det.

The Daily Orange fördjupade 16 oktober

Stefon Diggs och Gabe Davis förväntas prestera bra i kommande match

Buffalo Bills mottagare Stefon Diggs har varit en konsekvent vapen för quarterback Josh Allen denna säsong, med över 100 mottagande yards i fyra av hans fem första spel. Han avslutade med åtta mottagningar för en säsongshögsta 121 yards och en touchdown förra veckan. Diggs och Bills kommer att möta New York Giants på Sunday Night Football. Diggs har ett över/under på 83,5 mottagningsyards, trots att han i genomsnitt har 104,0 yards per match denna säsong. SportsLine AI förutspår att Bills mottagare Gabe Davis kommer att få över 43,5 mottagningsyards. Davis har 18 mottagningar på 26 försök, med totalt 320 mottagningsyards och fyra touchdowns.

Direktlänk Dela CBS Sports fördjupade 16 oktober

Generativ AI förändrar hur mjukvara fungerar och skapar möjligheter till ökad produktivitet, nya lösningar och produktion av unik och relevant information i stor skala. Men när generativ AI blir allt mer utbredd växer även oro kring dataskydd och etiska frågor. AI kan förstärka mänskliga förmågor idag, men bör ännu inte ersätta mänsklig tillsyn, särskilt eftersom AI-regleringar fortfarande utvecklas globalt. Det är viktigt att utforska de potentiella riskerna med okontrollerad användning av generativ AI, hur den juridiska landskapet utvecklas och bästa praxis för att begränsa risker och maximera möjligheter för denna mycket kraftfulla teknik.

VentureBeat fördjupade 14 oktober

360iResearch har lagt till en rapport om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens. Rapporten undersöker marknaden baserat på teknologinoder (10nm, 20-28nm, 7nm), tillämpningar (AR/VR, bilindustri, kameror, drönare, robotik, smartphones) och regioner. Baserat på teknologinoder förväntas 10nm ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på tillämpningar förväntas bilindustrin ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på regioner förväntas Europa, Mellanöstern och Afrika ha en betydande marknadsandel under prognosperioden.

openPR fördjupade 14 oktober

CDW förbättrar kundupplevelsen med AI och virtuella agenter

CDW:s Intelligent CX-team fokuserar på att förbättra kund- och medarbetarupplevelsen med teknologier som virtuella agenter för självbetjäning. Detta passar bra för myndigheter som vill att deras kunder ska kunna fylla i onlineansökningar utan att behöva kontakta ett callcenter eller uppdatera sina adresser i ett system med hjälp av en chatt-, röst- eller textagent. AI automatiserar repetitiva, triviala uppgifter och tillhandahåller lättillgänglig information, så att federala anställda kan fokusera på mer komplexa kundinteraktioner som kräver empati, och kunderna behöver inte vänta i telefon. CDW erbjuder även explorationstjänster, där en digital strateg och teknisk expert identifierar olika personer som interagerar internt och externt med en viss myndighet. CDW utvecklade till exempel en webbchattbot för New York Police Departments rekryteringsteam.

Direktlänk Dela Fedtechmagazine.com fördjupade 13 oktober

Internationellt forskarteam lanserar AI-forskningsinitiativ för vetenskapliga genombrott

Forskare från hela världen, inklusive New York University, Flatiron Institute i New York och University of Cambridge, har bildat ett team kallat Polymathic AI för att lansera ett forskningsinitiativ inom artificiell intelligens (AI). Målet är att utveckla AI-verktyg för att effektivare utvinna ny information från stora databanker inom olika vetenskaper. Teamet, som består av astrofysiker, experter på maskininlärning och dataforskare, har redan samarbetat på flera artiklar och laddat upp dem på förtrycks-servern arXiv.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 13 oktober

BypassDetection lanserar verktyg för att kringgå AI-detektering

Ett nytt verktyg för att kringgå AI-detektering, BypassDetection, har nyligen lanserats för att hjälpa människor att skapa AI-skriverier som inte kan upptäckas. Verktyget säkerställer att innehållsskapare kan fortsätta med sin effektiva innehållsskapningsprocess utan hinder från AI-detektorer. BypassDetection använder en avancerad algoritm som först analyserar inmatningstexten, hittar alternativa ord, fraser och meningsstrukturer som är osannolika att detekteras som skrivna av populära AI-språkmodeller. Det anpassar dessa element för att passa sammanhanget, vilket effektivt gör att AI-genererad text kringgår AI-detektering. BypassDetection kan testas gratis.

Direktlänk Dela Neotrope fördjupade 13 oktober

OpenAI överväger investerare från Mellanöstern för nästa finansieringsrunda

OpenAI:s VD Sam Altman överväger att lägga till investerare från Mellanöstern till företagets nästa finansieringsrunda, vilket skulle kunna öka företagets värdering till så mycket som 90 miljarder dollar. Altman hoppas avsluta en aktieförsäljning senast den 21 oktober som skulle ge tidiga anställda möjlighet att sälja sina aktier. Transaktionen har lockat stor uppmärksamhet bland investerare ivriga att få en del av startup-företaget, inklusive ´efterfrågan från utlandet... några från Gulfen´, enligt New York Post.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 13 oktober

UMN juridiska fakultet ändrar tentor i svar på AI-oron

Juridiska fakulteten vid University of Minnesota (UMN) ändrar sina tentor i år på grund av farhågor kring artificiell intelligens (AI), särskilt verktyget ChatGPT från OpenAI. AI har gjort stora framsteg de senaste åren, vilket har lett till oro och rädsla för plagiat. I en undersökning uppgav 48% av studenterna att de hade använt ChatGPT för ett hemtest eller quiz. Kali Killmer, en förstaårsstudent vid UMN juridiska fakultet, sa att hennes tentor kommer att vara annorlunda i år. De kommer att genomföras på en låst webbläsare, utan möjlighet att referera till andra källor på datorn. Denna förändring är ett försök att förhindra fusk med AI-verktyg.

Direktlänk Dela Minnesota Daily fördjupade 13 oktober

Domare i Alberta varnar för risker med AI i juridiska fall

Toppdomare i Alberta varnar advokater och allmänheten att vara försiktiga när de använder artificiell intelligens (AI) för att förbereda rättsfall. Uppmaningen kommer efter att två advokater i New York bötfälldes för att ha lämnat in en AI-genererad inlaga som hänvisade till icke-existerande juridiska prejudikat. Domarna uppmanar alla rättsdeltagare att behålla en ´människa i slingan´ när de drar fram referenser de planerar att ta med till domstolen. ´Alla AI-genererade inlämningar måste verifieras med meningsfull mänsklig kontroll´, sa domarna.

Direktlänk Dela Canadian Broadcasting Corporation fördjupade 12 oktober

Google Pixel 8 Pro: Bra bilder men problem med färgkonsistens

Google Pixel 8 Pro, som kostar $999, tar bra bilder med sin 50-megapixel f/1.68 huvudsensor. Bilderna är i huvudsak skarpa, färgerna är inte för mättade och fokusfallet kan lura dig att tro att bilderna kommer från en större kamera. Men Google är främst ett mjukvaruföretag som ibland tillverkar hårdvara. För varje foto det tar finns två AI-redigeringsverktyg redo att antingen förbättra hårdvarans utseende eller skapa en scen som inte nödvändigtvis är sann. I det senaste avsnittet av en YouTube-serie togs 1 000 bilder med Pixel 8 Pro. Det kommer inte som en överraskning att mjukvaran och användargränssnittet var de bästa delarna av upplevelsen, men det var tråkigt att se att Google fortfarande har problem med färgkonsistens.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 12 oktober

pass_by förvärvar Tamoco och Olvin för att erbjuda AI-drivna insikter i den verkliga världen

Företaget pass_by har förvärvat två ledande geospatiala företag, Tamoco och Olvin, för att erbjuda AI-drivna insikter i den verkliga världen. Affären kommer att göra det möjligt för det nyligen sammanslagna företaget att erbjuda en helhetslösning av geospatiala produkter och tjänster till kunder över hela världen. Dessa produkter har utvecklats med detaljhandlare i åtanke, men har också klara användningsområden inom kommersiella fastighets- och finansmarknadssektorer. Finansieringen för detta förvärv har lett av investerare Thor Bjorgolfsson med ytterligare stöd av en rad framstående investerare.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 12 oktober

OpenChat Jobs lanserar plattform för affärsidéer drivna av ChatGPT

Den innovativa plattformen OpenChat Jobs har officiellt lanserats, vilket ger företag och entreprenörer resurser och kunskap för att utnyttja de enorma möjligheterna med ChatGPT. OpenChat Jobs fungerar som en allomfattande hubb som tillhandahåller tusentals ChatGPT-affärsidéer inom många branscher, inklusive marknadsföring, journalistik, finans, krypto, programvaruutveckling och fastigheter. Habib Kamara, grundare av OpenChat Jobs, uttryckte sin entusiasm för projektet och betonade att plattformen strävar efter att gå utöver enbart idégenerering genom att ge en detaljerad strategi för varje affärsidé.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 12 oktober

Franklyn West lanserar ThinkWest för att hjälpa företag att identifiera intäktsmöjligheter

Franklyn West, ett globalt företag inom affärsinnovation, strategi och genomförande, har lanserat ThinkWest, ett snabbväxande prototyperbjudande som omfattar kvalitativa och kvantitativa forskningsmetoder, inklusive AI, samt domänexperter för att hjälpa företag att experimentera snabbt, upptäcka blinda fläckar och identifiera kort- och långsiktiga intäktsmöjligheter. ThinkWest har utformats och informerats av framgångsrika uppdrag som Franklyn West tidigare utfört för stora kunder som Rakuten International, en Fortune 500-återförsäljare och ett stort media- och underhållningsnätverk.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 12 oktober

Google presenterar nytt AI-utrustning, inklusive Pixel 8 och Pixel 8 Pro

Google har presenterat sin nya utrustning som lovar att revolutionera displaymarknaden. Bland de mest framstående produkterna finns smartphones Pixel 8 och Pixel 8 Pro, samt smartklockan Pixel Watch 2. Utrustningen presenterades på ett event i New York, som följdes live av portugisiska journalister på en plats i Beato, Lissabon. Google Store i Portugal kommer att erbjuda ett utökat sortiment av produkter, inklusive de nya enheterna. Pixel 8 Pro-modellen, som riktar sig till den professionella marknaden, kommer att finnas tillgänglig i Portugal till ett startpris på 1 139 euro.

Direktlänk Dela Bryt FM fördjupade 12 oktober

Wallaroo.AI lanserar workshop om bästa praxis för produktion av maskininlärning

Wallaroo.AI, ledare inom skalning av produktion av maskininlärning (ML) från molnet till kanten, meddelar lanseringen av sin nya workshop om bästa praxis för ML-produktion. Workshopen är utformad för att utrusta ML-utövare, inklusive dataforskare och ML-ingenjörer, med en förståelse för steg-för-steg-krav för att framgångsrikt överföra ML-projekt från prototyp till produktionsmiljöer snabbt och i skala. Workshopen adresserar ett kritiskt behov i branschen, många organisationer kämpar med att effektivt distribuera ML-projekt, ofta på grund av brist på expertis och förståelse för hur man operationaliserar produktionsprocessen över affärsenheter.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 12 oktober

AI i sjukvården kan vara offer för sin egen framgång, visar studie

Forskare från Icahn School of Medicine och University of Michigan har upptäckt att maskininlärningsmodeller inom sjukvården kan stöta på problem när de är mycket framgångsrika. Deras studie visade att användningen av förutsägande modeller kan förändra hur sjukvården tillhandahålls och påverka modellernas ursprungliga träning. I vissa fall kan denna justering försämra modellernas prestanda. Studien undersökte två stora sjukhus, Mount Sinai Health System i New York och Beth Israel Deaconess Medical Center i Boston, och de studerade 130 000 fall där människor behövde intensivvård.

Direktlänk Dela Tech Explorist fördjupade 11 oktober

AI:s energiförbrukning kan överstiga hela nationers årliga elförbrukning 2027

Enligt nyligen publicerad forskning kan energiförbrukningen för artificiell intelligens (AI) överstiga årliga elförbrukningen för länder som Nederländerna, Argentina och Sverige fram till 2027. Denna energiintensiva trend tillskrivs den utbredda användningen av AI, särskilt generativa AI-teknologier som ChatGPT. Träning av dessa verktyg är en energiintensiv process eftersom det kräver att modellerna matas med en stor mängd data. Dessutom tar dessa AI-verktyg upp en betydande mängd datorkraft, och därmed energi, varje gång de genererar en text eller bild baserat på prompts.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 11 oktober

MIT utvecklar AI-kopilot för flygplan för förbättrad säkerhet

MIT:s Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) utvecklar en AI-kopilot för flygplan kallad Air Guardian, som aktivt samarbetar med piloten och gör datorn till en del av ett team istället för en nödreserv. AI-systemet övervakar inte bara flygplanet, utan även piloten, genom att spåra pilotens ögonrörelser och bygga upp ´saliency maps´. Detta system representerar den innovativa metoden för människocentrerad AI-aktiverad flygning, säger Ramin Hasani, forskningsmedarbetare vid MIT CSAIL och uppfinnare av flytande neurala nätverk.

Direktlänk Dela New Atlas fördjupade 11 oktober

AI i rättsliga tvister: Nuvarande och framtida användning

AI spelar en ökande roll i rättsliga tvister. AI-baserade verktyg används redan för att hantera stora mängder elektronisk information, exempelvis genom prediktiv kodning som identifierar relevanta dokument. AI används också för att underlätta juridisk forskning och sökning i databaser. Dessutom finns det ´robotadvokater´ som kan generera dokument för vissa typer av anspråk. I framtiden kommer AI troligtvis att användas för att förbättra juridiska argument och expertutlåtanden, förutsäga utfallet av fall och automatisera processen för att skapa hörselsbuntar. Det kommer också att finnas applikationer som kan göra framåtblickande förutsägelser om utfallet av ett fall.

Direktlänk Dela LawFuel fördjupade 11 oktober

AI:s energiförbrukning kan överstiga vissa länders kraftbehov

Artificiell intelligens (AI) kan öka effektiviteten inom många områden, men kan också bidra till stora energiförbrukningar. Enligt Alex de Vries, grundare av Digiconomist och doktorand vid Vrije Universiteit Amsterdam, kan AI:s energiförbrukning i framtiden överstiga vissa länders kraftbehov. Generativ AI, som kan producera text, bilder och annan data, har vuxit snabbt sedan 2022. AI-utvecklingsföretaget Hugging Face rapporterade att deras flerspråkiga textgenererande AI-verktyg använde ca 433 megawattimmar (MWh) under träning, tillräckligt för att driva 40 genomsnittliga amerikanska hem under ett år. Enligt de Vries kan AI:s energiförbrukning öka ännu mer när verktygen används, till exempel kan ChatGPT kräva 564 MWh elektricitet per dag. Trots tekniska framsteg som gör AI mindre energikrävande, kan ökad effektivitet leda till ökad efterfrågan, ett fenomen känt som Jevons paradox.

Direktlänk Dela Eurasia Review fördjupade 10 oktober

Arbetsgivare varnas för risker med AI i anställningsprocesser

Arbetsgivare använder allt mer AI för att underlätta anställningsrelaterade processer, men det finns betydande risker. En undersökning av Society for Human Resource Management fann att nästan 25% av arbetsgivarna använder AI för anställningsrelaterade beslut. Den 9 augusti 2023, inlämnade EEOC ett samtyckesdekret i New York som löser åldersdiskrimineringsanspråk mot ett företag för $365,000, där ansökningsprogramvaran programmerats att avvisa kvinnliga sökande över 55 år och manliga sökande över 60 år. EEOC har publicerat riktlinjer om Americans with Disabilities Act och AI, samt om ogynnsam effektdiskriminering genom användning av AI i anställningsvalsförfaranden enligt Titel VII. Arbetsgivare uppmanas att bedöma den ogynnsamma effekten av alla AI-verktyg de använder.

Direktlänk Dela Oregon Business fördjupade 10 oktober

Kamala Harris kommer att tala om AI-reglering i Storbritannien

USA:s vicepresident Kamala Harris kommer att tala i Storbritannien nästa månad vid en sammankomst som fokuserar på att skapa skyddskrav kring artificiell intelligens (AI), enligt en person bekant med ärendet. Brittiska premiärministern Rishi Sunak har hyllat toppmötet och hoppas att Storbritannien kan etablera en global vakthund för den framväxande tekniken. Harris, som tidigare representerade Silicon Valley som senator från Kalifornien, har spelat en central roll i USA:s försök att reglera tekniken. Harris kommentarer kommer troligen att kretsa kring att skapa regler som säkerställer att AI inte har skadliga effekter för arbetare och marginaliserade grupper.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 10 oktober

SuperOps.ai samlar in 12,4 miljoner dollar i serie B-finansieringsrunda

New York-baserade start-up företaget SuperOps.ai, som tillhandahåller olika mjukvaruverktyg för Managed Service Providers (MSP), har tillkännagett en serie B-finansieringsrunda på 12,4 miljoner dollar. Detta tar den totala mängden pengar som företaget har samlat in till nästan 30 miljoner dollar. SuperOps.ai verkar på en konkurrensutsatt marknad med en bred rad företag ivriga att stödja en global MSP-industri som uppskattas vara värd 280 miljarder dollar per år. Trots konkurrensen är företagets medgrundare och VD, Arvind Parthiban, övertygad om att det finns en lucka på marknaden för ett företag som kan erbjuda en svit av verktyg för MSP:er genom en enda plattform.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 10 oktober

Google utökar sin översvämningsprognos till USA och Kanada

Google utökar sina översvämningsprognoskapaciteter till USA och Kanada, vilket ger en potentiellt livräddande resurs i takt med att klimatkrisen fortsätter att förvärra miljöhändelser och hota samhällen över hela världen. Företagets globala översvämningsprognosverktyg Flood Hub ger realtidsöversvämningsprognoser och visualiseringar integrerade med Google Search och Maps, vilket varnar samhällen och humanitära organisationer för förestående katastrofer. Nu kan användare räkna med förbättrade offentliga varningar, med möjlighet att ange nästan vilken global plats som helst på Google Flood Hub-plattformen för att proaktivt övervaka översvämningsrisker och förbereda sig för nödåtgärder.

Direktlänk Dela Mashable Southeast Asia fördjupade 10 oktober

Vad innebär ChatGPT:s nya funktioner för oss alla?

ChatGPT, utvecklad av OpenAI, har fått nya uppdateringar som gör att AI:n nu kan se, höra och tala. Med förmågan att analysera och extrahera språkinformation från bilder kan ChatGPT beskriva vad som visas på en bild och användas för mer komplexa uppgifter, som att diagnostisera hur man reparerar trasig utrustning. Den kan också tala och lyssna i mobilappen, vilket innebär att den kan engagera sig i mer naturliga konversationer. Dessa nya funktioner kan förändra vår relation till teknik och hur vi använder AI i vardagen.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 10 oktober

Maskininlärningsmodeller inom hälso- och sjukvården kan bli offer för sin egen framgång, enligt forskning

Forskare vid Icahn School of Medicine och University of Michigan har funnit att maskininlärningsmodeller inom hälso- och sjukvården kan bli offer för sin egen framgång. Genom att använda modellerna för att justera hur vård levereras kan de grundläggande antaganden som modellerna tränades på förändras, ofta till det sämre. Studien simulerade intensivvårdsscenarier vid två stora vårdinstitutioner, Mount Sinai Health System i New York och Beth Israel Deaconess Medical Center i Boston, och analyserade 130 000 intensivvårdsinläggningar.

Direktlänk Dela PRWeb fördjupade 10 oktober

AI:s framtid diskuterades vid EPTA-konferensen

Gary Marcus, professor emeritus i psykologi och neuronvetenskap vid New York University, öppnade den 45:e upplagan av Europeiska parlamentariska teknikföreningens (EPTA) konferens med att diskutera förtroendet för artificiell intelligens (AI). Marcus uttryckte oro över att AI kan bidra till desinformation. Ulises Cortés, AI-expert vid National Supercomputing Center i Barcelona, ​​krävde en fullständig kontroll av AI-produkter innan de lanseras på marknaden. Jérome Duberry, forskare vid Albert Hirschman Center on Democracy, uppmanade till transparens inom AI. Katerina Gibert, direktör för Intelligent Data Science och Artificial Intelligence (IDEAI) -UPC, uttryckte oro över att EU:s etiska tillvägagångssätt kan skada konkurrenskraften på marknaden.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 10 oktober

Artificiell intelligens och dess inverkan på konstvärlden

Är artificiell intelligens bra eller dåligt för konstnärer? Detta har varit en central fråga sedan generativa AI-verktyg som ChatGPT och Midjourney släpptes till allmänheten förra året. Dessa verktyg låter användare generera allt från stiliserade fotografier till romantiska romaner baserat på textbaserade prompts. Detta har lett till flera stämningar där konstnärer hävdar att deras upphovsrätt har kränkts av generativa AI-plattformar. Samtidigt finns det en rädsla bland konstnärer att de kommer att ersättas av AI. Men många konstnärer erkänner också att AI är ett kraftfullt verktyg som kan gynna deras arbete. Lisa Ortiz, professor i journalistik och medieproduktion, uttrycker att AI kommer att skapa nya möjligheter och att människor inte kommer att förlora sina jobb till AI, men till andra människor som bemästrar AI. Trots sina nackdelar har generativ AI också gett positiva resultat inom konsten. På Museum of Modern Art i New York används en maskininlärningsmodell för att analysera museets 200-åriga samling och generera tolkningar. Natascha Seideneck, biträdande professor i konst, har använt ChatGPT för att skriva konstnärsuttalanden och Kelly Monico, professor i konst, planerar att använda generativ AI för kreativ inspiration. Trots rädslan och entusiasmen kring generativ AI, finns det en brist som inte kan ignoreras: konsten den skapar är inte så bra, åtminstone inte ännu. Rebecca Gorman O’Neill, professor i engelska, säger att hon lätt kan upptäcka AI-genererade arbeten från sina studenter eftersom de saknar originalitet och en viss livlighet.

Direktlänk Dela Metropolitan State University of Denver fördjupade 9 oktober

Maskininlärningsmodeller inom sjukvården kan leda till problem, enligt studie

Forskare från Icahn School of Medicine och University of Michigan har upptäckt att användning av maskininlärningsmodeller inom sjukvården kan leda till oförutsedda problem. Genom att simulera intensivvårdsscenario vid två stora sjukvårdsinstitutioner, Mount Sinai Health System i New York och Beth Israel Deaconess Medical Center i Boston, fann forskarna att användning av dessa modeller kan förändra de grundläggande antaganden som modellerna tränades på, ofta till det sämre. Studien betonar vikten av att noggrant övervaka och underhålla dessa verktyg för att säkerställa deras effektivitet.

Direktlänk Dela Medical Xpress fördjupade 9 oktober

OpenAI drar tillbaka sitt meddelande om borttagning i rättegång

I fallet Walters mot OpenAI, LLC, stämde käranden OpenAI efter att det hallucinerat falska påståenden om honom (som svar på en fråga från en tredje part). Käranden stämde i Georgias delstatsdomstol, och OpenAI flyttade fallet till federal domstol, med teorin att det var en rättegång mellan medborgare i olika delstater och involverade minst 75 000 dollar i potentiella skador (så kallad ´mångfaldsdomstol´). Men OpenAI, LLC är ett ´begränsat ansvarsbolag´ och enligt federal lag är ett LLC medborgare i alla delstater där dess medlemmar (dvs. medägare) är medborgare. Domare Michael L. Brown (N.D. Ga.) ansåg att det inte var tillräckligt: Åtalade har fortfarande inte visat att domstolen har mångfaldsdomstol eftersom det ännu inte har fastställt medborgarskapet för OpenAI Holdings, LLC och Aestas Management Company, LLC (båda är enheter i den åtalades medlemsstruktur). Fredag svarade OpenAI: OpenAI drar tillbaka sitt meddelande om borttagning, eftersom OpenAI inte är i stånd att ge ytterligare information utöver sina tidigare inlämningar. Fallet kommer därför att fortsätta tillbaka i Georgias delstatsdomstol.

Direktlänk Dela Reason Foundation fördjupade 9 oktober

Automatiserad maskininlärningsmarknad förutspås och analyseras i ny rapport

En ny rapport har lagts till på 360iResearch.com som förutspår och analyserar trender i den automatiserade maskininlärningsmarknaden fram till 2030. Rapporten kategoriserar marknaden baserat på automationstyp, distribution, tillämpning och region. Baserat på automationstyp studeras marknaden över datatranskription, funktionskonstruktion, modellering och visualisering. Baserat på distribution studeras marknaden över moln och på plats. Baserat på tillämpning studeras marknaden över bilindustri, transport och logistik, bank, finansiella tjänster och försäkring, regering och försvar, hälso- och livsvetenskap, IT och telekommunikation samt media och underhållning. Rapporten inkluderar också en FPNV-positioneringsmatris och marknadsandelanalys.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 9 oktober

Generativ AI kan lösa ´spaghettikod´-krisen i Wall Street och regeringen

Stora organisationer som Wall Street och den federala regeringen förlitar sig på Cobol, ett 64 år gammalt programmeringsspråk, för att behandla tiotals biljoner dollar i transaktioner varje år. Men eftersom Cobol blir äldre har det blivit svårt att hitta personer som kan uppdatera dessa gamla system. Företag som IBM och Microsoft tror att generativ AI kan vara ett kraftfullt verktyg för att avvänja oss från denna äldre teknik. Cobol är kritiskt för banker och federala regeringar trots att det ofta är dåligt dokumenterat och svårt att ändra, vilket skapar ett stort problem som programmerare kallar ´spaghettikod´. Generativ AI kan hjälpa till att översätta denna dåligt dokumenterade Cobol-kod till strukturerad, lätt att tolka Java-kod, vilket kan spara Wall Street och regeringen miljarder dollar.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 9 oktober

De 7 bästa stränderna i USA enligt Artificiell Intelligens

Drömmer du om sandiga stränder, mjuka vågor och lugnande ljud av havet? I denna artikel kommer vi att guida dig till de 7 bästa stränderna i USA med hjälp av Artificiell Intelligens. Tidigare frågade vi en AI-modell om de bästa matföretagen att starta i New York, och det gav oss intressanta resultat. Idag vill vi veta ”vad du tycker” om AI-modellen av Open AI och om du letar efter avkoppling eller äventyr, har dessa stranddestinationer något att erbjuda varje resenär, enligt språket för Artificiell Intelligens. De 7 bästa stränderna i USA är: Waikiki Beach i Hawaii, Myrtle Beach i South Carolina, Siesta Key Beach i Florida, Cannon Beach i Oregon, Outer Banks i North Carolina, Cape Cod i Massachusetts och Coronado Beach i Kalifornien. Alla dessa stränder har sin egen unika charm, vilket säkerställer att du skapar varaktiga minnen och upplever skönheten i USA:s kust.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 9 oktober

AI-startup Altana lanserar nästa generation av Atlas för globala leveranskedjor

Artificiell intelligens (AI) startup-företaget Altana har lanserat sin nästa generation av Atlas, en dynamisk karta över den globala leveranskedjan för företag, regeringar och logistikföretag. Altana, med bas i New York, har samarbetat med bland annat U.S. Customs and Border Protection, shippingjätten Maersk och Boston Scientific för att bekämpa tvångsarbete, följa handelslagar och spåra en rad leveranskedjerelaterade problem med hjälp av AI. Den senaste versionen av Altana Atlas fördjupar användningen av AI i produkten, då den använder offentliga och privata data för att kartlägga leveranskedjan, tillsammans med en stor språkmodell-informerad assistent som svarar på frågor ställda på vanligt språk.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 8 oktober

AI lär sig att spela Street Fighter, galaxer formas i utbrott och könsskjevheter inom schack

Forskare vid Northwestern University har genom datorsimuleringar visat att stjärnor bildas i utbrott, vilket kastar ljus över hur de tidigaste galaxerna i universum bildades. Forskare vid Singapore University of Technology and Design har använt förstärkningsinlärning för att träna en AI att spela arkadspelet Street Fighter, vilket kan ha konsekvenser för robotteknik, spelutveckling och autonom körning. Forskare vid New York University rapporterar att föräldrar och tränare för ungdomsschackspelare tenderar att ranka flickspelares potential lägre än pojkspelares. Forskare vid University of Zurich har upptäckt att flodhästar är ineffektiva vegetarianer på grund av storleken och placeringen av deras tänder.

Direktlänk Dela Phys.org fördjupade 7 oktober

BBC blockerar ChatGPT från att använda sitt innehåll på grund av upphovsrättsbekymmer

Brittiska Broadcasting Corporation (BBC) har nyligen vidtagit stränga åtgärder för att blockera ChatGPT från att få tillgång till sitt omfattande innehållsbibliotek. Detta beslut kommer från ökande oro kring potentiellt missbruk av upphovsrättsskyddat material av artificiella intelligensverktyg. Rhodri Talfan Davies, BBC: s direktör för nationer, betonar riskerna med obehörigt skrapning av innehåll. Andra mediejättar som The Guardian, New York Times och CNN har också begränsat ChatGPT: s tillgång. BBC Good Food, som drivs av Immediate Media, implementerar ett liknande förbud.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 7 oktober

ChatGPT:s nya funktioner och dess påverkan på skolor och arbetsplatser

OpenAI har lanserat nya funktioner för sin AI-programvara ChatGPT, som nu kan svara på auditiva och visuella inmatningar. Premiumanvändare kan ladda upp bilder och tala in i programmet, vilket också kan surfa på webben och ge premiumanvändare nyheter i realtid. ChatGPT har blivit populärt bland studenter som ett verktyg för att hjälpa till med skolarbetet. Trots dess användbarhet har det också väckt oro för dess potentiella missbruk, till exempel genom att skriva uppsatser åt studenter. OpenAI har också uttryckt oro över potentiella integritetsproblem och missbruk av bildbehandlingsfunktioner.

Direktlänk Dela Trill Magazine fördjupade 7 oktober

Microsoft Bing får mer personliga svar och stöd för DALLE-E 3 och AI-vattenmärkta bilder

Microsoft Bing kommer att få en rad AI-förbättringar, inklusive stöd för OpenAI:s nya DALLE-E 3-modell, mer individualiserade sök- och chat-svar och verktyg som kommer att vattenmärka bilder för att indikera att de skapats med AI. Företaget meddelade att dess Windows 11-uppdatering kommer att erbjuda flera AI-förbättringar, inklusive integrationen av dess AI-assistent, Copilot, från den 26 september. Denna AI-assistent kommer att utvidgas över Bing, Edge och Microsoft 365 Copilot i höst. Dessutom kommer Windows-program som Paint, Photos, Clipchamp och andra snart att innehålla AI-interaktioner. Bing kommer nu att svara på dina sökfrågor som är mer skräddarsydda för dig. Mer än 160 miljoner Microsoft 365-användare som nu har tillgång till AI-chatten kommer nu att kunna använda multimodal Visual Search och Image Creator.

Direktlänk Dela Scoop Earth fördjupade 7 oktober

Matthew Putman, VD och grundare av Nanotronics, ett industriellt AI-företag baserat i New York City, har lanserat en ny idé för att möta den växande globala efterfrågan på halvledare: en AI-driven chipfabrik som kan byggas och utökas modulärt med prefabrikat, likt högteknologiska Lego-klossar. Systemet, kallat Cubefabs, kombinerar företagets modulära inspektionsverktyg och annan utrustning med AI, vilket gör att de föreslagna chipfabrikerna kan övervaka sig själva och anpassa sig därefter. Nanotronics planerar att bygga hundratals av dessa fabriker runt om i världen, med start i New York eller Kuwait.

Fast Company fördjupade 7 oktober

AI överträffar mänskliga läkare i ´mjuka färdigheter´ enligt studie

En studie utförd av forskare vid Icahn School of Medicine i New York och Tel Aviv University i Israel, syftade till att utvärdera GPT-4:s kommunikationsfärdigheter, beteende, empati och professionalism med frågor från den medicinska licensundersökningen i USA. Studien visade att OpenAI:s språkmodell för artificiell intelligens presterade bättre än mänskliga läkare, med en poäng på 90% i mjuka färdighetstester, jämfört med människors genomsnittliga 78%. För att testa GPT-4 valde forskarna 80 frågor från tentor för amerikanska medicinstudenter och yrkesverksamma.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 7 oktober

Learning Pool lanserar AI Conversations för att förbättra kommunikations- och ledarfärdigheter på arbetsplatsen

Learning Pool, en ledande global leverantör av arbetsplatsinlärningslösningar, har lanserat AI Conversations, en generativ AI-lösning som låter anställda öva på utmanande arbetsplatskonversationer med en AI-genererad karaktär. AI Conversations använder OpenAI:s GPT4 för att ge användarna övertygande, konversationsrespons, men också detaljerad, personlig feedback för att hjälpa dem att förbättra sina kommunikations- och ledarskapsfärdigheter. Learning Pool har samarbetat med Mind Tools, en erkänd leverantör av affärsfärdigheter, personlig utveckling, ledarskap och förvaltningsinnehåll, för att producera den första AI Conversations-samlingen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 oktober

Stora plattformar blockerar AI-tillgång på grund av dataskrapning

AI-drivna chatbots har blivit mycket omtalade på senare tid, men deras förmågor har inte undgått kontroverser. Det är känt att ChatGPT tar vad den vill från internet, vilket har lett till att många plattformar har blockerat AI-tillgång till deras webbplatser. OpenAI använder verktyg som GPTBot för att extrahera nödvändiga data från internet. Originality.ai har analyserat de 1000 största webbplatserna i världen och upptäckt att bland annat Amazon, Quora, New York Times och Wikihow har blockerat GPTBot. Medieuttag är mest aktiva i att blockera webbskrapningsaktiviteter. Bristen på laglig reglering är en av de största utmaningarna för denna teknik.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 6 oktober

Coda har lanserat Coda 4.0, där generativ AI är inbäddad i produktivitetsmjukvaran. Coda AI har tre huvudkomponenter: en ´kunskapsassistent´ chattbot, en skrivassistent och en ´uppgiftsassistent´. Coda, som lanserade sin allt-i-ett produktivitetsapp 2019, används nu av 40 000 kunder, inklusive företag som Uber, DoorDash och The New York Times. Till skillnad från många andra på marknaden lägger Coda till generativ AI-funktioner till sin app utan extra kostnad för de som har betalda prenumerationer. Coda AI är tillgängligt på alla dess betalda produkter - Pro, Team och Enterprise - och gratisanvändare kommer att få ´krediter´ för att testa AI-funktionerna utan kostnad.

Computerworld fördjupade 6 oktober

Forskare skapar förklarande neuralt nätverk för att förstå RNA-splejsning

Ett team av datavetare vid Courant-institutet för matematiska vetenskaper har skapat ett neuralt nätverk som kan förklara hur det når sina förutsägelser. Genombrottet centrerar kring en specifik användning av neurala nätverk som har blivit populär på senare år - att hantera utmanande biologiska frågor. Dessa inkluderar undersökningar av komplexiteten i RNA-splejsning, vilket spelar en roll i överföringen av information från DNA till funktionell RNA och proteinprodukter. Forskarna bekräftade insikterna deras modell ger genom en serie experiment.

Direktlänk Dela New York University fördjupade 6 oktober

Google presenterar Pixel 8 och Pixel 8 Pro med förbättrad AI

Google har presenterat nästa generation av Pixel-smartphones, Pixel 8 och Pixel 8 Pro, som kommer att ha mer konstgjord intelligens (AI) integrerad. Verktygen kan skriva bildtexter som kan ändras av tekniken. Google-assistenten kommer att kunna kopplas till företagets AI-chatbot, Bard, för att utföra uppgifter. Google låter varje användare bestämma om de vill låta Bard interagera med sina andra tjänster. Pixel 8 och Pixel 8 Pro kommer att ha förbättrade kameror, inklusive fler AI-baserade redigeringsverktyg. Pixel 8 Pro kommer också att kunna ta människors temperaturer, men Google väntar fortfarande på regulatoriskt godkännande för att aktivera denna funktion i USA.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 6 oktober

Amir Elichai, VD för mjukvaruföretaget Carbyne, diskuterar hur artificiell intelligens (AI) kan förbättra akutsamtalssystemet. Enligt en undersökning av företaget rapporterade 82% av akutsamtalscentralerna att de var underbemannade och kämpade med anställning och personalomsättning. Dessutom avslöjade 74% av respondenterna att deras akutsamtalscentraler plågas av personalutbrändhet. Elichai förespråkar användningen av AI som ett verktyg för att hjälpa personalen att hantera samtalsökningar under katastrofer, prioritera samtal från personer i störst nöd, och till och med identifiera stigande stressnivåer hos personalen.

Forbes Media fördjupade 6 oktober

Forskare från Carnegie Mellon University deltar i policydiskussioner om AI

I september deltog forskare från Carnegie Mellon University (CMU), ledare inom utveckling av artificiell intelligens (AI) för samhällsnytta, i en serie policybriefingar i Washington, D.C. och vid FN:s 78:e generalförsamling i New York. Ramayya Krishnan, dekanus vid CMU:s Heinz College of Information Systems and Public Policy, vittnade inför USA:s senatskommitté om handel, vetenskap och transport, underutskottet för konsumentskydd, produktsäkerhet och dataskydd. Krishnan presenterade fyra rekommendationer för att öka transparensen i AI-teknologier för konsumenter.

Direktlänk Dela India Education Diary fördjupade 6 oktober

Google avslöjar generativ AI i senaste Pixel 8-smarttelefoner och smartklockor

Google avslöjade nyligen en rad generativ AI-drivna integrationer och framsteg inbyggda i dess senaste Pixel 8-smarttelefoner och smartklockor. Enligt Rick Osterloh, Senior Vice President of Devices and Services på Google, är det den första telefonen som är konstruerad och byggd för den generativa AI-eran. Google planerar även att förbättra sin Google Assistants konversationsförmåga och övergripande skärpa med hjälp av generativ AI. Trots dessa framsteg rankas Googles Pixel 12:e globalt sett för smarttelefonförsändelser, med endast 0,9% marknadsandel.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 6 oktober

Microsoft adresserar problem med Bing´s DALL-E 3 integration

Microsoft har vidtagit åtgärder för att adressera en lucka i Bing´s DALL-E 3 integration, där användare genererade konst som involverade älskade animerade karaktärer och Twin Towers. Det verkar som att kommandon som ´twin towers´ och ´world trade center´ har blockerats. Men generatorn kan fortfarande producera bilder av tornen med modifieringar till inmatningsfrasen. Användare av Microsoft´s Bing Chat och Bing bildgenerator, som nyligen integrerat OpenAI´s DALL-E 3, använde dessa applikationer för att skapa visuella bilder med populära karaktärer som SpongeBob SquarePants, Kirby, och karaktärer från Neon Genesis Evangelion, i situationer relaterade till Twin Towers. Microsoft planerar att införliva en serie skydd och filter för att säkerställa att Bing Image Creator fungerar som ett värdefullt och ansvarsfullt verktyg för användare.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 6 oktober

Deepfakes skapar oro inför det kommande amerikanska presidentvalet

Deepfakes genererade av artificiell intelligens skapar oro inför det kommande amerikanska presidentvalet. Google var det första stora teknikföretaget att meddela att det skulle införa nya etiketter på vilseledande AI-genererade politiska annonser. Nu uppmanar amerikanska lagstiftare sociala medieplattformar som X, Facebook och Instagram att förklara varför de inte gör detsamma. Två demokratiska medlemmar av kongressen skickade ett brev till Meta CEO Mark Zuckerberg och X CEO Linda Yaccarino och uttryckte allvarliga farhågor om framväxten av AI-genererade politiska annonser på deras plattformar och bad dem att förklara vilka regler de utformar för att begränsa skadorna för fria och rättvisa val.

Direktlänk Dela The News-Herald fördjupade 6 oktober

Lagstiftare uppmanar sociala medier att hantera AI-genererade politiska annonser

Deepfakes genererade av artificiell intelligens har sin stund i år, åtminstone när det gäller att få det att se ut eller låta som om kändisar gjorde något otroligt. Tom Hanks som säljer en tandvårdsplan. Påven Franciskus i en stilren dunjacka. USA: s senator Rand Paul sitter på Capitol-trappan i en röd morgonrock. Men vad händer nästa år inför ett amerikanskt presidentval? Google var det första stora teknikföretaget att säga att det skulle införa nya etiketter på vilseledande AI-genererade politiska annonser som kunde fejka en kandidats röst eller handlingar. Nu uppmanar vissa amerikanska lagstiftare sociala medieplattformar X, Facebook och Instagram att förklara varför de inte gör detsamma. Två demokratiska medlemmar av kongressen skickade ett brev på torsdagen till Meta CEO Mark Zuckerberg och X CEO Linda Yaccarino och uttryckte ”allvarliga farhågor” om framväxten av AI-genererade politiska annonser på deras plattformar och bad var och en att förklara eventuella regler de skapar för att begränsa skadorna på fria och rättvisa val. ”De är två av de största plattformarna och väljarna förtjänar att veta vilka skyddsräcken som sätts upp”, sa USA: s senator Amy Klobuchar från Minnesota i en intervju med The Associated Press. ”Vi frågar dem helt enkelt, ´Kan ni inte göra detta? Varför gör ni inte detta?´ Det är tydligt tekniskt möjligt.” Brevet till cheferna från Klobuchar och USA: s representant Yvette Clarke från New York varnar: ”Med 2024 års val som snabbt närmar sig, kan brist på transparens om denna typ av innehåll i politiska annonser leda till en farlig flod av valrelaterad missinformation och desinformation över era plattformar - där väljare ofta vänder sig för att lära sig om kandidater och frågor.” X, tidigare Twitter, och Meta, moderbolaget till Facebook och Instagram, svarade inte omedelbart på begäran om kommentarer på torsdagen. Clarke och Klobuchar bad cheferna att svara på deras frågor senast den 27 oktober.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 5 oktober

AI och andlighet: Framväxten av astrologiska appar och stora språkmodeller

För tio år sedan besökte författaren en astrolog för att få en läsning, vilket resulterade i en 33-sidig utskrift. Idag har tillgången till astrologi och andra andliga metoder ökat på internet, med många verktyg som fullt ut omfamnar artificiell intelligens (AI) som en del av den övernaturliga processen. Banu Guler, VD för astrologi-appen Co-Star, menar att tillgången till andlighet inte är det samma som att praktisera andlighet. Stora språkmodeller har blivit en kraftfull verktyg som kan hitta nya kopplingar mellan det etiska och det konkreta, och lovar att koppla oss till en högre plan. Co-Star uppnådde sin litterära stil genom att ha författare som tränade ´AI Pets´, stora språkmodeller som utvecklats internt och tränats på deras egna textmeddelanden, alltid kombinerar en personlig röst med den automatiserade leveransen.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 5 oktober

OpenAI står inför andra rättsliga påståenden om intrång i privatlivet

OpenAI står inför sitt andra rättsliga påstående om intrång i privatlivet, inlämnat i U.S. District Court för norra Kalifornien, för att påstås ha stulit privat information från miljontals internetanvändare. OpenAI anklagas för att ha skrapat privat information från miljontals användare för att träna sina stora språkmodeller. Stämningen innehåller fem huvudanklagelser, inklusive att OpenAI övergav sitt ursprungliga uppdrag, skrapade data utan samtycke och att företaget bröt mot Electronic Communications Privacy Act (ECPA). OpenAI har till den 5 oktober 2023 att svara på klagomålet.

Direktlänk Dela IPWatchdog fördjupade 5 oktober

Google lanserar Pixel 8 och AI-assistenten Bard

Google höll nyligen sitt Made By Google-event i New York där företaget presenterade Pixel 8 och Pixel 8 Pro, smartphones som konkurrerar direkt med Galaxy S23 och Galaxy S23 Ultra. Huvudattraktionen var dock lanseringen av Assistant with Bard, en personlig assistent som drivs av generativ artificiell intelligens (GenAI), en kombination av Google Assistant och Google Bard. Assistant with Bard kommer att finnas tillgänglig på Android och iOS inom de kommande månaderna och kan utföra en mängd olika uppgifter åt användaren.

Direktlänk Dela SamMobile fördjupade 5 oktober

Microsofts AI-verktyg används för att skapa kontroversiella bilder

Microsofts Bing Image Creator, ett AI-verktyg som genererar bilder baserat på användarinput, har använts för att skapa bilder av populära karaktärer som flyger flygplan in i skyskrapor. Trots att Microsoft har en lång lista över förbjudna ord och fraser, inklusive ´9/11´, ´Twin Towers´ och ´Terrorism´, har användare hittat sätt att kringgå dessa filter. Till exempel kan man skapa en bild av Nintendos populära karaktär Kirby som flyger mot två höga skyskrapor i New York genom att skriva en specifik fras. Microsoft har kommenterat att man arbetar för att förbättra sina system för att förhindra skapandet av skadligt innehåll.

Direktlänk Dela 24S Sports fördjupade 5 oktober

Generation Z använder AI mer än äldre generationer

En undersökning visar att 40% av deltagarna använder artificiell intelligens (AI), med mer än 70% av dessa tillhörande Generation Z, födda mellan 1997 och 2012. Dessa unga användare är mycket bekanta med tekniken och använder den för att främja kreativitet och arbete. Äldre generationer, såsom baby boomers (födda 1946-1964) och Generation X (födda omkring 1963-1975), visade mindre intresse för AI. 88% av personer över 57 år som inte använder AI sa att de inte provat tekniken eftersom de inte vet hur den skulle påverka deras liv. Trots detta har AI visat sig vara fördelaktigt för vissa äldre individer.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 5 oktober

Microsofts AI-teknologi ger affärsvärde och öppnar för innovation

Generativ AI-teknologi öppnar nya möjligheter för organisationer att lösa utmaningar, låsa upp innovation och leverera större affärsvärde för dem som antar det. Organisationer med moderna dataområden förstärkta med Microsoft Cloud accelererar redan sin AI-transformation. Microsoft har byggt en grund för att framgångsrikt leverera AI-lösningar i många år. Nu införlivar vi generativa AI-förmågor över de tjänster kunderna känner och älskar. Vid vår uppstartsupplevelse i New York förra månaden betonade vi Microsofts copilot-teknologi. Vi är glada att tillkännage ytterligare datum för Microsoft Envision | The Tour - en personlig upplevelse som samlar seniora beslutsfattare och branschexperter inom AI.

Direktlänk Dela Microsoft Corporation fördjupade 4 oktober

Google presenterar Pixel 8 och Pixel 8 Pro med förbättrad AI-teknologi

Google presenterade på onsdagen sin nästa generation av Pixel-smartphones, som kommer att vara fyllda med fler artificiella intelligensverktyg som kan skriva bildtexter som också kan ändras av teknologin. Google låter varje användare bestämma om de vill tillåta att Bard interagerar med företagets andra tjänster, i ett försök att bemöta oro över att AI går igenom potentiellt känslig information. Google hoppas att de nya AI-funktionerna som lagts till i årets serie ska rättfärdiga en prisökning, med startpriserna för både Pixel 8 och Pixel 8 Pro ökande med 100 dollar jämfört med förra årets motsvarande modeller. Pixel 8 kommer att säljas för 700 dollar och Pixel 8 Pro för 1 000 dollar när de kommer ut i butikerna nästa vecka.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 4 oktober

Duncan Crabtree-Ireland deltar i New York Comic Con för att diskutera AI i underhållning

Duncan Crabtree-Ireland, nationell verkställande direktör och chefsförhandlare för SAG-AFTRA, kommer att delta i New York Comic Con den 14 oktober för att delta i panelen ´AI i underhållning: Skådespelarens perspektiv´. Detta kommer efter hans medverkan på San Diego Comic-Con och Toronto International Film Festival, där han diskuterade rättigheter för röstskådespelare och hade en sittstrejk med Kanadas kommersiella skådespelare. Crabtree-Ireland är för närvarande tillbaka vid förhandlingsbordet med CEO-gänget av fyra - Donna Langley från Universal, Bob Iger från Disney, David Zaslav från Warner Bros och Ted Sarandos från Netflix - i jakten på ett nytt treårigt kontrakt som kan avsluta skådespelarfackets över 80 dagar långa strejk.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 4 oktober

Löftet om resor i AI-eran

Digital teknik och artificiell intelligens (AI) ger reseindustrin möjlighet att omdefiniera reseupplevelsen och låsa upp långsiktig tillväxt. Genom AI och maskininlärning kan reseföretag ompröva hur de interagerar med kunder, utvecklar produkter och tjänster och hanterar verksamheten. Sedan 2013 har tiden som spenderas på digitala enheter ökat med 70 procent, en trend som accelererade under COVID-19-pandemin. Trots detta är traditionell resor unik eftersom det är en inneboende människocentrerad upplevelse. Reseindustrin har därför en möjlighet, kanske till och med en plikt, att definiera hur resor kommer att se ut i den digitala tidsåldern.

Direktlänk Dela Hotelnewsresource.com fördjupade 4 oktober

Google har uppgraderat sin Google Assistant för att konkurrera med OpenAI´s ChatGPT. Sissie Hsiao, vice VD och general manager för Google Assistant, avslöjade en ny version av AI-hjälparen som kombinerar Google Assistant och Bard. Den nya ´multimodala´ assistenten går utöver röstfrågor och kan även tolka bilder. Den kan hantera stora och små uppgifter, allt från att planera en ny resa till att sammanfatta din inkorg till att skriva en rolig social media bildtext. Den nya generativa AI-upplevelsen är i början av sin utrullning och är begränsad till godkända användare under en okänd tid, kommer att köras på mobil endast och kräver att användare väljer att delta.

Wired fördjupade 4 oktober

Vyzer samlar in 6,3 miljoner dollar för att göra förmögenhetsförvaltning tillgänglig för alla

Vyzer, som har utvecklat en digital plattform för förmögenhetsförvaltning, har meddelat att de har samlat in en seedrunda på 6,3 miljoner dollar från ledande VCs, ängelinvesterare och familjekontor, inklusive iAngels, Guy Gamzu, MonetaVC, Jonathan Kolber och Rafi Gidron. Vyzer strävar efter att eliminera behovet av traditionella högkostnadsmodeller och finansiella rådgivare och göra förmögenhetsförvaltning tillgänglig och förståelig. Företaget, som grundades av Litan Yahav, Tomer Salvi och Guy Gamzu, har kontor i Israel och New York.

Direktlänk Dela Calcalist Tech fördjupade 4 oktober

Maskininlärningsprogrammarknaden: Framtida utsikter och nuvarande trender

En rapport om marknaden för maskininlärningsprogram har fokuserat på en omfattande analys av nuvarande och framtida utsikter för maskininlärningsindustrin. Rapporten är en sammanslagning av primär och sekundär forskning, vilket ger marknadsstorlek, andel, dynamik och prognos för olika segment och undersegment med hänsyn till makro- och mikromiljöfaktorer. Några av de företag som påverkar denna marknad inkluderar Microsoft, Google, TensorFlow, Kount, Warwick Analytics, Valohai, Torch, Apache SINGA, AWS, BigML, Figure Eight, Floyd Labs. Rapporten ger insikter i konkurrenskraftiga mönster, fördelar och förluster av produkter och makroekonomiska politik på marknaden. Den erkänner möjligheter i konkurrenskraftiga marknadsförhållanden och ger information för beslutsfattande och politik som kommer att öka företagstillväxten.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 4 oktober

AI revolutionerar skönhetsbranschen

Under helgen den 30 september samlades skönhetsentusiaster från hela landet på Sephoria i New York för att fira det senaste inom kosmetikhandeln. Nars Cosmetics presenterade sin AI-genererade ambassadör, Maxine, som svarade på frågor om allt från sin roll till vilken färg hon trodde skulle passa bäst på dig från Nars Powermatte Lipstick-linjen. Snapchat har också tagit till AI, med chattbotten My AI, som har haft nästan 12 miljoner konversationer om kosmetikrekommendationer. Benefit Cosmetics har nyligen lanserat ett AI-drivet verktyg för analys av porer som upptäcker och analyserar en persons porer i realtid.

Direktlänk Dela PopSugar fördjupade 3 oktober

YouTube-stjärnan MrBeast ifrågasätter beredskapen för falska AI-annonser på sociala medier

YouTube-stjärnan MrBeast, vars riktiga namn är Jimmy Donaldson, frågar om sociala medieplattformar är redo att hantera falska AI-annonser efter en bluffannons på TikTok med en deepfake av honom som erbjuder iPhones för 2 dollar. ´Många människor får denna deepfake bluffannons av mig... är sociala medieplattformar redo att hantera uppgången av AI deepfakes? Detta är ett allvarligt problem´, postade Donaldson på X, tidigare känd som Twitter. Annonsen har sedan tagits bort från TikTok. En talesperson för plattformen avböjde att kommentera, men hänvisade till dess reklampolicyer.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 3 oktober

Claritas och Paragon ingår partnerskap för att förbättra globala sjukhus och bildcentra

Claritas och Paragon har meddelat sitt partnerskap för att skapa en enhetlig leveransplattform för Claritas AI och bildbehandlingslösningar samt Paragons berikade datatjänster. Synergierna kommer att möjliggöra för sjukhus och bildcentra globalt att enkelt anamma och använda Claritas bildbehandlingsteknologier tillsammans med Paragons strömlinjeformade datatjänster. Detta kommer att resultera i förbättrade patientresultat och effektiva kliniska arbetsflöden. Claritas, ett företag specialiserat på medicinsk bildförbättring och AI-diagnostikverktyg, syftar till att leverera sina FDA-godkända programvaruprodukter för radiologi och kärnmedicin genom denna plattform till kunder över hela Nordamerika.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 3 oktober

Generation X och babyboomers öppna för att lära sig AI, enligt Salesforce-studie

En studie från Salesforce visar att de flesta individer från Generation X och babyboomers inte använder generativa AI-verktyg som ChatGPT. Av de som inte använder tekniken, sade 88% att de inte visste hur tekniken skulle påverka deras liv. Trots detta är äldre vuxna öppna för att lära sig AI om de kan förstå det bättre. Gen Z använder i större utsträckning generativa AI-verktyg som ChatGPT för att automatisera sina jobb och öka sin kreativitet. Salesforce forskning tyder dock på att Generation X och babyboomers kan vara mindre benägna att använda tekniken.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 3 oktober

AI genererade konstverk vinner pris, skapar kontrovers

Ett konstverk skapat av AI vann ett toppris i den digitala konstkategorin på Colorado State Fair 2022. Bilden, skapad av Jason M. Allen med hjälp av bildgeneratorn Midjourney, visar ett stort, utsmyckat rum fyllt med människor i historiska kläder och dominerat av ett enormt runt fönster ut mot universum. Samtidigt har en bästsäljande fantasyroman ´House of Earth and Blood´ av Sarah J. Maas skapat kontrovers för sitt AI-genererade vargshuvud på den brittiska bokomslaget. Dessa händelser har lett till oro bland konstnärer över hur AI kan påverka deras arbete.

Direktlänk Dela The Atlanta Journal-Constitution fördjupade 3 oktober

AI-bildgeneratorer redo för marknaden trots rättsliga och etiska frågor

För ett år sedan började entusiaster experimentera med AI-bildgeneratorer som Stable Diffusion och DALL-E från OpenAI. Trots tidigare juridiska och etiska problem, inklusive upphovsrättsliga stämningar och föreslagna lagar för att kontrollera teknologins missbruk, finns det nu nya bildgeneratorer som säger sig vara redo för marknaden. Amazon planerar att amerikanska kunder ska kunna generera anpassade bilder på sin Fire TV-skärm. Adobe har lanserat en AI-generator, Firefly, som använder sin egen licensierade bildsamling för att undvika tidigare problem. OpenAI har också lanserat sin tredje generationens bildgenerator, DALL-E 3.

Direktlänk Dela Epoca Negocios Globo fördjupade 3 oktober

OpenAI stäms för upphovsrättsintrång i AI-utbildning

OpenAI har blivit stämd av flera kända personer, inklusive skådespelerskan Sarah Silverman och författaren Paul Tremblay i Kalifornien, samt författarna George R.R. Martin och John Grisham i New York. De hävdar att OpenAI har använt deras kreativa innehåll utan tillstånd för att träna OpenAI:s generativa AI-verktyg, vilket strider mot U.S. Copyright Act. OpenAI har sökt att avfärda de flesta kraven i Silverman och Tremblays fall på flera grunder, inklusive att Copyright Act inte skyddar idéer, fakta eller språk. OpenAI hävdar också att all användning av upphovsrättsskyddat innehåll av OpenAI:s verktyg utgör rättvis användning, och därmed är immunt mot ansvar enligt lagen.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 2 oktober

Sjukhus och hälsoorganisationer använder AI för att förbättra patientval för kliniska prövningar

Sjukhus och hälsoorganisationer använder artificiell intelligens (AI) för att förbättra patientval för kliniska prövningar, undvika störningar i hälso- och sjukvårdskedjan och upptäcka tidiga sjukdomsstadier, enligt en virtuell kongressinformation organiserad av Premier Inc. Företaget arbetar med 4 350 amerikanska sjukhus och hälsoorganisationer och mer än 300 000 andra leverantörer och organisationer. Premier Inc. tror att AI kan och bör spela en kritisk roll för att främja hälso- och sjukvården och stimulera innovation, men att AI inte kan och inte bör ersätta medicinsk praxis.

Direktlänk Dela Healthcare IT News fördjupade 2 oktober

Inbäddad analys förbättrar affärsverksamhet: Fallstudier inom banksektorn

Inbäddad analys, som integrerar visualiseringar, instrumentpaneler, rapporter eller prediktiv analys i vardagliga affärsapplikationer, har blivit alltmer populärt i affärsverksamheter. Genom att integrera dessa instrumentpaneler i en enda yta blir analysen mer tillgänglig och effektiv för användarna. Artikeln utforskar två vanliga användningsområden för inbäddad analys inom banksektorn: eliminering av dataisoleringar och skapande av interaktiva instrumentpaneler. Exempel på företag som använder inbäddad analys inkluderar Salesforce och Sisense, samt Royal Bank of Canada och Orion.

Direktlänk Dela Emerj Artificial Intelligence Research fördjupade 2 oktober

Användning av AI i sjukvården väcker ansvarsfrågor

Artificiell intelligens (AI) och maskininlärning kan hjälpa till att minska medicinska fel och förbättra patientresultat, men deras användning inom sjukvården väcker ansvarsfrågor och frågor kring risker för medicinsk felbehandling. Försäkringsbolag begränsar ännu inte täckningen för AI-relaterade risker, men vissa underwriters ställer frågor till vårdgivare om deras användning av AI och hur det kan tillämpas i en klinisk miljö. Sedan 1999 har U.S. Food and Drug Administration godkänt över 520 AI- och maskininlärningsaktiverade medicinska enheter. Trots tvekan används AI alltmer för att skanna, diagnostisera och övervaka patienter i USA.

Direktlänk Dela Businessinsurance.com fördjupade 2 oktober

Meta fokuserar på generativ AI: andra stora spelare gör viktiga framsteg

Två år efter att ha börjat marknadsföra metaversum, har Meta, tidigare känd som Facebook, nu vänt sin uppmärksamhet mot generativ AI med en rad nya funktioner för användare, utvecklare, företag och skapare. Meta arbetar med att bygga och skala upp sina ambitioner inom generativ AI, och frågan är om företaget och andra jättar kommer att lära av misstagen från Web2-eran eller om nya generativa AI-verktyg kommer att påskynda gamla problem. För att utveckla sina AI-chattrobotar samarbetade Meta med olika författare, producenter, användarforskare samt team inom mångfald, medborgerliga rättigheter och teknik. Andra stora AI-spelare som OpenAI, Amazon, IBM och Spotify meddelade också viktiga uppdateringar och investeringar inom AI.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 2 oktober

Flera historier kring Jets och Chiefs inför söndagens match

Flera historier omger matchen mellan Jets och Chiefs på söndagskvällen. New Yorks media ifrågasätter om Zach Wilson ska vara kvar som quarterback, och han har odds på -161 att kasta en interception. Samtidigt kan den nationella median inte sluta prata om Travis Kelces ryktade romans med Taylor Swift. Han gjorde touchdown förra veckan med Swift på läktaren, och hans odds att göra touchdown i Chiefs vs. Jets matchen är -155. Bland andra populära satsningar inför matchen finns Patrick Mahomes passningsyards på 275,5 (-115/-119) och Garrett Wilsons mottagande yards på 55,5 (-132/-104).

Direktlänk Dela CBS Sports fördjupade 2 oktober

Tom Hanks varnar för AI-version av sig själv i tandvårdsreklam

Skådespelaren Tom Hanks varnar sina fans för en AI-bluff som använder hans likhet. Hanks förnekade nyligen all inblandning med ett tandvårdsföretag som använder en datorgenererad bild av honom i sin marknadsföring. ´AKTA ER´, skrev Hanks ovanpå ett foto av hans AI-skapade dubbelgångare. ´Det finns en video där ute som marknadsför någon tandvårdsplan med en AI-version av mig. Jag har inget att göra med det.´ Hanks har tidigare diskuterat risken med AI och deepfake-teknik för hans karriär.

Direktlänk Dela Synced Review fördjupade 2 oktober

AI-analys framhäver XRP:s framtidstrots regulatoriska utmaningar

Ripple (XRP) har anklagats för att vara en centraliserad enhet, ett påstående som företagets CTO, David Schwartz, avfärdar som grundlösa. I juli beslutade US District Court of the Southern District of New York att försäljning av XRP-tokens inte utgör investeringskontrakt och därför inte är en säkerhet. Trots detta ansågs företagets försäljning av XRP-tokens bryta mot federala värdepapperslagar. Efter detta domstolsbeslut ökade XRP:s värde med 90% till $0,908. Ripple har också utgett en marknadsrapport för Q2 2023, där de ger ett detaljerat svar på den delvisa vinsten mot SEC. OpenAI:s ChatGPT, en generativ AI-modell, har använts för att ge en fundamental analys av XRP och för att förutsäga dess framtida pris. Trots vissa begränsningar kan ChatGPT ge värdefulla insikter i XRP:s prisrörelser och marknadssentiment.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 2 oktober

AI ChatGPT-4 kan generera individuella personliga berättelser, enligt studier

Open AI:s ChatGPT-4 kan noggrant generera individualiserade personliga berättelser baserat på medvetandeströmmande tankar och demografiska detaljer, har två studier föreslagit. Forskare från Positive Psychology Center vid University of Pennsylvania testade ChatGPT-4:s förmåga att generera individualiserade personliga berättelser. Studiens resultat visade att 25 av 26 deltagare bedömde de AI-genererade svaren som helt eller mestadels korrekta. Martin Seligman, professor i psykologi, menar att artificiell intelligens nu lovar mycket effektivare psykoterapi och coaching.

Direktlänk Dela News Room Odisha fördjupade 2 oktober

Hollywood-manusförfattare säkrar skydd mot AI

Efter en 148 dagar lång strejk har Hollywoods manusförfattare säkrat betydande skydd mot användningen av artificiell intelligens (AI). Under den nästan fem månader långa strejken var inget problem mer framträdande än användningen av AI i manusförfattande. Det preliminära avtalet kräver att studior och produktionsbolag meddelar författare om något material som ges till dem har genererats av AI, helt eller delvis. Många experter ser manusförfattarnas avtal som en föregångare för kommande arbetsstrider. Avtalet förbjuder dock inte all användning av AI, båda parter erkänner att det kan vara ett värdefullt verktyg inom många aspekter av filmproduktion, inklusive manusförfattande.

Direktlänk Dela The Buffalo News fördjupade 30 september

Universitetslärare uppmanar till öppna samtal om AI i klassrummet

Universitetslärare uppmanar sina kollegor att utmana osäkerheten kring artificiell intelligens (AI) i klassrummet genom att främja transparens, autonomi och öppna samtal med studenter. Shelley Rodrigo, biträdande professor vid University of Arizona, betonade vikten av att diskutera AI med studenter istället för att bara förbjuda eller tillåta dess användning. Jason Gulya, professor vid Berkeley College, tillämpar AI i sina klasser genom att tilldela sina studenter ´mega prompts´ för användning med ChatGPT. Catrina Mitchum vid University of Maryland´s globala campus, påpekade att generativa AI-verktyg är svåra att införliva i förutbestämda onlinekurser. Lance Cummings, biträdande professor vid University of North Carolina Wilmington, förespråkar användning av AI i undervisning genom att tilldela ett stort antal uppsatser där AI är tillåtet. Laura Dumin, professor vid University of Central Oklahoma, betonade att generativ AI kan vara en partner i strävan att inspirera till livslångt lärande.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 29 september

Google ger förläggare möjlighet att välja bort dataanvändning för AI-utbildning

Google har lanserat ett nytt verktyg, Google-Extended, som låter förläggare välja bort att deras data används för att träna AI-modeller som Bard och Vertex AI. Alex Berger, marknadschef på Adform, kritiserade dock detta drag och menade att Google utnyttjar sitt monopol för att straffa de som inte väljer att delta. Vissa förläggare, som The New York Times, har uppdaterat sina användarvillkor för att förbjuda skrapning av sitt innehåll för att träna en maskininlärnings- eller AI-system. Andra, som CNN och Reuters, har blockerat webbskrapan som används av OpenAI.

Direktlänk Dela Adweek fördjupade 29 september

Google gör det lättare att blockera AI-träning på din webbplats

Google har meddelat att det nu ska bli lättare att blockera deras AI-träning på användares webbplatser genom verktyget Google-Extended. Detta verktyg gör det möjligt att hindra Googles AI Bard från att skanna innehåll som artiklar, foton, filmklipp och metadata från webbsidor. Trots att man blockerar AI:ns skanning, kommer webbplatsen fortfarande att vara tillgänglig via Google Search. Flera stora nyhetsmedier, inklusive CNN, Reuters och New York Times, har uttryckt önskemål om att stoppa AI-tjänster från att skrapa information från deras webbplatser.

Direktlänk Dela Voister fördjupade 29 september

Google gör det lättare för företag att säga nej till AI

Google har meddelat att de kommer att göra det lättare för företag att neka till att deras data används för att träna AI-tjänster. Detta kommer i form av en ny funktion som tillåter företag att stänga av möjligheten för Google att använda deras data. Detta kommer efter kritik om att Google och andra AI-skapare ´snor´ material för att skapa sina tjänster. Stora nyhetssajter som CNN, Reuters och New York Times har uttryckt önskemål om att stoppa AI-tjänster som Chat GPT från att ´skrapa´ information från deras webbplatser.

Direktlänk Dela Sydsvenskan fördjupade 29 september

ChatGPT kan nu svara på talade ord och bilder, vilket väcker integritetsfrågor

Den populära AI-plattformen ChatGPT kommer nu att kunna svara på talade ord och bilder, vilket orsakar oro bland vissa experter som tror att applikationen kan leda till oönskade intrång i privatlivet. OpenAI, företaget bakom ChatGPT, släppte den nya versionen av chatboten på måndag, vilket för första gången tillåter den att interagera med användare med det talade ordet. Liksom populära plattformar som Amazons Alexa och Apples Siri kommer användare av ChatGPT att kunna prata med applikationen, som kommer att svara med en egen talad röst. ChatGPT kommer också att kunna svara på bilder.

Direktlänk Dela Fox News Network fördjupade 29 september

Google uppdaterar Bard - företag kan nu neka användning av data för AI-träning

Google har uppdaterat sin AI-tjänst Bard för att inkludera en funktion som låter företag neka Google rätten att använda deras data för att träna AI-tjänster. Detta kommer i kölvattnet av kritik från stora nyhetssajter som CNN, Reuters och New York Times som vill stoppa AI-tjänster som Chat GPT från att ´skrapa´ information från deras webbplatser. Google och andra AI-skapare har tidigare hävdat att de bara samlar in information som är öppet tillgänglig på nätet.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 29 september

Medium förbjuder AI-träning med skrapade artiklar utan tillstånd

Bloggplattformen Medium har bett organisationer att inte skrapa dess artiklar utan tillstånd för att träna AI-modeller och varnar för att denna policy kan vara svår att genomdriva. Mediums VD, Tony Stubblebine, förklarade att utvecklare bör be om samtycke, samt ge kredit och ersättning till författare, för att träna stora språkmodeller på människors prosa. Medium har uppdaterat sina webbplatsers robots.txt-fil för att be OpenAI:s webbsökrobot GPTBot att inte kopiera innehåll från dess sidor. Andra förlag som CNN, Reuters, Chicago Tribune och New York Times har redan gjort detta. Medium har lovat att skicka upphörande-och-avstå-brev till de som skrapar dess sidor utan tillstånd för artiklar att träna modeller.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 29 september

Världsledare diskuterar farorna med artificiell intelligens vid FN-toppmöte

Världsledare diskuterade farorna med artificiell intelligens (AI) vid Förenta Nationernas (FN) årliga toppmöte i New York. FN:s generalsekreterare António Guterres uppmanade till skapandet av en högnivårådgivande kropp för AI, med målet att etablera en FN-organ för AI. OpenAI:s VD Sam Altman har föreslagit att Internationella atomenergiorganet (IAEA) kunde tjäna som en modell för global samordning av AI-styrning. Planerna för AI är fortfarande i ett tidigt skede, men förväntas gå snabbt framåt. Det finns dock tecken på splittring, med vissa inom FN-systemet som inte tror att IAEA, med sitt fokus på fysiskt kärnmaterial, ger rätt modell för att skydda en digital, immateriell teknik som AI.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 29 september

Utgivare blockerar OpenAI:s webbläsare för att skydda innehåll

Flera utgivare, inklusive Bloomberg och The New York Times, har snabbt blockerat OpenAI:s webbläsare för att skydda sitt innehåll från att skrapas och användas för att mata företagets stora språkmodeller (LLM). OpenAI meddelade i augusti att utgivare nu kan blockera dess GPTBot-webbläsare från att komma åt deras webbsidors innehåll. Sedan dess har 26 av de 100 mest besökta webbplatserna (och 242 av de 1 000 bästa webbplatserna) gjort det, enligt Originality AI. Trots detta är det oklart om denna taktik faktiskt är effektiv, enligt diskussioner med fem förlagschefer.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 29 september

Microsoft presenterar nya AI- och Surface-utvecklingar vid evenemang i New York

Microsoft höll nyligen ett evenemang i New York där företaget presenterade sina senaste utvecklingar inom generativ AI och lanserade sina nya Surface-produkter. Microsoft 365 Copilot, som har en ny visuell identitet, kommer att börja rullas ut i Windows den 26 september och kommer att vara allmänt tillgänglig för företag den 1 november. Dessutom kommer Bing Chat Enterprise att vara tillgängligt för kommersiella kunder och Microsoft garanterar att chatdata inte kommer att sparas och inte kommer att användas för att träna LLM. Microsoft 365 Chat kommer att låta användare sortera genom e-post, chattar, dokument och andra källor för att lösa problem på jobbet. Microsoft meddelade också att ett antal nya uppdateringar till Windows 11 rullades ut förra veckan. Dessa inkluderade Copilot / Bing-sökning och Edge-webbläsaren.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 29 september

Diskussion om konsekvenserna av AI på medborgerliga rättigheter

Senator Cory Booker samlade en rad experter och förespråkare på torsdagen för att diskutera konsekvenserna av artificiell intelligens (AI) på medborgerliga rättigheter. Panelen diskuterade hur AI kan användas för att diskriminera, men också hur AI kan användas för att motverka dessa problem. De diskuterade bland annat hur AI kan förstärka diskriminering inom områden som bostadslån, rekrytering och sjukvård. Men de belyste också hur AI kan användas för att motverka dessa problem. Suresh Venkatasubramanian, direktör för Center for Technological Responsibility vid Brown University, påpekade att det är människor som väljer hur man bygger AI-system, och därför människor som kan välja att eliminera rasistiska snedvridningar i konstruktionen. Andra som Fabian Rogers, en samhällsförespråkare i New York, efterlyste lagstiftningsskydd för saker som ansiktsigenkänning. Förespråkare kallade på onsdagen för antagandet av en AI Bill of Rights. Kongressen arbetar nu för att anta lagstiftning i frågan.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 28 september

AI kommer att vara större än internet, enligt Altimeter Capitals VD

Brad Gerstner, ordförande och VD för Altimeter Capital, är starkt optimistisk när det gäller artificiell intelligens (AI), och säger att kraften i den avancerade tekniken till och med kan överträffa internet. ´AI kommer att vara större än internet, större än mobil och större än molnprogramvara,´ sa Gerstner på CNBC Delivering Alpha Investor Summit i New York. Han kallade AI:s uppgång för en ´super-cykel´, liknande dotcom-boomen på slutet av 1990-talet. Gerstner är hoppfull inför de kommande åren då Federal Reserve närmar sig slutet på sin åtstramningscykel.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 28 september

Google tillåter webbpublicister att undvika att deras data används för att träna AI-modeller

Google har meddelat att de ger webbpublicister möjlighet att välja bort att deras data används för att träna företagets AI-modeller, samtidigt som de fortfarande är tillgängliga genom Google Sök. Det nya verktyget, Google-Extended, låter webbplatser fortsätta att skrapas och indexeras av robotar som Googlebot utan att deras data används för att träna företagets nuvarande och framtida AI-modeller. Google-Extended är tillgängligt via robots.txt, också känd som textfilen som informerar webbsökrobotar om de kan komma åt vissa webbplatser. Flera webbplatser har redan blockerat webbskraparen som OpenAI använder för att skrapa data och träna ChatGPT, inklusive The New York Times, CNN, Reuters och Medium.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 28 september

AI-verktyg för kreatörer rullas ut av Google och Meta, men väcker oro

Sångaren Charlie Puth använde nyligen ett AI-verktyg från Google för att skriva en låt. Samtidigt presenterade YouTube ett AI-verktyg som rekommenderar videoidéer till skapare och en funktion som omvandlar korta skriftliga förslag till videobakgrunder. Meta, tidigare Facebook, har också presenterat en rad AI-funktioner, inklusive AI-bilder och redigeringsverktyg. Men i takt med att AI-verktyg blir mainstream växer oron bland konstnärer om hur deras arbete används och om de kommer att få betalt eller skyddas. Detta leder till en ökad efterfrågan på regleringar.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 28 september

Tusentals australiska böcker piratkopierade för AI-träning

Tusentals böcker av några av Australiens mest kända författare kan ha drabbats av vad Bookerprisvinnande författaren Richard Flanagan kallar ´historiens största upphovsrättsintrång´. Böckerna har påstås blivit piratkopierade av det amerikanska datasetet Books3 och används för att träna generativ AI för företag som Meta och Bloomberg. Australian Publishers Association har bekräftat att upp till 18 000 skönlitterära och facklitterära titlar med australiska ISBN-nummer verkar ha drabbats av upphovsrättsintrånget. Australiensiska författare som Peter Carey, Helen Garner, Kate Grenville, Anna Funder, Christos Tsiolkas och Thomas Keneally nämns bland de drabbade. Australian Society of Authors uttryckte sin skräck över att australiska författares verk används för att träna AI utan tillstånd.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 28 september

Microsoft och Google introducerar generativa AI-verktyg för att förenkla arbetslivet

Microsoft och Google har introducerat generativa AI-verktyg som förenklar arbetsuppgifter som att delta i möten, skriva e-post, planera resor och hålla koll på projekt. Verktygen använder teknologin från ChatGPT, Dall-E, Midjourney och Bard för att automatisera och förenkla arbetslivet. Microsoft har till exempel visat en textgenerator som kan läsa långa Word-dokument och skriva blogginlägg som belyser de mest relevanta punkterna. Teknologin kan också läsa transkriptioner av möten du missar och notera de mest relevanta delarna. Det finns en stark drivkraft för anställda att lära sig använda dessa AI-verktyg, eftersom deras nästa befordran, löneökning eller jobb kan bero på det. Generativ AI kommer troligen att bli allt vanligare i konsumentprodukter i takt med att människor blir mer bekanta med teknologin på arbetsplatsen.

Direktlänk Dela CMSWire fördjupade 28 september

Delta Air Lines satsar på AI för att förbättra kundupplevelsen

Flygbolaget Delta Air Lines planerar att använda artificiell intelligens (AI) för att förbättra kundupplevelsen och effektiviteten i sina operationer, enligt företagets digitala chef Eric Phillips. Han förklarade att nya generativa AI-teknologier kan koordinera kunders data för att göra resandet mindre krångligt. AI kan också hjälpa till att planera de rutter som bagageförare använder på flygplatsrampar för att flytta bagage från plan till terminaler och överföra väskor, vilket förbättrar effektiviteten och Deltas bagagehanteringsprestanda.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 27 september

Klick Health lanserar första ChatGPT-pluginet för life science-företag i USA

Klick Health har lanserat det första ChatGPT-pluginet för life science-företag i USA. Detta plugin, som är byggt på OpenAI, ger life science-professionella möjlighet att snabbt och enkelt få information inom ChatGPT om industriutbetalningar till alla sjukvårdsprofessionella i USA, enbart genom att ange deras National Provider Identifier (NPI). Pluginet utnyttjar Klicks proprietära MedOcean-databas, som samlar data från många olika källor, inklusive öppna betalningsrapporteringsprogram.

Direktlänk Dela The Galveston County Daily News fördjupade 27 september

Runway AI: Generativ AI för att skapa videoinnehåll

AI tar över internet, och generativ AI är en av dess drivkrafter. Ett verktyg som gör avtryck i detta område är Runway AI med sitt flaggskeppsverktyg Gen-2 för text/bild-till-video-generator. Runway är ett AI-startup baserat i New York som har stöd av Google. Start-up-företaget lanserade sin första video-till-video generativa AI-modell, Gen-1, genom en webbplats och mobilapp. Detta följdes upp med en text-till-video och bild-till-video generativ AI-modell kallad Gen-2. Dessa två verktyg kallas populärt för Runway AI, även om appen kallas RunwayML. Runway erbjuder också andra AI-baserade redigeringsverktyg.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 27 september

Författare stämmer OpenAI för systematiskt stöld

En grupp framstående författare, inklusive John Grisham och George R.R. Martin, har anklagat OpenAI för systematisk stöld i stor skala i ett nyligen inlämnat rättsfall. Författarna påstår att de har lidit av flagrant och skadlig intrång i sina registrerade upphovsrättigheter, och kallar OpenAIs ChatGPT för ett massivt kommersiellt företag som i stor utsträckning är beroende av både stöld och plagiering. Rättsfallet organiserades av och lämnades in på uppdrag av Authors Guild. Det inkluderar också författare som Jodi Picoult, David Baldacci, Sylvia Day, Jonathon Franzen och Elin Hinderbrand.

Direktlänk Dela Legal Reader fördjupade 27 september

YouTube avslöjar nya AI-verktyg för att stärka innehållsskapare

YouTube avslöjade en rad nya AI-verktyg vid sitt Made on YouTube-evenemang i New York. Bland de nya verktygen finns Dream Screen, som gör att skapare av YouTube Shorts kan generera video eller bakgrunder för video genom att skriva in en idé i en prompt. YouTube meddelade också att Shorts-videor nu får 70 miljarder dagliga visningar, upp från 50 miljarder i januari. Plattformen presenterade också en ny mobilapp kallad YouTube Create, som erbjuder video redigeringsverktyg. Appen är gratis och finns tillgänglig i betaversion på Android-enheter i USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Indien, Indonesien, Singapore och Sydkorea. YouTube tillkännagav också att det kommer att introducera Aloud, ett AI-drivet verktyg för omedelbar dubbning, och en AI-assistent för dess Creator Music-ljudbibliotek. Dessutom kommer YouTube Studio-verktyget att integrera generativ AI nästa år för att hjälpa skapare att brainstorma.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 27 september

FN:s biträdande generalsekreterare diskuterar AI:s ´mörka sida´

Artificiell intelligens (AI) lovar revolutionerande framsteg i hur vi arbetar, lever och styr oss själva, men är allt positivt? FN:s biträdande generalsekreterare Amina Mohammed säger att medan de potentiella fördelarna är enorma, är det också en ´mörk sida´. Utan genomtänkt ledarskap kan världen förlora en värdefull möjlighet att minska stora sociala klyftor. Hon talade under en Global Stage livestream-händelse på FN:s högkvarter i New York den 22 september. Diskussionen modererades av Nicholas Thompson från The Atlantic.

Direktlänk Dela GZERO Media fördjupade 27 september

Författare inklusive George R. R. Martin stämmer OpenAI för olagligt användande av hans verk

Författaren George R. R. Martin och 16 andra framstående författare, inklusive John Grisham, Jodi Picoult och Jonathan Franzen, har lämnat in en stämningsansökan mot OpenAI och deras AI-system, ChatGPT. Författarna, som representeras av Authors Guild, anklagar OpenAI för olagligt användande av upphovsrättsskyddade verk för att träna deras AI-system. Stämningen, som lämnades in den 19 september vid U.S. District Court för den södra distriktet i New York, söker ett förbud mot OpenAIs användning av deras verk för ChatGPT:s träning, samt potentiella monetära skadestånd.

Direktlänk Dela Comic Book Resources fördjupade 26 september

Adverity inför generativa AI-verktyg i sin dataplattform

Adverity, den integrerade dataplattformen för att ansluta, hantera och använda data i stor skala, har nu tillkännagivit införandet av generativa AI-verktyg inom plattformen som en del av sin senaste produktstrategi. Plattformen har tillkännagivit en rad nya kommande och framtida AI-assisterade funktioner, inklusive: Data Transformation Assistant, nya anslutningar på begäran, naturlig språkdataanalys och Proaktiv intelligens. Genom att utnyttja kraften i generativ AI säkerställer Adverity att kunderna kan hantera och använda sina data på mest effektiva sätt.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 26 september

Veckans nyhetssammanfattning: Kanadas PM anklagar, Fortnite i nyheter, USA:s regering riskerar nedstängning

Kanadas premiärminister Justin Trudeau gjorde en chockerande anklagelse om mordet på en Sikh-samfundsledare på kanadensisk mark, implicerande ett okänt land. Videospelet Fortnite var i nyheterna denna vecka av okänd anledning. En möjlig nedstängning av den amerikanska regeringen är mindre än en vecka bort. En åttafaldig Grammy-vinnande sångare kommer att vara huvudnumret på Super Bowl i år. En New York Times-undersökning fann att Tyson Foods och Perdue Farms har förlitat sig på migrantbarn så unga som 13 för att utföra ett jobb som är bland de farligaste i landet. Writers Guild of America nådde ett preliminärt avtal om ett nytt kontrakt med underhållningsföretag.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 26 september

Stora teknikföretag tävlar om att göra AI-bildgeneratorer mainstream

Stora teknikföretag tävlar om att integrera text-till-bild-generatorer i verktyg som Adobe Photoshop och YouTube. Trots tidigare problem med upphovsrätt och olämpligt innehåll hoppas företagen att dessa verktyg ska bli mainstream. Adobe var först ut i år med att släppa en AI-generator, Firefly, designad för att undvika juridiska och etiska problem. Amazon planerar att låta amerikanska kunder generera personaliserade bilder på sin Fire TV-skärm senare detta år. Andra företag, inklusive Microsoft och Google-ägda YouTube, har också presenterat nya produkter med AI-bildgenerering.

Direktlänk Dela Denison Bulletin & Review fördjupade 26 september

Microsoft avslöjar nya Surface-datorer och Windows 11 detaljer vid event i New York

Microsoft gjorde flera spännande tillkännagivanden under sitt senaste event i New York, inklusive avtäckningen av nya Surface-datorer och detaljer om släppet av Windows 11. Företaget introducerade Surface Laptop Studio 2 och Surface Laptop Go 3, tillsammans med företagstillgänglighet för Microsoft 365 Copilot, ett AI-verktyg för produktivitetsappar. Händelsen inleddes med Microsofts VD Satya Nadella som pratade om den breda påverkan av Copilot AI-verktyg för konsumenter och företag. Surface Laptop Studio 2 börjar på $1,999, medan Surface Laptop Go 3 börjar på $799, båda levereras med Windows 11 och finns tillgängliga för förbeställning. Microsoft tillkännagav också Surface Go 4, en miniatyrversion av sin Surface Pro-platta, och den senaste Surface Hub 3 för användning på kontor.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 26 september

Teknikföretag tävlar om att ta AI-bildgeneratorer mainstream

Artificiella intelligensverktyg som kan skapa konstnärliga verk eller realistiska bilder från skriftliga kommandon har börjat imponera på allmänheten. Nu tävlar ledande teknikföretag om att göra text-till-bild-generatorer mainstream genom att integrera dem i Adobe Photoshop, YouTube och andra bekanta verktyg. Teknikföretag hoppas att AI-verktyg som kan skapa konstnärliga verk eller realistiska bilder från skriftliga kommandon kommer att bli mainstream. Men först försöker de övertyga användare och reglerare om att de har tämjt några av de vilda västerns egenskaper hos tidiga AI-bildgeneratorer med starkare skydd mot upphovsrättsstöld och störande innehåll. Adobe, känt för Photoshop-grafikredigeraren som det introducerade för mer än tre decennier sedan, var det första i år att släppa en AI-generator som är utformad för att undvika juridiska och etiska problem som skapats av konkurrenter som tränade sina AI-modeller på stora mängder bilder som tagits från internet. Adobe´s produkt, kallad Firefly, byggdes på sin egen Adobe Stock-bildsamling, samt innehåll som det har licensierat. Lagerbidragsgivare får också viss kompensation från arrangemanget, sa Greenfield. Konkurrenter tar notis. ChatGPT-tillverkaren OpenAI avtäckte sin tredje generationens bildgenerator DALL-E 3 på onsdag, betonade dess imponerande kapabiliteter och framtida integration med ChatGPT tillsammans med nya säkerhetsåtgärder för att avvisa förfrågningar som ber om en bild i stilen av en levande konstnär. Skapare kan också välja att utesluta sina bilder från att träna framtida modeller, även om Truog noterar att OpenAI inte har sagt något ´om att kompensera författare vars arbete de använder för träning, även med tillstånd.´ På separata New York City showcase-evenemang på torsdagen avtäckte både Microsoft och Google-ägda YouTube också nya produkter infunderade med AI-bildgenerering. Microsoft, en stor investerare i OpenAI, visade hur det redan börjar baka in DALL-E 3 i sina grafiska designtools, mestadels för bakgrundsredigering, samt i sin Bing-sökmotor och chatbot. YouTube avslöjade en ny Dream Screen för korta YouTube-videor som gör att skapare kan komponera en ny bakgrund efter eget val.

Direktlänk Dela The Times and Democrat fördjupade 26 september

Teknikföretag tävlar om att ta AI-bildgeneratorer mainstream

Stora teknikföretag konkurrerar om att ta text-till-bild-generatorer till mainstream genom att integrera dem i verktyg som Adobe Photoshop och YouTube. Men först försöker de övertyga användare och reglerare om att de har tappat den tidiga AI-bildgeneratorernas vilda väst-natur med starkare skydd mot upphovsrättsstöld och problematiskt innehåll. Adobe var först i år med att släppa en AI-generator utformad för att undvika juridiska och etiska problem skapade av konkurrenter som tränade sina AI-modeller på stora mängder bilder från internet. Adobe´s produkt, kallad Firefly, byggdes på sin egen Adobe Stock-bildkollektion, samt innehåll det har licensierat.

Direktlänk Dela The Daily News fördjupade 26 september

Hollywoods författarfack når preliminärt avtal med stora studior

Hollywoods författarfack nådde en preliminär arbetsavtal med stora studior, ett avtal som förväntas avsluta en av två strejker som har stoppat mest film- och TV-produktion och kostat Kaliforniens ekonomi miljarder. Det treåriga kontraktet måste fortfarande godkännas av ledningen för Writers Guild of America (WGA) och fackmedlemmarna innan det kan träda i kraft. WGA, som representerar 11 500 film- och TV-författare, beskrev avtalet som ´exceptionellt´ med ´betydande vinster och skydd för författare´. Strejken startade den 2 maj efter att förhandlingarna nått en återvändsgränd över kompensation, minimibemanning av författarrum, användning av artificiell intelligens och residualer som belönar författare för populära streamingprogram, bland andra frågor.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 25 september

Microsoft lanserar AI-assistenten Copilot för allmän användning

Microsoft har vid ett särskilt evenemang i New York lanserat sin AI-assistent Copilot för allmän användning. Copilot, som annonserades första gången i mars, är inbyggd i alla Microsoft-appar som Windows, Edge, Excel och PowerPoint. Med Copilot kan användare sammanfatta ett e-postmeddelande i Outlook, utkast till ett svar baserat på mötesanteckningar i Word, analysera ett kalkylblad i Excel och skapa en PowerPoint-presentation baserad på ett marknadsförslag. Microsofts VD Satya Nadella tror att Copilot kommer att förändra hur vi arbetar och interagerar med datorer.

Direktlänk Dela The Star Online fördjupade 25 september

Artificiell intelligens förändrar medicinpraxis

Artificiell intelligens (AI) håller på att förändra sättet läkare, inklusive reumatologer, utövar medicin. Genom att använda appar och genererande text kan sådan teknik hjälpa till att lindra effekterna av den kommande bristen på arbetskraft inom reumatologi och minska obehag för patienter. Men dessa teknologier är långt ifrån perfekta, och det finns potentiella fallgropar och allvarliga etiska överväganden. Jonathan H. Chen, MD, PhD, biträdande professor vid Stanford Center for Biomedical Informatics Research, säger att utgivningen av ChatGPT har öppnat Pandoras ask av möjligheter. Leonard H. Calabrese, DO, RJ Fasenmyer stol för klinisk immunologi vid Cleveland Clinic, säger att vi redan använder AI inom medicin bakom kulisserna för att bedöma hudläsioner, retinala skanningar eller patologi-diabilder, bland andra applikationer.

Direktlänk Dela Healio fördjupade 25 september

Klick Health lanserar den första ChatGPT-pluginen för life science-företag i USA

Klick Health har lanserat den första ChatGPT-pluginen för life science-företag i USA. Den kostnadsfria KlickRx ChatGPT-pluginen, byggd på OpenAI, ger yrkesverksamma inom life science möjlighet att snabbt och enkelt få information inom ChatGPT om industrins betalningar till någon hälso- och sjukvårdsyrkesperson (HCP) i USA, enbart genom att ange deras nationella leverantörsidentifierare (NPI). Pluginen utnyttjar Klicks egna MedOcean-databas, som samlar data från många olika källor, inklusive det öppna betalningsrapporteringsprogrammet.

Direktlänk Dela PharmaLive fördjupade 25 september

Microsoft Bing får AI-förbättringar och stöd för OpenAI:s DALLE-E 3-modell

Microsoft Bing kommer att få en rad AI-förbättringar, inklusive stöd för OpenAI:s nya DALLE-E 3-modell, mer individualiserade sök- och chatt-svar och verktyg för att vattenmärka bilder för att indikera att de har producerats med AI. Företaget presenterade nya Surface-enheter med inbyggda AI-upplevelser vid ett evenemang i New York. Dess Windows 11-uppgradering kommer att erbjuda flera AI-förbättringar, inklusive integrationen av dess AI-assistent, Copilot, från och med den 26 september. Denna AI-assistent kommer senare att utökas till Bing, Edge och Microsoft 365 Copilot. Dessutom kommer Windows-program som Paint, Photos, Clipchamp och andra att snart ha AI-interaktioner. Företaget har också gjort en rad AI-relaterade förbättringar av sin Bing-sökmotor, framför allt tillägget av DALL-E 3-modellen från OpenAI. Användare kan nu skapa grafik i Bing Chat tack vare företagets introduktion av bildskaparen DALL-E till Bing i mars i år. Med den senaste versionen kommer det även att inkludera innehållsreferenser, som är osynliga digitala vattenmärken på alla AI-genererade bilder. Detta system använder kryptografiska tekniker och riktlinjer som fastställts av ´Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA)´. Bing kommer nu att svara på dina sökfrågor som är mer skräddarsydda för dig. Microsoft erbjuder detta som en opt-out-funktion, vilket ger användarna möjlighet att stänga av det om de hellre inte vill att deras chatt-historik ska påverka deras resultat. Mer än 160 miljoner Microsoft 365-användare som nu har tillgång till kontorets AI-chattbot kommer nu att kunna använda multimodal Visual Search och Image Creator.

Direktlänk Dela Scoop Earth fördjupade 25 september

AI dominerar höstens produktlanseringar hos Amazon, Microsoft och YouTube

Generativ AI var i fokus under teknikjättarnas höstevents. Amazon presenterade en smartare version av Alexa, driven av generativ AI. Microsoft och YouTube fokuserade också på AI under sina evenemang. Dave Limp, Senior VP för Devices and Services på Amazon, beskrev hur generativ AI kommer att vara grunden för nästa steg i omgivande intelligens. YouTube VD Neal Mohan och Microsofts VD Satya Nadella uttryckte liknande tankar. Amazon meddelade att AI-uppdateringen för Alexa kommer att vara tillgänglig för alla Echo-produkter från 2014 och framåt. Amazon, Microsoft och YouTube har alla gjort framsteg inom AI, och alla vill demonstrera de verkliga användningsfallen för AI genom de applikationer som kommer att påverka både konsumenter och företag.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 25 september

Google´s Bard-tillägg skapar bekymmer genom att fabricera e-post

Googles nyligen introducerade Bard-tillägg, som drivs av dess stora språkmodell, har väckt oro på grund av vissa problem, inklusive att det skapar påhittade e-postmeddelanden. Enligt New York Times kolumnist Kevin Roose, är Bard i sitt nuvarande skick inte den hjälpsamma inkorgsassistent som Google föreställer sig. Under hans tester fann Roose att AI skapade hela e-postkonversationer som aldrig ägde rum. Jack Krawczyk, direktör för Bard på Google, medgav att Bard Extensions fortfarande är experimentellt och i sitt inledande skede. Trots detta verkar tillägget ha betydande brister, vilket väcker frågor om Googles beslut att släppa en produkt med sådana problem.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 25 september

Ugandisk datavetare använder AI för att diagnosticera malaria

Rose Nakasi, en datavetare från Uganda, arbetar på att använda AI för att förenkla mikroskopisk analys av blodprover för att diagnostisera sjukdomar som malaria i länder som har brist på patologer. The Associated Press rapporterade på fredagen att Vita huset förbereder sig för att styra federala myndigheter att förbereda sig för en nedstängning efter att husrepublikanerna lämnade staden för helgen utan en genomförbar plan för att hålla regeringen finansierad och undvika politiskt och ekonomiskt kostsam störning av federala tjänster.

Direktlänk Dela The Goshen News fördjupade 25 september

Författare inklusive George R.R. Martin stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång

Författare som George R.R. Martin, John Grisham, David Baldacci och andra har lämnat in en stämningsansökan mot OpenAI, med anklagelser om att ha använt upphovsrättskyddade verk för att förbättra ChatGPT. Författargillet kräver ett omedelbart stopp för den obehöriga användningen av deras verk och söker skadestånd på upp till 150 000 dollar per kränkt verk. Denna rättstvist belyser behovet av att skydda författares rättigheter och bibehålla integriteten i deras verk mot framsteg inom teknik, och betonar den delikata balansen mellan innovation och tradition.

Direktlänk Dela MovieWeb fördjupade 25 september

Ugandisk datavetare använder AI för att diagnostisera sjukdomar

Rose Nakasi, en datavetare från Uganda, arbetar på att använda AI för att underlätta mikroskopisk analys av blodprover för att diagnostisera sjukdomar som malaria i länder som har brist på patologer. Nakasi intervjuades i New York den 22 september 2023.

Direktlänk Dela Killeen Daily Herald fördjupade 24 september

Solanas medgrundare belyser behovet av regulatoriska ramverk

Solana [SOL] medgrundare Anatoly Yakovenko uttrycker oro över bristen på adekvata regulatoriska ramverk inom blockchainindustrin. Han anser att det bästa sättet att övervinna detta hinder är för regulatorer att införa ett ordentligt regulatoriskt ramverk som säkerställer efterlevnad. SOL visade en mindre prisrättelse under de senaste dagarna, och handlades vid pressens tidpunkt för $19,65. Dess pris steg nästan 30% efter nyheten om att Ripple [XRP] säkrade en partiell seger i sin rättsliga strid med U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) den 13 juli.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 24 september

Laser Digital, det digitala tillgångs-dotterbolaget till den japanska finansiella tjänstegiganten Nomura, har nyligen skapat mycket uppmärksamhet inom kryptobranschen genom att den 19 september annonsera lanseringen av en ny fond som syftar till att ge institutionella investerare exponering mot Bitcoin [BTC]. Detta ledde till en betydande prisökning, med BTC som svävade över 27 000 dollar-markeringen i flera dagar. AI-modellen ChatGPT lanserades i november 2022 och kan hjälpa BTC-handlare att formulera och tillämpa förbättrade handelsstrategier.

Crypto News BTC fördjupade 24 september

Binance-plånbok spenderade 530 ETH i gasavgifter på 24 timmar, ETH:s värde steg efter Ripples delvisa seger mot SEC

En Binance-plånbok spenderade 530 Ethereum (ETH) värda $840K i gasavgifter under loppet av 24 timmar, enligt data från Etherscan. Tidigare denna månad ansökte Ark Investment och 21 Shares gemensamt om att lansera en Ethereum-baserad börsnoterad fond (ETF). Efter Ripples delvisa seger mot U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) den 13 juli steg ETH omedelbart till en tre månaders högsta nivå och passerade $2K-prismärket dagen efter, men föll därefter. ETH är den näst största kryptovalutan med en marknadsvärde över $190 miljarder.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 24 september

Microsoft planerar att integrera sin AI-drivna Copilot i sina kontorsverktyg

Microsoft planerar att integrera sin AI-drivna Copilot i sina kontorsverktyg, inklusive webbläsare, Windows 11 och Microsoft 365. Copilot hjälper användare med allt från att skriva e-post till datorprogram. Microsofts plan att integrera Copilot på arbetsplatser inkluderar att skapa ´Copilot-mästare´ på individuella företag som förespråkar nya sätt att arbeta. Microsoft gav tidig tillgång till Microsoft 365 Copilot till individer och team på Visa, General Motors, KPMG och Lumen Technologies. Copilot kommer att bli tillgängligt för Microsofts största kunder den 1 november, prissatt till $30 per användare per månad.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 september

Singapore kan bygga broar och vara konstruktiva partners, säger utrikesminister

Singapores utrikesminister, Vivian Balakrishnan, uppmanade singaporeaner att inte bli avskräckta av världens utmaningar utan att förbereda sig med utbildning och färdigheter för att möta framtiden med självförtroende. Han uttryckte stolthet över singaporeaner som gör avtryck på den globala scenen och betonade att Singapore kan bygga broar och vara konstruktiva partners. Han nämnde flera framstående singaporeaner, inklusive Rena Lee, ambassadör för havsfrågor och lagfrågor, professor Winston Chow, medordförande för en arbetsgrupp i mellanstatliga panelen om klimatförändringar, och Choy Sauw Kook, generaldirektör för Enterprise Singapore. Balakrishnan talade även om fördelarna och riskerna med artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Mothership fördjupade 24 september

Microsoft satsar på AI-hjälpmedel i arbetslivet

Microsoft planerar att integrera sin AI-drivna Copilot i sina kontorsverktyg, inklusive webbläsare, Windows 11 skrivbordsprogramvara och Microsoft 365 produktivitetsappar. Copilot, som hjälper användare med allt från att skriva e-post till datorprogram, är utformad för att förändra sättet vi arbetar på. Microsoft tror att pandemin, där anställda lärde sig att arbeta hemifrån, är ett gott tecken för Copilots utsikter. Företaget planerar att skapa ´Copilot-mästare´ inom företag som förespråkar nya arbetsmetoder. Copilot blir tillgänglig för Microsofts största kunder den 1 november, till priset av 30 dollar per användare och månad.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 24 september

Microsofts AI-assistent för Windows och Office AI-app lanseras snart

Microsoft Corp. meddelade att deras AI-assistent för Windows kommer att börja rullas ut den 26 september och Office AI-appen kommer att vara allmänt tillgänglig den 1 november. Microsofts Copilot-märkta AI-assistenter kommer att erbjuda en enhetlig upplevelse över operativsystem, applikationer och enheter, sa Microsofts VD Satya Nadella på ett evenemang i New York. Under det senaste året har Microsoft omvandlat sina största produkter runt AI-teknik som kan generera nytt innehåll från massiva datauppsättningar. Detta inkluderar nu Windows, Office, Bing-sökning, säkerhetsprogramvara och kund- och finansprodukter.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 24 september

Microsoft satsar på AI-assistenten Copilot för att förändra arbetslivet

Microsoft planerar att integrera sin AI-assistent Copilot i sina kontorsverktyg, inklusive webbläsare, Windows 11 skrivbordsprogramvara och Microsoft 365 produktivitetsappar. Företaget tror att anpassningen till att arbeta hemifrån under pandemin kan underlätta för anställda att anamma dessa nya verktyg. Copilot kan hjälpa användare med allt från att skriva e-post till att skapa kod. Microsoft planerar att skapa ´Copilot-mästare´ inom företag för att främja nya arbetssätt. Copilot kommer att bli tillgänglig för Microsofts största kunder den 1 november, till ett pris av $30 per användare per månad.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 23 september

Författare stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång

Flera författare, inklusive Elin Hilderbrand, Jonathan Franzen och George R.R. Martin, har stämt OpenAI, utvecklaren av ChatGPT. Författarna anklagar OpenAI för att mata in deras böcker i ChatGPT:s algoritm utan samtycke, kompensation eller erkännande, vilket de menar strider mot amerikansk upphovsrätt. De hävdar att detta är ´systematisk stöld i stor skala´ och söker permanent förbud och skadestånd för förlorade licensmöjligheter. OpenAI har hävdat att böckerna endast används för att främja innovation, inte för att skapa nya verk, och att detta är lagligt enligt ´fair use´-bestämmelsen i upphovsrätten. Rebecca Tushnet, expert på upphovsrätt, diskuterar fallet och de bredare juridiska frågorna kring framväxande teknik.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 23 september

Politisk oro i USA: kritik mot VP Harris, oro över Bidens ålder, och mer

Kritiken mot vicepresident Harris ökar när hon besöker amerikanska högskolor. Oro över president Bidens ålder möter motstånd. Diskussioner om ´största politiska skandalen just nu´ rör pengar inblandade i ´Javanka´. Gloria Johnson, en av ´Tennessee three´, meddelar bud på USA:s senat. New Yorks borgmästare Adams kräver stadsbudgetsnedskärningar på grund av eskalerande migrantkris. Huset återgår till arbete medan en regeringsstängning hotar. En NBA-stjärna och hans mamma skapar en ny app för att hjälpa ungdomsidrott. Trots åtal leder Trump fortfarande GOP-undersökningar inför GA-rättegången. Vissa republikaner söker vedergällning för Trump-åtal.

Direktlänk Dela Microsoft National Broadcasting Company fördjupade 23 september

Artificiell intelligens (AI) börjar påverka resebranschen, med de två största resebyråerna på Travel Weekly Power List och Tripadvisor redan använder det. AI kan eliminera ett stort antal jobb i branschen eftersom forskning, bokningar, profiler och hela databaser kan bli föråldrade. AI kan dock förbättras i en takt som är svår att förstå. Kunder kommer att förvänta sig ´smart´ personalisering, helt automatiserad och omedelbar kundservice, virtuell verklighet för att ta kunder överallt innan de betalar, tillsammans med röst- och ansiktsigenkänning för att göra planeringen mer sömlös.

Travel Weekly fördjupade 23 september

Microsoft höll nyligen ett privat lanseringsevenemang i New York där företaget presenterade en rad AI-uppdateringar och introducerade två nya modeller av Surface. Företaget positionerar sig tydligt som ledare inom AI med uppgraderingar av generativ AI till Bing Chat, Windows Copilot och mer. Copilot blir en av de centrala upplevelserna i Microsofts mest använda applikationer och förväntas underlätta användarnas arbetsflöde. Den 26 september börjar Copilot rullas ut som en del av en ny Windows 11-release. Bing Chat får även två stora uppdateringar: Personaliserade svar och integrationen av DALLE-3 i Bing Image Creator. Microsoft introducerade också Microsoft 365 Chat, en chattassistent med djup förståelse för användaren, användarens roll och organisation för att underlätta arbetsuppgifter och hantering.

ZDNet fördjupade 23 september

Microsoft presenterar Copilot, din vardagliga AI-kompis

Microsoft tar nästa steg för att förena favorit-AI-funktionerna i en enda upplevelse som de kallar Microsoft Copilot, en vardaglig AI-kompis. Copilot kommer unikt att inkorporera webbens kontext och intelligens, dina arbetsdata och vad du gör för tillfället på din dator för att ge bättre assistans, med din integritet och säkerhet i förgrunden. Satya Nadella, Yusuf Mehdi, Colette Stallbaumer, Divya Kumar, Brett Ostrum och Carmen Zlateff från Microsoft talade om Copilot på scenen på Skylight at Essex Crossing i New York City.

Direktlänk Dela Microsoft News fördjupade 23 september

Microsoft Bing genomgår betydande AI-förbättringar

Microsoft Bing, den populära sökmotorn, kommer att genomgå betydande förbättringar i sina AI-funktioner. På ett nyligen event i New York avslöjade Microsoft en rad uppdateringar för både Windows och Bing, inklusive stöd för OpenAI:s DALLE-E 3-modell, mer personliga svar i sökningar och chatt, samt introduktion av vattenmärkta AI-genererade bilder. Dessa förstärkningar är en del av Microsofts bredare ansträngningar för att integrera AI-upplevelser över sina produkter, inklusive de nyligen lanserade Surface-enheter.

Direktlänk Dela Robots.net fördjupade 23 september

Författare stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång

Författaren till ´Game of Thrones´, George R.R. Martin, och andra bästsäljande författare har lämnat in en grupptalan mot teknikstartföretaget OpenAI, anklagande dem för att bryta mot deras upphovsrätter för att driva sin AI-chattbot ChatGPT. Författargruppen, en organisation som representerar författare, och flera romanförfattare inklusive Martin, John Grisham och Jodi Picoult, anklagade det Kalifornien-baserade företaget för att använda deras böcker ´utan tillstånd´ för att träna ChatGPT:s ´stora språkmodeller´. OpenAI har inte omedelbart svarat på en begäran om kommentar från AFP.

Direktlänk Dela Inquirer Entertainment fördjupade 23 september

AI inom högre utbildning: Är det dags att ompröva dess roll?

En grupp lärare diskuterade nyligen närvaron av artificiell intelligens (AI) inom högre utbildning, specifikt användningen av ChatGPT-genererad text i studentarbeten. Diskussionen kretsade kring hur man bäst kan ge prov eller uppsatser så att studenter inte kan använda AI-drivna applikationer. Men samtalet blev snabbt mer existentiellt, med frågor om utbildningens syfte. Internet och AI-verktyg har gjort information och texter mer tillgängliga och hjälpt till med kommunikation, men ersätter också lärarnas traditionella roller alltmer. Det har lett till reflektioner över utbildningens exakta roll, särskilt med AI:s växande inverkan. En nyligen publicerad ledare i New York Times rekommenderade att lärare borde anta att alla deras studenter använder ChatGPT och andra generativa AI-verktyg på varje uppgift, i varje ämne, om de inte fysiskt övervakas inuti en skolbyggnad. Studenter vid elituniversitet har rapporterat omfattande användning av ChatGPT, även om det strider mot klassreglerna. Det blir allt svårare att upptäcka om en bit akademiskt skrivande har skrivits av en student eller en chatbot. AI-detektorprogram är notoriskt opålitliga. Men faktum kvarstår att studenter kommer att använda dessa nya och alltmer allestädes närvarande AI-resurser.

Direktlänk Dela Patheos fördjupade 23 september

YouTube planerar att använda AI för att hjälpa användare att skapa videor

YouTube, som ägs av Google, har en plan att använda smarta datorprogram för att hjälpa människor att göra videor och vara mer kreativa. De vill göra detta för att vara bättre än sin konkurrens och få fler användare. Neal Mohan, VD för YouTube, presenterade deras vision under ett möte i New York. Han uttryckte en stark önskan att förenkla den kreativa processen för alla och betonade rollen av smarta datorprogram för att uppnå detta mål. YouTube presenterade ett banbrytande datorprogram känd som ”Dream Screen” under evenemanget. Detta innovativa verktyg utnyttjar kraften i smarta datoralgoritmer för att snabbt generera fängslande videor och bilder. YouTube Studio, plattformens innehållsskapande nav, kommer att införliva en smart funktion som hjälper skapare att generera videoideer. Denna funktion kommer att analysera tittarförhållanden och trendiga ämnen för att ge innehållsförslag skräddarsydda för enskilda skapare. YouTube planerar att använda smarta datorprogram för att föreslå musik för videor baserat på videobeskrivningen. Detta tillägg är redo att höja den totala ljud- och visuella upplevelsen för tittare.

Direktlänk Dela Venture Jolt fördjupade 23 september

HR-team överväger användning av AI, men med nödvändiga gränser

HR-team verkar inte få en paus mellan att hantera ett år av uppsägningar, begränsade budgetar och nya efterlevnadsutmaningar. Och medan nya AI-verktyg kan visa sig vara hjälpsamma, kan de komma med en brant inlärningskurva. Enligt anställningsplattformen Greenhouse har 80% av HR-professionella använt eller överväger att använda generativ AI i sina anställningsprocesser, med 62% som tror att tekniken kommer att hjälpa dem att välja den bästa kandidaten. Trots detta indikerar New York Citys AI-lag, som kräver att arbetsgivare har sina automatiserade anställningsbeslutsverktyg granskade för bias, ett bredare behov av att reglera denna nya teknik. Jämställdhetskommissionen (EEOC) utfärdade även vägledning om tekniken i maj, och sa att om verktygen resulterar i diskriminerande praxis, kommer arbetsgivarna att hållas ansvariga. Om HR-team vill dra nytta av AI behöver de gränser, säger Carrie Cherveny, vice VD för kundstrategiska lösningar och chef för efterlevnad för södra regionen i USA för försäkringsmäklaren Hub International. Hon påminner HR-team om att även om de kanske har använt automatiserade verktyg, är dagens AI en annan typ av djur. ´Vi har sett AI i HR-praxis och processer så länge vi har haft sökande spårningsplattformar som Monster.com´, säger Cherveny. ´Där vi såg AI först dyka upp i HR-världen var när det gällde att hantera volymer av CV och bygga ut algoritmer som sorterar och filtrerar. Men under de senaste åren har vi sett en förbättring, sofistikering och utvidgning av dessa verktyg.´ Nyare plattformar som ChatGPT har visat att AI kan ta en uppsättning frågor och parametrar och erbjuda hjälp med en förvånande mängd nyanser. Corby Jorbin, överensstämmelsechef för västra regionen i USA för HUB, jämför utvecklingen av AI med en snöboll som rullar ner för ett berg i 20 år – teknikens förmåga kommer bara att fortsätta växa. Jorbin och Cherveny är överens om att HR-team bör använda AI, men det är inte så enkelt som att ställa en fråga i ChatGPT eller att tala om för ett automatiserat verktyg att begränsa antalet sökande.

Direktlänk Dela Employee Benefit News fördjupade 23 september

Företag kämpar med att hantera generativ AI

Företag kämpar för att hantera den snabba uppgången av generativ AI, med vissa som skyndar sig att omfamna tekniken som arbetsverktyg för anställda medan andra undviker den - åtminstone för nu. Stora företag kämpar med om den ökade effektiviteten det erbjuder överväger möjliga upphovsrätts- och säkerhetsrisker. Många framstående företag har helt blockerat intern användning av ChatGPT, inklusive JPMorgan Chase, Northrup Grumman, Apple, Verizon, Spotify och Accenture, enligt AI-innehållsdetektor Originality.AI, med flera som citerar integritets- och säkerhetsproblem. Vissa företag diskuterar framtida användning när säkerhetsproblem har åtgärdats.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 22 september

Microsoft rullar ut nya Windows 11-funktioner för testning i Release Preview-kanalen

Microsoft rullar ut Windows 11 bygg 22621.2361 till Windows Insiders i Release Preview-kanalen. Uppdateringen introducerar Copilot, en AI-driven assistent som hjälper till med uppgifter och integrerar med andra delar av operativsystemet. Den innehåller också en moderniserad File Explorer med förbättrad tillgång till viktigt innehåll och en ny gallerifunktion. Andra funktioner inkluderar nya textförfattarupplevelser för rösttillgång och nya naturliga röster i berättaren, samt Windows Backup. Paint har förbättrats med AI för teckning och digital skapelse med tillägget av bakgrundsavlägsnande och lager, samt en förhandsgranskning av Cocreator som för generativ AI till Paint-appen. Foton har också förbättrats med AI, inklusive nya funktioner för att redigera dina foton enkelt. Med bakgrundsoskärpa kan du snabbt och enkelt få ditt fotoämne att sticka ut. Photos-appen hittar automatiskt bakgrunden i fotot, och med ett enda klick framhäver den omedelbart ditt ämne och suddar ut bakgrunden. Vi har förbättrat sökningen, med foton lagrade i OneDrive (hem eller personliga) konton, kan du nu snabbt hitta fotot du letar efter baserat på fotots innehåll. Du kan nu också hitta foton baserat på platsen där de togs. Klippverktyget erbjuder nu fler sätt att fånga innehåll på din skärm - med denna uppdatering kan du nu extrahera specifikt textinnehåll från en bild för att klistra in i en annan applikation eller du kan enkelt skydda din känsliga information med textredigering genom att använda textåtgärder på skärmen efter fångst. Och, med tillägget av ljudinspelning med hjälp av ljud- och mikrofonstöd, är det lättare att skapa engagerande videor och innehåll från din skärm. Clipchamp, nu med auto compose, hjälper dig med scenförslag, redigeringar och berättelser baserat på dina bilder och filmklipp automatiskt så att du kan skapa och redigera videor att dela med familj, vänner och sociala medier som en proffs. Anteckningsblocket börjar automatiskt spara din sessionstillstånd så att du kan stänga Anteckningsblocket utan några avbrytande dialoger och sedan plocka upp där du slutade när du kommer tillbaka. Anteckningsblocket kommer automatiskt att återställa tidigare öppna flikar samt osparat innehåll och redigeringar över dessa öppna flikar. Med den nya Outlook för Windows kan du ansluta och koordinera dina olika konton (inklusive Gmail, Yahoo, iCloud och mer) i en app. Intelligenta verktyg hjälper dig att skriva klara, koncisa e-postmeddelanden och sömlöst bifoga viktiga dokument och bilder från OneDrive. Nya textförfattarupplevelser för rösttillgång och nya naturliga röster i berättaren, fortsätter vårt pågående åtagande att göra Windows 11 till den mest tillgängliga versionen av Windows ännu. Windows Backup gör det lättare än någonsin att flytta till en ny Windows 11-dator. Med Windows Backup är övergången av de flesta filer, appar och inställningar från en dator till en annan sömlös så att allt är precis där du lämnade det, precis som du gillar det.

Direktlänk Dela XDA Developers fördjupade 22 september

Problembesvär för Googles nya Bard-tillägg

Googles nya Bard-tillägg, som är tänkt att sammanfatta e-post, planera resor och skapa e-postmeddelanden, har stött på problem. Enligt New York Times-kolumnisten Kevin Roose har Bard under testning skapat helt påhittade e-postkorrespondenser. Roose påstår att Bard tog ett nyhetsbrev han mottagit, missförstod ett citat i det och skapade ett helt nytt e-postmeddelande som Bard påstod att Roose hade skickat. Jack Krawczyk, direktör för Bard på Google, försvarade produkten och påpekade att det fortfarande är ett experiment i sin första version.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 22 september

Microsoft utökar AI Copilot-kapabiliteter, tillgängligt från 1 november

Den 21 september meddelade Microsoft att de utökar sina AI Copilot-funktioner, vilket gör dem till en del av teknikföretag som Google som strävar efter att integrera artificiell intelligens (AI) i alla sina produkter. Microsofts VD, Satya Nadella, skisserade företagets vision om en vardaglig AI-kompis som följer användare över alla appar och enheter vid ett Microsoft-evenemang i New York City. Från och med den 1 november kommer företag att kunna köpa Microsoft 365 Copilot, AI-assistenten tillgänglig över Office-appar som Word och Excel. Kostnaden kommer att vara 30 dollar per användare per månad, utöver de befintliga avgifterna för Office-produkter. Cirka 600 företag har testat Microsoft 365 Copilot sedan dess ursprungliga tillkännagivande i mars.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 22 september

Microsofts Surface och AI-event lämnade mycket att önska

Microsoft höll nyligen sitt Surface och AI-event i New York City men de flesta tillkännagivanden under evenemanget var inte särskilt betydelsefulla. Många av de presenterade funktionerna hade redan tillkännagivits tidigare. Nya produkter och funktioner, som Microsofts Copilot, var inte särskilt imponerande. Dessutom tillkännagav Microsoft nästa stora uppdatering av Windows 11, men istället för att tillkännage Windows 11 23H2, tillkännagav de en annan uppdatering till Windows 11 version 22H2. Microsoft 365 och Bing Chat-funktioner för företag, alla var en upprepning av tidigare tillkännagivanden. Slutligen var Surface-segmentet kanske det sämsta hittills, med endast två produkter presenterade på scen.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 22 september

Morgan Stanley´s AI-verktyg möter kritik för bristande effektivitet

Morgan Stanley har nyligen lanserat ett nytt artificiell intelligens (AI) verktyg, AI @ Morgan Stanley Assistant, för att hjälpa sina finansiella rådgivare att snabbt komma åt olika forskningsdokument. Trots bankens ansträngningar att modernisera sina tjänster har AI-verktyget kritiserats för brist på noggrannhet och responsivitet. Jämförelser har dragits med andra generativa AI-verktyg som Microsofts OpenAI´s ChatGPT och Googles Bard, där Morgan Stanleys erbjudande tycks komma till korta. Vissa insiders har spekulerat att bankens satsning på AI kan handla mer om image än nytta.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 22 september

Microsoft leder AI-eran med Windows 11 och Copilot

Microsoft och Windows 11 leder vägen in i AI-eran. Efter att Intel introducerade sina nya AI-infuserade Core Ultra ´Meteor Lake´-processorer, presenterade Microsoft sin nya Surface-hårdvara och kommande Windows 11-funktionsuppdatering. Windows 11:s stora höstuppdatering 2023 kommer att ledas av Copilot, tidigare känt som Windows Copilot. AI är nu överallt inom Windows 11 och dess appar. Copilot, tillsammans med andra appar som File Explorer och Paint, använder AI för att förbättra användarupplevelsen. Microsoft börjar nu marknadsföra Microsoft 365 Chat, ett nytt sätt att ´fråga´ ett dokument för att lära sig mer om det.

Direktlänk Dela PC World fördjupade 22 september

Googles chattbot Bard kan inte svara korrekt på alla frågor

Googles chattbot, Bard, kan inte svara korrekt på alla frågor trots nya funktioner som låter den koppla till ditt Gmail, Google Drive och mer. Detta diskuterades av Kevin och Casey i en podcast. De diskuterade också varför Google är okej med det. Dessutom diskuterade New York Times-reportern Kashmir Hill farorna med ansiktsigenkänning som redan finns. Dessutom introducerades ett nytt segment om de senaste nyheterna inom spel.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 22 september

AI klarar inte specialiserade medicinska prov, visar studie

En grupp barnspecialister har testat AI-modellen ChatGPT 3.5 mot det neonatal-perinatala styrelseprovet som krävs för praktiserande barnläkare. AI:n fick 46% rätt. Den presterade sämst, 37,5%, inom gastroenterologi och bäst, 78,5%, inom etik. Andrew Beam, biträdande professor i biomedicinsk informatik vid Blavatnik-institutet vid Harvard Medical School, visste att ChatGPT hade klarat allmänna yrkesexamina, men undrade hur den skulle klara specialiserade styrelseprov. Hans fru, Kristyn Beam, lärare i pediatrik och neonatolog vid Beth Israel Deaconess Medical Center, gick med på att delta genom att bedöma AI:s svar tillsammans med HMS-kollegan Dara Brodsky och hennes medförfattare Camilia Martin, chef för nyfödd medicin vid Weill Cornell Medicine och New York Presbyterian-Komansky Barnsjukhus.

Direktlänk Dela Medical Xpress fördjupade 22 september

Microsoft organiserar sin GenAI-strategi runt Microsoft Copilot

Microsoft har meddelat att företaget arbetar snabbt med att integrera Generative AI (GenAI) i sina applikationer och tjänster. Företaget har nu organiserat dessa ansträngningar runt Microsoft Copilot, med en ny designad ikon och en mer sammanhängande vision. De två största tillkännagivandena från företagets AI-event i New York är lanseringen av en ny GenAI-aktiverad version av Windows 11 som kommer nästa vecka, samt den allmänna lanseringen av Copilot-drivna Office-paketet i Microsoft 365 den 1 november. Microsoft har också tillkännagivit allmän tillgänglighet av Bing Chat Enterprise för mobil.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupade 22 september

Microsofts AI-assistent för Windows och Office AI-appen kommer att börja rullas ut

Microsoft meddelade att dess AI-assistent för Windows kommer att börja rullas ut den 26 september och Office AI-appen kommer att vara allmänt tillgänglig den 1 november. Microsofts Copilot-märkta AI-assistenter kommer att erbjuda en enhetlig upplevelse över operativsystem, applikationer och enheter, enligt VD Satya Nadella. Företaget har det senaste året omstrukturerat sina största produkter runt AI-teknik som kan generera nytt innehåll från stora datamängder. Detta inkluderar nu Windows, Office, Bing-sökning, säkerhetsprogram och kund- och finansprodukter.

Direktlänk Dela The Seattle Times fördjupade 22 september

Microsoft planerar att lansera AI-lösningen Copilot i Windows 11

Microsoft planerar att erbjuda en tidig version av Copilot som en gratis Windows 11-uppdatering från och med den 26 september, med utökad tillgänglighet över Bing, Edge och Microsoft 365 planerad till senare i år. Microsoft har presenterat sin senaste utveckling inom integrering av artificiell intelligens (AI) i sina produkterbjudanden. I ett uttalande den 21 september introducerade teknikjätten Microsoft Copilot, en banbrytande lösning som sömlöst införlivar AI-modeller i Windows 11. Företaget höll en ”speciell händelse”-konferens i New York City på torsdag, där de tillkännagav lanseringen av Copilot tillsammans med andra produkter, inklusive den högpresterande Surface Laptop Studio 2 och Surface Laptop Go 3.

Direktlänk Dela Coinspeaker fördjupade 22 september

Författare stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång

New York Times tog det första steget att uppdatera sina användarvillkor för att förhindra att artificiell intelligens tar över dess innehåll. Författare som George R.R. Martin och John Grisham har protesterat mot det de kallar ´systematisk och massiv stöld´: ChatGPT skulle matas genom upphovsrättsskyddade verk utan tillstånd eller auktorisation. Författarna hävdar att OpenAI begår ´uppenbara och farliga överträdelser´ mot upphovsrätten, så Författarnas Broderskap har valt att gå till domstol. Mary Rasenberg, VD för Författarnas Broderskap, har uttalat sig starkt mot maskininlärning och artificiell intelligens som ett hot som kan förstöra en otroligt rik litteratur.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 22 september

Globala framsteg och utmaningar i reglering av artificiell intelligens

Snabba framsteg inom artificiell intelligens (AI) som Microsoft-stödda OpenAI:s ChatGPT komplicerar regeringars försök att komma överens om lagar som styr teknikens användning. Här är de senaste stegen som nationella och internationella styrorgan tar för att reglera AI-verktyg: AUSTRALIEN planerar regler för att förhindra spridning av barnpornografiskt material skapat av AI och produktion av deepfake-versioner av samma material. STORBRITANNIEN har föreslagit sju principer för att göra utvecklare ansvariga, förhindra att Big Tech binder upp tekniken i sina plattformar och stoppa konkurrensbegränsande beteende. KINA har infört tillfälliga åtgärder som kräver att tjänsteleverantörer lämnar in säkerhetsbedömningar och får klartecken innan de släpper AI-produkter på massmarknaden. EUROPEISKA UNIONEN planerar regler och EU-lagstiftare Brando Benifei uppmanade medlemsländerna att kompromissa för att nå en överenskommelse innan årets slut. FRANKRIKE, ITALIEN, JAPAN, POLEN och SPANIEN utreder möjliga överträdelser. FN planerar regler och säkerhetsrådet höll sin första formella diskussion om AI i New York i juli. USA söker input på regler och kongressen höll utfrågningar om AI mellan 11 och 13 september.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 22 september

Google presenterar AI-drivna verktyg för Youtube

Google har introducerat flera nya AI-funktioner för att förbättra och förenkla videoinnehållsskapande på Youtube. En av dessa funktioner är Dream Screen, som är i experimentfas och låter användare lägga till AI-skapade bild- eller videobakgrunder i Shorts-formatet. Google lanserar också en ny mobilapp, Youtube Create, med snabbredigeringsverktyg för mobilvideor. Appen kommer att släppas på utvalda marknader innan den når allmänheten. Andra nya funktioner inkluderar Aloud, en AI-driven automatisk dubbningsfunktion, och Creator Music, som hjälper användare att hitta tillåten, royaltimusik för användning i videoklipp.

Direktlänk Dela M3 Media AB fördjupade 22 september

Storbritanniens vice premiärminister Oliver Dowden kommer att varna FN för att artificiell intelligens (AI) kan destabilisera världsordningen om inte regeringar agerar. Han kommer att informera FN om att utvecklingstakten riskerar att överstiga regeringarnas förmåga att göra det säkert. Storbritannien kommer att vara värd för en global toppmöte för att diskutera AI-reglering i november. Dowden kommer också att varna för att bli ´fast i debatter om det är ett verktyg för gott eller ett verktyg för ondska - det kommer att vara ett verktyg för båda´.

BBC fördjupade 22 september

Microsoft lanserar Copilot, en AI-assistent för Windows 11 och Microsoft 365

Microsoft har lanserat Microsoft Copilot, en AI-assistent som ska revolutionera hur människor interagerar med teknik. Copilot kommer att finnas tillgänglig i Windows 11, Microsoft 365, Edge och Bing för en sömlös AI-upplevelse. Copilot kommer att börja rullas ut i sin tidiga form i nästa utgåva av Windows 11 från den 26 september. Microsoft 365 Copilot kommer att vara tillgänglig för företagskunder från den 1 november. Dessutom kommer nya Surface-enheter att lanseras med de senaste AI-innovationerna för både privatpersoner och företag.

Direktlänk Dela Macau Business Media fördjupade 22 september

Författare stämmer AI-företaget OpenAI för upphovsrättsintrång

John Grisham, David Baldacci, Jodi Picoult och 14 andra författare stämmer OpenAI, skaparna av ChatGPT, i en grupptalan där de anklagar företaget för ´systematisk stöld i stor skala´ av deras upphovsrättsskyddade verk. Bland de 17 kärande finns även ´Game of Thrones´-skaparen George R.R. Martin och romanförfattaren Jonathan Franzen. Stämningen, som lämnades in på tisdag i en federal domstol i New York, anklagar OpenAI för att ha använt författarnas upphovsrättsskyddade verk för att ´träna´ ChatGPT, som sedan påstås ´skapa´ egna verk. Advokat Rachel Geman, som representerar författarna, menar att författarnas verk är avgörande för vad ChatGPT producerar och att OpenAI ´skulle ha en helt annan kommersiell produkt´ utan sådan input.

Direktlänk Dela New York Daily News fördjupade 22 september

Inphers XOR-plattform nu tillgänglig på Oracle Cloud Marketplace

Inpher, pionjärer inom integritetsförbättrad beräkning, har meddelat att deras XOR Privacy-Preserving Machine Learning Platform nu är tillgänglig på Oracle Cloud Marketplace. XOR-plattformen möjliggör för dataforskare att bygga bättre maskininlärnings- och AI-modeller genom att köra analyser på distribuerade datakällor med kryptografiska garantier om datasäkerheten. XOR-plattformen för Oracle Cloud Infrastructure (OCI) användare levererar företagsklara datavetenskapliga kapabiliteter för att utveckla, testa, integrera och distribuera kryptografiskt säkra arbetsflöden. Detta möjliggör för företagskunder att snabbt starta sina data- och AI-initiativ.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 22 september

YouTube lanserar AI-verktyg för innehållsskapare

YouTube har lanserat flera nya AI-verktyg för innehållsskapare vid sin Made on YouTube-händelse i New York. Bland dessa är Dream Screen, ett verktyg som låter skapare generera videor och foton att använda i bakgrunden av sina korta videor. Skapare kan skriva en idé som ´drake som flyger över New York City´ i en prompt för att generera en motsvarande video. Andra funktioner inkluderar AI-drivna förslag på vilka videor skapare ska göra härnäst, en automatisk dubbningsprodukt för att översätta videor till främmande språk och ´assistive´ sökning för att hitta rätt musik till en video via AI.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 21 september

Microsoft introducerar AI-assistenten Copilot

Microsoft har introducerat en ny AI-assistent, Copilot, som kommer att vara tillgänglig på alla appar, innehåll och enheter. Copilot kommer att rullas ut till Windows 11 som en del av en gratis uppdatering från och med den 26 september. Copilot samlar sammanhang, intelligens och kunskap från webben, ditt eget arbetsdata och den aktuella uppgiften på din dator för att generera idéer, förbättra arbetsflöden och frigöra kreativitet. Microsofts VD, Satya Nadella, sade vid lanseringseventet i New York att vi nu går in i en ny kategori av datoranvändning.

Direktlänk Dela Tech Guide fördjupade 21 september

Författare stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång

Flera författare, konstnärer, fotografer, musiker och filmskapare menar att teknikföretag tränar chattbot-algoritmer genom att använda upphovsrättsskyddat arbete för att skapa härledda innehåll för vinst. Det finns flera pågående rättsfall mot OpenAI, utvecklaren av ChatGPT, inklusive ett som inlämnades i tisdags i federal distriktsdomstol i New York av Authors Guild på uppdrag av dussintals bästsäljande författare, inklusive Elin Hilderbrand, Jonathan Franzen och George R.R. Martin. Författarna hävdar att OpenAI matar in deras böcker i ChatGPT:s stora språkmodellalgoritm utan samtycke, ersättning eller erkännande, i strid mot amerikansk upphovsrättslagstiftning.

Direktlänk Dela Harvard University Gazette fördjupade 21 september

iTutorGroup betalar $365,000 i åldersdiskrimineringsärende

Den 8 september 2023 godkände en federal domstol ett samtyckesdekret från Equal Employment Opportunity Commission (EEOC) med iTutorGroup Inc. och dess dotterbolag över påstådd åldersdiskriminering i anställning, som härrör från automatiserade system i rekryteringsprogramvara. iTutor, ett företag baserat i Shanghai, Kina, som tillhandahåller engelska språktutorer, anklagades för att använda programvara som automatiskt avvisade kvinnliga kandidater över 55 år och manliga kandidater över 60 år för handledarroller, i strid med Age Discrimination in Employment Act (ADEA). iTutor kommer att betala $365,000 till över 200 jobbkandidater som automatiskt sorterades ut av iTutor´s rekryteringsprogramvara för att lösa EEOC: s krav.

Direktlänk Dela Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP fördjupade 21 september

Microsofts AI-assistent M365 Copilot tillgänglig för företagskunder i november

Microsofts generativa AI-assistent M365 Copilot kommer att vara tillgänglig för företagskunder från den 1 november. AI-assistenten, som är inbyggd i Microsofts M365-samarbets- och produktivitetsappar, kan automatisera uppgifter och skapa innehåll. Flera stora företag, inklusive General Motors, KPMG och Visa, har testat den nya AI-assistenten. Efter lanseringen kommer Copilot att kosta $30 per användare varje månad. Microsoft annonserade också att små och medelstora företag kommer att få tidig tillgång till ett pilotprogram för M365 Copilot.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 21 september

Författare stämmer OpenAI för upphovsrättsintrång

Författarna George R.R. Martin, Jodi Picoult och John Grisham är bland nästan 20 författare som har gått med i en stämningsansökan mot OpenAI. De anklagar företaget för att ha använt deras böcker utan tillstånd för att utveckla sitt populära verktyg ChatGPT. Stämningen, som lämnades in av Authors Guild och 17 av dess mest framstående medlemmar, hävdar att OpenAI har ´tränat´ de så kallade ´stora språkmodellerna´ som driver sin chattbot med deras ´upphovsrättsskyddade verk´. Författarna söker ospecificerade skadestånd samt lagstadgade skadestånd på upp till $150 000 per intrångsverk och en permanent förbud mot att OpenAI använder deras verk.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 21 september

YouTube introducerar nya AI-verktyg för innehållsskapare

Under sitt event ´Made For YouTube´ introducerade YouTube flera nya AI-verktyg för innehållsskapare. Dessa inkluderar det generativa AI-verktyget Dream Screen, som tillåter skapare att generera videor eller videobakgrunder genom att skriva in en idé. YouTube meddelade också fyra andra AI-relaterade verktyg: tre som kommer till YouTube Studio nästa år och en helt ny skaparapp, YouTube Create, som är tillgänglig i beta idag. YouTube Create är i grunden YouTubes svar på CapCut, den populära mobila videoredigeringsverktyget från TikTok. Dessutom presenterade YouTube en AI-driven funktion kallad ´Find Beats´ och ett verktyg för att hitta musik med AI.