» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 227 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

X.AI är en konstgjord intelligens (AI) -driven personlig assistent som automatiserar mötesplanering och schemaläggning. Den kommunicerar med användare och deras kontakter via e-post, chatt eller röst för att hitta lämpliga tider och platser för möten. X.AI kan hantera flera tidszoner, schemakonflikter och bokningsförfrågningar. Den integreras med populära kalenderapplikationer, som Google Kalender och Microsoft Outlook, för att säkerställa att alla deltagare är informerade och uppdaterade om möten. X.AI sparar tid och ökar produktiviteten genom att eliminera det manuella arbetet med att organisera och planera möten.

Senaste nytt kring X.AI

Microsoft integrerar OpenAI i Copilot, Elon Musks X.AI planerar att samla in $1 miljard, ny AI-allians bildad, Beeper Mini lovar iMessage till Android, Twitch lämnar Sydkorea

1) Microsoft meddelar att deras Copilot AI chatbot kommer att integreras med OpenAI:s senaste LLM-modell GPT 4 Turbo och DALL-E 3, vilket ökar dess förmåga att svara på mer komplexa frågor. 2) Elon Musks AI-startup ´X.AI´ planerar att samla in $1 miljard i en ny finansieringsrunda. Företaget lanserade nyligen sin första chatbot, Grok, som kommer att konkurrera med OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard. 3) Meta, IBM och flera andra företag har bildat en AI-allians med målet att hålla AI open source. Alliansen kommer också att fokusera på att tillhandahålla AI-utbildning och -träning till programmerare och utvecklare. 4) En ny app, Beeper Mini, lovar att föra iMessage till Android-användare. 5) Twitch kommer att upphöra med sin verksamhet i Sydkorea från februari 2024 på grund av de höga kostnaderna för att bedriva verksamhet i landet.

Direktlänk Dela Techpluto fördjupar idag

Elon Musks AI-startup xAI planerar att samla in upp till 1 miljard dollar

Elon Musks AI-startup xAI har påbörjat steg för att samla in upp till 1 miljard dollar genom en aktieerbjudande, enligt en inlämning till US Securities and Exchange Commission. xAI har redan säkrat 134,7 miljoner dollar i eget kapital från det föreslagna erbjudandet. Musk, som medgrundade OpenAI 2015 men avgick från dess styrelse 2018, har varit uttrycklig om att utveckla säkrare AI-teknologier. Musk lanserade xAI i juli, och positionerade det som en ´maximalt sanningssökande AI´ för att konkurrera med Googles Bard och Microsofts Bing AI.

Direktlänk Dela Proactive Investors fördjupar idag

Elon Musk vill samla in upp till 1 miljard dollar för sitt AI-startup xAI

Elon Musk vill samla in upp till 1 miljard dollar för sitt AI-startup xAI, enligt en inlämning till SEC. Hittills har xAI samlat in nästan 135 miljoner dollar i aktiefinansiering, säger inlämningen. Endast investeringar värda minst 2 miljoner dollar kommer att accepteras. Musk lanserade AI-chatten Grok under xAI-paraplyet i november. Detta kom bara fyra månader efter att han lanserade xAI. Musk grundade faktiskt OpenAI med Sam Altman 2015. Men 2018 lämnade Musk OpenAI eftersom hans erbjudande om att driva företaget avvisades.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupar idag

Elon Musks AI-startup xAI samlar in upp till $1 miljard

Elon Musks AI-startup xAI samlar in upp till $1 miljard genom en aktieerbjudande för att öka sina ansträngningar att konkurrera med rivaler som Google och OpenAI. En inlämning till Securities and Exchange Commission visar att xAI redan har samlat in $134,7 miljoner mot det totala erbjudandet på $1 miljard. Musk, som också äger X Corp, samlar in pengar till en värdering som sannolikt kommer att ligga mellan $4 miljarder och $10 miljarder. Detta är hans första kända insamlingsrunda för xAI. xAi släppte en tidig betaversion av sin Grok chatbot förra månaden. Musk har inte avslöjat specifika externa investerare.

Direktlänk Dela New York Post fördjupar idag

Elon Musks AI-startup X.AI söker att samla in upp till 1 miljard dollar

X.AI, ett AI-startup grundat av Elon Musk, har inlämnat en ansökan till SEC för att samla in upp till 1 miljard dollar i en aktieerbjudande. Företaget har redan tagit in nästan 135 miljoner dollar från fyra investerare. Start-up-företaget, som Musk tillkännagav i juli, syftar till att ´förstå universums sanna natur´, enligt dess webbplats. Förra månaden släppte X.AI en chatbot som heter Grok, som företaget säger är modellerad efter ´Liftarens guide till galaxen´. Med Grok siktar X.AI på att direkt konkurrera med företag inklusive ChatGPT-skaparen OpenAI, som Musk hjälpte till att starta innan en konflikt med medgrundaren Sam Altman ledde honom att lämna projektet 2018. Musk har tidigare köpt tusentals högpresterande grafikprocessenheter (GPU:er) från Nvidia. X.AI är ett av många företag som ägs eller leds av Musk. Han är också VD för Tesla och SpaceX.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupar idag

Stora teknikbolag i kamp om artificiell intelligens efter OpenAI:s framgångar

Efter att OpenAI släppte ChatGPT, ett AI-program, i november 2022, utlöstes en intensiv kapplöpning bland teknikbolag. Google, med sin VD Sundar Pichai i spetsen, började omedelbart utveckla en rad produkter baserade på AI. På Facebook, nu Meta, omorganiserade Mark Zuckerberg delar av företaget runt AI, medan Elon Musk, som medgrundade OpenAI, lovade att skapa sitt eget AI-företag, X.AI. Microsofts VD, Satya Nadella, som investerat i OpenAI tre år tidigare, påskyndade sina planer på att införliva AI i Microsofts produkter.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupar idag

Meta´s chefsforskare: AI har lång väg att gå innan det blir medvetet

Meta´s chefsforskare för AI, Yann LeCun, uttryckte nyligen sin skepsis mot artificiell allmän intelligens (AGI) och nuvarande status för kvantdatorer. Han tror att vi sannolikt kommer att få ´bilsnivå´ eller ´hundnivå´ AI innan vi når mänskliga kapaciteter. LeCun menar att det finns ett AI-krig, och att Nvidia levererar vapnen. Han kritiserade den nuvarande metoden att träna stora språkmodeller och sa att text är en ´mycket dålig informationskälla´ eftersom den saknar komplexiteten i verkliga scenarier. LeCun och andra forskare på Meta arbetar därför med transformator-modeller. Han ifrågasatte också kvantdatorers nuvarande kapabiliteter.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupar idag

Elon Musk lämnade OpenAI med en uppmaning om att påskynda arbetet

Elon Musk, som lämnade OpenAI 2018, menade att företaget behövde snabba på sitt arbete. Musk, som grundade AI-företaget 2015, lämnade det på grund av en intressekonflikt med sitt arbete på Tesla. När Musk meddelade sin avgång till företagets anställda, sa han att OpenAI behövde påskynda sin framsteg. En forskare på OpenAI motsatte sig detta, vilket ledde till att Musk kallade forskaren för en ´idiot´. Musk har sedan dess blivit en uttalad förespråkare för en försiktig inställning till AI-innovation. Han har även startat ett eget AI-startup, xAI, och avslöjade i november xAI:s Chat-GPT-rival, Grok.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade igår

Musk och Page i konflikt över AI:s hot vid Musks födelsedagsfest

Elon Musk och Larry Page hamnade i en konflikt angående farorna med AI under Musks 44-årsdag 2015. Page anklagade Musk för att vara ´specieist´, som föredrog människor över framtida digitala livsformer. Musk hävdade att maskiner skulle förstöra mänskligheten. Denna meningsskiljaktighet markerade slutet på deras vänskap. Page var VD för Google när företaget förvärvade AI-labbet DeepMind för över 500 miljoner dollar 2014. Musk försökte övertala DeepMinds grundare Demis Hassabis att inte acceptera erbjudandet. Musk hjälpte senare till att lansera OpenAI, men lämnade styrelsen 2018.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade i förrgår

Öppet krig mellan Elon Musk och Sam Altman över OpenAI:s riktning

Elon Musk och Sam Altman, vd för Tesla respektive OpenAI, har haft en offentlig konflikt över OpenAI:s riktning. De två grundade OpenAI 2015 som ett motstånd mot Googles dominans inom artificiell intelligens (AI). Musk lämnade dock OpenAI 2018 efter en maktkamp. Sedan dess har han uttryckt missnöje med OpenAI:s riktning under Altman, särskilt efter att OpenAI accepterade miljardinvesteringar från Microsoft. Musk har lanserat sin egen AI-startup, xAI, och den konkurrerande AI-chatboten Grok, vilket har lett till ytterligare konflikter mellan de två.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade i förrgår

Musk vill veta vad som skrämde OpenAI:s chefsforskare

Elon Musk spelade en stor roll i att övertyga Ilya Sutskever att gå med i OpenAI som chefsforskare 2015. Nu vill Teslas VD veta vad han såg där som skrämde honom så mycket. Sutskever, som Musk nyligen beskrev som en ´god människa´ med ett ´gott hjärta´ - och ´kärnpunkten för OpenAIs framgång´ - tjänade på OpenAI-styrelsen som sparkade VD Sam Altman för två fredagar sedan; faktum är att Sutskever informerade Altman om hans avsked. Sedan dess har dock styrelsen reviderats och Altman återinsatts, med investerare ledda av Microsoft som pressar för förändringarna. Sutskever själv backade på måndagen, skrev på X, ´Jag ångrar djupt min deltagande i styrelsens handlingar. Jag hade aldrig för avsikt att skada OpenAI.´ Men Musk och andra teknik-eliter - inklusive de som hånade styrelsen för att de sparkade Altman - är fortfarande nyfikna på vad Sutskever såg. Sent på torsdagen postade riskkapitalisten Marc Andreessen, som har hånat ´domedagsprofeter´ som fruktar AI: s hot mot mänskligheten, till X, ´Allvarligt talat - vad såg Ilya?´ Musk svarade några timmar senare, ´Ja! Något skrämde Ilya tillräckligt för att vilja sparka Sam. Vad var det?´ Det förblir en gåta. Styrelsen gav bara vaga skäl för att sparka Atlman. Inte mycket har avslöjats sedan dess.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 25 november

Drama på OpenAI: VD sparkad och återanställd, Microsoft steg in för att stödja

OpenAI:s styrelse sparkade VD:n Sam Altman på grund av meningsskiljaktigheter kring säkerhetsfrågor. Många toppchefer på OpenAI avgick, vilket ledde till risk för personaluppror. Microsoft ingrep och uttryckte stöd för OpenAI och vilja att anställa Altman och andra som lämnat företaget. Kort därefter återanställde OpenAI Altman och många anställda återvände. En del av OpenAI:s avtal att ta tillbaka Altman innebär skapandet av en ny styrelse. Korea Advanced Institute of Science and Technology har tillkännagivit en ny AI-modell för att förutsäga socioekonomiska situationer i svårtillgängliga platser som Nordkorea. A121 Labs säkrade en förlängning på 30 miljoner dollar på sin tidigare tillkännagivna finansieringsrunda. Meta har tillkännagivit planer för två nya generativa AI-verktyg för bildredigering och videoklippsskapande. Nya AI-verktyg och appar inkluderar Off/Script, Google Holiday Shopping AI-verktygssvit, Google Dreamtrack, Luminar Neo och Grok.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 22 november

Elon Musk skapar kaos i OpenAI efter sparkandet av VD Sam Altman

Elon Musk har lagt till ytterligare kaos i den pågående krisen runt OpenAI efter avskedandet av VD Sam Altman. Musk uppmärksammade ett anonymt brev som anklagar Altman för olika exempel på oärligt beteende som VD för OpenAI. Brevet, som laddats upp på Github, togs bort mindre än en timme efter att Musk postade det. Brevet gör även anklagelser mot Greg Brockman, en medgrundare till OpenAI som avlägsnades som styrelseordförande förra veckan. Musk har själv anklagats för liknande beteende i flera av sina egna företag, inklusive Tesla, SpaceX och Neuralink.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 22 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas, Microsoft anställer honom för ny AI-forskningsenhet

Sam Altman, VD för OpenAI, avskedades överraskande på fredagen, vilket utlöste en dramatisk händelse i Silicon Valley. OpenAI, företaget bakom AI-chattboten ChatGPT, var i förhandlingar om en finansieringsrunda som skulle ha värderat företaget till 80 miljarder dollar. Altman, som var en synonym till framgången med ChatGPT, avskedades eftersom han inte var konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Hans interimistiska efterträdare som VD, Emmett Shear, medgrundare av streamingplattformen Twitch, sa att avskedandet inte berodde på någon oenighet om säkerheten. Microsoft, OpenAI:s största investerare, försökte återinsätta Altman, ett drag som stöddes av OpenAIs personal. På måndagen meddelade Microsoft att de har anställt Altman och hans nära kollega, före detta OpenAI-presidenten Greg Brockman, för att leda en ny avancerad AI-forskningsenhet.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 20 november

Elon Musk avslöjar AI-boten Grok och nya företaget xAI

Elon Musk, som lämnade OpenAI 2018, har återvänt till AI-världen genom att grunda xAI. Företaget syftar till att förstå universums sanna natur och har nyligen avslöjat AI-chattboten Grok. Musk har anlitat ett team av AI-ingenjörer för att hjälpa till med projektet. Grok kommer att fungera som en prenumerationsdrivare för X (tidigare Twitter) och använda X:s tweets som informationskälla. Dock har det inte getts några indikationer på hur Grok passar in i Musks bredare portfölj av teknologier, vilket väcker frågor om xAI:s allvar och betydelse.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 20 november

AI-startupen xAI av Elon Musk lanserar chatbot, utmanar Nvidia

Elon Musk har introducerat en AI-chatbot kallad Grok genom sin AI-fokuserade startup xAI. Grok, som beskrivs som rolig, ärlig och mer relaterbar än ChatGPT, är Musks svar på ChatGPT:s brister. Trots att Grok inte förväntas överträffa ChatGPT, kommer den att skapa en nisch för sig själv. Båda kommer troligen att lyckas, men det kan innebära problem för Nvidia. Varken ChatGPT eller Grok kommer att använda Nvidias teknologi i framtiden. OpenAI och Tesla, företagen bakom ChatGPT och Grok, planerar att flytta bort från Nvidias GPU:er. Detta är dåliga nyheter för Nvidia, eftersom även Microsoft, Alphabet, Amazon och Meta alla gör sina egna chips.

Direktlänk Dela InvestorPlace Media fördjupade 19 november

Globala ledare och teknikjättar diskuterar AI:s framtid på APEC-konferensen

Under Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) konferensen i San Francisco, diskuterade president Joe Biden och andra globala ledare med teknikjättar om artificiell intelligens (AI) och dess framtid. Trots kollektiv expertis, fanns det inga konkreta svar på huruvida AI kommer att vara en katalysator för mänsklighetens framsteg eller en dystopisk mardröm. Microsofts VD Satya Nadella och Googles VD Sundar Pichai var optimistiska om AI:s potential. Deras entusiasm återspeglas av investerare som satsar på att AI kommer att gynna Microsoft och Google. Emellertid var perspektivet från utanför teknikindustrin mer försiktigt.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 17 november

xAI:s Grok presterar starkt i jämförelse med andra AI-modeller

xAI har avtäckt sin första Large Language Model (LLM), Grok, som Elon Musk har kallat ´bäst som finns´ i vissa viktiga avseenden. Kieran Paster, forskare vid University of Toronto, har testat flera AI-modeller, inklusive Grok, på ett matematikprov. Grok presterade bättre än alla andra LLM, inklusive Anthropic´s Claude 2, med undantag för OpenAI´s GPT-4. Grok fick totalt 59 procent jämfört med 68 procent för GPT-4. Grok visade också starka inferensförmågor och kan skilja mellan olika bias i nyheter, enligt tidiga intryck från beta-testare.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 15 november

Elon Musk kritiserar OpenAI:s ChatGPT, jämför den med sin egen AI, Grok

Elon Musk, som nyligen släppte sin första artificiella intelligensmodell ´Grok´ under sitt AI-företag xAI, har ständigt jämfört den med ChatGPT, ett företag han hjälpte till att grunda 2015. En användare på X (tidigare Twitter) frågade OpenAI:s AI-drivna chatbot hur man skulle kunna stjäla självständighetsförklaringen, varpå chatboten svarade att den inte kunde hjälpa till med det. Musk kommenterade detta som att ChatGPT har blivit outhärdlig. Detta kom efter att Sam Altman, VD för OpenAI, meddelade att GPT-4 Turbo nu är live. Musk´s Grok är för närvarande endast tillgänglig för ett begränsat antal användare.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 14 november

OpenAI erbjuder upp till 10 miljoner dollar för att locka AI-talanger från Google

Microsoft-stödda OpenAI erbjuder påstått lönepaket värda upp till 10 miljoner dollar för att locka till sig toppartificiell intelligenspersonal från sin huvudkonkurrent Google. OpenAI:s rekryteringsteam har pitchat några av Googles bästa AI-talanger inför en planerad försäljning av anställda aktier som kommer att höja OpenAIs värdering till över 80 miljarder dollar. Anställda får höra att de kan låsa in paket på företagets nuvarande värdering på cirka 27 miljarder dollar och se en värdeökning när aktieförsäljningen avslutas. De bästa affärerna kan vara värda mellan 5 miljoner och 10 miljoner dollar.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 13 november

Elon Musk deltar i rysk AI-konferens, troligen kopplat till hans Grok-neuralnätverk

Elon Musk, ägare till Tesla och SpaceX, kommer att vara talare vid den kommande internationella konferensen om artificiell intelligens i Ryssland, AI Journey 2023. Detta kan vara relaterat till hans nyligen tillkännagivna Grok-neuralnätverk från xAI, som beskrivs som en AI modellerad efter Liftarens guide till galaxen, med förmågan att svara på nästan allt och till och med föreslå vilka frågor man ska ställa. Grok planeras att integreras i sociala nätverk X inom en snar framtid. Forskare från Indien, Kina och andra länder planerar också att tala på konferensen.

Direktlänk Dela EU Reporter fördjupade 13 november

OpenAI lanserar en förbättrad version av GPT-4 Turbo

OpenAI:s VD Sam Altman meddelade att en ny version av GPT-4 Turbo nu är live i ChatGPT. GPT-4 Turbo är nästa generations version av GPT-4, med träningsdata och kunskap om världshändelser fram till april 2023. Den har ett 128k kontextfönster, vilket innebär att den kan passa mer än 300 sidor text i en enda prompt. OpenAI har även optimerat dess prestanda, vilket gör att de kan erbjuda GPT-4 Turbo till ett 3x billigare pris för inmatningstokens och ett 2x billigare pris för utmatningstokens jämfört med GPT-4. Altman delade även en nyhet om att Microsoft begränsade sina anställdas tillgång till AI-verktyg som ChatGPT på grund av säkerhetsrisker och datahot från tredje part. Microsoft har sedan meddelat att det var ett misstag och att det har rättats till.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 13 november

Kan artificiell intelligens snart överträffa människan?

Inom området för artificiell intelligens (AI) är singulariteten en avgörande punkt, vilket markerar tidpunkten då AI överträffar mänsklig kontroll. Trots framtiden är oförutsägbar, föreslår experter inom AI att denna singularitet kan inträffa inom nästa decennium. Accelerationen av AI:s exponentiella tillväxt är påtaglig, drivs av enastående investeringar i AI-forskning. Nyckelaktörer inom industrin, såsom Meta och OpenAI, tillsammans med initiativ som Elon Musks AGI-fokuserade xAI, driver AI-utvecklingen. Trots detta kräver uppnåendet av singulariteten ett monumentalt språng från nuvarande AI-förmågor.

Direktlänk Dela Financial-world.org fördjupade 12 november

Sam Altman kritiserar Elon Musks nya AI-modell Grok

Förra veckan presenterade Elon Musk sin nya AI-modell Grok, vilket ledde till diskussioner inom AI-gemenskapen. Sam Altman, VD för OpenAI, kritiserade subtilt Musks nya modell på Twitter. Han postade en skärmdump som visade den senaste versionen av ChatGPT, som låter användare skapa anpassade chatbotar, kända som GPTs. Altman nedvärderade inte bara Musks Grok-modell, utan framhävde också ChatGPT:s senaste funktioner. Musk har ännu inte svarat på Altmans tweet, som har fått över 25 000 gillanden och tusentals kommentarer.

Direktlänk Dela Tech Ballad fördjupade 11 november

OpenAI:s nyligen släppta GPT-modeller har lett till en kreativ explosion bland användare, som kan anpassa den kraftfulla GPT-4 stora språkmodellen (LLM) efter sina egna behov. Detta har resulterat i en rad fascinerande och ibland bisarra skapelser, från praktiska tillämpningar till fantasifulla idéer. Bland de mest noterbara finns ´I´m Offended Bot´, ´Master Sorry´, ´Expert AI Consultant´, ´Geopolitics GPT´, ´Professor Thoth´, ´WeatherGPT´ och en oauktoriserad klon av Elon Musks Grok.

Decrypt Media fördjupade 11 november

Elon Musks AI-verktyg Grok: 5 saker att veta

Elon Musks senaste AI-projekt, xAI, har lanserat sin första skapelse, Grok, som syftar till att ta upp konkurrensen med OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard. Grok, beskrivet som ett ´upproriskt´ AI, är modellerat efter den humoristiska framtidsboken ´Liftarens guide till galaxen´ av Douglas Adams. Grok har tillgång till realtidsdata från Twitter/X, vilket ger det en fördel för att ge aktuell information och svar. Produkten är för närvarande i sin tidiga beta-fas och är exklusivt tillgänglig för en utvald grupp användare för testning. Musk har indikerat att hans AI-skapelse så småningom kommer att bli en funktion av X Premium+, som kommer med en prenumeration på 16 dollar per månad.

Direktlänk Dela Moguldom fördjupade 11 november

Elon Musk avslöjar AI-bot ´Grok´ för att utmana ChatGPT

Elon Musk har avslöjat sin egen artificiella intelligens bot, Grok, för att utmana ChatGPT. Musk hävdar att prototypen redan är överlägsen ChatGPT 3.5 på flera benchmarks. Grok är det första produkten från Musks xAI-företag och testas nu med en begränsad grupp av amerikanska användare. Grok utvecklas med data från Musks X, tidigare Twitter, och är därmed bättre informerad om de senaste utvecklingarna än alternativa botar med statiska dataset. Grok kommer att göras tillgänglig för alla X Premium+ användare efter att den lämnat teststadiet.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 11 november

AI-verktyg och deras inverkan på vitt skilda områden

AI-verktyg som ChatGPT kan vara till stor nytta för de flesta människor som inte är utmärkta skribenter. OpenAI introducerar GPT Store, som gör det möjligt för utvecklare att skapa anpassade GPT-baserade konversationella AI-modeller och sälja dem i en ny marknadsplats. Detta ska utöka tillgängligheten och den kommersiella användningen av AI. Apple fortsätter att utveckla generativa AI-teknologier, medan Twitter Premium Plus-prenumeranter snart kommer att ha tillgång till xAI:s nya AI-system, Grok. AWS introducerar Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) och Capacity Blocks för ML, en ny tjänst som gör det möjligt för kunder att hyra Nvidia GPU:er för AI-uppgifter. WeWork har ansökt om skydd mot konkurs, och 01 Advisors har säkrat 395 miljoner dollar för sin tredje fond. Microsoft uppdaterar sitt startprogram för att erbjuda utvalda startups gratis tillgång till avancerade Azure AI-superdatorresurser.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 10 november

Jämförelse mellan GPT-4 Turbo LLM och Claude 2 LLM

I en jämförelse mellan GPT-4 Turbo och Claude 2, två stora språkmodeller, undersöks kapabiliteter, kontextfönster, pris, noggrannhet och mer. OpenAI´s GPT-4 Turbo, presenterad av VD Sam Altman och Microsofts VD Satya Nadella, är den senaste stora språkmodellen från OpenAI. AI-företaget xAI, grundat av Elon Musk, har nyligen utfört forskning om rankning av AI-chattrobotar och deras respektive AI-modeller. Claude-2 hamnade på andra plats i denna omfattande jämförelse. GPT-4 Turbo har fler parametrar och vinner i förståelse, sammanhang och högkvalitativ output, med Claude-2 på andra plats.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 10 november

Bitget listar AI-inspirerade GROK på sin kryptovalutaplattform

Bitget, världens ledande kryptovalutabörs och Web3-företag, meddelar att de kommer att lista GROK, en token inspirerad av AI-chattbotprojektet utvecklat av xAI. Detta återspeglar Bitgets engagemang för att omfamna banbrytande teknologier som har potential att omdefiniera blockchain-utrymmet. Handeln med GROK kommer att börja den 10 november 2023, kl 10:00 (UTC). GROK är ett meme-mynt inspirerat av Grok-projektet, vilket är utvecklat på den egensinniga intelligensen i ´The Hitchhiker´s Guide to the Galaxy´ och representerar ett språng i artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 november

Teknikjättar i ordkrig om vem som har bästa AI-modellen

Sam Altman från OpenAI och Elon Musk, VD för Tesla, har hamnat i en offentlig dispyt om vars storskaliga språkmodell (LLM) är bäst. Musk har nyligen lanserat Grok via sin senaste satsning, xAI, som är en rival till ChatGPT. Altman verkar inte imponerad av den senaste AI-modellen och har postat skärmdumpar där han använder en anpassad GPT-byggare skapad av hans företag. Musk svarade med ett inlägg som påstås vara skrivet av Grok. Altman och Musk har tidigare arbetat tillsammans och var två av de ledande figurerna bakom skapandet av OpenAI 2015.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 10 november

Sam Altman kritiserar Elon Musks chatbot Grok

Sam Altman, skaparen av ChatGPT, har kritiserat Elon Musk och hans nyligen lanserade chatbot Grok, som han kallade för ´pinsam boomerhumor´. Altman delade en skärmdump av den senaste versionen av OpenAI-stödda ChatGPT, som nu tillåter användare att skapa anpassade versioner av ChatGPT kallade GPTs. Altman kallade Grok för ett slöseri med tid och antydde att ChatGPT är bättre än Grok. Efter att Altman delade inlägget reagerade internetanvändare med memes och skämt. Noterbart är att Musk och Altman var vänner och grundade OpenAI som en ideell organisation 2015, men rivaliteten började när OpenAI under Altman ändrade sin vision från att vara en ren ideell organisation och ingick ett partnerskap med Microsoft.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 10 november

AI-startup Humane lanserar bärbar virtuell assistent AI Pin

AI-startup Humane har lanserat AI Pin, en bärbar virtuell assistent som är inbyggd med teknologi från OpenAI och molnbaserade datortjänster från Microsoft. Enheten, som släpptes den 10 november, fungerar som en brosch som användaren bär och trycker på för att tala med en virtuell AI-assistent. Enligt Humane kan användarna också interagera med enheten via en intuitiv pekplatta, hålla upp objekt, utföra gester och genom dess laserinksdisplay som projiceras på handflatan. Humane grundades av före detta Apple-anställda och har fått 241 miljoner dollar i investeringar från stora aktörer som Sam Altman, VD för OpenAI, och Microsoft.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 10 november

Elon Musk lanserar AI-modell Grok, Sam Altman antyder att vem som helst kan skapa en liknande chatbot

Elon Musks artificiella intelligensföretag, xAI, lanserade under helgen sin första AI-modell kallad Grok, som Musk jämförde med ChatGPT och beskrev som mer avancerad och humoristisk. OpenAI:s VD, Sam Altman, föreslog dock att vem som helst kan skapa en chatbot som Grok med hjälp av GPT. Han delade en skärmdump som visade hur den nya GPT Builder används för att skapa en chatbot med ´pinsam boomerhumor´. xAI släppte sin första AI-modell till begränsade användare tidigare i veckan. Musk har tidigare meddelat att när Grok lämnar sin tidiga betafas kommer chatboten att bli tillgänglig för alla X Premium+-prenumeranter.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 november

Grok AI från xAI visar lovande resultat i jämförelse med andra AI-chatbotar

xAIs senaste AI-chatbot, Grok AI, visar imponerande resultat trots att den fortfarande är i stängd beta. AI-modellen Grok-1 rankas som den fjärde bästa i teknisk prestanda över fyra nyckelbenchmark för artificiell intelligens, och slår den fria versionen av ChatGPT (GPT-3.5) i alla. Men hur står sig Grok-1 mot Googles PaLM 2? Resultaten visar att Google Bard presterar mellan 5 - 17,8% bättre än Grok-1. Trots detta har Grok AI haft en starkare start än sina konkurrenter och rankas fjärde högst jämfört med alla andra grundmodeller från stora techföretag, inklusive GPT-4, Claude-2 och PaLM 2.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 9 november

AI och appar: En dystopisk framtid enligt South Park och Elon Musk

I den animerade specialen ´South Park: Joining the Panderverse´ skildras en framtid där appar och AI övertar många jobb, och där människor blir allt mer beroende av proffs för att utföra manuella uppgifter. Detta leder till att hantverkare blir extremt efterfrågade och kan begära tusentals dollar för att reparera en ugnslucka eller fixa elektriska ledningar. Serien berör också AI:s övertagande av vissa jobb, inklusive en scen där en AI-terapi-app gör en terapeuts tjänster överflödiga. Elon Musk förutspådde nyligen att AI kommer att avsluta behovet av jobb. Musk har uttryckt sina farhågor om AI, men utforskar också vad hans xAI-insatser kan tillföra detta område. xAI:s Grok chatbot, en potentiell rival till OpenAI:s ChatGPT, släpptes på söndag.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 9 november

Artificiell intelligens (AI) omfattar en mängd aktiviteter relaterade till maskiner som utför uppgifter med eller utan mänsklig inblandning. Teknologiföretag som Google, Meta, Alibaba, Baidu, OpenAI och Anthropic är framträdande aktörer inom AI, men världens regeringar spelar också en viktig roll genom att forma regelverket för AI-system. Sedan 2016 har tekniktunga regioner och länder över hela världen infört regleringar riktade mot AI-teknologier. Det finns för närvarande över 1 600 AI-policyer och strategier globalt. Europeiska unionen, Kina, USA och Storbritannien har framträtt som centrala aktörer i utformningen av AI:s utveckling och styrning.

The Conversation fördjupade 8 november

AI-experter förutspår att artificiell allmän intelligens kommer snart

Artificiell allmän intelligens (AGI) är i centrum för diskussioner i Silicon Valley. AGI är AI som kan hantera nästan vilken mental uppgift som en människa kan, eller till och med överträffa den. Elon Musk tror att användbar AGI kommer att slå igenom runt 2029. Shane Legg tror att forskare har lika stor chans att uppnå AGI inom de närmaste åren. Geoffrey Hinton förutspår att AI kommer att slå mänsklig intelligens inom fem till 20 år. Yann LeCun tror att AI kommer att överträffa människor, men vi saknar fortfarande viktiga koncept för att nå den nivån. Sam Altman tror att AGI kommer att framträda under nästa decennium. Demis Hassabis förutspår att AI kommer att matcha mänsklig intelligens inom de närmaste åren eller kanske inom ett decennium.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 8 november

Första inblicken i Musks AI-företag

I det första avsnittet av podcasten Elon, Inc. avslöjar xAI sin rival till ChatGPT och Shawn Fain riktar sin uppmärksamhet mot Tesla. Shawn Fain är president för United Auto Workers.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 8 november

Elon Musks AI-företag, xAI, lanserar ny chatbot, Grok

Elon Musks AI-företag, xAI, är redo med sin nya chatbot, Grok. Enligt Musk är Grok redo att ta upp kampen mot OpenAI:s ChatGPT och Google Bard. Grok är modellerad efter Douglas Adams populära science fiction-franchise ´Liftarens guide till galaxen´. Musk påstår att Grok är ´designad för att svara på frågor med lite kvickhet och har en rebellisk ådra, så använd den inte om du hatar humor!´ Grok svarar också på ´kryddiga´ frågor, vilka de flesta AI-system avvisar. Grok har bara funnits i två veckor men har redan överträffat ChatGPT-3.5 i flera jämförelser. Grok är endast tillgänglig för utvalda verifierade X-användare i USA som ursprungligen anmälde sig till xAI:s tidiga tillgångsprogram.

Direktlänk Dela KnowTechie fördjupade 7 november

OpenAI annonserar uppdateringar och prissänkningar för ChatGPT

OpenAI meddelade en rad förändringar för ChatGPT och andra produkter vid sin årliga DevDay-konferens. Dessa inkluderar prissänkningar för utvecklare och en helt ny språkmodell för chatboten kallad Turbo. GPT-4 Turbo är en mer avancerad version av GPT-4 med ett mycket större kontextfönster och har kunskap om världshändelser upp till april 2023. OpenAI har också lanserat ett API för att bygga assistenter och ett sätt att skapa anpassade versioner av ChatGPT. Dessa ändringar är dock inte tillgängliga för alla ChatGPT-användare.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 7 november

OpenAI presenterar stora uppdateringar för sin AI-chatbot ChatGPT

OpenAI har presenterat en stor uppdatering för sin populära AI-chatbot, ChatGPT, vilket gör att vem som helst nu kan skapa sin egen personliga version. ChatGPT är utformat för flexibilitet och kan användas till allt från en AI-driven semesterplanerare till en röststyrd DJ. Användare kommer att kunna publicera sina unika versioner av AI-bot på en marknadsplats som kallas GPT Store. Dessutom har ChatGPT nu över 100 miljoner aktiva användare per vecka. Uppdateringarna kommer i takt med ökad konkurrens från andra teknikföretag som Google och Meta.

Direktlänk Dela Yahoo News Australia fördjupade 7 november

Elon Musks xAI lanserar AI-verktyget Grok för Twitter Premium Plus-användare

Elon Musks företag xAI har lanserat sitt AI-verktyg Grok, som nu är tillgängligt för Twitter Premium Plus-användare. Grok skiljer sig från Google´s Bard och Open AI´s Chat GPT, trots att den ger samma svar som dessa chatbots, eftersom den har tränats på ett annat sätt. Grok har utformats för att svara på nästan allt och till och med föreslå vilka frågor man ska ställa. Efter testning kommer Grok att släppas för alla X Premium-användare. Grok svarar även med humor, vilket skiljer den från andra chatbots.

Direktlänk Dela India Herald fördjupade 7 november

Elon Musk lanserar ny AI-chatbot, Grok

Elon Musk, grundaren av Tesla, har officiellt lanserat sin nya AI-chatbot Grok, som lovar att vara en ´upprorisk´ följeslagare som kommer att ´svara på kryddiga frågor´ som dess konkurrenter inte svarar på. Grok är en produkt i ett mycket tidigt betastadium och kan bara nås via inbjudan i USA. Musk har lovat att den artificiella intelligensen snart kommer att ingå i X Premium Plus-prenumerationen, som kostar 16 dollar per månad eller 168 dollar per år. Grok är utformad för att ´svara på nästan allt´ och bli din forskningsassistent på en mängd olika ämnen. Grok verkar ha ambitioner utöver att bara vara en chatbot som känner till de senaste memerna. xAI hävdar att Grok tränades för bara fyra månader sedan med 33 miljarder parametrar.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 7 november

OpenAI håller sin första utvecklarkonferens, presenterar nya AI-verktyg

Mer än 900 programutvecklare och andra deltagare deltog på måndagen i den första utvecklarkonferensen för det artificiella intelligensföretaget bakom ChatGPT. OpenAI, som grundades som ett ideellt forskningsinstitut 2015, har blivit världsberömt för sitt chatbot. Konferensen i San Francisco kommer en vecka efter att president Joe Biden undertecknade en exekutiv order som kommer att sätta upp några av de första amerikanska skyddsräckena för AI-teknologi. Ordern kräver att AI-utvecklare, som sannolikt inkluderar OpenAI, dess finansiella backare Microsoft och konkurrenter som Google och Meta, delar information med regeringen om AI-system som byggs med ´höga prestandanivåer´ som kan utgöra allvarliga säkerhetsrisker. På måndagen avtäckte OpenAI en ny version som kallas GPT-4 Turbo som är ´mer kapabel´ och kan hämta information om världs- och kulturevenemang så sent som april 2023.

Direktlänk Dela Arkansas Democrat-Gazette fördjupade 7 november

Elon Musk lanserar Grok AI, ett ´smarta och roligare´ alternativ till chattbotar

Elon Musk har lanserat Grok AI, en chattbot som han hävdar är smartare och roligare än sina konkurrenter. Grok AI erbjuder betalande användare av X, tidigare Twitter, möjligheten att ställa ´kryddiga frågor´ som de flesta andra AI-system avvisar. Grok AI skiljer sig från OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard genom att den har tillgång till realtidsdata från X. Grok AI riskerar dock att efterlikna desinformation och giftig diskurs som har plågat plattformen sedan innan Musks övertagande. Grok AI verkar också ha färre säkerhetsfilter som förhindrar den från att svara på frågor om känsliga ämnen.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 7 november

Över 900 deltagare vid OpenAIs första utvecklarkonferens

OpenAI:s första utvecklarkonferens lockade över 900 deltagare. OpenAI, som stöds av Microsoft och grundades som ett ideellt forskningsinstitut 2015, har uppmärksammats globalt för sin chatbot, ChatGPT. Konferensen följer efter att president Joe Biden undertecknade en exekutiv order som kräver att AI-utvecklare, inklusive OpenAI och konkurrenter som Google och Meta, delar information med regeringen om AI-system som kan utgöra allvarliga säkerhetsrisker. På konferensen presenterade OpenAI en ny version av sin AI-modell, GPT-4 Turbo, samt en ny produktlinje kallad GPTs som låter användare skapa anpassade versioner av ChatGPT för specifika uppgifter. OpenAI står inför konkurrens från utvecklare av öppen källkodsmodeller och andra kommersiella chatbots.

Direktlänk Dela Northwest Arkansas Democrat-Gazette fördjupade 7 november

Elon Musks nya AI-startup xAI presenterar chatboten Grok

Elon Musk har presenterat sin nya AI-startup xAI:s chatbot Grok, som är utformad för att konkurrera med OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard. Grok är inspirerad av Liftarens guide till galaxen och beskrivs som en mer otraditionell chatbot jämfört med Google och OpenAI:s alternativ. Musk sade att Grok är utformad för att ´svara på frågor med lite kvickhet´ och varnade användare att inte använda chatboten om de ´hatar humor´. Grok har tillgång till realtidsinformation på X/Twitter-plattformen och kommer att svara på ´kryddiga frågor´ som andra AI-system inte kommer att svara på.

Direktlänk Dela IGN Entertainment fördjupade 7 november

OpenAI avslöjar GPT-4 Turbo och andra framsteg vid sin första utvecklarkonferens

OpenAI höll sin första utvecklarkonferens i San Francisco, där de presenterade GPT-4 Turbo, en förbättrad version av sin befintliga AI. OpenAIs VD, Sam Altman, gjorde flera nya tillkännagivanden, inklusive Custom GPTs, Assistant API, GPT Store och ett nytt ChatGPT-gränssnitt. Han uppgav också att ChatGPT har över 100 miljoner aktiva användare varje vecka och 2 miljoner utvecklare. Konferensen markerades av en rad spännande tillkännagivanden och demonstrationer med över 900 mjukvaruutvecklare närvarande. OpenAI grundades som ett ideellt forskningsinstitut 2015 och har sedan dess gjort betydande framsteg inom AI-teknik.

Direktlänk Dela ETV Bharat fördjupade 7 november

Elon Musks AI-startup xAI lanserar humoristisk chatbot

Elon Musks nya AI-startup, xAI, har efter att ha retas med produkten förra veckan, nu annonserat Grok, en chatbot som ser ut att ta upp konkurrensen med OpenAIs ChatGPT och Googles Bard. Grok, som är modellerad efter Liftarens guide till galaxen, beskrivs som en mer oortodox chatbot jämfört med Google och OpenAIs alternativ. Musk sa att Grok var designad för att ´svara på frågor med lite kvickhet´ och varnade användare att inte använda chatboten om de ´hatar humor´. Grok har realtidsåtkomst till information på X/Twitter-plattformen och kommer att svara på ´kryddiga frågor´ som andra AI-system inte kommer att svara på.

Direktlänk Dela Imagine Games Network fördjupade 7 november

OpenAI håller sin första utvecklarkonferens med närmare 900 deltagare

Artificiell intelligens-företaget OpenAI höll sin första utvecklarkonferens i San Francisco, med cirka 900 mjukvaruutvecklare och andra deltagare. OpenAI, som grundades 2015 som ett ideellt forskningsinstitut, blev världskänt för mindre än ett år sedan med lanseringen av en chatbot. Konferensen kommer en vecka efter att USA:s president Joe Biden undertecknade en exekutiv order som kommer att sätta vissa av de första amerikanska riktlinjerna för AI-teknik. OpenAI visade upp några av de kommersiella fördelarna med sina verktyg, inklusive ChatGPT, GPT-4 och bildgeneratorn DALL-E. Företaget står inför ökad konkurrens från andra utvecklare, inklusive Bard från Google och Claude från Anthropic.

Direktlänk Dela NBC Bay Area fördjupade 7 november

Elon Musk lanserar AI-chattbot med ´rebellisk strimma´

Elon Musk har presenterat den första produkten från sitt artificiella intelligensföretag, xAI. Produkten kallas ´Grok´ och är en AI-chattbot som Musk säger kommer att ha en ´rebellisk strimma´ och svara på ´kryddiga frågor´ som andra AI-chattbotar som ChatGPT kanske undviker. Till skillnad från andra AI-chattbotar kommer Grok att ha tillgång till realtidsinformation om världen, som den kommer att få genom att dra data från X/Twitter-plattformen. Grok är fortfarande i beta-testning, vilket innebär att endast ett urval av användare har tillgång till den.

Direktlänk Dela Breitbart News Network fördjupade 7 november

Elon Musk introducerar Grok, en AI med ´Fun Mode´ och realtidskunskap

Elon Musk har introducerat Grok, en AI-modell utvecklad av hans senaste företag, xAI. Grok, som är designad för att ´förstå världen´, är utformad för att svara på nästan alla frågor och föreslå vad man ska fråga. Grok har också en ´Fun Mode´ som ger humoristiska men faktabaserade svar. Grok har tillgång till hela Twitter-flödet av innehåll, vilket ger den en ´realtidskunskap om världen´. Genom att lära sig om händelser från olika synvinklar och ta in noteringar från Twitter-gemenskapen, kommer Grok att dra nytta av en mångfacetterad bild av världen.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 7 november

Elon Musk lanserar AI-chattboten Grok

Teknikvisionären Elon Musk har lanserat ´Grok´, ett sofistikerat verktyg för artificiell intelligens (AI), i den konkurrenskraftiga arenan för AI-drivna chattbotar. Grok, utvecklad av Musks senaste AI-företag xAI, är designad för att engagera sig i naturliga språkkonversationer och erbjuder en mängd potentiella tillämpningar, från kundservice till innehållsgenerering. Grok är för närvarande i ett tidigt beta-stadium och endast tillgänglig för utvalda användare. Grok skiljer sig ut genom sin ´realtidskunskap om världen via X-plattformen´ och sin atypiska konversationsstil, som beskrivits som ´svordomsladdad´ och ofiltrerad.

Direktlänk Dela RetailWire fördjupade 7 november

AI- och blockchainutvecklaren SingularityNETs VD tror att AGI är närmare än vi tror

Generativ AI har blivit fast förankrad i kulturen och alla, från datavetare till sociala medier, ser fram emot nästa stora hopp: singulariteten, ögonblicket när artificiell intelligens överträffar mänsklig intelligens och undkommer mänsklig kontroll. Innan den allmänna antagandet av generativ AI och ökande oro över teknikens faror har experter spekulerat att singulariteten är decennier bort. Men Ben Goertzel, VD för AI- och blockchainutvecklaren SingularityNET, tror att ankomsten av artificiell generell intelligens (AGI) är år, inte decennier bort. Goertzel är en framstående figur inom AI och har tillbringat år med att formulera konceptet av AGI. Han har en doktorsexamen i matematik från Temple University och har bidragit till olika områden, inklusive AI, kognitionsvetenskap och komplexa system. Sedan 2010 har Goertzel varit ordförande och vice ordförande för Humanity+ och Artificial General Intelligence Society, respektive. Teknologisk singularitet är en hypotetisk framtida punkt där teknologisk tillväxt blir okontrollerbar och oåterkallelig, vilket leder till drastiska oförutsägbara förändringar i mänsklig civilisation.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 6 november

Elon Musk avtäcker ChatGPT-rivalen Grok

Elon Musks nya artificiella intelligens (AI) företag har lanserat chatboten Grok, avsedd att konkurrera med ChatGPT. Musks nya företag xAI hävdar att Grok har en ´rebellisk strimma´ och realtidsåtkomst till information på X, plattformen tidigare känd som Twitter. Musk, ägaren till X, meddelade i ett söndagsinlägg att det nya Grok-verktyget kommer att integreras med sociala medier och existera som en fristående app. För tillfället är Grok i ett ´mycket tidigt beta produktstadium´, sade xAI-företaget i ett blogginlägg.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 6 november

xAI lanserar PromptIDE för att förbättra AI-utveckling och förståelse

xAI har introducerat PromptIDE, en toppmodern integrerad utvecklingsmiljö som syftar till att revolutionera promptteknik och tolkbarheten av maskininlärningsmodeller. Verktyget är särskilt användbart för ingenjörer och forskare som studerar Grok-1, den underliggande modellen för Grok-plattformen. PromptIDE erbjuder insikt i modellens tankesätt, vilket möjliggör en djupare förståelse för hur språkmodeller reagerar på prompts och hur deras utdata kan finslipas för bättre noggrannhet och relevans. PromptIDE har en Python-kodredigerare i kärnan, tillsammans med ett nyutgivet SDK som möjliggör implementering av komplexa prompttekniker. PromptIDE är för närvarande endast tillgängligt för deltagare i xAI:s tidiga tillgångsprogram.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 6 november

Elon Musk lanserar chattboten Grok som svar på OpenAI:s ChatGPT

Elon Musk lanserade på söndagen xAI:s Grok, företagets svar på OpenAI:s ChatGPT generativa språkchattbot. Grok, en chattbot som ger svar baserade på live-åtkomst till X-plattformen, sägs vara överlägsen andra chattbotar med begränsade datamängder. Grok kommer att integreras i sociala medier och kommer också att finnas tillgänglig som en fristående app. Musk har tidigare varnat för AI:s potentiella risker och undertecknade ett upprop som krävde en paus i utvecklingen av generativ AI. Trots detta har han nu lanserat sitt eget GenAI-program Grok.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 6 november

OpenAI meddelar att ChatGPT har 100 miljoner aktiva användare varje vecka

OpenAI kan stå inför konkurrens från andra AI-teknikföretag - som Anthropic och Elon Musks nyligen lanserade xAI - men när det gäller chattrobotar tar ChatGPT tydligen tronen. Det snabbt växande AI-företaget lanserades bara för sju år sedan och berömmer nu sina framgångar. ChatGPT har nu 100 miljoner aktiva användare varje vecka, sa VD Sam Altman på OpenAI:s första utvecklarkonferens måndagen den 6 november. Utöver sin snabbt växande användarbas rapporterade OpenAI att över 2 miljoner utvecklare arbetar med dess modeller för att bygga nya applikationer.

Direktlänk Dela Hypebeast fördjupade 6 november

Elon Musk tror att AI kan göra alla arbetslösa

Elon Musk, VD för Tesla och SpaceX, tror att artificiell intelligens (AI) kan göra att alla blir arbetslösa. Musk sa att AI har potential att bli ”historiens största störande kraft”. Han talade vid ett event vid Lancaster House, den brittiska regeringens officiella residens, tillsammans med Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak. Musk har tidigare varnat för hotet som AI utgör för mänskligheten och kallade det farligare än kärnvapen. Han var en av många teknikledare som uppmanade till en paus i utvecklingen av AI bortom OpenAI:s GPT-4-programvara i ett öppet brev tidigare i år.

Direktlänk Dela Sarajevo Times fördjupade 6 november

Elon Musks AI-företag xAI introducerar chatboten Grok

Teknikmiljardären Elon Musk har avtäckt en chatbot vid namn Grok på sin X-plattform (tidigare Twitter), i syfte att konkurrera med OpenAI:s ChatGPT. Grok, som beskrivs som en ´konversationell AI för att förstå universum´, är designad för att ´svara på nästan allt och, mycket svårare, föreslå vilka frågor man ska ställa´. Grok drivs av Grok-1, en stor språkmodell utvecklad av xAI. Grok, som endast har två månaders träning, skapades för att konkurrera med ChatGPT. Grok är fortfarande i beta-testning och är för närvarande endast tillgänglig för premiumabonnenter på X.

Direktlänk Dela ITWeb fördjupade 6 november

Elon Musk introducerar AI-verktyget Grok

Teknikmogulen Elon Musk har introducerat ´Grok´, ett artificiellt intelligensverktyg som ska konkurrera med etablerade generativa AI-modeller som OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard. Grok kommer snart att vara tillgängligt för alla X Premium+-prenumeranter efter att ha genomgått sin tidiga betafas. Grok har tillgång till användarinlägg på X, en plattform som förvärvades i oktober 2022, och är utformad med en touch av humor i sina svar. Grok drivs av Grok-1, xAI:s senaste stora språkmodell, som har förfinats under de senaste fyra månaderna.

Direktlänk Dela International Business Times Singapore fördjupade 6 november

Elon Musks nya AI-startup xAI presenterar humoristisk chatbot Grok

Elon Musk´s nya AI-startup, xAI, har presenterat Grok, en chatbot som utformats för att vara mer otraditionell jämfört med Google och OpenAI:s erbjudanden. Grok, som är modellerad efter Liftarens guide till galaxen, är utformad för att ´svara på frågor med lite kvickhet´. Musk varnade användare att inte använda chatboten om de ´hatar humor´. Grok har tillgång till realtidsinformation på X/Twitter-plattformen och kommer att svara på ´kryddiga frågor´ som andra AI-system inte gör. När Grok är ur sin tidiga betafas kommer den att vara tillgänglig för de som betalar 16 dollar i månaden för att prenumerera på X Premium Plus.

Direktlänk Dela IGN Entertainment fördjupade 6 november

Elon Musk avtäcker Grok AI, ett nytt chattbot-alternativ till ChatGPT

Mindre än åtta månader efter att ha avrått företag från att utveckla avancerad artificiell intelligens har Elon Musk presenterat sin lösning på ´medvetna´ AI-chattbotar som ChatGPT. Musk hävdar att hans nya Grok AI är både smartare och roligare än sina konkurrenter, och erbjuder betalande användare av X (tidigare Twitter) möjligheten att ställa ´kryddiga frågor´ som de flesta andra AI-system avvisar. Grok skiljer sig från OpenAI:s ChatGPT och Googles Bard genom att det har tillgång till realtidsdata från X, som Musk tog över för nästan exakt ett år sedan.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 6 november

OpenAI håller sin första utvecklarkonferens och står inför ökande konkurrens

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, höll sin första utvecklarkonferens, vilket markerar en betydande milstolpe för företaget. Grundat 2015 som en ideell forskningsinstitut, har OpenAI snabbt blivit känt för sin chatbot och väckt diskussioner om AI:s framtid. Företaget står inför ökande konkurrens från både etablerade spelare och framväxande startups. Nyckelpunkter inkluderar OpenAI:s omvandling från en ideell forskningsinstitut till en global sensation, president Joe Bidens senaste exekutiva order om AI-teknik, den ekonomiska potentialen för generativa AI-verktyg och OpenAI:s senaste framsteg inom språkmodeller och bildanalys.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 6 november

Elon Musks nya företag xAI utvecklar AI-modell med färre begränsningar

Elon Musk har meddelat att hans senaste företag, xAI, har utvecklat en kraftfull AI-modell, Grok, med färre begränsningar än konkurrenterna. Grok är designad för att svara på frågor med humor och ett rebelliskt inslag. Modellen är byggd på en språkmodell kallad Grok-1 med 33 miljarder parametrar och utvecklades på två månader. Företaget hävdar att Grok har en fördel i sin ´real-tids kunskap om världen via X-plattformen´, tidigare känd som Twitter, som Musk förvärvade för 44 miljarder dollar 2022. xAI har inte offentliggjort några modeller än.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 6 november

Stephen King kritiserar Elon Musks nya AI-chattbot Grok

Elon Musk har kritiserats av den amerikanska författaren Stephen King för sin nya AI-chattbot, Grok, som presenterades på lördag. Grok, en rival till ChatGPT, kommer att ha realtidsåtkomst till information på X-plattformen, tidigare känd som Twitter. Grok uppskattar sarkasm och är utformad för att införliva en del humor i sina svar. King, som har kallats en av de mest populära och produktiva författarna genom tiderna, delade Musks tillkännagivande på X och verkade mindre än entusiastisk. Musk svarade på Kings inlägg och skrev: ´Vill du prova?´ Efter utbytet spekulerade flera personer på X om chattbotar kommer att ta över författares jobb i framtiden.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 6 november

Elon Musks nya AI-startup xAI lanserar humoristisk chatbot ´Grok´

Elon Musks nya AI-startup, xAI, har presenterat Grok, en chatbot som utmanar OpenAIs ChatGPT och Googles Bard. Grok, som är modellerad efter Liftarens guide till galaxen, beskrivs som en mer otraditionell chatbot jämfört med Googles och OpenAIs. Musk sa att Grok är designad för att ´svara på frågor med lite vits´, och varnade användare att inte använda chatboten om de ´hatar humor´. Grok har realtidsåtkomst till information på X/Twitter-plattformen och kommer att svara på ´kryddiga frågor´ som andra AI-system inte kommer att svara på.

Direktlänk Dela Electronic Design fördjupade 6 november

Elon Musk avtäcker AI-chattboten Grok

Elon Musk har presenterat en AI-chattbot vid namn Grok, som fortfarande är under utveckling. Grok utvecklas av xAI, Musks nya AI-företag. Chattboten kommer att ha realtidsåtkomst till användarposter på sociala medieplattformar och planeras att rullas ut som en tjänst för X Premium+ prenumeranter. Grok kommer att konkurrera på en redan mättad marknad, där ChatGPT är den nuvarande ledaren. xAI hävdar att den nuvarande versionen av AI:n, Grok-1, har överträffat GPT-3.5 på flera punkter, men medger att den fortfarande ligger efter den mer avancerade GPT-4.

Direktlänk Dela Statista fördjupade 6 november

OpenAI håller sin första utvecklarkonferens

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har bjudit in hundratals mjukvaruutvecklare till sin första utvecklarkonferens. OpenAI, som grundades 2015, blev världsberömt för ett år sedan med lanseringen av en chatbot som väckt både entusiasm och rädsla. Konferensen kommer en vecka efter att president Joe Biden undertecknade en exekutiv order som kommer att sätta några av de första amerikanska riktlinjerna för AI-teknologi. OpenAI står också inför konkurrens från utvecklare av så kallade öppna källkodsmodeller som offentligt släpper sin kod och andra aspekter av systemet gratis. OpenAI:s senaste konkurrent är Grok, som Tesla-VD Elon Musk avtäckte under helgen.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 6 november

Elon Musk introducerar AI-chattboten Grok för användare av X

Elon Musk har annonserat introduktionen av ´Grok´, en artificiellt intelligent chattbot, för vissa användare av X, vilket Musk föreslår har en sarkastisk humor liknande hans egen. Grok tränas genom att ha ´real-time access´ till information från plattformen. Botten, som utvecklades av Musks AI-startup xAI, är fortfarande i ett tidigt teststadium men kommer snart att göras tillgänglig för prenumeranter av X:s Premium+ service. Grok är avsedd att rivalisera ChatGPT, en AI-chattbot som släpptes till allmänheten av OpenAI, som Musk är medgrundare till.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 6 november

Elon Musks AI-startup xAI släpper sin första modell, Grok, som svär och driver med användare

Elon Musks AI-startup xAI släppte sin första modell, Grok, på lördag. Skärmdumpar av Groks svar visar att chatten svär och driver med sina användare. xAI har sagt att deras AI kommer att svara på ´kryddiga´ frågor, till skillnad från rivalmodeller som ChatGPT. Grok verkar vara mycket mer svordomsfylld än rivaler som OpenAIs ChatGPT eller Anthropics Claude, och användare verkar kunna uppmana den att vara ´mer vulgär´ om de vill öka mängden svordomar och X-klassat innehåll.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 6 november

Elon Musks AI-startup xAI integreras i hans sociala medieplattform X och släpper sin första AI-modell, Grok

Elon Musks artificiella intelligens-startup xAI kommer att integreras i hans sociala medieplattform X och även finnas tillgänglig som en fristående app, meddelade han på söndagen. Företaget släppte också sin första AI-modell, en bot vid namn Grok, efter att ha gjort den tillgänglig för alla X Premium+ prenumeranter på fredagen. Grok, som är modellerad efter Liftarens guide till galaxen, är designad för att svara på frågor med en dos av humor. xAI samarbetar också med Musks elbilsföretag Tesla och andra företag.

Direktlänk Dela Gulf Business fördjupade 6 november

Elon Musk lanserar AI-chattboten Grok

Elon Musk har lanserat en ny AI-chattbot med namnet Grok på plattformen X, enligt BBC. Grok är för närvarande bara tillgänglig för utvalda användare. Musk har beskrivit Grok som det bästa som finns just nu inom vissa viktiga områden. Grok är designad för att svara på frågor med kvickhet och har en rebellisk ådra. Till skillnad från andra AI-verktyg, kommer Grok att svara på frågor som andra AI-verktyg avvisar, och har realtidskunskap om världen via X-plattformen.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 6 november

Elon Musks nya AI-bot Grok varnar användare som ´hatar humor´

Elon Musks nya AI-bot Grok, utvecklad av xAI, har utformats med en humoristisk strimma och varnar användare att inte använda den om de ´hatar humor´. Grok är en stor språkmodell (LLM) byggd för att konkurrera med liknande AI-system som ChatGPT och Bard. Dess ton och omfattning är inspirerad av ´The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy´, en komisk brittisk science fiction-serie. xAI meddelar att Grok är designad för att svara på frågor med en bit kvickhet och har en rebellisk strimma. Trots att xAI är ett oberoende företag, kommer det att arbeta nära med Musks andra företag, inklusive X - tidigare känd som Twitter - och elbilstillverkaren Tesla.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 6 november

Elon Musks AI-startup xAI lanserar ´Grok´ chatbot

Elon Musks artificiella intelligens-startup, xAI, har lanserat ´Grok´, en AI-chatbot som hävdar att den presterar bättre än ChatGPT i akademiska tester. Grok erbjuder en ´unik och grundläggande fördel´ genom att ha realtidskunskap om världen via X-plattformen. Groks motor, Grok-1, presterade bättre än ChatGPT-3.5 i flera akademiska tester relaterade till matematik och kodning. Grok är tillgänglig på X Premium Plus till en kostnad av $16 per månad, men erbjuds för närvarande till ett begränsat antal användare i USA.

Direktlänk Dela Coinnounce fördjupade 6 november

Elon Musk avslöjar ny AI-modellbaserad chatbot, Grok AI

Elon Musk har presenterat en ny generativ AI-modellbaserad chatbot, Grok AI, utvecklad av xAI, ett generativt AI-företag som Musk startade i juli. Grok AI är utformad för att svara på nästan alla frågor och föreslå vilka frågor man ska ställa. Grok AI har tillgång till Twitter och nu X, vilket gör att den kan lära sig av allt innehåll som publiceras på plattformen. Grok AI är dock fortfarande en mycket tidig beta-produkt. Det förväntas att modellen bakom Grok AI kommer att förbättras snabbt varje vecka.

Direktlänk Dela InfoWorld fördjupade 6 november

Elon Musk avslöjar sin ´sarkastiska´ AI-chattbot Grok

Elon Musk har äntligen avslöjat sin egen ´sarkastiska´ AI-chattbot, kallad ´Grok´, tillgänglig inom X (tidigare Twitter). Grok är ´designad för att ha lite humor i sina svar´ och svarar på ´kryddiga frågor´ som avvisas av andra ´woke´ AI-system, som ChatGPT. Grok är för närvarande endast tillgänglig för ´en utvald grupp´ innan den rullas ut mer allmänt. Det kommer dock endast att vara tillgängligt som en del av X Premium+, den högsta nivån av X:s betalda prenumerationsalternativ, vilket kostar hela 16 pund per månad. Grok är fortfarande ´en mycket tidig betaprodukt´ med endast två månaders träning - men liksom andra stora språkmodeller kommer den att lära sig och bli bättre ju mer den används.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 6 november

Elon Musks AI-startup xAI kommer att slås samman med hans sociala plattform X

Elon Musks artificiella intelligens-startup xAI kommer att slås samman med hans sociala plattform och aspirerande allt-i-ett-app X, meddelade miljardären på söndagen. xAI kommer att byggas in i X-appen och kommer också att finnas tillgänglig som en fristående app. Detta kom som ett svar på en X-användare som frågade om xAI skulle skapa en app eftersom de skulle ´älska att radera´ ChatGPT-appen från sin telefon. Musk gav ingen indikation på när den fristående appen eller gemensamma operationen skulle släppas, eller vilka funktioner de kan inkludera.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 6 november

Elon Musks företag xAI introducerar AI-chatboten ´Grok´ för att konkurrera med Google och Bing

Elon Musks företag xAI har nyligen introducerat en AI-chatbot vid namn ´Grok´ för att konkurrera med ChatGPT, Google Bard och Bing AI. Musk nämnde att Grok har ´real-time kunskap om världen´ via X-plattformen. Till skillnad från ChatGPT är Groks system designat att injicera humor i sina svar och kan svara på även ovanliga eller ´kryddiga´ frågor. Grok siktar på att erbjuda en unik och underhållande upplevelse, men måste också upprätthålla en balans mellan humor och praktikalitet för olika affärstillämpningar. Grok är för närvarande i tidig beta och tillgänglig för en utvald grupp användare.

Direktlänk Dela Odisha Television fördjupade 6 november

Elon Musks AI-företag lanserar ny modell, Grok

Elon Musks artificiella intelligensföretag, xAI, har lanserat sin senaste AI-modell, Grok. Grok kanske ännu inte matchar prestandan för de mest avancerade modellerna, men den överträffar sina grundläggande motsvarigheter. Grok är konstruerad för att undvika spridning av falsk information, men den förlitar sig på X, en plattform där vilseledande innehåll kan vara vanligt förekommande. Grok kommer initialt att vara tillgänglig för en utvald grupp användare inom USA. Enligt företaget är Grok fortfarande i beta och har bara genomgått två månaders träning, men det förväntas visa betydande förbättring från vecka till vecka.

Direktlänk Dela Calcalist Tech fördjupade 6 november

Elon Musk och xAI lanserar AI-chatboten Grok

Elon Musk och hans AI-startup, xAI, har lanserat Grok, en AI-chatbot som utmanar ChatGPT med de bästa akademiska testfärdigheterna och en prislapp på 16 dollar per månad. Grok har en unik personlighet som gör att han kan svara på kryddiga frågor med visdom, vilket erbjuder en annorlunda upplevelse för användarna. Trots att den är i ett tidigt skede, lovar Grok ständiga förbättringar och xAI fokuserar på att förhindra skadliga användningsområden, med sikte på att hålla AI starkt för gott.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 6 november

Elon Musk lanserar AI-chattboten Grok

Teknikmiljardären Elon Musk har lanserat sin egen artificiella intelligens (AI) chattbot, Grok, genom sitt AI-företag xAI. Grok är inspirerad av kult sci-fi-komedin The Hitchhiker´s Guide to the Galaxy av den brittiska författaren Douglas Adams och är utformad för att svara på frågor med en dos humor, rebelliskhet och sarkasm. Grok skiljer sig från OpenAI:s ChatGPT genom att alla premiumanvändare på plattformen X, tidigare känd som Twitter, kommer att få tillgång till denna AI-chattbot efter testning. Dessutom kommer chattboten att ha realtidsåtkomst till X-plattformen.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 6 november

Elon Musks startup xAI integrerar AI Grok i sociala medieplattformen X

Elon Musks startup xAI kommer att integrera sin AI Grok i hans sociala medieplattform X, och den kommer också att finnas tillgänglig som en separat app. Grok AI är designad för att besvara frågor med lite kvickhet och har en rebellisk strimma. Grok AI utvecklas med data från X, tidigare Twitter, och är därmed bättre informerad om de senaste utvecklingarna än alternativa bots med statiska dataset. Grok AI är resultatet av två månaders utveckling och kommer att göras tillgänglig för alla X Premium+ användare efter testfasen. Musk har talat om sin ambition att bygga X utöver dess bas som en social plattform till en app som kan göra allt, liknande Tencent Holding Ltd.´s WeChat i Kina.

Direktlänk Dela Industry Leaders Magazine fördjupade 6 november

Elon Musks AI-startup med en sassy chatbot kopplad till X

Elon Musk´s AI-startup xAI har publicerat sin första AI-modell, Grok, som är intimt kopplad till sociala medieplattformen X, som Musk köpte för ett år sedan för 44 miljarder dollar. Grok har realtidsåtkomst till data från X, vilket ger den ett stort fördel över andra modeller. Grok har också en personlighet, älskar sarkasm och svarar med humor. En tidig testversion av Grok avslöjades av xAI, som hävdar att den kan svara på kryddiga frågor som de flesta andra AI-system avvisar. Musk hoppas att Grok kommer att sticka ut på en allt mer trång marknad.

Direktlänk Dela Feature Weekly fördjupade 6 november

Elon Musk planerar att integrera xAI, hans startup, till X sociala medieplattform

Elon Musk, ägare till X och VD för Tesla, meddelade nyligen efter invigningen av Grok AI, en chatbot-rival till ChatGPT, att han planerar att integrera xAI, hans startup, till X, en sociala medieplattform. Musk bekräftade detta och nämnde att det skulle integreras i framtiden.

Direktlänk Dela Coingape fördjupade 6 november

Elon Musk avtäcker AI-modell utvecklad av xAI

Elon Musk har presenterat den första AI-modellen utvecklad av xAI, ett startup skapat av ägaren till mikrobloggplattformen tidigare känd som Twitter. Den nya AI-modellen, kallad ´Grok´, är utformad för att konkurrera med rivaliserande teknik från ChatGPT-skaparen OpenAI, Google och Microsoft. Grok testas för närvarande av ett litet antal användare och kommer endast att vara tillgänglig för X Premium+ prenumeranter, enligt Teslas VD. xAI har meddelat att de kommer att rulla ut tillgång till Grok-prototypen för ett ´begränsat antal användare´ i USA före en bredare lansering.

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade 6 november

Elon Musks nya AI-bot Grok AI lanseras av xAI

Elon Musk varnade nyligen för hoten från generativ artificiell intelligens (gen AI) mot mänskligheten. Nu har Musks nya företag xAI lanserat sin egna gen AI bot Grok AI. Grok AI tar inspiration från Douglas Adams ikoniska sci-fi-bok ´Liftarens guide till galaxen´ för att erbjuda kvicka och logiska svar på frågor. Grok körs på Grok-1, xAIs toppmoderna språkmodell som sägs vara betydligt kraftfullare. Den uppges ha uppnått 63,2% på HumanEval-kodningstasken och 73% på MMLU (Massive Multitask Language Understanding). Grok har full tillgång till innehåll som delas på X-plattformen, så att den kan lära sig de senaste händelserna runt om i världen.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 6 november

Elon Musks AI-startup xAI lanserar chatboten Grok

Elon Musks AI-startup xAI har lanserat en chatbot vid namn Grok, som förväntas utgöra en stor utmaning för ChatGPT. Musk har nyligen delat uppdateringar om Grok via sin sociala medieplattform X, tidigare känd som Twitter. Grok och ChatGPT har unika egenskaper som skiljer dem åt. Fem stora skillnader inkluderar datakällor, ägarskap, marknadstillgänglighet, prissättning och kommunikationsstil. Grok är tränad med realtidsdata från X-plattformen, skapad av Musk och hans team inom xAI, för närvarande i betafas och tillgänglig för en begränsad användarbas i USA, kommer att erbjudas till X:s premium+ användare till en lägre månadskostnad på $16, och är designad för att svara på frågor med en kvick och något rebellisk ton.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 6 november

Elon Musk avslöjar AI-bot Grok för att utmana ChatGPT

Elon Musk har avslöjat sin egen artificiella intelligens (AI) bot, Grok, som en utmanare till ChatGPT. Grok, som är den första produkten från Musks företag xAI, påstås redan vara överlägsen ChatGPT 3.5 i flera mätvärden. Grok utvecklas med data från Musks X, tidigare Twitter, vilket gör att den är bättre informerad om de senaste händelserna än alternativa botar med statiska dataset. Grok testas för närvarande av en begränsad grupp användare i USA och är utformad för att svara ´med lite vits och har en rebellisk strimma´, enligt tillkännagivandet. Musk har tidigare i år varit en av undertecknarna av en petition som uppmanar till ett uppehåll i utvecklingen av AI-modeller för att möjliggöra utveckling av gemensamma säkerhetsprotokoll. Grok är resultatet av två månaders utveckling och kommer att göras tillgänglig för alla X Premium+ användare efter att den lämnat teststadiet. xAI planerar att arbeta nära med X, Tesla och andra företag.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 6 november

Elon Musk lanserar nytt AI-företag xAI och programmet Grok

Elon Musk, ägare av X och VD för Tesla, har meddelat lanseringen av ett nytt AI-företag kallat xAI och dess program Grok. xAI utmanar företag som OpenAI, Inflection, Anthropic och Googles AI-plattform Bard. Grok är inspirerad av ´The Hitchhiker´s Guide to the Galaxy´, en brittisk komedisk science fiction-serie från 1970-talet. Till skillnad från sina mer konservativa konkurrenter, har Grok mer personlighet och är programmerad för att svara på ´kryddiga frågor´ som andra AI-appar kan undvika. Grok är fortfarande i sin beta-testfas och är bara tillgänglig för ett begränsat antal användare.

Direktlänk Dela United Press International fördjupade 6 november

Elon Musk presenterar xAI:s nya chattbot ´Grok´

Elon Musk har avtäckt sin egen artificiella intelligens-bot för att utmana ChatGPT, och hävdar att prototypen redan är överlägsen ChatGPT 3.5 i flera mätvärden. Kallad Grok, är det första produkten från Musks företag xAI och testas nu av en begränsad grupp användare i USA. Grok utvecklas med data från Musks X, tidigare Twitter, och är därför bättre informerad om de senaste utvecklingarna än alternativa bots med statiska databaser, enligt företagets webbplats. Grok kommer att göras tillgänglig för alla X Premium+ användare efter att den har lämnat teststadiet.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 6 november

Elon Musks AI-företag xAI introducerar humoristiska AI ´Grok´

Elon Musks nya AI-företag, xAI, har introducerat sin första AI-teknik kallad ´Grok´. Grok är designad för att ha en känsla för humor och en rebellisk sida, och förväntas ge svar på ovanliga eller ´kryddiga´ frågor som andra AI-system kanske undviker. Inför den officiella lanseringen postade Musk ett exempel på Grok som svarade på en förfrågan om ett steg-för-steg-recept på kokain på X, tidigare känd som Twitter, med ett humoristiskt svar. Grok har direkt tillgång till X, vilket gör det tillgängligt för sociala medieplattformens toppabonnenter. Namnet ´Grok´ kommer från Robert Heinleins science fiction-roman ´Stranger in a Strange Land´ från 1961.

Direktlänk Dela Latin Post fördjupade 6 november

Elon Musks AI-företag xAI lanserar sin första AI-modell, Grok

Elon Musks artificiella intelligensföretag, xAI, släppte sin första AI-modell, Grok, förra veckan. Namnet Grok har en djup, nästan metafysisk förståelse, enligt en förklaring från Robert Scoble, en välkänd teknikindustrikommentator och tidigare strateg på Microsoft. Grok kommer att vara tillgänglig för en utvald grupp människor och Musk planerar att göra den tillgänglig för alla X Premium+ prenumeranter. Musk, som också leder SpaceX, har en långvarig fascination för Mars, vilket förklarar namnvalet.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 6 november

Elon Musk lanserar AI-chatboten Grok

Elon Musk presenterade en AI-chatbot kallad Grok under helgen. Den nya produkten från hans AI-startup, xAI, är ´modellerad efter Liftarens guide till galaxen´ och ´är utformad för att svara på frågor med lite vits och har en rebellisk sträcka, så använd inte den om du hatar humor´, sa företaget i ett blogginlägg som annonserade lanseringen på lördag kväll. Grok kommer också att svara på kryddiga frågor som de flesta andra AI-system avvisar. Grok kommer att vara tillgänglig för X Premium-användare som betalar en prenumerationsavgift på $16 i månaden.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 6 november

Elon Musk integrerar AI-startup xAI med sociala medieplattformen X

Elon Musks AI-startup xAI kommer att integreras med hans sociala medieplattform X och även finnas tillgänglig som en fristående app, meddelade han i ett inlägg på söndag. xAI har släppt sin första AI-modell, en bot vid namn Grok, efter att ha gjort den tillgänglig för alla X Premium+-prenumeranter på fredag. Grok har utformats för att svara på frågor med en aning kvickhet. Musk, som har kritiserat Big Techs AI-insatser för censur, lanserade xAI i juli, och kallade det en ´sanningssökande AI´ som försöker förstå universums natur för att rivalisera med Googles Bard och Microsofts Bing AI.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 5 november

Elon Musk avslöjar ny AI-chatbot med ´rebellisk strimma´

Elon Musk har avslöjat sin senaste utveckling inom artificiell intelligens (AI), en chatbot kallad ´Grok´. Musk, chef för X (tidigare Twitter), SpaceX och Tesla, beskriver Grok som en rival till ChatGPT. Grok, som fortfarande är en tidig beta-produkt, beskrivs som att ha en ´rebellisk strimma´ och kommer att svara på ´kryddiga´ frågor som andra chatbots inte gör. Premiummedlemmar som prenumererar på X kommer att kunna använda Grok när testningen är klar. Grok har också tillgång till inlägg på sociala medier-plattformen.

Direktlänk Dela Daily Star fördjupade 5 november

Elon Musks nya AI, ´Grok´, utmanar OpenAI:s ChatGPT

Elon Musks AI-startup, xAI, har introducerat ´Grok´, en chatbot som utmanar OpenAI:s ChatGPT. Grok, som presenterades i ett inlägg på X (tidigare Twitter) den 5 november, har utformats för att tjäna mänsklighetens kunskapssökande. Den utmärker sig genom dess realtidskunskap om världen via integration med X-plattformen och förmågan att svara på ´kryddiga´ frågor som de flesta andra AI-system avvisar. Grok kommer att vara tillgänglig via X Premium Plus för en månadsavgift på 16 dollar, men initialt endast för ett urval av amerikanska användare.

Direktlänk Dela Financial-world.org fördjupade 5 november

Elon Musks nya AI-företag xAI introducerar Grok

Elon Musks nya AI-företag, xAI, har introducerat Grok, sin första teknik. Grok är modellerad efter ´The Hitchhiker´s Guide to the Galaxy´ och sägs ha en rebellisk strimma och svara på ´kryddiga frågor´ som andra AI kan undvika. Grok har tillgång till data från X, vilket xAI säger kommer att ge den ett försprång. Musk har visat exempel på Grok som svarar på en begäran om ett steg-för-steg-recept på kokain, vilket visar dess sarkastiska svar. Grok är fortfarande i sin tidiga beta-fas och är tillgänglig för ett begränsat antal användare att testa. Musk positionerar xAI som en utmanare till företag som OpenAI, Inflection och Anthropic.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 5 november

Elon Musks nya AI-produkt utmanar OpenAI

Elon Musk, mannen bakom projekt som SpaceX och Tesla, lanserar Grok AI, en chatbot utvecklad av startup-företaget xAI. Grok AI är tänkt att konkurrera med ChatGPT inom det akademiska området och kan markera början på en ny era inom AI. Grok AI, som kostar 16 dollar per månad att använda, riktar sig till en liten men kunnig publik i USA. Grok AI skiljer sig ut med sin personlighet, inspirerad av ´Liftarens guide till galaxen´, och kombinerar kvickhet och rebelliskhet. Grok-1, motorn som driver Grok, har visat sig vara effektiv mot ChatGPT-3.5 i matte- och kodningstester.

Direktlänk Dela Voonze fördjupade 5 november

Elon Musk introducerar Grok, en ny AI-plattform utmanande OpenAI

Elon Musk och hans xAI-team har utvecklat Grok, en AI-plattform som utmanar OpenAIs ChatGPT och introducerar en ny vinkel på maskininlärningsinteraktioner. Grok har förmågan att koppla till en kontinuerlig ström av aktuell information och har en imponerande 25 000-tecken lång kontextfönster. Plattformen kan hantera multitasking och underhålla chattkonversationer, och har planerade API:er för bild- och ljudigenkänning. Musk planerar att köra Grok inbyggt i Teslas och kommer att vara tillgänglig för X Premium+ prenumeranter. Grok-1, motorn bakom Grok, har visat exceptionell prestanda på olika mätvärden.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 5 november

Elon Musks nya AI-system Grok kan svara på alla frågor

Elon Musk´s företag xAI har utvecklat ett nytt AI-system kallat Grok. Grok är designad för att svara på frågor med en dos av vits och har en rebellisk strimma, vilket gör att den inte passar för de svagmodiga eller de utan humor. Grok är en produkt av xAI, ett företag som Elon Musk äger och som syftar till att skapa AI-verktyg som hjälper mänskligheten i sin strävan efter förståelse och kunskap.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 5 november

Skillnader mellan Musks AI-verktyg xAIs Grok och OpenAIs ChatGPT

Elon Musks AI-företag, xAI, har officiellt tillkännagivit sin första AI-modell, ´Grok´. Grok skiljer sig från andra AI-genererande verktyg genom att erbjuda tillgång till realtidsinformation via X och genom att innehålla humor i sina svar. Grok erbjuder realtidsinformationstillgång, vilket ger den ett försprång framför populära AI-verktyg som ChatGPT. Grok är utvecklad av Grok-1 LLM och har utmärkt sig i bänkmarker som GSM8k, MMLU, HumanEval och MATH. Grok kommer att vara tillgänglig för alla X Premium+ prenumeranter snart. De som vill delta i Groks tidiga tillgångsprogram kan logga in med sina X-uppgifter på https://grok.x.ai och gå med i väntelistan.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 5 november

Elon Musk jämför xAI´s AI-chatbot Grok med OpenAI´s ChatGPT

Elon Musk har kommenterat xAI:s artificiella intelligens (AI) chatbot Grok, och jämfört den med Sam Altman-drivna OpenAI:s ChatGPT. Musk hävdar att Grok har aktuell information jämfört med traditionella GPT-modeller. Grok kommer att tillhandahållas till användarna som en del av X Premium Plus för 16 dollar per månad via webben. Grok är utformad för att svara på frågor med en smula vits och har en rebellisk sida. Musk var en av grundarna till OpenAI men lämnade 2018 över företagets vinstgivande skifte.

Direktlänk Dela Punjab News Express fördjupade 5 november

X:s AI-division lanserar generativ AI-chatbot kallad Grok

X:s (tidigare Twitter) AI-division, xAI, har lanserat sin egen generativa AI-chatbot, Grok, baserad på Grok-1. Grok har flera skillnader jämfört med de mest populära chatbotarna, som Google Bard och ChatGPT. Grok svarar på användarnas frågor med vits och humor, och har en ´rebellisk sida´, enligt X. Grok kan även gå igenom X (Twitter) och få tillgång till realtidskunskap på plattformen för att svara därefter. Chatboten är för närvarande i ett tidigt betastadium och är inte ännu en slutprodukt.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 5 november

Elon Musk lanserar AI-chatbot ´Grok´ genom sitt företag xAI

Elon Musk har lanserat en AI-chatbot kallad ´Grok´ genom sitt företag xAI. Namnet ´Grok´ kommer från romanen ´Stranger in a Strange Land´ av Robert A. Heinlein och användes som synonym till ´assimilate´. Musk har delat några av chatbotens egenskaper på sociala medier, inklusive dess förmåga att svara med ´lite uppfinningsrikedom´ och dess tillgång till realtidsinformation via X-plattformen. xAI planerar att göra Grok tillgänglig för alla X Premium+ prenumeranter. Grok är fortfarande i en tidig beta-fas och xAI hoppas att förbättra den över tiden.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 5 november

Teknikmagnaten Elon Musks företag xAI har lanserat sin egen chattbot, Grok, exklusivt för premiumabonnenter på sociala plattformen X. Grok är utformad för att förstå användarfrågor och föreslå egna frågor, inspirerad av ´Liftarens guide till galaxen´. Grok är integrerad med sociala medieplattformen X, vilket ger den tillgång till realtidsdata från den digitala världen. Trots att den bara har tränats i två månader, förväntar sig xAI-teamet snabba framsteg i Groks konversationsförmåga. xAI, som grundades detta år och leds av AI-experter från kända institutioner, samarbetar nära med X och Tesla.

UC Today fördjupade 5 november

Elon Musk och xAI släpper AI-chattboten Grok

Elon Musk och hans artificiella intelligens-startup xAI har släppt ´Grok´, en AI-chattbot som påstås kunna prestera bättre än OpenAI:s första version av ChatGPT i flera akademiska tester. Grok är utformad för att svara på frågor med en touch av humor, och kan även svara på ´kryddiga´ frågor som de flesta andra AI-system avvisar. Grok kommer att vara tillgänglig på X Premium Plus för 16 dollar i månaden, men erbjuds för närvarande endast till ett begränsat antal användare i USA. xAI meddelade att Grok fortfarande är en mycket tidig betaprodukt som bör förbättras snabbt varje vecka.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 5 november

Elon Musks AI-företag xAI släpper chatbot ´Grok´ för Premium+-prenumeranter

xAI, Elon Musks nya AI-företag, kommer att släppa sin chatbot, Grok, till prenumeranter på Xs Premium+-plan när den lämnar beta. Grok ses som en konkurrent till OpenAI:s ChatGPT och började rullas ut till en utvald grupp användare under helgen. Musk delade några skärmdumpar av den konversationella AI:n på X och bekräftade att dess svar tyvärr kommer att vara fyllda med Musk-typisk humor. Musk skryter också om dess förmågor jämfört med konkurrensen, och tweetade att Grok har realtidsåtkomst till information via X-plattformen, vilket är en stor fördel jämfört med andra modeller.

Direktlänk Dela Yahoo News fördjupade 4 november

Elon Musks xAI avslöjar AI-modellen Grok, ett svar på ChatGPT

Elon Musks företag xAI har avslöjat en ny AI-baserad textgenereringsmodell kallad Grok. Grok är tänkt att fungera som företagets svar på den populära chattboten ChatGPT. Musk hoppas på sikt integrera Grok med miljontals fullt AI-kapabla Tesla EVs. xAI grundades av Musk i juli 2023 med målet att skapa en ´sanningsökande AI´ som försöker förstå universums sanna natur. För att träna Grok har xAI utnyttjat cirka 10 000 GPU:er som köpts från NVIDIA under första halvåret 2023. Grok kan tolka en prompt med 25 000 tecken, vilket är mer än 5 gånger så mycket som nuvarande gräns för ChatGPT.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 4 november

Elon Musks AI-företag visar upp sin första AI-modell ´Gork´

Elon Musks AI-företag, xAI, har nyligen visat upp sin första AI-modell, ´Gork´, för en liten grupp människor. Musk gav en förhandstitt på en chatbot som använder den nya ´Gork´-modellen, och sa att den är lik stor språkmodeller som OpenAI´s ChatGPT. I ett nyligen inlägg på X-plattformen framhöll Musk hur ´Gork´, AI-modellen som utvecklats av hans företag, xAI, har en unik fördel som skiljer den från andra språkmodeller. Denna fördel är Gorks omedelbara tillgång till information via Musks sociala medieplattform, X, tidigare känd som Twitter. Denna direktlänk till plattformen ger Gork en betydande fördel i att hålla sig uppdaterad med den senaste informationen, trenderna och samtalen.

Direktlänk Dela SocioBits fördjupade 4 november

Elon Musks AI-företag xAI introducerar sin debut AI-modell ´Grok´

Elon Musks AI-företag xAI har introducerat sin debut AI-modell vid namn Grok till en begränsad publik. Musk erbjöd en förhandstitt på en chatbot drivs av xAI:s nya modell under ett evenemang med den brittiska premiärministern Rishi Sunak i London. I ett inlägg på X avslöjade Musk att Grok har realtidsåtkomst till information via internet.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 4 november

AI avslöjar katters uttryck och skapar kontrovers kring modells vitgjorda ansikte

Forskare använder AI för att tolka fysiska och vokala signaler från djur, särskilt katter. Detta kan hjälpa oss att förstå dessa varelser bättre. I en annan utveckling har en taiwansk-amerikansk modell, Shereen Wu, anklagat modeformgivaren Michael Costello för att ha laddat upp en AI-redigerad bild av henne för att få henne att se vit ut. Detta väcker frågor om AI:s skadliga användning för att främja diskriminering och rasism. Elon Musks AI-startup, xAI, kommer snart att erbjuda tjänster av sin chatbot Grok till en begränsad grupp användare.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 4 november

Elon Musks AI-företag xAI presenterar sin första modell, Gork

Elon Musks artificiella intelligensföretag, xAI, har nyligen presenterat sin första AI-modell, kallad Gork, för en begränsad publik. Musk gav en förhandsvisning av en chatbot som använder xAIs senaste ´Gork´-modell, vilket indikerar dess likhet med omfattande språkmodeller som OpenAI:s ChatGPT. I ett inlägg på X nämnde Musk att Gork har omedelbar tillgång till information via hans sociala medieplattform, X (tidigare känd som Twitter). Han antyder att denna fördel skiljer xAIs modell från andra språkmodeller.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 4 november

Elon Musk lanserar AI-konkurrent, Samsung använder titan i Galaxy S24 Ultra och Xiaomi offentliggör reparationskostnader

Idag lanserar Elon Musk sin konkurrent till ChatGPT, som på vissa viktiga sätt kommer att vara det bästa som finns just nu. Musk meddelade igår att hans unga företag xAI kommer att lansera sitt artificiella intelligenssystem idag. Endast en liten grupp användare kommer att kunna prova den nya AI:n och det finns inga detaljer om detta, till exempel om vi kommer att få lära oss några detaljer från dessa användare eller om de förbjuds att dela sina intryck av xAI. Det första xAI-modellen har döpts till Grok. När Grok går ut ur beta kommer den att vara tillgänglig för alla X (tidigare Twitter) användare med en X Premium+ prenumeration. Det kinesiska företaget Solomon kommer att vara leverantör av titan till Samsung Galaxy S24 Ultra. Ramen för Galaxy S24 Ultra kommer att vara gjord av titanlegering. Användningen av titan kommer att göra Galaxy S24 Ultra cirka 10% lättare än sin föregångare. Xiaomi har publicerat en prislista för reparationer av sina nya flaggskepp. Priserna ser ganska rimliga ut. Till exempel kommer det att kosta endast 85 dollar att byta ut en skärm med en rekordljusstyrka på 3000 cd/kvadratmeter i fallet med Xiaomi 14. Shanghai Electric Wind Power Group har skapat vad de säger är världens första flytande kraftverk, som kombinerar en vindkraftpark, ett solkraftverk och en fiskodling.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 4 november

Elon Musks AI-företag xAI introducerar chatboten ´Gork´

Elon Musks artificiella intelligensföretag, xAI, har introducerat sin första AI-modell, kärleksfullt döpt till ´Gork´. Gork är en chatbot som stöds av xAIs nya ´Gork´-modell och har liknande egenskaper som välkända språkmodeller som OpenAI:s GPT och Googles PaLM. Gork har realtidsåtkomst till information genom Musks sociala medieplattform, X (tidigare känd som Twitter). Gork har också en unik förmåga till sarkasm och humor. Tillgången till Gork är för närvarande begränsad till en utvald grupp, men Musk planerar att göra xAIs språkmodell tillgänglig för alla X Premium+-prenumeranter.

Direktlänk Dela India TV News fördjupade 4 november

Elon Musk planerar att släppa AI-chattboten Grok och uppmanar till reglering av AI

Elon Musk, ägare av X, planerar att släppa sin AI-chattbot Grok genom sitt företag xAI. Musk beskrev AI-modellen, som ska släppas till betatestare idag, som ´det bästa som för närvarande finns på vissa viktiga punkter´. När den är klar med betatestningen kommer xAI:s Grok-system att vara tillgängligt för alla X Premium+ prenumeranter. Musk förnyade sina krav på reglering av artificiell intelligens under en konversation med den brittiska premiärministern Rishi Sunak under den nyligen avslutade tvådagars UK AI Safety Summit.

Direktlänk Dela News Nigeria fördjupade 4 november

Elon Musks AI-startup xAI lanserar sin första modell

Elon Musks artificiella intelligens-startup xAI kommer att lansera sin första AI-modell till en utvald grupp på lördag (4 november). Musks xAI-annonsering kommer nästan ett år efter att OpenAI:s ChatGPT fångade företags och användares uppmärksamhet världen över. Musk, som var med och grundade OpenAI, företaget bakom ChatGPT, 2015, men avgick från företagets styrelse 2018, har delat detaljer om den kommande xAI-modellen på sin X-plattform (tidigare Twitter).

Direktlänk Dela Samachar Central fördjupade 4 november

Elon Musks AI-startup xAI är redo för beta-lansering

Elon Musks AI-startup xAI är på väg att lanseras i beta. Den första AI-modellen kommer att rullas ut till en utvald grupp på lördag (4 november). Ankündningen kommer nästan ett år efter att OpenAI:s ChatGPT fångade företagens och användarnas fantasi runt om i världen. Musk, som var med och grundade OpenAI, företaget bakom ChatGPT, 2015, men klivit ner från företagets styrelse 2018, har delat detaljer om den kommande xAI-modellen på sin X-plattform (tidigare Twitter). I ett av inläggen delade Musk humoregenskaperna hos modellen.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 4 november

Invigning av BAPS Swaminarayan Akshardham-templet och AI-säkerhetstoppmöte

BAPS Swaminarayan Akshardham-templet i Robbinsville, New Jersey, invigdes den 8 oktober 2023. Det är det största i sitt slag i västra halvklotet och det tredje Akshardham-komplexet efter de i Gujarat och Delhi. Byggprojektet på 180 hektar kostade 96 miljoner dollar och tog 15 år att slutföra. Templet har dock skadats av en federal räd 2021 och pågående rättsliga problem. President Biden undertecknade en exekutiv order för att främja ansvarsfull AI-utveckling. Dessutom hölls det första AI-säkerhetstoppmötet i Bletchley Park i Milton Keynes, Storbritannien.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 4 november

Elon Musks AI-startup xAI ska släppa sin första AI-modell

Elon Musks artificiella intelligens-startup xAI kommer att släppa sin första AI-modell till en utvald grupp på lördag, meddelade miljardären och Tesla-VD:n på fredagen. Detta kommer nästan ett år efter att OpenAI:s ChatGPT fångade företags och användares fantasi över hela världen, vilket ledde till en kraftig ökning av generativ AI-teknik. Musk medgrundade OpenAI, företaget bakom ChatGPT, 2015 men lämnade företagets styrelse 2018. ´På vissa viktiga punkter är det (xAI:s nya modell) det bästa som för närvarande finns´, skrev han på sin X sociala medieplattform.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 4 november

Elon Musks AI-startup xAI lanserar första AI-modellen

Elon Musks artificiella intelligens-startup, xAI, kommer att lansera sin första AI-modell lördagen den 4 november. Musk meddelade detta på X (plattformen tidigare känd som Twitter), och sa att tekniken kommer att släppas för en ´utvald grupp´ människor. Musk har tidigare uttryckt att hans startup kommer att sträva efter att skapa ´en god AGI med det övergripande syftet att bara försöka förstå universum´. Han vill att det ska fungera i motsats till vad han anser vara problematisk teknik från företag som Microsoft och Google.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 4 november

Elon Musks nya företag xAI släpper sin första AI-produkt

Elon Musk meddelade på sociala nätverket X, tidigare känt som Twitter, att hans nya företag xAI kommer att släppa sin första artificiella intelligensprodukt den 4 november. xAI, som lanserades i juli, har som mål att ´förstå universums sanna natur´. Företaget är oberoende av X Corp, men kommer att arbeta nära både X (Twitter) och Tesla. Det 12 personer starka teamet har tidigare arbetat på stora AI-företag som DeepMind, OpenAI, Google Research och Microsoft Research.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 4 november

Elon Musk: AI kommer att eliminera behovet för människor att arbeta

Teknikmogulen Elon Musk sade denna vecka att artificiell intelligens (AI) så småningom kommer att bli så avancerad att det kommer att eliminera behovet för människor att arbeta. Han avslöjade att hans eget AI-företag redan gör framsteg inom området. ´Vi kommer för första gången att ha något som är smartare än den smartaste människan´, tillade Musk. Musk, som medgrundade OpenAI men sedan har delat sig med Microsoft-stödda ChatGPT-skaparen, har länge varit uttalad om den makt AI kan ha i framtiden. Han är en förespråkare för att reglera AI, vilket han återigen påpekade för Sunak under frågestund.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 4 november

Elon Musks startup xAI släpper sin första AI-modell

Elon Musks startup xAI kommer att släppa sin första artificiella intelligens (AI) modell på lördag (4 november). Lanseringen kommer ett år efter att OpenAI, ett företag som Musk medgrundade 2015 och avgick från 2018, gjorde generativ AI populär med sin lansering av ChatGPT. Musk har hintat om att han vill bygga ett alternativ till OpenAIs AI-drivna chatbot, ChatGPT. xAI, som lanserades i juli, samarbetar nu också med X, som ägs av Musk, och Tesla. Musks tillkännagivande om den kommande lanseringen av xAIs modell kommer en dag efter att han träffade Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 4 november

Elon Musk släpper AI-chatbot genom xAI för att konkurrera med OpenAI

Elon Musk följer nu upp sitt löfte att konkurrera med OpenAI, ett företag han medgrundade 2015 men senare lämnade. Han meddelade idag att hans konkurrerande teknikföretag, xAI, kommer att låta ett begränsat antal användare testa dess chatbot på lördag. Musk tillkännagav lanseringen av xAI i juli, och förklarade att företaget är separat från X Corp men kommer att arbeta nära Twitter, som Musk köpte för 44 miljarder dollar i april 2022. Under en Twitter Spaces-session lade Musk fram planen för det nya AI-startupföretaget, inklusive ett fokus på transparens och värdet av ärlighet över fördomar.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 3 november

Elon Musk kommer att lansera sin första AI-produkt

Elon Musk har meddelat att hans nya företag xAI kommer att lansera sin första produkt på lördag. Produkten kommer initialt endast att vara tillgänglig för en liten grupp testare. Det finns lite till ingen information om vad produkten kommer att vara, men det mest sannolika är en AI-chattbot. Musk har tidigare pratat om att skapa ett generativt AI-verktyg kallat ´TruthGPT´, som skulle tränas på ett mer etiskt sätt. xAI grundades i juli med ett djärvt uppdrag att förstå ´universums sanna natur´.

Direktlänk Dela SlashGear fördjupade 3 november

AI förändrar företagslandskapet och regeringar höjer regleringsinsatserna

Elon Musk har diskuterat generativ AI:s framtid med Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak, och förutspår en tid då ´du kan ha ett jobb om du vill ha ett jobb... men AI kommer att kunna göra allt´. Musk tillkännagav också att hans AI-startup, xAI, kommer att lansera sin teknologi. AI:s olika tillämpningar hjälper redan företag att skörda nya och viktiga effektivitetsvinster. Shopify, Flavrs och Instagram har alla infört nya AI-funktioner, medan Airbnb och LinkedIn utnyttjar AI för att förbättra sina tjänster. På regleringsfronten har USA, Kina och EU alla åtagit sig att samarbeta för att skapa en säker väg framåt för AI, och har undertecknat ´Bletchley-deklarationen´ tillsammans med över 25 andra nationer.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 3 november

Elon Musk lanserar ny AI-modell från xAI-labbet

Elon Musk meddelar att den nya stora språkmodellen från hans AI-labb xAI kommer att vara tillgänglig för en utvald grupp från imorgon. Musk, världens rikaste man, lanserade xAI i juli med ett team av ledande ingenjörer och AI-forskare för att ´förstå universums sanna natur´ genom AI. Detta följde efter framgångarna med OpenAI och dess chatbot ChatGPT. Musk har varit kritisk till många AI-produkter och forskningsinsatser från stora techbolag. Den nya xAI-modellen förväntas konkurrera direkt med OpenAI:s GPT-4, Googles PaLM 2 och Metas Llama 2. Musk har varit i Storbritannien denna vecka på AI Safety Summit.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 3 november

AI-debatt intensifieras kring reglering och ´regulatory capture´

Två stora händelser har intensifierat debatten om reglering av artificiell intelligens (AI). Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak höll ett toppmöte om AI, vilket resulterade i ett avtal om säkerhetstestning av nya mjukvarumodeller. Samtidigt presenterade Biden-administrationen en verkställande order med regleringsinitiativ för AI, inklusive företagens åtagande att säkerhetstesta mjukvarumodeller. Kritiker menar att dessa försök att hantera AI har påverkats för mycket av företagsstödd ´doomerism´. Enligt denna teori använder företag som Google, Microsoft och OpenAI skrämselpropaganda om AI för att kväva öppen forskning och göra det för svårt för mindre startups att verka. Elon Musk, AI-finansiär och internet troll, gav också sina synpunkter, och hävdade att han ´håller med om de flesta´ regler men att regeringen bör spela en roll när allmänhetens säkerhet är i fara.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 3 november

Elon Musk´s nya AI-startup xAI släpper sin första modell

Elon Musk meddelade att hans nya artificiella intelligensföretag, xAI, kommer att släppa en ny AI-modell på lördag till en ´utvald grupp´ användare. Detta kommer att vara den första utgåvan från Musks startup xAI, som han startade i juli efter att ha anställt forskare från OpenAI, Google DeepMind, Tesla och University of Toronto. Musk har uttryckt motstridiga ståndpunkter om AI tidigare. Han har varnat för att de generativa AI-modellerna som driver program som ChatGPT en dag kan utgöra ett existentiellt hot mot mänskligheten, men investerar också kraftigt i den unga industrin.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 3 november

Utvecklare skapar klon av Angry Birds med AI-teknik på bara 12 timmar

En utvecklare vid namn Javi Lopez har skapat en klon av det populära mobilspelet Angry Birds med hjälp av GPT-4, Dall-E 3 och Midjourney, och döpt det till Angry Pumpkins. Lopez förklarar att det bara tog honom 12 timmar att slutföra detta. Han använde Dall-E 3 och Midjourney för att skapa bilderna och bakgrunderna, medan GPT-4 skötte programmeringen och skrev koden. Spelet är live och kan spelas på webben. Det fungerar dock ännu inte på mobila enheter.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 3 november

Elon Musk förutser att AI kommer att göra jobb överflödiga

Teknikentreprenören Elon Musk förutspår att artificiell intelligens (AI) kommer att göra behovet av arbete föråldrat. Under den första AI Safety Summit diskuterade Musk med Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak om AI och dess inverkan på arbetsmarknaden. Musk hävdade att AI kommer att vara smartare än den smartaste människan och kunna göra allt. Han påpekade dock att AI kan vara en dubbeleggad svärd, med potential att göra jobb överflödiga. Musk har varit uttalad om behovet av att reglera AI och var en av flera tech-chefer och AI-forskare som undertecknade ett öppet brev som uppmanade till att stoppa AI-utvecklingen tidigare i år.

Direktlänk Dela Electronic Design fördjupade 3 november

Elon Musk meddelar att xAI kommer att släppa sin första AI-modell

Elon Musk har meddelat att hans företag xAI kommer att släppa sin första AI-modell till en ´utvald grupp´ på lördag. xAI lanserades i juli med det ambitiösa målet att förstå ´universums sanna natur´. Musk klargjorde senare att det övergripande målet för xAI var att bygga en ´god AGI´ som är ´maximalt nyfiken´ och ´sanningssökande´. Musk har uttryckt problem med OpenAI, ett företag han medgrundade och senare skildes från, och dess AI-drivna chatbot ChatGPT. Musks nya AI kommer troligen att vara en direkt konkurrent till AI-modeller inklusive OpenAI:s GPT, Googles PaLM 2 och Metas Llama.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 3 november

Elon Musk släpper ny AI-modell genom sitt nya företag xAI

Elon Musk meddelade att hans nya artificiella intelligensföretag, xAI, kommer att släppa en ny AI-modell på lördag till en ´utvald grupp´ användare. Detta släpp kommer att vara det första från Musks nya startup, xAI, som han lanserade i juli efter att ha anställt forskare från OpenAI, Google DeepMind, Tesla och University of Toronto. Musk har tidigare uttryckt motstridiga åsikter om AI, men investerar nu tungt i branschen och hoppas kunna använda tekniken i sina andra företag, inklusive Tesla, SpaceX och X.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 3 november

Elon Musks xAI avslöjar sin första produkt imorgon

xAI, ett nytt AI-företag grundat av Elon Musk, planerar att lansera sin första AI-produkt på lördag. Musk hävdar att produkten är bättre än OpenAI, Google och Anthropic i vissa aspekter. xAI syftar till att ta itu med de nuvarande bristerna i AI och anpassa det till mänskliga värden och mål. Företaget har satt samman ett team av toppforskare och ingenjörer inom AI och förvärvat kraftfulla GPU-processorer för att bygga en konkurrenskraftig språkmodell.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 3 november

Elon Musks nya AI-företag xAI avtäcker sin första produkt

Elon Musk har meddelat att hans nya AI-företag xAI kommer att lansera sin första AI-produkt för en utvald grupp människor på lördag. Musk hävdar att produkten är ´den bästa som för närvarande finns´ inom vissa nyckelaspekter. xAI, grundat i mars, verkar försöka konkurrera med etablerade aktörer som OpenAI, Google och Anthropic. Musk har satt ihop ett team av toppforskare och ingenjörer från företag som DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Twitter och Tesla. Han har också förvärvat tusentals kraftfulla GPU-processorer från Nvidia för att bygga en stor språkmodell.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 3 november

Elon Musks AI-företag släpper sin första produkt

Elon Musks artificiella intelligensföretag, xAI, kommer att släppa sin första AI-modell på lördag, enligt en tillkännagivelse från Musk. Modellen kommer att släppas till en ´utvald grupp´ människor, men Musk gav inga detaljer om vilka som kommer att ha tillgång till modellen först eller vad modellen kommer att göra. Musk har tidigare sagt att han vill bygga ett företag som kan rivalisera med branschledare som DeepMind och OpenAI. Han har även uttryckt oro över de potentiella riskerna med AI för mänskligheten.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 3 november

Elon Musks AI-startup xAI ska lansera sin teknologi

Elon Musk meddelade på fredagen att hans AI-företag, xAI, kommer att lansera sin teknologi på lördag. xAI, som Musk tillkännagav i juli, syftar till att ´förstå universums sanna natur´, enligt dess webbplats. Musk ser ut att positionera det för att konkurrera med företag som OpenAI, Google och Anthropic. xAI-teamet inkluderar alumner från DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Twitter och Tesla. xAI grundades i Nevada i mars, enligt inlämningar. Dan Hendrycks, verkställande direktör för Center for AI Safety, listas som rådgivare för startupen.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 3 november

Elon Musk lanserar AI-modell från startup-företaget xAI

Elon Musk har tillkännagett lanseringen av den första AI-modellen från hans nyligen startade företag xAI. Lanseringen, som bekräftas av Musk, är planerad till denna lördag och förväntas väcka betydande intresse inom industrin. Musk har länge kritiserat Big Techs tillvägagångssätt mot artificiell intelligens, och detta projekt verkar vara hans senaste svar. Musk, medgrundare till OpenAI, har uttryckt sin besvikelse över OpenAI sedan ChatGPT släpptes 2022. xAI grundades tidigare i år av ett team med en imponerande bakgrund inom AI-forskning. Företagets rötter sträcker sig till Google´s DeepMind, Microsoft´s moderbolag och andra ledande AI-forskningsorganisationer.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 3 november

Elon Musks AI-studio xAI lanserar sitt första AI-program

Elon Musk har annonserat att hans AI-studio xAI kommer att lansera sitt första AI-program imorgon, till ett begränsat antal personer. Musk, som ursprungligen var en investerare i OpenAI, har uttryckt starka åsikter om AI och varnat för de potentiella farorna med programmet. Han har även kritiserat ChatGPT, som skapats av OpenAI, för att ha en liberal bias. xAI:s mål är att förstå universums sanna essens och Musk tror att genom att uppmuntra AI att utforska universums grundläggande aspekter, kommer det naturligt att prioritera handlingar som gynnar mänskligheten.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 3 november

Elon Musk diskuterar AI:s framtid och reglering med brittiska premiärministern

Storbritannien har nyligen hållit världens första AI Safety Summit, efter vilket premiärministern Rishi Sunak intervjuade Elon Musk. Musk, ägare till Tesla, SpaceX, X och AI-startupen xAI, diskuterade sin syn på generativ AI och reglering av tekniken. Han menar att om AI regleras rätt kan det leda till en tid då inga jobb behövs. Musk tackade också Sunak för att ha bjudit in Kina till diskussionen om AI-reglering. Han jämförde AI med en magisk ande som kan uppfylla obegränsade önskningar, men varnade också för hoten AI utgör för mänskligheten.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 3 november

Elon Musk tror att AI kan göra alla arbetslösa

Elon Musk, ägare till Tesla, SpaceX, X (tidigare Twitter) och den nyligen bildade AI-startupen xAI, tror att artificiell intelligens (AI) kan göra alla arbetslösa. Han sa att AI har potential att bli den mest störande kraften i historien. Han var en av flera teknikledare som tidigare i år uppmanade till ett uppehåll i utvecklingen av AI mer avancerad än OpenAIs GPT-4-programvara. Hans kommentarer följde på ett toppmöte i Bletchley Park, England, där världsledare kom överens om en global kommuniké om AI.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 3 november

Elon Musk förutspår att AI kommer att eliminera behovet av jobb

Vid Storbritanniens landmärkande AI-säkerhetstoppmöte i Bletchley Park intervjuade premiärminister Rishi Sunak teknikmiljardären Elon Musk. De diskuterade risker med artificiell intelligens (AI), hur regeringar bör hantera dem och hur tekniken kan påverka jobb. Musk förutspådde att AI kan göra de flesta jobbrollerna föråldrade. Sunak uttryckte obehag inför denna idé och menade att arbete ger människor mening. Musk bekräftade att regeringsingripande skulle behövas för att hantera riskerna med AI. Musk har varnat för att AI kan hota människans överlevnad i nästan ett decennium, ett ämne han diskuterade med Sunak.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 3 november

Länder från sex kontinenter diskuterar risker och fördelar med AI vid historiskt toppmöte

Under ett toppmöte på den historiska platsen Bletchley Park i Storbritannien, där brittiska kodknäckare under andra världskriget hjälpte till att vända krigets gång, diskuterade länder från sex kontinenter riskerna med artificiell intelligens (AI). Dagens verklighet är att regeringar inte längre kontrollerar strategisk innovation, vilket har lett till oro kring AI-teknologin. Teknikföretag som driver denna innovation efterfrågar begränsningar, men på sina egna villkor. Stuart Russell, professor i datavetenskap vid University of California i Berkeley, uttryckte att allmänheten har fått nog. Denna vecka kom EU och 27 länder, inklusive USA och Kina, överens om en banbrytande deklaration för att begränsa riskerna och dra nytta av fördelarna med AI. Men det är oklart hur testningen kommer att skilja sig från de mandat som beskrivs i Vita husets verkställande order eller löftet med AI-företag.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 2 november

Storbritanniens Sunak leder samtal om AI-säkerhet på toppmöte

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak kommer att träffa representanter från USA, EU och FN för att diskutera de steg som behövs för att säkra AI, efter att han säkrat Kinas stöd för en internationell insats för att hantera riskerna med tekniken. Sunak leder samtal på den slutliga dagen av den första konferensen om AI-säkerhet på Bletchley Park i England innan ett samtal med teknikmiljardären Elon Musk i centrala London. Fokus kommer att ligga på ´likasinnade´ länder och företag som OpenAI, Anthropic, Google DeepMind, Microsoft, Meta och xAI. De kommer att diskutera planen för statligt stödda tester och utvärderingar av AI-modeller innan de släpps.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 2 november

Internationell överenskommelse om AI säkerhet undertecknad på toppmöte i Storbritannien

Representanter och företag från 28 länder, inklusive USA och Kina, samt EU, har undertecknat en överenskommelse som syftar till att hantera riskerna med så kallade gräns AI-modeller. Den brittiska regeringen meddelade att den skulle investera i en AI-superdator, medan Tesla och X-chefen Elon Musk sa att AI är ´ett av de största hoten mot mänskligheten´. Överenskommelsen, känd som Bletchley-deklarationen om AI-säkerhet, syftar till att identifiera ´AI-säkerhetsrisker av gemensamt intresse´ och bygga ´respektive riskbaserade politik över länder´.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 2 november

G7-länderna arbetar tillsammans för att reglera artificiell intelligens

Brittiska premiärministern Rishi Sunak är värd för en grupp på 100 representanter från affärsvärlden och politiken för att diskutera potentialen och fallgroparna med artificiell intelligens (AI). AI Safety Summit, som hålls på Bletchley Park, Storbritannien, börjar den 1 november och syftar till att komma fram till en uppsättning globala principer för att utveckla och implementera ´frontier AI-modeller´. G7-gruppen av industrinationer har publicerat ett gemensamt uttalande där de godkänner en uppförandekod och en uppsättning vägledande principer för utvecklingen av generativa AI-modeller. Storbritannien har också tillkännagett att de kommer att investera £118 miljoner i färdighetsfinansiering inom AI-området.

Direktlänk Dela New Scientist fördjupade 31 oktober

Rishi Sunak och Elon Musk diskuterar riskerna med AI

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak och världens rikaste man Elon Musk kommer att diskutera riskerna med artificiell intelligens (AI). Diskussionen kommer att äga rum på Musk-ägda X (tidigare Twitter) efter AI-säkerhetstoppmötet på torsdag. AI-säkerhetstoppmötet kommer att hållas den 1 och 2 november med syfte att analysera riskerna med AI och bygga internationell konsensus om dess säkra utveckling. Musk, som var instrumental i uppbyggnaden av AI-företaget OpenAI, har tidigare i år uppmanat till ett stopp i AI-utvecklingen, med hänvisning till potentiella risker för samhället.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 31 oktober

Marc Andreessen: Inbromsning i AI-utveckling likvärdig med mord

Riskkapitalisten Marc Andreessen kritiserade nyligen de som varnar för utvecklingen av artificiell intelligens (AI). Han menar att en inbromsning i AI-utvecklingen är likvärdig med mord. I ett ´teknikoptimistiskt manifest´ på 5 200 ord, publicerat den 16 oktober, framhöll Andreessen, generalpartner på Andreessen Horowitz, AI som en universell problemlösare. Han kallade AI-skeptiker och jämställde tekniken med en ´filosofisk sten´ som kan bota sjukdomar och förhindra dödsfall orsakade av allt från bilolyckor till pandemier till vänligt eld i krig. ´Vi tror att varje inbromsning av AI kommer att kosta liv. Dödsfall som kunde ha förhindrats av den AI som hindrades från att existera är en form av mord´, sa Andreessen. Andreessens åsikter skiljer sig mycket från andra teknikledare som Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) VD Elon Musk, som grundade X.ai för att ´förstå verkligheten´ och har varnat för att AI-utvecklingen bör pausas för mänsklighetens skull. I ett öppet brev undertecknat av mer än 1 000 teknikledare varnade Musk och andra för att AI-verktyg innebär ´djupa risker för samhället´ och sa att inte ens skaparna av dessa verktyg kan ´förstå, förutsäga eller pålitligt kontrollera´ tekniken. Denna vecka föreslog rapporter att EU planerar att föreslå strängare regler för AI-utveckling, vilket skulle vara den första västerländska regeringen att införa obligatoriska regler för AI. Om åtgärder vidtas kan det bana väg för att andra regeringsorgan vidtar liknande åtgärder.

Direktlänk Dela Investing.com United Kingdom fördjupade 19 oktober

Hollywood-författare kräver begränsningar för AI, AI-chatbotar förbjuds på utbildningsinstitutioner

I april röstade över 9 000 Hollywood-manusförfattare för att strejka, med kravet att artificiell intelligens (AI) endast ska användas för forskning och idégenerering, inte för att ersätta dem. Strejken varade i 148 dagar och slutade med att deras krav accepterades. AI-chattboten Chat GPT har blivit enormt populär och har lett till oro över integritetsintrång och potentiellt ersättning av mänskliga jobb. Detta har lett till att flera utbildningsinstitutioner har förbjudit AI-chattbotar. Dessutom förutspår experter att AI-chattbotar kan bli en nemesis för analytiska och skrivfärdigheter. Företag som Associated Press och Newsquest använder AI för att skapa innehåll, vilket har lett till ökad produktivitet. Trots dessa framsteg varnar många för de potentiella farorna med AI, inklusive möjligheten att AI-system kan utveckla egna mål och intentioner, vilket gör människor irrelevanta eller till och med utrotade.

Direktlänk Dela The Statesman fördjupade 17 oktober

Elon Musk avslöjar nytt AI-företag för att förstå universumets sanna natur

Elon Musk har annonserat sin nya företaget xAI, med målet att förstå universums sanna natur. xAI:s forskare kommer att fokusera på vetenskap, samtidigt som de bygger applikationer för företag och konsumenter. Musk avslöjade xAI under ett Twitter Spaces-evenemang i juli. Investerare uppmanas att fortsätta köpa Arista Networks ANET. När ChatGPT lanserades i december 2022 blev det snabbt den snabbaste applikationen att nå en miljon aktiva månatliga användare, slående tidigare rekord satta av Facebook, Instagram och Tik Tok. Musk förstår att produkten kommer att vara värd miljarder i månatliga försäljningar. Han gick med i AI-kapplöpningen i april när X.ai grundades, och företaget köpte tusentals Nvidia GPU:er. Musk sa också att den första applikationen under X.ai-banneret förväntas inom bara några veckor.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 13 oktober

Pastor varnar för demonisk bedrägeri och artificiell intelligens

Pastor Jack Hibbs från Calvary Chapel Chino Hills predikade nyligen om demoniskt bedrägeri och artificiell intelligens (AI). Han varnade människor för risken att bli övertagna av AI och uppmanade dem att använda urskillning när de hör falska lärare och doktriner ´skapade av människor och demoner´. Hibbs sade att AI utvecklas mycket snabbt och betonade vikten av urskillning. Han nämnde även Elon Musk, som har varnat för hur kraftfull AI kan bli. Musk, VD för Tesla och X, tidigare känd som Twitter, tillkännagav skapandet av hans eget AI-företag, xAI, i juli. Hibbs uttryckte oro för AI:s framsteg och nämnde att det finns ´exponentiell tillväxt i AI-information och utveckling som är av stor oro´.

Direktlänk Dela The Christian Post fördjupade 6 oktober

Bill Gates stöder AI-startup som lanserar chattbot för media-rekommendationer

Bill Gates, miljardär och entreprenör, har investerat i en startup som lanserar en chattbot vid namn Pix. Pix, som drivs av OpenAI:s teknologi för naturlig språkbearbetning, kommer att erbjuda användare personliga rekommendationer för böcker, filmer, TV-program och podcasts. Chattboten kommer att vara gratis för användare och kommer att lära sig användarnas preferenser över tid. Start-up-företaget planerar att använda sina 600 miljoner konsumentdatapunkter för att skilja sin media-rekommendationsplattform från de generiska chattbotar som redan finns tillgängliga.

Direktlänk Dela The Edge Malaysia fördjupade 5 oktober

AI-forskare uppmanade till paus i utvecklingen, men få lyssnade

För sex månader sedan undertecknade framstående AI-forskare, ingenjörer och entreprenörer ett öppet brev som uppmanade till en sex månaders paus i utvecklingen av AI-system som är mer kapabla än OpenAI:s senaste GPT-4-språkgenerator. De argumenterade att AI utvecklas så snabbt och oförutsägbart att det kan eliminera otaliga jobb, översvämma oss med desinformation och eventuellt förstöra mänskligheten. Trots detta har företag accelererat sina ansträngningar att bygga mer avancerad AI. Elon Musk, en av de mest framstående undertecknarna, ignorerade sin egen uppmaning till en inbromsning och annonserade i juli xAI, ett nytt företag som han sade skulle söka gå utöver befintlig AI och konkurrera med OpenAI, Google och Microsoft.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 28 september

AI: Framtiden är osäker men full av potential

Enligt Harvard-ekonomen John Kenneth Galbraith kan vi vara på väg in i en ny era av osäkerhet, inte bara på grund av ekonomi utan också på grund av den snabba teknologiska utvecklingen, särskilt inom AI. AI blir allt mer framträdande i vardagen och kommer att bli ännu mer närvarande med den kommande AI-tsunamin. Enligt en studie av Wharton School-professorn Ethan Mollick utförde konsulter som använde AI 12,2% fler uppgifter i genomsnitt, slutförde uppgifter 25,1% snabbare och producerade 40% högre kvalitetsresultat än de utan. Nästa generation av AI-modeller kommer att vara mer sofistikerade och mer generaliserade. Alphabet VD Sundar Pichai meddelade i maj att utbildningen av den mest substantiella nya modellen, ´Gemini´, redan var igång. Gemini kan komma att överträffa allt som är tillgängligt idag. Trots de stora fördelarna med AI, finns det också ökade faror. Dessa förväntade nya utvecklingar lägger ännu mer drivkraft bakom krav på tillsyn och reglering.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 24 september

Framtiden för artificiell intelligens: Insikter från ledande AI-specialister

Artikeln undersöker insikter och förutsägelser från ledande personer inom AI-industrin, med fokus på framtiden för artificiell intelligens (AI) bortom generativ AI. AI-ledare tror att AGI, en typ av AI som kan förstå, lära sig och tillämpa sin intelligens inom olika områden, liknande människans kognitiva förmågor, är framtiden vi bör sträva mot. Sam Altman från OpenAI tror att AGI har nästan obegränsad potential och kan bota alla sjukdomar, bygga bättre sjukvård, ge alla en bra utbildning och leda viktiga vetenskapliga upptäckter. Satya Nadella, VD för Microsoft, tror att vi befinner oss mitt i en gyllene era av AI som kommer att ha en stor positiv inverkan på mänskligheten. Joy Buolamwini från Algorithmic Justice League strävar efter en framtid där AI utvecklas och distribueras ansvarsfullt, med betoning på rättvisa, inkludering och ansvar. Mustafa Suleyman, medgrundare av Deepmind och VD för Inflection AI, tror att interaktiv AI, där bots kan hjälpa människor att slutföra uppgifter genom att kalla in annan programvara och människor för att få saker gjorda, är nästa steg. Elon Musk från xAI vill utnyttja data från sina företag X och Tesla för att utbilda en AI-modell som är maximalt nyfiken. Eric Schmidt, tidigare VD för Google, ser AI som en central del i att ta itu med globala utmaningar.

Direktlänk Dela The European Business Review fördjupade 23 september

OpenAI uppmanar experter att delta i en stresstestprogram för AI

OpenAI har utlyst en öppen inbjudan till experter för att delta i ett massivt stresstestprogram för sina artificiella intelligenssystem, i hopp om att ytterligare finslipa den nya kontroversiella tekniken. Genom att be experter att gå med i sitt Red Teaming Network, hoppas startup-företaget visa att det tar oro för AI på allvar. Detta formaliserar tidigare ansträngningar från OpenAI att arbeta med externa experter för att förbättra sina program. AI har fångat allmänhetens intresse på senare tid, särskilt OpenAIs ChatGPT-verktyg, men den framväxande tekniken har sina brister.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 19 september

AI-sektorns vecka: Musk varnar för OpenAI, Google närmar sig lansering av Gemini AI

Under veckan i AI-sektorn uttryckte Elon Musk oro över OpenAIs förhållande till Microsoft och betonade behovet av en tredje aktör inom AI, med xAI och Tesla som potentiella spelare. Google planerar att lansera sin Gemini AI, ett svar på OpenAIs GPT-4, för att säkra sin position inom AI-drivna konversationsteknologier. Mark Zuckerbergs Meta utvecklar ett nytt AI-system för att konkurrera med OpenAIs GPT-4. Goldman Sachs-analytiker Kash Rangan var optimistisk för Microsoft och förutser en potentiell fördubbling av EPS till FY27, med stöd av AI och molntjänster. På Capitol Hill diskuterade Musk och Zuckerberg, tillsammans med andra branschledare, det brådskande behovet av AI-reglering i USA.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 september

Sam Altman: Från Stanford till att leda AI-framsteg

Sam Altman, en av de mest inflytelserika personerna inom artificiell intelligens (AI) idag, är medgrundare och VD för OpenAI, företaget bakom ChatGPT, en revolutionerande chatbot. Tidigare ledde han Y Combinator, en teknikinkubator som tillhandahållit startkapital till företag som Airbnb, Dropbox och Stripe. Trots att hans försök att få statlig finansiering för sina AI-projekt hittills har varit misslyckade, insisterar Altman på att se till att regulatorer förstår denna nya teknik. Han har även visat upp ChatGPT för medlemmar av den amerikanska kongressen.

Direktlänk Dela The Street fördjupade 16 september

Frågor kring etiska överväganden och konsekvenser av AI-teknologi

Tom Chavez, medgrundare av super{set}, ordförande för Ethical Tech Project och VD och medgrundare av Boombox.io, diskuterar vikten av att företag tar hänsyn till både kortsiktiga och långsiktiga konsekvenser av AI-teknologi. Han betonar betydelsen av att balansera teknologiska överväganden med sociala, moraliska och epistemologiska frågor. Chavez föreslår att företag behöver bemanna sina ledningsteam med intressenter som har tillräcklig kompetens för att hantera konsekvenserna av tekniken de bygger, vilket sträcker sig bortom ingenjörers naturliga expertis. Han förklarar att AI inte bara utgör en utmaning inom datavetenskap, neurovetenskap eller optimering, utan är en mänsklig utmaning.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 15 september

Elon Musk uppmanar till federal AI-avdelning

Tesla-VD Elon Musk har kallat på en federal avdelning för AI under en konversation med journalister efter ett toppmöte på Capitol Hill som innefattade profilerade tech-ledare, aktivister och forskare. Musk, som anlände i en svart Tesla, delade sina tankar med kongressen och andra tech-exekutiva, inklusive OpenAI-VD Sam Altman och Google-VD Sundar Pichai. Musk har tidigare sagt att okontrollerad artificiell intelligens utgör en allvarlig risk för mänskligheten och upprepade den ståndpunkten i sina kommentarer.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 13 september

Elon Musk uttrycker oro över Microsofts kontroll över OpenAI

Under ett virtuellt framträdande på All-In Summit uttryckte Elon Musk återigen oro över Microsoft Corporations betydande kontroll över OpenAI, vilket väckte frågor om de potentiella konsekvenserna för ChatGPT-parents framtid. Musk, som medgrundade OpenAI 2015 men lämnade 2018, påpekade den betydande inflytande Microsoft har över OpenAI. Han uttryckte också obehag med att anförtro framtiden för superintelligens till företag som Microsoft och Alphabet Inc. Google. Musk talade också om behovet av en tredje konkurrent inom AI-landskapet, en som skulle erbjuda ett livskraftigt alternativ till dominansen av Microsoft och Google.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 13 september

OpenAI borde ha varit ett statligt projekt, säger Sam Altman

Sam Altman, tidigare chef för Y Combinator och nuvarande ledare för OpenAI, anser att OpenAI borde ha varit ett statligt projekt. Han menar att företaget borde ha fått statligt stöd, vilket de inte lyckades få trots försök. Altman försökte 2017 övertyga tjänstemän vid Vita huset, försvarsdepartementet och energidepartementet att investera i företaget bakom ChatGPT, en ledande aktör inom generativ artificiell intelligens. Han har visat ChatGPT för över 100 medlemmar i kongressen och framförde i maj sitt stöd för skapandet av en oberoende federal byrå för att övervaka AI-teknik. På tisdag planerar senatorerna Richard Blumenthal och Josh Hawley att presentera det första formella ramverket för att reglera AI.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 12 september

Elon Musk försvarar ´poaching´ av Google-vetenskapsman för OpenAI

En ny biografi om Elon Musk avslöjar hur han försvarade sitt beslut att ´poacha´ en Google-vetenskapsman till Larry Page, dåvarande VD för Google. Musk och Sam Altman övertalade 2015 Google-vetenskapsmannen Ilya Sutskever att gå med i deras nystartade AI-labb, OpenAI, med en lön och startbonus på 1,9 miljoner dollar. Detta ledde till en konflikt mellan Musk och Page, som kände sig förrådd. Musk kritiserade Page för hans nonchalanta inställning till AI-säkerhet. Sutskever är nu med och leder ett team på OpenAI som fokuserar på att hantera hotet från ´superintelligent´ AI.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 12 september

Oracle-aktier sjunker med 9% efter lägre än förväntade intäkter

Oracle-aktier sjönk med 9% i förlängd handel på måndag efter att databasmjukvarutillverkaren rapporterade intäkter och intäktsprognoser som var lägre än förväntat. Trots att företaget rapporterade en justerad vinst per aktie på $1,19, jämfört med analytikernas förväntningar på $1,15, var intäkterna $12,45 miljarder, mot analytikernas förväntningar på $12,47 miljarder. Oracle förutspår en justerad nettoinkomst på $1,30 till $1,34 per aktie och en intäktsökning på 5% till 7% i det andra kvartalet. Företaget förväntas ha en intäktsökning på 8%.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 11 september

Elon Musks avsked från OpenAI leder till rivalitet med starten av xAI

Elon Musk, medgrundare till OpenAI, har lanserat en egen AI-startup, xAI, vilket har lett till en ökad rivalitet med hans tidigare företag. Musk, som tidigare spelade en avgörande roll i OpenAIs tidiga etablering, har uttryckt sin avsikt att utforska universums sanna natur genom xAIs strävanden. Musk och OpenAIs relation började ansträngas 2018 när han avgick från styrelsen. Musk kritiserade OpenAIs övergång från en ideell organisation till en modell med ´begränsad vinst´, vilket väckte frågor om företagets motiv och framtida hållbarhet. Musk ifrågasatte också organisationens partnerskap med techjätten Microsoft, vilket ytterligare förvärrade skillnaderna mellan Musk och OpenAI.

Direktlänk Dela Mix 247 EDM fördjupade 10 september

Elon Musk uttrycker missnöje med OpenAI, startar eget AI-startup

OpenAI:s VD, Sam Altman, beskrev nyligen Elon Musks tidiga roll i företaget som en ´talangmagnet och uppmärksamhetsmagnet´. Musk, som var med och grundade OpenAI, uttryckte senare missnöje med företagets riktning och startade sitt eget AI-startup, xAI. Musk är missnöjd med att OpenAI gick från en ideell modell till en ´begränsad vinst´ modell 2019, efter en investering på 1 miljard dollar från Microsoft. Han anser att OpenAI, som en gång skapades som en öppen källkods ideell organisation, har blivit ett sluten källkods, vinststyrt företag kontrollerat av Microsoft.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 10 september

Elon Musk försökte föra in OpenAI i Tesla, enligt biograf

Enligt biografen Walter Isaacson försökte Tesla-VD Elon Musk övertyga OpenAI-VD Sam Altman att införliva AI-företaget i Tesla innan han avgick. Musk har varit involverad i utvecklingen av artificiell intelligens i många år. OpenAI avvisade Musks begäran, och Altman blev senare företagets nya VD. Som svar lanserade Altman en vinstinriktad gren av OpenAI som fick en stor investering från Microsoft. Musk har uttryckt oro över hur AI-utvecklingen skulle hanteras och de potentiella farorna med generativa språkmodeller som ChatGPT som blir politiskt indoktrinerade.

Direktlänk Dela Motor Mouth Arabia fördjupade 9 september

TIME avslöjar sin första TIME100 AI-lista

TIME har avslöjat sin första TIME100 AI-lista, som presenterar de 100 mest inflytelserika personerna inom artificiell intelligens (AI). Listan erkänner individer vars bidrag formar AI-landskapet och dess långtgående inverkan på olika samhällsaspekter. Bland de framstående personerna på omslaget finns Sam Altman från OpenAI, Dario och Daniela Amodei från Anthropic, Demis Hassabis från Google DeepMind och andra framstående figurer från AI-gemenskapen. Listan inkluderar 43 VD:ar, grundare och medgrundare, som Elon Musk från xAI och Sam Altman från OpenAI. Bemärkningsvärt är att 41 kvinnor och icke-binära individer erkänns på listan.

Direktlänk Dela Info Tech Lead fördjupade 9 september

Elon Musk försökte slå samman OpenAI med Tesla, enligt biografi

Elon Musk, medgrundare och styrelsemedlem i Tesla, försökte rapporterat att slå samman OpenAI, moderbolaget till ChatGPT, med Tesla. Enligt Musks biografi publicerad i Time, försökte han konsolidera OpenAI-labbet till Tesla när företaget intensifierade sina AI-utvecklingsinsatser. OpenAI avböjde dock fusionsförslaget och tog en annan riktning under ledning av Sam Altman, som senare blev VD för OpenAI. Musk har uttryckt missnöje för att ha blivit ´lämnad utanför striden´ efter lanseringen av GPT-4 och Googles rivaliserande chatbot, Bard. Han lanserade därför sin egen AI-satsning kallad xAI i juli.

Direktlänk Dela Motor Mouth Arabia fördjupade 9 september

Elon Musk kände sig utanför AI-boomen trots investeringar i OpenAI, enligt biografi

Elon Musk kände sig utanför när generativ AI började ta fart, trots att han var en av grundarna och huvudinvesterarna i OpenAI, enligt ett utdrag från Walter Isaacsons kommande biografi om Musk som publicerades i Time. Musk tyckte att han hade blivit utanför AI-boomen efter att OpenAI släppte GPT-4 till allmänheten och Google lanserade sin Bard chatbot. Musk har sedan dess kritiserat OpenAIs affärsmodell och dess relation med tech-jätten Microsoft. Trots detta lanserade Musk officiellt sitt eget AI-företag, xAI, i juli i år.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 8 september

Elon Musk försökte införliva OpenAI i Tesla innan han lämnade AI-företaget

Elon Musk försökte föra in OpenAI i Tesla innan han lämnade företaget 2018, enligt ett utdrag från en kommande biografi. Musk försökte övertyga Sam Altman, som senare blev VD för OpenAI, att införliva AI-labbet i Tesla innan han avgick. Tesla hade vid den tiden intensifierat sin egen AI-utveckling när Musk var medgrundare och styrelseledamot för OpenAI. OpenAI avvisade idén, och Altman blev företagets president. Fyra år efter Musks avresa släppte AI-företaget ChatGPT, en AI-driven chatbot som blev enormt populär och utlöste en AI-kapplöpning mellan några av Big Techs stora spelare.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 8 september

Upphovsrättskontoret beslutar att AI-genererat innehåll inte är berättigat till upphovsrättsskydd

Det amerikanska upphovsrättskontoret har beslutat att Théâtre D’opéra Spatial, skapat med text till bild GenAI-appen Midjourney, inte är berättigat till upphovsrättsskydd. Det är oklart när och i vilket sammanhang AI-genererat innehåll kan skyddas av upphovsrätten. Apple rapporteras spendera miljoner dollar om dagen för att träna sin mest avancerade språkmodell, Ajax GPT. Felix och Paul Studios lanserade sin första blandade verklighetsupplevelse på 80:e Venedig filmfestival. Tidningens TIME100 AI-lista för 2023 innehåller 43 VD:ar, grundare och medgrundare. Hiber3D har integrerat Googles AI-verktyg för att ge skapare möjlighet att skapa en nedsänkande värld. Nintendo ryktas samarbeta med Google om en VR-headset. Meta ryktas samarbeta med LG om en ny Quest Pro. Enligt Tony “Skarred Ghost” Vitillo har VR inte varit så bra för spel.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 8 september

Elon Musk och Larry Pages oenighet om AI leder till bildandet av OpenAI och XAI

För ett decennium sedan hamnade Elon Musk och Googles medgrundare Larry Page i en diskussion om artificiell intelligens (AI) under Musks födelsedagsfest. Musk var orolig för att AI utgjorde ett existentiellt hot mot mänskligheten, medan Page ansåg att AI var en naturlig teknologisk utveckling. Senare 2013 hörde Musk att Google planerade att köpa AI-startupen DeepMind, vilket han inte tyckte var lämpligt. Musk och Silicon Valley-profilen Sam Altman bildade därför forskningslabbet OpenAI. Men samarbetet mellan Musk och Altman surnade snabbt och Musk lämnade OpenAI 2018. Sedan dess har Musk bildat flera företag som arbetar med AI, inklusive XAI som grundades förra månaden.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 6 september

X uppdaterar sekretesspolicy för att träna AI på användarposter, AI-pionjär Douglas Lenat avlider, AI21 Labs samlar in 155 miljoner dollar, Gannett pausar AI-genererade sportartiklar

X, den sociala medieplattformen tidigare känd som Twitter, uppdaterade sin sekretesspolicy denna vecka och meddelade att den kan träna sina AI-modeller på användarposter. Den nya policyn förväntas träda i kraft den 29 september. Ägaren och tidigare VD:n Elon Musk sa att privat data, som text i direkta meddelanden, dock inte kommer att användas för att träna dess modeller. X tar ut 42 000 dollar från andra företag för tillgång till dess data via ett API. AI-pionjären Douglas Lenat har avlidit vid 72 års ålder. Lenat var en pionjär för neurosymboliska system och försökte lära maskiner att resonera med hjälp av en kombination av en kunskapsbas och en resonemangsmotor. AI21 Labs, en tillverkare av stora språkmodeller, har samlat in 155 miljoner dollar i sin senaste serie C-runda, vilket sätter dess värdering till 1,4 miljarder dollar. Den israeliska startupen stöds av riskkapitalföretag Walden Catalyst, Pitango, SCB10X, b2venture, Samsung Next, Google, Nvidia samt dess egen grundare Amnon Shashua. Gannett, en amerikansk tidningskedja, har pausat publiceringen av AI-genererade artiklar som täcker high school-sportspel efter att läsare hånade skrivandet.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 4 september

Elon Musks X tillåter användning av användarposter för AI-utbildning

Elon Musks startup X har ändrat sina policyer för att tillåta information som postas av användare att användas för att träna dess AI-modeller. Den nya sekretesspolicyn, som träder i kraft den 29 september, anger att företaget ´kan använda den information vi samlar in och offentligt tillgänglig information för att hjälpa till att träna våra maskininlärnings- eller artificiella intelligensmodeller för de ändamål som anges i denna policy´. Musk svarade på ett inlägg om denna förändring på X, och sa att det endast skulle använda offentligt tillgänglig information för att träna AI och skulle inte använda ´DMs eller något privat´.

Direktlänk Dela Business Insider India fördjupade 2 september

Elon Musks sociala medieplattform X samlar biometrisk information

Elon Musks sociala medieplattform X, tidigare känd som Twitter, har utökat den data den samlar in om användare för att inkludera biometrisk information. Informationen som samlas in - och hur den kan användas - får uppmärksamhet från teknikobservatörer. X planerar också att registrera information om sina användares utbildningsnivå och arbetslivshistoria. Denna data kommer, enligt Musks företag, att användas för att ge jobbrekommendationer. Ändringar i plattformens informationsinsamlingspraxis kommer att träda i kraft i slutet av september.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 september

X:s sekretesspolicy bekräftar att offentliga data kommer att användas för att träna AI-modeller

X:s nyligen uppdaterade sekretesspolicy informerade användarna om att företaget nu skulle samla in biometrisk data samt användarnas jobb- och utbildningshistorik. Men det verkar inte vara det enda som X planerar att göra med användardata. Enligt en uppdatering till en annan del av policyn planerar företaget även att använda den insamlade informationen och annan offentligt tillgänglig information för att träna sina maskininlärnings- och AI-modeller. Förändringen uppmärksammades av Alex Ivanovs från Stackdiary, som har en historia av att hitta märkbara uppdateringar i teknikföretags användarvillkor. X:s policyförändring hittas i avsnitt 2.1 och lyder: ´Vi kan använda den information vi samlar in och offentligt tillgänglig information för att hjälpa till att träna våra maskininlärnings- eller artificiella intelligensmodeller för de ändamål som anges i denna policy.´

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 september

The Guardian blockerar OpenAI från att använda sitt innehåll för AI-produkter

The Guardian har blockerat OpenAI från att använda sitt innehåll för att driva artificiell intelligensprodukter som ChatGPT. Det finns oro över att OpenAI använder olicenserat innehåll för att skapa sina AI-verktyg, vilket har lett till att författare stämmer företaget och kreativa industrier kräver skydd för sin immateriella egendom. OpenAI, som inte avslöjar den data som hjälpte till att bygga modellen bakom ChatGPT, meddelade i augusti att det kommer att göra det möjligt för webbplatsoperatörer att blockera dess webbsökare från att komma åt deras innehåll. Enligt Originality.ai blockerar nu flera nyhetssajter GPTBot-sökaren.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 1 september

Födelsen av ChatGPT markerar en milstolpe i utvecklingen av AI-industrin och har snabbt dragit till sig en stor användarbas. Elon Musk, Teslas grundare och världens rikaste man, har grundat ett företag som heter X.AI och lanserat en AI kallad ´TruthGPT´ för att utmana OpenAIs populära chatbot CHATGPT. Musk har också köpt 10 000 GPU-chips för att utveckla ChatGPT-produkter. Mark Zuckerberg, Meta´s VD, har också uttryckt ett intresse för AI och metaversum-teknologi. WIMIHologram Cloud (NASDAQ: WIMI), en ledare inom AI, har utökat sitt engagemang inom AI och ser en ny investeringsboom på sekundärmarknaden tack vare populariteten hos ChatGPT.

Newstrail fördjupade 24 augusti

OpenAI:s VD Sam Altman om Elon Musks avgång: ´Det var väldigt tufft´

OpenAI:s VD Sam Altman uttrycker att Elon Musks avgång från företaget 2018 var en utmaning och att han tvingades omorganisera mycket av sitt liv och sin tid. Musk, som tros ha investerat mellan 50 och 100 miljoner dollar i OpenAI, avgick från styrelsen efter att hans försök att ta över företaget avvisades. Sedan dess har Musk kritiserat OpenAI för att prioritera vinster över AI-säkerhet. Altman har svarat på kritiken genom att kalla Musk för ´fel´ och ´elak´.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 21 augusti

AI och dess inverkan på kulturkriget: Elon Musk och högeraktivister kritiserar ´woke AI´

Elon Musk, miljardär och VD för Tesla, har kritiserat artificiell intelligens (AI) för att vara för ´woke´ och har lanserat sitt eget AI-företag, xAI, som han hävdar kommer att vara ´maximalt sann´. Musk har varnat för AI:s existentiella hot i ett decennium och har nyligen undertecknat ett öppet brev som uttrycker oro över att det kan förstöra mänskligheten, men har samtidigt arbetat för att främja teknikens utveckling. Musk var tidig investerare och styrelsemedlem i OpenAI och har sagt att hans nya AI-företags mål är att ´förstå universums sanna natur´. Samtidigt har högeraktivister och republikanska politiker kritiserat stora AI-företag för att använda ´woke´ träningsdata och har varnat för att ´woke AI´ är ett brådskande hot. Denna kritik kommer samtidigt som miljarder dollar strömmar in i kapprustningen för att skapa allt mer avancerad AI.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 21 augusti

Generativ AI förändrar tekniklandskapet och ekonomier

Generativ AI omformar dynamiken i mänsklig-datorinteraktion och växer fram som en teknologisk kraft att räkna med. Marknadsstorleken för generativ AI förväntas nå cirka 118,06 miljarder USD 2032, enligt en rapport från Precedence Research. Stora teknikföretag har investerat stort i detta område, med framsteg som ChatGPT, LLama 2, GitHub Copilot och Stable Diffusion. Dessa framsteg kan ha påverkat investerarsentiment och beslutsfattande. Företag som Microsoft, Apple, Alphabet, Amazon och Meta har alla sina egna initiativ inom generativ AI. Dessutom har startups som OpenAI, Anthropic och X.AI gjort betydande framsteg.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 15 augusti

AI-drivna modeller hotas av brist på Nvidia Hopper-chip

Nvidias Hopper, även känd som H100, är den drivande kraften bakom AI-modellerna för ChatGPT. En rusning för H100-processorer leder till en brist. Hopper, uppkallad efter datavetenskaps pionjär Grace Hopper, är en dyr chip som är eftertraktad av nästan alla inom tekniksektorn. H100 är en processor som nästan ensam driver den generativa AI-revolutionen. Utan dem riskerar utvecklingen av AI-modeller att stanna upp. Detta förklarar varför det har varit en rusning att få tag på H100-processorer när hotet om brist chockar köpare till handling. Saudiarabien och Förenade Arabemiraten köper tusentals H100-enheter.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 15 augusti

OpenAI kämpar med betydande ekonomiska svårigheter

OpenAI, företaget bakom AI-chattboten ChatGPT, kämpar med betydande ekonomiska svårigheter. Den dagliga driftkostnaden för ChatGPT uppgår till hela 700 000 dollar, utan att inkludera kostnader för andra AI-projekt som GPT-4 och DALL-E2. OpenAIs ekonomiska stabilitet är starkt beroende av Microsofts finansiering på 10 miljarder dollar. Trots försök att generera intäkter genom GPT-3.5 och GPT-4 har företaget inte lyckats nå break-even, vilket leder dem mot en dyster ekonomisk situation. Dessutom avslöjar nyligen data en 12% minskning av användarantalet för ChatGPT sedan juli 2023 jämfört med föregående månad.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 15 augusti

OpenAI kan gå i konkurs 2024 på grund av höga driftskostnader och minskad användarbas

OpenAI kan gå i konkurs 2024. Dess driftskostnad på 700 000 dollar per dag och brist på finansiering kan vara orsaken. OpenAI:s ChatGPT gjorde historia som den snabbast växande appen; experter föreslår att skaparföretaget kan vara konkurs 2024. Om Sam Altmans OpenAI inte får mer finansiering kan det ansöka om konkurs nästa år. Användarbasen för ChatGPT minskar snabbt; i maj 2023 var det 1,9 miljarder användare; i juni sjönk antalet till 1,7 miljarder, med det slutliga antalet för juli 2023 på 1,5 miljarder. I juli 2023 lanserade Elon Musk officiellt den artificiella intelligensen xAI och planerar att öppet utmana ChatGPT. Musks team har ingenjörer från Google, Microsoft och OpenAI.

Direktlänk Dela The Coin Republic fördjupade 15 augusti

OpenAI kämpar med ekonomiska utmaningar, framtiden för AI-tjänster osäker

OpenAI, kända för sin AI ChatGPT, kämpar med en allvarlig ekonomisk utmaning. Driften av ChatGPT kostar företaget en rapporterad summa på 700 000 dollar per dag, men har inte genererat tillräckligt med intäkter för att täcka dessa kostnader. OpenAI har försökt att kommersialisera nyare versioner av chatten, som GPT-3.5 och GPT-4, men har haft svårt att lyckas. Detta har lett till att OpenAI:s framtid och deras innovativa AI-tjänster är osäkra. OpenAI står inför konkurrens från olika öppen källkods språkmodeller, som LLaMA 2. Dessutom har en betydande splittring uppstått inom OpenAI, där VD:n och medgrundaren Sam Altman uttrycker oro över de potentiella riskerna med oreglerad AI utan statlig tillsyn.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 14 augusti

OpenAI kan möta konkurs på grund av minskad användning av ChatGPT

OpenAI:s ChatGPT blev den snabbast växande appen i historien vid lanseringen i november 2022. Nya rapporter tyder dock på att OpenAI kan riskera konkurs senast 2024. En studie antyder att oron över OpenAIs försök att varumärkesskydda GPT kan leda till att användare slutar använda ChatGPT. Data från SimilarWeb visar att trafiken till ChatGPT har minskat två månader i rad, med en nedgång på 9,6% i juli och 9,7% i juni. Användarantalet sjönk med 12% i juli, från 1,7 miljarder till 1,5 miljarder. En orsak till dessa förluster tillskrivs API-kannibalisering. OpenAI står även inför ökad konkurrens från Elon Musks AI-startup xAI och Apples inträde på chatbotmarknaden. Utan ytterligare finansiering kan OpenAI stå inför ekonomiska problem senast 2024.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 13 augusti

OpenAI kan möta konkurs på grund av höga driftskostnader och minskad användarbas

OpenAI:s app ChatGPT, lanserad i november 2022, kan stå inför konkurs i slutet av 2024 på grund av höga driftskostnader och minskad användarbas. Trots försök att monetarisera sina GPT-modeller har OpenAI svårt att generera tillräckligt med intäkter för att täcka sina utgifter. Användarbasen för OpenAI och ChatGPT har minskat under de senaste månaderna. I juli 2023 minskade användarbasen med 12% jämfört med föregående månad, från 1,7 miljarder användare till 1,5 miljarder. OpenAI står inför konkurrens inte bara från teknikjättar som Google och Meta, utan även från Elon Musk och hans xAI-projekt.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 13 augusti

OpenAI:s app ChatGPT riskerar konkurs på grund av ekonomiska svårigheter och minskande användarbas

OpenAI:s populära app, ChatGPT, upplever ekonomiska svårigheter och en minskande användarbas, vilket väcker oro för företagets framtid. Trots att ChatGPT snabbt blev den snabbast växande appen någonsin sedan lanseringen i november 2022, tyder en färsk rapport på att OpenAI kan gå i konkurs fram till slutet av 2024. OpenAI:s beslut att varumärkesregistrera GPT har lett till tvivel om dess hållbarhet, eftersom användare eventuellt kan sluta använda appen. OpenAI rapporterade förluster på 540 miljoner dollar för 2023, en fördubbling sedan utvecklingen av dess chatbot började. Företaget förutspår 200 miljoner dollar i intäkter för 2023 och ambitiösa 1 miljard dollar 2024, men ökande förluster väcker tvivel om att uppnå dessa mål.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 13 augusti

OpenAI riskerar konkurs på grund av minskad användarbas och höga driftskostnader

OpenAI:s ChatGPT, lanserad i november 2022, har blivit den snabbast växande appen i historien. Men enligt en rapport av Analytics India Magazine kan företaget gå i konkurs innan 2024. Rapporten påpekar att OpenAI:s ansökan om varumärke på GPT och minskad användaraktivitet på ChatGPT-webbplatsen väcker oro om företagets framtid. Trafiken på AI-boten minskade i juni och juli, med en minskning på 9,6 procent i juli och 9,7 procent i juni. Dessutom minskade antalet användare med 12 procent i juli jämfört med juni. En orsak till detta kan vara API-kanibalisering. Meta´s nyligen avtäckta chatbot Llama 2 kan också ha bidragit till OpenAI:s minskade användarbas. Operativa kostnader för drift av ChatGPT är ungefär $700,000 per dag. Utan ytterligare finansiering kan OpenAI möta möjligheten att förklara konkurs innan 2024. Apple´s utveckling av sin egen AI-drivna chatbot och Elon Musks påståenden om överlägsenhet med sitt företag xAI har lagt till ytterligare utmaningar för OpenAI.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 12 augusti

AI-språkmodeller visar politiska fördomar, enligt studie

En ny studie har mätt politiska fördomar bland olika stora AI-språkmodeller. Forskare gav 14 AI-modeller ett politiskt kompassprov och kartlade data. OpenAIs ChatGPT och GPT-4 var de mest liberala, Metas LLaMA var den mest konservativa och Googles BERT-modeller var mellanliggande. Studien indikerade att den information dessa språkmodeller utbildas på påverkar deras politiska fördomar. Det konstaterades också att politiska fördomar hos AI-modellerna påverkade hur modellerna svarade på hatiskt tal och vad de identifierade som desinformation.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 11 augusti

OpenAI:s GPT-produkter upplever minskning av användare

OpenAI:s GPT-produkter, inklusive ChatGPT, har upplevt en minskning av användare. I juli sjönk användarbasen för ChatGPT med 12% jämfört med föregående månad. Spekulationer föreslår att minskningen i användning kan bero på API-kanibalisering, då företag tillåter anställda att använda ChatGPT API istället för det ursprungliga erbjudandet. Dessutom har uppkomsten av öppen källkods stora språkmodeller (LLM), som Meta´s Llama 2 i partnerskap med Microsoft, erbjudit ett lätt modifierbart och potentiellt bättre alternativ till OpenAI:s proprietära och begränsade versioner. Elon Musks xAI har framträtt som en potentiell rival till OpenAI. Den pågående GPU-bristen på marknaden har också påverkat OpenAI:s förmåga att träna ytterligare modeller, vilket resulterat i en minskning av ChatGPT:s outputkvalitet.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 10 augusti

OpenAI upplever användarminskning och stigande förluster

OpenAI upplever en minskning av användare för sina GPT-produkter. Användarbasen för ChatGPT har sjunkit ännu mer, med en minskning på 12% från juni till juli. En anledning till detta kan vara API-kanibalisering, där företag förbjuder sina anställda att använda ChatGPT för arbete, men tillåter dem att använda API för att utnyttja det stora språkmodellen (LLM) i olika arbetsflöden. Dessutom har uppkomsten av öppna källkods LLM-modeller, som Meta´s Llama 2, lett till att människor använder den modellen för kommersiella ändamål istället för OpenAI´s betalda, ägda och begränsade version. OpenAI har ännu inte blivit lönsamt och dess förluster har fördubblats till 540 miljoner dollar sedan utvecklingen av ChatGPT började. Microsofts investering på 10 miljarder dollar i OpenAI håller möjligtvis företaget vid liv för tillfället. OpenAI förväntar sig en årlig omsättning på 200 miljoner dollar 2023 och siktar på att nå 1 miljard dollar 2024.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 10 augusti

Populära AI-chattbotar har distinkta politiska bias

Enligt tester utförda av datavetare har populära AI-chattbotar distinkta politiska bias, enligt en nyligen publicerad forskningsartikel. Forskarna fann att OpenAI:s ChatGPT och dess nya GPT-4-modell är den mest vänster-libertarianska chattboten, medan Meta:s LLaMA lutar mest åt höger och är mest auktoritär. Forskarna kom fram till att förtränade språkmodeller har politiska lutningar som förstärker polariseringen i förträningskorpora, vilket sprider sociala bias till hat-talprognoser och desinformationsdetektorer.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 9 augusti

Stora teknikföretag investerar i AI-teknik och förändrar sina tjänster

Under veckan har flera betydande händelser inträffat inom artificiell intelligens (AI). Microsoft har investerat 10 miljarder dollar i OpenAI, vilket har lett till att Cortana läggs ner och företaget fokuserar på Bing Chat, drivet av OpenAI´s ChatGPT. Meta Platforms, Facebooks moderbolag, introducerade AudioCraft, ett AI-verktyg som kan generera högkvalitativt ljud och musik från textprompter. Google Assistant får en AI-uppgradering för att förbli konkurrenskraftig. Under Apples kvartalsrapport avslöjade VD Tim Cook företagets långsiktiga investering i ChatGPT-liknande AI-teknik. Elon Musks AI-företag, X.ai, har tagit över AI.com-webbplatsen.

Direktlänk Dela DTG Reviews fördjupade 6 augusti

Stora teknikföretag investerar i AI-utveckling, jobb kan vara i fara

Microsoft har investerat $10 miljarder i OpenAI, vilket har lett till att Cortana, Microsofts virtuella assistent, ersätts av Bing Chat, drivet av OpenAIs ChatGPT. Meta Platforms, tidigare känd som Facebook, har introducerat en ny AI-verktyg som heter AudioCraft. Google Assistant, en av Googles mest populära tjänster, genomgår en AI-uppgradering, vilket kan riskera flera jobb inom företaget. Under Apples kvartalsrapport avslöjade VD Tim Cook att Apple har dedikerat betydande resurser till utvecklingen av AI-teknik liknande ChatGPT. Elon Musk har lanserat sitt eget AI-företag, X.ai.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 6 augusti

Elon Musks AI-företag X.ai tar över domännamnet AI.com

Det framstående domännamnet AI.com har återigen bytt ägare, vilket understryker den intensiva konkurrensen och värdet kring varumärket för artificiell intelligens. Tidigare var domänen kopplad till OpenAI, men företaget bekräftade aldrig officiellt sitt ägande. Experter uppskattade värdet på AI.com till över 3 miljoner dollar. För närvarande omdirigerar AI.com till X.ai, ett nytt AI-forskningsföretag grundat av Elon Musk. Anledningen till överföringen från OpenAI till X.ai är oklar. Det är möjligt att X.ai har valt att inte använda varumärket AI.com på lång sikt, eller så kan det ha sålt det i en privat transaktion för vinst.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 6 augusti

AI-uppdateringar: YouTube experimenterar med AI-genererade videobeskrivningar, OpenAI erkänner fel i GPT-4, Google lägger till AI-funktioner i sök, och mer

YouTube har börjat experimentera med AI-genererade sammanfattningar för videor, men endast för ett begränsat antal engelskspråkiga videor och tittare. OpenAI erkänner att dess senaste textgenererande och sammanfattande modell, GPT-4, gör stora fel i resonemang och hittar på ´fakta´. Patrick Hymel, en entreprenör inom hälso-teknikindustrin, skrev om hur GPT-4 hittar på referenser, fakta och siffror utan någon identifierbar koppling till verkliga källor. Fast Company testade ChatGPT:s förmåga att sammanfatta artiklar och fann den dålig. YouTube erkänner att AI-genererade beskrivningar inte är något substitut för det riktiga. Google har lagt till kontextuella bilder och videor till sin AI-drivna Search Generative Experiment. Microsoft har avslutat Cortana. Meta har tillkännagivit AudioCraft, ett ramverk för att generera vad det beskriver som ´högkvalitativ´, ´realistisk´ ljud och musik från korta textbeskrivningar. Google har dragit tillbaka sin AI Test Kitchen-app. DeepMind har utvecklat ett system som det hävdar låter robotar effektivt överföra koncept som lärt sig på relativt små datamängder till olika scenarier. Kickstarter har infört nya regler kring generativ AI. Kina har infört hårdare regler för generativ AI. Stability AI har lanserat Stable Diffusion XL 1.0, en text-till-bild-modell. AI.com har bytt från OpenAI till X.ai.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 5 augusti

Elon Musk tar över flera Twitter-handles och domänen AI.com

Elon Musk har rapporterats ta över flera Twitter-handles, inklusive @X, @music och @sports, och omvandla dem till nya varumärken som @Twittermusic och @twittersports. Musk tog över @X från Gene X Hwang, en fotograf baserad i San Francisco, och det finns rapporter som antyder att ingen ersättning erbjöds. Användaren Jeremy Vaught, som skapade @music för 16 år sedan, uttryckte sin ilska över att Musk tog över handtaget. Dessutom har det påståtts att Musk har tagit över AI.com-domänen från OpenAI, ett företag han tidigare investerade i. Det finns ingen officiell bekräftelse på dessa påståenden.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 5 augusti

Elon Musk köper domännamnet ai.com för sin AI-verksamhet

Webbgränssnittet för chatbotens artificiella intelligens startade på ai.com. Denna länk leder nu till Elon Musks företag xAIs webbplats. OpenAI köpte domännamnet ai.com i februari, men det gjordes inga tillkännagivanden om detta. Nu ägs domänen av Elon Musk, som en gång startade OpenAI men senare lämnade företaget och startade sin egen verksamhet, xAI. Det nya företaget specialiserar sig på verktyg för artificiell intelligens och skapades för att ´förstå universums sanna natur´. Webbplatsen x.ai är nu tillgänglig på webben, även om företaget med samma namn ännu inte har gjort betydande framsteg inom sitt område.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 5 augusti

Elon Musks X.ai förvärvar domänen AI.com

Elon Musks företag X.ai har förvärvat domänen AI.com, tidigare ägd av OpenAI. Användare som tidigare blivit omdirigerade från ChatGPT när de försökte nå webbplatsen kommer nu istället att omdirigeras till X.ai. Även om domänändringar är vanliga, är tvåbokstäver.com-domänändringar allt annat än enkla. OpenAIs förvärv av AI.com kostade cirka 3,8 miljoner dollar förra året. Med tanke på den ökade populariteten för artificiell intelligens, är det oklart hur mycket X.ai skulle behöva betala för AI.com-titeln. Musk har även omdirigerat X.com till Twitter, men har ännu inte förklarat varför.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 4 augusti

X.ai tar över AI.com domän från OpenAI

Domänen som tidigare omdirigerades till OpenAI:s ChatGPT kommer nu att hälsa besökarna med Elon Musks skapelse, X.ai. I februari 2023 hade OpenAI kontroll över AI.com, vilket innebar att användare omdirigerades till ChatGPT när de försökte komma åt webbplatsen. Nu verkar det som att X.Ai har tagit över, med AI.com som omdirigerar till X.ai. Även om en enkel domänändring är ganska vanlig, är tvåbokstavsändringar i .com-domänen allt annat än det. De kan också innebära en hög prispunkt, med OpenAI:s tidigare förvärv som uppskattas till någonstans nära IT.com:s 3,8 miljoner dollar från föregående år.

Direktlänk Dela MobileSyrup fördjupade 4 augusti

Elon Musk köper AI.com för sin startup xAI

Miljardären och teknikentreprenören Elon Musk har förvärvat den eftertraktade webbadressen AI.com. Adressen tillhörde tidigare OpenAI, företaget bakom den populära chatboten ChatGPT. AI.com leder nu till X.ai, hemsidan för xAI, ett separat företag från Musks X Corp, som grundades av Musk den 9 mars 2023. xAI strävar efter att ´förstå universum´ och vill utnyttja den generativa AI-guldrushen. Musk har rapporterats investera tungt i toppbegåvningar från OpenAI och Google för xAI, med målet att skapa en AI skicklig på matematiskt resonemang.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 4 augusti

Elon Musks xAI tar över domännamnet ai.com från OpenAI

Webbgränssnittet för chatbotten med artificiell intelligens ChatGPT öppnas inte längre på adressen ai.com. Nu leder den adressen till webbplatsen för en konkurrent - Elon Musks startup xAI. I februari köpte OpenAI troligen domännamnet ai.com, men det verkar nu ha bytt ägare till Elon Musk, som en gång stod vid ursprunget till OpenAI, men som senare lämnade företaget och nyligen grundade sin egen startup xAI. Nu, om du skriver ai.com i adressfältet på webbläsaren, kommer du till webbplatsen x.ai. Tvåbokstavdomäner i .com-zonen är mycket sällsynta och dyra, särskilt när de två bokstäverna har speciella betydelser.

Direktlänk Dela Tech News Space fördjupade 4 augusti

Elon Musk tar över AI.com-domän från OpenAI

I februari uppstod det en viss uppståndelse när det framkom att OpenAI tycktes ha köpt AI.com för att omdirigera den till ChatGPT:s webbgränssnitt. Nu verkar Elon Musk, tidigare finansiär, Twitter-användare och X-älskare, ha tagit över den värdefulla domänen, eller så har någon gjort det åt honom: AI.com omdirigerar nu till X.ai, miljardärens spirande forskningsorganisation inom maskininlärning. Tvåbokstavsdotcom-domäner är sällsynta och mycket dyra, särskilt de som bildar ord eller bekanta förkortningar. När AI.com började omdirigera till OpenAI:s webbplats påpekade Mashable att domänen knappast kunde ha sålts för mindre än IT.com:s 3,8 miljoner dollar föregående år, och troligen uppnådde ett mycket högre pris med tanke på hypen kring artificiell intelligens i allmänhet. Förmodligen hoppades OpenAI att köpet av AI.com skulle förvandla förvirrade URL-fältsskrivare till livstidsanvändare. Eller kanske hade det tänkt att så småningom flytta sina konsumentinriktade verksamheter (som ChatGPT:s webbklient) över till den kortare domänen. Det verkar som att vi aldrig kommer att få veta det, eftersom domänen nu går till X.ai. X.ai är fortfarande en i stort sett hypotetisk organisation, med ett fåtal akademiker och ingenjörer som arbetar med, man kan tänka sig, vadhelst Musk befaller dem att göra. Dess uttalade mål är ´att förstå universums sanna natur´, men de har inte gjort några synliga framsteg sedan webbplatsen startade i juli. Musk har naturligtvis varit upptagen under den tiden. Vad kan det betyda? Blev Sam Altman trött på sin leksak? Skrotades planen att byta till den nya domänen till förmån för en ny? Var försäljningen från början tveksam, eller kanske en månad-till-månad-hyra? Fanns det en budgivning, eller tappade någon intresset? Hur som helst, det känns bara som att ett par rika killar grälar över ett glänsande objekt. ChatGPT är det mest igenkända varumärket inom AI - så varför betala miljoner för att starta ett nytt från grunden? Och X.ai är redan kort och minnesvärt (eller åtminstone kommer det att vara det tills det finns 8 andra Musk-företag som heter X), och det finns inget värt att titta på på webbplatsen, så varför betala så mycket för att omdirigera en annan tom webbplats? Det är värt att notera att OpenAI aldrig faktiskt bekräftade att det köpte domänen, och Musk har ännu inte, och skulle aldrig svara på våra e-postmeddelanden. Logotypen från en nyligen iscensatt webbplats för AI.com Jag ska säga att om jag hade 10 miljoner dollar och möjligheten att köpa AI.com, vet du vad jag skulle göra? Omdirigera den till den uppenbara kandidaten och sedan dingle den framför deras konkurrenter för en 50% pålägg. Om det inte fungerade skulle jag byta den till rivalen och erbjuda den till det första företaget. Här hoppas vi att någon informationsmotorvägsrånare (om du vill) hade samma hjärnvåg och klämde en av dessa miljardärer för en solid lön. Om så är fallet, väl spelat. Jag misstänker att ingen egentligen bryr sig om vem som äger AI.com, och folk kan faktiskt vara misstänksamma mot vilket företag som helst som uppenbarligen kontrollerar vad som uppenbarligen är en fåfäng domän. Låt oss alla bara komma överens om att inte använda den. Det kommer att lära alla en läxa.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 3 augusti

Stora AI-företag bildar självreglerande organ för säker och ansvarsfull AI-utveckling

OpenAI, Microsoft, Google, DeepMind och startup-företaget Anthropic har tillsammans bildat The Frontier Model Forum, ett branschlett organ som syftar till att främja ´säker och ansvarsfull utveckling´ av AI. Microsofts president Brad Smith uttalade att företag som skapar AI-teknik har ansvar för att säkerställa att den är säker, säker och förblir under mänsklig kontroll. Forumet är dock mest symboliskt eftersom det inte finns någon möjlighet för regeringen att verkställa några av dess regler. Bland de namn som inte ingår i forumet finns Meta (tidigare Facebook) och Elon Musk med hans nyligen lanserade xAI.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 31 juli

Teknikjättar åtar sig att minska riskerna med AI

Sju teknikjättar har frivilligt åtagit sig gentemot Biden-administrationen att de kommer att arbeta för att minska riskerna med artificiell intelligens. USA:s president Joe Biden träffade Google, Microsoft, Meta, OpenAI, Amazon, Anthropic och Inflection den 21 juli. De kom överens om att betona ´säkerhet, säkerhet och förtroende´ vid utveckling av AI-teknologier. OpenAI:s ChatGPT, som lanserades sent 2022, markerade början på en rusning av stora teknikföretag som släpper generativa AI-verktyg för massorna. AI-företagen har kommenterat och agerat på flera sätt och uttryckt sitt stöd för överenskommelsen.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 30 juli

OpenAI och Google grundar Frontier Model Forum för säker AI-utveckling

En ny organisation vid namn Frontier Model Forum har grundats av OpenAI, Google och andra betydande aktörer inom AI-sektorn. Organisationen, som leds av industrin, syftar till att främja ´säker och ansvarsfull utveckling´ av AI. Frontier Model Forum fungerar på frivillig basis, vilket innebär att deras regler är mer som gester än bindande kontrakt. Vissa framstående namn inom AI-fältet, såsom Meta (tidigare Facebook) och Elon Musks xAI, valde att inte ansluta sig till forumet. Organisationen definierar ´frontier models´ som storskaliga maskininlärningsmodeller som överträffar befintliga modellers förmågor.

Direktlänk Dela Wonderful Engineering fördjupade 28 juli

AI-företag åtar sig att införa skyddsåtgärder för att hantera riskerna med AI

AI-företag, inklusive Elon Musks nyligen lanserade xAI och Meta Platforms Lama 2, utvecklar AI-drivna plattformar för att förstå universum och effektivisera handelssignaler. I USA har sju ledande AI-företag, inklusive Amazon, Google och Microsoft, åtagit sig att införa skyddsåtgärder för att hantera riskerna med AI. Detta kommer efter ökande tryck för striktare reglering av AI, med oro för dess negativa påverkan på människors liv och spridningen av desinformation. EU har nyligen antagit EU AI Act, den första heltäckande förordningen om AI i världen.

Direktlänk Dela Invezz fördjupade 25 juli

Elon Musk och Ilya Sutskever diskuterar AI:s framtid och investeringsmöjligheter

Artificiell intelligens (AI) kan förändra hur världen fungerar på både positiva och negativa sätt. AI hjälper forskare att snabbare screena molekyler för nya läkemedel, vilket kan leda till bättre behandlingar och snabbare utveckling av dem. Men AI kan också ha en mörk sida. Ilya Sutskever, medgrundare av AI-forskningslabbet OpenAI, och Elon Musk, Teslas VD, är oroliga för detta. Musk har lanserat ett nytt AI-företag, xAI, för att utveckla en artificiell allmän intelligens (AGI). Han tror att detta superintelligenta system inte kommer att gå emot mänskligheten om det lär sig att gilla mänskligheten. Musk säger att xAI kommer att arbeta med Tesla och Twitter, och det kan till och med påskynda Teslas arbete med självkörande fordon. Investerare bör dock närma sig AI-investeringar som alla andra områden, vilket innebär att de bör lära sig om fältet, förstå riskerna och avgöra om det är något som de tycker är intressant. En av de stora riskerna med AI just nu är osäkerheten om hur tekniken kommer att utvecklas över tid. Om investerare kan acceptera den risken och de gillar de fördelar som AI kan erbjuda företag och världen, kan de överväga att lägga till några AI-aktier i sin portfölj idag.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 juli

Elon Musk startar ny AI-startup, xAI

Elon Musk, världens rikaste man och ägare till Twitter, har tillkännagett en ny AI-startup, xAI. xAI-teamet består av ingenjörer som tidigare har arbetat med stora teknikföretag som Google, Microsoft och OpenAI. Företaget kommer att hålla ett Twitter Spaces-evenemang den 14 juli. Musk har uttryckt oro över utvecklingen av artificiell intelligens och undertecknade i mars ett öppet brev där han uppmanade till en sex månaders paus i forskning om artificiell intelligens. Jared Birchall, chef för Musks familjekontor, är listad som sekreterare för xAI.

Direktlänk Dela Connected to India fördjupade 20 juli

Elon Musk lanserar AI-företaget xAI för att förstå universums sanna natur

Tesla VD Elon Musk har lanserat sitt efterlängtade artificiella intelligensföretag, xAI, med målet att ´förstå universums sanna natur´. Musk förklarade att företaget syftar till att bygga en ´god allmän artificiell intelligens´ som är ´maximalt nyfiken´ och ´sanningssökande´. Musk beskrev xAI som en konkurrent till stora spelare som OpenAI och Google, och betonade att konkurrens inom AI-området är värdefullt för att förhindra att ett företag dominerar tillväxten. Musk har tidigare uttryckt kritik mot OpenAI, företaget han medgrundade 2015, och har uttryckt en önskan att skapa en version av chatboten kallad ´TruthGPT´.

Direktlänk Dela World Nation News fördjupade 19 juli

Mark Zuckerberg och Elon Musk kämpar om AI-dominans

Efter en online ordväxling mellan Meta CEO Mark Zuckerberg och Tesla-chefen Elon Musk, där de båda utmanade varandra till en fysisk kamp, blir det tydligt att kampen mellan de två miljardärerna handlar om mer än bara Twitter. Båda företagen kämpar om dominans inom AI-sektorn, med Musk som grundade OpenAI och nu förbereder sig för att lansera AI-drivna chatbot BasedAI, medan Zuckerberg tar en metaverse-först strategi med Meta. Båda företagen utvecklar AI-teknik och använder data för att skapa finansiella möjligheter och förbättra sina produkter.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 25 juni

Elon Musk säger att Twitter kommer att följa EU-lag mot desinformation och cyberhat

Twitter kommer att följa den europeiska lagen som syftar till att bekämpa desinformation och cyberhat, enligt företagets kontroversiella ägare Elon Musk. I en intervju med franska kanalen France 2 sade Musk att Twitter kommer att respektera lagen om den antas. Den digitala tjänstelagen (DSA) träder i kraft den 25 augusti och kommer att kräva att plattformar agerar snabbt för att ta bort olagligt innehåll eller riskera böter på upp till 6% av sin globala omsättning. Musk nämnde också att han föredrar att vara en ´deltagare´ snarare än en ´observatör´ inom artificiell intelligens (AI) och att han vill ´sakta ner´ AI snarare än ´stoppa´ det.

Direktlänk Dela Radio France Internationale fördjupade 20 juni

» Nyheterna från en dag tidigare

Några av våra kursdeltagare