» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 230 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Europa är en av jordens sju kontinenter och ligger huvudsakligen på den nordvästra delen av den eurasiska kontinentalplattan. Det är den näst minsta kontinenten till ytan, men har en av de största befolkningarna. Europa gränsar till Asien i öster, Atlanten i väster, Medelhavet i söder och Arktiska oceanen i norr. Kontinenten består av 44 länder, inklusive Sverige, och har en rik historia och kulturell mångfald. Europeiska unionen är en politisk och ekonomisk union mellan 27 av dessa länder, som syftar till att främja samarbete och integration mellan medlemsstaterna.

Senaste nytt kring Europa

AI-utveckling överträffar regleringsförsök i EU och USA

Europa och USA försöker svara på den snabba utvecklingen av artificiell intelligens (AI), men tekniken utvecklas snabbare än deras policyer. När EU-ledare introducerade ett 125-sidigt utkast till lag för att reglera AI i april 2021, hyllades det som en global modell. Men ChatGPT, en människoliknande chattbot, överraskade EU-lagstiftare eftersom den typ av AI som driver ChatGPT inte nämndes i utkastet till lagen. Nu diskuterar EU-lagstiftare vad de ska göra, vilket riskerar lagen. Svenja Hahn, medlem av Europaparlamentet, konstaterar att de alltid kommer att ligga efter teknikens hastighet.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupar idag

Forskningsrapport om marknaden för Machine Learning Operations (MLOps) 2023-2030

En forskningsrapport om marknaden för Machine Learning Operations (MLOps) ger information relaterad till industrin. Studien tar hänsyn till marknadens nuvarande scenario och dess marknadsdynamik för perioden 2023-2030. Rapporten utvärderar MLOps-marknadens storlek och studerar strategimönstren som antagits av framstående internationella spelare. Rapporten utvärderar också marknadens storlek i form av intäkter för prognosperioden. Rapporten erbjuder både efterfrågan och tillgångsaspekter av marknaden. Den profilerar och undersöker ledande och framstående företag som verkar på marknaden.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupar idag

Global marknad för AI inom redovisning växer snabbt

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom redovisning analyseras i en omfattande rapport. Rapporten undersöker viktiga marknadstrender, tillväxtdrivare, utmaningar och möjligheter. Den börjar med en detaljerad undersökning av marknaden, definierar dess omfattning och segmentering. Marknaden för AI inom redovisning värderades till 646 miljoner USD 2019 och beräknas nå 14 072,9 miljoner USD 2027, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 47% från 2020 till 2027. De ledande företagen på denna marknad är Microsoft, AWS, Xero, Intuit, Sage, OSP, UiPath, Kore.AI, Appzen och Yaypay.

Direktlänk Dela Artrocker fördjupar idag

Old Navy stäms för olaglig avlyssning genom AI-chatbot

Old Navy, ett varumärke ägt av Gap, står inför rättsliga utmaningar i USA, anklagat för olaglig avlyssning genom sin AI-drivna chatbot. Stämningen hävdar att chatboten registrerar och lagrar konversationer utan tillstånd, vilket kan innebära brott mot konsumenternas integritet. Fallet kan leda till att företag inför varningar om att kunders data kan komma att registreras och delas för utbildningsändamål. Liknande stämningar har riktats mot företag som Home Depot, General Motors, Ford och JCPenney. Experter påpekar att USA ligger efter Europa och Kanada när det gäller reglering av AI och onlineinteraktioner.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade i förrgår

Maskininlärning i halvledartillverkning: Marknadsforskningsrapport 2023-2030

Marknadsforskningsrapporten för maskininlärning i halvledartillverkning ger all information relaterad till branschen. Den ger en överblick över marknaden, inklusive dess definition, applikationer och utvecklingar, samt tillverkningsteknik. Rapporten spårar alla nyligen utvecklingar och innovationer på marknaden. Den ger data om hinder vid etablering av företaget och vägleder för att övervinna kommande utmaningar och hinder. Marknadsaktörer som profileras i denna rapport inkluderar IBM, Applied Materials, Siemens, Google(Alphabet), Cadence Design Systems, Synopsys, Intel, NVIDIA, Mentor Graphics, Flex Logix Technologies, Arm Limited, Kneron, Graphcore, Hailo, Groq, Mythic AI. Rapporten inkluderar också en analys av hur aktiviteter som fusioner formar marknadens framtid.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 3 december

Ny marknadsstudie om utvecklingstjänster för maskininlärning släppt

En ny marknadsstudie av Global Market Vision om marknaden för utvecklingstjänster inom maskininlärning har släppts. Rapporten ger en djupgående analys av den globala marknaden, inklusive kvalitativa och kvantitativa insikter, historiska data och uppskattade prognoser om marknadsstorlek och andel under prognosperioden. Rapporten är segmenterad utifrån typer, slutanvändare, applikationer och regionala marknader. Rapporten innehåller även detaljerad information om stora spelare och ger data om det nuvarande marknadsscenario samt kommande marknadsmöjligheter eller utmaningar.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 2 december

A2Z Market Research publicerar rapport om automatiserad maskininlärningsmarknad

Automatiserad maskininlärning är processen att automatisera uppgifterna att tillämpa maskininlärning på verkliga problem. A2Z Market Research har publicerat en rapport som representerar processen att samla in, analysera och tolka data om en automatiserad maskininlärningsmarknad. Detta är ett avgörande steg i utvecklingen av en affärsstrategi eller lansering av en ny produkt, eftersom det hjälper företag att få en djupare förståelse för den automatiserade maskininlärningsmarknaden, identifiera kundbehov och preferenser och bedöma konkurrensen inom IT- och telekommunikationsindustrin.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 2 december

Rapport om AI Edge Device-marknaden publicerad av Statsndata

Statsndata har publicerat en rapport om processen för insamling, analys och tolkning av data för marknaden för artificiell intelligens (AI) Edge Device. Rapporten visar hur företag samlar in, analyserar och tolkar sin marknadsdata, vilket hjälper företag att bättre förstå marknaden för AI Edge Device, identifiera kundbehov och preferenser samt bedöma industritävling. Några av de största företagen som påverkar denna marknad inkluderar Intel Corporation, Huawei Technologies, MediaTek, Xilinx, NVIDIA Corporation, Microsoft Corporation, Samsung Electronics, Imagination Technologies Limited och Google. Rapporten ger också en översikt över marknaden, inklusive definition, tillämpningar och utveckling, tillverkningsteknik.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 2 december

Windows 10 KB5032278-uppdateringen med Microsoft Copilot-funktionen är nu tillgänglig

Windows 10 KB5032278, med den efterlängtade Microsoft Copilot-funktionen, är äntligen på väg till produktion. Denna uppdatering kan laddas ner via Inställningar > Uppdateringar & Säkerhet > Windows Update. KB5032278 är en valfri uppdatering och laddas inte ner eller installeras om du inte manuellt går till Inställningar och klickar på ´Ladda ner och installera´. Den största förändringen i Windows 10 November 2023 valfria uppdatering är stöd för en tidig förhandsvisning av Microsoft Copilot, som låter dig komma åt ChatGPT och Bing Chat AI utan att öppna din webbläsare. Microsoft ökar också ´Nyheter och intressen´-fönstrets storlek för att rymma fler objekt.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 2 december

OpenAI:s ChatGPT är det mest populära AI-verktyget globalt, enligt studie

En ny studie visar att OpenAI:s chatbot, ChatGPT, är det mest populära artificiella intelligensverktyget i världen. ChatGPT stod för 60% av trafikbesöken till de mest populära verktygen mellan september 2022 och augusti 2023, en period med explosiv tillväxt för generativa AI-verktyg. USA ansågs vara ledande i användningen av AI-verktyg. Studien, utförd av Writerbuddy, undersökte över 3 000 AI-verktyg och fokuserade sedan på de 50 mest använda för att undersöka hur människor använder AI. ChatGPT, Character AI och Google Bard var de verktyg som ökade mest i trafik.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 1 december

Ny rapport om global marknadsutsikt för maskininlärningsteknik

Global Market Vision har nyligen lanserat den senaste uppdateringen på Machine Learning Operation Technology Market: Genom storlek, senaste trender, andel, enorm tillväxt, segment, analys och prognos, 2030. Rapporten ger en omfattande översikt över marknaden, analyserar fakta, nuvarande tillväxtfaktorer, framtida trender, historiska data, noggranna åsikter och branschvaliderade data prognoser. Rapporten inkluderar omfattande information om tekniska utvecklingar och tillväxtutsikter baserat på det regionala landskapet. Stora marknadsaktörer som profileras i rapporten inkluderar: Microsoft, Amazon, Google, IBM, Dataiku, Lguazio, Databricks, DataRobot, Inc., Cloudera, Modzy, Algorithmia, HPE, Valohai, Allegro AI, Comet, FloydHub, Paperpace, Cnvrg.io

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 1 december

Carl Bildt varnar för överreglering av AI-industrin

Sam Altman, VD för Open AI, har nyligen varit i blåsväder för att företaget varit nära att utveckla teknologi som kan överträffa mänsklig intelligens. Forskare och ledande namn inom teknikindustrin, inklusive Elon Musk och svensken Max Tegmark, har tidigare påtalat riskerna med artificiell intelligens och krävt reglering. Carl Bildt, tidigare stats- och utrikesminister, uttrycker oro över att Sverige och Europa riskerar att hamna efter i AI-industrin. Han ser en risk med överreglering och menar att en global gemensam överenskommelse krävs, inklusive Kina.

Direktlänk Dela Sveriges Television fördjupade 1 december

Forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens i rymden

En forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens i rymden ger information om branschen. Studien överväger marknadens nuvarande scenario och dess marknadsdynamik för 2023-2030. Rapporten utvärderar marknadens storlek och studerar strategimönster som antagits av framstående internationella spelare. Faktorer som förväntas påverka denna globala marknad är den ökande sysselsättningsgraden bland investeringar i framväxande ekonomier. Rapporten erbjuder en omfattande analys och prognos för ´Artificiell intelligens i rymden´ med fokus på både regionala och globala perspektiv.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 30 november

Modeindustrins utmaningar och möjligheter 2024 enligt rapport

Modeindustrins utsikter är osäkra på grund av geopolitisk oro, klimatutmaningar och inflation, enligt en rapport från McKinsey & Company och Business of Fashion. Rapporten identifierar tio fokusområden för modeindustrin 2024. Branschexperter är delade i sina förväntningar för nästa år. Tillväxtprognosen för branschen är blygsam på 2 till 4 procent. Konsumenterna kan förvänta sig prisökningar på både lyx- och icke-lyxvaror. Generativ artificiell intelligens (gen AI) har potential att bidra positivt till branschen, men det finns en kunskaps- och talanglucka inom området. Global turism förväntas återhämta sig och erbjuder möjligheter för vissa modevarumärken. Klimatkrisen utgör ett betydande hot mot modeindustrin och hållbarhet identifieras som en nyckelutmaning. Stora varumärken som LVMH, Inditex, Nike och Kering förväntas fortsätta att öka sina vinster, medan mindre företag kan ställas inför större utmaningar. Konkurrensen bland snabbmodemärken förväntas öka nästa år.

Direktlänk Dela FashionUnited UK fördjupade 29 november

Utmaningar och möjligheter för modeindustrin 2024

Modeindustrins utsikter är osäkra på grund av geopolitisk omvälvning, klimatutmaningar och ihållande inflation. Detta påverkar konsumenternas förtroende, enligt en rapport från McKinsey & Company och Business of Fashion. Rapporten pekar ut tio fokusområden för modeindustrin under det kommande året. Experter är delade i sina förväntningar för nästa år, med 26 procent som förutser förbättring, 37 procent som förväntar sig status quo och 38 procent som förutspår försämringar. Konsumenter kan förvänta sig prisökningar på både lyx- och icke lyxvaror, med vissa chefer som säger att en ökning på upp till 5 procent inte kan undvikas. AI har fått betydande fart under 2023, med 14,1 miljarder dollar i finansiering för AI-inriktade startups under första halvåret. Global turism förväntas överstiga för-pandemi nivåer 2024, vilket ger en lukrativ möjlighet för vissa modevarumärken. Klimatkrisen utgör en betydande risk för modeindustrin, med extrema väderhändelser som förutspås äventyra 65 miljarder dollar i klädexport och hota en miljon jobb i fyra stora ekonomier fram till 2030. Trots detta ser endast 12 procent av cheferna hållbarhet som en huvudmöjlighet för 2024.

Direktlänk Dela FashionUnited fördjupade 29 november

AI-teknik leder till fler jobb, enligt ECB-rapport

Enligt en ny rapport från Europeiska centralbanken (ECB) leder den ökade användningen av artificiell intelligens (AI) till fler jobb, särskilt för unga och välutbildade arbetare. Rapporten, som baseras på data från 16 europeiska länder, visar att antalet anställda inom sektorer som utsätts för AI har ökat. Låg- och medelkvalificerade jobb påverkades inte mycket, medan högkvalificerade jobb såg den största ökningen. Rapporten noterar dock att AI kan leda till lägre löner, med en ´neutral till negativ påverkan´.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 29 november

Global rapport om maskininlärning inom tillverkningsindustrin släppt

En omfattande rapport om den globala marknaden för maskininlärning inom tillverkningsindustrin har släppts. Rapporten analyserar marknadstrender, tillväxtdrivare, utmaningar och möjligheter. Den globala marknaden för maskininlärning inom tillverkning värderades till 669,1 miljoner dollar 2021 och förväntas nå 8 750,45 miljoner dollar 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 33,35% från 2023 till 2030. Tio ledande företag inom sektorn nämns i rapporten, inklusive Rockwell Automation, SAP, IBM, Intel, Siemens, GE, Micron Technology, Nvidia och Sight Machines.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 29 november

Global rapport visar stark tillväxt för AI inom säkerhetsmarknaden

En global rapport om artificiell intelligens (AI) inom säkerhetsmarknaden ger en omfattande analys av industrin och erbjuder värdefulla insikter för organisationer och intressenter. Rapporten undersöker marknadstrender, tillväxtdrivare, utmaningar och möjligheter. AI inom säkerhetsmarknaden värderades till 6,78 miljarder dollar 2019 och förväntas nå 40,95 miljarder dollar 2027, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 31,2% från 2020 till 2027. De ledande företagen i denna marknad inkluderar Threatmetrix, Skycure, Sparkcognition, Samsung Electronics, Micron, IBM, Cylance, Nvidia, Securonix, Intel, Xilinx, Amazon, Antivirus Companies, Acalvio, Sift Science och Darktrace.

Direktlänk Dela Salisburyandstonehenge.net fördjupade 29 november

Afrikanska Unionen har hållit en session om digital transformation, där ledare från alla 55 afrikanska nationer deltog under fyra dagar för att diskutera kontinentens digitala framtid och AI-strategi. Mötet ägde rum i Etiopien och inledde med tre dagar av expertmöten, där huvudpunkten var det konceptuella ramverket för den kontinentala strategin för artificiell intelligens. Ramverket, som fortfarande är under utveckling, syftar till att forma en etisk och ekonomiskt fruktbar AI-strategi för kontinenten och adressera nyckelsektorer som kan dra nytta av tekniken, inklusive utbildning, hälso- och sjukvård, jordbruk och finans. Medlemsstaterna förband sig att främja digitaliseringsinsatser mot klimatförändringar, infrastrukturell utveckling och energi. De diskuterade också frågor kring dataskydd som blivit allt mer brådskande på grund av AI:s spridning, vilket kräver att Afrikanska unionen stöder medlemsstaterna i utvecklingen av nationella dataskyddssystem och förmågor. Samtidigt har Afrika upplevt en betydande hjärnflykt inom AI eftersom resursstarka och välbetalda teknikföretag lockar talanger utomlands.

Fortune Media fördjupade 28 november

Överblick över USA:s marknadsrapport för artificiell intelligens

En forskningsrapport ger en översikt över USA:s marknad för artificiell intelligens (AI), inklusive försäljningstillväxt, konkurrenslandskap och företagsvärderingar på global, regional och nationell nivå. Rapporten undersöker import/export, utbud och efterfrågan, prissättning, intäktsgenerering, marknadsandel, försäljningsvolym och bruttomarginaler. Rapporten ger också en regional analys av AI-marknaden i USA, inklusive Europa, Nordamerika, Asien-Stilla havet, Mellanöstern och Afrika och Latinamerika. Nyckelspelare inkluderar Amazon, Google, Microsoft, NVIDIA, Facebook, Intel, Rocket Fuel, General Electric, Cylance, Oculus VR, Booz Allen Hamilton, Huawei, Adobe, Accenture, iRobot, Magic Leap, Rethink Robotics, BAE Systems, HERE, IBM, Samsung, Lenovo, MoTek Technologies, PCO innovation och Rakuten Marketing.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 28 november

Internationell överenskommelse om säkerhetsåtgärder för artificiell intelligens

USA, Storbritannien och över ett dussin andra länder har presenterat den första detaljerade internationella överenskommelsen om att hålla artificiell intelligens (AI) säker från skadliga aktörer. I ett 20-sidigt dokument som offentliggjordes på söndagen, kom de 18 länderna överens om att företag som designar och använder AI behöver utveckla och implementera den på ett sätt som skyddar kunder och allmänheten från missbruk. Överenskommelsen är icke-bindande och innehåller mestadels allmänna rekommendationer, som att övervaka AI-system för missbruk, skydda data från manipulering och granska programvaruleverantörer.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 27 november

Artificiell Intelligens i RegTech Marknadsdynamik 2023 till 2030 Forskningsrapport

En forskningsrapport om marknadsdynamiken för artificiell intelligens i RegTech från 2023 till 2030 ger insikter som hjälper till att identifiera potentiella marknader för introduktion av nya produkter och bestämma de mest effektiva distributionskanalerna för specifika produkter. Rapporten undersöker beteendemönster hos köpare och leverantörer, vilka spelar en avgörande roll för att definiera produktionsstrategin för marknaden för artificiell intelligens i RegTech. Studien belyser utmaningar, marknadsförskjutningar, tillväxtvägar, nyckeldrivare, framväxande trender, olika produkttyper och konkurrenslandskapet inom industrin för artificiell intelligens i RegTech.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 27 november

AI revolutionerar hälso- och sjukvården

Artificiell intelligens (AI) har på senare år blivit en avgörande faktor i omvandlingen av hälso- och sjukvården, med applikationer som spänner över ett brett spektrum. AI kan revolutionera diagnostik och underlätta tidig sjukdomsupptäckt, exempelvis genom att analysera stora datamängder för att upptäcka subtila mönster och anomalier. AI kan också skräddarsy behandlingsplaner baserade på varje patients unika egenskaper och bidra till att effektivisera operationer inom sjukvården. Trots de många fördelarna är det viktigt att ta hänsyn till etiska överväganden, såsom patientsekretess, datasäkerhet och potentiell bias i algoritmer.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 25 november

Tysk fotograf stämmer AI-företag för upphovsrättsintrång

En tysk fotograf har stämt organisationen Laion för upphovsrättsintrång. Laion har skapat ett dataset med fem miljarder bilder för att träna AI-bildgeneratorer utan fotografernas tillstånd. Detta är första gången denna fråga prövas i en europeisk domstol. Laion hävdar att upphovsrättsundantag för text- och datautvinning ger dem rätt att använda bilderna. Svenska Tecknare, representerade av juristen Amanda Ghanbari Lundberg, påstår att undantagen inte kan användas för att utveckla generativ AI. Målet tas upp i en regional domstol i Hamburg i april 2024.

Direktlänk Dela Sydsvenskan fördjupade 25 november

Frilansare anpassar sig snabbt till AI, enligt undersökning av Freelancer.com

Frilansare anpassar sig snabbt till den dynamiska gig-ekonomin, inte bara överlever. Enligt en nyligen genomförd undersökning av Freelancer.com integrerar 73% av de 8 100 frilansare som undersöktes globalt generativ AI i sina arbetsflöden. Omkring 31% utforskar AI tillfälligt när det behövs, medan 21% förlitar sig konsekvent på AI. Endast en liten grupp, cirka 14%, har ännu inte börjat använda AI. Verktygen som används mest är ChatGPT, följt av Googles Bard och Microsofts Bing Chat, Github Copilot och visuella AI-verktyg som Midjourney, Stable Diffusion och Dall-E. Matt Barrie, VD för Freelancer.com, är inte förvånad. Han ser frilansare som trendsättare som använder AI för att omforma sina roller och arbetsflöden. Undersökningen visar att över en tredjedel av frilansarna använder AI för att hantera 1-25% av sina uppgifter. Mindre än hälften (48%) uttrycker starka bekymmer om att AI kommer att ersätta dem. Cirka 28% ser nya möjligheter, 20% förväntar sig ökad produktivitet och 19% förutser förbättrad noggrannhet i sitt arbete. Undersökningen av Freelancer.com avslöjar intressanta regionala variationer i antagandet och uppfattningen av AI-verktyg bland frilansare. I USA integrerar 75% av frilansarna AI i sitt arbete, jämfört med 71% i Europa. I Asien-Stilla havsområdet förlitar sig 82% av frilansarna på ChatGPT, jämfört med 77% i Latinamerika. I USA uttrycker 58% av frilansarna betydande oro för att AI ska ta över deras jobb, medan i Europa är mindre än en tredjedel (29%) starkt bekymrade.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 25 november

En global marknadsrapport av Global Market Vision studerar artificiell intelligens (AI) för bilmarknaden. Rapporten inkluderar toppföretag, intäktsandel, dataströmmar, pågående affärer, inköp och återförsäljarvolym. Nyckelspelare inkluderar AImotive, Argo AI, Astute Solutions, Audi, BMW och Tesla. Marknaden för AI inom bilindustrin baseras på specifika parametrar som syftar till att förmedla beprövade fakta till proffs som vill uppgradera sina nuvarande marknadsaspekter. Rapporten innehåller också större samarbeten, fusioner och förvärv, ledande marknadstrender och affärspolicyer.

Lagunanow.ph fördjupade 25 november

Generativ AI-marknad förväntas nå 126,5 miljarder dollar till 2031

Enligt en ny rapport från Allied Market Research förväntas den globala marknaden för generativ AI växa från 8,2 miljarder dollar 2021 till 126,5 miljarder dollar 2031, med en årlig tillväxttakt på 32%. De viktigaste tillväxtmotorerna är framsteg inom djupinlärning och ökade behov av personalisering och anpassning. Sektorer som medier och underhållning och finansiella tjänster förväntas dra nytta mest av denna teknik. Trots etiska och integritetsfrågor förväntas integrering av generativ AI i olika branscher erbjuda lukrativa tillväxtmöjligheter. Bland de ledande aktörerna på marknaden finns Adobe, Amazon Web Services, D-ID, Genie AI Ltd., Google, IBM, Microsoft, MOSTLY AI Inc., Rephrase.ai och Synthesia.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 25 november

PayEx belönas med ´Årets Engagemangsförebild´ tack vare &frankly

Betalningsföretaget PayEx har belönats med utmärkelsen ´Årets Engagemangsförebild´ efter att ha använt HR-tech företaget Simployers verktyg &frankly för att mäta och analysera medarbetarfeedback. PayEx, som har cirka 850 anställda i fyra länder, har använt &frankly i fyra år och uppnår en svarsfrekvens på 90 procent. Verktyget har hjälpt företaget att öka medarbetarengagemanget och därmed förbättra produktivitet och lönsamhet. Jenny Slotte Hassel, Head of HR Sverige på PayEx, uttrycker sin glädje över utmärkelsen.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 24 november

Global Data Science och Machine-Learning Platforms Market Report

Global Market Vision har släppt en omfattande studie om toppföretag, intäktsandel, dataströmmar, pågående affärer, inköp och återförsäljarvolym inom Global Data Science och Machine-Learning Platforms marknaden. Rapporten inkluderar korrigeringar av marknadsklassificeringar, applikationsdefinitioner och en uppriktig marknadsöversikt. Marknaden för Data Science och Machine-Learning Platforms baseras på specifika parametrar som syftar till att diktera bevisade fakta till yrkesverksamma som vill uppgradera sina nuvarande marknadsaspekter.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 24 november

WHO publicerar nytt dokument om AI inom sjukvården

Världshälsoorganisationen (WHO) har nyligen publicerat ett nytt dokument som beskriver viktiga regulatoriska överväganden för tillämpning av artificiell intelligens (AI) inom sjukvården. Publikationen betonar behovet av att säkerställa säkerhet och effektivitet av AI-system, påskynda deras tillgänglighet för dem som behöver dem och uppmuntra samarbete mellan olika intressenter, inklusive utvecklare, regulatorer, tillverkare, sjukvårdsprofessionella och patienter. AI har potential att revolutionera sjukvårdssektorn, särskilt i regioner med brist på medicinska specialister. Dokumentet framhäver sex nyckelområden för reglering av AI inom hälsosektorn.

Direktlänk Dela Open Access Government fördjupade 24 november

AI inom medicinsk diagnostik förväntas nå $3,7 miljarder 2028

Marknaden för AI inom medicinsk diagnostik uppskattades vara värd 1,3 miljarder dollar 2023 och förväntas nå 3,7 miljarder dollar 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 23,2% från 2023 till 2028, enligt en ny rapport från MarketsandMarkets™. Tillämpningen av AI inom medicinsk diagnostik ökar kraftigt på grund av faktorer som produktion av stora mängder data, tillgänglig finansiering för AI-baserade startups och ett ökande antal samarbeten över branschgränserna. Bristen på kvalificerad AI-personal och oklarheter i regelverket förväntas dock hämma marknadens tillväxt.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 24 november

Robo Global AI ETF erbjuder diversifierad exponering för AI och robotteknik

Robo Global Artificial Intelligence ETF (THNQ) erbjuder ett intressant sätt för investerare att få tillgång till artificiell intelligens och robotteknik. Fonden strävar efter en balans mellan tillväxt och värde, och fokuserar på företag med starka affärsmodeller och positiva kassaflöden. Fonden är inte begränsad till teknikföretag; den inkluderar också företag från konsumentcykliska, kommunikation och hälsovårdsektorer. THNQ:s innehav är geografiskt diversifierade, med betydande exponering för icke-amerikanska marknader, särskilt i Europa och Östasien. Ingen innehav utgör för närvarande mer än 2,71% av fonden.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 24 november

Fem stora trender inom AI-fältet för år 2024

Generativ AI, som kan skapa detaljerade berättande artiklar, komponera symfonier och till och med medförfatta bästsäljande böcker, öppnar nya gränser. En nyckelinnovation är multimodal generativ AI, som kan bearbeta olika indata som text, ljud, melodier och visuella signaler. AI blir människans ´högra hand-assistent´, används av kirurger för diagnostiskt stöd under operationer, av advokater för att hänvisa till AI-tillhandahållna fall under rättegångar och av programutvecklare för synkron assistans vid kodning. AI-etik tar rampljuset då AI:s ökande inblandning i vardagen väcker en rad etiska frågor. Lagstiftning för AI blir allt viktigare, med stora ekonomier som strävar efter att etablera omfattande AI-policyer. Kvantdatorteknik stärker AI, med framväxande startups och etablerade teknikjättar som tilldelar betydande resurser för att utveckla kvantlösningar.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 24 november

Företag och teknikgrupper varnar EU för överreglering av AI

Affärs- och teknikgrupper varnade på torsdagen Europeiska unionen mot att överreglera AI-system, kända som grundmodeller, i kommande AI-regler, eftersom detta kan döda nystartade företag eller driva ut dem ur regionen. Denna begäran kom när EU-länder och EU-lagstiftare går in i den sista sträckan av förhandlingar om regler som kan bli riktmärke för andra länder. Bland de största tvistefrågorna finns grundmodeller, såsom OpenAI´s ChatGPT, som är AI-system som tränas på stora datamängder, med förmågan att lära sig av nya data för att utföra en mängd olika uppgifter. Företagen avvisade också krav från kreativa industrier att AI-reglerna ska ta itu med upphovsrättsfrågor.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 23 november

Ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekom

En ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekommarknaden ger en överblick över nuvarande marknadsdynamik och vad beslutsfattare inom outsourcing förutspår att marknaden kommer att se ut 2029. Studien delar upp marknaden efter intäkter och volym och prisutveckling för att uppskatta storleken och identifiera luckor och möjligheter. Några av de aktörer som studeras inkluderar Allot, Argyle data, Ericsson, Guavus, HUAWEI, Intel, NOKIA, Openwave mobility, Procera networks, Qualcomm, ZTE, Google, AT&T, Apple, Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 23 november

AI och spel kan forma framtidens utbildning, säger VD för Wegesrand

Thorsten Unger, VD för tyska Wegesrand, tror att AI kan bidra till att göra utbildning mer engagerande och effektiv. Wegesrand, som specialiserar sig på ´serious games´ och ´gamification´, nyligen förvärvades av svenska edyoutec. Unger och hans team arbetar på att utveckla digitala pedagogiska verktyg som kan förbättra lärande. De jobbar bland annat med ett matematikspel för barn med dyskalkyli och en utbildningsplattform för lokförare. I framtiden planerar de att expandera till den skandinaviska och europeiska edtech-marknaden.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 22 november

Maskininlärningschip Marknad förväntas nå $8,272 miljoner år 2022

Enligt en ny rapport förväntas den globala marknaden för maskininlärningschip nå $8,272 miljoner år 2022, från $4,495 miljoner år 2015, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 9,4% från 2016 till 2022. Maskininlärningschip är en typ av multiprocessorsystem som möjliggör maskinell intelligens utan att vara explicit programmerad. Dessa chip möjliggör funktioner som inlärning, resonemang och självkorrigering. Rapporten belyser också hur COVID-19 har påverkat olika regioner och stora länder och hur det kommer att påverka branschens framtida tillväxt.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 22 november

AI-baserat verktyg utvecklat för att spåra muskelmassa hos barn

Forskare vid Brigham and Women’s Hospital har utvecklat ett AI-baserat verktyg för att spåra muskelmassa hos växande barn. Verktyget, som använder rutinmässiga MRIs, ger ett standardiserat, exakt och tillförlitligt alternativ för barn som kämpar med låg muskelmassa. Tidigare var kroppsmasseindex (BMI) det vanligaste sättet att mäta muskelmassa, men det definierar inte mängden vikt som är muskler. Detta nya verktyg kan hjälpa till att snabbt identifiera individer med tecken på muskelförlust. Begränsningar inkluderar skanningskvalitet och tillgången på MRI-data utanför USA och Europa.

Direktlänk Dela Pharmacy Times fördjupade 22 november

Maskininlärningsmarknaden förväntas nå 225,91 miljarder USD 2030

Den globala marknaden för maskininlärning värderades till 19,20 miljarder USD 2022 och förväntas nå 225,91 miljarder USD 2030, med en årlig tillväxttakt på 36,2% under prognosperioden, enligt en rapport från Fortune Business Insights. Maskininlärning (ML) är ett verktyg för dataanalys som tränar datorer att lära sig från algoritmer och data och imitera mänskligt lärande. ML är en delmängd av artificiell intelligens (AI), och AI- och ML-tekniker implementeras i stor skala inom olika slutanvändningsindustrier, inklusive hälsovård, bilindustri, detaljhandel och tillverkning.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 22 november

Brittiska företagsledare känner press att investera i generativ AI

Enligt forskning från Ernst & Young känner brittiska företagsledare press på att snabba på investeringar i generativ AI, trots en överskott av potentiellt dåliga råd som försvårar beslutsfattandet. En undersökning av KPMG bland 150 brittiska VD:ar visar att 71% ser generativ AI som en topprioritet för investeringar, trots pågående ekonomisk osäkerhet och brist på regulatoriska eller etiska AI-ramverk. EY:s undersökning visade att 74% av brittiska VD:ar känner behovet att agera beslutsamt på generativ AI för att förhindra att konkurrenter får övertaget. Totalt sett har 99% av brittiska VD:ar gjort eller planerar att göra ´betydande kapitalinvesteringar´ i generativ AI under de närmaste 12 månaderna.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 21 november

Så aktiverar du Copilot på Windows 11 i Europa

Windows 11 har en funktion kallad Copilot, en Bing Chat AI med GPT-4 och DALL-E 3, som hjälper användare att utföra olika typer av uppgifter. Denna funktion är ännu inte tillgänglig i Europa, men det finns ett sätt att aktivera det med en enkel kommando. Användare kan öppna Copilot genom att skriva in ett specifikt kommando i appen Execute, eller skapa en genväg på skrivbordet till kommandot. Detta öppnar en förhandsgranskning av Copilot, som kan användas så länge fönstret är öppet.

Direktlänk Dela TechGIndia fördjupade 21 november

AI-teknikmarknaden förväntas explodera till $42,3 miljarder år 2027

Enligt en rapport från The Business Research Company kommer den globala marknaden för AI-teknik att växa från $8,28 miljarder 2022 till $11,49 miljarder 2023, en årlig tillväxttakt (CAGR) på 38,9%. Fram till 2027 förväntas marknaden nå $42,3 miljarder, med en robust CAGR på 38,5%. Denna tillväxt drivs av snabb automation och AI-användning inom olika sektorer. Företag som Alphabet Inc., Microsoft Corporation och Meta Platform Inc. är ledande inom denna marknad. Rapporten visar att Nordamerika har den största marknadsandelen.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 21 november

Ökande hot mot de europeiska valen 2024 på grund av AI-drivna informationsmanipulationer

I ljuset av växande oro för integriteten i kommande europeiska val 2024 avslöjar den 11:e upplagan av Threat Landscape-rapporten från Europeiska unionens byrå för cybersäkerhet (ENISA), utgiven den 19 oktober 2023, oroande fynd om de växande hoten från AI-drivna informationsmanipulationer. Rapporten visar en oroande bild av cybersäkerhetslandskapet när Europa förbereder sig för avgörande val 2024. Under rapporteringsperioden, från juli 2022 till juni 2023, registrerade ENISA totalt 2 580 incidenter, med ytterligare 220 som riktade sig mot flera EU-medlemsstater. Offentliga förvaltningar var fokus för 19% av dessa attacker, medan hälsosektorn stod för 8%. Tillverkning, transport och finanssektorer stod tillsammans för 6% av alla registrerade incidenter, vilket understryker den breda räckvidden av cyberhot. Rapporten identifierar även hot som kräver uppmärksamhet genom att undersöka det föränderliga hotlandskapet. Ransomware, som representerar 34% av EU-hoten, fortsätter att plåga organisationer. DDoS-attacker, som står för 28% av alla hot, utgör avsevärda utmaningar. Rapporten belyser också den växande antalet gemensamma sårbarheter och exponeringar (CVE), med en registrering av 24 690, vilket är en ökning med 2 770 jämfört med föregående rapporteringsperiod.

Direktlänk Dela Tripwire fördjupade 21 november

Stora europeiska ekonomier motsätter sig AI-reglering

Frankrike, Tyskland och Italien motsätter sig reglering av de mest kraftfulla typerna av artificiell intelligens (AI), vilket kan påverka EU:s banbrytande lag om AI. De tre länderna blockerar förhandlingar om en kontroversiell sektion i EU:s utkast till AI-lagstiftning för att inte hindra Europas egen utveckling av ´grundmodeller´, AI-infrastruktur som ligger till grund för stora språkmodeller som OpenAI:s GPT och Googles Bard. Regeringstjänstemän hävdar att stränga restriktioner för dessa nya modeller skulle skada EU:s egna mästare i kapplöpningen om att utnyttja AI-teknik. I ett gemensamt dokument föreslår de att självreglera grundmodeller genom företagens löften och uppförandekoder. Detta ställer dem mot europeiska lagstiftare som vill begränsa grundmodeller. Förhandlingarna om AI-lagen kan till och med komma att upphöra helt.

Direktlänk Dela Politico Europe fördjupade 20 november

Artificiell intelligens (AI) inom medicinsk diagnostik förväntas växa kraftigt

Enligt en forskningsrapport förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom medicinsk diagnostik öka från 1,08 miljarder USD 2022 till 30,76 miljarder USD 2032, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 39,7%. Rapporten, publicerad av Polaris Market Research, ger en grundlig översikt över marknaden, inklusive aktuella industridata och framtida trender. Den täcker marknadens storlek, regional överblick, företagsprofiler, segmentanalys och prognos. Rapporten fokuserar på att analysera nyckeltrender på marknaden.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 20 november

Marknadsrapport för artificiell intelligens analyserar nuvarande spelare och framtida konkurrenter

En marknadsundersökning om artificiell intelligens (AI) har genomförts för att studera aktuell och värdefull information. Undersökningen tar hänsyn till både befintliga ledande spelare och kommande konkurrenter. Affärsstrategier för nyckelspelare och nya marknadsindustrier studeras i detalj. Rapporten delar också SWOT-analys, intäktsandel och kontaktinformation. Rapporten inkluderar även marknadsinformation när det gäller utveckling och kapaciteter. Bland företagen på marknaden finns IBM, Intel, Nuance Communications, IFLYTEK, Microsoft, Salesforce, ZTE Corporation, Infosys Limited, H2O.ai. Geografisk segmentering ger stor vikt åt regioner som Nordamerika, Mellanöstern & Afrika, Asien och Stillahavsområdet, Europa och Latinamerika.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 19 november

ECAI 2024: Förväntan växer för banbrytande framsteg inom AI

Den europeiska konferensen om artificiell intelligens (ECAI) är en ledande plattform som samlar experter och forskare för att utforska de senaste innovationerna inom AI. Inför ECAI 2024 är förväntningarna höga på banbrytande utvecklingar som kommer att omdefiniera AI-landskapet. Konferensen kommer att täcka ett brett spektrum av teman och ämnen, från maskininlärning och naturlig språkbearbetning till robotik och etiska överväganden inom AI. ECAI 2024 kommer också att främja internationellt samarbete och nätverksmöjligheter.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 18 november

Frankrikes digitala minister välkomnar avsatte OpenAI-VD:n Sam Altman

Frankrikes digitala minister, Jean-Noel Barrot, har i ett uttalande välkomnat den avsatte OpenAI-VD:n Sam Altman till Frankrike. Uttalandet kommer en dag efter att Altman avskedades från sin position på företaget bakom ChatGPT, utan att någon anledning gavs. OpenAI, som stöds av Microsoft, släppte sin ChatGPT-chatbot 2022. Under ett besök i Europa tidigare i år träffade Altman den franska presidenten Emmanuel Macron för att diskutera Frankrikes och Europas plats i den globala tävlingen om artificiell intelligens (AI).

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 18 november

Mira Murati tar över som interim VD för OpenAI

Mira Murati, tidigare bakom kulisserna på OpenAI, har nu blivit interim VD för företaget. Murati, 34, har övervakat utvecklingen och leveransen av revolutionerande produkter som ChatGPT och DALL-E. Hon har också skött företagets relation med Microsoft, en investerare och partner som har implementerat OpenAIs teknik. Murati, född i Albanien och utbildad i Kanada, är en maskiningenjör som byggde en hybrid tävlingsbil som student vid Dartmouth College. Hon anslöt sig till OpenAI 2018 efter att ha arbetat på Tesla och Leap Motion.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 18 november

ATPBot: En revolutionerande AI-handelsbot

ATPBot, en AI-handelsbot jämförd med ChatGPT i handelsvärlden, har kombinerat AI-teknik med kvantitativ handel för att erbjuda en vetenskaplig, standardiserad och effektiv metod för AI-kvantitativ handel. ATPBot har nyligen meddelat att deras AI-handelsbots nu kan betjäna fler användare, inklusive användare i USA och Europa. Användare av Binance, Coinbase, Kraken och andra börser kan redan använda sina AI-kvantitativa handelsbots genom att ansluta börsens API till ATPBot. ATPBot använder data och algoritmer för att identifiera optimala köp- och försäljningstider, vilket minskar emotionella påverkan och mänskliga fel.

Direktlänk Dela Bitcoinist fördjupade 15 november

CLUSSTER1-projektet syftar till att stärka den franska och europeiska molnindustrin

CLUSSTER1-projektet syftar till att stärka den franska och europeiska molnindustrin genom att skapa ett moln dedikerat till artificiell intelligens, högpresterande databehandling och kvantdatorer. Projektet kommer att samla digitala resurser för den akademiska och industriella gemenskapen. Projektet leds av ett konsortium av franska akademiska och industriella forskare inom numerisk beräkning och AI: GENCI, CEA, CNRS och Inria, samt industriella Eviden (Atos Group), OVHcloud, CS Group, ActiveEon och Qarnot. Detta kommer att vara tillgängligt från 2024 och kommer att utökas för att även täcka kvantdatorer.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 15 november

Artificiell Intelligens inom Legal Tech förväntas växa kraftigt till 2031

Enligt en ny forskningsrapport förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom Legal Tech att växa betydligt mellan 2023 och 2031. Marknaden växer stadigt och förväntas stiga över den projicerade horisonten tack vare ökad efterfrågan och strategier från nyckelaktörer. Marknaden för Legal Tech AI värderades till 8152,0 miljoner USD 2021 och förväntas expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 33,7% under prognosperioden, vilket uppgår till 46564,0 miljoner USD 2027. Rapporten ger en detaljerad analys av marknaden, inklusive storlek, andel, CAGR-status, PESTEL & SWOT-analys, historisk bedömning, tillväxtutsikter, industridrivare och begränsningar, intäktssegmentering och mer.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 15 november

Aetina, en global ledare inom Edge AI-lösningar, samarbetar med Innodisk och NVIDIA för att avslöja framstegen inom sin Smart Factory Solution, som använder NVIDIA Metropolis för fabriksarbetsflöden. Aetina planerar att utforska spännande möjligheter och forma framtidens Edge AI-applikationer i olika vertikala marknader genom sina integrerade lösningar. Den globala Edge AI-marknaden förväntas överstiga 107 miljarder USD år 2029. Sedan etableringen 2012 har Aetina ägnat sig åt GPU-accelererad databehandling vid kanten och har blivit en elitmedlem i NVIDIA Jetson Ecosystem inom NVIDIA Partner Network.

PR Newswire fördjupade 15 november

AI inom regenerativ medicin väntas nå 240,63 miljoner USD till 2030

Enligt en rapport från 360iResearch förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom regenerativ medicin växa från 49,22 miljoner USD 2022 till 240,63 miljoner USD 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 21,94%. AI spelar en allt viktigare roll inom regenerativ medicin, en multidisciplinär metod för att reparera, ersätta eller regenerera skadade eller förlorade vävnader och organ inom människokroppen. AI-teknologier tillämpas på olika aspekter av regenerativ medicin för att påskynda forskning, förbättra patientvård och förbättra behandlingsresultat.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 14 november

ChatGPT är det mest populära AI-verktyget med 14,6 miljarder besök på ett år

ChatGPT har blivit det mest populära AI-chattbotet under de senaste 12 månaderna med 14,6 miljarder totala besök mellan september 2022 och augusti 2023. Detta motsvarar 60% av den totala trafiken till de 50 bästa AI-verktygen under den perioden. I en mycket avlägsen andra plats var Character AI, som hade 3,8 miljarder totala besök under det årliga perioden. Stora branschaktörer som Googles Bard och Microsofts Bing Chat var långt ifrån att komma ikapp under de senaste 12 månaderna. AI-industrin som helhet ökade 10,7 gånger år över år, drivet av ChatGPTs viral popularitet.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 14 november

Enligt en ny rapport publicerad av Allied Market Research förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom utbildning växa från 2,5 miljarder dollar 2022 till 88,2 miljarder dollar 2032, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 43,3%. Denna tillväxt drivs av ökande efterfrågan på personlig utbildning och adaptivt lärande, virtuella assistenter och smart handledning samt förbättringar i administrativ effektivitet. Rapporten analyserar också marknadssegmenten, inklusive komponenter, teknologi, tillämpningar och slutanvändare.

EIN News fördjupade 14 november

AI-specialister drar in stora löner i dagens ´AI-guldfeber´

Föräldrar brukade säga till sina barn att gå in i juridik, bankverksamhet eller ´Big Four´ om de ville bli rika snabbt, men om de senaste 12 månaderna är något att gå efter kommer nästa generation av pengahungriga studenter att gå in i datavetenskap och maskininlärning. Doktorander tar idag hem löner på upp till 400 000 dollar direkt från universitetet, medan toppchefer tjänar väl över 1 miljon dollar - och fraktionella chefer kan dra in ännu mer. Detta enligt fyra specialistrekryterare inom AI, som bevittnat ett år av företagskaos sedan ChatGPT skickade teknikvärlden i spinn. Många toppchefer på stora företag hade glömt att AI var en sak när OpenAI släppte sin enormt populära chatbot förra november, enligt Veena Marr, digital och teknisk konsult på chefsrekryteringsföretaget Spencer Stuart. ´Jag tror att panik är rätt ord, runt: ´Herregud, har vi missat båten? Vad gör vi? Runt styrelsebordet pratade vi om AI för tre, fyra år sedan och nu har vi inte pratat om det på ett tag. Vad betyder detta för vår konkurrensfördel? Vad betyder detta för vår tillväxt?´ säger hon. Många företag försöker fortfarande lista ut vilken typ av talang de behöver, eftersom de alla vet att de behöver göra något med AI, men de är bara inte riktigt säkra på vad deras AI-strategi är. ´Det är en blandning mellan mycket spänning och mycket förvirring´, säger Andrea Splendiani, EMEA AI-rekryteringsledare för Egon Zehnder, ett globalt chefsrekryteringsföretag. ´Alla vet att de behöver ha AI som en topprioritet. Inte alla vet exakt vad det innebär, särskilt när det gäller talang.´ Vilken typ av AI-talang vill folk ha? Vilken typ av AI-talang du behöver beror mycket på vilken typ av organisation du är. Splendiani säger att större, mindre tekniska företag försöker anställa seniora AI-produktledare - personer som har arbetat på AI-inriktade företag och har erfarenhet av att bygga med modeller. ´Det är människor som förstår kostnaderna och begränsningarna för modeller. De känner till skillnaden mellan olika grundmodeller och de möjligheter som olika API:er erbjuder, och hur det kan förändras i framtiden´, säger han. Splendiani tillägger att de flesta företag inte behöver djupgående datavetenskapskunskaper inhouse, eftersom de flesta företags-AI-produkter inte kräver att en modell ska finjusteras (en tekniskt krävande process där en modell förbättras med hjälp av ytterligare data). Dessa mer tekniskt kvalificerade specialister inom maskininlärning - med relevanta doktorander eller erfarenheter från topp-AI-laboratorier - är mer efterfrågade från teknik- och AI-startups, enligt Sam Burman, global chef för AI-talang på chefsrekryteringsföretaget Heidrick & Struggles. ´De är de som kommer att vara mer proaktiva i rekryteringen av den talang som kommer ut från universitetet med en doktorsexamen eller en magisterexamen i AI, eftersom de kan koppla den talangen till sitt ekosystem mycket lättare´, berättar han för Sifted. Rekryterarna som talade med Sifted var överens om att det ännu inte har varit en stor spridning av efterfrågan på nya AI-roller som ´prompt engineer´ eller chef för AI, men Niall Wharton, biträdande direktör för datarekryteringsföretaget Xcede, säger att efterfrågan ökar för personer som är skickliga på att underhålla modeller när de väl är på plats. ´Företag behöver en erfaren LLM-professionell som kan skapa produkter från sina modeller, men viktigast av allt, underhålla dem´, säger han. ´De titlar som har kommit ut av det som verkligen viktiga har varit ML ops engineers... Det har skapat nya roller.´ Låt oss prata om några löjliga AI-löner Så hur mycket får alla dessa mycket sällsynta, mycket efterfrågade specialister betalt i dagens AI-guldfeber? Burman säger att det inte är ovanligt att doktorander från toppskolor i USA får löner på 400 000 dollar direkt från universitetet, medan motsvarigheten på denna sida av Atlanten ligger mellan 100 000-200 000 dollar. I Europa säger han att de bästa universiteten för att rekrytera AI-talang är Oxford, Cambridge, Imperial och UCL i Storbritannien, EPFL och ETH i Schweiz, TUM i Tyskland och universiteten Ecole Polytechnique och ENS i Frankrike. En investerare med erfarenhet av att arbeta nära personer som har arbetat på DeepMind, som bad om att få förbli anonym, berättar för Sifted att personer med erfarenhet från topp-AI-laboratorier nu rutinmässigt erbjuds löner på 800 000 dollar av rekryterare. När det gäller en mer senior nivå tjänar de högst betalda data-, analys- och AI-cheferna 2,6 miljoner dollar årligen i USA, jämfört med 1,25 miljoner dollar i Europa, enligt en ersättningsundersökning från 2023 utförd av Heidrick & Struggles. Lönesoldater Och det är inte ens det mesta du kan tjäna idag som en AI-specialist, eftersom många väljer att arbeta på en fraktionell, projektbaserad basis, för att dra in ännu mer pengar. ´Vi ser allt oftare [AI-specialister] fatta ett beslut att gå in i mer av en interimskarriär jämfört med en sorts nio-till-fem, permanent anställning. Det ger dem frihet att välja det AI-projekt de vill engagera sig i och, uppriktigt sagt, möjligheten att tjäna mer pengar´, säger Burman. ´Dessa projekt är normalt minst tre månader, men sedan får du slags ´SWAT team´-projekt där du har ett riktigt brådskande behov, och det är mer som ett sex veckors engagemang.´ Han tillägger att priserna för dessa brådskande, tidskänsliga projekt i princip är en ´öppen checkbok´ på grund av bristen på talang på marknaden. Alla rekryterare som Sifted talade med för denna artikel säger att, tillsammans med företagen de tjänar, rekryterare måste ständigt anpassa sig eftersom boomen i AI skapar nya dynamiker på talangmarknaden. Men med löner som dessa som flyger runt, och provisionen att starta, klagar ingen i branschen.

Direktlänk Dela Sifted fördjupade 13 november

Jakten på liv i universum: teknologiska framsteg ger hopp

Forskare har länge letat efter tecken på utomjordiskt liv, ett projekt som kallas Sökandet efter utomjordisk intelligens (SETI). Framstegen inom teknik, inklusive maskininlärning och artificiell intelligens, har hjälpt forskare att utvidga sin förståelse för var liv kan existera. Framtida instrument kommer att analysera atmosfärer på avlägsna planeter och prov från vårt lokala solsystem för att se om de innehåller kemikalier som är nödvändiga för liv. Ravi Kopparapu, en planetforskare vid NASA:s Goddard Space Flight Center, tror att vi inom vår livstid kommer att kunna avgöra om det finns liv på andra planeter. NASA:s James Webb Space Telescope (JWST) undersöker för närvarande världar runt stjärnor som är mindre, svalare och rödare än vår sol, kända som M-dvärgar. Framtida markbaserade instrument som Extremely Large Telescope, Giant Magellan Telescope och Thirty Meter Telescope kommer att kunna identifiera kemiska komponenter på avlägsna jordliknande världar.

Direktlänk Dela MIT Technology Review fördjupade 13 november

Marknadsanalys och prognos för Dental 3D-scanners 2023-2032

Allied Market Research har lagt till ny forskning om Dental 3D Scanners marknaden. 3D-scanners används för att skanna tänder med laser eller ljuskälla. Bilderna som skapas bearbetas vidare i en dator för vidare användning. Dessa bilder kombineras med CAD- eller CAM-system, eller en 3D-skrivare för att skapa perfekt passande proteser och tandproteser. Ökade efterfrågan på tandvårdsprocedurer, ökande äldre befolkning och fördelarna med 3D-scanners driver marknaden. Dock begränsar tillgängligheten av substitutprodukter och höga priser på enheterna marknadstillväxten.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 13 november

AI förutspår att världen blir mestadels vegansk senast 2075

Enligt AI-modellen utvecklad av OpenAI kommer majoriteten av världens befolkning att anta en vegansk livsstil senast 2075. Denna övergång ska drivas av generationerna Z och Y, som är särskilt miljömedvetna och i ökande grad antar en växtbaserad kost. Enligt ChatGPT börjar vägen till en vegansk värld 2024, med Gen Z och millennials växande medvetenhet om miljöpåverkan av djurjordbruk. År 2027 förväntas termen ”flexitarian” bli vanligare och år 2028 förväntas stora livsmedelsteknikföretag att utöka sitt sortiment av växtbaserade köttalternativ. AI förutser att ett genombrott inom livsmedelsteknik kommer att leda till billigare och mer attraktiva alternativ år 2032. År 2037 förväntas regeringar i Nordamerika och Europa införa subventioner för att främja växtbaserat jordbruk. År 2048 planeras den första ”Agera för klimat och veganism”-dagen. År 2057 kommer veganism att vara allmänt accepterat och normaliserat i många delar av världen. ”Global Vegan Week” förväntas bli en internationell händelse 2064. Enligt AI:s förutsägelser för veganism 2073 bör världen vara nästan helt vegansk. Uppfödning blir förlegat bara två år senare.

Direktlänk Dela Spark Chronicles fördjupade 11 november

xFarm Technologies presenterar AI-baserade jordbrukslösningar på Agritechnica

Teknikföretaget xFarm Technologies, en ledare inom digitalisering av jordbruk, kommer att närvara på Agritechnica, Europas ledande jordbruksmässa, för att presentera nya banbrytande lösningar baserade på Artificiell Intelligens (AI). xFarm Technologies, grundat 2017, är aktivt på de stora marknaderna i Europa och Latinamerika, har över 100 företagskunder och stödjer arbetet på över 300 000 gårdar varje dag. På Agritechnica kommer företaget att presentera flera AI-baserade innovationer, inklusive ett system för sjukdomsigenkänning som använder datorseendalgoritmer för att upptäcka sjukdomar från en enkel fotografi av växter. Företaget kommer också att presentera xFarm Connect, ett nytt gränssnitt som gör datautbyte mer effektivt och värdefullt för jordbrukare.

Direktlänk Dela Farmers Review Africa fördjupade 9 november

Generativ AI: Risker och möjligheter för företag

Generativ AI (Gen AI) ger unika risker och möjligheter för företag genom att integreras i ERP-applikationer, enligt experter på en nyligen hållen SAP Future of ERP-podcast. Gen AI kan producera nytt innehåll och förbättra och sammanfatta stora mängder ostrukturerade data. Men det är viktigt att balansera riskerna med belöningarna. Wim Rymen, partner på PwC Europe, betonade att lågkvalitativ datautbildning resulterar i en Gen AI-modell med lågkvalitativ output. Han rådde företag att använda ansvarsfulla AI-praxis och bygga in förtroende i modellerna. Dessutom bör företag arbeta med sina talang- och HR-team för att utveckla utbildningsprogram som gör människor på alla nivåer medvetna om både möjligheterna och riskerna med Gen AI. Elizabeth McNicol, principal på PwC US, menade att Gen AI är framtiden för ERP, och att förståelse och hantering av riskerna med Gen AI kommer att låsa upp det värde det kan ge.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 9 november

Teknikledare ifrågasätter reglering av AI

Efter flera månaders diskussioner har regeringstjänstemän och ledare inom Big Tech kommit överens om att artificiell intelligens (AI) behöver några grundregler. Men många i Silicon Valley är skeptiska. Tekniktunga företag, inklusive inflytelserika riskkapitalister, VD:ar för medelstora mjukvaruföretag och förespråkare för öppen källkodsteknik, hävdar att lagar för AI kan kväva konkurrensen inom ett avgörande nytt område. Dessa teknikledare oroade sig särskilt förra veckan när president Biden undertecknade en verkställande order som utarbetade en plan för att regeringen ska utveckla test- och godkännandeguidelines för AI-modeller.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 9 november

Global marknad för syntetisk datagenerering beräknas växa till $2,1 miljarder mellan 2023 och 2028

Enligt en rapport från ResearchAndMarkets.com var den globala marknaden för syntetisk datagenerering värd $381,3 miljoner 2022 och beräknas växa till $2,1 miljarder under prognosperioden 2023 till 2028. Syntetisk data används för att efterlikna autentiska datamängder samtidigt som sekretess och konfidentialitet bevaras. Denna marknad drivs av den ökande efterfrågan på kostnadseffektiva och integritetsvänliga alternativ till autentisk data. Rapporten segmenterar den globala marknaden efter komponent, distribution, datatyp, industri och geografisk region.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 9 november

Biotechindustrin står inför utmaningar och möjligheter efter pandemin

Trots att bioteknik spelade en avgörande roll under pandemin genom att rädda liv och ekonomier, ifrågasätts nu dess framtid. Det finns oro för att det finns mindre pengar till forskning och utveckling än under COVID-19. Dessutom har höga räntor lett till att det inte är nödvändigt att ta någon risk för att tjäna pengar, vilket inte gynnar bioteknikindustrin som kräver högre risktagande. Trots dessa utmaningar är det optimism inom branschen, med tro på att bioteknik kan bidra till att hantera globala hälsoproblem som fetma. Det finns också stora förväntningar på potentialen för AI och maskininlärning för att driva innovation inom bioteknik.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 9 november

Rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens diskuterar tillväxtfaktorer och utmaningar

En rapport om artificiell intelligens (AI) marknaden tar upp de stora faktorer som ansvarar för att driva tillväxten av AI-industrin, samt de viktigaste hindren och utmaningarna. Rapporten diskuterar marknadsdefinition, översikt, produktbeskrivning, produkträckvidd, produktkarakterisering och produktspecifikation. Studien erbjuder en analys av de senaste händelserna som tekniska framsteg och produktlanseringar och deras konsekvenser på den globala AI-marknaden. Rapporten belyser de senaste trenderna inom intäkter och marknadsframsteg, och alla realistiska statistik om projekt. Rapporten innehåller också data som samlats in från många primära och sekundära källor.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 9 november

Meta kräver att politiska annonser avslöjar användning av AI

Meta, moderbolaget till Facebook och Instagram, meddelade att politiska annonser på deras plattformar måste avslöja om de skapats med hjälp av artificiell intelligens (AI). Enligt den nya policyn kommer etiketter som erkänner användningen av AI att visas på användarnas skärmar när de klickar på annonser. Microsoft avtäckte sina egna initiativ för valåret, inklusive ett verktyg som låter kampanjer infoga ett digitalt vattenmärke i deras annonser. Dessa vattenmärken är avsedda att hjälpa väljare att förstå vem som skapat annonserna, samtidigt som de säkerställer att annonserna inte kan digitalt ändras av andra utan att lämna bevis.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 9 november

Globala Blockchain AI-marknaden beräknas nå 3 519,23 miljoner USD år 2032

Den globala Blockchain AI-marknaden beräknas uppgå till ett värde av 3 519,23 miljoner USD år 2032, enligt en aktuell analys av Emergen Research. AI använder Blockchain för att underlätta delning av data som används i flera modeller. En av drivkrafterna för Blockchain AI-marknaden är data monetisering. Både AI och avancerad Blockchain förväntas bli mer tillgängliga genom data monetisering. Teknikutvecklingen är dyr för företag, särskilt för de som inte äger datamängder. Marknaden är fortfarande i ett tidigt skede och tekniken kräver en högt kvalificerad arbetskraft.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 8 november

Mobil infrastruktur avgörande för att omforma arbetsmetoder och skapa affärsstrategier

David Landerborn, tf vd på Techstep, betonar vikten av en robust mobil infrastruktur för att transformera arbetsmetoder och skapa effektiva affärsstrategier. Användningen av mobila lösningar har ökat inom företag för att förbättra effektiviteten och kundupplevelsen, vilket har gjort mobilteknologi central i många affärsstrategier. Han menar att ett pålitligt ekosystem för mobilenhetsförvaltning är avgörande för en effektiv och säker arbetsgång. Techstep erbjuder tjänster för att hjälpa företag att hantera utmaningarna med mobilteknologi och förbereda dem för framtiden.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 8 november

Marknaden för AI inom försvarssektorn förväntas nå $13,15 miljarder 2028

En ny rapport förutspår att marknaden för artificiell intelligens (AI) inom försvarssektorn kommer att växa från $6,91 miljarder 2022 till $13,15 miljarder 2028, med en årlig tillväxttakt på 11,7%. Tillväxten drivs av ökad användning av AI i obemannade flygfarkoster och ökade försvarsutgifter. Nordamerika stärker sin försvarssektor genom att öka militära utgifter och införa avancerade teknologier. I Asien driver ökade militära utgifter tillväxten på AI-marknaden inom försvar. I Europa bidrar närvaron av stora aktörer som Thales SA och BAE Systems till marknadstillväxten.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 8 november

Artificiell intelligens (AI) omfattar en mängd aktiviteter relaterade till maskiner som utför uppgifter med eller utan mänsklig inblandning. Teknologiföretag som Google, Meta, Alibaba, Baidu, OpenAI och Anthropic är framträdande aktörer inom AI, men världens regeringar spelar också en viktig roll genom att forma regelverket för AI-system. Sedan 2016 har tekniktunga regioner och länder över hela världen infört regleringar riktade mot AI-teknologier. Det finns för närvarande över 1 600 AI-policyer och strategier globalt. Europeiska unionen, Kina, USA och Storbritannien har framträtt som centrala aktörer i utformningen av AI:s utveckling och styrning.

The Conversation fördjupade 8 november

Ford Otosan investerar 2 miljarder euro i toppmodern fabrik i Turkiet

Ford Otosan planerar att investera 2 miljarder euro i sina produktionsanläggningar i Kocaeli, inklusive Yeniköy, vilket är den största investeringen någonsin i den privata sektorn i Turkiet. Fabriken kommer att använda avancerad solcellsteknik och artificiell intelligens för att öka effektiviteten och minska energiförbrukningen. Fabriken kommer att tillverka Transit Custom och Tourneo Custom, samt deras elektriska motsvarigheter. Ford Otosan planerar att uppnå koldioxidneutralitet för alla sina fabriker i Turkiet till 2030.

Direktlänk Dela Dagens Infrastruktur fördjupade 7 november

Europas finanstjänstsektor förväntar sig produktivitetsökning från GenAI, enligt EY-undersökning

Enligt en ny undersökning av EY förväntar sig ledare inom Europas finanstjänstsektor att generativa artificiella intelligens (GenAI) teknologier kommer att ge en produktivitetsökning. Undersökningen visar att 77% av de tillfrågade förbereder sig för en betydande påverkan på sin arbetskraft och verksamhet. Två tredjedelar (68%) tror att upp till en fjärdedel av alla roller kommer att kräva AI-utbildning eller kompetenshöjning inom de närmaste sex till tolv månaderna. Trots detta har mer än en tredjedel av respondenterna (35%) för närvarande inga planer på att utbilda sin arbetskraft i nya och snabbt utvecklande GenAI-teknologier. Undersökningen bekräftar att utgifterna för GenAI redan är utbredda inom Europas finanssektor: nästan två tredjedelar av respondenterna (60%) sade att deras företag aktivt har investerat i tekniken under de senaste sex till tolv månaderna.

Direktlänk Dela Business Review fördjupade 7 november

LTIMindtree släpper studie om tillämpning av generativ AI

LTIMindtree, ett globalt teknikkonsult- och digitala lösningar företag, har släppt resultaten från sin studie ´The State of Generative AI Adoption - The Current Landscape and Lessons from Early Adopters´. Studien erbjuder insikter från tidiga adoptörer i medelstora till stora organisationer och presenterar en färdplan för sömlös integration av generativ AI. Studien betonar behovet av skräddarsydda metoder anpassade till specifika affärsbehov. Studien genomfördes i samarbete med marknadsundersökningsbyrån Coleman Parkes och involverade 450 företagsledare från USA, Europa och Storbritannien.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 7 november

Artificiell intelligens förbättrar patientvård på NCH

Artificiell intelligens (AI) har gjort betydande framsteg inom medicin och hälsovård, och erbjuder en rad applikationer som kan förbättra patientvård, diagnos, behandling och forskning. NCH har inlett ett strategiskt partnerskap med Viz.Ai, en global ledare inom AI-drivna sjukdomsdetekteringar och intelligent vårdkoordination. Viz.Ai´s plattform har redan haft en djupgående inverkan på strokevård. NCH har också infört en stroke-robot i alla sina akutmottagningar för att snabba upp behandlingen av stroke. Dessutom använder NCH Sensora EKO AI Stethoscope-programmet för tidig upptäckt av hjärtklaffsjukdomar och GI Genius, en AI-driven teknik som hjälper läkare att känna igen den minsta inflammationen i tjocktarmen.

Direktlänk Dela Marconews.com fördjupade 7 november

Globala marknaden för AI inom flyg- och rymdindustrin beräknas till 6,02 miljarder dollar år 2030

Enligt Vantage Market Research förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens inom flyg- och rymdindustrin värderas till 6,02 miljarder dollar år 2030, med en exponentiell tillväxt på 44,5% under de kommande sju åren. Ökad efterfrågan på flygresor och fler kommersiella flygplan driver behovet av mer effektiva och effektiva system. AI kan hjälpa till att lösa problem med lufttrafikkoncentration, flygförseningar och säkerhetsproblem genom att tillhandahålla intelligenta lösningar för optimerad ruttdragning, automatiserad flygledning och förebyggande underhåll.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 7 november

Global studie släppt om artificiell intelligens i videospelmarknaden

En global forskningsstudie om artificiell intelligens (AI) i videospelmarknaden har släppts av Global Market Vision. Rapporten analyserar marknadsrisker, möjligheter och stöd för strategiska beslut. Den presenterar statistik om marknadens status och information om trender, tillväxtdrivare, teknologier och förändringar i investeringsstrukturen. Bland företagen som profileras i rapporten finns Ubisoft, EA, Tencent, Sony, Microsoft, Playtika, Activision Blizzard, NetEase, Nintendo, Google, Nexon, Square Enix, Konami, Take-Two Interactive och NCSoft. Rapporten tar även upp effekterna av COVID-19-pandemin på marknaden.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 7 november

Tyska AI-startupen Aleph Alpha samlar in 500 miljoner dollar i finansieringsrunda

Tyska startupföretaget Aleph Alpha, som utmanar det Microsoft-stödda AI-företaget OpenAI, har samlat in 500 miljoner dollar i en finansieringsrunda. Rundan stöddes främst av tyska företag, inklusive IT-jätten SAP, Schwarz Group (ägare till Lidl) och konsultföretaget Christ&Company Consulting. Aleph Alpha kommer att använda de nya medlen till att investera i forskning om grundmodeller, avancerade produktfunktioner och kommersialisering av sin programvara. Företagets modeller kan redan kommunicera på tyska, franska, spanska, italienska och engelska.

Direktlänk Dela VNExplorer fördjupade 6 november

Användning av AI inom järnvägsindustrin erbjuder både utmaningar och möjligheter

Digitaliseringen av järnvägsindustrin har öppnat upp för användning av avancerad teknik som AI för att förbättra effektiviteten och minska arbetsbördan. AI kan identifiera komplexa mönster och trender samt upptäcka avvikelser som tidigare krävde omfattande manuell analys. AFRY är framstående i implementeringen av AI inom sektorn, men utmaningar finns, särskilt när det gäller hantering av äldre data. Trots detta finns det en väg framåt genom modernisering och datagovernans.

Direktlänk Dela Järnvägsnyheter fördjupade 6 november

Marknadsrapport för artificiell intelligens inom betalningar tillgänglig

En ny marknadsrapport för artificiell intelligens inom betalningar har släppts. Rapporten ger en översikt över marknaden, inklusive definition, tillämpningar, utvecklingar och produktionsteknik. Den spårar alla nya utvecklingar och innovationer på marknaden och ger information om hinder vid inrättandet av verksamheten och vägledning för att övervinna kommande utmaningar och hinder. Rapporten belyser också de stora marknadsaktörerna som IBM Corporation, Amazon Web Services, Inc., Intel Corporation, ComplyAdvantage.com, Samsung Group, Next IT Corporation, IPsoft Inc.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

Marknadsforskningsrapport om artificiell intelligens inom diagnostik ger detaljerad analys

En marknadsforskningsrapport om artificiell intelligens inom diagnostik ger en detaljerad analys av marknadsstorlek, andel, regional och landsnivåanalys, marknadssegmentering, tillväxt, marknadsandel, konkurrenslandskap och försäljningsanalys. Rapporten introducerar definitioner, klassificeringar, applikationer och marknadsöversikt, produktspecifikationer, tillverkningsprocesser, kostnadsstrukturer, råmaterial, etc. Studien ger en omfattande kunskap om nyckelspelares branschutvecklingsplaner, aktuella marknadsförhållanden, tillväxtdata och omfattningen av den respektive marknaden för artificiell intelligens inom diagnostik i framtiden.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

Marknadsrapport för global artificiell intelligens publicerad av Market Intelx

Marknadsanalysföretaget Market Intelx har publicerat en forskningsrapport om den globala marknaden för artificiell intelligens. Rapporten innehåller statistik och analyser över hela branschen, inklusive produkttyper, tillämpningar, företag och regioner. Rapporten avslöjar dynamiken i den globala AI-marknaden, framtida affärspåverkan, konkurrenslandskapet för företagen och flödet av global tillgång och konsumtion. Rapporten syftar till att hjälpa läsaren att förstå den globala AI-industrin bättre. Den presenterar en omfattande systematisk undersökning av den globala marknaden, med fokus på tillväxtfaktorer, nyligen trender, utvecklingar, möjligheter och konkurrenslandskap.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

MicroStrategy köper 155 Bitcoin, spekulationer kring godkännande av Bitcoin ETF

Företaget MicroStrategy har köpt 155 Bitcoin för 5,3 miljoner dollar under oktober, vilket gör dem till det största publika företaget som innehar Bitcoin. Detta sker mitt under en nylig tjurrusning. Bitcoin handlas för närvarande till $34,559.9, vilket är första gången sedan maj 2022 som det kan nå denna ambitiösa nivå. Det spekuleras att en godkännande av Bitcoin-börsnoterade fonder (ETF) kan leda till en prisökning. USA:s värdepappers- och börsmyndighet (SEC) granskar för närvarande flera ansökningar men har inte kommenterat Grayscale Investments rättsfall.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 5 november

Forskningsrapport ger översikt över globala marknaden för företagsartificiell intelligens

En forskningsrapport om den globala marknaden för företagsartificiell intelligens (AI) ger en översikt över branschen och dess senaste utvecklingar och innovationer. Rapporten analyserar marknadens aktuella trender och karakteristiska drag, samt de största marknadsaktörernas affärsstrategier, ekonomiska status och kommande produkter. Bland de profilerade företagen finns Amazon.com, FedEx, United Parcel Service of America, Boeing, DHL International GmbH, Matternet, Zipline, Flirtey, Drone Delivery Canada Corp, Flytrex, Workhorse Group, Cheetah Logistics Technology, Wing Aviation, Airbus S.A.S, Skycart, DroneScan, Edronic, Altitude Angel, Fli Drone, BIZZBY. Rapporten omfattar också en geografisk analys av marknaden och fokuserar på regioner som Nordamerika, Sydamerika, Asien och Stillahavsregionen, Mellanöstern och Afrika, och Europa.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

Maskininlärning i detaljhandeln: Marknadsanalys och framtidsperspektiv

En detaljerad marknadsforskningsrapport om maskininlärning i detaljhandeln presenterar en omfattande analys av global marknadsstorlek, regional och landsnivåanalys, marknadssegmentering, konkurrenslandskap och försäljningsanalys. Rapporten introducerar definitioner, klassifikationer, applikationer och marknadsöversikt, samt produktkrav, tillverkningsprocesser, kostnadsstrukturer och råmaterial. Studien ger en omfattande kunskap om nyckelspelares branschutvecklingsplaner, aktuella marknadsförhållanden, tillväxtdata och framtida omfattning av maskininlärning i detaljhandelsmarknaden. Framstående aktörer inkluderar IBM, Microsoft, Amazon Web Services, Oracle, SAP, Intel, Nvidia, Google, Sentient Technologies, Salesforce och Visenze.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 4 november

Utmaningar och potential med AI inom hälso- och sjukvård

Trots att över 500 AI-verktyg har godkänts av USA:s FDA, är deras användning av läkare fortfarande begränsad på grund av skepticism kring deras effektivitet. Hälso- och sjukvårdsteknikföretaget Kry har integrerat AI i sina tjänster, vilket har lett till en 20% ökning av kliniker effektivitet. AI används för att hantera icke-medicinska administrativa uppgifter, vilket frigör motsvarande 10 000 extra patientbesök per månad. Men för att AI ska få en större roll inom hälso- och sjukvården behövs en solid rättslig ram. EU utvecklar förslaget till AI-lag, som skulle klassificera AI-system enligt risk och fastställa skyldigheter för leverantörer och användare.

Direktlänk Dela Innovation Origins fördjupade 3 november

Storbritanniens premiärminister försvarar inbjudan till Kina för AI-möte

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak försvarar beslutet att bjuda in Kina till det stora AI-mötet i Storbritannien, trots kritik från partikamrater. Sunak har fått nästan 30 mötesdeltagare, inklusive Kina och USA, att skriva under Bletchley-deklarationen som listar möjligheter, risker och framtida behov kring AI. Sunak uttrycker sin tillfredsställelse över att USA, Europa och Kina ´skrev på samma papper´ och ser det som ett tecken på framsteg.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 2 november

Globala marknaden för artificiell intelligens förväntas växa med 125,3 miljarder dollar

Enligt Technavio väntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) växa med 125,3 miljarder dollar från 2022 till 2027, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 22,26%. Marknaden är segmenterad geografiskt i Nordamerika, Europa, Asien-Stilla havsområdet, Sydamerika och Mellanöstern och Afrika. Nordamerika förväntas bidra med 56% av den globala marknadstillväxten under prognosperioden. Drivkrafterna för tillväxten inkluderar ökade investeringar i AI-tekniker, tekniska framsteg, ökningen av uppkopplade enheter och tillväxten på IoT-marknaden.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 2 november

Marknadsrapport för Text-till-Bild Generering publicerad av Research Cognizance

Forskningsrapporten om Text-till-Bild Genereringsmarknaden har publicerats av Research Cognizance för att ge insikter för att driva företagens tillväxt. Rapporten ger en översikt över marknaden, inklusive dess definition, tillämpningar, utvecklingar och produktionsteknik. Rapporten spårar alla senaste utvecklingar och innovationer på marknaden. Den ger information om hinder för att etablera företag och vägleder för att övervinna kommande utmaningar och hinder. Marknadsrapporten för Text-till-Bild Generering lyser upp de stora marknadsaktörerna som blomstrar på marknaden; det spårar deras affärsstrategier, finansiella status och kommande produkter.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 2 november

AI inom mental hälsa förväntas växa kraftigt

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom mental hälsa förväntas växa med en CAGR på 38,1% under prognosperioden (2023-2030). Tekniska framsteg har haft stor inverkan på mental hälsoområdet, särskilt genom integrationen av AI. AI-drivna verktyg som naturlig språkbearbetning, maskininlärning, djupinlärning, chatbots och virtuella assistenter spelar en avgörande roll för att ge stöd, råd och kommunikationskanaler för individer som genomgår mental hälsobehandling. Chatbots har framstått som ett viktigt verktyg inom mental hälsovård, och erbjuder kontinuerligt stöd till patienter. De kan hjälpa individer att hantera symtom och identifiera specifika nyckelord som kan kräva mänsklig intervention. Enligt National Institute for Mental Health finns det över 13 miljoner amerikaner som hanterar allvarliga psykiska sjukdomar. Teknik, särskilt AI, har blivit avgörande för att ta itu med denna utmaning. Till exempel kan chatbots automatisera uppgifter som att känna igen känslor, vilket möjliggör automatisering av screening, diagnos, behandlingsrekommendationer och psykosocial terapi. Utöver detta, enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC), har nästan 11% av vuxna allvarligt övervägt självmord. I ett sådant scenario fungerar tekniken som en livlina, och ger snabb hjälp och stöd. Därför genomför mjukvarutillverkarna forskning och utveckling för att introducera avancerade och tekniskt uppgraderade mental hälsovårdstjänster. Till exempel introducerade lyra health i september 2021 de första teknikintegrerade vårdlösningarna som är utformade för att ta itu med allvarliga psykiska hälsoproblem som alkoholanvändningsstörning (AUD), självmordstendenser och andra komplexa psykiska hälsodiagnoser. Företaget är ett omfattande behandlingsprogram som hjälper människor att minska drickandet eller uppnå nykterhet och tar upp problematisk alkoholanvändning genom virtuell terapi, gruppsessioner, löpande symtombedömningar, återhämtningsstödspecialister för att hjälpa medlemmar att hålla sig på rätt spår, digitala lektioner som lär ut copingfärdigheter och medicin för att bekämpa begär.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 1 november

Google Workspaces AI blir kraftfullare med ny sidopanel

Google Workspaces generativa AI, Duet AI, kommer snart att bli kraftfullare, enligt en artikel i 9To5Google. En ny sidopanel kommer att lägga till mer sammanhang för AI-skrivaren. Duet AI kan redan hantera uppmaningar relaterade till att skriva innehåll och generera bilder, men den nya sidopanelen lovar att vara en mer ”kontextuell, realtids AI-samarbetspartner”. Funktionen har redan förhandsvisats och demonstrerats vid Google-evenemang, inklusive huvudnyckeln I/O tillbaka i maj 2023. Den nya AI-popupen kommer troligen att överlagra en Google Workspace-app på ett mer framträdande sätt när den strävar efter att bli en mer användbar kontaktpunkt för arbetare.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 1 november

FN:s säkerhetsråd diskuterar artificiell intelligens

FN:s säkerhetsråd håller ett möte om artificiell intelligens (AI) på FN:s högkvarter i New York City, USA. En preliminär AI-rapport från FN kommer att få regeringar och den privata sektorn att tänka mer på styrning, risker och möjligheter, enligt teknikutsänden Amandeep Singh Gill. FN skapade förra veckan en rådgivande organ på 39 medlemmar för att ta upp frågor om internationell styrning av AI. Organet förväntas lämna en preliminär rapport i slutet av detta år och en slutlig nästa år. Amandeep Singh Gill, som utsågs av FN:s generalsekreterare António Guterres till teknikutsänd förra året, har till uppgift att samordna över FN om teknikfrågor, allt från AI till neurala teknologier. Gruppen av sju (G7) industriländer har kommit överens om en uppförandekod för företag som utvecklar avancerad AI. Europa är nära att komma överens om nya AI-regler medan USA:s president Joe Biden utfärdade en ny exekutiv order om AI på måndag. Den brittiska premiärministern Rishi Sunak kommer också att vara värd för världens första globala AI-säkerhetstoppmöte denna vecka. Rekommendationerna från AI-rådgivande organet kommer att diskuteras under ett FN-toppmöte som ska hållas i september nästa år. Guterres stödde i juni ett förslag från vissa AI-chefer om att skapa en internationell AI-övervakningsorgan liknande Internationella atomenergiorganet. AI-organet, som leds av den spanska digitala ministern Carme Artigas och Alphabets James Manyika, kommer att ha minst tre personliga möten och flera virtuella möten.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 31 oktober

Marknaden för AI inom bilindustrin förväntas växa till 7 miljarder dollar 2027

MarketsandMarkets, en ledande aktör inom marknadsundersökningar, har publicerat en omfattande analys av den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom bilindustrin. Rapporten förutspår en extraordinär tillväxt från 2022 till 2027. Marknadens storlek förväntas öka från 2,3 miljarder dollar 2022 till 7,0 miljarder dollar 2027, med en årlig tillväxttakt på 24,1%. Nyckelfaktorer som driver tillväxten inkluderar säkerhetsförbättringar, förbättrad användarupplevelse, hållbarhet och regeringsregleringar. Dock finns det utmaningar som datasekretess och höga initiala investeringar.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 31 oktober

Googles AI Bard kan snart konsultera dina dokument och e-post

Googles artificiella intelligens (AI) verktyg, Bard, kommer snart att kunna konsultera användares dokument och e-post. Bard, som lanserades för några månader sedan, kan svara på alla typer av frågor genom att analysera data tillgängliga på webben. Med den senaste uppdateringen, Bard Extension, kan Bard nu kopplas till olika applikationer som Maps, YouTube, Gmail och Google Kalender. Detta möjliggör för Bard att ge användarna adresser till restauranger, hjälpa till med semesterplanering, påminna om kommande möten, hitta kontakter och till och med skriva e-post. Trots frågor om konfidentialitet försäkrar Google att denna information endast används för att träna Bard och inte för att skapa riktad reklam.

Direktlänk Dela CelebsNet fördjupade 31 oktober

Ravin AI beviljas amerikanskt patent för AI-drivet fordonsinspektionssystem

Ravin AI, en leverantör av AI-drivena verktyg för fordonsinspektion, har beviljats ett amerikanskt patent för sitt DeepDetect-bilsinspektionssystem. Den nyligen patenterade tekniken använder avancerade AI-algoritmer för att förbättra noggrannheten i fordonsrapporter, vilket skapar större transparens mellan fordonsägare, tjänsteleverantörer och företag. DeepDetect, som beviljades patent i Europa förra året, representerar ett ´stort steg framåt´ inom bedömning av fordonsskador. Tekniken har implementerats av begagnade bilhandlare, auktionshus, fordonsflottans chefer, biluthyrnings- och försäkringsbolag samt reparationsverkstäder.

Direktlänk Dela Auto Remarketing fördjupade 31 oktober

Globala ledare kämpar för att reglera den snabbt växande AI-sektorn

Det har varit en intensiv aktivitet denna vecka när USA, Europa och G7-ekonomierna kämpar för att utveckla regelverk för att reglera den snabbt utvecklande sektorn för artificiell intelligens. USA:s president Joe Biden undertecknade på måndag en exekutiv order, där han använder befogenheter från Koreakriget för att försöka hantera riskerna med en teknologi han beskrev som ´den mest betydelsefulla teknologin i vår tid´. G7, som möttes i Hiroshima i Japan, kom överens om en frivillig uppförandekod för företag som utvecklar avancerade AI-system, medan EU är nära att införa omfattande lagstiftning som reglerar alla aspekter av AI-utveckling och användning. På onsdag kommer politiska ledare, tech-exekutiver inklusive Elon Musk och AI-experter att träffas i Storbritannien för ett toppmöte organiserat av premiärminister Rishi Sunak för att diskutera de säkerhetsfrågor som generativ AI presenterar.

Direktlänk Dela The Sydney Morning Herald fördjupade 31 oktober

Generativa AI-verktyg förändrar hur vi arbetar

För ett år sedan lanserades ChatGPT för allmänheten. Dessa AI-verktyg, kallade generativa AI, används allt mer för att spara tid, generera idéer och snabba på forskning eller analysuppgifter. Verktyg som ChatGPT, Google Bard och bildgenereringsverktyget Dall-E svarar nu på konversationsspråk. Det har varit viss oro över hur dessa verktyg kan ersätta människor för att utföra vissa uppgifter. För närvarande är detta mest troligt i kundsupportroller i form av chattbotar, datainmatning och analys och allt som involverar rutinmässiga eller repetitiva administrativa uppgifter. Dessa verktyg kan vara mycket användbara, särskilt om du har en marknadsförings-, publikutvecklings- eller insamlingsroll.

Direktlänk Dela ArtsProfessional fördjupade 30 oktober

NextBase lanserar AI-drivna dash-kamera för realtids kraschdetektering

NextBase har lanserat en ny AI-drivna dash-kamera kallad iQ. Den smarta enheten kombinerar AI-teknik med 4G-teknik för att koppla ihop fordon och ägare med mer än realtids kraschdetektering. iQ övervakar fordonet hela tiden, upptäcker inbrottsförsök, körincidenter och mer. NextBase hävdar att detta kommer att ha konsekvenser för säkerhet, försäkringsanspråk och realtidsåtkomst. Kameran är konstruerad för att samla in data från 20 minuter före en incident till 20 minuter efter, inklusive fordonets hastighet, upp till tre kameravinklar och mer. Den innehåller också en nödsändningsfunktion som skickar incidentplatsinformation till nödtjänster via mobilnätet.

Direktlänk Dela New Atlas fördjupade 30 oktober

Global Machine Learning som en tjänstemarknad förväntas växa mellan 2023 och 2030

En nyligen genomförd forskningsstudie ger en detaljerad analys av den globala marknaden för Machine Learning som en tjänst från 2023 till 2030. Rapporten ger en noggrann bild av marknaden och presenterar data om de olika faktorer som påverkar dess variationer. Marknaden för Machine Learning som en tjänst har bidragit betydligt till den globala ekonomin och intensifierat den övergripande industrin. Studien ger också en beskrivande analys av efterfrågan och leveranskedjan på marknaden. Bland de stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten finns Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix och Xeround.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 30 oktober

Debatt om artificiell intelligens: kommer det att rädda oss eller förstöra oss?

Teknikoptimister och teknikpessimister debatterar om artificiell intelligens (AI) kommer att rädda oss eller förstöra oss. Optimisterna påpekar att historien har visat att domedagsprofeterna haft fel otaliga gånger. AI kan potentiellt lösa några av mänsklighetens största utmaningar, som att snabba upp upptäckten av nya behandlingar för sjukdomar och skapa nya teknologier som minskar avvägningen mellan konsumtion och koldioxidutsläpp. Men dessa enorma fördelar kommer också med stora risker. Vissa av världens ledande AI-teknologer och entusiaster har själva brutit rangen för att kräva mer reglering. AI kan leverera enorm kraft för att orsaka förödelse för skadliga intressen, eller till och med utvecklas till att bli ett själv. Det finns en brist på tid, resurser och energi som ägnas åt AI-säkerhet. Det finns enorma utmaningar med denna typ av reglering. Hur definierar vi skada? Vad innebär det ens att göra AI ´säker´?

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 29 oktober

Artificiell intelligens på transportmarknaden: Global prognos 2023-2030

En rapport om AI på transportmarknaden har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten kategoriserar marknaden för att förutse intäkter och analysera trender i olika undermarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över hårdvara, tjänster och mjukvara. Baserat på teknik studeras marknaden över datorvision, sammanhangsmedvetenhet, djupinlärning och naturlig språkbearbetning. Baserat på tillämpning studeras marknaden över automatiserad nummerplåtsigenkänning, datorvision-drivna parkeringshantering, fotgängardetektion, vägskickövervakning, självkörande fordon, trafikdetektion och trafikflödesanalys. Marknaden studeras också över olika regioner.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 28 oktober

Globala marknaden för affektiv databehandling förväntas nå 434,2 miljarder dollar år 2030

Enligt en rapport från ResearchAndMarkets.com förväntas den globala marknaden för affektiv databehandling nå 434,2 miljarder dollar år 2030, från 63 miljarder dollar år 2022, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 27,3%. Rapporten undersöker marknadens prestanda, tillämpningar inom mjukvara och hårdvara, och dess roll inom branscher som marknadsundersökningar, media och reklam, hälso- och sjukvård, bilindustrin och andra slutanvändningar. Mjukvarusegmentet förväntas växa med en CAGR på 29,6% och nå 223,1 miljarder dollar vid slutet av analysperioden. Tillväxten inom hårdvarusegmentet uppskattas till 25,2% CAGR under de kommande åtta åren.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 oktober

Signifikant tillväxt förväntas på marknaden för AI-programvara mellan 2022 och 2031

En forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens (AI) programvara fungerar som en viktig resurs för företag, investerare och intressenter som önskar en omfattande förståelse för marknaden. Rapporten belyser potentiella hinder som kan ändra branschens kurs de kommande åren. De globala tillverkarna i AI-programvarumarknaden inkluderar IDEAL.com, Intel, SAP, KITT.AI, IBM, Wipro, H2O.ai, IFlyTek, NanoRep(LogMeIn), Salesforce, Yseop, Ipsoft, Baidu, Microsoft, Brighterion, Albert Technologies, Astute Solutions, Megvii Technology, Brainasoft, Google och Ada Support. Den globala marknaden för AI-programvara väntas växa betydligt mellan 2022 och 2031, med en positiv prognos för 2022 och framåt. Nordamerika och Europa spelar centrala roller i denna tillväxt.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 27 oktober

Microsoft lanserar AI-assistent för Office-appar

Microsoft kommer att göra sin AI-assistent, Microsoft 365 Copilot, tillgänglig för alla från den 1 november. Copilot kan sammanfatta möten som hålls i Teams, utforma e-postmeddelanden, skapa Word-dokument, kalkylbladsgrafik och PowerPoint-presentationer. Trots att Microsoft hoppas att verktyget kommer att eliminera ´tråkiga´ uppgifter, finns det oro för att tekniken kommer att ersätta arbetare och göra företag farligt beroende av AI-assistans. Det finns också oro för att det kan strida mot nya regler för AI, då det inte gör det klart när innehållet inte har skapats av människor.

Direktlänk Dela British Broadcasting Corporation fördjupade 26 oktober

Enligt EY:s europeiska finansiella tjänsteundersökning om AI förväntar sig 77% av ledarna inom finansiella tjänster att generativ AI (GenAI) kommer att ha en betydande inverkan på produktiviteten. 68% förutser att upp till en fjärdedel av alla roller kommer att kräva AI-utbildning eller vidareutbildning under det kommande året. Trots detta har mer än en tredjedel (35%) inga handlingsplaner. 60% av ledarna har avsatt kapital till GenAI-teknik under det senaste året och 75% planerar att öka utgifterna under det kommande året.

The Financial fördjupade 26 oktober

Dieter Schwarz Foundation stöder tyskt AI-företag för att konkurrera med OpenAI

Dieter Schwarz Foundation, grundad av Tysklands rikaste man och tidigare VD för Lidl, har valt det ledande tyska AI-företaget Aleph Alpha som strategisk partner för en planerad AI-innovationspark i Heilbronn, sydvästra Tyskland. Aleph Alpha utvecklar sina egna stora språkmodeller, liknande OpenAIs GPT-4. Stiftelsen planerar att stödja Aleph Alpha under de närmaste 10 åren för att ge företaget en chans att konkurrera med OpenAI. Stiftelsen investerar också stort i AI, cybersäkerhet och kvantberäkning, vilket är nyckelsektorer för att säkerställa Europas långsiktiga konkurrenskraft.

Direktlänk Dela Sifted fördjupade 26 oktober

Samsung Galaxy S24 Ultra kommer att drivas av Qualcomms nya processor Snapdragon 8 Gen 3

Det har blivit klart att Samsung Galaxy S24 Ultra kommer att drivas exklusivt av Qualcomms senaste flaggskeppsprocessor Snapdragon 8 Gen 3, medan Galaxy S24 och S24+ också kommer att ha versioner med Exynos 2400 i Europa eller Korea. Qualcomm har just släppt sina egna officiella poäng för att svara på hur mycket snabbare Galaxy S24-serien kommer att vara jämfört med Galaxy S23. Snapdragon 8 Gen 3 har 10% högre systemeffektivitet, 30% snabbare och 20% mer sparsam Kryo CPU, 25% snabbare och 25% mer sparsam Adreno GPU, och 98% förbättrad AI-prestanda.

Direktlänk Dela PhoneArena fördjupade 26 oktober

Datorer och AI förändrar byggbranschen, bokbranschen, vetenskaplig forskning och rymdutforskning

Persondatorer och artificiell intelligens (AI) påverkar allt från byggbranschen till rymdutforskning. Tekniken med 3D-utskrivna hus är helt beroende av datorer och kan bidra till att lösa problem med låginkomstbostäder. I bokbranschen kan AI användas för att omvandla e-böcker till filmer, även om detta för närvarande är kostsamt. I vetenskaplig forskning har datorer och AI påskyndat faktagranskning, matematiska beräkningar och distribution av resultat. I rymdutforskning kan datoriserade rymdfordon med AI minska behovet av mänskliga besättningar och förenkla långvariga rymdresor.

Direktlänk Dela Innovation & Tech Today fördjupade 25 oktober

PhaseV använder maskininlärning för att optimera kliniska prövningar

PhaseV, ett företag som använder kausal maskininlärning (ML) för att optimera design och analys av kliniska prövningar, har fått finansiering från Viola Ventures, Exor Ventures, LionBird och framstående ängelinvesterare. Företaget erbjuder två distinkta tjänstelinjer för AI-klinisk prövningsoptimering. Dess ML-drivna adaptiva process kan påskynda den kliniska läkemedelsutvecklingsprocessen och öka säkerheten längs vägen, vilket resulterar i effektivare, mer riktade och framgångsrika kliniska prövningar. Oramed Pharmaceuticals Inc. är ett företag som har utnyttjat PhaseVs retrospektiva tjänster.

Direktlänk Dela Outsourcing-Pharma fördjupade 25 oktober

Marknadsrapport om global tillväxt och utveckling inom AI-verktyg för innehållsautomatisering

En marknadsrapport erbjuder en djupgående analys av den globala marknadstillväxten för AI-verktyg för innehållsautomatisering. Rapporten innehåller information om marknadsstorlek på landsnivå, marknadsandel och marknadssegmentets omfattning. Den visar också en konkurrenslandskap, värdekedjeoptimering, handelsprocedurer, aktuella utvecklingar och identifierar resultat från globala marknadsföretag. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Adobe Systems, Cognizant, IBM Corporation, Microsoft Corporation och Google LLC. Rapporten följer en metodisk forsknings- och strukturerad metodik som hjälper forskare att få värdefull insikt i varje aspekt av forskning och analys.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 25 oktober

Europas försäkringssektor förväntar sig produktivitetsökning från AI, enligt EY-undersökning

Enligt en ny undersökning av EY förväntar sig ledare inom Europas försäkringssektor att generativ AI-teknik kommer att ge stora produktivitetsvinster. 83% av de tillfrågade förbereder sig på en stor påverkan på sin arbetsstyrka och verksamhet. Trots detta har nästan hälften av de tillfrågade (42%) för närvarande inga planer på att utbilda sin arbetsstyrka i de snabbt utvecklande Gen-AI-teknikerna. Dessutom beskrev 38% sina planer som i sin linda. Endast 21% av respondenterna tror att deras nuvarande arbetskraft har rätt färdigheter och kapacitet att implementera Gen-AI.

Direktlänk Dela Intelligent Insurer fördjupade 25 oktober

Banker planerar att införa AI-utbildning i sina examensprogram

Framtida investmentbankanalytiker kan komma att tränas i både artificiell intelligens (AI) och affärsskapande, enligt en ny undersökning bland bankchefer. Nästan en fjärdedel av europeiska bankdirektörer planerar att införa AI-utbildning i sina examensprogram, enligt en studie av EY. Dessutom säger 59% att tekniken kommer att ha en betydande inverkan på ingångsnivåpositioner.

Direktlänk Dela Financial News London fördjupade 25 oktober

Ökning av barnsexuella övergreppsbilder på internet kan förvärras av AI-verktyg

Internet Watch Foundation (IWF), baserat i Storbritannien, varnar för att spridningen av barnsexuella övergreppsbilder på internet kan förvärras om inga kontroller införs för AI-verktyg som skapar deepfake-bilder. IWF uppmanar regeringar och teknikleverantörer att agera snabbt för att förhindra en översvämning av AI-genererade bilder av barnsexuella övergrepp. I en första i sitt slag i Sydkorea dömdes en man till 2,5 års fängelse för att ha använt AI för att skapa 360 virtuella bilder av barnmisshandel. IWF:s rapport uppmanar regeringar att stärka lagarna för att bekämpa AI-genererade övergrepp.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 25 oktober

Global Edge AI-programvarumarknad väntas växa med en CAGR på 20,1% under prognosperioden

Den globala marknaden för Edge AI-programvara nådde en storlek av 585,1 miljoner dollar 2020 och förväntas växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 20,1% under prognosperioden, enligt den senaste analysen av Emergen Research. En ökning av företagets arbetsbelastning på molnet är en nyckelfaktor som förväntas driva den globala marknaden för Edge AI-programvara under prognosperioden. Ökande utvecklingar inom Internet of Things (IoT) teknik är en annan faktor som förväntas ytterligare förbättra marknadstillväxten. Stigande efterfrågan på beräkning på enhetssidan förväntas också ge en betydande ökning av den globala marknaden för Edge AI-programvara under prognosperioden.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 24 oktober

Innovation dominerar första dagen av TIS - Turism Innovations Summit 2023

Första dagen av TIS - Turism Innovations Summit 2023 präglades av innovation. Diskussioner kretsade kring användningen av artificiell intelligens (AI), blockchain-teknologins potentiala inverkan på turism och skapandet av delade datautrymmen. Evenemanget, som pågår från 18 till 20 oktober, samlar över 400 experter och 200 utställande företag som arbetar för att göra turistindustrin mer hållbar, digital och intelligent. AI framhävs som en teknologi med stor inverkan på resenärers dagliga upplevelse. Datahantering utgör en stor utmaning för turistindustrin och Europa arbetar för att skapa en gemensam ram för datadelning. Blockchain och NFTs diskuterades också som möjliga lösningar för branschen.

Direktlänk Dela Travel Daily Media fördjupade 24 oktober

DS Automobiles erbjuder ChatGPT-integration för vissa kunder

DS Automobiles har meddelat att vissa europeiska kunder nu kan använda ChatGPT i sina DS 3, DS 4, DS 7 och DS 9 fordon. AI-modellen erbjuds med DS IRIS SYSTEM, vilket skapar en intelligent röstassistent. Föreslagna användningar inkluderar att generera berättelser och frågesporter för underhållning på vägen. DS Automobiles har meddelat integrationen av ChatGPT i sina fordon, tillgänglig i europeiska länder. Företaget hävdar att dess bilar är de första i regionen att ha den artificiella intelligensmodellen. För att komma åt ChatGPT måste användarna säga ´OK IRIS´ eller trycka på den dedikerade rattenknappen för att utlösa den smarta assistenten. Funktionen ChatGPT kommer initialt att vara tillgänglig i en pilotfas, erbjuden till de första 20 000 kunderna som prenumererar på att använda DS IRIS SYSTEM i sina DS 3, DS 4, DS 7 eller DS 9 fordon. Provet kommer att pågå i sex månader utan extra kostnad för användarna, vilket kräver att de prenumererar mellan den 19 oktober 2023 och den 29 februari 2024. Verktyget kommer att erbjudas i europeiska länder, inklusive Storbritannien, Frankrike, Spanien, Italien och Tyskland.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 23 oktober

Ny forskningsstudie om global djupinlärning i maskinsynsmarknaden

En ny forskningsstudie från HTF MI granskar den globala marknaden för djupinlärning i maskinsyn. Rapporten analyserar affärsstrategier från nyckel- och uppstickande branschaktörer och ger insikter om nuvarande marknadsutveckling, teknologier, drivkrafter, möjligheter och status. Rapporten täcker företag som IFLYTEK, NavInfo, NVIDIA, Qualcomm, Intel, Beijing Megvii och 4Paradigm. Studien fokuserar på olika segment, inklusive tillämpningar inom bilindustri, elektronik, mat och dryck, hälso- och sjukvård, flyg- och försvarsindustri och andra. Produkterna som analyseras inkluderar både hårdvara och mjukvara.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 23 oktober

Biltillverkare Kia och DS integrerar ChatGPT i sina fordon

Biltillverkare Kia och DS planerar att integrera chatboten ChatGPT i sina fordon. Kia planerar att lansera en chatbot-baserad mobilapp för att hjälpa kunder med deras frågor och ge snabba svar. Den första bilen som kommer att stödja systemet är 2024 EV3. DS å andra sidan har valt ChatGPT och kommer att integrera tekniken i Iris infotainment-systemet som används på DS 3, DS 4, DS 7 och DS 9. DS kommer att erbjuda det gratis i sex månader från och med den 19 oktober 2023 för 20 000 personer.

Direktlänk Dela AutoEvolution fördjupade 23 oktober

AI kan omvandla läkemedelsupptäckten men medför etiska frågor

AI har potential att revolutionera läkemedelsupptäckten, men experter varnar för att det är kritiskt att hantera potentiella etiska och sociala rättvisefrågor. AI kan hjälpa forskare att finjustera vilka som kan svara bra på ett visst läkemedel, vilket ökar rättvisa och jämlikhet. Men det finns frågor kring skyddet av patientintegritet, hur noggrant det nuvarande samtyckessystemet är och hur forskare och kliniker utvecklar robusta patientgrupper som inte utesluter medlemmar av underrepresenterade grupper eller socialt missgynnade. Dessutom kan AI hjälpa till att sänka de enorma kostnaderna för läkemedelsupptäckten.

Direktlänk Dela BioSpace fördjupade 23 oktober

Roches lungcancerläkemedel visar stor framgång, vänder sig till AI för att hitta patienter

Roches lungcancerläkemedel Alecensa visade en stor framgång mot standardterapi i en studie denna vecka. Läkemedlet minskade risken för återfall av cancer eller död med 76% jämfört med standardkemoterapi. Men att hitta patienter att behandla kan vara svårt eftersom studien undersökte effekterna på människor med ett fel i ett gen som heter ALK, som endast finns hos cirka 4% till 5% av lungcancerpatienterna. För att lösa problemet kommer Roche att använda ett AI-samarbete med det israeliska teknikföretaget Medial EarlySign Ltd. för att hjälpa läkare att bestämma när man ska använda CT-skanningar.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 22 oktober

DS Automobiles inför AI ChatGPT i sina fordon

DS Automobiles tar steget in i framtiden genom att pilotanvända ChatGPT i sina fordon, en först i Europa. Denna artificiella intelligens ger en ´konversationsupplevelse´ till förare, förbättrar deras resa med sitt röstaktiverade DS Iris infotainment-system. Tillgänglig för 20 000 ägare av utvalda DS-modeller, kan denna funktion omedelbart aktiveras på distans. Den möjliggör interaktion med en mängd funktioner via taligenkänning, till och med kapabel att skapa frågesporter eller barnberättelser. Integrationen av ChatGPT i DS Automobiles linjerar med Stellantis strategiska fokus och Dare Forward 2030-strategi.

Direktlänk Dela Innovation Origins fördjupade 21 oktober

Kinesiska techjättar investerar i AI-startup Zhipu

Alibaba Group Holding Ltd och Tencent Holdings Ltd har ingått bland de stora kinesiska investerare som investerat 2,5 miljarder yuan ($342 miljoner) i AI-startup Beijing Zhipu Huazhang Technology Co. Andra investerare inkluderade Jack Mas Ant Group Co och Xiaomi Corp som stödjer Zhipus ambitioner att konkurrera med Microsoft Corp:s OpenAI ChatGPT. Många Zhipu-investerare deltog nyligen i en finansieringsrunda på $300 miljoner för Zhipu-konkurrenten Baichuan. Investeringarna sammanföll med att USA intensifierade sina sanktioner mot avancerad AI-teknik mot Kina, med hänvisning till nationella säkerhetshot. Zhipu var bland de första kinesiska företagen att få regeringens godkännande för en offentlig lansering i augusti.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 oktober

AI kan snabba upp produktutveckling och sänka kostnader i livsmedelsindustrin

AI kan snabba upp produktutveckling, sänka lanseringskostnader och skapa bättre produkter, enligt Lahousse. Företag som Coca-Cola har redan lanserat produkter skapade av AI. AI kan också hjälpa till att skapa nya koncept och identifiera områden för innovation. FoodPairing AI har skapat 140 000 digitala tvillingar baserade på demografiska, psykografiska och beteendemässiga data som täcker 30 huvudmarknader, inklusive USA och Europa. Trots dess potential behöver AI stora datamängder för att göra mer exakta förutsägelser, vilket kräver att företag säkerställer att deras data inte är isolerade till ett system eller otillgängliga.

Direktlänk Dela FoodNavigator-USA fördjupade 20 oktober

DS inför ChatGPT i sitt IRIS-infotainmentsystem för 20 000 kunder i Europa

DS Automobiles planerar att införa ChatGPT i sitt IRIS-infotainmentsystem för ägare av DS 3, DS 4, DS 7 och DS 9. ChatGPT har revolutionerat synen på artificiell intelligens och kommer nu att fungera sömlöst med DS IRIS-systemet som en kunnig digital assistent. För att använda det nya systemet behöver DS-ägare bara säga ´OK IRIS´ eller trycka på en särskild knapp på ratten. Systemet kommer initialt att rullas ut till de första 20 000 registrerade användarna utan extra kostnad under en sex månaders period mellan 19 oktober 2023 och 29 februari 2024. DS:s ChatGPT-drivna IRIS-assistent kan nås i Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Spanien och Italien.

Direktlänk Dela CarScoops fördjupade 20 oktober

Global rapport om marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning 2023-2030

En global rapport från Market Intelx ger insikt i marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning mellan åren 2023 och 2030. Rapporten erbjuder värdefull information om marknadsstruktur och storlek, inklusive konkurrenssituation, nuvarande marknadstrender, tillväxttakt och andra relevanta statistik. De viktigaste aktörerna som nämns i rapporten inkluderar AIBrain, Amazon, Anki, CloudMinds, Deepmind, Google, Facebook, IBM, Iris AI, Apple, Luminoso och Qualcomm. Rapporten analyserar även marknaden på regional nivå, inklusive Nordamerika, Europa, Asien-Stilla havet, Latinamerika och Mellanöstern & Afrika.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 20 oktober

Artificiell intelligens (AI) har skapat bilder som illustrerar hur européer stereotypt ser på amerikaner från varje stat i USA. Systemet Midjourney skapade bilderna baserat på användares textinmatningar. Enligt AI tror européer att invånare i Alabama vanligtvis saknar tänder, alla i Utah är mormoner och Virginians är fast i den viktorianska eran. Bilderna ger insikt i potentiella fördomar och stereotyper i AI-teknik.

Daily Mail fördjupade 20 oktober

DS Automobiles introducerar AI-assistent i sina bilar

Franska bilmärket DS Automobiles erbjuder från och med torsdag sina kunder att interagera med artificiell intelligens (AI) ChatGPT medan de kör, vilket är den första initiativet av sitt slag i Europa. Röstigenkänningssystemet Iris, som finns i de flesta DS-fordon, har utrustats med AI för att kunna svara på alla frågor om alla ämnen. De första 20 000 kunderna som registrerar sig med en DS3, DS4, DS7 eller DS9 kommer att kunna ansluta sitt röstigenkänningssystem till OpenAI:s dialogsystem för att delta i en testfas som varar i sex månader. Funktionen kommer att marknadsföras i ett paket med andra funktioner, med en kostnad på cirka 100 euro per år efter tre gratis år.

Direktlänk Dela Wire News Fax fördjupade 19 oktober

En ny rapport om marknaden för artificiell intelligens inom IoT har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten analyserar trender och prognoser för intäkter baserat på komponenter (plattform, tjänster, programvara), teknik (maskininlärning & djupinlärning, naturlig språkbearbetning) och vertikaler. Tjänstesektorn förväntas ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Rapporten studerar också marknaden baserat på region, med Amerika som största marknadsandel på 38,75% 2022, följt av Europa, Mellanöstern och Afrika.

openPR fördjupade 19 oktober

Microsofts Copilot AI i Windows 11 får användbara ändringar i ny förhandsbyggnad

Microsoft har släppt en ny förhandsbyggnad av Windows 11, byggnad 23570, där Copilot AI har fått några användbara ändringar. Nu finns det en mycket trevligare och smidigare animation när andra fönster omarrangeras på skrivbordet för att ge plats åt Copilot. Dessutom kan Copilot nu visas på olika skärmar om du har en datoruppsättning med flera bildskärmar. Microsoft har också meddelat att Copilot kommer att rullas ut till alla över tid. Det finns dock några kända problem som Microsoft arbetar för att åtgärda.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 19 oktober

Artificiell intelligens kan spela en nyckelroll i kampen mot klimatförändringar

Klimatförändringar är en av de största utmaningarna för individer, samhällen, nationer och företag. Artificiell intelligens (AI) har potential att spela en nyckelroll i klimatlösningar och politik. AI kan hjälpa till med att mäta koldioxidutsläpp, förutsäga efterfrågan på förnybar energi och övervaka kolsänkor. AI kan även bidra till att bygga motståndskraft mot klimatförändringar genom att förutse faror och minska påverkan av katastrofer. Trots detta finns det hinder för AI:s fulla potential, inklusive finansiella begränsningar och brist på data. Dessutom har AI själv en betydande koldioxidavtryck.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 19 oktober

Microsoft introducerar ny AI-assistent för att förbättra kontorsproduktiviteten

Microsoft har utvecklat en ny AI-assistent kallad Microsoft 365 Copilot, tillgänglig för alla användare från 1 november. Denna AI-assistent är inbäddad i Microsofts kontorsappar och erbjuder en rad funktioner, inklusive att sammanfatta möten i Teams för de som väljer att inte delta. Den kan också skriva utkast till e-post, skapa Word-dokument, kalkylblad och Powerpoint-presentationer på några ögonblick. Syftet med Microsoft 365 Copilot är att eliminera vissa tråkiga uppgifter, men det finns oro över potentiell ersättning av arbetare med AI-teknik. Det finns också bekymmer om att företag blir överdrivet beroende av AI-drivna assistenter. Dessutom kanske den nuvarande formen av AI-assistenten inte följer nya AI-regler, eftersom den inte tydligt anger när innehåll inte har genererats av människor. Collette Stallbaumer, chef för Microsoft 365, betonar att det är individens ansvar som använder Copilot att klargöra när de använder AI.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 19 oktober

Nationella statliga angripare utnyttjar oskyddade IoT-sensorer

Nationella statliga angripare justerar sina metoder för att utnyttja oskyddade IoT-sensorer som är avgörande för infrastruktur och tillverkning, och ökar sina attacker mot amerikanska och europeiska mål. Under Q2 2023 riktades 70% av alla ransomware-attacker mot tillverkningssektorn. Otillräckligt skyddade luckor mellan operationell teknik (OT) och IT-system är mjuka mål. Detta senaste år upplevde 75% av OT-organisationerna minst ett intrång. Merritt Baer, Lacework field CISO, framhäver vikten av stark säkerhet och assistiva AI-verktyg. Tillverkningsindustrin fortsätter att möta en cyberattackepidemi. IoT och sensorer är ett favoritmål för attacker. Honeywell Connected Enterprise (HCE) introducerade Cyber Watch och en förbättrad version av Cyber Insights för att identifiera potentiella intrångsförsök.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 19 oktober

Framtiden för minnesvård: Teknik, behandlingar och utbildning

Framtiden för minnesvård ligger i teknik, behandlingar och utbildning. Minnesvårdsexperter och operatörer använder 2023 verktyg som AI-drivna tekniker, nya läkemedel mot Alzheimers och beprövade metoder för att driva sektorn framåt för invånare över hela landet. Nya verktyg som används för att behandla Alzheimers och andra former av demens inkluderar tre läkemedel - Aduhelm, Leqembi och Donanemab - som potentiellt kan försena demens genom att hjälpa till att ta bort ett ämne som byggs upp i hjärnan hos patienter med Alzheimers. AI-verktyg som ChatGPT har lett till nytt hopp för användning i äldreboenden. TapRoot Interventions EVP of Strategy and Growth, Juliet Holt Klinger, är bland förespråkarna för AI i minnesvård. Hon tror att AI kan hjälpa till med invånarnas vård genom att lära sig mer om invånarna innan de flyttar in, och mer exakt placera dem inom ett samhälle. AI-analyser av gång och andra beteenden kan också öppna andra dörrar, enligt Dr. Sandi Petersen, vice ordförande för hälsa och välbefinnande på Pegasus Senior Living. Trots teknikens löfte att revolutionera minnesvårdssektorn, implementeras vård fortfarande av människor. Därför är sektorns beprövade metoder här för att stanna. Lisa Brush från den kanadensiska äldreomsorgsleverantören Symphony Senior Living tror att hon kan hitta framgång genom att titta på de lågtekniska lärdomarna från det förflutna.

Direktlänk Dela Senior Housing News fördjupade 18 oktober

Den globala marknaden för maskininlärning förväntas expandera med en årlig tillväxttakt på 37% mellan 2023 och 2035. Marknaden förväntas generera en omsättning på 750 miljarder dollar vid slutet av 2035, upp från en omsättning på 24 miljarder dollar 2022. Ökande investeringar i artificiell intelligens förväntas driva marknadstillväxten för maskininlärning. Företag kommer att behöva göra betydande initiala investeringar i fysiskt, digitalt och mänskligt kapital för att köpa och integrera nya teknologier och ändra affärsprocesser för att storskalig omvandling ska ske.

GlobeNewswire fördjupade 18 oktober

Artificiell intelligens för IT-driftmarknad | 360iResearch

En rapport om ´Artificiell intelligens för IT-driftmarknad´ har lagts till i 360iResearch.com:s erbjudande. Rapporten kategoriserar AI för IT-driftmarknaden för att prognostisera intäkter och analysera trender i olika delmarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över plattform och tjänster. Baserat på funktion studeras marknaden över ansökningsprestandahantering, infrastrukturhantering, nätverks- och säkerhetshantering och realtidsanalys. Baserat på bransch studeras marknaden över flyg- och försvarsindustrin, bil- och transportindustrin, bank-, finans- och försäkringstjänster, bygg-, bygg- och fastighetsindustrin, konsumentvaror och detaljhandel, utbildning, energi och verktyg, regering och offentlig sektor, hälso- och livsvetenskap, informationsteknik, tillverkning, media och underhållning, telekommunikation och resor och gästfrihet. Baserat på region studeras marknaden över Amerika, Asien-Stilla havet, och Europa, Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 18 oktober

AI-chattrobotar kan vara effektivare än läkare vid diagnos av depression, enligt studie

Enligt en nyligen studie kan AI-chattrobotar som ChatGPT vara nyckeln till att lösa problemet med otillgängliga psykiska behandlingar. Forskare Inbar Levkovich och Zohar Elyoseph jämförde diagnosen av depression mellan ChatGPT och primärvårdsdoktorer. Resultaten visade att ChatGPT:s rekommendationer stämde överens med accepterade riktlinjer för behandling av både mild och svår depression, utan att påverkas av fördomar relaterade till kön eller social klass. Forskarna betonade dock behovet av ytterligare forskning för att utvärdera teknikens effektivitet vid hantering av allvarliga fall och för att ta itu med associerade risker och etiska frågor. Studien publicerades i den granskade tidskriften Family Medicine and Community Health.

Direktlänk Dela Wonderful Engineering fördjupade 17 oktober

Marknadsrapport för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer: 2023 till 2032

Xcellent Insights har nyligen lagt till en ny forskningsrapport om den globala marknaden för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer i sitt arkiv över marknadsforskning. Rapporten belyser en djupgående analys av den globala industrin inklusive dess upp- och nedgångar över åren. Rapporten erbjuder också detaljer om marknadsstorlek, andel, tillväxtmöjligheter, tillväxtfaktorer, begränsningar och riskfaktorer. Marknaden för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer förväntas registrera en robust intäktsandel under den prognostiserade tidsramen. Rapporten erbjuder detaljerade insikter om faktorer som kan driva och hämma den totala marknadstillväxten under de kommande åren.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 17 oktober

Microsoft planerar förändringar i Windows 11 för att förbättra privatlivet i Europa

Microsoft planerar att införa en förändring i Windows 11 som rör privatlivsfrågor i Europa. En äldre förhandsversion av Windows 11 avslöjade att i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) kommer Windows nu att kräva samtycke för att dela data mellan Windows och andra inloggade Microsoft-tjänster. Om samtycket nekas av Windows 11-användaren kan viss funktionalitet i Windows-funktioner vara otillgänglig. Denna förändring verkar fortfarande rullas ut till dem som testar Windows 11 och har ännu inte kommit till alla. Detta kan kopplas till tillgängligheten av Microsofts Copilot AI, som på grund av striktare integritetsregler i EU inte kan distribueras till användare som bor där.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 17 oktober

Prognos för AI-verktyg för sociala medier marknaden 2023: Avslöjar möjligheter och tillväxt

Globala marknaden för AI-verktyg för sociala medier undersöks i en rapport som presenterar prognoser fram till 2023. Rapporten tar hänsyn till både nuvarande toppspelare och kommande konkurrenter. Den inkluderar en analys av marknaden, definition av marknaden, segmentering, betydande trender i branschen, en undersökning av den konkurrensutsatta landskapet och forskningsmetodik. Nyheter för 2023 inkluderar särskild täckning av Ryssland-Ukraina-kriget, global inflation, lättnader av noll-Covid-policy i Kina och dess ´knöliga´ återöppnande, störningar i försörjningskedjan, globala handelsspänningar och risken för recession.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 17 oktober

Intetics undersöker hur man framgångsrikt integrerar AI-system från USA och Europa

Intetics, ett ledande amerikanskt teknikföretag, undersöker metoder för att bygga ramverk för framgångsrik integration av AI-system från USA och Europa. Boris Kontsevoi, Intetics VD och president, diskuterar i en nylig publikation vikten av att harmonisera AI-system och etiska konsekvenser av deras integration. Han betonar vikten av etiska frågor i AI och konflikter som kan uppstå från dem, med hänvisning till Isaac Asimovs tre lagar om robotik. Han diskuterar också utmaningarna med konvergens och vikten av att skapa en sammanhängande och engagerande upplevelse för slutanvändare.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 16 oktober

Kingfisher delar AI-arbete och implementerar TCS OmniStore

Kingfisher har delat med sig av sitt arbete med AI och maskininlärningsteknologier vid Google Cloud Next. Företaget har introducerat Athena, en AI-ramverk som kommer att hantera hur Kingfisher interagerar med AI-språkmodeller. Kingfisher använder också TCS OmniStore, en AI-driven handelsplattform från Tata Consultancy Services. Plattformen har möjliggjort en rad funktioner som klicka och hämta-tjänster, skanna och gå-alternativ, mobilappar, spara kundvagn och självbetjäningskassor. Kingfisher har implementerat TCS OmniStore i två av sina varumärken - B&Q i Storbritannien och Irland, och Castorama i Frankrike.

Direktlänk Dela Retail Tech Innovation Hub fördjupade 16 oktober

360iResearch har lagt till en rapport om den globala marknaden för mobil artificiell intelligens. Rapporten undersöker marknaden baserat på teknologinoder (10nm, 20-28nm, 7nm), tillämpningar (AR/VR, bilindustri, kameror, drönare, robotik, smartphones) och regioner. Baserat på teknologinoder förväntas 10nm ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på tillämpningar förväntas bilindustrin ha en betydande marknadsandel under prognosperioden. Baserat på regioner förväntas Europa, Mellanöstern och Afrika ha en betydande marknadsandel under prognosperioden.

openPR fördjupade 14 oktober

Quantum AI expanderar till Europa och Kanada, erbjuder avancerade handelsverktyg

Quantum AI, ett ledande handelsverktyg för artificiell intelligens (AI), har nyligen utökat sina verksamheter över hela Europa och öppnat en filial i Kanada. Plattformen erbjuder handlare möjligheten att fatta mer informerade beslut och potentiellt öka sina vinster. Quantum AI har genomgått rigorös testning och granskning av branschproffs för att säkerställa effektiviteten. Plattformen erbjuder också anpassningsalternativ och stöd för flera språk. Trots sin tillväxt har Quantum AI bibehållit en imponerande kundtillfredsställelse på 98,79%.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 13 oktober

Generativ AI kan revolutionera detaljhandelsbanker

En panel av branschexperter diskuterade den potential som generativ AI har att erbjuda inom detaljhandelsbanker på en konferens organiserad av GlobalData. Malcolm deMayo, Global Vice President på NVIDIA för finansbranschen, påpekade att generativ AI har enorm potential att förbättra produktivitet, operativ effektivitet och skapa nya intäktsströmmar. Alistair Brown, VP Global Head of Open Banking and Payments på EPAM, betonade att personlig finansförvaltning var en nyckelnytta som ett resultat av generativ AI-förbättringar. Hani Ramzi, GM, Europa på Persado, diskuterade den positiva effekten som Persado har haft på NatWest.

Direktlänk Dela Retail Banker International fördjupade 13 oktober

Skyscanner lanserar AI-drivet sökverktyg för reseplanering

Skyscanner har lanserat ´Dream and discover with AI´, ett sökverktyg drivet av generativ artificiell intelligens. Lösningen, som drivs av ChatGPT, lanseras först i beta i Australien, Indien och Singapore för att mäta resenärsbeteende vid användning av AI för reseplanering. ´Dream and discover´ låter resenärer ställa öppna frågor som ´bästa städerna för kulturella turer´ eller ´dolda pärlor i Europa´. Tekniken genererar sedan rekommendationer samt tre destinationsförslag med flyglänkar för varje. Bildmaterial inkluderas också i sökverktygen tillsammans med destinationsinformation.

Direktlänk Dela PhocusWire fördjupade 13 oktober

Ny rapport analyserar globala trender och insikter för marknaden för Artificiell intelligensbaserad personifiering

Orbisresearch.com har nyligen publicerat en ny rapport med titeln Globala trender och insikter för marknaden för ´Artificiell intelligensbaserad personifiering´. Denna forskningsrapport ger en omfattande analys av marknaden för Artificiell intelligensbaserad personifiering, med fokus på dess omfattning, historiska marknadsstorlek, tillväxttrender, marknadsdrivande faktorer, utmaningar och effekterna av COVID-19-pandemin. Rapportens syfte är att ge värdefulla observationer till intressenter och beslutsfattare, för att förstå marknadens dynamik, strategisera effektivt för att övervinna hinder och dra nytta av gynnsamma omständigheter.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 13 oktober

Företag bör förbereda sig för EU:s AI-lag, enligt toppfunktionär

Företag bör börja förbereda sig för Europeiska unionens (EU) lag om Artificiell intelligens (AI), som förväntas bli godkänd senare i år, enligt Angeline van Dijk, generalinspektör för den nederländska myndigheten för digital infrastruktur (RDI). Van Dijk diskuterade detta under sitt tal på World Summit AI (WSAI) 2023. Hon förklarade att AI-lagen är ett viktigt steg för att ge en modell för ansvarsfull AI-utveckling och implementering i Europa. Hon tillkännagav också ett gemensamt initiativ om AI-övervakning av Europeiska kommissionen, UNESCO och Nederländerna. Van Dijk underströk att företag bör börja förbereda sig för AI-lagen omedelbart.

Direktlänk Dela Famagusta Gazette fördjupade 13 oktober

Amazons AI-strategi kan skapa värde för investerare

Analytiker på Bloomberg Intelligence tror att marknaden för generativ artificiell intelligens (AI) kan växa med en årlig genomsnittlig tillväxttakt på 42% till $1.3 biljoner under de närmaste tio åren. Nvidia har hittills gynnats mycket av denna trend genom försäljning av datorchips som används för att träna och köra dessa komplexa modeller. E-handelsjätten Amazon tar dock en annan väg genom att försöka bli molntjänstleverantören av val för AI-relaterade företag. Amazon lanserade 2022 ChatGPT och startade därmed en AI-kaplöpning bland ledande teknikinfrastrukturföretag som Alphabet, Microsoft och Amazon själva. Amazon investerade också $4 miljarder i AI-startupen Anthropic, en konkurrent till ChatGPT som fokuserar på forskning om AI-säkerhet och utveckling av språkmodeller.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 oktober

Fransk musikorganisation kräver tillstånd för AI-användning av medlemmars verk

Frankrikes Samhälle för Författare, Kompositörer och Musikförläggare (Sacem) har meddelat att de kommer att kräva förhandsauktorisation för användning av deras medlemmars verk i utvecklingen av artificiell intelligens (AI). Organisationen representerar över 210 800 medlemmar och hanterar ett globalt repertoar av 166 miljoner verk. Detta kommer i samband med en växande debatt i Europa om AI-teknologins inverkan på kreativa yrken och hur AI-verktyg tränas med originalverk. Sacem förklarade att deras syfte inte är att motverka utvecklingen av AI, utan att göra den mer dygdig och transparent.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 12 oktober

Ny rapport analyserar den globala marknaden för artificiell intelligens

Globala marknaden för artificiell intelligens (AI) har analyserats i en ny rapport. Rapporten inkluderar en omfattande undersökning av den geografiska landskapet, industriens storlek och företagets intäktsskattning. Den granskar varje marknadssegment och dess undersegment. Rapporten erbjuder insikter som hjälper kunderna att övervinna utmaningar på den globala AI-marknaden. Marknadsprognoser ger djup insikt i industriparametrar genom att analysera tillväxt, konsumtion, kommande marknadstrender och prisfluktuationer. Rapporten innehåller även en omfattande marknadsanalys och en landskapsanalys av stora spelare.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 12 oktober

Artificiell intelligens i BFSI-marknaden förväntas nå 94,1 miljarder dollar 2028

Artificiell intelligens (AI) i BFSI (bank, finans och försäkring) används för att låta datorer utföra uppgifter som vanligtvis är förknippade med människor, som att göra förutsägelser, erbjuda rekommendationer och fatta beslut. AI används särskilt för att upptäcka bedrägerier och säkerställa regulatorisk efterlevnad. Den globala marknaden för AI i BFSI uppgick till 14,2 miljarder dollar 2022 och förväntas nå 94,1 miljarder dollar 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 33,9% under perioden 2023-2028. Marknadens tillväxt drivs av digitalisering och automatisering inom bank, finans och försäkring, samt behovet av AI-baserade låne- och kreditsystem för att analysera kundbeteendemönster.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 12 oktober

Artificiell intelligens inom militärmarknaden förväntas växa med över 13,1% årligen, enligt Exactitude Consultancy

Exactitude Consultancy har slutfört och publicerat den slutliga versionen av en detaljerad forskningsrapport om artificiell intelligens (AI) inom militärmarknaden. Enligt rapporten förväntas marknaden för AI inom militären registrera en årlig tillväxttakt (CAGR) på över 13,1% under prognosperioden. Rapporten, som är baserad på både primär och sekundär forskning, ger en noggrann och precis förståelse för AI-marknaden inom militären. Rapporten listar också ledande aktörer på den globala marknaden för AI inom militären, inklusive BAE Systems Plc., Northrop Grumman Corporation, Raytheon Technologies Corporation, Lockheed Martin Corporation, Thales Group, L3Harris Technologies Inc., Rafael Advanced Defense Systems, IBM, Charles River Analytics Inc., Boeing Company och andra.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 12 oktober

Revolutionära nya fynd i senaste forskningsrapporten om global AI-driven text-till-bildgenerator marknad

En ny forskningsrapport har avslöjat att marknaden för AI-drivna text-till-bildgeneratorer förväntas växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 17,5% under prognosperioden 2023-2029. Rapporten ger en omfattande översikt över den konkurrenskraftiga marknaden och en djupgående analys av leveranskedjan för att hjälpa företag att identifiera stora förändringar i branschpraxis. Bland de stora aktörerna på marknaden för AI-drivna text-till-bildgeneratorer finns Midjourney, Stable Diffusion, NovelAI, Open AI, TIAMAT, Parti, NightCafe, DeepDream, Stablecog och Disco Diffusion.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 12 oktober

Global forskning om data- och maskininlärningstjänster släppt av Marketintelx

Marketintelx har nyligen släppt en omfattande forskningsrapport med titeln ´Global Data Science And Machine Learning Service Market´. Studien ger en bredare bild av marknaden med omfattande marknadsinsikter och analyser. Rapporten omfattar marknadsandelar och strategier för nyckelspelare på marknaden och ger detaljerade profiler för de största tillverkarna och importörerna som påverkar marknaden. Rapporten analyserar också en rad nyckelfaktorer som kommer att hjälpa köparen att studera branschen. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Datascience.Com, Zs, Latentview Analytics, Mango Solutions, Microsoft, International Business Machine, Amazon Web Services, Google, Bigml, Fico, Hewlett-Packard Enterprise Development, At&T.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 11 oktober

Marknadsrapport för generativa AI-applikationer 2023: Möjligheter och tillväxt

Den globala marknaden för generativa AI-applikationer utforskas i en ny rapport, med noggranna ansträngningar för att studera relevant och värdefull information. Rapporten tar hänsyn till både befintliga toppspelare och kommande konkurrenter. Informationen i rapporten kommer att gynna aktörerna att utforma strategier för framtiden och uppnå en stark position på den globala marknaden. Rapporten studerar också olika geografiska regioner och presenterar en konkurrenssituation för att hjälpa nya rivaler, ledande marknadsaktörer och investerare att identifiera framväxande ekonomier. Nyckelspelare på marknaden för generativa AI-applikationer inkluderar Typeface, Haptik, MURF.AI, Amper Music, NetApp, OpenAI, Jasper AI, Midjourney, GitHub, Khroma, Arya.ai, ARYA-AI, Collov, Homedesign AI, RoomGPT, CutOut Pro, Almages, AVCLabs, Fronty, AutoDraw.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 11 oktober

Global robotmarknad förväntas växa snabbt till 102,4 miljarder dollar 2028

Den globala robotmarknaden växer snabbt med en förväntad årlig tillväxttakt (CAGR) på 17,58% mellan 2023 och 2028. Enligt en rapport från IMARC Group var marknaden värd 39,2 miljarder dollar 2022 och förväntas nå 102,4 miljarder dollar 2028. Robotteknik integrerar datavetenskap, maskinteknik och artificiell intelligens för att skapa robotar som kan utföra olika uppgifter autonomt eller semi-autonomt. Användningen av robotar har utökats från tillverknings- och industriella miljöer till sektorer som hälsovård, logistik, jordbruk och konsumentmarknader. Tillväxten drivs av ökad användning av automation, framsteg inom AI och maskininlärning, och ökad efterfrågan på grund av Industry 4.0.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 11 oktober

Minds.ai får betydande investering från Momenta för AI-optimering av halvledartillverkning

Minds.ai, ett företag som tillämpar AI för att optimera halvledartillverkningen, har säkrat en betydande investering från Momenta. Minds.ai syftar till att revolutionera halvledartillverkningen genom att driva betydande produktivitets- och avfallsminskningsframsteg. Företaget erbjuder innovativa lösningar som revolutionerar halvledartillverkningsprocesserna genom kraften i artificiell intelligens och maskininlärning. Denna trettonde investering från Momentas AIoT Ecosystem Fund, drivet av Advantech, validerar Minds.ai:s vision. De nya medlen kommer att möjliggöra för Minds.ai att utöka sitt bibliotek av AI-aktiverade applikationer och utöka sina lösningar till fler fabriker och geografier.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 10 oktober

OpenAI överväger att bygga egna AI-chip eller förvärva chip-tillverkare

OpenAI, utvecklaren bakom ChatGPT, överväger flera alternativ för att lösa utmaningen med brist på AI-chip. Alternativen inkluderar att bygga egna AI-chip från grunden, utöka befintligt partnerskap med hårdvaruleverantörer som NVIDIA eller förvärva en chip-tillverkare. OpenAI har nyligen genomfört en due diligence inför ett eventuellt förvärv, men identiteten på chip-tillverkaren är fortfarande hemlig. Ett eventuellt förvärv kan dock dra till sig antitrustregulatorer, med tanke på nyligen åtgärder från Storbritanniens konkurrens- och marknadsmyndighet (CMA) och en räd mot NVIDIAs kontor i Paris över konkurrensbegränsande praxis inom AI- och halvledarsektorn.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 10 oktober

B2B IT Partner väljer HPE GreenLake och HPE Ezmeral för att stödja AI-ambitioner

B2B IT Partner, en svensk teknikkonsult och leverantör av IT-lösningar, har valt HPE GreenLake edge-to-cloud-plattform och HPE Ezmeral Runtime Enterprise för att stödja sina kunders ambitioner inom artificiell intelligens (AI). B2B IT Partner kommer att omvandla sin interna infrastruktur och effektivisera sina tjänsteerbjudanden, utnyttja molnbaserade funktioner och påskynda datadriven innovation. En viktig slutanvändare av B2B IT Partners AI-plattform är Inovia AI, ett svenskt företag som specialiserar sig på AI-konversationer och chatbots på de nordiska språken.

Direktlänk Dela Dagens Infrastruktur fördjupade 10 oktober

CINT:s organiska tillväxtstrategi och globala expansion imponerar

Investeringsanalysen visar att CINT:s organiska tillväxtstrategi är övertygande. Företaget har skapat en leveransmetod som är mycket uppskattad av dess klienter, stödd av viljan att tillhandahålla en helhetslösning och bli bedömd på mätbara resultat. CINT:s aktiekursprestanda har varit besvikande sedan den noterades på NYSE. Företaget har nyligen påskyndat sin globala expansionsstrategi, med förvärv i olika geografier för att utöka sin närvaro. CINT är väl positionerat inom transformationssegmentet med starka konkurrensfördelar som kundcentrerad strategi, global räckvidd och expertis inom framväxande teknologier. Företaget står inför risker som valutakursrisk, risk för att ´träffa en vägg´ när det växer globalt och ekonomisk nedgång.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 10 oktober

Google utökar sin översvämningsprognos till USA och Kanada

Google utökar sina översvämningsprognoskapaciteter till USA och Kanada, vilket ger en potentiellt livräddande resurs i takt med att klimatkrisen fortsätter att förvärra miljöhändelser och hota samhällen över hela världen. Företagets globala översvämningsprognosverktyg Flood Hub ger realtidsöversvämningsprognoser och visualiseringar integrerade med Google Search och Maps, vilket varnar samhällen och humanitära organisationer för förestående katastrofer. Nu kan användare räkna med förbättrade offentliga varningar, med möjlighet att ange nästan vilken global plats som helst på Google Flood Hub-plattformen för att proaktivt övervaka översvämningsrisker och förbereda sig för nödåtgärder.

Direktlänk Dela Mashable Southeast Asia fördjupade 10 oktober

En global rapport om artificiell intelligens inom fintech ger en djupgående analys av industrin för att hjälpa till med informerade affärsbeslut. Rapporten täcker marknadsstorlek, marknadsdynamik och de senaste trenderna och utvecklingen som påverkar industrin. Rapporten ger också prognoser om marknadsstorlek och intäkter, samt konkurrensanalys av de olika spelarna på marknaden. Rapporten ger insikt i nuvarande och framtida marknadstrender inom artificiell intelligens inom fintech. Den hjälper intressenter att förstå de största drivkrafterna, begränsningarna, möjligheterna och utmaningarna som påverkar industrin.

Seedance.com fördjupade 10 oktober

Automatiserad maskininlärningsmarknad förutspås och analyseras i ny rapport

En ny rapport har lagts till på 360iResearch.com som förutspår och analyserar trender i den automatiserade maskininlärningsmarknaden fram till 2030. Rapporten kategoriserar marknaden baserat på automationstyp, distribution, tillämpning och region. Baserat på automationstyp studeras marknaden över datatranskription, funktionskonstruktion, modellering och visualisering. Baserat på distribution studeras marknaden över moln och på plats. Baserat på tillämpning studeras marknaden över bilindustri, transport och logistik, bank, finansiella tjänster och försäkring, regering och försvar, hälso- och livsvetenskap, IT och telekommunikation samt media och underhållning. Rapporten inkluderar också en FPNV-positioneringsmatris och marknadsandelanalys.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 9 oktober

Ukraina avser att införa AI-regleringar efter Europa

Ukraina planerar att införa regleringar för artificiell intelligens (AI) nästa år, men inte förrän Europa gör detsamma. Ukrainas ministerium för digital transformation presenterade sin färdplan för AI och hoppas kunna hjälpa företag med en lag som liknar Europeiska Unionens AI-lag, samtidigt som det skyddar medborgarna mot AI-risker. AI används redan aktivt i Ukraina inom olika områden, särskilt inom militärteknologi. Utkastet till färdplanen förväntas 2024, dock inte före AI-lagens antagande, så att de nationella reglerna överensstämmer med den regionala lagen.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 9 oktober

Windows Copilot lanserat men ännu inte globalt tillgänglig

Windows Copilot, drivet av ChatGPT och Microsofts stora språkmodeller (LLMs), debuterade den 26 september och introducerade en ny era av personlig chattassistans. Trots mycket uppmärksamhet och entusiasm är denna revolutionerande funktion ännu inte tillgänglig globalt. För närvarande är Windows Copilot tillgängligt i USA, Storbritannien och utvalda länder i Asien och Sydamerika. Dess begränsade räckvidd beror huvudsakligen på Europas stränga dataskyddslagar, vilket har satt en tillfällig paus för expansionen av Copilot i regionen. Microsoft arbetar aktivt för att lösa regulatoriska utmaningar för att utöka tillgängligheten för Windows Copilot. Trots att tidslinjen för global tillgänglighet är osäker, har Windows Copilot redan väckt globalt intresse på grund av sitt engagemang för att leverera personlig assistans i chattkonversationer. Trots dess tillfälliga otillgänglighet i Europa, förblir Microsoft fast besluten att främja innovation.

Direktlänk Dela On Microsoft fördjupade 9 oktober

Microsofts AI-assistent Copilot är ännu inte tillgänglig i Europa på grund av EU:s dataskyddslagar

Microsoft vill att dess nya AI-drivna Windows Copilot ska bli din nya universella assistent, men för närvarande är Copilot bara tillgänglig i USA (och Nordamerika), Storbritannien och vissa asiatiska och sydamerikanska länder. Europa saknas märkbart på listan, och enligt Microsoft beror detta på EU:s omfattande regler för skydd av personuppgifter. Teknikjätten har också bekräftat att den arbetar på en version av Copilot som är i linje med EU-lagarna och avser att ”lägga till fler marknader över tid”. Copilot är det senaste stora projektet i Microsofts AI-vision, som ansluter till Bing Chat, som integrerar den populära ChatGPT, och dess andra stora språkmodeller (LLM).

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 9 oktober

AI Chat Software Developers marknadsundersökning ger viktig data

En forskningsrapport om AI Chat Software Developers har kombinerat vital data, inklusive konkurrenslandskap, global, regional och landspecifik marknadsstorlek, marknadstillväxtanalys, marknadsandel, senaste utvecklingar och marknadstillväxt i segmentering. Rapporten omfattar också information och insiktsfulla fakta som aktieandel, intäkter, historiska data och global marknadsandel. De mest framstående aktörerna på marknaden analyseras. Rapporten erbjuder en omfattande analys av AI Chat Software Developers marknadsstorlek över hela världen som regional och landsnivå marknadsstorleksanalys, CAGR-skattning av marknadstillväxt under prognosperioden, intäkter, nyckeldrivare, konkurrensbakgrund och försäljningsanalys av betalarna.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 9 oktober

W5 Solutions expanderar snabbt inom försvar och civil säkerhet

Försvarskoncernen W5 Solutions, som noterades på First North 2021, växer snabbt inom försvars- och civilsäkerhetssektorn. Företagets omsättning ökade med 189 procent jämfört med föregående år. W5 Solutions säljer för närvarande allt som tillverkas på grund av den starka efterfrågan. Företagets VD, Daniel Hopstadius, förväntar sig fortsatt stark tillväxt genom organisk expansion och en aktiv förvärvsstrategi. Målet är att ha en närvaro i alla demokratiska länder och att uppnå en försäljning på 500 MSEK till 2025.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 9 oktober

Horizon Robotics och STRADVISION samarbetar för att påskynda utvecklingen av intelligenta körningssystem

Kinesiska Horizon Robotics, leverantör av fordonsberäkningslösningar, har ingått ett strategiskt partnerskap med STRADVISION, ett ledande företag inom teknologi för visuell perception baserad på djupinlärning. Samarbetet syftar till att erbjuda kostnadseffektiva intelligenta körningslösningar till leverantörer och biltillverkare. Genom att kombinera STRADVISIONs perceptions teknologi med Horizons effektiva Journey-serie beräkningslösningar, strävar företagen efter att påskynda utvecklingen av mjukvarudefinierade fordon och möjliggöra massproduktion av avancerade förarstödssystem (ADAS).

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 9 oktober

Ung entreprenör Alex Ene utnyttjar AI för att optimera e-handel

Alex Ene, en ung entreprenör och expert inom e-handel och dropshipping, använder artificiell intelligens (AI) för att skapa produktannonsering, snabba texter och automatisera sin butik. Ene började sin karriär vid 19 års ålder, och vid 22 års ålder började han arbeta med digital marknadsföring och AI. Han har lärt sig på fältet, och trots att han började på universitetet, lämnade han snabbt på grund av de omedelbara resultaten han uppnådde med digital marknadsföring för företag och e-handel. Ene betonar att AI underlättar arbetet, men ersätter inte erfarenhet.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 9 oktober

Windows Copilot, tillgänglig i vissa regioner men inte i Europa

Windows Copilot, en del av Bing Chat med stöd av ChatGPT och Microsofts stora språkmodeller (LLMs), började rullas ut den 26 september, men är ännu inte tillgänglig globalt. För närvarande kan den nås i USA, Storbritannien och utvalda länder i Asien och Sydamerika. På grund av Europas dataskyddslagar är Copilot för närvarande inte tillgänglig där. Microsoft siktar på att utvidga dess tillgänglighet bortom de initiala regionerna i framtiden. Copilot har potential att bli ett betydande verktyg, men dess nuvarande iteration har stött på utmaningar, ofta kämpar för att bestämma mellan Bings AI-drivna sökning eller Assistent.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 9 oktober

Marknaden för AI-verktyg för sociala medier förväntas växa med +28,5% CAGR mellan 2023 och 2029

En omfattande studie om AI-verktyg för sociala medier inkluderar historiska data och prognoser för marknadens storlek och tillväxt mellan 2023 och 2029. Marknaden förväntas växa med en CAGR på +28,5% under prognosperioden. Rapporten innehåller även en SWOT-analys och en Porter´s Five Forces-analys. De största spelarna på marknaden inkluderar Invideo, VistaSocial, Magic Studio, ContentStudio, Emplifi, Stockimg, FeedHive, Hootsuite, Sprout Social, Lately, Synthesia.io, Cortex, Meltwater, HubSpot, Copy.ai, Ocoya, WordStream, Riffusion, Buffer, Flick, Audiense, Predis.ai, Taplio och Publer.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 9 oktober

Marknadsforskningsrapporter för maskininlärningsplattformar ger värdefull information

Forskningsrapporter om marknaden för maskininlärningsplattformar (ML) ger all information som driver marknadstillväxt genom att tillhandahålla pålitlig data som hjälper kunder att fatta kritiska beslut. Dokumenten sammanfattar omfattande studier och analyser utförda av experter inom olika områden. Några av de stora företagen som påverkar denna marknad inkluderar Palantier, MathWorks, Alteryx, SAS, Databricks, TIBCO Software, Dataiku, H2O.ai, IBM, Microsoft, Google, KNIME, DataRobot, RapidMiner, Anaconda, Domino och Altair. Marknaden för maskininlärningsplattformar är segmenterad på basis av typ, produkt, slutanvändare, etc.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 8 oktober

Marknadsundersökning för Big Data och Maskininlärning inom Telekom

En marknadsundersökningsrapport om Big Data och Maskininlärning inom Telekom ger viktig information för att stödja marknadstillväxten. Rapporten ger pålitlig data som hjälper kunder att fatta kritiska beslut. Några av de stora företagen som påverkar denna marknad inkluderar Allot, Argyle data, Ericsson, Guavus, HUAWEI, Intel, NOKIA, Openwave mobility, Procera networks, Qualcomm, ZTE, Google, AT&T, Apple, Amazon och Microsoft. Rapporten ger en översikt över marknaden, inklusive definitioner, applikationer, produktlanseringar, utvecklingar, utmaningar och geografier.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 8 oktober

TLDRAI förändrar kapitalanskaffning genom att göra den datadriven och tillgänglig, vilket utjämnar spelplanen för startups. AI:s opartiska dataanalys kan minska könsgapet i finansiering. Framtiden för insamling ligger i AI-drivna prediktiva modeller och transparens, till fördel för både startups och investerare. Traditionella metoder för att säkra finansiering står inför störningar när AI-drivet beslutsfattande tar centrum. För att demokratisera processen för att höja kapital och främja mångfald i innovation, måste investeringslandskapet bli mer datadrivet och tillgängligt. AI kan spela en central roll i att uppnå denna förvandling genom att hjälpa företag att fatta informerade beslut om när och hur man ska höja kapital.

Cryptopolitan fördjupade 8 oktober

Maskininlärning på utbildningsmarknaden: Tillväxt och framtid

En marknadsundersökning av maskininlärning inom utbildning visar på tillväxt och tillförlitlig data som hjälper kunder att fatta kritiska beslut. Rapporten ger en överblick över marknaden, definitioner, tillämpningar och utvecklingar. Företag som IBM, Microsoft, Google, Amazon, Cognizan, Pearson, Bridge-U, DreamBox Learning, Fishtree, Jellynote och Quantum Adaptive Learning har stor påverkan på marknaden. Marknaden är segmenterad baserat på typ, produkt, slutanvändare osv. Rapporten förutspår trender, dynamik och analys av maskininlärning på utbildningsmarknaden från 2023 till 2029.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 8 oktober

Omfattande rapport om Gen AI-tjänster släppt av Statsndata

Statsndata har publicerat en omfattande rapport om insamling, analys och tolkning av data från Generative Artificial Intelligence (Gen AI) Services Market. Rapporten betonar vikten av att utnyttja sådana data för att främja inte bara individuell företagstillväxt utan även den totala utvecklingen av hela tjänsteindustrin. Rapporten ger en noggrann översikt över Gen AI-tjänster marknaden, inklusive dess definition, tillämpningar, utveckling och tillverkningsteknik. Nyckelaktörer i branschen, inklusive NVIDIA, Google, OpenAI, WNS, McKinsey, Bain & Company, Accenture, Boston Consulting, Clickworker, H2O.ai, DataRobot, Microsoft Azure, AWS SageMaker, APEXON, ServiceNow, UST, HCLTech, Insight, Cadence, Penguin, DXC Technology, presenteras framträdande i rapporten.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 8 oktober

Rapport om AI-verktyg för sociala medier publicerad av Statsndata

Statsndata har publicerat en rapport om insamlingsprocessen, analysen och tolkningen av data för AI-verktyg för sociala medier. Rapporten ger en översikt över marknaden, inklusive definition, applikationer och utveckling, tillverkningsteknik. Den spårar alla de senaste utvecklingarna och innovationerna på marknaden. Den ger data om hinder som mötts under företagstillväxt och ger råd om hur man övervinner kommande utmaningar och hinder. Några av de största företagen som påverkar denna marknad inkluderar Invideo, VistaSocial, Magic Studio, ContentStudio, Emplifi, Stockimg, FeedHive, Hootsuite, Sprout Social, Lately, Synthesia.io, Cortex, Meltwater, HubSpot, Copy.ai, Ocoya, WordStream, Riffusion, Buffer, Flick, Audiense, Predis.ai, Taplio och Publer.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 8 oktober

Global studie utvärderar marknaden för Machine Learning as a Service (MLaaS)

En ny forskningsstudie från Global Market Vision utvärderar den globala marknaden för Machine Learning as a Service (MLaaS). Rapporten innehåller statistik över marknadsstatus för ledande aktörer inom MLaaS och information om marknadstrender, tillväxtdrivare, teknologier och förändringar i investeringsstrukturen. Bland de profilerade företagen finns Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix och Xeround. Rapporten uppdateras med effekterna av den pågående COVID-19-pandemin och dess påverkan på marknadens tillväxtmönster och efterfrågan.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 8 oktober

Bitcoin kan överstiga 69 000 dollar i 2024

Bitcoin kan överstiga sin tidigare högsta notering på 69 000 dollar 2024, drivet av faktorer som marknadssentiment och BTC-halvering. Positiva regulatoriska utvecklingar, som potentiella resultat från SEC-rättsfall och godkännande av en amerikansk BTC-ETF, kan ytterligare höja dess värde. Bland annat förutspår Robert Kiyosaki och Adam Back att Bitcoin kommer att nå eller överstiga 100 000 dollar i början av 2024. För att detta ska hända måste tre grundläggande faktorer vara på plats: ett övergripande bullish år, en framgångsrik halvering och positivt momentum. En potentiell lösning på rättsfallet mellan Ripple och SEC till förmån för kryptoföretaget kan gynna hela sektorn.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 8 oktober

Marknadsundersökning för lågkod och ingen kod maskininlärningsplattformar

Enligt en rapport från Global Market Vision förväntas marknaden för lågkod och ingen kod maskininlärningsplattformar växa från 2023 till 2030. Rapporten ger insikt i affärsstorlek, nuvarande trender, drivkrafter, risker, potentiella resultat och stora segment. Den innehåller också information och statistik som används i strategisk planering för företagets framgång. Bland de profilerade marknadsaktörerna finns DeepLobe, Cogniflow, MakeML, Obviously Al, SuperAnnotate, Teachable Machine, Apple´s Create ML, PyCaret, Lobe, MonkeyLearn, Levity AI och Microsoft PowerApps.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 7 oktober

Marknadsundersökningsföretaget Report Ocean har publicerat en omfattande forskningsrapport om den europeiska marknaden för artificiell intelligens (AI) inom olje- och gasindustrin. Rapporten förutspår att den asiatiska marknaden för AI inom olje- och gasindustrin kommer att växa med 13,7% årligen, med en total marknadskapacitet på $14,910.8 miljoner mellan 2023 och 2032. Tillväxten drivs av behovet att minska produktions- och underhållskostnader, ökad efterfrågan på säkerhetsstandarder, ökad användning av avancerad teknik i olje- och gasindustrin och höga investeringar och snabb innovation i AI-implementering.

Seedance.com fördjupade 6 oktober

Ny marknadsrapport släppt för AI-verktyg för sociala medier

En ny marknadsundersökning har släppts om AI-verktyg för sociala medier. Rapporten täcker alla aspekter av marknaden och ger uppdaterade data om nuvarande trender. Den kan hjälpa kunder att fatta affärsbeslut och förstå strategierna för stora spelare i branschen. Rapporten innehåller en detaljerad analys av marknadssegmentering, regional och landspecifik nedbrytning. Nyckelspelare som nämns inkluderar Invideo, VistaSocial, Magic Studio, ContentStudio, Emplifi, Stockimg, FeedHive, Hootsuite, Sprout Social, Lately, Synthesia.io, Cortex, Meltwater, HubSpot, Copy.ai, Ocoya, WordStream, Riffusion, Buffer, Flick, Audiense, Predis.ai, Taplio, Publer och andra.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 6 oktober

Marknadsforskningsrapport om AI Art Generator Tool

En marknadsforskningsrapport om AI Art Generator Tool marknaden ger insikt i branschens tillväxt genom att tillhandahålla pålitlig data som hjälper kunder att fatta viktiga beslut. Rapporten inkluderar omfattande studier och analyser utförda av experter inom olika områden, och presenterar fynd och insikter som är avgörande för företag och individer som försöker navigera i AI Art Generator Tool marknadens komplexitet. Några av de största företagen som påverkar denna marknad inkluderar Shutterstock, Jasper Art, NightCafe, Photosonic, Midjourney, DALL-E, NightCafe Creator, Hotpot.ai, Unite.AI, Stable Diffusion, Fotor, Deep Dream Generator, Artbreeder, StarryAI, RunwayML, Lensa AI, Dream by Wombo, Dawn AI, Reface App, MyHeritage och muse.ai.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 6 oktober

Nederländerna och FN lanserar projekt för att förbereda europeiska byråer för AI-övervakning

Nederländerna och FN lanserade på torsdagen ett projekt för att hjälpa Europas nationella byråer att förbereda sig för att övervaka artificiell intelligens (AI). Projektet, som stöds av Europeiska kommissionen, kommer före antagandet av AI-lagen, den breda lagstiftning som förväntas reglera AI-användning i Europa. I projektet kommer FN:s utbildnings-, vetenskaps- och kulturorganisation (UNESCO) att samla information om hur europeiska länder för närvarande övervakar AI och sätta samman en lista över ´bästa praxis´-rekommendationer.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 5 oktober

Global studie analyserar prestanda för maskininlärningsdatakatalogprogramvara

En global marknadsstudie undersöker prestandan för maskininlärningsdatakatalogprogramvara 2023. Studien innehåller en djupgående analys av programvarans tillstånd och den globala konkurrenslandskapet. Rapporten täcker information inklusive senaste möjligheter och utmaningar för branschen, historiska och framtida trender. Fokus ligger på programvarans dynamik som ständigt förändras på grund av tekniska framsteg och socioekonomisk status. Viktiga aktörer som studeras i rapporten inkluderar IBM, Alation, Oracle, Cloudera, Unifi, Anzo Smart Data Lake (ASDL), Collibra, Informatica, Hortonworks, Reltio, Talend.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 5 oktober

Microsoft har tillkännagivit prissättningen för Microsoft 365 Copilot för kommersiella kunder. Företaget baserat i Redmond säger att ingen snart kommer att vilja arbeta utan det. Microsoft 365 Copilot kommer att vara tillgängligt för Microsoft 365 E3, E5, Business Standard och Business Premium-kunder. Microsoft Inspire 2023 pågår just nu och AI står i centrum för konferensen. Microsoft tillkännagav också att Bing Chat Enterprise nu är tillgängligt i förhandsvisning och att Microsoft Cloud Partner Program får en AI-uppdatering. Dessutom har Microsoft släppt Windows Copilot med den senaste uppdateringen av Windows.

Windows Report fördjupade 5 oktober

Linux Foundation och LF AI + Data Foundation lanserar AI.dev: Open Source GenAI & ML Summit

Linux Foundation, en ideell organisation som främjar innovation genom öppen källkod, och LF AI + Data Foundation, som bygger ett ekosystem för att upprätthålla öppen källkodsinovation inom artificiell intelligens (AI) och dataöppna källkodsprojekt, har annonserat lanseringen av en ny händelse, AI.dev: Open Source GenAI & ML Summit. Evenemanget, som äger rum den 12-13 december 2023 i San Jose, Kalifornien, syftar till att samla världens bästa utvecklare för att forma öppen källkods AI:s framtid. Evenemanget kommer att erbjuda tidig tillgång till de senaste öppna källkods AI-verktygen, ramverken, bästa praxis och innehåll för tekniker på alla nivåer.

Direktlänk Dela Martech Cube fördjupade 5 oktober

Generativ AI förändrar HR-arbete, enligt studie från HiBob och Arctic Shores

HiBob och Arctic Shores undersöker hur generativ AI har blivit en spelväxlare för att hjälpa HR-team att locka och behålla ung talang. Endast 13% av kandidaterna sa att de inte skulle vilja använda generativ AI när de söker jobb. Europeiska teknikarbetare är ´något´ eller ´mycket säkra´ på framstegen inom AI. 4 av 5 kandidater som undersöktes i Europa tror att AI kommer att ha en positiv inverkan på deras arbete, till exempel genom att öka produktiviteten eller förbättra psykisk hälsa. Generativ AI är något som Marmite - du älskar det antingen eller hatar det. Men nu har 72% av studenter och nyutexaminerade rapporterat att de använder det regelbundet, enligt ny forskning från talanganskaffningsföretaget Arctic Shores. Studien, som undersökte över 2 000 deltagare, fann att antalet användare av plattformar som ChatGPT, Google Bard och Adobe Firefly har ökat avsevärt under de senaste fyra månaderna. Dessutom uppgav nästan en femtedel av respondenterna att de använder generativa AI-verktyg för att slutföra jobbansökningar, med sju av tio som överväger att göra det i framtiden. Jobb som inte tillät kandidater att använda generativa AI-verktyg skulle avskräcka en tredjedel av sökande från att ansöka, med en tredjedel som också sa att de inte skulle arbeta för ett företag som inte tillät användningen. Dessutom sa endast 13% av kandidaterna att de inte skulle vilja använda generativ AI eftersom de ansåg att det var fusk, vilket innebär att en förbluffande 87% inte såg det som oärligt. Generativ AI behåller personal genom att öka produktiviteten och förbättra psykisk hälsa Generativ AI ses inte bara som ett verktyg för att hjälpa kandidater att säkra jobbroller, eftersom det också har visat sig förbättra jobbnöjdheten. HR-teknikledaren HiBob beställde den andra Young Generation in Tech-undersökningen och fann att nästan fyra av fem kandidater som undersöktes i Europa tror att AI kommer att ha en positiv inverkan på deras arbete. Faktum är att unga teknikarbetare rapporterade att de var ´något´ eller ´mycket säkra´ på framstegen inom AI och teknik, med 70% som delade att de tror att AI ökar produktivitetsnivåerna. ´Det är uppmuntrande att se att förtroendet återhämtar sig bland de yngsta teknikarbetarna´, sa Davor Hebel, Managing Partner, Eight Roads Ventures. ´Trots den pågående ekonomiska osäkerheten visar dagens unga yrkesverksamma just hur motståndskraftiga och anpassningsbara de kan vara. ´Inte förvånansvärt är de den snabbaste generationen att omfamna AI, ser det som en stark produktivitetshebel och inte ett hot. AI är en av de mest betydande innovationerna i vår tid, och det är bra att se yngre människor så engagerade i det.´ Jobbnöjdheten har också ökat, med 48% av europeiska teknikarbetare som rapporterar att de är ´mycket nöjda´ med sin roll, och 63% som delar att de planerar att stanna kvar hos sin nuvarande arbetsgivare under överskådlig framtid. Dessa resultat har en knock-on-effekt på hur unga teknikarbetare - typiskt i åldrarna 20-30 år - känner om sina roller. Till exempel ansåg 59% av respondenterna 2023 att deras position var säker jämfört med endast 51% 2022. På samma sätt uppgav 56% av respondenterna att deras jobb påverkade deras psykiska hälsa. När man frågade hur arbetsgivare kan erbjuda stöd, delade respondenterna att både att ha de nödvändiga resurserna för att göra sitt jobb och att lita på att slutföra uppgifter var bland de högsta prioriteringarna. ´Den unga generationen signalerar ett tydligt budskap: bortom konkurrenskraftiga löner och förmåner söker de arbetsplatser som resonerar med syfte och ger dem de nödvändiga resurserna för att blomstra´, sa Ronni Zehavi, medgrundare och VD för HiBob. ´Företag som förstår dessa behov kommer att lyckas göra unga människor känner sig mer säkra och mindre sannolikt att lämna.´ AI och UNLEASH World 2023 Automation och AI kommer att vara i centrum på UNLEASH World 2023. Skaffa en biljett nu för vår kommande Paris-show för att få ovärderliga, personliga, handlingsbara insikter om hur man använder AI till din fördel från Josh Bersin, samt HR-ledare som Anika Grant och James Purvis.

Direktlänk Dela Unleash AI fördjupade 4 oktober

Worldcoin lanseras trots integritetsfrågor

Sam Altman, visionären bakom ChatGPT, har avtäckt Worldcoin, ett kontroversiellt projekt som innebär att människor får sina ögon skannade som en del av ett kryptovalutaprojekt. Deltagarna belönas med 25 tokens (cirka $40) för deras irisskanning, men den ovanliga datainsamlingsmetoden har väckt debatt om integritet. Worldcoin hävdar att irisskanningar har starkt integritetsskydd, men Information Commissioner’s Office har inlett en granskning av initiativet. Trots kontroverser har Worldcoin redan samlat 2 miljoner användare från 33 länder, främst i Europa, Indien och södra Afrika.

Direktlänk Dela Wonderful Engineering fördjupade 4 oktober

Marknadsundersökning om maskininlärning inom medicinsk bildbehandling publicerad av Marketintelx

En nyligen publicerad marknadsundersökning från Marketintelx fokuserar på tillväxt, marknadens omfattning, utvecklingstrender samt ursprungliga och framtida uppskattningar av marknaden för maskininlärning inom medicinsk bildbehandling. Rapporten analyserar forskningsmetodik, inklusive primär och sekundär forskning, företagsandelanalys, modellering baserad på demografiska data, makroekonomiska indikatorer och branschindikatorer. Rapporten inkluderar en detaljerad analys av konkurrenter och deras huvudstrategier, företagsprofiler, produktomfång, marknadsöversikt, möjligheter, uppdelning av råmaterialleverantörer och nedströms köpare.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 4 oktober

Marknadsinsikter för AI-spelverktygsgenerator 2023

Marknadsinsikter för AI Game Assets Generator 2023 är en omfattande rapport som ger en fullständig analys av marknadens storlek, andelar, intäkter, olika segment, drivkrafter, trender, tillväxt och utveckling. Rapporten belyser också de begränsande faktorerna och regional industriell närvaro som kan påverka marknadens tillväxttrender bortom prognosperioden 2030. Rapporten erbjuder värdefulla insikter och strategier som kan hjälpa företag att navigera marknadens komplexa landskap och maximera sin ROI. Den ger en djupgående analys av marknadens konkurrenskraftiga miljö, inklusive nyckelspelare som verkar inom branschen, deras marknadsandel och deras konkurrensstrategier.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 4 oktober

AI i modebranschen förväntas nå 16,3 miljarder dollar 2030

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) i modebranschen, värderad till 1,2 miljarder dollar 2022, förväntas öka till 16,3 miljarder dollar 2030, med en imponerande årlig tillväxttakt (CAGR) på 37,9% under prognosperioden 2022-2030. Specifikt förväntas lösningarsegmentet uppleva en betydande CAGR på 36,4%, och nå 9,1 miljarder dollar vid utvärderingsperiodens slut. USA:s AI-marknad inom mode uppskattas till 375,8 miljoner dollar 2022, medan Kina, världens näst största ekonomi, beräknas nå en marknadsstorlek på 2,6 miljarder dollar 2030, med en robust CAGR på 36,2% under perioden 2022 till 2030.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 4 oktober

AIoT-lösningar förväntas uppleva betydande tillväxt mellan 2023 och 2031, enligt 360 Research Reports

Enligt en ny marknadsstudie från 360 Research Reports förväntas den globala marknaden för lösningar inom ´Artificial Intelligence Of Things´ (AIoT) att växa avsevärt mellan 2023 och 2031. Rapporten analyserar marknadens storlek, egenskaper och tillväxt, och bryter ner den efter typ, tillämpning och konsumtionsområde för AIoT-lösningar. Bland de största tillverkarna av AIoT-lösningar finns Siemens AG, SoftBank Robotics Holding Corp, Google Inc, General Electric, Xiaomi Technology Co. Ltd, ABB Ltd, Apple Inc, Symantec Corporation, SK Telecom, CloudMinds, Analog Devices Inc, Cisco Systems, Fujitsu Ltd, Tellmeplus, Huawei Technologies Co. Ltd, STMicroelectronics och Baidu Inc.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 4 oktober

Global marknad för autentisering och varumärkesskydd förväntas växa till 3,36 miljarder dollar år 2023, enligt ResearchAndMarkets.com

En rapport från ResearchAndMarkets.com visar att den globala marknaden för autentisering och varumärkesskydd förväntas växa kraftigt de kommande åren, med en förväntad marknadsstorlek på 3,36 miljarder dollar år 2023. Tillväxten drivs av behovet att skydda varumärken, upprätthålla äkthet och bekämpa förekomsten av förfalskade produkter. Marknaden förväntas växa med en årlig genomsnittlig tillväxttakt (CAGR) på 9,95% under prognosperioden. Rapporten betonar vikten av autentisering och varumärkesskydd för att bevara varumärkens äkthet och rykte samt säkerställa kundförtroende.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 3 oktober

Microsofts AI-assistent Copilot exkluderad från Windows 11 uppdatering i EU

Microsoft har börjat distribuera sin september 2023-uppdatering för Windows 11, som inkluderar AI-assistenten Copilot. Men denna funktion har utelämnats från EU-marknaden på grund av Digital Markets Act (DMA). EU har lagt till Windows och 22 andra tjänster till sin lista över ´gatekeepers´, som anses vara monopol och inte tjäna konsumenternas intressen. För att uppfylla EU-regleringen har Microsoft beslutat att inte inkludera Copilot i sin Windows 11-uppdatering i Europa tills en lösning som följer DMA hittas. Trots detta finns det ett trick som gör att europeiska användare kan använda Copilot i Windows.

Direktlänk Dela PC Guia fördjupade 3 oktober

INTERSPORT minskar produktdatahanteringstiden med 50% genom partnerskap med AI-plattformen Unifai

Sportvaruhandlaren INTERSPORT har rapporterat en minskning av produktdatahanteringstiden med 50% tack vare ett samarbete med Unifai, en AI-plattform från Akeneo. Unifai-lösningen använder AI och ML för att automatiskt standardisera, berika och kategorisera produktkataloger, vilket har möjliggjort för INTERSPORT att snabbare komma ut på marknaden, optimera inköpsutgifter och förbättra prestandaövervakningen. INTERSPORT valde Unifai för att automatisera kategoriseringen av alla nya produkter, vilket sparade tid och pengar. Manuellt bearbetning av en katalog med 8 000 produkter tog tidigare ungefär en vecka, nu tar det 2 till 3 dagar.

Direktlänk Dela Premier Construction News fördjupade 3 oktober

Maskininlärningsmarknaden för plockning av lådor förväntas växa 2023-2030

Enligt den senaste uppdateringen från Worldwide Market Reports förväntas marknaden för maskininlärning för plockning av lådor växa mellan 2023 och 2030. Rapporten analyserar nyckeltrender, kommande teknologier, branschdrivare, utmaningar, regulatoriska politiker och företagsprofiler från ledande aktörer på marknaden. Rapporten visar att marknadsandelar kan falla snabbt om marknadsförare inte håller sig uppdaterade med nuvarande konsumenttrender. Nyckelaktörer på marknaden inkluderar ABB Group, Fanuc Corporation, Yaskawa Electric Corporation, KUKA AG, Universal Robots, FANUC Corporation, Bastian Solutions, SICK AG, ACRV och RIA.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 3 oktober

Lenovo tillkännager tre nya Chromebooks med uppgraderad hårdvara och AI-drivna verktyg

Lenovo har tillkännagivit tre nya Chromebook-laptops, IdeaPad 5i, IdeaPad Slim 3i och IdeaPad Gaming Chromebook Plus 2023. De nya enheterna har uppgraderade hårdvarukomponenter, nya AI-drivna verktyg och fokuserar på användarvänlighet, produktivitet och kreativitet. De har även funktioner som File Sync, som låter användare komma åt Google Drive-filer offline, nya 1080p-kameror med AI-videosamtalsfunktioner och en ny AI-driven Google Photos Magic Eraser-funktionalitet som låter användare ta bort oönskade objekt från sina bilder.

Direktlänk Dela Pocketnow fördjupade 2 oktober

Generativ AI är en teknik som har potential att förändra arbetsplatsen. Inom fem dagar efter lanseringen av ChatGPT i november 2022 hade över en miljon människor loggat in för att prova det. Under de första fem månaderna av 2023 investerades 12 miljarder dollar i generativ AI. En forskningswebinar om generativ AI:s inverkan på arbetsplatsen visade att AI är en topprioritet för många VD:ar. Det framkom att företag redan börjar använda artificiell intelligens för att förbättra sina mänskliga kapitalstrategier. Generativ AI utvecklas snabbt och används inte som ersättning för rutinuppgifter, utan har potential att påverka icke-rutinmässigt analytiskt arbete.

MIT Sloan Management Review fördjupade 2 oktober

Ariana Resources använder AI för att undvika mänskliga fel i gruvdrift

Ariana Resources, ett guldutforskande, -utvecklande och -producerande företag noterat på AIM med gruvintressen i Europa, har historiskt sett varit en flitig anpassare av nya och framväxande teknologier. Företaget använder nu AI för att undvika mänskliga fel vid användning av flersensorskärmskanningsinstrument.

Direktlänk Dela Mining Magazine fördjupade 2 oktober

AI-databas för second hand-kläder utvecklad för att öka återanvändning och återvinning

Second hand-marknaden växer i Europa, men kapaciteten för insamling och sortering av kläder är underdimensionerad. Nu har ett samarbete mellan Wargön Innovation och RISE Research Institutes of Sweden utvecklat en AI-databas för att effektivisera sortering och värdering av second hand-kläder. Databasen kan analysera flera attribut för begagnade kläder, inklusive materialkomposition och skick. Tekniken kan avlasta sorteringspersonal och bidra till en mer hållbar och cirkulär textilindustri.

Direktlänk Dela Mynewsdesk fördjupade 2 oktober

Maskininlärning i medicinmarknaden: Forskningsrapport och globala trender

En forskningsrapport om maskininlärning i medicinmarknaden ger detaljer om marknadsstorlek, drivkrafter och sårbarheter, stora aktörer, segmentöversikt och geografiskt perspektiv. Rapporten innehåller även data om affärsmiljön, värde/volymresultat, marknadsföringstaktik och expertkunskap. Några av de ledande företagen på den globala marknaden för maskininlärning inom medicin är Google, Bio Beats, Jvion, Lumiata, Dreamed, Healint, Arterys, Atomwise, Health Fidelity och Ginger. Rapporten undersöker betydelsen av fält och bevis för prognos, samt deras olika aspekter.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 2 oktober

Marknadsrapport för Big Data och Machine Learning inom telekomindustrin

En marknadsrapport ger en djupgående analys av global tillväxt, marknadsandelar och marknadssegment inom Big Data och Machine Learning i telekommarknaden. Rapporten innehåller information om konkurrenslandskapet, värdekedjeoptimering, handelsprocedurer och aktuella utvecklingar. Nyckelspelare på den globala marknaden inkluderar Allot, Argyle Data, Ericsson, Guavus, Huawei, Intel, Nokia, Openwave Mobility, Procera Networks, Qualcomm, Zte, Google, AT&T, Apple, Amazon och Microsoft. Rapporten följer en metodologisk forskningsstruktur och ger kvantitativ och kvalitativ analys av marknadsprognoser, branschsegmentering, affärsmodeller och andra faktorer.

Direktlänk Dela The Nelson Post fördjupade 1 oktober

CapCut: Den snabbt växande stjärnan inom mobil videoredigering

CapCut är ett videoredigeringsverktyg utvecklat av ByteDance och lanserat 2019. Det används för närvarande av 490 miljoner Android- och iPhone-användare, vilket motsvarar nästan 25% av antalet personer som använder TikTok (2,1 miljarder användare). CapCut är nu live i Europa, samt i Latinamerika och Mellanöstern. CapCut är den mest lönsamma videoredigeringstjänsten, med 50 miljoner dollar i utgifter registrerade under första kvartalet 2023, en ökning med 180% jämfört med de senaste sex månaderna av föregående år. CapCut har lagt till artificiella intelligensverktyg i sitt program, vilket har förbättrat dess popularitet bland internetanvändare.

Direktlänk Dela Haber TUSBA fördjupade 30 september

AI kan bidra med upp till €1,2 biljoner till EU: s BNP, enligt rapport

Artificiell intelligens (AI) har blivit en grundläggande pelare för ekonomisk och social utveckling inom Europeiska unionen (EU). En nyligen rapport från Public First, beställd av Google, belyser hur AI kan vara ett viktigt verktyg för att lösa ekonomiska och sociala utmaningar. Enligt rapporten kunde generativ AI lägga till upp till €1,2 biljoner till EU: s BNP. Denna utveckling kommer inte bara att stimulera ekonomin, utan kommer också att frigöra tid för arbetare, vilket gör att de kan fokusera på mer kreativa och produktiva uppgifter. Rapporten visade att 74% av arbetskraften i EU tror att AI-verktyg kan hjälpa dem att bli mer produktiva. Dessutom tror 79% av de europeiska företagen att de kommer att använda den sparade tiden för att tilldela uppgifter av högre värde till sina anställda. AI är inte bara ett ekonomiskt verktyg; Det har också potential att ta itu med sociala och politiska utmaningar. Från klimatförändringar till politisk polarisering kan AI erbjuda lösningar för att förbättra livskvaliteten i EU. Googles produkter och tjänster beräknas bidra med €179 miljarder till EU: s ekonomi fram till 2023. Google arbetar också med digital kompetensutbildning som har utbildat mer än 12 miljoner människor i Europa sedan 2015. För den etiska och ansvarsfulla utvecklingen av AI är samarbete mellan regeringen, den privata sektorn, akademin och civilsamhället avgörande. Skapandet av gemensamma standarder och protokoll är avgörande för AI: s framtid i EU. AI har potential att vara en drivkraft för betydande förändring i EU, men denna förändring måste hanteras etiskt och ansvarsfullt. Samarbete är nyckeln till att säkerställa att AI gynnar alla sektorer i samhället, och inte bara några få.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 30 september

Ledande företag involverade i beslutsbaserad maskininlärningsmarknad

Enligt en ny rapport från Worldwide Market Reports väntas den beslutsbaserade maskininlärningsmarknaden växa betydligt fram till 2030. Rapporten ger en omfattande överblick över marknaden, inklusive tekniska framsteg, investeringsmöjligheter, marknadsekonomi och finansiella data. Den omfattar även en SWOT-analys av branschen. Flera viktiga spelare på marknaden nämns, inklusive FICO, IBM, Pegasystems, ACTICO, SAS, TIBCO, OpenRules, InRule, Decision Management Solutions, Software AG, Oracle, Drools och Experian. Rapporten ger även en detaljerad förståelse för marknadssegmenten.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 29 september

Mer än 70 organisationer uppmanar till europeiskt ramverk för algoritmanvändning

En kollektiv av över 70 professionella organisationer från de kreativa och kulturella industrisektorerna uppmanar, i en kolumn i ´Le Monde´, till antagandet av ett europeiskt ramverk om användningen av algoritmer som garanterar principen om transparens i verken och innehållet som används för att driva maskinerna.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 29 september

Lovande framtidsutsikter för den globala marknaden för AI-verktyg för animation

En ny rapport indikerar lovande framtidsutsikter för den globala marknaden för AI-verktyg för animation, som för närvarande är under utveckling. Rapporten täcker perioden från 2023 till 2029 och ger noggrann och exakt data om viktiga konkurrenter, marknadstrender och tillförlitliga prognoser, inklusive tillväxthastigheter. Den belyser också de primära faktorerna som påverkar tillväxten av den globala marknaden för AI-verktyg för animation. Rapporten erbjuder djupgående analyser av nationella, regionala och globala marknader, tillsammans med en bedömning av de ledande spelarna i varje specifikt område.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 29 september

Marknaden för industriell AI förväntas växa starkt de närmaste fem åren

En studie visar att marknaden för industriell artificiell intelligens förväntas uppnå en årlig tillväxttakt (CAGR) på % över de närmaste fem åren. Denna tillväxt förväntas öka den globala marknadsstorleken till US$ miljoner år 2024, upp från US$ miljoner år 2019. Rapporten undersöker också den globala intäktsmarknadsandelen för nyckelföretag. Företag som nämns inkluderar Intel Corporation, Siemens AG, IBM Corporation, Alphabet Inc och Microsoft Corporation. Rapporten undersöker också marknadsdynamiken, företagsstrategier, produktkategorier, applikationer och effekterna av COVID-19-pandemin på sektorn.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 29 september

Artificiell Intelligens marknaden förväntas växa med 36,8% CAGR från 2023 till 2029

Marknadsanalysdata syftar till att ge en fullständig bedömning av den globala marknaden, inklusive de största aktörerna på marknaden för Artificiell Intelligens (AI). Rapporten visar den nuvarande och historiska statusen på marknaden tillsammans med prognoserade marknadsstorlekar och trender. Rapporten levererar data om volym, andel, intäkter, produktion och försäljning på marknaden. Studien använde olika metoder inklusive PESTEL, PORTER och SWOT-analys. AI-marknaden förväntas ha en CAGR på 36,8% under prognosperioden från 2023 till 2029. De tio ledande företagen i den globala AI-marknadsforskningsrapporten inkluderar IBM, Intel, Nuance Communications, IFLYTEK, Microsoft, Salesforce, ZTE Corporation, Infosys Limited, H2O.ai.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 29 september

Artificiell intelligens inom försäkringsmarknaden förväntas växa betydligt mellan 2022 och 2031

En marknadsundersökningsrapport om artificiell intelligens (AI) inom försäkringsmarknaden fungerar som en viktig resurs för företag, investerare och intressenter som vill ha en omfattande förståelse för marknaden. Rapporten förutspår marknadstrender, möjligheter och potentiella hinder som kan ändra branschens kurs de kommande åren. Rapporten erbjuder praktiska råd och strategier för att effektivt hantera en konkurrensutsatt landskap. Den globala AI inom försäkringsmarknaden förväntas växa betydligt mellan 2022 och 2031, med en positiv prognos för 2022 och framåt. Marknaden förväntas uppnå anmärkningsvärd tillväxt vad gäller storlek och CAGR, drivet av faktorer som tekniska framsteg och närvaron av nyckelspelare.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 29 september

Mördarrobotar och kärnvapenövervakning bland favoriter till Nobels fredspris

AI-vapen utvecklas snabbt och kan ha katastrofala konsekvenser. Den internationella kampanjen för att stoppa ”mördarrobotar” är därför favorit att tilldelas Nobels fredspris i år. Bland kandidaterna finns också den internationella organisationen CTBTO, vars övervakning sannolikt avskräcker länder från att provspränga kärnvapen, och Mellanösternmedlaren Oman. Freds- och konfliktforskaren Isak Svensson bedömer att kampanjen Stop Killer Robots har störst chans att få priset. Priset tillkännages den 6 oktober 2023.

Direktlänk Dela Utbildningsdepartementet fördjupade 29 september

Tagado använder AI och ML för att förbättra kundupplevelseinsikter

Tagado, en AI-analysleverantör av högupplösta CX-data, meddelar att de använder framsteg inom generativ artificiell intelligens (GAI) och maskininlärning (ML) för att leverera oöverträffade, finjusterade, handlingsbara insikter från kundfeedback. Denna innovation gör det möjligt för team att omedelbart anpassa sig efter vad kunderna vill och behöver, för att öka tillfredsställelse, kundlojalitet och tillväxt. Tagados teknik skapar en större skillnad mellan konkurrenterna och de handlingsbara kundinsikterna de levererar från textbaserad kundfeedback.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 28 september

Tune Insight säkrar $3,4 miljoner i finansiering för att revolutionera hälsovårdsprojekt

Det schweiziska maskininlärningsföretaget Tune Insight har säkrat totalt $3,4 miljoner i finansiering från sin senaste finansieringsrunda. Företaget grundades som svar på en begäran från schweiziska sjukhus om en lösning som möjliggör samarbete på hälsovårdsprojekt samtidigt som patientdata förblir konfidentiellt. Tune Insights teknik har implementerats på flera schweiziska sjukhus, inklusive universitetssjukhuset i Zürich, CHUV i Lausanne och Inselspital i Bern. Finansieringsrundan leddes av 14Peaks Capital, med deltagande från Inflection.xyz, Debiopharm, Wingman Ventures och Zürich Cantonal Bank.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 28 september

Marknaden för AI och avancerad maskininlärning förväntas växa till 52331,7 miljoner dollar 2030

Report Ocean har nyligen släppt en omfattande rapport om marknaden för artificiell intelligens och avancerad maskininlärning, vilket ger värdefulla insikter i olika faktorer som påverkar marknadens tillväxt. Rapporten täcker avgörande information om marknadens begränsningar, drivkrafter och möjligheter, vilket gör det möjligt för läsarna att förstå marknadens dynamik. Den globala marknaden för artificiell intelligens och avancerad maskininlärning beräknas vara värd 52331,7 miljoner dollar 2030, med en årlig tillväxttakt på 31,9% mellan 2022 och 2030. Den växande digitaliseringen inom olika sektorer driver marknadens tillväxt.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 28 september

Över 250 stora webbplatser blockerar nu ChatGPT:s och Common Crawl:s webbskrapor

Hundratals stora företag och webbplatser blockerar nu ChatGPT:s webbskrapa. Även webbskrapan CCBot, som används av Common Crawl, blockeras nu av allt fler. Unika och högkvalitativa data, främst skrapade från webben, är avgörande för prestandan hos AI-modeller. Fler och fler företag försöker undvika att deras data skrapas och sparas fritt av webbskrapor som arbetar till förmån för AI-modeller. Bland de webbplatser som blockerar GPTbot finns Amazon, Tumblr, Pinterest, Vimeo, GrubHub, Indeed, Apartments.com, The Guardian, Live Science, USA Today, NPR, CBS News och CBS Sports, NBC News och CNBC, The New Yorker, People och alla titlar som publiceras av Hearst och Conde Nast. Antalet webbplatser som blockerar GPTbot har ökat till över 250 på cirka tre veckor.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 28 september

Global AI-systemprogramvarumarknad förväntas växa med en CAGR på 37,3% från 2023 till 2030

Den globala marknaden för programvara för artificiell intelligens förväntas växa med en CAGR på 37,3% från 2023 till 2030. Marknadsforskningsrapporten ger en omfattande bedömning av marknaden, inklusive faktorer som marknadsstorlek, dynamik, segmentering, konkurrenslandskap och tillväxtmöjligheter. Rapporten erbjuder också strategiska insikter och rekommendationer skräddarsydda för företag och marknader. Bland de framstående aktörerna på marknaden finns Google, Baidu, IBM, Microsoft, SAP, Intel, Salesforce, Brighterion, KITT.AI, IFlyTek, Megvii Technology, Albert Technologies, H2O.ai, Brainasoft, Yseop, Ipsoft, NanoRep(LogMeIn), Ada Support, Astute Solutions, IDEAL.com, Wipro.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 28 september

Tune Insight säkrar 3,4 miljoner dollar i seed-finansiering för att stärka sin position inom konfidentiell samarbetsanalys och maskininlärning

Zürich-baserade startupen Tune Insight, som hjälper organisationer att hantera utmaningar med att samarbeta och värdera känslig data, har säkrat 3,4 miljoner dollar i en övertecknad seed-finansieringsrunda. Rundan leddes av 14Peaks Capital med deltagande från amerikanska Inflection.xyz, Debiopharm och Zürich Cantonal Bank. Tidigare investeraren Wingman Ventures deltog också. Tune Insight kommer att använda finansieringen för att stärka sin position inom konfidentiell samarbetsanalys och maskininlärning inom hälso- och sjukvård, finansiella tjänster och cybersäkerhet, stärka försäljnings- och marknadsföringsteam och påskynda internationell expansion i Europa och USA.

Direktlänk Dela Tech Funding News fördjupade 28 september

Global marknad för artificiell intelligens inom juridik förväntas växa med en CAGR på +28,6% 2023-2029

En rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens inom juridik har lagts till samlingen av Market Intelligence Data-rapporter. Experter och forskare har analyserat marknaden med avseende på tillväxtfaktorer, utmaningar, begränsningar, utveckling och tillväxtmöjligheter. Enligt analysen förväntas marknaden växa med en robust CAGR på +28,6% under perioden 2023-2029. Några av de profilerade aktörerna i studien är AIBrain, Amazon, Anki, CloudMinds, Deepmind, Google, Facebook, IBM, Iris AI, Apple, Microsoft, Intel och andra framstående spelare.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 28 september

AI-chattboten ChatGPT kan hjälpa till med semesterplanering

AI-chattboten ChatGPT kan utföra många tekniska uppgifter som att skriva, koda och forska, men kan också användas för mer spännande projekt som semester- eller resplanering. Chattboten kan hjälpa till med allt från att hitta rätt destination till att boka allt och ha en ordnad resplan. Det kan svara på alla dina frågor på samma sätt som en resebyrå skulle göra genom att söka i sin robusta databas och ge ett konversationsmässigt svar. Andra AI-chattbotar som Bing Chat eller Google Bard kan också användas för samma ändamål.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 27 september

Microsofts Windows 11-uppdatering inklusive AI-assistenten Copilot är ännu inte tillgänglig i Europa

Microsoft har börjat rulla ut en viktig uppdatering för Windows 11, inklusive den nya AI-assistenten Copilot. Men funktionerna är ännu inte tillgängliga i Spanien eller Europa. Microsoft förklarade att Copilot kommer att rullas ut stegvis, med Nordamerika, delar av Asien och Sydamerika som de första marknaderna. Europeiska ekonomiska området (EEA) kommer att få tillgång till tjänsten så snart den kan uppfylla EEA-reglerna. Microsoft arbetar för att Copilot ska vara fullt kompatibel med EU:s digitala marknadslag före mars 2024.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 27 september

Windows Copilot är inte tillgängligt i Europa på grund av JMA

AI-verktyget Windows Copilot, baserat på ChatPt-plattformen, är nu tillgängligt för Windows 11, men kan inte officiellt användas i Europa på grund av Digital Markets Act (JMA). Verktyget är endast tillgängligt i Nordamerika, delar av Asien och Sydamerika. Inom Europeiska ekonomiska området fungerar inte Windows+C-tangentkombinationen officiellt för att öppna Copilot. Det finns dock ett sätt att skapa en genväg till Windows Copilot. Microsoft planerar att se vad de kan göra med sitt AI-verktyg i operativsystemet under de kommande månaderna.

Direktlänk Dela Game News 24 fördjupade 27 september

Maskininlärningsprogramvarumarknaden förväntas växa med 35,3% CAGR mellan 2023 och 2030

En rapport om maskininlärningsprogramvarumarknaden förutspår en imponerande årlig tillväxttakt på 35,3% under perioden 2023-2030. Denna tillväxt drivs av ökad användning av maskininlärning och AI inom olika branscher, inklusive hälso- och sjukvård, finans, e-handel och tillverkning. Rapporten identifierar också viktiga spelare på marknaden, inklusive Microsoft, Google, TensorFlow, Kount, Warwick Analytics, Valohai, Torch, Apache SINGA, AWS, BigML, Figure Eight och Floyd Labs. Framtida trender och möjligheter inkluderar ökad efterfrågan på prediktiv och föreskrivande analys, integration av maskininlärning i edge computing-enheter och IoT, och ökad betoning på djupinlärningsalgoritmer och teknik för naturlig språkbehandling.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 september

AI inom läkemedelsmarknaden förväntas växa betydligt fram till 2028

Den omfattande rapporten ´Artificial Intelligence (AI) in Pharmaceutical Market´ Plant Project Report 2023 syftar till att underlätta etableringen av en marknadsbaserad verksamhet. Rapporten täcker ett brett spektrum av ämnen, inklusive en omfattande marknadsanalys och djupdykning i detaljerade aspekter som driftsenheter, råmaterial- och verktygsbehov, infrastrukturkrav, maskinspecifikationer, arbetskraftskrav, förpacknings- och transportöverväganden, investeringsutsikter och finansiella överväganden. Rapporten indikerar att AI i läkemedelsindustrins marknadsstorlek 2021 kommer att öka jämfört med 2020, vilket representerar en anmärkningsvärd tillväxttakt.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 september

Marknaden för AI-chips förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2031

En forskningsrapport om marknaden för artificiella intelligens (AI) chips förutspår att marknaden kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2031. Rapporten ger statistisk information om marknadens tidigare och nuvarande tillstånd, produktionskostnader, volym, andel, storlek och tillväxt. AI-chip används för maskininlärning och hjälper till att eliminera eller minimera risker för människoliv inom många branscher. 2022 uppskattades den globala AI-chipsmarknaden till 13131,9 miljoner USD och förväntas nå 92537,66 miljoner USD 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 38,46% under prognosperioden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 september

AI inom cybersäkerhet förväntas växa avsevärt mellan 2023 och 2031

En forskningsrapport om Artificiell Intelligens (AI) inom cybersäkerhet förutspår att marknaden kommer att växa avsevärt mellan 2023 och 2031. Rapporten presenterar statistisk information om marknadens nuvarande och tidigare tillstånd, produktionskostnader, volym, andel, storlek och tillväxt. Nordamerika, särskilt USA, kommer att spela en viktig roll i marknadens utveckling. Rapporten fokuserar också på AI inom cybersäkerhet på den globala marknaden, särskilt i Nordamerika, Europa och Asien-Stilla havet, Sydamerika, Mellanöstern och Afrika. Rapporten kategoriserar marknaden baserat på tillverkare, regioner, typ och tillämpning.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 september

Marknaden för Edge AI-chip förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2031

En forskningsrapport om marknaden för Edge Artificial Intelligence (AI) Chip förutspår en betydande tillväxt mellan 2023 och 2031. Rapporten analyserar tidigare och nuvarande marknadsförhållanden, tillverkningskostnader, volym, andel, storlek och tillväxt. AI-chip krävs för AI-teknologier och uppgifter och bidrar till en övergripande tillväxt i intäkterna för datacenterchip. Världsomspännande intäkter från edge computing förväntas uppgå till nio miljarder amerikanska dollar 2024, medan kapitalutgifter för edge computing-enheter och infrastruktur beräknas till 146 miljarder amerikanska dollar 2028. Rapporten analyserar också marknadsstrategier, företagsbildning, intäkter och marknadsandelar, senaste utvecklingen och M&A-aktivitet.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 september

Globala insikter i artificiell intelligens på marknaden för små och medelstora företag 2023-2031: Upplåsning av tillväxtpotential

En omfattande rapport erbjuder en djupgående analys av den globala marknaden för artificiell intelligens i små och medelstora företag från 2023 till 2031. Rapporten framhäver tillväxtmöjligheter för nyckelspelare och kastar ljus över framtida utsikter och branschutvecklingar. Den inkluderar även företagsprofiler och avslöjar deras affärsstrategier samt lovande nya investeringsmöjligheter. Rapporten ger dig kunskap och insikt som behövs för att fatta informerade beslut i en ständigt föränderlig affärsmiljö. Den täcker forskningstiden från 2018 till 2028 och ger en djup och omfattande analys av den globala marknaden för artificiell intelligens i små och medelstora företag.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 26 september

En nyligen publicerad rapport om användningen av artificiell intelligens (AI) inom processfinansieringsmarknaden ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar AI:s roll i att revolutionera processfinansieringsindustrin. Marknaden för AI inom processfinansiering har vuxit från miljontals USD till miljontals USD från 2017 till 2022. Med en årlig tillväxttakt (CAGR) på procent beräknas denna marknad nå miljontals USD år 2029. Nyckelspelare på den globala marknaden för AI inom processfinansiering inkluderar LP, Pravati Capital LLC, Apex Litigation Finance Limited, Longford Capital Management, VALIDITY FINANCE, LLC, Augusta Ventures Ltd., Deminor och Woodsford Litigation Funding Ltd.

Benzinga fördjupade 26 september

Forskning förutspår betydande tillväxt på AI-marknaden fram till 2028

En forskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens (AI) förutspår en betydande tillväxt fram till 2028. Rapporten, som omfattar 104 sidor, analyserar marknadens storlek, andelar, trender och segment, och erbjuder insikter i rådande trender, utmaningar och framtida utvecklingsplaner. Den globala AI-marknadens storlek uppskattades till 59732,12 miljoner USD 2022 och förväntas expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 47,26% under prognosperioden, för att nå 609038,96 miljoner USD 2028. Rapporten täcker också AI:s inverkan på olika industrier och applikationer, inklusive autonoma fordon, automatisk taligenkänning och generering, och detektering av nya koncept och abstraktioner.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 26 september

NASA använder AI för att söka efter utomjordiskt liv

NASA planerar att använda artificiell intelligens (AI) och maskininlärning för att identifiera anomalier i himlen och fortsätta utforska beboeliga verkligheter i sin outtröttliga jakt på utomjordiskt liv. Administratören för NASA, Bill Nelson, uttryckte sin entusiasm för att införliva AI i deras sökning. Enligt forskarna som var inblandade i en studie om UFO-forskning, innebär inte ökningen av UFO-observationer nödvändigtvis utomjordisk styrning. NASA:s James Webb Space Telescope har nyligen upptäckt kol under den frostiga ytan på Europa, en av Jupiters månar.

Direktlänk Dela Alaska Commons fördjupade 26 september

AI på global marknad för media och underhållning förväntas växa

En ny rapport förutspår att den globala marknaden för AI (Artificiell Intelligens) inom media och underhållning kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2031. Rapporten är indelad i regioner, applikationer (hårdvara, mjukvara) och typer (spel, upptäckt av falska historier, plagiatdetektering, anpassning, produktionsplanering och -ledning, försäljning och marknadsföring, talangidentifiering). Marknaden förväntas expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 23,53% under prognosperioden, från 13479,0 miljoner USD 2022 till 47902,0 miljoner USD 2028. De största tillverkarna av AI inom media och underhållning globalt inkluderar Prologue AI, IBM Corporation, Sentient Technologies, NVIDIA, Intel Corporation, Cognizant, Wipro Limited, Oracle, Microsoft Corporation, Veritone, Google Inc., Accenture och Numenta Inc.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 26 september

Marknaden för artificiell intelligens inom genetik förväntas växa kraftigt till 2030

Enligt en global rapport om artificiell intelligens inom genetik kommer marknaden att uppleva en betydande tillväxt fram till år 2030 på grund av ökad efterfrågan och användning inom flera branscher. Rapporten ger en omfattande översikt över den globala industrin, inklusive detaljerade insikter i industrisegmentering efter produkt/applikation och geografi. Den förväntade perioden kommer att se en betydande ökning av den globala efterfrågan. Dessutom presenterar forskningsrapporten viktiga statistik om den konkurrenskraftiga landskapet.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 26 september

AI används allt mer för att bekämpa skogsbränder

Skogsbränder blir allt större och mer destruktiva på grund av den globala uppvärmningen, vilket belastar brandkåren. Brandmän vänder sig allt mer till artificiell intelligens (AI) för att hantera riskerna. AI-teknik, som den utvecklad av Pano AI, används som ett andra par ögon för att upptäcka bränder. Pano AI:s system använder panoramakameror och AI-algoritmer för att upptäcka tecken på bränder. Användningen av AI i skogsbränder är relativt ny, men efterfrågan på tekniken ökar snabbt. Det finns nu minst 400 start-ups som använder teknologi för att upptäcka och förebygga skogsbränder.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 26 september

Insikter om marknaden för artificiell intelligens inom detaljhandeln 2023: Analys av nyckelaktörer, segmentering, framtida trender med tillväxt

En nyligen uppdaterad omfattande rapport om marknaden för artificiell intelligens (AI) inom detaljhandeln har publicerats. Rapporten analyserar marknadsstorlek, andel och branschtrender. Enligt den senaste forskningen ser den globala marknaden för AI inom detaljhandeln lovande ut under de kommande fem åren. Marknaden var värderad till flera miljoner USD 2022 och förväntas nå flera miljoner USD 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på en viss procent under prognosåren. Rapporten segmenterar marknaden efter tillämpningar, typer och regionala utsikter för prognosperioden 2023-2030.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 26 september

AI-utvecklingens geopolitiska konsekvenser

AI-utvecklingen påverkar geopolitiken och kan inte stoppas, trots att vissa experter föreslår ett tillfälligt stopp för att utvärdera riskerna. Västvärlden är rädd att Kina, som strävar efter att vara världsledande på AI från 2030, kan få ett försprång om utvecklingen pausas. Kina står inför utmaningen att kontrollera AI-utvecklingen så att den inte hotar kommunistpartiets maktmonopol. Samtidigt försöker västvärlden bromsa Kinas framsteg inom AI genom att förbjuda export av avancerad teknik. I väst finns också en konflikt mellan företag och politiker om vem som ska ha kontroll över AI.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 26 september

Betydande tillväxt förväntas på den globala marknaden för AI-programvara 2023-2031

En ny rapport har publicerats om den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) programvara, med detaljerad forskning och analys för perioden 2023-2031. Rapporten förutspår en betydande tillväxt på marknaden under de kommande åren, drivet av införandet av nya teknologier och innovativa lösningar. Rapporten inkluderar statistiska data om intäktstillväxt i olika regionala och landsnivåer, samt en bedömning av den konkurrenskraftiga landskapet och detaljerade organisationsanalyser för den projicerade perioden. Stora tillverkare av AI-programvara inkluderar IBM, SAP, Brighterion, Salesforce, Megvii Technology, Baidu, Google, Microsoft, KITT.AI, Intel och iFlyTek.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 26 september

Artificiell intelligens (AI) vertikaler marknadsrapport 2023 släppt

Den nyligen släppta artificiell intelligens (AI) vertikaler marknadsrapporten för 2023 ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar AI: s roll i att revolutionera AI vertikaler industrin. Marknaden för AI vertikaler har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022. Med en CAGR beräknas denna marknad nå USD miljoner 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, senaste status och utvecklingstrender.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 25 september

Marknadsforskningsrapport om AI-plattformar täcker molnbaserade och lokala lösningar

En marknadsforskningsrapport om marknaden för artificiell intelligens (AI) plattformar täcker både molnbaserade och lokala lösningar. Rapporten innehåller insikter om marknadstrender, storlek och andel, och hur Covid-19 har påverkat sektorn. Majoriteten av företagen som täcks i rapporten inkluderar Albert Technologies, NanoRep (LogMeIn), Intel, Megvii Technology, Astute Solutions, Brighterion, IDEAL.com, KITT.AI, Baidu, Ipsoft, Microsoft, Wipro, SAP, Brainasoft, Google, IBM, Yseop, IFlyTek, Ada Support, H2O.ai och Salesforce. Rapporten innehåller också en analys av hur konflikten mellan Ryssland och Ukraina har påverkat marknaden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 25 september

En ny rapport om artificiell intelligensmarknaden visar att marknaden ser lovande ut för de kommande fem åren. Rapporten segmenterar marknaden efter tillämpningar, typer och regionala prognoser för perioden 2023-2030. De ledande globala företagen inom AI inkluderar IBM, Intel, Nuance Communications, IFLYTEK och Microsoft. Rapporten visar att den globala marknaden för artificiell intelligens kommer att nå 11550 miljoner USD 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 39,2% under analysperioden. Rapporten tar också upp svårigheter som AI-marknaden stött på under Covid-19-pandemin och Ryssland-Ukraina-konflikten.

Benzinga fördjupade 25 september

Betydande tillväxt förutspås för AI inom telekommunikationsindustrin 2023-2031

Den globala marknaden för artificiell intelligens inom telekommunikationsindustrin förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2031. Rapporten analyserar nuvarande trender och framtidspotential för branschen, och undersöker bland annat tillverkningsmetoder, produktspecifikationer och kostnadsstrukturer. Några av de största tillverkarna av AI inom telekommunikation inkluderar Intel Corporation, Cisco Systems, AT&T, Google Inc., Sentient Technologies, Nuance Communications, IBM, Infosys, Microsoft Corporation och H2O.ai. Rapporten undersöker även hur COVID-19 och regionala konflikter, som kriget mellan Ryssland och Ukraina, har påverkat marknaden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 25 september

Betydande tillväxt förväntas för den globala marknaden för emotionell AI mellan 2023 och 2031

En ny rapport förutspår betydande tillväxt för den globala marknaden för emotionell artificiell intelligens mellan 2023 och 2031. Driven av implementering av nya teknologier och innovativa lösningar förväntas marknadens intäktsgenerering och marknadsandel öka. Rapporten erbjuder en omfattande analys av marknaden, inklusive nuvarande tillstånd, nyckelaktörer, framväxande trender och framtida tillväxtutsikter. Den utforskar även potentiella drivkrafter för utveckling och undersöker den nuvarande marknadsandelsfördelningen och antagandet av olika typer, teknologier, tillämpningar och regioner fram till 2031.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 25 september

Marknaden för AI inom mat- och dryckesindustrin förutspås växa märkbart mellan 2023 och 2031

En ny rapport förutspår en märkbar tillväxt för marknaden för artificiell intelligens (AI) inom mat- och dryckesindustrin mellan 2023 och 2031. Rapporten förutspår att ny teknik och innovativa lösningar kommer att driva marknadens intäktsgenerering och öka dess marknadsandel fram till 2031. Rapporten inkluderar också statistisk data om intäktstillväxt i olika regionala och landsnivåmarknader, samt en utvärdering av den konkurrensutsatta landskapet och detaljerade organisationsanalyser för den projicerade perioden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 25 september

Marknaden för autonoma AI och autonoma agenter förväntas växa till 28,5 miljarder dollar 2028

Enligt en ny rapport från MarketsandMarkets förväntas marknaden för autonoma AI och autonoma agenter växa från 4,8 miljarder dollar 2023 till 28,5 miljarder dollar 2028, med en årlig tillväxttakt på 43,0%. Marknaden drivs av ökade AI-applikationer och tillgängligheten av parallella beräkningsresurser. Begränsningar inkluderar begränsad anpassningsförmåga och förståelse för sammanhang hos autonoma AI och agenter, samt brist på mänsklig-AI-interaktion och förtroende. Framsteg inom autonom AI-teknik förväntas revolutionera transportsystem och hälso- och sjukvård.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 25 september

Betydande tillväxt förväntas för den globala marknaden för AI i energisektorn mellan 2023 och 2031

En ny rapport förutspår en betydande tillväxt för den globala marknaden för artificiell intelligens i energisektorn mellan 2023 och 2031. Rapporten analyserar nuvarande tillstånd, nyckelaktörer, framväxande trender och framtida tillväxtprognoser. Implementeringen av nya teknologier och innovativa lösningar förväntas driva marknadens intäktsgenerering och öka dess marknadsandel fram till 2031. Rapporten inkluderar också statistiska data om intäktstillväxt i olika regionala och landsnivå marknader, samt en bedömning av den konkurrenskraftiga landskapet och detaljerade organisation analyser för den projicerade perioden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 25 september

Ny rapport visar på flerdimensionell utvärdering av den globala marknaden för maskininlärning

En ny rapport från Global Market Vision visar på en flerdimensionell utvärdering av den globala marknaden för maskininlärning, inklusive värdekedjestruktur, regional analys, applikationer, marknadsstorlek och prognoser för perioden 2023-2030. Rapporten fokuserar på flera faktorer som global distribution, tillverkare, marknadsstorlek och marknadsfaktorer som påverkar de globala bidragen. Rapporten innehåller insikter kopplade till den globala marknaden för maskininlärning, inklusive konkurrensspektrum, geografisk utblick, konkurrentandel och konsumtionstrender i denna industri. Rapporten analyserar tidigare och nuvarande marknadsförhållanden baserat på typer, applikationer och regioner.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 25 september

Binance ansöker om avslag på SEC:s begäran om dokumentgranskning

Binance andades ut tidigare i veckan när en amerikansk distriktsdomare avvisade Securities and Exchange Commission´s (SEC) begäran om att granska Binance-dokument. Binance, världens största kryptovalutabörs, har nyligen varit i blåsväder. Binance´s amerikanska VD, Brian Shroder, avgick förra veckan samtidigt som börsen avskedade en tredjedel av sin personal. Börsen kämpar med regulatorer inte bara i USA utan också i andra länder. I Nigeria uppmanade en ledande handelsförening regeringen att förbjuda Binance´s verksamhet. Samtidigt säkrade börsen en licens att verka i El Salvador, vilket gör den till den första helt licensierade kryptovalutabörsen i landet. Binance står även under tillsyn av regulatorer i flera europeiska länder.

Direktlänk Dela AMBCrypto fördjupade 24 september

Global rapport belyser AI inom säkerhetsmarknadens framtid

En ny rapport från Global Market Vision belyser den globala marknaden för artificiell intelligens inom säkerhet. Rapporten fokuserar på flera aspekter, inklusive global distribution, tillverkare, marknadsstorlek och marknadsfaktorer som påverkar de globala bidragen. Rapporten analyserar tidigare och nuvarande marknadsförhållanden baserat på typer, tillämpningar och regioner. Den visar en uttömmande sammanfattning av leverantörslandskapet, konkurrensanalys och konkurrensfördel. Några av de viktigaste aktörerna som profileras på marknaden inkluderar Nvidia, Intel, Xilinx, Samsung Electronics, Micron, IBM, Cylance, Threatmetrix, Securonix, Amazon, Sift Science, Acalvio, Skycure, Darktrace och Sparkcognition.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 24 september

Teknikjättarnas snabba AI-utveckling leder till bristfälliga resultat

Teknikjättar som Google, OpenAI och Amazon har i snabb takt lanserat nya AI-produkter för att dominera det växande området generativ artificiell intelligens. Nyligen offentliggjorda AI-verktyg har dock visat på betydande brister, inklusive generering av falsk information och faktiska felaktigheter. Google introducerade sin Bard chatbot, men användare upptäckte snabbt att den fabricerade e-postmeddelanden som aldrig skickats. OpenAI presenterade sin Dall-E 3-bildgenerator, men sociala medier-användare påpekade att bilderna i de officiella demonstrationerna inte uppfyllde de begärda detaljerna. Amazon annonserade ett konversationsläge för Alexa, som dock misslyckades under en demonstration för The Washington Post.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 23 september

Marknaden för AI inom detaljhandeln förväntas växa till 6458,6 miljoner dollar till 2028

En ny forskningsrapport förutspår att marknaden för artificiell intelligens (AI) inom detaljhandeln kommer att växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 15,27% och nå ett värde på 6458,6 miljoner dollar till 2028, upp från 2753,21 miljoner dollar 2023. Rapporten ger en detaljerad översikt över marknaden, inklusive analyser av ledande företag som Plexure Ltd, Daisy Intelligence, Google LLC, SAP SE, ViSenze Pte Ltd, IBM Corporation, Focal Systems Inc., Findmine Inc., Versium Analytics Inc., Conversica Inc., Sentient Technologies Holdings Limited, BloomReach Inc., Amazon Web Services Inc., Salesforce.com Inc., Microsoft Corporation och Style.ai. Den tar också upp effekterna av COVID-19 och regionala konflikter på marknaden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 23 september

AI hotar jobbsäkerheten för hundratals miljoner arbetstagare

Framsteg inom artificiell intelligens (AI) kan hota jobbsäkerheten för hundratals miljoner arbetare. Detta fenomen har förekommit genom historien, med tidigaste exemplet från 1589 då William Lee uppfann stickmaskinen. Enligt en rapport från Oxfords universitet riskerar cirka 47% av total sysselsättning i USA. Goldman Sachs uppskattar att cirka 300 miljoner jobb kan påverkas av generativ AI, vilket kan orsaka en stor störning, med cirka två tredjedelar av jobben i USA och Europa utsatta för någon form av automatisering. Quantum computing, som kan lösa komplicerade problem snabbare än en vanlig dator, är också på uppgång.

Direktlänk Dela Kiplinger fördjupade 23 september

Teknologi och vapen: Behovet av reglering

Artikeln diskuterar relationen mellan teknologi och våld, och kritiserar specifikt teknikindustrin för att göra potentiellt farliga verktyg tillgängliga för allmänheten. Författaren jämför tillgången till vapen och knivar med tillgången till teknologi, och argumenterar för att båda bör regleras för att skydda samhället. Författaren kritiserar också teknikledare för att tillåta användning av AI för att skapa barnpornografi och andra skadliga handlingar. Artikeln uppmanar till större reglering och övervakning av teknologi för att förhindra missbruk och potentiell skada.

Direktlänk Dela El País fördjupade 22 september

Juridiska överväganden för företag som integrerar generativ AI

Generativ AI ger företag möjligheter men medför också risker. Juridiska överväganden inkluderar att förstå skillnaden mellan ett AI-företag och ett företag som använder AI, att välja rätt partner med användarvillkoren i åtanke, att navigera ägarskapsrättigheter, att hitta rätt balans mellan upphovsrätt och immateriella rättigheter, att veta var data lagras och hur det används och vilka datasekretesslagar som gäller, att vara medveten om lokala regleringar och att bestämma och enas om ansvarsskyldigheter. AI kommer att påverka företagsledares ansvarsskyldigheter betydligt.

Direktlänk Dela G2 fördjupade 22 september

AI in Supply Chain and Logistics Market Prognos 2023

En analys av marknaden för artificiell intelligens (AI) inom leveranskedja och logistik ger en omfattande utvärdering av marknaden inom industrin. Studien omfattar en förståelse för industriens dynamik, inklusive storlek, volym, värde, typ, ansökan, intäkter, potentiella kundsegment, köpbeteenden, konkurrens och andra kritiska faktorer. Marknaden har upplevt en betydande tillväxt, ökande från USD miljoner till USD miljoner mellan 2017 och 2022. Prognoser föreslår en CAGR på procent, förväntas driva marknaden till att nå USD miljoner år 2030.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 22 september

Polens dataskyddsmyndighet undersöker OpenAI efter anklagelser om olaglig datahantering

Polens dataskyddsombudsman har inlett en utredning mot OpenAI efter ett klagomål från en ansökande. OpenAI anklagas för att behandla data på ett ´olagligt, opålitligt sätt´. Ansökanden hävdar att ChatGPT genererade falsk information om honom och att hans krav på rättigheter enligt den europeiska dataskyddsförordningen (GDPR) inte uppfylldes av OpenAI. Detta är inte första gången OpenAI ifrågasätts gällande överensstämmelse med Europas principer för dataskydd och integritet. Dock medgav Jan Nowak, ordförande för dataskyddsmyndigheten, att förfarandet mot OpenAI kan vara svårt, eftersom det rör ett företag utanför EU.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 22 september

AIoT-lösningar marknad förväntas växa årligen till 2030

En ny forskningsrapport förutspår att marknaden för Artificiell Intelligens av Saker (AIoT) lösningar kommer att växa årligen fram till 2030. Rapporten analyserar marknaden baserat på regioner, tillämpningar (konsument, företag, industri, regering) och typer (hårdvara, mjukvara, firmware, stödjande teknologier). Bland de största tillverkarna av AIoT-lösningar globalt finns Siemens AG, SoftBank Robotics Holding Corp., Google Inc., General Electric, och Xiaomi Technology Co. Ltd. Marknaden förväntas växa betydligt i Nordamerika och Europa under prognosperioden, drivet av hög teknologi och närvaron av stora spelare.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 22 september

Marknaden för data science och maskininlärningsplattformar förväntas nå 466,3 miljarder USD 2032

DataHorizzon Research har publicerat en rapport som visar att marknaden för data science och maskininlärningsplattformar beräknas vara värd 94,2 miljarder USD 2023 och förväntas nå 466,3 miljarder USD 2032, med en årlig tillväxttakt på 17,4%. Rapporten analyserar marknadens tillstånd på global och regional nivå inom kommunikationssektorn. Maskininlärning, en gren av datavetenskapen, används för att göra viktiga beslut i företag och applikationer. Insikter från konsumenter används av organisationer för att anpassa sina produkter eller tjänster efter kundernas krav och förväntningar. Data science och ML-plattformar hjälper företag att dra meningsfulla slutsatser från denna data, utveckla marknadsföringsplaner och förbättra produktutbudet. Dessutom främjar den prediktiva analysen i företag också marknadstillväxten.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 22 september

McGill-universitetet leder nytt globalt klimatcenter för AI och biologisk mångfald

National Science Foundation (NSF) Global Centres Initiative har annonserat skapandet av ett nytt Globalt Klimatcenter för AI och Biologisk Mångfald (ABC) för att möta utmaningarna från biologiska kriser. Centret kommer att vara beläget vid University of Ohio och förenar forskare från sex universitet i USA och Kanada, inklusive McGill, med partners i Storbritannien, Europa och Australien. Kanadensiska teamet, som inkluderar forskare från McGill, University of British Columbia (UBC) och University of Guelph, tilldelades ett stipendium på 3,75 miljoner dollar genom NSERC Alliance-programmet för att stödja centrets forskningsaktiviteter.

Direktlänk Dela Mirage News fördjupade 21 september

Global marknad för maskininlärningschips växer

En ny affärsforskningsrapport visar att den globala marknaden för maskininlärningschips växer. Rapporten hjälper företag att förstå olika drivkrafter och begränsningar som påverkar marknaden under prognosperioden från 2023 till 2030. Den innehåller en detaljerad analys av tidigare trender, framtida trender och tekniska framsteg. Rapporten ger också en detaljerad och analytisk titt på de olika företag som arbetar för att uppnå en hög marknadsandel. De stora spelarna som täcks i rapporten inkluderar Wave Computing, Graphcore, Google Inc, Intel Corporation, IBM Corporation, Nvidia Corporation, Qualcomm och Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 21 september

Google integrerar Gmail, YouTube och andra verktyg i sin Bard chatbot

Google tillkännagav på tisdag att de har integrerat Gmail, YouTube och andra verktyg i sin Bard chatbot. Detta är ett försök att övertyga användare om att generativ AI är användbart och inte farligt eller bara en tillfällig trend. Google lanserade sin Bard chatbot tidigare i år, tillgänglig på över 40 språk och lyckades övervinna dataskyddsproblem från europeiska regulatorer. Den förbättrade chatten tillåter användare att utföra nya uppgifter, till exempel sammanfatta en förvirrande e-posttråd till dess huvudpunkter eller använda Google Maps för att hitta bästa vägen till en semesterdestination. Bard Extensions kommer också att vara tillgängliga för att hämta viktiga punkter från innehåll på Google Docs och Google Drive, inklusive PDF-filer.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 21 september

Ny forskningsrapport förutspår stark tillväxt för marknaden för dataanalys och maskininlärningsplattformar

En ny forskningsrapport förutspår att marknaden för dataanalys och maskininlärningsplattformar kommer att växa kraftigt under perioden 2023-2030. Rapporten, som omfattar 122 sidor, ger en djupgående analys baserad på regioner, tillämpningar (små företag, medelstora företag, stora företag) och typer (öppna dataintegrationsverktyg, molnbaserade dataintegrationsverktyg). Stora tillverkare på marknaden inkluderar Domino Data Lab, Dataiku, Lexalytics, TIBCO Software, Rapid Insight, Google, Microsoft, SAS, H20.ai, Anaconda, Alteryx, MathWorks, SAP, Databricks, KNIME, IBM, RapidMiner och Angoss.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 21 september

Terra Quantum och Honda Research Institute Europa samarbetar för att förkorta flyktider i nödsituationer

Kvantdatabolaget Terra Quantum och Honda Research Institute Europe (HRI-EU) har samarbetat för att utveckla nya metoder för att förkorta flyktider i nödsituationer. De har visat potentialen hos hybrid kvantdatabehandlingsmetoder för att förbättra mobilitetssystem i utmanande förhållanden. De två organisationerna utvärderade den potentiella användningen av hybrid kvantteknologier för att optimera evakueringsvägar under nödsituationer. En lösning som utvecklats med kvantdatabehandling visade lovande resultat, och förutspådde effektiva dynamiska flyktvägar för fordon, vilket minimerar evakueringstider.

Direktlänk Dela insideHPC fördjupade 21 september

Betydande tillväxt förutspås för globala marknaden för AI-baserade medicintekniska produkter

Den globala marknaden för medicintekniska produkter baserade på artificiell intelligens (AI) förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2030. Framstående tillverkare inkluderar NVIDIA Corporation, Philips, Micron Technologies, Siemens Healthineers AG, Johnson & Johnson, Medtronic och GE Healthcare. Dessa företag fokuserar på framsteg inom maskininlärning, naturligt språkbehandling, context-aware computing och datorseendeteknik. Nordamerika, särskilt USA, och Europa spelar en avgörande roll i marknadens utveckling. Marknadens storlek förväntas nå miljarder dollar fram till 2030.

Direktlänk Dela Game Is Hard fördjupade 21 september

Framtiden för artificiell intelligens inom marknadsföring: Marknaden förväntas växa till 123320,38 miljoner dollar 2028

Den nyligen släppta rapporten om artificiell intelligens inom marknadsföring förutspår en betydande tillväxt på marknaden. Rapporten, som sträcker sig över 119 sidor, ger värdefulla insikter i marknadens nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Den globala marknadsstorleken för artificiell intelligens inom marknadsföring uppskattades till 43557,36 miljoner dollar 2022 och förväntas växa med en årlig tillväxttakt på 18,94% under prognosperioden, för att nå 123320,38 miljoner dollar 2028. Rapporten tar också hänsyn till effekterna av COVID-19 och Ryssland-Ukraina-kriget på marknaden.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 september

Köpenhamns-startupen Corti samlar in $60 miljoner för att utveckla sin AI-assistent för hälso- och sjukvård

Köpenhamnsbaserade start-up-företaget Corti har samlat in 60 miljoner dollar för att utöka sin AI-assistent som stöder vårdpersonal med patientbedömningar i realtid. Prosus Ventures och Atomico leder Serie B-investeringen, med tidigare investerare som Eurazeo, EIFO och Chr. Augustinus Fabrikker som också deltar. Företaget har vuxit snabbt och arbetar nu med 100 miljoner patienter per år, där det används 150 000 gånger om dagen, vilket motsvarar nästan 55 konsultationer årligen i Europa och USA. Cortis verktyg hjälper vårdpersonal att vara upp till 40% mer exakta i sina resultatprognoser och 90% snabbare i sina administrativa uppgifter.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 20 september

Global medicinsk artificiell intelligensmarknad förväntas nå betydande värde till 2030

En ny forskningsrapport förutspår att den globala marknaden för medicinsk artificiell intelligens kommer att uppnå ett betydande värde i miljontals dollar till 2030. Dessutom förväntas den visa en oförutsedd sammansatt årlig tillväxttakt (CAGR) mellan 2023 och 2030 jämfört med data från perioden 2018 till 2022. Rapporten innehåller en omfattande analys av marknadens dynamik globalt, med hjälp av tabeller och statistik. Den fungerar som en värdefull resurs som ger viktiga statistiska insikter i branschens nuvarande tillstånd.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 20 september

Global juridisk AI-marknad förväntas växa med 33,97% mellan 2023 och 2030

Enligt en marknadsundersökningsrapport förväntas den globala marknaden för juridisk teknik och artificiell intelligens (AI) växa med en årlig tillväxttakt på 33,97% under prognosperioden 2023-2030. Denna tillväxt drivs av den juridiska branschens ökande användning av AI-verktyg för att effektivisera processer och förbättra effektiviteten. AI-lösningar använder maskininlärning och naturlig språkbearbetning för att automatisera uppgifter som kontraktanalys, juridisk forskning och dokumentgranskning. Nyckelfaktorer inkluderar strävan efter juridisk innovation, regulatorisk efterlevnad och önskan att minska juridiska kostnader.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 september

Ny rapport ger värdefulla insikter om marknaden för artificiell intelligens

Den nyligen släppta marknadsrapporten för artificiell intelligens (AI) för 2023 ger värdefulla insikter om dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten betonar AI: s roll i att revolutionera AI-industrin. Den globala AI-marknadens storlek värderades till 59732,12 miljoner dollar 2022 och förväntas expandera med en CAGR på 47,26% under prognosperioden, för att nå 609038,96 miljoner dollar 2028. Rapporten inkluderar flera nya tillägg som marknadstrender, konkurrenslandskap, konsumentbeteende, marknadssegmentering, marknadsprognos, regional analys och tekniska framsteg.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 september

Marknaden för Legal Tech Artificial Intelligence förväntas växa kraftigt till 2023

En nyligen publicerad rapport om marknaden för Legal Tech Artificial Intelligence förutspår en betydande tillväxt fram till 2023. Rapporten, som omfattar 120 sidor, ger värdefulla insikter i marknadens nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Den globala marknaden för Legal Tech Artificial Intelligence värderades till 11011,72 miljoner dollar 2022 och förväntas expandera med en CAGR på 33,63% under prognosperioden, för att nå 62689,11 miljoner dollar 2028. Rapporten inkluderar flera nya tillägg, såsom marknadstrender, konkurrensanalys och tekniska framsteg.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 september

AI:s betydande roll för afrikanska uppstartsföretag

Artificiell intelligens (AI) spelar en avgörande roll för afrikanska uppstartsföretag. AI förbättrar produktiviteten och effektiviserar verksamheten genom att automatisera rutinmässiga uppgifter. AI stärker beslutsfattandet genom att analysera stora datamängder och upptäcka mönster som kan vara svåra för mänskliga analytiker att se. AI underlättar utvecklingen av nya produkter och tjänster som är skräddarsydda för afrikanska konsumenter och företag. AI verktyg, särskilt de som fokuserar på språköversättning, kan hjälpa afrikanska uppstartsföretag att marknadsföra sina erbjudanden till globala publik. AI förväntas skapa miljontals nya jobbmöjligheter de kommande åren.

Direktlänk Dela Tech in Africa fördjupade 20 september

AI:s inverkan på cybersäkerhet: Möjligheter och hot

Sedan lanseringen av OpenAI:s ChatGPT har företagsvärlden fokuserat på generativa AI-verktygs förmåga att automatisera och effektivisera olika affärsfunktioner. En rapport från Goldman Sachs visar att två tredjedelar av jobben i USA och Europa riskerar att automatiseras av AI. Samtidigt finns det oro för de hot som tekniken kan utsätta organisationer för, särskilt när cyberbrottslingar och illvilliga aktörer börjar använda dessa chatbots och verktyg. Två nyligen publicerade rapporter visar hur organisationer blir allt mer oroade över dessa generativa AI-verktyg och hur hotaktörer kan använda dem. Detta formar hur företag spenderar pengar på cybersäkerhetsskydd och vilka typer av färdigheter som behövs av teknikproffs som måste hantera dessa problem.

Direktlänk Dela DHI fördjupade 20 september

Generativ AI: överväganden och regelverk i Europa

Organisationer som utvecklar eller använder generativa AI-verktyg bör införa tvärfunktionella styrningsramverk för att utveckla och kontinuerligt övervaka deras användning. Organisationer bör utvärdera skyddet av data, cybersäkerhet och immateriella rättigheter, särskilt i relation till alla träningsdata som används av det generativa AI-verktyget. Europeiska tillsynsmyndigheter överväger aktivt konsekvenserna av generativ AI. En ny EU-lag som träder i kraft våren 2024 kommer att klassificera AI-system och införa lämpliga skyddsåtgärder, inklusive för transparens. Den årliga tillväxten på 25,5% på den europeiska marknaden för artificiell intelligens (AI), tillsammans med den förväntade ökningen av europeiska utgifter på AI-verktyg - från 33,2 miljarder dollar för närvarande till över 70 miljarder dollar år 2026 - har fått många organisationer att fundera över hur de bäst kan engagera sig med AI i Europa.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 19 september

AI-baserade ChatGPT hjälper mamma att diagnostisera sonens sjukdom efter 17 läkare misslyckats

En mamma hävdar att AI-baserade ChatGPT gav en exakt diagnos av hennes fyraåriga sons sjukdom, något som 17 olika läkare inte lyckats med. Sonen, Alex, led av ihållande tandvärk och hämmad tillväxt. ChatGPT föreslog att pojken kanske led av ´tethered cord syndrome´, en sjukdom där ryggmärgen fäster vid ryggraden. Efter att ha konsulterat en neurokirurg och fått diagnosen bekräftad, genomgick Alex en operation och återhämtar sig nu. Denna händelse har delat åsikter om AI:s kapacitet och framtid inom hälsosektorn.

Direktlänk Dela Latin America Reports fördjupade 19 september

Maskininlärning-som-tjänst (MLaaS) marknaden växer snabbt

Maskininlärning-som-tjänst (MLaaS) marknaden är en av de snabbast växande sektorerna, och det är avgörande för aktörerna på marknaden att först göra en grundlig analys av sektorn. Enligt forskningen är PurePredictive Inc., IBM Corp., Hewlett Packard Enterprise Development LP, Microsoft Corp., SAS Institute Inc., BigML Inc., Yottamine Analytics LLC, Sift Science Inc., Fair Isaac Corporation (FICO), Google LLC, Amazon Web Services Inc., Iflowsoft Solutions Inc. några av de främsta marknadskonkurrenterna. MLaaS-marknaden har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022. Med en CAGR beräknas denna marknad nå USD miljoner år 2029.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 19 september

Shell fördjupar AI-implementering för att skydda kortanvändare

Mobilitetsföretaget Shell har utökat sitt samarbete med The ai Corporation för att skydda förare från potentiella bedrägerier. Shell Business Mobility kommer att fortsätta att stödja Shell Card-användare genom AI-lösningar och skydda dem mot bedrägerier. Företaget har förlängt sitt samarbete med The ai Corporation för att kombinera dess Autopilot Machine Learning (APML) teknologi med RiskNet bedrägerihanteringsplattform. Genom detta samarbete kommer ai att hjälpa till att förbättra Shells förmåga att upptäcka och förebygga bedrägerier.

Direktlänk Dela Petrolplaza.com fördjupade 19 september

Marknaden för data science och maskininlärningsplattformar växer snabbt, enligt ny rapport

Marknaden för data science och maskininlärningsplattformar är en av de sektorer som växer snabbast. En grundlig analys av sektorn är avgörande för aktörer på marknaden. En marknadsundersökning och branschanalys granskar sektorn internationellt för perioden 2023 till 2030. Huvudkonkurrenterna på marknaden är IBM, Rapid Insight, TIBCO Software, Lexalytics, Databricks, MathWorks, SAS, Anaconda, RapidMiner, Google, Angoss, Microsoft, Domino Data Lab, Dataiku, Alteryx, KNIME, H20.ai och SAP. Marknaden är segmenterad baserat på slutanvändarindustri, typ och geografi. Marknaden för data science och maskininlärningsplattformar förväntas växa betydligt under prognosperioden 2023 till 2030.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 19 september

Artificiell intelligensmarknad förväntas expandera till 501813,57 miljoner USD till 2028

En omfattande 115-sidig rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) visar att marknaden väntas expandera med en CAGR på 39,73% under prognosperioden, och nå 501813,57 miljoner USD till 2028. Rapporten segmenterar marknaden efter applikationer, typer och regionala utsikter för prognosperioden 2023-2030. Tillämpningar inkluderar hälso- och sjukvård, finans, juridik, detaljhandel, reklam och media. Typer inkluderar hårdvara, mjukvara och tjänster. Regional analys omfattar Nordamerika, Europa, Asien-Stillahavsområdet, Sydamerika, Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 19 september

Artificiell intelligensmarknad förväntas växa kraftigt fram till 2028

En omfattande 104-sidig rapport om marknaden för artificiell intelligens (AI) har släppts. Rapporten analyserar marknadens storlek, andel och trender. Den globala AI-marknaden värderades till 59732,12 miljoner USD 2022 och förväntas expandera med en årlig tillväxttakt på 47,26% under prognosperioden, för att nå 609038,96 miljoner USD 2028. Rapporten segmenterar marknaden efter applikationer, typer och regionala utsikter för prognosperioden 2023-2030. Faktorer som driver AI-marknaden inkluderar den ökande efterfrågan på olika applikationer globalt. Marknaden för AI förväntas ha betydande tillväxt, med en imponerande årlig tillväxttakt under perioden 2023 till 2030.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 19 september

Konstgjord intelligens inom sjukvården förväntas växa kraftigt fram till 2030

En ny rapport om konstgjord intelligens (AI) inom sjukvården förutspår att marknaden kommer att växa kraftigt de kommande åren. 2023 uppskattas marknaden vara värd 3982,3 miljoner USD och förväntas öka till 31960 miljoner USD 2030, vilket motsvarar en årlig tillväxttakt (CAGR) på 41,5%. Rapporten segmenterar marknaden efter tillämpningar, typer och regioner. De ledande företagen inom AI inom sjukvården inkluderar Intel Corporation, Nvidia Corporation, Google, IBM Corporation, Microsoft Corporation, General Vision, Enlitic, Next IT och Welltok.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 19 september

Europeiska AI-startups halkar efter i investeringar jämfört med USA

Europeiska företag som arbetar med AI har sedan 2019 lyft nästan 1 miljard euro, vilket är betydligt mindre än de över 20 miljarder euro som USA har lyft. OpenAI, grundat av Elon Musk, har ensamt fått över 10 miljarder euro från Microsoft. Dock är det inte bara dåliga nyheter för Europa, då Asien bara har lyft strax under 750 miljoner euro under samma period. Bland städerna är San Francisco, där OpenAI har sitt huvudkontor, världens epicentrum för artificiell intelligens. London ligger på fjärde plats tack vare framgångar som Stability AI.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 18 september

Adobe Firefly nu tillgängligt för alla Creative Cloud-användare, prisändringar på väg

Adobe har gjort sitt Adobe Firefly och dess generativa AI-verktyg tillgängliga för alla Creative Cloud-användare. Firefly har varit tillgängligt i beta-testning i flera månader och har testats av många fotografer genom en betaversion av Photoshop. Den senaste versionen av Photoshop 2024 (Version 25) inkluderar nu Fireflys Generative Fill och Generative Expand. Adobe har också meddelat att det kommer att höja sina priser för Creative Cloud-prenumerationstjänsten från och med 1 november 2023. Detta gäller för Nordamerika, Centralamerika, Sydamerika och Europa. Det finns inga prisändringar utanför dessa områden.

Direktlänk Dela Photofocus fördjupade 18 september

AI-konsulttjänster förväntas växa kraftigt till 2030

Enligt en ny rapport väntas marknaden för AI-konsulttjänster växa kraftigt mellan 2023 och 2030. Tillväxten drivs av ökad efterfrågan från stora företag och små- och medelstora företag (SMEs). Rapporten identifierar flera ledande tillverkare globalt, inklusive INVOKE, LeaderGPU, Aispotters LLC, Softmax Data Inc., Opex Analytics Inc., Icreon, Gradient Ascent, AccelaBlue, Filament.ai, Netguru, Deloitte, CloudMile, Innominds, Accenture, EPAM Systems, Altoros, Botodata, BusinessOptics, ETIYA, GFAIVE, Beyond Key Systems, BasisAI, AIBridge ML Pvt Ltd, Elorian Solutions, Code Flow Tech LLP, BroadPoint, Calibraint Technologies, Brute Squad Services, ADDO AI och Centric Consulting. Marknaden i Nordamerika förväntas växa betydligt under prognosperioden, medan Europa också spelar en viktig roll i den globala marknaden.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 18 september

OpenAI öppnar sitt första kontor inom EU i Dublin

Det amerikanska artificiella intelligensföretaget OpenAI, företaget bakom chattbot-sensationen ChatGPT, meddelade på torsdagen att det kommer att öppna ett kontor i Dublin, dess första bas inom Europeiska unionen. ´Vi utökar vår närvaro i Europa med vårt nyaste kontor i Dublin´, läste ett kort uttalande som postades på OpenAIs bloggwebbplats. ´Vi planerar att växa ett team genom detta år i Irland som kommer att driva våra operationer, förtroende och säkerhet, gå till marknaden, säkerhetsengineering och juridiskt arbete som en del av vårt löpande åtagande att bättre betjäna den europeiska marknaden.´ Den irländska huvudstaden är redan värd för de europeiska huvudkontoren för Google, Meta, TikTok och X, tidigare Twitter, lockade av låg bolagsskatt och en högt utbildad engelsktalande arbetskraft. ´Styrkan i Irlands teknik- och uppstartsekosystem över Dublin och städer som Cork, Galway och Limerick har visat imponerande tillväxt och framsteg´, tillade OpenAI i bloggen. Gruppen sa att den var ´redo´ att stödja den irländska regeringens nationella artificiella intelligensstrategi, samtidigt som den arbetade tillsammans med Dublins teknikindustri, uppstartsföretag och forskningssamhälle. ´Irland blandar en begåvad arbetskraft med stöd för innovation och ansvarsfull företagstillväxt´, tillade OpenAI VD och ChatGPT skapare Sam Altman. ´Vi är glada för detta partnerskap när vi expanderar i Europa.´ OpenAI, som har sitt säte i San Francisco, öppnade i juni ett kontor i London, vilket markerade dess första försök utanför USA. Den brittiska huvudstaden har också kontor för teknikjättar som Google, LinkedIn och Meta. Nyligen tilldelade den indonesiska regeringen Altman sitt första ´Golden Visa´ - en vecka efter att programmet lanserades för att locka utländska investeringar till landet.

Direktlänk Dela Thejakartapost.com fördjupade 18 september

Detaljerad rapport om marknaden för maskininlärningsoperationer (MLOps) fram till 2030

En detaljerad rapport om marknaden för maskininlärningsoperationer (MLOps) fram till 2030 ger en omfattande analys av marknadsstorlek, andel, intäkter, segment, drivkrafter, trender, tillväxt och utveckling. Rapporten belyser närvaron av begränsande faktorer och regionala industrier som kan påverka marknadstillväxttrenderna bortom prognosperioden 2030. Rapporten ger värdefulla insikter och strategier för att hjälpa företag att navigera i den komplexa marknadsmiljön och maximera ROI. Den erbjuder en djupgående analys av marknadens konkurrenslandskap, inklusive nyckelindustriaktörer, marknadsandel och konkurrensstrategier.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 18 september

Maskininlärningsmarknaden förväntas expandera med en CAGR på 48,64% till 2028

Den nyligen publicerade rapporten Machine Learning Market Report 2023 ger en omfattande översikt över marknadens nuvarande status, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten undersöker nyckeltrender och marknadssegmenteringar efter typer [Cloud, On-Premises] och applikationer [BFSI, Healthcare and Life Sciences, Retail, Telecommunication, Government and Defense, Manufacturing, Energy and Utilities]. Den globala marknaden för maskininlärning värderades till 14304,85 miljoner dollar 2022 och förväntas expandera med en CAGR på 48,64% under prognosperioden, och nå 154282,83 miljoner dollar 2028. Rapporten inkluderar även flera nya tillägg, som: Marknadstrender, Konkurrenslandskap, Konsumentbeteende, Marknadssegmentering, Marknadsprognos, Regional analys, Tekniska framsteg.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 18 september

Marknaden för AI-baserade medicinska enheter väntas växa kraftigt mellan 2023 och 2030, enligt en ny forskningsrapport. Rapporten analyserar marknaden baserat på regioner, applikationer och typer. Applikationer inkluderar sjukhus och vårdgivare, patienter, läkemedels- och bioteknikföretag, vårdgivare och andra. Typer av AI inkluderar maskininlärning, naturlig språkbehandling, kontextmedveten databehandling och datorseende. De största tillverkarna av AI-baserade medicinska enheter inkluderar NVIDIA Corporation, Philips, Micron Technologies, Siemens Healthineers AG, Johnson & Johnson, Medtronic och GE Healthcare.

Digital Journal fördjupade 18 september

AI-känslomässig igenkänning marknaden förväntas nå $2382,1 miljoner år 2028

Den globala marknaden för AI-känslomässig igenkänning väntas växa med en CAGR på 18,15 % under prognosperioden och nå 2382,1 miljoner dollar år 2028, upp från 875,88 miljoner dollar år 2022. Känslomässig igenkänning är processen att identifiera mänskliga känslor, oftast från ansiktsuttryck och verbala uttryck, med tekniker från områden som signalbehandling, maskininlärning och datorseende. Rapporten belyser också den konkurrensutsatta landskapet, inklusive ledande spelare som IBM, IFlytek, Kairos AR, Realeyes och Apple.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 18 september

Ny rapport förutspår tillväxt för marknaden för data- och maskininlärningsplattformar

360 Research Reports har publicerat en ny rapport som förutspår en betydande tillväxt för marknaden för data- och maskininlärningsplattformar mellan 2023 och 2030. Rapporten analyserar marknaden utifrån slutanvändare (små, medelstora och stora företag), typer och geografiska regioner. Bland de största tillverkarna av dessa plattformar nämns Domino Data Lab, Dataiku, Lexalytics, TIBCO Software, Rapid Insight, Google, Microsoft, SAS, H20.ai, Anaconda, Alteryx, MathWorks, SAP, Databricks, KNIME, IBM, RapidMiner och Angoss. Rapporten undersöker också marknadens storlek, konkurrenslandskap, senaste status och utvecklingstrender.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 september

AI och maskininlärning transformerar global bankindustri

Den globala bankindustrin genomgår en djupgående omvandling, drivet av tekniska framsteg, förändrade kundförväntningar och regulatoriska utvecklingar. Banker över hela världen omfamnar digitala kanaler, samarbetar med fintech-startups och teknikföretag, anpassar sig till förändrade regulatoriska ramverk och fokuserar på att förbättra kundupplevelsen. AI och maskininlärning spelar en central roll i denna transformation, med tillämpningar som chatbots, bedrägeridetektering, kreditvärdering, personaliserade finansiella tjänster och riskhantering. Företag som utvecklar maskininlärning spelar en avgörande roll i formandet av bankindustrins framtid.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 17 september

Ny rapport om marknaden för videoanalys och artificiell intelligens publicerad av 360 Research Reports

360 Research Reports har publicerat en ny rapport med titeln ´Videoanalys och Artificiell Intelligens Marknad´ för slutanvändare (BFSI, stadsövervakning, kritisk infrastruktur, utbildning, gästfrihet och underhållning, tillverkning, försvar och gränsövervakning, detaljhandel och konsumentvaror, trafikledning, transport, andra), typer (TYPE1), region och global prognos till 2023-2030. Rapporten presenterar kvalitativa och kvantitativa perspektiv på SWOT- och PESTLE-analys baserat på geografiska regioner och industrisegment. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek för videoanalys och artificiell intelligens, segmentstorlek (huvudsakligen inklusive produkttyp, tillämpning och geografi), konkurrentlandskap, aktuell status och utvecklingstrender. Dessutom tillhandahåller rapporten detaljerad kostnadsanalys, leveranskedja.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 september

Maskininlärning som en tjänst (MLaaS) marknaden växer globalt, prognos till 2031

En ny forskningsrapport visar den globala marknaden för Maskininlärning som en tjänst (MLaaS) och dess kommersiella möjligheter fram till 2031. Rapporten inkluderar en analys av hur COVID-19 påverkat marknaden och hur företag kan övervinna hoten som pandemin har medfört. De stora aktörerna på MLaaS-marknaden inkluderar ISHIR, IBM, Google, Microsoft och Amazon. MLaaS-marknaden har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en beräknad CAGR på procent. Marknaden förväntas nå USD miljoner år 2029.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 17 september

Ny rapport förutspår tillväxt inom Data Science och Machine Learning Service Market 2023-2030

360 Research Reports har publicerat en ny rapport med titeln ´Data Science and Machine Learning Service Market´ av slutanvändare (bank, försäkring, detaljhandel, media och underhållning), typer (TYPE1), region och global prognos till 2023-2030. Rapporten presenterar också kvalitativa och kvantitativa perspektiv på SWOT och PESTLE-analys baserat på geografiska regioner och industrisegment. De största tillverkarna av Data Science och Machine Learning Service Market globalt är Bigml, Hewlett-Packard Enterprise Development, International Business Machine, Amazon Web Services, Mango Solutions, Fico, Google, LatentView Analytics, ZS, Microsoft och AtandT DataScience.com.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Snabb tillväxt förväntas på marknaden för artificiell intelligens för säkerhet mellan 2023 och 2030

Marknaden för artificiell intelligens (AI) för säkerhet är en av de snabbast växande och det är avgörande för aktörer på marknaden att först göra en grundlig analys av sektorn. Forskningsrapporten analyserar AI för säkerhetsmarknaden globalt för perioden 2023 till 2030. Huvudkonkurrenterna på marknaden inkluderar Juniper Network, Inc, Cisco Systems Inc, Facebook Inc, Broadcom Inc. (Symantec Corporation), Xilinx, Inc, Samsung Electronics Co., Ltd, IBM Corporation, Fortinet, Inc, ThreatMetrix Inc (RELX Group), F-Secure Corporation, Micron Technology, Inc, Nvidia Corporation, Tech Mahindra Limited. Marknaden är segmenterad baserat på slutanvändarindustri (regering och försvar, detaljhandel, BFSI, tillverkning, hälso- och sjukvård, fordons- och transport, andra), typ (nätverkssäkerhet, applikationssäkerhet, molnsäkerhet) och geografi.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Artificiell intelligens inom utbildningssektorn växer snabbt

Marknaden för artificiell intelligens (AI) inom utbildningssektorn är en av de snabbast växande sektorerna. Marknadsforskningsrapporten analyserar AI inom utbildningssektorn globalt från 2023 till 2030. Huvudkonkurrenterna på marknaden är bland andra Google, IBM, Pearson, Microsoft, AWS, Nuance, Cognizant, Metacog, Quantum Adaptive Learning, Querium, Third Space Learning, Aleks, Blackboard, BridgeU, Carnegie Learning, Century, Cognii, DreamBox Learning, Elemental Path, Fishtree, Jellynote, Jenzabar, Knewton och Luilishuo. Marknaden är segmenterad baserat på slutanvändarindustri (högre utbildning, primär- och sekundärutbildning), typ (maskininlärning och djupinlärning, naturligt språkbehandling) och geografi (Asien-Stilla havsområdet, Nordamerika, Europa, Sydamerika och Mellanöstern och Afrika).

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Marknaden för artificiell intelligens inom flygindustrin förväntas växa med 11,1% årligen från 2023 till 2030

Marknaden för artificiell intelligens inom flygindustrin förväntas växa årligen med 11,1% från 2023 till 2030. Rapporten, som är 148 sidor lång, analyserar marknadens nuvarande tillstånd och förutser dess framtida tillväxt. Flera företag, inklusive Airbus, Amazon, Boeing, Garmin, GE, IBM, Intel, Lockheed Martin, Microsoft och Thales, är aktivt involverade i utvecklingen av AI-lösningar för flygindustrin. Dessa företag bidrar till marknadens tillväxt genom att utveckla AI-drivna system för flygunderhåll och prediktiv analys, förbättra flygoperationer och säkerhet genom AI-algoritmer för autonom flygning och kollisionsskydd, och förbättra flygplansdesign och tillverkningsprocesser med hjälp av AI-baserade simuleringar och optimeringar.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Omfattande rapport om marknaden för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer släppt

Statsndata har släppt en omfattande rapport om insamling, analys och tolkning av data för marknaden för maskininlärningsrekommendationsalgoritmer. Rapporten betonar vikten av att utnyttja sådana data för att främja inte bara enskilda företags tillväxt, men också hela tjänsteindustrins framsteg. Rapporten ger en noggrann översikt över marknaden och spårar nyligen utveckling och innovationer. Nyckelindustriaktörer, inklusive Microsoft, Recombee, Alibaba, Volcengine, Tencent, Huayu Cloud, Cloud Cube Data och IdoSell, presenteras framträdande i rapporten.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 16 september

Global AI i företagsmarknaden förväntas nå 1,5 biljoner dollar 2028

Enligt en rapport från Infinity Business Insights förväntas den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) i företag nå 1,5 biljoner dollar 2028, med en årlig tillväxttakt på 43,3% från 2023 till 2028. Rapporten belyser hur AI har omvandlat företagsverksamhet och beslutsfattande, med AI-lösningar som erbjuder insikter baserade på data, automatisering och förbättrad effektivitet. Nyckelmarknadsaktörer som nämns i rapporten inkluderar Google, Microsoft, IBM, Amazon Web Services, Nuance, Verint, DataRobot, SAS, MathWorks, Digital Reasoning, Cloudera, IPsoft, Uniphore, Kasisto och iFLYTEK.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Microsofts kommande produkter kan inkludera uppdaterade Surface-enheter

Microsofts kommande evenemang den 21 september kommer att fokusera på företagets AI, men det förväntas också att ny Surface-hårdvara kommer att presenteras. Enligt bilder och information från WinFuture.de baserat på återförsäljarinformation i Europa, kan vi förvänta oss Surface Laptop Go 4 och Surface Laptop Studio 2, små till måttliga uppdateringar av deras föregångare. Det förväntas också att det kommer en ny modell av företagets Surface Pro-tablett. Studio, som lanserades 2021, kommer rapporteras få en uppdatering till processorn och grafiken. Dessutom kan det bli en ökning av lagringskapaciteten upp till en 2TB SSD, ett nytt maximum på 64GB LPDDR5X-minne och tillägget av ett micro SD-kortplats och USB-A-anslutning.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 16 september

LegalTech Artificial Intelligence-marknaden förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2030

LegalTech Artificial Intelligence-marknaden förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2030. Förbättringar inom riskhantering, styrning och företagsomvandlingsprocesser har bidragit till denna tillväxt. Företag som ROSS Intelligence, Judicata, IBM Corporation och FiscalNote har varit viktiga tillverkare inom marknaden. Marknaden har sett tekniska innovationer och framsteg som har optimerat produktens prestanda och gjort den mer använd i nedströmsändanvändare. Rapporten erbjuder en detaljerad kostnadsanalys och leveranskedja, samt en konkurrensanalys.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Marknadsutsikter för artificiell intelligens i plattform som en tjänst (PaaS) 2023-2030

En ny rapport visar kommersiella möjligheter och inkomstprognoser för marknaden för artificiell intelligens i plattform som en tjänst (PaaS) under de kommande åren. Marknaden har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en CAGR på procent. Det uppskattas att marknaden kommer att nå USD miljoner år 2029. Rapporten fokuserar på marknadsstorlek, segmentstorlek (inklusive produkttyp, tillämpning och geografi), konkurrentlandskap, nyligen status och utvecklingstrender. Dessutom ger rapporten strategier för företag att övervinna hot från COVID-19.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Kunstgjord intelligens på rättegångsfinansieringsmarknaden växer globalt fram till 2030

En ny forskningsrapport visar kommersiella möjligheter och intäktsprognoser för marknaden för konstgjord intelligens (AI) inom rättegångsfinansiering från 2023 till 2030. Rapporten inkluderar data om marknadsstorlek, segmentstorlek, konkurrentlandskap, aktuell status och utvecklingstrender. Den täcker också strategier för företag att övervinna hot som orsakats av COVID-19. Marknaden för AI inom rättegångsfinansiering har vuxit från USD miljoner till USD miljoner från 2017 till 2022, med en årlig tillväxttakt (CAGR) av procent. Marknaden beräknas nå USD miljoner år 2029.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Legal Tech Artificial Intelligence-marknaden förväntas växa till 62689,11 miljoner USD år 2028

Marknaden för Legal Tech Artificial Intelligence, en av de snabbast växande sektorerna, beräknas expandera med en CAGR på 33,63% under prognosperioden och nå ett värde av 62689,11 miljoner USD år 2028, från 11011,72 miljoner USD 2022. Marknaden är segmenterad efter slutanvändarindustri (advokater, kunder), typ (dokumenthanteringssystem, praxis- och ärendehantering, kontrakthantering, IP-hantering, juridisk forskning, juridisk analys, cybersäkerhet, prediktiv teknologi) och geografi (Asien-Stilla havet, Nordamerika, Europa, Sydamerika, Mellanöstern och Afrika). Nyckelaktörer på marknaden inkluderar LexMachina, FiscalNote, Judicata, Luminance T, eBREVIA, Justia, Knomos Knowledge Management Inc., Lawgeex, Catalyst Repository Systems, Casetext Inc., Blue J Legal, Loom Analytics, LEVERTON, Legal Robot Inc. och Everlaw.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

Utbildningsverktyg med AI: Marknadstrender och tillväxtutsikter för 2023

En forskningsstudie med titeln “Education AI Tools Market 2023 Trends” ger en omfattande analys av den nuvarande marknadssituationen och potentiella framtida möjligheter. Marknaden för utbildningsverktyg med AI är en dynamisk och mångfacetterad industri som omfattar en mängd produkter och tjänster. Denna marknad spelar en avgörande roll i olika sektorer, inklusive teknologi, hälso- och sjukvård, finans och konsumentvaror. Syftet med denna marknadsrapport är att ge en omfattande analys av marknaden för utbildningsverktyg med AI, inklusive en översikt över marknaden, segmentering, viktiga aktörer och tillväxtutsikter.

Direktlänk Dela IVF News Direct fördjupade 16 september

Maskininlärningskurser Marknadsinsikter 2023: Omfattande analys av storlek, andelar, intäkter och tillväxttrender

En omfattande rapport om marknaden för maskininlärningskurser fram till 2023 ger en komplett analys av marknadens storlek, andelar, intäkter, olika segment, trender, tillväxt och utveckling. Rapporten belyser även begränsande faktorer och regional industriell närvaro som kan påverka marknadens tillväxttrender bortom prognosperioden 2030. Rapporten ger värdefulla insikter och strategier som kan hjälpa företag att navigera på marknadens komplexa landskap och maximera sin avkastning på investeringar. Rapporten innehåller även en konkurrenslandskapsanalys, som ger insikter i framstående spelare med betydande marknadsandelar.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 september

AI-marknaden förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2030, enligt 360 Research Reports

360 Research Reports har publicerat en ny rapport med titeln ´Artificial Intelligence Market´ som prognostiserar marknadens tillväxt mellan 2023 och 2030. Rapporten visar att den globala AI-marknaden förväntas öka betydligt under prognosperioden. 2022 var marknaden värd 59732,12 miljoner dollar och förväntas nå 323964,51 miljoner dollar 2028, med en CAGR på 32,55% under perioden 2022-2028. De största tillverkarna av AI globalt inkluderar Intel Corporation, International Business Machines Corporation, Apple Inc., CloudMinds Technology Inc., SenseTime, Alphabet Inc., AIBrain, Banjo, Microsoft Corporation, Anki, UBTECH Robotics, Inc., Megvii Technology Limited, Nvidia Corporation, Amazon.com, Inc. och CloudWalk Technology Co., Ltd.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 september

Automatiserad maskininlärning (AutoML) marknad förväntas växa betydligt fram till 2030

360 Research Reports har publicerat en ny rapport om den globala marknaden för automatiserad maskininlärning (AutoML) fram till 2030. Rapporten fokuserar på användning inom sektorerna bank, finansiella tjänster och försäkring (BFSI), informationsteknik (IT) och telekom, hälso- och sjukvård, regering, detaljhandel och tillverkning. Marknaden väntas växa betydligt mellan 2023 och 2030, särskilt i Nordamerika och Europa. De största tillverkarna av AutoML inkluderar SAS Institute Inc, dotData Inc, Determined AI, DataRobot Inc, EdgeVerve Systems Limited, Squark, Aible Inc, Big Squid Inc, H2O.ai Inc, Google LLC, Microsoft Corporation och Amazon Web Services Inc.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 september

360 Research Reports har publicerat en ny rapport med titeln ´Artificial Intelligence (AI) in Real Estate Market´ av slutanvändare (stora företag, små och medelstora företag (SMEs)), Typer (TYPE1), Region och Global prognos till 2023-2030. Rapporten presenterar kvalitativa och kvantitativa perspektiv på SWOT och PESTLE-analys baserat på geografiska regioner och industrisegment. Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom fastigheter förväntas öka avsevärt under prognosperioden, mellan 2023 och 2030. Rapporten fokuserar på storleken på marknaden för artificiell intelligens (AI) inom fastigheter, segmentstorlek (huvudsakligen täcker produkttyp, ansökan och geografi), konkurrentlandskap, senaste status och utvecklingstrender.

Benzinga fördjupade 15 september

Marknadsanalys för artificiell intelligens (AI) för säkerhet 2023-2031

En ny forskningsrapport förutspår betydande tillväxt inom marknaden för artificiell intelligens (AI) för säkerhet mellan 2023 och 2031. Rapporten analyserar marknadens storlek, tillväxttakt, distribution, ledande företag och varumärken, samt segmentering efter region, typ och tillämpning. Bland de ledande tillverkarna inom industrin finns Amazon, Fortinet, Google, IBM, Intel, Micron Technology, Nvidia, Palo Alto Networks, Samsung Electronics, iCare, Soar, Zhejiang Dahua Technology, Ping An Technology, NetPosa, Hikvision, Reconova och Uniview.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 september

Ny studie förutspår tillväxt i AI-konsultmarknaden till 2031

En ny forskningsstudie av Market Research Inc förutspår tillväxt inom marknaden för AI-konsultation mellan 2023 och 2031. Studien ger en omfattande bild av den konkurrensutsatta marknaden samt en djupgående analys av leveranskedjan för att hjälpa företag identifiera stora förändringar i branschpraxis. Rapporten granskar också den nuvarande statusen för AI-konsultindustrin, samt förväntad framtida tillväxt, tekniska framsteg, investeringsmöjligheter, marknadsekonomi och finansiella data. Studien gör en noggrann undersökning av marknaden och erbjuder insikter baserat på en SWOT-analys av branschen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 september

Ny rapport publicerad om den globala marknaden för artificiell intelligens

360 Research Reports har publicerat en ny rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) med prognoser fram till 2030. Rapporten tar upp användningen av AI inom olika sektorer, inklusive hälso- och sjukvård, finans, juridik, detaljhandel, reklam och media, bil- och transport, jordbruk och tillverkning. Bland de största tillverkarna av AI globalt nämns Alphabet, Nvidia, Blue Frog Robotics, Kuka, Softbank, IBM, Fanuc, Harman International Industries, Amazon, Intel, Microsoft, ABB, Promobot, Hanson Robotics och Xilinx. Rapporten förutspår att AI-marknaden kommer att växa betydligt mellan 2023 och 2030, drivet av teknisk innovation och ökad användning.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 september

AI-hårdvarumarknaden förväntas växa med över 37,5% fram till 2027

AI-hårdvarumarknaden värderades till cirka 9,8 miljarder dollar 2019 och förväntas växa med en hälsosam tillväxttakt på mer än 37,5% under prognosperioden 2020-2027. AI-hårdvaran har tre huvuddelar, inklusive dator, lagring och nätverk. Faktorer som ökad efterfrågan på big data och analys, teknisk utveckling inom AI-hårdvara, samt hög acceptans av AI-hårdvara inom bank och IT & Telecom är några av de faktorer som ansvarar för marknadens CAGR under prognosperioden. Begränsad tillgänglighet av expertis och FoU-aktiviteter är de största faktorerna som begränsar marknadstillväxten under prognosperioden 2020-2027.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 september

Artificiell intelligens inom media och underhållning förväntas växa kraftigt fram till 2030

360 Research Reports har publicerat en ny rapport med titeln ´Artificiell intelligens (AI) inom media och underhållning´ som prognostiserar marknadens utveckling fram till 2030. Rapporten behandlar olika användningsområden för AI inom sektorn, inklusive spel, detektering av falska historier, plagiatdetektering, personalisering, produktionsplanering och -hantering, försäljning och marknadsföring samt talangidentifiering. Bland de största tillverkarna av AI för media och underhållning nämns Sentient Technologies, IBM Corporation, Intel Corporation, Microsoft Corporation, NVIDIA Corporation, Numenta Inc. och Google Inc. Rapporten förutspår att marknaden kommer att växa avsevärt mellan 2023 och 2030.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 15 september

Svåra tider framöver för Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikmarknad

Människan kämpar mot två pandemier samtidigt, hälsa och ekonomi. Datalys kämpar för att rädda sektorer och företag inom Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikindustrin från en bokstavlig smältning. Trots situationen har forskningsteamet lyckats samla den senaste informationen om Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikrapporten. Studien ger information om marknadstrender och utveckling, drivrutiner, kapaciteter, teknologier och förändringar i Maskininlärning Drift och Underhåll Teknikrapporten.

Direktlänk Dela IVF News Direct fördjupade 15 september

OpenAI öppnar kontor i Dublin

OpenAI, det amerikanska artificiella intelligensföretaget bakom chattbotten ChatGPT, meddelade på torsdagen att det kommer att öppna ett kontor i Dublin, dess första bas inom Europeiska unionen. ´Vi växer vår närvaro i Europa med vårt nyaste kontor i Dublin,´ läste ett kort uttalande postat på OpenAI:s bloggwebbplats. Dublin är redan värd för de europeiska huvudkontoren för Google, Meta, TikTok och X, tidigare Twitter, lockade av låg företagsskatt och en högutbildad engelsktalande arbetskraft. OpenAI meddelade att de är ´redo´ att stödja den irländska regeringens nationella strategi för artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 14 september

Världen denna vecka: Globala politiska händelser och frågor

Världen denna vecka diskuterar flera globala frågor och politiska händelser. I Europa närmar sig den hårdhögra allt närmare makten och påverkar politiken utan att behöva gå med i regeringar. I USA fortsätter Hunter Bidens problem och en ny riksrättsaga. I Asien breddar Narendra Modi Indiens regionala klyftor och Vladimir Putin söker vapen från Nordkorea. I Kina lanserar regeringen en kampanj mot medicinsk korruption. I Mellanöstern och Afrika är politikernas dödliga försummelse i Marocko och Libyen ett problem. I Storbritannien har ekonomisk inaktivitet blivit ett unikt problem.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 14 september

Helsing, AI-startup för försvar stödd av Spotify-grundaren, tar in €209 miljoner i serie B-finansiering

Helsing, en AI-startup för försvar, har säkrat €209 miljoner ($223 miljoner) i en serie B-finansieringsrunda ledd av General Catalyst. Saab, den svenska tunga industrin och försvarsgruppen, ansluter sig som strategisk investerare. Investeringen kan potentiellt göra Helsing till det största europeiska AI-företaget och även det största europeiska försvarsteknik-unicornet. Helsing har tidigare utökat i Europa genom att arbeta nära med regeringar. I juni i år valde den tyska regeringen Helsing och Saab att tillhandahålla AI-aktiverade elektroniska krigföringsförmågor för Eurofighter-jetfightern.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 14 september

OpenAI öppnar första kontoret i EU för att stärka sin närvaro och inflytande

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, planerar att öppna sitt första kontor i Europeiska unionen (EU) i Dublin, Irland. Detta steg kommer när företaget förbereder sig för att navigera genom regulatoriska hinder och etablera närmare band med europeiska lagstiftare och kunder. OpenAI rekryterar aktivt för flera nyckelpositioner i Dublin, vilket understryker företagets åtagande att hantera frågor relaterade till integritet och dataskydd. Organisationen förbereder sig aktivt för den kommande EU AI Act, som kommer att lägga grunden för AI-regler i Europa.

Direktlänk Dela Robots.net fördjupade 14 september

OpenAI öppnar nytt kontor i Dublin för att utöka sin närvaro i Europa

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, utökar sin närvaro i Europa med ett nytt kontor i Dublin, Irland, som planeras vara operationellt vid årets slut. Detta steg kommer när företaget vill bredda sin närvaro på den europeiska marknaden. Beslutet stämmer överens med OpenAIs vision att utnyttja potentialen hos artificiell intelligens för att förbättra globala samhällen. Dublin-kontoret kommer att bli en central hub för olika operativa aspekter, inklusive förtroende och säkerhet, go-to-market-strategier, säkerhetsingenjörskap och juridiska funktioner. Sam Altman, VD för OpenAI, uttryckte entusiasm över detta strategiska drag. Han underströk vikten av att samarbeta med Dublin, en stad i framkant av teknisk utveckling. Michael Lohan, VD för IDA Ireland, välkomnade OpenAIs beslut att etablera sin europeiska närvaro i Dublin. Lohan betonade Irlands ställning som en central hub för administrativa, regulatoriska och innovativa strävanden, särskilt för ledare inom digital industri.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 14 september

Maskininlärning inom utbildning förväntas växa kraftigt fram till 2031

En omfattande marknadsundersökningsrapport analyserar noggrant marknaden för maskininlärning inom utbildning, och utforskar de faktorer som driver dess tillväxt, de hinder den möter och de möjligheter den presenterar. Rapporten granskar den konkurrenskraftiga landskapet och identifierar lovande tillväxtutsikter i både etablerade och framväxande segment och regioner. COVID-19-pandemin har negativt påverkat flera branscher, inklusive marknaden för maskininlärning inom utbildning, över hela världen. Den globala marknaden för maskininlärning inom utbildning förväntas maximera vid slutet av 2031, med en betydande CAGR under 2023-2031.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 14 september

Maskininlärning i bilmarknaden förutspås ha en lovande framtid, enligt ny rapport

En nyligen publicerad rapport om ´Maskininlärning i bilmarknaden´ förutspår en lovande framtid för global maskininlärning inom bilindustrin de kommande fem åren. Rapporten, som är 113 sidor lång, ger en grundlig beskrivning av marknadens nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Den täcker även nyckeltrender, marknadssegmenteringar, drivande faktorer och geografisk analys. Rapporten innehåller mer än bara fakta och siffror, den fungerar också som ett strategiskt navigationshjälpmedel och vägleder beslutsfattande på denna konkurrensutsatta marknad.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 14 september

OpenAI öppnar kontor i Dublin som en del av global expansion

OpenAI, en ledande aktör inom artificiell intelligens, har nyligen avslöjat sin senaste satsning - ett kontor i Dublin. Detta kommer efter att ha etablerat sitt huvudkontor i San Francisco och introducerat sitt Londonkontor tidigare i år. Dublin-kontoret börjar sina operationer med ett litet team, men OpenAI har större planer för sin närvaro i Dublin och avser att snart utöka sin arbetsstyrka. Jason Kwon, Chief Strategy Officer, betonar företagets engagemang för en försiktig och mätt expansionstrategi.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 14 september

OpenAI expanderar till Europa med nytt kontor i Dublin

OpenAI, ett ledande laboratorium för forskning inom artificiell intelligens, har nyligen meddelat att de expanderar till Europa genom att öppna ett nytt kontor i Dublin, Irland. Detta ses som ett betydande steg i OpenAIs resa för att bättre förstå, tjäna och samarbeta med europeiska partners, användare och kunder. Beslutet att etablera en europeisk närvaro i Dublin har varmt välkomnats av IDA Irland, som ser det som ett bevis på Irlands engagemang för att främja ett blomstrande AI-ekosystem. Företagets expansionsplan inkluderar att växa ett team i Irland under året för att stödja olika verksamheter. Dessa verksamheter omfattar förtroende och säkerhet, go-to-market-strategier, säkerhetsingenjörskap och juridiskt arbete. Genom att etablera en närvaro i Dublin siktar OpenAI på att vara närmare sina europeiska partners och kunder, vilket förbättrar dess förmåga att möta deras behov mer effektivt och effektivt. OpenAIs flytt till Dublin handlar inte bara om att sätta upp ett kontor; det handlar om att bygga relationer och främja samarbete. Företaget har uttryckt sin beredskap att arbeta med den irländska regeringen för att stödja deras nationella AI-strategi. Detta samarbete kommer att innebära att arbeta med branschen, startups och forskare för att främja AI-utveckling och implementering i Irland och över hela Europa.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 14 september

Forskningsrapport ger omfattande analys av AI-dubbingsverktygsmarknaden

En forskningsrapport om AI-dubbingsverktyg ger en omfattande analys av marknadsstorlek, andel, översikt och tillväxtutsikter som påverkar marknadstillväxten. Rapporten täcker ett brett spektrum av aspekter, såsom marknadsdynamik, analys av konkurrenters marknadsandel, marknadens värde och volym, SWOT-analys, produktjämförelser, nyutvecklingar av nyckelaktörer och potentiella möjligheter. Marknaden har bedömts utifrån fyra indikatorer i marknadsdynamikens kapitel, inklusive drivkrafter, begränsningar, nyckeltrender och utmaningar. Rapporten ger även detaljerade uppgifter om faktorer som ökad efterfrågan från utvecklingsländer och innovationer inom olika industrier som förväntas driva marknaden till en ny nivå.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 14 september

Indiska marknadsförare känner sig överväldigade av inlärningskurvan för generativ AI, enligt Canva-undersökning

Enligt Global CreAItivity Survey, publicerad av Canva, känner sig 97% av ledarna inom marknadsföring och kreativa yrken bekväma med uppgången av generativ AI, men 75% av dem i Indien känner sig överväldigade av inlärningskurvan för att anta det. Undersökningen tillägger vidare att 72% av ledarna inom kreativa byråer och marknadsförare säger att generativ AI sparar deras team minst två till tre timmar per vecka. Marknadsförare oroar sig också för riskerna med att använda generativ AI, med 77% av marknadsförarna och de kreativa ledarna i Indien oroade över förlusten av kunddata vid användning av den.

Direktlänk Dela Campaign Asia fördjupade 13 september

Omfattande rapport om MLOps-marknaden släppt av Statsndata

Statsndata har släppt en omfattande rapport om insamling, analys och tolkning av data från marknaden för Machine Learning Operations (MLOps). Rapporten betonar vikten av att utnyttja sådana data för att främja inte bara individuell företagstillväxt, utan även den övergripande utvecklingen av hela IT-telekomindustrin. Nyckelaktörer inom industrin, inklusive IBM, DataRobot, SAS, Microsoft, Amazon, Google, Dataiku, Databricks, HPE, Lguazio, ClearML, Modzy, Comet, Cloudera, Paperpace, Valohai, framhävs i rapporten.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 13 september

Global Market Vision publicerar rapport om marknaden för AI-verktyg

En nyligen publicerad rapport om marknaden för artificiell intelligens (AI) verktyg har utfärdats av Global Market Vision. Rapporten undersöker de viktigaste drivkrafterna för tillväxten på AI-verktygsmarknaden under prognosperioden och analyserar de faktorer som kan hindra marknadstillväxten i framtiden. Rapporten betonar också potentiella möjligheter för marknadsaktörer och framtida trender på marknaden genom en logisk och beräknande studie av det förflutna och nuvarande marknadsscenario. Bland de stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten finns IBM, Intel, Nuance Communications, iFlytek, Microsoft, Salesforce, ZTE Corporation, Infosys Limited, H2O.ai, Oracle, Autodesk, Nvidia, Google, AWS, GE Healthcare, Siemens Healthineers, Medtronic, Agribotix, The Climate Corporation, Mavrx, Awhere och Precision Hawk.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 13 september

Statsndata släpper rapport om AI och avancerad maskininlärning

Statsndata har publicerat en omfattande rapport om insamling, analys och tolkning av data inom artificiell intelligens (AI) och avancerad maskininlärning. Rapporten betonar vikten av att använda sådana data för att främja inte bara enskilda företags tillväxt, men också hela IT- och telekomindustrins framsteg. Rapporten ger en genomgående översikt över marknaden för AI och avancerad maskininlärning, inklusive dess definition, tillämpningar, utveckling och tillverkningsteknik. Den spårar nyligen utveckling och innovationer på marknaden och ger insikter i hur företag kan övervinna utmaningar i sin strävan efter tillväxt.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 13 september

Årlig debatt om EU:s tillstånd: Ursula von der Leyen svarar på frågor

Under den årliga debatten om EU:s tillstånd diskuterade Europaparlamentets ledamöter kommissionens arbete och framtida planer fram till EU-valet 2024. Ursula von der Leyen, EU-kommissionens ordförande, talade om EU:s omvandling sedan 2019, den gröna given, utfasningen av fossila bränslen, artificiell intelligens och EU:s stöd till Ukraina. Ledamöter från olika politiska grupper framförde sina prioriteringar och synpunkter, bland annat ekonomisk tillväxt, migration, försvarsunion, klimatförändringar och rättsstatens principer.

Direktlänk Dela European Parliament fördjupade 13 september

AI-marknaden väntas växa avsevärt mellan 2023 och 2030

Artificiell intelligens (AI) används allt mer inom olika branscher, inklusive marknadsföring. AI-marknadsföring använder kunddata och maskininlärning för att förbättra kundresan och förutse kundbeteende. Den globala AI-marknaden förväntas uppleva betydande tillväxt mellan 2023 och 2030, med Nordamerika och Europa som spelar avgörande roller i denna tillväxt. Stora tillverkare av AI inkluderar NVIDIA, Samsung Electronics, Intel, Baidu och Alphabet. Marknaden är uppdelad i olika typer, inklusive molnbaserade och lokala AI-lösningar.

Direktlänk Dela Game Is Hard fördjupade 13 september

Betydande tillväxt förväntas för AIoT-marknaden mellan 2023 och 2030

En ny forskningsrapport förutspår en betydande tillväxt för marknaden för Artificial Intelligence of Things (AIoT) mellan 2023 och 2030. Rapporten, som sträcker sig över 122 sidor, ger en djupgående analys baserad på regioner, applikationer (stora företag, små och medelstora företag (SME)) och typer (mjukvara, hårdvara, integrerade plattformar, tjänster). De största tillverkarna av AIoT globalt inkluderar Sharp Global, Hewlett Packard Enterprise, Axiomtek, NXP, Amazon Inc., Analog Devices Inc., Cisco Systems, Huawei Technologies Co. Ltd., IBM Corporation och Pinnacle Solutions, Inc. Marknaden förväntas växa betydligt i Nordamerika och Europa på grund av hög teknologisk adoption och närvaron av stora aktörer.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 13 september

Global studie om mjukvarumarknaden för maskininlärning

En ny global studie av mjukvarumarknaden för maskininlärning har släppts av Global Market Vision. Rapporten utvärderar marknadsrisker, belyser möjligheter och ger stöd för strategiska och taktiska beslut. Den ger viktig statistik om marknadsstatus för ledande aktörer inom mjukvarumarknaden för maskininlärning och erbjuder information om marknadstrender och utveckling, tillväxtdrivare, teknologier och den förändrade investeringsstrukturen på den globala mjukvarumarknaden för maskininlärning. Rapporten använder effektiva grafiska presentationsmetoder, som grafer, diagram, tabeller och bilder för bättre förståelse.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 13 september

Generativ AI kan öka produktiviteten med 50% men många företag planerar att förbjuda dess användning

Generativ AI (GenAI) har potential att öka produktiviteten med upp till 50%, enligt Teradata Chief Product Officer Hillary Ashton. GenAI kan också ha en ekonomisk inverkan på mellan $2,6 och $4,4 biljoner årligen, enligt en rapport från McKinsey. Deloitte rapporterar att 42% av företagen för närvarande experimenterar med GenAI, med 15% som aktivt införlivar det i sin affärsstrategi. En studie från McKinsey fann att 79% av respondenterna har haft åtminstone någon exponering för GenAI. En Salesforce-undersökning fann att 70% av Gen Z befolkningen använder GenAI. Trots produktivitetsvinsterna planerar många företag världen över att förbjuda dess användning, enligt en ny rapport från BlackBerry.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 13 september

Coca-Cola lanserar AI-skapad dryck och mobilapp

Coca-Cola har lanserat en begränsad upplaga av Coca-Cola Y3000 Zero Sugar, en dryck som påstås vara skapad med hjälp av artificiell intelligens (AI). Dryckens namn antyder en smak från år 3000, men marknadsföringen bygger på AI-genererade bilder från 2023, skapade av bildsyntesmodellen Stable Diffusion. Stable Diffusion nämns vid lanseringen av ´Coca-Cola Y3000 AI Cam´-mobilappen, som genererar bilder genom att skrapa hundratals miljoner upphovsrättsskyddade verk på internet. Coca-Cola utvecklade en ´mysteriumssmak´ och en AI-tema marknadsföringspaket och mobilapp som drar nytta av både mänskliga designers och Stable Diffusion.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 13 september

Stark tillväxt förutspådd för maskininlärningsmarknaden fram till 2027

En ny rapport om maskininlärningsmarknaden förutspår stark tillväxt de kommande fem åren. Rapporten analyserar marknadsstorlek, andel och trender inom industrin. Den globala marknaden för maskininlärning förväntas expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 48,39% under prognosperioden, och nå USD 103901,16 miljoner år 2027. Rapporten segmenterar marknaden efter applikationer, typer och regionala utsikter för prognosperioden 2023-2030. Tillämpningar inkluderar BFSI, hälso- och sjukvård, detaljhandel, telekommunikation, regering och försvar, tillverkning, energi och verktyg. Typerna inkluderar moln och lokal. Regional analys inkluderar Nordamerika, Europa, Asien-Stilla havet, Sydamerika, Mellanöstern och Afrika.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 september

AI-marknaden förväntas växa årligen med imponerande CAGR 2023-2030

En 131 sidor lång rapport om ´Artificial Intelligence (AI) Market´ presenterar forskning och analys av AI-marknaden, vilket förväntas gynna intressenter, leverantörer och andra deltagare i branschen. Rapporten avser perioden 2023-2030 och förutspår att AI-marknaden kommer att växa årligen med en imponerande CAGR. De största tillverkarna av AI globalt inkluderar Alphabet, Nvidia, Blue Frog Robotics, Kuka, Softbank, IBM, Fanuc, Harman International Industries, Amazon, Intel, Microsoft, ABB, Promobot och Hanson Robotics. Rapporten fokuserar på AI-marknadens storlek, segmentstorlek (huvudsakligen produkttyp, tillämpning och geografi), konkurrentlandskap, nyligen status och utvecklingstrender.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 september

Generativ AI: Vad det är och hur det fungerar

Artificiell intelligens (AI) har varit med oss i olika former i decennier, men generativ AI, som kan skapa olika typer av innehåll som bilder, video, musik, tal, text, programkod och produktdesigner, har börjat få mer uppmärksamhet. Denna typ av AI kan skapa innehåll som är svårt att skilja från mänskligt skapat innehåll genom att analysera stora mängder befintligt innehåll, eller ´träningsdata´, med enorm datorkraft. Generativ AI används i allt från onlineverktyg och chattrobotar till kodningsverktyg. Det finns olika typer av generativa AI-modeller, inklusive transformer-baserade modeller, generativa antagonistska nätverk (GANs) och multimodala modeller. Generativ AI har potential att öka effektiviteten för företag och innehållsskapare genom att automatisera specifika uppgifter, men manuell granskning och kontroll av generativa AI-modeller är fortfarande mycket viktigt.

Direktlänk Dela Economist Writing Everyday fördjupade 12 september

Företagsmarknaden för artificiell intelligens förväntas växa med mer än 34,6% mellan 2022 och 2028

Marknaden för företagsartificiell intelligens (AI) värderas till cirka 11,4 miljarder dollar 2021 och förväntas växa med en hälsosam tillväxttakt på mer än 34,6% under prognosperioden 2022-2028. Faktorer som ökad efterfrågan på virtuella assistenter, chatbots och robotar från olika organisationer, samt det ökande behovet av att utvärdera exponentiellt större datavolymer, driver företagens efterfrågan på artificiell intelligens. Dessutom ökar företagens övergång från konventionella till digitala plattformar efterfrågan på AI-teknik i företag över hela världen.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 september

Maskininlärning i tillverkningsindustrin: Marknadsinsikter 2023-2030

Rapporten Machine Learning in Manufacturing Market Insights of 2023 ger en omfattande analys av marknadens storlek, aktieandelar, intäkter, segment, drivkrafter, trender, tillväxt och utveckling. Rapporten belyser även begränsande faktorer och regional industriell närvaro som kan påverka marknadens tillväxttrender bortom prognosperioden 2030. Rapporten syftar till att ge en fullständig förståelse för branschens potential och att ge insikter som hjälper företag att fatta välgrundade beslut. Rapporten erbjuder värdefulla insikter och strategier som kan hjälpa företag att navigera marknadens komplexa landskap och maximera sin avkastning på investeringar.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 september

Maskininlärningsmarknaden förväntas växa betydligt 2023-2030

En ny forskningsrapport förutspår att marknaden för maskininlärning kommer att växa årligen med betydande CAGR mellan 2023 och 2030. De största tillverkarna av maskininlärningsteknik inkluderar Fair Isaac Corporation, SAP SE, Amazon Web Services, Baidu, IBM Corporation, Hewlett Packard Enterprise Development (HPE), Intel Corporation, SAS Institute, BigML, H2O.ai, Microsoft Corporation och Google. Rapporten förutser att den globala marknaden för maskininlärning kommer att växa från 9731,85 miljoner USD 2021 till 103901,16 miljoner USD 2027. Drivande faktorer för tillväxt inkluderar ökad efterfrågan inom sektorer som BFSI, hälso- och sjukvård, detaljhandel, telekommunikation, regering och försvar, tillverkning, energi och verktyg.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 12 september

Marknadsanalys av AI-verktyg för studenter

En genomgripande analys av den nuvarande och framväxande trenden inom AI-verktyg för studenter har utförts. Rapporten inkluderar Porter´s Five Forces för att analysera olika faktorer såsom leverantörers och kunders förståelse, risker från olika agenter, konkurrensstyrka och lovande nya affärsfolk. Rapporten omfattar även forskningsdata från olika företag, fördelar, bruttomarginal, strategiska beslut på den globala marknaden och mer genom tabeller, diagram och infografik. De företag som täcks i rapporten inkluderar Cognii, Century Tech, Queirum, Altitude Learning, Knowji, Ivy Chatbot, Nuance, Gradescope, Carnegie Learning, Smart Sparrow, DreamBox, Knewtons Alta, Eklavvya AI proctoring, Woot Math, Duolingo, Pearson, TutorMe, Edmentum och Kaltura.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 12 september

Marknadsrapport förväntar betydande tillväxt för AI-chatbotar mellan 2023 och 2030

En ny rapport från Business Growth Reports ger en fördjupad analys av marknaden för artificiella intelligens (AI) chatbotar. Rapporten, som sträcker sig över flera sidor, baseras på regioner, applikationer (stora företag, små och medelstora företag) och typer (meddelandeprogram, webbwidgetar, andra). Enligt rapporten förväntas marknaden för AI-chatbotar växa årligen med en betydande årlig tillväxttakt (CAGR) mellan 2023 och 2030. Rapporten innehåller även en omfattande analys av företagsaspekter som global marknadsstorlek för AI-chatbotar, senaste tekniska framsteg och innovationer.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 september

Maskininlärning inom medicinsk bildbehandling: Marknadsundersökning 2023-2031

En professionell marknadsundersökning har genomförts för att bedöma tillväxtpotentialen på marknaden för maskininlärning inom medicinsk bildbehandling. Studien undersöker den globala marknaden, dess nuvarande status och framtida potential. Rapporten inkluderar regionala studier, tillväxtprognoser för perioden 2022 till 2028, och de viktigaste hindren för marknadsexpansion. Rapporten innehåller också marknadsandelar för de tio största företagen. Studien undersöker flera betydande regioner på en geografisk nivå, tillväxtmönster, industriella tillväxtutsikter och konkurrensutvärderingar.

Direktlänk Dela Marijuana Observer fördjupade 11 september

Marknaden för AI inom cybersäkerhet väntas nå 107078,85 miljoner dollar 2028

Den senaste forskningen om Artificiell Intelligens (AI) inom cybersäkerhet för perioden 2023-2031 ger analytisk information om aktuella trender, drivkrafter och marknadsbegränsningar hos ledande leverantörer. Studien täcker möjligheter för företagstillväxt, utmaningar att övervinna och framväxande trender. Marknaden för AI inom cybersäkerhet väntas nå 107078,85 miljoner dollar 2028, med en CAGR på 34,58 procent under perioden 2022-2028. AI kan erbjuda ett alternativ till traditionella cybersäkerhetslösningar genom att maskiner kan utvärdera programbeteende och använda maskininlärning för att upptäcka matchningar där beteendet är prediktivt för skadlig kod.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 september

AI-verktyg för utbildning: Marknadsprognos 2023 visar tillväxt och möjligheter

En marknadsrapport för ´Education AI Tools Market´ 2023-2029 har släppts, vilket ger en djupgående analys av marknaden, inklusive historiska tillväxtdata och framtida utsikter. Rapporten inkluderar information om olika marknadssegment baserat på slutanvändning, typer och geografi. Bland de viktigaste aktörerna på marknaden finns Ivy.ai, Cognii, Querium, John Wiley & Sons, Gradescope, Quizlet, Socratic, DreamBox, Smart Sparrow, Carnegie Learning, Turnitin, Knowji, Century Tech och Plaito. Rapporten lyfter också fram att marknaden för AI-verktyg inom utbildning växer snabbt då utbildningssektorn anammar AI-drivna teknologier för att förbättra lärandeupplevelser och resultat.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 11 september

AI in Platform as a Service (PaaS) marknaden växer kraftigt

En omfattande marknadsundersökning analyserar ´Artificial Intelligence in Platform as a Service (PaaS) Market´, utforskar faktorer som driver dess tillväxt, de hinder den står inför och de möjligheter den presenterar. Rapporten undersöker konkurrenslandskapet, inklusive strategier som används av nyckelspelare, och identifierar lovande tillväxtutsikter i både etablerade och framväxande segment och regioner. Den globala marknaden för AI in PaaS uppskattades till 4771,18 miljoner USD 2022 och förväntas expandera med en CAGR på 20,95% under prognosperioden, nå 14937,92 miljoner USD 2028.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 september

Artificiell intelligens inom medicinsk bildmarknad förväntas expandera med en CAGR på 24,65% fram till 2028

En omfattande marknadsundersökning analyserar noggrant ´Artificiell intelligens i medicinsk bildmarknaden´, utforskar de faktorer som driver dess tillväxt, de hinder den står inför och de möjligheter den presenterar. Rapporten levererar en opartisk utvärdering av marknadens prestanda, belyser de senaste branschframstegen och innovativa metoder. Rapporten undersöker även den konkurrensutsatta landskapet, inklusive de strategier som nyckelspelare använder, och identifierar lovande tillväxtutsikter i både etablerade och framväxande segment och regioner. Den globala marknaden för artificiell intelligens inom medicinsk avbildning värderades till 9650,32 miljoner USD 2022 och förväntas expandera med en CAGR på 24,65% under prognosperioden, vilket når 36203,75 miljoner USD 2028.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 september

Marknadsrapport 2023 för data- och maskininlärningsplattformar publicerad

En nyligen publicerad rapport om marknaden för data- och maskininlärningsplattformar ger en omfattande översikt över dess nuvarande tillstånd, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten utforskar viktiga trender, marknadssegmenteringar efter typer och tillämpningar, drivande komponenter, regional analys och rapportens övergripande omfattning. Den överväger också effekterna av COVID-19 och Ryssland-Ukraina-kriget på marknaden. Bland de viktigaste aktörerna på marknaden nämns Angoss, Alteryx, RapidMiner, SAP, H20.ai, IBM, Google, MathWorks, SAS, Anaconda, Dataiku, KNIME, Rapid Insight, Databricks, Domino Data Lab, Microsoft, Lexalytics och TIBCO Software.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 september

En nyligen publicerad rapport om marknaden för utbildning inom maskininlärning och stora dataanalys presenterar en omfattande översikt över dess nuvarande skick, storlek, volym och marknadsandel. Rapporten undersöker nyckeltrender, marknadssegmenteringar efter typer [Maskininlärning, Stora dataanalyser] och tillämpningar [Högre utbildning, K-12-utbildning, Företagsutbildning], drivande komponenter och regional analys. Rapporten tar också upp effekterna av COVID-19 och Ryssland-Ukraina-kriget på marknaden. Nyckelindustriella spelare på marknaden inkluderar Google, IBM Corporation, Microsoft Corporation och Cognizant.

Benzinga fördjupade 11 september

Artificiell intelligens (AI) i fastighetsmarknaden: Analys av nyckelspelare och framtida trender fram till 2023

En omfattande rapport om artificiell intelligens (AI) i fastighetsmarknaden har nyligen uppdaterats, och ger insikter om marknadsstorlek, andel och industriella trender. Enligt den senaste forskningen ser den globala marknaden för AI inom fastigheter lovande ut de kommande fem åren. Rapporten segmenterar marknaden efter applikationer, typer och regionala utsikter för prognosperioden 2023-2030. Marknaden för AI inom fastigheter har upplevt tillväxt från flera miljoner USD till flera miljoner USD från 2017 till 2022, och förväntas nå flera miljoner USD 2029.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 september

AI i tillverkningsmarknaden förväntas växa kraftigt till 2030

En ny omfattande rapport om AI i tillverkningsmarknaden ger en detaljerad analys av marknadsstorlek, andel och trender inom branschen. Enligt den senaste forskningen ser den globala AI i tillverkningsmarknaden lovande ut de närmaste fem åren. Rapporten segmenterar marknaden efter applikationer, typer och regionala prognoser för perioden 2023-2030. Marknaden var värderad till 915,93 miljoner USD 2021 och förväntas expandera med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 58,59% under prognosperioden, vilket når 14573,26 miljoner USD 2027. Rapporten utforskar också effekterna och återhämtningsstrategierna för Covid-19-pandemin och Ryssland-Ukraina-konflikten.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 september

Marknaden för plattformar för dataanalys och maskininlärning ser lovande ut fram till 2023

Enligt en ny rapport ser marknaden för plattformar för dataanalys och maskininlärning lovande ut de kommande fem åren. Rapporten går djupt in i marknadsstorlek, andel och branschtrender. Marknaden segmenteras efter applikationer, typer och regionala utsikter för prognosperioden 2023-2030. Applikationer inkluderar små, medelstora och stora företag. Typer inkluderar öppna dataintegrationsverktyg och molnbaserade dataintegrationsverktyg. Regional analys täcker Nordamerika, Europa, Asien-Stilla havet, Sydamerika, Mellanöstern och Afrika. Rapporten utforskar även effekterna av Covid-19-pandemin och Ryssland-Ukraina-konflikten.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 11 september

Positiv tillväxt förväntas för den globala marknaden för Machine Learning Service (Mlaas)

En ny rapport förutser en positiv tillväxt för den globala marknaden för Machine Learning Service (Mlaas) de kommande åren. Rapporten, som baseras på historiska data och nuvarande marknadsscenarier, ger en helhetsbild av marknaden. Företag som Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc, CSC, Heroku, Clustrix och Xeround omnämns. Rapporten täcker regioner som Mellanöstern och Afrika, Nordamerika, Sydamerika, Europa och Asien-Stillahavsområdet.

Direktlänk Dela Marijuana Observer fördjupade 10 september

Maskininlärningsoperationer (MLOps) Marknad förutspås växa kraftigt 2023-2030

En forskningsrapport förutspår en betydande tillväxt för den globala marknaden för maskininlärningsoperationer (MLOps) mellan 2023 och 2030. Rapporten ger en omfattande analys av regioner, applikationer (BFSI, hälso- och sjukvård, detaljhandel, tillverkning, offentlig sektor) och typer (on-premise, moln, hybrid). Bland de framstående aktörerna på MLOps-marknaden finns Cnvrg.io, Modzy, Google, Amazon, HPE, Databricks, Comet, IBM, Lguazio, FloydHub, Cloudera, Paperpace, DataRobot, Inc., Microsoft, Allegro AI, Algorithmia, Dataiku och Valohai.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

Artificiell intelligens (AI) i cybersäkerhetsmarknaden förväntas växa kraftigt 2023-2030

En ny rapport förutspår att marknaden för artificiell intelligens (AI) inom cybersäkerhet kommer att uppleva en anmärkningsvärd årlig tillväxt mellan 2023 och 2030. Marknaden värderades till 18019,5 miljoner USD 2022 och förväntas nå 107078,85 miljoner USD 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 34,58% under perioden 2022-2028. AI i cybersäkerhet kan erbjuda ett alternativ till traditionella cybersäkerhetslösningar, där maskiner kan utvärdera programbeteende och använda maskininlärning för att upptäcka skadlig kod. Rapporten täcker data på marknadsintroduktion, segmenteringar, status och trender, möjligheter och utmaningar, branschkedja, konkurrensanalys, företagsprofiler och handelsstatistik.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

Marknadsrapport för Data Science och Machine-Learning-plattformar 2023-2030

En ny marknadsrapport för Data Science och Machine-Learning-plattformar förutspår en betydande årlig tillväxt mellan 2023 och 2030. Rapporten analyserar marknaden utifrån olika applikationer och typer av verktyg, med fokus på tillgång och efterfrågan, råmaterialanalys och SWOT-analys. Stora företag inom marknaden inkluderar RapidMiner, Databricks, Lexalytics, SAS, Alteryx, Domino Data Lab, Microsoft, Angoss, IBM, TIBCO Software, Dataiku, MathWorks, SAP, Google, KNIME, Anaconda, H20.ai och Rapid Insight.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

Kraftig tillväxt förväntas för AI inom Fintech-marknaden 2023-2030

En rapport bedömer att den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom fintech förväntas öka kraftigt under prognosperioden på grund av det ökande antalet AI inom fintech. Marknadsstorleken var värderad till 10204,78 miljoner USD 2022 och förväntas nå 46157,92 miljoner USD 2028, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 28,6% under 2022-2028. Rapporten täcker även data om marknadsintroduktion, segmenteringar, status och trender, möjligheter och utmaningar, industriell analys, företagsprofiler och handelsstatistik.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

Marknadsutsikter för artificiell intelligens inom byggsektorn 2023-2028

En ny rapport visar kommersiella möjligheter inom området för artificiell intelligens (AI) i byggindustrin, med positiva intäktsprognoser för de kommande åren. Rapporten täcker applikationer som planering och design, säkerhet, autonom utrustning, övervakning och underhåll. Bland de stora aktörerna som nämns i rapporten finns Oracle, SAP, DarKTrace, Alice Technologies, IBM, Autodesk, SmarTVid.Io, Beyond Limits, Deepomatic, Microsoft, FuGenX Technologies, Askporter, Jaroop, Predii och Assignar. Rapporten fokuserar också på marknadsstorlek, segmentstorlek och utvecklingstrender.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 10 september

Marknaden för AI inom FMCG och detaljhandel förväntas växa betydligt mellan 2023 och 2030

Enligt en rapport förväntas marknaden för artificiell intelligens (AI) inom FMCG och detaljhandel att växa årligen med en betydande årlig tillväxttakt (CAGR) mellan 2023 och 2030. De största tillverkarna av AI inom FMCG och detaljhandel inkluderar IBM, Microsoft, Nvidia, Amazon Web Services, Oracle, SAP, Intel, Google, Sentient Technologies, Salesforce, Visenze och Everseen. Rapporten betonar att Nordamerika, särskilt USA, kommer att spela en viktig roll i marknadsutvecklingen. Europa förväntas också ha en betydande tillväxt under prognosperioden. Trots intensiv konkurrens förväntas fler investeringar i området i framtiden på g