» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 212 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Apple är ett amerikanskt multinationellt teknikföretag som designar, utvecklar och säljer konsumentelektronik, datorprogramvara och online-tjänster. Företaget grundades 1976 av Steve Jobs, Steve Wozniak och Ronald Wayne. Apple är mest känt för sina produkter som iPhone, iPad, Macintosh-datorer, iPod, Apple Watch och Apple TV. Dessutom erbjuder Apple programvara som macOS, iOS, iPadOS, watchOS och tvOS samt onlinetjänster såsom App Store, iCloud, Apple Music och Apple Pay. Apple har sitt huvudkontor i Cupertino, Kalifornien och är idag ett av världens mest värdefulla och inflytelserika företag.

Senaste nytt kring Apple

Alphabets VD Sundar Pichai ger råd till indiska ingenjörer om AI

Alphabets VD Sundar Pichai har delat råd för indiska ingenjörer i AI-eran. I en YouTube-intervju föreslog Pichai att unga ingenjörer bör förstå tekniken mer djupgående. Pichai svarade på Mayyas åsikt om att klara FAANG-intervjuerna, vilket hänvisar till anställnings- och rekryteringsprocesserna hos världens ledande teknikföretag - Facebook, Apple, Amazon, Netflix och Google. Pichai citerade Aamir Khans film 3 Idiots och sa att ´riktig framgång kommer från att förstå saker på ett djupare sätt´.

Direktlänk Dela Mint fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

TSMC kan nå ett marknadsvärde på 1 biljon dollar tack vare AI

Det ledande halvledarföretaget upplever robust tillväxt tack vare artificiell intelligens (AI), och investerare kan få det till ett lågt pris. Sedan tidigt förra året har det blivit kristallklart att framsteg inom AI orsakar en paradigmskifte inom tekniken. Microsoft har gjort rubriker det senaste året med sina definitiva drag inom generativ AI och är för närvarande det enda företaget med ett marknadsvärde över 3 biljoner dollar. Apple har experimenterat med AI i flera år och har ett marknadsvärde på 2,9 biljoner dollar. Nvidia har snabbt klättrat upp i rankningen tack vare sina branschledande AI-centrerade datorchips, för närvarande värda 2,3 biljoner dollar. Alphabet, Amazon och Meta Platforms är andra topp 10 AI-spelare, med marknadsvärden mellan 2,1 biljoner dollar och 1,2 biljoner dollar. Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC), ofta kallad TSMC, har ett marknadsvärde på cirka 789 miljarder dollar och det verkar klart att företaget strävar efter medlemskap i denna elitgrupp. TSMC är i en avundsvärd position inom AI-revolutionen. Det är en fabrikspartner till AI-stjärnorna och eftersom det tillverkar chips för alla, är det inte en del av den hårda konkurrensen om AI-chipöverlägsenhet. Enligt Wall Street kommer TSMC att generera en omsättning på 84,8 miljarder dollar 2024, vilket ger det ett framåtblickande pris-till-försäljning (P/S) förhållande på cirka 9,3. Om dess P/S förblir konstant, skulle TSM behöva öka sin omsättning till cirka 107 miljarder dollar årligen för att stödja ett marknadsvärde på 1 biljon dollar. Intressant nog förutser Wall Street en omsättningstillväxt på 22% både 2024 och 2025. Om företaget uppnår dessa ganska rimliga mål, skulle det lätt kunna uppnå ett marknadsvärde på 1 biljon dollar 2026.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupar idag

Tekniska nyheter: AI, musikmarknadsföring, Apple-buggar och Waymo

I det senaste avsnittet av Computer AF diskuterade värdarna John Boitnott och Anne Ahola Ward musikens roll i marknadsföring, AI-utveckling och tekniknyheter. De påpekade att musiken som spelas i butiker och på arbetsplatser kan vara en del av en väl utformad marknadsföringsstrategi. Diskussionen berörde även AI, med betoning på den senaste versionen av ChatGPT, GPT-4o, och dess potentiella inverkan på AI-kriget mellan Google och ChatGPT. Apple fick kritik för en bugg som återupplivar raderade bilder på iPhones, vilket kan skada användarnas förtroende. Waymo, ett företag som utvecklar självkörande bilar, är under federal utredning efter rapporter om krascher och trafikbrott.

Direktlänk Dela Grit Daily fördjupar idag

OpenAI och Google avslöjar banbrytande framsteg inom AI

I teknikens värld markerar vissa ögonblick betydande förändringar, ofta kallade ´inflektionspunkter´. Dessa avgörande tider omdefinierar möjligheter, medför nya hot och möjligheter. Under de senaste åren har det som tidigare sågs som extraordinära språng nu blivit nästan rutin. Denna vecka var ett bevis på det, när två teknikjättar, OpenAI och Google, avtäckte banbrytande framsteg som lovar att omforma vår interaktion med teknik och i slutändan vårt dagliga liv. OpenAI introducerade GPT-4o, en ny flaggskeppsmodell tillgänglig gratis. GPT-4o sticker ut för sin förmåga att bearbeta och svara i flera lägen - text, tal och vision - vilket skapar en skrämmande naturlig interaktion med användare. Google introducerade flera AI-utvecklingar, inklusive en ny version av sin kraftfulla AI-modell, Gemini Pro, och en revolutionerande produkt under utveckling, Project Astra. Denna nya multimodala chatbot speglar OpenAI:s GPT-4o i sin förmåga att bearbeta kontinuerlig visuell och auditiv information, och erbjuder sofistikerade svar om sina observationer. Trots dessa imponerande framsteg är AI-revolutionen inte utan sina kritiker. De hävdar att medan dessa modeller initialt var banbrytande, borde vi inte förvänta oss betydande förbättringar inom en snar framtid. Dock pekar den snabba utvecklingstakten för AI på att dagens brister snabbt kan övervinnas. Det finns en enighet i teknikvärlden om att AI är en omvandlande kraft, kanske till och med överträffar internet i sin potentiella inverkan.

Direktlänk Dela Financial-world.org fördjupar idag

OpenAI introducerar ny AI-modell för förbättrade konversationer

OpenAI har nyligen introducerat en ny flaggskeppsmodell kallad GPT-4o, tillsammans med ändringar i sitt användargränssnitt. Modellen syftar till att förbättra samtal med ChatGPT, som ursprungligen lanserades i november 2022 och startade en ny våg av generativa AI-produkter. GPT-4o-modellen förväntas ge mer konversationella interaktioner och ge bättre svar, för både gratis och betalande användare. OpenAIs tillkännagivande kom strax före Googles I/O-utvecklarkonferens och Apples WWDC, där AI också förväntas spela en betydande roll. Den nya modellen kommer att stödja 50 språk och är inställd på att integreras i API:et för utvecklare att utnyttja.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupar idag

Google och OpenAI tävlar om AI-dominans

Det var en betydande vecka i AI-industrin, med demonstrationer från Google och OpenAI. OpenAI presenterade sin nya modell, GPT-4 Omni, förpackad i en flirtig assistent. Googles evenemang detaljerade flera nuvarande och planerade AI-produkter. Investerare jag talade med denna vecka var inte övertygade om att antingen Google eller OpenAI hade den avgörande produkten ännu. Nvidia-vetenskapsmannen Jim Fan delade att han tyckte att OpenAIs demonstration var en smart skyltning av hur företaget kunde väva samman befintlig teknik för att bearbeta text, bilder och ljud till en ström. Google och OpenAI har också licensavtal med Reddit.

Direktlänk Dela Newcomer fördjupar idag

Microsoft förväntas integrera Windows, AI och Arm-processorer på nytt Surface-event

Microsoft förväntas kombinera Windows, AI och Arm-processorer på ett nytt Surface-event den 20 maj. Det kommer att bli intressant att se om tunnare bärbara datorer med bättre batterilivstid kan kombineras med AI-verktyg som Copilot för att ändra vad vi förväntar oss av Windows-datorer. Det är tydligt att Microsoft har tröttnat på Intels misslyckade försök till comeback och satsar helt på de senaste Qualcomm-chippen. Andra stora PC-tillverkare, som Asus och Dell, har också visat intresse. Med Qualcomms senaste Snapdragon X Elite-processorer och dedikerad NPU-hårdvara för att påskynda AI-uppgifter i Windows 11, hoppas de kunna utmana Apple Silicon och återuppliva Mac vs. PC-debatten.

Direktlänk Dela The Verge fördjupar idag

CMA avslutar undersökning av Microsoft och Mistral AI:s partnerskap

Konkurrens- och marknadsmyndigheten (CMA) har avslutat sin undersökning av partnerskapet mellan Microsoft och Mistral AI. CMA startade sin undersökning förra månaden för att bedöma om programvarujättens samarbete med det franska AI-startupföretaget kunde klassas som en ´relevant fusionssituation´ som kunde minska konkurrensen på marknaden. CMA kom fram till att detta inte var fallet. Microsofts partnerskap med Mistral AI, som inleddes i februari, innebar inte bara att Microsoft investerade 16 miljoner dollar i det franska startupföretaget, utan också att Microsoft öppnade upp tillgång till sin superdatorinfrastruktur och tillät Mistrals modeller att visas på Microsofts Azure-plattform.

Direktlänk Dela Tech Monitor fördjupar idag

Apple gör Siri lik ChatGPT eller Gemini

Apple förbereder sig för att göra Siri lik ChatGPT eller Gemini, vilket gör att röstassistenter på enheter kan låta extremt irriterande. OpenAI visade nyligen upp Chat GPT-4, en ny konversationsgenererande AI-teknologi. Google presenterade också en mängd AI-knep under en två timmar lång io-nyckeltal. Bloomberg rapporterar att Apple har gjort en överenskommelse med OpenAI för att införliva någon form av Chat GPT-programmering i iPhone. Apple diskuterar också licensiering av Googles Gemini chatbot. The New York Times rapporterar att Apple vill ge Siri en ´hjärntransplantation´ och planerar att visa upp en översyn av assistenten på WWCs nyckeltal den 10 juni.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupar idag

Microsoft Build 2024 att fokusera på AI och nya Surface-uppdateringar

Microsoft Build, den årliga utvecklarkonferensen, kommer att äga rum mellan 21 och 23 maj. I år kommer konferensen att fokusera på den ständigt utvecklande världen av artificiell intelligens (AI) och dess integration i olika Microsoft-produkter. Konferensen kommer att presentera den senaste utvecklingen inom Microsofts mjukvaru- och hårdvaruekosystem. Enligt rykten kommer Microsoft att presentera nya Surface Laptop 6-modeller med Qualcomm´s Arm-baserade Snapdragon X Elite-chip. Dessutom förväntas en betydande uppgradering av on-device AI och maskininlärningsfunktioner tack vare Snapdragon X Elite-chipet.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupar idag

Google I/O 2024 fokuserar på AI och utmanar Apple

Google I/O 2024:s keynote var nästan helt fylld med AI-annonseringar, där företaget detaljerat beskrev hur och var dess Gemini-chatbot kommer att användas i stor del av företagets produktsvit. Detta inkluderar förbättringar av Gmail, Sök och andra produkter som konsumenter använder dagligen. Detta ses som en varning för konkurrenter, inklusive Apple, som planerar att hålla sin egen mjukvaruorienterade WWDC-keynote den 10 juni. Google har tydligen ersatt Google Assistant med Gemini, och i framtiden med det ännu inte offentliga Project Astra, en ny AI-initiativ som kan skanna vad din telefonkamera ser och erbjuda tips.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupar idag
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Google och OpenAI jämförs på AI-konferenser

På Googles I/O-konferens tidigare i veckan var generativ AI en stor fokus. Google har integrerat AI-funktioner i nästan alla sina produkter och tjänster, inklusive Sök, Workspace och kreativa verktyg för videor, foton och musik. Men den största nyheten var hur Googles tillkännagivanden jämfördes med de från OpenAI. Dagen innan Google I/O avtäckte OpenAI GPT-4o, en ´ursprungligen multimodal´ modell som kan bearbeta visuella och ljud i realtid. Båda företagen delade liknande AI-förmågor och använde samma retorik (AI är ´avbrytbar´) och exempel (AI kan hjälpa med läxor).

Direktlänk Dela Mashable fördjupade igår

Apple Logic Pro uppdatering lägger till AI-drivet stödband och ´blixtsnabb´ stamdelare

Apple har tyst lanserat en rad AI-drivna funktioner till sitt Logic Pro, inklusive ett fullständigt stödband som svarar direkt på feedback. Den nya funktionen, ´Session Players´, bygger på det befintliga trumalternativet med ´nyckelförbättringar´ samt tillägg av AI-drivna bas- och keyboardspelare. Apple har även infört en ´blixtsnabb´ stamdelare och ´ChromaGlow´, som erbjuder fem olika mättningsstilar för att lägga till värme, närvaro och punch till alla spår. Apple hävdar att dessa nya verktyg tar ´musikskapande till nästa nivå´.

Direktlänk Dela Digital Music News fördjupade igår

AI-uppgraderingar från OpenAI och Google kan utmana enheter som Ai Pin och r1

När Humane tillkännagav Ai Pin förra året, verkade det som att företaget ´löste´ ett problem vi inte hade. Ai Pin är i huvudsak en telefon utan skärm som helt och hållet fokuserar på AI med röstinput i centrum. Några månader senare kom Rabbit r1, som introducerade en ny typ av AI-beteende: r1 kan använda vissa telefonappar åt dig. Men vi har redan AI installerat på våra huvuddatorer samt de iPhones och Android-telefoner vi använder dagligen. Alla de behöver är rätt AI. Nu levererar OpenAI och Google stora AI-uppgraderingar. GPT-4o-modellen från ChatGPT är nu tillgänglig för alla, inklusive användare på den fria planen. Google har bakat in Gemini i alla sina produkter, inklusive Android, som kommer att ha AI i centrum. Och det ser redan ut som att GPT-4o och Gemini-funktionerna som kommer till telefoner och webben är redo att döda enheter som Ai Pin och r1.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade igår

Microsoft och Open AI bygger en superdator för nästa generation av AI

Två av de största namnen inom teknik, Microsoft och Open AI, samarbetar för att bygga en enorm superdator kallad ´Stargate´. Denna superdator markerar nästa generation av AI med sin aldrig tidigare skådade storlek, kapacitet och potential. Kostnaden för denna nya superdator kommer att vara 100 gånger större än världens nuvarande största datacenter. Open AI:s senaste modell, Chat-GPT, kommer att driva kommande generationer av Apples produkter och kommer snart att vara gratis för alla användare. Microsoft och Open AI planerar att bygga sin superdator under de närmaste åren, vilket kommer att driva nästa generation av AI-system.

Direktlänk Dela Supercar Blondie fördjupade igår

Sony Music Group varnar AI-företag och musikströmningstjänster mot obehörig användning av dess innehåll

Sony Music Group, ett av världens största skivbolag, har varnat företag inom artificiell intelligens och musikströmningstjänster att inte använda bolagets innehåll utan uttryckligt tillstånd. Sony, vars artister inkluderar Lil Nas X och Celine Dion, skickade brev till över 700 företag i ett försök att skydda sin immateriella egendom, vilket inkluderar albumomslagskonst, metadata, musikkompositioner och texter, från att användas för att träna AI-modeller. Listan över de 700 företagen släpptes inte, men det skulle inte alls vara en överraskning att Apple var en av mottagarna.

Direktlänk Dela 9to5Mac fördjupade igår

OpenAI presenterar GPT-4o: En AI med förbättrade röst- och översättningsfunktioner

OpenAI, under ledning av Sam Altman, presenterade sin senaste produktuppdatering, GPT-4o, på måndag. Trots förväntningar på att företaget skulle avslöja sin nästa generationsmodell GPT-5, presenterades istället en mindre uppdatering som gör den nuvarande modellen snabbare och lättare att använda. GPT-4o är mycket bättre på att extrahera data från bilder, ljud och video, men huvudattraktionen är röstkontrollen, som är mer avancerad än Apples Siri och Amazons Alexa. En av höjdpunkterna var en live-översättningsdemo där CTO Mira Murati talade italienska till GPT-4o som sedan översatte till engelska i realtid.

Direktlänk Dela Rest of World fördjupade igår

OpenAI lanserar GPT-4o med förbättrade funktioner och prestanda

OpenAI har lanserat GPT-4o, en uppdatering av deras befintliga Generative Pre-training Transformer-modell. Den nya versionen kommer att erbjuda GPT-4-nivå intelligens med snabbare hastighet och förbättringar inom text, röst och visuella förmågor. GPT-4o kan förstå och svara på multimodal input, inklusive röst, bild och video. Den har också en röstassistent liknande Amazon´s Alexa eller Apple´s Siri. GPT-4o kan översätta språk i realtid och förbättra användarupplevelser på onlinekasinon. Den är snabbare och billigare än tidigare modeller, men har vissa brister att åtgärda.

Direktlänk Dela Tycoonstory Media fördjupade igår

Teknikjättarnas utmaningar med att marknadsföra sina innovationer

Teknikjättarna stöter på problem med att marknadsföra sina snabba innovationer till en publik som mestadels är rädd för dem. Apple har fått kritik för sin senaste reklam ´Crush!´, där ett hydrauliskt press krossar olika kreativa verktyg för att visa upp den senaste iPad Pro. OpenAI och Google har också meddelat uppdateringar av sina produkter, vilket har lett till både fascination och skräck. OpenAI:s VD Sam Altman har uttryckt sin vision om en utopisk framtid där AI förbättrar prestanda och minskar kostnader inom flera aspekter av vardagen. Samtidigt erkänner han att AI kommer att eliminera vissa jobb.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade igår

Microsoft erbjuder omlokalisering till hundratals anställda i Kina

Microsoft erbjuder hundratals anställda i Kina, inom maskininlärning och molnarbete, att flytta till andra länder som USA, Irland och Australien. Detta kommer i ljuset av ökande spänningar mellan Washington och Peking över en rad frågor, inklusive AI-chip. Biden-administrationen överväger nya regler som skulle kräva att amerikanska teknikföretag har licenser innan de ger tillgång till AI-chip till kinesiska kunder. Kinesiska tjänstemän har också bett inhemska teknikjättar att köpa lokalt tillverkade AI-chip istället för Nvidias.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade igår

Instagrams medgrundare Mike Krieger utsedd till produktchef på Anthropic

AI-startupen Anthropic har utsett Mike Krieger, medgrundare till Instagram och nyhetsappen Artifact, till sin första produktchef. I sin nya roll kommer Krieger att övervaka produktutveckling, ledning och design. Hans ansvar inkluderar även att marknadsföra Claude, Anthropics generativa AI-teknik, till en bredare publik. Dessutom kommer Krieger att ansvara för företagets företagstjänster, prenumerationer och programvara. Kriegers anställning kommer när Anthropic aggressivt riktar sig mot konsumentmarknaden.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade i förrgår
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Instagrams medgrundare Mike Krieger ansluter sig till AI-företaget Anthropic

Instagrams medgrundare, Mike Krieger, har anslutit sig till artificiell intelligens-företaget Anthropic som dess nya produktchef. Krieger kommer att övervaka produktteknik, förvaltning och design på Anthropic. Krieger spelade en nyckelroll i att skala upp Instagram till 1 miljard användare och utöka dess teknikteam till över 450 medlemmar. Efter att ha lämnat Instagram grundade han den personaliserade nyhetsappen Artifact med Kevin Systrom, som senare såldes till Yahoo. Anthropic, som framträtt som en betydande spelare inom AI-området, är känt för sin chattbot Claude, en konkurrent till OpenAI´s ChatGPT och Googles Gemini. Företaget har sett snabb tillväxt, markerad av lanseringen av dess första företagserbjudande och iOS-app tidigare denna månad. Anthropic har gjort betydande framsteg, inklusive lanseringen av sin chattbot Claude 3 i mars, vilket företaget hävdar är dess snabbaste och kraftfullaste AI-modell hittills. Företaget har också tillkännagivit stöd för flera språk, inklusive spanska, franska, italienska och tyska, vilket breddar dess globala räckvidd. Företagets nya affärsplan, kallad Team, har testats i beta med 30 till 50 kunder inom olika sektorer som teknik, finansiella tjänster, juridiska tjänster och hälsovård. Anthropics första iOS-app, som debuterade denna månad, erbjuder funktioner som synkronisering med webbchattar och möjligheten att ladda upp foton och filer från smartphones. En Android-app är också på gång.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade i förrgår

Apple avslöjar nya tillgänglighetsfunktioner som använder AI

Apple har nyligen avtäckt en rad nya tillgänglighetsfunktioner, varav några subtilt antyder dess kommande AI-satsningar. En sådan funktion, känd som Eye Tracking, använder artificiell intelligens för att möjliggöra för användare att styra sin iPhone och iPad enbart med sina ögon. Denna innovation, främst avsedd för personer med fysiska funktionshinder, ger en intressant inblick i Apples AI-utveckling. Eye Tracking-funktionaliteten sträcker sig till appar på både iPadOS och iOS, vilket eliminerar behovet av ytterligare hårdvara eller tillbehör.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade i förrgår

Apple utvecklar AI-drivna funktioner för iOS 18

Apple sägs arbeta på två AI-drivna funktioner som kan läggas till i flera appar i iOS 18. Den teknikjätte baserad i Cupertino förbereder en funktion för realtidstranskription och sammanfattning av ljud som kan driva dess Voice Memos och Notes-appen. Dessa funktioner kan också dyka upp på iPadOS 18 och macOS 15. Funktionerna samt nästa generation av Apples operativsystem förväntas avtäckas vid företagets Worldwide Developers Conference (WWDC) planerad till den 10 juni. Enligt en rapport använder iPhone-tillverkaren AI för att införa en funktion för realtidstranskription som låter användare läsa vad som sägs. Användare kommer att kunna läsa, redigera, kopiera och dela dessa transkriptioner senare. Teknikjätten sägs också introducera en sammanfattningsfunktion. Dessa funktioner rapporteras att integreras i Voice Memos-appen, Notes-appen och mer.

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade i förrgår

AI:s svårigheter med sanningen och dess inverkan på teknikindustrin

Stora teknikföretag som Google, OpenAI, Microsoft och Apple investerar i AI-teknik och försöker flytta den från forskarnas laptops till genomsnittspersoners telefoner och datorer. Men AI har fortfarande problem med noggrannhet, till exempel kan Meta AI inte korrekt identifiera en persons bild. AI har också problem med att upprätthålla konsekvens i mindre saker. Dessutom har en studie från National University of Singapore föreslagit att hallucinationer är ett oundvikligt resultat av alla stora språkmodeller. Trots dessa problem tror många AI-forskare att man inte bör oroa sig för hallucinationer.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade i förrgår

Förväntningar på AI-fokus för Apple och iOS 18

Google nämnde ´AI´ 121 gånger under sin I/O 2024 keynote på tisdag. Apple förväntas inte slå det, men det finns ingen tvekan om att WWDC kommer att fokusera mycket på AI. När Apple demonstrerar iOS 18 nästa månad, förväntas iPhone-demonstrationerna handla mycket om vad artificiell intelligens kan göra för användaren. Apple förväntas utveckla unika versioner av genAI-produkter för iPhone som utnyttjar några av dess styrkor. AI på iPhone måste ha stark integritetsskydd för att skydda användardata. Därför behöver en del av iPhone AI behandlas lokalt på enheten. Men efter att ha sett OpenAI:s överraskande GPT-4o-event på måndag och Googles massiva Gemini-centrerade I/O-keynote, är jag övertygad om att iPhone AI-upplevelsen inte kan hända utan att inkorporera en tredjeparts chatbot från antingen OpenAI eller Google. Jag säger det som en långvarig iPhone-användare som skulle älska att få reda på i juni att Apple har en egen AppleGPT som kan matcha GPT-4o och Gemini 1.5 Pro. Men jag tror inte att det kommer att hända ännu, och Apple har inte råd att fördröja att erbjuda denna typ av AI-upplevelse på iPhone. iOS 18 kommer mycket troligt att inkludera generativa AI-funktioner liknande dem vi sett från ChatGPT. Jag tvivlar inte på att fotoredigering kommer att få AI-funktioner på iPhone eller att vi kommer att kunna generera text och sammanfatta information. Dessutom förväntar jag mig att transkription- och översättningstjänster kommer att finnas tillgängliga i iOS 18. Vidare kan Apple säkert få Circle to Search-upplevelser att hända på iPhone utan att behöva Google. Den har redan Visual Look Up, som kan uppgraderas för att fungera mer som Googles version. På samma sätt förväntar jag mig att Siri blir bättre på att förstå kommandon och erbjuda svar. Apple kan också förbättra sökningen på iPhone och lägga till smart bildsökning i Photos-appen. GPT-4o är en ny multimodal modell som kommer att driva ChatGPT Free och Plus. Vad jag däremot inte ser komma är en chatbot som ChatGPT eller Gemini - ett verktyg som kan försöka svara på i stort sett vilken fråga du än ställer den. Jag förväntar mig verkligen inte att Apple ska matcha GPT-4o eller Project Astra. Inte ännu, åtminstone. Som en påminnelse, dessa senaste ChatGPT och Gemini-utvecklingar låter dig prata med chatboten i realtid samtidigt som du delar videoflödet från din kamera så att AI kan ´se´. En multimodal AI-chatbot som kan bearbeta text, röst, bilder, videor och filer är en nyckelutveckling för alla teknikföretag, inklusive Apple. Apple kommer troligen att utveckla AI som denna, en som det kommer att behöva för att driva framtida versioner av Vision Pro och de AR-glasögon jag ser ersätta iPhone. Men företagets AI-insatser är nog inte riktigt där ännu. Det skulle vara en enorm överraskning att se en AppleGPT-chatbot debutera med iOS 18 på iPhone och iPad. Apple skulle kunna klara det, men jag skulle bli förvånad om det gjorde det. Apple håller hemligheter, men vissa detaljer om dess produkter läcker fortfarande ut. Jag skulle förvänta mig att det skulle vara fallet om Apple hade en GPT-4o- eller Gemini 1.5 Pro-konkurrent på plats. Rykten säger motsatsen. Apple har sina egna generativa AI-lösningar för iPhone, men de inkluderar inte en ChatGPT-liknande chatbot. Därför söker Apple rapporterat partnerskap med OpenAI och Google. Ja, jag vet. AI är inte för alla. Vissa människor kommer att ignorera AI-funktioner i iOS 18. De kanske inte använder chatboten, oavsett vem som driver den. Andra kommer att börja ta genAI-funktioner för givet utan att stanna upp för att tänka att artificiell intelligens är i spel. Men många människor kommer att bry sig om AI. Efter att OpenAI demonstrerat sin GPT-4o-modell, som nu är tillgänglig för alla ChatGPT-användare, sa jag att jag ville ha den i iOS 18. Nu när jag har sett vad Google gör med Gemini, är jag mer övertygad än någonsin om att Apple inte kan ignorera ett erbjudande som detta. Jag tror att det behöver ChatGPT eller Gemini på iPhone i iOS 18. Eller det måste låta användaren bestämma vilken genAI-chatbot att integrera i iPhone-operativsystemet, men det är bara önsketänkande just nu. Du kan få GPT-4o på din iPhone just nu. Detsamma gäller för Gemini. Du behöver inte att Apple släpper en AI-infunderad iOS-uppdatering för det. Men att inkorporera antingen chatbot djupare i iOS är nog vägen att gå tills AppleGPT är redo för prime time. Att inte erbjuda en inbyggd chatbot som är ett genväg bort kan ses som ett stort misstag. Trots allt bygger Google Android runt AI, med Gemini-chatboten som en huvudfunktion i AI-mobilupplevelsen. Och låt oss inte glömma att Apples aktier skulle krossas i juni om WWDC kommer och går utan ett tungt fokus på AI. Android 15 kommer att handla helt om AI-funktioner i år. Medan jag föredrar ChatGPT eftersom det är den chatbot jag använder mest, måste jag säga att Googles uppvisning av AI-kraft var imponerande. Google kan göra saker OpenAI inte kan eftersom det har så många användbara appar som kan arbeta tillsammans med Gemini. Apple behöver inte nödvändigtvis Gemini för det. Det har gott om appar på iPhone som kan inkludera AI-funktioner, precis som Google nu har. Återigen är det chatbot-funktionaliteten som Apple troligen kommer att behöva hjälp att leverera. Efter vad vi just såg från OpenAI och Google kan WWDC 2024 inte komma snart nog.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade i förrgår

OpenAI introducerar GPT-4o med mänsklig röst och datorseende

OpenAI har demonstrerat GPT-4 omni (GPT-4o), en ´förbluffande´ uppdatering som ger ChatGPT en mänsklig röst, översättningsfärdigheter, datorseende, ett känslomässigt spektrum och en sångröst. GPT-4o introducerades i en live-demonstration ledd av OpenAIs teknikchef Mira Murati. Den nya modellen kommer att rullas ut under de kommande veckorna och syftar till att göra interaktionen med modellen ´mycket mer naturlig och mycket, mycket, lättare´. GPT-4o-appen stöder dussintals språk och frågor och ger nästan omedelbara svar. Dessutom kan användarna avbryta GPT-4o-rösten mitt i en mening, precis som en person kan avbryta en annan under ett naturligt samtal. GPT-4o har också förmågan att analysera en selfie och tolka personens känslotillstånd. Tillkännagivandet drog snabbt en motreaktion från Google, som meddelade tillgängligheten för sin Gemini 1.5 Pro LLM. Dessutom kommer tillgängligheten av GPT-4o som en skrivbordsapp att hota Apples Siri och Microsofts Cortana-röstassistenter.

Direktlänk Dela Ia.acs.org.au fördjupade i förrgår

Apple planerar att förbättra iOS 18 med ChatGPT

Apple är i slutfasen av förhandlingar med OpenAI för att förbättra AI-funktionerna i det efterlängtade iOS 18 med hjälp av ChatGPT. Trots de banbrytande uppenbarelserna håller båda parterna detaljerna hemliga. Det har också spekulerats i att Apple har parallella diskussioner med Google om att adoptera dess AI-drivna Gemini chatbot. Apple har ambitiösa planer på att prioritera AI-funktioner på enheten, med stöd från företagets datacenter för att leverera oöverträffad hastighet och förbättra användarnas integritet.

Direktlänk Dela Pokde fördjupade i förrgår

Microsoft-stödda OpenAI:s AI-modell GPT-4o kan gynna Apple och Nvidia

Analysföretag föreslår att Microsoft-stödda OpenAI:s mest kapabla artificiella intelligens (AI) modell hittills, GPT-4o, kan gynna ett antal företag, inklusive Apple och Nvidia. Apple kan få en skjuts i ljuset av rapporter om ett partnerskap mellan Apple och OpenAI, eftersom ljudförmågorna som visades vid evenemanget potentiellt kan förbättra iPhones Siri. GPT-4o kan också hjälpa till att påskynda tillväxten för Nvidia och andra chiptillverkare i AI-ekosystemet.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade i förrgår

Instagrams medgrundare Mike Kreiger ansluter sig till AI-företaget Anthropic

Mike Kreiger, medgrundare och tidigare teknikchef på Instagram, har anslutit sig till AI-företaget Anthropic som Chief Product Officer. Kreiger kommer att övervaka Anthropics produktutveckling, produktledning och produktdesign. Han uttryckte sin beundran för företagets fokus på att bygga ´pålitliga AI-system´. Anthropic har släppt sin AI, Claude, på webben och iOS men har ännu inte sett samma framgång som konkurrenter som OpenAI, Microsoft och Google. Företaget har dock betydande finansiering, inklusive från Amazon och Google.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade i förrgår

OpenAI släpper skrivbordsapp för Mac och gör GPT-4o tillgängligt gratis

OpenAI meddelade vid sitt våruppdateringsevenemang att de kommer att släppa en skrivbordsapp för Mac. Appen kommer att rullas ut till ChatGPT Plus-prenumeranter från och med idag, före en bredare lansering ´de kommande veckorna´. Appen möjliggör röstkonversationer med ChatGPT direkt från din Mac. OpenAI planerar också att släppa en Windows-version av skrivbordsappen senare i år. Företaget meddelade också att de kommer att göra sin helt nya GPT-4o stora språkmodell tillgänglig gratis. Det rapporterades nyligen att Apple är i de sista stadierna av diskussioner med OpenAI för att integrera ChatGPT på iPhone med början i iOS 18.

Direktlänk Dela MacRumors fördjupade i förrgår

Google får förtroende i AI-racet trots konkurrens från OpenAI

Google visade upp sitt nya generativa AI-musikverktyg, MusicFX, vid sin årliga I/O-utvecklarkonferens. Konferensen följde på en vecka av AI-annonseringar, inklusive en produktlansering från OpenAI, vilket ökade förväntningarna på hur OpenAI kunde stjäla rampljuset från Google. Efter lanseringen av ChatGPT 2022 rapporterades det att Google-chefen Pichai hade utlyst en ´kod röd´ inom företaget på grund av hotet från OpenAI och dess allians med Microsoft. Men vid 2023 års konferens verkade Pichai mer avslappnad, eftersom Google inte bara har kommit ikapp, utan även har förnyat förtroendet för sin omfattande konsumentdistribution. OpenAI kan ha en teknisk ledning och kunna röra sig snabbare än Google, men Google har en rad produkter och miljarder användare. Google kan också dra nytta av de massiva mängder data som flyter genom dess produkter varje dag.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade i förrgår

OpenAI och Google konkurrerar om framtiden för generativ AI

OpenAI presenterade sin senaste AI-modell, GPT-4o, vid en live-demonstration under sitt ´Spring Update´ evenemang. Modellen, som körs på iPhone-appen ChatGPT, visade sig kunna förstå livekamerafotografi, hjälpa till att lösa ett matteproblem och översätta en livekonversation mellan engelska och italienska talare. Google presenterade sin vision för sökningar i AI-eran på sin årliga utvecklarkonferens, med fokus på generativ AI. ´Google kommer att göra Googling åt dig´, förklarade Liz Reid, företagets chef för sökningar.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade i förrgår

OpenAI avtäcker den senaste AI-chatten GPT-4o

OpenAI har avtäckt den senaste versionen av tekniken som ligger till grund för AI-chatten ChatGPT, kallad GPT-4o. Den nya versionen kommer att rullas ut till alla användare av ChatGPT, inklusive icke-prenumeranter. GPT-4o är snabbare än tidigare modeller och har programmerats för att låta pratig och ibland till och med flirtig i sina svar. Den nya versionen kan läsa och diskutera bilder, översätta språk och identifiera känslor från visuella uttryck. Den har också minne så att den kan komma ihåg tidigare frågor. Den kan avbrytas och har en lättare konversationsrytm - det fanns ingen fördröjning mellan att ställa en fråga och att få ett svar. Det finns rykten om ett partnerskap mellan OpenAI och Apple, även om detta ännu inte har bekräftats.

Direktlänk Dela Yahoo News Australia fördjupade 15 maj

OpenAI introducerar ny flaggskeppsmodell GPT-4o

OpenAI har introducerat GPT-4o, företagets nya flaggskeppsmodell, under sin våruppdatering. GPT-4o och dess API kommer att vara tillgängligt för alla användare, medan den uppgraderade röstläget endast rullas ut till Plus-abonnenter för tillfället. ChatGPT kommer också snart att släppa sin skrivbordsapp för Mac, med en Windows-app tillgänglig senare under året. GPT-4o-modellen gör ChatGPT snabbare och mer känslomässig än någon tidigare AI-chattbot eller assistent. GPT-4o är också det första modellen som kombinerar text, syn och ljud.

Direktlänk Dela Nerds Chalk fördjupade 15 maj

Google har utlovat att göra AI ´tillgängligt och fördelaktigt för alla´ när företaget tillkännagav en rad nya verktyg som drivs av tekniken. Genom att använda olika versioner av Googles egen Gemini AI-modell, presenterade företaget nya funktioner för sin sökmotor, populära appar som Photos och Maps, och nya virtuella assistentverktyg under sin utvecklarkonferens. Bland de stora uppdateringarna är hur Google börjar omforma sin sökmotor runt AI. Företaget kommer denna vecka att börja rulla ut vad det kallar AI-översikter till sökresultat. Dessa är nya, generativa AI-skapade svar på sökfrågor, vilket ger användarna en sammanfattning som svar på deras uppmaning, komplett med flera förslag från en rad källor och andra Google-tjänster.

Express & Star fördjupade 15 maj

Apple planerar att införa AI-drivna transkriptions- och sammanfattningsverktyg

Apple planerar att introducera realtids ljudtranskription och sammanfattning i många av sina enheter senare detta år. Företaget hoppas kunna använda AI för att förbättra effektiviteten i flera av sina kärnprogram, som Notes, Voice Memos och andra appar. Apple testar för närvarande dessa funktioner som tillägg till flera appuppdateringar som planeras att släppas med iOS 18 senare under 2024. Funktionerna förväntas också komma till motsvarande appar i macOS 15 och iPadOS 18.

Direktlänk Dela MacDailyNews fördjupade 15 maj

AI-startupen Anthropic samlar in 7,3 miljarder dollar och överträffar OpenAI

Anthropic, en av de hetaste AI-startuperna, har samlat in 7,3 miljarder dollar under det senaste året. Företaget, som grundades 2021, har tidigare anställda från OpenAI i teamet och har utvecklat AI-chattboten Claude. Dess senaste modell, Claude 3 Opus, har presterat bättre än OpenAIs GPT-4-modell inom områden som resonemang, matematik och kodning. Anthropic är privatägt av riskkapitalfonder och teknikjättar, och har inte planer på att bli offentligt handlat inom den närmaste framtiden. Företaget har dragit till sig stora investeringar från Amazon, Google och Menlo Ventures.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 15 maj

Jimmy Kimmel rostar Hollywood vid årets TV-upptakt

Jimmy Kimmel var återigen höjdpunkten på TV:s upptaktsvecka 2024, där han tog ner allt och alla i Hollywood. Han skämtade om det nya Disney+ paketet med Hulu och Max, Netflix som till sist smickrade annonsörerna, och presenterade ´AIger´, en artificiell intelligens klon av Bob Iger, som hans efterträdare som VD för Disney. Kimmel har inte varit på upptakten sedan 2021 efter att ha fått Covid 2022 och sedan ställt in förra året på grund av författarstrejken. Han avslutade med att introducera ABC:s nya show, ´The Golden Retriever´.

Direktlänk Dela IndieWire fördjupade 15 maj

OpenAI lanserar ChatGPT-app för macOS, Windowsversion kommer senare

OpenAI har lanserat en ny skrivbordsapp för ChatGPT exklusivt för macOS, med en Windows-app planerad att släppas ´senare i år´. Trots att Microsoft har investerat över $10 miljarder i OpenAI, verkar en Windows-app inte ha varit genomförbar. OpenAI prioriterar där dess användare finns, vilket tyder på att de inte finns på Windows. OpenAI presenterade flera uppdateringar för ChatGPT, inklusive GPT-4o, en uppdaterad stor språkmodell med förbättrade röstfunktioner i realtid och snabbare prestanda. Enligt OpenAI använder majoriteten av dess användare på skrivbordssystem Mac, även om Windows har en mycket större andel av PC-marknaden.

Direktlänk Dela Yahoo News Singapore fördjupade 14 maj

Musikern Marc Rebillet använder Googles AI-verktyg MusicFX på Google I/O 2024

Under Google I/O 2024 förhandsvisning visade den musikaliska gästen Marc Rebillet upp Googles MusicFX AI-generationverktyg, som han integrerade i sin signaturstil ´Loop Daddy´. Rebillet, känd för att skapa musik på flygande fot, använde MusicFX för att skapa AI-genererade instrument som utgångspunkt istället för traditionellt skapade musikaliska prov. Han visade ett live-genererat exempel på en viola stödd av en ´808 hip hop beat´. Publiken valde en kombination av en djembe trumma, en persisk tar och en flamenco gitarr från ett set av sex instrument. MusicFX är fritt tillgängligt som en del av Googles AI Test Kitchen-suite.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar ny flaggskeppsmodell GPT-4o med förbättrat användargränssnitt

OpenAI har introducerat en ny flaggskeppsmodell av sin underliggande motor, GPT-4o, med nyckelförändringar i sitt användargränssnitt. Chatboten, som har initierat en ny våg av konsumentvänlig AI, finns i två versioner: den kostnadsfria versionen, ChatGPT 3.5, och en version som kostar $20 per månad, ChatGPT 4. Med prenumerationsavgiften får du tillgång till en stor språkmodell som kan hantera mycket mer data när den genererar svar på dina prompts. GPT-4o förväntas minska denna klyfta, åtminstone något. Dessutom kommer dina interaktioner med ChatGPT att bli mer konversationella. GPT-4o-modellen kommer att rullas ut under de kommande veckorna och kommer att finnas tillgänglig på 50 språk.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 14 maj

ChatGPTs GPT-4o-uppdatering kan vara en spelväxlare för AI-assistenter

Sam Altman har skvallrat om ChatGPTs GPT-4o-uppdatering, som han beskriver som ´magisk´. Han tror att människor kommer att älska denna uppgradering av ChatGPT. Att se ChatGPT hålla en röstkonversation med människor samtidigt som den tittar på bilder var imponerande. Med tanke på ChatGPTs mänskliga tal kan detta vara en föregångare till en personlig AI-assistent som är mycket bättre än vad Siri kan göra på iPhone. Det finns rykten om att Apple är i avancerade samtal med OpenAI om att lägga till chatboten i iOS 18. Altman är ännu mer entusiastisk över att potentiellt ha ChatGPT inbyggt i iOS efter att ha sett GPT-4o-demon. Han tror att Siri kommer att matcha förmågorna hos GPT-4o och Gemini inom en snar framtid.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 14 maj

Apple´s Siri beskrivs som ´föråldrad´ jämfört med OpenAI´s ´fantastiska´ ChatGPT 4o

OpenAI har presenterat en ny modell, ChatGPT 4o, som kan sjunga, lära ut och flirta. Denna modell har beskrivits som ´fantastisk´ och har fått mycket positiva recensioner. En AI-utbildare, Sai Rahul, sa att OpenAIs röstassistent är ´fantastisk´. En annan teknikentusiast föreslog att OpenAI har gjort Apples Siri ´föråldrad´. OpenAI planerar att lansera en infödd ChatGPT-app, som börjar med macOS och senare utökas till Windows. Abonnenter på ChatGPT Plus, som kostar 20 dollar per månad, har redan tillgång till macOS-versionen.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 14 maj

Nothing integrerar ChatGPT i alla sina hörlurar

Teknikföretaget Nothing planerar att revolutionera hörlursmarknaden genom att integrera artificiell intelligens (AI) modellen ChatGPT i hela sitt sortiment. Denna funktion, som kommer att bli tillgänglig inom några dagar, lovar att förvandla användningen av denna typ av utrustning. Alla Nothing-hörlurar, inklusive Nothing Ear, Nothing Ear Stick samt budgetalternativ som Nothing CMF Buds och CMF Neckband Pro, kommer att gynnas av denna uppdatering. Detta garanterar att varje användare, oavsett den ägda modellen, kommer att kunna dra nytta av de framsteg som erbjuds av ChatGPT. Den planerade datumet för denna viktigaste uppgradering är satt till 21 maj 2024.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 14 maj

OpenAI förvandlar sin chattbot till en röstassistent

San Francisco-baserade artificiella intelligens-startupen OpenAI har avtäckt en ny version av sin ChatGPT-chattbot som kan ta emot och svara på röstkommandon, bilder och videor. Den nya appen, baserad på ett AI-system kallat GPT-4o, hanterar ljud, bilder och video betydligt snabbare än tidigare versioner av tekniken. Appen är gratis och tillgänglig för både smartphones och skrivbordsdatorer. Detta är första gången OpenAI har erbjudit ChatGPT som en skrivbordsapplikation. Företaget har tidigare erbjudit liknande teknologier inom olika fria och betalda produkter.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 14 maj

Google visar upp nya funktioner för sin Gemini AI

Google har delat en förhandstitt på vad som kommer på deras årliga I/O-konferens - deras Gemini AI har lärt sig nya tricks. Det är en ´multimodal´ AI, vilket innebär att den kan integrera text, ljud och bilder sömlöst. Detta gör att den kan köras på en Pixel-telefon och se världen genom dess kameraögon medan den håller en konversation om vad som händer runt omkring den. Google har stora Gemini-meddelanden redo, så den saknade funktionaliteten kanske bara väntar på att introduceras. Dessutom kommer Google att lansera Android 15 på konferensen.

Direktlänk Dela GSM Arena fördjupade 14 maj

Läckor avslöjar spännande funktioner i kommande iOS 18

En betydande läcka om Apples kommande iOS 18 har avslöjat potentiella funktioner för att förbättra ljudinspelning och anteckningstagning på iPhones. Läckan antyder att iOS 18 kan introducera automatisk ljudtranskription och sammanfattningsfunktioner, vilket utnyttjar avancerade AI-funktioner. Den kommande funktionen syftar till att förenkla processen att fånga, organisera och förstå ljudinnehåll. Förbättringar i Voice Memos-appen och Notes-appen har också indikerats, med realtids transkription av ljudinspelningar och AI-genererade sammanfattningar av inspelat ljud. Dessa funktioner har stor potential för studenter och yrkesverksamma.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 14 maj

Apple introducerar AI-drivna transkriptions- och summeringsfunktioner för Voice Memos och Notes

AppleInsider har rapporterat att en AI-driven uppdatering kommer till iPhone-apparna Voice Memos och Notes som kommer att kunna transkribera och sammanfatta röstmemoreringar på din telefon. Användare kommer snart att kunna gå in i sin Notes-app, som också får en översyn, och se sin inspelade röstmemo med helt transkriberad text. AI-sammanfattningsfunktionen kommer också att sammanfatta dina röstmemoreringar med anteckningar, vilket skulle vara extra hjälpsamt vid inspelning av föreläsningar, möten och paneldiskussioner. Funktionen är inställd att vara en del av iOS 18 och kommer att rullas ut i slutet av 2024.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 14 maj

Intel och Apple: Potentiella ledare inom AI-marknaden

Artificiell intelligens (AI) har blivit ett stort fokus för företag i olika branscher, med en marknad som förväntas expandera med en årlig tillväxttakt på 37% fram till 2030. Två företag som kan vara värda att investera i är Intel och Apple. Intel har haft svårigheter de senaste åren men har nyligen börjat satsa på AI och förändrat sin affärsmodell. Apple har också börjat fokusera mer på AI, med nya produkter och tjänster som använder tekniken. Båda företagen kan erbjuda goda investeringsmöjligheter för dem som är villiga att vänta på långsiktiga vinster.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 14 maj

Uppdateringar av populära appar Petey och macGPT med OpenAI:s GPT-4o

Populära appar Petey och macGPT har uppdaterats denna vecka med OpenAI:s GPT-4o. Petey, utvecklad av Hidde van der Ploeg, är en GPT-app för Apple Watch, iPhone, iPad och Apple Vision Pro. I version 2.5.12 har programvaran fått den nyutvecklade GPT-4o-modellen från OpenAI, tillgänglig för Premium-prenumeranter. MacGPT 3.2.1, utvecklad av Jordi Bruin, stöder också den nya modellen, och Bruin rekommenderar användare att byta till den eftersom den erbjuder en bättre upplevelse och hjälper till att spara kostnader. Den nya GPT-4o är dubbelt så snabb, 50% billigare och erbjuder fem gånger högre gränser för användning. En av de stora förbättringarna med ChatGPT GPT-4o-uppdateringen är realtidskonversationssvar. GPT kommer att svara på ännu mer mänskliga sätt nu, vilket gör det mycket lättare att interagera med chatboten. Du kan till och med avbryta chatboten, vilket innebär att du inte behöver vänta på att den ska avsluta ett uttalande innan du ändrar hur du vill att den ska agera. ChatGPT:s GPT4-o-uppdatering låter dig också ändra känslan som chatboten svarar på med röst, vilket ger dig mer anpassning över hur den svarar på dina frågor. OpenAI säger att den nya modellen tränades över ljud, vision och text för att ge en mycket snabbare svarstid än GPT-3.5 och GPT-4. Med stöd för upp till 50 olika språk kommer den nya röstmodellen att börja rullas ut för testning under de kommande veckorna. Dessutom meddelade OpenAI att GPT-4o finns tillgänglig med begränsade användningsräntor för ChatGPT gratisanvändare, en enorm förbättring jämfört med tidigare modeller som GPT-4, som endast var tillgänglig för dem som prenumererade på ChatGPT Plus. Om du är en Petey- eller MacGPT-användare bör du uppdatera dessa appar för att dra nytta av OpenAI:s senaste tillkännagivanden. Petey är gratis att ladda ner men kräver en in-app-prenumeration, beroende på dina GPT-behov. Du kan ladda ner macGPT på Mac gratis - men vi rekommenderar att du lämnar ett dricks till Bruin.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar ny GPT-4o-modell, släpper ChatGPT-app för Mac

OpenAI lanserar sin nya modell GPT-4o, härledd från GPT-4, för att driva sin populära plattform ChatGPT, tillgänglig på webben, iOS App Store och Android. Företaget meddelade även att de släpper ChatGPT-appen för skrivbord, med uppdateringen rullande ut för Macs just nu. Windows-användare måste dock vänta ett tag för att få den dedikerade appen för deras dator. OpenAI meddelar GPT-4o, som har bättre responstid och kommer med ytterligare verktyg, ChatGPT-appen är nu tillgänglig för Mac. Den uppgraderade GPT-4o-modellen har flera förbättringar över den tidigare GPT-4-modellen vad gäller hastighet och kapabiliteter.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 14 maj

OpenAI introducerar AI-modell GPT-4o och ChatGPT-app för macOS

OpenAI har tillkännagivit GPT-4o, sin första artificiella intelligensmodell med inbyggt stöd för att resonera över ljud, bild och text. GPT-4o kan svara på ljudingångar på 232 millisekunder, vilket liknar en människas svarstid under en konversation. OpenAI har också meddelat ChatGPT-applikationen för Apples macOS-baserade skrivbord och förhandsvisat konversationell AI i Voice Mode. GPT-4o-modellen innebär också betydande förbättringar på text i icke-engelska språk. Modellen kan bland annat översätta en meny på olika språk och ge rekommendationer baserat på den. OpenAI har också lanserat chatbot-appen för Apples macOS-baserade skrivbord.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 14 maj

AI förväntas utföra nästan 40% av hushållsarbetet senast 2033

Artificiell intelligens (AI) har redan integrerats i många av våra vardagliga transaktioner. Assistenterna Alexa, Siri och Cortana kan användas för att kontrollera belysning och uppvärmning hemma. Enligt experter kommer robotar att utföra nästan 40% av vårt hushållsarbete senast 2033. Detta stöds av data från Ochanomizu i Japan och University of Oxford i Storbritannien. 65 AI-experter förutspår att vardagliga uppgifter kommer att automatiseras inom de närmaste fem till tio åren. Största uppgiften som sannolikt kommer att automatiseras är livsmedelshandling. Experterna förutspår att nästan 60% av vår livsmedelshandling kommer att utföras av AI senast 2033.

Direktlänk Dela AI News fördjupade 14 maj

Företag bör tillgodose medarbetares tekniska preferenser för att attrahera talanger

För att attrahera och behålla talanger bör företag tillgodose medarbetarnas tekniska preferenser, menar Fredrik Larsson och Pontus Palmgren från Techstep. De framhåller att många unga talanger föredrar att arbeta med Apple-produkter och att företag bör erbjuda Mac-datorer. Initiala kostnader för Mac kan vara högre, men total ägandekostnad är ofta lägre än för en PC. Dessutom har Mac-datorer högre andrahandsvärde och kräver färre IT-resurser för hantering och support.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar GPT-4o, en förbättrad AI-chatbot

OpenAI har lanserat den senaste versionen av sin AI-chatbot, GPT-4o, som lovar förbättrad hastighet, konversationsförmåga och utökade funktioner. Den nya versionen erbjuder funktioner som bildanalys, språköversättning och känsligenkänning, samt förbättrat minne för att komma ihåg tidigare interaktioner. Trots vissa buggar representerar GPT-4o framtidens riktning för AI-digitala assistenter, med målet att bli en mångsidig följeslagare som kan interagera sömlöst över olika modaliteter. OpenAI positionerar GPT-4o som en potentiell rival till befintliga assistenter som Siri och Google Assistant.

Direktlänk Dela Business Matters Magazine fördjupade 14 maj

OpenAI lanserar GPT-4o, en uppgraderad modell för ChatGPT

OpenAI lanserar en ny version av GPT-4, kallad GPT-4o, som driver ChatGPT. Den uppdaterade modellen är mycket snabbare och förbättrar kapaciteten över text, vision och ljud, enligt Mira Murati, OpenAI:s CTO. Modellen kommer att vara gratis för alla användare, men betalande användare kommer att ha upp till fem gånger kapacitetsgränserna för gratisanvändare. GPT-4o kommer att rullas ut iterativt och dess text- och bildfunktioner förväntas nu finnas tillgängliga i ChatGPT. VD Sam Altman avslöjade att modellen är ´född multimodal´, vilket innebär att den kan generera innehåll och förstå kommandon via röst, text eller bild. OpenAI och Apple är i slutskedet av förhandlingar om att använda ChatGPT för att driva Apples AI-funktioner i den kommande iOS 18-uppdateringen.

Direktlänk Dela Channel News fördjupade 14 maj

OpenAI släpper sitt senaste GPT-4o språkmodell

OpenAI presenterade sin senaste GPT-4o språkmodell vid sin våruppdateringshändelse. Företaget, ledd av Sam Altman, har sagt att GPT-4o är ett steg mot människocentrerad kommunikation. Den nya modellen har multimodala funktioner och kan utföra konversationer på ljud, syn och text i realtid. GPT-4o sägs matcha prestandan hos GPT-4 Turbo på engelska, OpenAIs senaste flaggskeppsmodell, samtidigt som den erbjuder betydande förbättringar på icke-engelska språk. Dessutom har GPT-4o en större fördel över sin föregångare när det gäller att förstå syn- och ljudinput.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 14 maj

OpenAI introducerar AI-modellen GPT-4o med mänsklig liknande interaktion

OpenAI har annonserat sin senaste flaggskeppsmodell, GPT-4o, en AI-modell som kan acceptera inspelningar i alla former - bilder, texter, ljud - och svara i lika många format. Modellen lovar förbättrade funktioner för alla användare, inklusive de på den fria nivån. GPT-4o kommer med känsligenkänning, vilket gör att den kan bedöma känslorna bakom din inmatning. Dessutom kan du avbryta det mitt i talet, och det svarar med blixtsnabb hastighet, nästan i takt med mänskligt samtal. Teknikjättar som Google, Microsoft och Apple riktar alla in sig mot en framtid som drivs av generativ AI, med OpenAI i spetsen.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 14 maj

OpenAI introducerar ChatGPT 4o och Mac-app

OpenAI har lanserat ChatGPT 4o, en uppgradering av AI-modellen ChatGPT, samt en Mac-applikation. ChatGPT 4o, som kommer att vara gratis att använda med en begränsning på meddelanden, lovar betydande förbättringar i hastighet, kostnadseffektivitet och en högre gräns för meddelanden. Den nya modellen inkluderar också röst- och bildfunktioner, vilket gör att användare kan prata direkt med ChatGPT och få vokal återkoppling. Dessutom kommer AI:n att kunna tolka visuell data från användarens miljö. OpenAI meddelade också att GPT-4o kommer att vara tillgänglig för både gratis- och betalande användare, men betalande användare får upp till fem gånger mer meddelandegräns. Under evenemanget lanserade OpenAI också en fristående ChatGPT-app för Mac.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 14 maj

NVIDIA och Taiwan Semiconductor: Hetaste aktierna inom AI

NVIDIA Inc är världens hetaste aktie inom artificiell intelligens (AI), med en uppgång på 504% sedan AI-hysterin startade tidigt 2023. Om du hade investerat $10 000 i NVIDIA vid början av 2023 års tjurmarknad och behållit den till idag, skulle du ha en position på $60 400. Taiwan Semiconductor Manufacturing är NVIDIAs kontraktstillverkare och har även en stark bok av affärer från Apple och chipföretag som AMD, Qualcomm och Broadcomm. Tack vare sin första-rörelse-fördel och konkurrenternas brist på fokus är TSM idag världens enda stora renodlade foundry. Trots sina otaliga fördelar är TSM-aktien inte särskilt dyr.

Direktlänk Dela The Motley Fool Canada fördjupade 14 maj

OpenAI utvecklar ChatGPT-app för Windows 11 och Windows 10

OpenAI har meddelat att dess ChatGPT-app för Windows 11 (och Windows 10) är under utveckling efter att organisationen lanserade den för macOS. Trots att Microsoft stöder OpenAI med mer än 10 miljarder dollar i investeringar, prioriterade AI-jätten macOS före Windows. OpenAI har även lanserat en ´Omni´-version av ChatGPT kallad ´GPT-4o´, som kan hantera multimedia innehåll bättre än tidigare modeller. GPT-4o kommer att vara gratis för alla och macOS-appen släpps direkt i App Store för ChatGPT Plus-prenumeranter. OpenAI planerar att lansera en Windows-version senare i år.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 13 maj

OpenAI släpper röstassistent som kan läsa ansiktsuttryck och översätta talat språk i realtid

OpenAI släpper en röstassistentfunktion inspirerad av filmen Her, som kan läsa dina ansiktsuttryck och översätta talat språk i realtid. Under en livestream demonstration visade OpenAI ingenjörer och CTO Mira Murati de nya funktionerna. De uppmuntrade assistenten att vara mer uttrycksfull när de skapade en godnattsaga, sedan bad de den byta till en robotröst, innan de slutligen bad den avsluta sagan med en sångröst. Assistenten kunde också avbrytas under tal och svara utan fortsatt uppmaning medan den agerade som en översättare. OpenAI CEO Sam Altman postade mystiskt bara ett ord på X: ´her´.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 13 maj

Rykten om AI-transkription och sammanfattning i iOS 18

Enligt uppgifter kommer nästa version av Apples iPhone-programvara, iOS 18, att inkludera AI-transkription av röstinspelningar i sin Voice Memos-app, något som konkurrenter som Samsung och Google redan har. AI-transkriptionen kommer att ge en löpande transkription av Voice Memos, plus en sammanfattning. Notes-appen kommer också att integrera AI-transkription med kommande uppdateringar. Apple kommer även att förbättra Safari med AI-driven Intelligent Search och innehållssammanfattning. Dessutom kan AI-utvecklingen av Siri starta på Apples WWDC 2024, som är precis runt hörnet.

Direktlänk Dela My Mobile fördjupade 13 maj

Google satsar på AI i årets utvecklarkonferens

Google kommer att satsa allt på artificiell intelligens (AI) under sin årliga utvecklarkonferens I/O, enligt branschexperter. Företaget förväntas diskutera sin AI-vision för framtiden och tillkännage integrationen av generativ AI i alla sina populära produkter. Google kommer också att lansera en rad nya appar, funktioner och utvecklingsverktyg vid sin årliga mjukvarukonferens. De kommer att presentera nästa iteration av Googles mobilprogramvara som driver smartphones, Android 15, som för närvarande finns tillgänglig i beta. Google kommer också troligtvis att avtäcka Wear OS 5, och göra uppdateringar till sin AI-chatbot Gemini.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 13 maj

AI-filmfestival visar potentialen för berättande genom ny teknologi

En AI-filmfestival, organiserad av Runway AI, visar upp berättande möjligheter med den nya teknologin. Festivalen visade en rad fantastiska varelser som lerväsen och jättemormödrar. Nästan 3 000 kortfilmer skickades in till festivalen, och de tio utvalda filmerna visade filmskaparnas levande fantasier i estetiskt fantastiska universum. Den senaste tekniken gör att filmer kan göras på en bråkdel av en typisk filmbudget och av alla som har tillgång till en dator och programvaran. Runway AI utvecklar för närvarande något som kallas ´General World Models´, ett AI-system som kan simulera en verklig världsmiljö genom att förutse hur framtida händelser utvecklas i en dynamisk miljö.

Direktlänk Dela Dawn fördjupade 13 maj

iOS 18 kan stödja automatisk ljudtranskription och sammanfattning

Enligt rykten kan iOS 18 introducera betydligt förbättrade ljudtranskriptioner och AI-drivna sammanfattningar till iPhone. Om dessa funktioner blir tillgängliga för allmänheten kan användarna potentiellt få tillgång till realtidsutskrifter av deras inspelade ljud. Appen Voice Memos kommer att vara bland de första att få dessa förbättrade funktioner. Dessutom kommer uppdateringen att introducera ett alternativ för AI-genererad sammanfattning av inspelat ljud, vilket ger en snabb textöversikt över de viktigaste punkterna. Funktionerna för transkription och sammanfattning är bara en del av Apples större AI-satsning i år.

Direktlänk Dela PhoneArena fördjupade 13 maj

Apple närmar sig stora avslöjanden inom AI-tjänster

Apple, som tidigare har varit försiktiga med att integrera generativ AI i sina produkter, verkar nu vara nära flera stora avslöjanden gällande AI-tjänster i iPhone. Detta kommer i samband med bolagets stora utvecklarkonferens i San Francisco i juni, där artificiell intelligens förväntas stå i fokus. Det har tidigare diskuterats att Apple vill använda Alphabets Gemini som grund i sina tjänster, men rapporter tyder på att Apple nu närmar sig ett avtal med Open AI, skaparen av Chat GPT. Det är oklart hur Open AI:s språkmodell kommer att användas i Apples miljö.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 13 maj

Apple kan integrera AI i kommande iOS 18

Apple överväger att integrera artificiell intelligens (AI) i sin kommande iOS-version, iOS 18, enligt rykten. Företaget är i slutförhandlingar om att inkludera ChatGPT i iOS 18 med OpenAI. Det är dock osäkert om det är ChatGPT som kommer att användas eller om det blir Googles Gemini. Det finns även indikationer på att Apple har haft eller fortfarande har diskussioner med Google om detta.

Direktlänk Dela Mobilanyheter fördjupade 13 maj

AI-företagen OpenAI och Perplexity gör framsteg inom artificiell intelligens. OpenAI lanserar en sökorienterad produkt för att utmana teknikjättar som Google och Bing. Perplexity, som grundades av Aravind Srinivas, har snabbt fått uppmärksamhet med sin AI-första strategi och planerar global expansion, särskilt genom partnerskap med stora telekommunikationsföretag. Perplexity har nyligen inlett ett samarbete med SoundHound, en ledare inom röst AI-teknologi. Samarbetet innebär att Perplexitys avancerade storspråksmodell (LLM) integreras i SoundHounds röstassistent Chat AI.

Next Unicorn Ventures fördjupade 13 maj

Apple planerar AI-uppgradering för Voice Memos-appen i iOS 18

Med ankomsten av iOS 18 planerar Apple att introducera en revolutionerande AI-uppgradering för Voice Memos-appen. iOS 18 kommer att erbjuda realtids transkription och intelligent sammanfattning av röstinspelningar. Detta förväntas förändra hur användare fångar och interagerar med ljud. AI-drivna rösttranskriptioner kommer att integreras inom Notes och Voice Memos, vilket gör det möjligt för användare att enkelt fånga föreläsningar, möten eller brainstorming-sessioner. Dessutom kommer AI att kunna sammanfatta röstinspelningar intelligent, vilket gör det möjligt för användare att snabbt granska långa ljudinnehåll utan att behöva lyssna igenom det i sin helhet. Siri, Apples virtuella assistent, kommer också att få en AI-uppgradering, vilket gör det möjligt för den att analysera och sammanfatta textmeddelanden och e-post. Dessutom kommer Safari, iPhone inbyggda webbläsare, att dra nytta av AI-drivna sammanfattningar.

Direktlänk Dela iThinkDifferent fördjupade 13 maj

Google I/O 2024: Marknadsförare väntar på uppdateringar om generativ AI och sök

På veckans Google I/O 2024 kommer marknadsförare att vara uppmärksamma på uppdateringar om framtiden för generativ AI och sök. Google introducerade sin sökgenerativa upplevelse (SGE) vid Google I/O 2023, ett verktyg för generativ AI-sökning som har testats under det senaste året. Generativ AI kommer att förändra SEO genom att utmana varumärken att optimera för naturligt språk och noggrannhet istället för nyckelord. Enligt Craig Emimeliah, kreativ chef på Stagwells Code & Theory agency, kan varje plattform ha ett annat fokus när det gäller trovärdigt innehåll. SEO-byrån Graphite har släppt en ny SEO-plattform som fokuserar på ämnen istället för nyckelord. Plattformen analyserade hundratals miljoner nyckelord för att skapa ett ämnesdiagram för att hjälpa till att analysera användaravsikt.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 13 maj

OpenAI planerar att livestreama uppdateringar till ChatGPT och GPT-4

OpenAI kommer att livestreama uppdateringar till ChatGPT och GPT-4 på måndag kl. 1 p.m. ET (3am tisdag morgon AEST). I en tweet på fredag förkastade VD Sam Altman flera rapporter om att OpenAI lanserar en sökmotor eller GPT-5 vid evenemanget. Men Altman tillkännagav att något som ´känns som magi´ kommer till ChatGPT. Evenemanget på måndag kommer att ske en dag före Google I/O, vilket förväntas vara fullt av AI-relaterade uppdateringar. Måndag kommer också att vara det första OpenAI-evenemanget kring en uppdatering till GPT-4 och ChatGPT på ungefär sex månader.

Direktlänk Dela Gizmodo Australia fördjupade 13 maj

Apple och OpenAI nära avtal om användning av AI i iOS 18

En rapport hävdar att samtal mellan Apple och OpenAI närmar sig slutförandet, vilket kan innebära att iOS 18 kommer att drivas av ChatGPTs generativa AI. Läckan online påstår att Apple och OpenAI ´slutgiltigar villkoren´ för att använda ChatGPT på iOS 18. Rapporten säger också att Apple fortfarande diskuterar med Google om den troliga användningen av Gemini. Apple planerar en stor förändring till AI baserat på senaste nyheter. Det har rapporterats att Safari kommer att ha AI-assisterad surfning, medan Siri förväntas få en översyn för att göra den jämförbar med de senaste assistenterna.

Direktlänk Dela iLounge fördjupade 13 maj

Apple nära att slutföra avtal med OpenAI för att inkludera ChatGPT på iPhone

Apple är nära att slutföra ett avtal med OpenAI om att inkludera den populära chattboten ChatGPT i den kommande iPhone-modellen, enligt källor till Bloomberg. Apple testar en intern chattbot, ´Apple GPT´, men den används endast för produktprototyper och svarar på frågor baserat på data som Apple tillhandahåller. Företaget är fortfarande i samtal med Google om att licensiera Gemini för att driva AI-funktioner på iPhone, men dessa samtal har ännu inte lett till ett avtal. Apple har också närmat sig Baidu för att använda dess AI-modeller för iPhone, eftersom Google har liten närvaro i Kina. Apple kommer att dela detaljer om sitt pågående AI-arbete vid WWDC 2024 den 10 juni.

Direktlänk Dela Hardwarezone.com.sg fördjupade 13 maj

Apple i diskussioner med OpenAI om att integrera AI-teknologi i iOS 18

Apple är enligt uppgift i avancerade diskussioner med OpenAI om att integrera AI-företagets banbrytande teknologi i iOS 18. Detta partnerskap kan innebära att OpenAI:s populära chatbot, liknande ChatGPT, kommer till Apples iPhone-operativsystem. Samtidigt förhandlar Apple med Google om att licensiera dess Gemini generativa AI-teknologi för iOS 18. Inget slutligt beslut har ännu fattats, och Apple kan slutligen slå avtal med både OpenAI och Google eller välja en helt annan leverantör. Apple planerar att presentera sin nya AI-programvara och tjänster vid den kommande Worldwide Developers Conference i juni.

Direktlänk Dela Wall Street Pit fördjupade 13 maj

Apple nära avtal med Open AI för att använda deras teknik i Iphone

Apple är på väg att sluta ett avtal med Open AI, skaparen av Chat GPT, enligt anonyma källor. Förhandlingarna handlar om att Apple vill använda Open AI:s teknik i nästa version av operativsystemet för Iphone.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 13 maj

OpenAI kan presentera en röstassistent på måndag

OpenAI kan komma att presentera en röstassistent på måndag, enligt The Information. Teknologin, som kombinerar ljud, text och bildigenkänning, skulle kunna användas för att exempelvis hjälpa barn med läxläsning eller ge information om omgivningen. OpenAI har tidigare meddelat att de kommer att hålla en livestream på måndag. Företaget har tidigare introducerat röst- och bildfunktioner i sin produkt ChatGPT. OpenAI har även rapporterats vara i samtal med Apple om att integrera ChatGPT med iOS 18.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 13 maj

Apple planerar stora uppdateringar för Siri med hjälp av generativ AI

Apples ledande mjukvaruchef beslutade förra året att företagets virtuella assistent Siri behövde en uppdatering. Detta efter att cheferna Craig Federighi och John Giannandrea testat Open AIs chattbot, Chat GPT, som använder generativ artificiell intelligens. Siri, som lanserades 2011, har haft problem och varit begränsad till enskilda förfrågningar, medan Chat GPT kan hantera långa konversationer. Detta ledde till Apples största omorganisation på över ett decennium. Apple förväntas visa upp sin AI-satsning under WWDC den 10:e juni, med en uppdaterad Siri som kan chatta snarare än svara på frågor en i taget.

Direktlänk Dela Macworld Sweden fördjupade 12 maj

AI:s inverkan på smartphones och Androids framtid

Smartphones fortsätter att vara oumbärliga i vardagen, trots att smarta enheter som Humane AI Pin och Rabbit R1 inte uppfyller användarnas förväntningar. Android förväntas anpassa sig till AI-eran, med sammanslagningen av Android och Googles hårdvaruteam vilket intensifierar fokus på AI i Androids ekosystem. Googles Pixel 8 använder AI-drivna Tensor-chipset för att betona AI-funktioner, men hela spektrumet av dess potential är ännu inte utnyttjat. Tjänster som Gemini kan erbjuda betydande fördelar för användare, särskilt med förbättrad enhetsinterkoppling. Konkurrensen mellan teknikjättarna driver utvecklingen av AI, med företag som Apple, Microsoft och OpenAI som utvecklar sina egna AI-lösningar.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 12 maj

Apple överväger generativ AI-revolution för iOS 18

Apple planerar att förändra sättet vi interagerar med våra iPhones genom att införa generativ AI i iOS 18, vilket skulle kunna göra chatbots smartare och användargränssnittet mer effektivt. Företaget är nära att slutföra en affär med OpenAI för att driva vissa generativa AI-funktioner, som en chatbot, för det nya iOS i år. Samtal med Google om att integrera Gemini pågår, men ingen överenskommelse har nåtts. ChatGPT, en blixtsnabb transformerande AI från OpenAI, ligger i kärnan av denna teknik. Apple överväger också ett samarbete med Google för att integrera deras AI-motor Gemini. De nya AI-funktionerna förväntas presenteras under Worldwide Developers Conference nästa månad.

Direktlänk Dela Hypefresh fördjupade 12 maj

Apple överväger att integrera OpenAI:s ChatGPT i kommande iOS-uppdatering

Teknikjätten Apple är enligt uppgift i slutskedet av förhandlingar med OpenAI om att använda ChatGPT-funktioner på iPhone. Om planen går igenom kommer ChatGPT-funktionerna att implementeras i Apples kommande programuppdatering iOS 18. Apple är också i diskussioner med Alphabet Inc, Googles moderbolag, om potentiell integration av Gemini chatbot, men dessa diskussioner är inte lika avancerade. Det är oklart om användare kommer att kunna inaktivera dessa funktioner på sina enheter som en del av det nya operativsystemet.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 12 maj

OpenAI förbereder teknik som kan konkurrera med Apple Siri och Google Assistant

OpenAI förbereder en teknik som kan tala till användare via ljud och text, enligt en rapport från The Information. Tekniken kan få förmågan att känna igen objekt och bilder och kunna erbjuda bättre förmågor över logiskt resonemang jämfört med nuvarande erbjudanden. Den virtuella assistenten kan ta upp konkurrensen med Apple Siri och Google Assistant. Produkten kan presenteras på ´Spring Updates´-evenemanget på måndag. Modellen kan ha snabbare och mer responsiv bild- och ljudtolkning än nuvarande transkriptions- och text-till-tal-modeller.

Direktlänk Dela Dainik Jagran fördjupade 12 maj

OpenAI planerar produktuppdateringar, rykten om avtal med Apple

OpenAI planerar att tillkännage nya produktuppdateringar vid ett liveevenemang nästa måndag, 13 maj. Det har rapporterats att Apple är nära att sluta ett avtal med OpenAI och att ChatGPT med GPT-4 kommer att ingå i kommande iOS 18. Det har varit rykten om att OpenAI arbetar på en funktion för ChatGPT som skulle tillåta användare att söka på webben och citera källor i resultaten. Sam Altman förnekade dock dessa rykten på Twitter. Det har även rapporterats att OpenAI är nära att sluta ett avtal med Apple.

Direktlänk Dela Heise.de fördjupade 12 maj

Apple i diskussioner med OpenAI för att integrera ChatGPT i iPhones

Apple för aktivt diskussioner med OpenAI för att integrera ChatGPT i sin iPhone-produktlinje, vilket innebär en betydande förbättring av smarttelefonens AI-funktioner. Detta steg är en del av Apples bredare strategi att införa avancerade AI-funktioner i sina enheter. Apples diskussioner med OpenAI handlar om att använda ChatGPT för att förbättra Siri, dess virtuella assistent. Samtidigt har Apple också diskuterat med Google om att eventuellt införliva Googles Gemini AI-teknik. Apple planerar att avslöja mer om sina AI-strategier vid den kommande Worldwide Developers Conference (WWDC) i juni.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 12 maj

Konsumentintresset för AI-chattbotar kan vara på nedgång

Konsumenternas efterfrågan på mobila AI-chattbot-appar utöver ChatGPT kan vara på nedgång. Tidigare denna månad lanserade Anthropic sin första mobilapp på iOS, som ger tillgång till sin Claude 3-modell för både gratis- och betalande användare. Trots att appen erbjuder samma funktionalitet som sin webbversion, drog den bara in 157 000 totala globala nedladdningar under sin första vecka på marknaden. Jämför det med ChatGPT, som hade 480 000 installationer under de första fem dagarna av sin USA-lansering, när dess app också var endast för iOS. Claude blev inte en ny App Store-hit, till skillnad från ChatGPT. De tre huvudmarknaderna för Claudes nedladdningar är USA, med en andel på 50% av Claudes installationer, följt av Japan och Storbritannien, med 11% respektive 8%. Men data indikerar att intresset för den nya AI-appen sjönk kraftigt efter Claude anlände.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Canada fördjupade 12 maj

Google lanserar sin AI-plattform Gemini

Google har lanserat sin AI-plattform Gemini, som positionerar sig mot etablerade spelare som ChatGPT och DALL-E 3. Även om iPhone-användare för närvarande saknar en dedikerad Gemini-app, kan de fortfarande utnyttja dess funktioner genom Google-appen. För Android-entusiaster med enheter som kör på version 12 eller nyare finns det en dedikerad Gemini-app, men dess tillgänglighet är begränsad till utvalda marknader. Denna mobilapplikation stöder engelska, koreanska och japanska språk. Rykten föreslår att ett samarbete mellan Apple och Google är på gång för att integrera Googles Gemini AI i iPhones.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 12 maj

Apple integrerar AI-drivna innovationer i kommande iOS 18-uppdatering

Apple planerar att förbättra iPhone-upplevelsen med sin senaste programuppdatering, iOS 18, genom att integrera AI-drivna innovationer. En av de viktigaste funktionerna i denna uppdatering är möjligheten att omvandla röstinspelningar till skriven text inom applikationerna Voice Memos och Notes. Inför WWDC 2024-utvecklarkonferensen nästa månad, lovar Apple användarna en uppsättning AI-drivna funktioner. Rapporter antyder att Safari-webbläsaren kommer att berikas med AI-funktioner som sammanfattning av innehåll och radering av webbsidor, och att Siri också kommer att uppgraderas avsevärt.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 12 maj

Apple nära att sluta avtal med OpenAI för att använda dess teknik på iPhone

Apple Inc. är nära att sluta ett avtal med OpenAI för att använda uppstartsföretagets teknik på iPhone, som en del av en bredare satsning på att införa artificiell intelligens i sina enheter. Parterna har varit i slutskedet av att fastställa villkoren för ett avtal om att använda ChatGPT-funktioner i Apples iOS 18, det kommande operativsystemet för iPhone. Apple har även diskuterat med Google om licensiering av företagets Gemini chatbot. Dessa diskussioner har ännu inte lett till ett avtal, men fortsätter.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 11 maj

Apple ryktas introducera AI-uppdateringar på WWDC 2024

Apple ryktas introducera en rad AI-uppdateringar vid Worldwide Developers Conference (WWDC) 2024. AppleInsider hävdar att teknikjätten kan införa realtids ljudtranskription och sammanfattning på sin AI-kapabla hårdvara. Dessa förändringar kan påverka Notes, Voice Memos och andra appar. Denna förändring kan komma med iOS 18, som kan rullas ut för användare i september 2024. Dessa kan också nå iPads och Macs med iPadOS 18 och macOS 15. Företaget kan också lägga till transkriptioner i Notes. Uppdateringen kan också introducera ett alternativ för AI-genererade sammanfattningar av inspelningar.

Direktlänk Dela Dainik Jagran fördjupade 11 maj

Apple i slutskedet av förhandlingar med OpenAI för AI-funktioner

Enligt en källa nära situationen befinner sig Apple i slutskedet av förhandlingar med OpenAI. Företaget baserat i Cupertino vill använda ChatGPT för att stärka några av dess AI-relaterade funktioner i kommande iOS 18. Tidigare rapporter hävdar att Apple också förhandlar med Google om att använda dess AI-drivna chatbot Gemini. Apple överväger fortfarande andra alternativ. Rykten antyder att Apple kommer att försöka vara värd för de flesta av AI-funktionerna på sin enhet, vilket ger Apple en fördel i hastighet och integritet.

Direktlänk Dela GSM Arena fördjupade 11 maj

Apple i samtal med OpenAI för att integrera ChatGPT i kommande iOS 18

Apple rapporteras vara i diskussioner med OpenAI för att integrera ChatGPT i sitt kommande iOS 18, enligt en nyligen Bloomberg rapport. Denna utveckling följer i fotspåren av smartphoneföretaget Nothing, som blev pionjär inom att införliva AI-funktionen i sina enheter. Om förhandlingarna lyckas kan iPhone-användare förvänta sig integrering av populära chatbot-funktioner direkt i sina enheter. Apple har också varit i samtal med Google om licensiering av sin Gemini chatbot. Inget avtal har ännu nåtts.

Direktlänk Dela NewsX fördjupade 11 maj

Apple nära överenskommelse med OpenAI för att förbättra iPhone-funktioner

Apple är nära att nå en överenskommelse med OpenAI om att införliva ChatGPT i iPhone-operativsystemet, vilket skulle förbättra framtida iPhone-funktioner. Samtidigt förhandlar Apple med Google om att betala för installationen av funktioner baserade på Google´s Gemini. Apple är också internt aktiva med Ajax generativa AI-projektet. Om Apple inte släpper sin modell i tid för nästa version av iOS, kan det begränsa tillväxten inom LLM-området. Enligt analytikern Mark Gurman kommer Apple troligen att slutföra avtalet och uppgradera iOS 18 med ChatGPT-funktioner. Apple samarbetar även med Google för att integrera aspekter av Apple Maps i framtida iOS-versioner. Apple jobbar också internt med sitt AI-projekt, kallat Ajax. Om Ajax inte kan matcha Apples revolutionerande tillkännagivande av lanseringen av iOS 18 under den angivna perioden för offentlig utgivning, riskerar Ajax att halka efter sina konkurrenter.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 11 maj

Apple nära avtal med OpenAI för att ta ChatGPT till iPhone, förhandlar även med Google om AI-produkt

Apple är på väg att sluta ett avtal med OpenAI för att ta med ChatGPT till iPhone, enligt Bloomberg. De två företagen avslutar villkoren för ett avtal som skulle ta med ChatGPT till iOS 18. Apple förhandlar även med Google om att potentiellt använda dess AI-produkt, Gemini, i iPhone. Apple planerar att tillkännage iOS 18 under sin Worldwide Developers-konferens nästa månad. Den senaste versionen av operativsystemet förväntas ha flera AI-relaterade funktioner. Apple arbetar också på att skapa sin egen språkmodell (LLM) för att driva sin AI som kan köras utan webanslutning.

Direktlänk Dela PC Magazine fördjupade 11 maj

OpenAI planerar att dela uppdateringar om ChatGPT och GPT-4, men inte lansera en sökmotor

OpenAI har meddelat att de kommer att dela nyheter via en offentlig livesändning måndagen den 13 maj. Trots tidigare rykten kommer utvecklaren av ChatGPT och Dall-E inte att lansera en sökmotor under online-evenemanget. OpenAI säger att ´några ChatGPT och GPT-4-uppdateringar´ kommer att demonstreras. OpenAI:s VD Sam Altman följde upp genom att säga att den stora avslöjningen inte kommer att vara GPT-5 och inte kommer att vara en sökmotor. Rykten om att OpenAI skulle ta upp konkurrensen med Google direkt med sin egen sökmotor, möjligen utvecklad i partnerskap med Microsoft och Bing, har cirkulerat i månader. Det verkar dock som att den ännu inte är redo. Dessutom rapporterar Mark Gurman på Bloomberg att Apple ´närmar sig´ ett avtal för att integrera några ChatGPT-smartheter i iOS 18, som ska släppas senare i år.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 11 maj

OpenAI kan utveckla röstassistent

OpenAI, ett företag som specialiserar sig på artificiell intelligens, kan vara i färd med att utveckla en röstassistent som kombinerar ljud-, text- och bildigenkänning, enligt The Information. OpenAI har tidigare demonstrerat att deras ChatGPT kan bearbeta bilder och ljud i realtid, vilket liknar mänskliga sinnen. De nya tekniken kan användas för att hjälpa barn med läxor eller ge information om omgivningen. OpenAI rapporteras också vara i samtal med Apple om att integrera ChatGPT med iOS 18. Detta kommer samtidigt som Apple planerar en större översyn av sin röstassistent Siri.

Direktlänk Dela Mashable Southeast Asia fördjupade 11 maj

Berkshire Hathaway gynnas av AI genom Amazon och Apple

Warren Buffetts Berkshire Hathaway har dragit nytta av artificiell intelligens (AI) genom sina portföljbolag, trots att Buffett själv inte jagar den senaste aktiemarknadstrenden. Två av dessa bolag, Amazon och Apple, utgör tillsammans 40,2% av Berkshire Hathaways portfölj på 362 miljarder dollar. Amazon, som utgör 0,5% av portföljen, har expanderat till AI och molntjänster, medan Apple, som utgör 39,7% av portföljen, har visat sig vara en stark investering för Berkshire, trots att företaget har sålt 13% av sin position nyligen.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 maj

Apple planerar att förbättra iPhone AI-funktioner med iOS 18

Apple strävar efter att förbättra iPhone AI-funktioner med iOS 18 genom att förhandla med OpenAI och Google. Enligt Bloomberg är Apple nära ett avtal med OpenAI för att integrera ChatGPT i iPhone. Det finns också diskussioner med Google om licensiering av Gemini chatbot. Apple´s VD Tim Cook har tidigare sagt att han personligen använder ChatGPT. Rykten cirkulerar att iOS 18 kommer att inkludera AI-transkription och sammanfattning. Apple´s årliga WWDC, planerad till juni 2024, förväntas vara scenen för avtäckning av dessa nya AI-funktioner.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 11 maj

Apple och OpenAI förhandlar om AI-drivna funktioner för iOS 18

Apple och OpenAI är nära att slutföra en affär som kommer att innebära AI-drivna funktioner på iOS 18. Apple kan komma att tillkännage introduktionen av de nya AI-funktionerna på WWDC 2024, vilket kommer att möjliggöras genom integration av ChatGPT. Det förväntas att de nya AI-funktionerna kommer att utnyttja Apples egna processorer i datacenter. Enligt en rapport från Mark Gurnman på Bloomberg, förhandlar Apple och OpenAI om villkoren för användning av ChatGPT-funktioner i iOS 18. Gurnman har också bekräftat att Apples diskussioner med Google om användning av Gemini chatbot på iPhones fortfarande pågår.

Direktlänk Dela Kalinga TV fördjupade 11 maj

Apple och OpenAI nära att slutföra avtal om att föra ChatGPT AI-teknik till iOS 18

Diskussionerna mellan Apple och OpenAI har avancerat så långt att de rapporteras vara nära att slutföra ett avtal som kan föra ChatGPT generativ AI-teknik till iOS 18. Apple sägs också fortfarande vara i samtal med Google om Gemini. Detta har att göra med Apples ryktade övergripande strategi att erbjuda en AI App Store. Företaget planerar att erbjuda mindre enhetsmodeller av egen design samtidigt som det outsourcar LLM:er till större befintliga företag som Google. Apple planerar också att använda sin enhetsbearbetning som en stor fördel för kunderna.

Direktlänk Dela AppleInsider fördjupade 11 maj

Apple och OpenAI nära avtal för att införa ChatGPT-funktioner i iOS 18

Apple och OpenAI håller på att slutföra ett avtal för att införa ChatGPT-funktioner i iOS 18, enligt Bloomberg. Avtalet kan komma att tillkännages under Apples Worldwide Developers Conference i juni. iPhone-tillverkaren förhandlar också med Google om licensiering av dess Gemini-chatbot. Rapporten sa att diskussionerna med Google inte har lett till något avtal, men pågår fortfarande.

Direktlänk Dela Inshorts fördjupade 11 maj

Apple kan introducera AI-driven uppgradering till Siri

Apple kan introducera en mycket behövd AI-driven uppgradering till Siri som kan göra röstassistenten mer konverserande och mångsidig. Den nya Siri-uppgraderingen kan avslöjas på företagets Worldwide Developers Conference den 10 juni. Apple rapporteras inte konkurrera direkt med ChatGPT med den nya Siri-uppgraderingen. Istället fokuserar företaget på att göra Siri bättre på uppgifter den redan utför. Siri kan också få förmågan att sammanfatta textmeddelanden. Apple planerar också att marknadsföra den nya AI-drivna versionen av Siri som mer privat än sina konkurrenter.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 11 maj

Apple diskuterar AI-integration med Google för iPhones

Apple diskuterar med Google om att integrera Gemini i iPhones, enligt en senaste rapport från Bloomberg. Även om ingen överenskommelse ännu har nåtts, sägs diskussionerna mellan Apple och Google vara ´pågående´. Dessutom närmar sig iPhone-tillverkaren slutförandet av en affär med OpenAI, en annan potentiell partner för AI-utveckling. Det föreslås att både Apple och OpenAI har ´närmat sig en överenskommelse´, men affären är ännu inte låst. Apple planerar att tillkännage iOS 18 och dess nya AI-funktioner på Worldwide Developers Conference (WWDC), planerad till den 10 juni.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 11 maj

Så här får du tillgång till dolda Gemini AI på iPhone: Steg-för-steg-guide

Googles Gemini är det senaste AI-alternativverktyget till ChatGPT och DALL-E 3. Även om det för närvarande inte finns någon dedikerad Gemini-app tillgänglig på iPhone, kan den nås inifrån Google-appen. För Android-användare finns det en dedikerad Gemini-app, dock begränsad till några marknader. Gemini AI-växeln är tillgänglig inom Google-appen för iPhone-användare. Apple och Google diskuterar integrationen av Googles Gemini AI i iPhones för att införa generativa AI-funktioner. Dessutom antyder en ny rapport från Bloomberg att Apple har stängt ett avtal med OpenAI för att föra ChatGPT-funktioner till iPhone med iOS 18.

Direktlänk Dela Gizbot fördjupade 11 maj

Apple nära avtal med OpenAI för AI-funktioner i iPhone, Google Gemini fortfarande i spel

Apple väntas använda en tredje part för att driva kommande AI-funktioner på iPhone, med Google Gemini som en möjlig kandidat. Men det avtalet är ännu inte klart, medan ett med OpenAI är nästan färdigt. En ny rapport avslöjar att Apple och OpenAI har ´närmat sig ett avtal´ för att använda ChatGPT-funktioner på iPhone som en del av iOS 18. Exakt hur ChatGPT skulle användas inom iOS är oklart. Samtidigt är ett avtal mellan Apple och Google om AI inte uteslutet. Apple väntas tillkännage iOS 18 och presentera sina AI-funktioner på WWDC, som är planerat till den 10 juni.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 11 maj

Apples AI-ambitioner: Potentiell ChatGPT-integration och licensiering av Google Gemini på gång

Apple och OpenAI diskuterar möjligheten att integrera artificiell intelligens (AI) i Apples enheter. Om avtalet går igenom kan ChatGPT bli en del av nästa iPhone-operativsystem, iOS 18. Apple diskuterar även med Google om deras Gemini chatbot, men inget avtal har ännu nåtts. Denna integration kan innebära förbättrade AI-funktioner för iPhone-användare och göra interaktioner med iPhones smartare och mer hjälpsamma. Apple planerar att tillkännage dessa nya AI-funktioner i juni vid sin Worldwide Developers Conference.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 11 maj

OpenAI lanserar ny AI-röstassistent: Vad detta innebär för vardaglig teknik

OpenAI förbereder sig för att introducera en ny AI-röstassistent som lovar förbättrad ljud- och bildförståelse, vilket potentiellt kan förändra hur vi interagerar med teknik. Utvecklingen är en del av en bredare satsning på att integrera mer sofistikerade AI-verktyg i vardagliga enheter. OpenAI:s kommande AI-röstassistent kommer att förstå både ljud och bilder, vilket förbättrar användar-enhet-interaktionen. AI:en syftar till att göra enheter som smartphones mer intuitiva, agerande som personliga handledare eller guider. Framtida integrationsplaner inkluderar att göra denna teknik tillgänglig på stora plattformar, potentiellt inklusive Apple-enheter.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade 11 maj

Apple nära avtal med OpenAI för att använda AI-teknologi på iPhone

Apple är nära att sluta ett avtal med OpenAI för att använda startföretagets teknologi på iPhone, som en del av en bredare satsning på att införa artificiell intelligens i sina enheter. Parterna har varit i slutförhandlingar om att använda ChatGPT-funktioner i Apples iOS 18, nästa iPhone-operativsystem. Apple har också förhandlat med Google om licensiering av företagets Gemini-chatbot. Ett avtal med OpenAI skulle låta Apple erbjuda en populär chatbot som en del av en rad nya AI-funktioner som planeras tillkännages nästa månad.

Direktlänk Dela TechCentral fördjupade 11 maj

Apple nära att slutföra avtal med OpenAI för AI-teknik i iOS 18

Apple är rapporterat nära att slutföra ett avtal med OpenAI för att använda dess teknik i iOS 18. Som en del av avtalet kommer Apple att erbjuda en chatbot drivet av ChatGPT som en av AI-funktionerna. Det finns också rapporter om att Apple återupptagit samtal med OpenAI om ett möjligt avtal sedan april i år. Dessutom diskuterar Apple ett AI-fokuserat partnerskap med Google, där de pratar om att använda Gemini för iOS 18:s generativa AI-funktioner. Det är oklart hur företaget kommer att integrera OpenAI:s teknik i iOS 18 och vilka funktioner den kommer att driva.

Direktlänk Dela Cult of Mac fördjupade 11 maj

Apple planerar att förbättra Siri med generativ AI

Apple planerar att förbättra sin virtuella assistent Siri med generativ AI, enligt en rapport från New York Times. Detta kommer efter att två Apple-chefer testade ChatGPT och insåg att Siri inte jämförde sig väl. Den nya tekniken skulle markera en mycket behövd överhalning för iPhone-assistenten, som har kritiserats för att vara stillastående och ofta missförstå röstfrågor. Med den generativa AI-tekniken hoppas Apple att Siri blir bättre på uppgifter den redan gör och tar på sig nya förmågor som att sammanfatta textmeddelanden och chatta.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 11 maj

Apple ryktas lägga till AI-transkriptionsfunktioner i kommande iOS 18-uppdatering

Trots att Apple ligger efter Samsung och Google när det gäller AI-programvara, ryktas det att företaget kommer att lägga till AI-transkriptionsfunktioner i sin kommande iOS 18-programvaruuppdatering. De nya funktionerna kommer att inkludera AI-transkription av röstinspelningar i appen Voice Memos, vilket ger en löpande transkription och en sammanfattning. Dessutom kommer AI-transkription och sammanfattningsfunktioner också att läggas till i Notes-appen. Det ryktas också om ytterligare AI-sammanfattningsfunktioner som kommer till Safari och Messages-appen. Apple kan avslöja dessa AI-funktioner vid WWDC 2024-evenemanget som börjar den 10 juni.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 11 maj

Apple planerar att lägga till AI-funktioner till Noter och Röstmemos i kommande iOS 18

Apple planerar att införa AI-drivna funktioner till sina Noter och Röstmemos-appar i den kommande iOS 18-uppdateringen. Dessa funktioner kommer att tillåta realtids transkription av ljudinspelningar och generera skriftliga sammanfattningar av inspelat ljud. Apple planerar också att lägga till Siri AI till iOS 18. Dessa verktyg kommer att gynna studenter och yrkesverksamma genom att förenkla inspelning och organisering av viktig information. Trots att vissa funktioner kan presenteras vid Apples Worldwide Developers´ Conference i juni kanske inte alla gör det till den slutliga versionen.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 11 maj

Rykten om betydande uppdateringar i Apples kommande iOS 18

Apple förväntas presentera den nya versionen av iOS 18 vid Worldwide Developers Conference i juni, följt av en betatestningsperiod innan det släpps i september. Rykten och läckor pekar på att iOS 18 kan vara en av de mest betydande iPhone-programvaruuppdateringarna på flera år, med stora nya AI-funktioner och uppdateringar. En rapport från Apple Insider hävdar att Voice Memos kommer att få AI-förbättrad transkription och sammanfattande funktioner i iOS 18. Siri förväntas få en större ´Generative AI´-översyn och AI kommer att införas överallt i Apples produkter. Apple förväntas också tillåta större anpassning av hemskärmen och införa RCS-stöd.

Direktlänk Dela Macworld fördjupade 11 maj

Apple kan lägga till AI-transkription i nästa iPhone-programvara

Enligt rykten kommer Apple att lägga till AI-funktioner i sina produkter, trots att Samsung och Google redan har gjort det. Det påstås att nästa version av iPhone-programvaran, iOS 18, kommer att inkludera AI-transkription av röstinspelningar i sin Voice Memos-app. AI-transkriptionen kommer att ge en löpande transkript av Voice Memos samt en sammanfattning. Funktionen kommer också att användas i Notes-appen, som kommer att lägga till ljudinspelningar i iOS 18. Denna funktion kommer också att komma till Voice Memo-appar på MacOS och iPadOS.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 11 maj

OpenAI kommer att livestreama uppdateringar av ChatGPT och GPT-4

OpenAI kommer att livestreama uppdateringar till ChatGPT och GPT-4 på måndag kl. 13.00 ET. I ett fredagstweet avfärdade VD Sam Altman rapporter om att OpenAI lanserar en sökmotor eller GPT-5 vid evenemanget. Altman meddelade dock att något som ´känns som magi´ kommer till ChatGPT. OpenAI-evenemanget sker en dag före Google I/O, vilket förväntas vara fullt av AI-relaterade uppdateringar. Många förväntar sig att detta evenemang har något att göra med de gpt2-chattrobotar som Altman har retat om den senaste månaden. Vissa spekulerar i att OpenAI kan avtäcka en mindre AI-modell, liknande Anthropics Claude 3 Haiku, byggd för enklare frågor.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 10 maj

Apple planerar att införliva AI i Voice Memos och Notes appar

Apple har stora planer för AI och rapporteras försöka komma ikapp konkurrenterna. Det senaste ryktet är att företaget planerar att införa realtidstranskription i Voice Memos och Notes-apparna, vilket skulle låta användare se en live transkription av ljudinspelningar i apparna. Denna integrerade AI i Voice Memos och Notes-apparna förväntas komma med släppet av iOS 18, som inte kommer att vara här förrän i september. Notera att Notes för närvarande inte låter användare spela in ljud. Det ryktas att den funktionen också kommer i iOS 18.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 10 maj

Apple ger Siri en ´hjärntransplantation´ med generativ AI

Apple´s toppmjukvaruexekutiver bestämde tidigt förra året att företagets virtuella assistent, Siri, behövde en ´hjärntransplantation´. Beslutet kom efter att exekutiverna Craig Federighi och John Giannandrea testat OpenAI´s nya chatbot, ChatGPT. Produkten använder generativ artificiell intelligens, vilket fick Siri att se föråldrad ut. Siri, introducerad 2011, har varit begränsad till enskilda förfrågningar och har aldrig kunnat följa en konversation. ChatGPT, å andra sidan, förstår sammanhanget i en konversation. Detta har satt igång Apples mest betydande omorganisation på över ett decennium.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 10 maj

Google behöver förbättra sin AI-chattbot Gemini

Google lanserade sin AI-chattbot Gemini, ursprungligen kallad Bard, efter framgången med ChatGPT. Trots flera uppgraderingar har Gemini inte uppnått samma popularitet som sina konkurrenter. Inför företagets årliga utvecklarevenemang, Google I/O, förväntas Google rulla ut uppdateringar för att göra Gemini mer attraktiv för allmänheten. Förbättringar kan innefatta en mer engagerande Gemini-upplevelse på iOS, automatiska fotnoter, dokumentuppladdningar, förbättrade sekretesskontroller och mer fokus på Gemini än på att tvinga fram SGE (Search Generative Experience).

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 10 maj

Apple planerar att implementera generativ AI i sin virtuella assistent Siri

Apple planerar att implementera generativ AI i sin virtuella assistent Siri för att förbättra dess förmåga att chatta, sammanfatta texter och förbättra befintliga uppgifter. Detta kommer efter kritik att Apple ligger efter konkurrenter när det gäller generativ AI. Siri har kritiserats för att ofta missförstå röstfrågor eller bara erbjuda en Safari-webbsida med relaterad information. Med generativ AI-teknik hoppas Apple att Siri blir bättre på uppgifter den redan gör och tar på sig nya förmågor. Apple förväntas säga mer om sitt arbete med AI på sin årliga WWDC-konferens i juni.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 10 maj

Apple planerar AI-drivna ljudtranskriptions- och sammanfattningsfunktioner i iOS 18

Apple har experimenterat med ljudtranskription tidigare med blandade resultat. Nu rapporterar AppleInsider att det kommande iOS 18 kommer att introducera en rad nya systemomfattande ljudtranskriptions- och sammanfattningsfunktioner, alla drivna av AI. Dessa funktioner förväntas leda till betydande förbättringar i effektiviteten för användare av Apples grundläggande appar som Notes, Voice Memos och andra. Om allt fungerar bra kommer studenter att kunna spela in föreläsningar och snabbt och enkelt återbesöka viktig information via en transkript. Inspelade affärsmöten kan sammanfattas som en hjälpsam påminnelse om vad som diskuterades.

Direktlänk Dela 9to5Mac fördjupade 10 maj

Apple planerar att införa AI-drivna transkription och sammanfattning i iOS 18

Apple planerar att införa realtids transkription och sammanfattning i sina enheter senare i år, i ett försök att utnyttja AI för att förbättra effektiviteten i flera av sina kärnapplikationer. Dessa funktioner förväntas förbättra effektiviteten för användare av dess Notes, Voice Memos och andra appar. Funktionerna testas för närvarande som tillägg till flera appuppdateringar som planeras att släppas med lanseringen av iOS 18 senare 2024. De förväntas också integreras i motsvarande appar i macOS 15 och iPadOS 18. Dessa funktioner kommer att vara en del av Apples bredare AI-satsning i år.

Direktlänk Dela AppleInsider fördjupade 10 maj

Apple förväntas göra stora förbättringar i sin AI vid WWDC-eventet

Apple förväntas göra betydande förbättringar i sina AI-funktioner vid WWDC-eventet den 10 juni. Rapporter har föreslagit att det kommer att finnas uppgraderingar till Siri, samt att vissa AI-funktioner kommer att integreras i appar som Safari, Messages och Mail. Dessa funktioner kommer att hjälpa människor att utföra vardagliga uppgifter mer effektivt. Enligt rapporter kommer nya AI-drivna ljudsammanfattningsfunktioner att inkluderas. iPhone´s iOS 18, iPad´s iPadOS 18 och Mac´s macOS 15 förväntas dra nytta av den nya AI-initiativet.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 10 maj

Rykten om AI-transkription och sammanfattning i kommande iOS 18

Under ´Let Loose´-evenemanget på tisdag hyllade Apple sin senaste M4-chip inom de senaste iPad Pros för att driva AI-uppgifter och verktyg, men annonserade inte några AI-drivna funktioner under evenemanget. Det kommer dock att ändras med iOS 18. Nya rykten indikerar att årets version av Apples mobila operativsystem kommer att inkludera AI-transkription och sammanfattning. Funktionen kommer att vara i realtid och systemomfattande inom iOS 18, iPadOS 18 samt på macOS 15. Denna funktion kommer främst att gynna Notes och Voice Memos.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 10 maj

Apple planerar att införa AI-verktyg till sina Notes och Voice Memos appar

Enligt rykten planerar Apple att införa AI-teknologi i sina Notes och Voice Memos appar. Trots att Apple huvudsakligen är ett hårdvaruföretag, har flera Android OEM börjat implementera kraftfull AI-teknologi i sina telefoner, vilket har ökat trycket på Apple att investera i AI. Apple har haft samtal med OpenAI och Google om att implementera deras AI-teknologi och har köpt AI-startups. Funktionerna inkluderar live transkription och textöversikt, vilka är två av de mest vanliga AI-verktygen.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 10 maj

Apple planerar AI-funktioner för iOS 18

iOS 18 förväntas vara full av AI-funktioner, då Apple planerar en mix av verktyg baserade på enheten och i molnet. Apple vill avtäcka ännu fler förändringar för några av sina kärnappar, som Voice Memos och Notes. Cupertino arbetar på AI-drivna sammanfattningar och förbättrad ljudtranskription för flera av sina framtida operativsystem, inklusive iOS 18, iPadOS 18 och macOS 15. Funktionerna förväntas för Voice Memos och Notes men är inte begränsade till dem. Dessutom kommer funktionen att vara djupt integrerad med AI-sammanfattning, så användare kan få en sammanfattad version av inspelningen i text. Apple siktar på att tillhandahålla dessa funktioner för studenter, journalister och proffs som deltar i flera videomöten, alla med AI-verktyg på enheten.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 10 maj

Apple planerar AI-funktioner för iPhone som inkluderar realtids transkription

Apple planerar att införa AI-funktioner på iPhone, inklusive realtids transkription i sina Voice Memos och Notes appar, enligt en rapport från AppleInsider. Funktionen förväntas anlända med iOS 18 och kommer att låta användare se en löpande transkription av sina ljudinspelningar i båda appar. Apple planerar även att lägga till möjligheten att spela in ljud i Notes. Dessutom planerar Apple att gå bortom transkriptioner genom att lägga till AI-drivna sammanfattningar. Under en inkomstuppringning tidigare denna månad betonade Apple CEO Tim Cook att företagets AI-funktioner kommer att ha ett ´orubbligt fokus på integritet´.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 10 maj

AI och Visselblåsare: En Dubbelbottnad Teknik

Implementeringen av AI för att upptäcka bedrägerier och säkerställa efterlevnad fortsätter att växa inom företag och finansinstitutioner. AI är effektivt för att analysera stora mängder data för att identifiera bedrägliga transaktioner och mönster som kan undgå mänsklig upptäckt. Men det finns också nackdelar, institutioner kan undvika ansvar och spåra visselblåsare. AI kan upptäcka bedrägeri men kan inte garantera korrekt rapportering av det. Samma teknik kan användas mot anställda för att övervaka och upptäcka tecken på visselblåsning. Det finns oro för att företag och finansinstitutioner kommer att implementera AI-system och undvika verkställande åtgärder genom att kalla det för due diligence.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 10 maj

Apple presenterar nytt M4-chip med förbättrade AI-funktioner i senaste iPad Pro

Apple har presenterat sin senaste iPad Pro med företagets helt nya M4-chip. Processorn har enligt Apple en 50% snabbare CPU än tidigare generationens Pro M2-chip och en GPU med fyra gånger prestandan av sin föregångare. M4-chipet har också en neural motor för att köra AI-applikationer, vilket är företagets snabbaste hittills. Microsoft, Intel, AMD, Qualcomm och Nvidia har redan börjat fokusera på AI-PC:s, och med Apple som går in i striden har kampen om vilket företag som är den nya AI-mästaren officiellt börjat. AI-PC:s är vanligtvis datorer som innehåller neurala bearbetningsenheter (NPU:er) eller i Apples fall, en neural motor. Dessa är i huvudsak delar av ett chip som är avsedda att driva AI-applikationer.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 maj

Två företag med enorm potential inom AI överträffar Nvidia

Aktier i företag med AI-projekt i tidiga skeden kan erbjuda större vinstpotential än Nvidia, trots att Nvidias aktier har stigit med 220% sedan förra året. Advanced Micro Devices (AMD) och Alphabet är två sådana företag. AMD, som innehar den näst största marknadsandelen inom grafikprocessorer (GPU), har potential inom AI och dess lägre marknadsvärde kan innebära större tillväxtutrymme. Dessutom har Alphabets investeringar inom AI börjat betala sig, med intäkter som hoppat 15% år över år i Q1 2024, och deras molnplattform Google Cloud rapporterade en försäljningstillväxt på 28% år över år.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 maj

OpenAI planerar att lansera AI-baserad sökmotor

OpenAI planerar att lansera en AI-baserad sökmotor, vilket innebär att de kliver in på ett område som traditionellt dominerats av Google. OpenAI kommer att använda sin ChatGPT-teknologi, känd för att generera mänskligliknande text, vilket kan positionera företaget som en stark konkurrent till Google Search, Microsofts Bing och Perplexity AI. Lanseringen förväntas ske den 13 maj, en dag före Googles årliga I/O-utvecklarkonferens. OpenAI diskuterar även partnerskap med Apple för att integrera AI-teknologi i det kommande iOS 18.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 10 maj

AI-företag driver innovation och omformar globala industrier

Artificiell intelligens (AI) är en av de mest betydande tekniska framstegen i vår tid, med djupgående konsekvenser för nästan alla aspekter av mänskligt liv. AI-företag står i spetsen för denna teknologiska revolution, vilket driver snabb innovation. Genom att optimera och automatisera kritiska affärsprocesser kan AI hjälpa oss att utnyttja viktig data och gradvis omforma världen. Stora teknikkonglomerat som Google, Amazon, Apple och Microsoft dedikerar aktivt resurser till banbrytande framsteg inom AI. Dessa företag driver världen in i en ny era av digitalisering, utnyttjar en blandning av störande statistiska metoder, beräkningsintelligens, mjuk datateknik och traditionell symbolisk AI. Företagen på denna lista driver antagandet av AI-lösningar, driver effektivitet och bränsle tillväxt över industrier över hela världen.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 10 maj

AI och teknik förändrar jobbmarknaden, men inte alltid till det bättre

Frågor om hur ny teknik kommer att förändra vårt arbete har blivit allt mer pressande sedan OpenAI:s Chat-GPT dök upp 2022. Sedan dess har vi sett frenetiska förutsägelser om hur AI kommer att förändra amerikanska jobb - kanske till och med eliminera behovet av att arbeta över huvud taget. En plats som visar hur tekniken förändrar jobben är en kycklingrestaurang i New York där kassören tar din order via Zoom, från över 13 000 kilometer bort i Filippinerna. Dessa arbetare är anställda av ett företag som heter Happy Cashier, som hyr ut dem till ett antal New York-baserade restauranger. Den stora fördelen med Happy Cashier är att det sparar restaurangerna pengar, eftersom den genomsnittliga timlönen för en kassör i Filippinerna är cirka 1 dollar, baserat på Indeeds data. Happy Cashier´s ´virtuella assistenter´ tjänar 3 dollar i timmen, enligt New York Times.

Direktlänk Dela Vox fördjupade 9 maj

Nvidia och Taiwan Semiconductor expanderar sin dominans inom AI

Nvidia och Taiwan Semiconductor (TSMC) har båda skapat nya köppunkter för att utöka sin dominans inom artificiell intelligens (AI). TSMC, som arbetar med de flesta av de största chipdesignerna, inklusive Advanced Micro Devices, Arm Holdings, Broadcom, Apple, Marvell Technology och Qualcomm, är en ledande aktör bakom Nvidias framgång. TSMC och systemdesignlösningar ledare Synopsys har gått in i produktion med Nvidias beräkningslithografiplattform. TSMC avslöjade fler innovationer vid 2024 North America Technology Symposium, inklusive sin senaste halvledarprocess, avancerad förpackning och andra teknologier för att driva nästa generation av AI-innovationer. Företaget planerar också att bygga en tredje fabrik i Arizona.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 9 maj

Apple introducerar AI-drivna verktyg i Logic Pro

Apple har lanserat en ny version av sin musikproduktionsprogramvara Logic Pro, som nu innehåller artificiell intelligens (AI). AI-verktygen kommer att förbättra musikers och producenters arbetsflöde genom att introducera automatisk instrumentering från virtuella spelare, STEM splittring av enskilda ljudspår och en funktion som lägger till ´värme´ till spår. Apple har också utökat sitt generativa trumset med en ny virtuell bas- och keyboardspelare som automatiskt anpassar sig till musikens känsla. Logic Pro för Mac 11 finns tillgängligt den 13 maj och Logic Pro för iPad 2 finns tillgängligt den 13 maj.

Direktlänk Dela RouteNote fördjupade 9 maj

Microsoft utmanar Google i AI-teknikloppet

Microsoft närmar sig Alphabet i AI-teknikloppet, särskilt dess användning i sökverktyget, en sektor som domineras av Google. Microsoft har gjort stora investeringar i företag som OpenAI, Inflection och Mistral AI. Microsofts VD kritiserade Google vid en amerikansk antitrust-rättegång i oktober förra året, han sa att Google har exklusiva, flera miljarder dollar avtal med teknikjättar som Apple Inc., vilket gör det till standard sökmotor på smartphones och webbläsare. Trots utmaningarna förblir Googles VD, Sundar Pichai, optimistisk och ser AI som i sin barndomsstadium.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 9 maj

Apple presenterar M4-chip med avancerad AI-kapacitet

Under tisdagens Ipad-event introducerade Apple M4, ett kraftfullt systemchip baserat på andra generationens 3-nanometersteknik. Det nya chipet har upp till tio kärnor och en 10-kärnig grafikprocessor, samt en neural motor som kan hantera 38 biljoner beräkningar per sekund. Enligt Apple är M4 särskilt lämpligt för att påskynda AI-arbetsflöden, som direkttextning av ljud eller isolering av ett motiv från bakgrunden i en högupplöst video.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 8 maj

Teknikjätten Zomato utvecklar väderinfrastruktur; Setu lanserar språkmodell för BFSI-sektorn; Fintech Simpl lägger av 100 anställda; Atlan samlar in 105 miljoner dollar; Myelin Foundry får 4 miljoner dollar; Atomgrid samlar in Rs 10 crore; T-Hub och AIC l

För att skydda sig mot oförutsägbara väderförhållanden har livsmedelsteknikjätten Zomato utvecklat en infrastruktur för väder som stöds av allmänheten som ger realtids- och lokaliserade klimatdata. Pine Labs-ägda Setu har lanserat en stor språkmodell (LLM) - Sesame - designad speciellt för bank- och finanssektorn (BFSI). Fintech Simpl har lagt av minst 100 anställda över sina avdelningar och roller. Data- och AI-styrningsplattformen Atlan har samlat in 105 miljoner dollar i en serie C-finansieringsrunda. Myelin Foundry, ett djupt tekniskt AI-startup, har fått 4 miljoner dollar i aktieinsamling från SIDBI Venture Capital. Atomgrid, en R&D-plattform för kontraktsutveckling, tillverkning och källa till specialkemikalier, har samlat in Rs 10 crore i en seed-finansieringsrunda. Startup-inkubatorn T-Hub, i samarbete med Atal Incubation Centre (AIC), har tillkännagett lanseringen av mobilitetskohorten i AIC T-Hub-programmet. NSRCEL, inkubationsnavet för Indian Institute of Management Bangalore (IIMB), har tillkännagett ett strategiskt partnerskap med Deloitte India. Google har lanserat sin Wallet-app. Apple har uppdaterat sin surfplatta-linje, med iPad Pro-modeller som innehåller ny M4-chip och AI-funktioner.

Direktlänk Dela CNBC TV18 fördjupade 8 maj

Countrymusikern Randy Travis gör comeback med AI-assisterad sång

Countrymusikens älskade Randy Travis gör en triumferande återkomst till rampljuset med en ny låt kallad ´Where That Came From´. Detta spår är anmärkningsvärt eftersom det är en fusion av AI-teknik och en ersättningssångare. Trots hälsoutmaningar, inklusive en försvagande stroke 2013, vägrade Travis att låta motgångar dämpa hans passion för musik. Med hjälp av sin långvariga producent, Kyle Lehning, och sångaren James DuPre, användes en AI-modell som tränats på 42 av Travis inspelningar för att syntetisera sången. Låten är tillgänglig på stora streamingplattformar som YouTube, Spotify och Apple Music.

Direktlänk Dela AutoGPT fördjupade 8 maj

Anpassa företag till stora språkmodeller: en balanserad inställning

Stora språkmodeller (LLM) omformar arbetslivet och företag måste anpassa sig. LLM är AI-modeller som kan generera mänsklika texter, kod och bilder, vilket kan vara en potentiell game-changer. Men att helt ersätta anställda med LLM är orealistiskt och kräver noggrann styrning. Företag bör etablera tydliga policyer, investera i anställdas utbildning och kommunicera realistiska förväntningar. Ny teknik tenderar att omorganisera snarare än att eliminera jobb och skapar nya möjligheter. En balanserad inställning kan förbereda företag för denna transformerande förändring.

Direktlänk Dela MethodShop fördjupade 8 maj

AI-teknologier förbättrar varumärkesengagemang och försäljning i e-handeln

I takt med att intäkterna från e-handel fortsätter att växa, utforskar företag teknologier som kan erbjuda unika varumärkesupplevelser i digitala utrymmen. Exempel inkluderar användning av 3D-produktvisualisering, förstärkt verklighet (AR) och virtuell verklighet (VR) teknologier för att öka varumärkesengagemanget och öka försäljningen. Företag söker också efter sätt att skapa dessa digitala upplevelser mer effektivt, och artificiell intelligens (AI) teknologier kan hjälpa. Generativa AI-verktyg kan skapa text, video och bilder (inklusive 3D-bilder) med minimal mänsklig arbetskraft, vilket frigör företagsledare och design- och marknadsföringsteam att fokusera på högre kreativa processer.

Direktlänk Dela Shopify.com fördjupade 8 maj

Amazon: En unik köpmöjlighet inom AI

Amazon anses vara en unik investeringsmöjlighet inom artificiell intelligens (AI) bland de så kallade ´Magnificent Seven´, vilka inkluderar Amazon, Apple, Alphabet, Microsoft, Meta Platforms, Nvidia och Tesla. Amazon drar nytta av AI på två sätt, genom att använda AI själva och genom att sälja AI-verktyg. Bolaget har redan börjat skörda frukterna av sina tidiga investeringar i AI, med en rapporterad årlig omsättning på över 100 miljarder dollar för sin molntjänst, Amazon Web Services (AWS). AWS fokuserar på AI och erbjuder en mängd olika produkter och tjänster för alla ´lager´ av AI-behov. Amazon aktier handlas för närvarande till cirka 41 gånger framtida vinstprognoser, ned från cirka 55 gånger sent förra året.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 8 maj

Apple avslöjar kraftfullt M4-chip i iPad Pro

Apple har avslöjat en ny chip i iPad Pro-enheter, vid det senaste Let Loose-evenemanget. M4-chippen har en kraftfull Neural Engine, som kan utföra 38 biljoner operationer per sekund, vilket gör den överlägset överlägsen för AI-uppgifter och förbättrar funktioner som Live Captions och Visual Look Up på iPad Pro. M4-chippen har en kraftfull Neural Engine, vilket är en märkbar 60x förbättring jämfört med den första Neural Engine i A 11 Bionic-chippen. Dessutom gör M4-chippens kombination av avancerade ML-acceleratorer, en högpresterande GPU och högbandbreddsminne den exceptionellt kraftfull för AI-uppgifter. Apple introducerade också en ny Apple Pencil Pro och Magic Keyboard för enheterna. Om Apple håller M4-chippens API:er öppna skulle det vara fördelaktigt för utvecklare eftersom det skulle tillåta dem att köra en mängd olika AI-arbetsbelastningar på chippet, snarare än att vara beroende av några få molnleverantörer.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 8 maj

Nya betalningsalternativ för prenumerationer

För att förbättra kundupplevelsen erbjuder en okänd tjänst flera betalningsalternativ för sina prenumerationer. Kunder kan nu betala med Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Dessutom kan de använda Swish och Klarna för engångsköp. Tjänsten erbjuder flexibilitet i val av prenumerationstid, med bättre priser för längre perioder.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 8 maj

Blandade resultat i aktiemarknadsrally; Nvidia och Tesla sjunker medan Reddit skjuter i höjden

Dow Jones futures var oförändrade över natten, tillsammans med S&P 500 futures och Nasdaq futures. Bland de anmärkningsvärda inkomstrapporterna fanns Coupang (CPNG), Arista Networks (ANET) och nyligen börsnoterade Reddit (RDDT) och Astera Labs (ALAB). Aktiemarknadsrallyt var blandat på tisdag. Palantir (PLTR) och Datadog (DDOG) påverkade mjukvaruspelen, men ett antal ledare från olika sektorer visade köpsignaler. Nvidia (NVDA) sjönk på tisdag, men stängde över sina lägsta nivåer. Tesla (TSLA) drog sig tillbaka bland negativa rubriker, men Tesla-aktien ligger fortfarande över sin 50-dagars linje. Efter stängning rapporterade nätverksföretaget Arista Networks, AI-chipbörsnoteringen Astera Labs, sociala webbplatsen Reddit och det sydkoreanska e-handelsjätten Coupang sina resultat, tillsammans med EV-tillverkaren Rivian (RIVN) och mjukvarutillverkaren Toast (TOST). Reddit-aktien sköt i höjden, medan Toast och Arista hoppade över natten. Coupang, Astera Labs och Rivian föll. Nvidia finns på IBD Leaderboard, med Toast-aktien tillagd som ett vinstalternativ. Asteras aktie finns på Leaderboard-watchlist. Nvidia-aktien finns på SwingTrader. Nvidia och Toast finns på IBD 50.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 8 maj

Apple presenterar AI-fokuserade uppdateringar till Logic Pro musikstudio mjukvara

Apple har presenterat uppdateringar till sin Logic Pro musikstudio mjukvara, med nya AI-genererade bakgrundsspår, ett verktyg för att dra spår från vilken ljudfil som helst och mer. Logic Pro, företagets musikstudio-app, erbjuder flera AI-fokuserade funktioner. Stem Splitter låter musiker importera vilken ljudfil som helst, som en röstmemo, och isolera de olika instrumenten i den till separata spår för trummor, bas, sång och ´andra instrument´. ChromaGlow är en funktion som låter användare använda AI för att ställa in olika ´mättnadsstilar´. Logic Pro för Mac 11 lanseras den 13 maj och kommer att vara tillgänglig för $199.99 på Mac App Store. Logic Pro för iPad 2 lanseras samma dag och kommer att vara tillgänglig för $4.99 per månad eller $49 per år.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 8 maj

Apple presenterar nya M4-chip, iPad Pros, iPad Air, Apple Pencil Pro och Logic Pro-uppdateringar på Let Loose-event

Apple presenterade sin nya M4-chip och de nya iPad Pros som den driver, nästa generations iPad Air och den nya Apple Pencil Pro på sitt Let Loose-event. Företaget berörde också kort de senaste utgåvorna av Final Cut och den nya versionen av Logic Pro för iPad och Mac. Logic Pro för iPad 2 och Logic Pro för Mac 11 avtäcktes, med nya AI-tekniker och en intelligent Stem Splitter. Dessutom introducerade Apple sin nya virtuella Bass Player och Keyboard Player för Logic Pro för iPad 2, vilka erbjuder anpassningsbara alternativ och mångsidighet. Apple presenterade också sin egen Stem Splitter, som gör det möjligt för användare att dela ljudfiler i fyra distinkta delar: trummor, bas, sång och ´andra instrument´.

Direktlänk Dela 9to5Mac fördjupade 8 maj

Warren Buffett diskuterar AI och dess påverkan på arbetsmarknaden

Warren Buffett, Berkshire Hathaways VD, diskuterade artificiell intelligens (AI) och dess potentiella inverkan på arbetsmarknaden under företagets årsstämma. Buffett, som inte är känd för sin tekniska kunskap, påpekade att AI kan leda till ökad fritid men också till katastrofala effekter, som massiv bedrägeriförmåga och risker för mänskligheten jämförbara med kärnvapen. Han nämnde också att ingen kan svara på hur AI kommer att påverka världen. Buffetts kommentarer kommer i en tid då produktiviteten har ökat och företag överväger effekterna av AI.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 7 maj

Apple presenterar nya iPads med förbättrad AI-funktion

Apple presenterade en rad nya iPads på tisdagen, med fokus på de nya surfplattornas potential för artificiell intelligens-funktioner i ett försök att komma ikapp konkurrenterna i AI-racet. Företaget meddelade att en ny M4-chipset som används i dess Pro-modeller innehåller en kraftfullare ´neural motor´ för att driva funktioner i tredjepartsappar och egen mjukvara som är beroende av AI och maskininlärning. Dessa motorer har varit en del av Apples chip sedan 2017, men har blivit betydligt kraftfullare sedan dess, enligt företaget. Tim Millet, företagets vice VD för plattformsarkitektur, hävdade att M4: s neurala motor kan utföra 38 biljoner operationer per sekund, mer än en fördubbling jämfört med M3-chipset.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 7 maj

Google lanserar Pixel 8a med AI-funktioner

Google lanserar sin nya Pixel 8a-smartphone, som kommer med många av de generativa AI-funktioner som finns på dess dyrare Pixel 8 och Pixel 8-enheter, inklusive foto- och videoredigeringsfunktioner. Pixel 8a kommer att få tillgång till Googles generativa AI-chattbot Gemini, samt AI-drivna funktioner som Best Take och Circle to Search. Användare kommer också att få tillgång till Gemini Nano, en mindre version av Gemini som körs direkt på Pixel 8a, i en framtida uppdatering. Pixel 8a innehåller även Googles senaste Tensor G3-chip, 128GB lagring med möjlighet att uppgradera till 256GB, och en ny 120-hertz display för smidigare spel och rullning.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 7 maj

Google presenterar Pixel 8a före I/O-konferensen

Google har tillkännagivit den senaste tillägget till Pixel-linjen, Pixel 8a, en vecka före sin årliga utvecklarkonferens, I/O. Enheten börjar skeppas samma dag som I/O-keynote (14 maj) och förhandsförsäljningen börjar idag. Pixel 8a har samma startpris som sin föregångare, 499 dollar. Uppdateringarna inkluderar tillägget av Tensor G3-chipet, och enheten kommer också med Googles generativa AI-plattform Gemini. Andra AI-baserade verktyg inkluderar Audio Magic Erase och Circle to Search. Enheten har en 6,1-tums display, ett 4,492mAh batteri och ett dubbel bakåtriktat kamerasystem. Google tillkännagav också att det kommer att sälja Pixel-tabletten som en fristående enhet för första gången.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 7 maj

Betalningsalternativ för prenumerationstjänst

En prenumerationstjänst erbjuder olika betalningsalternativ för sina kunder. Kunder kan välja att betala med Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Dessutom kan de som gör engångsköp också välja att använda Swish och Klarna. Tjänsten erbjuder ingen bindningstid och ju längre prenumerationsperiod kunden väljer, desto bättre blir priset.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 7 maj

Apple introducerar nya AI-funktioner i Logic Pro för iPad och Mac

Apple har avslöjat det nya Logic Pro för iPad 2 och Logic Pro för Mac 11, som levererar en professionell sångskrivningsupplevelse med hjälp av AI-funktioner. Den nya appen är utformad för att skapa, forma och mixa musik och innehåller funktionen Studio Assistant, som förbättrar musikskapandeprocessen. De nya funktionerna inkluderar också Session Players, som utökar de populära Drummer-funktionerna med tillägg av en ny Bass Player och Keyboard Player, samt Stem Splitter, som delar upp en enda inspelning i separata delar. Logic Pro för iPad 2 och Logic Pro för Mac 11 kan laddas ner från App Store från 13 maj.

Direktlänk Dela Electric City Magazine fördjupade 7 maj

Apple introducerar nya Logic Pro 2 för iPad och Logic Pro 11 för Mac

Apple har introducerat Logic Pro 2 för iPad och Logic Pro 11 för Mac, som erbjuder banbrytande professionella upplevelser för låtskrivning, beat making, produktion och mixning. Den nya AI-drivna Logic Pro erbjuder otroliga studioassistentfunktioner som förbättrar musikskapandeprocessen och ger assistans till artister när de behöver det. Dessutom tillåter det artister att ha full kontroll över sin kreativitet. Dessa funktioner inkluderar: Session Players, som inkluderar nya Bass Player och Keyboard Player funktioner i tillägg till de populära Drummer funktionerna i Logic Pro; Stem Splitter, som låter dig skapa och arbeta på separata delar av en enda ljudspår; och ChromaGlow, som omedelbart kan lägga till värme till spår. Logic Pro 2 för iPad och Logic Pro 11 för Mac kommer att finnas tillgängliga i App Store från och med måndag den 13 maj. Brent Chiu-Watson, Apples chef för global produktmarknadsföring för appar, säger: ´Logic Pro ger artister allt de behöver för att skriva, komponera och mixa bra låtar, och våra senaste funktioner lägger till en helt ny dimension till den kreativiteten.´

Direktlänk Dela TechGIndia fördjupade 7 maj

Google lanserar Pixel 8a med generativa AI-funktioner

Google (GOOG, GOOGL) lanserar sin nya smartphone Pixel 8a, som kommer med många av företagets generativa AI-funktioner, inklusive foto- och videoediteringsmöjligheter. Pixel 8a kommer att få tillgång till Googles generativa AI-chattbot Gemini, samt AI-drivna funktioner som Best Take och Circle to Search. Användare kommer också att få tillgång till Gemini Nano, en mindre version av Gemini som körs direkt på Pixel 8a, i en framtida uppdatering. Pixel 8a har Googles senaste Tensor G3-chip, 128 GB lagring med möjlighet att uppgradera till 256 GB, och en ny 120 Hz-skärm för smidigare spel och bläddring. Telefonen har också en 64-megapixel vidvinkelkamera med Super Res Zoom och en 13-megapixel ultravidvinkelkamera.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 maj

Apple har avtäckt den helt nya Logic Pro för iPad 2 och Logic Pro för Mac 11, som erbjuder banbrytande professionella upplevelser för låtskrivning, beat-making, produktion och mixning. Med hjälp av artificiell intelligens introducerar den nya Logic Pro otroliga studioassistentfunktioner som förstärker musikskapandeprocessen och ger artister hjälp precis när de behöver det. Dessa funktioner inkluderar Session Players, Stem Splitter och ChromaGlow. Logic Pro för iPad 2 och Logic Pro för Mac 11 kommer att finnas tillgängliga på App Store från och med måndag den 13 maj.

Apple.com fördjupade 7 maj

Nytt betalningssätt för artiklar

Läsare kan nu betala för artiklar med olika betalningsmetoder, inklusive Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Engångsköp kan också göras med Swish och Klarna. Det finns inga bindningstider och läsarna kan välja betalningsperiod själva. Ju längre period, desto bättre pris.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 7 maj

Apple kan införa nytt AI-drivet fotoredigeringsverktyg

Apple testar internt en förbättrad funktion för sin inbyggda Photos-applikation som utnyttjar generativ AI för fotoredigering. Den nya funktionen, kallad ´Clean Up´, förväntas erbjuda förbättrade redigeringsförmågor och möjligheten att ta bort större objekt inom ett foto. Användare kommer att kunna välja ett område av ett foto via ett penselverktyg och ta bort specifika objekt från en bild. Funktionen testas på Apples nästa generations operativsystem och kan presenteras tidigare som ett sätt att marknadsföra sina nya iPad-modeller.

Direktlänk Dela AppleInsider fördjupade 7 maj

Apple planerar att lägga till AI-drivna fotoredigeringsverktyg till Photos-appen

Apple planerar att lägga till generativ AI-drivna fotoredigeringsverktyg till sin Photos-app, enligt uppgifter till AppleInsider. Verktygen kan lanseras senare i år. Ett av dem sägs heta ´Clean Up´ och kan tillåta användare att ta bort objekt från foton. AppleInsider rapporterar att de nya AI-verktygen kommer att ge ´Photoshop-klass redigeringsförmågor´. Apple kan visa upp det nya AI-redigeringsverktyget vid ´Let Loose´-evenemanget där de nya iPadsen lanseras senare idag.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 7 maj

Microsoft utvecklar storskalig språkmodell MAI-1 för att konkurrera med Google och OpenAI

Microsoft utvecklar sin egen storskaliga språkmodell, MAI-1, som kan konkurrera med Google, OpenAI och Anthropic´s AI-modeller. MAI-1, som leds av Mustafa Suleyman, tidigare chef för Googles AI-utvecklingsteam, har cirka 500 miljarder parametrar, vilket är betydligt mer än Microsofts tidigare öppna AI-modeller som Phi-3. Det har föreslagits att Microsofts MAI-1 kan fokusera på två tillvägagångssätt: ´småskaliga LLM som körs lokalt´ för mobila enheter och ´banbrytande LLM som använder molnet´. Microsoft kan tillkännage MAI-1 redan vid sin utvecklarkonferens, Microsoft Build, planerad till slutet av juni 2024.

Direktlänk Dela GIGAZINE fördjupade 7 maj

Apple planerar att skapa AI-chip och avslöjar AI-initiativ på WWDC 2024

Apple planerar att delta i halvledarracet genom att skapa en AI-chip för att köra AI-verktyg i datacenter. Projektet bygger på Apples tidigare försök att producera inhemskt chips, som används i dess iPhones, Macs och andra enheter. Aktier i Apple ökade med upp till 1,2% i senhandel på måndag kväll. Företaget har halkat efter sina tekniska rivaler inom generativ AI, men förbereder sig för att introducera en ny AI-strategi på sin Worldwide Developers Conference i juni. Dessutom planerar Apple att inkludera sina AI-fokuserade M4-processorer i nästan alla Mac-modeller som iPhone-tillverkaren släpper i ett försök att öka Mac-linjens försäljning genom AI-funktioner.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 7 maj

Apple utvecklar hemgjord AI-chip för datacenter

Apple har utvecklat en hemgjord chip för att köra artificiell intelligens (AI) verktyg i datacenter, enligt Wall Street Journal. Det är dock oklart om halvledaren någonsin kommer att implementeras. Projektet bygger på Apples tidigare försök att skapa in-house-chip, vilka körs i sina iPhones, Macs och andra enheter. Serverprojektet är kodnamnet ACDC inom företaget. Apple-aktier steg så mycket som 1,2 procent i sen handel på måndag (6 maj). Apple har även förhandlat med potentiella partners som Google och OpenAI för att tillhandahålla generativa AI-tjänster.

Direktlänk Dela The Business Times Singapore fördjupade 7 maj

Apple utvecklar AI-chip för datacenter

Apple har utvecklat en egen chip för att köra artificiell intelligens (AI) verktyg i datacenter, rapporterar Wall Street Journal. Det är oklart om halvledaren någonsin kommer att implementeras. Detta skulle bygga vidare på Apples tidigare ansträngningar att göra in-house chips, som kör i sina iPhones, Macs och andra enheter. Serverprojektet är kodnamnet ACDC inom företaget. Apple-aktier steg så mycket som 1,2 procent i sen handel på måndag. Företaget förbereder sig för att avslöja en ny strategi för AI på sin Worldwide Developers Conference nästa månad.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 7 maj

Apple utvecklar egen AI-chip för datacenter

Apple Inc. har utvecklat en egen chip för att köra artificiell intelligens (AI) verktyg i datacenter, rapporterar Wall Street Journal. Det är dock oklart om halvledaren någonsin kommer att implementeras. Detta skulle bygga vidare på Apples tidigare försök att tillverka egna chips, som körs i företagets iPhones, Macs och andra enheter. Serverprojektet har kodnamnet ACDC inom företaget. Apple har varit efter sina teknikjämlikar inom generativ AI, tekniken bakom chatbots och andra populära nya verktyg. Men företaget förbereder sig för att avslöja en ny strategi för AI på sin Worldwide Developers Conference nästa månad.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 7 maj

AI och ersättande sångare används för att skapa ny låt av Randy Travis

Country-sångaren Randy Travis, som inte kunnat sjunga eller tala ordentligt sedan ett slaganfall 2013, har presenterat en ny låt, hans första sedan händelsen. Travis framförde dock inte själv sången, istället användes AI-programvara och en ersättande sångare i skapandeprocessen. Låten, ´Where That Came From´, producerades genom att träna en anonym AI-modell med 42 av Travis isolerade vokalinspelningar. James DuPre sjöng in vokalerna under vägledning av Travis och hans långvariga producent Kyle Lehning. Låten är tillgänglig på YouTube och olika strömmande plattformar som Apple Music och Spotify.

Direktlänk Dela I Get Talk Media fördjupade 7 maj

Microsoft utvecklar ny AI-modell som kräver mycket data och energi

Microsoft utvecklar en ny generativ AI-modell som kommer att kräva mycket data och energi för att träna, enligt en rapport. Två Microsoft-anställda berättar att modellen internt har döpts till MAI-1 och utvecklas av ett team ledd av Mustafa Suleyman. Suleyman, en före detta Google AI-chef, arbetade på AI-företaget Inflection innan Microsoft köpte Inflections IP och rekryterade större delen av dess personal, inklusive Suleyman. MAI-1 sägs vara separat från Inflections Pi-modeller. Microsoft rapporteras reservera många servrar med Nvidia-grafikkort för att träna MAI-1, vilket förväntas bli större än Microsofts tidigare öppna AI-modeller. Detta innebär att det kommer att konsumera stora mängder el under sin träningsfas, vilket forskare flaggar som skadligt för miljön.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 6 maj

Warren Buffett diskuterar Indien, AI och globala investeringar

Den amerikanska miljardärinvestorn Warren Buffett gjorde flera anmärkningsvärda uttalanden på Berkshire Hathaways årliga möte. Han talade om en mängd olika ämnen, inklusive möjligheter i Indien, aktiemarknadsutsikter, amerikanska dollar, AI, Apples aktiekapningar, globala investeringar och mer. Han nämnde att den indiska marknaden har outforskad potential och hans konglomerathållningsbolag, Berkshire Hathaway, skulle vilja utforska det i framtiden. Buffett delade också sina synpunkter på konstgjord intelligens (AI) och uttryckte djup oro över dess potentiella inverkan.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 6 maj

Richard Taylor diskuterar utvecklingen inom postproduktion och AI på NAB 2024

Richard Taylor, en långvarig bevakare av NAB, har diskuterat utvecklingen inom postproduktion och AI. Han nämnde att DaVinci Resolve 18 har utmärkta transkriptions- och auto-undertextfunktioner, tack vare Blackmagic Designs implementering av textbaserad redigering. Taylor fick också en exklusiv intervju med Blackmagic Designs VD, Grant Petty. Han nämnde också att Arctic, tidigare känd som ´Final Cut Pro Library Manager´, har gjort betydande framsteg inom postproduktion, med Hedge som tagit över appen och fixat betydande buggar. Slutligen diskuterade Taylor varför Apple ännu inte har implementerat textbaserad redigering i Final Cut Pro, och antydde att det kan vara på grund av företagets fokus på integritetsvänliga AI-funktioner.

Direktlänk Dela CineD fördjupade 6 maj

OpenAI-chef vill att AI-assistenter ska känna dig inifrån och ut

OpenAI:s VD, Sam Altman, vill att den ultimata AI-applikationen ska vara som en ´superkompetent kollega´ som vet allt om ditt liv. Denna AI skulle gå långt utöver nuvarande erbjudanden som ChatGPT, som Altman kallade ´otroligt dum´. Altman menar att AI-kollegan skulle känna till ´varje e-post, varje konversation jag någonsin har haft, men inte känns som en förlängning´. Den skulle kunna hantera enkla uppgifter självständigt och hjälpa människor att få riktiga saker gjorda i världen, inte bara svara på frågor. OpenAI:s nästa stora språkmodell, GPT-5, kan komma närmare Altmans vision. Det ryktas att GPT-5 kan lanseras i mitten av 2024, men Altman är tyst om den exakta tidpunkten.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 6 maj

Buffett diskuterar möjligheter på Indiens aktiemarknad

Warren Buffett, investeraren bakom Berkshire, diskuterade olika frågor, inklusive möjligheter i Indien, aktiemarknadsutsikter, amerikanska dollar, AI, minskade Apple-investeringar och globala investeringar. När en aktieägare frågade om Berkshire letar efter möjligheter på den indiska aktiemarknaden, svarade Buffett att det säkert finns massor av möjligheter, men frågan är om Berkshire har en fördel eller insikt i dessa företag. Han tillade att det kan finnas en outforskad möjlighet i området, men att han inte är den som ska göra det.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 6 maj

Microsoft pausar tillfälligt utrullningen av nya Copilot-funktioner i Windows 11

Microsoft har meddelat att de tillfälligt har stoppat utrullningen av de nya Copilot-funktionerna i Windows 11 för att ta hänsyn till feedback från användare. Uppdateringarna kommer inte att påverka användare som redan har denna funktion; Copilot på Windows kommer att fortsätta fungera som förväntat. Microsoft planerar att ge mer information om sina AI-aktiviteter när de fortsätter att utveckla nya idéer med Windows Insiders. Företagets AI-evenemang den 20 maj kommer att vara viktigt för att lära sig mer om vad Microsoft planerar med Copilot, eftersom de har förklarat 2024 som ett avgörande år för AI PC-konceptet. Det kommer att finnas en dedikerad nyckel för Copilot på Windows-tangentbord, och detta visar att förväntningarna är ganska höga. Mer information om de nya Copilot-funktionerna förväntas tillkännages på detta evenemang. Under denna period förväntas nya Surface-bärbara datorer som använder kraften i Qualcomms Snapdragon X Elite-processorer att introduceras. Dessa enheter kommer att konkurrera med Apples MacBook Air-modeller med M3-processorer. För Windows 11 planeras att introducera en AI Explorer-applikation liknande den gamla Windows 10 Timeline-funktionen och att anta konceptet ´en Copilot för varje användare´.

Direktlänk Dela TechGIndia fördjupade 6 maj

Hedgefonder satsar på Snowflake trots prisnedgång

Många framstående hedgefonder satsar på datainfrastrukturföretaget Snowflake, trots att aktiens pris har sjunkit under de senaste månaderna. Snowflake spelar en viktig roll inom AI och erbjuder verktyg för effektiv lagring av data, vilket är avgörande för AI-modellers användbarhet. Fyra av 16 analyserade hedgefonder äger Snowflake-aktier, vilket är märkbart då endast stora teknikföretag som Apple, Meta Platforms och Alphabet var vanligare. Trots att Snowflakes aktiepris sjönk med nästan 20% efter att företaget rapporterade sina intäkter den 28 februari, tror experter att det nu är en bra tid att investera i företaget.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 5 maj

AI förstärker tillväxt för molnjättar, OpenAI tecknar licensavtal med Financial Times, Apple anställer AI-experter från Google

Mellan januari och mars växte Amazon Web Services, Microsofts Azure och Google Cloud med 17%, 31% och 28% respektive, vilket tyder på att AI bidrar till tillväxten. Åtta amerikanska nyhetsförlag har stämt Microsoft och OpenAI för upphovsrättsintrång, med anklagelser om att de har använt förlagens upphovsrättsskyddade artiklar för att träna sina AI-modeller. OpenAI har tecknat ett innehållslicensavtal med Financial Times för att förbättra ChatGPT med attribuerat innehåll och utveckla nya AI-produkter. Apple har anställt tiotals AI-experter från Google för att bygga AI-modeller och produkter. OpenAI:s rival Anthropic har lanserat sin första företagserbjudande och en gratis iPhone-app för sin AI-bot Claude.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 5 maj

Warren Buffett uttrycker oro över artificiell intelligens

Warren Buffett, den legendariska investeraren, uttryckte nyligen oro över artificiell intelligens (AI) potential att bedra, med hänvisning till en personlig upplevelse där han såg en video av sig själv leverera ett meddelande som han aldrig faktiskt spelat in. Buffett erkände att AI har potential för både enormt gott och ont, och endast tiden kommer att avslöja i vilken utsträckning det kommer att förändra samhället. Buffett försäkrade också aktieägarna att de chefer som förväntas efterträda honom på Berkshire Hathaway var redo för jobbet och berömde Apple trots att Berkshire nyligen minskade sin position i iPhone-tillverkaren.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 5 maj

Veckans Gen AI för företag: Nyheter om AI-tillämpningar, partnerskap och investeringar

I veckans utgåva av Gen AI för företag presenteras en rad nyheter om generativ AI. Cohere Toolkit och FrugalGPT har utvecklat nya verktyg som påskyndar utvecklingen av AI-applikationer. Apple har förnyat samtal med OpenAI för att utveckla generativ AI för iPhone. President Bidens exekutiva order förbättrar AI-säkerheten och rättvisan inom hälso- och sjukvården. NIST har standardiserat generativ AI-bedömningar för säkerhet och etik inom alla sektorer. Generativ AI-finansiering nådde 25,2 miljarder dollar 2023, med ledare som Apple och Nvidia som formar AI PC-sektorn och Intel som främjar företags-AI.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 5 maj

Läckor avslöjar Apples AI-planer för iOS 18 och andra programvaruuppdateringar

Artificiell intelligens (AI) kommer att vara en central del av iOS 18 och andra programvaruuppdateringar som Apple planerar att presentera den 10 juni. Nya läckor avslöjar mer om vad som kommer inom AI senare under året. Läckorna kommer från ´personer bekanta med programvaran´ som har talat med AppleInsider och fokuserar på de generativa AI-förmågorna i Ajax Large Language Model (LLM). En av de stora nya funktionerna kommer att vara AI-drivet textsammanfattning, vilket kommer att täcka allt från webbplatser till meddelanden. Denna funktionalitet kommer att finnas tillgänglig genom Siri också. Dessutom kommer Ajax att kunna generera svar på vissa uppmaningar helt på Apple-enheter, utan att skicka något till molnet. Detta är bra för integritet och hastighet. Integration med andra Apple-appar, inklusive Kontakter-appen och Kalender-appen, sägs också vara närvarande. Dessutom kommer macOS Spotlight att få ´mer intelligenta resultat och sortering´. De flesta appar på iOS och macOS kommer att få en AI-boost.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 5 maj

Apple förbereder sig för att dyka in i AI-världen

Apple har länge verkat tveksamt till att dyka in i AI-världen, men enligt rykten och rapporter har företaget bara väntat på rätt tillfälle. Apple har rapporterats ha samtal med både OpenAI och Google om att driva vissa av dess AI-funktioner och har även arbetat på sin egen modell, Ajax. Företaget planerar att ha alla sina AI-funktioner som körs på en enhetsoberoende, helt offline modell i iOS 18. Forskning tyder på att Apple arbetar på att förbättra sin virtuella assistent, Siri, och göra den snabbare och smartare. Företaget undersöker även AI:s potential inom hälsovård och bildredigering.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 5 maj

Cathie Wood tror att Tesla kommer att överträffa sina Mag 7-kollegor

Investeraren Cathie Wood tror att Tesla kommer att överträffa sina ´Magnificent Seven´-kollegor på lång sikt. ´Magnificent Seven´ inkluderar Microsoft, Apple, Nvidia, Alphabet, Amazon, Meta Platforms och Tesla. Wood menar att handeln med dessa aktier har blivit för trång, men utesluter Tesla från denna grupp, och hänvisar till de återstående aktierna som ´Mag 6´. Hon tror att mindre aktier, särskilt de som fokuserar på störande innovation, kommer att överprestera. Wood fortsätter att tro att Tesla är ett köp på grund av dess robotaxistrategi.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 5 maj

OpenAI:s VD lovar betydande investeringar i AI:s framtid

Sam Altman, medgrundare och VD för OpenAI, har utlovat betydande investeringar i AI:s framtid och förklarat att ChatGPT har nått sin lägsta intelligensnivå. Under en Q&A-session på Stanford University diskuterade han framtiden för generativ AI och chatbots. Trots att han undvek att avslöja specifika siffror angående driftskostnaderna för GPT-3 och de förväntade ökningarna för GPT-4, tog han upp bekymmer om stigande kostnader och deras hållbarhet över tid. Altman betonade vikten av att tillhandahålla kraftfulla verktyg och låta användare innovera med dem.

Direktlänk Dela Pro Pakistani fördjupade 5 maj

AI-enheter Rabbit R1 och Humane AI Pin kan vara vanliga mobilappar

En vanlig kritik mot AI-enheter har varit att de borde vara mobilappar istället. Om Rabbit R1 och Humane AI Pin hade varit appar, skulle företagen ha haft svårare att sälja, marknadsföra och finansiera idéerna. Nu har det visats att Rabbit R1 faktiskt är en vanlig Android-app, men den körs av en liten enhet designad av Teenage Engineering istället för en telefon. Android Authority har lyckats köra mjukvaran för Rabbit R1 på en vanlig Android-telefon utan root-tillgång. Humane AI Pin kör också Android. Google och Apple bör integrera personliga assistenter baserade på stora språkmodeller och generativ AI i Android respektive IOS.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 5 maj

Berkshire Hathaway säljer Apple-aktier och bygger upp kassareserver

Berkshire Hathaway har sålt cirka 13% av sin position i Apple under första kvartalet och ökat sina kassareserver. Försäljningen av Apple-aktier är det största sedan företaget började köpa aktier 2016. Warren Buffett nämnde att orsakerna till försäljningen inkluderar värderingsproblem, marknadsförhållanden och önskan att bygga upp kassapositionen. Dessutom nämnde han skattesatsen på kapitalvinster, som för närvarande är 21%, jämfört med 35% för inte så länge sedan och upp till 52% tidigare. Rädsla för att skattesatsen kan öka på grund av finanspolitiken och behovet av att minska det federala underskottet är en annan anledning till att Buffett och hans team beslutade att boka vinster på Apple-aktier nu istället för att riskera en potentiellt högre skattesats i framtiden.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 5 maj

Warren Buffetts tankar och insikter från Berkshire Hathaways årliga möte 2024

Vid Berkshire Hathaways årliga möte 2024, diskuterade styrelseordförande Warren Buffett en rad ämnen med aktieägare, inklusive företagets övergång, hans syn på aktiemarknaden och den amerikanska dollarn, hans beslut att minska andelen i Apple och företagets investeringsstrategier. Buffett uttryckte oro över inflationen och betonade vikten av att undvika misstag inom investeringar. Han framhöll också att Berkshire Hathaway främst kommer att fortsätta investera i USA, men nämnde också företagets investeringar i Japan och Kina. Buffett talade också om potentialen för artificiell intelligens, både positivt och negativt.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 5 maj

OpenAI planerar att lansera en sökmotor för att utmana Google

OpenAI, ledd av Sam Altman, planerar att lansera en sökmotor baserad på ChatGpt, enligt rykten på sociala medier. Domänen har upptäckts av en Reddit-användare, men för närvarande visas ordet ´not found´ när man besöker webbplatsen. Obebekräftade rykten pekar på 9 maj som lanseringsdatum. Altman har tidigare uttryckt intresse för att kombinera stora språkmodeller och sökning. Google, som har dominerat marknaden i nästan 30 år, kan möta konkurrens från OpenAI. Dessutom pågår intensifierade förhandlingar mellan Apple och OpenAI om möjlig integration av ChatGpt på iPhones.

Direktlänk Dela Breaking Latest News fördjupade 5 maj

Kan artificiell intelligens hjälpa surfplattor att växa som datorer och smartphones 2024?

Globala surfplatteförsändelser uppvisade en blygsam tillväxt på 0,5 procent (år-till-år) under första kvartalet i år. Frågan är om artificiell intelligens (AI) kan driva den långsamma tillväxttakten för surfplattor, eftersom den förvandlar persondatorer och mobilupplevelse för miljontals användare globalt. Enligt Anuroopa Nataraj, senior forskningsanalytiker på IDC, kommer de riktiga vinsterna från nästa uppfriskningscykel, följt av tillväxt inom kommersiella segment när fler surfplattor används inom utbildningssektorn och gig-ekonomin. Teknikjätten Apple såg en nedgång förra året på grund av ´dålig ekonomi och avsaknad av nya modeller´ och minskade med 8,5 procent. Företaget planerar att lansera nya iPads nästa vecka. Sydkoreanska företaget Samsung var tvåa med 6,7 miljoner enheter under första kvartalet, en minskning på 5,8 procent.

Direktlänk Dela India Webportal Private fördjupade 5 maj

Buffett diskuterar Apple, försäkringar, AI och mer på Berkshire Hathaways årliga möte

På det årliga mötet för Berkshire Hathaway diskuterade Warren Buffett företagets affärer, finansmarknader och livsvisdom. En stor skillnad i år var frånvaron av vice ordförande Charlie Munger som avled i november. En annan skillnad var en ökad försiktighet. Berkshire Hathaway sålde 13% av sin position i Apple under första kvartalet, vilket är företagets största försäljning av Apple-aktier sedan 2016. Buffett förklarade att detta berodde på värderingsproblem, marknadsförhållanden och en önskan att bygga upp kassapositionen. Berkshire Hathaways kassa- och statskassaposition nådde $182,3 miljarder vid slutet av det första kvartalet, upp från $163,3 miljarder vid slutet av 2023. Buffett förväntar sig att kassapositionen kommer att överstiga $200 miljarder vid slutet av andra kvartalet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 5 maj

Berkshire Hathaway rapporterar starka resultat och kontantökning

Warren Buffetts Berkshire Hathaway rapporterade starka resultat och kontantökning, med förväntningar om ytterligare ökningar under företagets årsstämma. Aktiemarknadsrallyt hade en stark vecka, med Nasdaq som slog över en nyckelnivå tack vare en tam jobbrapport och återhämtning från Apple. Nvidia återvann en nyckelnivå, vilket gav en tidig köpsignal på fredagen, återhämtning från ett mittveckoglid. Palantir Technologies, Astera Labs, Arista Networks, Datadog och Constellation Energy har alla inkomst på kranen. Alla är AI-relaterade spel som ställs upp. Berkshire Hathaways driftresultat ökade med 39% under första kvartalet jämfört med ett år tidigare.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 5 maj

Warren Buffett leder Berkshire Hathaways årliga aktieägarmöte för första gången utan Charlie Munger

Berkshire Hathaways årliga aktieägarmöte på lördagen var det första sedan vice ordförande Charlie Mungers bortgång. För första gången kunde även icke-aktieägare se den årliga aktieägarefilmen. Under mötet diskuterade VD:n Warren Buffett, tillsammans med vice ordförandena Greg Abel och Ajit Jain, företagets beslut att minska sina innehav i Apple under första kvartalet. Buffett svarade också på frågor om artificiell intelligens och dess inverkan på Berkshires portfölj. Han jämförde AI-boomen med upptäckten av kärnvapen, två teknologier som inte kan stoppas. Buffett nämnde också att företagets kassareserver och statsobligationer troligen kommer att överstiga 200 miljarder dollar under det nuvarande kvartalet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 4 maj

Idunn´s Apple lanserar världens första AI-genererade personliga hudvårdsprodukter

Idunn´s Apple, en ny pionjär inom AI och epigenetik-drivna hudvårdslösningar, meddelar lanseringen av världens första interaktiva GPT-genererade personliga hudvårdsprodukter. AGELESS-teknologin använder AI och epigenetik för att designa personliga hudvårdsprodukter, såsom serum, krämer, lotioner och rengöringsmedel, tränade från en databas med över 200 000 indexerade ingredienser, över 20 000 varumärkesprodukter och stora mängder epigenetiska hudkvalitetstestdata. Kunder kan via AI-gränssnittet ange specifik information om sin hudtyp, bekymmer, preferenser osv. Denna information bearbetas omedelbart för att skapa personliga hudvårdsformler, inklusive serum, krämer, lotioner och rengöringsmedel, skräddarsydda för individens behov.

Direktlänk Dela WebWire fördjupade 4 maj

Stora språkmodeller kan nu installeras lokalt för offline-användning

Användare kan nu installera olika stora språkmodeller (LLMs) på sina datorer för offline-användning med hjälp av anpassade verktyg. Detta gör det möjligt att använda datorn som ett AI-chattverktyg som kan nås när som helst. Verktyget erbjuder installation av olika AI-modeller som Llama 3, Phi 3, Falcon, Gemma, Replit och fler. Minimikrav inkluderar en Apple Silicon Mac (M1/M2/M3) med macOS 13.6 eller nyare eller en Windows/Linux-PC med en processor som stöder AVX2, samt 16GB+ RAM och 6GB+ VRAM för PC. AI-modeller använder mycket RAM, CPU och GPU, så enheter med färre resurser kan ta längre tid att svara på frågor.

Direktlänk Dela YTechB fördjupade 4 maj

Berkshire Hathaway rapporterar starka resultat för första kvartalet

Warren Buffetts Berkshire Hathaway rapporterade starka resultat för första kvartalet samtidigt som företaget inledde sin årliga aktieägarkonferens. Berkshire, baserat i Omaha, Nebraska, lade till 21 miljarder dollar i kontanter och statsobligationer till sin hög, vilket höjde den till ett rekord på 189 miljarder dollar förra kvartalet - en ökning med 13% på bara tre månader. Företagets rörelseresultat ökade med 39% till 11,22 miljarder dollar jämfört med ett år tidigare, tack vare en 185% årlig ökning av försäkringsunderwritingintäkterna - från 911 miljoner dollar till 2,6 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 4 maj

Kan AI påskynda tillväxten för surfplattor?

När artificiell intelligens (AI) börjar förvandla personlig databehandling och mobilupplevelse för miljontals användare globalt, kan den nya tekniken också påskynda den långsamma tillväxten för surfplattor? Trots att den globala surfplattemarknaden började visa tecken på återhämtning i januari-mars kvartalet i år, enligt IDC, är de verkliga vinsterna ännu inte här efter mer än två års nedgång. Anuroopa Nataraj, senior forskningsanalytiker på IDC, säger att de riktiga vinsterna kommer från nästa uppdateringscykel, ´följt av tillväxt inom kommersiella segment när fler surfplattor används inom utbildningssektorn och gig-ekonomin´. Under tiden registrerade globala surfplatteförsändelser en blygsam tillväxt på 0,5 procent (år-efter-år) i det första kvartalet i år, och nådde 30,8 miljoner enheter. Teknikjätten Apple såg en nedgång förra året på grund av ´dålig ekonomi och bristen på nya modeller´ och minskade 8,5 procent (YoY). Företaget planerar att lansera nya iPads nästa vecka. Sydkoreanska företaget Samsung var tvåa med 6,7 miljoner enheter i det första kvartalet, en minskning med 5,8 procent, enligt rapporten.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 4 maj

Apple förväntas satsa mer på AI med iOS 18

Apple förväntas satsa mer på artificiell intelligens (AI) med höstens lansering av iOS 18. Det ryktas att röstassistenten Siri kommer att få nya funktioner baserade på AI, och att iOS 18 kanske kommer att kunna sammanfatta långa meddelanden i iMessage. Det har tidigare spekulerats i att Apples AI-modell kan baseras på Googles Gemini, men det är ännu oklart om så kommer att bli fallet.

Direktlänk Dela Mobilanyheter fördjupade 4 maj

Microsoft har meddelat ett strategiskt uppehåll i lanseringen av nya funktioner för sitt Windows Copilot i syfte att förbättra användarupplevelsen baserat på feedback. Användare som för närvarande använder Copilot kommer fortfarande att ha full funktionalitet, medan Microsoft fokuserar på att förbättra sina verktyg tillsammans med Insider-gemenskapen. Den tekniska jätten planerar ett AI-tema-evenemang den 20 maj, vilket antyder potentiella avslöjanden av avancerade funktioner. Förväntningarna är höga på att Microsoft ska demonstrera innovation, särskilt efter att ha indikerat att 2024 kommer att vara ett kritiskt år för AI-integration inom datorer, inklusive debut av en dedikerad Copilot-tangent på Windows-tangentbord. Ny hårdvara är också i sikte, med rykten om den nästa Surface laptop-linjen. Dessa enheter förväntas komma utrustade med Qualcomms Snapdragon X Elite-processorer, vilket erbjuder ett alternativ till Windows på Arm-enheter och presenterar en direkt utmaning till den Apple M3-drivna MacBook Air.

Elblog fördjupade 4 maj

Microsoft pausar utrullningen av nya Copilot-funktioner i Windows 11 för vidareutveckling

Microsoft har meddelat att de kommer att pausa utrullningen av nya Copilot-funktioner i Windows 11 för att vidareutveckla dem baserat på användarnas feedback. För personer som redan har funktionen kommer Copilot i Windows att fortsätta fungera som förväntat. Det förväntas att nya Surface-laptops drivs av Qualcomms Snapdragon X Elite-processorer som kör Windows på Arm och konkurrerar med Apples M3-drivna MacBook Air. Nya funktioner för Windows förväntas inkludera en AI Explorer-app som liknar den gamla Windows 10 Timeline-funktionen.

Direktlänk Dela Dailyguardian.ca fördjupade 4 maj

Microsoft pausar utrullningen av nya Copilot-funktioner i Windows 11

Microsoft har meddelat att de tillfälligt pausar utrullningen av nya Copilot-funktioner i Windows 11 för att göra ytterligare förbättringar baserat på användarfeedback. För de användare som för närvarande har Copilot-funktionen kommer den att fortsätta fungera som förväntat medan Microsoft jobbar med Windows Insiders för att förbättra och utveckla nya funktioner. Detta kommer i samband med att Microsoft förbereder sig för ett AI-event den 20 maj, där framtida utvecklingar och innovationer kommer att presenteras. Microsoft förväntas även avslöja nya Surface laptops utrustade med Qualcomms Snapdragon X Elite-processorer.

Direktlänk Dela Tech Edt fördjupade 4 maj

iOS 18 kan komma med AI-funktion för att sammanfatta textmeddelanden

När iOS 18 släpps senare i år kan det komma med möjligheten att sammanfatta iMessages med hjälp av artificiell intelligens, liknande en funktion tillgänglig på Android och med Humane AI-pin. Apple arbetar på ett sätt att använda AI för att sammanfatta längre textmeddelanden och inkludera all relevant information, inklusive företag, personer eller platser som nämns i en text. Apple arbetar också på en liknande funktion för Safari 18, vilket skulle ge en sammanfattning av alla webbsidor, till exempel en nyhetsartikel, på skärmen. När programvaran har skapat en sammanfattning av textmeddelanden kommer den också att kunna skapa några lämpliga svar som kan användas för att snabbt svara på avsändaren. Apple arbetar på att skapa sin egen språkmodell för att driva sin AI som kan fungera utan en webbanslutning.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 4 maj

Apple satsar stort på artificiell intelligens

En av de väntade nyheterna på Apples utvecklarkonferens WWDC i juni är en storsatsning på artificiell intelligens (AI). Apple har under de senaste åren lockat till sig hundratals AI-experter från konkurrerande företag, däribland 36 från Google, 10 från Amazon och 9 från Microsoft. Majoriteten av Apples AI-experter arbetar på den amerikanska västkusten men det finns även ett labb i Zürich, detta hänger samman med förvärven av de schweiziska teknikföretagen Faceshift och Fashwell.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 4 maj

Apple gör betydande investeringar i generativ AI, säger VD Tim Cook

Apple gör ´betydande investeringar´ i generativ AI och har enligt VD Tim Cook ´mycket spännande saker´ att dela med kunderna snart. Cook sade att Apple fortsätter att vara mycket ´tjurrusiga om vår möjlighet i generativ AI´. ´Vi tror att vi har fördelar som kommer att särskilja oss i denna nya era, inklusive Apples unika kombination av sömlös hårdvara, mjukvara och tjänsteintegration, banbrytande Apples kisel, med våra branschledande neurala motorer och vårt obevekliga fokus på integritet, vilket underbygger allt vi skapar,´ sa han till analytiker under den kvartalsvisa vinstsamtalet. Rapporter hävdar att Apple kommer att integrera OpenAI´s ChatGPT och Googles Gemini i framtida iPhone-modeller. Apple kommer troligen att tillkännage GenAI-funktioner på sin flaggskeppskonferens Worldwide Developers Conference (WWDC) i juni.

Direktlänk Dela The Sentinel Assam fördjupade 4 maj

AI-startupen Anthropic släpper ny chatbot-teknologi

Onsdagen den 5 maj lanserade AI-startupen Anthropic en ny version av sin chatbot-teknologi och släppte en app för Apples iPhones som erbjuder Claude 3 till företag för 30 dollar per användare per månad. Företaget, baserat i San Francisco och stöttat av Alphabet och Amazon.com, introducerade i mars en familj av AI-modeller kallade Claude 3. Enligt Anthropic kan Claude 3 prestera bättre än rivaler som Microsoft-stödda OpenAI och Google. Daniela Amodei, Anthropics president, förklarade att Claude är särskilt bra på att kombinera strukturerad och ostrukturerad data.

Direktlänk Dela The Financial Express fördjupade 4 maj

Artificiell intelligens kan inte lösa samhällets ´wicked problems´

Termen ´wicked problem´ har blivit ett standardbegrepp för att beskriva ett socialt problem vars lösning är svår att uppnå. Det senaste framsteget inom artificiell intelligens (AI) representerar en enorm utveckling inom datavetenskap. Många som förespråkar central planering verkar tro att denna tekniska utveckling kan ge byråkraterna det verktyg de har saknat för att kunna planera en mer effektiv ekonomi. Men dessa antaganden är felaktiga. Även om chatbots har tränats för att tala med hjälp av stora textvolymer, har de inte absorberat kunskapen som finns i texten. Även om de hade det, finns det kunskap som är avgörande för ekonomiska operationer som inte är tillgänglig för en central planerare eller en dator.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 4 maj

Apple tar en annan väg i AI-racet

Medan teknikjättar som Google, Microsoft och Meta spenderar tiotals miljarder på att bygga massiva datacenter för Artificiell Intelligens, går Apple en egen väg med en mer kapitaleffektiv modell. Trots detta insisterar VD Tim Cook på att företaget är djupt engagerat i AI och hoppas kunna dela konkreta detaljer om sina planer snart. Apple har byggt sitt imperium på att sälja premiumhårdvara som iPhone, som prioriterar användarens integritet över datainsamling. Detta gör att ´datacentermodellen´ är svår, men Cook hävdar att de har hittat alternativa vägar för att förbli konkurrenskraftiga inom AI utan att kompromissa med sina principer.

Direktlänk Dela Business Outreach fördjupade 4 maj

Nya betalningsalternativ för artiklar

Artikeln handlar om att läsare nu kan betala för artiklar och kommentera innan alla andra, utan annonser och utan bindningstid. Betalningsalternativ inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Engångsköp kan också göras med Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 4 maj

Microsoft pausar utrullningen av nya Copilot-funktioner i Windows 11 för förbättringar

Microsoft meddelar att de kommer att pausa utrullningen av nya Copilot-funktioner i Windows 11 för att vidare förbättra dem baserat på användarfeedback. De som redan har funktionen kommer att fortsätta att använda Copilot som vanligt. Microsoft planerar att hålla en AI-händelse den 20 maj, vilket skulle vara ett bra tillfälle att visa mer av vad som kommer härnäst. Företaget har satt upp 2024 som ´AI PC:s år´, med en ny Copilot-nyckel på Windows-tangentbord. Nya Surface-bärbara datorer som drivs av Qualcomms Snapdragon X Elite-processorer förväntas, vilka kör Windows på Arm och konkurrerar med Apples M3-drivna MacBook Air.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 4 maj

Apple planerar en hybridstrategi för AI-investeringar, enligt VD Tim Cook

Apple VD Tim Cook bekräftade under företagets Q2-resultatsamtal att företaget planerar att fortsätta med en ´hybrid´ strategi när det gäller AI, trots att de spenderat över $100 miljarder på forskning och utveckling under de senaste fem åren. Cook framhöll att AI är en stor möjlighet över ´majoriteten´ av företagets enhetsuppställning, inte bara iPhone. Företaget planerar dock inte att göra större AI-annonseringar före Worldwide Developers Conference (WWDC) i juni.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 4 maj

Google lanserade sin AI-chattbot Gemini efter framgången med ChatGPT i slutet av 2022. Trots flera uppgraderingar har Gemini inte uppnått samma popularitet som sina rivaler. Inför företagets årliga utvecklarevent Google I/O förväntas Google rulla ut uppdateringar för att göra Gemini mer attraktiv för allmänheten. Flera förbättringar föreslås, inklusive en bättre iOS-upplevelse, automatiska fotnoter, dokumentuppladdningar och förbättrade sekretesskontroller. Google bör också fokusera mer på att förbättra Gemini istället för att tvinga användare att använda dess sökgenerativa upplevelse (SGE).

ZDNet fördjupade 3 maj

X använder Grok för att publicera AI-genererade nyhetssammanfattningar

X använder Grok för att publicera AI-genererade sammanfattningar av nyheter och andra ämnen som trendar på plattformen. Funktionen, som för närvarande bara är tillgänglig för premiumabonnenter, kallas ´Stories on X´. Grok genererar textsnuttar baserat på användarnas inlägg. Vissa verkar vara mer nyhetsfokuserade, medan andra är sammanfattningar av konversationer som pågår på plattformen. En användare postade en skärmdump som visade berättelser om Apples vinst rapport och hjälp till Ukraina, samt en för ´Musk, experter debatterar nationell skuld´.

Direktlänk Dela Yahoo Finance Australia fördjupade 3 maj

Indieutvecklare skapar AI-baserad tapetgenerator för iPhone

En oberoende utvecklare har skapat en AI-baserad tapetgenerator för iPhone, kallad Wall Genie. Appen, som är skapad av thatvirtualboy, tillåter användare att snabbt och sömlöst skapa unika designmönster för sina mobilbakgrunder. Wall Genie använder DALL•E 3 som sin AI-motor och har flera funktioner, inklusive att generera anpassade högupplösta porträttbakgrunder och obegränsade nedladdningar av gemenskapens tapeter. Appen är gratis att ladda ner på App Store och erbjuder in-app-köp för de som vill skapa egna tapeter.

Direktlänk Dela 9to5Mac fördjupade 3 maj

År av AI-hårdvara: Är de nya AI-gadgets bra?

AI-gadgets är här, men är de bra? Företag som Google, Samsung, Meta och Microsoft har visat upp smartphones och laptops som alla påstår sig integrera generativ artificiell intelligens. Ett nytt slags enhet har också dykt upp, som är centrerad kring att få användare att interagera med AI. Ett exempel på detta är Rabbit R1s, en enhet som enligt Rabbit VD Jesse Lyu, är tänkt att minska antalet steg det tar att göra något du för närvarande gör på en smartphone. Humane, ett företag grundat av flera tidigare Apple-anställda, har nyligen börjat sälja AI Pin, en bärbar enhet som fästs på en persons kläder. Trots detta har recensioner av AI Pin hittills varit överväldigande negativa.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 3 maj

Apple planerar att introducera AI-funktioner i nästa iOS-version

Apples VD Tim Cook har gjort det klart att AI-funktioner kommer snart, och en ny rapport ger mer detaljer om vad vi kan förvänta oss i nästa version av iOS. Ett stort fokus kommer att vara på Siri, som rapporteras kunna analysera och sammanfatta texter inom Messages-appen. Apples stora språkmodell (LLM), kallad Ajax, kommer att driva dessa funktioner. Rapporten säger att Ajax använder on-device processing för att generera enkla svar, men det kan behöva kontakta en server för att hämta svar på mer komplexa förfrågningar. Det är där Google eller OpenAI kan komma in, eftersom Apple rapporteras utforska avtal med båda företagen för att hjälpa till att föra AI till iPhone. Apples AI-funktioner förväntas också komma med betoning på integritet.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 3 maj

Apple planerar att förbättra användarupplevelsen med AI

Apple planerar att förbättra användarupplevelsen för iPhone-användare genom att erbjuda AI-funktioner som kör på enheten för att spara tid och bibehålla integritet. Företaget vill ge sina systemappar AI-funktioner som textsummering, AI-förbättrade sökalternativ och dokumentanalys. Dessa kan erbjudas på appar som Siri, Meddelanden, Mail, Spotlight-sökning och Safari. En av de AI-drivna funktionerna skulle vara en summering av en webbplats som visas på skärmen medan du surfar med Safari-appen. Apple kommer också att ge användarna enkla, grundläggande svar på enheten, även utan att behöva förlita sig på molnbaserade servrar.

Direktlänk Dela PhoneArena fördjupade 3 maj

Analytiker kommenterar Apples andra kvartalsrapport

Teknikjätten Apple Inc rapporterade finansiella resultat för andra kvartalet, där både intäkter och vinst per aktie överträffade gatans prognoser. Analytiker har reagerat på Apples resultat, uppdaterad vägledning, ökad utdelning och tillkännagivandet av en återköp av aktier på 110 miljarder dollar. Bland analytikerna finns Bank of America, Goldman Sachs, Keybanc, Needham, DA Davidson, Rosenblatt och Piper Sandler. Analytikerna diskuterade Apples prestanda, framtida utsikter och potentialen för artificiell intelligens inom företaget.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 3 maj

Tim Cook optimistisk om Apples position i GenAI-racet

Apple VD Tim Cook uttryckte optimism om potentialen för Generative AI (GenAI) och belyste företagets unika styrkor inom detta snabbt växande område i en nyligen intervju. Cook betonade flera nyckelfördelar som placerar Apple i framkant av GenAI-racet: hårdvaruintegration, fokus på integritet och människocentrerad utveckling. Cook erkände de imponerande framsteg som konkurrenter som Google och Microsoft har gjort, men uttryckte förtroende för Apples förmåga att differentiera sig. Trots sin entusiasm erkände Cook de utmaningar och etiska överväganden som omger GenAI.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 3 maj

Apple planerar att använda Gen AI i Siri och Safari med iOS18

Apple planerar att använda Generative AI (Gen AI) för att driva Siri och Safari-appar som ingår i iOS18-uppdateringen. Ajax LLM Gen AI kommer att användas i den virtuella assistenten och webbläsaren i iOS18-operativsystemet, enligt en ny rapport. Apple har utvecklat AI-förbättringar för Safari, Siri och Spotlight Search, men har ännu inte erbjudit Gen AI-förbättringar i sina produkter. Företagets tillvägagångssätt med Gen AI fokuserar på praktiska fördelar för slutanvändaren, men företaget avser att bevara användarens integritet genom att använda enhetsbaserad LLM. Apple planerar att förbättra sina befintliga produkter med Gen AI, snarare än att erbjuda nya Gen AI-produkter.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 3 maj

Betala för artiklar på olika sätt

Nu kan du betala för att läsa artiklar på olika sätt. Du kan välja att betala med Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan du även använda Swish och Klarna. Du kan välja att betala för en längre period för att få ett bättre pris. Det finns ingen bindningstid.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 3 maj

Apple förbättrar Siri, Safari, Spotlight och Messages med AI

Apple planerar att förbättra flera av sina standard systemkomponenter med AI-relaterade förbättringar, inklusive Safari, Spotlight Search och Siri. Företaget har testat funktionerna i sin stora språkmodell (LLM), Ajax, och planerar att introducera AI-relaterade förbättringar i flera av sina inbyggda systemappar, inklusive Siri, Spotlight Search, Messages, Mail och Safari. Bland de nya funktionerna finns textsummering, dokumentanalys och AI-förbättrade sökalternativ. Företaget har även testat offline svarsproduktion och förbättringar av Spotlight med mer intelligenta resultat och sortering.

Direktlänk Dela AppleInsider fördjupade 3 maj

Apple har bekräftat att de arbetar med generativ AI, vilket först nämndes av Tim Cook under ett kvartalsresultatsamtal i februari. Funktionerna förväntas lanseras senare i år, troligen i samband med lanseringen av nästa iPhone 16-serie. Apple kommer att använda Ajax stora språkmodell (LLM) för att driva funktionerna. Siri och Spotlight-sökning kommer att få nya generativa AI-funktioner som fungerar med meddelanden, mail, Safari mm. Safari kan få ett verktyg som kallas Intelligent Browsing, som gör korta sammanfattningar av webbsidor. Dessutom kan Siri få en liknande funktion för meddelanden där Apples AI kan analysera meddelanden och föreslå svar.

The Mac Observer fördjupade 3 maj

Apple planerar AI-förbättringar för sina systemkomponenter

Flera av Apples standard systemkomponenter förväntas få betydande AI-relaterade förbättringar, drivna av Apples kommande Ajax LLM. Siri, Safari, Meddelanden, Mail och Spotlight är först i linje för behandlingen. Under de senaste månaderna har det varit olika diskussioner om AI-relaterade funktioner som är på väg för iOS 18. Apples tillvägagångssätt för generativ AI kommer att fokusera på praktiska fördelar för slutanvändaren samtidigt som man försöker bevara användarens integritet genom att använda enhetsbaserad LLM. Funktioner som textsummering, dokumentanalys och AI-förstärkta sökalternativ skulle alla direkt gynna slutanvändarna på meningsfulla sätt.

Direktlänk Dela MacDailyNews fördjupade 3 maj

Anthropic och iPhone samarbetar för att dominera AI-sektorn

Anthropic har nyligen meddelat ett viktigt partnerskap med Apple, vilket markerar ett betydande framsteg inom mobil AI-sektor. Med lanseringen av Claude 3 siktar Anthropic på att förändra hur användare interagerar med artificiell intelligens på mobila enheter, särskilt på iPhone. Detta samarbete mellan Anthropic och Apple integrerar Claude 3 i iPhone, vilket innebär en kritisk utveckling inom tekniksfären. Partnerskapet utökar inte bara avancerade AI-funktioner till en bredare publik, utan startar också en intensiv konkurrens bland branschjättar. Claude 3 är skräddarsydd för iPhone-användare och erbjuder unika funktioner som att bearbeta långa texter och utföra detaljerade analyser av bilder och dokument.

Direktlänk Dela The Dales Report fördjupade 3 maj

AI-chattbotten Claude lanseras på iPhones

Anthropics AI-chattbot Claude har debuterat på iPhones, vilket markerar dess expansion från webben till mobila plattformar. Claude, utvecklad av tidigare OpenAI-anställda, presenterar ett mer direkt sätt att svara på frågor jämfört med sina motsvarigheter. För att ladda ner Claude på din iPhone, navigera till App Store och sök efter ´Claude´. Användare kan logga in med sitt Google-konto, e-post eller Apple ID. Den gratisversion av Claude kommer med vissa begränsningar, användare kan bara skicka ett begränsat antal meddelanden inom en viss tidsram. För att låsa upp fler funktioner kan användare välja Claude Pro-prenumerationen, som kostar Rs 1,999 per månad. Till skillnad från ChatGPT betonar Claude faktiska svar över mänskliga interaktioner, och erbjuder användarna en unik upplevelse. Dessutom har Claude förmågan att analysera bilder och filer, vilket utökar dess användbarhet bortom textbaserade interaktioner.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 3 maj

Microsoft rapporterar om ansvarsfull AI-utveckling

Microsoft Corp. har publicerat en rapport som beskriver företagets framsteg och utmaningar i implementeringen av ansvarsfulla artificiella intelligens (AI) plattformar under 2023. Rapporten lyfter fram företagets framgångar i säker utrullning av AI-produkter. Microsoft har utvecklat 30 ansvarsfulla AI-verktyg, utökat sitt AI-team och gjort riskkartläggning obligatoriskt under hela utvecklingscykeln för generativa AI-applikationer. Trots framstegen har Microsofts AI-implementeringar inte varit utan kontroverser, inklusive spridning av felaktig information och etniska förolämpningar via Bing AI.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 3 maj

Apple förbereder sig för stora framsteg inom generativ AI, antyder Tim Cook

Apple CEO Tim Cook har antytt att företaget är på väg att göra betydande framsteg inom området för generativ artificiell intelligens (AI). Generativ AI fokuserar på att skapa nytt innehåll, inklusive text, bilder, videor, musik, kod och mer. Under Apples senaste kvartalsrapport betonade Cook företagets unika position inom generativ AI, och lyfte fram företagets hårdvara, mjukvara och tjänster, samt dess engagemang för integritet som en fördel. Cook antydde att Apple arbetar med banbrytande AI-projekt och att spännande nyheter kommer att delas med kunderna snart.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 3 maj

OpenAI:s VD Sam Altman menar att användare kanske inte behöver nya enheter för att förbereda sig för en framtid med artificiell intelligens (AI). Han tillade att de flesta tillverkare redan positionerar sina enheter för framtiden genom att integrera AI-drivna funktioner. Altman säger att de flesta av dessa framsteg kommer att stödjas i molnet. Han nämnde att smartphones är ´extraordinärt mer än kapabla´. Han talade också om en ny AI-app som han beskrev som en ´superkompetent kollega som vet absolut allt om mitt hela liv´.

Windows Central fördjupade 3 maj

Veckans tekniknyheter: Elon Musk kan börja ta betalt för X, OpenAI lanserar DALL-E 3, Cisco köper Splunk

Elon Musk har föreslagit att sociala nätverket X, tidigare Twitter, kanske inte längre kommer att vara gratis. OpenAI har introducerat DALL-E 3, en uppgraderad version av sitt text-till-bild-verktyg. Cisco har förvärvat Splunk för 28 miljarder dollar. Matthew Panzarino har publicerat sin recension av iPhone 15. Apple har släppt iOS 17. Y Combinator har försvarat sig mot kritik på sociala medier. Microsofts AI-forskare har av misstag exponerat terabyte av känslig data. Unity har backat efter intensiv kritik mot en ny avgiftsstruktur.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 3 maj

Apple investerar tungt i generativ AI trots nedgång i iPhone-försäljning

Apple CEO, Tim Cook, tror att företaget har en fördel när det gäller generativ AI, trots att Apple ännu inte har tagit sitt första steg inom AI. Detta uttalande kom under företagets intäktsrapport för andra kvartalet 2024 och nästan en månad före Apples utvecklarkonferens WWDC där det förväntas göra flera AI-relaterade meddelanden. Apple investerar tungt i generativ AI för att hinna ikapp konkurrenter som Google och Microsoft. Företaget har nyligen förvärvat den kanadensiska AI-startupen DarwinAI och förväntas använda dess kapabiliteter på nya iPhones. Under samma intäktsrapport rapporterade Apple en 10 procentig nedgång i iPhone-försäljning.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 3 maj

Apple planerar att visa upp sina första AI-produkter trots långsammare iPhone-försäljning

Apple rapporterade långsammare iPhone-försäljning än förväntat under det senaste kvartalet, men företaget är angeläget om att visa upp sina första generativa AI-produkter och funktioner. Apple VD Tim Cook har talat entusiastiskt om företagets AI-planer och hur de har en fördel gentemot sina rivaler. Cook framhävde att Apples största fördel i AI-racet kommer att vara dess unika fokus på kombinationen av hårdvara, mjukvara och tjänster integrerade med dess neurala motor. iOS 18-versionen kommer att presenteras på WWDC 2024 i juni. Apple planerar också att hålla sitt första stora Let Loose-event den 7 maj.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 3 maj

Apple planerar att presentera gen AI snart

I slutet av 2022 introducerade OpenAI den generativa artificiella intelligensen (gen AI) ChatGPT, vilket överraskade alla teknikjättar. Microsoft, som stödde OpenAI, var snabbast av de stora teknikföretagen att implementera ChatGPT i sin produkt. Sedan dess har Google och Meta gjort betydande framsteg med sina respektive AI-modeller, Gemini och LLaMA. Apple har dock varit relativt tyst och verkat inte bråttom att gå med i gen AI-racet. Nu har dock Apple VD Tim Cook antytt att något stort relaterat till gen AI kommer att tillkännages snart.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 3 maj

Teknikjätten Apple har registrerat det största fallet i iPhone-försäljningen sedan de tidiga månaderna av COVID-pandemin. Försäljningen för januari till mars var 10% lägre än samma period förra året - något som inte setts sedan 2020 års iPhone-modell försenades på grund av fabriksstängningar under lockdown. Totalt tjänade Apple 90,8 miljarder dollar under det senaste kvartalet, en nedgång med 4% från ett år sedan. Det var den femte på varandra följande tremånadersperioden som företagets intäkter sjönk jämfört med föregående år. Apples vinst under det senaste kvartalet var 23,64 miljarder dollar, en nedgång med 2% från ett år sedan. Det var dock goda nyheter för företagets totala värde eftersom dess aktiekurs steg nästan 7% efter att investerare hade förväntat sig ett större försäljningsfall.

Sky News fördjupade 3 maj

OpenAI förväntas utmana Google med egen sökmotor

Nästa vecka kommer att vara händelserik för AI-fokuserade teknologinyheter. Apples VD Tim Cook förväntas presentera nya AI-programvarufunktioner på nästa veckas iPad-event inför den fullständiga avtäckningen av dessa funktioner på WWDC 2024. OpenAI och Google fortsätter sin rivalitet, där det ryktas att Google arbetar på en betald AI-baserad sökprodukt medan OpenAI förbereder sig för att intensifiera sin konkurrens med Google inför Google I/O. OpenAI förväntas göra den mest betydande utmaningen hittills mot Google genom att lansera sin egen sökmotor den 9 maj, några dagar före öppningen av Googles årliga utvecklarkonferens. OpenAI:s VD Sam Altman har indikerat att företaget kan vara på väg att utveckla en konkurrent till Google Search.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 3 maj

Leonardo.Ai:s teknolog och konstnär Jessie Hughes om generativ AI:s plats i konst- och affärsvärlden

Jessie Hughes, senior kreativ teknolog och konstnär på Leonardo.Ai, diskuterade generativ AI och dess plats i konst- och affärsvärlden vid Blackbird´s Sunrise-konferens. Hughes betonade att generativ AI inte är något konstnärer ska frukta, utan snarare se som en fördel för kreativa uttryck. Hon menar att dessa verktyg gör den kreativa processen mer tillgänglig för konstnärer. Hughes tror att det fortfarande finns utrymme för mer manuellt arbete och generativ AI i konstnärliga utrymmen.

Direktlänk Dela SmartCompany fördjupade 3 maj

Apple planerar att investera stort i generativ AI

Under Apples andra kvartalsrapport tog VD Tim Cook tillfället i akt att skapa entusiasm för företagets kommande satsningar på generativ AI. Cook uttryckte stark optimism för de möjligheter som generativ AI har att erbjuda och att företaget gör betydande investeringar i tekniken. Trots en minskning på cirka 10% i iPhone-försäljningen jämfört med föregående år, rapporterade Apple bättre än förväntade intäkter och resultat. Apple planerar att lansera sina generativa AI-ambitioner vid sin årliga WWDC-utvecklarkonferens i juni.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 3 maj

Anthropic lanserar företagsplanen Claude Team för generativ AI och en iOS-app

Anthropic lanserade den 1 maj Claude Team, sin företagsplan för Claude AI. Med Claude Team erbjuder Anthropic generativ AI som kan användas för att iterera på projekt, analysera dokument eller utforska möjliga produktivitetsökningar, plus administrativa verktyg lämpliga för företag. Dessutom finns nu en Claude-app tillgänglig för iOS. Scott White, produktansvarig på Anthropic, sa att Claude Team-planen och iOS-appen är en del av en bredare paradigmskifte i hur företag använder och samarbetar med AI. Anthropics Claude-drivna produkter är tillgängliga globalt. En Claude Team-prenumeration kostar 30 dollar per månad för minst fem användare.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 2 maj

Apple förväntas avslöja mer om sin AI-strategi

Apple förväntas avslöja mer om hur AI stärker dess verksamhet samt dess AI-strategi framöver. Företaget kan ge mer insikt i hur det integrerar Darwin AI, en kanadensisk AI-startup som Apple förvärvade tidigare i år. Trots att konkurrenter som Google, Microsoft och Meta har offentliggjort nya AI-funktioner, har Apple inte gett någon klar indikation på sin AI-strategi. Det enda tecknet på vad som kan komma var dess förvärv av Darwin AI, som utvecklar teknik för att göra AI-system mindre och snabbare.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 2 maj

OpenAI:s Sam Altman bekräftar att ChatGPT kommer att få GPT-5 uppgradering

OpenAI:s Sam Altman har bekräftat att ChatGPT kommer att få en GPT-5 uppgradering, men avslöjade inte det faktiska släppdatumet. Han beskrev den optimala AI:n som en ´superkompetent kollega´ som känner till allt om användarens liv, men inte känns som en förlängning. Altman nämnde också att GPT-4 är ´otroligt dum´ jämfört med vad som kommer härnäst för ChatGPT. Han antydde att denna avancerade personliga AI-app kan existera i molnet, men att användare skulle vara glada att ha en ny enhet.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 2 maj

Personlig assistent från ´Futurama´ skapad med Raspberry Pi

Utvecklaren Manuel Ahumada har skapat en personlig assistent i form av karaktären Bender från den animerade serien ´Futurama´, med hjälp av Raspberry Pi. Ahumadas assistent ser ut som Benders huvud, kan röra sig och använder ChatGPT för att generera svar och interagera i realtid. Huvudet lyssnar på ljud som sedan översätts till text så att det kan tolkas av ChatGPT. När ett svar är konstruerat, omvandlas texten till ljud som är programmerat att låta som John DiMaggio, Benders röstskådespelare. Dessutom kan ögonen animeras och titta runt medan munnen animeras för att simulera tal.

Direktlänk Dela Tom´s Hardware fördjupade 2 maj

Anthropic lanserar AI-appen Claude med stöd av Google och Amazon

AI-företaget Anthropic, stött av techjättar som Google och Amazon, har lanserat iOS-appen Claude. Appen är gratis för enskilda användare och har funktioner liknande konkurrerande AI-chattbotar som ChatGPT, Bing AI och Google Gemini. Claude är en familj av grundläggande AI-modeller som kan användas i olika applikationer, inklusive att brainstorma idéer, analysera bilder och bearbeta långa dokument. Claude erbjuder avancerade funktioner, inklusive avancerat resonemang, bildanalys, kodgenerering och flerspråkig bearbetning. Claude 3-modellfamiljen erbjuder bästa kombinationen av hastighet och prestanda för företagsanvändning till en lägre kostnad än andra modeller på marknaden.

Direktlänk Dela National Portal for Artificial Intelligence, India fördjupade 2 maj

Anthropic lanserar iOS-app och teamabonnemang för Claude 3 LLMs

Anthropic har introducerat en iOS-app som ger användare direkt tillgång till GenAI-funktionen i sina Claude 3 LLMs. Tidigare var Claude 3 LLMs endast tillgängliga via en webbplats och tredjeparts AI- och API-integrerade lösningar. iOS-appen tillåter också användare att ha konversationer med Claude 3 LLMs via mobila enheter och ladda upp bilder för analys. Appen kan laddas ner från Apple App Store av alla Claude 3-prenumeranter, inklusive gratisanvändare. Endast användare i Nederländerna som kan få tillgång till LLMs via API:et kan använda denna mobilapp. Anthropic indikerar att en Android-app också kommer att vara tillgänglig snart. Utöver den nya iOS-appen introducerade Anthropic sitt nya teamabonnemang, som kommer tillsammans med de fria och proffsnivåerna. Teamabonnemanget är utformat för team med minst fem deltagare. Teamabonnenter får tillgång till fler och snabbare chattsessioner, alla tre Claude 3 LLMs och ett större kontextfönster på 200 000 tokens för att bearbeta långa dokument eller ha detaljerade konversationer. Detta abonnemang inkluderar också flera grupphanteringsverktyg och fakturahantering. Användare kan enkelt växla mellan de olika Pro och Team-abonnemangen. Anthropic Team-abonnemanget kostar 30 dollar per månad / plats i Amerika.

Direktlänk Dela Techzine fördjupade 2 maj

Betala för artiklar med olika metoder

Du kan nu betala för att läsa artiklar med olika metoder, inklusive Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Dessutom kan du använda Swish och Klarna för engångsköp. Ju längre period du väljer att betala för, desto bättre blir priset. Det finns ingen bindningstid och du kan kommentera artiklarna före alla andra.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 2 maj

Stora techbolag ökar utgifterna för att möta efterfrågan på AI

Fyra av teknikindustrins största AI-spelare - Apple, Nvidia, Amazon, Google, Meta och Microsoft - har var och en rapporterat om AI-försäljningstillväxt, men utan många detaljer, samtidigt som de påpekar ökade utgifter för kapitalutgifter för att möta efterfrågan på AI. Microsoft tillkännagav förra veckan att det spenderade 14 miljarder dollar på kapitalutgifter kopplade till dess AI-utbyggnad under sitt tredje kvartal, upp från 7,8 miljarder dollar under samma period förra året. Google, Meta och Amazon har också ökat sina utgifter. Trots tidiga tecken på att AI driver intäktstillväxt kommer det att ta tid innan det verkligen gör inverkan på företagens resultat.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 2 maj

OpenAI:s VD lovar stora investeringar i AI:s framtid

OpenAI:s medgrundare och VD Sam Altman har lovat stora investeringar i AI:s framtid. Vid ett seminarium på Stanford University diskuterade han framtiden för generativ AI och chatbots och berörde de rapporterade driftkostnaderna för GPT-3 och hur de har ökat för GPT-4. Han bekräftade inte de faktiska kostnaderna för att bygga och köra modellen, men han fick frågan om AI kommer att fortsätta bli dyrare och hur hållbart det är över tid. Altman tror att det handlar om att tillhandahålla kapabla verktyg och låta människor avgöra vad de ska göra med dem. Han tycker inte att han är särskilt ekonomiskt inriktad, vilket kan förklara varför han togs bort från OpenAI Startup fund, företagets riskkapitalarm. Han nämnde också att GPT-5 kommer att vara mycket smartare än GPT-4 och att GPT-6 kommer att följa samma mönster. Det har också föreslagits att OpenAI kommer att avslöja en konkurrent till Googles sökmotor, kanske redan nästa vecka.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 2 maj

AI-startup Anthropic lanserar företagsversion av sin chatbot-teknologi

Artificiell intelligens-startupen Anthropic har lanserat en företagsversion av sin senaste chatbot-teknologi. Anthropic, som stöds av Alphabet och Amazon.com, släppte i mars en familj av AI-modeller som heter Claude 3 som de säger presterar bättre än rivaler som Microsoft-stödda OpenAI och Google. Nu har de släppt en app för Apples iPhones som erbjuder Claude 3 till företag för en kostnad av $30 per användare per månad. Företag kan anmäla sig till en plan med minst 5 användare. Detta innebär en direkt konkurrens med OpenAI, men kan också leda till konkurrens med dess stödjare Google och Amazon.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 2 maj

Anthropics AI-plattform Claude 3 siktar på företagsmarknaden

AI-plattformen Anthropic har lanserat en ny ´team´-plan för företag att dra nytta av dess senaste Claude 3-modell och forma sina arbetsflöden baserat på teamens behov och mål. Claude är utformad med säkerhet och datasekretess i åtanke och kan användas i en mängd olika applikationer. Systemet kan utföra komplexa kognitiva uppgifter som går utöver enkel mönsterigenkänning eller textgenerering. ´Team´-planen kostar 30 dollar i månaden med minst fem användare. Anthropic har också släppt en app för Apples iPhones som erbjuder sömlös synkronisering med webbchattar, synförmåga med realtidsbildanalys och öppen tillgång över alla sina planer.

Direktlänk Dela Marketing Interactive fördjupade 2 maj

Anthropic lanserar iOS-app för Claude chatbot, ny Team-plan för tung användning

Anthropic har introducerat en iOS-app och en Team-plan för sin familj av stora språkmodeller, Claude 3. Team-planen kostar $30 per användare och månad, medan Claude iOS-appen är gratis för alla Claude-användare. Claude kan användas för att analysera dina egna dokument och bilder. Den multimodala AI har inbyggda synförmågor och användare kan ge tillgång till sina gallerier eller ladda upp specifika filer för att njuta av realtidsbildanalys och kontextuell förståelse. Appen har utformats för mobila användningsfall. Dessutom har Anthropic introducerat administrativa verktyg för att effektivisera användarkontroll och fakturahantering.

Direktlänk Dela News9 Live fördjupade 2 maj

Deduce bekämpar AI-genererade identiteter som kan passera bedrägerikontroller

Deduce är ett företag som motverkar SuperSynthetic identiteter, AI-genererade identiteter som kan passera automatiserade bedrägerikontroller och andra identitetsverifieringar. Deduces vice VD för marknadsföring, Andy Sheldon, har delat insikter om företaget. Deduce har skapat den största oberoende identitetsgrafen inom cyber risk och förtroende med över 920 miljoner unika e-postadresser och 331 miljoner online-identiteter i USA. Företaget har utvecklat egna AI-drivna mönsterigenkänningsteknologier för att identifiera identiteter vars online-aktiviteter exakt matchar andra identiteter. Deduce planerar att introducera en produkt som kommer att ge datavetenskapsteam en datakälla för att hjälpa till att identifiera falska kunder innan de blir ett bedrägeriförlust.

Direktlänk Dela Pulse 2.0 fördjupade 2 maj

Samsung återtar globalt ledarskap i försäljning av smartphones, överträffar Apple

Samsung har återtagit sin position som global ledare i försäljning av smartphones, överträffande Apple under första kvartalet 2024, drivet av avancerade AI-teknologier och den framgångsrika lanseringen av Galaxy S24-serien. Samsung övertog Apple och blev världens största smartphone-leverantör under första kvartalet 2024. Samsung fångade en marknadsandel på 20,8% medan Apples andel sjönk till 17,3%. Samsungs återkomst tillskrivs främst den starka försäljningen av sin senaste Galaxy S24-serie. Andra tillverkare som Xiaomi och Transsion har också visat betydande tillväxt.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 2 maj

Anthropic lanserar iOS-app för AI-språkmodeller, planerar Android-version

Anthropic meddelade på onsdag lanseringen av en iOS-mobilapp för sina Claude 3 AI-språkmodeller, liknande OpenAI:s ChatGPT. De introducerade också en ny prenumerationsnivå designad för gruppsamarbete. Innan app-lanseringen var Claude endast tillgänglig via en webbplats, en API och andra appar som integrerade Claude via API. Liksom ChatGPT-appen fungerar Claude´s nya mobilapp som en portal för chatbot-interaktioner och tillåter även uppladdning av foton för analys. Anthropic rullade ut Claude 3 stora språkmodellfamilj i mars, med tre olika modellstorlekar: Claude Opus, Claude Sonnet och Claude Haiku. Appen är gratis tillgänglig för alla användare av Claude, inklusive de som använder den kostnadsfria versionen, prenumeranter som betalar $20 per månad för Claude Pro och medlemmar av den nyligen introducerade Claude Team-planen.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 1 maj

Qualcomm förväntar sig högre kvartalsförsäljning tack vare AI-chipförsäljning i Kina

Qualcomm förväntar sig kvartalsförsäljning och justerad vinst över Wall Street-förväntningarna, drivet av försäljning av fler och dyrare chips till Android-smartphones med AI-funktioner. Företaget rapporterade att försäljningen till kinesiska smartphone-tillverkare har ökat med 40% under första halvåret av sitt räkenskapsår, vilket är ett tecken på återhämtning på den marknaden. Qualcomm har stått inför konkurrens från Huawei Technologies Co, men det verkar som att trenden mot mer kapabla enheter hjälper Qualcomm mer än Huaweis konkurrens skadar företaget. Qualcomm förutspår tredje kvartalets försäljning och justerad vinst till $9,2 miljarder respektive $2,25 per aktie, vilket slår analytikernas uppskattningar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 1 maj

Försvaret i dödsfallet på Apple-butiken föreslår att felaktig AI kan vara orsaken

Försvaret för Bradley Rein, som är åtalad för en dödlig krasch i en Apple-butik 2022, hävdar att felaktig AI-teknologi kan ha orsakat att SUV:en accelererade in i butikens glasfasad, vilket resulterade i en död och nästan två dussin skadade. Rein hävdade att hans högra fot fastnade på gaspedalen i hans Toyota 4Runner från 2019. Försvarsadvokat Joan Fund föreslog dock att artificiell intelligens kan ha spelat en roll i kraschen. Fund söker kundklagomål om oavsiktlig acceleration och ökning av fordonshastighet utan att föraren trycker på pedalen. Toyota avböjde att kommentera.

Direktlänk Dela Boston Globe Media Partners fördjupade 1 maj

Dow Jones futures ökar lätt, stora index stiger skarpt efter Fed-beslut

Dow Jones futures steg något efter börsstängning, tillsammans med S&P 500 futures och Nasdaq futures. Carvana (CVNA) och Qualcomm (QCOM) ledde onsdagens rapporter om vinst. De stora indexen steg kraftigt efter att Fed beslutat att sakta ner takten på balansräkningsminskningar, medan Fed-chefen Jerome Powell inte tog en hökökande ton. AI-aktier hade en tuff dag efter att Advanced Micro Devices (AMD) och Super Micro Computer (SMCI) sålde av efter vinst. Nvidia (NVDA) parerade skarpa förluster något, men bleknade igen vid stängning. Efter stängning rapporterade Qualcomm, DoorDash (DASH), Sprouts Farmers Market (SFM) och Carvana. Novo Nordisk (NVO) rubricerar vinsten tidigt på torsdag medan Apple (AAPL) rapporterar efter torsdagens stängning.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 1 maj

Anthropic lanserar AI-chatbot för företag, utmanar OpenAI och Google

AI-startupen Anthropic har lanserat en version av sin senaste chatbot-teknik riktad mot företag. Företaget, som har stöd av Alphabet och Amazon.com, släppte i mars en familj av AI-modeller kallade Claude 3 som de säger överträffar konkurrenter som Microsoft-stödda OpenAI och Google. På onsdag släppte de en app för Apples iPhones som erbjuder Claude 3 till företag till en kostnad av $30 per användare per månad. Detta sätter upp mer direkt konkurrens med OpenAI, men kan också leda till konkurrens med deras backare Google och Amazon.

Direktlänk Dela KFGO Radio fördjupade 1 maj

Betalningsalternativ för premiuminnehåll på webbplats

Artikeln beskriver olika betalningsalternativ för att få tillgång till premiuminnehåll på en okänd webbplats. Användare kan välja en prenumerationsperiod och ju längre period de väljer, desto bättre blir priset. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Användare kan också göra engångsköp med Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 1 maj

Apples hemliga AI-labb i Zürich redo att förbättra iPhone-funktioner, värva Google-personal

Apple har rekryterat tiotals artificiella intelligens (AI) experter från Google och etablerat ett hemligt AI-laboratorium i Zürich, Europa. Detta steg kommer när företaget intensifierar sina ansträngningar att leda i utvecklingen av nya AI-modeller och produkter. Apple, värderat till 2,7 biljoner dollar, har utökat sitt globala AI- och maskininlärningsteam genom att värva många specialister från Google sedan de anställde John Giannandrea som sin högsta AI-chef 2018. Detta inkluderar minst 36 experter som sedan dess har gått med i Apple.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 30 april

Apple rekryterar Google AI-experter och expanderar i Zürich

Apple har rekryterat dussintals artificiell intelligens (AI) experter från Google och har skapat ett hemligt AI-laboratorium i Zürich, Schweiz. Företaget har särskilt riktat in sig på arbetare från Google, och har lockat minst 36 specialister sedan det rekryterade John Giannandrea till att vara dess högsta AI-chef 2018. Medan majoriteten av Apples AI-team arbetar från kontor i Kalifornien och Seattle, har teknikgruppen också utvidgat en betydande utpost i Zürich. Zürich-baserade anställda har varit involverade i Apples forskning i den underliggande tekniken som driver produkter som OpenAI:s ChatGPT chatbot.

Direktlänk Dela MacDailyNews fördjupade 30 april

Apple säljer redan AI-PC:ar, de behöver bara en programvaruuppgradering

Enligt Counterpoint är Apple en ´mörk häst´ när det kommer till AI-PC:ar. Företaget kan utnyttja sin vertikala strategi för att dra nytta av sina självdesignade Arm-baserade M-serieprocessorer, MacOS och kraftfulla GenAI-applikations-ekosystem. Rapporten noterar att Intel och AMD kommer att försöka ta GenAI-beräkningskapacitet till mainstream nästa år för att konkurrera med effektivare Arm-baserade lösningar från Qualcomm och Apple. Apple Silicon, som redan har AI- och GPU-funktioner på chippet, förväntas börja användas mer när företaget introducerar nya operativsystem senare i år. Apple kan ta en stor del av den 59% CAGR om de kan introducera operativsystem som ger sina befintliga enheter övertygande, användbara Gen AI-tjänster.

Direktlänk Dela Apple Must fördjupade 30 april

Fem myter om generativ AI: Förståelse för utmaningar och möjligheter

Generativ AI (gen AI) har redan attraherat en stor användarbas och visat framgångar inom områden som tidigare ansågs exklusiva för mänsklig intelligens och uppfinningsrikedom. Trots detta finns det myter som kan hindra företag från att fullt ut dra nytta av tekniken. Myterna inkluderar att gen AI-verktyg är gratis eller kostar lite, att AI alltid förbättrar mänsklig prestanda, att bygga gen AI-modellen är det svåraste steget, att företag kan vänta och se hur gen AI utvecklas innan de gör ett drag, och att investeringar i gen AI automatiskt ger en konkurrensfördel. Artikeln föreslår att företag bör utnyttja scenario-planering, prioritera gen AI-möjligheter med hjälp av ´De tre R:en´ och utvärdera organisationens beredskap för AI över flera dimensioner.

Direktlänk Dela Knowledge.wharton.upenn.edu fördjupade 30 april

Emily Fox, Ph.D., utses till Senior Vice President för AI/maskininlärning på insitro

insitro, ett läkemedelsupptäckande och utvecklande företag drivet av maskininlärning, har utsett Emily Fox, Ph.D., till Senior Vice President för AI/maskininlärning. I denna roll kommer hon att övervaka områden som data science och beräkningsbiologi, inklusive data modaliteter som genetik, omics, avbildning, kliniska data och molekylär design. Dr. Fox, professor vid avdelningen för statistik och datavetenskap vid Stanford University, har gjort banbrytande bidrag till tillämpningen av maskininlärning inom sjukvården.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 30 april

Apple anställer 36 AI-experter för nya projekt

Apple har anställt 36 AI-experter för sina nya projekt och har fullt upp med att introducera ett nytt system för artificiell intelligens för sin produktkatalog. Företaget planerar att införa stora nya funktioner av generativ AI i iOS 18, med fokus på att upprätthålla säkerheten och integriteten i sin programvara. Apple kommer att börja använda Zurich Vision Labs anläggningar i Schweiz för att utforma nya AI-produkter och kommer att sluta använda dem för sin Apple Car efter att ha avbrutit Project Titan. Apple har anställt några Google-anställda för att arbeta med AI på Zurich Vision Lab. Nyheten har kommit i ljuset baserat på studier av LinkedIn-profiler, jobberbjudanden och andra dokument. Apple kommer att presentera alla sina AI-nyheter under WWDC 2024 i juni med iOS 18, iPadOS 18, tvOS 18, macOS 15, watchOS 11 och visionOS 2.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 30 april

Apple rekryterar AI-experter från Google och etablerar hemligt laboratorium i Zürich

Apple har anställt dussintals artificiell intelligens (AI) experter från Google och skapat ett ´hemligt europeiskt laboratorium´ i Zürich för att husera en ny personalgrupp med uppgift att utveckla nya AI-modeller och produkter. Enligt en analys av LinkedIn-profiler som genomförts av Financial Times har iPhone-tillverkaren rekryterat minst 36 specialister från Google sedan 2018, då de värvade John Giannandrea för att vara deras högsta AI-chef. Fokus för forskningen har varit att utveckla mer avancerade AI-modeller som kan inkorporera både text och visuella inslag för att generera svar på användarfrågor.

Direktlänk Dela Zee Business fördjupade 30 april

Apple bygger hemligt AI-laboratorium i Zürich med Google-talanger

Apple planerar att introducera en ChatGPT i iOS 18 och har nyligen offentliggjort en artikel som ger ledtrådar om hur det kommer att fungera på deras mobiltelefoner. Nu har det framkommit att Apple utvecklar ett hemligt team baserat i Europa med talanger från Google. Detta skulle kunna ge ett viktigt lyft till Apples generativa AI med nya modeller och produkter. Apple har skapat ett laboratorium i den europeiska staden Zürich för att bekämpa rivaler som Google och OpenAI inom utvecklingen av språkmodeller. Apple har rekryterat minst 36 specialister från Google sedan John Giannandrea anställdes som toppchef för AI 2018. Enligt en professor vid ETH Zürich universitet har Apple byggt ett forskningslaboratorium känt som dess ´vision-laboratorium´ från förvärv av två lokala AI-företag.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 30 april

Betala för artiklar på olika sätt

Läsare kan nu betala för artiklar med olika betalningsmetoder, inklusive Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Det är också möjligt att använda Swish och Klarna för engångsköp. Det finns ingen bindningstid och priset blir bättre ju längre period du väljer.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 30 april

Apple i samtal med OpenAI och Google för att förbättra AI-funktioner i iOS 18

Apple är i förhandlingar med OpenAI för att förbättra AI-funktionerna i iOS 18, och det rapporteras att samtal även pågår med Google om att använda deras chat AI, Gemini. Källkoden till beta-versionen av iOS 17.4 avslöjade att Apple testade Siri med hjälp av OpenAI:s chat AI, ChatGPT. Det är oklart om denna chatbot hänvisar till Apple´s Siri eller en ny chatbot för att ersätta Siri. Eftersom Google inte verkar i Kina, är Apple också i samtal med Baidu för att erbjuda AI-funktioner till kinesiska användare. Apple förväntas meddela flera nya AI-funktioner som kommer att ingå i iOS 18 vid WWDC24, som planeras att hållas den 11 juni 2024.

Direktlänk Dela GIGAZINE fördjupade 30 april

Adobe presenterar en rad uppdateringar på MAX London-eventet

Adobe har tillkännagivit en rad uppdateringar på sitt nyligen hållna MAX London-event, inklusive en ny Photoshop (beta), den tredje versionen av dess AI-bildgenereringsmodell Firefly, och uppgraderingar till dess Express-svit av mobilappar som lägger till funktioner som tidigare var begränsade till skrivbord. Den nya versionen av Photoshop (beta) har sett förbättringar av dess AI-drivna Generative Fill-funktion. Användare kan nu ladda upp visuella prompts, inte bara text. Adobe har också tillkännagivit att dess Adobe Express-appar har uppdaterats för att inkludera mycket av den innovation som tidigare var begränsad till dess skrivbordsappar.

Direktlänk Dela Hypebeast fördjupade 30 april

Samsung förutser stark efterfrågan på AI och stramar åt tillgången på vissa högpresterande chips

Samsung Electronics förutspår att efterfrågan på artificiell intelligens (AI) kommer att hålla sig stark och stramar åt tillgången på vissa högpresterande chips. Detta kommer efter ett starkt uppsving på den globala minneschipmarknaden. Samsungs aktier steg med 1,8 % på tisdag (30 april) efter att företaget rapporterat en mer än tiofaldig ökning av rörelseresultatet för första kvartalet. Samsung planerar att öka tillgången på HBM-relaterade chips tre gånger jämfört med förra året, enligt Jaejune Kim, vice VD för minnesdivisionen på Samsung.

Direktlänk Dela Channel NewsAsia fördjupade 30 april

Glöm Nvidia: 2 konstgjorda intelligensaktier att köpa istället

Nvidia har varit ett starkt namn inom konstgjord intelligens (AI), men konkurrens från företag som Advanced Micro Devices, Intel, Apple, Alphabet och Meta Platforms kan påverka dess dominans. Trots Nvidias framgångar finns det risk för nedgång då aktien har ökat nästan 500% sedan början av 2023. Två företag som framställs som starka alternativ för investering inom AI är Microsoft och ServiceNow. Microsoft har investerat i AI-startupen OpenAI och integrerat generativa AI-teknologier i sina produkter. ServiceNow, känt för sina IT-tjänster och operationer, har också börjat integrera generativ AI i sina verktyg.

Direktlänk Dela The Bharat Express News fördjupade 30 april

Apple överväger att använda OpenAI:s AI-teknologi för nya iPhone-funktioner

Apple rapporteras diskutera med OpenAI om att använda startup-företagets AI-teknologi för att driva vissa funktioner i iPhone senare i år. Detta kommer ungefär en månad efter rapporter om att Apple diskuterade med Google om att använda Gemini i iOS 18. Apple förväntas debutera en rad nya generativa AI-funktioner för sina iPhones på sin Worldwide Developers Conference om cirka sex veckor. IOS 18 förväntas också inkludera AI-funktioner skapade internt av Apple, men teknikjätten har haft svårt att hålla jämna steg med konkurrensen.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 30 april

Apple planerar att införa generativa AI-funktioner till iPhone

Apple planerar att införa generativa AI-funktioner till iPhone via iOS 18-release senare i år. Även om Apple inte har bekräftat detta, pekar rykten på att företaget kommer att fokusera på AI-upplevelser på enheten i iOS 18, vilket passar bra med företagets stora fokus på integritet och säkerhet. Det rapporteras att Apple kommer att samarbeta med tredjepartsleverantörer för molnbaserade GenAI-funktioner. Google´s Gemini, Baidu och OpenAI´s ChatGPT nämns som potentiella lösningar. Diskussioner mellan Apple och OpenAI har nyligen intensifierats.

Direktlänk Dela BGR Media fördjupade 30 april

Två AI-aktier att köpa istället för Nvidia: Microsoft och ServiceNow

Nvidia har varit en ledande aktör inom artificiell intelligens (AI), men konkurrensen ökar från företag som Advanced Micro Devices och Intel, samt stora teknikföretag som Apple, Alphabet och Meta Platforms. Trots att Nvidia har haft en enorm tillväxt på nästan 500% sedan början av 2023, finns det en nedåtrisk i aktien. Två företag som kan vara bättre investeringar inom AI är Microsoft och ServiceNow. Microsoft har investerat cirka 13 miljarder dollar i OpenAI och integrerat AI-teknologier i produkter som Azure och Microsoft Office. ServiceNow, som är mest känt för att tillhandahålla företagsmjukvara, har börjat inkludera generativ AI i sina produkter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 30 april

Apples nästa generation iPad Pro kommer att inleda företagets skift mot AI-hårdvara

Apples kommande iPad Pro kommer att ´inleda Apples skift mot AI-hårdvara´ med sin nästa generations M4-processor, iOS 18 och mer för att konkurrera mot Google. Apple har varit ganska tysta när det gäller deras AI-hårdvara och mjukvaruutbud, men en nästa generations M4-processor inuti en nästa generations iPad Pro med AI-funktioner kommer att fixa det. Mark Gurman, i ett nytt inlägg på Bloomberg, upprepar att han pratade om att Apple kommer att uppgradera sina processorer i form av M4-chippet senare i år, med några nya iMacs, MacBook Pros och Mac minis. Men den ´stora förändringen´ för M4-chippet är en ny neural motor som kommer att ´bana vägen´ för nya AI-funktioner. Gurman säger att det finns en ´stark möjlighet´ att det nya chippet i den nya iPad Pro kommer att vara M4, och inte M3, och att han tror att Apple kommer att positionera den nya iPad Pro som sin ´första verkligen AI-drivna enhet´ och att det kommer att ´tala upp varje ny produkt från och med då som en AI-enhet´. Apple kommer att vara värd för sin årliga Worldwide Developers Conference i juni, där det kommer att ge mer detaljer om sin strategi när det gäller AI. Vi bör förvänta oss att se det nya M4-chippet retas på WWDC, med företaget som pratar om hur dess nya M4-drivna iPad Pro kommer att dra nytta av AI-mjukvaran och tjänsterna som kommer som en del av iPadOS 18 senare i år. Gurman förväntar sig helt att Apple kommer att positionera den nya A18-processorn i nästa generations iPhone 126 som byggd runt AI, också - och det är logiskt - när Apple gör AI, kommer världen att ha det bättre sjunka in. Apples nästa generations iPad Pro kommer inte bara att ha ett nytt M4-chip inuti, men Gurman säger att vi kan förvänta oss den andra stora förändringen förutom AI är att Apples nya platta kommer att ha en OLED-display, en övergång bort från Mini-LED på nuvarande iPad Pros. iPad Air rapporteras också få det större 12,9-tums skärmstorleksalternativet, vilket kommer att vara intressant att se hur tunn Apple kan få 12,9-tums iPad Air.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 30 april

Apple förväntas lansera nästa generationens AI-drivna iPad Pro

Apple-entusiaster ser fram emot lanseringen av nästa generations iPad Pro, som ryktas bli avtäckt den 7 maj. Bland höjdpunkterna i denna mycket förväntade enhet är integrationen av en M4-chip, vilket markerar Apples inträde i AI-drivna teknologier. Tillsammans med en fantastisk OLED-skärm och innovativa tillbehör, lovar den nya iPad Pro att omdefiniera tablettupplevelsen. Enligt rapporter från Bloombergs Mark Gurman är Apple redo att positionera sin kommande iPad Pro som sin ´första riktiga AI-drivna enhet´.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 29 april

Apple kan använda AI för att förbättra Siri

Apple kan använda artificiell intelligens (AI) för att förbättra sin digitala röstassistent Siri, enligt rykten. Företaget är i samtal med Google och Open AI om att licensiera deras AI-modeller. Apple har också gjort flera uppköp av unga AI-företag, inklusive Darwi AI, som utvecklar lösningar för att effektivisera AI-modeller. Apple har investerat en miljard dollar i utvecklingen av en stor språkmodell med kodnamnet ´Ajax GPT´. Tekniken från Darwi AI kan användas för att skapa snabbare och mindre resurskrävande versioner av Ajax GPT, Chat GPT eller Google Gemini.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 29 april

OpenAI söker 6 miljarder dollar i finansiering, EU lägger iPadOS under DMA-regler

OpenAI har ingått ett nytt avtal med Financial Times, vilket innebär mer än bara innehållslisensiering. Företaget, som tidigare sökte att samla in 3 miljarder dollar till en värdering av 15 miljarder dollar, siktar nu på 6 miljarder dollar till en värdering av 18 miljarder dollar. Dessutom har EU lagt iPadOS under sina DMA-regler, vilket bör tvinga fram tredjeparts appbutiker på Apple-tabletter. Tesla fick även goda nyheter i Kina, även om dess inverkan ännu inte är säker.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 29 april

Apple förbereder stora förändringar inför ´Let Loose´ vår-evenemang

Apple förbereder sig för sitt kommande ´Let Loose´ vår-evenemang som äger rum den 7 maj. Enligt källor kommer evenemanget att handla om de nya iPads. Apple verkar ha en stor förändring planerad inför evenemanget. Enligt Bloomberg´s Mark Gurman kommer nästa iPad Pro inte att ha en M3-chip utan istället den nästa generationens M4-chip. Apple´s nya M4-chip förväntas lanseras på Macs senare i år. Det ryktas också att den nya modellen kommer att ha en ny OLED-skärm som flyttar FaceTime-främre kameran. En annan källa hävdar att Apple Pencil kommer att startas om nästa gång.

Direktlänk Dela TechnoSports fördjupade 29 april

Apple överväger att använda OpenAI:s AI-teknologi för iPhone

Apple överväger att använda OpenAI:s AI-teknologi för att driva vissa funktioner på iPhone senare i år, enligt Bloomberg. Detta kommer ungefär en månad efter rapporter om att Apple diskuterade med Google om att använda Gemini i iOS 18. Vinnaren av kontraktet kan få en dominerande position inom artificiell intelligens. Apples Worldwide Developers Conference är ungefär sex veckor bort, där företaget förväntas introducera en rad nya generativa AI-funktioner för sina iPhones. Apple har ännu inte tagit ett slutligt beslut om vilken partner det kommer att använda.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 29 april

Apple i samtal med OpenAI och Google om integrering i kommande iOS 18

Det rapporteras att Apple är i samtal med OpenAI och Google om att integrera antingen Gemini eller ChatGPT i nästa version av iOS. Apple är tydligen i avancerade samtal med OpenAI för att bygga en ChatGPT-baserad chattbot för kommande iOS 18. Utöver ChatGPT är Apple också intresserad av att använda OpenAI:s bildgenerator Dall-E för att driva vissa AI-funktioner på sitt nästa mobila operativsystem. Apple pratar också med Google för att utforska möjligheterna att implementera dess Gemini chattbot i iOS 18. Enligt Mark Gurman från Bloomberg har iPhone-tillverkaren inte slutgiltigt beslutat om AI-partnern, men diskussionerna med OpenAI verkar intensifieras.

Direktlänk Dela Dexerto fördjupade 29 april

Apple förnyar samtal med OpenAI om AI-teknik för framtida iPhones

Apple förbereder sig för att införliva artificiell intelligens (AI) i sina framtida iPhones och iOS-uppdateringar. Företaget överväger nu vilket företag det ska samarbeta med för att införliva tekniken. Enligt en ny rapport har Apple återupptagit samtal med OpenAI om att införliva dess AI-teknik i framtida iPhones. Apple har tidigare ryktats vara intresserade av Googles AI-teknik. Apple arbetar för närvarande på sina egna AI-modeller, men började mycket senare än Google, OpenAI, Meta, Anthropic, m.fl. Därför är det troligt att Apples AI fortfarande är i ett tidigt utvecklingsstadium. Apple förväntas lansera iPhone 16 om några månader, troligen i september.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade 29 april

Apple förhandlar med OpenAI för att införa generativ AI i iPhone

Enligt information från journalisten Mark Gurman förhandlar Apple med OpenAI om att införa generativ AI i iPhone. Detta potentiella partnerskap skulle positionera företaget på denna växande marknad. Apple ligger lite efter inom smartphone AI och är medvetna om detta. Företaget har mycket lite tid att reagera om det inte vill missa tåget med sina iPhones. Apple har redan närmat sig Google för att eventuellt ta med Gemini till iPhone, men det betyder inte att företaget inte utvärderar sina andra alternativ.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 29 april

AI-startupen Perplexity siktar på företagsmarknaden med ny tjänst

AI-startupen Perplexity, som är känd för sin generativa sökmotor, har tillkännagivit sin inträde i företagsteknikvärlden. Företaget har nyligen fått ny finansiering och hoppas kunna bygga ett bredare affärsfall med en ny tjänst kallad Enterprise Pro. Bland de tidiga kunderna finns namnkunniga företag som Universal McCann, Zoom, HP, Stripe och Cleveland Cavaliers från NBA. Perplexitys tjänst förbättrar hur företag söker i dokument och allt annat på internet, vilket gör det möjligt för företag att använda generativ AI för att genomföra marknadsundersökningar, hitta försäljningsprospekt, analysera försäljning och utarbeta produktvägkartor.

Direktlänk Dela Digiday Media fördjupade 29 april

Apple återupptar samtal med OpenAI för att bygga chatbot för iPhones

Apple har återupptagit förhandlingar med OpenAI, skaparna av ChatGPT, för att införliva artificiell intelligens (AI) i iOS 18. Diskussionerna kretsar främst kring en ´chatbot/sök-komponent´. Dessutom utvecklar Apple sina egna språkmodeller för flera iOS 18-funktioner. Företaget överväger också att licensiera Gemini, Googles AI-drivna chatbot, för sin kommande programuppdatering. Det är ännu oklart vilken teknikleverantör Apple kommer att välja för sina produkter. Rykten antyder att Apple kommer att lansera nya AI-fokuserade laptops och skrivbord senare i år, alla drivna av en M4-chip.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 29 april

Apple tar bort olämpliga AI-baserade appar från sin plattform

Apple, en stark förespråkare för användarnas integritet, har upptäckt en ny hotbild i form av generativa AI-appar. Skadliga aktörer skapar fotorealistiskt syntetiskt multimedia-innehåll för att skada människors image på sociala medier. 404 Media identifierade tre sådana AI-baserade iOS-appar som annonserades på sociala medieplattformar som Instagram med direktlänkar till Apple App Store. Apparna kunde olagligt generera nakenbilder av vilken person som helst. Apple har tagit bort de olämpliga apparna från sin plattform.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 29 april

Financial Times samarbetar med OpenAI för att utveckla AI-verktyg

Financial Times har ingått ett avtal med OpenAI för att licensiera sitt innehåll och utveckla AI-verktyg. Enligt ett pressmeddelande kommer ChatGPT-användare att se sammanfattningar, citat och länkar till FT:s artiklar, och all information som kommer från FT kommer att tillskrivas publikationen. I gengäld kommer OpenAI att samarbeta med nyhetsorganisationen för att utveckla nya AI-produkter. FT använder redan OpenAI-produkter och säger att de är kunder av ChatGPT Enterprise. Förra månaden släppte FT en generativ AI-sökfunktion på beta som drivs av Anthropics Claude stora språkmodell.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 29 april

Meta AI-assistenten förvirrar mer än den hjälper australiska användare

Över 21 miljoner australier har nu tillgång till generativ AI-teknik (GenAI) i sina dagliga sociala appar, men enligt tidiga rapporter är många användare mer förvirrade än stärkta efter att Meta lagt till sin Meta AI-assistent i Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger. Australien är ett av över ett dussin länder vars användare nu har tillgång till Meta AI, en gratis personlig assistent som bygger på Metas Llama 3 stora språkmodell (LLM). Trots att det också levereras i en webbversion, noterar företaget att integrationen av Meta AI i företagets appar låter användare söka efter recept, reserekommendationer, allmän kunskap och många andra områden. GenAI överallt Tidiga recensioner av Meta AI har varit blandade, men Metas sociala medieplattformar och det faktum att Meta AI nu är allestädes närvarande inuti dem, kan mycket väl driva en större ökning av GenAI-användningen än fristående tjänster och appar som de från Google och OpenAI.

Direktlänk Dela Ia.acs.org.au fördjupade 29 april

Apple förbereder sig för att avslöja nästa generations iPad Pro på WWDC

Apple förbereder sig för ett betydande avslöjande vid årets Worldwide Developer Conference (WWDC), med rapporter som antyder att teknikjätten planerar att introducera sin nästa generations iPad Pro som en AI-driven enhet.

Direktlänk Dela Nation fördjupade 29 april

Storbritanniens konkurrensregulator söker feedback på AI-partnerskap

Storbritanniens främsta konkurrensregulator, Competition and Markets Authority (CMA), har uppmanat marknaden att ge feedback på flera framstående ”partnerskap” inom artificiell intelligens (AI), med oro för att några stora teknikföretag befäster sin dominans inom branschen. CMA söker kommentarer från intresserade tredje parter om partnerskapen mellan Microsoft och Mistral AI samt Amazon och Anthropic, samt Microsofts anställning av tidigare anställda och relaterade arrangemang med Inflection AI, faller inom brittiska sammanslagningsregler och vilken inverkan dessa arrangemang kan ha på konkurrensen i Storbritannien.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 29 april

Apple förnyar samtal med OpenAI för AI-integration i iPhone

Apple har återupptagit diskussioner med OpenAI om att integrera artificiell intelligens (AI) i iPhone. De två teknikföretagen har börjat diskutera möjliga villkor för ett avtal och hur OpenAI:s AI-funktioner kan läggas till i nästa version av iPhone:s operativsystem. Detta markerar en förnyelse av samtalen mellan de två företagen efter månader av minimal konversation. Apple är också i samtal med Google om licensiering av det företagets AI-chattbot. Apple VD Tim Cook meddelade att företaget snart kommer att erbjuda mer detaljer om sin strategi för att använda generativ AI.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 29 april

Apple återupptar samtal med OpenAI inför lanseringen av iOS 18

Apple har nyligen återupptagit diskussioner med OpenAI inför lanseringen av iOS 18 och dess generativa AI-funktioner som ska presenteras på WWDC i juni. Det rapporteras att iOS 18 kommer att vara en av de viktigaste uppdateringarna i operativsystemets historia, med stort fokus på artificiell intelligens. Förra månaden rapporterade Bloomberg att Apple hade diskussioner med Google, OpenAI och Anthropic om att bli partners för AI-funktioner i iOS 18. Apple har återupptagit samtalen med OpenAI för att driva nya generativa AI-funktioner i det uppdaterade operativsystemet.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 29 april

Apple överväger att integrera OpenAI och Google´s Gemini i iOS 18

Enligt en rapport från Bloomberg återupptar Apple diskussioner med OpenAI för att integrera AI-funktioner i iOS 18. Samtalen med OpenAI kretsar kring att förbättra en ´chatbot/sök-komponent´. Apple undersöker också möjligheten att licensiera Gemini, Googles AI-drivna chatbot, för integration i iOS 18. Diskussioner med Google pågår, och utfallet är fortfarande osäkert. Apple har hållit tyst om sina AI-aktiviteter, men under en vinstpresentation i februari antydde VD Tim Cook pågående AI-investeringar och uttryckte ivrighet att avslöja detaljer senare under året.

Direktlänk Dela Chiang Rai Times fördjupade 29 april

Apple återupptar diskussioner med OpenAI om AI-teknologi för iPhone

Apple Inc har återupptagit diskussioner med OpenAI om att använda startupföretagets genererande artificiella intelligens-teknologi för att stödja några av de nya funktionerna som ska introduceras på iPhone i år, enligt Bloomberg News. Företagen har börjat diskutera villkoren för ett potentiellt avtal och hur OpenAIs funktioner kommer att integreras i nästa iPhone-operativsystem, iOS 18. Apple har ännu inte fattat ett slutgiltigt beslut om vilka partners som kommer att användas, och kan nå en överenskommelse med både OpenAI och Alphabet Inc´s Google eller välja andra leverantörer som helhet.

Direktlänk Dela Viral Okezone Internet fördjupade 29 april

Apple utforskar AI-partnerskap för iPhone med OpenAI och Google

Apple undersöker partnerskap med stora teknikföretag för att integrera artificiell intelligens (AI) i sin iPhone-linje, enligt rapporter. Företaget är rapporterat i diskussioner med Sam Altmans OpenAI för att införliva generativ AI-teknologi i sitt iOS-operativsystem. Apple är också i samtal med Google för att potentiellt licensiera Gemini, Googles AI-modell, för användning i iOS 18. Apple bygger också sina egna språkmodeller för att stödja olika funktioner i iOS 18, vilket indikerar en mångfacetterad strategi mot AI. Apple-chefen, Tim Cook, nämnde att företaget fortsätter att investera i AI och uttryckte entusiasm över att dela mer detaljer senare under året.

Direktlänk Dela The Current fördjupade 28 april

Apple kan samarbeta med OpenAI för att införa generativ AI i sitt operativsystem

Apple kan komma att samarbeta med OpenAI för att introducera den senares generativa AI-funktioner genom sitt operativsystem. Enligt en rapport har företagen börjat diskutera parametrarna för en möjlig affär och integrationen av OpenAI-funktioner i Apples kommande iPhone-operativsystem, iOS 18. Denna utveckling kommer ungefär sex veckor före Apples Worldwide Developers Conference (WWDC) som är planerad till juni 2024.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 28 april

Apple återupptar samtal med OpenAI och Google för att förstärka AI-funktioner för iOS 18

Apple har återupptagit samtal med OpenAI, tillverkaren av ChatGPT, för att stärka vissa artificiella intelligensfunktioner för iOS 18. Företaget utvecklar också sina egna stora språkmodeller, men samtalen med OpenAI är specifikt inriktade på en chattbot/sökkomponent. Apple förhandlar också med Google om att licensiera Googles egen AI-stödda chattbot Gemini för iOS 18. Apple överväger att licensiera teknik från både OpenAI och Google, eller ingen av dem. Företaget planerar att släppa AI-fokuserade laptops och skrivbord senare i år.

Direktlänk Dela TechGIndia fördjupade 28 april

Apple utforskar AI-möjligheter med Microsoft-backade OpenAI och Google

Apple har återupptagit diskussioner med Microsoft-backade OpenAI och Google för att förbättra AI-funktionerna i sina populära enheter, iPhones och iPads. Detta kan potentiellt revolutionera hur användare interagerar med sina Apple-enheter genom att integrera mer avancerade AI-funktioner i vardagligt bruk. Apple har återupptagit samtal med OpenAI för att potentiellt integrera ChatGPT AI i den kommande iOS 18. De överväger också möjligheterna att integrera Googles Gemini-chatbot i sina enheter. Denna samarbete skulle kunna innebära att framtida iPhones och iPads sannolikt kommer att ha ännu smartare och mer responsiva AI-funktioner.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 28 april

Apple intensifierar samtal med OpenAI inför WWDC

Inför Apples Worldwide Developers Conference (WWDC) i juni, där AI förväntas vara ett stort samtalsämne, intensifierar Apple sina samtal med OpenAI, enligt Bloomberg. Apple har tidigare diskuterat ett potentiellt avtal med flera stora AI-företag för att möjliggöra chatbot-funktioner på enheten. Enligt Bloomberg har samtal mellan Apple och OpenAI återupptagits och ett eventuellt avtal kan handla om att integrera OpenAI i iOS 18. Inget avtal har dock ännu nåtts. Apple diskuterar också med Google om att ta med Googles Gemini till iPhone.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 28 april

Artificiell intelligens kan höja denna ´Magnificent Seven´-aktie med 33%, säger Wall Street-analytiker

De ´Magnificent Seven´, stora techbolag, har varit drivkraften bakom den nuvarande tjurmarknaden, med artificiell intelligens (AI) som en central trend. Nvidia är ledande inom GPU-chipdesign, medan Microsoft, Amazon och Alphabet är ledande offentliga molnleverantörer. Meta Platforms utvecklar en ledande stor språkmodell, LLaMA, och Tesla arbetar mot en robotaxitjänst drivet av AI. Apple har varit mer tystlåten om sin AI, men analytiker förväntar sig stora AI-relaterade tillkännagivanden från företaget i år. En analytiker förutser att AI-relaterade produkter och tjänster kommer att öka Apples aktiekurs till $225, cirka 33% högre än nuvarande pris.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 april

AI och robotar kommer att fortsätta driva ekonomisk tillväxt

AI-utvecklaren och konsulten diskuterar den snabba utvecklingen av AI och dess inverkan på arbetsmarknaden. Han menar att AI och robotik kommer att fortsätta att driva ekonomisk tillväxt och öka efterfrågan på mänsklig arbetskraft. Trots att vissa jobb kan försvinna kommer nya att skapas och det kommer att bli lättare att byta karriär. Han argumenterar mot idéer som universell grundinkomst och menar att dessa förslag inte tar hänsyn till den historiska effekten av automation på ekonomin och hur ekonomisk tillväxt ökar efterfrågan på arbete.

Direktlänk Dela Reason Foundation fördjupade 28 april

Brottslingar använder AI för att klonar röster och begå brott

Cybersäkerhetsexperter varnar för brottslingar som använder artificiell intelligens (AI) för att klonar röster. AI kan kopiera en persons röst baserad på bara några sekunders ljud, vilket kan användas för att skapa övertygande AI-ljudförfalskningar. Detta kan utnyttjas av kriminella för att lura dina vänner, familjemedlemmar och kollegor på pengar eller information. Därför är det mycket viktigt att undvika att svara på samtal från okända nummer och omedelbart tala. Amerikaner förlorade cirka 39,5 miljarder dollar till telefonskam under 2022, med 68,4 miljoner amerikanska medborgare drabbade.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 28 april

Apple i samtal med OpenAI om nya funktioner för iPhone

Apple är återigen i samtal med OpenAI om att använda företagets teknik för att möjliggöra flera nya funktioner som kommer till iPhone senare i år. Företagen har börjat diskutera villkoren för avtalet och hur OpenAI-funktioner kommer att integreras i nästa iPhone-operativsystem, iOS 18.

Direktlänk Dela Udaipur Kiran fördjupade 28 april

Apple förnyar diskussioner med OpenAI för AI-teknik i kommande iPhone

Apple Inc har återupptagit diskussioner med OpenAI om att använda startup-företagets generativa AI-teknik för att driva nya funktioner i iPhone senare i år, enligt en rapport från Bloomberg News. Företagen har börjat diskutera villkoren för ett eventuellt avtal och hur OpenAI-funktioner skulle integreras i Apples nästa iPhone-operativsystem, iOS 18. Apple har varit långsammare med att rulla ut generativ AI, som kan generera mänsklika svar på skriftliga uppmaningar, än konkurrenter som Microsoft och Google.

Direktlänk Dela AsiaOne Online fördjupade 28 april

Apple överväger OpenAI och Google för AI-teknik i kommande iPhone

Apple diskuterar med OpenAI om att använda startup-företagets AI-teknik för att driva vissa funktioner i iPhone senare i år. Detta kommer ungefär en månad efter rapporter om att Apple diskuterade med Google om att använda Gemini i iOS 18. Apple förväntas lansera en rad nya generativa AI-funktioner för sina iPhones på Worldwide Developers Conference om cirka sex veckor. Apple har ännu inte fattat ett slutgiltigt beslut om vilken partner de kommer att använda. Apple har haft svårt att hålla jämna steg med konkurrensen inom AI och förväntas nu lansera sitt första generativa AI-erbjudande halvvägs genom 2024.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 28 april

Apple förnyar diskussioner med OpenAI om användning av AI-teknologi för iPhone

Apple Inc har återupptagit diskussioner med OpenAI om att använda företagets generativa AI-teknologi för att driva nya funktioner som introduceras i iPhone senare i år, enligt Bloomberg News. Företagen har börjat diskutera villkoren för ett potentiellt avtal och hur OpenAIs funktioner skulle integreras i Apples nästa iPhone-operativsystem, iOS 18. Apple har varit långsammare med att rulla ut generativ AI, som kan generera mänskliga svar på skriftliga prompts, än konkurrenter som Microsoft och Google. Apple har inte fattat ett slutgiltigt beslut om vilka partners det kommer att använda.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 28 april

Apple överväger samarbete med OpenAI för att förbättra AI i iOS 18

Inför Apples kommande Worldwide Developers Conference (WWDC) den 10 juni växer ryktena om potentiella samarbeten med OpenAI för att förbättra artificiell intelligens (AI) i iOS 18. Enligt Bloomberg´s Mark Gurman har diskussionerna mellan Apple och OpenAI återupptagits och fått fart, vilket antyder en betydande AI-överhaling för iPhone. Apple har ännu inte fattat sitt slutliga beslut och kan fortfarande överväga samarbeten med Google eller till och med välja ett partnerskap med båda enheterna. Det är dock tydligt att AI kommer att vara ett centralt tema för iOS 18, som bekräftats av Apple själva.

Direktlänk Dela Trakin Tech Network fördjupade 28 april

Amerikanska politiker investerar i AI-aktier

Trots höga värderingar av stora teknikföretag på grund av AI-boomen, fortsätter investerare att satsa på AI-fokuserade företag. Stora teknikföretag som har släpat efter i AI-racet kommer med nya AI-initiativ för att tillfredsställa investerare. Till exempel har Apple, som haft ett tufft år hittills på grund av oro för iPhone-försäljningens tillväxt, studsat tillbaka efter rapporter om att företaget planerar att lansera uppgraderade M4-utrustade Mac-datorer specialiserade på AI-applikationer. Apple förväntas ge mer ´klarhet´ och ´synlighet´ för sin AI-pipeline. Investerare och hedgefonder investerar i AI-aktier som aldrig förr. Trots alla dessa vinster tror analytiker att AI-aktier bara är i början.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 28 april

Apple försöker åter integrera OpenAI-teknik för iOS 18

Apple har återigen kontaktat OpenAI om att driva dess artificiella intelligensfunktion för iOS 18, enligt Mark Gurman. OpenAI och Apple har förhandlat sedan 2024, men diskussionerna har hittills varit resultatlösa. Nyligen försökte Apple återigen integrera OpenAI-tekniken genom ett avtal med företaget i samband med lanseringen av iOS 18. Det är allmänt trott att den kommande iOS 18 kommer att fokusera på AI. iOS 18 förväntas avslöjas under årets Worldwide Developer Conference och iPhone 16-serien förväntas avtäckas i höst.

Direktlänk Dela iLounge fördjupade 28 april

Apple i diskussioner med OpenAI för att förbättra AI-teknik på iPhone

Apple Inc. har återupptagit diskussioner med OpenAI, en framstående AI-forskningsorganisation, för att utnyttja dess generativa AI-teknik för kommande funktioner på iPhone. Diskussionerna mellan Apple och OpenAI handlar om att integrera OpenAIs avancerade AI-förmågor i nästa version av Apples mobila operativsystem iOS 18. Detta signalerar Apples åtagande att förbättra användarupplevelsen på sin flaggskeppsprodukt genom att använda den senaste AI-tekniken. Apple har tidigare varit långsammare med att anamma denna teknik jämfört med konkurrenter som Microsoft och Google.

Direktlänk Dela Minute Mirror fördjupade 28 april

Apple förbättrar iPhone AI-förmågor genom potentiellt samarbete med OpenAI

Apple är i förnyade diskussioner med AI-forskningsföretaget OpenAI om att eventuellt införliva OpenAI:s avancerade generativa AI-teknologi i den kommande iPhone-serien. Apple, känt för sin innovativa karaktär, söker att förbättra sitt iOS 18-operativsystem. Samtalen har utvidgats till detaljerna i ett möjligt partnerskap. Apple överväger olika scenarier, vilket kan inkludera exklusivt samarbete med OpenAI, ett dubbelavtal med både OpenAI och Google, eller att välja en över den andra. De inblandade parterna - Apple, OpenAI och Google - har valt att vara tysta om ämnet.

Direktlänk Dela Smartphonemagazine.nl fördjupade 28 april

Bill Ackman ser potential i Alphabet tack vare AI-revolutionen

Bill Ackman, VD för Pershing Square Capital Management, äger endast en teknikaktie i sin portfölj: Alphabet. Trots konkurrens från Meta Platforms och TikTok, förblir Alphabet mycket lönsamt, delvis tack vare företagets investeringar i artificiell intelligens (AI). Förutom reklam har Alphabet en tjänstesektion och en molndatorverksamhet. Tjänsteverksamheten genererade 95,6 miljarder dollar i driftsresultat 2023, en ökning med 16% jämfört med föregående år. Molndivisionen rapporterade ett driftsresultat på 1,7 miljarder dollar förra året, jämfört med en förlust på 1,9 miljarder dollar 2022. Med tanke på Alphabets tillväxt under det senaste decenniet och hur annorlunda företaget är idag jämfört med för 10 år sedan, tror Ackman att nu är en bra tid att investera i Alphabet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 april

Microsofts AI-verktyg Copilot tar marknaden med storm

Microsofts intäkter ökade med 17% till $61,9 miljarder förra kvartalet och deras molntjänst nådde $35,1 miljarder, en ökning med 23%. Företagets andra verksamheter har också haft stark tillväxt: Azure växte med 31%, Office och LinkedIn med 12% och PC och Windows med 17%. Men den stora nyheten är Copilot, som nu används av 60% av Fortune 500-företagen. Copilot kan anpassas och kompletteras med plugins och sökanslutningar, vilket gör det till ett kraftfullt AI-verktyg för företag. Dessutom analyserar ´Microsoft 365 Copilot´ säkert alla filer i ditt företag eller team, vilket gör att det blir smartare över tid.

Direktlänk Dela Josh Bersin fördjupade 27 april

Apple och OpenAI återupptar diskussioner om AI-integration i nästa iPhone

Apple och OpenAI diskuterar återigen att integrera OpenAIs generativa AI-teknik i nästa iPhone-modell. Diskussionerna har även kretsat kring villkoren för ett eventuellt avtal mellan de två företagen. Detta markerar ett förnyat försök av teknikjätten att lägga till OpenAI-funktioner i Apples iOS 18, det kommande operativsystemet för iPhone. Apple inledde diskussioner med Microsoft-stödda OpenAI om en potentiell affär tidigare i år, efter liknande överläggningar med Google-ägda Alphabet om att använda deras AI-modell Gemini i iPhone. Apple har ännu inte slutgiltigt beslutat om ett partnerskap.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 27 april

Apple intensifierar samtal med OpenAI för att förbättra AI-funktioner på iPhone

Apple ökar diskussionerna med OpenAI för att införa avancerade generativa AI-funktioner till iPhones, enligt Bloomberg´s Mark Gurman. Fokus för partnerskapet skulle vara att driva nya iPhone-funktioner, potentiellt anländer redan i år. Samtalen med OpenAI hade svalnat nyligen, medan Apple och Google fortsatte utforska potentialen att licensiera Googles Gemini chatbot för iPhone. AI-drivna funktioner förväntas vara stora uppgraderingar i iOS 18. Det har föreslagits att ett primärt mål är ett chatbot-liknande gränssnitt, och OpenAI:s engagemang kan göra det till verklighet.

Direktlänk Dela Absolute Geeks fördjupade 27 april

Apple förnyar diskussioner med OpenAI för att integrera AI-funktioner i iOS 18

Apple Inc. har återupptagit diskussioner med OpenAI för att integrera avancerade AI-funktioner i iOS 18, helt på enheten. Enligt en rapport från Bloomberg lovar detta att betydligt förbättra användarnas integritet och systemets respons. Apple har förnyat diskussioner med OpenAI om att adoptera dess teknologier för att driva åtminstone några av de nya AI-funktionerna på iPhone och iPad senare i år. Apple planerar att leverera flera generativa AI-baserade funktioner med iOS 18 och andra mjukvaruuppdateringar, vilka kommer att tillkännages i juni på WWDC 2024. Apple har också arbetat med sina språkmodeller för att köra offline. En källa nyligen teoretiserade hur Apple skulle blanda de online- och offline-modellerna, möjligtvis till och med sätta vissa AI-baserade funktioner bakom en betalvägg.

Direktlänk Dela EconoTimes fördjupade 27 april

Apple för diskussioner med OpenAI och Google om AI-funktioner för iOS18

Apple har återupptagit samtal med OpenAI för att föra generativa AI-funktioner till iPhones i samband med det kommande operativsystemet iOS18. Samtidigt fortsätter Apple samtal med Google för att licensiera dess Gemini AI-chatbot. Enligt rapporter kan Apple nå en överenskommelse med både OpenAI och Google, eller bara välja en för sin chatbot. Apple har också diskuterat med Baidu för att erbjuda AI-funktioner till användare i Kina, eftersom Google inte har någon närvaro där. Dessutom arbetar Apple på att utveckla en stor språkmodell (LLM) som kommer att vara helt på enheten.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 27 april

Apple diskuterar med OpenAI om att ta med ChatGPT i iOS 18

Enligt en tillförlitlig källa diskuterar Apple med OpenAI om att införa ChatGPT-funktioner i iOS 18. Tidigare hade Apple förhandlat med Google om att använda Gemini i iOS. Den kommande versionen av iOS kan ha funktioner från båda företagen. AI har varit mycket populärt det senaste året, med de två största smartphone-lanseringarna - Pixel 8-serien och Galaxy S24-serien - som fokuserade mycket på AI-kraften i telefonerna. Noterbart är att nästan all AI drivs av Googles Gemini, även på Samsung-telefoner.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 27 april

Apple intensifierar samtal med OpenAI för att förbättra AI-funktioner på iPhone

Trots pågående diskussioner med Google intensifierar Apple nu sina samtal med OpenAI för att införa generativa AI-funktioner på iPhone. Enligt Mark Gurman från Bloomberg har Apple återupptagit diskussioner med OpenAI om att använda startup-företagets teknik för att driva nya funktioner som kommer till iPhone senare i år. iOS 18 förväntas erbjuda en svit av AI-fokuserade funktioner som huvudtillskott till iPhone´s operativsystem. AI-startupföretaget Anthropic, skaparna av Claude 3 chatbot, har också varit involverade i förhandlingarna till viss del.

Direktlänk Dela iMore fördjupade 27 april

AI-assistenter blir allt mer oumbärliga i dagens samhälle

AI-assistenter blir allt mer oumbärliga i dagens samhälle, från smartphones till medicinska institutioner. De definieras som mjukvaruprogram som använder tekniker som naturligt språkbehandling (NLP) för att följa röst- och textkommandon. De kan utföra många av de uppgifter som mänskliga assistenter kan, som att läsa text, ta diktat, ringa samtal och mycket mer. Marknaden för AI-assistenter växer snabbt och blir allt mer konkurrenskraftig. De bästa AI-assistenter litar på självlärande algoritmer för att bli mycket personliga.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 27 april

Apple överväger AI-uppgradering för iOS 18 med OpenAI

Apple planerar att tillkännage iOS 18 på sin Worldwide Developers Conference (WWDC) den 10 juni och det ryktas att företaget förhandlar med OpenAI, utvecklaren av ChatGPT, för att hjälpa till med en stor AI-uppgradering för iPhone. Detta enligt Mark Gurman på Bloomberg, som säger att diskussionerna mellan Apple och OpenAI har återupptagits och nu intensifieras. Detta följer på Bloombergs rapport förra månaden att Apple talade med Google om att använda Gemini chatbot i iOS 18. Det är ännu inte bekräftat vilket företag Apple kommer att samarbeta med.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 27 april

Apple överväger att använda OpenAI:s teknik för iPhone

Apple rapporteras förhandla med OpenAI om att använda startupföretagets AI-teknik för att driva vissa funktioner som kommer till iPhone senare i år. Detta kommer ungefär en månad efter rapporter om att Apple diskuterade med Google om att använda Gemini i iOS 18. Apple har ännu inte fattat ett slutgiltigt beslut om vilken partner de kommer att använda. Apple förväntas släppa sitt första generativa AI-erbjudande halvvägs genom 2024. Apple har nyligen ställt in andra interna projekt för att omfokusera sin generativa AI-insats.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 27 april

Biljonärer Jim Simons, Ray Dalio och Israel Englander investerar i AI-bolag

Jim Simons, Ray Dalio och Israel Englander, tre av historiens mest framgångsrika investerare, har alla investerat i tre av samma teknikbolag, enligt Motley Fool Research. Dessa bolag är Nvidia, Metaplatforms och Alphabet. Nvidia har blivit en ledare inom AI-boomen, medan Metaplatforms har gynnats av AI-utvecklingen och Alphabet har länge varit en toppaktie bland hedgefonder. Det är värt att följa dessa stora investerares rörelser, speciellt om deras investeringar liknar dina egna.

Direktlänk Dela The Bharat Express News fördjupade 27 april

De tre topp AI-aktier som miljardärerna Jim Simons, Ray Dalio och Israel Englander investerar i

Jim Simons, Ray Dalio och Israel Englander är några av de mest framgångsrika investerarna i historien. Alla tre är miljardärer och deras respektive hedgefonder - Renaissance Technologies, Bridgewater Associates och Millennium Management - har gjort tusentals investerare rika tillsammans med dem. Enligt Motley Fool Research äger dessa investerare alla tre av samma ´Magnificent Seven´ teknikaktier. Dessa inkluderar Nvidia, som är en flaggbärare för AI-boomen, Meta Platforms, som har gynnats av AI-boomen och Alphabet, som har utmärkta konkurrensfördelar med sin dominerande sökmotor och lovande ´moonshot´-företag.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 april

Fiverr: Ett undervärderat AI-bolag med stark tillväxt

Aktien för frilansplattformen Fiverr har fått utstå hård kritik de senaste tre åren, men företagets tillväxt har fortsatt. Trots att vissa tror att framväxten av AI-verktyg kommer att bli slutet för Fiverr, har företagets aktie sjunkit till botten men fortsätter att växa. Trots att Fiverrs intäkter har saktat ner 2022, ser deras försening mild ut jämfört med vad andra teknikaktier har gått igenom. Faktum är att Fiverrs företagstillväxt under de senaste tre åren har fått Apple och Microsoft att se tröga ut. Fiverr drar nytta direkt av den generativa AI-racet, dess affärstillväxt är tillbaka på rätt spår efter en tillfällig inbromsning, och företaget har aldrig slutat samla in kontantvinster hand över hand. Men aktien är prissatt för absolut katastrof.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 april

Fiverr International: En undervärderad aktie inom artificiell intelligens

Det är lätt att hitta företag som arbetar med artificiell intelligens (AI) idag, men inte alla kommer att lyckas. Trots detta finns det undervärderade aktier att hitta, som Fiverr International. Fiverrs aktiepris har sjunkit kraftigt, främst på grund av pessimistiska synpunkter om att AI-verktyg kommer att ersätta Fiverrs kreativa och professionella frilanstjänster. Trots en inbromsning i intäkterna under 2022, har Fiverr visat stark tillväxt och robusta kassaflöden. Företaget har även gynnats direkt av den ökande användningen av AI, och dess tillväxt är på rätt spår efter en tillfällig inbromsning. Trots detta är aktien prissatt för en katastrof, vilket gör den till en attraktiv investering.

Direktlänk Dela The Globe and Mail fördjupade 27 april

Google Gemini nu tillgänglig för äldre Android-versioner

Googles AI-drivna chatbot Gemini, tidigare känd som Bard, har nyligen blivit tillgänglig för äldre Android-versioner. Ursprungligen var Gemini begränsad till enheter som körde på Android 12 eller nyare versioner. Enligt en rapport från Android Police, kan nu äldre enheter med Android 10 och Android 11 också få tillgång till den senaste Google Gemini APK (v1.0.626720042). Detta trots att Googles officiella support-sida för Gemini fortfarande anger att minimikravet för att använda den är Android 12. Detta innebär att Gemini nu är tillgänglig för miljontals användare med äldre Android-versioner.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 27 april

Apple förnyar samtal med OpenAI för generativa AI-funktioner på iPhone

Apple har återupptagit samtal med OpenAI för att implementera generativa AI-funktioner på iPhone, enligt en rapport. Förra månaden rapporterades det att Apple förhandlade om att licensiera Googles chatbot Gemini för nya iPhone-funktioner.

Direktlänk Dela Brand Equity Economic Times India Times fördjupade 27 april

Betala för artiklar på olika sätt

Användare kan nu betala för att läsa artiklar tidigare än andra och kommentera dem först. Det finns inga bindningstider och ju längre period man väljer, desto bättre blir priset. Betalningar kan göras med Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Swish och Klarna kan också användas för engångsköp.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 27 april

Apple överväger AI-teknik från OpenAI och Google för iOS 18

Apple diskuterar med OpenAI och Google om att använda deras AI-teknik i iOS 18. Apple planerar att fokusera på AI för att hjälpa användare att hantera vardagliga uppgifter lättare och snabbare. Företaget har byggt sina egna stora språkmodeller för att driva några av AI-funktionerna i iOS 18, men är intresserade av att skapa en ´chattbot/sök-komponent´ med hjälp från OpenAI. Apple förhandlar också med Google om licensiering av den senares Gemini AI-chattbot för iOS 18.

Direktlänk Dela PhoneArena fördjupade 27 april

Google Gemini nu tillgängligt för äldre Android-smartphones

Google Gemini, tidigare känd som Bard, har tidigare varit begränsad till Android 12 eller senare versioner, men är nu tillgänglig för de flesta Android-smartphones. Enligt Android Police kan äldre smartphones som drivs av Android 10 och Android 11 fortfarande använda den senaste Google Gemini APK (v1.0.626720042). Trots att Google har uppdaterat Play Store-listningen för Gemini, anger företagets officiella supportwebbplats fortfarande att Android 12 eller senare krävs. Tack vare den senaste uppdateringen kommer miljontals användare med föråldrade telefoner nu att kunna få tillgång till Gemini.

Direktlänk Dela Network18 Media & Investments fördjupade 27 april

Apple överväger att integrera OpenAI och Google teknologi i iOS 18

Apple överväger att licensiera OpenAI:s teknik för att skapa en avancerad chatbot eller virtuell assistent drivet av stora språkmodeller som den bakom ChatGPT. Apple är också i förhandlingar med Google om att potentiellt använda sökjättens Gemini chatbot-teknologi. Dessa AI-planer för iOS 18 är inte begränsade till OpenAI, och Apple kan slå avtal med både OpenAI och Google, eller lita endast på sina egna AI-modeller. Apple förväntas avslöja sin AI-strategi och nya AI-centrerade hård- och mjukvarufunktioner på sin årliga Worldwide Developers Conference i juni.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 27 april

Apple i förnyade samtal med OpenAI om kommande iPhone-funktioner

Apple Inc. rapporteras vara i förnyade samtal med OpenAI om att införliva startupens teknologi i kommande iPhone-funktioner som planeras att släppas senare i år. Dessa diskussioner innebär förhandlingar om villkoren för ett potentiellt avtal och integrering av OpenAIs kapabiliteter i Apples iOS 18, den kommande versionen av iPhone-operativsystemet. Dessutom är Apple engagerat i pågående diskussioner med Alphabet Inc: s Google om licensiering av Googles Gemini chatbot. Men Apple har ännu inte slutgjort sitt beslut om vilka partners det i slutändan kommer att samarbeta med, och resultatet av förhandlingarna med OpenAI och Google är osäkert.

Direktlänk Dela NewsX fördjupade 27 april

Apple i samtal med OpenAI och Google om AI-funktioner för iOS 18

Inför WWDC (Worldwide Developer´s Conference) 2024 kommer mer information om Apples iOS 18, iPhones och generativa AI-funktioner. Apple uppges ha inlett samtal med ChatGPT-tillverkaren OpenAI. Diskussionerna kan resultera i en AI-chattbot på iPhones. Apple utvecklar också sina egna stora språkmodeller för att ge vissa funktioner på enheten. Apple har återupptagit diskussioner med OpenAI för att använda dess teknik för att driva nya funktioner på iPhones som lanseras senare i år. Apple rapporteras också vara i samtal med Alphabet Inc.´s Google för att licensiera företagets Gemini-chattbot.

Direktlänk Dela Techlusive fördjupade 27 april

Apple i samtal med OpenAI och Google om AI för nästa iPhone

Apple diskuterar med OpenAI och Google för att införa AI i nästa iPhone, enligt Bloomberg. iPhone 16 förväntas släppas någon gång i höst. Under de senaste månaderna har Tim Cook antytt att Apple har stora planer för AI detta år. Teknikjätten överväger att införa generativ AI i iOS 18, det kommande operativsystemet för iPhone. Apple har tidigare meddelat planer på att lansera en Mac-linje med nya M4-processorer inriktade på AI, vilket ledde till att företagets aktier steg med 4% trots hård granskning från tillsynsmyndigheter.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 27 april

Apple överväger partnerskap med AI-företag för att förbättra iOS 18

Apple söker aktivt partnerskap med ledande AI-företag för att förbättra sin kommande iOS 18 operativsystem för iPhone. Företaget för diskussioner med OpenAI för att införliva företagets generativa AI-teknologi i nya funktioner för iPhone. Apple har också diskuterat att potentiellt införliva Googles AI-chatbot-kapabiliteter i iPhone-ekosystemet. Inga slutliga beslut har fattats om vilka partners Apple slutligen kommer att arbeta med, och det finns ingen garanti för att någon affär kommer att nås med någon av de nuvarande kandidaterna, inklusive OpenAI och Google.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 27 april

Apple förbereder AI-drivna funktioner för iOS 18, förhandlar med Google och OpenAI

Apple förbereder sig för att lansera AI-drivna funktioner med sitt kommande operativsystem iOS 18. Företaget har återupptagit samtal med teknikjättar som OpenAI och Google för att stärka sina AI-funktioner. Apple förhandlar med OpenAI om en chatbot/sökkomponent och med Google om att licensiera dess Gemini chatbot för iOS 18. Inget slutgiltigt beslut har fattats än. Företaget har nyligen släppt fyra nya AI-modeller som kan köras på telefoner och bärbara datorer. Dessutom har Apple meddelat att dess årliga World Wide Developer Conference (WWDC) för 2024 kommer att äga rum mellan 10 och 14 juni.

Direktlänk Dela India TV News fördjupade 27 april

Apple i samtal med OpenAI om AI-funktioner för nästa generations iPhones

Apple för diskussioner med OpenAI om att utrusta sina nästa generations iOS 18-drivna iPhones med generativ AI-drivna funktioner, enligt Bloomberg. Företagen har påståtts ha börjat diskussioner om villkoren för ett potentiellt avtal. Förra månaden kom rapporter om att Apple diskuterade licensiering av Googles Gemini chatbot för sin nya iPhone. Med iOS 17.4 introducerade Apple stöd för tredjeparts appbutiker och alternativa webbläsarmotorer för användare i EU. Utanför EU ger uppdateringen förbättringar som autogenererade transkriptioner i Podcasts, Siris förmåga att läsa inkommande meddelanden och över 100 nya emojis. Apples nästa evenemang är planerat till den 7 maj. Företaget förväntas lansera sin nya serie iPads, enligt en rapport publicerad av Bloomberg. De nya iPad Pro-modellerna kommer enligt uppgift att få skarpare nya OLED-skärmar, M3-chip tillsammans med omgjorda versioner av Magic Keyboard och Apple Pencil.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 27 april

Apple diskuterar användning av OpenAI-teknik för nya iPhone-funktioner

Apple Inc. har återupptagit diskussioner med OpenAI om att använda uppstartsföretagets teknik för att driva vissa nya funktioner som kommer till iPhone senare i år. De två företagen har börjat diskutera villkoren för ett eventuellt avtal och hur OpenAI-funktionerna skulle integreras i Apples iOS 18, nästa iPhone-operativsystem. Apple förblir också i diskussioner med Alphabet Inc.s Google om licensiering av det företagets Gemini chatbot. Apple har ännu inte fattat ett slutgiltigt beslut om vilka partners de kommer att använda.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 27 april

Google överstiger marknadsvärdering på 2 biljoner dollar, offentliggör AI-utveckling och ekonomiska resultat

Google har officiellt nått en marknadsvärdering på 2 biljoner dollar, en betydande milstolpe för teknikjätten. För första gången kommer Google att göra Gemini 1.5 Pro tillgängligt för allmänheten vid det kommande Google Next-evenemanget. Google står nu som det fjärde mest värdefulla börsnoterade företaget globalt, efter Nvidia, Apple och Microsoft. Google avslöjade att det redan har börjat monetarisera AI på olika sätt, till exempel genom att använda AI i sitt Performance Max-verktyg för att hjälpa annonsörer att rikta in sig på specifika demografier. Företaget rapporterade en vinst på 23,7 miljarder dollar på en omsättning på 80,5 miljarder dollar, vilket markerar en 15 procent ökning av omsättningen år över år.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 27 april

AI-teknik förändrar företag och kundengagemang

AI-teknik förändrar företag och kundengagemang, vilket driver personliga upplevelser och lojalitet. Företag använder AI för att förbättra kundinteraktioner, vilket gör saker enklare och bättre för alla. Kundupplevelse (CX) är framgångens hörnsten i dagens högt konkurrensutsatta affärsvärld. Det handlar inte bara om att erbjuda en produkt eller tjänst; det handlar om att skapa oförglömliga upplevelser som främjar lojalitet och entusiastiskt stöd. Insikten att AI har kraft att förändra hur företag interagerar med sina kunder driver företag att anta banbrytande AI-verktyg för bättre kundupplevelse.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 27 april

Apple och OpenAI återupptar förhandlingar för AI-funktioner i iOS 18

Operativsystemet iOS 18 kommer att innehålla nya generativa AI-funktioner, men det rapporteras att Apple och OpenAI återupptar förhandlingar för att utveckla tekniken för iPhone och iPad-enheter. Detta innebär att Apple inte helt kommer att förlita sig på sina egna AI-utvecklingar för iOS 18, eftersom företaget tidigare testade ChatGPT för operativsystemet. Stor spekulation fokuserar på Apples ´största uppdatering någonsin´ för iOS 18, som främst kommer att inriktas på AI. Apple söker nu hjälp för att leverera mer av vad det vill till användarna.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 27 april

Apple i diskussioner med OpenAI om integration av AI-teknik i kommande iPhone-funktioner

Apple är i förnyade samtal med OpenAI om integrationen av startup-företagets generativa AI-teknologi i kommande funktioner för iPhone, enligt flera medierapporter. Diskussioner har påbörjats om villkoren för ett potentiellt avtal och införlivandet av OpenAI-funktioner i Apples kommande iOS 18 operativsystem. Apple har ännu inte fattat ett slutligt beslut om potentiella partners, men är öppen för avtal med både OpenAI och Googles moderbolag, Alphabet Inc. Apple kan också välja en annan leverantör helt och hållet.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 27 april

Apple återupptar samtal med OpenAI om AI-teknik för iPhone

Apple har återupptagit diskussioner med Microsoft-stödda OpenAI om att införliva startup-företagets AI-teknik i kommande iPhone-funktioner. Apple diskuterar med OpenAI om att eventuellt integrera dess teknik i nästa operativsystem för iPhone, iOS 18. Även om Apple initialt samarbetade med OpenAI tidigare i år, har det varit minimalt engagemang mellan de två företagen sedan dess. Apple har ännu inte fattat ett slutgiltigt beslut om sina partners och det finns ingen garanti för att en affär kommer att nås. Apple kan i slutändan slå ett avtal med både OpenAI och Google eller välja en annan leverantör helt och hållet.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 27 april

Apple förnyar samtal med OpenAI om generativ AI för iOS 18

Apple har återupptagit diskussioner med OpenAI för att införa generativ AI-funktioner i iPhones. Samtalen började tidigare i år men har varit minimala sedan dess. Apple och OpenAI förhandlar om att driva en chatbot-liknande funktion i iOS 18. Apple fortsätter också diskussioner med Google för att licensiera dess Gemini AI chatbot. Apple förhandlar också med Baidu om att tillhandahålla generativ AI till användare i Kina, eftersom Google saknar närvaro i landet. iOS 18 marknadsförs som en av de ´största´ mjukvaruuppdateringarna i Apples historia.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 27 april

Apple återupptar förhandlingar med OpenAI för potentiellt partnerskap

Förra månaden avslöjades att Apple var i samtal med Google för att använda Gemini för att driva nya AI-funktioner i iOS 18. Tidigare i år rapporterade 9to5Mac också att Apple hade genomfört interna tester med OpenAI´s ChatGPT. Nu hävdar en Bloomberg-rapport att Apple har återupptagit förhandlingar med OpenAI för ett potentiellt partnerskap. Apple kan komma att använda OpenAI´s ChatGPT för att driva nya iOS 18-funktioner. Dessutom är Apple fortfarande i diskussioner med Google om att använda Gemini på iOS. Apple ryktas också förhandla med Baidu för användare i Kina, eftersom Google inte har några operationer där.

Direktlänk Dela Startup News fördjupade 27 april

Apple överväger att integrera OpenAI och Google AI i iOS 18

En rapport antyder att Apple fortfarande överväger olika AI-leverantörer för iOS 18, med OpenAI åter i samtal med iPhone-tillverkaren. Diskussioner har återupptagits eller kanske fortsätter med OpenAI för potentiell inkludering i iOS 18, möjligtvis i form av en chatbot. Rapporten antyder att OpenAI inte är den enda generativa tekniken som Apple överväger att integrera. Rykten föreslår att Apple diskuterar med Google för att ge iOS 18-användare tillgång till Gemini. Ett annat rykte antyder att Apple arbetar för att erbjuda en AI App Store där kunder kan betala för tillgång till premium AI-funktioner som Gemini-sökning eller andra Google-levererade AI-verktyg. Apple kommer att avslöja sin AI-strategi under WWDC den 10 juni.

Direktlänk Dela AppleInsider fördjupade 27 april

Microsofts Bing överstiger 140 miljoner dagliga aktiva användare tack vare AI

Microsofts sökmotor Bing har nyligen överstigit 140 miljoner dagliga aktiva användare, vilket företaget tillskriver dess stora satsning på artificiell intelligens (AI). Microsoft Edge och Bing undantogs från EU:s Digital Markets Act (DMA) reglering, vilket ger dem möjlighet att konkurrera med Google på en jämn spelplan. Bing har vuxit och utvecklats enormt under de senaste åren, delvis tack vare lanseringen och integrationen av Microsoft Copilot (Bing Chat) i plattformen. Microsofts VD Satya Nadella har indikerat att AI spelade en stor roll i företagets framgångar under det senaste kvartalet.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 27 april

Apple i samtal med OpenAI om att använda dess teknologi för AI-funktioner i iOS 18

Apple har återupptagit samtalen med OpenAI om att använda dess teknologi för att driva artificiell intelligensfunktioner i iOS 18. Tidigare samtal mellan företagen ledde inte till något avtal. Nu diskuterar de villkoren för ett eventuellt avtal och hur Apple kan använda OpenAI:s funktioner. Apple för också diskussioner med Google om licensiering av Googles Gemini AI. Det är ännu inte klart vilken leverantör Apple kommer att välja. Rykten tyder på att iOS 18 kommer att ha ett stort fokus på AI.

Direktlänk Dela MacRumors fördjupade 26 april

Apple återupptar diskussioner med OpenAI om AI-teknologi för iPhone

Apple Inc har återupptagit diskussioner med OpenAI om att använda startup-företagets generativa AI-teknologi för att driva nya funktioner som introduceras i iPhone senare i år, rapporterade Bloomberg News. Företagen har börjat diskutera villkoren för en potentiell överenskommelse och hur OpenAI-funktioner skulle integreras i Apples nästa iPhone-operativsystem, iOS 18. Apple har varit långsammare med att rulla ut generativ AI, som kan generera mänsklika svar på skriftliga uppmaningar, än konkurrenter som Microsoft och Google.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 26 april

Apple överväger OpenAI:s teknologi för nya iPhone-funktioner

Apple Inc har återupptagit diskussioner med OpenAI om att använda uppstartsföretagets generativa AI-teknologi för att driva några nya funktioner som introduceras i iPhone senare i år, enligt Bloomberg News. Företagen har börjat diskutera villkoren för ett potentiellt avtal och hur OpenAI-funktioner skulle integreras i Apples nästa iPhone-operativsystem, iOS 18. Apple har inte fattat ett slutgiltigt beslut om vilka partners det kommer att använda, och kan nå en överenskommelse med både OpenAI och Alphabets Google eller välja en helt annan leverantör.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 26 april

Apple förnyar diskussioner med OpenAI om AI-teknologi för iPhone

Apple Inc har återupptagit diskussioner med OpenAI om att använda startup-företagets generativa AI-teknologi för att driva nya funktioner i iPhone senare i år, enligt en rapport från Bloomberg News. Företagen har börjat diskutera villkoren för ett potentiellt avtal och hur OpenAIs funktioner skulle integreras i Apples nästa iPhone-operativsystem, iOS 18. Apple har varit långsammare än konkurrenter som Microsoft och Google att rulla ut generativ AI, vilken kan generera mänsklika svar på skriftliga prompts.

Direktlänk Dela StreetInsider fördjupade 26 april

Musikern Sapra diskuterar sin senaste låt och framtiden för musikindustrin

Musikern Sapra diskuterar sin senaste låt ´Booty Beauty´, inspelad och filmad som en del av långfilmen ´Dead Of Night´. Han skrev och komponerade låten tillsammans med Sharad Tripathi och Ara Torosyan och beskriver samarbetet som sömlöst. Låten filmades på en country bar i Apple Valley, CA, och Sapra berättar om den unika upplevelsen att blanda Hinglish-texter med en västerländsk miljö. Han betonar vikten av att lita på sina kreativa instinkter och förutser en transformering av musikindustrin, drivet av artificiell intelligens (AI). Trots detta tror han att liveframträdanden kommer att uppskattas mer i framtiden.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 26 april

AI i musikstreaming: Möjligheter och utmaningar

AI, konstgjord intelligens, är ett hett ämne inom teknikvärlden och flera företag undersöker hur tekniken kan integreras i sina tjänster. Musikstreamingtjänsten Spotify har till exempel introducerat en AI DJ-funktion som bygger spellistor baserat på användarens lyssningsvanor. Apple Music har ännu inte inkluderat AI i sina tjänster, men det finns spekulationer om att företaget överväger det. Kinesiska Tencent Music Entertainment, som redan har implementerat AI i sin streamingtjänst, har dock pekat på flera problem med AI, inklusive etiska och juridiska frågor. Ett specifikt problem är upphovsrättsfrågor som uppstår från AI-skapad musik. Dessutom har Apple en pågående konflikt med Spotify, som nyligen fick Apple att betala en böter på 2 miljarder dollar för att tillåta appar att annonsera sina egna webbplatser som betalningsalternativ.

Direktlänk Dela iMore fördjupade 26 april

AI förändrar PR och varumärkesreputation

AI håller på att förändra PR genom att påverka mänskligt beteende och hur människor upplever media, nyheter, information, innehåll och varumärken. Många människor väljer nu ´svarsmotorer´ som Perplexity över Google Search. Dessa AI-baserade svarsmotorer och personliga assistenter kommer snart att vara överallt, från våra webbläsare och telefoner till våra hem och bilar. Detta innebär att AI kan bli den första platsen där dina målgrupper söker svar på frågor om ditt varumärke, företag och ledare. Det är därför viktigt att börja övervaka och påverka AI-baserade svarsmotorer och de stora språkmodeller som ligger till grund för dem. Detta kräver verktyg för att övervaka varumärkesrelevanta sökord över svarsmotorer. Varumärkesreputation i AI kan inte köpas, utan måste förtjänas genom inflytande.

Direktlänk Dela Campaign Live fördjupade 26 april

Alphabet och Microsofts AI-investeringar driver tillväxt

Alphabet och Microsoft rapporterade att deras kvartalsvisa intäkter överträffade förväntningarna, vilket visar att deras stora investeringar i AI börjar ge resultat. AI-tjänster stod för 7 procentenheter av den 31-procentiga ökningen i intäkter på Microsofts Azure molnplattform mellan januari och mars, enligt finanschefen Amy Hood. Google rapporterade att molnintäkterna ökade med cirka 28 procent, med stark tillväxt i Google Workspace, där Alphabet-enheten erbjuder en mängd AI-funktioner som drivs av dess stora språkmodell Gemini. Dessa resultat står i kontrast till varningar om högre utgifter och svagare än förväntad tillväxt från sociala medier jätten Meta.

Direktlänk Dela Express Tribune fördjupade 26 april

Snabb tillväxt förväntas på AI i hårdvarumarknaden 2024-2030

Marknaden för AI i hårdvara växer snabbt, med avancerade processorer, sensorer och system optimerade för AI-applikationer. Detta driver innovation från edge computing till datacenter och accelererar prestanda, effektivitet och skalbarhet. Rapporten ´AI i hårdvara´ från Infinity Business Insights Market visar att marknaden förväntas växa med en CAGR på 24,3% mellan 2024 och 2030. Företag som Nvidia Corporation, Apple, Samsung, Intel Corporation, Microsoft, Qualcomm Inc., AMD och Xilinx, Inc. dominerar marknaden. Framtida trender inkluderar specialiserade chips, edge computing och neuromorfiska arkitekturer.

Direktlänk Dela WhaTech fördjupade 26 april

Nytt betalningssätt för tidningsartiklar

En ny betalningsmodell för tidningsartiklar har lanserats, vilket gör det möjligt för läsare att betala för artiklar på en per-artikel-basis. Bland betalningsalternativen finns Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Dessutom kan kunderna använda Swish och Klarna för engångsköp.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 26 april

Apple ryktas utveckla hushållsrobot med Google´s Gemini AI

Apple ryktas utveckla en hushållsrobot för hushållssysslor. Projektet kan integrera Googles Gemini AI för förbättrad funktionalitet. Potentiella funktioner inkluderar salladstillverkning, massage och grundläggande hushållsuppgifter. Apple växlar från elbilar till personlig robotik. De personliga hemrobotprojekten kan drivas av Googles Gemini AI. Apple, företaget som är stolt över sin inhägnade trädgård och hängivenhet till användarnas integritet, planerar enligt uppgift stora AI-uppdateringar för Siri och dess enheter. Och motorn som driver dessa uppdateringar? Inget annat än Googles Gemini AI.

Direktlänk Dela My Mobile fördjupade 26 april

Microsofts moln- och AI-investeringar visar stark tillväxt

AI och molnteknologier har snabbt blivit oerhört viktiga för de största teknikföretagen i världen, med företag som Microsoft, Google, Amazon och andra som investerar massivt i utvecklingen av AI och molntjänster. En rapport förutspår att generativ AI (Gen AI) kommer att lägga till nästan 10 biljoner dollar till den globala BNP under de närmaste 10 åren. Samtidigt har molnbaserade prenumerationer förändrat tekniklandskapet. Microsoft har avslöjat imponerande finansiella resultat för det tredje kvartalet 2024, vilket visar hur teknikjättens fokus på molnberäkning och AI lönar sig. Microsofts investeringar i AI har hjälpt det att överta Apple som världens största företag efter marknadsvärde.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 26 april

Apple släpper språkmodellen OpenELM

Apple har släppt språkmodellen OpenELM, som företaget hävdar presterar bättre än andra stora språkmodeller tränade på offentliga dataset. Apple har också gjort OpenELM:s tränings- och utvärderingsramverk tillgängliga för allmänheten. OpenELM kan ta emot instruktioner från användare och försöka svara på dem. Modellen kommer i förtränade och justerade versioner med 270 miljoner, 450 miljoner, 1,1 miljarder och 3 miljarder parametrar. Modellen släpps också med kod för att konvertera modeller till MLX-ramverket för inferens och finjustering på Apple-enheter. Jämfört med språkmodellen OLMo, är OpenELM 2,36 procent mer träffsäker och använder hälften så många förträningstokens.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 26 april

Microsoft och Alphabet ser aktieuppgång, Meta faller på grund av AI-investeringar

Microsoft och Alphabet, Googles moderbolag, upplevde en aktieuppgång i förlängd handel, till skillnad från Meta som såg sina aktier falla efter att ha meddelat att kostnaderna för AI-investeringar skulle påverka de närmaste resultaten. Microsoft rapporterade en vinstökning med 20% för kvartalet januari-mars och en kvartalsnettoinkomst på 21,93 miljarder dollar, vilket överträffade Wall Streets förväntningar. Alphabet rapporterade en intäktsökning på 15% jämfört med samma period förra året till 80,54 miljarder dollar och avslöjade planer på att börja betala ut kvartalsdividender för första gången sedan Google blev börsnoterat för 20 år sedan.

Direktlänk Dela New Zealand Herald fördjupade 26 april

Världens största teknikföretag har spenderat miljarder dollar på den artificiella intelligensrevolutionen och planerar nu att spendera tiotals miljarder mer. Detta ökar efterfrågan på datorchips och kan lägga ytterligare belastning på det amerikanska elnätet. Google, Microsoft och Meta har alla understrukit hur stora deras investeringar i AI är. Meta höjde sina prognoser för hur mycket det skulle spendera i år med upp till 10 miljarder dollar. Google planerar att spendera cirka 12 miljarder dollar eller mer varje kvartal i år på kapitalutgifter, varav mycket kommer att gå till nya datacenter. Microsoft spenderade 14 miljarder dollar i det senaste kvartalet och förväntar sig att det kommer att fortsätta att öka.

The Washington Post fördjupade 26 april

Microsofts intäkter och vinst överträffar Wall Streets förväntningar

Microsoft överträffade Wall Streets prognoser för tredje kvartalets intäkter och vinst på torsdagen, drivet av vinster från införandet av artificiell intelligens över dess molntjänster. Företagets aktier hoppade mer än 4% i efterhandeln. Cheferna förutspådde intervall för nuvarande kvartals molnintäkter som mestadels var över Wall Streets mål. Microsofts aktiekursökning efter börsens stängning lyfte företagets börsvärde med 128 miljarder dollar. Intäkterna ökade med 17% till 61,9 miljarder dollar i kvartalet som slutade i mars, vilket slog analytikernas uppskattningar.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 25 april

Apple planerar att förbättra iPhone 16-serien med avancerade AI-funktioner

Apple planerar att förbättra iPhone 16 och iPhone 16 Pro med avancerade AI-funktioner. Företaget utvecklar kompakta men kraftfulla stora språkmodeller (LLMs), designade speciellt för mobilintegration. Genom sitt engagemang med Hugging Face hub har Apple registrerat en serie av LLMs. Dessa är avgörande för funktionen hos generativa AI-appar. Apple förväntas förbättra sin Axx-chipserie för att möjliggöra lokal AI-beräkning för iPhone 16-serien. Apple har också visat sitt samarbete med akademiska sektorer genom ett partnerskap med Cornell University. Deras gemensamma forskning utforskar LLMs för att hjälpa synskadade användare och effektivisera röststyrd navigering.

Direktlänk Dela Smartphonemagazine.nl fördjupade 25 april

Betalningsalternativ för exklusiva tjänster

Artikeln handlar om olika betalningsalternativ för att få tillgång till exklusiva artiklar och tjänster. Användare kan välja betalningsperiod och betalningsmetod. Tillgängliga betalningsmetoder inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Användare kan också använda Swish och Klarna för engångsköp.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 25 april

Apple lanserar nya AI-modeller för lokal drift

Apple har lanserat en rad nya AI-modeller som är utformade för att köras lokalt på enheten istället för i molnet, vilket kan bana väg för ett AI-drivet iOS 18 i en inte alltför avlägsen framtid. Företaget har nyligen satsat hårt på AI, med en noggrant uppdelad fokus på molnbaserad och enhetsbaserad AI. Apple har även publicerat en vitbok som beskriver de nya modellerna. Fyra var förtränade på CoreNet, ett enormt bibliotek med data som används för att träna AI-språkmodeller, medan de andra fyra har ´instruktionsjusterats´ av Apple.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 25 april

Apple släpper nya AI-modeller som kan antyda framtida iPhone-funktioner

Apple har släppt en rad nya AI-modeller som ger en antydan om hur artificiell intelligens kan fungera på framtida iPhones. Företaget har varit tyst om sina planer för AI, men nu har VD Tim Cook antytt att Apple arbetar med nya generativa AI-funktioner. Apple har nu släppt det de kallar ´OpenELM´, vilket kan ge en antydan om hur dessa funktioner kan fungera. Apple säger att namnet står för ´Open-source Efficient Language Models´, och att de är relativt små modeller specifikt kalibrerade för vissa uppgifter. Apple verkar vilja bygga AI-modeller som kan köras på iPhone själv, utan att skicka data till sina servrar.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 25 april

Apple utvecklar ny LLM för att konkurrera med Microsoft och OpenAI inom AI

Apple utvecklar en ny LLM som förväntas köras på enheten, vilket innebär att den kommer att ha utmärkt prestanda och upprätthålla användarens integritet, till skillnad från konkurrenter som Copilot och ChatGPT som i stor utsträckning är beroende av internetanslutning och molnet. Apple kommer troligtvis att licensiera Googles Gemini AI-programvara för att hantera komplexa uppgifter som textgenerering. Microsofts flera miljarder dollar investering i AI och utökade partnerskap med OpenAI har placerat företaget i en fördelaktig position. Enligt källor kommer Apple att utveckla sin LLM som kommer att köras på enheten för att bekräfta konsumenternas integritet samtidigt som den lovar stor prestanda.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 25 april

HP leder laddningen i omvandlingen av datorlandskapet med sin banbrytande rad av bärbara datorer

HP leder transformationen av datorlandskapet med sin banbrytande serie av bärbara datorer, utrustade med nästa generations AI-funktioner för att omdefiniera arbete, spel och innehållsskapande upplevelser. Dessa enheter överträffar traditionell bärbar datorfunktionalitet, framträdande som ultimata följeslagare i den digitala åldern, där innovation sömlöst smälter samman med prestanda. Utvalda modeller inkluderar OMEN Transcend 14, HP Envy x360 14, HP Spectre x360 14-tums 2-i-1 Laptop PC och HP Spectre x360 16-tums 2-i-1 Laptop PC.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 25 april

Apple förväntas lansera iOS 18 med nya AI-funktioner

Apple förväntas tillkännage uppdateringen av iPhone-programvaran iOS 18 på WWDC 2024 den 10 juni. Uppdateringen tros vara full av nya AI-funktioner från Apple. Även om de exakta funktionerna ännu inte är kända, har det rapporterats om överväganden kring integritet och hastighet. Apple planerar att göra sina AI-funktioner snabbare och mer privata genom att hålla de stora språkmodellerna (LLM) som gör dem möjliga på själva iPhone. Projektet, kallat OpenELM, är tillgängligt på Hugging Face Hub, en gemenskap för att dela kod som är avsedd för AI-ändamål.

Direktlänk Dela iMore fördjupade 25 april

Rykten om funktioner i kommande iPhone 16

Efter lanseringen av iPhone 15 förväntar sig teknikgemenskapen spänt Apples nästa generations mobil, som förväntas heta ´iPhone 16´. Funktioner som ryktas inkluderar en energieffektiv skärm, större skärmar, bättre zoomlinser, en åtgärdsknapp och en rad nya AI-drivna funktioner. Trots att många stora telefonproducenter har lanserat vikbara modeller, har Apple varit tyst om det kommer att finnas en iPhone Flip eller iPhone Fold. Rykten säger att Apple kanske inte lanserar sin egen flexibla skärmenhet förrän 2025. Det har också ryktats att iPhone 16 Pro-modellerna kan få större skärmar. Dessutom kan iPhone 16 få mer AI-funktioner och en ny åtgärdsknapp.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 25 april

Microsofts Copilot överträffar OpenAIs ChatGPT trots lägre notoritet

Microsofts Copilot, trots att den inte är lika känd som OpenAIs ChatGPT, har funktioner som gör den överlägsen. Copilot saknar kunskapsavsnitt, vilket innebär att den kan ge de mest korrekta och uppdaterade svaren. Den inkluderar även fotnoter med varje svar som anger källan till svaret. Copilot använder en mer avancerad version av OpenAIs stora språkmodell, GPT-4 Turbo, vilket garanterar bättre prestanda. Dessutom kan Copilot acceptera röst- och bildinmatningar och generera bilder inom chattboten. Den kan också fungera som en personlig shopper.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 25 april

Apple planerar att designa egen AI-serverprocessor

En användare på Weibo, känd som ´Phone Chip Expert´, har hävdat att Apple planerar att designa en egen AI-serverprocessor. Användaren, med 25 års erfarenhet inom den integrerade kretsindustrin, tror att processorn kommer att tillverkas med TSMC:s 3nm-process. Denna påstådda rörelse av Apple att utveckla en specialiserad AI-serverprocessor speglar deras strategi att vertikalt integrera sin leveranskedja. Genom att designa sina egna serverchipp kan Apple skräddarsy hårdvaran specifikt för sina mjukvarubehov, vilket kan leda till mer kraftfull och bättre teknologi.