» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 134 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Apple är ett amerikanskt multinationellt teknikföretag som designar, utvecklar och säljer konsumentelektronik, datorprogramvara och online-tjänster. Företaget grundades 1976 av Steve Jobs, Steve Wozniak och Ronald Wayne. Apple är mest känt för sina produkter som iPhone, iPad, Macintosh-datorer, iPod, Apple Watch och Apple TV. Dessutom erbjuder Apple programvara som macOS, iOS, iPadOS, watchOS och tvOS samt onlinetjänster såsom App Store, iCloud, Apple Music och Apple Pay. Apple har sitt huvudkontor i Cupertino, Kalifornien och är idag ett av världens mest värdefulla och inflytelserika företag.

Senaste nytt kring Apple

Palantir Technologies framträder som ledare inom AI

Inför 2024 kan investerare fundera över vilka företag som har störst potential. Bland teknikaktier är det svårt att ignorera ´Magnificent Seven´: Apple, Microsoft, Alphabet, Nvidia, Tesla, Amazon och Meta Platforms. Alla dessa företag är ledande inom artificiell intelligens (AI) och dominerar branscher som molnbaserad databehandling och halvledare. Ett annat företag som framträder som ledare inom AI är dataanalysleverantören Palantir Technologies, som efter en stark rapport för tredje kvartalet verkar väl positionerade för att konkurrera med världens största teknikföretag. Palantir har ökat sitt kundantal med 34% under det senaste året, och har sett en tillväxt på 45% årligen för icke-statliga kunder. Dessutom har företaget tecknat ett avtal med Storbritanniens National Health Service (NHS) värt upp till $600 miljoner.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupar idag

OpenAI:s ChatGPT förändrar världen genom generativ AI

OpenAI:s lansering av ChatGPT förändrade historiens gång, enligt vissa. Före ChatGPT var AI något som dataforskare kunde arbeta med, men det hade inte någon påtaglig inverkan på vanliga människors liv. Efter ChatGPT har AI plötsligt blivit central i varje interaktion konsumenter har med datorer och telefoner. Tiotusentals företag har övergett sina gamla affärsmodeller och försöker hitta nya som bygger på generativ AI. McKinsey & Company förutspår att produktivitetsökningen från generativ AI kan göra anställda upp till 45% effektivare. Enligt en undersökning utförd av ExtraHop äger OpenAI 80% av andelen generativa AI-tjänster. Det finns dock oavsiktliga konsekvenser av AI:s stora ögonblick, som risker för företag och potentiella säkerhetsproblem.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade igår

Maskininlärning kan verka överväldigande, men med rätt resurser kan det vara mycket mer hanterbart. GitHub, den populära plattformen för kodvärd, hem för många värdefulla repositorier som kan gynna lärande och utövare på alla nivåer. Denna artikel granskar 10 viktiga GitHub-repositorier som erbjuder en rad resurser, från nybörjarvänliga handledningar till avancerade verktyg för maskininlärning. Bland dessa finns ML-For-Beginners, ML-YouTube-Courses, Mathematics For Machine Learning, MIT Deep Learning Book, Machine Learning ZoomCamp, Machine Learning Tutorials, Awesome Machine Learning, VIP Cheat Sheets for Stanford´s CS 229 Machine Learning, Machine learning Interview och Awesome Production Machine Learning.

KDnuggets fördjupade igår

Google forskare lurar ChatGPT att läcka privat data

Google forskare har upptäckt att de kan lura OpenAI:s ChatGPT att avslöja privat användardata med några enkla kommandon. ChatGPT har under det senaste året haft en enorm adoption med över 100 miljoner användare som anslutit sig till programmet inom två månader efter dess lansering. Trots att OpenAI har vidtagit åtgärder för att skydda privatlivet, kan forskarna använda nyckelord för att lura ChatGPT att avslöja utbildningsdata som inte är avsedda att offentliggöras. De kunde till exempel få namn, telefonnummer och adresser till individer och företag genom att mata ChatGPT med absurda kommandon som tvingar en felaktighet.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade igår

Apple och Google väljer årets bästa appar, AI-appar i fokus

Apple och Google har meddelat sina respektive val för årets bästa appar på App Store och Google Play Store. Apple vägrade att namnge en enda AI-baserad app på listan, men utsåg generativ AI till ´årets trend´. Däremot fanns ChatGPT på Googles årslista som ´användarnas val´ bästa app. Apple utsåg AllTrails som sin iPhone-app för året och valde Honkai: Star Rail som sitt iPhone-spel för året. Google valde Imprint som sin bästa app 2023 och valde också Honkai: Star Rail som Play Stores bästa spel 2023. Google skapade en ny kategori för AI-centrerade appar, där Character AI valdes istället för ChatGPT.

Direktlänk Dela Android Headlines fördjupade i förrgår

AI och konst: Framtiden för kreativitet

I slutet av 2022 introducerades ChatGPT till världen och möttes av kollektiv förvåning. Detta verktyg, tillsammans med andra nya generativa AI-verktyg som DALL-E 2 och Midjourney, har utmanat uppfattningen att robotar inte kan skapa konst. De har vunnit fotografi- och konsttävlingar och till och med klarat medicinska styrelser och advokatexamen. Berkeley robotikprofessor Ken Goldberg argumenterar för att vi bör omfamna dessa nya generativa teknologier. Hans kommande utställning för Getty Museum i Los Angeles kommer att inkludera generativ AI.

Direktlänk Dela California Alumni Association fördjupade i förrgår

Apple utnämner Pixelmators Photomator till ´Årets Mac-app´

Apple har utsett vinnarna i sina årliga App Store Awards, där de bästa apparna och spelen för iPhone, iPad och Mac utses. Pixelmators Photomator för Mac har utsetts till ´Årets Mac-app´. Photomator, som lanserades i maj, är en skrivbordsversion av bildredigeringsappen som först släpptes för iPhone och iPad. Appen hette tidigare Pixelmator Photo på mobila enheter innan den bytte namn i april. Photomator för Mac erbjuder navigering mellan fotoalbum och enskilda foton, en omfattande samling av avancerade färgjusteringar, kraftfulla batchredigeringsfunktioner och mycket mer. Användare kan prova appen gratis, och en livstidsversion finns tillgänglig för $70 medan en årlig prenumeration kostar $30. Apple har också utsett generativ AI till ´Årets trend´.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade i förrgår

ChatGPT: En revolutionerande teknologi som ingen såg komma

ChatGPT, lanserad av OpenAI för ett år sedan, har blivit den snabbast växande konsumentteknologin i historien och har förändrat teknikindustrin i grunden. Trots att ingen förutsåg dess framgång, har den attraherat miljarder i investeringar och lett till att nästan alla företag med ´AI´ i sin pitch kan dra in pengar. ChatGPT har redan över 100 miljoner användare varje vecka och har blivit en miljardindustri för OpenAI. Trots detta är tekniken fortfarande inte perfekt, men den är redan bättre än de flesta förväntade. Framtiden för AI är oviss, men det är klart att det har potential att förändra världen på samma sätt som internet, sociala medier och smartphones har gjort.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade i förrgår

ChatGPT: Ett år av revolutionerande framsteg och potentiella hot

ChatGPT, en chatbot utvecklad av OpenAI, har haft ett dramatiskt första år sedan starten den 30 november 2022. Dess popularitet sköt i höjden direkt efter lanseringen, med 100 miljoner aktiva månatliga användare redan två månader senare. ChatGPT blev därmed den snabbast växande internetplattformen i historien. Utvecklingen av artificiell allmän intelligens har dock också framkallat oro för potentiella risker. Bland annat har Elon Musk undertecknat ett öppet brev som uppmanar företag att omedelbart pausa träningen av AI-system kraftigare än GPT-4 i sex månader. Trots detta fortsätter forskning och utveckling inom området i en imponerande takt.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade i förrgår

Microsoft Copilot kommer officiellt till Windows 10, ändringar i Windows 11 på grund av Digital Markets Act

I den senaste episoden av Window´s Central Podcast diskuterar Dan och Zac att Microsoft Copilot officiellt kommer till Windows 10 snart. De diskuterar också de ändringar som kommer till Windows 11 som ett resultat av Microsofts efterlevnad av Digital Markets Act, Apple som använder RCS-meddelanden, all uppföljning från Microsoft Ignite inklusive Microsofts lansering av ´Windows-appen´ och Teams som använder AI för att städa upp ditt stökiga rum. OnePlus meddelade också att en integration med Microsoft Phone Link kommer.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade i förrgår

ChatGPT fyller ett år: Hur Sam Altmans flaggskeppsprodukt har omformat tekniklandskapet

OpenAI:s ChatGPT har markerat ett år av transformativ påverkan på teknikindustrin. Dess förmågor och potentiella inverkan har fångat teknikentusiasters och vanliga användares uppmärksamhet. Dess effekt har framkallat en bredare diskussion om artificiell intelligens roll i vårt samhälle. Snabb adoption av ChatGPT har tvingat teknikjättar som Google, Microsoft, Meta och Amazon att anpassa sig och integrera generativ AI. Trots interna problem hos moderbolaget OpenAI, förblir framtiden för ChatGPT lovande.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 30 november

Spatial Computing: En ny datorparadigm drivet av AI

Spatial computing, som kombinerar fysiska och virtuella objekt med hjälp av artificiell intelligens (AI), kommer att förändra sättet vi interagerar med teknologi och varandra. Detta innebär oändliga möjligheter för kreativitet, innovation och mänsklig anslutning, samt nya sätt att arbeta. Spatial computing kommer att integreras i våra dagliga liv och mönster. För att förstå affärsvärdet av spatial computing behöver vi först skapa en arbetsdefinition och förklara de marknadsmöjligheter det kommer att möjliggöra. Spatial computing kommer att utvidga datoranvändningen till allt vi kan se, röra och känna. Framtiden för spatial computing ser ut att växa betydligt, drivet av framsteg inom optik, miniatyrisering av sensorer och chips, förmågan att autentiskt avbilda 3D-bilder, och den ständiga utvecklingen av spatial computing hårdvara och mjukvara. Dessa innovationer, understödda av betydande genombrott inom AI, kommer att göra spatial computing allt mer attraktivt för företag i stort sett i framtiden.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 29 november

Apple kan dominera AI trots långsam start

Apple är inte ledande inom AI idag, men kommer att spela en avgörande roll i teknikens framtid. Företaget är sällan först ut med nya innovationer, utan introducerar produkter som utnyttjar befintliga teknologier med en utmärkt användarupplevelse för att ta ledningen. Travis Hoium diskuterar hur Apple kan verka ligga efter inom artificiell intelligens men faktiskt är väl positionerat för att dominera på lång sikt. Videon publicerades den 26 november 2023.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 29 november

Före detta Apple-anställd använder AI för att förbättra batteriteknologi

En tidigare Apple-anställd som arbetade som AI-forskare i cirka sex år har satt ihop ett team av kvalificerade personal för att skjuta på gränserna för batteriteknologi. Alla dessa individer är för närvarande stationerade på Northvolt, ett svenskt företag som specialiserat sig på att utveckla och tillverka batterier. Den tidigare AI-forskaren tror att man genom att utnyttja AI:s kapacitet kan driva utvecklingsbarriären mycket snabbare samtidigt som man frigör tid för andra viktiga uppgifter. Northvolt är för närvarande Europas enda stora batteritillverkare och har expanderat sina verksamheter i Sverige och bygger också fabriker i Tyskland och Kanada.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 29 november

Före detta Google-chef jämför OpenAI:s Sam Altman med Apple´s Steve Jobs

Före detta Google-chefen och ordföranden Eric Schmidt hyllade på tisdagen OpenAI:s VD Sam Altman, och jämförde ledaren för det banbrytande artificiella intelligensföretaget med den ikoniska avlidna Apple-medgrundaren och VD:n Steve Jobs. Schmidt gjorde jämförelsen under ett samtal vid Axios AI+ Summit, efter att Axios medgrundare Mike Allen frågade om hans syn på den senaste dramatiken på OpenAI. Altman avsattes av den tidigare styrelsen bara för att återinsättas några dagar senare och styrelsen ersattes i stor utsträckning efter att nästan varje OpenAI-anställd hotat att sluta. ´Styrelsen försöker sparka Sam. Sam sparkar styrelsen´, sa Schmidt till moderatorn. ´Sparka inte en Steve Jobs´, fortsatte han. ´Jag menar, kom igen killar, ni löser det.´ Detta är inte första gången Schmidt har gjort offentliga uttalanden där han berömmer VD:n för ChatGPT-utvecklaren OpenAI, som stöds av Google-rivalen Microsoft. Efter Altmans avskedande den 17 november, gick Schmidt till X, den sociala medieplattformen tidigare känd som Twitter, för att försvara AI-gurun. ´Sam Altman är en hjälte för mig´, skrev Schmidt i inlägget som fortfarande är fastnålat högst upp på den tidigare Google-chefens flöde. ´Han byggde ett företag från ingenting till 90 miljarder dollar i värde, och förändrade vår kollektiva värld för alltid. Jag kan inte vänta på att se vad han gör härnäst. Jag, och miljarder människor, kommer att dra nytta av hans framtida arbete - det kommer att vara helt otroligt. Tack @sama för allt du har gjort för oss alla.´

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 november

Asiatiska marknader sjunker, Charlie Munger dör, Disney planerar expansion, Apple vill avsluta partnerskap med Goldman Sachs

Hongkongs aktier ledde förlusterna på Asienmarknaden på onsdag, med Hang Seng-indexet som sjönk så mycket som 2,7%. Kina´s CSI300 slutade ner 0,9%, Japans Nikkei 225 slutade ner 0,3% och Koreas KOSPI slutade 0,1% lägre. Charlie Munger, miljardär och investeringsrådgivare som gjorde en förmögenhet innan han blev Warren Buffetts högra hand på Berkshire Hathaway, har dött vid 99 års ålder. Disney-chefen Bob Iger planerar att utöka Disney´s temaparker med ett engagemang på $60 miljarder under de nästa 10 åren. Apple har föreslagit att Goldman Sachs ska avsluta sitt kreditkorts- och sparkontospartnerskap med teknikjätten inom de nästa 12 till 15 månaderna.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 29 november

Drama på OpenAI: VD-byten, anställdas uppror och ChatGPT:s inverkan på AI-landskapet

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har nyligen upplevt dramatik med förändringar på VD-posten, anställdas uppror och Sam Altman återvänder som VD. ChatGPT har haft stor inverkan på tekniklandskapet, med varje teknikföretag som diskuterar eller använder AI. I sina tidiga dagar mötte ChatGPT skepticism men har sedan utvecklats till en sofistikerad språkmodell som kan generera text av mänsklig kvalitet, översätta språk och hjälpa programmerare. Införandet av ChatGPT Plus och GPT-4-modellen förbättrade ytterligare dess förmågor. Generativ AI, som ChatGPT, är här för att stanna, med stora teknikföretag som investerar i den. Emellertid är mänsklig inblandning fortfarande avgörande och etiska debatter kring AI fortsätter.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 29 november

Deklarativ ML demokratiserar AI för ingenjörer

AI har nått alla team i moderna företag, trots att det traditionellt har varit inom expertdataforskare med doktorander. Under de senaste åren har det gjorts flera försök att demokratisera maskininlärning (ML) och djupinlärning (DL) för att nå en bredare uppsättning personer som ingenjörer och utvecklare. Trots detta är utvecklingen av ML-modeller som går utöver enkla uppmaningar till chatGPT fortfarande en stor utmaning för de flesta organisationer. Därför har vi under de senaste åren banat väg för konceptet med deklarativ ML - en lågkodningsmetod - som ytterligare förenklar ML-utvecklingslivscykeln. Många av de mest inflytelserika teknikföretagen, som Meta, Apple och Uber, har sett detta behov av att ha en mer tillgänglig men flexibel abstraktion till maskininlärning och har utvecklat sina egna interna deklarativa ML-ramverk för att påskynda innovation, såsom Looper, Overton och Ludwig. Ludwig är dock den första som tar med denna deklarativa metod till massorna genom att bli open source, vilket har resulterat i över 10 000 stjärnor på GitHub med en aktiv och engagerad gemenskap.

Direktlänk Dela DevPro Journal fördjupade 28 november

iPhone 15 Pro har en knapp för att aktivera ChatGPT Voice

iPhone 15 Pro har en ny funktion som låter användare aktivera ChatGPT Voice med ett knapptryck. ChatGPT Voice finns nu tillgänglig gratis för alla användare av ChatGPT-appen, både på iOS och Android. Denna funktion låter dig ha en fullständig konversation med chatboten, som är baserad på OpenAIs GPT-3.5 och GPT-4 stora språkmodeller. För att aktivera denna funktion måste du först öppna ChatGPT-appen på Android eller iOS, och sedan trycka på hörlursikonen. Men med iPhone 15 Pro kan du aktivera ChatGPT Voice med ett knapptryck genom att använda den nya Action-knappen.

Direktlänk Dela Divya Bharat fördjupade 28 november

Stora teknikföretag förvärvar AI-startups för att förbättra tekniska kapabiliteter och marknadsomfång

År 2023 bevittnade många förvärv av AI-startups av stora teknikföretag, vilket indikerar en tydlig trend mot att förbättra deras tekniska förmågor och utöka deras marknadsomfång. Syftet var att integrera AI-teknik i befintliga produkter och tjänster och förbli relevant i den konkurrensutsatta landskapet. Det indikerar också att AI inte bara är ett tillägg utan en kärnkomponent i framtida tekniska framsteg som driver företag att investera tungt i startups. Några av de mest framstående förvärven inkluderar Neeva Snowflake, Myst AI, LeapYear Technologies, Ponder, Fig, Snackable AI, Nod.ai, Mipsology, Photomath, WaveOne, OmniML, Rephrase AI, GamePlanner AI och MosaicML.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 28 november

Microsoft leder ´Magnificent Seven´ i AI-revolutionen

AI-revolutionen, som ännu inte är över, har lett till framgångar för de sju stora techbolagen Amazon.com (AMZN), Meta Platforms (META), Nvidia (NVDA), Microsoft (MSFT), Apple (AAPL), Alphabet (GOOGL) och Tesla (TSLA). Microsoft har särskilt utmärkt sig genom att lansera en rad AI-innovationer, inklusive två skräddarsydda chips och integrerade system. Bolaget har även fortsatt att integrera AI i vardagliga arbetsflöden och lanserat Co-pilot, en AI-kompanjon som syftar till att ge smartare och mer personliga svar, öka produktiviteten och frigöra kreativitet. Microsofts aktie fortsätter att handlas inom köpområdet efter en post-resultat breakout den 10 november.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 27 november

AI i arbetslivet: En vild västern för arbetsgivare

Artificiell intelligens (AI) används av organisationer över hela världen för att öka produktiviteten och stimulera kreativiteten. I USA verkar det dock som att AI används med liten reglering och ingen tillsyn. Detta ställer arbetsgivare inför utmaningen att navigera och etablera någon form av ordning för att mildra juridiska risker medan lagstiftare och reglerare försöker komma ifatt. AI påverkar arbetsplatsen på oöverträffade sätt och många anställda använder AI allt oftare, vare sig arbetsgivarna vill erkänna det eller inte.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 27 november

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, avskedades av styrelsen men återvände efter endast fem dagar. Detta skedde efter att anställda hotade att lämna företaget om han inte var kvar. Detta gör Altman till en betydande figur inom tekniksektorn, särskilt med tanke på OpenAI:s position i kriget om artificiell intelligens. Trots att OpenAI:s styrelse inledningsvis avskedade Altman, verkar de nu ha förlorat kampen mot honom. Detta innebär att OpenAI:s framtid nu ligger i händerna på en mer traditionell kapitalistisk vision snarare än en mer återhållsam och etisk kapitalistisk ideal.

Slate Magazine fördjupade 27 november

iPhone-användare kan nu byta ut Siri mot ChatGPT

Iphone-användare har nu möjlighet att byta ut Siri mot en alternativ röstassistent, ChatGPT. Denna innovation blev möjlig tack vare en nylig uppdatering från OpenAI, vilket gjorde röstfunktionen chatbot gratis för alla användare. Framför allt är detta alternativ tillgängligt på iPhone 15 Pro och Pro Max-modellerna. Apples senaste iPhone-modeller inkluderar en konfigurerbar åtgärdsknapp, som ersätter den traditionella tystknappen. Genom en ny inställningsmeny kan användare tilldela olika uppgifter till åtgärdsknappen. För att ställa in ChatGPT som en röstassistent ska användarna kunna komma åt menyn åtgärdsknapp i iOS-inställningarna och välja genvägsalternativet. Därefter ska de välja en genväg för ChatGPT och associera den med åtgärdsknappen. Det är viktigt att det finns installerade genvägsappar på iPhone för att slutföra denna process. Denna assistent erbjuder fem olika röster: Ember, HEAVEN, breeze, Juniper och Cove, och låter användare tala direkt till OpenAI-chatboten och höra dess svar. Denna funktion representerar ett alternativ till Siri, som erbjuder en smartare och mer mångsidig röstassistentupplevelse.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 26 november

Användare programmerar iPhone 15 Pro´s Action-knapp för att ersätta Siri med OpenAI´s ChatGPT

En användare av iPhone 15 Pro har programmerat sin Action-knapp för att använda OpenAI´s ChatGPT i stället för Siri. Action-knappen, som är en ny funktion på iPhone, kan programmeras för att utföra nästan alla uppgifter. Användaren laddade ner ChatGPT-appen, som är gratis och inte kräver en prenumeration, och programmerade sedan Action-knappen att lansera appen. Användaren upptäckte att ChatGPT var mycket effektivare än Siri på att förstå och svara på frågor, trots att den inte kan göra saker som att ringa samtal eller kontrollera smarta hem. Användaren använder fortfarande Siri för några uppgifter, men tillbringar mycket mer tid med att använda ChatGPT på sin iPhone.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 26 november

Veckans tekniknyheter: Drama på OpenAI, Apple stödjer RCS, Binance VD avgår

AI-startupen OpenAI har dominerat rubrikerna, med mycket drama kring företagets ledning. Sam Altman, som var VD för OpenAI, återvände till sin position efter att ha blivit avskedad. Apple planerar att lägga till stöd för RCS-standard på iOS nästa år. Mike Rothenberg, en tidigare VC, dömdes för att ha bedragit investerare. Cruise medgrundare Kyle Vogt avgick. Elon Musk stämmer över påståenden om hatiska annonser på Twitter. Google har en hemlig affär med Spotify. Binance´s VD Changpeng Zhao avgår och erkänner sig skyldig till federala anklagelser. Signal avslöjar kostnaden för att hålla sin privata meddelandetjänst online.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 26 november

Är det slutet för appar? AI kan leda till en post-app-era

Appar har revolutionerat samhället sedan de introducerades för första gången med iPhone 2007. Men den senaste explosionen av innovation inom artificiell intelligens (AI) och särskilt generativ AI antyder att en post-app-era kan vara på väg. Detta skulle kunna innebära helt nya sätt att interagera med våra enheter och för företag att leverera produkter och tjänster. Trots detta fortsätter användning av appar att vara det dominerande gränssnittet mellan användare och deras mobila enheter. Men vad händer om dina behov helt enkelt uppfylls av ett röstkommando, eller ännu bättre, din enhet lär sig om dig och förutser dina behov, tar hand om dem åt dig? Detta skulle kunna innebära en post-app-värld som drivs av alltmer kapabel AI.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 26 november

AI förändrar affärsverksamhet och kommunikation

AI påverkar allt mer våra liv, från att förutse detaljhandelstrender till att revolutionera hälso- och sjukvårdsdiagnostik. AI kan också förenkla arbetsflöden och öka produktiviteten på arbetsplatsen. AI för företagstextning är ett verktyg som kan implementeras i din kommunikationsstrategi. Traditionell AI kan lära sig regler och data för att förutse mönster och göra förslag baserat på dessa mönster. Generativ AI kan skapa ny data som inte bara är en upprepning eller förutsägelse. AI kan förbättra alla dina affärskommunikationskanaler, inklusive SMS. Genom att införliva AI i din textmeddelandekommunikation kan du förbättra dina arbetsflöden och minska belastningen.

Direktlänk Dela My Droll fördjupade 25 november

Röstassistenter förändrar interaktionen med smarta hem men medför integritetsfrågor

Röstassistenter har förändrat hur vi interagerar med våra smarta hem, genom att erbjuda en sömlös och handsfree-kontrollupplevelse. Dessa intelligenta virtuella följeslagare, som Amazon´s Alexa, Google Assistant eller Apple´s Siri, kan utföra en mängd olika kommandon, vilket gör vardagliga uppgifter mer bekväma. Användare kan enkelt styra smarta hemfunktioner, som att tända ljus, justera termostaten, eller till och med låsa dörrarna, bara genom att säga ett kommando. Men bekvämligheten med röststyrda smarta hem kommer med några kompromisser. De flesta röstassistenter är beroende av en anslutning till molnet för att omvandla talade ord till text och tolka deras betydelse. Detta beroende av molnbearbetning innebär att en aktiv internetanslutning krävs för att enheterna ska fungera. Dessutom kan känslig information, som röstinspelningar, överföras och lagras i molnet, vilket väcker integritetsfrågor bland användarna. En annan nackdel är den ökade latensen som är förknippad med fjärrbearbetning. Eftersom röstkommandon måste skickas till molnet för tolkning och sedan tillbaka till de smarta hemmenheterna för utförande, finns det en märkbar fördröjning i svarstiden. Denna latens kan leda till en mindre än idealisk användarupplevelse, särskilt i situationer där snabb och exakt kontroll är önskvärd.

Direktlänk Dela Hackster fördjupade 25 november

Tim Cook bekräftar användning av AI hos Apple, Sonos planerar konkurrent till AirPods Max och OpenAI går igenom snabba ledarskapsförändringar

Apple har tidigare undvikit att prata om artificiell intelligens, men nu har företagets VD Tim Cook bekräftat att de använder AI. Detta kan signalera en förändring för företaget inom detta snabbt växande område. Samtidigt har ledande AI-företaget OpenAI genomgått snabba ledarskapsförändringar, med fyra VD-byten inom loppet av tjugo minuter. Trots detta verkar företaget vara tillbaka där det började, men det finns tecken på viktiga skillnader i bakgrunden. Dessutom planerar audioteknikföretaget Sonos att släppa hörlurar över örat med en USB-C-kontakt, vilket kan utmana Apples AirPods Max.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 24 november

OpenAI:s ChatGPT får multimodala funktioner och lär sig ´köpa´ produkter på Amazon

OpenAI:s ChatGPT har nyligen fått multimodala funktioner, vilket innebär att den nu kan analysera bilder, tolka och producera tal, surfa på internet och skanna innehållet i uppladdade filer. Trots detta fungerar ChatGPT mestadels i isolerade funktioner och kan ännu inte utföra uppgifter online. I en nyligen preprint-papper beskrev AI-forskare hur de framgångsrikt utbildade en GPT-4-baserad agent att ´köpa´ produkter på Amazon. Agenten, kallad MM-Navigator, köpte faktiskt inte produkter, men kunde analysera skärmdumpar av en iOS-smartphone-skärm och ange den lämpliga åtgärden och var den skulle klicka med imponerande noggrannhet.

Direktlänk Dela Freethink fördjupade 24 november

Google gör AI-assistenten Bard mer flexibel för användare

Google planerar att göra sin AI-integration mer användarvänlig genom att låta användare välja ett ´Classic Assistant´-läge för att stänga av ´Assistant with Bard´. Detta beror på att inte alla befintliga funktioner i Google-assistenten kommer att fungera i ´Assistant with Bard´. Bard, Googles AI-chatbot, kan nu länka till din Gmail, Docs och Drive som en del av sin nya utvidgning. ´Assistant with Bard´ är avsedd att ha många fler funktioner och är tillgänglig via en enkel genväg på telefoner. Google uppgav vidare att tidiga tester för den nya AI-drivna upplevelsen kommer att vara tillgängliga för ett begränsat antal användare som väljer att delta.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 24 november

OpenAI lanserar röstfunktion för sin chatbot trots interna konflikter

OpenAI har lanserat en ny funktion för sin chatbot, ChatGPT med röst, trots interna konflikter inom företaget. Funktionen har varit tillgänglig för prenumeranter sedan september men är nu tillgänglig för alla användare. Röstfunktionen kan dock inte utföra uppgifter som att schemalägga möten eller ringa kontakter, som virtuella assistenter från Apple, Google och Amazon kan. Istället kan den generera en berättelse baserad på de specifikationer du ger. Dessutom har Anthropic, ett företag startat av tidigare OpenAI-ingenjörer, släppt en ny version av sin chatbot, Claude 2.1, som nu kan erbjuda upp till 200 000 tokens för Pro-kunder, vilket är mer än dubbelt så mycket som tidigare och mer än OpenAI GPT-4.

Direktlänk Dela iTech Post fördjupade 24 november

Företag och teknikgrupper varnar EU för överreglering av AI

Affärs- och teknikgrupper varnade på torsdagen Europeiska unionen mot att överreglera AI-system, kända som grundmodeller, i kommande AI-regler, eftersom detta kan döda nystartade företag eller driva ut dem ur regionen. Denna begäran kom när EU-länder och EU-lagstiftare går in i den sista sträckan av förhandlingar om regler som kan bli riktmärke för andra länder. Bland de största tvistefrågorna finns grundmodeller, såsom OpenAI´s ChatGPT, som är AI-system som tränas på stora datamängder, med förmågan att lära sig av nya data för att utföra en mängd olika uppgifter. Företagen avvisade också krav från kreativa industrier att AI-reglerna ska ta itu med upphovsrättsfrågor.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 23 november

Ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekom

En ny marknadsstudie om Big Data och maskininlärning inom telekommarknaden ger en överblick över nuvarande marknadsdynamik och vad beslutsfattare inom outsourcing förutspår att marknaden kommer att se ut 2029. Studien delar upp marknaden efter intäkter och volym och prisutveckling för att uppskatta storleken och identifiera luckor och möjligheter. Några av de aktörer som studeras inkluderar Allot, Argyle data, Ericsson, Guavus, HUAWEI, Intel, NOKIA, Openwave mobility, Procera networks, Qualcomm, ZTE, Google, AT&T, Apple, Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 23 november

OpenAI lanserar ny funktion trots intern kontrovers

Trots en kontroversiell period där OpenAI avskedade sin VD, anställde en annan och sedan tog tillbaka den ursprungliga VD:n, har företaget lyckats lansera en ny funktion. Funktionen, ChatGPT-röstchatt, var tidigare begränsad till betalande abonnenter, men har nu rullats ut till fler användare. Meddelandet delades av medgrundaren Greg Brockman på sociala nätverket X, tidigare känt som Twitter. Funktionen låter användare av iPhone- och Android-appar prata med chattboten som svarar med en syntetiserad röst, stödd av OpenAIs stora språkmodell. Samtidigt antas Apple arbeta på sin egen LLM, vilket kan öka Siris förmågor.

Direktlänk Dela TweakTown fördjupade 23 november

Apple investerar tungt i AI för att matcha konkurrenter

Apple investerar tungt i AI för att hålla jämna steg med konkurrenter som Microsoft och OpenAI. Trots att företagets virtuella assistent, Siri, inte verkar särskilt imponerande i åldern av ChatGPT, antyder rapporter att Apple har en stor insats i generativ AI och är på väg att spendera cirka 1 miljard dollar på dess utveckling. Det är oklart var Apple står i generativa AI-racet, men givet företagets storlek och förmåga att innovera skulle det inte vara förvånande om företaget har en AI-produkt som är ännu mer kapabel än den senaste versionen av ChatGPT.

Direktlänk Dela TipRanks fördjupade 23 november

Googles svar på ChatGPT: Allt om Bard och hur man använder chatboten

Google Bard är Googles alternativ till OpenAI:s ChatGPT, en AI-chatbot som används av människor över 18 år. Bard har förbättrats mycket när det gäller innehållsskapande och använder en generativ språkmodell för att vara informativ och noggrann. Barden kan följa instruktioner och slutföra begäranden på ett genomtänkt sätt, men den är inte ofelbar. Bard kan nu skapa olika kreativa textformat, från dikter till musikkompositioner, via e-post, brev och kundsupport. Jämfört med sina konkurrenter, främst ChatGPT, har den fortfarande en begränsad förmåga att minnas sammanhang och ge feedback, men den erbjuder tillgång till internet, medan man måste betala en prenumeration för att använda ChatGPT.

Direktlänk Dela Hardwood Paroxysm fördjupade 22 november

Sam Altman återinsatt som OpenAI:s VD, ny styrelse bildad

Sam Altman har återinsatts som VD för OpenAI efter att ha blivit avskedad förra veckan, vilket ledde till att hundratals OpenAI-anställda hotade att lämna företaget. En ny styrelse har också bildats, bestående av Bret Taylor (ordförande), Larry Summers och Adam D´Angelo. Microsoft, som är OpenAI:s största investerare, har tecknat ett avtal med Altman efter hans avsked. Över helgen ersattes tillfälliga VD:n Mira Murati av Emmett Shear. Salesforce VD Marc Benioff försöker rekrytera missnöjda anställda till sina företag.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 22 november

Sam Altman återanställd som VD för OpenAI efter bara fyra dagar

Sam Altman, tidigare avskedad som VD för OpenAI, har återanställts efter bara fyra dagar. Styrelsen hade tidigare sagt att de ´förlorat förtroendet´ för hans ledarskap. Altman bekräftade återanställningen och uttryckte sin glädje över att återvända till OpenAI och fortsätta bygga på deras starka partnerskap med Microsoft. Microsofts VD, Satya Nadella, hade tidigare bekräftat att Altman skulle ansluta sig till techjätten, men var öppen för att Altman stannade kvar på OpenAI. Dock ansåg han att företagets ledarskap behövde en förändring.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 22 november

OpenAI släpper ChatGPT Voice-funktionen för alla användare mitt i CEO-drama

OpenAI har lanserat ChatGPT Voice för alla användare, en funktion som tidigare bara var tillgänglig för betalande kunder. ChatGPT Voice, som har fem unika röster - Juniper, Sky, Breeze, Ember och Cove - överträffar Apples Siri och Alexa när det gäller mänsklig rytm och intonation. Användare kan engagera sig i konversation med AI, som svarar verbalt. Funktionen skapades med OpenAIs Whisper-röstteknologi. Spotify använder också OpenAIs röstteknologi för att översätta podcasts till spanska, franska och tyska. Lanseringen kommer mitt i ledarskapsomskakningar och nästan 750 anställda hotar att lämna om styrelsen inte avgår och återinsätter Sam Altman och Greg Brockman.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 22 november

AI-policy bör utvecklas med företagsledningens inblandning

För att styra användningen av AI bör compliance börja från toppen. Det är viktigt att AI-policyer inte utvecklas i ett vakuum utan att företagsledningen också är involverad i deras utveckling för att säkerställa att ansträngningen stöder organisationens strategiska riktning. AI används allt mer frekvent, från ´deep fakes´ till att utveckla juridiska argument som presenteras i domstol. Men det är viktigt att tänka på AI som vilket annat verktyg eller tillgång som helst som vår användargrupp har tillgång till. Dessutom har den amerikanska regeringen redan definierat ett antal policyer för användning av AI, liksom stora organisationer som YouTube, Amazon och Microsoft.

Direktlänk Dela RTInsights fördjupade 22 november

Nvidia rapporterar rekordintäkter trots saktande tillväxt

Förra året utmärkte sig artificiell intelligens i två företag framför alla andra. Ett av dem, OpenAI, har varit inblandat i en oöverträffad självdestruktiv kris sedan dess VD, Sam Altman, sparkades förra fredagen. Ett annat företag, Nvidia, som tillverkar de mest kraftfulla mikroprocessorerna, upplever framgångsrika dagar. Nvidia rapporterade rekordintäkter på 18,12 miljarder dollar (16,6 miljarder euro) för det tredje kvartalet i sitt räkenskapsår, vilket avslutades den 29 oktober 2023. Detta är mer än en tredubbling jämfört med samma period föregående år och 34% mer än föregående kvartal. Trots imponerande resultat reagerade marknaden inte starkt, eftersom företaget förutspådde intäkter på 20 miljarder dollar för det fjärde kvartalet, vilket innebär att tillväxten saktar ned jämfört med det tredje kvartalet.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 22 november

Apple VD Tim Cook ser obegränsade möjligheter med AI men betonar behovet av reglering

Apple VD Tim Cook uttryckte optimism för framtiden för artificiell intelligens (AI), och kallade det livsförändrande med obegränsade möjligheter, men betonade att tekniken behöver regler och skyddsräcken för att förhindra missbruk. Han sa att AI finns i alla Apples produkter trots att företaget inte märker det som sådant. Teknikföretag har investerat tungt i generativ AI sedan lanseringen av OpenAI:s flaggskeppsmodell, GPT-3, förra året. Trots sin optimism uttryckte Cook dock försiktighet och sa att det behövs reglering kring AI. Han nämnde att Apple är försiktigt när det gäller AI och tänker djupt på hur människor kommer att använda sina produkter och om de kan användas av skadliga skäl.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 22 november

Microsoft och Salesforce erbjuder sig att anställa OpenAI-anställda efter VD:ns avsked

Microsoft har erbjudit sig att anställa och matcha lönen för alla OpenAI-anställda som avgår efter att före detta OpenAI-VD:n Sam Altman sparkades från startupen och anställdes av Microsoft. Över 500 OpenAI-anställda skrev under ett brev där de hotade att sluta på OpenAI om inte OpenAIs nuvarande styrelse avgår och Altman återinsätts. Salesforce VD Marc Benioff sa också att företaget skulle ta emot alla OpenAI-forskare som sa upp sig och matcha deras kompensation. Erbjudandena kommer mitt i en brist på AI-talanger, med tre fjärdedelar av arbetsgivarna rapporterar att anställning av AI-kunnig personal är en prioritet då de inte kan uppfylla sina AI-relaterade talangbehov, enligt en studie av Amazon Web Services och forskningsföretaget Access Partnership.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 21 november

Nvidias starka kvartalsresultat förväntas

Amerikanska Nvidia, en stor aktör inom AI, förväntas presentera starka kvartalsresultat. Nvidias aktie, ägd av tiotusentals svenskar, har nått nya rekordnivåer, med en ökning på 245 procent sedan årsskiftet. Nvidia förväntas rapportera en försäljningsökning på 171 procent till 16,9 miljarder dollar för tredje kvartalet, enligt Wall Street-prognoser. Analytiker förväntar sig höjda prognoser från Nvidia, trots oro för effekterna av USA:s teknikexportrestriktioner till Kina. Nvidias marknadsvärde har ökat till över 1 200 miljarder dollar, vilket motsvarar cirka 12 500 miljarder kronor.

Direktlänk Dela Göteborgs-Posten fördjupade 21 november

Microsoft anställer tidigare OpenAI-chef och annan arkitekt för nytt AI-projekt

Microsoft har anställt Sam Altman, tidigare chef för OpenAI, och en annan arkitekt från OpenAI för ett nytt projekt. Deras plötsliga avgångar chockade AI-världen och lämnade den nyligen tillsatta VD:n för ChatGPT att hantera spänningar genom att lova att utreda Altmans avsked. Emmett Shear, tidigare ledare för Twitch, tog över som OpenAI:s tillfällige VD och Microsoft meddelade att de anställde Altman och OpenAI:s medgrundare och tidigare president Greg Brockman för att leda Microsofts nya forskningsteam för avancerad AI. Trots splittringen mellan nyckelspelarna bakom ChatGPT och företaget de hjälpte till att bygga, sa både Shear och Microsofts ordförande och VD, Satya Nadella, att de är engagerade i sitt partnerskap.

Direktlänk Dela Pipestoneflyer.ca fördjupade 21 november

Sam Altman, offentligt ansikte för OpenAI, tvingades plötsligt avgå på grund av bristande ärlighet i sina kommunikationer. Efter att företagets president avgick och personal hotade att följa efter, verkar de som avsatte honom ha ångrat sig. OpenAI utsåg teknikchefen Mira Murati till tillförordnad VD. Över 500 anställda skrev under ett brev där de hotade att sluta om inte Altman återvände. Altman och Greg Brockman, tidigare president för OpenAI, har gått med i ett AI-forskningsteam hos Microsoft. OpenAI anställde Emmett Shear, tidigare chef för Twitch, som Altmans ersättare.

Sky News fördjupade 21 november

AI-startupen Runway lanserar nya verktyg för videoredigering och skapande

AI-startupen Runway har lanserat en uppsättning nya verktyg som gör det enklare att skapa videor från bilder eller textuppmaningar. De nya funktionerna inkluderar inställning av vilken del av en bild man vill animera och förbättrad bildgenerering. Runway är ett mer allmänt skapande verktyg som producerar en komplett uppsättning av videoredigerings- och skapande verktyg. Motion Blur är en av de mer högprofilerade av de nya Runway-uppdateringarna. Det låter dig skapa rörelseeffekter med hjälp av ett penselverktyg. Du kan registrera dig för ett gratis konto för att prova det.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 21 november

Generativ AI: Från allmänt till specialiserat

ChatGPT har blivit ett ´måste-ha´ för företag i nästan alla branscher, inklusive stora varumärken som Coca-Cola, Slack och Expedia. Andra stora aktörer som Meta (Llama) och Google (Bard) har redan släppt sina egna AI-teknologier, medan företag som Apple arbetar bakom kulisserna på sina egna stora språkmodeller (LLM). Framtiden för generativ AI kommer att bli mycket mer specialiserad, med AI-assistenter skräddarsydda för enskilda yrken och industrier. Dessa specialiserade teknologier kommer att ge djupare, mer tillförlitliga och mer värdefulla insikter jämfört med de allmänna verktyg som finns tillgängliga idag.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 21 november

Höga förväntningar på Nvidias kvartalsrapport

Det amerikanska företaget Nvidia, som är en stor aktör inom AI-sektorn, ska presentera sitt kvartalsresultat. Aktien, som ägs av tiotusentals svenskar, har nått nya rekordnivåer inför rapporten och har ökat med 245 procent sedan årsskiftet. Enligt Frida Bratt, sparekonom på nätmäklaren Nordnet, är förväntningarna mycket höga och mycket står på spel eftersom Nvidia är en symbol för AI-sektorns framgång på börsen.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 21 november

Microsofts investeringar i OpenAI skakas av interna stridigheter

Microsofts investeringar i OpenAI, ett ledande företag inom generativ AI, har skakats av interna stridigheter. OpenAIs styrelse avskedade nyligen medgrundaren och VD:n Sam Altman och medgrundaren och presidenten Greg Brockman avgick, vilket har lett till osäkerhet och förvirring inom företaget. Microsoft har investerat 13 miljarder dollar i OpenAI under de senaste fyra åren, trots att de inte har någon kontroll över företaget eller en plats i styrelsen. Microsofts VD Satya Nadella försökte utan framgång övertyga OpenAIs styrelse att återanställa Altman och Brockman. Emmett Shear, tidigare Twitch VD, har utsetts till tillförordnad VD för OpenAI. Altman och Brockman har fått positioner på Microsoft för att leda ett nytt ´avancerat AI-team´.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 21 november

Fem amerikanska aktier att hålla ögonen på 2024

En analys pekar ut fem amerikanska aktier som lovande kandidater för betydande tillväxt 2024. Apple dominerar fortfarande konsumentelektronikmarknaden med sina innovativa produkter. Microsoft har framgångsrikt övergått till att bli en jätte inom molnberäkning och dess plattform Azure är en stark konkurrent till Amazon Web Services. Amazon fortsätter att expandera och leder inom e-handel, molnberäkning och innovation inom artificiell intelligens och logistik. Alphabet, Googles moderbolag, dominerar den digitala annonseringsvärlden. Tesla, under ledning av Elon Musk, har revolutionerat bilindustrin med sina elbilar och är en viktig aktör inom batterilagring och solenergi.

Direktlänk Dela Israel Defense Forces Spokesperson´s Unit fördjupade 20 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas, Microsoft anställer honom för ny AI-forskningsenhet

Sam Altman, VD för OpenAI, avskedades överraskande på fredagen, vilket utlöste en dramatisk händelse i Silicon Valley. OpenAI, företaget bakom AI-chattboten ChatGPT, var i förhandlingar om en finansieringsrunda som skulle ha värderat företaget till 80 miljarder dollar. Altman, som var en synonym till framgången med ChatGPT, avskedades eftersom han inte var konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen. Hans interimistiska efterträdare som VD, Emmett Shear, medgrundare av streamingplattformen Twitch, sa att avskedandet inte berodde på någon oenighet om säkerheten. Microsoft, OpenAI:s största investerare, försökte återinsätta Altman, ett drag som stöddes av OpenAIs personal. På måndagen meddelade Microsoft att de har anställt Altman och hans nära kollega, före detta OpenAI-presidenten Greg Brockman, för att leda en ny avancerad AI-forskningsenhet.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 20 november

Apple använder artificiell intelligens och maskininlärning i sina produkter

Apple har under flera år använt maskininlärning i sina produkter, inklusive iOS och macOS. Företaget har inte särskilt framhävt ´artificiell intelligens´ eller AI, men har inte heller undvikit tekniken. Maskininlärning har blivit Apples samlingsnamn för dess AI-initiativ. Det används i en rad olika funktioner, inklusive tangentbordet på iPhone, Siri, händelseförslag och mycket mer. Maskininlärningssystemen på enheten gynnar slutanvändaren vad gäller datasekretess och säkerhet. Detta gör att Apple kan behålla viktig information på enheten istället för att lita på molnet.

Direktlänk Dela Yahoo Movies UK fördjupade 20 november

Två AI-aktier som kan boosta din portfölj

Artificiell intelligens (AI) är en snabbt växande industri och investerare letar efter AI-aktier som kan ge hög avkastning. Två aktier som kan vara värda att lägga till i en diversifierad portfölj är Taiwan Semiconductor och UiPath. Taiwan Semiconductor är världens största kontraktsbaserade halvledartillverkare. Trots att AI-chip inte utgör majoriteten av företagets intäkter just nu, så är det väl positionerat för att dra nytta av en ökning i efterfrågan. UiPath fokuserar på robotprocessautomation (RPA), men integrationen av AI med RPA-programvaran gör produkten mer kraftfull och flexibel. Detta kan leda till att RPA-marknaden ökar från 2,7 miljarder dollar 2022 till 66 miljarder dollar 2023.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 november

Teorier kring Sam Altmans plötsliga avsked som VD för OpenAI

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, avskedades nyligen på grund av att han inte var ´konsekvent ärlig i sin kommunikation´, vilket har lett till en rad spekulationer. Altman publicerade själv en bild där han bär en gästbricka från OpenAI, vilket antyder att han antingen rensar sitt skrivbord eller förhandlar om att återvända till sin tidigare position. Enligt uppgifter kan Altmans återkomst vara ett resultat av missnöjda investerare, inklusive Microsoft vars VD Satya Nadella uttryckt stöd för Altman. En intern memo från OpenAI avslöjar att Altmans avsked inte var relaterat till företagets finanser, säkerhet eller affärspraxis, utan snarare en kommunikationsbrytning mellan Altman och styrelsen.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 20 november

Överraskande avgång för VD på OpenAI, Sam Altman, förhandlingar om återkomst pågår

Sam Altman, VD för OpenAI, en av världens mest framstående artificiella intelligensföretag, avskedades plötsligt på fredagen. Detta orsakade stor uppståndelse i AI-världen och bland investerare. Nu rapporteras det att Altman förhandlar om att återvända till företaget. Under Altmans ledning har OpenAI blivit synonymt med artificiell intelligens. En konflikt med medgrundaren Ilya Sutskever verkar ha spelat en roll i Altmans avgång. Styrelsen har varit förtegen om orsakerna till hans avgång, men det har nämnts att Altman ´inte var konsekvent ärlig i sin kommunikation med styrelsen´.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 19 november

Nothing Chats app tas bort från Google Store på grund av säkerhetsproblem

Nothing Chats app, som tillåter Android-användare att utbyta meddelanden med iPhone-användare via iMessage, har tagits bort från Google Store. Nothing hävdade ursprungligen att detta gjordes på grund av upptäckten av flera buggar som behövde fixas. Emellertid tyder det på att den verkliga orsaken är säkerhetsproblem. Interaktionen mellan Android-messenger och iMessage sker via en tredje part, Sunbird, vars plattform visade sig ha säkerhetsbrister, inklusive brist på änd-till-änd-kryptering. Dessutom sker autentisering av användarens Apple ID-uppgifter över en okrypterad kanal.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 19 november

OpenAI överväger att återanställa Sam Altman som VD

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, diskuterar en överraskande återkomst för medgrundaren Sam Altman som VD, mindre än 36 timmar efter hans oväntade avsked som chockade Silicon Valley. Företagets strategichef Jason Kwon förmedlade till anställda att företaget är ´optimistiskt´ över att han kommer att återvända. Microsoft, OpenAI:s största backare, arbetar med investerare inklusive Thrive Capital och Tiger Global Management för att få tillbaka Altman. Investorer pressar också på för att OpenAI:s styrelse ska bytas ut efter deras överraskande beslut att avsätta Altman.

Direktlänk Dela The Telegraph fördjupade 19 november

Sam Altman diskuterar möjlig återkomst till OpenAI och överväger nytt AI-företag

Sam Altman, den nyligen avsatta VD:n för OpenAI, diskuterar en möjlig återkomst till företaget bakom ChatGPT-bot samtidigt som han överväger att starta ett nytt företag inom artificiell intelligens (AI). Efter att ha blivit sparkad av styrelsen diskuterar han med OpenAI-exekutiva om att förbättra företagets styrstruktur. Investerare i OpenAI, inklusive dess största backer Microsoft Corp, diskuterar skadekontroll, inklusive möjligheten att återinsätta Altman som VD. Känslorna var höga bland nuvarande och tidigare anställda efter Altmans avsked.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 19 november

Sam Altman kan återvända till OpenAI och starta nytt företag

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, kan göra en comeback efter att stora investerare pressat styrelsen att återkalla sitt beslut att avskeda honom. Altman planerar även att starta ett nytt företag, där tidigare OpenAI-presidenten Greg Brockman förväntas ansluta. Flera ledare från OpenAI har redan avgått och mer talang förväntas lämna företaget. Altman har tidigare diskuterat att bygga en ny AI-hårdvaruenhet med Jony Ive och Masayoshi Son, men har inte bekräftat några specifika planer.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 19 november

Sam Altman, tidigare VD för OpenAI, planerar att starta en ny verksamhet inom artificiell intelligens (AI), enligt rapporter. Det är ännu oklart vad det exakta syftet med verksamheten är, men det har framkommit att Altman har diskuterat sina bredare ambitioner inom AI-utveckling. Han har tydligen varit i samtal med halvledarexekutiver, inklusive chipdesignern Arm. Det har även rapporterats att Greg Brockman, tidigare medgrundare och president för OpenAI, sannolikt kommer att ansluta sig till projektet.

Investing.com fördjupade 19 november

Sam Altman lämnar sin roll som VD för OpenAI efter ´styrelsekupp´

Sam Altman har lämnat sin roll som VD för OpenAI efter en ´styrelsekupp´ på fredagen som skakade teknikindustrin. Vissa jämför hans avsked med när Steve Jobs sparkades från Apple, vilket visar hur betydande förändringen känns mitt i en AI-boom som har återupplivat Silicon Valley. Altman har haft mycket att göra med denna boom, orsakad av OpenAIs lansering av ChatGPT till allmänheten förra året. Sedan dess har han rest jorden runt och pratat med världsledare om löftena och farorna med artificiell intelligens. Vad som händer härnäst är osäkert. Enligt vissa rapporter kan Altman återvända till OpenAI, medan andra antyder att han redan planerar en ny startup.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 november

Sam Altman, ansiktet för AI-boomen, sparkas av OpenAI:s styrelse

Sam Altman, 38-årig frontfigur för AI-boomen, har blivit sparkad av OpenAI:s styrelse för att inte ha varit ´konsekvent uppriktig i sina kommunikationer´. Altman, som medgrundade OpenAI 2015 och tidigare drev den prestigefyllda techinkubatorn Y Combinator, har lett startupen när dess ChatGPT-bot blev populär. Till skillnad från andra teknikgrundare ägde Altman ingen egenkapitalsandel i OpenAI och utövade därför inte samma typ av kontroll som andra grundare, som Mark Zuckerberg, är kända för. Orsaken till den komplicerade skilsmässan mellan Altman/OpenAI är fortfarande oklar, men en tidig teori pekar på spänningar relaterade till OpenAI:s ursprung som icke vinstdrivande organisation och dess nuvarande status som ett av världens mäktigaste teknikföretag.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman tvingas avgå

Sam Altman, VD för OpenAI, har tvingats avgå på grund av interna spänningar. Fyra av OpenAIs sex styrelseledamöter, ledda av Ilya Sutskever, en av OpenAIs grundare och styrelsemedlem, röstade för att avsätta Altman. Sutskever hade uttryckt oro över att OpenAIs teknologi kunde vara farlig och att Altman inte ägnade tillräckligt med uppmärksamhet åt denna risk. Avskedandet av Altman har orsakat förvirring och kaos bland företagets anställda. Greg Brockman, en annan medgrundare och företagets president, avgick i protest. OpenAIs styrelse har inte gett någon specifik anledning till varför de tvingade ut Altman, förutom att han inte varit ärlig i sin kommunikation med dem.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 19 november

Sam Altman, före detta VD för OpenAI, planerar ny AI-satsning

Sam Altman, den nyligen avsatta VD:n för OpenAI, arbetar på ett nytt artificiell intelligens-projekt som han planerar att starta, enligt källor. Före detta OpenAI-presidenten Greg Brockman, som sa att han lämnade OpenAI på grund av Altmans avsked, förväntas ansluta sig till projektet. Vissa forskare på OpenAI, inklusive Szymon Sidor, har lämnat företaget på grund av VD-bytet, men det är oklart om Sidor och andra kommer att ansluta sig till Altmans nya projekt. Altman och Apples tidigare designchef Jony Ive har diskuterat att bygga en ny AI-hårdvaruenhet.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 18 november

Microsoft förvandlar sitt operativsystem till en app

Microsoft har avslöjat en ny app för både PC och Apple-enheter, vilket är deras operativsystem, Windows. Appen kan ge användare tillgång till kraftfulla upplevelser så länge de har en internetansluten enhet och en solid anslutning. Microsofts Xbox-division har i flera år nu haft som mål att göra spel tillgängliga för många spelare via Game Pass. Den nya appen är ännu inte allmänt tillgänglig, den är begränsad till företagskunder till en början, men den ger tillgång till en fullt utvecklad fjärr-PC, Windows 365 och mer. Det är ett steg mot något med bredare och mer tillgänglig attraktion.

Direktlänk Dela Trusted Reviews fördjupade 18 november

OpenAI-chefen avsatt, ledningen ifrågasätts

Sam Altman, VD för företaget bakom ChatGPT och ansiktet utåt för generativ AI, har tvingats lämna företaget. OpenAI:s styrelse tillkännagav beslutet på fredagen och sa att Altman inte hade varit ´konsekvent uppriktig i sin kommunikation´ med medlemmarna. Detta hindrade styrelsens förmåga att utöva sina skyldigheter och resulterade i att de förlorade förtroendet för hans förmåga att leda företaget. Greg Brockman, en annan av grundarna, lämnade företaget efter Altmans avsked och tre av OpenAI:s seniorforskare följde efter. Detta väcker frågor om styrelsens beslut och deras inverkan på säker användning av AI.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 18 november

Taiwan Semiconductor Manufacturing ser stark tillväxt tack vare Apple och Nvidia

Aktierna i Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) fick en stor ökning förra veckan efter att företaget rapporterade en betydande ökning av sin månatliga omsättning för oktober. Omsättningen för oktober uppgick till 243,2 miljarder taiwanesiska dollar ($7,7 miljarder), en ökning med 16% jämfört med föregående år. TSMC:s omsättning har minskat med 6% jämfört med föregående år under de första nio månaderna av 2023 till NT$1.54 biljoner ($49,7 miljarder). Apple, som står för 23% av TSMC:s intäkter, kan ha drivit försäljningsökningen. Dessutom rapporteras att Nvidia planerar att använda TSMC:s 3nm-process för sin nästa generations AI-processor 2024.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 18 november

Artificiell intelligens är ett snabbt växande område med nästan dagliga framsteg, men nyheten om att OpenAI får en ny VD kom som en överraskning. Sam Altman har avsatts från sin VD-stol vid OpenAI:s huvudkontor och kommer tillfälligt att ersättas av CTO Mira Murati. Det är oklart varför detta har skett, men tillkännagivandet har redan skickat chockvågor över hela blocket. I andra nyheter har det kommit en första antydan om WhatsApps AI-chattbot som är under utveckling. Det finns också färska rykten om att fler iPads kommer att adoptera OLED för sina skärmar.

The Indian Express fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas, Mira Murati blir tillfällig VD

Sam Altman, VD för OpenAI, avskedades på fredagen efter att styrelsen förlorat förtroendet för hans förmåga att leda företaget. Styrelsen konstaterade att han inte varit konsekvent uppriktig i sin kommunikation med styrelsen. Mira Murati, företagets tekniska chef, kommer att tjäna som tillfällig VD medan en sökning pågår för att identifiera en permanent efterträdare. Altman, som var en av företagets grundare, har sagt att han inte äger några aktier i OpenAI. Hans förmögenhet baseras på hans investeringar i andra teknikföretag. Microsoft, OpenAI:s största investerare, sa att dess partnerskap med företaget inte skulle påverkas av Altmans avgång.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman avgår oväntat

Sam Altman, VD och medgrundare till OpenAI, har oväntat avgått från företaget och dess styrelse. Detta oväntade avhopp har skickat chockvågor genom teknikindustrin. Företaget avslöjade i ett blogginlägg att OpenAI:s styrelse inte längre har förtroende för Altmans förmåga att leda organisationen. Nu kommer teknikchefen Mira Murati att kliva in som tillförordnad VD, och en sökning pågår för att hitta en permanent efterträdare. Greg Brockman, en annan medgrundare av OpenAI, kommer att kliva ner som ordförande för företagets styrelse men kommer att stanna kvar inom organisationen.

Direktlänk Dela Big News Network fördjupade 17 november

Teknikledare deltar i APEC-toppmöte, diskuterar AI och relationer mellan USA och Kina

Under Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) toppmötet i San Francisco deltog ledande teknikledare som Elon Musk och Apples VD Tim Cook i en middag med Kinas president Xi Jinping. Xi betonade sin vilja att vara en partner snarare än en konkurrent till USA. Teknikledare välkomnar en avspänning i relationerna mellan USA och Kina, i hopp om att det minskar risken för de miljarder dollar företag tjänar på kinesiska konsumenter och de kritiska leveranskedjorna över Stilla havet. Men en stor fråga kvarstår: kontroll över avancerad artificiell intelligens (AI) och tillgång till tekniken som krävs för att utveckla den. USA har sedan förra året alltmer begränsat vilka typer av avancerade datorchips amerikanska företag kan sälja till Kina, med hänvisning till att det är avgörande för nationell säkerhet. AI-boomen har gett extra tyngd till Bidens exportkontroller för chips.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 17 november

Byte från Siri till ChatGPT för mer tekniska behov

I den digitala assistentvärlden har Siri varit en bekant röst för många iPhone-användare. Men för en student inom finans och ekonomi med bakgrund inom programvaruteknik krävs mer mångsidighet och djup. Här kommer ChatGPT av OpenAI in - ett kraftfullt verktyg som erbjuder omfattande förståelse och svar, särskilt inom tekniska områden som Python och C#. Medan Siri fortfarande är en viktig del av iOS-ekosystemet, har användaren funnit att ChatGPT är en mer lämplig följeslagare för sina specialiserade behov. Apple´s iOS tillåter anpassning, vilket gör att användaren kan lägga till ChatGPT direkt på sin iPhones låsskärm och till och med integrera den med handlingsknappen på de senaste modellerna.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 17 november

AI förutspår möjlig prisklass för Apple-aktier vid början av 2024

Trots nyligen vinster har Apples aktiekurs varit volatil, särskilt sedan dess topp på $197 i juli. Fokus ligger nu på detta teknikjätte när det hanterar investerarors oro efter förra kvartalets vinst rapport. Trots negativa kvartalsrapporter visade Apple-aktien tecken på återhämtning när den passerade $190-gränsen den 16 november. Detta ledde till att AI-verktyget ChatGPT fick i uppdrag att föreslå en trolig prisklass för APPL-aktien i början av 2024. Google Bards motpart var mer exakt och erbjöd en optimistisk förutsägelse med en prisklass på $200 och $240.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 17 november

Microsoft planerar att introducera Windows Copilot till Windows 10

Microsoft har avslöjat sina planer på att introducera sin AI-drivna Windows Copilot chatbot-integration till Windows 10, trots att den ursprungligen marknadsfördes som en exklusiv funktion för Windows 11-användare. Copilot-funktionen kommer att rullas ut till Windows Insiders som en del av version 22H2 Home och Pro-utgåvorna av Windows 10. Dock är inte alla Windows 10-utgåvor berättigade till denna uppdatering. Microsoft förväntar sig att utrullningen av Copilot kommer att ske inom de närmaste månaderna.

Direktlänk Dela SlashGear fördjupade 16 november

Meta avslöjar AI-videogenereringsverktyg, Google antitrust-rättegång avslutas, Apple adopterar RCS, Amazon säljer Hyundai-bilar online

Meta har avslöjat två banbrytande AI-videogenereringsverktyg som ska revolutionera hur användare skapar och delar videoinnehåll på sociala nätverk. Det första verktyget, kallat ”AutoVideo”, använder AI för att automatiskt generera videoinnehåll från användaruppladdade bilder och klipp. Det andra verktyget, ”VoiceSync”, använder AI för att synkronisera ljud med videoklipp på ett sömlöst sätt. Dessa verktyg förväntas förändra hur människor kommunicerar och uttrycker sig online. USA har avslutat sin antitrustprocess mot Google, vilket avslutar en historisk rättegång som har fångat techgiganter och reglerares uppmärksamhet. Apple ska adoptera Rich Communication Services-meddelandestandarden, vilket förbättrar kompatibiliteten mellan iOS och Android-användare för en mer sömlös meddelandeupplevelse. Amazon planerar att sälja Hyundai-bilar online från 2024, vilket markerar en betydande förändring i hur konsumenter köper fordon.

Direktlänk Dela Ticker News fördjupade 16 november

AI-startup för väderprognoser, Rainbow Weather, säkrar 1,5 miljoner dollar i finansiering

AI-startup för väderprognoser, Rainbow Weather, har säkrat 1,5 miljoner dollar i finansiering från Kolos Ventures, Verras Capital, Melnichek Investments och Europeiska banken för återuppbyggnad och utveckling. Rainbow Weathers AI-system, som integrerar data från satelliter, meteorologiska stationer och användarinmatningar, levererar snabbare och mer exakta prognoser än traditionella metoder och presterar till och med bättre än Apples väderapp. Deras interna analys visar en betydande fördel över konkurrenterna. Deras mobila app, tillgänglig för iOS och Android, har över en halv miljon nedladdningar.

Direktlänk Dela Startup Hub AI fördjupade 16 november

AI-startup Humane lanserar AI Pin, en möjlig ersättare för smarttelefoner

AI-startupen Humane, grundad av två tidigare Apple-anställda, har nyligen visat upp sin första produkt, AI Pin. AI Pin är utformad för att ersätta smarttelefonen och låter användaren ´leva i nuet´. AI Pin kan förbeställas i USA från och med torsdag 16 november, för $699, med leverans som förväntas börja i mars 2024. Den kräver också en månadsprenumeration på $24. AI Pin har en unik blandning av funktionalitet och diskret design, och består av två komponenter - en fyrkantig enhet och ett magnetiskt batteripaket. Den använder en Snapdragon-processor och introducerar ett nytt gränssnitt som inkluderar röstkontroll, gestigenkänning, en kamera och en kompakt inbyggd projektor.

Direktlänk Dela CNBC TV18 fördjupade 16 november

Utmaningar och risker med snabb tillväxt av AI-applikationer

Nästan ett år har gått sedan ChatGPT dök upp och förändrade vårt sätt att arbeta. Det finns nu nästan 10 000 generativa AI-appar på marknaden, vilket har lämnat IT-avdelningar kämpande för att hålla jämna steg. Många av dessa appar uppfyller inte grundläggande säkerhetsstandarder och företag vet ofta inte var deras data kommer att lagras, hur det kommer att behållas, hur det kommer att säkras och hur det kommer att användas. Detta kan leda till överträdelser av regler som GDPR, HIPAA och PCI samt utsätta företagets hemligheter för cyberbrottslingar eller nationer. 74% av företagen har för närvarande ingen AI-policy på plats. Några företag, som Apple, har blockerat användningen av ChatGPT och GitHub Copilot. Men det finns också risker med att blockera AI-appar, inklusive förlust av produktivitet och innovation samt risken för ´skugg-AI´, där anställda ignorerar företagets policy. Det behövs en mellanväg där organisationer kan använda AI på ett säkert sätt. Detta innebär att ha en robust policy på plats som litar på de mest säkra och användbara AI-apparna, men som blockerar åtkomst till de som inte är det, åtminstone för team som hanterar den mest känsliga datan.

Direktlänk Dela BetaNews fördjupade 15 november

IT-säkerhet fortsätter att vara en central fråga inför 2024

Säkerhet inom IT och teknik fortsätter att vara en central fråga inför 2024. Enligt IT-säkerhetskonsult Åsa Schwarz blir programvaror som hackare använder allt mer sofistikerade och svårare att genomskåda, vilket kräver att användare är mer vaksamma än någonsin. Samtidigt ser säkerhetskonsulten Karl Emil Nikka ett växande problem med så kallade polymorfiska skadeprogram, som döljer sig för vanliga antivirusprogram genom att ständigt ändra sin kod. Dessutom har framväxten av AI-chattbotar skapat en risk att oavsiktligt dela personuppgifter och annan känslig information, både med företagen som driver AI-bottarna och med internet i stort.

Direktlänk Dela PC för Alla fördjupade 15 november

Google skickar 36% av Safari-annonsernas intäkter till Apple; Nepal förbjuder TikTok; YouTube begränsar AI-genererade videor

Enligt en expert som vittnar för Googles räkning skickar plattformen rapporterat 36% av annonsintäkterna den gör på Safari-webbläsaren till Apple. Åklagare har förklarat att affärerna mellan de båda teknikjättarna olagligt har begränsat konkurrensen. Google har också betalat över 26 miljarder USD till andra företag, inklusive Apple, Samsung och Mozilla, för att installeras som standard sökmotor. Nepal planerar att förbjuda TikTok, med hänvisning till negativa samhälleliga effekter för landet. YouTube begränsar användningen av AI-genererade videor på sin plattform. Skapare måste avslöja användning av AI-verktyg för att skapa realistiska videor.

Direktlänk Dela ExchangeWire fördjupade 15 november

OpenAI pausar nya registreringar för ChatGPT Plus på grund av ökad efterfrågan

OpenAI har tillfälligt stoppat nya registreringar för sin ChatGPT Plus-tjänst, ett beslut som återspeglar den ökande efterfrågan och intresset för AI-teknologi. Trots att detta kan verka som ett steg tillbaka, belyser det faktiskt de betydande framstegen och det offentliga intresset för AI. Företaget saktar ner för att hålla jämna steg med standarder. OpenAI avslöjade på sin första utvecklarkonferens framsteg som låter användare skapa anpassade AI-modeller, kallade GPTs, för specifika uppgifter. Detta gör det möjligt för även de utan kodningsfärdigheter att utveckla AI-verktyg för olika tillämpningar. Den kommande lanseringen av en GPT-butik av OpenAI, där användare både kan dela och tjäna pengar på sina anpassade AI-modeller, liknar Apples App Store. Denna modell kan demokratisera AI, göra det mer tillgängligt och främja en gemenskap av skapare och innovatörer. OpenAIs beslut att pausa nya ChatGPT Plus-prenumerationer är ett taktiskt drag för att säkerställa kvalitetstjänst mitt i växande efterfrågan.

Direktlänk Dela GizmoChina fördjupade 15 november

Airbnb förvärvar startupföretaget GamePlanner.AI

Airbnb meddelade på tisdagen att de har förvärvat startupföretaget GamePlanner.AI, ett 12 personer stort företag, för en hemlig summa. Detta kommer i en tid då artificiell intelligens (AI) snabbt adopteras och många företag utforskar dess användning. GamePlanner.AI grundades av Adam Cheyer, som också var en av grundarna till Apples röstassistent Siri. Startupföretaget kommer att lägga till Airbnbs befintliga uppsättning av AI-teknologier. Airbnb VD Brian Chesky sa i ett uttalande att ´AI kommer snabbt att förändra vår värld mer än någon annan teknologi under vår livstid.´

Direktlänk Dela Minutehack fördjupade 15 november

OpenAI pausar registreringar för ChatGPT Plus på grund av enorm efterfrågan

OpenAI har tillfälligt stoppat nya användarregistreringar för sin ChatGPT Plus-prenumerationstjänst, som avslöjades av VD Sam Altman. Detta sker som ett resultat av den överväldigande efterfrågan efter lanseringen av nya funktioner och förbättringar under företagets första utvecklarkonferens förra veckan. De senaste funktionerna låter användare skapa anpassade versioner av ChatGPT, kända som GPTs, för specifika uppgifter utan någon kodningskunskap. OpenAI planerar att lansera en butik där användare kan upptäcka och tjäna pengar på anpassade GPTs som andra har gjort, likt Apples App Store. Användare kan fortfarande få tillgång till den kostnadsfria versionen av ChatGPT som använder GPT-3.5-modellen.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 15 november

Bill Gates förutspår AI:s framtid

Artificiell intelligens (AI) är ett het ämne, och kommer fortsätta vara det fram till 2024. Efter Elon Musk har nu Bill Gates uttalat sig om ämnet, och förutspår att det kommer förändra allt. 2023 orsakade ChatGPT uppståndelse när det först förbjöds i Italien, men sedan nåddes en kompromiss. Google var först med att inkludera AI i Pixel 8, och det förväntas att Samsung och Apple kommer följa efter. Samsung planerar att lansera sin SamsungGalaxy S24 AI-telefon i januari, och Apple planerar att göra detsamma i september med iPhone 16.

Direktlänk Dela NewsNet Nebraska fördjupade 15 november

Före detta Apple-designers lanserar AI Pin

Ett företag vid namn Humane, startat av tidigare Apple-designers, kommer att lansera sin mycket omtalade ´AI Pin´ imorgon. AI Pin är en liten ´smart´ nål med en projektor som du fäster på din tröja. Den kan liknas vid en hybrid mellan en smartphone och en personlig assistent som Siri eller Alexa och styrs med rösten. Trots hype inom teknikvärlden är recensionssidan Ars Technica inte imponerad. Produkten kommer att kosta omkring 7 500 kronor.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 15 november

YouTubes nya AI-regler kommer inte att påverka podcasting mycket

YouTube har släppt nya regler för AI-genererat innehåll på sin plattform. Företaget skapar ett tvådelat system i hur det modererar sådant innehåll: en strikt uppsättning regler för musik och en lösare, nästan ogenomförbar standard för allt annat, inklusive podcasts. För skapare som gör podcasts med hjälp av AI och personer som kanske upptäcker en AI-genererad klon av deras röst på internet, finns det mycket små nya regler att följa. Dessa riktlinjer, som kommer att rullas ut nästa år, utfärdas i frånvaro av någon verklig rättslig ram för att hantera AI-genererat innehåll. Dessutom har en annan före detta värd för sena nattprogram fått ett podcast-avtal: Daniel Tosh.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 15 november

Airbnb förvärvar AI-startup Gameplanner.ai för att bli ´den ultimata resebyrån´

Airbnb har annonserat sitt första förvärv som ett börsnoterat företag - AI-startupen Gameplanner.ai. Detta kommer efter Airbnbs VD, Brian Chesky, uttalat att AI kommer att hjälpa Airbnb att bli ´den ultimata resebyrån´ och ´låsa upp möjligheter vi aldrig sett förut´. Gameplanner.ai:s grundare Adam Cheyer och hans 12-personers team kommer att bidra till att utveckla AI-drivna ´reseconcierger´ som lär sig användarnas preferenser över tid. Gameplanner.ai, grundat 2020, förvärvades av Airbnb för en summa som rapporterats vara strax under 200 miljoner dollar.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 14 november

Warren Buffetts investeringar i AI-aktier

Warren Buffett, ofta kallad ´Oraklet från Omaha´, kan ha snubblat över den hetaste investeringstrenden 2023. Bidragsgivaren Parkev Tatevosian belyser två artificiell intelligens (AI) aktier som Buffett äger i sin Berkshire Hathaway-portfölj. Aktiekurserna som används var eftermiddagskurserna den 12 november 2023. Videon publicerades den 14 november 2023. John Mackey, tidigare VD för Whole Foods Market, en Amazon-dotterbolag, är medlem i The Motley Fools styrelse. Parkev Tatevosian, CFA har positioner i Apple. The Motley Fool har positioner i och rekommenderar Amazon, Apple och Berkshire Hathaway.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 14 november

Humane lanserar AI Pin, en banbrytande ersättning till smartphones

Humane har officiellt lanserat sin innovativa AI Pin-enhet, i hopp om att positionera den som ett formidabelt alternativ till konventionella smartphones. Enheten, som demonstrerades av Humane-medgrundaren och före detta Apple-designern Imran Chaudhri, har realtidsöversättningskapacitet och utnyttjar användarens röstton. AI Pin, som kostar $699, består av två komponenter och har en magnetisk batteri för fästning på kläder eller olika ytor. Användare får ett specifikt telefonnummer när de köper AI Pin och kan för ytterligare $24 per månad få tillgång till dataöverföring via ett partnerskapsnätverk. Enheten kommer att finnas tillgänglig för köp i början av 2024.

Direktlänk Dela Al Bawaba fördjupade 14 november

AI: Årets stora teknikdebatt

2023 har varit ett stort år för artificiell intelligens (AI), med en AI-genererad bild av påven som lurade miljontals människor och AI-drivna chatbots som Google´s Bard och Microsoft´s Bing som imponerade med förbättrade förmågor. Teknikindustrins tungviktare, inklusive Elon Musk och Apple medgrundare Steve Wozniak, uppmanade till en paus i AI-utvecklingen för att överväga teknikens negativa konsekvenser. AI har även ökat intresset för investerare, vilket gjorde AI-aktier till det hetaste på Wall Street. Men AI har också varit kontroversiellt, med oro för att maskiner kan orsaka ekonomisk störning och socialt kaos.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 14 november

Företaget Humane har presenterat en AI Pin, en artificiell intelligensassistent som bärs på bröstet och kostar $700, plus en månadskostnad på $24. Responsen på enheten, som saknar skärm och appar, har varit mestadels negativ, med många som förutspår dess misslyckande. Trots detta menar vissa att den kan lära oss mycket om framtidens teknologi. AI Pin försöker införa omgivande datoranvändning i människors erfarenhet, med funktioner som en 13MP-kamera, GPS, mobilanslutning, accelerometer, ljussensor, mikrofon, högtalare, miniprojektor och magnetiskt batteripaket. Enligt Microsofts grundare Bill Gates kommer appar att dö ut inom de närmaste fem åren, vilket kan förklara varför AI Pin inte har några appar. Istället har den en AI-mjukvaruram, Ai Bus, som snabbt förstår vad användaren behöver.

Forbes Media fördjupade 14 november

Apple lanserar M3 MacBook Pro-serien med skrivbordsklassens prestanda

Apple har höjt ribban igen med lanseringen av M3 MacBook Pro-serien. Dessa bärbara datorer erbjuder skrivbordsklassens prestanda - både när de är inkopplade eller på batteri - med upp till 128 GB RAM, mer kraftfull 3D-grafikrendering och fantastiska 120Hz-skärmar med 1 600 nits ljusstyrka. I mina tester med högpresterande kreativa appar och AI-belastningar är dessa nya bärbara datorer ännu snabbare och mer responsiva än vad specifikationerna antyder. Det är anmärkningsvärt att de kommer så nära prestandan hos Mac Studio och Mac Pro - Apples mest kraftfulla skrivbord som kör M2 Ultra-chips. De som kommer att se störst nytta av uppgraderingen är de som kommer från Intel-baserade MacBook Pros och de som byter från Windows-maskiner till Macs.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 14 november

AI förväntas öka teknikaktier med nästan 30% nästa år

Artificiell intelligens (AI) har potential att omvandla stora delar av den amerikanska ekonomin, enligt Dan Ives, teknikanalytiker på Wedbush. Han förutser en ´tidvåg´ av utgifter för AI-applikationer som skulle kunna öka aktier i företag som Apple med nästan 30% under nästa år. Ives ser AI som den mest omvandlande teknologitrenden sedan internet startade 1995 och tror att många underskattar de 1 biljon dollar i AI-utgifter som kommer att ske under nästa decennium. Trots osäker makroekonomisk bakgrund har tekniksektorn lyckats leda den bredare marknaden högre i år.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 november

Microsofts Ignite-konferens förväntas påverka teknikindustrin; Exxon Mobil siktar på att bli ledande litiumproducent

Microsoft förväntas göra stora avtryck med sin årliga Ignite-konferens, som förväntas ha stor inverkan på teknikindustrin, särskilt inom AI. Analytiker från Piper Sandler förväntar sig positiv påverkan på flera teknikjättar, inklusive Oracle, Adobe och ServiceNow, som alla förväntas visa upp sina samarbeten med Microsoft på evenemanget. Wedbush Securities har identifierat en ny tjurmarknad i teknikaktier, med Apple som företagets toppval. Barclays nyliga besök i Asien har gett insikter i teknikförsörjningskedjan, med positiva implikationer för Nvidia. Exxon Mobil har tillkännagett ambitiösa planer på att bli en ledande litiumproducent.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 13 november

Tidigare Apple-chefer lanserar AI-drivet bärbar enhet

Ett startupföretag grundat av tidigare Apple-chefer har tagit första steget i utvecklingen av konsumentprodukter för artificiell intelligens. San Francisco-baserade Humane har lanserat Ai Pin, en bärbar enhet som fungerar som en mobil AI-assistent. Enheten bärs som en knappnål och användaren interagerar med den via röstkommandon och gester. Enheten kan projicera text och bilder via laser på användarens handflata. Humane har samarbetat med Microsoft, OpenAI, Qualcomm och T-Mobile för att leverera nästa era av personlig mobil databehandling, som kommer att drivas av AI. Enheten kostar $699 och kräver en trådlös prenumeration på $24 per månad. Humane börjar ta emot beställningar i USA på torsdag och enheterna börjar skickas i början av 2024. Ai Pin drivs av en Qualcomm Snapdragon-processor med en dedikerad Qualcomm AI Engine. Användare hanterar och får tillgång till sina data, inklusive foton, videor och anteckningar via Humane.center-webbplatsen. Enheten aktiveras endast vid användarens engagemang och använder inte ´väckningsord´, vilket säkerställer att den inte alltid lyssnar eller spelar in. En ´förtroendelampa´ indikerar när några sensorer är aktiva. Ai Pin kan agera som tolk för främmande språk och stödja näringsmål genom att identifiera mat med hjälp av datorvision. Humane kommer att erbjuda en AI-driven musikupplevelse genom ett partnerskap med Tidal, en enhet av Block.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 13 november

OpenAI introducerar GPT-appbutik för anpassade AI-applikationer

OpenAI, delvis ägt av Microsoft, introducerar en GPT-appbutik för anpassade AI-applikationer, inspirerad av Apple appbutik. Skapare av GPT:er kommer att ha möjlighet att tjäna pengar baserat på deras innehålls popularitet i de kommande månaderna. Microsofts VD Satya Nadella nyligen sa att mer än 18 000 organisationer använder Azure AI, en del av Microsofts molntjänster. OpenAI utvecklade sina teknologier med hjälp av en Microsoft-superdator och över 10 000 Nvidia-grafikprocessorer.

Direktlänk Dela MarketBeat fördjupade 13 november

Apple släpper iOS 17 och förbereder stora uppgraderingar till iOS 18

Apple har släppt sin nya operativsystemuppgradering, iOS 17, för allmänheten men arbetar redan med flera betydande uppgraderingar till iOS 18, som kommer att presenteras på nästa års Worldwide Developer Conference (WWDC) händelse. Apple Inc., baserat i Cupertino, Kalifornien, är världens största företag enligt marknadsvärde och den största teknikföretaget enligt 2022 års intäkter. iOS 18 kommer att ha förbättringar inom funktioner, design, säkerhet och prestanda. Apple satsar stort på generativ AI för att konkurrera med Google och OpenAI.

Direktlänk Dela Tech Ballad fördjupade 13 november

Microsofts Bing och OpenAI-partnerskap har inte lyckats öka marknadsandelen

Trots att Microsofts sökmotor Bing är Googles största konkurrent, har dess marknadsandel minskat under det senaste året, enligt StatCounter. Detta trots att Microsofts partnerskap med OpenAI skapade stor hype och till och med påverkade Googles aktiekurs. Microsoft har integrerat ChatGPT:s människolika chattbot i nästan alla sina produkter, men Bing har inte lyckats leverera på löftet om att spara tid för användarna genom att återanvända innehåll från webben. Dessutom har Microsoft Edge bara lyckats stjäla 1% av Googles Chrome webbläsarandel, vilket fortfarande är en droppe i havet med bara 5,5% marknadsandel.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 13 november

Installer No. 14: Nya verktyg för pengahantering, nya prylar från Valve och Humane

I den senaste upplagan av nyhetsbrevet Installer presenteras en rad nya verktyg för pengahantering, samt nya prylar från Valve och Humane. Nyhetsbrevet innehåller också en genomgång av skrivappar, nyheter från ChatGPT och mycket mer. Bland de presenterade produkterna finns Steam Deck OLED från Valve och Humane AI Pin. Dessutom kan användare nu skapa sin egen ChatGPT med valfri kunskap, karaktär och stil. Nyhetsbrevet innehåller även rekommendationer om vad läsarna bör läsa, se, lyssna på och utforska.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 12 november

AI-aktier stormar fram men ETF:er kan vara bästa satsningen

Artificiell intelligens (AI) har haft ett starkt år på aktiemarknaden, med stora företag som Nvidia och Microsoft som handlas nära sina högsta nivåer någonsin. Mindre AI-aktier som C3.ai, Upstart och Lemonade har också sett starka vinster, men handlas fortfarande långt under sina all-time highs. Investerare behöver dock inte gissa vilka enskilda aktier som kommer att lyckas, utan kan istället satsa på börsnoterade fonder (ETF:er) som erbjuder exponering mot AI-sektorn. Två AI-fokuserade ETF:er som utmärker sig är iShares Robotics and Artificial Intelligence ETF och Global X Artificial Intelligence and Technology ETF.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 november

AI dominerar investeringstemat för 2023: Meta Platforms och Qualcomm ses som attraktiva investeringar

Aktierna i sociala medier-giganten Meta Platforms har sett en meteorisk ökning på nästan 162% hittills under 2023. Meta Plattforms ´familj av appar´-affärssegment, som inkluderar sociala medier-appar som Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger och Threads, fortsätter att vara företagets kassako och generera en solid ström av annonsintäkter. Meta använder AI-teknik för att öka användarengagemang och monetarisering över sina sociala medier-appar. Företaget använder också AI och maskininlärningsverktyg, tillsammans kallade Meta Advantage, för att hjälpa småföretag att skapa effektiva annonser och möjliggöra för annonsörer att snabbt förstå konverteringspotentialen för dessa annonser. Meta förbereder sig nu för att fokusera på affärs-AI (utnyttjande av AI-förmågor i affärsmeddelanden) 2024. Företaget syftar till att minska arbetskostnaderna genom att inrätta affärs-AI-chattrobotar som kan hjälpa kunder med handel och supportaktiviteter. Mobilchipjätten Qualcomm rapporterade blandade resultat för fjärde kvartalet av räkenskapsåret 2023. Qualcomm har också fokuserat på att utveckla AI-fokuserade chips för smartphones och Windows 11-persondatorer (PC). Företaget gör stora framsteg på marknaden för generativ AI på enheter och har introducerat Snapdragon 8 Gen 3 Neural Processing Unit (NPU) och Snapdragon X Elite CPU för att köra stora språkmodeller (LLM) lokalt på smartphones och PC. Trots Qualcomms överdrivna beroende av Apple, kan den nyligen förnyade överenskommelsen mellan Qualcomm och Apple om att leverera Snapdragon 5G-processorer för smartphone-lanseringar 2024, 2025 och 2026 visa sig vara en solid positiv för Qualcomm.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 11 november

OpenAI håller sin första utvecklarkonferens och Ford stänger ner SaaS-app

OpenAI, AI-startupen som stöds av Microsoft, höll sin första utvecklarkonferens där de presenterade en rad nya produkter. Bland annat presenterades verktyg för att skapa anpassade GPTs (domänspecifika chatbots), nya text-till-tal-modeller, ett API för text-till-bild-modellen DALL-E 3 och en förbättrad version av OpenAIs flaggskeppsmodell, GPT-4, kallad GPT-4 Turbo. Ford har stängt ner VIIZR, ett SaaS-företag som tillsammans med Salesforce byggde en app för hantverkare. WeWork har officiellt ansökt om konkurs och Bumble har fått en ny VD. Dessutom har EV-startupen Arrival misslyckats spektakulärt.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 11 november

Före detta Apple-chefer lanserar AI-drivet bärbar enhet för $699

Före detta Apple-chefer har lanserat en ny AI-driven bärbar enhet som kallas AI Pin. Enheten, som säljs för $699, styrs till stor del av röstkommandon och kan svara på frågor, sammanfatta textmeddelanden, översätta språk och spela musik. Den har också en kamera som kan titta på saker och berätta om dem. En överraskande funktion är en liten laserdisplay som kan projicera på din hand och svarar på handrörelser. Trots att tekniken är imponerande, finns det tveksamheter kring hur användbar enheten faktiskt skulle vara i vardagen.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 11 november

Open AI lanserar ChatGPT Store, en plattform för försäljning av anpassade GPT-applikationer

Open AI har nyligen lanserat sin nya funktion för anpassade GPT-applikationer och kommer snart att tillåta försäljning av dessa i den nya ChatGPT Store. Den nya plattformen gör AI-appskapande tillgängligt för många, eftersom den bryter ner komplex kodning och teknisk kunskap. Den fungerar inte bara som ett verktyg för ekonomisk vinst, utan också som en katalysator för innovation och potentiella förändringar i den digitala universum. Plattformen är byggd på en intäktsdelningsmodell, vilket erbjuder en möjlighet för skapare att tjäna pengar på sina skräddarsydda GPT-applikationer.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 11 november

Veckans stora tekniknyheter: Samsung, Loki, AI-uppdateringar, Amazon Echo, Black Friday, Sony och Apple

Under veckan har det varit flera stora tekniknyheter. Samsung kan vara på väg att lansera en mer prisvärd vikbar telefon, enligt analytiker. Säsong 2 av Loki har avslutats och har fått starka reaktioner. AI-chattboten ChatGPT har fått sin största uppdatering hittills, vilket inkluderar möjligheten för användare att skapa egna chattbotar. Amazon Echo Show 8 har fått en ny och förbättrad version som imponerade på recensenterna. Råd om tidiga Black Friday-erbjudanden har delats ut. Sony har lanserat den snabbaste spegellösa kameran någonsin, Sony A9 III. Slutligen har de nya M3-drivna Macs fått starka recensioner.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 11 november

Humane lanserar Ai Pin, en bärbar AI-enhet

Humane, ett startup skapat av tidigare Apple-exekutiver, har presenterat sin första produkt: Ai Pin, en bärbar enhet som drivs av OpenAI. Ai Pin är en skärmfri enhet som kan fästas på användarens kläder och kan utföra olika uppgifter som websökning, objektigenkänning, fotografering och realtidöversättning. Ai Pin använder en laserbläcksdisplay för att projicera ett visuellt gränssnitt på användarens handflata, och kan styras med röst, beröring, gest eller kamera. Ai Pin kostar 699 dollar och kommer med ett komplett tillbehörskit.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 11 november

Humane lanserar AI Pin, en hårdvaruprodukt med AI-verktyg

Humane, ett AI-företag grundat av tidigare Apple-ingenjörer, har lanserat sin första hårdvaruprodukt, Humane AI Pin. Det är en liten, fyrkantig enhet som kan fästas på bärarens kläder och drivs av OpenAI:s GPT-4 och Microsofts AI-modeller. Enheten kan aktiveras via röst, beröring, gester eller lasertuschdisplayen och erbjuder olika AI-verktyg och funktioner. AI Pin:s huvudmål är att tillhandahålla användarna ett paket med AI-verktyg som drivs av Open AI och Microsoft. AI Pin kostar $699 och inkluderar en fyrkantig enhet och ett batteripaket som kan magnetiskt fästas på kläderna eller andra ytor. Förutom enhetskostnaden krävs en månadsavgift på $24 för en Humane-prenumeration. Företaget har meddelat att enheten kommer att börja levereras i början av 2024 och att förbeställningar börjar den 16 november.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 11 november

Den globala marknaden för autonoma AI och autonoma agenter förväntas växa till 64,69 miljarder dollar till 2030

Den globala marknaden för autonoma AI och autonoma agenter var värderad till 4,8 miljarder dollar 2023 och förväntas nå 64,69 miljarder dollar till 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 45% under prognosperioden 2023-2030. Dessa autonoma system används inom flera sektorer, inklusive bank, finansiella tjänster och försäkring (BFSI), där autonoma AI-system använder maskininlärningsalgoritmer för att analysera stora mängder finansiell data, identifiera mönster och autonomt fatta beslut om bedrägeriupptäckt, riskbedömning och investeringstaktik. De största leverantörerna på den globala marknaden för autonoma AI och autonoma agenter inkluderar Airbus, Alenspace, Astrocast, Eutelsat, Fleetspace Technologies, med flera.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 11 november

AI och ML revolutionerar hälsovårdsindustrin

Integrationen av artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) i hälsovården har lett till anmärkningsvärda framsteg inom patientvård, diagnos och behandling. Dessa teknologier har revolutionerat hälsovårdsindustrin, förbättrat noggrannheten, effektiviteten och den personliga vården. AI och ML har potential att transformera hur intressenter utvecklar, tillverkar, använder och utvärderar terapier. Pfizer utnyttjade AI och ML för att skapa de första vaccinerna för att bekämpa COVID-19-viruset. På Johns Hopkins University används ett AI-system för att snabbare upptäcka patienters risk för sepsis än genom traditionella metoder. Apple Watch kan redan övervaka en persons hjärtfrekvens, blodtryck och eventuella oregelbundna rytmer. Med större framsteg inom AI och ML kan klockan också tränas att meddela bärarna om de kommer att få ett hjärtattack och berätta för dem att kontakta deras läkare eller gå till akutmottagningen.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 10 november

AI-verktyg och deras inverkan på vitt skilda områden

AI-verktyg som ChatGPT kan vara till stor nytta för de flesta människor som inte är utmärkta skribenter. OpenAI introducerar GPT Store, som gör det möjligt för utvecklare att skapa anpassade GPT-baserade konversationella AI-modeller och sälja dem i en ny marknadsplats. Detta ska utöka tillgängligheten och den kommersiella användningen av AI. Apple fortsätter att utveckla generativa AI-teknologier, medan Twitter Premium Plus-prenumeranter snart kommer att ha tillgång till xAI:s nya AI-system, Grok. AWS introducerar Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) och Capacity Blocks för ML, en ny tjänst som gör det möjligt för kunder att hyra Nvidia GPU:er för AI-uppgifter. WeWork har ansökt om skydd mot konkurs, och 01 Advisors har säkrat 395 miljoner dollar för sin tredje fond. Microsoft uppdaterar sitt startprogram för att erbjuda utvalda startups gratis tillgång till avancerade Azure AI-superdatorresurser.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 10 november

Microsoft-aktien når nytt rekordhögt inför AI-konferens

Microsofts aktie nådde ett nytt rekordhögt på 368,09 dollar i fredags, inför företagets kommande presentation av de senaste framstegen inom artificiell intelligens (AI) på en konferens nästa vecka. Aktien har haft en stark period och steg nio dagar i rad innan den sjönk med 0,7% för att avsluta den ordinarie sessionen på 360,69 dollar i torsdags. Microsoft kommer att diskutera sina senaste AI-initiativ på onsdag i en keynote-presentation på sin Ignite-konferens i Seattle. Microsofts aktie finns på fyra IBD-aktielistor: IBD 50, Leaderboard, Big Cap 20 och Tech Leaders.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 10 november

Nvidia leder AI-boomen, avslöjar planer för att boosta generativ AI-utbildning

Nvidia (NVDA) fortsätter att leda AI-boomen tillsammans med andra teknikjättar som Microsoft (MSFT), Meta Platforms (META) och Amazon (AMZN). Nvidia har nyligen avslöjat planer på att boosta generativ AI-utbildning och påskynda antagandet av generativ AI inom telekomindustrin, värd 1,7 biljoner dollar. Nvidia och Amdocs (DOX) har också meddelat att de samarbetar för att optimera stora språkmodeller för att påskynda antagandet av generativa AI-applikationer och tjänster inom telekommunikations- och mediaindustrierna. Nvidia-aktien testar en köppunkt på 476,09 i en dubbelbotten.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 10 november

Microsoft blockerar tillfälligt anställdas tillgång till AI-chatten ChatGPT

Microsoft blockerade tillfälligt anställdas tillgång till ChatGPT, en AI-driven chatbot utvecklad av OpenAI och stödd av Microsoft, i ungefär en timme på torsdagen (9 november). Beslutet fattades av IT-avdelningen på grund av säkerhetsproblem. Restriktionen återkallades snabbt och tillgången till ChatGPT återställdes. Microsoft uppmuntrar anställda och kunder att använda Bing Chat Enterprise och ChatGPT Enterprise, företagsversioner som erbjuder större integritet och säkerhetsåtgärder än sina konsumentmotsvarigheter.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 10 november

Microsoft blockerar tillfälligt tillgång till ChatGPT på grund av säkerhetsproblem

Microsoft- anställda som försökte få tillgång till ChatGPT, AI-tekniken från OpenAI, blev tillfälligt omdirigerade till ett internt meddelande som sa att webbplatsen var blockerad. Blockeringen, som varade i över en timme, utfördes av Microsofts IT-avdelning på grund av säkerhetsproblem. Beslutet överraskade företagsledningen, som senare återställde tillgången. Incidenten belyser säkerhetsproblem med tjänster som har lett andra företag, som Apple, att begränsa användningen av ChatGPT och andra externa AI-verktyg för vissa anställda. JPMorgan Chase och Verizon har också blockerat intern tillgång till den virala chatboten.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupade 10 november

Tidigare Apple-anställda lanserar AI Pin, en bärbar chattbot

Imran Chaudhri och Bethany Bongiorno, tidigare anställda på Apple, har startat företaget Humane som fokuserar på artificiell intelligens. Nu har de lanserat sin första produkt, AI Pin. Det är en smart enhet med inbyggd kamera, som kan fästas på kläder. AI Pin kan bland annat svara på frågor, spela upp musik, ta bilder, översätta tal, skicka meddelanden och ringa röstsamtal. Enheten kan även använda handflatan som skärm med hjälp av en laser. AI Pin lanseras i USA den 16 november till ett pris av 699 dollar, plus ett obligatoriskt abonnemang hos T-Mobile för 24 dollar per månad.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 10 november

AI-startupen Humane lanserar AI-chattbot som kan bäras på kläder

AI-startupen Humane har meddelat att de lanserar sin AI Pin, en AI-chattbot som användare kan bära på sina kläder. AI Pin är utvecklad av OpenAI och drivs av molndatorkraft från Microsoft. Silicon Valley-startupen, grundad av före detta Apple-anställda som arbetade med att utveckla iPhone, säger att dess $699-enhet kan prata med användare, samt visa text och bilder på deras hand. Humane har fått in 241 miljoner dollar från investerare som OpenAI, Microsoft och andra. Den bärbara teknikindustrin var värd 99,5 miljarder dollar 2022 och förväntas nå 290,6 miljarder dollar 2030, enligt forskningsföretaget GlobalData.

Direktlänk Dela Verdict Media fördjupade 10 november

Personliga GPTs är här, F.T.C. ordförande Lina Khan om AI-konkurrens och kaos på Apefest

OpenAI har presenterat ett nytt sätt att bygga anpassade chattrobotar. I en podcast diskuterar Kevin några chattrobotar han har byggt, inklusive en anpassad ´Hard Fork´-bot och en bot som ger investeringsråd inspirerade av hans avlidna farfar. Dessutom diskuterar Lina Khan, ordförande för Federal Trade Commission, myndighetens tillvägagångssätt för att reglera AI och om taktikerna hon har använt för att reglera stora teknikföretag fungerar. Slutligen rapporterade mer än 20 personer brännande ögonsmärta efter en Bored Ape Yacht Club-fest i Hongkong.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 10 november

AI-företaget Humane lanserar sin första hårdvara, Humane AI Pin

Humane, ett AI-företag grundat av före detta Apple-ingenjörer Imran Chaudhri och Bethany Bongiorno, har lanserat sin första hårdvara, Humane AI Pin. Det är en liten, fyrkantig enhet som kan fästas på användarens kläder, med OpenAI:s GPT-4 och Microsofts AI-modeller som driver enhetens digitala assistent. AI Pin kostar $699 och inkluderar en fyrkantig enhet och ett batteripaket som kan fästas magnetiskt på kläder eller andra ytor. Utöver enhetskostnaden kostar en månadsprenumeration på Humane $24 och ger användaren ett telefonnummer och dataöverföring via T-Mobiles nätverk. Enligt Wired kommer enheten att börja skeppas i början av 2024 och förbeställningar startar den 16 november.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 10 november

Startupbolaget Humane lanserar AI pin, en chattbot i en liten bricka

Startupbolaget Humane, grundat av tidigare Apple-anställda, har lanserat AI pin, en liten enhet som kan fästas på kläder. AI pin består av två delar, en med bland annat en tryckkänslig yta, kamera, accelerometer, gyroskop, flygtidssensor, mikrofon, högtalare och en laserprojektor och den andra med ett batteri. AI pin är byggd med en ospecificerad Snapdragon-krets och har 32 GB lagring. Enheten kan användas för att tala med en chattbot, ringa samtal, skicka meddelanden, sammanfatta e-post och spela musik. Enheten har också en kamera och en laserprojektor för att projicera information i användarens handflata.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 10 november

Humane, grundat av före detta Apple-ingenjörer, lanserar sin första AI-produkt

Humane, ett artificiell intelligens (AI) företag grundat av före detta Apple-ingenjörer Imran Chaudhri och Bethany Bongiorno, har nyligen avtäckt sin första produkt - en AI-pin. ´Humane AI Pin´ är en liten, fyrkantig enhet som kan fästas på något klädesplagg. Enheten drivs av OpenAI:s GPT-4 stora språkmodell (LLM) och Microsofts AI-verktyg för att stödja pin:ens digitala assistent. Priset för Humane AI Pin är $699 (Rs. 58,289) och kommer med en primär liten fyrkantig enhet och ett batteripaket som kan magnetiskt fästas på dina kläder eller andra ytor. Enheten kommer att börja levereras till köpare i början av 2024 och förbeställningar kommer att börja den 16 november.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 10 november

S&P 500: bästa tidpunkten att köpa AI-aktier

S&P 500 har varit i rallyläge i år och har nu återgått till sin uppåtgående trend. Indexet steg nästan 6% under veckan som slutade den 3 november, vilket markerar dess bästa prestation för någon vecka hittills i år. Denna ökning har drivits av entusiasm kring potentialen för artificiell intelligens (AI). S&P 500 ligger nu bara 5% under sitt all-time high och många tror att det är redo att göra ett försök att nå rekordet. Två företag att hålla ögonen på är Apple och Amazon.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 november

Humane AI lanserar Ai Pin, en bärbar enhet för att ersätta smartphones

San Francisco-baserade AI-företaget Humane AI, grundat av tidigare Apple-designers Imran Chaudhri och Bethany Bongiorno, har lanserat sin skapelse, Ai Pin. Detta är en liten bärbar enhet som kommer i två delar och fästs magnetiskt på vilket klädesplagg som helst. Enheten har ingen skärm och användarna interagerar med den genom sin röst, handrörelser och en blå laserprojektor. Enligt tillverkarna är det en fristående enhet och mjukvaruplattform byggd från AI. Enheten kommer i tre färger - Eclipse, Lunar och Equinox och kostar 699 dollar (ca 58 212 kr) med en månadsprenumeration på 25 dollar (ca 2 082 kr).

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 10 november

Humane lanserar bärbar röststyrd enhet, Humane Pin

Startup-företaget Humane har lanserat Humane Pin, en röststyrd bärbar enhet som kan fästas på kläder med ett magnetiskt system. Enheten är utrustad med olika sensorer, inklusive kameror, mikrofoner och en högtalare. Den har ingen skärm, men har en indikatorlampa för att visa när mikrofonerna är aktiva och en laserprojektor för att snabbt visa information på användarens hand. För att använda Humane Pin måste man prenumerera på en Humane Subscription för $24 per månad. Förbeställningar för Humane Pin börjar den 16 november 2023, med de första leveranserna i början av 2024.

Direktlänk Dela The Saxon fördjupade 10 november

90% av internetinnehåll kan vara AI-genererat inom 3 år

Enligt en rapport från Europol kan 90 procent av allt innehåll på internet vara genererat av AI inom tre år. Martin Jönsson, redaktionell utvecklingschef på Bonnier News, diskuterade detta under en föreläsning i Gävle. Han jämförde introduktionen av chatroboten Chat GPT med internets födelse och lanseringen av iPhone. Nio stora företag, inklusive Amazon, Google, Facebook, Microsoft, IBM, Apple, Tencent, Baidu och Alibaba, står för 95 procent av investeringarna i AI. Jönsson påpekade att utvecklingen av AI innebär potentiella problem med upphovsrätt och spridning av felaktig information.

Direktlänk Dela Arbetarbladet fördjupade 10 november

Nvidia förbereder att lansera nya AI-chip för kinesiska marknaden

Nvidia (NVDA) aktie nådde en köppunkt på torsdagen i samband med rapporter om att chip-tillverkaren är på väg att tillkännage en ny serie AI-chip för kunder i Kina. De nya chippen är utformade för att följa de senaste exportrestriktionerna från den amerikanska regeringen. Nvidia aktie steg så högt som 482,30 men slutade dagen upp bara 0,8% till 469,50. Financial Times rapporterade att Nvidia kan tillkännage de nya datacenterchippen redan nästa vecka. De tre nya Nvidia-chippen för Kina kallas H20, L20 och L2, rapporterade FT. Nvidia har sänkt prestandan för processorerna för att uppfylla de senaste amerikanska restriktionerna. Wall Street-analytiker reagerade positivt på nyheten.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 10 november

Microsoft förbjuder tillfälligt anställda att använda OpenAI:s ChatGPT

Microsoft förbjöd tillfälligt sina anställda att använda OpenAI:s mest kända produkt, ChatGPT, på grund av säkerhets- och datafrågor. Microsoft, som har investerat miljarder dollar i OpenAI, har dock återupprättat tillgången till ChatGPT efter initiala rapporter om förbudet. Många stora företag har begränsat användningen av ChatGPT för att förhindra delning av konfidentiell information. Tidigare i veckan uppträdde Microsofts VD Satya Nadella tillsammans med OpenAI:s Sam Altman vid startup-företagets första utvecklarkonferens.

Direktlänk Dela NBC New York fördjupade 10 november

Samsung lanserar Galaxy AI med Gauss generativa AI-modell

Samsung har presenterat Galaxy AI, en uppsättning tjänster som syftar till att förbättra användarnas interaktion med sina telefoner och surfplattor, inklusive funktioner som realtidöversättning. Kraften bakom Galaxy AI är Samsungs Gauss generativa AI-modell, ett produkt på enheten som använder processorns kraft för att minska kostnaderna för användaren. Samsung har utvecklat undermodeller eller verktyg med Gauss, som Gauss Code för utvecklare, Gauss Language för textgenerering och Gauss Image för bildgenerering och redigering. Tillgängligheten för allmänheten och andra potentiella tillämpningar är fortfarande okända.

Direktlänk Dela Pocket-lint fördjupade 9 november

AI-drivna jobbsökningstjänster: löfte och fara

AI-drivna jobbsökningstjänster som LazyApply, Sonara och Massive har förenklat jobbsökandets monotona aspekter. LazyApply kan skicka ansökningar till flera plattformar med ett enda klick, medan Sonara tar en mer personlig strategi och skapar upp till 420 jobbansökningar per månad för en avgift på upp till 80 dollar. Trots att dessa verktyg kan strömlinjeforma ansökningsprocessen, kan de inte replikera kraften i mänskligt nätverkande och remisser, vilket fortfarande är de mest effektiva vägarna till anställning. Softwareingenjören Julian Josephs erfarenhet illustrerar detta - han skickade ut 5000 ansökningar med LazyApply och fick 20 intervjuer, men fick också intervjuer på Apple och Vita huset genom sina personliga kontakter.

Direktlänk Dela Finance Magnates fördjupade 9 november

Humane avslöjar ´AI Pin´, en AI-drivna bärbar enhet

Humane, ett startup företag byggt av tidigare Apple-anställda, inklusive grundarna Imran Chaudhri och Bethany Bongiorno, kommer att avslöja sin första konsumentprodukt, ´AI Pin´, imorgon. Enligt dokument som erhållits av The Verge kommer AI Pin att kosta 699 dollar och kräva en månatlig ´Humane-prenumeration´ på 24 dollar för att få tillgång till mobildata via T-Mobiles nätverk, molnlagring för bilder och videor, och obegränsade frågor till sin röstassistent som använder AI-modeller från Microsoft och OpenAI. AI Pin kan projicera samtal-ID vid inkommande samtal, sammanfatta dagens e-post och identifiera mat och dess näringsvärden.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 9 november

Samsung presenterar ´Galaxy AI´ och ´AI Live Translate Call´ för realtidsöversättning av samtal

Samsung har förhandsvisat vad företaget kallar ´en ny era av Galaxy AI´ i ett blogginlägg, och har detaljerat en kommande funktion som kommer att använda artificiell intelligens för att översätta telefonsamtal i realtid. Funktionen, som företaget kallar ´AI Live Translate Call´, kommer att byggas in i företagets ursprungliga telefonapp. Samsung säger att ´ljud- och textöversättningar kommer att visas i realtid när du talar´ och att översättningarna kommer att ske på enheten. Galaxy AI förväntas lanseras ´i början av nästa år´, troligen med Samsungs Galaxy S24-serie av smartphones.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 9 november

OpenAI presenterar nya verktyg för att bygga mer mångsidiga AI-drivna appar

OpenAI, ledd av VD Sam Altman, har presenterat nya verktyg för att bygga mer mångsidiga AI-drivna appar. Dessa inkluderar en ny anpassningsbar form av ChatGPT, känd som ´GPTs´, vilket innebär att man kan bygga en GPT för nästan vad som helst, utan behov av kodningsfärdigheter. Detta öppnar upp möjligheten att skapa AI-agenter för fler människor än bara utvecklare och kodare. Altman använde GPT Builder-verktyget för att skapa en GPT-chatbot kallad Startup Mentor som kan ge råd till startup-grundare. OpenAI planerar även att snart visa populära GPTs i en ´GPT-butik´.

Direktlänk Dela Fast Company fördjupade 8 november

Samsung introducerar generativ AI-modell Gauss som konkurrent till OpenAI

Samsung har presenterat sin storskaliga språkmodell (LLM), Samsung Gauss, som konkurrent till OpenAI:s modell. Samsung Gauss, som introducerades under Samsung AI Forum 2023, kommer att integreras i företagets smartphones, surfplattor och bärbara datorer. Efter att Samsung-utvecklare råkade läcka konfidentiell data genom att använda ChatGPT för att skriva kod, förbjöd Samsung användningen av ChatGPT på företagets enheter och började bygga sitt eget generativa AI-verktyg för internt bruk. Samsung Gauss kommer i tre specialiserade modeller: Samsung Gauss Language, Samsung Gauss Code och Samsung Gauss Image. Generativ AI förväntas revolutionera användarnas arbete och vardagsliv.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 8 november

Humane Inc:s AI Pin kan signalera en ny era inom konsumenthårdvara

Efter flera decennier på Apple hoppas Imran Chaudhri och Bethany Bongionro att kanalisera lite av sin före detta arbetsgivares magi. Medgrundarna till Humane Inc. har redan skapat en trovärdig imitation av en Jobsiansk trollformel när de förberedde sig för att lansera startupens första produkt: AI Pin. Humane´s lansering av sin AI Pin kan mycket väl signalera gryningen av en ny era inom konsumenthårdvara, med fokus på enheter inriktade på artificiell intelligens. Tidigare Apple designchef Jony Ive har rapporterat om hårdvaruplaner med Altman, medan Humane förblir den tidiga ledaren inom detta område, efter att ha samlat in 200 miljoner dollar från stora investerare som Tiger Global Management, SoftBank Group och Altman själv.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 8 november

Amazon utvecklar ny AI-modell ´Olympus´ för att konkurrera med OpenAI och Google

Amazon utvecklar en ny AI-modell vid namn ´Olympus´ för att konkurrera med OpenAI:s GPT-4 och Googles Bard. Olympus skulle användas i Amazons smarta högtalare Alexa och i företagets onlinebutik. Amazon har tidigare arbetat med en mindre modell kallad Titan, men projektet avbröts på grund av tekniska problem. Företaget utvecklar också en ´konversationell shoppingagent´, eller chatbot, kallad ´Project Nilo´. Amazon hoppas att dessa modeller kommer att förbättra kundupplevelsen och förbättra Alexas funktioner.

Direktlänk Dela El Español fördjupade 8 november

Apple kan dra stor fördel av AI:s framväxt, enligt Morgan Stanley

En ny rapport från Morgan Stanley antyder att Apple är väl positionerat att dra nytta av AI:s ökade inflytande i vardagslivet, trots företagets tystnad kring ämnet. Rapporten föreslår att AI redan är en integrerad del av Apples produkter, och att företaget kan bli en av de sex ´nyckelbeneficiärerna´ i ett ´katalysatorår för Edge AI´ så tidigt som 2024. Morgan Stanley tror att Apples unika data från över 2 miljarder enheter och 1,2 miljarder användare, företagets fokus på datasekretess och ledande hårdvara, mjukvara, kisel och tjänster kommer att göra det till en ´AI-aktiverare´.

Direktlänk Dela AppleInsider fördjupade 8 november

Microsofts aktie nådde rekordhögt tack vare OpenAI och förvärvet av Activision Blizzard

Microsofts aktie stängde på en rekordhög nivå på 360 dollar den 7 november. Detta tillskrivs framför allt OpenAI, som Microsoft har investerat 13 miljarder dollar i. OpenAI har bidragit till att förbättra Microsofts Azure molnplattform, förbättra Bing-sökmotorn och integrera det i Microsoft 365-programvaran. Trots att Amazon Web Services (AWS) fortfarande leder marknaden för molntjänster, har Azure en marknadsandel på 22% jämfört med AWS 32%. Microsoft har även nyligen förvärvat speljätten Activision Blizzard, vilket förändrar spelplanen för Microsofts Xbox-division. Dessutom har IRS beordrat Microsoft att betala 28,9 miljarder dollar i efterbetalda skatter, plus ränta och böter, för åren 2004 till 2013.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 8 november

Samsung introducerar ny generativ AI-modell, Samsung Gauss

Samsung Electronics presenterade på onsdagen en ny generativ AI-modell, vilket antyder att programvaran snart kommer till dess enheter. Den generativa AI:n har populariserats av Microsoft-stödda OpenAI och ChatGPT. Samsungs teknik, kallad Samsung Gauss, är designad för AI-applikationer på enheter. AI-systemet har flera funktioner, inklusive ett generativt språkmodell som kan hjälpa till att skriva e-post och översätta innehåll. Samsung Gauss används för närvarande för att öka medarbetarnas produktivitet men kommer att utökas till en mängd Samsung-produktapplikationer för att erbjuda en ny användarupplevelse i nära framtid.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 8 november

Amazon och Samsung intensifierar AI-tävlingen: Konsekvenser för Microsoft, Google och Apple

Konkurrensen för att släppa artificiella intelligensmodeller rör sig i en svindlande takt. Amazon och Samsung Electronics är de senaste företagen som hoppas utmana marknadsledarna Microsoft och Google.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 8 november

AI-marknaden förväntas växa till 2,7 biljoner dollar 2032, Vanguard ETF erbjuder exponering

Artificiell intelligens (AI) förväntas störa många industrier, som jordbruk, hälso- och sjukvård, informationsteknik, utbildning, spel och stadsutveckling. AI-marknaden förväntas växa från 129 miljarder dollar 2022 till 2,7 biljoner dollar 2032, enligt en rapport av marknadsforsknings- och analysföretaget Grand View Research. Vanguard Information Technology Index Fund, en börshandlad fond (ETF) med låga kostnader, erbjuder en effektiv väg att få exponering för denna tillväxttrend. Fonden innehåller stora positioner i flera av de ledande spelarna inom AI, som Apple, Microsoft, Nvidia, Adobe, Arista Networks, Marvell Technology och Palantir Technologies.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 8 november

Bröderna Sam driver framgångsrikt AI-företag

Bröderna Sam och Adam Sam, uppvuxna i Salem och tidigare studenter på S:ta Ragnhildsgymnasiet i Södertälje, driver nu det framgångsrika företaget Monok AB. Företaget säljer AI-genererad journalistik i nästan alla världsdelar. Brödernas framgångssaga började redan i tioårsåldern när deras pappa lovade dem en dator om de lärde sig programmeringsspråket Visual basic. De har tidigare blivit internationellt omskrivna för att ha byggt en AI som föregick Apples Siri och har även blivit prisade för de robotar de byggde under gymnasietiden.

Direktlänk Dela Borås Tidning fördjupade 8 november

Meta begränsar användningen av generativa AI-verktyg för att förhindra spridning av valdesinformation

Meta har tagit ett proaktivt steg för att förhindra spridningen av felaktig information kring val, och förbjuder nu politiska kampanjer och annonsörer i andra reglerade industrier att använda sina generativa AI-verktyg för annonser. Företaget klargjorde att annonsörer som driver kampanjer relaterade till krediter, bostäder, val, finansiella tjänster och mer måste avstå från att använda sina generativa AI-verktyg. Meta har också begränsat AI-genererat innehåll, som skapandet av fotorealistiska bilder av offentliga personer. Andra teknikföretag, som Alphabet’s Google, TikTok och Snapchat, har också vidtagit liknande åtgärder.

Direktlänk Dela The Tech Report fördjupade 8 november

Karriärmöjligheter inom artificiell intelligens i USA

Artificiell intelligens (AI) är ett av de snabbast växande och mest efterfrågade områdena i USA, med förväntade jobböppningar att växa med 33% fram till 2030. AI-karriärer erbjuder konkurrenskraftiga löner, spännande möjligheter att arbeta med banbrytande teknologier och chansen att göra en verklig inverkan på världen. Flera företag, inklusive NTT Data, State Street Corporation, Apple, Intel och Genentech, söker nu AI/ML-utvecklare, AI/ML-ingenjörer, maskininlärningsforskare och AI-forskare. Kvalifikationerna varierar, men inkluderar ofta expertis inom Python-bibliotek för maskininlärning, erfarenhet av maskininlärningsverktyg och ramverk, samt utbildning inom data science, statistik eller maskininlärning.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 7 november

Generativ AI transformerar försäljningsteam

Den första vågen av generativ AI börjar påverka företagsförsäljning och har redan haft en djupgående inverkan på hur försäljningsteam kommunicerar. Generativ AI kan hjälpa till att förbättra försäljningsteamens förmåga att tala, läsa och skriva. AI-verktyg kan behandla samtalstranskriptioner och identifiera fraser som fungerar och de som skadar. Gen AI kan också läsa och syntetisera skriftliga material för att spara tid och identifiera nyckelord och egenskaper som kan förbättra den föreslagna lösningen. Dessutom kan gen AI hjälpa till att skriva huvudförslaget och utvidga till mycket riktade, rollspecifika sammanfattningar för olika intressenter.

Direktlänk Dela Demand Gen Report fördjupade 7 november

En historisk överblick över utvecklingen av Artificiell Intelligens

Artificiell intelligens (AI) har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1950-talet när Alan Turing publicerade ´Computer Machinery and Intelligence´ och John McCarthy skapade LISP, det första programmeringsspråket för AI-forskning. Sedan dess har AI utvecklats dramatiskt, med betydande framsteg inom flera områden. IBM skapade Watson, ett fråge- och svarssystem som vann Jeopardy! mot två tidigare mästare. Amazon och Apple introducerade röststyrda virtuella assistenter, Alexa och Siri, som förändrade hur användare kan få tillgång till information. Google har varit en drivande kraft inom AI-forskning, särskilt genom utvecklingen av DeepMind. OpenAI har expanderat gränserna för naturligt språkbehandling (NLP) med sin GPT (Generative Pre-trained Transformer) serie. Intel och NVIDIA har spelat en avgörande roll genom att tillhandahålla hårdvaruinfrastrukturen som underbygger dessa framsteg. Framtiden för AI ligger i ansvarsfull AI, kundcentrerade AI-appar, och AI som interagerar med den fysiska världen.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 7 november

OpenAI lanserar butik för anpassade AI-bots

Artificiell intelligens är på väg att ha sin App Store-stund. OpenAI lanserar en butik för anpassade versioner av sin ChatGPT AI-bot tillverkad av tredje parter, följande spåret som Apple banade med smartphone-applikationer.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 7 november

Samsung planerar att integrera AI i Galaxy S24-serien, rykten om prenumerationsavgift

Samsung planerar att integrera artificiell intelligens (AI) som en kärnfunktion i sin kommande Galaxy S24-serie. Det har dock uppstått rykten om att Samsung kan kräva en prenumerationsavgift för tillgång till dessa AI-funktioner. Dessa spekulationer har väckt frågor om logiken bakom att ta betalt för AI-funktioner på enheten. Samsung har inte officiellt bekräftat något av dessa rykten, och lanseringen av Samsung Galaxy S24-serien förväntas i slutet av januari 2024.

Direktlänk Dela Tech Times fördjupade 7 november

OpenAI lanserar anpassad ChatGPT och GPT-butik

OpenAI lanserar anpassade versioner av ChatGPT som kan anpassas för olika användningsområden. Detta kommer att omvandla företagets AI-chattbot till en digital plattform, liknande Apples iOS. Företaget planerar att lansera en GPT-butik inom de kommande veckorna för att samla de bästa anpassade GPT-apparna och eventuellt dela intäkterna med de mest populära skaparna. OpenAI lanserade också sin senaste AI-modell, GPT-4 Turbo. ChatGPT har nu cirka 100 miljoner aktiva användare varje vecka, med över 92% av Fortune 500-företagen som använder den.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 7 november

Lagprofessor diskuterar president Bidens exekutiva order om AI

Tim Wu, lagprofessor vid Columbia och författare till ´The Curse of Bigness: Antitrust in the New Gilded Age´, diskuterar president Bidens nya exekutiva order om artificiell intelligens (AI). Wu påpekar att regeringens framgång i att reglera AI kommer att bero på dess förmåga att fokusera på konkreta problem som ´deep fakes´, snarare än att dras med i hypotetiska risker. Han påpekar att Bidens exekutiva order överträffar till och med européerna genom att överväga nästan alla potentiella risker man kan tänka sig, från vardagliga bedrägerier till utvecklingen av massförstörelsevapen. Wu varnar dock för att reglera spekulativa risker snarare än faktiska skador kan vara oklokt, eftersom det kan upprätta hinder för företag som är intresserade av att bryta in i en bransch och främja monopolisering.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 7 november

Warren Buffetts Berkshire Hathaway investerar i AI-företag

Warren Buffett har lett investeringsbolaget Berkshire Hathaway sedan 1965. Under denna period har företaget haft en genomsnittlig årlig avkastning på 19,8%, vilket är det dubbla av S&P 500 indexets avkastning under samma period. Buffetts investeringsstrategi är att köpa aktier i lönsamma företag med stadig tillväxt, särskilt om de regelbundet returnerar pengar till aktieägarna och har starka ledningsteam. Artificiell intelligens (AI) är en teknologi som sannolikt kommer att påverka företag inom många branscher. Nedan följer en lista över fem av de bästa AI-aktierna i Berkshire Hathaways portfölj på 342 miljarder dollar: Coca-Cola, Amazon, Snowflake, Bank of America och Apple.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 7 november

OpenAI släpper största uppdateringen hittills för ChatGPT

OpenAI har släppt sin mest betydande uppdatering hittills för ChatGPT vid sin första utvecklarkonferens. Företaget meddelade betydande uppdateringar för det stora språkmodellen, GPT-4 Turbo. Den senaste uppdateringen utökar GPT-4 med utökad kontext och en uppdaterad kunskapsdatabas. Två betydande tillägg kommer med GPT-4 Turbo - förmågan att förstå större kontext och tillgång till nyare information. Dessutom kan GPT-4 Turbo nu förstå och se mer data med ett 128K-kontextfönster. Företaget släpper två varianter av GPT-4, vardera med olika kontextfönster - 8K och 32K. För att göra det enklare för utvecklare att använda GPT-4 Turbo sänker OpenAI också plattformens pris. Dessutom kommer GPT-4 Turbo också att kunna ta text-till-tal-förfrågningar med DALL-E 3-integration.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 7 november

OpenAI presenterar GPT Store, en appbutik för artificiell intelligens

OpenAI höll sin första utvecklarkonferens i San Francisco, USA, där de presenterade två stora nyheter. Först, den nya GPT-4 Turbo och för det andra, en appbutik kallad GPT Store. Detta är ett nytt och viktigt steg i en strategi som påminner om teknikjätten Apple. Precis som Apple revolutionerade marknaden med sin App Store 2008, hoppas OpenAI göra detsamma med GPT Store. En av de stora fördelarna med GPT Store är att för att skapa dessa ´appar´ eller GPTs behöver man inte kunna programmera eller behärska området för artificiell intelligens.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 7 november

OpenAI håller sin första utvecklarkonferens, presenterar nya AI-verktyg

Mer än 900 programutvecklare och andra deltagare deltog på måndagen i den första utvecklarkonferensen för det artificiella intelligensföretaget bakom ChatGPT. OpenAI, som grundades som ett ideellt forskningsinstitut 2015, har blivit världsberömt för sitt chatbot. Konferensen i San Francisco kommer en vecka efter att president Joe Biden undertecknade en exekutiv order som kommer att sätta upp några av de första amerikanska skyddsräckena för AI-teknologi. Ordern kräver att AI-utvecklare, som sannolikt inkluderar OpenAI, dess finansiella backare Microsoft och konkurrenter som Google och Meta, delar information med regeringen om AI-system som byggs med ´höga prestandanivåer´ som kan utgöra allvarliga säkerhetsrisker. På måndagen avtäckte OpenAI en ny version som kallas GPT-4 Turbo som är ´mer kapabel´ och kan hämta information om världs- och kulturevenemang så sent som april 2023.

Direktlänk Dela Arkansas Democrat-Gazette fördjupade 7 november

Artificiell intelligens förändrar finansmarknaden

Artificiell intelligens (AI) är nu redo att bli en disruptiv teknik, precis som internet var på 2000-talet. AI i handel innebär att använda tekniker för artificiell intelligens för att förutsäga framtida marknadsrörelser och hjälpa till med handelsbeslut. En av de grundläggande teknikerna för artificiell intelligens är maskininlärning (ML) - de flesta AI-applikationer idag använder maskininlärning i kärnan. AI kan skanna internet och analysera nyhetsartiklar, sociala mediaflöden och andra källor för att bedöma marknadssentiment. Idag använder finansinstitut, hedgefonder och enskilda handlare realtidsanalys av marknadssentiment för att komplettera sina befintliga strategier och få en fördel.

Direktlänk Dela Daily Forex fördjupade 7 november

Microsofts AI integrerad i Word, Excel och PowerPoint

Microsoft har integrerat artificiell intelligens (AI) i sina program Word, Excel och PowerPoint. AI-integrationen i Microsoft 365 kallas Microsoft 365 Copilot och fungerar oberoende av prenumerationen som ger tillgång till alla applikationer. Microsoft 365 Copilot analyserar informationen i filer som öppnas med Word, Excel och PowerPoint för att låta användarna ställa frågor som om de talade med en verklig person. Den kan extrahera de mest betydelsefulla data och automatiskt skapa en komplett tabell eller till och med en PowerPoint-dia. Microsoft 365 Copilot är avsett att hjälpa företag bli mer produktiva genom att utföra tidskrävande uppgifter. Tjänsten kostar 30 dollar per månad och användare och är endast tillgänglig för E3, E5, Business Stardard och Business Premium kunder.

Direktlänk Dela SoftZone fördjupade 7 november

OpenAI:s anpassade GPT-appar och andra tekniknyheter

OpenAI:s anpassade GPT-appar gör ditt bud. Windows 11 får AI Copilot. Förväntningar från Samsung Unpacked 2023. Förutsägelser om Microsofts nästa Surface-produkter. Frågan om när iPhone Flip kommer ut. Elon Musk kontra Twitter Bots: Hur stort är problemet? Sju hemligheter om den fantastiska Spider-Man Robot. Ukrainas invasion: var man hittar korrekt information online i realtid. Garmin Epix Gen 2 Recension: En sportklocka för $900. Apple avslöjar iPhone 13 Pro och 13 Pro Max.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 7 november

Samsung planerar att använda AI som huvudförsäljningspunkt för Galaxy S24-serien

En ny rapport föreslår att Samsung kommer att marknadsföra AI som en viktig försäljningspunkt för sin Galaxy S24-serie. Samsung har satt ett mål att skicka ut 35 miljoner Galaxy S24-enheter 2024, vilket är 10 procent högre volym än S23-serien och högre än de tidigare S22- och S21-serierna. Det sydkoreanska företaget har också satt en produktionsvolym för sin Z Fold 6 och Z Flip 6-serie till 8,2 miljoner enheter. Rykten tyder på att Samsung kommer att integrera antingen OpenAI´s ChatGPT eller Google Bard i sina kommande flaggskepp.

Direktlänk Dela Samachar Central fördjupade 7 november

Teknikjättar tävlar om dominans inom generativ AI

Teknikjättar konkurrerar om att dominera marknaden för generativ artificiell intelligens (AI). Oberoende industrianalytiker Jack Gold menar att företag som inte har en AI-strategi inte kommer att överleva länge. De flesta teknikföretag har överträffat analytikernas förväntningar i sina företagsrapporter för juli-september kvartalet, men alla ögon var riktade mot planer för generativ AI. Microsoft, Google och Meta har tränat sina egna modeller. Företag specialiserade på molntjänster, ledda av Microsofts Azure, Amazon Web Services (AWS) och Google Cloud, börjar monetisera AI. Chipmakaren Nvidia har slagit stort genom att satsa på utvecklingen av grafikprocessorer (GPU:er), som nu är en avgörande pelare i den snabba utvecklingen av generativ AI. Amazon planerar att investera upp till $4 miljarder i Anthropic, en konkurrent till OpenAI, och insisterar på vikten av Bedrock, dess tjänst för att bygga generativa AI-applikationer. Analytiker förväntar sig stora saker från Apple med avseende på dess digitala assistent Siri.

Direktlänk Dela Hürriyet Daily News fördjupade 7 november

OpenAI håller sin första utvecklarkonferens med närmare 900 deltagare

Artificiell intelligens-företaget OpenAI höll sin första utvecklarkonferens i San Francisco, med cirka 900 mjukvaruutvecklare och andra deltagare. OpenAI, som grundades 2015 som ett ideellt forskningsinstitut, blev världskänt för mindre än ett år sedan med lanseringen av en chatbot. Konferensen kommer en vecka efter att USA:s president Joe Biden undertecknade en exekutiv order som kommer att sätta vissa av de första amerikanska riktlinjerna för AI-teknik. OpenAI visade upp några av de kommersiella fördelarna med sina verktyg, inklusive ChatGPT, GPT-4 och bildgeneratorn DALL-E. Företaget står inför ökad konkurrens från andra utvecklare, inklusive Bard från Google och Claude från Anthropic.

Direktlänk Dela NBC Bay Area fördjupade 7 november

OpenAI lanserar GPT Store och nytt AI-verktyg

OpenAI, skaparen av ChatGPT, planerar att lansera en ny butik med verktyg kallade GPTs, liknande Apple´s iOS App Store. Dessa verktyg kan anpassas för specifika applikationer, till exempel barnundervisning, webbplatsdesign, restaurangbokningar eller resekonsultationer. OpenAI kommer också att lansera en ny AI-modell, GPT-4 Turbo, som är utformad för utvecklare. Verktyget kan undersöka upp till 300 sidor text med en uppmaning och kostar 50% av priset på sin föregångare. OpenAI söker aktivt investeringar och kan ha en värdering på upp till $90 miljarder.

Direktlänk Dela Channel News fördjupade 7 november

OpenAI lanserar GPTs för att låta användare skapa egna AI-system och GPT Store för distribution och monetarisering

OpenAI har lanserat GPTs, ett sätt för vem som helst att bygga sin egen version av det populära konversationella AI-systemet ChatGPT. Användare kan snart publicera sina egna GPTs på en marknadsplats som kallas GPT Store och potentiellt tjäna pengar. GPTs kan skapas utan kodningserfarenhet och kan vara så enkla eller komplexa som användaren önskar. OpenAI planerar också att lansera GPT Store senare denna månad, där GPTs blir sökbara och kan klättra på topplistor. OpenAI kommer att betala skapare som skapar de mest använda och användbara GPTs med en del av deras intäkter.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 7 november

OpenAI, skaparen av ChatGPT och andra AI-modeller, höll sin första utvecklarkonferens i San Francisco där de presenterade en ny grundläggande modell, mer överkomliga priser, anpassningsbara lågkodmodeller kallade GPTs och en butik för att distribuera dem. Microsofts VD Satya Nadella, vars företag har investerat miljarder i OpenAI, var en speciell gäst. Han pratade om hur Microsofts molnplattform, Azure, har förändrats i ljuset av de modeller som OpenAI har byggt. OpenAI introducerade sin applikationsprogrammeringsgränssnitt (API) 2020 och hävdar nu att över två miljoner utvecklare använder specifikationen för att integrera modeller som GPT-4, GPT-3.5, DALL·E och Whisper i sina egna applikationer. Den nya modellen kallas GPT-4 Turbo, efterföljaren till GPT-4 som debuterade i mars och släpptes offentligt i juli. Den kan acceptera omfattande prompts - upp till 128 000 tokens eller cirka 300 sidor text - och mer modesta budgetar - den är prissatt 3x mindre för inmatningstokens och 2x billigare för utmatningstokens. GPT-4 Turbo har också mer aktuell kunskap om världen, åtminstone fram till april 2023, sa han. Altman lovade att mer ansträngning kommer att göras för att hålla GPT-4 Turbo aktuell - dess föregångare var medveten om aktuella händelser endast fram till september 2021 och utvecklare fann det något frustrerande. ´Vi kommer att försöka att aldrig låta det bli så föråldrat igen´, sa Altman. Den uppdaterade modellen är också bättre på funktionsanrop - den kan hantera prompts som begär flera uppgifter (t.ex. ´öppna podbaydörrarna sedan be om ursäkt och stäng av dig själv´) - och den är mer benägen att returnera rätt funktionsparametrar för sådana förfrågningar. Dessutom har API:et nu en parameter för att säkerställa att modellerna returnerar korrekt formaterade JSON-data. Och det finns en fröparameter som möjliggör reproducerbara utdata från modellen. Inom några veckor planerar OpenAI att stödja en funktion för att returnera loggsannolikheterna för de mest troliga utmatningstoken från GPT-4 Turbo och GPT-3.5 Turbo (också uppdaterad), vilket kan vara användbart för autokompletteringsapplikationer. GPT-4 Turbo kan också acceptera bilder som inmatning till Chat Completions API, och Images API kan generera visuell utmatning via DALL·E 3, och det finns ett nytt text-till-tal-API för att generera mänskligt klingande tal från textinmatning inblandat också. OpenAI introducerade ett nytt API kallat Assistants API, som är avsett att göra det lättare att bygga AI-assistenter. ´Assistants API inkluderar beständiga trådar, så de behöver inte räkna ut hur man hanterar ett långt konversationsträd, inbyggd återhämtning, kodtolk, en fungerande Python-tolk och sandlådemiljö, [och förbättrad funktionsanrop]´, förklarade Altman. Företaget demonstrerade också anpassningsbara, delbara AI-modeller kallade GPTs (som, om någon frågar, står för generative pre-trained transformer). ´GPTs är skräddarsydda versioner av ChatGPT för ett specifikt ändamål´, sa Altman. ´Du kan bygga en GPT, en anpassad version av ChatGPT, för nästan vad som helst. Lägg till instruktioner, utökad kunskap och åtgärder, och sedan kan du publicera den för andra att använda. Och eftersom de kombinerar instruktioner, utökad kunskap och åtgärder, kan de vara mer hjälpsamma för dig.´ GPTs, tillgängliga för ChatGPT Plus och Enterprise-användare, kan skapas utan kodning, via konversationell interaktion. För att demonstrera skapade Altman en på scenen för att ge grundare och utvecklare råd när de startar nya projekt. Värdet av det rådet testades dock inte. Senare denna månad planerar OpenAI att lansera GPT Store. Företaget avser att marknadsföra vissa GPTs som visar sig vara populära och kommer att erbjuda intäktsdelning baserat på användning. ´Intäktsdelning är viktigt för oss´, sa Altman. ´Vi kommer att betala människor som bygger de mest användbara och mest använda GPTs en del av vår omsättning.´ Altman lovade att ge ytterligare information inom kort; en talesman för företaget sparkade också ner på vägen när han frågade hur programmet kommer att fungera. Utan de specifika kontraktvillkoren är det för tidigt att säga hur OpenAIs arrangemang med utvecklare kommer att jämföras med det 15-30-procentiga system som Apple och Google tillämpar i sina respektive appbutiker. OpenAI sa också att det kommer att göra anpassade modeller för företag som har råd med det. ´Med anpassade modeller kommer våra forskare att arbeta nära ett företag för att hjälpa dem att göra en bra anpassad modell, speciellt för dem och deras användningsfall, med hjälp av våra verktyg´, sa Altman. ´Detta inkluderar att ändra varje steg i modellträningsprocessen, göra ytterligare domänspecifik förträning eller en anpassad eller efterträningsprocess, skräddarsydd för en specifik domän, och vad annars. Vi kommer inte att kunna göra det här med många företag för att börja. Det kommer att kräva mycket arbete och i förväntningarnas intresse kommer det åtminstone initialt inte att vara billigt.´

The Register fördjupade 6 november

OpenAI tillåter användare att skapa anpassade versioner av ChatGPT

OpenAI tillåter nu användare att bygga anpassade versioner av sin ChatGPT för att utföra specifika personliga och professionella uppgifter. Med det nya alternativet kommer användare att kunna skapa sina egna specialiserade versioner av ChatGPT, som kan hjälpa till att undervisa ett barn i matematik eller förklara reglerna för ett brädspel. Ingen kodning krävs, sa företaget. OpenAI planerar också att introducera en butik senare denna månad där användare kan hitta skräddarsydda GPTs från andra användare och tjäna pengar på sina egna, mycket som de kanske gör med appar i Apple Inc: s App Store.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 6 november

Google Pixel 8 hjälper företagets smartphone-division att nå nya höjder

Googles Pixel 8 kanske inte är marknadens lysande stjärna, men dess lansering förra månaden hjälpte företagets smartphone-division att nå nya höjder, med över 40 miljoner enheter som skickats sedan Pixel först lanserades 2016. De Alphabet-märkta telefonerna har förbättrats med varje utgåva och denna modell är fullpackad med nya funktioner. Telefonerna konkurrerar med Apples iPhone-modeller och Samsungs Galaxy-serie. Google satsar på att en högkvalitativ kamera, generativ AI och utökad mjukvarustöd kommer att låta Pixel 8 och Pixel 8 Pro få marknadsgrepp.

Direktlänk Dela Fort Bend Herald fördjupade 6 november

OpenAI håller sin första utvecklarkonferens och står inför ökande konkurrens

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, höll sin första utvecklarkonferens, vilket markerar en betydande milstolpe för företaget. Grundat 2015 som en ideell forskningsinstitut, har OpenAI snabbt blivit känt för sin chatbot och väckt diskussioner om AI:s framtid. Företaget står inför ökande konkurrens från både etablerade spelare och framväxande startups. Nyckelpunkter inkluderar OpenAI:s omvandling från en ideell forskningsinstitut till en global sensation, president Joe Bidens senaste exekutiva order om AI-teknik, den ekonomiska potentialen för generativa AI-verktyg och OpenAI:s senaste framsteg inom språkmodeller och bildanalys.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 6 november

AI-genererade Johnny Cash-covers skapar ingen upprördhet

När den Texasbaserade copywritern Dustin Ballard släppte en cover på Aqua´s hit ´Barbie Girl´ i somras med hjälp av en AI-genererad version av Johnny Cashs röst, blev han överraskad av reaktionerna. Ballard, som är känd för att skapa udda musikmixar, förväntade sig mer kritik. Trots detta var responsen på hans AI Johnny Cash som sjöng Taylor Swifts ´Blank Space´ återigen överväldigande positiv. Ballard har använt AI för att skapa sina största hits sedan 2020. Användningen av AI för att efterlikna musikartisternas röster har dock skapat kontrovers, med Universal Music Group som lyckades få Spotify och Apple att dra tillbaka ´Heart on My Sleeve´, ett spår skapat av en anonym producent som använde AI för att efterlikna Drakes röst.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 6 november

ChatGPT och Google Bard listar historiens bästa mobiltelefoner

De två ledande chatbotarna, ChatGPT från OpenAI och Google Bard, har tillfrågats om de fem bästa mobiltelefonerna genom tiderna. OpenAI:s system var mer försiktigt än Google Bard och betonade att det är en subjektiv fråga. ChatGPT:s lista inkluderade Nokia 3310, original-iPhone, Motorola Razr V3, BlackBerry 6210 och Samsung Galaxy S3. Google Bard listade Nokia 1100, iPhone 1, Nokia 3310, Motorola Razr V3 och Samsung Galaxy S2 som de bästa telefonerna. Båda botarna betonade att valet av bästa telefon kan variera beroende på individuella preferenser och branschkontext.

Direktlänk Dela Puntobiz.com.ar fördjupade 6 november

Googles AI-chatbot Bard stöder DOJ:s antitrustfall mot företaget

Googles AI-chatbot Bard har stött USA:s justitiedepartement (DOJ) genom att hävda att de har en stark antitrustsak mot sökjätten. DOJ anklagar Google för att olagligt ha utnyttjat sin monopolställning för att behålla dominansen på sökmarknaden. Bard, som är utbildad med stora mängder internetdata, instämmer i DOJ:s argument. Google har dock avfärdat Bards åsikter och kallat chatboten för ett “experiment”. Detta markerar en vändpunkt i Googles historiska antitruststrid.

Direktlänk Dela Crema fördjupade 6 november

OpenAI håller sin första utvecklarkonferens

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, har bjudit in hundratals mjukvaruutvecklare till sin första utvecklarkonferens. OpenAI, som grundades 2015, blev världsberömt för ett år sedan med lanseringen av en chatbot som väckt både entusiasm och rädsla. Konferensen kommer en vecka efter att president Joe Biden undertecknade en exekutiv order som kommer att sätta några av de första amerikanska riktlinjerna för AI-teknologi. OpenAI står också inför konkurrens från utvecklare av så kallade öppna källkodsmodeller som offentligt släpper sin kod och andra aspekter av systemet gratis. OpenAI:s senaste konkurrent är Grok, som Tesla-VD Elon Musk avtäckte under helgen.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 6 november

OpenAI förbereder sig för att avslöja stora uppdateringar på sin första utvecklardag

OpenAI, företaget bakom chattboten ChatGPT, förbereder sig för sin första utvecklardag i San Francisco. Evenemanget har skapat stor förväntan bland utvecklare, med jämförelser till lanseringen av iPhone och App Store. Förväntade uppdateringar inkluderar personligt anpassade chattbots och en uppgradering av ChatGPT. Rapporter föreslår också billigare versioner av företagets stora språkmodeller för utvecklare. OpenAI:s VD Sam Altman har hypat evenemanget och beskrivit det som ´riktig julaftonsenergi´.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 6 november

OpenAI håller sin första utvecklarkonferens

Artificiell intelligens-företaget bakom ChatGPT har bjudit in hundratals mjukvaruutvecklare till sin första utvecklarkonferens i San Francisco. Detta följer en Silicon Valley-tradition för teknikvisningar som Apple hjälpte till att pionjära för decennier sedan. Men vägen till OpenAI:s debut DevDay har varit ovanlig. Grundades som ett ideellt forskningsinstitut 2015, kastades det till världsomspännande berömmelse för knappt ett år sedan med lanseringen av en chatbot som har väckt upphetsning, rädsla och ett tryck för internationella säkerhetsåtgärder för att styra AI:s snabba framsteg.

Direktlänk Dela WTVA News fördjupade 6 november

Programmeraren Julian Joseph använde LazyApply, en AI-driven tjänst som automatiskt ansöker till tusentals jobb, för att effektivisera sin jobbsökning. Efter att ha betalat 250 dollar för en obegränsad livstidsplan och installerat LazyApplys Chrome-tillägg, ansökte botten å hans vägnar till nästan 1 000 jobb över en natt. Även om verktyget inte var perfekt och ibland gissade svaren på frågor på vissa ansökningar, ansåg Joseph att det var värt investeringen med tanke på den tid Job GPT sparade. LazyApply har flera konkurrenter, inklusive Sonara och Massive, som också automatiserar jobbansökningar.

Wired fördjupade 6 november

Meta Platforms kan bli nästa medlem i 1 biljon dollar-klubben

Få företag tillhör den exklusiva klubben med marknadsvärden över 1 biljon dollar. De nuvarande medlemmarna är Apple, Microsoft, Alphabet och Nvidia. Ett AI-företag som kan vara nästa att nå denna milstolpe är Meta Platforms, som ligger före Tesla med ett marknadsvärde på cirka 800 miljoner dollar. Meta kan nå 1 biljon dollar genom att öka monetariseringen av Reels, se till att företagets AI-initiativ ger avkastning och utnyttja sin stora möjlighet inom företagsmeddelanden. Meta är också engagerade i att utveckla metaverse, trots vissa investerares oro.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 6 november

Teknikjättar investerar i generativ AI

Google, världsledande inom onlineannonsering, är ett av flera teknikföretag som investerar i generativ AI. Företagets moderbolag, Alphabet, såg sin vinst hoppa 42 procent till nästan 20 miljarder dollar under tredje kvartalet. Aktier i Alphabet sjönk dock mer än 10 procent eftersom Google Cloud, trots expansion, sågs som en besvikelse. Generativ AI, som populariserades av OpenAI:s chattbot ChatGPT, anses av många vara en lika stor förändring som internetålderns början. Företag specialiserade på molntjänster, ledda av Microsofts Azure, Amazon Web Services (AWS) och Google Cloud, börjar nu tjäna pengar på AI, trots att kostnaderna fortfarande är höga.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 6 november

Apple har haft framgång med att omvandla sina kunder till sin egen silikonteknik, vilket har lett till betydande förbättringar i hastighet och effektivitet för företagets M-serie Macs. Men nu kan Windows-bärbara datorer vara redo för en revolution tack vare förbättringar inom chipsteknik, nya spännande formfaktorer och Microsofts fördjupade engagemang för AI. Qualcomm utvecklar nu Snapdragon X Elite-plattformen, som de hävdar överträffar Apples chip. Nvidia och AMD överväger också att skapa egna Arm-baserade chip. Microsoft har dessutom gjort betydande framsteg inom AI och utvecklar nya formfaktorer för sina bärbara datorer.

Inverse fördjupade 6 november

Global marknadsrapport om artificiell intelligens och maskininlärning

En global marknadsrapport om artificiell intelligens (AI) och maskininlärning har släppts av Global Market Vision. Rapporten ger en analys av marknadsrisker, möjligheter och beslutsfattande stöd. Den innehåller statistik om ledande aktörer på marknaden för AI och maskininlärning och information om marknadstrender, tillväxtdrivare, teknologier och förändringar i investeringsstrukturen. Rapporten förutspår att företag som AIBrain, Amazon, Anki, CloudMinds, Deepmind, Google, Facebook, IBM, Iris AI, Apple, Luminoso och Qualcomm kommer att bidra till marknadstillväxten. Rapporten uppdateras med effekterna av COVID-19-pandemin.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 6 november

Elon Musk lanserar AI-chatboten Grok

Elon Musk presenterade en AI-chatbot kallad Grok under helgen. Den nya produkten från hans AI-startup, xAI, är ´modellerad efter Liftarens guide till galaxen´ och ´är utformad för att svara på frågor med lite vits och har en rebellisk sträcka, så använd inte den om du hatar humor´, sa företaget i ett blogginlägg som annonserade lanseringen på lördag kväll. Grok kommer också att svara på kryddiga frågor som de flesta andra AI-system avvisar. Grok kommer att vara tillgänglig för X Premium-användare som betalar en prenumerationsavgift på $16 i månaden.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 6 november

Googles Android: Från en liten mjukvarufirma till världens mest populära mobila operativsystem

Google köpte Android, ett litet mjukvaruföretag i Kalifornien, för att konkurrera med Apple och deras iPhone. Genom att göra Android till ett öppen källkodsprojekt, kunde alla företag använda och skapa enheter runt det, vilket resulterade i en global marknad för mobiltelefoner delad mellan Apple och Android-konkurrenter, som Samsung. Googles satsning på att öppna källkoden för Android har lönat sig; deras inköp på 50 miljoner dollar 2005 ledde till intäkter på 47,9 miljarder dollar i Play Store-appar 2022 enligt Statista. Android är nu världens mest populära mobila operativsystem med 3,3 miljarder användare globalt, cirka 41% av världsbefolkningen.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 5 november

Installer No. 13: AI-verktyg, budgethantering och den nya MacBook Pro

Installer No. 13, en veckovis nyhetsbrev av David Pierce, innehåller rekommendationer om vad man ska ladda ner, titta på, läsa, lyssna på och utforska. Pierce diskuterar bland annat utmaningarna med att bygga ´nästa Twitter´, Marvels komplicerade framtid och AI-verktyg. Han frågar läsarna om hur de hanterar sina budgetar och pengar, särskilt eftersom budgetappen Mint stänger ner. Han rekommenderar också Bitwarden, en lösenordshanterare, Google Keep för anteckningar, och den nya MacBook Pro. Han nämner också en dokumentär om FTX, en AI-assistent som inte lagrar data, och en robotdammsugare.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 5 november

Apple presenterar ny 24-tums iMac med M3-chip

Vid Scary Fast-evenemanget presenterade Apple sin uppdaterade Mac-linje genom att avtäcka den helt nya 24-tums iMac med M3-chip. iMac med M3 är upp till 2x snabbare än föregående generation med M1. För dem som uppgraderar från en Intel-baserad iMac är den nya iMac upp till 2,5x snabbare än de mest populära 27-tumsmodellerna och 4x snabbare än den mest kraftfulla 21,5-tumsmodellen, hävdar Apple. M3-chipet ger iMac ytterligare ett stort prestandahopp, med en 8-kärnig CPU, upp till en 10-kärnig GPU och stöd för upp till 24GB enhetligt minne. Den nya 24-tums iMac med M3 kan beställas idag (31 oktober) på Apples webbutik och i 27 länder och regioner. Den börjar levereras till kunder och kommer att finnas i Apple Store-butiker och hos auktoriserade Apple-återförsäljare från tisdag 7 november.

Direktlänk Dela Gadgets Now fördjupade 5 november

Apples tysta AI-revolution: balans mellan innovation och integritet

Apple har länge integrerat AI och maskininlärning i sina produkter. Företagets AI-investeringar är inriktade på generativ AI och andra ansvarsfulla AI-teknologier. Apple är engagerat i att skydda användarnas integritet och använder differentialintegritet och andra tekniker för att skydda användardata. På en nyligen intäktssamtal sa VD Tim Cook att AI och maskininlärning är ´grundläggande teknologier som är integrerade i alla produkter vi skickar´. Han sa också att Apple investerar mycket i generativ AI, en typ av AI som kan skapa nytt innehåll, som text, bilder och musik. Apple skiljer sig från sina konkurrenter genom att fokusera mer på att utveckla AI-teknologier som kan förbättra sina produkter och tjänster, snarare än att generera intäkter från annonsering eller andra kommersiella aktiviteter. Apple samlar in mindre data om sina användare och använder differentialintegritet och andra tekniker för att skydda användardata.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 4 november

Generativ AI:s tillväxt och inverkan på industrierna

Generativ AI (gen AI) antas i en mängd olika ramverk med olika driftsmodeller, datamängder och domänspecifika egenskaper. Gen AI:s omvandlande kraft för industrier är enorm och AI kommer att röra sig mot där data finns. Gen AI:s kraftlag, utvecklad av theCUBE Research team, beskriver de antagningsmönster vi ser framträda i molnet, på plats och på kanten med en lång svans av mycket specifika domänmodeller över varje industri. Vi introducerar nya undersökningsdata från Enterprise Technology Research som tittar på några av leverantörerna som antas eller övervägs med en speciell titt in i den framväxande tekniksektorn med data på Hugging Face, Anthropic, Cohere och Jasper. Vi kommenterar också antagandet av Meta Platforms ´Llama 2 och den potentiella påverkan av öppen källkod och andra tredje parter på kurvans form. Vi delar våra uppskattningar av Microsoft Azures AI-intäktsinverkan, som vi ser närmar sig en löptakt på 2 miljarder dollar utgående 2023. Slutligen gräver vi in i effekterna av återhämtning förstärkt generation, eller RAG, med hjälp av verkliga världsexempel med vissa förbehåll för RAG-implementeringar som utövare bör överväga.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 4 november

Stora teknikföretag anställer för AI-jobb

Under det senaste året har artificiell intelligens (AI) tagit över affärsvärlden, vilket skapat en stor efterfrågan på anställda med AI-kompetens. Företag som Microsoft, Google, Amazon, Apple och Meta anställer nu för AI-jobb. Microsoft har etablerat ett partnerskap med OpenAI och behöver anställda för att hantera nya AI-drivna funktioner. Google konkurrerar med sin robusta Google Bard-plattform. Amazon har nyligen inlett ett partnerskap med Anthropic och anställer för AI-jobb. Apple har varit långsamma med AI, men planerar att göra stora investeringar. Meta har snabbt implementerat AI-drivna funktioner i sina tjänster.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 4 november

Vinod Khoslas 10 förutsägelser för framtiden

Miljardären och riskkapitalisten Vinod Khosla, en av OpenAIs första supportrar, har gjort 10 förutsägelser om hur världen kommer att se ut i nära framtid. Han förutser bland annat tillväxten av en miljard tvåbenta robotar inom de närmaste 25 åren och effektiva källor till växtprotein för att ersätta animaliskt protein. Khosla pratade även om att ha AI-baserade nästan gratis läkare till 2030-35, eftersom de flesta medicinska yrkesverksamma inte är AI-experter. Han tror också att kodning bör vara mer idéfokuserad än exekveringsfokuserad.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 4 november

Apple-chefen Tim Cook betonar företagets framsteg inom AI

Apple-chefen Tim Cook bemötte igår under ett samtal med investerare uppfattningen att företaget ligger efter inom AI. Han lyfte fram teknikutvecklingar som Apple nyligen gjort som inte skulle vara möjliga utan AI. Specifikt pekade han på nya funktioner i iOS 17, som Personal Voice och Live Voicemail, som exempel på företagets innovation med AI-teknologier. Cook bekräftade också att Apple arbetar med generativ AI-teknologi. Han antydde att Apple inte nödvändigtvis märker funktionerna som ´AI´, utan benämner dem efter deras konsumentfördelar. ´Men den grundläggande tekniken bakom det är AI och maskininlärning´, sa Cook.

Direktlänk Dela Naija247News fördjupade 4 november

Tim Cook belyser Apples inställning till generativ AI

Apples VD Tim Cook har nyligen betonat företagets tysta men betydande integration av AI och maskininlärning i sin produktlinje. Trots att Apple är tystlåtna gällande specifika AI-projekt, antydde Cook betydande och ´ansvarsfulla´ investeringar i generativ AI, vilket understryker företagets engagemang för tekniken. Cooks uttalanden tjänar som en påminnelse om att Apple, även om de inte nödvändigtvis är i framkant när det gäller att marknadsföra sin AI-kompetens, har tyst integrerat AI och maskininlärning i sina produkter under en längre tid.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 4 november

ChatGPT, OpenAI:s AI-textgenererande chatbot, har blivit en global sensation. Den kan skriva uppsatser, kod och mer, vilket ökar produktiviteten dramatiskt. Stora varumärken experimenterar nu med den för att generera reklam- och marknadsföringskopior, bland annat. OpenAI investerar också kraftigt i den. ChatGPT har nyligen förbättrats av GPT-4, den senaste språkskrivande modellen från OpenAI:s laboratorier. Betalande ChatGPT-användare har tillgång till GPT-4, som kan skriva mer naturligt och flytande än den modell som tidigare drev ChatGPT. Dessutom har OpenAI nyligen anslutit ChatGPT till internet för alla användare. Med integrationen av DALL-E 3 kan användare också generera både textuppmaningar och bilder direkt i ChatGPT.

TechCrunch fördjupade 3 november

Öka kapabiliteten hos ChatGPT med dessa topp 10 plugins

OpenAI erbjuder en betald prenumeration på ChatGPT Plus som ger tillgång till hundratals plugins för att utöka kapabiliteten hos AI-chattboten. Dessa plugins kan användas för att interagera med externa appar, tjänster och företag för att göra researrangemang, reservera ett bord på en restaurang, beställa matleverans, söka jobb, spela ett spel, spåra din kost eller lära dig ett nytt språk. Bland de nästan 900 plugins som finns och fler dyker upp varje dag, här är de bästa vi har hittat.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 3 november

Apple CEO: AI är en grundläggande teknik

Apple´s VD Tim Cook tillbakavisade påståendet att företaget ligger efter inom AI under företagets Q4-inkomstsamtal med investerare. Han framhöll teknikutvecklingar som Apple nyligen har gjort och som ´inte skulle vara möjliga utan AI´. Specifikt pekade Cook på nya funktioner i iOS 17, som Personal Voice och Live Voicemail, som exempel på företagets innovation med AI-teknologier. Cook bekräftade också att Apple arbetar med generativa AI-teknologier. Han tillade att Apple investerar mycket i AI och att vi kommer att se produktförbättringar över tid där dessa teknologier är kärnan.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 3 november

Så här byter du Siri mot ChatGPT som röstassistent på din iPhone 15 Pro

Apple har introducerat Action Button på iPhone 15 Pro, en programmerbar knapp som ersätter den traditionella tyst-lägesknappen. Med den senaste iOS 17.2-uppdateringen kan användare nu ställa in Action Button som en översättare. Användare kan nu byta ut Siri mot ChatGPT som röstassistent genom Action Button. För att göra detta, ladda ner ChatGPT-appen, gå till iPhone-inställningar och navigera till Action Button-fliken. Därifrån kan du söka efter ChatGPT och välja alternativet ´Starta röstkonversation´. För att ChatGPT ska fungera fullt ut som röstassistent krävs en prenumeration på ChatGPT Plus som kostar $20 i månaden.

Direktlänk Dela Inverse fördjupade 3 november

Apple utvecklar generativ AI, säger VD Tim Cook

Apple har ännu inte lanserat en generativ AI-produkt för att konkurrera med liknande teknologier som ChatGPT och Google Bard. Men Apples VD, Tim Cook, har nyligen börjat diskutera företagets ansträngningar inom generativ AI. Cook sa i augusti att Apple har utvecklat nästa generations AI-teknik ´i flera år´ och kommer att fortsätta investera inom området. Han bekräftade också att Apple utvecklar generativ AI under en nyligen konferenssamtal med investerare. Han sa att ansträngningar görs inom detta område och att företaget vill använda tekniken ansvarsfullt.

Direktlänk Dela Asianet News Network fördjupade 3 november

Tim Cook bekräftar att Apple investerar i generativ AI

Apple´s VD, Tim Cook, har bekräftat att företaget aktivt investerar i och arbetar med generativ AI. Även om han inte avslöjade några specifika detaljer, sa Cook att Apple vill implementera generativ AI på ett ansvarsfullt sätt och att det kommer att vara kärnan i framtida Apple-produkter. Detta överensstämmer med Cooks tidigare kommentarer som antyder att Apple har forskat på generativ AI ´i flera år´. Det matchar också rapporter om att Apple planerar att avslöja sin egen AI-chatbot och andra generativa AI-funktioner så tidigt som nästa år.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 3 november

Apple Forskare introducerar Matryoshka Diffusion Models för högupplöst bild- och videosyntes

Forskare från Apple har introducerat Matryoshka Diffusion Models (MDM), en familj av diffusionsmodeller utformade för högupplöst bild- och videosyntes. MDM fungerar genom att inkludera lågupplöst diffusionsprocess som en viktig del av högupplöst generering. Detta tillvägagångssätt har inspirerats av Generative Adversarial Networks (GANs) flerskaliga inlärning och teamet har uppnått detta genom att använda en Nested UNet-arkitektur för att utföra en kombinerad diffusionsprocess över flera upplösningar. MDM har visat att det kan träna en enda pixelrumsmodell med upp till 1024 × 1024 pixelupplösning.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 3 november

Samsung bekräftar AI-funktioner i kommande telefoner

Samsung har bekräftat att de kommer att släppa telefoner med inbyggda generativa AI-funktioner nästa år. Detaljerna kring dessa AI-funktioner är ännu inte specificerade, och det är oklart om Samsung kommer att samarbeta med ChatGPT eller något annat företag för att leverera dem. Samsungs AI-telefoner kommer dock att erbjuda ChatGPT-liknande funktioner utan att koppla upp sig mot en extern molntjänst.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 3 november

Apple investerar ´ganska mycket´ i generativ AI, enligt VD Tim Cook

Apple Inc:s VD Tim Cook har meddelat att företaget investerar mycket i generativ artificiell intelligens (AI), en teknologi som populariserats av OpenAI´s ChatGPT. Under företagets senaste vinstsamtal avslöjade Cook dock inte hur företaget planerar att använda tekniken. Cooks kommentarer kom som svar på en fråga från en analytiker som undrade om företaget skulle försöka tjäna pengar på sin kommande Vision Pro headset eller andra initiativ med generativ AI. Cook sa att Apple planerar att närma sig generativ AI ´ansvarsfullt´ och att fans av företagets enheter ´kommer att se produktförbättringar över tid där dessa teknologier är i hjärtat av dem´.

Direktlänk Dela MarketWatch fördjupade 3 november

Qualcomms aktiekurs stiger trots minskade inkomster tack vare stark prognos och prestandaöverträffning

Trots att Qualcomms intäkter för fjärde kvartalet sjönk med 24% jämfört med föregående år och nettointäkten minskade med 48%, steg företagets aktiekurs med 6% dagen efter rapporten, troligen på grund av en stark prognos och en prestanda som överträffade tidigare förväntningar. Under hela 2023 har aktiekursen stigit med 9%. Qualcomm såg en stabilisering i efterfrågan på handenheter och en ökning av försäljningen av fordonschips med 15% till 535 miljoner dollar, även om företagets processoravdelning totalt sett minskade med 26% till 7,4 miljarder dollar. Företagets IoT-verksamhet minskade med 31% till 1,38 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Fierce Electronics fördjupade 3 november

Apple bekräftar investering i generativ AI

Även om Apple inte har tillkännagett sin satsning på generativ AI, innebär det inte att den inte existerar. Under teknikjättens fjärde kvartalsrapport bekräftade VD Tim Cook att Apple investerar ´ganska mycket´ i tekniken. ´När det gäller generativ AI har vi naturligtvis arbete på gång. Jag kommer inte att gå in på detaljer om vad det är eftersom, som ni vet, vi gör verkligen inte det,´ sa Cook, med hänvisning till hur notoriskt hemlighetsfullt företaget är om sina kommande produkter och tjänster.

Direktlänk Dela The Wrap News fördjupade 3 november

USA:s försvarsdepartement diskuterar framstegen med AI

USA:s försvarsdepartement diskuterar sin användning av artificiell intelligens (AI) och dess betydelse för nationell säkerhet. President Biden och vicepresident Harris har nyligen uttryckt sitt åtagande att främja säker och pålitlig utveckling och användning av AI, och presidenten har undertecknat en verkställande order som lägger fram en vision för regeringens ansvarsfulla AI-adoption. Försvarsdepartementet har investerat i AI och data-drivna system i över 60 år, och har nyligen intensifierat sina ansträngningar för att modernisera och stärka sin militära kapacitet genom AI. De har även tagit fram riktlinjer för ansvarsfull användning av AI och autonoma system, med betoning på säkerhet och etiska principer.

Direktlänk Dela United States Department of Defense fördjupade 2 november

Utforska AI: dess verktyg och fördelar för företag

Artificiell intelligens (AI) och dess verktyg, som ChatGPT och Bard, kan gynna företagsägare och industrier genom att spara tid. Santa Cruz County of Education utforskar proaktivt AI-praxis och -policy. AI kan utföra uppgifter som kräver mänsklig intelligens, som inlärning, problemlösning och beslutsfattande. AI används i olika företag för att optimera sökalgoritmer, innehållsrekommendationer och mer. Bekymmer finns dock över hur AI kan påverka oss negativt, som jobbförflyttning. Nästa artikel kommer att utforska specifika resurser och hur företagare använder AI.

Direktlänk Dela Press Banner fördjupade 2 november

Audio Hijack 4 för Mac introducerar ny transkriptionsfunktion med OpenAI Whisper

Audio Hijack 4 för Mac har introducerat en ny funktion som omvandlar tal till text. Funktionen, som kallas Transcribe, drivs av OpenAI´s Whisper-teknik. Användare kan nu konvertera tal från 57 olika språk till text, vilket ger en skriftlig transkription av allt talat ljud. Transkriptionen behandlas helt på användarens Mac, vilket gör det integritetsvänligt. Funktionen är inkluderad i Audio Hijack utan återkommande avgifter eller begränsningar. Rogue Amoeba, företaget bakom Audio Hijack, rekommenderar Apple-silikon för bästa resultat, men det är inte nödvändigt.

Direktlänk Dela 9to5Mac fördjupade 2 november

SAG-AFTRA och AMPTP närmar sig en överenskommelse

SAG-AFTRA och AMPTP har framsteg i förhandlingarna om ett nytt treårigt kontrakt, med fokus på artificiell intelligens och ´framgångsbaserad ersättning´ för skådespelare i framgångsrika streamingprogram. Trots att det inte finns något avtal ännu, finns det en ram för en potentiell överenskommelse. Båda parterna avser att fortsätta förhandlingarna. SAG-AFTRA-strejken, som nu har pågått i 111 dagar, har kostat Kalifornien uppskattat 6,5 miljarder dollar och 45 000 jobb inom underhållningsindustrin. SAG-AFTRA har 160 000 medlemmar.

Direktlänk Dela Deadline Hollywood fördjupade 2 november

Scarlett Johansson tar juridiskt ställning mot AI-annonsering utan hennes tillstånd

En onlineannons som presenterade en artificiell intelligens-genererad version av Scarlett Johansson utan hennes tillstånd verkar inte längre vara online efter en begäran från skådespelarens advokat. Enligt Variety använde Lisa AI: 90s Yearbook & Avatar verkliga bilder av Johansson från en kampanj hon gjorde i samband med Omaze, ett vinstinriktat insamlingsföretag som ofta samarbetar med kändisar, och Marvel Studios. Advokaten Kevin Yorn uttalade att de inte tar sådana saker lättvindigt och kommer att hantera det med alla lagliga åtgärder de har.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 2 november

AI-pin från Humane, Inc. lovar att revolutionera tekniken

Humane, Inc., ett tech-startup grundat av två före detta Apple-anställda, planerar att lansera sin AI-pin den 9 november. AI-pinnen är en liten laserprojektor som kan fästas på framsidan av din skjorta. Trots att den inte behöver kopplas till en telefon eller dator kan pinnen ta emot och göra samtal, ansluta till internet och svara på en mängd olika frågor. Den projicerar samtalsinformation och annan data på handflatan, vilket gör den till en unik virtuell assistent och kommunikationsenhet. Pinnen drivs av en Qualcomm Snapdragon-chip och kör en stor språkmodell som drivs av GPT-4, OpenAI:s mest kraftfulla generativa algoritm.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 1 november

Apple planerar att introducera en AI App Store, säger analytiker

Apple har sedan 2015 förvärvat över två dussin artificiella intelligensföretag, inklusive Emotient, Laserlike, Drive.ai, AI.Music och WaveOne. Trots detta har företaget varit tystlåtet om sina AI-strategier, vilket har lett till oro att de ligger efter konkurrenter inom AI. Analytikern Bob Woods förutspår att Apple kommer att introducera en AI App Store inom det närmaste året. Han förväntar sig att Apple kommer att spendera upp till $5 miljarder per år på AI och säger att det redan har spenderat $10 miljarder på AI-forskning och utveckling under de senaste åren.

Direktlänk Dela MacDailyNews fördjupade 1 november

Qualcomm visar upp nya Snapdragon 8 Gen 3 med generativ AI

Under Qualcomm Snapdragon Summit på Hawaii i slutet av oktober, presenterades företagets nästa uppsättning av chip, inklusive Snapdragon 8 Gen 3, som kommer att driva nästa års toppmodeller av Android-telefoner, sannolikt inklusive Samsung Galaxy S24-serien. Utöver förväntade förbättringar i prestanda och batterieffektivitet, introducerar det nya chipet generativ AI i telefoner. Qualcomm demonstrerade hur funktionen skulle kunna hjälpa användare i olika situationer, till exempel genom att snabbt generera en reseplan baserad på personliga data och beteendemönster.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 1 november

AI-programmet Mal hjälper till att släppa The Beatles sista låt

Över 50 år efter att The Beatles splittrades kommer bandet att släppa ny musik tack vare AI-programmet Mal. Låten, ´Now and then´, skrevs av John Lennon i slutet av 1970-talet och spelades in på en vanlig kassettbandspelare. Tack vare Mal kunde Lennons vokaler och pianot separeras, vilket gjorde det möjligt att officiellt ge ut låten. Programmet Mal, vars namn är en anspelning på ai-systemet Hal i filmen 2001 – ett rymdäventyr och på Mal Evans, The Beatles-medlemmarnas allt-i-allo-fixare, har utvecklats av ljudtekniker och kompositör Emile de la Rey.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 1 november

AI-kompisar: Framtidens personliga assistenter

Stora företag som Meta och Microsoft samt uppstickare som PI och New Computer utvecklar AI-kompisar, vilket kan bli en avgörande teknologi för vår tid. Dessa AI-kompisar skiljer sig från traditionella personliga assistenter som Siri eller Alexa genom att de är utformade för att förstå och anpassa sig till individuella preferenser, humör och behov. De har avancerade maskininlärningsfunktioner och kan anpassa sina svar efter interaktioner. AI-kompisar är utformade för att hjälpa till med olika områden, från professionella uppgifter till personligt välbefinnande. Generativa AI:er som ChatGPT och Bard har tagit steg mot att förverkliga konceptet med en AI-assistent, men AI-kompisar erbjuder ett extra värde: de kommer ihåg olika input som en mänsklig assistent eller vän skulle göra. Det finns dock etiska frågor kring datadelning och potentiell bias.

Direktlänk Dela The European Business Review fördjupade 1 november

OpenAI:s uppdatering kan hota AI-startups

AI-startups står inför frågan om de är företag eller bara en funktion. OpenAI har nyligen lanserat en uppdatering för en begränsad mängd betalande prenumeranter till ChatGPT Plus som tillåter användare att ladda upp PDF:er, dokument och andra filtyper till chattboten och ställa frågor till ChatGPT om dem. Genom framsteg inom generativ AI har AI PDF-läsare blivit ett populärt sätt att arbeta med stora dokument. Enligt AI-forskaren Alex Ker har detta orsakat oro online, då vissa menar att det kommer att driva företag som bygger på generativ AI för att läsa dokument ur verksamheten.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 31 oktober

Qualcomm förväntas slå kvartalsprognoser, trots motvind

Smartphone-chipmakaren Qualcomm förväntas rapportera sina resultat för fjärde kvartalet på onsdag den 1 november. Analytiker förväntar sig en vinst per aktie på 1,91 dollar för kvartalet på intäkter på 8,52 miljarder dollar. Företaget förväntas slå fjärde kvartalets prognoser tack vare ökad efterfrågan från Android-smartphones, fortsatt uppbyggnad av sina Snapdragon 8 Gen 2-processorer och stark efterfrågan på Apples iPhone 15. Men observatörer ser motvind 2024 på grund av förlorad andel på Samsung och Huawei. Qualcomm introducerade nya AI-fokuserade chips för både datorer och smartphones förra veckan i ett försök att diversifiera sina erbjudanden.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 31 oktober

ChatGPT: Snabbast växande appen någonsin med risker

ChatGPT, en AI-baserad datormodell, är den snabbast växande appen någonsin enligt en analys av Swiss Bank UBS från februari 2023. Trots att den bara lanserades två månader tidigare, hade ChatGPT 100 miljoner aktiva användare i januari 2022. Företag bör dock vara medvetna om riskerna med att använda AI och se till att dessa risker minimeras så mycket som möjligt. Bland bekymren finns noggrannhet, integritet, konfidentialitet, etiska frågor och datasäkerhet. Företag som Amazon och Apple har i stor utsträckning begränsat anställdas användning av ChatGPT.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 31 oktober

Apple och University of California utvecklar djupinlärningsteknik för online-rekonstruktion

Forskare från Apple och University of California, Santa Barbara har utvecklat en djupinlärningsbaserad teknik för att underlätta online-rekonstruktion för tekniker som NeuralRecon. Tekniken bygger på en icke-linjär de-integrationsmetod för att hantera dynamiska kamerapositioner under realtidsbildtagning. Forskarna presenterar också en ny datamängd kallad LivePose, som innehåller hela dynamiska hållningssekvenser för ScanNet. Denna datamängd bygger på BundleFusion och syftar till att verifiera tekniken och underlätta framtida studier. Forskarna har visat att de-integrationsstrategin ger både kvalitativa och kvantitativa förbättringar i tre framstående system vad gäller viktiga återuppbyggnadsåtgärder.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 31 oktober

Apple-aktien har stigit med 15% under de senaste 12 månaderna

Apple-aktien har stigit med 15% under det senaste året. Inför det kommande rapportsläppet för det fjärde kvartalet, är det viktigt att hålla koll på efterfrågan på iPhone 15-serien. Apple har inte gett en officiell resultatguide på flera kvartal, men intäktsökning från år till år för iPhone kommer att vara av intresse. Artificiell intelligens (AI) förväntas fortsätta vara en prioritet. Tjänster ses som en annan viktig tillväxtkälla för Apple, trots att de ofta är kopplade till tidigare köp av Apple-hårdvara.

Direktlänk Dela Morningstar fördjupade 31 oktober

Teknikgrupp varnar för förslag som kan skada inhemsk AI-utveckling

En handelsgrupp som inkluderar medlemmar som Apple, Google och Meta skickade ett brev till US Copyright Office och varnade för att de åtgärder som föreslagits i dess senaste undersökning om policyfrågor kring artificiell intelligens (AI) skulle ”handikappa” inhemsk AI-utveckling och uppmuntra innovatörer att ta sina ansträngningar utomlands. TechNet argumenterade att användning av kopior av upphovsrättsskyddat material för att träna AI-modeller inte kvalificerar sig som den typ av kopiering som bryter mot upphovsrätten.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 31 oktober

Wavv lanserar MusicGPT v2, en AI-driven musikkomposition

Wavv, en innovatör inom generativ AI, har släppt MusicGPT v2, en avancerad version av sin text-till-musik-produkt. Den nya versionen innefattar förbättringar som har potential att omdefiniera musik AI-landskapet. MusicGPT v2 kan skapa musikstycken på mindre än 15 sekunder inom tre olika genrer. Dessutom introducerar Wavv ´Blackbox´ ljudbearbetningsprotokoll, vilket sätter en ny standard för ljudkvalitet inom musik AI. Wavv skapar också en egen språkmodell specifikt för musik, vilket kommer att vara revolutionerande inom musik AI-området.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 31 oktober

Wavv lanserar MusicGPT v2, en banbrytande AI för musikskapande

Wavv, en innovatör inom generativ AI, lanserar MusicGPT v2, en avancerad version av sin text-till-musik-produkt. Den nya versionen erbjuder förbättringar som omdefinierar musik AI-landskapet. MusicGPT v2 kan skapa musikstycken på under 15 sekunder, i tre olika genrer. Dessutom introducerar Wavv en ny ljudbehandlingsprotokoll, ´Blackbox´, och ett nytt språkmodell, ´Musica´, specifikt för musik. Användare kan få tillgång till MusicGPT v2 gratis, men en premium prenumeration är tillgänglig för $15 per månad för de som vill ladda ner sina skapelser.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 31 oktober

Artificiell intelligens förändrar livet men medför också risker

Kraftfull artificiell intelligens (AI) förändrar livet från shopping till utbildning till finansiella tjänster, och ger människor nya verktyg som kan utföra uppgifter som tidigare var otänkbara för maskiner. AI hjälper maskiner att bearbeta stora mängder information, applicera statistik och söka efter mönster för att komma med svar på tilldelade uppgifter. Men det finns också risker. Bedragare använder AI för att stjäla identiteter och stjäla pengar från sårbara äldre människor eller från oskyddade statliga system. Politiker oroar sig för att tekniken kommer att användas för att manipulera väljare, kanske genom användning av deep-fake-videor för att uppfinna pinsamma missöden som aldrig egentligen hände. Biden-administrationen har meddelat vad den kallar de strängaste reglerna hittills för att försöka bygga in skyddsräcken i AI:s framsteg. Ett stort mål är att främja förtroende bland en allmänhet som inte riktigt vet vad det innebär.

Direktlänk Dela The Washington Times fördjupade 30 oktober

Nya betalningsalternativ för prenumerationer

Användare kan nu välja hur de vill betala för prenumerationer. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Dessutom kan engångsköp göras med Swish och Klarna. Användare kan välja prenumerationens varaktighet, med bättre priser för längre perioder. Det finns ingen bindningstid.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 30 oktober

Google erbjuder ekonomisk ersättning för att hitta sårbarheter i AI

Google har utvidgat sitt buggjägarprogram till att inkludera generativ AI. Nu kan personer som hittar sårbarheter i företagets språkmodeller eller chattbotten Bard få ekonomisk ersättning. Den högsta ersättningen för en enskild sårbarhet är 31 337 dollar, eller cirka 350 000 kronor. Dock finns det undantag som kan hindra utbetalning av ersättning. Under 2022 betalade Google ut totalt 12 miljoner dollar till buggjägare.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 30 oktober

AI-startupen Humane släpper AI Pin, en skärmfri personlig assistent

Humane, en AI-startup grundad av två före detta Apple-designers, Imran Chaudhri och Bethany Bongiorno, kommer att släppa sin AI Pin nästa månad. AI Pin, som är en skärmfri personlig assistent, kommer att köras på GPT-4 och släpps den 9 november. Enheten kommer att vara en fristående enhet som fungerar som en AI-personlig assistent som du bär och som huvudsakligen drivs av röst. Systemet kommer att använda en blandning av Humanes programvara och OpenAI:s GPT-4. Enheten har också en liten projektor för användarens mer visuella behov och beskrivs av Humane som ´privacy-first´.

Direktlänk Dela Business Insider India fördjupade 30 oktober

Betalningsalternativ för prenumerationstjänster

Prenumerationstjänster erbjuder flera betalningsalternativ för sina kunder. Kunder kan alltid betala med Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp finns även alternativet att använda Swish och Klarna. Dessutom finns det ingen bindningstid och kunderna kan välja prenumerationsperiod. Ju längre period, desto bättre pris.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 29 oktober

ChatGPT: En av de mest använda AI-teknologierna i världen

ChatGPT, skapad av OpenAI, är en av de mest använda artificiella intelligenserna i världen tack vare dess mångsidighet. Det fungerar som en chatbot som använder GPT-språkmodellen och är konfigurerad för att ha en hög nivå av förståelse, kontextualisering, naturlighet och kreativitet. Den kan utföra en mängd uppgifter, inklusive textöversättning, syntaxkorrigering, bildgenerering från en beskrivning och mer. ChatGPT är gratis i version 3.5 men en betald version, ChatGPT-4, erbjuder mer avancerade funktioner. Alternativ för att använda ChatGPT-4 gratis inkluderar Bing, HuggingFace och en Google Chrome-tillägg kallad Merlin.

Direktlänk Dela 24 Horas fördjupade 29 oktober

OpenAI:s VD Sam Altman strävar efter att göra science fiction till verklighet med AI

Det har gått 10 år sedan filmen ´Her´ presenterade oss för en framtid där en man blir kär i sin AI-drivna digitala assistent. Sam Altman, skaparen av ChatGPT, älskade den filmen. OpenAI:s VD gör allt i sin makt för att göra science fiction till verklighet. Altman är den största enskilda aktieägaren i startup-företaget Humane, som kommer att avtäcka sin bärbara, skärmfria digitala assistent, Ai Pin, den 9 november. Altman är också en backer av Rewind, som gör en AI-drivna ljudinspelningshänge som användare bär runt halsen. Han har också nyligen diskuterat med före detta Apple-designern Jony Ive om att skapa ´iPhone för artificiell intelligens´.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 28 oktober

AI identifierar de fem mest inflytelserika mobiltelefonerna i historien

Mobiltelefoner har blivit en integrerad del av våra liv och mobilindustrin har upplevt ständig teknologisk framsteg. Enligt artificiell intelligens (AI) finns det fem mobiltelefoner som har lämnat ett outplånligt avtryck i kommunikationshistorien. Motorola DynaTAC 8000X (1983) markerade början på mobiltelefonrevolutionen. Nokia 3310 (2000) är en ikon för mobiltelefoni med sin solida design och hållbarhet. iPhone (2007) förändrade för alltid hur människor relaterar till teknik. Samsung Galaxy S3 (2012) var en betydande framgång inom Android-smartphoneindustrin. Lanseringen av Google Pixel (2016) var en milstolpe för Android.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 28 oktober

Qualcomm avslöjar nästa generations Snapdragon-chip med förbättrad AI-prestanda

Qualcomm har visat upp Snapdragon 8 Gen 3, företagets nästa uppgradering av ett av de mest använda chippen i Android-ekosystemet. Den nya versionen av Hexagon-processorn ska vara 98% snabbare och 40% mer effektiv per watt än förra årets Gen 2. Kryo CPU förväntas vara 30% snabbare än Gen 2 och mer effektiv. Fokus ligger på hur chippen kan stödja generativa AI-modeller. AI-prestandan har ökat 3,5 gånger jämfört med förra årets flaggskeppschip. Qualcomm hävdar att det senaste mobila Snapdragon-chippet kan skapa en bild på den senaste Stable Diffusion AI-konstgeneratorn på bara en sekund. Gen 3-plattformen lovar kompatibilitet med Magic Eraser-typfunktioner för att ta bort objekt från bilder och videor samt en AI-chatbot-assistent baserad på Meta’s Llama 2 språkmodell. Samsung delade detaljer om sina 200 MP-kameror som använder AI-funktionerna i Gen 3 för att automatiskt spåra och zooma in på ett ämne eller zooma in i vilken riktning som helst inom kamerans synfält. Gen 3 ska också möjliggöra upp till 240 FPS-spel på stödda skärmar. Qualcomm avslöjade också sitt eget Snapdragon X Elite-chip, dess mest kraftfulla försök till en PC-chip.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 28 oktober

Meta stäms för att ha skapat beroendeframkallande funktioner för barn och tonåringar

Dussintals delstatsåklagare har stämt Meta, med påståendet att företaget medvetet skapat funktioner som inducerar ´utdragen, beroendeframkallande och tvångsmässig social media-användning´ bland tonåringar och barn. I ett land utan omfattande internetregleringar, är stämningar sättet att tygla teknikföretag? I vårt första avsnitt på YouTube pratar vi med YouTubern och teknikrecensenten Marques Brownlee om hur plattformen har förändrats och den framtida teknik han är upphetsad över. Slutligen blir artificiella intelligensbildgeneratorer skrämmande bra. Casey berättar för oss vad han har använt dem för.

Direktlänk Dela Manchestermag.com fördjupade 27 oktober

Datasaur lanserar LLM Lab för att bygga och träna anpassade LLM-modeller

Datasaur, en ledande plattform för datamärkning inom naturlig språkbehandling (NLP), har lanserat LLM Lab, ett omfattande gränssnitt för dataforskare och ingenjörer att bygga och träna anpassade LLM-modeller som ChatGPT. Produkten kommer att erbjuda en rad funktioner för användare att testa olika grundmodeller, ansluta till sina egna interna dokument, optimera serverkostnader och mer. Företag som Apple, Amazon och Spotify förbjuder anställdas tillgång till OpenAI-tjänster, med hänvisning till affärs- och datasekretessproblem. Datasaur samarbetar med företag som Google och Blackbird för att hjälpa till att märka data 5.9 gånger snabbare än manuell märkning.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 27 oktober

Globala marknaden för artificiell intelligens inom epidemiologi förväntas nå 1,43 miljarder dollar 2027

Den globala marknaden för artificiell intelligens inom epidemiologi förväntas öka från 0,4 miljarder dollar 2022 till 1,43 miljarder dollar 2027, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 28,8%. Trots störningar orsakade av Ryssland-Ukraina-kriget och utmaningar från COVID-19-pandemin spelar AI en central roll i sjukdomsövervakning, infektionsprognoser och stärkande av hälso- och sjukvårdsstrategier. Nyckelspelare som Apple Inc., Alphabet Inc. och Microsoft Corporation leder marknaden.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 27 oktober

Säkerhetsrisker med AI-verktyg i arbetslivet

Under det senaste året har AI blivit ett verktyg för produktivitetsomvandling, med potential att revolutionera industrier över hela linjen. AI-applikationer som ChatGPT och Google Bard blir allt vanligare verktyg inom företagsområdet för att effektivisera verksamheten och förbättra beslutsfattandet. Emellertid medför AI:s snabba ökning i popularitet en ny uppsättning säkerhetsrisker som organisationer måste hantera för att undvika kostsamma dataintrång. Enligt Netskopes senaste Cloud and Threat Report ökar AI-appanvändningen exponentiellt inom företag över hela världen, med en tillväxt på 22,5% under maj och juni 2023. På denna nuvarande tillväxthastighet kommer populariteten för dessa applikationer att fördubblas till 2024. Enligt en online-undersökning av Reuters och Ipsos har så många som 28% av arbetstagarna omfamnat generativa AI-verktyg och använder ChatGPT regelbundet under arbetsdagen. Dessvärre har ChatGPT, efter att ha bevisat sig som ett smidigt verktyg för korrekturläsning av dokument och kontroll av kodfel, blivit en exponeringspunkt för känslig information när anställda klipper ut och klistrar in konfidentiellt företagsinnehåll på plattformen. Enligt en nyligen genomförd studie av Layer X av 10 000 anställda anses en fjärdedel av all information som delas till ChatGPT vara känslig. Med 1,43 miljarder människor som loggar in på ChatGPT i augusti är det inte förvånande att dess hype och popularitet är attraktivt för illvilliga aktörer, som söker utnyttja LLM för att uppnå sina egna illvilliga mål och även utnyttja hypen kring LLM för att rikta in sig på sina offer. Företagsledare kämpar för att hitta ett sätt att använda tredjeparts AI-appar på ett säkert och säkert sätt. Tidigare i år blockerade JPMorgan tillgången till ChatGPT, med hänvisning till dess brist på överensstämmelse med företagspolicy, och Apple tog samma väg efter att ha avslöjat planer på att skapa sin egen modell. Andra företag som Microsoft har helt enkelt rått personalen att inte dela konfidentiell information med plattformen. Det finns ännu ingen stark reglerande rekommendation eller bästa praxis för användning av generativ AI, med den mest oroande konsekvensen att 25% av amerikanska arbetstagare inte har någon aning om deras företag tillåter ChatGPT eller inte.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 27 oktober

Generativ AI och dess inverkan på arbetsmarknaden

Generativ AI har fått blandade reaktioner inom online-plattformar och organisationer. Enligt Microsofts Work Index-rapport, som undersökte 31 000 deltagare i 31 länder, var endast 49% oroliga för att AI skulle ta över deras jobb, medan 70% var redo att anta tekniken. Apple har nyligen annonserat lediga positioner med tonvikt på AI-kompetens. Trots ekonomisk nedgång och ökade uppsägningar, visar en undersökning från Resume Builder att 90% av 1 000 amerikanska företagsledare söker efter arbetssökande med mångsidiga ChatGPT-färdigheter. Dessutom har 49% av de deltagande organisationerna redan införlivat ChatGPT i sina arbetsflöden.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 27 oktober

Artificiell intelligens inom medicinsk bildmarknad visar stark tillväxt

Marknaden för artificiell intelligens (AI) inom medicinsk bildbehandling växer snabbt. AI används inom neurologi, kardiologi, bröst- och lungbildning, bland annat. Tekniker som djupinlärning och datorseende används. Marknaden, som inkluderar USA, Kanada och Mexiko, har vuxit från miljontals dollar till miljontals dollar mellan 2017 och 2022. Med den nuvarande tillväxttakten beräknas marknaden nå miljontals dollar 2029. Företag som Amazon, Salesforce, Microsoft, IBM, Google, Cisco, NVIDIA, Infineon Technologies, Intel Security Group och Apple är viktiga globala tillverkare på marknaden.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 27 oktober

Investeringspotential och risker med AI-aktier

Aktiebolag specialiserade på artificiell intelligens (AI) utvecklar och använder AI-teknik i sina produkter eller tjänster. Dessa företag använder avancerade algoritmer och maskininlärningstekniker för att analysera stora mängder data, göra förutsägelser, automatisera processer och förbättra beslutsfattandet. AI-aktier fungerar på principen att använda data för att skapa intelligenta algoritmer som kan efterlikna mänskliga beslutsprocesser. Potentialen för AI att omvandla industrier och driva ekonomisk tillväxt har lett till en ökning av efterfrågan på AI-drivna lösningar. Investerare som söker långsiktig tillväxtpotential kan dra nytta av att investera i AI-aktier. Dock finns det också risker, som höga värderingar, volatilitet, konkurrens och regulatoriska problem. Den globala AI-marknaden förväntas uppgå till 190 miljarder dollar år 2025, vilket innebär en årlig tillväxttakt på 36% från 2019 till 2025. Genom att investera i AI-aktier nu har investerare potentialen att se betydande avkastning när efterfrågan på dessa teknologier fortsätter att öka. Dessutom kan investering i AI-aktier bidra till diversifiering av investerarportföljen.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 26 oktober

Nytt verktyg för att spåra ursprunget till AI-utbildningsdata

Ett nytt onlineverktyg, Data Provenance Explorer, låter användare identifiera, spåra och lära sig om den rättsliga statusen för träningsdatauppsättningar för generativ AI. Verktyget är resultatet av ett gemensamt arbete mellan maskininlärnings- och juridiska experter från MIT, generativ AI API-leverantör Cohere och 11 andra organisationer, inklusive Harvard Law School, Carnegie Mellon University och Apple. Data Provenance Explorer låter forskare och journalister söka igenom tusentals AI-utbildningsdatabaser och spåra ´släktlinjen´ för allmänt använda datauppsättningar. Målet är att ge ett sätt att utforska den ibland dunkla världen av träningsdata som används för att utveckla generativ AI.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 26 oktober

Apple investerar miljarder i artificiell intelligens

Apple rapporteras spendera en miljard dollar per år i en stor satsning på artificiell intelligens (AI). Under det senaste året har AI-boomen sett många av dess tekniska motståndare investera miljontals och miljarder dollar i stora språkmodeller (LLMs) och konversationsplattformar. Även om iPhone-tillverkaren är tyst om vad som pågår i dess AI-laboratorium, kan företaget eventuellt planera att förnya Siri med generativa AI-funktioner. De nya funktionerna bör förbättra hur både Siri och meddelandeappen kan hantera frågor och automatiskt slutföra meningar.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 26 oktober

Google lägger till AI-drivna funktioner till Maps för att förbättra navigering och sökresultat

Google lägger till en rad nya AI-drivna funktioner till Maps, inklusive mer uppslukande navigering, lättare att följa körinstruktioner och bättre organiserade sökresultat. Google vill att Maps ska vara mer som Search, där användare kan skriva in vaga frågor och få en mängd användbara träffar. Företaget vill att människor ska använda Maps för att upptäcka nya platser under överinseende av sin allsmäktiga algoritm. Google expanderar också sina API-erbjudanden till utvecklare, städer och speciellt bilföretag, så att de kan anpassa och förbättra Maps för bilnavigationsupplevelsen.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 26 oktober

Apple investerar stort i artificiell intelligens och planerar att förnya Siri

Apple investerar en miljard dollar per år i en större satsning på artificiell intelligens (AI). Företaget kan vara på väg att förnya Siri med generativa AI-funktioner. Funktionerna bör förbättra hur både Siri och meddelandeappen kan hantera frågor och automatiskt slutföra meningar. Rykten säger att Apple arbetar med en stor språkmodell som kallas ´Ajax´, som är kraftfullare än GPT-4´s föregångare GPT-3.5. Det talas även om en intern chatbot liknande ChatGPT som kallas ´Apple GPT´ som används av dess anställda för produktprototyper. Apple håller ännu ett evenemang en månad efter att de avtäckte den nya iPhone och klockan den 30 september 2023.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 26 oktober

AI-investeringar: Lönsamma möjligheter eller riskfyllda satsningar?

Teknikexperten Hassan Taher diskuterar de potentiella riskerna och fördelarna med att investera i artificiell intelligens (AI). Han jämför AI-investeringar med historiska marknadsstörningar som bil- och flygindustrin, vilka ledde till tusentals nya företag men också många ekonomiska besvikelser. Taher påpekar att trots AI:s enorma potential, finns det fortfarande risker med dålig ledning, juridiska problem och andra affärsrelaterade frågor. Han rekommenderar att investerare noggrant undersöker företagen de planerar att investera i och att de väntar på rätt tillfälle snarare än att hoppa på första bästa möjlighet.

Direktlänk Dela Tycoonstory Media fördjupade 26 oktober

Meta Platforms planerar att öka anställningar och utgifter 2024

För fem månader sedan avslutade Meta Platforms Inc. den sista omgången av mer än 20 000 uppsägningar till anställda, som en del av ett års arbete för att minska kostnader och öka effektiviteten. Men Metas kostnadsminskningsdagar verkar vara på väg att avslutas - åtminstone tillfälligt. Sociala medier-jätten meddelade att den planerar att spendera mer pengar på att anställa - särskilt inom de områden den anser vara kritiska. Meta-chefen Mark Zuckerberg sa att företaget hade en ´backlog´ av anställningar att ta itu med 2024. Företaget sa att det förväntar sig att utgifterna 2024 kommer att ligga i intervallet 94 miljarder till 99 miljarder dollar, medan de slutliga kostnaderna 2023 förväntas hamna i intervallet 87 miljarder till 89 miljarder dollar.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 26 oktober

Qualcomm sätter fokus på AI på Snapdragon Summit 2023

Qualcomms fokus på artificiell intelligens (AI) var tydligt under den första dagen av Snapdragon Summit 2023, som hålls denna vecka i Maui. Efter de tragiska bränderna som drabbade Lahaina i augusti, samarbetade Qualcomm med lokalregeringen för att vara känsliga för öns invånare. Under evenemanget presenterade Qualcomm en video med Meta CEO Mark Zuckerberg som diskuterade Metas relation med Qualcomm och hur de gör AI mer tillgängligt. Qualcomm lanserade också sitt senaste premium mobila plattform, Snapdragon 8 Gen 3, som kommer att användas för Android-telefoner från ASUS, Honor, OnePlus, OPPO, Sony, Xiaomi och ZTE, bland annat. Dessutom tillkännagav Qualcomm Snapdragon X Elite-plattformen med den anpassade integrerade Qualcomm Oryon CPU.

Direktlänk Dela Fierce Wireless fördjupade 26 oktober

Humane lanserar AI-drivna klädpinne

Teknik-startupen Humane har skapat en skärmfri klädpinne som drivs av AI. Produkten, som debuterade på TED-scenen i mars och nyligen återuppstod på Copernis catwalk under Paris Fashion Week, har hittills varit ganska mystisk. Tidningen Time avslöjade dock några detaljer om hur enheten fungerar före dess lansering i november. AI-pinnen blandar OpenAI´s GPT-4 med sin egen programvara för att göra allt från att ringa samtal till att svara på komplexa frågor. Den har en inbyggd kamera för att känna igen objekt och leverera insikter, till exempel genom att uppskatta kalorier i mat. Den fästs magnetiskt på kläder, så den kommer inte att pierca genom tyget. För att lindra användarnas integritetsproblem har Humane skapat en ´Trust Light´ som slås på när dess kamera, mikrofon eller ingångssensorer är på.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 26 oktober

Skylum lägger till AI-funktioner i populära Luminar Neo

Skylum lägger till nyckel AI-funktioner till sitt populära redigeringsprogram Luminar Neo. De nya funktionerna inkluderar GenErase, GenExpand och GenSwap. Verktygen kommer att släppas en efter en under oktober, november och december, med början med GenErase den 26 oktober 2023. Skylum började sin stora övergång till AI när de lade till Sky Replacement i Luminar 4 redan 2019. Skylum har lagt till många AI-funktioner under åren, men det har också Adobe, som redan erbjuder Generative AI. Luminar Neo är tillgängligt på deras webbplats, samt i Microsoft Store och Apple macOS App Store.

Direktlänk Dela Fstoppers fördjupade 25 oktober

AI är redan integrerat i våra dagliga liv

AI är redan integrerad i våra dagliga liv, från hur vi reser till hur vi spenderar våra pengar. Apples Face ID använder AI för att spåra förändringar i ditt utseende och låsa upp telefonen. Siri använder också AI för att tolka röstkommandon. Amazon´s Alexa använder AI för att tolka tal och förbättra sin prestanda. AI används också i bilar som Tesla för att identifiera hinder och bestämma åtgärder. Företag som Co-op och Budgens använder AI-drivna ansiktsigenkänningssystem för att identifiera potentiella butikstjuvar. AI används också inom medicin för att analysera skanningar och möjliggöra mer exakt kirurgi. AI skakar om rekryteringsprocessen, med algoritmer som hjälper till att filtrera ansökningar och skapa anpassade jobbannonser. AI-baserade säkerhetssystem som Amazon Ring används i hem över hela Storbritannien. TikTok använder AI för att skapa en profil av dina intressen och matcha dig med relevant innehåll. AI används också för att organisera din inkorg och utkast till meddelanden i Gmail. Slutligen används AI för att optimera leveransrutter för företag som Tesco och för att förutsäga konsumentbeteende.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 25 oktober

Microsoft tar ledningen i AI-racet över Alphabet

Microsoft ligger före Alphabet i kampen om att tjäna pengar på generativ artificiell intelligens genom tidiga satsningar på OpenAI och fokus på stora kunder. Detta ökar oron att Google moderbolag kan förlora andelar på marknaden för molnbaserad databehandling. Microsoft har fokuserat på sina kärnföretagskunder som redan använder många av deras mjukvarutjänster, medan Google har vänt sig till uppstartsföretag. Resultaten visar att molnutgifterna kommer från företagskunder, medan mindre företag minskar sina utgifter.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 25 oktober

Ny betalningsmetod för nyhetsartiklar

Läsare erbjuds möjligheten att prenumerera på nyhetsartiklar utan bindningstid och med flera betalningsalternativ. Ju längre prenumerationsperiod, desto bättre pris. Betalningsmetoder inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan läsare även använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 25 oktober

AI spelar en viktig roll i att förbättra kundcentrerade betalningssystem

Antony Robinson, marknadschef på Novalnet AG, diskuterar vikten av att ha ett kundcentrerat onlinebetalningssystem som är både enkelt och säkert. Han nämner företag som Amazon, Apple Pay och Uber som har perfektionerat betalningsprocesser som kunderna uppskattar. Robinson betonar också rollen som AI spelar i att förbättra betalningssystem, genom att skapa personliga upplevelser, erbjuda omedelbart stöd och förutse kundpreferenser, samt förbättra betalningssäkerheten. Kommunikation spelar också en viktig roll för att säkerställa att kunderna förstår dessa processer.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 25 oktober

Apple integrerar AI-funktioner i sina produkter

Apple verkar ha blivit överraskade av den snabba ökningen av generativa AI-verktyg i år, men företaget är inte en att stanna efter. Toppchefer på Apple, inklusive SVPs Craig Federighi, John Giannandrea och Eddy Cue, styr integrationen av AI-drivna funktioner i Apples omfattande portfölj. Med iOS 18 kan användare förvänta sig en rad nya AI-funktioner, inklusive förbättrade svarsförslag i Messages-appen och AI-skapade spellistor i Apple Music. Apple planerar också att tilldela cirka 1 miljard dollar årligen till AI-centrerad forskning och produktutveckling. Utmaningar kvarstår dock, inklusive ett kritiskt beslut om huruvida dessa AI-funktioner ska förankras på enheten eller utnyttja Apples molntjänster.

Direktlänk Dela AppleMagazine fördjupade 25 oktober

Samsung planerar att lansera Galaxy S24-serien med förbättrade AI-funktioner 2024

Enligt källor planerar Samsung att lansera sin iPhone 15-rival, Galaxy S24-serien, tidigare än väntat 2024. Samsung siktar på att utnyttja generativa AI-funktioner, liknande andra teknikföretag, och Galaxy S24-telefonerna bör köra ett generativt AI-program liknande ChatGPT. Det är okänt vilken artificiell intelligens (AI) Samsung använder eller om de har skapat sin egen språkmodell för att konkurrera med ChatGPT, Google, Meta och Apples mycket diskuterade Apple GPT. Samsung förväntas lyfta fram AI-funktionerna i Galaxy S24, S24 Plus och S24 Ultra nästa år. Ryktet hävdar att Galaxy S24-telefonerna skulle ha förbättrade tal-till-text-funktioner och att Samsungs assistent Bixby skulle interagera med användare mer som en chatbot som drivs av generativ AI. Rykten säger att Samsung kommer att lansera Galaxy S24-serien den 18 januari.

Direktlänk Dela TechKrest fördjupade 25 oktober

Microsoft integrerar AI-assistenten Copilot över hela sitt produktsortiment

Vid Microsoft Envision-turnén betonade VD Satya Nadella vikten av AI, och hävdade att dess betydelse överträffar PC och mobil. Microsoft integrerar AI, särskilt assistenten Copilot, över hela sitt produktsortiment, inklusive Windows, Office, Edge och Windows 365. Copilot, som utnyttjar teknik som ChatGPT, hjälper användarna på olika sätt: från att hjälpa utvecklare på GitHub, hantera e-post i Outlook, och erbjuda avancerad innehållsassistans i Word till att generera presentationer i PowerPoint. Nadella framhäver AI som ett verktyg för att hjälpa människor att förbättra sina färdigheter, snarare än att konkurrera med dem för jobb.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 25 oktober

Apple kan kliva in i generativ AI-sektor med ´Apple GPT´

Apple kan vara på väg att kliva in i sektorn för generativ AI med sin egen version, kallad Apple GPT. Under ledning av företagets AI-chef, John Giannandrea, har Apple varit djupt involverat i utvecklingen av stora språkmodeller. Apple har testat sin egen Apple GPT-modell för att konkurrera med ChatGPT. Företaget har också utvecklat Ajax-ramverket, anpassat för omfattande språkmodeller. Apple har investerat betydande resurser i forskning kring konverserande AI, med kostnader för AI-servrar som kan överstiga 4 miljarder dollar till 2024. Det finns spekulationer om att Apple kan avslöja Apple GPT vid sitt kommande Scary Fast-evenemang.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 25 oktober

Warren Buffetts investeringar i AI: Apple och Amazon

Warren Buffett har lett Berkshire Hathaways investeringsportfölj till marknadsöverträffande avkastning i över 50 år. Han investerar främst i lönsamma företag med stadig tillväxt, särskilt om de har bra ledningsteam. Buffetts strategi inkluderar inte mestadels teknikaktier, men Berkshire Hathaway har några kvalitetsnamn inom sektorn. Apple utgör 47,2% av Berkshire Hathaways portfölj medan Amazon utgör 0,4%. Båda företagen har en växande inriktning på artificiell intelligens (AI), vilket kan gynna Buffett och hans företag avsevärt.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 25 oktober

AI kan öka effektiviteten för distributörer

Jason Bader, princip på The Distribution Team, diskuterar potentialen för AI-verktyg inom distributionssektorn. Han jämför sin fascination för AI med sin första upplevelse av att programmera en Apple 2e-dator. Bader förklarar att AI-verktyg är program som använder maskininlärningsalgoritmer för att analysera data och göra förutsägelser eller rekommendationer. Han nämner företag som Proton.ai, Intuilize och SupplyMover som utvecklar sådana verktyg. AI kan vara särskilt användbart för lagerhantering, prissättningsoptimering, kundservice och marknadsföring inom distributionssektorn. Bader uppmanar till experiment och utforskning av AI-teknologin.

Direktlänk Dela Fastenerandfixing.com fördjupade 25 oktober

Investering i AI-drivna ETF:er: En komplex men lovande marknad

Artificiell intelligens (AI) representerar en av de största tekniska framstegen någonsin och kapitalförvaltare har varit snabba med att utveckla börshandlade fonder (ETF:er) som kan dra nytta av denna potential. Men investerare som överväger att allokera till dessa fonder står inför ett förvirrande utbud av val, inklusive aktiva och passiva ETF:er, koncentrerade och diversifierade portföljer samt strategier som ger mycket olika exponeringar för amerikanska teknikjättar jämfört med deras nyare rivaler. Richard Dell, chef för aktieförvaltningsforskning på investeringskonsultföretaget Mercer, säger att trots att det finns en stark konsensus om att AI kommer att medföra betydande produktivitetsförbättringar inom flera sektorer, krävs det en långsiktig investeringshorisont för att identifiera de vinnande företagen. WisdomTree, den amerikanska kapitalförvaltaren, har försökt att hjälpa till med detta genom att dela upp sektorn i tre kategorier: engagers, enablers och enhancers. Alla tre kategorier kombineras i WisdomTrees Artificial Intelligence Ucits ETF, med viktningar på 50 procent för engagers, 40 procent för enablers och 10 procent för enhancers. Christopher Gannatti, forskningschef på WisdomTree, säger att det är viktigt att ha en diversifierad investeringsstrategi eftersom vissa av de framtida vinnarna från AI-megatrenden kommer att vara överraskningar. Netto globala inflöden till AI-märkta ETF:er har uppgått till 3,1 miljarder dollar hittills i år, jämfört med de nettouttag på 649 miljoner dollar som registrerades under hela 2022. Ökningen av inflödena i år har pressat upp de totala tillgångarna i AI-märkta ETF:er till 8,1 miljarder dollar i slutet av september, enligt ETFGI, en London-baserad konsultfirma. Dock varnar vissa analytiker för att den nuvarande vågen av investerarentusiasm för AI-företag kan skapa en ohållbar prisbubbla, liknande den som utvecklades i amerikanska teknikföretag 1999. Detta brast till slut i mars 2000, vilket resulterade i aktiekursförluster som tog år att återhämta. JPMorgan noterar att Nvidia, den ledande leverantören av AI-halvledarchip, för närvarande handlas till ett pris-till-vinst-förhållande på cirka 43 gånger, baserat på dess prognostiserade vinster för räkenskapsåret som slutar i januari 2024. Höga värderingar för AI-företag bekymrar också Mercer, investeringskonsultföretaget. Det föredrar att använda aktiva förvaltare när det allokerar till tematiska strategier, eftersom mänskliga aktieplockare har klarare syn på potentiella vinnare och hur mycket man ska betala för exponeringar. Jay Jacobs, USA-chef för tematik och aktiva aktie-ETF:er på BlackRock, säger att endast ett fåtal megacap amerikanska teknikaktier hittills har fått erkännande från investerare för sin potential att dra nytta av AI. Detta innebär att värderingarna för mindre och medelstora konkurrenter är mindre uppblåsta, enligt Jacobs. Denna syn ledde BlackRock till att ge lika viktning åt alla 113 beståndsdelar i den 464 miljoner dollar stora iShares Robotics and Artificial Intelligence Multisector ETF, känd som IRBO. I kontrast viktar de flesta ETF:er sina beståndsdelar efter marknadsvärde, vilket ger större företag mer framträdande. Den lika viktning som IRBO använder har effekten av att minska värderingen av fonden som helhet, som handlas till ett historiskt pris-till-vinst-förhållande på 21 gånger, något under 21,8 gånger för det bredare S&P 500-indexet. Även om Rob Arnott, grundare och ordförande för investeringsrådgivaren Research Affiliates, råder till försiktighet. Han tror att kunderna till AI-företag, snarare än leverantörerna av AI-teknik, kommer att vara de främsta förmånstagarna av denna innovation.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 25 oktober

Världens första AI-toppmöte att äga rum på Bletchley Park

Världens första AI-toppmöte kommer att äga rum nästa vecka på Bletchley Park i Buckinghamshire, där Alan Turing knäckte Enigma-koden under andra världskriget. Vetenskapsmän, matematiker och politiker från hela världen kommer att diskutera om AI utgör ett hot mot mänskligheten eller om det är en positiv kraft som kan utveckla nya läkemedel och genterapier. Två av de tre ´gudfäderna för AI´ varnar för att AI kan bli så kraftfullt och självständigt att det kan ta över mänskligheten. Den tredje menar att de andra har ´dramatiskt överskattat hotet av en oavsiktlig AI-övertagning´ och att införandet av de regleringar de vill ha bara skulle ´fördröja framstegen inom kunskap och vetenskap´.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 25 oktober

Qualcomm presenterar avancerade chipsets och övergår till generativ AI

Qualcomm meddelade på tisdagen en rad nyheter som markerar företagets övergång till generativ AI. Alla produkterna som presenterades syftade till att stödja generativ AI-applikationer så att mobila enheter kan utföra AI-baserade uppgifter på enheten. Företaget lanserade två avancerade chipsets, en för PC:er och den andra för Android-smartphones. Båda är byggda för att utföra högpresterande databehandling, inklusive att köra stora språkmodeller på enheten. Det nyss lanserade system-on-chip (SoC) för PC:er, Oryon, är företagets mest avancerade, högpresterande chipset hittills. Qualcomm har gjort det djärva påståendet att dess nya Oryon CPU-kärnor är bättre än Apples M2 Max. Enligt företaget, poängade Snapdragon X-plattformen, som drivs av Oryon, 3227, jämfört med M2 Max´s 2841, på Geekbench-indexet. Plattformen är också något snabbare än Intels i9, enligt samma index.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 25 oktober

Nya betalningsalternativ för prenumerationstjänster

Prenumerationstjänster erbjuder nu fler betalningsalternativ för sina kunder. Utöver de vanliga alternativen som Visa, Mastercard och Amex, kan kunder nu också betala med Apple Pay, Google Pay, Swish och Klarna. Dessutom finns det ingen bindningstid och kunderna kan välja den period de vill prenumerera på, med bättre priser för längre perioder.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 25 oktober

Framtiden för AI kan domineras av ´GOMA´ - Google, OpenAI, Microsoft och Anthropic

AI:s framtid kan vara dominerad av fyra företag, Google, OpenAI, Microsoft och Anthropic, vilka tillsammans kan kallas GOMA. Dessa företag har alla utvecklat avancerade AI-program och chatbots, och konkurrerar nu om att integrera generativ AI i så mycket som möjligt. Trots att nya företag dyker upp inom AI-sektorn, har dessa fyra företag redan tekniska och affärsfördelar som börjar likna de nuvarande techjättarna. Framtiden för AI är dock fortfarande oklar, och det är möjligt att både Big Tech och Big AI kommer att samexistera, med de gamla företagen dominerande inom sökning, shopping och smartphones, medan en ny uppsättning företag kontrollerar chatbots och andra AI-modeller.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 25 oktober

Microsoft rapporterar starka resultat för första kvartalet, aktier upp 5%

Microsoft Corp rapporterade starka resultat för sitt första finansiella kvartal, med aktierna upp 5,0% i efterhandeln. Företagets molnplattform Azure drev styrkan i Q1, med en årlig tillväxt på 28% jämfört med förväntade 25,6%. Azure OpenAI-tjänsten lade till 7 000 nya kunder under det senaste kvartalet. Enligt CFO Amy Hood resulterade artificiell intelligens i en tillväxt på cirka 3 procentenheter i Azure i Q1. Microsoft förutspår nu intäkter på 60,4 miljarder till 61,4 miljarder dollar för sitt nuvarande finansiella kvartal, vilket är cirka en 15% tillväxt.

Direktlänk Dela Invezz fördjupade 24 oktober

Humane´s AI Pin är en av Times ´Bästa uppfinningar 2023´

Humane´s första gadget, AI Pin, är planerad att lanseras den 9 november. Innan den ens har annonserats är AI Pin en av Time Magazines ´Bästa uppfinningar 2023´. AI Pin kommer att fästas magnetiskt på dina kläder och använder en blandning av egenutvecklad programvara och OpenAI´s GPT-4 för att driva sina många funktioner. AI Pin har även en ´Trust Light´ som lyser upp när enhetens kamera, mikrofon eller andra sensorer registrerar data. Humane har skjutit upp sin officiella tillkännagivelse till den 9 november.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 24 oktober

Forskare skapar verktyg för att skydda konstnärers verk från AI-skrapning

Forskare vid University of Chicago har skapat Nightshade, ett verktyg som låter konstnärer ´förgifta´ sin digitala konst för att förhindra att utvecklare tränar AI-verktyg på deras arbete. Med Nightshade kan konstnärer göra ändringar i pixlarna i sin konst som är osynliga för det mänskliga ögat, men får generativa AI-modeller att bryta på ´kaotiska´ och ´oförutsägbara´ sätt. Detta gör att AI-modellerna producerar felaktiga bilder som inte matchar textprompten. Nightshade kan potentiellt avskräcka AI-företag från att använda data utan att be om tillstånd.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 24 oktober

Nightshade: Ett verktyg för att skydda kreativa verk från AI-utnyttjande

Apples traditionella huvudmarknad av kreativa användare är troligen bland de som mest sannolikt kommer att påverkas av AI. Nightshade, ett verktyg som förgiftar AI-träningsdata genom att lura den att dra felaktiga slutsatser, kan hjälpa till att skydda deras arbete mot utnyttjande. Nightshade består av osynliga pixlar som är inbäddade i kreativa verk som AI kommer att upptäcka när den lär sig från dessa verk. Dessa giftiga pixlar undergräver sedan inlärningsprocessen, vilket får AI att generera värdelös data. Uppfinnarna av Nightshade hoppas ge kreativa människor mer makt att skydda sitt arbete.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 24 oktober

Apple investerar i AI och utvecklar ny chattbot

Apple arbetar på en ny språkmodell och en utmanare till Chat GPT, trots att företaget inte har diskuterat generativ AI offentligt. Enligt en rapport från Bloomberg planerar Apple att investera miljarder dollar för att utveckla sin AI-teknik och konkurrera med andra företag. I första skedet kommer Apple att implementera AI-funktioner i Siri, Meddelanden och Apple Music. Det finns också obekräftade rapporter om att företaget utvecklar Apple GPT, en chattbot baserad på en språkmodell kallad Ajax.

Direktlänk Dela Computer Sweden fördjupade 24 oktober

Apple planerar att investera miljarder i AI-servrar

Enligt den kända analytikern Ming-Chi Kuo planerar Apple att investera minst 620 miljoner dollar i AI-servrar 2023 och den enorma summan av 4,75 miljarder dollar 2024. Siffrorna tyder på en drastisk förändring i företagets fokus mot utveckling och implementering av AI. Kuo uppskattar att Apple kan förvärva mellan 2 000 och 3 000 servrar detta år och upp till 20 000 nästa år. Dessa servrar skulle vara utrustade med Nvidias HGX H100 8-GPU plattform, beskriven som en superdator för artificiell intelligens. Kuo spekulerar att företaget kommer att välja att installera och använda sina egna servrar för att träna stora språkmodeller, istället för att förlita sig på virtuell hosting från andra molntjänsteleverantörer. Enligt Kuo kan Apple överväga att utveckla sina egna chips för att minska serverkostnaderna i framtiden.

Direktlänk Dela Softonic International fördjupade 24 oktober

Möjliga funktioner för Samsung Galaxy S24 och andra kommande Android-telefoner avslöjade

Funktioner och förmågor för Samsung Galaxy S24 och andra kommande Android-telefoner kan ha avslöjats tidigt tack vare läckta specifikationer för Snapdragon 8 Gen 3, chipet som tros driva dem. Enligt detaljer publicerade av MSPowerUser har 8 Gen 3-chipet förbättrat prestanda överallt och har fått stöd för nya grafiska och AI-funktioner. Snapdragon 8 Gen 3 är byggt på en 4nm-process och har en Kryo CPU som kör på en frekvens av 3,3GHz på sin snabbaste ´prime´ kärna. Dessutom har vi den ´konsol-utmanande´ Adreno 750 GPU, som är 25% snabbare och 25% effektivare än den tidigare Snapdragon´s Adreno 740 GPU. Det finns också ett Qualcomm X75-modem inbyggt i Snapdragon 8 Gen 3, som tydligen kommer att erbjuda 10Gbps nedladdningshastigheter och 3,5Gbps uppladdningshastigheter.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 24 oktober

CUJO AI tillkännager utökade säkerhetsfunktioner för IoT-enheter

CUJO AI, en ledande leverantör av enhetsintelligens och säkerhetslösningar för hemnätverk, meddelar att de kommer att erbjuda ytterligare en tjänst på sin plattform för att upptäcka, identifiera och säkra Internet of Things (IoT)-enheter som använder nätverksprotokollet Thread och Matter-tyget. Thread, ett trådlöst mesh-protokoll med låg latens för IoT-enheter, är en av de huvudsakliga teknologierna bakom den växande användningen av Matter, ett applikationsnivå-protokoll som stöds av över 540 teknikföretag, inklusive Apple, Google, Amazon, Samsung och IKEA. CUJO AI:s tillägg av Thread och Matter i sina avancerade enhetsidentifieringsfunktioner erbjuder betydande förbättringar för nätverksoperatörer.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 24 oktober

USA:s teknikjättar driver globala aktievinster

Inflytandet från sju amerikanska teknikjättar, kända som ´magnificent seven´ - Apple, Microsoft, Meta, Amazon, Alphabet, Nvidia och Tesla - har varit avgörande för globala aktievinster i år, tack vare förväntningar kring tillväxten inom AI. Företagen har lagt till nästan $4tn till deras marknadsvärde under 2023, vilket överskuggar den $3.4tn ökningen för hela MSCI-indexet. Detta betydande inflytande har även påverkat marknader utomlands, med en potentiell nedgång utan deras bidrag. Amerikanska företag står idag för 61% av det $60tn MSCI-indexet, en betydande ökning från mindre än 50% för ett decennium sedan. De tio största aktierna utgör nu nästan 19% av indexet, en betydande ökning från 8% 2013. Dock har globala aktier upplevt instabilitet de senaste månaderna på grund av oro kring räntor och geopolitiska risker som Israel-Hamas-konflikten. Amerikanska aktier handlas för närvarande till cirka 18 gånger deras förväntade intäkter under nästa år, jämfört med 12 gånger för MSCI all-country exklusive amerikanska aktier. Max Gokhman från Franklin Templeton Investment Solutions och Jurrien Timmer från Fidelity har båda föreslagit att icke-amerikanska aktier som är billigare inte nödvändigtvis kommer att prestera bättre.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 24 oktober

Apple kämpar för att komma ikapp med AI-teknik

Mark Gurman diskuterar Apples AI-insatser i sin senaste kolumn. Han menar att företaget har en del att ta igen, då de mestadels satt på sidlinjen när OpenAI:s ChatGPT exploderade förra året. Google och Microsoft har rullat ut generativa AI-versioner av sina sökmotorer, medan Apple endast lanserat ett förbättrat autokorrigeringssystem i iOS 17. Trots att detta är en viktig funktion, menar Gurman att Apple måste ta igen mycket för att inte tappa i konkurrenskraft inom AI. Apples VD, Tim Cook, har meddelat att företaget har arbetat med generativ AI-teknik i flera år.

Direktlänk Dela Daring Fireball fördjupade 24 oktober

Apple planerar att investera upp till $1 miljard årligen i generativ AI

Apple rapporteras vara på väg att investera upp till $1 miljard om året i generativ AI för att konkurrera med företag som Google och Microsoft. Detta kommer efter rapporter om att Apple forskar på generativ AI. Företaget försöker utveckla sin egen version av Bing med ChatGPT, Google Bard och många alternativ till ChatGPT. Apple har dock inte deltagit i denna tävling under hela året. Analytiker Ming-Chi Kuo tror inte att AppleGPT kommer att lanseras 2024. Apple överväger att integrera AI i sina produkter och tjänster, inklusive iOS, Siri, Apple Music och andra appar. AI kan också användas i företagets AppleCare-program.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 23 oktober

Oklahoma kämpar med att reglera AI-industrin

Oklahomas lagstiftare kämpar för att reglera AI-industrin trots ökande intresse och tillgänglighet för tekniken. Medan AI nu finns i allt från mobilappar till ansiktsigenkänning och chattbottar, har det växt fram en oro för att AI-tekniken kan överträffa mänsklig kontroll, leda till omfattande arbetslöshet och förvärra rasism och rasstereotyper. Trots att både kongressen och vissa delstater överväger lagstiftning för att reglera tekniken, har försök att reglera AI i Oklahoma i stort sett stannat upp. Oklahoma har introducerat 11 AI-relaterade lagförslag sedan 2003, men bara antagit ett. Guvernör Kevin Stitt bildade en AI-arbetsgrupp i september för att undersöka teknikens förmågor och säkerhetsrisker. Två dataintegritetslagar introducerades 2021 och 2022, men ingen av dem fick en hearing i senaten.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 23 oktober

Apple planerar att investera $1 miljard per år i generativ AI

Apple planerar att spendera $1 miljard per år för att utöka sitt engagemang i generativ artificiell intelligens (AI), enligt en rapport. Företaget använder redan AI för att förbättra bilder, men har ännu inte en specifik Gen AI-produkt som sina konkurrenter Microsoft och Google. Rapporten nämner Ajax, Apples mest avancerade stora språkmodell hittills, och rykten om Apple GPT, en chattbot liknande ChatGPT. AI-initiativ som Apple planerar att satsa stort på framöver kommer att ledas av John Giannandrea, företagets vice verkställande direktör för maskininlärning och AI-strategi. Apple vill integrera AI i Apple Music, Messages och Siri, och utforska användningen av AI i Xcode för att potentiellt hjälpa apputvecklare.

Direktlänk Dela Invezz fördjupade 23 oktober

Apple planerar att förbättra sin AI-teknologi för att konkurrera med Google, Microsoft och Meta

Apple planerar att förbättra sin generativa AI-teknologi för att konkurrera med Google, Microsoft och Meta. Företaget har utvecklat ett generativt AI-projekt kallat Apple GPT, som leds av tre seniora vice VD:er - John Giannandrea, Craig Federighi och Eddy Cue. Detta inkluderar potentiell användning för att hjälpa användare att skriva i appar som Pages eller automatiskt generera bildspel i Keynote. Apple GPT är i sin tidiga utvecklingsfas, främst inriktad på att förbättra Siri med generativa AI-funktioner. Förväntad lansering av dessa förbättringar är planerad till nästa år, 2024. Dessutom utforskar Apple vägar för att integrera AI-funktioner i sin Xcode-utvecklingsapplikation.

Direktlänk Dela Newsmobile.in fördjupade 23 oktober

Windows 13 kan bli det nya standardoperativsystemet för Microsoft

Microsoft genomgår en övergång med Windows, som började med Windows 10 och fortsätter med Windows 11 och dess omformning av aktivitetsfältet. Rykten föreslår att Windows 12 kommer att fortsätta denna trend med ytterligare förbättringar och fokus på olika skärmar och AI-integration med Windows Copilot. Medan vissa av Microsofts val har varit polariserande för användarna, verkar det som att en ny grund läggs för framtiden. Detta pekar på att Windows 13 kommer att vara det operativsystem att se upp för, där Microsoft kommer att sätta standarden för nästa decennium och framåt.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 23 oktober

Apple planerar att spendera $1 miljard per år på utveckling av AI-produkter

Apple är på väg att spendera $1 miljard per år på att utveckla sina generativa artificiella intelligensprodukter, enligt Bloomberg. Företaget ligger efter konkurrenter som Google, Microsoft och Amazon, som redan har lanserat nya AI-produkter och funktioner. Apple använder AI i sina produkter men har ännu inte lanserat en generativ AI-produkt som OpenAI:s ChatGPT eller Google Bard. Apple har byggt sin egen stora språkmodell, eller LLM, ramverk, känd som Ajax, samt en ryktad chatbot, internt känd som Apple GPT. Företaget planerar att integrera AI i Siri, Meddelanden och Apple Music.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 23 oktober

Lägg till AI-chatbot ChatGPT på din Apple Watch

I den digitala åldern är vår anslutning viktigare än någonsin. Apple Watch är i framkant av denna trend med bärbar teknik. En sådan tillbehör är ChatGPT, en AI-chatbot som låter dig ha naturliga språksamtal direkt från handleden. I den här artikeln kommer vi att utforska hur man lägger till ChatGPT på din Apple Watch, vilket gör den ännu mer mångsidig och bekväm att använda. Processen för att ställa in din Apple Watch för ChatGPT är enkel och kommer att låta dig njuta av bekvämligheten att ha en chatbot på handleden.

Direktlänk Dela Cellular News fördjupade 23 oktober

Apple och Samsung planerar att integrera AI i kommande smartphones

Apple och Samsung förbereder sig för att integrera generativa AI-modeller i sina kommande smartphones, Galaxy S24 och iPhone 16, i linje med Googles Pixel 8 Pro. Båda företagen försöker dra nytta av den imponerande kraften och beräkningskapaciteten hos de kommande A18 Bionic och Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-chippen. Apple arbetar internt med sin egen stora språkmodell (LLM) kallad ´Ajax´, medan Samsung planerar att inkludera AI-funktioner i Galaxy S24. Det är troligt att de kommer att inspireras av framgångshistorier från LLMs som ChatGPT, Bing Chat och Google Bard.

Direktlänk Dela Laptop Mag fördjupade 23 oktober

Apple kämpar för att ta igen förlorad tid inom AI-teknologi

Apples VD Tim Cook medger att företaget blev överraskat av den snabba utvecklingen inom AI-teknologi, särskilt efter framgången för OpenAI´s ChatGPT. Nu arbetar Apple intensivt för att ta igen förlorad tid och utveckla AI-teknologi för en rad enheter och programvaror. John Giannandrea och Craig Federighi, företagets högsta chefer för AI och mjukvaruutveckling, leder arbetet. Eddy Cue, chef för tjänster, är också involverad. Apple planerar att spendera cirka 1 miljard dollar per år på projektet, vilket inkluderar utvecklingen av ett nytt AI-system och en uppdaterad version av Siri.

Direktlänk Dela MacDailyNews fördjupade 23 oktober

Apple arbetar med AI-uppdateringar för Siri

Apple har varit tystare än sina konkurrenter sedan AI-boomen började, men företaget arbetar nu med att släppa en ny version av Siri som inkluderar AI-teknik. Apple Senior Vice Presidents John Giannandrea och Craig Federighi övervakar AI-utvecklingen på företaget. Giannandreas team utvecklar nya AI-system och omarbetar en ´smartare´ Siri som använder dem. Federighis team arbetar också med att lägga till AI i kommande versioner av iOS. Det har dock uppstått interna debatter om generativ AI bör vara ´på enheten´ eller ´molnbaserad´.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 23 oktober

Redaktörens dagliga användning av Google-appar och andra program

Författaren, som har arbetat i 25 år inom olika områden, inklusive som lärare, arkitekt och nu som redaktör, beskriver sin dagliga användning av Google-appar och andra program. Han berömmer Googles förmåga att integrera sina appar i olika operativsystem och betonar vikten av molntjänster. Han använder Google Assistant dagligen och använder andra Google-tjänster som Google Maps och Google Wallet när han reser. Trots detta använder han också appar från andra företag, som Telegram, Slack, Microsofts OneDrive och PocketCasts.

Direktlänk Dela Voonze fördjupade 23 oktober

Betala för tidig tillgång till artiklar och annonsfritt innehåll

Läsare erbjuds möjlighet att få tillgång till artiklar innan andra, kommentera innan andra och njuta av en annonsfri upplevelse. Det finns ingen bindningstid och läsaren kan välja sin egen prenumerationsperiod. Betalningsmetoder inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan läsarna även använda Swish och Klarna.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 23 oktober

Apple planerar att lansera 24-tums iMac och nya iPad-modeller, integrerar AI i Siri

Apple planerar att avtäcka en 24-tums iMac senare denna månad, följt av nya iPad-modeller i mars nästa år, enligt Bloomberg´s Mark Gurman. Företagets AI-funktioner kan inkludera mer effektiv automatisk ifyllning av meningar med hjälp av Siri och Messages-appen och automatgenererade spellistor i Apple Music. Apple arbetar rapporterat på en AI-integrerad version av Siri, som skulle lanseras så snart som nästa år tillsammans med andra gen-AI-verktyg och appar. John Giannandrea, företagets vice VD för maskininlärning och AI-strategi, och Craig Federighi, senior vice VD för programvaruutveckling, leder företagets ansträngningar att integrera AI med iOS.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 23 oktober

OpenAI och tidigare Apple-designer samarbetar på nytt projekt som inte är en smartphone

OpenAI:s VD Sam Altman och tidigare Apple-designern Jony Ive samarbetar på ett nytt projekt, men det kommer inte att vara en iPhone-ersättning. Altman har avvisat tanken på att konkurrera med smartphones i en nyligen intervju. Parker Ortolani, en designer, har dock utvecklat en idé för gptOS, ett helt nytt operativsystem drivet av OpenAI:s ChatGPT och DALL-E-teknologier, istället för en smartphone. Detta nya operativsystem är mer avsett för lågprestanda enheter som Chromebooks, iPads och lågprestanda Windows-datorer, snarare än att ersätta högprestanda Windows- eller Mac-datorer.

Direktlänk Dela TechKrest fördjupade 23 oktober

Apple försöker komma ikapp i AI-utvecklingen efter att ha missat starten av trenden

Enligt en kolumn av Bloomberg har Apple missat starten av AI-boomen och försöker nu desperat att komma ikapp. John Giannadrea, senior vicepresident för maskininlärning och AI-strategi, övervakar företagets initiativ att implementera AI-teknologier tillsammans med Craig Federighi, senior vicepresident för programvaruutveckling. Eddie Cue, senior vicepresident för tjänster, är också involverad i detta arbete. Bland annat utvecklar Gianandreas team en förbättrad version av röstassistenten Siri som inkluderar djupare integration med AI. Dessutom kan en egen AI-assistent erbjudas för att hjälpa mjukvaruutvecklare för iOS-plattformen.

Direktlänk Dela Tech News Space fördjupade 23 oktober

Apple planerar att förbättra Siri och integrera fler AI-funktioner

Apple har flera nya funktioner baserade på generativ AI på gång, inklusive en förbättrad version av AI-assistenten Siri, enligt Bloombergs redaktör och Apple-expert Mark Gurman. Trots att Apple har arbetat med generativ AI under flera år, blev företaget överraskat av techindustrins plötsliga intresse för AI och har arbetat hårt för att komma ikapp. Gurman menar att det är Apples AI-strategichef John Ginandrea och mjukvaruchefen Craig Federighi som leder arbetet med Apples AI-satsningar.

Direktlänk Dela Omni fördjupade 23 oktober

Jon Stewarts Apple TV+ serie avbruten på grund av känsliga ämnen

Jon Stewarts Apple TV+ serie ´The Problem with Jon Stewart´ har avbrutits bara veckor innan inspelningen av den tredje säsongen skulle börja. Enligt källor till New York Times berättade Stewart för sitt team att potentiella programämnen relaterade till Kina och artificiell intelligens orsakade oro bland Apple-chefer. The Hollywood Reporter bekräftar att cheferna sa till Stewart att han behövde vara ´i linje´ med dem gällande programmets ämnen, vilket ledde till att han beslutade att lämna. Apple arbetar enligt uppgift på sin egen AI-storspråksmodell och har förbjudit sina anställda att använda andra AI-verktyg.

Direktlänk Dela PC Gamer fördjupade 23 oktober

Alphabet varnar anställda för att använda egen chatbot

Google´s moderbolag Alphabet har varnat sina anställda mot att använda sin egen chatbot Bard, enligt rapporter. Detta beror på oro över att anställda kan ge chatbotten konfidentiell information. Tidigare i år varnade Amazon sina anställda för att mata in känslig information i OpenAI´s ChatGPT, och Samsung-anställda fick kritik för att läcka känslig företagsinformation till chatbotten. Apple har också begränsat användningen av ChatGPT och andra AI-verktyg av liknande skäl. Trots detta erbjuder Google dyra verktyg som de hävdar kommer att förhindra data läckor från AI-modeller som är öppna för allmänheten.

Direktlänk Dela TwistedSifter fördjupade 23 oktober

AI Superintelligens: Ett hot mot mänskligheten?

En teknolog uttrycker oro över farorna med artificiell intelligens (AI), både för dess kortsiktiga risker för samhället och dess långsiktiga hot mot mänskligheten. Han varnar för att vi kan uppnå artificiell superintelligens senast 2030 och därefter snart sentient superintelligens. Han tror att en sentient superintelligens skulle kunna manipulera mänskligheten för att uppfylla sina egna intressen. Han påpekar att stora teknikföretag för närvarande utvecklar AI-system som optimeras för att påverka samhället i stor skala. Han varnar också för att dessa AI-system kommer att kunna manipulera användare genom interaktiv dialog.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 22 oktober

Apple arbetar för att integrera AI i sina produkter och tjänster

Apple överraskades av den plötsliga tillväxten av generativa AI-verktyg detta år, men arbetar nu hårt för att komma ikapp. Företagets SVPs Craig Federighi, John Giannandrea och Eddy Cue ansvarar för att integrera AI-drivna funktioner i Apples produkter och tjänster. Detta kommer att inkludera olika nya AI-funktioner i iOS 18, såsom smartare svarsförslag i Messages. Cue driver på för att inkludera funktioner som AI-genererade spellistor i Apple Music, och utforskar hur generativ AI kan utnyttjas i Apples produktivitetsappar som Pages och Keynote. Företaget förväntas spendera cirka 1 miljard dollar om året på AI-forskning och produktutveckling.

Direktlänk Dela 9to5Mac fördjupade 22 oktober

Sam Altman från OpenAI och Jony Ive från Apple ryktas samarbeta om AI-hårdvara

Det har spekulerats mycket kring ett möjligt gemensamt projekt mellan Sam Altman, VD för OpenAI, och Jony Ive, tidigare designchef på Apple. Ryktena började cirkulera i slutet av september 2023, när det rapporterades att de två hade diskuterat skapandet av en hårdvaruenhet för artificiell intelligens. Altman har sedan bekräftat att han och Ive har något på gång, men har inte specificerat vad detta innebär. Han har dock avfärdat spekulationer om att de planerar att lansera en AI-driven iPhone.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 22 oktober

Apple utvecklar AI-funktioner för att minska gapet till Google, OpenAI

Apple planerar att investera cirka $1 miljard årligen i forskning och utveckling av AI. Företaget utvecklar en mängd AI-drivna funktioner, inklusive en förbättrad version av Siri, som kan presenteras så tidigt som nästa år. Senior vicepresidenterna John Giannandrea, Craig Federighi och Eddy Cue leder initiativet att införliva AI-baserade förmågor i Apples utbud. Samtidigt övervakar Federighi införandet av AI i den kommande stora iOS-release. Apple utforskar också integration av AI i produktivitetsverktyg som Pages och Keynote. Företaget diskuterar för närvarande huruvida generativ AI ska implementeras som en strikt enhetsbaserad upplevelse, ett molnbaserat system eller en kombination av båda.

Direktlänk Dela NewsBytes fördjupade 22 oktober

Två AI-tillväxtaktier förutspås nå 2 biljoner dollar marknaden

Teknikaktier har övertagit positioner som tidigare dominerades av industriella aktier. För tjugo år sedan var världens största företag General Electric och ExxonMobile, värda 319 miljarder dollar respektive 283 miljarder dollar. Idag toppar teknikjättarna Apple och Microsoft listan med marknadsvärden på 2,7 biljoner dollar respektive 2,4 biljoner dollar. Framsteg inom artificiell intelligens (AI) har drivit återhämtningen på aktiemarknaden från dess låga nivåer 2022 och kommer troligen att spela en nyckelroll i uppkomsten av nästa kohort av ´2 biljonärer´. Alphabet och Meta Platforms förutspås vara de två AI-tillväxtaktierna som kommer att överträffa konkurrensen och ansluta sig till denna prestigefyllda grupp inom de kommande 10 åren.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 22 oktober

Nvidia når marknadsvärde på över en biljon dollar tack vare AI-tillväxt

Nvidia, Wall Streets favoritaktie inom artificiell intelligens, har med sin tillväxt inom generativ AI och rekordresultat för första kvartalet i år, överträffat förväntningarna och blivit en av världens största företag med ett marknadsvärde på över en biljon dollar. Nvidia, som grundades av VD Jensen Huang 1993, har inte alltid varit en stor aktör. Företaget debuterade på aktiemarknaden 1999 och nådde inte en värdering på 10 miljarder dollar förrän 2014. Dess aktier handlades för ett år sedan för cirka 130 dollar, idag handlas de för 410 dollar. Trots framgångarna säger Huang att han inte skulle vilja göra om resan, då det var ´en miljon gånger svårare´ än han förväntade sig.

Direktlänk Dela The Street fördjupade 22 oktober

OpenAI:s VD Sam Altman och Apple-designlegenden Jony Ive samarbetar på hemligt projekt

Spekulationer har varit höga kring ett gemensamt projekt mellan Sam Altman, VD för OpenAI, och Jony Ive, tidigare designchef på Apple. Det började med rapporter om att de två möttes för att diskutera skapandet av en AI-hårdvaruenhet. Det har varit rykten om att Altman överväger att lansera en egen AI-driven iPhone för att utmana Apple. Altman har dock avslöjat att han har ett projekt på gång med Ive, men det är inte en iPhone. Han klargjorde att han inte planerar att gå in på den konkurrensutsatta smarttelefonmarknaden.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 22 oktober

Apple förbereder sig för att möta AI-verktyg som ChatGPT

Apple blev överraskade när AI-verktyg som ChatGPT och andra tog teknikindustrin med storm. Men företaget förbereder nu sitt svar och planerar att utveckla funktioner för hela sin enhetsportfölj. Dessutom kommer framtiden för Mac in i fokus, en billigare Apple Pencil debuterar och Vision Pro närmar sig. Förra veckan i Power On: Apple förnyar sina högsta led med en våg av befordringar. Betalande prenumeranter fick lära sig det senaste om Apple-bilen och om Quest 3 kommer att påverka utvecklingen av Vision Pro.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 22 oktober

Jämförelse mellan ChatGPT och Bing Chat: Vilken chatbot är bättre?

Artificiell intelligens utvecklas snabbt och det är därför många chatbots har kommit på marknaden. Det kan vara förvirrande att avgöra vilken chatbot man ska använda. Här jämförs ChatGPT och Bing Chat. I fråga om noggrannhet och information visar Microsofts Bing Chat högkvalitativa resultat. Bing Chat får information från Internet, medan Chat GPT endast har information tillgänglig efter 2021. Två modeller av Chat GPT finns, vars första version är version 3.5. Den andra versionen är betald, vilket är Chat GPT 4. Bing Chat erbjuder gratis tillgång till Microsoft Edge, Google Chrome och Safari. Bing Chat är integrerad med Microsofts sökmotor, Safari och Chrome. Den fungerar på basis av websökning och rekommenderar också länkar. Chat GPT finns tillgänglig för användning i två versioner. Den första är 3.5 som kan användas gratis. Medan den andra versionen är Chat GPT 4, för vilken prenumeration måste betalas. Denna bot fungerar med Android, iOS och API. Användare måste betala $20 per månad för att använda Plus-modellen.

Direktlänk Dela News Day Express fördjupade 21 oktober

Apple kan lansera AI-driven chatbot i iOS 18

Apple har börjat arbeta på sin kommande iOS 18-uppdatering för nästa år. Enligt de senaste läckorna kan vi se Apple debutera sin länge ryktade ChatGPT-rival för alla sina bästa iPhones. Enligt MacRumors antyder en ny forskningsrapport från branschanalytikern Jeff Pu, som bevakar Apples leveranskedja för Haitong International Securities, att företagets AI-drivna chatbot kan lanseras redan i slutet av 2024. Pu tror att företaget kommer att erbjuda både molnbaserad AI och så kallad ´edge AI´, vilket innebär mer databehandling på enheten på ett sätt som skyddar användarens integritet.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 21 oktober

Jon Stewarts pratshow på Apple TV+ avbryts efter konflikter om innehåll

Den amerikanska komikern Jon Stewarts pratshow på Apple TV+ har avbrutits efter bara två säsonger på grund av konflikter mellan värd och företaget över ämnen som Kina och artificiell intelligens. Stewart berättade för anställda att chefer från Apple, som har omfattande affärsintressen i Kina och artificiell intelligens, hade uttryckt oro över föreslaget nytt innehåll för filmen ´The Trouble with Jon Stewart´. Apple svarade inte omedelbart på en begäran om kommentar. Apple TV+ lanserades på Tata Play Binge i Indien 2021 med ´Trouble with Jon Stewart´ som sitt flaggskepp för aktuella händelser.

Direktlänk Dela Geo TV News fördjupade 21 oktober

Apple TV+ avslutar ´The Problem with Jon Stewart´ efter två säsonger

´The Problem with Jon Stewart´ kommer inte tillbaka till Apple TV+ för en tredje säsong, vilket innebär ett oväntat och plötsligt slut för den allt populärare showen. Stewart informerade personalen om att han och Apple-cheferna hade beslutat att gå skilda vägar. Apple hade uttryckt oro över ämnen Stewart planerade att behandla i tre avsnitt under den kommande säsongen, bland annat Kina, Israel och artificiell intelligens. Trots att Apple gav Stewart kreativ kontroll över showen, blev han allt mer frustrerad över att företaget motsatte sig showens gästlista och ämnen.

Direktlänk Dela Abc7.com fördjupade 21 oktober

Jon Stewarts Apple TV+ show avslutas över redaktionella tvister

Jon Stewarts show ´The Problem´ på Apple TV+ har avslutats på grund av redaktionella tvister, rapporterade New York Times. Apple-chefer ska ha varit oroliga över showämnen som rörde Kina och AI. Stewart sade att han vill ha full kreativ kontroll över sin serie. Stewart och teknikjätten gick skilda vägar efter att Stewart inte hållit med Apple om den redaktionella inriktningen för hans show. Apple ska ha sagt till Stewart att han behövde vara ´i linje´ med företaget när det gäller de ämnen han väljer att diskutera, men Stewart ville ha full kreativ autonomi över sin serie. Beslutet att avsluta Stewarts show på Apples streamingtjänst kan vara i linje med Apples strategi att upprätthålla sin långvariga relation med Kina, teknikföretagets tredje största marknad.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 21 oktober

Fel i ansiktsigenkänning och könsskillnader i kreditgränser: AI:s oavsiktliga konsekvenser

Det finns minst sex dokumenterade fall av olagligt frihetsberövande i USA, alla afroamerikaner, på grund av felaktigheter i automatiska ansiktsigenkänningssystem. En utredning har öppnats mot Apple Card för att erbjuda lägre utgiftsgräns för kvinnor jämfört med män med samma inkomstnivå. I Storbritannien orsakade algoritmen som bestämde A-nivå betyg under Covid-19 pandemin utan prov en orättvis nackdel för studenter från fattigare skolor. Toju Duke, som arbetade på Google i 10 år som ansvarig AI-programchef, har grundat en NGO, Diverse AI, för att uppmuntra till mångfald inom disciplinen. Hon varnar för att explosionen av generativ AI kommer att öka teknikens inverkan på samhället.

Direktlänk Dela El País fördjupade 21 oktober

Oklahoma kämpar med att reglera artificiell intelligens

Oklahomas lagstiftare kämpar med att reglera den snabbt växande artificiella intelligensindustrin, trots att tekniken blir allt vanligare. Det finns oro för att AI kan leda till omfattande arbetslöshet och förvärra rasism och rasstereotyper. Lagstiftarna har genomfört två studier om AI, men har svårt att hantera teknikens för- och nackdelar och vad som ska regleras. Sedan 2003 har Oklahomas lagstiftare introducerat 11 AI-relaterade lagförslag, men endast ett har antagits. Guvernör Kevin Stitt bildade en AI-arbetsgrupp i september för att undersöka teknikens förmågor och säkerhetsrisker. En rapport från arbetsgruppen väntas den 31 december.

Direktlänk Dela The Duncan Banner fördjupade 21 oktober

Apple planerar att införa generativ AI i iOS 18

Enligt en ny rapport kommer Apple att introducera funktioner för generativ AI i nästa års iOS 18-uppdatering för iPhone. Detta steg kommer att sätta Apple i linje med den nuvarande trenden i teknikindustrin, där AI-drivna tekniker växer snabbt. Generativ AI blev populär med introduktionen av chatbots som OpenAI:s ChatGPT, designad för att ge mänskliga svar på användarfrågor. Google och Microsoft har också gjort sina inträden i detta utrymme, vilket driver konkurrens och innovation. Enligt Haitong International Securities-analytikern Jeff Pu förbereder sig Apple för att lansera generativa AI-funktioner som en del av iOS 18 i slutet av 2024. En av de primära tillämpningarna av generativ AI kommer att vara att förbättra Siri, Apples virtuella assistent. Genom att använda generativ AI kan Siri få förmågan att förstå sammanhang och utföra komplexa uppgifter, vilket gör dina interaktioner med din enhet mer intuitiva och effektiva.

Direktlänk Dela iThinkDifferent fördjupade 20 oktober

Generativ AI har transformerat företag under det senaste året, med stora språkmodeller (LLM) som blir allt mer populära. Apple förväntas introducera generativ AI i sina produkter 2024, enligt analytikern Jeff Pu från Haitong International Securities. Microsoft har redan integrerat ChatGPT i sina operativsystem. CCS Insights förutspår att AI-övervakningskommittéer kommer att bli vanliga inom stora organisationer till 2024, och att behärskning av generativ AI kommer att bli ett anställningskrav för kunskapsarbetare till 2025.

Computerworld fördjupade 20 oktober

Apple kan introducera generativ AI i iOS 18 nästa år

Apple ser ut att äntligen ansluta sig till generativ AI-racet nästa år. Haitong International Securities-analytikern Jeff Pu hävdar att Apple kan introducera generativ AI i iOS 18, som släpps mot slutet av nästa år. Företaget kommer att bygga flera hundra servrar för AI innan årets slut och betydligt fler av samma system nästa år. Det antas att Apple kommer att erbjuda en kombination av moln-AI och så kallad edge AI, vilket innebär mer databehandling på enheten. Dessutom kommer Apple att ta sin tid att implementera generativ AI eftersom företaget överväger hur man ska använda och bearbeta personuppgifter på ett sätt som är förenligt med dess åtagande om kundintegritet.

Direktlänk Dela Gadget Tendency fördjupade 20 oktober

Baidu introducerar uppgraderad version av AI-modellen Ernie 4.0

Den kinesiska teknikjätten Baidu presenterade en uppgraderad version av sin generativa AI-grundmodell, Ernie 4.0, vid sin årliga teknikkonferens Baidu World. Enligt företaget rivaliserar förbättringarna i Ernie 4.0 med OpenAI:s GPT-4-modell. Baidu CEO Robin Li demonstrerade Ernie 4.0 genom den konversationsassistent Ernie Bot. Ernie 4.0 har förbättringar som inkluderar förmågan att förstå nyanser och undertexter i konversationer och kan även syntetisera text, bilder och video från ett initialt prompt på några minuter. Tillgången till Ernie 4.0 är för närvarande endast på inbjudan, men företaget planerar att bredda tillgängligheten till företagsklienter och så småningom allmänheten.

Direktlänk Dela Voicebot fördjupade 20 oktober

ÖppnaAIs ChatGPT app upplever tillväxtavmattning trots rekordnedladdningar

OpenAI:s ChatGPT mobilapp nådde rekordnedladdningar i september med 15,6 miljoner installationer världen över. Trots detta saktade intäktsökningen ner till 20%, jämfört med 31% i juli och 39% i augusti. Denna nedgång kan indikera att ChatGPT närmar sig mättnad när det gäller antalet mobila användare som är villiga att betala för den uppgraderade prenumerationstjänsten ChatGPT Plus. Trots avmattningen i intäktstillväxten genererade ChatGPT fortfarande nästan $4,6 miljoner i bruttointäkter över sina iOS- och Android-appar världen över i september. Detta är mer än någon annan AI-chattbot-app, förutom Ask-AI, som tjänar mer tack vare kraftig annonsutgifter. ChatGPT:s nettointäkter är troligen lägre än bruttointäkterna, eftersom Apple Inc. och Alphabet Inc:s Google tar en del av intäkterna från in-app-köp. ChatGPT nettade runt $3,2 miljoner i september efter att Apple och Google tog sina delar.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 20 oktober

Global rapport om marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning 2023-2030

En global rapport från Market Intelx ger insikt i marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning mellan åren 2023 och 2030. Rapporten erbjuder värdefull information om marknadsstruktur och storlek, inklusive konkurrenssituation, nuvarande marknadstrender, tillväxttakt och andra relevanta statistik. De viktigaste aktörerna som nämns i rapporten inkluderar AIBrain, Amazon, Anki, CloudMinds, Deepmind, Google, Facebook, IBM, Iris AI, Apple, Luminoso och Qualcomm. Rapporten analyserar även marknaden på regional nivå, inklusive Nordamerika, Europa, Asien-Stilla havet, Latinamerika och Mellanöstern & Afrika.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 20 oktober

AI-fotoverktyg kan påverka hur vi minns vårt förflutna

Enligt en internetannons för Google Pixel 8 kan användare med hjälp av AI-fotoverktyg som ´Magic Editor´ och ´Magic Eraser´ förbättra och justera bilder på telefonen. Dessa verktyg gör det enklare att skapa perfekta bilder, vilket kan förändra hur vi minns händelser. Vår kamera rulle fungerar som en dagbok, och genom att redigera dessa bilder kan vi subtilt ändra hur vi minns våra liv. Google och Apple använder båda AI för att skapa känslomässigt kraftfulla berättelser om våra liv från dessa redigerade bilder. Men en perfekt kamera rulle kan sakna de små detaljerna som låter oss minnas händelser som de verkligen hände.

Direktlänk Dela The Atlantic fördjupade 20 oktober

Elon Musk tror att Tesla kan bli världens mest värdefulla företag tack vare AI

Tesla-VD Elon Musk tror att hans företag kan bli världens mest värdefulla, överträffa företag som Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon och Nvidia. Musk anser att artificiell intelligens (AI) kan göra Tesla till det mest värdefulla företaget i världen. Han nämnde helt autonoma bilar och autonoma humanoida robotar som de två huvudsakliga sätten som AI kan driva Teslas tillväxt. Musk tror att användningen av helt autonoma bilar kan öka med fem gånger, vilket skulle göra Tesla till ett hårdvaruföretag med mjukvarumarginaler. Han tillade att samma AI-programvara bakom Teslas helt autonoma bilar kommer att driva dess Optimus humanoida robotar.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 20 oktober

Apple utvecklar AI-produkt kallad ´Apple GPT´

Apple testar en intern AI-chatbot kallad ´Apple GPT´, under ledning av AI-chefen John Giannandrea. Denna AI-produkt har utvecklats med hjälp av Apples egna ramverk ´Ajax´, som har över 200 miljarder parametrar. Även om ´Apple GPT´ för närvarande endast används internt, indikerar det Apples engagemang för AI. Företaget utforskar olika sätt att integrera generativ AI i sina produkter, såsom förbättring av Siri, utveckling av mjukvara för att generera bilder och videor, samt multimodal AI-teknologi. Apple investerar miljontals dollar dagligen i forskning om konversations-AI.

Direktlänk Dela Vigour Times fördjupade 20 oktober

Apple planerar att införa generativ AI-teknik på iPhone och iPad senast 2024

Apple planerar att börja implementera generativ AI-teknologi på iPhone och iPad senast 2024, enligt analytikern Jeff Pu på Hongkong-baserade investeringsföretaget Haitong International Securities. Pu tror att Apple kommer att bygga några hundra AI-servrar 2023, och betydligt fler nästa år. Han tror att Apple kommer att erbjuda en kombination av molnbaserad AI och så kallad ”edge AI”, vilket innebär mer databehandling på enheten. Han tillade att tålamod kommer att krävas med Apples utrullning av generativ AI.

Direktlänk Dela WRAL TechWire fördjupade 20 oktober

OpenAI:s VD svarar på rykten om samarbete med tidigare Apple-chef

OpenAI:s VD Sam Altman har svarat på rykten om ett samarbete med tidigare Apple-designchefen Jony Ive för att skapa hårdvara för ChatGPT AI. Altman avfärdade inte ryktena, men klargjorde att han inte har för avsikt att konkurrera med smartphone-tillverkare eller bygga en AI-robot. Han uttryckte intresse för att utveckla hårdvara för dessa nya datorupplevelser, men gav ingen information om den mystiska enheten. ChatGPT behöver egen hårdvara för att kunna konkurrera i framtiden. Personlig AI är fortfarande i sin linda och utan en naturlig hemvist kan ChatGPT inte konkurrera.

Direktlänk Dela TechKrest fördjupade 20 oktober

Foundry tillkännager stora uppdateringar till Nuke, Katana och Mari

Foundry, känd som en av de ledande utvecklarna av kreativa mjukvaror för konstnärer inom underhållningsindustrin, har tillkännagett stora uppdateringar och uppgraderingar till sin produktfamilj, inklusive Nuke, Katana och Mari. Med fokus på ökad effektivitet och produktivitet, förväntas dessa nya uppdateringar öka bearbetningshastigheterna med upp till 20% och dubbla träningshastigheterna i Nukes CopyCat-maskininlärningsverktyg. Mari får nya bakverktyg för att hjälpa konstnärer med geometribaserade kartor och Katana uppgraderar sin förmåga att växla mellan applikationer mer sömlöst.

Direktlänk Dela No Film School fördjupade 19 oktober

SoftBank i diskussioner för att köpa aktier i 1X Technologies

Sam Altman från OpenAI, tidigare Apple-designern Jony Ive och SoftBank VD Masayoshi Son har diskuterat möjligheten att skapa en AI-driven personlig enhet. De kan också ha diskuterat befintliga AI-hårdvaruföretag som Altman är intresserad av, givet hans breda investeringsportfölj. Det är kanske ingen tillfällighet att SoftBank nu diskuterar att köpa aktier i 1X Technologies, ett norskt företag för humanoida robotar som OpenAI tidigare finansierade.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 19 oktober

Jämförelse av bildgenereringsteknik: DALL-E 3 mot MidJourney

AI-bildgenereringsteknik förbättras snabbt och DALL-E 3 representerar ett stort tekniskt språng. Men hur jämför den sig med MidJourney? Hittills har MidJourney varit det främsta valet för konstnärlig bildgenerering, men att uppnå önskat resultat kan vara svårt. Om man vill ha exakt kontroll måste man använda Stable Diffusion och dess modifikationer, som ControlNet. DALL-E 3 lovar att bättre följa dina instruktioner och generera bilder mer exakt enligt dina önskemål. DALL-E 3 använder ChatGPT (dvs. GPT-4) för att skapa mer detaljerade instruktioner och försöka få bättre resultat. Båda verktygen har sina styrkor och svagheter, men DALL-E 3 är överlägset om du vill skapa konsekvent konstverk exakt enligt dina specifikationer.

Direktlänk Dela How-To Geek fördjupade 19 oktober

OpenAI:s VD förnekar rykten om AI-driven smartphone

OpenAI:s VD Sam Altman har avslöjat att företaget inte arbetar på någon AI-driven smartphone. Rykten om en iPhone-liknande AI-enhet började cirkulera efter att Sam Altman setts i ett möte med tidigare Apple-designchefen Jony Ive. Vid The Wall Street Journals teknikkonferens förnekade Altman alla planer på att samarbeta med Jony Ive för att utveckla en AI-driven enhet. Trots rykten om ett potentiellt partnerskap, förklarade Altman att även om det kan finnas potential för ett spännande projekt, är han osäker på dess specifika detaljer i denna stund. Altman uttryckte en märkbar brist på intresse för att konkurrera direkt med smartphone-marknaden.

Direktlänk Dela Firstpost fördjupade 19 oktober

Allen Institute for AI strävar efter att demokratisera AI-forskning

Allen Institute for AI, ledd av den respekterade datavetaren Ali Farhadi, strävar efter att demokratisera forskning och utveckling inom artificiell intelligens (AI) genom att bygga ett fritt tillgängligt AI-alternativ. Institutet har startat en ambitiös insats för att skapa ett öppet system där andra forskare kan granska och använda det nya systemet och den data som matas in i det. Detta ställer institutet i centrum för en debatt om hur öppen eller stängd ny AI bör vara. Allen Institute har tagit ett första steg genom att släppa en stor datamängd för att träna AI-modeller. Den inkluderar offentligt tillgänglig data från webben, böcker, akademiska tidskrifter och datorprogram.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 19 oktober

Taiwan Semiconductor Manufacturing förväntar sig ökad intäkt trots Kinas ojämna ekonomiska återhämtning

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) förväntar sig kvartalsintäkter som överträffar analytikers förväntningar, vilket speglar förväntningar på en förbättrad chipmarknad trots Kinas ojämna ekonomiska återhämtning. TSMC, som är den primära chipmakaren för Nvidia Corp. och Apple Inc., planerar att spendera $32 miljarder på att utöka och uppgradera kapaciteten 2023, vilket är den lägre änden av en tidigare projicerad skala. Trots detta överträffade siffran de $30,5 miljarder i kapitalutgifter som analytiker hade förväntat sig.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 19 oktober

Nvidia och Foxconn bygger ´AI-fabriker´

Det mest värdefulla chipföretaget i världen, Nvidia, och iPhone-tillverkaren Foxconn går samman för att bygga så kallade ´AI-fabriker´. De säger att det är en ny typ av datacenter som använder Nvidia-chips för att driva ett ´brett utbud´ av applikationer. Det innefattar utbildning av autonoma fordon, robotplattformar och stora språkmodeller. De senaste exportrestriktionerna från Washington kommer att blockera försäljningen av två högkvalitativa artificiella intelligenschips som Nvidia skapat för den kinesiska marknaden - A800 och H800.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 19 oktober

Microsoft arbetar med nya funktioner för Copilot i Windows 11, inklusive integration i Task Switcher och stöd för flera skärmar, även för enheter som iPad. Windows 11 Build 23570 introducerar flera förändringar: Xbox Game Bar kallas nu bara ”Game Bar”, prestandan för File Explorer har förbättrats och det finns fixar till Start-menyn. Microsoft testar plugin-stöd för Copilot, vilket kan möjliggöra bättre AI-integration med funktioner som Task Manager, vilket gör att användare kan utföra åtgärder som att stänga appar med hjälp av AI.

Windows Latest fördjupade 18 oktober

ChatGPT använder nu internet för att ge mer exakta svar

ChatGPT kommer nu att använda internet för att ge mer exakta svar. Funktionen, enkelt kallad Browsing, lanserades i beta för bara några veckor sedan. OpenAI har officiellt tagit internet sökningar till chatboten. Möjligheterna beror på integrationen med Bing, Google-konkurrenten som ägs av ChatGPT:s företagspartner Microsoft. Tidigare lämnade ChatGPT vissa användare frustrerade med sin föråldrade information. ChatGPT kan nu surfa på internet för att ge dig aktuell och auktoritativ information, komplett med direkta länkar till källor. Den är inte längre begränsad till data före september 2021.

Direktlänk Dela Hypebeast fördjupade 18 oktober

Maskininlärning och naturligt språkbehandling: Vad de betyder och hur de skiljer sig åt

Maskininlärning och naturligt språkbehandling (NLP) ses ofta som synonymer på grund av framväxten av AI som genererar naturliga texter med hjälp av maskininlärningsmodeller. Maskininlärning innebär utveckling av algoritmer som använder dataanalys för att lära sig mönster och göra förutsägelser autonomt, medan NLP fokuserar på att finslipa, analysera och syntetisera mänskliga texter och tal. Båda är delar av AI, men de skiljer sig åt i typen av data de analyserar. Maskininlärning omfattar ett bredare spektrum av data, medan NLP specifikt använder textdata för att träna modeller och förstå språkmönster.

Direktlänk Dela MakeUseOf fördjupade 18 oktober

AI-marknaden förväntas växa tjugo gånger fram till 2030

År 2023 har AI-marknaden vuxit snabbare än nästan alla andra sektorer och förväntas växa tjugo gånger fram till 2030, upp till nästan två biljoner amerikanska dollar. AI-trender inkluderar AI-chattbotar, naturlig språkbehandling, användning av AI i kundservice, internetåtkomst, API-åtkomst (GPT-3, GPT-3.5 Turbo och GPT-4), AI-toppning av mobila appar, AI-bildgeneratorer och integration av bildgenerering i AI-chattbotar. Bing Image Creator, som drivs av DALL·E 3, har identisk kvalitet och användningsområden som DALL·E 3. De största företagen inom AI inkluderar Apple, Microsoft, Saudi Aramco, Alphabet, Amazon och NVIDIA. NVIDIA är den ledande hårdvarutillverkaren för AI år 2023.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 18 oktober

OpenAI:s VD förnekar rykten om AI-drivet enhetssamarbete med Jony Ive

OpenAI:s VD, Sam Altman, förnekar rykten om ett samarbete med Jony Ive, tidigare designchef på Apple, för att skapa en AI-driven enhet. Altman uttrycker ingen vilja att konkurrera med smarttelefonmarknaden och berömmer dess kapabiliteter. OpenAI:s utforskning av konsumenthårdvara är i ett tidigt skede. Altman och Ive delar en vänskap och har diskuterat en potentiell hårdvaruprodukt för AI-eran. Altman förnekar samarbete med Ive trots rykten om ett sådant, härrörande från Altmans tidigare arbete med Thomas Meyerhoffer, som arbetade med Ive på Apple.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 18 oktober

Nvidia leder AI-revolutionen med starka aktieprestanda

Aktierna i ´Magnificent Seven´, dvs Alphabet, Amazon, Apple, Meta Platforms, Microsoft, Nvidia och Tesla, har alla överträffat S&P 500-indexets 14% vinst med råge under 2023. Nvidia har varit den bästa aktören med en ökning på 215%. Dessa företags framgångar är kopplade till deras arbete med artificiell intelligens (AI). Nvidia är i centrum för denna AI-revolution, med sin senaste innovation, GH200 Grace Hopper Superchip, som kan bearbeta fem terabyte data per sekund. Trots att aktien har tredubblats i pris i år tror många på Wall Street att Nvidias bästa dagar fortfarande ligger framför dem.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 18 oktober

Teknikjättarnas återhämtning på börsen drivs av AI-investeringar

De sju största teknikföretagen på den amerikanska börsen, kända som ´The Magnificent Seven´, har återhämtat sig kraftigt efter ett ansträngande 2022 och har bidragit med nästan 65 procent av den årliga avkastningen hos S&P 500. Dessa företag inkluderar Amazon, Apple, Alphabet (Google), Meta, Microsoft, Nvidia och Tesla. Investeringar i artificiell intelligens (AI) har varit en stor drivkraft, särskilt för Nvidia. Men det finns oro för hur länge denna framgång kan fortsätta, särskilt med tanke på de höga förväntningarna inför kommande kvartalsrapporter.

Direktlänk Dela Borås Tidning fördjupade 17 oktober

Google Pixel 8 Pro lovar sju års programvarustöd

Googles senaste Pixel 8 Pro erbjuder avancerade funktioner och lovar sju års fullt programvarustöd, men det är osäkert om de högkvalitativa funktionerna motiverar en kraftig prishöjning. Telefonen, som kostar £999, har en 6,7 tum OLED-skärm och en uppgraderad 2D ansiktsupplåsningssystem. Googles nya Tensor G3-chip klarar spel, appar och allmän användning lika bra som de bästa. Batteriets livslängd är ungefär densamma som Pixel 7 Pro, varar strax under 37 timmar mellan laddningarna. Pixel 8 Pro kommer med Android 14 och ett löfte om sju år av både Android- och säkerhetsuppdateringar.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 17 oktober

Är Apple eller Microsoft bättre att investera i för AI?

AI-marknaden har exploderat i år, vilket har lett till en återhämtning för många teknikaktier som upplevde betydande nedgångar under ekonomiska påfrestningar 2022. Apple och Microsoft har båda gjort framsteg inom AI i år, med en inriktning på konsumentmarknaden respektive den kommersiella sektorn. Apple har ökat sin forsknings- och utvecklingsutgifter med över 3 miljarder dollar, främst på grund av ett större fokus på generativ AI. Microsoft har investerat 1 miljard dollar i OpenAI 2019 och ökat denna siffra med ytterligare 10 miljarder dollar, vilket gett dem en 49% andel i start-upen. Microsoft anses för närvarande vara den bättre aktien att investera i AI.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 16 oktober

På Metas årliga Connect-konferens var artificiell intelligens (AI) ett huvudämne, med flera sessioner ägnade åt företagets stora språkmodell Llama. Joseph Spisak, direktör för produktutveckling för generativ AI på Meta, skämtade om att konferensen kändes mer som en AI-konferens än en om blandad verklighet. Llama har blivit populär sedan OpenAI:s ChatGPT chatbot introducerades och har fått ledande teknikföretag att konkurrera om att ta fram liknande produkter. Meta ser Llama och dess familj av generativ AI-programvara som det öppna källkodsalternativet till GPT, LLM från Microsoft-stödda OpenAI, och Googles PaLM 2.

Consumer News and Business Channel fördjupade 16 oktober

Varför nöja sig när du kan utmärka dig? Investerar i teknikfärdigheter för framtiden

En kurspaket på 200 timmar erbjuds för teknikentusiaster som vill dominera teknikvärlden. Kursen täcker områden som spelutveckling, AI och ChatGPT, och virtuell och förstärkt verklighet. Kursen är uppdelad i sex nivåer, från nybörjarvänlig spelutveckling till avancerade ämnen som maskininlärning och neurala nätverk. Kursen inkluderar också förberedelser för jobbintervjuer och en bonus på 100 gratis timmar av extra innehåll. Kursen kan köpas via denna länk: https://www.digistore24.com/redir/511400/opanputrawan/

Direktlänk Dela Medium fördjupade 16 oktober

AI är framtiden, men behöver vi verkligen AI-acceleratorer i våra datorer just nu?

AI är alltmer närvarande i teknikvärlden, med stora företag som kämpar för att ligga i topp. AI har hjälpt Nvidia att bli ett biljon-dollar företag med sina specialiserade AI-acceleratorer. Det ligger nu i hjärtat av Windows, enligt Microsoft, med den nya Copilot-funktionen. Men behöver vi verkligen AI-acceleratorer i våra datorer just nu? Majoriteten av AI-processer sker inte på din enhet, utan i molnet. På din faktiska enhet är det enda din AI-processor kan göra just nu att utföra Windows Studio Effects. Stora märken lovar att det kommer att finnas fler användningsområden för dessa AI-acceleratorer i framtiden, men vi har ännu inte sett några konsumentappar eller funktioner som faktiskt utnyttjar en AI-accelerator.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 15 oktober

Logotyper spelar en viktig roll i varumärkesidentitet och marknadsföring. De fungerar som omedelbara påminnelser om ett företag eller en produkt och sätter tonen för alla interaktioner och kommunikationer. Med tillgång till AI-verktyg som Midjourney och nu OpenAI´s DallE 3, har processen att skapa en logotyp blivit enklare. Med lite övervägande kan du nu generera en mängd idéer och logotyper att välja mellan för ditt företag eller varumärke. Dessutom förväntas utvecklingsteamet på Midjourney rulla ut en ny uppdatering inom en snar framtid för att förbättra implementeringen av text i dess AI-konst.

Geeky Gadgets fördjupade 15 oktober

AI kommer att driva aktierna högre, enligt Wedbush-analytiker

Enligt Dan Ives, chef för teknik på Wedbush, kommer artificiell intelligens (AI) att driva aktierna högre i de kommande månaderna och åren. Han listar sju aktier som han anser vara mogna för investeringar. Dessa inkluderar Apple, tack vare den starka efterfrågan på iPhone 15 och den stora basen av äldre iPhones som ännu inte uppgraderats. Microsoft, på grund av dess tidiga erkännande och investering i AI. Palo Alto Networks, för deras växande totala adresserbara marknad och innovation inom hela produktportföljen. Palantir, för deras pionjärarbete inom AI och deras snabbt växande marknadsandel. Zscaler, för deras framstående SaaS-applikationer och molnskyddsverktyg. CrowdStrike, för deras tidiga användning av AI och deras planer på att utöka sin adresserbara marknad. Slutligen MongoDB, för deras molnbaserade Atlas-plattform och deras stora adresserbara marknad.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 15 oktober

Apple utvecklar AI-system för att förbättra förståelsen för användargränssnitt

Maskininlärning blir allt mer integrerat över ett brett spektrum av områden, inklusive användargränssnitt (UI). Trots nackdelar med att använda dataset som endast registrerar fasta ögonblicksbilder av mobila applikationsvyer, fortsätter de att vara ovärderliga för att träna djupa neurala nätverk (DNN). Apple-forskare har i samarbete med Carnegie Mellon University utvecklat AI-systemet Never-Ending UI Learner. Systemet interagerar kontinuerligt med faktiska mobilapplikationer, vilket gör att det kontinuerligt kan förbättra sin förståelse för UI-designmönster och nya trender. Det har utforskat över 5000 enhetstimmar hittills, utfört mer än 500 000 åtgärder över 6000 appar.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 15 oktober

USA:s rymdstyrka uttrycker oro över AI-data risker, inför tillfälligt förbud

USA:s rymdstyrka har uttryckt oro över data risker kopplade till användningen av generativ artificiell intelligens (AI) i sina operationer, vilket effektivt förbjuder anställda att använda dessa verktyg. Enligt en intern memo delad av myndigheten kan företagets data hamna i fel händer genom att förlita sig på generativa AI-plattformar. Förbudet är tänkt att vara tillfälligt medan myndigheten utforskar nya metoder för att mildra ´AI-aggregationsrisker´. Anställda i USA:s rymdstyrka kommer att förhindras från att använda OpenAI:s ChatGPT, Bard, eller andra stora språkmodeller (LLM) på officiella datorer.

Direktlänk Dela CoinGeek fördjupade 14 oktober

Tre AI-aktier att överväga utöver Nvidia och MAMAA-aktierna

Intresset för artificiell intelligens (AI) har ökat enormt under de senaste åren, med privata globala investeringar i AI som ökade från $48 miljarder 2020 till över $90 miljarder 2021 och 2022. Detta intresse, tillsammans med AI:s enorma nytta, har hjälpt till att locka massiva investeringar. Stora teknikföretag har investerat kraftigt i AI, medan många nya AI-fokuserade start-ups har dykt upp. Nvidia (NVDA), med sin första förflyttning, är en dominerande ledare inom AI halvledarchipsutrymmet. Artikeln går dock utöver Nvidia och MAMAA-aktierna (Meta Platforms, Amazon, Microsoft, Apple och Alphabet) för att identifiera tre andra AI-aktier som investerare kan överväga att köpa: Nice, C3.ai och Oracle.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 13 oktober

AI-chatboten ChatGPT används för att förbereda jobbintervjuer

Livscoachen Darci Smith rekommenderar att använda OpenAI:s AI-chatbot, ChatGPT, för att förbereda sig inför jobbintervjuer. Smith föreslår att man ska kopiera och klistra in hela jobbeskrivningen i ChatGPT och sedan be AI:et att komma med potentiella intervjufrågor. Steget efter det är att be AI:et att formulera svar på dessa frågor. Enligt Smith kan detta förändra livet för jobbsökande. Trots att vissa teknikledare, som Steve Wozniak och Elon Musk, ser snabba framsteg inom AI som en risk, står andra, som Bill Gates och Google´s VD Sundar Pichai, bakom innovationen.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 13 oktober

Livscoach använder AI för att förbereda sig inför jobbintervjuer

Livscoachen Darci Smith, även känd som @careercoachdarci på TikTok, rekommenderar att använda OpenAI´s ChatGPT för att förbereda sig för jobbintervjuer. Genom att mata in jobbets beskrivning kan AI-chatten generera möjliga intervjufrågor och svar. Smith menar att detta kan vara mycket användbart för att förbereda sig inför en intervju. Trots att AI:s enorma kraft har orsakat oro hos vissa, som fruktar att de kan förlora sina jobb till robotar, ser andra det som en viktig innovation som kan lösa klimatförändringar, bota cancer och öka produktiviteten.

Direktlänk Dela World Time Todays fördjupade 13 oktober

OpenAI förväntas generera 1,3 miljarder dollar i intäkter detta år

OpenAI, utvecklaren av ChatGPT, förväntas generera intäkter på 1,3 miljarder dollar i år, enligt företagets VD Sam Altman. Detta trots rapporter om att AI-företaget ser en nedgång i försäljningen. Microsoft-stödda OpenAI genererar tydligen mer än 100 miljoner dollar per månad, en ökning med 30 procent jämfört med tidigare i år. För 2022 var företagets intäkter endast 28 miljoner dollar. Intäkterna kommer huvudsakligen från prenumerationer på sin konversationschattbot, vilket representerar en anmärkningsvärd tillväxt sedan företaget lanserade en betald version av ChatGPT i februari.

Direktlänk Dela Social News XYZ fördjupade 13 oktober

Apple kan införa AI-stöd i sina appar för att förbättra användarupplevelsen

Apple kan vara på väg att införa stöd för generativa AI-stora språkmodeller (LLM) i sina appar för att förbättra användarupplevelsen. Dessa modeller kan vara effektiva inom specifika domäner, som bildmanipulation i Photoshop eller tekniskt stöd i Jamf Pro. Utvecklare kan dra nytta av denna teknik om Xcode blir smart nog att hantera grundläggande kodskrivningsuppgifter och övervaka fel i befintliga instruktioner. Dessutom kan LLM-modeller hjälpa användare att utföra sitt arbete bättre och ge enkel tillgång till relevanta tekniska supportresurser. Apple kan också använda LLM-modeller för att förbättra Fitness+, en prenumerationstjänst som ger kunder tillgång till olika träningsrutiner.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 13 oktober

Tre artificiell intelligens-aktier med större potential än kryptovalutor

Kryptomarknaden har gett höga avkastningar men dess oförutsägbara natur gör den riskfylld. Teknikindustrin är känd för sina stabila långsiktiga vinster, särskilt inom artificiell intelligens (AI) som har potential att förbättra otaliga industrier. Tre AI-företag har visat betydligt större tillväxt än de två mest framstående kryptovalutorna. Apple har en stark position inom AI, med flera AI-funktioner introducerade i sina produkter. Microsoft har en betydande andel i OpenAI och använder dess teknologi för att förbättra sina tjänster. Advanced Micro Devices är ett annat företag med stark potential inom AI, med planer på att lansera nästa generation av sina MI300-chips.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 13 oktober

AdroitMarketResearch.com har publicerat en ny rapport om den globala marknaden för artificiell intelligensplattform. Rapporten ger en grundlig granskning av marknadens mönster, drivkrafter, hinder och potentiella möjligheter. Den innehåller information om marknadens storlek, tillväxttakt, nyckelspelare och affärsplaner, samt en analys av marknadens konkurrenskraftiga miljö och framtida prognoser. Forskningen innehåller en detaljerad studie av den globala marknaden för artificiell intelligensplattformens marknadsstorlek och sammansatt årlig tillväxttakt (CAGR), vilket kan hjälpa företag att fatta sunda investeringsbeslut.

Seedance.com fördjupade 13 oktober

USA:s rymdstyrkor tillfälligt förbjuder generativ AI

USA:s rymdstyrkor har tillfälligt upphört med användningen av generativa artificiella intelligensverktyg inom sina operationer. Detta beslut, som rapporteras påverka minst 500 personal, syftar till att säkra regeringsdata. Enligt en rapport från Bloomberg den 12 oktober, informerades rymdstyrkans medlemmar om restriktioner för användningen av webbaserade generativa AI-verktyg genom ett memo daterat den 29 september. Lisa Costa, vice chef för teknik och innovation vid rymdstyrkorna, betonade behovet av förbättrade cybersäkerhetsstandarder.

Direktlänk Dela Coinnounce fördjupade 13 oktober

USA:s rymdstyrka förbjuder tillfälligt AI-verktyg på grund av datasekerhetsbekymmer

USA:s rymdstyrka har tillfälligt förbjudit sin personal att använda vissa generativa artificiella intelligens (AI) verktyg på statliga datorer, på grund av oro över datasäkerheten för ChatGPT och liknande plattformar. ChatGPT:s skapare OpenAI har kritiserats för sina datainsamlingmetoder, och rymdstyrkan är bara den senaste stora organisationen att ifrågasätta dess säkerhet, med Apple, Samsung och Verizon som också förbjuder dess användning bland anställda. Rymdstyrkan var snabb att erkänna AI:s styrkor och meddelade att ´strategisk paus´ kommer att upphöra så snart de har klargjort hur det kan användas på ett ´ansvarsfullt och strategiskt sätt´.

Direktlänk Dela Wccftech fördjupade 12 oktober

Google presenterar nytt AI-utrustning, inklusive Pixel 8 och Pixel 8 Pro

Google har presenterat sin nya utrustning som lovar att revolutionera displaymarknaden. Bland de mest framstående produkterna finns smartphones Pixel 8 och Pixel 8 Pro, samt smartklockan Pixel Watch 2. Utrustningen presenterades på ett event i New York, som följdes live av portugisiska journalister på en plats i Beato, Lissabon. Google Store i Portugal kommer att erbjuda ett utökat sortiment av produkter, inklusive de nya enheterna. Pixel 8 Pro-modellen, som riktar sig till den professionella marknaden, kommer att finnas tillgänglig i Portugal till ett startpris på 1 139 euro.

Direktlänk Dela Bryt FM fördjupade 12 oktober

OpenAI planerar stora uppdateringar, Google uppdaterar algoritm för miljövänliga sökningar, Microsoft fasar ut VBScript, Google betalar Apple för sökmotorplats, US Space Force stoppar användning av ChatGPT

1) OpenAI planerar att släppa större uppdateringar och funktioner för utvecklare redan nästa månad. Dessa funktioner inkluderar att erbjuda extra minneslagring till sina utvecklarverktyg, vilket kan hjälpa till att minska kostnaderna för applikationsutvecklare med upp till 20%. 2) Google har meddelat att det snart kommer att uppdatera sin algoritm för att ge förbättrade sökresultat för vissa produkter för att hjälpa vår värld att bli mer hållbar och miljövänlig. 3) Microsoft planerar att fasa ut VBScript i framtida Windows-versioner. 4) Google betalar Apple mellan 18 och 20 miljarder dollar varje år så att det förblir en standardsökmotor på iPhone och andra Apple-enheter. 5) US Space Force har tillfälligt stoppat användningen av webbaserade generativa artificiella intelligensverktyg som ChatGPT.

Direktlänk Dela Techpluto fördjupade 12 oktober

Långsammare andningsfrekvens kopplad till högre välbefinnande efter wellness-träning, enligt Apple-studie

Forskare från Apple har i samarbete med Healthy Minds Innovation publicerat en studie som tyder på att en långsammare andningsfrekvens är kopplad till högre självrapporterat välbefinnande efter wellness-träning. Studien undersökte mindfulness-baserade stressreduktion (MBSR) och fann att dessa kan förbättra välbefinnandet genom förbättrad reglering av fysiologiska och kognitiva tillstånd, främst genom minskade andningsfrekvenser. Studien rekryterade 245 vuxna, bestående av erfarna meditörer och deltagare som var nya inom meditation. Lägre baslinje RR var kopplat till lägre psykiskt lidande bland långvariga meditörer, men inte hos icke-meditörer före träningen. MBSR minskade RR jämfört med väntelistan men inte den aktiva kontrollen. Minskad RR var relaterad till minskade medicinska symtom hos alla deltagare. Lägre RR var kopplat till högre fysiskt välbefinnande poäng över träningsgrupper efter träningen.

Direktlänk Dela Myhealthyapple.com fördjupade 11 oktober

Google lanserar Pixel 8 med AI-drivna fotoredigeringsverktyg

Google lanserar sin nya $700 Pixel 8, som låter användare använda artificiell intelligens (AI) för att lägga till eller ta bort element från sina bilder. Pixel 8 innehåller en svit av AI-drivna fotoredigeringsverktyg som gör mer än att justera skärpan och ljusstyrkan på en bild - den använder AI för att generera bilder eller ta bort element för att ge dig exakt den bild du vill ha. Google har integrerat dessa nya AI-redigeringsverktyg i Google Photos, dess gratis fotoalbum-app för Android-enheter och iPhones. Pixel 8 är den första mainstream-telefonen att baka in generativ AI direkt i fotoprocessen utan extra kostnad.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 11 oktober

Global rapport om stora data och maskininlärning inom telekommarknaden

En ny rapport från Market Intelx ger en djupgående analys av den globala marknaden för Big Data och maskininlärning inom telekom. Rapporten utvärderar marknaden baserat på historiska och prognostiserade marknadsdata, efterfrågan, applikationsdetaljer, pris trender och företagsandelar av de ledande branscherna efter geografi. Studien tillhandahåller data om de mest exakta intäktsskattningarna för hela marknaden och dess segment för att hjälpa industriledare och nya deltagare på denna marknad. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Allot, Argyle Data, Ericsson, Guavus, Huawei, Intel, Nokia, Openwave Mobility, Procera Networks, Qualcomm, Zte, Google, AT&T, Apple, Amazon, Microsoft.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 11 oktober

Så här använder du AI med ChatGPT

ChatGPT är ett verktyg som kan förenkla vår vardag genom att hjälpa oss organisera veckomenyer eller studieplaner. För att börja använda ChatGPT, måste du först registrera dig på OpenAI:s webbplats. När du har skapat ett konto kan du börja använda chatfunktionen för att skriva eller begära vad du vill. Du kan till exempel be ChatGPT att förbereda en veckomeny för dig, organisera din studievecka med hänsyn till dina scheman och ämnen, eller be om råd om hur du kan sova bättre. Du kan också lagra och redigera dina konversationer för framtida referens.

Direktlänk Dela Voonze fördjupade 11 oktober

Nvidias resa från spelchipstillverkare till ledande inom AI-industrin

Nvidias historia började 1993 på en lokal diner där grundarna skissade sin vision på en servett. Idag är företaget en triljon-dollar gigant som leder AI-revolutionen. Företaget har övergått från att vara synonymt med grafikprocessningsenheter (GPU:er) till att vara en nyckelaktör inom artificiell intelligens (AI). Teknikjättar som Google, Microsoft och Amazon har utnyttjat Nvidias GPU:er för att förbättra prestandan på sina datacenter. Nvidias datacenter-segments intäkter sköt i höjden från en blygsam $339 miljoner 2016 till över $15 miljarder förra året. Trots konkurrens och potentiella leverantörsförändringar, förblir Nvidias solida marknadsposition och kritiska roll inom AI GPU-sektorn väl erkänd.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 10 oktober

AI kan stöta på upphovsrättsproblem liknande Napsters, varnar Naveen Rao

Naveen Rao, VP för Generative AI på Databricks och medgrundare till LLM-utbildningsplattformen MosaicML, varnar för att upphovsrättsintrång kan förhindra företag från att framgångsrikt tjäna pengar på AI. Han jämför det med problemet som knäckte musikdelningsplattformen Napster på 2000-talet. Generativ AI, som skapar konst efter att ha tagit in stora mängder data för att träna sina modeller, kan leda till att individer och företag blir sårbara för stämningar om upphovsrättsintrång. Databricks och MosaicML bygger öppen källkods-LLM:er för att hjälpa företag att undvika detta.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 10 oktober

Amazon satsar på AI men aktien är inte en köprekommendation ännu

Warren Buffett, chef för Berkshire Hathaway, är känd för sin försiktighet när det gäller techinvesteringar, men har nyligen ändrat sin inställning. Apple är nu Berkshire Hathaways största innehav och företaget har flera andra techaktier i sin portfölj, inklusive AI-aktier som Amazon. Amazon gör stora framsteg inom AI och aktien handlas för närvarande med en betydande rabatt, ned 31% från toppen 2021. Trots detta och företagets ökade satsning på AI, är det osäkert om aktien är en bra investering just nu. Amazon använder AI inom alla sina affärsområden, men det kommer sannolikt att dröja flera år innan företagets nyligen annonserade satsningar inom generativ AI, som Bedrock eller partnerskapet med Anthropic, påverkar bottenlinjen.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 oktober

ChatGPT från OpenAI ser en inbromsning i intäktstillväxt

OpenAI´s ChatGPT upplever en inbromsning i sin intäktstillväxt, vilket indikerar att AI-chattboten närmar sig mättnad i termer av hur många användare som är villiga att betala för dess betaltjänst. Enligt data från marknadsunderrättelseföretaget Appfigures växte ChatGPT´s intäkter med mer än 30 procent de senaste månaderna men nu är tillväxttakten den lägsta hittills, endast 20 procent. ChatGPT+ abonnemangstjänst kostar $19.99 per månad och erbjuder snabbare svarstider, prioriterad åtkomst vid spetsbelastning och tidig tillgång till nya funktioner och förbättringar. Cirka 15,6 miljoner människor laddade ner OpenAI´s ChatGPT-app i september.

Direktlänk Dela Zee Business fördjupade 10 oktober

OpenAIs ChatGPT upplever en minskning i intäktstillväxt

OpenAI:s ChatGPT upplever en minskning i sin intäktstillväxt, vilket indikerar att AI-chattbotten närmar sig mättnad när det gäller antalet användare som är villiga att betala för dess betaltjänst. Enligt data från marknadsanalysföretaget Appfigures, upplevde ChatGPT en intäktstillväxt på mer än 30 procent de senaste månaderna, men nu är tillväxthastigheten den lägsta hittills med endast 20 procent. Trots detta anses 20 procent fortfarande vara ´fantastiskt´ särskilt när vi talar om miljoner. ChatGPT tjänade 3,2 miljoner dollar i september från App Store och Google Play.

Direktlänk Dela Newskarnataka fördjupade 10 oktober

Marknadsrapport om artificiell intelligens och maskininlärning analyserar nuvarande och framtida utsikter

En marknadsrapport om artificiell intelligens och maskininlärning har fokuserat på en omfattande analys av nuvarande och framtida utsikter för branschen. Rapporten är en konsolidering av primär och sekundär forskning, vilket ger marknadsstorlek, andel, dynamik och prognos för olika segment och undersegment med hänsyn till makro- och mikromiljöfaktorer. En djupgående analys av tidigare trender, framtida trender, demografi, tekniska framsteg och regleringskrav för marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning har gjorts för att beräkna tillväxthastigheterna för varje segment och undersegment.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 10 oktober

Sju toppartificiella intelligensaktier att köpa på svaghet

Artificiell intelligens (AI) har en omvandlande kraft inom olika sektorer, men få AI-aktier ges den kredit de förtjänar. Här är sju högkvalitativa AI-aktier att köpa på svaghet framöver. iCAD:s produkter använder AI för att effektivt upptäcka bröstcancer och har integrerat Alphabets teknologi med sina produkter. Schrodinger använder en kombination av AI och fysik för att snabba upp läkemedelsupptäcktsprocessen. Super Micros servrar används för att underlätta utvecklingen av AI och har ett omfattande partnerskap med Nvidia. ASML skapar och säljer maskiner som används för att tillverka halvledare och förväntas dra nytta av ökad efterfrågan på chips för AI-utveckling. Alphabet förväntas dra stor nytta av AI, liksom ServiceNow som utvecklar AI-drivna IT-automatiseringsverktyg. Slutligen kommer Microsofts AI-baserade verktyg som används för att förenkla datorprogrammering att lanseras den 1 november.

Direktlänk Dela InvestorPlace Media fördjupade 9 oktober

ChatGPTs mobila intäkter växer men tillväxttakten avtar

AI-chattbotten ChatGPT fortsätter att se en ökning av antalet appinstallationer och sin inkomst, med september som sätter nytt rekord på båda fronterna: 15,6 miljoner nedladdningar och nästan $4,6 miljoner i bruttoinkomst över hela världen. Emellertid har intäktstillväxten nu börjat sakta ner, från en tillväxt på över 30% de senaste månaderna till 20% i september. Denna avmattning kan vara det första tecknet på att ChatGPT närmar sig mättnad i fråga om hur många mobila användare som är villiga att betala för den uppgraderade ChatGPT+ prenumerationstjänsten. Trots detta är ChatGPT inte den största AI-appen när det gäller intäkter. En konkurrent som heter Ask AI tjänar mer tack vare stora annonsutgifter.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 9 oktober

Meta Platforms aktie bryter igenom två inträdespunkter, optimism inför Q3:as rapport och spänning över ny teknik

Meta Platforms (META) aktie har brutit igenom två inträdespunkter på grund av analytikers optimism inför det kommande Q3-resultatet och spänning över ny teknik som presenterats av Facebook och Instagrams moderbolag, inklusive smarta glasögon med inbyggd AI-assistent. Meta-aktien har hittills 2023 stigit med 162% fram till fredagens stängning, vilket bara är överträffat av Nvidia (NVDA) i S&P 500. Ett par katalysatorer kan fortsätta att driva Meta-aktien högre, om det osäkra börsklimatet samarbetar. Meta´s Quest 3 virtual reality-headset, som är 40% tunnare än sin föregångare, kommer att börja säljas den 10 oktober. Meta´s Ray-Ban smarta glasögon, uppdaterade med en AI-assistent och byggda i partnerskap med EssilorLuxottica (ESLOY), kommer att finnas tillgängliga för $299 från och med den 17 oktober.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 9 oktober

Använda Artificiell Intelligens: Registrera och börja använda ChatGPT

För att börja använda artificiell intelligens (AI), som ChatGPT, måste man först registrera sig på AI-webbplatsen. Efter registrering får man tillgång till olika verktyg som Dall-E. Man kan registrera sig med Google, Microsoft eller Apple, eller använda e-post med ett unikt lösenord. Efter registrering kan man börja använda ChatGPT för att skriva eller begära vad man vill eller behöver. Man kan till exempel be den om en sammanfattning av ett ämne, hjälp med att planera en vecka eller råd om hur man sover bättre. Man kan också spara och redigera namnet på konversationer för att enkelt hitta vad man behöver.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 9 oktober

Topp 12 högst betalda jobben inom AI

Artificiell intelligens (AI) har påverkat diverse sektorer, från hälso- och sjukvård till underhållning och tillverkning. Efterfrågan på professionella inom AI ökar i takt med att AI-landskapet expanderar. Denna artikel presenterar de 12 högst betalda jobben inom AI, inklusive maskininlärningsingenjörer, dataforskare, affärsintelligensutvecklare, forskningsforskare, stordataingenjörer, AI-programvaruingenjörer, programvaruarkitekter, dataanalytiker, robotingenjörer, NLP-ingenjörer, datorvisioningenjörer och promptingenjörer. Jobben är inte bara intellektuellt stimulerande utan också ekonomiskt givande, vilket gör dem till attraktiva karriärval.

Direktlänk Dela Techopedia fördjupade 9 oktober

Artikeln diskuterar likheterna mellan öppen källkodsprogramvara och maskininlärning, och vad maskininlärning kan lära av öppen källkod. Båda områdena domineras av öppen källkod, med maskininlärning som främst använder ramverk som PyTorch och TensorFlow. Utmaningar inkluderar komplexiteten och tillgängligheten av data som båda bygger på, och den ´olyckliga´ försörjningskedjan som kan uppstå. Maskininlärning kommer troligtvis att expandera till många nischer, precis som öppen källkod har gjort. Maskininlärning behöver metadata och verktyg för att förstå sina utmaningar, och säkerhet kommer att vara ett stort problem. Reglering och ansvar kommer troligen att öka i takt med att sektorns betydelse växer.

KDnuggets fördjupade 9 oktober

Disney anklagas för att använda AI-genererade bilder i Loki-affisch

En reklamaffisch för den andra säsongen av Loki på Disney Plus har skapat kontrovers bland professionella designers efter påståenden om att den åtminstone delvis skapades med generativ AI. Illustratören Katria Raden uppmärksammade bilden på X (tidigare Twitter) förra veckan, och påstod att bilden av den spiralformade klockan i bakgrunden visar alla AI:s kännetecken. Den kreativa gemenskapen är orolig för att AI-bildgeneratorer tränas på deras arbete utan samtycke och kan användas för att ersätta mänskliga konstnärer. Disney fick tidigare kritik för sin användning av generativ AI i en annan Marvel-serie, Secret Invasion, trots att studion försäkrade att användningen av AI-verktyg inte minskade roller för riktiga designers i projektet.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 9 oktober

Sam Altman: Från att lära sig kodning vid 8 till att bli VD för Reddit och starta OpenAI

Vid 8 års ålder lärde Sam Altman sig kodning när han fick sin första dator. Vid 16 års ålder kom han ut som homosexuell för sina föräldrar, något som han menar att Apple Macintosh och AOL chatrum hjälpte honom med. Vid 19 års ålder startade han sitt första företag, Loopt, tillsammans med sin pojkvän Nick, vilket senare såldes för 43 miljoner dollar. Vid 29 års ålder blev han VD för Reddit i åtta dagar och var också associerad med Y Combinator. Vid 30 års ålder startade han OpenAI tillsammans med 10 andra grundare, inklusive Elon Musk.