» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. 2024-04-25 hade vår robot sammanfattat 284 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Skolchef arresterad för att ha skapat falskt ljudklipp med AI

En idrottsdirektör vid en gymnasieskola i Baltimore, Dazhon Darien, greps efter att ha anklagats för att ha använt artificiell intelligens för att skapa ett falskt ljudklipp av skolans rektor, Eric Eisworth. Ljudklippet, som påstods innehålla rasistiska kommentarer, spreds på sociala medier och ledde till att Eisworth tillfälligt förlorade sitt jobb och utsattes för hot. Efter en tre månader lång utredning, med hjälp av lokal polis och FBI, konstaterades att ljudklippet hade förfalskats av Darien. Darien greps när han försökte ta ett flyg till Houston och anklagades för flera brott, inklusive störande av skolans verksamhet och stalking.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 25 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Microsofts investeringar i AI börjar bära frukt

Microsoft visade på torsdagen att dess stora investeringar i artificiell intelligens börjar ge avkastning, då företaget rapporterade en 17% ökning i intäkter och 20% ökning i vinst för årets första tre månader. Intäkterna var $61,9 miljarder, upp från $52,9 miljarder ett år tidigare. Vinsten var $21,9 miljarder, upp från $18,3 miljarder. Resultaten överträffade Wall Streets förväntningar. Företaget sade att försäljningen av dess flaggskeppsprodukt inom molnbaserad databehandling, Azure, hade ökat med 31%. Mer än en femtedel av denna tillväxt kom från dess generativa AI-tjänster.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 25 april

LA Metro styrelse röstar för ansiktsigenkänning och vapendetektering efter dödligt knivdåd

Efter ett oprovocerat dödligt knivdåd på en kvinnlig passagerare har LA Metros styrelse röstat för att införa ansiktsigenkänning och vapendetekteringssystem vid tåg- och busstationer, liknande de som används på flygplatser, kasinon och konsertarenor. Styrelsen stödde enhälligt ett förslag som ber VD Stephanie Wiggins att rapportera tillbaka inom två månader om möjligheten att lägga till dessa enheter till LA Metros system av tåg och bussar, samt andra brottsbekämpande åtgärder.

Direktlänk Dela Los Angeles Daily News fördjupade 25 april

AI-drivna bedrägerier ökar, finansiella institutioner kämpar för att hålla jämna steg

Enligt en undersökning av BioCatch, en ledande aktör inom digital bedrägeriupptäckt och finansiell brottsbekämpning, är brottslingar mer skickliga på att använda artificiell intelligens (AI) för att begå ekonomisk brottslighet än vad banker är på att använda tekniken för att stoppa det. Undersökningen inkluderade 600 bedrägeribekämpare i 11 länder på fyra kontinenter. Cirka 70% av de tillfrågade anser att brottslingar är mer skickliga på att använda AI för att begå ekonomisk brottslighet än vad banker är på att använda tekniken för att stoppa det. Dessutom rapporterar omkring hälften av respondenterna om en ökning av finansiell brottslighet under det senaste året och/eller förväntar sig att se en ökning av finansiell brottslighet 2024. AI har ökat kvaliteten, räckvidden och framgången för deras digitala bankbedrägerier och finansiella brottsscheman.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 25 april

Före detta idrottsdirektör anklagas för att ha använt AI för att inrama rektor med rasistiska kommentarer

Baltimore County Police meddelade att de har gripit Dazhon Darien, en före detta idrottsdirektör på Pikesville High School, som anklagas för att ha använt AI-genererad röst för att få skolans rektor, Eric Eiswert, att framstå som om han yttrat rasistiska kommentarer. Darien greps när han försökte gå på ett flyg med ett skjutvapen. Han är nu anklagad för att ha stört skolaktiviteter, stöld, hämnd mot ett vittne och stalking. Darien ska ha programmerat Eiswerts röst att säga antisemitiska kommentarer i en ljudklipp som han sedan spred på sociala medier.

Direktlänk Dela People Magazine fördjupade 25 april

Skolledare i Maryland anklagas för att ha använt AI för att förfalska rektorns röst

En idrottsdirektör på en gymnasieskola i Maryland, Dazhon Darien, anklagas för att ha använt artificiell intelligens för att imitera en rektors röst i en ljudinspelning som innehöll rasistiska och antisemitiska kommentarer. Fallet verkar vara ett av de första i sitt slag i landet och myndigheterna kräver nya lagar för att skydda mot tekniken. Darien anklagas för att ha förfalskat en ljudklipp där det lät som om rektorn var frustrerad över svarta studenter och deras provfärdigheter. Inspelningen ledde till att rektorn sattes på ledighet och utlöste en våg av hatfyllda meddelanden på sociala medier.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 25 april

Mastercard lanserar AI-drivna verktyg för att skydda mot bedrägerier

Stora finansiella institutioner anpassar sig till den nya världen av teknikdriven bedrägeri och antar digitala identitetsverktyg som ett allt mer nödvändigt försvar. Mastercard har lanserat en ny svit av AI-drivna verktyg för att skydda kunder mot bedrägerier. LexisNexis Risk Solutions rapporterar en korrelation mellan stigande bedrägerier och kundförtroende. Och Feedzai ser betydande tillväxt inom sin verksamhet för beteendebiometri.

Direktlänk Dela Biometric Update fördjupade 25 april

Lärare anklagad för att använda AI-röstkloning för att förfalska skolledares uttalanden

En gymnasielärare och tidigare idrottsdirektör vid en skola i Baltimore County har arresterats och anklagats för att ha använt en AI-röstkloningstjänst för att förfalska skolans rektors röst. Polisen i Baltimore County tror att en inspelning som cirkulerade på sociala medier i januari, där det påstås att Pikesville High Schools rektor Eric Eiswert gjorde rasistiska och antisemitiska kommentarer, var fejk. Inspelningen spårades till Dazhon Darien, en tidigare idrottsdirektör vid skolan. Han greps på torsdagen vid flygplatsen.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 25 april

Microsofts intäkter och vinst överträffar Wall Streets förväntningar

Microsoft överträffade Wall Streets prognoser för tredje kvartalets intäkter och vinst på torsdagen, drivet av vinster från införandet av artificiell intelligens över dess molntjänster. Företagets aktier hoppade mer än 4% i efterhandeln. Cheferna förutspådde intervall för nuvarande kvartals molnintäkter som mestadels var över Wall Streets mål. Microsofts aktiekursökning efter börsens stängning lyfte företagets börsvärde med 128 miljarder dollar. Intäkterna ökade med 17% till 61,9 miljarder dollar i kvartalet som slutade i mars, vilket slog analytikernas uppskattningar.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 25 april

Par i New York använder AI-chatbot för att planera sitt bröllop

Ett par i New York använde tidigare i år en ovanlig händelseplanerare, en AI-chatbot, för att planera sitt bröllop utan några avgifter, trots att de tidigare fått en uppskattning på 5 000 dollar för ceremonin. Paret, ursprungligen från Poughkeepsie, var oroliga att denna summa skulle överskrida deras bröllopsbudget på 34 000 dollar. För att hantera allt för bröllopet, som skulle äga rum i juli, lät de en AI-chatbot sköta allt. Enligt de senaste statistiken från det virtuella bröllopsnavet Zola tenderar majoriteten av människor att lita på automatisering när det gäller att fira sin stora dag.

Direktlänk Dela Chiang Rai Times fördjupade 25 april

Meta´s AI-planer orsakar oro bland Wall Street-investerare

Wall Street-investerare uppger att de är oroliga över Meta´s flerbiljondollarsplaner för artificiell intelligens (AI). Trots försök från VD Mark Zuckerberg att lugna investerare föll bolagets aktier med 15% i tidig handel torsdagen den 25 april. Meta planerar att spendera 5 miljarder dollar mer än ursprungligen planerat för att bygga nya AI-produkter. Meta´s kapitalutgifter för AI och metaverse-utvecklingsdivisionen Reality Labs kommer att ligga mellan 35 och 40 miljarder dollar i slutet av detta år. Reality Labs förlorade 16 miljarder dollar 2023.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 25 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Lärare anklagad för att använda AI-röstkloning för att förfalska rektorns röst

En idrottslärare och tidigare idrottsdirektör vid en gymnasieskola i Baltimore County har gripits och åtalats för att ha använt en AI-röstkloningstjänst för att förfalska skolans rektors röst. Baltimore County-polisen tror att en inspelning som cirkulerade på sociala medier i januari med påstådd ljud av Pikesville High School-rektor Eric Eiswert som gjorde rasistiska och antisemitiska kommentarer var falska. Polisen spårade inspelningen till Dazhon Darien, en tidigare idrottsdirektör på skolan. Han anklagas för att ha använt skolans datorer för att komma åt OpenAI-verktyg och Microsoft Bing Chat-tjänster.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 25 april

Alphabet Inc. rapporterar starka kvartalsresultat och planerar kontantutdelning

Google moderbolag Alphabet Inc. (GOOG, GOOGL) ökade så mycket som 13% i efterhandeln på torsdag efter att ha rapporterat starka kvartalsresultat som överträffade både intäkts- och vinstprognoser. Bolaget meddelade också om en kontantutdelning på 0,20 dollar per aktie och att styrelsen godkänt aktieåterköp upp till ytterligare 70 miljarder dollar. Intäkterna, exklusive trafikanskaffningskostnader, ökade med 16% jämfört med samma period förra året till 67,59 miljarder dollar, vilket överträffade analytikernas förväntningar på 66,07 miljarder dollar. Bolaget rapporterade justerade vinst per aktie på 1,89 dollar mot konsensusprognoserna på 1,53 dollar.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 april

Abbas Merchant, en ledande konsult inom marknadsföring av finansiella tjänster, diskuterar hur generativ artificiell intelligens (gen AI) förändrar marknadsföringen. Gen AI erbjuder möjligheten att automatisera delar av den kreativa processen och skapa innehåll som kan framkalla starka känslomässiga kopplingar hos målgrupper. Merchant nämner även att gen AI kan användas för att utveckla produkter genom att analysera stora mängder social data och hitta mönster som ger insikter om varumärken, produkter, tjänster eller kategorier. Han betonar dock att det är viktigt att förstå teknikens förmåga och risker innan den implementeras.

Bank Administration Institute fördjupade 25 april

Google offentliggör inledande sessionlista för I/O 2024

Google har offentliggjort den inledande sessionlistan inför I/O 2024 som äger rum om några veckor. Det kommer att finnas över 150 sessioner och inlärningsinnehåll, med fyra huvudfokus: Mobil, Web, AI och Moln. Det finns 16 ämnen/produkter: Tillgänglighet, AI / Maskininlärning, Android, Angular, AR/VR, Chrome OS, Moln, Design, Firebase, Flutter, Go, Google Play, Plats/Kartor, Smarta Hem, Wear OS och Web. Fler sessioner kommer att aktiveras efter huvudtal den 14 maj. Google Keynote börjar kl. 10 PT och varar i 2 timmar, följt av en utvecklartal mellan kl. 13:30 och 14:30. Google meddelar att innehåll på begäran släpps den 16 maj kl. 08:00 PT.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 25 april

Oracle avslöjar nya AI-funktioner inom Oracle Fusion Cloud Customer Experience

Oracle har avslöjat nya artificiell intelligens (AI) funktioner inom Oracle Fusion Cloud Customer Experience (CX), utformade för att automatisera tidskrävande uppgifter och hjälpa team att mer exakt rikta in sig på, engagera och betjäna köpare. De nya funktionerna inkluderar Gen AI Assisted Answer Generation för att automatiskt skapa kontextmedvetna svar på kundfrågor; Assisted Scheduling för Field Service för att automatiskt rekommendera relevanta jobb baserat på tillgänglighet, plats, färdigheter och faktureringsstatus; Opportunity Qualification Scoring för att hitta rätt medlemmar i B2B-köpgrupper för marknadsaktivering och direkt försäljningsengagemang; och Seller Engagement Recommendations, som syftar till att leverera mycket riktade rekommendationer om specifika erbjudanden, insikter om köparnas roll och engagemangsnivåer och ytterligare kontakter för nyckelmöjligheter.

Direktlänk Dela Demand Gen Report fördjupade 25 april

Google offentliggör inledande sessionlista inför I/O 2024

Med bara några veckor kvar till I/O 2024 har Google publicerat den inledande sessionlistan, inklusive ´Vad är nytt´. Det kommer att finnas ´150+ sessioner och inlärningsinnehåll´. Det finns fyra ´Fokus´ tältstänger: Mobil, Web, AI och Moln. Det finns 16 ämnen/produkter: Tillgänglighet, AI / Maskininlärning, Android, Angular, AR/VR, Chrome OS, Moln, Design, Firebase, Flutter, Go, Google Play, Plats/Kartor, Smart Home, Wear OS och Web. Fler sessioner ska gå live efter huvudtal den 14 maj. ´Google keynote´ börjar kl. 10 PT och varar i 2 timmar. Detta följs av en ´Utvecklartal´ från 13:30 till 14:30. Google säger att ´efterfrågat innehåll [släpps] den 16 maj kl. 08 PT.´

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 25 april

Meta planerar att öka sina kapitalutgifter för att stödja AI-forskning och produktutveckling

Enligt företagsrapporter kommer Meta (META) att öka sina kapitalutgifter för hela året till ett intervall på 35 till 40 miljarder dollar, vilket var mer än vad vissa analytiker förväntade sig. I ett uttalande från företaget planerar Meta att ´investera aggressivt för att stödja vår ambitiösa AI-forskning och produktutvecklingsinsatser´. Dan Howley, teknikredaktör, ansluter till Wealth! för att bryta ner Metas kapitalutgifter i AI och mer. Inlägget skrevs av Nicholas Jacobino.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 25 april

Apple planerar att förbättra iPhone 16-serien med avancerade AI-funktioner

Apple planerar att förbättra iPhone 16 och iPhone 16 Pro med avancerade AI-funktioner. Företaget utvecklar kompakta men kraftfulla stora språkmodeller (LLMs), designade speciellt för mobilintegration. Genom sitt engagemang med Hugging Face hub har Apple registrerat en serie av LLMs. Dessa är avgörande för funktionen hos generativa AI-appar. Apple förväntas förbättra sin Axx-chipserie för att möjliggöra lokal AI-beräkning för iPhone 16-serien. Apple har också visat sitt samarbete med akademiska sektorer genom ett partnerskap med Cornell University. Deras gemensamma forskning utforskar LLMs för att hjälpa synskadade användare och effektivisera röststyrd navigering.

Direktlänk Dela Smartphonemagazine.nl fördjupade 25 april

AI-drönare testas för snabbare landningsbana-inspektioner på Pearson International Airport

En ovanlig syn kunde ses över Pearson International Airport denna vecka. En drönare, inte ett plan, svävade över landningsbanorna. Detta är en testkörning av en ny teknologi som använder AI för att snabba upp landningsbana-inspektioner, med målet att låta Kanadas mest trafikerade flygplats bli ännu mer upptagen. Niricson Software, baserat i Victoria, B.C., övervakade drönaren som tog högupplösta bilder av asfalten. Bilderna matas sedan in i en maskininlärningsalgoritm som kan identifiera eventuella defekter och bygga in dem i en detaljerad 3D-modell av landningsbanan.

Direktlänk Dela CTV News Toronto fördjupade 25 april

Hotet om en ny ´AI-vinter´ kan dominera konversationen om artificiell intelligens

Hotet om en ny ´AI-vinter´ kan dominera diskussionen kring artificiell intelligens under andra hälften av 2024. AI har exploderat och företag har dykt in i att utforska tekniken förra året. Men överhajpade företagen som ledde AI-boomen tekniken? AI-expert och före detta NYU-professor Gary Marcus säger att de stora framstegen inom AI-modellprestanda kommer mindre ofta. En annan ledande AI-industriexekutiv, OpenAI COO Brad Lightcap, har också varnat för att höga förväntningar i kölvattnet av ChatGPT´s popularitet överträffar vad tekniken realistiskt kan åstadkomma.

Direktlänk Dela Greater Baton Rouge Business Report fördjupade 25 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

ChatGPT drabbat av driftstopp enligt användarrapporter

Användare har klagat på att AI-chattbotten ChatGPT upplever driftstopp. Enligt data från webbplatsen rapporterade 88% av användarna problem med ChatGPT, medan 11% rapporterade problem med webbplatsen. Endast 2% rapporterade också problem med Open AI-appar. Många personer gick till Downdetector.com för att klaga på att de inte kunde ladda tidigare konversationer med chattbotten. Andra rapporterade återkommande problem med applikationen och hotade med att avsluta sin prenumeration på OpenAIs tjänster.

Direktlänk Dela Times Now News fördjupade 25 april

Ökning av vissa ord i vetenskapliga studier kopplade till AI-verktyg

Bibliotekarien Andrew Gray har upptäckt en plötslig ökning av vissa ord i vetenskapliga studier. Han analyserade fem miljoner studier som publicerades förra året och upptäckte att ord som ´noggrant´ ökade med 137%, ´intrikat´ med 117%, ´berömligt´ med 83% och ´noggrann´ med 59%. Gray, från University College London, tror att tiotusentals forskare använder ChatGPT eller andra liknande verktyg med artificiell intelligens för att skriva eller ´putsa´ sina studier. Han uppskattar att minst 60 000 vetenskapliga studier (mer än 1% av de analyserade 2023) skrevs med hjälp av ChatGPT eller liknande verktyg.

Direktlänk Dela El País fördjupade 25 april

AI-baserad metod för att uppskatta hjärnålder kan leda till tidig upptäckt av neurologiska sjukdomar

Forskare har utvecklat en AI-baserad metod för att uppskatta hjärnålder med hjälp av EEG-skanningar, vilket kan leda till tidig upptäckt av neurologiska sjukdomar. Denna teknologi möjliggör en mindre kostsam och mindre invasiv bedömning jämfört med traditionella MRI-baserade metoder. AI utvärderar EEG för att identifiera potentiell förtida åldrande, vilket ger ett proaktivt tillvägagångssätt för att hantera risker kopplade till åldersrelaterade sjukdomar som demens och Parkinsons sjukdom. Tekniken har licensierats till det kanadensiska hälsovårdsföretaget DiagnaMed Holdings.

Direktlänk Dela Neuroscience News fördjupade 25 april

Hyperparameters Justering med MLflow och Hydra Sweeps

När vi utvecklar maskininlärningsmodeller behöver vi ofta köra många experiment för att ta reda på vilken hyperparameterinställning som är bäst för en given algoritm. Detta kan ofta leda till oren kod och förlora spår av vilket resultat som kom från vilken inställning. MLflow och Hydra Sweeps är verktyg som kan hjälpa till att förbättra denna process.

Direktlänk Dela Towards Data Science fördjupade 25 april

Adobe presenterar ny Photoshop med banbrytande AI-funktioner på MAX London-konferensen

På Adobes MAX London-konferens presenterade företaget den helt nya Photoshop (beta) med banbrytande framsteg inom Generative Fill nu med Reference Image, vilket ger större kontroll för skapare och superkrafter för alla Photoshop-användare för att självklart skapa fantastiska bilder. Dessa innovationer drivs av Adobe Firefly Image 3 Foundation Model och introducerar en ny era av världens ledande bildredigeringsapp med kraftfulla generativa AI-funktioner djupt integrerade i de arbetsflöden som skapare känner och älskar. Nya funktioner som Reference Image, Generate Image, Generate Similar, Generate Background och Enhance Detail gör det möjligt för alla att förverkliga sin kreativa vision på några sekunder.

Direktlänk Dela Silicon Valley Daily fördjupade 25 april

Användare av appen/hemsidan ansvarar själva för hur de använder den tillhandahållna informationen. AASTOCKS.com Limited, HKEx Information Services Limited, China Investment Information Services Limited, Shenzhen Securities Information Co. Ltd, Nasdaq, Inc., deras respektive moderbolag och/eller dotterbolag, strävar efter att säkerställa informationens noggrannhet och tillförlitlighet, men garanterar inte detta och tar inget ansvar för eventuella felaktigheter eller utelämnanden. Användare uppmanas att söka oberoende professionell rådgivning innan de genomför någon handel baserad på den tillhandahållna informationen. Användning av appen/hemsidan sker på egen risk.

AASTOCKS.com fördjupade 25 april

Negativa recensioner för Humane Ai Pin, en AI-baserad enhet

Humane Ai Pin har varit i teknikindustrins fokus i flera månader. Dess utvecklare spenderade 230 miljoner dollar för att skapa ett bärbart, AI-baserat verktyg som potentiellt skulle göra smartphones mindre relevanta. Men när recensionerna kom in förra veckan var de inte positiva. En YouTuber-baserad recensent, MKBHD, fick mycket kritik för sin åsikt. Teknikexperten Omar Gallaga säger att MKBHD kritiserades av Humane´s produktsupportrar för att potentiellt döda den innan den nådde allmänheten. Humane finansieras av Microsoft och OpenAI-grundaren Sam Altman.

Direktlänk Dela Texas Standard fördjupade 25 april

Forskningsbibliotekets principer för artificiell intelligens

Association of Research Libraries (ARL) har utfärdat en uppsättning principer för artificiell intelligens (AI) för forskningsbibliotek. Principerna syftar till att främja ansvarsfull utveckling och användning av AI, etiska och transparenta metoder och bygga förtroende bland intressenter. De vill också utbilda biblioteksanvändare och informationsproffs om AI och förstå var snedvridningar och fördomar finns i AI-modeller och applikationer. Dessutom prioriterar de säkerhet och integritet för användare i användningen av AI-verktyg, teknik och träningsdata.

Direktlänk Dela InfoDocket fördjupade 25 april

FN-konferens diskuterar hållbar framtid med AI

En expertkonferens organiserad av United Nations University Institute i Macau har uppmanat till lämplig användning av artificiell intelligens (AI) för att säkerställa en hållbar framtid för mänskligheten. Ministrar och höga tjänstemän från 20 länder deltog tillsammans med 120 gäster och talare från 30 länder på UNU Macau AI Conference 2024 för att diskutera för- och nackdelar med snabb AI-utveckling. Tshilidzi Marwala, rektorn för institutionen och FN:s biträdande generalsekreterare, uppmanade till uppmärksamhet på sambandet mellan hållbara utvecklingsmål och det framväxande fältet datavetenskap.

Direktlänk Dela Macau Business Media fördjupade 25 april

AI och deepfakes påverkar Indiens valprocess

Röstning pågår just nu i Indien för Lok Sabha-valen. Detta är den största demokratiska valet i världshistorien och innefattar utmaningar som kostnader, med omkring 7 miljarder dollar spenderade i 2019 års val. Teknik används i stor utsträckning i denna process, med AI som en framträdande verktyg. Indiska valen 2014 och 2019 kallades ´sociala media-val´, eftersom alla partier använde sociala medieplattformar för kampanjer. BJP har varit särskilt framstående i att utnyttja digitala verktyg. AI har också gjort djupa inroads inom indisk politik, genom vilken kampanjer genomförs och val kämpas.

Direktlänk Dela India Herald fördjupade 25 april

Spanien har nästan 500 AI-startups men ligger efter i grundläggande AI-teknik

I Spanien finns nästan 500 startups inriktade på artificiell intelligens (AI), men grundläggande modeller, en nyckelkomponent i AI-utvecklingen, dominerar främst av amerikanska företag som OpenAI. OpenAI har hittills samlat in cirka 11,3 miljarder dollar, vilket understryker de massiva investeringar som krävs för att utveckla dessa grundläggande AI-teknologier. Spaniens riskkapitalmarknad, med fonder som Seaya, Kibo och K Fund, har visat anmärkningsvärd tillväxt men har ännu inte nått en miljard dollars förvaltningsmilsten.

Direktlänk Dela Contxto fördjupade 25 april

Före detta skoldirektör anklagas för att ha använt AI för att härma rektor i rasistisk inspelning

En före detta idrottsdirektör vid en högstadieskola i Baltimore, Dazhon Darien, greps på torsdagen misstänkt för att ha använt artificiell intelligens för att härma skolans rektor, Eric Eiswert, i en inspelning som innehöll rasistiska och antisemitiska kommentarer. Darien anklagas för att ha stört aktiviteter vid Pikesville High School genom att sprida inspelningen på sociala medier. Det hävdas att Darien skapade inspelningen som hämnd mot Eiswert, som hade inlett en utredning om potentiell felhantering av skolans medel. Inspelningen ledde till att Eiswert tillfälligt avlägsnades från skolan och att skolan mottog många telefonsamtal.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 25 april

Implementering av AI kräver noggrann övervägning och samarbete

Implementering av transformativ teknik som artificiell intelligens (AI) i en organisation kräver noggrann övervägning. Detta inkluderar att identifiera specifika utmaningar att adressera, utveckla en strategi, sätta parametrar och policyer, utbilda personal, minimera oro och etablera en stark styrplan. En framgångsrik AI-strategi kräver samarbete från olika avdelningar inom organisationen för att säkerställa att det finns överensstämmelse med intressenterna och maximera de potentiella fördelarna med tekniken. Genom att definiera affärsproblemet för AI och söka input från hela organisationen kan risker minskas och avkastningen på investeringen betonas. AI-styrning bör vara i centrum för organisationsstrategin, med nyckelledare som leder integrationen och automatiseringen av AI. Den högsta personalchefen (CHRO) spelar en central roll i att underlätta AI-integration genom att ta itu med arbetskraftsapprehension och främja öppen kommunikation. Etiska överväganden och allmänhetens uppfattning är kritiska aspekter av AI-integration, vilket kräver att organisationer etablerar etiska riktlinjer, involverar juridiska team i att utforma policyer, genomför rigorösa tester för bias i AI-algoritmer, säkerställer datasekretess och är transparenta med användare om AI-applikationer.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 25 april

Lärare i Maryland åtalad för att ha skapat falskt ljudklipp med rasistiska kommentarer i rektorns röst

En gymnasielärare i Maryland, Dazhon Darien, har arresterats efter att han påstås ha använt artificiell intelligens för att skapa falska ljudklipp, där han infogade rasistiska och antisemitiska ord i rösten på sin chef, rektor Eric Eiswert. Darien, som är idrottslärare och idrottschef vid Pikesville High School, anklagas för att ha förfalskat Eiswerts röst i januari. Han greps på Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport och anklagas nu för att ha stört skolaktiviteter, stöld, hämnd mot ett vittne och stalking.

Direktlänk Dela NBC News fördjupade 25 april

AI och blodprov kan förbättra diagnos och behandling av sepsis

En kombination av artificiell intelligens (AI) och en enkel blodprov kan hjälpa till att diagnostisera sepsis snabbare och identifiera patienter med högsta risk för allvarliga komplikationer från infektionen, enligt en studie. Detta tillvägagångssätt kan rädda liv, enligt svenska forskare som kombinerade sepsis unika molekylära signatur med maskininlärning för att förutsäga en persons risk för organsvikt och död. Sepsis är livshotande och kan vara svårt att upptäcka, vilket resulterar i cirka 50 000 dödsfall varje år i Storbritannien.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 25 april

AI Chatbot visar partiskhet mot vita och konservativa

ChatGPT, en AI-chatbot utvecklad av OpenAI, har anklagats för att vara partisk mot vita människor och konservativa åsikter. När boten bads skriva en dikt som hyllade president Biden, svarade den med en positiv dikt. Men när den bads skriva en dikt som hyllade president Trump, vägrade den och hävdade att det skulle vara oetiskt och partiskt. Liknande resultat erhölls när boten bads skriva dikter som hyllade olika etniciteter. Den skrev positiva dikter om svarta, asiatiska, latinamerikanska och mexikanska människor, men vägrade skriva en positiv dikt om vita människor.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 25 april

Global Patient co-Owned Cloud (GPOC): Framsteg inom AI och medicinsk teknologi

Dr Niklas Lidströmer har sedan 2010 drivit en vision om en molnbaserad, blockchain-skyddad, krypterad patientägd global medicinsk journalplattform känd som Global Patient co-Owned Cloud (GPOC). En ny studie undersöker de tekniska och säkerhetsmässiga förutsättningarna för GPOC, med betoning på dess patientdelägarskap, molnbaserade natur, kryptering och blockchain-skydd. Studien visar avsaknad av tidigare publikationer om patientdelägarskap av hälsoinformation i medicinska journaler och en frånvaro av global standard inom detta område. Ytterligare fyra artiklar i GPOC-serien är planerade.

Direktlänk Dela Karolinska Institutet fördjupade 25 april

Prognos för stora altcoins: Kommer Solana och Ethereum stiga högt i maj?

Under tjurkörningen 2024 är alla ögon riktade mot Solana och Ethereum. Investerare försöker avgöra om dessa kryptovalutor kommer att stiga till nya höjder eller möta oväntade utmaningar. BlastUP har fått mycket uppmärksamhet på sistone tack vare sin höga potential att bli en betydande aktör inom kryptoindustrin. BlastUP-token anses av kryptoexperter vara en dold pärla som kan skjuta i höjden med 1000% innan årets slut. Ethereum har stigit med 4,83% den senaste veckan, men har tappat 12,86% av sitt värde under månaden. Solana har ökat med 10,68% under den senaste veckan, men har tappat 22,80% under månaden. Avalanche handlas för närvarande mellan $33,17 och $39,94. På en vecka har den gått upp med 4,95%. Polkadot har sett vissa förändringar, upp nästan 4% den senaste veckan. På en månad är det nere nästan 30%, men om man ser tillbaka 6 månader har det ökat med cirka 66%.

Direktlänk Dela Captain Altcoin fördjupade 25 april

Robert Pearl, MD, från Stanford University, har skrivit en bok om den potentiella användningen av AI inom hälsovården, tillsammans med medförfattaren ChatGPT. Enligt en studie i JAMA Network Open ledde användningen av generativ AI för att utforma läkares svar på patientmeddelanden till betydligt längre lästider, utan förändring i svarstiden. Enligt en undersökning av Wolters Kluwer har de flesta läkare (68%) ändrat sin syn det senaste året och ser nu generativ AI som fördelaktig för hälsovården. HCA Healthcare planerar att utöka användningen av teknik för omgivande klinisk dokumentation till fler av sina akutmottagningar. Ett generativt AI-verktyg för klinisk dokumentation från Abridge kommer att implementeras i ännu ett hälsosystem, denna gång på MemorialCare i södra Kalifornien.

MedPage Today fördjupade 25 april

Betalningsalternativ för exklusiva tjänster

Artikeln handlar om olika betalningsalternativ för att få tillgång till exklusiva artiklar och tjänster. Användare kan välja betalningsperiod och betalningsmetod. Tillgängliga betalningsmetoder inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Användare kan också använda Swish och Klarna för engångsköp.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 25 april

Vikten av aktivt lyssnande i en AI-driven värld

Artificiell intelligens (AI) ger oss alltmer sofistikerade verktyg att producera information globalt i realtid. Det finns en oro kring ökat fejkande och manipuleringar med missförstånd och konflikter som följd. Det blir viktigt att kunna integrera, gallra, särskilja och urskilja, sammanfatta och tolka allt som produceras och projiceras artificiellt. Aktivt, medvetet lyssnande är ett viktigt verktyg för att kunna hantera denna mängd information och undvika missförstånd. Det behövs mer fokus på att lära ut och uppmuntra aktivt lyssnande i samhället.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 25 april

AI:s roll i demokratin: Hjälp eller hinder?

Brittiska regeringen tror att AI kan förbättra demokratin genom att använda storskaliga språkmodeller (LLMs) för att kondensera och analysera inlämningar till offentliga konsultationer, förbereda ministerbrev och kanske till och med utarbeta lagstiftning. LLMs, som har blivit populära sedan ChatGPTs lansering 2022, är utbildade för att sammanfatta och destillera information. Dock har forskare vid AI-startupen Imbue hittat problem med att använda LLMs för analys av offentliga konsultationer. LLMs kan ofta ändra innebörden av det de sammanfattar och är inte lika bra på att upptäcka unika insikter. Forskare tror att LLMs bör skapa en djupare integration mellan människor och makt, inte bara ett ytterligare lager av automatiserad byråkrati.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 25 april

AI-revolutionen förändrar företagens försäljningsstrategier

AI-revolutionen är här och företag bör se det som ett produktivitetsverktyg snarare än ett jobbhot. AI-verktyg som ChatGPT kan hjälpa försäljningsteam att arbeta smartare genom att automatisera uppgifter och fokusera på meningsfulla aspekter av deras arbete. För företagsägare kan införlivandet av AI i försäljningsstrategier öka intäkterna och effektivisera verksamheten. Genom att ställa in tydliga försäljningsmål, förfinar målmarknader, förenar varumärkesröster, analyserar data och tillhandahåller löpande utbildning, kan företag utnyttja AI för att förbättra sina försäljningsprocesser.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 25 april

Hur man använder ChatGPT API

I dagens digitala ålder söker företag AI-drivna lösningar för att förbättra kundupplevelser och effektivisera verksamheten. ChatGPT API är ett kraftfullt verktyg för att integrera naturlig språkbearbetning sömlöst. Här är hur man använder det effektivt, med fokus på ´Hur man använder ChatGPT API´. För att komma igång krävs registrering och autentisering, med omfattande dokumentation som tillhandahålls.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 25 april

Revolutionär AI ChatGPT kan snart ta över dina jobb: En provokativ utforskning

I sin senaste bok ´Revolutionary Artificial Intelligence ChatGPT May Soon Take Your Jobs´ undersöker Dr. Tunde Alaofin, en framstående biträdande professor vid School of Cybersecurity & Information Technology på University of Maryland Global Campus, konsekvenserna av ChatGPT, en innovativ AI som har potential att revolutionera industrier globalt. Trots oro för potentiell jobbförlust och ekonomisk störning, erbjuder Dr. Alaofin en nyanserad syn på AI:s multifacetterade inverkan på arbetsstyrkan. Han presenterar AI inte som ett hot mot mänsklig uppfinningsrikedom utan som ett verktyg som kan förbättra våra förmågor och välbefinnande.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 25 april

Google´s Gemini Android-app gör genombrott med realtidsrespons

Google´s Gemini Android-app har gjort ett viktigt genombrott genom att lägga till realtidsrespons för snabbare app-responstider. Ändringen syftar till att förbättra användarupplevelsen och är i linje med förändrade användarförväntningar. En Android-fan vid namn AssembleDebug upptäckte denna kapabilitet och informerade PiunikaWeb om det. Användare kan justera inställningen för ´realtidsrespons´ i Gemini för att få svaren att dyka upp dynamiskt på ett sömlöst sätt. AssembleDebug demonstrerade funktionaliteten.

Direktlänk Dela Wonderful Engineering fördjupade 25 april

Webbseminarium som täcker Yellow Belt-certifiering i Lean Six Sigma

I dagens konkurrensutsatta affärsmiljö är operativ excellens inte bara en fördel, utan en nödvändighet. Lean Six Sigma-metoderna har visat sig vara centrala för att driva affärsförbättringar, minska avfall och förbättra kvaliteten. Dyk in i världen av Lean Six Sigma med detta upplysande webbseminarium som täcker Yellow Belt-certifieringen, som erbjuds i partnerskap med University of Massachusetts Amherst. Delta i denna engagerande session som leds av en erfaren Lean Six Sigma-expert, Bryan Campbell, som kommer att guida dig genom de grundläggande principerna och fördelarna med att anta dessa metoder.

Direktlänk Dela Simplilearn fördjupade 25 april

AI hjälper brottslingar med sofistikerade bedrägerier, enligt Plaid

AI-assisterade bedrägerier ökar, enligt finanstjänstföretaget Plaid. Presentationer eller ´liveness-attacker´, där skurkar försöker lura videodelen av en verifieringsprocess genom att imitera någon annan, har ökat med 38% bara i år. Detta kan göras genom att hålla upp ett foto, bära en realistisk mask eller använda en deepfake-bild på skärmen. Cirka 12% av alla liveness-attacker använde genererade ansikten, medan ungefär 25% av försöken till falska ID-dokument använde generativ AI. Alain Meier, chef för identitet på Plaid, sade att det blir allt lättare att begå bedrägeri.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 25 april

AI-genererat album dyker upp på rockbands Spotify-sida utan deras medgivande

Rocktrion The Infamists från Denton blev chockade när ett album kallat ´Death Note´ plötsligt dök upp på deras Spotify-sida i mars. Bandets sångare och gitarrist, Riley Rogers, insåg snabbt att albumet var genererat av AI. Musiken lät överproducerad och falsk, och låtarna slutade abrupt efter cirka 45 sekunder - precis tillräckligt lång tid för att tjäna royalties. Albumet distribuerades via SonoSuite, ett företag baserat i Barcelona, utan bandets medgivande. Efter att ha hotat med rättsliga åtgärder mot SonoSuite, togs albumet bort från Spotify. Trots detta, förblir frågan om vem som skapade albumet obesvarad.

Direktlänk Dela Dallas Observer fördjupade 25 april

Maskininlärning och utökad verklighet används för att träna svetsare

Forskare vid Carnegie Mellon University har utvecklat ett sätt att träna svetsare med hjälp av utökad verklighet (XR) genom att modifiera en svetshjälm med en Meta Quest Pro XR-headset. Systemet använder visuell feedback och ljudbaserade metoder för att diagnostisera svetsning i realtid. Forskarna har även integrerat andningsövningar i träningsprogrammet för att förbättra fokus och prestanda. Forskningen har redan vunnit utmärkelser vid 2023 års Association for Computing Machinery (ACM) Conference on Interactive Surfaces and Spaces och 2024 års ACM Conference on Tangible, Embedded, and Embodied Interactions.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 25 april

AI i sjukvården medför potentiell rättslig ansvarighet, varnar forskare

Forskare från Rutgers New Jersey Medical School varnar för att kliniker som använder AI för att fatta medicinska beslut riskerar rättsligt ansvar om en patient stämmer för skada. Saad Ali, MD, och medförfattare publicerade sin kommentar i Biomedical Instrumentation & Technology. De fokuserar på ´black box´-problemet och hur det utsätter kliniker för ansvar. De erbjuder tre huvudpunkter att tänka på: AI-utrustade enheter kommer troligen att bli mer exakta över tid, finansiell ersättning används ofta av vaccintillverkare och kan användas av AI/ML-aktiverade enheter, och att utbildningsdata inte är obegränsade, vilket innebär att alla AI/ML-aktiverade medicinska enheter kommer att ha en viss grad av fördomar.

Direktlänk Dela Artificial Intelligence in Healthcare fördjupade 25 april

Grimes diskuterar AI:s roll i musikvärlden i PBS-serien

Det fjärde avsnittet av den nya PBS-serien ´A Brief History of the Future´, som handlar om att omforma en bättre framtid för jorden och dess invånare, sändes igår kväll. Avsnittet fokuserar på hur artificiell intelligens spelar in i den visionen. Under ett segment intervjuas Grimes som en figur i framkant av detta arbete inom musikvärlden av Ari Wallach. I sitt segment för PBS-showen beskriver Grimes det nuvarande tillståndet för AI som en ´möjlighet´ för konstnärer.

Direktlänk Dela Pitchfork Media fördjupade 25 april

Inlärning av robotteknik, AI kan hjälpa till i karriärer, enligt CADT

Enligt Cambodia Academy of Digital Technology (CADT) kan unika färdigheter som robotteknik, maskininlärning och artificiell intelligens vara en differentiator i en konkurrenskraftig arbetsmiljö. CADT, ett regeringstekniskt center, syftar till att driva digital styrning och den digitala ekonomin i Kambodja. Centrets huvudmål är att fungera som ett träningsinstitut för digital kompetens bland tjänstemän och regeringsledare. CADT erbjuder för närvarande en kandidatexamen i digitala företag och en kandidatexamen i datavetenskap.

Direktlänk Dela Khmer Times fördjupade 25 april

Automatisk textsammanfattning förbättrar beslutsfattande över branscher

Automatisk textsammanfattning används inom olika branscher för att effektivt hantera stora mängder information och förbättra beslutsfattandet. I finanssektorn använder investeringsbanker detta för att snabbt analysera kvartalsrapporter, medan medieföretag använder det för att övervaka nyheter och sociala medier. Regeringsorgan sammanfattar långa policydokument och rapporter för att hjälpa beslutsfattare att prioritera mål. Tekniken för textsammanfattning gör det möjligt för användare att fokusera på det mest relevanta innehållet, vilket leder till bättre förståelse och retention av kritisk information. Inlägget utforskar olika metoder för att utvärdera sammanfattningens precision, inklusive ROUGE-metriker, METEOR och BERTScore.

Direktlänk Dela Amazon Web Services fördjupade 25 april

Robotikens framtid: Maskinsyn och generativ AI driver utvecklingen

Robotiklandskapet genomgår en stor förändring, drivet av framsteg inom maskinsyn, generativ AI, batterilivslängd och trådlös kommunikation. Moderna robotar är på väg att bli mångsidiga, intelligenta verktyg i både industriella och personliga inställningar. Maskinsyn låter dem tolka sin omgivning noggrant, medan generativ AI möjliggör naturliga språkinteraktioner, vilket gör dem mer intuitiva att styra. Förbättrad batterilivslängd och trådlösa funktioner ökar deras rörlighet och mångsidighet. Tekniker som single-pixel object detection (SPOD) och optiska neurala nätverksförbehandlare skjuter gränserna ännu längre. Framåt kommer integrationen av ombord- och molnbaserad intelligens sannolikt att vara nästa gräns.

Direktlänk Dela Built In fördjupade 25 april

Hugging Face´s talardiarisering integreras med Amazon SageMaker

Talardiarisering är en viktig process inom ljudanalys som segmenterar en ljudfil baserat på talarens identitet. Hugging Face´s PyAnnote kan nu integreras med Amazon SageMaker för talardiarisering. Detta ger en omfattande guide för att distribuera talarsegmentering och klusterlösningar med SageMaker på AWS Cloud. Lösningen kan användas för applikationer som hanterar flertalig (över 100) ljudinspelningar. Hugging Face är en populär öppen källkodshubb för maskininlärningsmodeller. AWS och Hugging Face har ett partnerskap som möjliggör sömlös integration genom SageMaker med AWS Deep Learning Containers för träning och inferens i PyTorch eller TensorFlow.

Direktlänk Dela Amazon Web Services fördjupade 25 april

En studie har utvecklat och validerat en ny modell för att klassificera intensiteten av fysisk aktivitet (PA), baserad på uppskattade MET-värden för vuxna och barn. Modellen visade utmärkt noggrannhet för att klassificera SED och LPA eller högre, och god noggrannhet för att skilja mellan MVPA och VPA hos unga vuxna och barn. Modellen kan användas för storskalig forskning, för att analysera rollen av PA och utomhustid för skydd mot närsynthet. Smartklockan har utrustats med en mycket exakt PA-uppskattningsmodell och en utomhusstatusdiskrimineringsalgoritm.

Nature fördjupade 25 april

Cleanlab lanserar Trustworthy Language Model för att lösa generativ AI:s hallucinationsproblem

En startup född i ett kvantdatorklabb har presenterat lösningen på ett av generativ AI:s största problem. Cleanlab lanserade idag Trustworthy Language Model (TLM), en grundläggande framsteg inom generativ AI som upptäcker när stora språkmodeller hallucinerar. Steven Gawthorpe, PhD, biträdande direktör och senior dataforskare vid Berkeley Research Group, kallade Trustworthy Language Model ´det första genomförbara svaret på LLM-hallucinationer som jag har sett´. Generativ AI står inför att förvandla varje industri och yrke, men det står inför en stor utmaning i ´hallucinationer´, när LLM genererar felaktiga eller vilseledande resultat. Cleanlab är det första att knäcka det.

Direktlänk Dela Dailyguardian.ca fördjupade 25 april

Oracle lanserar molnbaserade finanslösningar för federala myndigheter

Oracle, en ledande leverantör av molnbaserade tjänster, har lanserat Oracle Cloud Federal Financials för att förbättra effektiviteten och produktiviteten i sina ERP-baserade lösningar för federala myndigheter. Den nya lösningen, som är en del av Oracle Fusion Cloud Enterprise Resource Planning (ERP), kommer att ge federala myndigheter möjlighet att automatisera sina finansprocesser med hjälp av inbyggd AI och generativ AI (GenAI). Användarna kan förvänta sig ökad produktivitet i sina finansprocesser, med förbättrad kontroll över sina arbetsflöden och förbättrad kvalitet på tjänster och resursfördelning.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 25 april

Copado lanserar AI-drivna verktyg för att förändra Salesforce-utveckling

Copado, ledande leverantör av Salesforce Devops-plattformar, har lanserat ett nytt AI-drivet verktyg: Test Copilot drivet av Copado GPT. Dessa IT-kompis-chatbots syftar till att revolutionera hur Salesforce-team närmar sig utveckling, testning och administration genom att erbjuda intelligent, kontextmedveten hjälp och automatisering. David Brooks, Copados SVP of Evangelism, tror att dessa AI-kompisar snart kommer att bli oumbärliga verktyg för alla som arbetar med Salesforce. Båda produkterna är exempel på IT-kompis-chatbots, som hjälper IT-proffs att fokusera på högvärdesuppgifter genom att ta över rutinmässiga och repetitiva aspekter av deras arbete.

Direktlänk Dela Salesforce DevOps fördjupade 25 april

AI hotar att ersätta Gen Z-arbetare

En ny studie visar att stora antal arbetsgivare planerar att avskeda Generation Z-arbetare och ersätta dem med artificiell intelligens (AI). Undersökningen genomfördes av arbetsplatsresursplattformen Intelligent.com och visade att 78% av de 800 anställningscheferna i USA som deltog i studien sa att deras företag skulle göra uppsägningar på grund av framsteg inom AI. Endast 22 anställningschefer sa att nyligen examinerade var säkra från uppsägningar på grund av AI. Huy Nguyen, Intelligent´s Chief Education and Career Development Advisor, påpekar att det är Gen Z-anställda i nya roller som löper störst risk.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 25 april

OpenAI:s GPT-4-modell överträffar läkare vid bedömning av ögonproblem

OpenAI:s GPT-4-modell överträffade läkare i en studie vid University of Cambridge, där den användes för att diagnostisera 87 scenarier som visar ögonproblem hos patienter. GPT-4 uppnådde ´betydligt bättre´ resultat än ospecialiserade juniorläkare och liknande resultat som specialiserade och expertläkare. Forskarna bakom testet menade att modeller som GPT-4 inte kommer att ersätta kliniker, men kan hjälpa till att förbättra arbetsflöden och ge patienter råd och information. Dr Arun Thirunavukarasu, huvudförfattare till studien, påpekade att AI kan användas för att triagera patienter med ögonproblem.

Direktlänk Dela AI Business fördjupade 25 april

Meta Platforms fokuserar på generativ AI trots kritik

Meta Platforms (META) satsar helt på generativ AI, med vissa på Wall Street som tror att dess implementeringar av artificiell intelligens överträffar konkurrenter inom teknikområdet. Trots att Meta rapporterade en första kvartalsvinst över förväntan har aktien sjunkit på grund av företagets besvikelse över utsikterna för andra kvartalet. På Metas vinstsamtal trodde VD Mark Zuckerberg att det finns en ´tydlig monetär möjlighet´ för uppskalning på AI, även om investerare fruktar att det kommer att dra bort från Metas kärnverksamhet: dess digitala annonsering. Elevation Partners medgrundare Roger McNamee, som var en tidig Meta-investerare när det ursprungligen drevs som Facebook, delar sina kritik mot Big Techs tidiga antagande av generativ AI innan de löser problemen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 april

ServiceNow-aktier sjunker trots starka Q1-resultat

ServiceNow (NOW) aktier sjönk på torsdagen trots att företaget rapporterade en ökning av intäkterna med 24% till 2,6 miljarder dollar under första kvartalet. Företaget rapporterade dock en försäljningstillväxtprognos för andra kvartalet som var något svagare än analytiker hade förväntat sig. ServiceNows CFO, Gina Mastantuono, gav insikt i företagets prestation, dess fokus på generativ AI och mer. Mastantuono pratar om entusiasmen över generativ AI och nämner att företag som Microsoft (MSFT), Novartis (NVS) och Hitachi Energy verkligen lutar sig mot deras generativa AI-erbjudanden.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 25 april

OpenAI får världens mest kraftfulla GPU från Nvidia för att utveckla GPT-5

OpenAI har blivit det första företaget att ta emot Nvidias avancerade AI-processor DGX H200, personligen levererad av företagets VD, Jensen Huang. H200, marknadsförd som världens mest kraftfulla GPU, kommer att hjälpa OpenAI att vidareutveckla GPT-5 och uppnå sitt mål om artificiell allmän intelligens (AGI). OpenAI:s president och medgrundare, Greg Brockman, passade på att lägga ut en bild på överlämnandet på sociala medier, och dess VD, Sam Altman, var även närvarande.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 25 april

Irländska företag ser potentialen i AI, men är långsamma att anpassa andra teknologier, enligt studie

97% av irländska företagsledare anser att AI-teknikens kapabiliteter expanderar och går från att assistera till att agera självständigt, enligt Accentures Technology Vision 2024-studie. Nio av tio förväntar sig att deras organisationers affärsprocesser kommer att påverkas direkt av generativa AI-chattbotar. Nästan alla (99%) ledare håller med om att göra teknik ´mer mänsklig´ kommer att kraftigt utvidga möjligheterna för alla branscher. Studien fann också att Irland gör framsteg med AI i linje med resten av världen, men att irländska företag har varit långsammare att anpassa andra teknologier som spatial datoranvändning.

Direktlänk Dela Business Plus fördjupade 25 april

Gratis AI-verktyg för litteraturöversikt: Research Rabbit, Semantic Scholar, Iris.ai, Elicit och Connected Papers

Flera gratis AI-verktyg kan hjälpa till med litteraturöversikter. Research Rabbit använder AI för att söka efter relevanta artiklar på webben, lagrar och organiserar dem i ett bibliotek och ger rekommendationer baserat på din sökhistorik. Semantic Scholar förstår innehållet och sammanhanget i artiklar och ger personliga sökresultat. Iris.ai skapar en detaljerad tankekarta över relevanta forskningsartiklar från en enkel sökning med nyckelord. Elicit visar relevanta artiklar och sammanfattningar av nyckelinformation i en lättanvänd tabell. Connected Papers använder visuella grafer för att visa relevanta studier.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 25 april

Apple lanserar nya AI-modeller för lokal drift

Apple har lanserat en rad nya AI-modeller som är utformade för att köras lokalt på enheten istället för i molnet, vilket kan bana väg för ett AI-drivet iOS 18 i en inte alltför avlägsen framtid. Företaget har nyligen satsat hårt på AI, med en noggrant uppdelad fokus på molnbaserad och enhetsbaserad AI. Apple har även publicerat en vitbok som beskriver de nya modellerna. Fyra var förtränade på CoreNet, ett enormt bibliotek med data som används för att träna AI-språkmodeller, medan de andra fyra har ´instruktionsjusterats´ av Apple.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 25 april

AI-verktyg kommer att integreras i kommunikationsavdelningarnas arbetsflöden

Även om kommunikationsavdelningen ännu inte har integrerat AI-verktyg i sina arbetsflöden och processer, är en AI-driven framtid definitivt på horisonten för hela yrket. Ragan har samarbetat med Ruder Finn för att genomföra en undersökning om var högre och verkställande nivå kommunikationsprofessionella står på AI, hur de för närvarande använder det, hur (och om) de planerar att använda det i framtiden och deras förhoppningar och oro för de förändringar det kommer att medföra.

Direktlänk Dela Ragan Communications fördjupade 25 april

Före detta idrottsdirektör anklagad för att använda AI för att förfalska rektorns röst

Dazhon Darien, tidigare idrottsdirektör vid Pikesville High School, har gripits av Baltimore County Police och anklagats för att ha använt AI för att imitera rektorn Eric Eiswerts röst. Polisen säger att Darien använde AI-röstsyntesprogramvara för att simulera Eiswerts röst och fick allmänheten att tro att rektorn hade gjort rasistiska och antisemitiska kommentarer. En lärare vid Pikesville High School, Shaena Ravenell, spelade en stor roll i spridningen av ljudklippet. Darien har kopplats till ett e-postkonto som användes för att distribuera de falska inspelningarna.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 25 april

Microsofts AI-partnerskap med Coca-Cola, Cognizant och andra

Microsoft har meddelat partnerskap med Coca-Cola och Cognizant, vilket visar hur AI förändrar sättet organisationer arbetar på. Enligt Microsoft använder organisationer i Indien AI-verktyg som Copilot för att förbättra sina arbetsflöden och operationer. Air India har byggt en plugin för att få realtidsåtkomst till flyg- och driftdata för att möjliggöra bättre beslutsfattande. Meesho använder aggressivt AI-verktyg, inklusive en generativ AI-chattagent som ökar förfrågningslösningen med 40% och kundnöjdheten med 25%. Wipro har investerat 1 miljard dollar för att förbättra AI-kompetensen inom företaget under de närmaste tre åren.

Direktlänk Dela Moneycontrol fördjupade 25 april

Copado lanserar AI-verktyg för automatiserad testning av Salesforce-applikationer

Copado har lanserat en generativ AI-verktyg, Test Copilot, för att automatisera testning av applikationer byggda för Salesforce mjukvara-som-en-tjänst (SaaS) applikationsmiljöer. Test Copilot är baserad på en instans av ChatGPT generativa AI-plattform utvecklad av OpenAI, och kan översätta en inspelad användarsession till ett funktionellt testskript. David Brooks, senior vice president för evangelisering för Copado, sa att Test Copilot kommer att förenkla skapandet av tester som i slutändan förbättrar kvaliteten på de applikationer som distribueras.

Direktlänk Dela DevOps fördjupade 25 april

Stanford HAI AI Index Rapport: Vetenskap och Medicin

Stanford´s Institute for Human-Centered AI (HAI) har introducerat ett nytt kapitel om vetenskap och medicin i sin årliga AI Index Rapport. Rapporten belyser de viktigaste vetenskapliga och medicinska innovationerna inom AI det senaste året. Nestor Maslej, forskningschef vid Stanford HAI och redaktör för rapporten, förklarar att AI används för att lösa problem som tidigare krävde stora datorkraftresurser. Han nämner AlphaMissence, en ny modell från Google, som framgångsrikt har klassificerat majoriteten av 71 miljoner möjliga missense-varianter. Maslej är också intresserad av Complementarity-Driven Defferal to Clinical Workflow (CoDoC) systemet, ett system för att identifiera när kliniker ska förlita sig enbart på AI för diagnos eller övergå till traditionella kliniska metoder.

Direktlänk Dela EnterpriseAI fördjupade 25 april

Cybersäkerhetshot i AI-åldern: skydda din digitala DNA

Den snabba spridningen av AI introducerar en ny frontlinje för cyberhot mot din digitala DNA. Företag och individer som i ökande grad antar AI-teknologier blir oavsiktligt primära mål för cyberbrottslingar. Nyligen har säkerhetsbrott rapporterats på framstående företag inom artificiell intelligens (AI), som Cutout.pro och Leadzen.ai. Dessa incidenter har exponerat en rad kritiska data, vilket väcker allvarliga oro för skyddet av personlig och konfidentiell information. Företagen måste stärka sina cybersäkerhetsåtgärder och anta robusta metoder för att skydda känslig data för sina användare och anställda.

Direktlänk Dela Security Boulevard fördjupade 25 april

Idrottsdirektör anhållen för att ha skapat falskt, rasistiskt ljudklipp med skolans rektor

Dazhon Darien, idrottsdirektör vid Pikesville High School i Baltimore County, greps i samband med ett AI-genererat ljudklipp som framställde skolans rektor, Eric Eiswert, i en falsk, rasistisk konversation. Darien anklagas för att ha stört skolaktiviteter genom att skapa den falska inspelningen som blev viral och snabbt fördömdes av samhället. Inspelningen innehöll stötande uttalanden om svarta lärare, svarta elevers provresultat och judiska föräldrar. Eiswert avlägsnades från skolan och krävde polisnärvaro hemma på grund av hot på nätet. Han upprätthöll sin oskuld genom en facklig talesperson.

Direktlänk Dela The Baltimore Sun fördjupade 25 april

Meta-ledare håller tyst om TikTok-förbudets påverkan på framtida inkomster

Kathleen Brooks, forskningschef på XTB, uttalade att marknaden var irriterad över att AI var det enda som diskuterades vid senaste intäktsrapporteringen. Marknaden hade förväntat sig mer information om saker som eventuell positiv inverkan på Metas framtida inkomster från TikTok-förbudet. Meta-cheferna var dock förtegna om detta.

Direktlänk Dela Evening Standard fördjupade 25 april

Kanadensiska författare redo att strejka i kontraktssamtal

Kanadensiska författare verkar vara redo att strejka då de för kontraktssamtal med landets oberoende film- och TV-producenter. Writers Guild of Canada (WGC) avslöjade att 96,5 procent av de behöriga medlemmarna röstade för att godkänna en strejk om ett nytt avtal med Canadian Media Producers Association inte kan nås. ´Denna strejkröstning, en första i gillet 33-åriga historia, representerar en avgörande stund för kanadensiska manusförfattare´, sa WGC:s verkställande direktör Victoria Shen. Nyckelfrågor i de kanadensiska arbetsmarknadsdiskussionerna är att säkra rättvis ersättning för författare, skydd mot utvecklande AI-teknologier och minimistaffering i författarrum för inhemska TV-serier.

Direktlänk Dela The Hollywood Reporter fördjupade 25 april

Före detta idrottsdirektör arresterad för AI-genererad imitation av rektor

Den före detta idrottsdirektören vid Pikesville High School, Dazhon Darien, har gripits i samband med en AI-genererad imitation av skolans rektor, Eric Eiswert. Darien står inför flera anklagelser, inklusive störande av skolaktiviteter, hämnd, stalking och stöld i samband med en påstådd AI-genererad inspelning som imiterade Eiswert. Ljudklippet, som var en påstådd rasbaserad kommentar om skolans studenter och lärare, spreds på sociala medier och ledde till att Eiswert tillfälligt avlägsnades från skolan. Darien greps den 24 april.

Direktlänk Dela WBAL-TV fördjupade 25 april

AI används för att förbättra växters förmåga att bekämpa klimatförändringar

Forskare vid Salk Institute använder artificiell intelligens för att utveckla nya metoder för att manipulera växter, vilket ökar deras förmåga att bekämpa klimatförändringar. Teamet fokuserar på att förbättra växtrötternas förmåga att fånga koldioxid, en viktig strategi för att motverka global uppvärmning. AI-verktyget, SLEAP, har anpassats för analys av växtrötter av Salk Fellow Talmo Pereira och professor Wolfgang Busch. Deras senaste resultat publicerades i Plant Phenomics, och en ny protokoll med SLEAP presenterades för att mäta tidigare svåra att kvantifiera rot egenskaper noggrant.

Direktlänk Dela Turkiye Newspaper fördjupade 25 april

Ledande AI-experter diskuterar teknikens framtid

Artificiell intelligens (AI) är en revolutionerande teknologi som erbjuder både möjligheter och risker. Ledande figurer inom AI har diskuterat ämnet i olika podcasts. Yann LeCun, chefsforskare för AI på Meta, påpekar att framtida AI-system kommer att förstå den fysiska världen, kunna minnas och planera. Anna Makanju, Vice President of Global Affairs på OpenAI, betonar vikten av att förstå hur man kan utnyttja tekniken för ett lands fördel samtidigt som man inför skydd. Satya Nadella, VD för Microsoft, förutspår att 2024 kommer att vara året då AI-tekniken skalar upp. Andra diskuterar AI:s inverkan på arbetsplatsen, produktivitetsvinster och behovet av internationellt samarbete för AI-styrning.

Direktlänk Dela World Economic Forum fördjupade 25 april

Apple släpper nya AI-modeller som kan antyda framtida iPhone-funktioner

Apple har släppt en rad nya AI-modeller som ger en antydan om hur artificiell intelligens kan fungera på framtida iPhones. Företaget har varit tyst om sina planer för AI, men nu har VD Tim Cook antytt att Apple arbetar med nya generativa AI-funktioner. Apple har nu släppt det de kallar ´OpenELM´, vilket kan ge en antydan om hur dessa funktioner kan fungera. Apple säger att namnet står för ´Open-source Efficient Language Models´, och att de är relativt små modeller specifikt kalibrerade för vissa uppgifter. Apple verkar vilja bygga AI-modeller som kan köras på iPhone själv, utan att skicka data till sina servrar.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 25 april

Små företag kan dra nytta av artificiell intelligens

Artificiell intelligens (AI) har blivit ett avgörande verktyg för företag av alla storlekar för att hålla sig framme på dagens konkurrenskraftiga marknad. Trots att små företag kan dra särskild nytta av AI, kan dess framgångsrika implementering vara en utmaning. Med rätt strategier kan små företag dock utnyttja AI:s kraft för att förbättra sina verksamheter och nå sina mål. Bland de översta strategierna för små företag att framgångsrikt implementera AI finns kvalitetskontroll, personalplanering, AI-drivna rekryteringar, uppgiftsautomatisering, kundmöten, säkerhetsförsäkran och klientinteraktionslösningar. Implementering av AI i små företag kan medföra många fördelar, men det måste närmas försiktigt och planeras ordentligt. Genom att använda AI ansvarsfullt och etiskt kan små företag förbättra verksamheten, förbättra kundupplevelserna och driva tillväxt.

Direktlänk Dela The Mercury News fördjupade 25 april

Skapa fantastiska AI-porträtt utan prompt-upplevelse

Att generera fräscha och fängslande idéer när man använder AI för att skapa porträtt kan vara en utmaning. Därför tillhandahålls inte bara referensbilder för att spara och använda, utan också prompts för att generera dessa bilder. Detta gör att du kan anpassa den ursprungliga referensbilden och göra den till din egen. Referensbilder kan vara vilken bild du vill, ett foto du tagit, en annan AI-bild du gillar, en du har genererat och verkligen gillar elementen inom, etc. Du kan inkludera dessa bilder genom att lägga till dem i din prompt i Midjourney eller genom att välja dem att refereras om du använder Midjourney alpha webbplats.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 25 april

Colorado lagförslag om AI-skydd passerar första lagstiftningshindret

En lagförslag i Colorado som kräver att företag varnar konsumenter varje gång artificiell intelligens (AI) används och att lägga till mer skydd för AI-industrin har klarat sitt första lagstiftningshinder, trots att kritiker hävdar att det kan kväva teknologisk innovation i delstaten. Lagen passerade med 3-2 i senatens rättsutskott. Lagförslaget gäller företag som använder AI i sin mjukvara och tjänster som kan diskriminera konsumenter som söker jobb, bostäder, hälsovård och mer. Motståndare, främst från affärs- och teknikgemenskapen, menade att alla regleringar av så kallad ´generativ AI´ i detta tidiga skede skulle kväva innovation och få företag att lämna delstaten.

Direktlänk Dela The Colorado Sun fördjupade 25 april

» Gårdagens nyhetsflöde

Några av våra kursdeltagare