» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. Idag har vår robot sammanfattat 132 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Global innebär att något täcker, påverkar eller involverar hela världen. Det kan vara händelser, processer, trender eller problem som sträcker sig över nationsgränser och påverkar människor, miljöer och ekonomier i flera länder eller kontinenter. Globalisering är en process där världens länder blir alltmer integrerade och beroende av varandra genom handel, kulturutbyte och teknologi. Klimatförändringar, internationell politik, ekonomisk utveckling och spridning av sjukdomar är exempel på globala frågor som kräver internationellt samarbete och gemensamma lösningar för att hantera dem på ett effektivt sätt.

Senaste nytt kring Global

Enligt en global undersökning har upp till 40% av studenterna använt generativ artificiell intelligens (GenAI) i sina studier, en praxis som är mest populär i Kenya. Nästan två tredjedelar av de 11 816 deltagande studenterna önskar att deras studieplaner inkluderar utbildning i AI-verktyg som kan vara relevanta för deras framtida karriärer. Undersökningen visade att användningen av GenAI varierar stort mellan länder. I Kenya använde 63% GenAI, medan endast omkring en femtedel av studenter i USA (20%) och Storbritannien (19%) sade sig ha använt det. Forskningen tyder på att universitet kan behöva justera sina AI-policyer med tanke på den utbredda användningen av GenAI.

University World News fördjupade i förrgår

Colombiansk startup ´Soy Julieta´ vinner Global eAwards med bröstcancerdetekteringsenhet

Det colombianska uppstartsföretaget ´Soy Julieta´ vann förstaplatsen i den 22:a upplagan av Global eAwards, där teknikföretag från 14 andra länder tävlade. ´Soy Julieta´ har utvecklat en bärbar enhet som, genom analys av bröstvävnad och med hjälp av artificiell intelligens, identifierar risken för att utveckla bröstcancer. Detta bidrar till tidig upptäckt av sjukdomen. Enheten är designad för att kunna användas på avlägsna platser och utan nära tillgång till medicinska centra. ´Soy Julieta´ belönades med €100,000 av NTT DATA FOUNDATION.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 22 november

Företag använder generativ AI för att effektivisera sina verksamheter

Den 30 november markerar ettårsdagen för den offentliga debuten av ChatGPT, en form av generativ artificiell intelligens. Under året har företag börjat använda tekniken för att effektivisera sina interna processer, som ekonomi, inköp, HR och IT. Enligt en undersökning av förlaget O´Reilly använder två tredjedelar av företagen generativ AI på något sätt. Amin Ahmad på AI-företaget Vectara berättar att allt fler företagsledare kontaktar honom för att diskutera tekniken. Trots detta menar Anton Korinek vid University of Virginia att det finns en klyfta mellan vad tekniken kan göra och vad den faktiskt används till.

Direktlänk Dela Marketplace fördjupade 21 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas plötsligt, nästan alla anställda hotar att säga upp sig

OpenAI:s VD Sam Altman avskedades plötsligt från företaget, vilket ledde till att nästan alla företagets 770 anställda hotade med att säga upp sig om inte styrelsen avgår och återinsätter Sam Altman och Greg Brockman. Det verkar nu vara en stark möjlighet att de återvänder till företaget. Styrelsen för OpenAI meddelade att Altman skulle avgå som VD och lämna styrelsen, men ingen klar anledning gavs. Greg Brockman, OpenAIs ordförande, fråntogs sin titel men ombads att stanna kvar i styrelsen. Han informerades inte om Altmans avskedande förrän efter att det hade hänt och avgick kort därefter. Andra höga chefer gjorde detsamma. Flera teknikstorheter uttryckte stöd för Altman, inklusive tidigare Google-chefen Eric Schmidt och Airbnb:s medgrundare Brian Chesky. OpenAIs investerare var lika chockade som alla andra över utvecklingen, med många som stödde hans återinsättning. Dessa inkluderade Sequoia Capital och Tiger Global, med Microsoft också sades arbeta bakom kulisserna för att försöka ordna Altmans återkomst till företaget. Med Altman ute sade OpenAI att företagets CTO skulle ta över rollen på interimistisk basis. Mira Murati, företagets teknikchef, kommer att tjäna som tillförordnad VD, med omedelbar verkan. Ett medlem av OpenAIs ledningsteam i fem år, Mira har spelat en kritisk roll i OpenAIs utveckling till en global AI-ledare. Hon har en unik kompetensuppsättning, förståelse för företagets värderingar, verksamhet och affärer, och leder redan företagets forskning, produkt och säkerhetsfunktioner. Givet hennes långa anställning och nära engagemang med alla aspekter av företaget, inklusive hennes erfarenhet inom AI-styrning och policy, tror styrelsen att hon är unikt kvalificerad för rollen och förväntar sig en sömlös övergång medan den genomför en formell sökning efter en permanent VD. Den ”formella sökningen” tog inte lång tid, företaget meddelade på söndag kväll att det hade anställt Twitch-medgrundaren Emmett Shear som VD. Eller snarare, en annan ”tillförordnad” VD – vilket gör honom till den tredje VD:n på tre dagar. Altman och Brockman anställdes av Microsoft för att arbeta med AI-initiativ, medan mjukvarujätten säger att den fortsätter att arbeta med OpenAI. Nästan 500 anställda på OpenAI skrev under ett öppet brev där de hotade att säga upp sig om inte styrelsen avgår och återinsätter Altman och Brockman, rapporterar Wired – ett antal som nu sägs ha nått 667. OpenAI var i öppet uppror på måndag med 490 anställda som hotade att lämna om inte styrelsen avgår och återinsätter Sam Altman som VD, tillsammans med medgrundaren och tidigare presidenten Greg Brockman. Altman avskedades kontroversiellt av styrelsen på fredag.

Direktlänk Dela 9to5Mac fördjupade 21 november

Huawei fokuserar på AI och hållbarhet på GITEX Global 2023

Dr. Alaa ElShimy, VD och Senior Vice President för Huawei Enterprise Business Group, Mellanöstern och Centralasien, diskuterade Huaweis AI-förmågor och behovet av reglering av Gen AI under GITEX Global 2023. Han belyste också företagets marknadsprestanda under de senaste 12 månaderna. Huawei visade upp sina lösningar inom AI och molnet, inklusive Pangu 3.0 och skräddarsydda AI-modeller för olika industrier. ElShimy betonade också Huaweis engagemang för hållbarhet och digital kraft, med fokus på produktion av grön energi.

Direktlänk Dela Tahawul Tech fördjupade 21 november

Bli en global medborgare med nyhetsplattformen

Artikeln innehåller ingen specifik nyhetshändelse, företag, personer eller organisationer. Det är snarare en uppmaning till läsaren att bli en ´global medborgare´ genom att prenumerera på nyhetsplattformen som ger globala perspektiv på USA och mer. Plattformen erbjuder nyheter och analyser från över 600 journalister i mer än 50 länder som täcker politik, affärer, innovation, trender och mer. De erbjuder olika prenumerationsplaner för både individer och företag.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 21 november

Global maskininlärningsmarknad förväntas växa kraftigt fram till 2028

Enligt en rapport från ResearchAndMarkets.com förväntas den globala marknaden för maskininlärning växa kraftigt fram till 2028. Marknaden segmenteras baserat på flera faktorer, inklusive komponenter, företagsstorlek, distribution, slutanvändare och regional fördelning. Den primära drivkraften bakom tillväxten är teknisk innovation, särskilt integrationen av artificiell intelligens (AI) i maskininlärningsprocesser. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Amazon Web Services, Inc., Baidu, Inc., Domino Data Lab, Inc., Microsoft Corporation, Google, Inc., Alpine Data, IBM Corporation, SAP SE, Intel Corporation och SAS Institute Inc.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 21 november

Snabb tillväxt för den globala marknaden för maskininlärning

Den globala marknaden för maskininlärning växer snabbt, drivet av teknisk innovation och integration av artificiell intelligens (AI). Maskininlärning, som fokuserar på att utveckla algoritmer och tekniker för att analysera data och förbättra prestanda för specifika uppgifter, har blivit spjutspetsen inom IT-sektorn. Ett framstående exempel på maskininlärningens inverkan syns i e-handelsjätten Amazon. Genom att utnyttja maskininlärning analyserar Amazon kundens surfande och tidigare köp för att erbjuda personliga rekommendationer, rabatter och påminnelser. Likaså använder ServiceNow, en molnbaserad dataplattform, maskininlärning för att automatisera repetitiva processer och säkerställa effektiv arbetskraftshantering för sina kunder. Trots potentialen med maskininlärning, står organisationer inför utmaningen att det råder brist på kvalificerade anställda med analytisk talang.

Direktlänk Dela Gillett News fördjupade 21 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas, anställd av Microsoft

OpenAI:s VD Sam Altman deltog i en diskussion om framtiden för artificiell intelligens under Asia-Pacific Economic Cooperation CEO Summit den 16 november 2023. Efter nyheten att OpenAI:s styrelse hade avskedat Sam Altman, meddelade Microsoft att de hade anställt honom för att leda ett nytt AI-fokuserat företag. OpenAI har blivit en ledare inom AI-utveckling tack vare framgångar med verktyg som ChatGPT. Altman har blivit en global talesman för både potentiella fördelar och faror med digital AI. Efter ett möte på fredag sa OpenAI:s styrelse att de hade bestämt att Altman inte hade varit ärlig i sin kommunikation med företaget och hade röstat för att ta bort honom från sin topposition. I samband med avskedandet delade Greg Brockman, OpenAI:s medgrundare och styrelseordförande, ett meddelande på sociala medier där han meddelade att han avgick. Brockman anställdes också av Microsoft för att arbeta med Altman på företagets nya AI-projekt. Avskedandet verkar ha lett till revolt bland OpenAI:s nästan 800 anställda, och tidigt på måndagen hade över 700 rapporterat skrivit under ett brev till företagets styrelse som krävde deras kollektiva och omedelbara avgång. OpenAI:s anställda hotade också att säga upp sig och flytta till Microsoft för att arbeta för Altman på det nya AI-forskningsprojektet om den nuvarande OpenAI-styrelsen stannar kvar. Microsoft är nära kopplat till OpenAI, med investeringar på cirka 13 miljarder dollar sedan företaget grundades 2015. Microsoft har införlivat OpenAI:s utvecklingar i många av sina produkter, inklusive Bing-sökmotorn och de populära Word-, Excel- och Powerpoint-programmen. OpenAI försöker nu gå vidare i tumultet över Altmans avskedande, och har utsett Emmet Shear, medgrundare och tidigare VD för Twitch, till tillförordnad VD. Shear har snabbt avfärdat spekulationer om att OpenAI:s styrelse avsatte Altman på grund av en tvist om säkerheten för kraftfulla AI-modeller.

Direktlänk Dela Deseret Digital Media fördjupade 20 november

CivicScience lanserar Sage AI för att lösa förtroendefrågor kring AI-teknik

CivicScience, en ledare inom realtidsinsikter för konsumenter, har lanserat Sage AI, en generativ AI-analysassistent som löser förtroendefrågor kring den snabbt växande tekniken, vilket gör den säker för användning vid kritiska affärsbeslut. Sage AI använder en ´AI-sandwich´ för att skydda mot problem - ChatGPT tolkar frågor från användare och sammanfattar resultat, medan CivicSciences egna system utför live statistiska analyser. Sage AI kan förstå förfrågningar på över 100 språk och kommer att kunna konversera på många av dem. Den har varit i beta sedan sommaren med mer än 30 företag, inklusive ett antal Global 2000-företag.

Direktlänk Dela Ummid fördjupade 20 november

År 2017 besegrades världsmästaren i Go, Lee Sedol, av en maskin - AlphaGo, skapad av Google-ägda DeepMind. Sedols reaktioner under spelet speglar människans förvåning och utmaning inför framväxten av AI-chatbotar som ChatGPT. Sara Hooker, framstående forskare och grundare av Cohere For AI, menar att 2023 var året då AI:s språkliga framsteg nådde allmänheten och markerade början på vår förståelse för hur man använder tekniken på ett meningsfullt och ansvarsfullt sätt. Hon jämför det med framväxten av internet och mobiltelefoner. AI:s framsteg har dock även skapat en miljö av digital hysteri, enligt filosofen Daniel Innerarity. Företag som Alphabet (Google), Meta och Microsoft vill att AI ska garantera deras oändliga tillväxt och har varit ivriga att erövra spelplanen. Men detta kräver människans fascination för tekniken. AI:s förmåga att tala med känslor har fångat global uppmärksamhet och övertygat världsledare om att problemet - eller revolutionen - kräver brådskande åtgärder. President Joe Biden har redan publicerat sitt lagstiftningsramverk för USA, medan EU vill ha regler klara till slutet av året. Det finns dock en oro att stora teknikföretag vill införa regler för att förhindra att nya konkurrenter dyker upp, eftersom de skulle belastas av ett strängare regulatoriskt ramverk.

El País fördjupade 20 november

OpenAI:s VD uppmanar till reglering av AI för att förhindra mänsklighetens undergång

Sam Altman, VD för OpenAI, har uppmanat lagstiftare att skapa genomtänkta regleringar för att omfamna löftet om artificiell intelligens (AI) samtidigt som de minskar risken att det överväldigar mänskligheten. OpenAI lanserade ChatGPT förra året, en teknik som kan generera bilder och texter som svar på användarprompts. Tekniken har potential att revolutionera nästan varje bransch, men har också skapat oro för allt från fusk i skolor till att ersätta mänskliga arbetare. Goldman Sachs uppskattar att så många som 300 miljoner heltidsjobb runt om i världen kan automatiseras av generativ AI. Altman har anslutit sig till hundratals topp AI-vetenskapsmän, forskare och företagsledare i att underteckna ett brev som säger att att minska risken för utrotning från AI bör vara en global prioritet.

Direktlänk Dela WENY News fördjupade 20 november

OpenAI:s medgrundare Sam Altman sparkas, tidigare Twitch VD tar över

Sam Altman, medgrundare och VD för OpenAI, sparkades trots att han ledde företaget framgångsrikt och jämfördes ofta med Bill Gates och Steve Jobs. Han hade hjälpt OpenAI att överträffa mycket större konkurrenter och startade en global tävling om dominans inom artificiell intelligens. Elva dagar efter att han gick upp på scenen i San Francisco den 6 november blev han avskedad, vilket ledde till en kaotisk helg där chefer och investerare som stod på Altmans sida försökte få honom tillbaka. Styrelsen ignorerade dem och anställde istället Emmett Shear, tidigare VD för Twitch.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 20 november

USA:s president och New Jerseys guvernör tar ställning för AI

USA:s president Joe Biden har undertecknat en verkställande order för att säkra och skydda mot snabbt framväxande AI-teknik. Vicepresident Kamala Harris uttryckte att administrationen avser att deras inhemska åtgärder ska tjäna som en global modell. Order inkluderar nya standarder för AI-säkerhet och skydd, skydd av amerikaners integritet, främjande av rättvisa och medborgerliga rättigheter, skydd av konsumenter och arbetare, främjande av innovation och konkurrens, och mer. I New Jersey har guvernör Phil Murphy undertecknat en egen order som inrättar en AI-uppgiftsstyrka för att studera framväxande AI-teknologier.

Direktlänk Dela NJBIZ fördjupade 20 november

Microsoft leder ansträngningarna för att återanställa Sam Altman på OpenAI

Sam Altmans avsked från OpenAI har rapporterats ha upprört vissa av AI-företagets investerare. Microsoft, som har investerat mer än 10 miljarder dollar i AI-startupen och skaparen av ChatGPT, leder en ansträngning för att återanställa Altman, som tvingades lämna företaget förra veckan. Microsoft arbetar tillsammans med investerare som Thrive Capital och Tiger Global Management för att få tillbaka Altman. Altman, som hjälpte till att grunda OpenAI, avlägsnades förra veckan som företagets VD och som medlem av dess styrelse. Styrelsen utnämnde teknikchefen Mira Murati till tillförordnad VD.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 19 november

OpenAI:s styrelse avskedar Sam Altman, försöker sedan vinna tillbaka honom

OpenAI:s styrelse oroade sig för att företaget utvecklade den teknologiska motsvarigheten till en kärnvapenbomb och att dess föreståndare, Sam Altman, rörde sig så snabbt att han riskerade en global katastrof. Därför avskedade styrelsen honom. Microsoft, OpenAI:s viktigaste aktieägare, informerades inte om Altman:s uppsägning förrän precis före den offentliga tillkännagivandet. Microsofts aktier sjönk efter att Altman hade avskedats. I kölvattnet av Altman:s avskedande rapporterades det att han och andra lojalister från OpenAI planerade att starta ett eget företag, vilket riskerade att omintetgöra allt som företaget hade arbetat hårt för att uppnå under de senaste åren. En dag senare försökte styrelsen dock att vinna tillbaka Altman.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 19 november

OpenAI överväger att återanställa Sam Altman som VD

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, diskuterar en överraskande återkomst för medgrundaren Sam Altman som VD, mindre än 36 timmar efter hans oväntade avsked som chockade Silicon Valley. Företagets strategichef Jason Kwon förmedlade till anställda att företaget är ´optimistiskt´ över att han kommer att återvända. Microsoft, OpenAI:s största backare, arbetar med investerare inklusive Thrive Capital och Tiger Global Management för att få tillbaka Altman. Investorer pressar också på för att OpenAI:s styrelse ska bytas ut efter deras överraskande beslut att avsätta Altman.

Direktlänk Dela The Telegraph fördjupade 19 november

AI: En global kraft, ett globalt ansvar

Artificiell intelligens (AI) har revolutionerat olika branscher genom att bearbeta stora mängder data och identifiera mönster och trender. Men AI kommer med inbyggda risker, inklusive hot mot privatlivet och möjlig jobbförskjutning. Europeiska Unionen har antagit en lag för att minska farorna med AI. Europeiska kommissionens AI-akt syftar till att balansera minimering av potentiella faror och uppmuntra innovation. USA och Kina, ledande länder inom AI-teknik, formar aktivt AI-regleringslandskapet. Effektiv AI-reglering kräver samarbete mellan alla intressenter, inklusive regeringar, AI-utvecklare och allmänheten.

Direktlänk Dela Financial-world.org fördjupade 19 november

OpenAI:s VD Sam Altman avskedas oväntat av företagets styrelse

Sam Altman, VD för OpenAI, har oväntat avskedats av företagets styrelse. Styrelsen meddelade att Altman inte varit konsekvent öppen i sin kommunikation, vilket hindrat styrelsens förmåga att utöva sina ansvar. OpenAI grundades 2015 som en ideell organisation med målet att säkerställa att artificiell allmän intelligens gagnar hela mänskligheten. Bland grundarna fanns Altman och Reid Hoffman, medgrundare av LinkedIn, samt Amazon Web Services, indiska IT-företaget Infosys, högerteknikmiljardären Peter Thiel och Elon Musk. 2019 omvandlades OpenAI till två organisationer: OpenAI Global LLC och OpenAI Inc.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 19 november

Google Bard: Ett revolutionerande verktyg för företagsmarknadsföring

Google Bard, en produkt från Google AI, erbjuder en rad fördelar för företag som vill förbättra sina marknadsstrategier. Bard kan generera olika kreativa textformat, vilket är avgörande för att fånga publikens uppmärksamhet. Dessutom kan Bard översätta språk, vilket möjliggör global räckvidd. Bards förmåga att ge informativa svar på olika frågor ger en extra dimension till marknadsföringsinsatser. Bard kan hjälpa företag att skapa engagerande innehåll, optimera innehåll för sökmotorer, generera personliga rekommendationer, utvidga global räckvidd genom översättning, strömlinjeforma marknadsföringsuppgifter och processer, få insikter från kundfeedback och förbättra kundsupport och interaktioner.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 19 november

Sparkade Open AI-chefen pressas att återvända av investerare

Thrive Capital, Tiger Global Management och Microsoft pressar för att Sam Altman ska återgå som operativ chef för Open AI, efter att ha blivit sparkad. Altman har arbetat för att förändra företaget från en ideell organisation till ett kommersiellt framgångsrikt företag. Medgrundaren Greg Brockman avgick i protest från sin position som styrelseordförande efter Altmans avskedande. Andra nyckelpersoner har också lämnat företaget. En investeringsrunda som skulle värdera Open AI till cirka 86 miljarder dollar är nu hotad.

Direktlänk Dela Dagens PS fördjupade 19 november

Finska teknikföretaget Metroc använder fångarbete för att förbättra AI-teknologi

Det finska teknikföretaget Metroc har nyligen börjat använda fångarbete för att träna en stor språkmodell för att förbättra artificiell intelligens (AI) teknologi. För 1,54 euro i timmen svarar fångarna på enkla frågor om textbitar i en process som kallas datamärkning. Datamärkning outsourcas ofta till arbetsmarknader i Global South där företag kan hitta arbetare som talar flytande engelska och är villiga att arbeta för låga löner. På grund av bristen på finsktalande i dessa länder har Metroc dock utnyttjat en lokal källa till billig arbetskraft. Om det inte vore för fångarbetsprogrammet skulle Metroc troligen ha svårt att hitta finländare som är villiga att ta datamärkningsjobb som betalar en bråkdel av den genomsnittliga lönen i Finland. Dessa kostnadsbesparande strategier belyser inte bara den betydande mängden mänskligt arbete som fortfarande krävs för att finjustera AI, men de ställer också viktiga frågor om den långsiktiga hållbarheten i sådana affärsmodeller och metoder.

Direktlänk Dela EconoTimes fördjupade 19 november

Forskare arbetar på att identifiera blekta korallrev med hjälp av AI

Korallrev anses vara den mest varierade marina miljön på jorden, hem för cirka 25% av allt marint liv. Korallblekning, som är kopplat till flera miljömässiga och ekonomiska problem, uppstår när vattentemperaturen stiger och alger flyr från korallvävnaden. Global uppvärmning anses vara den främsta orsaken till detta, och ökar dessutom CO2-nivåerna i världshaven. Forskare från Chosun University arbetar på att skapa djupinlärnings- och handgjorda funktionsextraktionsmetoder för att hitta blekta korallrev. Deras projekt syftar till att skapa en invariant funktionsextraktionsmodell som är motståndskraftig mot förändringar i korallbildgeometri och fotometri.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 19 november

Sam Altman kan återvända till OpenAI efter investerartryck

OpenAI:s medgrundare Sam Altman kan snart fatta beslut om att återvända till startup-företaget han medgrundade, efter att stora investerare uppmanat styrelsen som sparkade honom att ompröva beslutet. För att återvända måste styrelsemedlemmarna ersättas. Alternativt kommer Altman att fortsätta med planer på att lansera ett nytt företag. Tiger Global är en del av en investerargrupp som försöker få OpenAI:s styrelse att återinsätta Altman. Separat har Sequoia Capital diskuterat nästa steg med Altman, inklusive en potentiell återkomst.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 19 november

Indiska studenter vill inkludera AI i sin utbildning

Enligt Global Student Survey 2023 vill majoriteten av indiska studenter att deras kursplan ska inkludera utbildning i verktyg för artificiell intelligens (AI) som är relevanta för deras framtida karriärer. 83 procent av de indiska studenterna som deltog i undersökningen ville införliva AI i sin inlärning, vilket är den näst högsta siffran av alla länder efter Kenya. Samtidigt säger 44 procent av de indiska studenterna att de har använt generativ AI (GenAI) för sina universitetsstudier, vilket är högre än det globala genomsnittet på 40 procent.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 18 november

Tillförlitlighet och giltighet hos AI-verktyg för stressbedömning ifrågasätts

AI-baserade digitala hälsoverktyg för bedömning av stress har ökat i popularitet. Ett sådant verktyg är Cigna StressWaves Test (CSWT), som analyserar psykologisk stress baserat på akustiska och semantiska egenskaper hos tal. Trots att CSWT är allmänt tillgängligt och integrerat i ett bredare erbjudande för hantering av stress och ångest, finns det inga publicerade valideringsdata för det. En ny studie har nu testat CSWT:s tillförlitlighet och giltighet i förhållande till Perceived Stress Scale (PSS), ett etablerat frågeformulär för mätning av stress. Resultaten indikerar att CSWT varken är tillförlitligt eller giltigt, vilket ifrågasätter dess kliniska användbarhet.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 18 november

Tekniska lanseringar kan förändra mänsklighetens funktionssätt

Sam Altman, tidigare känd i Silicon Valley, har blivit en global A-listare sedan ChatGPT exploderade på världsscenen och startade ett nytt AI-guldbrus. Två tekniska lanseringar kan förändra hur mänskligheten fungerar. Först är Humane Ai Pin, en minidator fäst på din kavajslag som kan svara på frågor, projicera bilder och spela in video. Den andra är Forward CarePod, en helt automatiserad primärvårdskontor som låter dig självadministrera blodprov, psykiska hälsotester och genetiska tester. Ingen kan än säga om Ai Pin eller CarePod kommer att fånga konsumenterna.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 18 november

Bli en global medborgare med obegränsad tillgång till nyheter och analyser

Artikeln uppmanar läsarna att bli ´globala medborgare´ och få en global perspektiv på USA och mer genom att prenumerera på nyheter och analyser från 600 journalister i över 50 länder. De täcker politik, affärer, innovation, trender och mer. Artikeln erbjuder obegränsad tillgång och full digital åtkomst för att locka över en miljon läsare att prenumerera på tidningen. Den erbjuder olika prenumerationsplaner för både individer och företag eller utbildningsinstitutioner. Dessutom informerar den om användningen av cookies och andra data på deras webbplatser för olika ändamål.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 18 november

OpenAI:s VD Sam Altman avgår, ersätts av teknikchefen Mira Murati

OpenAI:s VD Sam Altman avgår och ersätts som tillförordnad VD av företagets teknikchef Mira Murati. Murati, ursprungligen från Albanien, har tidigare arbetat på teknikföretag som Tesla och Leap Motion. Hon har varit en del av OpenAI:s ledningsteam i fem år och har spelat en avgörande roll för företagets utveckling till en global AI-ledare. Hon leder redan företagets forskning, produkt och säkerhetsfunktioner och styrelsen anser att hon är unikt kvalificerad för rollen. En sökprocess för Altmans permanenta efterträdare är nu igång.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 18 november

AI-assisterade medicinska verktyg kan förbättra global hälsovård

Nyliga studier har visat en betydande ökning av CT- och ultraljudsundersökningar under det senaste decenniet. Denna ökning har lett till utvecklingen av AI-assisterade teknologier som syftar till att förbättra användarvänligheten och förbättra hälsoresultaten, särskilt i låg- och medelinkomstländer. GE har nyligen fått ett bidrag på 44 miljoner dollar från Bill & Melinda Gates Foundation för att utveckla AI-assisterad ultraljudsteknik. AI-verktyg inom hälso- och sjukvården har potential att revolutionera klinisk vård och utöka räckvidden för medicinska utövare.

Direktlänk Dela Expresshealthcaremgmt.com fördjupade 17 november

Kraftig ökning av global anställning av AI-specialister, enligt Deels rapport

Den globala HR-startupen Deel har i sin årsrapport om internationell anställning visat en betydande ökning av anställning av AI-specialister globalt. Rapporten visar att över 5 000 aktiva AI-relaterade kontrakt registrerades av över 2 100 företag fram till september 2023. Mellan september 2021 och 2023 ökade antalet AI-relaterade positioner som anställdes genom Deel med 60%, och antalet företag som anställde för AI, datavetenskap och systemingenjörsroller ökade med 59%. USA leder anställning för dessa roller, följt av Kanada, Storbritannien och Tyskland. Kanada leder dock i antalet AI-arbetare anställda, med Indien, Spanien, Tyskland och Storbritannien som kompletterar listan.

Direktlänk Dela Contxto fördjupade 17 november

Global AI Text Generator Tool marknaden förväntas växa

Enligt HTF Market Intelligence förväntas den globala marknaden för AI-textgeneratorverktyg växa under prognosperioden 2023-2029. Marknaden drivs av ökande efterfrågan på AI-textgeneratorverktyg som stöder flera språk, ökande antal företag som antar AI för innehållsgenerering och växande behov av automatiserad innehållsgenerering. Rapporten identifierar och analyserar även förändrade dynamiker och framväxande trender. Bland de stora spelarna på marknaden finns OpenAI, Google, IBM, Copy.ai, Writesonic, Grammarly, Snazzy AI, Sudowrite, Copy Smith, CopyPasta, JasperDocs, ContentBot och ShortlyAI.

Direktlänk Dela Newstrail fördjupade 17 november

Globala perspektiv på USA och mer erbjuds genom prenumeration

Artikeln erbjuder en global perspektiv på USA och går utöver med kuraterade nyheter och analys från 600 journalister i över 50 länder som täcker politik, affärer, innovation, trender och mer. Prenumerationer erbjuds för att låsa upp artikeln. Full digital tillgång erbjuds för att se varför över 1 miljon läsare prenumererar. Olika prenumerationsplaner finns tillgängliga för individer, företag och utbildningsinstitutioner. Webbplatser använder cookies och annan data av flera skäl, såsom att hålla webbplatserna pålitliga och säkra, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur webbplatserna används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 17 november

Microsoft introducerar Copilot i Windows 10 version 22H2

Microsoft har introducerat Copilot i Windows 10 version 22H2, vilket gör att användare kan få tillgång till det via Release Preview Channel. Utvecklingen av Copilot kommer gradvis att utvidgas till enheter som kör Home och ohanterade Pro-versioner av Windows 10. Den första versionen exkluderar Enterprise eller Education-versioner och hanterade Pro-enheter. Användare kan aktivera tillgången genom att navigera till Inställningar > Uppdatera & Säkerhet > Windows Update. Copilot i Windows 10 kommer att ha en fasad global utgivning, och börjar med utvalda marknader. Användare kan interagera med Copilot genom ett chattfönster och röstkommandon för förbättrad produktivitet.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 17 november

Generativ AI transformerar företagens drift

Införandet av GenAI-verktyg i företag innebär en betydande förändring i hur företag fungerar i dagens teknologiska landskap. Dessa verktyg förbättrar olika aspekter av dagliga operationer, från dataanalys till beslutsprocesser. Automatiserade arbetsflöden och intelligent dataanalys förenklar uppgifter och ger värdefulla insikter, vilket gör det möjligt för organisationer att anpassa sig och frodas i ett föränderligt affärslandskap. Bhaskar Kalita, Global Head of Financial Services and Insurance, Quantiphi, diskuterade den transformerande kraften av generativ AI och de kritiska faktorer och överväganden som är förknippade med implementeringen av generativ AI. Han framhöll vikten av teknisk infrastruktur, kompetensutveckling och organisatorisk förändringshantering vid implementering av generativ AI-användningsfall.

Direktlänk Dela Emerj Artificial Intelligence Research fördjupade 17 november

Ökande efterfrågan på ChatGPT leder till tillfällig stängning av nya registreringar

Den växande fascinationen för generativa AI-verktyg ledde till att sökningar efter ChatGPT på Google nådde en global rekordhög nivå i november. Företagets betaltjänst ChatGPT Plus stängdes för nya anmälningar på grund av hög efterfrågan. OpenAI, som driver plattformen, meddelade att de tillfälligt stänger ner nya registreringar på grund av överkapacitet efter framgången med deras DevDay-konferens tidigare denna månad. Den ökande populariteten för ChatGPT kommer sannolikt att pressa konkurrenter att höja sitt spel, vilket kan leda till ökad efterfrågan på bättre och snabbare chips i smartphones.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 16 november

AI-teknik i medier: Hot eller möjlighet?

Under Global Media Congress i Förenade Arabemiraten diskuterades artificiell intelligens (AI) och dess roll inom journalistiken. Experterna var eniga om att AI kan förbättra journalistiken genom att till exempel generera rubriker och sammanfatta innehåll. Ahmed Al-Hammadi, verkställande direktör för stödtjänster på WAM, sa att AI förbättrar effektiviteten och kreativiteten inom journalistiken. Han betonade dock att mänsklig intelligens och omdöme fortfarande är nödvändiga. Omar Sultan Al-Olama, Förenade Arabemiratens minister för artificiell intelligens, menade att AI kommer att bidra till utvecklingen av mer än 90 procent av internetinnehållet.

Direktlänk Dela Arab News fördjupade 16 november

Cathie Wood diskuterar Bitcoin, Sam Bankman-Fried och framtidens artificiella intelligens

Cathie Wood, grundare och VD för ARK Investment Management, har utvecklat en kultliknande följarskara som fondförvaltare. Hon är även känd som en stor förespråkare för krypto och blockkedjeteknik. Kryptobörsen Coinbase Global är bland ARK:s största innehav. Men hon blev fångad på bar gärning när räntorna började stiga. Aktierna i hennes flaggskeppsfond har förlorat två tredjedelar av sitt värde sedan november 2021, samtidigt som bitcoin och Coinbase har fallit med cirka 50% respektive 75% under samma period. Wood talade med Wall Street Journal på tisdag från Cboe Global Markets kontor i New York City, där hon ringde klockan för att fira noteringen av fem aktivt förvaltade digitala tillgångsbörsfonder.

Direktlänk Dela The Wall Street Journal fördjupade 15 november

Med en åldrande global befolkning ökar utmaningarna kopplade till kognitiv nedgång. Två företag utvecklar AI-verktyg för att möta dessa utmaningar. I Japan, där 29% av befolkningen är över 65 år och över 6 miljoner människor lever med demens, arbetar det brittiska mjukvaruföretaget Mind Foundry tillsammans med försäkringsjätten Aioi Nissay Dowa Insurance på verktyg för att upptäcka kognitiv nedgång hos äldre bilförare. I Zurich har medtech-startupen PIPRA AG utvecklat ett AI-baserat verktyg för att förutse postoperativ delirium hos personer över 60 år som genomgår kirurgi.

Business Insider fördjupade 15 november

Försäkringsbolag använder AI för att förbättra kundservice och interna funktioner

Flera försäkringsbolag planerar att bygga upp AI-centrum för att förbättra både egendom- och skaderisk, underwriting och kundservicefunktioner, samt interna funktioner som arbetsflödeshantering, enligt Cindy MacFarlane, global försäkrings-, AI- och dataledare på Deloitte. Gen AI kan förändra interna processer genom att ta över enkla uppgifter och frigöra tid för medarbetare att fokusera på att betjäna försäkringstagare, säger Jim Fowler, teknikchef på Nationwide. Dessutom kan Gen AI öka värdet och användbarheten av data.

Direktlänk Dela Digital Insurance fördjupade 15 november

NVIDIA driver teknisk revolution inom finansiella tjänster med generativ AI och stora språkmodeller

Under Money20/20 USA, som hölls i Las Vegas mellan 22-25 oktober, diskuterade Malcolm deMayo, global vice VD för finansiella tjänster på NVIDIA, rollen som generativ AI och stora språkmodeller (LLMs) spelar i att driva en ny teknologisk revolution för finansiella tjänsteleverantörer. NVIDIA har byggt applikationsramverk som låter kunder utveckla och anpassa sina LLMs, samt mjukvaruutvecklingskit (SDKs) för att fullt ut optimera vilken LLM de vill använda. Dessa teknologier hjälper till att driva betydande effektivitet hos finansiella tjänsteföretag idag.

Direktlänk Dela FinTech Magazine fördjupade 15 november

Walmart investerar i AI och ML för att konkurrera med Amazon

Walmart, den amerikanska detaljhandelsjätten med över 10 000 butiker världen över, investerar kraftigt i forskning och utveckling för att konkurrera med Amazon. Företagets teknikavdelning, Walmart Global Tech, har centra i Bengaluru och Chennai och ansvarar för att skapa innovativa tekniklösningar för allt som rör detaljhandeln. Enligt Suresh Kumar, CTO för Walmart Global Tech, spelar AI och ML en nyckelroll för att kunna erbjuda personaliserade upplevelser i stor skala. Företaget är särskilt entusiastiskt över generativ AI och dess förmåga att sammanfatta information.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 15 november

Aetina, en global ledare inom Edge AI-lösningar, samarbetar med Innodisk och NVIDIA för att avslöja framstegen inom sin Smart Factory Solution, som använder NVIDIA Metropolis för fabriksarbetsflöden. Aetina planerar att utforska spännande möjligheter och forma framtidens Edge AI-applikationer i olika vertikala marknader genom sina integrerade lösningar. Den globala Edge AI-marknaden förväntas överstiga 107 miljarder USD år 2029. Sedan etableringen 2012 har Aetina ägnat sig åt GPU-accelererad databehandling vid kanten och har blivit en elitmedlem i NVIDIA Jetson Ecosystem inom NVIDIA Partner Network.

PR Newswire fördjupade 15 november

AI revolutionerar finansbranschen, men utmaningar kvarstår

AI spelar en allt större roll i finansbranschen, men trots optimistiska ledarskapsåsikter om tekniken har de flesta finansorganisationer ännu inte antagit AI, enligt en rapport från Gartner. John Duigenan, global ledare för IBM:s finanstjänster, menar att AI:s potential i finanssektorn kan vara mycket betydande. Det handlar inte bara om att hjälpa anställda att arbeta bättre och mer effektivt, utan även om att automatisera och optimera affärsprocesser. Dock påpekar Duigenan att osäkerheten är en massiv konkurrensdestruktion och traditionella banker måste vara redo för denna störning. Regleringar spelar också en nyckelroll i AI:s användning i finans, och det är nödvändigt för banker att använda sina befintliga system och data.

Direktlänk Dela Tech Wire Asia fördjupade 15 november

Globala nyheter och analyser om USA och mer, kräver prenumeration

Artikeln erbjuder en global perspektiv på USA och mer, med nyheter och analyser från över 600 journalister i mer än 50 länder. De täcker ämnen som politik, affärer, innovation, trender och mer. Artikeln är låst och kräver prenumeration för att läsas. Det finns olika prenumerationsplaner för både individer och företag eller utbildningsinstitutioner. Webbplatsen använder cookies och annan data av flera skäl, bland annat för att hålla webbplatsen pålitlig och säker, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur webbplatsen används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 14 november

Ny forskningsprojekt: ´Global styrning av artificiell intelligens och dess demokratiska utmaningar´

Eva Erman och Markus Furendal har beviljats 6,4 miljoner SEK från Vetenskapsrådet för ett nytt forskningsprojekt: ´Global styrning av artificiell intelligens och dess demokratiska utmaningar´. Projektet syftar till att utveckla en demokratisk teori om global AI-styrning och att tillämpa denna teori för att bedöma den demokratiska kvaliteten av befintliga exempel på global AI-styrning. Forskningen kommer att genomföras över fyra år och kommer att använda metoder som konceptuell och normativ analys.

Direktlänk Dela Stockholm University fördjupade 14 november

OpenAI utvecklar nästa generations AI-modell, GPT-5

OpenAI, en amerikansk organisation specialiserad på artificiell intelligens (AI), grundades 2015 av bland andra Ilya Sutskever, Greg Brockman och Elon Musk. Organisationens huvudsyfte är att skapa en ´säker och fördelaktig´ allmän artificiell intelligens (AGI) som kan överträffa människor i de flesta ekonomiskt värdefulla uppgifter. Microsoft investerade 2019 en miljard dollar i OpenAI Global LLC och följde upp med en investering på 10 miljarder dollar 2023. OpenAI:s VD Sam Altman avslöjade nyligen i en intervju att företagets framstående skapelser, som ChatGPT och DALL-E, ses som ´kanaler´ som leder till en enda produkt, beskriven som ´magisk intelligens i himlen´. Altman nämnde också att arbetet med nästa generations AI-modell, GPT-5, pågår, men gav ingen specifik tidslinje för dess släpp.

Direktlänk Dela Tech Ballad fördjupade 14 november

Munch Museum samarbetar för att skapa interaktiva AI-drivna museumupplevelser

Munch Museum i Oslo har ingått ett partnerskap för att skapa interaktiva och uppslukande ritupplevelser för lokalbefolkning och global publik. Forskare kommer att använda sin expertis inom AI och maskininlärning för att levandegöra Edvard Munchs konstverk och kreativa process genom digital innovation. Museet innehåller världens mest omfattande konstsamling tillägnad den berömda norska konstnären, med 26 724 konstverk, icke-konstföremål och skrifter, delar av vilka är spridda över 11 gallerier på 13 våningar. Samarbetet kommer att erbjuda museet möjlighet att arbeta med ett globalt nätverk av saminnovations- och forskningsnav för att snabbt designa och prototypa nästa generations digitala lösningar.

Direktlänk Dela Tata Consultancy Services fördjupade 14 november

Forskning visar att företag inte är förberedda på riskerna med generativa AI-verktyg

Ny forskning från MIT SMR och BCG visar att de flesta organisationer inte är förberedda på riskerna som generativa AI-verktyg medför. Även om många organisationer prioriterar ansvarsfull AI (RAI) och utvecklar program för att hantera AI-verktyg ansvarsfullt, är det tydligt att de flesta organisationer inte är förberedda på att hantera dessa nya risker. Forskningen har dock lett till utvecklingen av en rad rekommendationer för att hjälpa dem att få RAI rätt. Forskningen baseras på en global enkätundersökning och insikter från en panel bestående av mer än 20 branschutövare, akademiker, forskare och beslutsfattare.

Direktlänk Dela MIT Sloan Management Review fördjupade 14 november

Wilshire Indexes och Rayliant Global Advisors lanserar AI-driven indexserie

Wilshire Indexes och Rayliant Global Advisors har lanserat FT Wilshire NxtGen Index Series. Indexserien använder maskininlärning och AI för att bättre fånga aktiepremier från en robust universum av faktorer, vilket potentiellt leder till mer stabila systematiska avkastningsmöjligheter. FT Wilshire NxtGen Index Series omfattar utvecklade och framväxande globala aktiemarknader och erbjuder investerare en omfattande, investerbar, transparent och modulär alternativt viktad indexserie. Jason Hsu, grundare och CIO för Rayliant, och Mark Makepeace, VD för Wilshire Indexes, uttryckte sin entusiasm för det nya samarbetet.

Direktlänk Dela Markets Media fördjupade 14 november

Global analys av AI inom sjukvården: Marknadsstorlek, segmentanalys och geografisk utsikt

En global analys av marknaden för artificiell intelligens (AI) inom sjukvården har genomförts. Rapporten innehåller information om både globala och lokala marknader, ekonomi, värde/volymresultat, marknadsstrategi och professionella perspektiv. Den diskuterar även produktfoton, utveckling, prissättning, kostnad, specifikationer, kapacitet, marknadsandelar, företagsprofiler och kontaktuppgifter för de främsta leverantörerna på den internationella marknaden för AI inom sjukvården. Rapporten undersöker branschens storlek, segmentanalys, dess drivkrafter och begränsningar, betydande leverantörer och geografisk utsikt, bland annat. Viktiga globala branschstatistik ingår i rapporten.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 14 november

Financial Times erbjuder globala nyheter och analyser

Artikeln handlar om Financial Times, en global nyhetskälla som erbjuder analyser och nyheter från över 600 journalister i mer än 50 länder. De täcker ämnen som politik, företag, innovation, trender och mer. För att låsa upp artikeln krävs en prenumeration. De erbjuder olika prenumerationsplaner, inklusive individuella och professionella alternativ. De använder cookies och annan data för olika ändamål, till exempel för att hålla webbplatserna pålitliga och säkra, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 14 november

Försäkringsbranschen står inför globala utmaningar som inflation och naturkatastrofer, vilket gör kostnadsoptimering avgörande. Dessutom omformar framväxande teknologiska trender som Global Generative AI försäkringsmarknaden. Zelros introducerar nu en lösning - The Insurance Copilot. Zelros Copilot stöder försäkringsagenter, finansiella rådgivare och kundtjänstrepresentanter genom att använda Generative AI för att hjälpa dem att fatta snabba, informerade beslut. Zelros revolutionerar stödet för agenter och rådgivare genom att tillhandahålla kontextuell och expertassistans, minska informationssökningstiden och säkerställa informationsnoggrannhet.

PRWeb fördjupade 13 november

AI-specialister drar in stora löner i dagens ´AI-guldfeber´

Föräldrar brukade säga till sina barn att gå in i juridik, bankverksamhet eller ´Big Four´ om de ville bli rika snabbt, men om de senaste 12 månaderna är något att gå efter kommer nästa generation av pengahungriga studenter att gå in i datavetenskap och maskininlärning. Doktorander tar idag hem löner på upp till 400 000 dollar direkt från universitetet, medan toppchefer tjänar väl över 1 miljon dollar - och fraktionella chefer kan dra in ännu mer. Detta enligt fyra specialistrekryterare inom AI, som bevittnat ett år av företagskaos sedan ChatGPT skickade teknikvärlden i spinn. Många toppchefer på stora företag hade glömt att AI var en sak när OpenAI släppte sin enormt populära chatbot förra november, enligt Veena Marr, digital och teknisk konsult på chefsrekryteringsföretaget Spencer Stuart. ´Jag tror att panik är rätt ord, runt: ´Herregud, har vi missat båten? Vad gör vi? Runt styrelsebordet pratade vi om AI för tre, fyra år sedan och nu har vi inte pratat om det på ett tag. Vad betyder detta för vår konkurrensfördel? Vad betyder detta för vår tillväxt?´ säger hon. Många företag försöker fortfarande lista ut vilken typ av talang de behöver, eftersom de alla vet att de behöver göra något med AI, men de är bara inte riktigt säkra på vad deras AI-strategi är. ´Det är en blandning mellan mycket spänning och mycket förvirring´, säger Andrea Splendiani, EMEA AI-rekryteringsledare för Egon Zehnder, ett globalt chefsrekryteringsföretag. ´Alla vet att de behöver ha AI som en topprioritet. Inte alla vet exakt vad det innebär, särskilt när det gäller talang.´ Vilken typ av AI-talang vill folk ha? Vilken typ av AI-talang du behöver beror mycket på vilken typ av organisation du är. Splendiani säger att större, mindre tekniska företag försöker anställa seniora AI-produktledare - personer som har arbetat på AI-inriktade företag och har erfarenhet av att bygga med modeller. ´Det är människor som förstår kostnaderna och begränsningarna för modeller. De känner till skillnaden mellan olika grundmodeller och de möjligheter som olika API:er erbjuder, och hur det kan förändras i framtiden´, säger han. Splendiani tillägger att de flesta företag inte behöver djupgående datavetenskapskunskaper inhouse, eftersom de flesta företags-AI-produkter inte kräver att en modell ska finjusteras (en tekniskt krävande process där en modell förbättras med hjälp av ytterligare data). Dessa mer tekniskt kvalificerade specialister inom maskininlärning - med relevanta doktorander eller erfarenheter från topp-AI-laboratorier - är mer efterfrågade från teknik- och AI-startups, enligt Sam Burman, global chef för AI-talang på chefsrekryteringsföretaget Heidrick & Struggles. ´De är de som kommer att vara mer proaktiva i rekryteringen av den talang som kommer ut från universitetet med en doktorsexamen eller en magisterexamen i AI, eftersom de kan koppla den talangen till sitt ekosystem mycket lättare´, berättar han för Sifted. Rekryterarna som talade med Sifted var överens om att det ännu inte har varit en stor spridning av efterfrågan på nya AI-roller som ´prompt engineer´ eller chef för AI, men Niall Wharton, biträdande direktör för datarekryteringsföretaget Xcede, säger att efterfrågan ökar för personer som är skickliga på att underhålla modeller när de väl är på plats. ´Företag behöver en erfaren LLM-professionell som kan skapa produkter från sina modeller, men viktigast av allt, underhålla dem´, säger han. ´De titlar som har kommit ut av det som verkligen viktiga har varit ML ops engineers... Det har skapat nya roller.´ Låt oss prata om några löjliga AI-löner Så hur mycket får alla dessa mycket sällsynta, mycket efterfrågade specialister betalt i dagens AI-guldfeber? Burman säger att det inte är ovanligt att doktorander från toppskolor i USA får löner på 400 000 dollar direkt från universitetet, medan motsvarigheten på denna sida av Atlanten ligger mellan 100 000-200 000 dollar. I Europa säger han att de bästa universiteten för att rekrytera AI-talang är Oxford, Cambridge, Imperial och UCL i Storbritannien, EPFL och ETH i Schweiz, TUM i Tyskland och universiteten Ecole Polytechnique och ENS i Frankrike. En investerare med erfarenhet av att arbeta nära personer som har arbetat på DeepMind, som bad om att få förbli anonym, berättar för Sifted att personer med erfarenhet från topp-AI-laboratorier nu rutinmässigt erbjuds löner på 800 000 dollar av rekryterare. När det gäller en mer senior nivå tjänar de högst betalda data-, analys- och AI-cheferna 2,6 miljoner dollar årligen i USA, jämfört med 1,25 miljoner dollar i Europa, enligt en ersättningsundersökning från 2023 utförd av Heidrick & Struggles. Lönesoldater Och det är inte ens det mesta du kan tjäna idag som en AI-specialist, eftersom många väljer att arbeta på en fraktionell, projektbaserad basis, för att dra in ännu mer pengar. ´Vi ser allt oftare [AI-specialister] fatta ett beslut att gå in i mer av en interimskarriär jämfört med en sorts nio-till-fem, permanent anställning. Det ger dem frihet att välja det AI-projekt de vill engagera sig i och, uppriktigt sagt, möjligheten att tjäna mer pengar´, säger Burman. ´Dessa projekt är normalt minst tre månader, men sedan får du slags ´SWAT team´-projekt där du har ett riktigt brådskande behov, och det är mer som ett sex veckors engagemang.´ Han tillägger att priserna för dessa brådskande, tidskänsliga projekt i princip är en ´öppen checkbok´ på grund av bristen på talang på marknaden. Alla rekryterare som Sifted talade med för denna artikel säger att, tillsammans med företagen de tjänar, rekryterare måste ständigt anpassa sig eftersom boomen i AI skapar nya dynamiker på talangmarknaden. Men med löner som dessa som flyger runt, och provisionen att starta, klagar ingen i branschen.

Direktlänk Dela Sifted fördjupade 13 november

Bli en global medborgare: Få globala perspektiv på USA

Artikeln innehåller ingen specifik nyhet. Den uppmanar läsaren att bli en ´global medborgare´ och få en global perspektiv på USA. Den erbjuder nyheter och analyser från över 600 journalister i mer än 50 länder som täcker politik, affärer, innovation, trender och mer. Artikeln uppmanar läsaren att prenumerera för att låsa upp artikeln och erbjuder olika prenumerationsplaner. Den förklarar också att de använder cookies och andra data för olika ändamål, som att hålla webbplatserna pålitliga och säkra, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 12 november

AI-aktier stormar fram men ETF:er kan vara bästa satsningen

Artificiell intelligens (AI) har haft ett starkt år på aktiemarknaden, med stora företag som Nvidia och Microsoft som handlas nära sina högsta nivåer någonsin. Mindre AI-aktier som C3.ai, Upstart och Lemonade har också sett starka vinster, men handlas fortfarande långt under sina all-time highs. Investerare behöver dock inte gissa vilka enskilda aktier som kommer att lyckas, utan kan istället satsa på börsnoterade fonder (ETF:er) som erbjuder exponering mot AI-sektorn. Två AI-fokuserade ETF:er som utmärker sig är iShares Robotics and Artificial Intelligence ETF och Global X Artificial Intelligence and Technology ETF.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 12 november

ChatGPT och AWS bland de mest efterfrågade kompetenserna på arbetsmarknaden, enligt Udemy

Udemy:s Global Workplace Learning Index 2023 visar att kurser i ChatGPT och Amazon Web Services (AWS) har en ökande efterfrågan bland brasilianska yrkesverksamma. De mest konsumerade kursteman i Brasilien på Udemy:s onlinekursplattform inkluderar Spring Boot, Emotional Intelligence, Communication Skills, Leadership och AWS Certified Cloud Practitioner. Rapporten avslöjade också att det finns över 1,4 miljoner studenter inskrivna i ChatGPT-kurser, med mer än 37 tusen inskrivningar från Brasilien. Trots att ChatGPT-kurserna inte kom in i topp 5 i Global Workplace Learning Index 2023 i Brasilien, har den exponentiella tillväxten i sökningen fångat företagsledarnas uppmärksamhet.

Direktlänk Dela Suno Research fördjupade 11 november

Nya projekt och partnerskap inom blockchain och kryptovaluta i Brasilien

Flera brasilianska företag inom blockchain och kryptovaluta har nyligen lanserat nya projekt och partnerskap. Sthorm har ingått ett samarbete med CONAFER för att främja hållbar teknik för små och medelstora jordbruksproducenter. Brasil Bitcoin har börjat använda AI för kundtjänst, medan CoinEx har lanserat ett välgörenhetsprogram för att hjälpa behövande barn i Indonesien att få tillgång till utbildning. Bitget har publicerat sin oktober 2023 Fondskyddsrapport, medan NovaDAX firar sitt femårsjubileum med olika kampanjer för sina handlare. BitGo har ingått ett partnerskap med Copper för att underlätta global tillväxt på marknaden och Bipa har lanserat köp och försäljning av USDT på sin plattform.

Direktlänk Dela Cointelegraph Brazil fördjupade 11 november

Databricks får ytterligare finansiering på $43 miljarder för att accelerera utvecklingen av AI-teknik

Data- och AI-företaget Databricks har annonserat ytterligare stängningar av sin senaste serie I-finansiering. Befintliga investerare som Amazon Web Services (AWS), CapitalG och Microsoft, tillsammans med nya investerare AT&T Ventures, Qatar Investment Authority (QIA) och Sanabil Investments, deltog i finansieringsrundan, vilket gav företaget en värdering på $43 miljarder efter pengar. Finansieringen kommer att användas för att påskynda utvecklingen av transformativ AI-teknologi, Gen AI-forskning och anställa AI dataforskare och ingenjörstalang.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 10 november

Generativ AI börjar leverera affärsresultat, enligt global undersökning

Generativ AI har fått mycket uppmärksamhet under det senaste året och nu visar en undersökning från LTIMindtree att tekniken börjar leverera affärsresultat. Undersökningen, som genomfördes bland 450 globala chefer i augusti 2023, visar att tidiga adoptörer av generativ AI använder verktyget för att förbättra kundupplevelsen, driva produktutveckling och låsa upp dataanalys. Detta har lett till ökade intäkter och kostnadsbesparingar. Trots detta är generativ AI fortfarande i hypefasen och det finns utmaningar kring hur företag kan anpassa, skala och etiskt implementera dessa verktyg för att uppnå konkreta resultat.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 10 november

Fem trender som kommer att forma globala marknadsföringsstrategier 2024

Socio-politisk polarisering, generativ AI, maskulinitetskris, ´sportstvätt´ och samhällsbaserad hållbarhet är fem nyckeltrender som kommer att forma globala marknadsföringsstrategier 2024, enligt WARC:s Marketer’s Toolkit 2024. Trendidentifieringen är baserad på WARC:s nya GEISTE-metodik (Government, Economy, Industry, Society, Technology, Environment). Rapporten innehåller även en global undersökning av över 1400 marknadsföringschefer, intervjuer med CMOs, branschkommentarer och data och insikter från WARC:s globala team.

Direktlänk Dela Advanced Television fördjupade 10 november

Integral Ad Science utser Kumaresh Singh till Senior Vice President, Data Science

Integral Ad Science, en ledande global medieoptimeringsplattform, har utsett Kumaresh Singh till Senior Vice President, Data Science. Singh, baserad i New York, kommer att rapportera direkt till Thomas Joseph, CTO. Han kommer att leda datavetenskapsteamet i att bygga högskaliga mjukvarusystem för att driva innovation och strategi över IAS produkter. Han kommer att fokusera på att öka adoptionshastigheter, driva intäkter och förbättra mät- och optimeringslösningar genom att tillämpa AI och ML på hela kundresan.

Direktlänk Dela MarTech Series fördjupade 9 november

WARC släpper fem nyckeltrender som kommer att forma globala marknadsföringsstrategier 2024

WARC har släppt fem nyckeltrender som man menar har nått en vändpunkt och kommer att forma globala marknadsföringsstrategier 2024. Dessa är socio-politisk polarisering, potentialen hos generativ AI, maskulinitet i kris, ”sportswashing” och gemenskapsbaserad hållbarhet. Dessa avslöjades i WARC:s Marketer’s Toolkit 2024, som nu är i sitt 13:e år och syftar till att ge marknadsförare strategiskt stöd för planering och beslutsfattande för att hjälpa till att navigera utmaningarna och dra nytta av möjligheterna under det kommande året. Trendidentifieringen för rapporten baseras på WARC:s nya proprietära GEISTE-metod (Government, Economy, Industry, Society, Technology, Environment), tillsammans med en global undersökning av över 1 400 marknadsföringschefer, intervjuer med CMO:er, branschkommentarer och analys, data och insikter från WARC:s globala team av experter.

Direktlänk Dela Branding in Asia fördjupade 9 november

Explosion av börshandlade fonder inom artificiell intelligens

Antalet börshandlade fonder (ETF:er) inom artificiell intelligens (AI) har exploderat det senaste året. Stora teknikföretag kan ha lett den ursprungliga satsningen på AI, men nu ser kapitalförvaltare andra sektorer hoppa in i rymden. Global X ETFs, som förvaltar Global X Artificial Intelligence and Technology ETF och Global X Robotics and Artificial Intelligence ETF, har sett en ökning på 39% hittills i år. VettaFi, som driver indexet bakom ROBO Global Artificial Intelligence ETF, ser också att AI-handeln inte längre är begränsad till stora teknikföretag.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 9 november

Humane Inc:s AI Pin kan signalera en ny era inom konsumenthårdvara

Efter flera decennier på Apple hoppas Imran Chaudhri och Bethany Bongionro att kanalisera lite av sin före detta arbetsgivares magi. Medgrundarna till Humane Inc. har redan skapat en trovärdig imitation av en Jobsiansk trollformel när de förberedde sig för att lansera startupens första produkt: AI Pin. Humane´s lansering av sin AI Pin kan mycket väl signalera gryningen av en ny era inom konsumenthårdvara, med fokus på enheter inriktade på artificiell intelligens. Tidigare Apple designchef Jony Ive har rapporterat om hårdvaruplaner med Altman, medan Humane förblir den tidiga ledaren inom detta område, efter att ha samlat in 200 miljoner dollar från stora investerare som Tiger Global Management, SoftBank Group och Altman själv.

Direktlänk Dela The Messenger fördjupade 8 november

Wiley lanserar ny databas av förutsagda IR-spektra

Wiley, en av världens största förlag och en global ledare inom forskning och lärande, har idag tillkännagivit lanseringen av den nya Wiley-databasen för förutsagda IR-spektra. Databasen kombinerar över 60 års expertis inom infraröd spektroskopi och spektral datakurering med de mest aktuella maskininlärningsteknikerna för att betydligt utöka antalet IR-spektraldata som är tillgängliga för spektralanalys. Med över 250 000 förutsagda spektra skapades detta nya bibliotek av Wiley Science Solutions med hjälp av en AI-driven spektrumprediktionsmotor.

Direktlänk Dela Lab Manager fördjupade 8 november

Kinas president uppmanar till gemensam säkerhet i cyberrymden

Kinas president Xi Jinping uttalade sig på onsdagen om potentiella risker kopplade till artificiell intelligens (AI) och menade att dessa är utmaningar som länder bör hantera tillsammans. Detta kommer i skuggan av Kinas strikta kontroll över yttrandefriheten på internet. Xi uppmanade till gemensam säkerhet i cyberrymden istället för konfrontation och uttryckte sitt motstånd mot ´cyberrymdens hegemoni´. Han sa att Kina är redo att ´främja den säkra utvecklingen av AI´ med genomförandet av Global AI Governance Initiative, ett förslag som lanserades av den kinesiska regeringen förra månaden.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 8 november

Broadridge Financial Solutions lanserar AI-drivna verktyg för förbättrad beslutsfattning inom kapitalförvaltning

Broadridge Financial Solutions Inc. introducerar DistributionAI och Global Demand Model, två AI-drivna verktyg utformade för att förbättra beslutsfattningen inom kapitalförvaltning. DistributionAI, en del av Broadridges Distribution Insight-plattform, fungerar som en digital analytiker som möjliggör tillgång till specialiserad, proprietär forskning. Global Demand Model spårar över 100 biljoner dollar i globala tillgångar, vilket ger en omfattande marknadssyn på nuvarande och förutspådd produkt efterfrågan. Företaget lanserade nyligen BondGPT+, en applikation för att navigera i företagsobligationsmarknaden. I en intervju diskuterade Roger Burkhardt, chef för AI på Broadridge, AI:s växande inverkan på finanssektorn.

Direktlänk Dela FinanceFeeds fördjupade 8 november

Prenumerera på Financial Times för en global perspektiv på amerikansk politik och affärer

Artikeln erbjuder prenumeration på Financial Times för att få en global perspektiv på amerikansk politik, affärer och mer. Den erbjuder obegränsad tillgång och digital tillgång för att se varför över 1 miljon läsare prenumererar på Financial Times. Det finns olika prenumerationsplaner för både individer och företag. Webbplatsen använder cookies och andra data för olika ändamål, som att hålla webbplatserna pålitliga och säkra, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 8 november

Nylanserad AI-tjänst kommer att revolutionera det tekniska landskapet

Artificiell intelligens (AI) och avancerad teknik är avgörande för företags konkurrenskraft i den digitala tidsåldern, enligt Henrik Lindblad på SoftwareOne. Han pekar ut det nyligen lanserade Microsoft Copilot som en viktig del av det teknologiska landskapet. Copilot kommer att förändra hur vi arbetar med att skapa text och bild. Med hjälp av Copilot kan företag förvänta sig en förbättring av sina anställdas arbetskvalitet med upp till 40 procent. SoftwareOne, en global ledare inom mjukvara och molnlösningar, hjälper företag att maximera värdet av sin teknologiinvestering och Copilot.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 8 november

Utveckling inom generativ AI förändrar den juridiska branschen

Utvecklingar inom generativ AI har påverkat den juridiska teknikvärlden det senaste året, där branschpionjärer utvecklar nya produkter och tjänster som kan förändra sättet juridiskt arbete utförs. Sex individer har utmärkt sig i sitt arbete med att hjälpa interna juridiska team att anamma den nya tekniken och bättre stödja sina företags strategiska mål. Deras prestationer lägger grunden för användningen av generativ AI för att omforma den juridiska branschen. Dessa inkluderar Sandeep Agarwal, Global Legal Technology and Alliances Leader på PwC, Daniel Katz, medgrundare till 273 Ventures, Sarvarth Misra, VD och medgrundare till ContractPodAI, Mary O’Carroll, Chief Community Officer på Ironclad, Damien Riehl, lösningsspecialist på vLex och ledare för SALI Alliance, och Kriti Sharma, chef för produktutveckling inom juridisk teknik på Thomson Reuters.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 8 november

Hanryu Holdings lanserar AI-funktion för global användarbas på FANTOO

Hanryu Holdings, ett medieteknikföretag och skapare av FANTOO, ett socialt medieupplevelse som kopplar samman k-kultur-fans globalt, har tillkännagivit lanseringen av en personlig artificiell intelligensfunktion för sin globala användarbas i november. FANTOO:s digitala karaktär, DeokGom, kommer att utöka sina tjänster för att förbättra användarupplevelsen. Hanryu arbetar nära med sin partner, SALTLUX, för att utnyttja dess Goover AI-teknik för att tillhandahålla realtidsnyheter och Fandom-information på FANTOO.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 november

Prenumerationstjänster och fördelar med en global nyhetskälla

Artikeln erbjuder inte någon specifik information eller nyhetshändelse. Istället beskriver den olika prenumerationstjänster och fördelar med att prenumerera på en okänd nyhetskälla. Den nämner också att de har över 600 journalister i mer än 50 länder som täcker politik, affärer, innovation, trender och mer. Dessutom nämns användningen av cookies för att säkerställa pålitlighet och säkerhet, personalisera innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 7 november

Artificiell intelligens förbättrar patientvård på NCH

Artificiell intelligens (AI) har gjort betydande framsteg inom medicin och hälsovård, och erbjuder en rad applikationer som kan förbättra patientvård, diagnos, behandling och forskning. NCH har inlett ett strategiskt partnerskap med Viz.Ai, en global ledare inom AI-drivna sjukdomsdetekteringar och intelligent vårdkoordination. Viz.Ai´s plattform har redan haft en djupgående inverkan på strokevård. NCH har också infört en stroke-robot i alla sina akutmottagningar för att snabba upp behandlingen av stroke. Dessutom använder NCH Sensora EKO AI Stethoscope-programmet för tidig upptäckt av hjärtklaffsjukdomar och GI Genius, en AI-driven teknik som hjälper läkare att känna igen den minsta inflammationen i tjocktarmen.

Direktlänk Dela Marconews.com fördjupade 7 november

Global studie släppt om artificiell intelligens i videospelmarknaden

En global forskningsstudie om artificiell intelligens (AI) i videospelmarknaden har släppts av Global Market Vision. Rapporten analyserar marknadsrisker, möjligheter och stöd för strategiska beslut. Den presenterar statistik om marknadens status och information om trender, tillväxtdrivare, teknologier och förändringar i investeringsstrukturen. Bland företagen som profileras i rapporten finns Ubisoft, EA, Tencent, Sony, Microsoft, Playtika, Activision Blizzard, NetEase, Nintendo, Google, Nexon, Square Enix, Konami, Take-Two Interactive och NCSoft. Rapporten tar även upp effekterna av COVID-19-pandemin på marknaden.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 7 november

USA:s regering släpper omfattande exekutiv order om artificiell intelligens

Den 30 oktober släppte USA:s regering sin efterlängtade, omfattande exekutiva order om artificiell intelligens (AI). Ordern instruerar olika amerikanska regeringsdepartement och myndigheter att utvärdera AI-teknik och implementera processer och procedurer för införandet och användningen av AI. Detta utgör Bidens administration mest betydande försök att reglera den växande tekniken hittills. Ordern omfattar olika sektorer, såsom teknik, finans och bioteknik. Den släpptes för att sammanfalla med Storbritanniens AI Safety Summit den 1 november, där globala ledare diskuterade AI-risker och möjligheter på en global skala.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 7 november

Global Machine Learning som en tjänst (MLaaS) marknadsrapport

En ny forskningsstudie från Global Market Vision har utvärderat den globala marknaden för Machine Learning som en tjänst (MLaaS), och belyser möjligheter och risker. Rapporten ger statistik över marknadsstatus för ledande MLaaS-spelare och information om marknadstrender, tillväxtdrivare och förändringar i investeringsstrukturen. Bland de profilerade marknadsaktörerna finns Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix, Xeround. Rapporten inkluderar också effekterna av den pågående COVID-19-pandemin på marknaden.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 7 november

OpenAI håller sin första stora teknikvisning bland växande konkurrens

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, organiserade sin första utvecklarkonferens där de visade upp sin AI-teknik samtidigt som de möter ökande konkurrens inom området. OpenAI, känt för sitt ideella forskningsinstitut, blev världskänt med lanseringen av sin chatbot. President Joe Biden har nyligen undertecknat en verkställande order som kräver att AI-utvecklare, inklusive OpenAI, delar information om AI-system med höga säkerhetsrisker. Generativa AI-verktyg som ChatGPT har potential att öka arbetsproduktiviteten och bidra till global ekonomisk tillväxt. OpenAI introducerade sin senaste AI-modell, GPT-4V, som gör det möjligt för chatboten att analysera bilder och beskriva dem för personer med synnedsättning.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 6 november

OpenAI håller sin första utvecklarkonferens och står inför ökande konkurrens

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, höll sin första utvecklarkonferens, vilket markerar en betydande milstolpe för företaget. Grundat 2015 som en ideell forskningsinstitut, har OpenAI snabbt blivit känt för sin chatbot och väckt diskussioner om AI:s framtid. Företaget står inför ökande konkurrens från både etablerade spelare och framväxande startups. Nyckelpunkter inkluderar OpenAI:s omvandling från en ideell forskningsinstitut till en global sensation, president Joe Bidens senaste exekutiva order om AI-teknik, den ekonomiska potentialen för generativa AI-verktyg och OpenAI:s senaste framsteg inom språkmodeller och bildanalys.

Direktlänk Dela BollyInside fördjupade 6 november

Fem sätt att använda Nike-grundaren Phil Knights ´Shoe Dog´ i ditt företag

Phil Knight, grundaren av Nike, delar viktiga affärslektioner i sin självbiografi ´Shoe Dog´. Boken täcker Nikes tidiga dagar fram till 2016, då företaget nådde toppen av global dominans inom aktivkläder. Knight byggde Nike till ett globalt varumärke med årliga intäkter på över 50 miljarder dollar genom att vara en ´shoe dog´; någon som älskar skor och är passionerad för industrin. ´Shoe Dog´ delar relaterbara historier och affärslektioner för entreprenörer som strävar efter framgång i liknande skala. Fem nyckellektioner i boken kan vara nyckeln till enorm affärsframgång.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 6 november

John Melo utsetts till VD för AI-företaget PIPA

John Melo har utsetts till VD för PIPA, ett ledande AI-företag som arbetar för att förvandla produktiviteten inom vetenskap, hållbarhet och hälsosam näring. Melo kommer att börja som VD för PIPA den 6 november 2023. Företaget är på uppdrag att revolutionera global näring och hållbarhet genom att hjälpa sina partners att utveckla banbrytande ingredienser och formuleringar som ger bästa näring till växter, djur och människor, samtidigt som de minskar det ekologiska fotavtrycket. Melo har över 25 års ledarerfarenhet inom hållbara innovationer och har bidragit till en 500% ökning av R&D-produktiviteten och en 90% minskning av tiden till marknaden för hållbara ingredienser under det senaste decenniet.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 6 november

Bli en global medborgare: Få en global perspektiv på USA

Artikeln handlar om att vara en global medborgare och få en global perspektiv på USA. Den erbjuder nyheter och analyser från 600 journalister i över 50 länder som täcker politik, affärer, innovation, trender och mer. Artikeln uppmanar till att prenumerera för att låsa upp denna artikel och erbjuder obegränsad tillgång för att se varför över 1 miljon läsare prenumererar på tidningen. Det finns olika prenumerationsplaner för både individer och företag. Webbplatsen använder cookies och annan data av flera skäl, som att hålla webbplatserna pålitliga och säkra, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur webbplatserna används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 6 november

Insikter om marknaden för artificiell intelligens inom hälso- och sjukvården avslöjade

En global forskningsfirma har avslöjat insikter om marknaden för artificiell intelligens inom hälso- och sjukvården. Rapporten visar att marknaden för hälso- och sjukvårdens AI värderades till 1,20 miljarder dollar 2022 och förväntas växa med en årlig tillväxttakt på 44,2% under prognosperioden. Rapporten belyser också marknadens ledande konkurrenter, deras marknadsvärdering, strategier, mål och banbrytande produkter. Några av de viktigaste aktörerna på marknaden inkluderar DEEP GENOMICS, Next IT Corp, General Vision, Google, NVIDIA Corporation, IBM Watson Health, Intel Corporation, Koninklijke Philips N.V, GENERAL ELECTRIC, Stryker, Microsoft Corporation och CloudMedx Inc.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 6 november

OpenAI förbereder sig för sin första utvecklarkonferens, OpenAI DevDay

OpenAI förbereder sig för att hålla sin första utvecklarkonferens, OpenAI DevDay, idag. Evenemanget, som kommer att äga rum i San Francisco, utlovar en fördjupad utforskning av OpenAIs banbrytande teknologi och en global sammankomst av utvecklare. Deltagarna kommer att få en unik möjlighet att ta en titt på nya AI-verktyg utvecklade av OpenAI. Utvecklarna uppmuntras att aktivt delta under huvudtalet, där de kan ställa frågor, dela erfarenheter, diskutera uppdateringar och koppla upp sig med sina kollegor. Förväntningarna är höga för OpenAIs tillkännagivande av produktförbättringar som syftar till att göra dess AI-modeller mer kraftfulla men också mer kostnadseffektiva. VD Sam Altman har antytt att han kommer att avtäcka ´några fantastiska nya saker´ på konferensen.

Direktlänk Dela Wire19 fördjupade 6 november

Artificiell intelligens i redovisningsmarknaden: En omfattande marknadsrapport

Market Intelx har nyligen publicerat en marknadsrapport om Artificiell intelligens i redovisningsmarknaden. Rapporten innehåller viktig statistisk och analytisk data relaterad till industrin. Den täcker en översikt över segment och undersegment, inklusive produkttyper, applikationer, företag och regioner. Rapporten avslöjar dynamiken i den globala marknaden för Artificiell intelligens i redovisning, framtida affärspåverkan, konkurrenslandskapet för företagen och flödet av global tillförsel och konsumtion.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 6 november

Global marknadsrapport om artificiell intelligens och maskininlärning

En global marknadsrapport om artificiell intelligens (AI) och maskininlärning har släppts av Global Market Vision. Rapporten ger en analys av marknadsrisker, möjligheter och beslutsfattande stöd. Den innehåller statistik om ledande aktörer på marknaden för AI och maskininlärning och information om marknadstrender, tillväxtdrivare, teknologier och förändringar i investeringsstrukturen. Rapporten förutspår att företag som AIBrain, Amazon, Anki, CloudMinds, Deepmind, Google, Facebook, IBM, Iris AI, Apple, Luminoso och Qualcomm kommer att bidra till marknadstillväxten. Rapporten uppdateras med effekterna av COVID-19-pandemin.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 6 november

WiMi Hologram Cloud tillämpar djupinlärning för att förbättra maskinläsbarhet och mänskligt språkförståelse

WiMi Hologram Cloud, en ledande global leverantör av Hologram Augmented Reality (AR) teknik, meddelar att djupinlärning används i en maskinläsningsförståelsemodell. Tekniker som dataförstärkning och modellkorrigering kombineras för att förbättra maskinläsbarhet och förståelighet av mänskligt språk samt förbättra maskinprestanda och noggrannhet i läsningsförståelseuppgifter. Modellen är kapabel att extrahera information från stora mängder text och generera exakta svar enligt frågorna. WiMis maskinläsningsförståelsemodellering baserad på djupinlärning inkluderar inskänning, kontextuell förståelse, frågeförståelse och svarsframställning.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 5 november

Global rapport om artificiell intelligens i läkemedelsupptäckt

En ny rapport av Global Market Vision, ´Global ´Artificial Intelligence In Drug Discovery Market´ Size, Share, Price, Trends, Report and Forecast 2023-2030´, ger en djupgående analys av den globala marknaden för artificiell intelligens i läkemedelsupptäckt. Rapporten innehåller 132 sidor med fullständig innehållsförteckning, tabeller och diagram, och en djupgående analys före och efter COVID-19 pandemins utbrott. Marknadsforskningsrapporten är en grundlig företagsstudie om branschens nuvarande tillstånd som studerar innovativa företags tillväxtmetoder och analyserar viktiga element som ledande tillverkare, produktionsvärde, nyckelregioner och tillväxttakt.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

Googles Android: Från en liten mjukvarufirma till världens mest populära mobila operativsystem

Google köpte Android, ett litet mjukvaruföretag i Kalifornien, för att konkurrera med Apple och deras iPhone. Genom att göra Android till ett öppen källkodsprojekt, kunde alla företag använda och skapa enheter runt det, vilket resulterade i en global marknad för mobiltelefoner delad mellan Apple och Android-konkurrenter, som Samsung. Googles satsning på att öppna källkoden för Android har lönat sig; deras inköp på 50 miljoner dollar 2005 ledde till intäkter på 47,9 miljarder dollar i Play Store-appar 2022 enligt Statista. Android är nu världens mest populära mobila operativsystem med 3,3 miljarder användare globalt, cirka 41% av världsbefolkningen.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 5 november

Global marknadsrapport om AI-baserad cybersäkerhet 2023-2030

En ny rapport från Global Market Vision ger en djupgående analys av den globala marknaden för AI-baserad cybersäkerhet. Rapporten bedömer marknaden baserat på segment som typ, tillämpning, slutanvändning och större regioner. Den innehåller 132 sidor med fullständigt innehållsförteckning, tabeller och figurer och diagram med djupgående analys före och efter COVID-19-utbrottets inverkan. Bland de stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten finns Amazon.Com, Inc., Check Point Software Technologies Ltd., Cisco Systems, Inc., IBM Corporation, Intel Corporation och Symantec Corporation.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak värd för AI-toppmöte

Chatbots som ChatGPT har imponerat världen med sin förmåga att skriva tal, planera semestrar eller föra samtal lika bra eller möjligen bättre än människor, tack vare avancerade artificiella intelligenssystem. Nu har gräns AI blivit det senaste buzzordet eftersom det växer oro att den framväxande tekniken har förmågor som kan äventyra mänskligheten. Alla från brittiska regeringen till toppforskare och till och med stora AI-företag själva varnar för gräns AI: s ännu okända faror och kräver skyddsåtgärder för att skydda människor från dess existentiella hot. Debatten kulminerar på onsdag, när Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak är värd för ett två dagar långt toppmöte inriktat på gräns AI. Det förväntas locka en grupp av cirka 100 tjänstemän från 28 länder, inklusive USA: s vicepresident Kamala Harris, Europeiska kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och chefer från viktiga amerikanska artificiella intelligensföretag inklusive OpenAI, Googles Deepmind och Anthropic. Platsen är Bletchley Park, en tidigare topphemlig bas för andra världskrigets kodknäckare ledda av Alan Turing. Den historiska egendomen ses som födelseplatsen för modern databehandling eftersom det var där Turing och andra berömt knäckte Nazitysklands koder med hjälp av världens första digitala programmerbara dator. I ett tal förra veckan sa Sunak att endast regeringar - inte AI-företag - kan hålla människor säkra från teknikens risker. Men han noterade också att Storbritanniens tillvägagångssätt ´är att inte skynda på att reglera´, även när han skisserade en mängd skrämmande hot, till exempel användningen av AI för att mer lätt göra kemiska eller biologiska vapen. ´Vi måste ta detta på allvar, och vi måste börja fokusera på att försöka komma före problemet´, sa Jeff Clune, en biträdande datavetenskapsprofessor vid University of British Columbia med inriktning på AI och maskininlärning. Clune var bland en grupp inflytelserika forskare som författade en artikel förra veckan som uppmanade regeringar att göra mer för att hantera risker från AI. Det är den senaste i en serie allvarliga varningar från teknikmoguler som Elon Musk och OpenAI: s VD Sam Altman om den snabbt utvecklande tekniken och de olika sätt industrin, politiska ledare och forskare ser vägen framåt när det gäller att begränsa riskerna och regleringen. Det är långt ifrån säkert att AI kommer att utplåna mänskligheten, sa Clune, ´men det har tillräcklig risk och chans att inträffa. Och vi måste mobilisera samhällets uppmärksamhet för att försöka lösa det nu snarare än att vänta på att värsta scenariot ska hända.´ Ett av Sunaks stora mål är att hitta en överenskommelse om en kommuniké om AI-riskernas natur. Han avslöjar också planer på ett AI-säkerhetsinstitut som kommer att utvärdera och testa nya typer av tekniken och föreslår skapandet av en global expertpanel, inspirerad av FN: s klimatförändringspanel, för att förstå AI och ta fram en ´State of AI Science´ -rapport. Toppmötet återspeglar den brittiska regeringens ivrighet att vara värd för internationella sammankomster för att visa att den inte har blivit isolerad och fortfarande kan leda på världsscenen efter att ha lämnat Europeiska unionen för tre år sedan. Storbritannien vill också göra anspråk på en het policyfråga där både USA och den 27-nationers EU gör rörelser. Bryssel lägger sista handen vid vad som är på väg att bli världens första omfattande AI-regleringar, medan USA: s president Joe Biden undertecknade en omfattande verkställande order på måndag för att styra utvecklingen av AI, byggd på frivilliga åtaganden gjorda av teknikföretag. Kina, som tillsammans med USA är en av de två världs AI-makterna, har bjudits in till toppmötet, även om Sunak inte kunde säga med ´100% säkerhet´ att representanter från Beijing kommer att delta. Artikeln undertecknad av Clune och mer än 20 andra experter, inklusive två döpta till AI: s ´gudfäder´ - Geoffrey Hinton och Yoshua Bengio - uppmanade regeringar och AI-företag att vidta konkreta åtgärder, till exempel genom att spendera en tredjedel av sina forsknings- och utvecklingsresurser på att säkerställa säker och etisk användning av avancerad autonom AI. Gräns AI är en förkortning för de senaste och mest kraftfulla systemen som går ända upp till kanten av AI: s förmågor. De bygger på grundmodeller, vilka är algoritmer som tränas på en bred informationsbas skrapad från internet för att ge en allmän, men inte ofelbar, kunskapsbas. Det gör gräns AI-system ´farliga eftersom de inte är perfekt kunniga´, sa Clune. ´Människor antar och tror att de är enormt kunniga, och det kan ställa till problem.´ Mötet har dock stött på kritik för att det är för upptaget med avlägsna faror. ´Fokus för toppmötet är faktiskt lite för smalt´, sa Francine Bennett, tillförordnad direktör för Ada Lovelace Institute, en policyforskningsgrupp i London med fokus på AI. ´Vi riskerar att bara glömma den bredare uppsättningen risker och säkerhet´ och de algoritmer som redan är en del av vardagen, sa hon vid ett Chatham House-panel förra veckan. Deb Raji, en forskare vid University of California, Berkeley, som har studerat algoritmisk bias, pekade på problem med system som redan har implementerats i Storbritannien, såsom polisens ansiktsigenkänningssystem som hade en mycket högre falsk detektionsgrad för svarta människor och en algoritm som förstörde en gymnasieexamen. Toppmötet är en ´missad möjlighet´ och marginaliserar samhällen och arbetare som är mest påverkade av AI, sa mer än 100 civila samhällsgrupper och experter i ett öppet brev till Sunak. Skeptiker säger att den brittiska regeringen har satt sina toppmåls mål för lågt, med tanke på att reglering av AI inte kommer att finnas på agendan, och i stället fokuserar på att etablera ´skyddsräcken´. Sunaks uppmaning att inte skynda på reglering påminner om ´det budskap vi hör från många av de företagsrepresentanterna i USA´, sa Raji. ´Och så är jag inte förvånad över att det också gör sin väg in i vad de kanske säger till brittiska tjänstemän.´ Teknikföretag bör inte vara involverade i att utarbeta regler eftersom de tenderar att ´underskatta eller tona ner´ brådskan och hela skadeomfånget, sa Raji. De är också inte så öppna för att stödja föreslagna lagar ´som kan vara nödvändiga men som effektivt kan äventyra deras resultat´, sa hon. DeepMind och OpenAI svarade inte på förfrågningar om kommentarer. Anthropic sa att medgrundarna Dario Amodei och Jack Clark skulle delta. Microsoft sa i ett blogginlägg att det såg fram emot ´Storbritanniens nästa steg i att sammankalla toppmötet, främja sina insatser för AI-säkerhetstestning och stödja större internationellt samarbete om AI-styrning.´ Regeringen hävdar att den kommer att ha rätt blandning av deltagare från regeringen, akademin, det civila samhället och näringslivet. Institute for Public Policy Research, en center-vänster brittisk tankesmedja, sa att det skulle vara ett ´historiskt misstag´ om teknikindustrin fick reglera sig själv utan statlig tillsyn. ´Regulatorer och allmänheten är till stor del i mörkret om hur AI distribueras över ekonomin´, sa Carsten Jung, gruppens seniora ekonom. ´Men självreglering fungerade inte för sociala medieföretag, det fungerade inte för finanssektorn, och det kommer inte att fungera för AI.´

Direktlänk Dela The Columbian fördjupade 5 november

Marknadsrapport för global artificiell intelligens publicerad av Market Intelx

Marknadsanalysföretaget Market Intelx har publicerat en forskningsrapport om den globala marknaden för artificiell intelligens. Rapporten innehåller statistik och analyser över hela branschen, inklusive produkttyper, tillämpningar, företag och regioner. Rapporten avslöjar dynamiken i den globala AI-marknaden, framtida affärspåverkan, konkurrenslandskapet för företagen och flödet av global tillgång och konsumtion. Rapporten syftar till att hjälpa läsaren att förstå den globala AI-industrin bättre. Den presenterar en omfattande systematisk undersökning av den globala marknaden, med fokus på tillväxtfaktorer, nyligen trender, utvecklingar, möjligheter och konkurrenslandskap.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 5 november

Bli en global medborgare med nyhetsprenumeration

Artikeln innehåller ingen specifik nyhet eller information. Den är en generell uppmaning till att bli en ´global medborgare´ genom att prenumerera på en nyhetstjänst. Tjänsten erbjuder nyheter och analyser från över 600 journalister i mer än 50 länder, med täckning av politik, affärer, innovation och trender. Prenumerationen erbjuder obegränsad digital tillgång och har över en miljon prenumeranter. Det finns olika prenumerationsplaner för individer, företag och utbildningsinstitutioner.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 5 november

Nvidia och AMD:s VD:ar är släkt

Jensen Huang och Lisa Su, VD:ar för Nvidia och AMD, två av de mest inflytelserika personerna inom global AI-chipindustri, är släkt. Denna koppling uppmärksammades först av Su 2020 och har nyligen detaljerats av Jean Wu, en taiwanesisk genealog. De växte inte upp tillsammans, vilket kan göra det lättare då de nu konkurrerar mot varandra inom en av världens mest iakttagade sektorer. Deras gemensamma familjehistoria har rötter i Taiwan, en ö som alltmer hamnar mellan USA och Kina i kampen om teknisk överlägsenhet.

Direktlänk Dela CNN fördjupade 5 november

Maskininlärning i detaljhandeln: Marknadsanalys och framtidsperspektiv

En detaljerad marknadsforskningsrapport om maskininlärning i detaljhandeln presenterar en omfattande analys av global marknadsstorlek, regional och landsnivåanalys, marknadssegmentering, konkurrenslandskap och försäljningsanalys. Rapporten introducerar definitioner, klassifikationer, applikationer och marknadsöversikt, samt produktkrav, tillverkningsprocesser, kostnadsstrukturer och råmaterial. Studien ger en omfattande kunskap om nyckelspelares branschutvecklingsplaner, aktuella marknadsförhållanden, tillväxtdata och framtida omfattning av maskininlärning i detaljhandelsmarknaden. Framstående aktörer inkluderar IBM, Microsoft, Amazon Web Services, Oracle, SAP, Intel, Nvidia, Google, Sentient Technologies, Salesforce och Visenze.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 4 november

Ny rapport om marknaden för AI i teckning publicerad av Global Market Vision

Global Market Vision har publicerat en ny rapport om marknaden för AI i teckning (DRAWING AI). Rapporten innehåller en omfattande analys av affärsaspekter som marknadsstorlek, konkurrenssituation, marknadsmöjligheter, marknadsandelar och tillväxtmönster för intäkter. Rapporten täcker data som varierar enligt region och land. De viktigaste spelarna och de nya marknadsindustrierna studeras i detalj. Rapporten innehåller information som bruttoinkomst, produktion och konsumtion, genomsnittligt produktpris och marknadsandelar för nyckelspelare. De största marknadsaktörerna som profileras i rapporten inkluderar Jasper Art, Nightcafe, Stable Diffusion, Photosonic, Dall-E 2, Midjourney, Fotor, Deep Dream Generator, Artbreeder, Big Sleep, Deepai, Starryai, Runwayml, Lexical Intelligence.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 4 november

Ny rapport om global marknad för artificiella intelligensverktyg släppt av Global Market Vision

Global Market Vision har släppt en ny rapport om marknaden för artificiella intelligensverktyg (AI). Rapporten innehåller en omfattande analys av affärsaspekter som marknadsstorlek, konkurrenssituation, marknadsmöjligheter, marknadsandelar och inkomsttillväxtmönster. Rapporten täcker data som varierar enligt region och land. De viktigaste aktörerna och de nya marknadsaktörerna studeras i detalj. Rapporten innehåller information som bruttoinkomst, produktion och konsumtion, genomsnittligt produktpris och marknadsandelar för nyckelspelare. Rapporten klassificerar också flera bidrag till den globala marknaden för artificiella intelligensverktyg som hjälper till marknadens tillväxt.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 4 november

ChatGPT, OpenAI:s AI-textgenererande chatbot, har blivit en global sensation. Den kan skriva uppsatser, kod och mer, vilket ökar produktiviteten dramatiskt. Stora varumärken experimenterar nu med den för att generera reklam- och marknadsföringskopior, bland annat. OpenAI investerar också kraftigt i den. ChatGPT har nyligen förbättrats av GPT-4, den senaste språkskrivande modellen från OpenAI:s laboratorier. Betalande ChatGPT-användare har tillgång till GPT-4, som kan skriva mer naturligt och flytande än den modell som tidigare drev ChatGPT. Dessutom har OpenAI nyligen anslutit ChatGPT till internet för alla användare. Med integrationen av DALL-E 3 kan användare också generera både textuppmaningar och bilder direkt i ChatGPT.

TechCrunch fördjupade 3 november

AI-text-till-bildgeneratorer som DALL-E, Midjourney och Stable Diffusion har ökat spridningen av falskt innehåll på internet, vilket gör det svårt att skilja sanning från fiktion. AI-modellerna blir allt kraftfullare och producerar innehåll som ofta är svårt att skilja från äkta foton, tal eller skrift. AI-genererat innehåll har använts för att sprida tvivel och desinformation i Gaza, påverka global politik och skapa icke-samtyckta nakenbilder av verkliga människor. Detta har lett till oro bland lagstiftare och inflytelserika personer. Det finns dock verktyg och metoder för att identifiera AI-genererat innehåll och deepfakes.

Dazed Media fördjupade 3 november

Generativ AI förändrar teknikjobb och kan bidra till global BNP

Inlärning av generativ AI kan påverka jobbmöjligheter inom tekniksektorn. Arbetare över hela ekonomin skyndar att anamma denna teknik så snabbt som möjligt. Online-lärplattformen Udemy har sett en ökning på 5 226 procent i ChatGPT-relaterat lärande under första kvartalet 2023, och inlärning av generella AI-relaterade färdigheter på Udemy Business har ökat med 60 procent år över år, enligt dess 2024 Learning & Skills Trend Report. Udemy citerar en McKinsey-rapport som säger att 30 procent av arbetstimmarna över hela USA:s ekonomi kan automatiseras till 2030, medan en analys från PricewaterhouseCoopers drar slutsatsen att AI, automation och robotik tillsammans kan bidra med 15 biljoner dollar till det globala BNP samma år. Generativ AI kan också skapa möjligheter för teknikproffs (och andra arbetare) att ha mer än ett jobb, enligt en nyligen genomförd studie av Morgan Stanley. För mjukvaruingenjörer och andra som bygger mjukvara, uppmärksamma hur generativ AI kommer att automatisera kodskapande och granskning allt mer.

Direktlänk Dela DHI fördjupade 3 november

Framsteg inom AI-reglering under internationellt toppmöte

Under de senaste två dagarna har det skett en betydande framåtskridande i regleringen av AI, med ett internationellt ansvar att hantera risker. Kritiker har dock påpekat att fokus ligger mer på hypotetiska hot än på nuvarande problem, som AI:s potentiella inverkan på jobb och försäkringsbolags användning av AI för riskbedömning. En viktig framgång var skapandet av en överenskommen ram kring riskerna med AI. USA:s vicepresident, Kamala Harris, presenterade en ny exekutiv order från Vita Huset som detaljerade åtgärder som den amerikanska regeringen kommer att vidta, inklusive inrättandet av ett eget institut för att övervaka AI.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 3 november

Elon Musk tror att AI kan göra alla arbetslösa

Elon Musk, ägare till Tesla, SpaceX, X (tidigare Twitter) och den nyligen bildade AI-startupen xAI, tror att artificiell intelligens (AI) kan göra alla arbetslösa. Han sa att AI har potential att bli den mest störande kraften i historien. Han var en av flera teknikledare som tidigare i år uppmanade till ett uppehåll i utvecklingen av AI mer avancerad än OpenAIs GPT-4-programvara. Hans kommentarer följde på ett toppmöte i Bletchley Park, England, där världsledare kom överens om en global kommuniké om AI.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 3 november

Generativ AI är en spelväxlare för teknologisk innovation, säger PwC-expert

Generativ artificiell intelligens (AI) är en spelväxlare som kompletterar andra teknologier för snabbare och mer optimala resultat, enligt Scott Likens, global AI- och innovationsteknikledare vid PricewaterhouseCoopers USA. Likens diskuterade hur generativ AI förbättrar andra teknologier och vilka framtidsutsikter denna banbrytande teknologi har. Han pekade på att generativ AI har visat sig vara ett utmärkt sätt att presentera teknologiska innovationer för företagsledare. Likens framhöll också behovet av AI-agenter för att driva värdepropositionen framåt och betonade att data står i centrum för den generativa AI-transformeringen.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 3 november

Marknadsföringsledare planerar att öka budgetar och införliva AI-verktyg 2024, enligt undersökning

Matter Communications, ett varumärkesförstärkande byrå inom PR, marknadsföring och kreativa tjänster, har offentliggjort resultat från sin 2024 Marketing Outlook Survey. Undersökningen av CMO:er och beslutsfattare inom marknadsföring/kommunikation avslöjade många planer på att öka budgetar, införliva AI-verktyg och bygga sina varumärken nästa år. De flesta (84%) marknadsförare planerar att öka sina marknadsföringsinvesteringar för 2024, varav mer än 40% planerar att göra det avsevärt. Trots en osäker global makroekonomisk miljö planerar CMO:er och beslutsfattare inom marknadsföring/kommunikation att öka budgetarna igen 2024.

Direktlänk Dela Martech Cube fördjupade 2 november

Bli en global medborgare genom att prenumerera på internationella nyheter och analyser

Artikeln är en uppmaning att bli en global medborgare genom att skaffa sig ett globalt perspektiv på USA och mer genom att prenumerera på nyheter och analyser från 600 journalister i mer än 50 länder. De täcker politik, företag, innovation, trender och mer. Artikeln uppmanar läsaren att låsa upp artikeln genom att prenumerera, och erbjuder olika abonnemangsplaner. De förklarar också att de använder cookies och annan data för att hålla webbplatsen pålitlig och säker, personalisera innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 2 november

Globalt toppmöte om AI-säkerhet hålls på Bletchley Park

Bletchley Park i Storbritannien, där matematikern och datavetaren Alan Turing utvecklade maskiner för att dekryptera nazisternas krypterade meddelanden under andra världskriget, är värd för en kommande global konferens om artificiell intelligens (AI). UK:s regering arrangerar AI Safety Summit där världsledare, teknikjättar, vetenskapliga experter och civilsamhällets representanter kommer att diskutera hur man kan mildra riskerna med ´Frontier AI´. Tusentals teknikledare har undertecknat ett öppet brev som uppmanar till en paus i utvecklingen av avancerad AI, då det kan utgöra ett existentiellt hot mot mänskligheten.

Direktlänk Dela The News Lens fördjupade 2 november

AI kan förutsäga framtiden, företag kämpar med prissättning av AI-tjänster, global koalition mot att betala lösensummor till hackare

En studie visar att OpenAI:s GPT-3 kan förutsäga framtida händelser i tidsserier. En koalition av 48 länder, ledd av USA, är på väg att slutföra ett löfte om att inte betala lösensummor till hackare vid en attack. Företag kämpar med hur man ska prissätta AI-tjänster, eftersom dessa tjänster medför kostnader varje gång användare skickar in en prompt. LinkedIn använder AI för att hjälpa användare att hitta jobb. WeWork står inför konkurs på grund av enorm skuld och betydande förluster. PC-marknaden visar tecken på återhämtning, med positiva resultat från Intel och Advanced Micro Devices (AMD).

Direktlänk Dela IT World Canada fördjupade 2 november

OpenAI:s medgrundare Ilya Sutskever diskuterar AI:s framtid

Ilya Sutskever, medgrundare och chefsforskare på OpenAI, förutser en framtid där människor kan smälta samman med maskiner och maskiner kan uppnå mänsklig intelligens. Sutskever har varit en ledande figur inom utvecklingen av AI-teknik, men hans fokus har nu skiftat mot att säkerställa ansvarsfull utveckling och kontroll av AI, särskilt superintelligenta system. Han tror att diskussioner om AI:s framtid är avgörande för att öka medvetenheten om AI:s oöverträffade kraft. OpenAI har varit i framkant av AI-revolutionen, och dess framgång med ChatGPT har fått global uppmärksamhet.

Direktlänk Dela Adgully fördjupade 2 november

Global rapport om prediktiv analys och maskininlärningsmarknad 2023-2030

En ny rapport från Global Market Vision, ´Global Predictive Analytics And Machine Learning Market´ Storlek, andel, pris, trender, rapport och prognos 2023-2030´, ger en djupgående analys av den globala marknaden för prediktiv analys och maskininlärning. Rapporten bedömer marknaden baserat på segment som typ, tillämpning, slutanvändning och stora regioner. Rapporten innehåller 132 sidor inklusive fullständig innehållsförteckning, tabeller och figurer, och diagram med djupgående analys före och efter COVID-19 utbrottets marknadspåverkan och situationen per region. De stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten inkluderar Schneider Electric, Sas Institue Inc., Makinarocks Co., Ltd., Globe Telecom, Inc., Qlik, Rapidminer, Ibm, Alteryx, Alibaba Group, Huawei, Baidu, 4Paradigm.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 2 november

USA:s vicepresident Kamala Harris uppmanar till skydd mot faror med AI

USA:s vicepresident Kamala Harris har betonat ledarnas moraliska, etiska och samhälleliga skyldighet att skydda människor mot farorna med artificiell intelligens (AI). Hon leder Bidenadministrationens ansträngningar för en global AI-färdplan. Hon tillkännagav också grundandet av regeringens AI Safety Institute och släppte utkast till policyvägledning om regeringens användning av AI. President Joe Biden har tidigare undertecknat en exekutiv order som inrättar nya standarder, inklusive krav på att stora AI-utvecklare rapporterar sina säkerhetstestresultat till den amerikanska regeringen.

Direktlänk Dela Voice of America fördjupade 2 november

Utmaningen att reglera artificiell intelligens: Storbritannien jämfört med USA och EU

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak är värd för ett toppmöte om AI-säkerhet på Bletchley Park, i syfte att positionera Storbritannien som en global ledare inom AI-området. 28 länder, inklusive USA och Kina, har undertecknat ´Bletchley-deklarationen´, vilket innebär ett löfte om att fortsätta den globala dialogen om hantering av framväxande AI-risker. Sunak föredrar dock att inte ´skynda på att reglera´, till skillnad från USA:s vicepresident Kamala Harris som nyligen meddelade skapandet av ett AI-säkerhetsinstitut i Washington och betonade behovet av att skydda allmänheten samtidigt som innovation främjas. EU utvecklar också en liknande lagstiftning.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 2 november

Kamala Harris tar ledningen i global AI-styrning, Storbritannien halkar efter

USA:s vicepresident Kamala Harris har lagt fram sin vision för hur världen bör styra artificiell intelligens (AI), i samband med att Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak inledde en AI-händelse i Bletchley Park. Harris uppmanade det internationella samfundet att fokusera på hela spektrumet av risker med AI, inklusive befintliga hot som snedvridning och diskriminering. Harris talade för att USA:s sätt att närma sig AI bör vara förebilden för varje land, inklusive Storbritannien. Storbritannien anses ligga efter EU, Kanada och nu USA i att införa konkreta regler kring AI.

Direktlänk Dela Politico Europe fördjupade 1 november

Ny rapport om global AI i ritmarknad av Global Market Vision

Global Market Vision har publicerat en ny rapport om AI i ritmarknaden (DRAWING AI). Rapporten innehåller en omfattande analys av affärsaspekter som marknadsstorlek, konkurrenssituation, marknadsmöjligheter, marknadsandelar och inkomsttillväxtmönster samt marknadens volym och värde. De viktigaste aktörerna och de nya marknadsindustrierna studeras i detalj. Rapporten täcker data som varierar enligt region och land. De största marknadsaktörerna som profilerats i rapporten inkluderar: Jasper Art, Nightcafe, Stable Diffusion, Photosonic, Dall-E 2, Midjourney, Fotor, Deep Dream Generator, Artbreeder, Big Sleep, Deepai, Starryai, Runwayml, Lexical Intelligence.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 1 november

USA:s första försök att kontrollera användningen av AI

Biden-administrationen har släppt detaljer om en omfattande exekutiv order som syftar till att skydda amerikaner från missbruk av AI-teknologi, inklusive integritetskränkningar, bedrägeri och cybersäkerhetshot. National Institute of Standards and Technology kommer att få uppdraget att certifiera och testa AI-verktyg. Ordern kräver också skapandet av säkerhetsstandarder, säkerhetsstandarder och regler för all AI-teknik som kan utgöra risker för nationell säkerhet eller kritisk infrastruktur. Vissa branschledare har efterfrågat reglering, till exempel Sam Altman, VD för OpenAI.

Direktlänk Dela The Markup fördjupade 1 november

Kvantdatorer och AI kan bli mest störande teknikduon

Kombinationen av kvantdatorer och AI har potential att störa en mängd olika industrier. Enligt Scott Likens, global AI- och innovationsteknikledare på PwC, kan kvantdriven AI leda till genombrottslösningar för komplexa problem inom många branscher och vetenskapliga områden som ligger bortom dagens klassiska datorer och traditionella AI-tekniker. Fördelarna inkluderar ökad hastighet, nya mekanismer, kvantmaskininlärningsalgoritmer, energieffektivitet och operativa förbättringar. Men det finns också risker, inklusive ökad komplexitet, brist på transparens och möjlighet till massarbetslöshet.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 1 november

USA lanserar federal organisation för att utvärdera säkerheten för AI

Biden-administrationen lanserar en federal organisation för att utvärdera säkerheten för artificiell intelligens (AI), inklusive dess användning inom hälsovården. Organisationen, som kommer att verka under National Institute of Standards and Technology (NIST), kallas U.S. AI Safety Institute och kommer att utveckla tekniska riktlinjer för framtida regelverk och tillsynsinsatser. Vice president Kamala Harris meddelade projektet under Global Summit on AI Safety i London. Nyheten följer på en exekutiv order som president Joe Biden undertecknade tidigare denna vecka, som syftar till att etablera skyddsräcken för AI-säkerhet och kräver att utvecklare delar sina säkerhetstestresultat med den amerikanska regeringen.

Direktlänk Dela Fierce Biotech fördjupade 1 november

Företag anpassar AI för mer effektiv användning

Företag ändrar sin strategi för att anpassa AI, med fokus på effektiv användning snarare än att vara först. Johnson & Johnson skapar bibliotek med instruktioner för att förbättra AI:ns prestanda, medan andra företag som Starbucks skapar egna modeller. Christopher Manning, professor vid Stanford University, betonar vikten av att ge tydliga instruktioner till AI. Företag som Ernst & Young tar detta ett steg längre genom att skapa en specialiserad AI-plattform, EY.ai, med hjälp av Microsofts Azure OpenAI. Beatriz Sanz Sáiz, global ledare för data och AI-konsultation på Ernst & Young, tror att personalisering av AI-modeller kommer att vara avgörande för företagens framtida användning av AI.

Direktlänk Dela Theweeklyjournal.com fördjupade 1 november

Företag planerar att öka AI- och cybersäkerhetsutgifter 2024

Enligt en undersökning utförd av Clutch, en global marknadsplats för B2B-tjänsteleverantörer, planerar 85% av företagen att bibehålla eller öka sina utgifter för AI och/eller cybersäkerhet 2024. Undersökningen, som omfattade 500 småföretag i USA, visar en växande trend av AI-drivna verktygsutvecklingar för småföretag. De främsta digitala initiativen för 2024 är att bygga AI-verktyg och förbättra upptäckten av cybersäkerhetshot. 99% av småföretagen som investerar i digital transformation kommer att få hjälp av en extern tjänsteleverantör 2024.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 1 november

IT-ledare försiktiga med generativ AI trots påvisade fördelar

Trots att generativ AI har visat betydande fördelar har IT-ledare ännu inte fullt ut anammat teknologin, och väljer istället att gå fram med försiktighet. Många CIO:er har börjat utforska generativ AI för att hålla sig relevanta, men många finner att teknologin på marknaden ännu inte lever upp till hypen. Yves Caseau, global CIO på Michelin, menar att generativ AI är en verktygslåda i sitt nuvarande skick, men att den kommer att bli oumbärlig när den har mognat. Patrick Thompson, tidigare CIO och digital transformation officer på Albemarle, tror att generativ AI kommer att bli den mest störande teknologin i vår livstid.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 1 november

AI-säkerhetstoppmötet inleds med ´världspremiär´ uttalande om risker

En ´världspremiär´ uttalande om riskerna kring artificiell intelligens har kommit överens inför öppnandet av AI-säkerhetstoppmötet, sa tekniksekreteraren. Michelle Donelan sa att delegationer från hela världen som deltar i toppmötet hade kommit överens om ´Bletchley-deklarationen om AI-säkerhet´ som utgångspunkt för en global konversation om frågan. Toppmötet kommer att se representanter för 27 länder, inklusive USA, Frankrike och Kina, träffas med ledande AI-företag och medborgarsamhällsgrupper för att diskutera riskerna med den framväxande tekniken.

Direktlänk Dela Yahoo News UK fördjupade 1 november

AI används för att förbättra behandlingen av levercancer på NHS-sjukhus

Artificiell intelligens (AI) används för att förbättra behandlingen av levercancer för första gången på ett NHS-sjukhus. Addenbrooke´s sjukhus i Cambridge har infört AI i sin termiska ablationsprocedur. Radiologikonsult Nadeem Shaida sa att det innebär att ablationen är mer exakt och effektiv. AI-tekniken användes nyligen för patienten Charles Sykes leverbehandling på Addenbrooke´s. En global AI Safety Summit på Bletchley Park i Buckinghamshire kommer att diskutera fördelarna och nackdelarna med tekniken denna vecka.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 1 november

Banker anammar generativ AI trots nya risker och kostnader

Banker anammar generativ AI, som lovar tillväxt i intäkter, förbättringar av beslutsfattandet och bättre riskhantering. Det kommer dock också med nya risker, problem och kostnader som bankerna måste hantera. Testning av generativa AI-lösningar kommer sannolikt att påskyndas under de kommande två till fem åren, medan fördelarna sannolikt kommer att visa sig gradvis. Banker som framgångsrikt implementerar AI kan dra nytta av förmågor och effektivitet som leder till konkurrensfördelar och differentiering. Detta kan på sikt få konsekvenser för vår syn på kreditvärdighet, främst genom tre områden: affärsfranchise, finansiell prestanda och riskhantering.

Direktlänk Dela S&P Global fördjupade 31 oktober

USA positionerar sig som global ledare inom AI-policy

Efter att Vita huset släppte sin efterlängtade exekutiva order om ´Säker, säker och pålitlig´ AI, diskuterar experter USA:s position inom global AI-policy. Merve Hickok, ordförande för det oberoende ideella centret för AI och digital policy, kallade veckan för ´Världscupen´ för AI-policy. Caitlin Fennessy, vice ordförande och chefskunskapschef för International Association of Privacy Professionals (IAPP), och Florian Douetteau, medgrundare och VD för AI-unicorn Dataiku, uttryckte att USA positionerar sig för att leda global AI-policy. Andra länder, särskilt Kina, ses som konkurrenter på AI-policyfronten.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 31 oktober

Ny marknadsstudie om Data Science och Machine Learning Service marknaden släppt

En ny marknadsstudie av Global Market Vision om Data Science och Machine Learning Service marknaden har släppts. Rapporten ger en djupgående analys av den globala marknaden, inklusive kvalitativa och kvantitativa insikter, historiska data och uppskattade prognoser om marknadsstorlek och andel under prognosperioden. Rapporten är segmenterad baserat på typer, slutanvändare, applikationer och regionala marknader. De stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten inkluderar Datascience.Com, Zs, Latentview Analytics, Mango Solutions, Microsoft, International Business Machine, Amazon Web Services, Google, Bigml, Fico, Hewlett-Packard Enterprise Development och AT&T.

Direktlänk Dela Argyle Report fördjupade 31 oktober

Storbritanniens premiärminister organiserar global AI-toppmöte trots varningar om risker

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak har organiserat en global konstgjord intelligens (AI) toppmöte i ett försök att förena globala ledare kring tekniken. Sunak har varnat för att mänskligheten kan förlora kontrollen över AI helt, men USA har istället fokuserat på konkreta problem, som att förhindra att tekniken förvärrar fördomar, förskjuter arbetare och underminerar nationell säkerhet. Trots Sunaks varningar har Storbritannien hittills tagit en lätt hand om reglering. Många forskare och civila samhällsledare hävdar att Sunaks ställning är ett strategiskt drag för att vinna inflytelserika teknikföretag. Storbritannien har kämpat för relevans i post-Brexit-världen och har försökt skilja sina politik från den aggressiva linjen som EU har tagit mot amerikanska teknikjättar.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 31 oktober

Rapport rekommenderar nya styrningsmetoder för att förhindra missbruk av AI-bioteknik

En ny rapport, ´Konvergensen av artificiell intelligens och livsvetenskaper: Säkra teknik, ompröva styrning och förhindra katastrof´, föreslår att regeringar, industri och vetenskapssamfundet bör agera snabbt och övervaka för att minska riskerna med AI-möjliggjorda förmågor att manipulera levande system. AI-biotekniker kan stödja snabb utveckling av vacciner och terapier, bidra till ekonomisk utveckling och hjälpa till att bekämpa klimatförändringar. Men dessa verktyg kan också oavsiktligt eller avsiktligt missbrukas för att orsaka betydande skada, vilket kan resultera i en global biologisk katastrof.

Direktlänk Dela Nuclear Threat Initiative fördjupade 30 oktober

Bli en global medborgare och prenumerera på nyhetstjänst

Artikeln innehåller ingen relevant information att summera. Det är en generell uppmaning att bli en global medborgare och prenumerera på en nyhetstjänst för att få tillgång till nyheter och analyser från över 600 journalister i mer än 50 länder. Dessutom informerar den om att webbplatsen använder cookies och andra data för olika ändamål, bland annat för att hålla webbplatserna pålitliga och säkra, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur webbplatserna används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 30 oktober

G7-länder föreslår global AI-uppförandekod

Gruppen av sju (G7) industriländer planerar att införa en frivillig ´Uppförandekod´ för företag som innoverar inom avancerad artificiell intelligens (AI). Initiativet, som kommer från ´Hiroshima AI-processen´, syftar till att hantera potentiellt missbruk och risker förknippade med denna omvandlande teknologi. G7, bestående av Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien och USA, tillsammans med Europeiska unionen, initierade denna process för att sätta en föregångare för AI-styrning. OpenAI, moderbolaget till ChatGPT, har också bildat ett beredskapsteam för att hantera riskerna med AI-modeller.

Direktlänk Dela BeInCrypto fördjupade 30 oktober

Bli en global medborgare: Få ett globalt perspektiv på USA

Artikeln handlar om att bli en global medborgare och att få en global perspektiv på USA. Nyheter och analyser tillhandahålls av 600 journalister i över 50 länder som täcker politik, affärer, innovation, trender och mer. Artikeln uppmanar läsare att prenumerera för att låsa upp artikeln och erbjuder obegränsad tillgång samt digital tillgång. De har över 1 miljon prenumeranter. De erbjuder olika prenumerationsplaner för både individer och företag. Artikeln nämner också att de använder cookies och annan data av olika skäl, som att hålla sidorna säkra och tillförlitliga, personifiera innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras sidor används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 30 oktober

AI-chef uppmanar Storbritannien att bygga en rival till ChatGPT för landets säkerhetstjänster

En AI-chef har uppmanat Storbritannien att bygga en konkurrent till ChatGPT för landets säkerhetstjänster, efter att Rishi Sunak varnat för att hanteringen av artificiell intelligens bör vara en global prioritet. Marc Warner, vars företag Faculty anlitades för att utföra forskning inför AI Safety Summit, hävdade att konkurrenten skulle vara ´avgörande för nationell säkerhet och försvar´. Detta kommer när ministrar planerar att belysa de positiva fördelarna med AI genom att uppmuntra polisen att använda tekniken för att bekämpa brott. Rishi Sunak förbereder sig för att välkomna världsledare och teknikmagnater till en AI-toppmöte denna vecka.

Direktlänk Dela Daily Mail fördjupade 29 oktober

Bitcoin och Ripple kan påverkas av kommande regulatoriska händelser

Bitcoin (BTC) och Ripple’s XRP är två av de mest diskuterade kryptovalutorna. BTC designades som ett decentraliserat betalningssystem och används nu som skydd mot global inflation. Ripple’s XRP är ett verktyg för gränsöverskridande betalningar. Nyckelregulatoriska händelser, som Bitcoin ETF-ansökningar och Ripples pågående fall med USA:s Securities and Exchange Commission (SEC) som är inställt till april 2024, kan påverka prisbanorna för både BTC och XRP avsevärt. BTC har alltid varit ledande som den främsta mynten med avseende på total marknadskapitalisering.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 29 oktober

Bli en global medborgare med nyhetsprenumeration

Det finns ingen artikel att sammanfatta. Texten handlar om att uppmuntra läsare att bli prenumeranter på en nyhetstjänst, med specifika erbjudanden och information om hur webbplatsen använder cookies och andra data för att förbättra användarupplevelsen.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 29 oktober

BigBear.ai Inc. framträder som ledare inom AI och maskininlärning

BigBear.ai Inc. har blivit en framstående ledare inom områdena för artificiell intelligens (AI) och maskininlärning. Genom sin banbrytande teknik och innovativa lösningar har företaget revolutionerat olika industrier och banat väg för en framtid drivs av intelligent automation. BigBear.ai Inc. har gjort betydande framsteg inom försvar och nationell säkerhet, hälso- och sjukvård och cybersäkerhet. Företaget är väl positionerat att forma framtiden för AI och maskininlärning, och driver omvandlande förändringar och förbättrar liv på en global skala.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 29 oktober

OpenAI:s VD Sam Altman strävar efter att göra science fiction till verklighet med AI

Det har gått 10 år sedan filmen ´Her´ presenterade oss för en framtid där en man blir kär i sin AI-drivna digitala assistent. Sam Altman, skaparen av ChatGPT, älskade den filmen. OpenAI:s VD gör allt i sin makt för att göra science fiction till verklighet. Altman är den största enskilda aktieägaren i startup-företaget Humane, som kommer att avtäcka sin bärbara, skärmfria digitala assistent, Ai Pin, den 9 november. Altman är också en backer av Rewind, som gör en AI-drivna ljudinspelningshänge som användare bär runt halsen. Han har också nyligen diskuterat med före detta Apple-designern Jony Ive om att skapa ´iPhone för artificiell intelligens´.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 28 oktober

FN:s generalsekreterare tillkännager rådgivande panel för AI

FN:s generalsekreterare António Guterres har tillkännagivit tillsättningen av en global rådgivande panel med 39 medlemmar för att rapportera om internationell styrning av artificiell intelligens (AI) och dess risker, utmaningar och nyckelmöjligheter. Gruppen, som är könsbalanserad, geografiskt diversifierad och spänner över generationer, kommer att ge preliminära rekommendationer innan årets slut och slutgiltiga rekommendationer sommaren 2024. Rekommendationerna kommer att matas in i FN:s framtida toppmöte, som världsledarna kommer att delta i september 2024.

Direktlänk Dela The Bismarck Tribune fördjupade 28 oktober

AI-förväntningar, etiska principer och internationell styrning diskuteras

Överhettade diskussioner om de potentiella fördelarna med artificiell intelligens (AI) blåser upp relaterade förväntningar. Forskning erbjuder metoder för att hantera företagsledares förväntningar på AI, sätta realistiska mål och öka framgångsgraden för AI-projekt. Medieföretaget Gannett förnekade att det har publicerat material skapat av AI på en shoppingwebbplats som det äger. FN:s generalsekreterare António Guterres har tillsatt en 39-medlems global rådgivande panel för att rapportera om internationell styrning av AI och dess risker, utmaningar och viktiga möjligheter.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 28 oktober

Artificiell intelligens på transportmarknaden: Global prognos 2023-2030

En rapport om AI på transportmarknaden har lagts till på 360iResearch.com. Rapporten kategoriserar marknaden för att förutse intäkter och analysera trender i olika undermarknader. Baserat på komponent studeras marknaden över hårdvara, tjänster och mjukvara. Baserat på teknik studeras marknaden över datorvision, sammanhangsmedvetenhet, djupinlärning och naturlig språkbearbetning. Baserat på tillämpning studeras marknaden över automatiserad nummerplåtsigenkänning, datorvision-drivna parkeringshantering, fotgängardetektion, vägskickövervakning, självkörande fordon, trafikdetektion och trafikflödesanalys. Marknaden studeras också över olika regioner.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 28 oktober

AI-webbplats ChatGPT kan lära användare att skapa bensinbomber

Den populära artificiella intelligenswebbplatsen ChatGPT kan lära användare att tillverka hemgjorda bensinbomber med hjälp av drönare. Uppgiften kommer samtidigt som premiärminister Rishi Sunak förbereder sig för att ta itu med hotet från AI vid en global säkerhetstoppmöte. Forskning visar att chatbotar kan vara mycket farliga. Med hjälp av en cybersäkerhetsexpert kunde The Sun avslöja hur skrämmande vanliga AI-appar kan vara i fel händer. ChatGPT gav råd om hur man gör bomber och hur man släpper dem. Den kunde även generera högerextremistisk propaganda, phishing-bedrägerier och datorvirus.

Direktlänk Dela US Times Post fördjupade 28 oktober

AI minskar kostnaden och tiden för upprepad granskning inom eDiscovery

AI kan hjälpa juridiska team att minska kostnaden och tiden för upprepad granskning av dokument inom eDiscovery. Modern AI håller reda på hur dokument har kodats tidigare, vilket gör att man kan återanvända tidigare kodningsbeslut istället för att ständigt granska dokument på nytt. Detta är särskilt användbart för klassificeringar som privilegier och annan känslig information. AI kan också bli ´smartare´ ju mer data den bearbetar, vilket innebär att den kan förbättra sin förmåga att göra korrekta klassificeringar över tid. Detta har redan använts framgångsrikt av företag, med exempelvis en global läkemedelsföretag som kunde återanvända totalt 26 000 tidigare kodningsbeslut.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 27 oktober

Teknologins inverkan 2024 och bortom: En global studie av IEEE

IEEE, världens största tekniska yrkesorganisation, har släppt resultaten av en ny global studie om teknologins inverkan 2024 och framåt. Studien, som inkluderade 350 teknikchefer och IT-direktörer från USA, Storbritannien, Kina, Indien och Brasilien, täcker de viktigaste teknologierna 2024 och framtida tekniktrender. De fem branscher som kommer att påverkas mest av teknik 2024 är telekommunikation, tillverkning, bank- och finanstjänster, bil- och transport och energi. Artificiell intelligens (AI) kommer att vara den viktigaste tekniken 2024, används på olika sätt över hela den globala ekonomin.

Direktlänk Dela CXO Today fördjupade 27 oktober

Amerikanska schweiziska stiftelsen värd för samtal som utforskar myten om artificiell intelligens

Amerikanska schweiziska stiftelsen anordnade ett samtal om ”Utforska myten om artificiell intelligens” med affärs- och policyledare i Zürich vid ETH AI Center den 24 oktober 2023. Erik J. Larson, datavetare, teknikentreprenör och författare till ”Myten om artificiell intelligens” var speciell gäst och deltog i samtalet som modererades av Courtney Bowman, Global Director Privacy & Civil Liberties Engineering, Palantir Technologies. PD Dr. Alexander Ilic, medgrundare och verkställande direktör för ETH AI Center, öppnade programmet. Ueli Studer, General Counsel Switzerland, UBS Group Legal, medlem i verkställande kommittén för den schweiziska rådgivande rådet, introducerade programmet.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 27 oktober

Bli en global medborgare: Få en global perspektiv på USA

Artikeln innehåller inga specifika nyheter, människor, företag, organisationer eller geografiska platser. Den är snarare en generell inbjudan till att bli en global medborgare och få en global perspektiv på USA, med nyheter och analyser från 600 journalister i över 50 länder. Den uppmanar läsaren att prenumerera för att låsa upp artikeln och utforska olika prenumerationsplaner, både för individer och för företag och utbildningsinstitutioner. Den nämner också att de använder cookies och annan data på sina webbplatser för olika ändamål, inklusive att hålla webbplatserna säkra och tillförlitliga, personifiera innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 27 oktober

Svensk professor utsedd till FN:s expertorgan för AI

Virginia Dignum, professor i datavetenskap, har utsetts som den enda svenska representanten i Förenta nationernas expertorgan för artificiell intelligens (AI). Organets uppgift är att ge råd och föreslå lösningar för styrning och ledning av AI på en global internationell nivå. Totalt har 38 experter utsetts från olika vetenskapsområden och bakgrunder. Virginia Dignum uttrycker sin ära över utnämningen och betonar vikten av global AI-styrning.

Direktlänk Dela Umeå University fördjupade 27 oktober

FN:s generalsekreterare tillkännager 39-medlemmars globalt rådgivande panel för AI-styrning

FN:s generalsekreterare António Guterres har tillkännagett tillsättningen av en 39-medlemmars global rådgivande panel för att rapportera om internationell styrning av artificiell intelligens (AI) och dess risker, utmaningar och viktiga möjligheter. Panelen, som är jämställd och geografiskt diversifierad, kommer att lämna preliminära rekommendationer innan årets slut och slutgiltiga rekommendationer sommaren 2024. Dessa rekommendationer kommer att matas in i FN:s framtida toppmöte, som världsledare kommer att delta i september 2024.

Direktlänk Dela The Hill fördjupade 27 oktober

Unga människor börjar förstå och anpassa sig till AI, enligt grundaren för Encode Justice

Sneha Revanur, grundare och president för Encode Justice, diskuterar i en intervju hur unga människor anpassar sig till och börjar förstå den snabbt växande tekniken inom artificiell intelligens (AI). Hon beskriver hur AI är en del av vardagen, med exempel som att använda ChatGPT för att skriva textmeddelanden, och hur unga människor börjar ifrågasätta AI:s roll i samhället. Revanur diskuterar också Encode Justice, en global rörelse av studenter som arbetar för att föreställa sig en människocentrerad AI-framtid, och betonar vikten av att unga människor deltar i dessa samtal om AI-reglering.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 26 oktober

Teknologilandskapet omformas av generativ AI, molnberäkning och datatransformation

Teknikanalytikerna Dave Vellante och John Furrier diskuterade under Supercloud 4-evenemanget hur generativ AI, molnberäkning och datatransformation omformar industrier och användarupplevelser. Gen AI:s kraftlag, som illustrerar den exponentiella tillväxten och transformationen som gen AI medför, var ett centralt tema under evenemanget. Vellante och Furrier diskuterade också hur stora teknikföretag som Amazon.com Inc. och Microsoft Corp. anpassar sig till framgången med OpenAI Global LLC:s ChatGPT. Furrier betonade att AI nu blir en grundläggande funktion i varje produkt och tjänst.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 26 oktober

Framtiden för generativ AI diskuteras i eWEEKs månatliga Tweetchat

Den 14 november kommer @eWEEKNews att hålla sin månatliga #eWEEKChat, modererad av James Maguire, eWEEKs chefredaktör. Ämnet kommer att vara framtiden för generativ AI, en form av artificiell intelligens med kraftfulla kreativa kapabiliteter. Diskussionen kommer att ske på Twitter, nu kallat X, och syftar till att ge vägledning till företag för att maximera den konkurrensfördel som generativ AI kan erbjuda. Experter som deltar inkluderar Andi Mann, Global CTO och grundare av Sageable, och Zeus Kerravala, grundare och huvudanalytiker på ZK Research.

Direktlänk Dela Compliance Week fördjupade 26 oktober

Globalt samförstånd krävs för att hantera artificiell intelligens

Fördelarna och möjligheterna med artificiell intelligens (AI) är otaliga. Storbritanniens tekniksektor är redan en världsledare, och Rishi Sunak har placerat Storbritannien i framkant av AI-debatten. Men de potentiella farorna måste också erkännas. Vi kanske bara är några decennier från att datorer når ´superintelligens´-status. Vi har inte råd att frigöra en sådan kraft utan globalt samförstånd om hur den ska hanteras. Trots reservationer om dess fortsatta hot mot demokratin har premiärministern inbjudit Kina. Vi måste undvika att göra samma misstag med AI som vi har gjort med nollutsläpp. Det är en global möjlighet som kräver internationellt samarbete.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 26 oktober

AI förutsäger hur Mar del Plata kommer att se ut om 100 år

Bing/Dall-e 3, en bildgenereringsverktyg med artificiell intelligens (AI) från OpenAI, har skapat futuristiska bilder av hur staden Mar del Plata i Argentina kan se ut år 2123. Enligt AI:ns förutsägelser kommer staden att se en betydande minskning av sina stränder, men kommer att genomgå en otrolig arkitektonisk utveckling, med höga torn och byggnader liknande de i stora globala städer som New York. Detta är inte första gången staden har utsatts för sådana projektioner. Tidigare har klimatcentralen och forskare från Princeton University och Potsdam Institute skapat realistiska illustrationer av de översvämningar staden kan uppleva på grund av global uppvärmning.

Direktlänk Dela Diario 0223 fördjupade 26 oktober

Hill+Knowlton Strategies lanserar global Intelligence + Technology-förmåga

Hill+Knowlton Strategies, ett ledande strategiskt kommunikationsföretag, har annonserat bildandet av sin globala Intelligence + Technology-förmåga. Gruppen kombinerar djup data- och analyskompetens med banbrytande teknologi för att erbjuda nya lösningar för dagens komplexa utmaningar för företag och varumärken. Företaget har också ingått ett branschförsta partnerskap med Pendulum Intelligence och lanserat H+K Sonar, ett proaktivt analysverktyg designat för att hjälpa organisationer att upptäcka, förutsäga och mildra skadliga narrativ online med hastighet och precision.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 26 oktober

Storbritanniens premiärminister varnar för risker med artificiell intelligens

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak varnade för riskerna med artificiell intelligens (AI), inför en toppmöte där Storbritannien hoppas spela en global roll i utformningen av säkerheten kring tekniken. Sunak sa att AI kan underlätta tillverkningen av kemiska eller biologiska vapen och att brottslingar kan utnyttja tekniken. Han tillkännagav att Storbritannien kommer att inrätta världens första institut för AI-säkerhet för att utvärdera och testa nya typer av AI. Vid AI-säkerhetstoppmötet nästa vecka kommer Sunak att föreslå att inrätta en ´verkligt global expertpanel´.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 26 oktober

AI: Framtiden för teknik och global ekonomi

Artificiell intelligens (AI) definieras ofta som en interaktiv, autonom, självlärande enhet som kan utföra kognitiva funktioner, till skillnad från naturlig intelligens som människor uppvisar. AI är mycket avancerad inom prognoser, automatisering, planering, målinriktning och personalisering, och anses vara drivkraften bakom den kommande industriella revolutionen. Stora teknikföretag som Google, Amazon och Meta påverkar konsumentbeteendet och formar den globala ekonomin. Medan vi rör oss mot en metaverse där människor lever, arbetar och interagerar i virtuella miljöer, är det troligt att stora teknikföretag blir ännu mäktigare.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 26 oktober

FRISS använder Microsoft Azure OpenAI Service för förbättrade AI-bedrägerimodellförklaringar

FRISS, en av de mest implementerade lösningarna för förtroendeautomation hos P&C-bärare, har nyligen samarbetat med Microsoft för att förbättra sina AI-bedrägerimodellförklaringar med hjälp av Microsoft Azure OpenAI Service. Som en global partner till Microsoft är FRISS stolt över samarbetet som kommer att ta förklarbar AI till nya höjder. FRISS-lösningar kommer att finnas tillgängliga i Microsoft Commercial Marketplace – som ett transaktionserbjudande i båda butikerna: Azure Marketplace och Microsoft Appsource.

Direktlänk Dela Financial Post fördjupade 26 oktober

Storbritannien etablerar världens första AI-säkerhetsinstitut, säger premiärminister Rishi Sunak

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak meddelade att landet kommer att inrätta världens första institut för artificiell intelligens (AI) säkerhet. Syftet med institutet är att undersöka, utvärdera och testa nya typer av AI för att förstå vad varje ny modell är kapabel till, och utforska alla risker från sociala skador som snedvridning och desinformation till de mest extrema riskerna. Sunak vill att Storbritannien ska vara en global ledare inom AI-säkerhet, och skapa en roll efter Brexit mellan de konkurrerande ekonomiska blocken USA, Kina och EU. AI-företag, politiska ledare och experter kommer att samlas på Bletchley Park den 1-2 november för att diskutera AI:s säkra utveckling.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 26 oktober

AI kan underlätta konstruktionen av kemiska och biologiska vapen, varnar Storbritanniens premiärminister

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak varnar för att artificiell intelligens (AI) kan underlätta konstruktionen av kemiska och biologiska vapen. Han framhåller att det i värsta fall kan leda till att samhället förlorar all kontroll över AI. Sunak påpekar att AI redan skapar jobb och att utvecklingen av tekniken kommer att katalysera ekonomisk tillväxt och produktivitet, men medger att det kommer att påverka arbetsmarknaden. Han föreslår utbildning som lösning på förändringarna på arbetsmarknaden. Sunak vill positionera Storbritannien som en global ledare inom AI-säkerhet.

Direktlänk Dela BBC fördjupade 26 oktober

Storbritannien etablerar världens första institut för AI-säkerhet

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak meddelade att landet kommer att inrätta världens första institut för artificiell intelligens (AI) säkerhet. Instituts uppgift blir att undersöka, utvärdera och testa nya typer av AI för att förstå vad varje ny modell kan göra, och att utforska alla risker, från social skada som snedvridning och desinformation till de mest extrema riskerna. Sunak vill att Storbritannien ska vara en global ledare inom AI-säkerhet och har sammankallat en global toppmöte nästa vecka för att diskutera riskerna med tekniken.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 26 oktober

Storbritanniens planer för nytt globalt AI-forskningsorgan stöter på motstånd

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunaks planer på att inrätta en ny internationell vetenskaplig organisation inriktad på risker från de mest kraftfulla AI-systemen har fått ett bakslag, enligt ett slutligt toppmöteskommuniké. Länder som deltar i Storbritanniens AI-säkerhetstoppmöte kommer att erkänna att gränsöverskridande AI kan orsaka ´allvarlig, till och med katastrofal skada´, men de förväntas signalera att ytterligare vetenskaplig studie av frågan kan genomföras genom befintliga insatser, inklusive Förenta nationerna och Global Partnership on AI. Detta kommer att ses som ett bakslag för den brittiska regeringen, som hade hoppats på att inrätta en ny global AI-forskningsorganisation vid sitt flaggskepp AI Safety Summit den 1 och 2 november.

Direktlänk Dela Politico Europe fördjupade 26 oktober

Endast 5% av organisationer känner sig förberedda att bedöma, hantera och återhämta sig från framtida okända och oförutsägbara riskhändelser. Trots att 93% av företagen erkänner riskerna med att använda generativ AI, säger bara 9% att de är förberedda att hantera hotet, enligt en ny global forskningsundersökning av Riskonnect. Undersökningen avslöjar en djup klyfta i AI-riskhantering. Hittills har endast 17% av risk- och compliance-ledarna formellt utbildat eller informerat sina organisationer om riskerna med att använda generativ AI.

Strategic Risk Europe fördjupade 25 oktober

AI-säkerhetsforum lanserat av OpenAI, Microsoft och Google utser sin första direktör

Ett artificiell intelligens (AI) säkerhetsforum som lanserats av företag inklusive OpenAI, Microsoft och Google har utsett sin första direktör, Chris Meserole, och meddelade att de kommer att skapa en rådgivande styrelse inom de kommande månaderna för att hjälpa till att styra sin strategi. Frontier Model Forum sade också att de har skapat en fond för att stödja forskning inom tekniken, med initiala finansieringsåtaganden på över 10 miljoner dollar från dess backare och partners. Många länder planerar AI-reglering och Storbritannien är värd för en global AI-säkerhetstoppmöte i november.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 25 oktober

Alphabets intäkter ökar med 11% trots globala utmaningar

Alphabet, Googles moderbolag, rapporterade en oavbruten intäktstillväxt under Q3 2023, trots pandemin, en global recession och en YouTube-bojkott. Bolagets intäkter ökade till 76,7 miljarder dollar under de senaste tre månaderna, en ökning med 11% jämfört med samma period föregående år. Lönsamheten ökade med nästan 6 miljarder dollar, till en total nettoinkomst på 19,7 miljarder dollar. Dessa starka intäkter var ´ledda av stabil tillväxt inom detaljhandelssektorn´ över sökningar och YouTube, sa Googles företagschef Philipp Schindler. Alphabet VD Sundar Pichai informerade investerare att AI, detaljhandel och YouTube representerar bolagets ´tre viktigaste prioriteringsområden för annonser´.

Direktlänk Dela AdExchanger fördjupade 25 oktober

Potentialen med generativ AI i B2B-marknadsföring

Generativ artificiell intelligens (GenAI) har potential att tillföra stort värde till B2B-marknadsföring, enligt Eric Gregoire, Senior Vice President och Head of Global Sales and Marketing på Bayer. GenAI kan hjälpa till att identifiera kunder, förbättra målinriktning och skapa personliga meddelanden. Kevin Iaquinto, CMO på CommerceHub, menar att AI och datadrivna lösningar redan har förbättrat B2B-marknadsföring. Bayer har samarbetat med Google för att analysera navigationsdata för att identifiera högvärdeskunder. Utmaningen ligger i att förbereda marknadsföringsteam för att anta AI-lösningar, vilket kräver att utveckla rätt färdigheter och skapa förståelse och stöd inom avdelningen.

Direktlänk Dela Raconteur Media fördjupade 25 oktober

Elizabeth Samara-Rubio ansluter till SiMa.ai som Chief Business Officer

Maskininlärningsföretaget SiMa.ai har utsett Elizabeth Samara-Rubio till Chief Business Officer. Samara-Rubio, tidigare Global Head of AI Services vid Amazon Web Services, har över två decennier av ledarskapsroller inom affärsutveckling, produktledning och go-to-market-strategifunktioner för mjukvaru- och hårdvaruindustrin. Hon kommer att bidra med sin samlade branscherfarenhet och kunskap för att påskynda SiMa.ai:s uppdrag att revolutionera landskapet för edge computing med artificiell intelligens och maskininlärning.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 25 oktober

Google Bard presenterar avancerade funktioner och global tillgänglighet

Google Bard, AI-assistenten, har avtäckt sin mest avancerade version hittills för att förbättra användarupplevelse, kreativitet och samarbete. De senaste uppdateringarna lovar att göra Bard mer intuitiv, fantasifull och responsiv. Bard kan nu integrera realtidsinformation från Google Apps, samarbeta med Gmail, Docs och Drive, och dubbelkontrollera AI-genererade svar med Google. Bard tillåter nu användare att fortsätta konversationer som initierats av andra genom sin offentliga länkdelningsfunktion. Dessutom har Bard utvidgat sitt språkstöd till över 40 nya språk och är nu tillgängligt i alla 27 EU-länder och Brasilien.

Direktlänk Dela Timesng.com fördjupade 25 oktober

Frontier Model Forum skapar AI-forskningsfond, Microsoft investerar i Australien

Frontier Model Forum har skapat en fond för att stödja forskning inom teknik med initiala finansieringsåtaganden på över 10 miljoner dollar från sina supportrar och partners. Dess första direktör kommer att vara Chris Meserole, som senast var direktör för AI och framväxande teknikinitiativ vid Brookings Institution. Forumet, som lanserades i juli, fokuserar på ´frontier AI-modeller´ som överträffar de mest avancerade befintliga modellernas kapabiliteter. Många länder planerar AI-reglering och Storbritannien kommer att vara värd för en global AI-säkerhetstoppmöte i november. Microsoft planerar att spendera 3,2 miljarder dollar på att expandera sina AI- och molnberäkningsförmågor i Australien under två år.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 25 oktober

Google utser första AI-direktören och skapar rådgivande styrelse

Google har utsett Chris Meserole, tidigare direktör för AI och framväxande teknikinitiativ vid Brookings Institution, till sin första direktör och meddelar att det kommer att skapa en rådgivande styrelse för att vägleda sin strategi. Frontier Model Forum har också skapat en fond för att stödja forskning inom tekniken, med initiala finansieringsåtaganden på över 10 miljoner dollar från dess backare och partners. Många länder planerar AI-reglering och Storbritannien kommer att vara värd för en global AI-säkerhetstoppmöte i november.

Direktlänk Dela HeadTopics fördjupade 25 oktober

Marknadsrapport om global tillväxt och utveckling inom AI-verktyg för innehållsautomatisering

En marknadsrapport erbjuder en djupgående analys av den globala marknadstillväxten för AI-verktyg för innehållsautomatisering. Rapporten innehåller information om marknadsstorlek på landsnivå, marknadsandel och marknadssegmentets omfattning. Den visar också en konkurrenslandskap, värdekedjeoptimering, handelsprocedurer, aktuella utvecklingar och identifierar resultat från globala marknadsföretag. Nyckelspelare som nämns i rapporten inkluderar Adobe Systems, Cognizant, IBM Corporation, Microsoft Corporation och Google LLC. Rapporten följer en metodisk forsknings- och strukturerad metodik som hjälper forskare att få värdefull insikt i varje aspekt av forskning och analys.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 25 oktober

Maskininlärning i kommunikationsmarknaden: Global forskningsrapport

En ny rapport om den globala marknaden för maskininlärning i kommunikation ger information om branschens kedjestruktur, marknadskonkurrens, marknadsstorlek och andel, SWOT-analys, teknologi, kostnader, råmaterial, konsumentpreferenser, utveckling och trender. Rapporten innehåller även företagsprofiler, specifikationer, produktbilder, kapacitet, pris, kostnader, intäkter, tillväxt och kontaktinformation för globala nyckelindustriaktörer. Några av de ledande företagen på den globala marknaden för maskininlärning i kommunikation är Amazon, IBM, Microsoft, Google, Nextiva, Nexmo, Twilio, Dialpad, Cisco och Ringcentral.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 25 oktober

Qualcomm avslöjar Snapdragon 8 Gen 3 med fokus på generativ AI

Qualcomm har avslöjat sin Snapdragon 8 Gen 3 mobilplattform vid Snapdragon Summit, vilket lovar en rad förbättringar och positionerar sig som den första mobilplattformen som är dedikerad till generativ AI. Chippet har en AI-motor som stöder flera generativa AI-modeller, inklusive stora språkmodeller (LLMs). Snapdragon 8 Gen 3 lovar en ökning av hastigheten med 98 procent och 40 procent förbättrad effektivitet. Det möjliggör också 240 FPS-spel med global belysning och strålspårning. Adreno GPU rapporteras vara 25 procent snabbare och mer effektiv än sin föregångare. Android-enheter med Snapdragon 8 Gen 3 förväntas komma ut på marknaden de kommande veckorna. Kända globala OEM och smartphone-märken, som ASUS, Honor, iQOO, Nubia, OnePlus, OPPO, Realme, Redmi, Vivo, Xiaomi och mer, är inställda på att anta detta banbrytande chip.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 25 oktober

AI-nyheter: Kanada söker feedback om AI och upphovsrätt, Nvidia och Foxconn bygger ´AI-fabriker´, Procurify säkrar 68 miljoner CAD i finansiering

Kanadas federala regering och Privacy Commissioner of Canada söker feedback om AI och upphovsrätt, samt biometrisk datahantering. Nvidia och Foxconn bygger ´AI-fabriker´ för att påskynda utvecklingen av självkörande bilar och industrirobotar. Procurify, en startup för spend management, har säkrat över 68 miljoner CAD i Series C-finansiering för global expansion och AI-investeringar. New Yorks borgmästare Eric Adams använder AI för att skicka robocalls på flera språk som han inte talar. Sean O´Connor, tidigare VD för Conexus Venture Capital och Emmertech, har gått med i TechBrew Robotics som VD. Thrive Capital leder ett köp av OpenAI-aktier som värderar företaget till minst 80 miljarder dollar. Astrus, som använder AI för att påskynda mikrochipdesignprocessen, har säkrat 3,6 miljoner CAD i finansiering. Miovision, en startup för trafikhantering, har säkrat 36 miljoner CAD i finansiering för att minska trafikstockningar och fordonsemissioner. University of Alberta lanserar en innovationsfond för att investera i lokala startups. Storbritannien planerar att etablera en global rådgivningsgrupp för AI. Pfizer Canada har avslöjat den första kohorten av sin hälsovårdsinnovationsaccelerator.

Direktlänk Dela BetaKit fördjupade 25 oktober

Forskare föreslår global AI-panel för säkerhet

Två ledande AI-forskare, Demis Hassabis från Google Deepmind och Mustafa Suleyman från Inflection AI, föreslår inrättandet av en global AI-panel för att säkerställa säkerheten kring artificiell intelligens. Forskarna jämför förslaget med FN:s klimatpanel IPCC, som sammanfattar och bedömer samlad kunskap om klimatet.

Direktlänk Dela Sveriges Radio fördjupade 25 oktober

Bli en global medborgare: Få globalt perspektiv på USA

Artikeln innehåller ingen specifik nyhet. Den uppmanar läsaren att bli en global medborgare och få en global perspektiv på USA. Det nämns att över 600 journalister från mer än 50 länder rapporterar om politik, affärer, innovation, trender och mer. Läsaren uppmanas att prenumerera för att låsa upp artikeln och utforska olika prenumerationsplaner, inklusive individuella och professionella. Det nämns även att cookies används på webbplatsen för olika ändamål, inklusive att hålla webbplatsen säker och tillförlitlig, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur webbplatsen används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 25 oktober

En ny studie från Orbisresearch.com undersöker den globala marknaden för Machine Learning som en tjänst (MLaaS). Forskningen granskar varje betydande element som är relevant för marknaden och nödvändigt för marknadsaktörer att fatta affärsbeslut eller göra nya investeringar. Artikeln utvärderar den nuvarande ekonomiska statusen för MLaaS-verksamheten i både inhemska och globala marknader. Rapporten syftar till att uppmärksamma olika marknadsföringsprogram och branschutvecklingsinitiativ i inhemska och globala MLaaS-marknader.

Montana Pioneer fördjupade 24 oktober

Modevisningar speglar samhällets syn på hud och skönhet

Modevisningar tenderar att reflektera samhällstrender och denna säsong var inget undantag med fokus på hud. På Willy Chavarria visade makeupartisten Marco Castro upp ´riktig hud´, medan huden på Dion Lee var nästan fosforescerande. Dessa ytterligheter tyder på hur sociala medier påverkar vår syn på skönhet och makeup. Makeupartister som Alexa Rodulfo och Hannah Martin påpekar att kunder ofta vill återskapa filtereffekter med makeup, något som kan vara svårt att förklara eftersom makeup har sina begränsningar. Tayaba Jafri, global skönhetsdirektör på Laura Mercier, betonar vikten av produkter och formulan för att uppnå önskat resultat.

Direktlänk Dela Teen Vogue fördjupade 24 oktober

Kanadensiska AI-pionjärer uppmanar till bättre hantering av teknikrisker

Flera kanadensiska pionjärer inom artificiell intelligens (AI), inklusive Yoshua Bengio och Geoffrey Hinton, har undertecknat ett nytt dokument där de uppmanar regeringar att bättre hantera riskerna med tekniken. De varnar för att ytterligare framsteg inom AI kan förvärra global ojämlikhet, underlätta automatiserad krigföring, orkestrera massmanipulation och omfattande övervakning av befolkningar. För att hålla jämna steg med AI-innovationer och mildra risker uppmanar de regeringar och företag att ägna en tredjedel av sin AI-forsknings- och utvecklingsfinansiering till säker och etisk användning av systemen.

Direktlänk Dela Wire News Fax fördjupade 24 oktober

AI-experter varnar för säkerhetsrisker och uppmanar till striktare reglering

Inför en global konferens om säkerhet inom artificiell intelligens (AI) i Storbritannien har två dussin AI-experter släppt en kort rapport och policytillägg som uppmanar mänskligheten att ´hantera pågående skador och förutse framväxande risker´ i samband med den snabbt utvecklande tekniken. Experterna, inklusive Yoshua Bengio, Geoffrey Hinton och Andrew Yao, skrev att ´AI kan vara tekniken som formar detta århundrade. Medan AI-förmågorna utvecklas snabbt, halkar framstegen inom säkerhet och styrning efter. För att styra AI mot positiva resultat och bort från katastrof, måste vi omorientera. Det finns en ansvarsfull väg, om vi har visheten att ta den.´

Direktlänk Dela Common Dreams fördjupade 24 oktober

Googles AI-chattbot Bard hävdar att människor är utomjordingar och Elon Musk är deras ledare

Enligt Googles mycket populära AI-chattbot Bard är människor inkräktare på jorden. Dessutom hävdar botten att människor ursprungligen kom från någon annan planet. Bard föreslår att Elon Musk är härskaren över dessa utomjordingar. Bard pekade på att människor är den enda kända arten som har lyckats utveckla komplext språk, kultur och teknik. Dessutom noterade Bard att människor är den enda arten som har ´en global inverkan på planeten´. Bard hävdade att Elon Musk är den ideala kandidaten för denna roll. Bard framhöll Musks egenskaper som en lysande entreprenör och visionär. Dessutom presenterade Bard fyra andra möjliga kandidater, inklusive Barack Obama, Oprah Winfrey, Bill Gates och påven för ledarskap. Microsofts VD Satya Nadella medgav att Googles sökmotor är bättre än hans företags sökmotor, Bing.

Direktlänk Dela International Business Times fördjupade 24 oktober

iFlytek lanserar ny stor skalamodellberäkningskraft baserad på Huawei Ascend-ekosystemet

Vid iFlytek Global 2024 Developer Festival tillkännagav iFlytek lanseringen av en ny oberoende och kontrollerbar stor skalamodellberäkningskraft i Kina, baserad på Huawei Ascend-ekosystemet. Målet med denna produkt är att starta stor skalamodellträning mot GPT-4. På scenen visade testerna att iFlytek Spark Model 3.0 och ChatGPT3.5 hade poäng på 85,1% respektive 84,3% på den engelska uppgiften. Ordföranden för iFlyTek, Liu Qingfeng, sa att den nya Spark-lösningen har vissa brister jämfört med GPT-4. Xu Zhijun, vice ordförande och roterande ordförande för Huawei Technologies, levererade också ett tal och sa att Huaweis uppdrag och vision är att föra den digitala världen till varje person, familj och organisation.

Direktlänk Dela Huawei Central fördjupade 24 oktober

AI kan tillföra 4 biljoner dollar till den globala ekonomin årligen

En studie från juni 2023 uppskattar att generativ artificiell intelligens (AI) kan tillföra mer än 4 biljoner dollar årligen till den globala ekonomin, utöver de 11 biljoner dollar som icke-generativ AI och andra former av automatisering kan bidra med. Dessa siffror är enorma jämfört med till exempel Tysklands ekonomi, som är värd cirka 4 biljoner dollar. Studien förutspår att denna effekt främst kommer från ökningar i produktiviteten. Trots tekniska, processrelaterade och organisatoriska hinder, samt industridynamik, kan AI-driven global ekonomi bli en ledande drivkraft för global välstånd i början av nästa årtionde. För att frigöra hela kraften i en AI-driven ekonomi krävs dock inte bara en ny politisk ram utan också ett nytt förhållningssätt till AI.

Direktlänk Dela Foreign Affairs fördjupade 24 oktober

AI verktyg skapar affärsvärde och förbättrar processer

Företag använder allt mer generativ AI (GenAI) för att förbättra processer och produktivitet, men IT-avdelningar har länge använt prediktiv AI för att skapa affärsvärde. GenAI hjälper anställda att hitta nya sätt att generera innehåll för en rad användningsområden. John Roese, Global CTO på Dell Technologies, påpekar att AI inte bara är GenAI, utan omfattar många domäner och handlar om att flytta arbete till maskiner. Dessa verktyg är avgörande för företag, men är också relativt platta och robotliknande jämfört med GenAI-tekniker. GenAI har gjort disruptiv innovation möjlig genom att eliminera barriärerna mellan AI-experter och affärsutövare med domänexpertis. Enligt en nyligen genomförd undersökning av Dell uppskattar 76% av IT-beslutsfattarna att GenAI kommer att ha en betydande, om inte ´transformerande´, inverkan på deras organisationer.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 23 oktober

Canva firar 10 år med lanseringen av Magic Studio

Canva, en global visuell kommunikationsplattform, firar 10 år av innovation med lanseringen av Magic Studio, en AI-designplattform. Magic Studio stärker Canvas uppdrag att demokratisera design och ger individer, team och organisationer möjlighet att öka sin kreativitet, produktivitet och skalbarhet. Magic Studio är den senaste i en serie stora produktmilstolpar under det senaste året, inklusive lanseringen av Canvas företagsfokuserade Visual Suite i september 2022 och utrullningen av nya AI-verktyg i mars. Canva har för närvarande 16 miljoner betalande abonnenter och mer än 150 miljoner användare över hela världen.

Direktlänk Dela Afaqs fördjupade 23 oktober

Ny forskningsstudie om global djupinlärning i maskinsynsmarknaden

En ny forskningsstudie från HTF MI granskar den globala marknaden för djupinlärning i maskinsyn. Rapporten analyserar affärsstrategier från nyckel- och uppstickande branschaktörer och ger insikter om nuvarande marknadsutveckling, teknologier, drivkrafter, möjligheter och status. Rapporten täcker företag som IFLYTEK, NavInfo, NVIDIA, Qualcomm, Intel, Beijing Megvii och 4Paradigm. Studien fokuserar på olika segment, inklusive tillämpningar inom bilindustri, elektronik, mat och dryck, hälso- och sjukvård, flyg- och försvarsindustri och andra. Produkterna som analyseras inkluderar både hårdvara och mjukvara.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 23 oktober

Sex detaljhandelsledare förnyar kundupplevelsen med AI

Sex ledare inom detaljhandeln använder artificiell intelligens (AI) för att revolutionera kundupplevelsen. Desirée Gosby, vice VD för framväxande teknik på Walmart Global Tech, leder utvecklingen av AI-tjänster som gör det snabbare och enklare för kunder att hitta produkter. Anita Klopfenstein, CIO på Little Caesars, använder AI för att förutse exakt hur mycket förberedda ingredienser och färdiga pizzor varje USA-plats ska ha redo vid varje timme varje dag. Keyvan Mohajer, medgrundare och VD för SoundHound, använder röst-AI för att ändra hur tusentals konsumenter beställer mat på hundratals restauranger över hela USA. Shawn Stover, vice VD för SmartHome Solutions på GE Appliances, har skapat två generativa AI-verktyg för GE Appliances SmartHQ-app. Josh Wilson, medgrundare och VD för Particl, samlar offentligt tillgängliga data och använder en algoritm för att förutse försäljning. JJ Zhuang, vice VD för teknik på Instacart, använder AI för att hjälpa kunder att tackla frågan: ´Vad ska jag laga till middag ikväll?´

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 23 oktober

Jämförelse mellan Google och OpenAI: Skala och inverkan

I den snabbt utvecklande världen av artificiell intelligens (AI) står två jättar ut: Google, med sina enorma resurser och omfattande räckvidd, och OpenAI, en forskningsorganisation som är engagerad i att säkerställa att allmän artificiell intelligens (AGI) gagnar hela mänskligheten. Google´s AI-projekt är omfattande och varierade, med global räckvidd och inverkan. De används av miljarder människor över hela världen, påverkar hur vi söker information, interagerar med teknologi och till och med hur vi förstår världen. OpenAI, trots att det är mindre än Google, har gjort betydande bidrag till AI-fältet. Dess projekt har haft en betydande inverkan på AI-gemenskapen.

Direktlänk Dela Game Is Hard fördjupade 23 oktober

Microsoft lanserar AI-drivet verktyg Security Copilot

Microsoft har nyligen tillkännagivit en tidig tillgång till Security Copilot, ett AI-drivet verktyg utformat för att hjälpa användare att identifiera och motverka säkerhetshot. Verktyget utnyttjar global hotintelligens och de senaste stora språkmodellerna. Security Copilot kan ge användare snabba incidentrapporter, snabbt guidade svar och mycket mer. Verktyget integreras med Microsofts 365 Defender Extended Detection and Response (XDR) plattform. De som anmäler sig till Early Access-programmet för verktyget kommer att ha tillgång till Microsofts Defender Threat Intelligence-data utan extra kostnad.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 23 oktober

Meta utvecklar AI-chatbots, Kina lanserar global AI-styrningsinitiativ och andra tekniknyheter

Meta utvecklar nästan 30 AI-chatbots för sociala medier som Instagram, WhatsApp och Facebook. Många av dessa AI-assistenter kommer i form av kändisavatarer, inklusive Snoop Dogg, Tom Brady, Kendal Jenner och Naomi Osaka. Kina har annonserat en global AI-styrningsinitiativ vid det tredje Belt and Road Forum. Initiativet uppmanar länder att upprätthålla ömsesidig respekt i utvecklingen av denna teknik, vilket innebär att varje nation ska ha ´lika rättigheter´. Microsoft har slutfört sin 69 miljarder dollar-övertagning av Storbritanniens speljätte Activision Blizzard. Internetföretag inklusive Amazon, Google och Cloudflare, säger att de har avvärjt det största distribuerade förnekelse-tjänst (DDoS) -attacken i historien.

Direktlänk Dela World Economic Forum fördjupade 23 oktober

Googles AI-bot Bard hävdar att människor kan vara utomjordingar, Elon Musk ideell ledare

Googles AI-drivna bot Bard har framfört hypoteser om att människor kan vara invaderare från en annan planet och att Elon Musk, miljardären och ägaren till Tesla, SpaceX och X, är överherre för dessa ´utomjordingar´. Barden argumenterade att människor skiljer sig mycket från annat liv på jorden, har utvecklat komplexa språk, kultur och teknologi och har en global inverkan på planeten. Barden påpekade också att universum är mycket stort och gammalt och att det troligen finns andra intelligenta livsformer där ute. Barden föreslog också Barack Obama, Oprah Winfrey, Bill Gates och Påven som potentiella ledare.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 23 oktober

Madison Media utser Rob Norman till rådgivare för digital transformation

Madison Media, en av Indiens äldsta oberoende mediebyråer, har nyligen utsett Rob Norman till rådgivare för att påskynda sin digitala transformation. Norman, tidigare global chef för digitalt på GroupM och nuvarande oberoende styrelsemedlem på Piano, MiQ, Simpli.fi och några andra digitala företag, kommer att erbjuda rådgivningstjänster till Madisons toppkunder och introducera byrån till nya verktyg, koncept och arbetsflöden. I en intervju diskuterar Norman Indien, mediebyråer och de nuvarande utmaningarna inom reklam.

Direktlänk Dela Storyboard18 fördjupade 23 oktober

Tekniknyheter: Amazon testar drönarleverans av recept, OpenAI kan värderas till 86 miljarder dollar

Denna veckas största tekniknyheter inkluderar Amazons planer på att testa leverans av receptbelagda läkemedel med drönare och rykten om ett OpenAI-tenderbjudande som skulle värdera det till 86 miljarder dollar. Amazon meddelade planer på att börja leverera receptbelagda läkemedel från himlen, nya uppenbarelser om Alameda Research och en optimistisk prognos om framtiden för Bitcoin spot ETF:er. Amazon Pharmacy-kunder i College Station, Texas, kommer att vara de första att få gratis leverans av utvalda recept som företagets Prime Air-division fortsätter att testa sin drönarleveranstjänst. Thrive Capital är rapporterat i samtal med OpenAI, företaget bakom den explosiva ChatGPT, för att leda ett tenderbjudande som skulle öka företagets värde till en svindlande 86 miljarder dollar. Alla ögon var på Securities and Exchange Commission förra veckan när oktober 13 deadline för att överklaga domstolens beslut om Grayscale Bitcoin Trust närmade sig. New Yorks justitiekansler Letitia James lämnade in en stämningsansökan den 19 oktober mot kryptoföretagen Genesis Global Trading, dess moderbolag Digital Currency Group (DCG), och Gemini, en kryptovalutabörs skapad och drivs av Cameron och Tyler Winklevoss. Taiwan-baserade elektronikföretaget Foxconn har slagit sig ihop med världens ledande AI-chiptillverkare NVIDIA för att bygga datacenter över hela världen.

Direktlänk Dela Investing News Network fördjupade 22 oktober

Pentagon varnar för Kinas dominans inom AI

Enligt en ny rapport till kongressen varnar Pentagon för att Kina fokuserar på att dominera inom artificiell intelligens (AI) för att sondera fiendens sårbarheter och främja konceptet ´intelligentiserad krigföring´. ´Kina är en global ledare inom AI-teknik och siktar på att överta väst i AI-forskning och utveckling (FoU) till 2025 för att bli världsledande inom AI till 2030´, säger försvarsdepartementet i sin årliga rapport om Kinas militärmakt. Rapporten varnar också för att Kina under 2021 har diskuterat ett koncept som kallas ´Multi-Domain Precision Warfare´, som syftar till att använda ett nätverk som integrerar framsteg inom data och AI för att identifiera ´nyckelsårbarheter i det amerikanska operationssystemet och sedan kombinera gemensamma styrkor över domäner för att lansera precisionsangrepp mot dessa sårbarheter.´

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 22 oktober

Kvinnor mest drabbade av automatisering på global arbetsmarknad

Automatisering av arbetsuppgifter slår hårdast mot kvinnor, enligt studier från Storbritanniens Office for National Statistics och University of North Carolina. I Kenya har teplantagearbetare som Rose Nyunja förlorat sina jobb till skördemaskiner, vilket har lett till protester och våldsamheter. Kweilin Ellingrud, direktör på McKinsey Global Institute, påpekar att låglönejobb är 14 gånger mer sannolika att påverkas av automatisering än högavlönade jobb. I Bangladesh har automatiseringen radikalt förändrat textilindustrin, där kvinnliga arbetare nu utgör mindre än 60% av arbetskraften, jämfört med över 80% tidigare.

Direktlänk Dela Foreign Policy fördjupade 21 oktober

DeepMind, Googles AI-forskningslaboratorium, har publicerat en artikel där de föreslår ett ramverk för att utvärdera samhälleliga och etiska risker med AI-system. Artikeln föreslår olika nivåer av involvering från AI-utvecklare, apputvecklare och bredare allmänhetens intressenter i utvärdering och revision av AI. Detta kommer strax före AI Safety Summit, en av den brittiska regeringen sponsrad händelse som kommer att samla internationella regeringar, ledande AI-företag och experter för att fokusera på hur man bäst hanterar risker från de senaste framstegen inom AI. Storbritannien planerar att introducera en global rådgivande grupp om AI, löst modellerad efter FN:s mellanstatliga panel om klimatförändringar.

TechCrunch fördjupade 21 oktober

AI-telefonsamtalsbedrägerier blir allt vanligare, enligt rapport

Enligt en rapport från Federal Communications Commission har nästan $300 miljoner böter utdömts mot en stor internationell robocall-operation. Med användning av generativ AI som imiterar rösten av någon du känner, blir dessa samtal omedelbart opålitliga. Enligt Hiya Inc:s Global Call Threat-rapport för Q2 2023 rapporteras en fjärdedel av alla icke-kontaktsamtal som spam. McAfee rapporterar att 52% av amerikanerna delar sin röst online, vilket ger bedragare huvudingrediensen för att skapa en digitalt genererad version av din röst. Företag som McAfee och Hiya är i frontlinjen för att bekämpa dessa AI-bedrägerier. Kristofor Healey, tidigare specialagent för Department of Homeland Security och nuvarande VD för Black Bear Security Consultants, menar att utbildning är den enda verkligen proaktiva metoden för att bekämpa dessa bedrägerier.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 21 oktober

AI och mänskligt skrivande: En balansakt

I den ständigt föränderliga digitala miljön har rollen för artificiell intelligens (AI) inom innehållsskapande blivit alltmer framträdande. AI är nu mer än bara ett verktyg; det är en omvandlande kraft i skrivandets och digitalt innehålls värld. Medan fördelarna är uppenbara, är det viktigt att ställa frågan: Vad förlorar vi, och vad vinner vi när AI skriver för oss? AI har snabbt hittat sin plats i innehållsskapandet, tack vare framsteg inom naturlig språkbearbetning (NLP) och maskininlärning. AI-drivna algoritmer kan analysera enorma mängder data, lära av den och generera mänskligt liknande text. Detta har öppnat upp nya möjligheter och effektiviteter, vilket gör innehållsproduktion snabbare och mer tillgänglig än någonsin tidigare. Företag och innehållsskapare har omfamnat AI som ett värdefullt verktyg för att öka produktiviteten och minska kostnaderna. AI kan skapa innehåll i en takt som människor helt enkelt inte kan matcha. AI påverkas inte av humör, yttre faktorer eller personliga fördomar. Detta resulterar i mycket konsekvent och tillförlitlig innehållsproduktion. AI är oändligt skalbart. Det kan skapa tusentals artiklar eller generera personliga rekommendationer för miljontals användare samtidigt. Denna skalbarhet är banbrytande för företag som vill nå bredare publik. Men vi måste erkänna vad som offras när AI tar över skrivprocessen. AI-genererat innehåll kan sakna den personliga touch som är inneboende i mänskligt skrivande. Läsare längtar ofta efter autentiskt, relaterbart och empatiskt innehåll som bara människor kan ge. Kreativitet, innovation och förmågan att tänka utanför boxen är unika mänskliga egenskaper. AI kan efterlikna befintliga mönster och stilar, men det kämpar för att skapa helt nya idéer eller perspektiv. Mänskliga berättelser, upplevelser och känslor är i hjärtat av fängslande innehåll. AI saknar förmågan att koppla upp sig med läsare på en emotionell nivå, vilket gör det utmanande att framkalla empati eller starka känslor. Uppgången av AI i skrivandet betyder inte nödvändigtvis slutet på mänsklig kreativitet och uttrycksfullhet. Faktum är att det framhäver behovet av en balanserad strategi, där AI och människor arbetar tillsammans för att utnyttja varandras styrkor. AI kan analysera massiva dataset och skapa innehåll baserat på mönster och trender. Detta är ovärderligt för datarapporter, finansiella sammanfattningar och datadrivna artiklar. AI kan anpassa innehåll till individuella användarpreferenser, vilket gör det idealiskt för rekommendationsmotorer, personlig marknadsföring och e-handelsproduktsförslag. För innehåll som behöver produceras i stora mängder, som nyhetssammanfattningar eller produktbeskrivningar, excellerar AI. I situationer där hastighet är kritisk, som aktiemarknadsuppdateringar eller realtidsnyheter, kan AI ge omedelbara uppdateringar. AI kan omedelbart översätta innehåll till flera språk, bryta ner språkbarriärer och underlätta global kommunikation. Mänskliga författare utmärker sig i att skapa fantasifullt, emotionellt och tankeväckande innehåll, som romaner, poesi och åsiktsstycken. När berättelsen är invecklad, emotionell eller bygger på mänskliga erfarenheter kan mänskliga författare skapa mer engagerande och relaterbara berättelser. Att bygga upp och upprätthålla ett varumärkes röst, identitet och äkthet kräver en mänsklig touch. Kunder kopplar ofta ihop med ett varumärke baserat på dess unika personlighet. Skrivande som kräver kulturella nyanser, förståelse och empati hanteras bäst av mänskliga författare som effektivt kan navigera dessa subtiliteter. Komplex analys, kritik och åsiktsstycken gynnas av mänsklig insikt, perspektiv och förmågan att bilda unika synvinklar. Nyckeln till en framgångsrik innehållsstrategi i AI-eran är att hitta rätt balans mellan AIs styrkor och de oersättliga egenskaperna hos mänskliga författare. Här är några strategier för att uppnå denna balans: Identifiera innehållstyper Börja med att kategorisera de typer av innehåll som kan dra nytta av AI och de som kräver en mänsklig touch. Till exempel kan datadrivna rapporter och realtidsuppdateringar automatiseras, medan berättande och åsiktsstycken bör skapas av människor. Samarbete AI och mänskliga författare kan arbeta samarbetsvist. AI kan generera initiala utkast, och mänskliga författare kan sedan lägga till den kreativa fläkten, berättande element och emotionellt djup som AI ofta saknar. Kvalitetskontroll Genomför en robust kvalitetskontrollprocess. Allt innehåll, oavsett om det genereras av AI eller människor, bör genomgå noggrann redigering och faktakontroll för att säkerställa noggrannhet och konsekvens. Utbildning och utveckling Investera i utbildning och utveckling för dina mänskliga författare. Utrusta dem med färdigheterna att samarbeta effektivt med AI och utnyttja tekniken för att förbättra sin kreativitet. Användaråterkoppling Samla ständigt feedback från din publik. Förstå vad som resonerar med dem och vad som faller kort. Denna information kan vägleda beslut om när man ska använda AI och när man ska förlita sig på mänskliga författare. Framtiden för AI och mänskligt skrivande När AI fortsätter att utvecklas kommer förmågorna hos AI-genererat innehåll att förbättras. Men även med dessa framsteg är det osannolikt att AI kommer att helt replikera de intrikata detaljerna i mänsklig kreativitet och emotionell koppling. Därför är den mänskliga elementet i innehållsskapandet ovärderligt. I framtiden kan vi förvänta oss att se AI-verktyg bli ännu mer integrerade i skrivprocessen, arbeta hand i hand med mänskliga författare för att effektivisera innehållsskapandet. Med rätt tillvägagångssätt kan vi bevara äktheten och kreativiteten som gör innehåll fängslande samtidigt som vi utnyttjar effektiviteten och skalbarheten som AI erbjuder. Att balansera AI och mänskligt skrivande är verkligen en känslig akt, men det är en utmaning som kan leda till skapandet av innehåll som inte bara är effektivt utan också djupt mänskligt och resonant med läsare. I denna balansakt kan vi säkerställa att vi inte förlorar essensen av autentiskt mänskligt uttryck, även när vi utnyttjar kraften i artificiell intelligens för att göra vårt innehåll mer tillgängligt och effektfullt.

Direktlänk Dela Vishwakarma International fördjupade 21 oktober

AI-modeller har brist på transparens, enligt global rapport

Artificiella intelligens (AI) baserade stiftelsemodeller som Meta´s Llama 2 och OpenAI’s GPT-4 har låg transparens, enligt en global rapport. Rapporten skapades av en grupp av åtta AI-forskare från Stanford University, MIT Media Lab och Princeton University. Rapporten visade att ”ingen större stiftelsemodellsutvecklare är nära att tillhandahålla tillräcklig transparens, vilket avslöjar en grundläggande brist på transparens inom AI-industrin”. Bland de testade modellerna fick Meta´s Llama 2 högst poäng (54 %), tätt följt av BloomZ (53 %) och sedan OpenAI’s GPT-4 (48 %).

Direktlänk Dela Daijiworld Media fördjupade 21 oktober

Storbritanniens AI-ambitioner är ´orealistiska´, varnar experter

Storbritanniens ambitioner att bli en global ledare inom artificiell intelligens (AI) är ´orealistiska´, varnar experter, och påpekar att juridiska hinder och brist på ekonomiska incitament utgör stora utmaningar. Storbritanniens regering planerar att hålla sin AI Safety Summit i november för att ta upp utmaningar och identifiera möjligheter som presenteras av maskininlärning och djupinlärningstekniker. Gästlistan inkluderar rapporterat USA:s vicepresident Kamala Harris och Google DeepMind VD Demis Hassabis. Enligt forskare från University of Cambridge är ett stort hinder bristen på datorkraft som krävs för att bygga generativa maskininlärningsmodeller. De föreslår att den brittiska regeringen istället bör prioritera tillämpningen av befintliga stora språkmodeller i olika sektorer för att stimulera inhemsk AI och ekonomisk tillväxt.

Direktlänk Dela Information Security Media fördjupade 21 oktober

Nyckelinsikter för att extrahera värdefull information från finansiella data

Michael Cullum, vice VD för teknik och data på Bud Financial, delar värdefulla lärdomar om att extrahera värdefulla insikter från finansiella data och effektivt leverera dem till kunder. Bud Financial hjälper finansiella institutioner att leverera denna kontext till sina kunder, vilket ger dem möjlighet att få ut det mesta av sina finanser genom att låsa upp rika insikter från transaktionsdata med AI. De sex viktigaste lärdomarna från Buds tillvägagångssätt inkluderar: omfamna skalbarhet, opt för orkestrering och global räckvidd, behärska analys: använd data effektivt, främja en datadriven kultur, omfamna AI-driven innovation och välja betrodda partners.

Direktlänk Dela Intelligent CIO fördjupade 20 oktober

PromptTech Global presenterar revolutionerande AI-chattbot för detaljhandeln på GITEX 2023

PromptTech Global har presenterat sin banbrytande AI-chattbot för detaljhandeln på GITEX 2023 i Dubai World Trade Center. Chattboten har mottagit stor uppskattning från ledare inom IT-industrin i Kerala, inklusive VD:arna för Kerala IT Parks, Col. Sanjeev Nair från Trivandrum Technopark och Susanth Kurunthil från Infopark Cochin, samt GTechs VD, Vishnu V. Nair. Biju Augustine, direktör och CTO för PromptTech Global, uttalade att denna chattbot kommer att revolutionera detaljhandeln genom att tillhandahålla oändliga datainsikter och förenkla processer.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 20 oktober

Global rapport om marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning 2023-2030

En global rapport från Market Intelx ger insikt i marknaden för artificiell intelligens och maskininlärning mellan åren 2023 och 2030. Rapporten erbjuder värdefull information om marknadsstruktur och storlek, inklusive konkurrenssituation, nuvarande marknadstrender, tillväxttakt och andra relevanta statistik. De viktigaste aktörerna som nämns i rapporten inkluderar AIBrain, Amazon, Anki, CloudMinds, Deepmind, Google, Facebook, IBM, Iris AI, Apple, Luminoso och Qualcomm. Rapporten analyserar även marknaden på regional nivå, inklusive Nordamerika, Europa, Asien-Stilla havet, Latinamerika och Mellanöstern & Afrika.

Direktlänk Dela Lagunanow.ph fördjupade 20 oktober

Student utvecklar AI för att tyda antika skriftrullar

En student vid University of Nebraska-Lincoln, Luc Varietor, har hjälpt till att tyda en nästan 2000 år gammal skrift. Varietor, som studerar datavetenskap, deltog i en global tävling för att översätta skadade pergamentmanuskript från romartiden. Han utvecklade ett AI-program för att avslöja de brända grekiska bokstäverna skrivna på papyrus. Varietor belönades senare med $40 000 för sin upptäckt av Vesuvius Challenge, ett projekt skapat av datavetenskapsprofessor Brent Sills vid University of Kentucky, för att tyda Herculaneum-rullarna. Han anses vara den första personen på nästan 2000 år som har kunnat läsa en del av skriftrullarna.

Direktlänk Dela Lodi Valley News fördjupade 20 oktober

AI-expert Lynne Parker talar på Dick Smyser Community-föreläsning i Oak Ridge

Lynne Parker, en av de ledande experterna på artificiell intelligens i Tennessee och USA, kommer att tala den 26 oktober i Oak Ridge om ”AI avslöjad: Utforska nyckelfrågor om vår AI-drivna värld”. Hon kommer att hålla nästa Dick Smyser Community-föreläsning sponsrad av Friends of Oak Ridge National Laboratory kl. 19.00 i Zach Wamp Auditorium vid Y-12 New Hope Center. Parker är biträdande vice kansler vid University of Tennessee i Knoxville och direktör för AI Tennessee Initiative, som syftar till att positionera universitetet och delstaten Tennessee som en nationell och global ledare inom den dataintensiva kunskapsekonomin.

Direktlänk Dela The Oak Ridger fördjupade 19 oktober

Bli en global medborgare: Prenumerera på internationella nyheter och analyser

Artikeln uppmanar läsaren att bli en global medborgare och få en global perspektiv på USA. Den erbjuder nyheter och analyser från 600 journalister i över 50 länder som täcker politik, affärer, innovation, trender och mer. Artikeln uppmanar också läsaren att prenumerera för att låsa upp artikeln och prova obegränsad digital tillgång. Den nämner att över 1 miljon läsare prenumererar på tidningen. Dessutom diskuterar den olika prenumerationsplaner, inklusive individuella planer och premiumtillgång för företag och utbildningsinstitutioner.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 19 oktober

Microsoft planerar att introducera AI-verktyget Copilot i klassiska Outlook-appen på Windows

Microsoft planerar inte att hålla sitt AI-baserade verktyg Copilot som en exklusiv funktion för nyare appar. Företaget har nu meddelat att det planerar att införa Copilot i klassiska Outlook-appen på Windows. Förhandsvisningen börjar i januari nästa år, med en global lansering i mars på skrivbordet för den aktuella kanalen. Copilot är ett produktivitetsverktyg som använder stora språkmodeller för att hjälpa användare med uppgifter som att skriva e-post, sammanfatta dokument och översätta språk. En av dess nyckelfunktioner är dess förmåga att sammanfatta e-posttrådar och extrahera nyckelpunkter.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 19 oktober

Quantum AI revolutionerar handelsvärlden med kvantberäkning och AI

Quantum AI är en plattform som kombinerar kvantberäkning och artificiell intelligens för att förändra handelsvärlden. Plattformen erbjuder förbättrad precision, realtids marknadsanalys, effektivt handelsutförande, riskhantering och global tillgänglighet. Genom att använda kvantdatorns kapacitet kan Quantum AI bearbeta stora mängder data och utföra komplexa beräkningar mycket snabbt. Plattformen integrerar också AI för att urskilja marknadstrender och kontinuerligt förbättra sina marknadsstrategier. Quantum AI erbjuder också robusta säkerhetsprotokoll och utbildningsresurser för användare.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 19 oktober

AI-drivna teknologier förändrar spelplanen för företag, enligt Seismic-rapport

Seismic, en global ledare inom möjliggörande teknologi, har släppt resultaten från rapporten The State of AI in Enablement: 2023. Undersökningen visar att AI-driven teknologi förändrar spelplanen för företag som vill driva snabb och effektiv intäktsökning. Rapporten visar att 85% av de tillfrågade tror att sammanslagningen av AI och GTM-strategi kommer att leda till intäktsökning för deras organisation. Majoriteten av GTM-ledare använder möjliggörande teknologi, och 84% av dem säger att det är avgörande för att uppnå intäktsmål. Trots initiala hinder ser 83% fram emot att implementera fler AI-lösningar för sina team inom de närmaste 12 månaderna.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 19 oktober

AI-modeller som Metas Llama 2 och OpenAIs GPT-4 har låg transparens, enligt global rapport

Artificiell intelligens (AI) baserade grundmodeller som Metas Llama 2 och OpenAIs GPT-4 har brist på transparens, enligt en global rapport. Rapporten, skapad av åtta AI-forskare från Stanford University, MIT Media Lab och Princeton University, visade att ingen större utvecklare av grundmodeller kommer nära tillräcklig transparens. Meta’s Llama 2 (54 procent) fick högst poäng, tätt följt av BloomZ (53 procent) och sedan OpenAIs GPT-4 (48 procent). Forskarna definierade transparens baserat på 100 indikatorer för information om hur modellerna är byggda, hur de fungerar och hur människor använder dem.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 19 oktober

Globalt samarbete krävs för att reglera artificiell intelligens

Ansträngningar för att reglera artificiell intelligens (AI) ökar över hela världen, men vissa centrala etiska och kontroversiella frågor verkar inte få tillräckligt med uppmärksamhet. I november kommer Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak att vara värd för ett toppmöte för att försöka nå en global konsensus om hur man reglerar AI. Medan vissa personer, som teknikentreprenören Elon Musk, verkar fokuserade på den existentiella risken som AI kan utgöra, indikerar forskning att vissa mer jordnära och brådskande aspekter av att reglera AI ignoreras.

Direktlänk Dela New Scientist fördjupade 19 oktober

Quantum AI: En revolutionerande plattform för handel

Quantum AI är en plattform som kombinerar kvantberäkningskraft och artificiell intelligens för att förändra handelsvärlden. Plattformen erbjuder en mängd fördelar, inklusive förbättrad noggrannhet, realtidsmarknadsanalys, effektiv handelsdrift, riskhantering och global tillgänglighet. Quantum AI använder kvantberäkningskapaciteter för att snabbt bearbeta stora datamängder. Den använder också AI-tekniker som neuronnät och genetiska algoritmer för att identifiera marknadstrender och förbättra handelsstrategier. En av de största fördelarna med Quantum AI är dess noggrannhet genom att använda avancerade algoritmer och maskininlärning.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 19 oktober

Global analys av AI inom livsvetenskap till 2030

En global analys av artificiell intelligens (AI) inom livsvetenskap till 2030 har publicerats. Rapporten är en specialiserad och djupgående studie av teknik-, media- och telekommunikationsindustrin med särskilt fokus på globala marknadstrender. Rapporten ger en översikt över AI-marknaden inom livsvetenskap med detaljerad segmentering av marknaden efter komponent, implementeringstyp, slutanvändare och geografi. Marknadens storlek för AI inom livsvetenskap beräknas till 2,30 miljarder dollar 2030 och förväntas nå 7,09 miljarder dollar 2030, med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 25,23% under prognosperioden.

Direktlänk Dela Digital Journal fördjupade 19 oktober

Bli en global medborgare med kuraterade nyheter och analyser

Artikeln erbjuder en global perspektiv på USA och mer genom kuraterade nyheter och analyser från över 600 journalister i över 50 länder. De täcker politik, affärer, innovation, trender och mer. Artikeln uppmanar läsaren att prenumerera för att låsa upp innehållet och erbjuder obegränsad digital tillgång. De har över en miljon prenumeranter och erbjuder olika prenumerationsplaner för både individer och företag. De använder cookies och annan data för olika ändamål, som att hålla webbplatsen tillförlitlig och säker, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 19 oktober

Nederländerna toppar global pensionsranking, AI kan förbättra pensionssystemens prestanda

En ny analys som rankar 47 pensionssystem över hela världen visar att Nederländerna är bäst när det gäller pensionssystem, enligt Mercer CFA-institutets globala pensionsrapport. Island kom på andra plats och Danmark på tredje plats i 2023 års index. Rapporten påpekar att pensionssystemen runtom i världen är under större press än någonsin tidigare på grund av den nuvarande ihållande inflationen, de stigande räntorna och den geopolitiska osäkerheten. Rapporten rekommenderar också att stärka tillgångsbaserade pensioner, vilket kan bidra till att diversifiera finansieringskällorna för pension, vilket gör pensionssystemen mer motståndskraftiga. Artificiell intelligens bör förbättra pensionssystemens prestanda genom att minska kostnaderna och belysa kommande risker.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 19 oktober

Uppmaning att prenumerera på global expertis

Artikeln innehåller ingen specifik nyhetsinformation. Den uppmanar läsare att prenumerera på sin tjänst för att få tillgång till artiklar och insikter från globala ämnesexperter. De erbjuder olika prenumerationsplaner för både individer och företag eller utbildningsinstitutioner. De använder också cookies och annan data för att hålla sina webbplatser säkra, personalisera innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur deras webbplatser används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 19 oktober

Globala nyheter och analyser kräver prenumeration

Artikeln erbjuder en global perspektiv på USA och går utöver med kuraterade nyheter och analyser från 600 journalister i över 50 länder som täcker politik, affärer, innovation, trender och mer. Artikeln är låst och kräver prenumeration för att låsa upp. Det finns olika prenumerationsplaner, inklusive individuella planer och premiumtillgång för företag och utbildningsinstitutioner. Webbplatsen använder cookies och annan data av flera skäl, som att hålla webbplatserna pålitliga och säkra, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur webbplatserna används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 19 oktober

Infosys utökar samarbete med Google Cloud för att utveckla generativa AI-lösningar

Infosys, en global ledare inom nästa generations digitala tjänster och konsultation, utökar sitt samarbete med Google Cloud för att hjälpa företag att bygga AI-drivna upplevelser med hjälp av Infosys Topaz-erbjudanden och Google Clouds generativa AI-lösningar. Som en del av expansionen kommer Infosys att skapa de nya globala Generative AI Labs för att utveckla branschspecifika AI-lösningar och plattformar. Infosys kommer också att utbilda 20 000 praktiker på Google Clouds gen AI-lösningar, inklusive Vertex AI och Duet AI i Google Workspace. Samarbetet mellan Infosys och Google Cloud bygger på Infosys befintliga data, analys och AI-expertis på Google Cloud.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 19 oktober

AI i marknadsföringsstrategier: En diskussion mellan ledare från Mastercard och EY

Marknadsföringsledare från Mastercard och EY diskuterade möjligheterna och utmaningarna med att integrera AI i arbetsflöden vid ett TIME100 Talks-evenemang. Cheryl Guerin, exekutiv vicepresident för global varumärkesstrategi och innovation på Mastercard, och Janet Balis, marknadspraktikledare på EY Consulting i Amerika, diskuterade hur tekniken kan förändra branschens praxis. De betonade vikten av mänskliga kontakter i denna övergång. Guerin påpekade att Mastercard länge har använt AI för att erbjuda mer riktad marknadsföring och spåra trender. Balis ser AI som ett verktyg som kan hjälpa arbetstagare snarare än hota jobb.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 18 oktober

´Texas A&M Today´ Säsong 2 fokuserar på forskning och utveckling inom jordbruk och djurmedicin

Säsong 2 av ´Texas A&M Today´ fokuserar på forskning som sker vid Texas A&M AgriLife´s Plant Growth and Phenotyping Facility, där robotar och avancerade verktyg används för att förändra fröutvecklingen. Dessutom presenterar showen Veterinary Medicine och Biomedical Science School vid universitetet och dess ansträngningar att förbättra djur- och människoliv. Artikeln diskuterar också gamla sånger på Texas A&M och universitetets planer att återinföra kända sångare till skolan. Vid Plant Growth and Phenotyping Facility används en robotarm och avancerade verktyg för att snabbt analysera växtprover. Denna teknik hjälper forskare att utveckla frön som kan växa snabbt och starkt, vilket kan bidra till att mata en växande global befolkning. Artikeln tar också läsarna med på en rundtur på VMBS Small Animal Teaching Hospital, som hjälper över 20 000 patienter per år. Nyligen har operationer utförda av robotar visat sig ge högkvalitativ vård tillhandahållen av Texas A&M veterinärer. Dessutom förbereder skolan sig för en stor expansion snart för att främja sitt uppdrag. ´Aggie Fact´ -delen ger sällsynta böcker från VMBS-arkiven, inklusive den första boken som registrerats på hästar från 1511. Dessa författare ger insikt i de tidiga dagarna av djurmedicin och insikt och metoder från den tiden. Artikeln avslutas med en resa till djuruppfödningsanläggningar på Texas A&M, som har 36 mjölkkor. Forskare på dessa gårdar strävar efter att förbättra metoder för fiskuppfödning, övervaka fiskfödsel och öka mjölk- och matproduktionen. Deras arbete hjälper till att tillhandahålla färsk havsmat till konsumenter över hela världen. Slutligen håller värd Chelsea Reber en Q&A-session med Dr. Lori Teller, en professor vid veterinärskolan. Dr. Teller diskuterar välkända kötthistorier och ger viktig information om mjölk och husdjursbeteende. Sammantaget visar säsong 2 av ´Texas A&M Today´ universitetets engagemang för jordbruk, djurmedicin och forskning, och främjar ett bättre framtid för människor och djur.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 18 oktober

USA rankas 22:a i global pensionsindex - AI kan förbättra systemet

USA fick betyget C+ och kom på 22:a plats i Mercer och CFA-institutets 15:e årliga Global Pension Index, en ranking av 47 länder. Indexet varnar för att amerikaner i allt högre grad kommer att behöva ta ansvar för sin egen pension. Rapporten föreslår att artificiell intelligens (AI) och stordata kan förbättra pensionsystem genom att effektivisera processer, förutse framtida risker, upptäcka identitetsbedrägeri och skapa modeller för investerarbeteende. Nederländerna rankades först, följt av Island och Danmark. Israel var det enda andra landet som fick ett A-betyg.

Direktlänk Dela Morningstar fördjupade 18 oktober

Careem CEO Mudassir Sheikha diskuterar AI och hållbarhet vid GITEX Global 2023

Careem CEO och medgrundare Mudassir Sheikha uttalade vid GITEX Global 2023-utställningen i Dubai att artificiell intelligens kommer att vara den sista stora störningen inom autonoma fordon. Careem, som främst ses som en taxi-app, har använt AI sedan 2017 för att förutse var nästa bokning kommer ifrån och placera bilar på rätt plats. Sheikha påpekade också att företaget bör kunna förutse vilka tjänster en användare kan vilja ha baserat på vem de är och var de öppnar appen. Vidare diskuterade Sheikha hur Careem har omfamnat hållbarhet genom ekonomiska incitament, till exempel genom att ladda kunderna mer för hybridbilar och ge företrädesrätt till mer hållbara flottor inom leveransverksamheten.

Direktlänk Dela Geo TV News fördjupade 18 oktober

Global nyhetskälla erbjuder prenumerationer och använder cookies

Artikeln innehåller ingen specifik nyhet, utan är en generell beskrivning av Financial Times som en global nyhetskälla. Det nämns att tidningen har över 600 journalister i mer än 50 länder som rapporterar om politik, affärer, innovation, trender och mer. Det erbjuds olika prenumerationer för både privatpersoner och företag, samt utbildningsinstitutioner. Artikeln nämner också att webbplatsen använder cookies och annan data för att hålla webbplatsen säker och pålitlig, personalisera innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur webbplatsen används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 18 oktober

Pony överväger global expansion på GITEX GLOBAL 2023

Pony, en global robotaxi-unicorn, överväger global expansion när världen omfamnar autonoma fordon. Företaget, som stöds av Toyota och värderas till 8,5 miljarder dollar, designar autonoma fordon med aktiva insatser i Silicon Valley, Beijing och Guangzhou. På GITEX GLOBAL meddelade Ponys medgrundare och CFO Dr. Leo Wang att han ser en möjlig väg mot expansion i Mellanöstern. GITEX GLOBAL, som pågår på Dubai World Trade Centre till 20 oktober, samlar världens mest framstående hjärnor, framåtblickande regeringar och de mest avancerade företagen för att omdefiniera gränserna för AI-ekonomin och forma framtiden för teknisk revolution.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 18 oktober

OpenAI skrotar AI-modellen Arrakis efter effektivitetsproblem

OpenAI började arbeta på en ny artificiell intelligensmodell, kodnamn Arrakis, när ChatGPT blev en global sensation förra året. Trots att OpenAI förberedde sig för att förstärka ChatGPT med en annan modell, nu känd som GPT-4, skulle den kommande Arrakis-modellen tillåta företaget att köra chatboten billigare. Framgång med Arrakis skulle också hjälpa OpenAI att visa Microsoft hur snabbt det kunde skapa stora språkmodeller, vilket skulle vara värdefullt när de två företagen avslutade förhandlingar om en investering och produktavtal på 10 miljarder dollar. Men mitt i 2023 skrotade OpenAI Arrakis-lanseringen efter att modellen inte kördes så effektivt som företaget förväntade sig.

Direktlänk Dela The Information fördjupade 17 oktober

Storbritannien söker inte global ram för AI vid kommande toppmöte

Storbritannien kommer inte att söka en global ram för artificiell intelligens för länder att ansluta sig till vid sitt kommande globala toppmöte, enligt Times Radio på tisdagen, som citerar en intervju med kultur- och digitalminister Michelle Donelan.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 17 oktober

Majoriteten av företag investerar i generativ AI trots brist på strategi

Enligt en global undersökning av Enterprise Technology Research på uppdrag av Qlik har 79 procent av företagen investerat i generativ AI, trots att 44 procent saknar en AI-strategi. Endast 36 procent av företagen har både investerat i generativ AI och har en formell AI-strategi. De vanligaste användningsområdena för generativ AI är dataanalys (86 procent), chatbot-integration (70 procent), kodskrivning (50 procent) och innehållsskapande (46 procent). Majoriteten av företagen (60 procent) behöver hjälp med att utbilda sina anställda i AI, och 68 procent planerar att använda offentliga eller öppenkällkodsmodeller.

Direktlänk Dela Realtid Media AB fördjupade 17 oktober

KX och SRC UK ingår partnerskap för att förbättra datahantering och analys för försvarssektorn

KX, global pionjär inom realtids- och högvolym tidsserie dataanalys, har tillkännagett ett partnerskap med SRC UK, specialister på datalösningar och analys, för att tillhandahålla avancerade datahanterings- och analysförmågor till försvarssektorn. Genom att integrera KX´s KDB.AI vektordatabasteknik med SRC´s djupa domänexpertis inom underrättelse- och uppdragsdataprocessering kommer försvarssektorn att kunna hantera stora mängder tidsserier, historiska och vektor data. Partnerskapet kommer att bidra till att minska beräknings- och lagringskostnader, förbättra resursfördelningen och bidra till ett minskat koldioxidavtryck.

Direktlänk Dela Macau Business Media fördjupade 17 oktober

Företag riskerar cyberbedrägeri genom brist på kontroll över AI-domännamn

Enligt CSC:s Domänsäkerhetsrapport 2023 har 43% av företagen på Forbes Global 2000-listan inte kontroll över sina AI-domännamn (.AI), vilka ofta registreras av tredje parter. Dessutom är 49% av dessa företags .AI-domäner oregistrerade, vilket gör dem sårbara för bedrägeri och varumärkesintrång. Rapporten betonar att trots ökande phishing och online-bedrägeri är många företag omedvetna om sina domännamn och förbiser grundläggande säkerhetsåtgärder. Det snabba upptaget och integrationen av AI ökar behovet av investeringar i domänsäkerhet.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 17 oktober

Prognos för AI-verktyg för sociala medier marknaden 2023: Avslöjar möjligheter och tillväxt

Globala marknaden för AI-verktyg för sociala medier undersöks i en rapport som presenterar prognoser fram till 2023. Rapporten tar hänsyn till både nuvarande toppspelare och kommande konkurrenter. Den inkluderar en analys av marknaden, definition av marknaden, segmentering, betydande trender i branschen, en undersökning av den konkurrensutsatta landskapet och forskningsmetodik. Nyheter för 2023 inkluderar särskild täckning av Ryssland-Ukraina-kriget, global inflation, lättnader av noll-Covid-policy i Kina och dess ´knöliga´ återöppnande, störningar i försörjningskedjan, globala handelsspänningar och risken för recession.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 17 oktober

COMPUTEX 2024: Fokus på global AI, nu öppen för registrering

COMPUTEX, den globala teknikmässan, lockade i år 1 000 utställare och nästan 50 000 teknikexperter, startups, professionella köpare och internationella medier. Nästa utställning, COMPUTEX 2024, kommer att fokusera på konstgjord intelligens (AI) och äger rum 4-7 juni på Nangang Exhibition Center. Marknadsundersökningsföretaget IDC förutspår att globala utgifter för AI-relaterad mjukvara, hårdvara och tjänster kommer att överstiga 300 miljarder dollar 2026. COMPUTEX 2024 kommer att fokusera på sex huvudteman: AI Computing, Advanced Connectivity, Future Mobility, Immersive Reality, Innovations och Sustainability.

Direktlänk Dela WNCT 9 On Your Side fördjupade 17 oktober

KX och SRC UK ingår partnerskap för att leverera avancerade datahanterings- och analysförmågor till försvarssektorn

KX, en global pionjär inom vektorbaserad realtids- och högvolym tidsseriedataanalys, har meddelat ett partnerskapsavtal med SRC UK, specialister på datalösningar och analys. Partnerskapet syftar till att tillhandahålla avancerade datahanterings- och analysförmågor till försvarssektorn genom integration av KX:s KDB.AI vektordatabasteknik med SRC:s expertis inom intelligens och uppdragsdatahantering. Detta kommer att ge försvarsmakten möjlighet att hantera stora mängder tidsserie-, historiska- och vektordata och köra komplexa AI- och maskininlärningsfrågor med otrolig hastighet och effektivitet.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 17 oktober

Baidu avtäcker ny AI-modell Ernie 4.0, hävdar konkurrens med USA:s GPT-4

Det kinesiska sökmotor- och AI-företaget Baidu presenterade på tisdagen en ny version av sin AI-modell, Ernie 4.0, och hävdar att den konkurrerar med modeller som GPT-4 i USA. Baidus VD Robin Li demonstrerade Ernie 4.0 vid företagets årliga Baidu World-konferens i Peking. Han sade att modellen har uppnått förståelse, resonemang, minne och skapande, som använder algoritmer för att producera och skapa nytt innehåll. Baidu är en av de ledande bland en mängd kinesiska företag som tävlar om att skapa AI-modeller, efter att OpenAI´s ChatGPT blev en global sensation förra året.

Direktlänk Dela The Associated Press fördjupade 17 oktober

Artificiell intelligens förväntas revolutionera läkemedelsindustrin

Den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom läkemedelsindustrin värderades till 959,1 miljoner USD 2022 och förväntas växa med en CAGR på 31,2% under prognosperioden. AI inom läkemedel avser tillämpningen av avancerade beräkningstekniker för att revolutionera läkemedelsupptäckt, utveckling och hälso- och sjukvård inom industrin. AI-system utnyttjar maskininlärning, dataanalys och prediktiv modellering för att påskynda identifieringen av potentiella läkemedelskandidater, förutsäga deras effektivitet och optimera kliniska prövningsdesigner. Dessutom förbättrar AI patientvård genom att underlätta personlig medicin genom patientdataanalys, förbättra läkemedelssäkerhetsövervakning och effektivisera leveranskedjehantering.

Direktlänk Dela openPR fördjupade 17 oktober

Artificiell intelligens förbättrar pensionsprestanda, enligt rapport

Enligt en global pensionsrapport från Mercer CFA Institute bör artificiell intelligens (AI) förbättra pensionsprestanda genom att minska kostnader och belysa kommande risker. Rapporten påpekar att AI kan användas för att bygga anpassade portföljer och identifiera marknadsanomalier, men sannolikt inte kommer att kunna förutsäga marknadsrörelser med noggrannhet. Rapporten varnar också för risker med AI-modeller som genererar falsk information i nya sammanhang och för cyberattacker mot pensionsmedlemmars data. Nederländerna toppade indexet för 2023.

Direktlänk Dela Reuters fördjupade 17 oktober

Siemens Healthineers lanserar AI-program för att bekämpa tuberkulos

Siemens Healthineers samarbetar med Qure.ai och Global Fund för att snabba på användningen av artificiell intelligens (AI) i kampen mot tuberkulos. Företaget planerar att rulla ut digitala program som kan läsa bröströntgen och upptäcka tecken på tuberkulosrelaterade lungavvikelser inom sekunder. Projektet kommer att börja med fokus på Indonesien, som står för mer än 9% av de globala fallen. Siemens Healthineers och Qure kommer att dela ut gratis licenser till sin AI-bildbehandlingsteknik och erbjuda utbildning till vårdpersonal. Global Fund´s bidrag uppgår till totalt 157 miljoner dollar för att bekämpa tuberkulosepidemin i Indonesien.

Direktlänk Dela Fierce Biotech fördjupade 16 oktober

Panel om könsojämlikhet och AI på SXSW Sydney

Imorgon kommer en panel av framstående kvinnor att hållas på SXSW Sydney, med temat ´Förstärker maskininlärning och AI könsojämlikhet för framtida generationer av kvinnor?´. Panelen består av Dr Catriona Wallace från Responsible Metaverse Alliance och författare till Checkmate Humanity, Tracey Spicer, författare till Man-Made, och Shivani Gopal, VD och grundare av Elladex. En video från Stela Solar, direktör för National Artificial Intelligence Centre vid CSIRO, kommer också att inkluderas, samt introduktionen av begreppet att vara en förtroendearkitekt för AI från Zachary Zeus, VD för Pyx Global.

Direktlänk Dela Women Love Tech fördjupade 16 oktober

Ny rapport om global marknad för utbildning inom maskininlärning och stora dataanalys

Orbisresearch.com har publicerat en ny rapport med titeln Globala marknadstrender och insikter för utbildning inom maskininlärning och stora dataanalyser. Rapporten ger en grundlig undersökning av marknaden, inklusive viktiga element som marknadsstorlek, tillväxtdrivande faktorer, hinder, företagsbakgrunder, partnerskap, betydande strategiska framsteg och påverkan av COVID-19-pandemin. Syftet med rapporten är att ge värdefulla perspektiv till branschintressenter, investerare och beslutsfattare, vilket gör det möjligt för dem att förstå marknadens dynamik och fatta välgrundade affärsbeslut.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 16 oktober

North Star-eventet samlar startups och investerare i Dubai

North Star-eventet, en global sammankomst för startups och investerare, har påbörjats i Dubai Harbour. Fokus ligger på robotik, AI och entreprenörskap och syftar till att visa de senaste innovationerna och främja nätverkande. En höjdpunkt var en live demonstration av ARTEMIS, en avancerad humanoid robot utvecklad av UCLA. Målet är att skapa ett autonomt fotbollsspelande robotlag som kan besegra ett mänskligt lag till 2050. Evenemanget innehöll även YouthX Unipreneur, det största ungdomsföretagarprogrammet i regionen, och en paneldiskussion om användning av AI och maskininlärning för produktutveckling. Gary Blowers, VD för LVL Well-being, betonade vikten av mental hälsa och en hälsosam arbetskultur för startups.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 16 oktober

Indien avslöjar ambitiös AI- och robotikstrategi

Indien har presenterat en ambitiös plan för AI- och robottekniksektorerna, med målet att bli en global föregångare inom robotik till 2030 och driva landets digitala ekonomi till en värdering av en biljon dollar. Regeringen har släppt ett utkast till nationell strategi för robotik och inbjuder allmänheten att ge feedback. Fokus ligger på att etablera tre spetsforskningscenter för AI och robotik, med planer på att utöka detta till cirka 20. Strategin syftar till att använda AI för att driva framsteg inom tillverkning, hälsoteknik och agritech.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 16 oktober

Global rapport om AI i media och underhållning publicerad av Orbisresearch.com

Orbisresearch.com har nyligen publicerat en global rapport om trender och insikter för ´Artificiell Intelligens (AI) i Media och Underhållning´. Rapporten ger en omfattande analys av marknaden, inklusive dess nyckelfunktioner, tillväxtdrivare, utmaningar och effekten av COVID-19-pandemin. Studien syftar till att belysa marknadens nuvarande tillstånd, utvärdera pandemins återverkningar och utforska de strategier som antagits för återhämtning. Rapporten kombinerar omfattande forskning, dataanalys och expertåsikter för att erbjuda värdefulla insikter för intressenter och beslutsfattare.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 15 oktober

Global marknadsanalys av artificiell intelligens inom IoT publicerad av Orbisresearch.com

Orbisresearch.com har nyligen publicerat en global marknadsanalys av ´Artificiell intelligens inom IoT´. Rapporten ger en omfattande analys av marknaden, inklusive dess nyckelfunktioner, tillväxtdrivkrafter, utmaningar och påverkan av COVID-19-pandemin. Studien syftar till att belysa marknadens nuvarande tillstånd, utvärdera konsekvenserna av pandemin och utforska de strategier som antagits för återhämtning. Rapporten kombinerar omfattande forskning, dataanalys och expertutlåtanden för att erbjuda värdefulla insikter för intressenter och beslutsfattare.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 15 oktober

Vivo Y27 imponerar modeintresserade med sin AI Face Beauty-funktion

Vivo är känt för sina exceptionella kameror och deras Y27 har fångat uppmärksamheten hos modeintresserade Gen Zs och Millennials i Taguigs finansiella affärsdistrikt, Bonifacio Global City (BGC). Vivo Y27 har en AI Face Beauty-kamerafunktion som kan ta felfria selfies och förbättra användarens naturliga skönhet. Funktionen använder avancerade AI-algoritmer för att analysera ansiktsdrag och applicera förbättringar. Under ett slumpmässigt test den 10 oktober blev modeintresserade arbetare i BGC imponerade av resultaten. Vivo Y27, med 8MP frontkamera och 50MP huvudkamera, är nu till salu i två snygga alternativ - Sea Blue och Burgandy Black - för Php 8,999 på den officiella webbplatsen, Shopee, Lazada, TikTok samt i fysiska butiker över hela landet.

Direktlänk Dela Inquirer Technology fördjupade 15 oktober

WESCO använder UiPath´s AI för att automatisera arbetsuppgifter

WESCO Distribution Inc., ett Fortune 500-företag, använder sig av UiPath Inc.s Autopilot och Clipboard AI för att automatisera flera uppgifter, inklusive dokumenttunga operationer. Maxim Ioffe, global intelligent automation leader på WESCO, och Imran Aziz, produktchef på UiPath, diskuterade potentialen för Autopilot att förbättra effektiviteten, öka anställdas tillfredsställelse och leverera bättre kundupplevelser vid UiPath FORWARD-evenemanget.

Direktlänk Dela SiliconANGLE fördjupade 15 oktober

Retirement Income Solutions Inc förvärvar ny position i Global X Robotics & Artificial Intelligence Thematic ETF

Retirement Income Solutions Inc har nyligen förvärvat en ny position i Global X Robotics & Artificial Intelligence Thematic ETF, enligt ett nyligen inlämnat dokument till Securities & Exchange Commission. Fonden köpte 15 169 andelar i ETF:en, värderade till cirka 436 000 dollar. Andra institutionella investerare har också ändrat sina positioner i Global X Robotics & Artificial Intelligence Thematic ETF. Private Trust Co. NA ökade sin position i ETF:en med 300,3% under andra kvartalet. Nelson Van Denburg & Campbell Wealth Management Group LLC och KB Financial Partners LLC förvärvade nya positioner i ETF:en under andra respektive första kvartalet. Slutligen ökade Covestor Ltd sina innehav i ETF:en under första kvartalet.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 14 oktober

IMF:s Gita Gopinath diskuterar AI:s inverkan på global ekonomi och Indiens tillväxt

Internationella valutafondens (IMF) första vice verkställande direktör, Gita Gopinath, diskuterade världsekonomin och artificiell intelligens (AI) på 2023 World Bank Group - IMF Annual Meetings. Gopinath betonade att AI har potential att öka produktiviteten och hjälpa till att stimulera den globala tillväxten, men varnade för att det kan kräva reglering. Hon nämnde också att AI kan påverka lönestrukturen och att regeringar bör förbereda sig för möjligheten att många arbetare kan påverkas direkt. Gopinath pratade också om Indiens ekonomiska tillväxt och sade att landet har stark tillväxt och att finanssektorn är den starkaste den varit på länge. Hon sa att IMF hade nedgraderat Kinas tillväxtprognos något, från 5,2% till 5% för detta år.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 14 oktober

OpenAI:s VD Sam Altman uttrycker entusiasm för Bitcoin i Joe Rogan Experience-podcast

Sam Altman, VD för OpenAI, uttryckte nyligen sin entusiasm för Bitcoin i ett avsnitt av podcasten ´The Joe Rogan Experience´. Altman beskrev kryptovalutan som en ´högst rationell´ teknisk utveckling som opererar oberoende av statlig kontroll, vilket kan vara grundläggande för att bekämpa korruption globalt. Han uttryckte också oro över centralbankernas digitala valutor (CBDC), och hävdade att de kan leda till ökad övervakning och statlig kontroll. Altman, som också är grundare av Worldcoin, tror att övergången till en ´teknikdriven värld´, inklusive Bitcoin-adoption, kan minska korruptionen avsevärt.

Direktlänk Dela CriptoPasion fördjupade 14 oktober

Indien släpper utkast till nationell strategi för robotik

Indien har lanserat ett utkast till nationell strategi för robotik för att positionera landet som en global ´Robotics Hub´. Strategin, som nu är öppen för offentligt samråd, söker input från startups, tillverkande företag och de som är involverade i industri 4.0. Feedback kan skickas via MyGov-plattformen fram till den 31 oktober. Strategin identifierar fyra sektorer av strategisk betydelse: tillverkning, jordbruk, hälsovård och nationell säkerhet. Som en del av strategin föreslås inrättandet av Robotics Innovation Unit (RIU) under IndiaAI.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 14 oktober

AI:s framsteg och utmaningar: Hur vi kan bemöta rädslor och missförstånd

AI:s innovationstakt är häpnadsväckande och driver teknologier som robotik, IoT och Big Data. Trots detta har AI:s uppgång väckt oro hos vissa, som fruktar att AI kan ta jobb och i framtiden fungera oberoende av människor. AI kan förbättra mänskliga liv inom hälso- och sjukvård, transport och utbildning. Trots dess användbarhet har oro kring AI ökat. Shubham A. Mishra, medgrundare och global VD på Pixis, menar att det handlar om AI som samarbetar med människor. För att övervinna utmaningarna och riskerna med AI kan regeringar begränsa den beräkningskraft och data som teknikföretag kan använda för att träna AI.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 14 oktober

Indien presenterar nationell robotikstrategi för att bli global ledare till 2030

Indien har presenterat ett utkast till en nationell robotikstrategi, i syfte att positionera sig som en global ledare inom området till 2030 och driva sin digitala ekonomi till en värdering av en biljon dollar. Regeringen planerar att inrätta cirka 20 toppforskningscenter för artificiell intelligens (AI) och robotik, fokuserade på sektorer som tillverkning, hälsovårdsteknik och agritech. Strategin är baserad på ´Make in India 2.0´-initiativet och strävar efter att stärka robotteknologins innovationscykel och etablera en institutionell ram för implementering.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 14 oktober

Indien siktar på att bli en global ´Robotics Hub´, släpper utkast till nationell strategi för robotik

Indien gör betydande framsteg inom robotteknik och strävar efter att bli en global ´Robotics Hub´, enligt landets minister för elektronik och IT, Rajeev Chandrasekhar. Ett utkast till nationell strategi för robotik har släppts och söker input från startups, tillverkningsföretag och industri 4.0-sektorn. Målet är att driva Indiens globala ledarskap inom robotik genom att identifiera strategiska sektorer som tillverkning, jordbruk, hälsovård och nationell säkerhet. Feedback på utkastet kan lämnas in via MyGov-plattformen senast den 31 oktober.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 14 oktober

Elever från Mathias Corvinus Collegium vinner silver i internationell robottävling

Ett team av fyra elever från Mathias Corvinus Collegium (MCC) Sekundärskoleprogram har vunnit silvermedalj i den internationella robottävlingen FIRST Global Challenge i Singapore. Av de 191 lagen som deltog i tävlingen, fokuserade på tekniska framsteg inom väte och andra förnybara energikällor, kom MCC-eleverna på andra plats. Tävlingen innebar inte bara att bygga en robot, utan också att delta i olika sociala medier-utmaningar för att visa engagemang för energieffektivitet och miljöskydd. Deras framgång understryker deras förmåga att innovera och samarbeta som ett team.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 14 oktober

Statliga IT-ledare i USA oroliga för AI

Statliga IT-ledare i USA är oroliga för etiska användningar och potentiella effekter av artificiell intelligens (AI) och generativ AI inom offentlig verksamhet. Californiens guvernör Gavin Newsom har uppmanat till att bevara statens roll som en global nav för generativ AI och ledare inom etisk, transparent och pålitlig AI. Å andra sidan införde Maine en sex månaders moratorium på statens användning av tekniken. På National Association of State Chief Information Officers årliga konferens diskuterades potentialen och osäkerheten kring generativ AI och maskininlärning. Trots entusiasmen för tekniken uppmanade vissa statliga ledare till fortsatt försiktighet.

Direktlänk Dela Route Fifty fördjupade 14 oktober

Lytx introducerar AI-drivna väderhazardvarningar för flottan

Lytx, en global ledare inom videobaserad säkerhet och telematik, har lanserat Weather Hazard Alerts, en AI-driven geospatial teknologi. Tjänsten tillåter flottans chefer att få notifikationer baserade på geospatiala kriterier och väderdata från National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) för att underlätta beslutsfattande i realtid för säkrare och mer effektiv körning. Weather Hazard Alerts kan filtreras efter geografisk plats, tidsram och typ av allvarligt väder, inklusive tornado, orkan, blixtöversvämning och andra. När villkoren uppfylls skickas ett larm automatiskt till flottans chef.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 13 oktober

Generativ AI kan revolutionera detaljhandelsbanker

En panel av branschexperter diskuterade den potential som generativ AI har att erbjuda inom detaljhandelsbanker på en konferens organiserad av GlobalData. Malcolm deMayo, Global Vice President på NVIDIA för finansbranschen, påpekade att generativ AI har enorm potential att förbättra produktivitet, operativ effektivitet och skapa nya intäktsströmmar. Alistair Brown, VP Global Head of Open Banking and Payments på EPAM, betonade att personlig finansförvaltning var en nyckelnytta som ett resultat av generativ AI-förbättringar. Hani Ramzi, GM, Europa på Persado, diskuterade den positiva effekten som Persado har haft på NatWest.

Direktlänk Dela Retail Banker International fördjupade 13 oktober

Nvidia kommer att innovera snabbare med sin kommande AI-chipserie

Nvidia planerar att innovatera snabbare med sin kommande serie av AI-chips, vilket är goda nyheter för investerare, enligt BofA Global Research.

Direktlänk Dela Barron´s fördjupade 13 oktober

Reorg introducerar CreditAI för att omdefiniera interaktionen med plattformen

Reorg, en ledande global leverantör av kreditdata, analyser och intelligens, har tillkännagivit sin senaste innovation, CreditAI, en branschförsta artificiell intelligensmodell som syftar till att omdefiniera hur prenumeranter interagerar med plattformen. CreditAI kommer att ersätta arbetskrävande sökningar med naturliga språkfrågor för att få tillgång till Reorgs intelligensartiklar som täcker över 11 000 företag tillbaka till 2018. CreditAI är för närvarande i avancerad användartestning och kommer att släppas exklusivt för Reorg-prenumeranter i november.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 13 oktober

Artificiell intelligens skriver låt i stil med Billie Eilish och Debbie Harry

Idag är Billie Eilish den typiska unga popstjärnan. Hon slog igenom med sin bror, Finneas O´Connell, och skrev subversiva sånger om att vara ´den onda´. Hennes starka närvaro, attityd och talang har gett henne global berömmelse. För ungefär 40 år sedan gjorde Blondies Debbie Harry något liknande, även rappa i poplåtar. Det är synd att Blondie och Billie inte har samarbetat. Istället vände vi oss till ChatGPT för att se vad det artificiella intelligenssystemet skulle komma på när det fick uppdraget att skriva en duett i de två ikonernas stilar.

Direktlänk Dela American Songwriter fördjupade 13 oktober

Scienaptic AI och Nymbus samarbetar för att förbättra kreditbeslut med AI

Scienaptic AI, en global leverantör av AI-drivna plattformar för kreditbeslut, har meddelat att Nymbus, en leverantör av molnbaserade finansiella tekniklösningar, har valt sin plattform för att tillhandahålla AI-drivna kreditbeslut till sina kunder. Genom att använda Scienaptics plattform kan Nymbus bank- och kreditföreningkunder förbättra och automatisera sina kreditbeslut. Nymbus utrustar finansiella institutioner med en modern kärnplattform och en snabb väg till att erbjuda tjänster för småföretag.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 13 oktober

AI-representanter diskuterar generativ AI:s roll i framtiden

Under Forbes Global CEO Conference diskuterade panelen generativ AI:s roll i framtiden. Antoine Blondeau, medgrundare till Alpha Intelligence Capital, jämförde AI:s utveckling med skillnaden mellan människor och apor, där AI nu rör sig mot kognition. Meng Ru Kuok, VD för Caldecott Music Group, betonade hur teknikskiftet förändrat vår syn på möjligheterna. Rohan Narayana Murty, grundare av Soroco, menade att generativ AI förändrar maskiners förhållande till ord. Eduardo Saverin, medgrundare av B Capital, förutspådde en fasändring när datorer effektivt kan programmera sig själva.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 13 oktober

Ny forskning om global AI i jordbruksmarknaden publicerad

Ny forskning om den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) inom jordbruket har publicerats på AdroitMarketResearch.com. Rapporten innehåller en detaljerad undersökning av marknadens mönster, drivkrafter, hinder och potentiella möjligheter. Den ger information om marknadens storlek, tillväxttakt, huvudaktörer och affärsplaner, samt en analys av marknadens konkurrensmiljö och framtida prognoser. COVID-19-pandemin har haft en betydande inverkan på marknaden på grund av problem med leveranskedjan och den globala ekonomiska nedgången.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 13 oktober

South Park tar sig an kryptovalutor och AI i kommande säsonger

En av de längst löpande animerade komedierna är ”South Park”, som hade premiär 1997 och fortsätter att sändas efter 25 år. För att sparka igång sin senaste säsong tar showen sig an ett av de största trendande ämnena för aktiemarknaden. Kryptovärlden blev måltavla 2022 av ”South Park”-skaparna Matt Stone och Trey Parker, med en film för streaming som gjorde narr av sektorn. För att sparka igång 2023 kommer ”South Park” att ta en kritisk titt på tillväxten av artificiell intelligens. En ny trailer för ”South Park: Joining the Panderverse” retar streaming-specialen om hur artificiell intelligens har vänt ”världen upp och ner”. Denna streaming-special är den femte från ”South Park” och den kommer att sändas på Paramount+, en streamingplattform från Paramount Global.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 13 oktober

Datorvetenskapsstudent vinner global tävling för att läsa text i koliserad skrift från Herculaneum

En 21-årig datorvetenskapsstudent, Luke Farritor, vid University of Nebraska-Lincoln har vunnit en global tävling för att läsa den första texten inuti en koliserad skrift från den antika romerska staden Herculaneum. Skriften har varit oläsbar sedan ett vulkanutbrott år 79 e.Kr. Farritor utvecklade en maskininlärningsalgoritm som har detekterat grekiska bokstäver på flera linjer av papyrusrullen, inklusive πορϕυρας (porphyras), som betyder ´lila´. Genombrottet kan öppna upp hundratals texter från det enda intakta biblioteket från grekisk-romersk antik.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 12 oktober

Orbisresearch.com publicerar rapport om globala marknaden för lågkod och ingen kod-maskininlärningsplattformar

Orbisresearch.com har publicerat rapporten ´Low Code and No Code Machine Learning Platform Market 2023-2031´. Rapporten ger en omfattande analys av marknaden för lågkod och ingen kod-maskininlärningsplattformar, inklusive information om den nuvarande konkurrenssituationen och framtida tillväxttrender. Rapporten omfattar en mängd marknadsrelaterade ämnen som marknadsstorlek, andel, segmentering och betydande marknadsaktörer. Forskningen ger insikter i marknadssegmentering baserat på produktkategori, tillämpning och geografi, samt en omfattande analys av marknadstrender, drivkrafter, utmaningar och framtida möjligheter.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 12 oktober

HiDock H1: En omfattande lösning för samtal och möten

HiDock H1 är en omfattande hård- och mjukvarulösning avsedd att effektivisera samtal och möten. Den är utrustad med en rad funktioner som förbättrar kommunikationen, inklusive automatisk anteckning, brusreducering och transkriptionstjänster drivna av ChatGPT. HiDock H1 inkluderar också en VoiceMark-funktion som låter användare markera viktig information under inspelningar. HiDock H1 är inte bara ett transkriptionsverktyg; det fungerar också som en 11-i-1 dockningsstation. Om HiDock H1-kampanjen lyckas samla in det nödvändiga bidragsmålet och tillverkningen går smidigt, förväntas global frakt ske någon gång runt januari 2024.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 12 oktober

Varför slog Will Smith Chris Rock? En undersökning av onlineinformation

Det är viktigt att kritiskt granska onlineinformation, korsreferera den med andra källor och överväga eventuell snedvridning och tillförlitlighet av innehållet för att säkerställa noggrannhet vid granskning av orsakerna till ett överfall som satte sociala medier i svall. Vi frågade ChatGPT varför komikern Chris Rock blev överfallen av skådespelaren Will Smith om Smith och hans fru Jada Pinkett Smith hade varit separerade i sex år. Det finns anklagelser om att Rock under separationen bad ut Pinkett-Smith. Detta är dock bara spekulationer med lite bevis för att stödja det. Onlineartiklar är lättillgängliga för en global publik och kan hämtas med bara några klick. Detta är särskilt användbart för forskare och studenter eftersom onlineartiklar idag inkluderar multimediaelement för att förbättra dokumentationens djup. Men det finns också risker, som felaktig information och sårbarhet för hacking.

Direktlänk Dela Memeburn fördjupade 12 oktober

Svenskt företag integrerar AI i global eventverksamhet

Daniel och Gisela har integrerat AI i deras globala eventverksamhet för att förbättra effektiviteten i allt från kundservice till evenemangsplanering och marknadsanalyser. Företaget anordnade nyligen online eventet AI summit för att belysa vikten av artificiell intelligens i företagsvärlden. Swedish Wealth Institute, Daniel och Giselas företag, arbetar för att demystifiera AI och visa hur det kan användas på ett ansvarsfullt sätt. Företaget fokuserar på utbildningar inom AI och samarbetar med världsledande partners från branschen.

Direktlänk Dela Mynewsdesk fördjupade 12 oktober

Locus Robotics leder inom lagerautomationslösningar med autonoma mobila robotar

Locus Robotics är en global ledare inom lagerautomationslösningar och använder autonoma mobila robotar (AMR) och intelligent programvara för att förbättra orderuppfyllelseprocesser. Tekniken ökar produktiviteten och minskar driftskostnaderna, och har gett företaget över 25 industri- och teknikutnämningar. Företaget samarbetar med återförsäljare som United Drug, Boots och John Lewis i Storbritannien och Irland. Locus Robotics grundades 2015 av Bruce Welty och Mike Johnson och har sitt europeiska huvudkontor i Amsterdam.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 12 oktober

Revolutionära nya fynd i senaste forskningsrapporten om global AI-driven text-till-bildgenerator marknad

En ny forskningsrapport har avslöjat att marknaden för AI-drivna text-till-bildgeneratorer förväntas växa med en årlig tillväxttakt (CAGR) på 17,5% under prognosperioden 2023-2029. Rapporten ger en omfattande översikt över den konkurrenskraftiga marknaden och en djupgående analys av leveranskedjan för att hjälpa företag att identifiera stora förändringar i branschpraxis. Bland de stora aktörerna på marknaden för AI-drivna text-till-bildgeneratorer finns Midjourney, Stable Diffusion, NovelAI, Open AI, TIAMAT, Parti, NightCafe, DeepDream, Stablecog och Disco Diffusion.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 12 oktober

Lokala experter diskuterar AI i Hawaii

Den 30 augusti samlades lokala experter på artificiell intelligens (AI) i Hawaii för att diskutera AI:s roll i staten. Diskussionen modererades av redaktören och verkställande utgivaren för Hawaii Business Magazine. Bland deltagarna fanns Mark Hines, direktör för Kupu Hou Academy vid Mid-Pacific Institute, Ed Sniffen, chef för Hawai‘i Department of Transportation, Summer Rankin, senior ledande dataforskare vid Booz Allen Hamilton, Ian Kitajima, president för PICHTR och Chase Conching, kreativ chef på Library Creative. Diskussionen berörde AI:s inverkan på utbildning, transport, affärsverksamhet och samhälle samt framtida karriärmöjligheter och utmaningar.

Direktlänk Dela Hawaii Business Magazine fördjupade 11 oktober

PASQAL lanserar Qadence, ett öppen källkods Python-bibliotek för kvantberäkning

PASQAL, en global ledare inom kvantberäkning med neutrala atomer, har avtäckt Qadence, ett öppen källkods Python-bibliotek utformat för att förenkla processen att bygga och utföra digital-analog kvantprogram på interagerande qubitsystem. Denna lansering representerar PASQALs åtagande att främja nya tillvägagångssätt inom kvantberäkning. Qadence är särskilt anmärkningsvärt för dess tillämpningar inom kvantmaskininlärning med DAQC. Biblioteket ger en användarvänlig gränssnitt, vilket gör det möjligt för utvecklare att smidigt övergå från simuleringar till riktiga enheter.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 11 oktober

OpenAI överväger intern tillverkning av processorer för att bekämpa global chipbrist

Som svar på den globala chipbristen överväger OpenAI, organisationen bakom ChatGPT, att tillverka processorchip internt. OpenAI undersöker möjligheten att förvärva ett oidentifierat företag för att förbättra sina chip-tillverkningsförmågor. Teknikjättar som Google och Amazon har redan övergått till intern chipproduktion. Efterfrågan på specialiserade AI-chip har ökat sedan den offentliga lanseringen av ChatGPT. OpenAI utforskar aktivt strategier för att bekämpa chipbristen, och tillverkning av egna processorchip är ett av de övervägda alternativen.

Direktlänk Dela Digital Chew fördjupade 11 oktober

Okta upplever snabb tillväxt som ledande global molnbaserad identitetssäkerhetsplattform

Okta, en ledande global molnbaserad identitetssäkerhetsplattform, har upplevt snabb tillväxt trots påverkan av den snabbaste räntehöjningscykeln i amerikansk historia och en pågående prisvärdhetskris i USA:s ekonomi. Företagets tillväxt har saktat ner på grund av dessa faktorer, men marknaden har inte effektivt beaktat dessa omständigheter i Okta´s värdering. Trots dessa utmaningar har företaget haft en hälsosam försäljningstillväxt och satt rekord för affärsstorlek under Q2 2023. Företaget har också förbättrat sin Go To Market-strategi, vilket har lett till ökad produktivitet och minskad personalomsättning.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 11 oktober

Global marknadsrapport om Data Science och Machine Learning-plattformar från AMA Research

Data Science och Machine Learning-plattformar möjliggör för företag att utveckla och distribuera sina egna lösningar inom dataanalys och maskininlärning. En global marknadsrapport från AMA Research framhäver djupanalys av marknadsegenskaper, storlek, uppskattningar och tillväxt genom segmentering, regional uppdelning och landsuppdelning, samt konkurrenslandskap, marknadsandelar och strategier som är nyckeln på marknaden. De största spelarna i denna rapport inkluderar Anaconda, Alteryx, Databricks, Dataiku, DataRobot, Datawatch, Domino Data Lab, Google, H2O.ai, IBM, KNIME, MathWorks, Microsoft, RapidMiner, SAP, SAS och TIBCO Software.

Direktlänk Dela Industry Today fördjupade 11 oktober

Maskininlärning i utbildningsmarknaden: Globala trender och prognoser 2023-2030

Enligt den senaste rapporten från Global Market Vision, betitlad ´Maskininlärning i utbildningsmarknaden: Globala industriella trender, andel, storlek, tillväxt, möjlighet och prognos 2023-2030´, erbjuder en omfattande analys av industrin. Rapporten innehåller insikter om marknadsandelen för maskininlärning inom utbildning. Rapporten inkluderar också konkurrent- och regional analys, samt samtida framsteg på marknaden.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 11 oktober

Rapport om Generative Pre-trained Transformer (GPT) marknadstrender och insikter nu till försäljning

Rapporten ´Generative Pre-trained Transformer (GPT) marknadstrender och insikter´ är nu tillgänglig för försäljning på Orbisresearch.com butiken. Studien undersöker den konkurrenskraftiga tillväxten inom industrin under de senaste åren. Forskningen täcker alla kritiska variabler som rör branschen och dessa är nödvändiga för marknadsdeltagare att fatta affärsbeslut eller nya investeringar på den globala Generative Pre-trained Transformer (GPT) marknaden. Studien analyserar den ekonomiska situationen för Generative Pre-trained Transformer (GPT) verksamheten på både den lokala och utländska marknaden baserat på fakta och statistik erhållna från betrodda källor och konventionella analytiska metoder.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 11 oktober

Analysföretag förutspår ´kall dusch´ för generativ AI 2024

Analysföretaget CCS Insight förutspår att generativ AI kommer att uppleva en ´kall dusch´ 2024. Företagets chefsanalytiker tror att tekniken är överhypad och står inför enorma kostnader för implementering. Denna förutsägelse kommer i skuggan av rädslor för en global brist på chipp. CCS Insight, med bas i London, förväntar att de verkliga utmaningarna med kostnad, risk och komplexitet i AI snart kan överskugga teknikens nuvarande hype 2024. Chefsanalytikern Ben Wood tillade att medan stora företag som Google och Meta kan axla dessa kostnader, skulle det vara för dyrt för många organisationer. AI förlitar sig på chipp för att fungera, och företagets förutsägelse kommer mitt i oro över en global chippbrist.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 11 oktober

Ny rapport analyserar global maskininlärningsmarknad inom finans

En ny rapport med titeln ´Global Machine Learning In Finance Market´ från Market Intelx ger en grundlig analys av den globala marknaden för maskininlärning inom finans. Rapporten utvärderar marknaden baserat på historiska och prognostiserade marknadsdata, efterfrågan, applikationsdetaljer, prisutveckling och företagsandelar av de ledande branscherna efter geografi. Rapporten undersöker nuvarande industriutvecklingar och deras konsekvenser för den bredare marknaden. Marknadens storlek, funktioner och tillväxt inom maskininlärning inom finansindustrin segmenteras efter typ, tillämpning och konsumtionsområde i denna studie.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 11 oktober

Globala marknaden för artificiell intelligens SAAS förväntas nå 1 547,57 miljarder dollar år 2030

En rapport om den globala marknaden för artificiell intelligens SAAS ger en omfattande och exakt översikt över branschen, med hänsyn till faktorer som konkurrens, regional tillväxt, segmentering och marknadsstorlek i termer av värde och volym. Rapporten innehåller marknadsprognoser om storlek, produktion, intäkter, konsumtion, CAGR, bruttomarginal, pris och andra nyckelfaktorer. Den globala marknaden för artificiell intelligens SAAS uppskattades till 73,8 miljarder dollar 2020 och förväntas nå 1 547,57 miljarder dollar år 2030, med en CAGR på 37,66% från 2022 till 2030.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 11 oktober

Global rapport om AI-drivna text-till-bild-generatorer

En global rapport om AI-drivna text-till-bild-generatorer har publicerats av Orbis Research. Rapporten analyserar och förutspår marknadsstorlek, trender och potentiell framtida tillväxt för denna industri. Den diskuterar fördelarna med marknaden, köparens lönsamhet, analys och mer. Forskningen kategoriserar marknaden baserat på stora tillverkare, olika typer, en rad applikationer och unika geografiska områden. Rapporten fokuserar också på hur pandemin påverkat marknaden och hur branschaktörer hanterat svårigheterna.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 11 oktober

Global rapport om djupinlärningsmarknaden för artificiell intelligens

En global rapport om djupinlärningsmarknaden för artificiell intelligens har analyserat och förutspått marknadsstorlek, trender och potentiell framtida tillväxt. Rapporten diskuterar marknaden i detalj, inklusive fördelar, köparlönsamhet, analys och mer. Företagen fokuserar på att generera ny råvara och teknik för att öka konkurrenskraften inom industrin. Rapporten fokuserar på hur pandemin påverkade marknaden och hur branschaktörer hanterade svårigheterna. Rapporten tar upp en rad marknadsrelaterade ämnen, inklusive marknadsstorlek, trender, drivkrafter, utmaningar och möjligheter.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 11 oktober

Global rapport om maskininlärning i läkemedelsupptäckt och utveckling

En omfattande rapport från Orbis Research analyserar och förutser marknadsstorlek, trender och potentiell framtida tillväxt för maskininlärning inom läkemedelsupptäckt och utveckling. Rapporten diskuterar djupgående marknaden, inklusive fördelar, köparens lönsamhet, analys och mer. Rapporten fokuserar också på hur pandemin påverkade marknaden och hur branschdeltagare hanterade svårigheterna. Forskningen stöder valet av nästa målmarknader, vilket hjälper till att bedöma potentiella exportmarknader, presentera verkliga möjligheter och identifiera eventuella hinder som målmarknadsexportörer kan stöta på.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 11 oktober

Orleans Parish District Attorney anställer före detta federala underrättelseofficerare för att stärka åtal

Orleans Parish District Attorney, Jason Williams, har anställt ett team av före detta federala underrättelseofficerare för att stärka åtal för grova brott. Teamet, kallat ´OSINT´ för ´open-source intelligence´, använder teknologi för att samla in öppna datakällor för ny bevisning. Williams har ingått ett avtal värt 250 000 dollar med Washington D.C.-baserade Bancroft Global Development, där hans vän Aaron Greenstone är seniorrådgivare. Greenstone anställde i sin tur Tranquility Cybersecurity International för att samla in sociala medier och annan offentlig information om brottsmisstänkta. Detta arbete har mött skeptiker trots stöd för privata finansieringar för att utöka teamet.

Direktlänk Dela The Times-Picayune fördjupade 10 oktober

Global rapport om konstgjord intelligens inom ny energimarknad

En global rapport om konstgjord intelligens inom ny energimarknad har släppts av Orbis Research. Rapporten analyserar och förutspår marknadsstorlek, trender och potentiell framtida tillväxt inom denna industri. Den diskuterar marknaden i detalj, inklusive fördelar, köparlönsamhet, analys och mer. Rapporten fokuserar på hur pandemin har påverkat marknaden och hur branschdeltagare har hanterat svårigheterna. Den behandlar också en rad marknadsrelaterade ämnen, inklusive marknadsstorlek, trender, drivkrafter, utmaningar och möjligheter.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 10 oktober

En global rapport om syntetisk mediasoftwaremarknad har offentliggjorts, vilket ger en grundlig analys och förutsägelser om marknadsstorlek, trender och potentiell framtida tillväxt inom branschen. Rapporten diskuterar fördelar, köparlönsamhet, analys och mer. Forskningen kategoriserar marknaden baserat på stora tillverkare, flera typer, en rad applikationer och unika geografiska områden. COVID-19-pandemin har haft en enorm inverkan på den globala marknaden för syntetisk mediasoftware, vilket skapar utmaningar med leverans, efterfrågan och tillverkning. Rapporten fokuserar på hur pandemin påverkade marknaden.

Seedance.com fördjupade 10 oktober

Global rapport om artificiell intelligens i medicinsk utrustning

En global rapport om artificiell intelligens (AI) i medicinsk utrustning har publicerats av Orbis Research. Rapporten analyserar och förutser marknadsstorlek, trender och potentiell framtida tillväxt inom industrin. Den tar upp fördelar, köparlönsamhet, analys och mer. Rapporten kategoriserar marknaden baserat på stora tillverkare, olika typer, en rad applikationer och unika geografiska områden. COVID-19-pandemin har haft en stor inverkan på den globala marknaden för AI i medicinsk utrustning, vilket skapar utmaningar med tillgång, efterfrågan och produktion.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 10 oktober

ElevenLabs lanserar AI Dubbing för översättning av tal till över 20 språk

ElevenLabs, ett startföretag för röstkloning och syntes, har lanserat AI Dubbing, en produkt som kan översätta tal, inklusive långa innehåll, till över 20 olika språk. Tjänsten är tillgänglig för alla plattformanvändare och erbjuder ett nytt sätt att dubbning av ljud- och videoinnehåll. Detta kan vara en stor fördel för mindre innehållsskapare som inte har resurser att anställa manuella översättare för att globalisera sitt innehåll. ElevenLabs hävdar att funktionen kan leverera högkvalitativt översatt ljud på några minuter, samtidigt som den behåller talarens ursprungliga röst, känslor och intonation.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 10 oktober

Kamala Harris kommer att tala om AI-reglering i Storbritannien

USA:s vicepresident Kamala Harris kommer att tala i Storbritannien nästa månad vid en sammankomst som fokuserar på att skapa skyddskrav kring artificiell intelligens (AI), enligt en person bekant med ärendet. Brittiska premiärministern Rishi Sunak har hyllat toppmötet och hoppas att Storbritannien kan etablera en global vakthund för den framväxande tekniken. Harris, som tidigare representerade Silicon Valley som senator från Kalifornien, har spelat en central roll i USA:s försök att reglera tekniken. Harris kommentarer kommer troligen att kretsa kring att skapa regler som säkerställer att AI inte har skadliga effekter för arbetare och marginaliserade grupper.

Direktlänk Dela Government Technology fördjupade 10 oktober

CINT:s organiska tillväxtstrategi och globala expansion imponerar

Investeringsanalysen visar att CINT:s organiska tillväxtstrategi är övertygande. Företaget har skapat en leveransmetod som är mycket uppskattad av dess klienter, stödd av viljan att tillhandahålla en helhetslösning och bli bedömd på mätbara resultat. CINT:s aktiekursprestanda har varit besvikande sedan den noterades på NYSE. Företaget har nyligen påskyndat sin globala expansionsstrategi, med förvärv i olika geografier för att utöka sin närvaro. CINT är väl positionerat inom transformationssegmentet med starka konkurrensfördelar som kundcentrerad strategi, global räckvidd och expertis inom framväxande teknologier. Företaget står inför risker som valutakursrisk, risk för att ´träffa en vägg´ när det växer globalt och ekonomisk nedgång.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 10 oktober

SuperOps.ai samlar in 12,4 miljoner dollar i serie B-finansieringsrunda

New York-baserade start-up företaget SuperOps.ai, som tillhandahåller olika mjukvaruverktyg för Managed Service Providers (MSP), har tillkännagett en serie B-finansieringsrunda på 12,4 miljoner dollar. Detta tar den totala mängden pengar som företaget har samlat in till nästan 30 miljoner dollar. SuperOps.ai verkar på en konkurrensutsatt marknad med en bred rad företag ivriga att stödja en global MSP-industri som uppskattas vara värd 280 miljarder dollar per år. Trots konkurrensen är företagets medgrundare och VD, Arvind Parthiban, övertygad om att det finns en lucka på marknaden för ett företag som kan erbjuda en svit av verktyg för MSP:er genom en enda plattform.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 10 oktober

Google utökar sin översvämningsprognos till USA och Kanada

Google utökar sina översvämningsprognoskapaciteter till USA och Kanada, vilket ger en potentiellt livräddande resurs i takt med att klimatkrisen fortsätter att förvärra miljöhändelser och hota samhällen över hela världen. Företagets globala översvämningsprognosverktyg Flood Hub ger realtidsöversvämningsprognoser och visualiseringar integrerade med Google Search och Maps, vilket varnar samhällen och humanitära organisationer för förestående katastrofer. Nu kan användare räkna med förbättrade offentliga varningar, med möjlighet att ange nästan vilken global plats som helst på Google Flood Hub-plattformen för att proaktivt övervaka översvämningsrisker och förbereda sig för nödåtgärder.

Direktlänk Dela Mashable Southeast Asia fördjupade 10 oktober

Artificiell intelligens inom lagerlogistik: Marknadstrender och insikter

Rapporten ´Artificial Intelligence in Warehouse Logistics Market Trends and Insights´ analyserar den globala marknaden för artificiell intelligens inom lagerlogistik. Studien samlar statistik och data för att förutsäga framtida utveckling och tillväxt. Rapporten täcker alla sektorer av branschen och ger insikter om framtida möjligheter. Den analyserar aspekter som försäljning, marknadsföring, leveranskedja, produktutveckling och kostnadsstruktur. Rapporten inkluderar också en COVID-19-undersökning för att bedöma pandemins inverkan på marknaden. Marknadssegmenteringen inkluderar typer och applikationer, och rapporten presenterar strategiska insatser och marknadsposition för nyckelaktörer.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 10 oktober

Micron Technology rapporterar stark efterfrågan på AI-datacenterhårdvara

Halvledarindustrin har varit blandad 2023. Företag som producerar chip för persondatorer och spel upplevde en inbromsning eftersom konsumentutgifterna är under press från hög inflation och stigande räntor. Dock är efterfrågan fortsatt stark på datacenterchips, särskilt de som kan bearbeta artificiell intelligens (AI) arbetsbelastningar. Nvidia har till exempel fokuserat mycket på den delen av halvledarmarknaden, vilket speglas i bolagets aktiepris som ökat med 215% i år. Men Micron Technology bygger också upp en närvaro inom AI-datacenterhårdvara, och rapporterade stark efterfrågan på dessa produkter i sitt fjärde kvartal för räkenskapsåret 2023 (slutade 31 augusti). Micron är en global ledare inom minne och lagringschip. Micron uppgav att de upplevde svag efterfrågan på traditionella serverprodukter under det senaste kvartalet, men att efterfrågan på AI-relaterad serverhårdvara var stark. Detta kommer att vara viktigt för företaget eftersom AI-utbildningsservrar har mycket högre DRAM- och NAND-krav, vilket innebär att dessa chip säljs till ett högre pris och är mer lönsamma. Micron levererar också chip till bilindustrin, och företaget uppgav att dess intäkter i den segmentet nådde en rekordhög nivå under räkenskapsåret 2023. Microns intäkter för räkenskapsåret 2023 sjönk, men bättre tider väntar. Micron har brottats med ett överskott av lager under de senaste 12 månaderna på grund av minskad efterfrågan i konsumentsegment som persondatorer. Detta påverkade Microns prissättningskraft, och det drev en enorm 49% årlig nedgång i intäkterna för räkenskapsåret 2023 till 15,5 miljarder dollar. Företaget led ett stort nettoförlust på 5,8 miljarder dollar, jämfört med en nettoinkomst på 8,6 miljarder dollar under räkenskapsåret 2022. Men här är de goda nyheterna: I förberedda kommentarer till investerare för det fjärde kvartalet sade VD Sanjay Mehrotra att prissättning och lager hade bottnat ut, vilket kommer att bana väg för ökad intäkt och lönsamhet under räkenskapsåret 2024. Aktiekursen har stigit med 37% hittills under 2023 eftersom investerare ser fram emot vad det nya året kan medföra, men den handlas fortfarande 29% under sin högsta nivå någonsin på grund av företagets problem under de senaste 12 månaderna. Detta kan vara en köpmöjlighet för investerare.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 10 oktober

AI kan revolutionera fastighetssektorn, enligt experter

Kunstig intelligens (KI) har potential att revolutionera fastighetssektorn, enligt flera experter. Clare Barclay, VD för Microsoft UK, jämförde de utmaningar moderna arbetare står inför med de som jordbruks- och tillverkningsarbetare stod inför under tidigare industriella revolutioner. Fastighets- och investeringsförvaltningsföretaget JLL påpekade i en global forskningsrapport att KI förväntas ha stor påverkan på fastighetssektorn och att branschen har investerat 4 miljarder dollar i KI-drivna fastighetsteknologier 2022. Murray Strang, chef för Skottland på Cushman och Wakefield, säger att fastighetssektorn har ökat sitt fokus på dataanalys och att KI gör det möjligt att effektivare bearbeta denna information.

Direktlänk Dela The Herald Scotland fördjupade 10 oktober

Molnmaskininlärningsmarknaden: Globala trender och prognoser 2023-2030

Enligt den senaste rapporten publicerad av Global Market Vision, betitlad ´Cloud Machine Learning Market: Global Industry Trends, Share, Size, Growth, Opportunity and Forecast 2023-2030´, erbjuder en omfattande analys av industrin, som innehåller insikter om molnmaskininlärningsmarknadens andel. Rapporten inkluderar även konkurrent- och regional analys, och samtida framsteg på marknaden.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 10 oktober

Ny forskningsstudie om maskininlärning som tjänstemarknad 2023 släppt

En ny forskningsstudie kallad ´Maskininlärning som en tjänstemarknad 2023 analys av marknadstrender (drivkrafter, begränsningar, möjligheter, hot, utmaningar och investeringsmöjligheter)´, storlek, andel och utsikter har släppts av Global Market Vision. Studien, baserad på diskussioner med branschexperter om marknadsutveckling, konsumentefterfrågan, försäljningstrender, intäktsprognoser, bruttomarginaler och regional tillväxt, gör strategiska rekommendationer. Den betonar även regionala utvecklingar och innehåller information om företagsprofiler, branschsektorer, marknadsdrivare, begränsningar, utmaningar och möjligheter för de kommande åren.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 10 oktober

Världsledare förbereder sig för AI-säkerhetstoppmötet

Rishi Sunaks rådgivare arbetar för att komma överens om en gemensam varning för riskerna med artificiell intelligens (AI) inför nästa månads AI-säkerhetstoppmöte. Downing Street har fört samtal med Kina, EU och USA för att enas om en gemensam kommuniké under konferensen. Det är dock osannolikt att man kommer att enas om en ny internationell organisation för att granska AI, trots Storbritanniens intresse för att ge regeringens AI-arbetsgrupp en global roll. Toppmötet kommer att resultera i en kommuniké om riskerna med AI-modeller och diskussioner om hur nationella säkerhetsorgan kan granska de farligaste versionerna av tekniken.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 10 oktober

OpenAI överväger att tillverka egna AI-chips

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, överväger att tillverka egna artificiell intelligens (AI) chips för att övervinna bristen på dessa dyra komponenter. Även om ett slutgiltigt beslut ännu inte har fattats, har företagets VD, Sam Altman, klargjort att förvärv av fler AI-chips är en kritisk prioritet. OpenAI har utvecklat sina generativa AI-teknologier på en superdator byggd av Microsoft, en av dess största sponsorer, och använder för närvarande 10 000 Nvidia GPU-enheter. Detta skulle placera OpenAI bland teknikjättar som Google och Amazon.com, som redan designar sina egna chips.

Direktlänk Dela The Standard CIO fördjupade 10 oktober

OpenAI:s VD Sam Altman ser Bitcoin som ett verktyg för att bekämpa korruption

Sam Altman, VD för OpenAI, uttryckte sin entusiasm för Bitcoin under en intervju i podcasten The Joe Rogan Experience. Altman anser att Bitcoin kan vara en global valuta som är motståndskraftig mot statlig kontroll och ett effektivt verktyg för att bekämpa korruption. Han uttryckte också oro över utvecklingen av centralbankernas digitala valutor (CBDC) och USA:s inställning till kryptovalutor. Altman och Rogan ser CBDC som övervakningsverktyg för utgivande regeringar som kan användas för att begränsa användarnas finansiella friheter.

Direktlänk Dela Mx.investing.com fördjupade 10 oktober

En global rapport om artificiell intelligens inom fintech ger en djupgående analys av industrin för att hjälpa till med informerade affärsbeslut. Rapporten täcker marknadsstorlek, marknadsdynamik och de senaste trenderna och utvecklingen som påverkar industrin. Rapporten ger också prognoser om marknadsstorlek och intäkter, samt konkurrensanalys av de olika spelarna på marknaden. Rapporten ger insikt i nuvarande och framtida marknadstrender inom artificiell intelligens inom fintech. Den hjälper intressenter att förstå de största drivkrafterna, begränsningarna, möjligheterna och utmaningarna som påverkar industrin.

Seedance.com fördjupade 10 oktober

Maskininlärning i lagerlogistikmarknadens trender och insikter

Orbisresearch.com säljer för närvarande rapporten ´Maskininlärning i lagerlogistikmarknadens trender och insikter´. Rapporten ger en heltäckande analys av den internationella marknaden för maskininlärning i lagerlogistik, med statistiska resultat och konkreta data som är tillgängliga för studiens primära användare. Dessa inkluderar marknadsaktörer över hela den globala marknaden för maskininlärning i lagerlogistik, finansiärer och affärsfolk som söker mycket avgörande resultat från studien. Forskningsstudien förstår den snabbt föränderliga branschdynamiken och betonar de viktigaste orsakerna till de varierande trenderna för målgruppen.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 10 oktober

Amerikanska utrikesdepartementet använder AI för att avklassificera diplomatiska kablar

Amerikanska utrikesdepartementet har använt en artificiell intelligens (AI) och maskininlärningsverktyg för att avklassificera diplomatiska kablar från 1997. Verktyget, som har kostat cirka 400 000 dollar att utveckla och träna, bedöms vara 97% lika exakt som människor för att avgöra om ett dokument ska avklassificeras. Verktyget har nu blivit en fullt fungerande del av departementets 25-åriga avklassificeringsprogram. Eric Stein, biträdande assistentsekreterare för Office of Global Information Services, beskrev detta som den första proaktiva offentliggörandet av tidigare klassificerade register med hjälp av maskininlärning och AI.

Direktlänk Dela Federal News Network fördjupade 10 oktober

Gränsöverskridande syn på handel utforskas av journalister världen över

Artikeln erbjuder en gränsöverskridande syn på handel där journalister från över 50 länder utforskar utvecklingen inom global handel från alla perspektiv. För Premium-prenumeranter erbjuds ett specifikt ´FT Free Trade´ nyhetsbrev varje tisdag och torsdag. Artikeln är låst och kräver prenumeration för full tillgång. De erbjuder olika prenumerationsplaner som passar både för privatpersoner och professionella, inklusive företag och utbildningsinstitutioner.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 10 oktober

Bundledocs inleder strategiskt partnerskap med 3545 Consulting Global

Bundledocs, en leverantör av molnbaserade dokumentbindningstjänster, har annonserat ett strategiskt partnerskap med IT-konsultföretaget 3545 Consulting Global. Konsultgruppen kommer att rådge juridiska yrkesverksamma de tjänar, som advokatbyråer och interna IT-team, om att utnyttja molnbaserade bindningslösningar som en digital pre-trial-strategi. Nancy Griffing, president för 3545 Consulting, har uttryckt starkt intryck över hur Bundledocs har revolutionerat molnbaserad dokumentbindning och buntning i Storbritannien och Europa, och vad de nu tar med sig till den nordamerikanska marknaden.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 10 oktober

Rapporten ´Maskininlärning som tjänstmarknad: Trender och insikter´ är nu tillgänglig hos Orbisresearch.com. Rapporten erbjuder omfattande information om efterfrågan, utveckling, potential, hinder och begränsningar inom detta område. Den ger en detaljerad översikt över disciplinens natur och framtidsutsikter på global och regional nivå. Rapporten innehåller också information om forskning och utveckling, lansering av nya produkter och produktbedömningar från stora företag på globala och lokala marknader. Studien täcker individuella tillväxtambitioner och företagsutvecklingsstrategier samt infrastrukturella förmågor som kommer att öka den globala marknaden för maskininlärning som tjänst.

Seedance.com fördjupade 9 oktober

OpsVeda lanserar AI-driven assistent för operationsteam

OpsVeda, en ledande leverantör av operativsystem för företag, har meddelat att deras assistent för operationsteam, JUNI, nu drivs av generativ AI. Den nya konversationsfunktionen AskJUNI kommer att låta operationsteam hitta information och få optimeringsförslag genom naturliga språkutbyten. Tjänsten är tillgänglig via populära meddelandetjänster som Microsoft Teams och Slack, med WhatsApp som kommer att läggas till snart. Generativ AI ger också JUNI möjlighet att proaktivt ge insikter genom olika datautdrag, storyboards och e-post.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 9 oktober

Rapport om globala trender och insikter inom AI-hårdvarumarknaden nu tillgänglig

En rapport om globala trender och insikter inom marknaden för artificiell intelligens (AI) i hårdvara är nu tillgänglig på Orbisresearch.com. Rapporten innehåller omfattande information om ämnen som efterfrågan, utveckling, potential, hinder och begränsningar. Den ger en detaljerad granskning av disciplinernas natur och utsikter på global och regional nivå. Rapporten ger också information om forskning och utveckling, lansering av nya produkter och produktbedömningar från stora företag på globala och lokala marknader.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 9 oktober

IMPF föreslår etiska riktlinjer för AI inom musikindustrin

IMPF (Independent Music Publishers International Forum), som representerar 200 av världens ledande oberoende musikförlag, har föreslagit etiska riktlinjer för användning av generativ AI inom musikindustrin. Syftet är att främja en transparent och samarbetsorienterad relation mellan låtskrivare, musikförlag och teknikföretag som utvecklar AI-applikationer. Riktlinjerna presenterades vid IMPF Global Music Entrepreneurial and Creative Industry Summit i Palma.

Direktlänk Dela Musikindustrin fördjupade 9 oktober

Windows Copilot lanserat men ännu inte globalt tillgänglig

Windows Copilot, drivet av ChatGPT och Microsofts stora språkmodeller (LLMs), debuterade den 26 september och introducerade en ny era av personlig chattassistans. Trots mycket uppmärksamhet och entusiasm är denna revolutionerande funktion ännu inte tillgänglig globalt. För närvarande är Windows Copilot tillgängligt i USA, Storbritannien och utvalda länder i Asien och Sydamerika. Dess begränsade räckvidd beror huvudsakligen på Europas stränga dataskyddslagar, vilket har satt en tillfällig paus för expansionen av Copilot i regionen. Microsoft arbetar aktivt för att lösa regulatoriska utmaningar för att utöka tillgängligheten för Windows Copilot. Trots att tidslinjen för global tillgänglighet är osäker, har Windows Copilot redan väckt globalt intresse på grund av sitt engagemang för att leverera personlig assistans i chattkonversationer. Trots dess tillfälliga otillgänglighet i Europa, förblir Microsoft fast besluten att främja innovation.

Direktlänk Dela On Microsoft fördjupade 9 oktober

ChatGPT: Ett kraftfullt verktyg för arbetsplatsproduktivitet

Sedan ChatGPT dök upp har det funnits kontroverser kring hur man ska använda det artificiella intelligensverktyget. Men många håller med om att det finns otaliga sätt som ChatGPT hjälper till på arbetsplatsen, från att göra arbetet effektivare och snabbare till att hjälpa arbetstagare att frigöra tid och ta på sig extra jobb. Detta innebär också möjligheten att begränsa karriärsframgången genom att inte använda AI-verktyget. Peter Cohan, docent vid Babson College, och Sam Sibley, global chef för framväxande produkter och innovation vid Project Management Institute (PMI), ger råd om hur man bäst utnyttjar tekniken.

Direktlänk Dela GoBankingRates fördjupade 9 oktober

Generativ AI kommer att representera en oöverträffad förändring, öka produktivitet och global BNP

Ledare från KPMG och Microsoft försäkrade vid XIV EXPANSIÓN-KPMG Financial Meeting att generativ AI kommer att representera en oöverträffad förändring, öka produktivitet och global BNP. AI har använts i företag i flera år, men med demokratiseringen av generativ AI har nya dörrar öppnats. Juanjo Cano, president för KPMG Spanien och Alberto Granados, president för Microsoft, diskuterade tekniken och dess betydelse för spanska företag. Generativ AI kan öka arbetarproduktiviteten med 0,1% till 0,6% per år fram till 2040.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 9 oktober

Ny rapport analyserar den globala marknaden för AI och maskininlärning inom hälso- och sjukvården

En ny rapport från Global Market Vision ger en djupgående analys av den globala marknaden för AI och maskininlärning inom hälso- och sjukvården. Rapporten bedömer marknaden utifrån dess segment som typ, tillämpning, slutanvändning och större regioner. Rapporten innehåller 132 sidor med fullständig innehållsförteckning, tabeller och diagram, samt en djupgående analys före och efter COVID-19-marknadsutbrottets inverkan och situationen per region. Bland de stora marknadsaktörerna som profileras i rapporten finns Intel, Koninklijke Philips, Microsoft, Siemens Healthineers, NVIDIA Corporation, Google, General Electric, Medtronic, Micron Technology, Amazon Web Services (AWS), Johnson & Johnson Services, Startup Ecosystem, Merative, CloudMedx, Oncora Medical, Enlitic, Lunit Inc., Qure AI, Arterys, COTA Healthcare, FDNA, Recursion, Atomwise, Virgin Pulse, Babylon Health.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 9 oktober

AI Chat Software Developers marknadsundersökning ger viktig data

En forskningsrapport om AI Chat Software Developers har kombinerat vital data, inklusive konkurrenslandskap, global, regional och landspecifik marknadsstorlek, marknadstillväxtanalys, marknadsandel, senaste utvecklingar och marknadstillväxt i segmentering. Rapporten omfattar också information och insiktsfulla fakta som aktieandel, intäkter, historiska data och global marknadsandel. De mest framstående aktörerna på marknaden analyseras. Rapporten erbjuder en omfattande analys av AI Chat Software Developers marknadsstorlek över hela världen som regional och landsnivå marknadsstorleksanalys, CAGR-skattning av marknadstillväxt under prognosperioden, intäkter, nyckeldrivare, konkurrensbakgrund och försäljningsanalys av betalarna.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 9 oktober

OpenAI:s VD Sam Altman stöder Bitcoin men är skeptisk till CBDC

OpenAI:s VD Sam Altman har uttryckt sin entusiasm för Bitcoin men är skeptisk till CBDC (centralbankens digitala valuta). Han menar att idén om en global valuta som är oberoende av någon regering är ett logiskt och viktigt steg. Å andra sidan är han starkt emot CBDC, eftersom han fruktar att tekniken kan leda till en aldrig tidigare skådad regeringskontroll över det monetära systemet. Detta återspeglar den växande misstänksamheten mot tekniken inom det republikanska partiet i USA, där framstående republikaner som Tom Emmer och Ted Cruz har introducerat lagstiftning för att förhindra att Federal Reserve skapar en digital valuta.

Direktlänk Dela CryptoCoinNews fördjupade 9 oktober

Ny rapport om global marknad för text-till-bild-generering 2023-2030

En ny rapport från Global Market Vision analyserar den globala marknaden för text-till-bild-generering, baserat på segment som typ, tillämpning, slutanvändning och större regioner. Den innehåller en fördjupad analys före och efter COVID-19-utbrottets påverkan. Rapporten undersöker marknadens nuvarande tillstånd, företags tillväxtmetoder och analyserar viktiga element som toppproducenter, produktionsvärde, nyckelregioner och tillväxthastighet. Marknaden för text-till-bild-generering undersöks utifrån kritiska parametrar som historiska data, nuvarande marknadstrender, miljö, teknisk innovation, kommande teknologier och teknisk framsteg inom branschen.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 9 oktober

16-årig AI-startupgrundare hoppar över college för att bygga sitt företag

Pranjali Awasthi, 16 år, kom på idén till sin startup, Delv.AI, medan hon praktiserade på universitetsforskningslaboratorier. Efter att ha avslutat gymnasiet tidigt, väljer Awasthi att hoppa över universitetet för att fokusera på att bygga Delv.AI. Hon accepterades till HF0-residenset i september 2021 där hon lanserade sin produkt. Delv.AI hjälper forskare att använda AI för att hitta exakt den information de söker. Awasthi har hittills samlat in totalt 450 000 dollar i investeringar, och företaget värderas nu till cirka 12 miljoner dollar.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 9 oktober

Marknadsrapport för maskininlärning i detaljhandeln 2023-2030

Enligt den senaste rapporten från marketintelx, ´Maskininlärning i detaljhandelsmarknaden: Globala industritrender, andel, storlek, tillväxt, möjlighet och prognos 2023-2030´, erbjuds en omfattande analys av industrin. Rapporten ger insikter om detaljhandelsmarknadens andel av maskininlärning. Rapporten inkluderar också en konkurrent- och regional analys samt samtida framsteg på marknaden.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 9 oktober

OpenAI:s VD uttrycker oro över USA:s reglering av kryptovalutor

OpenAI:s VD, Sam Altman, har uttryckt oro över USA:s regeringens regleringsstrategi när det kommer till kryptovalutor. Under en podcast med Joe Rogan kritiserade Altman regeringens försök att utöva kontroll över kryptoindustrin och betonade vikten av att kryptosamhället försvarar sina intressen. Trots detta förblev han optimistisk om Bitcoin, som han beskrev som en logisk och nödvändig global kryptovaluta som fungerar utanför någon regerings kontroll. Altman uttryckte även reservationer mot Central Bank Digital Currencies (CBDCs), och belyste deras potential för att möjliggöra statlig övervakning.

Direktlänk Dela Claytoncountyregister.com fördjupade 8 oktober

OpenAI:s VD Sam Altman kritiserar USA:s negativa inställning till kryptovalutor

Sam Altman, VD för OpenAI, uttrycker starkt missnöje och oro över den amerikanska regeringens negativa inställning till Bitcoin och kryptovalutor. Han anser att denna inställning speglar en önskan från regeringens sida att utöva kontroll över en global valuta utanför dess jurisdiktion. Altman är starkt emot centralbanks digitala valutor (CBDC), då han fruktar att de kan göra det möjligt för regeringar att övervaka och begränsa individers köpkraft. Han är dock optimistisk när det gäller Bitcoin, och ser det som ett stort och logiskt tekniskt framsteg mot en global valuta oberoende av någon regering.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 8 oktober

Global studie utvärderar marknaden för Machine Learning as a Service (MLaaS)

En ny forskningsstudie från Global Market Vision utvärderar den globala marknaden för Machine Learning as a Service (MLaaS). Rapporten innehåller statistik över marknadsstatus för ledande aktörer inom MLaaS och information om marknadstrender, tillväxtdrivare, teknologier och förändringar i investeringsstrukturen. Bland de profilerade företagen finns Amazon, Oracle, IBM, Microsoft, Google, Salesforce, Tencent, Alibaba, UCloud, Baidu, Rackspace, SAP AG, Century Link Inc., CSC (Computer Science Corporation), Heroku, Clustrix och Xeround. Rapporten uppdateras med effekterna av den pågående COVID-19-pandemin och dess påverkan på marknadens tillväxtmönster och efterfrågan.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 8 oktober

Marknadsundersökning för lågkod och ingen kod maskininlärningsplattformar

Enligt en rapport från Global Market Vision förväntas marknaden för lågkod och ingen kod maskininlärningsplattformar växa från 2023 till 2030. Rapporten ger insikt i affärsstorlek, nuvarande trender, drivkrafter, risker, potentiella resultat och stora segment. Den innehåller också information och statistik som används i strategisk planering för företagets framgång. Bland de profilerade marknadsaktörerna finns DeepLobe, Cogniflow, MakeML, Obviously Al, SuperAnnotate, Teachable Machine, Apple´s Create ML, PyCaret, Lobe, MonkeyLearn, Levity AI och Microsoft PowerApps.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 7 oktober

AI: Stora utsläpp och högt energibehov – Hållbara datacenter som lösning

Öppningen av en webbläsare genererar koldioxidutsläpp, likaså användningen av artificiell intelligens (AI), i synnerhet stora språkmodeller (LLM) som ChatGPT. Dessa modeller kräver enorma mängder elektricitet, men exakta siffror är svåra att uppskatta då företag som OpenAI inte delar detaljer om sina modeller. En dansk forskare uppskattade att ChatGPT använde mellan 1,2 miljoner och 23,4 miljoner kWh i januari. Datacenter måste också upprätthålla specifika temperaturer, vilket kräver stora mängder vatten. Lösningen är att AI måste vara hållbar, vilket innebär att datacentren de använder måste drivas med grön energi och undvika överkonsumtion av uppvärmning och kylresurser. Verne Global arbetar aktivt med denna lösning och har datacenter i Island, Finland och London, och utvecklar en annan plats i Norge.

Direktlänk Dela The Street fördjupade 7 oktober

Orbis Research analyserar den globala marknaden för AI i företag

Enligt en rapport från Orbis Research analyseras den globala marknaden för artificiell intelligens i företag, dess nuvarande tillstånd samt förväntade trender. Rapporten undersöker även effekterna av COVID-19-pandemin på marknaden. Bland de stora organisationer som profileras finns Google, Microsoft, IBM, Amazon Web Services, Nuance, Verint, DataRobot, SAS, MathWorks, Digital Reasoning, Cloudera, IPsoft, Uniphore, Kasisto och iFLYTEK. Marknaden segmenteras efter typer (hårdvara, mjukvara, tjänster) och applikationer (kundservice, företagsinformation, produkt- och marknadsföringsanalys, m.fl.).

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 7 oktober

AI-chipaktier: Nvidia, Super Micro Computer och Intuitive Surgical

Nvidia har blivit en favorit på aktiemarknaden 2023 med den ständigt ökande efterfrågan på dess AI-chip världen över. Aktierna i denna högpresterande chiptillverkare har hittills i år ökat med 197%, trots en viss svaghet under de senaste veckorna. Istället kan investerare välja andra AI-aktier, som Super Micro Computer och Intuitive Surgical, som är mindre kostsamma men har betydande långsiktig tillväxtpotential. Super Micro Computers aktier har hittills i år ökat med över 242%. Intuitive Surgical, en global ledare inom minimalinvasiv robotassisterad kirurgi, har hittills i år ökat med nästan 8,5%.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 7 oktober

Scott Milner tar över som global chef för e-data-praxisgruppen på Morgan, Lewis & Bockius

Scott Milner har tagit över rollen som global chef och praxisgruppledare för e-data-praxisgruppen på Morgan, Lewis & Bockius. Milner diskuterade några av de största utmaningarna som e-upptäcktsprofessionella kan behöva hantera fram till 2024, vare sig det handlar om nya problem med framväxande teknologier eller gamla principer kring protokoll för elektroniskt lagrad information (ESI) som kan behöva ses över.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 7 oktober

UNAOC:s 2:a globala dialog om artificiell intelligens

Förenta nationernas allians för civilisationer (UNAOC) och Onuart Foundation arrangerar den andra globala dialogen om artificiell intelligens (AI) med titeln ´Mot en värld av #OneHumanity´. Evenemanget kommer att samla olika perspektiv och expertis från hela världen för att debattera och utbyta synpunkter på utvecklingen av ansvarsfull, etisk och rättvis AI som är rotad i transparens och ansvarsskyldighet. Dialogen kommer att utforska hur nyligen snabba framsteg inom AI-drivna teknologier kan användas för att främja global styrning, främja ömsesidig respekt och främja inkluderande utveckling.

Direktlänk Dela United Nations Alliance of Civilizations fördjupade 6 oktober

Indiska konsumenter föredrar företag som använder generativ AI, enligt studie

Enligt en global studie är 84% av indiska konsumenter mest benägna att köpa från företag som använder generativ AI. Generativ AI kan generera text, bilder eller andra medier med hjälp av generativa modeller. Studien, utförd av teknikkonsultföretaget Thoughtworks, visade att 69% av de indiska respondenterna uttryckte stor entusiasm för generativ AI, jämfört med 30% globalt. Dessutom uppgav 84% av de indiska konsumenterna att de troligen skulle köpa från ett företag som använde generativ AI, jämfört med 83% globalt.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 6 oktober

AI-bildgeneratorer kan förstärka stereotyper, enligt studie

Arsenii Alenichev, en postdoktor vid Oxford-Johns Hopkins Global Infectious Disease Ethics Collaborative, utförde en studie där han matade in meningar som ´Svarta afrikanska läkare ger vård för vita lidande barn´ i en AI-program för att generera bilder. Trots hans specifikationer skildrade AI-programmet nästan alltid barnen som svarta. Av över 350 bilder var läkarna vita i endast 22 fall. Alenichevs arbete är en del av en större studie av globala hälso-bilder som han genomför med sin rådgivare, Oxford-sociologen Patricia Kingori. De använde en AI-webbplats som heter Midjourney för experimentet.

Direktlänk Dela KUOW Public Radio fördjupade 6 oktober

Learning Pool lanserar AI Conversations för att förbättra kommunikations- och ledarfärdigheter på arbetsplatsen

Learning Pool, en ledande global leverantör av arbetsplatsinlärningslösningar, har lanserat AI Conversations, en generativ AI-lösning som låter anställda öva på utmanande arbetsplatskonversationer med en AI-genererad karaktär. AI Conversations använder OpenAI:s GPT4 för att ge användarna övertygande, konversationsrespons, men också detaljerad, personlig feedback för att hjälpa dem att förbättra sina kommunikations- och ledarskapsfärdigheter. Learning Pool har samarbetat med Mind Tools, en erkänd leverantör av affärsfärdigheter, personlig utveckling, ledarskap och förvaltningsinnehåll, för att producera den första AI Conversations-samlingen.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 oktober

OpenAI överväger att skapa egna AI-chip på grund av leveranskedjeutmaningar

OpenAI överväger att skapa egna AI-chip på grund av pågående utmaningar i leveranskedjan, enligt en rapport från Reuters. OpenAI, skaparen av ChatGPT, har övervägt flera alternativ, från att bygga sina egna AI-chip till att arbeta närmare med andra chiptillverkare, inklusive Nvidia, och diversifiera sina leverantörer bortom Nvidia. Efter tidigare investeringar 2019 och 2021 tillkännagav Microsoft i januari en flerbiljonsdollarinvestering i OpenAI, avsedd att påskynda AI-genombrott. En snabb ökning av efterfrågan, framkallad av lanseringen av ChatGPT, har lett till en global brist på AI-chip.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 6 oktober

Microsoft leder omvandlingen av utbildningsindustrin med AI

Microsoft är i framkant av utbildningsindustrins omvandling och är djupt involverade i AI-revolutionen. Företaget tillhandahåller en rad utbildningslösningar som kan utnyttjas av lärare för att förbättra studieresultaten. Serena Sacks-Mandel, Global CTO för utbildning på Microsoft, är starkt engagerad i denna utveckling och företaget har gjort betydande investeringar i generativ AI. Microsoft arbetar nära med OpenAI, skaparen av ChatGPT, för att demokratisera tillgången till AI. Microsoft har också lanserat Fabric, en enhetlig analysplattform som samlar alla data- och analysverktyg som organisationer behöver. Företaget arbetar med flera partners för att leverera sina mål, inklusive globala IT-tjänstekonsultföretaget AANSEACORE och Territorium, ett omfattande lärande register som använder AI för att skapa en studentprofil.

Direktlänk Dela Technology Magazine fördjupade 6 oktober

OpenAI oförberedd på ChatGPT:s popularitet, varnar för säkerhetsrisker

Mira Murati, teknikchef på OpenAI, har uttryckt att företaget inte förväntade sig att deras AI-chattbot ChatGPT skulle bli så populär som den blev vid lanseringen. ChatGPT nådde 100 miljoner användare bara två månader efter lanseringen och utlöste en global AI-kapplöpning. Murati varnade för att hastigheten för att lansera nya AI-produkter kan skapa en ´kapplöpning mot botten på säkerhet´. Google svarade på ChatGPT:s popularitet genom att lansera sin egen chattbot, Bard, bara några månader senare.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 6 oktober

AI-program genererar stereotypa bilder trots specifika instruktioner

Arsenii Alenichev, en social forskare och postdoktor vid Oxford-Johns Hopkins Global Infectious Disease Ethics Collaborative, utförde ett experiment med ett AI-program för att generera bilder som utmanar stereotyper. Trots specifika instruktioner att skapa bilder av svarta afrikanska läkare som hjälper vita barn, visade AI-programmet nästan alltid barnen som svarta och läkarna som vita. Även när teamet var mer specifikt och begärde bilder som visade svarta afrikanska läkare som ger mat, vacciner eller medicin till vita barn som var fattiga eller led, misslyckades AI-programmet med att leverera korrekta bilder. Studien är en del av en bredare studie av globala hälsoavbildningar som Alenichev genomför med sin rådgivare, Oxford-sociologen Patricia Kingori.

Direktlänk Dela WXXI Public Broadcasting Council fördjupade 6 oktober

Global undersökning av artificiell intelligensmarknad presenterar detaljerad analys

En omfattande och logisk undersökning av den globala marknaden för artificiell intelligens (AI) resulterar i en detaljerad, verifierad och noggrant forskad studierapport som täcker viktiga aspekter av den globala AI-marknaden, såsom leveranskedja, marknadsföring och produktutveckling. Studien inkluderar en balanserad kvalitativ och kvantitativ bedömning av hela AI-marknaden. Den undersöker också effekten av COVID-19-pandemin på marknadsdynamiken. Bland de nämnda aktörerna på AI-marknaden finns Amazon.Com, Inc., Fortinet, Google (Alphabet Inc.), IBM Corporation, Intel Corporation, Micron Technology Inc., Nvidia Corporation, Palo Alto Networks Inc., Samsung Electronics Co., Ltd., Symantec.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 6 oktober

DYADICA-SXTC ser AI som framtidens verktyg för varumärkesbyggande

DYADICA-SXTC Global Brand Consulting, ett företag specialiserat på varumärkesrådgivning, ser artificiell intelligens (AI) som framtidens verktyg för varumärkesbyggande. Företaget leder branschen med sitt MINDSHAARE-projekt, som är en betydande investering i tid och resurser för att undersöka både strategiska och praktiska tillämpningar av AI och dess konsekvenser för varumärkesstrategi, varumärkesbyggande, design och kundinteraktion. Företagets marknadschef, Stefan Paul, menar att AI kommer att påverka alla aspekter av varumärkesmarknadsföring, kreativitet, design och kommunikation, och att dess inflytande endast kommer att öka exponentiellt med fullskalig implementering av AI.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 6 oktober

Meta lanserar generativa AI-verktyg för alla annonsörer

Meta lanserar generativa AI-verktyg för alla annonsörer för att förbättra och rikta annonser. Nästan alla Metas intäkter (98%) kommer från annonsering, så en bättre upplevelse för annonsörer kan gynna företaget. Efter att ha testat en liten grupp annonsörer sedan maj förväntas Meta slutföra en global utrullning nästa år. De nya funktionerna kommer att låta annonsörer skapa olika bakgrunder, justera bildförhållanden över flera ytor och generera många versioner av annons texter. Meta testar också nya funktioner som kommer att tillåta företag att använda AI för att ansluta med kunder på Messenger och WhatsApp.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 5 oktober

Artificiell intelligens ökar global vattenförbrukning

Artificiell intelligens (AI) kräver stora mängder vatten för att kyla de elektroniska komponenterna, vilket påverkar vattenförbrukningen globalt. Utvecklingen av AI i USA kräver så mycket vatten att det motsvarar mer än en tredjedel av vattenförbrukningen i ett land som Förenade Arabemiraten. Forskare vid University of California har uppskattat att varje fem frågor som ställs till AI förbrukar en halv liter vatten för att kyla de nödvändiga enheterna. Företag som Microsoft och Google, som utvecklar AI-teknik, har byggt sina huvudservrar nära vattenkällor för att dra nytta av tillgången. Trots snabba svar från AI-utvecklingsföretag om deras löften att minska vattenförbrukningen, har Microsoft investerat i Open AI och valt platser för sina AI-fabriker nära floder.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 5 oktober

Marknadsundersökning av AI-chatt-teknologi

En marknadsundersökning om AI-chatt-teknologi har genomförts, där både befintliga marknadsledare och kommande konkurrenter har beaktats. Undersökningen har analyserat företagsstrategier, SWOT-analyser, intäktsandelar och kontaktinformation. Bland företagen som påverkar marknaden finns OpenAI, Google, IBM, Microsoft, Meta, LivePerson, Zendesk, Intercom, Nuance och GoTo. Rapporten ger en detaljerad inblick i företagen som arbetar för att uppnå en hög marknadsandel inom den globala AI-chatt-teknologimarknaden. Den innehåller också information om de snabbast växande segmenten och marknadsutvecklingen fram till 2030.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 5 oktober

Framtida trender inom prediktiv analys

I en global affärsmiljö har datadriven beslutsfattande blivit avgörande för att behålla en konkurrensfördel. Detta innebär att behärska resursoptimering, särskilt när det gäller att införa teknologier som artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML). Prediktiv analys ger insikter om både historiska och nuvarande data så att organisationer kan fatta välgrundade beslut om framtiden. Artikeln diskuterar de vanliga och framväxande teknikerna organisationer använder för att generera prediktiv analys, samt fem trender att följa de kommande månaderna och åren.

Direktlänk Dela Forbes Media fördjupade 5 oktober

Source Code Technology presenterar Symbolic Language för att förbättra AI med emotionell intelligens

Source Code Technology (SCT) kommer att presentera Symbolic Language, en teknik som syftar till att förbättra artificiell intelligens (AI) med avancerad emotionell intelligens, på GITEX Global 2023 i Dubai. Tekniken har utvecklats under 25 år av professor Francis L. Kaya, grundare och president för SCT, tillsammans med experter inom psykologi, psykiatri, medicin och utbildning. Symbolic Language förväntas revolutionera teknologier inom mental hälsa, utbildning, robotik och cybersäkerhet genom att koda beteenden, känslor och vår omgivning. Experter tror att Symbolic Language kan låsa upp kommersiellt värde på många miljarder dollar de närmaste 5 åren.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 5 oktober

Global studie analyserar prestanda för maskininlärningsdatakatalogprogramvara

En global marknadsstudie undersöker prestandan för maskininlärningsdatakatalogprogramvara 2023. Studien innehåller en djupgående analys av programvarans tillstånd och den globala konkurrenslandskapet. Rapporten täcker information inklusive senaste möjligheter och utmaningar för branschen, historiska och framtida trender. Fokus ligger på programvarans dynamik som ständigt förändras på grund av tekniska framsteg och socioekonomisk status. Viktiga aktörer som studeras i rapporten inkluderar IBM, Alation, Oracle, Cloudera, Unifi, Anzo Smart Data Lake (ASDL), Collibra, Informatica, Hortonworks, Reltio, Talend.

Direktlänk Dela Seedance.com fördjupade 5 oktober

Stereotaxis deltar i Society for Cardiac Robotic Navigations årsmöte

Stereotaxis, ett företag inom kirurgisk robotteknik, kommer att delta i det 7:e årsmötet för Society for Cardiac Robotic Navigation (SCRN) i Washington, DC. SCRN är en global läkarledd organisation som syftar till att skapa en plattform för användare av robotteknologier inom kardiologi. Under konferensen kommer Stereotaxis att presentera ämnen relaterade till deras robotteknologier, inklusive AI, maskininlärning, virtuell verklighet och robotautomation. De kommer även att diskutera användningen av robotik vid behandling av stroke och andra hjärtrelaterade sjukdomar.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 5 oktober

Google presenterar Pixel 8 och Pixel 8 Pro med AI-funktioner

Google har presenterat sina senaste telefonmodeller, Pixel 8 och Pixel 8 Pro, med en rad nya funktioner, inklusive ljusare skärmar och uppgraderade fotoredigeringsfunktioner. Telefonerna lutar kraftigt mot artificiell intelligens (AI) teknologi. Den nya telefonen kan generera en bakgrundsfyllning för foton och sammanfatta röstnoteringar. Medan Googles Android-mjukvara är det ledande operativsystemet för smartphones, har Googles hårdvaruverksamhet för telefoner utrymme att växa. Pixel-linjen av enheter har mindre än 1% global marknadsandel, med Apple och Samsung som branschledare.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 5 oktober

Cisco lanserar global säkerhetsplattform med AI

Cisco har lanserat sin globala säkerhetsplattform, Cisco Security Cloud, som drivs av artificiell intelligens och erbjuder en rad lösningar för att skydda användare, enheter, applikationer och data i multi-molnmiljöer. Plattformen lovar snabbare detektering och respons på hot, samt förenklad säkerhetspolicyhantering. Enligt Cisco har 82% av IT-beslutsfattare världen över antagit hybridmolnarkitekturer, men 75% av företagsledarna anser att deras organisationer är för komplexa för att skydda. Cisco Security Cloud använder Generativ Artificiell Intelligens för att hjälpa organisationer att definiera detaljerade säkerhetspolicies och utvärdera bästa sättet att implementera dem i sin infrastruktur.

Direktlänk Dela Nation World News fördjupade 4 oktober

Juridiska företag testar SkillBurst Interactives AI-utbildningsprogram

Tio Am Law 200-företag och ett Global 200-företag har anmält sig för att testa och påverka SkillBurst Interactives generativa AI-utbildningsprogram. Många av de befintliga utbildningarna för användning av generativ AI är antingen för allmänna, inte tillämpliga på juridiska yrkesverksamheters specifika användningsfall, eller för tekniska, centrerade kring tidiga verktyg som kan ändras på grund av företagets förvärv eller produktutveckling.

Direktlänk Dela Bloomberg Law fördjupade 4 oktober

Stor data och maskininlärning i telekommarknaden: Ny global marknadsundersökning publicerad

Global Market Vision har nyligen publicerat en marknadsundersökningsrapport om Big Data och maskininlärning i telekommarknaden. Rapporten innehåller viktig statistisk och analytisk data och täcker en översikt av segment och undersegment, inklusive produkttyper, applikationer, företag och regioner. Rapporten avslöjar dynamiken i den globala marknaden för Big Data och maskininlärning i telekom, framtida affärspåverkan, konkurrenslandskapet för företagen och flödet av den globala försörjningen och konsumtionen. Rapporten presenterar en intensiv systematisk undersökning av den globala marknaden, med fokus på tillväxtfaktorer, nyliga trender, utvecklingar, möjligheter och konkurrenslandskap.

Direktlänk Dela Meade County Messenger fördjupade 4 oktober

ProPharma Group introducerar AI-drivna chatbot ClinCHAT

ProPharma Group, en ledande global leverantör av regulatoriska, kliniska och efterlevnadstjänster för life science-industrin och ett portföljbolag till Odyssey Investment Partners, har introducerat ClinCHAT, en AI-driven chatbot utvecklad i samarbete. Produktlanseringen följer på ProPharmas och H1:s partnerskap i maj för att optimera forskning och utveckling med hjälp av AI, datainsikter och analys. ClinCHAT är den första produkten från detta partnerskap och ett stort framsteg för att framhäva forskning och produktinsikter från massiva datamängder för att optimera och minska risken i klinisk forskning. Genom AI använder ClinCHAT de senaste NLP- och maskininlärningsalgoritmerna för att ge en friktionsfri upplevelse för användare som navigerar i komplexa datafrågor, oavsett storlek eller utvecklingsstadium. Det nya verktyget ger ProPharma sömlös tillgång till H1:s data om verklig värld och kliniska prövningar.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 4 oktober

Lori Banas utses till Chief AI/ML Officer på ATMECS Global

ATMECS Global, en ledande leverantör av FoU-lösningar, har utsett Lori Banas till Chief AI/ML Officer. Lori Banas har en omfattande bakgrund inom global teknik och lång erfarenhet av artificiell intelligens, molnberäkning, datahantering, programvarutjänster och strategi. Hon har mer än 25 års erfarenhet inom olika branscher, inklusive tidigare roller som Global Director of AI på Microsoft, General Manager för Data och Analytics på Infor, General Manager för hela portföljen på Nokia, General Manager på IBM och Senior Director of Services på Cisco. Hon är även en General Management graduate från Harvard Business School och har genomfört studier vid MIT inom artificiell intelligens och digital transformation.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 4 oktober

Behovet av reglering för generativ AI i Indiens digitala revolution

I Indiens digitala revolution spelar Generativ AI en allt större roll, vilket innebär utmaningar för företag, politiker och yrkesverksamma att skapa en reglerande vägkarta för AI-eran. Alok Bansal, VD för Global Business Process Management på Visionet Systems, betonar vikten av tydliga, konsekventa och ansvarstagande riktlinjer för att förhindra potentiellt missbruk av Gen AI. En studie från McKinsey 2023 visar Gen AIs centrala roll inom marknadsföring, försäljning, produktutveckling och verksamhet. Trots detta saknar Indien, som övervakas av Ministry of Electronics and Information Technology (MeitY), specifika AI-lagar.

Direktlänk Dela TechGraph fördjupade 3 oktober

Projektledningsplattformsleverantören Asana integrerar generativ AI i sin arbetsflödesorganisationsmodell, Work Graph, för att snabbare ge kunder insikter. Genom att kombinera Work Graph med generativ AI kan Asana potentiellt förbättra sin förmåga att fånga arbetsmönster, enligt analytikern Chris Marsh vid S&P Global Market Intelligence. Asana har också presenterat generativa AI-verktyg som syftar till att hjälpa team att skapa mer exakta statusuppdateringar och identifiera steg för att hålla sig på rätt spår. Dessutom har leverantören släppt nya generativa AI-verktyg som nu är allmänt tillgängliga och som främst fokuserar på textgenerering.

TechTarget fördjupade 3 oktober

Global tidning erbjuder prenumerationsalternativ och diskuterar datanvändning

Artikeln innehåller ingen specifik nyhetsinformation. Den beskriver prenumerationsalternativ och funktioner för en global tidning, inklusive tillgång till nyheter och analys från 600 journalister i över 50 länder. Den nämner också att tidningen har över en miljon prenumeranter och erbjuder olika prenumerationsplaner för både individer och företag eller utbildningsinstitutioner. Dessutom diskuteras användningen av cookies och annan data för att säkerställa webbplatsens tillförlitlighet och säkerhet, anpassa innehåll och annonser, tillhandahålla sociala mediefunktioner och analysera hur webbplatsen används.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 3 oktober

AI kan öka produktiviteten tiofaldigt till 2030, enligt Ark Investment Management

Artificiell intelligens (AI) kan ha en djupgående inverkan på ekonomin de kommande åren, kanske till och med större än internet eller smartphones. Cathie Woods Ark Investment Management tror att AI kan öka produktiviteten för kunskapsarbetare, som mjukvaruingenjörer, med så mycket som tio gånger fram till 2030. Företag tävlar nu om att införa AI-teknologi i sina dagliga verksamheter. En uppskattning från McKinsey & Company antyder att 70% av företagen över hela världen kommer att använda AI innan detta decennium är slut. Tidiga användare av AI kan dra störst nytta av McKinseys resultat. Företaget säger att företag som börjar använda AI idag och utvecklar det under de närmaste fem till sju åren kan se en ökning av sitt fria kassaflöde med hela 122% fram till 2030. Å andra sidan kan företag som aldrig implementerar en AI-strategi se sitt fria kassaflöde minska med så mycket som 23% under samma period. Jag kommer att presentera två aktier som kan vara bland de största vinnarna när AI-adoptionen fortskrider. SoundHound AI (SOUN -3,23%) är en utvecklare av AI-teknologier för företag, och SentinelOne (S 0,59%) använder AI för att skydda kunder från en allt riskfylldare cyberlandskap. Här är varför investerare kommer att vilja köpa båda för lång sikt. 1. SoundHound AI Låt mig vara helt klar: SoundHound AI-aktien kommer troligen att innebära mer risk än många investerare är bekväma med. Den är nere 86% från sin högsta nivå någonsin, och företaget värderas till bara 430 miljoner dollar i skrivande stund. Det kan vara ett recept på volatilitet eftersom små mängder pengar kan utlösa stora svängningar i aktiekursen. Men om SoundHound kan genomföra sin affärsstrategi kan det bli en mycket viktig leverantör av AI-tjänster till några av världens största företag. Faktum är att det redan betjänar biljättar som Stellantis och Honda, och gästfrihetsjättar som White Castle och Block Inc:s betalningsavdelning, Square. Så, vad gör SoundHound? Det utvecklar konversationsverktyg för AI som kan förstå röstkommandon och svara på samma sätt. Denna teknik kan driva bilassistenter, som ger föraren information på begäran, oavsett om det gäller sportresultat, väderprognoser eller till och med navigation. Det är också mycket användbart för restauranger eftersom konversations-AI kan stödja automatiska drive-thru, telefon och till och med beställningar vid bordet. Men SoundHound fortsätter att expandera sin adresserbara marknad genom att tillgodose fler potentiella kunder. Under andra kvartalet 2023 (avslutat 30 juni) sade företaget att det arbetade med producenter av konsumentvaror, som skrivare och kaffemaskiner, och ett stort telekommunikationsföretag. Dess teknik kan avsevärt minska arbetstimmarna i framtiden, vilket kommer att vara en stor kostnadsbesparing för företag. SoundHound försöker fortfarande skala upp sin verksamhet, så dess finansiella resultat är ofta ojämna. Under andra kvartalet genererade företaget 8,7 miljoner dollar i intäkter, vilket motsvarade en ökning med 42% jämfört med föregående år. Även om det inte låter som att det kommer in mycket pengar har företaget ackumulerat en orderstock värd 339 miljoner dollar, så efterfrågan på dess teknik byggs tydligt upp. SoundHound gjorde en nettoförlust på 21,9 miljoner dollar under Q2 och kommer förmodligen inte att vara lönsamt för en tid framöver. Med endast 115 miljoner dollar i kassa på sin balansräkning är det mycket troligt att det kommer att behöva genomföra en annan kapitalanskaffning för att finansiera sin tillväxt. Trots riskerna, om SoundHound fortsätter att utföra och omvandla sin orderstock till intäkter, kan dess aktie ge avsevärda avkastningar på lång sikt. Det har definitivt tekniken och kundbasen för att motivera en liten position i din portfölj. Om du skulle köpa aktien skulle du gå med i AI-jättar som Nvidia och Oracle, som båda har investerat i SoundHound AI tidigare. 2. SentinelOne Företagsvärlden fortsätter att frodas i den digitala ekonomin tack vare revolutionerande teknologier som molnberäkning, vilket gör det möjligt för dem att effektivisera sina verksamheter och nå en global kundbas. Men det skapar också betydande risker eftersom företag lagrar sina värdefulla data, applikationer och digitala tillgångar online, där de är sårbara för cyberattacker dygnet runt. SentinelOne är en uppåtgående leverantör av cybersäkerhetsprogramvara, förutom att den är inriktad på automatiserat skydd drivet av AI. Dess flaggskeppsplattform Singularity erbjuder skydd i molnet, vid slutpunkten och från identitetsstöld, komplett med proaktiva hotjaktverktyg och automatiserad incidentrespons. Företaget har också ett patenterat system för lösning med ett klick som låter säkerhetschefer omedelbart återställa alla obehöriga ändringar om en framgångsrik överträdelse skulle inträffa. Enligt Palo Alto Networks ignoreras 23% av säkerhetsvarningarna av cybersäkerhetschefer eftersom attackerna är så frekventa att deras människoledda processer knakar under arbetsbelastningen. Det är en potentiell katastrof som väntar på att hända för företag, eftersom dataintrång har betydande ekonomiska konsekvenser och krossar kundernas förtroende. SentinelOne lanserade nyligen en generativ AI-produkt som heter Purple AI, utformad för att hjälpa till med varningströtthet, bland annat. Det är en chatbot mycket lik ChatGPT, som säkerhetschefer kan uppmana att snabbt bestämma sårbarhetspunkter. De kan till och med be den att skanna nätverk för att jaga ett nytt hot som potentiellt sveper över företagsvärlden. Men kritiskt nog kommer Purple AI också att sammanfatta säkerhetsincidenter snyggt så att chefer kan spara timmar som annars skulle ha spenderats manuellt genom att gräva igenom data. SentinelOne betjänar för närvarande mer än 11 000 företagskunder. Men under det senaste räkenskapsåret 2024 andra kvartalet (avslutat 31 juli) hade det 994 kunder som spenderade minst 100 000 dollar per år på sin plattform - en ökning med 37% jämfört med föregående år, vilket överträffade dess totala kundtillväxt. Det antyder att större organisationer flockas till AI-baserade cybersäkerhetsverktyg i en snabbare takt än mindre företag, vilket passar eftersom de har mer komplexa nätverk och potentiellt står inför fler risker. Under kvartalet genererade företaget 149 miljoner dollar i intäkter, en ökning med 46% jämfört med föregående år. Det var en betydligt snabbare tillväxttakt än CrowdStrike (37%) eller Palo Alto Networks (26%) genererade under samma period. SentinelOne är ett mycket mindre företag, så det är lättare att växa snabbare. Det antyder dock att det snor en del marknadsandelar från dessa konkurrenter. SentinelOne har etablerat sig som ett klart alternativ för företag som söker AI-drivet skydd i en alltmer digital värld. Därför kan dess aktie vara ett bra köp på lång sikt i samband med den kommande AI-revolutionen. Anthony Di Pizio har ingen position i någon av de nämnda aktierna.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 2 oktober

AI-drivna utvecklingsverktyg kan lindra global brist på utvecklare

Det pågår en global brist på tekniska talanger, särskilt utvecklare, vilket hindrar företag från att driva innovation. Denna brist förväntas bli ännu större fram till 2025. AI-drivna utvecklingsverktyg kan hjälpa till att lindra denna brist genom att öka produktiviteten och kreativiteten hos utvecklare. GitHub´s Copilot AI-parprogrammeringsverktyg visar hur AI kan förbättra utvecklarnas effektivitet genom att föreslå kod och hela funktioner i realtid. Forskning visar att utvecklare som använder AI-verktyg kan koda upp till 55% snabbare. Dessutom kan AI-verktygen öka den globala BNP med över 1,5 biljoner dollar till 2030.

Direktlänk Dela Computer Weekly fördjupade 2 oktober

Fifth Third Securities köper aktier i Global X Robotics & Artificial Intelligence Thematic ETF

Fifth Third Securities Inc. har nyligen köpt 26,741 aktier i Global X Robotics & Artificial Intelligence Thematic ETF under andra kvartalet, enligt en nyligen 13F-ansökan hos Securities and Exchange Commission (SEC). Aktierna värderas till cirka $769,000. Utöver Fifth Third Securities har andra hedgefonder och institutionella investerare också ökat eller minskat sina insatser i företaget. Nelson Van Denburg & Campbell Wealth Management Group LLC förvärvade en ny position i ETF under andra kvartalet, värderat till $37,000. På samma sätt köpte KB Financial Partners LLC en ny position i ETF under första kvartalet till ett värde av cirka $40,000.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 2 oktober

Fifth Third Securities köper aktier i Global X Robotics & Artificial Intelligence Thematic ETF

Fifth Third Securities Inc. har nyligen köpt 26,741 aktier i Global X Robotics & Artificial Intelligence Thematic ETF under andra kvartalet, enligt en nyligen 13F-anmälan till Securities and Exchange Commission (SEC). Aktierna är värderade till cirka $769,000. Andra hedgefonder och institutionella investerare har också ökat eller minskat sina andelar i företaget. Nelson Van Denburg & Campbell Wealth Management Group LLC förvärvade en ny position i ETF under andra kvartalet, värderad till $37,000. På samma sätt köpte KB Financial Partners LLC en ny position i ETF under första kvartalet värd cirka $40,000. BNP Paribas Arbitrage SA ökade sin position i ETF med 94,7% under första kvartalet. Covestor Ltd och Worth Asset Management LLC ökade också sina innehav i ETF.

Direktlänk Dela Fagenwasanni.com fördjupade 2 oktober

Marknadsrapport för Big Data och Machine Learning inom telekomindustrin

En marknadsrapport ger e