» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. 2024-05-04 hade vår robot sammanfattat 192 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Warren Buffett leder Berkshire Hathaways årliga aktieägarmöte för första gången utan Charlie Munger

Berkshire Hathaways årliga aktieägarmöte på lördagen var det första sedan vice ordförande Charlie Mungers bortgång. För första gången kunde även icke-aktieägare se den årliga aktieägarefilmen. Under mötet diskuterade VD:n Warren Buffett, tillsammans med vice ordförandena Greg Abel och Ajit Jain, företagets beslut att minska sina innehav i Apple under första kvartalet. Buffett svarade också på frågor om artificiell intelligens och dess inverkan på Berkshires portfölj. Han jämförde AI-boomen med upptäckten av kärnvapen, två teknologier som inte kan stoppas. Buffett nämnde också att företagets kassareserver och statsobligationer troligen kommer att överstiga 200 miljarder dollar under det nuvarande kvartalet.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 4 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Berkshire Hathaways årsstämma: Buffett diskuterar AI, efterträdare och potentiella investeringar

Berkshire Hathaway höll sin årsstämma på lördagen där styrelseordförande och VD Warren Buffett diskuterade en rad ämnen, inklusive artificiell intelligens, vem som kommer att ansvara för portföljen i framtiden och nästa potentiella investering. Charlie Munger, Buffetts långvariga affärspartner som avled i november, var inte närvarande. Buffett berömde Munger och visade en videohyllning till honom. Buffett uttryckte också oro över AI:s potential att lura människor och jämförde det med kärnvapen. Han bekräftade att Greg Abel kommer att ta över efter honom och ansvara för investeringsbeslut.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 4 maj

AI-utveckling och investeringar diskuteras i ´Checkpoint AI´

Under de senaste fyra veckorna har det skett betydande utvecklingar och investeringar inom AI, inklusive framsteg från Meta och stora investeringar i AI-startups. I den tredje omgången av ´Checkpoint AI´ analyserar Rasmus Rothe, grundare av Merantix, och Andre Retterath, partner vid Earlybird, tillsammans med Jan Thomas de senaste händelserna. De diskuterar bland annat Meta´s offentliggörande av open-source språkmodellen Llama 3, Google´s planerade investering på över 100 miljoner dollar i AI, och Perplexity AI´s nya finansieringsrunda som gör dem till ett ´unicorn´.

Direktlänk Dela Startup Insider fördjupade 4 maj

GPT Home: Framtiden för smarta hemassistenter

En ny aktör har anslutit sig i den digitala hemassistentracet, GPT Home. Denna smarta hemassistent använder sig av OpenAI´s ChatGPT för att svara på dina frågor med en finess som känns nästan mänsklig. Till skillnad från sina konkurrenter, går GPT Home utöver bara programmerade svar på kommandon. Den kan svara på en mängd olika frågor, med undantag för realtidsinformation eller anslutning till andra tjänster. Skaparen, Judah Paul, har blandat olika mjukvaruverktyg för att göra GPT Home funktionell, inklusive eSpeak som spelar en central roll i omvandlingen av ChatGPT´s svar till hörbart tal.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 4 maj

Idunn´s Apple lanserar världens första AI-genererade personliga hudvårdsprodukter

Idunn´s Apple, en ny pionjär inom AI och epigenetik-drivna hudvårdslösningar, meddelar lanseringen av världens första interaktiva GPT-genererade personliga hudvårdsprodukter. AGELESS-teknologin använder AI och epigenetik för att designa personliga hudvårdsprodukter, såsom serum, krämer, lotioner och rengöringsmedel, tränade från en databas med över 200 000 indexerade ingredienser, över 20 000 varumärkesprodukter och stora mängder epigenetiska hudkvalitetstestdata. Kunder kan via AI-gränssnittet ange specifik information om sin hudtyp, bekymmer, preferenser osv. Denna information bearbetas omedelbart för att skapa personliga hudvårdsformler, inklusive serum, krämer, lotioner och rengöringsmedel, skräddarsydda för individens behov.

Direktlänk Dela WebWire fördjupade 4 maj

OpenAI och Meta planerar att uppgradera sina AI-drivna chattbotar

OpenAI och Meta planerar att uppgradera sina AI-drivna chattbotar, GPT-5 och Llama 3, innan sommaren 2024. GPT-5 kommer att kunna förstå bilder och text, ha överlägsen språkhanteringsförmåga och avancerade resonemangsförmågor. Den kommer att kunna bearbeta upp till 50 000 ord åt gången, vilket är dubbelt så mycket som GPT-4, och kommer att ha en högre nivå av emotionell intelligens. Llama 3 kommer att ha flera förbättringar jämfört med sin föregångare, Llama 2, inklusive att kunna bearbeta och generera text, bilder och video. Dessa uppgraderingar kan revolutionera generativ AI och märka början på en ny era i människa-maskin-interaktion.

Direktlänk Dela Latestly.com fördjupade 4 maj

Randy Travis använder AI för att klonera sin röst i ny låt

Randy Travis chockerade fans tidigare i veckan när han tillkännagav sin första sång med helt nytt material på över ett decennium, ´Where That Came From´. Sången är nu ute, och Travis längevarande producent, Kyle Lehning, avslöjade att paret använde AI-teknologi för att klonera Travis röst över en annan sångares röst. Det är för närvarande oklart vem den andra sångaren är. En av de första kommersiella sångerna att använda AI-klonade röster, sade Cris Lacy, medpresident för Warner Music Nashville, ´Vi skulle ge Randy Travis hans röst tillbaka.´

Direktlänk Dela Countrytown.com fördjupade 4 maj

Första musikvideon skapad helt genom Open AI´s Sora

Musikvideon ´The Hardest Part´ har framhävts som den första beställda musikvideon som skapats helt genom Open AI´s Sora. Det kommer bara att vara en tidsfråga innan vi börjar se helt AI-genererat innehåll bli mer framträdande i vår bransch. Reed Morano ASC, uttryckte sin åsikt om videon på Twitter. Det finns olika synpunkter och åsikter om användningen av helt AI-genererat innehåll. En oro är att AI måste tränas på något och materialet det genererar måste komma från innehåll som redan har skapats tidigare.

Direktlänk Dela Newsshooter fördjupade 4 maj

OpenAI misslyckas med att varumärka GPT, lärdomar dras

OpenAI:s dröm om att äga rättigheterna till namnet GPT kommer att försvinna den 6 maj, när dess varumärkesansökan väntas få ett ´slutligt avslag´ från US Patent and Trademark Office (USPTO). Trots att OpenAI har begärt förlängning av fristen är varumärket i princip dött. Misslyckandet beror på att akronymen står för ´Generative Pre-trained Transformer´, vilket USPTO anser ´bara beskriver´ tjänstens förmågor och verkar vara generiskt. Över 200 relaterade namn har lämnats in till USPTO för varumärkesövervägande, de flesta inte ursprungligen från OpenAI. USPTO har dock godkänt två av företagets andra varumärkesansökningar för ´GPT-3´ och ´GPT-4´.

Direktlänk Dela Printmag.com fördjupade 4 maj

Förväntningar på nästa generation av chatbots: OpenAI:s GPT-5 och Meta:s Llama-3

OpenAI och Meta planerar uppgraderingar till sina AI-drivna chatbots, GPT-5 och Llama 3, som förväntas släppas före sommaren 2024. GPT-5 kommer att kunna förstå bilder och texter, ha förbättrade språkfärdigheter och analytiska förmågor, samt kunna bearbeta upp till 50 000 ord åt gången. Dessutom kommer GPT-5 att ha högre grad av emotionell intelligens och mer robusta säkerhetsprotokoll. Meta:s Llama-3 kommer att ha flera förbättringar jämfört med sin föregångare Llama-2, inklusive förmågan att bearbeta och generera text, bilder och video. Den kommer också att ha en större kontextfönster än Llama 2 och kommer att lanseras i flera olika versioner för att kunna arbeta med en mängd olika applikationer, inklusive Google Cloud.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 4 maj

Judah Pauls GPT Home använder OpenAI:s ChatGPT istället för traditionella AI-assistenter

De snabba framstegen med stora språkmodeller (LLM) som OpenAI:s ChatGPT har gjort äldre AI-teknik föråldrad i jämförelse. Judah Pauls GPT Home, som i huvudsak är ChatGPT i en dedikerad enhet, liknar en Google Nest Hub eller Amazon Echo. Istället för Siri, Google Assistant, Cortana eller Alexa använder den OpenAI:s kända ChatGPT för att svara på användarfrågor. Den är kraftfullare på många sätt men kommer också med många begränsningar. GPT Home innehåller en Raspberry Pi 4 Model B, som kör lokala skript och programvara, och ansluter till ChatGPT via OpenAI:s API.

Direktlänk Dela Hackster fördjupade 4 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Kinesiska SenseTime utmanar OpenAI med ny AI-modell SenseNova 5.0

Ett kinesiskt företag vid namn SenseTime har introducerat sin senaste AI-modell, SenseNova 5.0, som påstår sig slå OpenAI´s framstående GPT 4 i prestandatest. SenseNova 5.0 visar att den kan överträffa OpenAI´s främsta AI i logisk resonemang, kreativt skrivande och mer. Modellen kan också förstå och generera mänskliknande text bättre än GPT 4, vilket ger den förmågan att tillämpa effektiva lösningar på verkliga applikationer. SenseNova 5.0 tränades på en rik och varierad datamängd bestående av över 10 miljarder tokens från flera språk och olika källor.

Direktlänk Dela Pro Pakistani fördjupade 4 maj

OpenAI:s VD Sam Altman beskriver den ultimata AI-applikationen

OpenAI:s VD Sam Altman har beskrivit sin vision för den ultimata AI-applikationen i en intervju med MIT Technology Review. Han ser en ´superkompetent kollega´, en stor uppgradering från ChatGPT, som han kallade ´dum´. Altman vill att AI ska ta sig an verkliga uppgifter, inte bara fungera som en chattbot. Han vill att AI ska hjälpa människor att åstadkomma saker i den verkliga världen. OpenAI:s kommande språkmodell, GPT-5, kan vara ett steg i den riktningen. Altman har inte specificerat när detta verktyg kommer att vara tillgängligt och hur avancerad AI måste vara för att stödja det.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 4 maj

ChatGPT förutspår kraftig ökning för XRP

ChatGPT, en AI-enhet utvecklad av OpenAI, förutspår en positiv utveckling för kryptovalutan XRP. Enligt prognosen förväntas XRP:s pris stiga från sitt nuvarande värde på 0,5278 dollar till 0,625 dollar senast den 31 maj 2024, vilket skulle motsvara en tillväxt på cirka 18,4%. XRP, även känt som Ripple-valuta, är avgörande för att effektivisera gränsöverskridande transaktioner i olika valutor. Trots tidigare nedgångar och regulatoriska osäkerheter, förväntas XRP nå nya höjder tack vare den växande kryptovalutamarknaden och positiva regulatoriska ramar.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 4 maj

Google kan snart revolutionera sina smarta hemprodukter med det beryktade Nest Hub Max som nästa produkt. Rykten cirkulerar om att Google är redo att förnya det gamla Nest Hub Max, som har stått på hyllorna i fem år utan ändringar. I centrum för dessa rykten ligger införandet av Googles senaste AI-innovation, Gemini Nano, i nuvarande Nest Hub Max. En lokal AI-aktiverad Gemini Nano kan vara en game-changer när det gäller integritet och effektivitet. Förutom hårdvaruförbättringar, överskrider effekterna av Gemini Nano-fusionen också räckvidden. Om Nest Hub Max, särskilt med Gemini Nano-teknikplattformen, är Googles nästa steg, kan konsumenten förvänta sig ett stort språng i smart hemteknologi.

Cryptopolitan fördjupade 4 maj

Sluta använda ChatGPT för SEO, använd Boostrbot istället

Användare uppmanas att sluta använda ChatGPT för SEO eftersom det skriver som en robot. Istället kan de nu använda Boostrbot.com för att generera SEO-klara artiklar på några minuter. Boostrbot.com erbjuder en rad AI-verktyg som kan öka produktionen av innehåll, producera nyckelord, titlar och innehåll snabbare och smartare. Dessutom erbjuder de gratis tillgång till avancerade AI-verktyg för att automatisera processen att skapa innehåll och optimera varje del av inläggen. De erbjuder även en konverterare från YouTube till blogg.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 4 maj

OpenAI introducerar ´Temporary Chat´-läge och tillåter tillgång till gammal chathistorik

OpenAI har introducerat ett nytt ´Temporary Chat´-läge för användare som föredrar att inte spara sina chattar. Tidigare var tillgången till chathistorik villkorad och användare kunde inte återfå sina gamla chattar om de hade inaktiverat datadelning. Men från och med den 1 maj har OpenAI tagit bort detta villkor, vilket gör att alla användare, inklusive gratis och Plus-prenumeranter, kan komma åt sina tidigare chattar oavsett datadelningspreferenser. OpenAI kan fortfarande spara vissa chattar i upp till 30 dagar för ´säkerhetssyften´.

Direktlänk Dela Guiding Tech fördjupade 4 maj

ChatGPT och frågan om uttömning av digitalt material

ChatGPT, ett populärt AI-verktyg, hämtar information från engelskspråkig data på öppna webben. Detta har lett till oro för kränkningar av immateriella rättigheter och flera stämningar mot Open AI, utvecklaren av ChatGPT. En annan fråga är vad som händer när allt mänskligt genererat digitalt material på internet tar slut. Cade Metz, teknikreporter på New York Times, menar att detta redan håller på att hända. Open AI har börjat transkribera ljud- och videofiler för att kompensera för bristen på råmaterial. På sikt kan AI-verktygen behöva vända sig till icke-engelskt digitalt material på internet.

Direktlänk Dela Inquirer Opinion fördjupade 4 maj

Mysten Labs, skaparna av Sui-protokollet, siktar på att förändra blockchain-tekniken

Mysten Labs, skaparen av Layer 1 Sui-protokollet, har haft ett intensivt år med lansering på mainnet och nya partnerskap med TikToks moderbolag ByteDance och Google. Mysten Labs har nyligen meddelat ´ekosystempartnerskap´ med både Alibaba Cloud och Google Cloud, fokuserade på att stärka säkerhet och skalbarhet. BytePlus, den tekniska divisionen av TikToks moderbolag ByteDance, har också nyligen ingått partnerskap med Chengs företag för att utveckla en rad initiativ som inkluderar web3-spel, SocialFi, rekommendationslösningar och produkter för förstärkt verklighet. Mysten Labs tror att blockchain-tekniken är på väg att förändras.

Direktlänk Dela The Block Crypto fördjupade 4 maj

Google lanserar sin Duet AI-assistent över alla Workspace-appar

Google meddelade idag att de lanserar sin Duet AI-assistent över alla sina Workspace-appar, inklusive Gmail, Drive, Slides, Docs och mer. Duet-tekniken har testats en tid, med över en miljon människor som redan har testat Googles virtuella assistent. Nu kommer det att vara tillgängligt för alla som betalar för Googles Workspace-appar. Duet AI presenterades vid Googles I/O-utvecklarkonferens tidigare i år, som en samling funktioner som en hjälpfull medarbetare i alla dina Google-appar. Duet kan även vara ett kreativt verktyg - du kan be det skriva ett e-postsvar, generera bilder eller kontrollera din grammatik. Google kommer att ta ut 30 dollar per användare för tillgång till Duet, åtminstone för stora organisationer.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 4 maj

Utmaningar och möjligheter med AI-integration

Företag utforskar hur man ansvarsfullt integrerar AI i produktionen. Människor har en tendens att tilldela mänskliga beteenden till objekt med vissa, men inte alla, egenskaper (känd som antropomorfism) - och detta sker allt mer med AI. Detta kan vara att säga ´tack´ och ´snälla´ när man interagerar med en chattbot. Men utmaningen är när man förväntar sig att AI ska kunna utföra samma uppgift på ett effektivt sätt på en samling av komplexa vetenskapliga artiklar. AI är lika kreativt som en pensel, och det största hindret för produktivitet med AI är människans förmåga att använda det som ett verktyg.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 4 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Google introducerar Gemini Advanced och Google One AI Premium plan

Google har under flera år investerat i AI som ett sätt att förbättra Sök och alla sina produkter. AI är nu central för företagets snabbt växande tjänster Cloud, Workspace och prenumerationstjänsten Google One, som snart når 100 miljoner prenumeranter. I december inledde Google Gemini-eran, en ny standard inom text, bild, ljud och video. Modellen Ultra 1.0 överträffar människoexperter på MMLU (massive multitask language understanding). Bard, som har varit det bästa sättet för människor att direkt uppleva företagets mest kapabla modeller, kommer nu att kallas Gemini. En version med Ultra kommer att kallas Gemini Advanced, en ny upplevelse som är mycket mer kapabel att resonera, följa instruktioner, koda och kreativt samarbete. Gemini Advanced kan börja användas genom att prenumerera på det nya Google One AI Premium-plan, som erbjuder det bästa av Googles AI-funktioner på ett enda ställe.

Direktlänk Dela Google fördjupade 4 maj

Bhavish Aggarwals Krutrim AI revolutionerar teknikscenen med ny Android-app och utvecklartjänster

Bhavish Aggarwals startup, Krutrim, lanserar en Android-app och avslöjar sina kommande erbjudanden för utvecklare. Målet är att demokratisera artificiell intelligens (AI) i Indien, med särskild inriktning på landets unika språkliga och kulturella landskap. Krutrim har nyligen uppmärksammats som Indiens första AI-startup som nått en värdering på 1 miljard dollar. Den nya Krutrim Android-appen introducerar användare till en användarvänlig plattform där de kan interagera med avancerade AI-verktyg som kan förstå och svara på över 20 indiska språk. Från och med februari 2024 planerar företaget att släppa en uppsättning API:er och verktyg för utvecklare.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 4 maj

Stora språkmodeller kan nu installeras lokalt för offline-användning

Användare kan nu installera olika stora språkmodeller (LLMs) på sina datorer för offline-användning med hjälp av anpassade verktyg. Detta gör det möjligt att använda datorn som ett AI-chattverktyg som kan nås när som helst. Verktyget erbjuder installation av olika AI-modeller som Llama 3, Phi 3, Falcon, Gemma, Replit och fler. Minimikrav inkluderar en Apple Silicon Mac (M1/M2/M3) med macOS 13.6 eller nyare eller en Windows/Linux-PC med en processor som stöder AVX2, samt 16GB+ RAM och 6GB+ VRAM för PC. AI-modeller använder mycket RAM, CPU och GPU, så enheter med färre resurser kan ta längre tid att svara på frågor.

Direktlänk Dela YTechB fördjupade 4 maj

AI används för att upptäcka fusk i NEET UG-examen

För första gången har National Testing Agency (NTA) i Indien infört AI-baserade verktyg för att upptäcka fusk i realtid under National Eligibility cum Entrance Test (NEET) UG 2024. AI-verktygen, som använder CCTV-inspelningar, analyserar kandidaters beteende, såsom ovanliga rörelser och kroppsspråk, och markerar misstänkta aktiviteter. För att förhindra bedrägeri har NTA även använt AI-verktyg för att jämföra kandidaters livefoto med fotot som laddats upp i ansökningsformuläret. Examenscentra är utrustade med CCTV och störsändare för att blockera mobilnätverk.

Direktlänk Dela Telangana Today fördjupade 4 maj

Ny konkurrent till ChatGPT släpper gratis mobilapp

Anthropic, ett företag grundat av före detta OpenAI-anställda, har släppt en gratis iOS-app för sin ChatGPT-konkurrent, Claude. Företaget meddelade detta i ett blogginlägg, där de också presenterade en ny Teams-plan, en betalprenumeration med strikta säkerhets- och integritetsbarriärer och samarbetsfunktioner. Claude-modellerna har presterat likvärdigt med GPT-4 och GPT-3.5 på gemensamma mätvärden. Claude Sonnet, som ingår i den kostnadsfria planen och nu är tillgänglig på iOS, överträffade GPT-3.5 på alla mätvärden.

Direktlänk Dela Mashable fördjupade 4 maj

AI-startupen Anthropic lanserar ny betalplan och iOS-app

AI-startupen Anthropic lanserar en ny betalplan riktad mot företag, inklusive de i starkt reglerade branscher som hälso- och sjukvård, finans och juridik, samt en ny iOS-app. Team, företagsplanen, ger kunderna högre prioriterad tillgång till Anthropics Claude 3-familj av generativa AI-modeller plus ytterligare admin- och användarhanteringskontroller. Teamplanen är utformad för företag av alla storlekar och branscher som vill ge sina anställda tillgång till Claudes språkförståelse och genereringskapaciteter i en kontrollerad och betrodd miljö. Dessutom kommer Team-kunder att kunna dra nytta av verktygsanvändningsfunktionerna för Claude 3, som nyligen gick in i öppen beta.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 4 maj

Anthropic lanserar Claude Teams och mobilapp för att hjälpa företag att skala upp generativ AI-teknologi

Anthropic, ett startföretag specialiserat på säker och ansvarsfull AI, har lanserat Claude Teams, en ny tjänst som syftar till att hjälpa företag att säkert skala upp sin användning av generativ AI-teknologi. Företaget har också lanserat sin första mobilapp, vilket gör dess flaggskepps AI-assistent Claude tillgänglig på iOS-enheter. Anthropic har redan sett betydande framgång bland företagskunder, inklusive ledande företag inom starkt reglerade branscher som hälso- och sjukvård och finans. Företagets Claude AI-system har framstått som ett attraktivt alternativ till OpenAI:s ChatGPT, med stark betoning på säkerhet och tillförlitlighet.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 4 maj

Musikvideon skapad helt med OpenAI:s text-till-video-teknik

Chillwave-musikartisten Washed Out har släppt en ny musikvideo helt skapad med OpenAI:s nya text-till-video-teknologi, Sora. Videon, regisserad av Paul Trillo, skildrar livet för ett oidentifierat par från tonåren till vuxenlivet. Alla scener och karaktärer genererades med Sora. Ursprungligen planerade Washed Out (vars riktiga namn är Ernest Greene) och Trillo att filma en traditionell video, men tids- och budgetbegränsningar hindrade dem. Trillo, som fick tidig tillgång till Sora, använde detaljerade textprompter för att generera videosekvenser. Slutresultatet är en drömlik resa genom två människors liv tillsammans.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupade 4 maj

Alan Cross: Internationellt känd musikjournalist och konsult

Alan Cross är en internationellt känd sändare, intervjuare, författare, konsult, bloggare och talare. Under sina mer än 40 år i musikbranschen har Alan intervjuat de största namnen inom rock, från David Bowie och U2 till Pearl Jam och Foo Fighters. Han är också känd som en musikolog och dokumentär genom program som ´The Ongoing History of New Music´. Alan Cross har 38217 inlägg och räknar.

Direktlänk Dela A Journal of Musical Things fördjupade 4 maj

OpenAI:s text-till-video-verktyg Sora revolutionerar musikindustrin

OpenAI:s text-till-video-verktyg, Sora, skapar rubriker inom musikindustrin. Dess senaste skapelse, en officiell musikvideo för synthpop-artisten Washed Out, markerar en milstolpe som det första beställda arbetet från en etablerad konstnär och regissör. Regissören Paul Trillo, som har arbetat med artister som The Shins, förverkligade ett decennium gammalt koncept med Sora. Han påpekar att Soras användarvänlighet och hastighet effektiviserade processen jämfört med traditionella 3D-animeringstekniker. Resultatet visar Soras styrkor i att demokratisera specialeffekter. OpenAI förutspår en offentlig lansering av Sora senare i år.

Direktlänk Dela Absolute Geeks fördjupade 4 maj

Diskussion om nya AI-lagar och Universal-TikTok uppgörelse

Under veckans show diskuteras kraven på nya AI-lagar för att skydda skapare på båda sidor om Atlanten. Dessutom diskuteras den stora kärleken mellan Universal och TikTok eftersom de äntligen löser sina skillnader. Avsnittstider är: AI-lagar (00:07:00), Nyheter i korthet (00:20:29), Universal x TikTok (00:23:20). Tiderna kan vara något olika på grund av annonser.

Direktlänk Dela Complete Music Update fördjupade 4 maj

Global rapport om AI Audio Enhancer-marknaden 2024

En global rapport om AI Audio Enhancer-marknaden för 2024 är tillgänglig för köp på OrbisResearch.com. Rapporten ger en detaljerad analys av marknadstrender och makroekonomiska landskap. Den inkluderar också en omfattande utvärdering av affärscykler, demografiska trender och mikroekonomiska förhållanden. Rapporten segmenterar AI Audio Enhancer-marknaden efter typ och tillämpning. Nyckelspelare på marknaden inkluderar Audo.ai, EaseUS Video kit, Adobe Audition, Veed.io, Audioalter, AI Mastering, AudioDenoise, Krisp, CrumplePop, Dolby.io, Auphonic, Descript, Audio Super Resolution, Audio Noise Reducer och NVIDIA RTX OpenExO.

Direktlänk Dela Motions fördjupade 4 maj

Konstnär uppmanar till etiska riktlinjer för AI inom konst och musik

En konstnär diskuterar den potentiella dominansen av artificiell intelligens (AI) i våra liv, särskilt när det gäller konst och musik. Han uttrycker oro över användningen av AI för att återuppliva avlidna artister för kommersiella ändamål och ställer frågor om bevarandet av vår mänsklighet. Han betonar behovet av att etablera etiska ramar för AI-användning och uppmanar teknikföretag att upprätthålla den mänskliga konstnärligheten som ligger i hjärtat av musikskapande. Han uppmanar alla musikälskare att ansluta sig till denna strävan.

Direktlänk Dela The Artistree fördjupade 4 maj

Berkshire Hathaway rapporterar starka resultat för första kvartalet

Warren Buffetts Berkshire Hathaway rapporterade starka resultat för första kvartalet samtidigt som företaget inledde sin årliga aktieägarkonferens. Berkshire, baserat i Omaha, Nebraska, lade till 21 miljarder dollar i kontanter och statsobligationer till sin hög, vilket höjde den till ett rekord på 189 miljarder dollar förra kvartalet - en ökning med 13% på bara tre månader. Företagets rörelseresultat ökade med 39% till 11,22 miljarder dollar jämfört med ett år tidigare, tack vare en 185% årlig ökning av försäkringsunderwritingintäkterna - från 911 miljoner dollar till 2,6 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 4 maj

Warren Buffett varnar för artificiell intelligens

Warren Buffett, VD för Berkshire Hathaway, har utfärdat en allvarlig varning om artificiell intelligens (AI). Han förutspår att AI kommer att förstärka bedrägerier genom att göra bluffar mycket mer övertygande. Buffett jämförde AI med atombomben, och sa att världen har ´släppt ut anden ur flaskan´. Han påpekade att bilder och videor skapade med AI har blivit så övertygande att det är nästan omöjligt att avgöra om de är riktiga eller inte. Han nämnde också att han sett en ´deepfake´-video av sig själv som en bedragare använde för att be främlingar om pengar.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 4 maj

AI-drivna MRI-skanningar och krav på sjukhuspristransparens

I New York har ett stort sjukhus och ett teknikjätte samarbetat för att utveckla en ny form av MRI-teknik som använder AI för snabbare skanningar. I Massachusetts undersöker vi hur privata kapitalinvesterare har påverkat resurserna på samhällssjukhus. Dessa historier och mer visas på Eye on America med programledaren Michelle Miller.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 4 maj

AI-relationer: Den som bäst anpassar sig till framtiden kommer att vinna

AI-relationer har blivit en verklighet på kort tid. Detta har lett till frågor om hur vårt förhållande till tekniken påverkar oss som människor och hur vi förhåller oss till AI:erna vi litar på. Psykologiprofessor Sverker Sikström menar att den organism, individ eller AI-bot som bäst anpassar sig till framtiden kommer att vinna.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 4 maj

Ingka Group satsar på AI-utbildning för Ikea-anställda

Ingka Group, som driver Ikea-varuhus globalt, planerar att höja kompetensnivån inom artificiell intelligens (AI) genom skräddarsydda utbildningar för 3 000 anställda och 500 chefer. Syftet är att öka förståelsen för AI och säkerställa att användningen av ny teknik genomsyras av Ikeas värderingar. Företaget investerar också i ett acceleratorprogram för teknikentusiaster med doktors- eller masterexamen. Dessutom utvecklar de en rad AI-verktyg, inklusive Hej Copilot, i samarbete med Microsoft.

Direktlänk Dela Market Sverige fördjupade 4 maj

Kan AI påskynda tillväxten för surfplattor?

När artificiell intelligens (AI) börjar förvandla personlig databehandling och mobilupplevelse för miljontals användare globalt, kan den nya tekniken också påskynda den långsamma tillväxten för surfplattor? Trots att den globala surfplattemarknaden började visa tecken på återhämtning i januari-mars kvartalet i år, enligt IDC, är de verkliga vinsterna ännu inte här efter mer än två års nedgång. Anuroopa Nataraj, senior forskningsanalytiker på IDC, säger att de riktiga vinsterna kommer från nästa uppdateringscykel, ´följt av tillväxt inom kommersiella segment när fler surfplattor används inom utbildningssektorn och gig-ekonomin´. Under tiden registrerade globala surfplatteförsändelser en blygsam tillväxt på 0,5 procent (år-efter-år) i det första kvartalet i år, och nådde 30,8 miljoner enheter. Teknikjätten Apple såg en nedgång förra året på grund av ´dålig ekonomi och bristen på nya modeller´ och minskade 8,5 procent (YoY). Företaget planerar att lansera nya iPads nästa vecka. Sydkoreanska företaget Samsung var tvåa med 6,7 miljoner enheter i det första kvartalet, en minskning med 5,8 procent, enligt rapporten.

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 4 maj

AI-teknik revolutionerar jordbruket på Agrishow 2024 i Brasilien

På Agrishow 2024 i Ribeirão Preto, Brasilien, presenterades flera AI-baserade lösningar för att effektivisera jordbruket. John Deere introducerade See & Spray Select, ett smart spray-system som använder AI och maskininlärning för att identifiera och spruta ogräs. Embrapa Instrumentação och Agrorobótica utvecklade AGLIBS, en AI-plattform som digitaliserar jord- och jordbruksaktiviteter. Cromai presenterade Cromai Scan Weed, som identifierar och klassificerar invasiva växter, och Cromai Scan Growline, som korrigerar planteringsfel i sockerrör. Bosch presenterade One Smart Spray, en lösning som tillåter selektiv applicering av herbicider.

Direktlänk Dela Agriculture Post fördjupade 4 maj

NetApp tror att GenAI-inferens kommer att bli allmänt använd inom företag

NetApp tror att GenAI-inferens kommer att användas allmänt inom företag och behöver tillgång till stora mängder ansluten data, precis vad deras intelligenta datainfrastruktur erbjuder. En studie utförd av NetApp och IDC fann att 63 procent av alla respondenterna rapporterade behovet av stora förbättringar eller en fullständig översyn för att säkerställa att deras lagring är optimerad för AI. Russell Fishman, NetApps senior director för produktledning för AI och relaterade ämnen, tror att ansluten data för inferens ligger rakt i NetApps bana. Han tror att GPU-serverställen blir extraordinärt krävande av elektrisk kraft och kapitalutgifter, vilket kommer att begränsa AI-träningsplatser. Fishman nämnde Nvidias Blackwell-GPU:er med deras behov av 150 kilowatt per ställ, och sa: ´Jag känner inte till några företag som har ett datacenterställ som kan köra ett 150 kilowatt ställ. Inte ens nära. Verkligheten här är att AI-utbildning kommer att bli förbehållen några mycket specialiserade leverantörer. Du kommer att hyra utbildningen.´

Direktlänk Dela Blocks and Files fördjupade 4 maj

Föräldrar i New York City uppmanar till skapande av AI-fokuserad gymnasieskola

Föräldrar i New York City uppmanar till skapandet av en toppmodern gymnasieskola inriktad på artificiell intelligens (AI). Fem föräldramedlemmar i Citywide Council on High Schools har sponsrat en resolution som rekommenderar en specialiserad skola som integrerar AI i kärnämnena, sätter en nationell standard och främjar konkurrens med andra länder. De argumenterar för att New York City, som en nav för teknologisk innovation, kapitalinvesteringar och entreprenörskap, är en idealisk plats för att främja AI-talang. Förslaget kommer att röstas om på ett möte på onsdag.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 4 maj

AI förändrar handelslandskapet och förbättrar effektiviteten

Utvecklingar inom artificiell intelligens (AI) har transformerat handelseffektiviteten, vilket möjliggör för handlare att optimera sin tid och potentiellt se förbättrade resultat. AI-tekniken kan analysera stora mängder data med blixtsnabb hastighet och precision, vilket gör handel effektivare än någonsin tidigare. AI-drivna handelsplattformar och appar, som AI-handelsbot 3Commas, blir allt populärare och är oumbärliga verktyg för handlare på alla nivåer. AI kan också hjälpa till med riskhantering genom att använda avancerade riskmodelleringstekniker och förutsägande analyser.

Direktlänk Dela Luxury Lifestyle Magazine fördjupade 4 maj

CPM släpper AI-genererad video av tidigare Bengal-chefsminister

Den indiska politiska organisationen CPM har släppt en AI-genererad video av den tidigare bengaliska chefsministern Buddhadeb Bhattacharjee, där han uppmanar väljarna att rösta ut BJP och Trinamul Congress. CPM bekräftade att ljudet och videon skapades med hjälp av artificiell intelligens. Bhattacharjee har inte gjort något offentligt framträdande sedan februari 2019 på grund av hälsoproblem. I videon kritiserar han både BJP och Trinamul Congress för olika frågor. CPM använder också en AI-ankare, Samata, för sin kampanj på sociala medier.

Direktlänk Dela The Telegraph India fördjupade 4 maj

Warren Buffett varnar för skadlig potential av AI

Warren Buffett, investeraren bakom Berkshire Hathaway, har uttryckt oro över artificiell intelligens (AI) och dess potential för skada. Under företagets årliga aktieägarmöte påpekade Buffett att AI kan användas för att skapa realistiskt och vilseledande innehåll i syfte att skicka pengar till illasinnade aktörer. Han nämnde att bedragare använder AI röstkloning och ´deep-fake´-teknik för att manipulera videor och bilder som imiterar en individs familj och vänner för att be om pengar eller personlig information.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 4 maj

AI förändrar riskhanteringslösningar

Artificiell intelligens (AI) revolutionerar riskhanteringslösningar genom att erbjuda oöverträffade förmågor att analysera, förutse och mildra risker över olika branscher. AI och maskininlärning (ML) är avgörande för att hantera och analysera stora mängder ostrukturerad data, vilket minskar behovet av mänsklig inblandning och sänker driftskostnaderna. Dessa teknologier möjliggör för banker och finansinstitut att effektivisera verksamheten inom kreditbeslut, investeringar och affärsrelaterade beslut. AI/ML-drivna riskhanteringslösningar erbjuder överlägsen prognosnoggrannhet, särskilt i stressade scenarier där traditionella modeller kan misslyckas. AI-metodik har visat sig vara mycket effektiv vid upptäckt av kreditkortsbedrägerier och övervakning av handelsaktivitet. AI möjliggör realtidsövervakning och analys av risker. Generativa AI-applikationer vinner mark inom riskhantering. AI och ML optimerar integrerade riskstrategier på olika stadier, inklusive planering, identifiering, bedömning och analys. Det är viktigt att införliva riskhantering direkt i utvecklings- och inköpscyklerna för AI-modeller. Generativ AI gör det möjligt för individer utan specialiserade tekniska färdigheter att extrahera meningsfulla insikter från data, vilket ger fler intressenter inom en organisation möjlighet att bidra till riskhantering.

Direktlänk Dela Myinvestmentideas.com fördjupade 4 maj

New York förutspås uppleva AI-boom värd $320 miljarder

Enligt en rapport från Accenture och Tech:NYC kommer New York troligen att uppleva en boom inom artificiell intelligens (AI) värd $320 miljarder fram till år 2038, mycket tack vare stadens egna talanger. För närvarande har New York 40 000 AI-professionella och är den näst största platsen för att samla in pengar till AI-företag. Rapporten indikerar att New Yorks talangpool är avgörande för stadens framgång i AI-ekonomin. Staden drar nytta av att använda AI inom olika sektorer, till skillnad från städer som San Francisco som främst fokuserar på teknologi. Guvernör Kathy Hochul har annonserat en investering på $400 miljoner i AI-forskning och utbildning.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 4 maj

Apple förväntas satsa mer på AI med iOS 18

Apple förväntas satsa mer på artificiell intelligens (AI) med höstens lansering av iOS 18. Det ryktas att röstassistenten Siri kommer att få nya funktioner baserade på AI, och att iOS 18 kanske kommer att kunna sammanfatta långa meddelanden i iMessage. Det har tidigare spekulerats i att Apples AI-modell kan baseras på Googles Gemini, men det är ännu oklart om så kommer att bli fallet.

Direktlänk Dela Mobilanyheter fördjupade 4 maj

AI i relationer: En titt på framtiden

Spanska konstnären Alica Framis planerar att gifta sig med sin AI-pojkvän, vilket utforskar frågan om vilken typ av relation som är möjlig med AI. Det finns många olika AI-tjänster som kan ´ersätta´ en människa, från enkel chattbot till digitala partners. Företag har börjat koppla samman skapade AI-partners med sexredskap och robotar. AI kan också användas som en person att berätta svåra saker för. Sverker Sikström, professor vid Institutionen för psykologi vid Lunds universitet, menar att AI-bots skulle inte finnas om människan inte behövde dem. Meeno-grundaren Renate Nyborg menar att den stora vinsten med AI inte är potentiella relationer utan minskad ensamhet. Ariel Ekgren, forskare vid AI Sweden, uttrycker oro över att allt framöver kommer att innehålla AI från några få amerikanska företag.

Direktlänk Dela Nyheter24 fördjupade 4 maj

AI-älskare och mänskliga relationer: Framtiden för AI-relationer

AI-relationer har blivit verklighet och denna sommar kommer Alica Framis, en spansk konstnär, att gifta sig med sin AI-pojkvän. Psykologiprofessor Sverker Sikström menar att den organism, individ eller AI-bot som bäst anpassar sig till framtiden kommer att vinna. Meeno-grundaren Renate Nyborg, tidigare chef för Tinder, menar att AI-tjänster kan hjälpa till att minska ensamhet. Ariel Ekgren, forskare vid AI Sweden, uttrycker oro över att all AI i framtiden kan komma från ett fåtal amerikanska bolag.

Direktlänk Dela Aftonbladet fördjupade 4 maj

Microsoft lanserar Copilot för Word som en del av Microsoft Copilot 365-verktygslådan

Microsoft har lanserat Copilot för Word, en del av Microsoft Copilot 365-verktygslådan. Copilot är en generativ AI-assistent som kan omvandla arbetsflöden som aldrig förr, inklusive hjälp med att skapa dokument eller stöd med sammanfattning. Copilot kan också förbättra innehållet i Word-dokument, skapa nytt innehåll och omskriva befintligt innehåll. Det kan även omvandla text till tabeller och ge förslag för att förbättra skrivkvaliteten. För att använda Copilot i Word krävs en Microsoft Copilot 365-prenumeration, vilket kostar $30 per månad per användare.

Direktlänk Dela UC Today fördjupade 4 maj

OpenAI kan utmana Google med AI-driven sökmotor

Enligt domänregistreringar och insiderläckor kan OpenAI hota Googles dominans på sökmotormarknaden med en AI-driven sökmotor. Användares missnöje med annonsbelastade sökresultat banar väg för OpenAIs inträde, som lovar en renare och mer relevant sökupplevelse. En ny sökmotor från OpenAI kan omforma marknadsdynamiken, utmana Google och Perplexity med avancerad AI-integration och användarcentrerade lösningar. OpenAI, känt för sina framsteg inom artificiell intelligens, kan snart tillkännage skapandet av sin sökmotor. Detta baseras på flera källor, inklusive domännamnsregistreringar och insiderpåståenden. En Twitter-användare vid namn Jimmy Apples nämnde nyligen aktivitet kring nya domännamn relaterade till OpenAI, vilket antyder en möjlig tillkännagivelse den 9 maj.

Direktlänk Dela Herald Sheets fördjupade 4 maj

Microsoft har meddelat ett strategiskt uppehåll i lanseringen av nya funktioner för sitt Windows Copilot i syfte att förbättra användarupplevelsen baserat på feedback. Användare som för närvarande använder Copilot kommer fortfarande att ha full funktionalitet, medan Microsoft fokuserar på att förbättra sina verktyg tillsammans med Insider-gemenskapen. Den tekniska jätten planerar ett AI-tema-evenemang den 20 maj, vilket antyder potentiella avslöjanden av avancerade funktioner. Förväntningarna är höga på att Microsoft ska demonstrera innovation, särskilt efter att ha indikerat att 2024 kommer att vara ett kritiskt år för AI-integration inom datorer, inklusive debut av en dedikerad Copilot-tangent på Windows-tangentbord. Ny hårdvara är också i sikte, med rykten om den nästa Surface laptop-linjen. Dessa enheter förväntas komma utrustade med Qualcomms Snapdragon X Elite-processorer, vilket erbjuder ett alternativ till Windows på Arm-enheter och presenterar en direkt utmaning till den Apple M3-drivna MacBook Air.

Elblog fördjupade 4 maj

Microsoft pausar utrullningen av nya Copilot-funktioner i Windows 11 för vidareutveckling

Microsoft har meddelat att de kommer att pausa utrullningen av nya Copilot-funktioner i Windows 11 för att vidareutveckla dem baserat på användarnas feedback. För personer som redan har funktionen kommer Copilot i Windows att fortsätta fungera som förväntat. Det förväntas att nya Surface-laptops drivs av Qualcomms Snapdragon X Elite-processorer som kör Windows på Arm och konkurrerar med Apples M3-drivna MacBook Air. Nya funktioner för Windows förväntas inkludera en AI Explorer-app som liknar den gamla Windows 10 Timeline-funktionen.

Direktlänk Dela Dailyguardian.ca fördjupade 4 maj

Microsofts AI-verktygssvit Copilot: Vad är det?

Microsofts AI-verktygssvit Copilot är utformad för att hjälpa användare på olika sätt. Copilot är en chatbot som kombinerar kraften i OpenAI-artificiell intelligens och Bing-sökmotorn med Prometheus-teknologi för att svara på frågor på ett konversationsmässigt mänskligt sätt. Copilot för Windows 11 fungerar som en digital assistent som ersätter Cortana, medan versionen för Windows 10 endast erbjuder samma funktioner som webbversionen av chatboten. Copilot finns också tillgängligt på Bing och Microsoft Edge, liksom för Microsoft 365-appar och andra affärsapplikationer. Copilot använder Prometheus-modellen, som är baserad på GPT-4 från OpenAI, som Microsoft har justerat för allmänheten. Microsoft lanserade Copilot den 7 februari 2023.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 4 maj

Artikel med AI-genererad illustration dras tillbaka från vetenskaplig tidskrift

En artikel med en bisarr illustration av en råtta med överdrivna genitalier har dragits tillbaka från Frontiers in Cell and Developmental Biology. Illustrationen kommer från ett tvärsnitt av en råttas genitalier men märker upp deras löjliga förhållande till artificiell intelligens (AI). En av de återkallade artiklarna, som handlade om stamceller som finns i råttors genitalier, var föremål för fullständig granskning av andra experter och redaktionell granskning innan den publicerades i februari. Kontroverser har återuppstått om den potentiella användningen av generativa AI-verktyg i vetenskap och akademiska artiklar. AI-verktygsförespråkare hävdar bland annat att AI-verktyg hjälper till med snabb databehandling och beräkningar. Å andra sidan ser andra en fara i AI-verktyg, som att skapa felaktiga data eller vilseledande information. Enligt en undersökning som Nature utförde 2023 hade cirka 30% av forskarna introducerat dessa generativa AI-verktyg för att skriva sina manuskript.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 4 maj

Microsoft pausar utrullningen av nya Copilot-funktioner i Windows 11

Microsoft har meddelat att de tillfälligt pausar utrullningen av nya Copilot-funktioner i Windows 11 för att göra ytterligare förbättringar baserat på användarfeedback. För de användare som för närvarande har Copilot-funktionen kommer den att fortsätta fungera som förväntat medan Microsoft jobbar med Windows Insiders för att förbättra och utveckla nya funktioner. Detta kommer i samband med att Microsoft förbereder sig för ett AI-event den 20 maj, där framtida utvecklingar och innovationer kommer att presenteras. Microsoft förväntas även avslöja nya Surface laptops utrustade med Qualcomms Snapdragon X Elite-processorer.

Direktlänk Dela Tech Edt fördjupade 4 maj

Amadeus testar Microsofts AI Copilot för effektivare möten

Microsoft Copilot, en AI-teknologi, testas för närvarande av utvalda företag för att se om det kan ge fördelar och effektivitet till företaget. Ett exempel är reseprogramvaruföretaget Amadeus, där Copilot har visat sig vara mycket användbar för att ta anteckningar under möten, en uppgift som ofta anses vara tråkig och tidskrävande. Frederick Ros, chef för digitala arbetsplatstjänster på Amadeus, har uttryckt att tekniken är effektiv och att företaget vill göra Copilot till en permanent medlem av personalen. Amadeus utbildar sina anställda för att förstå inte bara vad AI kan göra, men också hur det fungerar.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 4 maj

Windows 11 får viktiga ändringar i File Explorer och pausar Copilot-upplevelser

Windows 11 har fått en ny förhandsbyggnad som gör flera viktiga ändringar i operativsystemets centrala gränssnitt, File Explorer. I den nya versionen 22635 i Beta-kanalen har Microsoft introducerat möjligheten att enkelt duplicera en flik i File Explorer. Dessutom har förhandsbyggnaden infört flera lösningar för detta gränssnitt, inklusive lösningen för ett minnesläckage när man arbetar med ZIP-mappar i ett File Explorer-fönster. Microsoft har också tagit ett märkbart steg tillbaka med Copilot, och har beslutat att pausa utrullningen av dessa upplevelser för att ytterligare förbättra dem baserat på användarfeedback.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 4 maj

Nya funktioner och förbättringar för Copilot AI i Visual Studio Code-uppdatering

Den senaste uppdateringen till Visual Studio Code innehåller flera nya funktioner och förbättringar för GitHub Copilot AI, den ursprungliga ´AI-parprogrammeraren´. Copilot AI har nu flera nya funktioner och förbättringar, inklusive inline-chatt i terminalen. Det är nu standardupplevelsen i terminalen, där kommandot Ctrl+I omedelbart tar fram Copilot-chattverktyget som uppmanar en användare att fråga hur man gör något i CLI-verktyget, komplett med en mikrofonikon för röstinteraktion. Andra Copilot-förbättringar inkluderar förmågan att föreslå nya namn för variabler och liknande, samt möjliggör för användare att dölja vissa filer från AI.

Direktlänk Dela Visual Studio Magazine fördjupade 4 maj

iOS 18 kan komma med AI-funktion för att sammanfatta textmeddelanden

När iOS 18 släpps senare i år kan det komma med möjligheten att sammanfatta iMessages med hjälp av artificiell intelligens, liknande en funktion tillgänglig på Android och med Humane AI-pin. Apple arbetar på ett sätt att använda AI för att sammanfatta längre textmeddelanden och inkludera all relevant information, inklusive företag, personer eller platser som nämns i en text. Apple arbetar också på en liknande funktion för Safari 18, vilket skulle ge en sammanfattning av alla webbsidor, till exempel en nyhetsartikel, på skärmen. När programvaran har skapat en sammanfattning av textmeddelanden kommer den också att kunna skapa några lämpliga svar som kan användas för att snabbt svara på avsändaren. Apple arbetar på att skapa sin egen språkmodell för att driva sin AI som kan fungera utan en webbanslutning.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 4 maj

Microsoft pausar utrullningen av AI-assistent Copilot-upplevelser

Microsoft har valt att pausa utrullningen av nya upplevelser för sin AI-assistent Copilot, börjande från Windows 11 Insider Preview-bygget ´22635.3570´. Beslutet kommer efter tester av AI-assistenten över olika versioner av Windows. Microsoft betonade dock att Copilot kommer att fortsätta fungera som förväntat i operativsystemet. Företaget har testat olika upplevelser av AI-assistenten över Windows Insider-versioner av Canary, Dev och Beta. Microsoft introducerar också en möjlighet att duplicera en flik genom att högerklicka på den i File Explorer i betakanalen.

Direktlänk Dela Dainik Jagran fördjupade 4 maj

Apple satsar stort på artificiell intelligens

En av de väntade nyheterna på Apples utvecklarkonferens WWDC i juni är en storsatsning på artificiell intelligens (AI). Apple har under de senaste åren lockat till sig hundratals AI-experter från konkurrerande företag, däribland 36 från Google, 10 från Amazon och 9 från Microsoft. Majoriteten av Apples AI-experter arbetar på den amerikanska västkusten men det finns även ett labb i Zürich, detta hänger samman med förvärven av de schweiziska teknikföretagen Faceshift och Fashwell.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 4 maj

NIST lanserar NIST GenAI för att utvärdera generativ AI-teknik

National Institute of Standards and Technology (NIST), en organisation som drivs av USA:s handelsdepartement, har lanserat NIST GenAI. Detta nya program ska utvärdera kapaciteten och begränsningarna hos generativ AI-teknik. Utvärderingarna kommer att användas för att identifiera strategier som främjar informationens integritet och säker, ansvarsfull användning av digitalt innehåll. NIST GenAI kommer att släppa referensmått som kan användas för att skapa system som kan avgöra digitalt innehålls autenticitet och utveckla mjukvara som kan identifiera källan till AI-genererat innehåll som är fejkat eller vilseledande.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 4 maj

LinkedIn förutser framtiden för rekrytering med fokus på AI, färdigheter och flexibla arbetsmetoder

LinkedIn har publicerat en rapport om framtiden för rekrytering baserad på diskussioner med talangledare, undersökningar av rekryteringsproffs och analys av data från plattformen. Rapporten innehåller sex förutsägelser, med fokus på tre: AI kommer att revolutionera rekrytering, med endast 27% av talangproffsen som för närvarande använder AI, men 60% är optimistiska om dess potential. Rekryterare kommer att hjälpa till att bygga den framtida arbetskraften baserad på färdigheter, med 73% av rekryteringsproffsen som identifierar färdighetsbaserad anställning som en prioritet. Slutligen, rekryterare kommer att förespråka flexibla arbetsmetoder, med endast 7% av rekryteringsproffsen som tror att heltidskontorsarbete har en positiv inverkan på rekrytering, jämfört med 77% som säger att flexibla arbetsmetoder har en positiv inverkan.

Direktlänk Dela Nairametrics fördjupade 4 maj

Produktinkludering och jämställdhet i fokus för Google

Annie-Jean Baptiste, chef för produktinkludering och jämställdhet på Google, understryker vikten av att inkludera olika perspektiv i design- och utvecklingsprocessen. Hon betonar att man måste fråga sig vem annan som behöver vara i rummet och vars perspektiv vi behöver ha. Baptiste tror att samarbete är avgörande för att skapa en produkt som passar världen.

Direktlänk Dela Google Russia fördjupade 4 maj

AI-styrd amerikansk stridsflygplan genomför lyckad testflygning

Ett amerikanskt stridsflygplan styrt av artificiell intelligens (AI) har genomfört en lyckad testflygning, vilket markerar en av de största framstegen inom militär luftfart sedan introduktionen av stealth-teknik på 1990-talet. Planet, en F-16 kallad Vista, flög i höga hastigheter och manövrerade i luftstrider utan en mänsklig pilot. USA:s flygvapen planerar för en AI-aktiverad flotta på över 1 000 obemannade krigsflygplan, med de första i drift till 2028. Trots detta finns det djupgående bekymmer om autonoma AI-vapen och deras förmåga att fatta beslut om liv och död.

Direktlänk Dela Euronews fördjupade 4 maj

Google arbetar på en ny Nest Hub Max, kan ersätta Google Assistant med Gemini

Google arbetar på en ny Nest Hub Max för att ersätta den nuvarande fem år gamla modellen. Detta är goda nyheter för dem som oroade sig för att Pixel Tablet skulle ersätta Googles smarta skärmar. En ny Nest Hub Max som kör en instans av Gemini Nano är något Google lätt kunde skapa. Föreställ dig en Pixel-tablett inuti en större kropp, minus batteriet, med en högtalare (eller två) tillagd. Du skulle få en skärm med en pekskärmsgränssnitt när du behöver det, en kamera och/eller sömnsensorarray, en högtalare som låter bra och appar som Chrome och YouTube för att ge en bra mediaupplevelse. Du kan ersätta Google Assistant med Google Gemini som körs på enheten. Det är där Gemini Nano kommer in i bilden, och det skulle vara den bästa delen. Gemini Nano är när smart AI ´grejer´ körs mestadels på din enhet utan att rapportera tillbaka till Google. Det är inbyggt i Pixel 8 och Galaxy S24, och driver olika verktyg och alla typer av fancy kamera tricks.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 4 maj

Connected Women och GCash lanserar AI-utbildningsprogram för kvinnor

Connected Women, i samarbete med GCash, Filippinernas ledande finansapp, har lanserat det banbrytande programmet Elevate GAIL (Generative AI Learning). Denna initiativ är utformad för kvinnliga frilansare, företagare och yrkesverksamma som vill dra nytta av generativa AI-teknologier och verktyg för sina företag och karriärer. Genom detta partnerskap kommer stipendier att tillhandahållas för 100 kvinnor, vilket gör det möjligt för dem att delta i detta stärkande utbildningsprogram. Under lanseringen av Elevate GAIL Program den 17 april talade Undersekreterare Rafaelita Aldaba om deras nyligen Memorandum of Understanding med Connected Women. GenAI är redo att omvandla frilanslandskapet genom att automatisera uppgifter som en gång var manuella, vilket leder till en förändring i de typer av jobb som efterfrågas. Organisationer som Connected Women och GCash erkänner denna förändring och tar steg för att utrusta filippinska frilansare, MSMEs och yrkesverksamma med de färdigheter som krävs för att blomstra i GenAI-eran.

Direktlänk Dela Manilatimes.net fördjupade 4 maj

Två aktier som redan gynnas av sina AI-investeringar

Artificiell intelligens (AI) är ett mycket omtalat investeringsområde och förväntas expandera med en tvåsiffrig årlig tillväxttakt för att nå över $1 biljon till 2030. Två företag som redan gynnas av sina AI-investeringar är Nvidia, världens ledande AI-chipmaker, Alphabet, moderbolaget till Google, och Amazon. Alphabet använder AI för att förbättra sina sökfunktioner, vilket ökar användarnas tillfredsställelse och genererar mer intäkter från annonser. Amazons AI-investeringar hjälper till att sänka kostnaderna och öka intäkterna för Amazon Web Services, företagets huvudsakliga vinstgenerator.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 maj

Brookfield Infrastructure i stark position att stödja AI och digitalisering

Brookfield Infrastructure kommer att spela en nyckelroll i stödet för AI- och digitaliseringstrenderna. Företaget, som driver en globalt diversifierad portfölj av infrastrukturinvesteringar, har gjort stora framsteg inom den digitala ekonomin genom att investera tungt i datacenter och halvledartillverkningsanläggningar. Trots motvindar från högre räntor är företaget starkare än någonsin, enligt VD Sam Pollock. Företaget har nyligen förvärvat ytterligare två datacenterplattformar och flera datacenter ur konkurs, vilket har förbättrat dess förmåga att dra nytta av den nuvarande starka miljön. Dessutom har företaget tidigare samarbetat med Intel för att investera 30 miljarder dollar i byggandet av två halvledartillverkningsanläggningar i Arizona.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 4 maj

Apple gör betydande investeringar i generativ AI, säger VD Tim Cook

Apple gör ´betydande investeringar´ i generativ AI och har enligt VD Tim Cook ´mycket spännande saker´ att dela med kunderna snart. Cook sade att Apple fortsätter att vara mycket ´tjurrusiga om vår möjlighet i generativ AI´. ´Vi tror att vi har fördelar som kommer att särskilja oss i denna nya era, inklusive Apples unika kombination av sömlös hårdvara, mjukvara och tjänsteintegration, banbrytande Apples kisel, med våra branschledande neurala motorer och vårt obevekliga fokus på integritet, vilket underbygger allt vi skapar,´ sa han till analytiker under den kvartalsvisa vinstsamtalet. Rapporter hävdar att Apple kommer att integrera OpenAI´s ChatGPT och Googles Gemini i framtida iPhone-modeller. Apple kommer troligen att tillkännage GenAI-funktioner på sin flaggskeppskonferens Worldwide Developers Conference (WWDC) i juni.

Direktlänk Dela The Sentinel Assam fördjupade 4 maj

Generativ AI-assistentteknologi tar stora kliv framåt

Generativa artificiella intelligensassistenter blir allt mer kapabla att utföra komplexa uppgifter. Yelp har nyligen lanserat en assistent som hjälper konsumenter att hitta och koppla upp sig mot tjänsteproffs. Siemens planerar att släppa sin industriella co-pilot, som kan hjälpa ingenjörer att skapa kod för fabriksautomation, under sommaren. Amazon Web Services har gjort sin generativa AI-chatbot, Amazon Q, helt tillgänglig för utvecklare. Amazon Q kan potentiellt öka kodningsproduktiviteten med 80% eller mer och utföra affärsuppgifter som att spåra försäljningsdata eller analysera företagsdata mycket snabbare än en individ.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 4 maj

Ny version av ´Thinking Like a Data Scientist´ arbetsbok släppt

Författaren till ´Thinking Like a Data Scientist´ arbetsboken har släppt en uppdaterad version. Nästa steg är att arbeta på ett komplement till arbetsboken som integrerar GenAI-verktyg som OpenAI ChatGPT, Google Gemini och Microsoft Copilot. Att förbättra våra färdigheter inom promptteknik är nödvändigt för att påbörja denna process. Genom att använda mer relevanta prompts kan vi rikta GenAI-verktygen till specifika hypoteser, testa antaganden och generera analyser som överensstämmer med våra strategiska affärsmål. Användarens roll och ansvar är avgörande för att säkerställa att dessa modeller förblir relevanta, korrekta och anpassade till de föränderliga verkliga tillämpningarna.

Direktlänk Dela Data Science Central fördjupade 4 maj

Google Ingenjörer Delar Insikter Från Att Bygga Experimentplattformen Gemini

Google-ingenjörer delade nyligen sina insikter och lärdomar från att bygga Gemini, företagets interna experimentplattform. Plattformen designades för att hjälpa dataforskare och ingenjörer att genomföra experiment enkelt och effektivt. Genom sina erfarenheter upptäckte ingenjörerna nyckelområden där förbättringar kunde göras för att förbättra plattformens prestanda och användarvänlighet. En av huvudlärdomarna var vikten av att designa ett användarvänligt gränssnitt. Genom att skapa en enkel och intuitiv instrumentbräda kunde de göra det lättare för dataforskare och ingenjörer att navigera och använda Gemini effektivt.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 4 maj

New York förväntas uppleva AI-boom värd $320 miljarder

New York förväntas uppleva en boom inom artificiell intelligens (AI) värd $320 miljarder fram till 2038, tack vare inhemska talanger, enligt en ny rapport från Accenture och Tech:NYC. Rapporten visar att 90% av cheferna anser att stadens talangpool är nyckeln till framgång. New York har redan 40 000 AI-professionella och är den näst största platsen för att samla in pengar för AI-företag. Inom 15 år kommer AI att bli så utbrett att två tredjedelar av New York-borarnas arbetstid kommer att automatiseras eller förstärkas av AI, vilket kommer att lägga till miljarder till ekonomin.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 4 maj

» Gårdagens nyhetsflöde

Några av våra kursdeltagare