» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. 2024-04-27 hade vår robot sammanfattat 198 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Google revolutionerar sökannonsering med AI-drivna verktyg

Företag över hela världen, särskilt i Afrika, har nu möjlighet att revolutionera sin online-närvaro genom Googles AI-drivna verktyg för sökannonser. Googles AI-drivna verktyg Gemini förenklar skapandet av effektiva annonskampanjer, erbjuder personliga förslag och vägledning för att förbättra synlighet och engagemang i den digitala sfären. Genom att integrera AI-teknologi i sökannonser förenklar Google annonskreation för företag. Genom att använda automatisk innehållsanalys och personliga förslag kan annonsörer skapa engagerande annonsinnehåll anpassat till deras specifika behov.

Direktlänk Dela Africa24 Media fördjupade 27 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Googles röst AI Gemini utökar musikuppspelningsfunktioner

Googles röst AI Gemini, som är exklusiv för Android-användare, förbereder sig för att spela musik från alla dina favoritmusikappar. I dagsläget kan Gemini svara på frågor och utföra uppgifter genom naturliga konversationer, men musikuppspelning var begränsad till endast YouTube Music. Nu verkar det som om Gemini snart kommer att kunna identifiera och strömma låtar från vilken installerad musikapp som helst på användarens begäran. Detta inkluderar globala ledare som Spotify, samt lokala indiska tjänster som Gaana eller JioSaavn.

Direktlänk Dela Business Outreach fördjupade 27 april

Googles språkmodell förutspår en ljus framtid för Shiba Inu-kryptovalutan

Shiba Inu (SHIB), en meme-inspirerad kryptovaluta, fortsätter att växa i popularitet inom kryptosamhället. Googles avancerade språkmodell, Gemini, har erbjudit sin analys av SHIBs potentiella prestanda i maj 2024. Gemini noterade att en måttlig optimistisk utsikt för SHIB i maj 2024 verkar sannolik, med en förväntad ökning på cirka 18%. Faktorer som bidrar till optimismen inkluderar nyligen släppta planer för Shibarium, innovativa SHIB-bränningsmekanismer och fortsatt notering på stora kryptovalutaväxlingar.

Direktlänk Dela Times Tabloid fördjupade 27 april

Meme-coinsektorn växer, Dogecoin och Shiba Inu leder

Meme-coinsektorn har upplevt en betydande tillväxt, med Dogecoin (DOGE) och Shiba Inu (SHIB) i spetsen, medan nyare tokens som dogwifhat (WIF) och Pepe (PEPE) vinner mark tack vare starkt community-stöd. Analytiker är optimistiska om sektorns potential, särskilt efter Bitcoin-halveringen, som historiskt sett har utlöst marknadsuppgångar. DOGE och SHIB står för över 60% av sektorns marknadsvärde och är de enda meme-coinen som någonsin har passerat $10 miljarder. WIF och PEPE är några av meme-coinen som har fått ett starkt supporterbaser. Dogwifhat-communityn samlade nyligen in $650 000 för att få token-logotypen på Sphere - en känd underhållningsarena i Las Vegas, Nevada.

Direktlänk Dela CryptoPotato fördjupade 27 april

Hur AI chattbotar kan förändra ditt liv

ChatGPT har förändrat många människors liv, även om de inte använder det lika mycket. AI sökfältet i alla Meta-appar, inklusive Facebook och Instagram, har sannolikt märkts. Det dröjer inte länge innan alla mest använda appar och tjänster integrerar chattbotar. AI kan hjälpa till med att analysera information, fatta beslut när du inte kan, hjälpa dig med komplexa uppgifter, vara en opartisk tredje part, hitta rätt ord och göra tråkiga uppgifter åt dig. Det är viktigt att komma ihåg att inte använda en LLM-chattbot för att skapa juridiska dokument eller något som verkligen behöver en advokats eller annan yrkespersons insats.

Direktlänk Dela Komando fördjupade 27 april

Före detta anställd anklagas för att använda AI för att förfalska rektors rasistiska uttalanden

Dazhon ´DJ´ Darien, tidigare anställd vid Pikesville High School i Baltimore, anklagas för att ha använt artificiell intelligens för att förfalska en inspelning där skolans rektor Eric Eiswert påstås göra rasistiska och antisemitiska uttalanden. Inspelningen, som spreds på sociala medier, ledde till att Eiswert tillfälligt avlägsnades från skolan. Darien greps på torsdagen när han försökte ta ett flyg till Houston med ett vapen i sin ägo. Han släpptes mot en borgen på 5 000 dollar. Andra anställda vid skolan, som Ravenell, utreds också.

Direktlänk Dela Townhall Media fördjupade 27 april

Före detta idrottsdirektör anklagas för att ha förfalskat AI-ljudinspelning

Dazhon Leslie Darien, före detta idrottsdirektör vid Pikesville High School (PHS), har gripits av polisen i Baltimore för att ha påstått sig vara skolans rektor och använda AI-programvara för att låta som om han gjorde rasistiska och antisemitiska kommentarer. Darien, från Baltimore, Maryland, anklagas för att ha hämnats på vittnen, stalkat, stulit och stört skolans verksamhet. Han greps sent på kvällen vid BWI Thurgood Marshall Airport när han försökte ta ett flyg. Säkerhetspersonal stoppade honom eftersom det vapen han hade med sig var felaktigt packat och en efterföljande bakgrundskontroll avslöjade en öppen arresteringsorder för honom.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 27 april

Teslas framtid som AI- och robotikföretag trots svaga kvartalsresultat

Trots en nedgång i försäljningen av elbilar och en minskning av totala leveranser med 9%, vilket resulterade i en minskning av den totala omsättningen med 9% till $21,3 miljarder, steg Teslas aktie med 12%. Detta beror på att VD Elon Musk omdefinierade Teslas framtida inriktning, där han betonade att företaget bör ses som ett AI- eller robotikföretag snarare än ett bilföretag. Musk planerar att skapa en stor flotta av robotaxi, eller ´cybercabs´, och hoppas kunna använda oanvänd datorkraft i Teslas fordon för att köra AI-modeller när de inte körs. Musk jämförde denna idé med Amazons molntjänst, AWS. Tesla planerar också att avtäcka sin humanoida robot ´Optimus´ senast 2025.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 april

Microsofts framtid ser ljus ut tack vare AI-innovationer

Microsoft sticker ut bland företagen som försöker dra nytta av AI-revolutionen. Företaget, som grundades för nästan ett halvt sekel sedan, har utvecklats dramatiskt sedan det revolutionerade persondatorn. Idag verkar Microsoft inom en mängd olika marknader, inklusive molndator, sociala medier, spel och naturligtvis artificiell intelligens (AI). Microsoft har nyligen gjort stora investeringar i OpenAI, startupföretaget bakom ChatGPT, och integrerat ChatGPT i många av sina applikationer. Microsofts framtida utsikter bedöms vara ljusa, med försäljning och vinster förväntas fortsätta att växa.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 april

Bill Ackman ser potential i Alphabet tack vare AI-revolutionen

Bill Ackman, VD för Pershing Square Capital Management, äger endast en teknikaktie i sin portfölj: Alphabet. Trots konkurrens från Meta Platforms och TikTok, förblir Alphabet mycket lönsamt, delvis tack vare företagets investeringar i artificiell intelligens (AI). Förutom reklam har Alphabet en tjänstesektion och en molndatorverksamhet. Tjänsteverksamheten genererade 95,6 miljarder dollar i driftsresultat 2023, en ökning med 16% jämfört med föregående år. Molndivisionen rapporterade ett driftsresultat på 1,7 miljarder dollar förra året, jämfört med en förlust på 1,9 miljarder dollar 2022. Med tanke på Alphabets tillväxt under det senaste decenniet och hur annorlunda företaget är idag jämfört med för 10 år sedan, tror Ackman att nu är en bra tid att investera i Alphabet.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 april

AI-boom driver upp efterfrågan på energi, lockar investerare till energisektorn

Investerare som söker unika sätt att investera i aktiemarknadens boom inom artificiell intelligens (AI) hittar intressanta möjligheter inom traditionellt tråkiga sektorer som till exempel energi. AI kräver enorma mängder energi för att utvecklas och köras, vilket gör energisektorn attraktiv. Efterfrågan på ström från datacenter har redan varit enorm, och med AI-hypen har behovet av kraft skjutit i höjden. Trots att S&P 500 Index energisektor föll med 10% under 2023 har aktierna återhämtat sig något under 2024, med en ökning på 4,4%. Den största förändringen i sentimentet för energi är hoppet om en ökande efterfrågan från de nya strömslukande datacentren som krävs för AI:s expansion.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Topp 50 AI-kurser 2024 från ledande institutioner och e-lärandeplattformar

En samling av 50 AI-kurser för 2024 har valts ut för att ta deltagarna genom det engagerande landskapet av artificiell intelligens. Kurserna varierar från de mest grundläggande koncepten till de mest avancerade applikationerna, och är perfekt anpassade till deltagarnas expertis och intressen. Kurserna kommer från en rad olika institutioner och plattformar, inklusive Google, IBM, Coursera, Udemy, LinkedIn, OpenAI, Stanford University, MIT och Harvard University.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 27 april

Expert Systems: En stor teknologisk satsning under 1980- och 1990-talet

Orsaken till deras undergång kan överraska dig. Unga människor kanske inte är bekanta med termen, men ´Expert Systems´ var ett stort teknologiskt initiativ under 1980- och 1990-talet. Jag fick mitt 30-åriga heltidsjobb just på grund av Expert Systems. Det var 1989 och jag hade precis avslutat min doktorsexamen. En vän berättade för mig om en öppning för...

Direktlänk Dela Towards Data Science fördjupade 27 april

Robot utvecklad för att automatisera genetisk forskning

Forskare vid University of Minnesota Twin Cities har utvecklat en robot som använder maskininlärning för att automatisera en komplex mikroinjektionsprocess som är avgörande för genetisk forskning. Genom att använda denna robot kunde forskarna manipulera genetiken hos flercelliga organismer som fruktflugor och zebrafiskembryon. Tekniken kommer att spara laboratorier tid och pengar samtidigt som den möjliggör storskaliga genetiska experiment som tidigare inte var möjliga med manuella tekniker. Forskningen har publicerats i tidningen GENETICS och teamet arbetar på att kommersialisera tekniken genom ett start-up företag vid University of Minnesota, Objective Biotechnology.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 27 april

Pris och funktioner för OpenAI:s ChatGPT

OpenAI:s ChatGPT har fyra prispaket: ChatGPT gratis, ChatGPT Plus, ChatGPT Team och ChatGPT Enterprise. Priset varierar beroende på vilket paket man väljer. ChatGPT Plus kostar 20 dollar per månad och ger användare snabbare svarstider, tidig tillgång till nya funktioner och tillgång till GPT-4-modellen. Trots att ChatGPT är gratis att använda har flera länder, inklusive Kina, Ryssland och Kuba, infört förbud mot AI-chatten. För de som inte har tillgång till tjänsten kan alternativ som Beta Character AI övervägas.

Direktlänk Dela PC Guide fördjupade 27 april

ChatGPT-plugins ersätts av individuella GPTs

Från och med 19 mars 2024 finns det inte längre några plugins tillgängliga för ChatGPT. Istället har de ersatts av individuella GPTs, som OpenAI kallar ChatGPT-marknadsplatsappar. De två mest användbara funktionerna har varit ChatGPT Plus dataanalysfunktion och WebPilot, som tillåter ChatGPT att komma åt webben. Tidigare var dessa funktioner begränsade och kunde inte användas tillsammans, men nu kan de det. Trots vissa begränsningar kan dessa funktioner användas för att utföra omfattande dataanalys och säkerställa att ChatGPT får aktuella data från webben.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 27 april

ChatGPT ersätter plugin med egna GPTs

Från mars 2024 är plugin inte längre tillgängliga som en del av ChatGPT, utan har ersatts av anpassade GPTs, som du kan skapa själv. Alternativt kan man använda något av de många fantastiska alternativen från andra utvecklare, AI-entusiaster och prompt ingenjörer. Det finns guider för att lära sig skapa de bästa anpassade GPT för sig själv, samt för att hitta de bästa tillgängliga anpassade GPTs. AI:s för naturligt språk, som ChatGPT, utvecklas ständigt med nya och spännande funktioner och allt mer imponerande kapacitet. Andra företag som Microsoft och Google håller jämna steg med OpenAI.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 27 april

Salesforce lanserar AI-chattbot med hallucinationsdetektering

Salesforce har nyligen meddelat att deras AI-chattbot, Einstein Copilot, nu är allmänt tillgänglig för företag. Einstein Copilot lovar att minska hallucinationer jämfört med andra AI-chattbotar, ett problem som stora aktörer som Google, Meta och OpenAI har haft svårt att övervinna. Trots löftet om färre hallucinationer är det inte helt möjligt att förhindra dem, och därför har Salesforce utrustat Einstein Copilot med en hallucinationsdetekteringsfunktion. Chattboten samlar också in kundfeedback i realtid och informerar systemadministratörer om sina svagheter.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 27 april

Microsofts AI-verktyg Copilot tar marknaden med storm

Microsofts intäkter ökade med 17% till $61,9 miljarder förra kvartalet och deras molntjänst nådde $35,1 miljarder, en ökning med 23%. Företagets andra verksamheter har också haft stark tillväxt: Azure växte med 31%, Office och LinkedIn med 12% och PC och Windows med 17%. Men den stora nyheten är Copilot, som nu används av 60% av Fortune 500-företagen. Copilot kan anpassas och kompletteras med plugins och sökanslutningar, vilket gör det till ett kraftfullt AI-verktyg för företag. Dessutom analyserar ´Microsoft 365 Copilot´ säkert alla filer i ditt företag eller team, vilket gör att det blir smartare över tid.

Direktlänk Dela Josh Bersin fördjupade 27 april

Limitless AI Pendant: Bärbar AI-enhet för att spela in allt som sägs

Limitless AI har presenterat en bärbar enhet, Limitless AI Pendant, designad för att spela in allt som sägs i dess närhet. Den AI-drivna enheten är utformad för att hjälpa användare att komma ihåg viktig information och eliminera behovet av att ta anteckningar. Enhetsfunktionerna inkluderar en dubbel aluminiumkropp och en magnetisk klämma. Den stöder Wi-Fi och Bluetooth-anslutning och har en USB Type-C port för laddning. Limitless AI Pendant kommer att skeppas till kunder i Q4 2024.

Direktlänk Dela Technology For You fördjupade 27 april

Drake hotas med rättsliga åtgärder för användning av Tupacs röst

Drake var nära att hamna i rättsliga problem efter att ha släppt en diss-låt mot Kendrick Lamar med titeln ´Taylor Made Freestyle´, som innehåller en AI-genererad version av Tupac Shakurs röst. Låten, som ursprungligen släpptes den 19 april, togs bort från Drakes Instagram-sida och hans X-konto på torsdag. En advokat från Tupacs bo, Howard King, skickade ett upphörande-och-avstå-brev på onsdag och hotade med rättsliga åtgärder om Drake inte tog bort låten från alla offentliga plattformar.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 27 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Drake tar bort låt efter hot om stämning från Tupac Shakurs arvingar

Rapparen Drake har tagit bort en låt som innehöll AI-genererade vokaler som imiterade Tupac Shakur efter att den sena rapikonen hotade att stämma. Låten i fråga, ´Taylor Made Freestyle´, släpptes den 19 april. Låten var en diss-låt, riktad mot både Taylor Swift och Kendrick Lamar. Den innehöll AI-versioner av två av Lamars West Coast-rapidoler: Tupac och Snoop Dogg. Drakes representanter avböjde att kommentera när de kontaktades.

Direktlänk Dela The Independent fördjupade 27 april

Kinesiska SenseTime presenterar AI-modell som överträffar OpenAI´s GPT-4

I en ny utveckling inom artificiell intelligens har det kinesiska företaget SenseTime presenterat SenseNova 5.0. Denna AI-modell verkar ha överträffat prestandan för Generative Pre-trained Transformer 4 (GPT-4), OpenAI:s stora språkmodell. Medium rapporterade att SenseNova 5.0 har lyckats överträffa den mycket hyllade GPT-4 på en rad olika mätvärden. Dessa inkluderar logiskt resonerande och kreativt skrivande.

Direktlänk Dela Interesting Engineering fördjupade 27 april

Microsoft utvecklar kompakt AI-modell med hög prestanda

Microsoft har utvecklat Phi-3 Mini, en AI-modell med höga prestanda som kan köras på din telefon eller bärbara dator. Trots att den bara väger in på 3,8 miljarder parametrar, hävdar Microsoft att denna lilla högpresterande modell kan producera resultat nära vad man skulle få från en modell 10 gånger dess storlek. Microsoft planerar att följa upp Mini med Phi-3 Small (7 miljarder parametrar) och Phi-3 Medium (14 miljarder) senare. Microsofts forskare har uppnått fantastiska resultat genom att raffinera träningsdata. Modellen är redan tillgänglig på Azure moln, samt via open-source AI-modellvärdar Hugging Face och Ollama.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupade 27 april

Kody Brown från ´Sister Wives´ fortsätter att skapa kontrovers, enligt AI-chatbot ChatGPT

Kody Brown, en betydande stjärna på TLC sedan Sister Wives började, har inte varit populär bland fansen på grund av hans kontrollerande och kvinnofientliga sätt. Trots att det gått mer än tio år sedan han blev en del av showen, har fansen inte lyckats se honom i ett positivt ljus. Med tiden har tre av Kodys fruar lämnat honom och han är nu bara med Robyn. ChatGPT, en AI-chatbot, har uttryckt att publiken borde närma sig diskussioner om Kody med empati, med tanke på komplexiteten i hans livsstil och personliga val. Brown-familjen sörjer för närvarande förlusten av Kodys och Janelles son, Garrison, som tog sitt eget liv. Fansen hoppas att Kody kommer att försöka förbättra saker och ting nu.

Direktlänk Dela TV Season Spoilers fördjupade 27 april

Google lanserar Gemini för Workspace med fokus på datasekretess

Google har lanserat Gemini för Google Workspace, en uppdatering från Duet AI för Google Workspace. Gemini för Workspace finns nu tillgängligt i två prenumerationsplaner: Gemini Enterprise och Gemini Business. Google betonar att datasekretess är en viktig del av denna lansering, och försäkrar att konversationer inte kommer att användas för reklamändamål, granskas av mänskliga granskare eller användas för att utbilda generativa maskininlärningstekniker. Google planerar också att ta Gemini till utbildningssektorn och kommer att dela mer information om detta inom de kommande veckorna.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupade 27 april

Nvidias största investering kan bli Recursion Pharmaceuticals

Nvidia är inte bara en ledare inom hårdvaruutveckling för artificiell intelligens (AI), utan också en stor investerare i andra AI-företag. Nvidias portfölj av AI-aktier översteg 100 miljoner dollar i december. Största delen av Nvidias portfölj är ARM Holdings, chipteknikföretaget som Nvidia försökte köpa för 40 miljarder dollar 2020. Nvidias näst största innehav är ett 3,4% ägande i Recursion Pharmaceuticals, ett företag som använder AI för att upptäcka nya potentiella läkemedel. Om Recursion lyckas utveckla ett genombrottande läkemedel kan det lätt bli Nvidias största investering.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 27 april

SAP drar nytta av AI-boomen

Den tyska teknologijätten SAP SE, världens ledande leverantör av företagsresursplaneringsprogramvara (ERP), drar nytta av AI-boomen. SAP:s ERP-programvara hjälper till med allt från försörjningskedjehantering till redovisning, personalresurser och utgifter. SAP:s finanschef, Dominik Asam, säger att AI-boomen har hjälpt till att driva tillväxt på hans företag och att han är engagerad i att använda tekniken för att förbättra produktiviteten och minska kostnaderna framöver. SAP:s AI-erbjudanden hjälper olika affärsområden att bättre kommunicera för att eliminera fel i verksamheten. SAP har även implementerat AI internt för att spara kostnader och öka arbetarnas produktivitet.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 27 april

Midjourney rankas som bästa AI Art Generator 2024

Midjourney rankas som bästa AI Art Generator 2024. Artificiell intelligens (AI) används för att skapa system som kan utföra uppgifter vanligtvis relaterade till intelligenta varelser. AI-art är konstnärliga verk skapade med hjälp av datorprogram. AI kan skapa unika verk genom maskininlärning och självlärande algoritmer. Midjourney är en generativ AI-enhet som omvandlar textprompter till visuellt slående, konstliknande bilder. Denna plattform är särskilt älskad i den kreativa gemenskapen för sin förmåga att generera engagerande, högupplösta bilder som ofta efterliknar handmålad konst. Midjourney AI Generator ger en primär AI-plattform för att utforska kreativa möjligheter.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 27 april

Ivana Delevskas AI-fokuserade fond överträffar konkurrenter

När Ivana Delevska lanserade sin fond, Spear Alpha ETF, i augusti 2021, antog hon att artificiell intelligens (AI) skulle bli enormt. Delevska, en veteran inom hedgefonder och specialist på industrisektorn, såg AI-boomen komma genom att identifiera var företagen investerade sina pengar. Hennes ETF, med $70 miljoner under förvaltning, har cirka 26 innehav och nästan allt i hennes portfölj förväntas gynnas av AI på något sätt. Fonden har ökat med mer än 60% under de senaste 12 månaderna, vilket överträffar den mer kända Ark Innovation ETF. En stor drivkraft för Spears överprestation är en övervikt i Nvidia.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 27 april

Ackmans Hedgefond äger inte Nvidia trots dess framgång

Bill Ackman och hans hedgefond Pershing Square Capital är kända investerare. Hedgefonden äger endast åtta aktier, tillhörande sju företag. Dessa inkluderar Chipotle Mexican Grill (18,3% av portföljen), Restaurant Brands International (17,6%), Hilton Hotels (16,2%), Howard Hughes Holding (15,1%), Alphabet (klass C-aktier, 12,8% och klass A-aktier, 5,9%), Canadian Pacific Kansas City (11,5%) och Lowe´s (2,7%). Trots bristen på diversifiering har Ackmans strategi lyckats på lång sikt. Han äger dock inte Nvidia, trots dess framgång inom AI. Detta beror på att Ackman föredrar ´enkla och förutsägbara´ företag, vilket Nvidia inte anses vara.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 april

Meta uppdaterar smarta glasögon med AI-funktioner

Meta har utvecklat nya smarta glasögon i samarbete med Ray-Ban, och har nu lagt till fler AI-funktioner. Den största uppdateringen är Meta AI med Vision-funktionen, som integrerar Meta´s ChatGPT-aktiverade AI-assistent i glasögonen. Ägare av de smarta glasögonen kommer att kunna aktivera en AI-röstassistent, arbeta med (nästan) realtidsöversättning och identifiera saker i bärarens synfält. Andra nya funktioner inkluderar videosamtal i WhatsApp eller Facebook Messenger-appar och möjligheten att dela bärarens vy, filmad från glasögonens två främre kameror. Glasögonen kommer även i två nya rambilar: Headliners med lägre brygga och cat-eye Skylers.

Direktlänk Dela Wired fördjupade 27 april

Microsoft, Alphabet och Tesla visar upp olika visioner för AI-framtiden

Microsoft har meddelat ett samarbete med Coca-Cola där läskjätten kommer att betala 1,1 miljarder dollar för att gemensamt experimentera med Microsofts nya Azure AI-baserade version av dess molnbaserade produktivitetsprogramvara. När Microsofts kvartalsresultat visade att AI driver mer och mer av dess molnverksamhet och optimistiska vägledningar från ett entusiastiskt ledningsteam, steg aktien med 2% på fredagen. Alphabet hade en liknande historia, men med en starkare investerarreaktion - upp 10% på fredagen - eftersom investerare omvärderade företagets andraplatsposition till Microsoft. Tesla presenterade sin fördubblade satsning på helt autonom körning, en robotaxiflotta, licensiering av självkörande teknik till andra biltillverkare och möjligheten att utnyttja AI-datorstyrkan hos parkerade Teslas för att skapa något liknande Amazons AWS.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 27 april

Fem teknikområden som ger investerare fördelar, enligt ARK Invests chef

Brett Winton, ARK Invests chefsfuturist, listar fem teknikområden som han menar ger investerare fördelar. Dessa områden är robotteknik, artificiell intelligens, multi-omics-sekvensering, offentlig blockchain och energilagring. Winton menar att dessa områden är nyckelområden eftersom de alla gör inträde på marknaden samtidigt. Winton samarbetar med ARK Invests VD Cathie Wood för att underhålla ARK Venture Fund (ARKVX), som ger investerare möjlighet att köpa in sig i det privata teknikområdet. ARK Venture Fund är dock ned mer än 7% hittills i år, men är upp nästan 39% över de senaste 52 veckorna.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 27 april

Skolans idrottsdirektör i Baltimore anklagas för att ha använt AI för att förfalska rektorns röstinspelning

En idrottsdirektör på en skola i Baltimore har arresterats och anklagats för att ha använt artificiell intelligens för att imitera en rektors röst i en inspelning som innehöll nedsättande kommentarer om elever och personal. Dazhon Darien, en lärare i fysisk utbildning och idrottsdirektör på Pikesville High School, anklagas för att ha använt AI-programvara för att förfalska en röstinspelning av skolans rektor, Eric Eiswert. Den förfalskade inspelningen blev viral efter att den cirkulerade på sociala medier i januari, vilket orsakade stor upprördhet och fördömande bland Baltimore County Public Schools community.

Direktlänk Dela USA Today fördjupade 27 april

Ökning av AI-genererade bedrägliga kryptoannonser på YouTube

YouTube, världens största videodelningsplattform, har sett en ökning av AI-genererade annonser som främjar kryptobedrägerier. Detta rapporteras flitigt på sociala medier. En Facebook-användare, som tidigare arbetat som frilansare inom kryptovaluta, påpekar hur vanliga sådana annonser har blivit. Han nämner att falska profiler av kända personer som Michael Saylor, Charles Hoskinsons, Vitalik Buterin och Anatoly Yakovenkov eller Brian Armstrong erbjuder gratis mynt som belöning för att klicka på en länk. Dessa AI-verktyg kan enkelt kopiera någons röst och ansikte för att skapa en falsk annons. Ansvaret att hantera bedrägliga annonser på YouTube ligger i slutändan hos Google.

Direktlänk Dela Pro Pakistani fördjupade 27 april

Apple kan integrera OpenAI:s generativa AI-teknologi i framtida iPhones

Apple planerar möjligen att inkludera OpenAI:s generativa AI-teknologi i framtida iPhones. Integrationen av denna avancerade AI-system kan förändra användarupplevelsen och introducera nya funktioner till Apples huvudsmartphone. En potentiell tillämpning av OpenAI:s teknologi i iPhone är att förbättra Siri, Apples virtuella assistent. Teknologin kan också användas för att förbättra iPhones kameraprestanda. Trots de potentiella fördelarna finns det oro kring integritet och säkerhet. Eventuell integration av OpenAI:s teknologi kommer sannolikt att följa företagets strikta integritetsriktlinjer.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 27 april

Apple och OpenAI återupptar diskussioner om AI-integration i nästa iPhone

Apple och OpenAI diskuterar återigen att integrera OpenAIs generativa AI-teknik i nästa iPhone-modell. Diskussionerna har även kretsat kring villkoren för ett eventuellt avtal mellan de två företagen. Detta markerar ett förnyat försök av teknikjätten att lägga till OpenAI-funktioner i Apples iOS 18, det kommande operativsystemet för iPhone. Apple inledde diskussioner med Microsoft-stödda OpenAI om en potentiell affär tidigare i år, efter liknande överläggningar med Google-ägda Alphabet om att använda deras AI-modell Gemini i iPhone. Apple har ännu inte slutgiltigt beslutat om ett partnerskap.

Direktlänk Dela Seeking Alpha fördjupade 27 april

Elon Musks AI-startup xAI stänger finansieringsrunda på 6 miljarder dollar

Elon Musks artificiella intelligensstartup xAI, som siktar på att konkurrera med OpenAI, står inför att stänga en massiv finansieringsrunda på 6 miljarder dollar som värderar det 10 månader gamla företaget till fantastiska 18 miljarder dollar. Enligt en pålitlig källa som står nära affären, väntas xAI:s finansieringsrunda slutföras de kommande veckorna, vilket ger investerare en 25-procentig andel i företaget. Bland deltagarna i rundan finns Sequoia Capital, Future Ventures och troligen Valor Equity Partners och Gigafund. xAI:s mål är att koppla samman den digitala och fysiska världen genom att utnyttja träningsdata från Musks olika företag, inklusive Tesla, SpaceX, Boring Company och Neuralink.

Direktlänk Dela Breitbart News Network fördjupade 27 april

Videoinnehåll är viktigt för företag och innehållsskapare som vill konkurrera i dagens visuella miljö. Mer än 80% av online-trafiken är videotrafik, och allt fler människor föredrar det framför andra former av onlineinnehåll som text och bilder. Att producera och sprida videomaterial har traditionellt varit både tidskrävande och dyrt, men artificiell intelligens (AI) förändrar detta genom att göra det lättare än någonsin att skapa video. Här är några av de bästa AI-videogeneratorerna på marknaden: Pictory, Synthesys, HeyGen, BasedLabs, Colossyan, Fliki, Deepbrain AI, Elai.io, InVideo och Synthesia.

Unite.AI fördjupade 27 april

HeyGen: En AI-driven videogenerator för företag

HeyGen är en AI-driven videogenerator som hjälper företag att skapa professionellt utseende videor på bara några klick. Verktyget grundades av Joshua Xu och Wayne Liang i Los Angeles i november 2020. Med funktioner som text-till-tal kan användarna omvandla sina manus till naturligt låtande ord i över 300 röster på mer än 40 språk. Dessutom kan man välja från över 100 AI-avatars som representerar olika etniciteter, åldrar och poser för att recitera ditt manus rad för rad med naturliga läppsynkroniseringsförmågor. HeyGen är utmärkt för företag som vill skapa videoinnehåll på en budget, oavsett om det handlar om att skapa engagerande produktvideor eller utbildningsvideor.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 27 april

Studie på Lu´an Hospital granskar patienter med intracerebral blödning

En studie genomförd på Lu´an Hospital of Traditional Chinese Medicine har granskat alla patienter diagnostiserade med intracerebral blödning (ICH) mellan februari 2017 och januari 2023. ICH bestämdes med icke-kontrast CT-bilder som visade parenkymal blödning. Totalt 609 patienter inkluderades i studien. Kliniska egenskaper och icke-kontrast CT-bildfynd dokumenterades noggrant för varje patient. Diagnosen av ICH bekräftades av en baslinje icke-kontrast CT-skanning inom 12 timmar efter symptomdebut. Kranotomi utfördes inom 72 timmar efter debut. Efter operationen genomfördes minst två uppföljande CT-skanningar under de följande 3 dagarna.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 27 april

Stora teknikföretags kvartalsresultat visar blandade resultat för AI-insatser

Stora teknikföretag som Alphabet, Microsoft och Atlassian rapporterade om sina senaste kvartalsresultat, vilka visade på ökade försäljningar och vinster. IBM rapporterade också om en försäljningsökning och nettoinkomsttillväxt. Meta stötte dock på problem genom att meddela att det kommer att ta tid innan företagets AI-insatser blir lönsamma, och Intels aktiekurs föll också. Diskussionen om huruvida AI kommer att leva upp till förväntningarna fortsätter.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 27 april

Framsteg inom förståelsen av hur neurala oscillationer kodar rörelseriktning

En studie har undersökt hur neurala oscillationer kodar rörelseriktning, med fokus på om rörelser kan förutsägas från en rad oscillerande funktioner registrerade under eller till och med före utförandet. Forskarna använde en maskininlärningsmetod för att mäta framgångsgraden för varje oscillerande hjärnfunktion i att förutsäga rörelseriktning. Resultaten visade att riktningen för kommande rörelser kan förutsägas med en noggrannhet på upp till 86% från neurala signaler insamlade under fördröjningsperioden, vilket är lika framgångsrikt som med data insamlade under själva rörelseutförandet.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 27 april

AI-modeller som ChatGPT och Gemini förnyar spelvärlden

Moderna tekniker har öppnat nya vägar för underhållning, och stora språkmodeller (LLMs) som ChatGPT och Gemini leder vägen. Dessa AI-underverk har förmågan att engagera sig i naturliga konversationer, och erbjuder inte bara produktivitetsassistans utan även underhållande spelupplevelser. Några av de spel som erbjuds inkluderar Retro Adventures, PokedexGPT, LLM Riddles, Book Quest Adventure och Evil.AI. Medan vissa spel kräver en ChatGPT Plus-prenumeration, finns det också underhållande alternativ tillgängliga med den kostnadsfria versionen.

Direktlänk Dela Hindustan Times Tech fördjupade 27 april

Apple intensifierar samtal med OpenAI för att förbättra AI-funktioner på iPhone

Apple ökar diskussionerna med OpenAI för att införa avancerade generativa AI-funktioner till iPhones, enligt Bloomberg´s Mark Gurman. Fokus för partnerskapet skulle vara att driva nya iPhone-funktioner, potentiellt anländer redan i år. Samtalen med OpenAI hade svalnat nyligen, medan Apple och Google fortsatte utforska potentialen att licensiera Googles Gemini chatbot för iPhone. AI-drivna funktioner förväntas vara stora uppgraderingar i iOS 18. Det har föreslagits att ett primärt mål är ett chatbot-liknande gränssnitt, och OpenAI:s engagemang kan göra det till verklighet.

Direktlänk Dela Absolute Geeks fördjupade 27 april

Mans inlägg om AI-bot ChatGPT som ´bra kollega´ tar över Reddit

Ett inlägg på Reddit om artificiell intelligens (AI) bot ChatGPT som en ´bra kollega´ har fått stor uppmärksamhet. I inlägget hävdar mannen att han använder AI-boten för att utföra arbete som annars skulle kräva nästan åtta personer. Användaren skrev: ´ChatGPT är min enda bra kollega. Jag jobbar i en företagsmiljö och driver min egen avdelning. Jag jobbar med en massa idioter. De flesta av dem gör inte eller vill inte göra sitt jobb. Innan ChatGPT fruktade jag vissa delar av min dag.´ Sedan inlägget delades har det samlat över 2 100 uppröster.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 27 april

Apple förnyar diskussioner med OpenAI för att integrera AI-funktioner i iOS 18

Apple Inc. har återupptagit diskussioner med OpenAI för att integrera avancerade AI-funktioner i iOS 18, helt på enheten. Enligt en rapport från Bloomberg lovar detta att betydligt förbättra användarnas integritet och systemets respons. Apple har förnyat diskussioner med OpenAI om att adoptera dess teknologier för att driva åtminstone några av de nya AI-funktionerna på iPhone och iPad senare i år. Apple planerar att leverera flera generativa AI-baserade funktioner med iOS 18 och andra mjukvaruuppdateringar, vilka kommer att tillkännages i juni på WWDC 2024. Apple har också arbetat med sina språkmodeller för att köra offline. En källa nyligen teoretiserade hur Apple skulle blanda de online- och offline-modellerna, möjligtvis till och med sätta vissa AI-baserade funktioner bakom en betalvägg.

Direktlänk Dela EconoTimes fördjupade 27 april

Apple för diskussioner med OpenAI och Google om AI-funktioner för iOS18

Apple har återupptagit samtal med OpenAI för att föra generativa AI-funktioner till iPhones i samband med det kommande operativsystemet iOS18. Samtidigt fortsätter Apple samtal med Google för att licensiera dess Gemini AI-chatbot. Enligt rapporter kan Apple nå en överenskommelse med både OpenAI och Google, eller bara välja en för sin chatbot. Apple har också diskuterat med Baidu för att erbjuda AI-funktioner till användare i Kina, eftersom Google inte har någon närvaro där. Dessutom arbetar Apple på att utveckla en stor språkmodell (LLM) som kommer att vara helt på enheten.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 27 april

Apple diskuterar med OpenAI om att ta med ChatGPT i iOS 18

Enligt en tillförlitlig källa diskuterar Apple med OpenAI om att införa ChatGPT-funktioner i iOS 18. Tidigare hade Apple förhandlat med Google om att använda Gemini i iOS. Den kommande versionen av iOS kan ha funktioner från båda företagen. AI har varit mycket populärt det senaste året, med de två största smartphone-lanseringarna - Pixel 8-serien och Galaxy S24-serien - som fokuserade mycket på AI-kraften i telefonerna. Noterbart är att nästan all AI drivs av Googles Gemini, även på Samsung-telefoner.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 27 april

Apple intensifierar samtal med OpenAI för att förbättra AI-funktioner på iPhone

Trots pågående diskussioner med Google intensifierar Apple nu sina samtal med OpenAI för att införa generativa AI-funktioner på iPhone. Enligt Mark Gurman från Bloomberg har Apple återupptagit diskussioner med OpenAI om att använda startup-företagets teknik för att driva nya funktioner som kommer till iPhone senare i år. iOS 18 förväntas erbjuda en svit av AI-fokuserade funktioner som huvudtillskott till iPhone´s operativsystem. AI-startupföretaget Anthropic, skaparna av Claude 3 chatbot, har också varit involverade i förhandlingarna till viss del.

Direktlänk Dela iMore fördjupade 27 april

Apple i samtal med OpenAI om ny teknik för iPhone

Apple Inc har återupptagit diskussioner med startup-företaget OpenAI om att använda deras teknik för att driva nya funktioner som kommer till iPhone senare i år. De två företagen har börjat diskutera villkoren för en eventuell överenskommelse och hur OpenAIs funktioner skulle integreras i Apples iOS 18, nästa iPhone-operativsystem.

Direktlänk Dela Deccan Herald fördjupade 27 april

Anthropic testar nytt gränssnitt för AI-chattboten Claude

Anthropics AI-chatbot Claude genomgår för närvarande tester för ett nytt användargränssnitt som kallas ´Claudia´. Uppdateringen avslöjar en designförändring mot en sidofältslayout som påminner om den som används av OpenAI:s ChatGPT. Detta inkluderar en länk till ´Projects IA´, vilket leder till ett projektutrymme dedikerat till organisationsplaner. ´Claudia´ indikerar en förändring i hur användare kanske kommer att interagera med Claude i framtiden, men de exakta fördelarna med ´Projects IA´-länken är fortfarande spekulativa.

Direktlänk Dela TestingCatalog fördjupade 27 april

Så fungerar Greedy Search och Beam Search vid generering av text från LLM-modeller

Greedy Search och Beam Search är två metoder för att generera text från Language Model (LLM). Greedy Search genererar text genom att förutsäga det mest sannolika nästa tecknet, lägga till det i en genererad sekvens och fortsätta tills generationen är klar. Metoden är enkel och effektiv men kan fastna i lokala minima. Beam Search å andra sidan använder en heuristik för att generera den optimala texten för en given fråga och kontext. Den underhåller k kandidatsekvenser som byggs upp stegvis med de mest sannolika tecknen. Efter varje steg beskärs kandidatsekvenserna till de bäst poängsatta topp k. Båda metoderna kan förbättras genom att använda en temperaturparameter som kan öka eller minska entropin i en tokenprognos.

Direktlänk Dela Towards Data Science fördjupade 27 april

Awarri lanserar Nigerias första flerspråkiga stora språkmodell

Awarri, en aktör inom artificiell intelligens (AI) i Afrika, har lanserat Nigerias första flerspråkiga stora språkmodell (LLM) i samarbete med Nigerias nationella IT-utvecklingsbyrå (NITDA), National Centre for Artificial Intelligence and Robotics (NCAIR) och data.org. LLM kommer att tränas med fem inhemska nigerianska språk. Awarri siktar på att bygga den största datamängden av inhemska nigerianska språk för att driva utvecklingen av AI-modeller och applikationer för Nigeria. Datainsamlingen kommer att ske via Awarri´s datainsamlingsplattform www.langeasy.ai.

Direktlänk Dela ThisDay Newspapers fördjupade 27 april

Spotify introducerar AI-funktion för att skapa anpassade spellistor

Spotify har introducerat en ny AI-funktion som låter Premium-användare på Android och iOS skapa anpassade spellistor med hjälp av textinstruktioner. Funktionen ger användarna möjlighet att be musikstreamingplattformen att skapa spellistor baserade på olika prompts, inklusive musikgenrer, humör, artister, årtionden, aktiviteter och mer. Användarna kan också regenerera och förfinar spellistan med kommandon som ´mindre optimistisk´ eller ´mer pop´ för att ytterligare anpassa den till deras musiksmak. Funktionen är för närvarande endast tillgänglig för användare i Australien och Storbritannien.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 27 april

AI förändrar översättningsindustrin: Bästa programvaror och verktyg

Artificiell intelligens (AI) omvandlar nästan alla branscher, inklusive översättningstjänster. Översättningsverktyg är viktiga för yrkesverksamma inom området som förlitar sig på den senaste maskinöversättningstekniken i sina vardagsliv. Här är några av de bästa AI-översättningsprogramvarorna och verktygen på marknaden: Wordvice AI, Google Translate, DeepL, Last Words with Machine Translation, Alexa Translations, Bing Microsoft Translation, Taia, Mirai Translate, Sonix.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 27 april

De 10 bästa text-till-tal-generatorerna på marknaden

Uppkomsten av artificiell intelligens (AI) har lett till en rad fantastiska text-till-tal (TTS) generatorer och verktyg. TTS-generatorer används på många sätt, bland annat som stödteknik för personer med inlärningssvårigheter, och av företag och skapare som en röstöverläggning. Dessa generatorer används också allmänt inom spel, varumärkesprofilering, animering, utveckling av röstassistenter, ljudböcker och mycket mer. Med snabba framsteg inom området kräver tekniken inte längre stora volymer av röstprover eller ens professionell utrustning för att fungera korrekt. Här är de 10 bästa text-till-tal-generatorerna på marknaden: Lovo.ai, Speechify, Murf, Synthesis, ElevenLabs, WellSaid, Deepbrain AI, Fliki, Play.ht, Resemble.ai.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 27 april

AI-assistenter blir allt mer oumbärliga i dagens samhälle

AI-assistenter blir allt mer oumbärliga i dagens samhälle, från smartphones till medicinska institutioner. De definieras som mjukvaruprogram som använder tekniker som naturligt språkbehandling (NLP) för att följa röst- och textkommandon. De kan utföra många av de uppgifter som mänskliga assistenter kan, som att läsa text, ta diktat, ringa samtal och mycket mer. Marknaden för AI-assistenter växer snabbt och blir allt mer konkurrenskraftig. De bästa AI-assistenter litar på självlärande algoritmer för att bli mycket personliga.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 27 april

AI-tillägg för Chrome förbättrar effektiviteten och automatiserar uppgifter

Artikeln presenterar en rad AI-tillägg för Google Chrome som kan förbättra effektiviteten och automatisera uppgifter. Jasper är en AI-skrivassistent som kan producera artiklar baserade på givna nyckelord. Synthesia är en AI-videogenerator som används av stora företag som Google och Nike för att skapa videor med AI-avatars. Murf är en populär text-till-talgenerator som används av yrkesverksamma som produktutvecklare och pedagoger. Fireflies är en AI-röstassistent som transkriberar och tar anteckningar under möten. Speak är en AI-transkriptionstjänst som kan samla in viktig ljud- eller videodata. Otter är en annan AI-transkriptionstjänst som kan transkribera röstkonversationer. Gizzmo är ett verktyg för affiliates som behöver generera innehåll om produkter som säljs på Amazon. Scalenut är ett allt-i-ett marknadsföringsverktyg som hjälper till att skapa en innehållshanteringstrategi. INK kombinerar AI-medskrivning och en SEO-assistent för att hjälpa till att utveckla innehåll. HARPA.AI är ett Chrome-tillägg som integrerar Claude och ChatGPT i Google Sök.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 27 april

12 bästa AI-verktyg för företag

Artificiell intelligens (AI) teknologier erbjuder nya möjligheter för företag i alla storlekar över hela världen. Här är 12 bästa AI-verktyg för företag: Pictory, en AI-videogenerator; Jasper, en AI-skrivassistent; Murf, en text-till-tal-generator; Synthesys, en AI-videogenerator; Lovo.ai, en AI-baserad röstgenerator och text-till-tal-plattform; Aragon, ett verktyg som omvandlar bilder till professionella headshots; Plus AI, ett verktyg för att skapa presentationer; Chatbase, en chatbot-plattform; Fireflies, en AI-mötesassistent; Speechify, en text-till-tal-plattform; Reply, en försäljningsengagemangsplattform och Feathery, ett verktyg för att bygga anpassade formulär.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 27 april

Google I/O 2024: Nyckeluppdateringar för AI, Android, Wear OS och mer bekräftade

Google I/O 2024 kommer att äga rum den 14 maj. Inför evenemanget har Google bekräftat årets agenda, inklusive uppdateringar för AI, Android, Wear OS, Google TV och Android TV. Google kommer att hålla mer än 150 sessioner, inklusive en Keynote Address och en Developer Keynote address. Även om Google ännu inte officiellt har bekräftat några detaljer om Pixel 8a, förväntas den senaste versionen i Googles budgetmedvetna ´A´-serie lanseras under evenemanget. Bland de bekräftade utvecklingarna finns Android 15, senaste gen AI-uppgraderingar, Wear OS 5 och Android TV OS.

Direktlänk Dela ABP News Network fördjupade 27 april

Generativ AI kan förändra den globala juridiska tekniksektorn

Generativ AI (GenAI) har stor potential att öka automatiseringen inom den globala juridiska tekniksektorn, som troligen kommer att nå ett värde på 50 miljarder dollar år 2027, enligt Gartner. Det har skett en betydande tillväxt i teknikadoption för kostnadsstyrning, e-fakturering, kontraktslivscykelhantering, juridisk ärendehantering och juridisk dokumenthantering. GenAI kan påskynda inköp och adoption av dessa applikationer. Advokater behöver också förstå begränsningarna och riskerna med att använda GenAI, samt dess potential.

Direktlänk Dela Zee Business fördjupade 27 april

Svenska och amerikanska tjänstemän diskuterar ansvarsfull användning av AI

Artificiell intelligens (AI) har potential att revolutionera en mängd sektorer, men globala innovatörer måste säkerställa att de utnyttjar potentialen i dessa framväxande verktyg samtidigt som de arbetar för att motverka deras osäkra användningar, enligt svenska och amerikanska tjänstemän. Under ett evenemang på den svenska ambassaden om Sveriges utveckling och användning av AI, talade representanter från de två länderna om den transformerande inverkan framväxande teknologier troligen kommer att ha i framtiden, samtidigt som de påpekade behovet av att internationella partners prioriterar ansvarsfull och etisk användning av AI. Per-Arne Hjelmborn, generaldirektör för handel på Utrikesdepartementet, sa att mer samarbete mellan allierade nationer behövs för att etablera strikta skyddsräcken runt de mer illvilliga användningarna av AI och främja innovativa användningar av tekniken framåt.

Direktlänk Dela Nextgov fördjupade 27 april

» Gårdagens nyhetsflöde

Några av våra kursdeltagare