» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. 2024-05-07 hade vår robot sammanfattat 258 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Googles AI Gemini erbjuder alternativ till ChatGPT och integreras i Google Workspace

Google har introducerat en AI, Gemini, som är ett verkligt alternativ till ChatGPT. Gemini kan integreras i Google Workspace, vilket gör det användbart för startups. Gemini kan användas i Gmail, Docs, Tabeller eller Meet för att automatiskt skapa texter eller bilder eller för att krydda videokonferenser. Men alla prompts leder inte direkt till ett resultat som hjälper dig att gå framåt. Du måste för närvarande följa vissa regler för att dra nytta av Google AI. Google avslöjade nyligen vad dessa är i en detaljerad guide.

Direktlänk Dela Breaking Latest News fördjupade 7 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI-förfalskningar: Ett växande problem online och hur man undviker att bli lurad

AI-förfalskningar blir snabbt ett av de största problemen vi står inför online. Falska bilder, videor och ljud sprider sig på grund av uppkomsten och missbruket av generativa AI-verktyg. Deepfakes med AI dyker upp nästan varje dag och visar alla från Taylor Swift till Donald Trump till Katy Perry på Meta Gala. Video- och bildgeneratorer som DALL-E, Midjourney och OpenAI:s Sora gör det enkelt för människor utan tekniska färdigheter att skapa deepfakes. Men de kan användas för att genomföra bedrägerier och identitetsstöld eller propaganda och valmanipulation. Henry Ajder, grundare av konsultföretaget Latent Space Advisory och en ledande expert inom generativ AI, ger råd om hur man kan undvika att bli lurad av deepfakes.

Direktlänk Dela Toronto.citynews.ca fördjupade 7 maj

Google lanserar Pixel 8a i Indien

Google har tillkännagivit lanseringen av Pixel 8a, som länge har varit föremål för rykten på internet. Smartphone finns tillgänglig i fyra färger och är redan tillgänglig för förbeställning i Indien. Den drivs av Googles Tensor G3-chipset och priset börjar från 52 999 INR. Pixel 8a har en 6,1-tums skärm med en OLED Actua-display och Corning Gorilla Glass-skydd. Den har en dubbel bakre kamera med en 64-megapixel huvudlins och en 13-megapixel ultrabred lins. Telefonen kommer också med Gemini, Googles inbyggda AI-assistent.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 7 maj

Templafy lanserar M365 Microsoft Copilot-integration

Templafy, ledare inom dokumentautomation, meddelar idag lanseringen av Templafy M365 Microsoft Copilot-integration, som nu är tillgänglig för användare direkt genom Microsoft Teams App. Med Templafy kan användare skapa högkvalitativa dokument och få omedelbar tillgång till företagets uppdaterade mall- och innehållsbibliotek. Användare kan nu uppmana Microsoft Copilot att söka efter specifika mallar när de startar dokumentframställning, vilket möjliggör ökad effektivitet och noggrannhet. Templafy är även tillgängligt på Microsoft AppSource, Teams Store och Azure Marketplace.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 7 maj

Microsoft pausar tillfälligt utrullningen av Copilot-funktioner

Microsoft kommer tillfälligt att stoppa utrullningen av Copilot-funktioner baserat på feedback från Windows Insiders. Microsoft meddelade detta med bygge 26120.461 på Windows Insider Dev Channel och bygge 22635.3570 för Beta Channel Windows Insiders. Windows-teamet har testat olika ´upplevelser´ på sin obetalda armé av Windows-testare, inklusive att få Copilot för Windows att bete sig som en vanlig applikation eller animera uppgiftsfältikonen för att indikera att Copilot är redo att hjälpa till med att kopiera text och bilder. Men något har tvingat Microsoft att sätta Copilot på is. ´Vi har beslutat att pausa utrullningarna av dessa upplevelser för att ytterligare förfinas baserat på användarfeedback.´ Betyder det att Microsoft backar från sin Copilot-obsession? Det verkar inte så. ´Copilot i Windows kommer att fortsätta att fungera som förväntat medan vi fortsätter att utveckla nya idéer med Windows Insiders.´ Microsoft specificerade inte vilken feedback de hade fått som utlöste pausen. En titt på en tidigare Beta Channel-bygge - 22635.3566 den 26 april - indikerade att användarna inte njöt av de nya upplevelserna. Förutom att Copilot lanserades oväntat - definitivt inget att göra med auto-lanseringserfarenheten som testades tidigare under året, enligt Microsoft - fanns det problem med röstaccess och Windows Ink. Microsofts beslut att ta en paus från att prova nya sätt att få användarna att klicka på Copilot för Windows-ikonen följer en begäran att investerare dämpar sina förväntningar på en snabb ekonomisk avkastning från allt det kontanter som techjätten häller in i AI-tekniken. Företagets AI-fixering drar också till sig uppmärksamhet från tillsynsmyndigheter i Storbritannien och Europeiska unionen - båda undersöker om Redmonds investeringar i AI-startups hindrar konkurrensen. Slutligen är Windows Insider-programmet en plats där Microsofts ingenjörer kan prova idéer och snabbt gå vidare om det visar sig att saker och ting inte fungerar som förväntat. Ibland önskar vi dock bara att Microsoft skulle skippa krusidullerna och arbeta på att säkerställa att funktionaliteten som redan har släppts i Windows 11 faktiskt fungerar ordentligt.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 7 maj

Microsoft tränar intern stor språkmodell MAI-1

Microsoft rapporteras träna en intern stor språkmodell kallad MAI-1. Detta är en stor förändring för företaget som tidigare har fokuserat på att investera i OpenAI och använda dess modeller, inklusive den massiva GPT-4-familjen av AI, för att driva de olika Microsoft Copilot-produkterna. Draget skulle ge Microsoft mer kontroll över tekniken och följer efter anställningen av Mustafa Suleyman, en tidigare Google AI-chef och grundare av Inflection AI-labbet. Trots att Suleyman och hans team gick med i Microsoft förväntas MAI-1 LLM vara en helt ny modell.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 7 maj

Microsoft har tillkännagivit integrationen av Azure Web Application Firewall (WAF) och Azure Firewall i Microsoft Copilot för säkerhetsfunktioner. Detta är det första steget mot att införa interaktiva, generativa AI-drivna funktioner till Azure nätverkssäkerhet. Copilot gör det möjligt för team att skydda i takt med och i skala av AI genom att omvandla global hotintelligens, branschens bästa praxis och organisationers säkerhetsdata till skräddarsydda insikter. En nyligen genomförd studie visar att erfarna säkerhetsanalytiker var 22% snabbare med Copilot och 7% mer exakta i alla uppgifter när de använde Copilot. Dessutom sa 97% att de vill använda Copilot nästa gång de utför samma uppgift.

Microsoft Azure fördjupade 7 maj

GitHub meddelade på tisdag att Copilot Chat, deras AI-chattgränssnitt för kodrelaterade frågor och kodgenerering, nu är allmänt tillgänglig i sin mobilapp. Trots att mobilappar kanske inte är den mest uppenbara platsen att använda GitHub´s Copilot Chat, tror GitHub att det finns ganska många användningsfall för Copilot Chat på mobilen. Många utvecklare använder redan appen för att snabbt granska små pull-förfrågningar när de är på språng. Vissa utvecklare använder redan Copilot Chat för att ställa ytterligare frågor om dessa pull-förfrågningar. Copilot-ikonen är nu framträdande i mobilappen.

TechCrunch fördjupade 7 maj

Microsoft pausar tillägg av nya funktioner till Copilot för Windows 11

I september 2023 lanserade Microsoft Copilot för Windows 11. Sedan dess har företaget konsekvent lagt till nya funktioner till den AI-drivna chattboten för att förbättra den och erbjuda en förbättrad användarupplevelse. Nu har Microsoft dock meddelat att de pausar tillägg av nya funktioner till Copilot för Windows 11 för att förbättra de befintliga baserat på användarfeedback. Förra veckan släppte Microsoft Build 22635.3570 av Windows 11 för Beta Channel, vilket medför många förändringar. Det senaste meddelandet från Microsoft indikerar att företaget behöver förbättra de funktioner som nyligen lades till i Copilot för Windows 11.

Direktlänk Dela SamMobile fördjupade 7 maj

Virtuella affärsmöten förväntas bli allt vanligare, AI kan automatiskt sammanfatta möten

Enligt en undersökning utförd av American Express 2023 förväntas 41% av affärsmöten att äga rum i hybrid- eller virtuellt format till 2024. Ett effektivt sätt att hantera mötessammanfattningar är att skapa dem automatiskt i slutet av ett samtal med hjälp av generativ AI och tal-till-text-teknologier. Detta tillåter deltagare att fokusera enbart på konversationen, med vetskapen att en transkription kommer att göras tillgänglig automatiskt i slutet av samtalet. En lösning presenteras för att automatiskt generera en mötessammanfattning från ett inspelat virtuellt möte med flera deltagare.

Direktlänk Dela Amazon Web Services fördjupade 7 maj

Företag erbjuder gratis AI-kurser för att möta ökad efterfrågan på AI-kunskaper

I takt med att AI, generativ AI, maskininlärning och djupinlärning utvecklas, blir det allt viktigare för yrkesverksamma att skaffa AI-kunskaper. För att möta detta behov har framstående branschaktörer som Microsoft, Google, Infosys och GUVI lanserat fyra gratis online-certifikatprogram som täcker AI, generativ AI och maskininlärning. Kurserna är tillgängliga online och gratis. Google, Infosys och University of Pennsylvania erbjuder olika kurser inom AI och maskininlärning, medan GUVI erbjuder en kurs inom generativ AI.

Direktlänk Dela Her Zindagi fördjupade 7 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Rackspace Technology får flera nya specialiseringar inom Microsoft Azure

Rackspace Technology meddelade nyligen att Foundry for AI by Rackspace (FAIR) har fått flera nya specialiseringar inom Microsoft Azure, inklusive AI och maskininlärning i Microsoft Azure, bygga och modernisera AI-appar med Microsoft Azure och analyser på Microsoft Azure. Med dessa senaste tillägg har Rackspace Technology, ett företag för hybrid multicloud och AI-lösningar, nu åtta specialiseringar, vilket bekräftar dess globala närvaro på Azure. Hemanta Banerjee, vice VD för Public Cloud Data Services, Rackspace Technology, uttryckte sin glädje över erkännandet. Rackspace Technology har framgångsrikt underlättat integrationen av AI och maskininlärningstekniker över olika sektorer.

Direktlänk Dela ChannelLife Australia fördjupade 7 maj

Förstå tekniken och datan är avgörande för AI och maskininlärningskontrakt

För att framgångsrikt ingå teknikavtal behöver parterna och deras jurister förstå tekniken för att bäst skydda sin position och acceptera risker de kan hantera. Detta gäller särskilt för kontrakt som involverar artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML). Några av de frågor som behöver beaktas är ägande och användning av data, känsligheten i datamängderna och eventuell personlig information, samt rättigheter och licenser för att använda kundens data. Dessutom bör man vara medveten om risken för fel i AI- och ML-utdata, samt eventuella tredjepartsrisker kopplade till immaterialrättsintrång.

Direktlänk Dela Lawyersweekly.com.au fördjupade 7 maj

Exovera lanserar avancerade uppdateringar till sin AI-aktiverade analytiska plattform

Teknikföretaget Exovera lanserar avancerade uppdateringar till sin AI-aktiverade analytiska plattform, exoINSIGHT, under SOF Week 2024. De nya funktionerna kommer att ge regerings- och kommersiella användare en större mängd kurerad data från nyckelgeopolitiska områden, vilket förbättrar deras strategiska fördel inom teknik, leveranskedja och forskning. Den förbättrade exoINSIGHT-verktyget kan lägga till upp till en miljon nya poster dagligen, vilket ger kunderna tillgång till ett bredare spektrum av information för att identifiera möjligheter och risker.

Direktlänk Dela Military Embedded Systems fördjupade 7 maj

Securonix samarbetar med Amazon för att förstärka cybersäkerheten med AI

Securonix, en marknadsledare inom AI-förstärkt CyberOps, meddelade idag ett samarbete med Amazon Web Services (AWS) för att använda Amazon Bedrock inom sin nyintroducerade svit av AI-funktioner, Securonix EON. Securonix använder Amazon Bedrock för att införliva Anthropic AI Claude 3 i sin plattform för att lägga till avancerade nya funktioner för cybersäkerhetsteam. Detta möjliggör för organisationer att använda avancerad generativ AI för att fatta beslut med ökad hastighet, precision och effektivitet för att motverka ökningen av sofistikerade hot.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 7 maj

Gary Marcus diskuterar AI:s framtid vid offentligt föredrag i Wien

Gary Marcus, en framstående röst inom artificiell intelligens (AI), kommer att hålla ett offentligt föredrag vid Central European University i Wien den 15 maj 2024. Marcus, som är forskare, bästsäljande författare och serieentreprenör, kommer att argumentera för att generativ AI är moraliskt och tekniskt otillräcklig. Han kommer att uppmana till utvecklingen av mer pålitliga tillvägagångssätt. Föredraget stöds gemensamt av Knowledge in Crisis Cluster of Excellence och CEU:s institution för kognitionsvetenskap.

Direktlänk Dela Austria Press Agency fördjupade 7 maj

Ny kolumn om artificiell intelligens startar på Olhar Digital News

Olhar Digital News har lanserat en ny kolumn som heter FalaAI, som ska diskutera framstående ämnen inom artificiell intelligens (AI) varje tisdag. Kolumnen kommer att skrivas av Roberto ´Pena´ Spinelli, en fysiker med specialisering inom maskininlärning och forskare inom AI. I premiäravsnittet kommer Spinelli att diskutera OpenAI:s potentiella inträde på sökmotormarknaden, vilket kan utmana Googles dominans. Olhar Digital News sänds från måndag till fredag, kl. 19:30 Brasília-tid.

Direktlänk Dela Ruetir fördjupade 7 maj

Rad AI samlar in 50 miljoner dollar i Serie B-finansiering

AI-programvaruutvecklaren Rad AI har samlat in 50 miljoner dollar i en serie B-finansieringsrunda. Pengarna kommer att användas för att vidareutveckla och kommersialisera företagets produktportfölj. Rundan leddes av Khosla Ventures, med deltagande från World Innovation Lab och befintliga investerare Artis Ventures, OCV Partners, Kickstart Fund och Gradient Ventures (Googles AI-fokuserade fond), bland andra. Detta tar det totala kapitalet som samlats in till över 80 miljoner dollar.

Direktlänk Dela AuntMinnie fördjupade 7 maj

Franska forskare upptäcker att kycklingar rodnar med känslor

Ett team av franska forskare har upptäckt att kycklingar rodnar med känslor, vilket kan vara mer eller mindre intensivt beroende på deras tillstånd och den handling de utsätts för. Studien, som publicerades i tidskriften Applied Animal Behavior Science, baseras på ett bildprogram som tog 18 000 fotografier av sex Sussex-ras kycklingar observerade vid alla tidpunkter under tre veckor. Forskarna kunde skilja nyanser av rodnad i denna art av värphöns baserat på observationen de gjorde på en gård i Loiredalen, i centrala Frankrike. Forskningen, som väntar på peer review, hävdar att ha 80% noggrannhet vid avkodning av upp till sex känslotillstånd hos dessa djur.

Direktlänk Dela Yourweather.co.uk fördjupade 7 maj

AI skapar sensationella klänningar för MET Gala 2024

MET Gala 2024 gav kändisar chansen att glänsa med drömlika kläder. Men i år var det annorlunda, då några av de mest fantastiska klänningarna inte skapades av lyxmärken, utan av artificiell intelligens (AI). AI blev en oväntad huvudrollsinnehavare för kvällen, ansvarig för några av de mest otroliga klänningarna vid evenemanget. Bilder på klänningarna gick snabbt virala på sociala medier, även om några av de mest populära bilderna visade sig vara falska. AI överträffade många av världens bästa designers genom att presentera klänningar som överträffade förväntningarna för kvällens tema, ´The Garden of Time´.

Direktlänk Dela Cultura Colectiva fördjupade 7 maj

University of Maryland lanserar institut för utveckling av nästa generation AI-experter

University of Maryland har lanserat ett nytt institut dedikerat till att utveckla nästa generation av människor inom artificiell intelligens (AI). Det tvärvetenskapliga institutet för AI kommer att stödja forskning som fokuserar på ansvarsfull och etisk AI inom industri och regering. Professor Hal Daume, institutets direktör, förklarade att institutet startades för att förena AI över hela campus och inom forskning och utbildning. Målet är att tänka på hur vi tar AI, som påverkar nästan allt idag, och tänker på det inte bara ur perspektivet av datavetenskap eller teknik, utan även ur perspektivet av olika karriärvägar som studenter kan ta.

Direktlänk Dela Federal News Network fördjupade 7 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Microsoft utvecklar AI-modell för amerikanska underrättelsebyråer

Microsoft har rapporterat att de har byggt en generativ AI-modell speciellt utformad för amerikanska underrättelsebyråer. Modellen markerar en milstolpe inom AI-sektorn då den kan fungera helt separat från internet. Detta är första gången en sådan isolerad version har skapats. De flesta AI-modeller är beroende av molntjänster för att tolka mönster från data, men Microsoft ville tillhandahålla ett verkligt säkert system för amerikanska underrättelsebyråer som CIA. Den nya modellen, MAI-1, förväntas ha omkring 500 miljarder parametrar och är designad för att konkurrera med modeller skapade av företag som Google, Anthropic och OpenAI.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 7 maj

Meta introducerar nya genAI-drivna funktioner för annonsautomation

Idag introducerade Meta nya funktioner drivna av genAI som låter annonsörer automatisera skapandet av text och bilder i annonser på företagets sociala plattformar. Nya verktyg och funktioner kommer att läggas till stegvis, men målet är att ha dem tillgängliga globalt vid årets slut. Företaget meddelade också Meta Verified for Businesses, en flernivå prenumerationstjänst för företag för att hjälpa till att bygga trovärdighet hos kunder. GenAI-bilder och text kommer att finnas i Ads Manager-sviten via Advantage+ creative. Meta Verified for Businesses är nu tillgängligt i Nya Zeeland och Australien.

Direktlänk Dela Martech.org fördjupade 7 maj

Meta lanserar nya generativa AI-verktyg för företag och annonsörer

Meta har tillkännagivit nya generativa AI-verktyg för företag och annonsörer. Dessa verktyg inkluderar bild- och textgenerering. Bildgenereringen använder AI för att ändra en originalbild med varierande bakgrunder och kreativa inslag, medan textgenereringen hjälper till med titlar och beskrivningar. Meta Verified for Business utvidgar också sitt test till fler länder och företaget förbereder sig för att snart införa programmet i WhatsApp. Företaget planerar att göra dessa verktyg tillgängliga globalt senast vid årets slut.

Direktlänk Dela Androidcentral.com fördjupade 7 maj

Wayve samlar in 1 miljard dollar för AI-system för självkörande fordon

Wayve, en Londonbaserad tillverkare av artificiella intelligenssystem för autonoma fordon, meddelade på tisdagen att de har samlat in 1 miljard dollar. Detta är en betydande summa för ett europeiskt start-up och illustrerar investerares optimism gällande AI:s förmåga att omforma industrier. SoftBank, det japanska konglomeratet som tidigare stöttat Uber och andra techbolag, var den ledande investeraren, tillsammans med Microsoft och Nvidia. Wayve, som tidigare samlat in cirka 300 miljoner dollar, avslöjade inte sin värdering efter investeringen.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 7 maj

Nvidia kan vara i en bubbla, Meta Platforms och SentinelOne är smartare AI-köp

Nvidia, Wall Streets AI-favorit, kan vara i en bubbla. Trots att företagets försäljning ökat kraftigt tack vare brist på AI-GPU:er, kan detta ändras när produktionen ökar och nya aktörer kommer in på marknaden. Dessutom utvecklar Nvidias största kunder, som står för 40% av dess nettoomsättning, sina egna GPU:er. Istället pekas Meta Platforms och SentinelOne ut som smartare investeringar. Meta Platforms utvecklar egna AI-chips och dess intäkter kommer huvudsakligen från annonsering, vilket gör företaget mindre riskfyllt om AI-bubblan spricker. SentinelOne, en leverantör av cybersäkerhetslösningar, växer snabbt och drar nytta av en prenumerationsbaserad affärsmodell.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 7 maj

Meta utökar AI-verktyg för annonsörer, möjliggör skapande av helt nya bilder

Meta introducerar en utökad uppsättning generativa AI-verktyg för annonsörer, vilket gör det möjligt att skapa fullständiga bildvariationer, inte bara nya bakgrunder. Detta innebär att annonsörer kan begära AI-inspirerade idéer för hela fotot, inklusive uppdateringar av fotots ämne eller produkt som annonseras. Meta medger att funktionen kan missbrukas av annonsörer som vill lura konsumenter att köpa produkter som inte existerar i verkligheten. Meta hävdar dock att det har starka skyddsmekanismer på plats för att förhindra att dess system genererar olämpligt annonsinnehåll eller bilder av låg kvalitet. Funktionen har redan börjat rullas ut och kommer att bli tillgänglig globalt för annonsörer innan årets slut. Meta tillkännagav också att det kommer att utöka sin prenumerationstjänst, Meta Verified för företag, till nya marknader inklusive Argentina, Mexico, Chile, Peru, Frankrike och Italien.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 7 maj

Meta lanserar nya AI-verktyg för annonsörer

Meta introducerar nya AI-verktyg för annonsörer, inklusive bild- och textgenerering. De nya funktionerna kan hittas i Metas Ads Manager via Advantage+ Creative på begränsade marknader och kommer att finnas tillgängliga globalt vid årets slut. För små och medelstora företag, som utgör majoriteten av Metas verksamhet, kommer de nya funktionerna att erbjuda möjligheten att generera nya kreativa idéer inom Metas plattform utan att behöva söka hjälp från tredje part. Enligt en studie av World Federation of Advertisers använder redan tre fjärdedelar av marknadsförare AI för innehållsidéer. Med Metas nya verktyg kommer marknadsförare nu att kunna använda AI för att generera bildvariationer med textoverlay-funktioner baserat på ett visst varumärkes annonskreativitet.

Direktlänk Dela The Media Leader fördjupade 7 maj

Palo Alto Networks lanserar AI ´co-pilots´ för cybersäkerhet

Palo Alto Networks presenterade nya artificiella intelligens ´co-pilots´ för sin cybersäkerhetsplattform vid RSA-konferensen. Företagets aktier steg på nyheten. Dessa ´co-pilots´ kommer att användas av Palo Altos kunder för säkerhetsoperationstjänster, där de använder ett konverserande användargränssnitt istället för en datorpanel. Generativa AI-modeller bearbetar ´prompter´, såsom internetsökfrågor, som beskriver vad en användare vill få. I cybersäkerhet förväntas generativa AI-verktyg hjälpa till att minska tiden för att upptäcka och svara på många former av datorhackning. Palo Altos aktier steg 1,2% till 304,35 i halvdags handel.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 7 maj

Warren Buffett diskuterar AI och dess påverkan på arbetsmarknaden

Warren Buffett, Berkshire Hathaways VD, diskuterade artificiell intelligens (AI) och dess potentiella inverkan på arbetsmarknaden under företagets årsstämma. Buffett, som inte är känd för sin tekniska kunskap, påpekade att AI kan leda till ökad fritid men också till katastrofala effekter, som massiv bedrägeriförmåga och risker för mänskligheten jämförbara med kärnvapen. Han nämnde också att ingen kan svara på hur AI kommer att påverka världen. Buffetts kommentarer kommer i en tid då produktiviteten har ökat och företag överväger effekterna av AI.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 7 maj

AI-verktyg kan hjälpa lärare att hantera utbrändhet, enligt undersökning

Enligt en ny undersökning ser lärare som känner sig utbrända på grund av sina dagliga uppgifter artificiell intelligens (AI) som ett sätt att arbeta mer effektivt och hantera problem. Undersökningen, som utfördes av Canva för att uppmärksamma Läraruppskattningens vecka, fann att 35% av K-12-lärarna i USA upplever känslor av utbrändhet dagligen eller de flesta dagar, medan 83% upplever det åtminstone några dagar. Utbrändhet leder också till att lärare överväger karriärbyten, med 57% som säger att de har övervägt att sluta eller byta skolor och 64% som har övervägt att lämna lärarprofessionen.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 7 maj

Meta lanserar utökade AI-verktyg för annonsörer

Meta lanserar en utvidgad uppsättning generativa AI-verktyg för annonsörer. Dessa verktyg erbjuder nu möjlighet att skapa fullständiga bildvariationer för annonser, inklusive idéer för hela fotot, inte bara bakgrunden. Detta kan till exempel innebära att en produktbild kan ändras för att visa produkten från olika vinklar eller i olika färger. Meta medger att detta kan missbrukas av annonsörer som vill lura konsumenter att köpa produkter som inte existerar i verkligheten. För att förhindra detta har Meta infört säkerhetsåtgärder för att filtrera ut olämpligt eller lågkvalitativt innehåll. Funktionen har redan börjat lanseras och kommer att vara tillgänglig globalt för annonsörer vid årets slut.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 7 maj

Ana Schultz, en 25-årig kvinna från Rock Falls, Illinois, använder Snapchat My AI för att kommunicera med en avatar av sin avlidna make Kyle. Hon har anpassat AI-verktyget för att se ut och prata som Kyle. Verktyget, som drivs av AI-chattboten ChatGPT, används vanligtvis för att svara på frågor och rekommendationer. Men vissa användare som Schultz använder det för att återskapa och kommunicera med avlidna. Detta väcker både etiska frågor och frågor om huruvida detta hjälper eller hindrar sorgeprocessen.

CNN fördjupade 7 maj

Apple presenterar nya iPads med förbättrad AI-funktion

Apple presenterade en rad nya iPads på tisdagen, med fokus på de nya surfplattornas potential för artificiell intelligens-funktioner i ett försök att komma ikapp konkurrenterna i AI-racet. Företaget meddelade att en ny M4-chipset som används i dess Pro-modeller innehåller en kraftfullare ´neural motor´ för att driva funktioner i tredjepartsappar och egen mjukvara som är beroende av AI och maskininlärning. Dessa motorer har varit en del av Apples chip sedan 2017, men har blivit betydligt kraftfullare sedan dess, enligt företaget. Tim Millet, företagets vice VD för plattformsarkitektur, hävdade att M4: s neurala motor kan utföra 38 biljoner operationer per sekund, mer än en fördubbling jämfört med M3-chipset.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 7 maj

Microsoft lanserar AI-verktyg för amerikanska underrättelsetjänster

Microsoft har nyligen lanserat ett nytt AI-verktyg för amerikanska underrättelsetjänster, rapporterar Bloomberg. Verktyget är baserat på AI-modellen GPT-4 från Open AI, men är specialanpassat för spionerna. Verktyget är helt avskuret från internet för att säkerställa att all data förblir hemlig. Microsofts teknikchef för strategiska uppdrag och teknologier, William Chappell, kommenterar att man inte vill att verktyget lär sig av frågorna som ställs och sedan avslöjar den informationen. Detta är det första helt isolerade AI-verktyget som Microsoft har utvecklat.

Direktlänk Dela PC för Alla fördjupade 7 maj

OpenAI lanserar verktyg för att upptäcka falska bilder skapade av dess egen teknik

AI-företaget OpenAI lanserar ett verktyg för att upptäcka innehåll skapat av dess text-till-bild-generator DALL-E 3. Företaget öppnar även ansökningar för en första grupp testare för sin bildigenkänningsklassificerare, som förutser sannolikheten att en bild skapats av DALL-E 3. OpenAI har tidigare testat en tidig version av klassificeraren, vilken visade hög noggrannhet för att upptäcka skillnader mellan icke-AI-genererade bilder och innehåll skapat av DALL-E 3. Företaget ansluter sig även till styrkommittén för C2PA, Koalitionen för innehållsursprung och äkthet.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 7 maj

OpenAI lanserar verktyg för att upptäcka AI-genererade bilder för att bekämpa desinformation

OpenAI, uppbackat av Microsoft, lanserar ett nytt verktyg designat för att upptäcka bilder skapade av dess DALL-E 3 text-till-bild-generator. Initiativet kommer bland ökande oro över påverkan av AI-genererat innehåll i globala val. Verktyget identifierade bilder genererade av DALL-E 3 med 98% noggrannhet under interna tester. Företaget planerar att införa manipulationsresistent vattenmärkning för att märka digitalt innehåll. OpenAI har också gått med i en branschgrupp som inkluderar Google, Microsoft och Adobe för att utveckla en standard för att spåra ursprunget till olika mediatyper.

Direktlänk Dela Ca.investing.com fördjupade 7 maj

Securonix EON använder Amazon Bedrock och Anthropic AI för att bekämpa cyberhot

Securonix, Inc., en marknadsledare inom AI-förstärkt CyberOps, meddelar ett samarbete med Amazon Web Services (AWS) för att använda Amazon Bedrock, en fullt hanterad tjänst som erbjuder högpresterande grundmodeller (FMs) från ledande AI-företag via en enda API. Securonix använder Amazon Bedrock för att införliva Anthropic AI Claude 3 i sin plattform för att lägga till avancerade nya funktioner för cybersäkerhetsteam. Detta möjliggör för organisationer att använda avancerad generativ AI för att fatta beslut med ökad hastighet, precision och effektivitet för att motverka ökningen av sofistikerade hot.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 7 maj

Studie varnar för säkerhetsrisker med generativ AI

En ny studie från Immuta, en leverantör av datastyrnings- och säkerhetslösningar, visar att företag snabbt adopterar generativ AI (GenAI) trots allvarliga frågor om datasekretess och säkerhet. Studien, som omfattade cirka 700 dataexperter, visar att företag rusar för att dra nytta av GenAIs förmågor genom stora språkmodeller som GPT-4, Llama 3 och andra. Immuta rapporterar att 80% av de tillfrågade säger att GenAI gör det svårare att upprätthålla säkerheten. Trots detta är 85% av dataexperterna säkra på att de kan hantera eventuella problem med tekniken och två tredjedelar är säkra på sin förmåga att upprätthålla datasekretess.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 7 maj

Generativ AI: Framtiden för ljudproduktion och dess utmaningar

Generativ AI, specifikt inom ljudområdet, har potential att revolutionera olika branscher men möter också skeptiker som ser det som ett hot. Generativ AI-ljudteknologi innebär att ljudinnehåll genereras med text som input, vilket kan variera från ljud effekter till hela musikalbum. Tekniken använder sig av tokenisering, kvantisering och vektorisering för att skapa audio. Applikationer inkluderar röstöverläggningar och text-till-tal i EdTech, ljud design i filmer och videospel, AI-musik skapande och hyper-personaliserade chatbots. Utmaningar inkluderar tekniska och output-specifika problem, etiska problem som deepfakes och äganderätt, samt utmaningar med att hitta träningsdata.

Direktlänk Dela Data Science Central fördjupade 7 maj

Unilever använder AI för att skapa reklam för varumärken som Magnum, Knorr och Simple

Unilever har använt AI i reklamkampanjer för flera av sina varumärken, inklusive Magnum, Knorr och Simple. För glassmärket Magnum använde byrån Oliver sin interna AI-verktyg, Pencil Pro, för att omvandla statiska produktbilder till en Alla hjärtans dag-kampanj för sociala medier. AI-tekniken genererade olika texturer av glasspinnar för att skapa annonser som marknadsförde Magnums ingredienser och smaker. AI användes också för att omvandla långa videor till korta videor som människor kunde dela på sociala medier. AI användes för att skapa tillgångar för Simple, ett av Unilevers hudvårdsmärken. Det användes för att göra storyboard för en TV-reklam och för att skapa bilder som visade textur av en fuktighetskräm. Knorr ville använda AI för att skapa bilder som såg ut som om de skapades från en fotografering. Istället för att arrangera en fotografering använde Oliver AI för att snabbt skapa matfotografering för varumärket.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 7 maj

Aera Technology lanserar generativ AI för sin Aera Decision Cloud-plattform under Gartner Supply Chain Symposium/Xpo 2024

Aera Technology, företaget för beslutsintelligens, meddelade under Gartner Supply Chain Symposium/Xpo 2024 att de lanserar generativ AI för sin Aera Decision Cloud-plattform. De nya GenAI-funktionerna främjar AI-beslutsautomatisering för globala företag genom ett verkligt konversationellt gränssnitt för realtidsinsikter och kontextuellt meningsfulla rekommendationer för att lösa komplexa scenarier, snabba beslut och generera värde. Genom Aera kan företag förstå hela sin verksamhet i realtid, koppla samman beslutsfattande över funktionella områden, förutsäga resultat och genomföra snabba, korrekta beslut. Plattformen lär sig kontinuerligt och behåller ett permanent minne av varje beslut som fattas med kontexten för att låta användarna övervaka och öka effekten av beslut över tid.

Direktlänk Dela Martech Cube fördjupade 7 maj

Red Hat OpenShift AI meddelar framsteg för att hjälpa företag att matcha sina datorkapaciteter

Red Hat OpenShift AI har valt individualisering som sin beskrivning för att hjälpa företag att matcha sina datorkapaciteter drivna av den intelligenta arbetsbelastningsboomen som nu sker som ett resultat av utplaceringen av artificiell intelligens (AI). Företaget har nu meddelat framsteg inom Red Hat OpenShift AI, en öppen hybridplattform för artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) byggd på Red Hat OpenShift, som gör det möjligt för användare att skapa och leverera AI-aktiverade applikationer i skala över hybridmoln. Ashesh Badani, produktchef och senior vice president på Red Hat, föreslår att Red Hats AI-strategi möjliggör flexibilitet över hybridmolnet.

Direktlänk Dela Computer Weekly fördjupade 7 maj

Överdriven hype kring imitativ AI: Verkligheten kanske inte lever upp till förväntningarna

Imitativ AI, eller artificiell intelligens som kan kopiera och efterlikna mänskligt beteende, har framhävts som nästa stora sak. Men många av dess framsteg kan vara överdrivna eller helt enkelt inte sanna. Till exempel påståendet att imitativ AI kan lösa problemet med hallucinationer är inte logiskt rimligt. Det påstås också att AI kan klara juridikexamen bättre än de flesta studenter, men de resultat som presenterats har manipulerats och är inte helt korrekta. Dessutom har det hävdats att Google´s Deepmind har upptäckt miljontals nya material, men när riktiga forskare granskade resultaten var de inte imponerade. Många av resultaten från imitativ AI kan vara överdrivna och verkligheten kanske inte lever upp till hypen.

Direktlänk Dela Daily Kos fördjupade 7 maj

Google lanserar Pixel 8a i Indien

Google har lanserat Pixel 8a i Indien, en mer prisvärd version av de tidigare lanserade Pixel 8 och Pixel 8 Pro. Pixel 8a riktar sig till premiumsegmentet och kommer med inbyggd Gemini Nano som tillför AI-funktioner som cirkelsökning, bästa tagning, ljudmagisk raderare och magisk redigerare. Google lovar 7 års OS och säkerhetsuppdateringar för Pixel 8a. Pixel 8a har en 6,1-tums Actua-skärm med upp till 120Hz uppdateringsfrekvens och 2 000 nits topp ljusstyrka. Pixel 8a använder samma Tensor G3-processor som finns i Pixel 8 och 8 Pro med 8GB LPDDR5x RAM och upp till 256GB UFS 3.1 intern lagring. Den har ett 4 492mAh batteri som stöder snabb och trådlös laddning. Pixel 8a kommer att börja säljas på Flipkart från den 14 maj.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 7 maj

Pixel 8a får stöd för Googles Gemini Nano

Pixel 8a kommer att få stöd för Gemini Nano, Googles AI-modell för enheter. Detta innebär att telefonen kan bearbeta vissa AI-uppgifter utan att behöva ansluta till internet eller en molntjänst. För närvarande kan Gemini Nano endast driva sammanfattningar av inspelningar och smarta svar i Gboard på enheten. Pixel 8a är den första telefonen under $500 som kommer med Gemini Nano. Funktionen Sammanfattning i Recorder-appen, som först dök upp på Pixel 8 Pro, låter användare generera AI-sammanfattningar av inspelade samtal, intervjuer, presentationer och mer utan en nätverksanslutning. Google kan lägga till fler Gemini Nano-drivna AI-funktioner för Pixel 8a i framtiden.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 7 maj

Google lanserar Pixel 8a med AI-funktioner och förbättrad föräldrakontroll

Google har lanserat sin senaste mellanklass-smartphone, Pixel 8a, med ett startpris på 499 dollar. Telefonen erbjuder flera AI-funktioner, inklusive den inbyggda assistenten Gemini. Detta AI-verktyg kan hjälpa användaren att slutföra uppgifter genom att skriva, prata och lägga till bilder. Telefonen erbjuder också en ´Click to Search´-funktion som låter användaren söka efter text, bilder eller videor genom att klicka på dem. Andra funktioner inkluderar en 6.1-tums Actua OLED-skärm, en Google Tensor G3-chip, 8GB RAM, 256GB intern lagring, dubbla bakre kameror, en 13MP selfie-kamera och ett 4,500mAh batteri. Google har också förbättrat inställningarna för föräldrakontroll.

Direktlänk Dela TechEBlog fördjupade 7 maj

Google lanserar Pixel 8a med AI-funktioner

Google lanserar sin nya Pixel 8a-smartphone, som kommer med många av de generativa AI-funktioner som finns på dess dyrare Pixel 8 och Pixel 8-enheter, inklusive foto- och videoredigeringsfunktioner. Pixel 8a kommer att få tillgång till Googles generativa AI-chattbot Gemini, samt AI-drivna funktioner som Best Take och Circle to Search. Användare kommer också att få tillgång till Gemini Nano, en mindre version av Gemini som körs direkt på Pixel 8a, i en framtida uppdatering. Pixel 8a innehåller även Googles senaste Tensor G3-chip, 128GB lagring med möjlighet att uppgradera till 256GB, och en ny 120-hertz display för smidigare spel och rullning.

Direktlänk Dela Yahoo Finance UK fördjupade 7 maj

Google introducerar Threat Intelligence-plattform med inbyggd AI

Google har annonserat lanseringen av Google Threat Intelligence, en plattform som kombinerar expertis från Mandiant, VirusTotal-gemenskapens globala räckvidd och Googles omfattande synlighet baserad på miljarder signaler över enheter och e-post. Plattformen integrerar också Gemini 1.5 Pro för att förbättra hotforskningsprocesser, stärka försvarskapaciteter och minska tiden det tar att identifiera och skydda mot nya hot. Den kan hjälpa till att reverse engineer malware, hitta OSINT och kombinera information i en förenklad vy, vilket väsentligt förenklar säkerhetsinsatser. Plattformen presenterades vid RSA-konferensen i San Francisco.

Direktlänk Dela Hot Hardware fördjupade 7 maj

Google presenterar Pixel 8a före I/O-konferensen

Google har tillkännagivit den senaste tillägget till Pixel-linjen, Pixel 8a, en vecka före sin årliga utvecklarkonferens, I/O. Enheten börjar skeppas samma dag som I/O-keynote (14 maj) och förhandsförsäljningen börjar idag. Pixel 8a har samma startpris som sin föregångare, 499 dollar. Uppdateringarna inkluderar tillägget av Tensor G3-chipet, och enheten kommer också med Googles generativa AI-plattform Gemini. Andra AI-baserade verktyg inkluderar Audio Magic Erase och Circle to Search. Enheten har en 6,1-tums display, ett 4,492mAh batteri och ett dubbel bakåtriktat kamerasystem. Google tillkännagav också att det kommer att sälja Pixel-tabletten som en fristående enhet för första gången.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 7 maj

Google lanserar Pixel 8a i Indien

Google har lanserat sin nästa smartphone, Pixel 8a, som finns tillgänglig för förbeställning i Indien. Mobiltelefonen finns tillgänglig i fyra färger och kommer med inbyggd Gemini. Priset på Google Pixel 8a börjar från Rs 52,999 och den drivs av Googles Tensor G3-chipset. Pixel 8a började vara tillgänglig för förbeställningar i Indien från 9:30 ikväll. Google-fans kan gå till Flipkart för att reservera enheten. Telefonen kommer att säljas den 14 maj kl 6:30. Pixel 8a finns tillgänglig i fyra färgvarianter - Aloe, Bay, Obsidian och Porslin. Det finns också två lagringsvarianter tillgängliga - 128GB och 256 GB.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 7 maj

AI-fejkning: Ett växande problem online och hur man undviker det

AI-fejkning blir snabbt ett av de största problemen vi står inför online. Bedrägliga bilder, videor och ljud sprider sig som ett resultat av ökningen och missbruket av generativa AI-verktyg. AI-deepfakes dyker upp nästan varje dag, vilket gör det svårare att skilja vad som är verkligt från vad som inte är det. Dessa falska bilder kan användas för att utföra bedrägerier, identitetsstöld eller propaganda och valmanipulation. Det finns dock sätt att undvika att bli lurad av deepfakes, till exempel genom att kontrollera skuggornas och ljusets konsekvens och se om läpparnas rörelser matchar ljudet perfekt.

Direktlänk Dela WRAL-TV fördjupade 7 maj

Skapa bilder från text med AI-verktyget Midjourney

Midjourney är ett AI-verktyg som kan skapa bilder baserat på textbeskrivningar. Det är ett populärt verktyg för konstnärer, designers och alla som vill experimentera med AI-driven konstskapelse. Användare kan skapa ett konto på Midjourney-webbplatsen och få tillgång till Midjourney Discord-servern. Medan Midjourney primärt fungerar på en betalningsmodell, har det funnits tillfällen då de erbjuder begränsade perioder med gratis tillgång. Även under gratis provperioder finns det vanligtvis begränsningar för antalet uppmaningar du kan använda.

Direktlänk Dela Candid Technology fördjupade 7 maj

Freepik förvärvar AI-bildverktyget Magnific i sin största förvärv hittills

Designplattformen Freepik har meddelat att de har förvärvat Magnific, ett AI-bildförbättrings-, uppgraderings- och omvandlingsverktyg. Detta är Freepiks största förvärv hittills, efter att ha förvärvat EyeEm, Videvo, Original Mockups och Iconfinder under de senaste åren. Magnific lanserades för bara fem månader sedan i Murcia, Spanien, och har redan över 725 000 registrerade användare. Verktyget kan förbättra och utveckla lågupplösta bilder för professionellt bruk. Freepiks VD Joaquín Cuenca Abela kommenterade att förvärvet kommer att stärka företagets AI-ambitioner och globala expansion.

Direktlänk Dela Tech.eu fördjupade 7 maj

Freepik förvärvar AI-bildförstorare Magnific i största förvärvet hittills

Globala teknikföretaget Freepik har förvärvat Magnific, marknadens mest avancerade AI-bildförstorare, förstärkare och transformatorverktyg. Detta är Freepiks största förvärv hittills, efter att ha förvärvat EyeEm, Videvo, Original Mockups och Iconfinder under föregående år. Med Magnific samlar Freepik AI-pionjärer och stärker sina AI-ambitioner. Magnifics grundare, Javi López och Emilio Nicolás, kommer att fortsätta med sina egna AI-innovationer, men kommer också att arbeta tillsammans med Omar Pera, VP för Freepik Labs. Magnific har över 725 000 registrerade användare och har förbättrat arbetsflöden för användare genom att förbättra bilder på sekunder.

Direktlänk Dela Little Black Book Online fördjupade 7 maj

FKA Twigs vittnar om AI-risker, skapar egen AI-version

Tidigare detta år blockerade flera plattformar sökningar på artisten Taylor Swift för att förhindra spridning av sexuellt explicita bilder på henne. Detta ledde till en debatt om lagstiftning kring AI och hur offentliga personer kan skyddas. Artisten FKA Twigs, eller Tahliah Debrett Barnett, vittnade nyligen inför den amerikanska senatens underkommitté för immateriella rättigheter om riskerna med artificiell intelligens och hur det kan utnyttjas. Hon har dock skapat en AI-version av sig själv, ´AI Twigs´, för att hantera sina sociala medier och expandera sitt varumärke.

Direktlänk Dela GAFFA fördjupade 7 maj

Illustratör kallar AI-bildskapande för stöld

Illustratören Henrik Tamm anser att att skapa bilder med hjälp av generativ AI är stöld. Han menar att det är fel att människor utan talang får använda dessa verktyg. Tamms påstående om stöld baseras på att dessa AI-verktyg tränas på stora mängder verk som andra skapat, utan tillåtelse eller betalning.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 7 maj

Ökning av fusk med AI-verktyg vid svenska lärosäten

Förra året hanterade 27 svenska lärosäten anmälningar där studenter misstänktes ha använt AI-verktyg för att fuska. Totalt anmäldes 221 studenter 2023 vid svenska lärosäten, enligt en sammanställning från Universitetskanslersämbetet. Umeå universitet var ett av endast sju lärosäten som inte hanterade fall där studenter misstänkts ha använt AI på ett otillåtet sätt. Men efter årsskiftet har fyra studenter stängts av i sex veckor för att ha använt AI för att fuska. Plagiat är den vanligaste formen av fusk vid svenska lärosäten, 1 484 fall under 2023.

Direktlänk Dela Sveriges Television fördjupade 7 maj

Microsoft Research introducerar SIGMA, en AI och mixed reality plattform

Microsoft Research presenterar SIGMA, ett interaktivt program som kombinerar artificiell intelligens (AI) och mixed reality-teknologier. SIGMA kan använda HoloLens 2 för att guida användare genom procedurmässiga uppgifter. Programmet kan skapa uppgifter dynamiskt med hjälp av en stor språkmodell, som GPT-4, eller en uppsättning manuellt definierade steg i ett uppgiftsbibliotek. SIGMA kan även identifiera och markera uppgiftsrelevanta objekt i användarens synfält med hjälp av visionsmodeller som Detic och SEEM. Plattformen för Situated Intelligence (psi) är grunden för SIGMA och möjliggör utveckling och forskning av multimodala integrativa AI-system.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 7 maj

Betalningsalternativ för prenumerationstjänst

En prenumerationstjänst erbjuder olika betalningsalternativ för sina kunder. Kunder kan välja att betala med Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Dessutom kan de som gör engångsköp också välja att använda Swish och Klarna. Tjänsten erbjuder ingen bindningstid och ju längre prenumerationsperiod kunden väljer, desto bättre blir priset.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 7 maj

Visa introducerar AI-verktyg för att bekämpa korttestningsattacker

Hotaktörer utnyttjar avancerade teknologier för att förstärka sina korttestningsattacker, vilket gör dem kapabla att utnyttja sårbarheter i en aldrig tidigare skådad skala och hastighet. Dessa attacker, kända som uppräkningattacker, orsakar operativa kostnader och 1,1 miljarder dollar årligen i bedrägeriförluster. För att bekämpa detta hot meddelade Visa, en världsledare inom digitala betalningar, uppdateringar till sitt erbjudande Visa Account Attack Intelligence (VAAI) med tillägget av VAAI Score, ett nytt verktyg som använder generativa AI-komponenter för att identifiera och poängsätta uppräkningattacker. VAAI Score kommer att vara tillgängligt för amerikanska utfärdare först och kommer att lanseras i Europa i april 2025.

Direktlänk Dela FinanceFeeds fördjupade 7 maj

Ökad sofistikation i bedrägerifall och bedrägerier, enligt bankundersökning

Bedrägerifall och bedrägerier uppfattas allt mer sofistikerade, med 76% av bankerna som gör det påståendet, enligt en rapport från Mitek Systems. Undersökningen, genomförd i januari 2024, omfattade 1500 risk- och innovationsproffs inom finansiella tjänster i Storbritannien, USA och Spanien. Bland resultaten uppgav bankerna att de står inför en mängd olika bedrägerihot, inklusive traditionella problem som penningtvätt och övertagande av konton, samt nya utmaningar som AI-genererat bedrägeri och deepfakes. Noterbart är att 32% av riskproffsen uppskattar att upp till 30% av transaktionerna kan vara bedrägliga. Dessutom framhäver forskningen den akuta risken med att ta ombord nya kunder, med 42% av bankerna som identifierar detta skede som särskilt känsligt för bedrägeri.

Direktlänk Dela Infosecurity Magazine fördjupade 7 maj

Visa använder generativ AI för att varna banker om kortbedrägerier

Visa har utvecklat en produkt som använder generativ AI för att varna banker om så kallade ´enumeration´-attacker, där bedragare försöker gissa rätt kombination av auktorisationsuppgifter för betalkonton. Produkten, som tränats på över 15 miljarder årliga VisaNet-transaktioner, kan identifiera och varna för potentiella attacker i realtid. Tidigare har det varit svårt att stoppa sådana attacker, men med hjälp av AI kan Visa nu snabbt söka igenom biljoner rader av data för att upptäcka dem. Produkten kommer att rullas ut till amerikanska utgivare under året.

Direktlänk Dela American Banker fördjupade 7 maj

AI-genererad bedrägeri och deepfakes, primära oro för finanssektorn

Enligt den senaste rapporten från Mitek Systems, Identity Intelligence Index 2024, är AI-genererat bedrägeri och deepfakes framväxande som huvudbekymmer när den digitala landskapet fortsätter att utvecklas. Studien undersökte 1500 risk- och innovationsproffs inom finanstjänster i Storbritannien, USA och Spanien. 76% av bankerna rapporterade en ökning i sofistikationen av bedrägerifall, vilket återspeglar den utvecklande karaktären av finansiell brottslighet. 32% av riskproffsen uppskattade att upp till 30% av transaktionerna potentiellt kunde vara bedrägliga.

Direktlänk Dela DIGIT fördjupade 7 maj

Sift tillkännager tillgängligheten av nya bedrägerimätare

Sift, AI-baserade bedrägeriplattformen, har meddelat tillgängligheten av trenddata för två nya bedrägerimätare i Fraud Industry Benchmarking Resource (FIBR). FIBR drivs av Sifts Global Data Network, som analyserar över 1 biljon händelser och identitetssignaler per år. FIBR inkluderar nu data om överföringsattacker på konton och tvåfaktorsautentiseringsfrekvenser, utöver befintlig data relaterad till betalningsbedrägerier, bedrägliga chargebacks och manuella granskningsfrekvenser. Användare kan nu enkelt jämföra överföringsattacker och tvåfaktorsautentiseringsfrekvenser över olika branscher eller geografier.

Direktlänk Dela GlobeNewswire fördjupade 7 maj

Så skyddar du dig mot AI-röstbedrägerier: använd säkerhetsord

AI:s snabba framsteg har gjort människor till lätta byten för allt mer förekommande AI-röstbedrägerier. Teknikexperter har dock avslöjat ett säkert sätt att skilja människor från dessa digitala telefonkloner - genom att be dem om ett säkerhetsord. Hany Farid, professor vid University of California, Berkeley, som har forskat om ljudförfalskningar, stöder idén. Bedrägerier där cyberbrottslingar använder billiga AI-verktyg för att efterlikna familjemedlemmars röster för att lura människor att ge dem bankkontonummer och annan värdefull information blir allt vanligare. Ett sätt att skydda sig är att uppfinna ett speciellt säkerhetsord eller en privat fras som endast dina familjemedlemmar känner till.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 7 maj

AI-utbildningssummit 2024 för att diskutera AI:s roll i finansiella utredningar

Personable Inc., en prisbelönt mjukvaruutgivare, kommer att vara värd för AI-utbildningssummit 2024 den 15 och 16 maj på National Press Club i Washington D.C. Summit kommer att fokusera på att utnyttja kraften i AI för mer effektiva finansiella utredningar. Representanter från branschledare som NVIDIA kommer att diskutera hur deras företag hanterar utmaningar med finansiell bedrägeri. Patricia Delafuente, Sr Data Scientist på NVIDIA och talare på toppmötet, och Aneesh Chopra, president för CareJourney och tidigare amerikansk teknikchef, kommer att delta.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 7 maj

Falska annonser med hjälp av AI orsakar oro och skador

En falsk annons som imiterar den ekonomiska analytikern Takuro Morinaga har publicerats på sociala medier, vilket har lett till ökad oro för missbruk av generativ AI för brott och manipulation. Annonsen uppmanar människor att delta gratis i en Line-appgrupp. Takuros son, Kohei Morinaga, uttryckte sin oro efter att ha lyssnat på en ljudinspelning som påstods vara hans far. Falska annonser som involverar Kohei har också publicerats, och Morinagas får dagliga förfrågningar om annonsernas äkthet. Skadorna skulle uppgå till cirka 1,4 miljarder yen om alla anspråk är legitima. En kvinna lurades på cirka 700 miljoner yen av en person som påstod sig vara Takuro. En undersökning visade att 85% av respondenterna inte var säkra på att de kunde skilja AI-fabricerade röster och innehåll från riktigt innehåll, medan 96% sa att åtgärder behöver vidtas för att förhindra kriminellt missbruk av generativ AI.

Direktlänk Dela The Yomiuri Shimbun fördjupade 7 maj

Apple introducerar nya AI-funktioner i Logic Pro för iPad och Mac

Apple har avslöjat det nya Logic Pro för iPad 2 och Logic Pro för Mac 11, som levererar en professionell sångskrivningsupplevelse med hjälp av AI-funktioner. Den nya appen är utformad för att skapa, forma och mixa musik och innehåller funktionen Studio Assistant, som förbättrar musikskapandeprocessen. De nya funktionerna inkluderar också Session Players, som utökar de populära Drummer-funktionerna med tillägg av en ny Bass Player och Keyboard Player, samt Stem Splitter, som delar upp en enda inspelning i separata delar. Logic Pro för iPad 2 och Logic Pro för Mac 11 kan laddas ner från App Store från 13 maj.

Direktlänk Dela Electric City Magazine fördjupade 7 maj

Lärare anklagad för barnpornografi och grooming av elev

En lärare från Pasco, Steven Houser, 67, som tidigare anklagats för att ha använt artificiell intelligens för att skapa barnpornografi från sina elevers årsboksfoton, har också anklagats för att ha groomat en av sina elever. Houser, en före detta tredjeklasslärare på Beacon Christian Academy, greps ursprungligen i mars för innehav av barnpornografi. Det framkom även att Houser försökte utveckla en relation med en av sina elever. Houser fortsatte att skicka meddelanden till eleven på spelplattformen Roblox efter att han lämnat skolan och besökte ofta skolan för att försöka träffa eleven. Houser står nu inför rätta för tio fall av barnpornografi och ett fall av att ha försökt inleda en romantisk relation med en elev.

Direktlänk Dela Tampa Bay Times fördjupade 7 maj

Spotify mot Songhunt: Hur AI-spellisteverktyg skiljer sig och vad det betyder för musikupptäckt

AI spelar en allt större roll för vilken musik vi lyssnar på, men alla AI-drivna spellistor är inte lika bra. Detta visade Songhunt-teamet i en jämförelse med Spotify. Spotify´s AI prioriterar populära artister och användarbeteende, medan Songhunt specialiserar sig på innehållsbaserade rekommendationer, med fokus på djup analys av låten (musikaliskt, ljudmässigt och textmässigt). Detta ger mer exakta och varierade rekommendationer. Medan Spotify´s satsning på AI är spännande för befintliga användare, fortsätter Songhunt att sticka ut med sin skräddarsydda upplevelse och sitt engagemang för djup AI-analys och innehållsbaserade rekommendationer.

Direktlänk Dela Hypebot fördjupade 7 maj

» Gårdagens nyhetsflöde

Några av våra kursdeltagare