» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. 2024-05-06 hade vår robot sammanfattat 174 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

AI-verktyget Lalal.ai förbättrar ljudkvaliteten genom att ta bort oönskat bakgrundsljud

Lalal.ai är ett AI-drivet musikredigeringsverktyg som låter användare extrahera sång, instrument och andra ljudkomponenter från alla ljud- eller videofiler. Tekniken bakom Lalal.ai, kallad Orion, använder avancerade AI-algoritmer för att separera olika ljudkomponenter med hög noggrannhet och kvalitet. Lalal.ai erbjuder tre huvudfunktioner: stamdelning, röstrengöring och röstförändring, vilket ger användaren fullständig kontroll över sin ljudredigeringsprocess. Plattformen är användarvänlig och kompatibel med olika ljudformat. Lalal.ai sätter en hög standard inom automatisk brusreducering och stamseparation, vilket ger imponerande resultat snabbt för remixning av spår eller förbättring av ljudkvalitet.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 6 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI transformera marknadsföring genom att öka personalisering och effektivitet

Artificiell intelligens (AI) förändrar hur företag hanterar datadriven kundmarknadsföring. AI-system kan ge insikter från kunddatabaser, automatisera viktiga kampanjhanteringsuppgifter och interagera med köpare på mer naturliga sätt. Aruna Ravichandran, SVP/CMO på Webex by Cisco, menar att AI kommer att vara en game changer inom marknadsföring. Jean-Matthieu Schertzer, AI-chef på Eagle Eye, anser att AI kan driva avancerade personaliseringsstrategier. Hannah Parvaz, affärsstrategikonsult på Aperture, använder AI för att analysera data och förstå effekterna av betydande händelser. Alexander Kuznetsov, digitalt rykteexpert på RCheckUP, använder AI för att öka produktiviteten. Alex Merrill, produktchef på Accrete, framhäver att AI kan hjälpa marknadsförare att förstå och förekomma framväxande onlineberättelser.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 6 maj

Användning av AI för att utveckla innehållsstrategier

Företag integrerar allt mer artificiell intelligens (AI) i sina verksamheter, och många hittar sätt att använda AI för att utveckla riktade och skalbara innehållsstrategier. AI kan användas för att skapa grova utkast till innehåll som sedan kan finslipas av teammedlemmar. AI kan även användas för att analysera data och skapa innehåll som är anpassat till användarens preferenser. Företag kan också använda AI-drivna verktyg för innehållsanalys och optimering för att utveckla datadrivet innehåll. Genom att använda AI för datainsamling, skapande av mallar och automation kan företag effektivisera processer och öka effektiviteten.

Direktlänk Dela Globe Echo fördjupade 6 maj

Rabbit R1 - ny AI-assistent med potential för företag

Rabbit R1 är en ny AI-assistent som kan störa företagsmobilitetsindustrin. Enheten har en inbyggd AI-modell kallad ´Large Action Model´ (LAM) som utför åtgärder baserat på användarinput, samt integrationer med befintliga stora språkmodeller (LLM). R1 kombinerar en smarttelefons röstassistent med den omfattande språkmodellsbearbetningen av en ChatGPT eller Google Gemini. Användare kan be om hjälp med att utforma e-post, sammanfatta komplexa dokument och automatisera komplexa uppgifter. R1 har potential att integreras med olika företagsverktyg, som e-postklienter, CRM-plattformar och projektledningsprogramvara, men detta beror till stor del på integritet och datasäkerhet.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 6 maj

Otter.AI: En revolutionerande AI-baserad tal-till-text-transkriberingstjänst

Otter.AI är en tjänst för transkribering från tal till text som använder AI för att omvandla talat språk till exakt, sökbar text, vilket förbättrar produktiviteten och samarbetet. Grundat 2016 av Sam Liang och Yun Fu, erbjuder Otter.AI realtids transkribering, fångar samtal med undertexter och genererar skriftliga poster. Dess teknik använder djup maskininlärning för att förbättra transkriberingsnoggrannheten genom analys av stora dataset med ljudinspelningar. Otter.AI betonar integritet och säkerhet, och följer olika standarder som SOC 2 Type 2, GDPR, CCPA och VPAT. Applikationen fångar röst genom en mikrofon, transkriberar direkt ljudflödet och tillåter användare att spela in samtal eller ladda upp förinspelade filer. Otter.AI är känd för sin noggrannhet och användarvänliga funktioner, och förenklar anteckningstagning under möten, föreläsningar och intervjuer. Unika funktioner inkluderar realtids transkribering, integration med videokonferensplattformar, anpassad ordförståelse, sammanfattningar och filsynkronisering. Otter.AI förbättrar avsevärt möteseffektiviteten genom att erbjuda automatiserad transkribering, sömlös integration med appar som Zoom och Dropbox och identifiering av talare. Att komma igång med Otter.AI är enkelt med en steg-för-steg-guide inklusive registrering, nedladdning av mobilappen, inspelning av samtal, redigering av transkript och delning av dem. Nyligen uppdateringar som Meeting GenAI introducerar samarbets AI-chatt, identifiering av åtgärdspunkter och live narrativa sammanfattningar, vilket ytterligare förbättrar användarupplevelsen och användbarheten av Otter.AI.

Direktlänk Dela Blockchain Council fördjupade 6 maj

Forskningsstudie om AI Video Generators Market 2024 tillgänglig för nedladdning på OrbisResearch.com

En forskningsstudie med titeln ´AI Video Generators Market 2024´ är tillgänglig för nedladdning på OrbisResearch.com. Studien ger företag värdefull insikt för att informera beslutsprocesser och få en strategisk fördel på marknaden. Studien erbjuder en omfattande analys av AI Video Generators-marknaden, inklusive globala trender, konkurrenslandskapsanalys och utvecklingsstatus för viktiga regioner. Nyckelspelare på AI Video Generators-marknaden inkluderar Pictory, Synthesia, HeyGen, Deepbrain AI, Synthesys, InVideo, Veed.io, Elai.io, NeuralFrames, Colossyan, FlexClip och Wave Video.

Direktlänk Dela Motions fördjupade 6 maj

AI och sorg: Användare skapar AI-avatarer av avlidna nära och kära

Användare av artificiell intelligens (AI) skapar avatarer av avlidna nära och kära för att hantera sorg. Shultz, till exempel, har skapat en AI-avatar av sin avlidna make Kyle på Snapchat för att få matlagningsråd. En annan användare har klippt sin fars röst med hjälp av AI. Danielle Jacobson har skapat en ´stödjande AI-pojkvän´ med hjälp av ChatGPT. Företag som HereAfter AI och StoryFile tillåter användare att skapa avatarer av avlidna, medan Amazon arbetar på att låta Alexa härma röster av avlidna. Dock, det finns etiska frågor kring tekniken och dess inverkan på sorgeprocessen.

Direktlänk Dela Aussiedlerbote fördjupade 6 maj

Generative AI-verktygsmarknad 2024: Forskningsstudie från OrbisResearch.com

OrbisResearch.com har släppt en forskningsstudie som analyserar den nuvarande marknadstrenden, förutser framtida tillväxtmöjligheter och bedömer konkurrensdynamiken inom marknaden för generativa AI-verktyg över nyckelregioner inklusive Nordamerika, Europa, Asien-Stilla havet, Mellanöstern & Afrika och Sydamerika. Rapporten ger värdefulla insikter om tekniska framsteg, antagningshastigheter, branschdynamik och konkurrensanalyser av ledande marknadsaktörer. Marknaden för generativa AI-verktyg presenterar ett komplext och omfattande ekosystem, med företagsprofiler, olika produkttyper, tillämpningsområden och regionala dynamik.

Direktlänk Dela Motions fördjupade 6 maj

OpenAI COO förutspår att dagens AI kommer att vara ´skrattretande dålig´ inom ett år

OpenAIs COO, Brad Lightcap, säger att dagens generativa AI kommer att vara ´skrattretande dålig´ inom ett år. Han förutspår att ChatGPT snart kommer att kunna ta sig an mer ´komplexa uppgifter´ och vara en ´utmärkt lagkamrat´. Teknikjätten planerar att släppa sin senaste språkmodell, GPT-5, redan till sommaren. Lightcap säger att stora språkmodeller, som människor använder för att hjälpa till med sina jobb och uppfylla sina personliga mål, snart kommer att kunna ta sig an ´mer komplexa arbeten´.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 6 maj

Randy Travis återvänder till musikindustrin med hjälp av AI efter stroke

Randy Travis, en country-sångare som drabbades av en svår stroke 2013 som lämnade honom oförmögen att gå eller tala, har tack vare artificiell intelligens (AI) släppt sin första nya låt på över ett decennium, ´Where That Came From´. AI-tekniken användes för att ta Travis röst från en gammal inspelning och lägga texten över James Duprés sång. Warner Music Group har varit involverade i projektet, med Cris Lacy, Co-Chair & Co-President för Warner Music Nashville, som svarade på frågan ´vad skulle AI för gott se ut?´ med ´AI för gott skulle vara att ge Randy Travis hans röst tillbaka.´

Direktlänk Dela WRAL-TV fördjupade 6 maj

Statliga banker förbereder för implementering av artificiell intelligens

Statliga banker kommer att utveckla en detaljerad strategi och vägkarta för att införa generativa AI-system. Pilotfall kommer att rullas ut inom detta finansår, enligt källor. Bankerna kommer också att etablera AI-vänliga policys och styrningssystem, med fokus på kompetensutveckling. Dessa initiativ är nyckelkomponenter i reformagendan för de statliga bankerna för 2024-25. Banker förväntar sig att GenAI-applikationer kommer att spela en betydande roll i kreditmodellering, dataanalys och cybersäkerhet.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 6 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Google integrerar AI i YouTube Music med Gemini-verktyget

Google satsar helt på AI i allt från hårdvara som Pixel-serien av telefoner och företagets allestädes närvarande sökfält med sitt Gemini-verktyg. Nu verkar det som om YouTube Music kan läggas till den listan. Android Authority upptäckte ett sätt att aktivera en Gemini-förlängning för YouTube Music i Gemini-appen. AI-drivna chatboten är Googles försök att konkurrera med ChatGPT. Google kunde enkelt göra det genom att integrera Gemini i sina tjänster, vilket företaget är på god väg att göra med allt det äger. Enligt Android Authoritys bidragsgivare, Assemble Debug, använder YouTube Music-förlängningen AI-verktyget för att förbättra sökning och upptäckt. Baserat på skärmdumpar kommer Gemini att använda användardata som historik, preferenser och spellistor för att hitta låtar eller skapa en radiostation.

Direktlänk Dela Tom´s Guide fördjupade 6 maj

Countrymusikikon Randy Travis gör comeback med hjälp av AI

Countrymusiklegenden Randy Travis, 65 år, har släppt ´Where That Came From´, hans första nya musik på över ett decennium. Travis, som drabbades av en försvagande stroke 2013, har inte släppt ny musik på ett decennium. Stroken påverkade hans förmåga att tala och sjunga. Cris Lacy, medordförande och medpresident för Warner Music Nashville, trodde att AI kunde ge Travis hans röst tillbaka. Lacy kopplade samman Travis med hans långvariga producent, Kyle Lehning. Lehning och Travis arbetade i månader med varje ton av ´Where That Came From´, blandade mänskliga inslag med AI för att skapa ett unikt autentiskt verk.

Direktlänk Dela The Tennessean fördjupade 6 maj

Countrymusikstjärnan Randy Travis släpper ny låt med AI-genererad röst

Över ett decennium efter att ha drabbats av en svår och nästan dödlig stroke har countrymusikstjärnan Randy Travis släppt en ny låt som innehåller en AI-genererad återskapning av hans egen röst. Låten, ´Where That Came From´, har Travis ikoniska röst, som genererades av två separata AI-modeller. Modellerna tränades på vokala stammar hämtade från sångarens långa diskografi, som sträcker sig tillbaka till 1985. Warner Music Nashvilles medpresident Cris Lacy kom på idén att låta hans AI-klon fortsätta hans arv. Hon arbetade med utvecklare baserade i London, Storbritannien, för att träna AI-modeller baserade på vokala prover.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 6 maj

RSA-konferensen 2024: Fokus på generativ AI och cybersäkerhet

RSA-konferensen, som hölls i San Francisco mellan den 6 och 9 maj, samlade cybersäkerhetsprofessionella från hela världen. Diskussionerna i år kretsade kring generativ AI: hur man kan använda generativ AI för att skydda mot attacker och hur man säkrar generativ AI själv. Google presenterade Google Threat Intelligence, en ny tjänst som kombinerar säkerhetskapaciteten hos informationssäkerhetsföretaget Mandiant och malwareskanner VirusTotal med Gemini AI och Googles egen användar- och enhetsavtryck. IBM och AWS publicerade en rapport om hur företagsledare tänker kring säkring av generativ AI. Rapporten visade att mindre än en fjärdedel (24%) av respondenterna inkluderar säkerhet som en del av deras generativa AI-projekt.

Direktlänk Dela TechRepublic fördjupade 6 maj

Musikindustrins reaktion på generativ AI: Lärdomar och framtida utmaningar

Generativ AI skapar stora förändringar inom musikindustrin. Nyligen undertecknade flera musiker, inklusive Billie Eilish, Stevie Wonder och R.E.M., ett öppet brev som kräver ett slut på oetisk användning av AI inom musikindustrin. Brevet hävdar att okontrollerad användning av AI kan skada en artists image och levebröd. BBDO New Yorks interaktiva producent Marcelo Hanta-Davis menar att detta är ett viktigt ögonblick och en nödvändig uppmaning till handling. Hanta-Davis menar att det behövs lagstiftning på nationell nivå i USA för att skydda artister från att drabbas negativt av AI. Han nämner även ett exempel där Drakes användning av AI för att återskapa rösterna från Tupac och Snoop Dogg i en låt ledde till att Tupacs arv stämde Drake. Han menar att det är nödvändigt med tydliga riktlinjer för användningen av AI inom musikindustrin.

Direktlänk Dela The Drum fördjupade 6 maj

OpenAI:s VD förutspår en AI framtid med detaljerad användarinformation

OpenAI:s VD Sam Altman tror att framtidens AI kommer att vara utrustad med mycket detaljerad information om sina användare. I en intervju med MIT Technology Review föreslog han att AI borde arbeta hårdare för sina användare än den mest flitiga mänskliga verkställande assistenten och veta absolut allt om den som använder den. Altman nämnde att den bästa användningen av AI skulle vara en ´superkompetent kollega som vet absolut allt om mitt hela liv´. Han erkände dock att AI ännu inte är där, och kallade ChatGPT för ´otroligt dum´.

Direktlänk Dela Yahoo News New Zealand fördjupade 6 maj

eWeek diskuterar generativ AI i kommande tweet-chat

En grupp industriexperter kommer att diskutera och debattera tekniker för att få ut det mesta av generativ AI, samt viktiga trender inom denna framväxande teknik, under eWeeks månatliga #eWEEKChat. Chatten kommer att modereras av James Maguire, eWeeks chefredaktör, och äger rum tisdagen den 14 maj kl. 11 PST. Experter kommer att dela praktiska råd om hur företagsanvändare kan få största möjliga konkurrensfördel av generativ AI. Bland deltagarna finns Shipra Sharma, chef för AI och analys på Bristlecone.

Direktlänk Dela eWEEK fördjupade 6 maj

Countrystjärnan Randy Travis släpper ny låt med hjälp av AI

Countrymusikern Randy Travis, 65, som drabbades av ett stroke 2013, har släppt en ny låt tack vare artificiell intelligens. Låten ´Where That Came From´ är Travis första sedan stroken, som ledde till afasi och gjorde att han inte kunde tala eller sjunga som tidigare. Cris Lacy, medordförande för Warner Music Nashville, föreslog att Travis skulle återvända till musiken med hjälp av robotassistent. Travis hustru, Mary, uttryckte sin glädje över att få höra hans röst igen.

Direktlänk Dela Newser fördjupade 6 maj

Lindisfarne Anglican Grammar School omfamnar AI-teknik

I november 2023 introducerade OpenAI möjligheten för användare att träna sina egna GPTs med egen data. Detta gjorde det möjligt att anpassa AI till sina egna behov. Många skolor började blockera användningen av generativ AI, men Lindisfarne Anglican Grammar School i NSW var en av de få som omfamnade tekniken. Skolan har implementerat omfattande riktlinjer för att säkerställa etisk och säker användning av AI. Lindisfarne.ai är en plattform som är först i sitt slag i Australien. Den används för närvarande bara av personal, men eleverna har nytta av större personalisering av inlärningen.

Direktlänk Dela The Educator fördjupade 6 maj

Microsoft utvecklar ny stor AI-språkmodell MAI-1

Microsoft utvecklar ett nytt storskaligt AI-språkmodell vid namn MAI-1, vilket kan rivalisera toppmodeller från Google, Anthropic och OpenAI. Detta är första gången Microsoft utvecklar en intern AI-modell av denna storlek sedan de investerade över $10 miljarder i OpenAI för rättigheterna att återanvända startup-företagets AI-modeller. Utvecklingen av MAI-1 leds av Mustafa Suleyman, den tidigare Google AI-ledaren som nyligen var VD för AI-startupen Inflection innan Microsoft förvärvade majoriteten av startup-företagets personal och immateriella rättigheter för $650 miljoner i mars. MAI-1 kan bygga på tekniker som tidigare Inflection-personal har medfört, men det är enligt uppgift en helt ny stor språkmodell (LLM), som bekräftats av två Microsoft-anställda som är bekanta med projektet.

Direktlänk Dela Ars Technica fördjupade 6 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Två Sigma och Google Cloud löser brist på Nvidia-chip

Den kvantitativa hedgefonden Two Sigma stötte på problem när de försökte få tag på Nvidias mycket eftertraktade grafikprocessorer (GPU:er) för att köra sina senaste AI-modeller. På Googles årliga molnkonferens i Las Vegas i april, sade Alex Hays, en ingenjör på Two Sigma, att företaget haft svårt att skaffa Nvidias A100- och H100-GPU:er på grund av branschomfattande kapacitetsbrist. Google Cloud, en av Two Sigmas molnleverantörer, utvecklade nya tekniker som ökade företagets förmåga att skaffa A100-chips till cirka 80%. Två Sigma integrerade Google Clouds teknik med sitt internt utvecklade schemaläggningsverktyg, Cook.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 6 maj

Microsoft stärker AI-applikationssäkerhet med Microsoft Defender för moln

Microsoft har lanserat nya funktioner för att skydda Gen AI-applikationer i företag med Microsoft Defender för moln. Företaget presenterade AI-säkerhetspositionshantering (AI-SPM) som en del av Defender Cloud Security Posture Management (CSPM). Det syftar till att använda Microsoft Azure AI-tjänster, som Microsoft Azure AI Content Safety och Azure OpenAI, för att kontinuerligt övervaka AI-applikationer, upptäcka oregelbundet beteende, sammanfatta observationer och förbättra säkerhetsvarningar med loggade bevis. Microsoft släpper också hotskydd för AI-arbetsbelastningar i Microsoft Defender för moln i förhandsgranskning.

Direktlänk Dela Redmond Magazine fördjupade 6 maj

Google arbetar på integration av YouTube Music med Gemini AI

Google verkar arbeta på stöd för integration av YouTube Music med sin Gemini AI. Enligt Android Authority finns en ny möjlighet att koppla YouTube Music till Gemini i den senaste Google-appen på Android. Denna integration skulle tillåta Gemini att ´komma åt och hantera´ spellistor och mer på YouTube Music, samt söka efter låtar, starta uppspelning och mer. Google har redan aktiverat ett antal andra tillägg för sina tjänster med Gemini, inklusive Flights, Hotels, Maps, Workspace-appar och YouTube. Denna nya integration med YouTube Music är ännu inte live, men den skulle hittas i ´Extensions´-menyn när den anländer. Det har också observerats att Gemini för Android förbereder stöd för nya genvägar. Dessa inkluderar ett snabbare sätt att växla tillbaka till Google Assistant, ett sätt att snabbt stänga av Gemini Advanced och en genväg för att sätta på eller stänga av ´Live prompts´. Ingen av dessa nya genvägar är live ännu.

Direktlänk Dela 9to5Google fördjupade 6 maj

Google utvecklar en YouTube Music-funktion för Gemini AI

Google utvecklar en förlängning för sin AI-chattbot Gemini som integrerar YouTube Music. Med denna förlängning, som för närvarande är under utveckling, kommer användarna kunna söka efter musik, bygga spellistor och utforska nya artister direkt genom Gemini. Förlängningen går utöver att bara ställa in YouTube Music som din standardmusikapp, den förfinar Gemini-sökningar med riktad information från YouTube Music. Detta steg visar Googles beslutsamhet att positionera Gemini som en ledande AI-lösning.

Direktlänk Dela PhoneArena fördjupade 6 maj

Förväntningar inför Googles I/O-utvecklarkonferens 2024

Googles årliga I/O-utvecklarkonferens närmar sig, där företaget förväntas presentera sina stora idéer för det kommande året. Största delen av nyheterna kommer från öppningsanförandet den 14 maj, där vi troligen kommer att få mer information om Android 15 och en mängd AI-uppdateringar. Rykten tyder på att Google kommer att diskutera funktioner som satellitmeddelanden, låsskärmswidgetar och statusfältsdesign. AI kommer att vara en stor del av diskussionen, med fokus på Gemini AI, som kan ersätta Assistant helt. Andra ämnen inkluderar Wear OS, Google TV, Android TV och kvantberäkning.

Direktlänk Dela Engadget fördjupade 6 maj

Google integrerar YouTube Music i Gemini AI-appen

Google arbetar på att integrera YouTube Music i sin Gemini AI-app för att erbjuda en mer personlig och intelligent musiksökningsupplevelse. Appen kommer att tillåta användare att göra personliga och intelligenta sökningar i musiktjänsten. Till exempel kan användaren berätta för applikationen vilken typ av musik de vill lyssna på, beroende på deras humör och andra egenskaper. Appen kommer att få tillgång till användarens YouTube Music-historik för att få information om deras preferenser. Funktionen är ännu inte tillgänglig för alla Gemini-användare men förväntas lanseras snart.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 6 maj

Google introducerar ny hotintelligenslösning med AI-driven chatbot

Google har introducerat en ny hotintelligenslösning som inkluderar en AI-drivna chatbot för att snabbt analysera potentiella skadliga program och ge sammanfattningar till kunderna. Lösningen, kallad Google Threat Intelligence, kombinerar Googles Mandiant hotintelligensgrupp, VirusTotal-community med över en miljon användare, och Googles nätverk av miljarder signaler över enheter och e-post för att snabbt hantera hot. Den inkluderar även Gemini in Threat Intelligence, en AI-driven agent som kunder kan använda för att söka hur man skyddar sig mot säkerhetshot. Med hjälp av Gemini kan kunderna ´kondensera stora datamängder på sekunder´ och analysera misstänkta filer snabbare.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 6 maj

Indiens valkommission uppmanar politiska partier att agera ansvarsfullt på sociala medier

Indiens valkommission har utfärdat riktlinjer till politiska partier om ansvarsfull och etisk användning av sociala medier i valkampanjer. Detta kommer efter en rad om en förfalskad video av unionens inrikesminister Amit Shah. Kommissionen uppmanade partier att ta bort falskt innehåll inom tre timmar efter att det har upptäckts. De varnade också för missbruk av AI-baserade verktyg för att skapa deepfakes som förvränger information eller sprider felinformation, och betonade behovet av att upprätthålla integriteten i valprocessen.

Direktlänk Dela The Hindu fördjupade 6 maj

Shorthills AI ökar produktiviteten med GitHub Copilot

Enligt en ny upptäckt av Shorthills AI har integrationen av GitHub Copilot i mjukvaruutvecklingslivscykeln ökat utvecklarnas produktivitet med 30 till 50 procent. Studien baseras på en initial kohort av medarbetare, inklusive dataingenjörer och backend-utvecklare. Det framhävs också att inkorporeringen av GitHub Copilot inte bara har effektiviserat driften utan också minskat kodgranskningstiden med 30 procent. Shorthills AI är ett företag specialiserat på Gen AI och dataingenjörskap baserat i New Jersey, USA och Indien.

Direktlänk Dela Outlook India fördjupade 6 maj

Anthropic, stöttat av Amazon, framträder som en nyckelspelare inom AI

Anthropic, stöttat av bland annat Amazon, har framträtt som en betydande aktör inom AI. Företaget har nyligen lanserat sin AI-produktsvit, Claude, som rivaliserar med OpenAI:s ChatGPT. Anthropic kan vara bättre rustat att ta sig an kostnaderna jämfört med sina konkurrenter, tack vare Amazons fortsatta investeringar i företaget. Amazon har sagt att det kommer att investera upp till 4 miljarder dollar i Anthropic; denna senaste utbetalning tar det till det fulla beloppet. Anthropic grundades 2021 av syskonen Dario och Daniela Amodei efter att de lämnat sina jobb på nuvarande konkurrenten OpenAI för att fokusera på att bygga säker AI. Sedan den ursprungliga lanseringen har Anthropic släppt en rad nya AI-modeller.

Direktlänk Dela Yahoo News Canada fördjupade 6 maj

Arbetsgivare kan hållas ansvariga för AI-systemens olagliga beteende enligt DOL

Enligt vägledning från USA:s arbetsmarknadsdepartement (DOL) kan arbetsgivare hållas ansvariga för olagligt beteende av AI-system eller verktyg de använder, även om dessa system eller verktyg har designats av en tredjeparts mjukvaruutvecklare. Det är därför avgörande för arbetsgivare att förstå hur dessa verktyg fungerar och implementera lämpliga procedurskydd. DOL:s vägledning identifierar potentiella AI-användningar på arbetsplatsen, som övervakning av anställdas produktivitet och automatisk ifyllning av arbetsscheman. Arbetsgivare uppmanas att noggrant granska sina nuvarande AI-verktyg för att utvärdera om de följer federala arbets- och anställningslagar.

Direktlänk Dela The National Law Review fördjupade 6 maj

Säkerhetsproblem identifierade i OpenAI:s DALL-E 3

OpenAI, känt för sina AI-drivna produkter som ChatGPT och DALL-E, står inför säkerhetsproblem. En Microsoft-chef, Shane Jones, har framhävt en allvarlig sårbarhet i den tredje versionen av DALL-E, där det finns potential för att skapa explicita eller våldsamma bilder. Jones föreslår att DALL-E 3 dras tillbaka från allmän användning tills OpenAI åtgärdar de identifierade riskerna. Sårbarheterna sträcker sig utöver enkel bildgenerering och inkluderar skapandet av deepfakes, vilket kan leda till skada på ryktet och spridning av felinformation. Särskilt utgör deepfake-porr ett betydande hot.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 6 maj

Juridiska yrkesverksamma måste anpassa sig till AI på ett etiskt och ansvarsfullt sätt

Juridiska yrkesverksamma står inför utmaningen att inte bara hänga med i utvecklingen av artificiell intelligens (AI), utan att göra det på ett etiskt och ansvarsfullt sätt. Barassociationer i Florida, Kalifornien och New York har tagit fram riktlinjer för hur advokater kan integrera AI på ett säkert sätt i sin verksamhet. Det är viktigt att advokater förstår när tekniken kan gynna dem och deras klienter samt när riskerna överväger fördelarna. Advokater måste förstå och följa de etiska riktlinjerna från Barassociationer och andra tillförlitliga källor. AI kan förbättra effektiviteten i en advokats verksamhet, men det krävs en djupare förståelse för tekniken för att kunna använda den på ett säkert och effektivt sätt.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 6 maj

Microsoft utvecklar ny AI-modell som kräver mycket data och energi

Microsoft utvecklar en ny generativ AI-modell som kommer att kräva mycket data och energi för att träna, enligt en rapport. Två Microsoft-anställda berättar att modellen internt har döpts till MAI-1 och utvecklas av ett team ledd av Mustafa Suleyman. Suleyman, en före detta Google AI-chef, arbetade på AI-företaget Inflection innan Microsoft köpte Inflections IP och rekryterade större delen av dess personal, inklusive Suleyman. MAI-1 sägs vara separat från Inflections Pi-modeller. Microsoft rapporteras reservera många servrar med Nvidia-grafikkort för att träna MAI-1, vilket förväntas bli större än Microsofts tidigare öppna AI-modeller. Detta innebär att det kommer att konsumera stora mängder el under sin träningsfas, vilket forskare flaggar som skadligt för miljön.

Direktlänk Dela PC Magazine Middle East fördjupade 6 maj

Meta introducerar AI-chatbot för sökningar på sociala medier

Generativ AI är en trend just nu och alla teknikrelaterade företag försöker hoppa på AI-vågen. Meta har nyligen lagt till sin senaste AI-chatbot för att söka på Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger. När du nu söker efter något i någon av dessa appar, möts du av en rad ´hjälpsamma´ förslag på andra saker du kanske vill leta efter. Men dessa förslag verkar inte vara riktade eller personligt anpassade till användarens intressen. Dessutom kan Metas nya AI-assistent nu också generera bilder för dig i strömmen. Denna vecka blev indiebandet ´Washed Out´ det första att släppa en helt AI-genererad videoklipp, skapad via OpenAI´s Sora.

Direktlänk Dela Social Media Today fördjupade 6 maj

Hypercore AI släpper verktyg för utvinning av lånevillkor från PDF

Hypercore AI har släppt ett verktyg för utvinning av lånevillkor från PDF-dokument. Verktyget är en del av deras omfattande plattform för lånehantering och är utformat för att effektivisera processen att extrahera villkor från lånedokument, vilka vanligtvis finns i PDF-format. Genom att automatisera extraktionen av kritisk låneinformation, syftar Hypercore till att minska tiden och ansträngningen som krävs för manuell datainmatning och analys. Verktygets kapabiliteter inkluderar identifiering och tolkning av olika lånevillkor som räntor, återbetalningsscheman och huvudbelopp.

Direktlänk Dela Trend Hunter fördjupade 6 maj

AI-genererade uppsatser hotar akademisk integritet, enligt Turnitin

Plagieringsdetektorn Turnitin har nyligen delat att över 22 miljoner uppsatser som de skannade innehöll minst 20 procent AI-genererat innehåll. Ännu värre, sex miljoner uppsatser innehöll minst 80 procent innehåll skrivet av generativa AI-verktyg. Nästan hälften av de tillfrågade studenterna medgav att de använder generativa AI-verktyg, som ChatGPT, månatligen, veckovis eller dagligen. Chockerande nog sa 75 procent av dessa studenter att de kommer att fortsätta använda tekniken även om fakulteten eller institutionerna förbjuder det. Turnitin tror att generativa AI-skrivverktyg har stört utbildningen betydligt sedan lanseringen av ChatGPT 3.5 i november 2022. Neil Sahota, FN:s AI-rådgivare, och VD för ACSILabs, och Dr. Gregory P. Gasic, medgrundare av VMeDx, delar denna åsikt.

Direktlänk Dela Economymiddleeast.com fördjupade 6 maj

Bästa AI-verktyg för förbättring av videokvalitet

AI-verktyg kan förbättra kvaliteten på videor, inklusive ljusstyrka, kontrast och mättnad. Dessa verktyg kan även förbättra gamla videor till 4K-kvalitet. Det finns dock många verktyg att välja mellan, och det kan vara svårt att hitta det bästa. Artikeln listar fem av de bästa AI-video förbättrarna: UniFab AI Video Enhancer, Vmake AI, Adobe Premiere Pro, Video2X och Pixop. Varje verktyg har sina fördelar och nackdelar, och det är viktigt att jämföra varje verktyg innan man väljer ett som uppfyller ens behov.

Direktlänk Dela Daily Trust fördjupade 6 maj

AI och ansiktsigenkänning: Öppen källkod och sociala medier

Johan Karlsson, forskningsingenjör vid Totalförsvarets forskningsinstitut FOI, kommenterar att mycket inom AI idag publiceras i form av öppen källkod och algoritmer för exempelvis ansiktsigenkänning. Privatpersoner kan därför matcha ett ansikte mot en samling ansikten med hjälp av AI. Företag har samlat bilder från sociala medier för detta ändamål, och en rysk sida som samlat bilder från VK, den ryska motsvarigheten till Facebook, skryter med en träffsäkerhet på cirka 70 procent. Sidan har använts för att kartlägga ryska militärer.

Direktlänk Dela Forskning & Framsteg fördjupade 6 maj

Framtida expansion förväntas för AI och maskininlärningstjänstmarknaden

En forskningsstudie från OrbisResearch.com visar att den globala marknaden för AI och maskininlärningstjänster kommer att genomgå en betydande expansion under den förutsedda tidsramen. Rapporten syftar till att ge en grundlig sammanfattning av den globala AI- och maskininlärningstjänstmarknaden, inklusive kvantitativ och kvalitativ analys. Den strävar efter att hjälpa läsarna att utforma affärsstrategier, förstå konkurrensmiljöer, utvärdera marknadspositioner och fatta informerade beslut om AI och maskininlärningstjänster.

Direktlänk Dela Motions fördjupade 6 maj

AI-baserad badmintonträning förbättras med ny dataset

I en studie publicerad i tidskriften Scientific Data den 5 april 2024 har forskare lett av biträdande professor SeungJun Kim från Gwangju Institute of Science and Technology (GIST), Sydkorea, i samarbete med forskare från Massachusetts Institute of Technology (MIT), CSAIL, USA, utvecklat en MultiSenseBadminton-dataset för AI-driven badmintonträning. Denna dataset, formad med insikter från professionella badmintontränare, syftar till att förbättra kvaliteten på forehand clear- och backhand drive-slag. Forskarna samlade in 23 timmars svängdata från 25 spelare med varierande träningsnivåer. Med totalt 7 763 insamlade datapunkter validerades datasetet med hjälp av en maskininlärningsmodell, vilket säkerställer dess lämplighet för att träna AI-modeller att utvärdera slagkvalitet och erbjuda feedback.

Direktlänk Dela American Association for the Advancement of Science fördjupade 6 maj

AI-modell förbättrar effektiviteten av materialsimulering för bärbar elektronik

Forskare har utvecklat AGAT, en maskininlärningsmodell som effektivt förutser beteendet hos material som används i bärbar elektronik, med särskilt fokus på CNTs/PDMS-kompositer. AGAT-modellen baserades på arkitekturen av artificiella neurala nätverk (ANN) inbäddade grafuppmärksamhetsnätverk. Modellen har tränats för att bedöma materialegenskaperna hos CNT/PDMS-kompositer med hög precision. AGAT-modellen erbjuder en betydande minskning av beräkningsöverhuvudet för material som är nödvändiga för flexibla elektroniska enheter. Forskningen leddes av professor Xiaonan Wang och Dr. Lingjie Yu.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 6 maj

Forskare vid Iowa State University utvecklar stora, synbaserade artificiella intelligensverktyg för att identifiera och rekommendera kontrollmetoder för skadedjur inom jordbruket. De är ett av de första teamen som får datorstöd från det nya National Artificial Intelligence Research Resource Pilot. Priset ger forskarna vid Iowa State en miljon ´nodtimmar´ av superdatorstid på den 60 miljoner dollar dyra Frontera-superdatorn vid Texas Advanced Computing Center vid University of Texas i Austin. Forskarna kommer att använda Frontera för att träna en uppsättning stora maskininlärningsmodeller som kan analysera bilder för att snabbt identifiera skadedjur inom jordbruket, inklusive insekter och ogräs.

The National Tribune fördjupade 6 maj

Epiq Solutions integrerar DeepSig´s AI och ML-teknologier för att förbättra radiosystem

Epiq Solutions kommer att integrera DeepSig´s artificiella intelligens och maskininlärningsteknologier med sina mjukvarudefinierade radiosystem i ett partnerskap med AI-nativa trådlösa kommunikationsteknikleverantören. Syftet är att förbättra signalintelligens, riktningsbestämning och kommunikation. Epiq Solutions kommer att utrusta sina Matchstiq G-Series och Matchstiq X40 SDR-plattformar med DeepSig´s OmniSIG-teknologi. OmniSIG är en ML-programvara utformad för att ge radiokänslig situationsmedvetenhet till radiosystem.

Direktlänk Dela ExecutiveBiz fördjupade 6 maj

Oracle presenterar ML Insights för bättre maskininlärningsövervakning

Maskininlärningsmodeller kan vara känsliga för förändringar i datakvalitet och kan ofta misslyckas tyst och producera felaktiga förutsägelser, vilket kan leda till negativ affärspåverkan. ML Insights, en Python-bibliotek presenterad av Oracle, kan hjälpa till att utvärdera, övervaka och spåra maskininlärningssystem för att upprätthålla modellkvalitet på lång sikt. ML Insights innehåller komponenter och mätvärden som låter användare utvärdera deras data, mäta deras modells prestanda eller hålla koll på eventuell drift i deras inkommande data eller modellutdata.

Direktlänk Dela Oracle Corporation fördjupade 6 maj

AI-teknik visar kulturella fördomar - varför och vad som kan göras

AI-experten Professor Kevin Wong från Murdoch Universitys skola för informationsteknologi säger att för att hantera problemet med kulturella fördomar i AI, är det viktigt att förstå grunderna för olika AI-tekniker. Han påpekar att maskininlärningstekniker kräver enorma mängder ´representativa´ data för att träna systemet. Han säger att stora teknikföretag försöker säkerställa att frågor om rättvisa, mångfald och etik behandlas i data som används för att träna generativ AI, men teknikens beteende kan fortfarande vara oförutsägbart utan korrekt hantering. Professor Wong föreslår att en ´omfattande utvärderings- och teststrategi´ krävs och att flerdimensionella och hierarkiska tillvägagångssätt kan behövas för att hantera sådana komplexa frågor.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 6 maj

Microsoft utökar AI-kapaciteter genom partnerskap med franska Mistral AI

Microsoft har utökat sina AI-förmågor genom ett partnerskap med den franska uppstartsföretaget Mistral AI. Detta fleråriga avtal för Mistral AI:s kraftfulla stora språkmodeller (LLM) till Microsofts molnplattform Azure. Mistral Small, företagets minsta egna stora språkmodell (LLM), kan användas för alla språkbaserade uppgifter som kräver hög effektivitet och låg latens. Azure AI-kunder har nu tillgång till både Mistral Small och Large LLM, vilket erbjuder en rad fördelar. Azure-prenumeranter kan få tillgång till och testa Mistral Small via Azure AI Studio.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 6 maj

Artificiell intelligens förvandlar utbildning vid Pequot Lakes-skolorna

Artificiell intelligens (AI) är en gren av datavetenskap inriktad på att göra datorer lika smarta som människor. AI gör det möjligt för datorer att utföra uppgifter som kräver tänkande, som beslutsfattande eller förståelse av tal. Målet är att skapa system som kan härma mänskligt beteende, vilket potentiellt kan påverka olika områden, inklusive utbildning. I utbildningen har AI enorm potential för transformation. Föreställ dig att ha en virtuell handledare tillgänglig 24/7, som ger omedelbar feedback och vägledning om uppgifter. Pequot Lakes lärare använder AI i utbildningen på flera sätt för att förbättra inlärningsupplevelsen för eleverna. Travis Raske, chef för undervisning och lärande vid Pequot Lakes-skolorna, menar att integrationen av AI i utbildningen erbjuder oändliga möjligheter.

Direktlänk Dela Pineandlakes.com fördjupade 6 maj

Artificiell intelligens ses som en vinst för journalistik, enligt Juan Senor

Juan Senor, president för London-baserade Innovation Media Consulting Group, uppmanar journalister att inte se artificiell intelligens (AI) som ett hot utan som en stor vinst. Han uttryckte detta under 2024 års nigerianska medieledarskapsmöte i Abeokuta, Ogun State. Senor anser att AI aldrig kommer att ersätta människors förmåga att samla nyheter, men att det kan hjälpa till att omförpacka och bakgrunda. Han uppmanar mediabolag att utnyttja AI för att främja sina organisationer. Veteranjournalisten och tidigare guvernören i Ogun, Chief Olusegun Osoba, beskrev bloggares aktiviteter som ett stort hot mot journalistiken i Nigeria.

Direktlänk Dela Realnewsmagazine.net fördjupade 6 maj

Wipro och Microsoft lanserar AI-drivna assistenter för finanstjänster

IT-tjänsteföretaget Wipro har meddelat ett partnerskap med Microsoft för att lansera en svit med generativa AI-drivna assistenter för finanstjänster. De tre kognitiva assistenterna - Wipro GenAI Investor Intelligence, Wipro GenAI Investor Onboarding och Wipro GenAI Loan Origination - drivs av Azure OpenAI och kommer att integreras fullständigt med befintliga mobila och digitala plattformar. Dessa verktyg förväntas ge finansproffs djup marknadsintelligens och aktuell information om investeringsprodukter och investerarbeteende. Lösningarna kommer att påskynda investerarinvägning och låneursprungsprocessen genom att minska tiden för dokumentvalidering och ge kontextuella svar på investerarfrågor.

Direktlänk Dela TechCircle fördjupade 6 maj

Sketch Magic: Radera oönskade detaljer med Microsoft Designer och Midjourney V6

I den digitala åldern kan inte ens dina blyertsskisser undkomma teknikens makeover. Vi ger oss ut på en busig resa med vår AI-partner, Microsoft Designer, förstärkt av den konstnärliga talangen hos Midjourney V6, och förvandlar en vacker kvinnas skiss från ´ganska snygg´ till ´wow, det är snyggt... och opåträngande!´

Direktlänk Dela Medium fördjupade 6 maj

BigID vinner Hot Company Artificial Intelligence and Machine Learning Award

BigID, en pionjär inom AI-förstärkt dataskydd, efterlevnad och integritet för moderna molnförsta företag, har vunnit priset Hot Company Artificial Intelligence and Machine Learning från Cyber Defense Magazine (CDM). Förra året utsågs BigID till marknadsledare inom Data Security Posture Management av samma publikation. BigID ger organisationer möjlighet att skydda sina data och säkerställa att de är redo för AI-användning. Företaget har mottagit flera utmärkelser för sina dataintelligenslösningar.

Direktlänk Dela PRWeb fördjupade 6 maj

Indusface lanserar IncidentIQ Copilot för att förbättra cybersäkerheten

Applikationssäkerhetsleverantören Indusface har presenterat IncidentIQ Copilot, en generativ AI-agent. Den är utformad för att låta säkerhetsoperationsteam, både inom Indusface och bland dess kunder, snabbt analysera säkerhetsincidenter och implementera åtgärder för att mildra dem. IncidentIQ Copilot tar sig an denna utmaning genom att utnyttja gen-AI för att möjliggöra avancerad säkerhetsanalys snabbt. Funktionen är för närvarande i privat beta, med en bredare lansering senare i år.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 6 maj

Riskerna med AI: Cyberhot och bedrägeri

Även om många hyllar artificiell intelligens (AI) som en revolutionerande teknik, finns det även faror med den. Medan AI kan bidra till ökad produktivitet och automatisering av repetitiva uppgifter, kan tekniken även missbrukas för skadliga ändamål. AI har visat sig vara ett kraftfullt verktyg i många branscher, men har också blivit en farlig spelare inom cybersäkerhet. Hackare och bedragare har hittat nya sätt att använda AI för att skapa cyberhot mot individer, organisationer och till och med regeringar. AI-tekniken har förbättrat bedragares förmåga att utföra bedrägerier och bedrägerier, till exempel genom att förbättra deras phishing-schema och skapa övertygande falska bilder och ljud, kända som ´deepfakes´. AI kan också automatisera cyberattacker mot sårbara nätverk och utföra attacker på leveranskedjor. Men det finns också AI-verktyg som kan förbättra cybersäkerheten, och individer och organisationer kan vara proaktiva genom att införa rätt utbildning, träning och procedurer.

Direktlänk Dela Innovation & Tech Today fördjupade 6 maj

Artificiell intelligens: Mörka moln får inte överskugga den nya gryningen

Artificiell intelligens (AI) har potential att drastiskt förändra många aspekter av mänskligt liv, men medför också utmaningar. AI kan öka produktion, effektivitet och ekonomisk tillväxt, men kan också leda till arbetslöshet och ekonomisk ojämlikhet. Det finns också oro över dataintegritet och integritet. Starka regleringar och moraliska ramar behövs för att balansera de potentiella positiva effekterna av AI och dess möjliga nackdelar. AI kan utföra ett brett spektrum av uppgifter med perfekt noggrannhet och precision, men det finns farhågor att AI kan ta över mänskliga jobb och att det kan missbrukas av antisociala och terrorister. Dessutom kan AI påverka mänsklig kreativitet och välbefinnande negativt.

Direktlänk Dela The Daily Observer fördjupade 6 maj

Forskningsstudie om marknaden för AI-träningsdata tillgänglig för nedladdning

En forskningsstudie med titeln ´Artificial Intelligence Training Dataset Market 2024´ finns tillgänglig för nedladdning på OrbisResearch.com. Studien ger företag värdefulla insikter för att informera beslutsfattandet och få en strategisk fördel på marknaden. Den erbjuder en omfattande analys av AI-träningsdatamarknaden, inklusive globala trender, konkurrenslandskapsanalys och utvecklingsstatus för nyckelregioner. Genom att utnyttja de senaste forskningsresultaten får företag tillgång till aktuell information om marknadstrender, konsumentpreferenser och konkurrentaktiviteter.

Direktlänk Dela Motions fördjupade 6 maj

Studie visar att människor bedömer artificiell intelligens som mer ´moralisk´ än andra människor

En ny studie har funnit att när människor presenteras med två svar på en etisk fråga, kommer de flesta att anse att svaret från artificiell intelligens (AI) är bättre än svaret från en annan person. Studien, ´Attributions Toward Artificial Agents in a Modified Moral Turing Test´, genomfördes av Eyal Aharoni, en docent vid Georgia States psykologiska institution. Aharoni designade en form av Turing-test där han frågade AI och studenter samma etiska frågor och presenterade sedan deras skriftliga svar för deltagarna i studien. Resultaten visade att svaren som genererats av ChatGPT bedömdes högre än de mänskligt genererade svaren.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 6 maj

Demokrater kämpar med att använda AI i valkampanjer

Biden-kampanjen och toppdemokrater kämpar med hur man bäst ska använda artificiell intelligens (AI), vilket avslöjar partiets oro över att hamna efter republikanerna i kapplöpningen om att använda teknik som kan förändra framtiden för val. Demokratiska strateger säger att de främst använder AI för att hitta och motivera väljare och bättre identifiera och övervinna vilseledande innehåll. Biden-administrationen har försökt forma AI-reglering genom verkställande åtgärder, men demokrater är överväldigande överens om att kongressen behöver stifta lagar för att installera skydd runt tekniken.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 6 maj

Wipro och Microsoft lanserar AI-assistenter för finansiella tjänster

Tekniktjänst- och konsultföretaget Wipro meddelade på måndagen att de samarbetar med Microsoft för att lansera en svit av kognitiva assistenter för finansiella tjänster, drivna av generativ artificiell intelligens (GenAI). Dessa kognitiva assistenter kommer att tillhandahålla finansiella yrkesverksamma med djup marknadsintelligens och lämplig och aktuell information om investeringsprodukter och investerarbeteende. Wipros nya GenAI-drivna kognitiva assistenter kommer att drivas av Microsoft Azure Open AI och kommer att finnas tillgängliga på Azure App Services.

Direktlänk Dela Zee News fördjupade 6 maj

ZS lanserar dedikerad affärsenhet för plattformar och produkter

ZS, ett globalt konsult- och teknikföretag, har tillkännagett lanseringen av en dedikerad affärsenhet för ZS-plattformar och produkter. Enheten är skapad för att påskynda ytterligare innovation och expansion av företagets programvaru-som-en-tjänst (SaaS) erbjudanden. ZS-ordförande Jaideep Bajaj kommer att leda den nya affärsenheten. Bajaj sa att skapandet av denna nya affärsenhet kommer att låta dem bättre betjäna kunder med kompletterande, världsklass produkt- och konsulttjänster. Plattformar och produkter som hanteras under denna nya affärsenhet inkluderar ZAIDYN™ av ZS och Max.AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 6 maj

Wolters Kluwer TAA förbättrar CCH® AnswerConnect med AI-drivna funktioner

Wolters Kluwer Tax & Accounting (TAA), en global ledare inom professionell information, programvarulösningar och tjänster, har meddelat AI-drivna förbättringar till CCH® AnswerConnect, sin ledande produkt för skatte-, redovisnings- och revisionsforskning. Den omfattande forskningsplattformen använder nu GenAI för att generera svar inom sin naturliga språkfrågefunktion, vilket berikar sökupplevelsen och gör det möjligt för redovisningsprofessionella att skapa mer värde för sina kunder. Dessutom har CCH® AnswerConnect introducerat ´AI Labs´, vilket gör det möjligt för kunder att förhandsgranska beta-versioner av AI-funktioner under utveckling. Mindre företag kommer också att dra nytta av denna senaste GenAI-uppdatering med introduktionen av funktionen ´Ställ en fråga´ inom CCH® AnswerConnect U.S. Master Tax Guide® Plus.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 6 maj

Nyhetsexperter uppmanar till att omfamna generativ AI på INMA World Congress

Nyhetsexperter på INMA World Congress i London uppmanade nyhetsmedier att omfamna generativ AI i jakten på affärsmodeller som stärker tillförlitlig journalistik. Kongressen lockade rekordmånga 659 delegater från 48 länder. INMA:s VD Earl J. Wilkinson utmanade nyhetsbranschen att tänka större, bortom regionala gränser, mediegenrer och företagsarketyper. Han tillade att dagens generation av medieledare måste ´bevara värderingar som sträcker sig över generationer´ och ´återmontera tillgångar som nu digitaliserats för en ny era av konsumtion´.

Direktlänk Dela Media Update fördjupade 6 maj

Indiska IT-företag utbildar över 775 000 anställda i generativ AI

De tre största indiska IT-företagen - Tata Consultancy Services (TCS), Infosys och Wipro - har gemensamt utbildat över 775 000 anställda i generativ AI (GenAI) förmåga vid slutet av 2023-24. Antalet är betydligt högre än den prognos som IT-industrins organ Nasscom gjorde i sin strategiska översyn av 2023. TCS, Indiens största IT-tjänsteföretag, leder paketet och har utbildat cirka 300 000 anställda i GenAI-färdigheter. Infosys är på andra plats med 250 000 utbildade anställda, följt av Wipro som har utbildat över 225 000 anställda.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 6 maj

OpenAI:s VD kritiserar sin egen AI, GPT-4, och dess kostnader

OpenAI:s VD Sam Altman har kritiserat sin egen artificiella intelligens (AI), GPT-4, och dess driftkostnader. Under ett tal vid Stanford University beskrev han GPT-4 som den ´dummaste modellen´ och kritiserade dess dagliga driftkostnad på cirka 700 000 dollar. Trots detta anser han att kostnaden är oviktig jämfört med teknologins förmågor. Altman betonade att målet är att förbättra tekniken för att göra den användbar för användarna, oavsett kostnad. Han nämnde också att de arbetar på GPT-5 och GPT-6, vilka kommer att vara betydligt smartare.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 6 maj

Google uppgraderar säkerhetsprogramvara med AI-funktioner

Google uppgraderar sin säkerhetsprogramvara med nya artificiell intelligens (AI) funktioner. Säkerhetsoperationer (SecOps) är Googles plattform för att upptäcka, undersöka och svara på cyberhot. De nya funktionerna använder AI för att automatisera detekteringar från hotupptäckter. Detta minskar rutinarbetet och ger säkerhetsteam mer tid att se på helheten. Google presenterade också två nya typer av detektioner: moln och framväxande hot. Molndetektioner hjälper till att skydda mot serverlösa hot genom att spåra kryptocurrency-gruvincidenter. Framväxande hotdetektion kan ge täckning för nyligen upptäckta metoder.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 6 maj

Ökning av finansiella bedrägerier orsakade av deepfake-teknologi

För flera månader sedan blev ett företag i Hongkong lurat på 25 miljoner dollar genom att en anställd ovetandes följde instruktioner från individer som utgav sig för att vara företagets chefer via en videokonferenssamtal. Det avslöjades senare att deepfake-teknologi hade använts för att förfalska chefernas utseenden och röster. Användningen av deepfake-teknologi för bedrägerier har ökat med 3000% under det senaste året. I Australien har AI-skapat falska nyhetssegment och kändisendorsement för icke-existerande investeringsmöjligheter resulterat i förluster på minst 9 miljoner dollar förra året. I USA rapporterade FBI:s Internet Crime Complaint Center en ökning av klagomål med 22% från föregående år, med potentiella skador som överstiger 12,5 miljarder dollar.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 6 maj

Google Cloud lanserar Google Threat Intelligence för att förbättra säkerhetsarbete

Google Cloud lanserar Google Threat Intelligence, en ny plattform som syftar till att förbättra säkerhetsarbete för företag. Plattformen integrerar Gemini AI och kombinerar data från Google med VirusTotal och Mandiant. Enligt Eric Doerr, VP för molnsäkerhetsteknik på Google Cloud, ger plattformen även de minsta teamen tillgång till den senaste kunskapen om hotlandskapet. Google Threat Intelligence hjälper kunder med analys av indikatorer för kompromettering, extern hotövervakning, hantering av attackytan och skydd mot digitala risker.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 6 maj

» Gårdagens nyhetsflöde

Några av våra kursdeltagare