» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. 2024-05-08 hade vår robot sammanfattat 250 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

AI-bootcamp för entreprenörer i Innisfil startar den 30 maj

Staden Innisfil kommer att vara värd för en AI-bootcamp för entreprenörer som börjar den 30 maj och körs veckovis till den 13 juni. Bootcampen kommer att levereras genom stadens DMZ Innisfil företagsaccelerator, i partnerskap med Nottawasaga Futures och County of Simcoe. Bootcampen syftar till att förklara komplexiteten i artificiell intelligens (AI) och demonstrera dess kapacitet att förbättra affärsverksamhet för företagare och företagsägare i hela Simcoe County. Bootcampen kommer att innehålla tre sessioner: Introduktion till AI för företag, AI för marknadsföring och implementering av AI i affärsverksamhet och bortom.

Direktlänk Dela Barrie Today fördjupade 8 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

EA:s VD tror att AI kommer att öka effektiviteten i företagets spelutveckling

Andrew Wilson, VD för EA, har uttryckt sin övertygelse om att generativ AI kommer att ha en positiv inverkan på mer än 50% av företagets utvecklingsprocesser. Wilson tror att AI kommer att användas för att öka effektiviteten inom de kommande tre åren, och inom fem år eller tidigare, utnyttja dessa effektivitetsvinster för att bygga ´större världar med fler karaktärer och mer intressanta handlingar´. Wilson hävdar att det finns en ´hunger´ bland EA:s utvecklare att så snabbt som möjligt implementera AI i sina projekt. Trots detta visar en undersökning från Game Developers Conference att många spelutvecklare är oroade över etiken kring användningen av generativ AI.

Direktlänk Dela PC Gamer fördjupade 8 maj

Meta expanderar sina AI-drivna annonsverktyg

Meta utökar sina generativa AI-annonsverktyg genom att ge marknadsförare fler alternativ för kreativ automatisering, snarare än att endast erbjuda innehållsautomatisering. Annonsörer kan nu ladda upp referensbilder och generera AI-genererade variationer. Dessutom introducerar plattformen verktyg som kan generera rubriker från referenstext och överlägga bilder baserat på tidigare kampanjer och produkter. Meta planerar att släppa de nya AI-annonsverktygen globalt senast 2024. Trots detta kommer Meta inte att tillhandahålla dem till politiska annonsörer, som fortfarande är förbjudna att använda dem för politiska annonser skapade med generativ AI.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 8 maj

Sociala medieplattformar presenterar korta videoerbjudanden till annonsörer

Under den sista dagen av IAB:s NewFronts presenterade sociala medieplattformar Meta och TikTok sina korta videoerbjudanden till annonsörer, trots TikToks pågående rättsliga strid i USA. TikTok höll ett privat event för att diskutera förbudet och dess avsikt att bekämpa det. TikTok annonserade uppdateringar till sitt Pulse-program och nya mätverktyg. Meta fokuserade starkt på Reels och AI-drivna produkter. Vevo belyste musikvideor från olika artister och Spotify lyfte fram sin växande musik- och podcastvideoinventering.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 8 maj

AI förändrar kundtjänstmetoder

I takt med utvecklingen av Artificiell Intelligens (AI) utvecklas även kundtjänstmetoder snabbt. AI-drivna företagsverktyg förvandlar stödprocessen genom att erbjuda skräddarsydda, effektiva och skalbara lösningar som överträffar tidigare metoder. Denna förändring markerar ett nytt och spännande kapitel i AI-drivna supporttjänster som levererar exceptionell operativ assistans samtidigt som kundnöjdheten säkerställs. Angel Vossough, medgrundare och VD för BetterAI, förklarar hur nästa generations AI erbjuder personliga, effektiva och skalbara lösningar som överträffar konventionella kundtjänstmetoder.

Direktlänk Dela The Social Publishing Company fördjupade 8 maj

UK:s Konkurrens- och marknadsmyndighet granskar Microsofts, Amazons och AI-startups samarbetsavtal

Storbritanniens Konkurrens- och marknadsmyndighet (CMA) inleder preliminära undersökningar för att avgöra om samarbetsavtalen och anställningspraxis mellan Microsoft, Amazon och tre AI-startups faller inom ramen för dess sammanslagningsregler och om arrangemangen kan påverka konkurrensen på den brittiska marknaden. CMA:s verkställande direktör för fusioner, Joel Bamford, sa att regleraren inbjuder kommentarer från relevanta parter som en del av sin bevisinsamling.

Direktlänk Dela Yahoo Movies UK fördjupade 8 maj

OpenAI släpper första utkastet till ramverk för att styra AI-verktygens beteende

OpenAI har släppt ett första utkast till ett föreslaget ramverk, kallat Model Spec, som ska forma hur AI-verktyg som dess egen GPT-4-modell svarar i framtiden. OpenAI föreslår tre allmänna principer: att AI-modeller ska hjälpa utvecklaren och slutanvändaren med hjälpsamma svar som följer instruktioner, gynna mänskligheten med hänsyn till potentiella fördelar och skador, och reflektera väl på OpenAI med avseende på sociala normer och lagar. Ramverket inkluderar också flera regler, som att följa kedjan av befäl, följa tillämpliga lagar, inte ge information som kan vara farlig, respektera upphovsmän och deras rättigheter, skydda människors privatliv och inte svara med olämpligt innehåll.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 8 maj

Afrikanska unionen uppmanar till ökad representation för utvecklingsländer inom AI-styrning

Afrikanska unionen (AU) har föreslagit att utvecklingsländer bör ha ökad representation och inflytande inom globala styrstrukturer för artificiell intelligens (AI) för att uppnå hållbar utveckling globalt. Detta framkom under ett speciellt möte med FN:s ekonomiska och sociala råd (ECOSOC) som fokuserade på att utnyttja AI för att förverkliga de hållbara utvecklingsmålen (SDG). AU:s representant till FN och Burundis ständige representant, Maniratanga Zéphyrin, betonade att deltagande av utvecklingsländer är avgörande om AI ska tjäna ett gott syfte.

Direktlänk Dela Nairametrics fördjupade 8 maj

Vistra rapporterar minskade intäkter och vinster, aktien rusar efter marknadsöppning

Energibolaget Vistra (VST) rapporterade en minskning av intäkter och vinster för första kvartalet, vilket ledde till att aktien först sjönk innan den rusade efter att marknaden öppnade. Trots detta har VST-aktien ökat med mer än 100% under 2024. Företaget planerar att dra nytta av efterfrågan på AI-datacenter, i likhet med Constellation Energy (CEG). Vistras VD, Jim Burke, ser flera faktorer som driver en långsiktig acceleration av tillväxten i många av de områden de betjänar. Constellation Energy förväntas också rapportera sin kvartalsrapport snart, med analytiker som förväntar sig en 400% ökning av vinst per aktie.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 8 maj

Användning av AI-verktyg på arbetsplatsen ökar, men anställda är tveksamma att erkänna det

Användningen av generativa AI-verktyg på arbetsplatsen ökar, men de flesta arbetare som använder den nya tekniken är tveksamma att erkänna det, enligt nya data. En ny årsrapport från Microsoft och LinkedIn visar att användningen av GenAI-verktyg som ChatGPT nästan har fördubblats bland kunskapsarbetare över hela världen under de senaste sex månaderna, med 75% som erkänner att de använder det. Trots detta sa 52% av de som använder verktygen att de är ovilliga att erkänna att de använder dem för sina viktigaste uppgifter, och 53% sa att de är oroliga för att användning av AI på kritiska uppgifter gör dem ersättbara.

Direktlänk Dela Fox Business fördjupade 8 maj

Sverige behöver prioritera AI-utveckling för att öka global konkurrenskraft

Göran Lindsjö, internationell AI-rådgivare, menar att Sverige behöver prioritera AI-utveckling för att förbättra samhället och öka global konkurrenskraft. Trots att Sverige ligger på 17:e plats på Global AI-index och 44:e plats i underkategorin som behandlar koordinerad strategi från regeringen, ser Lindsjö positivt på framtiden och pekar på den snabba AI-utvecklingen inom stora svenska exportföretag och Sveriges höga andel start-ups per capita. Sara Mazur, verkställande ledamot för Knut och Alice Wallenbergs stiftelse, betonar att Sverige behöver börja använda AI på riktigt i produktion, i produkter och tjänster. AI Sverige har släppt en AI-strategi för Sverige, med målet att få ledare inom offentlig sektor att börja tillämpa AI. Evelina Anttila, partner i riskkapitalbolaget Wellstreet, betonar vikten av ett visionärt ledarskap för AI när det gäller grundläggande delar av samhällsutvecklingen.

Direktlänk Dela Vinnova fördjupade 8 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Microsoft utvecklar AI-modell för amerikanska underrättelsetjänster

Microsoft har utvecklat en generativ AI-modell baserat på GPT-4 specifikt för amerikanska underrättelsetjänster. Modellen kan fungera utan internetanslutning, vilket minskar risken för dataintrång och läckage. Detta är första gången Microsoft lanserar en språkmodell i en säker miljö för att analysera topphemlig information. Den nya modellen, som ännu inte har fått ett offentligt namn, är i linje med underrättelsetjänsternas intresse att använda generativ AI för att bearbeta klassificerad information.

Direktlänk Dela Mezha Media fördjupade 8 maj

Vd:ar satsar emot Elon Musks förutsägelse att AI kommer att överträffa mänsklig intelligens senast 2026. Gary Marcus, grundare och vd för Geometric Intelligence, och Damion Hankejh, investerare och vd för ingk.com, har erbjudit miljoner i vad. Marcus har erbjudit 1 miljon dollar för att bevisa att Musk har fel och Hankejh har höjt satsningen till 10 miljoner dollar. Marcus har tidigare satsat 100 000 dollar mot Musks påståenden om att AGI var nära förestående. Vadet växte till 500 000 dollar.

Yahoo Finance Canada fördjupade 8 maj

Hongkongs regulatorer varnar för bedrägerier kopplade till kryptovaluta

Hongkongs värdepappers- och terminskommission (SFC) varnar allmänheten för Quantum AI:s vilseledande verksamhet. Företaget påstår falskt att det har en koppling till Elon Musk och använder avancerad artificiell intelligens för att underlätta handel med kryptovalutor. SFC hävdar att Quantum AI utnyttjade deepfake-teknologi för att falskt antyda att Musk stödde dem. Detta ledde investerare att tro att Musk var direkt involverad med Quantum AI, vilket potentiellt ökade företagets trovärdighet och lockade investeringar under falska förespeglingar. Hongkongs polisstyrka har blockerat tillgången till Quantum AI:s webbplats och tagit ner dess relaterade sociala medierinnehåll, efter SFC:s begäran.

Direktlänk Dela Coinfomania fördjupade 8 maj

Ökning av cyberattacker mot e-handelsföretag, leder till ökat fokus på bedrägeriskydd

Enligt en studie har 82% av e-handelsföretagen upplevt cyberattacker eller dataintrång under det senaste året. Studien, baserad på enkäter från 300 chefer för betalningar eller bedrägeriavdelningar från internationella e-handelsföretag, detaljerade de steg dessa handlare tar för att bekämpa bedrägerier och minska kundavhopp. 47% av e-handelsföretagen sade att de förlorade både intäkter och kunder på grund av bedrägeri under de senaste 12 månaderna, men 68% sade också att de såg en minskning i kundnöjdheten, vilket de tillskrev säkerhetsbrott. 95% av e-handelsföretagen sade att de antingen har börjat förnya sina bedrägeribekämpningsförmågor eller är engagerade i att göra det snart.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 8 maj

Warren Buffett varnar för federala underskottet och AI-bedrägerier på Berkshire Hathaways årsstämma

Warren Buffett, Berkshire Hathaways VD, varnade för det federala underskottet och AI-drivna bedrägerier under bolagets årsstämma. Han erkände också att han förlorat en satsning på Paramount. Buffett, 93 år, uteslöt möjligheten för sin efterträdare att gå i pension vid 65 års ålder, hyllade sin avlidna affärspartner Charlie Munger och gav råd om förebilder, kvalitativa relationer och att ge tillbaka. Han uttryckte oro över utvecklingen av kärnvapen och AI, och beskrev bedrägeri som ´framtidens tillväxtindustri´.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 8 maj

Teknikjättar tävlar om att utveckla AI-verktyg för att upptäcka falskt innehåll

Teknikjättar tävlar om att utveckla avancerade verktyg för att skilja på verkligt och AI-genererat innehåll. OpenAI har lanserat ett nytt system för att identifiera bilder som skapats av dess DALL-E 3 text-till-bildgenerator, medan Amazon använder AI för att upptäcka falska recensioner. Utvecklingen av robusta verktyg för att upptäcka falska innehåll blir allt viktigare när AI fortsätter att öka inom olika branscher. Enligt Sophia Carlton, en bedrägeriomvandlingsexekutiv på Accenture, kan företag använda AI för att effektivare bekämpa bedrägerier. Amazon rapporterade att dess AI-system blockerade över 200 miljoner misstänkta falska recensioner globalt under 2022.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 8 maj

Apple presenterar M4-chip med avancerad AI-kapacitet

Under tisdagens Ipad-event introducerade Apple M4, ett kraftfullt systemchip baserat på andra generationens 3-nanometersteknik. Det nya chipet har upp till tio kärnor och en 10-kärnig grafikprocessor, samt en neural motor som kan hantera 38 biljoner beräkningar per sekund. Enligt Apple är M4 särskilt lämpligt för att påskynda AI-arbetsflöden, som direkttextning av ljud eller isolering av ett motiv från bakgrunden i en högupplöst video.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 8 maj

Auto1, en europeisk plattform för begagnade bilar, fokuserar mer på artificiell intelligens (AI) efter att ha rapporterat rekordvinst. Företaget rapporterade en bruttovinst på 175 miljoner dollar för kvartalet, en ökning med 23% jämfört med föregående år. VD Christian Bertermann diskuterade företagets framsteg inom AI, och sa att de nu kan prissätta 89% av de bilar som erbjuds dem genom AI-prissättning. Detta är en ökning med 62 procentenheter jämfört med första kvartalet 2021. Auto1 har också påbörjat flera AI-drivna initiativ för att öka sin konkurrenskraft.

PYMNTS fördjupade 8 maj

AI och samarbete för att bekämpa sjukvårdsbedrägerier

Dr Hleli Nhlapo, VD för medicinska systemdivisionen på Dental Information Systems, talade vid Board of Healthcare Funders årliga konferens i Kapstaden och uppmärksammade att bedragare använder allt mer sofistikerade metoder för att utföra sjukvårdsbedrägerier. Han betonade att samarbete mellan sjukvårdsfinansiärer har blivit en avgörande lösning. Roxane Ferreira, operationschef för Association of Certified Fraud Examiners, belyste att bedrägerier, slöseri och missbruk leder till förluster på 68 miljarder dollar årligen i USA och mellan 8 och 13 miljarder rand årligen i Sydafrika. AI teknik används nu för att identifiera misstänkta mönster och beteenden.

Direktlänk Dela Daily Maverick fördjupade 8 maj

En mans identitetsstöld leder till fängelse och mentalsjukhus

För 36 år sedan i Albuquerque, USA, stal Matthew Keirans kollegans William Woods plånbok och tog över hans identitet. Keirans skaffade ett Colorado ID, öppnade ett bankkonto och skrev otäckta checkar i Woods namn. Keirans levde sedan ett normalt liv, gifte sig, fick ett barn och arbetade på University of Iowa Hospitals and Clinics. Under tiden levde den riktiga Woods som hemlös i Los Angeles. När Woods upptäckte att hans identitet hade stulits, anklagades han för identitetsstöld och sattes i fängelse och mentalsjukhus. År 2023 bevisades Woods identitet genom DNA-tester. Keirans dömdes för att ha gjort en falsk redogörelse och grov identitetsstöld och står inför upp till 32 års fängelse.

Direktlänk Dela Vanity Fair fördjupade 8 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI och blodprov kan förutse sepsis, enligt forskare vid Lunds universitet

Forskare vid Lunds universitet utvecklar en metod för att snabbt identifiera patienter som riskerar att utveckla livshotande sepsis genom ett enkelt blodprov och artificiell intelligens. Forskarna har undersökt 1 364 plasmaprover från vuxna med misstänkt sepsis och identifierat unika mönster av proteiner kopplade till immunsvaret hos patienter med sepsis. Genom att använda dessa molekylära signaturer och bygga en digital tvillingmodell, kunde de förutse vilka patienter som sannolikt skulle drabbas av septisk chock eller organsvikt. Forskarna planerar nu att skapa ett svenskt nätverk mellan olika sjukhus för att samla in ytterligare blodprov och kliniska data.

Direktlänk Dela Forskning & Framsteg fördjupade 8 maj

Microsoft 365 introducerar nya AI-funktionen Copilot

Microsoft 365 har introducerat en ny funktion kallad Copilot, en AI-baserad chatbot som är integrerad med Microsoft 365 och Microsoft Office-applikationer. Copilot kan användas för att sammanfatta dokument, skapa PowerPoint-presentationer baserade på dokumentinnehåll och mer. Copilot för Microsoft 365 är en tilläggsfunktion med en kostnad på $30 per användare och månad utöver den befintliga Microsoft 365-licensen. Det finns även en betydande kostnadsskillnad mellan Copilot Pro, som kostar $20 per användare och månad, och Copilot för Microsoft 365. Copilot är också konstruerad för att respektera eventuella användarkontroller som är på plats.

Direktlänk Dela TechTarget fördjupade 8 maj

Generativ AI är Framtiden för Chattbotar, Säger Anders Clarin

Anders Clarin, talare på en konferens, diskuterade framgångsfaktorer och hinder för användning av chattbotar baserade på generativ AI. Han förklarade att generativ AI är framtiden för chattbotar, trots att få organisationer för närvarande använder tekniken. Generativ AI kan mata alla möjliga datakällor som ett företag har tillgång till, vilket gör det till en kraftfull och exakt teknik. Clarin påpekade dock att det är viktigt att mata modellen med kvalitetsdata. Han nämnde också att kostnaden för att använda API:er och språkmodeller från stora kommersiella aktörer kan vara ett hinder för utvecklingen. Ebbot, ett företag som Clarin nämnde, erbjuder en hybridlösning där företag kan övergå till generativ AI i sin egen takt.

Direktlänk Dela Telekom idag fördjupade 8 maj

Tidsresa i AI: Stora utvecklingssteg och kontroverser från 2022 till 2024

Artificiell intelligens (AI) har genomgått betydande framsteg mellan 2022 och 2024. OpenAI lanserade chattroboten ChatGPT och dess uppföljare GPT-4, medan brittiska Eleven Labs och Microsoft introducerade sina egna AI-modeller. Elon Musks xAI lanserade chattroboten Grok, och Google introducerade sin första AI-modell, Google Bard, och senare Gemini. Samtidigt uttryckte ledande teknikprofiler oro över riskerna med AI, och över tusen tech-profiler röstade för att pausa AI-utvecklingen i sex månader. Även New York Times stämde OpenAI för att ha tränat GPT-4 på tidningens artiklar utan tillstånd.

Direktlänk Dela Nyheter24 fördjupade 8 maj

OpenAI utvecklar sökmotor för att konkurrera med Google och Perplexity

OpenAI påstås utveckla en sökmotor som ska konkurrera med Google och Perplexity, enligt Bloomberg. Sökmotorn ska tillåta användare av ChatGPT att söka på webben för svar, utöver chattbotens vanliga funktioner. Sökmotorn kommer också att kunna citera källor. OpenAI försöker aktivt rekrytera Google-anställda till projektet. Enligt rapporter hoppas OpenAI kunna lansera sökfunktionen i ChatGPT snart, kanske redan under sommaren.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 8 maj

Kärnkraften - en omodern teknik likt kassettbandspelare

Artikeln argumenterar för att kärnkraft är en gammal och omodern teknik, liknande kassettbandspelare. Trots att det finns de som tror på en renässans för kärnkraft, menar författaren att det är orealistiskt och pekar på att ny kärnkraft ofta blir dyrt och försenat. Artikeln nämner även att priset på förnybar el sjunker och att utvecklingen går snabbt. Författaren tror att artificiell intelligens kommer att revolutionera energibranschen och göra kärnkraft värdelös.

Direktlänk Dela Enköpings Tekniska College fördjupade 8 maj

USA planerar att begränsa Kinas tillgång till avancerad AI-teknik

Joe Biden-administrationen i USA planerar att införa nya regler som kan hindra Kina från att få tillgång till amerikansk programvara som används för avancerade AI-modeller som Chat GPT, enligt uppgifter till Reuters. Under de senaste två åren har USA också förbjudit försäljning av avancerade AI-chip till Kina för att sakta ner landets utveckling av AI-teknik för militära ändamål. Varken USA:s handelsdepartement eller representanter för den kinesiska regeringen har kommenterat uppgifterna.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 8 maj

Akavia ansluter till AI Swedens partnernätverk

AI Sweden, Sveriges nationella center för tillämpad AI, välkomnar fackförbundet Akavia till sitt partnernätverk. Akavia, som nyligen publicerade en rapport om AIs inverkan på arbetsmarknaden för akademiker, blir det första fackförbundet att ansluta till nätverket. Genom partnerskapet får Akavia tillgång till ledande forskning, innovation och banbrytande teknik inom AI. Det ger även förbundet möjlighet att implementera och använda AI inom sin egen verksamhet och utvärdera dess AI-mognad och potential.

Direktlänk Dela TT Nyhetsbyrån fördjupade 8 maj

Red Hat OpenShift AI tillgänglig i AI Swedens labb

Red Hat, en global leverantör av öppen källkodslösningar, meddelar att deras produkt Red Hat OpenShift AI nu finns tillgänglig i AI Swedens AI Labs. AI Sweden är Sveriges nationella center för tillämpad AI och har kontor på åtta platser i Sverige samt i Montreal. Genom att inkludera Red Hat OpenShift AI i AI Swedens utvecklingsmiljö kan organisationer snabbt testa nya koncept och iterera dem i en lågriskmiljö. AI Sweden fortsätter att utveckla sitt infrastrukturerbjudande och utvärderar ledande AI-plattformar och verktyg.

Direktlänk Dela Dagens Infrastruktur fördjupade 8 maj

Företag kan motverka barnarbete i leverantörskedjan

Företag kan motverka barnarbete i sin leverantörskedja genom att utnyttja AI och andra metoder. Trots detta finns det alltid en risk att misslyckas, särskilt i miljöer där barnarbete och grovt utnyttjande av vuxna arbetskraft är vanligt. Fairtrade Sveriges generalsekreterare Ulrika Urey argumenterar för levnadslön som en lösning.

Direktlänk Dela Aktuell Hållbarhet fördjupade 8 maj

Universitetens AI-användning hotar kunskapen, enligt debattartikel

I en debattartikel hävdas det att flera universitet har okritiskt omfamnat generativ artificiell intelligens genom att implementera riktlinjer som stöder dess användning bland lärare och studenter. Författarna menar dock att det finns skäl att anta en positiv inställning och en kritisk nyfikenhet gällande användningen av generativ artificiell intelligens inom högre utbildning.

Direktlänk Dela Svenska Dagbladet fördjupade 8 maj

OpenAI utvecklar verktyg för att upptäcka AI-genererat innehåll

OpenAI, skaparen av ChatGPT, utvecklar verktyg för att identifiera innehåll genererat av artificiell intelligens (AI). Företaget har lovat verktyg för att identifiera AI-innehåll och levererar nu på det löftet. Utvecklare kan nu ansöka om att hjälpa till att testa sin nya bildigenkänningsklassificerare, som kan identifiera upp till 98% av AI-fakes. OpenAI har också börjat lägga till C2PA-metadata till alla Dall-E-bilder, vilket markerar dem som AI-innehåll. Dock finns det fortfarande många sätt att smyga förbi detektorn.

Direktlänk Dela ExtremeTech fördjupade 8 maj

Hypnagogiskt tillstånd och AI: En kreativ koppling?

Hypnagogiskt tillstånd, övergångsfasen mellan vakenhet och sömn, har länge fascinerat konstnärer och uppfinnare, inklusive Thomas Edison. Detta tillstånd, kännetecknat av en blandning av vakna tankar och drömlik bildspråk, kan ge oväntade insikter och kreativa genombrott. Intressant nog delar det kreativa potentiella hos det hypnagogiska tillståndet vissa likheter med de nya resultat som genereras av stora språkmodeller (LLM). Dessa AI-modeller kan producera överraskande kreativa svar när de uppmanas med abstrakta eller öppna ingångar. Genom att studera mekanismerna bakom det hypnagogiska tillståndets kreativitet kan vi få insikter i hur man designar AI-arkitekturer som kan delta i ännu mer mänskliga kreativa processer.

Direktlänk Dela Psychology Today fördjupade 8 maj

AI hjälper till att skapa en nigeriansk Met Gala

Efter att ha sett den ikoniska röda mattan på ´The Garden of Time´ bestämde en person att skapa en egen version av Met Gala, med inspiration från alla 36 delstater i Nigeria. Med hjälp av AI skapades kläder som återspeglar varje stats unika kultur och historia. Till exempel skulle Abia ha en outfit inspirerad av Arochukwu Long Juju, medan Adamawa skulle ha traditionella kläder från Fulani. Andra exempel inkluderar Anambra, som skulle ha en outfit inspirerad av Igbo Ukwu arkeologiska plats, och Bayelsa, vars outfit skulle representera delstatens kustområde.

Direktlänk Dela Zikoko fördjupade 8 maj

OpenAI avslöjar verktyg för att upptäcka AI-genererade bilder och förbättrar vattenmärkningsmetoder

OpenAI har avslöjat innovativa verktyg för att upptäcka bilder som skapats med dess DALL-E AI-bildgenerator, samt introducerat förbättrade vattenmärkningsmetoder för att bättre identifiera genererat innehåll. OpenAI strävar efter att etablera härkomstmetoder för att spåra och verifiera AI-genererat innehåll. Den nyligen introducerade bildklassificeraren använder AI-algoritmer för att avgöra om en bild genererades av DALL-E 3. OpenAI har också integrerat innehållsreferenser, liknande vattenmärken, i bildmetadata genom samarbete med Coalition of Content Provenance and Authority (C2PA).

Direktlänk Dela The Hans India fördjupade 8 maj

OpenAI lanserar verktyg för att upptäcka AI-genererade bilder

OpenAI, organisationen bakom ChatGPT, meddelade på tisdagen lanseringen av ett nytt verktyg som kan upptäcka bilder genererade av dess text-till-bild-generator, DALL·E 3. Beslutet att utveckla och släppa denna programvara kommer mitt i växande oro över rollen för AI-genererat innehåll i årets globala val, inklusive framstående användning av sådant innehåll för att sprida desinformation. Verktyget, som stöds av Microsoft, har visat i interna tester att korrekt identifiera bilder skapade av DALL·E 3 cirka 98% av tiden. Dessutom implementerar OpenAI manipulationsresistent vattenmärkning för att hjälpa till att autentisera digitalt innehåll som foton och ljud. OpenAI har gått med i en branschkoalition som inkluderar teknikjättar som Google, Microsoft och Adobe. OpenAI, i samarbete med Microsoft, initierar en 2 miljoner dollar ´samhällsresiliens´ fond för att stärka AI-utbildning och medvetenhet.

Direktlänk Dela European Times News fördjupade 8 maj

OpenAI lanserar djupfalsk detektor för att identifiera AI-bilder

OpenAI har lanserat en djupfalsk detektor som kan identifiera AI-bilder från dess DALL-E-modell 98,8 procent av tiden, men endast flaggar fem till tio procent av AI-bilder från DALL-E-konkurrenter. Bildklassificeraren kommer endast att släppas till utvalda testare när de försöker förbättra algoritmen innan den släpps till allmänheten. Verktyget fungerar väl på DALL-E 3-bilder eftersom OpenAI lade till ´manipulationsresistent´ metadata till allt innehåll skapat av dess senaste AI-bildmodell. Denna metadata följer den ´allmänt använda standarden för digitalt innehållscertifiering´ satt av koalitionen för innehållsursprung och äkthet (C2PA).

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 8 maj

OpenAI introducerar verktyg för att upptäcka innehåll producerat av DALL-E

OpenAI introducerar ett verktyg för att upptäcka innehåll som producerats av sin bildgenerator, DALL-E. Verktyget representerar endast en bråkdel av de resurser som krävs för att effektivt bekämpa spridningen av avancerade syntetiska medier, även kända som deepfakes. OpenAI planerar att distribuera detta nya verktyg till en utvald grupp forskare inom desinformation. OpenAI rapporterar att det nya verktyget kan identifiera 98,8 procent av bilderna producerade av DALL-E 3. Dock är verktyget inte utrustat för att känna igen bilder från andra allmänt använda generatorer.

Direktlänk Dela Dataconomy Media fördjupade 8 maj

Google introducerar Med-Gemini, en AI-modell för medicinska uppgifter

Google har introducerat Med-Gemini, en familj av AI-modeller som är anpassade för medicinska uppgifter. Med-Gemini-modellerna är baserade på Geminis modeller och har förbättrade förmågor att hantera multimodala data och långvariga sammanhang. För att förbättra språkbaserade uppgifter har forskningsteamet förbättrat modellernas förmåga att använda webbsökning genom självträningsmetoder och introducerat en inferenstidsstrategi som styrs av osäkerhet inom ett agentramverk. Forskarna har visat modellernas anpassningsförmåga till nya medicinska modaliteter genom att använda skräddarsydda kodare. Med-Gemini-modellerna visade framstående resultat över 14 medicinska riktmärken som omfattar text, multimodala och långvariga tillämpningar.

Direktlänk Dela Synced Review fördjupade 8 maj

Google introducerar AI-verktyg i kommande Pixel 8a

Google har meddelat att företagets kommande smartphone, Pixel 8a, kommer att inkludera en rad AI-verktyg som tidigare bara erbjudits i företagets högsta smartphone-modeller. Pixel 8a kommer att säljas för $500 mindre än företagets toppmodell vid lansering. Telefonen kommer med Googles AI-assistent Gemini och olika bild- och ljudredigeringsverktyg. Andra AI-funktioner inkluderar Googles samtalsassistent och sökfunktion utanför webbläsaren. Pixel 8a använder Googles senaste in-house Tensor G3-chip, har en 6,1-tums display, 4500mAh batteri, dubbelkamera med en 64MP huvudenhet och kör Android 14. Försäljningen börjar nästa vecka med enheten prissatt från $499.

Direktlänk Dela Mobile World Live fördjupade 8 maj

Google lanserar Google Threat Intelligence för att förbättra cybersäkerheten

Google Threat Intelligence (GTI) är det senaste tillskottet från Alphabet INC. och kommer att fungera som huvudsäkerhetsskiktet för sina tjänsteerbjudanden. Google har investerat kraftigt i utvecklingen av olika AI-drivna funktioner, oberoende verktyg och säkerhetsskikt över sina tjänsteerbjudanden. GTI har förmågan att reverse engineer världens mest fruktade ransomware på bara 34 sekunder. GTI använder Gemini AI för att sammanfatta hotrapporter till ett naturligt språk för företag att avkoda och analysera hur attackerna kan påverka verksamheten. GTI och Gemini ger Google tillgång till både intelligens och information genom att fritt krypa på internet för att ge realtidsinformation om olika skadliga program, ransomware och andra potentiella cyberattacker.

Direktlänk Dela MobileAppDaily fördjupade 8 maj

Microsoft introducerar nya AI-funktioner i Copilot för att förbättra instruktioner

En av de största utmaningarna med generativa AI-verktyg är att du behöver en välformulerad och detaljerad instruktion för att få ut mesta möjliga av AI-modellen. Microsoft försöker lösa detta problem genom att introducera nya funktioner i Copilot för Microsoft 365 som syftar till att automatiskt komplettera dina instruktioner och föreslå förbättringar för att få bättre resultat. Copilot kan nu i princip skriva sina egna instruktioner. Ingen lanseringsdatum har ännu meddelats för dessa nya funktioner, men Microsofts tillkännagivande kommer med några siffror som belyser den växande användningen av AI på arbetsplatsen.

Direktlänk Dela Candid Technology fördjupade 8 maj

ServiceNow och Microsoft inleder samarbete för att utöka Teams-funktionalitet

ServiceNow meddelade idag ett partnerskap med Microsoft. Samarbetet innebär att ServiceNow-kunder kan använda Now Assist inom Microsoft Teams. Dessutom kan data från ServiceNow konverteras till en PowerPoint-presentation. Båda företagens representanter var närvarande vid presentationen, där de talade om ett unikt samarbete där två Copilots kombineras i en lösning. Kunder kan använda Microsoft CoPilot inom Microsoft Teams och genom att starta en fråga med termen ´NowAssist´ aktiveras ServiceNow-assistenten. ServiceNow integreras också med Microsoft 365, med planer på att integrera med Word och Excel online inom en snar framtid.

Direktlänk Dela Techzine fördjupade 8 maj

Phone.com introducerar AI Connect för att förbättra samtalsupplevelser för företag

Phone.com har introducerat en helt ny konversationell AI-lösning, AI Connect, för att förbättra samtalsupplevelser för företag. AI Connect kan anses vara en banbrytande konversationell röst-AI-tjänst, som utökar Phone.com:s befintliga sortiment av företagstelefonsystem. AI Connect skapar en sömlös och effektiv kommunikationsupplevelse för företag och deras uppringare. AI Connect är skräddarsydd för att hantera inkommande leads och organisera möten utan klumpigheten hos cookie cutter call routing eller kostnaden för ett kontaktcenter. AI Connect är utformat för att interagera i naturliga, fritt flytande samtal med uppringare, vilket gör det möjligt att effektivt hantera uppgifter som samtalsschemaläggning, schemaadministration eller besvara vanliga frågor.

Direktlänk Dela AiThority fördjupade 8 maj

Scrapegraph-ai: Ett AI-verktyg för att effektivisera webbskrapning

Scrapegraph-ai är ett Python-verktyg som automatiserar bearbetningen av data extraherad genom webbskrapning. Detta verktyg kan ta emot en URL och en instruktion på vad som ska göras med datan, till exempel att sammanfatta eller beskriva bilder. Scrapegraph-ai kan arbeta med lokalt installerade AI-verktyg eller med API-nycklar för tjänster som OpenAI. Om du har en OpenAI API-nyckel finns det en online-demo som visar verktygets förmågor effektivt. Detta är inte första gången vi ser AI-verktyg som stora språkmodeller användas för att underlätta den notoriskt kluriga uppgiften med webbskrapning.

Direktlänk Dela Hackaday fördjupade 8 maj

Mystisk chatbot väcker spekulationer om OpenAI-inblandning

En mystisk chatbot med kraftfulla förmågor har dykt upp på internet, vilket har lett till spekulationer om att den kan vara en produkt från OpenAI. Chatboten, känd som ´im-good-gpt-2-chatbot´, dök upp på benchmarking-webbplatsen LMSYS Org, försvann plötsligt och återvände sedan. OpenAI-chefen Sam Altman publicerade kryptiska inlägg om chatboten på sociala medier, vilket ledde till spekulationer om att OpenAI kanske testade nästa version av sin LLM offentligt. Altman svarade på spekulationerna med ett inlägg som antydde att chatboten kan ha skapats av OpenAI eller Microsoft. Många testar nu chatbotens förmågor, och vissa tror att den kan vara en mindre version av GPT-5.

Direktlänk Dela Analytics India Magazine fördjupade 8 maj

transcosmos utökar tillgängligheten av sin GenAI-drivna chatbot T-GPT globalt

Företaget transcosmos utökar tillgängligheten av sin GenAI-drivna chatbot T-GPT globalt. T-GPT kan svara på förfrågningar baserat på den senaste informationen, vilket gör det möjligt för företag att både öka bot-service slutförandegraden och minska driftskostnaderna. Japan är det andra landet där T-GPT är tillgänglig, efter Sydkorea. transcosmos planerar att expandera tjänstens täckning över hela världen. Genom att använda GenAI har transcosmos kraftigt minskat tiden som krävs för en rad operationer.

Direktlänk Dela PRWeb fördjupade 8 maj

AI-industrins överdrivna hype ifrågasätts

Ledare inom AI börjar ifrågasätta om industrin är överhypad. AI-startups samlade in cirka $50 miljarder 2023 då vissa förutspådde att AI skulle bli lika viktigt som internet. Men få företag har lyckats bygga lönsamma verksamheter, och tal om artificiell generell intelligens (AGI) kan kännas overkliga. Ljusglimtar som Bill Gates har sagt att AI kan vara lika betydelsefullt som mobiltelefoner eller internet. Elon Musk har föreslagit att det kan snabbspåra utvecklingen av teknik som överträffar mänsklig intelligens före decenniets slut. Men för vissa blir det uppenbart att denna hype är helt ur hand.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 8 maj

UKG transformerar lönerapportering med generativ AI

UKG, en ledande leverantör av HR, lönehantering, arbetskraftshantering och kulturlösningar, meddelade under den 42:a årliga Payroll Congress Convention and Expo att de omvandlar lönerapportering med generativ AI (GenAI). Genom att tillåta användare att upptäcka insikter och skapa instrumentpaneler genom en enkel fråga och svar-interaktion, kommer UKG att göra det ännu lättare att skapa lönerapporter i UKG Pro. GenAI kommer också att hjälpa organisationer med sammanfattning, klassificering och innehållsskapande. AI i Pro-serien drivs av UKG Bryte, en AI-assistent som är en del av Pro:s arkitektur.

Direktlänk Dela Business Wire fördjupade 8 maj

ServiceNow och GenAI: Sju viktiga insikter från VD Bill McDermott

Bill McDermott, VD för ServiceNow, betonar vikten av generativ AI (GenAI) och tror att företag snabbt behöver anamma teknologin. Han menar att GenAI kommer att omstrukturera alla företagsprocesser oavsett bransch och geografi, vilket kommer att resultera i en möjlighet på 11 biljoner dollar under de kommande tre åren. McDermott pekar också på att framgången med GenAI kommer från att fokusera på människorna i en organisation. Han förutspår att två tredjedelar av personerna i företag idag kommer att få sina arbetsuppgifter radikalt förändrade av GenAI under de kommande åren.

Direktlänk Dela Computer Reseller News fördjupade 8 maj

Microsoft betonar vikten av etiska praxis i AI-utveckling

Vid pågående London Biotechnology Show betonade Thomas Balkizas, Microsofts seniora chef för life sciences, vikten av att upprätthålla etiska praxis i AI-utveckling. AI-utvecklare på bioteknikområdet måste vara vaksamma på potentiella ´onda aktörer´ som kan använda tekniken för illvilliga ändamål, säger Balkizas. Han rapporterade att Microsofts data visade att sjukvårdsleverantörer kunde spara 150 miljarder dollar fram till 2026 om de valde att använda AI för att förhindra fel i medicindosering. Samtidigt framhöll han vikten av att överväga etiska frågor i pågående diskussioner om AI-applikationer.

Direktlänk Dela Pharmaceutical Technology fördjupade 8 maj

Google DeepMind presenterar nästa generationens AI-modell för läkemedelsupptäckt

Google DeepMind har introducerat den tredje iterationen av sin banbrytande artificiella intelligensmodell, AlphaFold, med syfte att förbättra effektiviteten och precisionen inom läkemedelsdesign och sjukdomsbehandling. Denna senaste utveckling presenterades i London den 8 maj, vilket markerar ett betydande steg framåt i användningen av AI inom molekylärbiologi. Sedan sitt ursprungliga genombrott 2020, där AlphaFold använde AI för att förutsäga proteinbeteenden, har verktyget utvecklats. Den nuvarande versionen, utvecklad i samarbete med Isomorphic Labs, har framgångsrikt kartlagt interaktionerna av alla molekylära strukturer i livet, inklusive mänskligt DNA.

Direktlänk Dela InvestorsObserver fördjupade 8 maj

Adobe introducerar Acrobat AI Assistant för att förbättra produktiviteten

Adobe har introducerat Acrobat AI Assistant, en generativ AI-driven konversationsmotor för företagskunder. Assistenten kan snabbt och säkert distribueras och användas, och fungerar endast på dokument som användarna tillhandahåller, vilket stämmer överens med företagens befintliga styrningsprocesser. Adobe har redan rullat ut AI-assistenten till sina egna anställda, och flera användningsfall har börjat dyka upp. Exempelvis sparar marknadsföringsteamet fem timmar i veckan genom att använda Acrobat AI Assistant för att snabbare få insikter och konsolidera och formatera information till olika typer av tillgångar.

Direktlänk Dela Chief Information Officer fördjupade 8 maj

USA överväger att begränsa export av AI-programvara till Kina

Den amerikanska regeringen planerar att hindra export av AI-programvara till Kina. Handelsdepartementet överväger att förbjuda export av slutna AI-modeller, vilket utesluter öppen källkodsalternativ som inte kan begränsas. Planerna syftar till att begränsa distributionen av LLM:er som OpenAIs GPT-4 eller Google Gemini, inte deras funktionalitet. För närvarande kan AI-leverantörer sälja sin teknik utan några restriktioner till någon, inklusive den kinesiska regeringen. Biden-administrationen fruktar att dessa modeller används av Kina för att föra cyberkrig. Centrala för planerna är företag som OpenAI, Google och Anthropic. Dessa företag är ledande AI-aktörer och behåller sina mest avancerade modeller internt. LLM:er kan endast distribueras genom proprietära plattformar eller med API:er; att köra GPT-4 lokalt, till exempel, är omöjligt. Detta gäller dock inte för Metas Llama-modeller, vars version 3 nyligen lanserades. Dessa öppen källkods LLM:er har ansetts vara den senaste tekniken för begränsningsfri distribution av GenAI sedan publiceringen av Llama 1 tidigt förra året. Frågan är hur de möjliga amerikanska planerna hanterar denna öppen källkodsfråga. Oavsett önskar Biden-administrationen att sätta AI-teknik längs en måttstock. AI-modeller kan poängsättas för intelligens genom en mängd olika riktmärken, så ett specifikt poäng kan avgöra om en LLM får delas med Kina.

Direktlänk Dela Techzine fördjupade 8 maj

Generativ AI förbättrar kundservice enligt Deloitte-studie

En studie från Deloitte har visat påverkan av generativ AI (GenAI) inom kundservice och upplevelsesektorn, med en av sex kontaktcenter som för närvarande använder GenAI-funktioner. Rapporten identifierade en grupp av de mest effektiva och effektiva organisationerna, kallade dem ´serviceinnovatörer´. Dessa innovatörer överträffade sina samtida i användningen av GenAI för att maximera effektiviteten. Serviceinnovatörer utmärkte sig även inom områden som att koppla samman upplevelser över kanaler och effektivt införa självbetjäningstjänster.

Direktlänk Dela CX Today fördjupade 8 maj

ServiceNow och Microsoft integrerar sina GenAI-plattformar

ServiceNow och Microsoft integrerar sina generativa AI-system Now Assist och Copilot för att skapa en sömlös upplevelse. Detta har gjorts möjligt genom att slå samman intelligensen i ServiceNow´s generativa AI-drivna arbetsflöden, Now Assist, med Microsoft Copilot. Detta skapar en mer holistisk, sammanhängande upplevelse som gör det möjligt för anställda att få den hjälp de behöver, oavsett vilken plattform de befinner sig i, säger Dorit Zilbershot, vice VD för produktutveckling, AI och innovation på ServiceNow. ServiceNow och Microsoft avtäckte vad de kallar den första integrationen av två olika GenAI-plattformar på ServiceNow Knowledge 2024-konferensen i Las Vegas.

Direktlänk Dela Computer Reseller News fördjupade 8 maj

Visa använder AI för att bekämpa ´enumeration attacks´

Med ökningen av s.k. ´enumeration attacks´, har Visa konsoliderat sina verktyg för att motverka dessa attacker genom att använda AI-komponenter. Dessa attacker står för cirka 1,1 miljarder dollar i årliga bedrägeriförluster. Visa Account Attack Intelligence (VAAI) och det tillagda VAAI Score använder AI för att upptäcka och poängsätta dessa attacker. Amerikanska utfärdare kommer först att generera en riskpoäng för realtidsbedrägeri i kortlösa transaktioner. Paul Fabara, Chief Risk and Client Services Officer på Visa, betonade vikten av att bekämpa dessa attacker.

Direktlänk Dela Identity Week fördjupade 8 maj

Artificiell intelligens (AI) har en stor potential för att förbättra finansiella tjänster, men används också allt mer för att begå bedrägeri. AI-bedrägeri ökar i en sådan takt att cybersäkerhetsteam har svårt att hänga med. Martin Rehak, VD och grundare av cybersäkerhetsföretaget Resistant AI, menar att en mångfacetterad strategi är viktig för att bekämpa detta. AI-bedrägeri möjliggör en förändring av skala utan att ändra omfattningen. Det används för att skapa falska konton och stjäla riktiga företagsidentiteter för att sedan öppna konton hos finansiella institutioner globalt för att bedra människor eller för att tvätta pengar.

Retail Banker International fördjupade 8 maj

AI förstärker telefonbedrägerier, varnar utredare

Vanliga telefonbedrägerier där äldre personer luras att skicka pengar till vad som låter som ett upprört barnbarn har blivit mer problematiska med artificiell intelligens (AI), enligt Joan Lawcewicz, utredare av finansiella brott i Chippewa Falls. AI gör det möjligt för bedragare att ändra röster och bilder, vilket gör det svårare för offren att upptäcka bluffen. Lawcewicz råder folk att skydda sitt socialförsäkringsnummer och varnar för kvaliteten på förfalskade sedlar.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 8 maj

Warren Buffett diskuterar AI-bedrägerier, ekonomiska problem och dåliga investeringar på Berkshire Hathaways årliga möte

Warren Buffett diskuterade AI-bedrägerier, ekonomiska problem och dåliga satsningar på Berkshire Hathaways årliga möte. Den 93-åriga investeraren förväntar sig att hans efterträdare, Greg Abel, kommer att arbeta långt över 65 år. Buffett hyllade sin avlidna affärspartner, Charlie Munger, och erbjöd en mängd livsråd. Warren Buffett slog larm om det federala underskottet, varnade för AI-drivna bedrägerier och erkände en förlorad satsning på Paramount under Berkshire Hathaways årliga aktieägarmöte på lördagen.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 8 maj

Generation Z litar för mycket på AI för jobbansökningar, säger karriärcoach

Generation Z, de digitala infödingarna, har börjat luta sig tungt på OpenAI:s chatbot ChatGPT för att generera jobbansökningsbrev och andra dokument. Enligt karriärcoachen Shoshana Davis är varje annat omslagsbrev en exakt kopia av det föregående, ´ord för ord´. Davis anser att Gen Z inte använder AI effektivt och att de överanvänder verktyget. Hon påpekar att det kan skada deras chanser att få ett jobb om de kopierar svar från botten. Hon föreslår att de borde gå tillbaka till det gamla sättet att skriva med penna och papper när de är osäkra.

Direktlänk Dela Mashable India fördjupade 8 maj

Teknikjätten Zomato utvecklar väderinfrastruktur; Setu lanserar språkmodell för BFSI-sektorn; Fintech Simpl lägger av 100 anställda; Atlan samlar in 105 miljoner dollar; Myelin Foundry får 4 miljoner dollar; Atomgrid samlar in Rs 10 crore; T-Hub och AIC l

För att skydda sig mot oförutsägbara väderförhållanden har livsmedelsteknikjätten Zomato utvecklat en infrastruktur för väder som stöds av allmänheten som ger realtids- och lokaliserade klimatdata. Pine Labs-ägda Setu har lanserat en stor språkmodell (LLM) - Sesame - designad speciellt för bank- och finanssektorn (BFSI). Fintech Simpl har lagt av minst 100 anställda över sina avdelningar och roller. Data- och AI-styrningsplattformen Atlan har samlat in 105 miljoner dollar i en serie C-finansieringsrunda. Myelin Foundry, ett djupt tekniskt AI-startup, har fått 4 miljoner dollar i aktieinsamling från SIDBI Venture Capital. Atomgrid, en R&D-plattform för kontraktsutveckling, tillverkning och källa till specialkemikalier, har samlat in Rs 10 crore i en seed-finansieringsrunda. Startup-inkubatorn T-Hub, i samarbete med Atal Incubation Centre (AIC), har tillkännagett lanseringen av mobilitetskohorten i AIC T-Hub-programmet. NSRCEL, inkubationsnavet för Indian Institute of Management Bangalore (IIMB), har tillkännagett ett strategiskt partnerskap med Deloitte India. Google har lanserat sin Wallet-app. Apple har uppdaterat sin surfplatta-linje, med iPad Pro-modeller som innehåller ny M4-chip och AI-funktioner.

Direktlänk Dela CNBC TV18 fördjupade 8 maj

OpenAI utvecklar sökfunktion för ChatGPT

Enligt rykten är OpenAI i färd med att utveckla en sökfunktion för sin ChatGPT. Funktionen skulle tillåta användare att ställa frågor till ChatGPT och få svar som använder detaljer från webben med källhänvisningar. En version av produkten använder också bilder tillsammans med skrivna svar på frågor, när de är relevanta. OpenAI har också aktivt försökt värva Google-anställda för ett team som arbetar hårt för att snabbt lansera produkten. OpenAI:s VD Sam Altman har tidigare uttryckt att han inte tror att världen behöver en kopia av Google, och att hans vision är att integrera ChatGPT med sökfunktionen.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 8 maj

USA planerar att reglera export av avancerade AI-modeller

Biden-administrationen planerar att införa regler för att skydda USA:s avancerade AI-modeller från Kina och Ryssland. Kommersdepartementet överväger att begränsa exporten av proprietära eller slutna AI-modeller, vars mjukvara och data hålls hemliga. Dessa åtgärder skulle komplettera de åtgärder som har införts under de senaste två åren för att blockera exporten av avancerade AI-chip till Kina. För närvarande kan AI-giganter som Microsoft-stödda OpenAI, Alphabets Google DeepMind och konkurrenten Anthropic sälja sina mest kraftfulla slutna AI-modeller till nästan vem som helst i världen utan statlig tillsyn.

Direktlänk Dela Investing.com fördjupade 8 maj

Microsoft förbättrar AI-assistenten Copilot för Microsoft 365 med nya funktioner

Microsoft arbetar på att lösa problemet med att skapa bra uppmaningar för generativ AI, med målet att göra alla till en uppmaningsingenjör. I de kommande månaderna kommer Copilot för Microsoft 365 att uppdateras med en ny autofullständig funktion som erbjuder förslag för att förbättra AI-uppmaningar. Microsoft arbetar också på en ny funktion ´utveckla din uppmaning´ i Copilot för Microsoft 365 som i princip kommer att skriva om alla uppmaningar du skapar. Copilot för Microsoft 365 kommer också snart att inkludera ett nytt ´Catch Up´-chatgränssnitt som lyfter fram kommande möten och framhäver dokument och annan relevant information som hjälper dig att förbereda dig för mötet.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 8 maj

» Gårdagens nyhetsflöde

Några av våra kursdeltagare