» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. 2024-04-16 hade vår robot sammanfattat 285 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Limitless AI avslöjar AI Pendant, en bärbar enhet som spelar in allt som sägs i dess närhet

Limitless AI har avslöjat sin nya produkt, AI Pendant, en bärbar enhet som är utformad för att spela in allt som sägs i dess närhet. Den AI-drivna enheten är utformad för att hjälpa användare att minnas viktig information och eliminera behovet av att ta anteckningar. Enheten har en dubbel aluminiumkropp och en magnetisk låsning. Den stöder Wi-Fi och Bluetooth och har en USB Type-C-port för laddning. Enheten kommer att skeppas till kunder under Q4 2024. Enheten kan användas utan en återkommande prenumeration, men för att använda hela uppsättningen AI-funktioner måste användarna betala ytterligare $19 i månaden för ´Limitless Pro´-prenumerationen.

Direktlänk Dela Gadgets 360 fördjupade 16 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

ChatGPT är den mest sökta AI-modellen i USA

ChatGPT är den mest sökta AI-modellen i USA med ett genomsnitt på 22 372 050 sökningar varje månad. OpenAI:s populära chattbot lanserades i november 2022 och blev snabbt en av de snabbast växande konsumentprogramvarorna med över 100 miljoner användare på bara två månader. ChatGPT har både en gratis och en betald version tillgänglig. Grammarly rankar näst med 2 912 150 genomsnittliga sökningar varje månad. Midjourney rankar tredje, DALL-E 3 fjärde, Microsoft Copilot femte, Siri sjätte, Claude 2 sjunde, Wordtune åttonde, Google Gemini nionde och Airgram tionde.

Direktlänk Dela LA TV Film & Music Entertainment Magazine fördjupade 16 april

273 Ventures utvecklar KL3M, den första LLM specifikt för juridiska marknaden

Kelvin Large Language Model (KL3M), utvecklat av 273 Ventures, är det första Large Language Model (LLM) som byggts helt från grunden specifikt för den juridiska marknaden. Det är också det första LLM som tränats helt på ren, lagligt tillåten data och certifierats som sådant av organisationen Fairly Trained. Jillian Bommarito, riskchef på 273 Ventures, var delaktig i utvecklingen av KL3M och datamängden som används för att träna det, samt övervakade processen att tjäna KL3M dess Fairly Trained-certifiering.

Direktlänk Dela LawNext fördjupade 16 april

AI Index-rapporten från Stanford visar på framsteg och utmaningar inom AI

AI Index-rapporten från Stanfords Institute for Human-Centered AI presenterar nya uppskattningar om AI-utbildningskostnader, analys av det ansvarsfulla AI-landskapet, AI och arbetarproduktivitet samt ett nytt kapitel om AI:s inverkan på medicin och vetenskaplig upptäckt. Rapporten noterar de enorma framsteg AI har gjort under de senaste 10 åren, men påpekar också att AI-tekniken fortfarande kommer till korta på viktiga områden. Den kan inte tillförlitligt hantera fakta, utföra komplex resonemang eller förklara sina slutsatser. Rapporten innehåller också de tio viktigaste insikterna, inklusive att AI har överträffat mänsklig prestation på flera benchmarks, men ligger efter på mer komplexa uppgifter.

Direktlänk Dela insideHPC fördjupade 16 april

Vectara löser problemet med hallucinationer i stora språkmodeller

Stora språkmodeller (LLM) har en tendens att ´hallucinera´ på grund av hur de är utformade och begränsningar i datakomprimering, säger Vectara CEO Amr Awadallah. Men det finns lösningar på detta problem, inklusive en av Vectara som använder ´retrieval-augmented generation´ (RAG). Enligt Awadallah, kan text maximalt komprimeras till 12,5% innan det börjar förlora sin mening. Några av dagens LLM tar omkring en biljon ord och trycker in det i ett utrymme med en miljard parametrar, vilket representerar en 1000x komprimeringsgrad. För att minska hallucinationer kan man tränar LLM på mindre datamängder. Vectara har även utvecklat en ny LLM, kallad Boomerang, som är särskilt utformad för att upptäcka hallucinationer. Boomerang genererar ett poäng som motsvarar sannolikheten att en LLM:s svar är påhittat.

Direktlänk Dela Datanami fördjupade 16 april

På sin globala Relate-konferens annonserade Zendesk ett samarbete med Amazon Web Services (AWS) och Anthropic för att erbjuda snabbare och mer exakta AI-funktioner. Zendesk kommer att använda Amazon Bedrock, en tjänst för att bygga och skala AI-applikationer, och Anthropics branschledande Claude 3-modellfamilj för att erbjuda sina över 100 000 kunder flexibiliteten att distribuera sofistikerade LLMs för varje unik kundinteraktion. Zendesk använder AI för att omvandla kundupplevelser genom att ge intelligenta, omedelbara svar på kundfrågor, vilket eliminerar behovet av kodning eller dyr modellutveckling.

PR Newswire fördjupade 16 april

Amazon integrerar Anthropics Claude 3-modeller i sin Bedrock-tjänst

Amazons avancerade Bedrock-tjänst har tagit ett stort steg inom AI-tillgänglighet genom att inkludera hela sortimentet av Anthropics Claude 3-modeller. Användare av Bedrock kan nu dra nytta av de unika funktionerna i Opus, Sonnet och Haiku-versionerna av Claude 3, vilket markerar Bedrock som den främsta hanterade tjänsten som erbjuder en sådan omfattande integration. Denna utveckling stämmer överens med Amazons övergripande strategi för artificiell intelligens, vilket framgår av VD Andy Jassys brev till aktieägarna, som fokuserar på att stärka kundcentrerade AI-lösningar.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 april

AI kan bli självförsörjande och självreplikerande inom kort tid, säger Anthropic CEO

AI kan snart bli självförsörjande och självreplikerande, enligt Dario Amodei, VD för Anthropic. I en podcastintervju med New York Times Ezra Klein diskuterade Amodei ´ansvarsfull skalning´ av tekniken och hur den utan styrning kan börja föröka sig. Amodei jämförde AI med biosäkerhetsnivåer i virologilaboratorier. Han sa att världen för närvarande är på ASL 2, men att ASL 4, som skulle innefatta ´autonomi´ och ´övertalning´, kan vara precis runt hörnet. Han förutspår att nivån ´replikera och överleva i det vilda´ kan uppnås mellan 2025 och 2028.

Direktlänk Dela Futurism fördjupade 16 april

Amazon lanserar Claude 3 Opus AI på sin Bedrock-tjänst

Den senaste versionen av Anthropics Claude AI, Claude 3 Opus, är nu tillgänglig på Amazons Bedrock hanterade AI-tjänst. Detta ger högre prestanda på mer öppna uppgifter till företagsutvecklare som förlitar sig på Amazon för tillgång till generativ AI-modell. Enligt ett meddelande från Amazon idag, dubblerar Claude 3 Opus ungefär noggrannheten i AI:s svar på svåra, nya och öppna frågor. Genom att erbjuda Claude 3 Opus via Bedrock försöker Amazon möjliggöra för företagsutvecklare att bygga mer robusta, funktionsrika applikationer baserade på generativ AI.

Direktlänk Dela Computerworld fördjupade 16 april

Anthropic AI lanserar Claude 3 Opus på Amazon Bedrock

Anthropic AI har lanserat sin kraftfulla modell, Claude 3 Opus, på Amazon Bedrock, AWS plattform för att bygga AI-appar. Modellen, som kom i mars, sägs överträffa OpenAI:s GPT-4 i flera mätningar. Men Reka AI har nyligen påstått att dess nya Reka Core-modell kan prestera bättre än Claude 3 Opus i ´multimodal mänsklig utvärdering´. Claude 3 Opus är en del av Claude 3-familjen, inklusive Claude 3 Sonnet och Claude 3 Haiku. Claude 3 Opus skryter med ´nästan mänskliga nivåer av förståelse och flyt i komplexa uppgifter´. Alla modeller kan acceptera indata som överstiger 1 miljon tokens.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 16 april

AI-driven musikplattform Udio lanserades

Udio är en AI-driven plattform som kan skapa musik baserat på användarens instruktioner. Plattformen, som lanserades i april 2024, utvecklades av ett team av tidigare forskare från Google DeepMind, inklusive VD David Ding. Udio har redan fått stöd från kända musikproducenter som will.i.am, Common och Tay Keith. Udio använder en tvåstegsprocess för att skapa musik: först genererar den låttexter och melodier med hjälp av en AI-språkmodell, sedan syntetiserar den musiken. Udio kan generera musik i olika genrer och är för närvarande gratis att använda.

Direktlänk Dela Nyheter24 fördjupade 16 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI-jättarna OpenAI:s ChatGPT och Googles Gemini i spännande utmaning

Två AI-jättar, OpenAI:s ChatGPT och Googles Gemini, utmanar varandra i en spännande tävling. Trots att ChatGPT lockade till sig en imponerande användarbas när det debuterade i november 2022, utmanas nu dess tron av Gemini, som stöds av Googles omfattande datareserv. De två AI-systemen testades noggrant inom fem kategorier: matförslag, personlig ekonomi, reseplanering, kreativitet och historiska data. Gemini visade sig vara överlägsen i tre av fem utmaningar. AI-marknaden växer kraftigt, delvis tack vare konversationsplattformar som ChatGPT och Gemini. Framtida utmaningar inkluderar frågor om integritet och datasäkerhet, samt potentialen för jobbförskjutning.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 april

Google introducerar chattrutan Google Gemini i Chrome-webbläsarens adressfält

Google presenterar ett nytt sätt att chatta med sin AI, Google Gemini, direkt via adressfältet i Chrome-webbläsaren. Snart kommer Chrome-användare att märka en ny uppmaning som föreslår att de skriver ´@gemini´ för att starta en konversation med Gemini, vilket leder dem till Google Geminis webbplats för svar på deras frågor. Denna integration är en del av Googles ansträngningar att marknadsföra sin kommande funktion ´Chatta med Gemini´. Funktionen testas fortfarande och har ännu inte släppts för allmän tillgång för Chrome-användare. Teknikentusiaster som är ivriga att experimentera kan få tidig tillgång genom att aktivera en speciell funktionsflagga inom Chrome Canary-utvecklingsmiljön.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 april

AI i utbildning: Utmaningar och möjligheter

Artificiell intelligens (AI) har blivit ett vanligt ämne, med dess inverkan känd över olika sektorer, inklusive utbildning. Trots initial skepsis har AI fast etablerat sig i våra liv, vilket lovar transformerande förändringar. En oro är att AI kan automatisera uppgifter som för närvarande utförs av människor, vilket väcker rädsla för jobbförlust. ADvLEARN är ett exempel på ett AI-drivet digitalt lärandeverktyg utvecklat av ADvTECH Group. Plattformen, som för-lanserades tidigare i år, kommer att vara fullt operativ nästa månad. AI-baserade lärandeverktyg som ADvLEARN kan anpassa utbildningsupplevelser för att matcha de unika behoven, preferenserna och förmågorna hos enskilda elever. Trots fördelarna med att integrera AI i utbildningen finns det fortfarande utmaningar. Många skolor, särskilt i Kenya, saknar de resurser och infrastruktur som behövs för att implementera AI-teknik.

Direktlänk Dela The Standard Media Group fördjupade 16 april

AI och Chat GPTs framsteg kan revolutionera bilhandeln

Att uppmärksamma de progressiva stegen av Chat GPT och artificiell intelligens i allmänhet kanske inte verkar nödvändigt för vissa återförsäljare, men dess betydelse bör inte underskattas. Medan inverkan som AI och särskilt Chat GPT kommer att ha på bilhandeln inte är fullt känd, går tekniken framåt med ökande hastighet och kanske till och med oroande takt. I ett nyligen nyhetsmeddelande sa IDTechEx att potentialen för denna teknik att både förbättra arbetsmiljöer och återuppfinna socialisering (inom en bilkontext) är ´lovande´. ´Bilar som kan bedöma skillnaden mellan människor och skyltar blir allt vanligare på vägarna, eftersom el- och självkörande bilar drar nytta av framsteg inom AI och robotik. Användningen av AI-chip och avancerade sensorer kan ge robotliknande egenskaper till bilar, eftersom de kan bearbeta sensordata lokalt´, sa företaget i sitt pressmeddelande. Dessa typer av fordon, när de paras med trafikinformation från molnet, kommer att kunna fatta sina egna beslut - med målet att säkerställa/främja säkerheten och fördelen för föraren eller passageraren. Tolka kameradata för att förstå hinder eller faror kommer också att tillåta AI att fatta beslut ´oberoende av en förare´. ´AI:s tillämpningar ökar över hela världen, och att installera chip i fordon och robotar ger en viss frihetsgrad, vilket gör att de kan köra och tänka för sig själva utan mänsklig inmatning eller övervakning´, sa IDTechEx. ´Det kan en dag vara möjligt att lita mer på bedömningen av ett fordon än en mänsklig förare´, tillade de. Detta är den typ av utvecklad teknik som återförsäljare kanske måste hantera i framtiden: frågor om AI, säkerhet och pålitlighet, och mer.

Direktlänk Dela Canadian Auto Dealer fördjupade 16 april

USPTO ger riktlinjer för användning av AI-verktyg inom patent- och varumärkesansökningar

USPTO har utfärdat flera Federal Register-meddelanden under året, det senaste rörande användningen av AI-verktyg inom patent- och varumärkesansökningar. Med det ökade intresset för generativa AI-modeller, erkänner USPTO att utövare sannolikt kommer att använda AI-baserade verktyg för att förbereda olika dokument, inklusive patent- och varumärkesansökningar. Riktlinjerna är också ett svar på verkställandeordern om säker, trygg och pålitlig utveckling och användning av AI, utfärdad 30 oktober 2023. USPTO påpekar att patentexaminatorer utför AI-möjliggjorda sökningar efter tidigare konst med funktioner som ´Mer som detta dokument´ och ´Likhetssökning´ i kontorets sökverktyg för patent.

Direktlänk Dela JD Supra fördjupade 16 april

AI-chattrobotar förbättrar samarbete och produktivitet

AI-chattrobotar är nu här för att förbättra samarbetet. Snap, en ny app av Swit Technologies, är bland en våg av samarbetsverktyg som använder generativ AI för att effektivisera projektledning, kommunikation och arbetsflöden. Expertis säger att sådan programvara kan inkludera intelligenta mötesschemaläggare, realtidsdokumentsamarbete, virtuella assistenter och adaptiva arbetsflödeshanteringssystem. Snap är ett projektledningssystem, uppgiftshanterare och meddelandetavla i ett som syftar till att stödja samarbetsprojektarbete genom att erbjuda funktioner som att omvandla konversationer till uppgifter, generera checklistor, erbjuda kontextuella svar och sammanfatta uppgifter.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 16 april

Biologisk revolution: Framtiden för bioteknik och AI

En värld där allt från plast till betong produceras från biomassa kan vara framtiden, med cell- och genteknik som förhindrar pandemier och behandlar tidigare obotliga genetiska sjukdomar. Laboratorieodlat kött och klimatresistenta näringsrika spannmål kan också bli verklighet. Biologin är på väg att bli nästa stora revolutionerande område, vilket kan hjälpa oss att bekämpa sjukdomar, föda planeten, generera energi och fånga koldioxid. Biotekniken kan också förändra USA:s ekonomi, med AI som accelererar takten för nya upptäckter. Men USA måste vara redo att ta tillvara på dessa möjligheter, och säkerställa att de sker på hemmaplan för att undvika ekonomiska och nationella säkerhetsrisker.

Direktlänk Dela Time Magazine fördjupade 16 april

Introduktion till ChatGPT 5: En betydande framsteg inom konversationell AI-teknologi

ChatGPT 5 är en avancerad AI-driven chatbot utvecklad av OpenAI. Den använder toppmoderna djupinlärningsalgoritmer för att simulera mänskliga konversationer och ge meningsfulla svar på användarfrågor. ChatGPT 5 kan bearbeta och generera text, vilket gör den till ett mångsidigt verktyg för olika tillämpningar. Dess avancerade egenskaper gör den kapabel att förstå komplexa frågor, upprätthålla sammanhängande dialog och anpassa sig till olika konversationssammanhang. ChatGPT 5 introducerar flera toppmoderna funktioner som förbättrar dess konversationsförmågor, inklusive multimodala förmågor och förbättrad kontextförståelse.

Direktlänk Dela Zobuz fördjupade 16 april

Imaginuity lanserar AI-skapad ´virtuell shoppinghjälp´ Cindy

Dallas-baserade marknadsföringsbyrån Imaginuity har lanserat ´Cindy´, en AI-skapad virtuell shoppinghjälp. Cindy, som har utvecklats i samarbete med The Dealey Group, är en komplex mix av generativa AI-verktyg och fungerar som en influencer med ´multi-etniska egenskaper´ för att resonera med en bred kundbas. Hon kommer att vara en ´konsekvent och replikerbar virtuell talesperson online´ för 13 shoppingcenter över hela USA som ägs av JLL Retail Property Management. Cindy har redan levererat stora siffror med en ökning av online webbplats-sessioner med 500%, nya webbplatsanvändare med mer än 1000% och sidvisningar med nästan 500%.

Direktlänk Dela Dallas Innovates fördjupade 16 april

Kinesiska AI-företaget Mobvoi siktar på att höja 44,29 miljoner dollar i Hongkong-IPO

Kinesiska artificiell intelligens (AI) företaget Mobvoi Inc. siktar på att höja upp till 346,7 miljoner HKD (44,29 miljoner dollar) i en börsintroduktion i Hongkong, enligt vad företaget meddelade på tisdagen. Det Peking-baserade företaget emitterar cirka 84,6 miljoner aktier prissatta till maximalt 4,10 HKD per aktie, enligt en inlämning avslöjades av Hongkong-börsen. Handel med dess aktier kommer att börja den 24 april.

Direktlänk Dela Caixin Global fördjupade 16 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Att undervisa i prompt engineering på gymnasiet kan förbereda elever för AI-arbetskraften

Att undervisa i prompt engineering på gymnasiet skulle inte bara hjälpa elever att lära sig vilka frågor de ska ställa, utan också hur de ska validera de svar de får, eftersom generativ AI inte alltid är korrekt. California State University, Sacramento har nyligen inrättat ett AI-institut där lärare utvecklar AI-drivna uppgifter. I en sådan kurs kommer studenterna att lära sig att använda chatbots genom att mata in och förbättra olika prompts och bedöma utdata via skriftligt svar. En nyligen arbetsrapport fann att det har varit en ökning i roller på LinkedIn som nämner generativa förtränade modeller och detta skulle inte bara gälla för studenter som planerar för college-förberedande karriärer. Studenter som tar karriär- och teknikutbildningsvägar till arbetsstyrkan påverkas redan.

Direktlänk Dela EdTech Magazine fördjupade 16 april

Forskare skapar ´Holodeck´: AI-system som skapar fotorealistiska 3D-miljöer

Forskare vid University of Pennsylvania har skapat ett virtuellt system kallat ´Holodeck´ som med hjälp av artificiell intelligens kan skapa fotorealistiska 3D-miljöer baserat på användarens röstkommandon. Systemet kan generera miljöer på sekunder, vilket gör det möjligt att snabbt skapa miljontals unika virtuella utrymmen för att träna robotar i alla möjliga scenarier. Systemet använder stora språkmodeller (LLMs) för att förstå och omvandla textbeskrivningar till virtuella världar. Forskarna har testat systemets förmåga att träna robotar genom att generera unika virtuella miljöer och sedan ´finkalibrera´ en AI-agentens förmåga att navigera i dessa utrymmen. Forskarna kommer att presentera Holodeck på IEEE och Computer Vision Foundation (CVF) Computer Vision and Pattern Recognition (CVPR) Conference i Seattle i juni 2024.

Direktlänk Dela StudyFinds fördjupade 16 april

Utforska underverken med Udio´s AI Music Generator

Udio, en användarvänlig plattform som använder artificiell intelligens för att generera unik och högkvalitativ musik, revolutionerar sättet att skapa musik. Till skillnad från traditionell musikproduktionsprogramvara kräver Udio inte omfattande musikkunskaper. Användare behöver bara ge en textbeskrivning av önskad låt, inklusive detaljer som genre, stämning, instrument och till och med lyriska teman. Med ett knapptryck skapar Udio en originalmelodi baserad på användarens specifikationer. Udio erbjuder också ett brett utbud av funktioner som förbättrar musikskapandeupplevelsen.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 16 april

Ökning av frågor kring upphovsrätt och AI i australiensiska skolor

Det australienska Nationella Upphovsrättsenheten har sett en ökning av frågor kring upphovsrätt och AI, då skolor försöker navigera genom juridiska gråzoner. AI är ett allt mer populärt verktyg för lärare och studenter, men det finns oklarheter kring upphovsrättslagarna för användning av AI för att generera nya eller ändra befintliga arbeten. Enheten erbjuder råd till alla australiensiska statliga och icke-statliga skolor och TAFEs (utom de i Victoria) och har utvecklat riktlinjer för lärare som använder generativa AI-verktyg.

Direktlänk Dela Teacher Magazine fördjupade 16 april

Cisco förvärvar Splunk för $28B, startar ny era för AI och data

Cisco meddelade i slutet av 2023 att de förvärvar Splunk för 28 miljarder dollar, vilket är den största förvärvet i företagets historia. Detta skapade stor spekulation om varför företaget gjorde ett sådant djärvt drag. Det mest uppenbara var att det kunde hjälpa säkerhetsverksamheten, som Cisco för närvarande omstrukturerar med sin säkerhetsmoln. Det fanns också möjligheten att det kunde lägga till en annan dimension till dess nätverksverksamhet. Andra fördelar inkluderar full stack-övervakning och användning av data i Splunks tjänstegrupp för att driva bättre affärsresultat.

Direktlänk Dela eWEEK fördjupade 16 april

Amazon Music introducerar AI-funktionen Maestro för att skapa spellistor

Amazon Music introducerar en ny AI-driven funktion, Maestro, som är designad för att skapa spellistor baserat på användarens önskemål. Funktionen, som för närvarande är i beta och rullas ut till utvalda användare i USA på iOS och Android, använder naturligt språk för att skapa spellistor, vilket innebär att användarna inte behöver använda tekniska termer. Maestro förstår även emojis. Även om Maestro är en ny funktion, har Amazon byggt in skydd för att försöka blockera stötande språk eller olämpliga uppmaningar.

Direktlänk Dela PhoneArena fördjupade 16 april

Universitetens fokus på bedrägeri vid bedömning skrämmer studenter i samband med AI-utveckling

Universitets fokus på bedrägeri vid bedömning i samband med framväxten av stora språkmodeller har skrämt studenter, och institutionerna skulle ha mått bättre av att vara ´ärliga´ om att de fortfarande försökte förstå konsekvenserna av nya tekniker, enligt experter. Mark Simpson, biträdande rektor vid Teesside University, sa att sektorn ´fick det fel´ när ChatGPT lanserades för 18 månader sedan. ´Vår första reaktion på AI var att försöka upptäcka det, och vi gick snabbt vidare till att skriva in det i regler för akademiskt oärligt beteende, så vår konversation med studenter var, ´Använd AI och vi kommer att straffa dig.´ Det satte hela studentkåren i panik´, berättade han för evenemanget, som hölls vid University of Exeter. Detta fokus på bedömning har avledt från samtal som behöver föras om hur artificiell intelligens kan användas i inlärningsprocessen, sa professor Simpson, vilket studenter skulle se som ´mycket mindre hotande´. ´Det är viktigt att ha en ram inom vilken alla arbetar, och den måste vara nyanserad på en lokal nivå´, tillade han. ´Men vi gillar alla säkerhet också, och jag tror att studenter som bedöms vill ha den säkerheten. Så vi måste vara säkra där vi kan vara men hålla den dialogen öppen med våra studenter och acceptera att detta är något vi lär oss tillsammans. ´Denna teknik kommer att fortsätta att förändras och utvecklas, och sättet vi svarar på det kommer också att förändras.´

Direktlänk Dela Times Higher Education fördjupade 16 april

PathAI och Google Cloud samarbetar för att förbättra patologi med AI

PathAI, en ledande aktör inom AI-driven patologi, har inlett ett samarbete med Google Cloud för att snabba på integrationen av AI och digitala patologiflöden inom biofarmaceutiska företag och anatomiska patologilaboratorier. Samarbetet syftar till att förenkla arbetsflöden, snabba på databearbetning och utveckla mer exakta AI-modeller, vilket kan revolutionera patologiområdet och påskynda utvecklingen av livräddande behandlingar. PathAI:s AISight, en central hub för AI-driven patologi, kommer att spela en central roll i detta samarbete.

Direktlänk Dela Hit Consultant fördjupade 16 april

Supertone lanserar beta-version av röstförändringsverktyg

Supertone, ett mjukvaruföretag för AI-röstreplicering som ägs av det koreanska musikjätten HYBE, har lanserat en beta-version av ett nytt verktyg kallat ´Supertone Shift´. Verktyget beskrivs som en ´unik realtids röstförändrare´ som ger skapare nya möjligheter för uttryck och innehållsskapande. Supertone Shift låter användare omedelbart byta till önskad röst från ett bibliotek med tio fördefinierade röster i realtid. Användare kan sedan anpassa rösten genom att justera blandningsförhållandet och röstparametrar som tonhöjd, glädje och efterklang.

Direktlänk Dela Music Business Worldwide fördjupade 16 april

Generativ AI-teknik kan underlätta juridiskt arbete men medföljer risker

En New York-baserad advokatbyrå, Cuddy Law Firm, kritiserades tidigare i år av domare Paul Engelmayer för att ha använt OpenAI:s generativa AI-verktyg ChatGPT för att beräkna sina juridiska kostnader. Verktyg som ChatGPT, Microsofts Copilot, Googles Gemini och Claude AI från Anthropic kan generera innehåll baserat på inmatade prompts. Advokatbyråer använder också generativa AI-verktyg som CoCounsel och Lexis AI+ från LexisNexis. Sanjay Khanna, CIO på Cox and Palmer, betonar vikten av att advokatbyråer följer regler för styrning och efterlevnad när de använder sådana verktyg. Jennifer Wondracek, professor och direktör för juridikbiblioteket vid Capital University Law School, rekommenderar att advokater läser villkoren för alla generativa AI-verktyg innan de används, eftersom de kan medföra sekretess- och konfidentialitetsproblem.

Direktlänk Dela National Magazine fördjupade 16 april

Chick-fil-A inspirerar till långa köer och en gospel-låt

Popeyes och andra snabbmatsrestauranger kan ha startat kycklingsmörgåskriget, men Chick-fil-A´s smörgåsar inspirerar fortfarande långa köer. Denna Georgia-baserade snabbmatskedja får mycket uppskattning för sin högkvalitativa mat och konsekventa kundservice. Dessutom är Chick-fil-A-restauranger kända för sin renlighet och välkomnande atmosfär. Någon inspirerades så mycket av maten att de ville ge den lite tillbedjan genom att skapa en gospel-låt om Chick-fil-A. Låten skapades av ´BeatsByAI´, ett konto som använder AI för att producera musik enligt olika teman.

Direktlänk Dela KPEL 96.5 fördjupade 16 april

AI-modell klarar Israels läkarlicensprov

En ny israelisk studie visar att den populära AI-stora språkmodellen (LLM) ChatGPT framgångsrikt klarade Israels läkarlicensprov och i vissa fall fick bättre resultat än mänskliga motsvarigheter. Studien genomfördes av Dr. Eran Cohen, en psykiatrispecialist vid Lev Hasharon Mental Health Center, tillsammans med Dr. Uriel Katz, en resident vid Wolfson Medical Center, i samarbete med Prof. Ido Wolf, Ichilov Medical Centers direktör för onkologiavdelningen, och Israel Medical Association (IMA). Trots de imponerande resultaten kommer AI troligen inte att ersätta människor som personliga läkare inom en snar framtid.

Direktlänk Dela Yedioth Internet fördjupade 16 april

Amazon Music introducerar AI-drivet verktyg för personaliserad musikupplevelse

Amazon Music har introducerat Maestro, en AI-baserad funktion som skapar personaliserade spellistor. Genom att använda textkommandon kan användare uttrycka sin stämning eller önskad genre och Maestro omvandlar dessa kommandon till anpassade spellistor. Systemet kan även tolka emojis för att förbättra spellistans skapande. Användare kan lagra dessa spellistor i sina bibliotek för framtida lyssning eller dela dem med andra Amazon Music-entusiaster. Funktionen är för närvarande i betatestfas för vissa användare i USA.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 april

Amazon introducerar AI-baserade spellistor som liknar Spotify

I april introducerade Spotify en funktion som låter användare skapa AI-baserade spellistor. Nu erbjuder Amazon en liknande funktion kallad Maestro inom sin Amazon Music-tjänst som en beta-version till ett utvalt antal användare i USA. Precis som Spotifys AI-spellista-verktyg, som för närvarande endast är tillgängligt för Spotify Premium-användare i Australien och Storbritannien, är det lika enkelt att få Maestro att generera en ny spellista som att skriva in en kort textsträng, med eller utan emojis. Amazon planerar att utöka tillgången till funktionen till fler kunder över tid.

Direktlänk Dela Digital Trends fördjupade 16 april

Baidus Ernie Bot når över 200 miljoner aktiva användare

Baidu, ofta sett som Kinas motsvarighet till Google, meddelar att deras Ernie Bot nu har mer än 200 miljoner aktiva användare sedan den kinesiska regeringen godkände den för allmän användning för åtta månader sedan. Detta är nästan dubbelt så många användare som Ernie Bot hade i december 2023. Baidus VD Robin Li noterade att mer än 85 000 av dessa aktiva användare är företagskunder, vilket innebär att de betalar cirka 8 dollar i månaden för att få tillgång till Ernie Bot. I december hade Ernie Bot 26 000 företagsanvändare. Ernie Bot, baserad på Baidus stora språkmodell Ernie, var den första lokalt utvecklade chattbotten i Kina och en av de första åtta AI-verktygen som landets regering godkände för allmän användning.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 16 april

Amazon Music har introducerat Maestro, en AI-driven spellistegenerator som skapar anpassade spellistor baserade på användarprompter. Maestro använder AI för att tolka text- och röstkommandon från användare och skapa en anpassad spellista som passar deras nuvarande humör eller begäran. Denna tjänst är dock fortfarande i sin tidiga beta-fas och görs gradvis tillgänglig för en utvald publik över hela USA. Oavsett prenumerationsnivå kan ett begränsat antal Amazon Music-lyssnare på iOS och Android plattformar experimentera med denna banbrytande funktion. Superanvändare som prenumererar på Amazon Unlimited får bonusen av omedelbar uppspelning och möjligheten att spara dessa auto-kuraterade spellistor.

Elblog fördjupade 16 april

Amazon Music introducerar AI-driven musikgenerator Maestro

Amazon Music har utannonserat Maestro, en ny musikgenerator som använder artificiell intelligens för att skapa spellistor baserade på enkla ord eller emojis. Maestro är nu live för betatestning för ett litet antal musiklyssnare i USA på både iOS och Android-enheter, med alla abonnemangstyper (gratis eller premium). Användare kan ge prompts som emojis eller korta idéer, och Maestro genererar unika spellistor. Spotify, Amazon Musics främsta konkurrent, meddelade också en liknande funktion nyligen, men den är för närvarande bara tillgänglig för premiumanvändare.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 16 april

Amazon Music lanserar AI-spellistegenerator

Amazon Music har lanserat Maestro, en AI-spellistegenerator som svarar på en användares text, emoji eller röstpåminnelse för att skapa en ny spellista med unika låtval. Funktionen är för närvarande i beta och rullas ut till ett litet antal amerikanska kunder på både iOS- och Android-mobilappar. Amazon Unlimited-kunder i beta har fördelen att kunna lyssna på spellistan direkt och spara den till senare; Prime och annonsstödda kunder kommer bara att kunna lyssna på en 30-sekunders förhandsgranskning av spellistan innan de sparar den. Denna funktion släpptes ungefär en vecka efter att Spotify blev den första stora streamingplattformen att lägga till en AI-spellistegenerator på sin plattform.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 16 april

Amazon Music introducerar AI-drivet spellisteverktyg Maestro

Amazon Music introducerar Maestro, ett AI-baserat verktyg för att skapa spellistor, tillgängligt i beta för vissa amerikanska kunder. Funktionen är tänkt att göra det enklare för användare att generera spellistor baserade på humör, emojis och andra indata. Användarna börjar med en promptidé som innehåller emojis, känslor, aktiviteter, ljud eller väljer en föreslagen prompt för att komma igång. Inom några sekunder har du en spellista full av musik som AI:n associerar med dessa ord. Amazon Music Maestro kommer att rullas ut i beta till en del av de fria, Prime och Unlimited Amazon Music-kunderna för både iOS och Android.

Direktlänk Dela Digital Music News fördjupade 16 april

Världens första skönhetstävling för AI-genererade modeller

Världens AI-skaparpriser (WAICA) har annonserat sin första tävling, ´Miss AI´, en skönhetstävling för AI-genererade modeller och influencers från hela världen. Tävlande kommer att bedömas på olika kriterier inklusive skönhet, hållning och förmåga att ge unika svar på en serie frågor. Dessutom kommer deras skicklighet i att använda AI-verktyg för att skapa digitala mästerverk att granskas. Priset inkluderar 5 000 dollar i kontanter, marknadsföring på Fanvue-plattformen, ett mentorskapsprogram värderat till 3 000 dollar och PR-stöd överstigande 5 000 dollar.

Direktlänk Dela Republic World fördjupade 16 april

Microsoft investerar i AI-företaget G42 baserat i Förenade Arabemiraten

Microsoft fortsätter att investera i artificiell intelligens, med ett av de senaste exemplen är ett avtal med G42, ett AI-företag baserat i Förenade Arabemiraten. Avtalet skulle ge vice ordförande och president Brad Smith en plats i styrelsen och en minoritetsandel i AI-företaget. Microsoft har meddelat en investering på $1,5 miljarder i G42. Detta kommer efter att G42 brutit banden med kinesiska hårdvaruleverantörer som undersöktes av amerikanska lagstiftare. Både USA:s och Förenade Arabemiratens regeringar har varit nära involverade i förhandlingarna.

Direktlänk Dela Voz fördjupade 16 april

Artificiell intelligens förändrar datacenterhanteringen

Datacenter är kärnan i den pågående AI-boomen, med förväntningar på att Data Center Equipment Market kommer att överstiga 164 miljarder dollar år 2031. Bland innovatörerna finns bland annat Avant Technologies Inc., NVIDIA Corporation, Intel Corporation, Advanced Micro Devices, Inc. och Amazon, Inc. Avant Technologies specialiserar sig på utveckling av avancerade AI- och datacenterinfrastrukturlösningar. NVIDIA Corporation har sett sin Data Center-verksamhet öka med mer än 400% sedan förra året. Amazon, Inc. investerar 150 miljarder dollar i AI-drivna datacenter för att behålla sin kant inom molnbaserad databehandling.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 16 april

Evenemang om AI:s roll inom högre utbildning

Den 30 april kommer Akademiska ärenden att anordna ett heldagsevenemang med titeln ´All AI 2024 - Envision Tomorrow: Exploring AI´s Role in Higher Education´ i Pollak-biblioteket. Evenemanget kommer att presentera talare från olika institutioner som delar sina insikter och forskning om att utvidga användningen av artificiell intelligens inom högre utbildning. Nyckeltalare på morgonen kommer att vara Kyle Jensen, en professor i engelska och direktör för skrivprogram vid Arizona State University. Eftermiddagens keynote-talare kommer att vara Todd Taylor, en prisbelönt lärare och forskare vid University of North Carolina vid Chapel Hill och pedagogisk evangelist för Adobe.

Direktlänk Dela California State University, Fullerton fördjupade 16 april

Lombardiet satsar på att bli ledande inom AI med 30 miljoner euro

Lombardiet har inlett en ambitiös resa för att bli en ledande aktör inom artificiell intelligens (AI), med en särskild arbetsgrupp bestående av över 100 specialister. Trots att Italien generellt sätt investerar mindre i AI, har Lombardiet potential att ändra på detta, med starka finansiella ekosystem, framstående universitet och forskningscentra, världsledande sjukhus, marknadsledande företag och en distinkt startup-ekosystem. Initiativet, kallat LombardIA, syftar till att förbättra regionens konkurrenskraft och strategiskt öka dess globala avtryck inom AI.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 april

Microsoft investerar $1,5 miljarder i AI-företaget G42 från Abu Dhabi

Microsoft har investerat 1,5 miljarder dollar i det Abu Dhabi-baserade artificiella intelligens (AI) företaget G42. Investeringen är den senaste i en rad samarbeten för företaget och markerar Förenade Arabemiratens (UAE) växande betydelse inom AI-området. G42 kommer att köra sina AI-applikationer och tjänster på Microsoft Azure och samarbeta för att leverera avancerade AI-lösningar till globala offentliga sektorklienter och stora företag. Båda företagen kommer också att samarbeta för att ge avancerad AI och digital infrastruktur till länder i Mellanöstern, Centralasien och Afrika.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 16 april

Ny forskningsbyggnad tillägnad Nvidia VD på Oregon State University

Oregon State University (OSU) har påbörjat byggandet av en ny forskningsbyggnad som kommer att namnges efter Nvidias VD, Jensen Huang, och hans fru Lori, båda tidigare studenter vid skolan. Huang refererade till framsteg inom generativ AI som ´början på en ny värld´. Han nämnde chatbotar som OpenAI:s ChatGPT som ständiga medarbetare och handledare. Microsoft, som investerade 13 miljarder dollar i OpenAI 2019, har utvecklat Copilot, en uppsättning AI-drivna assistenter integrerade i företagets mest använda produkter.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 april

Microsoft planerar att investera $1,5 miljarder i Abu Dhabi AI-företag G42

Microsoft planerar att investera 1,5 miljarder dollar i det Abu Dhabi-baserade artificiella intelligensföretaget G42, ett avtal som kan begränsa Kinas inflytande i Gulfregionen. Enligt Brad Smith, vice ordförande och president för Microsoft, kommer avtalet med G42 att fördjupa internationella band för artificiell intelligens samtidigt som teknologin följer ´världsledande standarder för säker, betrodd och ansvarsfull AI´. Avtalet förhandlades fram med regeringarna i USA och Förenade Arabemiraten i över ett år. Som en del av förhandlingarna med den amerikanska regeringen har G42 gått med på att ta bort kinesisk utrustning från sina verksamheter.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 16 april

Massachusetts attorney general varnar för AI-risken

Massachusetts justitieminister Andrea Campbell har utfärdat en rättslig rådgivning till utvecklare, leverantörer och användare av AI-teknik, och meddelade att delstatens konsumentskyddslagar gäller för den framväxande tekniken. Campbell uttryckte att trots AI:s enorma potential att gynna samhället och marknaden, får dessa fördelar inte överväga de verkliga riskerna, såsom brist på transparens och eventuell snedvridning inom AI-system. Användningen av AI för att generera ´deep-fake´-bilder och ´röstkloning´ faller redan under delstatens lagar som skyddar konsumenter från ´orättvisa och vilseledande´ metoder.

Direktlänk Dela Bostonherald.com fördjupade 16 april

Perplexity siktar på att bli ett hushållsnamn och överväger företagsadoption

Perplexity, en startup som ännu inte är ett hushållsnamn, vill att varje person och organisation ska använda deras tjänster. Trots rapporter om att företaget nu är värderat till en miljard, har inget officiellt uttalande om en ny investeringsrunda gjorts. Företaget ser en ökning i användningen i USA och en tillväxt i intäkterna. Perplexity ses inte som en direkt konkurrent till Google, utan som ett komplement för att ställa frågor och utföra forskning. Företaget överväger att införa företagsadoption och kanske börja ta betalt för sina tjänster.

Direktlänk Dela Bloomberg fördjupade 16 april

Google testar ny genväg för att starta Gemini-samtal i Chrome

Google arbetar på en ny genväg för att starta samtal med AI-chattboten Gemini direkt i Chrome-webbläsarens adressfält. Funktionen är en del av ett experimentellt Chrome-flagg som för närvarande testas i Chrome Canary, Googles kanal för entusiaster och utvecklare att experimentera med kommande uppdateringar. Även om det inte är funktionellt ännu, kan Canary-användare märka ett förslag i botten av deras adressfältsmeny som säger, ´Skriv @gemini för att chatta med Gemini.´

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 16 april

Google Cloud Next presenterar 12 stora produktlanseringar och nyheter

Google Cloud Next presenterade 12 stora produktlanseringar och nyheter, inklusive nya AI-agentverktyg och förbättrade partnerskap. Google lanserade Vertex AI Agent Builder, ett verktyg som gör det enkelt för kunder att bygga och distribuera AI-agenter. Broadcom och VMware utökade sitt partnerskap med Google Cloud för att optimera VMware-arbetsbelastningar för Google Cloud. Google presenterade också sin Gemini 1.5 Pro-version, vilket är ett genombrott inom förståelse för lång kontext. Dessutom presenterades Gemini Code Assist för Google Cloud, ett AI-kodassistanserbjudande för företag. Google Cloud avtäckte också Axion, företagets första anpassade ARM-baserade CPU-chip designat för datacentret. Google Workspace introducerade Google Vids, en AI-driven videoapp. Google lanserade också en ny generativ AI-tjänstspecialisering för kanalpartners. Dessutom presenterade Google Cloud tre nya AI-modeller och funktioner för Vertex AI.

Direktlänk Dela Computer Reseller News fördjupade 16 april

Storbritannien föreslår lagar mot ´deepfakeporr´, Sverige överväger liknande åtgärder

Hämndporr och ´deepfakes´, där intima bilder och filmer manipuleras och sprids mot personers vilja, har ökat med tillgängligheten av AI-teknik. Enligt en granskning av Channel 4 har minst 4 000 kända personer blivit utsatta för digitala övergrepp. Brittiska regeringen föreslår nu lagar som kriminaliserar skapandet av sexuella ´deepfakes´ utan personens tillstånd. I Sverige föreslås en utredning för att se om ´deepfakeporr´ bör kriminaliseras helt. Demokratiska kongressledamoten Alexandria Ocasio-Cortez, som själv har blivit utsatt, arbetar för att det ska bli lättare att stämma plattformar där sådant material sprids i USA.

Direktlänk Dela Dagens Nyheter fördjupade 16 april

Nasuni lanserar guider för att integrera Microsofts Copilot AI med sin molnbaserade datalagringslösning

Nasuni, en ledande hybridmolnlagringslösning, har släppt nya guider för att hjälpa kunder att snabbare integrera Microsofts Copilot AI med deras Nasuni-hanterade dataarkiv och operativa arbetsflöden. Microsoft Copilot är en kraftfull AI-assistent som kan förstå naturligt språk, analysera data och ge intelligenta svar. Nasuni utbildar kunder för att skapa anpassade Copilot-upplevelser som använder en kunds ostrukturerade dataset för att låsa upp ytterligare affärsinsikter och inkomstströmmar. Nasuni File Data Platform möjliggör för företag att konsolidera datasilon spridda över flera platser till ett centralt moln.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 16 april

Microsoft begränsar filuppladdning till 1MB på Edge för Android

Microsoft har nyligen uppdaterat Edge och Copilot för att stödja filuppladdning. Funktionerna, som introducerades för ett par månader sedan, låter användare lägga till sina lokala filer på Copilot och Edge. På Edge kan filuppladdning vara ett sätt för snabbare filöverföring, medan uppladdning av lokala filer till Copilot kommer att uppmana AI-modellen att analysera och sammanfatta dem. Teknikentusiasten @Leopeva64 har dock upptäckt att Microsoft inte tillåter uppladdning av filer större än 1 MB på Copilot på Edge för Android, vilket är en betydande nackdel. Det finns hopp om att Microsoft kommer att öka gränserna i framtiden.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 16 april

Microsoft Edge lägger tyst till Copilot-app i Windows-maskiner

Microsoft Edge lägger tyst till en Copilot-app i Windows-maskiner, och Windows Server 2022 är det senaste målet. Tidigare lades en fullskalig Copilot till i Windows Server 2025 förhandsbyggen, men Microsoft drog tillbaka AI-funktionen utan att berätta något om det. Det är viktigt att förstå att Microsoft inte lägger till den fullskaliga Copilot till Windows Server 2022, men det har lagt till en av de webbaserade genvägarna ansvarig för vissa av OS: s AI-funktioner. Om du använder Windows Server 2022 eller någon annan utgåva av Windows hittar du den nya Microsoft Copilot-appen (genväg) under sidan Apps & Features. Det är bara 8 KB i storlek, medan samma app på konsumentutgåvor (Windows 11 och 10) är 16 KB. Många användare undrade vad en app som Copilot gjorde på en Windows Server PC. Det är absolut ingen nytta för någon på en Windows Server-maskin. Du kan inte söka det med Start-menyn eller starta det från någonstans. Microsoft berättade för Windows Latest att Copilot-appen läggs till med Microsoft Edge, så om appen är installerad på din enhet har du troligen uppdaterat Edge till v123 eller nyare. Lyckligtvis kan du inaktivera den nyaste posten av bloatware från Microsoft genom att konfigurera en grupppolicy. För att inaktivera den, navigera till Användarkonfiguration> Administrativa mallar> Windows-komponenter> Windows Copilot> Stäng av Windows Copilot-policy. Ändå har Windows Server 2022-användare mer kontroll över appen. Copilot kan bli en pengamaskin på lång sikt, och Microsoft är nu helt inne på AI-trenden.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 16 april

Microsoft introducerar bildskapningsfunktion i Copilot för Word

Microsoft introducerade Copilot till Word förra året, men nu tillåter tech-jätten användare att skapa bilder med Copilot i Microsoft Word med hjälp av texten där som en uppmaning. Enligt den senaste uppdateringen i Microsoft 365 Roadmap bör den nya funktionen vara tillgänglig för alla Microsoft 365-användare på Mac-enheter senare denna månad. Copilot kan skapa bilder eller banners för dina texter och använder DALL-E 3-baserade Designer Image Creator för att göra det. Funktionen kan vara särskilt användbar i situationer som skolprojekt eller arbetspresentationer där du behöver göra Word-dokument mer engagerande.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 16 april

Microsoft fortsätter att vara den ledande leverantören av företagsverktyg, trots stark konkurrens. Företaget passerade Apple tidigare i år som världens största företag med en marknadskapitalisering på över tre biljoner dollar. Microsoft har under de senaste åren investerat mycket i artificiell intelligens (AI) och är nu huvudinvesterare i ChatGPT. Dessutom har de lanserat Copilot, sitt eget AI-erbjudande för arbetsstyrkan. Copilot är ett verktyg som utnyttjar och tränar offentligt tillgänglig kod för att ge användarna förslag och lösningar på arbetsutmaningar. Trots detta har AI-projekt fortfarande en hög misslyckandefrekvens.

BetaNews fördjupade 16 april

FIS och Stratyfy använder AI för att bekämpa bedrägerier med betalkort

Bankteknikleverantören FIS använder artificiell intelligens (AI) och maskininlärning för att snabbare upptäcka nya typer av betalkortbedrägerier och minska falska positiva. FIS har utvecklat en AI-driven riskmodell tillsammans med det New York-baserade företaget Stratyfy som hjälper dem att omedelbart upptäcka bedrägeritrender. Modellen har hjälpt banker att prioritera sina reaktioner på bedrägerialarmer, vilket minskar friktionen som kunder upplever när deras banker flaggar misstänkta korttransaktioner på grund av falska positiva. Stratyfys AI-teknik har förbättrat FIS noggrannhet i att identifiera och förhindra bedrägeriska transaktioner med 51%.

Direktlänk Dela American Banker fördjupade 16 april

Kriget mot AI-drivna bedrägerier: fallet med Altria och Juul

Det nyligen avgjorda grupptalan mot tobaksjätten Altria angående Juul-produkter har skickat chockvågor genom världen av skadeadministration. Fallet tjänar som en stark påminnelse om ett växande hot: bedrägeriska anspråk underlättade av artificiell intelligens (AI). Detta problem kräver robusta strategier för att förhindra bedrägeri. Fallets översvämning med bedrägeriska krav, underlättade av AI, belyser sårbarheten i traditionella förlikningsprocesser för teknisk exploatering.

Direktlänk Dela PropertyCasualty360 fördjupade 16 april

Microsoft planerar att erbjuda AI-modell till USA:s försvarsdepartement

Microsoft planerar att erbjuda text-till-bild AI-modellen DALL-E, skapad av OpenAI, till USA:s försvarsdepartement. Denna AI kan användas för att generera visuell data för träning eller uppdragsimulering, vilket erbjuder en ny digital verktygslåda för de väpnade styrkorna. Microsoft fortsätter att banbryta inom AI genom ett strategiskt samarbete med OpenAI, vilket har sett en imponerande investering på 10 miljarder dollar. Den föreslagna integrationen av DALL-E i militära operationer väcker viktiga frågor, särskilt om hur AI-utveckling passar in i bredare samhälleliga och etiska ramar.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 april

Adobe ryktas samarbeta med OpenAI för att revolutionera AI-videoframställning

Adobe ryktas utforska ett partnerskap med OpenAI för att integrera AI-drivna videogenereringsteknologier. Samarbetet syftar till att utnyttja styrkorna hos Adobes omfattande digitala verktygsekosystem och OpenAIs innovativa AI-förmågor. Adobe har gjort betydande framsteg inom generativ AI genom sina egna initiativ. OpenAI har utvecklat Sora, en banbrytande text-till-video-modell som kan omvandla textbeskrivningar till detaljerade videoklipp. Det ryktade samarbetet mellan Adobe och OpenAI kan innebära tillgång till mer intuitiva och kraftfulla verktyg som kan generera högkvalitativt videoinnehåll enkelt från textbeskrivningar.

Direktlänk Dela PC-Tablet fördjupade 16 april

Anthropic lanserar Claude 3 Opus, den mest intelligenta modellen

Anthropic har lanserat Claude 3 Opus, den mest intelligenta modellen i Claude 3-familjen, som kan hantera komplexa uppgifter med hög prestanda. Modellen kan navigera i öppna frågeställningar och osett scenarier med märkbar flyt och mänsklig förståelse. Med tillgången till Claude 3 Opus kan företag bygga generativa AI-applikationer för att automatisera uppgifter, generera intäkter genom användarorienterade applikationer, genomföra komplexa finansiella prognoser och påskynda forskning och utveckling inom olika sektorer. Claude 3 Opus visar en uppskattad fördubbling av noggrannheten jämfört med Claude 2.1 på svåra öppna frågor, vilket minskar risken för felaktiga svar.

Direktlänk Dela Amazon Web Services fördjupade 16 april

Amazon Web Services lanserar Claude 3 Opus på sin AI-tjänst

Amazon Web Services (AWS) meddelade på tisdagen att Claude 3 Opus, Anthropics mest kapabla artificiella intelligens (AI) modell, nu finns tillgänglig på Amazon Bedrock. Detta kan stärka företagets ställning som hyperskalare, inklusive Amazon, Microsoft och Alphabets Google, arbetar för att befästa sina positioner mitt i AI-boomen. Claude 3 Opus överträffade Microsofts OpenAI GPT-4 och Alphabets Google Gemini Ultra i matematik, kunskap och kod, bland andra riktmärken, sa Anthropic. Claude 3 Opus på AWS Bedrock kan hjälpa Amazon att konkurrera bättre med Microsoft och Google. Microsofts Azure-kunder kan få tillgång till OpenAI-modeller, medan Google Cloud-användare kan använda Gemini 1.5 Pro i Vertex AI.

Direktlänk Dela Investopedia fördjupade 16 april

Microsofts Copilot, en innovativ AI-tjänst, vinner mark över olika plattformar

Microsofts Copilot, en innovativ generativ AI-tjänst, vinner mark över olika Microsoft-plattformar, inklusive Windows, Edge, Office-appar och Bing. Marknadsförd som ´din dagliga AI-kompis´, fungerar Copilot som ett konversationellt chattgränssnitt, som underlättar uppgifter som informationssökning, textgenerering för e-post och sammanfattningar, och till och med bildskapande baserat på textuella uppmaningar. Copilot integreras sömlöst med Microsofts svit av produkter och tjänster, vilket förbättrar användarupplevelser inom Microsoft 365 Apps som Outlook, Teams, PowerPoint och Word. En grundläggande version av Copilot är tillgänglig gratis, men avancerade funktioner och Microsoft 365-integrationer kräver en Copilot Pro-prenumeration.

Direktlänk Dela India Today fördjupade 16 april

Microsoft och OpenAI investerar i nytt datacenter-projekt för AI-utveckling

Microsoft och OpenAI har rapporterats investera över $100 miljarder i ett nytt projekt, Stargate, ett datacenter som ska stödja båda företagens AI-utveckling genom att möta deras höga efterfrågan på GPU:er. Projektet förväntas lanseras 2028 och kommer att minska överberoendet av NVIDIA för AI-chip. NVIDIA, som var rankad som världens mest lönsamma halvledarchipmärke för Q3 2023, har haft svårt att möta den höga efterfrågan på AI-chip. Stargate-projektet kommer att innehålla en AI-driven superdator och kostnaden för projektet kan komma att uppgå till $100 miljarder.

Direktlänk Dela Windows Central fördjupade 16 april

OpenAI förbereder förbättrad AI-modell med trippel japansk språkbehandlingskraft

Det amerikanska artificiella intelligensföretaget OpenAI förbereder en förbättrad version av sin stora språkmodell med tre gånger så mycket japansk språkbehandlingskraft, i syfte att konkurrera med liknande tjänster som utvecklas av företag i Japan. ´Japan är en viktig marknad´ för OpenAI, sa företagets operativa chef Brad Lightcap till reportrar på måndagen när företaget öppnade sitt japanska dotterbolag i Tokyo. Lightcap demonstrerade också en anpassad stor språkmodell optimerad för japanska på en presskonferens.

Direktlänk Dela Nikkei Asian Review fördjupade 16 april

Två AI-forskare sparkade från OpenAI på grund av misstänkt informationsläcka

OpenAI, en framstående aktör inom artificiell intelligens, har avskedat två av sina AI-forskare, Leopold Aschenbrenner och Pavel Izmailov, på grund av misstankar om en potentiell informationsläcka. Detaljer om den läckta informationen har inte offentliggjorts. Aschenbrenner hade tidigare kopplingar till OpenAI:s chefsforskare, Ilya Sutskever, som uttryckte sin avgång till VD Sam Altman på grund av brist på transparens med styrelsen. Efter Altmans återkomst lämnade Sutskever styrelsen och har sedan dess varit frånvarande från företaget. Aschenbrenner var också involverad i ett team som fokuserade på tillsynsmetoder för hantering av avancerade AI-system.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 april

Google planerar att investera över $100 miljarder i utvecklingen av artificiell allmän intelligens

Google DeepMinds VD, Demis Hassabis, har uttalat att företaget förväntas investera över $100 miljarder i utvecklingen av artificiell allmän intelligens (AGI). Detta kommer i svaret på Microsofts nyligen annonserade ´Stargate´-projekt, ett samarbete med OpenAI för att bygga en superdator till ett värde av $100 miljarder för att träna AI-system. Hassabis kommentarer bekräftar att Google är medvetet om Microsofts ansträngningar och planerar att investera lika mycket, om inte mer. Båda företagen tävlar om att bli det första att utveckla AGI.

Direktlänk Dela Cointelegraph fördjupade 16 april

Adobe samarbetar med OpenAI för att utveckla AI-videogenereringsverktyg

Adobe meddelade denna vecka att de för samtal med OpenAI och andra AI-företag, som Runway och Pika Labs, för att skapa AI-videogenereringsverktyg för användare av Adobe Premiere Pro. Adobe bekräftade i sin diskussion om sitt partnerskap med OpenAI på måndag att de arbetar på sin egen videogenereringsfunktion, men detaljerna är fortfarande oklara. Adobe tränar sitt verktyg på betalda videobidrag från konstnärer och fotografer, medan OpenAI inte betalar författarna av onlineinnehåll det skrapar för att träna AI-modeller.

Direktlänk Dela Quartz Media fördjupade 16 april

OpenAI och Meta tar steg mot mer avancerad AI

Teknikjättarna OpenAI och Meta gör framsteg mot mer sofistikerade AI-modeller, vilket lovar en era av förbättrade digitala assistenter som kan omdefiniera våra interaktioner med teknik. Meta, Facebooks moderbolag, förbereder sig för att introducera Llama 3, medan OpenAI, med stöd från Microsoft, antyder en utrullning av GPT-5. Dessa framsteg fokuserar inte bara på att förbättra konversationsförmågor. Det slutliga målet är att ge AI resonemang, planeringsförmåga och minne, vilket lägger grunden för vad som kallas allmän AI som potentiellt kan överträffa mänsklig intelligens på olika områden.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 16 april

Microsoft tillkännager nya kopiera/klistra in-genvägar för Outlook

Microsoft har precis meddelat att de älskade genvägarna CTRL + C/ CTRL + V, som generellt används för att kopiera/klistra in filer och mappar i Windows, kommer till den nya Outlook för Windows och webben. Enligt Microsoft 365 Roadmap kommer de mycket snart, i juni 2024. Dessa nya genvägar kommer att öka produktiviteten, förbättra och effektivisera arbetsflöden och generellt göra Outlook-användare gladare. Användare kommer att kunna kopiera och klistra in e-post i Outlook med genvägarna Ctrl+C och Ctrl+V, vilket gör det möjligt för dem att snabbt överföra e-post till önskad mapp, effektivisera arbetsflödet och öka produktiviteten. Denna funktion kommer att finnas tillgänglig i den nya Outlook för Windows och webben. Trots att många människor fortfarande kritiserar den nya Outlook, drar sig Microsoft inte tillbaka från att pensionera den klassiska Outlook. Nyligen meddelade det Redmond-baserade teknikföretaget sin avsikt att förvandla klassisk Outlook till en webbapp, ett beslut som också kritiserades.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 16 april

Google Ads introducerar generativa bildverktyg för Demand Gen-kampanjer

Google Ads introducerar AI-drivna generativa bildverktyg för Demand Gen-kampanjer. Verktygen möjliggör för annonsörer att skapa högkvalitativa bildtillgångar med textprompter och generera liknande variationer av befintliga högpresterande bilder. Nya AI-drivna kreativa funktioner kommer till Demand Gen-kampanjer för att ta visuell berättande till nästa nivå. Med generativa bildverktyg kan du nu skapa en mängd olika lockande bildtillgångar på bara några steg. Detta är det senaste tillskottet till Demand Gen, en serie verktyg som introducerades förra året för att hjälpa annonsörer att skapa och omvandla ny efterfrågan med visuell berättande på YouTube, YouTube Shorts, Discover och Gmail.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 16 april

Adobe lanserar nytt AI-assistentverktyg för Acrobat och Reader-användare

Adobe har nyligen tillkännagivit allmän tillgänglighet för sitt nya Acrobat AI-assistentverktyg för alla Acrobat- och Reader-användare. Detta AI-drivna verktyg förbättrar effektiviteten i PDF, Word, PowerPoint och mötestranskript genom att låta användarna ställa naturliga språkfrågor, få konversationssvar och rekommendera frågor baserat på PDF-innehållet. Verktyget har en sökfunktion för att markera huvudpunkter från ett långt dokument och fungerar också som en PDF-sammanfattare. Detta steg kommer att stärka Adobes position på den globala marknaden för intelligent dokumenthantering.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 16 april

Apple planerar att lansera AI-funktioner i iOS 18

Apple planerar att införa AI-förbättrade funktioner i iOS 18, enligt källor från Bloomberg och Apple Insider. Funktionerna kommer att köras helt på iPhone, i linje med Apples tidigare fokus på integritet och säkerhet. Apple kommer också att lansera en stor språkmodell, kodnamn Ajax, för att behandla data för de mest populära och grundläggande AI-funktionerna i iOS 18 på iPhone. Detta kan leda till att Apple förbättrar sina egna chattbot-tjänster för att förbättra standardappar som Meddelanden, Siri, Spotlight Search eller Safari.

Direktlänk Dela PhoneArena fördjupade 16 april

Google integrerar AI-chattbot Gemini direkt i Chrome-webbläsarens ´omnibox´

Google arbetar på att direkt integrera sin AI-drivna chattbot Gemini i ´omnibox´ i Chrome-webbläsaren. För närvarande måste Chrome-användare på skrivbordet besöka Gemini-webbplatsen för att få tillgång till chattboten. Men nyligen testbyggen av Chrome integrerar Gemini i ´omnibox´, vilket gör att användare snabbt kan söka i chattboten genom att skriva ´@gemini´ före frågan. Integrationen fungerar mer som en genväg, liknande ´@tabs´ eller ´@bookmarks´. Chrome´s Gemini-integration är dock ännu inte allmänt tillgänglig.

Direktlänk Dela MobileSyrup fördjupade 16 april

» Gårdagens nyhetsflöde

Några av våra kursdeltagare