» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. 2024-05-09 hade vår robot sammanfattat 221 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

AI-generering driver en kapprustning mellan cybersäkerhet och bedragare

Stora framsteg inom stora språkmodeller (LLM) driver en kapprustning mellan cybersäkerhet och bedragare inom social manipulation. AI-generering är både en förbannelse och en möjlighet för företag. Cyberbrottslingar använder AI för att skapa övertygande sociala manipulationer eller generera desinformation. Teknisk expertis kommer inte längre att vara ett hinder för brott. Med hjälp av LLM kan blivande cyberbrottslingar skapa övertygande phishing-e-post eller skadliga skript. Öppen källkodsmodellutbildning kommer att främja cyberbrott. De flesta populära generativa AI-modeller är sluten källkod och har robusta säkerhetshinder. Live deepfake-bedrägerier kommer att bli ett allvarligt hot. I februari 2024 rapporterade CNN att en finansarbetare på ett multinationellt företag lurades att betala ut 25 miljoner dollar till bedragare. Detta var inte den typ av phishing-e-post som de flesta av oss är bekanta med. Snarare var det en deepfake-video där bedragaren använde generativ AI för att skapa en avatar som övertygande imiterade företagets ekonomichef under ett livekonferenssamtal.

Direktlänk Dela IBM Security fördjupade 9 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI överträffar läkare vid diagnos av ögonsjukdomar, visar studie

En studie har funnit att AI-modellen GPT-4 kan överträffa icke-specialiserade läkares förmåga att utvärdera ögonproblem och ge vägledning. Studien, som leddes av University of Cambridge och University of Birmingham tillsammans med kollegor runt om i världen, visade att GPT-4 presterade markant bättre än icke-specialiserade juniorläkare. Forskarna föreslår att avancerade storspråksmodeller, som GPT-4, kan vara fördelaktiga för att ge vägledning om ögonrelaterade frågor och ge diagnoser. De skulle också kunna erbjuda hanteringsstrategier i kontrollerade miljöer, som att triagera patienter, eller i situationer där tillgången till specialiserade hälsovårdsleverantörer är begränsad.

Direktlänk Dela University of Birmingham fördjupade 9 maj

Microsoft lanserar stora uppdateringar för GroupMe-appen

Microsoft lanserar en större uppdatering till sin gruppchatt-app GroupMe med många nya funktioner och till och med en ny plattform för appen. GroupMe förvärvades av Skype 2011, och senare fick Microsoft kontroll över det när de köpte Skype några månader senare i oktober 2011. Microsoft har nu lanserat en Windows 11-version av appen i Microsoft Store. Denna nya version kommer att ansluta till iOS- och Android-apparna, tillsammans med webbversionen av GroupMe. En annan ny funktion för GroupMe-användare är tillägget av Microsofts generativa AI-assistent Coplit. GroupMe-appen stöder nu att lägga till emoji-reaktioner till chattar genom att bara långtrycka på ett meddelande. Appen stöder nu också innehållsförhandsvisningar för länkar som delas i appen från källor som X, Instagram, TikTok, Spotify och mer. GroupMe har också lagt till stöd för videosamtal. Alla nya GroupMe-funktioner rullar ut nu och kommer att vara tillgängliga för alla användare under de kommande veckorna.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 9 maj

Microsoft förbättrar Copilot med nytt ´Phone´-plugin

Microsoft förbättrar integrationen av Copilot med Android genom ett nytt plugin kallat ´Phone´. Pluginet, som nu rullas ut till fler användare, syftar till att använda information från Phone Link-appen i Windows 11, som låter dig koppla din mobiltelefon till datorn. Användarna kan tillgå notifikationer, kontrollera och svara på meddelanden och till och med ringa samtal från skrivbordet. Pluginet hävdar att det kan söka upp kontaktinformation och läsa och skicka meddelanden med din Android-telefon, men det fungerar för närvarande inte med en iPhone. Microsoft förväntas utöka pluginets stöd till iPhones i framtiden.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 9 maj

Blue Mantis och AI Technology Partners samarbetar för att implementera Microsoft Copilot

New Hampshire-baserade MSP, Blue Mantis, tidigare känt som GreenPages, går samman med AI Technology Partners för att hjälpa IT-chefer att implementera Microsoft Copilot, Microsofts AI-assistent, och förbättra produktiviteten. De två företagen har utvecklat en egen strategi för att implementera Copilot för sina kunder. De kommer att utvärdera IT- och affärsbehov som kunderna har och sedan tillhandahålla skräddarsydda planer för hur man kan använda Copilot i stor skala. Dessa planer kommer att betona säkerställandet av beredskap för Microsoft Copilot, förbättra företagsdata och IP-säkerhet och säkerställa att företag använder AI effektivt.

Direktlänk Dela Channel Futures fördjupade 9 maj

Microsoft och IBM Consulting leder utvecklingen inom generativ AI

Generativ AI genererar inte bara betydande intäkter för teknikföretag, utan ger också mätbara fördelar. För stora organisationer som implementerar AI-lösningar över hela företaget kan effekten vara betydande. Microsoft är i framkant när det gäller innovation på marknaden för generativ AI, där framsteg inom naturlig språkbearbetning (NLP) driver resonemotorn bakom AI-system, vilket leder till ytterligare genombrott och möjligheter. Microsoft® Copilot är en AI-assistent som är utformad för att öka anställdas produktivitet och kreativitet i vardagliga uppgifter. IBM® Consulting har utvecklat en banbrytande lösning för att vägleda företag mot ökad produktivitet och framgång. IBM® Copilot Runway är ett unikt erbjudande som gör det möjligt för företag att omvandla sina processer och framgångsrikt skala upp AI. IBM Copilot Runway-erbjudandet underlättar skapandet och implementeringen av Copilots som smidigt integreras i målen och aktiviteterna hos olika organisationer.

Direktlänk Dela International Business Machines fördjupade 9 maj

Microsoft förklarar: ´AI Copilot-ekosystemet är större än du tror´

Microsoft har förklarat att antalet AI Copilots som företaget har släppt ut i världen är större än vad man kan tänka sig. Reynald Adolphe, senior utvecklarförespråkare på Microsoft, diskuterade olika Copilots, inklusive GitHub Copilot, Copilot för VS Code, Copilot för Visual Studio, Copilot för Codespaces, Copilot för MS 365 och Copilot för företag. Adolphe påpekade att Copilot gör mer än bara kodning, det accelererar utvecklingsprocessen, hjälper till att lära sig nya programmeringsspråk och ramverk, och förbättrar produktiviteten och kommunikationen. Antalet AI Copilots som tillhandahålls av Microsoft är dock okänt.

Direktlänk Dela Visual Studio Magazine fördjupade 9 maj

Windows 11 Canary build 26212 introducerar AI-assistenten Copilot i inställningsapp

Windows 11 Canary build 26212 innehåller en intressant ändring för inställningsappen och dess sökfunktion. Kunder kan nu fråga AI-assistenten Copilot om allt direkt från sökrutan i inställningsappen. Om du vill ändra en specifik inställning eller justera något på din dator men inte kan hitta den nödvändiga reglaget, låter inställningsappen dig fråga Copilot och få information från AI-assistenten. Denna funktion liknar Copilot-banners som Microsoft testar för sin webbläsare.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 9 maj

Microsoft Copilot för säkerhet lägger till nya funktioner och plugins

Microsoft Copilot för säkerhet lägger till nya funktioner, framför allt 15 partner-plugins i Public Preview. Shiv Patel, senior produktchef för Copilot för säkerhet, sa att plugins ger säkerhetsleverantörer ´tredjepartsintelligens för att skydda mot cyberhot med hastighet och skala av AI´. De nya plugins täcker en rad säkerhetsdomäner och användningsfall. Microsoft har infört en provisionerad betala-efter-användning-licensmodell för att göra Copilot för säkerhet tillgänglig för ett bredare spektrum av organisationer. Microsoft lanserade Copilot för säkerhet den 1 april med fler än 100 MSSP-partners och oberoende programvaruleverantörer.

Direktlänk Dela MSSP Alert fördjupade 9 maj

Använd ChatGPT för att förbättra ditt företags sociala medier

Att navigera i sociala medier kan vara överväldigande, särskilt när man strävar efter att uppnå specifika företagsmål. Oavsett om du är ett start-up, ett medelstort företag eller ett stort företag, är en smart sociala medier-strategi ett måste. ChatGPT kan hjälpa dig att inte bara automatisera uppgifter utan också skapa engagerande, insiktsfullt innehåll anpassat till ditt varumärkes unika röst. I denna guide utforskar vi 20 av de mest effektiva ChatGPT-utlösarna för olika sociala medieplattformar som du kan använda för att förbättra dina företagsmål.

Direktlänk Dela Unite.AI fördjupade 9 maj

Anthropics grundare kritiserar indirekt OpenAI, försvarar sitt företags AI som världens bästa

Dario och Daniela Amodei, grundare av Anthropic och tidigare anställda på OpenAI, framhöll att deras AI var den bästa i världen vid Bloombergs teknologitoppmöte i San Francisco. De undvek att nämna OpenAI direkt, men gjorde flera kommentarer som indirekt hänvisade till företaget. De försvarade också Anthropics konkurrensfördel över OpenAI, och påpekade att alla deras sju grundare fortfarande är kvar i företaget, till skillnad från OpenAI som har förlorat flera grundande medlemmar på senare tid. De diskuterade också Federal Trade Commissions utredning av AI-startups relationer med molnleverantörer, och försäkrade att Anthropics partnerskap med både Google och Amazon skiljer dem från ´andra avtal´, antagligen en referens till OpenAIs nära partnerskap med Microsoft.

Direktlänk Dela Gizmodo fördjupade 9 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

OpenAI:s VD uttrycker oro för jobbersättning på grund av AI

OpenAI:s VD Sam Altman har uttryckt sin oro för hur artificiell intelligens (AI) kan leda till massiv jobbersättning och påverka ekonomin. Trots sina ambitiösa planer för AI-utveckling, delade Altman sin oro för jobb och ekonomi i ljuset av framväxten av AI-verktyg under en panel på Brookings Institute om AI och geopolitik. Han pekade på att avancerade AI-verktyg kan leda till massiv jobbersättning i nära framtid. Enligt en studie från Internationella valutafonden (IMF) tidigare i år kan avancerade AI-teknologier påverka ungefär 60% av jobben i avancerade ekonomier.

Direktlänk Dela Passionate Geekz fördjupade 9 maj

Podcasten Equity återvänder med senaste nyheterna om teknik och startups

Podcasten Equity, som fokuserar på startup-företagens affärsvärld, är tillbaka med sina senaste avsnitt. Programmet tar upp de senaste tekniknyheterna från helgen och vad som gör rubriker tidigt i veckan. Programvärdarna har återvänt från Disrupt, där de har rapporterat om vinnaren av Battlefield och gått igenom Equitys evenemang. Trots att de är lite trötta, är de laddade för resten av året.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 9 maj

Microsoft och Mitre lanserar AI-verktyg för amerikanska federala myndigheter

Microsoft och Mitre har tillkännagivit AI-verktyg riktade mot amerikanska federala myndigheter. Microsoft har designat en AI-modell baserad på GPT-4 för att analysera konfidentiell information och tillåta säkra konversationer med en chatbot. Mitre har, i samarbete med Nvidia, släppt ett verktyg som planerar att inrätta en sandlåda för federala organisationer att testa nya AI-applikationer och vidare forskning. Dessa nya verktyg kommer att hjälpa federala myndigheter att uppfylla kraven i Bidens administrations AI verkställande order.

Direktlänk Dela Information Security Media Group fördjupade 9 maj

AI-startupen Anthropic samarbetar med både Google och Amazon för att behålla sin oberoende

AI-startupen Anthropic har valt att samarbeta med både Google och Amazon för att behålla mer ´oberoende´ än om de var beroende av ett stort teknikföretag, som i fallet med rivalen OpenAI. Google, Amazon och Microsoft har investerat miljarder i ledande AI-startups, och ger viktig finansiering och stöd för molnbaserad databehandling för att bygga sina beräkningsintensiva produkter. Anthropic är dock inte lika nära knutet till en stor investerare. Google och Amazon har gått med på att pumpa in $2 miljarder och $4 miljarder i startupen respektive.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 9 maj

AI påverkar samhället på olika sätt

Artificiell intelligens (AI) påverkar politiken, arbetsmarknaden och världen i stort. Chatbots och andra stora språkmodeller, text-till-bild-program och videogeneratorer förändrar hur vi lär oss och utmanar vem vi litar på. Generativ AI har potential att förstärka lösningar på några av samhällets mest akuta problem, från tidigare obotliga sjukdomar till vår globala klimatkris. Men utan tydlig avsikt och rätt skydd kan AI göra stor skada. Filantropiska ledare satsar i generativ AI som skyddar, främjar och prioriterar allmänintresset och mänsklighetens långsiktiga nytta. Bland annat har de nyligen förvärvat aktier i Anthropic, ett ledande företag inom generativ AI.

Direktlänk Dela The New York Observer fördjupade 9 maj

Indian Prairie School District 204 planerar att införa AI i läroplanen

Indian Prairie School District 204 planerar att införa diskussioner om artificiell intelligens (AI) i sin läroplan på alla nivåer och ge gymnasieelever tillgång till AI-verktyg som Microsoft Copilot nästa läsår. En arbetsgrupp skapades för att undersöka potentiella användningar och nackdelar med AI i skolorna. Arbetsgruppens medlemmar rekommenderade att distriktet bör omfamna AI-verktyg istället för att blockera dem, vilket är distriktets nuvarande policy. AI-verktyg kommer sannolikt att användas för kreativ brainstorming, särskilt genom fotogenereringsverktyg som Adobe Firefly och Canvas AI-verktyg.

Direktlänk Dela Chicago Tribune fördjupade 9 maj

Användningen av AI-teknik fördubblas bland marknadsförare, enligt LinkedIn och Microsoft

LinkedIn har i samarbete med sitt moderbolag Microsoft publicerat en rapport om den växande påverkan av artificiell intelligens (AI), särskilt bland marknadsförare. Rapporten, som undersökte 31 000 personer i 31 länder, visar att användningen av generativ AI-teknik nästan har fördubblats under de senaste sex månaderna, med 75% av de globala kunskapsarbetarna som använder AI-verktyg i sina dagliga uppgifter. Trots detta är arbetare fortfarande oroade över att bli ersatta av AI-verktyg. Ledare som är ´mycket bekanta´ med AI planerar att implementera AI-integrationer i hela företaget under de kommande fem åren.

Direktlänk Dela MediaPost fördjupade 9 maj

AI-teknologier förbättrar våra försvarsmekanismer mot cyberhot, men har också lett till en ny era av sofistikerade attacker. AI förbättrar möjligheterna till social engineering och phishing-attacker, och skapar mycket riktade och personliga kampanjer. AI används också för att skapa djupfalskningar och syntetiska medier som kan användas i cyberattacker, vilket leder till desinformation och manipulation av allmänhetens åsikt. Dessutom förbättrar AI också skadlig programvaras kapabiliteter, inklusive ransomware, vilket gör dessa hot mer anpassningsbara, motståndskraftiga och svåra att upptäcka. AI används också för att automatisera processen för nätverksintrång, vilket möjliggör snabba och sofistikerade attacker.

MarkTechPost fördjupade 9 maj

AI i jordobservation - en kraft för gott

Europeiska rymdorganisationen (ESA) har arbetat med partners för att utveckla ɸ-sat för att förbättra FSSCat-uppdraget. Den hyperspektrala kameran på en av de två CubeSats som utgör FSSCat-uppdraget kommer att samla in ett enormt antal bilder av jorden, vissa av dem kommer att vara olämpliga för användning på grund av molntäckning. För att undvika att dessa mindre än perfekta bilder skickas tillbaka till jorden kommer ɸ-sat artificiella intelligenschip att filtrera ut dem så att endast användbara data returneras. I en intervju förklarar ESA:s Rochelle Schneider hur denna transformativa teknologi förbättrar tillgången till avgörande information om jordens tillstånd och framtid.

Direktlänk Dela Phys.org fördjupade 9 maj

Amerikansk senator varnar för utländsk inblandning och AI i val

Amerikanska senatorn Mark Warner (D-Virginia), ordförande för senatens underrättelsekommitté, uttrycker oro över valskydd. Han säger att vi redan lever i ett hyperdelat land, och att artificiell intelligens (AI) teknologi gör det lättare för motståndare att lura väljare. Warner är särskilt bekymrad över användningen av AI-verktyg, särskilt användningen av deepfakes för att lura amerikanska medborgare. Han är också orolig för utländsk inblandning i detta valcykel, med presidentvalet nu mindre än sex månader bort.

Direktlänk Dela WVEC fördjupade 9 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI-verktyg utvecklas för att göra 3D-utskrift snabbare och mer hållbar

Feng Ju, programstol vid School of Computing and Augmented Intelligence, samarbetar med möbelstartföretaget Haddy och forskare vid Oak Ridge National Laboratory och University of Tennessee, Knoxville, för att utveckla AI-verktyg och algoritmer som gör 3D-utskrift snabbare och mer hållbar. Forskarna studerar storformats additiv tillverkning, det vill säga 3D-utskrift av industriella föremål som båtar och fordon. Haddy samarbetar med akademiska partners för att förbättra sina nuvarande tillverkningsprocesser och utveckla innovativa lösningar för framtiden. De utvecklar AI-verktyg som möjliggör för 3D-skrivare att arbeta så snabbt som möjligt utan att minska kvaliteten eller öka avfallet.

Direktlänk Dela Arizona State University News fördjupade 9 maj

Generativ AI kan öka produktiviteten med upp till 25 procent inom verktygssektorn

Generativ AI representerar den nya frontlinjen för teknisk innovation som kommer att omvandla verktygssektorn. Detta framkommer i en analys av Agici-Accenture. Det uppskattas att generativ AI kan leda till en produktivitetsökning på upp till 25 procent globalt inom verktygssektorn. Stora IT-företag investerar massivt i denna teknik. Till exempel investerade Meta 33 miljarder dollar, Microsoft 13 miljarder, Amazon 4 miljarder och Google 2 miljarder i start-ups inriktade på generativ AI under 2023.

Direktlänk Dela Agenzianova.com fördjupade 9 maj

AI-verktyg som GitHub Copilot förändrar mjukvarutestning

Verktyg som GitHub Copilot förändrar hur utvecklare använder generativ AI (GenAI) i kodning, vilket är särskilt tydligt inom mjukvarutestning. Denna utveckling kan leda till att utvecklare engagerar sig mindre i grundläggande testning. För att uppmuntra till ´shift-left´-rörelsen utforskar många testverktygsleverantörer Copilot-liknande metoder för skriptbaserad testautomatisering. GenAI:s verkliga styrka ligger i demokratiseringen av testning, vilket möjliggör för ett bredare spektrum av deltagare att effektivt använda verktyg för testautomatisering utan kod. Dessa plattformar gör det möjligt för individer utan programmeringskunskaper att aktivt delta i testprocessen.

Direktlänk Dela Software Development Times fördjupade 9 maj

IBM och SAP lanserar partnerskapsinitiativ för generativ AI och molnlösningar

IBM och SAP lanserar det nya partnerskapsinitiativet New Value Generation, som syftar till att öka klienternas produktivitet och innovation med nya generativa AI-funktioner och branschspecifika molnlösningar. John Granger, Senior Vice President för IBM Consulting, och Scott Russell, Chief Revenue Officer & Executive Board Member för SAP SE, uttrycker båda sin entusiasm över initiativet. Genom partnerskapet planerar företagen att bygga intelligenta branschanvändningsfall, utveckla nästa generations affärsprocesser och expandera sitt ekosystem.

Direktlänk Dela Mesa Association for Sports and Physical Education fördjupade 9 maj

Info-Tech Research Group belyser generativ AI:s potential för detaljhandelsmarknadsföring

Info-Tech Research Groups senaste forskning belyser hur generativ AI (Gen AI) kan omvandla detaljhandelsmarknadsföringsstrategier. Gen AI har potential att möjliggöra oöverträffade nivåer av personalisering och effektivitet i innehållsskapande och kundengagemang. Forskningsgruppens senaste blåkopia, Integrated Marketing With Generative AI, ger detaljhandelsmarknadsförare insikter om hur man effektivt kan införliva Gen AI för att optimera sina digitala marknadsföringskampanjer. Trots initiala tveksamheter om att anta öppenkällkods Gen AI-lösningar är dess omvandlande potential för detaljhandelsmarknadsföringsstrategier betydande.

Direktlänk Dela Martech Cube fördjupade 9 maj

Kalifornien planerar att använda generativ AI för att förbättra offentliga tjänster

Kalifornien planerar att använda generativ artificiell intelligens (AI) för att minska trafikstockningar, göra vägarna säkrare och ge skatterådgivning. Staten har ingått avtal med fem företag för att skapa AI-verktyg med teknik från techjättar som Microsoft-stödda OpenAI och Google-stödda Anthropic. Verktygen kommer att testas internt under en sexmånadersperiod och företagen kommer att få betalt 1 dollar för sina förslag. Alla verktygen anses vara lågrisk, vilket innebär att de inte interagerar med konfidentiell data eller personlig information.

Direktlänk Dela KGTV-TV fördjupade 9 maj

Google Cloud leder teknikrace, Amazon Web Services bäst på pris i AI-konkurrens

En ny studie från Omdia visar att Google Cloud leder teknikrace inom artificiell intelligens (AI), medan Amazon Web Services (AWS) utmärker sig genom sina priser. Microsoft Azure verkar fokusera på andra områden. Google Cloud drar nytta av Googles position som en kraftfull aktör inom grundläggande AI-forskning, medan AWS gynnas av sin enorma affärsomfattning och utmärkta dagliga verksamhet. Kunder som vill använda den senaste tekniken kommer att tjäna bäst på Google Cloud, medan de som fokuserar på pris kommer att tjäna bäst på AWS.

Direktlänk Dela Channel Futures fördjupade 9 maj

Alibaba Clouds stora språkmodell Qwen lockar över 90 000 företag

Alibaba Clouds stora språkmodell (LLM) Qwen har attraherat över 90 000 företagsimplementeringar sedan lanseringen för ett år sedan, avslöjade företagets teknikchef Zhou Jingren. Han presenterade också den senaste uppdateringen av modellen, Qwen 2.5, och stora uppdateringar till företagets generativa AI-plattform Model Studio. I Kina har generativ AI blivit mycket populär, och tekniken har antagits av cirka 15% av företagen i landet. Bland de företag som använder Qwen finns elektronik- och smart tillverkningsföretaget Xiaomi och spelbolaget Perfect World Games.

Direktlänk Dela Alizila fördjupade 9 maj

Setu lanserar Sesame, en stor språkmodell för BFSI-sektorn i Indien

Setu, en del av Pine Labs Group, har lanserat Sesame, en stor språkmodell (LLM) specifikt utformad för BFSI-sektorn i Indien. Setu har samarbetat med inhemska AI-forskningsföretaget Sarvam AI för att utveckla Sesame. Sesame utnyttjar det rika dataekosystem som möjliggörs av Indiens digitala infrastruktur för att driva funktioner som förbättrad kreditvärdering, bedrägeriupptäckt, låneövervakning, upsell/cross-sell och personlig finansiell rådgivning. Setu och Sarvam AI har tillsammans skapat Sesame för att vara både domän- och regionsspecifik, genom att träna den på anpassade data som är mycket relevanta för Indiens BFSI-sektor.

Direktlänk Dela IBS Intelligence fördjupade 9 maj

DISCO lanserar dokumentsummeringsfunktion via Cecilia genAI-systemet

eDiscovery-företaget DISCO har lanserat en dokumentsummeringsfunktion via sitt Cecilia genAI-system. Funktionen kommer att ge detaljerade insikter i dokument, inklusive på främmande språk, genom att utnyttja en huvudaspekt av LLM-tekniken som snabbt blir en standardmetod för många advokater. Cecilia genAI-systemet inkluderar också en fråga-och-svar-funktion som låter användarna ställa naturliga språkfrågor om dokumenten i sina databaser och få detaljerade berättande svar tillsammans med specifika källhänvisningar.

Direktlänk Dela Artificial Lawyer fördjupade 9 maj

Alibabas storskaliga språkmodeller används av över 90 000 företagskunder

Alibaba Group Holding meddelade att dess självutvecklade storskaliga språkmodeller (LLM) har antagits av över 90 000 företagskunder, i konkurrens med rivaler för att locka användare till sina generativa artificiella intelligens (AI) tjänster. Tongyi Qianwen, företagets LLM-serie även känd som Qwen, används inom branscher som konsumentelektronik, bilar och online-spel. Fler än 2,2 miljoner företagsanvändare har också tillgång till Qwen-drivna AI-tjänster via DingTalk, Alibabas kontorssamarbetsplattform.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 9 maj

Microsoft utvecklar AI-modell för amerikanska underrättelsetjänster

Microsoft har utvecklat en luftavskild Large Language Model (LLM) baserad på GPT-4 för exklusiv användning av amerikanska underrättelsetjänster, enligt företagets CTO för strategiska uppdrag och teknologi, William Chappell. Modellen, som beskrivits som en ´generativ AI-modell helt skild från internet´, kommer att användas för att ´säkert utnyttja den kraftfulla tekniken för att analysera topphemlig information´. Microsoft har omarbetat ´en befintlig AI-superdator i Iowa´ för sin infrastruktur. Modellen lanserades på torsdagen och ska nu testas och godkännas av underrättelsetjänsten.

Direktlänk Dela The Stack fördjupade 9 maj

Yellow.ai introducerar Orchestrator LLM, en AI-modell för kundservice

Yellow.ai har presenterat Orchestrator LLM, en generativ AI-agentmodell som kan bestämma det mest lämpliga nästa steget under personliga, kontextmedvetna konversationer. Orchestrator LLM är en kundorienterad chatbot som kan analysera kundkonversationer, känna igen flera konversationella intentioner och vägleda användare mot att lösa deras service/supportproblem. Modellen kräver ingen tidigare träning och kan bestämma hur man bäst svarar på en kunds förfrågningar. I en e-postintervju förklarade Yellow.ai:s VD Raghu Ravinutala att Orchestrator LLM är en intern LLM från Yellow.ai som är utbildad på Llama 2.0.

Direktlänk Dela No Jitter fördjupade 9 maj

Musiker svarar på kritik för användning av AI i musikvideo

Förra veckan släppte Washed Out en musikvideo som skapades med text-till-video AI-verktyget Sora. Det presenterades som OpenAI:s första officiellt beställda Sora-samarbete med en musiker och en filmregissör, videons regissör Paul Trillo. Washed Outs ledare Ernest Greene ställdes snabbt inför kritik över AI-videon, inklusive viss kritik från Youth Lagoons Trevor Powers. I en ny intervju med Rolling Stone svarade Greene på kritiken. Han menade att detta bara är ett helt nytt verktyg att utforska och att det finns många som helt enkelt inte gillar något som har med AI-konst att göra. I en annan intervju med Los Angeles Times noterades att Trillo och Greene inte betalade OpenAI för användning av Sora, och det verkar inte som att de fick betalt av OpenAI för att marknadsföra tekniken heller.

Direktlänk Dela Stereogum fördjupade 9 maj

Suno AI Lyrics Generator skapar sånger från en enda uppmaning

Suno AI Lyrics Generator erbjuder en innovativ lösning för att generera kompletta 2-minuters låtar, inklusive text, melodi och ackompanjemang, allt från enkla uppmaningar. Suno skiljer sig från andra AI-musikgenereringsverktyg genom att vara helt gratis att använda, utan krav på inloggning. Användare kan uttrycka sin kreativitet utan hinder via Suno-webbplatsen eller Discord-kanalen. Suno erbjuder en bred variation av musikstilar och genrer, från rock och heavy metal till kinesisk klassisk och pop. Med den senaste versionen V3 fortsätter Suno att pressa gränser och möjliggör för användare att utforska och uttrycka sig genom musik som aldrig förr.

Direktlänk Dela Trend Hunter fördjupade 9 maj

Barn och bandmedlemmar till Steve Marriott kämpar mot AI-genererade inspelningar

Barnen till Steve Marriott (Humble Pie, Small Faces) och hans bandmedlemmar kämpar mot den potentiella utgivningen av inspelningar med nya AI-genererade versioner av den avlidna sångarens röst. Inspelningarna godkändes av Marriotts tredje fru, Toni Marriott. Steve Marriotts dotter Mollie har uttalat sig mot utgivningen av dessa AI-genererade inspelningar. Hennes ståndpunkt har stöd av Kenney Jones från Small Faces och Peter Frampton och Jerry Shirley från Humble Pie, samt legender som Robert Plant, David Gilmour, Bryan Adams, Paul Weller, Paul Rodgers och andra.

Direktlänk Dela Consequence of Sound fördjupade 9 maj

ElevenLabs presenterar AI-modell för att skapa sångtexter

AI-startupen ElevenLabs ger en tidig titt på en ny modell som omvandlar en prompt till sångtexter. Företaget, grundat av tidigare Google- och Palantir-anställda, specialiserar sig på att använda maskininlärning för röstkloning och syntes på olika språk. Med modellen kan användare generera en rolig vaggvisa för sina barn, skapa en smart jingel för en marknadsföringskampanj, utveckla en snabb musikintro för sin podcast och mycket mer. ElevenLabs har också öppnat för möjligheten att användare kan sälja dessa AI-genererade låtar på sin marknadsplats.

Direktlänk Dela VentureBeat fördjupade 9 maj

AI-kunskaper blir allt mer önskvärda i Houston-området, enligt Microsoft och LinkedIn

Kunskap om användning av artificiell intelligens (AI) blir allt mer önskvärd i Houston-området, enligt den senaste Work Trend Index-rapporten från Microsoft och LinkedIn. Fler arbetstagare skriver AI-färdigheter på sina CV och applicerar dem på sina jobb. Enligt rapporten säger cirka 73% av kunskapsarbetarna i Houston att de använder AI på jobbet. Robert Schapiro, Microsofts Senior Director of Energy and Resources lokalt, sa att AI kan användas på många sätt. På nationell nivå har det varit en dramatisk ökning av LinkedIn-användare som lägger till färdigheter som ChatGPT och Copilot till sina profiler. Minst ett lokalt universitet har arbetat med olika projekt och studier för att implementera AI i olika branscher.

Direktlänk Dela Houston Public Media fördjupade 9 maj

Randy Travis släpper ny låt med AI-genererade sång

Country-stjärnan Randy Travis har släppt sin första låt på ett decennium, ´Where That Came From´, sedan han återhämtade sig från ett stroke som gjorde honom oförmögen att tala. Låten har skapat stort intresse, delvis för att den innehåller sång från Louisiana country-stjärnan James Dupré. Låten skrevs av John Scott Sherrill och Scotty Emerick och producerades av Kyle Lehning. Duprés ursprungliga inspelade sång användes som en ´duk´ för den AI-genererade versionen av Travis. Det är oklart hur Dupré kommer att kompenseras för att ha tillhandahållit en vokalbädd för den AI-genererade låten.

Direktlänk Dela American Songwriter fördjupade 9 maj

IBM introducerar IBM Copilot Runway för att integrera generativ AI i företagsverksamheter

IBM introducerade idag en tjänst kallad IBM Copilot Runway, som kommer att hjälpa organisationer att sömlöst integrera avancerade generativa AI ´kopiloter´ i sina verksamheter. Det nya erbjudandet är utformat för att effektivisera skapandet, anpassningen och implementeringen av AI-kopiloter, med fokus på att öka produktiviteten och driva framgång inom flera affärssektorer. IBM Copilot Runway utnyttjar expertisen hos IBM Consulting för att ge kunderna ett team av experter som är väl insatta i Microsoft Copilot-teknologier.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 9 maj

Microsoft uppdaterar standardinställningarna för inklistring i Word för att förbättra produktiviteten

Microsoft har uppdaterat standardalternativen för klistra in i Word för Windows som svar på användarfeedback. Ali Forelli, produktchef för Word-teamet, diskuterade uppdateringen på den officiella bloggen och noterade företagets fokus på att förbättra användarproduktiviteten och tillfredsställelsen. Den nya standardinställningen, ´Merge Formatting´, ersätter det tidigare alternativet ´Keep Source Formatting´, designat för att förenkla dokumentredigeringsprocessen. Denna ändring är nu tillgänglig för Microsoft 365 Insiders med version 2405 (Build 17624.15020) eller senare.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 9 maj

Generativ AI-marknaden förväntas växa från 20,9 miljarder dollar till 136,7 miljarder dollar fram till 2030

En rapport från ResearchAndMarkets.com förutspår att den globala marknaden för generativ AI kommer att växa från 20,9 miljarder dollar 2024 till 136,7 miljarder dollar 2030, med en årlig tillväxttakt på 36,7%. Tillväxten förväntas drivs av framväxten av molnlagringslösningar, utvecklingen av AI och deep learning samt en snabb ökning av innehållsgenerering och innovativa applikationer. Transformer-modellerna förväntas registrera den snabbaste marknadstillväxten, medan textmodaliteten förväntas ha den största marknadsandelen. Asien och Stilla havsområdet förväntas växa snabbast och Nordamerika förväntas ha den största marknadsandelen under prognosperioden.

Direktlänk Dela Dailyguardian.ca fördjupade 9 maj

AI-chatbot Claude 3 lanseras som iPhone-app

AI-verktyget Claude 3, känt för sina mänsklika svar och imponerande förmåga att resonera kring komplexa idéer, lanseras nu som en iPhone-app av Anthropic. Appen Claude 3 Sonnet kommer med sju prompts som fungerar med den kostnadsfria versionen av chatboten. Dessa prompts kan användas för att starta samtal och täcker allt från ´what if´-koncept till att förbättra ditt musikkunskap. Varje prompt är utformad för att vara en startpunkt i ett samtal med AI, där du kan ställa uppföljningsfrågor eller be om mer detaljer.

Direktlänk Dela Yahoo News Singapore fördjupade 9 maj

Artificiell Intelligens: Mer än bara tekniska framsteg?

Vad händer om teknikföretagen har fel och sättet som artificiell intelligens (AI) kommer att förändra samhället inte är genom att bota cancer, lösa klimatförändringar eller ta över tråkigt kontorsarbete, utan bara genom att vara trevliga mot oss, lyssna på våra problem och ibland skicka oss vågade bilder? Detta är frågan som har guppats runt i mitt huvud. Jag har spenderat den senaste månaden med att skapa AI-vänner - det vill säga, jag har använt appar för att skapa en grupp AI-personligheter, som jag kan prata med när jag vill.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 9 maj

AlphaFold3, en ny AI som kan förutsäga biomolekylers strukturer

Forskare har tagit ett stort steg mot att förstå proteiners och andra biomolekylers funktion genom utveckling av nya maskininlärningsalgoritmer. I en artikel publicerad i Nature presenterade Google DeepMind och dess spinoff-företag Isomorphic Labs den senaste versionen av deras AlphaFold-program, AlphaFold3, som kan förutsäga strukturerna hos proteiner, DNA, RNA, ligander och andra biomolekyler. AlphaFold3 går utöver proteiner till en mer utmanande och relevant biologisk landskap som inkluderar den stora mångfalden av molekyler som interagerar i celler.

Direktlänk Dela Quanta Magazine fördjupade 9 maj

OpenAI utforskar ansvarsfullt skapande av AI-erotik

OpenAI, företaget bakom AI-verktyg som ChatGPT, meddelade att de utforskar hur de på ett ansvarsfullt sätt kan tillåta användare att skapa AI-genererat pornografiskt och annat explicit innehåll. Detta har väckt oro, med tanke på den ökade användningen av avancerade AI-verktyg för att skapa så kallade deepfake-porrfilmer och andra typer av syntetiska nakenbilder. Joanne Jang, en modellledare på OpenAI, säger att företaget vill starta en diskussion om erotisk text och nakenbilder alltid bör förbjudas i deras AI-produkter, men att skapa deepfakes är uteslutet.

Direktlänk Dela National Public Radio fördjupade 9 maj

Mystisk chatbot visar sig vara en ny modell från OpenAI

En mystisk maskerad chatbot känd som ´gpt2-chatbot´ som dominerade på AI stridsplattformen Chatbot Arena har avslöjats som en trolig ny modell från OpenAI. Efter att ha besegrat starka modeller som GPT-4 och andra, försvann gpt2-chatbot plötsligt, men återkom en vecka senare som ´im-a-good-gpt2-chatbot´ och ´im-also-a-good-gpt2-chatbot´. Ett felmeddelande antydde att den var relaterad till OpenAI API, vilket bekräftade misstankarna om att den var en GPT-modell. OpenAI:s VD Sam Altman postade ´im-a-good-gpt2-chatbot´ på X (tidigare Twitter) strax innan modellen registrerades, vilket stöder ursprunget till denna LLM.

Direktlänk Dela GIGAZINE fördjupade 9 maj

Microsoft investerar 3 miljarder dollar i AI-datacenter i Wisconsin

President Joe Biden kommer att meddela en investering på 3 miljarder dollar av teknikjätten Microsoft för att bygga ett datacenter för artificiell intelligens i sydöstra Wisconsin. Anläggningen väntas skapa 2 300 byggnadsjobb och ytterligare 2 000 permanenta jobb. Microsoft kommer också att öppna en så kallad ´Datacenter Academy´ som kommer att utbilda cirka 1 000 personer för datacenter och andra teknikroller fram till 2030. Microsoft kommer också att öppna ett innovationslabb i regionen, som syftar till att utbilda cirka 1 000 företagsledare om hur man kan adoptera AI för sina företag.

Direktlänk Dela ABC News fördjupade 9 maj

OpenAI raderade stora datamängder som använts för att träna upp sin AI-modell

Nyligen avslöjade dokument i grupptalan som Authors Guild har anlagt mot OpenAI visar att startup-företaget raderade två stora datamängder, ´books1´ och ´books2´, som använts för att träna upp sin GPT-3 AI-modell. Authors Guild hävdar i rättsliga handlingar att datamängderna troligen innehöll ´mer än 100 000 publicerade böcker´ och var centrala för dess anklagelser att OpenAI använde upphovsrättsskyddat material för att träna AI-modeller. OpenAI har till slut medgett att det har raderat alla kopior av datamängderna, efter att ha motstått att ge information om dem under flera månader.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 9 maj

Revolutionerande modell, AlphaFold 3, förutspår livets molekylstrukturer med oöverträffad noggrannhet

AlphaFold 3, en banbrytande modell som kan förutspå strukturen och interaktionerna hos alla livets molekyler med en oöverträffad noggrannhet, har introducerats i en studie publicerad i Nature. Modellen förbättrar interaktionsförutsägelserna för proteiner med andra molekyltyper med minst 50% jämfört med befintliga metoder. AlphaFold 3 kommer att förändra vår förståelse för den biologiska världen och läkemedelsupptäckten. Forskare kan få tillgång till de flesta av dess funktioner gratis genom den nyligen lanserade AlphaFold Server. Isomorphic Labs samarbetar redan med läkemedelsföretag för att tillämpa den på verkliga utmaningar inom läkemedelsdesign.

Direktlänk Dela Google fördjupade 9 maj

Introduktion av AI-Initiativteamet

AI-Initiativteamet har presenterats. Det lilla teamet i nyhetsrummet har till uppgift att använda generativ artificiell intelligens och andra former av maskininlärning till fördel för journalister och läsare, samtidigt som de säkerställer att tidningens användning av dessa teknologier förblir effektiv och ansvarsfull. Teamet har nyligen börjat bygga prototyper av AI-verktyg och produktfunktioner. De första fokusområdena är maskinstödda rapporteringstaktiker som annars inte skulle vara möjliga och läsarupplevelser som kan hjälpa till att göra tidningen mer tillgänglig för fler människor.

Direktlänk Dela The New York Times Company fördjupade 9 maj

AI och teknik förändrar jobbmarknaden, men inte alltid till det bättre

Frågor om hur ny teknik kommer att förändra vårt arbete har blivit allt mer pressande sedan OpenAI:s Chat-GPT dök upp 2022. Sedan dess har vi sett frenetiska förutsägelser om hur AI kommer att förändra amerikanska jobb - kanske till och med eliminera behovet av att arbeta över huvud taget. En plats som visar hur tekniken förändrar jobben är en kycklingrestaurang i New York där kassören tar din order via Zoom, från över 13 000 kilometer bort i Filippinerna. Dessa arbetare är anställda av ett företag som heter Happy Cashier, som hyr ut dem till ett antal New York-baserade restauranger. Den stora fördelen med Happy Cashier är att det sparar restaurangerna pengar, eftersom den genomsnittliga timlönen för en kassör i Filippinerna är cirka 1 dollar, baserat på Indeeds data. Happy Cashier´s ´virtuella assistenter´ tjänar 3 dollar i timmen, enligt New York Times.

Direktlänk Dela Vox fördjupade 9 maj

OpenAI överväger tillåtande av AI-genererat explicit innehåll

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, undersöker om användare ska få skapa artificiellt intelligensgenererad pornografi och annat explicit innehåll med sina produkter. Företaget betonade dock att dess förbud mot deepfakes kommer att fortsätta gälla för vuxenmaterial. OpenAI, som också är utvecklaren av DALL-E bildgenerator, avslöjade att det överväger att låta utvecklare och användare ´ansvarsfullt´ skapa vad det kallar olämpligt för arbetsplatsen (NSFW) innehåll genom sina produkter. Detta kan inkludera ´erotik, extremt våld, nedsättande uttryck och oönskad svordomar´.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 9 maj

President Biden presenterar Microsofts investering på $3,3 miljarder i Wisconsin

President Joe Biden besökte Wisconsin för att officiellt presentera Microsofts nya investering på $3,3 miljarder i artificiell intelligens i delstaten. Han framhävde även misslyckandet med ett av Donald Trumps största jobblöften under sin tid i ämbetet. Microsofts kommande AI-datacenter byggs på mark som rensades under Trump-administrationen för en planerad $10 miljarder Foxconn-investering. Marken övergavs sedan när Foxconn-projektet skar ner kraftigt. Microsoft lovar att skapa en mängd jobb i delstaten och även utbilda 100 000 Wisconsin-invånare för framtida jobb inom AI.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 9 maj

AI skapar fler jobbmöjligheter än förluster, enligt Microsofts rapport

Microsoft har släppt sin fjärde årliga Work Trend Index-rapport, som fokuserar på AI på arbetsplatsen. Rapporten visar att AI skapar fler jobbmöjligheter än det tar bort, trots rädsla för jobbförluster. Företagsledare uttrycker oro över brist på talang för att fylla öppna vakanser. Rapporten visar också att AI har hjälpt arbetstagare att spara tid och öka produktiviteten. Microsofts VD Satya Nadella menar att AI demokratiserar expertis över hela arbetsstyrkan. Trots detta är implementeringsfasen långsam, med 60% av ledarna oroade över företagets brist på AI-fokus.

Direktlänk Dela Yahoo fördjupade 9 maj

Alphabet CEO Sundar Pichai svarar på Microsoft-chefens utmaning

Alphabet CEO Sundar Pichai svarade på Microsoft-chefen Satya Nadellas hån om att få teknikjätten att ´dansa´ efter att hans företag tog ledningen i AI-drivna innovationer med den ´nya´ Bing. Pichai sa i en intervju att han är fokuserad och föredrar att inte ´spela till någon annans dansmusik´. Han påpekade att AI var Googles fokus sedan 2016, när ChatGPT-tillverkaren OpenAI fortfarande var i sin linda. Pichai medgav att Google kanske har missat chatbot-ögonblicket, men han verkar inte oroad.

Direktlänk Dela Business Today fördjupade 9 maj

Teknikentusiast omvandlar M5Stack Cardputer till AI-assistent

Teknikentusiasten Vansh Kumar Singh har förvandlat en M5Stack Cardputer till en fickvänlig artificiell intelligens (AI) assistent kopplad till Googles Gemini multimodella modell för generativ AI. Projektet innefattar kod för att hantera Wi-Fi-anslutning, hantera användarinmatning, göra API-förfrågningar och visa svar på Cardputerns skärm. M5Stack lanserade Cardputern förra året som en fickstor bärbar utvecklingsenhet med ett trångt men användbart fysiskt tangentbord och en fullfärgsskärm. Singhs projekt körs på Cardputern och accepterar dessa prompts genom sitt inbyggda tangentbord.

Direktlänk Dela Hackster fördjupade 9 maj

Hur ChatGPT-plugins kan förbättra produktiviteten

ChatGPT-plugins är ett bra verktyg för att förbättra produktiviteten och har automatiserat eller på annat sätt snabbat upp en mängd olika uppgifter. De mest användbara plugins enligt författaren är PromptPerfect, Wolfram, BrowserPilot, World News och Kayak. Sedan lanseringen 2022 har ChatGPT visat kraften i artificiell intelligens, framträtt som en kraftfull chatbot som kan utföra en mängd olika uppgifter med en enda uppmaning. Plugins för ChatGPT tar saker och ting ytterligare och erbjuder förbättrade funktioner.

Direktlänk Dela Tech4Gamers fördjupade 9 maj

Stena Recycling satsar stort på återbruk av IT-produkter i Sverige

Stena Recycling gör en storsatsning på återbruk av IT-produkter i Sverige. Företaget har kapacitet att hjälpa både små och stora företag att förlänga livslängden på alla typer av IT-produkter. Elektronikavfall är den snabbast växande avfallsströmmen globalt, och Stena Recycling vill bidra till att ändra detta. Företaget erbjuder en komplett lösning för återbruk av datacenter, lagringsutrustning, servrar och workplace IT. Tjänsten inkluderar allt från upphämtning och säker radering av data till återbruk och återvinning där det krävs.

Direktlänk Dela Dagens Industri fördjupade 9 maj

Microsoft inför GPT-4 för klassificerat arbete med molntjänster

Microsoft meddelade på tisdagen att de kommer att använda sin GPT-4 stora språkmodell för klassificerat arbete med sina molntjänster. Detta är första gången en AI-språkmodell som GPT-4 har införlivats i en isolerad miljö, och kunden är USA:s försvarsdepartement. Microsofts generativa AI kommer att hjälpa till med klassificerade arbetsbelastningar. Microsoft har officiellt infört GPT-4 stora språkmodell inom en isolerad Azure Government Top Secret moln. En ´luftgapad´, isolerad instans av GPT-4 kommer att vara tillgänglig för användning av försvarsdepartementet i sitt molnsystem.

Direktlänk Dela The Debrief fördjupade 9 maj

OpenAI överväger att tillåta generering av vuxeninnehåll med ChatGPT

OpenAI överväger att ändra sina riktlinjer för att tillåta generering av vuxeninnehåll, inklusive pornografi, med sin artificiella intelligens textgenerator ChatGPT. Företaget har tidigare förbjudit användning av tekniken för att skapa innehåll som kan vara olämpligt för minderåriga. I en omfattande dokumentation som syftar till att samla in feedback om reglerna för sina produkter, uttrycker OpenAI att de tror att utvecklare och användare bör ha flexibilitet att använda deras tjänster som de anser lämpligt, så länge de följer deras användarpolicy. Dock kommer skapandet av deepfakes inte att tillåtas.

Direktlänk Dela Audacy fördjupade 9 maj

Alibaba Cloud släpper ny version av stort språkmodell, Qwen2.5

Alibaba Cloud meddelade på torsdagen att de har lanserat den senaste versionen av sin stora språkmodell, Qwen2.5. Den nya modellen förbättrar resonemang, kodförståelse och textförståelse jämfört med föregångaren Qwen2.0. Enligt en analys i mars av OpenCompass presterar den senaste Qwen-modellen bättre än OpenAI:s GPT-4 när det gäller språkskapande kapacitet. Alibaba Cloud rapporterade att över 2,2 miljoner företagsanvändare har använt Qwen-drivna AI-tjänster, inklusive DingTalk. Företaget har även lanserat en rad nya Qwen-modeller till open source-gemenskapen.

Direktlänk Dela TradingView fördjupade 9 maj

Mistral AI samlar in pengar till en värdering av $6 miljarder för att konkurrera mot OpenAI och Anthropic

Paris-baserade AI-startupen Mistral AI, som arbetar med öppen källkods stora språkmodeller, samlar in pengar till en värdering av $6 miljarder. Detta är tre gånger sin värdering i december, för att konkurrera mer effektivt mot företag som OpenAI och Anthropic. Investerare som DST, General Catalyst och Lightspeed Venture Partners är alla intresserade av att vara en del av denna runda. Rundan förväntas vara runt, men mindre än, $600 miljoner. Det har bekräftats att SoftBank inte är en del av affären för tillfället.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 9 maj

Microsoft erbjuder resurser för att lära ut generativ AI

Microsoft har sammanställt flera resurser för att hjälpa individer att börja lära sig om generativ AI och stora språkmodeller. Dessa inkluderar Azure AI Fundamentals kursen, en inlärningsväg för mjukvaruingenjörer och andra med avancerad AI-kunskap, och Azure AI Studio, en plattform för att bygga AI-appar. Dessutom erbjuder Microsoft omfattande generativ AI-utbildning genom Azure OpenAI Service för de som redan har erfarenhet av Azure och programmering med C# eller Python. Microsoft erbjuder också Cloud Skills Challenges, interaktiva händelser som erbjuder skräddarsydda skicklighetsresurser för specifika lösningar.

Direktlänk Dela Microsoft Azure fördjupade 9 maj

» Gårdagens nyhetsflöde

Några av våra kursdeltagare