» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. 2024-04-29 hade vår robot sammanfattat 181 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Daniel Brown leder Copilot User Group i Adelaide

Daniel Brown leder Copilot User Group i Adelaide och driver också två andra användargrupper i Microsoft 365 och Azure. Syftet med gruppen är att bygga en stark community kring Microsofts teknologi i Adelaide. Användargrupper är traditionellt en plats där IT-proffs, IT-chefer och beslutsfattare samlas för att få och dela kunskap, insikter och nätverka. Med Copilot User Group hoppas Brown kunna ta deltagarna på en resa från början av Microsoft Copilot och leda dem när tekniken utvecklas och mognar. Gruppen är öppen för alla kunskapsnivåer och erbjuder en välkomnande plats för icke-IT-användare.

Direktlänk Dela Australian Reseller News fördjupade 29 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Sju tips för att skapa effektiva ChatGPT-prompter

ChatGPT, utvecklad av OpenAI, är ett kraftfullt AI-verktyg för språk som används av över 180,5 miljarder människor världen över. För att utnyttja dess fulla potential har sju toppknep och tips avslöjats. Dessa inkluderar att tillhandahålla relevant bakgrundsinformation, vara tydlig och koncis, inkludera relevanta exempel, använda specifika datum eller händelser, strukturera frågor logiskt, ge feedback och guida ChatGPT att svara i en specifik röst, ton eller stil. Genom att lägga till några fler ord och rader kan användare generera felfria resultat och omvandla detta AI-verktyg till sin skrivpartner.

Direktlänk Dela RS Web Solutions fördjupade 29 april

10 ChatGPT-prompt för att ranka #1 på Google

Anish Singh Walia har utformat en guide för att optimera sökmotoroptimering (SEO) med hjälp av ChatGPT och AI-verktyg. Genom att skapa engagerande innehåll och optimera det för sökmotorer kan man uppnå högre sökrankningar och ökad synlighet online. Användarna kan kommentera ´Skicka prompts´ på inlägget för att få en PDF-länk till guiden. Walia rekommenderar också produktivitetsverktyg som är billiga, effektiva och kan vara spelväxlare för författare.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 29 april

Microsofts AI-assistent Copilot nu tillgänglig för alla annonsörer

Microsofts AI-assistent Copilot är nu tillgänglig för alla annonsörer på Microsoft Advertising Platform. Företaget hävdar att Copilot kommer att hjälpa annonsörer att spara tid på rutinuppgifter, fokusera på strategiskt beslutsfattande och förbättra den övergripande prestandan. Copilot erbjuder flera AI-drivna funktioner inom annonsplattformen, inklusive naturligt språk för konversation, rekommendationer för annonskreativa tillgångar som bilder och text, AI-genererade bilder och andra tillgångar på begäran. En kommande pilot kommer att tillåta annonsörer att använda Copilot för att automatiskt sammanfatta prestanda för specifika annonskampanjer via chatt.

Direktlänk Dela Search Engine Land fördjupade 29 april

Microsoft avslöjar viktig uppdatering för Edge-webbläsaren

Microsoft har avslöjat en uppdatering för sin webbläsare Microsoft Edge, version 124.0.2478.67, tillgänglig i den stabila kanalen. Uppdateringen introducerar en rad viktiga förändringar, inklusive säkerhetsförbättringar, buggfixar och återkallande av en tidigare felaktigt släppt komponent. Användare kan få tillgång till den senaste versionen genom att navigera till webbläsarens inställningar, vilket säkerställer att deras digitala miljö förblir säker och effektiv. En betydande åtgärd i denna uppdatering är borttagningen av ´Microsoft chat provider for Copilot in Windows´ från Windows Server-enheter. Denna komponent installerades felaktigt på vissa enheter genom en tidigare uppdatering. Microsoft förklarar att denna justering för närvarande påverkar Windows Server-utgåvor, med planer på att adressera problemet på konsumentversioner av Windows i en kommande uppdatering. Ytterligare introducerar uppdateringen varningar för nedladdningar över HTTP. Även om varningsfunktionen oavsiktligt aktiverades i Edge 124, har Microsoft sedan dess återställt den i denna stabila version. Företaget planerar dock att officiellt lansera denna säkerhetsåtgärd i Edge 127. Syftet är att varna användare när de försöker ladda ner potentiellt farligt innehåll från HTTP-webbplatser, och ger dem möjlighet att fortsätta eller avbryta nedladdningen. Administratörer har möjlighet att undertrycka dessa varningar för specificerade HTTP-webbplatser med hjälp av policyn InsecureContentAllowedForUrls. En annan märkbar tillägg är möjligheten för IT-administratörer att få e-postmeddelanden om tilläggförfrågningar från användare. Denna funktion, en del av Microsoft Edge-hanteringstjänsten, syftar till att hålla administratörer informerade om nya väntande tilläggsförfrågningar, vilket förbättrar hanteringen av webbläsartillägg. Uppdateringen inkluderar också fixar för tre säkerhetsbrister som identifierats inom Chromium-motorn, vilket understryker Microsofts engagemang för att upprätthålla en säker surfupplevelse för sina användare. Genom att hantera dessa sårbarheter säkerställer företaget att användare skyddas mot potentiella hot som kan kompromissa deras information eller integriteten hos deras enheter.

Direktlänk Dela WinBuzzer fördjupade 29 april

Microsoft löser oavsiktlig installation av Copilot i Edge

Microsoft rapporterade nyligen att en uppdatering av webbläsaren Edge oavsiktligt ledde till en 8 KB installation av Copilot, deras AI-drivna assistentverktyg. Företaget har nu löst detta problem. Enligt en uppdaterad post på sin hälsoutgivningssida meddelade Microsoft att en Edge-uppdatering den 26 april 2024 slutligen tog bort det problematiska paketet från alla berörda servrar. Efter uppdateringen kommer användarna inte längre att se ´Microsoft Copilot´ i sin lista över installerade appar. Framtida versioner av Edge kommer också att justera eller ta bort denna komponent från vissa enheter.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 29 april

Donald Trump mest utsatt för ´Deepfakes´, enligt studie

Enligt en studie utförd av NetVoucherCodes, en brittisk webbplats för rabattkoder och erbjudanden, är den tidigare amerikanska presidenten Donald Trump den mest utsatta offentliga personen för ´deepfakes´, AI-genererade bilder. Studien analyserade de mest följda personerna på Instagram och Twitter och hur ofta deras namn användes på Midjourneys Discord-server. Topplistan inkluderar också Ana de Armas, Elon Musk, Joe Biden och Sydney Sweeney. Studien visar också att kvinnor oftare än män blir mål för AI-bilder.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 29 april

Microsofts AI-chatbot Copilot har testats i fyra olika programmeringsuppgifter men misslyckades med alla. Testerna inkluderade att skriva ett WordPress-plugin, omskriva en strängfunktion, hitta en irriterande bugg och skriva ett skript. Copilot jämfördes med andra AI-verktyg som Meta AI, Meta Code Llama, Google Gemini Advanced och ChatGPT. Trots att Copilot använder en mer avancerad LLM (GPT-4) än den kostnadsfria versionen av ChatGPT (GPT-3.5), presterade ChatGPT bättre. Copilot misslyckades med att lösa problemen korrekt och producerade kod med potentiella fel.

ZDNet fördjupade 29 april

Microsofts AI-assistent Copilot utökar språkstödet

I november 2023 lanserade Microsoft officiellt Copilot för Microsoft 365. Denna generativa AI-chattbot-assistent var först tillgänglig för företagskunder och utvidgades sedan till företag av alla storlekar i början av 2024. När den först lanserades i november inkluderade tjänsten stöd för flera språk. Idag meddelade Microsoft att 16 ytterligare språk nu stöds av Copilot för Microsoft 365, inklusive svenska. Dessutom säger Microsoft att det traditionella kinesiska språket, som redan finns tillgängligt som en del av de fria versionerna av Copilot, är under utveckling för Copilot för Microsoft 365.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 29 april

Microsofts Copilot-funktion nu allmänt tillgänglig i Viva Engage

I januari meddelade Microsoft att dess Viva Engage-tjänst för företag hade lanserat en offentlig förhandsvisning av sin Copilot-funktion. Idag meddelade företaget att den offentliga förhandsvisningen är över och Copilot är nu allmänt tillgänglig i Viva Engage. Viva Engage är den företags- och företagstema sociala nätverkstjänsten som tidigare kallades Yammer. Microsoft döpte om den till Viva Engage i juni 2023. Genom att lägga till Copilot-stöd i Viva Engage kan inlägg och rekommendationer skapas för ett företags nätverk.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 29 april

Start-up Reka AI lanserar Reka Core, en AI-modell för stora företag

Reka AI, ett företag som fokuserar på att skapa anpassade AI-modeller för stora företag, har lanserat Reka Core, en multimodal språkmodell som kan bearbeta text, bild, video och ljud. Företaget grundades 2022 av forskare från Google´s DeepMind, kinesiska tech-giganten Baidu och Meta och har redan samlat in $60 miljoner i finansiering från investerare som New York Life Ventures, Radical Ventures, Snowflake Ventures, DST Global och entreprenören Nat Friedman. Reka Core är företagets mest kapabla modell hittills och kan enligt företaget konkurrera med AI-verktyg från OpenAI, Anthropic och Google.

Direktlänk Dela Decrypt Media fördjupade 29 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

OpenAI avslutar DALL-E 2 och inriktar sig på den mer avancerade DALL-E 3

OpenAI:s bildgenereringsmodell, DALL-E 2, avslutades förra veckan, vilket markerar slutet på en anmärkningsvärd fas i AI-historien. DALL-E 2 förvånade många genom att producera fotorealistiska bilder från enbart textinmatningar. En grupp konstnärer och teknikentusiaster sörjer slutet på denna innovativa tjänst. OpenAI vänder nu sitt fokus till DALL-E 3, som erbjuder högre bilddetalj och redigeringsfunktioner.

Direktlänk Dela Digital Chew fördjupade 29 april

Idrottsdirektör anklagad för att använda AI för att förfalska rasistiska inspelningar

Dazhon Darien, idrottsdirektör på Pikesville High School, anklagas för att ha använt AI-verktyg för att skapa en falsk inspelning av skolans rektor, Eric Eiswert, som gör rasistiska och antisemitiska uttalanden. Darien står inför en rad brottsanklagelser och har tvingats avgå. Anklagelserna uppstod efter att Eiswert utredde Darien för att olämpligt ha tilldelat $1900 till skolans junior varsity-basketbolltränare, som också var Dariens rumskamrat. Efter att inspelningen cirkulerade blev Eiswert och hans familj utsatta för dödshot, vilket ledde till att han tog ledigt och skolans säkerhet förstärktes.

Direktlänk Dela Wonkette.com fördjupade 29 april

Nigerianska guvernören betonar AI:s betydelse för förbättrad säkerhet

Guvernören i Cross River State i södra Nigeria, Bassey Otu, har identifierat artificiell intelligens (AI) som avgörande för förbättrad säkerhet för liv och egendom. Otu avslöjade sin administrations strategi att modernisera säkerhetsinfrastrukturen med hjälp av digital teknik, inklusive AI. Han betonade betydelsen av underrättelseinsamling, särskilt kring fasta mineralplatser och andra känsliga punkter i de 18 lokala regeringsområdena. Otu uppmanade delegationen att utforska innovativa metoder för att lindra säkerhetsbördan på staten.

Direktlänk Dela Voice of Nigeria fördjupade 29 april

AI-baserade kartor bekräftar låga fosfornivåer i Amazonas jord

Forskare från brasilianska institutioner har publicerat forskning som visar att fosfornivåerna i Amazonas jord är mycket låga. Denna brist på fosfor påverkar arterna tillväxtcykel och kan hindra träd från att reagera på ökningen av koldioxid i samband med klimatförändringar. Forskarna använde en ny metod baserad på artificiell intelligens för att skapa kartor som mer exakt beskriver mängden av de olika kemiska formerna av fosfor i jorden. Dessa kartor kan vara användbara för att förstå hur Amazonas kommer att reagera på klimatförändringar.

Direktlänk Dela Phys.org fördjupade 29 april

FBI identifierar offer i barnpornografifall

FBI-agenter har identifierat barn som användes i pornografiska bilder. Assisterande USA:s åklagare Mark Odulio och federal åklagare Daniel Cervantes åtalade fallet. FBI-agenterna i Charlotte skickade utredningsspår till nästan ett halvt dussin fältkontor runt om i landet där barnen på bilderna, som nu är vuxna, bodde. Agenter, tillsammans med specialister för offer, kontaktade och besökte de kvinnor de hittade i Tatums bildsamling. Detta var hur många av dem först fick reda på att de var brottsoffer.

Direktlänk Dela Federal Bureau of Investigation fördjupade 29 april

USA:s regering söker råd från ledande AI-företag om snabb AI-tillväxt

Bekymmer över den snabba tillväxten av AI fortsätter att växa och USA:s regering ber ledande AI-företag om råd, och bildar en panel av topp-VD:ar.

Direktlänk Dela WTVG 13abc fördjupade 29 april

Artificiell intelligens kan omvandla USA:s energiinfrastruktur

För att möta den accelererande klimatförändringen siktar USA på att minska landets netto koldioxidutsläpp till noll fram till 2050. Detta kommer att kräva en stor omställning av landets energiinfrastruktur och en omfattande användning av ren energiteknik. En ny rapport, kallad ´AI for Energy´, föreslår att artificiell intelligens (AI) kan spela en avgörande roll i denna omställning. Rapporten, som har utarbetats av ledande energiforskare och forskare från USA:s nationella laboratorier, identifierar stora utmaningar inom fem områden av USA:s energiinfrastruktur och föreslår hur AI kan användas för att möta dessa utmaningar.

Direktlänk Dela Tech Xplore fördjupade 29 april

USA:s General Services Administration släpper guide för inköp av generativ AI

USA:s General Services Administration (GSA) har släppt en resursguide för federala inköpare som vill köpa generativa AI-lösningar och relaterad datateknik. Guiden, som är ett krav i Vita husets AI-exekutiva order från oktober, ger detaljer om hur kontraktsansvariga kan närma sig inköpsbeslut för generativ AI genom föreslagna frågor och överväganden. Guiden kommer att uppdateras i takt med att tekniken utvecklas, och inkluderar exempel på generativ AI inom regeringen, rekommendationer för hur statliga enheter kan använda saker som sandlådor eller testbäddar innan de åtar sig storskaliga inköp, och mer.

Direktlänk Dela FedScoop fördjupade 29 april

EDRM släpper samling av rättsliga order om användning av AI

Electronic Discovery Reference Model (EDRM) har släppt en samling av rättsliga order om användning av AI, samlade av EDRM:s AI-etik och Bias-projekt. Gruppen har utvärderat yrkesansvars överväganden i AI för eDiscovery och samlat olika federala och statliga domstols lokala order riktade mot användning av AI i domstolarnas juridiska praxis. EDRM har samlat dessa lokala order och övervägt deras tillämpning och konsekvens för praxis, och skapat en databas för EDRM-medlemmar och andra att använda. Gruppen planerar att uppdatera denna databas om fler amerikanska domstolar antar liknande lokala regler.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 29 april

Mediatek lägger till Llama 3 generativ AI i smartphone-chip

Mediatek har lagt till den senaste öppna källkods transformer-baserade generativa AI-modellen, Llama 3, i sina Dimensity-smartphone-chip. Meta har nyligen introducerat Llama 3 Large Language Model (LLM) för AI-applikationer och Mediatek har portat modellen, med 8 miljarder parametrar, till Dimensity 9300, Dimensity 8300 och framtida Gen-AI-aktiverade plattformar. MediaTek säger att det kommer att kunna hantera modeller med upp till 33 miljarder parametrar. Utvecklare kan använda Llama 3 genom MediaTek´s NeuroPilot SDK.

Direktlänk Dela eeNews Europe fördjupade 29 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Generation Z vänder sig till yrkesjobb för ekonomisk säkerhet

Lincoln Techs VD Scott Shaw har märkt att Generation Z studenter och arbetare vänder sig till blåkrags- och yrkesjobb för säkerhet eftersom högskolekostnaderna fortsätter att stiga och AI hotar att ersätta många tjänstemannajobb de kommande åren. En rapport från National Student Clearinghouse visade att inskrivningen på yrkesinriktade community colleges har ökat med 16 procent sedan 2018. Goldman Sachs släppte en studie 2023 som antydde att AI kunde tvinga 12 miljoner anställda att byta karriär och att AI kunde påverka 300 miljoner jobb världen över.

Direktlänk Dela New Tang Dynasty Television fördjupade 29 april

GitHub lanserar Copilot Workspace, en AI-baserad lösning för kodutveckling

GitHub, världens största utvecklargemenskap med över 100 miljoner medlemmar, uppmanar användare att anmäla sig för att testa sin nya Copilot Workspace från den 29 april. Den nya lösningen, som drivs av AI-boten Copilot, låter användare med grundläggande förståelse för programvaruutveckling använda vanligt språk för hela arbetsflödet med kodutveckling. GitHub VD Thomas Dohmke förväntar sig att applikationen kommer att öka utvecklarnas produktivitet samtidigt som den sänker barriärerna för programvaruskapande. Singapore har 1,1 miljoner GitHub-användare, den snabbast växande gemenskapen i Asien-Stilla havet.

Direktlänk Dela The Straits Times fördjupade 29 april

Lilypad Insurance lanseras för att täcka klimatrisker i kustområden i USA

Lilypad Insurance, en dotterbolag till en klimatriskteknologiplattform, har lanserats för att fokusera på hem- och fastighetsförsäkringar i kustområden i USA med större klimatrisker. Lilypad börjar verksamheten i Louisiana och förvärvar Centauri Specialty Insurance Company och Centauri National Insurance Company, som dragit tillbaka eller begränsat sin täckning i Florida. Ricardo Espino, tidigare VD och medgrundare av Centauri Insurance, har utsetts till VD för Lilypad.

Direktlänk Dela Digital Insurance fördjupade 29 april

Generativ AI förväntas förstärka mänskliga styrkor i Singapore

Generativ AI kommer inte att ersätta människor i Singapore, men det förväntas ´förstärka mänskliga styrkor´. Detta enligt Amos Tan, chef för kärnfärdigheter på NTUC LearningHub, efter organisationens resultat om generativ AIs inverkan på arbetsplatser i Singapore. Enligt resultaten tror företagsledare att generativ AI kommer att generera nya jobbroller (87%) och omdefiniera befintliga (92%).

Direktlänk Dela Human Resources Director Magazine fördjupade 29 april

Apple förväntas lansera nästa generationens AI-drivna iPad Pro

Apple-entusiaster ser fram emot lanseringen av nästa generations iPad Pro, som ryktas bli avtäckt den 7 maj. Bland höjdpunkterna i denna mycket förväntade enhet är integrationen av en M4-chip, vilket markerar Apples inträde i AI-drivna teknologier. Tillsammans med en fantastisk OLED-skärm och innovativa tillbehör, lovar den nya iPad Pro att omdefiniera tablettupplevelsen. Enligt rapporter från Bloombergs Mark Gurman är Apple redo att positionera sin kommande iPad Pro som sin ´första riktiga AI-drivna enhet´.

Direktlänk Dela Techstory fördjupade 29 april

Microsoft planerar att låta Copilot guida användare i Loop

Microsoft planerar att uppdatera sin Loop-plattform för att låta AI-modellen Copilot assistera användare i att skapa Loop-sidor. Användare kommer att guidas i hur man skapar strukturerade Loop-sidor från grunden, antingen genom att starta med en tom sida eller genom att öppna en befintlig mall. Copilot kan vara en assistent och en handledning för att skapa strukturerade planer utan tidigare erfarenhet på denna plattform. Denna nya funktion förväntas släppas i maj 2024.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 29 april

Microsoft utökar språkstödet för Copilot för Microsoft 365 till 25 språk

Microsoft har meddelat att de utökar språkstödet för Copilot för Microsoft 365. Copilot kan nu förstå och svara på användarprompts på 16 ytterligare språk, vilket ökar det totala antalet stödda språk till 25. De nyligen stödda språken inkluderar arabiska, tjeckiska, danska, holländska, finska, hebreiska, ungerska, koreanska, norska (Bokmal), polska, portugisiska (Portugal), ryska, svenska, thailändska, turkiska och ukrainska. Microsoft erkänner att Copilots språkförståelse kanske inte är perfekt i alla språk i detta skede. Dessutom planerar Microsoft att meddela ytterligare utvidgning av språkstödet i framtiden.

Direktlänk Dela MSPoweruser fördjupade 29 april

Programmerare adopterar AI-verktyg i snabb takt, trots oro

OpenAI:s ChatGPT, som lanserades i november 2022, har snabbt blivit ett populärt verktyg för en rad uppgifter, inklusive programmering. Enligt en undersökning från GitHub från mars 2023 använder 92% av 500 amerikanska utvecklare AI-kodningsverktyg både på och utanför jobbet. En bredare undersökning visade att mer än 3 av 4 programmerare använde ChatGPT. Trots AI:s fördelar kvarstår oro kring säkerhet och etik. Mindre än 3% av utvecklarna säger att de ´högt litar´ på AI, medan cirka 39% säger att de endast ´något litar´ på AI. Trots detta är programvaruutvecklare generellt optimistiska om AI:s inverkan på deras arbete.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 29 april

AI blir allt vanligare i små företag, enligt undersökning

Artificiell intelligens (AI) används allt mer av små företag, inte bara stora företag, för att växa trots finansiella påfrestningar från inflation. Lakesha Cole, grundare av PR-byrån she PR, har inkluderat AI i sitt team. En nyligen genomförd undersökning av Small Business and Entrepreneurship Council (SBEC) visar att 75 procent av de undersökta företagen använder AI-verktyg som en del av sina verksamheter, främst för finansiell förvaltning, cybersäkerhet och AI-driven e-postmarknadsföring. Många små företag vill att den federala regeringen ska fastställa riktlinjer för användning av AI. U.S. Small Business Administration (SBA) följer också utvecklingen.

Direktlänk Dela KIRO 7 News fördjupade 29 april

Investera i AI nu för potentiell 10 000% avkastning

Artificiell intelligens (AI) är den största investeringsmöjligheten i vår livstid och nu är rätt tid att investera. AI är på väg att förändra varje industri på planeten, från förarlösa bilar till medicinska genombrott. Tidiga investerare kommer att dra nytta av denna teknologiska tsunami. AI är den ultimata disruptorn och företag som omfamnar AI kommer att frodas, medan de som klamrar sig fast vid föråldrade metoder kommer att lämnas kvar. Genom att investera i AI investerar du i framtiden. Nu erbjuds en potential för 10 000% avkastning på en AI-aktie som är en dold pärla, men för att hitta den behöver du vår exklusiva information som erbjuds till ett rabatterat pris.

Direktlänk Dela Insider Monkey fördjupade 29 april

Excire Foto 2024: AI-drivet fotoförvaltningsprogram med förbättrade verktyg

Fotoförvaltningsprogrammet Excire Foto har uppgraderats till Excire Foto 2024, vilket ger betydligt förbättrade AI-drivna verktyg för filtrering, urval och organisering av foton. Programvaran, som ursprungligen var ett plugin för Adobe Lightroom Classic, har nu lagt till ett fristående app-alternativ och är en fullt utrustad digital tillgångshantering (DAM) mjukvarupaket. Excire Foto använder artificiell intelligens för att analysera och automatiskt märka bilder, vilket gör det möjligt för fotografer att söka efter specifika ämnen och bildtyper i sin katalog, oavsett storlek, och hitta relevanta foton på sekunder.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 29 april

Alaskas molnmigrationsprojekt närmar sig slutet, säger CIO

Alaskas Chief Information Officer (CIO), Bill Smith, meddelade på en teknikkonferens att delstatens projekt för molnmigration är på väg in i sitt slutskede. Migrationen till molnet, som påbörjades i januari, har sett över 700 applikationer flyttas från fysiska datacenter till molnet utan avbrott i tjänsterna. Smith berättade att alla tekniska tillgångar i delstatens lager har utvärderats och att många tjänster har migrerats till hybridmiljöer. Enligt Smith har molnmigrationen också förberett Alaska för att integrera nya verktyg för artificiell intelligens.

Direktlänk Dela StateScoop fördjupade 29 april

AI-teknik hjälper småföretag att växa

AI-teknologier är konstruerade för att stödja småföretag med stora visioner. Trots att AI-verktyg är relativt nya, är deras löften och tillämpningsområden nästintill oändliga för de flesta företag som ännu inte har utnyttjat alla möjligheter som tekniken kan erbjuda. AI förbättrar kundupplevelsen genom att skapa en smidig shoppingupplevelse, förbättra produktiviteten och effektiviteten hos anställda, öka dataintelligens i realtid, demokratisera tillgången till arbetskapital och kickstarta marknadsförings- och innehållsskapandeprocessen. Stora namn inom AI, som Meta, Microsoft, Google, Amazon och OpenAI, har identifierat företagskunder som sina huvudmål för sina produkter. Men de introducerar också AI-lösningar riktade mot små företag.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 29 april

Utmaningar och brister med AI-riktmärken

AI-företag har använt sig av riktmärken för att marknadsföra sina produkter och tjänster som de bästa i branschen. Stora språkmodeller (LLM) har testats för noggrannhet, sanningsenlighet, relevans, sammanhang och andra subjektiva parametrar. Nyligen släppta LLM har redan överträffat människor på flera riktmärken. Men AI-riktmärken erbjuder uppgiftsspecifika utvärderingar, deras användning över domänagnostiska, allmänna applikationer behöver fortfarande förbättras. Riktmärkena har flera utmaningar, inklusive brist på standardisering, att de är föråldrade, att de skapas av organisationer med en specifik vinstgivande agenda och att de är snäva i omfattning.

Direktlänk Dela Spiceworks fördjupade 29 april

Anthropic släpper Claude 3: En AI med förbättrade förmågor men utan medvetande

I mars 2024 släppte det amerikanska AI-företaget Anthropic Claude 3, en uppdatering till sin kraftfulla AI för stora språkmodeller. Dess enorma förmågor, särskilt viss introspektion under testning, fick vissa att undra om Claude 3 hade nått en viss nivå av självmedvetenhet, eller till och med medvetande. Trots att Claude 3:s förmågor är imponerande, är de fortfarande en reflektion av AI:ns förmåga att identifiera mönster och saknar de viktiga intelligenskriterier som krävs för att matcha mänskligt medvetande. Anthropic introducerade i början av mars sin senaste uppsättning AI-modeller, Claude 3 Haiku, Claude 3 Sonnet och Claude 3 Opus - alla i stigande ordning av kapabilitet. De nya modellerna levererade uppdateringar över hela linjen, inklusive nästan perfekt återkallande, mindre hallucinationer (felaktiga svar) och snabbare svarstider. Men Claude 3 är inte medveten, trots sina imponerande verktyg och insikter.

Direktlänk Dela Popularmechanics.com fördjupade 29 april

AI-startups kämpar med ekonomisk press

Flertalet artificiell intelligens (AI) startups har känt av ekonomisk press sedan mitten av mars. Inflection AI, som samlade in 1,5 miljarder dollar men knappt tjänade några pengar, har lagt ner sin ursprungliga verksamhet. Stability AI har entledigat anställda och skiljts åt med sin VD. Anthropic har kämpat för att täcka det cirka 1,8 miljarder dollar stora gapet mellan dess blygsamma försäljning och enorma utgifter. Denna problematik är särskilt akut för en grupp högprofilerade startups som har samlat in tiotals miljarder dollar för utveckling av generativ AI, tekniken bakom chattrobotar som ChatGPT.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 29 april

Prenumerera på byggnadsnyheter via WhatsApp

CW Magazine erbjuder nu regelbundna uppdateringar via WhatsApp. Genom att klicka på en länk, skicka ett enkelt ´hej´ och spara deras nummer, kan användare prenumerera på byggnadsnyheter. Numret för att njuta av denna tjänst är +91 81086 03000. CW Magazine erbjuder också anslutning via Telegram.

Direktlänk Dela Construction World fördjupade 29 april

unitQ tilldelas guldmedalj av American Business Awards för sin AI-lösning

unitQ, ledande inom Quality Automation, har tilldelats en guldmedalj av American Business Awards för sin GPT, världens första generativa AI-motor för att mäta kvaliteten på produkter, tjänster och upplevelser. unitQ GPT revolutionerar hur produktbyggare, ingenjörer, supportledare och teammedlemmar förstår användarfeedback i realtid för att bygga överlägsna produkter, fixa buggar snabbare och lösa supportproblem i stor skala. Guldmedaljen kommer en månad efter att unitQ tilldelades ett annat toppris för sin artificiella intelligens av Business Intelligence Group.

Direktlänk Dela PR Newswire fördjupade 29 april

Apple kan använda AI för att förbättra Siri

Apple kan använda artificiell intelligens (AI) för att förbättra sin digitala röstassistent Siri, enligt rykten. Företaget är i samtal med Google och Open AI om att licensiera deras AI-modeller. Apple har också gjort flera uppköp av unga AI-företag, inklusive Darwi AI, som utvecklar lösningar för att effektivisera AI-modeller. Apple har investerat en miljard dollar i utvecklingen av en stor språkmodell med kodnamnet ´Ajax GPT´. Tekniken från Darwi AI kan användas för att skapa snabbare och mindre resurskrävande versioner av Ajax GPT, Chat GPT eller Google Gemini.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 29 april

OpenAI kan vara nära att avtäcka sin senaste AI-modell, ChatGPT-5

OpenAI kan vara nära att avtäcka ChatGPT-5, sin senaste version av stora språkmodeller, och AI-världen surrar av möjligheter. Den potentiella lanseringen av GPT-5 av OpenAI kan markera ett avgörande ögonblick i utvecklingen av AI-teknologier. Experter inom olika sektorer utvärderar hur denna nästa generationsmodell kan påverka industrier från hälso- och sjukvård till finans. Cache Merrill, grundare och CTO av Zibtek, en AI-baserad mjukvaruföretag, tror att vi kan se betydande förbättringar i kundtjänstrobotar och digital marknadsföring. OpenAI utvecklar GPT-5, nästa iteration av sin språkmodell, efter framgången med GPT-4. Teknikjättar som Google och Meta har också släppt sina egna LLM:er.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 29 april

Cyberbrottsflögel i Tamil Nadu varnar för bedrägerier med AI-röstkloning

Cyberbrottsflögel i Tamil Nadu varnar allmänheten för bedragare som använder AI-baserade röstkloningstekniker för att lura människor över telefonsamtal. Bedragarna använder AI-baserade tekniker för att imitera en offers familjemedlem eller bekant på ett samtal och lura dem att överföra pengar påstående en nödsituation. Enligt polisen, skaffar bedragarna en röstprov av en individ från deras sociala medieinlägg och videor eller genom att prata med dem med hjälp av ´fel nummer´-metoden. Röstprovet används sedan för att klonera rösten till den personen med hjälp av en AI-programvara och rikta in sig på individens familjemedlemmar.

Direktlänk Dela MediaNama fördjupade 29 april

AI hjälper polisen att hitta misstänkt för mord

Artificiell intelligens (AI) hjälpte polisen i Blue Springs, Missouri, att hitta en misstänkt skytt som dödade två personer. Polisen använde ett AI-utrustat kamerasystem från Atlanta-baserade företaget Flock Safety för att hitta en bil som var inblandad i skjutningen och ledde dem till en misstänkt. Marquis Earl Lee Savannah greps på onsdag på en arresteringsorder för mord i första graden. Kamerasystemet kräver inte ett registreringsnummer för att söka efter träffar, utan kan också söka efter bilmärke, modell och andra egenskaper.

Direktlänk Dela KOLD News 13 fördjupade 29 april

Snowflake kämpar i AI-rushen trots stark start på 2024 års aktiemarknad

2024 har börjat starkt på aktiemarknaden, med S&P 500 upp 7% och den tekniktunga Nasdaq Composite upp 6% på grund av fortsatt entusiasm för artificiell intelligens (AI). Ett företag som dock tycks ha tappat fart är databashanteringsföretaget Snowflake, vars aktier hittills har sjunkit med 21% i år. Detta beror på växande oro över att Snowflake har hamnat på efterkälken i AI-rushen. Trots framgångar efter sin börsintroduktion 2020, har Snowflakes marknadsvärde sjunkit från en topp på 123 miljarder dollar till strax över 50 miljarder dollar. Företagets konkurrenter, som Palantir, ServiceNow, Datadog och MongoDB, har gjort anmärkningsvärda framsteg inom AI och deras aktier har stigit som ett resultat. Dessutom har Snowflakes nya VD, Sridhar Ramaswamy, tidigare varit ansvarig för AI på företaget och har erfarenhet av att lansera nya produkter och AI-applikationer. Trots detta råder det fortfarande osäkerhet kring Snowflakes framtid.

Direktlänk Dela Yahoo Finance fördjupade 29 april

Användning av Mask R-CNN neurala nätverk för att detektera levande astrocyter

Forskare har använt Mask R-CNN neurala nätverk för att lösa problemet med segmentering av levande astrocyter. Mask R-CNN-modellen valdes framför Segment Anything Model på grund av dess höga prestanda vid segmentering av levande celler. Modellen tränades på bilder märkta med LabelMe och mikroskopiska bilder förbehandlades och delades upp i fragment av 1024x1024 pixlar. Resultaten visade att genom att öka träningsdataseten kan man uppnå en minskning av falska positiva detektionsresultat för Model 50. Forskarna använde sedan Modellerna 30 och 50 för att utvärdera de morfologiska egenskaperna hos isolerade astrocyter under deras tidsevolution.

Direktlänk Dela Nature fördjupade 29 april

Maskininlärning kan revolutionera småföretag

Maskininlärning (ML) är en kraftfull form av artificiell intelligens (AI) som kan vara en game-changer för småföretag. Tekniken kan automatisera komplexa uppgifter, förbättra kundinteraktioner genom personliga upplevelser och optimera operationer som lagerhantering och försäljningsprognoser. Genom att använda ML kan företag effektivisera sina processer, förbättra effektiviteten och öka sin vinst. ML kan även hjälpa till att hantera utmaningar som småföretag, särskilt inom detaljhandeln, står inför, som att hantera lager, förutsäga försäljning och leverera exceptionell kundservice.

Direktlänk Dela TechBullion fördjupade 29 april

Tamil Nadus polis varnar för röstkloningsbedrägerier med AI

Tamil Nadus polis har utfärdat en varning till allmänheten om bedragare som använder artificiell intelligens (AI) för att klonas röster och göra samtal för att utpressa pengar från offer. Cyberbrottslingar använder AI för att replikera röster från familjemedlemmar och bekanta över telefonsamtal för att lura offren att skicka pengar under förevändning av en nödsituation. Polisen uppmanar folk att hålla sig informerade om vanliga bedrägerier som röstkloningsbedrägeri och se upp för varningstecken. De varnar också för ovanliga begäran om pengar, särskilt de som involverar stressiga situationer och emotionell manipulation.

Direktlänk Dela Inc42 Media fördjupade 29 april

Mellifera Operations Limited introducerar AI-bedrägeriupptäckningsplattform

Mellifera Operations Limited har introducerat sin AI-bedrägeriupptäckningsplattform, som använder sig av de senaste framstegen inom artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) för att förbättra bedrägeriförebyggande. Plattformen erbjuder precision i realtids bedrägeriupptäckt genom att analysera komplexa datamönster och användarbeteenden, och överträffar begränsningarna hos traditionella metoder. Melliferas AI-drivna tillvägagångssätt identifierar och anpassar sig till utvecklande hot, vilket garanterar omfattande och proaktiv säkerhet.

Direktlänk Dela FinanceFeeds fördjupade 29 april

Hur Amazon använder maskininlärning för att förbättra inköp

I ett avsnitt av teknikpodden ´Our Own Devices´ diskuterar Nandagopal Rajan, COO för The Indian Express Online, och Rajeev Rastogi, vice VD för internationell maskininlärning på Amazon, hur företaget använder maskininlärning för att förstå kundkrav och beteende. Rastogi förklarar skillnaden mellan AI och maskininlärning, två termer som ofta används förväxlas. Han diskuterar också hur regionala krav och personalisering spelar in, samt om robotar arbetar med Amazon-beställningar.

Direktlänk Dela The Indian Express fördjupade 29 april

Visual Effects-nätverket Hotspring har lanserat Slapshot, ett nytt verktyg som använder maskininlärning för att skapa högkvalitativt rotoskopiarbete. Slapshot, som är fullt integrerat i Hotsprings plattform som ett gratis tillägg, byggdes för att lösa traditionella frustrationer vid skapandet av kommersiellt, film- och TV-VFX-arbete. Det eliminerar behovet av att vänta på rotoskopiarbeten och snabbar upp den kreativa samarbetet genom att ge kunderna en snabb, högkvalitativ version av alla roto-uppgifter.

Little Black Book Online fördjupade 29 april

Artificiell intelligens och förvirringen kring tekniskt vokabulär

Artificiell intelligens (AI) kan generera missförstånd på många sätt, främst på grund av det tekniska vokabuläret. Vetenskapliga discipliner som studerar hjärnfunktioner har lånat från datavetenskap, vilket omvandlar den mest komplexa biologiska enheten vi känner till en enkel beräkningsmaskin. AI har lånat sitt vokabulär från relaterade fält, vilket kan leda till missförstånd och förvirring. Det finns ett behov av att vara exakt, tydlig, sammanhängande och koncis; att komma överens om definitioner och främja standardisering. Dessutom har kognitiv vetenskap och neurovetenskap lånat tekniska och kvantifierbara konstruktioner från informationsteori och datavetenskap.

Direktlänk Dela Breaking Latest News fördjupade 29 april

En översikt över datastrukturer för AI och maskininlärning

Artikeln ger en översikt över vissa datastrukturer som är användbara inom AI och maskininlärning, och ger förklaringar och exempel på implementeringar. Datastrukturer är byggblocken för algoritmer och är avgörande för effektiv funktion hos alla AI- eller ML-algoritmer. Valet av datastruktur kräver noggrant övervägande eftersom det kan påverka hastigheten för databehandling, skalan på vilken en ML-modell kan operera, eller till och med genomförbarheten av ett visst beräkningsproblem. Artikeln introducerar viktiga datastrukturer inom AI och ML, till exempel enkla matriser, dynamiska matriser, länkade listor, binära sökträd och hashtabeller. Implementeringar ges på Python, ett populärt språk inom datafältet.

Direktlänk Dela KDnuggets fördjupade 29 april

Maskininlärning kan snabba upp läkemedelsupptäckt för Parkinsons sjukdom

Forskare från Storbritannien och USA har utforskat potentialen av maskininlärningsmetoder för läkemedelsupptäckt för Parkinsons sjukdom och andra neurodegenerativa sjukdomar. De fokuserade på felveckade proteiner, vilka är kännetecken för sådana tillstånd. En sådan metod identifierade föreningar som var ´två storleksordningar mer potenta´ än tidigare rapporterade. Metoden tillät forskarna att identifiera föreningar som effektivt kan blockera klumpning, eller aggregation, av alfa-synucleinprotein, en underliggande orsak till Parkinsons. Forskarna förutser att metoden kan vara till stor nytta för forskare inom området för proteinmissfaldningssjukdomar och tidig läkemedelsupptäcktsforskning i allmänhet.

Direktlänk Dela Parkinson´s News Today fördjupade 29 april

Bör AI regleras? Experter har olika åsikter

Regeringar reglerar många saker, bör AI vara nästa på listan? Expertåsikter varierar. Rebecca Engrav, samordnare för affärsjuridik på Perkins Coie, anser att det är rättvist att överväga hur reglering bäst tjänar två mål: riskerna med AI-användning och ökad tillgänglighet för samhällets bästa. Anand S. Rao, professor vid Carnegie Mellon University, tror att reglering kommer att bli nödvändig för att kontrollera AI-missbruk. Arthur ´Barney´ Maccabe, chef för Institute for Computation and Data-Enabled Insight, är skeptisk till att regeringen någonsin kommer att kunna skapa rättvisa och meningsfulla AI-regler.

Direktlänk Dela InformationWeek fördjupade 29 april

Höga kostnader för AI-utbildning begränsar teknikrevolutionen, enligt Stanford-rapport

En ny rapport från Stanford University visar att de höga kostnaderna för att träna artificiella intelligens (AI) modeller begränsar icke-industriella aktörers deltagande i teknikrevolutionen. Rapporten nämner openAI, där VD:n Sam Altman 2023 uppgav att träningskostnaden för GPT-4 var över $100 miljoner. Denna ökning i utbildningskostnader har effektivt uteslutit universitet från att utveckla sina egna ledande grundmodeller. Samtidigt har den nigerianska regeringen lanserat sin Large Language Model (LLM), vilket förväntas positionera landet som AI-ledare i Afrika.

Direktlänk Dela Nairametrics fördjupade 29 april

USA:s inrikessäkerhetsdepartement inrättar AI-säkerhetsråd

Homeland Security, USA:s inrikessäkerhetsdepartement, har skapat en ny styrelse för att ge den amerikanska regeringen råd om AI-säkerhet. Styrelsen består av 22 medlemmar, inklusive ledare för Google, Microsoft, Open AI, Anthropic, Nvidia, IBM, Adobe, Cisco, Amazon Web Services och AMD. Det första mötet, som är planerat till maj, kommer att diskutera hur USA kan skydda sin kritiska infrastruktur mot potentiella hot från AI-verktyg.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 29 april

Open AI:s chattbot anklagas för att bryta mot GDPR

Den österrikiska organisationen Noyb anklagar Open AI:s chattbot Chat GPT för att bryta mot Dataskyddsförordningen (GDPR). Anklagelserna grundar sig i att det är svårt för Open AI att korrigera eller ta bort felaktig information från Chat GPT. Noyb planerar att driva fallet baserat på en känd person som sett felaktiga uppgifter om sig själv. Trots att Open AI tillåter användare att skicka in rättelser, erkänner företaget att det kanske inte är möjligt att korrigera alla fel på grund av modellernas tekniska komplexitet.

Direktlänk Dela Computersweden.se fördjupade 29 april

Nvidias VD: AI kommer inte ersätta mänsklig arbetskraft

Nvidias VD Jensen Huang uttalar sig i en intervju med CBS om att AI-teknologi inte kommer att ersätta mänsklig arbetskraft. Huang menar att företag som ökar sina intäkter också anställer fler människor och att det alltid kommer att finnas ett behov av mänskligt omdöme i arbetsprocessen. Han nämnde också Nvidias nya AI-plattform Blackwell, som kan utföra kvadriljoner beräkningar per sekund och kan användas för att utforska universum på platser människan inte kan nå.

Direktlänk Dela Affärsvärlden fördjupade 29 april

Relationer mellan människor och AI: Kärlek, ensamhet och framtida utveckling

Psykologiprofessor Sverker Sikström diskuterar framtida relationer mellan människor och AI, där AI kan vara en vän, partner, psykolog, mentor eller chef. Han menar att AI-botar kommer att vinna i framtiden om de bäst anpassar sig. Spanska konstnären Alica Framis planerar att gifta sig med sin AI-pojkvän, som en del av ett projekt som utforskar ensamhet, kärlek och AI. AI-tjänster kan också fungera som bollplank för svåra samtal, enligt Meeno-grundaren Renate Nyborg. Ariel Ekgren, forskare vid AI Sweden, uttrycker oro över att allt kommer att innehålla AI från några få amerikanska företag i framtiden.

Direktlänk Dela Ny Teknik fördjupade 29 april

Första vågen av AI-enheter möter kritik

Den första vågen av AI-enheter har inte välkomnats varmt. Humane AI Pin kritiserades hårt av recensenter, med MKBHD som kallade det för den sämsta produkten han någonsin testat. Rabbit R1 har mer hype men har också kritiserats. Kanadensiske Dave Lee på sin YouTube-kanal Dave2D menade att Rabbit R1 inte ens var värd att recensera. Ett grundläggande problem är att dessa oberoende AI-enheter inte kan göra något som en app på en telefon inte kan göra. Nästan alla har redan en smartphone, och AI-enheter kan för närvarande inte ersätta en mobil.

Direktlänk Dela Swedroid fördjupade 29 april

Livslängdsapp varnar för bluffversioner som kapar personlig information

Skaparna av Life2vec, en dödsprognoskalkylator utvecklad av amerikanska och danska forskare, varnar för nya hot i form av kopierade appar som kapar personlig information. Life2vec använder ChatGPT-teknologi för att förutsäga när människor kommer att dö baserat på utvalda detaljer från en individs liv, inklusive inkomst, yrke, bostad och hälsostatus. Trots att Life2vec inte ännu är tillgängligt för allmänheten eller företag har det inte hindrat opportunister från att försöka tjäna pengar på den dystra prognosmakaren. Life2vec-teamet varnade allmänheten för att vara försiktiga med piratkopierade webbplatser som imiterar deras skapelse.

Direktlänk Dela New York Post fördjupade 29 april

Premiärminister Modi varnar för falska videor och missbruk av teknologi

Indiens premiärminister Narendra Modi har uppmanat allmänheten att rapportera falska videor till myndigheterna. Han hävdar att politiska rivaler som inte kan ta sig an BJP-ledda regeringen nu missbrukar tekniken för att sprida falska videor på sociala medier. Modi talade om framväxten av falska videor skapade med hjälp av artificiell intelligens (AI) och uppmanade folk att vara vaksamma. Han påstod att det finns en plan att skapa en stor incident inom den närmaste månaden och bad allmänheten att inte vidarebefordra sådana videor.

Direktlänk Dela New Delhi Television fördjupade 29 april

Från Londons gator till toppen av techindustrin: Hassabis och Suleymans resa

Mustafa Suleyman, son till en syrisk invandrare och en sjuksköterska, växte upp i ett subventionerat bostadsområde i London. Han träffade Demis Hassabis, ett schackunderbarn och videospelsdesigner, när han var 11 år gammal. Idag är de två av de mest inflytelserika ledarna inom teknikindustrins kapplöpning för att bygga artificiell intelligens. Dr. Hassabis, 47, är VD för Google DeepMind, Googles centrala forskningslabb för AI. Suleyman, 39, nyligen utsedd till VD för Microsoft AI, ansvarar för företagets satsning på AI-konsumentprodukter.

Direktlänk Dela The New York Times fördjupade 29 april

Nvidia gynnas av teknikföretags ökade AI-investeringar

Nvidia är en huvudmottagare när teknikföretag ökar sina investeringar i artificiell intelligens (AI), enligt Melius Research. Analytikern Ben Reitzes säger att de största molndatornätverken är grunden för efterfrågan på Nvidias grafikprocessorer (GPU) och att de spenderar cirka 20% mer på chips än tidigare trott. Han höjde sitt prisobjekt för Nvidia med mer än 11% till $1,125, vilket motsvarar en uppgång på mer än 28% från fredagens stängning. Nvidia har stigit nästan 76% under 2024 och bolaget rapporterade snabb intäktsökning i sin senaste kvartalsrapport.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 29 april

Använda kraften av gemenskapen för att bygga teknisk ekonomisk arkitektur för AI-åldern

Vi kan utnyttja kraften i folkmassan, gemenskapsmarknadsföring och engagemang, och tokeniserat protokollägarskap för att konkurrera ut inhägnade trädgårdar och mjukvarukatedraler. Internet och Linux har gjort det före oss, och vi kan göra det igen genom att bygga den teknisk-ekonomiska arkitekturen för AI-åldern. Att slösa bort den möjligheten för snabba avkastningar i en enda marknadscykel skulle vara ett djupt misstag.

Direktlänk Dela CoinDesk fördjupade 29 april

OpenAI söker 6 miljarder dollar i finansiering, EU lägger iPadOS under DMA-regler

OpenAI har ingått ett nytt avtal med Financial Times, vilket innebär mer än bara innehållslisensiering. Företaget, som tidigare sökte att samla in 3 miljarder dollar till en värdering av 15 miljarder dollar, siktar nu på 6 miljarder dollar till en värdering av 18 miljarder dollar. Dessutom har EU lagt iPadOS under sina DMA-regler, vilket bör tvinga fram tredjeparts appbutiker på Apple-tabletter. Tesla fick även goda nyheter i Kina, även om dess inverkan ännu inte är säker.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 29 april

Tesla får preliminärt godkännande för självkörande teknik i Kina, aktier rusar

Tesla siktar på att göra ett avgörande drag över en nyckelresistansnivå efter att ha fått preliminärt godkännande för att introducera Full Self-Driving (FSD) i Kina. Detta följer efter att VD Elon Musk gjorde ett överraskningsbesök i landet under helgen. Aktierna i Tesla rusade på måndagen. Analytiker Dan Ives från Wedbush Securities skrev att Musks besök i Kina var en ´homerun´. Tesla kommer att samarbeta med Baidu, som kommer att ge tillgång till sin kartdata och ge sin körfältsnavigeringstjänst för FSD. Adam Jonas, analytiker på Morgan Stanley, förklarade att det är klart att Musk är helt fokuserad på Tesla-affären. Teslas aktie hoppade 12,3% till 189,05 under måndagens marknadsaktivitet. Sedan Tesla rapporterade intäkter och omsättning för första kvartalet förra tisdagen har TSLA-aktier stigit med 29%.

Direktlänk Dela Investor´s Business Daily fördjupade 29 april

Professionella klassens reaktion på AI-hotet

Författaren, född 1973, reflekterar över den amerikanska ekonomins nedgång under 1900-talets slut och dess påverkan på arbetare och samhällen. Författaren diskuterar också farhågorna för hur den professionella klassen kommer att hantera den växande hotet från artificiell intelligens (AI) som tar över jobb. Författaren ifrågasätter om den professionella klassen kommer att övergå till lägre kvalificerade tjänstesektorsjobb eller kämpa för att behålla vad de har. Författaren förutspår att kunskapsarbetare kommer att kräva att regeringen hjälper dem att behålla sin position och överföra vad de har till sina barn.

Direktlänk Dela The Washington Post fördjupade 29 april

Apple förbereder stora förändringar inför ´Let Loose´ vår-evenemang

Apple förbereder sig för sitt kommande ´Let Loose´ vår-evenemang som äger rum den 7 maj. Enligt källor kommer evenemanget att handla om de nya iPads. Apple verkar ha en stor förändring planerad inför evenemanget. Enligt Bloomberg´s Mark Gurman kommer nästa iPad Pro inte att ha en M3-chip utan istället den nästa generationens M4-chip. Apple´s nya M4-chip förväntas lanseras på Macs senare i år. Det ryktas också att den nya modellen kommer att ha en ny OLED-skärm som flyttar FaceTime-främre kameran. En annan källa hävdar att Apple Pencil kommer att startas om nästa gång.

Direktlänk Dela TechnoSports fördjupade 29 april

Google ansöker om varumärket RealFill för AI-funktioner i mobilkameror

Googles nuvarande toppmoderna AI-funktioner för mobilkameror inkluderar borttagning av oönskade objekt från foton och flyttning av andra till bättre positioner. Nästa stora sak förväntas hjälpa användaren att reparera eller återställa bilder på nya och generativa sätt. Det ryktas nu att Google har ett namn för denna kommande teknik. Företaget har registrerat termen RealFill hos US Patents and Trademarks Office (USPTO). IP hänvisar till skapandet av ´generativa modeller´ och ett sätt att ´använda artificiell intelligens (AI) för att fylla i bilder´.

Direktlänk Dela Notebookcheck fördjupade 29 april

Optimism bland investerare inför tidiga investeringar 2024

Enligt en rapport från InnoVen Capital förväntar sig 77 procent av investerarna en ökad investeringsaktivitet 2024, medan endast fem procent förväntar sig en nedgång. Detta är en märkbar förbättring jämfört med föregående års undersökning, då 57 procent förväntade sig en nedgång. Investerare kommer att ha en fördom för hållbara affärsmodeller och erfarna grundlag. Rapporten fokuserar på investeringsaktiviteter i tidiga skeden, genom att analysera marknadsinformation och en undersökning genomförd med 22 ledande institutionella investerare i tidiga skeden. De sektorer som mest intresserade 2023 var B2B-plattformar, konsumentteknik och artificiell intelligens. Bengaluru och National Capital Region fortsätter att leda tidiga investeringsaktiviteter.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 29 april

Trots teknologiska framsteg förblir kundtjänstproblem, som försenade leveranser och felaktiga konton, ett ständigt problem. Dessa ineffektiviteter är lika frustrerande för företag som de är för konsumenter. Boston Consulting Group (BCG) har dock funnit att företag som ignorerar värdet av generativ AI kan missa upp till 50 procent i effektivitets- och effektivitetsvinster. Generativ AI kan förstå kundproblem på djupet, bearbeta stora kunskapsreservoarer för att generera ett informerat svar och sedan ge det på ett mänskligt sätt. Med hjälp av gen AI har BCG hjälpt en bank att minska varaktigheten för kundtjänstsamtal med 20 procent.

Wired fördjupade 29 april

Coca-Cola investerar i AI genom partnerskap med Microsoft

Coca-Cola har ingått ett femårigt avtal med Microsoft för att integrera generativ AI i sina primära system. Partnerskapet innebär en betydande investering från Coca-Cola, som förbinder sig att investera 1,1 miljarder dollar för att använda Microsoft Cloud och dess avancerade AI-funktioner. Coca-Cola planerar att implementera generativa AI-digitala assistenter från Azure OpenAI Service för att förbättra kundinteraktioner och marknadsföringsinsatser och effektivisera leveranskedjeprocesser. Företaget kommer att testa och distribuera Copilot via Microsoft 365 för att öka produktiviteten på arbetsplatsen.

Direktlänk Dela Campaign Live fördjupade 29 april

» Gårdagens nyhetsflöde

Några av våra kursdeltagare