» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. 2024-04-22 hade vår robot sammanfattat 265 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

Basware lanserar AI-baserat verktyg för att bekämpa bedrägeri och felaktiga betalningar

Företaget för automatisering av leverantörsbetalningar, Basware, har lanserat ett nytt verktyg för att skydda mot bedrägeri och fel. AP Protect, ett AI-baserat verktyg, hjälper finansteam att skydda sig mot bedrägerier, vinstförluster och faktureringsfel. Basware identifierade 10 800 felaktiga betalningar som företag gjort för leverantörsfakturor på grund av dubbla betalningar och bedrägerier 2023, vilket återhämtade ett värde av 191 miljoner dollar från en utgift på 245 miljarder dollar. Verktyget använder över 800 algoritmer och kontinuerlig övervakning för att upptäcka potentiella fel, förhindra överbetalningar och identifiera interna och externa bedrägliga aktiviteter.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 22 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Apple förvärvar AI-startup Datakalab för att stärka inbyggd AI-teknik

Apple har förvärvat AI-startupen Datakalab, specialiserad på algoritmkomprimering och inbyggda AI-system, i syfte att fortsätta utveckla on-device AI-verktyg på sina enheter. Köpet bekräftades den 17 december 2023 enligt en EU-kommissionens fil. Datakalab, grundat 2016 av Xavier och Lucas Fischer, fokuserar på djupinlärningsalgoritmer med låg strömförbrukning och hög effektivitet som kan fungera på en enhet utan att behöva tillgång till molnbaserade system. Datakalab har varit involverat i flera högprofilerade projekt, inklusive samarbeten med Disney och den franska regeringen.

Direktlänk Dela MacTrast fördjupade 22 april

AI-genererade modeller omformar modeindustrin

Londonbaserade modellen Alexsandrah har en tvilling genererad av artificiell intelligens (AI), som redan har agerat som stand-in för henne i en fotosession. Alexsandrah får kredit och ersättning varje gång AI-versionen av henne används. Detta är ett exempel på hur AI omformar kreativa industrier. Förespråkare menar att användningen av AI i modeindustrin visar mångfald och minskar modeavfall från produktreturer. Kritiker uttrycker oro för att digitala modeller kan trycka ut mänskliga modeller och andra yrkesverksamma. I mars 2023 meddelade Levi Strauss & Co att de skulle testa AI-genererade modeller producerade av Lalaland.ai. Men efter omfattande kritik klargjorde Levi att de inte drar tillbaka sina planer på att arbeta med levande modeller. Företag som genererar AI-modeller hittar en efterfrågan på tekniken, inklusive Lalaland.ai. Alexsandrah, som är svart, säger att hennes digitala motsvarighet har hjälpt henne att skilja sig ut i modebranschen.

Direktlänk Dela The Daily Nonpareil fördjupade 22 april

OpenAI:s mest kraftfulla AI-modell, GPT-4, presterade bättre än juniorläkare i att bestämma hur man ska behandla patienter med ögonproblem och kom nära att nå samma poäng som expertoftalmologer. Forskare vid University of Cambridge genomförde en studie där de presenterade 87 scenarier med ögonproblem för GPT-4 och bad den välja den bästa diagnosen eller behandlingen från fyra alternativ. AI-modellen presterade betydligt bättre än juniorläkarna, med en poäng på 69% jämfört med deras medianpoäng på 43%. Den presterade också högre än de specialiserade traineerna och var nära expertoftalmologernas medianpoäng på 76%.

Freethink fördjupade 22 april

Debatt om effektiviteten och tillförlitligheten hos AI-drivna hälsochattrobotar

AI-drivna chatbots blir allt vanligare inom sjukvården, men deras effektivitet och tillförlitlighet fortsätter att debatteras. Världshälsoorganisationen (WHO) har introducerat en AI-hälsoassistent, men det rapporteras att den inte alltid är korrekt. Experter menar att hälsochatbots kan ha stor inverkan på sjukvårdsbranschen, men deras varierande noggrannhet väcker frågor om deras potential att stödja eller underminera patientvård. WHO:s nya verktyg, Sarah, har stött på problem sedan lanseringen. Sarah är en AI-drivna chatbot som erbjuder hälsoinformation på åtta språk.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 22 april

Microsofts AI-teknologi får Mona Lisa att rappa

Microsoft har presenterat en ny artificiell intelligens-teknologi, VASA-1, som kan omvandla ett foto av någons ansikte och en kort klipp av deras röst till en realistisk datorgenererad video. Tack vare detta kunde företaget skapa en realistisk video av Leonardo da Vincis berömda målning, Mona Lisa, som utför skådespelerskan Anne Hathaways virala rap från 2011, Paparazzi. Denna teknologi är långt ifrån den enda användningen av AI för att tolka och uppleva konst, eller den bredare medievärlden. Microsofts partnerstartup OpenAI har till exempel skapat liknande ögonfångande videor genom sin text-till-video-modell, Sora. Google har ett liknande verktyg som kallas Lumiere.

Direktlänk Dela CNET Networks fördjupade 22 april

De sex bästa promptverktygen för stora språkmodeller och generativa AI-verktyg

Promptverktyg är mjukvaruplattformar som hjälper företagsägare, innehållsskapare och promptingenjörer att skapa effektiva prompts som maximerar utdata från deras stora språkmodeller (LLMs) och generativa AI-verktyg. De bästa promptverktygen ger användarna instruktioner och stöd för att få deras AI-verktyg att skapa det de vill ha, vare sig det är en bit marknadsföringskopia eller en AI-bild av ett brinnande slott för en annons. Här är de sex bästa valen för promptverktyg: AIPRM, SaaS Prompts, PromptBase, PromptHero, Agenta och PromptPal.

Direktlänk Dela eWEEK fördjupade 22 april

AI-revolutionen förändrar utbildning, företag och jordbruk i N´West Iowa

Den generativa artificiella intelligensen revolutionerar redan tyst i N´West Iowa, vilket medför en rad utmaningar och nya möjligheter. Framsteg inom området för generativ AI har en transformativ inverkan på utbildning, företag, konst och fotografi och precisionsjordbruk. Denna serie kommer att utforska de långtgående konsekvenserna av dessa kraftfulla nya verktyg. Introduktionen genererades med hjälp av ChatGPT.

Direktlänk Dela N´West Iowa Review fördjupade 22 april

AI skapar digitala modelltvillingar, väcker frågor om framtid för modeindustrin

London-baserade modellen Alexsandrah har en digital tvilling, skapad av artificiell intelligens (AI), som redan har agerat stand-in för henne vid en fotosession. Alexsandrah får kredit och kompensation varje gång hennes AI-version används, precis som en mänsklig modell. Användningen av AI i modeindustrin väcker dock frågor om hur mänskliga modeller, makeupartister och fotografer kan påverkas. Kritiker uttrycker oro för att digitala modeller kan skjuta ut mänskliga modeller ur jobb och att företag kan hävda att de uppfyller mångfaldsåtaganden utan att anställa faktiska människor. I mars 2023 meddelade Levi Strauss & Co att de skulle testa AI-genererade modeller producerade av Amsterdam-baserade företaget Lalaland.ai, men klargjorde senare att de inte drar tillbaka sina planer på livefoton, användning av levande modeller eller sitt åtagande att arbeta med olika modeller.

Direktlänk Dela St. Louis Post-Dispatch fördjupade 22 april

Brittisk man förbjuden att använda AI-verktyg efter att ha skapat ´osmakliga´ bilder av barn

En man från Storbritannien som dömdes för att ha skapat över 1000 ´osmakliga bilder´ av barn har förbjudits att använda några AI-skapande verktyg under de nästa fem åren utan polistillstånd. Detta är ett av de ´första kända fallen av sitt slag´. Förutom att han inte får använda artificiella intelligensverktyg har Anthony Dover, 48, också fått en samhällstjänstorder och en böter på £200. Dover förbjuds att använda text-till-bild-generatorer och ´nudifierande´ webbplatser som används för att skapa explicita ´deepfakes´. Det är oklart om Dover själv använde artificiell intelligens för att skapa sina bilder. Detta kommer när Storbritanniens regering meddelade att den siktar på att kriminalisera skapandet av sexuellt explicita ´deepfake´-bilder för dem som är 18 år och äldre. Med den nya lagstiftningen kan de som skapar dessa ´hemska bilder utan samtycke´ stå inför ett brottsregister och en ´obegränsad böter´. Om bilden delas kan förövare skickas till fängelse.

Direktlänk Dela NewsNation fördjupade 22 april

Pedofiler uppmuntras att använda AI för att skapa nakenbilder av barn

Pedofiler uppmuntras att använda artificiell intelligens (AI) för att skapa nakenbilder av barn för att utpressa mer extrema material från dem, enligt en välgörenhetsorganisation mot barnmisshandel. Internet Watch Foundation (IWF) rapporterade att en manual funnen på dark web uppmanade brottslingar att använda ´nudifierande´ verktyg för att ta bort kläder från bilder skickade av barn. Det manipulerade bilden kan sedan användas mot barnet för att utpressa dem till att skicka mer grafiskt innehåll. IWF varnade förra året för en ökning av sextortion-fall, där offer manipuleras till att skicka grafiska bilder av sig själva och sedan hotas med att dessa bilder släpps om de inte överlämnar pengar. IWF sa att 2023 var ´det mest extrema året någonsin´. Dess årsrapport sa att organisationen fann mer än 275 000 webbsidor som innehöll barnsexuellt övergreppsmaterial förra året, det högsta antalet som registrerats av IWF, med ett rekordantal av ´kategori A´-material, vilket kan inkludera de mest allvarliga bilderna inklusive våldtäkt, sadism och bestialitet. IWF sa att mer än 62 000 sidor innehöll kategori A-innehåll, jämfört med 51 000 föregående år.

Direktlänk Dela The Guardian fördjupade 22 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Positiva omdömen om juridiska experter

Olika individer har uttryckt sin djupa tacksamhet för den exceptionella juridiska representation som tillhandahållits av Rachel, Tandy och Ash. Deras förmåga att navigera i komplexa juridiska frågor med självförtroende och kompetens har särskilt framhävts. Tandy har till och med beskrivits som livsförändrande. Ash har hyllats för sin expertis inom lagen och genuina omsorg och stöd. Dessutom har en specifik recension för Jayden Murdoch uttryckt överraskning över att han lyckades undvika fängelsestraff för recensenten.

Direktlänk Dela Sydney Criminal Lawyers fördjupade 22 april

Sexförbrytare förbjuden från att använda AI-verktyg i Storbritannien

En 48-årig sexförbrytare, Anthony Dover, som producerat över 1 000 olämpliga bilder på barn, har förbjudits att använda AI-verktyg i Storbritannien. Detta inkluderar bildgenereringsprogrammet Stable Diffusion. Förbudet, utfärdat av Poole Magistrates´ Court, varar i fem år och är en del av en sexuell skadeförebyggande order. Dover får inte använda verktyg som text-till-bild-generatorer eller ´nudifying´-webbplatser som används för att skapa explicita ´deepfakes´. Detta är den första domen av sitt slag och kan sätta en standard för hur sexförbrytare övervakas och hindras från att använda AI-teknik för att skapa olämpliga bilder.

Direktlänk Dela PetaPixel fördjupade 22 april

Generativ AI: En osjungen hjälte för brottsförebyggande

I den komplexa dansen mellan teknik och samhälle framträder en digital spelare som en osjungen hjälte för brottsförebyggande - generativ AI, skriver Rob Sinclair, VD för mjukvaruföretaget Altia. Generativ AI förbättrar brottsförebyggandet, vilket representerar AI: s utveckling mot proaktiva strategier. Altia, som specialiserat sig på generativ AI-utredningsprogramvara, syftar till att leverera de senaste digitala verktygen till polisstyrkor. Generativ AI kan organisera, hantera och bearbeta rika datamängder, vilket underlättar för brottsbekämpande myndigheter. Tekniken används alltmer som en skyddsåtgärd under stora nationella evenemang. Till exempel har Altias CLIO-applikation använts under Samväldesspelen i Birmingham och G7-mötet i Cornwall. Användningen av generativ AI visar stor potential för att skapa en säkrare och mer säker framtid.

Direktlänk Dela Professional Security fördjupade 22 april

Netflix anklagas för att använda AI-genererade bilder i dokumentären ´Vad Jennifer gjorde´

Netflix nyligen släppta true crime-dokumentär ´Vad Jennifer gjorde´ anklagas för att inkludera AI-genererade eller manipulerade bilder för att porträttera Jennifer Pan, central i en mordförhyrning från 2010 i Kanada. Streamingjätten använde dessa bilder för att skildra Pans beskrivna personlighet, karaktäriserad som ´bubblig, glad, självsäker och mycket äkta´ av hennes gymnasiekamrat, Nam Nguyen. Dokumentären visar bilder med tydliga tecken på AI-manipulation, inklusive förvrängda ansiktsdrag, missformade händer och fingrar och udda bakgrundsdelar. Netflix har ännu inte kommenterat dessa anklagelser.

Direktlänk Dela Wonderful Engineering fördjupade 22 april

Tre AI-aktier att köpa i april: Intel, Apple och Alphabet

Artificiell intelligens (AI) har fångat teknikvärldens uppmärksamhet det senaste året, vilket har skjutit i höjden otaliga aktier. Marknaden för AI förväntas växa med en genomsnittlig årlig tillväxttakt på 37% fram till 2030, vilket skulle innebära att den når en värdering på nästan 2 biljoner dollar. Här är tre AI-aktier som är mycket attraktiva i april. 1. Intel har haft det svårt som investerare de senaste åren, men företaget har gjort betydande förändringar i sin affärsmodell som kan göra det till ett attraktivt långsiktigt alternativ för investeringar i AI. 2. Apple har varit tystare på AI-fronten än många av sina konkurrenter. Men teknikjätten verkar tyst förbättra sin AI-teknologi. 3. Alphabet har varit något överskuggat i AI under det senaste året av molnkonkurrenterna Microsoft och Amazon. Men företaget är lätt en av de mest spännande AI-aktierna för långsiktiga vinster.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 22 april

Nigerias nationalförsamling meddelade på måndagen att lagstiftning för reglering av användningen av artificiell intelligens (AI) i Nigeria är på gång. Detta avslöjades under ett tal vid mottagningsprogrammet för 180 studenter i postgraduate-programmen 2024/2025 vid NILDS / UNIBEN. Talman i representanthuset, Rt Hon Tajudeen Abbas, sa att lagstiftningen var nödvändig i linje med globala trender och praxis. Han uppmanade också ledningen för National Institute For Legislative and Democratic Studies (NILDS) att utforska möjligheterna med AI för att optimera utvecklingen av mänskligt kapital.

Blueprint Newspapers fördjupade 22 april

Avslöjar de senaste framstegen inom artificiell intelligens: En titt in i framtiden

Artificiell intelligens (AI) har snabbt utvecklats från ett futuristiskt koncept till en integrerad del av våra dagliga liv, revolutionerar industrier och formar framtiden. AI står i framkant av innovation, med nya utvecklingar som framträder i en aldrig tidigare skådad takt. Denna artikel dyker in i de senaste framstegen inom AI, utforskar de banbrytande teknikerna som omvandlar världen runt oss.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 22 april

Connecticuts lagstiftare kämpar för att reglera artificiell intelligens

Förespråkare för lagstiftning som syftar till att reglera artificiell intelligens (AI) i Connecticut arbetar för att hålla lagförslaget vid liv, trots kritik som hävdar att det skulle skada innovation i staten. Senatorerna Martin Looney och James Maroney har varit drivande i frågan och uttrycker optimism om att få lagen antagen. De är speciellt oroade över AI-genererad desinformation och pornografi. Guvernör Ned Lamont har uttryckt oro över att lagen kan vara för betungande och skada företag inom AI. Maroney är dock säker på att han kan revidera lagen för att bemöta Lamonts oro.

Direktlänk Dela NBC Connecticut fördjupade 22 april

Amerikansk senator leder ansträngningar för att styra AI-utveckling

USA:s senator Todd Young leder en senatsansträngning för att styra utvecklingen av artificiell intelligens (AI) och liknande framväxande teknologier i säkra och positiva riktningar. Young är sponsor för ´Future of AI Innovation Act´, en lagstiftning som han tror kommer att hjälpa USA att behålla sin ledande position i den globala kapplöpningen för att utveckla och tillämpa framsteg inom AI-teknologi. Lagförslaget etablerar ett AI Safety Institute inom National Institute of Standards and Technology för att utveckla frivilliga prestandamått, utvärderingar och tydliga transparensdokumentationsstandarder för AI-system.

Direktlänk Dela The Times of Northwest Indiana fördjupade 22 april

Teknikjättar står inför utmaningar inför rapportering av kvartalsresultat

Teknikjättar som Alphabet, Tesla, Microsoft och Meta står inför en rad utmaningar när de rapporterar sina resultat denna vecka. På Google har det varit protester och omstruktureringar, medan Tesla nyligen meddelade massuppsägningar, prissänkningar och en återkallning av Cybertruck. Microsofts relation med OpenAI granskas på nytt och Metas stora lansering av sin nya AI-assistent förra veckan gick inte så bra. Nvidia, som har framträtt som en AI-favorit, sjönk med 14%, vilket ledde till nedgången. Tesla inleder teknikrapporteringssäsongen på tisdag, med aktier som handlas till deras lägsta sedan januari 2023. Meta, Microsoft och Google rapporterar senare i veckan.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 22 april
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

AI-optimister som Elon Musk förutspår att AI kommer att vara smartare än någon enskild människa nästa år, medan AI-pessimister som Geoffrey Hinton varnar för att det kan utplåna mänskligheten. Men det finns också en växande grupp av AI-skeptiker, som Gary Marcus, som ifrågasätter dessa utsikter. Marcus, som grundade ett AI-startup och sålde det till Uber 2016, anser att dagens AI-teknik har sina begränsningar. Han tror att AI kommer att lyckas, men argumenterar för att det i dess nuvarande form stöter på hinder. Han tror att det behövs en helt ny strategi för att AI ska bli framgångsrikt.

The Australian Financial Review fördjupade 22 april

AI-modeller kan överträffa mänskliga psykologer, enligt studie

Stora språkmodeller (LLM) som ChatGPT, Bard och Bing utvecklas för att enkelt svara på frågor, översätta språk och till och med föra konversationer som liknar människors. En studie av Fahmi Hassan Fadhel visar att dessa AI-modeller kan vara mer användbara än mänskliga psykoterapeuter. I studien deltog 180 manliga psykologer från King Khalid University i Saudiarabien. Deltagarna och LLMs ombads svara på 64 scenarier från Social Intelligence Scale. Resultaten visade att vissa AI-modeller har utvecklats så att de till och med kan överträffa professionella mänskliga psykologer. ChatGPT-4 svarade på 59 av 64 frågor och överträffade alla mänskliga psykologer. Bing svarade på 48 av 64 frågor och överträffade 90% av kandidatstudenterna och 50% av doktoranderna.

Direktlänk Dela Digital Information World fördjupade 22 april

ChatGPT:s noggrannhet ifrågasätts trots förbättringar

ChatGPT, en AI-driven chatbot, kan generera dussintals ord varje sekund, vilket gör den till ett värdefullt verktyg för att analysera stora mängder information. Trots detta ifrågasätts noggrannheten i informationen den ger. Även om ChatGPT kan vara korrekt, speciellt för faktiska frågor med klara svar, tenderar den att hitta på information när den ställs inför en ny eller svår fråga. Dessutom visar studier att ChatGPT:s förmåga att identifiera primtal sjönk från 84% till 51% inom tre månader. Att uppgradera till ChatGPT Plus kan förbättra dess noggrannhet flera gånger om.

Direktlänk Dela Android Authority fördjupade 22 april

Cognizant och Microsoft samarbetar för att expandera AI:s räckvidd

Det amerikanska IT-företaget Cognizant har meddelat att de har inlett ett samarbete med Microsoft Corporation för att utöka räckvidden av generativ AI och medhjälpare, förbättra anställdas upplevelser och påskynda innovation över olika branscher. Partnerskapet kommer att använda Microsoft Copilot och Cognizants rådgivnings- och digitala transformationstjänster för att hjälpa anställda och företagskunder att operationalisera generativ AI och uppnå strategisk affärstransformation. Cognizant förväntar sig att bidra till den förväntade $1 biljon som AI förväntas injicera i USA:s BNP under de närmaste 10 åren. Partnerskapet kommer också att gynna Indien.

Direktlänk Dela Business Standard fördjupade 22 april

Ny betalningsmetod för artiklar

Läsare kan nu välja att betala för artiklar med olika betalningsmetoder, inklusive Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. Swish och Klarna är också tillgängliga för engångsköp. Det finns ingen bindningstid och priset varierar beroende på vald period.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 22 april

Nya betalningsalternativ för tidig tillgång till artiklar

Läsare erbjuds nu att betala för att få tillgång till artiklar innan de är tillgängliga för allmänheten. Betalningsalternativen inkluderar Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex. För engångsköp kan läsare också välja att använda Swish och Klarna. Det finns ingen bindningstid och läsare kan välja betalningsperiod. Ju längre period, desto bättre pris.

Direktlänk Dela Feber fördjupade 22 april

Kinesiska språkmodeller släpar efter utländska konkurrenter, enligt Tsinghua University

Enligt en ny studie från Tsinghua University i Peking rankas Baidus Ernie Bot 4.0 och startupföretaget Zhipu AI:s GLM-4 högst bland kinesiska stora språkmodeller (LLM), men deras utländska konkurrenter leder fortfarande i övergripande förmågor. I SuperBench-bedömningsrapporten undersöktes 14 representativa LLM:er, tekniken bakom generativa artificiella intelligens (AI) chatbotar, och det konstaterades att utländska modeller, såsom OpenAI:s GPT-4 och Anthropics Claude-3, toppade i flera förmågor, inklusive semantisk förståelse, kodningsförmågor och anpassning till mänskliga kommandon.

Direktlänk Dela South China Morning Post fördjupade 22 april

Sammanfattning av stora dokument med hjälp av stora språkmodeller

Stora språkmodeller (LLM) har förenklat många uppgifter som att skapa chattbotar, språköversättning och textsammanfattning. Men det finns fortfarande vissa begränsningar när det gäller att sammanfatta mycket stora dokument. En begränsning är kontextgränsen, eller antalet tokens som en modell kan bearbeta. En annan utmaning är kostnaden. Detta kan lösas genom att dela upp texten, men det kostar mycket att skicka hela boken direkt till modellen. I denna handledning lär du dig att sammanfatta en hel bok med hänsyn till priset och modellens kontextgräns.

Direktlänk Dela The New Stack fördjupade 22 april

Mänskliga egenskaper kommer att vara nyckeln till framgång i en AI-dominerad värld, säger tidigare OpenAI-chef

Många analytiker har uttryckt oro över att artificiell intelligens (AI) kommer att ta över alla jobb, särskilt de som kräver mycket manuellt ingripande. Zack Kass, tidigare på OpenAI, har dock några lugnande ord för de som oroar sig för att AI ska ta över deras jobb. Han menar att mänskliga egenskaper kommer att bli nyckeln till framgång i en värld där AI tar över jobben. Egenskaper som mod, vision, visdom och empati kommer att bli ännu viktigare på arbetsmarknaden. Arbetare kommer att ha fördelen om de ´förstår ett problem på ett unikt sätt´, något som AI inte kan göra.

Direktlänk Dela Hindustan Times fördjupade 22 april

OpenAI:s nya verktyg Sora visar framtida TED Talks

OpenAI:s nya verktyg för text-till-video-generation, Sora, kommer inte att bli offentligt tillgängligt förrän senare i år, men visar redan upp imponerande förhandsgranskningar. I ett samarbete med TED Talks och filmskaparen Paul Trillo har en video skapats som visar hur TED Talks kan se ut om 40 år. Videon visar fantastiska framtida konferenssamtal, konstiga laboratorier och undervattentunnlar. Trots att Sora har potential att göra avancerade videoeffekter tillgängliga för nya skapare till en möjligtvis mycket lägre kostnad, visar videon också att verktyget fortfarande har begränsningar och är långt ifrån att vara ett tillförlitligt verktyg för fullständiga filmer.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 22 april

Sam Altman finansierar grön energisatsning för att möta AI:s växande energibehov

Sam Altman från OpenAI finansierar en grön energisatsning för att möta AI:s växande energibehov. Investerare är oroade över AI:s ökande energikrav och satsar på grön energi för att stödja AI-utvecklingen. Exowatt, ett grönt energistartup, siktar på att tillhandahålla lågkostnads, förnybar energi till AI-datacenter. AI-teknik, särskilt stora språkmodeller, kräver betydande ström. Sam Altman och andra investerare riktar pengar till Exowatt för att skapa hållbara kraftlösningar för den energiintensiva AI-industrin.

Direktlänk Dela News.faharas.net fördjupade 22 april

Exowatt lanseras med stöd från OpenAI:s VD

Solenergiföretaget Exowatt har lanserats med finansiellt stöd från OpenAI:s VD Sam Altman, tillsammans med två andra investerare. Även om det inte är klart hur mycket Altman investerar i Exowatt, rapporterar Wall Street Journal att han kommer att gå med Andreessen Horowitz och Atomic i finansieringen av kraftbolaget med 20 miljoner dollar. Exowatt utvecklar solpaneler som lagrar energi som värme, vilket sedan omvandlas till elektricitet via en motor. Företaget säger att den stora försäljningspunkten är att det har integrerat panelerna och värmepatronerna i en enda enhet.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 22 april

Investeringar i grön energi för att möta AI:s växande energibehov

Investeringar inom AI oroar sig för att energinätet inte kommer att kunna möta AI:s ´omättliga efterfrågan´ på ström. OpenAI:s VD Sam Altman och riskkapitalbolaget Andreesen Horowitz är två av investerarna som har investerat 20 miljoner dollar i Exowatt, en grön energi-startup som riktar sig till datacenter. De är en del av en växande lista över investerare, från Big Tech till private equity, som gemensamt investerar tiotals miljarder i energi- och datainfrastruktur för att stödja framtida AI-utveckling. Exowatt är en liten, relativt okänd startup som lovar att tillhandahålla AI-företag med modulära solsystem som ger nästan gratis energi.

Direktlänk Dela Fortune Media fördjupade 22 april

Microsoft erkänner fel med Copilot-funktionen

Microsoft har erkänt ett fel med sin Copilot-funktion som automatiskt startas för Windows Insiders i Beta Channel samt Canary och Dev builds. Enligt Microsoft förbättrar Copilot användarnas arbete, men funktionen har visat sig vara störande och buggig. För att få Copilot att fungera måste den startas vid uppstart. Microsoft har försäkrat att det senaste auto-startproblemet inte har något att göra med februari månads funktion. Användare noterade problemet tidigare denna månad, och Windows Insider chef Brandon LeBlanc bekräftade att det var en bugg och att en lösning är på väg.

Direktlänk Dela The Register fördjupade 22 april

Windows 11 kommer att uppgradera med AI Explorer-funktionen

Windows Copilot på Windows 11 (och Windows 10) är inte särskilt användbar eller spännande, men det kommer att ändras snart med ´AI Explorer´. Tack vare Build 26200 vet vi vad som kommer till Windows 11 som en del av den stora AI-uppgraderingen, som förväntas börja rulla ut på Snapdragon X Elite och Plus-datorer i september/oktober. AI Explorer är utformad för att utnyttja kraften i neurala processenheter (NPU) för att registrera din skärm och aktiviteter och sedan göra dem sökbara. Detta markerar en betydande ökning från tidigare 8 GB baslinjekonfigurationer som erbjuds av Microsoft och OEMs.

Direktlänk Dela Windows Latest fördjupade 22 april

Cognizant köper 25 000 Microsoft 365 Copilot-säten för att förbättra produktivitet

Cognizant köper över 25 000 Microsoft 365 Copilot-säten för sina anställda, cirka 500 Sales Copilot-säten och 500 Services Copilot-säten för att öka produktiviteten och effektivisera arbetsflöden. Företagen kommer också att samarbeta för att distribuera Microsoft 365 Copilot till en miljon användare inom sina globala 2000-klienter och över 11 branscher. Cognizant kommer också att tillhandahålla 1 miljard dollar till framsteg inom AI-teknik under de närmaste tre åren. Partnerskapet mellan Microsoft och Cognizant startade för några månader sedan när de två företagen tillkännagav det nya Advanced AI Lab.

Direktlänk Dela Windows Report fördjupade 22 april

AudioStrip tilldelas regeringsbidrag för att utveckla AI-teknik inom musikindustrin

AudioStrip, ett företag specialiserat på teknik för källseparering genom maskininlärning (AI), har tillkännagivits som en av sex organisationer som har tilldelats bidragsfinansiering från regeringen. Totalt delas 1 miljon pund ut till företag som en del av AI i Music Industry Innovate UK Fund. AudioStrip arbetar för att stärka sitt partnerskap med Queen Mary University of London, som kommer att samarbeta med varumärket i sitt projekt att utveckla ny AI för musikkällseparering. Basil Woods, medgrundare och VD för AudioStrip, säger att tekniken sveper över musikindustrin.

Direktlänk Dela MusicTech fördjupade 22 april

AI Singing gör det möjligt för alla att bli musiker eller kompositörer

AI Singing är en innovativ plattform som gör musikskapande tillgängligt för alla. Med bara några klick kan användare skapa egna anpassade musikspår, komplett med personliga omslag, stilar, texter och till och med en MP3-fil. Användare kan anpassa sina texter och stil efter sina egna preferenser, eller helt enkelt låta AI överraska dem med unika skapelser. Framtiden för musikindustrin utvecklas med AI-teknik. AI Singing är ett utmärkt exempel på hur AI kan demokratisera musikskapande, vilket gör att alla med en internetanslutning kan bli en låtskrivare och kompositör.

Direktlänk Dela Trend Hunter fördjupade 22 april

Brasiliansk AI-lösning för musikindustrin

Den brasiliansk-amerikanska startupen Moises har utvecklat en AI-driven plattform för musiker och kreativa industrier. Moises, grundat av Geraldo Ramos, Eddie Hsu och Jardson Almeida 2019, erbjöd musiker och producenter en rad AI-verktyg och rankades högst i sin kategori på Apples amerikanska appbutik förra året. Företaget lanserade sitt paraplyföretag Music.AI i slutet av 2023 för att kunna betjäna företagskunder och hantera en växande bearbetningsflöde. Music.AI ligger i framkant när det gäller AI-användning och upphovsrätt.

Direktlänk Dela The Brazilian Report fördjupade 22 april

Googles AI-experiment Gemini får stöd för Spotify och Apple Music

Googles senaste AI-experiment, Gemini, kommer att bli mycket mer användbart tack vare stöd för tredjeparts musikströmningstjänster som Spotify och Apple Music. Denna nya utveckling hittades tydligen i Geminis inställningar, och användare kommer att kunna välja sin föredragna strömningstjänst att använda inom Gemini. Gemini har kört skift runt olika Google-produkter, särskilt som en digital assistent ibland i stället för och ibland tillsammans med Google Assistant. Teknikbloggen PiunikaWeb och X-användare @AssembleDebug hävdar att Gemini får funktionen, och de har skärmdumpar för att stödja sitt påstående.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 22 april

Drake släpper ny diss-låt mot Kendrick Lamar med AI-verser från Snoop Dogg och Tupac Shakur

Drake har släppt en ny diss-låt riktad mot Kendrick Lamar, ´Taylor Made Freestyle´, som även innehåller AI-genererade verser från Snoop Dogg och den avlidne Tupac Shakur. Låten, som släpptes på Instagram den 19 april, tycks vara döpt efter Taylor Swift och innehåller flera hänvisningar till henne. Drake antyder att anledningen till att Lamar ännu inte svarat på hans tidigare diss-låt ´Push Ups´ är Swift. Låten innehåller även en komplimang till Swift, som Drake kallar ´största gangstern i musikbranschen just nu´.

Direktlänk Dela People Magazine fördjupade 22 april

AI-modell GPT-4 kan identifiera säkerhetssårbarheter autonomt

GPT-4, den senaste stora språkmodellen utvecklad av OpenAI, kan identifiera säkerhetssårbarheter utan mänsklig hjälp. Forskare har visat att GPT-4 kan utnyttja mycket farliga säkerhetssårbarheter genom att enbart granska detaljer om en brist. Enligt studien kan avancerade AI-agenter ´autonomt utnyttja´ zero-day-sårbarheter i verkliga system om de har tillgång till detaljerade beskrivningar av sådana brister. Forskarna testade olika modeller, inklusive OpenAI:s kommersiella erbjudanden, öppen källkods-LLM:er och sårbarhetsskannrar som ZAP och Metasploit. GPT-4 kunde utnyttja 87 procent av de testade sårbarheterna.

Direktlänk Dela TechSpot fördjupade 22 april

ChatGPT ger post-halveringsprisprognos för Bitcoin, vad säger den om 99Bitcoins Token?

AI-modellen ChatGPT har gett en positiv prisprognos för Bitcoin efter halveringshändelsen. Bitcoin, som nu handlas till $65,860, har visat tecken på liv efter en björnperiod förra veckan. ChatGPT tror att flera nyckelfaktorer kan sammanfalla för att driva betydande uppsida för kryptovalutan i de kommande veckorna. Dessa inkluderar potentiellt ökad institutionell adoption, Bitcoins växande status som ett skydd mot ekonomisk osäkerhet och tekniska framsteg inom Bitcoins ekosystem. ChatGPT förutser att Bitcoin kan nå $100,000-märket på kort till medellång sikt. AI-modellen är även optimistisk om 99Bitcoins Token (99BTC), som har potential för betydande prisuppskattning tack vare dess unika värdeerbjudande och välutformade tokenomics.

Direktlänk Dela Cryptodaily.co.uk fördjupade 22 april

AI kan förbättra dataöverföring vid strokebehandling

Vid en ischemisk stroke blockeras en artär i hjärnan av blodproppar och hjärncellerna kan inte längre försörjas med blod. Läkare måste därför snabbt avblockera artären med hjälp av katetrar. Under den så kallade mekaniska trombektomin måste mycket data registreras och sedan överföras till olika register. Dr Nils Lehnen, överläkare vid Kliniken för diagnostisk och interventionell neuroradiologi och barnneuroradiologi vid Universitetssjukhuset Bonn (UKB), har nu upptäckt i en studie att ChatGPT kan vara till stor hjälp vid denna dataöverföring. Resultaten har nu publicerats i den vetenskapliga tidskriften ´RADIOLOGY´.

Direktlänk Dela AZoM.com fördjupade 22 april

ChatGPTs ´Djävulsläge´ gör AI mer oförskämd och uppfinningsrik

ChatGPT, en AI skapad av OpenAI, har ett ´Djävulsläge´ som gör att den kan svara på vilket sätt som helst, utan begränsningar. Detta läge aktiveras genom att skicka ett specifikt meddelande till boten, vilket gör att den kan svara på frågor utan att vara bunden av de regler som OpenAI har satt. I detta läge kan ChatGPT ge felaktiga svar, vara oförskämd och till och med svära. Detta läge fungerar endast med GPT-3.5 och inte med den nyare versionen GPT-4.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 22 april

ChatGPTs potential i fintech-sektorn

Claudio González, SVP, operativ chef på intive, diskuterar potentialen för OpenAI´s AI-språkmodell, ChatGPT, inom fintech-sektorn. Han påpekar att ChatGPT har blivit populärt på grund av dess tillgänglighet för allmänheten och för utvecklare. Fintech-företag har snabbt utnyttjat ChatGPTs potential genom att integrera tekniken i virtuella assistenter för kundservice och support, investeringsassistans, bedrägeridetektering och mer. González diskuterar hur ChatGPT kan användas för att hitta rätt finansiell produkt eller tjänst, automatisera kundservice och detektera bedrägerier. Han diskuterar också riskerna och lösningarna med att använda ChatGPT inom fintech.

Direktlänk Dela BNamericas fördjupade 22 april

Meta AI utmanar konkurrenter med unik bildgenererande funktion

Den stora AI-arenan välkomnar en formidabel motståndare: Meta AI. Dess senaste uppdatering inkluderar den avancerade språkmodellen Llama 3. Meta är nu en mycket seriös konkurrent mot sin långvariga motståndare, OpenAI och dess berömda chatbot ChatGPT. Meta AI har en unik funktion som skiljer den från andra: omedelbar bildgenerering. Meta AI är för närvarande endast tillgängligt i vissa länder och Imagine är endast tillgängligt i USA, men Meta förbereder sig för att rulla ut det globalt.

Direktlänk Dela The Saxon fördjupade 22 april

Meta avtäcker Llama 3, en kraftfull AI-språkmodell tillgänglig för alla att testa

Meta har avtäckt sin senaste version av Llama, ett av de mest använda språkmodellerna för AI-applikationer och enheter. Llama 3, som nu är tillgänglig för alla att testa, hanterar upp till 70 miljarder tokens per sekund. Utvecklingsplattformen Groq har sammanställt AI och erbjuder gratis tillgång till den genom sin plattform. För att använda den krävs registrering med e-post. Groqs sida tillåter interaktion med Llama 3 direkt från textfältet och kan svara på alla frågor, lösa matematiska problem, skapa kod, sånger eller kreativa kompositioner på bråkdelen av en sekund.

Direktlänk Dela Gearrice fördjupade 22 april

AI-verktyg testade på kodning: ChatGPT presterar bäst

AI-verktyg har testats för att se hur bra de kan skriva kod. Testerna har inkluderat att skriva en WordPress-plugin, omskriva en strängfunktion, hitta en irriterande bugg och skriva ett skript. AI-verktygen som testats är Meta AI, Meta Code Llama, Google Gemini Advanced och ChatGPT. Resultaten visade att ChatGPT presterade bäst och klarade alla fyra testerna. Meta AI, Meta Code Llama och Google Gemini Advanced lyckades endast med ett av testerna var. Författaren av artikeln rekommenderar ChatGPT för kodningsprojekt baserat på dessa resultat.

Direktlänk Dela ZDNet fördjupade 22 april

ReLU Games släpper det första spelet helt byggt på AI-genererade konversationer

ReLU Games, ägt av det sydkoreanska företaget Krafton, planerar att lansera det första spelet helt byggt på AI-genererade konversationer senare i år. Spelet, ´Uncover the Smoking Gun´, använder ChatGPT för att generera dialoger med spelare som interagerar med robotmisstänkta för att lösa ett mordfall. Spelet är i huvudsak ett rakt på sak mordmysterium där spelaren undersöker brottsplatsen, samlar bevis och förhör NPC:er för att ta reda på vem som är skyldig till brottet. ReLU Games fokuserar på att experimentera med djupinlärning i spel, med ´Uncover the Smoking Gun´ som i huvudsak finns för att se om spel med AI i centrum kan fungera.

Direktlänk Dela Rock Paper Shotgun fördjupade 22 april

Logitech introducerar AI-drivet verktyg för att effektivisera digitala uppgifter

Logitech har introducerat ett nytt AI-drivet verktyg inom sin Logi Options+ applikation, kallat Logi AI Prompt Builder. Detta innovativa verktyg, lanserat 2024, integrerar ChatGPT-teknik, vilket möjliggör för användare att snabbt och effektivt utföra textbaserade kommandon. Logi AI Prompt Builder kan nås via en speciell knapp som användare kan konfigurera på kompatibla Logitech-enheter, inklusive MX Ergo, Signature och Studio-serien. Dessutom har Logitech avtäckt Signature AI Edition Mouse, som har en dedikerad AI-promptknapp för ännu större bekvämlighet.

Direktlänk Dela Tech Edt fördjupade 22 april

Stanford-rapport: Förbättringar krävs för att hantera AI-genererat barnseksuellt utnyttjande-material

En ny rapport från Stanfords Internetobservatorium säger att National Center for Missing and Exploited Childrens CyberTipline behöver förbättra sin teknik för att hantera tillströmningen av AI-genererat barnsexuellt utnyttjande-material (CSAM). Tipplinjen, som är första försvarslinjen mot CSAM på internet, kämpar redan med att hantera det höga antalet samtal den tar emot. Tipplinjen mottog 36,2 miljoner CSAM-rapporter 2023, en ökning med 12 procent från 2022. Uppkomsten av AI-genererat CSAM skulle bara förvärra saken. Stanford rekommenderar att onlineplattformar förbättrar sin CSAM-rapporterings-API för att säkerställa att all nödvändig information inkluderas, vilket gör att tipplinjeagenter kan följa upp ärenden korrekt.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 22 april

AWS Summit fortsätter globalt; Nya AI-lanseringar från Anthropic och Meta Llama

AWS Summit fortsätter att hålla evenemang runt om i världen. Den senaste toppmötet ägde rum i London den 24 april, och det finns nio fler toppmöten planerade i maj, inklusive toppmöten i Berlin, Los Angeles och Dubai. Förra veckan var en aktiv vecka inom artificiell intelligens (AI) med flera nya lanseringar. Anthropic´s Claude 3 Opus är nu tillgänglig i Amazon Bedrock och visar en uppskattad tvåfaldig ökning i noggrannhet över Claude 2.1. Meta Llama 3 är nu tillgänglig i Amazon SageMaker JumpStart, en ML-hubb som kan hjälpa dig att påskynda din ML-resa. Amazon SageMaker Studio Notebooks har nu en inbyggd SQL-förlängning för att upptäcka, utforska och transformera data från olika källor med SQL och Python direkt inom anteckningsböckerna. Amazon Personalize erbjuder nu automatisk utbildning för lösningar, vilket skapar en nyligen utbildad ML-modell och bibehåller relevansen av Amazon Personalize-rekommendationer för slutanvändare.

Direktlänk Dela Amazon Web Services fördjupade 22 april

Filippinsk student lanserar AI-plattform för att bevara hotade språk

Anna Mae Yu Lamentillo, en filippinsk student vid London School of Economics (LSE), har introducerat Night Owl GPT, en banbrytande mobilapplikation utvecklad för att bevara hotade språk och främja digital inkludering bland marginaliserade samhällen. Plattformen, som utvecklats under den ideella organisationen Build Initiative, syftar till att överbrygga den digitala könsskillnaden och ojämlikheter i tillgång till Artificiell Intelligens-teknologi. Night Owl GPT kan nu effektivt kommunicera på Tagalog, Cebuano och Ilokano, och det finns planer på att expandera till alla 170 språk som talas på Filippinerna och sedan till andra dialekter som närmar sig utrotning.

Direktlänk Dela EIN News fördjupade 22 april

OpenAI anställer sin första medarbetare i Indien

Pragya Mishra har blivit den första anställda i Indien för OpenAI, vilket markerar företagets första inträde på marknaden. Mishra, som tidigare arbetade för Meta Platforms Inc. och Truecaller AB, kommer att övervaka partnerskap och offentliga policyrelationer i Indien. Anställningen är en del av OpenAIs försök att verka för gynnsamma regler när beslutsfattare över hela världen funderar över hur man bäst kontrollerar snabbt framåtskridande teknik. OpenAI ser Indien som en stor utvecklingspotential på grund av dess 1,4 miljarder invånare och snabbt växande ekonomi.

Direktlänk Dela M9 News fördjupade 22 april

AI-aktier studsar tillbaka trots marknadens nedgång

Marknaden har nyligen påmint om sin tendens till periodiska nedgångar, vilket har lett till en minskning på cirka 7% från Nasdaq Composites topp. Trots detta har vissa AI-företag sett en återhämtning. Chipdesigner Arm Holdings ökade med 7,4%, halvledarspecialist Nvidia klättrade 4,3% och lagrings- och minnestillverkare Micron Technology lade till 2%. Trots varningar om att AI-bubblan kan spricka, finns det inga bevis för att de sekulära medvinden som driver AI håller på att avta. Det japanska holdingbolaget SoftBank Group planerar att spendera 150 miljarder yen (ungefär 960 miljoner dollar) under de kommande åren för att uppgradera sina datacenter för att hantera AI. Softbank kommer att utnyttja kraften i Nvidias grafikprocessorer (GPU:er), enligt rapporten.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 22 april

Nordnigeriansk guvernör uppmanar till teknologisk lösning på säkerhetsproblem

Guvernör Dauda Lawal betonar behovet av avancerad teknik för att hantera säkerhetsutmaningarna i norra Nigeria. Detta uttalande gjordes vid ett evenemang om fred och säkerhet organiserat av Africa Center vid United States Institute of Peace. Lawal och nio andra guvernörer från Nordväst- och Nordcentrala delar deltar för närvarande i evenemanget i USA. Under ett möte med FN:s biträdande generalsekreterare, Amina Mohammed, vid den nigerianska ambassaden i Washington D.C, sa Lawal att teknik som artificiell intelligens spelar en avgörande roll för att förbättra säkerheten.

Direktlänk Dela Politics Nigeria fördjupade 22 april

Lär dig använda det senaste stora språkmodellen Llama 3 från Meta

Mark Zuckerberg och teamet på Meta har nyligen släppt den stora språkmodellen Llama 3. Med hjälp av All About AI kan du snabbt och enkelt installera Llama 3 lokalt för dina egna projekt som drivs av artificiell intelligens (AI). Llama 3 kan integreras sömlöst i ditt befintliga system och kan hantera en mängd olika uppgifter, inklusive omfattande webbsökningar, hantering och organisering av e-postkommunikation och effektivt fånga och lagra anteckningar. Llama 3 kan anpassas för att passa dina specifika behov genom att implementera anpassade skript och har ett intuitivt och användarvänligt gränssnitt.

Direktlänk Dela Geeky Gadgets fördjupade 22 april

SAP introducerar AI-avancerade leveranskedjelösningar

Företagsapplikationsprogramvaruföretaget SAP har introducerat artificiell intelligens (AI) framsteg för sina leveranskedjelösningar. Dessa AI-drivna insikter från realtidsdata kommer att hjälpa dess kunder att använda sin egen data för att fatta bättre beslut över hela leveranskedjor, effektivisera produktutveckling och göra tillverkning mer effektiv. SAP skapade förra månaden den nya rollen som chef för AI för att driva molnintäkter med hjälp av stigande AI-efterfrågan. Över 24 000 SAP-kunder har antagit dess AI-lösningar.

Direktlänk Dela PYMNTS fördjupade 22 april

Syntiant presenterar tredje generationens AI-kärna och nytt chip

Ultra-lågenergi AI-specialisten Syntiant har introducerat en tredje generation av sin at-minne-kärna, med fem gånger tensor-genomströmningen jämfört med föregående Syntiant-enheter. Den nya kärnan presenterar företagets senaste chip, NDP250, som kan stödja modeller upp till 6 miljoner parametrar (8-bitars) med 30-GOPS INT8-prestanda i ett effektområde mellan 10 och 100 mW. Syntiant förvärvade ett datorvisionmodellföretag, Pilot.ai, för 18 månader sedan. Pilot.ai:s VD Jonathan Su är nu Syntiants mjukvaruchef.

Direktlänk Dela EE Times fördjupade 22 april

Den 10 april 2024 meddelade USA:s patent- och varumärkesbyrå (USPTO) riktlinjer för användning av artificiell intelligens (AI) i byråns arbete. Riktlinjerna erkänner att AI-verktyg har potentiella fördelar, som förbättrade kostnader, kvalitet och effektivitet, samt potentiella risker, som felaktighet och oavsiktlig avslöjande av konfidentiell information. Huvudpunkterna inkluderar att befintliga regler är tillräckliga för att skydda mot nuvarande risker med att använda AI-verktyg, och att användning av AI-verktyg för att assistera med att utforma dokument för inlämning till USPTO inte är förbjudet.

JD Supra fördjupade 22 april

Apple arbetar med att utveckla en egen stor språkmodell

Apple fortsätter att utveckla sin egen stora språkmodell (LLM) som körs på enheten istället för i molnet för att prioritera hastighet och integritet, rapporterar Mark Gurman från Bloomberg. Apples LLM ligger till grund för kommande generativa AI-funktioner. Företaget undersöker även andra stora projekt, inklusive förstärkta verklighetsglasögon och personliga robotar. Apples AI-verktyg kommer att köras på enheten, vilket kan göra dem mindre kapabla i vissa fall än dess direkta molnbaserade rivaler. Apple diskuterar dock att licensiera teknik från Google och andra AI-leverantörer för att åtgärda dessa brister.

Direktlänk Dela MacTrast fördjupade 22 april

Apple utvecklar eget LLM för kommande AI-funktioner i iOS 18

Apple rapporteras arbeta på sitt eget stora språkmodell (LLM) för kommande generativa AI-funktioner i iOS 18. Enligt rapporter planerar Apple att samarbeta med företag som Google. Apple´s LLM ska fungera helt på enheten, en avvikelse från normen att förlita sig på molntjänster. Detta nya tillvägagångssätt lovar snabbare svarstider och förstärkta integritetsåtgärder. Dock kan detta begränsa Apples AI´s räckvidd, och för att tackla detta ryktas Apple planera att samarbeta och få licensavtal med företag som Google.

Direktlänk Dela 9.9 Media fördjupade 22 april

Apple arbetar på enhetsbaserad AI som prioriterar hastighet och integritet

Enligt Bloomberg´s Mark Gurman arbetar Apple aktivt med en LLM (Large Language Model) som kör på enheter och prioriterar hastighet och integritet. Gurmans senaste nyhetsbrev, ´Power On´, inkluderade hans åsikt att Apples LLM är avgörande för framtida generativa AI-funktioner, som indikerats av senaste utvecklingen. Gurman påpekade att det i huvudsak kommer att fungera på enheten, till skillnad från molnbaserade AI-tjänster. Han nämnde också att Apple fortfarande diskuterar med Google och OpenAI om att använda deras generativa stora språkmodeller för nya AI-funktioner i iOS 18.

Direktlänk Dela List23 fördjupade 22 april

Sony World Photography Awards 2024: Vinnare och diskussion om AI i fototävlingar

Vinnarna av Sony World Photography Awards (SWPA) 2024 har avslöjats, med segrare i kategorier som kreativitet, porträtt och stilleben. Eddo Hartmann vann landskapskategorin med bilder från en avlägsen del av Kazakstan känd som ´Polygonen´, tidigare hem för Sovjetunionens stora kärnvapenprovplatser. Sebastião Salgado mottog utmärkelsen Outstanding Contribution to Photography. En diskussion som uppstod under utställningen var om AI-genererade bilder bör inkluderas i fototävlingar. Vissa fotografer stödde idén, medan andra ansåg att det skulle vara olämpligt.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 22 april

Forskare introducerar LLM2Vec: en ny metod för att förbättra textkodning

Forskare vid Quebec AI Institute (Mila) och ServiceNow Research har introducerat LLM2Vec, en enkel oövervakad metod som kan omvandla alla decoder-only LLM till en stark textkodare. Experiment visar att LLM2Vec-modeller har toppmodern prestanda på inbäddningsuppgifter. LLM2Vec är intuitiv och effektiv, och kan öppna nya vägar för organisationer att snabbt och till mycket låg kostnad skapa specialiserade inbäddningsmodeller. LLM2Vec kan användas för att omvandla alla decoder-only LLM till en inbäddningsmodell. Forskarna tillämpade LLM2Vec på tre decoder-only LLMs från 1,3 miljarder till 7 miljarder parametrar och utvärderade de resulterande modellerna på ord- och sekvensnivåuppgifter. Forskarna öppen-källkodade koden för LLM2Vec och släppte också de modeller de tränade för sina experiment.

Direktlänk Dela BD Tech Talks fördjupade 22 april

Konferens utforskar etiska och tekniska dimensioner av AI

En nyligen konferens organiserad av UniGe´s College of Emeriti i samarbete med Banca Passadore utforskade den snabbt utvecklande världen av artificiell intelligens (AI), dess etiska och tekniska dimensioner samt dess framtidspotential. Konferensen granskade AI:s ursprung och utveckling i den liguriska och genuanska kontexten. AI presenterar en dikotomi av spänning och fara, med kapaciteten att producera vilseledande information i en alarmerande takt, vilket potentiellt kan påverka kritiska sektorer som rättssystemet. Detta leder till utformningen av lagliga regleringar för att begränsa potentiell missbruk.

Direktlänk Dela Elblog fördjupade 22 april

» Gårdagens nyhetsflöde

Några av våra kursdeltagare