» Håll dig ajour kring AI · En AI-skapad och ständigt föränderlig nyhetstidning om AI. 2024-05-05 hade vår robot sammanfattat 130 nyhetshändelser. Upptäck gärna vår kurs AI på jobbet förresten. «

AI-producerade bilder lurar onlineköpare med falska ´kattöga dashel´-frön

Konstgjord intelligens (AI) har skapat realistiska bilder av ´kattöga dashel´-frön, vilket har lett till att många onlineköpare blivit lurade av denna nya bluff från Kina. AI-bilderna visar fröna utvecklas till vackra blommor som liknar söta katter, trots att sådana växter inte existerar. Fröna, beskrivna som ´angka´, ´organiska´ och ´icke-GMO´, har sålts för mer än 45 amerikanska dollar per paket. Faktagranskningssajten Snopes har bekräftat att blommorna är falska och att inga sådana växter existerar. Det är oklart hur många människor som har blivit lurade.

Direktlänk Dela Viral Okezone Internet fördjupade 5 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

ElevenLabs kämpar med deepfakes, föreslår digitala vattenmärken

AI-röstteknikföretaget ElevenLabs, medgrundat av Mati Staniszewski och Piotr Dabkowski, brottas med problemet med deepfakes. Trots att tekniken är innovativ, bär den potential för missbruk, vilket väcker oro bland lagstiftare. ElevenLabs föreslår att digitala vattenmärken på syntetiska röster kan vara en lösning. Företaget, som nådde en värdering på 1,1 miljarder dollar efter att ha lanserats i beta förra året, använder AI för att skapa övertygande ljudklipp. Men lagstiftare fruktar att tekniken har en farlig potential för missbruk. ElevenLabs har tecknat ett avtal med flera andra AI-företag, inklusive OpenAI, Anthropic, Google och Meta, för att bekämpa deepfakes i valet 2024.

Direktlänk Dela Fior Reports fördjupade 5 maj

En steg-för-steg guide till att bemästra stora språkmodeller

En detaljerad guide till att bemästra stora språkmodeller (LLMs) har presenterats. LLMs är datorsystem byggda på stora datamängder och sofistikerade algoritmer, och har förmågan att förstå, generera och manipulera text på ett sätt som speglar mänskliga språkfärdigheter. Guiden börjar med en förklaring av vad LLMs är och varför de är värdefulla, inklusive deras applikationer inom olika områden och förmågan att revolutionera hur maskiner förstår och interagerar med språk. Den fortsätter med en steg-för-steg guide till att bemästra LLMs, från att förstå grunderna till att utforska förtränade LLMs och arbeta med praktiska projekt.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 5 maj

Podcast utforskar AI: s tysta revolution och dess inverkan på jobben

En podcast diskuterar AI: s inverkan bortom hypen, med fokus på hur den kan automatisera tråkiga uppgifter och förändra färdigheter som krävs av advokater och studenter. Det spekuleras också i om AI kan göra det möjligt för Singapore att ´insource´ outsourcad arbete på ett kostnadseffektivt sätt. Gästerna inkluderar Laurence Liew, direktör för AI-innovation på AI Singapore, och Lewis Garrad, partner och Asiens karriärpraxispartner på konsultföretaget Mercer.

Direktlänk Dela The Straits Times fördjupade 5 maj

PickMe driver produktutveckling framåt med 2-dagars hackathon

Företaget PickMe arrangerade nyligen en 2-dagars hackathon på Water´s Edge för att driva sin produktutvecklingsstrategi framåt. Medarbetare från olika områden deltog i utvecklingen av verkliga lösningar för PickMe-plattformen. Deltagarna bildade 6-mannalag och fick varsin uppgift relaterad till transport eller matleverans att lösa med Generative AI. Evenemanget, som arrangerades i samarbete med Google och Searce India, resulterade i projekt som nu övervägs för kommersiell användning av PickMe. Vinnande lag blev ´Prompt Engine´ som utvecklade en lösning för att förbättra upptäckbarheten och upplevelsen på matmarknaden.

Direktlänk Dela Financial Times fördjupade 5 maj

ElevenLabs tar upp kampen mot deepfakes med digitala vattenmärken

AI-röstteknikföretaget ElevenLabs kämpar med deepfakes, en teknik som trots sin innovation har potential för missbruk, vilket väcker oro bland lagstiftare. ElevenLabs VD, Mati Staniszewski, menar att digitala vattenmärken för syntetiska röster är en lösning. Företaget, som värderas till 1,1 miljarder dollar, använder AI för att generera övertygande ljudklipp, inklusive text-till-tal-röstöversättningar, dubbar ljud till 29 språk och klonar röster. New Yorks borgmästare Eric Adams har använt ElevenLabs teknik för att göra robosamtal på mandarin, jiddisch och haitisk kreol. Staniszewski tror att tekniken kan bidra till en värld där patienter med neurodegenerativa sjukdomar som ALS fortfarande kan kommunicera i sin egen röst efter att de förlorat förmågan att tala.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 5 maj

Amerikanska tidningar stämmer OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång

Åtta framstående amerikanska tidningar ägda av investeringsjätten Alden Global Capital, inklusive New York Daily News, Chicago Tribune och Orlando Sentinel, har stämt OpenAI och Microsoft för upphovsrättsintrång i samband med företagens användning av generativ AI-teknik. De anklagar OpenAI och Microsoft för att skrapa deras IP utan tillstånd eller ersättning för att bygga och kommersialisera generativa modeller som GPT-4. En nyligen publicerad forskningsartikel föreslår en ram för att kompensera upphovsrättsägare proportionellt till deras bidrag till skapandet av AI-genererat innehåll.

Direktlänk Dela TechCrunch fördjupade 5 maj

Google DeepMind presenterar nästa generations AI-teknik på ICLR 2024

Forskare från Google DeepMind kommer att presentera nästa generations AI-agenter, utforska nya modaliteter och lägga grunden för inlärning vid den 12:e internationella konferensen om läranderepresentationer (ICLR), som äger rum den 7-11 maj i Wien, Österrike. Raia Hadsell, forskningschef på Google DeepMind, kommer att hålla ett huvudtal om de senaste 20 åren inom området och hur de lärdomar som dragits formar AI:s framtid till människans fördel. Google DeepMind kommer att presentera över 70 artiklar detta år, inklusive forskning om problemlösande agenter och människoinspirerade metoder.

Direktlänk Dela DeepMind Technologies fördjupade 5 maj

Aktier i Rent the Runway skjuter i höjden efter AI-satsning

Aktier i klädföretaget Rent the Runway ökade med över 220% på torsdagen efter att företaget meddelade att det kommer att satsa på artificiell intelligens (AI) för att driva sin tillväxt under innevarande år. Mer än 34 miljoner aktier bytte ägare, vilket vida överträffade den vanliga handeln i en aktie som fram till torsdagen bara hade ett marknadsvärde på 26,27 miljoner dollar. Företaget förutspår att intäkterna kommer att växa mellan 1% och 6% under innevarande räkenskapsår, jämfört med en ökning på 0,6% 2023, och förväntar sig att ha ett positivt fritt kassaflöde.

Direktlänk Dela SaltWire Network fördjupade 5 maj

Debatt om reglering av AI och risk för förlust av europeisk värdegrund

Frågor om hur AI-teknologi ska regleras och balanseras mellan integritet, innovation och konkurrenskraft diskuteras. Risken för att en europeisk värdegrund kan försvinna om några få globala teknikföretag fortsätter att dominera utvecklingen är också en punkt av oro. Debatten arrangeras av Future of Democracy, en oberoende, icke-vinstdrivande plattform som fokuserar på demokrati och samhällsutveckling med ny teknologi. Deltagare inkluderar Alice Teodorescu Måwe (KD), Abir Al-Sahlani (C), Pär Holmgren (MP), Simona Mohamsson (L), Helén Fritzon (S), Arba Kokalari (M), Dick Erixon (SD), Marta Aguirre (V) och Werner Stengg, digital expert från EU-kommissionen.

Direktlänk Dela Representation of the European Commission in Sweden fördjupade 5 maj

Hemlig ChatGPT-modell överträffar alla (GPT-2): En djupdykning i AI-innovation

I den snabbt föränderliga världen av artificiell intelligens formar nya utvecklingar ständigt vår förståelse och förmågor. Denna vecka är ett särskilt spännande ämne i fokus: en ny, ´hemlig´ ChatGPT-modell känd som GPT-2, som har orsakat en hel del uppståndelse. Beskriven som överträffande sina föregångare, väcker denna utveckling viktiga frågor om vad detta innebär för användare och utvecklare.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 5 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

ChatGPT kan lansera alternativ till Googles sökmotor inom kort

Enligt Android Authority pekar en nyligen registrerad domän mot en framtida sökmotor med ChatGPT. Rykten antyder att en ny webbsökningstjänst med ChatGPT kommer presenteras, vilket förväntas vara en direkt konfrontation med Googles hegemoni inom detta område. Presentationen förväntas äga rum den 9 maj. En Reddit-användare har rapporterat att SSL-certifikat skapats för domänen search.chatgpt.com. OpenAI, som har Microsoft som en stor investerare, lanserar möjligen en sökmotor vilket skulle kunna vara strategiskt meningsfullt.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 5 maj

Bitcoin eller guld - vilket är det bästa alternativet för sommaren 2024?

Inför sommaren 2024 utvärderar handlare vilken tillgång - Bitcoin (BTC) eller guld - som har mest potential. Bitcoin erbjuder hög tillväxtpotential, medan guld ses som en säker tillflyktsort mot inflation och volatilitet. Guld har ökat på grund av globala bekymmer, medan Bitcoin har upplevt mer volatilitet. Enligt ChatGPT, OpenAI:s avancerade AI-modell, beror valet mestadels på individuella investeringsstrategier och risktolerans. Bitcoin kan vara det föredragna alternativet för de som söker högre tillväxt och är bekväma med volatilitet, medan guld kan vara det föredragna valet för de som söker stabilitet och lägre risk.

Direktlänk Dela Crypto News BTC fördjupade 5 maj

84% av organisationerna i Indien förbereder sig för att skala upp sina RPA-initiativ till 2025

84% av organisationerna i Indien förbereder sig för att skala upp sina Robotic Process Automation (RPA) initiativ till 2025, vilket reflekterar den växande erkännandet av automationens centrala roll i att driva effektivitet och innovation. Genom att effektivisera operationer, minska driftskostnader och öka produktiviteten, förändrar robotik i grunden hur företag fungerar genom att nära integrera automationstekniker. Dessutom förväntas den globala installerade robotkapaciteten överstiga 700 000 enheter till 2026 och marknaden för autonom navigering förväntas stiga till 13,5 miljarder dollar till 2030.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 5 maj

Bästa ChatGPT-tilläggen att använda 2024

AI-teknikerna utvecklas i snabb takt och AI-tillägg revolutionerar hur vi interagerar med digitala plattformar. Detta gäller särskilt för ChatGPT, där tilläggen inte bara är tillägg utan kraftfulla verktyg som förbättrar funktionaliteten, berikar användarupplevelsen och driver produktiviteten till nya höjder. Några av de bästa ChatGPT-tilläggen att använda 2024 inkluderar Engage AI, som är speciellt utvecklat för LinkedIn-användare, Second Braing, som är i betastadiet för premiummedlemmar, ChatGPT Writer, Merlin, Promptheus och Wiseone. Dessa tillägg är generellt kompatibla med populära webbläsare som Chrome, Firefox och Edge.

Direktlänk Dela TechnoSports fördjupade 5 maj

Öppna AI-VD Sam Altman ser AI som en ´superkompetent kollega´

Sam Altman, VD för OpenAI, delade nyligen sin vision för artificiell intelligens (AI) framtid, där han beskriver AI som en ´superkompetent kollega´ som kan hantera komplexa uppgifter självständigt. I en intervju med MIT Technology Review uttryckte Altman sin önskan att AI ska utvecklas bortom sina nuvarande förmågor. Trots att OpenAI:s ChatGPT har varit användbart för att påskynda arbetsflöden, utveckla kod och skriva e-post, beskrev Altman det som ´otroligt dumt´ jämfört med vad som kommer härnäst. OpenAI:s kommande språkmodell, GPT-5, kan vara ett steg mot Altmans vision.

Direktlänk Dela Benzinga fördjupade 5 maj

Skydda dig mot röstkloningsbedrägerier genom att ställa rätt frågor

Röstkloningsbedrägerier där artificiell intelligens (AI) används för att kopiera röster från dina vänner, familjemedlemmar eller kollegor blir allt vanligare. Kriminella använder denna teknik för att lura osuspekta offer att överlämna pengar genom att göra ´brådskande´ förfrågningar samtidigt som de utger sig för att vara personer du känner. Cybersecurity experter rekommenderar att vara uppmärksam på detaljer och försöka bekräfta identiteten på den som ringer. Enligt TechReport förlorade amerikanerna 39,5 miljarder dollar till telefonbedrägerier 2022, med 68,4 miljoner amerikanska medborgare drabbade.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 5 maj

Bitcoin eller guld: Vilket är det bästa sommarinvesteringen 2024 enligt AI-modellen ChatGPT?

Inför sommaren 2024 utvärderar investerare vilken tillgång - Bitcoin (BTC) eller guld - som har störst potential. Bitcoin, som en växande digital tillgång, och guld, som en traditionell skydd mot ekonomiska förändringar, har skilda roller i investeringsportföljer. ChatGPT, OpenAI:s avancerade AI-modell, har tagits till hjälp för att avgöra vilken som kan tänkas prestera bäst under de kommande månaderna. Bitcoin erbjuder hög tillväxtpotential, medan guld ses som en stabil skydd mot inflation och volatilitet. Båda tillgångarna har historiskt jämförts, men deras vägar 2024 har avsevärt divergerat. Guld har stigit mitt i växande globala bekymmer, vilket visar dess styrka som en pålitlig tillgång under turbulenta tider. Å andra sidan har Bitcoin upplevt mer volatilitet; dess pris tog en träff under Israel-Iran-konflikten, vilket överskuggade positiva känslor från nyligen genomförda kryptovalutahalveringar. Trots att ha nått rekordhöjder tidigare under året, sjönk Bitcoins värde till cirka $57,000 i maj, vilket markerade en kritisk stödnivå. Under tiden stängde guld i april på en all-time high, vilket förstärkte dess status som ett robust investeringsalternativ. Denna kontrast understryker de skilda vägarna och potentialen för varje tillgång när investerare väger sina alternativ för sommaren 2024. Enligt ChatGPT beror beslutet till stor del på individuella investeringsstrategier och risktolerans. För dem som söker högre tillväxtpotential och är bekväma med volatilitet, kan Bitcoin vara det föredragna alternativet. Å andra sidan kan guld vara det föredragna valet för dem som söker stabilitet och lägre risk. Att inkludera båda tillgångarna i en diversifierad portfölj kan också vara ett klokt tillvägagångssätt för att balansera potentiella risker och belöningar.

Direktlänk Dela Finbold fördjupade 5 maj

AI kan förbättra historisk forskning trots tidigare misstag

I februari släppte Google en uppgraderad version av sin Gemini AI-modell som genererade kontroversiella bilder på vikingar och nazister. Trots detta anser historiker att AI kan bidra till en rikare, mer exakt syn på historien genom att avkoda skadade manuskript, översätta främmande språk, upptäcka tidigare okända mönster och snabba upp historisk forskning. Benjamin Breen, historiker vid University of California, Santa Cruz, menar att historiker är särskilt lämpliga att dra nytta av AI då de är vana att arbeta med texter och inte litar på allt de läser. AI kan även hjälpa studenter att förstå hur människor levde och tänkte i andra tidsåldrar.

Direktlänk Dela Reason Foundation fördjupade 5 maj

Stora teknikföretag investerar stort i AI

Stora teknikföretag, som Alphabet (Googles moderbolag), Amazon och Microsoft, vill ha mer datorkraft. Enligt deras senaste kvartalsrapporter investerade de kollektivt 40 miljarder dollar mellan januari och mars, mestadels i datacenter utrustade för att hantera växande arbetsbelastningar inom artificiell intelligens (AI). Meta, som inte har en molnverksamhet men driver ett datakrävande sociala medier-imperium, sa att dess kapitalutgifter kan nå 40 miljarder dollar i år på grund av AI-relaterade projekt. Det är inte långt ifrån de 50 miljarder dollar som Saudi Aramco planerar att spendera. Microsoft kommer troligen att spendera mer.

Direktlänk Dela The Economist Newspaper fördjupade 5 maj

Hedgefonder satsar på Snowflake trots prisnedgång

Många framstående hedgefonder satsar på datainfrastrukturföretaget Snowflake, trots att aktiens pris har sjunkit under de senaste månaderna. Snowflake spelar en viktig roll inom AI och erbjuder verktyg för effektiv lagring av data, vilket är avgörande för AI-modellers användbarhet. Fyra av 16 analyserade hedgefonder äger Snowflake-aktier, vilket är märkbart då endast stora teknikföretag som Apple, Meta Platforms och Alphabet var vanligare. Trots att Snowflakes aktiepris sjönk med nästan 20% efter att företaget rapporterade sina intäkter den 28 februari, tror experter att det nu är en bra tid att investera i företaget.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 5 maj
3 000+ kursdeltagare från svenska företag och offentliga verksamheter
har gått vår kurs "AI på jobbet".

Ny drönarteknik testas för att påskynda inspektioner på Pearson International Airport

En ovanlig syn observerades över landningsbanorna på Pearson International Airport denna vecka - en drönare. Det var ett test av en ny teknik som använder AI för att påskynda inspektioner av landningsbanor, med sikte på att göra Kanadas mest trafikerade flygplats ännu mer upptagen. Under cirka fem timmar på måndagen spårade ett team från Niricson Software, baserat i Victoria, B.C., drönaren medan dess kamera tog högupplösta bilder av asfalten. Bilderna matas sedan in i en maskinlärningsalgoritm som kan identifiera eventuella defekter och bygga in dem i en detaljerad 3D-modell av landningsbanan. Projektet finansieras av Transport Canada.

Direktlänk Dela CTV News Toronto fördjupade 5 maj

AI-filmfestival växer trots oro inom filmbranschen

En filmfestival med fokus på AI-utvecklade filmer hölls på Orpheum Theater i Los Angeles. Festivalen arrangerades av Runway, ett företag som specialiserat sig på AI-genererade videor och har en värdering på 1,5 miljarder dollar. Runway, som har investerare som Nvidia, Google, Salesforce Ventures, Felicis, Coatue och Lux Capital, har sedan starten 2018 samlat in över 230 miljoner dollar. Festivalen har växt snabbt, från 300 inlämningar första året till 3 000 i år. Trots framgången uttrycker många inom filmbranschen oro över hur AI-teknologin kan hota deras jobb.

Direktlänk Dela America Online fördjupade 5 maj

Israeliskt AI-startup arbetar för att bevara Förintelseöverlevandes vittnesmål

Det israeliska startup-företaget Verbit, som använder AI för att generera mycket exakta transkriptioner och undertexter, arbetar för att bevara vittnesmål från överlevande från Förintelsen. Verbit tränar sin automatiska taligenkänningsplattform (ASR) med en samling ´relevanta och specifika termer´ relaterade till Förintelsen och överlevandes minnen. Verbit samarbetar med Conference on Jewish Material Claims Against Germany (Claims Conference) på projektet. Hittills finns det mer än 400 000 minuter av offentligt tillgängliga och sökbara transkriberade vittnesmål.

Direktlänk Dela NoCamels fördjupade 5 maj

OpenAI:s text-till-video-modell Sora imponerar på Hollywood

OpenAI introducerade i februari en text-till-video-modell kallad Sora som kan generera upp till en minut långa videor från text. Sora har imponerat på internet med sin bildkvalitet. Filmregissören Tyler Perry var så imponerad att han pausade sina planer för en studioexpansion värd 800 miljoner dollar. Han uppmanade även Hollywood-arbetare att organisera sig under en enda fackförening för att skydda jobb från AI-hotet. Trots att Sora ännu inte officiellt släppts för allmänheten har arbetare inom kreativa områden redan börjat experimentera med det. De säger att det gör deras jobb lättare utan att de känner sig ersättbara. Sora hjälper dem att kommunicera abstrakta koncept tydligare, tvingar dem att visualisera idéer på nya sätt och minskar produktionskostnaderna. Men för tillfället behöver det fortfarande mänsklig tillsyn.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 5 maj

AI förstärker tillväxt för molnjättar, OpenAI tecknar licensavtal med Financial Times, Apple anställer AI-experter från Google

Mellan januari och mars växte Amazon Web Services, Microsofts Azure och Google Cloud med 17%, 31% och 28% respektive, vilket tyder på att AI bidrar till tillväxten. Åtta amerikanska nyhetsförlag har stämt Microsoft och OpenAI för upphovsrättsintrång, med anklagelser om att de har använt förlagens upphovsrättsskyddade artiklar för att träna sina AI-modeller. OpenAI har tecknat ett innehållslicensavtal med Financial Times för att förbättra ChatGPT med attribuerat innehåll och utveckla nya AI-produkter. Apple har anställt tiotals AI-experter från Google för att bygga AI-modeller och produkter. OpenAI:s rival Anthropic har lanserat sin första företagserbjudande och en gratis iPhone-app för sin AI-bot Claude.

Direktlänk Dela The Economic Times fördjupade 5 maj

Debatt om demokrati, AI och teknologi arrangerad av Future of Democracy

En debatt om effekterna av AI och teknologi på demokratin kommer att organiseras av Future of Democracy. Frågor som kommer att diskuteras inkluderar potentiella hot mot demokratin från deep fake-teknologi, hur AI kan påverka arbetsmarknaden och hur regleringar av AI bör balanseras mellan integritet, innovation och konkurrenskraft. Debatten kommer att inkludera deltagare från olika politiska partier och en digital expert från EU-kommissionen.

Direktlänk Dela Representation of the European Commission in Sweden fördjupade 5 maj

AI-chattbotar förändrar kundserviceindustrin i Indien

Eva, HDFC Banks AI-drivna kundservicechattbot, har utvecklats från att svara på grundläggande frågor till att utföra mer komplexa uppgifter som att dela kreditkortsutdrag och boka fasta insättningar. Anjani Rathor, Chief Digital Experience Officer på HDFC Bank, ser en ökande preferens för digital självservice. En stor del av bankens över 30 miljoner månatliga kundinteraktioner hanteras nu av AI-/maskininlärningslösningar som Eva. Även i företag som Voltas och Panasonic India har användningen av chattbotar ökat dramatiskt. Everest Group förutspår att den globala kontaktcenterindustrin kommer att krympa från 120-130 miljarder dollar till 95-105 miljarder dollar under de kommande 3-4 åren på grund av ökad användning av chattbotar.

Direktlänk Dela Mint fördjupade 5 maj

Photo AI 3: Ett AI-inspirerat verktyg för fotografer

Photo AI 3 är ett av de nya AI-inspirerade verktygen som syftar till att underlätta för fotografer och rädda oanvändbart arbete. Om brusreducering och uppskalning är en stor del av ditt kreativa arbetsflöde, då är Photo AI guld värt. Photo AI 3 kostar $100/£100 och är tillgängligt för Windows 10 eller 11, macOS Big Sur 11 och högre. Programmet har optimerats för Nvidia RTX, vilket visar på ökat stöd och ger ytterligare en anledning att uppgradera till ett Nvidia-grafikkort. Photo AI 3 har en avancerad brusreduceringsfunktion och kan rädda foton från oattraktivt brus. Detta är särskilt användbart för fotografer som ofta arbetar i svagt ljus eller för dem som vill restaurera och förbättra gamla fotografier med höga brusnivåer.

Direktlänk Dela Creative Bloq fördjupade 5 maj

AI och blockchain transformerar innehållsskapande och ger globala möjligheter till artister

Artificiell intelligens (AI) ses som en kraft inom innehållsskapande som filmproduktion och musik för att nå en bredare publik och förändra konsumtionen av innehåll. Med AI, web3 och blockchain som genomgår en restaurering som bryter de traditionella driftsätt, erbjuder vägen framåt lika möjligheter för artister globalt. En oberoende analys visar att cirka 75% av världens marknads- och kreativa chefer anser att användning av AI är nödvändig. AI-baserade verktyg som Canva och Sora blir framstående, vilket gör det möjligt för skapare att minska arbetsbördor och öka sin kreativitet jämfört med traditionell innehållsproduktion. Dessutom gör AI det möjligt för kreativa människor att vara starkare och röra sig annorlunda inom barriärerna och ge möjligheter för nykomlingar. Med blockchain kan artister nu skapa direkta relationer med sin publik, vilket skapar utrymme för en bred och mångsidig kreativ miljö. AI-baserade generatorer gör det också möjligt för filmproduktion att bli mer kostnadseffektiv och oberoende regissörer att konkurrera med Hollywood-studior när det gäller produktionskvalitet.

Direktlänk Dela Cryptopolitan fördjupade 5 maj

AI-verktyg kan minska läkares arbetsbelastning men kräver mänsklig övervakning

Dokumentationsbördan och andra administrativa uppgifter har ökat läkarutbränning till historiska nivåer. Som svar har EHR-leverantörer integrerat AI-verktyg för att hjälpa läkare att formulera sina svar till patientmeddelanden. Forskare vid Mass General Brigham har nyligen utfört forskning för att lära sig mer om hur dessa AI-verktyg presterar. De publicerade en studie i The Lancet Digital Health som visar att dessa AI-verktyg kan vara effektiva för att minska läkares arbetsbelastning och förbättra patientutbildning, men att de också har begränsningar som kräver mänsklig övervakning.

Direktlänk Dela MedCity News fördjupade 5 maj

AI återskapar rösten hos stroke-drabbade countrymusikern Randy Travis

Countrymusikern Randy Travis, vars röst hjälpte till att bygga Warner Music Nashville, drabbades 2013 av en massiv stroke som gav honom bara 2% chans att överleva. Stroken påverkade mest den del av hans hjärna som styr tal och språk. Trots detta, med hjälp av artificiell intelligens (AI), har hans skivbolag lyckats återskapa hans röst. Genom att använda 42 av Travis tidigare låtar och en ´surrogatröst´ från countrymusikern James DuPre, har AI-programmet kunnat överlagra Travis röst på DuPres sång. Resultatet har blivit Travis första nya låt på över ett decennium, ´Where That Came From´.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 5 maj

Nvidia dominerar Q1 tack vare hög efterfrågan på AI-chip

Nvidia dominerar första kvartalets resultatrapporter, trots att företaget ännu inte rapporterat sina resultat. Företaget har fått flera nickar, både direkt och indirekt, från stora techbolag som Microsoft, Alphabet, Amazon och Meta Platforms, vilket pekar på att mer pengar riktas till Nvidias populära H100 GPU-chip. Elon Musk, VD för Tesla, uttryckte stort förtroende för Nvidias AI-chip och meddelade att Tesla kommer att mer än fördubbla sina H100 GPU-chip till slutet av året. Meta Platforms har ökat sin prognos för kapitalutgifter för 2024 till mellan 35 och 40 miljarder dollar, drivet av utbyggnaden av sin ´infrastrukturinvesteringar för att stödja vår AI-färdplan´.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 5 maj

Randy Travis sjunger igen tack vare AI

Country-sångaren Randy Travis drabbades av en massiv stroke 2013, vilket förlamade hans högra sida och skadade en del av hans hjärna som kontrollerar tal och språk. Han har inte helt återhämtat förmågan att sjunga, men i samarbete med sångaren James DuPre och ett datorprogram som skapar en AI-genererad version av hans röst, har Travis och hans långvariga producent Kyle Lehning skapat en ny låt, ´Where That Came From´, som fångar Randys countryhjärta.

Direktlänk Dela CBS News fördjupade 5 maj

Maskininlärning och prediktiv analys kan minska företags miljöpåverkan

Maskininlärning (ML) och prediktiv analys framträder som spelväxlare när det kommer till att minska företags miljöpåverkan. ML, en gren av artificiell intelligens, tillåter datorer att lära sig från data utan explicit programmering. Prediktiv analys, som utnyttjar ML-algoritmer, analyserar tidigare data för att förutse framtida trender. I kampen mot klimatförändringar kan detta innebära att man identifierar utsläppshotspots, förutser framtida koldioxidavtryck och optimerar verksamheten för maximal hållbarhet. Fördelarna är obestridliga. Genom att optimera verksamheten kan ML-drivna lösningar leda till betydande minskningar av koldioxidavtrycket, ofta överstigande 20%.

Direktlänk Dela Inc42 Media fördjupade 5 maj

Mästare i Generativ AI: Top 4 DataCamp kurser för 2024

Generativ AI, ofta kallad Gen AI, är ett spännande område inom artificiell intelligens som fokuserar på att skapa innehåll, bilder, musik och mer som efterliknar mänsklig kreativitet. DataCamp, en ledande onlineplattform för utbildning inom datavetenskap, erbjuder en mängd kurser anpassade för att bemästra Generativ AI. De fyra toppkurserna för 2024 inkluderar ´Introduktion till Deep Learning med Keras´, ´Introduktion till TensorFlow i Python´, ´Introduktion till Machine Learning med PyTorch´ och ´Oövervakad inlärning i Python´. Dessa kurser ger en solid grund i deep learning, TensorFlow, PyTorch och oövervakad inlärning - alla nödvändiga färdigheter för att utmärka sig inom Generativ AI 2024.

Direktlänk Dela Analytics Insight fördjupade 5 maj

Beteendebaserade biometrimarknaden förväntas nå 11,64 miljarder USD 2030

Den beteendebaserade biometrimarknaden, som värderades till 2,01 miljarder USD 2022, förväntas skjuta i höjden till 11,64 miljarder USD 2030, med en robust årlig tillväxttakt (CAGR) på 24,5% från 2023 till 2030. Denna betydande tillväxt drivs främst av det ökande behovet av förbättrade säkerhetssystem på grund av stigande cyberhot och identitetsbedrägerier. Tekniken för beteendebaserad biometri, som analyserar mönster i mänskliga aktiviteter som tangentdynamik, röstigenkänning och gånganalys, blir allt viktigare för att autentisera och verifiera användaridentiteter på ett icke-intrusivt sätt.

Direktlänk Dela Middle East North Africa Financial Network fördjupade 5 maj

Nya arkitekturen Orchid förbättrar sekvensmodellering i djupinlärning

Forskare vid University of Waterloo har utvecklat en ny arkitektur kallad Orchid för att hantera utmaningarna med sekvensmodellering, särskilt kvadratisk komplexitet. Orchid integrerar en datadriven konvolutionsmekanism för att övervinna begränsningarna hos traditionella uppmärksamhetsbaserade modeller. Genom att använda ett nytt datadrivet konvolutionslager kan Orchid dynamiskt justera sin kärna baserat på indatadata med hjälp av ett konditionerande neuralt nätverk, vilket gör det möjligt att effektivt hantera sekvenslängder upp till 131K. Orchid presterar bättre än traditionella uppmärksamhetsbaserade modeller, som BERT och Vision Transformers, över domäner med mindre modellstorlekar.

Direktlänk Dela MarkTechPost fördjupade 5 maj

AI-röstkloneringsbedrägerier: experter varnar för att ställa rätt frågor

Konstgjord intelligens (AI) kan nu klonar röster efter att ha hört dem i bara några sekunder, vilket brottslingar utnyttjar för att lura oskyldiga offer att överlämna pengar genom att göra ´brådskande´ förfrågningar medan de utger sig för att vara personer du känner. Cybersecurity experter har varnat för detta och rekommenderar att ställa rätt frågor för att skydda sig. Om en älskad verkar panikslagen på telefonen kan det vara frestande att hjälpa dem oavsett vad, men det är viktigt att först ställa rätt fråga. Amerikaner förlorade cirka $ 39,5 miljarder till telefonbedrägerier 2022, med 68,4 miljoner amerikanska medborgare drabbade.

Direktlänk Dela The Sun fördjupade 5 maj

Indiens finansiella underrättelseenhet uppgraderar till FINnet 2.0 för att bekämpa penningtvätt och terrorismfinansiering

Indiens finansiella underrättelseenhet (FIU) har operationaliserat en avancerad 2.0-version av sitt informationstekniska system, beväpnat med artificiell intelligens och maskininlärningsverktyg, för att kontrollera penningtvätt och terroristfinansieringsbrott i landets ekonomiska kanaler. Uppgraderingen av det tekniska ryggraden krävdes eftersom volymen av data (misstänkta transaktionsrapporter) som flaggats av banker och olika andra finansiella institutioner till FIU för analys och vidare spridning till undersökande och underrättelseorganisationer har ´ökat´, sa en senaste rapport för budgetåret 2022-23.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 5 maj

Warren Buffett uttrycker oro över artificiell intelligens

Warren Buffett, den legendariska investeraren, uttryckte nyligen oro över artificiell intelligens (AI) potential att bedra, med hänvisning till en personlig upplevelse där han såg en video av sig själv leverera ett meddelande som han aldrig faktiskt spelat in. Buffett erkände att AI har potential för både enormt gott och ont, och endast tiden kommer att avslöja i vilken utsträckning det kommer att förändra samhället. Buffett försäkrade också aktieägarna att de chefer som förväntas efterträda honom på Berkshire Hathaway var redo för jobbet och berömde Apple trots att Berkshire nyligen minskade sin position i iPhone-tillverkaren.

Direktlänk Dela The Times of India fördjupade 5 maj

Veckans Gen AI för företag: Nyheter om AI-tillämpningar, partnerskap och investeringar

I veckans utgåva av Gen AI för företag presenteras en rad nyheter om generativ AI. Cohere Toolkit och FrugalGPT har utvecklat nya verktyg som påskyndar utvecklingen av AI-applikationer. Apple har förnyat samtal med OpenAI för att utveckla generativ AI för iPhone. President Bidens exekutiva order förbättrar AI-säkerheten och rättvisan inom hälso- och sjukvården. NIST har standardiserat generativ AI-bedömningar för säkerhet och etik inom alla sektorer. Generativ AI-finansiering nådde 25,2 miljarder dollar 2023, med ledare som Apple och Nvidia som formar AI PC-sektorn och Intel som främjar företags-AI.

Direktlänk Dela Medium fördjupade 5 maj

AI-verktyg hjälper forskare att studera hotade djurarter i Oregon

Artificiell intelligens (AI) används för att hjälpa forskare i Oregon att studera svårtillgängliga hotade arter som knölsvärman. Forskare vid Oregon State University och U.S. Forest Service har samlat in miljontals timmar ljud från federala skogar i Washington och Oregon mellan 2018 och 2022. För att kunna gå igenom den enorma mängden data har forskarna utvecklat en maskininlärningsalgoritm för att identifiera knölsvärmans läten. Deras upptäckter kan hjälpa biologer att förstå vilka områden som är viktigast för dessa fåglar, vilket i sin tur kan förbättra insatserna för att bevara deras livsmiljö.

Direktlänk Dela Oregon Public Broadcasting fördjupade 5 maj

Falskt påstående om att Biden hotar med sanktioner mot Sydafrika om ANC vinner val

En video som cirkulerar på sociala medier inklusive Facebook och TikTok påstår att USA:s president Joe Biden har hotat att införa omedelbara sanktioner och förklara Sydafrika som en fientlig stat om ANC vinner de kommande valen i maj 2024. Biden påstås också ha sagt att hela EU kommer att stödja USA i detta. Det finns dock inga sanktioner mot Sydafrika från EU. Africa Check har granskat påståendet.

Direktlänk Dela The Citizen fördjupade 5 maj

Samsung avtäcker första 3nm mobilprocessor designad med AI

Samsung har tagit ett betydande steg framåt i mobilprocessor teknologi med tillkännagivandet av sitt första 3nm chip. Denna prestation är särskilt anmärkningsvärd eftersom designprocessen i stor utsträckning utnyttjade artificiell intelligens (AI) verktyg utvecklade av Synopsys. Detta markerar ett stort steg framåt i att använda AI för att effektivisera chiputveckling och potentiellt revolutionera framtiden för mobil bearbetningskraft. Samsungs nya 3nm-processor, AI spelade en avgörande roll i optimeringen av chip layouten. Synopsys ´Fusion Compiler-programvara strömlinjeformade denna process, vilket potentiellt sparar Samsungs team veckor av manuellt arbete.

Direktlänk Dela Gizchina fördjupade 5 maj

AI och blockchain förändrar kreativa industrier

Artificiell intelligens (AI) och blockchain-teknologi har potential att revolutionera den kreativa ekonomin, som beräknas vara värd 985 miljarder dollar. AI kan hjälpa konstnärer att utöka sina kreativa gränser och underlätta tillträdet för begåvade skapare som saknar stora studiobudgetar. Enligt en undersökning av AI-drivna grafiska designplattformen Canva anser 75% av de tillfrågade att generativ AI är ett viktigt verktyg i deras verktygslåda. Blockchain-teknik kan ytterligare förstärka denna nya arbetsmetod genom att tokenisera allt från musikroyalties till dyra konstverk.

Direktlänk Dela Crypto News fördjupade 5 maj

Musikindustrin förväntas växa med 7,6% årligen mellan 2024 och 2030

2023 markerade en vändpunkt för musikindustrin på många sätt, bland annat genom den första stora prisökningen av globala streamingplattformar, moderniseringen av föråldrade royaltybetalningsstrukturer och utvecklingen av Generativ AI. Analytiker förväntar sig ytterligare framsteg inom dessa områden 2024 och framåt. De uppdaterar sina prognoser för den globala musikindustrin, och höjer sin årliga tillväxttakt (CAGR) något till +7,6% för perioden 2024-2030. Detta speglar en starkare utsikt för live musik och musikpubliceringssegmenten.

Direktlänk Dela Goldman Sachs fördjupade 5 maj

Microsoft 365 lägger till nya funktioner för produktivitetsappar

Microsoft 365 har lagt till nya funktioner för sina produktivitetsappar online. Många av dessa funktioner fokuserar på e-postklienten Outlook. Den klassiska Outlook Windows-appen har nu några generativa AI-funktioner från Copilot, inklusive sammanfattning av e-posttrådar och skrivcoacher. Copilot kommer också till den nya Outlook för Windows-appen och på webben senare i maj. Den nya Outlook Windows-appen och webbversionen kommer också att lägga till nya RSVP-inställningar i juli. I juni kommer den nya Outlook Windows-appen och webbversionen att ha en ny funktion för mötesdetaljer. Användare av Loop-samarbetsverktyget får en ny Copilot-funktion i maj. Det fanns också nya inlägg på vägkartan för kommande Teams-funktioner.

Direktlänk Dela Neowin fördjupade 5 maj

Universal Music Group och TikTok når nytt avtal om musikrättigheter

Universal Music Group (UMG) har ingått ett nytt avtal med TikTok som tillåter dess artisters musik på plattformen igen efter månader av spända förhandlingar. Avtalet inkluderar e-handelsplaner genom TikToks shoppingfunktioner och ett åtagande att ´skydda mänsklig konstnärskap´ från AI-övertag. TikTok lovar att ta bort all ´oauktoriserad AI-genererad musik´ och arbeta på bättre åtgärder för artistattribuering. UMG:s Chief Digital Officer och EVP Michael Nash ser ´stor potential´ i det nya avtalet med TikTok.

Direktlänk Dela PC Magazine fördjupade 5 maj

Ukrainas utrikesdepartement väljer AI-genererad taleskvinna

Ukrainas utrikesdepartement har meddelat att de har valt en taleskvinna skapad av artificiell intelligens (AI) vid namn Victoria Shi. Hon kommer att ansvara för att leverera officiella uttalanden utfärdade av utrikesdepartementet. Departementet kommer för första gången i historien att använda en digital talare baserad på AI för att läsa upp dess data, som fortfarande kommer att skrivas av människor. De uttalanden som Victoria kommer att göra kommer inte att utfärdas av AI, utan skrivs och verifieras av riktiga människor. För att undvika förfalskning kommer datan att åtföljas av en QR-kod som länkar till textversioner på ministeriets webbplats.

Direktlänk Dela Sada El balad fördjupade 5 maj

Googles Gemini-app nu tillgänglig i Filippinerna

Googles Gemini-app för Android-användare är nu tillgänglig i Filippinerna. Appen kan nu laddas ner via den lokala Google Play Store. Gemini (tidigare Bard) är Googles största AI-modell, kapabel att ta sig an olika uppgifter som att skriva, generera kod och lösa problem. Tidigare kunde användare i landet endast få tillgång till modellen via Google Assistant eller dess dedikerade webbplats. Android-användare bör notera att Gemini-appen är kompatibel med icke-vikbara enheter. Samsung och Pixel-vikbara enheter som kör Android 12 och högre med minst 4 GB RAM stöds också.

Direktlänk Dela YugaTech fördjupade 5 maj

Effektiv förbehandling av data för storskaliga språkmodeller

Förbehandling av stora datamängder är avgörande för att storskaliga språkmodeller (LLMs) ska kunna söka effektivt. Search Augmentation Generation (RAG) är en teknik som använder LLMs för att extrahera relevant information från all data. Företaget Unstructured, som utvecklar förbehandlingstjänster för RAG, förklarar hur data effektivt kan tas in och förbehandlas när man använder RAG. Förbehandlingsstegen inkluderar ´omvandling´, ´rengöring´, ´segmentering´, ´sammanfattning´ och ´inbäddning´. Varje steg spelar en viktig roll för att omvandla ostrukturerade dokument till ett format som är lättläst för LLM.

Direktlänk Dela GIGAZINE fördjupade 5 maj

SenseTime avtäcker GPT 4-rival - SenseNova 5.0

Det kinesiska AI-företaget SenseTime har avtäckt sin senaste stora språkmodell, SenseNova 5.0, som enligt företaget överträffar prestandan hos GPT 4 i prestandatest. SenseNova 5.0:s testresultat visar att det kan slå OpenAI:s flaggskepps-AI i logiskt resonerande, kreativt skrivande och mer. Den kan också förstå och generera mänsklikt liknande text bättre än GPT 4, vilket ger den förmågan att tillämpa effektiva lösningar på verkliga tillämpningar. SenseTime är ett delvis statligt ägt, börsnoterat företag för artificiell intelligens med huvudkontor i Hongkong.

Direktlänk Dela Ummid fördjupade 5 maj

OpenAI:s VD vill att AI ska fungera som en ´superkompetent kollega´

Sam Altman, VD för OpenAI, beskriver sin vision för den ultimata AI-applikationen som en ´superkompetent kollega´. Denna AI skulle vara kapabel att ta på sig uppgifter i den verkliga världen, inte bara fungera som en chattbot. Altman ser fram emot att AI kan hjälpa människor att få saker gjorda i den verkliga världen. Han ser detta som ett stort steg framåt jämfört med vad OpenAI för närvarande erbjuder. Altman gav dock inga detaljer om när detta verktyg kommer att vara tillgängligt eller hur avancerad AI kommer att behöva vara för att stödja det.

Direktlänk Dela Breaking Latest News fördjupade 5 maj

AI-boomen liknar dot-com-bubblan men är farligare, enligt expert

AI-boomen liknar dot-com-bubblan men är potentiellt farligare, enligt Erik Gordon, professor vid University of Michigan’s Ross School of Business. Han menar att även om AI är ´nästa stora sak´ kan värderingarna av AI-företag fortfarande vara överdrivna och företag kan gå under eller förlora hälften av sitt värde. En stor skillnad mellan de två perioderna är att de ledande företagen inom AI är etablerade, lönsamma giganter som Microsoft och Alphabet, som kan förlora miljarder dollar utan att gå i konkurs. Men om AI-förluster driver ner deras aktiekurser kommer många investerare att lida.

Direktlänk Dela Business Insider fördjupade 5 maj

Ökad efterfrågan på elektricitet från AI och datacenter förväntas driva upp naturgasanvändningen

Enligt en analys från Wells Fargo kommer efterfrågan på elektricitet i USA att öka med så mycket som 20% fram till 2030, drivet av artificiell intelligens (AI) och en ökning av inhemska halvledar- och batteritillverkning. AI-datacenter förväntas ensamma lägga till cirka 323 terawattimmar av elektricitetsbehov i USA fram till 2030. Detta utgör en utmaning för teknikföretag som Amazon, Google, Microsoft och Meta, som har åtagit sig att driva sina datacenter med förnybar energi. Branschen för naturgas tror att gas kommer att vara det föredragna valet för att möta den ökade efterfrågan. Naturgas förväntas tillgodose 60% av efterfrågan på el från AI och datacenter, medan förnybara källor kommer att tillhandahålla resterande 40%.

Direktlänk Dela Consumer News and Business Channel fördjupade 5 maj

Läckor avslöjar Apples AI-planer för iOS 18 och andra programvaruuppdateringar

Artificiell intelligens (AI) kommer att vara en central del av iOS 18 och andra programvaruuppdateringar som Apple planerar att presentera den 10 juni. Nya läckor avslöjar mer om vad som kommer inom AI senare under året. Läckorna kommer från ´personer bekanta med programvaran´ som har talat med AppleInsider och fokuserar på de generativa AI-förmågorna i Ajax Large Language Model (LLM). En av de stora nya funktionerna kommer att vara AI-drivet textsammanfattning, vilket kommer att täcka allt från webbplatser till meddelanden. Denna funktionalitet kommer att finnas tillgänglig genom Siri också. Dessutom kommer Ajax att kunna generera svar på vissa uppmaningar helt på Apple-enheter, utan att skicka något till molnet. Detta är bra för integritet och hastighet. Integration med andra Apple-appar, inklusive Kontakter-appen och Kalender-appen, sägs också vara närvarande. Dessutom kommer macOS Spotlight att få ´mer intelligenta resultat och sortering´. De flesta appar på iOS och macOS kommer att få en AI-boost.

Direktlänk Dela TechRadar fördjupade 5 maj

Anwar Ibrahim uppmanar till AI-utbildning för att inte halka efter

Datuk Seri Anwar Ibrahim uppmanar alla verkställande organ, särskilt ministerier, att prioritera utbildning av unga människor inom artificiell intelligens (AI) för att landet inte ska halka efter inom detta område. Han betonade att teknisk och yrkesutbildning (TVET) bör förstärkas och att alla intresserade, inklusive religiösa skolstudenter, bör dra nytta av program som tillhandahålls av ministerier och statliga organ. Anwar, som också är finansminister, sa att AI och TVET-relaterad utbildning måste vara tillgänglig för alla för att undvika skillnader i förmågor mellan stads- och landsbygdsområden.

Direktlänk Dela Malay Mail fördjupade 5 maj

Apple förbereder sig för att dyka in i AI-världen

Apple har länge verkat tveksamt till att dyka in i AI-världen, men enligt rykten och rapporter har företaget bara väntat på rätt tillfälle. Apple har rapporterats ha samtal med både OpenAI och Google om att driva vissa av dess AI-funktioner och har även arbetat på sin egen modell, Ajax. Företaget planerar att ha alla sina AI-funktioner som körs på en enhetsoberoende, helt offline modell i iOS 18. Forskning tyder på att Apple arbetar på att förbättra sin virtuella assistent, Siri, och göra den snabbare och smartare. Företaget undersöker även AI:s potential inom hälsovård och bildredigering.

Direktlänk Dela The Verge fördjupade 5 maj

Tre AI-aktier att överväga för resten av 2024: Amazon, UiPath och Monday.com

Investeringsexperter har valt ut tre artificiell intelligens (AI) aktier att överväga för resten av 2024: Amazon, UiPath och Monday.com. Amazon har redan överträffat aktiemarknaden med en total avkastning på 67% under de senaste 12 månaderna, jämfört med en total avkastning på 23% för S&P 500. UiPath, som specialiserat sig på robotprocessautomatisering, kan se en återhämtning 2024. Företaget har lyckats öka sin intäkter med 24% från föregående år. Slutligen kan Monday.com, ett företag som säljer arbetsstyrningsprogramvara, vara ett bra investeringsalternativ för resten av 2024 och bortom det.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 5 maj

Cathie Wood tror att Tesla kommer att överträffa sina Mag 7-kollegor

Investeraren Cathie Wood tror att Tesla kommer att överträffa sina ´Magnificent Seven´-kollegor på lång sikt. ´Magnificent Seven´ inkluderar Microsoft, Apple, Nvidia, Alphabet, Amazon, Meta Platforms och Tesla. Wood menar att handeln med dessa aktier har blivit för trång, men utesluter Tesla från denna grupp, och hänvisar till de återstående aktierna som ´Mag 6´. Hon tror att mindre aktier, särskilt de som fokuserar på störande innovation, kommer att överprestera. Wood fortsätter att tro att Tesla är ett köp på grund av dess robotaxistrategi.

Direktlänk Dela The Motley Fool fördjupade 5 maj

Teknik och innovation kommer att revolutionera Indiens jordbruk

Enligt en nyligen publicerad rapport av PWC är jordbruket en högprioriterad sektor i den indiska ekonomin och står för försörjningen för cirka 58 procent av landets befolkning. Det står också för 11,9 procent av det globala jordbrukets bruttovärde (3 320,4 miljarder dollar), näst efter Kina. Indiens livsmedelssektor står för 24 procent av Indiens BNP och 25 procent av sysselsättningen, med en tillväxt på 11 procent per år och förväntas nå 538 miljarder dollar 2025. Teknik och innovativa automatiseringsverktyg kommer att vara avgörande för att revolutionera agtech-sektorn.

Direktlänk Dela The Hindu Business Line fördjupade 5 maj

Microsoft bromsar utrullningen av nya Copilot-upplevelser

Microsoft har meddelat att de kommer att sakta ner utrullningen av nya upplevelser för deras AI-verktyg Copilot. Detta meddelande kom i samband med lanseringen av den senaste beta-versionen av Windows 11. Företaget har under de senaste månaderna testat olika upplevelser för Copilot med Windows Insiders över Canary, Dev och Beta-kanalerna. Anledningen till beslutet är inte klar, men det kan bero på en motreaktion mot Microsofts fokus på Copilot eller att utvecklingskostnaderna för Copilot ökar.

Direktlänk Dela BetaNews fördjupade 5 maj

» Gårdagens nyhetsflöde

Några av våra kursdeltagare